Retete de Paste:
Budincă de conopidă
7 May 2010
Ingrediente: 200 g macaroane 2 ouă 100 g unt 3 linguri caşcaval ras 1
conopidă sare pesmet Mod de preparare: Fierbi în multă apă cu sare,
timp de 10 minute, macaroanele rupte, le scurgi, le clăteşti cu apă rece
şi le amesteci cu 2 linguri de caşcaval ras, cu gălbenuşurile,
albuşurile bătute spumă…
Read more »
Read more »
Ardei si rosii umplute cu conopida
7 May 2010
Ingrediente: 3 roşii 2 ardei graşi verzi 1 ardei roşu 3-4 bucheţele de
conopidă fiartă 2-3 linguri de maioneză sare Mod de preparare: Pasezi
conopida, o amesteci cu maioneza şi dai piureul la frigider pentru 15
minute. Intre timp scobeşti 2 roşii, presari sare şi le laşi să se
scurgă puţin. Ardeii îi…
Read more »
Read more »
Mancare de gutui cu pasare
7 May 2010
Ingrediente: 4 gutui mari 1/2 kg ciocănele de pasăre 2 linguri de zahăr
1 pahar mic de vin sare 1 linguriţă de făină 1 ceaşcă ulei 1 cub de
condiment concentrat sau 1 linguriţă de condiment praf Mod de
preparare: Cureţi carnea de pasăre, o speli, o rumeneşti în ulei, o
scoţi, o…
Read more »
Read more »
Conopida pane
7 May 2010
Ingrediente: 1 conopidă potrivită 3 ouă 4-5 căţei de usturoi făină sare
piper ulei câteva frunze de pătrunjel Mod de preparare: Fierbi
conopida în apă cu sare timp de 10-15 minute. Intre timp, baţi ouăle, le
amesteci cu 2-3 linguri de făină, potriveşti de sare şi piper şi o laşi
deoparte. Scoţi conopida…
Read more »
Read more »
Conopida cu ciuperci
7 May 2010
Ingrediente: 1 conopidă mare 500 g ciuperci 1 legătură mărar 2 linguri
făină 2 ceşti lapte rece 1 lingură cu brânză rasă 1 gălbenuş crud sare
şi piper după gust 3 linguri unt zeamă de lămâie 2-3 linguri smântână
Mod de preparare: Ţii conopida în apă cu sare timp de 30 de minute,…
Read more »
Read more »
Pui ţărănesc
7 May 2010
Ingrediente: 2 pulpe şi 1 piept de pui 2 ouă 3 roşii mari 2 ardei graşi
3 cepe sau o mână de arpagic 3-4 căţei de usturoi sare piper 2 linguri
mălai ulei 1 cub de concentrat cu gust de pui Mod de preparare:
Cureţi pulpele şi pieptul de piele, le tai în…
Read more »
Read more »
Vinete evantai
7 May 2010
Ingrediente: 4 vinete mici 2 cepe 2 roşii 200 g şuncă 200 g caşcaval
sare piper 1 ardei gras Mod de preparare: Speli vinetele, le tai evantai
(fără să le decojeşti şi fără să le desprinzi de cotor) şi le presari
cu sare şi piper. Tai în felii subţiri roşiile, ardeiul, ceapa, şunca
şi…
Read more »
Read more »
Tartă cu prune, pere şi mere
7 May 2010
Ingrediente: 300 g făină 200 g margarină 90 g zahăr 3 gălbenuşuri 1
vârf de cuţit de sare Mod de preparare: Frămânţi repede toate
ingredientele, aduni aluatul ca pe o minge şi o laşi să se odihnească la
rece cam 2 ore. Ungi forma de tartă cu margarină, întinzi aluatul şi îl
pui în…
Read more »
Read more »
Spaghete cu sos napolitan
7 May 2010
Ingrediente: 3 linguri ulei 1 ceapa tocata marunt 2 catei usturoi
pisati 1 tija telina verde tocata marunt 400 g rosii conserva tocate 2
linguri bulion 1 lingurita zahar Mod de preparare: Se calesc ceapa,
usturoil si telina in uleiul incins timp de 3-4 minute. Se adauga
celelalte ingrediente. Se acopera dupa ce a…
Read more »
Read more »
Pui cu legume şi măsline
7 May 2010
Ingrediente: 1,5 kg pulpe de pui 2 linguriţe sare 1 linguriţă piper
negru măcinat 100 g şuncă presată de pui (sau cârnaţi cabanos) 2 ardei
roşii 2 cepe 8 căţei mari de usturoi 4 roşii coapte 2 linguriţe zahăr
100 g măsline negre 250 ml vin alb sec Mod de preparare: Cureţi ceapa,
ardeii…
Read more »
Read more »
Fundite cu sos Bechamel
7 May 2010
Ingrediente: 50 g unt 50 g faina 600 ml lapte usturoi sare patrunjel
verde tocat Mod de preparare: Se topeste untul, se incorporeaza faina si
se lasa 1 minut. Se ia tigaia de pe foc si se adauga laptele,
amestecand bine cu telul. Se pune din nou tigaia pe foc si se lasa 6-8…
Read more »
Read more »
Spaghete cu sos bolognez
7 May 2010
Ingrediente: 4 linguri ulei 1 ceapa tocata 2 catei usturoi pisati 1
morcov taiat bucatele 1 tija telina verde tocata marunt 50 g feliute
costita tocata marunt 450 g carne tocata vita 150 ml vin rosu sau zeama
de carne 2 linguri pasta tomate 395 g rosii conserva Mod de preparare:
Se calesc ceapa…
Read more »
Read more »
Omleta Frittata
7 May 2010
Ingrediente: 25 g unt 450 g praz, taiat rondele 8 oua 2 linguri
patrunjel tocat 185 g masline fara samburi 100 g rosii taiate felii Mod
de preparare: Se incinge cuptorul. Se topeste untul intr-o tigaie si se
inabuse prazul timp de 5 minute, pana ce s-a fragezit. Se bat ouale cu
patrunjelul verde,…
Read more »
Read more »
Pasta de măsline
7 May 2010
Ingerdiente: 250 g măsline 250 g unt 1/2 lamaie aspic Mod de
preparare: Se iau măslinele, se curăţă de sîmburi şi se dau de două ori
prin maşina de tocat cu sila deasă. Se amestecă apoi cu untul, care a
fost mai înainte frecat ca o pastă spumoasă, adăugîndu-se la urmă zeamă
de…
Read more »
Read more »
Spaghete cu ton si usturoi
6 May 2010
Ingrediente: 3-4 catei usturoi 2 cutii ton 500 g suc rosii patrunjel 1
pachet spaghete Mod de preparare: Se caleste usturoiul in uleiul de ton.
Se adauga tonul, sucul de rosii, sare, piper, patrunjel tocat. Se mai
fierbe cateva minute. Se fierb spaghetele si se servesc fierbinti su sos
deasupra. Pofta buna!
Read more »
Read more »
Chiftele din ciuperci
6 May 2010
Ingrediente: 500 g ciuperci taiate marunt 1 ceapa tocata marunt 4
linguri faina 1 lingurita praf de copt sare piper cimbru 1/2 legatura
marar tocat 1/2 legatura patrunjel tocat ulei pentru prajit Mod de
preparare: Se amesteca toate ingredientele. In uleiul uncins se pun cu o
lingurita mingiute care se prajesc. Se servesc cu…
Read more »
Read more »
Cartofi polonezi
6 May 2010
Ingrediente: 1 kg cartofi 2 linguri faina 200 g margarina 100 g pesmet
sare piper marar Mod de preparare: Cartofii fierti se dau prin
razatoarea mica. Se amesteca cu faina, jumatate din margarina, sare,
piper. Se modeleaza bastonase, care se fierb in apa clocotita cu sare
pana se ridica deasupra. Se servesc cu marar…
Read more »
Read more »
Vinete cu sos
6 May 2010
Ingrediente: 500 g vinete ulei usturoi ardei iute 10 ml sos soia 30 ml
vin alb 80 ml zeama pui amidon Mod de preparare: Vinetele se curata de
coaja, se taie felii subtiri in diagonala si se prajesc putin in ulei.
Se scot si se pun intr-o tigaie fara ulei. Se prajesc impreuna cu…
Read more »
Read more »
Pastel del cedas (Spania)
6 May 2010
Ingrediente: 250 g ciuperci 2 cepe tocate 9 oua 1 fir mare de praz 6
felii de branza 500 g smantana 1 pahar ulei suc de rosii sare piper
busuioc Mod de preparare: Se calesc ceapa si prazul, dupa care se adauga
ciupercipe, piper, sare si busuioc. Se amesteca bine. Se amesteca ouale
batute…
Read more »
Read more »
Tortilla cu cartofi
6 May 2010
Ingrediente: 4 cartofi mari 1 ceapa tocata 4 oua ulei pentru prajit
sare Mod de preparare: Se curata cartofii si se taie marunt, se amesteca
cu ceapa, se sareaza. Se incinge uleiul si se prajeste amestecul de
cartofi, se scot si se lasa la scurs intr-o strecuratoare. Se pun
intr-un castron. Se bat ouale…
Read more »
Read more »
Rosii umplute a la mediterraneenne
6 May 2010
Ingrediente: 1 ceapa tocata 1 cana ceapa verde tocata 1 lingurita ulei
1/4cana suc portocala 1 lingurita coaja portocala rasa 1/2 cana orez 400
g supa pui 8 masline taiate 1/3 cana stafide 4 rosii Mod de preparare:
Se caleste ceapa. Se toarna sucul de portocala. Se fierbe orezul
impreuna cu coaja de portocala…
Read more »
Read more »
Fricasse de sparanghel si ceapa
6 May 2010
Ingrediente: 750 g sparanghel verde 750 g sparanghel alb 30 g unt 30 g
faina 20 ml smantana 3 fire ceapa verde 2 linguri patrunjel verde tocat
Mod de preparare: Se fierbe sparanghelul; se pastreaza 500 ml din
lichidul in care a fiert. Se toaca ceapa. Se caleste partea alba a
cepelor in unt,…
Read more »
Read more »
Felii de cartofi la cuptor
6 May 2010
Ingrediente: 8 cartofi 5 linguri ulei 1 lingura sare grunjoasa 300 ml
smantana 1 ceapa verde tocata Mod de preparare: Se incinge cuptorul. Se
inteapa cartofii cu o furculita pe toata suprafata. Se pun pe o tava si
se coc 1-1 ½ ora, pana s-au fragezit. Se taie fiecare cartof in 6
bucati, pe…
Read more »
Read more »
Frigarui de legume cu porumb copt
6 May 2010
Ingrediente: 1 lingura ulei 2 linguri ketchup 1 lingura bulion 1/2
lingurita boia de ardei iute 2 linguri miere 2 dovlecei taiati felii 1
ardei gras rosu + 1 ardei gras galben taiati felii mari 2 cepe taiate pe
lungime 20 frigarui de lemn Mod de preparare: Se pune uleiul intr-un
castron si se…
Read more »
Read more »
Pui cu vinete
6 May 2010
Ingrediente:
1 caserolă cu piept de pui 1 kg vinete 1/2 kg roşii 2-3 cepe 1 căpăţână
usturoi 1 ardei gras roşu 1 ardei galben pătrunjel ulei sare piper
condimente făină Speli pieptul de pui, îl tai bucăţi potrivite, îl
rumeneşti în uleiul încins şi îl laşi deoparte. Vinetele le cureţi de
coajă şi le…
Read more »
Read more »
Omleta rapida
6 May 2010
Ingrediente: 6 oua 50 g mazare 1 ceapa tocata marunt 150 g unt 4
linguri smantana 100 g peste afumat / sunca / salam taiat fasiute Mod de
preparare: Se bat ouale, se adauga mazarea si ceapa si se asezoneaza.
Se incinge untul si se prajeste jumatate din compozitia de ou pe o
parte.…
Read more »
Read more »
Pasta de peşte
6 May 2010
Ingrediente: 350 g peste alb 100 g unt 1 g piper sare Mod de
preparare: Peştele alb se fierbe, se curăţă de oase şi de piele, se
trece o singură dată prin maşina de tocat cu sita rară sau se zdrobeşte
într-un castron cu furculiţa. Separat, se freacă untul pînă devine o
pastă…
Read more »
Read more »
Cuiburi de castraveti
5 May 2010
Ingrediente: 1-2 castraveti (300 g) 200 g branza de vaci 2-3 fire ceapa
verde 5-6 ridichi sare, piper marar tocat Mod de preparare: Castravetii
se curata si se taie in bucati lungi de 3-4 cm, se inlatura miezul
pastrand partea de jos. Se toaca marunt ceapa. Se amesteca branza cu
ceapa, mararul, sarea si…
Read more »
Read more »
Cartofi copti cu branza
5 May 2010
Ingrediente: 225 g branza moale de vaci 1 lingura menta verde tocata 5
linguri smantana 1 catel usturoi pisat Mod de preparare: Se infasoara
cartofii in folie de aluminiu si se coc in cuptor timp de 1 ora. Se
amesteca branza cu samntana, menta si usturoiul. Se asezoneaza. Se taie
cartofii in cruce si…
Read more »
Read more »
Cartofi la cuptor in stil mediteranean
5 May 2010
Ingrediente: 900 g cartofi taiati in sferturi 4 linguri ulei 2 linguri
suc lamaie 8 catei usturoi necuratati 1 lingura sare grunjoasa 400 g
rosii mici 150 g masline 1/4 lingurita rozmarin Mod de preparare: Se
incinge cuptorul. Se pun cartofii in tava aragazului, se adauga uleiul,
sucul de lamaie, usturoiul si sarea si…
Read more »
Read more »
Tarta cu legume
5 May 2010
Ingrediente: 350 g aluat tarta 50 g unt 50 g faina 150 ml vin alb 450
ml supa legume din cuburi 2 galbenusuri 2 linguri ulei 225 g cepe mici,
taiate pe jumatate 3 catei usturoi pisati 225 g praz taiat rondele 50 g
mazare 175 g rosii mici taiate sferturi 150 ml frisca…
Read more »
Read more »
Mini tarte cu rosii si mozarella
5 May 2010
Ingrediente: aluat pentru 8 tarte mici 2 linguri ulei 1 ceapa taiata
solzisori 2 catei usturoi 1 ardei gras taiat fin 175 g rosii mici taiate
pe jumatate 75 g masline fara samburi 100 g mozarella taiata cubulete 3
oua batute 150 ml lapte 2 linguri busuioc verde Mod de preparare: Se
incinge cuptorul.…
Fenicul cu salata de cartofi
5 May 2010
Ingrediente: 4 oua fierte tari 1 bulb fenicul 3 linguri ulei 1 catel
usturoi 450 g cartofi noi 100 g rosii mici taiate felii 1 lingura suc de
lamaie 2 lingurite mustar 1-2 linguri vin Mod de preparare: Se taie pe
lungime feniculul, se unge cu 2 linguri de ulei si cu usturoiul pisat.…
Read more »
Read more »
Rosii umplute
5 May 2010
Ingrediente: 6 rosii mari 2 linguri ulei 1 ceapa mare tocata marunt 1
ardei gras taiat marunt 100 g orez 175 ml concentrat vegetal fierbinte 1
lingura menta tocata 2 linguri coriandru tocat 2 linguri patrunjel
tocat 1 lingura oregano Mod de preparare: Se incinge cuptorul. Se taie
partea superioara a rosiilor si se…
Read more »
Read more »
Musaca de legume cu sos de ciuperci
5 May 2010
Ingrediente: 200 g morcovi 600 g cartofi 250 g spanac 330 g mazare 50 g
ceapa taiata marunt 1 legatura patrunjel verde tocat 50 g unt 15 g
pesmet 25 g cascaval ras sare piper condimente sos ciuperci Mod de
preparare: Cartofii se fierb in coaje, se curata si se taie felii.
Morcovii se…
Read more »
Read more »
Oua in sos de vermut
5 May 2010
Ingrediente: 8 oua fierte tari 25 g unt 1+1/2 lingurita pudra de mustar
25 g faina 2 linguri vermut 375 ml lapte 1 lingurita tarhon uscat fire
de marar Mod de preparare: Se topeste untul, se incorporeaza pudra de
mustar si faina. Se adauga treptat vermutul si laptele, amestecand
continuu pana ce sosul se…
Read more »
Read more »
Cum se prepara Cocktail Beachcomber (video)
5 May 2010
Ingrediente: 2 tsp caster sugar 1 lime wedge 50 ml light rum 1 tsp
maraschino liqueur 1 tsp cherry brandy 15 ml lime juice Ice cubes 1
saucer 1 cocktail glass 1 shot measure 1 shaker 1 strainer (if the
strainer doesn’t contain one) Cum se prepara Cocktail Beachcomber
Read more »
Read more »
Pasta de sunca
5 May 2010
Ingrediente: 200 g şuncă 200 g unt 30 g coniac 1 g piper sare Mod de
preparare: Se alege şuncă slabă şi se trece de două ori prin maşina de
tocat (a doua oară se trece prin sila deasă). Se amestecă bine cu
untul, care mai înainte a fost lăsat la cald pentru…
Read more »
Read more »
Pasta de ficat
5 May 2010
Ingrediente: 300 g ficat 100 g unt 250 g ceapa 30 g coniac 1 g piper
sare Mod de preparare: Se opăreşte ficatul, apoi se înăbuşe intr-un
vas acoperit, in unt sau untură, avind grijă să nu se usuce (cine
doreşte poate să înăbuşe ficatul împreună cu ceapa). După ce s-a răcit,
se…
Read more »
Read more »
Musaca de vinete si boabe de fasole
4 May 2010
Ingrediente: 450 g vinete curatate si taiate felii 2 lingurite sare 6
linguri ulei 2 cepe mari taiate fasii 1 catel usturoi pisat 1 dovlecel
curatat si taiat felii subtiri 400 g boabe fasole (conserva) 400 g rosii
taiate marunt 1 lingura bulion 300 ml iaurt -2 oua batute 1/4 lingurita
nucsoara 125 g…
Read more »
Read more »
Carnaciori Glamorga
4 May 2010
Ingrediente:
50 g unt 1 praz taiat in bucatele 1 lingurita mustar 175 g cascaval ras
225 g miez de paine 1 ou batut 2 lingurite salvie uscata 2 linguri
lapte 4 linguri parmezan ras 4 linguri ulei Mod de preparare: Se topesc
25 g unt si se caleste prazul timp de 6-8 minute. Se…
Read more »
Read more »
Burgheri vegetali
4 May 2010
Ingrediente: 3 linguri ulei 350 g cartofi taiati cuburi 1 ceapa tocata
350 g radacina telina rasa 1 lingura seminte chimion zdrobite 2 oua 1
lingura unt 2 linguri alune 350 g pesmet 1 lingura coriandru Mod de
preparare: Se incinge 1 lingura ulei si se prajesc cartofii si ceapa
timp de 5-6 minute.…
Read more »
Read more »
Ghiveci de legume
4 May 2010
Ingrediente: 75 g unt 1 ceapa mare tocata 3 1,1 kg legume (morcovi,
pastarnac, cartofi, gulii) taiate cuburi 2 linguri faina 450 ml
concentrat vegetal 425 g rosii conserva taite marunt Mod de preparare:
Se topesc 25 g unt si se caleste ceapa 2-3 minute. Se adauga legumele si
se presara faina. Se inabuse…
Read more »
Read more »
Conopida cu branza la cuptor
4 May 2010
Ingrediente: 1 conopida mijlocie 40 g unt 3 linguri rase faina 300 ml
lapte 100 g branza maruntita sare piper Mod de preparare: Se rupe
conopida in buchete mai mici si se opareste in apa clocotita, pana cand
incepe sa se inmoaie. Se scurge si se pune intr-un vas termorezistent.
Se topeste untul, se…
Read more »
Read more »
Ghiveci (Ratatoullie)
4 May 2010
Ingrediente:
4 linguri ulei 1 ceapa taiata pestisori 2 ardei grasi taiati felii 5
dovlecei taiati felii 1 lingura cimbru 1 catel usturoi zdrobit 5 rosii
proaspete 2 linguri bulion Mod de preparare: Se incinge uleiul intr-o
cratita. Se caleste ceapa si ardeii timp de 5 minute. Se adauga
dovleceii, 1/2 din cimbru si usturoiul.…
Read more »
Read more »
Prăjitură cu cremă de ness
4 May 2010
Ingrediente:
6 ouă 140 g zahăr 140 g nucă măcinată 4 linguri făină 1 plic praf de
copt Pentru cremă: 300 g unt sau margarină 140 g zahăr pudră 3
gălbenuşuri 2 linguri de ness 150 g nucă prăjită Pentru glazură: 100 g
ciocolată de menaj 70 g zahăr Mod de preparare blat: Baţi albuşurile…
Read more »
Read more »
Ciorba de aripioare
4 May 2010
Ingrediente: 1 kg aripioare de pui 5 l apă 3 ardei graşi verzi 3 ardei
roşii 6 morcovi mijlocii 3 cepe mari condimente după gust 1/2 l borş
sau moare de varză 1/2 kg smântână 1 legătură pătrunjel ulei sare
piper Mod de preparare: Cureţi si ardeii, ceapa şi pătrunjelul, apoi
le tai…
Read more »
Read more »
Praz cu rosii
4 May 2010
Ingrediente: 800 g praz 1 lamaie 4 linguri suc lamaie 3 linguri apa 450
g rosii 1 lingurita zahar ulei sare piper Mod de preparare: Se taie
prazul in bucati de 5 cm. Se pune intr-o cratita impreuna cu lamaia,
sucul de lamaie si apa. Se acopera cu hartie pergament si se fierbe 10…
Read more »
Read more »
Lasagne vegetale
4 May 2010
Ingrediente: 75 g unt 50 g faina 750 ml lapte 100 g branza Mascarpone 1
kg spanac 1/4 lingurita nucsoara 50 g parmezan ras 400 g ciuperci 500 g
praz taiat rondele 2 catei usturoi zdrobiti -10-12 rosii din conserva
taiate felii subtiri 250 g foi lasagne 70 g lamele migdale Mod de…
Read more »
Read more »
Legume cu lamaie
4 May 2010
Ingrediente: 700 g carote taiate fasii 200 g sparanghe curatat 1
lingura unt 1 lamaie, numai sucul 2 lingurite zahar Mod de preparare: Se
fierb carotele in apa clocotita timp de 5 minute. Se taie sparanghelul
in jumatati. Se adauga capetele de la baza peste carote si se tin 1
minut. Se adauga varfurile…
Read more »
Read more »
Omleta cu dovlecei si ardei
4 May 2010
Ingrediente: 1 ceapa taiata pestisori 1 catel usturoi 1 lingura ulei 3
dovlecei rasi 1 ardei gras taiat in fasii 8 rosii taiate marunt 6 oua 3
linguri lapte 4 linguri patrunjel tocat Mod de preparare: Se caleste
ceapa cu usturoiul 2 minute. Se adauga dovleceii si ardeiul si se mai
lasa pe foc…
Read more »
Read more »
Oua umplute cu crema de ciuperci
4 May 2010
Ingrediente: 10 oua fierte tari 150 g ciuperci 100 g branza 1 lingura
margarina 10 rosii sare piper condimente usturoi Mod de preparare: Se
taie un capac in oua pe unde se scoate galbenusul. Ciupercile se toaca
marunt si se freaca cu branza si margarina pana se formeaza o pasta. Se
adauga sere, piper,…
Read more »
Read more »
Ouă cu maioneză
4 May 2010
Ingrediente: ouă maioneză ridichi sau ardei gras sare salată verde
Mod de preparare: Se fierb ouăle, se taie în jumătăţi, se modelează cu
maioneză, iar deasupra se decorează eu un cerculeţ roşu din ridiche sau
ardei gras. Se aranjează pe un platou, decorandu-se in jur cu foi de
salată verde. Pofta buna!
Read more »
Read more »
Ouă umplute cu pastă de sardele
4 May 2010
Ingrediente: ouă pastă de sardele unt sare piper măsline sau hering
Mod de preparare: e fierb ouă tari, se taie de-a lungul în jumătăţi, se
scoate gălbenuşul şi se umplu cu urmatoarea compozitie: Se amestecă
pasta de sardele cu unt şi cu gălbenuşurile do ou date mai întîi prin
sită. Se potriveşte de…
Read more »
Read more »
Jamie, ministrul hranei sanatoase (video)
3 May 2010
Turte de cartofi condimentate
3 May 2010
Ingrediente: 750 g cartofi rasi 4 oua batute 1/2 lingurita boia de
ardei 100 g cascaval ras / branza cedar 2 linguri ulei 1 ardei gras
taiat cuburi 100 g smantana 2 lingurite seminte mac Mod de preparare: Se
scurg cartofii intr-un tifon. Se amesteca cu ouale, boiaua si
cascavalul. Se asezoneaza. Se incinge…
Read more »
Read more »
Tocana de legume consistenta
3 May 2010
Ingrediente: 30 g unt 1 ceapa mare taiata solzisori 450 g praz taiat
bucati 450 g pastarnac taiat bucati 450 g cartofi taiati cubulete 400 g
rosii conserva taiate marunt 1 lingurita boia ardei iute 1,2 l
concentrat legume 100 g alune nesarate 100 g paste fainoase 100 g
masline fara samburi Mod de…
Read more »
Read more »
Tocana de fasole boabe
3 May 2010
Ingrediente: 2 linguri ulei 1 ceapa taiata marunt 1 catel usturoi pisat
2 ardei grasi taiati marunt 2 ardei iuti taiati marunt 2 lingurite
chimion macinat 1 lingurita boia 1 lingurita oregano sau 1/2 lingurita
cimbru 800 g boabe fasole 800 g rosii conserva taiate marunt 2 linguri
bulion 150 ml concentrat vegetal Mod…
Read more »
Read more »
Fasole pastai cu pui
3 May 2010
Ingrediente: măruntaie şi aripi de la un pui 1/2 kg fasole 1/2 kg
roşii pentru gătit pătrunjel ulei condimente Mod de preparare: Speli
şi cureţi bine măruntaiele de pui şi le pui întâi să se prăjească pe o
parte şi pe alta în puţin ulei. Apoi vei pune fasolea curăţată şi ruptă
în…
Read more »
Read more »
Rulouri de vită cu ficăţei şi legume
3 May 2010
Ingrediente: 1 kg carne de vita 1/2 kg ficăţei de pui 1 cutie ciuperci
2 cepe roşii 2 ardei graşi 2 roşii piper pătrunjel verde 1 cană vin alb
Garnitura: 3 cartofi 3 mere Mod de preparare: Tai carnea felii
subţiri, ca pentru şniţele. Cureţi ceapa, speli şi le toci mărunt. Le
înăbuşi…
Read more »
Read more »
Varza rosie cu fructe de padure
3 May 2010
Ingrediente: 40 g unt 1 lingura ulei 2 cepe tocate fin 900 g varza
rosie tocata fin 3 linguri otet 5 linguri zahar 1/2 lingurita cuisoare
macinate 1 portocala (numai coaja rasa fin) 1 foaie dafin 225 g afine /
coacaze Mod de preparare: Se incing untul si uleiul intr-o cratita si se
caleste…
Read more »
Read more »
Rosti din pastarnac si morcovi
3 May 2010
Ingrediente: 450 g cartofi curatati 225 g pastarnac curatat 225 g
morcovi cuartati 1 ou batut 25 g unt / margarina 1 lingura ulei Mod de
preparare: Se taie cartofii in jumatati si se fier in apa clocotita 8-10
minute. Se scurg si se racesc. Dati cartofii, morcovii si pastarnacul
prin razatoarea mare. Amestecati…
Read more »
Read more »
Egrete din cartofi cu branza
3 May 2010
Ingrediente: 450 g cartofi curatati si taiati cubulete 50 g unt 75 g
branza rasa 50 g faina 2 oua 2 linguri lapte 1 ceapa verde taiata ulei
pentru prajit Mod de preparare: Se fierb cartofii in apa clocotita 6-8
minute. Se scurg si se amesteca cu 25 g unt si 60 g branza.…
Read more »
Read more »
Cobbler din legume de toamna
3 May 2010
Ingrediente:
350 g morcovi cuburi 350 g cartofi cuburi 350 g gulie cuburi 350 g
dovlecel cuburi 1 lingura ulei 1 ceapa taiata mic 25 g unt 25 g faina 1
lingura mustar 300 ml lapte 150 ml smantana 2 fire praz felii Pentru
ornat: 100 g unt 450 g faina 3 linguri patrunjel tocat…
Read more »
Read more »
Clatite umplute cu piept de pui
3 May 2010
Ingrediente: 5 ouă 1 piept de pui 200 g caşcaval 200 g smântână 1 ceapă
300 ml apă minerală sau lapte făină 2 ardei graşi, roşu şi galben ulei
sare piper Mod de preparare: Speli pieptul de pui şi îl fierbi în apă
cu sare 20 de minute. Intre timp, pregăteşti compoziţia de…
Ardei umpluti cu orez, stafide si fistic
3 May 2010
Ingrediente: 125 g orez 2 rosii tocate marunt 1 mar mare taiat in
cuburi (curatat) 50 g stafide 50 g fistic coriandru 3 ardei grasi taiati
in jumatati pe lung 6 cepe verzi taiate rondele Mod de preparare: Se
incinge cuptorul. Se fierbe orezul. Se amesteca rosiile, ceapa verde,
marul, stafidele, fisticul, coriandru, sare…
Read more »
Read more »
Tocana de legume
3 May 2010
Ingrediente: 700 g cartofi cubulete 1 lingura ulei 1 ceapa taiata mare 1
argei gras taiat felii 125 ml concentrat vegetal 350 g varza taiata
marunt 100 g rosii conserva taiate sferturi 4 linguri patrunjel tocat
Mod de preparare: Se fierb cartofii in apa clocotita timp de 5 minute.
Se incinge uleiul intr-o tigaie…
Read more »
Read more »
Roşii umplute cu ficăţei
3 May 2010
Ingrediente: 10 roşii 200 g ficăţei 2 ouă 1 ceapă făină 1 felie de
pâine 1 linguriţă zahăr sare piper ulei pătrunjel Mod de preparare:
Prăjeşti ficatul, apoi îl treci prin maşina de tocat împreună cu felia
de pâine. Cureţi ceapa, o toci mărunt, o căleşti în acelaşi ulei, o
adaugi în ficat,…
Read more »
Read more »
Oua a la Moscova
3 May 2010
Ingrediente:
carne vita fierta, taiata cubulete mici 1 legarura patrunjel, tocata 1
legatura marar, tocata jumatati rosii jumatati oua salata verde smantana
hrean Mod de preparare: Se amesteca smantana cu hreanul. In jumatate
din acest amestec se introduce carnea de vita, patrunjelul si mararul.
Se umplu jumatati de rosii si oua cu amestecul de carne.…
Read more »
Read more »
Ouă în aspic
3 May 2010
Ingrediente: salată a la rus ouă legume aspic Mod de preparare: Pe un
platou rotund se aranjează un postament din salată şi se pun deasupra
ouă tari, întregi sau jumătăţi, unul lingă altnl sau in formă dorită. Se
decorează fiecare ou cu cîte o floare din legume (toate garniturile
aplicate pe ou se…
Read more »
Read more »
Prăjitură cu mere şi bezea
2 May 2010
Ingrediente: 1 kg mere 6 ouă 500 g zahăr tos 300 g făină 6 linguri ulei
1/2 linguriţă de amoniac sau bicarbonat 1 plic de zahăr vanilat 1
linguriţă de otet scortisoară Mod de preparare: Freci gălbenuşurile cu
200 g zahăr tos, apoi adaugi, amestecând mereu, 8 linguri de apă rece, 6
linguri…
Read more »
Read more »
Pastă de sardele
2 May 2010
Ingrediente: pastă de sardele unt sare piper rom Mod de preparare: Se
iau cantităţi egale de unt şi pastă de sardele. Se pune untul într-un
castron, lăsindu-l la o temperatura de 24°, piuă se moaie (fără a se
topi). Se adaugă pasta de sardele si se freacă bine, pînă se obţine o
cremă.…
Read more »
Read more »
Ouă umplute cu ficat de pasăre
2 May 2010
Ingrediente: ouă ficat de pasăre ceapă unt sare piper coniac salată
verde Mod de preparare: Se fierb ouă tari, se taie de-a lungul în
jumătăţi, se scoate gălbenuşul şi se umplu cu următoarea compoziţie de
ficat de pasăre. Se prăjesc ficaţii de pasăre cu puţină ceapă şi unt,
pînă se îngălbeneşte ceapa. Se…
Read more »
Read more »
Prăjitură cu struguri si bezea
2 May 2010
Ingrediente: 1 pahar de iaurt (150 ml) 100 ml ulei 1 cană zahăr 4 ouă 2
căni de făină 1 linguriţă bicarbonat zeamă de lămâie un praf de sare 1
kg struguri negri cu boabe mari 100 g zahăr 1 ciocolată mică margarină
cât o nucă Mod de preparare: Separi gălbenuşurile de albuşuri…
Read more »
Read more »
Prajitură cu cafea si biscuiti
2 May 2010
Ingrediente: 250 g biscuiţi 300 g unt 250 g zahăr 3 gălbenuşuri 2
linguri cafea măcinată 50 ml rom 100 g nuci 50 g cacao Mod de
preparare: Pui un ibric cu o ceaşcă de apă la fiert şi când dă în
clocot, adaugi cafeaua măcinată. Laşi să fiarbă până scade apa la…
Read more »
Read more »
Ouă cu salată a la rus
2 May 2010
Ingrediente: salată a la rus ouă maioneza gogoşar patrunjel salată
verde Mod de preparare: Pe un platou dreptunghiular se formează un
postament de salată. Se pun deasupra ouă fierte, întregi sau jumătăţi,
pe două rinduri sau intr-un singur rand pe mijloc. In spaţiile dintre
ouă şi pe marginea postamentului de salată, se modelează…
Read more »
Read more »
Roşii umplute cu piure de broccoli
2 May 2010
Ingrediente:
o căpăţână de broccoli (400-500 g) 200 g telemea de vacă 8 roşii bine
coapte şi mari 1-2 căţei de usturoi condimente piper după gust nucşoară
Pentru ornat: 2-3 frunze de salată 2 ardei graşi (de culori diferite) 1
albuş fiert 2-3 măsline câteva fire de pătrunjel Mod de preparare:
Fierbi broccoli în…
Read more »
Read more »
Sparanghel Mimoza
2 May 2010
Ingrediente: 1,5 kg sparanghel 4 oua fierte tari 50 ml otet 20 ml ulei 1
lingura patrunjel 1 lingura tarhon sare piper Mod de preparare: Se
fierbe sparanghelul. Se separa galbenusurile de albusuri. Se dau prin
sita galbenusurile si se toaca albusurile. Se prepara un sos din: ulei,
otet, sare, piper, tarhon si patrunjel.…
Read more »
Read more »
Rulada cu spanac si branza
2 May 2010
Ingrediente: Pentru rulada: 2 linguri parmezan ras 50 g faina 2 linguri
faina de porumb (malai) 75 g branza cedar rasa 125 ml lapte 4 oua
separate 2 linguri arpagic taiat Pentru umplutura: 350 g spanac taiat
foarte marunt 100 g branza de vaci 2 linguri smantana 1 catel usturoi
pisat 2 linguri plante…
Read more »
Read more »
Praz cu unt
2 May 2010
Ingrediente: 1,4 kg praz 100 g unt sare piper Mod de preparare: Se taie
prazul in lungime. Se pune intr-o cratita adanca cu untul, apoi se
acopera cu hartie pergament unsa cu grasime. Se lasa la foc 15-20
minute, amestecand din cand in cand. Se asezoneaza cu sare si piper.
Pofta buna!
Read more »
Read more »
Legume cu branza feta la cuptor
2 May 2010
Ingrediente:
2 linguri ulei 4 cartofi 2 dovlecei 200 g branza feta 4 rosii 2 cepe
185 g masline, fara samburi 2 linguri seminte floarea soarelui sare
piper Mod de preparare: Se incinge cuptorul. Cartofii taiati sferturi si
presarati cu sare si ulei se tin la cuptor 10 minute. Se adauga
dovleceii taiati felii. Se…
Read more »
Read more »
Cum se prepara Cocktail Lazy Afternoon (video)
2 May 2010
Ingrediente: 25 ml dark rum 25 ml light rum 10 ml cherry brandy 120 ml
pineapple juice 1 cups (250ml) crushed ice 1 maraschino cherry 1
pineapple slice 1 shot measure 1 highball glass 1 barspoon or stirrer 1
knife 1 ice crusher, pestle or rolling pin Cum se prepara Cocktail Lazy
Afternoon
Read more »
Read more »
Salată de andive cu pui
2 May 2010
Ingrediente: 4 andive un piept de pui 3 ouă muştar mai picant 1 lămâie
ulei sare piper 1 ardei 2-3 măsline Mod de preparare: Pui la fiert
pieptul de pui în apă cu sare. Fierbi 5 minute şi două ouă, le ţii apoi
sub un jet de apă rece, le cureţi şi amesteci…
Read more »
Read more »
Clatite din pastarnac cu branza de vaci
2 May 2010
Ingrediente: Pentru sos: 250 g branza sau urda 75 g smantana 5 linguri
lapte 1 legatura ceapa verde taiata marunt Pentru clatite: 450 g
pastarnac ras 1 ceapa tocata marunt 2 catei usturoi zdrobiti 4 linguri
lapte 75 g nuci taiate 75 g stafide 50 g caise deshidratate taiate 50 g
pesmet alb 25…
Read more »
Read more »
Supă de legume de vară cu găluşte de griş
2 May 2010
Ingrdiente: 2 cartofi 3 morcovi, 2 cepe, 2 ardei graşi Mod de
preparare: Speli şi pui la fiert legumele în apă cu sare Te sfătuiesc să
pui ceapa întreagă ca s-o poţi scoate mai uşor din supă după ce e
fiartă Pentru găluşte ai nevoie de: 1 ou 3 linguri cu griş un…
Read more »
Read more »
Cartofi cu ciuperci si sos de smantana
2 May 2010
Ingrediente: 1,5 kg cartofi 250 g ciuperci 150 g unt 250 g smantana 200
ml lapte sare piper Mod de preparare: Cartofii se taie in felii si se
calesc in unt. Se fierbe laptele cu smantana. Se asezoneaza si se lasa
la fiert 10 minute la foc mic. In sos se adauga cartofii si…
Read more »
Read more »
Cartofi umpluti
2 May 2010
Ingrediente: 8 cartofi mari carne tocata 30 g unt 1 ceapa 3 linguri
ulei 1 legatura patrunjel sare piper 100 g miez de paine 1 ou 200 ml
supa de carne 1 lingura faina Mod de preparare: Se caleste ceapa, se
adauga carnea tocata si patrunjelul si se mai lasa la foc mic inca…
Read more »
Read more »
Rulada din legume
2 May 2010
Ingrediente:
175 g morcovi mici 100 g fasole verde 2 fire praz 15 g unt 100 g
ciuperci 1 ardei gras 8 galbenusuri 300 ml smantana grasa 1 lingurita
nucsoara 225 g branza rasa Mod de preparare: Se fierb pe rand in apa
sarata morcovii, fasolea si prazul. Se usuca legumele. Se calesc
ciupercile in…
Read more »
Read more »
Omleta pragheza
2 May 2010
Ingrediente: 150 g kaizer afumat 6-8 oua ulei patrunjel tocat sare
piper Mod de preparare: Kaiserul se prajeste in ulei, ouale se bat
impreuna cu sarea, piperul si patrunjelul tocat si se toarna peste
carne. Se serveste fierbinte. Pofta buna!
Read more »
Read more »
Bhaja cu conopida si broccoli
2 May 2010
Ingrediente: 50 g faina 1/2 lingurita turmeric 1/2 lingurita chinmen
macinat 1/2 lingurita garam masala 150 ml apa 450 g conopida si
broccoli taiate in buchetele mici ulei pentru prajit Mod de preparare:
Se amesteca faina cu condimentele si cu putina sare. Se adauga apa si se
amesteca pana devine un aluat omogen. Se…
Read more »
Read more »
Pui pane
1 May 2010
Ingrediente: 3 ouă 3 piepţi mărişori 3 linguriţe cu muştar piper sare
condimente făină Mod de preparare: Tai pieptul julien (fâşii subţiri,
late de 2 cm maximum), şi din ouă, muştar, piper, sare, condimente şi
făină faci un aluat ca o smântână groasă. Adaugi carnea în acest aluat
şi iei cu lingura şi…
Read more »
Read more »
Tarta vegetariana
1 May 2010
Ingrediente:
Pentru aluat: 75 g branza de vaci 75 g unt 2 linguri plante aromatice
(cimbru, oregano, patrunjel) 175 g faina 2 linguri praf copt stins cu
cateva picaturi lamaie Pentru umplutura: 50 g unt 2 linguri miere 150 g
rosii mici 100 g caise deshidratate 8 bucati arpagic taiat pe jumatate 2
dovlecei taiati…
Read more »
Read more »
Vinete umplute
1 May 2010
Ingrediente: 400 g vinete 400 g pulpa vita 250 g pulpa porc 2 rosii 50 g
pasta tomate 50 g cascaval 250 ml snantana 200 ml ulei 3 oua sare piper
Mod de preparare: Taiati carnea in cubulete si caliti pana devine alba.
Taiati vinetele pe lungime si crestatile miezul. Dati-le cu sare si…
Read more »
Read more »
Vinete si dovlecei pane
1 May 2010
Ingrediente: Pentu aluat: 125 g faina 1/2 lingurita sare 1 ou mare,
separat 200 ml bere 2 linguri sos Tabasco Pentru legume: 225 g dovlecei,
taiati fasii 225 g vinete, taiate fasii ulei pentru prajit Mod de
preparare: Se amesteca faina si sarea, se adauga galbenusul de ou, berea
si sosul tabasco. Se amesteca…
Read more »
Read more »
Drob de legume
1 May 2010
Ingrediente: 175 g boabe de grau zdrobite 450 ml apa 2 linguri ulei 2
catei usturoi zdrobiti 450 g legume (praz, morcovi, conopida, ardei
gras) ciuperci taiate fasii 4 linguri unt arahide 125 g foi varza Mod de
preparare: Puneti apa clocotita peste grauul zdrobit. Lasati la inmuiat
30 minute, amestecand din cand in…
Read more »
Read more »
Ghiveci de legume opărite şi prăjite
1 May 2010
Ingrediente: 1/2 căpăţână de varză o mână de fasole lată galbenă 1
vânătă 2-3 dovlecei 2 morcovi 2 cepe 3-4 roşii 2-3 ardei sare după gust
ulei pătrunjel Mod de preparare: Opăreşti în apă cu sare varza şi
fasolea galbenă. La prăjit pui vânătă, dovleceii, morcovul şi ceapa.
Intr-o cratiţă încăpătoare aşezi alternativ…
Read more »
Read more »
Omleta indiana
1 May 2010
Ingrediente: 6 oua 6 linguri ulei 1 cescuta supa 4 cepe 3 rosii 2
lingurite sofran 2 lingurite coriandru 1 lamaie 3 lingurite iaurt sare
piper Mod de preparare: Se taie rosiile in cuburi mari si ceapa in
rondele, apoi se pun la fiert in supa clocotita. Se adauga sare, piper,
sofran, coriandru. Se…
Farfale de pastarnac
1 May 2010
Ingrediente: 450 g pastarnac, taiat felii 1 lingura iaurt 25 g unt 1 ou
batut 125 g pesmet 1+1/2 lingurita curry ulei pentru prajit Mod de
preparare: Se fierbe pastarnacul in apa clocotita cu putina sare timp de
15 minute. Se scurge si se zdrobeste. Se adauga restul ingredientelor.
Se da la frigider pana…
Read more »
Read more »
Clatite cu spanac si ciuperci
1 May 2010
Ingrediente: 125 g spanac 125 g faina 300 ml lapte 1 ou batut 1 ceapa
taiata marunt 150 g ciuperci tocate si stopite cu 2 linguri de otet 300
ml smantana 1 lingura malai ulei pentru prajit Mod de preparare: Se pune
spanacul in apa, se acopera si se lasa la foc 5 minute.…
Read more »
Read more »
Omleta in spirala
1 May 2010
Ingrediente: 6 oua 2 rosii 1 lingurita ulei 1 catel usturoi 30 g unt 4
frunze tarhon 1 lingurita patrunjel tocat 1 lingurita hasmatuchi tocat 1
lingurita arpagic tocat sare piper Mod de preparare: Se curata pielita
rosiilor, se taie cubulete. Se pune uleiul intr-o tigaie, se calesc
rosiile si catelul de usturoi strivit.…
Read more »
Read more »
Salată de ridichi cu brînză
30 April 2010
Ingrediente: ridichi brînză telemea sau frămîntată ulei piper sare
mărar Mod de preparare: Sc curăţă ridichile şi se rad pe râzătoare
mare. Se adaugă o cantitate egală de brînză telemea sau orice brînză
frămîntată. Se amestecă bine, se adaugă ulei, piper (eventual sare) după
gust. De asemenea, cine doreşte poate adăuga mărar verde…
Read more »
Read more »
Tarta cu branza si ceapa
30 April 2010
Ingrediente: Pentru aluat: 250 g faina 150 g margarina 2-3 linguri apa
rece sare Pentru umplutura: 1 lingura ulei 2 cepe mari taiate fin 3 oua
batute 150 ml lapte 250 g branza rasa sare piper Mod de preparare: Se
pun faina si sarea intr-un castron, se adauga margarina si se amesteca
pana ce…
Read more »
Read more »
Salata cu fructe
30 April 2010
O
reteta de salata cu fructe din pere, piersici coapte, miere, miez de
nuca, zeama de lamaie si frisca. Ingrediente: 6 pere zemoase 10-12
piersici coapte 5 linguri cu miere 5 linguri miez de nucă tăiate mărunt 5
linguriţe zeamă de lămâie 2 ceşti cu frişcă Mod de preparare: Perele
şi piersicile spălate, curăţate…
Read more »
Read more »
Chifteluţe de conopidă cu ou şi caşcaval
30 April 2010
Fierbi o conopidă de 1/2 de kg în apă cu sare. Când este fiartă o
scurgi de apă, apoi o pasezi. Separat baţi 2 ouă cu puţină sare şi un
vârf de cuţit de bicarbonat stins cu zeamă de lămâie. Peste ouă pui în
ploaie făina albă până devine o compoziţie ca o smântână…
Read more »
Read more »
Pasta greceasca
30 April 2010
Ingrediente: 250 g masline 250 g unt 250 g branza 50 g lamaie sare
piper Mod de preparare: Se scot samburii maslinelor, apoi impreuna cu
untul si branza se dau prin masina de tocat. Se potriveste gustul de
sare, piper si lamaie si se freaca pana se obtine o pasta. Se aseaza pe
un…
Read more »
Read more »
Clatite cu ciuperci si marar
30 April 2010
Ingrediente: 500 g ciuperci 3-4 oua 1 legatura marar 2 cepe ulei pentru
prajit 1 pahar lapte / sifon 300-400 g faina Mod de preparare: Se taie
ciupercile fasiute. Se pune ceapa la calit, se adauga ciupercile si se
lasa 15-20 minute la foc potrivit, se adauga sare si piper. Se
pregateste aluatul de…
Read more »
Read more »
Barcute cu sunca
30 April 2010
Ingrediente: 100 g sunca 100 g maioneza 6 oua fierte tari 1 ceapa rasa 3
lingurite zacusca sare piper marar Mod de preparare: Se taie ouale pe
lung, se scot galbenusurile si se amesteca cu 2 linguri maioneza, pana
ce devine o pasta. Aceasta se amesteca cu ceapa, zacusca, mararul tocat,
sarea si piperul.…
Read more »
Read more »
Jambon rulat
30 April 2010
Ingrediente: 10 clatite 200 g cascaval 10 felii jambon sare piper suc
de rosii Mod de preparare: Se pune pe fiecare clatita cate o felie de
jambon, se acopera cu cascaval ras, apoi se ruleaza. Se aseaza intr-un
vas incasabil, se toarne sucul de rosii (sa le acopere), se pune sare si
piper dupa…
Read more »
Read more »
Sandvis asezonat cu ou
30 April 2010
Ingrediente: 8 felii paine 8 felii cascaval 4 linguri ketchup 4 felii
sunca / carne vita conserva 2 oua batute 1 lingura lapte sare piper 2
linguri ulei cartraveti felii, fisii cuburi Mod de preparare: Se pune
cate o felie de cascaval pe 4 felii de paine. Deasupra se unge cu
ketchup si peste…
Read more »
Read more »
Cocktail cu carne de pui si fructe
30 April 2010
Ingrediente: 250 g carne pui fiarta 200 g grapefruit 120 g kiwi 120 g
compot ananas 20 g salata verde 140 g maioneza 80 g rosii 10 g masline
150 g morcovi rasi sare, piper, patrunjel frunze Mod de preparare:
Carnea de pui se taie julienne si se amesteca cu fructele taiate
cubulete. Maioneza…
Read more »
Read more »
Sandvis cu tomate
30 April 2010
Ingrediente: 50 g unt 1 lingura bulion 1 catel usturoi strivit 2-3
frunze busuioc tocate fin 2 rosii intregi Mod de preparare: Se amesteca
untul cu paste de tomate, busuiacul si usturoiul. Se lasa la rece circa 1
ora. Se ung felii de paine peste care se aseaza rondele de rosii,
ornate cu frunze…
Read more »
Read more »
Salată de ţelină cu maioneză
30 April 2010
Ingrediente: ţelină sare maioneză muştar piper Mod de preparare: Se
aleg ţeline fragede, se curăţă şi se ţin timp de o oră în apă rece. Se
taie fideluţă, se sărează puţin şi se lasă să stea timp de 10 min, apoi
se amestecă bine cu maioneza în care s-a adăugat o lingură de…
Read more »
Read more »
Bors de vară
30 April 2010
Ingrediente: 1 morcov o ceapă un dovlecel 2-3 cartofi 3-4 roşii o mână
de fasole păstăi galbenă 250 ml borş 2-3 linguri de smântână 1 ou,
leuştean tarhon mărar pătrunjel sare piper Mod de preparare: Speli
foarte bine şi cureţi toate legumele. Tai ceapa şi o pui la călit în
puţin ulei. După…
Read more »
Read more »
Dulceata de pepene galben
30 April 2010
Ingrediente: 1 kg de pepene galben (după ce a fost curăţat) 1 kg zahăr
500 ml apă zeama de la o lămâie 2-3 plicuri zahăr vanilat 250 ml oţet de
9 grade Mod de preparare: Pentru prepararea dulceţii ai nevoie de
pepeni galbeni care nu sunt făinoşi şi care sunt copţi doar pe…
Read more »
Read more »
Turte de cartofi cu ou si bacon
30 April 2010
Ingrediente: 500 g cartofi 1 fir praz taiat marunt 6 linguri ulei 30 g
masline taiate marunt 2 linguri patrunjel tocat 5 oua 100 g pasmet 8
felii bacon sare piper Mod de preparare: Se fierb cartofii 20 de minute.
Intre timp se caleste prazul, la foc mic, cu o lingura de ulei, timp…
Read more »
Read more »
Vinete gratinate
30 April 2010
Ingrediente: 3-4 vinete 1 lingura unt ulei 150 g branza 2 cepe 500 g
rosii 2 linguri faina 3-4 catei usturoi 1 lingurita zahar foaie de dafin
cimbru sare piper 1 lingura pesmet Mod de preparare: Se taie vinetele
felii, se pun la scurs 30 minute. Se incinge uleiul si se caleste ceapa,
se…
Read more »
Read more »
Cartofi cu crema de ciuperci la cuptor
30 April 2010
Ingrediente: 900 g cartofi curatati si taiati in doua 225 g costita
taiata in bucati mici 3 ardei grasi taiati in rondele 300 ml crema de
ciuperci 150 ml lapte Mod de preparare: Se incinge cuptorul. Se fierb
cartofii in apa cu sare, timp de 8 minute. Se lasa la racit apoi se
taie…
Read more »
Read more »
Cum se prepara Cocktail Creole (video)
30 April 2010
Ingrediente: 50 ml light rum 120 ml beef bouillon 1 dash of Tabasco
sauce 1 dash of Worcestershire sauce 1 tsp lemon juice A pinch of salt A
pinch of black pepper 1 lemon wedge Ice cubes 1 shot measure 1 knife 1
chopping board 1 squeezer 1 shaker 1 strainer (if the shaker…
Read more »
Read more »
Chiftelute de cartofi si napi
30 April 2010
Ingrediente: 450 g cartofi curatati si taiati cubulete 450 g napi
curatati si taiati cubulete 25 g unt 2 oua batute 4 linguri
rozmarintocat 3 linguri ulei Mod de preparare: Se pun legumele intr-o
cratita in care clocoteste apa cu sare. Se acopera bine si se lasa pe
foc 12-15 minute. Se scurg si…
Read more »
Read more »
Tarte de legume
30 April 2010
Ingrediente: 8 felii paine 125 g unt, frecat cu usturoi si marar tocat
550 g legume (morcovi, fasole verde, mazare, ridichi) Mod de preparare:
Se incinge cuptorul. Se intinde jumatate din cantitatea de unt pe
feliile de paine si se pun in tava de la aragaz cu untul in jos. Se lasa
10 minute…
Read more »
Read more »
Vinete Bruschetta
30 April 2010
Ingrediente: 4 felii paine, de 1,5 cm grosime 1 catel usturoi 10-12
linguri ulei 1 vanata micuta taiata felii de 1cm 150 g mozarella taiata
felii, apoi feliile taiate in 2 4 rosii taiate felii frunze de patrunjel
Mod de preparare: Se incinge cuptorul, se projeste painea pana ce
devine crocanta. Se freca fiecare…
Read more »
Read more »
Omleta cu ardei grasi
30 April 2010
Ingrediente:
6 oua 2 ardei grasi 2 linguri lapte 2 catei usturoi 2-3 fire ceapa
verde ulei sare piper Mod de preparare: Se coc ardeii, se curata de
coaja, seminte si cotor. Se taie fasiute si se calesc in putin ulei,
impreuna cu usturoiul tocat marunt. Se scot din tigaie, daca mai este
nevoie se…
Read more »
Read more »
Salată de ţîri
29 April 2010
Ingrediente: ţîri oţet mărar ulei Mod de preparare: Se bat ţîrii pe
şira spinării cu un ciocan de lemn, pentru a se desprinde mai uşor
pieliţa de carne. Se pun pe plita încinsă pînă se înmoaie, se curăţă de
piele, se îndepărtează şira spinării şi capul, apoi se scot şuviţe
subţiri în lungime.…
Read more »
Read more »
Prajitura cu afine si branza de vaci
29 April 2010
Ingrediente: 200 g unt (margarina) 300 g zahăr 2 plicuri zahăr vanilat 1
lămâie 3 ouă 250 g făină 1 linguriţă praf de copt 1 plic budincă de
vanilie 300 ml lapte 200 g brânză de vaci 200 ml smântână 1 kg afine 2
linguri zahăr pudră Mod de preparare: Baţi untul spumă,…
Read more »
Read more »
Desert rapid cu mure
29 April 2010
Ingrediente: 1 ceaşcă de mure 2-3 albuşuri 1/2 cană de zahăr 2-3
pliculeţe de zahăr vanilat Mod de preparare: Baţi albuşurile cu
zahărul şi zahărul vanilat până se fac spumă, apoi încorporezi murele şi
o aşezi în cupe sau ceşti şi dai 20 de minute la frigider. Ornezi la
servire cu mure dacă…
Read more »
Read more »
Surpriza cu dovlecei
29 April 2010
Ingrediente: 7-8 dovlecei 300 g brânză telemea 150 g unt 3 ouă 50 g
caşcaval pesmet mărar sare Mod de preparare: Dovleceii îi tai felii,
apoi aşezi un strat într-o cratiţă unsă cu unt şi tapetată cu pesmet.
Separat baţi 2 ouă şi le amesteci cu mărar tocat, sare şi brânză rasă.
Peste…
Read more »
Read more »
Turte cu sunca si salvie
29 April 2010
Ingrediente: 700 g cartofi fierti, zdrobiti si raciti 1 ceapa mica rasa
150 g sunca taiata cubulete 2 leg. salvie, tocate 2 oua batute 130 g
pesmet 4 linguri parmezan ras 2 linguri faina 4 linguri ulei Mod de
preparare: Se amesteca cartofii, ceapa, sunca, salvia, 2 linguri de ou
batut si se asezoneaza.…
Read more »
Read more »
Oua cu sos de mustar
29 April 2010
Ingrediente: 6 oua fierte tari 12 masline 2 galbenusuri 100 ml ulei 1
legatura ceapa verde 1 legatura usturoi verde 1 lingurita zeama lamaie 1
lingura mustar 1 salata verde Mod de preparare: Se taie ouale felii. Se
face sosul din: mustar, galbenusuri, zeama de lamaie, ulei. Se aseaza
pe platou salata verde, feliile…
Read more »
Read more »
Omleta cu legume si cartofi
29 April 2010
Ingrediente: 500 g cartofi 1 catel usturoi 1 legatura ceapa verde 500 g
rosii 3 oua 5 linguri lapte 50 g cascaval ras sare piper Mod de
preparare: Se taie cartofii cubulete si se prajesc in ulei incins. Se
pune usturoiul tocat marunt, sarea, piperul, ceapa taiata rondele,
rosiile tocate si se mai prajesc…
Read more »
Read more »
Barcute cu ardei
29 April 2010
Ingrediente: 3 ardei grasi 3 rosii 6 oua 3 linguri ulei 6 felii de
paine unt patrunjel verde ulei sare piper Mod de preparare: Se taie
ardeii in doua, se curata de seminte si se pun pe tava de la cuptor. Pe
fiecare jumatate se pune pitin unt, se presara sare si piper si…
Oua in cuib de rosii
29 April 2010
Ingrediente: 4 rosii foarte mari 4 oua fierte 2-3 catei de usturoi
pisati 150 g smantana 4-5 linguri maioneza 1 lingura zeama lamaie sare
piper frunze patrunjel Mod de preparare: Se decupeaza rosiile si se
scobesc astfel incat sa incapa oul fiert. Se sareaza interiorul rosiei,
apoi se introduce oul, se presara sare, pipre…
Read more »
Read more »
Corăbioare de vinete cu brânză
29 April 2010
Ingrediente: 2 vinete lungi 100 brânză de burduf 200 g caşcaval 2 cepe
verzi 4 căţei de usturoi 2 roşii mărar piper ulei Mod de preparare:
Tai vinetele pe lung, le scobeşti, apoi le prăjeşti pe ambele părţi în
puţin ulei, până se înmoaie bine. Cepele tocate şi miezul de la vinete
tăiat…
Read more »
Read more »
Clatite cu jambon, ciuperci si smantana
29 April 2010
O
reteta simpla si delicioasa de clatite cu hambon, ciuperci si smantana
din: clatite, jambon, ciuperci, cascaval, smantana, unt, sare si piper.
Ingrediente: 12 clatite 150 g jambon 250 g ciuperci 150 g cascaval ras
400 g smantana 40 g unt sare piper Mod de preparare: Se taie ciupercile
feliute si se calesc cu 15…
Read more »
Read more »
Piept de pui cu andive si maioneza
29 April 2010
Ingrediente: 2 piepti pui 500 g andive taiate marunt 300 g maioneza 2
salate mari 1 legatura patrunjel taiat fin 1 gogosar, taiat cuburi mici 1
castravete murat, taiat cuburi mici sare piper Mod de preparare:
Pieptul de pui se fierbe in apa clocotita cu sare. Se scoate, se lasa la
racit si se…
Read more »
Read more »
Cornulete cu carne
29 April 2010
Ingrediente:
Pentru aluat: 500 g faina 200 g margarina 150 g smantana 10 g drojdie
uscata / 1 lingura drajdie proaspata 1 lingura zahar 1/2 lingurita sare
50 ml lapte Pentru umplutura: 250 g carne vita + 250 g carne porc
(tocata) 2 cepe taiate fin 2 linguri ulei 2 oua 1/2 lingurita sare 1/2…
Read more »
Read more »
Cum se prepara Cocktail Ace (video)
29 April 2010
Ingrediente: 50 ml vodka 50 ml light rum 50 ml pineapple juice 1 orange
1 dash grenadine 1 dash sugar syrup 1 lime ice cubes 1 hurricane glass 1
blender 1 squeezer 1 knife 1 chopping board 1 ice crusher (or wooden
pestle) 1 ice scoop (or cup) Cum se prepara Cocktail Ace
Read more »
Read more »
Chifle umplute cu branza
29 April 2010
Ingrediente: 6 chifle 100 g unt 150 g branza 1 ou 1/2 pahar smantana 1
pahar lapte 1 lingurita marar tocat sare piper Mod de preparare: Se taie
chiflele in jumate si se inmoaie in lapte. Se amesteca branza cu oul,
sarea, piperul si mararul. Peste fiecare jumatate de chifla se intinde
pasta de…
Read more »
Read more »
Crochete de cascaval
29 April 2010
Ingrediente:
250 g cascaval 500 g cartofi 20 g drojdie 1 pahar faina 2 oua 1 cescuta
lapte ulei sare piper Mod de preparare: Cartofii se fierb si se
zdrobesc. Cascavalul se rade fin. Se adauga peste cartofi cascavalul,
faina, ouale, drojdia dospita in lapte si sare. Se framanta si se mai
pune faina daca…
Read more »
Read more »
Ciuperci in sos de marar
29 April 2010
Ingrediente: 500 g ciuperci 2 linguri ulei 1 legatura marar 2 linguri
faina sare piper Mod de preparare: Se taie ciupercile marunt. Se pun in
tigaie cu uleiul, se acopera si se lasa la foc mic pana se inmoaie. Se
pune o legatura de marar si se mai lasa pe foc. Se amesteca faina…
Read more »
Read more »
Paine prajita cu legume si sunca de Praga
29 April 2010
Ingrediente: 2 ardei grasi (unul rosu, unul galben) 2 dovlecei taiati
felii 4 linguri ulei 1 paine tara 2 catei usturoi 50 g sunca Praga
taiata fasii Mod de preparare: Se incinge cuptorul. Se pune in tava de
la aragaz ardeii taiati fasiute si dovleceii. Se pun 2 linguri de ulei,
se asezoneaza si…
Read more »
Read more »
Pasta picanta cu branza de vaci
29 April 2010
Ingrediente: 100 g branza de vaci 30 ml lapte 50 g margarina usturoi
pisat sare piper Mod de preparare: Se amesteca branza cu laptele si se
lasa sa stea cateva minute. Se adauga usturoiul pisat, apoi se freaca
totul cu margarina. Se asezoneaza. Pofta buna!
Read more »
Read more »
Vinete cu rosii la cuptor
29 April 2010
Ingrediente: 2 vinete mai mari 1/2 kg roşii 4 cepe 3-4 căţei usturoi
200 ml ulei sare piper 1 legătură de mărar 1 legătură pătrunjel 100 g
smântână condimente Mod de preparare: Tai vinetele felii, le opăreşti
în apă cu sare şi le laşi să se scurgă, apoi le prăjeşti în ulei
încins.…
Read more »
Read more »
Gustare
29 April 2010
Ingrediente: 50 g cascaval 50 g sunca 2 felii paine 10 g unt Pentru
ornat: castraveti masline rosii maioneza frunze salata verde marar Mod
de preparare: Se pregatesc tartinele in mod obisnuit. Se taie cu forme
speciale (cerc, romb, inimioara). Ornati. Pofta buna!
Read more »
Read more »
Salata de ţelină
29 April 2010
Ingrediente: ţelină mere smîntînă muştar sare Mod de preparare: Se
taie ţelina în felii foarte subţiri şi se amestecă eu o cantitate egală
de mere tăiate de asemenea în felii foarte subţiri. Se adaugă un sos
preparat din smîntînă amestecată cu muştar şi sare după gust. Se
serveşte la friptură rece de viţel…
Read more »
Read more »
Salată de sfeclă roşie II
29 April 2010
Ingrediente: sfeclă hrean zahăr oţet sare Mod de preparare: Se coace
sau se fierbe sfecla, se curăţă şi după ce s-a răcit, se dă printr-o
răzătoare măruntă. Se rade de asemenea hrean, în proporţie de 1/15 faţă
de cantitatea de sfeclă. Se amestecă împreună şi se adaugă puţin zahăr,
oţet şi sare după…
Read more »
Read more »
Salată de heringi sau cherci cu ceapă
28 April 2010
Ingrediente: 500 g heringi sau cherci 500 g ceapă o lingură morcov ras
50 g ulei 1 legătură pătrunjel 50 g oţet 3 g piper 1 foaie de dafin
lămîie măsline Mod de preparare: Se desărează şi se curăţă heringii
sau chercii şi se taie apoi în bucăţele. Se taie ceapa în felii…
Read more »
Read more »
Salată de heringi — poloneză
28 April 2010
Ingrediente: hering ceapă castraveciori acri cartofi ulei oţet piper
sare ouă măsline Mod de preparare: Heringii curăţaţi şi desăraţi se
taie în felii. Se adaugă ceapă tăiată subţire, castraveciori acri şi
cartofi fierţi, tăiaţi în sferturi de rondele, ulei, oţet, piper şi
sare. Se amestecă şi se aranjează pe un platou fie cantitatea…
Read more »
Read more »
Supa ardeleneasca de cartofi
28 April 2010
Ingrediente: 5 cartofi 2 morcovi 2 cepe potrivite 1 legătură de
pătrunjel verde 3 linguriţe faină 1 linguriţă boia 100 ml ulei 2
linguri de bulion 250 g smântână sare Mod de preparare: Morcovii şi
cartofii îi cureţi, îi speli şi îi tai cubuleţe. Ii pui apoi la fiert în
3 litri de…
Read more »
Read more »
Crochete de cartofi
28 April 2010
Ingrediente: 600 g cartofi 40 g unt 3 oua 20 g drojdie de bere 3
linguri lapte 30 g faina sare piper Mod de preparare: Se fierb cartofii,
se racesc si se dau prin masina de tocat. Se desface drojdia in lapte.
Cartofii se amesteca cu untul, ouale, faina si cu drojdia. Se
condimenteaza…
Read more »
Read more »
Ingheţată cu piersici, vanilie si nucă de cocos
28 April 2010
Ingrediente: 8 ouă 16 linguri zahăr, 1/2 kg frişcă 1 plic zahăr
vanilat nucă de cocos 1/2 kg piersici Mod de preparare: Separi
albuşurile de gălbenuşuri. Gălbenuşurile le freci cu cele 16 linguri
zahăr, iar albuşurile le baţi spumă tare, apoi le amesteci cu frişca,
gălbenuşurile şi piureul de piersici (din piersici fierte…
Read more »
Read more »
Aperitiv buzoian
28 April 2010
Ingrediente: Pentru rosii: 1 kg rosii 300 g branza 1 lingura margarina 1
legatura marar sare piper usturoi Pentru drob: inima, rinichi, plamani
de miel ficat de porc 3-4 oua 1 legatura marar 1 legatura patrunjel sare
piper dafin Mod de preparare: Se amesteca branza, margarina, usturoiul,
verdeata, sare, piper. Ce pasta obtinuta se…
Read more »
Read more »
Tarta cu cascaval si nuci
28 April 2010
Ingrediente: 75 g unt 2 cepe mari, taiate subtiri 75 g nuci, taiate
bucatele 150 g cascaval 1 mar mare taiatin felii subtiri 12 foi de
placinta 3 oua batute 100 ml frisca nebatuta cu 29-30% grasime Mod de
preparare: Se incinge cuptorul. Se topeste intr-o cratita o treime din
unt, se adauga ceapa,…
Read more »
Read more »
Mic dejun gratinat
28 April 2010
Ingrediente: 900 g cartofi 3 linguri ulei 3 cepe taiate felii subtiri 2
catei usturoi pisati 200 g felii bacon, taiat mare 100 g branza rasa 4
rosii taiate felii 3 linguri patrunjel tocat Mod de preparare: Se
incalzeste cuptorul. Se fierb cartofii timp de circa 8 minute. Se lasa
sa se raceasca, apoi…
Read more »
Read more »
Varza pane
28 April 2010
Ingrediente: 1 varză mică şi foarte îndesată 3-4 ouă (în funcţie de
mărimea verzei) 3-4 linguri făină sare piper ulei pentru prăjit caşcaval
ras sau telemea Mod de preparare: Cureţi varza de frunzele ofilite,
cureţi şi cotorul, dar nu-l scoţi! Tai varza felii cam de 2 cm (ca
pepenele). Fierbi varza în apa…
Read more »
Read more »
Salata cu orez si legume
28 April 2010
Ingrediente: 1 ceaşcă orez 4 ardei graşi 4 roşii mari, bine coapte 4
cepe potrivite ulei oţet sare piper 1 legătură mărar Mod de preparare:
Alegi orezul, îl speli şi-l fierbi în apă cu sare, după care îl pui
într-o salatieră. Ardeii îi coci, îi cureţi de coajă şi seminţe şi îi
tai…
Read more »
Read more »
Pulpe de pui cu roşii şi smântână
28 April 2010
Ingrediente: 6 pulpe de pui 150 ml ulei 7-8 roşii bine coapte 150 g
smântână sare condimente verdeaţă Mod de preparare: Cureţi pulpele,
le înăbuşi în ulei şi din când în când torni câte puţină apă. Când sunt
bine pătrunse, pui roşiile decojite şi tocate şi le mai fierbi 15
minute. Le iei…
Read more »
Read more »
Chiftelute cu orez si spanac
28 April 2010
Ingrediente: 225 g orez 350 g spanac proaspat, taiat 2 linguri ulei 8
cepe verzi, taiate 2 linguri patrunjel, tocat 1/4 lingurita nucsoara 1
ou batut 225 g cascaval 175 g pesmet alb Mod de preparare: Se fierbe
orezul, spanacul. Se prajeste ceapa 1 minut si se amesteca impreuna cu
orezul si spanacul intr-un…
Read more »
Read more »
Salată de sfeclă roşie I
28 April 2010
Ingrediente: sfeclă sare hrean sau chimion oţet ulei Mod de
preparare: Se coace sau se fierbe sfecla, se curăţă, dacă este mare se
taie în lung în 4 sau în 6 şi apoi cu un cuţit cu lama ondulată se taie
în folii subţiri, se presară puţină sare, apoi se aşază alternativ un…
Read more »
Read more »
Cum se prepara Cocktail Cucumber Mojito (video)
28 April 2010
Cornete de şuncă cu ou pe salată de fasole verde
28 April 2010
Ingrediente:
şuncă ouă fierte sare salată verde fasole verde Mod de preparare: Se
formează cornete de şuncă ceva mai mici, în care se introduce cîte un
sfert de ou fiert, în aşa fel încît aproape jumătate din ou să rămînă în
afară. Se aranjează aceste cornete pe un postament de salată de fasole
verde fideluţă.…
Read more »
Read more »
Salată italiană
27 April 2010
Ingrediente: carote fasole verde sfeclă roşii mazăre ouă mărar maioneză
muştar piper sare sardele Mod de preparare: Se fierb în cantităţi
egale, dar separat, carote, fasole verde şi sfeclă, care se taie în
sferturi de rondele. Se adaugă roşii, mazăre verde fiartă, ouă răscoapte
şi mărar tocat. Roşiile şi ouăle se taie în…
Read more »
Read more »
Paine cu salvie si ceapa
27 April 2010
Ingrediente: 50 g unt/margarina 1 ceapa taiata marunt 225 g faina
obisnuita 225 g faina integrala 1/2 lingurita drojdie bere uscata si un
praf sare 300 ml lapte cald 2 linguri frunze salvie proaspete faina
pentru tapetat 1 lingura sare grunjoasa Mod de preparare: Se topeste
untul intr-o tigaie si se adauga ceapa, lasand…