marți, 23 aprilie 2013

Retete culinare de Paşti #61


Retete de Paste:

Ardei de umplut iarna

20 October 2010
  Ingrediente: 10 kg ardei graşi 5 legături frunze ţelină 1 pumn plin de frunze de vişin 1 aspirină 2 la 1 litru lichid sare, să fie cam 1 lingură rasă la 1 litru de lichid   Mod de preparare: Se pune apă cu sare şi aspirină la fiert, vreo 3 litri.Se grijesc ardeii de…
Read more »

Vinete in bulion pentru iarna

20 October 2010
  Ingrediente: 4 vinete bine coapte 1 ardei gras 1 kg roşii 1 morcov 1 ceapă 1 ceaşcă untdelemn 1 căpăţână usturoi 1 lingură sare 5 fire cu frunze de ţelină   Mod de preparare: Vinetele se taie felii groase de-un deget, se presară cu sare şi se pun între 2 funduri de lemn, o…
Read more »

Mancarica de vinete

20 October 2010
Ingrediente: 5 vinete 3 ardei grasi 4 ceapa 2 morcov 1 patrunjel radacina 2 rosii 1capatana de usturoi 1 ceasca ulei 2 linguri bulion 2 legaturi patrunjel verde sare dupa gust apa Mod de preparare: Se aleg vinete potrivite care se curata de coaja, se taie rondele, se presara cu sare si se lasa la…
Read more »

Tartă cu capşune si kiwi

20 October 2010
Tartă cu capşune si kiwi  Ingrediente: 2 ouă 150 g făina 250 g zahăr + 1 lingură zahăr 1 linguriţă praf de copt 1 plic zahăr vanilat 1 lămâie 100 ml apă 1 plic praf de budincă de vanilie 250 ml lapte 150 g căpşune 2 kiwi 1 plic gelatină transparentă 1 esenţă de rom   Mod de preparare:…
Read more »

Pasca moldoveneasca

20 October 2010
  Ingrediente: 400 g zahăr tos, foarte vanilat 400 g brânză de vaci 100 g unt 100 ml smântână 2 gălbenuşuri 150 migdale măcinate coaja de portocală rasă şi zaharisită stafide   Mod de preparare: Se freacă untul cremă Se freacă brânza cremă Se adaugă pe rând la unt, gălbenuşurile, zahărul, smântână, brânza, mig­dalele, coaja…
Read more »

Retete de post: Tort de post I

20 October 2010
Ingrediente: 1 kg frişcă Hulala 2 căni de zahăr 2 pacheţele zahăr vanilat 2 banane 2 portocale 2 mandarine 100 g stafide 1 cutie compot de ananas 1 cană de suc de portocale 5 plicuri de gelatină Dr. Oetker 50 g coniac sau lichior de stropit fructele tocate 2 kiwi   Mod de preparare: Frişca…
Read more »

Bulion de rosii

20 October 2010
  Ingrediente: 20 kg roşii sănătoase, coapte şi răscoapte 1 ceaşcă de sare   Mod de preparare: Se grijesc, se taie bucăţi.Se trec prin sită există chiar şi azi în comerţ un soi de sită-storcător care lasă pieliţa veştedă de uscată. Se pune la fiert piureul, amestecând mereu, între 1 oră şi până se face…
Read more »

Jeleu de ananas

20 October 2010
  Ingrediente: 1 cutie mare de ananas (850 g) 1 lămîie 180 g zahăr 6 foi de gelatină (15 g) 1 pahar vin 1/4 l apă   Mod de preparare: Cutia de ananas se desface şi din ea se scot cîteva bucăţi de ananas pen­tru decor. Zeama de ananas se fierbe 2-3 minute cu apa,…
Read more »

Salată de ardei copti

20 October 2010
  Ingrediente: 2 kg ardei gras sau capia 100 ml oţet de vin 2 linguri untdelemn 1 linguriţă sare 1 praf cimbru 1 căpăţână usturoi   Mod de preparare: Ardeii se tratează grijuliu, ca mai sus, dar nu se mai pun în borcan vraişte ci se compune o stea splendidă într-un castron, cu codiţele spre…
Read more »

Balmos

20 October 2010
  Ingrediente: 150 g unt 2 litri smântână 1 linguriţă sare 1 kg mălai 1,5 litri lapte acru   Mod de preparare: Intâi se pune untul în ceaun să se topească la foc micApoi se adaugă smântână şi sarea, la fiert, amestecându-se des şi conştiincios. Când astea s-au încins se adaugă mălaiul (ca la o…
Read more »

Vitel cu usturoi si ardei (Kelaidi)

20 October 2010
Ingrediente: 1 1/2 kg de carne (de preferinta pulpa) vita 500 g ardei 4 rosii taiate cubulete 1 capatina usturoi 250 g brinza telemea de oi 250 g unt topit sare piper Mod de preparare: Se taie carnea, ardeii rosiile si brinza in bucatele (cubulete). Se pune carnea intr-o cratita de cuptor, se pun ardeii…
Read more »

Reţete de post: Sarmale de post in foi de spanac

20 October 2010
  Ingrediente: 500 g foi de spanac 3 cepe mari 250 g orez 5-6 linguri ulei 1 litru borş 1 lingură vegeta sare 1 legătură mărar 2-3 linguri pastă de tomate 1 lingură făină   Mod de preparare: Foile de spanac se aleg, se spală şi se opăresc cu 500 ml borş, cu mare atenţie…
Read more »

Vrajitoriile lui Jamie Oliver 4 (video)

20 October 2010
Vrajitoriile lui Jamie Oliver 4 (video)    Vrajitoriile lui Jamie Oliver IV
Read more »

Sufleu de linte cu praz

20 October 2010
  Ingrediente: 250 g linte 500 g praz 50 g stafide 1 ceapă potrivită 1 frunză de dafin 2 linguri ulei 3 linguri pesmet 2 linguri unt 1 vârf cuţit de praf de chili 1 lingură vegeta   Mod de preparare: Lintea înmuiată de seara se pune la fiert împreună cu ceapa tocată mărunt, foaia…
Read more »

Salată de crudităţi cu maioneză si smantană

20 October 2010
Salată de crudităţi cu maioneză si smantană  Ingrediente: 2 morcovi mari 1 ţelină 1/2 varză dulce 2 mere 1 rădăcină de pătrunjel 1 păstârnac 3 ouă 1 linguriţă zeamă de lămâie 2 linguri smântână 100 ml ulei sare piper 1 ridiche 1 castravete frunze de salată 2-3 măsline pentru ornat   Mod de preparare: Cureţi morcovul, păstârnacul, ţelina, merele, şi pătrunjelul,…
Read more »

Urechi de porc sarate

20 October 2010
Ingrediente: 500 gr urechi de porc 2 cani apa 1cana otet 1/2 cana zeama de carne in care au fiert urechile 2 cepe taiate fin 3 catei usturoi taiati fin 10 catei usturoi intregi 1 frunza de dafin piper Mod de preparare: Se spala bine urechile si se lasa in apa pentru o ora. Se…
Read more »

Tort de nuci la rece

20 October 2010
Ingrediente blat : 200 ml apă sau lapte 200 g zahăr 50 g cacao 500 g nuci prăjite şi măcinate   Ingrediente crema :100 ml apă sau lapte,15 linguri de zahăr, 100 g cacao,2 linguri de zeamil sau  făină, 500 g unt,2 gălbenuşuri   Mod de preparare: Nucile se pun la fiert cu apa, zahărul…
Read more »

Turta din faina de grau

20 October 2010
  Ingrediente: 500 g făină sare apă cat cuprinde aluatul      Mod de preparare: Făina se cerne, se frământă cu apă şi un pic de sare până nu se mai lipeşte de degete. Se rup bucăţi de aluat, se rotunjesc şi turtesc  şi se pun pe vatră sau într-o tavă presărată cu lăină, în…
Read more »

Musaca de peşte

20 October 2010
Musaca de peşte  Ingrediente: 500 g macrou congelat 1 kg cartofi 5 cepe 3 linguri bulion oţet sare 1 foaie de dafin piper   Mod de preparare: Decongelezi macroul, îl cureţi şi-l pui la fiert în apă cu sare şi puţin oţet. Separat, fierbi cartofii în coajă. în acest timp, cureţi ceapa, o tai solzişori şi o…
Read more »

Ciorba de pasat

20 October 2010
  Ingrediente: 1 ceaşcă păsat 1 litru zer acru sare mai multe frunze de ţelină, sfeclă, gulie, rubarbă, lobodă, ştevie, ceapă verde, usturoi verde, salată verde, mărar, pătrunjel, leuştean şi ce mai e verde în grădină sau pe câmp şi se mănâncă   Mod de preparare: Se fierbe păsatul în 2 1 apă.Se grijeşte bine…
Read more »

Verdeata la borcan

20 October 2010
  Ingrediente: verdeaţa  mărar ori leuştean, pătrunjel ori ţelină, care vă place, cât să umple îndesat un borcan sare   Mod de preparare: Se curăţă leuşteanul (să zicem) de tulpinile mai groase (sau de toate, cum vreţi) şi se îndeasă straturi în borcan. Fiecare strat se presară cu sare. După ce s-a lăsat leuşteanul şi…
Read more »

Tocăniţă de linte cu soia cuburi

20 October 2010
  Ingrediente: 500 g linte 2 cepe 1 rădăcină pătrunjel 3 morcovi 100 g cuburi soia 1 lingură vegeta 3 linguri ulei 2 linguri unt oregano cimbru maghiran   Mod de preparare: Cuburile de soia se fierb în apă cât să le acopere, ulei şi vegeta, între timp, se curăţă ceapa şi se taie mărunt,…
Read more »

Retete de post: Tocana de ceapa

20 October 2010
  Ingrediente: 6 cepe mari 3 linguri untdelemn 2 linguri pastă roşii 1 linguriţă oţet 3 căţei de usturoi 1 jumătate linguriţă paprică 1 morcov 1 linguriţă zahăr 1 legătură mărar   Mod de preparare: Se pune ceapa tăiată felii mai groase la rumenit cu usturoi, morcov ras, boia, când a devenit transparentă, se adaugă…
Read more »

Friptură de gluten

20 October 2010
  Ingrediente: 1/4 cană nucă măcinată 1/2 cană făină de ovăz 1/4 cană făină 1 si 1/2 cană făină de gluten 1 lingură vegeta 25 grame de drojdie 250 ml apă călduţă   Mod de preparare: Se amestecă toate ingredientele, apoi se adaugă o cană de apă şi se încorporează rapid. Rezultă un aluat neomogen…
Read more »

Salata de rosii

20 October 2010
  Ingrediente: roşii coapte şi tari 2 linguri ulei mărar cimbru sare piper   Mod de preparare: Roşiile se taie în două şi apoi în felii subţiri se toacă verdeaţa se pune sare şi piper, se presară verdeaţă .Se toarnă ploaie uleiul, se amestecă să se lege sosul.   Pofta buna!
Read more »

Paste cu ton si busuioc

20 October 2010
Paste cu ton si busuioc  Ingrediente: 200 g paste 1 conservă ton 1 ceapă 1 lingură pastă de ardei 3 linguri pastă de tomate 1 căţel de usturoi busuioc sare piper ulei   Mod de preparare: Fierbi pastele în apă cu sare şi în acest timp pregăteşti sosul. Cureţi ceapa, o tai mărunt şi o căleşti în ulei încins.…
Read more »

Conopidă cu maioneză si usturoi

20 October 2010
  Ingrediente: 1 conopidă 2 căţei de usturoi maioneză din ouă sau maioneză vegetală de soia   Mod de preparare: Conopida se fierbe cu apă şi puţină sare. Când este gata, se scurge bine şi se pasează până când totul devine o pastă omogenă. După ce s-a răcit complet, punem maioneza şi usturoiul tocat mărunt.…
Read more »

Retete de post:Tort cu suc de portocale

20 October 2010
Ingrediente: 1 cană de zahăr 1 cană de ulei 1 cană de suc de portocale 3 căni de făină 1 plic de zahăr vanilat esenţă de vanilie 5-6 picături de şofran 1 vârf de cuţit de sare 1 linguriţă de bicarbonat stins cu lămâie   Mod de preparare: Se bat cu mixerul timp de 5…
Read more »

Teriyaki

20 October 2010
Ingrediente: 4 bucati piept de pui (dezosat) Ingrediente sos marinat: 2/3 cescuta sos soia, 2 linguri de zahar, 1/2 cescuta mirin,lingura sake, 1 catel de usturoi, 1 lingura de ghimbir proaspat ras pe razatoarea   mica, 2linguri ulei Mod de preparare: Se amesteca ingredientele pentru sosul de marinat intr-un castron (sake-ul si mirin-ul se pot inlocui…
Read more »

Retete de post: Sarmale de post

20 October 2010
  Ingrediente: 1 varză murată 1 ceaşcă orez 3 cepe 1 pahar bulion roşii gros 1 pahar untdelemn 1 morcov piper boabe sare piper măcinat paprică 100 g prune uscate (stafide, ciuperci, felii de măr uscate)   Mod de preparare: 2 cepe se toacă şi se călesc în ulei se sting cu orez şi apă,…
Read more »

Ardei umpluti cu varza

20 October 2010
  Ingrediente: 5 kg ardei foarte graşi 1 kg morcovi 3 verze mijlocii cimbru mărar 1 litru oţet 1 linguriţă piper 3 linguri apă 2 linguri rase cu sare   Mod de preparare: Se grijesc ardeii de seminţe şi cotoare, se spală varza se taie fideluţă, morcovii se rad se pune zeama la fiert. Se…
Read more »

Piure de ţelina cu peşte

20 October 2010
  Ingrediente: 1 ţelină mare 2 cepe 2 linguri peşte din conservă 1 pahar de vin alb sare piper   Mod de preparare: Cureţi ţelina, o tai rondele mai groase şi o fierbi până se înmoaie. Toci cepele, le căleşti, apoi adaugi peştele, sare, piper după gust şi vinul alb. Fierbi totul până se evaporă…
Read more »

Pilaf cu peşte

20 October 2010
  Toci 2 cepe mari, le căleşti puţin, adaugi 3 linguri de bulion, sare, piper, 6 căni şi 1/4 de apă şi laşi să fiarbă. Când apa dă în clo­cot, pui 1 pahar şi jumătate de orez şi 1 kg de peşte sărat, curăţat şi spălat. Laşi să fiarbă 10-15 minute, apoi dai cratiţa la…

Cum se prepara Cocktail Smiler (video)

20 October 2010
Cum se prepara Cocktail Smiler (video)  Ingrediente: 50 ml tequila 25 ml lemon juice ½ tsp caster sugar 2 tsp ruby port 1 maraschino cherry Some Ice cubes 1 chopping board 1 knife 1 squeezer 1 shot measure 1 cocktail shaker 1 strainer (if the shaker doesn’t include one) or a small sieve 1 highball glass   Cum se prepara…
Read more »

Legume si fructe in otet

20 October 2010
  Ingrediente: 1 kg ceapă roşie mică 5 căpăţâni usturoi 1 ţelină mijlocie 5 morcovi potriviţi 3 legături cimbru uscat 3 rădăcini hrean 1 legătură tulpini mărar uscat 3 mere tari 7 kg gogoşari roşii prune varză roşie mere conopidă 450g zahar 6 foi dafin 3 linguri sare   Mod de preparare: Se curăţă ceapa,…
Read more »

Retete de post: Linte de post

20 October 2010
  Ingrediente: 400 g linte 1 ceapă 500 ml supă de legume 1 morcov 2 linguri oţet 1 lingură untdelemn 1 ceapă 3-4 căţei usturoi sare piper   Mod de preparare: Se pune lintea la inmuiat în apă rece.Se pune lintea la fiert în 2 litri apă rece, cu supă de legume, ceapă tocată, morcov…
Read more »

Stifado

20 October 2010
Ingrediente: 1,5 kg carne de vita macra 3 catei de usturoi 6 linguri untdelemn de masline sare piper 3 foi de dafin cate 1/2 lingurita de nucsoara macinata cateva cuisoare chimen 2 linguri bulion de rosii 2-4 linguri otet rosu de vin 250 g rosii pasate 100 ml vin rosu 1 kg cepe mijlocii 4…
Read more »

Ciorbă ţărănească cu soia cuburi

20 October 2010
  Ingrediente: 3 litri apă 1 litru borş 100 g cuburi de soia 1 ceapă 1 morcov 1 pătrunjel 1/2 ţelină 1 ardei 1 cartof 1 mână fasole verde 1 ardei gras 3-4 roşii sau 200 ml suc de roşii verdeaţă (leuştean, mărar, pătrunjel)     Mod de preparare: In 3 litri de apă clocotită,…
Read more »

Ciorbă de dovlecei

20 October 2010
  Ingrediente: 1 kg dovlecei micuţi 2 morcovi 2 cepe 1 rădăcină de pătrunjel 200 ml suc de roşii sau 4-5 roşii 1 lingură vegeta 2 linguri ulei 1 legătură de leuştean un ou pentru acrit putem folosi borş, zeamă de lămâie sau acreală de corcoduşe   Mod de preparare: Morcovul şi rădăcina de pătrunjel…
Read more »

Ciorbă de varză nouă

20 October 2010
  Ingrediente: 1 varză potrivită 2 ardei graşi 1 ceapă 2 morcovi 4-5 roşii 1 lingură de vegeta 1 litru borş verdeaţă (pătrunjel şi leuştean) 2 linguri de ulei   Mod de preparare: Se pune la fiert morcovul tăiat cubuleţe mici, ceapa tocată mărunt, ardeiul tăiat fideluţă şi cartofii tăiaţi cuburi mai mari. Separat, varza…
Read more »

Pui la cuptor

20 October 2010
  Ingrediente: 1 pui (mare şi bine îngrăşat, de curte) sau altă pasăre măruntaie pui 200 g unt ( 1 ceaşcă ulei) 300 ml smântână 1 lingură pastă usturoi sare piper 3 legături pătrunjel   Mod de preparare: Mai întâi se grijeşte bine puiul, se toacă măruntaiele şi pătrunjelul, se freacă cu 150 g unt,…
Read more »

Pere confiate

20 October 2010
  Ingrediente: 1,500 kg pere de iarnă 1,400 kg zahăr zeamă de lămîie vanilie   Mod de preparare: Perele se curăţă şi se scot seminţele, apoi se fierb în apă 15 minute şi se strecoară. Zahărul se pune la fiert cu 2 pahare apă şi cînd începe să se lege se pun perele şi se…
Read more »

Tort cu praf de inghetata

20 October 2010
Ingrediente blat : 5 ouă 5 linguri de apă 5 linguri de zahăr arome 1 cană de făină Ingrediente sirop:10 linguri de zahăr, apă şi esenţă de vanilie Ingrediente glazura :100 ml lapte cu 1 pachet de frişcă praf sau frişcă gata preparată   Mod de preparare: Se bat albuşurile spumăşi se pune câte puţin…
Read more »

Tocana de cartofi

20 October 2010
  Ingrediente: 1 kg cartofi 2 cepe 5 roşii răscoapte 1 linguriţă boia 1 legătură usturoi verde 1 pahar de untdelemn 1 linguriţă chimen pisat sare piper tarhon cimbru   Mod de preparare: Se curăţă cartofii, se taie îmbucături, se pun la fiert în apă cât să-i aco­pere, cu sare, piper, chimen. Ceapa se taie…
Read more »

Retete de post: Tort de post II

20 October 2010
Ingrediente: 1cană de ulei 11/2 cană de Cola 1 cană de zahăr pudră 2 linguri de cacao 1 linguriţă de amoniac sau bicarbonat drojdie cât jumătate de nucă făină cât cuprinde   Mod de preparare: Din aceste ingrediente (făină ca la un aluat de chec mai gros) se face o compoziţie bine legată, care se…
Read more »

Ciorba de bob

20 October 2010
  Ingrediente: 300 g păstăi verzi de bob 1 morcov 1 legătură groasă de mărar verde 1 ceapă 100 g corcoduşe verzi sare   Mod de preparare: Se toacă ceapa se rade morcovul se pun la fiert cu bobul în 2 litri apă până se-nmoaie .Se toacă mărarul se strivesc corcoduşele, fară sâmburi, se pun…
Read more »

Ardei copti

20 October 2010
  Ingrediente: 2 kg ardei graşi sau capia 150 ml oţet de vin 2 linguri ulei 10 g piper 1 foaie dafin (cât mai mari şi mai sănătoşi) 1 lingură zahăr sau miere 2 linguriţe boabe muştar 1 aspirină 1 jumătate linguriţă sare   Mod de preparare: Se spală bine ardeii. Se coc în cuptor…
Read more »

Sote de pui cu ardei

20 October 2010
Ingrediente: 1 pui 1 ardei gras 1 ceapa mare 2 linguri de untdelemn fin 1 lingurita zahar 1 lingurita mustar picant 2 linguri vermut 2 linguri smantana sare piper Mod de preparare: Se taie puiul bucati. Se pune uleiul la incins intr-o tigaie adanca de metal si se rumenesc bucatile de carne la foc iute.…
Read more »

Salata de vinete I

20 October 2010
  Ingrediente: 1 kg vinete (coapte, bine colorate, tari, lungi) 1 pahar untdelemn 1 ceapă roşie, mare tare 1 lingură oţet mere 2 roşii coapte sare piper   Mod de preparare: Se pun vinetele la fript pe foc viu, pe toate părţile, până se-nmoaie  Se curăţă imediat de cojile arse, se sărează şi se pun…
Read more »

Patlican Musakka

19 October 2010
Ingrediente: 1 kg vinete 50 g ulei de masline 250 gr carne tocata 2 cepe mici 2 rosii 2 lingurite bulion 2 lingurite sare 1/4 lingurita piper 1/2 cana apa patrunjel Mod de preparare: Se curata vinetele fisii si se taie in felii de 1 cm grosime. Se prajesc usor in ulei pina devin maronii.…
Read more »

Pui cu sos picant

19 October 2010
Ingrediente: 1 pui mare 100 g unt 3 ceapa 2 catei de usturoi 1 litru supa sare piper 1 lingurita sofran 1 lingurita coriandru 2 linguri faina 1 lamiie Mod de preparare: Bucatile de pui se pun sa se rumeneasca in unt. Cind sint pe jumatate gata, se adauga cepele taiate pestisor si usturoiul pisat.…
Read more »

Peşte umplut cu legume

19 October 2010
Peşte umplut cu legume  Ingrediente: 2 peşti mari (de câte 1 kg fiecare) 3 morcovi 1 ardei gras roşu 300 g ciuperci cimbru sare oregano condiment tip Vegeta piper 4 linguri ulei de măsline 2 lămâi 200 ml apă   Mod de preparare: Cureţi şi speli peştii, îi presari foarte bine cu sare şi piper, îi stropeşti cu…
Read more »

Tocăniţă de legume cu soia cuburi

19 October 2010
  Ingrediente: 2 cartofi 1 morcov potrivit o jumătate de ţelină 2 cepe 2 ardei 1 rădăcină pătrunjel o mână de fasole verde câteva bucăţele de conopidă 500 ml suc de roşii vegeta 3 linguri ulei plante aromatice (busuioc, cimbru, coriandru) 100 g soia cuburi   Mod de preparare: Legumele tăiate frumos se înăbuşă cu…
Read more »

Sufleu de conopidă

19 October 2010
  Ingrediente: 1 kg conopidă 2 ouă 1/2 lingură făină 1 ceaşcă lapte 3 linguri brânză dulce 1 ceapă 2 linguri unt sare   Mod de preparare: Conopida se spală, se curăţă şi se fierbe. După ce s-a fiert, se scurge şi se trece prin sită. Separat, se topeşte untul cu făină şi se stinge…
Read more »

Salată de cartofi noi, cu peşte şi sos de usturoi

19 October 2010
Salată de cartofi noi, cu peşte şi sos de usturoi  Ingrediente: 1/2 kg cartofi noi 1 conservă de hering in ulei 1 legatura patrunjel sare piper zeamă de lămâie boia dulce Ingrediente sos: 1 căpăţână usturoi, 4 linguri smântână, 100 ml ulei sare     Mod de preparare: Speli cartofii, îi cureţi de coajă şi îi pui la fiert. Când sunt gata îi tai…
Read more »

Coliva

19 October 2010
  Ingrediente: 1 kg grâu 500 g zahăr 1 linguriţă coajă de lămâie rasă sare după gust 1 linguriţă zahăr vanilat bomboane praf de cacao 1 vărt de cuţit praf scorţişoară zahăr pudră 500 g miez nucă, măcinat + 200 g pentru ornat 1 linguriţă coajă de portocală, rasă   Mod de preparare: Grâul se…
Read more »

Mancarica de ardei cu carnati afumati

19 October 2010
  Ingrediente: 1 kg ardei verzi 750 g rosii coapte 2 cepe 4 catei de usturoi 4 carnati afumati 6 linguri de ulei de masline 1 lingurita de zahar 1/2 lingurita de cimbru 1/2 oregano 1 varfde cutit de nucsoara proaspat rasa sare piper 2 linguri de patrunjel verde tocat Mod de preparare: Se spala…
Read more »

Mincare chinezeasca

19 October 2010
Ingrediente: 200 g carne porc 200 g carne de pui 1 conserva mica ciuperci 1 morcov 1 brocoli taietei din orez sos de soia sare unt Mod de preparare: Se taie felii subtiri carnea de pui si de porc (se poate prepara si numai din carne de pui, sau de porc), dupa care se calesc…
Read more »

Makluba

19 October 2010
Ingrediente: 500 g carne de pui 10-15cartofi 2 vinete 1 conopida 50 g orez 1 ceapa Mod de preparare: Se pune la fiert carnea de pui si cind apa incepe sa fiarba se taie o ceapa solzi si se pune in oala se lasa sa fiarba pina puiul este moale. Separat se taie cartofii rondele…
Read more »

Salată de legume cu sos de vin

19 October 2010
Salată de legume cu sos de vin  Ingrediente pentru salată: 3 salate verzi 4-5 roşii 2 ridichi mari roşii 100 g măsline fără sâmburi 2 cepe roşii sare Ingrediente  sos: 1 ceaşcă de vin roşu 4 linguri ulei sare piper zahăr 2 linguri oţet   Mod de preparare: Speli salata, o rupi bucăţi, apoi tai ceapa peştişori, roşiile şi ridichile felii.…
Read more »

Fatteh cu pui

19 October 2010
Ingrediente: piept de pui bucatele piine arabeasca (lipie) tahina (ulei de susan) 500 g iaurt usturoi(praf) boia de ardei iute condimente pui lamiie 2-3 linguri ulei de masline Mod de preparare: Bucatelele de pui se fierb in apa cu condimente (piper, foi de dafin, boia, curry), intre timp piinea se rupe bucatele mici si se…
Read more »

Zeama de mei

19 October 2010
  Ingrediente: 1 ceaşcă de mei 1 litru supă de legume 1 pumn de salvie 1 ceapă 1 lingură ulei sare piper boia 1 linguriţă chimen pătrunjel 3 linguri smântână   Mod de preparare: Se pune supa la fiert cu meiul şi încă o ceaşcă de apă Se toacă ceapa şi salvia se căleşte ceapa…
Read more »

Retete de post: Cozonac muntenesc

19 October 2010
  Ingrediente: 1 kg faină 500 g zahăr tos 2 pachete margarină 50 g drojdie 1 litru apă 1 plic zahăr vanilat 1 lingură coajă rasă de lămâie 1 linguriţă rom 2 linguriţe sare şofran 1 vârf cuţit praf de scorţişoară 1 vârf cuţit praf de cuişoare 1 linguriţă coajă rasă de portocală Ingrediente glazura:…
Read more »

Reţete de post: Plăcintă cu mălai si stafide

19 October 2010
  Ingrediente: 7 ceşti mălai 1 ceaş­că ulei 1 ceaşcă zahăr tos 2 ceşti stafide zeama de la 2 portocale 2 linguri praf de copt   Mod de preparare: Amesteci praful de copt cu mălaiul, adaugi şi celelalte ingrediente şi torni atâta apă cât să obţii o compoziţie ca o smântână pufoasă. O torni într-o…
Read more »

Cremă de ciocolată cu capşune

19 October 2010
Cremă de ciocolată cu capşune  Ingrediente: 500 g căpşune 150 g ciocolată de menaj 100 g smântână (mai grasă, ca pen­tru frişcă) 1 albuş 1 linguriţă zahăr 2 linguriţe cafea preparată 3 esenţe de rom ulei   Mod de preparare: Speli căpşunele, le stropeşti cu esenţă de rom şi le laşi la rece. Tai ciocolata mărunt şi o topeşti…
Read more »

Raţă lăcuită

19 October 2010
Ingrediente: 1 boboc de rata 3/4 l vin alb sec 5 linguri miere 4 linguri sos de soia busuioc sare Mod de preparare: Se curata si se spala bobocul de rata, ungindu-l in interior cu miere – 1 lingura – si sare. Tot in interior se va pune crenguta de busuioc. Se aseaza pasarea intr-o…

Praz prăjit

19 October 2010
  Ingrediente: 2 tulpini groase de praz 2 linguri untdelemn sare piper boia 1 lingură pătrunjel verde tocat   Mod de preparare: Se taie prazul rondele groase de două degete se presară cu sare, piper, boia.Se pun la prăjit în ulei încins pe ambele părţi în vas acoperit până se rumenesc se pun în farfurie…
Read more »

Pulpa de miel la cuptor cu roşii si busuioc

19 October 2010
O reteta delicioasa de pulpa de miel la cuptor cu rosii si busuioc din: pulpa de miel, ulei de masline, unt, orez, rosii, tarhon, busuioc, cimbru, usturoi, sare, piper, boia dulce de ardei, rachiu de vin sau coniac si lamaie. Ingrediente: 2 kg pulpa de miel 10 linguri ulei de masline 100 g unt 200…
Read more »

Cartofi gratinaţi

19 October 2010
Cartofi gratinaţi  Ingrediente: 1 şi 1/2 kg cartofi sare piper 300 ml smântână 3 ouă brânză rasă mărar pentru ornat   Mod de preparare: Fierbi cartofii în coajă, îi laşi apoi la răcit 10 minute, îi decojeşti, îi tai rondele şi îi presari cu sare şi piper. Amesteci smântână cu ouăle, le torni peste cartofi, razi…
Read more »

Reţete de post: Ardei umpluti

19 October 2010
  Ingrediente: 8 ardei graşi mari 3 cepe 1 căpăţână usturoi 1 kg roşii 1 ceaşcă orez 2 ceşti supă de legume verdeaţa pătrunjel, mărar sare piper zahăr 1 pahar untdelemn   Mod de preparare: Se toacă ceapa, se căleşte în ulei încins, se stinge cu supa de legumeSe adaugă orez, usturoi, piper, sare, zahăr,…
Read more »

Tocăniţă de linte

19 October 2010
  Ingrediente: 1 cană linte 2 cepe mari 3 căţei de usturoi 1 lingură de sare 1 frunză de dafin 2 linguri ulei de măsline 1 legătură mărar   Mod de preparare: Lintea se pune la fiert în apă clocotită şi sare. Separat, cepele tocate mărunt se pun la înăbuşit în puţină apă şi ulei.…
Read more »

Tocănită de vinete

19 October 2010
  Ingrediente: 2 vinete mari tăiate cuburi 2 cepe tocate mărunt 2 ardei capia tăiaţi feliuţe subţiri 2 căţei de usturoi 1 lingură vegeta 2 linguri ulei 600 ml suc de roşii condimente: cimbru, măghiran, oregano şi 1 legătură mărar   Mod de preparare: Legumele împreună cu uleiul şi vegeta se înăbuşă la foc mic…
Read more »

Mancare de conopidă

19 October 2010
  Ingrediente: 1 kg conopidă 2 cepe 1 morcov 1/2 ţelină 3 linguri ulei 250 ml suc de roşii 1 legătură mărar 1 lingură vegeta     Mod de preparare: Ceapa tocată mărunt şi morcovul se înăbuşă bine cu puţină apă şi ulei. Când sunt pe jumătate înăbuşite, adăugăm şi ţelina dată prin răzătoarea mare.…
Read more »

Pui cu vin

19 October 2010
Ingrediente: 6 pulpe de pui 1 pahar de vin rosu 2 linguri de miere de albine 3 linguri de soia 3 catei de usturoi pisati sare piper boia de ardei iute 1 lingura de vegeta 2 linguri de ulei de uns tava si pulpele Mod de preparare: Se spala pulpele si se usuca cu un…
Read more »

Mancarică de bob

19 October 2010
  Ingrediente: 500 g păstăi verzi de bob 1 ceapă 1 morcov 500 g roşii răscoapte 3 linguri untdelemn sare piper 1 legătură de mărar verde 1 pahar smântână   Mod de preparare: Se pun păstăile de bob la fiert Se toacă ceapa, morcovul, roşiile, mărarul .Se înmoaie în untdelemn încins ceapa, morcovul şi roşiile.…
Read more »

Lutenita

19 October 2010
  Ingrediente: 6 roşii mari, cărnoase, răscoapte 1 pahar untdelemn 2 cepe 1 ardei iute 1 legătură pătrunjel sare   Mod de preparare: Se coc roşiile-ntr-o tavă, la cuptor, până le seacă zeama şi devin maro­nii .Ceapa, ardeiul, pătrunjelul se toacă mărunt. Se scot pieliţele de pe roşii, carnea rămasă se terciuieşte şi se freacă…
Read more »

Rulada de carne cu sos de iaurt

19 October 2010
Ingrediente tocatura: 1 felie de paine uscata 2 cepe 2 catei de usturoi 1 kg de carne de vita tocata 1 ou 1 legatura de patrunjel sare piper 2 lingurite de chimen 200 g branza 2 vinete 4 linguri de untdelemn 1 kg de rosii. Ingrediente sos de iaurt: 1 pahar de iaurt (500 gr.),…
Read more »

Pui cu susan

19 October 2010
Ingrediente: 4 piept de pui ( aprox 150 gr) 2 linguri unt 2 linguri sos de soia 100 gr faina 75 g seminte susan sare piper Mod de preparare: Se rumenesc semintele de susan 5-10 minute in cuptor la 160 grade, fara sa se arda. Se amesteca faina cu sarea piperul si semintele si se…
Read more »

Frişca de casă cu căpşune

19 October 2010
Frişca de casă cu căpşune  Ingrediente: 1/2 kg smântână proaspătă de casă 4 linguri zahăr pudră 1 plic zahăr vanilat 500 g căpşune   Mod de preparare: Laşi smântână la frigider câteva ore, apoi o răstorni ‘ntr-un vas şi o baţi cu telul 10 minute. Adaugi treptat zahărul şi vanilia şi baţi în continuare până se îngroaşă şi devine…
Read more »

Friptură de viţel înăbuşită, cu piure de spanac

19 October 2010
Friptură de viţel înăbuşită, cu piure de spanac  Ingrediente: 1 kg carne de viţel 2 morcovi 2 bucăţi păstârnac 1 ţelină 1 kg spanac 100 g unt 2 linguri făină 250 ml lapte 100 ml ulei sare piper   Mod de preparare: Tai carnea bucăţi şi o înăbuşi în apă cu puţină sare şi ulei. Cureţi morcovii, păstârnacul şi ţelina, le tai…
Read more »

Bors de leurda

19 October 2010
  Ingrediente: 2 cartofi 1 pahar smântână sare piper leuştean 1 ou 1 legătură ceapă verde 1 litru borş 1 farfurie de foi de leurdă proaspete (leurda e un fel de usturoi sălbatic)   Mod de preparare: Se curăţă cartofii, se taie cubuleţe, se pun la fiert în 2 litri apă cu sare 10 minute…
Read more »

Pui cu sos soia

19 October 2010
Ingrediente: 2 piepti de pui dezosati sos soia 2 linguri faina ulei pentru prajit Mod de preparare: Carnea de pui se taie in fisii sau cubulete si se acopera cu sosul de soia; se lasa la marinat 2 h la temperatura camerei sau peste noapte in frigider. Dupa ce s-a marinat, se toarna peste carne…
Read more »

Pui in sos dulce-acrisor

19 October 2010
Ingrediente: 2 ardei grasi/gogosari taiati felii subtiri 1 morcov taiat felii 1 brocolli taiat dupa preferinte cateva (10-20) pastai verzi taiate jumatati 6-7 ciuperci taiate felii 1-2 piepti pui dezosati taiati cuburi 1/2 pachet de spaghete sau taietei chinezesti Ingrediente sos: sos de soia, 3-4 linguri ketchup, 1 lingurita otet, 1 lingurita zahar, sare si…
Read more »

Porc cu usturoi

19 October 2010
Ingrediente: 2 kg carne de porc sare cimbru 1 capatana usturoi 2 cani otet grasime pentru prajit 1 lamaie   Mod de preparare: Se taie marunt usturoiul si se amesteca cu cimbrul. Se sareaza. Carnea de porc se freaca bine cu zeama de lamaie si sare si se taie bucati mici. Se fierbe carnea in…
Read more »

Retete de post: Musaca de post

19 October 2010
  Ingrediente: 1 kg vinete 1 kg cartofi 3 cepe 1 pahar pesmet 1 legătură pătrunjel 1 legătură mărar 1 kg roşii pentru umplutură 2 roşii pentru căpăceală 1 ardei gras 1 păhărel vin alb sare piper 1 ceaşcă untdelemn   Mod de preparare: Vinetele şi roşiile de umplutură se taie cubuleţe,cartofii se curăţă de…
Read more »

Mancare de mazare

19 October 2010
  Ingrediente: 1 kg de mazăre boabe 2 cepe 2 roşii 200 ml bulion roşii gros 2 legături mărar 100 ml ulei 1 lingură zahăr sare piper   Mod de preparare: Se pune 1 litru apă la fiert, ceapa se taie peştişori, se pune la călit. Se toacă roşiile,când ceapa s-a muiat, se pun şi…
Read more »

Borş din verdeaţă

19 October 2010
Borş din verdeaţă  Ingrediente: 500 g spanac 2 legături lobodă 1 legătură usturoi verde 1 salată verde l morcov 1 rădăcină pătrunjel 1 păstârnac 1 legătură ceapă verde 1 legătură leuştean 1/2 l borş sare ulei   Mod de preparare: Cureţi rădăcinoasele, le speli şi le dai pe răzătoarea cu ochiuri mari, iar verdeţurile le speli cu…
Read more »

Ciorbă de perişoare cu nucă

19 October 2010
  Ingrediente pentru ciorbă: 2 cepe 2 morcovi 1 pătrunjel 1 ţelină 2 cartofi 1 ardei 200 ml suc de roşii 3 linguri ulei 1 lingură vegeta verdeaţă (leuştean şi mărar) iar pentru acreală opţional: borş sau zeamă de lămâie şi sare după gust Ingrediente pentru perişoare: 100 g orez 2 cepe mari 1 pahar…
Read more »

Ciorbă de fasole verde

19 October 2010
  Ingrediente: 1 kg fasole verde 2 morcovi 2 cepe 1 rădăcină de pătrunjel 1/2 ţelină 3 linguri ulei 1 lingură vegeta 200 g suc de roşii borş sau suc de lămâie pătrunjel şi leuştean 1 ou   Mod de preparare: Fasolea curăţată şi tăiată în bucăţi de 2 cm se pune la fiert în…
Read more »

Ciorbă de legume

19 October 2010
  Ingrediente: 3 cartofi 2 cepe 1 mână fasole verde 2 ardei 1 dovlecel 1/2 varză 1/2 ţelină 4-5 roşii 3 linguri ulei zeamă de lămâie sau 2 căni borş verdeaţă (leuştean şi pătrunjel) sare     Mod de preparare: Legumele se spală, se curăţă şi se taie. Ceapa se taie mărunt, morcovul – cubuleţe…
Read more »

Miel cu iaurt

19 October 2010
Ingrediente: 1,5 kg miel 400 gr iaurt 2 linguri ulei 1 lingurita cimbru 1 lingurita chimion 1/2 lingurita boia iute 1/2 lingurita piper 1/2 lingurita sare 4,5 catei de usturoi zdrobiti 2 cepe medii taiate solzisori 1 lingura otet Mod de preparare: Se pune friptura la marinat, cu o zi inainte de servire, in amestecul…
Read more »

Ardei umpluţi

19 October 2010
  Ingrediente: 10 ardei graşi 250 g carne porc tocată 200 g carne viţel tocată 150 g orez 1 ceapă mare 2 ouă 1 litru supă de carne 1 kg de roşii 1 pahar de vin alb 1 linguriţă zahăr 100 ml bulion gros de roşii 1 pahar smântână sare piper cimbru pătrunjel mărar 1…
Read more »

Dovlecei umpluti cu vinete

19 October 2010
  Ingrediente: 1 kg dovlecei 500 salată de vinete ulei sare   Mod de preparare: Dovleceii tineri se fierb zece minute, apoi se lasă să se răcească . Se taie bucăţi groase (5-6 cm) şi se scobesc Se umplu cu salată de vinete şi se garnisesc cu felii de roşii .   Pofta buna!
Read more »

Tort de morcovi

19 October 2010
Ingrediente: 5 galbenusuri 250 g zahar 250 gr morcovi dati prin razatoare 250 gr migdale macinate 1 lamaie 80 g faina 1 lingura praf de copt 5 albusuri 1 varf cutit sare Mod de preparare: Galbenusurile cu zaharul se bat, pana se face o spuma. Se adauga morcovul, migdalele si lamaia(sucul si coaja, data prin…
Read more »

Tarta de ciocolata

19 October 2010
Ingrediente aluat: 1 pahar faina 100 g unt rece 2 linguri zahar 2 linguri apa rece 1 vf. cutit de sare Ingrediente crema: 500 ml frisca nebatuta, 300 g ciocolata amaruie,2 galbenusuri,2-3 linguri  cacao Mod de preparare: Se amesteca ingredientele pina la omogenizare. Se unge cu ulei sau margarina o tava de 24-26cm diametrul, se…
Read more »

Gem de macese

18 October 2010
  Ingrediente: 500 g măceşe roşite bine 250 g zahăr 500 ml apă   Mod de preparare: Se curăţă măceşele de sâmburi şi de partea lânoasă Se pune apa cu zahăr la fiert şi, când a dat în clocot, se pun fructele.Totul clocoteşte încet până începe să se lege. Se pune gemul în borcane şi…
Read more »

Reţete de post: Ruladă cu mere

18 October 2010
  Pui la fiert 2 căni cu apă şi 1 cană cu ulei, laşi să dea în câteva clocote şi o dai la o parte. După ce s-a mai răcit, torni apa cu uleiul într-un castron cu 1 kg făină, adaugi drojdie cât o nucă şi puţină sare şi frămânţi un aluat pe care-l laşi…
Read more »

Plăcintă cu pui

18 October 2010
Plăcintă cu pui  Ingrediente: 1 piept de pui 2 cepe mari (o ceapă roşie şi o ceapă albă) 400 g ciu­perci proaspete 5 ouă 3 linguri smântână 1 linguriţă condiment tip Vegeta sare piper boia oregano 150 g caşcaval ras 2 linguri ulei 1 lingură unt 4 foi pentru plăcintă   Mod de preparare: Pui la fiert…
Read more »

Simanku

18 October 2010
Ingrediente: 8 linguri de zahar 1 litru de lapte 6 oua 250 g de zahar 6 linguri de faina 1 praf de copt 1/2 l de frisca ciocolata rasa Mod de preparare: Intr-o tava cu pereti mai inalti se caramelizeaza cele 8 linguri de zahar. Laptele cu ouale si zaharul se amesteca bine si se…

Tortilla de patatas

18 October 2010
Tortilla de patatasO reteta de tortilla de patatas din: oua, ceapa, cartofi, sare, piper, ulei de masline si lapte. Ingrediente: 4 oua 1 ceapa mijlocie 4 cartofi mijlocii sare piper ulei de masline putin lapte Mod de preparare: Se face intr-o tigaie nu foarte mare (una cam de 14-20 cm este destul de buna), ca tortilla sa …
Read more »

Prajitura de malai

18 October 2010
Ingrediente: 2 cani de zahar 4 cani de lapte 1 cana de branza 2 cani de malai 2 linguri de faina 2 linguri de margarina 4 oua 1 lingura de praf de copt 1 lingurita de seminte de marar Mod de preparare: Se pun toate ingredientele intr-un castron, se amesteca cu mixerul 10 minute. Se…
Read more »

Romburi din carne tocată

18 October 2010
Romburi din carne tocată  Ingrediente: 500 g carne tocată de vită 500 g carne tocată de porc 2 cepe mari 4 cartofi 2 ouă 2 chi­fle 1 cană cu lapte 2 linguri muştar 1 cană cu supă de carne sau apă 1 ou pentru uns 3 linguri smântână 1 legătură pătrunjel sare piper oregano boia dulce ulei pentru…
Read more »

Omleta Japoneza

18 October 2010
Ingrediente: 2 oua faina 1 ceapa 1 morcov jumatate vinata 1 ardei gras 1 cartof Mod de preparare: Se curata legumele si se taie in feliute subtiri- julienne. Se adauga 2 oua, sare, piper si faina cit cuprinde(citeva linguri) pentru a fi un aluat care sa nu curga. Se ia cate o lingura din compozitie…
Read more »

Conopidă cu sos de roşii

18 October 2010
  Ingrediente: 1 conopidă potrivită 2-3 cepe 500 g suc de roşii 1 -2 foi de dafin cimbru 5-6 căţei de usturoi 50 g ulei   Mod de preparare: Conopida desfăcută în bucăţele se fierbe în apă cu puţină sare. Se scurge şi se pune pe un platou. Ceapa tocată foarte mărunt se fierbe cu…
Read more »

Conopidă pane I

18 October 2010
  Ingrediente: 1 conopidă potrivită 2 ouă 2 linguri făină sare ulei Mod de preparare: Conopida se spală, se curăţă şi se desface în bucheţele potrivite. Se pune la fiert în apă clocotită cu puţină sare şi se lasă să fiarbă 15 minute. Când este gata, se scoate imediat şi se pune la răcit. Intr-o…
Read more »

Conopidă cu ciuperci

18 October 2010
  Ingrediente: 1 conopidă 250 g ciuperci 150 g caşcaval ras 2 gălbenuşuri 100 g unt 1 pahar lapte puţină făină   Mod de preparare: Conopida se fierbe întreagă în apă cu sare, după care se desface bucăţele. Ciupercile se taie felii şi se călesc într-o lingură de unt. Se face un sos alb din…
Read more »

Broscuţe cu şuncă presata si caşcaval

18 October 2010
Broscuţe cu şuncă presata si caşcaval  Ingrediente: 12 felii de şuncă presată 6 felii de caşcaval feliat 2 linguri maioneză 24 de măsline frunze de salată verde   Mod de preparare: Tai fiecare felie de caşcaval pe jumătate ca să obţii două dreptunghiuri egale. Ungi feliile de şuncă presată cu puţină maioneză, aşezi felia de caşcaval, plieri şi le prinzi…
Read more »

Tocăniţă de cartofi

18 October 2010
    Ingrediente: 1 kg de cartofi 2 cepe mari 3 linguri ulei 1 lingură boia dulce 1 legătură pătrunjel 1 lingură vegeta 1 lingură făină 1 lingură pastă de tomate   Mod de preparare: Se căleşte ceapa cu puţină apă, ulei, vegeta şi boia. Se adaugă cartofii tăiaţi în patru. Se adaugă apă doar…
Read more »

Tocănită de ardei copţi

18 October 2010
  Ingrediente: 1 kg ardei capia roşu 2 cepe mari 3 linguri ulei 1 lingură vegeta 500 ml suc de roşii 1 legătură pătrunjel   Mod de preparare: Ardeiul se coace, se curăţă de pieliţă, se scot seminţele şi se taie în fâşii. Ceapa se înăbuşă bine cu apă, ulei şi vegeta. Sucul de roşii…
Read more »

Tartă cu praz şi caşcaval afumat

18 October 2010
Tartă cu praz şi caşcaval afumat  Ingrediente: 500 g făină 40 g drojdie 2 lingurite zahar 300 ml apa calduta Pentru umplutură ai nevoie de: 300 g caşcaval afu­mat 2 fire de praz 2 cepe 2 linguri ulei boia sare piper   Mod de preparare: Amesteci drojdia cu puţină apă caldă, zahărul şi 1 lingură de făină, torni maiaua peste…
Read more »

Cornuleţe cu crenvurşti şi şuncă

18 October 2010
Cornuleţe cu crenvurşti şi şuncă  Ingrediente: 1 pachet aluat fraged 10 crenvurşti muştar dulce 200 g şuncă pre­sată 150 g caşcaval 2 ouă   Mod de preparare: Fierbi crenvurştii, îi laşi 10 minute la rece şi îi tai în trei părţi egale. Şunca o tai cubuleţe şi o amesteci cu caşcavalul ras. împărţi aluatul fraged în jumătate. Ungi apoi…
Read more »

Prajitura cu piersici la gheata

18 October 2010
Ingrediente: 8-10 piersici 100 g zahar 1-2 linguri apa 20 biscuiti pisati 100 g frisca putin unt Mod de preparare: Se taie piersicile in sferturi, se amesteca cu zaharul tos, se fierb cu apa 10 minute, apoi se freaca bine pana se obtine un piure gros. Se garniseste fundul unei forme unse cu unt cu…
Read more »

Prajitura cu fulgi de orez

18 October 2010
Ingrediente: 1/2 ceasca miere 100 g halva 100 ciocolata amara 1 lingura de cacao 1 jumatate de margarina pentru gatit 6-7 pahare de fulgi de orez Mod de preparare: Intr-o oala de marime potrivita se amesteca toate ingredientele cu exceptia fulgilor de orez si se amesteca la foc mic pina devine o crema. Se i-a…
Read more »

Omleta indiana

18 October 2010
Ingrediente: 6 oua 6 linguri ulei 1 ceasca supa 2 ceapa 2 lingurite sofran 2 lingurite coriandru sare piper 1lamiie 3 lingurite iaurt Mod de preparare: Se taie rosiile in cubulete mai mari si cepele in rondele apoi se pun la fiert in supa clocotita.Se adauga sare, piper, sofran, coriandru. Se lasa sa fiarba cca…
Read more »

Peynirli Kunefe

18 October 2010
  Ingrediente: 450 g zahar 350 g apa 2 lingurite lamiie 500 g cataif 200 g unt 375 g brinza nesarata Mod de preparare: Se amesteca intr-un vas zaharul si apa, pe foc mic, pina se dizolva zaharul. Se fierbe timp de cinci minute. Se adauga sucul de lamiie si se mai lasa un minut.…
Read more »

Gulas din Bihor

18 October 2010
Ingrediente: 1-2 cepe 3-4 morcovi 1 ardei gras 2 rosii 600 g carne (preferabil de vita) 400 g cartofi 1 ou faina piper sare 1 lingurita cu virf Vegeta 7 g chimion patrunjel verde putin ulei Mod de preparare: Se taie marunt ceapa, ardeiul si rosiile si se calesc in ulei (daca aveti un ceaun…
Read more »

Jumari dulci indiene

18 October 2010
Ingrediente: 6 oua 4 lingurite ulei 1 ceasca zahar 1ceasca lapte 2 linguri smintina 1/2 lingurite scortisoara 3 lingurite stafide 80 g migdale 250 g fructe de sezon Mod de preparare: Se bat ouale si se pun intr-o tigaie cu ulei incins, pe foc mic. Se amesteca mereu pentru a obtine jumari moi. Intr-o craticioara…
Read more »

Lokma

18 October 2010
Ingrediente: 1 kg zahar 600 ml apa 1 lingurita suc de lamiie 2 lingurite drojdie uscata 1 lingurita zahar 60 ml apa 250 g faina 1 ou 1/3 lingurita sare 100 g ulei Mod de preparare: Se prepara un sirop din zahar si apa si se lasa deoparte. Se dizolva drojdia si o lingurita de…
Read more »

Ananas cu pui

18 October 2010
Ingrediente: 1 cutie compot de ananas fara zahar (light) 1 pui grill (aprox. 1,1 kg) 1 litru de apa 1pahar de vin alb 1/2 pahar de otet de vin sare coriandru oregano dafin 2 linguri de ulei piper boia dulce Mod de preparare: Puiul grill se tine intr-un bait format din apa, vin, otet, sare…
Read more »

Tempura

18 October 2010
Ingrediente: 1 ceapa 1 morcov jumatate vinata 1 ardei gras 1cartof (nu prea mare) Mod de preparare: Se curata legumele si se taie in feliute subtiri- julienne. Se adauga 2 oua, sare, piper si faina cit cuprinde(citeva linguri) pentru a fi un aluat care sa nu curga. Se ia cite o lingura din compozitie si…
Read more »

Prăjitură cu sos de căpşune si sos caramel

18 October 2010
Prăjitură cu sos de căpşune si sos caramel  Ingrediente blat: 4 ouă 2 linguriţe făină 2 lin­guri zahăr 2 linguri lapte 1 plic zahăr vanilat, 2 linguri zahăr pudră 50 g alune nesărate 1 lămâie. Pentru sosuri ai nevoie de: 400 g căpşune 4 linguri zahăr 1 plic zahăr vanilat 1 linguriţă făină   Mod de preparare: Baţi spumă albuşurile cu zahărul…
Read more »

Derei (colţnaşi cu dulceaţă)

18 October 2010
  Ingrediente aluat: 2 ouă 500 g făină 1 lingură apa Ingrediente umplut: dulceata de prune Ingrediente glazură: griş (1/2 sau 1/4 de pachet) 1-2 linguri ulei, apă Cum procedezi pentru aluat: Amesteci ouăle cu făina, pui şi apa şi frămânţi totul, apoi împărţi aluatul în două bucăţi din care întinzi două foi. Pe prima…
Read more »

Caracatita cu otet

18 October 2010
Ingrediente: 1 caracatita (2-3 kg) 1 cana otet citeva fire de telina 2 morcovi 1 ceapa 10 boabe de piper sare putin patrunjel Ingrediente sos: 1/2 cana ulei masline, 1/4 cana otet, 10 boabe piper, putina sare Mod de preparare: Se foloseste caracatita congelata. Se spala bine caracatita si se pune in oala cu apa…
Read more »

Clătite din mălai cu spanac si branză

18 October 2010
  Inrgediente: mălai (măcinat mai mărunt) 500 g spanac 200 g brânză de oaie 3-4 ouă 1 l lapte sare piper condiment tip Vegeta 5 căţei de usturoi 3 fire de ceapă 1 lingură făină 1 lingură pastă de ardei ulei   Mod de preparare: Amesteci mălaiul cu ouăle şi laptele, pui sare, condiment şi…
Read more »

Kazan Dibi

18 October 2010
Kazan DibiO reteta de kazan dibi din: unt, zahar, faina de orez, amidon, lapte, zahar si vanilie. Ingrediente: 1 lingurita unt sau margarina 20 g zahar 65 g faina de orez 55 g amidon 1 litru lapte 240 g zahar 5 g vanilie Mod de preparare: Se unge un vas cu unt si se presara zahar.…
Read more »

Turta ciobanului

18 October 2010
  Ingrediente: 750 g carne de mânzat (sau de miel) fiartă 25 g unt 2 cepe potrivite (tă­iate mărunt) 2 ceşti de făină 2 linguriţe boabe de muştar 1 şi 1/2 ceaşcă zeamă concentrată de pasăre 1 şi 1/2 ceaşcă de mentă proaspătă tăiată fâşii 1 legătură pătrunjel verde tocat puţin piper măcinat sare 2-3…
Read more »

Tort mozaic cu budincă si capşune

18 October 2010
  Ingrediente: 10 ouă 16 linguri zahăr 10 linguri făină 1 bor­can gem de caise 1 l lapte 2 plicuri de budincă de căpşune 1 iaurt cu căpşune 300 g frişca 1 lingură margarina 500 g căpşune   Mod de preparare: Baţi albuşurile spumă, adaugi 10 linguri de zahăr şi baţi încontinuu până se topeşte…
Read more »

Porumb cu maioneza

18 October 2010
Ingrediente: 200 g sunca taiata marunt 100 g maioneza 150 g smantana 1 conserva de porumb Mod de preparare: Se pune porumbul din conserva la scurs intr-o sita fara sa se spele cu apa, pe urma se taie sunca (muschiulet fillet) marunt si se adauga langa porumb. Se prepara maioneza care se amesteca cu o…
Read more »

Salată de pui cu ciuperci si gogoşari in oţet

18 October 2010
Salată de pui cu ciuperci si gogoşari in oţet  Ingrediente: 1 piept mare de pui 2 cutii de ciuperci 2 morcovi mici 4 castraveţi muraţi 4 gogoşari în oţet sare piper 2 ouă ulei 1 lingură muştar   Mod de preparare: Fierbi pieptul de pui împreună cu morcovii curăţaţi, separat fierbi un ou, apoi speli ciupercile, la tai mărunt, iar cas­traveţii şi gogoşarii…
Read more »

Supă cu găluşte din cartofi

18 October 2010
  Ingrediente pentru supă: 700 g cartofi 2 morcovi 2 cepe 1 păstârnac 1 ţelină potrivită 2-3 linguri ulei 1 lingură vegeta sare 1 legătură pătrunjel 2 ardei Ingrediente pentru găluşte: 450 g brânză de vaci 1 legătură usturoi verde 6 linguri făină sare 2 ouă   Mod de preparare: Legumele pentru supă se curăţă,…
Read more »

Ciorba greceasca

18 October 2010
Ingrediente: maruntaie de pasare cu mai mult os 1 morcov patrunjel 1telina 1ceapa de marime mijlocie 30 g orez 1 lamiie 1 galbenus 100 ml smintina sau 200 ml iaurt sare Mod de preparare: Carnea , taiata in bucatele , se pune in 3 l apa rece, impreuna cu o lingurita rasa de sare, lasindu-se…
Read more »

Supă cu găluşte si cuburi de soia

18 October 2010
  Ingrediente: 100 g cuburi soia 1 morcov 1 rădăcină de pătrunjel 1/2 ţelină 1 ceapă 2 ouă 6 linguri cu vârf de griş 1 lingură vegeta 3 linguri ulei de măsline 1 lingură pătrunjel   Mod de preparare: Cuburile de soia se pun la înăbuşit în puţină apă cu ulei şi vegeta. Legumele se…

Chec de portocale

18 October 2010
Ingrediente: 250 g suc de portocale 4 oua 300 g zahar 400 g faina 1 praf copt 2-3 linguri stafide 2-3 linguri coji portocale confiate maruntite bine ulei si faina pentru tapetat forma Mod de preparare: Se tapeteaza forma si se aprinde cuptorul. Se separa galbenusurile si albusurile. Se bat spuma tare albusurile cu 100…
Read more »

Cum se prepara Cocktail Scottie Was Beamed Up (video)

18 October 2010
Cum se prepara Cocktail Scottie Was Beamed Up (video)O reteta video foarte simpla despre cum se prepara Cocktail Scottie Was Beamed Up. Ingrediente: 50 ml tequila 15 ml Galliano ice cubes 1 lime wedge 1 shot measure 1 mixing glass 1 barspoon or cocktail stirrer 1 strainer or small sieve 1 cocktail glass     Cum se prepara Cocktail Scottie Was Beamed Up
Read more »

Prăjiturele din cartofi noi

18 October 2010
Prăjiturele din cartofi noi  Ingrediente: 3 cartofi noi 200 g unt 200 g zahăr 500 g făină 2 gălbenuşuri 1 plic zahăr vanilat 50 g ciocolată 4-5 linguri marmeladă   Mod de preparare: Cureţi cartofii şi-i fierbi, iar când sunt gata îi treci prin maşina de tocat sau îi pasezi cu furculiţa. Adaugi peste cartofi, pe rând, făina,…
Read more »

Prăjitură cu sirop si piure de căpşune

18 October 2010
  Ingrediente: 225 g făină 150 g zahăr pudră 60 g unt 1 ou 1 praf de copt sare 1 pahar apă rece 500 g căpşune     Mod de preparare: Amesteci făina cu 1 lin­gură de zahăr şi praful de copt. Adaugi şi apa, picătură cu picătură, apoi oul bătut. Aluatul trebuie să fie…
Read more »

Ghiveci turcesc

18 October 2010
Ingrediente: 6 rosii carnoase 2 cepe 2 dovlecei 1 vanata 1 ardei capia rosu 2 catei de usturoi 3 linguri de untdelemn 1 foaie de dafin 1 legatura de patrunjel Mod de preparare: Se oparesc rosiile, se curata de pielite, se taie in doua, li se scot semintele, apoi se taie in bucati. Se curata…
Read more »

Bors rusesc cu dafin

18 October 2010
Ingrediente: 500 g sfecla rosie 1 telina 2 praz 3 morcov 1  radacina patrunjel 1/2 varza 3 linguri untura 1 lingura faina 3 linguri bulion 1 foaie dafin 250 g carne de vaca marar sare 1 pahar smintina Mod de preparare: Zarzavatul se curata, se spala si se taie in bucati mici sau fisii subtiri…
Read more »

Biftec pe piatra

18 October 2010
Ingrediente: 4-6 filete fine de carne de vita (filet mignon) 3-4 catei de usturoi sare piper dafin Mod de preparare: Se pune usturoiul taiat marunt, sarea piperul si dafinul peste filetele de carne si se lasa aprox. o ora ca sa-si ia gust. O jumatate de ora inainte de servirea mesei, se pun pietrele in…
Read more »

Rasol de peşte cu piure de cartofi si morcovi

18 October 2010
Rasol de peşte cu piure de cartofi si morcovi  Ingrediente: 1 şalău de 600 g 4 linguri unt 5 cartofi noi 4 morcovi 200 ml lapte 1 lingură de smântână 1/2 linguriţă zahăr sare 1 legătură verdeaţă oţet     Mod de preparare: Cureţi peştele şi-l fierbi timp de 15 minute în apă cu sare şi puţin oţet. Cureţi apoi cartofii şi morcovii…
Read more »

Ciorbă de fasole uscată

18 October 2010
  Ingrediente: 400 g fasole uscată 2 morcovi 1 păstârnac 1 ţelină mică 2 cepe 3 linguri ulei 1 lingură vegeta cimbru 200 ml suc de roşii 3 ardei graşi verdeaţă (pătrunjel şi mărar)   Mod de preparare: Fasolea aleasă se pune la înmuiat de seara până dimineaţa. A doua zi, se pune la fiert…
Read more »

Retete delicioase: Pachetele de primavara

18 October 2010
Retete delicioase: Pachetele de primavaraO reteta simpla de pachetele de primavara din: ulei, usturoi, carne de porc, morcovi, telina, maggi, zahar, muguri de fasole, foi de placinta si oua. Ingrediente: 2 cesti ulei 1 lingurita usturoi 250 grame carne de porc 2 morcovi 2 bucati de telina 1 lingurita de Maggi 2 lingurite zahar 100 grame muguri de fasole…
Read more »

Reţete de post: Spanac cu soia

18 October 2010
Reţete de post: Spanac cu soia  Ingrediente: 1/2 pachet soia cuburi 500 g spanac congelat 1 fir de praz sare piper ulei 3-4 lin­guri pastă de roşii   Mod de preparare: Fierbi soia în apă cu sare timp de 20 de minute. Cureţi prazul, îl tai mărunt, îl căleşti în ulei şi adaugi şi bulionul diluat cu 2 lin­guri de…
Read more »

Ciorbă de cartofi

18 October 2010
  Ingrediente: 500 g cartofi 2 morcovi potriviţi 2 cepe mijlocii 2 ardei graşi 2 rădăcini de pătrunjel 3 linguri ulei 1 lingură vegeta 500 ml borş 150 ml suc de roşii sare după gust verdeaţă (leuştean şi pătrunjel)   Mod de preparare: In circa 4 litri de apă clocotită, punem morcovul, ceapa, ardeiul, rădăcinile…
Read more »

Chebab

18 October 2010
Ingrediente: carne de oaie ceapa piper cimbru ardei iute otet sau vin Mod de preparare: Se taie felii subtiri de carne de oaie. Se pune intr-un vas si se asezoneaza cu ceapa taiata felii subtiri, piper pisat, cimbru, ardei iute taiat si putin stropit cu otet sau vin. Se tine la rece 24 deore sa…
Read more »

Ciorbă de sfeclă roşie

18 October 2010
  Ingrediente: 2 sfecle roşii mijlocii, tăiate cubuleţe mici 2 cartofi 2 morcovi potriviţi 2 rădăcini de pătrunjel 2 cepe micuţe 3 linguri ulei 1 lingură vegeta 1 legătură leuştean sare după gust 500 ml borş Mod de preparare: Sfecla tăiată cubuleţe se pune la fiert în 4 litri de apă. Separat, se pun la…
Read more »

Ciorbă de urzici

18 October 2010
  Ingrediente: 800 g urzici 2 cepe potrivite 2 cartofi 200 g suc de roşii 3 litri apă 500 ml borş 3 linguri ulei 1 lingură sare 1 ou 3 linguri smântână (opţional)   Mod de preparare: Se aleg urzicile tinere, se spală bine şi se pun în apă clocotită pentru a fi opărite. După…
Read more »

Salată de crudităţi cu maioneză

18 October 2010
Salată de crudităţi cu maioneză  Ingrediente: 1 ţelină mare 3 morcovi 3 mere mari zeama de la o lămâie mare sare piper 400 g maioneză   Mod de preparare: Cureţi ţelina, o dai pe răză- toarea cu ochiuri mici, o stropeşti bine cu zeama de lămâie. Cureţi şi morcovii îi razi mărunt, apoi presezi bine şi ţelina, şi morcovii…
Read more »

Ciorbă de ştevie

18 October 2010
  Ingrediente: 800 g ştevie 2 cepe potrivite 2 cartofi 200 g suc de roşii 3 litri apă 500 ml borş 3 linguri ulei 150 g lapte soia 1 lingură sare 1 ou verdeaţă (leuştean)   Mod de preparare: Se alege ştevia, se spală bine şi se pune în apă clocotită pentru a fi opărită.…
Read more »

Becri meze – Pork appetizer

18 October 2010
Ingrediente: 1 kg carne de porc 1 ceapa mijlocie 1/2 pahar ulei de masline 5 ardei grasi mici brinza Feta 2-3 rosii bine coapte 1 pahar de vin alb boabe de bahari(pimento) sare piper Mod de preparare: Se spala foarte bine carnea, dupa ce in prealabil s-a taiat in cubulete. Se caleste bine in tigaie…
Read more »

Paine impletita

18 October 2010
Ingrediente: 25 g drojdie 2,5 dl lapte slab sau apa 1 lingurita sare 1/2 lingura zahar 2 oua 2 linguri ulei 7-8 dl (420-480 g) faina seminte susan Mod de preparare: Se dizolva drojdia in putina apa calduta (lapte, 38 grade C), se adauga oul, uleiul, sarea, zaharul si restul de apa/ lapte. Faina se…
Read more »

Sarlota de ciocolata cu nuca

18 October 2010
  Ingrediente: 200 g zahar pudra 200 g unt 200 g ciocolata 2 pachetele zahar vanilat 100 g nuci sau migdale 1 lamiie 2 tablete de ciocolata 3 pahare smintina Mod de preparare: Se amesteca intr-un castron untul batut spuma cu zaharul, ciocolata topita si zaharul vanilat. Amestecul se freaca cu o lingura de lemn,…
Read more »

Nan – paine din India

18 October 2010
Ingrediente: 60 g faina 1 lingura praf de copt 1 lingurita sare 1 ou 1 dl lapte 1 dl iaurt sau smintina 1 lingura ulei de masline Mod de preparare: Se pune cuptorul la incalzit la 250°. Se amesteca faina cu praful de copt si sarea. Se adauga oul, laptele si iaurtul / smintina. Se…
Read more »

Mousse au chocolat

18 October 2010
Ingrediente: 700 g ciocolata 2 oua 2 plicuri zahar vanilat 200 gr smintina 1 paharel de coniac sau lichior alune simple Mod de preparare: Se topeste ciocolata pe baie de aburi, galbenusurile se amesteca cu zaharul vanilat si cu smintina, albusurile se bat spuma si se adauga la galbenusurile amestecate impreuna cu ciocolata topita si…
Read more »

Prăjitură cu citrice şi aluat ras

17 October 2010
Prăjitură cu citrice şi aluat ras  Ingrediente: 200 g margarină 4 linguri apă 1 linguriţă praf de copt 2 linguri zahăr 2 căni făină + 4 linguri făină 3 mandarine 1 kiwi 1 portocală 2 felii grapefruit   Mod de preparare: Cureţi fructele, le tai bucăţele şi le laşi într-o strecurătoare să se scurgă de zeamă. Freci margarina cu zahărul…
Read more »

Ciorbă de salată verde

17 October 2010
  Ingrediente: 5 salate 2 cepe potrivite 2 morcovi 2 cartofi 500 ml borş 200 ml suc de roşii 2 linguri vegeta 2 ouă 3 linguri ulei 100 ml smântână (opţional) 1 legătură leuştean   Mod de preparare: In cei 3 litri de apă punem la fiert ceapa tocată mărunt, morcovul şi cei 2 cartofi.…
Read more »

Ciorbă de porc ardelenească

17 October 2010
  Ingrediente: 400 g carne de porc (piept) 60 gr ceapă 100 g morcov 100 g ţelină şi albitură 50 g ardei gras 50 g orez 100 g smântână 30 g tarhon oţet şi sare după gust o legătură mică de pătrunjel   Mod de preparare: Carnea se spală, se taie în bucăţi de 40-50…
Read more »

Reţete de post: Plăcinţele de cartofi

17 October 2010
Reţete de post: Plăcinţele de cartofiIngrediente: 750 g făină 250 g margarină 1 linguriţă sare drojdie cât o nucă apă călduţă Ingrediente umplutură: 1 kg cartofi 2-3 cepe 100 ml ulei piper sare Mod preparare aluat: Faci o maia din drojdie, 1 lingură de făină şi 1 ceaşcă d caldă, apoi o adaugi peste făină. Frămânţi, adăugând margarina, sare şi…
Read more »

Papricaş din cartofi noi cu smantană

17 October 2010
Papricaş din cartofi noi cu smantană  Ingrediente: 500 g cartofi noi 1 fir de ceapă verde 150 g smântână 2 linguri ulei 1 linguriţă boia 1 legătură pătrunjel verde sare piper   Mod de preparare: Cureţi cartofii şi îi tai cuburi. Speli şi ceapa, o tai mărunt şi o căleşti în ulei, adaugi boiaua, cartofii, completezi cu apă cât să-i…
Read more »

Găină umplută

17 October 2010
  Cureţi bine o găină de 1,5-2 kg. Fierbi puţin găina, ca să nu descoperi că e crudă după ce o scoţi din cuptor. Separat, căleşti în ulei sau unt 2-3 cepe mari tocate, iar când s-au înmuiat adaugi o ceaşcă de orez şi o cutie de ciuperci din comerţ. Din când în când torni…
Read more »

Salată cu omletă si sos de smântână

17 October 2010
Salată cu omletă si sos de smântână  Ingrediente: 1 salată verde 3 ouă 70 g caşcaval 1 lingură unt 1 lingură smântână 1 lingură muştar 1 lingură oţet 2 linguri ulei 1 legătură pătrunjel 1 legătură mărar sare piper   Mod de preparare: Baţi ouăle cu sare şi piper, încor­porezi caşcavalul ras şi prăjeşti în unt 3 omlete de grosimea unei…
Read more »

Chifteluţe de branză

17 October 2010
  Ingrediente: 1/2 kg brânză de oaie 3 ouă piper după gust 3/4 cană cu griş 200 ml ulei   Mod de preparare: freci brânza cu ouăle, pui piper şi sare dacă mai este nevoie, apoi adaugi grisul şi omoge­nizezi compoziţia. Formezi chifteluţe pe care le rumeneşti în ulei încins.   Poftă bună!
Read more »

Crema de castane

17 October 2010
Ingrediente: 1 kg castane lapte (in care se fierb castanele) 200 gr margarina fara sare 1 pahar zahar (200-250 ml) 1 plic zahar vanilat 1 lingurita Nescafe rom (1 cm intr-un pahar) 100 gr ciocolata topita 2 linguri zahar(glazura) 2-3 linguri apa(glazura) 1 lingurita margarina(glazura) Mod de preparare: Se curata castanele de coaja si se…
Read more »

Supa de porumb

17 October 2010
Ingrediente: 1 conserva de porumb 2 rosii 1 ceapa 500 ml supa de legume piper sare ulei crutoane Mod de preparare: Jumatate din cantitatea de porumb se face piure.Rosiile se oparesc si se taie bucatele. Ceapa se toaca si se caleste citeva minute impreuna cu rosiile oparite bucatele. Se adauga cealalta jumatate din cantitatea de…
Read more »

Cotlete de porc cu boia de ardei

17 October 2010
  Ingrediente: cotlete de porc în funcţie de numărul de persoane de la masă boia de ardei dulce sau pican­tă (după gust) ulei   Mod de preparare: Baţi foarte puţin cotletele cu ciocanul de carne, le ungi cu ulei pe ambele părţi şi presari boia numai pe o parte. Le rulezi şi le dai la…

ReteteReteta zileiRetete CiorbeRetete SupeRetete SalateRetete PasteRetete PizzaRetete PesteRetete VitaRetete VitelRetete PorcRetete PuiRetete OaieRetete MielRetete BerbecRetete de postDesertDiete

Sursa:www.restaurantedelux.ro