Retete de Paste:
Ardei de umplut iarna
20 October 2010
Ingrediente: 10 kg ardei graşi 5 legături frunze ţelină 1 pumn plin de
frunze de vişin 1 aspirină 2 la 1 litru lichid sare, să fie cam 1
lingură rasă la 1 litru de lichid Mod de preparare: Se pune apă cu
sare şi aspirină la fiert, vreo 3 litri.Se grijesc ardeii de…
Read more »
Read more »
Vinete in bulion pentru iarna
20 October 2010
Ingrediente: 4 vinete bine coapte 1 ardei gras 1 kg roşii 1 morcov 1
ceapă 1 ceaşcă untdelemn 1 căpăţână usturoi 1 lingură sare 5 fire cu
frunze de ţelină Mod de preparare: Vinetele se taie felii groase de-un
deget, se presară cu sare şi se pun între 2 funduri de lemn, o…
Read more »
Read more »
Mancarica de vinete
20 October 2010
Ingrediente:
5 vinete 3 ardei grasi 4 ceapa 2 morcov 1 patrunjel radacina 2 rosii
1capatana de usturoi 1 ceasca ulei 2 linguri bulion 2 legaturi patrunjel
verde sare dupa gust apa Mod de preparare: Se aleg vinete potrivite
care se curata de coaja, se taie rondele, se presara cu sare si se lasa
la…
Read more »
Read more »
Tartă cu capşune si kiwi
20 October 2010
Ingrediente: 2 ouă 150 g făina 250 g zahăr + 1 lingură zahăr 1
linguriţă praf de copt 1 plic zahăr vanilat 1 lămâie 100 ml apă 1 plic
praf de budincă de vanilie 250 ml lapte 150 g căpşune 2 kiwi 1 plic
gelatină transparentă 1 esenţă de rom Mod de preparare:…
Read more »
Read more »
Pasca moldoveneasca
20 October 2010
Ingrediente: 400 g zahăr tos, foarte vanilat 400 g brânză de vaci 100 g
unt 100 ml smântână 2 gălbenuşuri 150 migdale măcinate coaja de
portocală rasă şi zaharisită stafide Mod de preparare: Se freacă untul
cremă Se freacă brânza cremă Se adaugă pe rând la unt, gălbenuşurile,
zahărul, smântână, brânza, migdalele, coaja…
Read more »
Read more »
Retete de post: Tort de post I
20 October 2010
Ingrediente:
1 kg frişcă Hulala 2 căni de zahăr 2 pacheţele zahăr vanilat 2 banane 2
portocale 2 mandarine 100 g stafide 1 cutie compot de ananas 1 cană de
suc de portocale 5 plicuri de gelatină Dr. Oetker 50 g coniac sau
lichior de stropit fructele tocate 2 kiwi Mod de preparare: Frişca…
Read more »
Read more »
Bulion de rosii
20 October 2010
Ingrediente: 20 kg roşii sănătoase, coapte şi răscoapte 1 ceaşcă de
sare Mod de preparare: Se grijesc, se taie bucăţi.Se trec prin sită
există chiar şi azi în comerţ un soi de sită-storcător care lasă pieliţa
veştedă de uscată. Se pune la fiert piureul, amestecând mereu, între 1
oră şi până se face…
Read more »
Read more »
Jeleu de ananas
20 October 2010
Ingrediente: 1 cutie mare de ananas (850 g) 1 lămîie 180 g zahăr 6 foi
de gelatină (15 g) 1 pahar vin 1/4 l apă Mod de preparare: Cutia de
ananas se desface şi din ea se scot cîteva bucăţi de ananas pentru
decor. Zeama de ananas se fierbe 2-3 minute cu apa,…
Read more »
Read more »
Salată de ardei copti
20 October 2010
Ingrediente: 2 kg ardei gras sau capia 100 ml oţet de vin 2 linguri
untdelemn 1 linguriţă sare 1 praf cimbru 1 căpăţână usturoi Mod de
preparare: Ardeii se tratează grijuliu, ca mai sus, dar nu se mai pun în
borcan vraişte ci se compune o stea splendidă într-un castron, cu
codiţele spre…
Read more »
Read more »
Balmos
20 October 2010
Ingrediente: 150 g unt 2 litri smântână 1 linguriţă sare 1 kg mălai 1,5
litri lapte acru Mod de preparare: Intâi se pune untul în ceaun să se
topească la foc micApoi se adaugă smântână şi sarea, la fiert,
amestecându-se des şi conştiincios. Când astea s-au încins se adaugă
mălaiul (ca la o…
Read more »
Read more »
Vitel cu usturoi si ardei (Kelaidi)
20 October 2010
Ingrediente:
1 1/2 kg de carne (de preferinta pulpa) vita 500 g ardei 4 rosii taiate
cubulete 1 capatina usturoi 250 g brinza telemea de oi 250 g unt topit
sare piper Mod de preparare: Se taie carnea, ardeii rosiile si brinza in
bucatele (cubulete). Se pune carnea intr-o cratita de cuptor, se pun
ardeii…
Read more »
Read more »
Reţete de post: Sarmale de post in foi de spanac
20 October 2010
Ingrediente: 500 g foi de spanac 3 cepe mari 250 g orez 5-6 linguri
ulei 1 litru borş 1 lingură vegeta sare 1 legătură mărar 2-3 linguri
pastă de tomate 1 lingură făină Mod de preparare: Foile de spanac se
aleg, se spală şi se opăresc cu 500 ml borş, cu mare atenţie…
Read more »
Read more »
Vrajitoriile lui Jamie Oliver 4 (video)
20 October 2010
Sufleu de linte cu praz
20 October 2010
Ingrediente: 250 g linte 500 g praz 50 g stafide 1 ceapă potrivită 1
frunză de dafin 2 linguri ulei 3 linguri pesmet 2 linguri unt 1 vârf
cuţit de praf de chili 1 lingură vegeta Mod de preparare: Lintea
înmuiată de seara se pune la fiert împreună cu ceapa tocată mărunt,
foaia…
Read more »
Read more »
Salată de crudităţi cu maioneză si smantană
20 October 2010
Ingrediente: 2 morcovi mari 1 ţelină 1/2 varză dulce 2 mere 1 rădăcină
de pătrunjel 1 păstârnac 3 ouă 1 linguriţă zeamă de lămâie 2 linguri
smântână 100 ml ulei sare piper 1 ridiche 1 castravete frunze de salată
2-3 măsline pentru ornat Mod de preparare: Cureţi morcovul,
păstârnacul, ţelina, merele, şi pătrunjelul,…
Read more »
Read more »
Urechi de porc sarate
20 October 2010
Ingrediente:
500 gr urechi de porc 2 cani apa 1cana otet 1/2 cana zeama de carne in
care au fiert urechile 2 cepe taiate fin 3 catei usturoi taiati fin 10
catei usturoi intregi 1 frunza de dafin piper Mod de preparare: Se spala
bine urechile si se lasa in apa pentru o ora. Se…
Read more »
Read more »
Tort de nuci la rece
20 October 2010
Ingrediente
blat : 200 ml apă sau lapte 200 g zahăr 50 g cacao 500 g nuci prăjite
şi măcinate Ingrediente crema :100 ml apă sau lapte,15 linguri de
zahăr, 100 g cacao,2 linguri de zeamil sau făină, 500 g unt,2
gălbenuşuri Mod de preparare: Nucile se pun la fiert cu apa, zahărul…
Read more »
Read more »
Turta din faina de grau
20 October 2010
Ingrediente: 500 g făină sare apă cat cuprinde aluatul Mod de
preparare: Făina se cerne, se frământă cu apă şi un pic de sare până nu
se mai lipeşte de degete. Se rup bucăţi de aluat, se rotunjesc şi
turtesc şi se pun pe vatră sau într-o tavă presărată cu lăină, în…
Read more »
Read more »
Musaca de peşte
20 October 2010
Ingrediente: 500 g macrou congelat 1 kg cartofi 5 cepe 3 linguri bulion
oţet sare 1 foaie de dafin piper Mod de preparare: Decongelezi
macroul, îl cureţi şi-l pui la fiert în apă cu sare şi puţin oţet.
Separat, fierbi cartofii în coajă. în acest timp, cureţi ceapa, o tai
solzişori şi o…
Read more »
Read more »
Ciorba de pasat
20 October 2010
Ingrediente: 1 ceaşcă păsat 1 litru zer acru sare mai multe frunze de
ţelină, sfeclă, gulie, rubarbă, lobodă, ştevie, ceapă verde, usturoi
verde, salată verde, mărar, pătrunjel, leuştean şi ce mai e verde în
grădină sau pe câmp şi se mănâncă Mod de preparare: Se fierbe păsatul
în 2 1 apă.Se grijeşte bine…
Read more »
Read more »
Verdeata la borcan
20 October 2010
Ingrediente: verdeaţa mărar ori leuştean, pătrunjel ori ţelină, care
vă place, cât să umple îndesat un borcan sare Mod de preparare: Se
curăţă leuşteanul (să zicem) de tulpinile mai groase (sau de toate, cum
vreţi) şi se îndeasă straturi în borcan. Fiecare strat se presară cu
sare. După ce s-a lăsat leuşteanul şi…
Read more »
Read more »
Tocăniţă de linte cu soia cuburi
20 October 2010
Ingrediente: 500 g linte 2 cepe 1 rădăcină pătrunjel 3 morcovi 100 g
cuburi soia 1 lingură vegeta 3 linguri ulei 2 linguri unt oregano cimbru
maghiran Mod de preparare: Cuburile de soia se fierb în apă cât să le
acopere, ulei şi vegeta, între timp, se curăţă ceapa şi se taie
mărunt,…
Read more »
Read more »
Retete de post: Tocana de ceapa
20 October 2010
Ingrediente: 6 cepe mari 3 linguri untdelemn 2 linguri pastă roşii 1
linguriţă oţet 3 căţei de usturoi 1 jumătate linguriţă paprică 1 morcov 1
linguriţă zahăr 1 legătură mărar Mod de preparare: Se pune ceapa
tăiată felii mai groase la rumenit cu usturoi, morcov ras, boia, când a
devenit transparentă, se adaugă…
Read more »
Read more »
Friptură de gluten
20 October 2010
Ingrediente: 1/4 cană nucă măcinată 1/2 cană făină de ovăz 1/4 cană
făină 1 si 1/2 cană făină de gluten 1 lingură vegeta 25 grame de drojdie
250 ml apă călduţă Mod de preparare: Se amestecă toate ingredientele,
apoi se adaugă o cană de apă şi se încorporează rapid. Rezultă un aluat
neomogen…
Read more »
Read more »
Salata de rosii
20 October 2010
Ingrediente: roşii coapte şi tari 2 linguri ulei mărar cimbru sare
piper Mod de preparare: Roşiile se taie în două şi apoi în felii
subţiri se toacă verdeaţa se pune sare şi piper, se presară verdeaţă .Se
toarnă ploaie uleiul, se amestecă să se lege sosul. Pofta buna!
Read more »
Read more »
Paste cu ton si busuioc
20 October 2010
Ingrediente: 200 g paste 1 conservă ton 1 ceapă 1 lingură pastă de
ardei 3 linguri pastă de tomate 1 căţel de usturoi busuioc sare piper
ulei Mod de preparare: Fierbi pastele în apă cu sare şi în acest timp
pregăteşti sosul. Cureţi ceapa, o tai mărunt şi o căleşti în ulei
încins.…
Read more »
Read more »
Conopidă cu maioneză si usturoi
20 October 2010
Ingrediente: 1 conopidă 2 căţei de usturoi maioneză din ouă sau
maioneză vegetală de soia Mod de preparare: Conopida se fierbe cu apă
şi puţină sare. Când este gata, se scurge bine şi se pasează până când
totul devine o pastă omogenă. După ce s-a răcit complet, punem maioneza
şi usturoiul tocat mărunt.…
Read more »
Read more »
Retete de post:Tort cu suc de portocale
20 October 2010
Ingrediente:
1 cană de zahăr 1 cană de ulei 1 cană de suc de portocale 3 căni de
făină 1 plic de zahăr vanilat esenţă de vanilie 5-6 picături de şofran 1
vârf de cuţit de sare 1 linguriţă de bicarbonat stins cu lămâie Mod
de preparare: Se bat cu mixerul timp de 5…
Read more »
Read more »
Teriyaki
20 October 2010
Ingrediente:
4 bucati piept de pui (dezosat) Ingrediente sos marinat: 2/3 cescuta
sos soia, 2 linguri de zahar, 1/2 cescuta mirin,lingura sake, 1 catel de
usturoi, 1 lingura de ghimbir proaspat ras pe razatoarea mica,
2linguri ulei Mod de preparare: Se amesteca ingredientele pentru sosul
de marinat intr-un castron (sake-ul si mirin-ul se pot inlocui…
Read more »
Read more »
Retete de post: Sarmale de post
20 October 2010
Ingrediente: 1 varză murată 1 ceaşcă orez 3 cepe 1 pahar bulion roşii
gros 1 pahar untdelemn 1 morcov piper boabe sare piper măcinat paprică
100 g prune uscate (stafide, ciuperci, felii de măr uscate) Mod de
preparare: 2 cepe se toacă şi se călesc în ulei se sting cu orez şi
apă,…
Read more »
Read more »
Ardei umpluti cu varza
20 October 2010
Ingrediente: 5 kg ardei foarte graşi 1 kg morcovi 3 verze mijlocii
cimbru mărar 1 litru oţet 1 linguriţă piper 3 linguri apă 2 linguri rase
cu sare Mod de preparare: Se grijesc ardeii de seminţe şi cotoare, se
spală varza se taie fideluţă, morcovii se rad se pune zeama la fiert.
Se…
Read more »
Read more »
Piure de ţelina cu peşte
20 October 2010
Ingrediente: 1 ţelină mare 2 cepe 2 linguri peşte din conservă 1 pahar
de vin alb sare piper Mod de preparare: Cureţi ţelina, o tai rondele
mai groase şi o fierbi până se înmoaie. Toci cepele, le căleşti, apoi
adaugi peştele, sare, piper după gust şi vinul alb. Fierbi totul până se
evaporă…
Read more »
Read more »
Pilaf cu peşte
20 October 2010
Toci 2 cepe mari, le căleşti puţin, adaugi 3 linguri de bulion, sare,
piper, 6 căni şi 1/4 de apă şi laşi să fiarbă. Când apa dă în clocot,
pui 1 pahar şi jumătate de orez şi 1 kg de peşte sărat, curăţat şi
spălat. Laşi să fiarbă 10-15 minute, apoi dai cratiţa la…
Cum se prepara Cocktail Smiler (video)
20 October 2010
Ingrediente: 50 ml tequila 25 ml lemon juice ½ tsp caster sugar 2 tsp
ruby port 1 maraschino cherry Some Ice cubes 1 chopping board 1 knife 1
squeezer 1 shot measure 1 cocktail shaker 1 strainer (if the shaker
doesn’t include one) or a small sieve 1 highball glass Cum se prepara…
Read more »
Read more »
Legume si fructe in otet
20 October 2010
Ingrediente: 1 kg ceapă roşie mică 5 căpăţâni usturoi 1 ţelină mijlocie
5 morcovi potriviţi 3 legături cimbru uscat 3 rădăcini hrean 1 legătură
tulpini mărar uscat 3 mere tari 7 kg gogoşari roşii prune varză roşie
mere conopidă 450g zahar 6 foi dafin 3 linguri sare Mod de preparare:
Se curăţă ceapa,…
Read more »
Read more »
Retete de post: Linte de post
20 October 2010
Ingrediente: 400 g linte 1 ceapă 500 ml supă de legume 1 morcov 2
linguri oţet 1 lingură untdelemn 1 ceapă 3-4 căţei usturoi sare piper
Mod de preparare: Se pune lintea la inmuiat în apă rece.Se pune lintea
la fiert în 2 litri apă rece, cu supă de legume, ceapă tocată, morcov…
Read more »
Read more »
Stifado
20 October 2010
Ingrediente:
1,5 kg carne de vita macra 3 catei de usturoi 6 linguri untdelemn de
masline sare piper 3 foi de dafin cate 1/2 lingurita de nucsoara
macinata cateva cuisoare chimen 2 linguri bulion de rosii 2-4 linguri
otet rosu de vin 250 g rosii pasate 100 ml vin rosu 1 kg cepe mijlocii
4…
Read more »
Read more »
Ciorbă ţărănească cu soia cuburi
20 October 2010
Ingrediente: 3 litri apă 1 litru borş 100 g cuburi de soia 1 ceapă 1
morcov 1 pătrunjel 1/2 ţelină 1 ardei 1 cartof 1 mână fasole verde 1
ardei gras 3-4 roşii sau 200 ml suc de roşii verdeaţă (leuştean, mărar,
pătrunjel) Mod de preparare: In 3 litri de apă clocotită,…
Read more »
Read more »
Ciorbă de dovlecei
20 October 2010
Ingrediente: 1 kg dovlecei micuţi 2 morcovi 2 cepe 1 rădăcină de
pătrunjel 200 ml suc de roşii sau 4-5 roşii 1 lingură vegeta 2 linguri
ulei 1 legătură de leuştean un ou pentru acrit putem folosi borş, zeamă
de lămâie sau acreală de corcoduşe Mod de preparare: Morcovul şi
rădăcina de pătrunjel…
Read more »
Read more »
Ciorbă de varză nouă
20 October 2010
Ingrediente: 1 varză potrivită 2 ardei graşi 1 ceapă 2 morcovi 4-5
roşii 1 lingură de vegeta 1 litru borş verdeaţă (pătrunjel şi leuştean) 2
linguri de ulei Mod de preparare: Se pune la fiert morcovul tăiat
cubuleţe mici, ceapa tocată mărunt, ardeiul tăiat fideluţă şi cartofii
tăiaţi cuburi mai mari. Separat, varza…
Read more »
Read more »
Pui la cuptor
20 October 2010
Ingrediente: 1 pui (mare şi bine îngrăşat, de curte) sau altă pasăre
măruntaie pui 200 g unt ( 1 ceaşcă ulei) 300 ml smântână 1 lingură pastă
usturoi sare piper 3 legături pătrunjel Mod de preparare: Mai întâi
se grijeşte bine puiul, se toacă măruntaiele şi pătrunjelul, se freacă
cu 150 g unt,…
Read more »
Read more »
Pere confiate
20 October 2010
Ingrediente: 1,500 kg pere de iarnă 1,400 kg zahăr zeamă de lămîie
vanilie Mod de preparare: Perele se curăţă şi se scot seminţele, apoi
se fierb în apă 15 minute şi se strecoară. Zahărul se pune la fiert cu 2
pahare apă şi cînd începe să se lege se pun perele şi se…
Read more »
Read more »
Tort cu praf de inghetata
20 October 2010
Ingrediente
blat : 5 ouă 5 linguri de apă 5 linguri de zahăr arome 1 cană de făină
Ingrediente sirop:10 linguri de zahăr, apă şi esenţă de vanilie
Ingrediente glazura :100 ml lapte cu 1 pachet de frişcă praf sau frişcă
gata preparată Mod de preparare: Se bat albuşurile spumăşi se pune
câte puţin…
Read more »
Read more »
Tocana de cartofi
20 October 2010
Ingrediente: 1 kg cartofi 2 cepe 5 roşii răscoapte 1 linguriţă boia 1
legătură usturoi verde 1 pahar de untdelemn 1 linguriţă chimen pisat
sare piper tarhon cimbru Mod de preparare: Se curăţă cartofii, se taie
îmbucături, se pun la fiert în apă cât să-i acopere, cu sare, piper,
chimen. Ceapa se taie…
Read more »
Read more »
Retete de post: Tort de post II
20 October 2010
Ingrediente:
1cană de ulei 11/2 cană de Cola 1 cană de zahăr pudră 2 linguri de
cacao 1 linguriţă de amoniac sau bicarbonat drojdie cât jumătate de nucă
făină cât cuprinde Mod de preparare: Din aceste ingrediente (făină ca
la un aluat de chec mai gros) se face o compoziţie bine legată, care
se…
Read more »
Read more »
Ciorba de bob
20 October 2010
Ingrediente: 300 g păstăi verzi de bob 1 morcov 1 legătură groasă de
mărar verde 1 ceapă 100 g corcoduşe verzi sare Mod de preparare: Se
toacă ceapa se rade morcovul se pun la fiert cu bobul în 2 litri apă
până se-nmoaie .Se toacă mărarul se strivesc corcoduşele, fară sâmburi,
se pun…
Read more »
Read more »
Ardei copti
20 October 2010
Ingrediente: 2 kg ardei graşi sau capia 150 ml oţet de vin 2 linguri
ulei 10 g piper 1 foaie dafin (cât mai mari şi mai sănătoşi) 1 lingură
zahăr sau miere 2 linguriţe boabe muştar 1 aspirină 1 jumătate linguriţă
sare Mod de preparare: Se spală bine ardeii. Se coc în cuptor…
Read more »
Read more »
Sote de pui cu ardei
20 October 2010
Ingrediente:
1 pui 1 ardei gras 1 ceapa mare 2 linguri de untdelemn fin 1 lingurita
zahar 1 lingurita mustar picant 2 linguri vermut 2 linguri smantana sare
piper Mod de preparare: Se taie puiul bucati. Se pune uleiul la incins
intr-o tigaie adanca de metal si se rumenesc bucatile de carne la foc
iute.…
Read more »
Read more »
Salata de vinete I
20 October 2010
Ingrediente: 1 kg vinete (coapte, bine colorate, tari, lungi) 1 pahar
untdelemn 1 ceapă roşie, mare tare 1 lingură oţet mere 2 roşii coapte
sare piper Mod de preparare: Se pun vinetele la fript pe foc viu, pe
toate părţile, până se-nmoaie Se curăţă imediat de cojile arse, se
sărează şi se pun…
Read more »
Read more »
Patlican Musakka
19 October 2010
Ingrediente:
1 kg vinete 50 g ulei de masline 250 gr carne tocata 2 cepe mici 2
rosii 2 lingurite bulion 2 lingurite sare 1/4 lingurita piper 1/2 cana
apa patrunjel Mod de preparare: Se curata vinetele fisii si se taie in
felii de 1 cm grosime. Se prajesc usor in ulei pina devin maronii.…
Read more »
Read more »
Pui cu sos picant
19 October 2010
Ingrediente:
1 pui mare 100 g unt 3 ceapa 2 catei de usturoi 1 litru supa sare piper
1 lingurita sofran 1 lingurita coriandru 2 linguri faina 1 lamiie Mod
de preparare: Bucatile de pui se pun sa se rumeneasca in unt. Cind sint
pe jumatate gata, se adauga cepele taiate pestisor si usturoiul pisat.…
Read more »
Read more »
Peşte umplut cu legume
19 October 2010
Ingrediente: 2 peşti mari (de câte 1 kg fiecare) 3 morcovi 1 ardei gras
roşu 300 g ciuperci cimbru sare oregano condiment tip Vegeta piper 4
linguri ulei de măsline 2 lămâi 200 ml apă Mod de preparare: Cureţi şi
speli peştii, îi presari foarte bine cu sare şi piper, îi stropeşti cu…
Read more »
Read more »
Tocăniţă de legume cu soia cuburi
19 October 2010
Ingrediente: 2 cartofi 1 morcov potrivit o jumătate de ţelină 2 cepe 2
ardei 1 rădăcină pătrunjel o mână de fasole verde câteva bucăţele de
conopidă 500 ml suc de roşii vegeta 3 linguri ulei plante aromatice
(busuioc, cimbru, coriandru) 100 g soia cuburi Mod de preparare:
Legumele tăiate frumos se înăbuşă cu…
Read more »
Read more »
Sufleu de conopidă
19 October 2010
Ingrediente: 1 kg conopidă 2 ouă 1/2 lingură făină 1 ceaşcă lapte 3
linguri brânză dulce 1 ceapă 2 linguri unt sare Mod de preparare:
Conopida se spală, se curăţă şi se fierbe. După ce s-a fiert, se scurge
şi se trece prin sită. Separat, se topeşte untul cu făină şi se stinge…
Read more »
Read more »
Salată de cartofi noi, cu peşte şi sos de usturoi
19 October 2010
Ingrediente: 1/2 kg cartofi noi 1 conservă de hering in ulei 1 legatura
patrunjel sare piper zeamă de lămâie boia dulce Ingrediente sos: 1
căpăţână usturoi, 4 linguri smântână, 100 ml ulei sare Mod de
preparare: Speli cartofii, îi cureţi de coajă şi îi pui la fiert. Când
sunt gata îi tai…
Read more »
Read more »
Coliva
19 October 2010
Ingrediente: 1 kg grâu 500 g zahăr 1 linguriţă coajă de lămâie rasă
sare după gust 1 linguriţă zahăr vanilat bomboane praf de cacao 1 vărt
de cuţit praf scorţişoară zahăr pudră 500 g miez nucă, măcinat + 200 g
pentru ornat 1 linguriţă coajă de portocală, rasă Mod de preparare:
Grâul se…
Read more »
Read more »
Mancarica de ardei cu carnati afumati
19 October 2010
Ingrediente: 1 kg ardei verzi 750 g rosii coapte 2 cepe 4 catei de
usturoi 4 carnati afumati 6 linguri de ulei de masline 1 lingurita de
zahar 1/2 lingurita de cimbru 1/2 oregano 1 varfde cutit de nucsoara
proaspat rasa sare piper 2 linguri de patrunjel verde tocat Mod de
preparare: Se spala…
Read more »
Read more »
Mincare chinezeasca
19 October 2010
Ingrediente:
200 g carne porc 200 g carne de pui 1 conserva mica ciuperci 1 morcov 1
brocoli taietei din orez sos de soia sare unt Mod de preparare: Se taie
felii subtiri carnea de pui si de porc (se poate prepara si numai din
carne de pui, sau de porc), dupa care se calesc…
Read more »
Read more »
Makluba
19 October 2010
Ingrediente:
500 g carne de pui 10-15cartofi 2 vinete 1 conopida 50 g orez 1 ceapa
Mod de preparare: Se pune la fiert carnea de pui si cind apa incepe sa
fiarba se taie o ceapa solzi si se pune in oala se lasa sa fiarba pina
puiul este moale. Separat se taie cartofii rondele…
Read more »
Read more »
Salată de legume cu sos de vin
19 October 2010
Ingrediente pentru salată: 3 salate verzi 4-5 roşii 2 ridichi mari
roşii 100 g măsline fără sâmburi 2 cepe roşii sare Ingrediente sos: 1
ceaşcă de vin roşu 4 linguri ulei sare piper zahăr 2 linguri oţet Mod
de preparare: Speli salata, o rupi bucăţi, apoi tai ceapa peştişori,
roşiile şi ridichile felii.…
Read more »
Read more »
Fatteh cu pui
19 October 2010
Ingrediente:
piept de pui bucatele piine arabeasca (lipie) tahina (ulei de susan)
500 g iaurt usturoi(praf) boia de ardei iute condimente pui lamiie 2-3
linguri ulei de masline Mod de preparare: Bucatelele de pui se fierb in
apa cu condimente (piper, foi de dafin, boia, curry), intre timp piinea
se rupe bucatele mici si se…
Read more »
Read more »
Zeama de mei
19 October 2010
Ingrediente: 1 ceaşcă de mei 1 litru supă de legume 1 pumn de salvie 1
ceapă 1 lingură ulei sare piper boia 1 linguriţă chimen pătrunjel 3
linguri smântână Mod de preparare: Se pune supa la fiert cu meiul şi
încă o ceaşcă de apă Se toacă ceapa şi salvia se căleşte ceapa…
Read more »
Read more »
Retete de post: Cozonac muntenesc
19 October 2010
Ingrediente: 1 kg faină 500 g zahăr tos 2 pachete margarină 50 g
drojdie 1 litru apă 1 plic zahăr vanilat 1 lingură coajă rasă de lămâie 1
linguriţă rom 2 linguriţe sare şofran 1 vârf cuţit praf de scorţişoară 1
vârf cuţit praf de cuişoare 1 linguriţă coajă rasă de portocală
Ingrediente glazura:…
Read more »
Read more »
Reţete de post: Plăcintă cu mălai si stafide
19 October 2010
Ingrediente: 7 ceşti mălai 1 ceaşcă ulei 1 ceaşcă zahăr tos 2 ceşti
stafide zeama de la 2 portocale 2 linguri praf de copt Mod de
preparare: Amesteci praful de copt cu mălaiul, adaugi şi celelalte
ingrediente şi torni atâta apă cât să obţii o compoziţie ca o smântână
pufoasă. O torni într-o…
Read more »
Read more »
Cremă de ciocolată cu capşune
19 October 2010
Ingrediente: 500 g căpşune 150 g ciocolată de menaj 100 g smântână (mai
grasă, ca pentru frişcă) 1 albuş 1 linguriţă zahăr 2 linguriţe cafea
preparată 3 esenţe de rom ulei Mod de preparare: Speli căpşunele, le
stropeşti cu esenţă de rom şi le laşi la rece. Tai ciocolata mărunt şi o
topeşti…
Read more »
Read more »
Raţă lăcuită
19 October 2010
Ingrediente:
1 boboc de rata 3/4 l vin alb sec 5 linguri miere 4 linguri sos de soia
busuioc sare Mod de preparare: Se curata si se spala bobocul de rata,
ungindu-l in interior cu miere – 1 lingura – si sare. Tot in interior se
va pune crenguta de busuioc. Se aseaza pasarea intr-o…
Praz prăjit
19 October 2010
Ingrediente: 2 tulpini groase de praz 2 linguri untdelemn sare piper
boia 1 lingură pătrunjel verde tocat Mod de preparare: Se taie prazul
rondele groase de două degete se presară cu sare, piper, boia.Se pun la
prăjit în ulei încins pe ambele părţi în vas acoperit până se rumenesc
se pun în farfurie…
Read more »
Read more »
Pulpa de miel la cuptor cu roşii si busuioc
19 October 2010
O
reteta delicioasa de pulpa de miel la cuptor cu rosii si busuioc din:
pulpa de miel, ulei de masline, unt, orez, rosii, tarhon, busuioc,
cimbru, usturoi, sare, piper, boia dulce de ardei, rachiu de vin sau
coniac si lamaie. Ingrediente: 2 kg pulpa de miel 10 linguri ulei de
masline 100 g unt 200…
Read more »
Read more »
Cartofi gratinaţi
19 October 2010
Ingrediente: 1 şi 1/2 kg cartofi sare piper 300 ml smântână 3 ouă
brânză rasă mărar pentru ornat Mod de preparare: Fierbi cartofii în
coajă, îi laşi apoi la răcit 10 minute, îi decojeşti, îi tai rondele şi
îi presari cu sare şi piper. Amesteci smântână cu ouăle, le torni peste
cartofi, razi…
Read more »
Read more »
Reţete de post: Ardei umpluti
19 October 2010
Ingrediente: 8 ardei graşi mari 3 cepe 1 căpăţână usturoi 1 kg roşii 1
ceaşcă orez 2 ceşti supă de legume verdeaţa pătrunjel, mărar sare piper
zahăr 1 pahar untdelemn Mod de preparare: Se toacă ceapa, se căleşte
în ulei încins, se stinge cu supa de legumeSe adaugă orez, usturoi,
piper, sare, zahăr,…
Read more »
Read more »
Tocăniţă de linte
19 October 2010
Ingrediente: 1 cană linte 2 cepe mari 3 căţei de usturoi 1 lingură de
sare 1 frunză de dafin 2 linguri ulei de măsline 1 legătură mărar Mod
de preparare: Lintea se pune la fiert în apă clocotită şi sare. Separat,
cepele tocate mărunt se pun la înăbuşit în puţină apă şi ulei.…
Read more »
Read more »
Tocănită de vinete
19 October 2010
Ingrediente: 2 vinete mari tăiate cuburi 2 cepe tocate mărunt 2 ardei
capia tăiaţi feliuţe subţiri 2 căţei de usturoi 1 lingură vegeta 2
linguri ulei 600 ml suc de roşii condimente: cimbru, măghiran, oregano
şi 1 legătură mărar Mod de preparare: Legumele împreună cu uleiul şi
vegeta se înăbuşă la foc mic…
Read more »
Read more »
Mancare de conopidă
19 October 2010
Ingrediente: 1 kg conopidă 2 cepe 1 morcov 1/2 ţelină 3 linguri ulei
250 ml suc de roşii 1 legătură mărar 1 lingură vegeta Mod de
preparare: Ceapa tocată mărunt şi morcovul se înăbuşă bine cu puţină apă
şi ulei. Când sunt pe jumătate înăbuşite, adăugăm şi ţelina dată prin
răzătoarea mare.…
Read more »
Read more »
Pui cu vin
19 October 2010
Ingrediente:
6 pulpe de pui 1 pahar de vin rosu 2 linguri de miere de albine 3
linguri de soia 3 catei de usturoi pisati sare piper boia de ardei iute 1
lingura de vegeta 2 linguri de ulei de uns tava si pulpele Mod de
preparare: Se spala pulpele si se usuca cu un…
Read more »
Read more »
Mancarică de bob
19 October 2010
Ingrediente: 500 g păstăi verzi de bob 1 ceapă 1 morcov 500 g roşii
răscoapte 3 linguri untdelemn sare piper 1 legătură de mărar verde 1
pahar smântână Mod de preparare: Se pun păstăile de bob la fiert Se
toacă ceapa, morcovul, roşiile, mărarul .Se înmoaie în untdelemn încins
ceapa, morcovul şi roşiile.…
Read more »
Read more »
Lutenita
19 October 2010
Ingrediente: 6 roşii mari, cărnoase, răscoapte 1 pahar untdelemn 2 cepe
1 ardei iute 1 legătură pătrunjel sare Mod de preparare: Se coc
roşiile-ntr-o tavă, la cuptor, până le seacă zeama şi devin maronii
.Ceapa, ardeiul, pătrunjelul se toacă mărunt. Se scot pieliţele de pe
roşii, carnea rămasă se terciuieşte şi se freacă…
Read more »
Read more »
Rulada de carne cu sos de iaurt
19 October 2010
Ingrediente
tocatura: 1 felie de paine uscata 2 cepe 2 catei de usturoi 1 kg de
carne de vita tocata 1 ou 1 legatura de patrunjel sare piper 2 lingurite
de chimen 200 g branza 2 vinete 4 linguri de untdelemn 1 kg de rosii.
Ingrediente sos de iaurt: 1 pahar de iaurt (500 gr.),…
Read more »
Read more »
Pui cu susan
19 October 2010
Ingrediente:
4 piept de pui ( aprox 150 gr) 2 linguri unt 2 linguri sos de soia 100
gr faina 75 g seminte susan sare piper Mod de preparare: Se rumenesc
semintele de susan 5-10 minute in cuptor la 160 grade, fara sa se arda.
Se amesteca faina cu sarea piperul si semintele si se…
Read more »
Read more »
Frişca de casă cu căpşune
19 October 2010
Ingrediente: 1/2 kg smântână proaspătă de casă 4 linguri zahăr pudră 1
plic zahăr vanilat 500 g căpşune Mod de preparare: Laşi smântână la
frigider câteva ore, apoi o răstorni ‘ntr-un vas şi o baţi cu telul 10
minute. Adaugi treptat zahărul şi vanilia şi baţi în continuare până se
îngroaşă şi devine…
Read more »
Read more »
Friptură de viţel înăbuşită, cu piure de spanac
19 October 2010
Ingrediente: 1 kg carne de viţel 2 morcovi 2 bucăţi păstârnac 1 ţelină 1
kg spanac 100 g unt 2 linguri făină 250 ml lapte 100 ml ulei sare piper
Mod de preparare: Tai carnea bucăţi şi o înăbuşi în apă cu puţină
sare şi ulei. Cureţi morcovii, păstârnacul şi ţelina, le tai…
Read more »
Read more »
Bors de leurda
19 October 2010
Ingrediente: 2 cartofi 1 pahar smântână sare piper leuştean 1 ou 1
legătură ceapă verde 1 litru borş 1 farfurie de foi de leurdă proaspete
(leurda e un fel de usturoi sălbatic) Mod de preparare: Se curăţă
cartofii, se taie cubuleţe, se pun la fiert în 2 litri apă cu sare 10
minute…
Read more »
Read more »
Pui cu sos soia
19 October 2010
Ingrediente:
2 piepti de pui dezosati sos soia 2 linguri faina ulei pentru prajit
Mod de preparare: Carnea de pui se taie in fisii sau cubulete si se
acopera cu sosul de soia; se lasa la marinat 2 h la temperatura camerei
sau peste noapte in frigider. Dupa ce s-a marinat, se toarna peste
carne…
Read more »
Read more »
Pui in sos dulce-acrisor
19 October 2010
Ingrediente:
2 ardei grasi/gogosari taiati felii subtiri 1 morcov taiat felii 1
brocolli taiat dupa preferinte cateva (10-20) pastai verzi taiate
jumatati 6-7 ciuperci taiate felii 1-2 piepti pui dezosati taiati cuburi
1/2 pachet de spaghete sau taietei chinezesti Ingrediente sos: sos de
soia, 3-4 linguri ketchup, 1 lingurita otet, 1 lingurita zahar, sare si…
Read more »
Read more »
Porc cu usturoi
19 October 2010
Ingrediente:
2 kg carne de porc sare cimbru 1 capatana usturoi 2 cani otet grasime
pentru prajit 1 lamaie Mod de preparare: Se taie marunt usturoiul si
se amesteca cu cimbrul. Se sareaza. Carnea de porc se freaca bine cu
zeama de lamaie si sare si se taie bucati mici. Se fierbe carnea in…
Read more »
Read more »
Retete de post: Musaca de post
19 October 2010
Ingrediente: 1 kg vinete 1 kg cartofi 3 cepe 1 pahar pesmet 1 legătură
pătrunjel 1 legătură mărar 1 kg roşii pentru umplutură 2 roşii pentru
căpăceală 1 ardei gras 1 păhărel vin alb sare piper 1 ceaşcă untdelemn
Mod de preparare: Vinetele şi roşiile de umplutură se taie
cubuleţe,cartofii se curăţă de…
Read more »
Read more »
Mancare de mazare
19 October 2010
Ingrediente: 1 kg de mazăre boabe 2 cepe 2 roşii 200 ml bulion roşii
gros 2 legături mărar 100 ml ulei 1 lingură zahăr sare piper Mod de
preparare: Se pune 1 litru apă la fiert, ceapa se taie peştişori, se
pune la călit. Se toacă roşiile,când ceapa s-a muiat, se pun şi…
Read more »
Read more »
Borş din verdeaţă
19 October 2010
Ingrediente: 500 g spanac 2 legături lobodă 1 legătură usturoi verde 1
salată verde l morcov 1 rădăcină pătrunjel 1 păstârnac 1 legătură ceapă
verde 1 legătură leuştean 1/2 l borş sare ulei Mod de preparare:
Cureţi rădăcinoasele, le speli şi le dai pe răzătoarea cu ochiuri mari,
iar verdeţurile le speli cu…
Read more »
Read more »
Ciorbă de perişoare cu nucă
19 October 2010
Ingrediente pentru ciorbă: 2 cepe 2 morcovi 1 pătrunjel 1 ţelină 2
cartofi 1 ardei 200 ml suc de roşii 3 linguri ulei 1 lingură vegeta
verdeaţă (leuştean şi mărar) iar pentru acreală opţional: borş sau zeamă
de lămâie şi sare după gust Ingrediente pentru perişoare: 100 g orez 2
cepe mari 1 pahar…
Read more »
Read more »
Ciorbă de fasole verde
19 October 2010
Ingrediente: 1 kg fasole verde 2 morcovi 2 cepe 1 rădăcină de pătrunjel
1/2 ţelină 3 linguri ulei 1 lingură vegeta 200 g suc de roşii borş sau
suc de lămâie pătrunjel şi leuştean 1 ou Mod de preparare: Fasolea
curăţată şi tăiată în bucăţi de 2 cm se pune la fiert în…
Read more »
Read more »
Ciorbă de legume
19 October 2010
Ingrediente: 3 cartofi 2 cepe 1 mână fasole verde 2 ardei 1 dovlecel
1/2 varză 1/2 ţelină 4-5 roşii 3 linguri ulei zeamă de lămâie sau 2 căni
borş verdeaţă (leuştean şi pătrunjel) sare Mod de preparare:
Legumele se spală, se curăţă şi se taie. Ceapa se taie mărunt, morcovul –
cubuleţe…
Read more »
Read more »
Miel cu iaurt
19 October 2010
Ingrediente:
1,5 kg miel 400 gr iaurt 2 linguri ulei 1 lingurita cimbru 1 lingurita
chimion 1/2 lingurita boia iute 1/2 lingurita piper 1/2 lingurita sare
4,5 catei de usturoi zdrobiti 2 cepe medii taiate solzisori 1 lingura
otet Mod de preparare: Se pune friptura la marinat, cu o zi inainte de
servire, in amestecul…
Read more »
Read more »
Ardei umpluţi
19 October 2010
Ingrediente: 10 ardei graşi 250 g carne porc tocată 200 g carne viţel
tocată 150 g orez 1 ceapă mare 2 ouă 1 litru supă de carne 1 kg de roşii
1 pahar de vin alb 1 linguriţă zahăr 100 ml bulion gros de roşii 1
pahar smântână sare piper cimbru pătrunjel mărar 1…
Read more »
Read more »
Dovlecei umpluti cu vinete
19 October 2010
Ingrediente: 1 kg dovlecei 500 salată de vinete ulei sare Mod de
preparare: Dovleceii tineri se fierb zece minute, apoi se lasă să se
răcească . Se taie bucăţi groase (5-6 cm) şi se scobesc Se umplu cu
salată de vinete şi se garnisesc cu felii de roşii . Pofta buna!
Read more »
Read more »
Tort de morcovi
19 October 2010
Ingrediente:
5 galbenusuri 250 g zahar 250 gr morcovi dati prin razatoare 250 gr
migdale macinate 1 lamaie 80 g faina 1 lingura praf de copt 5 albusuri 1
varf cutit sare Mod de preparare: Galbenusurile cu zaharul se bat, pana
se face o spuma. Se adauga morcovul, migdalele si lamaia(sucul si
coaja, data prin…
Read more »
Read more »
Tarta de ciocolata
19 October 2010
Ingrediente
aluat: 1 pahar faina 100 g unt rece 2 linguri zahar 2 linguri apa rece 1
vf. cutit de sare Ingrediente crema: 500 ml frisca nebatuta, 300 g
ciocolata amaruie,2 galbenusuri,2-3 linguri cacao Mod de preparare: Se
amesteca ingredientele pina la omogenizare. Se unge cu ulei sau
margarina o tava de 24-26cm diametrul, se…
Read more »
Read more »
Gem de macese
18 October 2010
Ingrediente: 500 g măceşe roşite bine 250 g zahăr 500 ml apă Mod de
preparare: Se curăţă măceşele de sâmburi şi de partea lânoasă Se pune
apa cu zahăr la fiert şi, când a dat în clocot, se pun fructele.Totul
clocoteşte încet până începe să se lege. Se pune gemul în borcane şi…
Read more »
Read more »
Reţete de post: Ruladă cu mere
18 October 2010
Pui la fiert 2 căni cu apă şi 1 cană cu ulei, laşi să dea în câteva
clocote şi o dai la o parte. După ce s-a mai răcit, torni apa cu uleiul
într-un castron cu 1 kg făină, adaugi drojdie cât o nucă şi puţină sare
şi frămânţi un aluat pe care-l laşi…
Read more »
Read more »
Plăcintă cu pui
18 October 2010
Ingrediente: 1 piept de pui 2 cepe mari (o ceapă roşie şi o ceapă albă)
400 g ciuperci proaspete 5 ouă 3 linguri smântână 1 linguriţă
condiment tip Vegeta sare piper boia oregano 150 g caşcaval ras 2
linguri ulei 1 lingură unt 4 foi pentru plăcintă Mod de preparare: Pui
la fiert…
Read more »
Read more »
Simanku
18 October 2010
Ingrediente:
8 linguri de zahar 1 litru de lapte 6 oua 250 g de zahar 6 linguri de
faina 1 praf de copt 1/2 l de frisca ciocolata rasa Mod de preparare:
Intr-o tava cu pereti mai inalti se caramelizeaza cele 8 linguri de
zahar. Laptele cu ouale si zaharul se amesteca bine si se…
Tortilla de patatas
18 October 2010
O
reteta de tortilla de patatas din: oua, ceapa, cartofi, sare, piper,
ulei de masline si lapte. Ingrediente: 4 oua 1 ceapa mijlocie 4 cartofi
mijlocii sare piper ulei de masline putin lapte Mod de preparare: Se
face intr-o tigaie nu foarte mare (una cam de 14-20 cm este destul de
buna), ca tortilla sa …
Read more »
Read more »
Prajitura de malai
18 October 2010
Ingrediente:
2 cani de zahar 4 cani de lapte 1 cana de branza 2 cani de malai 2
linguri de faina 2 linguri de margarina 4 oua 1 lingura de praf de copt 1
lingurita de seminte de marar Mod de preparare: Se pun toate
ingredientele intr-un castron, se amesteca cu mixerul 10 minute. Se…
Read more »
Read more »
Romburi din carne tocată
18 October 2010
Ingrediente: 500 g carne tocată de vită 500 g carne tocată de porc 2
cepe mari 4 cartofi 2 ouă 2 chifle 1 cană cu lapte 2 linguri muştar 1
cană cu supă de carne sau apă 1 ou pentru uns 3 linguri smântână 1
legătură pătrunjel sare piper oregano boia dulce ulei pentru…
Read more »
Read more »
Omleta Japoneza
18 October 2010
Ingrediente:
2 oua faina 1 ceapa 1 morcov jumatate vinata 1 ardei gras 1 cartof Mod
de preparare: Se curata legumele si se taie in feliute subtiri-
julienne. Se adauga 2 oua, sare, piper si faina cit cuprinde(citeva
linguri) pentru a fi un aluat care sa nu curga. Se ia cate o lingura din
compozitie…
Read more »
Read more »
Conopidă cu sos de roşii
18 October 2010
Ingrediente: 1 conopidă potrivită 2-3 cepe 500 g suc de roşii 1 -2 foi
de dafin cimbru 5-6 căţei de usturoi 50 g ulei Mod de preparare:
Conopida desfăcută în bucăţele se fierbe în apă cu puţină sare. Se
scurge şi se pune pe un platou. Ceapa tocată foarte mărunt se fierbe cu…
Read more »
Read more »
Conopidă pane I
18 October 2010
Ingrediente: 1 conopidă potrivită 2 ouă 2 linguri făină sare ulei Mod
de preparare: Conopida se spală, se curăţă şi se desface în bucheţele
potrivite. Se pune la fiert în apă clocotită cu puţină sare şi se lasă
să fiarbă 15 minute. Când este gata, se scoate imediat şi se pune la
răcit. Intr-o…
Read more »
Read more »
Conopidă cu ciuperci
18 October 2010
Ingrediente: 1 conopidă 250 g ciuperci 150 g caşcaval ras 2 gălbenuşuri
100 g unt 1 pahar lapte puţină făină Mod de preparare: Conopida se
fierbe întreagă în apă cu sare, după care se desface bucăţele.
Ciupercile se taie felii şi se călesc într-o lingură de unt. Se face un
sos alb din…
Read more »
Read more »
Broscuţe cu şuncă presata si caşcaval
18 October 2010
Ingrediente: 12 felii de şuncă presată 6 felii de caşcaval feliat 2
linguri maioneză 24 de măsline frunze de salată verde Mod de
preparare: Tai fiecare felie de caşcaval pe jumătate ca să obţii două
dreptunghiuri egale. Ungi feliile de şuncă presată cu puţină maioneză,
aşezi felia de caşcaval, plieri şi le prinzi…
Read more »
Read more »
Tocăniţă de cartofi
18 October 2010
Ingrediente: 1 kg de cartofi 2 cepe mari 3 linguri ulei 1 lingură
boia dulce 1 legătură pătrunjel 1 lingură vegeta 1 lingură făină 1
lingură pastă de tomate Mod de preparare: Se căleşte ceapa cu puţină
apă, ulei, vegeta şi boia. Se adaugă cartofii tăiaţi în patru. Se adaugă
apă doar…
Read more »
Read more »
Tocănită de ardei copţi
18 October 2010
Ingrediente: 1 kg ardei capia roşu 2 cepe mari 3 linguri ulei 1 lingură
vegeta 500 ml suc de roşii 1 legătură pătrunjel Mod de preparare:
Ardeiul se coace, se curăţă de pieliţă, se scot seminţele şi se taie în
fâşii. Ceapa se înăbuşă bine cu apă, ulei şi vegeta. Sucul de roşii…
Read more »
Read more »
Tartă cu praz şi caşcaval afumat
18 October 2010
Ingrediente: 500 g făină 40 g drojdie 2 lingurite zahar 300 ml apa
calduta Pentru umplutură ai nevoie de: 300 g caşcaval afumat 2 fire de
praz 2 cepe 2 linguri ulei boia sare piper Mod de preparare: Amesteci
drojdia cu puţină apă caldă, zahărul şi 1 lingură de făină, torni maiaua
peste…
Read more »
Read more »
Cornuleţe cu crenvurşti şi şuncă
18 October 2010
Ingrediente: 1 pachet aluat fraged 10 crenvurşti muştar dulce 200 g
şuncă presată 150 g caşcaval 2 ouă Mod de preparare: Fierbi
crenvurştii, îi laşi 10 minute la rece şi îi tai în trei părţi egale.
Şunca o tai cubuleţe şi o amesteci cu caşcavalul ras. împărţi aluatul
fraged în jumătate. Ungi apoi…
Read more »
Read more »
Prajitura cu piersici la gheata
18 October 2010
Ingrediente:
8-10 piersici 100 g zahar 1-2 linguri apa 20 biscuiti pisati 100 g
frisca putin unt Mod de preparare: Se taie piersicile in sferturi, se
amesteca cu zaharul tos, se fierb cu apa 10 minute, apoi se freaca bine
pana se obtine un piure gros. Se garniseste fundul unei forme unse cu
unt cu…
Read more »
Read more »
Prajitura cu fulgi de orez
18 October 2010
Ingrediente:
1/2 ceasca miere 100 g halva 100 ciocolata amara 1 lingura de cacao 1
jumatate de margarina pentru gatit 6-7 pahare de fulgi de orez Mod de
preparare: Intr-o oala de marime potrivita se amesteca toate
ingredientele cu exceptia fulgilor de orez si se amesteca la foc mic
pina devine o crema. Se i-a…
Read more »
Read more »
Omleta indiana
18 October 2010
Ingrediente:
6 oua 6 linguri ulei 1 ceasca supa 2 ceapa 2 lingurite sofran 2
lingurite coriandru sare piper 1lamiie 3 lingurite iaurt Mod de
preparare: Se taie rosiile in cubulete mai mari si cepele in rondele
apoi se pun la fiert in supa clocotita.Se adauga sare, piper, sofran,
coriandru. Se lasa sa fiarba cca…
Read more »
Read more »
Peynirli Kunefe
18 October 2010
Ingrediente: 450 g zahar 350 g apa 2 lingurite lamiie 500 g cataif 200 g
unt 375 g brinza nesarata Mod de preparare: Se amesteca intr-un vas
zaharul si apa, pe foc mic, pina se dizolva zaharul. Se fierbe timp de
cinci minute. Se adauga sucul de lamiie si se mai lasa un minut.…
Read more »
Read more »
Gulas din Bihor
18 October 2010
Ingrediente:
1-2 cepe 3-4 morcovi 1 ardei gras 2 rosii 600 g carne (preferabil de
vita) 400 g cartofi 1 ou faina piper sare 1 lingurita cu virf Vegeta 7 g
chimion patrunjel verde putin ulei Mod de preparare: Se taie marunt
ceapa, ardeiul si rosiile si se calesc in ulei (daca aveti un ceaun…
Read more »
Read more »
Jumari dulci indiene
18 October 2010
Ingrediente:
6 oua 4 lingurite ulei 1 ceasca zahar 1ceasca lapte 2 linguri smintina
1/2 lingurite scortisoara 3 lingurite stafide 80 g migdale 250 g fructe
de sezon Mod de preparare: Se bat ouale si se pun intr-o tigaie cu ulei
incins, pe foc mic. Se amesteca mereu pentru a obtine jumari moi. Intr-o
craticioara…
Read more »
Read more »
Lokma
18 October 2010
Ingrediente:
1 kg zahar 600 ml apa 1 lingurita suc de lamiie 2 lingurite drojdie
uscata 1 lingurita zahar 60 ml apa 250 g faina 1 ou 1/3 lingurita sare
100 g ulei Mod de preparare: Se prepara un sirop din zahar si apa si se
lasa deoparte. Se dizolva drojdia si o lingurita de…
Read more »
Read more »
Ananas cu pui
18 October 2010
Ingrediente:
1 cutie compot de ananas fara zahar (light) 1 pui grill (aprox. 1,1 kg)
1 litru de apa 1pahar de vin alb 1/2 pahar de otet de vin sare
coriandru oregano dafin 2 linguri de ulei piper boia dulce Mod de
preparare: Puiul grill se tine intr-un bait format din apa, vin, otet,
sare…
Read more »
Read more »
Tempura
18 October 2010
Ingrediente:
1 ceapa 1 morcov jumatate vinata 1 ardei gras 1cartof (nu prea mare)
Mod de preparare: Se curata legumele si se taie in feliute subtiri-
julienne. Se adauga 2 oua, sare, piper si faina cit cuprinde(citeva
linguri) pentru a fi un aluat care sa nu curga. Se ia cite o lingura din
compozitie si…
Read more »
Read more »
Prăjitură cu sos de căpşune si sos caramel
18 October 2010
Ingrediente blat: 4 ouă 2 linguriţe făină 2 linguri zahăr 2 linguri
lapte 1 plic zahăr vanilat, 2 linguri zahăr pudră 50 g alune nesărate 1
lămâie. Pentru sosuri ai nevoie de: 400 g căpşune 4 linguri zahăr 1 plic
zahăr vanilat 1 linguriţă făină Mod de preparare: Baţi spumă
albuşurile cu zahărul…
Read more »
Read more »
Derei (colţnaşi cu dulceaţă)
18 October 2010
Ingrediente aluat: 2 ouă 500 g făină 1 lingură apa Ingrediente umplut:
dulceata de prune Ingrediente glazură: griş (1/2 sau 1/4 de pachet) 1-2
linguri ulei, apă Cum procedezi pentru aluat: Amesteci ouăle cu făina,
pui şi apa şi frămânţi totul, apoi împărţi aluatul în două bucăţi din
care întinzi două foi. Pe prima…
Read more »
Read more »
Caracatita cu otet
18 October 2010
Ingrediente:
1 caracatita (2-3 kg) 1 cana otet citeva fire de telina 2 morcovi 1
ceapa 10 boabe de piper sare putin patrunjel Ingrediente sos: 1/2 cana
ulei masline, 1/4 cana otet, 10 boabe piper, putina sare Mod de
preparare: Se foloseste caracatita congelata. Se spala bine caracatita
si se pune in oala cu apa…
Read more »
Read more »
Clătite din mălai cu spanac si branză
18 October 2010
Inrgediente: mălai (măcinat mai mărunt) 500 g spanac 200 g brânză de
oaie 3-4 ouă 1 l lapte sare piper condiment tip Vegeta 5 căţei de
usturoi 3 fire de ceapă 1 lingură făină 1 lingură pastă de ardei ulei
Mod de preparare: Amesteci mălaiul cu ouăle şi laptele, pui sare,
condiment şi…
Read more »
Read more »
Kazan Dibi
18 October 2010
O
reteta de kazan dibi din: unt, zahar, faina de orez, amidon, lapte,
zahar si vanilie. Ingrediente: 1 lingurita unt sau margarina 20 g zahar
65 g faina de orez 55 g amidon 1 litru lapte 240 g zahar 5 g vanilie Mod
de preparare: Se unge un vas cu unt si se presara zahar.…
Read more »
Read more »
Turta ciobanului
18 October 2010
Ingrediente: 750 g carne de mânzat (sau de miel) fiartă 25 g unt 2 cepe
potrivite (tăiate mărunt) 2 ceşti de făină 2 linguriţe boabe de muştar
1 şi 1/2 ceaşcă zeamă concentrată de pasăre 1 şi 1/2 ceaşcă de mentă
proaspătă tăiată fâşii 1 legătură pătrunjel verde tocat puţin piper
măcinat sare 2-3…
Read more »
Read more »
Tort mozaic cu budincă si capşune
18 October 2010
Ingrediente: 10 ouă 16 linguri zahăr 10 linguri făină 1 borcan gem de
caise 1 l lapte 2 plicuri de budincă de căpşune 1 iaurt cu căpşune 300 g
frişca 1 lingură margarina 500 g căpşune Mod de preparare: Baţi
albuşurile spumă, adaugi 10 linguri de zahăr şi baţi încontinuu până se
topeşte…
Read more »
Read more »
Porumb cu maioneza
18 October 2010
Ingrediente:
200 g sunca taiata marunt 100 g maioneza 150 g smantana 1 conserva de
porumb Mod de preparare: Se pune porumbul din conserva la scurs intr-o
sita fara sa se spele cu apa, pe urma se taie sunca (muschiulet fillet)
marunt si se adauga langa porumb. Se prepara maioneza care se amesteca
cu o…
Read more »
Read more »
Salată de pui cu ciuperci si gogoşari in oţet
18 October 2010
Ingrediente: 1 piept mare de pui 2 cutii de ciuperci 2 morcovi mici 4
castraveţi muraţi 4 gogoşari în oţet sare piper 2 ouă ulei 1 lingură
muştar Mod de preparare: Fierbi pieptul de pui împreună cu morcovii
curăţaţi, separat fierbi un ou, apoi speli ciupercile, la tai mărunt,
iar castraveţii şi gogoşarii…
Read more »
Read more »
Supă cu găluşte din cartofi
18 October 2010
Ingrediente pentru supă: 700 g cartofi 2 morcovi 2 cepe 1 păstârnac 1
ţelină potrivită 2-3 linguri ulei 1 lingură vegeta sare 1 legătură
pătrunjel 2 ardei Ingrediente pentru găluşte: 450 g brânză de vaci 1
legătură usturoi verde 6 linguri făină sare 2 ouă Mod de preparare:
Legumele pentru supă se curăţă,…
Read more »
Read more »
Ciorba greceasca
18 October 2010
Ingrediente:
maruntaie de pasare cu mai mult os 1 morcov patrunjel 1telina 1ceapa de
marime mijlocie 30 g orez 1 lamiie 1 galbenus 100 ml smintina sau 200
ml iaurt sare Mod de preparare: Carnea , taiata in bucatele , se pune in
3 l apa rece, impreuna cu o lingurita rasa de sare, lasindu-se…
Read more »
Read more »
Supă cu găluşte si cuburi de soia
18 October 2010
Ingrediente: 100 g cuburi soia 1 morcov 1 rădăcină de pătrunjel 1/2
ţelină 1 ceapă 2 ouă 6 linguri cu vârf de griş 1 lingură vegeta 3
linguri ulei de măsline 1 lingură pătrunjel Mod de preparare: Cuburile
de soia se pun la înăbuşit în puţină apă cu ulei şi vegeta. Legumele
se…
Chec de portocale
18 October 2010
Ingrediente:
250 g suc de portocale 4 oua 300 g zahar 400 g faina 1 praf copt 2-3
linguri stafide 2-3 linguri coji portocale confiate maruntite bine ulei
si faina pentru tapetat forma Mod de preparare: Se tapeteaza forma si se
aprinde cuptorul. Se separa galbenusurile si albusurile. Se bat spuma
tare albusurile cu 100…
Read more »
Read more »
Cum se prepara Cocktail Scottie Was Beamed Up (video)
18 October 2010
O
reteta video foarte simpla despre cum se prepara Cocktail Scottie Was
Beamed Up. Ingrediente: 50 ml tequila 15 ml Galliano ice cubes 1 lime
wedge 1 shot measure 1 mixing glass 1 barspoon or cocktail stirrer 1
strainer or small sieve 1 cocktail glass Cum se prepara Cocktail
Scottie Was Beamed Up
Read more »
Read more »
Prăjiturele din cartofi noi
18 October 2010
Ingrediente: 3 cartofi noi 200 g unt 200 g zahăr 500 g făină 2
gălbenuşuri 1 plic zahăr vanilat 50 g ciocolată 4-5 linguri marmeladă
Mod de preparare: Cureţi cartofii şi-i fierbi, iar când sunt gata îi
treci prin maşina de tocat sau îi pasezi cu furculiţa. Adaugi peste
cartofi, pe rând, făina,…
Read more »
Read more »
Prăjitură cu sirop si piure de căpşune
18 October 2010
Ingrediente: 225 g făină 150 g zahăr pudră 60 g unt 1 ou 1 praf de copt
sare 1 pahar apă rece 500 g căpşune Mod de preparare: Amesteci
făina cu 1 lingură de zahăr şi praful de copt. Adaugi şi apa, picătură
cu picătură, apoi oul bătut. Aluatul trebuie să fie…
Read more »
Read more »
Ghiveci turcesc
18 October 2010
Ingrediente:
6 rosii carnoase 2 cepe 2 dovlecei 1 vanata 1 ardei capia rosu 2 catei
de usturoi 3 linguri de untdelemn 1 foaie de dafin 1 legatura de
patrunjel Mod de preparare: Se oparesc rosiile, se curata de pielite, se
taie in doua, li se scot semintele, apoi se taie in bucati. Se curata…
Read more »
Read more »
Bors rusesc cu dafin
18 October 2010
Ingrediente:
500 g sfecla rosie 1 telina 2 praz 3 morcov 1 radacina patrunjel 1/2
varza 3 linguri untura 1 lingura faina 3 linguri bulion 1 foaie dafin
250 g carne de vaca marar sare 1 pahar smintina Mod de preparare:
Zarzavatul se curata, se spala si se taie in bucati mici sau fisii
subtiri…
Read more »
Read more »
Biftec pe piatra
18 October 2010
Ingrediente:
4-6 filete fine de carne de vita (filet mignon) 3-4 catei de usturoi
sare piper dafin Mod de preparare: Se pune usturoiul taiat marunt, sarea
piperul si dafinul peste filetele de carne si se lasa aprox. o ora ca
sa-si ia gust. O jumatate de ora inainte de servirea mesei, se pun
pietrele in…
Read more »
Read more »
Rasol de peşte cu piure de cartofi si morcovi
18 October 2010
Ingrediente: 1 şalău de 600 g 4 linguri unt 5 cartofi noi 4 morcovi 200
ml lapte 1 lingură de smântână 1/2 linguriţă zahăr sare 1 legătură
verdeaţă oţet Mod de preparare: Cureţi peştele şi-l fierbi timp de
15 minute în apă cu sare şi puţin oţet. Cureţi apoi cartofii şi
morcovii…
Read more »
Read more »
Ciorbă de fasole uscată
18 October 2010
Ingrediente: 400 g fasole uscată 2 morcovi 1 păstârnac 1 ţelină mică 2
cepe 3 linguri ulei 1 lingură vegeta cimbru 200 ml suc de roşii 3 ardei
graşi verdeaţă (pătrunjel şi mărar) Mod de preparare: Fasolea aleasă
se pune la înmuiat de seara până dimineaţa. A doua zi, se pune la fiert…
Read more »
Read more »
Retete delicioase: Pachetele de primavara
18 October 2010
O
reteta simpla de pachetele de primavara din: ulei, usturoi, carne de
porc, morcovi, telina, maggi, zahar, muguri de fasole, foi de placinta
si oua. Ingrediente: 2 cesti ulei 1 lingurita usturoi 250 grame carne de
porc 2 morcovi 2 bucati de telina 1 lingurita de Maggi 2 lingurite
zahar 100 grame muguri de fasole…
Read more »
Read more »
Reţete de post: Spanac cu soia
18 October 2010
Ingrediente: 1/2 pachet soia cuburi 500 g spanac congelat 1 fir de praz
sare piper ulei 3-4 linguri pastă de roşii Mod de preparare: Fierbi
soia în apă cu sare timp de 20 de minute. Cureţi prazul, îl tai mărunt,
îl căleşti în ulei şi adaugi şi bulionul diluat cu 2 linguri de…
Read more »
Read more »
Ciorbă de cartofi
18 October 2010
Ingrediente: 500 g cartofi 2 morcovi potriviţi 2 cepe mijlocii 2 ardei
graşi 2 rădăcini de pătrunjel 3 linguri ulei 1 lingură vegeta 500 ml
borş 150 ml suc de roşii sare după gust verdeaţă (leuştean şi pătrunjel)
Mod de preparare: In circa 4 litri de apă clocotită, punem morcovul,
ceapa, ardeiul, rădăcinile…
Read more »
Read more »
Chebab
18 October 2010
Ingrediente:
carne de oaie ceapa piper cimbru ardei iute otet sau vin Mod de
preparare: Se taie felii subtiri de carne de oaie. Se pune intr-un vas
si se asezoneaza cu ceapa taiata felii subtiri, piper pisat, cimbru,
ardei iute taiat si putin stropit cu otet sau vin. Se tine la rece 24
deore sa…
Read more »
Read more »
Ciorbă de sfeclă roşie
18 October 2010
Ingrediente: 2 sfecle roşii mijlocii, tăiate cubuleţe mici 2 cartofi 2
morcovi potriviţi 2 rădăcini de pătrunjel 2 cepe micuţe 3 linguri ulei 1
lingură vegeta 1 legătură leuştean sare după gust 500 ml borş Mod de
preparare: Sfecla tăiată cubuleţe se pune la fiert în 4 litri de apă.
Separat, se pun la…
Read more »
Read more »
Ciorbă de urzici
18 October 2010
Ingrediente: 800 g urzici 2 cepe potrivite 2 cartofi 200 g suc de roşii
3 litri apă 500 ml borş 3 linguri ulei 1 lingură sare 1 ou 3 linguri
smântână (opţional) Mod de preparare: Se aleg urzicile tinere, se
spală bine şi se pun în apă clocotită pentru a fi opărite. După…
Read more »
Read more »
Salată de crudităţi cu maioneză
18 October 2010
Ingrediente: 1 ţelină mare 3 morcovi 3 mere mari zeama de la o lămâie
mare sare piper 400 g maioneză Mod de preparare: Cureţi ţelina, o dai
pe răză- toarea cu ochiuri mici, o stropeşti bine cu zeama de lămâie.
Cureţi şi morcovii îi razi mărunt, apoi presezi bine şi ţelina, şi
morcovii…
Read more »
Read more »
Ciorbă de ştevie
18 October 2010
Ingrediente: 800 g ştevie 2 cepe potrivite 2 cartofi 200 g suc de roşii
3 litri apă 500 ml borş 3 linguri ulei 150 g lapte soia 1 lingură sare 1
ou verdeaţă (leuştean) Mod de preparare: Se alege ştevia, se spală
bine şi se pune în apă clocotită pentru a fi opărită.…
Read more »
Read more »
Becri meze – Pork appetizer
18 October 2010
Ingrediente:
1 kg carne de porc 1 ceapa mijlocie 1/2 pahar ulei de masline 5 ardei
grasi mici brinza Feta 2-3 rosii bine coapte 1 pahar de vin alb boabe de
bahari(pimento) sare piper Mod de preparare: Se spala foarte bine
carnea, dupa ce in prealabil s-a taiat in cubulete. Se caleste bine in
tigaie…
Read more »
Read more »
Paine impletita
18 October 2010
Ingrediente:
25 g drojdie 2,5 dl lapte slab sau apa 1 lingurita sare 1/2 lingura
zahar 2 oua 2 linguri ulei 7-8 dl (420-480 g) faina seminte susan Mod de
preparare: Se dizolva drojdia in putina apa calduta (lapte, 38 grade
C), se adauga oul, uleiul, sarea, zaharul si restul de apa/ lapte. Faina
se…
Read more »
Read more »
Sarlota de ciocolata cu nuca
18 October 2010
Ingrediente: 200 g zahar pudra 200 g unt 200 g ciocolata 2 pachetele
zahar vanilat 100 g nuci sau migdale 1 lamiie 2 tablete de ciocolata 3
pahare smintina Mod de preparare: Se amesteca intr-un castron untul
batut spuma cu zaharul, ciocolata topita si zaharul vanilat. Amestecul
se freaca cu o lingura de lemn,…
Read more »
Read more »
Nan – paine din India
18 October 2010
Ingrediente:
60 g faina 1 lingura praf de copt 1 lingurita sare 1 ou 1 dl lapte 1 dl
iaurt sau smintina 1 lingura ulei de masline Mod de preparare: Se pune
cuptorul la incalzit la 250°. Se amesteca faina cu praful de copt si
sarea. Se adauga oul, laptele si iaurtul / smintina. Se…
Read more »
Read more »
Mousse au chocolat
18 October 2010
Ingrediente:
700 g ciocolata 2 oua 2 plicuri zahar vanilat 200 gr smintina 1 paharel
de coniac sau lichior alune simple Mod de preparare: Se topeste
ciocolata pe baie de aburi, galbenusurile se amesteca cu zaharul vanilat
si cu smintina, albusurile se bat spuma si se adauga la galbenusurile
amestecate impreuna cu ciocolata topita si…
Read more »
Read more »
Prăjitură cu citrice şi aluat ras
17 October 2010
Ingrediente: 200 g margarină 4 linguri apă 1 linguriţă praf de copt 2
linguri zahăr 2 căni făină + 4 linguri făină 3 mandarine 1 kiwi 1
portocală 2 felii grapefruit Mod de preparare: Cureţi fructele, le tai
bucăţele şi le laşi într-o strecurătoare să se scurgă de zeamă. Freci
margarina cu zahărul…
Read more »
Read more »
Ciorbă de salată verde
17 October 2010
Ingrediente: 5 salate 2 cepe potrivite 2 morcovi 2 cartofi 500 ml borş
200 ml suc de roşii 2 linguri vegeta 2 ouă 3 linguri ulei 100 ml
smântână (opţional) 1 legătură leuştean Mod de preparare: In cei 3
litri de apă punem la fiert ceapa tocată mărunt, morcovul şi cei 2
cartofi.…
Read more »
Read more »
Ciorbă de porc ardelenească
17 October 2010
Ingrediente: 400 g carne de porc (piept) 60 gr ceapă 100 g morcov 100 g
ţelină şi albitură 50 g ardei gras 50 g orez 100 g smântână 30 g tarhon
oţet şi sare după gust o legătură mică de pătrunjel Mod de preparare:
Carnea se spală, se taie în bucăţi de 40-50…
Read more »
Read more »
Reţete de post: Plăcinţele de cartofi
17 October 2010
Ingrediente:
750 g făină 250 g margarină 1 linguriţă sare drojdie cât o nucă apă
călduţă Ingrediente umplutură: 1 kg cartofi 2-3 cepe 100 ml ulei piper
sare Mod preparare aluat: Faci o maia din drojdie, 1 lingură de făină şi
1 ceaşcă d caldă, apoi o adaugi peste făină. Frămânţi, adăugând
margarina, sare şi…
Read more »
Read more »
Papricaş din cartofi noi cu smantană
17 October 2010
Ingrediente: 500 g cartofi noi 1 fir de ceapă verde 150 g smântână 2
linguri ulei 1 linguriţă boia 1 legătură pătrunjel verde sare piper
Mod de preparare: Cureţi cartofii şi îi tai cuburi. Speli şi ceapa, o
tai mărunt şi o căleşti în ulei, adaugi boiaua, cartofii, completezi cu
apă cât să-i…
Read more »
Read more »
Găină umplută
17 October 2010
Cureţi bine o găină de 1,5-2 kg. Fierbi puţin găina, ca să nu descoperi
că e crudă după ce o scoţi din cuptor. Separat, căleşti în ulei sau unt
2-3 cepe mari tocate, iar când s-au înmuiat adaugi o ceaşcă de orez şi o
cutie de ciuperci din comerţ. Din când în când torni…
Read more »
Read more »
Salată cu omletă si sos de smântână
17 October 2010
Ingrediente: 1 salată verde 3 ouă 70 g caşcaval 1 lingură unt 1 lingură
smântână 1 lingură muştar 1 lingură oţet 2 linguri ulei 1 legătură
pătrunjel 1 legătură mărar sare piper Mod de preparare: Baţi ouăle cu
sare şi piper, încorporezi caşcavalul ras şi prăjeşti în unt 3 omlete
de grosimea unei…
Read more »
Read more »
Chifteluţe de branză
17 October 2010
Ingrediente: 1/2 kg brânză de oaie 3 ouă piper după gust 3/4 cană cu
griş 200 ml ulei Mod de preparare: freci brânza cu ouăle, pui piper şi
sare dacă mai este nevoie, apoi adaugi grisul şi omogenizezi
compoziţia. Formezi chifteluţe pe care le rumeneşti în ulei încins.
Poftă bună!
Read more »
Read more »
Crema de castane
17 October 2010
Ingrediente:
1 kg castane lapte (in care se fierb castanele) 200 gr margarina fara
sare 1 pahar zahar (200-250 ml) 1 plic zahar vanilat 1 lingurita Nescafe
rom (1 cm intr-un pahar) 100 gr ciocolata topita 2 linguri
zahar(glazura) 2-3 linguri apa(glazura) 1 lingurita margarina(glazura)
Mod de preparare: Se curata castanele de coaja si se…
Read more »
Read more »
Supa de porumb
17 October 2010
Ingrediente:
1 conserva de porumb 2 rosii 1 ceapa 500 ml supa de legume piper sare
ulei crutoane Mod de preparare: Jumatate din cantitatea de porumb se
face piure.Rosiile se oparesc si se taie bucatele. Ceapa se toaca si se
caleste citeva minute impreuna cu rosiile oparite bucatele. Se adauga
cealalta jumatate din cantitatea de…
Read more »
Read more »
Cotlete de porc cu boia de ardei
17 October 2010
Ingrediente: cotlete de porc în funcţie de numărul de persoane de la
masă boia de ardei dulce sau picantă (după gust) ulei Mod de
preparare: Baţi foarte puţin cotletele cu ciocanul de carne, le ungi cu
ulei pe ambele părţi şi presari boia numai pe o parte. Le rulezi şi le
dai la…