Retete de Paste:
Metode de slabit rapid periculoase
24 April 2013
Dietele-fulger,
adoptate de multe dintre noi din dorinta de a obtine rapid masurile
ideale, in special in sezonul cald cand costumul de baie face legea,
sunt mult mai periculoase decat ne-am fi inchipuit. Curele de slabit
bazate pe mai putin de 1200 de calorii pe zi sau planurile de
detoxifiere precum cel cu artar, cu…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Sufleu de ciocolata
24 April 2013
Sufleu
de ciocolata din: albus de ou, zahar pudra, unt, lapte, galbenusuri de
ou, faina, cacao, chipsuri de ciocolata si coniac. Ingrediente: 160g
albus de ou 60g zahar pudra 20g unt, la temperatura camerei 225ml lapte 3
galbenusuri de ou 40g zahar pudra 25g…
Read more »
Read more »
Peste gratinat pe pat de rosii
24 April 2013
Peste
gratinat pe pat de rosii din: rosii, vedeata, fileuri de peste, sare,
piper, boia, unt, pesmet si busuioc. Ingrediente: 4 rosii 1 lingura
verdeata 4 fileuri de peste (biban, pastrav, pangasius) sare piper boia
30 g unt moale 6 linguri pesmet 1 legatura busuioc…
Read more »
Read more »
Orez cu legume şi sos
24 April 2013
Orez
cu legume şi sos din: orez basmati, morcovi, telina, ciuperci, germeni
de soia, ardei gras, praz, smantana, porumb boabe, vin, sare, piper,
ulei de masline si cimbru. Ingrediente: 120 g orez basmati doi morcovi o
tija de telina 200 g ciuperci o telina mica…
Read more »
Read more »
Pui cu legume şi conopidă
24 April 2013
Pui
cu legume şi conopidă din: pulpe de pui, conopida, spanac, ardei capia,
ceapa, usturoi, lapte, cascaval, boia dulce, sare, piper, ulei de
masline, cimbru si salata. Ingrediente: patru pulpe de pui un kilogram
de conopida 500 g spanac congelat doi ardei capia doua cepe…
Read more »
Read more »
Minitarte cu glazura picanta
24 April 2013
Minitarte
cu glazura picanta din: unt, zahar pudra, oua, mandarine, faina,
migdale, praf de copt, boai iute, lamaie, sare, scortisoara, banuti de
ciocolata alba si ardei iute. Ingrediente: 125 g unt 225 g zahar pudra 3
oua 4 mandarine 180 g faina 100 g migdale…
Read more »
Read more »
Tarta cu peste si legume
24 April 2013
Tarta
cu peste si legume din: mazare, fileuri de peste, morcovi, ardei rgasi,
fenicul, salata rulada, porumb, oua, ceapa, faina, praf de copt, ulei,
sare, piper, busuioc si rosii. Ingrediente: 200 g mazare 500 g fileuri
de peste doi morcovi doi ardei grasi o bucata…
Read more »
Read more »
Supă de ştevie şi urzici cu omletă
24 April 2013
Supă
de ştevie şi urzici cu omletă din: stevie, urzici, ceapa, ulei de
masline, morcov, praz, usturoi, oua, sare, piper, nucsoara, smantana si
marar. Ingrediente: 300 g stevie 300 g urzici 2 cepe uscate sau verzi 3
linguri ulei de masline 1 morcov 1 fir…
Read more »
Read more »
File de dorada cu fenicul si rosii
24 April 2013
File
de dorada cu fenicul si rosii din: file de dorada, sare, amestec de
piper, coaja de lamaie, rosie, bulbi de fenicul, ulei de masline, vin,
suc de lamaie, busuioc si unt. Ingrediente: 300 g file de doradă sare
amestec de piper cu coajă rasă…
Read more »
Read more »
Rulade de pui în manta de bacon
24 April 2013
Rulade
de pui în manta de bacon din: piept de pui, sare, crema de branza,
piper, cimbru, frunze de spanata, bacon afumat, unt, ulei, rosii, ulei
de masline, miere si suc de lamaie. Ingrediente: 4 fileuri de piept de
pui sare 150 g cremă de…
Read more »
Read more »
Oua umplute cu unt si mustar
24 April 2013
Aperitive
pentru masa de Paşte: Oua umplute cu unt si mustar din: oua, unt, sare,
piper, mustar, zeama de lamaie, smantana, frunze de patrunjel, frunze
de salata verde si rosii. Ingrediente: 6 oua fierte 1 lingura de unt
sare piper 3-4 lingurite de mustar 1…
Read more »
Read more »
Pulpa de miel cu cartofi, broccoli si morcovi
24 April 2013
Pulpa
de miel cu cartofi, broccoli si morcovi din: pulpa de miel, cartofi,
broccoli, morcovi, ulei de floarea soarelui, usturoi, piper, rozmarin si
vin rose. Ingrediente: 800 g pulpă de miel 400 g cartofi 300 g broccoli
200 g morcovi mici 50 ml ulei de floarea-soarelui 1 căpăţână usturoi
sare piper…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Ciorba de perişoare cu carne de vita si porc
24 April 2013
Ciorba
de perisoare cu carne de vita si porc din: ulei de masline, ceapa,
usturoi, frunza de dafin, supa de carne de vita, rosii, sos de rosii,
coriandru, carne de vita, carne de porc, faina de porumb, lapte, ou,
sare, piper negru, chimen si orez.…
Read more »
Read more »
Dieta bogată în fibre previne cancerul de colon
24 April 2013
Aportul
de fibre în alimentaţie este, în medie, pentru femei de 12,6 g/zi şi
pentru bărbaţi de 15,2 g/zi, în timp ce aportul recomandat pentru adulţi
este de 18 g/zi şi asta pentru că importanţă acestor compuşi este
subestimată de marea parte a populaţiei. Puţini…
Read more »
Read more »
Paine cu usturoi si rozmarin
24 April 2013
Retete
de post: Paine cu usturoi si rozmarin din: bagheta, usturoi, ulei de
masline, rozmarin verde si sare. Ingrediente: 1 bagheta 1 capatana de
usturoi ulei de masline rozmarin verde sare Mod de preparare: Curatam
usturoiul, îl pisam si îl presaram cu sare. Frecam…
Read more »
Read more »
File de peşte cu varză de Bruxelles
24 April 2013
File
de peşte cu varză de Bruxelles din: varza de bruxelles, sare, fileuri
de peste alb, amestec de mirodenii pentru peste, unt, ulei, otet
balsamic alb, patrunjel si ceapa verde. Ingrediente: 1 kg varza de
Bruxelles sare 4 fileuri de peste alb (a 150 g)…
Read more »
Read more »
Cozonac cu mărar
24 April 2013
Cozonac
cu mărar din: faina, drojdie, ulei, lapte, zahar, sare, oua, marar
verde, untura, zahar si branza telemea. Ingrediente: 500 g faina 1 cub
drojdie putin ulei 1 dl lapte 3 linguri zahar putina sare 2 oua 2
legaturi de marar verde tocat marunt putina…
Read more »
Read more »
Bors de salata
24 April 2013
Bors
de salata din: salata proaspata, costita afumata, apa, bors, ceapa
verde, usturoi, oua, unt, smantana, patrunjel si orez. Ingrediente: 4-5
bucati salata proaspata 150 g ccostita afumata 1 1/2 l apa bors dupa
gust cateva fire de ceapa verde 2-3 fire de usturoi 3…
Read more »
Read more »
Musaca de loboda cu carne
24 April 2013
Musaca
de loboda cu carne din: loboda, unt, cartofi, carne tocata, lapte,
cascaval, ceapa, ou, faina, sare si piper. Ingrediente: 1 kg loboda 100 g
unt sau margarina 300 g cartofi 250 g carne tocata de porc sau de vita
150 ml lapte 100 g…
Read more »
Read more »
Supa de varza de Bruxelles cu rasol de vita
24 April 2013
Supa
de varza de Bruxelles cu rasol de vita din: ceapa, morcovi, radacina de
patrunjel, praz, ulei, apa, sare, foi de dafin, boabe de ienibahar,
boabe de piper, fulgi de mei, varza de bruxelles si rasol de vita
Ingrediente: 1 ceapă 2 morcovi 100 g…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Sandwich cu branza feta
24 April 2013
Sandwich
cu branza feta din: unt, ulei de masline, paine, sare, branza, rosii,
branza feta si condimente. Ingrediente: 1/2 lingura unt topit 1/2
lingura ulei de masline 2 felii de paine 1 varf de cutit de sare 2 felii
cascaval 4-5 felii de rosii…
Read more »
Read more »
Supă din miel cu castraveti si nucsoara
24 April 2013
Supă
din miel cu castraveti si nucsoara din: carne de miel, spanac, stevie,
ceapa verde, castraveti verzi, marar, sare, nucsoara, apa, smantana,
otet, hrean, zahar si sare. Ingrediente: 1,2 kg carne de miel 750 g
spanac 350 g macris sau stevie 4-5 fire de ceapa…
Read more »
Read more »
Sarmalute in foi de stevie
24 April 2013
Sarmalute
in foi de stevie din: carne tocata, stevie, ceapa verde, marar,
patrunjel, orez, bulion, ulei, faina, sare si piper. Ingrediente: 1 kg
carne tocată 6 legături de ștevie 2 legături ceapă verde 1 legătură
mărar 1 legătură pătrunjel 200 g orez 3 linguri bulion…
Read more »
Read more »
Ciorba cu legume si oase
24 April 2013
Ciorba
cu legume si oase din: fasole verde, morcovi, ceapa, albitura, ulei,
cartofi, faina, smantana, oua, ardei gras, rosii, oase, otet, tarhon si
sare. Ingrediente: 1 kg fasole verde congelata sau din conserva 200 g
morcovi 250 g ceapa 250 g albitura 50 ml ulei…
Read more »
Read more »
Omleta cu leurda si cascaval
24 April 2013
Omleta
cu leurda si cascaval din: oua, ardei capia rosii, cascaval, frunze de
leurda, sare, piper si unt. Ingrediente: 3 oua 2 ardei capia rosii 200 g
cascaval ras 200 g frunze de leurda sare piper 30 g unt Mod de
preparare: Se curăţă…
Read more »
Read more »
Friptura de miel la cuptor cu cartofi, rozmarin si cimbru
24 April 2013
Friptura
de miel la cuptor cu cartofi, rozmarin si cimbru din: pulpa de miel,
usturoi, rozmarin, cimbru, unt, ceapa, spata de berbecut, cartofi,
morcovi, faina, supa de miel si sos worcestershire. Ingrediente: 1,8 kg
pulpa de miel 5 catei de usturoi, feiati cateva fire de…
Read more »
Read more »
Ciorba de loboda cu iaurt si hrean
24 April 2013
Ciorba
de loboda cu iaurt si hrean din: loboda, ceapa, morcov, bors, ou, supa,
iaurt, hrean, usturoi, leustean, sare si piper. Ingrediente: 600 g
loboda 1 ceapa 1 morcov 500 ml bors 1 ou 2 l supa 100 ml iaurt 1/2
lingurita hrean ras 6…
Read more »
Read more »
Prajitura gustoasa cu iaurt si prune
24 April 2013
O
reteta delicioasa de prajitura cu:oua, esenta de vanilie, praf de copt,
iaurt, ulei, zahar tos, faina, prune. Ingrediente: 3 ouă 1 esenţă
vanilie 1 praf de copt 1 iaurt mare 100 ml ulei 2 căni de zahăr tos 3- 3
1/2 căni de făină…
Read more »
Read more »
Tarta gustoasa cu struguri
24 April 2013
O
reteta delicioasa de tarta cu: faina, unt, zahar, galbenusuri, sare,
struguri, zahar, apa rece. Ingrediente: 300 g făină 200 g unt proaspăt
100 g zahăr 3 gălbenuşuri 1 praf de sare 1/2 kg struguri 200 g zahăr
(pentru sirop) 1 lingură apă rece …
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Pulpa de miel la cuptor cu oregano si usturoi
24 April 2013
Pulpa
de miel la cuptor cu oregano si usturoi din: pulpa de miel, ulei de
masline, usturoi, mustar, oregano, suc de lamaie, sare, piper si hartie
de copt. Ingrediente: 1200gr pulpa de miel, taiata in 4 bucati 80gr
ulei de masline 4 catei de…
Read more »
Read more »
Pui cu prune
24 April 2013
O
reteta delicioasa de piept de pui cu:prune, miere, bere, ulei, sos de
soia, sare, piper. Ingrediente: 600 g piept de pui 400 g prune 50 g
miere 50 ml bere 50 ml ulei 30 g sos de soia sare piper Mod de
preparare: Cureţi…
Read more »
Read more »
Zacusca de morcovi si mere
24 April 2013
O
reteta delicioasa de zacusca cu:rosii, morcovi, mere, gogosari, ardei
iute, usturoi, ulei, otet, zahar, aspirina, sare. Ingrediente: 2,5 kg
roşii 1 kg morcovi 1 kg mere curăţate 1 kg gogoşari 3-4 ardei iuţi 2
căpăţâni de usturoi 1 pahar ulei 1 pahar oţet 1…
Read more »
Read more »
Mere cu bezea
24 April 2013
O
reteta delicioasa de mere cu: zahar pudra, oua, zahar vanilat.
Ingrediente: 10 mere 250 g zahăr pudră 3 albuşuri 2 plicuri zahar
vanilat Mod de preparare: Cureţi merele şi le scoţi miezul (cel mai
uşor faci acest lucru cu 1 linguriţă) şi seminţele.…
Pui cu prune si gutui
24 April 2013
O
reteta delicioasa de pui cu:prune, gutui, zahar, faina, apa, vin alb,
sare, ulei. Ingrediente: 1 pui mare (sau 1 kg ciocănele) 1/2 kg prune
1/2 kg gutui 2 linguri zahăr 2 linguri făină 1/2 pahar apă 1/2 pahar vin
alb sare ulei Mod de preparare: Speli puiul (ciocănelele), îl sărezi
şi îl căleşti…
Read more »
Read more »
Mancare de vinete cu pui si arde gras
24 April 2013
O
reteta delicioasa de mancare de vinete cu: piept de pui, usturoi, ardei
gras, rosii, ulei, sare, piper. Ingrediente: 1 kg vinete 2 bucăţi de
piept de pui dezosat 2 căpăţâni de usturoi 2 ardei graşi 5-6 roşii ulei
sare piper Mod de preparare: Tai ardeiul mărunt, ca la ciorbă, apoi
tai carnea de…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Tort cu crema de branza
23 April 2013
Tort
cu crema de branza din: faina, bicarbonat de sodiu, praf de copt, sare,
pudra de cacao, zahar, ulei vegetal, oua, lapte batut, esenta de
vanilie, colorant alimentar, cafea fierbinte si crema de branza.
Ingrediente: 2 cani de faina 1 lingurita bicarbonat de sodiu 1 lingurita
praf de copt 1 lingurița de sare 3…
Read more »
Read more »
Tocanita cu cosita afumata si cir
23 April 2013
Tocanita
cu carne afumata si cir din: carne macra afumata, untura de porc, sare,
piper si cir de mamaliga. Ingrediente: 500 g costita afumata sau carne
macra afumata 5 linguri untura de porc sare piper cir de mamaliga
(terci) Mod de preparare: Tai carnea în bucăţi potrivite şi le pui la
prăjit într-o cratiţă…
Read more »
Read more »
Mâncare de morcovi şi ciuperci
23 April 2013
Mâncare
de morcovi şi ciuperci din: morcovi, ciuperci, faina, ulei de masline,
ceapa, usturoi, rosii, cartofi, lamaie, cimbru, sare si piper.
Ingrediente: un kilogram morcovi 300 g ciuperci deshidratate 50 g faina
100 ml ulei de masline o ceapa doi catei de usturoi doua rosii doi
cartofi un sfert de lamaie o lingurita cu cimbru…
Read more »
Read more »
Gulas cu carne de vita si cartofi
23 April 2013
Gulas
cu carne de vita si cartofi din: carne de vita, cartofi, ceapa,
morcovi, ardei gras, rosii, pasta de tomate, chimen, patrunjel, boabe de
piper, ulei si boia dulce. Ingrediente: 600 g carne de vita 400 g
cartofi 2 cepe 3 morcovi 1 ardei gras 2 rosii 3 linguri pasta de tomate
1/2 lingurita chimen…
Read more »
Read more »
Placinta cu carne tocata de pui si cascaval
23 April 2013
Placinta
cu carne tocata de pui si cascaval din: foi de placinta, carne tocata
de pui, cascaval, unt, suc de rosii, marar, patrunjel, ulei, sare si
piper. Ingrediente: 1 pachet foi de placinta 4 fire ceapa verde 400g
carne tocata de pui 100g cascaval 100g unt 50ml suc de rosii marar
patrunjel ulei sare piper…
Read more »
Read more »
Ciorbă de curcan cu telina
23 April 2013
Ciorbă
de curcan cu telina din: aripi de curcan, piept de curcan, pulpa de
curcan, morcovi, radacina de patrunjel, ceapa, telina, oua, sare, otet
si tarhon. Ingrediente: aripi, putin piept si pulpa de curcan 2-3
morcovi 2-3 patrunjel radacina 1 ceapa mare 1 telina potrivita 2 oua
sare 1 lingura de otet tarhon Mod…
Read more »
Read more »
Budincă din franzelă cu sunca si smantana
23 April 2013
Budincă
din franzelă cu sunca si smantana din: ulei, sunca, usturoi, oua,
smantana, lapte gras, cascaval, sare, piper, franzela, ceapa verde,
marar verde, unt si patrunjel. Ingrediente: 3 linguri ulei 250 g sunca 4
catei de usturoi 7 oua mari 250 ml smantana 500 ml lapte gras 150 g
cascaval sare piper 1 franzela veche…
Read more »
Read more »
Cartofi cu oua si carnat, la cuptor
23 April 2013
Cartofi
cu oua si carnat, la cuptor din: cartofi, oua, suc de rosii, smantana,
sare, piper, patrunjel, ulei si carnat afumat. Ingrediente: 1 kg cartofi
5 oua 150 ml suc de rosii 150 g smantana sare piper 1 legatura
patrunjel 100 ml ulei 5 bucati mici de carnat afumat sau 4 bucati mari
Mod…
Read more »
Read more »
Plăcintă de mălai cu şuncă
23 April 2013
Plăcintă
de mălai cu şuncă din: oua, porumb, unt, malai, mazare, ceapa, usturoi,
lapte, ardei rgasi, morcov, alune, cascaval, sunca, praf de copt,
piper, salata rucola si ardei copt. Ingrediente: 3 oua 300 g porumb din
conserva 100 g unt 250 g malai 100 g mazare o ceapa 3 catei de usturoi
450 ml lapte…
Read more »
Read more »
Turte cu somon afumat si mascarpone
23 April 2013
Turte
cu somon afumat si mascarpone din: blat de pizza, mascarpone, somon
afumat, ceapa rosie, marar si capere. Ingrediente: 2 blaturi subtiri de
pizza a cate 150 g, gata facute 100 g mascarpone 120 g somon afumat,
rupt fasii 1 ceapa rosie mica, tocata marunt cateva fire de marar,
maruntite 2 linguri de capere mici…
Read more »
Read more »
Budinca de urzici
23 April 2013
Budinca
de urzici din: urzici, usturoi, saleuri, cascaval, ulei, oua, lapte,
amidon alimetar, curry, sare si piper. Ingrediente: 500 g urzici 3 catei
de usturoi 300 g saleuri (facute in casa) 300 g cascaval 50 ml ulei 5
oua 500 ml lapte 1 lingura amidon alimentar 1 lingurita curry sare piper
Mod de preparare:…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Cotlete de porc la gratar cu sos pe pat de mamaliga
23 April 2013
Cotlete
de porc la gratar cu sos pe pat de mamaliga din: cotlete de porc, unt,
boia de ardei, cimbru, oregano, praf de ceapa, praf de usturoi, cayenne,
ceapa, ardei, telina, cimbru, boia de ardei, vin, rosii, smantana, unt,
malai si branza cheddar. Ingrediente pentru cotlete: 2 cotlete cu os 4
linguri unt, topit…
Read more »
Read more »
Bors de gaina cu ciuperci, taitei de casa si smantana
23 April 2013
Bors
de gaina cu ciuperci, taitei de casa si smantana din: apa, gaina,
ciuperci, morcov, patrunjel, ceapa, unt, bors acru, sare, piper, foid e
dafin, verdeata, smantana, faina, oua si sare. Ingrediente: 6 pahare apă
½ găină sau o gaina mai mica 400 g ciuperci proaspete 1 morcov ½
rădăcină pătrunjel 1 ceapă 2 linguri…
Read more »
Read more »
Tocana de berbec cu ardei si ceapa
23 April 2013
Tocana
de berbec cu ardei si ceapa din: carne de oaie, ulei, usturoi, apa,
ceapa, ardei, cimbru, boia dulce, foi de dafin, piper, codimente, vin,
patrunjel si sare. Ingrediente: 600 g carne de oaie sau berbec slaba 100
ml ulei 20 g usturoi 60 ml apa 400 g ceapa 300 g ardei rosii cimbru
boia…
Read more »
Read more »
Bulete umplute cu peşte
23 April 2013
Bulete
umplute cu peşte din: cascaval, branza telemea, cartofi, oua, faina,
fileuri de peste, rosii, ardei capia, ceapa, usturoi, uleid e floarea
soarelui, sare, piper si patrunjel. Ingrediente: 100 g cascaval 100 g
branza telemea 500 g cartofi doua oua 150 g faina 500 g fileuri de peste
600 g rosii un ardei capia o…
Read more »
Read more »
Tarta cu spanac si branza feta
23 April 2013
Tarta
cu spanac si branza feta din: faina, sare, unt, galbenus, apa, praf de
copt, branza feta, spanac, oua, usturoi, ceapa, unt, crenvursti, sare si
piper. Ingrediente: 300 g faina 2 varfuri de cutit cu sare 200 g unt 1
galbenus 6 linguri apa rece 1 plic praf de copt pentru umplutura: 250 g
branza…
Read more »
Read more »
Placinta din carne de miel
23 April 2013
Placinta
din carne de miel din: carne de miel, ceapa verde, oua, ciuperci,
smantana, ulei, apa, faina, drojdie, sare, piper, boia si lapte.
Ingrediente: 1 kg carne de miel fara os 3 legaturi ceapa verde 3 oua 350
g ciuperci 5 linguri smantana 1 ceasca ulei 2 cesti apa faina cat
cuprinde 5 g drojdie…
Read more »
Read more »
Tocanita cu slanina si maruntaie de porc
23 April 2013
Tocanita
cu slanina si maruntaie de porc din: ficat de porc, plamani de porc,
inima de porc, ceapa, slanina, ulei, usturoi, sare, piper, foi de dafin
si verdeata. Ingrediente: 1 kg măruntaie de porc (ficat, plămîni, inimă)
2 cepe 100 g slănină de la burtă afumată ½ pahar ulei 3-4 căţei de
usturoi sare piper…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Cotlete de miel la tigaie
23 April 2013
Cotlete
de miel la tigaie din: cotlete de miel, seminte de chimen, seminte de
coriandru, boabe de piper negru, lapte de cocos, vin, scortisoara,
cardamom verde, ceapa, ghimbir, faina, praf de chilli, iaurt, ulei si
lamaie. Ingrediente: 4 cotlete de miel 3/4 lingurita seminte de chimen
1 lingurita seminte de coriandru 3/4 lingurita boabe…
Read more »
Read more »
Ciorbita gustoasa de miel
23 April 2013
Ciorbita
gustoasa de miel din: carne de miel, bors, ceapa, morcovi, pastarnac,
telina, dovlecel, ardei gras, cartof, bulion, loboda, spanac, stevie,
leustean, ulei, smantana, otet, sare, piper si zahar. Ingrediente: 1 kg
carne de miel pentru ciorba 1 litru bors (concentrat bors) 1 ceapa 1-2
morcovi 1 pastarnac sau patrunjel 20 g telina 20 g…
Read more »
Read more »
Crostini cu sfecla rosie si branza
23 April 2013
Crostini
cu sfecla rosie si branza din: sfecla rosie, paine integrala, ulei de
masline, usturoi, apa, otet de vin, branza cremoasa, sare si piper.
Ingrediente: 1 sfecla rosie 4 felii de paine integrala 2 linguri de ulei
de masline 3 catei de usturoi 2 linguri de apa 1 lingura de otet de vin
putina branza…
Read more »
Read more »
Prajiturele cu ciocolata
23 April 2013
Prajiturele
cu ciocolata din: biscuiti digestivi, unt, ricott, oua, extract de
vanilie, ciocolata neagra, zahar pudra si oua de ciocolata. Ingrediente:
14 biscuiti digestivi, faramitati marunt 100 g de unt, topit pentru
umplutura: 500 g ricotta 3 oua, batute 1 lingurita extract de vanilie
200 g de ciocolata neagra, rupta in bucati si topita 125…
Read more »
Read more »
Tocană de miel cu lamaie si smântână
23 April 2013
Tocană
de miel cu lamaie si smântână din: carne de miel, ulei, marar,
patrunjel, ceapa, smantana, faina, lamaie si condimente. Ingrediente:
800 g carne de miel 100 ml ulei marar patrunjel 150 g ceapa 200-300 ml
smantana 50 g faina lamaie condimente de legume Mod de preparare:
Cureţi şi speli ceapa, apoi o tai…
Read more »
Read more »
Rulouri cu crema de vanilie
23 April 2013
Rulouri
cu crema de vanilie din: ulei, zahar, lapte, oua, amoniac, zeama de
lamaie, faina, ou, lapte, budinca de vnailie, zahar, margarina, frisca,
banane, ciocolata si esenta de vanilie. Ingrediente: 8 linguri ulei 8
linguri zahar 8 linguri lapte 2 oua 1 plic amoniac (bicarbonat de
amoniu) zeama de lamaie 500-600 g faina 1 ou…
Read more »
Read more »
Pulpa de miel cu lamaie, usturoi si cimbru
23 April 2013
Pulpa
de miel cu lamaie, usturoi si cimbru din: pulpa de miel, lamai, cimbru,
usturoi, vin rosu, ulei de masline, sare si piper. Ingrediente: 1.5 kg
pulpă de miel 2 lămâi mari 1 buchet cimbru proaspăt 1 căpăţână usturoi
1 cana vin roșu ulei de măsline sare piper Mod de preparare: Pulpa
de miel se lasă în apă rece,…
Read more »
Read more »
Cotlet cu mozzarella
23 April 2013
Cotlet
cu mozzarella din: cotlete de porc, mozzarella, rosii, oregano, sare si
piper. Ingrediente: 2-3 cotlete de porc 2 bile mozzarella 2 rosii
oregano sare piper Mod de preparare: Prăjeşti pe ambele părţi
cotletele, presari pe: ele sare şi piper şi le laşi în tigaie la foc
mic. Speli, usuci şi feliezi 2 roşii,…
Read more »
Read more »
Tort de napolitane
23 April 2013
Tort
de napolitane din: foi de napolitane, miere, marmelada, nuci, unt si
zahar vanilat. Ingrediente: 1 pachet foi de napolitane 150 g miere 100 g
marmelada 150 g nuci 200 g unt zahar vanilat Mod de preparare:
Intr-un vas, amesteci bine mierea cu untul, până devine o cremă moale şi
lucioasă. Macini nucile şi…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Cotlete de miel la gratar cu gremolata de portocale
23 April 2013
Cotlete
de miel la gratar cu gremolata de portocale din: ulei de masline, suc
de portocale, cotlete de miel, sare, piper, coaja de portocale, usturoi
si cimbru. Ingrediente cotlete de miel: 2 linguri ulei de masline
Sucul de la 2 portocale 4 cotlete de miel Sare si piper dupa gust
Ingrediente pentru gremolata: Coaja…
Read more »
Read more »
Desert de pepene verde in jeleu de menta
23 April 2013
Desert
de pepene verde in jeleu de menta din: pepene verde, foi de gelatina,
apa, frunze de menta, fructoza si menta. Ingrediente: 1 sfert de pepene
verde de circa 600 g 3 foi de gelatina 30 cl apa 2 linguri cu frunze de
menta tocate 50 g fructoza (sau 100 g zahar pudra) 8 frunze…
Read more »
Read more »
Mancare ardeleneasca cu pulpa de porc si cartofi
23 April 2013
Mancare
ardeleneasca cu pulpa de porc si cartofi din: pulpa de porc, cartofi,
ceapa, gogosari, ulei, zahar, boia dulce, sare si piper. Ingrediente:
800 g pulpa de porc 5-6 cartofi 2-3 cepe 3 ardei rosii sau gogosari
rosii sau bulion 3-4 linguri ulei 2 lingurite zahar boia dulce sare
piper Mod de preparare: Speli…
Read more »
Read more »
Plăcintă cu brânză de vaci si foi de casă
23 April 2013
Plăcintă
cu brânză de vaci si foi de casă din: faina, untura, sare, ulei, apa,
otet, branza de vaci, zahar, stafide, oua, coaja de lamaie, zahar
vanilat, zahar pudra. Ingrediente: pentru aluat: 400 g faina 2 linguri
ulei sau untura 1 praf de sare ulei unt sau untura pentru uns foile apa
calduta 1-2 linguri…
Salata de cartofi cu branza feta, seminte de pin si ceapa verde
23 April 2013
Salata
de cartofi cu branza feta, seminte de pin si ceapa verde din: cartofi
dulci, ulei de masline, branza feta, seminte de pin, ceapa verde,
patrunjel, ulei de masline extravirgin, miere si otet de vin alb.
Ingrediente: 2 kg de cartofi dulci, curatati de coaja si taiati in
bucati mari 1 lingura ulei de masline…
Read more »
Read more »
Minicozonaci cu oua
23 April 2013
Minicozonaci
cu oua din: faina, unt, zahar tos, oua, zahar vanilat, praf de copt,
lapte, fulgi de cocos, oua si sare. Ingrediente: 200 g faina 150 g unt
150 g zahar tos 2 oua 1 plic zahar vanilat 2 plicuri praf de copt 50 ml
lapte 50 g fulgi de cocos 10 oua mici albe…
Read more »
Read more »
Totul despre untisor si papadie
22 April 2013
Untişorul
(Ranunculus ficaria) e o plantă autohtonă din flora spontană, care face
flori galbene primăvara. Planta este utilizată în alimentaţie, fiind
dietetică şi în fitoterapia tradiţională şi cultă. Planta întreagă se
recoltează din martie până în mai. în alimentaţie se folosesc doar
frunzele, care trebuie culese înainte de înflorire. După ce untişorul
înfloreşte, frunzele devin…
Read more »
Read more »
Retete savuroase pentru Paşti
22 April 2013
Retete
pentru Paşte: Reteta zilei: Cotlete de porc in sos de mustar Cotlete
de porc in sos de mustar din: cotlet de porc, sare, piper, ulei migdale,
ulei de masline, supa de pui, lapte, lapte si mustar dijon.
Ingrediente: 2 cotlete de porc fără os sare si piper pentru asezonare
1/4 ceasca ulei migdale…
Read more »
Read more »
Retete savuroase pentru Paşte
22 April 2013
Retete
pentru Paşte: Reteta zilei: Noodles cu legume si lapte de cocos Noodles
cu legume si lapte de cocos din: usturoi, ghimbir, lemongrass, ardei
iute, frunze de coriandru, suc de lamaie, sare grunjoasa, ulei de cocos,
lapte de cocos, taitei nodles, ardei gras, mazare si seminte de susan
negru. Ingrediente: 2 caței de usturoi tocat…
Read more »
Read more »
Retete cu peste pentru Paşti
22 April 2013
Retete
pentru Paşte: Sufleu de paste cu peşte Sufleu de paste cu peşte din:
fileuri de peste, branza de vaci, oua, paste, lapte, smantana, amidon
alimentar, pesmet, unt, boia, ceapa, ardei capia, ulei, sare, piper si
busuioc verde. Ingrediente: 300 g fileuri de peste 200 g branza de vaci 5
oua 300 g paste 250…
Read more »
Read more »
Salate pentru Paşti
22 April 2013
Retete
pentru Paşte: Salata de pui cu susan Salata de pui cu susan din: supa
de pasare, ghimbir, piept de pui, ridichi, frunze de salata, seminte de
susan, sare, piper sichuan, uleid e arahide, sos de soia, otet de orez,
fructoza, usturoi, ceapa verde si pasta de ardei iute. Ingrediente: 50
cl supa de pasare…
Read more »
Read more »
Deserturi pentru Paşti
22 April 2013
Retete de Paşte: Mere cu nuci Mere cu nuci din: musli, lapte, nuci,
stafide, rom, scortisoara, lapte, gabenusuri, faina, esenta de vanilie
si zahar. Ingrediente: 4 linguri cu musli 200 ml lapte 100 g nuci 100 g
stafide 50 ml rom 2 lingurite de scortisoara pentru sos: 500 ml lapte 3
galbenusuri 2…
Read more »
Read more »
Retete cu carne de miel pentru Paşti
22 April 2013
Retete de Paşte: Tocanita de miel in stil asiatic Tocanita de miel in
stil asiatic din: ulei de floarea soarelui, carne de miel, ceapa, ardei
iute, seminte de fenicul, cardamom, praf de curry, lapte de cocos,
linte, cartofi dulci si ulei. Ingrediente: 2 linguri ulei de floarea
soarelui 1 kg carne de miel,…
Read more »
Read more »
Retete cu carne de miel pentru Paşte
22 April 2013
Retete
de Paşte: Pulpă de miel cu spanac Pulpă de miel cu spanac din: pulpa
de miel, spanac, ulei de masline, mustar cu miere, rozmarin, sare,
piper, ceapa rosie, usturoi, susan si stafide. Ingrediente: 8-12 capace
pulpa de miel (800 g) 500 g spanac 2 linguri ulei de masline 2 linguri
mustar cu miere…
Read more »
Read more »
Retete cu peste pentru Paşte
22 April 2013
Retete
de Paşte: Cotlete de crap cu legume Cotlete de crap cu legume din:
cotlete de crap, fasole verde, mazare verde, salata de sfecla rosie,
ardei iute, rosii, ardei capia, ceapa, ulei de floarea soarelui, sare,
piper, otet de mere, smantana si cimbru. Ingrediente: 4 cotlete de crap
400 g fasole verde 400 g mazare…
Read more »
Read more »
Salate pentru Paşte
22 April 2013
Retete
de Paşte: Salata de telina cu fasole Salata de telina cu fasole din:
telina, mar, hrean, ulei de masline, otet de mere, fasole, sare si
piper. Ingrediente: 2 telina mai mari 1 mar 1 lingurita hrean ras 2
linguri ulei de masline 1 lingura otet de mere 400 g conserva de fasole
sare piper…
Read more »
Read more »
Deserturi pentru Paşte
22 April 2013
Retete
de Paşte: Tort cu cafea si ciocolata Tort cu cafea si ciocolata din:
ciocolata cu cafea, unt, zahar, oua, zahar vanilinat, cafea solubila,
faina, praf de copt, cacao, ciocolata cu cafea, frisca, intaritor de
frisca, zahar pudra, lapte praf, cafea, cacao si ciocolata. Ingrediente:
blat: 150 g ciocolata cu cafea 150 g unt moale…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Clatite cu banane si topping de banane
22 April 2013
Clatite
cu banane si topping de banane din: faina, zahar, praf de copt,
galbenusuri de ou, sare, lapte de migdale, unt, banane, ulei.
Ingrediente pentru clatite: 2 cesti faina 2 lingurite de zahar 4
lingurite praf de copt 2 galbenusuri de ou 1 lingurita de sare 2 cani de
lapte de migdale 2 linguri…
Read more »
Read more »
Legume cu spanac şi parmezan
22 April 2013
Legume
cu spanac şi parmezan din: spanac, ceapa, usturoi, varza de bruxelles,
morcovi baby, porumb boabe, ciuperci, parmezan, unt, scortisoara, sare,
piper si ulei. Ingrediente: 500 g spanac congelat o ceapa doi catei de
usturoi 500 g varza de Bruxelles 200 g morcovi baby 200 g porumb boabe
din conserva 300 g ciuperci 100 g…
Read more »
Read more »
Biscuiţi cu migdale si sos
22 April 2013
Biscuiţi
cu migdale si sos din: unt, zahar tos, oua, faina, migdale, zahar
vanilinat, sare, esenta de migdale, frisca si ciocolata neagra.
Ingrediente: 200 g unt 100 g zahar tos doua oua 200 g faina 200 g
migdale doua pliculete zahar vanilinat un varf de lingurita cu sare
jumatate de lingurita cu esenta de migdale…
Read more »
Read more »
Ficăţei de pui cu spanac
22 April 2013
Ficăţei
de pui cu spanac din: ficatei de pui, spanac, ceapa verde, usturoi,
lapte dulce, unt, sare, piper, ulei de floarea soarelui, patrunjel,
migdale si miez de nuca. Ingrediente: 500 g ficatei de pui 500 g spanac
congelat o legatura ceapa verde trei catei de usturoi 550 ml lapte dulce
50 g unt sare piper…
Read more »
Read more »
Prăjitură cu mac şi coacăze
22 April 2013
Prăjitură
cu mac şi coacăze din: oua, zahar tos, lapte dulce, ulei de floarea
soarelui, faina, lamaie, praf de copt, seminte de mac, sare, coacaze
rosii si sos de coacaze. Ingrediente: 3 oua 125 g zahar tos 100 ml lapte
dulce 100 ml ulei de floarea soarelui 200 g faina o lamaie jumatate de
pliculet…
Read more »
Read more »
Miel cu ardei roşii si vin
22 April 2013
Miel
cu ardei roşii si vin din: miel, faina, ulei, ceapa rosie, usturoi,
boia, foi de dafin, crengute de cimbru, vin rosu, patrunjel, apa, ardei
rosii, sare, piper si condiment. Ingrediente: 900 g miel 1 lingura faina
4 linguri ulei 2 cepe rosii 4 catei de usturoi 2 lingurite boia 2 foi
de dafin 2…
Read more »
Read more »
Desert cu caise si lavanda
22 April 2013
Desert
cu caise si lavanda din: caise, miere si lavanda. Ingrediente: 12 caise
4 linguri cu miere 8 ramurele de lavanda inflorita Mod de preparare:
Spălaţi şi ştergeţi caisele. Scoateţi-le sîmburii. Incălziţi cuptorul la
180°C. Spălaţi tijele de lavandă. Puneţi deoparte 4 fire pentru ornat
şi scoateţi florile de pe celelalte. Faceţi din staniol…
Read more »
Read more »
Salata cu castravete, sfecla rosie, morcov si avocado
22 April 2013
Salata
cu castravete, sfecla rosie, morcov si avocado din: ceapa rosie,
ridichi rosii, seminte de mac, coaja de lamaie, zeama de lamaie, ulei de
masline, zahar, castarvete, sfecla rosie, morcovi, zeama de portocala,
porumb dulce, ardei rosu, zeama de lime, avocado. Ingrediente: 1 ceapa
rosie, taiata foarte subtire 100 g ridichi rosii, taiate in sferturi…
Read more »
Read more »
Ouă cu cremă de ciocolată
22 April 2013
Ouă
cu cremă de ciocolată din: ciocolata alba, frisca, unt, zahar, zahar
vanilat, coaja de portocala, oua, faina, praf de copt si zahar pudra.
Ingrediente: 230 g ciocolata alba 80 g frisca 200 g unt moale 75 g zahar
2 linguri zahar vanilat putina coaja de portocala rasa 3 oua 300 g
faina 1/2 lingurita…
Read more »
Read more »
Carne de miel cu cartofi, ghimbir si rosii
22 April 2013
Carne
de miel cu cartofi, ghimbir si rosii din: carne de miel, anghinare, suc
de lamaie, ceapa, rosii, cartofi, usturoi, ghimbir, lamai confiate,
boabe de fasole, patrunjel, boia de ardei, sare si piper. Ingrediente:
1 kg carne de miel fără os 3 anghinare sucul de la o lămâie 2 cepe mari
5 roşii 12 cartofi noi mici 3 căţei de usturoi…
Read more »
Read more »
Pizza cu ardei gras, rosii si mozzarella
22 April 2013
Pizza
cu ardei gras, rosii si mozzarella din: faina, drojdie, zahar, sare,
ulei, ardei gras, rosii, mozzarella, broccoli si masline negre.
Ingrediente: 600 g făină 35 g drojdie proaspătă 1 linguriță zahăr 1 ½
linguriță sare 10 linguri ulei Topping 1 ardei gras roșu 1 ardei gras
galben 1 ardei gras verde 450 g roșii decojite…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Curry cu cartofi dulci si naut
22 April 2013
Curry
cu cartofi dulci si naut din: ulei, ceapa, pudra de curry, chimen,
scortisoara, cartofi dulci, lapte de cocos, apa, rosii si naut.
Ingrediente: 2 linguri de ulei 1 ceapa, tocata 2 1/2 linguri de pudra de
curry 1 lingura de chimen 1 lingurita scortisoara macinata 3 cani
cartofi dulci, curatati si taiati cuburi…
Read more »
Read more »
Plăcintă cu brânză proaspata si stafide
22 April 2013
Plăcintă
cu brânză proaspata si stafide din: oua, ulei, zahar, apa, faina, coaja
de lamaie, zeama de lamaie, praf de copt, branza, stafide si esenta de
vanilie. Ingrediente: 5 oua 5 linguri ulei 300 g zahar 10 linguri apa
300 g faina 1 lamaie (coaja si zeama) 1 lingura praf de copt 500 g
branza…
Read more »
Read more »
Ouă-acadele
22 April 2013
Ouă
acadele din: branza de vaci, zahar vanilat, fursecuri cu unt, bete de
acadele, glazura de zahar colorata, elemente decorative de zahar.
Ingrediente: 90 g branza de vaci 1 plic zahar vanilat 200 g fursecuri cu
unt 20 bete de acadele circa 150 g glazura de zahar colorata elemente
decorative de zahar Mod de…
Read more »
Read more »
Supă de peşte cu spanac si smantana
22 April 2013
Supă
de peşte cu spanac si smantana din: file de peste, patrunjel, telina,
ceapa, spanac, cartofi, ardei gras, smantana, lamaie, frunza de dafin,
sare, piper, ulei de masline si patrunjel. Ingrediente: 600 g file de
peste doi morcovi o radacina de patrunjel o telina mica doua cepe 300 g
spanac verde doi cartofi un ardei…
Read more »
Read more »
Cremă de zahăr ars cu fructe
22 April 2013
Cremă
de zahăr ars cu fructe din: lapte, oua, zahar, coaja de portocala,
zahar vanilinat si fructe. Ingrediente: 1 l lapte 7 oua 12 linguri de
zahar coaja rasa de portocala zahar vanilinat fructe diverse Mod de
preparare: Baţi cu mixerul ouăle cu 7 linguri de zahăr până când aproape
îşi dublează volumul. Pui…
Read more »
Read more »
Salata cu mazare si crutoane
22 April 2013
Salata
cu mazare si crutoane din: mazare, pastai de mazare, salata verde,
nasturel, creson, menta, chives, iaurt, otet de vin alb si zahar.
Ingrediente: 200 g mazare congelata 200 g pastai de mazare, taiate pe
lungime 3 inimi de salata verde, taiate in sferturi, cu frunzele
desprinse una de alta 50 g nasturel 1 mana…
Read more »
Read more »
Mousse de brânză de vaci
22 April 2013
Mousse
de brânză de vaci din: branza de vaci, smantana dulce, oua, zahar si
esenta de rom. Ingrediente: 200 g branza de vaci 100 ml smantana dulce 3
oua 4 linguri zahar 1 lingura cu esenta de rom Mod de preparare: Baţi
smântână spumă, până se face ca o frişcă. Separi albuşurile de
gălbenuşuri…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Friptura de miel si cartofi cu usturoi
22 April 2013
Friptura
de miel si cartofi cu usturoi din: pulpa de miel, ulei de masline,
usturoi, ceapa verde, frunze de dafin, menta, sofran, vin rose, cartofi,
ulei, sare si piper. Ingrediente friptura de miel: 1 pulpa de miel
1/3 cana ulei de masline 3 catei de usturoi, zdrobit 6 firei ceapa
verde, tocata 2 frunze…
Read more »
Read more »
Iepuraşi şi ouă colorate
22 April 2013
Iepuraşi
şi ouă colorate din: faina, ou, unt, zahar, sare, coaja de lamaie, suc
de lamaie, zahar pudra si coloranti alimentari. Ingrediente: 250 g faina
1 ou 125 g unt 60 g zahar 1 praf sare 1/2 lingurita coaja de lamaie
rasa 4 linguri suc de lamaie 150 g zahar pudra coloranti alimentari
Mod…
Supa de peste cu creveti si calamar
22 April 2013
Supa
de peste cu creveti si calamar din: crevete black tiger, caracatita,
calamar, dorada, lup de mare, sos de rosii, usturoi, patrunjel verde,
sare, piper si ulei de masline. Ingrediente: 80 g crevete Black Tiger
80 g caracatiță 100 g calamar 100 doradă 100 g lup de mare 50 g lămâie
80 ml sos de…
Read more »
Read more »
Tarta de ciocolata si branza
22 April 2013
Tarta
de ciocolata si branza din: faina, zahar vanilat, unt, galbenus,
ciocolata amaruie, ciocolata cu cafea, frisca, branza de vaci, miere si
smantana. Ingrediente: 250 g faina 2 plicuri zahar vanilat 225 g unt
rece 1 galbenus 150 g ciocolata amaruie 150 g ciocolata cu cafea 325 g
frisca 250 g branza de vaci 5…
Read more »
Read more »
Salata de morcovi cu mere
22 April 2013
Salata
de morcovi cu mere din: morcovi, mere verzi, stafide, ulei de masline,
zeama de lamaie si sare. Ingrediente: 3 morcovi mari 2 mere verzi 60 g
stafide 3 linguri ulei de masline zeama de lamaie sare Mod de
preparare: Cureţi morcovii, îi speli, îi dai pe răzătoarea mică şi îi
pui într-un bol,…
Read more »
Read more »
Prajitura cu rubarba si branza de vaci
22 April 2013
Prajitura
cu rubarba si branza de vaci din: drojdie, lapte, zahar, faina, sare,
scortisoara, unt, ou, rubarba, branza de vaci, smantana, oua, budinca de
vanilie, migdale, faina si zahar. Ingrediente: blat de cozonac: 25 g
drojdie 175 ml lapte caldut 60 g zahar 400 g faina 1 praf sare 1/2
lingurita scortisoara macinata 75 g…
Read more »
Read more »
Drob de ciuperci cu fîcăţei de pui
22 April 2013
Drob
de ciuperci cu fîcăţei de pui din: ciuperci, ficat de pui, ceapa, oua,
ulei, faina, condiment vegetal, marar, patrunjel verde, sare si piper.
Ingrediente: 1 kg ciuperci 200 g ficat de pui 4 cepe 4 oua 100 ml ulei 2
linguri faina 1 lingurita condiment vegetal marar si patrunjel verde
sare piper Mod…
Read more »
Read more »
Tort de capsuni cu branza
22 April 2013
Tort
de capsuni cu branza din: faina, zahar, margarina, oua, suc de lamaie
verde, coaja de lamaie verde, migdale, gelatina, capsuni, branza de
vaci, frisca si gem de capsuni. Ingrediente: 250 g faina 250 g zahar 140
g margarina 3 oua coaja rasa si sucul de la 1 lamaie verde 35 g migdale
macinate 10…
Read more »
Read more »
Tartine cu omletă şi legume
22 April 2013
Tartine
cu omletă şi legume din: ceapa verde, ceapa rosie, unt, oua, smantna,
sare, piper, spanac si bagheta. Ingrediente: 1 ceapa verde 1 ceapa rosie
2 linguri unt 5 oua 2 linguri smantana sare piper 30 g spanac 8 felii
bagheta Mod de preparare: Se toacă ceapa verde şi ceapa roşie; se
călesc în…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Paste cu carne de miel
22 April 2013
Paste
cu carne de miel din: ulei de masline, ceapa, morcovi, telina, usturoi,
carne tocata de miel, scortisoara, boia de ardei, fulgi de ardei, pasta
de tomate, cimbru, rozmarin, rosii, foaie de dafin, miere, paste, sare,
piper, patrunjel si parmezan. Ingrediente: 2 linguri ulei de masline 1
ceapa, taiata cuburi 2 morcovi, taiati cuburi…
Read more »
Read more »
Ruladă albă
22 April 2013
Ruladă
albă din: faina, unt, praf de copt, oua, zahar pudra, zahar vanilinat,
sare, mascarpone, frisca lichida, visine, esenta de vanilie, zahar si
rom. Ingrediente: pentru aluat: 100 g faina 70 g unt 1/2 plic praf de
copt 3 oua 150 g zahar pudra un plic zahar vanilinat 2 linguri apa un
praf de sare…
Read more »
Read more »
Tartă cu spanac si orez
22 April 2013
Tartă
cu spanac si orez din: faina, ulei, apa, sare, spanac, orez, masline
negre, morcov, gris, busuioc, sare, piper, margarina si ulei de masline.
Ingrediente: pentru aluat: 250 g faina 3 lingri ulei 150 ml apa calduta
1 praf de sare pentru umplutura: 400 g spanac 400 g orez 10 masline
negre 1 morcov 1…
Read more »
Read more »
Desert cu mascarpone si bezea
22 April 2013
Desert
cu mascarpone si bezea din: mascarpone, oua, albusuri, sare, zahar tos,
zahar pudra si ciocolata. Ingrediente: pentru crema: 250 g mascarpone 2
oua pentru bezele: 2 albusuri un praf sare 80 g zahar tos 80 g zahar
pudra pentru decor: 50 g ciocolata Mod de preparare: Pentru bezele,
albusurile cu un praf de…
Read more »
Read more »
Coaste de miel la tavă
22 April 2013
Coaste
de miel la tavă din: coaste de miel, rozmarin, ulei de floarea
soarelui, sare, piper negru, piper rosu, condimente, vin rosu, usturoi,
cartofi si morcovi. Ingrediente: 16 bucati coaste de miel rozmarin 50 ml
ulei de floarea-soarelui sare piper negru şi roşu condimente
speciale pentru carne de miel 100 ml vin roşu demisec 4-5 căţei usturoi
6 cartofi 4 morcovi…
Read more »
Read more »
Tocana de pui cu usturoi, scortisoara si stafide
22 April 2013
Tocana
de pui cu usturoi, scortisoara si stafide din: ardei capia copti,
paprika afumata, ulei de floarea soarelui, pulpe superioare de pui,
ceapa, chimion, scortisoara, usturoi, stafide, unt de arahide, pasta de
ardei iute, rosii, ciocolata neagra, ceapa rosie, zeama de lime, orez,
coriandru. Ingrediente: 2 ardei capia copti 1 lingurita de paprika
afumata 2…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Pavlova cu fructe de padure
21 April 2013
Un
desert clasic de bezea, frisca si fructe proaspete, pavlova cu fructe
de padure, este usor de preparat si deosebit de delicios. Ingrediente:
300g fructe de padure mixte 300ml smantana 50ml zahar pudra Ingrediente
pentru bezea: 400g zahar 200g albus de ou 200ml apa Mod de preparare:
Preparati bezeaua, puneti zaharul si apa…
Read more »
Read more »
Supă de năut cu spanac
21 April 2013
Supă
de năut cu spanac din: naut, fasole fava, linte, spanac verde, fenicul,
ceapa, usturoi, rosii, morcov, ardei iute, telina, dafin, ulei de
masline, sare, piper, smantana, crutoane si patrunjel. Ingrediente: 250 g
naut 100 g fasole fava 100 g linte 200 g spanac verde o bucata de
fenicul o ceapa 3 catei de usturoi…
Read more »
Read more »
Vită picantă cu legume
21 April 2013
Vită
picantă cu legume din: carne de vita, morcovi baby, broccoli, rosii
cherry, morcov, ceapa, vin rosu, ardei iute, frunza de dafin, sare,
piper, ulei de floarea soarelui, patrunjel, cartofi, varza rosie si
ardei copti. Ingrediente: 800 g carne de vita 400 g morcovi baby 500 g
broccoli 200 g rosii cherry un morcov o…
Read more »
Read more »
Salata cu peste afumat, morcovi si migdale
21 April 2013
Salata
cu peste afumat, morcovi si migdale din: morcovi, cartofi, castraveti,
masline, migdale, salata verde, hering afumat, ulei de masline, mustar
dulce, otet balsamic, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: doi morcovi
doi cartofi doi castraveti verzi 100 g masline feliate 100 g migdale o
salata verde 500 g hering afumat 50 ml ulei de masline…
Read more »
Read more »
Fursecuri cu nuca si zahar pudra
21 April 2013
Fursecuri
cu nuca si zahar pudra din: ou, faina, zahar, praf de copt, unt, nuca
si zahar pudra. Ingrediente: un ou 250 g faina 80 g zahar o lingurita
praf de copt 120 unt moale 100 g nuca macinata pentru servit: 100 g
zahar pudra Mod de preparare: Untul se freaca cu zaharul, se…
Read more »
Read more »
Supa de perisoare cu patrunjel
21 April 2013
Supa
de perisoare din: carne tocata, ceapa, morcov, usturoi, pesmet,
parmezan, ou, pasta de tomate, supa din concentrat de pui, patrunjel,
sare si piper. Ingrediente: 500 g carne tocata o ceapa mica un morcov 2
catei usturoi 2 linguri pesmet 2 linguri parmezan un ou 700 g pasta de
tomate un litru supa din concentrat…
Read more »
Read more »
Frittata cu ceapa verde si marar
21 April 2013
Frittata
cu ceapa verde si marar din: branza sarata, cascaval, oua, faina, ceapa
verde, marar, patrunjel, rosii si ulei. Ingrediente: 150 g branza
sarata rasa 25 g cascaval ras 4 oua 1 lingurita de faina 1 legatura de
ceapa verde 1 legatura de marar 1 legatura patrunjel 2 rosii 2 linguri
ulei Mod de…
Read more »
Read more »
Reteta de post: Cartofi copti
21 April 2013
Cartofi
copti din: cartofi, ceapa, usturoi, concentrat de legume si ulei.
Ingrediente: 6 cartofi 3 cepe 4 catei de usturoi un cub concentrat de
legume 3 linguri ulei Mod de preparare: Cartofii se curăţă şi se taie
rondele. Ceapa şi usturoiul se taie şi ele. într-o tigaie cu două
linguri de ulei se pun…
Read more »
Read more »
Frigarui de creveti picante si aromate
21 April 2013
Frigarui
de creveti picante si aromate din: creveti, usturoi, ardei iute, coaja
de lamaie, ulei de masline, sare de mare si suc de lamaie. Ingrediente:
24 creveti mari (curatate si decorticate) 2 catei de usturoi 1 ardei
iute rosu coaja rasa de la 1 lamaie 4 linguri ulei de masline sare de
mare 1-2 linguri…
Read more »
Read more »
Strudel cu flori de salcâm si nuci
21 April 2013
Strudel
cu flori de salcam si nuci din: aluat foitaj, flori de salcam, unt,
cacao, lapte, zahar tos, nuci, scortisoara, ou, zahar si ciocolata.
Ingrediente: 1 pachet aluat foitaj 2 boluri pline cu flori de salcam 1
pachet unt (margarina) 2 linguri cacao 4 linguri lapte 1 cana zahar tos 1
cana nuci macinate 1…
Read more »
Read more »
Vitel cu ardei
21 April 2013
Vitel
cu ardei din: carne de vitel, ardei gasi, ceapa, telina, usturoi, foaie
de dafin, faina, vin alb, ulei, sare si piper. Ingrediente: un kg carne
de vitel 3 ardei grasi de diferite culori 2 cepe o crenguta telina 3
catei usturoi o foaie de dafin o lingura faina 150 ml vin alb sec 4…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Coaste de miel cu glazura de miere si sos de vin rosu
21 April 2013
Coaste
de miel cu glazura de miere si sos de vin rosu din: coaste de miel,
rozmarin, menta, mustar dijon, ulei de masline, miere, usturoi, sare,
piper, miere, sos de soia, vin rosu, otet balsamic. Ingrediente pentru
marinata: 1 rand coaste de miel 2 linguri rozmarin proaspat 1 lingura
menta proaspata 1 lingura mustar…
Read more »
Read more »
Grisine de dovlecei
21 April 2013
Grisine
de dovlecei din: dovlecei, lapte de soia, faina, pesmet, sare si ulei.
Ingrediente: 2 dovlecei 3 linguri lapte de soia 3 linguri faina 3
linguri pesmet sare ulei pentru prajit Mod de preparare: Dovleceii se
spală bine cu jet de apă rece. Se şterg pe un prosop absorbant de
bucătărie, apoi se răzuie…
Read more »
Read more »
Ciolan de porc la cuptor
21 April 2013
Ciolan
de porc la cuptor din: ciolan de porc, bacon, unt, cartofi noi, ceapa,
usturoi, sare si piper. Ingrediente: un ciolan de porc de circa 1,5 kg
200 g bacon 50 g unt un kg cartofi noi o ceapa mare o capatana de
usturoi sare piper Mod de preparare: Ciolanul de porc se pune…
Read more »
Read more »
Salata de pui cu rosii si ceapa rosie
21 April 2013
Salata
de pui cu rosii si ceapa rosie din: piept de pui, ou, faina, pesmet,
rosii, ceapa rosie, ceapa verde, ulei, suc de lamaie, ulei de masline,
sare si piper. Ingrediente: un piept de pui un ou 2 linguri faina 2
linguri pesmet 8 rosii mici o ceapa rosie o legatura ceapa verde ulei
pentru…
Read more »
Read more »
Borş de primăvară cu smantana
21 April 2013
Borş
de primăvară cu smantana din: loboda rosie, macris, marar, patrunjel,
leustean, salata verde, ceapa verde, bors, smantana, sare, piper, orez
si condimente. Ingrediente: 3 legaturi de loboda rosie 1 legatura de
macris 1 legatura marar 1 legatura patrunjel 1 legatura leustean 1
salata verde mica 3 legaturi ceapa verde 1 cana bors acru 1…
Read more »
Read more »
Crostini cu branza de vaci, fructe de padure
21 April 2013
Crostini
cu branza de vaci, fructe de padure din: paine bagheta, unt, amidon,
zahar vanilat, suc de limeta, fructe de padure asortate, sirop de artar
si ciocolata alba. Ingrediente: 1 paine bagheta 2 linguri unt 250 g
amidon (20% grasimi) 2 linguri zahar vanilat 1 lingura suc de limeta 400
g fructe de padure asortate…
Read more »
Read more »
Miel cu tarhon si ceapa
21 April 2013
Miel
cu tarhon si ceapa din: carne de miel, grasime, ceapa, sare, boia, apa,
rosii, tarhon din otet, grasime si faina. Ingrediente: 1 kg carne de
miel 1 lingura grasime 1 ceapa sare boia 1 l apa pentru stins rantasul
3-4 rosii sau bulion de rosii 3 linguri tarhon din otet pentru rantas:
grasime faina…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Pulpa de miel in crusta de ierburi aromatice
21 April 2013
Pulpa
de miel in crusta de ierburi aromatice din: pulpa de miel, sare, piper,
cimbru, frunze de salvie, frunze de menta, unt, patrunjel, rozmarin,
cimbru usturoi, unt, sare si piper. Ingrediente: 1 pulpa de miel sare
si piper cimbru, frunze de salvie, frunze de menta 1 bucata de unt
Ingrediente pentru crusta: 150g ierburi…
Read more »
Read more »
Mancarica picanta cu piept de curcan
21 April 2013
Mancarica
picanta cu piept de curcan din: piept de curcan, ceapa, usturoi, ardei
gras, ardei iute, supa de legume, sare, piper, boia de ardei dulce,
pasta de ardei, faina, ardei iute si patrunjel. Ingrediente: 600 g piept
de curcan 3 cepe 5 catei de usturoi 3 ardei grasi rosii 1 ardei iute 3
linguri ulei…
Supa de branza cu crutoane de paine
21 April 2013
Supa
de branza cu crutoane de paine din: branza de beaufort, smantana, unt,
faina, galbenusuri, vin alb, verdeata, sare, piper si nucsoara.
Ingrediente: 200 g branza de Beaufort 100 ml smantana 50 g unt 50 g
faina doua galbenusuri 100 ml vin alb sec o legatura cu verdeata sare
piper nucsoara Mod de preparare:…
Read more »
Read more »
Tăieţei cu ciuperci
21 April 2013
Tăieţei
cu ciuperci din: taitei, ciuperci, bacon, smantana, concentrat de vita,
ceapa si patrunjel. Ingrediente: 350 g taitei lati 200 g ciuperci albe
150 g bacon 400 ml smantana pentru gatit un cub concentrat de vita o
ceapa 2 fire patrunjel Mod de preparare: Ceapa tăiată mărunt şi
baconul tăiat cubulete se călesc împreună,…
Read more »
Read more »
Drob de miel in aluat cu garnitura de legume
21 April 2013
Drob
de miel in aluat cu garnitura de legume din: maruntaie de miel, oua,
paine, smantana, marar, patrunjel, tarhon, ceapa verde, ou, faina, unt
si sare. Ingrediente: 500 g maruntaie de miel 2 oua 1 felie de paine 1
lingura smantana verdeata: marar, patrunjel, tarhon, 2 fire de ceapa
verde sare piper 1 lingura untura…
Read more »
Read more »
Salata de portocale
21 April 2013
Salata
de portocale din: portocale, zahar brun, pudra de scortisoara, apa de
flori de portocal si frunze de menta. Ingrediente: 4 portocale 2 linguri
cu zahar brun 4 varfuri de cutit cu pudra de scortisoara 3 linguri cu
apa de flori de portocal 6 frunze de menta Mod de preparare: Curăţaţi
portocalele de coajă…
Read more »
Read more »
Ciorba de miel cu orez si morcovi
21 April 2013
Ciorba
de miel cu orez si morcovi din: orez, morcovi, legume uscate, sare,
apa, leustean, carne de miel, ceapa, telina si pastarnac. Ingrediente:
50 g orez 3 morcovi potrivit 1 lingura legume uscate sare dupa gust 3
litri de apa leustean verde 1 kg carne de miel 1 ceapa 100 g telina 1
pastarnac …
Read more »
Read more »
Drob în aluat servit cald sau rece
21 April 2013
Drob
în aluat din: aluat de foi, oua, chifle, ceapa, ulei, patrunjel,
mustar, ou, marunatie de miel, sare, piper, galbenus si smantana.
Ingrediente: 400 g aluat de foi 4 oua fierte 2 chifle (vechi de-o zi) 1
ceapa 1 lingura ulei 2 linguri patrunjel tocat 3 lingurite mustar 1 ou
800 g maruntaie de miel…
Read more »
Read more »
Ciuperci cu parmezan
21 April 2013
Ciuperci
cu parmezan din: ciuperci, unt, usturoi, parmezan, patrunjel, sare si
piper. Ingrediente: 16 ciuperci marisoare 100 g unt 6 catei de usturoi
parmezan, dupa gust patrunjel sare piper Mod de preparare: Ciupercile
se spală, se taie în două si se pun la sotat în unt topit, încins. Se
presară cu sare şi piper…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Salata cu pui, caju si noodles
21 April 2013
Salata
cu Pui, caju si noodles din: noodles, piept de pui, caju, ceapa verde,
coriandru, usturoi, unt de arahide, sos de chilli, sos de soia, otet de
vin rosu, ulei de susan, ulei de masline, supa de pui, si piper sichuan.
Ingrediente: 1 pachet noodles, preparati conform indicatiilor de pe
pachet 1 piept pui,…
Read more »
Read more »
Desert cu mousse de ciocolata, cozonac si stafide
21 April 2013
Desert
cu mousse de ciocolata, cozonac si stafide din: ciocolata de menaj,
smantana vegetala, frisca, lichior de cafea, stafide, cozonac, faina,
sare, zahar, unt, bors si apa. Ingrediente: Pentru mousse: 600 g
ciocolata de menaj cu lapte 60 ml smantana vegetala 30-40 ml lichior de
cafea 300 ml frisca lichida foarte rece 100 g zahar…
Read more »
Read more »
Supa de prune
21 April 2013
O
reteta delicioasa de supa cu:prune, apa, smantana, faina, unt, zahar,
sare. Ingrediente: 500g prune 1 1/2 l apă 150 g smântână 1/2 lingură
făină 40 g unt zahăr sare după gust Mod de preparare: Speli bine
prunele şi le pui cu apă să fiarbă. Când sunt bine fierte, strecori supa
şi treci prunele…
Read more »
Read more »
Rulada de conopida
21 April 2013
O
reteta delicioasa de rulada cu:unt, faina, lapte, oua, conopida,
smantana, cascaval, jambon, sare, piper. Ingrediente pentru sos: 50 g
unt 80 g făină 1/2 I lapte 3 ouă Ingrediente umplutură: 1/2 conopidă 100
g smântână 30 g caşcaval ras 50 g jambon tocat sare piper Mod de
preparare: Pui untul la încins, adaugi…
Read more »
Read more »
Cubulete de sfecla rosie
21 April 2013
O
reteta delicioasa de cubulete cu:sfecla rosie, ulei de masline, otet,
seminte de chimen, seminte de coriandru, cimbru, sare, piper.
Ingrediente: 2 sfecle roşii potrivite 2 linguri ulei de măsline 2-3
linguri oţet 1 linguriţă seminţe de chimen (pudră de chimen) 1 linguriţă
seminţe de coriandru ( frunze de coriandru) un praf de cimbru sare…
Read more »
Read more »
Rulouri din curcan cu salată de castraveţi şi ridichi
21 April 2013
O
reteta delicioasa de rulouri cu:carne de curcan, sare, piper, sos
pesto, sunca de Praga, ulei, castraveti, ridichii, iaurt, ulei de
masline, otet, chili, patrunjel. Ingrediente: 4 felii de piept de curcan
sare piper 1-2 linguri de sos pesto 4 felii de şuncă de Praga ulei 2
castraveţi 2 legături ridichi 150 g iaurt 1…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Paine prajita cu usturoi, rozmarin si patrunjel
20 April 2013
Paine
prajita cu usturoi, rozmarin si patrunjel din: paine toast, ulei de
masline, usturoi, patrunjel, rozmarin, piper si sare. Ingrediente: 1
paine toast 8 linguri ulei de masline 1 lingurita usturoi tocat 1
lingurita patrunjel uscat 1 lingurita de rozmarin uscat ¼ lingurita de
piper 2 lingurite de sare Mod de preparare: Incalziti…
Read more »
Read more »
Deliciu cu crema de branza si stafide
20 April 2013
Deliciu
cu crema de branza si stafide din: faina, zahar, lapte dulce, ulei,
sare, oua, zahar, branza de vaci, smantana, stafide galbene, coaja de
portocala, albusuri, zahar pudra si zeama de lamaie. Ingrediente: Pentru
blat: 500 g faina 80 g zahar 250 ml lapte dulce 40 g drojdie 80 ml ulei
1 praf de sare…
Read more »
Read more »
Briose colorate
20 April 2013
Briose
colorate din: unt, oua, faina, praf de copt, zahar, zahar vanilinat,
stafide, nuci, fructe confiate, zahar pudra, lamaie, zahar colorat,
sare. Ingrediente: 125 g unt 3 oua 160 g faina jumatate de pliculet praf
de copt 125 g zahar un pliculet zahar vanilinat 25 g stafide 100 g nuci
macadamia 50 g fructe confiate…
Read more »
Read more »
Sardine cu roşii la cuptor
20 April 2013
Sardine
cu roşii la cuptor din: sardine, usturoi, rosii, ardei capia, ardei
gras, ceapa, ulei de masline, paine, unt, patrunjel, sare, piper, lamaie
si mujdei. Ingrediente: 500 g sardine 5 catei de usturoi 500 g rosii un
ardei capia un ardei gras o ceapa doua linguri cu uleid e masline o
paine alba 100 g…
Read more »
Read more »
Pâine picantă cu verdeaţă
20 April 2013
Pâine
picantă cu verdeaţă din: faina, drojdie, apa, branza telmea, zahar,
sare, patrunjel, pasta de leurda, fulgi de ardei iute, ulei de masline,
piper, masline si capere. Ingrediente: 500 g faina 20 g drojdie 250 ml
apa 100 g branza telemea o lingurita cu zahar sare o legatura de
patrunjel o lingura cu pasta de…
Read more »
Read more »
Pasca cu aluat de cozonac
20 April 2013
Pasca
cu aluat de cozonac din: aluat de cozonac, unt, branza de vaci, zahar,
faina, sare, stafide, oua, unt, smantana dulce, scortisoara, esenta de
vanilie, esenta de rom, coaja de lamaie. Ingrediente: 300 g aluat de
cozonac 2 linguri unt pentru uns forma pentru umplutura: 300 g branza de
vaci 1/2 pahar zahar (sau dupa…
Read more »
Read more »
Sarmale cu carne de miel in vita de vie
20 April 2013
Sarmale
cu carne de miel in vita de vie din: carne de miel, foi de vita, orez,
galbenus de ou, faina, condiment de legume, ceapa, piper, ulei, apa, suc
de rosii, crengute de visin si smantana. Ingrediente: 250 g carne de
miel 25 foid e vita 1/2 cana de orez 1 galbenus de ou 1…
Read more »
Read more »
Clatite cu spanac si samburi de pin
20 April 2013
Clatite
cu spanac si samburi de pin din: faina, sare, oua, lapte, spanac,
usturoi, ardei iute, samburi de pin, ulei, piper, nucsoara, unt si
sunca. Ingrediente: 250 g faina sare 2 oua 550 ml lapte 300 g spanac 1
catel de usturoi 1 ardei iute rosu 2 linguri samburi de pin 2 linguri
ulei piper…
Read more »
Read more »
Cozonac cu gem de capsuni
20 April 2013
Cozonac
cu gem de capsuni din: faina, lapte, unt, drojdie, zahar, gem de
capsuni, zahar vanilat, oua, sare, zeama de lamaie, coaja de lamaie,
esenta de rom si zahar pudra. Ingrediente: 1 kg de faina 500 ml lapte
200 g unt 50 g drojdie proaspata 300 g zahar 450 g gem de capsuni 1
pliculet…
Read more »
Read more »
Muşchi de vită cu bacon
20 April 2013
Muşchi
de vită cu bacon din: muschi de vita, bacon, rosii cherry, rosii in
suc, pasta de ardei, salvie, vin rosu, frunze de dafin, ceapa, sare,
piper, ulei si malai. Ingrediente: 500 g muschi de vita 300 g bacon 500 g
rosii cherry o conserva de rosii in suc o lingura cu pasta de ardei…
Read more »
Read more »
Briose cu cascaval si lapte batut
20 April 2013
Briose
cu cascaval si lapte batut din: unt, sare, oua, faina, praf de copt,
lapte batut, ceapa verde si cascaval. Ingrediente: 100 g unt moale sare 4
oua 200 g faina 1/2 plic praf de copt 150 ml lapte batut 3 cepe verzi
200 g cascaval Mod de preparare: Se bate untul cu 1/2…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Cotlete de miel la tigaie cu sos de afine
20 April 2013
Cotlete
de miel la tigaie cu sos de afine din: cafea macinata, boia de ardei,
zahar brun, sare, piper, oregano, coriandru, piper cayenne, usturoi,
chimen, cimbru, ghimbir, cotlete de miel, lulei de masline, ceapa,
usturoi, afine, otet balsamic, supa de legume, sare, piper, busuioc si
margarina. Ingrediente cotlete de miel: ¼ ceașca cafea macinata…
Read more »
Read more »
Peste cu spanac si sos de mustar
20 April 2013
Peste
cu spanac si sos de mustar din: spanac, cartofi, pastrav afumat, otet
de vin alb, ou, mustar cu boabe, smantana, zeama de lamaie si chives.
Ingrediente: 2 maini de spanac tanar 250 g cartofi noi, taiati in felii
groase 2 fileuri de pastrav afumat, de aproximativ 140 g fiecare un
strop de otet din…
Read more »
Read more »
Miel cu ceapa
20 April 2013
Miel
cu ceapa din: maruntaie de miel, oua, paine, smantana, marar,
patrunjel, tarhon, ceapa verde, sare, piper, untura, lapte, oua, faina
si sare. Ingrediente: 500 g maruntaie de miel 2 oua 1 felie de paine 1
lingura cu smantana verdeata: marar, patrunjel, tarhon 2 fire ceapa
verde sare piper 1 lingura untura putin lapte pentru…
Read more »
Read more »
Dovleac copt cu spanac
20 April 2013
Dovleac
copt cu spanac din: dovlecei, spanac, migdale, ulei de masline, zahar,
seminte de chimen, seminte de susan, seminte de fenicul, menta, sare,
piper si ghimbir. Ingrediente: doi dovlecei de placinta mici 500 g
spanac proaspat 300 g migdale 100 ml ulei de masline 150 g zahar 15 g
seminte de chimen 20 g seminte…
Read more »
Read more »
Chiftelute cu sunca, cascaval si rosii
20 April 2013
Chiftelute
cu sunca, cascaval si rosii din: usturoi, sunca de parma, fileuri de
ansoa, busuioc, coaja de lamaie, parmezan, samburi de pin, pesmet, carne
de vitel, sare, piper, mozzarella, rosii cherry, masline verzi si ulei.
Ingrediente: 1 catel de usturoi 100 g sunca de Parma 4 fileuri de ansoa
1 legatura busuioc coaja rasa de…
Read more »
Read more »
Pasca cu branza si smantana
20 April 2013
Pasca
cu branza si smantana din: zahar, oua, smantana, branza de vaci, coca,
stafide, ulei, esenta de vanilie si coaja de lamaie. Ingrediente: 100 g
zahar 3-4 oua o jumatate de cana de smantana o cana de branza de vaci o
mana de coca pastrata de la cozonac o cescuta cu stafide o lingrua de…
Read more »
Read more »
Salata de gogonele cu ceapa
20 April 2013
O
reteta delicioasa de salata de gogonele cu: gogonele, ceapa, ulei,
sare. Ingrediente: 1 kg gogonele 2 cepe 100 ml ulei sare Mod de
preparare: Speli gogonelele şi le fierbi 15 minute. Apoi le îndepărtezi
pieliţa, le pasezi şi le freci cu ulei exact ca la salata de vinete.
Cureţi ceapa, o tai foarte…
Read more »
Read more »
Borş de miel cu lobodă si orez
20 April 2013
Borş
de miel cu lobodă si orez din: coaste de miel, morcovi, ceapa verde,
loboda, orez, bors, leustean, sare, piper, foi de dafin si otet.
Ingrediente: 500 g coaste de miel 2 morcovi 2 fire ceapa verde 2-3
legaturi loboda 1/2 cana orez 1/2 l bors 1 legatura leustean sare piper
2-3 foi de dafin…
Read more »
Read more »
Tort diplomat de fructe
20 April 2013
Tort
diplomat de fructe din: zahar, oua, lapte, gelatina, frisca, esenta de
vanilie, esenta de portocale, fulgi de migdale, compot de caise, kiwi si
struguri negri. Ingrediente: 300 g zahar 3 oua 300 ml lapte 6-7 linguri
de gelatina (sau 6-7 foita de gelatina) 500 ml frisca + frisca pentru
ornat esenta de vanilie si…