Retete de Paste:
Friptură marinată de porc
6 November 2010
Ingrediente: 1 kg ceafă de porc 2 căpăţâni de usturoi 1/2 l apă piper
sare Mod de preparare: Cureţi usturoiul, îl pisezi şi-l amesteci cu
cimbrul, apa, piper şi sare după gust. Obţii o marinată groasă ca o
smântână pe care o laşi la rece până pregăteşti carnea. Tai carnea de
porc felii,…
Read more »
Read more »
Spumă de ciocolată albă cu brânză
6 November 2010
Ingrediente: 1 litru frişcă îndulcită 3 pliculeţe zahăr vanilat coajă
rasă de lămâie 1 jumătate litru frişcă neîndulcită (smântână nedospită)
300g ciocolată albă 3-4 foi gelatină 200 g brânză dulce de vaci (oaie,
capră) Mod de preparare: Foile de gelatină se înmoaie în niţică apă.
Se dă în clocot 1 jumătate litru de…
Read more »
Read more »
Şalău mic pane
6 November 2010
Ingrediente:
1 kg şalău mic 2 linguri făină 2 ouă 1 lingură lapte pesmet sare 1
lămîie 4-5 linguri ulei Mod de preparare: Se curăţă şalăii, se spală,
se săreazăşi se lasă să stea o jumă-tate de oră. Fiecare şalău se usucă
cu un şervet curat, se dă prin oul bătut cu o lingură…
Read more »
Read more »
Ciuperci pe friganele
6 November 2010
Ingrediente: 1 kg ciuperci 1 ou 1 lingură mărar tocat 2 linguri unt
sare Friganele: 1 franzeluţă, 1 pahar lapte, 1 ou, sare,1/2 linguriţă
zahăr. Mod de preparare: Se curăţă ciupercile, se spalăşi se taie
mărunt. Se pune untul să se încingă într–o cratiţă şi se prăjesc în el
ciupercile cu mărarul şi…
Read more »
Read more »
Friptură de gîscă la tavă
6 November 2010
Ingrediente: 1 gîscă 1 lingură untură sare Mod de preparare: Se
prepară la fel ca friptura de raţă cu mere coapte.La început focul
trebuie să fie mai mic, apoi se întăreşte. Friptura se ţine la cuptor
11/2 oră. Se serveşte fie cu mere coapte, ca şi raţa, fie cu cartofi
prăjiţi şi o…
Read more »
Read more »
Bomboane marocane
6 November 2010
Ingrediente: 2 linguri vin alb dulce 400g curmale 1 cană stafide (pref.
1/2 albe, 1/2 negre) 1/2 cană nuci l/2 cană zahăr tos pentru glazură
Mod de preparare: Dă prin maşina de tocat curmalele, fără sâmburi, î
mpreună cu stafidele şi nuca. Frământă cu mâna, adăugând pe parcurs şi
vinul, până obţii o…
Read more »
Read more »
Ficat cu paste si smantană
6 November 2010
Ingrediente: 300 g ficat 350 g paste 1 pahar smântână 50 g unt sare
piper Mod de preparare: Pui pastele la fiert în apă puţin sărată,
cureţi apoi ficatul, îl tai în bucăţi potrivite şi îl fierbi pe baie de
aburi. După ce au fiert, pui bucăţile de ficat pe grătarul fierbinte şi…
Read more »
Read more »
Praz cu carne de vacă
6 November 2010
Ingrediente: 500 g carne 1 legătură praz 1 lingură bulion 1/2 linguriţă
zahăr 2 linguri untură sare Mod de preparare: Se prăjesc bucăţile de
carne pînă ce se rumenesc. Se acoperă carnea cu apă, se adaugă puţină
sare şi se lasă să fiarbă pînă cînd carnea devine fragedă. În acest timp
se curăţă…
Read more »
Read more »
Drob de porc
6 November 2010
Ingrediente: 1/2 kg ficat de porc 1 kg carne de porc 2 rinichi 4 ouă l
legătură pătrunjel 1 legătură mărar sare piper 100 g caşcaval 1 lingură
bulion ulei Mod de preparare: Speli carnea şi măruntaiele de porc şi
le pui la fiert în apă cu sare. Când sunt gata le scurgi,…
Read more »
Read more »
Rulouri de porc cu cabanos si caşcaval
6 November 2010
Ingrediente: 1 kg muşchi de porc 1/2 kg cârnaţi cabanos 3-4 felii
caşcaval 1 ardei gras roşu 1 căpăţână de usturoi 3 linguri muştar ulei
sare 150 g şuncă Mod de preparare: Tai carnea felii, le baţi ca
pentru şniţele, le ungi cu muştar şi le laşi la frigider pentru o oră.
Intre…
Read more »
Read more »
Salată de pui cu porumb si maioneză
6 November 2010
Ingrediente: 1 piept de pui 1/2 cutie boabe de porumb 4-5 castraveţi
din oţet 1 gălbenuş 150 ml ulei 1 linguriţă muştar sare Mod de
preparare: Speli carnea, o tai în bucăţi mai mari şi o pui la fiert în
apă cu sare. In acest timp, freci gălbenuşul adăugând uleiul puţin câte
puţin…
Read more »
Read more »
Ruladă de ciuperci şi caşcaval
6 November 2010
Ingrediente: 50 ml ulei 3 linguri făină 1 cutie ciuperci 300 g caşcaval
5 ouă sare 1 gogoşar sau ardei copt de la congelator 1/2 l lapte 200 g
smântână pătrunjel frunze Mod de preparare: Rumeneşti făina într-o
cratiţă în uleiul încins, apoi stingi cu lapte. Fierbi sosul până se
îngroaşă, adaugi sare…
Read more »
Read more »
Punga vanătorului
6 November 2010
Ingrediente: 400 g făină 1 plic praf de copt 150 g untură 2 linguri
smântână 1 lingură sare 2 ouă 200 g slănină afumată 150 g şuncă presată
Mod de preparare: Amesteci făina cu praful de copt, adaugi pe rând 1
ou, untura, sarea şi smântână şi frămânţi până obţii un aluat vârtos.…
Read more »
Read more »
Chec la rece
6 November 2010
Ingrediente: 2 ouă 250 g zahăr pudră 100 g cacao 250 g nuci sau alune
100 g stafide 50 ml rom 250 g unt 1 pliculeţ zahăr vanilat Mod de
preparare: Treci nucile prin maşina de nuci. Ouăle le freci cu zahăr,
cacao, vanilie circa un sfert de oră ca să fie spumă.…
Read more »
Read more »
Cornuri cu branză dulce si mac
6 November 2010
Ingrediente aluat: 1 kg făină 5 linguri zahăr 200 ml ulei 500 ml lapte
50 g drojdie 1 praf de sare Ingrediente umplutură: 500 g brânză de vaci 1
ou 3 linguri zahăr 1 plic zahăr vanilat 1 mână de stafide 2 linguri mac
1 cană apă 3 linguri zahăr pentru sirop Mod…
Read more »
Read more »
Budincă de macaroane cu afumătură
6 November 2010
Ingrediente: 500 g macaroane 300 g ciolan afumat 200 g caşcaval 200 g
ciuperci 4 ouă 100 g unt sare piper Mod de preparare: Rupi macaroanele
în două şi le fierbi în apă cu sare timp de 20 de minute. Cureţi şi
speli ciupercile şi le fierbi separat. Când sunt gata, le pui…
Read more »
Read more »
Aripioare de pui cu măsline şi morcovi
6 November 2010
Ingrediente: 12 aripioare de pui 5 cepe 2 morcovi 200 g măsline 10
căţei de usturoi 3 roşii din conservă 250 ml vin alb 100 ml ulei 1
legătură pătrunjel verde sare piper 1 cană de orez 1 ceapă ulei pentru
garnitură Mod de preparare: Cureţi ceapa, morcovii şi usturoiul, pui
morcovii la…
Read more »
Read more »
Sufleu de paste si carne
6 November 2010
Ingrediente: 1 pachet paste făinoase 500 g carne tocată sare piper 4
linguri bulion 1 morcov 5 ouă 450 g smântână sau iaurt Mod de
preparare: Fierbi pastele în apă cu sare timp de 10 minute, le scurgi şi
le treci sub un jet de apă rece. Căleşti într-o tigaie în puţin ulei…
Read more »
Read more »
Ciorbă de perişoare cu oase afumate
6 November 2010
Pui 2-3 oase afumate şi spălate bine la fiert şi după ce a dat zeama în
2-3 clocote, adaugi ceapa tocată şi 2-3 linguri de zarzavat. Laşi
totul să fiarbă circa 20 de minute, timp în care prepari perişoarele.
Pui la înmuiat în apă ;aldă 4 linguri de orez. Treci prin maşina de
tocat…
Read more »
Read more »
Pui umplut cu drob de orez
6 November 2010
Ingrediente: 1 pui de circa 1 kg 100 g orez 2 ouă 4-5 ficăţei de pui 1
ceapă pătrunjel mărar condiment tip Vegeta piper sare morcovi 300-400 g
ţelină ulei Mod preparare: Ceapa tăiată mărunt şi orezul le căleşti în
ulei 3-4 minute, la foc mic. Stingi cu 1/2 l apă şi adaugi 1…
Read more »
Read more »
Ruladă de carne cu cabanos si ou
6 November 2010
Baţi ca pentru şniţel o bucată mare (500 g) de pulpă de porc, o presari
cu sare şi piper şi o umpli cu 100 g ciuperci călite, amestecate cu 1
ou, ardei roşu tăiat felii (de la congelator), 1 ou fiert tăiat în
patru. Aşezi apoi, pe mijloc, un cabanos, rulezi şi prinzi carnea…
Read more »
Read more »
Supă de limbă de porc
6 November 2010
Ingrediente: 500 g limbă de porc 2 morcovi 2 fire praz 1 ceapă 1
rădăcină pătrunjel 1 păstârnac 2-3 roşii din conservă piper sare 1
legătură pătrunjel 1 legătură mărar 2 linguri orez Mod de preparare:
Speli limba în mai multe ape, o freci cu mălai, o treci sub un jet de
apă…
Read more »
Read more »
Scrob preparat ardeleneşte
5 November 2010
Ingrediente:
2 ouă 80 g slănină afumată sare Mod de preparare: Se crestează o
felie de slănină de 80 g şi se pune pe tigaie de preferat într-un vas
mic de tuci, lăsînd-o să se prăjească bine pe toate părţile. Cînd devine
crocantă, se toarnă ouăle bătute spumăşi sărate, se amestecă cu
furculiţa ca…
Read more »
Read more »
Pulpe de pui cu afumatură si sos de roşii
5 November 2010
Ingrediente: 6 copane 2 cepe 4 felii de afumătură (kaizer, costiţă sau
chiar slănină afumată) 1 căţel de usturoi 4 linguri pastă de tomate
cimbru piper sare verdeaţă o tigaie o cratiţă Mod de preparare: Cureţi
şi tai mărunt ceapa, după care o aureşti în ulei. Adaugi carnea şi laşi
să se călească…
Read more »
Read more »
Prăjitură de orez
5 November 2010
Ingrediente: 300 g orez 1 l lapte 6 linguri zahăr 4 ouă 1 pachet
margarină 50 g stafide 2 plicuri zahăr vanilat coajă de lămâie 50 g
ciocolată rasă <> Mod de preparare: Pui laptele la fiert într-o
cratiţă mai mare. Când clocoteşte, adaugi orezul spălat şi laşi la fiert
15-20 de minute,…
Read more »
Read more »
Mancare de varză murata cu ciolan
5 November 2010
Inrgediente: 2 verze murate 3 linguri bulion 1 ciolan afumat sau 1 kg
carne de gâscă 2-3 foi de dafin boabe de piper 2 legături mărar 2-3
linguri untură 1 ceapă Mod de preparare: Speli varza cu apă rece, o
scurgi şi o tai mărunt. Desfaci carnea de pe ciolan şi o tai…
Read more »
Read more »
Mancare de ficat cu castraveţi muraţi
5 November 2010
Ingrediente: 1,5 kg ficat 400 g ceapă 200 ml ulei 200 g castraveţi
muraţi 50 ml oţet 100 g făină piper sare 100 ml bulion 4- 5 roşii din
conservă 50 g unt verdeaţă Mod de preparare: Cureţi ceapa, o tai
solzişori şi o căleşti în ulei. Tai ficatul cubuleţe, îl pudrezi cu…
Read more »
Read more »
Ruladă cu costiţă afumată
5 November 2010
Fierbi 6 cartofi potriviţi, îi pasezi, după care îi amesteci cu 4
linguri de făină. Căleşti apoi 200 g costiţă tăiată bucăţele şi
amesteci cu pătrunjelul tocat şi 50 g caşcaval ras. Itinzi pe o folie
de aluminiu compoziţia de cartofi, pui apoi compoziţia de costiţă,
rulezi fără să prinzi folia de aluminiu şi…
Read more »
Read more »
Friptură fragedă de porc
5 November 2010
Speli 1 kg muşchi de porc, apoi îl tai felii de grosimea degetului.
Intr-o cratiţă torni 1 ceaşcă ulei, apoi aşezi bucăţile de carne una
lângă alta, sărezi şi piperezi după gust, pui bucăţile de usturoi, apoi
repeţi operaţiunea până termini carnea. Adaugi o cană cu apă, pui
capacul şi laşi vasul pe plita…
Read more »
Read more »
Cartofi cu dovleac si carne de porc la cuptor
5 November 2010
Ingrediente: 1 kg cartofi 1 kg dovleac de plăcintă 1/2 kg cârnaţi de
porc afumaţi 400 g carne afumată 1/2 kg costiţă afumată Mod de
preparare: Cureţi cartofii, îi speli şi îi tai pai. Cureţi şi speli şi
dovleacul de plăcintă, îl tai felii mai lunguieţe. Aşezi cartofii
într-un colţ al tăvii, iar…
Read more »
Read more »
Ciuperci la tavă
5 November 2010
Ingrediente:
500 g ciuperci 2 linguri ulei puţin piper pisat sare pătrunjel tocat
Mod de preparare: Se aleg ciuperci mari, se curăţă, se rup codiţele, se
spalăşi se lasă să se scurgă bine de apă. Codiţele curăţate şi spălate
se toacă mărunt, se amestecă cu sare, piper şi pătrunjel tocat. Se aşază
ciupercile într-o…
Read more »
Read more »
Cum se prepara Cocktail Flay Fire (video)
5 November 2010
Ingrediente: 25 ml kirsch liqueur 25 ml peach liqueur 25 ml triple sec
liqueur ice cubes 1 orange slice 1 knife 1 chopping board 1 shaker 1
strainer 1 stirrer 1 measure 25ml/50ml Cum se prepara Cocktail Flay
Fire
Read more »
Read more »
Omletă cu şuncă
5 November 2010
Ingrediente:
2 ouă 50 g şuncă slabă 2 linguri lapte sau 1 linguriţă smîntînă 1
linguriţă untură sare Mod de preparare: Se bat ouăle spumă, se adaugă
laptele sau smîntîna şi sarea. Şunca se taie bucăţi mai mici, se
amestecă cu ouăle bătute şi totul se prăjeşte în tigaie, în untură
încinsă, întîi pe…
Obiceiurile băutului ceaiului în China
5 November 2010
China are multe tradiţii şi obiceiuri legate de băutul ceaiului, dintre
care unele sunt specifice numai anumitor provincii, iar altele sunt
comune pe tot cuprinsul ţării. Vânzarea ceaiului este înregistrată ca
una dintre cele şaptezeci şi două de ocupaţii, iar în trecut existau
prăvălii în care nu se vindea decât ceai. Chinezii beau ceai…
Read more »
Read more »
Prăjitură cu fructe de pădure
5 November 2010
Ingrediente blat 1: 200g făină 60g margarină 2 linguri de zahăr 1 ou 1
linguriţă bicarbonat Ingrediente umplutura: 500g fructe de pădure
Ingrediente blat 2: 5 ouă ,5 linguri zahăr ,2 linguri făină ,5 linguri
cu vârf nucă măcinată ,coajă de lămâie , zahăr vanilat ,1 linguriţă
esenţă de vanilie,1 linguriţă praf de…
Read more »
Read more »
Ciuperci ţărăneşti cu unt
5 November 2010
Ingrediente:
750 g ciuperci 1 ceapă 1 lingură unt 1 pahar smîntînă sare piper Mod
de preparare: Se curăţă ciupercile, se spală bine şi se taie felii. Se
opăresc cu apă clocotită, se scurg şi se pun într-o cratiţă împreună cu
ceapa tăiată foarte fin şi o lingură de unt. Se lasă să se…
Read more »
Read more »
Krapfen
5 November 2010
Ingrediente: 1 kg de făină 1 nucă de drojdie 6 ouă l cană zahăr 2
linguri unt 1 praf de sare 1 sfert de litru lapte dulceaţă de caise ulei
pentru prăjit zahăr pudră Mod de preparare: Drojdia se desface în
jumătate de pahar de apă călduţă şi 2 linguri de faină, lăsând…
Read more »
Read more »
Prăjitură cu sirop de portocale
5 November 2010
Ingrediente blat: 250gfăină 2 ouă 200g zahăr 200g unt 2 linguriţe praf
de copt 200g migdale măcinate 1 portocală (suc + coaja rasă) 3 g
nucşoară 1 vârf de cuţit de sare Ingrediente sirop: 6 portocale ,150g
zahăr ,1 linguriţă zahăr vanilat Mod de preparare: Se amestecă toate
ingredientele pentru blat, cu mixerul,…
Read more »
Read more »
Ciuperci cu sos de lapte
5 November 2010
Ingrediente:
750 g ciuperci 1 pahar lapte 1 lingură făină 1 lingură unt 2 linguri
brînză rasă sau parmezan sare Mod de preparare: Se curăţă ciupercile,
se spalăşi se taie bucăţi ceva mai mari. Se fierb cu puţină apă sărată.
Cînd sînt gata, se lasă să se scurgă. În acest timp se prăjeşte în…
Read more »
Read more »
Pui cu smantană si pesmet
5 November 2010
Ingrediente: 1 pui 100 ml smântână 8 linguri pesmet piper sare 100 ml
lapte 4-5 căţei usturoi 1 legătură pătrunjel condiment tip Vegeta ulei
Mod de preparare: Speli puiul, apoi îl porţionezi în bucăţi mici.
Intr-un castron amesteci smântână cu laptele până obţii o compoziţie ca
pentru clătite în care adaugi usturoiul pisat,…
Read more »
Read more »
Pilaf de ciuperci
5 November 2010
Ingrediente:
500 g ciuperci 1 pahar orez 2 cepe mari 3 linguri ulei sare piper Mod
de preparare: Se curăţă, se spalăşi se taie ciupercile bucăţi. Se pun
într-o cratiţă împreună cu ceapa tăiatăşi cu 2 pahare de apă. Se lasă să
fiarbă încet cam 15 min. Se strecoară, iar zeama de ciuperci se…
Read more »
Read more »
Prăjitură cu mere şi crustă de nuci
5 November 2010
Ingrediente: 250g unt 1 linguriţă zahăr vanilat 190g zahăr 4 ouă 250g
făină 1 linguriţă praf de copt 750g mere 250g nuci Mod de preparare:
Pentru blat, se freacă bine 150g unt cu zahărul vanilat şi 150g zahăr.
Când compoziţia s- a omogenizat, se adaugă făina şi praful de copt şi se
amestecă…
Read more »
Read more »
Mîncare de ciuperci cu roşii
5 November 2010
Ingrediente:
600 g ciuperci 3-4 cepe 4-5 roşii mari 3 linguri ulei mărar şi
pătrunjel sare piper Mod de preparare: Se curăţă ciupercile, se
spală bine şi se taie bucăţi. Ceapa tăiată subţire se prăjeşte uşor în
ulei, se adaugă ciupercileşi roşiile curăţate de pieliţe şi seminţe,
tăiate felii, sarea, piperul şi verdeaţa. Se…
Read more »
Read more »
Piure de spanac pentru ochiuri
5 November 2010
Ingrediente:
1,5 kg spanac 2 linguri unt 1 pahar lapte sare Mod de preparare: Se
aleg frunzele de spanac, se spală bine în mai multe ape. Se pune la
fiert în apă fierbinte şi se lasă să dea cîteva clocote pînă se moaie
spanacul. Se scurge de apă, se lasă în strecurătoare pînă se…
Read more »
Read more »
Mămăliguţă la cuptor
5 November 2010
Ingrediente: 3 pahare lapte mălai sare 250 g brînză de oi 200 g unt 3
ouă Mod de preparare: Se prepară o mămăliguţă pripită, înlocuind apa
cu lapte, seadaugă 100 g brînză rasă, 100 g unt şi sare dacă mai este
nevoie. Se lasă să se răcorească puţin, apoi se amestecă cu trei…
Read more »
Read more »
Varză cu sangerete si caltaboş
5 November 2010
Tai mărunt 3-4 cepe mari, le căleşti în untură şi adaugi un caltaboş şi
un sângerete întreg. Toci apoi 2 verze murate, le pui în cratiţă şi le
laşi să se călească împreună. Când varza s-a călit scoţi caltaboşul şi
sângeretele şi le tai bucăţi. Dacă tai sângeretele şi caltaboşul
înainte, se zdrobesc când…
Read more »
Read more »
Crap cu maioneză
5 November 2010
Ingrediente:
1 kg crap zarzavat de supă 3-4 boabe de ienibahar 1 foaie de dafin 1
ceapă sare salată verde Mod de preparare: Se fierbe crapul împreună cu
zarzavatul ca pentru rasol . Se lasă să se răcească în apa în care a
fiert, apoi se scoate cu băgare de seamăşi se aşază pe…
Read more »
Read more »
Prăjitură de morcovi cu fructe
5 November 2010
Ingrediente: 225g făină 1 linguriţă praf de copt 150g zahăr 125g
smochine 250g morcovi 2 banane 2 ouă 150ml ulei de floarea soarelui 75g
brânză de vaci cu smântână 75g zahăr tos Mod de preparare: Se
amestecă făina cu praful de copt, zahărul brun şi smochinele tăiate în
cubuleţe. Se rad morcovii pe…
Read more »
Read more »
Cum se prepara Cocktail Coconut Breeze (video)
5 November 2010
Ingrediente: 50 ml Malibu 50 ml cherry vodka 25 ml blue raspberry mixer
ice cubes 1 shot measure 1 shaker 1 strainer (if the shaker doesn’t
include one) 1 cocktail glass Cum se prepara Cocktail Coconut Breeze
Read more »
Read more »
Ţelină cu maioneză si crevunsti
5 November 2010
Ingrediente: 3 ţeline mari 150 g crenvurşti sare maioneză din 2 ouă
piper roşii Mod de preparare: Se curăţă ţelina, se spală, se rade pe
răzătoarea de zarzavat, se sărează, se freacă cu mîna şi se lasă să stea
o jumătate de oră într–o strecurătoare sau într–o sită de păr. Se pune
ţelina…
Read more »
Read more »
Perişoare din măruntaie cu sos alb
5 November 2010
Ingrediente: 300 g ficat de porc 1/2 kg inimă de porc 100 g costiţă
afumată 3-4 felii de pâine 2 cepe 1 ou 1 legătură de pătrunjel 100 ml
ulei Ingrediente sos: 1 lingură de unt 1 lingură plină cu făină 250 g
smântână Mod preparare perişoare: Treci de două ori prin maşina de…
Read more »
Read more »
Chifteluţe din heringi sau scrumbii sărate
5 November 2010
Ingrediente:
2 heringi 1 ou 2 felii de pîine albă (miezul) 1 ceapă 1 lingură
pătrunjel şi mărar tocat 2 linguri ulei pesmet Mod de preparare: Se
spală bine heringii, se despică pe burtăşi se ţin în apă călduţă 5–6
ore. Se scot din apă, se trage pieliţa şi se îndepărtează toate oasele.
Apoi…
Read more »
Read more »
Pachetele de varză roşie cu carne
5 November 2010
Ingrediente: 1/2 kg carne tocată 1 varză roşie 1 ceapă 2 felii pâine 1
ceaşcă lapte 2 ouă 1 lingură muştar sare piper 1 cub condiment cu gust
de vită ulei 1 lingură unt 1 lingură făină Mod de preparare: Cureţi
ceapa, o tai mărunt, înmoi pâinea în laptele dulce şi o presezi…
Read more »
Read more »
Omletă cu mere
5 November 2010
Ingrediente:
2 ouă 100 g mere rase 1 lingură smîntînă 1 linguriţă unt zahăr Mod de
preparare: Se bat ouăle spumă, se adaugă smîntîna şi merele curăţate şi
rase, se amestecăşi se prăjeşte în tigaie, în unt bine înfierbîntat.
Se serveşte fierbinte, presărată cu zahăr. Pofta buna!
Read more »
Read more »
Varza cu carne de porc, slanină afumată si carne de vită
5 November 2010
Ingrediente: 1 kg varză dulce 300 g carne de porc 300 g carne de vită
200 g carne afumată 100 g slănină afumată 1 lingură untură 1 ceapă roşie
mărar verde tarhon uscat 1 lingură făină 4 linguri smântână sare piper
oţet Mod de preparare: Cureţi varza de cotor, o tai felii mai…
Read more »
Read more »
Evoluţia ceaiului în China
5 November 2010
Există
un proverb chinezesc care spune că, atunci când îţi părăseşti
dormitorul dimineaţa, ai nevoie de şapte lucruri esenţiale pentru a
trăi, şi anume lemne de foc, orez, ulei, sare, sos condimentat, oţet şi
ceai. Totuşi, a trecut ceva timp până când ceaiul a fost privit ca o
băutură cotidiană sau chiar ca un articol…
Read more »
Read more »
Supă ţărănească de zgrebăn afumat
5 November 2010
Ingrediente: zgrebăn afumat (şiră de porc) 1 ceapă 1 morcov 1 ţelină 1
pătrunjel tăieţei de casă câteva frunze de ţelină Mod de preparare:
Tai bucăţi zgreabănul, le speli şi le pui la fiert. După câteva clocote
arunci prima apă, speli din nou oasele şi le pui la fiert în altă apă.…
Read more »
Read more »
Turtiţe cu mere şi scorţişoară
5 November 2010
Ingrediente: 1 ou 40g zahăr 120ml lapte 50g unt 150 g făină 1/2
linguriţă praf de copt 2 mere 1 linguriţă scorţişoară sare Mod de
preparare: Se încălzeşte cuptorul şi se pregătesc (se ung cu unt şi se
tapetează cu făină) 6 forme de savarină. Se amestecă oul, zahărul,
laptele şi untul topit…
Read more »
Read more »
Praz cu carne de porc
5 November 2010
Ingrediente:
1/2 kg carne de porc 1 legătură praz 1 lingură bulion untură 1
linguriţă zahăr foi de dafin sare Mod de preparare: Speli carnea, o
tai felii şi o rumeneşti puţin în untură. Torni apă cât să acopere
carnea, adaugi puţină sare şi o laşi să fiarbă până când devine fragedă.
Intre timp,…
Read more »
Read more »
Grepfrut copt
5 November 2010
Ingrediente: 2 grepfruturi 8 linguriţe zahăr 4 linguriţe unt sau
margarină Mod de preparare: Taie fructele pe jumătate. Cu vârful
cuţitului scoate sâmburii şi apoi taie pe lângă fiecare felie
interioară. Presară câte două linguriţe de zahăr pe fiecare jumătate. In
mijloc aşază cîte o linguriţă de unt sau margarină. Pune-le la
cuptorul…
Read more »
Read more »
Rulou cu crenvurşti şi cremă de branză
5 November 2010
Ingrediente: 600 g carne tocată 1 chiflă 2 ouă 1 ceapă mare 4
crenvurşti 6 linguri pesmet 250 ml ulei sare piper Mod de preparare:
Amesteci carnea tocată cu ouăle, chifla înmuiată în apă şi presată
bine, apoi ceapa tăiată mărunt, sare şi piper după gust. Pentru fiecare
rulou ai nevoie de 1,5…
Read more »
Read more »
Chifteluţe de varză
5 November 2010
Ingrediente: 1 varză mică 2-3 linguri făină sare piper 1 linguriţă
mărar pătrunjel tocat 3 linguri untură sau ulei Mod de preparare: Se
toacă varza ca fideaua, se freacă cu puţină sare şi se opăreşte. Se lasă
să se scurgă bine de apăşi se dă prin maşina de tocat. Varza trecută
prin maşina…
Read more »
Read more »
Prăjitură cu lămâie
5 November 2010
Ingrediente: 150g zahăr 6 ouă 1 lămâie 100g făină 1 plic zahăr vanilat
Mod de preparare: Se bat gălbenuşurile cu zahărul până devin spumoase,
se adaugă zeama şi coaja de lămâie, se încorporează făina şi albuşurile
bătute spumă, amestecând cu grijă pentru a obţine un aluat moale. Se
toarnă compoziţia într-o formă rotundă…
Read more »
Read more »
Cartofi cu smantana
5 November 2010
Ingrediente: 1 şi 1/2 kg de cartofi 200 g smântână 60 g unt 1 lingură
pătrunjel verde sare piper Mod de preparare: Fierbi cartofii cu coajă
cu tot în apă clocotită cu sare. După 20 de rrinute de fiert îi scurgi,
îi cureţi de coajă şi-i tai rondele groase. Topeşti untul într-o
crăticioară,…
Read more »
Read more »
Caşcaval facut in casă
5 November 2010
Ingrediente: 1 kg brânză de vaci sau telemea (poţi folosi bucăţelele de
brânză rămase, dar nu acrite) 2 l lapte 2 linguriţe zahăr 250 g unt
200-300 g brânză de oi 5-6 ouă 2 linguriţe bicarbonat Mod de
preparare: Pui laptele la fiert cu zahărul şi când clocoteşte adaugi
brânza de vaci şi…
Read more »
Read more »
Ciorbă de jumări
5 November 2010
Ingrediente: 300 g jumări 3 cartofi 3 cepe 2 morcovi 2 linguri bulion
50 ml ulei 20 ml oţet 1/2 l borş sare piper 1 legătură pătrunjel Mod
de preparare: Cureţi cartofii, ceapa şi morcovii, tai cartofii cubuleţe,
ceapa o toci, iar morcovii îi dai pe răzătoarea cu ochiuri mici. Pui la
fiert…
Portocale creole
5 November 2010
Ingrediente: 2 căni zahăr 1 lingură suc lămâie 6 portocale Mod de
preparare: Curăţă portocalele şi taie-le felii de 1 cm. Amestecă zahărul
cu o cană de apă pe foc, pune feliile de la capete şi adaugă sucul de
lămâie. Fierbe siropul în clocot 5 minute. Aşază câte 3 felii pe
farfurie, acoperă-le…
Read more »
Read more »
Scrob cu vinete
5 November 2010
Ingrediente:
1 vînătă frumoasă 4 ouă 2 linguri ulei sare Mod de preparare: Se
spală vînăta, se şterge, se taie în cuburi mici, se sărează şi se lasă
să stea cu sare timp de 20-30 min. Apoi se spală şi se lasă să se scurgă
bine. Se prăjeşte în ulei fierbinte pînă cînd bucăţelele…
Read more »
Read more »
Ciorbă de caltaboş cu zeamă de varză
5 November 2010
Ingrediente: 5-6 caltaboşi mici 2 cartofi 1 morcov 3 linguri zarzavat
din roşii şi ardei (de la borcan) 2 cepe ulei zeamă de varză (0,5 l – 1
l) leuştean 1 ceşcuţă de orez Mod de preparare: Căleşti ceapa tăiată
fin şi morcovul dat pe râzătoare în puţin ulei, apoi adaugi zarzavatul
şi…
Read more »
Read more »
Vinegretă II
5 November 2010
Ingrediente: 1 sfeclă roşie mică 3–4 cartofi mari 1 morcov 1 mînă de
mazăre sau fasole boabe 1 castravecior acru 1 ceapă 1 scrumbie 100 g
măsline 1 lingură ulei oţet (după gust) sare (dacă este nevoie) Mod
de preparare: Se fierb separat sfecla, cartofii, morcovii şi mazărea sau
fasolea. Se lasă să…
Read more »
Read more »
Ouă umplute cu pastă de peşte si masline
5 November 2010
Ingrediente:
6 ouă 1 linguriţă muştar 1 lingură ulei pastă de peşte 6 măsline salată
verde Mod de preparare: Se fierb ouăle tari, se lasă să se răcească,
se curăţă şi se taie în două în lungime. Se scot gălbenuşurile şi se
freacă într–un castron cu uleiul turnat picătură cu picătură. Se adaugă
pasta…
Read more »
Read more »
Pastă de jumări sau slănină
5 November 2010
Ingrediente: 1 kg jumări sau 1 kg slănină 4 ouă 2 cepe 2 linguri muştar
1/2 lingură piper 1 linguriţă boia sare după gust Mod de preparare:
Pui ouăle la fiert, între timp, treci jumările sau slănina prin maşina
de tocat. Tai ceapa foarte fin, fărâmiţezi ouăle cu furculiţa, apoi le
amesteci cu…
Read more »
Read more »
Crenvurşti de casă
5 November 2010
Ingrediente: 400 g carne de porc 500 g carne de vită tânără 300 g
slănină 1 şi 1/2 lingură sare 1 lingură boia de ardei dulce piper
nucşoară chimen intestine subţiri de oaie Mod de preparare: Cureţi
bine carnea, după care o treci de 2 ori prin maşina de tocat cu sita
deasă…
Read more »
Read more »
Prăjitură cu mere
5 November 2010
Ingrediente: 5 linguri zahăr 5 linguri apă 5 linguri ulei 5 linguri
lapte 2 gălbenuşuri 1linguriţă amoniac 2 linguri smântână făină 1 kg
mere 200g margarină 100g zahăr pudră 2 linguriţe zahăr vanilat 1
linguriţă scorţişoară Mod de preparare: Se ard 5 linguri de zahăr
într-o cratiţă şi se sting apoi cu apa,…
Read more »
Read more »
Ciorbă de perişoare cu zeamă de varză
5 November 2010
Ingrediente: 600 g carne tocată 1 ou 1 pahar orez 1 pahar ulei 300 g
bulion 2 morcovi 2 cepe 1 păstâmac leuştean pătrunjel sare piper 120 g
smântână 500 ml zeamă de varză acră Mod de preparare: Pui la fiert 4 l
de apă cu zeama de varză, 1 ceapă tocată mărunt…
Read more »
Read more »
Musaca de varza in 7 straturi
5 November 2010
Toci două verze murate şi treci prin maşina de tocat 1 kg carne de
porc. Intr-o cratiţă mai mare, pui mai întâi 2-3 bucăţi de slănină
afumată, aşezi apoi alternativ un strat de carne, unul de varză, un
ciolan afumat, apoi iar varză, iar carne până le termini pe toate. In
cratiţă, trebuie să…
Read more »
Read more »
Saleancă
5 November 2010
Ingrediente: 1 varză murată 1 castronel cu jumări 1 lingură untură
Mod de preparare: Speli varza, o tai mărunt. Topeşti untura într-o
cratiţă, pui jumările să se prăjească puţin, apoi adaugi varza tocată,
laşi mâncarea pe foc până ce varza se rumeneşte un pic, apoi o dai
deoparte. E foarte bună caldă, cu…
Read more »
Read more »
Cartofi nemţeşti
5 November 2010
Ingrediente: 700 g cartofi 2 linguri untură 1 ceapă 1 lingură făină 1
legătură pătrunjel 3 linguri smântână sare Mod de preparare: Cureţi
cartofii, îi tai cuburi, îi pui în cratiţă şi torni apă cât să-i acopere
şi-i fierbi. Intre timp, înfierbânţi untura în altă cratiţă mai mică,
rumeneşti făina, pui şi ceapa…
Read more »
Read more »
Pesmiciori
4 November 2010
Ingrediente: 125 g făină 75 g unt sau margarină 75 g zahăr pudră 2
gălbenuşuri sare Mod de preparare: Freci untul cu zahărul până se
topeşte acesta din urmă, adaugi apoi făina în ploaie, gălbenuşurile, un
praf de sare, frămânţi aluatul şi-l laşi să se odihnească la rece 30 de
minute. Intinzi apoi…
Read more »
Read more »
Cartofi cu costiţă afumată la cuptor
4 November 2010
Ingrediente: 700 g cartofi 400 g costiţă afumată 3-4 cepe mari sare
după gust Mod de preparare: Cureţi cartofii, îi speli şi îi tai
rondele mai groase pe care le pui într-o tavă, în strat uniform. Cureţi
ceapa, o speli, o tai peştişori şi o pui peste cartofi. Costiţa o tai
felii (şoriciul…
Read more »
Read more »
Carne de viţel cu sos vanatoresc
4 November 2010
Tai bucăţi 1/2 kg carne de viţel, apoi cureţi 3-4 cepe de mărime
mijlocie şi le tai mărunt. Căleşti carnea împreună cu ceapa în ulei
încins şi adaugi sarea după gust şi 1-2 foi de dafin şi pui treptat apă
fierbinte. Fierbi mâncarea cu capac până ce carnea s-a pătruns, ceapa
s-a topit şi…
Read more »
Read more »
Cum se prepara Cocktail Balsamic Vinegar Martini (video)
4 November 2010
Ingrediente: 75 ml vodka 1 dash(3ml) of balsamic vinegar 1 strawberry 1
orange 1 martini glass 1 bowl 1 knife 1 cocktail stick 1 single shot
measure 1 double shot measure Cum se prepara Cocktail Balsamic Vinegar
Martini
Read more »
Read more »
Carne de porc cu prune uscate
4 November 2010
Ingrediente: 1 kg prune 500 g carne de porc 1 lingură zahăr 1 linguriţă
făină 1 ceapă 50 ml ulei 2 linguri sos de roşii 1 pahar vin Mod de
preparare: Speli prunele şi le pui în apă ca să se umfle. Tai carnea
bucăţele şi o rumeneşti împreună cu ceapa tocată într-o…
Read more »
Read more »
Tocană cu galuşte de ficat
4 November 2010
Speli carnea şi ficatul şi le tai în bucăţi, apoi treci doar ficatul
prin maşina de tocat împreună cu 1 ceapă. Cureţi ceapa rămasă şi o
speli, apoi o tai mărunt, iar cartofii îi cureţi, îi tai cuburi şi îi
fierbi în apă cu sare. Inăbuşi bucăţile de carne în untură împreună cu
ceapa…
Read more »
Read more »
Limba de porc fiartă in lapte
4 November 2010
Ingrediente: 800 g limbă 1,5 l lapte 6 căţei de usturoi 100 g unt sau
margarină 1 lingură bulion 1 foaie de dafin 1 ceapă mică 1 linguriţă
busuioc uscat sare piper Mod de preparare: Speli şi opăreşti limbile
de porc, le cureţi de pieliţa ce le acoperă şi le pui la fiert…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Bruschete cu roşii si oregano
4 November 2010
O
reteta simpla si delicioasa de bruschete cu rosii si oregano din: paine
prajita, rosie, usturoi, ulei de masline si oregano. Ingrediente: paine
prajita o rosie 2 catei usturoi ulei masline oregano Mod de
preparare: Se freaca painea prajita cu usturoi. Se unge cu ulei de
masline. Se presara rosiile tăiate marunt. Se presara…
Read more »
Read more »
Borş de dovlecei umpluţi
4 November 2010
Ingrediente: 500 g carne de vacă 2 l apă 1 lingură orez 1 morcov 1
pătrunjel 2 cepe 1 lingură untură 3 dovlecei tineri 1 ţelină 1 lingură
mărar şi pătrunjel tocat sare piper borş 1/2 pahar smîntînă Mod de
preparare: Se pun la fiert împreună cu oasele de la carne, pătrunjelul,
morcovul,…
Read more »
Read more »
Legume în sos de lapte
4 November 2010
Ingrediente: 1 kg legume (cartofi noi sau mazăre boabe, fasole păstăi,
sparanghel, morcovi, gulii) 1/2 lingură făină 100 g unt 11/4 pahar lapte
sare Mod de preparare: Legumele, curăţat şi spălate, se fierb în apă
cu puţină sare, pînă sînt gata (cartofii, guliile, se taie cuburi). Se
scurg de apăşi se pun în…
Read more »
Read more »
Prăjitură cu caise
4 November 2010
Ingrediente: 8 ouă 600g zahăr 600ml smântână 30ml ulei 600g făină 1
linguriţă praf de copt 4 linguriţe zahăr vanilat l kg caise Mod de
preparare: Se freacă gălbenuşurile cu zahărul tos şi cu 1 linguriţă
zahăr vanilat, până se obţine o cremă. Se adaugă, treptat, smântână şi
uleiul, praful de copt, dizolvat…
Read more »
Read more »
Pastă de slănină afumată si telemea
4 November 2010
Ingrediente: 500 g slănină afumată 250 g brânză telemea fără zer 5 ouă
fierte tari piper măcinat după gust 3 cepe potrivite 1/2 linguriţă suc
de lămâie Mod de preparare: Dai prin maşina de tocat slănina afumată
şi ouăle fierte. Tai ceapa < mărunt, dai brânza telenea pe răzătoarea
cu ochiuri mici, apoi…
Read more »
Read more »
Sos de anason
4 November 2010
Ingrediente:
11/2 pahar bulion (zeamă de carne) 2 gălbenuşuri 1 lingură făină 1
lingură unt Mod de preparare: Se prepară ca şi sosul de lapte sau de
smîntînă. Cînd sosul este gata, se amestecă cu două gălbenuşuri bătute
cu două linguri de lapte. În locul gălbenuşurilor crude se pot pune
gălbenuşuri răscoapte, tocate mărunt.…
Read more »
Read more »
Prăjitură cu cireşe
4 November 2010
Ingrediente blat: 6 ouă 160g zahăr 150g făină 50ml coniac Ingrediente
crema: 400g unt ,400g zahăr praf ,2 linguri zahăr vanilat,800g cireşe
Mod de preparare: Se bat albuşurile spumă cu zahărul adăugat treptat. Se
adaugă, pe rând, gălbenuşurile şi faina. Se unge cu unt o formă de chec
şi se toarnă compoziţia obţinută.…
Read more »
Read more »
Placinata cu ciuperci si mazare
4 November 2010
Ingrediente aluat: 15 linguri faina 15 linguri apa minerala 7 linguri
ulei 50 g margarina Ingrediente umplutura: 200g ciuperci,150g mazare,2
linguri de ulei, sare,piper, rozmarin, maghiran Ingrediente sos: 50ml
ulei, 50 g faina sau amidon, 450 ml apa sau supa de legume. Mod de
preparare: Se face un aluat din faina ,ulei…
Read more »
Read more »
Zamă de porc dreasă cu iaurt
4 November 2010
Ingrediente: 750 g picioare urechi şi cap de porc 1 ceapă 2 morcovi 1
ţelină 1 rădăcină pătrunjel 1 păstârnac 1 lingură tarhon 2 ouă 250 g
iaurt oţet 50 g orez sare Mod de preparare: Pui cele ale porcului la
fiert în apă cu sare, iar separat fierbi orezul. îndată ce au…
Read more »
Read more »
Cartofi cu brînză la cuptor
4 November 2010
Ingrediente: 1 kg cartofi 200 g brînză de oi 3 ouă 1 pahar smîntînă 100
g unt sau untură sare patrunjel Mod de preparare: Se spală bine
cartofii şi se fierb în coajă; cînd sînt fierţi se curăţă şi se taie
felii potrivit de subţiri. Într-o tavă unsă bine cu unt se aşază…
Read more »
Read more »
Budincă de creier
4 November 2010
Ingrediente:
1 creier mare de vacă 5 albuşuri 2-3 linguri pesmet 1 linguriţă mărar
tocat 1 ceapă 1 lingură unt sare piper puţină făină Sosul: 1 ceaşcă
smîntînă,1/2 ceaşcă lapte, 1 lingură rasă făină, 1 lingură unt, puţin
mărar tocat, sare. Mod de preparare: Se fierbe creierul, se trece prin
sităşi se amestecă cu…
Read more »
Read more »
Cum se prepara Cocktail Little Princess (video)
4 November 2010
Ingrediente: 50 ml light rum 25 ml sweet vermouth ice cubes 1 cocktail
glass 1 cocktail shaker 1 strainer 1 barspoon or stirrer Cum se
prepara Cocktail Little Princess
Read more »
Read more »
Salată de icre din scrumbii sărate
4 November 2010
Ingrediente: icre de la o scrumbie 1 linguriţă ceapă rasă zeama de la o
jumătate de lămîie miezul de la o felie de franzelă muiat în apă 1/2
pahar ulei 2 linguri sifon Mod de preparare: Se zdrobesc icrele cu
furculiţa într–un castron mic, se scoate pieliţa şi se amestecă cu
miezul de…
Read more »
Read more »
Creier fiert cu salata verde
4 November 2010
Ingrediente:
1 creier de vacă sau 2 creieri de viţel 1/2 lămîie 1 lingură unt topit
sare piper salată verde Mod de preparare: Se ţine creierul în apă rece
o oră. Se curăţă de pieliţă şi se pune la fiert cu apă caldăşi puţină
saer timp de 15-20 min. Se scurge apa, iar creierul…
Sos de ceapă
4 November 2010
Ingrediente: 1 lingură unt sau untură 1 lingură făină 2 cepe 1
linguriţă zahăr 1 lingură bulion 1–2 linguri oţet sau zeamă de lămîie 2
pahare zeamă de carne sare Mod de preparare: Se prăjeşte în unt ceapa
tăiată peştişori pînă ce se îngălbeneşte, se adaugă făina, se mai
prăjeşte puţin şi se…
Read more »
Read more »
Pilaf cu carnaţi de casa
4 November 2010
Ingrediente: 8-9 cârnaţi de casă 1 ceapă 1 ceaşcă de orez 4 ceşti apă
sau zeamă de carne 1 lingură untură sare piper Mod de preparare:
Cureţi ceapa, o tai mărunt şi o prăjeşti în untură până capătă o culoare
aurie. Tai felii subţiri 3-4 cârnaţi şi îi prăjeşti iu:e, apoi adaugi
ceapa…
Read more »
Read more »
Fasole boabe cu maioneză
4 November 2010
Ingrediente:
400 g fasole mare 1 ceapă mare sare piper maioneză din 2 ouă sfeclă
(gogoşari, castraveciori) Mod de preparare: Se alege fasole mare, se
spală, se moaie de cu seară în apă călduţă. A doua zi se scurge de apăşi
se pune la fiert cu apă rece. După ce a dat un clocot,…
Read more »
Read more »
Salam de casa
4 November 2010
Ingrediente: 10 kg pulpă vită 10 kg piept de vită 10 kg carne de porc
4-5 căpăţâni de usturoi 220 g sare piper după gust intestine groase boia
(iute sau dulce) după preferinţă Mod de preparare: Tai pulpa de vită
fâşii şi o aşezi într-o cratiţă, presari sare şi o laşi până a…
Read more »
Read more »
Pateu de ficat cu mere
4 November 2010
Ingrediente: 1 şi 1/2 kg ficat 4-5 cepe 1/2 kg slănină 2-3 mere 2-3
gălbenuşuri sare piper Mod de preparare: Tai slănina felii şi o
prăjeşti într-o cratiţă împreună cu ceapa tăiată în patru. Le căleşti
puţin şi adaugi bucăţile de ficat pe care le înăbuşi împreună cu ceapa
şi slănina. Dacă e…
Read more »
Read more »
Prăjitură cu banane şi lămâie
4 November 2010
Ingrediente: 1 lingură unt pentru uns tava 300g făină 1 linguriţă praf
de copt 75g zahăr 1 lingură coajă rasă de lămâie 1 ou 1 banană 150g
brânză proaspătă de vaci 100g stafide 1 vârf de cuţit sare Ingrediente
ornare: 100g zahăr praf,2 linguri suc de lămâie ,1linguriţă coajă rasă
de lămâie ,1 linguriţă…
Read more »
Read more »
Ciorbă din carne de la borcan cu zdrenţe
4 November 2010
Tai 2-3 cepe mărunt, le căleşti cu 4 cârnaţi şi 4 bucăţi de carne din
borcan. Cârnaţii şi carnea le poţi tăia în două. Adaugi 3 l de apă,
potriveşti gustul de sare, piper şi boia şi laşi să fiarbă pe foc mic.
La sfârşit adaugi 2 ouă bătute bine în timp ce apa…
Read more »
Read more »
Cornuleţe fragede cu untură si smantană
4 November 2010
Ingrediente: 400 g untură 400 g smântână 1 kg făină albă 1 pachet praf
de copt 1 lămâie 1 linguriţă de sare rahat sau nucă Mod de preparare:
Pui într-un castron untura pe care ai ţinut-o la temperatura camerei,
adaugi smântână, pui cam 1/2 kg făină, praful de copt stins cu lămâie
şi…
Read more »
Read more »
Carne de porc afumată cu cartofi
4 November 2010
Ingrediente: 1 kg carne afumată 1 kg cartofi 1 foaie de dafin sare
piper boabe 2 cepe 1 morcov 1 ţelină 1 ceaşcă de ulei 1 lingură de
bulion Mod de preparare: Speli carnea şi o ţii câteva ore în apă rece.
Scurgi apoi şi pui carnea la fiert în altă apă pentru…
Read more »
Read more »
Bulion cu pateuri de carne
4 November 2010
Ingrediente: 1,250 kg carne de vacă 3 l apă 1 morcov 1 pătrunjel 1
ţelină 1 ceapă 1 foaie de dafin 2-3 boabe ienibahar sare Mod de
preparare: Carnea, bine spălată, se pune la fiert cu apă rece. Se spu-
mează, se adaugă zarzavatul curăţat şi tăiat în patru, ieni-baharul şi
foaia de…
Read more »
Read more »
Salată de scrumbii sărate cu ceapă
4 November 2010
Ingrediente: 2 scrumbii mijlocii 3 cepe mari 100 g măsline 2–3 linguri
ulei 2–3 linguri oţet Mod de preparare: Se despică scrumbiile pe
burtă, se scot icrele sau lapţii şi se ţin în apă puţin călduţă timp de
5–6 ore. Se spală apoi în apă rece, se curăţă de pieliţă trăgînd–o de
la…
Read more »
Read more »
Sos de ciuperci
4 November 2010
Ingrediente: 1 pahar zeamă de carne sau apă cîteva ciuperci 1 lingură
unt 1 linguriţă făină 1 linguriţă pătrunjel tocat 2-3 linguri smîntînă 2
linguri zeamă de lămîie sare Mod de preparare: Se curăţă, se spală,
şi se taie felii subţiri cîteva ciuperci. Se pun la fiert cu zeama de
carne sau apă,…
Read more »
Read more »
Ciorbă rusească fără carne
4 November 2010
Ingrediente: 3 l apă 1 morcov mic 1 pătrunjel mic 1 ceapă mare 1 mînă
de fasole verde 1 sfeclă roşie mică 1/4 varză mică 2 ardei graşi 1
lingură unt sau untură 1 lingură mărar şi pătrunjel tocat 1/2 linguriţă
făină sare 1 pahar smîntînă Mod de preparare: Morcovul, pătrunjelul
şi ceapa…
Read more »
Read more »
Prăjitură aromată cu pere
4 November 2010
Ingrediente: 125g margarina 125g zahăr 2 ouă 125g făină 50g pesmet 1
linguriţă praf de copt scorţişoară nucşoară cuişoare 2 pere mari 125g
stafide 60ml lapte 2 linguri fulgi de migdale Mod de preparare: Se
încălzeşte cuptorul şi se pregăteşte (unsă cu unt şi tapetată cu făină) o
tavă rotundă cu diametrul de…
Read more »
Read more »
Budincă de clătite cu brînză
4 November 2010
Ingrediente:
1 kg lapte 3 ouă 3-4 linguri sifon 1/4 linguriţă sare 100 g unt sau
untură 250 g smîntînă 150 g brînză frămîntată sau rasă făină cît
cuprinde Mod de preparare: Se bat ouăle, se amestecă cu sifonul şi
sarea, cu făina, apoi se adaugă laptele puţin cîte puţin, la fel ca la…
Read more »
Read more »
Plăcintă canadiană cu dovleac
4 November 2010
Ingrediente: 3 ouă 125g zahăr 500 g piure de dovleac 2 linguri făină
1linguriţă scorţişoară 1/2 linguriţă nucşoară 1 linguriţă ghimbir l/2
linguriţă enibahar 1/2 linguriţă cardamom 125 g nuci Mod de preparare:
Ingredientele adăugate pe rând. Cordimentele se pisează cât mai fin,
cu puţin înainte de a se folosi la prepararea prăjiturii.…
Read more »
Read more »
Rulouri de şorici si carne tocată
4 November 2010
Ingrediente: 6 picioare de porc 400 g carne tocată 100 g şuncă slabă 1
legătură pătrunjel ceapă puţină nucşoară 100 g ciuperci 25 g unt 200 ml
sos de roşii sare piper Mod de preparare: Cureţi mai întâi picioarele
de porc, le speli şi le pui la fiert în apă sărată, dar ai…
Read more »
Read more »
Descoperirea ceaiului
4 November 2010
Nimeni
nu ştie când a fost descoperit ceaiul în China, cu toate că, în semn de
respect, acest lucru atribuit în mod tradiţional miticului împărat
chinez Shen Nung. Shen Nung a domnit cu şaptesprezece generaţii înainte
de 2700 Î.Hr., şi este părintele medicinei chinezeşti. Este renumit
pentru cunoştinţele sale privitoare la proprietăţile medicinale ale
ierburilor…
Read more »
Read more »
Paste cu cartofi
4 November 2010
Ingrediente: 4 cartofi 2 cepe mijlocii 2 morcovi 1 ardei 2 rosii
masline sare delicat Mod de preparare: Se fierb cartofii ca pentru
piure.Se taie ceapa marunt si se prajeste. Se adauga peste ceapa,
morcovul si ardeiul taiate cubulete. Se scot cartofii din apa si se pun
la prajit peste compozitia cu ceapa, morcov…
Read more »
Read more »
Salată de praz
4 November 2010
Ingrediente: 5 fire de praz crude 1 legătură mărar 1 avocado 100 g
măsline fără sâmburi 2 linguri suc de lămâie 2 linguri ulei sare Mod
de preparare: Intr-un bol, se amestecă prazul tăiat rondele, mărarul
tocat fin, avocado tăiat felii subţiri şi măslinele. Se condimentează cu
ulei, suc de lămâie şi sare.…
Read more »
Read more »
Banane flambate
4 November 2010
Ingrediente: 6 banane 2 portocale 50g stafide 50g zahăr pudra 50g zahăr
vanilat 100 ml rom 50g unt Mod de preparare: Se curăţă bananele şi se
taie în lung. Se pun într-un vas termorezistent uns cu unt şi se
rumenesc în cuptorul bine încins. Se adaugă în vas sucul de la cele
două…
Read more »
Read more »
Sos de lapte (Béchamel)
4 November 2010
Ingrediente:
1 1/2 pahar lapte 1 lingură făină 1 lingură unt proaspăt sare Mod de
preparare: Sosul se poate prepara în două feluri: cu făină prăjită sau
cu făină neprăjită. Cu făină prăjită. Se prăjeşte uşor făina în unt, se
stinge cu lapte fierbinte turnînd cîte puţin şi amestecînd mereu ca să
nu se…
Read more »
Read more »
Linguinne a la peperonata
4 November 2010
Ingrediente: 3 ardei grasi colorati 1 ceapa medie putin ulei pentru
prajit 5 rosii medii 250 gr. paste linguinne Mod de preparare: Ardeii
se pun la cuptor 20-30 min, se scot si se pun intr-o punga de hirtie sa
se inmoaie. Se lasa 10 min, dupa care se taie si se goleste apa,…
Read more »
Read more »
Prăjitură cu mere rase
4 November 2010
Ingrediente: 6 mere 6 ouă 6 linguri zahăr 3 linguri pesmet 2 linguri
făină 1 păhărel rom sirop din 2-3 linguri de zahăr unt pesmet pentru
uns forma Mod de preparare: Se freacă spumă gălbenuşurile cu zahărul,
se pune făina puţin câte puţin, apoi se adaugă romul şi pesmetul. Se
omogenizează bine şi…
Read more »
Read more »
Orez cu legume chinezesc
4 November 2010
Ingrediente: 1 cana orez cu bob lung sau prefiert 2 ardei gras rosu 2
ardei gras galben 1 morcov 300g mazare 1cutie ciuperci 1 ou sare piper
ulei de masline sos soia Mod de preparare: Orezul se fierbe in apa cu
sare, se scurge, se clateste cu apa rece si se lasa la scurs.…
Read more »
Read more »
Salată de cartofi si scrumbie
4 November 2010
Ingrediente:
400 g cartofi 2 cepe 1 scrumbie 50 g măsline 2 linguri ulei 1 lingură
oţet sare Mod de preparare: Se spală cartofii, se fierb, se curăţă
de coajăşi se lasă să se răcească. Se taie apoi felii şi se amestecă cu
scrumbia curăţată de oase, desăratăşi tăiată felioare subţiri, cu
măslinele, ceapa…
Read more »
Read more »
Prăjitură cu dovleac
4 November 2010
Ingrediente: 250g dovleac 150g nucă 1 lămâie 1 linguriţă bicarbonat de
sodiu 250g făină 50 ml ulei 150g zahăr pudră Mod de preparare: Se
curăţă dovleacul şi se dă pe răzătoarea mare. Nucile se pisează. Se
amestecă uleiul cu zahărul pudră şi făina, apoi se adaugă nucile,
dovleacul, bicarbonatul stins cu zeamă de…
Read more »
Read more »
Pilaf de orez cu cartofi si ciuperci
4 November 2010
Ingrediente: 2 cani de orez 1 cutie de ciuperci 2 cartofi 1 ceapa Mod
de preparare: Orezul se spala ,ceapa se caleste, ciupercile se taie
marunt si cartofii se taie in cuburi mici. Se amesteca toate si se pun
intr-un vas termorezistent se adauga 6 cani de apa,sare si delikat si se
da…
Read more »
Read more »
Supă de tăiţei cu spinare de porc
4 November 2010
Ingrediente: 1 kg spinare de porc 2 morcovi mari 1 rădăcină pătrunjel 1
păstârnac 1/2 gulie 1 ceapă mică piper boabe sare 1 legătură pătrunjel
verde 1 ţelină 3-4 l apă 100 g tăieţei Mod de preparare: Pui carnea la
fiert în apă rece, iei spuma ori de câte ori se formează. In…
Read more »
Read more »
Vinegretă I
4 November 2010
Ingrediente:
1 sfeclă roşie mică 3–4 cartofi mari 1 morcov o mînă de mazăre sau
fasole boabe 1 castravecior acru 2 ouă răscoapte 1 ceapă 3 linguri ulei
oţet (după gust) sare Mod de preparare: Se fierb separat sfecla,
cartofii, morcovii şi mazărea sau fasolea. Se lasă să se răcească.
Cartofii, morcovul şi sfecla…
Read more »
Read more »
Ciulama de miel
3 November 2010
Ingrediente: 750 g carne de miel 2 linguri untură 1 ceapă 2 linguri
făină sare Mod de preparare: Se spală carnea, se taie bucăţi, se aşază
într-o cratiţă şi se toarnă apă cît s-o acopere. Se adaugă o ceapă
întreagăşi sare. Se spumeazăşi se lasă să fiarbă acoperit pînă este gata
ceapa se…
Read more »
Read more »
Mancare cu carnaţi de casa
3 November 2010
Ingrediente: 2-3 cârnaţi de casă 1 ceapă tocată mărunt 1-2 căţei de
usturoi zdrobit 1 linguriţă boia dulce de casă 400 g roşii conservate 2
linguri ulei Mod de preparare: Incingi uleiul într-o tigaie
încapătoare şi prăjeşti cârnaţii timp de 10 minute la foc mic, pe
fiecare parte, apoi îi scoţi. In acel…
Read more »
Read more »
Retete de post:Tocanita de ceapa
3 November 2010
Ingrediente: 6 cepe 4 buc. rosii 1 buc. morcov 3 catei de usturoi 1
legatura marar 1 pahar de ulei otet boia zahar sare piper Mod de
preparare: Ceapa se curata, se taie solzisori, se caleste impreuna cu
morcovul ras si cu boiaua. Cind ceapa s-a inmuiat, se adauga rosiile
taiate marunt, otetul, zaharul,…
Retete de post: Orez cu sos de masline
3 November 2010
Ingrediente:
500 g orez 2-3 lingurite de vegeta 50 ml ulei + 2 linguri de ulei 2
cepe mari 1 legatura de patrunjel 1 legatura de marar condimente
(oregano, maghiran, enibahar macinat, piper macinat, nucsoara) 500 g
masline (negre sau verzi) 1 jumatate de lamaie 1 lingura de bulion 1
foaie de dafin Mod…
Read more »
Read more »
Retete de post:Paste cu ciuperci sau masline
3 November 2010
Ingrediente: 500 g paste fainoase 2 cepe 3 catei de usturoi 3 linguri
ulei putin Delikat piper sare cimbru 2 linguri bulion 1 praf de zahar 1
cutie ciupercute 200 g masline Mod preparare: Ceapa se toaca marunt,
usturoiul se toaca subtire, se calesc putin si se sting cu bulion si
zeama de…
Read more »
Read more »
Ciorbă de burtă cu gogoşari
3 November 2010
Ingrediente: 1 kg burtă de vită 4 morcovi potriviţi 4 gogoşari din oţet
1 ceapă usturoi 2 gălbenuşuri sare 500 g smântână oţet cimbru foi de
dafin piper ienibahar ardei iuţi la servit Mod de preparare: Cureţi
şi speli bine burta, apoi o pui la fiert în 4 I de apă cu…
Read more »
Read more »
Ardei grasi cu sos de rosii
3 November 2010
Ingrediente: 0,5 kg ardei 1kg rosii 2 cepe medii ulei faina sare 1 ou
Mod de preparare: Ardeii se coc, sau se prajesc un ulei. Se sareaza si
se lasa la racit apoi se curata de pielita (sau nu). Rosiile se dau prin
razatoare sau se taie cubulete. Se pun la fiert pana…
Read more »
Read more »
Pastă de carne si slănină afumată
3 November 2010
Ingrediente: 600 g carne de porc afumată 200 g slănină afumată 3
cartofi sare piper 150 g smântână Mod de preparare: Speli cartofii şi
îi pui la fiert în coajă. Carnea afumată şi slănina afumată le fierbi
separat. După ce au fiert, cureţi cartofii şi îi dai prin maşina de
tocat împreună cu…
Read more »
Read more »
Tort cu fructe si blat de nuci
3 November 2010
Ingrediente: 3 căni nucă măcinată 1 şi 1/2 cană zahăr 1 şi 1/2 cană cu
apă 3 linguri cacao 8 ouă 1 fiolă esenţă de rom şi una de vanilie 1 kg
portocale 1 cutie compot de ananas 1/2 kg frişcă 1 pliculeţ gelatină
transparentă Mod preparare blat: Intr-o cratiţă pui la fiert…
Read more »
Read more »
Retete de post:Musaca de macaroane cu ciuperci
3 November 2010
Ingrediente: 500 g macaroane sau taitei lati 1 lingura de ulei 200 g
mazare 2 morcovi 500 g ciuperci 1 ceapa mare 5 catei de usturoi 1 ceasca
de ulei 0,5 kg rosii decojite sare piper busuioc cimbru 9 linguri de
margarina 11 linguri de faina 8-9 cesti de apa 8-10 masline fara
samburi…
Read more »
Read more »
Tocana de masline
3 November 2010
Ingrediente: 300 g masline 600 g rosii 1 praf de piper 1 telina 1
legatura de patrunjel verde 2 cepe 125 ml untdelemn 2 foi de dafin 400
ml apa fiarta cu Vegeta sare marar verde Mod de preparare: Maslinele se
desareaza in apa fierbinte. Separat se inabusa in untdelemn ceapa tocata
marunt si…
Read more »
Read more »
Ciuperci gatite taraneste
3 November 2010
Ingrediente: 500 g ciuperci proaspete 1 ceapa sare piper 1 ceasca de
vin marar tocat 1 ceasca ulei Mod de preparare: Se curata si se spala
ciupercile, se taie felii subtiri si se pun intr-o cratita cu o ceapa
tocata si o ceasca de ulei. Se acopera cratita si se lasa sa fiarba…
Read more »
Read more »
Cartofi la cuptor cu lamaie si patrunjel
3 November 2010
Ingrediente: 1 kg de cartofi 40 g margarina 1 ceapa tocata zeama si
coaja unei lamai sare piper 2 fire de patrunjel verde Mod de
preparare: Se curata cartofii de coaja si se pun intr-o oala cu apa pe
foc si cand dau in clocot, se lasa sa fiarba 3 minute pe flacara…
Read more »
Read more »
Prăjitură cu rubarbăr
3 November 2010
Ingrediente: 5 ouă 550g zahăr 150g unt sau margarină 200ml lapte 1
linguriţă bicarbonat 1 lingură zeamă de lămâie 700g rabarbăr 1 linguriţă
zahăr vanilat Mod de preparare: Se amestecă gălbenuşurile cu 250g
zahăr şi apoi, treptat, se adaugă untul sau margarina. Se amestecă bine
compoziţia până se omogenizează şi se adaugă laptele…
Read more »
Read more »
Salată de cartofi cu castraveciori acrii
3 November 2010
Ingrediente:
500 g cartofi 2 cepe 2-4 castraveciori acrii 1 ou fiert tare 2–3
linguri ulei oţet (după gust) sare Mod de preparare: Se spală
cartofii, se fierb, se curăţă de coajăşi se lasă să se răcească. Se taie
apoi felii subţiri şi se amestecă cu sarea, ceapa tăiată felii subţiri,
rotogoale de castraveciori,…
Read more »
Read more »
Retete de post:Chiftelute cu ciuperci
3 November 2010
Ingrediente: 2 cutii de ciuperci 300ml ulei 2 cepe 200g faina sare
condimente marar patrunjel praf de copt 200g pesmet Mod de preparare:
Cureti ceapa o tai marunt si o calesti in 100ml ulei.Ciupercile le
adaugi peste ceapa le mai calesti putin,pui 100g faina si stingi cu o
ceasca de apa pui condimentele…
Read more »
Read more »
Cartofi unguresti
3 November 2010
Ingrediente:
4 cartofi mari sau 6 medii 2 cepe mari 1 lingurita de ulei de masline 1
foaie de dafin maruntita sare piper condimente de cartofi Mod de
preparare: Se curata cartofii, se spala bine, se taie felii nu foarte
groase, se mai spala de 2-3 ori sa iasa amidonul din ei, si se pun…
Read more »
Read more »
Coşuleţe cu frăguţe
3 November 2010
Ingrediente: 7 albuşuri 300g zahăr pudră 1 linguriţă esenţă de vanilie
200g făină Ingrediente crema:2 lămâi ,200g unt ,300g zahăr, 4 ouă ,300g
frişcă ,200g frăguţe sau zmeură Mod de preparare: Se bat uşor
albuşurile şi se incorporează progresiv zahărul cu o spatulă de lemn. Nu
se bat prea mult. Se adaugă esenţa…
Read more »
Read more »
Cartofi cu ardei la cuptor
3 November 2010
Ingrediente: 500 g cartofi ulei 1 ceapa 1 ardei gras 1 lingurita mustar
sare piper concentrat Delikat 1 lingurita mustar 100 g pasta de tomate
patrunjel verde Mod de preparare: Cartofii curatati se taie felii.
Ceapa se toaca marunt si se pune la calit in ulei impreuna cu feliile de
cartofi. Cand ceapa…
Read more »
Read more »
Retete de post:Telina cu ciperci si masline
3 November 2010
Ingrediente: 2 teline taiate cuburi 1 ceapa taiata marunt 200 gr
masline fara samburi 200 gr ciuperci taiate felii 1 lingura faina 1
ceasca vin 150 ml suc de rosii 1/2 lamaie 1 ligurita zahar 1 foaie de
dafin sare piper Mod de preparare: Telina se prajeste in putin ulei,
se adauga ceapa,…
Read more »
Read more »
Ciperci cu fasose verde la cuptor
3 November 2010
Ingrediente : 1 kg ciuperci 2 linguri de ulei de masline cu boia de
ardei iute 1 kg fasole verde 2 cepe usturoi pisat sare piper Mod de
preparare : Se curata ciupercile, se spala, se taie bucatele si se
calesc in apa cu sare dupa gust. Se spala fasolea, se rupe bucati, se…
Read more »
Read more »
Cum se prepara Cocktail Vodka Martini (video)
3 November 2010
Ingrediente: 100 ml chilled vodka 6 ml (2 dashes) extra dry vermouth 1
lemon some ice cubes 1 martini glass 1 cocktail strainer 1 knife or
canal 1 50ml shot measure Cum se prepara Cocktail Vodka Martini
Read more »
Read more »
Retete de post:Dovlecei cu masline
3 November 2010
Ingredinte: 2 buc. dovlecei 1 catel de usturoi 1 buc.ceapa 100 g
masline 5 linguri de ulei 1 pahar de vin alb 1 lingura de faina zeama de
lamiie busuioc 1 lingura de bulion 1 legatura patrunjel sare piper Mod
de preparare: Dovleceii se spala, se sterg si se taie in felii de 1…
Read more »
Read more »
Coşuleţe cu fructe
3 November 2010
Ingrediente: 3 uni făină 1 cană untură coaja de la 1 lămâie 1 linguriţă
bkarbmat 1 plic budincă de vanilii 200ml lapte 3 kiwi 4 portocale 3
mere strugure cu bocbe mari 1 pară 1grepfrut cu miez roşu 1 ananas Mod
de preparare: Se amestecă bine făina, untura, bicarbonatul, coaja de
lămâie şi…
Read more »
Read more »
Retete de post:Bomba de orez
3 November 2010
Ingrediente: 1/2 kg orez 4 linguri de zahar 150 grame de nuci apa Mod
de preparare: Se pune orezul la fiert cu o cantitate tripla de apa.Cand
e apropae fiert si scazut se adauga zaharul si nucile macinate. Se mai
lasa sa fiarba pana ce compozitia devine foarte groasa.Se alege o forma
deosebita,…
Read more »
Read more »
Retete de post:Ciuperci umplute la cuptor
3 November 2010
Ingrediente: 1kg ciuperci cu palaria mare de sera albe frumoase 1
leg.marar 1 ceapa mare 150 grame branza tofu 1 catel mic de usturoi
delikat piper Mod de preparare: Se spala cipercile si se scot cu grija
coditele; daca sunt prea stranse in interior se mai decupeaza putin
inauntru ciuperca 1/2 din codite…
Read more »
Read more »
Orez chinezesc
3 November 2010
Ingrediente
: 3 cupe de orez spalat in mai multe ape 4 linguri de ulei de masline 1
lingurita de sare 2-3 linguri de sos soia 1 borcan mic de mazare boabe
200 g de kaizer 3 cepe verzi 2 oua batute spuma piper Mod de preparare :
Se pun intr-o cratita mare 4 cupe…
Read more »
Read more »
Piaţa mondială a ceaiului
3 November 2010
Deoarece vestea despre această băutură deosebită s-a răspândit în toată
lumea, toţi oamenii au vrut să se bucure de plăcerile deosebite oferite
de ea, fiecare naţie stabilindu-şi propriile tradiţii cu privire la
ceai şi găsind ceaiului un loc în ritualurile ei sociale. Nu mai este
nevoie să spunem că, atunci când a venit vremea,…
Read more »
Read more »
Covrigei din castane
3 November 2010
Ingrediente: 500g castane 2 gălbenuş 50g unt 150g zahăr 1 lingură
smântână 50g migdale Mod de preparare: Se curăţă castanele de coajă şi
se fierb în lapte până se înmoaie. Se dau apoi prin sită deasă. In
piureul obţinut se adaugă gălbenuşurile, untul şi zahărul şi se amestecă
energic compoziţia obţinută. Când compoziţia…
Read more »
Read more »
Retete de post:Ciuperci cu maioneza de post
3 November 2010
Ingrediente: 500 gr de ciuperci 1 cartof ulei sare 1 linguritza de
mustar Mod de preparare: Se dau intr-un clocot cipercile (nu prea mult
ca isi pierd vitaminele), se scurg, se racesc si se taie mic. Se fierbe
cartoful, se raceste bine (sa fie chiar foarte rece), se piseaza ca de
piure si…
Read more »
Read more »
Salată de dovlecei
3 November 2010
Ingrediente:
3 dovlecei 1 ceapă (după plac) 3 linguri ulei oţet (după gust) sare
piper roşii mărar Mod de preparare: Se spalăşi se curăţă dovleceii,
se taie bucăţi şi se punla fiert în apă sărată. După ce s–au muiat, se
lasă să se scurgă şi să se răcească. Apoi se storc bine de…
Read more »
Read more »
Retete de post:Orez cu rosii la cuptor
3 November 2010
Ingrediente: 1 kg rosii 1 capatana usturoi 1 ceasca ulei 1 kg orez 3
ardei 1 legatura patrunjel 1 kg de masline negre Mod de preparare: Se
indeparteaza coaja si semintele rosiilor si se taie marunt. Intr-o tava
obisnuita, dupa ce se tapeteaza cu ulei, se pun jumatate din rosii. Se
presara deasupra…
Read more »
Read more »
Pilaf cu soia şi ciuperci
3 November 2010
Ingrediente: 1 cană de orez 2 cepe 100 g soia 100 g ciuperci 2 morcovi
sare piper ulei 1 legătură pătrunjel Mod de preparare: Fierbi soia în
apă clocotită cu sare timp de 30 de minute. în acest timp, cureţi
ceapa, o tai mărunt, o căleşti în ulei încins. Cureţi morcovul şi
ciupercile,…
Read more »
Read more »
Portocale în aluat
3 November 2010
Ingrediente: 4 portocale 2 ouă 4 linguri făină 2 linguri rom 4 linguri
zahăr 50g unt 250ml ulei Mod de preparare: Se curăţă portocalele, se
taie în felii şi se scot sâmburii. Se pun într-un castron cu 2 linguri
rom şi 2 zahăr. Se ţin astfel 30 de minute. Intr-un alt castron, din…
Read more »
Read more »
Tocanita de fasole boabe cu masline
3 November 2010
Ingrediente: 500 g fasole boabe fierte 4 cepe 200 g masline cimbru sare
boia ulei bulion Mod de preparare: Ceapa se taie marunt, se caleste
cu sare si cu ulei, se adauga boiaua si bulionul si se fierbe cu putina
zeama din fasole pina se inmoaie. Se adauga sarea, cimbrul si maslinele.
Se…