Retete de Paste:
Dovleac prajit cu usturoi si pătrunjel
7 December 2010
Ingrediente
: 1 bucata mai mare de dovleac curatat de coaja si seminte (circa 1 kg)
50 g unt topit sare piper pisat 1/2 legatura patrunjel verde 1 catel de
usturoi Mod de preparare: Se taie dovleacul felii groase de 1-2 cm,
care se pun intr-o tigaie de teflon in untul bine incins si se…
Read more »
Read more »
Crema-spuma din branza de vaci
7 December 2010
Ingrediente:
3 oua 200 g branza de vaci bine scursa 100 g frisca nebatuta (smantana)
4 linguri zahar 1 lingura rom Mod de preparare: Separati albusurile de
galbenusuri si bateti spuma albusurile (spuma sa fie tare).Amestecati
(cu mixerul) galbenusurile si zaharul pana ce acesta se topeste.
Adaugati branza de vaci, frisca (smantana) si romul si…
Read more »
Read more »
Spaghete cu broccoli
7 December 2010
Ingrediente: 160 g spaghete sare 600 g broccoli desfacute in buchetele 4
lingurite ulei 2 ardei iuti mici 400 ml concentrat de legume piper 4
lingurite seminte de susan Mod de preparare: Se fierb spaghetele al
dente in apa cu sare. Se prajeste putin broccoli (conopida) in uleiul
incins si se adauga ardeii…
Read more »
Read more »
Salata de telina cu cascaval si ciuperci
7 December 2010
Ingrediente
: 250 g cascaval 3 linguri smantana dulce 1 salata verde 150 g ciuperci
din conserva 1 tulpina de telina 1 para coapta 1 mar rosu 50 g nuci 2
linguri zeama de lamaie 3 linguri otet alb 4 linguri untdelemn sare
piper alb Mod de preparare: Se taie cascavalul in bastonase subtiri. Se…
Read more »
Read more »
Spaghete cu sos de sunca si verdeata
7 December 2010
Ingrediente:
400 g spaghete sare 2 cepe rosii (150 g) 1 catel de usturoi 100 g sunca
20 g unt verdeata (marar, patrunjel) 250 g smantana subtire 2
galbenusuri 2 linguri cascaval ras piper Mod de preparare: Se fierb
spaghetele (al dente) in apa cu sare. Ceapa si usturoiul se curata si se
toaca marunt,…
Read more »
Read more »
Salata de orez cu ton si dovleac
7 December 2010
Ingrediente
: 1 conserva ton in ulei (125 g) 100 g boabe porumb (din conserva) 1
felie dovleac (curatat de seminte si coaja si taiat in bucati de 1 cm) 1
lingura unt 2 portocale 1/2 lamaie sare piper 50 g orez fiert Mod de
preparare: Se curata portocalele de coaja si se taie in…
Read more »
Read more »
Branza de vaci cu lamaie si cafea
7 December 2010
Ingrediente:
zeama de la o lamaie 1 lingurita cu varf coaja rasa de lamaie 800 g
branza de vaci 5 linguri zahar pudra 2 lingurite ness Mod de
preparare: Lasati branza de vaci sa se scurga circa o ora intr-un tifon
pus in strecuratoare si amestecati-o apoi, intr-un castron, cu zeama de
lamaie si…
Read more »
Read more »
Friptura de porc cu vinete si cartofi
7 December 2010
Ingrediente:
600 g cartofi 1 vanata 1 crenguta de rozmarin 5 linguri ulei de masline
sare piper 1 lingurita cimbru uscat 2 rosii 1 lingura de nuci taiate
Mod de preparare: Se spala cartofii si vanata. Cartofii se curata de
coaja, apoi se taie toate legumele in cubulete. Rozmarinul, spalat si
zvantat, se alege si…
Read more »
Read more »
Supa de pui cu lamaie
7 December 2010
Ingrediente:
750 g pui 1 morcov 1/4 radacina de telina 2 cepe 1 lingurita boabe de
piper 1 foaie de dafin sare 1/2 ceasca orez cu bobul lung 1 lamaie 2 oua
2 linguri patrunjel verde tocat. Mod de preparare: Se spala carnea si
se pune intr-o oala. Se toarna peste ea 1 1/4 l…
Read more »
Read more »
Rulada cu ceapa
7 December 2010
Ingrediente:
1/2 kg faina drojdie cat o nuca 1 ceasca de apa 3 cepe albe ulei sare
piper Mod de preparare: Din faina, drojdie si apa se framanta un aluat
de paine si se lasa sa dospeasca. Separat, se prepara umplutura: se
curata ceapa, se taie pestisori, se caleste in putin ulei, se gusta de…
Read more »
Read more »
Pui cu gogosari si rozmarin
7 December 2010
Ingrediente
: 4 pulpe de pui 2 lingurite boia 1 lingurita rozmarin pisat 500 g
rosii 1 catel de usturoi 3 gogosari 1/8 l vin rosu 3 linguri untdelemn
1/8 l apa 4 linguri smantana subtire 1 lingurita de vegeta sare Mod de
preparare: Se freaca bine pulpele de pui cu putina sare, boia si…
Read more »
Read more »
Turtite cu rozmarin si masline
7 December 2010
Ingrediente:
7 g drojdie uscata 1 lingurita zahar 200 ml apa calda 2 3/4 cesti faina
1 lingurita sare 5 linguri ulei de masline 1 lingura rozmarin uscat 1/3
ceasca masline negre (fara samburi) taiate rondele Mod de preparare: Se
amesteca drojdia cu zaharul, se toarna deasupra 1/3 din apa, se acopera
cu un capac…
Read more »
Read more »
Cantuccini cu ciocolata
7 December 2010
Ingrediente
: 300 g faina 2 lingurite cacao 1 lingurita praf de copt 170 g zahar 1
plic zahar vanilat 2 oua intregi 1 galbenus 1 varf de cutit de sare 150 g
migdale intregi 1 galbenus de ou 2 linguri lapte cald Mod de preparare:
Se framanta un aluat din ingredientele pentru aluat, in…
Read more »
Read more »
Supă Kloesse
7 December 2010
Ingrediente:
125 g unt 4 gălbenuşuri 3 albuşuri 3 pahare de lapte 5 linguri de făină
sare piper un litru şi jumătate de supă de carne sau de oase (după
preferinţă) Mod de preparare: Se topeşte untul la foc mic, apoi se
adaugă, bătând mereu, găbenuşurile, unul câte unul. Se pun făina, sarea,
piperul,…
Read more »
Read more »
Porumb cu alune şi caju
7 December 2010
Ingrediente: porumb boabe alune decojite caju şi orez fiert pe baie de
abur puţin ulei de susan sare vin de cereale wei jin Mod de preparare:
Se încinge uleiul din tigaie şi se pun boabele de porumb, alunele,
orezul fiert şi caju, se ţin un minut şi se amestecă. Se adaugă apoi
sare,…
Read more »
Read more »
Colţunaşi cu carne de porc, praz, sos de soia si wei jin
7 December 2010
Ingrediente: carne de porc făină praz sos de soia wei jin ulei de susan
Mod de preparare: Se prepară un aluat din făină şi apă rece, după
frământare se lasă să stea o jumătate de oră. Se frământă bine, se
întinde o foaie cu ajutorul unul sucitor şi se taie pătrăţele de 5-10…
Read more »
Read more »
Salata cu branza si nuci
7 December 2010
Ingrediente:
2 felii paine alba sau integrala 50 g unt 3 felii costita afumata
(kaiserfleisch, bacon etc.) 1 capatana salata verde 100 g branza Bucegi
(Roquefort) sau branza proaspata de burduf (faramitate) 50 g nuci
zdrobite sau taiate felii subtiri Mod de preparare: Feliile de paine se
taie in bucatele de circa 1 cm (coaja…
Read more »
Read more »
Pizza din mamaliga
7 December 2010
Ingrediente:
2 linguri ulei de masline 1 catel de usturoi 150 g faina de malai 8
fire de patrunjel 10 codite de ceapa verde 125 g rosii decojite 150 g
Mozzarella sare Mod de preparare: Se prepara mamaliga din 1/2 l de apa, 1
lingura de ulei de masline, usturoiul presat si faina de malai…
Read more »
Read more »
Tarta de dovleac cu branza
7 December 2010
Ingrediente
aluat: 150 g faina 1/2 plic praf de copt 75 g branza de vaci slaba 3
linguri ulei de masline 3 linguri lapte sare grasime pentru uns forma
Ingrediente umplutura: 500 g miez de dovleac, 1 gogosar copt curatat si
taiat fasii, 2-3 linguri ulei, 2 catei de usturoi, 1 ceapa, 1 ardei
iute…
Read more »
Read more »
Salata calda de linte cu orez
7 December 2010
Ingrediente
: 1 ceasca de linte 1 ceasca de orez 4 cepe (mari) rosii taiate
pestisori 4 catei de usturoi zdrobiti 1 ceasca ulei de masline 45 g
margarina 2 lingurite scortisoara pisata 2 lingurite boia dulce 2
lingurite chimen macinat 2 lingurite coriandru macinat 3 cepe verzi
taiate rondele piper sare Mod de preparare: …
Read more »
Read more »
Cocktail Rob Roy
7 December 2010
Calitate – alcoolic Bază alcoolică – scotch whisky Pahar – cupă mică de
cocktail Categorie – Vermouth drinks Decoraţiune – o cireaşă roşie Se
serveşte înainte de mese, seara şi noaptea Ingrediente: 6/10 scotch
whisky 4/10 vermut roşu o picătură de Angostura Bitter Apărut în anii
’30, în Anglia, a fost…
Read more »
Read more »
Peste cu salata de fasole alba
7 December 2010
Ingrediente:
1 conserva de fasole alba (200 g continutul) 1 ardei gras rosu (mare) 1
ceapa rosie 1/2 legatura busuioc sau coriandru zeama si coaja rasa de
la o lamaie sos iute (Tabasco) 4 linguri ulei de masline 600 g peste alb
(cod, salau, merluciu) sare piper Mod de preparare: Se incinge cuptorul
la 250C.…
Read more »
Read more »
Salau cu sos tomat si busuioc
7 December 2010
Ingrediente:
1 ceapa 2 catei de usturoi 2 legaturi de busuioc 2 linguri ulei de
masline 1 cutie cu rosii decojite (400 g) sare piper 2 fileuri de salau
zeama de la 1/2 lamaie Mod de preparare: Se incinge cuptorul la 200C. Se
curata ceapa si usturoiul si se taie felii subtiri. Se spala
busuiocul,…
Read more »
Read more »
Scrumbie afumata cu sos verde
7 December 2010
Ingrediente:
800 g cartofi sare chimen o legatura mare de verdeata (patrunjel,
marar) 2 cepe mici 6 castraveciori murati 200 g smantana acra un borcan
de iaurt piper alb o lingura zeama de lamaie un varf de cutit coaja rasa
de lamaie 8 fileuri de scrumbie afumata. Mod de preparare: Se spala
bine cartofii si…
Read more »
Read more »
Mancarica de verdeata cu orez
7 December 2010
Ingrediente:
4 legaturi de patrunjel 4 legaturi de marar 2 cepe mijlocii 200 ml
untdelemn 1 lingura de faina piper sare 1 lingura de bulion 1 pahar de
orez Mod de preparare: Se curata ceapa, se taie solzisori si se caleste
in untdelemnul incins. Dupa ce s-a inmuiat, se adauga faina, care se
rumeneste usor…
Read more »
Read more »
Supa de fasole boabe
7 December 2010
Ingrediente:
300 g fasole alba uscata 1 ceapa 4 catel de usturoi 1 morcov 2 tulpini
de telina 2 fire de praz 1 crenguta rozmarin 3 crengute cimbru 2 linguri
ulei 2 litri concentrat de legume 8-12 felii de franzela sare piper
macinat Mod de preparare: Se pune fasolea intr-o cratita, se acopera
cu…
Read more »
Read more »
Cotlet de porc în crustă de ierburi
7 December 2010
Ierburile folosite sunt: coriandru, ienibahar, salvie, cimbru, piper în
cinci culori. Se ia muşchiul de porc întreg şi se pune în tavă împreună
cu apă şi puţin ulei. Se bagă în cuptor. După ce se pătrunde puţin, se
toarnă vin peste el, se întoarce, se mai lasă pană când este aproape. Se
iau cinci…
Read more »
Read more »
Cocktail Chi-Chi
7 December 2010
Ingrediente: 30 ml votca 15 ml Blue curacao 15 ml cremă de nucă de
cocos 150 g ananas proaspăt sau din conservă o cupă de îngheţată de
vanilie 125 g gheaţă câteva cubuleţe de ananas pentru decor Mod de
preparare: Toate ingredientele (în afară de cubuleţele de ananas pentru
decor) se pun într-un…
Read more »
Read more »
Painisoare cu fructe uscate
7 December 2010
Ingrediente: 200 g fructe uscate (mere, prune – fara samburi, smochine,
stafide, alune) 1 kg faina 2 linguri ulei 40 g drojdie 3 linguri zahar 1
lingura scortisoara vanilie esenta de rom 2 linguri ulei pentru uns
tava coaja de lamaie si de portocala Mod de preparare: Se pun la
inmuiat, in apa rece,…
Read more »
Read more »
Manacare de conopidă cu ghimbir si pudră de curry
7 December 2010
Ingrediente: o conopidă o ceapă albă o legătură ceapă verde un ardei
gras verde un morcov 4 roşii 200 ml vin alb demidulce ghimbir ras pudră
de curry sos de soia pastă de tomate sare piper pătrunjel boia de ardei
iute Mod de preparare: Conopida se spală, se scurge de apă şi se…
Read more »
Read more »
Brioşe cu glazură de ciocolată
7 December 2010
Ingrediente: 550 g făină 150 g zahăr 135 g unt 75 ml ulei 150 ml lapte 3
ouă sare praf de copt 100 g ciocolată albă 100 g ciocolată neagră 30 g
nucă de cocos rom zahăr vanilinat decor de zahăr colorat fructe confiate
compot de ananas Mod de preparare: Intr-un castron se…
Read more »
Read more »
Scoici in sos negru
7 December 2010
Ingrediente: 20 de scoici două linguri de fasole neagră fiartă o
lingură de ghimbir ras un căţel de usturoi două bucăţi de praz 200 ml
supă de pui două linguriţe de sos de soia două linguriţe de sos de soia
negru o linguriţă de zahăr brun un sfert de linguriţă de pastă de
chilii…
Read more »
Read more »
Supa de cartofi cu praz
7 December 2010
Ingrediente:
1 kg cartofi 2 bucati de praz 2 linguri de margarina sare piper
crutoane de paine un catel de usturoi Mod de preparare: Se curata
cartofii de coaja, prazul de frunze si se pun la fiert intr-un litru de
apa clocotita (cartofii taiati cubulete si prazul in inele subtiri).
Cand legumele se inmoaie, se…
Salata gurmanda cu piept de pui
7 December 2010
Ingrediente:
2 piepti mari dezosati de pui 1 salata verde 1 conserva mica creveti 1
lingura unt 2 linguri suc de lamaie Mod de preparare: Se spala salata,
se zvanta si se taie fasii. Se amesteca uniform cu sosul de mustar cu
tarhon. Se taie pieptul de pui in fasii subtiri si se rumeneste…
Read more »
Read more »
Supa de usturoi
7 December 2010
Ingrediente:
3 capatani mari de usturoi 100 ml ulei 1 lingura faina 1,5 l apa sare
piper dupa gust boia sau suc de rosii cimbru patrunjel Mod de
preparare: Usturoiul se curata, se zdrobesc cateii si se freaca bine cu
ulei pana se obtine o pasta fina la care se adauga faina, boia sau…
Read more »
Read more »
Somon în sos cu ghimbir
7 December 2010
Ingrediente: o bucată de somon sare piper făină 250 ml ulei doi
morcovi un pătrunjel ghimbir 2-3 cepe bulion oţet slab zahăr Mod de
preparare: Peştele se spală, se şterge cu un prosop de hârtie, se
presară sare şi piper, se dă prin făină şi se prăjeşte în ulei. Se
scoate şi se…
Read more »
Read more »
Orez cu ananas si creveti decorticati
7 December 2010
Ingrediente: 100 g creveţi decorticaţi 8 felii de ananas un ardei gras
roşu o jumătate de morcov o jumătate de ceapă o ceapă verde un ardei
iute Jalapeno o linguriţă de usturoi tocat o linguriţă de ghimbir 200 g
orez două linguri de sos de soia o linguriţă de curry zahăr ulei Mod
de…
Read more »
Read more »
Salata asiatica de legume cu macaroane
7 December 2010
Ingrediente:
6 cepe verzi 500 g macaroane scurte 4 rosii 1 morcov mijlociu o
jumatate conserva de fasole verde o conserva mica de boabe de porumb 50 g
alune prajite Ingrediente sos: 6 linguri untdelemn fin (masline sau
floarea-soarelui), 5 linguri otet alb sau otet de mere, 1 lingurita de
zahar (facultativ), sare, piper macinat,…
Read more »
Read more »
Cvas din lămâi
7 December 2010
Ingrediente: 2-3 lămâi 3 l apă 300 g zahăr 3 g drojdie Mod de
preparare: Se fierbe apa, se adaugă zahărul şi se mai dă un clocot. Se
adaugă lămâile tăiate felii. Se pune capac şi se lasă să se răcească. Se
scoate puţin suc într-o cană, se dizolvă drojdia şi se toarnă…
Read more »
Read more »
Ciuperci cu usturoi si patrunjel
7 December 2010
Ingrediente: 300 g ciuperci 3 linguri de ulei pătrunjel 5 căţei de
usturoi Mod de preparare: Ciupercile şi picioruşele lor se spală bine,
se taie în feliuţe şi se pun într-o cratiţă în care s-a pus ulei în
prealabil, se acoperă cu un capac şi se lasă să fiarbă în zeama lor
împreună…
Read more »
Read more »
Piept de pui cu castraveciori murati
7 December 2010
Ingrediente
: 2 oua 600 g piept de pui (4 fileuri) sare piper 2 linguri faina 1
lingura ulei 2 castraveciori murati (100 g) 150 g smantana 2 pahare
iaurt (a 150 g) Mod de preparare: Se fierb ouale tari (circa 10
minute), se baga sub un jet de apa rece, se curata de…
Read more »
Read more »
Pulpă de porc în crustă de miere
7 December 2010
Se
ia o pulpă de porc, se condimentează, se ţine la baiţ două zile.
Baiţul trebuie să fie mai mult cu condimente, fără apă, un baiţ uscat.
După două zile se împănează cu usturoi, cu şunculiţă şi se pune la
cuptor. După două ore şi jumătate, timp în care fierbe uşor, se
stropeşte cu vin.…
Read more »
Read more »
Mâncare de gutui cu pui si sos
7 December 2010
Se prăjeşte puiul, tăiat bucăţi, în puţin unt sau ulei, după
preferinţă. Gutuile se taie (întâi în sferturi, apoi în feliuţe
subţiri), se curăţă, se călesc şi ele la rândul lor. Se pun gutuile
călite peste pui, apoi se face un sos din patru linguri de zahăr, se
toarnă vin (vin dulce). Se pune…
Read more »
Read more »
Covrigei cu rahat si fructe confiate
7 December 2010
Ingrediente: 800 g făină 150 g unt 150 g zahăr 30 g drojdie 500 ml
lapte 4 gălbenuşuri sare 100 g rahat 200 g fructe confiate un ou Mod
de preparare: Laptele se încălzeşte. Se adaugă zahărul şi untul, apoi se
lasă la topit. Când s-a omogenizat se ia vasul de pe foc…
Read more »
Read more »
Pui marinat în muştar
7 December 2010
Ingrediente: 12 pulpe inferioare de pui muştar ulei de măsline cimbru
maghiran oregano Mod de preparare: Se ung pulpele de pui cu ulei de
măsline şi se presară condimentele, care, în prealabil, au fost
amestecate între ele. Se ung bine pulpele cu muştar şi se lasă la
macerat aproximativ 12 ore. Se coc…
Read more »
Read more »
Rulou din pulpă de pui
7 December 2010
Ingrediente: pulpă de pui dezosată vin de orez sare vegeta chinezească
(wei jin) Mod de preparare: Pulpa de pui se ţine într-un sos de
usturoi (mujdei) si restul condimentelor timp de o jumătate de oră,
după care se rulează în folie alimentară şi se fierbe în baie de aburi o
jumătate de oră.…
Read more »
Read more »
Salată de cartofi cu midii
7 December 2010
Ingrediente: 500 g cartofi 500 g midii un ardei gras verde un ardei
gras roşu două cepe doi căţei de usturoi 250 ml vin alb demisec o frunză
de dafin o crenguţă de cimbru o lămâie ulei de măsline sare piper roşii
Mod de preparare: Intr-o oală se pun vinul, un litru de…
Read more »
Read more »
Friptură de porc cu legume şi boabe de porumb
7 December 2010
Ingrediente: un kilogram de muşchi de porc cu grăsime 200 g orez o
ceapă un ardei gras roşu 250 g mazăre 250 g fasole verde 4 roşii 150 g
boabe de porumb 4 căţei de usturoi ulei de floarea-soarelui sare piper
pătrunjel Mod de preparare: Muşchiul de porc se spală, se taie în…
Read more »
Read more »
Reţete de post: Supă-cremă de linte
7 December 2010
Ingrediente: 300 g linte doi morcovi o ceapă o ţelină un cartof un
păstârnac doi căţei de usturoi ulei sare cimbru piper pătrunjel Mod de
preparare: Lintea se alege, se spală şi se pune la fiert într-un litru
şi jumătate de apă caldă. După ce începe să clocotească se adaugă
morcovii, păstârnacul, ţelina…
Read more »
Read more »
Clatite picante umplute cu dovleac
7 December 2010
Ingrediente
aluat: 3 oua 6 linguri de lapte 75 g faina 50 g unt sare 1 lingura unt
pentru prajit Ingrediente umplutura: 50 g seminte de dovleac, 500 g miez
de dovleac, 2 linguri unt, 1 catel de usturoi, 2 fire salvie, 125 g
branza de vaci, 1 galbenus, sare, piper, 200 g smantana acrisoara,…
Read more »
Read more »
Placintele cu dovleac
7 December 2010
Ingrediente
: 500 g miez de dovleac sare 50 g bacon 1 ceapa 2 oua 60 g faina 1
legatura patrunjel verde 1 ardei iute (rosu) 50 g cascaval piper
proaspat macinat 4 linguri ulei pentru prajit Mod de preparare: Se da
miezul de dovleac pe razatoarea mare, se presara cu o lingurita de sare…
Read more »
Read more »
Cârnaţi din mistreţ
7 December 2010
Ingrediente: un kg carne de mistreţ o căpăţână de usturoi trei grame de
piper măcinat sare doi metri de maţe Mod de preparare: Carnea se taie
în bucăţele şi se trece prin maşina de tocat. Se adaugă sare, piper şi
usturoi pisat. Se frământă bine. Maţele se spală cu apă şi oţet, apoi…
Read more »
Read more »
Cârnaţi de căprioară
7 December 2010
Ingrediente: 500 g carne de căprioară două căpăţâni de usturoi piper
măcinat sare un metru de maţe Mod de preparare: Se feliază carnea,
apoi se dă prin maşina de tocat, pe sita măruntă. Se adaugă sarea,
piperul şi usturoiul care a fost în prealabil pisat. Separat se spală
maţele, apoi se umplu cu…
Read more »
Read more »
Ciorbă de năut cu coriandru verde
7 December 2010
Ingrediente: 200 g boabe de năut 150 g fasole roşie boabe un morcov un
sfert de ţelină o rădăcină de pătrunjel două cepe 4 roşii 250 g
costiţă afumată sare piper 4 linguri de ulei pătrunjel coriandru verde
Mod de preparare: Fasolea şi năutul se pun la înmuiat cu o seară
înainte, se…
Read more »
Read more »
Ruladă cu ghebe şi caşcaval
7 December 2010
Ghebele se spală şi se sotează în puţin ulei, apoi se amestecă bine cu
ou, cu condimente şi cu caşcaval. (Pentru a putea fi folosite de câte
ori este nevoie, ciupercile se conservă la congelator, apoi se
dezgheaţă şi se utilizează la momentul respectiv). Se întinde foaia de
aluat fraged, se pune pe ea…
Read more »
Read more »
Mamaliga cu carne de porc si legume
7 December 2010
Ingrediente
: 150 g malai (grisat) sare 1/8 l lapte 30 g unt 200 g spanac 1/2 ardei
gras rosu 1/2 ardei gras galben 150 g ciuperci 1 ceapa mica 250 g carne
de porc 1 lingura ulei 50 ml zeama concentrata de legume piper proaspat
macinat sare Mod de preparare: Mamaliga se pune la…
Read more »
Read more »
Sote de miel cu curry si stafide
6 December 2010
Ingrediente:
2 kg carne de miel fara os 3 cepe 4 catei de usturoi 1 tulpina de
telina 100 g stafide 1 conserva mica rosii decojite 2 lamai 1 lingura
praf de curry 2 ardei iuti rosii 1/2 legatura hasmatuchi (sau patrunjel)
100 ml ulei de masline sare Mod de preparare: Puneti stafidele intr-o
craticioara,…
Read more »
Read more »
Tocana de miel cu vinete
6 December 2010
Ingrediente
: 1 kg carne de miel fara os 500 g rosii 2 vinete lungi 2 cepe 3 catei
de usturoi 3 linguri untdelemn 20 g unt 2 linguri otet alb 100 ml vin
alb sec 1 foaie de dafin cateva fire de menta sare piper alb macinat Mod
de preparare: Se spala vinetele, se…
Read more »
Read more »
Salata mediteraneana cu vinete
6 December 2010
Ingrediente
: 1 vanata mare 1 lingura sare 250 g rosii mici 1-2 linguri ulei de
masline 1 ardei gras rosu (potrivit) taiat in doua 1 ardei gras verde
(mic) taiat in doua 1/3 ceasca frunze de busuioc proaspat 2 dovlecei
mijlocii taiati felii 90 g ciuperci taiate in doua 2 linguri maghiran
verde tocat…
Read more »
Read more »
Clatite cu morcovi si compot de mere
6 December 2010
Ingrediente:
1,5 kg mere acrisoare 2 linguri zeama de lamaie 3 linguri zahar 500 g
morcovi 8 oua 1/4 l lapte 250 g faina sare 2 plicuri zahar vanilat 60 g
unt topit Mod de preparare: Se curata merele, se taie in patru, se
indeparteaza semintele si partea lemnoasa, se taie din nou in spalturi…
Read more »
Read more »
Clatite cu iaurt si icre Tarama
6 December 2010
Ingrediente
: 125 g faina 1 ou 1 varf de cutit sare 3 iaurturi 100 ml lapte 150 g
icre piper Mod de preparare: Se amesteca faina cu oul, sarea si doua
iaurturi si se adauga laptele putin cate putin, pana ce se obtine un
aluat neted, nu prea gros, care se lasa apoi sa…
Read more »
Read more »
Rondele de dovleac
6 December 2010
Ingrediente
: 30 g unt 2 linguri zahar 1/2 ceasca piure de dovleac (fiert in aburi
si zdrobit) 1 ou batut usor 1/2 ceasca lapte 2 1/2 cesti faina 1
lingurita praf de copt Mod de preparare: Se incinge cuptorul la 220C. Se
freaca untul cu zaharul si se incorporeaza usor dovleacul, oul batut
si…
Read more »
Read more »
Ratatouille cu dovleac
6 December 2010
Ingrediente:
600 g dovleac 2 cepe (circa 100 g) 2 ardei grasi (circa 400 g) 4 rosii
(circa 450 g) 3 linguri ulei 1 lingura busuioc uscat 1 lingura rozmarin 1
lingura cimbru 1 ardei iute uscat sare piper Mod de preparare: Se spala
dovleacul, se curata de coaja si seminte si se taie in…
Read more »
Read more »
Salata verde cu ansoa
6 December 2010
Ingrediente
: 200 g salata verde 125 g rosii mici 2 cepe verzi 100 g fileuri de
ansoa in ulei 1/2 legatura patrunjel verde 1/2 legatura coriandru 2
linguri capere 1 lingura zahar sare piper macinat Ingrediente sos: 4
linguri ulei de masline, 2 linguri otet aromat, 1 lingura mustar, 1/2
lingurita miere, sare, piper.…
Read more »
Read more »
Cuiburi de castraveti cu unt de sardele
6 December 2010
Ingrediente:
2 castraveti mai mici 25 g sardele (scoase din conserva si scurse bine)
300 g unt 1/2 lamaie cateva felii de ridiche pentru garnisit sare piper
alb Mod de preparare: Taiati castravetii (cu coaja) in bucati de circa 3
cm si indepartati usor miezul.Amestecati sardelele scurse cu untul
(eventual cu mixerul) si adaugati putina…
Read more »
Read more »
Spaghete de castraveti gratinate
6 December 2010
Ingrediente:
2 castraveti 3 cepe mici (de arpagic) 1 lamaie 4 galbenusuri 150 ml vin
alb sec 50 ml smantana 125 g unt 50 g cascaval ras 1 legatura codite de
ceapa verde sare piper Mod de preparare: Taiati castravetii la ambele
capete si scobiti-i cu o lingurita ingusta, indepartand miezul de sus
in…
Tortilla cu dovleac
6 December 2010
Ingrediente
: 1 kg dovleac 2 tulpini de praz 400 g cartofi fainosi 4 oua sare piper
40 g unt topit 12 felii foarte subtiri de sunca Mod de preparare: Se
taie dovleacul felii, se curata de coaja si de seminte, iar miezul
(circa 700 g) se da pe razatoarea mare sau se taie…
Read more »
Read more »
Tzatziki cu chimen
6 December 2010
Ingrediente:
2 castraveti 500 g iaurt 4 catei de usturoi 4 linguri ulei 1 lingurita
chimen 2 fire marar sare piper 1 castravecior murat Mod de preparare:
Taiati castraveciorul murat cubulete si puneti-l deoparte. Curatati de
coaja castravetii, dati-i pe razatoarea mare, puneti-i intr-un castron,
presarati peste ei sare si lasati-i doua ore, ca sa…
Read more »
Read more »
Cascaval pane
6 December 2010
Ingrediente: cascaval doua oua faina sare ulei sau unt Mod de
preparare: Se face un sos din cele doua oua batute cu putina sare si
doua linguri de faina. Sosul trebuie sa fie putin mai gros. Se topeste
untul in tigaie la foc mic si se prajesc feliile de cascaval trecute
prin sosul…
Read more »
Read more »
Sarlota alba cu fructe de sezon
6 December 2010
Ingrediente:
1 pahar cu fructe (capsuni, zmeura ) 2 foi de gelatina 80 g zahar pudra
1 pumn de migdale (stifturi) cateva picaturi de esenta de migdale amare
3 iaurturi Mod de preparare: Se inmoaie foile de gelatina intr-un bol
cu apa rece. Se pune pe foc, intr-o craticioara, zaharul si o lingura cu
apa…
Read more »
Read more »
Clafoutis cu piersici
6 December 2010
Ingrediente:
1 kg piersici galbene 1 lamaie 3 oua 1 lingura faina 2 linguri pudra de
migdale (prajite si macinate) 100 g zahar 1 zahar vanilat 300 ml lapte
20 g unt 1 varf de cutit de sare Ingrediente ornat:2 linguri nuca de
cocos rasa, 50 g coaja de citrice confiata (lamaie, portocala sau
grapefruit).…
Read more »
Read more »
Supa galbena de ardei
6 December 2010
Ingrediente:
2 cepe mici (de arpagic) 1 catel de usturoi 1 kg ardei grasi (galbeni)
40 g unt sau margarina 75 g linte 150 g ciuperci sare piper 2 lingurite
vegeta 1/2 lingurita coriandru (macinat) 1 lingurita zeama de lamaie 100
g frisca batuta 1/2 legatura marar 1 varf de cutit ghimbir Mod de
preparare:…
Read more »
Read more »
Galuste cu nectarine
6 December 2010
Ingrediente:
500 g branza de vaci 150 g gris 1 lamaie 3 nectarine 50 g faina 1 ou 1
varf de cutit sare 2 felii paine de graham (sau 2 linguri pesmet) 50 g
unt 2 linguri zahar 1 lingurita scortisoara pisata Mod de preparare:
Branza de vaci se lasa sa se scurga cateva ore…
Read more »
Read more »
Afine cu crusta
6 December 2010
Ingrediente:
500 g afine proaspete 500 g mere de vara 1 lamaie 100 g zahar tos 1
plic zahar vanilat 150+20 g unt 150 g zahar brun (sau tos) 150 g faina
20 g frisca nebatuta Mod de preparare: Spalati si zvantati afinele fara
sa le zdrobiti. Curatati merele de coaja si taiati-le in 4,…
Read more »
Read more »
Cocktail Pussy Foot
6 December 2010
Calitate – fără alcool Bază alcoolică – nici una Pahar – tumbler
mijlociu Categorie – No-alcool drinks Decoraţiune – o felie de lămâie, o
felie de portocală, o cireaşă roşie şi paie Se serveşte la orice oră
Ingrediente: 1/3 suc de lămâie 1/3 suc de portocale 1/3 suc de lămâie
verde câteva…
Read more »
Read more »
Ardei umpluti
6 December 2010
Ingrediente:
4 ardei grasi (rosii) Ingrediente umplutura:1 vanata, 1 ceapa, 150 g
rosii, 1 legatura busuioc, 250 g carne tocata, 150 g orez fiert (50 g
crud), 100 g branza telemea, sare, piper. Ingrediente sos:1 cutie (285
g) rosii decojite, 100 ml suc de rosii, 100 g masline verzi umplute. Mod
de preparare: Se taie…
Read more »
Read more »
Pui umplut cu ghiveci
6 December 2010
Ingrediente:
4 piepti de pui 24 masline verzi si negre (fara samburi) 2 catei de
usturoi, 1 rosie 250 g paine veche 2 linguri patrunjel verde o lingura
ulei de masline 15 g unt sare piper Ingrediente ghiveci: 500 g rosii, 1
vanata, 2 dovlecei mici, 1 ardei gras rosu, 1 ardei gras galben, 1…
Read more »
Read more »
Taietei cu pesto de ardei
6 December 2010
Ingrediente:
3 ardei grasi rosii 3 catei de usturoi 1 legatura patrunjel verde 1
legatura busuioc 30 g migdale prajite si macinate 50 g cascaval ras 50
ml untdelemn sare piper 2 lingurite boia dulce 500 g taietei Mod de
preparare: Se curata ardeii, se spala, se taie in patru si se dau prin
masina…
Read more »
Read more »
Vinete prajite cu frigarui de pui
6 December 2010
Ingrediente:
4 vinete 4 pulpe de pui fara os taiate bucati 2 iaurturi 2 linguri sos
iute (pasta de gogosari sau de chilli) zeama de lamaie sare piper ulei
de masline 1 legatura coriandru proaspat Mod de preparare: Se amesteca
sosul iute (pasta) cu un iaurt si cu zeama de lamaie dupa gust, se…
Read more »
Read more »
Retete de post: Vinete umplute
6 December 2010
Ingrediente : 3 vinete mijlocii 1 lingura sare 1/2 ceasca ulei de
masline 2 catei de usturoi (zdrobiti) 3 cepe potrivite tocate marunt 4
rosii coapte taiate bucatele piper negru proaspat macinat 2 linguri
patrunjel verde tocat 3 linguri zeama de lamaie 1/2 lingurita zahar 1/3
ceasca apa Mod de preparare: Se indeparteaza cozile,…
Read more »
Read more »
Mamaliga cu pui
6 December 2010
Ingrediente:
4 catei de usturoi 2 morcovi 4 linguri de ulei fin 600 g pulpe de pui
sare piper 100 ml vin alb sec 100 g masline negre 2 crengute maghiran 50
g unt 300 g malai Mod de preparare: Confit-ul de pui .Se curata
morcovii si se taie bucati lungi de 5 cm. Se…
Read more »
Read more »
Gnocchi de dovleac cu rosii si busuioc
6 December 2010
Ingrediente
: 1 kg dovleac sare nucsoara rasa circa 125 g faina de grau 50 g
parmezan ras proaspat 500 g rosii 2 linguri ulei de masline 40 g unt
piper 2 linguri busuioc taiat marunt Mod de preparare: Se taie dovleacul
in felii, se curata de coaja si de seminte, se taie miezul in…
Read more »
Read more »
Păstrăv cu fenicul şi roşii
6 December 2010
Ingrediente: 4 păstrăvi 4 roşii 500 g cartofi o bucată fenicul o lămâie
300 ml vin alb demisec o ţelină o lingură de miere o lingură de sos de
soia doi căţei de usturoi seminţe de chimen sare piper sfeclă roşie
varză roşie pătrunjel Mod de preparare: Păstrăvii se curăţă, se
eviscerează, se…
Read more »
Read more »
Tarta cu lapte de pasare
6 December 2010
Ingrediente
: 1 pachet aluat fraged 400 ml lapte 300 ml frisca nebatuta 3 oua 150 g
zahar 1 baton de vanilie 4 linguri Maizena (Zeamil) unt cat o nuca
pentru uns forma Mod de preparare: Incingeti cuptorul la 200C si ungeti
cu unt o forma de tarta. Intepati aluatul din loc in loc cu…
Read more »
Read more »
Budinca de fructe cu sos de citrice
6 December 2010
Ingrediente
: 125 g unt 3/4 ceasca zahar foarte fin 2 oua batute usor 2 lingurite
coaja rasa de portocala 1/2 ceasca fructe pasate 1 1/2 ceasca faina 1
lingurita praf de copt 1/4 ceasca lapte 1/4 ceasca zeama de portocala
Ingrediente sos: 1 lingura zahar, 1 ceasca apa, 1 ceasca zeama de
portocala, 1/2…
Read more »
Read more »
Pui cu ravioli
6 December 2010
Ingrediente:
4 pulpe mari de pui 600 g ravioli (coltunasi de aluat, umpluti cu
spanac sau branza, se gasesc de vanzare in pungi) 2 linguri pasta de
tomate 1 cub concentrat de pasare 4 linguri ulei de masline 1 lingura
usturoi tocat 200 ml smantana subtire 100 ml vin alb sec cateva frunze
de busuioc…
Read more »
Read more »
Cocktail Disaronno Driver
6 December 2010
Ingrediente: Disaronno 40 ml votcă 70 ml suc de portocale o portocală
Preparare: Se prepară într-un pahar cu gheaţă, garnisindu-se cu o
felie de portocală. Se serveşte cu paiul.
Read more »
Read more »
Mamaliga cu ceapa caramelizata
6 December 2010
Ingrediente:
150 g malai grisat sare 1/8 l lapte 30 g unt 1 ceapa mare 2 linguri
ulei de masline 1 lingura zahar 1/8 l vin rosu piper pisat mare 100 g
branza telemea de oaie 4 lingurite Pesto Mod de preparare: Ceapa se
curata ceapa si se taie marunt. Intr-o tigaie se pun la…
Read more »
Read more »
Prăjitură cu mango
6 December 2010
Ingrediente: 130 g unt 150 g zahăr tos 50 g zahăr brun două bucăţi de
mango două ouă miere zahăr vanilinat pudră de scorţişoară esenţă de rom
praf de copt un sfert de linguriţă de sare o lămâie ingheţată frişcă
nucă de cocos Mod de preparare: Bucaţile de mango se curăţă de coajă…
Read more »
Read more »
Chec cu ciocolata si fructe uscate
6 December 2010
Ingrediente:
60 g cacao pudra 200 g unt + 20 g pentru uns tava 200 g zahar 4 oua 200
g faina+10 g pentru tava 5 g praf de copt o bucatica de coaja de
portocala glasata o bucatica de coaja de lamaie glasata cateva fructe
uscate (caisa, piersica, para) 100 ml lichior de portocale…
Read more »
Read more »
Prajitura cu mere si migdale
6 December 2010
Ingrediente:
5 mere 125 g migdale taiate felii 160 g faina 160 g zahar pudra 100 g
unt 4 linguri lapte 1 plic praf de copt 2 oua mari Mod de preparare: Se
lasa untul sa se topeasca pe foc slab, se unge cu el o forma de jena
(sau de pamant), pastrandu-se cel care…
Read more »
Read more »
Mamaliga cu rosii si ciuperci
6 December 2010
Ingrediente:
150 g malai grisat sare 1/8 l lapte 30 g unt 250 g ciuperci 1 ceapa 2
linguri ulei de masline piper proaspat macinat 200 g rosii marunte 80 g
branza de capra 4 lingurite Pesto Mod de preparare: Legumele se curata
ciupercile si se taie in doua, iar ceapa curatata se toaca marunt.…
Read more »
Read more »
Batoane de dovleac
6 December 2010
Ingrediente:
500 g dovleac 40 g unt 1/2 lingurita de chimen macinat 1/2 coriandru
macinat 1/2 ghimbir macinat 1 lingurita zahar tos Mod de preparare: Se
curata dovleacul si se taie batoane subtiri. Se aseaza pe o tava
tapetata cu folie de aluminiu si se ung cu untul topit. Se presara peste
ele chimenul,…
Read more »
Read more »
Rulouri cu ton
6 December 2010
Ingrediente
: 250 g morcovi 1/2 legatura patrunjel verde 6 linguri sos iute (de
chili) 200 g smantana 2 conserve de ton in ulei (scurs: 300 g) 8 bucati
aluat de pizza (coapte) 1 lingura mirodenii (amestecate) Mod de
preparare: Se spala morcovii, se curata si se dau pe razatoarea mare.
Patrunjelul spalat si…
Read more »
Read more »
Macrou picant cu citrice
6 December 2010
Ingrediente:
2 bucati macrou proaspete sau congelate (aprox. 250g fiecare) 2
lingurite de piper negru, proaspat macinat 2 lingurite praf de ghimbir 2
lingurite coriandru, macinat 1 lingurita boia dulce 1 portocala sucul
si coaja rasa 1 lamaie sucul si coaja rasa Mod de preparare: Eviscerati
pestele. Taiati si indepartati capul si aripioarele. Deschideti
pestele,…
Read more »
Read more »
Reţete de post: Supă de roşii cu fenicul si varza
6 December 2010
Ingrediente: două cutii de roşii în bulion o rădăcină de pătrunjel un
fenicul o ceapă fidea un morcov o jumătate de varză două linguri de ulei
de măsline sare piper Mod de preparare: Ceapa se curăţă, se taie
solzişori, se căleşte rapid în puţin ulei şi se stinge cu o cană de
apă.…
Read more »
Read more »
Frigărui de miel cu oregano si foi de dafin
6 December 2010
Ingrediente: 800 g pulpă de miel 200 rnl ulei de măsline zeama de la o
lămâie 200 ml vin alb sec sare piper 10 foi de dafin două linguri de
oregano 8 beţisoare de lemn Mod de preparare: Carnea se taie în
cuburi. Uleiul de măsline se amestecă cu zeamia de lămâie şi…
Read more »
Read more »
Cremă de ciocolată cu fructe
6 December 2010
Ingrediente: 200 g zahăr tos 300 ml smântână 75 g unt 3 ouă 500 ml
frişcă 200 g ciocolată neagră 200 g ciocolată albă 6 smochine 4 kiwi
două pliculeţe cu zahăr vanilinat două linguri de lichior de ciocolată
sare Mod de preparare: Se mixează 250 ml frişcă, se adaugă ciocolata
neagră topită,…
Read more »
Read more »
Medalioane de vitel cu sote de castraveti
6 December 2010
Ingrediente:
12 medalioane de file de vitel 2 castraveti 6 castraveciori murati (in
otet) 25 g seminte de pin 1/2 lamaie 100 ml frisca nebatuta (sau
smantana) 50 ml vermut sec 1 lingurita curry 50 g unt 1 lingura ulei 2
fire marar sare piper Mod de preparare: Curatati castravetii, taiati-i
in patru (pe lung),…
Read more »
Read more »
Inel de cuşcuş cu pui
6 December 2010
Ingrediente: 300 g cuşcuş două piepturi de pui doi ardei graşi roşii
două cepe 300 g fasole verde 3 roşii boia dulce un ardei iute mic doi
căţei de usturoi seminţe de susan sare piper ulei de floarea-soarelui
pătrunjel praz Mod de preparare: Piepturile de pui se spală, se taie
în cubuleţe şi…
Read more »
Read more »
Rulouri de merluciu cu orez
6 December 2010
Ingrediente: 300 g fileuri de merluciu 250 g orez cu bobul lung sau
orez sălbatic 100 ml ulei două linguri de zeamă de lămâie sare piper 3
căţei de usturoi Mod de preparare: Peştele se lasă la decongelat,
care se va face numai la frigider. Separat, se amestecă zeama de lămâie
cu două…
Read more »
Read more »
Salata de vinete cu coriandru
6 December 2010
Ingrediente
: 2 vinete mici (taiate in doua pe lung) sare 3 dovlecei mici 2-3
linguri ulei de masline 1/2 ceasca frunze de coriandru 1-2 linguri zeama
de lamaie 1-2 linguri zeama de portocala 1/2 lingurita piper negru Mod
de preparare: Se taie vinetele felii subtiri, se pun intr-o
strecuratoare, se presara peste ele sare…
Read more »
Read more »
Ciuperci cu creveţi şi cuşcuş
6 December 2010
Ingrediente: un kg ciuperci 500 g creveţi decorticaţi 200 g cuşcuş un
ardei gras roşu doi căţei usturoi 300 ml vin alb două cuişoare susan o
legătură de ceapă verde ghimbir ras pătrunjel sare piper ulei de măsline
sos de soia suc de lămâie Mod de preparare Cuşcuşul se opăreşte cu
apă fiartă,…
Read more »
Read more »
Crema de portocale
6 December 2010
Ingrediente
: 1 cana suc de portocale 3 linguri de suc de lamaie 2/3 cana zahar
praf cernut 1 lingura praf de gelatina 1/4 cana de apa 2 linguri lichior
de portocale 3 albusuri 3/4 cana de frisca batuta usor Mod de
preparare: Se amesteca sucul de portocale cu zeama de lamaie. Se adauga
zaharul…
Read more »
Read more »
Flan cu dovleac si coaja de portocala
6 December 2010
Ingrediente
: 800 g dovleac curatat de coaja si seminte 2 portocale mici 4 oua 350 g
aluat fraged 200 ml lapte 45 g faina 180 g zahar tos fin 10 g unt 1
lingura zahar cristalizat sare Mod de preparare: Ungeti cu unt o forma
de tarta (22 x 3 cm), imbracati-o cu aluatul…
Read more »
Read more »
Friptură de vită marinată cu susan
6 December 2010
Ingrediente pentru marinată: două linguri de sos de soia două linguri
de mălai 4 linguri de apă o lingură de ulei de arahide o lingură de
sherry puţin zahăr Ingrediente pentru sos: 4 linguri de sos de soia două
linguri de sherry ulei de arahide o lingură de mălai 4 linguri de suc
de…
Read more »
Read more »
Medalion din carne de cerb
6 December 2010
Ingrediente: 600 g carne de cerb 50 g untură 100 g ciuperci o ceapă 100
g unt 100 ml vin 30 ml coniac aspic pentru glasat sare piper măcinat
Mod de preparare: Carnea se taie în bucăţi şi se pune la înăbuşit într-o
cratiţă cu untură. Se adaugă ceapa tăiată solzişori şii sarea.…
Read more »
Read more »
Cuiburi de macaroane cu somon
6 December 2010
Ingrediente
: 125 g macaroane lungi sare 20 g seminte de pin 1 legatura de busuioc
verde 1 catel de usturoi 30 g parmezan (sau cascaval) ras 3 linguri apa
200 g ciuperci 1 lingura ulei de masline 1 ceapa mica 4 linguri de vin
rosu dulce piper proaspat macinat 300 g somon (proaspat sau…
Read more »
Read more »
Flanuri de dovlecei
6 December 2010
Ingrediente:
3 dovlecei 2 linguri de untdelemn de masline 4 oua 250 ml smantana 1
lingura de piper verde 50 g cascaval ras cimbru sare piper negru o
bucatica de unt Mod de preparare: Curatati dovleceii de coaja si
taiati-i in rondele. Incingeti 2 linguri de untdelemn intr-o tigaie si
prajiti dovleceii la foc mic.…
Read more »
Read more »
Gulaş unguresc cu carne de vită
5 December 2010
Ingrediente: 600 g carne de vită două cepe doi căţei de usturoi doi
morcovi 3 cartofi doi ardei graşi o frunză de dafin o lingură de pudră
de paprika o linguriţă de chimen sare piper negru două frunze de ţelină
un păstârnac ulei Mod de preparare: Intr-o tigaie cu ulei încins se
călesc…
Read more »
Read more »
Somon cu îngheţată de piper roz
5 December 2010
Ingrediente: 500 g file de somon 500 ml lapte 200 ml smântână 120 g
zahăr pudră 25 g piper roz măcinat şi câteva boabe de piper negru un
vârf de cuţit de zahăr tos 200 ml ulei de măsline sucul de la o lămâie
mărar Mod de preparare: Ingheţata: In laptele încălzit se…
Read more »
Read more »
Macaroane cu legume si sos de branza
5 December 2010
Ingrediente:
300 g macaroane marunte sare 600 g morcovi 20 linguri de apa fiarta cu
delikat 400 g dovlecei 4 linguri untdelemn piper macinat Ingrediente
sos: 300 g telemea de oaie, doi catei de usturoi, o legatura de
patrunjel. Mod de preparare: Se fierb macaroanele al dente in apa
sarata. Intre timp se curata morcovii,…
Read more »
Read more »
Tempura cu legume
5 December 2010
Ingrediente
: 1 1/4 ceasca faina 1 ou 1 1/4 ceasca apa rece de la frigider 125 g
broccoli 1 ceapa mica 1 ardei gras rosu 1 ardei gras verde 1 morcov
potrivit 60 g fasole verde ulei pentru prajit Ingrediente sos: 4 linguri
sos de soia, 2 linguri ketchup (iute). Mod de preparare: Se…
Read more »
Read more »
Frittata cu pui si sparanghel
5 December 2010
Ingrediente:
30 g unt 4 cepe verzi tocate marunt 6 oua batute usor 1 ceasca lapte 2
lingurite mustar 1 1/2 ceasca carne fiarta (de pui) si maruntita 340 g
sparanghel din conserva (bine scurs) 1/4 ceasca svaiter (sau alt
cascaval) ras Mod de preparare Se pune untul la incins intr-o tigaie
mare, se adauga…
Read more »
Read more »
Tort de clatite cu carne de miel
5 December 2010
Ingrediente
clatite: 1 pahar faina de grau 1/2 pahar faina de malai 1 ou batut 375
ml apa ulei pentru uns tigaia Ingrediente umplutura:1 lingura ulei, 1
ceapa mare tocata, 1 ardei gras rosu taiat marunt, 2 catei de usturoi
zdrobiti, 2 ardei iuti taiati fasii subtiri, 350 g carne de miel tocata,
1 cutie…
Read more »
Read more »
Legume mexicane
5 December 2010
Ingrediente:
mazare fina 1 morcov 1 ardei rosu 1 ceapa boabe de porumb 1 rosie
decojita ciuperci taiate felii Mod de preparare: Aceasta reteta se
bazeaza pe efectul mirodeniilor picante. Legumele se taie cubulete si se
inabusa timp de citeva minute pe tigaia de teflon cu citeva picaturi
ulei de masline. Cind sunt aproape gata…
Read more »
Read more »
Friptura delicioasa din piept de pui
5 December 2010
Ingrediente:
piept de pui mirodenii sos de soia ulei de masline vin usturoi Mod de
preparare: Se bate pieptul de pui si se tine la macerat 1-3 ore intr-o
marinata preparata astfel 2 linguri vin, 1 ingurita sos de soia, usturoi
pisat, 1 lingura ulei de masline, piper, cimbru, oregano, enibahar sau
alte mirodenii…
Read more »
Read more »
Mincare de ciuperci cu telina
5 December 2010
Ingrediente:
1 telina 5-6 ciuperci cateva frunze de spanac 1 ceapa Ingrediente sos: 4
lingurite ulei de masline virgin 1 catel usturoi 2 linguri sana,piper,
sare, plante aromatice (oregano, busuioc, rozmarin, coreandru) Mod de
preparare: Telina se rade fin si se amesteca cu ciupercile taiate
feliute, spanacul taiat fidelute, ceapa tocata si sosul. Pofta…
Read more »
Read more »
Sos picant de rosii cu masline
5 December 2010
Ingrediente:
suc de rosii masline cimbru oregano chilli piper negru dau rosu Mod
de preparare: Sucul de rosii se amestecat cu masline taiate marunt,
cimbru, oregano, chilli, piper negru sau rosu. Pofta buna!
Read more »
Read more »
Gulii cu carne de porc
5 December 2010
Ingrediente
: 2 gulii mai mici (circa 600 g) 2 rosii lunguiete 2 cepe (de arpagic) 1
legatura mare de patrunjel verde 300 g file de porc sare 3 linguri unt
topit (sau unt amestecat cu ulei) 3-4 linguri de zeama concentrata de
carne sau zarzavat 1 lingurita coaja rasa de lamaie 1 lingura zeama…
Read more »
Read more »
Sos tartar cu ciuperci
5 December 2010
Ingrediente:
1 kg castraveti murati 5 oua 50 g mustar 2,5 litri ulei 5 legaturi
patrunjel verde 2,5 kg ciuperci pleurotus sau champignion 200 g masline 5
capatani salata verde 20 g condimente 300 g sfecla rosie pentru
ornament 300 g ceapa verde Mod de preparare: Castravetii se pun la
desarat daca este cazul, se…
Read more »
Read more »
Salata de ciuperci
5 December 2010
Ingrediente:
2 cutii conserve de ciuperci 3 linguri ulei de masline sau floarea
soarelui 1 lingura de suc de lamaie 1 capatana de usturoi 1 legatura de
patrunjel proaspat tocat marunt sare piper macinat Mod de preparare:
Desfa conservele, rastoarna continutul intr-o strecuratoare si spala
ciupercile sub un jet de apa rece. Lasa-le sa…
Read more »
Read more »
Tarta cu branza si dovlecei
5 December 2010
O
reteta delicioasa de tarta cu branza si dovlecei din: aluat foietaj,
telemea de oaie, dovlecei, untdelemn de masline, cimbru, sare si piper.
Ingrediente: 1 rulou de aluat foietaj 250 g telemea de oi rasa 3
dovlecei 5 linguri de untdelemn de masline cimbru proaspat sare piper
Mod de preparare: Porniti cuptorul si scoateti-i…
Read more »
Read more »
Gerbeaud cu miere
5 December 2010
Ingrediente
aluat: 150 g zahar 2 linguri de miere 0,5 dl lapte 1 lingurita de cacao
100 g margarina 1 ou 1lingura de bicarbonat de sodiu Ingrediente crema:
5 dl lapte,2 pachete de zahar vaniliat, 100 g gris, 200-200 g unt si
zahar pudra Ingrediente glazura: 50 g unt,2 linguri mari cacao,100 g
zahar,2 linguri…
Read more »
Read more »
File de salau cu ragout de creveti
5 December 2010
Ingrediente:
900 g file salau 50 g unt 100 ml vin alb sec 150 g creveti 100 g
ciuperci 1ceapa 150 g frisca lichida 0.50ml zeama de lamaie sare piper
alb 50 g faina busuioc 1 leg.patrunjel verde Mod de preparare: Fileul de
salau se sareaza si se presara cu piper alb,se da prin faina.In…
Read more »
Read more »
Supa groasa de cartofi cu piept de pui afumat
5 December 2010
Ingrediente
: 500 g cartofi fainosi 1 litru de apa fiarta cu Vegeta 250 g piept de
pui afumat sau alta afumatura 2-3 linguri otet de vin sare piper macinat
1/2 castravete pentru salata 200 g smantana 1/2 legatura ceapa verde.
Mod de preparare: Se curata cartofii de coaja, se spala, se taie bucati
si…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Tortellini cu kaizer si sos de rosii
5 December 2010
O
reteta delicioasa de tortellini cu kaizer si sos de rosii din:
tortellini cu spanac, kaizer, pasta de tomate, sare, piper, oregano,
ulei de masline si cascaval. Ingrediente: 500 g tortellini cu spanac 300
g kaizer pasta de tomate sare piper oregano patrunjel ulei de masline
cascaval ras Mod de preparare: Se pun la fiert…
Read more »
Read more »
Aperitiv cu rosii si ardei
5 December 2010
Ingrediente:
2 linguri ulei de masline 1 ceapa rosie mare 2 ardei grasi rosii taiati
cubulete 1 ardei gras verde taiat fasii 4 rosii mari curatate de
pielita si taiate marunt 2 lingurite zahar sare Mod de preparare:
Intr-o cratita se incinge uleiul si se caleste ceapa, la foc mic, pana
ce se inmoaie. Se…
Read more »
Read more »
Ciorba de salata verde cu zer acru
5 December 2010
Ingrediente:
4-5 salate 1/2 l zer acru de la brinza de vaci 30 g slanina afumata
sau untdelemn 5-6 catei de usturoi un galbenus 100 ml smintina sau 200
ml iaurt o ceapa boia marar leustean sare Mod de preparare: Salata
binespalata se ia in manunchi si se taie fisii late care se vor…
Read more »
Read more »
Prăjitură cu ananas
5 December 2010
Ingrediente: 550 g făină un pliculeţ praf de copt 125 g unt 200 g zahăr
tos 3 ouă 200 ml lapte dulce un vârf de linguriţă de sare o linguriţă
de esenţă de vanilie 500 ml suc de portocale 10 g gelatină 500 ml frişcă
o cutie compot de ananas Mod de preparare:…
Medalioane de vitel cu sote de castraveti
6 December 2010
Ingrediente:
12 medalioane de file de vitel 2 castraveti 6 castraveciori murati (in
otet) 25 g seminte de pin 1/2 lamaie 100 ml frisca nebatuta (sau
smantana) 50 ml vermut sec 1 lingurita curry 50 g unt 1 lingura ulei 2
fire marar sare piper Mod de preparare: Curatati castravetii, taiati-i
in patru (pe lung),…
Read more »
Read more »
Inel de cuşcuş cu pui
6 December 2010
Ingrediente: 300 g cuşcuş două piepturi de pui doi ardei graşi roşii
două cepe 300 g fasole verde 3 roşii boia dulce un ardei iute mic doi
căţei de usturoi seminţe de susan sare piper ulei de floarea-soarelui
pătrunjel praz Mod de preparare: Piepturile de pui se spală, se taie
în cubuleţe şi…
Read more »
Read more »
Rulouri de merluciu cu orez
6 December 2010
Ingrediente: 300 g fileuri de merluciu 250 g orez cu bobul lung sau
orez sălbatic 100 ml ulei două linguri de zeamă de lămâie sare piper 3
căţei de usturoi Mod de preparare: Peştele se lasă la decongelat,
care se va face numai la frigider. Separat, se amestecă zeama de lămâie
cu două…
Read more »
Read more »
Salata de vinete cu coriandru
6 December 2010
Ingrediente
: 2 vinete mici (taiate in doua pe lung) sare 3 dovlecei mici 2-3
linguri ulei de masline 1/2 ceasca frunze de coriandru 1-2 linguri zeama
de lamaie 1-2 linguri zeama de portocala 1/2 lingurita piper negru Mod
de preparare: Se taie vinetele felii subtiri, se pun intr-o
strecuratoare, se presara peste ele sare…
Read more »
Read more »
Ciuperci cu creveţi şi cuşcuş
6 December 2010
Ingrediente: un kg ciuperci 500 g creveţi decorticaţi 200 g cuşcuş un
ardei gras roşu doi căţei usturoi 300 ml vin alb două cuişoare susan o
legătură de ceapă verde ghimbir ras pătrunjel sare piper ulei de măsline
sos de soia suc de lămâie Mod de preparare Cuşcuşul se opăreşte cu
apă fiartă,…
Read more »
Read more »
Crema de portocale
6 December 2010
Ingrediente
: 1 cana suc de portocale 3 linguri de suc de lamaie 2/3 cana zahar
praf cernut 1 lingura praf de gelatina 1/4 cana de apa 2 linguri lichior
de portocale 3 albusuri 3/4 cana de frisca batuta usor Mod de
preparare: Se amesteca sucul de portocale cu zeama de lamaie. Se adauga
zaharul…
Read more »
Read more »
Flan cu dovleac si coaja de portocala
6 December 2010
Ingrediente
: 800 g dovleac curatat de coaja si seminte 2 portocale mici 4 oua 350 g
aluat fraged 200 ml lapte 45 g faina 180 g zahar tos fin 10 g unt 1
lingura zahar cristalizat sare Mod de preparare: Ungeti cu unt o forma
de tarta (22 x 3 cm), imbracati-o cu aluatul…
Read more »
Read more »
Friptură de vită marinată cu susan
6 December 2010
Ingrediente pentru marinată: două linguri de sos de soia două linguri
de mălai 4 linguri de apă o lingură de ulei de arahide o lingură de
sherry puţin zahăr Ingrediente pentru sos: 4 linguri de sos de soia două
linguri de sherry ulei de arahide o lingură de mălai 4 linguri de suc
de…
Read more »
Read more »
Medalion din carne de cerb
6 December 2010
Ingrediente: 600 g carne de cerb 50 g untură 100 g ciuperci o ceapă 100
g unt 100 ml vin 30 ml coniac aspic pentru glasat sare piper măcinat
Mod de preparare: Carnea se taie în bucăţi şi se pune la înăbuşit într-o
cratiţă cu untură. Se adaugă ceapa tăiată solzişori şii sarea.…
Read more »
Read more »
Cuiburi de macaroane cu somon
6 December 2010
Ingrediente
: 125 g macaroane lungi sare 20 g seminte de pin 1 legatura de busuioc
verde 1 catel de usturoi 30 g parmezan (sau cascaval) ras 3 linguri apa
200 g ciuperci 1 lingura ulei de masline 1 ceapa mica 4 linguri de vin
rosu dulce piper proaspat macinat 300 g somon (proaspat sau…
Read more »
Read more »
Flanuri de dovlecei
6 December 2010
Ingrediente:
3 dovlecei 2 linguri de untdelemn de masline 4 oua 250 ml smantana 1
lingura de piper verde 50 g cascaval ras cimbru sare piper negru o
bucatica de unt Mod de preparare: Curatati dovleceii de coaja si
taiati-i in rondele. Incingeti 2 linguri de untdelemn intr-o tigaie si
prajiti dovleceii la foc mic.…
Read more »
Read more »
Gulaş unguresc cu carne de vită
5 December 2010
Ingrediente: 600 g carne de vită două cepe doi căţei de usturoi doi
morcovi 3 cartofi doi ardei graşi o frunză de dafin o lingură de pudră
de paprika o linguriţă de chimen sare piper negru două frunze de ţelină
un păstârnac ulei Mod de preparare: Intr-o tigaie cu ulei încins se
călesc…
Read more »
Read more »
Somon cu îngheţată de piper roz
5 December 2010
Ingrediente: 500 g file de somon 500 ml lapte 200 ml smântână 120 g
zahăr pudră 25 g piper roz măcinat şi câteva boabe de piper negru un
vârf de cuţit de zahăr tos 200 ml ulei de măsline sucul de la o lămâie
mărar Mod de preparare: Ingheţata: In laptele încălzit se…
Read more »
Read more »
Macaroane cu legume si sos de branza
5 December 2010
Ingrediente:
300 g macaroane marunte sare 600 g morcovi 20 linguri de apa fiarta cu
delikat 400 g dovlecei 4 linguri untdelemn piper macinat Ingrediente
sos: 300 g telemea de oaie, doi catei de usturoi, o legatura de
patrunjel. Mod de preparare: Se fierb macaroanele al dente in apa
sarata. Intre timp se curata morcovii,…
Read more »
Read more »
Tempura cu legume
5 December 2010
Ingrediente
: 1 1/4 ceasca faina 1 ou 1 1/4 ceasca apa rece de la frigider 125 g
broccoli 1 ceapa mica 1 ardei gras rosu 1 ardei gras verde 1 morcov
potrivit 60 g fasole verde ulei pentru prajit Ingrediente sos: 4 linguri
sos de soia, 2 linguri ketchup (iute). Mod de preparare: Se…
Read more »
Read more »
Frittata cu pui si sparanghel
5 December 2010
Ingrediente:
30 g unt 4 cepe verzi tocate marunt 6 oua batute usor 1 ceasca lapte 2
lingurite mustar 1 1/2 ceasca carne fiarta (de pui) si maruntita 340 g
sparanghel din conserva (bine scurs) 1/4 ceasca svaiter (sau alt
cascaval) ras Mod de preparare Se pune untul la incins intr-o tigaie
mare, se adauga…
Read more »
Read more »
Tort de clatite cu carne de miel
5 December 2010
Ingrediente
clatite: 1 pahar faina de grau 1/2 pahar faina de malai 1 ou batut 375
ml apa ulei pentru uns tigaia Ingrediente umplutura:1 lingura ulei, 1
ceapa mare tocata, 1 ardei gras rosu taiat marunt, 2 catei de usturoi
zdrobiti, 2 ardei iuti taiati fasii subtiri, 350 g carne de miel tocata,
1 cutie…
Read more »
Read more »
Legume mexicane
5 December 2010
Ingrediente:
mazare fina 1 morcov 1 ardei rosu 1 ceapa boabe de porumb 1 rosie
decojita ciuperci taiate felii Mod de preparare: Aceasta reteta se
bazeaza pe efectul mirodeniilor picante. Legumele se taie cubulete si se
inabusa timp de citeva minute pe tigaia de teflon cu citeva picaturi
ulei de masline. Cind sunt aproape gata…
Read more »
Read more »
Friptura delicioasa din piept de pui
5 December 2010
Ingrediente:
piept de pui mirodenii sos de soia ulei de masline vin usturoi Mod de
preparare: Se bate pieptul de pui si se tine la macerat 1-3 ore intr-o
marinata preparata astfel 2 linguri vin, 1 ingurita sos de soia, usturoi
pisat, 1 lingura ulei de masline, piper, cimbru, oregano, enibahar sau
alte mirodenii…
Read more »
Read more »
Mincare de ciuperci cu telina
5 December 2010
Ingrediente:
1 telina 5-6 ciuperci cateva frunze de spanac 1 ceapa Ingrediente sos: 4
lingurite ulei de masline virgin 1 catel usturoi 2 linguri sana,piper,
sare, plante aromatice (oregano, busuioc, rozmarin, coreandru) Mod de
preparare: Telina se rade fin si se amesteca cu ciupercile taiate
feliute, spanacul taiat fidelute, ceapa tocata si sosul. Pofta…
Read more »
Read more »
Sos picant de rosii cu masline
5 December 2010
Ingrediente:
suc de rosii masline cimbru oregano chilli piper negru dau rosu Mod
de preparare: Sucul de rosii se amestecat cu masline taiate marunt,
cimbru, oregano, chilli, piper negru sau rosu. Pofta buna!
Read more »
Read more »
Gulii cu carne de porc
5 December 2010
Ingrediente
: 2 gulii mai mici (circa 600 g) 2 rosii lunguiete 2 cepe (de arpagic) 1
legatura mare de patrunjel verde 300 g file de porc sare 3 linguri unt
topit (sau unt amestecat cu ulei) 3-4 linguri de zeama concentrata de
carne sau zarzavat 1 lingurita coaja rasa de lamaie 1 lingura zeama…
Read more »
Read more »
Sos tartar cu ciuperci
5 December 2010
Ingrediente:
1 kg castraveti murati 5 oua 50 g mustar 2,5 litri ulei 5 legaturi
patrunjel verde 2,5 kg ciuperci pleurotus sau champignion 200 g masline 5
capatani salata verde 20 g condimente 300 g sfecla rosie pentru
ornament 300 g ceapa verde Mod de preparare: Castravetii se pun la
desarat daca este cazul, se…
Read more »
Read more »
Salata de ciuperci
5 December 2010
Ingrediente:
2 cutii conserve de ciuperci 3 linguri ulei de masline sau floarea
soarelui 1 lingura de suc de lamaie 1 capatana de usturoi 1 legatura de
patrunjel proaspat tocat marunt sare piper macinat Mod de preparare:
Desfa conservele, rastoarna continutul intr-o strecuratoare si spala
ciupercile sub un jet de apa rece. Lasa-le sa…
Read more »
Read more »
Tarta cu branza si dovlecei
5 December 2010
O
reteta delicioasa de tarta cu branza si dovlecei din: aluat foietaj,
telemea de oaie, dovlecei, untdelemn de masline, cimbru, sare si piper.
Ingrediente: 1 rulou de aluat foietaj 250 g telemea de oi rasa 3
dovlecei 5 linguri de untdelemn de masline cimbru proaspat sare piper
Mod de preparare: Porniti cuptorul si scoateti-i…
Read more »
Read more »
Gerbeaud cu miere
5 December 2010
Ingrediente
aluat: 150 g zahar 2 linguri de miere 0,5 dl lapte 1 lingurita de cacao
100 g margarina 1 ou 1lingura de bicarbonat de sodiu Ingrediente crema:
5 dl lapte,2 pachete de zahar vaniliat, 100 g gris, 200-200 g unt si
zahar pudra Ingrediente glazura: 50 g unt,2 linguri mari cacao,100 g
zahar,2 linguri…
Read more »
Read more »
File de salau cu ragout de creveti
5 December 2010
Ingrediente:
900 g file salau 50 g unt 100 ml vin alb sec 150 g creveti 100 g
ciuperci 1ceapa 150 g frisca lichida 0.50ml zeama de lamaie sare piper
alb 50 g faina busuioc 1 leg.patrunjel verde Mod de preparare: Fileul de
salau se sareaza si se presara cu piper alb,se da prin faina.In…
Read more »
Read more »
Supa groasa de cartofi cu piept de pui afumat
5 December 2010
Ingrediente
: 500 g cartofi fainosi 1 litru de apa fiarta cu Vegeta 250 g piept de
pui afumat sau alta afumatura 2-3 linguri otet de vin sare piper macinat
1/2 castravete pentru salata 200 g smantana 1/2 legatura ceapa verde.
Mod de preparare: Se curata cartofii de coaja, se spala, se taie bucati
si…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Tortellini cu kaizer si sos de rosii
5 December 2010
O
reteta delicioasa de tortellini cu kaizer si sos de rosii din:
tortellini cu spanac, kaizer, pasta de tomate, sare, piper, oregano,
ulei de masline si cascaval. Ingrediente: 500 g tortellini cu spanac 300
g kaizer pasta de tomate sare piper oregano patrunjel ulei de masline
cascaval ras Mod de preparare: Se pun la fiert…
Read more »
Read more »
Aperitiv cu rosii si ardei
5 December 2010
Ingrediente:
2 linguri ulei de masline 1 ceapa rosie mare 2 ardei grasi rosii taiati
cubulete 1 ardei gras verde taiat fasii 4 rosii mari curatate de
pielita si taiate marunt 2 lingurite zahar sare Mod de preparare:
Intr-o cratita se incinge uleiul si se caleste ceapa, la foc mic, pana
ce se inmoaie. Se…
Read more »
Read more »
Ciorba de salata verde cu zer acru
5 December 2010
Ingrediente:
4-5 salate 1/2 l zer acru de la brinza de vaci 30 g slanina afumata
sau untdelemn 5-6 catei de usturoi un galbenus 100 ml smintina sau 200
ml iaurt o ceapa boia marar leustean sare Mod de preparare: Salata
binespalata se ia in manunchi si se taie fisii late care se vor…
Read more »
Read more »
Prăjitură cu ananas
5 December 2010
Ingrediente: 550 g făină un pliculeţ praf de copt 125 g unt 200 g zahăr
tos 3 ouă 200 ml lapte dulce un vârf de linguriţă de sare o linguriţă
de esenţă de vanilie 500 ml suc de portocale 10 g gelatină 500 ml frişcă
o cutie compot de ananas Mod de preparare:…