Retete de Paste:
Crochete cu unt si marar
21 March 2010
Ingrediente: paine unt marar sare (optional lamaie) Mod de preparare: Feliute foarte subtiri de franzela se coc la cuptor. Se scot si se lasa sa se racoreasca putin – nu foarte mult insa (nu trebuie sa se racesaca)! Optional se pot stropi cu lamiie. Untul se freaca cu putina sare (dupa gust). Se…
Ciorba de spanac cu bors
20 March 2010
Ingrediente: 1 kg spanac 1 ceapă 1 legătură mărar 1 l borş sare 2-3 roşii (sau bulion) 2-3 ouă Mod de preparare: Speli, toci şi opăreşti frunzele de spanac. Le pui în apă şi le fierbi cu ceapă şi mărar. După ce au fiert, pui borşul, sarea, roşiile (sau bulionul) şi apoi dregi…
Branza de vaci cu salata de rosii
20 March 2010
Pita cu bliva
20 March 2010
Ingrediente: 1 pachet foi de plăcintă 3 legături blivă (spanac în varianta românească) 3-4 ouă 150-200 g brânză de oaie rasă 1-2 pahare cu iaurt 1 legătură ceapă verde 1 legătură mărar piper ulei un vârf de cuţit de bicarbonat Mod de preparare: Toci mărunt bliva (spanacul), ceapa şi mărarul şi le căleşti…
Cum se prepara Cocktail Azuluna (video)
20 March 2010
Galuste din cartofi fierti
20 March 2010
Ingrediente: 1,5 kg cartofi 200 g făină sare 20 g margarină 50 g pâine albă (tăiată bucăţele) 2 l apă cu sare Mod de preparare: Pasezi cartofii fierţi, îi amesteci cu făina şi sarea până obţii o cocă. în cazul în care cartofii sunt prea uscaţi, adaugi 2-3 linguri de apă sau 1…
Gulii de vara cu carne tocata la cuptor
20 March 2010
Ingrediente: 5-6 guioare proaspete 1 kg carne tocată 200 g orez 2 cepe sare piper condimente ulei boia de ardei dulce (după gust) un pic de pesmet fin Mod de preparare: Cureţi guliile, le tai „beţe de chibrit" şi le pui la prăjit într-o cratiţă cu ulei, fără să le amesteci, scuturi doar…
Clatite cu carne tocata
20 March 2010
Friptura de peste la cuptor cu cimbru si busuioc
20 March 2010
Pregăteşti aşa: peştii îi speli, îi cureţi de solzi, aripioare şi codiţe, le scoţi intestinele, spălându-i înăuntru cu grijă. Scoţi branhiile, pe care le păstrezi pentru borş. Tai peştele pe grosime în bucăţi potrivite, de aproximativ 5 cm. Separat, cureţi usturoi, iar căţeii îi tai în 4 pe lungime. Cu feliuţele de usturoi vei…
Ciorba taraneasca de pasare cu leustean
20 March 2010
Ingrediente: 1 pui mijlociu 1 buc. morcov 1 buc. radacina patrunjel 1 buc. telina 1 buc. ceapa 2 buc. cartofi 1 buc. ardei gras 150 gr. mazare boabe 10-15 pastai de fasole 8-10 buc. rosii o lingura ulei sare verdeata leustean 2 l apa Mod de preparare: Pasarea curatata si spalata se taie…
Mucenici muntenesti cu nuca macinata si scortisoara
20 March 2010
O reteta de mucenici muntenesti cu nuca macinata si scortisoara din: faina, apa, sare, nuca macinata, zahar si scortisoara. Ingrediente: faina apa sare nuca macinata zahar scortisoara Mod de preparare: Se face un aluat mai tare, din faina, apa si putina sare. Se framinta si se lasa sa se odihneasca. Se rup bucatele din…
Sarmale cu umplutura de peste cu orez
20 March 2010
Ingrediente: 1/2 kg peşte (cod) 1 legătură de ceapă verde 1 căniţă cu orez condimente 1 linguriţă cu vârf de cimbru mărar foi de varză dulce opărite cu borş suc de roşii proaspete Mod de preparare: Scoţi cu atenţie oasele, toci mărunt peştele şi-l amesteci cu orezul ales şi spălat, cu ceapa tăiată…
Saramura de platica
20 March 2010
Ingrediente: 1- 2 platici (1,5-2 kg.) o capatina de usturoi doua linguri de untdelemn doi ardei iuti sare apa Mod de preparare: Se curata pestele de solzi, se scot intestinele, se taie capul si coada, se spala in apa rece si se pune pe un prosop curat pentru a se scurge de apa.…
Saramura de peste (crap)
20 March 2010
Ingrediente: 1 crap de 1 kg 1 lingurita de ulei condimente ardei iute verdeata sare Mod de preparare: Se alege un crap mai mare, se curata si se taie capul si coada. Se despica pestele in doua, in lungime, se scot inotatoarele, sira spinarii si oasele mari. Se unge cu ulei si se…
Ciorba de peste (cod)
20 March 2010
Ingrediente: 1 kg cod, 4 cartofi noi (mărişori) 2 ardei graşi 1/2 kg roşii 2 legături ceapă oţet sare leuştean Mod de preparare: Laşi peştele să se dezgheţe la temperatura camerei, îl cureţi bine şi împărţi cantitatea în două: pentru ciorbă şi pentru umplutura de sarmale, caz în care îl laşi crud. Cureţi…
Ciocolata alba cu zeama de lamaie
20 March 2010
Prajitura cu mac
20 March 2010
Ingrediente: 1 cană de mac măcinat 1 cană griş 1 cană lapte cald 1 cană zahăr 4 linguri ulei 3 ouă 1 linguriţă bicarbonat stins cu zeamă de lămâie Mod de preparare: Pui grisul la înmuiat cu laptele cald o jumătate de oră. Ouăle le baţi tare, adaugi treptat zahărul, uleiul şi apoi…
Cum se prepara Cocktail Watermelon Mint Mojito (video)
20 March 2010
Placinta ardeleneasca cu branza
20 March 2010
Ingrediente: 600 g faina drojdie cat o nuca un praf de sare o cana de apa calduta 2 legaturi de ceapa verde 2 legaturi de marar 500 g branza ulei pentru prajit Mod de preparare: Din faina, drojdie, sare si apa, se framanta o coca de paine care se pune la dospit circa…
Pasca cu smantana
19 March 2010
Ingrediente: aluat de cozonac 1 kg. smantana 450 g. zahar 150 g. faina 10 albusuri un praf de sare coaja de lamaie si de portocala stafide fructe confiate dupa gust Mod de preparare: Smantana se scurge, se bate cu un praf de sare, nu foarte mult pentru a evita separarea . Separat albusurile…
Sos de usturoi si cartofi
19 March 2010
Ingrediente: 1 cartof fiert în coajă 2 gălbenuşuri 5 căţei usturoi 300 ml ulei de măsline 1/2 lingură zeamă de lămaie sare piper condimente Mod de preparare: Zdrobeşti usturoiul, apoi cartoful cald (fără coajă), adaugi gălbenuşurile, zeama de lămâie, sare, piper, iar la urmă torni uleiul câte puţin, ca la maioneză. Acest sos…
Platica cu saramura picanta de legume
19 March 2010
Ingrediente: 2 platici la cel putin 1 kil fiecare 5-6 rosii 2 cepe 1 telina cu frunze 2-3 morcovi 2-3 ardei grasi 2-3 ardei capia rosii 2-3 ardei iuti 1 pahar de vin alb 100 ml ulei 2 legaturi de marar si patrunjel 1 pahar de faina 2 linguri de condiment de peste 1-2…
Papanasi moldovenesti
19 March 2010
Ingrediente: 2 linguri gris 2 linguri faina 2 oua sare untura pentru prajit 400 gr. brinza de vaci (scursa bine de zer) Mod de preparare: Se separa galbenusurile de albusuri. Se bat albusurile spuma. Se freaca bine brinza cu galbenusurile, cu faina, gris, sare. La sfirsit se adauga albusurile. Se incinge untura. Se…
Salata dobrogeana
18 March 2010
Ingrediente: 2 buc. rosii 2 buc. ardei grasi 3 buc. castraveti potriviti 1 buc. ceapa o salata verde 100 gr. telemea de oi 1 ceasca sos maioneza masline sare Mod de preparare: Se curata ceapa, se taie felii foarte subtiri si se pune intr-un castron. Castravetii se curata de coaja, se taie felii…
Gogosele de branza
18 March 2010
Prajitura cu fructe fara grasime
18 March 2010
Inghetata cu frisca
18 March 2010
Ingrediente: 3/2 kg frişcă sau 2 cutii smântână şi 3 linguri zahăr farin 6 ouă 6 linguri zahăr 1 plic zahăr vanilat ciocolată rasă nuci prăjite (un pumn) 3-4 linguri dulceaţă de vişine fără sirop Mod de preparare: Baţi spumă ouăle cu zahărul şi zahărul vanilat, încorporezi frişca şi torni compoziţia în tava…
Pulpe si aripioare de pui cu cartofi noi
18 March 2010
Langosi cu cartofi
18 March 2010
Ingrediente: 800 gr. faina 250 ml ulei 100 gr. oua 25 gr. drojdie 325 gr. cartofi 25 gr. sare Mod de preparare: Din faina, oua, drojdie, sare si apa se prepara coca. Separat se fierb cartofii in coaja, se curata, se trec prin masina de tocat carne si apoi se adauga la coca…
Unt cu tarhon
18 March 2010
Ingrediente: 100 g unt 2 legături tarhon sare Mod de preparare: Pui tarhonul spălat într-un vas cu apă clocotită şi-l fierbi 5 minute, îl scurg şi-l toci mărunt. Freci untul spumă, îl amesteci cu tarhonul, potriveşti de sare şi laşi la rece. Il foloseşti pentru tartine şi sandvişuri la care poţi adăuga brânzeturi.…
Sos de macris
18 March 2010
Ingrediente: 300 g măcriş 2 linguri unt 2 linguri făină 3-4 roşii curăţate de coajă şi trecute prin râzătoare 1 borcan iaurt sare piper Mod de preparare: Intr-o cratiţă încingi uleiul, rumeneşti făina, apoi pui măcrişul spălat şi tocat. Stingi cu roşii şi dacă e nevoie adaugi puţină apă. Potriveşti de sare şi…
Budinca de clatite cu mangold (frunze de sfecla creata)
18 March 2010
Ingrediente: 1 kg frunze mangold 12 clătite 1/2 pachet unt 2 linguri smântână 50 g caşcaval Mod de preparare: Cureţi şi speli frunzele de sfeclă creaţă şi le fierbi în apă clocotită cu sare. Când s-au fiert, le scurgi şi le pasezi. Pe un platou pui o clătită, apoi piureul, o clătită şi…
Varza dulce calita
18 March 2010
Ingrediente: 1 varză potrivită ca mărime 1 legătură ceapă 3 morcovi ulei sare piper foi de dafin Mod de preparare: Tai mărunt ceapa, o freci cu puţină sare, pui 3-4 linguri de ulei şi o căleşti până devine sticloasă. Adaugi morcovii raşi sau tăiaţi rondele subţiri şi îi căleşti şi pe ei puţin.…
Ciorba de varza noua
18 March 2010
Ingrediente: 1 varză potrivită 3 morcovi 2 ardei 1 ceapă pătrunjei ţelină mărar cimbru suc de roşii (din roşii proaspete trecute pe râzătoare) boia Mod de preparare: Ceapa tocată o căleşti în ulei şi puţină apă, împreună cu morcovul ras şi cu boiaua. Completezi cu apă, tai varza fideluţă şi o pui la…
Papanasi muntenesti
18 March 2010
Ingrediente: 2 oua 3 linguri gris 2 linguri unt pesmet destul 1 lingurita faina sare 300 gr. brinza de vaci (scursa bine de zer) Mod de preparare: Se pune apa sarata la fiert. Se amesteca bine brinza de vaci, faina, ouale, grisul si sarea. Se fac galuste turtite, se gauresc cu degetul, se…
Ciorba taraneasca cu zeama de varza
18 March 2010
Ingrediente: 1/2 kg. carne de vaca 1-2 buc. ceapa 2 buc. morcov 1 fir praz 1 buc. pastirnac 1 buc. radacina de patrunjel 1/2 buc. telina 2 buc. cartofi 2 buc. rosii 1/2 lingura bulion 2 l apa sare patrunjel leustean 1/2 l zeama de varza 2 linguri orez Mod de preparare: Se…
Zacusca cu dovlecel
18 March 2010
Ingrediente: 7 kg. gogosari 2 kg. vinete 1 kg. ceapa un dovlecel (cca 1,5-2 kg) 400 gr. bulion Mod de preparare: Gogosarii si vinetele se coc, se decojesc si se tin la foc, pe aragaz, pe ochiul mare. Se pun intr-un vas mare (10 l). Ceapa se taie marunt si se da usor…
Marmelada de visine
18 March 2010
Ingrediente: cantitati egale de visine fara simburi si zahar, pentru un kg de fructe-zeama unei lamii Mod de preparare: Cu ajutorul unui blender se fac visinele piure, care se pune pe foc iute cu zaharul si cu sucul de lamiie, amestecind din cind in cind. In momentul in care incepe sa se ingroase,…
Marinata de macrou
18 March 2010
Ingrediente: 3 kg macrou 1 kg ceapa otet apa sare mirodenii – foi dafin, piper boabe, boabe mustar, ienibahar, coriandru Mod de preparare: Pestele congelat, se curata, se spala si se taie bucati mici, se sareaza. Ceapa se taie pestisori. Separat se amesteca otetul, apa (cit otet, atita apa) si mirodeniile si sarea,…
Ciorba de verdeturi
17 March 2010
Ingrediente: 5 salate verzi 5 frunze de rabarbură 5 frunze ştevie 8 frunze măcriş 6 fire ceapă verde 8 fire usturoi verde Mod de preparare: Speli verdeţurile în două-trei ape. Rabarbura o tai mai mare şi o opăreşti. Tai normal toate verdeţurile, ceapa şi usturoiul. Aşezi o oală de 6 litri la foc,…
Salata de dovlecei cu maioneza si usturoi
17 March 2010
Ingrediente: 1 dovlecei mai mari (cca 30 cm lungime) 3 catei de usturoi 1 lingurita condimente 1 lingurita sare maioneza Mod de preparare: Dovlecii se curata de coaja si se taie in doua pe lung, se scoate partea cu samburi din mijloc cu o lingura, se taie bucati si se pun la fiert…
Cartofi cu sos de mirodenii
17 March 2010
Ingrediente: 6-8 cartofi potriviti 2 cepe 1 usturoi 1 lingura sos rosii (facultativ) sare ulei oregano cimbru busuioc Mod de preparare: Se curata cartofii, se spala, se taie cubulete, si se pun la fiert cu sare. Intre timp, ceapa se marunteste si se pune la calit in ulei. Dupa ce se caleste, cartofii…
Salata de vinete cu dovleac turcesc
17 March 2010
Ingrediente: 1 kg. vinete coapte 500 gr. dovleac turcesc o ceapa ulei sare Mod de preparare: Se scoate miezul de dovleac, se taie cubulete si si se pune la fiert in apa cu sare. Dupa 10-15 minute se scoate, se scurge bine si se paseaza pina se obtine o pasta omogena. Pasta obtinuta…
Suc de soc si flori de salcam
17 March 2010
Ingrediente: 1 kg zahăr 8-10 flori soc 5-6 flori salcâm 4-5 lămâi sau 1 pliculeţ sare de lămâie 150 g zahăr ars 15 g drojdie Mod de preparare: Intr-un borcan mare, de 10 l, vei pune apa, zahărul, florile de soc şi de salcâm (toate proaspete sau uscate), lămâile tăiate felii cu coajă…
Magiun
17 March 2010
Ingrediente: 4 kg prune coapte 1 kg zahar 4 g acid salicilic (8 aspirine) Mod de preparare: Se spala prunele, se scot samburii si se dau prin masina de carne (sita mare). Se pun la fiert la foc mediu intr-o oala care in prealabil fusese unsa pe fund cu putin ulei si incinsa…
Gogosari in sos de rosii
17 March 2010
Ingrediente: 3 kg de gogosari 400 ml.ulei 500 ml apa 300 ml otet 100 g zahar 100 g bulion boabe de mustar sare piper foi de dafin Mod de preparare: Se fierb toate ingredientele, fara gogosari, timp de 30 de minute. Se taie gogosarii felii subtiri, se dau un clocot prin ce s-a…
Gogosari murati pentru iarna
17 March 2010
Sos pentru salata de peste
17 March 2010
Ingrediente: 1 cana lapte 2 linguri orez macinat o lamaie o ceasca ulei sare piper verdeata Mod de preparare: Se amesteca orezul macinat cu putin lapte rece, restul de lapte se incalzeste pe foc mic, se adauga si orezul amestecat cu laptele rece si se tine pe foc pana se igroasa putin. Aceasta…
Macrou la gratar
17 March 2010
Ingrediente: macrou usturoi ulei, unt sau margarina codimente bulion sau ketchup ceapa Mod de preparare: Se curata pestele, se spala si se zvanta cu un servet curat. Se unge atat pe interior, cat si pe exterior cu ulei, unt sau margarina si se umple cu 3-4 catei de usturoi pisati, codimente, o foaie…
Ardei umpluti cu stavrid
17 March 2010
Ingrediente: 2 kg. stavrid cu cap 300 gr. ardei gras 100 gr. orez 150 gr. morcov 400 gr. ceapa 150 gr. telina 150 gr. radacina 200 gr. ulei 2 oua 100 gr. faina 100 gr. pasta de tomate 1 kg. rosii proaspete sau 500 gr. conservate 200 ml. vin alb 2 fire cimbru 50…
Tarta cu ciuperci si gogosari
17 March 2010
Ingrediente: 2 gogosari 1 ceapa 200 g ciuperci 3 oua 200 g smantana o mana branza Pentru aluat: 200 g margarina 450 g faina 4 linguri apa sare Mod de preparare: Se pregateste un aluat din ingredientele respective. Se intinde aluatul intr-o tava de tarta si se tine la frigider circa 30 minute.…
Sos cu smantana
16 March 2010
Ingrediente: smantina ou ulei mustar supa de carne bulion zeama de lamaie Mod de preparare: Se face o maioneza nu foarte grasa din galbenus de ou, ulei, mustar, sare, zeama de lamaie, se amesteca si smantana (de preferat smantana degresata) si bulionul(o lingurita- si in acest caz se pune si o lingurita de…
Clatite umplute cu iahnie de fasole, urzici sau cu spanac
16 March 2010
Pregăteşti clătitele de post, cu apă minerală (ca să fie mai pufoase), făină albă, un praf de sare, puţin zahăr. Fierbi fasolea, apoi o mixezi cu puţin ulei, ceapă, sare după gust şi umpli clătitele. Fierbi urzicile sau spanacul, le scurgi şi, la fel, le faci pastă cu ajutorul mixerului. Impătureşti clătitele în triunghi…
Pasta de jumari
16 March 2010
Ingrediente: 1 kg. jumari sau slanina 4 oua fierte tari 2 cepe 2 linguri de mustar dulce 1 lingurita piper 1 lingurita boia sare Mod de preparare: Jumarile sau slanina se trec prin masina de tocat, ouale se zdrobesc, apoi se amesteca toate cu mustarul, sarea si condimentele pana la omogenizare. Se serveste…
Salata de conopida cu marar si mustar
16 March 2010
Ingrediente: 1 conopida mare sau 2 mai mici 2-3 linguri ulei 2-3 linguri otet (zeama de lamaie) 1-2 lingurite mustar sare piper marar Mod de preparare: Conopida se curata, se desface in buchetele, se spala bine, se pune la fiert in apa clocotita sarata, avind grija sa nu fiarba prea mult deoarece se sfarma.…
Chiftelute de praz cu smantana
16 March 2010
Ingrediente: 1 kg. praz nu prea gros 2 l apa 2 linguri faina 2 linguri brinza burduf rasa 1 lingura unt (margarina) 3 oua ulei pentru prajit 1 ceasca smintina sare Mod de preparare: Se curata prazul, se taie bastonase, se fierbe in apa cu sare citeva clocote. Se scurge bine si se…
Cum se prepara Cocktail Seabreeze (video)
16 March 2010
Peste afumat cu maioneza
16 March 2010
Ingrediente: 1 kg de cartofi 3 cepe potrivite ca marime 2 pesti afumati (preferabil macrou) maioneza Mod de preparare: Se fierb cartofii in coaja. Dupa fierbere se curata si se taie ca pt. salata de boeuf. Ceapa la fel se taie foarte fin. Pestele afumat se curata de pielita si oase si se…
Hribi cu sos la cuptor
16 March 2010
Muschi de vita cu ciuperci
16 March 2010
Ingrediente: muschi de vita – 0,900 gr. ulei de floare – 0,100 ml. unt – 0,100 gr. faina – 0,020 gr. pasta de tomate – 0,015 gr. vin rosu – 0,200 ml. vin alb – 0,100 ml. supa de oase – 0,200 ml. ciuperci – 0,150 gr. morcovi – 0,030 gr. patrunjel radacina –…
Mancarica de pui cu tarhon si rosii
16 March 2010
Ingrediente: 1 pui 6-7 rosii 2-3 cepe 1 lingurita de faina boabe de piper 1 lingurita de tarhon 1 foaie de dafin 1-2 legaturi de patrunjel sare ulei Mod de preparare: Se portioneaza puiul si se fierbe in apa cu sare. Dupa ce a dat intr-un clocot, se scot bucatile de pui (zeama…
Socată
16 March 2010
Ingrediente: 6-7 flori de soc (proaspete sau uscate) 10 l apă clocotită 2 kg zahăr 1 lămâie mare 1 pliculeţ sare de lămâie drojdie cât o nucă 4 linguri oţet Mod de preparare: Intr-o oală încăpătoare pui apa să clocotească, adaugi florile, zahărul, sarea de lămâie, drojdia, oţetul şi lămâia tăiată feliuţe. Amesteci…
Riscurile la care este supus organismul după o dietă drastică
16 March 2010
Regimurile alimentare drastice au la bază instalarea rapidă a senzaţiei de saţietate, spun medicii nutriţionişti Sezonul estival începe în aproximativ trei luni şi fiecare dintre noi se gândeşte cum să scape repede de surplusul de kilograme acumulat de-a lungul iernii. Suntem tentaţi de cele mai multe ori să apelăm la diete drastice, care ne…
Orez cu varza
16 March 2010
Ingrediente: 200 g orez 1 varză mică albă acră 150 ml ulei 2 roşii (sau 1 lingură bulion) Mod de preparare: Speli orezul şi îl pui într-o tavă, adaugi varza tăiată mărunt. Bulionul îl dizolvi în 500 ml apă şi îl torni în tavă. Amesteci toată compoziţia, pui şi uleiul deasupra şi dai…
Pastrav in smantana
16 March 2010
Ingrediente: 1 kg. de peste 1 kg. smantana o ceapa mare sare malai optional marar si patrunjel Mod de preparare: Se pune smantana intr-o cratita si, cand incepe sa fiarba, se potriveste de sare (dupa gust) si se adauga ceapa tocata marunt. Se adauga malai (in ploaie) pana se ingroasa, amestecandu-
Iahnie de fasole cu carnati oltenesti
16 March 2010
Chiftelute picante din dovlecei
16 March 2010
Ingrediente: 2 dovlecei 1 cub concentrat de pasăre 1 linguriţă condimente 1 legătură pătrunjel 1 legătură mărar 2 căţei de usturoi 1 ceapă 2 ouă piper 1-1,5 cană făină 1/2 linguriţă praf de copt Mod de preparare: Cureţi dovleceii de coajă şi îi treci pe răzătoarea cu ochiuri mari. La fel procedezi cu…
Crap la cuptor cu usturoi si foi de dafin
16 March 2010
O reteta delicioasa de crap la cutpor cu usturoi si foi de dafin din: crap, ulei, vin alb, ceapa, usturoi, foi de dafin, boabe de piper, bulion de rosii si sare. Ingrediente: un crap de 1,5 kg 3 linguri de ulei un pahar de vin alb 3 cepe doi catei de usturoi doua foi de…
Sarmalute cu urda in foi de stevie
16 March 2010
Ingrediente: 1.5 kg. urda proaspata 2 legaturi ceapa verde 2 kg. foi de stevie 50 g faina 200 g suc de rosii 2 oua, 200 g orez, 3 legaturi marar, 150 g unt, 200 ml lapte, 400 g smantana, 500 ml bors Mod de preparare: Se oparesc foile de stevie si se scurg…
Rata pe varza cu smantana
16 March 2010
Rata pe varza Ingrediente: pieptul si pulpele de la o rata 1 varza potrivit de mare 2 ardei 2 morcovi 2 linguri sos de rosii(bulion) verdeata (patrunjel, marar) 200 ml smantana sare piper Mod de preparare: Se taie varza, morcovii, ardeii, se aseaza intr-o oala. Deasupra se aseaza pieptul si pulpele de rata.…
Ciorba din carne de ovine
16 March 2010
Ingredinete: 1/2 carne de berbec sau de oaie fara grasime morcov patrunjel o ceapa de marime mijlocie 2 ardei grasi 250 g rosii 2 cartofi de marime mijlocie o felie de varza dulce bors zeama de varza zeama sau sare de lamiie marar cimbru tarhon piper sare Mod de preparare: Carnea taiata in…
Pui haiducesc
15 March 2010
Ingrediente: 3 pui mijlocii 1 dl ulei 4-5 buc. rosii bine coapte 1 pahar vin 100 gr. smintina sare piper patrunjel verde tocat Mod de preparare: Puii curatati si spalati bine se presara cu sare si se asaza intr-o tava cu ulei la cuptor. Dupa 10-15 minute se adauga vinul. In timpul frigerii…
Salata de sfecla rosie cu ceapa
15 March 2010
Parjoale moldovenesti cu carne macra
15 March 2010
Ingrediente: 1 kg. carne macra o ceapa 1 buc. morcov 1 buc. cartof o felie de piine 1 ou 1 dl ulei 2 linguri pesmet sare piper verdeata tocata Mod de preparare: Se alege carnea (de vita, porc sau miel) mai grasuta, se spala, se scurge de apa si se da prin masina…
Rulou de pui cu ciuperci si cascaval
15 March 2010
Ingrediente: piept pui cascaval ciuperci condimente pui Mod de preparare: Se bate pieptul de pui ca pentru snitel, se umple cu ciuperci si cascaval, se condimenteaza, se da prin faina si prin besamel, dupa care se prajeste in tigaie circa 10 min. Se seveste cu garnitura de cartofi si cascaval ras deasupra. Se…
Cartofi cu ou si smantana
15 March 2010
Vinete umplute cu carne
15 March 2010
Ingrediente: 150 g carne frageda de porc o felie subtire de franzela un ou 20 g faina piper sare ceapa 4 vinete de circa 1/4kg fiecare 1/4 l suc de rosii 25 g faina 3-4 catei de usturoi o lingurita ceapa rasa patrunjel telina untdelemn Mod de preparare: Carnea si franzela muiata o…
Salata de soia cu busuioc
15 March 2010
Ingrediente: 1 pahar boabe de soia 1 ceapă ulei oţet sare 1/2 linguriţă busuioc uscat Mod de preparare: Boabele de soia le speli şi le pui la înmuiat de seara până dimineaţa, când le fierbi în apa în care au stat, împreună cu puţin ulei şi busuioc. Pui sare şi laşi să se…
Prajitura cu crema de capsune
15 March 2010
Ingrediente blat: 1-1/4 pahar biscuiţi superiori pisaţi mărunt 2 linguri zahăr 3 linguri unt moale 500 g brânză de vaci bine stoarsă 1 pahar de zahăr 2 linguriţe coajă rasă de lămâie 2 pacheţele zahăr vanilat 3 ouă Mod de preparare: Biscuiţii şi 2 linguri de zahăr le amesteci bine cu untul. Tapetezi…
Prajitura cu visine si nuca
15 March 2010
Ingrediente: 300 g unt (margarina) 6 ouă 400 g zahăr 400 g făină coajă de lămâie 1 linguriţă bicarbonat de amoniu 1 kg vişine curăţate de sâmburi şi presărate cu zahăr pentru a-şi lăsa zeama nucă Mod de preparare: Cu ajutorul mixerului, freci untul cu jumătate din cantitatea de zahăr şi două ouă.…
Mancarica de fasole cu carnati afumati (sau cabanos) si frunze de salvie
15 March 2010
Ingrediente: 500 g fasole alba uscata 1 ramurica de rozmarin sare 500 g rosii cojite (conserva) 3 catei de usturoi 5 linguri de untdelemn 4 fire de salvie uscata piper negru o bucata de carnat afumat sau cabanos taiat bucati Mod de preparare: Se pune fasolea la inmuiat in apa rece, cu o…
Inghetata cu lapte praf si capsune
15 March 2010
Prajitura cu capsune
15 March 2010
Ingrediente: 6 ouă 200 g zahăr 200 g făină 50 ml ulei 30 ml apă 500 g căpşune Mod de preparare: Separi albuşurile de gălbenuşuri. Albuşurile le baţi spumă, adaugi zahărul şi continui baterea până se topeşte zahărul. Gălbenuşurile le amesteci cu uleiul şi apa, le adaugi peste albuşuri, pui şi făina în…
Cum se prepara Mudslide Drink For Bartending (video)
15 March 2010
Ciorba de verdeturi cu smantana
15 March 2010
Ingrediente: 2 l apa 1 l bors o farfurie adinca plina cu verdeturi 3 linguri de orez o bucatica de zahar sare un galbenus doua linguri de smintina Mod de preparare: Se pun la fiert intr-o oala cu apa frunze de loboda, frunze de sfecla, cozi de ceapa verde, marar, patrunjel si leustean…
Musaca de varza acra
15 March 2010
Ingrediente: 1 1/2 kg varza acra 1/2 kg carne de porc oaie,vita sau de pasare grasa 100 g ceapa 100 ml untdelemn 100 g orez o foaie de dafin piper ienibahar cimbru marar smantana Mod de preparare: Ceapa taiata marunt se caleste in tot untdelemnul, direct in oala sub presiune, numai un minut,…
Varza dulce cu rosii si ciolan afumat
15 March 2010
Ingrediente: o varza medie(1 kg) 5 rosii medii coapte 3 cepe mari 1 lingurita de condimente sare piper 1 lingurita cimbru 1 buc ciolan afumat(1 kg) o legatura marar verde Mod de preparare: Se taie ceapa julien, se prajeste in tigaia incinsa pana se face aurie. Apoi se adauga condimente, sare, piper,…
Tort de inghetata cu alune si compot de caise
15 March 2010
Mancare de varza creata
15 March 2010
Ingrediente: o varza creata 4-6 cartofi 2-3 catei de usturoi sare condimente Mod de preparare: Varza se taie in 6 parti , se scoate cotorul, se curata cartofii, care se taie in 4, se spala toate bine, apoi se pun intr-o cratita la fiert.Se pun condimentele si se sareaza dupa gust. Dupa ce…
Iahnie de fasole cu afumatura
15 March 2010
Ingrediente: 300 gr fasole 2-3 linguri ulei 1 ceapa afumatura (cirnacior, kaiser, ciolan sau costita afumata) condimente 3 linguri bulion Mod de preparare: Se pune la fiert fasolea, inmuiata din ajun. Dupa aproximativ 30 de minute, se adauga afumatura (daca e ciolan afumat, se pune la fiert inca de la inceput). Se taie…
Cartofi noi cu marar
15 March 2010
Sapanac in saramura
15 March 2010
Drob de pui cu ciuperci
15 March 2010
Ingrediente: 300 gr ficatei de pui 1 cutie 1 borcan de ciuperci 2 legaturi de ceapa verde 1 legatura marar 1 legatura patrunjel 50 gr unt sare piper 6 oua Mod de preparare: Untul se topeste intr-o tigaie si se adauga ficatul taiat marunt. Se prajeste 5 minute si se adauga verdeata maruntita…
Dovlecel pane cu smantana
15 March 2010
Ingrediente: 2- 4 dovlecei mici 2 oua sare piper faina smantana Mod de preparare: Se curata dovleceii de coaja, se spala, dupa care se taie rondele. Se sareaza si se pipereaza putin, dupa care se lasa 5 min sa se patrunda. Separat se bat ouale. Dovlecii se dau prin faina si ou si…
Prajitura cu mirodenii si visine
15 March 2010
Ingrediente: 2 ouă 1 cană zahăr 1/2 cană ulei 1/2 cană lapte 2 căni făină 1 praf de copt sare mirodenii 1 cană (250 g) de vişine Mod de preparare: Amesteci toate ingredientele sus-menţionate, mai puţin fructele. Torni în tava mare de aragaz, unsă şi tapetată cu făina. Deasupra aşezi vişinele. Dai tava…
Pipet de pui cu dovlecei
15 March 2010
Ingrediente: 4 dovlecei 2 bucăţi piept de pui condimentate 2 legături ceapă 3 roşii mărar pătrunjel Mod de preparare: Toci ceapa şi o pui la călit. Dovleceii îi tai în bucăţi potrivite şi îi căleşti separat. Când ceapa s-a călit, adaugi pieptul de pui tăiat în bucăţi micuţe (fără os), adaugi şi dovleceii…
Spaghete cu spanac
15 March 2010
Ingrediente: 1 pachet spaghete de 400 sau 500 g 2-3 linguri de ulei 4- 5 căţei de usturoi 250 ml bulion (sau 2-3 linguri pastă tomate) condimente (sare, piper, boia, cimbru) 500 g spanac 1 lingură făină Mod de preparare: Fierbi spaghetele în apă cu sare. Separat fierbi spanacul şi îl toci mărunt.…
Friptura de porc cu sos de bulion si vin
15 March 2010
Ingrediente: 1 kg. carne de porc cu putina slanina ulei vin rosu catei de usturoi 4 cutiute de bulion din comert sau suc de rosii sare piper dupa gust Mod de preparare: Se taie felii potrivite carnea de porc si se asaza intr-o tava, care in prealabil a fost unsa cu undelemn. Se…
Coltunasi cu carne de vitel
15 March 2010
O reteta de coltunasi cu carne de vitel din: oua, faina, gris, untdelemn, vitel, ceapa, piper, faina, sare, suc de rosii, ceapa, marar si telina. Ingrediente: Aluatul: 2 oua 150 g faina 50 g gris 30 ml untdelemn Tocatura: 200 g vitel 50 g ceapa 2 linguri untdelemn un ou un varf de cutit de…
Chisca
15 March 2010
Ingrediente: mat de chisca (intestinul gros de la porc) se gaseste in comert carne de porc macra 500 gr. 1 ceasca orez 4 cepe mari sare piper 1 cescuta ulei un pic de verdeata verde sau uscata(marar, patrunjel) Mod de preparare: Se taie ceapa marunt se caleste in ulei. Se adauga orezul si…
Salata de toamna
15 March 2010
Ingrediente: 250 g sfeclă roşie 1 conopidă mică 1 lămâie 2 cartofi, 1/2 ţelină 1 morcov 1 ceapă 2-3 roşii 1 ou 1 legătură pătrunjel 4 linguri ulei 1 dovlecel sare Mod de preparare: Fierbi sfecla, conopida, cartofii şi dovlecelul, le tai şi le amesteci pe fiecare separat cu sos vinegretă (2 linguri…
Bors de legume cu galuste
15 March 2010
Ingrediente: 1 morcov 1 rădăcină pătrunjel 1 rădăcină păstârnac 1 ţelină mică 200 ml ulei 2 cepe 4- 5 linguri făină 1 l borş boia de ardei pătrunjel verde şi piper Mod de preparare: Toci zarzavaturile şi le pui la fiert împreună cu o ceapă. Toci şi ceapa rămasă, o căleşti în ulei…
Salata de gogonele
15 March 2010
Iei 10-12 gogonele potrivite, le speli şi le rupi codiţele. Le pui într-o cratiţă şi le acoperi cu apă. Le dai în fiert până se înmoaie. Le scoţi din apă şi le răceşti. Toci mărunt 1-2 cepe. Decojeşti gogonelele şi le toci şi pe ele mărunt. Amesteci totul şi adaugi sare şi ulei după…
Sarmalute in frunze de stevie cu smantana
15 March 2010
Ingrediente: 2 piepţi de pasăre mai mari 6 cepe 1 ceşcuţă orez sare piper 1 linguriţă condimente 1 lingură bulion Mod de preparare: Speli pieptul, scoţi oasele şi-l laşi la scurs 1/2 oră, după care îl toci prin maşina de tocat carne. Cureţi ceapa şi o treci şi pe ea prin maşina de…
Tocana
15 March 2010
O reteta de tocana din: carne de porc, vitel sau berbec, grasime, ceapa, faina, cartofi, bulion, ardei grasi, sare si vin. Ingrediente: 600 gr. carne 2 linguri grasime 10-15 cepe 1 virf de cutit faina 3 cartofi 2 linguri bulion sau 7-8 rosii 2-3 ardei grasi sare 1 lingura vin Mod de preparare: Se…
Tochitura
14 March 2010
Ingrediente: un piept de pui 300 g ficatei de pui 300g pulpa de porc o cutie ciuperci intregi o ceapa potrivita 4 catei de usturoi 2 rosi sau o cutie mica de bulion patrunjel piper sare dupa gust Mod de preparare: Se ia ceapa care se taie fidelute si se caleste, usturoiul se…
Piftie de porc
14 March 2010
Ingrediente: picioarele urechile 1/2 kg carne macra 5 l apa sare catei de usturoi Mod de preparare: Carnea cea mai potrivita pentru piftie sunt picioarele, de la genunchi in jos, si urechile. Se curata bine picioarele, se oparesc cu apa clocotita, apoi se spala cu 2-3 ape reci. Se pun la fiert 4…
Usturoi marinat
14 March 2010
Alegi usturoiul tanar cu tulpina fragedă si cu căţei care nu sunt dezvoltaţi complet. Ii cureţi de mustăţi şi de câteva frunze şi-l speli în mai multe apereci. Tulpinile le tai în lungime de un deget, le aşezi împreună cu frunzele într-o strecurătoare şi le opăreşti cu apă fiartă şi sărată după gust. Pui…
Zacusa de telina
14 March 2010
Ingrediente: 4 ţeline mari 12 gogoşari 12 ardei capia 1/2 kg ceapă 1/2 l ulei 400 g bulion 250 ml oţet 200 g zahăr frunze de ţelina Mod de preparare: Dai prin maşina de tocat ţelină, gogoşarii, ardeii capia şi ceapa. Pui în oală cu uleiul, bulionul şi zahărul dizolvat în oţet. Le…
Chiftele din carne de pasare
14 March 2010
Ingrediente: 300 g carne de pui 100 g miez de pâine 50 g ceapă jumătate legătură verdeaţă (mărar, pătrunjel) 1 ou ulei pentru prăjit sare şi piper Mod de preparare: Carnea de pasăre o treci prin maşină şi o amesteci cu ceapa tăiata mărunt şi călită, pâinea înmuiată în apă rece şi scursă…
Ciorba de castofi cu sos
14 March 2010
Ingrediente: 700-800 g cartofi vechi sau noi o ceapa 25 g faina 3 linguri untdelemn bors zeama de castraveti zeama sau sare de lamiie boia sau pasta de ardei tarhon leustean patrunjel sare 100 ml smintina Mod de preparare: In circa 1-1/2 -2 l apa (simpla sau in care au fiert oase proaspete…
Piure de urzici cu leurda
14 March 2010
Opăreşti urzicile şi separat leurda. Le tai mărunt şi le amesteci. Intr-o tigaie pui 2 linguri de ulei să se incingă, adaugi 2 linguri de făină să se rumenească puţin şi le stingi cu lapte, amestcând să nu se formeze cocoloaşe. Când laptele e încorporat adaugi urzicile şi leurda, sare, piper şi 2 căţei…
Perisoare cu smantana
14 March 2010
Ingrediente: Perisoarele: circa 1/4 kg piept de pasare 50 g franzela un ou sau 1-2 albusuri 50 g ceapa 25 g faina untdelemn sare Sosul: 30-50 g untdelemn o lingurita de ceapa rasa 25 g faina 15-20 ml zeama de lamiie 100 ml smantana marar sare Mod de preparare: Carnea se trece de…
Papricas ardelenesc de pui
14 March 2010
Ingrediente: un pui o legatura patrunjel o ceapa boia piper sare 1/4 kg. smintina o lingura faina Mod de preparare: Se pune ceapa la prajit, de preferinta in untura de porc (o lingura). Cind devine albicioasa, se adauga boia si 1/2 legatura din patrunjelul spalat si taiat. Se pune puiul, transat bucati si…
Cum se prepara Cocktail Godmother (video)
14 March 2010
Ficatei de pasare cu usturoi
14 March 2010
Ingrediente: o caserola de ficatei de pasare (cam 700gr) 10 catei de usturoi jumatate legatura patrunjel ulei apa Mod de preparare: Ficateii se pun pe foc in aprox. 4 linguri ulei. Dupa cam 2 min se adauga apa cat sa-i cuprinda, putina sare sau condimente + 5 catei de usturoi dati prin razatoare…
Fasole cu afumaturi
14 March 2010
Ingrediente: 1 kg. fasole alba (se poate si pestrita) 6 cepe mari 1/2 kg. ulei carne afumata (dupa preferinta) o lingurita bulion una-doua foi de dafin patrunjel Mod de preparare: Fasolea se fierbe in trei ape. Ceapa se toaca marunt si se adauga dupa ce fasolea este aproape fiarta, dar fara a pune…
Tarta cu visine
14 March 2010
Ciorba de sfecla cu patrunjel si leustean
14 March 2010
Ingrediente: 1/2 sfecla morcov patrunjel ceapa (apoximativ 200 g) un cartof de marime mijlocie 2-3 linguri untdelemn leustean patrunjel sare Mod de preparare: Zarzavatul si ceapa, rase prin razatoarea cu gauri mari, se calesc in untdelemn 2 minute, adauginduse apoi circa 1-1/2 l apa fierbinte. Se fierbe 30 minute. Sfecla curatata si rasa…
Ciorba de varza alba cu ciolan afumat si sos
14 March 2010
Ingrediente: 1/2 kg ciolan de porc afumat o varza de circa 6-700 g o ceapa mijlocie 1 kg rosii o lingurita cu varf faina 2 linguri untdelemn 100 ml smintina cimbru marar sare Mod de preparare: Carnea se pune la foc in 3 l apa rece.Dupa 1-1/2 ora, se adauga varza taiata in felii subtiri,…
Spanac cu maioneza
14 March 2010
Ingrediente: 1 kg spanac 300 g maioneză 100 ml smântână 100 g brânză telemea Mod de preparare: Cureţi spanacul de codiţe, îl speli bine în apă multă pentru a se curăţa de nisip şi pământ. Astfel curăţat şi spălat, fierbi spanacul 20 de minute în 200 ml apă clocotită împreună cu olinguriţă condimente…
Drob de miel in prapur
14 March 2010
Ingrediente: 1 kg maruntaie de miel 500 g ficat de miel un prapur 150 g ceapa 4 oua 100 g faina 150 g untura verdeata piper sare Mod de preparare: Maruntaiele se oparesc, se spala si se pun la fiert cu apa si sare. Cind au fiert, se lasa sa se raceasca si…
Cartofi noi inabusiti
14 March 2010
Ingrediente: 1 kg cartofi noi 1 lingură unt (sau untură) puţină apă sau zeamă de carne dintr-un cub de concentrat sare şi piper, după gust Mod de preparare: Intr-o oală de circa 2 l pui apă cu sare la fiert şi până dă în clocot razi cartofii, îi pui maximum 5 minute în…
Parfe de capsune
14 March 2010
Desert din branza de vaci cu fructe de padure
14 March 2010
Ingrediente: 250 g brânză de vaci proaspătă 250 g fructe căpşune, vişine, zmeură – (piure) 100-150 g zahăr 200 ml frişcă Mod de preparare: Freci bine brânza împreună cu fructele până se omogenizează, apoi torni compoziţia în cupe de sticlă pe care le dai la rece pentru 2-3 ore. Când serveşti, ornezi cu…
Sote de cartofi noi cu antricoate de miel la cuptor
14 March 2010
Ingrediente: 10 antricoate de mil sau 6 de berbecut 1 kg de cartofi noi marunti 2-3 rosii roşii (sau 250 ml suc) 1 ardei gras 2 cepe mijlocii sare piper ulei 4 căţei de usturoi frunze de mentă proaspătă busuioc verde 100 ml vin alb sec Mod de preparare: Speli antricoatele şi le…
Cartofi noi cu smantana
14 March 2010
Ingrediente: 1 kg cartofi 200 g smântână sare şi piper, după gust pătrunjel Mod de preparare: Cureţi cartofii şi îi pui la fiert întregi în apă cu sare. După ce s-au fiert, îi scurgi bine de apă şi îi tai cubuleţe sau rondele cât sunt calzi. Ii aşezi într-un castron, torni smântână peste…
Dovlecei la cuptor cu marar si cimbru
14 March 2010
Ingrediente: 12 dovlecei 1 kg roşii 1 ardei gras 3 căţei de usturoi ulei mărar cimbru sare piper Mod de preparare: Tai felii dovleceii necurăţaţi de coajă şi îi pui în cratiţă. Deasupra aşezi roşiile tăiate felii şi ardeiul tăiat fideluţă. Zdrobeşti usturoiul împreună cu o jumătate de linguriţă de sare şi-l pui…
Chiftele marinate
14 March 2010
Ingrediente: 1/4 carne 50 g franzela 50 g ceapa 3 catei usturoi 250 ml suc de rosii o foaie de dafin faina untdelemn marar piper ienibahar sare Mod de preparare: Carnea slaba de porc sau, daca este mai grasa amestecata cu carne de vitel sau piept de pui, se trece de 2 ori…
Cum se prepara Cocktail Miss Collins (video)
14 March 2010
Carnati preparati in casa
14 March 2010
Ingrediente: carne de porc de la gat pulpele din fata alte bucati sare piper coriandru enibahar usturoi supa de carne mate de porc Mate de porc: Se da carnea prin masina, se pune intr-un vas mare sau intr-un lighneas. Se adauga sare, piper, coriandru pisat, enibahar si zeama strecurata de la un mujdei…
Sarmalute in frunze de stevie umplute cu carne de pasare si branza de vaci
14 March 2010
Dezosezi un pui (sau numai un piept de pui, depinde ce ai) şi toci carnea. îi adaugi ceapă verde călită puţin în ulei cu orez. Adaugi în compoziţie şi brânză de vaci foarte bine scursă şi puţin unt proaspăt. Potriveşti de sare şi piper şi înfăşori sarmalele. Ai grijă că frunzele de ştevie trebuie…
Spanac cu cartofi si ceapa
14 March 2010
Ingrediente: 1/2 kg spanac smântână făină ulei 1 linguriţă zahăr 1 kg de cartofi 1 ceapă mare ouă după preferinţă sare Mod de preparare: Speli şi cureţi spanacul, îl fierbi în apă sărată şi-l strecori. Pregăteşti un rântaş uşor din smântână, făină şi ulei. Peste acest rântaş pui spanacul strecurat şi amesteci mereu…
Ciorba de loboda rosie si stevie
14 March 2010
Ciorba de loboda rosie si stevie din: loboda rosie, stevie, ceapa, orez, morcovi, cartofi, leustean, ulei si condimente. Ingrediente: 10 legături de lobodă roşie 1 legătură de ştevie 1 ceapă mijlocie 1 mână de orez (circa 100 g) 2 morcovi 1 cartof mare 1 legătură leuştean ulei condimente Mod de preparare: Dai pe răzătoarea…
Babic
14 March 2010
Ingrediente: 10 kg pulpa de vitel dezosata 10 kg pulpa de porc degresata si dezosata 20 linguri boia dulce 5-10 boia iute sare intestin subtire de manzat Mod de preparare: Pulpa de de vita si in aceiasi cantitate pulpa de porc degresata. Unii incearca sa puna si carne de oaie sau de cal dar…
Rulada cu branza de vaci si smantana
14 March 2010
Ingrediente: 400 g făină 1 praf de copt 50 g zahăr 100 g margarină 2 gălbenuşuri 2-3 linguri smântână Umplutura: 400 g brânză de vaci 150 g zahăr 50 g margarină 1 praf de vanilie 150 g cartofi fierţi în coajă 3 ouă coaja de la o lămâie răzuită 1 ou pentru uns deasupra…
Salata de ciuperci cu ceapa
13 March 2010
Ingrediente: 1 kg ciuperci 3 cepe 4 linguri ulei 2 linguri oţet (preferabil de mere) sare eventual piper Mod de preparare: Fierbi ciupercile 20 de minute în apă cu puţină sare. Când se răcesc, le tai felii, amestecându-le cu ceapa tăiată solzişori şi cu sosul format din ulei, oţet, sare şi piper. O…
Dulceata de rosii coapte
13 March 2010
Placinta cu legume si nucsoara
13 March 2010
Ingrediente: 2 cepe 3 morcovi mai mari 1/4 varză 1 cutie ciuperci 2 ouă piper nucşoară 1 legătură mărar tocat 1 pachet foi de plăcintă Mod de preparare: Razi ceapa şi morcovii, tai varza fideluţă, o laşi cu puţină sare şi apoi o storci. Căleşti ceapa, morcovii, varza şi ciupercile în ulei până…
Stufat ca preparat de baza
13 March 2010
Ingrediente: 6-7 legături usturoi verde 8-9 legături ceapă verde 1 legătură pătrunjel 50 ml ulei 2 linguri făină 1 lingură pastă de roşii sare apă sau înlocuitor (supă limpede, zeama ciupercuţelor etc.) Mod de preparare: Ceapa şi usturoiul le tai bucăţi de 3 cm, inclusiv frunzele, şi le căleşti uşor. Adaugi pasta de…
Ardei umpluti cu carne
13 March 2010
Ingrediente: 6-8 ardei de marime mijlocie 1/2 kg rosii patrunjel o frunza de telina 400 g carne de porc 60-100 g orez sare piper 100-200 ml smantana sare de lamaie otet ceapa marar suc de rosii boia Mod de preparare: Ardeii se curata de seminte, se spala, se scurg de apa. Carnea se…
Sos verde de spanac
13 March 2010
Rulada de cotlet cu pasta de mici
13 March 2010
Ingrediente: cotlet dezosat pasta de mici vin alb sec usturoi piper Mod de preparare: Se taie din cotlet suvite de 4-5 mm grosime si lungi de 15-20 cm, care sa aibe si putina grasime, foarte subtire cel mult 2 mm. Se pune la bait facut din vin alb sec 150 ml, 5-6 catei…
Purcel de lapte
13 March 2010
Mod de preparare: Oparesti purcelul si-l cureti cu faina de porumb sau, mai bine, cu sacaz, asa cum se curata capul de vitel sau de porc, pina cind devine alb cum e coala de hirtie. Il sarezi. Daca-l pui la tava, aseaza mai intii pe fundul tavii mici betisoare, improvizind astfel un gratar, ca…
Ciorba de stevie
13 March 2010
Salata de varza cu cartofi si sunculita
13 March 2010
Ingrediente: 400 g cartofi fierţi 2 mere 3 tulpini de ţelină 300 g varză murată 150 g şuncă presată 2 linguri oţet de mere 6 linguri de ulei sare piper (după gust) Mod de preparare: Cureţi cartofii de coajă şi îi tai cubuleţe. Merele le cureţi de coajă şi le tai în felii subţiri pe…
Ciorba de potroace cu zeama de varza si leustean
13 March 2010
Ingrediente: maruntaiele, aripile si o parte din spinarea unei pasari 2-3 oase de vaca 1 bucata morcov 1/2 buc. radacina de patrunjel 1/2 buc. pastirnac 1/2 buc. telina 2 linguri orez 1 l zeama de varza o legatura leustean sare 1/2 l apa Mod de preparare: Se spala bine oasele si se aseaza intr-o oala…
Pui pe sticla
13 March 2010
Ingrediente: un pui intreg de aprox. 1 kg condimente piper, sau alte condimente 1/2 l apa Mod de preparare: Dupa ce se dezgheata puiul si se spala bine si in interior (aveti grija sa nu mai ramana nimic inauntru), se condimenteaza cu verdeata, piper si eventual alte condimente. Separat, se umple o sticla…
Sufleu din dovlecei
13 March 2010
Friptura inabusita condimentata
13 March 2010
Ingrediente: 1 kg de carne de porc 4-5 catei de usturoi o ceapa potrivita 150 ml suc de rosii 250 ml vin rosu sau bere un paharel de tuica (optional) sare piper oregano cimbrisor busuioc boia un varf de cutit de mustar Delikat 30 g. margarina sau unt Mod de preparare Se taie…
Orez cu spanac si nuca
13 March 2010
Antricot de vitel in staniol
13 March 2010
Ingrediente: 4 antricoate de vitel cu os ulei sare piper condimente pentru friptura de vitel folie de aluminiu Mod de preparare: Se spala antricoatele. Se ung cu ulei, se dau cu sare si piper si condimente dupa gust. Se impatureste fiecare antricot in folie de aluminiu si se pune in tava de la…
Supa de visine
13 March 2010
Ingrediente: 1 kg vişine zahăr sare 1 l supă de carne limpede Mod de preparare: Storci vişinele fără sâmburi şi obţii astfel un suc pe care-l strecori. Il adaugi la supa de carne, care trebuie să fie limpede. Potriveşti de sare şi zahăr după gust şi mai laşi să dea câteva clocote. Poţi…
Cum se prepara Cocktail A Jack And Coke (video)
13 March 2010
Supa de rosii cu omleta
13 March 2010
Ingrediente: 250 g roşii 1 ceapă mică 1/2 ou 10 ml smântână ulei pentru omletă verdeaţă Mod de preparare: Ceapa şi roşiile, spălate şi tăiate, le pui la fiert împreună. După ce au fiert, adaugi aproximativ 150 ml supă de zarzavat (sau de carne). Laşi să clocotească totul de câteva ori. Separat baţi…
Jeleu de lamaie cu zaharina
12 March 2010
Ingrediente: 25 g lămâi 3 g gelatină 150 ml apă zaharină după gust Mod de preparare: Fierbi apa, o dai la o parte, adaug coaja de lămâie şi acoperi vasul, lăsând aşa 5-6 minute, să pătrundă aroma lămâii în apă. Adaugi zeama de la lămâie şi gelatina. Atenţie, cantitatea de apă şi de…
Zacusca dietetica de gogonele
12 March 2010
Ingrediente: 2,5 kg gogonele 0,7 l ulei 1 kg ceapă 2,5 kg ardei capia 2 căpăţâni usturoi 1 kg morcovi 1,5 kg roşii făcute suc sare piper foi de dafin şi pătrunjel, după gust Mod de preparare: In 0,5 l ulei căleşti 1 kg de morcovi şi 1 kg de ceapă. Cele 2,5…
Rosii umplute cu salata de vinete
12 March 2010
Sos remoulade
12 March 2010
Desert cu piersici
12 March 2010
Ingrediente: 2 pahare piersici fără sâmburi, curăţate şi foarte bine coapte 2 pahare frişcă bătută 1 ou 3 pahare lapte zahăr după gust Mod de preparare: Treci piersicile printr-o sită. In piureul de piersici adaugi frişca, oul bătut bine cu furculiţa sau cu mixerul, laptele şi zahărul. Amesteci totul foarte bine şi…
Placinta cu cartofi, iaurt masline
12 March 2010
Ingrediente: 150 g iaurt 300 g cartofi fierţi în coajă şi curăţaţi 350 g făină, un pacheţel drojdie uscata 1 linguriţă zahăr sare condimente 1 ou 60 g măsline negre fără sâmburi bulion o lingură ulei piper, încă puţină făină pentru presărat peste aluat Mod de preparare: Incălzeşti iaurtul, îl amesteci cu cartofii…
Prajitura cu struguri
12 March 2010
Ingrediente: 6 buă 13 linguri de făină 13 linguri zahăr 1 kg struguri 1 plic praf de copt Mod de preparare: Baţi ouăle împreună cu zahărul, adaugi praful de copt dizolvat în puţină zeamă de lămâie sau în lapte, apoi pui făina. Omogenizezi bine compoziţia şi o torni în tava bine unsă, iar…