vineri, 19 aprilie 2013

Retete culinare de Paşti #36


Retete de Paste:

Prăjitură cu cacao şi cafea

8 November 2010
  Ingrediente blat: 5 gălbenuşuri 5 albuşuri 250g unt 250g zahăr 1 lin­guriţă cafea măcinată 4 linguriţe cacao 400g făina 2 linguriţe praf de copt 1 linguriţă esenţă de rom Ingrtediente crema: 4 gălbenuşuri,200g zahăr ,200g unt,1 linguriţă ca­cao,1 lingură cafea măcinată 1 linguriţă esenţă de rum ,70g nucă măcinată . Se amestecă untul cu…
Read more »

Pilaf bulgăresc cu măruntaie de miel

8 November 2010
  Ingrediente: măruntaiele şi intestinele de la un miel potrivite de mare 2 linguri untură 11/2 pahar orez 2 cepe 3 pahare apă sare 1/2 lin­guriţă piper   Mod de preparare: Intestinele se spală, se rad, se întorc pe partea interioară,se mai spală în cîteva ape, se freacă cu sare şi se spală din nou.…
Read more »

Colţunaşi cu brînză de vacă

8 November 2010
  Ingrediente: 350 g făină 1 ou 1/2 pahar apă sare 250 g brînză de vacă frămîntată cu 1 ou şi puţină sare 2 linguri unt 1 pahar smîntînă   Mod de preparare: Se cerne făina pe planşeta de aluat, se strînge cuib, se face loc la mijloc şi se pun oul şi sarea. Se…
Read more »

Bulgăraşi de ciocolată cu vişine din compot

8 November 2010
Bulgăraşi de ciocolată cu vişine din compot  Ingrediente: 350 g ciocolată de menaj 175 g unt 2 linguri ulei 300 ml frişcă lichidă 1 sticluţă esenţă de rom 300 g biscuiţi simpli 200 g vişine din compot   Mod de preparare: Topeşti ciocolata şi uleiul pe baie de aburi şi când e gata o dai deoparte şi o laşi puţin să…
Read more »

Cum se prepara Cocktail Long Island Iced Tea (video)

8 November 2010
Cum se prepara Cocktail Long Island Iced Tea (video)  Ingrediente: 30 ml rum 30 ml vodka 30 ml Cointreau 30 ml tequila 30 ml gin 1 lemon 150 ml Coca-cola 1 lemon slice , to decorate 1 50/25ml measuring cup 1 chopping board 1 sharp knife 1 juice squeezer 1 highball or tall glass 1 stirrer 1 straw   Cum se prepara Cocktail…
Read more »

Fasole boabe preparată greceşte

8 November 2010
  Ingrediente: 350 g boabe de fasole verde 1 mînă de mărar 1 mînă de pătrunjel 1 mînă de leuştean 10-15 fire de ceapă verde 1 linguriţă bulion 4 linguri sare piper   Mod de preparare: Se spalăşi se fierbe fasolea în apă sărată. Se strecoarăşi se lasă să se scurgă de apă. Se pune…
Read more »

Găluşte cu mălai

8 November 2010
Găluşte cu mălai  Ingrediente: 2 pahare mălai 1 lingură zahăr 1 linguriţă sare 700 ml lapte 100 g unt 3 linguri zahăr pudră   Mod de preparare: Dai laptele la fiert şi când dă în clocot adaugi mălaiul, sarea şi zahărul şi laşi pe foc. Când mămăliga e gata o răstorni pe un suport de lemn. Iei…
Read more »

Papanaşi de cartofi

8 November 2010
Papanaşi de cartofi  Ingrediente: 500 g cartofi 1/2 pahar făină 25 g drojdie 2 linguri ulei 1 ou sare smântână sau unt   Mod de preparare: Cureţi cartofii, îi speli şi îi dai pe răzătoarea cu ochiuri mici. îi amesteci apoi cu drojdia de bere înmuiată în 1/4 pahar apă rece, adaugi apoi oul, puţină sare şi…
Read more »

Tarte cu carne

8 November 2010
Tarte cu carne  Ingrediente: 200 g făină + 1 lingură făină 100 g unt 6 ouă 500 g carne de porc 3-4 felii costiţă afumată 2 cepe 100 ml ulei 2-3 felii de pâine măghiran sare piper   Mod preparare tarte: Amesteci făina cu 2 gălbenuşuri, untul şi un praf de sare, frămânţi aluatul, apoi îl laşi…
Read more »

Rulouri cu castraveţi acri, sos şi paste

8 November 2010
  Ingrediente: 500 g pulpă de porc 10 castraveţi muraţi 2 cepe 4 linguri bulion 1 lingură condi­ment tip Vegeta ulei piper sare 200 g paste   Mod de preparare: Speli carnea, o tai felii pe care le baţi apoi ca pentru şniţele. Tai 5 castraveţi în jumătate pe lungime, pui pe fiecare felie de…
Read more »

Friptură cu legume murate şi ciuperci

8 November 2010
Friptură cu legume murate şi ciuperci  Ingrediente: 1 kg pulpă de porc 1 cutie de ciuperci 2 gogoşari muraţi 2 castraveţi muraţi 2 bucheţele de conopidă murată muştar 1 linguriţă oţet 1/2 linguriţă zahăr 1 foaie de dafin 5-6 căţei de usturoi 1 pahar de ulei sare   Mod de preparare: Speli carnea, o tai felii, le ungi cu muştar…
Read more »

Plăcintă cu ficăţei şi ciuperci

8 November 2010
Plăcintă cu ficăţei şi ciuperci  Ingrediente aluat: 300 g făină 100 ml ulei 100 ml apă drojdie cât o nucă sare zahăr Ingrediente umplutură: 500 g ficăţei de pasăre 2-3 cepe 200 g ghebe (din conservă) 3 ouă 300 g smântână 1 legătură mărar piper ulei Mod preparare aluat: Dizolvi drojdia în apă călduţă cu 1 lingură de făină…
Read more »

Tort fraged cu marmeladă

8 November 2010
Ingrediente: 7 gălbenuşuri 3/4 pahar zahăr pudră 20 g sare de amoniac bine pisat 1/2 pahar unt topit vanilie făină cît cuprinde marmeladă după gust cîteva nuci sau migdale tăiate 1 ou întreg   Mod de preparare: Se freacă zahărul şi untul pînă se fac spumă. Se adaugă gălbe­nuşurile, unul cîte unul, amoniacul, vanilia, şi…
Read more »

Şarlotă de alune

8 November 2010
Ingrediente: 300 g frişcă 1 kg lapte 6 ouă 6 foi de gelatină 200 g alune prăjite şi măcinate 350 g zahăr 1 păhărel rom puţină coajă rasă de lămîie   Mod de preparare: Laptele fiert şi răcit se toarnă peste gălbenuşurile frecate cu zahărul, se amestecă, se pune pe foc amestecînd mereu, pînă cînd…
Read more »

Negrese cu nuci şi stafide

8 November 2010
  Ingrediente: 150g ciocolată menaj 100 g unt (margarină) 100g miez de nucă sfărâmat 100g stafide aurii 250 zahăr 1 linguriţă zahăr vanilat 3 ouă 150 g făină un vârf de cuţit sare   Mod de preparare: Se pun ciocolata şi untul într-o oală şi se topesc, amestecându- le încontinuu. Se lasă puţin să se…
Read more »

Tort de caise

8 November 2010
Ingrediente: 350 g făină 100 g unt sau margarină 100 g smîntînă 1 ou 2 linguri zahăr 1 linguriţă oţet vanilie coajă de lămîie rasă zahăr pudră Ingrediente umplutura: 1 kg caise curăţate de sîmburi şi rupte jumătăţi, 3 linguri zahăr.   Mod de preparare: Se freacă puţin untul cu zahărul, apoi cu oul. Se…
Read more »

Negrese cu cioco­lată şi mentă

8 November 2010
    Ingrediente blat: 60g ciocolată amară 1/2 cană unt nesărat la tempera­tura camerei l cană zahăr 2 ouă mari 1 linguriţă esenţă de vanilie 3 linguri făină 1 lingură cacao 1/2 linguriţă scorţişoară Ingrediente crema: 360g ciocolată albă de menaj,6 linguri frişcă,2 linguriţe esenţă de mentă. Ingrediente glazura:6 linguri frişcă ,180g ciocolată semidulce,frunze de…
Read more »

Prăjitură cu cremă de griş si marmeladă

8 November 2010
Prăjitură cu cremă de griş si marmeladă  Ingrediente: 300 g făină 150 g margarină 1 gălbenuş 1 lingură zahăr 2 linguri lapte drojdie cât o nucă sare Ingrediente cremă: 200 ml lapte 2 linguri griş 2 gălbenuşuri 7 linguri zahăr 1 lingură cacao 2-3 linguri marmeladă 3 albuşuri   Mod preparare foi: Faci o maia din drojdie, lapte călduţ, făină. După…
Read more »

Tocăniţă oletenească

8 November 2010
Tocăniţă oletenească  Ingrediente: 800 carne de porc 100 g untură 2-3 cepe 500 g roşii (din conservă) sare piper 1 legătură pătrunjel     Mod de preparare: Tai carnea în bucăţi potrivite şi o rumeneşti în untura bine încinsă. Cureţi ceapa, o tai solzişori, o adaugi peste carne, pui şi roşiile tăiate mărunt şi potriveşti gustul…
Read more »

Slană cu mujdei de usturoi

8 November 2010
  Tranşezi slana şi o laşi două-trei zile la sare. O pui apoi la fiert cu zeamă de varză, foi de dafin şi piper. După ce zeama de varză dă în clocot, mai laşi 20 de minute pe foc, o încerci cu furculiţa şi dacă pătrunde cu uşurinţă în slană e gata. O dai deoparte,…
Read more »

Pogăcele de jumări cu susan

8 November 2010
Pogăcele de jumări cu susan  Ingrediente: 500 g jumări de porc 5 ouă 1 ceaşcă de apă 800-850 g făină 50 g drojdie de bere sare susan   Mod de preparare: Treci jumările prin maşina de tocat, apoi le amesteci cu făina, 4 ouă şi drojdia dizolvată în apa călduţă. Pui şi un praf de sare şi frămânţi aluatul…
Read more »

Tort brun

8 November 2010
Ingrediente: 200 g migdale pisate 130 g zahăr pudră 200 g ciocolată casă 5 linguri rase făină fină 12 ouă unt cremă de unt frişcă   Mod de preparare: Se freacă gălbenuşurile cu zahărul pînă ce se fac ca o spumă, se adaugă ciocolata, migdalele şi făina, se amestecă bine, iar la sfîrşit cele 12…
Read more »

Aperitiv in foi de napolitane

8 November 2010
  Ingrediente: 1/2 kg came tocată de pasăre 1 ceapă mică 1 cutie ciuperci 4 ouă pătrunjel piper sare 2 foi napolitane ulei făină   Mod de preparare: Cureţi ceapa, o tai mărunt şi o căleşti în puţin ulei. Adaugi apoi ciupercile tăiate mărunt şi carnea tocată şi le căleşti împreună. După ce s-au pătruns…
Read more »

Friptură sibiană

8 November 2010
Friptură sibiană  Ingrediente: 1 kg carne de porc (cu grăsime şi şorici) 5-6 căţei de usturoi sare piper   Mod de preparare: Tai carnea de porc felii mai groase şi crestezi grăsimea şi şoriciui, dar fără să le desprinzi de carne. Dai sare şi piper şi laşi frip­turile la frigider pentru 24 de ore. A doua…
Read more »

Tocăniţă cu mălai

8 November 2010
Tocăniţă cu mălai  Ingrediente:  bucăţi de carne sau costiţă afumată ulei terci de mămăligă sare   Mod de preparare: Pui carnea la prăjit în ulei. După ce s-a rumenit, torni cir de mămăligă cât să cuprindă toată carnea şi laşi la foc mic 5 minute şi potriveşti de sare. Ai grijă să nu fie prea gros cirul,…
Read more »

Prăjitură cu pişcoturi şi cremă caramel

8 November 2010
Prăjitură cu pişcoturi şi cremă caramel  Ingrediente: 30 de pişcoturi de şampanie 2 pliculeţe ness 14 linguri zahăr 250 ml apă 100 g nuci 100 ml frişcă 4 gălbenuşuri 1 pachet mar­garină   Mod de preparare: Topeşti 4 linguri de zahăr. Separat, freci gălbenuşurile cu 4 linguri zahăr până se albesc şi le adaugi peste zahărul topit şi amesteci continuu…
Read more »

Chifteluţe cu sos de castraveţi muraţi si hrean

8 November 2010
  Ingrediente: 2 cartofi 500 g carne tocată de porc (sau de vită) 1 ou 1 ceapă verdeaţă sare piper ulei pentru prăjit Ingrediente sos: 2 cepe 500 g castraveţi acri 500 g roşii în bulion 2 linguri hrean ras 3-4 căţei de usturoi sare piper Mod preparare chiftele: Razi cartofii, apoi îi adaugi în…
Read more »

Prăjitură cu miere şi cremă de nucă

8 November 2010
Prăjitură cu miere şi cremă de nucă  Ingrediente foi: 3 ouă 3 linguri ulei 1/2 lin­guriţă bicarbonat 1/2 pahar miere de albine 3/4 pahar zahăr 500 g făină Ingrediente cremă: 700 g miez de nucă 400 g smântână 1/2 pahar zahăr tos 1/2 sticluţă esenţă de rom din care coci 6 foi pe dosul   Mod preparare foi: Pui mierea într-o…
Read more »

Salată cu macaroane, murături si carnaţi

8 November 2010
  Ingrediente: 300 g castraveţi sau gogoşari muraţi 400 g cârnaţi 600 g macaroane 100 ml ulei 300 g telemea 200 g ciuperci din conservă 200 g mazăre de la congelator 100 g boabe de porumb din conservă 2-3 căţei usturoi 2 linguri iaurt 1 linguriţă smântână sare piper oregano sau cimbru   Mod de…
Read more »

Tartă cu ficat de porc

8 November 2010
Tartă cu ficat de porc  Ingrediente: 250 g făină 125 g margarină 1 lingură untură 50 ml apă sare 1 ou Ingrediente umplutură: 300 g ficat 3 ouă 60 g caşcaval 2 linguri unt 1 cană lapte 1 lingură făină sare piper ulei   Mod preparare aluat: Amesteci făina cu margarina, pui un praf de sare, torni apa călduţă…
Read more »

Ciorbă de oase afumate cu dragavei

8 November 2010
  Ingrediente: 3 morcovi 2 cepe 2 linguri zarzavat de la borcan 1 conopidă (de la congelator) 3 oase afumate 100 g smântână 1 ou sare 1 mână dragavei (ştevie) congelat   Mod de preparare: Cureţi şi tai mărunt ceapa şi morcovii, le căleşti în ulei, după care adaugi 4 l de apă, oasele afumate,…
Read more »

Paste cu afumatură si maioneză

8 November 2010
  Ingrediente: 400 g paste făinoase (foarte mărunte) 6-7 castraveţi acri 1-2 cepe 3-4 căţei de usturoi 300 g kaizer ţărănesc 3-4 linguri pline cu vârf cu maioneză sare piper după gust verdeaţă   Mod de preparare: Pui pastele la fiert în apa cu sare pentru 10 minute. In acest timp cureţi ceapa şi usturoiul,…
Read more »

Ciorbă de cârnati afumaţi si varză acră

7 November 2010
Ciorbă de cârnati afumaţi si varză acră  Ingrediente: 500 g câmaţi afumaţi 1 ceapă 1 varză mică acră 1 lingură făină 2 linguri ulei 1 lingură bulion 250 g smântână 1 cană zeamă de varză   Mod de preparare: Speli bine varza, cureţi ceapa şi le tai mărunt. Tai carnaţii bucăţi şi-i pui la fiert în apă. Separat, rumeneşti făina în…

Tocăniţă din carne de viţel cu plăcinţele de cartofi

7 November 2010
Tocăniţă din carne de viţel cu plăcinţele de cartofi  Ingrediente: 750 g muşchi de viţel 200 g ciuperci (din conservă sau proaspete) 1 ceapă 50 g unt sau margarină 2 linguri făină 250 ml supă 125 g smântână, 1 pahar de vin alb piper sare zeamă de lămâie Pentru plăcinţele de cartofi ai nevoie de: 1 kg cartofi 2 linguri făină 2 linguri…
Read more »

Tsureki-Colac impletit

7 November 2010
  Ingrediente: 1 kg de făină bună 1 cană de lapte călduţ 1 lingură drojdie 1 lingură amestecătură (nucşoară, cuişoare, piper, coajă de lămâie şi portocală) 1 linguriţă scorţişoară 1 linguriţă chimion jumătate lingură sare de mare 6 ouă 5 linguri unt 5 linguri zahăr migdale Ingrediente glazura: 2 gălbenuşuri , 1 lingură miere ,1…
Read more »

Ardei umpluţi cu branză si cartofi

7 November 2010
Ardei umpluţi cu branză si cartofi  Ingrediente: 10 ardei graşi (de la congelator) 6-7 cartofi mari 200 g brânză telemea 1 lin­gură pastă de ardei 1 pahar ulei sau grăsime sare piper   Mod de preparare: Cureţi cartofii, îi dai prin răzătoarea mare şi îi prăjeşti până se rumenesc şi se înmoaie, apoi îi dai deoparte. Adaugi peste ei telemeaua…
Read more »

Cum se prepara Cocktail Barbed Wire (video)

7 November 2010
Cum se prepara Cocktail Barbed Wire (video)  Ingrediente: 15 ml Campari 15 ml Triple sec 15 ml Kirsch liqueur 1 lime 2 tsp salt 1 teaspoon 1 shooter glass 1 knife 1 saucer 1 chopping board Cum se prepara Cocktail Barbed Wire
Read more »

Prepeliţe fripte vînătoreşte

7 November 2010
  Ingrediente: 6 prepeliţe 3 linguri unt sau untură sare   Mod de preparare: Se pune într-un ceaun de tuci o lingură de unturăşi se lasă să se înfierbînte bine apoi se aşază prepeliţele frecate cu puţină sare şi se acoperă ceaunul. La fiecare 2-3 min se întorc prepeliţele. După ce s-au rumenit frumos, se…
Read more »

Sfeclă cu unt şi smîntînă

7 November 2010
  Ingrediente: 1 kg sfeclă 1 lingură unt 1 linguriţă zahăr 1 lingură oţet 1/2 pahar smîntînă sare   Mod de preparare: Se alege sfeclă roşie, se fierbe sau se coace în cuptor, se curăţă de coajăşi se taie fie ca tăiţeii, fie cuburi. Se pune într-o cratiţă împreună cu untul fierbinte, 2-3 linguri de…
Read more »

Tort Richard

7 November 2010
Ingrediente: 250 g migdale sau nuci pisate 250 g zahăr pudră 10 albuşuri unt cremă de ciocolată glazură de ciocolată   Mod de preparare: Se bat albuşurile spumă, se amestecă cu zahărul şi migdalele(nucile). Pasta obţinută se împarte în 3-4 părţi egale şi se coc 3-4 blaturi în forma de tort capitonată cu hîrtie unsă…
Read more »

Morcovi cu unt

7 November 2010
  Ingrediente: 500 g morcovi tineri 11/2lingură unt 1 linguriţă zahăr (facul­tativ) sare   Mod de preparare: Se rad morcovii, se spală, se taie fie ca tăiţeii, fie cuburi, şi se opăresc cu apă clocotită. Se strecoarăşi se pun într-o cratiţă împreună cu untul fierbinte, zahărul, sarea şi puţină apă (numaiatît, cît este necesar să…
Read more »

Morcovi cu unt şi smîntînă

7 November 2010
  Ingrediente: 500 g morcovi 1 lingură unt 1 linguriţă zahăr 1/2 pahar smîntînă 1/2 linguriţă de făină sare   Mod de preparare: Se curăţă morcovii, se spală, se taie fîşii ca tăiţeii sau cuburi mici şi se pun la fiert cu untul, sarea, zahărul şi 2-3 linguri de apă. Se lasă să fiarbă acoperit,…
Read more »

Tort poveste

7 November 2010
  Ingrediente: 30 nuci pisate 5 ouă 5 linguri zahăr pudră 1 lingură cacao 1 praf vanilie ulei făină fructe din dulceaţă 3 albuşuri 3 linguri zahăr pudră 2 linguri cacao 250 g unt 150 g frişcă   Mod de preparare: Se bat spumă 5 albuşuri, cu 5 linguri de zahăr şi vanilie. Se adaugă…
Read more »

Conopidă cu unt şi pesmet

7 November 2010
  Ingrediente: 1 conopidă mijlocie 3-4 linguri unt 2 linguri pesmet sare   Mod de preparare: Conopida, curăţatăşi spălată, se pune la fiert în apă sărată. Cînd este fiartă, se scoate cu lingura de spumă, se scurge de apă, se aşază pe farfurie şi peste ea se toarnă pesmetul prăjitîn unt. Se serveşte fierbinte.  …
Read more »

Varză dulce cu unt şi pesmet

7 November 2010
  Ingrediente: 1 varză mijlocie 3 linguri unt 2 linguri pesmet sare   Mod de preparare: Se curăţă varza de primul rînd de foi, se taie în şase şi se pune la fiert în apă sărată. Cînd este gata, se scurge bine de apă, se taie cu cuţitul coceanul, se aşază într-o farfurie de piatră…
Read more »

Pastă de heringi cu mere

7 November 2010
  Ingrediente: 1 hering mare 2 linguri unt 1 măr mare 1 ou răscopt salată verde   Mod de preparare: Se despică peştele pe burtăşi se ţine în apă călduţă timp de 5–6 ore. Apoi se trage pieliţa de la cap spre coadă, se taie capul şi coada şi se îndepărtează toate oasele. Se toacă…
Read more »

Gulaş de inimă

7 November 2010
Ingrediente: 750 g inimă de vacă 1/2 lingură făină 1 ceapă 2-3 linguri untură,unt sau ulei 1 lingură pastă de bulion un vîrf de cuţit piper sare   Mod de preparare: Se spală bine inima, se taie în cuburi mici, se prăjeşte puţin în cratiţa cu grăsime şi cu ceapă tăiată foarte mărunt, se presară…
Read more »

Cremă de migdale

7 November 2010
  Ingrediente: 250g făină de migdale (se pisează migdale coapte) 250g zahăr 1 pahar mare de apă   Mod de preparare: Se leagă pe foc un sirop gros din zahăr şi apă, până ce se colorează, se adaugă făină de migdale de-acu, se poate folosi ca umpluturi sau, de sărbători, colora şi modela în felurite…
Read more »

Ruladă de iarnă

7 November 2010
  Ingrediente: 1 kg carne macra 1ou 150 g slănină 5-6 boabe ienibaha 2-3 cuişoare 1/2 linguriţă cimbru 10 boabe piper verdeata 2 ceape paine alba pesmet 3 linguri zeamă de carne sau apă   Mod de preparare: În tocătură se adaugă slănina tăiată cuburi mici şi miro­deniile foarte fin pisate. Se amestecă bine. Pe…
Read more »

Miel în sos de iaurt

7 November 2010
  Ingrediente: 750 g carne de miel 500 g iaurt 1/2 lingură făină 2 linguri unt 1 lingură mărar tocat sare   Mod de preparare: Bucăţile de carne de miel se prăjesc în unt. Cînd s-au ru­menit puţin, se adaugă cîteva linguri de apăşi se lasă să fiarbă încet, acoperit, pînă cînd carnea este aproape…
Read more »

Pastă din carne de iepure

7 November 2010
  Ingrediente: 1 kg carne macră de iepure 250 g unt proaspăt 2 cepe 1 lingură untură 1 pahar lapte 2-3 boabe de ienibahar 20 boabe de piper pisat 1 cuişoarăşi un vîrf de cuţit de nucşoară rasă sare piper castraveciori acri sfeclă roşie   Mod de preparare: Bucăţile de carne macră se prăjesc uşor…
Read more »

Limbă în sos de smîntînă

7 November 2010
Ingrediente: 1 limbă de vacă sau 3-4 limbi de porc (cam 1 kg) zarzavat de supă 1 pahar smîntînă 1 lingură plină cu unt 1/2 lingură făină 1/2 pahar din zeama în care a fiert limba 1/2 ceapă mărar tocat   Mod de preparare: Se fierbe limba şi se taie felii de grosimea unui deget.…
Read more »

Ciuperci cu gelatină şi maioneză

7 November 2010
Ingrediente: 1 kg ciuperci 1 ceapă 1 linguriţă unt gelatină maioneză   Mod de preparare: Se spală, se curăţă şi se taie ciupercile felii subţiri ca tăiţeii. Se aşază într–o cratiţă împreună cu o ceapă întreagă, o lingură de unt şi sare. Se acoperă totul cu apăşi se lasă să fiarbă pînă cînd ciupoercile sînt…
Read more »

Prăjitură cu biscuiţi, lămâie şi nucă

7 November 2010
Prăjitură cu biscuiţi, lămâie şi nucă  Ingrediente blat: 5 ouă 1 cană de zahăr 1 cană de făină 4 linguri ulei coaja de la 1 lămâie 1 cană de apă 2 linguri zahăr 1 esenţă de vanilie pentru sirop Ingrediente cremă: 15 biscuiţi cu miere 1 pachet unt sau margarină 1 cană de zahăr 1 lămâie 1 lingură cacao 1…
Read more »

Sericaia

7 November 2010
  Ingrediente: jumătate litru lapte dulce 1 beţişor de scorţişoară 1 bastonaş de vanilie bucăţi de coajă de lămâie 5 ouă 200g zahăr 2 linguri făină sare suc de lămâie unt scorţişoară pisată   Mod de preparare: Laptele se fierbe cu beţigaşul de scorţişoară, coaja de lămâie şi bastonaşul de vanilie, se lasă la rece,…
Read more »

Fasole cu sos alb si caşcaval

7 November 2010
Fasole cu sos alb si caşcaval  Ingrediente: 800 g fasole verde (din conservă sau congelată) 3 linguri margarină sau ulei 2 linguri făină 1 ceaşcă lapte 1 ou 150 g smântână 50 g caşcaval 1 lingură mărar sare   Mod de preparare: Scurgi fasolea de zeamă, o treci sub un jet de apă rece şi o tai bucăţi. Rumeneşti făina…
Read more »

Pastă de parizer

7 November 2010
Ingrediente: 250 g parizer 2 ouă răscoapte muştar (după gust) sare piper salată verde ridichi   Mod de preparare: Se dă parizerul prin maşina de tocat împreună cu ouăle răscoapte. Pasta obţinută se freacă cu muştar, se adaugă sare şi puţin piper. Se aşază pe farfurie, se garniseşte cu salată verde tocată ca fideaua (pusă…
Read more »

Tort simplu

7 November 2010
Ingrediente: 6 ouă 1 pahar zahăr pudră 1 pahar făină coaja rasă de la o lămîie marmeladă   Mod de preparare: Se freacă gălbenuşurile cu zahărul într-un castron de piatră. Se aşază castronul într-un vas cu apă fierbinte, ţinînd vasul pe foc şi se freacă cu crema pînă ce se înfierbîntă. Se scoate apoi castronul…
Read more »

Limbă de porc cu măsline

7 November 2010
Limbă de porc cu măsline  Ingrediente: 750 g limbă de porc 150 g măsline 2 morcovi 2 rădăcini de pătrunjel 2 cepe 100 bulion 100 ml vin alb 2 linguri făină sare piper ulei   Mod de preparare: Speli limba şi o pui la fiert în apă cu sare pentru 30 de minute. Separat, măslinele în apă. In acest…
Read more »

Cotlete de porc pane

7 November 2010
  Ingrediente: 6 cotlete de porc 2 ouă 2 linguri untură 2 linguri făină piper sare pesmet   Mod de preparare: Se bat cotletele uşor cu ciocanul de lemn, se sărează, se pipe­rează, se dau prin oul puţin bătut, apoi prin făină, din nou prin ou, iar la urmă prin pesmet. Se prăjesc în untură…
Read more »

Tort fraged

7 November 2010
Ingrediente: 600 g făină 400 g unt proaspăt 2 gălbenuşuri 1 ou întreg 3 linguri smîntînă vanilie fructe din dulceaţă   Mod de preparare: Se freacă untul cu două gălbenuşuri, se adaugă un ou întreg, smîntînă, vanilie şi făină. Se frămîntă bine şi se împarte alua- tul obţinut în trei părţi egale. Se întind trei…
Read more »

Prăjitură fondantă

7 November 2010
  Ingrediente: 300g ciocolată amară 1 pachet unt 5 ouă zahăr pudră: 2-3 lin­guri pentru cremă + 2 linguri pen­tru glazură praf scorţişoară 1 linguriţă făină sare   Mod de preparare: Ciocolata şi untul se amestecă pe foc, se dau deoparte, se adaugă zahăr pudră, făină, scorţişoară şigălbenuşuri, amestecând fără istov, până se cremuieşte. Albuşurile…
Read more »

Vrajitoriile lui Jamie Oliver 6 (video)

7 November 2010

Paine cu mălai dospit

7 November 2010
  Ingrediente: 1 kg făină 1/2 kg mălai (făină de porumb) drojdie cât o nucă apă 1 linguriţă sare 1 ou   Mod de preparare: Din mălai faci o mămăliguţă mai moale, o răstorni pe un platou şi o laşi la rece. Intr-un vas mai mare de frământat pui făina, adaugi drojdia dizolvată în puţină…
Read more »

Cotlet de porc cu garnitură de varză roşie

7 November 2010
Cotlet de porc cu garnitură de varză roşie  Ingrediente: 800 g cotlet de porc 1 kg varză roşie 1 cârnat de casă 1 ceapă roşie 100 ml ulei 1 lingură oţet 1 linguriţă chimen sare piper 1/2 linguriţă zahăr   Mod de preparare: Cu ajutorul cozii unei linguri de lemn faci o gaură în mijlocul cotletului, pe lungime, şi introduci cârnatul, apoi…
Read more »

Găină cu măsline

7 November 2010
Ingrediente: 6 porţii carne 4 linguri ulei 200 g măsline 1 lingură bulion 1 linguriţă făină 3 cepe 1 linguriţă oţet sau un păhărel de vin 1 bucăţică zahăr sare 1 foaie de dafin   Mod de preparare: Se prăjesc bucăţile de găină în două linguri de ulei, se adaugă 3-4 linguri de apăşi se…

Negrese

7 November 2010
  Ingrediente blat: 4 gălbenuşuri 150g margarina 200g zahăr 3 linguri cacao 250g iaurt 200g făină Ingrediente crema: 4 albuşuri ,250g zahăr Ingrediente glazura:200g zahăr,3 linguri apă,3 linguri cacao ,100g margarina   Mod de preparare: Pentru blat se amestecă bine ingredientele şi se pun la copt într-o tavă unsă şi tapetată cu făină, la foc…
Read more »

Slanină afumată

7 November 2010
  Faci mai întâi o saramură de apă fiartă (la 1 l de apă pun 200 g sare). Când apa a fiert o iei de pe foc şi adaugi foi de dafin şi boabe de piper. Ungi slănina proaspătă cu usturoi pisat cu puţină sare şi după ce saramura s-a răcit pui şunca unsă cu…
Read more »

Muşchi, costiţă, şuncă si slănină afumate

7 November 2010
  Cureţi de slănină muşchiuleţii şi costiţa, iar şuncile şi spata le laşi cu slănină şi şorici. Slănina cea mai bună pentru afumat este cea de pe burtă. Aşezi carnea şi slănina într-un vas larg la gură, presari sare grunjoasă, conservant pentru carne şi coriandru. La un porc de 100-110 kg intră 3-4 kg sare…
Read more »

Lebervurst cu ghimbir

7 November 2010
  Ingrediente: 250 g ficat de porc 50 g slănină 400 g carne de porc (poate fi după fasonare sau de la căpăţână) 200 g inimă 50 g splină 50 g untură 1 ceapă piper ienibahar măghiran 1 vârf de linguriţă de zahăr tos 1 lingură ghimbir   Mod de preparare: Pui la fiert în…
Read more »

Pateu de ficat cu ciuperci

7 November 2010
Ingrediente: 500 g ficat de viţel 500 g ciuperci 2 cepe 300 g unt sare piper 1 ou măsline pătrunjel   Mod de preparare: Se curăţă, se spalăşi se taie bucăţi mari ciupercile. Pe fundul unei cratiţe se pun două linguriţe de unt, cepele tăiate în patru, ciupercile, ficatul tăiat bucăţi mai mari, şi două…
Read more »

Carne tocată la borcan

7 November 2010
Carne tocată la borcan  Căleşti 6-7 cepe tocate mărunt în ulei încins, apoi adaugi puţină apă, sare şi condiment tip Vegeta după gust. Adaugi 2 kg de carne tocată peste ceapă şi le căleşti împreună câteva minute. Aşezi apoi tocătura în borcane de 400-800 g şi le capsezi, apoi le fierbi la bain-marie 2 zile consecutiv, timp de…
Read more »

Ciorbă de gască acrită cu zeamă de varză

7 November 2010
  Ingrediente: măruntaiele unei gâşte 3 morcovi 3 cepe 3 cartofi 4-5 roşii din con­servă zeamă de varză 1 legătură pătrunjel leuştean uscat 1 ou 1 mână de fidea sare după gust   Mod de preparare: Pui măruntaiele la foc cu puţină apă şi sare. Când zeama a dat în clocot, iei spuma şi mai…
Read more »

Şarlotă de cafea

7 November 2010
  Ingrediente: 1 kg frişcă 11 foi gelatină 4 ceşcuţe cafea neagră rece zahăr după gust 1 ceşcuţă lapte dulceaţă de vişine    Mod de preparare: Se pune la foc într-un ibric cafeaua neagrăşi laptele. Se adaugă gelatina şi se amestecă bine pînă ce se dizolvă. Se strecoară prin sită deasăşi se lasă să se…
Read more »

Prăjitură cu cacao si cremă de lapte cu nuci

7 November 2010
Ingrediente: 500 g făină 80 g untură (sau unt) 2 ouă 1/2 l lapte dulce 1 praf de copt 2 plicuri zahăr vanilat 6 linguriţe cacao   Mod de preparare: Freci untura cu zahărul şi ouăle, apoi adaugi făina, laptele, cacaua, praful de copt şi vanilia. Intinzi coca în tava de la aragaz unsă cu…
Read more »

Glazură de rom

7 November 2010
  Ingrediente: 420 g zahăr 1/2 pahar apă 2 linguri rom zeama de la o 1/2 lămîie   Mod de preparare: Se pune la fiert zahărul cu apa; cînd s-a legat bine ca pentruşerbet, se adaugă romul şi zeama de lămîie. Se ia de pe foc, se freacă bine şi cînd începe să se albească,…
Read more »

Costiţă de porc cu miere si varză călită

7 November 2010
Costiţă de porc cu miere si varză călită  Ingrediente: 8 bucăţi costiţă de porc 1 varză mică murată 1 ceapa mijlocie 2 linguri pastă de roşii 2 linguri miere 2 linguri ulei sare piper 2 linguri pastă de ardei 2 foi de dafin 1 linguriţă piper boabe 1 legătură pătrunjel     Mod de preparare: Cureţi ceapa, o tai mărunt, apoi o…
Read more »

Mancare cu carne de porc, carnati afumati, creier si ciuperci

7 November 2010
  Ingrediente: 400 g carne de porc 200 g cârnaţi afumaţj 150 g creier 300 g ciuperci 1 linguriţă bulion 3-4 căţei de usturoi 150 ml ulei 2 legături verdeaţă 2 pahare de vin sare   Mod de preparare: Tai carnea în bucăţi mari, o sărezi şi o prăjeşti în ulei. Adaugi câmaţii şi ciupercile…
Read more »

Ostropel cu carne de raţă

7 November 2010
  Ingrediente: 1 raţă 80 ml ulei 1/2 lingură făină 1 lingură pastă de roşii 3-4 căţei de usturoi 1 lingură oţet 700 ml apă 1 legătură pătrunjel sare şi piper   Mod de preparare: Cureţi şi speli raţa, o tai în bucăţi pe care le presari cu sare şi piper şi le prăjeşti într-o…
Read more »

Chifteluţe din inimă de porc

7 November 2010
  Ingrediente: 500 g inimă de porc 1 felie de franzelă înmuiată în lapte şi presată bine 2 cepe 5-6 căţei de usturoi 3 ouă 1 legătură pătrunjel sare piper 1 lingură griş 200 ml ulei     Mod de preparare: Cureţi ceapa şi usturoiul, tai ceapa mărunt şi o căleşti în puţin ulei, iar…
Read more »

Mâncare de carne de porc cu sos de smântână

7 November 2010
Mâncare de carne de porc cu sos de smântână  Ingrediente: 750 g pulpă de porc 400 g smântână 2 ouă 2 linguri făină 1 lămâie 50 g unt 150 g orez 2 cepe 125 ml ulei sare   Mod de preparare: Tai carnea felii pe care le baţi apoi ca pentru şniţele, le treci prin făină şi le prăjeşti în ulei. Scoţi bucăţile…
Read more »

Prepeliţe cu smîntînă

7 November 2010
  Ingrediente: 6 prepeliţe 1 lingură unt 1 ceaşcă smîntînă 1 linguriţă făină sare   Mod de preparare: Prepeliţele, spălate, se taie pe jumătate în lungul trupului şi se prăjesc puţin într-o cratiţă cu unt fierbinte. Se toarnă apoi smîntîna bine amestecată cu făina, se adaugă o lingură, două de apă, sarea, se acoperăşi se…
Read more »

Glazură de zahără

7 November 2010
  Ingrediente: 420 g zahăr 1 pahar apă cîteva picături zeamă de lămîie   Mod de preparare: Se fierbe bine zahărul pisat fin cu un pahar de apă pînă cînd siropul se îngroaşă şi se ţine de lingură. Se adaugă cîteva picături de zeamă de lămîie. Cînd compoziţia este caldă, se freacă, ca la şerbet,…
Read more »

Brînză cu chimen

7 November 2010
Ingrediente: 250 g brînză sau caş de oaie 100 g unt 1 linguriţă chimen foarte fin pisat 1 linguriţă boia roşie de ardei sare ridichi   Mod de preparare: Se dă brînza prin sită sau prin maşina de tocat. Se freacă bine cu untul, se adaugă chimenul şi boiaua, se pune sare dacă este nevoie…
Read more »

Ciorbă de orez cu afumatură de porc

7 November 2010
Ciorbă de orez cu afumatură de porc  Ingrediente: 1 os afumat de porc 250 g smântână 200 g orez 5-6 căţei usturoi 3 linguri făină 1 ceapă sare piper apă     Mod de preparare: Pui osul afumat la fiert într-o oală cu apă. Speli orezul şi îl adaugi în ciorbă după ce a fiert carnea. Pui usturoiul pisat, ceapa tăiată…
Read more »

Carnaţi de porc cu sos picant

7 November 2010
  Ingrediente: 2 cârnaţi 50 ml ulei 3 linguri unt 1 lingură făină 1 ceaşcă zeamă de carne 1 lingură oţet 1 lingură muştar 100 g ciuperci din conservă scurse de zeamă piper sare câteva foi de dafin   Mod de preparare: Tai câmaţii în bucăţi mai mari şi-i pui la prăjit în ulei încins.…
Read more »

Carnaţi cu sos de hrean si smantană

7 November 2010
  Ingrediente: 3-4 cârnaţi afumaţi mai lungi 2 bucăţi hrean 300 g smântână 2-3 linguri făină 1 linguriţă oţet sau zeamă de lămâie 4-5 linguri ulei condiment tip Vegeta   Mod de preparare: Tai cârnaţii în bucăţele de aproximantiv 10 cm pe care le prăjeşti pe ambele părţi în ulei încins, apoi le scoţi pe…
Read more »

Pastă de creier de porc cu măsline

7 November 2010
  Ingrediente: 1 creier de porc sare piper 1 lămâie 5 linguri ulei 1 pahar vin alb 1 salată verde măsline   Mod de preparare: Fierbi creierul foarte bine în apă cu vinul şi puţină sare. Laşi să fiar­bă 30 de minute, apoi îl scoţi şi-l laşi la răcit. Il fărâmiţezi, îl freci cu o…
Read more »

Spettekaka

7 November 2010
  Ingdrediente: 12 ouă 1 pahar zahăr 1,2 kg piure (fără pic de apă) de cartofi fierţi făină cât să se lege un aluat potrivit 500g zahăr 100g sirop gros de fragi sau zmeură   Mod de preparare: Sosul se dizolvă zahărul şi siropul într-un litru de apă clocotită. Ouăle se bat, apoi se amestecă…
Read more »

Rinichi cu smîntînă

7 November 2010
Rinichi cu smîntînă  Ingrediente: 1 rinichi de vacă sau 2 rinichi de viţel sau de porc (cam 600 g) 1 ceapă mică 1 lingură unt 1 pahar smîntînă 1 linguriţă rasă făină 1/2 pahar zeamă de carne sare    Mod de preparare: Se prepară rinichii ca pentru mîncare de rinichi. Se prăjeşte ceapa cu untul pînă cînd…
Read more »

Iepure cu smîntînă si ienibahar

7 November 2010
  Ingrediente: 6 bucăţi (porţii) de carne de iepure 1 lingură untură 1 lingu­riţă făină 1 lingură unt proaspăt 1 pahar smîntînă 2-3 boabe ienibahar 1/2 ceapă tocată sare   Mod de preparare: Într-o cratiţă cu o lingură de untură se prăjesc uşor bucă­ţile de iepure, se adaugă 1/2 pahar de apă, ceapa tocată,ienibaharul, se…
Read more »

Borş de pasare cu legume

7 November 2010
Borş de pasare cu legume  Ingrediente: 2 cepe 3 morcovi 2 linguri pastă de ardei 2 rădăcini pătrunjel 8 cartofi 4 pulpe de pui 1 legătură pătrunjel verde borş sare   Mod de preparare: Cureţi ceapa, morcovul, pătrunjelul, cartofii, îi tai măiunt şi îi pui la fiert în 4 litri de apă. In acest timp opăreşti carnea cu apă…
Read more »

Ghiveci cu carne de vacă

7 November 2010
Ingrediente: 750 g carne grasă 3 linguri untură 1 pătrunjel 1 morcov 2 ardei graşi 1 vînătă 1 dovlecel 1 mînă de bame 1 mînă de fasole verde 1 mînă de fasole grasă 1 mînă de fasole ţuvără, 250 g mazăre 1 conopidă mică 2 cepe mari 3 cartofi 1 ţelină mică 5-6 roşii mari…
Read more »

Supă dreasă cu cartofi

7 November 2010
Supă dreasă cu cartofi  Ingrediente: 500 g cartofi 1 ceapă 1 fir de praz 1/2 l lapte 1 lămâie 100 g smântână sare 3-4 felii de pâine   Mod de preparare: Cureţi cartofii, îi speli, îi tai cuburi şi îi fierbi într-un litru de apă cu sare împreună cu ceapa şi prazul tăiate mărunt. După ce cartofii au…
Read more »

Friptură de raţă cu mere coapte

7 November 2010
  Ingrediente: 1 raţă 12 mere mari 1 lingură untură sare   Mod de preparare: În raţa curăţată, spălatăşi sărată dinainte, se introduc două mere mai mici. Se aşază în tava de friptură, cu o lin­gură de unturăşi cîteva linguri de apă. Se dă la cuptor la foc mai iute şi se stropeşte mereu cu…
Read more »

Pasteis de Mata-Turtite

7 November 2010
  Ingrediente aluat: 500g făină 375g ulei,unt sau osânză 1 linguriţă sare apă câtă primeşte aluatul Ingrediente crema: 1 lingură de făină, jumătate litru apă,6 gălbenuşuri de ou,l albuş de ou coajă de la 1 lămâie,500g zahăr ,un sfert litru de lapte   Mod de preparare: Se bat albuş şi gălbenuşuri. Se leagă un sirop…
Read more »

Şniţel din carne tocată

6 November 2010
  Ingrediente: 600 g carne macră 2 linguri unt sau untură 1/2 pahar pesmet pisat puţin piper sare   Mod de preparare: Carnea, spălată, se trece prin maşina de tocat sau se toacă cu satîrul, se amestecă bine cu sare şi piper. Din această pastă se fac şase turtiţe de grosimea unui centimetru, se dau…
Read more »

Ruladă de cartofi cu legume

6 November 2010
Ingrediente: 1 kg cartofi 2 ouă 1 pahar lapte 1linguriţă unt sare 500 g morcovi 2 linguri unt (umplutura) 1 linguriţă zahăr sare sos de smîntînă   Mod de preparare: Cartofii, curăţaţi, se fierb în apă sărată. Cînd sînt gata se stre­coară de apăşi se strivesc ca pentru piure, se amestecă cu laptele, untul şi…
Read more »

Ruladă de carne tocată umplută cu macaroane

6 November 2010
  Ingrediente: 1 kg carne macră 150 g slănină 2 cepe 1 felie pîine albă 1 ou sare piper 1 linguriţă verdeaţă tocată 1 lingură pesmet 200 g macaroane 1 lingură unt un vîrf cuţit piper sfecla rosie salata verde   Mod de preparare: Se fierb macaroanele în apă sărată, se strecoară, se spală cu…

Pateu de ficat de pasăre, cu lapte

6 November 2010
  Ingrediente: 1 ficat de gîscă sau 2-3 de găină 2 cepe (facultativ) 150 g unt 2-3 linguri lapte sare gogoşari castraveciori ouă   Mod de preparare: Se taie cepele în patru, se aşază pe fundul unei cratiţe mici, se pune o lingură de unt, ficatul, laptele şi 2-3 lin­guri de apă. Se acoperă cratiţa…
Read more »

Miel cu smîntînă

6 November 2010
Ingrediente: 750 g carne de miel 1 lingură untură 1 pahar smîntînă 1 lin­guriţă făină sare mărar tocat   Mod de preparare: Se spală carnea, se taie bucăţi şi se prăjeşte în untură pînă cînd se rumeneşte. Se adaugă făina, se amestecă bine, se lasă să se prăjească apoi se toarnă încet smîntîna, se săreazăşi…
Read more »

Biscuiţi Mokken

6 November 2010
  Ingrediente: 150g unt 100g zahăr 250g făină 1 vârf linguriţă drojdie 1 praf de scorţişoară 1linguriţă chimion   Mod de preparare: Zahărul şi untul se freacă cremă, se adaugă drojdie, făină, scorţişoară, chimion, se amestecă, apoi aluatul se modelează ca un rulou şi se pune la frigider jumătate ceas. Se taie rondele groase de…
Read more »

Fasole verde cu unt şi pesmet

6 November 2010
Ingrediente: 1 kg fasole verde 3 linguri unt 2 linguri pesmet alb sare   Mod de preparare: Se curăţă, se spalăşi se fierbe fasolea în apă sărată. Se înfierbîntă într-o cratiţă untul şi se prăjeşte puţin cu pesmetul, seadaugă fasolea scursă bine de apă, sarea, şi se scutură de cîteva ori cratiţa ca să se…
Read more »

Pui cu roşii

6 November 2010
  Ingrediente: 1 pui 1 lingură unt 1 ceapă linguriţă făină 750 g roşii 1/2 linguriţă boia de ardei sare un praf de zahăr   Mod de preparare: Bucăţile de pui se prăjesc înăbuşit în unt. Cînd sînt aproape gata, se adaugă ceapa tocată mărunt şi făina, amestecînd cu lingura, apoi se pun roşiile tăiate…
Read more »

Ceafă de porc la cuptor

6 November 2010
  Ingrediente: 1 garf (cam 2 kg) 3-4 boabe ienibahar 1 căţel usturoi 1/2 linguriţă boia de ardei cîteva boabe coriandru sare puţină gră­sime   Mod de preparare: Carnea (fără să fie spălată) se şterge bine cu un ştergar umed, se sărează, se freacă cu usturoiul pisat şi mirodeniile. Se aşază într-un castron şi se…
Read more »

Limbă cu măsline si ienibahar

6 November 2010
Ingrediente: 1 limbă de vacă sau 3-4 limbi de porc (cam 1 kg) zarzavat de supă 200 g măsline 3-4 cepe 1 foaie de dafin 2-3 boabe de ienibahar 2 linguri bulion 1 lingură oţet 3 linguri ulei 1/2 linguriţă zahăr sare 1 lămîie pătrunjel tocat   Mod de preparare: Se fierbe limba cu zarzavatul…
Read more »

Ciuperci cu carne porc

6 November 2010
  Ingrediente: 500 g carne de porc 500 g ciuperci 2 cepe 2 linguri smîntînă 1 lingură untură sare piper făină   Mod de preparare: Se taie carnea în cuburi mici, se săreazăşi se lasă să stea 30 min. În acest timp se curăţă ciupercile şi se taie bucăţi mari. Se tăvăleşte carnea uşor prin…
Read more »

Pastă de heringi cu nuci

6 November 2010
  Ingrediente: 1 hering 12 nuci curăţate şi pisate miez de franzelă muiat în apă cu oţet 1/2 ceapă rasă 1 linguriţă oţet 3 linguri ulei   Mod de preparare: Se spală peştele, se curăţă de pieliţă, se scot toate oasele şi se dă prin maşina de tocat carne sau se toacă foarte mărunt cu…
Read more »

Cartofi cu carne de vacă

6 November 2010
Cartofi cu carne de vacă  Ingrediente: 500 g carne 2 linguri untură 2-3 cepe 500 g cartofi 2 lin­guri bulion 1 linguriţă boia de ardei sare puţin cimbru (facultativ)   Mod de preparare: Carnea spălată se taie în bucăţi, se sărează puţin şi se punela prăjit în untură. Cînd începe să se rumenească, se adaugă ceapa mărunt tocată crudă…
Read more »

Fasole verde cu unt

6 November 2010
Ingrediente: 1 kg fasole verde 2 linguri unt sare crochete de griş   Mod de preparare: Se curăţă, se spalăşi se fierbe fasolea în apă sărată. Se înfierbîntă într-o cratiţă untul, se adaugă fasolea strecuratăşi sarea, şi se scutură cratiţa de cîteva ori ca să se amestece fasolea cu untul. Se serveşte fierbinte, cu crochete…
Read more »

Makowiec

6 November 2010
    Ingrediente aluat: 500gfăină 125g unt 3 ouă 150g zahăr pudră 1 pacheţel cu zahăr vanilat 1 nucă de drojdie 1pahar de lapte sare 1 nucă unt pentru uns tava   Ingrediente umplutura: 500g de sămânţă de mac ,250g zahăr,4 linguri miere ,coajă de la 1 lămâie sau portocală ,1 albuş,2 linguri unt,2-3 linguri…
Read more »

Cornete de parizer umplute

6 November 2010
Ingrediente: 6 felii parizer tăiat subţire 12 măsline 2 cartofi fierţi 2–3 linguri maioneză piper salată verde   Mod de preparare: Feliile de parizer se curăţă de coajăşi se răsucesc în formă de cornet. Fiecare cornet se prinde cu o scobitoare ca să nu se desfacă, iar în cele două capete ale scobitorii se înfige…
Read more »

Limbă fiartă

6 November 2010
Ingrediente: 1 limbă de vacă sau 3-4 limbi de porc (cam 1 kg) 2 cepe 1 pătrunjel 1 morcov 1 foaie de dafin 4-5 boabe de ienibahar sare sos de hrean de muştar sau de bulion   Mod de preparare: Se spală limba în cîteva ape, se rade cu cuţitul şi se înde­părtează gîtlejul, se…
Read more »

Griş cu fructe în formă de şarlotă

6 November 2010
  Ingrediente: 750 g apă 500 g fructe (vişine sau zmeură, căpşuni, fragi, coacăze) 3-4 linguri zahăr 150 g griş 1 praf vanilie   Mod de preparare: Se pun la fiert fructele spălate cu apa. După ce dau cîteva clocote, se iau de la foc, se lasă să se răcească, apoi se dă prin-tr-o sită…
Read more »

Mazăre păstăi cu unt

6 November 2010
  Ingrediente: 1 kg mazăre păstăi 2 linguri unt un vîrf linguriţă zahăr (facultativ) 1 linguriţă mărar tocat sare friganele   Mod de preparare: Se curăţă mazărea păstăi de aţe, se spalăşi se fierbe în apă puţin sărată. Cînd este fiartă, se scurge bine de apă. Se înfierbîntă untul într-o cratiţă, se adaugă mazărea strecu-rată,…
Read more »

Biftec rusesc

6 November 2010
Ingrediente: 600 g muşchi 3 cepe mari sare piper 2 linguri untură   Mod de preparare: Se taie muşchiul felii groase de un deget. Se bat uşor cu ciocanul de lemn, se sărează, se pipereazăşi se prăjesc în untură încinsă, pe o parte şi pe alta, la foc iute. Se punbucăţile de muşchi într-o cratiţă…
Read more »

Mîncare de somn cu roşii

6 November 2010
  Ingrediente: 1 kg somn 4 linguri ulei 2 linguri făină 1 ceapă mare roşii 1/2 linguriţă zahăr 3-4 boabe ienibahar 1 foaie de dafin sare   Mod de preparare: Somnul curăţat şi spălat se taie în bucăţi, se săreazăşi se lasă să stea o jumătate de oră. Ceapa tăiătă foarte mărunt se prăjeşte în…
Read more »

Turtă dulce

6 November 2010
  Ingrediente: 1 pahar de lapte dulce călduţ 1 pahar miere 1 cană făină 1 linguriţă chimion 1 linguriţă drojdie coajă rasă de portocală unt   Mod de preparare: Mierea se topeşte în lapte, apoi se amestecă cu făină, chimion, drojdie şi coajă de portocală. Se unge cu unt o tavă de cozonac, se răstoarnă…
Read more »

Varză acră cu carne de vacă

6 November 2010
Varză acră cu carne de vacă  Ingrediente: 500 g carne grasă 1 varză mijlocie 4 linguri untură 1/2 linguriţă boia de ardei 1 lingură bulion   Mod de preparare: Se taie carnea în bucăţi potrivite şi se prăjeşte foarte puţin în untură. Se adaugă apă cît să acopere carnea şi se lasă să fiarbă acoperit cam1/2 oră. În acest timp…
Read more »

Pastă de ficat copt

6 November 2010
Ingrediente: 500 g ficat de vacă sau viţel 2 cepe 3 linguri ulei piper sare puţin oţet 1 ou salată verde   Mod de preparare: Se spală ficatul, se şterge bine şi se pune să se coacă în cuptor. Cînd este copt, se lasă să se răcească, apoi se rade pe răzătoarea de zarzavat. Se…
Read more »

Calcan în vin roşu

6 November 2010
Ingrediente: 1 kg calcan 1 ceaşcă vin roşu 1 linguriţă făină 1 lingură unt 1 pătrunjel 1 morcov 1 ceapă 2 cuişoare 2-3 boabe ienibahar 1 foaie de dafin sare 500 g cartofi   Mod de preparare: Se curăţă calcanul, se spală bine, se taie bucăţi, se sărează şi se lasă să stea 1/2 oră.…
Read more »

Cornuri cu brînză

6 November 2010
Ingrediente: 200 g unt (în lipsă, margarină) 200 g brînză telemea 1/2 linguriţă chimen 12 cornuri drepte   Mod de preparare: Se freacă untul cu brînza, se adaugă chimen şi se amestecă bine. Se taie colţurile cornurilor, se scobesc de miez, se umplu cu brînza şi se aşază pe o tavă unsă cu unt. Peste…
Read more »

Salată de fructe cu ciocolată

6 November 2010
  Ingrediente: 400g ciocolată 2-3 caise ceva fructe de pădure 1-2 pere 1 mână de coacăze boabe de stru­guri coarne agrişe 1-2 portocale l-2 banane 200g miez de nuci alune de pădure prăjite 2-3 piersici 3-4 prune alte fructe 4-5 tulpiniţe mentă suc de la 1 lămâie   Mod de preparare: Fructele se grijesc şi…
Read more »

Mazăre cu carne de vacă

6 November 2010
Mazăre cu carne de vacăIngrediente: 500 g carne 1 kg mazăre 1 ceapă 2 linguri untură 1/2 lin­guriţă făină 1/2 linguriţă zahăr sare mărar tocat 1 lingură smîntînă 1 pahar zeamă de carne sau supă   Mod de preparare: Se taie carnea bucăţi potrivite, se prăjeşte în untură, apoi se pune ceapa tocată, se lasă să se prăjească foarte…
Read more »

Roşii umplute cu zarzavat

6 November 2010
Ingrediente: 3 cartofi fierţi 2 morcovi 1 păstîrnac 1 ţelină 2–3 linguri mazăre 1 ceapă tocată maioneză roşii sare salată verde   Mod de preparare: Se fierbe tot zarzavatul. Se poate întrebuinţa zarzavatul fiert în supă. Se fierb şi cartofii, se lasă să se răcească. Apoi totul se taie cuburi cît se poate de mici,…
Read more »

Cum se prepara Cocktail Chocolate Mint Rum (video)

6 November 2010
Cum se prepara Cocktail Chocolate Mint Rum (video)Ingrediente: 25 ml dark rum 15 ml white rum 15 ml dark creme de cacao 15 ml white creme de menthe 2 tsp single cream ice cubes 1 shot measure 1 shaker 1 strainer (if the shaker doesn’t include one) 1 cocktail glass     Cum se prepara Cocktail Chocolate Mint Rum
Read more »

Cupe de parizer umplute cu legume

6 November 2010
Ingrediente:  200 g parizer tăiat în 6 felii 1/2 lingură untură 1 lingură unt 250 g mazăre 1 ou răscopt sare   Mod de preparare: Feliile de parizer cu coajă se prăjesc uşor în untură numai pe o parte; marginile feliei se strîng şi formează o cupă. Cupele obţinute se aşază pe farfuria de servit…
Read more »

Cremă – spumă de ciocolată

6 November 2010
  Ingrediente: 200g ciocolată neagră 1 pahar plin cu frişcă neindulcita 2 linguri de unt 5 ouă cât de proaspete 1 prăfuleţ de sare 1 lingură zahăr   Mod de preparare: Smântână se încălzeşte uşor şi se amestecă cu ciocolată topită şi unt. Se adaugă gălbenuşurile, unul câte unul, un vârf de cuţit de sare,…
Read more »

Rizoto cu rinichi

6 November 2010
  Ingrediente: 1 rinichi de vacă sau 2 rinichi de viţel sau de porc, 1 pahar orez 2 pahare zeamă de carne sau apă, 3 linguri untură 3 cepe 2 linguri bulion 1/2 linguriţă boia de ardei sare piper puţin zahăr parmezan  ras cantitatea după gust pătrunjel verde tocat   Mod de preparare: Se curăţă…
Read more »

Şalău cu orez în aluat

6 November 2010
Ingrediente aluat : 50 g drojdie 1 ou 1 pahar lapte 1/2 lingură zahăr 1/2 linguriţă sare 1/2 pahar unt topit untură sau ulei făină cît cuprinde Ingrediente umplutura:1 pahar orez ,2 pahare lapte,1 pahar apă,3 linguri unt,3 ouă răscoapte,500  g şalău,un vîrf de cuţit piper negru,sare.   Mod de preparare: Se face plămădeala din…
Read more »

Pulpă de porc la tavă

6 November 2010
Pulpă de porc la tavă  Ingrediente: 2 kg pulpă de porc fără os 1 căpăţână de usturoi 200 ml vin alb 300 ml ulei 200 ceapa 2-3 linguriţe condiment tip Delikat, 300 g pastă de tomate 1 linguriţă piper.   Mod de preparare: Speli carnea, o laşi să se zvânte, apoi o bine în ulei pe ambele părţi. Adaugi…
Read more »

Varză de Bruxelles cu unt

6 November 2010
  Ingrediente: 1 kg varză de Bruxelles 3 linguri unt 1 lingură pesmet sare   Mod de preparare: Se aleg verzişoare mici, se curăţă de frunzuliţele galbene, se spală bine în cîteva ape şi se pun la fiert în apă cu sare, la foc iute, cam 20 min. Se scurg bine de apă. Se pune…

Varză de Bruxelles cu unt

6 November 2010
  Ingrediente: 1 kg varză de Bruxelles 3 linguri unt 1 lingură pesmet sare   Mod de preparare: Se aleg verzişoare mici, se curăţă de frunzuliţele galbene, se spală bine în cîteva ape şi se pun la fiert în apă cu sare, la foc iute, cam 20 min. Se scurg bine de apă. Se pune…
Read more »

Plăcintă cu tăiţei de casă si branză dulce

6 November 2010
Plăcintă cu tăiţei de casă si branză dulce  Ingrediente: 300 g făină 100 g unt 1 lingură zahăr 2 linguri smântână 1 gălbenuş Pentru umplutură ai nevoie de: 1/2 kg brânză dulce 2-3 linguri smântână 100 g stafide 1 plic zahăr vanilat 3 ouă coaja rasă de la 1 lămâie Pentru aluatul de tăieţei ai nevoie de: 2 ouă 300 g făină…
Read more »

Ciorbă albă din ciolan afumat cu tarhon

6 November 2010
Ciorbă albă din ciolan afumat cu tarhon  Ingrediente: 1 ciolan afumat 1 morcov 1 rădăcină de pătrunjel 1 ţelină 2-3 bucheţele conopidă la congelator 2-3 cartofi 1 ceapă 2 linguri tarhon uscat 1 ou sare 100 g smântână     Mod de preparare: Pui ciolanul întreg (foarte bine curăţat şi spălat) la fiert în apă fără sare. In acest timp cureţi…
Read more »

Ficat de porc cu sos de unt şi lămâie

6 November 2010
Ficat de porc cu sos de unt şi lămâieIngrediente: 750 g ficat de porc 100 ml ulei 2-3 linguri de făină o tigaie pentru sos: 1/2 pachet de unt 50 ml zeamă de lămâie sare piper 1 legătură de pătrunjel şi una de mărar 2 crăticioare care să intre una în cealaltă pentru garnitură: 4-5 cartofi verdeaţă o oală   Mod de preparare:…
Read more »

Şalău polonez

6 November 2010
Ingrediente: 1 kg şalău 1 morcov 1 pătrunjel 1 ceapă 2-3 boabe ienibahar 3-4 cartofi 2 ouă 1 lingură smîntînă unt 1 linguriţă făină pătrunjel tocat sare zeamă de lămîie sfeclă roşie   Mod de preparare: Se curăţă, se spalăşi se fierbe peştele cu morcovul, ceapa, pătrunjelul şi ienibaharul. Cînd este fiert, se lasă să…
Read more »

Mîncare de rinichi

6 November 2010
Ingrediente: 1 rinichi de vacă sau 2 rinichi de viţel sau de porc 3 cepe 1 lingură untură 1 lingură bulion 1 linguriţă boia de ardei 1/2 lingu­riţă făină 2-3 linguri vin 1 ceaşcă zeamă de carne sau apă sare piper   Mod de preparare: Se curăţă rinichii de pieliţa exterioară, se taie în două…
Read more »

Scrob cu şuncă

6 November 2010
Ingrediente: 2 ouă 50 g şuncă slabă (parizer) 2 linguri lapte 1 1/2 linguriţă untură sare   Mod de preparare: Se bat ouăle spumă, se amestecă cu laptele şi sarea. Şunca tăiată bucăţele potrivit de mari se prăjeşte puţin în untură. În tigaie, peste şuncă, se toarnă ouăle bătute şi se amestecă uşor cu furculiţa,…
Read more »

Prăjitură de ciocolată

6 November 2010
  Ingrediente: 6 ouă 170g zahăr 180g făină cacao: 1 lingură pen­tru aluat + încă 1 lingură pentru prăfuit 1 lingură vărfuită unt    Mod de preparare: Ouăle şi zahărul se amestecă împreună, în crăticioară, pe foc mic, doar cât să facă febră, apoi se freacă cu unt topit, faină şi cacao, aluatul se aşterne…
Read more »

Pîine mozaic

6 November 2010
Ingrediente: 150 g unt 125 g sardele 150 g şuncă slabă 100 g şvaiţer (sau caşcaval) 10 măsline 1/2 gogoşar în oţet 1 franzeluţă cu lapte 1/2 ceşcuţă lapte   Mod de preparare: Se dau prin maşina de tocat sardelele, 50 g şuncăşi o bucată de miez de franzeluţă de mărimea unui ou muiat în…
Read more »

Friptură înăbuşită cu usturoi

6 November 2010
  Ingrediente: 1,5 kg carne,pulpă 150 g slănină 1căpăţînă usturoi 2 linguri untură sare piper   Mod de preparare: Bucata întreagă de carne se freacă cu puţină sare şi se împă­nează cu bucăţi de slăninăşi usturoi. Se prăjeşte pe toate părţile în untură încinsă, se adaugă zeama de carne sau apă, piper, se acoperăşi se…
Read more »

Salată cu chifteluţe, sos de maioneză şi ceapă

6 November 2010
Salată cu chifteluţe, sos de maioneză şi ceapă  Ingrediente: 1 kg carne tocată 2 cartofi 1 morcov 6 ouă 1 legătură mărar 2-3 linguri făină 1 legătură mărar 2 căţei de usturoi 600 g ceapă 300 ml ulei 250 ml oţet 2 foi de dafin 3 linguri zahăr 1 gogoşar murat pentru ornat sare piper   Mod de preparare: Cureţi cartofii şi…
Read more »

Prăjitură cu foi şi gem acrişor

6 November 2010
Prăjitură cu foi şi gem acrişor  Ingrediente: 2 ouă 200 ml lapte dulce 200 ml ulei 200 g zahăr sare 1 linguriţă bicarbonat oţet 700 g făină 800 g gem acrişor 3 linguri zahăr pudră 1 fiolă esenţă de vanilie   Mod de preparare: Baţi ouăle cu zahărul şi sarea, apoi adaugi treptat uleiul, laptele, bicarbonatul stins cu oţet, esenţa…
Read more »

Elemente care influenţează caracteristicile unui whisky

6 November 2010
Elemente care influenţează caracteristicile unui whiskyDintre elementele care influenţează ca­racteristicile unui whisky nu poate rămâne nemenţionată turba, chiar dacă este o caracteristică a pro­ducţiei scoţiene. Este vorba despre o sub­stanţă de origine organică formată în urmă cu aproximativ 5000-7000 de ani în urmă, în zone umede, bogate în apă sau în bazine hidrografice de diferite tipuri, prin efec­tul transformării parţiale…
Read more »

Friptură de miel la tavă cu usturoi

6 November 2010
Friptură de miel la tavă cu usturoi  Ingrediente: 1,5 kg carne de miel (pulpele) 1-2 linguri untură sare cîţiva căţei de usturoi   Mod de preparare: Se spală carnea, se şterge cu un şervet, se săreazăşi se lasă să stea jumătate de oră cu sarea. Se unge o tavă cu untură, se aşază pulpele de miel, se toarnă 2-3 linguri apăşi…
Read more »

Ciorbă rădăuţeană cu usturoi

6 November 2010
Ciorbă rădăuţeană cu usturoi  Ingrediente: 1 pui întreg şi 1 piept de pui zarzavat pentru supă (morcov, păstârnac, ţelină) 2 ouă 1 pahar mare cu iaurt 1 pahar mic cu smântână pătrunjel 2-3 căţei de usturoi   Mod de preparare: Speli şi cureţi foarte bine carnea pe care o pui să fiarbă ca pentru supă împreună cu zarzavaturile…
Read more »

Tort cu frişcă si fructe

6 November 2010
  Ingrediente: 400 g pişcoturi 500 ml frişcă 3 linguriţe gelatină alimentară ganule 3 gălbenuşuri 1 ou 6 linguri zahăr 250 ml lapte 1 lingură rasă cu făină portocale 2 kiwi 1 cutie compot de ananas   Mod de preparare: Dizolvi gelatina într-o ceaşcă de apă rece (cât să o acopere). Separat, fierbi pe aburi…
Read more »

Tort tirolez

6 November 2010
    Ingrediente crema : 1 ou 6 linguri zahăr 5 linguri unt   Ingrediente aluat: 5 ouă,coaja de la 1 lămâie ,6 linguri făină Ingrediente glazura:2 albuşuri ,200g zahăr ,1 lingură de cafea tare   Mod de preparare: Crema: se încinge oul pe foc, într-o crăticioară, se adaugă zahărul, se freacă până se cremuieşte.…
Read more »

Punguţe de clătite

6 November 2010
  Ingrediente: câte 2 clătite de persoană peşte (crud sau afumat, sau carne afumată) 1 ceapă caşcaval verdeaţă pentru umplutură, dar şi pentru legarea punguţelor sare piper   Mod de preparare: Faci întâi clătitele după reţeta ta (pot fi şi de post, şi de dulce). Tai ceapa mărunt şi o pui să se călească în…
Read more »

Purcel de lapte umplut cu măruntaie

6 November 2010
  Ingrediente: 1 purcel de lapte 3 ouă 2 felii de pîine albă 2 linguri untură 1 ceapă 100 g stafide pătrunjel verde sare piper   Mod de preparare: Inima, ficatul şi splina purcelului se dau prin maşina de tocat împreună cu o ceapă crudăşi miezul de la două felii de franzelă muiat în lapte.…
Read more »

Pulpă de berbec la tavă

6 November 2010
  Ingrediente: 1 pulpă de berbec 125 g slănină 1 căpăţînă usturoi 1 lin­gură untură 1 păhărel vin sau oţet sare   Mod de preparare: Se spală bine pulpa şi se curăţă de grăsime. Cu ajutorul unui cuţit se scoate osul. Carnea se freacă cu sare şi se lasă să stea 30 min, apoi se…
Read more »

Friptură marinată de porc

6 November 2010
  Ingrediente: 1 kg ceafă de porc 2 căpăţâni de usturoi 1/2 l apă piper sare   Mod de preparare: Cureţi usturoiul, îl pisezi şi-l amesteci cu cimbrul, apa, piper şi sare după gust. Obţii o marinată groasă ca o smântână pe care o laşi la rece până pregăteşti carnea. Tai carnea de porc felii,…
Read more »

Spumă de ciocolată albă cu brânză

6 November 2010
  Ingrediente: 1 litru frişcă îndulcită 3 pliculeţe zahăr vanilat coajă rasă de lămâie 1 jumătate litru frişcă neîndulcită (smântână nedospită) 300g cioco­lată albă 3-4 foi gelatină 200 g brânză dulce de vaci (oaie, capră)   Mod de preparare: Foile de gelatină se înmoaie în niţică apă. Se dă în clocot 1 jumătate litru de…
Read more »

Şalău mic pane

6 November 2010
Şalău mic paneIngrediente: 1 kg şalău mic 2 linguri făină 2 ouă 1 lingură lapte pesmet sare 1 lămîie 4-5 linguri ulei   Mod de preparare: Se curăţă şalăii, se spală, se săreazăşi se lasă să stea o jumă-tate de oră. Fiecare şalău se usucă cu un şervet curat, se dă prin oul bătut cu o lingură…
Read more »

Ciuperci pe friganele

6 November 2010
  Ingrediente: 1 kg ciuperci 1 ou 1 lingură mărar tocat 2 linguri unt sare Friganele: 1 franzeluţă, 1 pahar lapte, 1 ou, sare,1/2 linguriţă zahăr.   Mod de preparare: Se curăţă ciupercile, se spalăşi se taie mărunt. Se pune untul să se încingă într–o cratiţă şi se prăjesc în el ciupercile cu mărarul şi…
Read more »

Friptură de gîscă la tavă

6 November 2010
Friptură de gîscă la tavă  Ingrediente: 1 gîscă 1 lingură untură sare   Mod de preparare: Se prepară la fel ca friptura de raţă cu mere coapte.La început focul trebuie să fie mai mic, apoi se întăreşte. Friptura se ţine la cuptor 11/2 oră. Se serveşte fie cu mere coapte, ca şi raţa, fie cu cartofi prăjiţi şi o…
Read more »

Bomboane marocane

6 November 2010
  Ingrediente: 2 linguri vin alb dulce 400g curmale 1 cană stafide (pref. 1/2 albe, 1/2 negre) 1/2 cană nuci l/2 cană zahăr tos  pen­tru glazură   Mod de preparare: Dă prin maşina de tocat curmalele, fără sâmburi, î mpreună cu stafidele şi nuca. Frământă cu mâna, adăugând pe parcurs şi vinul, până obţii o…
Read more »

Ficat cu paste si smantană

6 November 2010
  Ingrediente: 300 g ficat 350 g paste 1 pahar smântână 50 g unt sare piper   Mod de preparare: Pui pastele la fiert în apă puţin sărată, cureţi apoi ficatul, îl tai în bucăţi potrivite şi îl fierbi pe baie de aburi. După ce au fiert, pui bucăţile de ficat pe grătarul fierbinte şi…
Read more »

Praz cu carne de vacă

6 November 2010
Praz cu carne de vacă  Ingrediente: 500 g carne 1 legătură praz 1 lingură bulion 1/2 linguriţă zahăr 2 linguri untură sare   Mod de preparare: Se prăjesc bucăţile de carne pînă ce se rumenesc. Se aco­peră carnea cu apă, se adaugă puţină sare şi se lasă să fiarbă pînă cînd carnea devine fragedă. În acest timp se curăţă…
Read more »

Drob de porc

6 November 2010
  Ingrediente: 1/2 kg ficat de porc 1 kg carne de porc 2 rinichi 4 ouă l legătură pătrunjel 1 legătură mărar sare piper 100 g caşcaval 1 lingură bulion ulei   Mod de preparare: Speli carnea şi măruntaiele de porc şi le pui la fiert în apă cu sare. Când sunt gata le scurgi,…
Read more »

Rulouri de porc cu cabanos si caşcaval

6 November 2010
Rulouri de porc cu cabanos si caşcaval  Ingrediente: 1 kg muşchi de porc 1/2 kg cârnaţi cabanos 3-4 felii caşcaval 1 ardei gras roşu 1 căpăţână de usturoi 3 linguri muştar ulei sare 150 g şuncă   Mod de preparare: Tai carnea felii, le baţi ca pen­tru şniţele, le ungi cu muştar şi le laşi la frigider pentru o oră. Intre…
Read more »

Salată de pui cu porumb si maioneză

6 November 2010
  Ingrediente: 1 piept de pui 1/2 cutie boabe de porumb 4-5 castraveţi din oţet 1 gălbenuş 150 ml ulei 1 linguriţă muştar sare   Mod de preparare: Speli carnea, o tai în bucăţi mai mari şi o pui la fiert în apă cu sare. In acest timp, freci gălbenuşul adăugând uleiul puţin câte puţin…
Read more »

Ruladă de ciuperci şi caşcaval

6 November 2010
Ruladă de ciuperci şi caşcaval  Ingrediente: 50 ml ulei 3 linguri făină 1 cutie ciuperci 300 g caşcaval 5 ouă sare 1 gogoşar sau ardei copt de la congelator 1/2 l lapte 200 g smântână pătrunjel frunze   Mod de preparare: Rumeneşti făina într-o cratiţă în uleiul încins, apoi stingi cu lapte. Fierbi sosul până se îngroaşă, adaugi sare…
Read more »

Punga vanătorului

6 November 2010
Punga vanătorului  Ingrediente: 400 g făină 1 plic praf de copt 150 g untură 2 linguri smântână 1 lingură sare 2 ouă 200 g slănină afumată 150 g şuncă presată   Mod de preparare: Amesteci făina cu praful de copt, adaugi pe rând 1 ou, untura, sarea şi smântână şi frămânţi până obţii un aluat vârtos.…

ReteteReteta zileiRetete CiorbeRetete SupeRetete SalateRetete PasteRetete PizzaRetete PesteRetete VitaRetete VitelRetete PorcRetete PuiRetete OaieRetete MielRetete BerbecRetete de postDesertDiete

Sursa:www.restaurantedelux.ro