Retete de Paste:
Varza cu carne de porc, slanină afumată si carne de vită
5 November 2010
Ingrediente: 1 kg varză dulce 300 g carne de porc 300 g carne de vită
200 g carne afumată 100 g slănină afumată 1 lingură untură 1 ceapă roşie
mărar verde tarhon uscat 1 lingură făină 4 linguri smântână sare piper
oţet Mod de preparare: Cureţi varza de cotor, o tai felii mai…
Read more »
Read more »
Evoluţia ceaiului în China
5 November 2010
Există
un proverb chinezesc care spune că, atunci când îţi părăseşti
dormitorul dimineaţa, ai nevoie de şapte lucruri esenţiale pentru a
trăi, şi anume lemne de foc, orez, ulei, sare, sos condimentat, oţet şi
ceai. Totuşi, a trecut ceva timp până când ceaiul a fost privit ca o
băutură cotidiană sau chiar ca un articol…
Read more »
Read more »
Supă ţărănească de zgrebăn afumat
5 November 2010
Ingrediente: zgrebăn afumat (şiră de porc) 1 ceapă 1 morcov 1 ţelină 1
pătrunjel tăieţei de casă câteva frunze de ţelină Mod de preparare:
Tai bucăţi zgreabănul, le speli şi le pui la fiert. După câteva clocote
arunci prima apă, speli din nou oasele şi le pui la fiert în altă apă.…
Read more »
Read more »
Turtiţe cu mere şi scorţişoară
5 November 2010
Ingrediente: 1 ou 40g zahăr 120ml lapte 50g unt 150 g făină 1/2
linguriţă praf de copt 2 mere 1 linguriţă scorţişoară sare Mod de
preparare: Se încălzeşte cuptorul şi se pregătesc (se ung cu unt şi se
tapetează cu făină) 6 forme de savarină. Se amestecă oul, zahărul,
laptele şi untul topit…
Read more »
Read more »
Praz cu carne de porc
5 November 2010
Ingrediente:
1/2 kg carne de porc 1 legătură praz 1 lingură bulion untură 1
linguriţă zahăr foi de dafin sare Mod de preparare: Speli carnea, o
tai felii şi o rumeneşti puţin în untură. Torni apă cât să acopere
carnea, adaugi puţină sare şi o laşi să fiarbă până când devine fragedă.
Intre timp,…
Read more »
Read more »
Grepfrut copt
5 November 2010
Ingrediente: 2 grepfruturi 8 linguriţe zahăr 4 linguriţe unt sau
margarină Mod de preparare: Taie fructele pe jumătate. Cu vârful
cuţitului scoate sâmburii şi apoi taie pe lângă fiecare felie
interioară. Presară câte două linguriţe de zahăr pe fiecare jumătate. In
mijloc aşază cîte o linguriţă de unt sau margarină. Pune-le la
cuptorul…
Read more »
Read more »
Rulou cu crenvurşti şi cremă de branză
5 November 2010
Ingrediente: 600 g carne tocată 1 chiflă 2 ouă 1 ceapă mare 4
crenvurşti 6 linguri pesmet 250 ml ulei sare piper Mod de preparare:
Amesteci carnea tocată cu ouăle, chifla înmuiată în apă şi presată
bine, apoi ceapa tăiată mărunt, sare şi piper după gust. Pentru fiecare
rulou ai nevoie de 1,5…
Read more »
Read more »
Chifteluţe de varză
5 November 2010
Ingrediente: 1 varză mică 2-3 linguri făină sare piper 1 linguriţă
mărar pătrunjel tocat 3 linguri untură sau ulei Mod de preparare: Se
toacă varza ca fideaua, se freacă cu puţină sare şi se opăreşte. Se lasă
să se scurgă bine de apăşi se dă prin maşina de tocat. Varza trecută
prin maşina…
Read more »
Read more »
Prăjitură cu lămâie
5 November 2010
Ingrediente: 150g zahăr 6 ouă 1 lămâie 100g făină 1 plic zahăr vanilat
Mod de preparare: Se bat gălbenuşurile cu zahărul până devin spumoase,
se adaugă zeama şi coaja de lămâie, se încorporează făina şi albuşurile
bătute spumă, amestecând cu grijă pentru a obţine un aluat moale. Se
toarnă compoziţia într-o formă rotundă…
Read more »
Read more »
Cartofi cu smantana
5 November 2010
Ingrediente: 1 şi 1/2 kg de cartofi 200 g smântână 60 g unt 1 lingură
pătrunjel verde sare piper Mod de preparare: Fierbi cartofii cu coajă
cu tot în apă clocotită cu sare. După 20 de rrinute de fiert îi scurgi,
îi cureţi de coajă şi-i tai rondele groase. Topeşti untul într-o
crăticioară,…
Read more »
Read more »
Caşcaval facut in casă
5 November 2010
Ingrediente: 1 kg brânză de vaci sau telemea (poţi folosi bucăţelele de
brânză rămase, dar nu acrite) 2 l lapte 2 linguriţe zahăr 250 g unt
200-300 g brânză de oi 5-6 ouă 2 linguriţe bicarbonat Mod de
preparare: Pui laptele la fiert cu zahărul şi când clocoteşte adaugi
brânza de vaci şi…
Read more »
Read more »
Ciorbă de jumări
5 November 2010
Ingrediente: 300 g jumări 3 cartofi 3 cepe 2 morcovi 2 linguri bulion
50 ml ulei 20 ml oţet 1/2 l borş sare piper 1 legătură pătrunjel Mod
de preparare: Cureţi cartofii, ceapa şi morcovii, tai cartofii cubuleţe,
ceapa o toci, iar morcovii îi dai pe răzătoarea cu ochiuri mici. Pui la
fiert…
Read more »
Read more »
Portocale creole
5 November 2010
Ingrediente: 2 căni zahăr 1 lingură suc lămâie 6 portocale Mod de
preparare: Curăţă portocalele şi taie-le felii de 1 cm. Amestecă zahărul
cu o cană de apă pe foc, pune feliile de la capete şi adaugă sucul de
lămâie. Fierbe siropul în clocot 5 minute. Aşază câte 3 felii pe
farfurie, acoperă-le…
Read more »
Read more »
Scrob cu vinete
5 November 2010
Ingrediente:
1 vînătă frumoasă 4 ouă 2 linguri ulei sare Mod de preparare: Se
spală vînăta, se şterge, se taie în cuburi mici, se sărează şi se lasă
să stea cu sare timp de 20-30 min. Apoi se spală şi se lasă să se scurgă
bine. Se prăjeşte în ulei fierbinte pînă cînd bucăţelele…
Read more »
Read more »
Ciorbă de caltaboş cu zeamă de varză
5 November 2010
Ingrediente: 5-6 caltaboşi mici 2 cartofi 1 morcov 3 linguri zarzavat
din roşii şi ardei (de la borcan) 2 cepe ulei zeamă de varză (0,5 l – 1
l) leuştean 1 ceşcuţă de orez Mod de preparare: Căleşti ceapa tăiată
fin şi morcovul dat pe râzătoare în puţin ulei, apoi adaugi zarzavatul
şi…
Read more »
Read more »
Vinegretă II
5 November 2010
Ingrediente: 1 sfeclă roşie mică 3–4 cartofi mari 1 morcov 1 mînă de
mazăre sau fasole boabe 1 castravecior acru 1 ceapă 1 scrumbie 100 g
măsline 1 lingură ulei oţet (după gust) sare (dacă este nevoie) Mod
de preparare: Se fierb separat sfecla, cartofii, morcovii şi mazărea sau
fasolea. Se lasă să…
Read more »
Read more »
Ouă umplute cu pastă de peşte si masline
5 November 2010
Ingrediente:
6 ouă 1 linguriţă muştar 1 lingură ulei pastă de peşte 6 măsline salată
verde Mod de preparare: Se fierb ouăle tari, se lasă să se răcească,
se curăţă şi se taie în două în lungime. Se scot gălbenuşurile şi se
freacă într–un castron cu uleiul turnat picătură cu picătură. Se adaugă
pasta…
Read more »
Read more »
Pastă de jumări sau slănină
5 November 2010
Ingrediente: 1 kg jumări sau 1 kg slănină 4 ouă 2 cepe 2 linguri muştar
1/2 lingură piper 1 linguriţă boia sare după gust Mod de preparare:
Pui ouăle la fiert, între timp, treci jumările sau slănina prin maşina
de tocat. Tai ceapa foarte fin, fărâmiţezi ouăle cu furculiţa, apoi le
amesteci cu…
Read more »
Read more »
Crenvurşti de casă
5 November 2010
Ingrediente: 400 g carne de porc 500 g carne de vită tânără 300 g
slănină 1 şi 1/2 lingură sare 1 lingură boia de ardei dulce piper
nucşoară chimen intestine subţiri de oaie Mod de preparare: Cureţi
bine carnea, după care o treci de 2 ori prin maşina de tocat cu sita
deasă…
Read more »
Read more »
Prăjitură cu mere
5 November 2010
Ingrediente: 5 linguri zahăr 5 linguri apă 5 linguri ulei 5 linguri
lapte 2 gălbenuşuri 1linguriţă amoniac 2 linguri smântână făină 1 kg
mere 200g margarină 100g zahăr pudră 2 linguriţe zahăr vanilat 1
linguriţă scorţişoară Mod de preparare: Se ard 5 linguri de zahăr
într-o cratiţă şi se sting apoi cu apa,…
Read more »
Read more »
Ciorbă de perişoare cu zeamă de varză
5 November 2010
Ingrediente: 600 g carne tocată 1 ou 1 pahar orez 1 pahar ulei 300 g
bulion 2 morcovi 2 cepe 1 păstâmac leuştean pătrunjel sare piper 120 g
smântână 500 ml zeamă de varză acră Mod de preparare: Pui la fiert 4 l
de apă cu zeama de varză, 1 ceapă tocată mărunt…
Read more »
Read more »
Musaca de varza in 7 straturi
5 November 2010
Toci două verze murate şi treci prin maşina de tocat 1 kg carne de
porc. Intr-o cratiţă mai mare, pui mai întâi 2-3 bucăţi de slănină
afumată, aşezi apoi alternativ un strat de carne, unul de varză, un
ciolan afumat, apoi iar varză, iar carne până le termini pe toate. In
cratiţă, trebuie să…
Read more »
Read more »
Saleancă
5 November 2010
Ingrediente: 1 varză murată 1 castronel cu jumări 1 lingură untură
Mod de preparare: Speli varza, o tai mărunt. Topeşti untura într-o
cratiţă, pui jumările să se prăjească puţin, apoi adaugi varza tocată,
laşi mâncarea pe foc până ce varza se rumeneşte un pic, apoi o dai
deoparte. E foarte bună caldă, cu…
Read more »
Read more »
Cartofi nemţeşti
5 November 2010
Ingrediente: 700 g cartofi 2 linguri untură 1 ceapă 1 lingură făină 1
legătură pătrunjel 3 linguri smântână sare Mod de preparare: Cureţi
cartofii, îi tai cuburi, îi pui în cratiţă şi torni apă cât să-i acopere
şi-i fierbi. Intre timp, înfierbânţi untura în altă cratiţă mai mică,
rumeneşti făina, pui şi ceapa…
Read more »
Read more »
Pesmiciori
4 November 2010
Ingrediente: 125 g făină 75 g unt sau margarină 75 g zahăr pudră 2
gălbenuşuri sare Mod de preparare: Freci untul cu zahărul până se
topeşte acesta din urmă, adaugi apoi făina în ploaie, gălbenuşurile, un
praf de sare, frămânţi aluatul şi-l laşi să se odihnească la rece 30 de
minute. Intinzi apoi…
Read more »
Read more »
Cartofi cu costiţă afumată la cuptor
4 November 2010
Ingrediente: 700 g cartofi 400 g costiţă afumată 3-4 cepe mari sare
după gust Mod de preparare: Cureţi cartofii, îi speli şi îi tai
rondele mai groase pe care le pui într-o tavă, în strat uniform. Cureţi
ceapa, o speli, o tai peştişori şi o pui peste cartofi. Costiţa o tai
felii (şoriciul…
Read more »
Read more »
Carne de viţel cu sos vanatoresc
4 November 2010
Tai bucăţi 1/2 kg carne de viţel, apoi cureţi 3-4 cepe de mărime
mijlocie şi le tai mărunt. Căleşti carnea împreună cu ceapa în ulei
încins şi adaugi sarea după gust şi 1-2 foi de dafin şi pui treptat apă
fierbinte. Fierbi mâncarea cu capac până ce carnea s-a pătruns, ceapa
s-a topit şi…
Read more »
Read more »
Cum se prepara Cocktail Balsamic Vinegar Martini (video)
4 November 2010
Ingrediente: 75 ml vodka 1 dash(3ml) of balsamic vinegar 1 strawberry 1
orange 1 martini glass 1 bowl 1 knife 1 cocktail stick 1 single shot
measure 1 double shot measure Cum se prepara Cocktail Balsamic Vinegar
Martini
Read more »
Read more »
Carne de porc cu prune uscate
4 November 2010
Ingrediente: 1 kg prune 500 g carne de porc 1 lingură zahăr 1 linguriţă
făină 1 ceapă 50 ml ulei 2 linguri sos de roşii 1 pahar vin Mod de
preparare: Speli prunele şi le pui în apă ca să se umfle. Tai carnea
bucăţele şi o rumeneşti împreună cu ceapa tocată într-o…
Read more »
Read more »
Tocană cu galuşte de ficat
4 November 2010
Speli carnea şi ficatul şi le tai în bucăţi, apoi treci doar ficatul
prin maşina de tocat împreună cu 1 ceapă. Cureţi ceapa rămasă şi o
speli, apoi o tai mărunt, iar cartofii îi cureţi, îi tai cuburi şi îi
fierbi în apă cu sare. Inăbuşi bucăţile de carne în untură împreună cu
ceapa…
Read more »
Read more »
Limba de porc fiartă in lapte
4 November 2010
Ingrediente: 800 g limbă 1,5 l lapte 6 căţei de usturoi 100 g unt sau
margarină 1 lingură bulion 1 foaie de dafin 1 ceapă mică 1 linguriţă
busuioc uscat sare piper Mod de preparare: Speli şi opăreşti limbile
de porc, le cureţi de pieliţa ce le acoperă şi le pui la fiert…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Bruschete cu roşii si oregano
4 November 2010
O
reteta simpla si delicioasa de bruschete cu rosii si oregano din: paine
prajita, rosie, usturoi, ulei de masline si oregano. Ingrediente: paine
prajita o rosie 2 catei usturoi ulei masline oregano Mod de
preparare: Se freaca painea prajita cu usturoi. Se unge cu ulei de
masline. Se presara rosiile tăiate marunt. Se presara…
Read more »
Read more »
Borş de dovlecei umpluţi
4 November 2010
Ingrediente: 500 g carne de vacă 2 l apă 1 lingură orez 1 morcov 1
pătrunjel 2 cepe 1 lingură untură 3 dovlecei tineri 1 ţelină 1 lingură
mărar şi pătrunjel tocat sare piper borş 1/2 pahar smîntînă Mod de
preparare: Se pun la fiert împreună cu oasele de la carne, pătrunjelul,
morcovul,…
Legume în sos de lapte
4 November 2010
Ingrediente: 1 kg legume (cartofi noi sau mazăre boabe, fasole păstăi,
sparanghel, morcovi, gulii) 1/2 lingură făină 100 g unt 11/4 pahar lapte
sare Mod de preparare: Legumele, curăţat şi spălate, se fierb în apă
cu puţină sare, pînă sînt gata (cartofii, guliile, se taie cuburi). Se
scurg de apăşi se pun în…
Read more »
Read more »
Prăjitură cu caise
4 November 2010
Ingrediente: 8 ouă 600g zahăr 600ml smântână 30ml ulei 600g făină 1
linguriţă praf de copt 4 linguriţe zahăr vanilat l kg caise Mod de
preparare: Se freacă gălbenuşurile cu zahărul tos şi cu 1 linguriţă
zahăr vanilat, până se obţine o cremă. Se adaugă, treptat, smântână şi
uleiul, praful de copt, dizolvat…
Read more »
Read more »
Pastă de slănină afumată si telemea
4 November 2010
Ingrediente: 500 g slănină afumată 250 g brânză telemea fără zer 5 ouă
fierte tari piper măcinat după gust 3 cepe potrivite 1/2 linguriţă suc
de lămâie Mod de preparare: Dai prin maşina de tocat slănina afumată
şi ouăle fierte. Tai ceapa < mărunt, dai brânza telenea pe răzătoarea
cu ochiuri mici, apoi…
Read more »
Read more »
Sos de anason
4 November 2010
Ingrediente:
11/2 pahar bulion (zeamă de carne) 2 gălbenuşuri 1 lingură făină 1
lingură unt Mod de preparare: Se prepară ca şi sosul de lapte sau de
smîntînă. Cînd sosul este gata, se amestecă cu două gălbenuşuri bătute
cu două linguri de lapte. În locul gălbenuşurilor crude se pot pune
gălbenuşuri răscoapte, tocate mărunt.…
Read more »
Read more »
Prăjitură cu cireşe
4 November 2010
Ingrediente blat: 6 ouă 160g zahăr 150g făină 50ml coniac Ingrediente
crema: 400g unt ,400g zahăr praf ,2 linguri zahăr vanilat,800g cireşe
Mod de preparare: Se bat albuşurile spumă cu zahărul adăugat treptat. Se
adaugă, pe rând, gălbenuşurile şi faina. Se unge cu unt o formă de chec
şi se toarnă compoziţia obţinută.…
Read more »
Read more »
Placinata cu ciuperci si mazare
4 November 2010
Ingrediente aluat: 15 linguri faina 15 linguri apa minerala 7 linguri
ulei 50 g margarina Ingrediente umplutura: 200g ciuperci,150g mazare,2
linguri de ulei, sare,piper, rozmarin, maghiran Ingrediente sos: 50ml
ulei, 50 g faina sau amidon, 450 ml apa sau supa de legume. Mod de
preparare: Se face un aluat din faina ,ulei…
Read more »
Read more »
Zamă de porc dreasă cu iaurt
4 November 2010
Ingrediente: 750 g picioare urechi şi cap de porc 1 ceapă 2 morcovi 1
ţelină 1 rădăcină pătrunjel 1 păstârnac 1 lingură tarhon 2 ouă 250 g
iaurt oţet 50 g orez sare Mod de preparare: Pui cele ale porcului la
fiert în apă cu sare, iar separat fierbi orezul. îndată ce au…
Read more »
Read more »
Cartofi cu brînză la cuptor
4 November 2010
Ingrediente: 1 kg cartofi 200 g brînză de oi 3 ouă 1 pahar smîntînă 100
g unt sau untură sare patrunjel Mod de preparare: Se spală bine
cartofii şi se fierb în coajă; cînd sînt fierţi se curăţă şi se taie
felii potrivit de subţiri. Într-o tavă unsă bine cu unt se aşază…
Read more »
Read more »
Budincă de creier
4 November 2010
Ingrediente:
1 creier mare de vacă 5 albuşuri 2-3 linguri pesmet 1 linguriţă mărar
tocat 1 ceapă 1 lingură unt sare piper puţină făină Sosul: 1 ceaşcă
smîntînă,1/2 ceaşcă lapte, 1 lingură rasă făină, 1 lingură unt, puţin
mărar tocat, sare. Mod de preparare: Se fierbe creierul, se trece prin
sităşi se amestecă cu…
Read more »
Read more »
Cum se prepara Cocktail Little Princess (video)
4 November 2010
Ingrediente: 50 ml light rum 25 ml sweet vermouth ice cubes 1 cocktail
glass 1 cocktail shaker 1 strainer 1 barspoon or stirrer Cum se
prepara Cocktail Little Princess
Read more »
Read more »
Salată de icre din scrumbii sărate
4 November 2010
Ingrediente: icre de la o scrumbie 1 linguriţă ceapă rasă zeama de la o
jumătate de lămîie miezul de la o felie de franzelă muiat în apă 1/2
pahar ulei 2 linguri sifon Mod de preparare: Se zdrobesc icrele cu
furculiţa într–un castron mic, se scoate pieliţa şi se amestecă cu
miezul de…
Read more »
Read more »
Creier fiert cu salata verde
4 November 2010
Ingrediente:
1 creier de vacă sau 2 creieri de viţel 1/2 lămîie 1 lingură unt topit
sare piper salată verde Mod de preparare: Se ţine creierul în apă rece
o oră. Se curăţă de pieliţă şi se pune la fiert cu apă caldăşi puţină
saer timp de 15-20 min. Se scurge apa, iar creierul…
Read more »
Read more »
Sos de ceapă
4 November 2010
Ingrediente: 1 lingură unt sau untură 1 lingură făină 2 cepe 1
linguriţă zahăr 1 lingură bulion 1–2 linguri oţet sau zeamă de lămîie 2
pahare zeamă de carne sare Mod de preparare: Se prăjeşte în unt ceapa
tăiată peştişori pînă ce se îngălbeneşte, se adaugă făina, se mai
prăjeşte puţin şi se…
Read more »
Read more »
Pilaf cu carnaţi de casa
4 November 2010
Ingrediente: 8-9 cârnaţi de casă 1 ceapă 1 ceaşcă de orez 4 ceşti apă
sau zeamă de carne 1 lingură untură sare piper Mod de preparare:
Cureţi ceapa, o tai mărunt şi o prăjeşti în untură până capătă o culoare
aurie. Tai felii subţiri 3-4 cârnaţi şi îi prăjeşti iu:e, apoi adaugi
ceapa…
Read more »
Read more »
Fasole boabe cu maioneză
4 November 2010
Ingrediente:
400 g fasole mare 1 ceapă mare sare piper maioneză din 2 ouă sfeclă
(gogoşari, castraveciori) Mod de preparare: Se alege fasole mare, se
spală, se moaie de cu seară în apă călduţă. A doua zi se scurge de apăşi
se pune la fiert cu apă rece. După ce a dat un clocot,…
Read more »
Read more »
Salam de casa
4 November 2010
Ingrediente: 10 kg pulpă vită 10 kg piept de vită 10 kg carne de porc
4-5 căpăţâni de usturoi 220 g sare piper după gust intestine groase boia
(iute sau dulce) după preferinţă Mod de preparare: Tai pulpa de vită
fâşii şi o aşezi într-o cratiţă, presari sare şi o laşi până a…
Read more »
Read more »
Pateu de ficat cu mere
4 November 2010
Ingrediente: 1 şi 1/2 kg ficat 4-5 cepe 1/2 kg slănină 2-3 mere 2-3
gălbenuşuri sare piper Mod de preparare: Tai slănina felii şi o
prăjeşti într-o cratiţă împreună cu ceapa tăiată în patru. Le căleşti
puţin şi adaugi bucăţile de ficat pe care le înăbuşi împreună cu ceapa
şi slănina. Dacă e…
Read more »
Read more »
Prăjitură cu banane şi lămâie
4 November 2010
Ingrediente: 1 lingură unt pentru uns tava 300g făină 1 linguriţă praf
de copt 75g zahăr 1 lingură coajă rasă de lămâie 1 ou 1 banană 150g
brânză proaspătă de vaci 100g stafide 1 vârf de cuţit sare Ingrediente
ornare: 100g zahăr praf,2 linguri suc de lămâie ,1linguriţă coajă rasă
de lămâie ,1 linguriţă…
Read more »
Read more »
Ciorbă din carne de la borcan cu zdrenţe
4 November 2010
Tai 2-3 cepe mărunt, le căleşti cu 4 cârnaţi şi 4 bucăţi de carne din
borcan. Cârnaţii şi carnea le poţi tăia în două. Adaugi 3 l de apă,
potriveşti gustul de sare, piper şi boia şi laşi să fiarbă pe foc mic.
La sfârşit adaugi 2 ouă bătute bine în timp ce apa…
Read more »
Read more »
Cornuleţe fragede cu untură si smantană
4 November 2010
Ingrediente: 400 g untură 400 g smântână 1 kg făină albă 1 pachet praf
de copt 1 lămâie 1 linguriţă de sare rahat sau nucă Mod de preparare:
Pui într-un castron untura pe care ai ţinut-o la temperatura camerei,
adaugi smântână, pui cam 1/2 kg făină, praful de copt stins cu lămâie
şi…
Read more »
Read more »
Carne de porc afumată cu cartofi
4 November 2010
Ingrediente: 1 kg carne afumată 1 kg cartofi 1 foaie de dafin sare
piper boabe 2 cepe 1 morcov 1 ţelină 1 ceaşcă de ulei 1 lingură de
bulion Mod de preparare: Speli carnea şi o ţii câteva ore în apă rece.
Scurgi apoi şi pui carnea la fiert în altă apă pentru…
Read more »
Read more »
Bulion cu pateuri de carne
4 November 2010
Ingrediente: 1,250 kg carne de vacă 3 l apă 1 morcov 1 pătrunjel 1
ţelină 1 ceapă 1 foaie de dafin 2-3 boabe ienibahar sare Mod de
preparare: Carnea, bine spălată, se pune la fiert cu apă rece. Se spu-
mează, se adaugă zarzavatul curăţat şi tăiat în patru, ieni-baharul şi
foaia de…
Read more »
Read more »
Salată de scrumbii sărate cu ceapă
4 November 2010
Ingrediente: 2 scrumbii mijlocii 3 cepe mari 100 g măsline 2–3 linguri
ulei 2–3 linguri oţet Mod de preparare: Se despică scrumbiile pe
burtă, se scot icrele sau lapţii şi se ţin în apă puţin călduţă timp de
5–6 ore. Se spală apoi în apă rece, se curăţă de pieliţă trăgînd–o de
la…
Read more »
Read more »
Sos de ciuperci
4 November 2010
Ingrediente: 1 pahar zeamă de carne sau apă cîteva ciuperci 1 lingură
unt 1 linguriţă făină 1 linguriţă pătrunjel tocat 2-3 linguri smîntînă 2
linguri zeamă de lămîie sare Mod de preparare: Se curăţă, se spală,
şi se taie felii subţiri cîteva ciuperci. Se pun la fiert cu zeama de
carne sau apă,…
Read more »
Read more »
Ciorbă rusească fără carne
4 November 2010
Ingrediente: 3 l apă 1 morcov mic 1 pătrunjel mic 1 ceapă mare 1 mînă
de fasole verde 1 sfeclă roşie mică 1/4 varză mică 2 ardei graşi 1
lingură unt sau untură 1 lingură mărar şi pătrunjel tocat 1/2 linguriţă
făină sare 1 pahar smîntînă Mod de preparare: Morcovul, pătrunjelul
şi ceapa…
Read more »
Read more »
Prăjitură aromată cu pere
4 November 2010
Ingrediente: 125g margarina 125g zahăr 2 ouă 125g făină 50g pesmet 1
linguriţă praf de copt scorţişoară nucşoară cuişoare 2 pere mari 125g
stafide 60ml lapte 2 linguri fulgi de migdale Mod de preparare: Se
încălzeşte cuptorul şi se pregăteşte (unsă cu unt şi tapetată cu făină) o
tavă rotundă cu diametrul de…
Read more »
Read more »
Budincă de clătite cu brînză
4 November 2010
Ingrediente:
1 kg lapte 3 ouă 3-4 linguri sifon 1/4 linguriţă sare 100 g unt sau
untură 250 g smîntînă 150 g brînză frămîntată sau rasă făină cît
cuprinde Mod de preparare: Se bat ouăle, se amestecă cu sifonul şi
sarea, cu făina, apoi se adaugă laptele puţin cîte puţin, la fel ca la…
Read more »
Read more »
Plăcintă canadiană cu dovleac
4 November 2010
Ingrediente: 3 ouă 125g zahăr 500 g piure de dovleac 2 linguri făină
1linguriţă scorţişoară 1/2 linguriţă nucşoară 1 linguriţă ghimbir l/2
linguriţă enibahar 1/2 linguriţă cardamom 125 g nuci Mod de preparare:
Ingredientele adăugate pe rând. Cordimentele se pisează cât mai fin,
cu puţin înainte de a se folosi la prepararea prăjiturii.…
Read more »
Read more »
Rulouri de şorici si carne tocată
4 November 2010
Ingrediente: 6 picioare de porc 400 g carne tocată 100 g şuncă slabă 1
legătură pătrunjel ceapă puţină nucşoară 100 g ciuperci 25 g unt 200 ml
sos de roşii sare piper Mod de preparare: Cureţi mai întâi picioarele
de porc, le speli şi le pui la fiert în apă sărată, dar ai…
Read more »
Read more »
Descoperirea ceaiului
4 November 2010
Nimeni
nu ştie când a fost descoperit ceaiul în China, cu toate că, în semn de
respect, acest lucru atribuit în mod tradiţional miticului împărat
chinez Shen Nung. Shen Nung a domnit cu şaptesprezece generaţii înainte
de 2700 Î.Hr., şi este părintele medicinei chinezeşti. Este renumit
pentru cunoştinţele sale privitoare la proprietăţile medicinale ale
ierburilor…
Read more »
Read more »
Paste cu cartofi
4 November 2010
Ingrediente: 4 cartofi 2 cepe mijlocii 2 morcovi 1 ardei 2 rosii
masline sare delicat Mod de preparare: Se fierb cartofii ca pentru
piure.Se taie ceapa marunt si se prajeste. Se adauga peste ceapa,
morcovul si ardeiul taiate cubulete. Se scot cartofii din apa si se pun
la prajit peste compozitia cu ceapa, morcov…
Read more »
Read more »
Salată de praz
4 November 2010
Ingrediente: 5 fire de praz crude 1 legătură mărar 1 avocado 100 g
măsline fără sâmburi 2 linguri suc de lămâie 2 linguri ulei sare Mod
de preparare: Intr-un bol, se amestecă prazul tăiat rondele, mărarul
tocat fin, avocado tăiat felii subţiri şi măslinele. Se condimentează cu
ulei, suc de lămâie şi sare.…
Read more »
Read more »
Banane flambate
4 November 2010
Ingrediente: 6 banane 2 portocale 50g stafide 50g zahăr pudra 50g zahăr
vanilat 100 ml rom 50g unt Mod de preparare: Se curăţă bananele şi se
taie în lung. Se pun într-un vas termorezistent uns cu unt şi se
rumenesc în cuptorul bine încins. Se adaugă în vas sucul de la cele
două…
Sos de lapte (Béchamel)
4 November 2010
Ingrediente:
1 1/2 pahar lapte 1 lingură făină 1 lingură unt proaspăt sare Mod de
preparare: Sosul se poate prepara în două feluri: cu făină prăjită sau
cu făină neprăjită. Cu făină prăjită. Se prăjeşte uşor făina în unt, se
stinge cu lapte fierbinte turnînd cîte puţin şi amestecînd mereu ca să
nu se…
Read more »
Read more »
Linguinne a la peperonata
4 November 2010
Ingrediente: 3 ardei grasi colorati 1 ceapa medie putin ulei pentru
prajit 5 rosii medii 250 gr. paste linguinne Mod de preparare: Ardeii
se pun la cuptor 20-30 min, se scot si se pun intr-o punga de hirtie sa
se inmoaie. Se lasa 10 min, dupa care se taie si se goleste apa,…
Read more »
Read more »
Prăjitură cu mere rase
4 November 2010
Ingrediente: 6 mere 6 ouă 6 linguri zahăr 3 linguri pesmet 2 linguri
făină 1 păhărel rom sirop din 2-3 linguri de zahăr unt pesmet pentru
uns forma Mod de preparare: Se freacă spumă gălbenuşurile cu zahărul,
se pune făina puţin câte puţin, apoi se adaugă romul şi pesmetul. Se
omogenizează bine şi…
Read more »
Read more »
Orez cu legume chinezesc
4 November 2010
Ingrediente: 1 cana orez cu bob lung sau prefiert 2 ardei gras rosu 2
ardei gras galben 1 morcov 300g mazare 1cutie ciuperci 1 ou sare piper
ulei de masline sos soia Mod de preparare: Orezul se fierbe in apa cu
sare, se scurge, se clateste cu apa rece si se lasa la scurs.…
Read more »
Read more »
Salată de cartofi si scrumbie
4 November 2010
Ingrediente:
400 g cartofi 2 cepe 1 scrumbie 50 g măsline 2 linguri ulei 1 lingură
oţet sare Mod de preparare: Se spală cartofii, se fierb, se curăţă
de coajăşi se lasă să se răcească. Se taie apoi felii şi se amestecă cu
scrumbia curăţată de oase, desăratăşi tăiată felioare subţiri, cu
măslinele, ceapa…
Read more »
Read more »
Prăjitură cu dovleac
4 November 2010
Ingrediente: 250g dovleac 150g nucă 1 lămâie 1 linguriţă bicarbonat de
sodiu 250g făină 50 ml ulei 150g zahăr pudră Mod de preparare: Se
curăţă dovleacul şi se dă pe răzătoarea mare. Nucile se pisează. Se
amestecă uleiul cu zahărul pudră şi făina, apoi se adaugă nucile,
dovleacul, bicarbonatul stins cu zeamă de…
Read more »
Read more »
Pilaf de orez cu cartofi si ciuperci
4 November 2010
Ingrediente: 2 cani de orez 1 cutie de ciuperci 2 cartofi 1 ceapa Mod
de preparare: Orezul se spala ,ceapa se caleste, ciupercile se taie
marunt si cartofii se taie in cuburi mici. Se amesteca toate si se pun
intr-un vas termorezistent se adauga 6 cani de apa,sare si delikat si se
da…
Read more »
Read more »
Supă de tăiţei cu spinare de porc
4 November 2010
Ingrediente: 1 kg spinare de porc 2 morcovi mari 1 rădăcină pătrunjel 1
păstârnac 1/2 gulie 1 ceapă mică piper boabe sare 1 legătură pătrunjel
verde 1 ţelină 3-4 l apă 100 g tăieţei Mod de preparare: Pui carnea la
fiert în apă rece, iei spuma ori de câte ori se formează. In…
Read more »
Read more »
Vinegretă I
4 November 2010
Ingrediente:
1 sfeclă roşie mică 3–4 cartofi mari 1 morcov o mînă de mazăre sau
fasole boabe 1 castravecior acru 2 ouă răscoapte 1 ceapă 3 linguri ulei
oţet (după gust) sare Mod de preparare: Se fierb separat sfecla,
cartofii, morcovii şi mazărea sau fasolea. Se lasă să se răcească.
Cartofii, morcovul şi sfecla…
Read more »
Read more »
Ciulama de miel
3 November 2010
Ingrediente: 750 g carne de miel 2 linguri untură 1 ceapă 2 linguri
făină sare Mod de preparare: Se spală carnea, se taie bucăţi, se aşază
într-o cratiţă şi se toarnă apă cît s-o acopere. Se adaugă o ceapă
întreagăşi sare. Se spumeazăşi se lasă să fiarbă acoperit pînă este gata
ceapa se…
Read more »
Read more »
Mancare cu carnaţi de casa
3 November 2010
Ingrediente: 2-3 cârnaţi de casă 1 ceapă tocată mărunt 1-2 căţei de
usturoi zdrobit 1 linguriţă boia dulce de casă 400 g roşii conservate 2
linguri ulei Mod de preparare: Incingi uleiul într-o tigaie
încapătoare şi prăjeşti cârnaţii timp de 10 minute la foc mic, pe
fiecare parte, apoi îi scoţi. In acel…
Read more »
Read more »
Retete de post:Tocanita de ceapa
3 November 2010
Ingrediente: 6 cepe 4 buc. rosii 1 buc. morcov 3 catei de usturoi 1
legatura marar 1 pahar de ulei otet boia zahar sare piper Mod de
preparare: Ceapa se curata, se taie solzisori, se caleste impreuna cu
morcovul ras si cu boiaua. Cind ceapa s-a inmuiat, se adauga rosiile
taiate marunt, otetul, zaharul,…
Read more »
Read more »
Retete de post: Orez cu sos de masline
3 November 2010
Ingrediente:
500 g orez 2-3 lingurite de vegeta 50 ml ulei + 2 linguri de ulei 2
cepe mari 1 legatura de patrunjel 1 legatura de marar condimente
(oregano, maghiran, enibahar macinat, piper macinat, nucsoara) 500 g
masline (negre sau verzi) 1 jumatate de lamaie 1 lingura de bulion 1
foaie de dafin Mod…
Read more »
Read more »
Retete de post:Paste cu ciuperci sau masline
3 November 2010
Ingrediente: 500 g paste fainoase 2 cepe 3 catei de usturoi 3 linguri
ulei putin Delikat piper sare cimbru 2 linguri bulion 1 praf de zahar 1
cutie ciupercute 200 g masline Mod preparare: Ceapa se toaca marunt,
usturoiul se toaca subtire, se calesc putin si se sting cu bulion si
zeama de…
Read more »
Read more »
Ciorbă de burtă cu gogoşari
3 November 2010
Ingrediente: 1 kg burtă de vită 4 morcovi potriviţi 4 gogoşari din oţet
1 ceapă usturoi 2 gălbenuşuri sare 500 g smântână oţet cimbru foi de
dafin piper ienibahar ardei iuţi la servit Mod de preparare: Cureţi
şi speli bine burta, apoi o pui la fiert în 4 I de apă cu…
Read more »
Read more »
Ardei grasi cu sos de rosii
3 November 2010
Ingrediente: 0,5 kg ardei 1kg rosii 2 cepe medii ulei faina sare 1 ou
Mod de preparare: Ardeii se coc, sau se prajesc un ulei. Se sareaza si
se lasa la racit apoi se curata de pielita (sau nu). Rosiile se dau prin
razatoare sau se taie cubulete. Se pun la fiert pana…
Read more »
Read more »
Pastă de carne si slănină afumată
3 November 2010
Ingrediente: 600 g carne de porc afumată 200 g slănină afumată 3
cartofi sare piper 150 g smântână Mod de preparare: Speli cartofii şi
îi pui la fiert în coajă. Carnea afumată şi slănina afumată le fierbi
separat. După ce au fiert, cureţi cartofii şi îi dai prin maşina de
tocat împreună cu…
Read more »
Read more »
Tort cu fructe si blat de nuci
3 November 2010
Ingrediente: 3 căni nucă măcinată 1 şi 1/2 cană zahăr 1 şi 1/2 cană cu
apă 3 linguri cacao 8 ouă 1 fiolă esenţă de rom şi una de vanilie 1 kg
portocale 1 cutie compot de ananas 1/2 kg frişcă 1 pliculeţ gelatină
transparentă Mod preparare blat: Intr-o cratiţă pui la fiert…
Read more »
Read more »
Retete de post:Musaca de macaroane cu ciuperci
3 November 2010
Ingrediente: 500 g macaroane sau taitei lati 1 lingura de ulei 200 g
mazare 2 morcovi 500 g ciuperci 1 ceapa mare 5 catei de usturoi 1 ceasca
de ulei 0,5 kg rosii decojite sare piper busuioc cimbru 9 linguri de
margarina 11 linguri de faina 8-9 cesti de apa 8-10 masline fara
samburi…
Read more »
Read more »
Tocana de masline
3 November 2010
Ingrediente: 300 g masline 600 g rosii 1 praf de piper 1 telina 1
legatura de patrunjel verde 2 cepe 125 ml untdelemn 2 foi de dafin 400
ml apa fiarta cu Vegeta sare marar verde Mod de preparare: Maslinele se
desareaza in apa fierbinte. Separat se inabusa in untdelemn ceapa tocata
marunt si…
Read more »
Read more »
Ciuperci gatite taraneste
3 November 2010
Ingrediente: 500 g ciuperci proaspete 1 ceapa sare piper 1 ceasca de
vin marar tocat 1 ceasca ulei Mod de preparare: Se curata si se spala
ciupercile, se taie felii subtiri si se pun intr-o cratita cu o ceapa
tocata si o ceasca de ulei. Se acopera cratita si se lasa sa fiarba…
Read more »
Read more »
Cartofi la cuptor cu lamaie si patrunjel
3 November 2010
Ingrediente: 1 kg de cartofi 40 g margarina 1 ceapa tocata zeama si
coaja unei lamai sare piper 2 fire de patrunjel verde Mod de
preparare: Se curata cartofii de coaja si se pun intr-o oala cu apa pe
foc si cand dau in clocot, se lasa sa fiarba 3 minute pe flacara…
Read more »
Read more »
Prăjitură cu rubarbăr
3 November 2010
Ingrediente: 5 ouă 550g zahăr 150g unt sau margarină 200ml lapte 1
linguriţă bicarbonat 1 lingură zeamă de lămâie 700g rabarbăr 1 linguriţă
zahăr vanilat Mod de preparare: Se amestecă gălbenuşurile cu 250g
zahăr şi apoi, treptat, se adaugă untul sau margarina. Se amestecă bine
compoziţia până se omogenizează şi se adaugă laptele…
Read more »
Read more »
Salată de cartofi cu castraveciori acrii
3 November 2010
Ingrediente:
500 g cartofi 2 cepe 2-4 castraveciori acrii 1 ou fiert tare 2–3
linguri ulei oţet (după gust) sare Mod de preparare: Se spală
cartofii, se fierb, se curăţă de coajăşi se lasă să se răcească. Se taie
apoi felii subţiri şi se amestecă cu sarea, ceapa tăiată felii subţiri,
rotogoale de castraveciori,…
Read more »
Read more »
Retete de post:Chiftelute cu ciuperci
3 November 2010
Ingrediente: 2 cutii de ciuperci 300ml ulei 2 cepe 200g faina sare
condimente marar patrunjel praf de copt 200g pesmet Mod de preparare:
Cureti ceapa o tai marunt si o calesti in 100ml ulei.Ciupercile le
adaugi peste ceapa le mai calesti putin,pui 100g faina si stingi cu o
ceasca de apa pui condimentele…
Read more »
Read more »
Cartofi unguresti
3 November 2010
Ingrediente:
4 cartofi mari sau 6 medii 2 cepe mari 1 lingurita de ulei de masline 1
foaie de dafin maruntita sare piper condimente de cartofi Mod de
preparare: Se curata cartofii, se spala bine, se taie felii nu foarte
groase, se mai spala de 2-3 ori sa iasa amidonul din ei, si se pun…
Read more »
Read more »
Coşuleţe cu frăguţe
3 November 2010
Ingrediente: 7 albuşuri 300g zahăr pudră 1 linguriţă esenţă de vanilie
200g făină Ingrediente crema:2 lămâi ,200g unt ,300g zahăr, 4 ouă ,300g
frişcă ,200g frăguţe sau zmeură Mod de preparare: Se bat uşor
albuşurile şi se incorporează progresiv zahărul cu o spatulă de lemn. Nu
se bat prea mult. Se adaugă esenţa…
Read more »
Read more »
Cartofi cu ardei la cuptor
3 November 2010
Ingrediente: 500 g cartofi ulei 1 ceapa 1 ardei gras 1 lingurita mustar
sare piper concentrat Delikat 1 lingurita mustar 100 g pasta de tomate
patrunjel verde Mod de preparare: Cartofii curatati se taie felii.
Ceapa se toaca marunt si se pune la calit in ulei impreuna cu feliile de
cartofi. Cand ceapa…
Read more »
Read more »
Retete de post:Telina cu ciperci si masline
3 November 2010
Ingrediente: 2 teline taiate cuburi 1 ceapa taiata marunt 200 gr
masline fara samburi 200 gr ciuperci taiate felii 1 lingura faina 1
ceasca vin 150 ml suc de rosii 1/2 lamaie 1 ligurita zahar 1 foaie de
dafin sare piper Mod de preparare: Telina se prajeste in putin ulei,
se adauga ceapa,…
Read more »
Read more »
Ciperci cu fasose verde la cuptor
3 November 2010
Ingrediente : 1 kg ciuperci 2 linguri de ulei de masline cu boia de
ardei iute 1 kg fasole verde 2 cepe usturoi pisat sare piper Mod de
preparare : Se curata ciupercile, se spala, se taie bucatele si se
calesc in apa cu sare dupa gust. Se spala fasolea, se rupe bucati, se…
Read more »
Read more »
Cum se prepara Cocktail Vodka Martini (video)
3 November 2010
Ingrediente: 100 ml chilled vodka 6 ml (2 dashes) extra dry vermouth 1
lemon some ice cubes 1 martini glass 1 cocktail strainer 1 knife or
canal 1 50ml shot measure Cum se prepara Cocktail Vodka Martini
Read more »
Read more »
Retete de post:Dovlecei cu masline
3 November 2010
Ingredinte: 2 buc. dovlecei 1 catel de usturoi 1 buc.ceapa 100 g
masline 5 linguri de ulei 1 pahar de vin alb 1 lingura de faina zeama de
lamiie busuioc 1 lingura de bulion 1 legatura patrunjel sare piper Mod
de preparare: Dovleceii se spala, se sterg si se taie in felii de 1…
Coşuleţe cu fructe
3 November 2010
Ingrediente: 3 uni făină 1 cană untură coaja de la 1 lămâie 1 linguriţă
bkarbmat 1 plic budincă de vanilii 200ml lapte 3 kiwi 4 portocale 3
mere strugure cu bocbe mari 1 pară 1grepfrut cu miez roşu 1 ananas Mod
de preparare: Se amestecă bine făina, untura, bicarbonatul, coaja de
lămâie şi…
Read more »
Read more »
Retete de post:Bomba de orez
3 November 2010
Ingrediente: 1/2 kg orez 4 linguri de zahar 150 grame de nuci apa Mod
de preparare: Se pune orezul la fiert cu o cantitate tripla de apa.Cand
e apropae fiert si scazut se adauga zaharul si nucile macinate. Se mai
lasa sa fiarba pana ce compozitia devine foarte groasa.Se alege o forma
deosebita,…
Read more »
Read more »
Retete de post:Ciuperci umplute la cuptor
3 November 2010
Ingrediente: 1kg ciuperci cu palaria mare de sera albe frumoase 1
leg.marar 1 ceapa mare 150 grame branza tofu 1 catel mic de usturoi
delikat piper Mod de preparare: Se spala cipercile si se scot cu grija
coditele; daca sunt prea stranse in interior se mai decupeaza putin
inauntru ciuperca 1/2 din codite…
Read more »
Read more »
Orez chinezesc
3 November 2010
Ingrediente
: 3 cupe de orez spalat in mai multe ape 4 linguri de ulei de masline 1
lingurita de sare 2-3 linguri de sos soia 1 borcan mic de mazare boabe
200 g de kaizer 3 cepe verzi 2 oua batute spuma piper Mod de preparare :
Se pun intr-o cratita mare 4 cupe…
Read more »
Read more »
Piaţa mondială a ceaiului
3 November 2010
Deoarece vestea despre această băutură deosebită s-a răspândit în toată
lumea, toţi oamenii au vrut să se bucure de plăcerile deosebite oferite
de ea, fiecare naţie stabilindu-şi propriile tradiţii cu privire la
ceai şi găsind ceaiului un loc în ritualurile ei sociale. Nu mai este
nevoie să spunem că, atunci când a venit vremea,…
Read more »
Read more »
Covrigei din castane
3 November 2010
Ingrediente: 500g castane 2 gălbenuş 50g unt 150g zahăr 1 lingură
smântână 50g migdale Mod de preparare: Se curăţă castanele de coajă şi
se fierb în lapte până se înmoaie. Se dau apoi prin sită deasă. In
piureul obţinut se adaugă gălbenuşurile, untul şi zahărul şi se amestecă
energic compoziţia obţinută. Când compoziţia…
Read more »
Read more »
Retete de post:Ciuperci cu maioneza de post
3 November 2010
Ingrediente: 500 gr de ciuperci 1 cartof ulei sare 1 linguritza de
mustar Mod de preparare: Se dau intr-un clocot cipercile (nu prea mult
ca isi pierd vitaminele), se scurg, se racesc si se taie mic. Se fierbe
cartoful, se raceste bine (sa fie chiar foarte rece), se piseaza ca de
piure si…
Read more »
Read more »
Salată de dovlecei
3 November 2010
Ingrediente:
3 dovlecei 1 ceapă (după plac) 3 linguri ulei oţet (după gust) sare
piper roşii mărar Mod de preparare: Se spalăşi se curăţă dovleceii,
se taie bucăţi şi se punla fiert în apă sărată. După ce s–au muiat, se
lasă să se scurgă şi să se răcească. Apoi se storc bine de…
Read more »
Read more »
Retete de post:Orez cu rosii la cuptor
3 November 2010
Ingrediente: 1 kg rosii 1 capatana usturoi 1 ceasca ulei 1 kg orez 3
ardei 1 legatura patrunjel 1 kg de masline negre Mod de preparare: Se
indeparteaza coaja si semintele rosiilor si se taie marunt. Intr-o tava
obisnuita, dupa ce se tapeteaza cu ulei, se pun jumatate din rosii. Se
presara deasupra…
Read more »
Read more »
Pilaf cu soia şi ciuperci
3 November 2010
Ingrediente: 1 cană de orez 2 cepe 100 g soia 100 g ciuperci 2 morcovi
sare piper ulei 1 legătură pătrunjel Mod de preparare: Fierbi soia în
apă clocotită cu sare timp de 30 de minute. în acest timp, cureţi
ceapa, o tai mărunt, o căleşti în ulei încins. Cureţi morcovul şi
ciupercile,…
Read more »
Read more »
Portocale în aluat
3 November 2010
Ingrediente: 4 portocale 2 ouă 4 linguri făină 2 linguri rom 4 linguri
zahăr 50g unt 250ml ulei Mod de preparare: Se curăţă portocalele, se
taie în felii şi se scot sâmburii. Se pun într-un castron cu 2 linguri
rom şi 2 zahăr. Se ţin astfel 30 de minute. Intr-un alt castron, din…
Read more »
Read more »
Tocanita de fasole boabe cu masline
3 November 2010
Ingrediente: 500 g fasole boabe fierte 4 cepe 200 g masline cimbru sare
boia ulei bulion Mod de preparare: Ceapa se taie marunt, se caleste
cu sare si cu ulei, se adauga boiaua si bulionul si se fierbe cu putina
zeama din fasole pina se inmoaie. Se adauga sarea, cimbrul si maslinele.
Se…
Read more »
Read more »
Retete de post:Salata de orez
3 November 2010
Ingrediente: 1 ceasca de orez 4 ardei grasi 4 rosii mari 4 cepe
potrivite ulei otet sare piper 1 legatura de marar Mod de preparare:
Orezul se alege, se spala si se fierbe in apa cu sare, dupa care se pune
intr-o salatiera. Rosiile crude si ardeii copti se taie marunt. La fel…
Read more »
Read more »
Salată de vinete prăjite
3 November 2010
Ingrediente:
2 vinete mari 5–6 cepe 5 linguri ulei 750 g roşii 5 ardei copţi
curăţaţi şi tăiaţi felii sare Mod de preparare: Se coc vinetele, se
curăţă fierbinţi şi se lasă să se scurgă pe un fund de lemn. În ace st
timp se fierb roşiile şi se trec prin strecurătoare, se coc…
Read more »
Read more »
Retete de post:Icre din fasole alba
3 November 2010
Ingrediente: 1/2 kg. fasole alba uscata ulei 1 lamiie sare boia piper
100 gr.masline 1 buc.ceapa Mod de preparare: Se pune la fiert fasolea
inmuiata din ajun in apa rece cu sare. Cind s-a inmuiat, se scurge zeama
(care se poate servi separat cu taitei), iar fasolea se trece printr-o
sita deasa. Piureul…
Read more »
Read more »
Rosii prajite
3 November 2010
Ingrediente: 1 kg rosii 150 ml untdelemn 1 legatura patrunjel verde 2
catei de usturoi 100 g faina sare Mod de preparare: Se spala si se taie
rosiile in felii groase. Se sareaza si se lasa in castron 20 de minute,
dupa care se dau prin faina si se prajesc in untdelemnul incins. Se…
Read more »
Read more »
Retete de post: Ciuperci cu praz
3 November 2010
Ingrediente: 800g ciuperci 800g praz subtire 300g rosii 300ml suc de
rosii 1 legatura de patrunjel 1 legatura de marar Mod de preparare:
Ulei, sare, piper. Se curata ciupercile, se spala bine, se taie felii si
se inabusa in ulei. Prazul se taie in bucati de 2 cm lungime si se
caleste in…
Read more »
Read more »
Mancare boiereasca
3 November 2010
Ingrediente: 1,1/2 kg ardei capia (poate fi si ardei gras) sare usturoi
1 kg rosii 1 ceapa ulei Mod de preparare: Se coc ardeii, se curata,
se scot cotoarele si samburii si se taie fasii destul de groase. Rosiile
se toaca la robot sau se dau prin razatoare. Ceapa tocata se caleste
in…
Read more »
Read more »
Friptură de porc învârtită
3 November 2010
O
reteta delicioasa de friptura de porc invartita din: carne, oua, sunca,
vin, rosii, ciuperci, masline, ulei, sare si piper. Ingrediente: 8
felii de carne 8 ouă 8 felii de şuncă 1/2 pahar cu vin 1/2 kg roşii
conservate în suc sau bulion 5-6 ciuperci 15 măsline 50 ml ulei sare
piper Mod de…
Read more »
Read more »
Retete de post:Vinete la cuptor
3 November 2010
Ingrediente: 3-4 vinete 6 ardei grasi 600 g rosii 1 ceapa 6 catei
usturoi 100 ml ulei marar si patrunjel verde sare Mod de preparare:
Coaceti vinetele si ardeii ca pentru salata. Curatati vinetele,
scurgeti-le de zeama. Intr-o cratita puneti jumatae din vinete, rupte
fisii,apoi jumatate de ardei copti rupti la fel, un…
Read more »
Read more »
Banane caramel
3 November 2010
Ingrediente: 4 banane coapte 100 ml ulei floarea soarelui Ingrediente
caramel : 1 cană zahăr ,1/4 cană susan Ingrediente pane: 2 linguri făină
,1/2 lingură amidon ,1 ou ,sare Mod de preparare: Se amestecă făina
cu oul şi amidonul până se obţine o pastă omogenă, lipicioasă. Se
decojesc bananele şi se taie în…
Read more »
Read more »
Tartă cu mere şi ghimbir
3 November 2010
Ingrediente: 300g făină 800g mere 200g unt 4 gălbenuşuri 50ml lapte
200g zahăr 100g ghimbir proaspăt 1 lingură scorţişoară 1 linguriţă praf
de copt 1 lămâie 1 plic zahăr vanilat 1 vârf de cuţit zahăr Mod de
preparare: Se amestecă făina cernută cu praful de copt şi sarea, apoi se
adaugă 150g unt…
Read more »
Read more »
Salată de conopidă II
3 November 2010
Ingrediente: 1 conopidă potrivită 1 salată verde mică 2 castraveţi 1
morcov mic 1 ardei roşu 1 legătură mărar sare 2 liguri ulei 3 linguri
suc de lămâie Mod de preparare: Conopida şi salata se spală bine sub
jet de apă. Castraveţii se taie rondele subţiri, morcovul se dă prin
răzătoarea mare, ardeiul…
Read more »
Read more »
Salată de ardei
3 November 2010
Ingrediente: 6-7 ardei graşi 1 ceapă 1 avocado 2 linguri suc de lămâie 2
linguri ulei de măsline sare 1 legătură pătrunjel verde 1 salată verde
mică Mod de preparare: Ardeiul şi ceapa se taie fideluţă, avocado se
taie cubuleţe mici şi pătrunjelul se toacă fin. Se amestecă toate
ingredientele şi se condimentează…
Read more »
Read more »
Retete de post:Musaca din vinete si cartofi
3 November 2010
Ingredinte: 1 kg.vinete 1/2 kg.ardei gras 1 buc conopida mica 1
kg.cartofi rosii proaspete (bulion) 300 gr.ulei Mod de preparare: Se
fierb cartofii in coaja, dupa care se curata. Ardeiul si conopida se
prajesc putin in ulei. Vinetele se coc sau se pot taia felii, dupa care
se prajesc la fel ca si ardeiul…
Read more »
Read more »
Dovlecei prajiti
3 November 2010
Ingrediente: 750 g dovlecei mici 1 ceapa verde 1 foaie de dafin 1/4
lingurita nucsoararasa sare piper negru macinat 1/4 l apa faina ulei
pentru prajit Mod de preparare: Se curata dovleceii de coaja, se
indeparteaza extremitatile si se taie bucati lungi de circa 5 cm. Se pun
intr-un castron impreuna cu ceapa, foaia…
Read more »
Read more »
Retete de post:Icre de post
3 November 2010
Ingrediente: 1 ceasca de gris 3 cesti de suc dulce de rosii 2-3 cepe 1
ceasca de ulei sare piper Mod de preparare: Sucul de rosii se pune la
foc mic sa clocoteasca. Se adauga in ploaie grisul, se amesteca cu grija
pana ce grisul se umfla. Se ia de pe foc si…
Read more »
Read more »
Retete de post:Conopida sote
3 November 2010
Ingredinte:
1 buc. conopida 100 gr. margarina sare piper Mod de preparare: Conopida
rupta bucatele se spala si se fierbe in apa clocotita cu sare. In
momentul servirii, se scoate si se scurge. Se presara cu margarina
topita si se potriveste de sare si piper. Se serveste fierbinte. Pofta
buna!
Read more »
Read more »
Fluturaşi cu ghimbir
3 November 2010
Ingrediente: 3 gălbenuşuri 2 ouă 50 g unt 500 g făină 2 linguri ghimbir
marinat 1 linguriţă bicarbonat 250 g zahăr pudră Mod de preparare: Se
amestecă gălbenuşurile cu cele 2 ouă, untid şi zahărul praf, ghimbirul
şi bicarbonatul. Treptat, se adaugă făina, amestecând încontinuu. Se
întinde aluatul într-o foaie de 5mm şi…
Read more »
Read more »
Retete de post:Cartofi cu sos picant
3 November 2010
Ingrediente: 1 kg cartofi 1 ceapa 2 catei de usturoi 5 rosii 1 lingura
de bulion boia de ardei iute ulei sare piper Mod de preparare Ceapa
tocata marunt si usturoiul zdrobit se calesc in ulei pina se inmoaie. Se
adauga rosiile taiate cubulete,1 lingurita de boia de ardei iute si
bulionul. Se potriveste…
Read more »
Read more »
Tort de lămâie cu mac
3 November 2010
Ingrediente: 350g unt nesărat 350g zahăr praf 3 linguri cu vârf mac 2
lămâi 70g gem de lămâie 6 ouă 120 ml lapte 350g făină zahăr praf pentru
ornat Ingrediente umplutura:150g gem de lămâie, 130g brânză mascarpone
Mod de preparare: Se pregătesc două tăvi rotunde cu diametrul de 23 cm
fiecare (se ung…
Read more »
Read more »
Cartofi fierti cu mujdei de usturoi
3 November 2010
Ingrediente: 1/2 kg. cartofi 1 capatina de usturoi 1ceasca de ulei
1ceasca apa minerala sare piper Mod de preparare: Cartofii se spala, se
fierb in coaja, apoi se curata. Usturoiul se curata, se piseaza, se
freaca cu ulei si apa minerala. Cartofii se amesteca cu mujdeiul de
usturoi si se incalzesc. Se servesc fierbinti.…
Read more »
Read more »
Despre cultura ceaiului
3 November 2010
Ceaiul
pentru chinezi este ca vinul pentru europeni: o inepuizabilă sursă de
poezie şi inspiraţie, cu culorile sale subtil schimbătoare, aroma şi
gustul. Există multe feluri de ceai în acord cu gusturile individuale şi
sociale, fiecare fiind în măsură să învioreze cerul gurii, să redea
buna dispoziţie şi să prevină şi să vindece afecţiuni minore.…
Plăcintă cu ciuperci
3 November 2010
Ingrediente: 450 g ciuperci 3 cepe sare piper boia 300 g făină drojdie
cât o nucă 2 linguri margarină apă călduţă Mod de preparare: Frămânţi
un aluat din făină, drojdie, un praf de sare, încorporezi la sfârşit
margarina şi-l laşi la loc mai cald să crească. în acest timp,
pregăteşti umplutura: cureţi ceapa,…
Read more »
Read more »
Ruladă de pui cu spanac
3 November 2010
Ingrediente: 2 bucăţi piept de pui 2 ouă 2 morcovi fierţi 1 ceapă 200 g
spanac (congelat sau din conservă) 1 castravete murat Mod de
preparare: Pui să fiarbă un ou în apă rece, ceapa o cureţi, o toci
mărunt şi o pui să se înăbuşească, iar morcovii îi pui să fiarbă în…
Read more »
Read more »
Sfinţişori
3 November 2010
Ingrediente: 1 kg faină 50 g drojdie 300 g zahăr + 4-5 linguri zahăr 4
ouă + 1 ou (pentru uns) 400 ml lapte 100 g unt 100 ml ulei coaja rasă de
la 1 lămâie şi 1 portocală 1 fiolă esenţă de vanilie 1 plic zahăr
vanilat sare 300 g miere 500 g…
Read more »
Read more »
Supă de porumb verde
2 November 2010
Ingrediente:
6 ştiuleţi de porumb 6 l apă 1 morcov 1 pătrunjel 1 ceapă 2 pahare
lapte 1 lingură unt proaspăt 1 lingură făină 1 ou sare 1/2 linguriţă
mărar tocat Mod de preparare: Cu un cuţit foarte bine ascuţit se taie
toate boabele de porumb de pe coceni. Se pun la fiert în…
Read more »
Read more »
Supă de mazăre uscată cu smîntînă
2 November 2010
Ingrediente: 200 g mazăre 2 cartofi 1 ceapă 1 linguriţă unt 1 gălbenuş
de ou răscopt 1/2 pahar smîntînă 1 linguriţă făină sare mărar tocat
pîine tăiată cuburi şi prăjită Mod de preparare: Se fierbe mazărea cu
zarzavatul. Se strecoarăşi se dau prin sită numai mazărea şi cartofii.
Se subţiază cu apa în…
Read more »
Read more »
Triunghiuri fragede
2 November 2010
Ingrediente: 200 g unt 250 g brânză de vaci 300 g făină 1 linguriţă
bicarbonat sare 1 linguriţă oţet Ingrediente umplutură: 300 g nuci
măcinate 350 g gem de căpşune 2 linguri zahăr 1 ou Mod de preparare:
Freci untul spumă şi-l amesteci cu brânza trecută prin sită,
bicarbonatul stins cu oţet, sare…
Read more »
Read more »
Cum se prepara Cocktail Pomegranate Mojito (video)
2 November 2010
O
reteta simpla despre Cum se prepara Cocktail Pomegranate Mojito:
Ingrediente: 60 ml pomegranate juice 60 ml white rum 120 ml club soda ½
lime , chopped a few mint leaves 1 sprig of mint , for garnish 1 tsp
sugar crushed ice 2 tsp pomegranate seeds 1 tall glass 1 wooden pestle 1
spoon…
Read more »
Read more »
Tort cu nucă si gem
2 November 2010
Ingrediente: 3 şi 1/2 câni făină 1 cană zahăr 1/2 cană ulei 1 cană apă 1
cană nucă măcinată 1 linguriţă bicarbonat Pentru umplutură ai nevoie
de: 800 g gem acrişor 1 cană nucă măcinată Pentru glazură ai nevoie de:
250 g zahăr pudră 6 linguri cacao 8 linguri apă clocotită 2 linguri
ulei…
Read more »
Read more »
Sos de castraveţi
2 November 2010
Ingrediente: 1 lingură untură 1 lingură făină 1 ceapă mică 2 castraveţi
acri 1 lingură bulion 1 lingură oţet 1 lingură zahăr 2 pahare zeamă de
carne sare Mod de preparare: Se prăjeşte ceapa tocată mărunt în untură
împreună cu făina pînă cînd se îngălbeneşte. Se stinge cu zeama de
carne şi se…
Read more »
Read more »
Unt cu raci
2 November 2010
Ingrediente:
200 g unt 25 raci 1 linguriţă pastă de tomate sare Mod de preparare:
Se fierb racii în apă sărată. Cînd sînt fierţi şi răciţi, se alege
carnea, se dă prin maşina de tocat sau se toacă cu satîrul foarte mărunt
şi se freacă untul, un praf de sareşi o linguriţă pastă de…
Read more »
Read more »
Supă cu orez şi smîntînă
2 November 2010
Ingrediente: supă de carne de vacă sau de pasăre 4 linguri orez 6
linguri smîntînă 6 felii lămîie sare Mod de preparare: Se fierbe
orezul în apă sărată. Cînd este fiert, se strecoară, se spală cu apă
rece şi se lasă să se scurgă bine. Se pun în castron orezul, feliile de
lămîie…
Read more »
Read more »
Supă de carne de vacă
2 November 2010
Ingrediente: 1 kg carne 3 l apă 2 morcovi 1 pătrunjel 1 ţelină 1 ardei
gras 1 ceapăşi cîteva foi galbene de ceapă 5 boabe ienibahar 1 foaie de
dafin sare tăiţei Mod de preparare: Se pune la foc carnea bine
spălată, împreună cu apa rece şi se lasă oala descoperită pînă ce…
Read more »
Read more »
Retete de post: Crochete de legume cu sos de mustar
2 November 2010
Ingrediente
pentru crochete: 1/2 kg. cartofi 2 buc. morcov 2 buc. radacina
patrunjel 1 conopida mijlocie 1 buc. ceapa piper boia dulce verdeata
tocata sare 1 lingura margarina vegetala 200 ml ulei 1 cana pesmet
Ingrediente sos: o capatina usturoi, 2 linguri mustar, o legatura de
patrunjel verde, ulei, sare Mod de preparare: Legumele se…
Read more »
Read more »
Chec cu nuca si scortisoara
2 November 2010
Ingrediente: 1 kg făină 250 g zahăr pudră 250 g margarină 200 g miez de
nucă măcinată 500 ml suc de fructe 1 lingură scorţişoară măcinată 1
lingură coajă rasă de lămâie 1 linguriţă praf de copt 1 linguriţă
bicarbonat Mod de preparare: Incălzeşti puţin margarina pe baie de
aburi, apoi o baţi…
Read more »
Read more »
Sos de tarhon
2 November 2010
Ingrediente: 1 lingură untură 1 lingură făină 1 pahar zeamă de carne 1
ceapă 1/2 linguriţă zahăr 1 lingură tarhon tocat 1/2 ceaşcă smîntînă
sare Mod de preparare: Se prăjeşte ceapa în untură pînă ce se
îngălbeneşte, se adaugă făina, se mai prăjeşte puţin. Apoi se stinge cu
zeamade carne, se pune sarea,…
Read more »
Read more »
Briose aromate
2 November 2010
Ingrediente: 280 g făină 50 g zahăr pudră + 2 linguri 1 ou 3 linguri
pline cu vârf unt 1/2 pachet drojdie (de 25 g) 1/2 praf de copt 9-10
linguri lapte nucşoară 1/2 linguriţă scorţişoară sare Mod de
preparare: Dizolvi drojdia în laptele călduţ cu puţin zahăr şi 1 lingură
de făină…
Read more »
Read more »
Sos de unt cu gălbenuş
2 November 2010
Ingrediente:
125 g unt 5 gălbenuşuri zeama de la o lămîie sare Mod de preparare:
Într–un castron mic, aşezat într–un vas cu apă clocotită, se freacă
untul, adăugînd gălbenuşurile unul cîte unul. Se amestecă neîncetat pînă
se înfierbîntă, fără însă să fiarbă. Se adaugă sarea şi zeama de
lămîie. Pofta buna!
Read more »
Read more »
Fructe din biscuiţi si nucă de cocos
2 November 2010
Ingrediente: 200 g biscuiţi obişnuiţi 200 g nucă de cocos albă 250 g
zahăr pudră 150 g jeleuri 8 linguri gem de caise 2 linguri nucă de cocos
galbenă 2 linguri nucă de cocos roşie Mod de preparare: Tai jeleurile
cubuleţe, dai biscuiţii prin maşina de tocat, apoi le amesteci cu
gemul, nuca…
Read more »
Read more »
Sos de hrean cu smîntînă
2 November 2010
Ingrediente:
1 pahar smîntînă 1 lingurişă hrean ras 1 lingură oţet 1 linguriţă
sfeclă roşie coaptă sau fiartă 1/2 linguriţă zahăr sare Mod de
preparare: Se amestecă hreanul ras cu oţetul, sarea, zahărul, sfecla
rasă şi un pahar de smîntînă. Pofta buna!
Read more »
Read more »
Retete de post: Riami la cuptor
2 November 2010
Ingrediente: 1 kg cartofi 1 kg dovlecei 1/2 kg vinete 1/2 kg fasole
verde 4 cepe 4 ardei grasi verzi 1 legatura de patrunjel 2 catei de
usturoi sare piper ulei de masline Mod de preparare: Spalati foarte bine
legumele,curatati cartofii,ceapa,fasolea verde si usturoiul. Intr-un
lighean mare taiati cartofii cuburi,vinetele si dovleceii in felii…
Read more »
Read more »
Ficăţei de pui cu cartofi la cuptor
2 November 2010
O
reteta simpla si delicioasa de ficatei de pui cu cartofi la cuptor din:
ficat de pui, ceapa, cartofi, oua, faina, verdeata, sare si ulei.
Ingrediente: 350 g ficat de pui 1 ceapă 5-6 cartofi 3 ouă 1 lingură
făină verdeaţă sare 50 ml ulei o oală o tigaie o cratiţă sau alt vas
care…
Read more »
Read more »
Sufleu de spanac cu parmezan
2 November 2010
Ingrediente: 1 kg spanac 1 lingură făină 1 pahar smîntînă 3 linguri
parmezan (caşcaval sau brînză de oi) 2 linguri unt 3 ouă sare pesmet
Mod de preparare: Se fierbe spanacul în apă sărată, se scurge, se toacă
mărunt şi se lasă la lo parte. Într-un vas se prăjeşte puţin făina cu
untul,…
Read more »
Read more »
Borş de berbec
2 November 2010
Ingrediente: 750 g carne de berbec 1 l apă 0,5 l borş 1 ceapă 1 morcov 1
pătrunjel 1 ardei gras 5-6 roşii 2 linguri orez leuştean sare Mod de
preparare: Se taie carnea bucăţi, se pune la fiert cu apa şi se
spumează. Se adaugă sarea, ceapa, morcovul şi pătrunjelul tăiate în…
Read more »
Read more »
Retete de post:Macaroane cu cartofi
2 November 2010
Ingrediente: 500 g macaroane 5-10 cartofi 2 buc.ceapa ulei piper boia
Mod de preparare: Aveti nevoie de macaroane fierte in apa cu
sare,cartofi fierti in coaja si ceapa.Se caleste ceapa pana devine
aurie,se adauga cartofii taiati cubulete si se calesc putin
impreuna,dupa care se adauga macaroanele si se mai amesteca putin.
Condimentati cu…
Read more »
Read more »
Supă de cartofi (cremă)
2 November 2010
Ingrediente: 2 l apă 500 g cartofi 1 ceapă 1 pahar smîntînă 1
linguriţă făină 1 lingură pătrunjel tocat 1 linguriţă unt sare pîine
prăjita Mod de preparare: Se fierb cartofii tăiaţi cuburi mici
împreună cu ceapa tocată mărunt. Cînd sînt fierţi, se strecoară prin
sită. Se trec cartofii prin sităşi se subţiază…
Read more »
Read more »
Conopidă cu brânză de post
2 November 2010
Ingrediente: 500 g conopidă congelată 200 g brânză de post 3 linguri
bulion 1 lingură ulei 1 ceaşcă de apă 1 linguriţă miere sare piper Mod
de preparare: Decongelezi conopida, o fierbi 10 minute în apă cu sare, o
strecori şi o desfaci în bucheţele pe care le aşezi într-o tavă unsă
cu…
Read more »
Read more »
Pui sote cu sos de smantană si morcov
2 November 2010
Ingrediente: 2 piepturi de pui 100 g unt 1 ceapă 3 linguri făină 300 ml
lapte 250 g smântână 600 g morcovi sare Mod de preparare: Speli carnea,
o tai bucăţi pe care le înăbuşi în 50 g de unt cu 2-3 linguri de apă,
apoi le scoţi într-o cratiţă. Speli apoi morcovii, îi…
Read more »
Read more »
Retete de post: Supa de cartofi
2 November 2010
Ingredinte: 1/2 kg. cartofi 2 buc. morcov 1 buc. pastirnac 1 radacina
patrunjel 1/2 ceapa Mod de preparare: Se curata zarzavatul si ceapa, se
spala si se taie subtire dupa care se aseaza intr-un vas cu apa si
putina sare si se pun la foc. Cind zarzavatul este pe jumatate fiert, se
adauga cartofii…
Read more »
Read more »
Unt cu rocfort
2 November 2010
Ingrediente:
200 g unt 50 g brînză rocfort (Bucegi) Mod de preparare: Se trece
brînza prin sită, se pune într–un castronel, se adaugă untul şi se
freacă cu lingura de lemn pînă ce devine spumos. Se pune la rece pînă la
întrebuinţare. Pofta buna!
Read more »
Read more »
Cum se prepara Cocktail Amaretto Colada (video)
2 November 2010
O
reteta video despre cum se prepara Cocktail Amaretto Colada.
Ingrediente: 50 ml amaretto 25 ml golden rum 100 ml pineapple juice 25
ml coconut cream 75 ml cream Some ice cubes 1 old-fashioned glass 1 ice
crusher (or wooden pestle) 1 ice scoop (or cup) 1 blender Cum se
prepara Cocktail Amaretto Colada
Read more »
Read more »
Cum se prepara Cocktail China White (video)
2 November 2010
Ingrediente: 25 ml white crème de cacao liqueur 25 ml baileys 1 shooter glass 1 teaspoon Cum se prepara Cocktail China White
Read more »
Read more »
Retete de post: Supa de rosii cu fidea II
2 November 2010
Ingrediente: 2 ardei 2 morcovi 2 cartofi 1 dovlecel 1 kg rosii fidea
Mod de preparare: Pun la fiert intr-o oala 2 ardei,2 morcovi,2 cartofi,1
dovlecel si rosii taiate in 4 pina umplu aproape oala,pui apa cat mai
incape si le pui la fiert. Cind sunt fierte toate alea,scurgi zeama
intr-o alta oala,pasezi…
Read more »
Read more »
Supă cu zdrenţe
2 November 2010
Ingrediente:
carne de vacă sau de pasăre 2 ouă 2-3 linguri făină sare zarzavat Mod
de preparare: Se bat ouăle spumă cu furculiţa, se adaugă făina puţin
cîte puţin şi sarea. Se freacă cu lingura pînă cînd se obţine o pastă
groasă ca o smîntînă. Se pune la foc supa strecurată într-o oală
curatăşi…