Retete de Paste:
Reteta zilei: Pavlova cu fructe de padure
21 April 2013
Un
desert clasic de bezea, frisca si fructe proaspete, pavlova cu fructe
de padure, este usor de preparat si deosebit de delicios. Ingrediente:
300g fructe de padure mixte 300ml smantana 50ml zahar pudra Ingrediente
pentru bezea: 400g zahar 200g albus de ou 200ml apa Mod de preparare:
Preparati bezeaua, puneti zaharul si apa…
Read more »
Read more »
Supă de năut cu spanac
21 April 2013
Supă
de năut cu spanac din: naut, fasole fava, linte, spanac verde, fenicul,
ceapa, usturoi, rosii, morcov, ardei iute, telina, dafin, ulei de
masline, sare, piper, smantana, crutoane si patrunjel. Ingrediente: 250 g
naut 100 g fasole fava 100 g linte 200 g spanac verde…
Read more »
Read more »
Vită picantă cu legume
21 April 2013
Vită
picantă cu legume din: carne de vita, morcovi baby, broccoli, rosii
cherry, morcov, ceapa, vin rosu, ardei iute, frunza de dafin, sare,
piper, ulei de floarea soarelui, patrunjel, cartofi, varza rosie si
ardei copti. Ingrediente: 800 g carne de vita 400 g morcovi baby…
Read more »
Read more »
Salata cu peste afumat, morcovi si migdale
21 April 2013
Salata
cu peste afumat, morcovi si migdale din: morcovi, cartofi, castraveti,
masline, migdale, salata verde, hering afumat, ulei de masline, mustar
dulce, otet balsamic, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: doi morcovi
doi cartofi doi castraveti verzi 100 g masline feliate 100 g migdale o
salata…
Read more »
Read more »
Fursecuri cu nuca si zahar pudra
21 April 2013
Fursecuri
cu nuca si zahar pudra din: ou, faina, zahar, praf de copt, unt, nuca
si zahar pudra. Ingrediente: un ou 250 g faina 80 g zahar o lingurita
praf de copt 120 unt moale 100 g nuca macinata pentru servit: 100 g
zahar pudra…
Read more »
Read more »
Supa de perisoare cu patrunjel
21 April 2013
Supa
de perisoare din: carne tocata, ceapa, morcov, usturoi, pesmet,
parmezan, ou, pasta de tomate, supa din concentrat de pui, patrunjel,
sare si piper. Ingrediente: 500 g carne tocata o ceapa mica un morcov 2
catei usturoi 2 linguri pesmet 2 linguri parmezan un ou…
Read more »
Read more »
Frittata cu ceapa verde si marar
21 April 2013
Frittata
cu ceapa verde si marar din: branza sarata, cascaval, oua, faina, ceapa
verde, marar, patrunjel, rosii si ulei. Ingrediente: 150 g branza
sarata rasa 25 g cascaval ras 4 oua 1 lingurita de faina 1 legatura de
ceapa verde 1 legatura de marar 1…
Read more »
Read more »
Reteta de post: Cartofi copti
21 April 2013
Cartofi
copti din: cartofi, ceapa, usturoi, concentrat de legume si ulei.
Ingrediente: 6 cartofi 3 cepe 4 catei de usturoi un cub concentrat de
legume 3 linguri ulei Mod de preparare: Cartofii se curăţă şi se taie
rondele. Ceapa şi usturoiul se taie şi…
Read more »
Read more »
Frigarui de creveti picante si aromate
21 April 2013
Frigarui
de creveti picante si aromate din: creveti, usturoi, ardei iute, coaja
de lamaie, ulei de masline, sare de mare si suc de lamaie. Ingrediente:
24 creveti mari (curatate si decorticate) 2 catei de usturoi 1 ardei
iute rosu coaja rasa de la 1 lamaie…
Read more »
Read more »
Strudel cu flori de salcâm si nuci
21 April 2013
Strudel
cu flori de salcam si nuci din: aluat foitaj, flori de salcam, unt,
cacao, lapte, zahar tos, nuci, scortisoara, ou, zahar si ciocolata.
Ingrediente: 1 pachet aluat foitaj 2 boluri pline cu flori de salcam 1
pachet unt (margarina) 2 linguri cacao 4 linguri…
Read more »
Read more »
Vitel cu ardei
21 April 2013
Vitel
cu ardei din: carne de vitel, ardei gasi, ceapa, telina, usturoi, foaie
de dafin, faina, vin alb, ulei, sare si piper. Ingrediente: un kg carne
de vitel 3 ardei grasi de diferite culori 2 cepe o crenguta telina 3
catei usturoi o foaie de…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Coaste de miel cu glazura de miere si sos de vin rosu
21 April 2013
Coaste
de miel cu glazura de miere si sos de vin rosu din: coaste de miel,
rozmarin, menta, mustar dijon, ulei de masline, miere, usturoi, sare,
piper, miere, sos de soia, vin rosu, otet balsamic. Ingrediente pentru
marinata: 1 rand coaste de miel 2…
Read more »
Read more »
Grisine de dovlecei
21 April 2013
Grisine
de dovlecei din: dovlecei, lapte de soia, faina, pesmet, sare si ulei.
Ingrediente: 2 dovlecei 3 linguri lapte de soia 3 linguri faina 3
linguri pesmet sare ulei pentru prajit Mod de preparare: Dovleceii se
spală bine cu jet de apă rece. Se…
Read more »
Read more »
Ciolan de porc la cuptor
21 April 2013
Ciolan
de porc la cuptor din: ciolan de porc, bacon, unt, cartofi noi, ceapa,
usturoi, sare si piper. Ingrediente: un ciolan de porc de circa 1,5 kg
200 g bacon 50 g unt un kg cartofi noi o ceapa mare o capatana de
usturoi sare…
Read more »
Read more »
Salata de pui cu rosii si ceapa rosie
21 April 2013
Salata
de pui cu rosii si ceapa rosie din: piept de pui, ou, faina, pesmet,
rosii, ceapa rosie, ceapa verde, ulei, suc de lamaie, ulei de masline,
sare si piper. Ingrediente: un piept de pui un ou 2 linguri faina 2
linguri pesmet 8 rosii…
Read more »
Read more »
Borş de primăvară cu smantana
21 April 2013
Borş
de primăvară cu smantana din: loboda rosie, macris, marar, patrunjel,
leustean, salata verde, ceapa verde, bors, smantana, sare, piper, orez
si condimente. Ingrediente: 3 legaturi de loboda rosie 1 legatura de
macris 1 legatura marar 1 legatura patrunjel 1 legatura leustean 1
salata verde…
Read more »
Read more »
Crostini cu branza de vaci, fructe de padure
21 April 2013
Crostini
cu branza de vaci, fructe de padure din: paine bagheta, unt, amidon,
zahar vanilat, suc de limeta, fructe de padure asortate, sirop de artar
si ciocolata alba. Ingrediente: 1 paine bagheta 2 linguri unt 250 g
amidon (20% grasimi) 2 linguri zahar vanilat 1…
Read more »
Read more »
Miel cu tarhon si ceapa
21 April 2013
Miel
cu tarhon si ceapa din: carne de miel, grasime, ceapa, sare, boia, apa,
rosii, tarhon din otet, grasime si faina. Ingrediente: 1 kg carne de
miel 1 lingura grasime 1 ceapa sare boia 1 l apa pentru stins rantasul
3-4 rosii sau bulion de…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Pulpa de miel in crusta de ierburi aromatice
21 April 2013
Pulpa
de miel in crusta de ierburi aromatice din: pulpa de miel, sare, piper,
cimbru, frunze de salvie, frunze de menta, unt, patrunjel, rozmarin,
cimbru usturoi, unt, sare si piper. Ingrediente: 1 pulpa de miel sare
si piper cimbru, frunze de salvie, frunze de…
Read more »
Read more »
Mancarica picanta cu piept de curcan
21 April 2013
Mancarica
picanta cu piept de curcan din: piept de curcan, ceapa, usturoi, ardei
gras, ardei iute, supa de legume, sare, piper, boia de ardei dulce,
pasta de ardei, faina, ardei iute si patrunjel. Ingrediente: 600 g piept
de curcan 3 cepe 5 catei de usturoi…
Read more »
Read more »
Supa de branza cu crutoane de paine
21 April 2013
Supa
de branza cu crutoane de paine din: branza de beaufort, smantana, unt,
faina, galbenusuri, vin alb, verdeata, sare, piper si nucsoara.
Ingrediente: 200 g branza de Beaufort 100 ml smantana 50 g unt 50 g
faina doua galbenusuri 100 ml vin alb sec o…
Read more »
Read more »
Tăieţei cu ciuperci
21 April 2013
Tăieţei
cu ciuperci din: taitei, ciuperci, bacon, smantana, concentrat de vita,
ceapa si patrunjel. Ingrediente: 350 g taitei lati 200 g ciuperci albe
150 g bacon 400 ml smantana pentru gatit un cub concentrat de vita o
ceapa 2 fire patrunjel Mod de preparare:…
Read more »
Read more »
Drob de miel in aluat cu garnitura de legume
21 April 2013
Drob
de miel in aluat cu garnitura de legume din: maruntaie de miel, oua,
paine, smantana, marar, patrunjel, tarhon, ceapa verde, ou, faina, unt
si sare. Ingrediente: 500 g maruntaie de miel 2 oua 1 felie de paine 1
lingura smantana verdeata: marar, patrunjel, tarhon,…
Read more »
Read more »
Salata de portocale
21 April 2013
Salata
de portocale din: portocale, zahar brun, pudra de scortisoara, apa de
flori de portocal si frunze de menta. Ingrediente: 4 portocale 2 linguri
cu zahar brun 4 varfuri de cutit cu pudra de scortisoara 3 linguri cu
apa de flori de portocal 6 frunze…
Read more »
Read more »
Ciorba de miel cu orez si morcovi
21 April 2013
Ciorba
de miel cu orez si morcovi din: orez, morcovi, legume uscate, sare,
apa, leustean, carne de miel, ceapa, telina si pastarnac. Ingrediente:
50 g orez 3 morcovi potrivit 1 lingura legume uscate sare dupa gust 3
litri de apa leustean verde 1 kg carne…
Read more »
Read more »
Drob în aluat servit cald sau rece
21 April 2013
Drob
în aluat din: aluat de foi, oua, chifle, ceapa, ulei, patrunjel,
mustar, ou, marunatie de miel, sare, piper, galbenus si smantana.
Ingrediente: 400 g aluat de foi 4 oua fierte 2 chifle (vechi de-o zi) 1
ceapa 1 lingura ulei 2 linguri patrunjel tocat…
Read more »
Read more »
Ciuperci cu parmezan
21 April 2013
Ciuperci
cu parmezan din: ciuperci, unt, usturoi, parmezan, patrunjel, sare si
piper. Ingrediente: 16 ciuperci marisoare 100 g unt 6 catei de usturoi
parmezan, dupa gust patrunjel sare piper Mod de preparare: Ciupercile
se spală, se taie în două si se pun la sotat…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Salata cu pui, caju si noodles
21 April 2013
Salata
cu Pui, caju si noodles din: noodles, piept de pui, caju, ceapa verde,
coriandru, usturoi, unt de arahide, sos de chilli, sos de soia, otet de
vin rosu, ulei de susan, ulei de masline, supa de pui, si piper sichuan.
Ingrediente: 1 pachet…
Read more »
Read more »
Desert cu mousse de ciocolata, cozonac si stafide
21 April 2013
Desert
cu mousse de ciocolata, cozonac si stafide din: ciocolata de menaj,
smantana vegetala, frisca, lichior de cafea, stafide, cozonac, faina,
sare, zahar, unt, bors si apa. Ingrediente: Pentru mousse: 600 g
ciocolata de menaj cu lapte 60 ml smantana vegetala 30-40 ml lichior de…
Read more »
Read more »
Supa de prune
21 April 2013
O
reteta delicioasa de supa cu:prune, apa, smantana, faina, unt, zahar,
sare. Ingrediente: 500g prune 1 1/2 l apă 150 g smântână 1/2 lingură
făină 40 g unt zahăr sare după gust Mod de preparare: Speli bine
prunele şi le pui cu apă să…
Read more »
Read more »
Rulada de conopida
21 April 2013
O
reteta delicioasa de rulada cu:unt, faina, lapte, oua, conopida,
smantana, cascaval, jambon, sare, piper. Ingrediente pentru sos: 50 g
unt 80 g făină 1/2 I lapte 3 ouă Ingrediente umplutură: 1/2 conopidă 100
g smântână 30 g caşcaval ras 50 g jambon tocat sare…
Read more »
Read more »
Cubulete de sfecla rosie
21 April 2013
O
reteta delicioasa de cubulete cu:sfecla rosie, ulei de masline, otet,
seminte de chimen, seminte de coriandru, cimbru, sare, piper.
Ingrediente: 2 sfecle roşii potrivite 2 linguri ulei de măsline 2-3
linguri oţet 1 linguriţă seminţe de chimen (pudră de chimen) 1 linguriţă
seminţe de…
Read more »
Read more »
Rulouri din curcan cu salată de castraveţi şi ridichi
21 April 2013
O
reteta delicioasa de rulouri cu:carne de curcan, sare, piper, sos
pesto, sunca de Praga, ulei, castraveti, ridichii, iaurt, ulei de
masline, otet, chili, patrunjel. Ingrediente: 4 felii de piept de curcan
sare piper 1-2 linguri de sos pesto 4 felii de şuncă de Praga…
Reteta zilei: Paine prajita cu usturoi, rozmarin si patrunjel
20 April 2013
Paine
prajita cu usturoi, rozmarin si patrunjel din: paine toast, ulei de
masline, usturoi, patrunjel, rozmarin, piper si sare. Ingrediente: 1
paine toast 8 linguri ulei de masline 1 lingurita usturoi tocat 1
lingurita patrunjel uscat 1 lingurita de rozmarin uscat ¼ lingurita de
piper 2 lingurite de sare Mod de preparare: Incalziti…
Read more »
Read more »
Deliciu cu crema de branza si stafide
20 April 2013
Deliciu
cu crema de branza si stafide din: faina, zahar, lapte dulce, ulei,
sare, oua, zahar, branza de vaci, smantana, stafide galbene, coaja de
portocala, albusuri, zahar pudra si zeama de lamaie. Ingrediente: Pentru
blat: 500 g faina 80 g zahar 250 ml lapte dulce 40 g drojdie 80 ml ulei
1 praf de sare…
Read more »
Read more »
Briose colorate
20 April 2013
Briose
colorate din: unt, oua, faina, praf de copt, zahar, zahar vanilinat,
stafide, nuci, fructe confiate, zahar pudra, lamaie, zahar colorat,
sare. Ingrediente: 125 g unt 3 oua 160 g faina jumatate de pliculet praf
de copt 125 g zahar un pliculet zahar vanilinat 25 g stafide 100 g nuci
macadamia 50 g fructe confiate…
Read more »
Read more »
Sardine cu roşii la cuptor
20 April 2013
Sardine
cu roşii la cuptor din: sardine, usturoi, rosii, ardei capia, ardei
gras, ceapa, ulei de masline, paine, unt, patrunjel, sare, piper, lamaie
si mujdei. Ingrediente: 500 g sardine 5 catei de usturoi 500 g rosii un
ardei capia un ardei gras o ceapa doua linguri cu uleid e masline o
paine alba 100 g…
Read more »
Read more »
Pâine picantă cu verdeaţă
20 April 2013
Pâine
picantă cu verdeaţă din: faina, drojdie, apa, branza telmea, zahar,
sare, patrunjel, pasta de leurda, fulgi de ardei iute, ulei de masline,
piper, masline si capere. Ingrediente: 500 g faina 20 g drojdie 250 ml
apa 100 g branza telemea o lingurita cu zahar sare o legatura de
patrunjel o lingura cu pasta de…
Read more »
Read more »
Pasca cu aluat de cozonac
20 April 2013
Pasca
cu aluat de cozonac din: aluat de cozonac, unt, branza de vaci, zahar,
faina, sare, stafide, oua, unt, smantana dulce, scortisoara, esenta de
vanilie, esenta de rom, coaja de lamaie. Ingrediente: 300 g aluat de
cozonac 2 linguri unt pentru uns forma pentru umplutura: 300 g branza de
vaci 1/2 pahar zahar (sau dupa…
Read more »
Read more »
Sarmale cu carne de miel in vita de vie
20 April 2013
Sarmale
cu carne de miel in vita de vie din: carne de miel, foi de vita, orez,
galbenus de ou, faina, condiment de legume, ceapa, piper, ulei, apa, suc
de rosii, crengute de visin si smantana. Ingrediente: 250 g carne de
miel 25 foid e vita 1/2 cana de orez 1 galbenus de ou 1…
Read more »
Read more »
Clatite cu spanac si samburi de pin
20 April 2013
Clatite
cu spanac si samburi de pin din: faina, sare, oua, lapte, spanac,
usturoi, ardei iute, samburi de pin, ulei, piper, nucsoara, unt si
sunca. Ingrediente: 250 g faina sare 2 oua 550 ml lapte 300 g spanac 1
catel de usturoi 1 ardei iute rosu 2 linguri samburi de pin 2 linguri
ulei piper…
Read more »
Read more »
Cozonac cu gem de capsuni
20 April 2013
Cozonac
cu gem de capsuni din: faina, lapte, unt, drojdie, zahar, gem de
capsuni, zahar vanilat, oua, sare, zeama de lamaie, coaja de lamaie,
esenta de rom si zahar pudra. Ingrediente: 1 kg de faina 500 ml lapte
200 g unt 50 g drojdie proaspata 300 g zahar 450 g gem de capsuni 1
pliculet…
Read more »
Read more »
Muşchi de vită cu bacon
20 April 2013
Muşchi
de vită cu bacon din: muschi de vita, bacon, rosii cherry, rosii in
suc, pasta de ardei, salvie, vin rosu, frunze de dafin, ceapa, sare,
piper, ulei si malai. Ingrediente: 500 g muschi de vita 300 g bacon 500 g
rosii cherry o conserva de rosii in suc o lingura cu pasta de ardei…
Read more »
Read more »
Briose cu cascaval si lapte batut
20 April 2013
Briose
cu cascaval si lapte batut din: unt, sare, oua, faina, praf de copt,
lapte batut, ceapa verde si cascaval. Ingrediente: 100 g unt moale sare 4
oua 200 g faina 1/2 plic praf de copt 150 ml lapte batut 3 cepe verzi
200 g cascaval Mod de preparare: Se bate untul cu 1/2…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Cotlete de miel la tigaie cu sos de afine
20 April 2013
Cotlete
de miel la tigaie cu sos de afine din: cafea macinata, boia de ardei,
zahar brun, sare, piper, oregano, coriandru, piper cayenne, usturoi,
chimen, cimbru, ghimbir, cotlete de miel, lulei de masline, ceapa,
usturoi, afine, otet balsamic, supa de legume, sare, piper, busuioc si
margarina. Ingrediente cotlete de miel: ¼ ceașca cafea macinata…
Read more »
Read more »
Peste cu spanac si sos de mustar
20 April 2013
Peste
cu spanac si sos de mustar din: spanac, cartofi, pastrav afumat, otet
de vin alb, ou, mustar cu boabe, smantana, zeama de lamaie si chives.
Ingrediente: 2 maini de spanac tanar 250 g cartofi noi, taiati in felii
groase 2 fileuri de pastrav afumat, de aproximativ 140 g fiecare un
strop de otet din…
Read more »
Read more »
Miel cu ceapa
20 April 2013
Miel
cu ceapa din: maruntaie de miel, oua, paine, smantana, marar,
patrunjel, tarhon, ceapa verde, sare, piper, untura, lapte, oua, faina
si sare. Ingrediente: 500 g maruntaie de miel 2 oua 1 felie de paine 1
lingura cu smantana verdeata: marar, patrunjel, tarhon 2 fire ceapa
verde sare piper 1 lingura untura putin lapte pentru…
Read more »
Read more »
Dovleac copt cu spanac
20 April 2013
Dovleac
copt cu spanac din: dovlecei, spanac, migdale, ulei de masline, zahar,
seminte de chimen, seminte de susan, seminte de fenicul, menta, sare,
piper si ghimbir. Ingrediente: doi dovlecei de placinta mici 500 g
spanac proaspat 300 g migdale 100 ml ulei de masline 150 g zahar 15 g
seminte de chimen 20 g seminte…
Read more »
Read more »
Chiftelute cu sunca, cascaval si rosii
20 April 2013
Chiftelute
cu sunca, cascaval si rosii din: usturoi, sunca de parma, fileuri de
ansoa, busuioc, coaja de lamaie, parmezan, samburi de pin, pesmet, carne
de vitel, sare, piper, mozzarella, rosii cherry, masline verzi si ulei.
Ingrediente: 1 catel de usturoi 100 g sunca de Parma 4 fileuri de ansoa
1 legatura busuioc coaja rasa de…
Read more »
Read more »
Pasca cu branza si smantana
20 April 2013
Pasca
cu branza si smantana din: zahar, oua, smantana, branza de vaci, coca,
stafide, ulei, esenta de vanilie si coaja de lamaie. Ingrediente: 100 g
zahar 3-4 oua o jumatate de cana de smantana o cana de branza de vaci o
mana de coca pastrata de la cozonac o cescuta cu stafide o lingrua de…
Read more »
Read more »
Salata de gogonele cu ceapa
20 April 2013
O
reteta delicioasa de salata de gogonele cu: gogonele, ceapa, ulei,
sare. Ingrediente: 1 kg gogonele 2 cepe 100 ml ulei sare Mod de
preparare: Speli gogonelele şi le fierbi 15 minute. Apoi le îndepărtezi
pieliţa, le pasezi şi le freci cu ulei exact ca la salata de vinete.
Cureţi ceapa, o tai foarte…
Read more »
Read more »
Borş de miel cu lobodă si orez
20 April 2013
Borş
de miel cu lobodă si orez din: coaste de miel, morcovi, ceapa verde,
loboda, orez, bors, leustean, sare, piper, foi de dafin si otet.
Ingrediente: 500 g coaste de miel 2 morcovi 2 fire ceapa verde 2-3
legaturi loboda 1/2 cana orez 1/2 l bors 1 legatura leustean sare piper
2-3 foi de dafin…
Read more »
Read more »
Tort diplomat de fructe
20 April 2013
Tort
diplomat de fructe din: zahar, oua, lapte, gelatina, frisca, esenta de
vanilie, esenta de portocale, fulgi de migdale, compot de caise, kiwi si
struguri negri. Ingrediente: 300 g zahar 3 oua 300 ml lapte 6-7 linguri
de gelatina (sau 6-7 foita de gelatina) 500 ml frisca + frisca pentru
ornat esenta de vanilie si…
Read more »
Read more »
Placinta cu ardei copti si bacon afumat
20 April 2013
Placinta
cu ardei copti si bacon afumat din: aluat de foitaj, faina, ou, seminte
de susan, ulei de floarea soarelui, bacon afumat, ceapa, nucsoara,
ardei copti, patrunjel si oua. Ingrediente: 1,25 kg aluat de foitaj
putina faina, pentru presarat pe suprafata de lucru 1 ou, batut 1
lingura seminte de susan pentru umplutura: 1 lingura…
Read more »
Read more »
Supa de berbec cu arpacas si smantana
20 April 2013
Supa
de berbec cu arpacas si smantana din: carne de berbec, morcov, telina,
pastarnac, arpacas, unt, oua, smantana si sare. Ingrediente: 500 g carne
de berbec 100 g morcov 100 g telina 100 g pastarnac 100 g arpacas 100 g
unt 2 oua 80 g smantana lichida sare Mod de preparare: Carnea o
cureţi de…
Read more »
Read more »
Pui in must alb
20 April 2013
O
reteta deliciosa de pui cu: must alb, supa de carne, ulei de masline,
zeama de lamaie, sare, piper, boia dulce, cimbru, smantana. Ingrediente:
1 kg pulpe superioare (sau 1 pui întreg) 400 ml must alb 200 ml supă de
carne sau apă 3 linguri ulei de măsline zeama de la 1/2 de lămâie sare…
Read more »
Read more »
Ouă vopsite
20 April 2013
Inainte
să fierbi ouăle, trebuie să le degresezi, spălându-le bine. Le ştergi
apoi cu un prosop absorbant. Le poţi orna cu diverse plante, trifoi,
fire de iarbă, frunze de trandafir, după care le înveleşti pe fiecare în
bucăţi de tifon sau alt material transparent şi le legi. Intr-o cratiţă
pui coji de ceapă şi aşezi…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Sos de zmeura
20 April 2013
Sos
de zmeura din: zmeura si zahar pudra. Ingrediente: 150g zmeura 45g
Zahar pudra Mod de preparare: Puneti zmeura și zaharul pudra in
robotul de bucatarie si procesati pana la omogenizare. Strecurati
intr-un bol pentru a elimina semintele de la zmeura. Serviti cu
inghetata sau prajitura dupa preferinta. Sos de zmeura Pofta…
Read more »
Read more »
Piept de rată umplut cu dovlecei şi ciuperci
20 April 2013
O
reteta deliciosa de piept de rata: dovlecel, ciuperci, unt, usturoi,
sare, cimbru, ulei, ceapa, rosii cherry, faina. Ingrediente: 1 dovlecel
(250 g) 150 g ciuperci 50 g unt 1 căţel de usturoi sare 1 crenguţă de
cimbru 4 bucăţi de piept de raţă (800 g) 2 linguri de ulei 2 cepe mici
200 g…
Read more »
Read more »
Gogosi cu magiun si branza
20 April 2013
O
reteta delicioasa de gogosi cu: drojdie, zahar pudra, faina, lapte,
unt, zahar vanilat, sare, ou, rom, ulei, magiun, branza de vaci.
Ingrediente aluat: 40 g drojdie 60 g zahăr pudră 500 g făină 250 ml
lapte 50 g unt 1 pachet zahăr vanilat 1 vârf de sare 1 ou 3 linguri de
rom făină…
Read more »
Read more »
Supa de cartofi cu carne tocata
20 April 2013
O
reteta delicioasa de supa cu: bacon, ulei, ceapa, carne tocata, sare,
piper, boia dulce, chimen, cartofi, varza rosie, radacina de telina,
maghiran. Ingrediente: 100 g bacon fără grăsime 1 lingură de ulei 2 cepe
400 g carne tocată sare piper 1 linguriţă boia dulce 1/2 lingură chimen
400 g cartofi noi 250 g varză…
Read more »
Read more »
Rulouri din faină de secară
20 April 2013
O
reteta delicioasa de rulouri cu: rulouri, faina, oua, lapte, sare,
piper, maioneza, salata aisberg, ton, ceapa rosie, ardei gras galben,
rosii. Ingrediente: 100 g făină de secară 2 ouă 50 ml lapte sare piper 4
linguri maioneză 4 frunze mari de salată aisberg 2 conserve de ton (320
g) 1 ceapă roşie 1/2 ardei…
Read more »
Read more »
Ruladă de curcan umplută cu cremă de branză
20 April 2013
O
reteta delicioasa de rulada cu:carne de curcan, otet, ulei de masline,
sare, piper, zahar, boia dulce, ardei gras rosu, ardei gras galben,
branza de vaci, supa de pui, smantana, mustar. Ingrediente: 1,5 kg piept
de curcan (sub formă de ruladă, prinsă cu sfoară) 1 lingură oţet de vin
alb 4 linguri ulei de măsline…
Read more »
Read more »
Sniţel de curcan cu rosii si mozzarella
20 April 2013
O
reteta delicioasa de snitel cu:praz, ciuperci, sare, carne de curcan,
piper, ulei de masline, smantana, cimbru, rozmarin, supa de legume,
mozzarella. Ingrediente: 4 tulpini de praz 300 g ciuperci 6 roşii 4
şniţele de curcan (160 g fiecare) sare piper măcinat 2 linguri ulei de
măsline 150 g smântână câte 1 linguriţă de cimbru…
Read more »
Read more »
Carne de curcan cu ardei, porumb si germeni de soia
20 April 2013
O
reteta delicioasa de carne de curcan cu:boia de ardei dulce, sare,
piper, ardei gras, ceapa verde, crema de unt, borumb boabe, supa de pui,
germeni de soia. Ingrediente: 600 g piept de curcan 1 lingură boia de
ardei dulce sare piper măcinat 2 ardei graşi mari, roşii 1 legătură
ceapă verde 40 g cremă…
Read more »
Read more »
Cordon bleu din curcan, cu cartofi copţi
20 April 2013
O
reteta delicioasa de cordon bleu cu:cartofi, sare, piper, unt, carne de
curcan, sunca, branza, faina, ou, pesmet, unt, lamaie. Ingrediente: 600
g cartofi sare piper măcinat 3 linguri de unt 4 şniţele de curcan
groase (160 g fiecare) 4 felii de şuncă 4 felii de brânză 2-3 linguri de
faină 1 ou 80 g…
Reteta zilei: Tarta cu lamaie
19 April 2013
Tarta
cu lamaie din: aluat, lamai, oua, zahar si smantana. Ingrediente:
aluat de patiserie Ingrediente pentru umplutura: 2 ½ lamai 4 oua 185g
zahar 125ml smantana Mod de preparare: Radeti coaja de la lami si
stoarceti sucul. Se amesteca oualele si zaharul impreuna, apoi se adauga
sucul de lamaie, coaja de lamaie si…
Read more »
Read more »
Saramura de peste cu mamaliga
19 April 2013
Saramura
de peste cu mamaliga din: peste, usturoi, ardei iute, ardei grasi,
rosii, frunze de dafin, ghimbir, ulei de floarea soarelui, patrunjel,
lamaie, sare, piper, malai, paine prajita si cartofi. Ingrediente: un
kilogram de peste 6 catei de usturoi un ardei iute doi ardei grasi 500 g
rosii doua frunze de dafin o lingurita cu…
Read more »
Read more »
Chec cu fructe confiate si sos de ciocolata
19 April 2013
Chec
cu fructe confiate si sos de ciocolata din: zahar, oua, faina, unt,
lamaie, praf de copt, fructe confiate, cacao, esenta de rom,
scortisoara, sare, crema de lamaie si sos de ciocolata. Ingrediente: 180
g zahar 4 oua 300 g faina 180 g unt o lamaie o lingurita cu praf de
copt 200 g fructe…
Read more »
Read more »
Invartite cu carnati
19 April 2013
Invartite
cu carnati din: faina, apa, ulei de floarea soarelui, otet de mere,
sare, carnati picanti, oua, usturoi, branza de vaci, piper, cimbru,
ceapa si praz. Ingrediente: 500 g faina 200 ml apa 75 ml ulei de floarea
soarelui o lingura cu otet de mere o lingurita cu sare doi carnati
picanti doua oua 4…
Read more »
Read more »
Ruladă de coaste de miel
19 April 2013
Ruladă
de coaste de miel din: coaste de miel dezosate, praz, ciuperci, ulei,
sare, piper si boia. Ingrediente: 2 coaste de miel dezosate 2 fire de
praz 500 g ciuperci 200 ml ulei sare piper boia iute (sau dulce) Mod
de preparare: Coastele dezosate le cureţi de pieliţă şi le speli, într-o
cratiţă căleşti…
Read more »
Read more »
Tort sărat de morcovi si brânză de vaci
19 April 2013
Tort
sărat de morcovi si brânză de vaci din: morcovi, unt, sare, oua, faina,
amidon, praf de copt, migdale, ceapa verde, cascaval, branza de vaci cu
verdeata, suc de lamaie si piper. Ingrediente: 300 g morcovi 125 g unt
sare 4 oua 75 g faina 30 g amidon 3 lingurite praf de copt 150 g…
Read more »
Read more »
Taitei de orez cu fructe de mare
19 April 2013
Taitei
de orez cu fructe de mare din: taitei de orez, midoo, crevete, pui de
caracatita, sparanghel, vin alb, lamaie, usturoi, iaurt, smantana,
oregano, sare, piper si ulei de masline. Ingrediente: 400 g taitei de
orez 300 g midii 300 g crevete decorticate 400 g pui de caracatita 350 g
sparanghel 200 ml vin alb…
Read more »
Read more »
Cuşcuş cu spanac şi nuci
19 April 2013
Cuşcuş
cu spanac şi nuci din: cuscus, lamaie, spanac, unt, miez de nuca, rosii
cherry, ceapa, usturoi, scortisoara, ulei de masline, marar, sare,
piper, parmezan, iaurt si smantana. Ingrediente: 300 g cuscus o lamaie
500 g spanac 50 g unt 100 g miez de nuca 200 g rosii cherry o ceapa 4
catei de usturoi…
Read more »
Read more »
Salată de paste cu pepene galben
19 April 2013
Salată
de paste cu pepene galben din: paste, sare, piper, pepene galben, suc
de lamaie, miere, mozzarella, sunca afumata, busuioc, otet balsamic si
ulei de masline. Ingrediente: 500 g paste scurte sare piper 1 pepene
galben 4 linguri suc de lamaie 4 linguri miere 400 g mozzarella 200 g
sunca afumata busuioc 4 linguri otet…
Read more »
Read more »
Pulpă de miel cu vin
19 April 2013
Pulpă
de miel cu vin din: pulpa de miel, ceapa, usturoi, ulei de masline, vin
rosu, rozmarin, oregano, frunze de menta, sare si piper. Ingrediente: 2
kg pulpa de miel 4 cepe 1 capatana de usturoi 1/2 cana ulei de masline
1/2 l vin rosu demisec rozmarin oregano frunze de menta sare piper
Mod…
Read more »
Read more »
Bezele colorate
19 April 2013
Bezele
colorate din: albusuri, zahar tos, lapte dulce, faina, lamaie, unt,
sare si esenta de lamaie. Ingrediente: 4 albusuri 480 g zahar tos 125 ml
lapte dulce 30 g faina o lamaie 200 g unt 50 g decor de zahar colorat
un varf de lingurita cu sare o lingurita cu esenta de lamaie Mod…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Cotlete de vita cu legume la cuptor
19 April 2013
Cotlete
de vita cu legume la cuptor din: cotlet de vita, ulei de masline, vin,
piper, fulgi de ardei rosu, sare, usturoi, morcovi, ceapa, varza de
bruxelles, oregano, cartofi, apa si sare. Ingrediente: 2 kg cotlet de
vita 2 linguri de ulei de masline 1 ½ ceasca de vin 2 lingurite de piper
negru…
Read more »
Read more »
Ciorba de miel cu smantana si patrunjel verde
19 April 2013
Ciorba
de miel cu smantana si patrunjel verde din: apa, bors, carne de miel,
morcov, radacina de patrunjel, ceapa, patrunjel verde, cozi de ceapa
verde, sare, orez, galbenus si smantana. Ingrediente: 2 l apa 1 l bors
750 g carne de miel (cap si carne) 1 morcov 1 patrunjel radacina 1 ceapa
patrunjel verde cozi…
Read more »
Read more »
Cozonac cu brânză de vaci si cremă de nuci
19 April 2013
Cozonac
cu brânză de vaci si cremă de nuci din: smantana, unt, ou, praf de
copt, faina, branza de vaci, galbenus, zahar pudra, nuci, smantana.
Ingrediente: pentru aluat: 250 g smantana groasa 150 g unt 1 ou 1 praf
de copt faina cat cuprinde, ca sa iasa un aluat de consistenta potrivita
(circa 400 g)…
Read more »
Read more »
Tortillas cu legume
19 April 2013
Tortillas
cu legume din: vanata, sare, ardei grasi, ulei de masline, busuioc,
parmezan, smantana, piper si tortillas. Ingrediente: 1 vanata sare 2
ardei grasi 3 linguri ulei de masline busuioc tocat 30 g parmezan 2
linguri smantana piper 4 tortillas Mod de preparare: Se taie vinetele
felii, se sărează şi se şterg cu prosoape…
Read more »
Read more »
Cum se prepara Tortul de morcovi
19 April 2013
Tort
de morcovi din: morcovi, suc de lamaie, oua, zahar, faina, praf de
copt, scortisoara, suc de portocala, coaja de portocala, migdale, lapte,
budinca de vanilie, zahar pudra, faina, unt, dulceata de caise,
martipan si oua de ciocolata. Ingrediente: blat: 500 g morcovi 1/2
lingura suc de lamaie 5 oua 100 g zahar 1…
Read more »
Read more »
Carne de miel cu spanac si usturoi
19 April 2013
Carne
de miel cu spanac si usturoi din: carne de miel, spanac, ulei, ceapa,
usturoi, sare, piper, pasta de tomate, faina si lamaie. Ingrediente: 1
kg carne de miel cu os 1,5 kg spanac 8 linguri ulei 2 cepe mari 3-4
catei de usturoi sare piper 2 linguri pasta de tomate 1 lingura faina 1…
Read more »
Read more »
Cozonac cu nuca si migdale
19 April 2013
Cozonac
cu nuca si migdale din: faina, drojdie, lapte, unt, zahar tos,
galbensuri, esenta de rom, sare, coaja de lamaie, zahar vanilat, nuca,
merisoare, fulgi de ciocolata, migdale. Ingrediente: 1 kg faina 2
cubulete drojdie proaspata 500 ml lapte gras 200 g unt 250 g zahar tos
5+1 galbenusuri 1 lingurita sare esenta de rom…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Cotlete de miel in crusta de pesmet si fistic
19 April 2013
Cotlete
de miel in crusta de pesmet si fistic din: iaurt, suc de lamaie, fulgi
de ardei, sare, piper, cotlete de miel, pesmet, fistic, fulgi de ardei,
sare, piper, unt si ulei de masline. Ingrediente pentru marinata: 1/2
cana iaurt 2 linguri suc de lamaie 1/2 lingurita fulgi de ardei rosu 1/2
lingurita de…
Read more »
Read more »
Pulpa de miel coapta in miere
19 April 2013
Pulpa
de miel coapte in miere din: pulpa de miel, usturoi, scortisoara,
chimen, ghimbir, cuisoare, ulei, miere, sare si piper. Ingrediente: 1
pulpa de miel 3 catei de usturoi 1/2 lingurita scortisoara 1/2 lingurita
chimen macinat 1/2 lingurita ghimbir macinat 1/4 lingurita cuisoare
macinate 1 lingura ulei 8 linguri miere sare si piper Mod…
Read more »
Read more »
Tartine cu somon afumat si ardei gras
19 April 2013
Tartine
cu somon afumat din: ardei grasi, ulei de masline, sare, smantana,
hrean, bagheta, paine alba, branza de vaci si somon afumat. Ingrediente:
2 ardei grasi galbeni 2 linguri ulei de masline sare 100 g smantana 2
linguri hrea ras (de la borcan) 8 felii bagheta 8 felii paine alba 80 g
branza de vaci…
Read more »
Read more »
Bors de miel cu orez si smantana
19 April 2013
Bors
de miel cu orez si smantana din: carne de miel, ceapa verde, orez,
galbenusuri de ou, smantana, bors si leustean. Ingrediente: 1 kg carne
de miel (coaste si gat) 2 legaturi de ceapa verde 1 ceasca de orez 2
galbenusuri de ou 200 g smantana bors si sare dupa gust leustean Mod
de…
Read more »
Read more »
Ciolan de porc umplut
19 April 2013
Ciolan
de porc umplut din: ciolan de porc, morcovi, ceapa, usturoi, porumb
boabe, porumb baby, fasole verde, fasole alba, radacina de patrunjel,
scortisoara, sare, piper si ulei. Ingrediente: 4 bucati ciolan de porc
800 g morcovi doua cepe 4 catei de usturoi 300 g porumb baby 200 g
porumb boabe 200 g fasole verde 200…
Read more »
Read more »
Piept de curcan în aluat de brânză
19 April 2013
Piept
de curcan în aluat de brânză din: piept de curcan, ulei, praz, bacon,
ou, sare, piper, nuca, branza de vaci, faina, lapte, ulei, sare,
ciuperci, broccoli, praz, unt, piper si suc de lamaie. Ingrediente: 2
bucati piept de curcan (600 g) 2 linguri ulei 1 praz 8 felii de bacon 1
ou sare piper…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Tortilla cu crema de branza, sos de afine si carne de curcan
19 April 2013
Tortilla
cu crema de branza, sos de afine si carne de curcan din: tortilla de
grau, crema de branza, afine, nuci pecan, carne de curcan si mazare.
Ingrediente: 2 tortilla de grau 4 linguri de crema de branza 6 linguri
de afine (boabe intregi, sos de afine, jeleu sau gem de afine) 4
linguri…
Read more »
Read more »
Omleta in coaja de ou
19 April 2013
Omleta
in coaja de ou din: oua, apa minerala, sare, piper si unt. Ingrediente:
10 oua un strop de apa minerala carbogazoasa sare piper 2-3 linguri unt
Mod de preparare: Se sparg ouăle cu grijă, în dreptul treimii
superioare. Se îndepărtează căpăcelul şi se toarnă conţinutul lui
într-un castron; se adaugă apă minerală, sare…
Read more »
Read more »
Tartine cu spanac şi roşii
19 April 2013
Tartine
cu spanac şi roşii din: spanac, usturoi, unt, ardei iute murat, lapte,
faina, apa drojdie, masline, ulei de masline, zahar, rosii cherry,
oregano, sare si piper. Ingrediente: 400 g spanac congelat 4 catei de
usturoi 50 g unt doi ardei iuti murati 100 ml lapte 500 g faina 250 ml
apa 20 g drojdie…
Read more »
Read more »
Tarta pascala
19 April 2013
Tarta
pascala din: faina, drojdie, margarina, apa, sare, otet, oua, spanac,
telemea, ceapa, ulei, sare si piper. Ingrediente: 500 g faina 1 cub de
drojdie 150 g margarina 150 ml apa 1 praf de sare 1 lingurita otet
pentru umplutura: 6 oua 4 oua crude 300 g spanac proaspat 200 g telemea 2
cepe 1…
Read more »
Read more »
Supa crema de linte rosie cu chorizo si iaurt
19 April 2013
Supa
crema de linte rosie cu chorizo si iaurt din: bacon, ceapa, seminte de
chimion, usturoi, paprika afumata, zahar, otet de vin rosu, rosii, supa
de pui si iaurt. Ingrediente: 200 g chorizo, decojit si taiat cubulete
(bacon) 1 ceapa mare, tocata 1 varf de cutit seminte de chimion 3 catei
de usturoi, tocati paprika…
Read more »
Read more »
Drob de miel cu oua si legume
19 April 2013
Drob
de miel cu oua si legume din: organe de miel, carne de miel, oua,
lapte, chifla, ceapa, ceapa verde, morcov, usturoi verde, telina,
patrunjel, sare, piper, otet, marar si prapure de miel. Ingrediente:
organe de la un miel (ficat, rinichi, inima, splina) 200 g carne de miel
2-3 oua fierte tari 100 ml lapte…
Read more »
Read more »
Cozonac cu crema
19 April 2013
Cozonac
cu crema din: lapte integral, faina, drojdie, zahar, galbenusuri, coaja
de lamaie, unt, extract de vanilie, ulei, oua, cacao, zahar.
Ingrediente: 750 ml lapte integral 1 kg de faina 30 g de drojdie 350 g
de zahar 12 galbenusuri, plus 1 ou pentru uns coaja rasa de la 1 lamaie
mare 200 g de…
Read more »
Read more »
Pulpă de miel cu spanac
19 April 2013
Pulpă
de miel cu spanac din: pulpa de miel, spanac, ulei de masline, mustar
cu miere, rozmarin, sare, piper, ceapa rosie, usturoi, susan si stafide.
Ingrediente: 8-12 capace pulpa de miel (800 g) 500 g spanac 2 linguri
ulei de masline 2 linguri mustar cu miere 2 fire rozmarin sare piper
negru 1/2 ceapa rosie…
Read more »
Read more »
Tartă picantă cu scorţişoară
19 April 2013
Tartă
picantă cu scorţişoară din: oua, faina, zahar tos, unt, zahar
vanilinat, praf de copt, fructe confiate, scortisoara, cacao, cafea
macinata, fulgi de ardei iute, sare si zahar pudra. Ingrediente: 3 oua
250 g faina 180 g zahar tos 120 g unt doua pliculete zahar vanilinat
praf de copt 100 g fructe confiate 0 lingurita…
Aperitive pentru masa de Paşte
19 April 2013
Aperitive
pentru masa de Paşte din: oua, usturoi, maioneza, branza topita, marar
verde, frunze de praz, suc de morcov si suc de sfecla. Ingrediente: 5
oua 3 catei de usturoi maioneza 100 g branza topita sau branza de vaci
bine scursa marar verde frunze de praz suc de morcov suc de sfecla Mod
de…
Read more »
Read more »
Retete gustoase de Pasti
18 April 2013
Retete
de Pasti: Reteta zilei: Gem de prune uscate O reteta de Gem de prune
uscate din: prune uscate, zahar, apa si vanilie. Ingrediente: 300g prune
uscate fara samburi 100g zahar 150 ml apa vanilie Mod de preparare:
Intr-o cratita se amesteca prunele cu zaharul, iar apoi se adauga apa.
Se fierb 30…
Read more »
Read more »
Retete gustoase de Paşte
18 April 2013
Retete
de Paşte: Reteta zilei: Clatite flambate Clatite flambate (Crepes
Suzette) din: faina, zahar pudra, lapte, unt, grand marnier, coaja de
portocala, suc de portocala si inghetata de vanilie. Ingrediente
pentru aluat: 200g faina 30g zahar pudra 2 oua 470ml lapte 75g unt topit
(rece) Ingrediente pentru sos: 50g unt 100g zahar pudra 50ml…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Tarta cu rubarba si sirop de zmeura
18 April 2013
Tarta
cu rubarba si sirop de zmeura din: aluat de patiserie, unt nesarat,
zahar pudra, oua, galbenus de ou, migdale, faina, coniac, zmeura, esenta
de vanilie, iarba de lamaie, apa si rubarba. Ingrediente: Aluat de
patiserie Ingrediente pentru umplutura: 125g unt nesarat 100g zahar
pudra 2 oua 1 galbenus de ou 125g migdale maruntite…
Read more »
Read more »
Supă de broccoli cu peşte
18 April 2013
Supă
de broccoli cu peşte din: broccoli, peste, morcov, telina, ceapa,
usturoi, ardei gras, unt, faina, smantana, sare, piper, oregano si
cimbru. Ingrediente: 700 g broccoli 600 g peste un morcov o feliuta de
telina o ceapa doi catei de usturoi un ardei gras 50 g unt o lingura
faina 200 ml smantana sare piper…
Read more »
Read more »
Mâncare de legume cu pui
18 April 2013
Mâncare
de legume cu pui din: ardei grasi, ceapa, usturoi, carne de pui, rosii
cherry, oua, vin alb, ulei de floarea soarelui, paine, sare, piper si
cimbru. Ingrediente: 3 ardei grasi o ceapa 4 catei de usturoi 500 g
carne de pui 200 g rosii cherry 3 oua 200 ml vin alb demisec 175 ml…
Read more »
Read more »
Salata cu oua si cartofi
18 April 2013
Salata
cu oua si cartofi din: cartofi, oua, rosii, fasole fideluta, ceapa,
masline, ciuperci, frunze de salata, ulei si sare. Ingrediente: 500 g
cartofi 5 oua fierte 2 rosii 1/2 borcan cu fasole fideluta 2 cepe 100 g
masline 3-4 ciuperci 2-3 frunze de salata ulei sare Mod de preparare:
Pune cartofii să fiarbă…
Read more »
Read more »
Gasca cu castane
18 April 2013
Gasca
cu castane din: gasca, castane, carne de porc, unt si sare.
Ingrediente: 1 gasca 800 g castane comestibile 300 g carne de porc 50 g
unt sare Mod de preparare: După ce coci castanele în tava de la
cuptor, le cureţi, apoi le amesteci cu tocătura de porc. Compoziţia o
introduci în găsea…
Read more »
Read more »
Mancare cu carne de miel si smantana
18 April 2013
Mancare
cu carne de miel si smantana din: carne de miel, unt, ceapa, boabe de
piper, untura, faina, zeama de lamaie, smantana, galbenusuri si
patrunjel verde. Ingrediente: 1 kg carne de miel 1 lingura unt 2 cepe
cateva boabe de piper 1/2 lingura untura 1 lingura faina zeama de la
jumatate de lamaie 1 lingura…
Read more »
Read more »
Tocăniţă de pui cu legume
18 April 2013
Tocăniţă
de pui cu legume din: pui, ulei, vin, ceapa, ardei gras, rosii, foaie
de dafin, marar, patrunjel verde, cimbru, sare si piper. Ingrediente: 1
pui (1-1,2 kg) 100 ml ulei 100 ml vin 5 cepe 4 ardei grasi 750 g rosii
(sau rosii in bulion) 1 foaie dafin marar patrunjel verde cimbru sare
piper…
Read more »
Read more »
Salata cu gnocchi
18 April 2013
Salata
cu gnocchi din: rosii, kaizer, ceapa, patrunjel, ulei, cartofi, ou,
faina, piper si sare. Ingrediente: 2 rosii 200 g kaizer 1 ceapa
patrunjel ulei pentru gnocchi: 4 cartofi 1 ou 300 g faina piper sare
Mod de preparare: Fierbe cartofii în coajă, în apă cu sare. După ce s-au
răcorit puţin, decojeşte-i şi…
Read more »
Read more »
Pasca cu smantana, fructe uscate si scortisoara
18 April 2013
Pasca
cu smantana, fructe uscate si scortisoara din: smantana, oua,
scortisoara macinata, coniac, pastaie de vanilie, zahar, lapte integral,
faina, drojdie, zahar, galbenusuri, coaja de lamaie, unt, extract de
vanilie si ulei de floarea soarelui. Ingrediente: 1 kg de smantana 6 oua
1/2 lingurita de scortisoara macinata, plus extra pentru presarat 1
mana mix de…
Read more »
Read more »
Pui in vin
18 April 2013
Pui
in vin din: pui, ceapa, costita, ciuperci, vin rosu, telina, morcovi,
usturoi, supa de carne, cimbru, faina, rozmarin, sare si piper.
Ingrediente: 1 kg pui, taiat bucati potrivite, sau pulpe superioare 4-5
cepe potrivite sau 1 kg arpagic 100 g costita (bacon sau slaninuta) 1
conserva mica cu ciuperci intregi 500 ml vin rosu…
Read more »
Read more »
Salata cu morcovi si telina
18 April 2013
Salata
cu morcovi si telina din: naut, morcovi, telina, patrunjel, lamaie,
ulei de masline si sare. Ingrediente: 150 g naut 4 morcovi 1 telina 1
legatura de patrunjel 1 lamaie ulei de masline sare Mod de preparare:
Pune boabele de năut la fiert în apă cu un praf de sare. După ce s-au
răcorit…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Pulpa de miel la cuptor
18 April 2013
Pulpa
de miel la cuptor din: pulpa de miel, pudra de coriandru, pudra de
chimen, scortisoara, anason, cardamon, sare de mare, piper alb si ulei
de masline. Ingrediente: 1.5kg pulpa de miel cu os 1/2 lingurita de
pudra de coriandru 1/2 lingurita pudra de chimen 1/2 lingurita de
scortisoara 2 bucati anason stelat, maruntit…
Read more »
Read more »
Carnaciori cu legume la cuptor
18 April 2013
Carnaciori
cu legume la cuptor din: carnati prajiti, cartofi, praz, morcov, foid e
dafin, patrunjel, sare, piper si ulei. Ingrediente: carnati prajiti 5-6
cartofi 1 fir de praz 1 morcov supa de legume 2-3 foi de dafin
patrunjel sare piper ulei Mod de preparare: Curăţă prazul, taie-l
rondele şi căleşte-l în puţin ulei împreună…
Read more »
Read more »
Bors cu carne de vitel
18 April 2013
Bors
cu carne de vitel din: carne de vitel, oase, ceapa, morcovi, telina,
pastarnac, patrunjel, untura, castraveti murati, leustean, patrunjel,
sare, apa si bors. Ingrediente: 500 g carne de vitel 3-4 oase 2 cepe 2
morcovi 1 telina 1 pastarnac 1 radacina de patrunjel 1 lingura untura
sau 2-3 linguri ulei 2 castraveti murati 1…
Read more »
Read more »
Friptura de miel impanata cu slanina afumata si usturoi
18 April 2013
Friptura
de miel impanata cu slanina afumata si usturoi din: carne de miel,
ulei, usturoi, slanina afumata, vin, apa, rozmarin, sare si piper.
Ingrediente: carne miel 6-7 linguri ulei 10 catei de usturoi slanina
afumata 500 ml vin apa rozmarin sare piper Mod de preparare: Se fac
mici taieturi in carne cu varful unui cutit si in…
Read more »
Read more »
Carne de vita cu spanac
18 April 2013
Carne
de vita cu spanac din: spanac, carne de vita, praz, vin, lapte, ou,
albus, faina, nucsoara si sare. Ingrediente: 1,5 kg spanac 600 g carne
de vita fara os 50 g praz 100 ml vin 250 ml lapte 1 ou 1 albus 20 g
faina nucsoara sare Mod de preparare: Tai în porţii…
Read more »
Read more »
Cocos umplut cu ficat si castane
18 April 2013
Cocos
umplut cu ficat si castane din: cocos, orez, ceapa, sare, piper,
verdeata si castane. Ingrediente: 1 cocos mare 100 g orez 2 cepe sare
piper verdeata tocata cateva castane fierte Mod de preparare: Fierbi
ficatul cocoşului şi îl laşi să se răcească. In apa în care a fiert
ficatul, pui orezul la fiert.…
Read more »
Read more »
Vita in sos de mustar
18 April 2013
Vita
in sos de mustar din: friptura de vita, rosii, castarvete, frunze de
salata, patrunjel, ulei, otet, miere, mustar boabe si sare. Ingrediente:
cateva bucati de friptura de vita ramase 2-3 rosii 1 castravete mai
maricel cateva frunze de salata patrunjel pentru sos: 5 linguri cu ulei 2
linguri cu otet 1 lingurita cu miere…
Read more »
Read more »
Friptura de miel cu coaja de portocala si rozmarin
18 April 2013
Friptura
de miel cu coaja de portocala si rozmarin din: pulpa de miel, rozmarin,
usturoi, coaja de portocala si ulei de masline. Ingrediente: 1 pulpa de
miel cu os (aproximativ 1,5 kg) 1 legatura de rozmarin proaspat 4-5
catei de usturoi coaja rasa de la 1 portocala 4 linguri ulei de masline,
plus extra pentru…
Read more »
Read more »
Prajitura Napoleon
18 April 2013
Prajitura
Napoleon din: ciocolata neagra, migdale, faina, unt, zahar, oua, sare,
mascarpone, frisca, galbenusuri, lapte, ciocolata alba si gelatina.
Ingrediente: 1 ciocolata neagra pentru aluat: 180 g migdale macinate 250
g faina 125 g unt 200 g zahar 3 oua sare pentru crema: 250 g mascarpone
250 ml frisca lichida 2 galbenusuri 50 ml lapte…
Read more »
Read more »
Salata cu jumari
18 April 2013
Salata
cu jumari din: jumari, cartofi, castraveti murati, ceapa rosie, oua,
patrunjel, sare, piper, ulei si otet. Ingrediente: jumari 500 g cartofi
3-4 castraveti murati 1 ceapa rosie 2-3 oua patrunjel sare piper ulei
otet Mod de preparare: Spală bine cartofii şi pune-i la fiert în
coajă, în apă cu un praf de sare.…
Read more »
Read more »
Pachetele din friptura
18 April 2013
Pachetele
din friptura din: friptura de porc, bacon, cascaval, ulei, smantana,
hrean, zeama de lamaie, piper si sare. Ingrediente: cate fripturi de
porc ramase 300 g bacon 250 g cascaval ulei pentru sos: 200 g smantana 1
lingurita cu mustar 2 linguri cu hrean ras zeama de lamaie piper sare
Mod de preparare: Taie…
Read more »
Read more »
Prajitura cu etaj
18 April 2013
Prajitura
cu etaj din: foi de pandispan, lapte, amidon, zahar, unt, esenta de
fistic, zahar, lapte, frisca, oua, amidon si faina. Ingrediente: 1
pachet cu foi de pandispan pentru crema de fistic: 300 ml lapte 3
linguri cu amidon 150 g zahar 1 pachet cu unt 1 esenta de fistic pentru
crema caramel: 10 linguri…
Read more »
Read more »
Drob de miel cu marar
18 April 2013
Drob
de miel cu marar din: maruntaie de miel, oua, ceapa verde, unt,
patrunjel verde, marar, sare si piper. Ingrediente: maruntaie de miel
4 oua 10 cepe verzi 1 lingura unt patrunjel verde marar sare piper
Mod de preparare: In apa fierbintese baga maruntaiele de miel sa fiarba
la foc mic pana sunt gata. Dupa ce s-au…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Pui prajit in ulei de canola
18 April 2013
Pui
prajit in ulei de canola din: pui, piper negru, sare, faina, ulei de
canola. Ingrediente: 1 pui taiat bucati 1 lingura de piper negru 3
lingurite de sare 1 ½ cani de faina 1 ½-2 cani de ulei de canola Mod
de preparare: Spalati bine carnea de pui, presarati sare si piper…
Read more »
Read more »
Desert cu cafea
18 April 2013
Desert
cu cafea din: albusuri de ou, zahar pudra, cafea solubila, amidon de
porumb si sare. Ingrediente: 3 albusuri de ou 60 g zahar pudra 1
lingurita cafea solubila 1 lingurita cu amidon de porumb sare Mod de
preparare: Inainte de a folosi albuşurile, lăsaţi-le 1 oră la
temperatura camerei. Bateţi albuşurile spumă foarte…
Read more »
Read more »
Supa crema de leurda cu smantana si nucsoara
18 April 2013
Supa
crema de leurda cu smantana si nucsoara din: ceapa, ulei, cartofi, apa,
leurda, smantana si nucsoara. Ingrediente: 1 ceapa, tocata marunt 2
linguri de ulei 3 cartofi mari, taiati cuburi 1,5 l de apa 200 g de
leurda, tocata mare 150 g smantana pentru gatit 1 varf de nucsoara Mod
de preparare: Intr-o…
Read more »
Read more »
Ruladă de pui cu fructe de mare
18 April 2013
Ruladă
de pui cu fructe de mare din: piept de pui, jambon, ceapa, unt,
morcovi, spanac, praz, patrunjel, sfecla rosie si cocktail de fructe de
mare. Ingrediente: 4 bucati piept d epui 8 felii de jambon crud uscat 2
cepe mari 150 g unt 2 morcovi mari 200 g spanac congelat (sau proaspat,
oparit) 2…
Read more »
Read more »
Savoare crocanta
18 April 2013
Savoare
crocanta din: ciocolata menaj, fructe confiate, unt, zahar, faina,
drojdie, scortisoara si chimion. Ingrediente: 200 g ciocolata menaj 1
cana cu fructe confiate, fistic, nuci, alune pentru aluat: 150 g unt 100
g zahar 250 g faina 1 varf de lingurita cu drojdie uscata 1 praf de
scortisoara 1 lingurita cu chimion Mod…
Read more »
Read more »
Cotlet macelaresc
18 April 2013
Cotlet
macelaresc din: cotlet, ceapa, sare, piper, supa de carne si vin.
Ingrediente: 6 bucati de cotlet 3 cepe mari sare piper o cana supa de
carne 1 cana vin Mod de preparare: Baţi cotletele, le sărezi, le
piperezi şi le dai cu boia. Tai 1 ceapă mărunt şi o căleşti în ulei.
Scoţi…
Drob de ciuperci cu parmezan
18 April 2013
Drob
de ciuperci cu parmezan din: unt, iaurt, faina, drojdie, ou, ciuperci,
ceapa, ulei, marar, patrunjel, oua, parmezan, sare si piper.
Ingrediente: pentru aluat: 200 g de unt moale 150 g de iaurt gras 500 g
de faina, plus extra pentru presarat 1 plic de drojdie uscata (7 g) 1 ou
batut, pentru uns pentru…
Read more »
Read more »
Cotlete de miel cu garnitura la cuptor
18 April 2013
Cotlete
de miel cu garnitura la cuptor din: cotlete de miel, cuscus, apa,
morcov, menta verde, ardei gras, ceapa, ulei de masline, usturoi, vin si
condimente. Ingrediente: 5 cotlete de miel netaiate (bucata intreaga)
500 g cuscus 1 litru apa clocotita 1 morcov 1 legatura menta verde
1 ardei gras rosu 1 ceapa 4 linguri ulei de masline 10 catei usturoi
200 ml vin alb…
Read more »
Read more »
Deliciu festiv
18 April 2013
Deliciu
festiv din: margarina, zahar, ou, galbenusuri, faina, coaja de lamaie,
coaja de portocala, sare, biscuiti, lapte, rom, margarina, nuci, cacao
si zahar pudra. Ingrediente: 250 g margarina 250 g zahar 1 ou 3
galbenusuri faina cat cuprinde coaja de lamaie si portocala sare pentru
crema de nuci: 300 g biscuiti populari 150 ml lapte…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Tarta cu lamaie si glazura de bezea
17 April 2013
Tarta
cu lamaie si glazura de bezea din: aluat, suc de lamaie, coaja de
lamaie, unt nesarat, zahar pudra, oua, galbenus de ou, albusuri de ou si
zahar. Ingrediente: Aluat de patiserie Ingrediente pentru umplutura:
Sucul de la 2 ½ lamai Coaja de la 1 lamaie 125g unt nesarat 125g zahar
pudra 3 oua…
Read more »
Read more »
Tort de legume cu rodie
17 April 2013
Tort
de legume cu rodie din: rodii, cartofi, telina, patrunjel, morcovi,
boabe de porumb, piept de pui, maioneza si sare. Ingrediente: 2 rodii
4-5 cartofi 1 telina 1 radacina de patrunjel 2 morcovi 2 linguri cu
boabe de porumb 1 piept de pui 100-150 g maioneza sare Mod de
preparare: Curăţă cartofii şi pune-i…
Read more »
Read more »
Pere umplute cu branza
17 April 2013
Pere
umplute cu branza din: limba de porc, pere, branza roquefort, chimen,
branzica de casa cu smantana, vin alb, lamaie si ceapa verde.
Ingrediente: 1 limba de porc 2 pere 100 g branza Roquefort 1/2 lingurita
cu chimen 100 g branzica de casa cu smantana 20 ml vin alb dulce 1
lamaie 1 fir de…
Read more »
Read more »
Cosulete cu salata de peste
17 April 2013
Cosulete
cu salata de peste din: file de cod, somon afumat, mazare, castravete
murat, dovlecel, maioneza, faina, unt, galbenusuri, lamaie si sare.
Ingrediente: 400 g file de cod 100 g somon afumat 1 cescuta cu mazare
fiarta 1 castravete murat 1 dovlecel 3 cartofi 100 g maioneza pentru
aluat: 500 g faina 250 g unt…
Read more »
Read more »
Rulouri din clatite cu somon si sunca de Praga
17 April 2013
Rulouri
din clatite cu somon si sunca de Praga din: branza de vaci, branza
telemea, smantana, somon afumat, sunca de praga, frunze de salata,
faina, lapte, oua, ulei si sare. Ingrediente: 200 g branza de vaci 100 g
branza telemea 100 g smantana 150 g somon afumat 100 g sunca de Praga
cateva frunze de…
Read more »
Read more »
Pachetele cu gem sau branza
17 April 2013
Pachetele
cu gem sau branza din: aluat de cozonac, gem, nuci, zahar pudra, branza
dulce, lamaie, stafide, oua, zahar si zahar vanilat. Ingrediente: aluat
de cozonac 1 borcan de gem 100 g nuci zahar pudra pentru umplutura: 300
g branza dulce 1 lamaie 100 g stafide 2 oua 2 linguri cu zahar 2
pliculete cu…
Read more »
Read more »
Mancare de castraveti murati cu carne de porc
17 April 2013
Mancare
de castarveti murati cu carne de porc din: carne de porc, castarveti
murati, morcovi, rosii, ceapa, untura, cimbru, marar, sare si piper.
Ingrediente: 1 kg carne de porc 1 kg castraveti murati (in saramura) 1-2
morcovi 2-3 rosii 3 cepe 2 linguri un untura 1 creanga de cimbru uscat
marar sare piper Mod…
Read more »
Read more »
Briose cu fructe de padure
17 April 2013
Briose
cu fructe de padure din: aluat de cozonac, fructe de padure, miere si
zahar pudra. Ingrediente: aluat de cozonac 400 g fructe de padure
(congelate) 2-3 linguri cu miere zahar pudra Mod de preparare: Din
aluatul de cozonac, formează bile de dimensiunea unui ou mai mic. Apasă
cu degetul în mijloc pentru a…
Read more »
Read more »
Tocana bucovineana
17 April 2013
Tocana
bucovineana din: carne de manzat, carne de porc, untura, ceapa, ardei
grasi, rosii, boia, ulei, sare si piper. Ingrediente: 250 g carne de
manzat 250 g carne de porc (spata, piept) 150 g untura 2 cepe 2 ardei
grasi 1 cutie cu rosii cubulete 1 lingurita cu boia ulei sare piper
Mod de…
Read more »
Read more »
Crema fina de cartofi
17 April 2013
Crema
fina de cartofi din: cartofi, telina, patrunjel, morcov, smantana, unt,
lapte, costita, ulei si sare. Ingrediente: 1 kg cartofi 1 telina 2
radacini de patrunjel 1 morcov 2 linguri cu smantana 100 g unt 1 cescuta
cu lapte 200 g costita ulei sare Mod de preparare: Curăţă cartofii şi
pune-i la fiert în…
Read more »
Read more »
Piept de pui cu sos de smantana
17 April 2013
Piept
de pui cu sos de smantana din: piept de pui, oua, smantana, cascaval,
masline, faina, unt, lamaie, ceapa verde, rosii, rozmarin si sare.
Ingrediente: 2 piepti de pui 3 oua 5-6 linguri cu smantana 3 linguri cu
cascaval ras 100 g masline rondele 1 lingura cu faina 75 g unt 1 lamaie
codite de…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Supa thailadeza de creveti (Supa Tom Yum Goong)
17 April 2013
Supa
thailadeza de creveti din: creveti, sare, piper, ulei de nuca de cocos,
suc de lamaie, coaja de lamaie, ceapa rosie, lemongrass, ardei iute,
supa de pui, muguri de bambus, coriandru, nectar de agave, nuca de cocos
si fulgi de chili. Ingrediente: 20 creveți mari, decorticati sare și
piper 1-2 linguri de ulei de…
Read more »
Read more »
Supa cu carne de miel si orz
17 April 2013
Supa
cu carne de miel si orz din: ulei, carne de miel, ceapa, morcovi, praz,
telina apio, cimbru, dafin, varza, pastarnac, orz, supa de legume si
patrunjel. Inrgediente: 1 lingura de ulei, plus extra pentru legume 1 kg
carne grasa de miel (spata sau pulpa), taiata in cuburi mari 1 ceapa,
tocata 2 morcovi, tocati…
Read more »
Read more »
Melci insiropati
17 April 2013
Melci
insiropati din: aluat, unt, zahar, zahar vanilat, nuca macinata,
stafide, lapte, zahar pudra si zeama de lamaie. Ingrediente: aluat de
cozonac 300 g unt 400 g zahar 2 pliculete cu zahar vanilat 1 cana cu
nuca macinata 100 g stafide 400 ml lapte 150 g zahar pudra 1-2 linguri
cu zeama de lamaie …
Read more »
Read more »
Saleuri cu bacon
17 April 2013
Saleuri
cu bacon din: aluat, masline, bacon, cascaval, suc de rosii, busuioc,
nucsoara, usturoi, piper, smantana, susan si sare de mare grunjoasa.
Ingrediente: pentru aluat: 800 g aluat de foietaj 150 g masline feliate
100 g bacon 150 – 200 g cascaval pentru uns aluatul: 200 ml suc de rosii
1 lingurita busuioc uscat un…
Read more »
Read more »
Gogosi glazurate cu nuca
17 April 2013
Gogosi
glazurate cu nuca din: aluat de cozonac, zahar, albusuri, lamaie, nuca
si ulei. Ingrediente: aluat de cozonac 250 g zahar 2 albusuri 1 lamaie
100 g nuca tocata ulei Mod de preparare: Intinde din aluatul de
cozonac o foaie potrivit de groasă. Taie rotunduri cu ajutorul unui
pahar. Lasă să crească cel puţin…
Read more »
Read more »
Sarmale de miel cu mentă
17 April 2013
Sarmale
de miel cu mentă din: foi de vita, carne de miel, ceapa, morcovi, orez,
supa de carne, frunze de menta, verdeata, lamaie si ulei. Ingrediente:
25 foi de vita 600 g carne de miel 2 cepe mari 3 morcovi 50 g orez 200
ml supa de carne sau de legume 3-4 frunze de menta…
Read more »
Read more »
Tartă cu brânză de oi şi migdale
17 April 2013
Tartă
cu brânză de oi şi migdale din: faina, unt, sare, nucsoara, parmezan,
oua, telemea de oaie, smantana, pesmet, migdale si marar. Ingrediente:
pentru aluat: 200 g faina 100 g unt sare nucsoara 25 g parmezan ras sau
cascaval 5 oua pentru umplutura: 250 g telemea de oi 250 g smantana 3
linguri pesmet 50…
Read more »
Read more »
Rulada din piept de pui cu garnitura de mazare
17 April 2013
Rulada
din piept de pui cu garnitura de mazare din: piept de pui, oua, fulgi
de porumb, pesmet, alune, mazare, sare, piper si cimbru. Inrgediente: 2
bucati de piept de pui 4 oua 200 g fulgi de porumb 200 g pesmet 100 g
alune 50 g mazare sare piper cimbru Mod de preparare: Speli…
Read more »
Read more »
Ciorba din maruntaie de miel cu leustean si smantana
17 April 2013
Ciorba
din maruntaie de miel cu leustean si smantana din: carne de miel,
morcovi, ceapa, orez, bors, galbenus, smantana, sare, leustean si
patrunjel. Ingrediente: 1 kg carne miel 2 morcovi 1 ceapa 1 lingura orez
1 litru bors 1 galbenus 100 ml smantana sare leustean patrunjel
Mod de preparare: Ceapa verde şi uscată şi morcovii se toacă, apoi se
călesc în…
Read more »
Read more »
Pateuri cu ou şi ceapă verde
17 April 2013
Pateuri
cu ou şi ceapă verde din: faina, lapte, galbenusuri, zahar, unt, ulei,
drojdie, sare, ceapa verde, unt, oua si piper alb. Ingrediente: pentru
aluat: 1250 g faina 300 ml lapte 3 galbenusuri 150 g zahar 70 g unt 700
ml ulei 70 g drojdie proaspata putina sare pentru umplutura: 300 g ceapa
verde 100…
Read more »
Read more »
Ruladă de porc cu legume şi nuci
17 April 2013
Ruladă
de porc cu legume şi nuci din: pulpa de porc, nuci, sparanghel verde,
unt, chifle, lapte, oua, sare, piper, patrunjel, unt. Ingrediente: 600 g
pulpa de porc fara os 200 g nuci 150 g sparanghel verde 50 g unt 4
chifle 120 ml lapte 2 oua sare piper patrunjel unt Mod de preparare:…
Read more »
Read more »
Orz cu dovleac si parmezan
17 April 2013
Orz
cu dovleac si parmezan din: unt, ceapa, dovleac, usturoi, vin, orz,
supa de legume, mascarpone, parmezan si patrunjel. Ingrediente: 1
lingura de unt 1 ceapa, tocata fin 1 dovleac placintar mic (600-700 g),
curatat de coaja si taiat in cuburi mici 2 catei de usturoi, zdrobiti 1
pahar mic de vin alb 400 g…
Read more »
Read more »
Spuma de capsune
17 April 2013
Spuma
de capsune din: foi de gelatina, capsune, suc de lamaie, fructoza si
branza de vaci. Ingrediente: 4 foi de gelatina 500 g capsune sucul de la
1 lamaie 10 g fructoza (sau 20 g zahar pudra) 20 g branza de vaci Mod
de preparare: Inmuiaţi foile de gelatină într-un bol cu apă rece.…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Cotlete de miel cu rozmarin si cimbru pe pat de sote de legume si piure de conopida
17 April 2013
Cotlete
de miel cu rozmarin si cimbru pe pat de sote de legume si piure de
conopida din: cotlete de miel, sare, piper, usturoi, frunze de rozmarin,
frunze de cimbru, piper cayenne, sare de mare, ulei de masline, faina,
vin, supa de pui, sare, piper, ulei de rapita, conopida, ceapa, varza de
bruxelles, cartofi rosii,…
Read more »
Read more »
Drob de miel cu ficat de pasare, ceapa verde si tarhon
17 April 2013
Drob
de miel cu ficat de pasare, ceapa verde si tarhon din: organe de miel,
pipote si inimi de pui, ficat de pasare, ceapa, usturoi verde, tarhon,
ceapa verde, oua, smantana, pesmet, unt, piper, condiment, sare si
delikat. Ingrediente: organele de miel (ficat, rinichi, plamani, inima)
1/2 kg pipote si inimi de pui 1/2 kg ficat de…
Read more »
Read more »
Ruladă cu murături
17 April 2013
Ruladă
cu murături din: pulpa de porc, muraturi, sare, piper, morcovi, praz,
unt, usturoi, ceapa, ardei, castarveti murati, vin si caramel.
Ingrediente: 800 g pulpa de porc 300 g muraturi sare piper 500 g morcovi
300 g praz 1 lingura unt 5 catei de usturoi 2 cepe 2 ardei cateva
feliute de castraveti murati 100…
Read more »
Read more »
Placinta delicioasa cu mere, ghimbir si stafide
17 April 2013
Placinta
delicioasa cu mere, ghimbir si stafide din: faina, unt, zahar, nuci,
coaja de lamaie, galbenus, mere, zahar, ghimbir, suc de mere si stafide.
Ingrediente: pentru aluat: 175 g faina, plus extra pentru presarat 100 g
de unt rece, taiat cuburi 50 g zahar 25 g nuci, macinate coaja rasa de
la 1/2 lamaie 1…
Read more »
Read more »
Rulada de porc in stil italian
17 April 2013
Rulada
de porc in stil italian din: pulpa de porc, rozmarin, cimbru,
patrunjel, coaja de lamaie, seminte de chimen, crutoane, parmezan, unt,
ou, sare, piper, ulei de masline, dovlecei si ceapa. Ingrediente: 1,6 kg
pulpa de porc rozmarin tocat 2 linguri cimbru 4 linguri patrunjel tocat
1 lingurita coaja rasa de lamaie 1 lingura seminte…
Read more »
Read more »
Cotlete de miel cu cimbru, menta si oregano
17 April 2013
Cotlete
de miel cu cimbru, menta si oregano din: cotlete de miel, cimbru, sare,
piper, oregano, menta, ulei de masline, cartofi, rosii cherry, usturoi
si unt. Ingrediente: 1 kg cotlete de miel cimbru sare piper oregano
mentă uscată 3-4 linguri ulei de măsline 800 g cartofi noi 4 bucati
roşii cherry 5-6 căţei usturoi 100 g unt Mod de preparare: Se…