Retete de Paste:
Prăjitură cu cacao şi cafea
8 November 2010
Ingrediente blat: 5 gălbenuşuri 5 albuşuri 250g unt 250g zahăr 1
linguriţă cafea măcinată 4 linguriţe cacao 400g făina 2 linguriţe praf
de copt 1 linguriţă esenţă de rom Ingrtediente crema: 4 gălbenuşuri,200g
zahăr ,200g unt,1 linguriţă cacao,1 lingură cafea măcinată 1 linguriţă
esenţă de rum ,70g nucă măcinată . Se amestecă untul cu…
Read more »
Read more »
Pilaf bulgăresc cu măruntaie de miel
8 November 2010
Ingrediente: măruntaiele şi intestinele de la un miel potrivite de mare
2 linguri untură 11/2 pahar orez 2 cepe 3 pahare apă sare 1/2
linguriţă piper Mod de preparare: Intestinele se spală, se rad, se
întorc pe partea interioară,se mai spală în cîteva ape, se freacă cu
sare şi se spală din nou.…
Read more »
Read more »
Colţunaşi cu brînză de vacă
8 November 2010
Ingrediente: 350 g făină 1 ou 1/2 pahar apă sare 250 g brînză de vacă
frămîntată cu 1 ou şi puţină sare 2 linguri unt 1 pahar smîntînă Mod
de preparare: Se cerne făina pe planşeta de aluat, se strînge cuib, se
face loc la mijloc şi se pun oul şi sarea. Se…
Read more »
Read more »
Bulgăraşi de ciocolată cu vişine din compot
8 November 2010
Ingrediente: 350 g ciocolată de menaj 175 g unt 2 linguri ulei 300 ml
frişcă lichidă 1 sticluţă esenţă de rom 300 g biscuiţi simpli 200 g
vişine din compot Mod de preparare: Topeşti ciocolata şi uleiul pe
baie de aburi şi când e gata o dai deoparte şi o laşi puţin să…
Read more »
Read more »
Cum se prepara Cocktail Long Island Iced Tea (video)
8 November 2010
Ingrediente: 30 ml rum 30 ml vodka 30 ml Cointreau 30 ml tequila 30 ml
gin 1 lemon 150 ml Coca-cola 1 lemon slice , to decorate 1 50/25ml
measuring cup 1 chopping board 1 sharp knife 1 juice squeezer 1 highball
or tall glass 1 stirrer 1 straw Cum se prepara Cocktail…
Read more »
Read more »
Fasole boabe preparată greceşte
8 November 2010
Ingrediente: 350 g boabe de fasole verde 1 mînă de mărar 1 mînă de
pătrunjel 1 mînă de leuştean 10-15 fire de ceapă verde 1 linguriţă
bulion 4 linguri sare piper Mod de preparare: Se spalăşi se fierbe
fasolea în apă sărată. Se strecoarăşi se lasă să se scurgă de apă. Se
pune…
Read more »
Read more »
Găluşte cu mălai
8 November 2010
Ingrediente: 2 pahare mălai 1 lingură zahăr 1 linguriţă sare 700 ml
lapte 100 g unt 3 linguri zahăr pudră Mod de preparare: Dai laptele la
fiert şi când dă în clocot adaugi mălaiul, sarea şi zahărul şi laşi pe
foc. Când mămăliga e gata o răstorni pe un suport de lemn. Iei…
Read more »
Read more »
Papanaşi de cartofi
8 November 2010
Ingrediente: 500 g cartofi 1/2 pahar făină 25 g drojdie 2 linguri ulei 1
ou sare smântână sau unt Mod de preparare: Cureţi cartofii, îi speli
şi îi dai pe răzătoarea cu ochiuri mici. îi amesteci apoi cu drojdia de
bere înmuiată în 1/4 pahar apă rece, adaugi apoi oul, puţină sare şi…
Read more »
Read more »
Tarte cu carne
8 November 2010
Ingrediente: 200 g făină + 1 lingură făină 100 g unt 6 ouă 500 g carne
de porc 3-4 felii costiţă afumată 2 cepe 100 ml ulei 2-3 felii de pâine
măghiran sare piper Mod preparare tarte: Amesteci făina cu 2
gălbenuşuri, untul şi un praf de sare, frămânţi aluatul, apoi îl laşi…
Read more »
Read more »
Rulouri cu castraveţi acri, sos şi paste
8 November 2010
Ingrediente: 500 g pulpă de porc 10 castraveţi muraţi 2 cepe 4 linguri
bulion 1 lingură condiment tip Vegeta ulei piper sare 200 g paste Mod
de preparare: Speli carnea, o tai felii pe care le baţi apoi ca pentru
şniţele. Tai 5 castraveţi în jumătate pe lungime, pui pe fiecare felie
de…
Read more »
Read more »
Friptură cu legume murate şi ciuperci
8 November 2010
Ingrediente: 1 kg pulpă de porc 1 cutie de ciuperci 2 gogoşari muraţi 2
castraveţi muraţi 2 bucheţele de conopidă murată muştar 1 linguriţă
oţet 1/2 linguriţă zahăr 1 foaie de dafin 5-6 căţei de usturoi 1 pahar
de ulei sare Mod de preparare: Speli carnea, o tai felii, le ungi cu
muştar…
Read more »
Read more »
Plăcintă cu ficăţei şi ciuperci
8 November 2010
Ingrediente aluat: 300 g făină 100 ml ulei 100 ml apă drojdie cât o
nucă sare zahăr Ingrediente umplutură: 500 g ficăţei de pasăre 2-3 cepe
200 g ghebe (din conservă) 3 ouă 300 g smântână 1 legătură mărar piper
ulei Mod preparare aluat: Dizolvi drojdia în apă călduţă cu 1 lingură de
făină…
Read more »
Read more »
Tort fraged cu marmeladă
8 November 2010
Ingrediente:
7 gălbenuşuri 3/4 pahar zahăr pudră 20 g sare de amoniac bine pisat 1/2
pahar unt topit vanilie făină cît cuprinde marmeladă după gust cîteva
nuci sau migdale tăiate 1 ou întreg Mod de preparare: Se freacă
zahărul şi untul pînă se fac spumă. Se adaugă gălbenuşurile, unul cîte
unul, amoniacul, vanilia, şi…
Read more »
Read more »
Şarlotă de alune
8 November 2010
Ingrediente:
300 g frişcă 1 kg lapte 6 ouă 6 foi de gelatină 200 g alune prăjite şi
măcinate 350 g zahăr 1 păhărel rom puţină coajă rasă de lămîie Mod de
preparare: Laptele fiert şi răcit se toarnă peste gălbenuşurile frecate
cu zahărul, se amestecă, se pune pe foc amestecînd mereu, pînă cînd…
Read more »
Read more »
Negrese cu nuci şi stafide
8 November 2010
Ingrediente: 150g ciocolată menaj 100 g unt (margarină) 100g miez de
nucă sfărâmat 100g stafide aurii 250 zahăr 1 linguriţă zahăr vanilat 3
ouă 150 g făină un vârf de cuţit sare Mod de preparare: Se pun
ciocolata şi untul într-o oală şi se topesc, amestecându- le încontinuu.
Se lasă puţin să se…
Read more »
Read more »
Tort de caise
8 November 2010
Ingrediente:
350 g făină 100 g unt sau margarină 100 g smîntînă 1 ou 2 linguri zahăr
1 linguriţă oţet vanilie coajă de lămîie rasă zahăr pudră Ingrediente
umplutura: 1 kg caise curăţate de sîmburi şi rupte jumătăţi, 3 linguri
zahăr. Mod de preparare: Se freacă puţin untul cu zahărul, apoi cu
oul. Se…
Read more »
Read more »
Negrese cu ciocolată şi mentă
8 November 2010
Ingrediente blat: 60g ciocolată amară 1/2 cană unt nesărat la
temperatura camerei l cană zahăr 2 ouă mari 1 linguriţă esenţă de
vanilie 3 linguri făină 1 lingură cacao 1/2 linguriţă scorţişoară
Ingrediente crema: 360g ciocolată albă de menaj,6 linguri frişcă,2
linguriţe esenţă de mentă. Ingrediente glazura:6 linguri frişcă ,180g
ciocolată semidulce,frunze de…
Read more »
Read more »
Prăjitură cu cremă de griş si marmeladă
8 November 2010
Ingrediente: 300 g făină 150 g margarină 1 gălbenuş 1 lingură zahăr 2
linguri lapte drojdie cât o nucă sare Ingrediente cremă: 200 ml lapte 2
linguri griş 2 gălbenuşuri 7 linguri zahăr 1 lingură cacao 2-3 linguri
marmeladă 3 albuşuri Mod preparare foi: Faci o maia din drojdie, lapte
călduţ, făină. După…
Read more »
Read more »
Tocăniţă oletenească
8 November 2010
Ingrediente: 800 carne de porc 100 g untură 2-3 cepe 500 g roşii (din
conservă) sare piper 1 legătură pătrunjel Mod de preparare: Tai
carnea în bucăţi potrivite şi o rumeneşti în untura bine încinsă. Cureţi
ceapa, o tai solzişori, o adaugi peste carne, pui şi roşiile tăiate
mărunt şi potriveşti gustul…
Read more »
Read more »
Slană cu mujdei de usturoi
8 November 2010
Tranşezi slana şi o laşi două-trei zile la sare. O pui apoi la fiert cu
zeamă de varză, foi de dafin şi piper. După ce zeama de varză dă în
clocot, mai laşi 20 de minute pe foc, o încerci cu furculiţa şi dacă
pătrunde cu uşurinţă în slană e gata. O dai deoparte,…
Read more »
Read more »
Pogăcele de jumări cu susan
8 November 2010
Ingrediente: 500 g jumări de porc 5 ouă 1 ceaşcă de apă 800-850 g făină
50 g drojdie de bere sare susan Mod de preparare: Treci jumările prin
maşina de tocat, apoi le amesteci cu făina, 4 ouă şi drojdia dizolvată
în apa călduţă. Pui şi un praf de sare şi frămânţi aluatul…
Read more »
Read more »
Tort brun
8 November 2010
Ingrediente:
200 g migdale pisate 130 g zahăr pudră 200 g ciocolată casă 5 linguri
rase făină fină 12 ouă unt cremă de unt frişcă Mod de preparare: Se
freacă gălbenuşurile cu zahărul pînă ce se fac ca o spumă, se adaugă
ciocolata, migdalele şi făina, se amestecă bine, iar la sfîrşit cele 12…
Read more »
Read more »
Aperitiv in foi de napolitane
8 November 2010
Ingrediente: 1/2 kg came tocată de pasăre 1 ceapă mică 1 cutie ciuperci
4 ouă pătrunjel piper sare 2 foi napolitane ulei făină Mod de
preparare: Cureţi ceapa, o tai mărunt şi o căleşti în puţin ulei. Adaugi
apoi ciupercile tăiate mărunt şi carnea tocată şi le căleşti împreună.
După ce s-au pătruns…
Read more »
Read more »
Friptură sibiană
8 November 2010
Ingrediente: 1 kg carne de porc (cu grăsime şi şorici) 5-6 căţei de
usturoi sare piper Mod de preparare: Tai carnea de porc felii mai
groase şi crestezi grăsimea şi şoriciui, dar fără să le desprinzi de
carne. Dai sare şi piper şi laşi fripturile la frigider pentru 24 de
ore. A doua…
Read more »
Read more »
Tocăniţă cu mălai
8 November 2010
Ingrediente: bucăţi de carne sau costiţă afumată ulei terci de
mămăligă sare Mod de preparare: Pui carnea la prăjit în ulei. După ce
s-a rumenit, torni cir de mămăligă cât să cuprindă toată carnea şi laşi
la foc mic 5 minute şi potriveşti de sare. Ai grijă să nu fie prea gros
cirul,…
Read more »
Read more »
Prăjitură cu pişcoturi şi cremă caramel
8 November 2010
Ingrediente: 30 de pişcoturi de şampanie 2 pliculeţe ness 14 linguri
zahăr 250 ml apă 100 g nuci 100 ml frişcă 4 gălbenuşuri 1 pachet
margarină Mod de preparare: Topeşti 4 linguri de zahăr. Separat,
freci gălbenuşurile cu 4 linguri zahăr până se albesc şi le adaugi peste
zahărul topit şi amesteci continuu…
Read more »
Read more »
Chifteluţe cu sos de castraveţi muraţi si hrean
8 November 2010
Ingrediente: 2 cartofi 500 g carne tocată de porc (sau de vită) 1 ou 1
ceapă verdeaţă sare piper ulei pentru prăjit Ingrediente sos: 2 cepe 500
g castraveţi acri 500 g roşii în bulion 2 linguri hrean ras 3-4 căţei
de usturoi sare piper Mod preparare chiftele: Razi cartofii, apoi îi
adaugi în…
Read more »
Read more »
Prăjitură cu miere şi cremă de nucă
8 November 2010
Ingrediente foi: 3 ouă 3 linguri ulei 1/2 linguriţă bicarbonat 1/2
pahar miere de albine 3/4 pahar zahăr 500 g făină Ingrediente cremă: 700
g miez de nucă 400 g smântână 1/2 pahar zahăr tos 1/2 sticluţă esenţă
de rom din care coci 6 foi pe dosul Mod preparare foi: Pui mierea
într-o…
Read more »
Read more »
Salată cu macaroane, murături si carnaţi
8 November 2010
Ingrediente: 300 g castraveţi sau gogoşari muraţi 400 g cârnaţi 600 g
macaroane 100 ml ulei 300 g telemea 200 g ciuperci din conservă 200 g
mazăre de la congelator 100 g boabe de porumb din conservă 2-3 căţei
usturoi 2 linguri iaurt 1 linguriţă smântână sare piper oregano sau
cimbru Mod de…
Read more »
Read more »
Tartă cu ficat de porc
8 November 2010
Ingrediente: 250 g făină 125 g margarină 1 lingură untură 50 ml apă
sare 1 ou Ingrediente umplutură: 300 g ficat 3 ouă 60 g caşcaval 2
linguri unt 1 cană lapte 1 lingură făină sare piper ulei Mod preparare
aluat: Amesteci făina cu margarina, pui un praf de sare, torni apa
călduţă…
Read more »
Read more »
Ciorbă de oase afumate cu dragavei
8 November 2010
Ingrediente: 3 morcovi 2 cepe 2 linguri zarzavat de la borcan 1
conopidă (de la congelator) 3 oase afumate 100 g smântână 1 ou sare 1
mână dragavei (ştevie) congelat Mod de preparare: Cureţi şi tai mărunt
ceapa şi morcovii, le căleşti în ulei, după care adaugi 4 l de apă,
oasele afumate,…
Read more »
Read more »
Paste cu afumatură si maioneză
8 November 2010
Ingrediente: 400 g paste făinoase (foarte mărunte) 6-7 castraveţi acri
1-2 cepe 3-4 căţei de usturoi 300 g kaizer ţărănesc 3-4 linguri pline cu
vârf cu maioneză sare piper după gust verdeaţă Mod de preparare: Pui
pastele la fiert în apa cu sare pentru 10 minute. In acest timp cureţi
ceapa şi usturoiul,…
Read more »
Read more »
Ciorbă de cârnati afumaţi si varză acră
7 November 2010
Ingrediente: 500 g câmaţi afumaţi 1 ceapă 1 varză mică acră 1 lingură
făină 2 linguri ulei 1 lingură bulion 250 g smântână 1 cană zeamă de
varză Mod de preparare: Speli bine varza, cureţi ceapa şi le tai
mărunt. Tai carnaţii bucăţi şi-i pui la fiert în apă. Separat, rumeneşti
făina în…
Tocăniţă din carne de viţel cu plăcinţele de cartofi
7 November 2010
Ingrediente: 750 g muşchi de viţel 200 g ciuperci (din conservă sau
proaspete) 1 ceapă 50 g unt sau margarină 2 linguri făină 250 ml supă
125 g smântână, 1 pahar de vin alb piper sare zeamă de lămâie Pentru
plăcinţele de cartofi ai nevoie de: 1 kg cartofi 2 linguri făină 2
linguri…
Read more »
Read more »
Tsureki-Colac impletit
7 November 2010
Ingrediente: 1 kg de făină bună 1 cană de lapte călduţ 1 lingură
drojdie 1 lingură amestecătură (nucşoară, cuişoare, piper, coajă de
lămâie şi portocală) 1 linguriţă scorţişoară 1 linguriţă chimion
jumătate lingură sare de mare 6 ouă 5 linguri unt 5 linguri zahăr
migdale Ingrediente glazura: 2 gălbenuşuri , 1 lingură miere ,1…
Read more »
Read more »
Ardei umpluţi cu branză si cartofi
7 November 2010
Ingrediente: 10 ardei graşi (de la congelator) 6-7 cartofi mari 200 g
brânză telemea 1 lingură pastă de ardei 1 pahar ulei sau grăsime sare
piper Mod de preparare: Cureţi cartofii, îi dai prin răzătoarea mare
şi îi prăjeşti până se rumenesc şi se înmoaie, apoi îi dai deoparte.
Adaugi peste ei telemeaua…
Read more »
Read more »
Cum se prepara Cocktail Barbed Wire (video)
7 November 2010
Ingrediente: 15 ml Campari 15 ml Triple sec 15 ml Kirsch liqueur 1 lime
2 tsp salt 1 teaspoon 1 shooter glass 1 knife 1 saucer 1 chopping board
Cum se prepara Cocktail Barbed Wire
Read more »
Read more »
Prepeliţe fripte vînătoreşte
7 November 2010
Ingrediente: 6 prepeliţe 3 linguri unt sau untură sare Mod de
preparare: Se pune într-un ceaun de tuci o lingură de unturăşi se lasă
să se înfierbînte bine apoi se aşază prepeliţele frecate cu puţină sare
şi se acoperă ceaunul. La fiecare 2-3 min se întorc prepeliţele. După ce
s-au rumenit frumos, se…
Read more »
Read more »
Sfeclă cu unt şi smîntînă
7 November 2010
Ingrediente: 1 kg sfeclă 1 lingură unt 1 linguriţă zahăr 1 lingură oţet
1/2 pahar smîntînă sare Mod de preparare: Se alege sfeclă roşie, se
fierbe sau se coace în cuptor, se curăţă de coajăşi se taie fie ca
tăiţeii, fie cuburi. Se pune într-o cratiţă împreună cu untul fierbinte,
2-3 linguri de…
Read more »
Read more »
Tort Richard
7 November 2010
Ingrediente:
250 g migdale sau nuci pisate 250 g zahăr pudră 10 albuşuri unt cremă
de ciocolată glazură de ciocolată Mod de preparare: Se bat albuşurile
spumă, se amestecă cu zahărul şi migdalele(nucile). Pasta obţinută se
împarte în 3-4 părţi egale şi se coc 3-4 blaturi în forma de tort
capitonată cu hîrtie unsă…
Read more »
Read more »
Morcovi cu unt
7 November 2010
Ingrediente: 500 g morcovi tineri 11/2lingură unt 1 linguriţă zahăr
(facultativ) sare Mod de preparare: Se rad morcovii, se spală, se
taie fie ca tăiţeii, fie cuburi, şi se opăresc cu apă clocotită. Se
strecoarăşi se pun într-o cratiţă împreună cu untul fierbinte, zahărul,
sarea şi puţină apă (numaiatît, cît este necesar să…
Read more »
Read more »
Morcovi cu unt şi smîntînă
7 November 2010
Ingrediente: 500 g morcovi 1 lingură unt 1 linguriţă zahăr 1/2 pahar
smîntînă 1/2 linguriţă de făină sare Mod de preparare: Se curăţă
morcovii, se spală, se taie fîşii ca tăiţeii sau cuburi mici şi se pun
la fiert cu untul, sarea, zahărul şi 2-3 linguri de apă. Se lasă să
fiarbă acoperit,…
Read more »
Read more »
Tort poveste
7 November 2010
Ingrediente: 30 nuci pisate 5 ouă 5 linguri zahăr pudră 1 lingură cacao
1 praf vanilie ulei făină fructe din dulceaţă 3 albuşuri 3 linguri
zahăr pudră 2 linguri cacao 250 g unt 150 g frişcă Mod de preparare:
Se bat spumă 5 albuşuri, cu 5 linguri de zahăr şi vanilie. Se adaugă…
Read more »
Read more »
Conopidă cu unt şi pesmet
7 November 2010
Ingrediente: 1 conopidă mijlocie 3-4 linguri unt 2 linguri pesmet sare
Mod de preparare: Conopida, curăţatăşi spălată, se pune la fiert în apă
sărată. Cînd este fiartă, se scoate cu lingura de spumă, se scurge de
apă, se aşază pe farfurie şi peste ea se toarnă pesmetul prăjitîn unt.
Se serveşte fierbinte. …
Read more »
Read more »
Varză dulce cu unt şi pesmet
7 November 2010
Ingrediente: 1 varză mijlocie 3 linguri unt 2 linguri pesmet sare Mod
de preparare: Se curăţă varza de primul rînd de foi, se taie în şase şi
se pune la fiert în apă sărată. Cînd este gata, se scurge bine de apă,
se taie cu cuţitul coceanul, se aşază într-o farfurie de piatră…
Read more »
Read more »
Pastă de heringi cu mere
7 November 2010
Ingrediente: 1 hering mare 2 linguri unt 1 măr mare 1 ou răscopt salată
verde Mod de preparare: Se despică peştele pe burtăşi se ţine în apă
călduţă timp de 5–6 ore. Apoi se trage pieliţa de la cap spre coadă, se
taie capul şi coada şi se îndepărtează toate oasele. Se toacă…
Read more »
Read more »
Gulaş de inimă
7 November 2010
Ingrediente:
750 g inimă de vacă 1/2 lingură făină 1 ceapă 2-3 linguri untură,unt
sau ulei 1 lingură pastă de bulion un vîrf de cuţit piper sare Mod de
preparare: Se spală bine inima, se taie în cuburi mici, se prăjeşte
puţin în cratiţa cu grăsime şi cu ceapă tăiată foarte mărunt, se
presară…
Read more »
Read more »
Cremă de migdale
7 November 2010
Ingrediente: 250g făină de migdale (se pisează migdale coapte) 250g
zahăr 1 pahar mare de apă Mod de preparare: Se leagă pe foc un sirop
gros din zahăr şi apă, până ce se colorează, se adaugă făină de migdale
de-acu, se poate folosi ca umpluturi sau, de sărbători, colora şi modela
în felurite…
Read more »
Read more »
Ruladă de iarnă
7 November 2010
Ingrediente: 1 kg carne macra 1ou 150 g slănină 5-6 boabe ienibaha 2-3
cuişoare 1/2 linguriţă cimbru 10 boabe piper verdeata 2 ceape paine alba
pesmet 3 linguri zeamă de carne sau apă Mod de preparare: În tocătură
se adaugă slănina tăiată cuburi mici şi mirodeniile foarte fin pisate.
Se amestecă bine. Pe…
Read more »
Read more »
Miel în sos de iaurt
7 November 2010
Ingrediente: 750 g carne de miel 500 g iaurt 1/2 lingură făină 2
linguri unt 1 lingură mărar tocat sare Mod de preparare: Bucăţile de
carne de miel se prăjesc în unt. Cînd s-au rumenit puţin, se adaugă
cîteva linguri de apăşi se lasă să fiarbă încet, acoperit, pînă cînd
carnea este aproape…
Read more »
Read more »
Pastă din carne de iepure
7 November 2010
Ingrediente: 1 kg carne macră de iepure 250 g unt proaspăt 2 cepe 1
lingură untură 1 pahar lapte 2-3 boabe de ienibahar 20 boabe de piper
pisat 1 cuişoarăşi un vîrf de cuţit de nucşoară rasă sare piper
castraveciori acri sfeclă roşie Mod de preparare: Bucăţile de carne
macră se prăjesc uşor…
Read more »
Read more »
Limbă în sos de smîntînă
7 November 2010
Ingrediente:
1 limbă de vacă sau 3-4 limbi de porc (cam 1 kg) zarzavat de supă 1
pahar smîntînă 1 lingură plină cu unt 1/2 lingură făină 1/2 pahar din
zeama în care a fiert limba 1/2 ceapă mărar tocat Mod de preparare: Se
fierbe limba şi se taie felii de grosimea unui deget.…
Read more »
Read more »
Ciuperci cu gelatină şi maioneză
7 November 2010
Ingrediente:
1 kg ciuperci 1 ceapă 1 linguriţă unt gelatină maioneză Mod de
preparare: Se spală, se curăţă şi se taie ciupercile felii subţiri ca
tăiţeii. Se aşază într–o cratiţă împreună cu o ceapă întreagă, o lingură
de unt şi sare. Se acoperă totul cu apăşi se lasă să fiarbă pînă cînd
ciupoercile sînt…
Read more »
Read more »
Prăjitură cu biscuiţi, lămâie şi nucă
7 November 2010
Ingrediente blat: 5 ouă 1 cană de zahăr 1 cană de făină 4 linguri ulei
coaja de la 1 lămâie 1 cană de apă 2 linguri zahăr 1 esenţă de vanilie
pentru sirop Ingrediente cremă: 15 biscuiţi cu miere 1 pachet unt sau
margarină 1 cană de zahăr 1 lămâie 1 lingură cacao 1…
Read more »
Read more »
Sericaia
7 November 2010
Ingrediente: jumătate litru lapte dulce 1 beţişor de scorţişoară 1
bastonaş de vanilie bucăţi de coajă de lămâie 5 ouă 200g zahăr 2 linguri
făină sare suc de lămâie unt scorţişoară pisată Mod de preparare:
Laptele se fierbe cu beţigaşul de scorţişoară, coaja de lămâie şi
bastonaşul de vanilie, se lasă la rece,…
Read more »
Read more »
Fasole cu sos alb si caşcaval
7 November 2010
Ingrediente: 800 g fasole verde (din conservă sau congelată) 3 linguri
margarină sau ulei 2 linguri făină 1 ceaşcă lapte 1 ou 150 g smântână 50
g caşcaval 1 lingură mărar sare Mod de preparare: Scurgi fasolea de
zeamă, o treci sub un jet de apă rece şi o tai bucăţi. Rumeneşti făina…
Read more »
Read more »
Pastă de parizer
7 November 2010
Ingrediente:
250 g parizer 2 ouă răscoapte muştar (după gust) sare piper salată
verde ridichi Mod de preparare: Se dă parizerul prin maşina de tocat
împreună cu ouăle răscoapte. Pasta obţinută se freacă cu muştar, se
adaugă sare şi puţin piper. Se aşază pe farfurie, se garniseşte cu
salată verde tocată ca fideaua (pusă…
Read more »
Read more »
Tort simplu
7 November 2010
Ingrediente:
6 ouă 1 pahar zahăr pudră 1 pahar făină coaja rasă de la o lămîie
marmeladă Mod de preparare: Se freacă gălbenuşurile cu zahărul într-un
castron de piatră. Se aşază castronul într-un vas cu apă fierbinte,
ţinînd vasul pe foc şi se freacă cu crema pînă ce se înfierbîntă. Se
scoate apoi castronul…
Read more »
Read more »
Limbă de porc cu măsline
7 November 2010
Ingrediente: 750 g limbă de porc 150 g măsline 2 morcovi 2 rădăcini de
pătrunjel 2 cepe 100 bulion 100 ml vin alb 2 linguri făină sare piper
ulei Mod de preparare: Speli limba şi o pui la fiert în apă cu sare
pentru 30 de minute. Separat, măslinele în apă. In acest…
Read more »
Read more »
Cotlete de porc pane
7 November 2010
Ingrediente: 6 cotlete de porc 2 ouă 2 linguri untură 2 linguri făină
piper sare pesmet Mod de preparare: Se bat cotletele uşor cu ciocanul
de lemn, se sărează, se piperează, se dau prin oul puţin bătut, apoi
prin făină, din nou prin ou, iar la urmă prin pesmet. Se prăjesc în
untură…
Read more »
Read more »
Tort fraged
7 November 2010
Ingrediente:
600 g făină 400 g unt proaspăt 2 gălbenuşuri 1 ou întreg 3 linguri
smîntînă vanilie fructe din dulceaţă Mod de preparare: Se freacă untul
cu două gălbenuşuri, se adaugă un ou întreg, smîntînă, vanilie şi
făină. Se frămîntă bine şi se împarte alua- tul obţinut în trei părţi
egale. Se întind trei…
Read more »
Read more »
Prăjitură fondantă
7 November 2010
Ingrediente: 300g ciocolată amară 1 pachet unt 5 ouă zahăr pudră: 2-3
linguri pentru cremă + 2 linguri pentru glazură praf scorţişoară 1
linguriţă făină sare Mod de preparare: Ciocolata şi untul se amestecă
pe foc, se dau deoparte, se adaugă zahăr pudră, făină, scorţişoară
şigălbenuşuri, amestecând fără istov, până se cremuieşte. Albuşurile…
Read more »
Read more »
Paine cu mălai dospit
7 November 2010
Ingrediente: 1 kg făină 1/2 kg mălai (făină de porumb) drojdie cât o
nucă apă 1 linguriţă sare 1 ou Mod de preparare: Din mălai faci o
mămăliguţă mai moale, o răstorni pe un platou şi o laşi la rece. Intr-un
vas mai mare de frământat pui făina, adaugi drojdia dizolvată în
puţină…
Read more »
Read more »
Cotlet de porc cu garnitură de varză roşie
7 November 2010
Ingrediente: 800 g cotlet de porc 1 kg varză roşie 1 cârnat de casă 1
ceapă roşie 100 ml ulei 1 lingură oţet 1 linguriţă chimen sare piper 1/2
linguriţă zahăr Mod de preparare: Cu ajutorul cozii unei linguri de
lemn faci o gaură în mijlocul cotletului, pe lungime, şi introduci
cârnatul, apoi…
Read more »
Read more »
Găină cu măsline
7 November 2010
Ingrediente:
6 porţii carne 4 linguri ulei 200 g măsline 1 lingură bulion 1
linguriţă făină 3 cepe 1 linguriţă oţet sau un păhărel de vin 1 bucăţică
zahăr sare 1 foaie de dafin Mod de preparare: Se prăjesc bucăţile de
găină în două linguri de ulei, se adaugă 3-4 linguri de apăşi se…
Negrese
7 November 2010
Ingrediente blat: 4 gălbenuşuri 150g margarina 200g zahăr 3 linguri
cacao 250g iaurt 200g făină Ingrediente crema: 4 albuşuri ,250g zahăr
Ingrediente glazura:200g zahăr,3 linguri apă,3 linguri cacao ,100g
margarina Mod de preparare: Pentru blat se amestecă bine ingredientele
şi se pun la copt într-o tavă unsă şi tapetată cu făină, la foc…
Read more »
Read more »
Slanină afumată
7 November 2010
Faci mai întâi o saramură de apă fiartă (la 1 l de apă pun 200 g sare).
Când apa a fiert o iei de pe foc şi adaugi foi de dafin şi boabe de
piper. Ungi slănina proaspătă cu usturoi pisat cu puţină sare şi după ce
saramura s-a răcit pui şunca unsă cu…
Read more »
Read more »
Muşchi, costiţă, şuncă si slănină afumate
7 November 2010
Cureţi de slănină muşchiuleţii şi costiţa, iar şuncile şi spata le laşi
cu slănină şi şorici. Slănina cea mai bună pentru afumat este cea de pe
burtă. Aşezi carnea şi slănina într-un vas larg la gură, presari sare
grunjoasă, conservant pentru carne şi coriandru. La un porc de 100-110
kg intră 3-4 kg sare…
Read more »
Read more »
Lebervurst cu ghimbir
7 November 2010
Ingrediente: 250 g ficat de porc 50 g slănină 400 g carne de porc
(poate fi după fasonare sau de la căpăţână) 200 g inimă 50 g splină 50 g
untură 1 ceapă piper ienibahar măghiran 1 vârf de linguriţă de zahăr
tos 1 lingură ghimbir Mod de preparare: Pui la fiert în…
Read more »
Read more »
Pateu de ficat cu ciuperci
7 November 2010
Ingrediente:
500 g ficat de viţel 500 g ciuperci 2 cepe 300 g unt sare piper 1 ou
măsline pătrunjel Mod de preparare: Se curăţă, se spalăşi se taie
bucăţi mari ciupercile. Pe fundul unei cratiţe se pun două linguriţe de
unt, cepele tăiate în patru, ciupercile, ficatul tăiat bucăţi mai mari,
şi două…
Read more »
Read more »
Carne tocată la borcan
7 November 2010
Căleşti 6-7 cepe tocate mărunt în ulei încins, apoi adaugi puţină apă,
sare şi condiment tip Vegeta după gust. Adaugi 2 kg de carne tocată
peste ceapă şi le căleşti împreună câteva minute. Aşezi apoi tocătura în
borcane de 400-800 g şi le capsezi, apoi le fierbi la bain-marie 2 zile
consecutiv, timp de…
Read more »
Read more »
Ciorbă de gască acrită cu zeamă de varză
7 November 2010
Ingrediente: măruntaiele unei gâşte 3 morcovi 3 cepe 3 cartofi 4-5
roşii din conservă zeamă de varză 1 legătură pătrunjel leuştean uscat 1
ou 1 mână de fidea sare după gust Mod de preparare: Pui măruntaiele
la foc cu puţină apă şi sare. Când zeama a dat în clocot, iei spuma şi
mai…
Read more »
Read more »
Şarlotă de cafea
7 November 2010
Ingrediente: 1 kg frişcă 11 foi gelatină 4 ceşcuţe cafea neagră rece
zahăr după gust 1 ceşcuţă lapte dulceaţă de vişine Mod de preparare:
Se pune la foc într-un ibric cafeaua neagrăşi laptele. Se adaugă
gelatina şi se amestecă bine pînă ce se dizolvă. Se strecoară prin sită
deasăşi se lasă să se…
Read more »
Read more »
Prăjitură cu cacao si cremă de lapte cu nuci
7 November 2010
Ingrediente:
500 g făină 80 g untură (sau unt) 2 ouă 1/2 l lapte dulce 1 praf de
copt 2 plicuri zahăr vanilat 6 linguriţe cacao Mod de preparare: Freci
untura cu zahărul şi ouăle, apoi adaugi făina, laptele, cacaua, praful
de copt şi vanilia. Intinzi coca în tava de la aragaz unsă cu…
Read more »
Read more »
Glazură de rom
7 November 2010
Ingrediente: 420 g zahăr 1/2 pahar apă 2 linguri rom zeama de la o 1/2
lămîie Mod de preparare: Se pune la fiert zahărul cu apa; cînd s-a
legat bine ca pentruşerbet, se adaugă romul şi zeama de lămîie. Se ia de
pe foc, se freacă bine şi cînd începe să se albească,…
Read more »
Read more »
Costiţă de porc cu miere si varză călită
7 November 2010
Ingrediente: 8 bucăţi costiţă de porc 1 varză mică murată 1 ceapa
mijlocie 2 linguri pastă de roşii 2 linguri miere 2 linguri ulei sare
piper 2 linguri pastă de ardei 2 foi de dafin 1 linguriţă piper boabe 1
legătură pătrunjel Mod de preparare: Cureţi ceapa, o tai mărunt,
apoi o…
Read more »
Read more »
Mancare cu carne de porc, carnati afumati, creier si ciuperci
7 November 2010
Ingrediente: 400 g carne de porc 200 g cârnaţi afumaţj 150 g creier 300
g ciuperci 1 linguriţă bulion 3-4 căţei de usturoi 150 ml ulei 2
legături verdeaţă 2 pahare de vin sare Mod de preparare: Tai carnea în
bucăţi mari, o sărezi şi o prăjeşti în ulei. Adaugi câmaţii şi
ciupercile…
Read more »
Read more »
Ostropel cu carne de raţă
7 November 2010
Ingrediente: 1 raţă 80 ml ulei 1/2 lingură făină 1 lingură pastă de
roşii 3-4 căţei de usturoi 1 lingură oţet 700 ml apă 1 legătură
pătrunjel sare şi piper Mod de preparare: Cureţi şi speli raţa, o tai
în bucăţi pe care le presari cu sare şi piper şi le prăjeşti într-o…
Read more »
Read more »
Chifteluţe din inimă de porc
7 November 2010
Ingrediente: 500 g inimă de porc 1 felie de franzelă înmuiată în lapte
şi presată bine 2 cepe 5-6 căţei de usturoi 3 ouă 1 legătură pătrunjel
sare piper 1 lingură griş 200 ml ulei Mod de preparare: Cureţi ceapa
şi usturoiul, tai ceapa mărunt şi o căleşti în puţin ulei, iar…
Read more »
Read more »
Mâncare de carne de porc cu sos de smântână
7 November 2010
Ingrediente: 750 g pulpă de porc 400 g smântână 2 ouă 2 linguri făină 1
lămâie 50 g unt 150 g orez 2 cepe 125 ml ulei sare Mod de preparare:
Tai carnea felii pe care le baţi apoi ca pentru şniţele, le treci prin
făină şi le prăjeşti în ulei. Scoţi bucăţile…
Read more »
Read more »
Prepeliţe cu smîntînă
7 November 2010
Ingrediente: 6 prepeliţe 1 lingură unt 1 ceaşcă smîntînă 1 linguriţă
făină sare Mod de preparare: Prepeliţele, spălate, se taie pe jumătate
în lungul trupului şi se prăjesc puţin într-o cratiţă cu unt fierbinte.
Se toarnă apoi smîntîna bine amestecată cu făina, se adaugă o lingură,
două de apă, sarea, se acoperăşi se…
Read more »
Read more »
Glazură de zahără
7 November 2010
Ingrediente: 420 g zahăr 1 pahar apă cîteva picături zeamă de lămîie
Mod de preparare: Se fierbe bine zahărul pisat fin cu un pahar de apă
pînă cînd siropul se îngroaşă şi se ţine de lingură. Se adaugă cîteva
picături de zeamă de lămîie. Cînd compoziţia este caldă, se freacă, ca
la şerbet,…
Read more »
Read more »
Brînză cu chimen
7 November 2010
Ingrediente:
250 g brînză sau caş de oaie 100 g unt 1 linguriţă chimen foarte fin
pisat 1 linguriţă boia roşie de ardei sare ridichi Mod de preparare:
Se dă brînza prin sită sau prin maşina de tocat. Se freacă bine cu
untul, se adaugă chimenul şi boiaua, se pune sare dacă este nevoie…
Read more »
Read more »
Ciorbă de orez cu afumatură de porc
7 November 2010
Ingrediente: 1 os afumat de porc 250 g smântână 200 g orez 5-6 căţei
usturoi 3 linguri făină 1 ceapă sare piper apă Mod de preparare: Pui
osul afumat la fiert într-o oală cu apă. Speli orezul şi îl adaugi în
ciorbă după ce a fiert carnea. Pui usturoiul pisat, ceapa tăiată…
Read more »
Read more »
Carnaţi de porc cu sos picant
7 November 2010
Ingrediente: 2 cârnaţi 50 ml ulei 3 linguri unt 1 lingură făină 1
ceaşcă zeamă de carne 1 lingură oţet 1 lingură muştar 100 g ciuperci din
conservă scurse de zeamă piper sare câteva foi de dafin Mod de
preparare: Tai câmaţii în bucăţi mai mari şi-i pui la prăjit în ulei
încins.…
Read more »
Read more »
Carnaţi cu sos de hrean si smantană
7 November 2010
Ingrediente: 3-4 cârnaţi afumaţi mai lungi 2 bucăţi hrean 300 g
smântână 2-3 linguri făină 1 linguriţă oţet sau zeamă de lămâie 4-5
linguri ulei condiment tip Vegeta Mod de preparare: Tai cârnaţii în
bucăţele de aproximantiv 10 cm pe care le prăjeşti pe ambele părţi în
ulei încins, apoi le scoţi pe…
Read more »
Read more »
Pastă de creier de porc cu măsline
7 November 2010
Ingrediente: 1 creier de porc sare piper 1 lămâie 5 linguri ulei 1
pahar vin alb 1 salată verde măsline Mod de preparare: Fierbi creierul
foarte bine în apă cu vinul şi puţină sare. Laşi să fiarbă 30 de
minute, apoi îl scoţi şi-l laşi la răcit. Il fărâmiţezi, îl freci cu o…
Read more »
Read more »
Spettekaka
7 November 2010
Ingdrediente: 12 ouă 1 pahar zahăr 1,2 kg piure (fără pic de apă) de
cartofi fierţi făină cât să se lege un aluat potrivit 500g zahăr 100g
sirop gros de fragi sau zmeură Mod de preparare: Sosul se dizolvă
zahărul şi siropul într-un litru de apă clocotită. Ouăle se bat, apoi se
amestecă…
Read more »
Read more »
Rinichi cu smîntînă
7 November 2010
Ingrediente: 1 rinichi de vacă sau 2 rinichi de viţel sau de porc (cam
600 g) 1 ceapă mică 1 lingură unt 1 pahar smîntînă 1 linguriţă rasă
făină 1/2 pahar zeamă de carne sare Mod de preparare: Se prepară
rinichii ca pentru mîncare de rinichi. Se prăjeşte ceapa cu untul pînă
cînd…
Read more »
Read more »
Iepure cu smîntînă si ienibahar
7 November 2010
Ingrediente: 6 bucăţi (porţii) de carne de iepure 1 lingură untură 1
linguriţă făină 1 lingură unt proaspăt 1 pahar smîntînă 2-3 boabe
ienibahar 1/2 ceapă tocată sare Mod de preparare: Într-o cratiţă cu o
lingură de untură se prăjesc uşor bucăţile de iepure, se adaugă 1/2
pahar de apă, ceapa tocată,ienibaharul, se…
Read more »
Read more »
Borş de pasare cu legume
7 November 2010
Ingrediente: 2 cepe 3 morcovi 2 linguri pastă de ardei 2 rădăcini
pătrunjel 8 cartofi 4 pulpe de pui 1 legătură pătrunjel verde borş sare
Mod de preparare: Cureţi ceapa, morcovul, pătrunjelul, cartofii, îi tai
măiunt şi îi pui la fiert în 4 litri de apă. In acest timp opăreşti
carnea cu apă…
Read more »
Read more »
Ghiveci cu carne de vacă
7 November 2010
Ingrediente:
750 g carne grasă 3 linguri untură 1 pătrunjel 1 morcov 2 ardei graşi 1
vînătă 1 dovlecel 1 mînă de bame 1 mînă de fasole verde 1 mînă de
fasole grasă 1 mînă de fasole ţuvără, 250 g mazăre 1 conopidă mică 2
cepe mari 3 cartofi 1 ţelină mică 5-6 roşii mari…
Read more »
Read more »
Supă dreasă cu cartofi
7 November 2010
Ingrediente: 500 g cartofi 1 ceapă 1 fir de praz 1/2 l lapte 1 lămâie
100 g smântână sare 3-4 felii de pâine Mod de preparare: Cureţi
cartofii, îi speli, îi tai cuburi şi îi fierbi într-un litru de apă cu
sare împreună cu ceapa şi prazul tăiate mărunt. După ce cartofii au…
Read more »
Read more »
Friptură de raţă cu mere coapte
7 November 2010
Ingrediente: 1 raţă 12 mere mari 1 lingură untură sare Mod de
preparare: În raţa curăţată, spălatăşi sărată dinainte, se introduc două
mere mai mici. Se aşază în tava de friptură, cu o lingură de unturăşi
cîteva linguri de apă. Se dă la cuptor la foc mai iute şi se stropeşte
mereu cu…
Read more »
Read more »
Pasteis de Mata-Turtite
7 November 2010
Ingrediente aluat: 500g făină 375g ulei,unt sau osânză 1 linguriţă sare
apă câtă primeşte aluatul Ingrediente crema: 1 lingură de făină,
jumătate litru apă,6 gălbenuşuri de ou,l albuş de ou coajă de la 1
lămâie,500g zahăr ,un sfert litru de lapte Mod de preparare: Se bat
albuş şi gălbenuşuri. Se leagă un sirop…
Read more »
Read more »
Şniţel din carne tocată
6 November 2010
Ingrediente: 600 g carne macră 2 linguri unt sau untură 1/2 pahar
pesmet pisat puţin piper sare Mod de preparare: Carnea, spălată, se
trece prin maşina de tocat sau se toacă cu satîrul, se amestecă bine cu
sare şi piper. Din această pastă se fac şase turtiţe de grosimea unui
centimetru, se dau…
Read more »
Read more »
Ruladă de cartofi cu legume
6 November 2010
Ingrediente:
1 kg cartofi 2 ouă 1 pahar lapte 1linguriţă unt sare 500 g morcovi 2
linguri unt (umplutura) 1 linguriţă zahăr sare sos de smîntînă Mod de
preparare: Cartofii, curăţaţi, se fierb în apă sărată. Cînd sînt gata se
strecoară de apăşi se strivesc ca pentru piure, se amestecă cu
laptele, untul şi…
Read more »
Read more »
Ruladă de carne tocată umplută cu macaroane
6 November 2010
Ingrediente: 1 kg carne macră 150 g slănină 2 cepe 1 felie pîine albă 1
ou sare piper 1 linguriţă verdeaţă tocată 1 lingură pesmet 200 g
macaroane 1 lingură unt un vîrf cuţit piper sfecla rosie salata verde
Mod de preparare: Se fierb macaroanele în apă sărată, se strecoară, se
spală cu…
Pateu de ficat de pasăre, cu lapte
6 November 2010
Ingrediente: 1 ficat de gîscă sau 2-3 de găină 2 cepe (facultativ) 150 g
unt 2-3 linguri lapte sare gogoşari castraveciori ouă Mod de
preparare: Se taie cepele în patru, se aşază pe fundul unei cratiţe
mici, se pune o lingură de unt, ficatul, laptele şi 2-3 linguri de apă.
Se acoperă cratiţa…
Read more »
Read more »
Miel cu smîntînă
6 November 2010
Ingrediente:
750 g carne de miel 1 lingură untură 1 pahar smîntînă 1 linguriţă
făină sare mărar tocat Mod de preparare: Se spală carnea, se taie
bucăţi şi se prăjeşte în untură pînă cînd se rumeneşte. Se adaugă făina,
se amestecă bine, se lasă să se prăjească apoi se toarnă încet
smîntîna, se săreazăşi…
Read more »
Read more »
Biscuiţi Mokken
6 November 2010
Ingrediente: 150g unt 100g zahăr 250g făină 1 vârf linguriţă drojdie 1
praf de scorţişoară 1linguriţă chimion Mod de preparare: Zahărul şi
untul se freacă cremă, se adaugă drojdie, făină, scorţişoară, chimion,
se amestecă, apoi aluatul se modelează ca un rulou şi se pune la
frigider jumătate ceas. Se taie rondele groase de…
Read more »
Read more »
Fasole verde cu unt şi pesmet
6 November 2010
Ingrediente:
1 kg fasole verde 3 linguri unt 2 linguri pesmet alb sare Mod de
preparare: Se curăţă, se spalăşi se fierbe fasolea în apă sărată. Se
înfierbîntă într-o cratiţă untul şi se prăjeşte puţin cu pesmetul,
seadaugă fasolea scursă bine de apă, sarea, şi se scutură de cîteva ori
cratiţa ca să se…
Read more »
Read more »
Pui cu roşii
6 November 2010
Ingrediente: 1 pui 1 lingură unt 1 ceapă linguriţă făină 750 g roşii
1/2 linguriţă boia de ardei sare un praf de zahăr Mod de preparare:
Bucăţile de pui se prăjesc înăbuşit în unt. Cînd sînt aproape gata, se
adaugă ceapa tocată mărunt şi făina, amestecînd cu lingura, apoi se pun
roşiile tăiate…
Read more »
Read more »
Ceafă de porc la cuptor
6 November 2010
Ingrediente: 1 garf (cam 2 kg) 3-4 boabe ienibahar 1 căţel usturoi 1/2
linguriţă boia de ardei cîteva boabe coriandru sare puţină grăsime
Mod de preparare: Carnea (fără să fie spălată) se şterge bine cu un
ştergar umed, se sărează, se freacă cu usturoiul pisat şi mirodeniile.
Se aşază într-un castron şi se…
Read more »
Read more »
Limbă cu măsline si ienibahar
6 November 2010
Ingrediente:
1 limbă de vacă sau 3-4 limbi de porc (cam 1 kg) zarzavat de supă 200 g
măsline 3-4 cepe 1 foaie de dafin 2-3 boabe de ienibahar 2 linguri
bulion 1 lingură oţet 3 linguri ulei 1/2 linguriţă zahăr sare 1 lămîie
pătrunjel tocat Mod de preparare: Se fierbe limba cu zarzavatul…
Read more »
Read more »
Ciuperci cu carne porc
6 November 2010
Ingrediente: 500 g carne de porc 500 g ciuperci 2 cepe 2 linguri
smîntînă 1 lingură untură sare piper făină Mod de preparare: Se taie
carnea în cuburi mici, se săreazăşi se lasă să stea 30 min. În acest
timp se curăţă ciupercile şi se taie bucăţi mari. Se tăvăleşte carnea
uşor prin…
Read more »
Read more »
Pastă de heringi cu nuci
6 November 2010
Ingrediente: 1 hering 12 nuci curăţate şi pisate miez de franzelă muiat
în apă cu oţet 1/2 ceapă rasă 1 linguriţă oţet 3 linguri ulei Mod de
preparare: Se spală peştele, se curăţă de pieliţă, se scot toate oasele
şi se dă prin maşina de tocat carne sau se toacă foarte mărunt cu…
Read more »
Read more »
Cartofi cu carne de vacă
6 November 2010
Ingrediente: 500 g carne 2 linguri untură 2-3 cepe 500 g cartofi 2
linguri bulion 1 linguriţă boia de ardei sare puţin cimbru (facultativ)
Mod de preparare: Carnea spălată se taie în bucăţi, se sărează puţin
şi se punela prăjit în untură. Cînd începe să se rumenească, se adaugă
ceapa mărunt tocată crudă…
Read more »
Read more »
Fasole verde cu unt
6 November 2010
Ingrediente:
1 kg fasole verde 2 linguri unt sare crochete de griş Mod de
preparare: Se curăţă, se spalăşi se fierbe fasolea în apă sărată. Se
înfierbîntă într-o cratiţă untul, se adaugă fasolea strecuratăşi sarea,
şi se scutură cratiţa de cîteva ori ca să se amestece fasolea cu untul.
Se serveşte fierbinte, cu crochete…
Read more »
Read more »
Makowiec
6 November 2010
Ingrediente aluat: 500gfăină 125g unt 3 ouă 150g zahăr pudră 1
pacheţel cu zahăr vanilat 1 nucă de drojdie 1pahar de lapte sare 1 nucă
unt pentru uns tava Ingrediente umplutura: 500g de sămânţă de mac
,250g zahăr,4 linguri miere ,coajă de la 1 lămâie sau portocală ,1
albuş,2 linguri unt,2-3 linguri…
Read more »
Read more »
Cornete de parizer umplute
6 November 2010
Ingrediente:
6 felii parizer tăiat subţire 12 măsline 2 cartofi fierţi 2–3 linguri
maioneză piper salată verde Mod de preparare: Feliile de parizer se
curăţă de coajăşi se răsucesc în formă de cornet. Fiecare cornet se
prinde cu o scobitoare ca să nu se desfacă, iar în cele două capete ale
scobitorii se înfige…
Read more »
Read more »
Limbă fiartă
6 November 2010
Ingrediente:
1 limbă de vacă sau 3-4 limbi de porc (cam 1 kg) 2 cepe 1 pătrunjel 1
morcov 1 foaie de dafin 4-5 boabe de ienibahar sare sos de hrean de
muştar sau de bulion Mod de preparare: Se spală limba în cîteva ape,
se rade cu cuţitul şi se îndepărtează gîtlejul, se…
Read more »
Read more »
Griş cu fructe în formă de şarlotă
6 November 2010
Ingrediente: 750 g apă 500 g fructe (vişine sau zmeură, căpşuni, fragi,
coacăze) 3-4 linguri zahăr 150 g griş 1 praf vanilie Mod de
preparare: Se pun la fiert fructele spălate cu apa. După ce dau cîteva
clocote, se iau de la foc, se lasă să se răcească, apoi se dă prin-tr-o
sită…
Read more »
Read more »
Mazăre păstăi cu unt
6 November 2010
Ingrediente: 1 kg mazăre păstăi 2 linguri unt un vîrf linguriţă zahăr
(facultativ) 1 linguriţă mărar tocat sare friganele Mod de preparare:
Se curăţă mazărea păstăi de aţe, se spalăşi se fierbe în apă puţin
sărată. Cînd este fiartă, se scurge bine de apă. Se înfierbîntă untul
într-o cratiţă, se adaugă mazărea strecu-rată,…
Read more »
Read more »
Biftec rusesc
6 November 2010
Ingrediente:
600 g muşchi 3 cepe mari sare piper 2 linguri untură Mod de
preparare: Se taie muşchiul felii groase de un deget. Se bat uşor cu
ciocanul de lemn, se sărează, se pipereazăşi se prăjesc în untură
încinsă, pe o parte şi pe alta, la foc iute. Se punbucăţile de muşchi
într-o cratiţă…
Read more »
Read more »
Mîncare de somn cu roşii
6 November 2010
Ingrediente: 1 kg somn 4 linguri ulei 2 linguri făină 1 ceapă mare
roşii 1/2 linguriţă zahăr 3-4 boabe ienibahar 1 foaie de dafin sare
Mod de preparare: Somnul curăţat şi spălat se taie în bucăţi, se
săreazăşi se lasă să stea o jumătate de oră. Ceapa tăiătă foarte mărunt
se prăjeşte în…
Read more »
Read more »
Turtă dulce
6 November 2010
Ingrediente: 1 pahar de lapte dulce călduţ 1 pahar miere 1 cană făină 1
linguriţă chimion 1 linguriţă drojdie coajă rasă de portocală unt Mod
de preparare: Mierea se topeşte în lapte, apoi se amestecă cu făină,
chimion, drojdie şi coajă de portocală. Se unge cu unt o tavă de
cozonac, se răstoarnă…
Read more »
Read more »
Varză acră cu carne de vacă
6 November 2010
Ingrediente: 500 g carne grasă 1 varză mijlocie 4 linguri untură 1/2
linguriţă boia de ardei 1 lingură bulion Mod de preparare: Se taie
carnea în bucăţi potrivite şi se prăjeşte foarte puţin în untură. Se
adaugă apă cît să acopere carnea şi se lasă să fiarbă acoperit cam1/2
oră. În acest timp…
Read more »
Read more »
Pastă de ficat copt
6 November 2010
Ingrediente:
500 g ficat de vacă sau viţel 2 cepe 3 linguri ulei piper sare puţin
oţet 1 ou salată verde Mod de preparare: Se spală ficatul, se şterge
bine şi se pune să se coacă în cuptor. Cînd este copt, se lasă să se
răcească, apoi se rade pe răzătoarea de zarzavat. Se…
Read more »
Read more »
Calcan în vin roşu
6 November 2010
Ingrediente:
1 kg calcan 1 ceaşcă vin roşu 1 linguriţă făină 1 lingură unt 1
pătrunjel 1 morcov 1 ceapă 2 cuişoare 2-3 boabe ienibahar 1 foaie de
dafin sare 500 g cartofi Mod de preparare: Se curăţă calcanul, se
spală bine, se taie bucăţi, se sărează şi se lasă să stea 1/2 oră.…
Read more »
Read more »
Cornuri cu brînză
6 November 2010
Ingrediente:
200 g unt (în lipsă, margarină) 200 g brînză telemea 1/2 linguriţă
chimen 12 cornuri drepte Mod de preparare: Se freacă untul cu brînza,
se adaugă chimen şi se amestecă bine. Se taie colţurile cornurilor, se
scobesc de miez, se umplu cu brînza şi se aşază pe o tavă unsă cu unt.
Peste…
Read more »
Read more »
Salată de fructe cu ciocolată
6 November 2010
Ingrediente: 400g ciocolată 2-3 caise ceva fructe de pădure 1-2 pere 1
mână de coacăze boabe de struguri coarne agrişe 1-2 portocale l-2
banane 200g miez de nuci alune de pădure prăjite 2-3 piersici 3-4 prune
alte fructe 4-5 tulpiniţe mentă suc de la 1 lămâie Mod de preparare:
Fructele se grijesc şi…
Read more »
Read more »
Mazăre cu carne de vacă
6 November 2010
Ingrediente:
500 g carne 1 kg mazăre 1 ceapă 2 linguri untură 1/2 linguriţă făină
1/2 linguriţă zahăr sare mărar tocat 1 lingură smîntînă 1 pahar zeamă de
carne sau supă Mod de preparare: Se taie carnea bucăţi potrivite, se
prăjeşte în untură, apoi se pune ceapa tocată, se lasă să se prăjească
foarte…
Read more »
Read more »
Roşii umplute cu zarzavat
6 November 2010
Ingrediente:
3 cartofi fierţi 2 morcovi 1 păstîrnac 1 ţelină 2–3 linguri mazăre 1
ceapă tocată maioneză roşii sare salată verde Mod de preparare: Se
fierbe tot zarzavatul. Se poate întrebuinţa zarzavatul fiert în supă. Se
fierb şi cartofii, se lasă să se răcească. Apoi totul se taie cuburi
cît se poate de mici,…
Read more »
Read more »
Cum se prepara Cocktail Chocolate Mint Rum (video)
6 November 2010
Ingrediente:
25 ml dark rum 15 ml white rum 15 ml dark creme de cacao 15 ml white
creme de menthe 2 tsp single cream ice cubes 1 shot measure 1 shaker 1
strainer (if the shaker doesn’t include one) 1 cocktail glass Cum se
prepara Cocktail Chocolate Mint Rum
Read more »
Read more »
Cupe de parizer umplute cu legume
6 November 2010
Ingrediente:
200 g parizer tăiat în 6 felii 1/2 lingură untură 1 lingură unt 250 g
mazăre 1 ou răscopt sare Mod de preparare: Feliile de parizer cu coajă
se prăjesc uşor în untură numai pe o parte; marginile feliei se strîng
şi formează o cupă. Cupele obţinute se aşază pe farfuria de servit…
Read more »
Read more »
Cremă – spumă de ciocolată
6 November 2010
Ingrediente: 200g ciocolată neagră 1 pahar plin cu frişcă neindulcita 2
linguri de unt 5 ouă cât de proaspete 1 prăfuleţ de sare 1 lingură
zahăr Mod de preparare: Smântână se încălzeşte uşor şi se amestecă cu
ciocolată topită şi unt. Se adaugă gălbenuşurile, unul câte unul, un
vârf de cuţit de sare,…
Read more »
Read more »
Rizoto cu rinichi
6 November 2010
Ingrediente: 1 rinichi de vacă sau 2 rinichi de viţel sau de porc, 1
pahar orez 2 pahare zeamă de carne sau apă, 3 linguri untură 3 cepe 2
linguri bulion 1/2 linguriţă boia de ardei sare piper puţin zahăr
parmezan ras cantitatea după gust pătrunjel verde tocat Mod de
preparare: Se curăţă…
Read more »
Read more »
Şalău cu orez în aluat
6 November 2010
Ingrediente
aluat : 50 g drojdie 1 ou 1 pahar lapte 1/2 lingură zahăr 1/2 linguriţă
sare 1/2 pahar unt topit untură sau ulei făină cît cuprinde Ingrediente
umplutura:1 pahar orez ,2 pahare lapte,1 pahar apă,3 linguri unt,3 ouă
răscoapte,500 g şalău,un vîrf de cuţit piper negru,sare. Mod de
preparare: Se face plămădeala din…
Read more »
Read more »
Pulpă de porc la tavă
6 November 2010
Ingrediente: 2 kg pulpă de porc fără os 1 căpăţână de usturoi 200 ml
vin alb 300 ml ulei 200 ceapa 2-3 linguriţe condiment tip Delikat, 300 g
pastă de tomate 1 linguriţă piper. Mod de preparare: Speli carnea, o
laşi să se zvânte, apoi o bine în ulei pe ambele părţi. Adaugi…
Read more »
Read more »
Varză de Bruxelles cu unt
6 November 2010
Ingrediente: 1 kg varză de Bruxelles 3 linguri unt 1 lingură pesmet
sare Mod de preparare: Se aleg verzişoare mici, se curăţă de
frunzuliţele galbene, se spală bine în cîteva ape şi se pun la fiert în
apă cu sare, la foc iute, cam 20 min. Se scurg bine de apă. Se pune…
Varză de Bruxelles cu unt
6 November 2010
Ingrediente: 1 kg varză de Bruxelles 3 linguri unt 1 lingură pesmet
sare Mod de preparare: Se aleg verzişoare mici, se curăţă de
frunzuliţele galbene, se spală bine în cîteva ape şi se pun la fiert în
apă cu sare, la foc iute, cam 20 min. Se scurg bine de apă. Se pune…
Read more »
Read more »
Plăcintă cu tăiţei de casă si branză dulce
6 November 2010
Ingrediente: 300 g făină 100 g unt 1 lingură zahăr 2 linguri smântână 1
gălbenuş Pentru umplutură ai nevoie de: 1/2 kg brânză dulce 2-3 linguri
smântână 100 g stafide 1 plic zahăr vanilat 3 ouă coaja rasă de la 1
lămâie Pentru aluatul de tăieţei ai nevoie de: 2 ouă 300 g făină…
Read more »
Read more »
Ciorbă albă din ciolan afumat cu tarhon
6 November 2010
Ingrediente: 1 ciolan afumat 1 morcov 1 rădăcină de pătrunjel 1 ţelină
2-3 bucheţele conopidă la congelator 2-3 cartofi 1 ceapă 2 linguri
tarhon uscat 1 ou sare 100 g smântână Mod de preparare: Pui ciolanul
întreg (foarte bine curăţat şi spălat) la fiert în apă fără sare. In
acest timp cureţi…
Read more »
Read more »
Ficat de porc cu sos de unt şi lămâie
6 November 2010
Ingrediente:
750 g ficat de porc 100 ml ulei 2-3 linguri de făină o tigaie pentru
sos: 1/2 pachet de unt 50 ml zeamă de lămâie sare piper 1 legătură de
pătrunjel şi una de mărar 2 crăticioare care să intre una în cealaltă
pentru garnitură: 4-5 cartofi verdeaţă o oală Mod de preparare:…
Read more »
Read more »
Şalău polonez
6 November 2010
Ingrediente:
1 kg şalău 1 morcov 1 pătrunjel 1 ceapă 2-3 boabe ienibahar 3-4 cartofi
2 ouă 1 lingură smîntînă unt 1 linguriţă făină pătrunjel tocat sare
zeamă de lămîie sfeclă roşie Mod de preparare: Se curăţă, se spalăşi
se fierbe peştele cu morcovul, ceapa, pătrunjelul şi ienibaharul. Cînd
este fiert, se lasă să…
Read more »
Read more »
Mîncare de rinichi
6 November 2010
Ingrediente:
1 rinichi de vacă sau 2 rinichi de viţel sau de porc 3 cepe 1 lingură
untură 1 lingură bulion 1 linguriţă boia de ardei 1/2 linguriţă făină
2-3 linguri vin 1 ceaşcă zeamă de carne sau apă sare piper Mod de
preparare: Se curăţă rinichii de pieliţa exterioară, se taie în două…
Read more »
Read more »
Scrob cu şuncă
6 November 2010
Ingrediente:
2 ouă 50 g şuncă slabă (parizer) 2 linguri lapte 1 1/2 linguriţă untură
sare Mod de preparare: Se bat ouăle spumă, se amestecă cu laptele şi
sarea. Şunca tăiată bucăţele potrivit de mari se prăjeşte puţin în
untură. În tigaie, peste şuncă, se toarnă ouăle bătute şi se amestecă
uşor cu furculiţa,…
Read more »
Read more »
Prăjitură de ciocolată
6 November 2010
Ingrediente: 6 ouă 170g zahăr 180g făină cacao: 1 lingură pentru aluat
+ încă 1 lingură pentru prăfuit 1 lingură vărfuită unt Mod de
preparare: Ouăle şi zahărul se amestecă împreună, în crăticioară, pe foc
mic, doar cât să facă febră, apoi se freacă cu unt topit, faină şi
cacao, aluatul se aşterne…
Read more »
Read more »
Pîine mozaic
6 November 2010
Ingrediente:
150 g unt 125 g sardele 150 g şuncă slabă 100 g şvaiţer (sau caşcaval)
10 măsline 1/2 gogoşar în oţet 1 franzeluţă cu lapte 1/2 ceşcuţă lapte
Mod de preparare: Se dau prin maşina de tocat sardelele, 50 g şuncăşi o
bucată de miez de franzeluţă de mărimea unui ou muiat în…
Read more »
Read more »
Friptură înăbuşită cu usturoi
6 November 2010
Ingrediente: 1,5 kg carne,pulpă 150 g slănină 1căpăţînă usturoi 2
linguri untură sare piper Mod de preparare: Bucata întreagă de carne
se freacă cu puţină sare şi se împănează cu bucăţi de slăninăşi
usturoi. Se prăjeşte pe toate părţile în untură încinsă, se adaugă zeama
de carne sau apă, piper, se acoperăşi se…
Read more »
Read more »
Salată cu chifteluţe, sos de maioneză şi ceapă
6 November 2010
Ingrediente: 1 kg carne tocată 2 cartofi 1 morcov 6 ouă 1 legătură
mărar 2-3 linguri făină 1 legătură mărar 2 căţei de usturoi 600 g ceapă
300 ml ulei 250 ml oţet 2 foi de dafin 3 linguri zahăr 1 gogoşar murat
pentru ornat sare piper Mod de preparare: Cureţi cartofii şi…
Read more »
Read more »
Prăjitură cu foi şi gem acrişor
6 November 2010
Ingrediente: 2 ouă 200 ml lapte dulce 200 ml ulei 200 g zahăr sare 1
linguriţă bicarbonat oţet 700 g făină 800 g gem acrişor 3 linguri zahăr
pudră 1 fiolă esenţă de vanilie Mod de preparare: Baţi ouăle cu
zahărul şi sarea, apoi adaugi treptat uleiul, laptele, bicarbonatul
stins cu oţet, esenţa…
Read more »
Read more »
Elemente care influenţează caracteristicile unui whisky
6 November 2010
Dintre
elementele care influenţează caracteristicile unui whisky nu poate
rămâne nemenţionată turba, chiar dacă este o caracteristică a
producţiei scoţiene. Este vorba despre o substanţă de origine organică
formată în urmă cu aproximativ 5000-7000 de ani în urmă, în zone umede,
bogate în apă sau în bazine hidrografice de diferite tipuri, prin
efectul transformării parţiale…
Read more »
Read more »
Friptură de miel la tavă cu usturoi
6 November 2010
Ingrediente: 1,5 kg carne de miel (pulpele) 1-2 linguri untură sare
cîţiva căţei de usturoi Mod de preparare: Se spală carnea, se şterge
cu un şervet, se săreazăşi se lasă să stea jumătate de oră cu sarea. Se
unge o tavă cu untură, se aşază pulpele de miel, se toarnă 2-3 linguri
apăşi…
Read more »
Read more »
Ciorbă rădăuţeană cu usturoi
6 November 2010
Ingrediente: 1 pui întreg şi 1 piept de pui zarzavat pentru supă
(morcov, păstârnac, ţelină) 2 ouă 1 pahar mare cu iaurt 1 pahar mic cu
smântână pătrunjel 2-3 căţei de usturoi Mod de preparare: Speli şi
cureţi foarte bine carnea pe care o pui să fiarbă ca pentru supă
împreună cu zarzavaturile…
Read more »
Read more »
Tort cu frişcă si fructe
6 November 2010
Ingrediente: 400 g pişcoturi 500 ml frişcă 3 linguriţe gelatină
alimentară ganule 3 gălbenuşuri 1 ou 6 linguri zahăr 250 ml lapte 1
lingură rasă cu făină portocale 2 kiwi 1 cutie compot de ananas Mod de
preparare: Dizolvi gelatina într-o ceaşcă de apă rece (cât să o
acopere). Separat, fierbi pe aburi…
Read more »
Read more »
Tort tirolez
6 November 2010
Ingrediente crema : 1 ou 6 linguri zahăr 5 linguri unt Ingrediente
aluat: 5 ouă,coaja de la 1 lămâie ,6 linguri făină Ingrediente glazura:2
albuşuri ,200g zahăr ,1 lingură de cafea tare Mod de preparare:
Crema: se încinge oul pe foc, într-o crăticioară, se adaugă zahărul, se
freacă până se cremuieşte.…
Read more »
Read more »
Punguţe de clătite
6 November 2010
Ingrediente: câte 2 clătite de persoană peşte (crud sau afumat, sau
carne afumată) 1 ceapă caşcaval verdeaţă pentru umplutură, dar şi pentru
legarea punguţelor sare piper Mod de preparare: Faci întâi clătitele
după reţeta ta (pot fi şi de post, şi de dulce). Tai ceapa mărunt şi o
pui să se călească în…
Read more »
Read more »
Purcel de lapte umplut cu măruntaie
6 November 2010
Ingrediente: 1 purcel de lapte 3 ouă 2 felii de pîine albă 2 linguri
untură 1 ceapă 100 g stafide pătrunjel verde sare piper Mod de
preparare: Inima, ficatul şi splina purcelului se dau prin maşina de
tocat împreună cu o ceapă crudăşi miezul de la două felii de franzelă
muiat în lapte.…
Read more »
Read more »
Pulpă de berbec la tavă
6 November 2010
Ingrediente: 1 pulpă de berbec 125 g slănină 1 căpăţînă usturoi 1
lingură untură 1 păhărel vin sau oţet sare Mod de preparare: Se spală
bine pulpa şi se curăţă de grăsime. Cu ajutorul unui cuţit se scoate
osul. Carnea se freacă cu sare şi se lasă să stea 30 min, apoi se…
Read more »
Read more »
Friptură marinată de porc
6 November 2010
Ingrediente: 1 kg ceafă de porc 2 căpăţâni de usturoi 1/2 l apă piper
sare Mod de preparare: Cureţi usturoiul, îl pisezi şi-l amesteci cu
cimbrul, apa, piper şi sare după gust. Obţii o marinată groasă ca o
smântână pe care o laşi la rece până pregăteşti carnea. Tai carnea de
porc felii,…
Read more »
Read more »
Spumă de ciocolată albă cu brânză
6 November 2010
Ingrediente: 1 litru frişcă îndulcită 3 pliculeţe zahăr vanilat coajă
rasă de lămâie 1 jumătate litru frişcă neîndulcită (smântână nedospită)
300g ciocolată albă 3-4 foi gelatină 200 g brânză dulce de vaci (oaie,
capră) Mod de preparare: Foile de gelatină se înmoaie în niţică apă.
Se dă în clocot 1 jumătate litru de…
Read more »
Read more »
Şalău mic pane
6 November 2010
Ingrediente:
1 kg şalău mic 2 linguri făină 2 ouă 1 lingură lapte pesmet sare 1
lămîie 4-5 linguri ulei Mod de preparare: Se curăţă şalăii, se spală,
se săreazăşi se lasă să stea o jumă-tate de oră. Fiecare şalău se usucă
cu un şervet curat, se dă prin oul bătut cu o lingură…
Read more »
Read more »
Ciuperci pe friganele
6 November 2010
Ingrediente: 1 kg ciuperci 1 ou 1 lingură mărar tocat 2 linguri unt
sare Friganele: 1 franzeluţă, 1 pahar lapte, 1 ou, sare,1/2 linguriţă
zahăr. Mod de preparare: Se curăţă ciupercile, se spalăşi se taie
mărunt. Se pune untul să se încingă într–o cratiţă şi se prăjesc în el
ciupercile cu mărarul şi…
Read more »
Read more »
Friptură de gîscă la tavă
6 November 2010
Ingrediente: 1 gîscă 1 lingură untură sare Mod de preparare: Se
prepară la fel ca friptura de raţă cu mere coapte.La început focul
trebuie să fie mai mic, apoi se întăreşte. Friptura se ţine la cuptor
11/2 oră. Se serveşte fie cu mere coapte, ca şi raţa, fie cu cartofi
prăjiţi şi o…
Read more »
Read more »
Bomboane marocane
6 November 2010
Ingrediente: 2 linguri vin alb dulce 400g curmale 1 cană stafide (pref.
1/2 albe, 1/2 negre) 1/2 cană nuci l/2 cană zahăr tos pentru glazură
Mod de preparare: Dă prin maşina de tocat curmalele, fără sâmburi, î
mpreună cu stafidele şi nuca. Frământă cu mâna, adăugând pe parcurs şi
vinul, până obţii o…
Read more »
Read more »
Ficat cu paste si smantană
6 November 2010
Ingrediente: 300 g ficat 350 g paste 1 pahar smântână 50 g unt sare
piper Mod de preparare: Pui pastele la fiert în apă puţin sărată,
cureţi apoi ficatul, îl tai în bucăţi potrivite şi îl fierbi pe baie de
aburi. După ce au fiert, pui bucăţile de ficat pe grătarul fierbinte şi…
Read more »
Read more »
Praz cu carne de vacă
6 November 2010
Ingrediente: 500 g carne 1 legătură praz 1 lingură bulion 1/2 linguriţă
zahăr 2 linguri untură sare Mod de preparare: Se prăjesc bucăţile de
carne pînă ce se rumenesc. Se acoperă carnea cu apă, se adaugă puţină
sare şi se lasă să fiarbă pînă cînd carnea devine fragedă. În acest timp
se curăţă…
Read more »
Read more »
Drob de porc
6 November 2010
Ingrediente: 1/2 kg ficat de porc 1 kg carne de porc 2 rinichi 4 ouă l
legătură pătrunjel 1 legătură mărar sare piper 100 g caşcaval 1 lingură
bulion ulei Mod de preparare: Speli carnea şi măruntaiele de porc şi
le pui la fiert în apă cu sare. Când sunt gata le scurgi,…
Read more »
Read more »
Rulouri de porc cu cabanos si caşcaval
6 November 2010
Ingrediente: 1 kg muşchi de porc 1/2 kg cârnaţi cabanos 3-4 felii
caşcaval 1 ardei gras roşu 1 căpăţână de usturoi 3 linguri muştar ulei
sare 150 g şuncă Mod de preparare: Tai carnea felii, le baţi ca
pentru şniţele, le ungi cu muştar şi le laşi la frigider pentru o oră.
Intre…
Read more »
Read more »
Salată de pui cu porumb si maioneză
6 November 2010
Ingrediente: 1 piept de pui 1/2 cutie boabe de porumb 4-5 castraveţi
din oţet 1 gălbenuş 150 ml ulei 1 linguriţă muştar sare Mod de
preparare: Speli carnea, o tai în bucăţi mai mari şi o pui la fiert în
apă cu sare. In acest timp, freci gălbenuşul adăugând uleiul puţin câte
puţin…
Read more »
Read more »
Ruladă de ciuperci şi caşcaval
6 November 2010
Ingrediente: 50 ml ulei 3 linguri făină 1 cutie ciuperci 300 g caşcaval
5 ouă sare 1 gogoşar sau ardei copt de la congelator 1/2 l lapte 200 g
smântână pătrunjel frunze Mod de preparare: Rumeneşti făina într-o
cratiţă în uleiul încins, apoi stingi cu lapte. Fierbi sosul până se
îngroaşă, adaugi sare…
Read more »
Read more »
Punga vanătorului
6 November 2010
Ingrediente: 400 g făină 1 plic praf de copt 150 g untură 2 linguri
smântână 1 lingură sare 2 ouă 200 g slănină afumată 150 g şuncă presată
Mod de preparare: Amesteci făina cu praful de copt, adaugi pe rând 1
ou, untura, sarea şi smântână şi frămânţi până obţii un aluat vârtos.…