Retete de Paste:
Şalău pe pat de spanac
4 October 2010
Ingrediente: 800g file de şalău 500g spanac 500ml lapte 1 ceapă 200g
unt 100ml sos de soia 1 căpăţănă usturoi 1 lămâie 1 ardei iute sare
piper Mod de preparare: Şalăul se filetează şi se ţine aproximativ 1
oră în lapte. Se şterge, se sărează, se piperează şi se pune la prăjit
în…
Read more »
Read more »
Miel la cuptor
4 October 2010
Ingrediente: 1 pulpă de miel 3 linguri oţet 1 lămâie 1 ceapă tăiată
mărunt 1 linguriţă piper măcinat + 5-6 boabe de piper 1 lingură de
cimbru boia 1 linguriţă busuioc 3 căţei de usturoi pisaţi puţin ulei sau
untură Mod de preparare: Ţii pulpa de miel câteva ore într-o
marinată făcută din…
Read more »
Read more »
Sufleu de caise
4 October 2010
Ingrediente: 800 g caise 30 g unt vanilie 180 g zahăr 5-6 albuşuri 2
linguri compoziţie de sufleu de lămîie sau de vanilie Mod de
preparare: Caisele se spală, se rup în două, se scot sîmburii şi se pun
la fiert într-un vas cu zahărul şi vanilia. Se amestecă pînă ce au
scăzut,…
Read more »
Read more »
Sos picant de iarna
4 October 2010
Ingrediente: 5 kg roşii 20 gogoşari roşii 5 ardei kapia 2 rădăcini de
ţelină 2 cepe mari 250 g oţet 250 g ulei 250 g zahăr 2 linguriţe de
chimion 2 linguriţe de piper 8 linguri de sare 4 ardei iuţi Mod de
preparare: Gogoşarii şi ardeii curăţaţi se dau prin maşina de…
Read more »
Read more »
Salata de ciuperci cu maioneza
4 October 2010
Ingrediente:
1 cutie de ciuperci 1 borcan de maioneză 2 cepe tăiate mărunt 2
castraveţi tocaţi 1 piept de pasăre tocat sare piper 1 lingură de muştar
100 g măsline Mod de preparare: Se decorează cu gogoşari roşii,500 g
ciuperci fierte şi tocate mărunt se amestecă cu trei căţei de usturoi
tocat mărunt, sare,…
Read more »
Read more »
File de somotei cu sos de morcovi şi portocale
4 October 2010
Ingrediente: 400g file de somotei (2 bucăţi) 200 g morcovi 2 portocale
50ml lichior de caise 50g unt zeama de la 1 lămâie sare piper Mod de
preparare: Fileurile de somotei se prăjesc la grătar. Sosul de morcov şi
portocalele se prepară în modul următor: se pune untul la călit
împreună cu morcovii…
Read more »
Read more »
Reţete de post: Mancare de ţelină
4 October 2010
Ingrediente: 3 ţeline 2 cepe 2-3 linguri pastă de tomate 1 linguriţă
făină sare piper 1 legătură pătrunjel ulei Mod de preparare: Cureţi
ţelinele, le tai felii şi le prăjeşti într-o cratiţă, în puţin ulei
până-şi schimbă culoarea. Scoţi feliile de ţelină pe o farfurie, cureţi
ceapa, o toci mărunt şi o pui…
Read more »
Read more »
Unt negru
4 October 2010
Ingrediente:
200 g unt 200 g măsline sare spanac Mod de preparare: Frunzele de
spanac, uşor opărite şi scurse de apă, se trec prin sită, se freacă cu
untul şi se adaugă sare după gust. Pofta buna!
Read more »
Read more »
Salată de crudităţi cu păstrăv afumat
4 October 2010
Ingrediente: 1/2 ridiche neagră 1 morcov 1 măr 150 g file de păstrăv
afumat sare piper 1/2 lămâie Mod de preparare: Cureţi ridichea,
morcovul şi mărul, le speli şi le dai pe răzătoarea mare. Amesteci
salata cu sare, piper şi zeamă de lămâie după gust şi o aşezi pe un
platou. Tai păstrăvul…
Read more »
Read more »
Reţete de post: Mancare de ciuperci si mazare
4 October 2010
Ingrediente: 1 cutie cu ciuperci 2-3 cepe 1 cutie de mazăre 2-3 linguri
bulion 2-3 linguri ulei condiment tip Maggi sare boabe de piper 1-2 foi
de dafin 1 legătură verdeaţă Mod de preparare: Cureţi cepele, le toci
mărunt şi le înăbuşi într-o cratiţă, cu ulei şi puţină apă. Scurgi
zeama ciupercilor, le…
Read more »
Read more »
Budincă de tăietei cu brânză de vaci
4 October 2010
Ingrediente: 250 g tăieţei 400 g brânză de vaci 2 ouă 4 linguri de
zahăr 100 g stafide răzătură de lămâie un praf de sare margarină cât o
nucă Mod de preparare: Pui la fiert tăieţeii în apă clocotită în care
ai pus şi un strop de ulei ca să nu se prindă.…
Read more »
Read more »
Sos de rosii I
4 October 2010
Ingrediente:
6 kg roşii 8 ardei roşii 8 cepe 2 rădăcini de ţelină 3 linguri de oţet 4
linguri de muştar 250 g zahăr sare piper Mod de preparare: Se fierb
şi se pasează legumele, apoi adăugăm oţet, muştar, zahăr şi condimente.
Le dăm un clocot, apoi punem în sticle şi sterilizăm la Bain-Marie.…
Read more »
Read more »
Ciorba de fasole
4 October 2010
Ingrediente: 500 g fasole fierte 2 cepe tocate mărunt 1 lingură de
pastă de tomate 1 legătură de mărar 75 ml ulei 2 legături de leuştean
100 g tăiţei fierţi 1linguriţă de cimbru mărunţit 1 morcov ras 2 ardei
tăiaţi 1 lingură de Borş Magic 1 linguriţă din Secretul Gustului Mod
de preparare:…
Read more »
Read more »
Sos pentru vanat
4 October 2010
Ingrediente:
200 g costiţă afumată 3 cepe tocate fin 1 telina 1 morcov 1 legătură de
pătrunjel 100 ml ulei 250 ml de vin roşu Mod de preparare: Se toacă
toate julien şi se călesc în ulei. După ce s-au călit bine, se amestecă
cu costiţa tăiatăşi călită separat, se adaugă o lingură de…
Read more »
Read more »
File de merlucius cu sos alb şi porumb dulce
4 October 2010
Ingrediente: 250g merlucius file 200ml smântână 200ml iaurt gros 100g
lămâie 20g piper boabe 2 foi de dafin 30ml oţet 1 leg. mărar 270g porumb
dulce conservat Mod de preparare: Se pune apă la fiert, cu foi de
dafin, boabe de piper, oţet şi sare. Când apa fierbe, se adaugă fileul
de merlucius şi…
Read more »
Read more »
Sos de usturoi si cartofi
4 October 2010
Ingrediente:
5 căţei de usturoi 2 gălbenuşuri 100 ml ulei de măsline 1/2 de lingură
de zeamă de lămâie 1 cartof fiert în coajă sare piper verdeaţă pentru
decor Mod de preparare: Se zdrobeşte usturoiul, apoi cartoful cald
fără coajă, după care se adaugă gălbenuşurile, sare, piper, zeamă de
lămâie şi uleiul ca la…
Read more »
Read more »
Salata asortata
4 October 2010
Ingrediente:
1 kg cartofi 4 cepe 2 gogoşari roşii 1 ardei verde 2 căţei de usturoi 1
legătură de mărar 1 legătură de ridichi 100 g măsline sare delicat
piper 2 ouă fierte 2 linguri de oţet două foi de dafin 50 ml de apă
Mod de preparare: Ceapa se curăţă şi se taie…
Read more »
Read more »
Aperitiv de şalău, somn sau cod
4 October 2010
Ingrediente: l kg peşte (file) 300g morcovi 150g ceapă 300g mazăre 300g
arpagic 100g măsline 300g castraveţi acri 200ml ulei de măsline 60g
bulion 100ml vin sare piper Mod de preparare: Se taie peştele în bucăţi
(30g), care se prăjesc într-o tigaie cu ulei bine încins numai atât cât
să se strângă peştele şi…
Read more »
Read more »
Cum se prepara Cocktail Time Killer (video)
4 October 2010
Ingrediente: 50 ml tequila 150 ml Mexican beer Half tsp salt 1 lemon
wedge Ice cubes 1 shot measure 1 measuring jug 1 highball glass 1 bar
spoon or cocktail stirrer Cum se prepara Cocktail Time Killer
Read more »
Read more »
Ciorba de conopida cu afumatura
4 October 2010
Ingrediente:
300 g costiţă afumată 2 cepe 1 morcov 1 ardei sau gogoşar 1 lingură de
bulion 2 ouă bătute 200 g smântână leuştean ţelină tocată fin 500 g
conopidă Mod de preparare: Se taie costiţa julien, o punem la călit
puţin, apoi punem o cratiţă cu apă la fiert, peste care punem costiţa.…
Read more »
Read more »
Sos de smantana
4 October 2010
Ingrediente:
300 g smântână 100 g muştar sare Mod de preparare: Se amestecă bine
smântâna cu muştar şi sare după gust. Se serveşte la salată verde,
andive şi salată de ţelină. Pofta buna!
Read more »
Read more »
Salată de fasole verde cu ton
4 October 2010
Ingrediente: 600g fasole verde congelată 300g ton în ulei (conservă)
200g măsline negre fără sâmburi 50ml ulei de măsline 1 lămâie sare piper
Mod de preparare: Se decongelează fasolea şi se taie în segmente de
circa 3 cm. Se scurge bine de apă şi se căleşte, la foc iute, 2 minute,
în uleiul…
Read more »
Read more »
Rulouri cu hamsii
4 October 2010
Ingrediente: 500g hamsii sărate 2 ouă 2 căni făină 1 pachet margarină 5
linguri de apă 2 linguri oţet Mod de prep[arare: Se face un aluat din
faină, margarină, apă şi oţet. Este bine să se prepare cu o zi înainte
şi să se ţină la rece. Se face o foaie subţire de…
Read more »
Read more »
Drob de pui
4 October 2010
Ingrediente: 300 g pipote şi inimi de pui 200 g ficăţei de pui 3 ouă 1
legătură ceapă verde 2-3 fire usturoi verde 1 legătură mărar 1 legătură
pătrunjel sare piper condiment tip Delikat Mod de preparare: Speli si
cureti pipotele, inimile si ficateii si le pui la fiert in apa cu sare,…
Read more »
Read more »
Scrumbie la grătar cu sos de smântână
4 October 2010
Ingrediente: 4 scrumbii (circa 250g/bucata) 6 căţei de usturoi 300ml
smântână 1 linguriţă zeamă de lămâie 1 leg. pătrunjel sare piper Mod
de preparare: Se curăţă peştele se spală şi se crestează pe ambele părţi
în formă de romburi. Se presară cu sare şi piper, după gust, apoi se
pun pe grătarul bine…
Read more »
Read more »
Bors Rusesc
4 October 2010
Ingrediente:
2 l de apă 1 l de borş 500 g carne cu os 100 g slănină 1 morcov mic 1
ţelină mică, pătrunjel 1 ceapă 1/4 varză mică 1 sfeclă mică 3 cartofi 10
păstăi de fasole 1 ardei gras 4-5 roşii 150 g unt 100 g smântână 1
gălbenuş sare piper leuştean pătrunjel…
Read more »
Read more »
Salata cu branza
4 October 2010
Ingrediente:
250 g caş dulce 200 g şuncă tocată 2 castraveţi muraţi 2 legături de
ceapă verde 1 legătură de ridichi 2 căţei de usturoi 1 roşie sare piper
zahăr 2 linguri de maioneză 1 lingură de muştar 200 g smântână oţet după
gust Mod de preparare: Se taie brânza sub formă de cubuleţe,…
Read more »
Read more »
Trigoane cu migdale sau nuci
4 October 2010
Ingrediente: 400 g făină 250 g migdale 150 g unt 250 g zahăr 80 g miere
vanilie 2 linguri ulei Mod de preparare: Se prepară foaia de ştrudel
şi se taie bucăţi dreptunghiulare de 20 pe 30 cm. Se ung cu unt şi se
presară cu migdale prăjite tăiate felii subţiri amestecate cu…
Read more »
Read more »
Sos de ardei
4 October 2010
Ingrediente:
100 g unt 2 cepe 2 ardei 1 cană de supă de carne 2 linguri de smântână 1
lingură de făină sare piper busuioc după gust Mod de preparare: Se
toacă ceapa mărunt şi se căleşte în unt, apoi adăugăm ardeii tăiaţi
julien, sare, piper, busuioc, o cană se supăşi lăsăm să fiarbă…
Read more »
Read more »
Rulada chec cu ciuperci
4 October 2010
Ingrediente:
300g bureti 50-60 margarina 1 ceapa mica 100g cascaval sau pranza 3
linguri de făină de grâu 4 gălbenuşuri 100 g smântână Mod de
preparare: Se taie ceapa mărunt şi se undeşte în margarină, se adaugă
bureţii, brânza, făina, gălbenuşurile şi smântâna. Albuşurile se bat
spumăşi se amestecă cu compoziţia. Se unge tava…
Read more »
Read more »
Hribi cu sos tomat
4 October 2010
Ingrediente:
1 kg hribi 3 cepe 2 căţei de usturoi 200 g unt 200 ml sos de roşii sare
piper Mod de preparare: Topim untul, punem hribii tocaţi, adăugăm
ceapa, lăsăm la călit, apoi turnăm jumătate de litru de supă în care am
dizolvat două cuburi de concentrat de supă de pui. Lăsăm să…
Read more »
Read more »
Ghiveci cu zacuscă
4 October 2010
Ingrediente: 1 borcan (400 g) de zacuscă 2 morcovi 1 ţelină mică 1
gulie 2 cepe mari 2-3 cartofi 3 linguri pastă de tomate sare piper ulei
1/2 kg legume congelate de care ai – mazăre, conopidă, fasole verde,
dovlecei Mod de preparare: Cureţi ceapa, gulia, morcovul şi ţelina, le
tai mărunt, apoi…
Read more »
Read more »
Friptură de miel în pergament
4 October 2010
Ingrediente: 1 pulpă de miel de aproximativ 1 kg 150 ml ulei 2 lămâi 1
căpăţână usturoi sare piper 1 kg cartofi noi 1 legătură mărar Mod de
preparare: Cureţi usturoiul şi îl pisezi bine, iar separat storci
lămâia. Cureţi apoi pulpa de miel, o speli bine şi o ungi cu ulei,
zeamă…
Sandvişuri săţioase
4 October 2010
Ingrediente: 8 felii de pâine 100g unt 1 cutie conservă de sardele în
ulei 100g şuncă tip Praga 100g salam crud uscat 3 castraveciori muraţi
în saramură 1 gogoşar murat în oţet 100g maioneză sare piper Mod de
preparare: Salamul se curăţă de pieliţă şi împreună cu şunca şi
sardelele, scurse bine de…
Read more »
Read more »
Hribi cu smantana
4 October 2010
Ingrediente:
1 kg hribi 4 cepe 100 g ulei Mod de preparare: Adăugăm hribii
tocaţi, peste ceapă, şi lăsăm să fiarbă câteva clocote. Turnăm apoi 200 g
de smântână bătută cu o lingură de făină de grâu, amestecăm şi punem
peste hribi. Lăsăm să dea două sau trei clocote, după care, la final,
decorăm…
Read more »
Read more »
Budinca de ciuperci
4 October 2010
Ingrediente:
1 kg ciuperci curăţate 2 dovleci tăiaţi cubuleţe 2 legături de ceapă
verde Mod de preparare: Se toacă toate şi se pun în cratiţă cu ulei,
sare, piper, delicat, se călesc până scade apa din ele, apoi se dau
deoparte şi se adaugăşase linguri de făină albă, şase gălbenuşuri, trei
linguri de smântânăşi…
Read more »
Read more »
Crochete de peşte
4 October 2010
Ingrediente: 600g file de crap 4 felii franzelă 50ml lapte 2 ouă 1
linguriţă boia de ardei dulce 2 linguri făină 3 linguri pesmet 1lămâie
200ml ulei leg. pătrunjel sare piper Mod de preparare: Se curăţă fileul,
se spală şi se pune la fiert în apă cu puţină sare. Se lasă să fiarbă
10…
Read more »
Read more »
Ciorbă de stavrid
3 October 2010
Ingrediente: 1 kg stavrid cu cap 1 ceapă 1 morcov 4-5 linguri bulion 1
legătură leuştean puţin ulei 1 lămâie sare piper 250 g cartofi 1
legătură de pătrunjel Mod de preparare: Fierbi în 2 l de apă tot
zarzavatul şi cartofii spălaţi, curăţaţi şi tăiaţi. După ce au fiert,
pui peştele bucăţi…
Read more »
Read more »
Reţete de post: Salată cu mazare si murături
3 October 2010
Ingrediente: 1 kg cartofi 3-4 morcovi 1 borcan de 400 g cu mazăre
măsline castraveţi muraţi gogoşari în oţet sare maioneză din pufuleţi
2-3 linguri muştar dulce Mod de preparare: Fierbi cartofii şi
morcovii, apoi îi tai cuburi mici. Adaugi mazărea după ce o clăteşti,
câteva măsline (fără sâmburi), gogoşari în oţet şi…
Read more »
Read more »
Supă-cremă de viţel cu chimen si găluşte de ficat
3 October 2010
Ingrediente: 2-3 morcovi 1 ţelină 1 ceapă 250 g carne de viţel (cu os)
sare piper 1 lingură unt 1/2 legătură pătrunjel 100 g ficat de viţel 1
gălbenuş 3-4 linguri făină 2 linguri chimen Mod de preparare: Speli
morcovii şi ţelina, le tai cubuleţe, cureţi ceapa şi o tai în jumătate.
Pui…
Read more »
Read more »
Ciorbă de ied
3 October 2010
O
reteta de ciorba de ied din: carne de ied, morcovi, albitura, telina,
ceapa, orez, smantana, oua, faina, sare de lamaie, verdeata, ulei si
sare. Ingrediente: 800 g carne de ied 2,5 l apă 200 g morcovi 200 g
albitură 100 g ţelină ceapă 100 g orez 250 g smântână 30 g făină 3 ouă…
Read more »
Read more »
Ciorbă din drob de miel
3 October 2010
Ingrediente ciorbă: 2 l apă 2 morcovi 1 rădăcină de pătrunjel 1 ceapă
mică 1 foaie de dafin bulion oţet Ingrediente umplutură: măruntaie de la
un miel 4 ouă 2 cepe tăiate mărunt câte 2 legături de mărar şi
pătrunjel sare piper 1 lingură de pesmet fin ulei Ingrediente aluat: 400
g făină 1…
Read more »
Read more »
Reţete de post: Pastă de ţelină
3 October 2010
Ingrediente: 1-2 cartofi 1 ceapă 250 ml ulei sare piper Mod de
preparare: Cureţi ţelina de coajă, o pui la fiert în apă cu puţină sare,
iar cartofii îi fierbi separat, cu tot cu coajă. După ce au fier şi
cartofii, şi ţelina, le dai pe răzătoarea mică şi razi şi ceapa. Pui…
Read more »
Read more »
Reţete de post: Orez cu chimen si mazăre
3 October 2010
Ingrediente: 200 g orez 1 cutie mazăre 1 ceapă 1 legătură pătrunjel
verde 1 linguriţă chimen sare piper ulei Mod de preparare: Pui
chimenul la călit în ulei timp de 1 minut, peste el adaugi ceapa tocată
mărunt, o laşi puţin să devină aurie şi imediat torni un strop de apă
caldă. Urmează…
Read more »
Read more »
Budincă de ficat
3 October 2010
Ingrediente: 6 bucăţi ficat de pasăre 1 legătură de ceapă verde 2 ouă 1
lingură de ulei sare piper un vârf de cuţit de nucşoară Mod de
preparare: Speli şi cureţi ficatul şi la fel legătura de ceapă. Intr-o
crăticioară pui să se prăjească uşor ficatul şi ceapa tăiate bucăţi
mici, evident. Laşi…
Read more »
Read more »
Icre la cuptor
3 October 2010
Ingrediente: 3 cepe potrivite ulei 2 linguri pastă de tomate 350-400 g
icre de caras sau de crap 1 pahar lapte 5 ouă 1 linguriţă sare piper 3-4
legături mărar Mod de preparare: Tai ceapa mărunt, o înăbuşi în 5-6
linguri de ulei, adaugi pasta de tomate, apoi icrele şi amesteci bine
pentru…
Read more »
Read more »
Paine mozaic
3 October 2010
Ingrediente: o pâine lungă sau rotundă 2-3 cartofi 20 de măsline (fără
sâmburi) 2-3 castraveciori în oţet sau muraţi 1/2 sfeclă fiartă 1/2
scrumbie fără oase (tăiată fâşii) puţin ulei 1/2 pachet margarină Mod
de preparare: Tai franzela în două şi îi scoţi miezul. Cartofii îi
fierbi în coajă şi îi tai cubuleţe.…
Read more »
Read more »
Reţete de post: Ciorbă de perişoare din soia cu zeamă de varză
3 October 2010
Ingrediente: 1 pungă de soia cubuleţe 2 cepe potrivite 3 morcovi 1
ţelină potrivită zarzavat de ciorbă 2- 3 linguri condiment tip Vegeta
1/2 ceaşcă ulei 1 l zeamă de varză (sau borş) leuştean verde 1 lingură
bulion Mod de preparare: Intr-o oală potrivită pun uleiul unde adaug
ceapa tocată mărunt, morcovul şi…
Read more »
Read more »
Rulouri cu şuncă
3 October 2010
Ingrediente: 100 g şuncă slabă (de Praga) 2 cartofi fierţi 1 morcov
fiert puţină mazăre fiartă 3 linguri sos alb 2-3 frunze de salată şi un
pic de pătrunjel Mod de preparare: Tai cartofii şi morcovul cubuleţe,
îi amesteci cu mazărea, sosul alb şi verdeaţa. Cu această compoziţie i
feliile de şuncă pe…
Read more »
Read more »
Drob de miel in aluat
3 October 2010
Ingrediente aluat: 150 g făină 1 ou, untură sau unt pentru uns tava
Ingrediente umplutură: 1/2 kg măruntaie de miel 2 ouă 1 lingură smântână
1 felie de pâine puţin lapte 1 legătură de ceapă verde pătrunjel mărar
sare piper Mod de preparare: Faci un aluat din ou şi făină. Intinzi o
foaie…
Read more »
Read more »
Macrou la cuptor
3 October 2010
Ingrediente: 1 macrou 2-3 cartofi 1 lămâie ulei sare piper foi de dafin
1 salată 1 gogoşar în oţet 1 legătură ceapă verde 1 morcov 1 castravete
acru Mod de preparare: Cureţi şi speli bine macroul şi-l pui într-o
tavă cu puţin ulei şi 1 ceaşcă de apă. Cureţi morcovul, îl tai bucăţi…
Read more »
Read more »
Reţete de post: Borş de sfeclă cu orez
3 October 2010
Ingrediente: 2 kg sfeclă roşie 2 cepe mari 1/2 kg morcov 1/2 kg ţelină
1/2 kg cartofi 3-4 linguri orez 3-4 linguri zarzavat de ciorbă 2 linguri
bulion 2 l borş verdeaţă Mod de preparare: Cureţi sfecla de coajă, o
treci pe răzătoarea cu ochiuri mari şi o pui într-o cratiţă cu 2…
Read more »
Read more »
Colac mare
3 October 2010
Ingrediente: 1 kg făină 5 ouă 200 g zahăr 2 căni lapte 100 ml ulei 50 g
drojdie 1 praf de sare Mod de preparare: Amesteci drojdia cu 2
linguri de zahăr, 1 lingură făină şi o ceaşcă de lapte cald şi laşi
maiaua să crească 15 minute. Când e gata o adaugi…
Read more »
Read more »
Papricaş de pui
3 October 2010
Ingrediente: 1 piept de pui 2 cepe 2 lingurite boia dulce 1 ou 1
lingura unt 3-4 linguri faina sare piper ulei 1 legatura patrunjel verde
Mod de preparare: Dezosezi pipetul de pui, il tai in bucati potrivite
si-l rumenesti in ulei, dupa care il scoti si-l lasi deoparte. Cureti
ceapa, o tai…
Read more »
Read more »
Reţete de post: Supă de morcovi cu usturoi
3 October 2010
Ingrediente: 1/2 kg morcovi 2 căţei de usturoi un vârf de linguriţă de
chimen 1 lămâie 4 linguri ulei 1 lingură pătrunjel proaspăt, tocat
mărunt 1 l apă în care vei fierbe morcovii sare piper Mod de
preparare: Cureţi morcovii, îi speli bine, îi tai rondele şi îi fierbi
în apă cu un…
Read more »
Read more »
Retete de post: Ciorbă de bob
3 October 2010
Ingrediente: 250 g bob 1 morcov 1 păstârnac 1 pătrunjel 1/2 de ţelină 1
praz 1 ceapă 0,5 l zeamă de varză 1 foaie de dafin sare piper frunze
de pătrunjel sau leuştean Mod de preparare: Speli bobul şi-l pui la
înmuiat în apă rece cu 10-12 ore înainte de pregătire, ii îndepărtezi…
Read more »
Read more »
Coroniţă de cozonac
3 October 2010
Ingrediente: 1 kg făină 1/2 l lapte 300 g zahăr 2 ouă + 3 gălbenuşuri
30 g drojdie 2 linguriţe coajă rasă de lămâie şi de portocale 1 esenţă
de vanilie 1 esenţă de rom 1 pahar de ulei Ingrediente umplutură: 200 g
nucă măcinată 3 linguri cacao 100 g stafide 200 g zahăr…
Read more »
Read more »
Aripioare de pui cu masline
3 October 2010
Ingrediente: 1/2 kg aripioare de pui 300 g măsline 1 morcov 1 ceapă 1
ţelină mică 2 linguri pasta de tomate 2 linguri pastă de ardei sare
piper cimbru ulei Mod de preparare: Speli aripioarele, le rumeneşti
puţin în ulei şi le scoţi pe o farfurie. Cureţi ceapa, morcovul şi
ţelina, toci mărunt…
Read more »
Read more »
Reţete de post: Paste cu mere
3 October 2010
Ingrediente: 1 pachet paste făinoase 1 kg mere, 1 plic zahăr vanilat, 1
lingură de margarină, zahăr Mod de preparare: Pui la fiert apă cu
sare şi când dă în clocot adaugi pastele şi le laşi să fiarbă 8-10
minute. Când sunt fierte, le scurgi, le treci sub un jet de apă rece…
Read more »
Read more »
Reţete de post: Musaca de paste fainoase cu soia
3 October 2010
Ingrediente: 400 g paste o pungă cu soia granule 2-3 linguri de bulion 2
cepe 1 morcov 1 fir de praz sare piper foi de dafin usturoi ulei
condiment tip Vegeta 2 linguri margarină 1 lingură făină Mod de
preparare: Pui pastele la fiert în apă cu sare şi după ce au fiert,…
Read more »
Read more »
Şarlotă de afine
3 October 2010
Ingrediente: 9 pişcoturi de şampanie 200 g afine de la congelator
(zmeură sau căpşune) 600 g brânză de vaci 200 g zahăr 2 ouă 100 g
smântână 200 g frişca Mod de preparare: Fierbi un sirop dintr-o cană
de apă cu 3 linguri de zahăr şi îl laşi să se răcească. Tapetezi…
Read more »
Read more »
Reţete de post: Bulgaraşi de biscuiţi cu vişine
3 October 2010
Ingrediente: 250 g biscuiţi populari 150 g nuci 1 pahar apă 2 linguri
cacao 5 linguri zahăr 2-3 linguri esenţă de rom 1 linguriţă coajă rasă
de lămâie vişine din vişinată 50 g nucă de cocos zahăr Mod de
preparare: Dai prin maşina de tocat biscuiţii şi nucile şi le amesteci
într-un castron.…
Read more »
Read more »
Reţete de post: Prajitură glazurată
3 October 2010
Ingrediente: 2 căni făină 1 cană zahăr 5 linguri gem 1 linguriţă
bicarbonat (stins cu puţin oţet) 1 cană sifon (sau apă minerală) 3
linguri cacao 1 ceaşcă ulei esenţă după gust Mod preparare blat: In
acelaşi vas freci cu mixerul întâi zahărul cu gemul până ce amândouă se
topesc şi se transformă…
Read more »
Read more »
Salată de somon cu orez
3 October 2010
Ingrediente: 100 g somon 2-3 buchetele de conopidă 50 g orez 1-2
linguri smântână 1 legătură mărar sare 1 linguriţă condiment 1 morcov
fiert Mod de preparare: Pui la fiert orezul cu 1 cană de apă şi
condiment pentru 25 de minute, iar separat fierbi puţin conopida în apă
cu sare. Când sunt…
Read more »
Read more »
Budincă de orez cu stafide
3 October 2010
Ingrediente: 1 cană de orez 1/2 cană stafide 3 linguri miere 1 cană cu
lapte răzătură de lămâie un pliculeţ zahăr vanilat un praf de sare Mod
de preparare: Alegi şi speli orezul şi-l pui la fiert într-o cratiţă cu
apă şi un praf de sare. Când orezul este aproape fiert, adaugi
laptele,…
Read more »
Read more »
Reţete de post: Plăcintă cu spanac
3 October 2010
Ingrediente aluat: 1 kg faina 50 g drojdie 1 cească ulei sare apa calda
zahar Ingrediente umplutură: 1 kg spanac (congelat sau din conservă) 2
cepe 1 legătură mărar 1 lingură amidon sau făină ulei sare piper 1/2
pachet margarina Mod de preparare: Dizolvi drojdia într-o ceaşcă de
apă caldă cu 1…
Tort de nucă si budincă
3 October 2010
O
reteta delicioasa de tort de nuca si budinca din: oua, margarina,
zahar, cacao, nuci, faina, praf de copt, coaja de lamaie, sare,
gelatina, lapte, budinca de vanilie, zahar, frisca si visinata.
Ingrediente: 4 ouă 150 g margarină 150 g zahăr 50 g cacao 150 g nuci
măcinate 1 lingură făină un plic praf de…
Read more »
Read more »
Reţete de post: Drob de morcovi
3 October 2010
Ingrediente: 1 cană de orez 3 morcovi 3 linguri de pesmet 2 cepe 3
linguri ulei 5-6 căţei de usturoi 1/2 linguriţă de cimbru pătrunjel
Mod de preparare: Alegi şi speli orezul, apoi îl pui la fiert. între
timp, cureţi morcovii şi îi treci prin răzătoarea cu ochiuri mici.
Cureţi şi tai ceapa…
Read more »
Read more »
Sarmale dietetice
3 October 2010
Ingrediente: 1 varză murată nesărată 1/2 kg carne de vită (sau de
pasăre) 1 ceapă mare 1 ceaşcă orez 1 praf de piper 2 linguri bulion
Mod de preparare: Cureţi ceapa şi o treci prin maşina de tocat împreună
cu carnea. Adaugi în compoziţie orezul spălat, piperul, 1 lingură
bulion, omogenizezi totul şi…
Read more »
Read more »
Borş de lobodă
3 October 2010
Ingrediente: 3-4 legături de lobodă 1 legătură ceapă verde 2 cepe 2
linguri orez morcov 1 păstârnac 1 rădăcină de pătrunjel 1 ţelină 2
cartofi 1 legătură leuştean 1/2 l borş 1 ceaşcă suc de roşii Mod de
preparare: Cureţi ceapa, morcovul, păstârnacul, rădăcina de pătrunjel,
ţelina, le speli şi le dai pe…
Read more »
Read more »
Prăjitură cu nucă
2 October 2010
Ingrediente aluat: 200 g făină 100 g unt 5 linguri lapte 25 g untură
sare Ingrediente umplutură: 300 g nuci 100 g ciocolată de menaj 85 g unt
3 ouă 120 g zahăr 50 g făină 2, 3 linguri zahăr pudră Mod preparare
aluat: Cerni făina, pui un praf de sare, adaugi untul…
Read more »
Read more »
Pui cu tarhon
2 October 2010
Ingrediente: 1 pui 6-8 legaturi de tarhon 2 linguri de faina 2-3
linguri de ulei bulion sare Mod de preparare: Se curata tarhonul, se
spala bine in sita si se toaca marunt. Intr-o cratita de 2-3 kg se
rumeneste faina in ulei. Cand faina e rumenita, se pune bulionul si se
amesteca bine.…
Read more »
Read more »
Găluşte de mălai si griş cu gem de prune
2 October 2010
Ingrediente: 1 ceaşcă de griş 1/2 ceaşcă mălai 1/2 ceaşcă făină 4 căni
apă 4 linguri zahăr 1/2 borcan (de 400 g) gem de prune sau alt gem, sau
dulceaţă 1 plic zahăr vanilat 6-7 linguri pesmet zahăr pudră ulei sare
Mod de preparare: Pui apa la fiert cu un praf de sare…
Read more »
Read more »
Salată Mazurca
2 October 2010
Ingrediente: 6 oua 300 g. zahar pudra 300 g. faina 200 g. nuci 100 g.
stafide unt pentru uns Mod de preparare: Zaharul se freaca cu
galbenusurile adaugate pe rand, apoi faina, nucile taiate bucatele si
stafidele. Albusurile se bat spuma tare si se amesteca usor cu
compozitia, apoi se toarna intr-o tava…
Read more »
Read more »
Roşii umplute cu ficat de miel
2 October 2010
Ingrediente: 12 roşii mijlocii 500 g ficat de miel 2 felii de pâine 1
ceaşcă lapte 1 legătură ceapă verde 2 ouă 100 g unt, 1 legătură
pătrunjel 2 linguri smântână sare piper Mod de preparare: Speli
roşiite, le tai un căpăcel, le scoţi miezul, le presari cu sare şi le
laşi să…
Read more »
Read more »
Sote de pui cu ciuperci
2 October 2010
Ingrediente: 4 sferturi de pui 25 g. unt 300 ml supa de pui 350 g.
ciuperci 125 g. rosii 1 lg. ulei de masline 1 legatura de ceapa verde
taiata marunt cimbru 2 linguri malai 125 ml smantana Mod de preparare:
Incinge untul si uleiul intr-o tigaie si prajeste bucatile de pui.
Potriveste…
Read more »
Read more »
Salată andaluză
2 October 2010
Ingrediente: 300 g. rosii 2 castraveti mici 1 ridiche de iarna
potrivita 2 oua 100 ml. untdelemn patrunjel verde si marar otet dupa
gust piper sare Mod de preparare: Legumele se taie in felii subtiri si
se amesteca usor cu patrunjelul verde si mararul (mai mult) tocate
marunt, untdelemn, sare, piper si otet dupa…
Read more »
Read more »
Crochete din carne de miel
2 October 2010
Ingrediente: 250 g carne de miel fără os 1 ceapă 2 linguri unt sau
margarină 3 linguri făină 2 ouă 2 linguri pesmet 100 ml ulei 1 cub
condiment concentrat sare piper Pentru ornat: 1 salată verde 1 roşie
Mod de preparare: Speli carnea şi o tai bucăţele, apoi o rumeneşti
într-o lingură…
Read more »
Read more »
Reţete de post: Mucenici moldoveneşti
2 October 2010
Ingrediente: 500 g făină 5-6 linguri zahăr 1 şi 1/2 cană apă 500 g nucă
măcinată 1 esenţă de vanilie 1 linguriţă coajă de lămâie 1 esenţă de
rom 1/2 borcan (de 400 g) miere sare 25 g drojdie (1/2 pachet mic) 3-4
linguri ulei Mod de preparare: Amesteci drojdia cu 1 linguriţă…
Read more »
Read more »
Pizza cu de toate
2 October 2010
Ingrediente: 200 g făină 1 ou drojdie cat o nucă 1/2 pahar lapte sare
1/2 linguriţă zahăr Ingrediente umplutură: 200 g ciuperci din conservă
100 g caşcaval sau telemea 2-3 cârnaţi 4-5 felii subţiri de şuncă 1 ou 2
linguri pastă de tomate sare piper condiment tip Delikat zahăr Mod de
preparare: Faci…
Read more »
Read more »
Reţete de post: Mancare de ciuperci cu masline
2 October 2010
Ingrediente: 1/2 kg ciuperci proaspete sau dn conservă 100 g măsline 2
cepe 2 linguri bulion 1 legătură pătrunjel ulei sare piper Mod de
preparare: Cureţi ciupercile sau le scurgi de zeama în care au fost
conservate, le speli bine, le tai mărunt, le pui să se călească într-o
cratiţă cu puţin ulei…
Read more »
Read more »
Cocktail Pink Lady
2 October 2010
Calitate – alcoolic Bază alcoolică – gin Pahar – cupă mică de cocktail
Categorie – Gin drinks Decoraţiune – fără Se serveşte după-amiaza,
seara şi noaptea Ingrediente: 2/3 gin 1/3 sirop de rodii un albuş câteva
picături de suc de lămâie Apărut în Marea Britanie, în anii ’50, Pink
Lady a suferit…
Read more »
Read more »
Cascaval de casa
2 October 2010
Ingrediente: 100 g unt 500 g brânză de vaci 1 l de lapte 1 ou 1
linguriţă de sare 1 vârf de cuţit de bicarbonat secărică Mod de
preparare: În laptele clocotit se adaugă brânza, amestecând până se lasă
zerul, după care se pune la scurs. Oul, untul, bicarbonatul şi sarea se
omogenizează şi…
Read more »
Read more »
Turtite de portocale
2 October 2010
Ingrediente: 200 g unt sau margarina 200 g făină 100 g portocale
confiate coajă rasă de portocală 2 ouă 3 gălbenuşuri vanilie 100 g zahăr
150 g şerbet de ciocolată Mod de preparare: Untul se amestecă cu
vanilia, coaja de portocală rasă, zahărul şi cu ouăle, apoi se pun şi
portocalele confiate tăiate mărunt…
Read more »
Read more »
Salată de fasole cu sos de vin
2 October 2010
Ingrediente: 1 cana fasole rosie fiarta 1 cana fasole alba fiarta 1
cana fasole neagra fiarta 250 g fasole verde, oparita 1 ceapa mica rosie
tocata 1 ardei gras rosu, curatat si taiat cuburi 2 linguri de
patrunjel proaspat tocat Sos de vin: 1/4 cana otet din vin rosu 1/4 cana
ciorba de legume…
Read more »
Read more »
Cum se prepara Cocktail A La Bomba (video)
2 October 2010
Ingrediente: 2 tsp sugar 2 lime wedges 30 ml gold tequila 30 ml
Cointreau 50 ml of pineapple juice 50 ml of orange juice 2 dashes of
grenadine syrup 1 teaspoon 1 saucer 1 cocktail glass 1 shot measure 1
cocktail shaker 1 strainer (if the shaker doesn’t include one) or a
small sieve…
Read more »
Read more »
Salată de spanac
2 October 2010
Ingrediente 250 g spanac 1 lingura ulei 2 fire usturoi verde 1 varf de
cutit de piper 1 praf de sare 1 lingura zeama de lamiae 1 legatura ceapa
verde Mod de prepare Se toaca ceapa si usturoiul Salata va iesi mult
mai gustoasa daca, pe langa foile de spanac, se mai adauga…
Read more »
Read more »
Plăcintă cu ceapa, ciuperci si marar
2 October 2010
Ingrediente aluat: 500 g faina 1 pahar de ulei + 4 linguri pentru
stropit si uns 0,5 litru apa calda sare dupa gust Mod de preparare: In
movilita de faina se face o scobitura in care se toarna, putin cate
putin, apa, uleiul, sarea. Se framanta bine si se bate cu maiul 10…
Read more »
Read more »
Reţete de post: Salată de gogonele
2 October 2010
Ingrediente: 1/2 kg gogonele murate 1/2 kg morcovi 2 bucăţi păstâmac 1
ţelină potrivită 4-5 cepe 150 g zahăr 200 ml oţet 1/2 l apă 250 ml ulei 1
borcan muştar dulce (400 g) Mod de preparare: Cureţi morcovul,
păstârnacul, ţelina şi le dai pe răzătoarea mare. Speli bine gogonelele,
cureţi ceapa…
Read more »
Read more »
Rulada cu cascaval
2 October 2010
Ingrediente: 500 ml de lapte 1 linguriţă de sare 100 g margarină sau
100 ml ulei 5 oua 300 g cascaval Mod de preparare: Se pune totul la
fiert şi, când clocoteşte, dăm deoparte şi adăugăm o cană de
făină,amestecăm bine, apoi o lăsăm la răcit, după care adăugăm cinci
ouă, pe rând,…
Read more »
Read more »
Oua cu sos de maioneza
2 October 2010
Ingrediente: 10 ouă fierte 1 căpăţână de salată verde 1 cutie de ton
ulei 2 gălbenuşuri sare piper hrean lămâie se rad pe răzătoare, un
gălbenuş fiert 400 g smântână pătrunjel tocat măsline pentru ornat Mod
de preparare: Se fierb ouăle, se taie în două şi se aşează pe un platou
decorat cu salată…
Read more »
Read more »
Varzări
2 October 2010
Ingrediente: 500 g făină 150 ml apă 150 ml ulei sare Ingrediente
umplutură: 1 varză acră mică 1 linguriţă condiment piper sare ulei
nucşoară cimbru 1 linguriţă zahăr 1 linguriţă făină Mod de preparare:
Amesteci toate ingredientele pentru aluat, frămânţi bine şi-l laşi să se
odihnească o oră. Intre timp, speli bine varza,…
Read more »
Read more »
Cascaval
2 October 2010
Ingrediente: 2 l lapte dulce 1kg brânză de vaci 400 g brânză de oi
frământată 2 ouă 300 g unt sau margarină 1 lingură de bicarbonat Mod de
preparare: Se pune laptele în cratiţă la fiert, apoi, când aproape dă să
fiarbă, punem brânza în lapte ca să o mai scoacem o dată. După…
Read more »
Read more »
Bulete din cascaval
2 October 2010
Ingrediente: 400 ml apă 200 ml ulei 400 g făină 10 ouă 200 g caşcaval
200 g ulei pentru prăjit Mod de preparare: Se pune apa la fiert cu
uleiul, iar la primele clocote, se adaugă făina în bloc şi se amestecă
până când devine compactă. Se răceşte, apoi se adaugă ouăle treptat,
amestecând…
Read more »
Read more »
Reţete de post: Supă cremă de legume
2 October 2010
Ingrediente: 2 ţeline mici 3 cartofi 1 ceapă ardei roşii dovlecei (de
la congelator) 1-2 linguri pătrunjel tocat (congelat sau uscat, sau
verde) sare Mod de preparare: Pui la fiert 2 l apă cu un praf de sare.
Cureţi apoi ceapa, cartofii şi ţelina, tai cartofii cubuleţe, ceapa o
toci mărunt, dai ţelina…
Read more »
Read more »
Rulada cu sunca si parmezan
2 October 2010
Ingrediente: 100 g unt 80 g făină 500 ml de lapte 5 ouă şuncă 2 linguri
smântână parmezan Mod de preparare: Se pun la topit într-o cratiţă 50 g
unt cu făina, amestecând să nu se facă cocoloaşe. Se adaugă laptele
fierbinte şi se face ca o mămăligă pripită, apoi se dă la răcit.…
Read more »
Read more »
Pastă de somon
1 October 2010
Ingrediente:
100 g somon afumat 2-3 linguri smantana 1 lamaie cateva fire de marar
sare Mod de preparare: Tai marunt somonul, ii indepartezi oasele, il
stropesti cu putina zeama de lamaie si amesteci bine cu o furculita sau
cu mixerul pana obtii o pasta omogena. Tai fin mararul, il adaugi in
pasta de somon impreuna…
Read more »
Read more »
Ciorbă de dovlecei cu orez
1 October 2010
Ingrediente: 2 dovlecei de la congelator sau din conservă 2 cepe 1
morcov 1 ţelină 1 păstârnac 2 linguri de orez, 1 legătură pătrunjel 1
cană suc de roşii 1 cană borş leuştean uscat sare 2 linguri ulei Mod
de preparare: Cureţi ceapa, morcovul, ţelina şi păstâr- nacul, le tai
mărunt şi le…
Read more »
Read more »
Crap pane în sos de hrean
1 October 2010
Ingrediente: 800g file de crap 100g făină 2 ouă 150g pesmet 250ml ulei
1lămâie sare piper Ingrediente sos: rădăcină de hrean potrivită ,150ml
smântână ,1 leg. ceapă verde ,2 ouă fierte , sare, piper. Mod de
preparare: Se curăţă fileul de crap, se spală, se şterge cu un şervet şi
se taie în…
Rulada cu pate de ficat
1 October 2010
Ingrediente: 250 ml lapte 1 linguriţă de sare 60 g caşcaval 60 g unt
sau margarină 60 g făină 6 ouă 2 cuti cu pate de ficat gogosar murat 1
lingurita mustar piper verdeata Mod de preparare: Se fierbe laptele cu
untul, caşcavalul şi făina după care se ia de pe foc, se amestecă…
Read more »
Read more »
Rulouri cu macrou
1 October 2010
Ingrediente: 8fileuri de macrou 4 fire de ceapă verde 2 portocale 1
lingură orez 50g măsline fără sâmburi (verzi şi negre) 1 lămâie 150ml
ulei leg. pătrunjel sare piper Mod de preparare: Se curăţă ceapa, se
spală şi se toacă mărunt. Se căleşte apoi în 50ml ulei, la foc mic, 3-4
minute. Se…
Read more »
Read more »
Frigărui de somn
1 October 2010
Ingrediente: 800g file de somn 2 fire de praz 4 roşii mari 2 linguri
sos de soia 2 linguri zeamă de lămâie 200ml vin alb sec 2 căţei de
usturoi foaie de dafin rămurică rozmarin 1 leg. pătrunjel sare piper
Mod de preparare: Se curăţă fileul de pieliţe şi de eventualele oase
rămase de…
Read more »
Read more »
Pasta de urda dulce
1 October 2010
Ingrediente: 300 g urdă 150 g unt sare piper 1 legătură de mărar tocat
mărunt Mod de preparare: Se amestecă bine şi se bate cu mixerul timp de 5
minute. Cu această pastă, putem face tartine, umple roşii sau umplem
buşeuri mici pentru gustări asortate. Pofta buna!
Read more »
Read more »
Budinca din paine si cascaval
1 October 2010
Ingrediente: franzela 4 oua 400g smantana 2 legaturi usturoi verde 300 g
cascaval piper sare Mod de preparare: Ungem o tavă de teflon cu unt,
apoi aşezăm un rând de felii de franzelă, peste care punem felii de
caşcaval şi ciuperci tocate mărunt. Peste ciuperci adăugăm alt rând de
felii de franzelă, apoi batem…
Read more »
Read more »
Sarmale in foi de varză fierte in untură
1 October 2010
Ingrediente: 2 kg carne de porc 4 cepe mari 3 ouă 200 g orez 1 pahar
ulei bulion 500 g untură topită cimbru sare piper Vegeta sau alt
condiment universal mărar verde Mod de preparare: Ceapa tocată mărunt o
căleşti în ulei până devine sticloasă, apoi adaugi orezul bine spălat,
1/2 cană de…
Read more »
Read more »
Mâncărică rece cu ciuperci, soia si măsline (de post)
1 October 2010
Ingrediente: 1 kg ceapă 1 cutie ciuperci 200 g măsline 1 pachet soia
granule 100 ml ulei 250 ml vin alb 2-3 foi de dafin sare piper condiment
tip Delikat 1 legătură pătrunjel Mod de preparare: Cureţi ceapa, o
speli, o ştergi cu un prosop de bucătărie, o tai peştişori, o pui
într-o…
Read more »
Read more »
Rulada cu prune uscate si muschi file
1 October 2010
Ingrediente: 1,5 kg muşchi file de porc 300 g prune uscate 300 g
costiţă afumată 500 g ciuperci tocate mărunt sare piper cimbru boia
dulce 100 ml ţuică 200 ml vin alb 100 g untură Mod de preparare: Se ia
carnea şi se taie, în aşa fel încât să se facă asemenea unei…
Read more »
Read more »
Pizza cu ciuperci
1 October 2010
Ingrediente aluat: 150 g făină 1 ou drojdie cât o nucă 1/2 pahar lapte
sare Ingrediente umplutură: 300 g ciuperci proaspete sau din conservă
100 g caşcaval 100 g unt 3 roşii din conservă 2-3 linguri ketchup sare
piper Mod de preparare: Amesteci făina cu drojdia dizolvată în laptele
călduţ, oul şi un…
Read more »
Read more »
Turtă de ciocolată
1 October 2010
Ingrediente: 200 g unt 150 g miere 150 g zahăr 8 g scorţişoară şi
cuişoară 3 ouă 3 gălbenuşuri puţin praf de copt 120 g ciocolată de menaj
rasă sau 2 linguri cacao 75 g stafide 230 g făină 60 g migdale vanilie
Mod de preparare: Mierea se amestecă cu untul, zahărul, 6 gălbenuşuri,…
Read more »
Read more »
Oua de prepelita cu castraveti
1 October 2010
Ingrediente: 4-5 ouă de prepeliţă 2 gălbenuşuri de găină 2 gogoşari
muraţi 4 castraveţi muraţi 500 ml ulei sare piper delicat Mod de
preparare: Punem ouăle de prepeliţă la fiert, apoi le curăţăm şi le
aşezăm într-un castron. Din două gălbenuşuri de găină crude şi 5
gălbenuşuri de prepeliţă fierte facem o maioneză…
Read more »
Read more »
Sarmale cu urda
1 October 2010
Ingrediente: 300 g orez 500 g urdă 3 cepe 1 morcov 2 legături de mărar
sare piper delicat frunze de sfeclă 500 ml ulei Mod de preparare: Orezul
se spală şi se fierbe pe jumătate, apoi se pune peste orez ceapa tăiată
mărunt şi călită cu ulei şi morcovul ras pe răzătoarea măruntă, se…
Read more »
Read more »
Branza topita
1 October 2010
Ingrediente: 2 l de lapte 2 kg brânză de vaci 6 ouă 400 g unt 800 g
smântână sare piper delicat 3 linguriţe de bicarbonat Mod de preparare:
Se pune laptele la fiert, se adaugă brânza de vaci la scopt, o stoarcem
în tifon, după care o dăm prin maşina de carne. Brânza măcinată…
Read more »
Read more »
Omletă cu peşte afumat
1 October 2010
Ingrediente: 200g peşte afumat 8 ouă 1ceapă mică 1fir de praz 1
lingură mălai 150ml ulei sare piper Mod de preparare: Se curăţă
peştele de pieliţe şi de oase, apoi se taie în cubuleţe. Se curăţă ceapa
şi prazul, se spală şi se toacă ceapa mărunt, iar prazul în bucăţi de
4cm, apoi…
Read more »
Read more »
Sandvisuri cu oua de prepelita
1 October 2010
Ingrediente: 16 ouă de prepeliţă 8 felii de pâine prăjită 1 lingură de
muştar 100 g unt sare piper zeamă de la1/2 de lămâie Mod de preparare:
Punem în tigaie la topit 50 g unt, adăugăm muştarul, sarea, piperul şi
zeama de lămâie. Ungem pâinea cu sosul rezultat şi o aşezăm pe un…
Read more »
Read more »
Omleta dulce cu nectarine
1 October 2010
Ingrediente: 5 ouă 4 nectarine 6 linguri de zahăr 2 linguri de făină
100 ml smântână 1 plic de praf de copt 1 pahar de lapte 120 g unt coajă
şi suc de la o lămâie sare Mod de preparare: Se bat ouăle cu furculiţa
împreună cu zahărul până se face o spumă, se…
Read more »
Read more »
Cum se prepara Cocktail Leapfrog (video)
1 October 2010
Ingrediente: 45 ml tequila 15 ml sloe gin 10 ml sweet vermouth 1 lime
wedge Ice cubes 1 shot measure 1 old-fashioned glass 1 bar spoon or
cocktail stirrer Cum se prepara Cocktail Leapfrog
Read more »
Read more »
Ochiuri domino la tava
1 October 2010
Ingrediente: 8 ouă 4 cartofi mari 1 ceapă 200 g costiţă 1 pahar de
lapte 20 g unt sare piper Mod de preparare: Se curăţă cartofii şi se
taie felii subţiri, ceapa se taie mărunt, iar costiţa se taie cubuleţe.
Se unge o tavă cu unt, se aşează un strat de cartofi, ceapă, costiţă,…
Read more »
Read more »
Tartă de Botoşani
1 October 2010
Ingrediente: 350 g grîu 1 l lapte 150 g nuci vanilie scorţişoară 2
linguri pesmet de casă 60 g unt coajă de lămîie rasă 4 ouă 250 g
piersici sare Mod de preparare: Griul se spală, se fierbe 10 minute cu
apă, apoi se strecoară şi se fierbe 1 oră cu laptele, vanilia şi…
Read more »
Read more »
Oua cu sos picant
1 October 2010
Ingrediente: 4 ouă fierte tari 1 ardei iute 4 roşii 2 căţei de usturoi
50 ml ulei 1 legătură de pătrunjel 1 linguriţă de oţet din vin alb sare
piper Mod de preparare: Se căleşte usturoiul şi ardeiul, apoi adăugăm
roşiile rase şi pătrunjelul. Se aşează sosul pe un platou, apoi ouăle
fierte tăiate…
Read more »
Read more »
Unt cu patrunjel si lamaie
1 October 2010
Ingrediente: 200 g unt pătrunjel zeamă de lămâie piper sare Mod de
preparare: Se toacă mărunt pătrunjelul verde, se bate într-o piuliţă şi
se amestecă cu unt spumos.Se adaugă sare, piper şi zeamă de lămâie după
gust. Se foloseşte la gustări pe pâine prăjită cu felii de roşii.
Pofta buna!
Read more »
Read more »
Crap cu sos şi caşcaval
1 October 2010
Ingrediente: 1 crap de 1 kg l/2 pahar oţ et 100ml vin îndulcit cu puţin
zahăr 1pahar ulei l kg roşii 1pahar smântână 200g caşcaval 1lingură unt
topit 50g unt 1ceapă 2 foi de dafin sare piper Mod de preparare:
Peştele curăţat şi spălat se presară cu sare şi se lasă 1/2 oră…
Read more »
Read more »
Rulada aperitiv
1 October 2010
Ingrediente: 500 ml lapte 100 g unt sau margarină 1 linguriţă de
sare 150 g făină 5 ouă Mod de preparare: Laptele, sarea şi untul se pun
la fiert iar atunci când clocoteşte se adaugă făina, apoi,pe rând,
ouăle. Gălbenuşurile se adaugă pe rând, iar albuşurile se bat spumă.
Umplutura se face din ciuperci…
Read more »
Read more »
Ardei capia umpluti cu branza
1 October 2010
Ingrediente: 5-6 ardei capia 500 g brânză 250 g margarină sare piper
biovegetal mărar patrunjel Mod de preparare: Se curăţă ardeii de cotor,
se umplu cu pastă din brânză, apoi se dau la rece timp de 2-3 ore, după
care se taie felii şi se ornează platoul cu salată verde. Pofta buna!
Read more »
Read more »
Păstrăv în sos de vin roşu
1 October 2010
Ingrediente: 4 păstrăvi (250g/buc.) 100rnl vin roşu 250ml oţet de vin
roşu 200ml supă de legume 1 morcov mare 1 ceapă mare 2 foi de dafin 50ml
ulei 1linguriţă rasă cimbru pisat 1 leg. pătrunjel 4 căţei de usturoi
sare piper Mod de preparare: Se curăţă peştele, se spală, se scurge de
apă…
Read more »
Read more »
Macrou cu ciuperci
30 September 2010
Ingrediente:
l kg macrou 400g ciuperci l50ml ulei 2 linguri făină 150g caşcaval 1
cană vin alb 200g smântână 3 gălbenuşuri l lămâie sare piper Mod de
preparare: Peştele se curăţă de vinişoare, se îndepărtează capul, se
spală, se sărează şi se stropeşte cu suc de lămâie. Se prăjeşte în 100g
ulei. Se înăbuşă…
Read more »
Read more »
Plăcintă cu carne în aluat dospit
30 September 2010
Ingrediente: 600 g făină drojdie cât o nucă 1 ou 1 ceaşcă ulei 1 ceaşcă
apă călduţă 2-3 linguri zahăr Pentru umplutură ai nevoie de: 500 g
piept de pui 4 cepe 2 ouă 2 linguri smântână sare piper ulei Mod
preparare aluat: Cerni făina într-un lighean, faci o adâncitură în
mijloc în…
Read more »
Read more »
Macrou afumat cu maioneză
30 September 2010
Ingrediente: 1 macrou afumat 500g cartofi fierţi în coajă 1 ou 250g
maioneză 2 linguriţe usturoi pisat 1 linguriţă miere 8-10 măsline 1
leg. pătrunjel verde sau mărar tocat sare piper Mod de preparare:
Peştele se desface în şuviţe sau în cubuleţe, cartofii se taie în
cubuleţe, maioneza se face dintr- un gălbenuş…
Read more »
Read more »
Ciorbă cu scăricică afumată
30 September 2010
Ingrediente: scăricică afumată (sau oase afumate) 500 ml lapte 1/2
linguriţă busuioc 2-3 morcovi potriviţi 500 ml borş tăieţei de casă ulei
Mod de preparare: Cureţi morcovul, îl dai pe răzătoarea mică şi îl
căleşti în ulei până se înmoaie, adaugi busuiocul, scăricică şi
aproximativ 3 l de apă. Laşi să fiarbă 10-15…
Read more »
Read more »
Chec aperitiv
30 September 2010
Ingrediente: 300 g şuncă presată sau parizer 300 g caşcaval 6 ouă 4
linguri pline cu vârf cu făină 100 g unt sare piper Mod de preparare:
Freci untul cu gălbenuşurile si încorporezi treptat faina şi albuşurile
bătute spumă cu un praf de sare. Tai şunca şi caşcavalul cubuleţe, le
adaugi în compoziţie,…
Read more »
Read more »
Mucenici muntenesti
30 September 2010
Ingrediente: 500 g făină 1 cană apa sare 1 esenţă de vanilie 1 esenţă
de rom 3-4 linguriţe coajă rasă de lămâie şi de portocală zahăr
scorţişoară nucă măcinată 1 plic zahăr vanilat Mod de preparare: Din
făină, apă şi sare după gust, frămânţi un aluat potrivit de tare, pe
care-l întinzi într-o…
Read more »
Read more »
Ştiucă în sos de roşii
30 September 2010
Ingrediente: 1ştiucă (circa lkg) 400 g roşii 1 lingură bulion 1ceapă
mare 50g unt l lingură zahăr 2 căiei de usturoi leg. pătrunjel sare
piper Mod de preparare: Se curăţă, se spală şi se toacă mărunt ceapa,
apoi se căleşte în unt, la foc potrivit, 2-3 minute. Se adaugă bulionul
şi se mai…
Read more »
Read more »
Rulndă cu gem
30 September 2010
Ingrediente:
150 g zahăr 120 g făină 6 ouă vanilie 30 g unt 250 g gem de
căpşuni,caise Mod de preparare: Zahărul se amestecă cu gălbenuşurile
şi cu vanilia, apoi încet, cu albuşurile bătute spumă tare făina şi cu
untul la urmă. Pe o tavă de patiserie se pune hîrtie, se unge cu unt…
Peşte îmbrăcat în felii de castraveţi
30 September 2010
Ingrediente: 2,5 kg peşte (şalău, somon, ştiucă) 30ml ulei de floarea
soarelui 2 foi de dafin 2 ardei întregi 1lămâie 300ml vin alb 25g
gelatină 4 castraveţi sare piper mărar verde . Mod de preparare: Se
curăţă peştele de solzi, se spală şi se elimină intestinele. Se lasă
peştele întreg. Se condimentează interiorul cu…
Read more »
Read more »
Sarmale cu stafide
30 September 2010
Ingrediente: 1 varză murată 1 cană orez 1/2 cană stafide 2 cepe mari 1
lingură bulion ulei sare piper cimbru 1 legătură mărar Mod de
preparare: Speli bine orezul şi-l laşi la înmuiat în apă caldă. Cureţi
apoi ceapa, o tai mărunt, o pui la călit şi când s-a aurit adaugi orezul
scurs…
Read more »
Read more »
Pricomigdale
30 September 2010
Ingrediente:
430 g migdale 400 g zahăr 40 g făină 5-6 albuşuri vanilie Mod de
preparare: Albuşurile se amestecă la cald cu zahărul şi cu vanilia. Cînd
începe să facă spumă se adaugă 380 g migdale măcinate şi făina. Cu
duiul se toarnă pricomigdalele pe o tavă cu hîrtie pergament. Pe fiecare
pricomigdală se pun…
Read more »
Read more »
Crap pane cu pastă de usturoi
30 September 2010
Ingrediente: 800 g file de crap căpăţână de usturoi 2 ouă 100 g făină
100 g pesmet 200 g smântână 200 ml ulei lămâie sare pipei Mod de
preparare: Se spală peştele, se scurge de apă, se şterge şi se
condimentează. Se trec fileurile de crap prin făină, apoi prin ou bătut
şi prin…
Read more »
Read more »
Crap cu vin şi arpagic
30 September 2010
Ingrediente: 1kg crap românesc 100ml ulei 100g ceapă 200rnl vin roşu
500g arpagic 300g ciuperci 1lingură făină 1lingură ulei zeamă de peşte
sare piper Mod de preparare: Se încinge uleiul şi se pune ceapa,
tocată mărunt, la călit, lăsând-o să se înmoaie fără să se rumenească.
Se pune deasupra peştele tăiat în bucăţi,…
Read more »
Read more »
Supă de gulii (de post)
30 September 2010
Ingrediente: 1 gulie 1/2 lingură făină 1 pahar ulei 1 ceapă 1 legătură
verdeaţă 1 linguriţă boia Vegeta sau Delikat Mod de preparare: Cureţi
gulia şi ceapa, le tai mărunt şi le pui la fiert în 2 l de apă care
clocoteşte. Intre timp, rumeneşti făina în puţin ulei şi stingi cu o…
Read more »
Read more »
Păstrăv înfăşat
30 September 2010
Ingrediente: 4 păstrăvi 12 bureţi arpagic 2 mere 4 ramuri de mentă
pentru decor sucul unei lămâi 12 felii subţiri de şuncă afumată sau
bacon 450g paste 1lingură ulei de măsline sare piper Mod de preparare:
Se curăţă peştii şi se spală bine cu apă fierbinte sărată în cavitatea
abdominală. Se condimentează cu…
Read more »
Read more »
Ruladă cu ciocolată festivă
30 September 2010
Ingrediente: 120 g zahăr 120 g făină 30 g unt 6 ouă vanilie 600 g cremă
de tort de ciocolată 250 g zahăr pentru sirop 1/2 păhărel rom 100 g
şerbet verde de fisticuri Mod de preparare: Se prepară o ruladă
obişnuită şi cînd s-a răcit se trampează cu sirop.Jumătate din crema de…
Read more »
Read more »
Peşte marinat
30 September 2010
Ingrediente: 4 peşti (crapi) 4-5 cepe 2-3 linguri oţet de vin 2-3
linguri maioneză 1 linguriţă boabe de muştar sare piper Mod de
preparare: Peştele se curăţă de solzi, se eviscerează şi se spală bine
cu apă rece. Scurs bine de apă, se dă prin faină, se sărează şi se
piperează după gust,…
Read more »
Read more »
Supă – cremă de peşte cu iaurt
30 September 2010
Ingrediente: 500g file de peşte 2 morcovi 1ţelină mică rădăcină
depăstârnac 2 cepe 4 cartofi 1lămâie 100 ml ulei 300g iaurt un vârf de
cuţit boia de ardei iute sare piper Mod de preparare: Se pun la fiert
în 2,5 1 apă legumele, mai puţin ceapa, curăţate, spălate şi tăiate în
bucăţi, impreună…
Read more »
Read more »
Salată a la russe
30 September 2010
Ingrediente: 4-5 cartofi 3 morcovi 1/2 ţelină 1 rădăcină mică de
pătrunjel 1 păstârnac mic o mână de mazăre o mână de fasole verde (de la
congelator) 2 ouă 100 ml ulei 1 linguriţă muştar zeama de la 1/2 lămâie
sare piper Mod de preparare: Cureţi cartofii, morcovul, ţelina,
rădăcina de pătrunjel şi…
Read more »
Read more »
Prăjitură Lido
30 September 2010
Ingrediente: 150 g unt 250 g zahăr 250 g nuci sau migdale 8 ouă vanilie
30 g făină 1 păhărel lichior de cireşe 300 g şerbet de cafea 50 g
migdale prăjite Mod de preparare: Zahărul se amestecă cu
gălbenuşurile, vanilia, lichiorul de cireşe sau alt lichior, apoi nucile
sau migdalele prăjite şi…
Read more »
Read more »
Budincă de sardele şi cartofi
30 September 2010
Ingrediente: 1 kg cartofi 4 linguri ulei de măsline 1 ceapă 3 căţei de
usturoi 2 linguriţe pătrunjel tocat 350g roşii 500g sardele sau 4 cutii
conserve 2 linguriţe ierburi italiene (cimbru, oregano, rozmarin)
150 ml vin alb sare piper Mod de preparare: Se curăţă cartofii şi se
pun întregi la fiert în…
Read more »
Read more »
Salam de biscuiţi cu nuca de cocos
30 September 2010
Ingrediente: 1/2 kg biscuiţi 1/2 kg rahat 1 şi 1/2 pachet margarină 1
sticluţă esenţă de rom 1 esenţă de vanilie 1 esenţă de portocale 1 plic
zahăr vanilat 1 cană miez de nucă coaja rasă de la o lămâie 1 ceaşcă de
stafide 1 ceaşcă nucă de cocos Mod de preparare: Pui…
Read more »
Read more »
Salată de fructe cu dulceată
30 September 2010
Ingrediente: 2 mere 2 pere 2 portocale 2 mandarine 2 banane 1
grapefruit 1 lămâie 2 kiwi 1 cutie de compot de ananas 50 g stafide 50 g
dulceaţă de trandafiri 50 g dulceaţă de cireşe albe 25 ml rom 1 plic de
frişcă vegetală 50 g ciocolată rasă Mod de preparare: Cureţi…
Read more »
Read more »
Macrou cu legume la cuptor
30 September 2010
Ingrediente: 8 bucăţi macrou 200g morcov 200g conopidă 200g gulii 200g
ţelină 100g caşcaval 4 ouă 100g unt l leg. pătrunjel sare pipei Mod de
preparare: Se curăţă peştele, se spală şi se taie în bucăţele de circa l
cm. Se curăţă legumele, se spală şi se taie în cubuleţe potrivite, iar
conopida…
Read more »
Read more »
Piersici Orşova
30 September 2010
Ingrediente: 750g piersici (6 piersici) 80 g griş vanilie 100 g zahăr
plus 200 g pentru piersici 80 g stafide 2 linguri rom 4 foi gelatină 3/4
l lapte 300 g frişcă bătută 50 g fructe confiate Mod de preparare:
Grisul se fierbe in lapte cu vanilie, la foc domol, circa 15 minute.…
Read more »
Read more »
Şalău gratinat
30 September 2010
Ingrediente: l kg file de şalău 200g caşcaval 20g smântână 2 ariei
graşi medii 2 cepe medii 2 cătei de usturoi 2 lămâi 50ml ulei 50g unt 1
lingură pesmet leg. pătrunjel sare piper Mod de preparare: Se curăţă
fileurile de şalău şi se taie în cubuleţe de circa 2cm. Se pun
bucăţelele de…
Read more »
Read more »
Fursecuri cu nucă (de post)
29 September 2010
Ingrediente: 1 pachet margarină 3 linguri pline cu vârf cu zahăr pudră 1
cană cu nucă sare zahăr pudră 1 cană făină Mod de preparare: Pui nuca
într-o tavă şi o dai la cuptor pentru 20 de minute, o laşi apoi să se
răcească şi o tai mărunt sau o sfărâmi cu sucitorul.…
Read more »
Read more »
Alivancă
29 September 2010
Ingrediente: 500 ml lapte bătut 250 ml lapte dulce 500 g brânză de vaci
8 linguri făină de porumb 5 linguri făină de grâu 6 ouă 400 g zahăr 4-5
plicuri zahăr vanilat 3-4 linguri smântână sare Mod de preparare:
Baţi bine 5 ouă, adaugi laptele, zahărul, zahărul vanilat, sare după
gust, făina…
Read more »
Read more »
Gogonele murate umplute cu carne de porc
29 September 2010
Ingrediente: 600 g carne tocată de porc 2 kg gogonele murate 75 ml ulei
1 ceapă 100 g orez 400 g iaurt 3 ouă cimbru sare piper mărar Mod de
preparare: Speli gogonelele murate, le tai căpăcele, le scoţi seminţele
şi miezul. Toci mărunt ceapa şi mărarul, iar orezul îl opăreşti.
Amesteci carnea…
Read more »
Read more »
Medalion de somn cu ceapă
29 September 2010
Ingrediente: 1 somn mic (1,5 kg) 2 cepe mari 70 ml ulei 4 căţei de
usturoi foaie de dafin linguriţă boia de ardei dulce 4 roşii mijlocii
200ml vin alb sec lămâie leg. pătrunjel ardei iute verde mic linguriţă
piper boabe (8-10 boabe) sare Mod de preparare: Se curăţă ceapa, se
spală şi…
Read more »
Read more »
Heringi marinaţi
29 September 2010
Ingrediente: 4 heringi 1 cană vin alb sec 1 păhărel oţet 3 cepe 1
morcov 1 căpăţână usturoi 1 lingură sare grunjoasă l lingură piper boabe
2-3 crenguţe de cimbru 2 foi de dafin 1legătură pătrunjel 1legătură
mărar 1 linguriţă cardamom 5-6 foi de salvie Mod de preparare: Se pun
la fiert toate…
Read more »
Read more »
Supă-cremă cu chimen
29 September 2010
Ingrediente: 4-5 morcovi mari 4 cartofi 1 ţelină 1 păstârnac 1 ceapă 2
linguri chimen 1 lingură făină condiment tip ulei Mod de preparare:
Cureţi toate legumele, le speli şi le pui la fiert întregi, în 3-4 l de
apă cu puţină sare. După ce au fiert bine, le scurgi, le pasezi, pui…
Read more »
Read more »
Peşte cu legume
29 September 2010
Ingrediente: 4 bucăţi file de şalău 200g conopidă 2 morcovi mari 4
castraveţi 150ml vin alb sec 2 linguri făină 3 linguri oţet leg.
pătrunjel linguri ulei căţel usturoi sare piper Mod de preparare: Se
desface conopida în bucheţele mici şi se pune la fiert în apă cu puţină
sare. Se curăţă legumele…
Read more »
Read more »
Ruladă de somon cu urdă şi andive
29 September 2010
Ingrediente: 400g file de somon afumat 300g urdă proaspătă 500g andive
lămâie l00ml ulei de măsline 1leg. mărar linguriţă rasă chimen măcinat
sare piper Mod de preparare: Se amestecă într-un castron urda cu ceapa
dată pe răzătoarea mică. Se adaugă chimenul măcinat, coaja de la
jumătate de lămâie, dată pe răzătoarea mică, 3-4 linguri…
Read more »
Read more »
Crap cu coacăze
29 September 2010
Ingrediente:
4 bucăţi de crap 200g coacăze ceapă medie 2 căţei usturai 50g unt
lingură zahăr 15 ml vin alb sec 1 leg. pătrunjel 1 linguriţă ghimbir
proaspăt ras sare piper Mod de preparare: Se curăţă peştele de solzi
şi de intestine, se spală bine în apă rece şi se lasă să se scurgă.…
Read more »
Read more »
Salată de garizi
29 September 2010
Ingrediente: 500 g de cartofi 5 ouă fierte ceşcuţă cu capere ceaşcă cu
maioneză oţet sare pătrunjel Mod de preparare: Cartofii, tăiaţi
cuburi, se fierb, fără a se sfărâma: lăsaţi-i să se răcească. Se fierb
şi creveţii dar fără apă, numai cu puţin oţet şi sare. Intr-o salatieră
se taie ouăle în sferturi,…
Read more »
Read more »
Salată de Algarve
29 September 2010
Ingrediente: 500 g cartofi fierţi 100 g ton (o cutie mai mărişoară, în
ulei) 300 g fileu de somon proaspăt 1 păhărel vin alb l00 g miezuri de
scoici 4 roşii tari tăiate rondele 2 ardei gras tăiat fâşii 2 ouă
răsfierte tăiate sferturi 1pahar ulei de măsline 1-2 linguri oţet
1legătură coriandru proaspăt…
Read more »
Read more »
File de păstrăv cu sos de ciuperci şi spanac
29 September 2010
Ingrediente: 8 fileuri de păstrăv 250g ciuperci 250g spanac 300ml supă
de pui (cub) I00g unt 1 ceapă mică 2 linguri mălai 150g smântână u n
vârf de cuţit nucşoară sare piper Mod de preparare: Se curăţă şi se
spală ciupercile, apoi se toacă cât mai mărunt. Se căleşte ceapa
curăţată, spălată şi tocată…
Read more »
Read more »
Fursecuri Alice
29 September 2010
Ingrediente: 280 g alune sau nuci 250 g zahăr 1 lingură cacao 80 g
făină scorţişoară coajă de lămîie 2 linguri smîntînă 2 ouă Mod de
preparare: Alunele sau nucile măcinate se amestecă în baie de apă
(bain-marie) cu 2 ouă, smîntîna, făina, coaja de lămîie rasă,
scorţişoara şi cacaoa. Cînd s-a îngroşat, se…
Read more »
Read more »
Cum se prepara Cocktail Border Crossing (video)
29 September 2010
Ingrediente: 50 ml tequila 2 tsp lime juice 1 tsp lemon juice 120 ml
cola 1 lime wedge Ice cubes 1 chopping board 1 knife 1 squeezer 1
teaspoon 1 shot measure 1 measuring jug 1 highball glass 1 bar spoon or
cocktail stirrer Cum se prepara Cocktail Border Crossing