Retete de Paste:
Cozonac cu nuca si mac
16 December 2010
Ingrediente aluatu: 800gr.faina 100gr.margarina 50gr.ulei 150gr.zahar
40gr.drojdie 500 ml.lapte 4 galbenusuri 1 lingura gris 1 lingurita rasa
de sare Ingrediente umplutura de nuca:500gr.nuca macinata,150gr.apa,
250gr.zahar, 100gr.rom Ingrediente umplutura de mac:500grmac macinat,
250 gr.zahar,200gr.apa,1 lingurita coaja de lamaie rasa Mod de
preparare: Se pune drojdia si o lingurita de zahar in jumatate de pahar
de…
Read more »
Read more »
Pui cu sos picant
16 December 2010
Ingrediente: 1 pui mare 100 g unt 3 ceapa 2 catei de usturoi 1 l supa
sare piper 1lingurita sofran 1 lingurita coriandru 2 linguri faina 1
lamaie Mod de preparare: Bucatile de pui se pun sa se rumeneasca in unt.
Cind sint pe jumatate gata, se adauga cepele taiate pestisor si
usturoiul pisat.…
Read more »
Read more »
Cocktail Screwdriver
15 December 2010
Calitate – alcoolic Bază alcoolică – votcă Pahar – tumbler mijlociu
Categorie – Vodka drinks Decoraţiune – o felie de portocală pe margine
şi paie Se serveşte la orice oră Ingrediente: 3/10 votcă 7/10 suc de
portocale A apărut, probabil, în anii ’60, datorită imaginaţiei unui
mecanic american, care s-ar putea…
Read more »
Read more »
Trufe de ciocolata
15 December 2010
Ingrediente: 500 g ciocolata 6 galbenusuri 6 linguri zahar 250 g unt
250 g pudra de cacao 1 lingura de cafea tare (sau whisky) Mod de
preparare: Freci zaharul cu galbenusurile pana se albesc. Adaugi untul
la temperatura camerei si freci in continuare. Adaugi ciocolata topita
la bain-marie si cafeaua (sau whisky). Intinzi,…
Read more »
Read more »
Potcoave (desert)
15 December 2010
Ingrediente: 250 g biscuiti 125 g nuci 1 pahar cu apa 2 linguri cacao 5
linguri zahar 2-3 linguri rom coaja rasa de lamaie Pentru glazura: 2
albusuri zahar pudra zeama de lamaie bombonele multicolore pentru
ornament Mod de preparare: Treci prin masina de tocat biscuiti si
nucile. Intr-un ibric amesteci apa, zahar,…
Read more »
Read more »
Friptură picantă de porc
15 December 2010
Ingrediente: 1,5 kg pulpă slabă de porc cu şorici circa 30 cuişoare 4
linguri suc de portocale proaspăt îndulcitor lichid 1/2 linguriţă
îndulcitor 2 cepe mici (sau arpagic) 4 cm ghimbir proaspăt 2 linguri
margarină 400 ml supă 125 ml vin roşu sec 2 linguri amidon sare piper
nucşoară rasă Mod de preparare:…
Read more »
Read more »
File de pui marinat
15 December 2010
Ingrediente: 1 file de pui (150 g) 2 linguri ulei de măsline 100 ml
supă de pui 1 praf de cardamom 1/4 baton de scorţişoară 1/2 baton de
vanilie 1/2 căţel de usturoi 1 bucăţică ghimbir 1 chili mic 1 vârf de
cuţit de coajă de lămâie sucul de la o jumătate de lămâie…
Read more »
Read more »
File de curcan cu legume
15 December 2010
Ingrediente: 600 g file de curcan 6 morcovi 1 ceapă 300 g varză de
China 2 linguri ulei de susan sare piper 200 ml supă 4 beţe de
scorţişoară 4 fructe stea 100 ml lapte de cocos (cutie) Mod de
preparare: Spălaţi carnea, uscaţi-o pe un şervet de bucătărie, apoi
tăiaţi-o felii rotunde.…
Read more »
Read more »
Friptura de miel glasata
15 December 2010
Ingrediente: 2 kg de carne macra 4 linguri de unt netopit sare piper
boia de ardei dulce o ceapa 1 morcov 200 g de costita afumata cimbru 1
pahar de vin 1 pahar de supa o telina mica Mod de preparare: Alegeti
carne macra spalati-o foarte bine, apoi impanati-o cu fisii de costita,…
Read more »
Read more »
Piftie de gasca
15 December 2010
Ingrediente: carne de gisca o ceapa sare usturoi dupa gust Mod de
preparare: Spalati carnea si puneti-o la fiert cu apa multa (sa treaca
de patru degete peste carne), adaugati o ceapa si lasati sa fiarba
incet, la foc domol. Indepartati spuma si dupa o ora puneti sare. Cind
carnea se desface de…
Read more »
Read more »
Sufleu de mere cu gris
15 December 2010
Ingrediente: 125 g gris 1/2 l lapte 4-5 linguri zahar 2 linguri unt
putina sare 1/2 lamaie 300-400 g mere 1 lingura scortisoara pentru sos 2
galbenusuri 1/2 l lapte coaja de lamaie 3 linguri zahar Mod de
preparare: Se prajeste grisul in untul incins, se stinge cu laptele
fierbinte indulcit, la care se…
Read more »
Read more »
Portocale in aluat de clatite
15 December 2010
Ingrediente: 2 portocale mari 100 g zahar pudra putina zeama de lamiie
Ingrediente aluat: 1 pahar lapte diluat cu apa sau sifon, 2 oua, 125 g
faina, zahar vanilat, ulei, sare Mod de preparare: Se curata portocalele
de coaja galbena si de pielita alba, se taie felii, se scot simburii,
se preasara cu putin…
Read more »
Read more »
Salata de varza
15 December 2010
Ingrediente: 1 kg. varza alba (cruda) 1 gulie cruda potrivit de mare 1
morcov mare 2 mere acrisoare 1 ardei gras frunze de telina 1 legatura de
marar verde 1 legatura de patrunjel verde zeama de la o lamiie 3
linguri de ulei de masline sare piper dupa gust Mod de preparare: Varza
se…
Read more »
Read more »
Supa de orez
15 December 2010
Ingrediente: 1 litru apa 600 g lapte 150 g orez 2 lingurite unt 4
linguri smantana 2 lingurite verdeata tocata sare zeama de lamaie dupa
gust Mod de preparare: Orezul, ales si spalat bine, se fierbe in apa
pina se inmoaie. Se trece prin sita subtiind cu zeama in care a fiert si
se…
Read more »
Read more »
Salata dulce de telina
15 December 2010
Ingrediente: 2 teline 3-4 linguri nuci 1 pumn de stafide 4 mere 2-3
linguri ulei citeva linguri zeama de lamaie sare 1 lingurita zahar Mod
de preparare: Se rad telinele, merele se taie felioare, se amesteca cu
putina sare, zaharul, nucile si stafidele. Se potriveste, dupa gust, de
ulei si zeama de lamaie. …
Read more »
Read more »
Sos rosu
15 December 2010
Ingrediente: 1 lingura de faina 1 radacina de morcov 1 patrunjel 1
ceapa 1 lingura bulion de rosii 1 1/2 lingura unt Mod de preparare:
lingura de faina se rumeneste cu aceeasi cantitate de unt sau untura
pina capata culoare cafenie. Se amesteca apoi cu bulion de rosii si se
subtiaza cu 2…
Read more »
Read more »
Salata de rosii umplute cu varza alba
15 December 2010
Ingrediente: 4-5 rosii mari rotunde 1 varza alba 4 ardei grasi rosii
Ingrediente sos: 1 galbenus tare, 1 lingurita mustar, ulei, otet,
patrunjel tocat, sare Mod de preparare: La fiecare rosie se taie un
capacel, se scobeste miezul si se presara inauntru cu sare. Varza si
ardeii se taie marunt, se amesteca cu miezul…
Read more »
Read more »
Salata de conopida
15 December 2010
Ingrediente: 1 conopida sare ulei zeama de lamiie 100 g masline 1
ceapa de apa 1 catel de usturoi mustar Mod de preparare: Se fierb
buchetelele de conopida in putina apa clocotita cu sare. Se scurg, se
pun intr-un castron frecat cu usturoiul intreg. Se adauga ceapa tocata.
Se toarna deasupra sosul vinegreta, preparat…
Read more »
Read more »
Ciuperci umplute cu sunca si svaiter
15 December 2010
Ingrediente: 500 g ciuperci 3-4 linguri sos alb 100 g sunca 100 g
svaiter 50 g unt 1 lingura pesmet sare piper Mod de preparare: Se scot
piciorusele de la ciuperci, se curata si se spala sub un jet de apa. Se
toaca o ceapa marunt si se caleste in putin ulei. Se…
Read more »
Read more »
Sos de ciuperci cu ceapa
15 December 2010
Ingrediente: 500 g de ciuperci proaspete 2 cepe albe 1 1/2 lingurita
faina 100 g bulion de rosii 50 g unt topit sau ulei 1/2 litru apa Mod
de preparare: Se spala bine ciupercile se fierb in apa intr-un vas
acoperit. Ciupercile fierte se scot din zeama si se toaca marunt. Se
toaca…
Read more »
Read more »
Mancare de cartofi cu pui
15 December 2010
Ingrediente: piept de pui 3-4 cartofi o ceapa un morcov o telina medie
un ardei gras bulion sau pasta de tomate Mod de preparare: Se taie
pieptul de pui in fasii si se caleste in doua linguri de ulei. (Daca
mananca si copilul, carnea de pui poate fi fiarta separat si adaugata
abia…
Read more »
Read more »
Ciuperci pe friganele
15 December 2010
Ingrediente: 400 g ciuperci 1 ou 1 lingurita marar 1 lingura unt sare
friganele din 4 felii de franzela Mod de preparare: Se curata
ciupercile, se spala si se taie marunt. Se pune untul sa se incinga
intr-o cratita si se adauga ciupercile, mararul si sarea. Cind
ciupercile sint prajite, se ia cratita de…
Read more »
Read more »
Vinete cu ceapa si oua
15 December 2010
Ingrediente: 2 vinete mari lunguiete 1 ceapa 2 felii piine alba
inmuiata intr-un pahar lapte patrunjel marar 2 oua tari 1 ou crud sare
piper 4 linguri smantana 1 lingura faina ulei Mod de preparare: Se
taie vinetele in doua in lungime, se scobesc, se trece miezul impreuna
cu ouale tari prin masina…
Read more »
Read more »
Pasta de cartofi pentru sandvisuri
15 December 2010
Ingrediente: 5-6 cartofi 2 oua tari patrunjel tocat 1 castravecior
murat 1 ceapa maioneza sau 2-3 linguri de ulei 100 g masline Mod de
preparare: Cartofii se fierb in coaja, se curata calzi, se toaca marunt
impreuna cu ouale tari, castraveciorul murat, ceapa, patrunjelul si
maslinele. Se amesteca toate cu maioneza sau numai cu…
Read more »
Read more »
Bors de ciuperci
15 December 2010
Ingrediente: 1 litru apa 1/2 l bors 300 g ciuperci 1 ceapa 1 morcov mic
2 linguri orez 4 linguri smintina marar patrunjel leustean sare Mod
de preparare: Morcovul si patrunjelul se curata, se spala, se dau prin
razatoarea de zarzavat. Se pun la fiert cu apa impreuna cu ceapa taiata
marunt. Cind…
Read more »
Read more »
Crap cu ciuperci si ceapa
15 December 2010
Ingrediente: 2-3 cepe albe 250 g ciuperci patrunjel verde sare piper
1foaie de dafin 1pahar vin alb ulei 1lamiie Mod de preparare: Se
rumeneste ceapa in putin ulei, se adauga ciupercile, sare, piper, foaia
de dafin, vinul si putina apa, iar la urma patrunjelul taiat marunt. Se
aseaza in acestea crapul taiat bucatele…
Read more »
Read more »
Bureti cu smantana
15 December 2010
Ingrediente: 600 g de bureti proaspeti 100 g de unt 1 ou 250 ml. de
smantana verdeata sare pipe Mod de preparare: Buretii se curata si se
spala foarte bine. Se pun intr-un vas cu apa in care s-a adaugat otet
sau zeama de lamiie (o lingurita). Buretii care sint mai mari se taie…
Read more »
Read more »
Ardei cu brinza de vaca si smantana
15 December 2010
Ingrediente: 8-9 ardei grasi 1/2 kg brinza de vaca amestecata cu 100 g
telemea 1 lingura gris 1 lingura ulei 2 linguri smantana 1-2 oua sare
Ingrediente sosul alb:1 lingura unt, 1 lingura faina, 1 pahar lapte Mod
de preparare: Se curata ardeii de codite si de seminte. Brinza de vaca
maruntita bine, se…
Read more »
Read more »
Conopida sote cu brinza si unt
15 December 2010
Ingrediente: 1conopida sare 2 linguri brinza telemea marar 1 lingura
unt Mod de preparare: Conopida curatata se desface buchetele si se
fierbe in apa cu sare pina se inmoaie. Se scurge bine si se aseaza pe un
platou. Se presara cu brinza amestecata cu marar tocat. Se incinge
untul si se toarna peste conopida.…
Read more »
Read more »
Taitei cu parmezan si sos de rosii
15 December 2010
Ingrediente: 500 g taitei cu oua 50 g unt 150 g sunca grasa 1 ceapa 3
rosii mari 3 linguri parmezan 1 lingura busuioc tocat marunt Mod de
preparare: Se caleste in unt ceapa cu sunca taiata marunt, se adauga
rosiile curatate de pielita si seminte si taiate in felii subtiri. Se
fierbe totul…
Read more »
Read more »
Ciuperci cu macaroane
15 December 2010
Ingrediente: 1/4 kg ciuperci 200 g macaroane (taitei) sare 2 linguri
unt 1 ceapa ulei 1 lingura bulion piper 100 g brinza supa Mod de
preparare: Se fierb macaroanele (taiteii), se strecoara, se clatesc cu
apa rece. Ceapa se prajeste in ulei, se inabusa cu ciupercile taiate
felii, se adauga bulion, sare, si…
Read more »
Read more »
Telina pane cu sos picant
15 December 2010
Ingrediente: 2 teline sare 1 ou 2 linguri faina sau 2 linguri pesmet 1
ulei pentru prajit Mod de preparare: Se curata telinele, se fierb
intregi in apa clocotita cu sare, se scurg si se taie felii grosute. Se
inmoaie in ou, faina sau pesmet si se prajesc in ulei fierbinte. Sosul
picant se…
Borş de fasole boabe cu leuştean
15 December 2010
Ingrediente: 1 litru apa bors (dupa gust) 250 g fasole boabe 1 ceapa 1
morcov 1 patrunjel 1/2 lingurita faina 1/2 lingura ulei patrunjel marar
leustean sare Mod de preparare: Se alege, se spala si se inmoaie fasolea
din ajun in apa calduta. Se pune la fiert si dupa ce a dat 2-3 clocote…
Read more »
Read more »
Crap cu morcov
15 December 2010
Ingrediente: 6 felii mari de crap 1/2 kg morcov 6 linguri maioneza un
ardei gras un ardei iute o lamaie ulei sare vegeta cimbru Mod de
preparare: Pestele se aseaza intr-o tava unsa cu putin ulei si se
presara cu vegeta. Apoi, pe feliile de peste, se aranjeaza ardeiul gras
si ardeiul iute,…
Read more »
Read more »
Paste cu clatite
15 December 2010
Ingrediente: 1 pachet macaroane 20 clatite 200 g ciuperci 400g cascaval
300 g cas de oi 100 g sunca sau salam 150 g costita 5 oua 100 g
smantana 2 castraveti murati Mod de preparare: Se prepara clatitele dupa
reteta clasica si se lasa la racit. Se fierb macaroanele 5 min, se
scurg si…
Read more »
Read more »
Salata de mere si portocale
15 December 2010
Ingrediente: 4 mere 4 portocale 4 linguri cu virf zahar pudra 4
lingurite rom 1 pahar vin alb dulce citeva bucati de coaja de portocala
zaharata Mod de preparare: Merele se spala, se curata si se taie
felioare subtiri. Portocalele se curata de coaja, se inlatura pielitele
albe din interior, se taie transversal rotocoale…
Read more »
Read more »
Cocktail Apri-Bowle
15 December 2010
Tăiaţi 2 jumătăţi de caise felioare şi lăsaţi- le într-un vas cu 4 cl
lichior de caise şi câteva frunzuliţe de busuioc. Turnaţi şampanie.
Read more »
Read more »
Spaghete milaneze
15 December 2010
Ingrediente: 250 g de spaghete 4 linguri de unt netopit 150 g de sunca
sau costita 150-200 g de ciuperci 6 linguri de smintina 2 galbenusuri 6
linguri de cascaval sare piper Mod de preparare: Intr-un vas cu apa ce
clocoteste, in care s-a pus si o lingurita de sare, se pun la fiert…
Read more »
Read more »
Salau in sos de Riesling
15 December 2010
Ingrediente:
4 bucati file de salau a cite 200 g 50 g carne afumata 4 linguri de
Riesling 1 ceasca de apa 1 pahar de smantana 1 galbenus de ou suc de
lamiie 1 lingura de gelatina pentru alimente 1 legatura patrunjel 1
lamiie sare Mod de preparare: Pestele se curata si se acreste. Carnea…
Read more »
Read more »
Fidea cu usturoi si ciuperci
15 December 2010
Ingrediente: 500 g fidea de ou 350 g ciuperci 3 linguri ulei 2 catei
usturoi zeama de la 1 lamaie 2 linguri patrunjel verde tocat sare piper
Mod de preparare: Se infierbinta o lingura de ulei, in care se caleste
putin usturoiul si ciupercile spalate si taiate in lamele subtiri. Dupa
ce s-au calit…
Read more »
Read more »
Oua umplute cu sos de lapte
15 December 2010
Ingrediente: 4 oua 8 felii de franzeluta 1 lingura smintina 3 1/2
lingurite unt 1 1/4 pahar lapte 1 galbenus 1 1/2 lingurita marar tocat
1/2 ceapa sare piper 1lingurita faina Mod de preparare: Se fierb ouale
tari, se curata dupa ce s-au racit si se taie in doua pe lung. Se scot
galbenusurile,…
Read more »
Read more »
Sarlota de ciocolata
14 December 2010
Ingrediente: 200 g zahar pudra 200 g unt 200 g ciocolata 2 pachetete
zahar vanilat 100 g migdale sau nuci 1 lamaie 2 tablete de ciocolata 3
pahare smantana Mod de preparare: Se amesteca intr-un castron untul
batut spuma cu zaharul, ciocolata topita si zaharul vanilat. Amestecul
se freaca cu o lingura de lemn,…
Read more »
Read more »
Salata cu orez si legume
14 December 2010
Ingrediente:
1 ceasca orez integral nefiert 3/4 ceasca morcovi, dati prin razatoare
1/2 ceapa rosie 1 ceasca telina, data prin razatoare 1/2 ceasca
dovlecei, rasi sau taiati marunt, fierti usor 1 ardei gras rosu 1/2
legatura patrunjel Ingrediente dressing: 1/2 ceasca maioneza
vegetariana, fara grasime,5 linguri zeama de lamaie ,1 1/2 linguri marar
uscat sau…
Read more »
Read more »
Galuste
14 December 2010
Ingrediente: 1 kg de cartofi 1/2kg de carne de porc sau de vita 2 oua
sare piper o lingura de faina sos picant Mod de preparare: Fierbeti
cartofii cu coaja, bine spalati, cind sint gata, curatati-i. Separat
fierbeti bine carnea si treceti-o apoi prin masina de tocat. In cartofii
pasati puneti un ou, sare,…
Read more »
Read more »
Peste cu varza si rosii
14 December 2010
Ingrediente: 1,5 kg peste (crap, stiuca etc.) 1 varza acra 200 g ulei
300 g rosii 1 ardei gras boabe de piper sare Mod de preparare: Se
curata si se spala pestele, se freaca cu putina sare si se taie in
bucati. Se desface varza in foi, se taie marunt ca taiteii si se…
Read more »
Read more »
Peste cu cartofi si ceapa
14 December 2010
Ingrediente: 750 g de peste 2 cepe 800 g cartofi 300 g rosii 1 lingura
otet sau 1/2 lamiie 4 linguri unt sau 6 linguri ulei Mod de preparare:
Ceapa curatata spalata si taiata felii subtiri se prajeste usor cu unt.
In aceeasi cratita se pun bucati de peste (crap sau palamida) pregatite
din…
Read more »
Read more »
Friptura inabusita de vaca
14 December 2010
Ingrediente: 1,200 kg pulpa de vaca 100 g slaninuta 1 ceapa 1 morcov
4-5 catei de usturoi 1 dl ulei piper boabe 1 foaie dafin putin cimbru
tocat sare Mod de preparare: Carnea spalata si scursa bine se impaneaza
cu bucatele de slanina si catei de usturoi, se sareaza, se leaga cu o
sfoara…
Read more »
Read more »
Pirjoale din muschi de vita
14 December 2010
Ingrediente: 600 g muschi de vita 50 g unt sare 1 lingura verdeata
tocata marunt cimbru piper Mod de preparare: Muschiul curatat de pielita
se taie in 6 bucati, se despica in doua, se bate putin, se presara cu
sare si se pune pe gratar. Muschiul nu trebuie tinut prea mult ca sa nu…
Read more »
Read more »
Salata mexicana cu creveti
14 December 2010
Ingrediente:
200gr. boabe de porumb 200 gr. mazare verde 100 gr. morcov taiat cuburi
100 gr. creveti 300 gr. cozi de creveti 1 telina 1 ardei verde gras 1
ardei rosu gras 2 rosii 1 castravete verde 1 lamaie 150 gr. maioneza 1
lingura ketchup dulce 1 lingurita cu sos englezesc 1 leg. marar sare…
Read more »
Read more »
Cotlet de porc cu sos de vin si nucsoara
14 December 2010
Ingrediente: 1 kg cotlet 2 cepe mijlocii 3-4 rosii 1 pahar vin putina
nucsoara rasa sare piper Mod de preparare: Bucata de cotlet spalata se
presara cu sare si piper, se lasa 10-15 minute, dupa care se asaza
intr-un vas potrivit de mare si se da la cuptor la foc iute sa se
friga.…
Read more »
Read more »
Frigarui inabusite
14 December 2010
Ingrediente: 500 g pulpa de porc 150 g slanina 1 paharel vin 1
lingurita cimbru 1 lingura untura sare piper Mod de preparare: Se spala
si se taie carnea in cuburi mai mici, slanina se taie felioare. Se
infig pe frigaruie cuburile de carne, alternind cu feliile de slanina.
Se sareaza, se pipereaza, apoi…
Read more »
Read more »
Supa cu cartofi si fasole alba
14 December 2010
Ingrediente: 4 cartofi 200 g fasole alba zarzavat de supa piine prajita
unt sare Mod de preparare: Se pune fasolea sa fiarba intr-o oala cu apa
rece, atit cit s-o acopere. Dupa ce a fiert 10-15 min., se scurge apa
si se pune din nou fasolea la fiert cu alta apa. Se varsa si…
Read more »
Read more »
Musaca de cartofi cu brinza si oua
14 December 2010
Ingrediente: 1 kg cartofi 6 oua 200 g telemea 100 g unt 200 g smintina
sare piper Mod de preparare: Se fierb cartofii in coaja si cind sint
gata se curata si se taie rondele. Se fierb tari 4 oua, se curata si se
taie tot sub forma de rondele, telemeaua se rade. Se…
Read more »
Read more »
Snitel cu cascaval
14 December 2010
Ingrediente: 1 kg. carne de vita tocata 3 oua 200 g cascaval de vaca
(dat pe razatoarea mare) sare piper 150 g faina 3 linguri de lapte 400 g
pesmet Mod de preparare: Carnea se amesteca cu cascavalul, cele 2 oua
batute, sarea si piperul. Se framanta bine si se lasa sa se odihneasca…
Read more »
Read more »
Biftec cu cartofi prajiti
14 December 2010
Ingrediente: 300 g muschi de vaca cartofi prajiti muraturi sau salata
verde unt Mod de preparare: Carnea se spala, se curata de tendoane, se
taie in curmezisul fibrelor in bucati, se bate usor, se sareaza si se
pipereaza. Apoi se pune in tigaie sau intr-o cratita cu unt foarte
incins si se prajeste pe…
Read more »
Read more »
Mazare cu friganele
14 December 2010
Ingrediente: 1 kg mazare verde 50 g unt 0,5 dl ulei 12 felii piine 2
oua 1 ceasca lapte 1 lingurita zahar sare verdeata tocata marunt Mod de
preparare: Mazarea se fierbe si cind este gata se scurge bine de apa, se
opareste cu untul fierbinte si se presara verdeata. In timp ce fierbe…
Read more »
Read more »
Fasole verde cu rosii si usturoi
14 December 2010
Ingrediente: 1/2 kg fasole verde 1/2 kg rosii 1 ceapa 5-6 catei usturoi
4-5 linguri ulei pesmet sare patrunjel verde Mod de preparare: Pastaile
se rup in 2-3 bucati si se fierb in apa clocotita cu 1/2 lingurita
sare, acoperite, pina se inmoaie. Ceapa taiata marunt se caleste in ulei
2 minute, se adauga…
Read more »
Read more »
Saramura de platica cu ardei iute
14 December 2010
O
reteta simpla si delicioasa de saramura de platica din: platici,
usturoi, untdelemn, ardei iute, sare si apa. Ingrediente: 1-2 platici
(1,5-2 kg) o capatina de usturoi 2 linguri de untdelemn 2 ardei iuti
sare apa Mod de preparare: Se curata pestele de solzi, se scot
intestinele, se taie capul si coada, se spala in…
Read more »
Read more »
Perisoare de cartofi cu sunca
14 December 2010
Ingrediente: 500 g cartofi 1 cescuta pesmet 2-3 linguri faina 4 linguri
smintina 1 ou 120 g sunca putin ulei sare 1 lingura unt Mod de
preparare: Se fierb cartofii in coaja, se curata si se trec reci prin
masina de tocat. Se amesteca cu pesmetul inabusit in unt, apoi cu
smintina, sarea, oul,…
Read more »
Read more »
Salata de broccoli,cartofi si sunca
14 December 2010
Ingrediente:
1 broccoli fiert taiat in bucati mici 1/2 ceasca de cartofi fierti
taiati 1/4 ceasca de ceapa taiata marunt 1/3 ceasca de branza taiata 1
ou fiert taiat 3-4 felii sunca slaba Ingrediente sos: 3-4 linguri de
maioneza vegetala,1 lingura de zaha,1 lingura de otet de mere,1 lingura
suc de lamaie,1 catel de usturoi…
Read more »
Read more »
Salata de citrice
14 December 2010
Ingrediente:
3 portocale mari 1 grapefruit mare 4 mandarine 2 salate verzi sucul de
la o portocala 2 linguri de otet sau zeama de lamaie 2 linguri de ulei
de masline sare piper dupa gust Mod de preparare: Curata si taie
fructele. Amesteca sucul de portocala, otetul, uleiul de masline, sarea
si piperul. Spala…
Read more »
Read more »
Supa de cartofi si gulii
14 December 2010
O
reteta gustoasa de supa de cartofi si gulii din: cartofi, gulii, salata
verde, unt, supa, smantana, sare, marar, patrunjel si o lingura de
faina. Ingrediente: 4 cartofi 2 gulii 1 salata verde 50 g unt 1 litru
apa (supa de zarzavat) 100 g smantana (100 g brinza rasa sau cuburi de
piine alba prajita)…
Read more »
Read more »
Legume fierte cu smantana
14 December 2010
Ingrediente: 1 kg de legume fierte ( telina, morcov, cartofi,
pastirnac) 250 ml de smantana 30 g de faina sare 50 g de telemea sau
cascaval 50 g de unt marar sau patrunjel tocat Mod de preparare:
Fierbeti legumele (telina, morcov, cartofi, pastirnac), puneti-le
intr-un vas termorezistent, puneti untul taiat bucati. Combinati faina
cu…
Read more »
Read more »
Ficat de porc la cuptor
14 December 2010
Ingrediente: 750 gr. ficat de porc 200 slanina otet 1 buc. ceapa 1 fir
de cimbru patrunjel foaie de dafin zeama de carne sare o lingura
smantana unsoare Mod de preparare: Se curata bucata de ficat, se
impaneaza cu slanina. Se asaza intr-o tava, dar pe un gratar, ca sa nu
se moaie in…
Read more »
Read more »
Salata cu morcovi si varza murata
14 December 2010
Ingrediente:
300 g morcovi 200 g varza murata un fir de praz 2 lingurite ulei cimbru
uscat 10-15 masline Mod de preparare: Morcovii se rad si se amesteca
cu varza murata taiata fideluta, prazul taiat rondele, uleiul, maslinele
si cimbrul pisat. Se pune totul pe o salatiera si se decoreaza cu marar
sau patrunjel. …
Supa verde
14 December 2010
Ingrediente: 1/2 kg macris 1/4 kg stevie patrunjel 1 lingura faina 100 g
unt 2 linguri smantana 1ou sare 1 l apa 1/4kg spanac o salata verde
tarhon 2 leg. ceapa verde Mod de preparare: Se curata verdeturile, se
spala foarte bine in mai multe ape, apoi se taie in suvite si se calesc…
Read more »
Read more »
Pui tiganesc
14 December 2010
Ingrediente: 1 pui 4-5 ardei grasi 2 rosii 1 ceapa 1 catel usturoi boia
de ardei dulce ulei sare marar Mod de preparare: Se sareaza puiul , se
da prin boiaua dulce, apoi se prajeste in ulei incins. In timpul
prajitului se adauga ardeii grasi curatati de simburi si taiati marunt,
rosiile taiate felii…
Read more »
Read more »
Salata de cartofi cu ridichii si branza
14 December 2010
Ingrediente:
1 kg cartofi 1/8 l zeama concentrata de legume sare piper zahar 5
linguri otet 1 legatura ridichi 1 mar 1 castravete 1 legatura codite de
ceapa verde 1 legatura marar 150 g iaurt 150 g smantana 5 linguri lapte
80 g branza Bucegi (Roquefort) Mod de preparare: Peste cartofii fierti
si taiati…
Read more »
Read more »
Pui cu unt si condimente
14 December 2010
Ingrediente: 300 g piept de pui 30 g unt verdeata sare piper zeama de
lamiie Mod de preparare: Pieptul de pui se scoate de pe os, lasindu-se
doar osul cel mic. Se bate ca pentru snitele. Se presara cu sare si
piper, se ruleaza punind inauntru unt amestecat cu verdeata si sare de
lamiie.…
Read more »
Read more »
Salata de cartofi cu hering marinat
14 December 2010
Ingrediente:
1 kg. cartofi fierti in coaja 250 gr. hering marinat 2 cepe 200 gr.
maioneza 10 oua de prepelita sau 4 oua de gaina fierte tari 1 lamaie
taiata felii subtiri sare piper Mod de preparare: Cartofii se curata de
coaja si se taie cuburi mici, se adauga pestele taiat cuburi, ceapa
taiata rondele…
Read more »
Read more »
Pui cu smintina si cartofi la cuptor
14 December 2010
Ingrediente: 1 pui 2 cepe 4-5 cartofi 200 gr smintina 1 lingurita
faina 200 gr cascaval sare piper sos englezesc boia dulce Mod de
preparare: Puiul se portioneaza, se adauga 1 lingura de ulei, se
condimenteaza si se introduce la cuptor timp de 15-20 minute. Cartofii
si ceapa se taie cuburi mici si se…
Read more »
Read more »
Telina cu masline
14 December 2010
Ingrediente: 2 teline mari o ceapa 30 g de masline 8 linguri de ulei o
lingura de faina 2 linguri de vin 1 pahar suc de rosii 1 lamâie o
lingura de zahar o foaie de dafin piper Mod de preparare: Spalati ceapa,
curatati-o si dati-o pe razatoare. Caliti-o apoi 1 minut in tot…
Read more »
Read more »
Crap prajit
14 December 2010
Ingrediente: 1 crap de cca 1 kg 1 dl ulei 1 lingura faina boia de ardei
dulce patrunjel verde 1 lamiie sare Mod de preparare: Pestele curatat
si spalat se taie in bucati potrivit de mari, se sareaza si se lasa sa
stea 10-15 minute. Se zvinta apoi cu un servet, se da prin…
Read more »
Read more »
Salata de cartofi cu mar si oua
14 December 2010
Ingrediente:
1 kg cartofi 150 g maioneza 200 g iaurt 200 g castraveciori murati 5
linguri zeama de castraveti murati sare piper 1 mar 2 oua fierte tari
Mod de preparare: Cartofii fierti si taiati se amesteca bine cu un sos
preparat din maioneza, iaurt, zeama de castraveti murati, sare si piper.
Castraveciorii se…
Read more »
Read more »
Salata de cartofi cu sos verde
14 December 2010
Ingrediente:
1/2 kg cartofi fierti 1 ceapa 2 oua rascoapte 5-6 ridichi de luna 1/4
kg spanac 1 lingurita mustar 1/2 pahar sos de maioneza (1 lingura
maioneza vegetala si restul iaurt dietetic) Mod de preparare: Cartofii
fierti se curata de coaja, se taie felii, se amesteca in salatiera cu
ceapa taiata solzisori, ouale rascoapte…
Read more »
Read more »
Cocktail Mango Frosty
14 December 2010
Pasaţi 50 g mango şi îngheţaţi-l cu 1 lingură suc de lămâie
verde. Puneţi-le în pahar împreună cu zmeură congelată, apoi turnaţi
Prosecco.
Read more »
Read more »
Salau cu sos de lamaie
14 December 2010
Ingrediente: 200 g salau 1/2 morcov 1/2 patrunjel 1/4 telina sare 1/2
lingurita zeama de lamaie Mod de preparare: Se fierbe zarzavatul,
curatat si taiat felii, in apa cu sare si, cind este fiert, se adauga
pestele curatat. Se lasa sa fiarba incet 15-20 minute. Cind este fiert,
pestele se scoate cu grija sa…
Read more »
Read more »
Cartofi cu ciuperci
14 December 2010
Ingrediente: 1,5 kg cartofi 250 g ciuperci 1 ceapa 3 linguri untura 3
linguri faina 1 ceasca smintina 1 ceasca zeama de ciuperci 5 oua
verdeata citeva foi de ceapa verde pesmet sare piper Mod de preparare:
Se fierb separat cartofii si ciupercile. Se strecoara ciupercile si se
dau prin masina de tocat carne.…
Read more »
Read more »
Fondue cu legume si file de vită
14 December 2010
Ingrediente: 2 morcovi 2 legături ceapă verde 1 tulpină de praz 200 g
ciuperci champignon 200 g Pak Choi sau frunze de spanac 200 g muguri de
soia 1,5 l supă de legume sos de soia 600 g file de vită Mod de
pregatire: Pregătiţi legumele, tăiaţi rondele morcovii, ceapa verde,
prazul şi ciupercile.…
Read more »
Read more »
Fondue de ceapă
14 December 2010
Ingrediente: Cremă de usturoi: 200 g cremă de brânză 150 g smântână
sare, piper 2 căţei de usturoi, pisaţi Sos de muştar : 2 gălbenuşuri 2
linguriţe muştar 150 ml ulei de măsline 3 linguri oţet 150 ml lapte
închegat sare piper Supă: 200 ml vin alb 1 l supă 1 lingură oţet 3…
Read more »
Read more »
Salata de legume cu macrou afumat
14 December 2010
Ingrediente: 500 gr. legume (morcov,mazare, porumb) 300gr. macrou
afumat 1 ceapa 2 oua fierte 1 lingura stafide 200 gr. smatana 1 legatura
marar 1 lingurita hrean sare piper Mod de preparare: Legumele se fierb,
se racesc, se amesteca cu ceapa taiata marunt, stafidele, macroul se
curata de pielita, oase, si taiat cuburi potrivite, smantana,…
Read more »
Read more »
Pui cu sos ca la Buzau
13 December 2010
Ingrediente: 2 pui potriviti 150 g de unt 4 rosii mari o capatina de
usturoi sare piper l paharde vin alb Mod de preparare: Se taie puii in
bucati potrivite. Intr-o cratita se pun 100 g de unt si, la foc mic,
bucatile de carne se auresc frumos. Cind acestea s-au aurit pe toate…
Read more »
Read more »
Pilaf cu carne de berbec şi ceapă
13 December 2010
Ingrediente: 500 g carne de berbec 1 pahar de orez 2 cepe 1 lingura
untura Mod de preparare: Carnea de berbec se taie in bucati mici, se
presara cu sare si piper, se prajeste in untura impreuna cu ceapa taiata
marunt. Dupa ce carnea si ceapa s-au prajit, se sting cu apa cit sa…
Read more »
Read more »
Carne de vita cu sos picant
13 December 2010
Ingrediente: 500 g de carne 1 kg cartofi 3/4 pahar smintina 1 lingura
de sos 2 cepe 1 lingura faina 3 linguri unt Mod de preparare: Se alege
carne moale de vaca, se spala, se curata de tendoane, se taie in felii
potrivite, se bate cu ciocanul de lemn si apoi se taie pai.…
Read more »
Read more »
Supa de varza dulce cu smantana
13 December 2010
Ingrediente: 1 varza 1-2 ceapa 2 morcov 1 pastarnac 1 patrunjel
radacina 150 g smantana 60 g unt 2 l apa 2 linguri orez sare Mod de
preparare: Se curata varza, ceapa si zarzavatul si se spala. Se toaca
ceapa marunt, iar restul subtire, ca taiteii. Se calesc in unt, se sting
in…
Read more »
Read more »
Pui cu vinete, ceapa si usturoi
13 December 2010
Ingrediente: 1 pui de 1 kg 50 g de unt 3-4 linguri de ulei 1 ceapa 1
lamiie sare piper 350-400 g de vinete, conservate in congelator 2 catei
usturoi Mod de preparare: Taiati puiul in bucati, spalati-le,
zvintati-le foarte bine si frigeti-le in tigaie in amestecul de unt si
ulei. Adaugati ceapa tocata…
Read more »
Read more »
Supa de galuste si carne de vaca
13 December 2010
Ingrediente: 3 l apa 1 kg carne de vita cu os sau sita 1 morcov 1
patrunjel radacina 1 telina mica 1 ceapa 2-3 rosii citeva boabe de piper
sare patrunjel verde Ingrediente galuste: 1 ou, 2 linguri grisi, sare
Mod de preparare: Carnea se spala, se curata de pielite si se pune cu…
Read more »
Read more »
Supa din carne macra de vitel si ou
13 December 2010
Ingrediente: 400 g carne macra vitel 1ceapa 1 morcov 2-3 buc oase de
vitel 1 ou 2 l supa de carne Mod de preparare: Se pregateste o supa de
carne care, dupa ce s-a strecurat se pune la fiert. In aceasta supa se
adauga carnea bine spalata, taiata bucatele mici sau tocata, si oasele…
Read more »
Read more »
Medalion din piept de pasare
13 December 2010
Ingrediente: 1 piept de gaina fiert 3 linguri de pesmet o cescuta cu
lapte 1 galbenus o lingura de smintina 5 linguri de ulei o lamiie o
lingura de faina sare piper Mod de preparare: Dati prin masina de tocat
pieptul de pasare fiert, apoi combinati-l cu pesmetul muiat in putin
lapte, adaugati galbenusul,…
Read more »
Read more »
Gulas din inima de vita
13 December 2010
Ingrediente: 500 g de inima 1 lingura faina 1 lingura untura 100 g
lingura bulion de rosii 1 ceapa foi de dafin Mod de preparare: Inima se
spala, se taie in cuburi de cite 30-40 g, se spala din nou, se presara
cu sare si piper si se prajeste in tigaie, in untura incinsa…
Read more »
Read more »
Carne de vita inabusita cu ceapa si cartofi
13 December 2010
Ingrediente: 500 g de carne de vita 800 g de cartofi 2-3 cepe 1 lingura
faina 2 linguri grasime cuisoare piper boabe foi de dafin Mod de
preparare: Se alege carne macra, se spala, se taie in bucati de cite
80-100 g, se sareaza, se presara cu piper, se da prin faina si…
Read more »
Read more »
Salata de cartofi cu telina si salam
13 December 2010
Ingrediente:
1 kg cartofi 1-2 radacini de telina (circa 500 g) 1 ceapa rosie mica
300-400 ml zeama calda de legume 6 linguri zeama de lamaie 1 lingura
otet sare piper zahar 1 lingurita frunze de telina tocate 2 rosii 100 g
masline negre 6 linguri ulei cu busuioc 100 g salam Mod de preparare:…
Read more »
Read more »
Pui umplut cu orez
13 December 2010
Ingrediente: pui de 1kg 100 g de orez 2 oua pipota si ficatul de la pui
( sau mai multe ) 1 ceapa piper patrunjel marar sare Mod de
preparare: Taiati pipota in cuburi mici , daca sint mai multe treceti-le
prin masina de tocat. Tocati ceapa marunt si impreuna cu pipota
(pipotele)…
Read more »
Read more »
Salata de castraveti cu mere
13 December 2010
Ingrediente:
2 castraveti verzi 2 mere mari 2 morcovi mijlocii 2 rosii o salata
verde zeama de la 1 lamaie 2 linguri ulei sare piper Mod de
preparare: Castravetii si merele se curata de coaja si se taie felii
foarte subtiri. Morcovii se spala, se curata si se dau pe razatoarea de
zarzavat.…
Read more »
Read more »
Varza cu taitei
13 December 2010
Ingrediente: 1 varza dulce de marime potrivita 300 g taitei 4 linguri 2
oua Mod de preparare: Se toaca varza, se pune in cratita, se adauga 1
lingura de unt si se fierbe inabusit pina ce devine moale. Apoi se
sareaza si se adauga piper pisat. In acelasi timp se fierb taiteii (in
cantitate…
Read more »
Read more »
Chiftelute de ficat
13 December 2010
Ingrediente: 500-600 g ficat de pasare 1 ceapa 1 felie mare de piine 2
oua 4 linguri ulei 2 linguri pesmet 2 linguri faina sare piper verdeata
tocata Mod de preparare: Se fierbe ficatul in apa clocotita, se lasa
sa se raceasca si se trece de doua ori prin masina de tocat impreuna…
Read more »
Read more »
Salata de creveti cu paste fainoase
13 December 2010
Ingrediente: 250 gr.paste fainoase (farfalle) 250 gr.cozi de creveti
decorticati 2 leg. ceapa verde 200 gr.ciuperci din conserva 200 gr.
castraveti verzi 2 fire usturoi verde 1 salata verde 200 gr. maioneza 3
rosii 1 leg. marar 100 gr. capere sare piper 1 lingurita sos englezesc
Mod de preparare: Pastele fainoase fierte si racite,…
Panna cotta cu pere caramel
13 December 2010
Ingrediente: sucul de la 1-1/2 lămâie 240 g zahăr 1 baton de vanilie 1
crenguţă mică de rozmarin 300 ml frişcă 300 g mascarpone 4 foiţe de
gelatină 4 pere 2 linguri unt 375 ml vin alb 1 baton de scorţişoară 4
fructe stea Mod de preparare: Amestecaţi sucul de la o…
Read more »
Read more »
Musaca de varza dulce
13 December 2010
Ingrediente: 1 varza dulce frumoasa 750 g de carne de vaca tocata 5-6
linguri smintina 1/2 kg rosii verdeata 1 ardei gras 3 linguri de grasime
1 ceapa mare sare piper zeama de carne pesmet Mod de preparare:
Carnea tocata se prajeste cu ceapa calita in untura. Se adauga sare,
piper si verdeata…
Read more »
Read more »
Mincare cu cirnaciori si ciuperci
13 December 2010
Ingrediente: 300 g de pulpa de porc 150 g de cirnaciori 250 g de creier
150 g de ciuperci 50 g pasta de rosii 100 ml de vin 150 ml de ulei sare
piper usturoi verdeata Mod de preparare: Se taie carnea in fisii
subtiri, cirnaciorii in felioare si se prajeste impreuna in ulei.…
Read more »
Read more »
Gaina cu sos de ceapa
13 December 2010
Ingrediente: 1 gaina 4-5 cepe mari 3 -4 ardei grasi 50 g de unt usturoi
sare Mod de preparare: Taiati carnea in bucati potrivite si pudrati-le
cu faina. Taiati ardeii in rondele, tocati ceapa, puneti in cratita si
deasupra acestora asezati bucatile de carne. Adaugati unt, acoperiti
cratita si dati la cuptor. Din cind…
Read more »
Read more »
Cocktail Scotch Holiday
13 December 2010
Calitate – alcoolic Bază alcoolică – scotch whisky Pahar – old
fashioned Categorie – Cherry brandy drinks Decoraţiune – o felioara de
lămâie şi paie Se serveşte la orice oră Ingrediente: 3 cl scotch
whisky un cl Sangue Morlacco Luxardo un cl vermut roşu un cl suc
proaspăt de lămâie Spre…
Read more »
Read more »
Salata cu andive si ridichi
13 December 2010
Ingrediente:
2-3 andive 2 legaturi ridichi o conserva porumb 3 linguri otet (zeama
de lamaie) 3 linguri sos de chili sare piper 2 linguri ulei 2 linguri
patrunjel tocat Mod de preparare: Se taie andiva, ridichile si se adauga
porumbul scurs. Intr-un castron se amesteca otet, sare, piper si ulei.
Se adauga ingredientele de salata…
Read more »
Read more »
Perisoare cu smantana
13 December 2010
Ingrediente: 1 kg. de carne ( piept de pasare, de vitel, macra sau de
porc, frumos impanata ) 1 ou 100 g de ceapa 1 felie de piine ulei o
lingurita de faina Ingrediente sos: ulei, unt sau untura, 1 ceapa rasa,
25 g de faina, zeama de lamiie sau otet, 100 ml de…
Read more »
Read more »
Salata de primavara cu untisor
13 December 2010
Ingrediente:
150 g paste fainoase (scoici) 300 g ton in ulei 1 castravete verde 2
leg. untisor 1 leg. marar 20 masline 2 linguri maioneza un varf cutit cu
coriandru pisat sare piper Mod de preparare: Pastele fainoase se fierb
in 1,5 litri de apa clocotita cu putina sare, timp de 8 minute, apoi se…
Read more »
Read more »
Sote de berbec
13 December 2010
Ingrediente: 1 kg carne macra de berbec 1 lingura de untura 4 cepe
cimbru 1 lingura bulion de rosii 1/2 pahar vin Mod de preparare: Se taie
carnea in bucatele mici de forma cuburilor, se pun intr-o cratita cu o
lingura de untura, cu ceapa taiata felii subtiri, piper, sare, cimbru si
un pahar…
Read more »
Read more »
Papanasi cu cartofi
13 December 2010
Ingrediente: 500 g cartofi 1/2 pahar faina 25 g drojdie 2 linguri
grasime 1 lingura unt Mod de preparare: Cartofii cruzi curatati de coaja
se dau repede pe razatoare ca sa nu se innegreasca, se pun intr-o
cratita sau castron se adauga drojdie de bere muiata in 1/4 pahar de apa
rece, se sareaza,…
Read more »
Read more »
Retete de post: Salata de rosii cu busuioc
13 December 2010
Ingrediente:
3 rosii medii taiate 2 linguri ulei de masline 1 lingura de busuioc
tocat (preferabil proaspat) 1 lingura zeama de lamaie 1 catel de usturoi
taiat marunt sare piper Mod de preparare: Amesteca mirodeniile si apoi
adauga peste rosii. Lasa salata la rece timp de 1 ora si apoi serveste.
Pofta buna!
Read more »
Read more »
Supa de limba
13 December 2010
Ingrediente: 2 morcov 1 praz patrunjel 1-2 frunze varza 2-3 rosii piper
sare apa 600 g limba de vaca 1 pastarnac ulei Mod de preparare: Se
spala bine limba de mai multe ori in apa calda, frecind-o cu malai,
pentru a inlatura orice murdarie care se gaseste intre porii mari ai
limbii. Se clateste…
Read more »
Read more »
Spaghete cu usturoi
13 December 2010
Ingrediente: 250 g spaghete 10-15 catei usturoi 3 linguri ulei 5
linguri sos tomat 1 frunza mica de dafin 1 ardei iute Mod de
preparare: Se fierb spaghetele si se scurg. Intr-o tigaie se pune
uleiul la incins, se adauga usturoiul maruntit, sosul tomat, foaia de
dafin si o lingurita de delikat. Dupa…
Read more »
Read more »
Sarmale cu carne
13 December 2010
Ingrediente: 500 g carne 1 varza marisoara 1 ceasca orez 3 cepe 2
linguri bulion de rosii 2 linguri untura Mod de preparare: Se ia carne
amestecata de porc si de vaca. Se da carnea prin masina de tocat, se
adauga orez ales si spalat, ceapa tocata marunt si usor rumenita in
untura,…
Read more »
Read more »
Salata de cruditati cu creveti
13 December 2010
Ingrediente: 300 grame creveti 1 morcov mari 1 telina 2 ardei grasi 2
rosii 1 castravete verde 1 lamaie 100 g maioneza sare piper 100 ml vin
alb Mod de preparare: Crevetii se oparesc timp de 5 minute, in putina
apa clocotita cu putina sare, boabe de piper, 1 foaie de dafin, 100 ml.…
Read more »
Read more »
Varza cu smantana
13 December 2010
Ingrediente: 1 varza 150 gr cascaval 1 lingura faina 2 pahare smintina 2
pahare lapte 200 gr unt sare 1 lingura pesmet Mod de preparare: Se taie
varza in felii groase si se fierbe in apa clocotita cu sare. Se scurge
bine, se pune intr-o tava smaltuita, unsa cu unt si presarata cu pesmet…
Read more »
Read more »
Carne de porc cu usturoi si rosii
13 December 2010
Ingrediente: 1 kg carne de porc macra 2 linguri ulei 5-6 catei de
usturoi 4-5 rosii sare piper cimbru verdeata tocata Mod de preparare:
Carnea taiata in bucati potrivite, se rumeneste in ulei incins. Se
adauga apoi usturoiul pisat, sarea, piperul, cimbrul si rosiile taiate
foarte marunt. Se fierbe la foc mic 25 minute…
Read more »
Read more »
Galuste de orez prajite
13 December 2010
Ingrediente:
50 g stafide 2 linguri vin dulce 750 ml lapte 1/2 lingurita sare 250 g
orez 1 portocala 2 oua 2 linguri unt 1 lamaie 70 g zahar 50 g migdale
zdrobite 1 lingura faina ulei (unt) pentru prajit zahar farin pentru
pudrat Mod de preparare: Se inmoaie stafidele in vin si se lasa…
Read more »
Read more »
Gratin de cartofi la cuptor
13 December 2010
Ingrediente: 1kg cartofi fierti in coaja 4 oua fierte 200g telemea de
oaie 250g smantana putin unt marar 5 catei usturoi sare piper boia iute
Mod de preparare: Se curata si se feliaza cartofii si ouale. Se unge cu
unt un vas de iena, se cladeste compozitia : strat felli cartofi, felii
oua, se…
Read more »
Read more »
Cotlete cu sos picant
13 December 2010
Ingrediente: 6 cotlete de porc potrivite 3 linguri ulei 4 rosii 1 pahar
vin cimbru menta sare piper Mod de preparare: Intr-o cratita, se
prajesc cotletele in ulei incins. Intre timp, rosiile curatate de
pielita si seminte se dau intr-un clocot, se paseaza si se pun din nou
la fiert cu vinul, sarea si…
Read more »
Read more »
Sos de ciuperci cu oregano
13 December 2010
Ingrediente:
500 grame de ciuperci proaspete 2-3 catei de usturoi 1 ceapa taiata
marunt 1/2 lingura oregano uscat 1-2 linguri patrunjel proaspat, tocat
marunt 2 linguri ulei de masline 1 cutie rosii taiate cubulete Mod de
preparare: Fierbe ciupercile in apa cu putina sare, pana se inmoaie,
apoi taie-le cubulete si pastreaza din lichidul ramas.…
Read more »
Read more »
Supa de varza
13 December 2010
Ingrediente: 1 buc. varza creata 2 buc. morcovi 2-3 felii de slanina 1
kg. de carne de vaca de preferinta piept 1 buc. ceapa 2 cuisoare sare
Mod de preparare: Se alege o varza creata, se scoate primul rind de
frunze, se taie varza in patru, se inlatura cotorul si partea tare din
mijloc…
Read more »
Read more »
Supa de curcan
13 December 2010
Ingrediente: 600 g carne de curcan (piept,pulpe,sau tacimuri) 1 ceapa
mica 4-5 morcovi mari si sanatosi 1 pastirnac 1 telina mai mica 1 gulie
mica 2 cartofi 2 radacina de patrunjel 1/4 lingurita piper 1 lingurita
sare Mod de preparare: Carnea se spala si se pune la fiert intr-o oala
maricica (se ia…
Read more »
Read more »
Pizza rapida
13 December 2010
Ingrediente: 2 ouă 8 lg rase de făină 200gr salam ulei 200gr brânză
rasă pasta de tomate bicarbonat Mod de preparare: Se bat bine ouăle,
se amestecă cu făina, bicarbonatul stins, salamul cubuleţe, 1/2din
brânză. Într-o tavă se pune uleiul să se încingă bine, apoi se toarnă
compoziţia care se coace pe ambele…
Read more »
Read more »
Carnaţi ca la Buzău
13 December 2010
Ingrediente: carne de porc proaspătă (pulpă sau spată) grăsime de porc
proaspătă (20% din greutatea cărnii) sare piper negru măcinat usturoi
românesc pisat ardei iute roşu uscat pisat maţe de porc Mod de
preparare: Carnea şi grăsimea se toacă cu maşina, prin sita cu găuri
mari. Se frământă bine cu sare (minimum 2%…
Read more »
Read more »
Retete de post: Praz cu sos de maioneza vegetala
13 December 2010
Ingrediente:
1 kg praz 250-300 iaurt degresat 2-3 linguri maioneza vegetala
patrunjel marar Mod de preparare: Prazul curatat se taie in bucati de
6-7 cm lungime care, apoi, se fierb 50 minute in apa clocotita, putin
sarata, pina cind se inmoaie bine. Se strecoara si se lasa in
strecuratoare pina cind se racesc. Se…
Read more »
Read more »
Raţă cu castraveţi si ceapă
13 December 2010
Ingrediente:
o rata 6-8 castraveti mici murati 1/2ceasca de pasta de rosii 2-3 cepe 2
ardei grasi ulei piper Mod de preparare: Spalati castravetii si
taiati-i in felii rotunde si mai groase. Intr-o cratita cu ulei, puneti
un rind de felii de castraveti, peste acestea ceapa tocata, iar deasupra
bucati de carne. Turnati pasta de…
Read more »
Read more »
Cartofi umpluti cu carne de vita
13 December 2010
Ingrediente: 8 cartofi mari 50 g de unt o ceapa 250 g de carne macra de
vita 3 linguri de ulei patrunjel verde sare piper dupa gust 100 g miez
de paine muiat in lapte dulce sau apa si bine stors 1 ou 100 ml de apa
sau supa limpede de carne o lingura…
Read more »
Read more »
Supa picanta de pui
13 December 2010
Ingrediente:
100 g piept de pui cate o jumatate de morcov ceapa cartof patrunjel
radacina un sfert de telina 200 ml iaurt o foaie de dafin usturoi sare
piper zeama de lamaie dupa gust verdeata tocata Mod de preparare:
Pieptul se fierbe cu sare si foaia de dafin, se scoate din supa si se
taie…
Read more »
Read more »
Iepure cu sos alb
13 December 2010
Ingrediente: 1 iepure de casa 1 morcov 1 patrunjel 1 ceapa piper boabe
1-2 foi de dafin Mod de preparare: Iepurele de casa, bine spalat, se
taie bucati, se aseaza in cratita, se toarna apa atit cit sa acopere
carnea. Cind apa a inceput sa clocoteasca se ia spuma, se sareaza si se…
Read more »
Read more »
Supă de pasare
13 December 2010
Ingrediente: 3-4 l apa 3-4 kg carne de gaina 1ceapa 1 morcov 2
pastarnac patrunjel piper sare dupa gust Mod de preparare: Pentru supa
se alege o gaina grasa si nu prea tinara. Gaina, curatata si spalata, se
aseaza intr-o oala in care se toarna 3-4 l apa, dupa marimea gainii,
piperul si sarea.…
Read more »
Read more »
Fondue franţuzesc cu lichior de vişine
13 December 2010
Ingrediente: 1 căţel de usturoi 20 ml lichior de vişine 250 ml vin alb
sec 1 kg brânză Gruyere (sau fondue de brânză) câte 1/2 ardei gras roşu
şi verde boia de ardei dulce 1 salată verde 4 roşii 1 castravete 2
linguri oţet sare, piper zahăr 4 linguri ulei baghetă Mod de…
Rulada din piept de pui la cuptor
13 December 2010
Ingrediente: 1 piept pui dezosat, fara piele 1/3 conserva ciuperci
foarte putin cascaval ras (cam 1 lingura) 1 albus de ou 1/3 cana morcov
fiert taiat cubulete mici condimente (cimbru si marar) Mod de preparare:
Se amesteca ciupercile bine scurse cu morcovii storsi de apa in plus cu
cascavalul si albusul de ou si…
Read more »
Read more »
Supa de legume de iarna
12 December 2010
Ingrediente: 3 morcovi 1 telina 2 pastarnac 1ceapa patrunjel 2 foi
varza 2 fire praz 2 l apa sare 200 g suc de rosii 1-2 ling.untdelemn
piper Mod de preparare: Se curata zarzavatul, se spala bine in mai multe
ape, apoi se pune la fiert intr-o oala cu apa rece. Dupa ce a inceput…
Read more »
Read more »
Pateuri rafinate cu file de păstrăv afumat si gorgonzola
12 December 2010
Ingrediente: 225 g aluat foitaj 50 g file de păstrăv afumat 50 g cremă
de brânză 1/2 linguriţă hrean 1 linguriţă mărar sare piper 50 g şuncă
afumată rucola 75 g gorgonzola miez de nucă. Mod de preparare:
Intindeţi aluatul şi tăiaţi-l în 12 pătrate. Coaceţi-le circa 10 minute
la 200° C apoi…
Read more »
Read more »
Tartă cu spanac si branză
12 December 2010
Ingrediente: 1 pachet aluat cu drojdie 1 ceapă 2 căţei de usturoi 2
linguri ulei 600 g spanac sare piper curry 4 roşii 200 g brânză Mod de
preparare: Pregătiţi aluatul şi lăsaţi-l 30 de minute să crească.
Tocaţi ceapa, usturoiul şi căliţi-le în ulei. Adăugaţi şi spanacul, apoi
condimentaţi-l. Tapetaţi cu aluatul…
Read more »
Read more »
Supă de mazare cu somon afumat si crutoane
12 December 2010
O
reteta de supa de mazare cu somon afumat si crutoane din: ceapa, ulei,
mazare, smantana, supa, sare, piper, paine, unt si somon afumat
Ingrediente: 2 cepe 2 linguri ulei 300 g mazăre 200 ml smântână 1 l
supă sare piper 4 felii pâine 2 linguri unt 125 g somon afumat Mod de
preparare:…
Read more »
Read more »
Rulouri cu bacon, samburi de migdale si curmale
12 December 2010
O
reteta de rulori cu bacon, samburi de migdale si curmale din: bacon,
samburi de migdale, usturoi, crumale, ulei de masline, sare si piper.
Ingrediente: 10 felii bacon 200 g sâmburi de migdale 2 căţei de usturoi
20 curmale proaspete 2 linguri ulei de măsline sare piper Mod de
preparare: Tăiaţi baconul. Prăjiţi migdalele…
Read more »
Read more »
Frigaruie de porc cu sos samba oelek
12 December 2010
Ingrediente: 600 g carne de porc 2 linguri sos sambal oelek 2 linguri
ulei 100 g unt de arahide 200 ml lapte de cocos 1 linguriţă curry 2
linguri suc de lămâie 1 linguriţă sos de soia Mod de preparare: Ungeţi
carnea foarte subţire cu sambal oelek, apoi tăiaţi-o cuburi. înfigeţi
carnea în…
Read more »
Read more »
Rulou cu şunca si branză gouda
12 December 2010
Ingrediente: 1 ceapă roşie 1 pâine albă rotundă 100 g unt cu verdeaţă 4
felii brânză gouda 4 felii şuncă fiartă 1/2 salată iceberg piper Mod
de preparare: Tocaţi ceapa. Tăiaţi pâinea pe lung şi întindeţi-o
dreptunghi. Ungeţi-o cu unt şi aşezaţi ceapa, brânza, şunca şi foile de
salată. Piperaţi, apoi rulaţi pâinea…
Read more »
Read more »
Fondue mediteraneean
12 December 2010
Ingrediente: Sos de roşii: sucul şi coaja de la 1 portocală 1 linguriţă
muştar clasic sare piper Cayenne 1 lingură pastă de roşii 150 g ketchup
de roşii Sos de verdeaţă: 1 legătură pătrunjel 100 g smântână 150 g
iaurt slab 1 lingură coajă de lămâie •sare piper în plus: câte 200 g
file…
Read more »
Read more »
Salata de macaroane cu legume calite
12 December 2010
Ingrediente:
300 g macaroane scurte 1 vanata 2 ardei (rosu si galben) 200 g dovlecei
500 g rosii 2 cepe 100 ml ulei de masline 2 catei de usturoi busuioc
sare piper Mod de preparare: Ceapa curatata si tocata marunt se caleste
in jumatate din cantitatea de ulei. Celelalte legume se spala si se
zvanta.…
Read more »
Read more »
Salata de spanac cu oua si peste afumat
12 December 2010
Ingrediente: 500 g spanac 250 g cartofi noi 4 oua 300 g somon (sau alt
peste) afumat 100 g miez de nuca 2 cepe rosii 5 codite de ceapa verde
100 ml smantana 1 lingurita cu varf de mustar iute 2 linguri zeama de
lamaie sare piper macinat Mod de preparare: Se spala cartofii…
Read more »
Read more »
Salata verde cu rosii coapte pe gratar
12 December 2010
Ingrediente:
8 rosii 4 linguri ulei de masline 2 linguri otet de mere 2 lingurite
mustar 1 salata verde 100 g branza de burduf,sfaramata Mod de preparare:
Tineti rosiile pe gratar timp de 10 minute, pana cand sunt bine fripte.
Frecati uleiul cu mustarul si cu otetul si presarati un praf de sare.
Spalati si…
Read more »
Read more »
Ardeiul iute
12 December 2010
Ardeiul
iute, Chilli, este cel mai popular condiment al tuturor timpurilor.
De-a lungul vremii, oriunde a fost folosit, el a transformat
bucatariile, aducând gust deosebit si savoare. În bucatariile din
America Latina, Asia, Africa si Orient ardeiul iute sau chilli, cum este
deseori întâlnit în cartile de bucate, este un condiment foarte des
folosit, daca…
Read more »
Read more »
Biftec cu cartofi copti si verdeata
12 December 2010
Ingrediente: 800 g cartofi noi 6 linguri ulei 1 legatura patrunjel
verde 1 legatura busuioc verde 100 g cascaval ras 1 catel de usturoi
sare piper 4 biftecuri Mod de preparare: Se spala bine cartofii, se taie
in doua si se aseaza cu taietura in jos pe o tava unsa cu o lingura de…
Read more »
Read more »
Tort cu mure
12 December 2010
Ingrediente:
1 pachet aluat de foietaj (450 g) 1 galbenus 40 g migdale taiate felii 1
baton de vanilie (miezul ras cu cutitul) 300 ml lapte 1 pachet praf de
budinca cu gust de vanilie 2 linguri miere 200 g frisca batuta 500 g
mure zahar pudra. Mod de preparare: Se lasa aluatul sa se…
Read more »
Read more »
Tarta dulce cu branza de vaci si menta
12 December 2010
Ingrediente
aluat: 250 g faina 125 g unt 90 g zahar 1 ou 2-3 linguri lapte (sau
apa) sare coaja rasa de lamaie Ingrediente umplutura: 400 g branza de
vaci, 4 oua, 4 linguri cu varf de zahar pudra, 200 g stafide, 1 legatura
menta proaspata. Mod de preparare: Untul taiat bucatele se amesteca cu…
Read more »
Read more »
Risotto cu ardei
12 December 2010
Ingrediente:
1 ardei gras mare si rosu 1 rosie mare (carnoasa) sare 1 catel de
usturoi 2 fire de ceapa verde untdelemn fin 350 g orez Arborio 1
crenguta de cimbru 1 l apa fiarta cu delikat sau vegeta parmezan sau
cascaval ras 1 lingura unt piper negru Mod de preparare: Se coace
ardeiul, se…
Read more »
Read more »
Penne cu sos de morcovi
12 December 2010
Ingrediente
: 400 g morcovi 1 ceapa 3 linguri ulei de masline sare piper 1/8 l
zeama concentrata de legume 400 g penne (macaroane scurte) 2 linguri
patrunjel verde tocat 1 cutie rosii decojite (800 g) zahar Mod de
preparare: Se curata morcovii si ceapa, se taie marunt si se calesc
circa 3 minute in…
Read more »
Read more »
Retete de post: Varza murata cu masline
12 December 2010
Ingrediente: 1 varza mare murata 3 linguri de ulei 150 g masline 1
lingurita de boia de ardei Mod de preparare: Daca varza murata este prea
acra, se spala intii in apa. Se scurge bine si se taie fideluta. Se
prajeste in ulei ceapa tocata marunt si se adauga varza. Cind incepe sa
se…
Read more »
Read more »
Legume crude cu sos de sardine
12 December 2010
Ingrediente:
2 bulbi de telina 2 ardei grasi 1 castravete 1 kg rosii marunte
Ingrediente sosul de ansoa :250 ml ulei de masline, 2 catei de usturoi,
100 g file de sardine (la sare), 1 lingurita otet, piper. Mod de
preparare: Se spala, se curata si se taie marunt toate legumele si se
asaza pe…
Read more »
Read more »
Retete de post: Tocana de cartofi cu ciuperci si sos de stafide
12 December 2010
Ingrediente: 1 kg cartofi 500 g ciuperci 100 g stafide 1 lingura faina 3
cepe mijlocii 50 g ulei condimente patrunjel verde Mod de preparare: Se
caleste ceapa in ulei si se adauga ciupercile taiate marunt, se calesc
apoi se introduc cartofii cubulete, se acopera cu apa si se lasa sa
fiarba pina se…
Read more »
Read more »
Spuma de ciocolata alba
12 December 2010
Ingrediente:
500 g ciocolata alba 40 cl frisca lichida 10 albusuri de oua 100 g
zahar tos bucatele de ciocolata alba 2 linguri de fistic alune sau nuci
pisate Mod de preparare: Rupeti ciocolata in bucatele, puneti-o sa se
topeasca in frisca lichida, pe foc mic, amestecand intruna cu furculita.
Lasati sa se raceasca, apoi…
Read more »
Read more »
Salata L’Auvergnate
12 December 2010
Ingrediente:
3 salate verzi 300 g bacon 300 g cascaval 300 g alune decojite (sau
miez de nuca) 100 g ceapa tocata cubulete mici 150 ml ulei de arahide
150 ml otet jumatate de mar mare Mod de preparare: Spalati salata
verde si curata-ti-o. Taiati cubulete cascavalul si baconul. Zdrobiti
alunele sau nucile cu…
Read more »
Read more »
Portocale sufle
12 December 2010
Ingrediente: 4 portocale mari 80 g zahăr pudră 4 ouă Mod de
preparare: Tăiaţi portocalele pe trei sferturi şi goliţi-le de interior
cu ajutorul unei linguriţe. Treceţi pulpa portocalelor printr-o sită,
apoi puneţi totul într-o cratiţă. Adaugaţi o linguriţă de coajă de
portocală tăiată foarte fin. Adăugaţi zahărul şi puneţi totul la foc…
Read more »
Read more »
Risotto cu dovlecei si lamaie
12 December 2010
O
reteta simpla si delicioasa de risotto cu dovlecei si lamaie din:
dovlecei, praz, buchet de verdeturi, lamaie, ceapa, untdelemn, orez,
parmezan sau cascaval si o lingura de unt. Ingrediente: 500 g dovlecei
mici si fragezi 1 fir de praz un buchet de verdeturi (patrunjel,
busuioc, cimbru) sare 1 pachet de legume congelate (morcovi, mazare)…
Read more »
Read more »
Tochitură Pomana porcului
12 December 2010
Ingrediente: carne de porc proaspătă mai grasă organe de porc (ficat,
bojoci, rinichi) sare piper negru măcinat usturoi pisat vin Mod de
preparare: Cantitatea de carne ce se taie în bucăţi de circa 3-4 cm
depinde de dărnicia sau de zgârcenia gospodarului. Aceasta se pune la
prăjit într-un ceaun de fontă la foc…
Read more »
Read more »
Cârnaţi în sos de roşii
12 December 2010
Ingrediente: 200 g cârnaţi polonezi (kielbasa) două roşii 200 ml supă
de vită 50 g făină o ceapă 50 g unt sare piper un vârf de linguriţă de
zahăr Mod de preparare: Ceapa se curăţă de foi, se toacă foarte mărunt
sau se dă pe râzătoare. Se încinge untul într-o tigaie şi se…
Read more »
Read more »
Ciorbă de porc cu zeamă de castraveţi in saramură
12 December 2010
Ingrediente: 500 g ceapă 1 kg carne de porc proaspătă (ceafă) 500 g
ficat de porc 2 l apă zeamă de castraveţi în saramură smântână boia
Mod de preparare: Ceapa tocată se căleşte în puţin ulei până începe să
se coloreze, când se adaugă nişte boia de ardei bună, pentru culoare şi
gust.…
Read more »
Read more »
Vinete la cuptor cu usturoi si oregano
12 December 2010
Ingrediente:
2 vinete mari (a 700 g fiecare) sare 700 g rosii coapte 3 cepe 4 catei
de usturoi o legatura de patrunjel o lingurita de oregano 6 linguri de
untdelemn de masline Ingrediente sos: o lingura de unt, 2 linguri de
faina, 300 ml lapte, 130 g cascaval sau telemea rasa (uscata), piper
alb,…
Read more »
Read more »
Retete de post: Cartofi cu usturoi
12 December 2010
Ingrediente: 1 kg cartofi 1 capatina usturoi ulei sare piper Mod de
preparare: Se aleg cartofii de aceeasi marime, se curata, se spala si se
pun intr-o cratita cu ulei si putina apa. Se acopera cu capac si se
introduce la cuptor sa fiarba inabusit. Cand cartofii se fac pufosi, se
adauga usturoiul pisat,…
Read more »
Read more »
Pui cu iaurt şi mentă
12 December 2010
Ingrediente:
1 catel de usturoi 250 gr. iaurt 1 lingura de bulion 2 linguri de
untdelemn sare piper un varf de cutit de paprica dulce 1 legatura de
menta 2 copane de pui Ingrediente sos:250 gr. iaurt, 1 lingura de suc de
lamaie, 1/2 legatura de menta. Mod de preparare: Se zdrobeste catelul
de usturoi…
Read more »
Read more »
Retete de post: Sarmale de post
12 December 2010
Ingrediente: 1 pahar orez 3 cepe mari un morcov verdeata tocata 3-4
linguri bulion 1 varza mare murata 100 g stafide 100 g nuca sare piper
Mod de preparare: Ceapa tocata se prajeste in ulei pina devine
galbena(nu se caleste), apoi se adauga morcovul ras, si orezul ales si
spalat. Se adauga 1-2 linguri…
Read more »
Read more »
Risotto cu dovleac si ciuperci
12 December 2010
Ingrediente:
400 g dovleac curatat si taiat bucati mai mari 2 crengute de rozmarin
sau cimbru 1 catel de usturoi 1 punga de legume congelate (morcov,
mazare etc.) 250 g ciuperci proaspete sau de la conserva 1 ceapa mica 5
linguri untdelemn fin piper 350 g orez 1 portocala Mod de preparare: Apa
1,5 l…