Retete de Paste:
Tartă cu brânză de vaci şi portocale
5 December 2010
Ingrediente: un kilogram brânză de vaci 5 ouă 120 g zahăr tos 5
portocale două plicuri de budincă de vanilie griş 50 g stafide 80 g unt
zahăr vanilinat praf de copt mentă pudră de scorţişoară cremă de vanilie
Mod de preparare: Branza de vaci se pune într-un vas şi se mixează
împireună…
Read more »
Read more »
Peste cu grapefruit
5 December 2010
Ingrediente
: 4 fileuri de peste (cod sau salau) a 150 g cateva picaturi de sos
Worcester sare piper 1/2 ceasca ulei de masline 2 catei de usturoi 400 g
dovlecei 3-4 grapefruit-uri putina zeama de grapefruit 2 linguri unt
Ingrediente sos: 2 galbenusuri, 2 linguri zeama de grapefruit, 1
lingurita mustar, 250 g iaurt,…
Read more »
Read more »
Lipie cu legume
5 December 2010
Ingrediente:
1 ceapa mare 2 dovlecei 1 lipie 150 g cas proaspat 2 rosii mari 1
andiva 2 linguri seminte de floarea-soarelui Mod de preparare: Incingeti
2 linguri ulei de masline si caliti ceapa taiata felii si dovleceii
taiati felii subtiri. Acoperiti vasul cu un capac si tineti-l pe foc mic
timp de 10 minute,…
Read more »
Read more »
Pulpa de miel cu salvie si tarhon
5 December 2010
Ingrediente:
2 kg pulpa de miel 1/4 ceasca salvie proaspata taiata mai mare 2
linguri tarhon verde taiat mai mare 1 catel de usturoi 1 ceapa potrivita
tocata marunt 1-2 linguri ulei 2 cesti vin alb 1/4 ceasca zeama
concentrata de pui Mod de preparare: Se incinge cuptorul la 180C si se
curata carnea de…
Read more »
Read more »
Clatite la cuptor cu gem de caise
5 December 2010
Ingrediente:
80 g faina 200 ml lapte 2 oua + un galbenus un varf de cutit de sare un
varf de cutit de zahar unt pentru prajit Ingrediente umplutura:200 g
gem de caise (sau dulceata), 60 g migdale curatate de coaja si taiate in
feliute, 150 g frisca batuta, 50 ml frisca lichida, 30 ml…
Read more »
Read more »
Sfecla rosie gratinata
5 December 2010
Ingrediente:
1 kg sfecle mici sare 5 linguri de frisca nebatuta 100 g smantana
groasa 1 galbenus piper 1 lingurita de coriandru sau chimen Mod de
preparare: Spalati sfecla cu o perie si puneti-o sa fiarba in apa foarte
sarata, vreme de 35-40 de minute. Varsati fiertura, clatiti legumele cu
apa rece si curatati-le de…
Read more »
Read more »
Sfecla cu perisoare
5 December 2010
Ingrediente:
1 felie de franzela mai veche 1 ceapa mica (data pe razatoare) 400 g
tocatura de vita si porc 1 ou sare piper macinat 1 foaie de dafin 3
boabe de ienupar 400 g sfecla rosie 400 g cartofi rezistenti la foc 4-5
cepe albe 1 catel de usturoi 2 linguri untdelemn 1 lingura…
Read more »
Read more »
Friganele de mei
5 December 2010
Ingrediente:
2 linguri unt 1 ceapa 200 g mei 1/8 l concentrat de legume 100 g
cascaval ras 2 galbenusuri pesmet sare 1 varf de cutit nucsoara 1 varf
de cutit piper rosu macinat 2-3 linguri ulei de masline 1/8 l lapte 200 g
cascaval taiat cubulete 1 lingurita patrunjel verde tocat Mod de
preparare:…
Read more »
Read more »
Friptura de porc cu varza creata
5 December 2010
Ingrediente:
1 ceapa 1 varza creata (1 kg) 4 linguri untdelemn 200 ml apa sare piper
chimen 4 cotlete de porc (a 150 g fiecare) 200 ml smantana 2 linguri
mustar Mod de preparare: Se curata ceapa si se toaca marunt. Se taie
varza in doua, apoi inca o data in doua-trei si i…
Read more »
Read more »
Carpaccio cu sfecla
5 December 2010
Ingrediente:
o sfecla rosie de circa 500 g 1 ramurica de rozmarin 2 ramurele de
cimbru 2 linguri de untdelemn fin 1 lingurita sare de mare 2 bucati de
telemea a 50 g fiecare 40 ml otet rosu de vin 80 ml untdelemn fin sare
piper macinat 1 lingura de nuci zdrobite in mojar Mod…
Read more »
Read more »
Tortilla cu dovlecei
5 December 2010
Ingrediente
: 500 g dovlecei 12 oua 2 cepe 3 linguri de untdelemn de masline 1
legatura de patrunjel sare piper Mod de preparare: Curatati dovleceii de
coaja si dati-i pe razatoare. Spalati patrunjelul si tocati-l marunt.
Curatati ceapa si tocati-o mai mare. Puneti sa se incinga intr-o tigaie 3
linguri de untdelemn (pe foc…
Read more »
Read more »
Sarlota de branza cu pere
4 December 2010
Ingrediente:
200 g branza de vaci neteda 3 pere 1 lamaie 4 galbenusuri + 1 albus 350
ml frisca nebatuta 50 g zahar pudra 1 baton de vanilie 5 foi de
gelatina 200 g fructe de padure congelate fierte si pasate 50 g stifturi
de migdale prajite Ingrediente sirop: 200 g zahar, 100 g miere,…
Read more »
Read more »
Salata cu dovlecei crocanti
4 December 2010
Ingrediente:
6 dovlecei mici 4 piepti de pui 2 felii de sunca 150 g parmezan sau
cascaval ras 1 legatura de marar 5 linguri de ulei de masline 2 lamai
piper sare Mod de preparare: Fierbeti pieptii de pui in putina apa,
vreme de zece minute, adaugand si 2 linguri de untdelemn. Scoateti-i
afara, sarati-i…
Read more »
Read more »
Tarta fina cu branza Camembert
4 December 2010
Ingrediente
: 4 oua 1 cutie Camembert nu prea moale (250 g) 2 linguri smantana
groasa 250 g aluat fraged 50 g unt + 10 g pentru uns forma sare piper
Mod de preparare: Incingeti cuptorul la 210C si ungeti cu unt o forma de
tarta cu diametrul de 26 cm. Puneti aluatul in forma…
Read more »
Read more »
Eclere cu cremă de vanilie
4 December 2010
Ingrediente: 275 ml apă 145 g unt 210 g făină 8 ouă 500 ml lapte dulce
150 g zahăr tos o păstaie de vanilie o jumătate de linguriţă de sare un
vârf de linguriţă de pudră de anason 100 g zahăr pudră sucul de la o
lămâie Mod de preparare: Apa se fierbe…
Read more »
Read more »
Rulada de omleta cu menta
4 December 2010
Ingrediente
: 8 oua 150 g branza de burduf 50 g parmezan ras (sau cascaval) 4 fire
de menta 40 g unt sare piper Mod de preparare: Pastrati cateva frunze de
menta pentru ornat si taiati-le pe celelalte cu foarfeca. Puneti branza
de burduf intr-un bol, sfaramati-o cu furculita, adaugati ouale, menta
taiata, parmezanul ras,…
Read more »
Read more »
Clatite cu crema de Roquefort si nuci
4 December 2010
Ingrediente
: 8 clatite gata facute 100 g Roquefort (sau Bucegi) 1 lingura frisca
nebatuta (smantana) 1 tulpina telina 80 g nuci 20 g unt sare piper Mod
de preparare: Spalati si curatati telina si taiati-o bastonase subtiri,
inmuiati-o 5 minute in apa sarata clocotita si lasati-o sa se scurga.
Zdrobiti nucile sau taiati-le bucati…
Read more »
Read more »
File de peşte cu praz
4 December 2010
Ingrediente: 4 fileuri de peşte un fir de praz doi ardei capia verzi
două cepe un ardei iute mic 100 g boabe de porumb doi ardei capia roşii
500 g roşii 250 ml vin alb mentă ulei de măsline scorţişoară sare piper
ghimbir nucşoară o lămâie Mod de preparare: Cepele se curăţă de…
Read more »
Read more »
Ciorbă de dovlecei cu pui
4 December 2010
Ingrediente: două piepturi de pui doi dovlecei două cepe un morcov un
sfert de ţelină 200 g mazăre un ardei gras 4 roşii 3 căţei de usturoi 50
g orez 200 ml borş 3 linguri de ulei seminţe de chimen sare leuştean
fidea Mod de preparare: Cepele se curăţă de foi, se spală…
Read more »
Read more »
Cremă cu vişine
4 December 2010
Ingrediente: 600 ml lapte dulce 5 gălbenuşuri 70 g amidon 5 linguri de
miere 50 g unt 5 g gelatină un vârf de cuţit de sare un borcan compot de
vişine frişcă fructe proaspete Mod de preparare: Gelatina se pune la
înmuiat cu apa, se lasă să se umfle, apoi se topeşte la…
Read more »
Read more »
Prajitura chinezeasca
4 December 2010
Ingrediente:
250 g. unt sau margarina 250 g. zahar 250 g. nuci macinate 6 oua 100 g.
faina Mod de preparare: Se freaca untul sau margarina cu zaharul. Se
adauga nuca macinata si 6 albusuri batute spuma iar apoi faina. Se coace
compozitia in tava unsa si tapetata. Se freaca separat galbenusurile cu
200…
Read more »
Read more »
Salată cu peşte alb, ciuperci marinate şi maioneză
4 December 2010
Ingrediente: 500 g fileuri de peşte alb o ceapă albă un morcov un
borcan de ciuperci marinate doi castraveţi muraţi două ouă 250 ml ulei o
lămâie o frunză de dafin o jumătate de linguriţă de boabe de muştar
sare piper pătrunjel Mod de preparare: Fileurile de peşte se fierb
timp de zece…
Read more »
Read more »
Biscuiţi cu limetă
4 December 2010
Ingrediente: 125 g unt 80 g zahăr tos zahăr candel două ouă 100 ml
lapte 100 g ciocolată albă 50 ml frişcă 400 g lăină zahăr vanilinat o
limetă sare pudră de ghimbir un borcan de dulceaţă de limetă sos de
vanilie frişcă Mod de preparare: Ciocolata albă se taie în bucăţele
şi…
Read more »
Read more »
Cocktail Puccini
4 December 2010
Calitate – slab alcoolizat Bază alcoolică – nici una Pahar – flîite
Categorie – Wine drinks Decoraţiune – fără Se serveşte la orice oră
Ingrediente: 1/3 suc de mandarine 2/3 şampanie A fost creat în 1948 de
către barmanul Renato Hausmann de la Hotel Posta din Cortina d’Ampezzo.
Singurul inconvenient este…
Read more »
Read more »
Sandvişuri cu mozzarela
4 December 2010
Ingrediente: o pâine rotundă 250 g roşii cherry 200 g ciuperci 200 g
mozzarela doi morcovi susan pastă de tomate ceapă verde doi căţei de
usturoi pesto de busuioc ulei de măsline sare piper mărar sos de roşii
picant iaurt mărar Mod de preparare: Morcovii se curăţă de coajă, se
spală şi se…
Read more »
Read more »
Gogosele cu gem de caise
4 December 2010
Ingrediente:
250 g faina alba + 50 g 2 oua 100 g unt moale 30 g zahar pudra 3
linguri de zahar farin 15 g drojdie 50 ml lapte 5 g sare 4 linguri gem
de caise grasime de prajit Mod de preparare: Amestecati faina, drojdia
dizolvata in prealabil in lapte caldut, ouale, zaharul pudra…
Read more »
Read more »
Tort cu struguri
4 December 2010
Ingrediente: 4 ouă 120 g zahăr tos 120 g făină 400 ml frişcă 400 ml
lapte dulce un plic cu cremă de vanilie instant un borcan de compot de
struguri 300 g struguri negri zahăr vanilinat praf de copt sare mentă
proaspătă unt Mod de preparare: lntr-un bol se mixează ouăle cu
zahărul…
Read more »
Read more »
Cârnaţi cu legume
4 December 2010
Ingrediente: 4 cârnaţi mai groşi un kilogram cartofi mai mici 500 g
mazăre 5 roşii două cepe 3 căţei de usturo un ardei gras roşu un ardei
iute mic ulei de floarea- soarelui pătrunjel verde pătrunjel uscat sare
piper varză murată chimen Mod de preparare: Cepele si usturoiul se
curata si se toaca…
Read more »
Read more »
Sos de capsuni cu galusti de albus
4 December 2010
Ingrediente
: 500 g capsuni 5 albusuri 150 g zahar tos 150 g zahar cristal zeama de
la o lamaie un fir de menta Mod de preparare: Bateti albusurile spuma
intr-un castron si turnati in ploaie zaharul tos pana ce se intaresc.
Puneti pe foc o oala cu apa si, cand clocoteste, faceti cu doua…
Read more »
Read more »
Calzone cu legume şi şuncă
4 December 2010
Ingrediente: un ou ulei de măsline zahăr 400 ml apă 25 g drojdie 600 g
făină 4 cârnaţi cabanos 300 g şuncă presată 300 g ciuperci 4 linguri de
pastă de roşii 250 g caşcaval 200 g măsline negre fără sâmburi oregano
sare piper un gălbenuş Mod de preparare: Intr-un castronel se
amestecă…
Read more »
Read more »
Doradă cu broccoli
4 December 2010
Ingrediente: 4 dorade mai mari un kilogram broccoli 500 ml vin alb
demisec două cepe 4 căţei de usturoi 3 cm rădăcină de ghimbir două
frunze de dafin două lămâi o linguriţă de seminţe de coriandru mărar
ulei sare piper Mod de preparare: Peştii se curăţă, se evis- cerează,
se spală şi se…
Read more »
Read more »
Capsuni cu crema de vanilie
4 December 2010
Ingrediente:
500 g capsuni 3-4 linguri de zahar pudra cateva migdale Ingrediente
crema de vanilie: 3 galbenusuri, 4 linguri zahar pudra, 3/4 l lapte, 2
pachetele zahar vanilat, 1 lingura faina. Mod de preparare: Se aseaza pe
fundul platoului de servit un strat de capsuni presarat cu zahar pudra.
Deasupra se imprastie cateva suvite…
Ciuperci umplute cu brânză de vaci si sos pesto
4 December 2010
Ingrediente: un kg ciuperci 300 g brânză de vaci 100 g brânză telemea
doi ardei capia roşii 200 g roşii cherry o legătură ceapă verde doi
căţei de usturoi o lingură de sos pesto 3 ouă sare piper ulei de măsline
salată verde suc de lămâie Mod de preparare: Ciupercile se curăţă de…
Read more »
Read more »
Tort cu dovlecei, varza de bruxelles si sos pesto
4 December 2010
Ingrediente: 450 g făină 20 g drojdie o linguriţă de zahăr tos 220 ml
apă 3 ouă o linguriţă de sare 100 ml ulei de măsline 30 g boabe de
porumb doi dovlecei o lingură de sos pesto 4 căţei de usturoi piper
ulei pentru tavă varză de Bruxelles Ingrediente: lntr-un castron se…
Read more »
Read more »
Prăjitură cu fulgi şi coacăze
4 December 2010
Ingrediente: un pachet de foitaj 500 ml frişcă un plic budincă de
vanilie 450 ml lapte dulce 250 g coacăze roşii zahăr vanilinat 150 g
zahăr tos 500 ml apă esenţă de rom 100 g fulgi de porumb cu ciocolată
pudră de scorţişoară Mod de preparare: Foitajul se dezgheaţă la
temperatura camerei, se…
Read more »
Read more »
Tarta cu sarlota si fructe
4 December 2010
O
reteta de tarta cu sarlota si fructe din: faina, unt, zahar,
galbenusuri, pachete de sarlota si lapte. Ingrediente aluat : 300 g
faina 200 g unt 100 g zahar 3 galbenusuri Ingrediente crema : 2 pachete
de sarlota (vanilie, capsuni, zmeura, ciocolata etc) 1 litru de lapte 6
linguri zahar sau dupa gust Mod…
Read more »
Read more »
Crema de ciocolata
4 December 2010
Ingrediente:
125 g unt 200 g zahar pudra 1 ceasca de lapte 100 g ciocolata de
menaj 1 pahar de frisca batuta 1 pliculet zahar vanilat sau cateva
picaturi esenta de vanilie Ingrediente decor :4 tablete de ciocolata
(alba si/ sau neagra) 4 linguri frisca Mod de preparare: Ciocolata se
rupe bucatele si se pune…
Read more »
Read more »
Parfe de fructe
4 December 2010
Ingrediente:
150 g zahar 150 ml lapte 500 g frisca batuta 250 g fructe de sezon
(piersici, caise, mure, zmeura etc) 1 ou 2 pliculete zahar vaniliat Mod
de preparare: Intr-o cratita, se amesteca zaharul, zaharul vanilat,
laptele, galbenusul si albusul de ou si se pune sa fiarba, amestecand
continuu, pana incepe sa se ingroase…
Read more »
Read more »
Tarte cu crema si pere
4 December 2010
Ingrediente:
1 pachet aluat fraged 4 pere 200 g zahar pudra 2 plicuri zahar vanilat 4
frunze de menta Ingrediente crema: 500 ml lapte, 1 baton de vanilie, 2
oua intregi + 1 galbenus, 75 g zahar, 60 g faina, 25 g unt, 4 linguri
rachiu de pere. Mod de preparare: Despicati in doua…
Read more »
Read more »
Pere cu costita si sos vinegreta
4 December 2010
Ingrediente:
4 pere 8 felii foarte subtiri de costita afumata 200 g cascaval ras 250
ml vin alb dulceag piper Ingrediente garnitura: 250 g frunze tinere
de laptuca, 3 linguri ulei de masline, 1 lingura otet aromat, sare,
piper. Mod de preparare: Curatati perele, lasand intacte coditele,
fierbeti-le 10 minute in vinul alb, amestecat…
Read more »
Read more »
Gogosele cu cascaval
3 December 2010
Ingrediente:
200 g cascaval 5 oua 150 g faina 80 g unt 250 ml lapte sare piper Mod
de preparare: Taiati cubulete 100 g de cascaval si radeti restul pe
razatoarea fina. Puneti intr-o cratita laptele si untul, gustati de sare
si lasati pe foc pana ce clocoteste. Luati cratita de pe foc,
introduceti faina…
Read more »
Read more »
Tortilla cu salam si verdeata
3 December 2010
Ingrediente:
8 oua 2 dovlecei 8 felii salam de vara (sau italian) 2 cepe 1 legatura
mare de verdeata (patrunjel, coriandru, tarhon, codite de ceapa verde) 3
linguri ulei de masline sare piper Mod de preparare: Spalati,
zvantati si taiati verdeata (cu foarfeca). Spalati dovleceii, stergeti-i
cu un prosop, taiati-i mai intai in patru…
Read more »
Read more »
Turta dulce cu mere
3 December 2010
Ingrediente:
4 oua 200 g zahar 1 farfurie adanca cu mere rase 1/2 faina 2 linguri
miere de albine 1 pahar untdelemn fin 1 lingurita de bicarbonat
scortisoara cuisoare pisate dupa gust Mod de preparare: Se amesteca
zaharul cu galbenusurile, untdelemnul, mierea, merele cu zeama cu tot,
bicarbonatul, faina, scortisoara si cuisoarele, introduse toate,…
Read more »
Read more »
Salata turceasca cu sos de kefir
3 December 2010
Ingrediente:
250 g fasole verde 1/4 l concentrat de legume zeama de la o lamaie 250 g
varza 1 lingura sare de mare 250 g telina 4 rosii 4 morcovi 1
castravete cateva picaturi ulei de masline piper macinat 500 g piept de
pui Ingrediente sos: 250 g kefir, 1 ceapa, zeama de la o…
Read more »
Read more »
Gratin de cartofi cu costite de miel sau de berbecut
3 December 2010
Ingrediente:
6 coaste de berbecut sau de miel 750 g cartofi rezistenti la fiert 1
ardei rosu 2 linguri de patrunjel tocat 100 ml vin alb sec 100 ml supa
de pasare o lingura de untdelemn sare piper Mod de preparare: Ungeti cu
untdelemn o tava in care sa intre toate costitele pe un singur…
Read more »
Read more »
Retete de post: Cornulete cu rahat
3 December 2010
Ingrediente:
faina (circa 350 g) 1 pachet margarina 3 linguri apa o lingura otet
rahat pentru umplut zahar pudra + 1 plic zahar vanilat Mod de preparare:
Se freaca intre palme faina cu margarina, pana ce amestecul devine
nisipos, apoi se adauga apa si otetul, se framanta un aluat ceva mai
vartos si se lasa…
Read more »
Read more »
Copane de pui gratinate cu parmezan
3 December 2010
Ingrediente:
12 copane de pui 100 g parmezan (sau cascaval uscat) 100 g svaiter 100
ml vin alb sec 50 g unt 1 varf de cutit nucsoara rasa piper Mod de
preparare: Incingeti cuptorul la 210C. Puneti untul sa se topeasca
intr-o craticioara, ungeti cu el copanele de pui si asezati-le pe o
tava. Lasati-le…
Read more »
Read more »
Chec cu ceai verde si fructe de padure
3 December 2010
Ingrediente
: 3 oua intregi 1 galbenus 150 g zahar pudra 200 g unt + 30 g pentru
uns tava 160 g faina 100 g zmeura 100 g afine 1 lingurita cu varf de
ceai verde 50 g boabe de fistic 1/2 plic praf de copt sare Mod de
preparare: Incingeti cuptorul la 180C si…
Read more »
Read more »
Curry cu peste
3 December 2010
Ingrediente:
800 g peste taiat felii (fara oase si pielita – salau) 3 cepe 1 rosie 1
lamaie 1 ardei iute 3 linguri ulei 250 ml frisca nebatuta (smantana) 2
linguri praf de curry 1/2 legatura coriandru sare piper macinat Mod de
preparare: Curatati ceapa si tocati-o marunt, iar rosia taiati-o
bucatele. Incingeti uleiul intr-o…
Read more »
Read more »
Crap cu legume la cuptor
3 December 2010
Ingrediente:
1 crap (circa 1 kg) 2 linguri ulei de masline 2 morcovi mari taiati
marunt 2 tulpini de telina taiate rondele 2 lingurite bulion sare piper
proaspat macinat 250 ml apa 1/2 legatura patrunjel verde tocat o rosie
taiata felii subtiri 1 ceapa potrivita taiata rondele fine Mod de
preparare: Se curata pestele, se…
Read more »
Read more »
Oua cu sos si verdeturi
3 December 2010
Ingrediente:
5 oua 250 g smantana subtire 1-2 linguri mustar sare piper macinat
cateva picaturi sos Worcester 2 cesti verdeturi tocate (patrunjel,
marar, codite de ceapa verde, tarhon) 1 lingurita miere 1 varf de cutit
boia iute 8 masline umplute 1/2 ardei gras rosu 50 g cascaval zeama de
lamaie Mod de preparare: Se…
Read more »
Read more »
Salata Tarama
3 December 2010
Ingrediente
: 2 cartofi fainosi mari 120 g icre 80 ml zeama de lamaie 160 ml ulei
de masline 2 linguri patrunjel verde tocat Mod de preparare: Cartofii
taiati cubulete de circa 2 cm se pun intr-o craticioara, se acopera cu
apa si se lasa pe foc sa dea in clocot, dupa care se fierb…
Read more »
Read more »
Conopida cu branza Roquefort
3 December 2010
Ingrediente:
1 conopida 150 g branza Roquefort 100 ml frisca nebatuta (smantana) 2
linguri ulei de masline sare piper alb macinat Mod de preparare: Puneti
pe foc 1 litru de apa cu sare. Curatati conopida, spalati-o sub jetul de
apa rece, separati buchetelele si fierbeti-o 20 de minute in apa
sarata. Puneti conopida fiarta in…
Read more »
Read more »
Cremsnit cu visine a la Tisa
3 December 2010
Ingrediente:
210 g faina 350g unt 200 g zahar 50 ml vin alb bicarbonat de sodiu 50 g
cacao Ingrediente crema: ciocolata menaj, 50 g zahar, 300 ml lapte, 3
galbenusuri de ou, 30 ml rom, 500 g visine Mod de preparare: Pe
planseta in mijlocul gramezii de faina se pun untul, zahar,…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Castane coapte
3 December 2010
O
reteta simpla de castane coapte din: castane, apa si sare. Ingrediente:
castane apa sare Mod de preparare: Se spala castanele in 2-3 ape si
se cresteaza coaja in cateva locuri. Se pun in tava de aragaz si se
stropesc din cand in cand cu apa foarte sarata. Dupa maximum 30 min se
scot…
Read more »
Read more »
Rulada cu crema si nuca
3 December 2010
Ingrediente foaie: 125 g zahar pudra 75 g faina 3 oua intregi 4
galbenusuri 2 linguri de cacao 2 plicuri zahar vanilat un varf de cutit
scortisoara pisata Ingrediente crema de nuca: 150 g miez de nuca, 60 g
zahar, 200 ml lapte, 2 galbenusuri de ou, 150 g unt si 5g amidon
(zeamil…
Read more »
Read more »
Crema caramel
3 December 2010
Ingrediente:
1/2 l lapte 4 linguri zahar 4 oua vanilie 5 linguri zahar pentru
imbracat forma Mod de preparare: Se pun intr-o cratita laptele, vanilia
si zaharul. Se tine la inceput pe marginea masinii pana se topeste
zaharul, apoi se impinge pe foc bun si se lasa sa dea in clocot. Se bat
intr-un castron…
Read more »
Read more »
Crema de piersici
3 December 2010
Ingrediente:
500 g de piersici 4 oua 150 g de zahar 1/2 pahar de vin 2-3 foi de
gelatina Mod de preparare: Se curata piersicile si se pun cu zaharul si
vinul sa fiarba pana se obtine un piure gros. Se adauga gelatina
dizolvata in apa calda si galbenusurile. Se da jos de pe foc…
Read more »
Read more »
Salata de orez
3 December 2010
Ingrediente:
1 cana de orez 8 linguri de ulei de masline 3 linguri de otet de vin 1
catel de usturoi pisat 1 ceapa mica pisata sare piper 6 ardei grasi 2
lingurite de patrunjel tocat masline verzi si negre pentru ornat Mod
de preparare: Scoateti semintele din ardei si taiati unul dintre ei…
Read more »
Read more »
Cocktail Prairie Oyster
3 December 2010
Calitate – fără alcool Bază alcoolică – nici una Pahar – cupă dublă de
cocktail Categorie – No-alcool-drinks Decoraţiune – fără Se serveşte
dimineaţa şi după-amiaza Ingrediente: un gălbenuş de ou o linguriţă de
ketchup o linguriţă de sos Worcester 2 picături de oţet sare piper
Celălalt nume atribuit cocktailului Prairie Oyster…
Read more »
Read more »
Cornulete cu dulceata
3 December 2010
Ingrediente: 1 ou 250 g de unsoare 150 g de zahar 2 linguri de otet 10
linguri de apa aroma faina cat cuprinde un borcan de dulceata dupa
preferinta zahar pudra Mod de preparare: Din aceste ingrediente se face
un aluat mai tare, care se da la frigider cel putin o jumatate de ora,…
Read more »
Read more »
Rondele cu parmezan
3 December 2010
Ingrediente: 350 g făină praf de copt sare piper o lingură de busuioc
uscat 250 ml iaurt două ouă 75 g unt 175 g parmezan pudră de curry doi
căţei de usturoi o legătură ceapă verde un măr salată verde mozzarela
Mod de preparare: Iaurtul se pune într-un castron, împreună cu un
pliculeţ…
Read more »
Read more »
Cartofi cu masline
3 December 2010
Ingrediente
: 1 kg cartofi marunti 250 g masline negre si verzi 100 ml vin alb sec o
crenguta de rozmarin 4 catei de usturoi 4 linguri de untdelemn fin sare
piper Mod de preparare: Curatati cartofii de coaja, spalati-i si
uscati-i intr-un prosop daca nu gasiti cartofi mici, taiati-i in patru.
Curatati cateii de…
Read more »
Read more »
Tort cu pere si migdale
3 December 2010
Ingrediente
: 1 ceasca si 1/4 faina 1/4 ceasca zahar pudra 90 g unt taiat bucatele
un galbenus batut usor 2 linguri apa de la gheata Ingrediente umplutura:
2 pere mari, 50 g unt, 1/4 ceasca zahar tos, 1 ou batut usor, 1
lingurita esenta de vanilie, 2 lingurite faina, 50 g migdale macinate,
2…
Paella Valensiana
3 December 2010
Ingrediente:
rata sau pui (aripioare, pulpe, ficat) costite de porc taiate marunt
eventual carne de iepure fasole verde si alba un ardei rosu (capia)
taiat in bucati mari orez sofran supa de pui sau apa calda 1 rosie
taiata in bucati 2 samburi de usturoi ulei sare ardei iuti Mod de
preparare: Se pune ulei…
Read more »
Read more »
Ecler cu struguri şi cafea
3 December 2010
Ingrediente: 250 ml apă 100 g unt 150 g făină 4 ouă un plic budincă de
vanilie 450 ml lapte dulce un borcan compot de struguri o lămâie 150 g
zahăr pudră un vârf de cuţit de sare 3 linguri de cafea granulată frişcă
Mod de preparare: Intr-o oală se pun apa, untul…
Read more »
Read more »
Tarta cu ananas
3 December 2010
Ingrediente
: 200 g faina un varf de cutit de sare coaja rasa de la 1/4 lamaie 80 g
unt moale + inca putin pentru uns tava 100 g iaurt Ingrediente
umplutura: 600 g ananas din conserva (rondele), 80 g unt, 3-4 linguri de
miere. Mod de preparare: Se amesteca faina cu sarea si coaja…
Read more »
Read more »
Chec cu brânză şi verdeţuri
3 December 2010
Ingrediente: 500 g făină 200 ml apă 25 g drojdie un fir de praz 300 g
brânză de vaci 200 g brânză telemea 3 ouă două linguri de ulei de
măsline 3 linguri de ulei o linguriţă de seminţe de chimen mărar sare
piper ceapă albă ceapă roşie Mod de preparare: Prazul se…
Read more »
Read more »
File de peşte cu legume
3 December 2010
Ingrediente: 4 fileuri de peşte doi cartofi 400 g fasole verde 400 g
fasole galbenă un ardei capia roşu 100 g porumb 450 g broccoli doi
dovlecei amidon ulei 3 lămâi 250 ml vin alb două roşii o ceaipă usturoi
un beţişor scorţişoară sare piper Mod de preparare: Broccoli, fasolea
verde şii cea…
Read more »
Read more »
Brioşe de mălai cu carne
3 December 2010
Ingrediente: 300 g mălai 750 ml apă 75 ml ulei o ceapă 3 căţei de
usturoi un morcov un ardei gras roşu 250 g fasole verde 500 g carne de
porc 200 g parmezan 50 g unt două roşii sare piper cimbru uscat smântână
ardei iute Mod de preparare: Morcovul se curăţă,…
Read more »
Read more »
Chifteluţe de legume cu orez
3 December 2010
O
reteta de chiftelute de legume cu orez din: conopida, orez, fasole,
boabe de porumb, ardei capia, ardei iute, usturoi, ceapa, parmezan, oua,
ulei, pesmet, patrunjel, sare, piper si branza telemea. Ingrediente:
450 g conopidă 250 g orez 150 g fasole roşie boabe 250 g fasole verde 50
g boabe de porumb un ardei capia…
Read more »
Read more »
Midii cu vin şi parmezan
3 December 2010
O
reteta de midii cu vin si parmezan din: midii, ceapa, usturoi, ulei de
masline, rosii, vin alb, praz, rozmarin, parmezan, lamaie, sare, piper
si ardei iute. Ingrediente: o jumătate de kilogrami de midii o ceapă doi
căţei de usturoi 150 ml ulei de măsline 4 roşii 250 ml vin alb demisec
un fir de…
Read more »
Read more »
Ciuperci a la greque
3 December 2010
Ingrediente
: 500 g ciuperci mai mici 6 rosii marunte 6 cepe mici albe 2 morcovi 2
catei de usturoi 4 linguri ulei de masline 150 ml vin alb cateva
crengute de ierburi aromate (cimbru, rozmarin) o lingura boabe de
coriandru sare piper Mod de preparare: Se curata morcovii, se taie in
doua pe lung…
Read more »
Read more »
Paste cu midii şi sparanghel
3 December 2010
Ingrediente: 500 g paste cu spanac 200 g paste simple 500 g midii
decorticate 500 g sparanghel o frunză de dafin 300 ml vin alb demisec 75
g unt sare piper o lămâie parmezan Mod de preparare: Midiile se
decongelează, se pun într-o oală cu un litru de apă, vinul alb, frunza
de…
Read more »
Read more »
Supă de legume cu paste
3 December 2010
Ingrediente: doi dovlecei doi cartofi ulei de măsline doi litri apă
două cepe usturoi doi morcovi o rădăcină de pătrunjel un sfert de ţelină
un ardei gras 300 g mazăre o salată verde cimbru 300 g paste 200 ml
smântână sare piper Mod de preparare: Morcovii, ţelina şi rădăcina de
pătrunjel se curăţă…
Read more »
Read more »
Mâncărică din piept de pui
3 December 2010
Ingrediente: 500 g ficat de pui un piept de pui 4 roşii două cepe 4
căţei de usturoi 100 ml ulei de floarea-soarelui doi ardei graşi roşii
500 ml apă o linguriţă de busuioc uscat sare piper mălai castraveţi
muraţi Mod de preparare: Ficăţeii se spală cu apă rece şi se pun la…
Read more »
Read more »
Ciorbă cu hering
3 December 2010
Ingrediente: 500 g fileuri de hering 200 g fasole roşie 150 g năut un
sfert varză creaţă o ceapă un morcov un sfert de ţelină 3 roşii 250 ml
borş 100 ml ulei de floarea-soarelui sare piper leuştean smântână pâine
neagră Mod de preparare: Năutul şi fasolea roşie s.e pun la înmuiat
cu…
Read more »
Read more »
Peşte cu pilaf şi mazăre
3 December 2010
Ingrediente: 500 g mazăre 75 g unt o ceapă 250 ml vin alb demisec 50 g
parmezan sare piper ulei pentru prăjit făină caşcaval sărat pătrunjel
Mod de preparare: Mazărea se fierbe, se scurge şi se pune într-un
castron. Jumătate din cantitatea de mazăre se pune într-un bol şi se
pasează. Ceapa se…
Read more »
Read more »
Tagliatelle cu smantana si busuioc
3 December 2010
Ingrediente
: 1 dovlecel (300 g) 2 linguri ulei sare piper 100 ml smantana (sau
frisca nebatuta) 200 ml lapte 200 ml zeama concentrata de carne de
pasare 1 legatura busuioc 30 g unt 30 g faina 150 g mazare congelata 400
g Tagliatelle (taietei ceva mai lati) 100 g cascaval ras 1-2 linguri
zeama…
Read more »
Read more »
Conopida cu tocatura de pui
3 December 2010
Ingrediente:
1kilogram conopida 100 g unt 2 piepti de pui 100 g ciuperci verdeata
putin piper 5 g sare putina nucsoara 25 g ceapa prajita 1 ou 50 g pesmet
150 g grasime Mod de preparare: Conopida fiarta se inabusa in unt. Se
prepara apoi o tocatura din carne de pui (poate fi si de…
Read more »
Read more »
Ruladă din muşchi de porc
3 December 2010
Ingrediente: un kg muşchi de porc un kg cartofi mici două roşii sos de
roşii picant 300 g caşcaval pătrunjel doi căţei de usturoi 100 g măsline
feliate 3 linguri de făină ulei de floarea-soarelui sare piper mujdei
varză murată Mod de preparare: Usturoiul se pisează. Se pune într-un
castron, împreună cu sosul…
Read more »
Read more »
Tarta gascona cu mere
3 December 2010
Ingrediente
aluat: 220 g faina 60 g zahar tos 125 g unt + unt cat o nuca pentru uns
forma 50 g migdale pisate fin 1 ou Ingrediente umplutura: 2 oua, 3
mere, 30 g unt, 150 g prune uscate (fara samburi), 4 linguri coniac, 40 g
smantana groasa (frisca nebatuta), 50 g zahar tos.…
Read more »
Read more »
Ruladă de porc cu grepfrut
3 December 2010
Ingrediente: un kilogram muşchi de porc doi ardei capia roşii o ceapă 4
căţei de usturoi 3 fire de mentă 300 g ciuperci 60 g unt 200 g caşcaval
3 fructe de grepfrut sare piper ulei de floarea-soarelui 4 roşii
dovlecei Mod de preparare: Ceapa se curăţă de foi, se spală şi se…
Read more »
Read more »
Mâncare cu pui şi ardei
3 December 2010
Ingrediente: 3 piepturi de pui doi ardei capia roşii doi ardei graşi
verzi două cepe 4 căţei de usturoi o jumătate de ţelină 500 g conopidă
500 g spanac sare piper ulei de măsline 3 crenguţe busuioc verde o
lămâie 250 g roşii cherry Mod de preparare: Conopida se spală, se rupe
în…
Read more »
Read more »
Chiftele de vita in sos alb
3 December 2010
Ingrediente:
400 g carne tocata de vita 100 piure de cartofi 1 ou 1 plic supa de
ciuperci concentrata 150 ml lapte 100 ml smantana sare piper mirodenii
Mod de preparare: Combinati carnea tocata cu sarea si piperul, se
adauga piureul de cartofi impreuna cu laptele si se amesteca temeinic.
Adaugati oul si mirodeniile dupa…
Read more »
Read more »
Ciuperci umplute cu slaninuta afumata
3 December 2010
O reteta de ciuperci umplute cu slaninuta afumata din: ciuperci, ulei
de masline, slaninuta afumata, miez de paine, ceapa verde, parmezan,
patrunjel verde si 1 ou. Ingrediente : 16 ciuperci mijlocii 3 linguri
ulei de masline 2 felii de slaninuta afumata taiate cubulete 30 g miez
de paine (proaspat) 1 catel de usturoi zdrobit…
Read more »
Read more »
Cocktail Porto Flip
3 December 2010
Calitate – alcoolic Bază alcoolică – brandy Pahar – cupă dublă de
cocktail Categorie – Wine drinks Decoraţiune – un praf de nucşoară rasă
Se serveşte seara şi noaptea Ingrediente: Versiunea tradiţională: 2
linguriţe de zahăr pudră un gălbenuş de ou 10 g brandy 50 g porto roşu
Versiunea conform reţetarului IBA: 2/10…
Read more »
Read more »
Minibrioşă
3 December 2010
Ingrediente: 700 g făină 350 ml lapte dulce 320 g zahăr tos 500 ml apă 3
ouă o lingură de rom 150 g unt 25 g drojdie două pliculeţe zahăr
vanilinat 50 g stafide smântână sare o portocală topping de ciocolată
decor de zahăr colorat Mod de preparare: Portocala se spală, se dă…
Read more »
Read more »
Tarta cu pere si castane
3 December 2010
Ingrediente:
600 g castane comestibile 4 pere 1/2 lamaie 250 g aluat fraged 600 ml
lapte 350 g zahar tos 1 baton de vanilie Mod de preparare: Crestati
fiecare castana (pe fata plata), patrunzand cu cutitul atat prin coaja,
cat si prin pielita si tineti-le 10 minute in apa clocotinda.
Scurgeti-le, lasati-le sa se raceasca…
Read more »
Read more »
Chiftelute din carne de pui si ciuperci
3 December 2010
Ingrediente:
400 g ciuperci 4 linguri ulei sare piper 50 g paine feliata 200 g
frisca nebatuta (sau smantana) 1 legatura patrunjel verde 600 g fileuri
de piept de pui 3 linguri zeama de lamaie Mod de preparare: Se curata
ciupercile, se spala, se taie marunt si se prajesc in 2 linguri de ulei,
5…
Read more »
Read more »
Ciorba de ardei umpluti
3 December 2010
Ingrediente:
12 ardei grasi de marime potrivita 500 g de carne 60-80 g de orez
patrunjel o ceapa potrivita un ou 3-4 morcovi 2-3 radacini de patrunjel
sare piper bulion dupa gust Mod de preparare: Carnea se da prin masina
de tocat si se adauga ceapa taiata marunt, orezul bine spalat,
oul,verdeata, sare si piper,…
Read more »
Read more »
Ciorba de gogosari
3 December 2010
Ingrediente: 6-7 gogosari mari 2-3 morcovi 1 ceapa potrivita 2 radacini
de patrunjel 50 g de orez sare verdeata 3-4 rosii smantana Mod de
preparare: Toate legumele se spala, se taie cubulete si se inabusesc
intr-o ceasca cu apa. Se adauga apoi apa pentru ciorba si lasam sa dea
un clocot, dupa care adaugam…
Read more »
Read more »
Midii cu pesto şi cartofi
3 December 2010
Ingrediente: 500 g cartofi 450 g midii decorticate 500 g broccoli 4
căţei de usturoi 100 g unt 300 ml vin alb demisec o lămâie 200 g
caşcaval sare piper o frunză de dafin 5 boabe de piper oţet balsamic
mărar sos pesto roşii cherry Mod de preparare: într-o oală se pun la*…
Read more »
Read more »
File de peste cu varza acra
3 December 2010
Ingrediente:
1 ceapa 20 g unt 800 g varza acra sare piper 2 linguri miere 1 foaie de
dafin 200 ml vin spumos 600 g file de peste (merluciu, cod, salau) 2-3
linguri faina 100 g boabe de struguri (fara seminte) Mod de preparare:
Se curata ceapa, se toaca si se dunstuieste in untul incins.…
Read more »
Read more »
Vis de ciocolata
3 December 2010
Ingrediente:
250 grame ciocolata amaruie 125 grame unt 3 galbenusuri de ou 25 cl
lapte 2 lingurite de cafea solubila 3 kiwi 2 pere 200 grame mandarine 6
rondele de ananas (poate sa fie si din compot) 250 capsuni (desi reteta
originala este cu aceste fructe, se pot ultiliza orice fructe de sezon)
Mod…
Read more »
Read more »
Placinta cu ficatei de pui si ciuperci
3 December 2010
Ingrediente: 2 foi de aluat fraged 500 g ficatei de pui 8 ciuperci mari
2 cepe 2 oua 250 ml smantana groasa 2 linguri patrunjel verde tocat 2
linguri ulei sare piper Mod de preparare: Se curata ciupercile si se
taie ceva mai mare, la fel si ficateii de pui. Ceapa, curatata, se…
Read more »
Read more »
Ravioli cu usturoi
2 December 2010
Ingrediente: ulei usturoi rosii sau sos tomat verdeata Mod de
preparare: Se fierb “al dente” pastele in apa cu sare si o lingurita de
ulei (ca sa nu se lipeasca intre ele). Se incing doua linguri de ulei si
se calesc 3 graunte de usturoi. Se adauga pasta de rosii (sau rosiile
dec
Cum se prepara Cocktail Acapulco (video)
2 December 2010
Ingrediente: 50 ml light rum 15 ml Cointreau/Triple Sec some ice cubes
30 ml lime juice 1 egg white 1 tsp caster sugar mint to garnish 1 shot
measure 1 mixing glass 1 strainer (or a sieve) 1 old-fashioned glass 1
bar spoon or stirrer Cum se prepara Cocktail Acapulco
Read more »
Read more »
Tăiţei de orez cu legume
2 December 2010
Ingrediente: 300 g tăiţei de orez doi dovlecei 3 ardei capia o ceapă
albă 100 g seminţe de susan ghimbir ras o lingură de miere două linguri
de sos de soia piper un ardei iute mic mărar 50 ml ulei de susan alune
seminţe de dovleac Mod de preparare: Dolveceii se spală, se…
Read more »
Read more »
Ciorbă de fasole roşie si năut cu kaizer
2 December 2010
Ingrediente: 300 g fasole roşie 200 g năut 400 g kaizer 500 g carne de
porc un morcov un sfert de ţelină două cepe o rădăcină de pătrunjel 3
roşii pastă de roşii ulei sare piper o frunză de dafin pătrunjel
coriandru varză murată gogonele Mod de preparare: Fasolea şi năutul se
spală…
Read more »
Read more »
Cocktail Planter’s Punch
2 December 2010
Calitate – alcoolic Bază alcoolică – rom ambrat Pahar – tumbler
mijlociu Categorie – Rum drinks Decoraţiune – o felie de lămâie, 2 felii
de portocală şi paie Se serveşte la orice oră Ingrediente: 6/70 rom
ambrat 3/10 suc de lămâie 1/10 sirop de rodii sifon Băutură de succes în
toată lumea, a…
Read more »
Read more »
Pizza cu dovlecei şi fenicul
2 December 2010
Ingrediente: 500 g făină un pliculeţ cu drojdie uscată 275 ml apă 50 ml
lapte un fenicul doi dovlecei 250 g roşii cherry 200 g boabe de porumb
350 g caşcaval sos de pizza un ardei iute miere ulei de măsline sare
piper pătrunjel Mod de preparare: Drojdia se dizolvă în laptele dulce…
Read more »
Read more »
Rulouri de carne (piept de pui) cu şuncă
2 December 2010
Ingerdiente: două piepturi de pui 400 g şuncă feliată 300 g orez un fir
de salvie o ceapă 3 căţei de usturoi 200 g parmezan sare piper ulei de
floarea-soarelui sos de roşii picant Mod de preparare: Ceapa şi
usturoiul se curăţă, se spală şi se toacă mărunt. Se încing două linguri
de…
Read more »
Read more »
Supă cu parmezan
2 December 2010
Ingrediente: două cepe doi căţei de usturoi o conservă de boabe de
porumb doi cartofi 500 ml lapte dulce 250 ml smântână 500 g ciuperci 150
g parmezan 50 g unt sare piper salată verde busuioc uscat ardei iute
Mod de preparare: Cartofii se curăţă de coajă, se spală şi se fierb.
Boabele…
Read more »
Read more »
Cockteil cu tofu si creveti
2 December 2010
Inrgediente: 200 g cuşcuş 400 g creveţi decorticaţi 300 g brânză tofu
un morcov 200 g broccoli 300 ml vin alb anghinare ceapă verde un ardei
iute ulei mărar pudră de curry o frunză de dafin suc lămâie muştar dulce
sare piper Mod de preparare: Intr-o crăticioară se încinge puţin
ulei, se adaugă…
Read more »
Read more »
Rulouri de kaizer cu piure
2 December 2010
Ingrediente: 500 g kaizer feliat 500 g cartofi o conopidă o jumătate de
ţelină un morcov 100 ml smântână 4 roşii o ceapă 100 ml ulei de
floarea-soarelui doi ardei graşi roşii pătrunjel sare piper o lămâie
şuncă, muşchi de porc afumat Mod de preparare: Conopida se fierbe, se
scurge şi se taie…
Read more »
Read more »
Ciorba americana de fasole si arahide
2 December 2010
Ingrediente:
150 g arahide 1 leg ceapa verde 200 g telina 2 cartofi mijlocii ulei de
arahide 500 g rosii eventual putina supa de legume din plic frunze de
cimbru tocate cimbru tocat 800 g fasole uscata sare piper proaspat 5
picaturi tabasco 1/2 leg coriandru (sau frunze de patrunjel) Mod de
preparare: Jumatate din…
Read more »
Read more »
Somon cu sos şi legume chinezeşti
2 December 2010
Ingrediente: 4 fileuri de somon un pachet legume chinezeşti congelate 4
cartofi cinci roşii un ardei gras o ceapă doi căţei de usturoi o frunză
de dafin 4 boabe de piper o lămâie o portocală ulei de floarea-soarelui
sare piper spanac Mod de preparare: Ceapa, usturoiul şi ardeiiul se
curăţă, se spală şi…
Read more »
Read more »
Minipizza pe mămăligă
2 December 2010
Ingrediente: 300 g mălai, 750 ml apă doi ardei capia un morcov 300 g
fasole verde 350 g broccoli 300 g ciuperci 3 căţei de usturoi 200 g unt
100 g porumb 300 g parmezan ghimbir ras sare piper busuioc brânză de
capră brânză feta Mod de preparare: Morcovul se curăţă de coajă,…
Read more »
Read more »
Pui cu fasole albă păstăi
2 December 2010
Ingrediente: un pui un kilogram fasole albă păstăi o linguriţă piper
roşu pudră de chili pudră de ghimber sos de soia două linguri de miere o
legătură usturoi verde o legătură ceapă verde sare piper ulei de
măsline o lămâie pătrunjel Mod de preparare: Puiul se curăţă, se spală
şi se pune pe…
Read more »
Read more »
Colţunaşi cu fileuri de peşte
2 December 2010
Ingrediente: 500 g fileuri de peşte 400 g făină 200 ml apă o ceapă un
ou un sfert de morcov 4 boabe de piper o frunză de dafin ulei de
floarea-soarelui pătrunjel sare piper roşii căţei de usturoi Mod de
preparare: Fileurile de peşte se spală, se scurg de apă şi se aşază…
Read more »
Read more »
Amandine cu prune
2 December 2010
Ingrediente
: 400 g prune (ringlote) 100 g samburi de migdale intregi 120 g unt 100
g zahar pudra 2 oua Mod de preparare: Incingeti cuptorul la 180C.
Spalati si stergeti prunele, rupeti-le in doua si scoateti samburii.
Puneti migdalele in bolul mixerului si zdrobiti-le pana ce devin pudra.
Topiti 100 g unt, turnati-l intr-un…
Read more »
Read more »
Sufleu de fenicul
2 December 2010
Ingrediente: 4 bucăţi de fenicul praz 200 g măsline negre fără sâmburi 4
ardei capia 300 g brânză telemea 250 ml vin alb 4 linguri de ulei de
măsline doi căţei de usturoi pudră de ghimbir 150 g caşcaval o lămâie
sare piper sos de roşii Mod de preparare: Feniculul se spală, se…
Read more »
Read more »
Muşchi de vită umplut cu legume şi ciuperci murate
2 December 2010
Ingrediente: un kilogram de muşchi de vită un borcan de ciuperci murate
300 g broccoli doi ardei capia o ceapă 3 portocale o jumătate de ţelină
o lămâie sare piper ulei de floarea-soarelui Mod de preparare: Ceapa
se curăţă de foi, se taie peştişori şi se pune într-un castron.
Broccoli se fierb, se…
Read more »
Read more »
Tort cu cremă ricotta
2 December 2010
Ingrediente: 500 g căpşuni 375 g unt 500 g ricotta 300 ml frişcă 150 g
zahăr pudră 200 g făină 25 g cacao 250 g zahăr tos două ouă esenţă de
vanilie praf de copt lichior de ciocolată 150 ml apă o limetă sare sirop
de căpşuni brânză de vaci mentă Mod de…
Read more »
Read more »
Cocktail Planteur
2 December 2010
Calitate – fără alcool Bază alcoolică – nici una Pahar – goblet mare
Categorie – No-alcool drinks Decoraţiune – bucăţele de morcov pe o
scobitoare şi o felie de ananas Se serveşte la orice oră
Ingrediente: 40 g g suc de ananas 40 g suc de mandarine 80 g căpşune
conservate cu…
Read more »
Read more »
Somon afumat cu sos de curry
2 December 2010
Ingrediente: 4 fileuri somon afumat 300 g linte roşie sare un ardei
iute 4 căţei de usturoi 5 cm rădăcină de ghimber două cepe două roşii
doi morcovi două portocale 4 linguri de ulei de măsline curry salată
verde piper ardei capia Mod de preparare: Cepele şi usturoiul se
curăţă de foi, se…
Read more »
Read more »
Paste cu salata verde
2 December 2010
Ingrediente:
400 g macaroane scurte 1 ardei gras rosu (gogosar) 1 ardei gras verde
150 g rosii-cireasa (cat mai marunte) 1/2 salata verde creata 3 catei de
usturoi 5 linguri ulei de masline sare piper proaspat macinat Mod de
preparare: Se curata usturoiul si ardeii si se taie marunt. Rosiile se
spala si se…
Read more »
Read more »
Roşii umplute cu şuncă
2 December 2010
Ingrediente: 8 roşii 150 g cuşcuş 4 linguri de ulei de măsline 150 ml
vin alb 350 g şuncă 250 g roşii cherry doi ardei capia două cepe 3 căţei
de usturoi salată verde sare piper pătrunjel costiţă afumată kaizer
Mod de preparare: Roşiile se spală, li se taie un căpăcel şi se…
Read more »
Read more »
Tocăniţă cu fasole fava
2 December 2010
Ingrediente: doi dovlecei 4 ardei capia 4 roşii două conserve cu fasole
fava 50 g unt două linguri de ulei de măsline o ceapă o legătură de
usturoi 300 g ciuperci sare piper busuioc parmezan caşcaval Mod de
preparare: Ceapa şi usturoiul se curăţă, se spală şi se toacă mărunt.
Ciupercile se curăţă…
Read more »
Read more »
Turtiţe cu anşoa şi cu cartofi
2 December 2010
Ingrediente: 350 g cartofi egipteni 175 g fileuri de anşoa praz 4 ouă
un ardei gras galben 100 g roşii cherry două linguri de smântână boia
dulce sare piper pătrunjel ulei de măsline praf de copt o lingură de
făină varză albă oţet mărar Mod de preparare: Cartofii se spală şi se
pun…
Read more »
Read more »
Penne all arrabbiata
2 December 2010
Ingrediente:
1 ceapa rosie 3 catei de usturoi 1 legatura zarzavat pentru supa
(morcov + patrunjel + telina) 1-2 ardei iuti rosii 4 linguri ulei de
masline 500 ml rosii decojite 1 legatura patrunjel 1 legatura busuioc
sare piper macinat 1 varf de cutit zahar 500 penne (macaroane scurte)
Mod de preparare: Se curata…
Read more »
Read more »
Cârnaţi olteneşti cu legume
2 December 2010
Ingrediente: 700 g câmaţi olteneşti două vinete doi ardei graşi doi
dovlecei o ceapă 3 căţei de usturoi pudră de curry 200 g roşii cherry
galbene 200 g arpagic, 200 g măsline fără sâmburi două linguri de muştar
cu boabe ulei sare piper busuioc Mod de preparare: Dovleceii şi
vinetele se spală, se…
Read more »
Read more »
Turte cu verdeaţă
2 December 2010
Ingrediente: 750 g făină 150 ml iaurt 200 ml apă 15 g drojdie două
linguri de ulei de măsline o linguriţă de zahăr tos 300 g parmezan o
legătură de mărar două ouă roşii cherry o linguriţă de sare piper pudră
de curry unt Mod de preparare: lntr-un vas mai mare se amestecă…
Read more »
Read more »
Cascaval pane
2 December 2010
Ingrediente: 500 g. cascaval 2 oua un pahar bere drojdie uscata zahar
boia piper cimbru ulei o cana faina Mod de preparare: Se alege un
cascaval cat mai gras, care se taie bucati mici. Acesta se tavaleste in
urmatoarea compozitie: se bat doua oua, in care se adauga putin cate
putin faina. Se face…
Read more »
Read more »
Biscuiţi cu piure de mere
2 December 2010
Ingrediente: 4 mere 50 g alune două ouă 200 ml lapte dulce 200 g unt
200 g zahăr tos 300 g făină o linguriţă de praf de copt o jumătate de
linguriţă de sare esenţă de vanilie o jumătate de linguriţă de pudră de
scorţişoară miezuri de nucă Mod de preparare: Merele se…
Read more »
Read more »
Minitort cu cremă de caise
2 December 2010
Ingrediente: 500 g caise un pachet de foitaj 300 g brânză de vaci 150
ml frişcă 40 g unt 60 g zahăr tos zahăr brun un gălbenaş esenţă de
vanilie 50 g migdale o lingură de amidon două pliculeţe zahăr vanilinat
mentă compot de caise Mod de preparare: Foitajul dezgheţat se taie în…
Read more »
Read more »
Salată cu fructe de mare
2 December 2010
Ingrediente: 250 g surimi 200 g midii 100 g anşoa 300 ml vin alb 75 g
capere pudră de cardamon pudră de scorţişoară seminţe de chimen curry
două cepe o conserva de roşii usturoi un grepfrut un ardei iute amidon
ulei de măsline sare piper Mod de preparare: Bastonaşele de surimii se
opăresc…
Read more »
Read more »
Pui cu cartofi noi si cirese
2 December 2010
Ingrediente:
500 g cartofi noi 150 g ceapa mica de arpagic 1/2 legatura de cozi de
telina verde 2 linguri de untdelemn 1 lingurita de boia iute sare piper 4
copane mari de pui 2 lingurite de cimbru uscat sucul de la 2 portocale 2
pumni de cirese sau visine curatate de samburi si desfacute…
Read more »
Read more »
Budinca de macaroane cu sunca
2 December 2010
Ingrediente:
300 g macaroane 150 g sunca de Praga 200 g parmezan sau cascaval 200 ml
frisca nebatuta (smantana dulce) 3 galbenusuri sare piper nucsoara Mod
de preparare: Se fierb macaroanele al dente, in apa cu sare. Se taie
suncafelii si se rade parmezanul (cascavalul). Se amesteca bine frisca
sau smantana cu galbenusurile si jumatate…
Supa de cartofi cu ardei si crutoane
2 December 2010
Ingrediente
: 400 g cartofi 2 ardei grasi 1 ceapa 1 catel de usturoi 1 lingura de
unt sau margarina 1 litru de apa fiarta cu vegeta sau delikat sare piper
200 g smantana proaspata Ingrediente crutoane: 10 felii de bagheta
(paine alba lunga si subtire), 1 lingura de seminte de susan, 1
lingurita de…
Read more »
Read more »
Ficatei de pasare cu cartofi si varza
1 December 2010
Ingrediente: 6 cartofi mijlocii 4-5 morcovi mici sare 2 lingurite
chimen 300 g varza 2 cepe mici 200 ml lapte degresat piper proaspat
macinat 200 g ficatei de pasare 3 linguri ulei verdeata (patrunjel,
frunze de telina) Mod de preparare: Se curata de coaja cartofii si
morcovii, se taie bucatele,se acopera cu apa cu…
Read more »
Read more »
Prajitura englezeasca cu gem
1 December 2010
Ingrediente: 3 cani de faina amestecata 1 pachetel de praf de copt 2
linguri de zahar 60 g unt taiat bucatele 1 cana de lapte 1 ou batut
pentru uns gem de capsuni,caise frisca Mod de preparare: Se incinge
cuptorul la 210C. Se unge o forma cu untdelemn. Se cerne faina intr-un
vas. Se…
Read more »
Read more »
Clatite cu zer si branza de vaci
1 December 2010
Ingrediente
clatitele : 1 lingura unt 1/4 l lapte 3 oua 75 g faina 1 lingura zahar
Ingrediente umplutura :250 g branza de vaci (20% grasime), 50 ml zer, 2
linguri sirop de fructe, 1-2 lingurite zeama de lamaie, 300 g capsuni.
Mod de preparare: Se topeste untul si se bate bine cu laptele caldut…
Read more »
Read more »
Rulada cu crema si capsuni
1 December 2010
Ingrediente
aluatul: 4 oua 100 g zahar 1 plic zahar vanilat 25 g zahar pudra 75 g
faina 1/2 lingurita praf de copt zahar pentru rulat. Ingrediente
umplutura:300 g iaurt, 1/8 l sirop de visine, 8 foi de gelatina, 200 g
frisca batuta, 500 g capsuni. Mod de preparare: Se sparg ouale si se
separa…
Read more »
Read more »
Cum se prepara Cocktail Viva Villa (video)
1 December 2010
Ingrediente: 2 tsp sugar 1 lime wedge 50 ml tequila 25 ml lime juice 1
tsp lemon juice Some Ice cubes 1 saucer 1 cocktail glass 1 chopping
board 1 knife 1 squeezer 1 teaspoon 1 cocktail shaker 1 strainer (if the
shaker doesn’t include one) or a small sieve Cum se prepara…
Read more »
Read more »
Budinca de cartofi cu salam
1 December 2010
Ingrediente:
1 kg de cartofi 300-350 g de salam 4 oua 200 g de cascaval sare piper
patrunjel verde taiat marunt 1 lingura de margarina Mod de preparare:
Cartofii se spala si se fierb in coaja. Se curata, se dau pe razatoare
si se amesteca cu ouale intregi, cascavalul taiat bucatele sau ras,
margarina.…
Read more »
Read more »
Tortulete cu capsuni si lichior de oua
1 December 2010
Ingrediente
aluat: 250 g faina 60 g zahar 1 plic zahar vanilat 1 varf de cutit sare
1 ou 125 g unt rece grasime si zahar pentru forme Ingrediente
umplutura:250 g branza de vaci, 50 g zahar, 2 oua, 100 ml lichior de
oua, 2 linguri (cu varf) amidon, zeama de la 1/2 lamaie, 500…
Read more »
Read more »
Budinca tricolora
1 December 2010
Ingrediente:
5 oua 1 litru de lapte 125 g de zahar 3 pliculete de zahar vanilat 5
linguri de faina unt (margarina) cat o nuca 50 g de ciocolata de menaj
100 g de visine sau cirese Mod de preparare: Cele 5 oua se separa iar pe
galbenusuri se pun zaharul, zaharul vanilat, se amesteca…
Read more »
Read more »
Orez cu spanac
1 December 2010
Ingrediente : 100 g margarina 200 g orez cu bobul lung 500 ml apa
fiarta cu vegeta sau delikat sare piper macinat 2 linguri untdelemn 2
cepe mari tocate marunt 250 g spanac proaspat sau congelat Mod de
preparare: Se incinge margarina intr-o cratita. Se pune orezul si se
lasa sa se caleasca 10…
Read more »
Read more »
Mazare cu carne de vita
1 December 2010
Ingrediente:
400 g muschi de vita taiat felii subtiri 3 linguri sos de soia 3
linguri ulei 200 g mazare verde proaspata 1/2 ceasca zeama concentrata
de carne (de vita) 1/4 lingurita susan Mod de preparare: Se pune carnea
intr-un castron si se stropeste cu sosul de soia. Intr-o tigaie se pune
la incins uleiul…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Chifteluţe de pui si vită la cuptor
1 December 2010
O
reteta simpla si delicioasa de chiftelute de pui si vita la cuptor din:
piept de pui, pulpa de vita, faina, oua, sare, ceapa, usturoi, marar
sau patrunjel, felii de franzela si ulei de masline. Ingrediente: piept
de pui pulpa de vita 2 linguri de faina doua oua sare o ceapa ceapa mica
3 graunte…
Read more »
Read more »
Coltunasi cu gutui si miere
1 December 2010
Ingrediente:
1,5 kg gutui 500 g zahar 350 g faina cernuta 200 g unt moale 2 oua
zeama de la o lamaie 1 varf de cutit anason 1 varf de cutit vanilie
(baton ras) 4 linguri miere lichida sare Mod de preparare: Puneti faina
impreuna cu un varf de cutit de sare pe planseta, faceti…
Read more »
Read more »
Chiftelute din peste cu crusta de migdale
1 December 2010
Ingrediente
: 600 g peste alb zeama si coaja rasa de la o lamaie 150 g paine 1/8 l
frisca nebatuta (smantana) 1 ceapa mica 1 lingurita ulei 1 ou 2
lingurite sare + piper 60 g migdale 40 g unt topit Mod de preparare: Se
spala pestele, se zvanta, se taie bucatele si se…
Read more »
Read more »
Franjuri de pui cu fasole verde
1 December 2010
Ingrediente
: 400-500 g piept de pui 2 catei de usturoi frunzulite de busuioc 2
linguri de zeama de lamaie 3 linguri de ulei de soia sau de masline 600 g
fasole verde 1 ceapa rosie mare un cubulet de unt sare piper macinat
Mod de preparare: Carnea spalata se taie fasii subtiri. Usturoiul…
Read more »
Read more »
Painisoare italienesti din cartofi
1 December 2010
Ingrediente:
125 g cartofi fainosi sare 300 g faina 1/2 pachetel de drojdie uscata
1/2 lingurita de zahar 50 g rosii uscate in untdelemn 1 legatura de
busuioc 2 lingurite de chimen pisat 50 g sunca presata 150 g mozzarella
sau cascaval moale Mod de preparare: Se pun cartofii cu coaja la fiert
in…
Read more »
Read more »
Salata de telina cruda
1 December 2010
Ingrediente:
1 telina mare (600 g) sare zeama de la o lamaie 2 castraveti mijlocii
in otet 100 g maioneza gata preparata zahar pudra Mod de preparare:
Telina se curata de coaja, se spala si se rade pe razatoare. Se amesteca
imediat cu sare si zeama de lamaie sa ramana alba si se pune…
Read more »
Read more »
Cuburi de ciocolata cu capsuni
1 December 2010
Ingrediente
: 4 oua 175 g ciocolata amaruie 120 g zahar 50 g faina 1 lingurita
cacao (pudra) 20 de capsuni mai mici Mod de preparare: Se sparg ouale
si se separa albusurile de galbenusuri. Ciocolata sfaramata sau taiata
bucatele se lasa sa se topeasca pe baie de apa. Se freaca bine cu
mixerul…
Read more »
Read more »
Lasagne cu verdeata si dovlecei
1 December 2010
Ingrediente
: 500 g lasagne 1 kg dovlecei 1 l sos bechamel 1 crenguta rozmarin 2
foi de dafin 4-5 frunze de salvie 1 legatura mica de busuioc 1 legatura
mica de patrunjel 100 g parmezan ras sare piper putin unt ulei de
masline Mod de preparare: Se taie verdeata marunt si se dunstuieste in…
Read more »
Read more »
Piept de pui cu alune
1 December 2010
Ingrediente:
4 piepti de pui dezosati a cate 150 g fiecare 100 g alune decojite 2
linguri de alune zdrobite in piulita 1 lingura de faina 1 ou 2 linguri
de miere de salcam 2 linguri de otet 40 g unt 3 linguri de untdelemn
sare piper Mod de preparare: Intr-o tigaie, puneti sa se…
Read more »
Read more »
Supa de dovlecei cu crutoane de cartofi
1 December 2010
Ingrediente:
1 ceapa 1 catel de usturoi 2 dovlecei (600 g) 30 g unt sare piper 1/8 l
vin alb 3/4 l concentrat de legume 400 g cartofi 20 g unt topit 2
linguri seminte de floarea-soarelui (curatate) 100 ml frisca nebatuta
(sau smantana) Mod de preparare: Se curata ceapa si usturoiul si se
toaca…
Read more »
Read more »
Snitel din piept de curcan cu sos de mere
1 December 2010
Ingrediente
: 4 bucati de piept de curcan sare piper 20 g unt topit 2 mere 1 ceapa
rosie 1/4 l concentrat de carne de pasare 2 linguri mustar potrivit de
iute 1 pahar frisca nebatuta sau smantana subtire Mod de preparare: Se
spala carnea, se zvanta, se condimenteaza si se prajeste circa 7 minute…
Read more »
Read more »
Tortul reginei Mary
1 December 2010
Ingrediente:
250 g aluat de foietaj 2 linguri marmelada de caise 90 g unt 1/2 cana
zahar fin 4 oua batute usor 1/2 cana de coaja de portocala si de lamaie
glasate 1/4 cana stafide 3 lingurite de faina amestecate cu un plic de
praf de copt si cernute Modul de preparare: Se porneste cuptorul…
Read more »
Read more »
Plăcintă dulce cu cuşcuş
1 December 2010
Ingrediente: 500 g făină 375 ml apă un kilogram de brânză de vaci 5 ouă
150 g cuşcuş 200 g zahăr tos stafide o lămâie o portocală 3 linguri de
ulei o lingură de oţet o linguriţă de sare două pliculeţe zahăr
vanilinat zahăr pudră Mod de preparare: Făina se cerne şi se…
Read more »
Read more »
Supa de cartofi cu ardei
1 December 2010
Ingrediente
: 1 kg cartofi 1 ceapa 40 g unt sare piper 1 lingurita chimen 1
lingurita boia dulce 1,2 l zeama de zarzavat 2 ardei grasi rosii 4 felii
de paine prajita 200 gr smantana acrisoara Mod de preparare: Se spala
cartofii, se curata de coaja si se taie cubulete. Ceapa curatata se
taie…
Read more »
Read more »
Fileuri de peste alb cu usturoi si migdale
1 December 2010
Ingrediente : 8 fileuri de peste 1 lamaie sare 8-10 catei de usturoi 2
galbenusuri 250 ml ulei 1 varf de cutit piper 1-2 fire cimbru patrunjel
verde 2-3 foi de dafin proaspete 20 g stifturi de migdale sau nuci Mod
de preparare: Se spala pestele, se zvanta, se stropeste cu zeama de
lamaie…
Read more »
Read more »
Aripioare de pui cu lamaie si rozmarin
1 December 2010
Ingrediente: 20 aripioare de pui 2 catei de usturoi 100 ml vin alb 3
linguri zeama de lamaie piper sare 3 linguri ulei de masline 1 lingura
ulei aromat 3 crengute rozmarin Mod de preparare: Se incinge cuptorul la
220C. Se spala aripioarele, se zvanta si se aseaza in tava de aragaz.
Se curata…
Read more »
Read more »
Cartofi in crusta de ierburi
1 December 2010
Ingrediente
: 1 kg de cartofi mijlocii 400 g sare grunjoasa 400 g faina 1 albus de
ou 2 fire de cimbru 2 fire de salvie 2 fire de rozmarin Mod de
preparare: Tocati marunt toate ieburile sau taiati-le foarte marunt cu o
foarfeca.Intr-un vas mai mare, amestecati faina, sarea grunjoasa,
ierburile si albusul de…
Read more »
Read more »
Supa de rosii cu cartofi
1 December 2010
Ingrediente : 800 g cartofi 400 g morcovi 400 g telina (tulpini) 4
linguri ulei de masline sare piper 11/4 l zeama concentrata de legume
1/2 l suc de rosii 4 felii paine (toast) 40 g unt 1 catel de usturoi sos
iute (Tabasco) Mod de preparare: Se spala cartofii, se curata si…
Read more »
Read more »
Peste alb in suc de legume
1 December 2010
Ingrediente:
1 ceapa 1 legatura legume pentru supa (morcov, patrunjel, telina) 2
linguri mari de unt 1 catel de usturoi 4 fileuri de cod sare piper 1
lingura suc de lamaie 1 lingurita hrean ras amestecat cu otet (din
comert sau preparat pe loc) Mod de preparare: Se curata ceapa si se
toaca potrivit. Se…
Read more »
Read more »
Peste cu sos de smantana si mustar
1 December 2010
Ingrediente:
1 castravete 1 ceapa 20 g unt sare piper 250 ml concentrat de legume
150 g smantana 2 linguri mustar 1 lingura marar verde tocat 600 g peste
alb (salau, merluciu) Mod de preparare: Se curata castravetele de
coaja, se taie mai intai in doua pe lung, se indeparteaza semintele si
apoi se taie…
Read more »
Read more »
Parjoale umplute cu branza
1 December 2010
Ingrediente:
1 ceapa 1 catel de usturoi 100 g branza telemea (de oaie) 800 g carne
de vita (tocata) 1 ou sare piper boia dulce 1 lingurita oregano 5
linguri ulei 1 castravete 1 conserva mica cu boabe de porumb (285 g) 1/2
legatura marar verde 2 linguri otet alb Mod de preparare: Se curata…
Read more »
Read more »
Spaghete cu sos de legume
1 December 2010
Ingrediente:
3 tulpine de telina 3 morcovi 2 cepe 2 linguri unt 2 linguri ulei de
masline 1 cutie rosii decojite sare piper 1 lingurita busuioc uscat 400 g
spaghete 40 g cascaval ras Mod de preparare: Se spala telina si
morcovii, se curata si se taie cubulete, iar ceapa curatata se toaca
marunt. Se…
Salata de andive cu mere si cartofi
1 December 2010
Ingrediente:
500 g cartofi fierti 3 linguri otet alb 100 ml concentrat de legume 1
lingurita mustar sare piper 2 linguri ulei 1/2 legatura patrunjel verde 2
cepe 3 mere 1 lingura zeama de lamaie 150 g bacon taiat cubulete 1
andiva mare Mod de preparare: Se curata cartofii fierti si se taie
felii.…
Read more »
Read more »
Cafe Glace
1 December 2010
Ingrediente:
3/4 l lapte 3 dl cafea concentrata 300 g zahar 300 g frisca vanilie Mod
de preparare: Spre deosebire de inghetata de cafea, aceasta nu este
decat o cafea cu lapte obisnuita, pusa in vas sa inghete si servita mult
mai moale decat celelalte inghetate. Se fac la filtru trei decilitri de
cafea concentrata.…
Read more »
Read more »
Mazare cu piper si usturoi
1 December 2010
Ingrediente:
1-2 linguri ulei 2 catei de usturoi 1 lingurita boabe de piper pisate 2
cesti mazare 1/2 lingurita zahar sare otet aromat Mod de preparare: Se
incinge uleiul si se pun in el cateii de usturoi curatati si zdrobiti,
piperul, mazarea, zaharul si sarea. Se lasa sa se dunstuiasca 2-3
minute, se adauga putina…
Read more »
Read more »
Tort de piersici cu crema de iaurt si branza de vaci
30 November 2010
Ingrediente
blat: 2 oua 2 linguri zeama de portocala 75 g zahar 1 plic zahar
vanilat 75 g faina 1/2 lingurita praf de copt Ingrediente uns: 8 linguri
gem de piersici Ingrediente crema:500 g iaurt, 250 g branza de vaci
(slaba), 2 plic zahar vanilat, 2 linguri zahar, 1 lingura zeama de
lamaie, 3 linguri…
Read more »
Read more »
Prajitura moale cu mere
30 November 2010
Ingrediente:
3 mere mari sucul de la o lamaie 3 oua 180 g faina 150 g unt topit 180 g
zahar tos 1 pachetel zahar vanilat 1 lingurita praf de copt 2 linguri
tuica de prune sau pere Ingrediente pentru ungerea formei: 20 g unt, 1
lingura faina, 1 lingura zahar tos. Mod de preparare: …
Read more »
Read more »
Salau sau cod umplut
30 November 2010
Ingrediente
: 1,5 – 2 kg fileuri de cod sau de salau 4 linguri suc de lamaie 200 g
costita afumata 400 g ciuperci 2 linguri pesmet 1 ou 1 plic arome pentru
peste sare piper 100 g unt 1 lamaie intreaga 2 vinete lungi si subtiri
Mod de preparare: Se spala fileurile de peste,…
Read more »
Read more »
Mazare cu rosii si busuioc
30 November 2010
Ingrediente:
2 cesti mazare proaspata 2 lingurite ulei 1 catel de usturoi 1/2 ceasca
rosii taiate marunt 2 linguri busuioc verde tocat sare Mod de
preparare: Se incinge uleiul si se caleste in el usturoiul curatat si
zdrobit. Se adauga rosiile decojite si taiate cubulete si se lasa sa
fiarba un minut. Se pun mazarea…
Read more »
Read more »
Pui cinci continente
30 November 2010
Ingrediente:
4 pulpe de pui 250 g carnati de porc 2 cepe 6 rosii 150 ml vin alb sec 1
conserva de boabe de porumb scurse de zeama sare piper 5 linguri
untdelemn Mod de preparare: Puneti untdelemnul sa se incinga intr-o
cratita. Adaugati cepele tocate marunt si lasati-le sa se rumeneasca.
Trageti vasul de-o…
Read more »
Read more »
Taietei cu ficatei de pasare
30 November 2010
Ingrediente:
250 g taietei lati sau lasagne 400 g ficatei de pasare 1 cutie de 250 g
ciuperci 2 morcovi 1/2 ardei rosu 2 fire de busuioc 1 tableta de supa 1
lingura smantana 5 linguri untdelemn sare piper Mod de preparare:
Spalati ficateii de pasare. Taiati-i in doua sau, daca sunt mari, in
patru.Curatati…
Read more »
Read more »
Vinete cu sos de busuioc
30 November 2010
Ingrediente:
4 vinete lungi si subtiri 1 catel de usturoi 1 lamaie 6 fire de
patrunjel 2 fire de busuioc 3 linguri de faina 250 ml untdelemn 1
lingura ulei de masline sare piper Mod de preparare: Turnati faina
intr-o farfurie plata.Spalati vinetele, apoi stergeti-le cu un
prosop.Taiati-le transversal, in felii de marime egala…
Read more »
Read more »
Fileuri de macrou cu salata de fasole
30 November 2010
Ingrediente:
500 g fasole verde sare 1 legatura de ridichi 1-2 bulbi de praz 3-4
linguri sos de soia 1-2 lingurite sos Worcester piper macinat 3 linguri
ulei de masline 4 fileuri de macrou (cu pielita) 1 lamaie Mod de
preparare: Se curata fasolea, se spala, se taie bucati si se fierbe
circa 10 minute…
Read more »
Read more »
Placinta cu cartofi si masline
30 November 2010
Ingrediente
: 150 g iaurt 300 g cartofi fierti in coaja si curatati 350 g faina 1
pachetel drojdie uscata 1 lingurita zahar sare 2 lingurite ierburi
aromate (rozmarin, cimbru) un ou 60 g masline negre fara samburi ketchup
(dulce sau iute – dupa gust) 1 lingura ulei de masline piper 1 lingura
seminte de…
Read more »
Read more »
Pui provensal
30 November 2010
O
reteta de pui provensal din: pui, sare, piper, ulei, usturoi, cimbru,
ardei grasi, dovlecei si rosii. Ingrediente: 1 pui mai maricel sare
piper 3 linguri ulei 1 catel de usturoi 1/2 lingurita cimbru uscat 2
ardei grasi 2 dovlecei 200 g rosii mici Mod de preparare: Se incinge
cuptorul la 200C. Se spala…
Read more »
Read more »
Budinca de cartofi cu mere
30 November 2010
Ingrediente:
2 cartofi mari 3 mere potrivite (mai verzi) 1 ceapa mijlocie 1/2 ceasca
de cascaval ras 1 ceasca smantana 1/4 lingurita nucsoara pisata piper
negru macinat Mod de preparare: Se incinge cuptorul la 180C si se unge
o forma termorezistenta cu unt topit sau cu ulei. Se curata cartofii si
se taie felii…
Read more »
Read more »
Tarta cu lamaie caramelizata
30 November 2010
Ingrediente
aluat: 200 g faina sare 125 g unt moale 70 g zahar pudra o lingurita
coaja rasa de lamaie 1 ou Ingrediente umplutura: 3 oua, 150 g zahar
pudra, 300 g frisca nebatuta (smantana), zeama de la doua lamai (circa
80 ml), o lingurita coaja rasa de lamaie, 2 linguri zahar pudra. Mod de…
Read more »
Read more »
Tort cu capsuni
30 November 2010
Ingrediente:
280 g faina 4 lingurite praf de copt 1 lingurita sare 1 1/2 lingura
zahar 3/4 ceasca lapte 1 1/2 ceasca frisca batuta 500 g capsuni taiate
in doua Mod de preparare: Se incinge cuptorul la 220C, se unge cu ulei
sau unt o forma rotunda (diametrul 20 cm) si se tapeteaza cu faina.…
Read more »
Read more »
Rozete de cartofi
30 November 2010
Ingrediente:
4 cartofi potriviti 3 galbenusuri 3 linguri smantana 2 linguri parmezan
ras boia Mod de preparare: Se curata cartofii, se taie bucatele si se
fierb pana ce se inmoaie. Se scurg, se zdrobesc si se amesteca cu
galbenusurile si parmezanul ras. Se pune compozitia intr-un cornet, se
spriteaza in forma de rozete pe o…
Read more »
Read more »
Macaroane cu piept de pui si ciuperci
30 November 2010
Ingrediente
: 20 g ciuperci 50 g jambon o ceapa 500 g piept de pui dezosat 400 g
macaroane scurte sare piper 4 linguri ulei de masline 6 linguri rosii
decojite (din conserva) taiate bucatele 3 linguri frisca nebatuta (sau
smantana) 1 legatura patrunjel verde 3 linguri amidon (faina) pentru
legat sosul Mod de preparare:…
Read more »
Read more »
Pălăriuţe cu cireşe
30 November 2010
Ingrediente: 300 g cireşe 300 g ciocolată albă 125 g smântână 3 ouă 120
g zahăr tos 50 g zahăr brun 250 g unt 500 g făină un pliculeţ cu praf
de copt zahăr vanilinat esenţă de migdale sare pudră de scorţişoară 50 g
seminţe de susan Mod de preparare: Se mixează smântână,…
Read more »
Read more »
Sufleu cu doua feluri de cascaval
30 November 2010
Ingrediente:
500 ml lapte 75 g svaiter ras 75 g cascaval Dalia ras 1 legatura codite
de ceapa verde 50 g unt + inca 30 g unt pentru uns forma 4 galbenusuri +
3 albusuri 70 g faina 1/2 lingurita nucsoara rasa sare piper Mod de
preparare: Puneti untul sa se topeasca la foc mic…
Read more »
Read more »
Mazare verde cu menta
30 November 2010
Ingrediente:
2 cesti mazare proaspata 1 lingura menta taiata marunt 1/2 lingurita
zahar putin unt sare Mod de preparare: Se dunstuieste mazarea in untul
topit, se adauga apa si se lasa sa fiarba 15-20 de minute, pana ce se
inmoaie. Se incorporeaza sarea, zaharul si menta si se serveste
fierbinte. Pofta buna!
Read more »
Read more »
Oua cu gulii si sos bechamel
30 November 2010
Ingrediente:
2 gulii a 200 g sare 100 ml otet 4 oua unt pentru forma 250 ml sos
bechamel 100 g cascaval ras 2 linguri pesmet Mod de preparare: Se curata
guliile frunzele se pun deoparte, se taie felii, se fierb 2-3 minute in
apa cu sare, dupa care se scot si se lasa sa…
Read more »
Read more »
Mâncare de fasole cu kaizer
30 November 2010
Ingrediente: 200 g fasole albă 200 g fasole roşie 200 g kaizer 400 g
scăriţă afumată un morcov o rădăcină de pătrunjel o ceapă doi căţei de
usturoi 4 roşii o frunză de dafin sare piper coriandru gogonele pepeni
muraţi Mod de preparare: Fasolea roşie şi cea albă se pun la înmuiat
în…
Read more »
Read more »
Tarta cu ciocolata si migdale
30 November 2010
O
reteta delicioasa de tarta cu ciocolata din: ciocolata amaruie, unt,
oua, zahar, migdale, faina, praf de copt, zahar pudra si frisca.
Ingrediente : 150 g ciocolata amaruie 150 g unt 3 oua 70 g zahar 20 g
migdale macinate 40 g faina 1/4 lingurita praf de copt 2 linguri zahar
pudra frisca pentru garnisit…
Read more »
Read more »
Paste cu muşchi de porc
30 November 2010
Ingrediente: 500 g paste integrale spiralate 500 g broccoli 350 g
muşchi de porc afumat 250 g roşii cherry 3 ardei capia o limetă 200 ml
smântână muştar 4 căţei de usturoi cimbru verde ulei de măsline sare
piper sos de roşii picant Mod de preparare: lntr-un castron se pun
smântână, sucul de…
Read more »
Read more »
Salată cu portocale
30 November 2010
Ingrediente: două pungi amestec de salată 200 g spanac 4 cartofi ceapă
verde 50 g nuci caju 200 g căpşuni două portocale o mandarină 200 g
smântână mărar oţet balsamic ulei de măsline scorţişoară sare piper
parmezan brânză feta Mod de preparare: Smântână se amestecă bine cu
sarea, piperul, un praf de pudră…
Read more »
Read more »
Ciorbă delicioasa cu carne de porc
30 November 2010
O
reteta de ciorba delicioasa cu carne de porc, carne de porc, fasole
alba, rosii, ciuperci, fasole rosie, usturoi, ceapa, morcov, telina,
patrunjel, ardei capia, praz, bors, ulei, sare, piper, marar, ardei iute
si mamaliga. Ingrediente: 800 g carne de porc 600 g fasole albă păstăi
500 g roşii 300 g ciuperci două conserve cu…
Read more »
Read more »
Sărăţele cu chimen şi morcov
30 November 2010
Ingrediente: 300 g margarină 300 g făină 300 g cartofi 175 g parmezan
un morcov o lingură de seminţe de chimen o lingură de seminţe de mac un
pliculeţ cu praf de copt 3 ouă sare piper smântână Mod de preparare:
Cartofii se curăţă, se spală şi se fierb. Se lasă la răcit…
Read more »
Read more »
Mere prajite cu inghetata
30 November 2010
Ingrediente
: 4 mere acrisoare (600 g) 30 g unt 6 linguri sirop de fructe 4
globuri inghetata (de vanilie sau de nuci) Mod de preparare: Se spala
merele, se curata de coaja, se scobesc intregi cu o lingurita sau un
cutit ascutit si se indeparteaza semintele si partea lemnoasa. Se taie
rondele si se…
Read more »
Read more »
Fructe marinate cu orez si portocale
30 November 2010
Ingrediente:
200 g orez 700 ml lapte degresat sare iodata 3-4 linguri zahar 400 g
iaurt (amestecat cu zahar vanilat – 2 pachetele) 1 portocala (coaja si
zeama) + alte doua portocale (doar zeama) 1 lamaie 50 g samburi de alune
2 linguri miere 500 g fructe taiate bucati (ananas, pere, piersici) 1
lingurita scortisoara…
Read more »
Read more »
Mazăre cu ceapă şi pui
30 November 2010
Ingrediente: două piepturi de pui un kilogram de mazăre 4 cepe doi
ardei graşi 3 linguri de făină două ouă sare piper ulei de
floarea-soarelui o legătură de pătrunjel roşii usturoi Mod de
preparare: Cepele se curăţă de frunze, se spală, se toacă în cubuleţe şi
se pun într-un vas cu apă rece…
Read more »
Read more »
Somon cu ciuperci şi sos roşu
30 November 2010
Ingrediente: 300 g orez sălbatic 500 g ciuperci pleurotus 4 roşii 4
fileuri de somon usturoi o ceapă sos de soia ghimbir un ardei capia o
frunză de dafin oţet o lingură de zahăr tos ulei de măsline sare piper
mărar salată de arpagic murat Mod de preparare: Fileurile de somon se
spală,…
Read more »
Read more »
Ruladă cu ciuperci şi parmezan
30 November 2010
Ingrediente: 500 g făină 250 g unt două ouă 100 ml lapte 100 ml apă 300
g ciuperci o ceapă un ardei gras un morcov 200 g fasole verde 200 g
parmezan 25 g drojdie sare piper 85 ml ulei de măsline busuioc roşii
salată verde castraveţi Mod de preparare: Intr-o oală se…