Retete de Paste:
Reteta zilei: Tocanita de miel cu cartofi
27 April 2013
Tocanita
de miel cu cartofi din: carne de miel, papaya verde, pudra de
scortisoara, cadamom, pudra de chili, usturoi, piper, semine de fenicul,
sare, seminte de fenicul, condiment hing, pudra de ghimbir, unt ghee,
iaurt, zahar, ulei si cartofi. Ingrediente pentru marinata: 500g carne
de miel, taiata bucati 1/4 lingurita papaya verde 1/4 lingurita…
Read more »
Read more »
Tarta cu spanac si mozzarella
27 April 2013
Tarta
cu spanac si mozzarella din: spanac, oua, mozzarella, ricotta, frunze
de oregano, sare, piper, margarina, apa, otet si faina. Ingrediente: 500
g spanac 7 oua 80 g mozzarella/parmezan 400 g ricotta frunze de oregano
sare piper pentru aluat: 1 pachet de margarina 7 linguri…
Read more »
Read more »
Drob de miel cu cimbru si oregano
27 April 2013
Drob
de miel cu cimbru si oregano din: carne de miel, organe de miel,
prapure de miel, franzela, ceapa verde, patrunjel, marar, morcovi, unt,
sare, piper, cimbru, oregano si ulei. Ingrediente: 500 g carne de miel
organe de miel 1 prapure de miel sau 1 gălbenuş şi…
Read more »
Read more »
Răitasi
27 April 2013
Răitasi
din: faina, drojdie, lapte, oua, sare, zahar, ulei, zahar pudra si
smantana. Ingrediente: 1 kg faina 1 plic drojdie uscata 300-350 ml lapte
2 oua batute spuma 1 lingurita de sare 4-5 linguri zahar ulei, untura
sau margarina zahar pudra 300 g smantana …
Read more »
Read more »
Supa de pasare cu legume si taitei de casa
27 April 2013
Supa
de pasare cu legume si taitei de casa din: carne de pasare, morcovi,
pastarnac, radacina de patrunjel, radacina de telina, gulie, ceapa,
cartofi, boabe de piper, sare, faina, oua. Ingrediente: 1 kg carne de
pasare 300-400 morcovi 1 pastarnac 1 radacina de patrunjel sau…
Read more »
Read more »
Salata cu pastrav afumat si cartofi
27 April 2013
Salata
cu pastrav afumat si cartofi din: cartofi, otet de vin rosu, marar,
capere, ceapa rosie, pastrav afumat, mustar cu boabe, ulei de masline
extravirgin si zahar. Ingrediente: 800 g de cartofi, necuratati de coaja
1 lingura de otet de vin rosu 2 lingurite de…
Read more »
Read more »
Tarta cu spanac si tofu
27 April 2013
Retete
de post: Tarta cu spanac si tofu din: faina integrala, sare, margarina,
apa rece, spanac, ulei, ceapa, ciuperci, togu, marar, patrunjel si
seminte de floarea soarelui. Ingrediente: blat: 225 g faina integrala
sare 115 g margarina de la frigider circa 2 linguri apa rece…
Read more »
Read more »
Mancare macedoneasca
27 April 2013
O
reteta delicioasa de mancare macedoneasca cu:cartofi, ciuperci,
conopida, sfecla rosie, castraveti murati, masline, oua, mustar, ulei,
oua, salam picant, sare, mustar. Ingrediente: 3 cartofi 100 g ciuperci 1
conopidă 1 sfeclă roşie 2-3 castraveciori muraţi 100 g măsline 4 ouă
fierte tari 1 lingură…
Read more »
Read more »
Costite de miel cu boia iute, rozmarin si cimbru
27 April 2013
Costite
de miel cu boia iute, rozmarin si cimbru din: costite de miel, ulei,
sare, piper, cimbru, rozmarin, boai iute, piper, usturoi, vin si frunze
de leustean. Ingrediente: 1.5 kg costiţe miel 3-4 linguri ulei sare
piper cimbru rozmarin boia iute piper roşu şi alb zdrobit
1 căpăţână…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Salata cu piept de pui, ridichi, fasole neagra si avocado
27 April 2013
Salata
cu piept de pui, ridichi, fasole neagra si avocado din: pui, fasole
neagra, avocado, suc de lamaie, ridichi, ceapa verde, coriandru, sare,
piper, ulei de masline, maioneza, chimen si sos tabasco. Ingrediente: 2
cesti cuburi de pui fiert 1 cutie fasole neagra, clatita…
Read more »
Read more »
Chiftelute de sfecla
27 April 2013
O
reteta delicioasa de chiftelute cu:sfecla, branza de vaci, pesmet, unt.
Ingrediente: 1 sfeclă mare 200 g brânză de vaci 100 g pesmet 100 g unt
Mod de preparare: Speli sfecla şi o fierbi în coajă. Când e fiartă,
cureţi sfecla şi o dai…
Read more »
Read more »
Rosii umplute cu peste si orez
27 April 2013
O
reteta delicioasa de rosii umplute cu: peste alb, orez, ceapa, ulei,
patrunjel, iaurt, sare. Ingrediente: 150 g peşte slab 3 roşii 2 linguri
orez 1/2 ceapă 1 linguriţă ulei 2-3 fire pătrunjel 2 linguri iaurt sare
Mod de preparare: Cureţi peştele şi-l fierbi…
Read more »
Read more »
Paine cu ierburi
27 April 2013
O
reteta delicioasa de paine cu: apa, faina integrala, tarate de grau,
cereale, sare, ulei de masline, drojdie, seminte de in, susan, ierburi
Provence. Ingrediente: 300 ml apă caldă 2 căni făină integrală 2 căni
tărâţe de grâu 3 linguri cereale (grâu, ovăz, secară) 1…
Read more »
Read more »
Ciorba de miel cu smantana, bors si legume
27 April 2013
Ciorba
de miel cu smantana si bors din: carne de miel, morcov, telina,
albitura, ardei gras, ceapa, oua, smantana, lesutean si bors.
Ingrediente: 500 gr carne de miel 1 morcov 1 telina 1 albitura 1 ardei
gras rosu 2 cepe 3 oua 300 gr smantana…
Read more »
Read more »
Banita olteneasca
27 April 2013
O
reteta delicioasa de banita olteneasca cu: faina, oua, sare, apa,
branza dulce, zahar pudra. Ingrediente aluat: 1 kg făină 1 ou sare apă
cât cuprinde pentru un aluat potrivit de întins Ingrediente umplutură:
5-6 ouă 1 kg brânză dulce sau sărată 100-150 g untură…
Read more »
Read more »
Tocanita de gulii cu tomate
27 April 2013
O
reteta delicioasa de tocanita cu:gulii, ceapa, morcov, ulei, rosii,
sare, zahar, piper, frunze de dafin, patrunjel verde. Ingrediente: 6
gulii medii ca mărime 1 ceapă 1 morcov 100 ml ulei + 50 ml pentru sos
5-6 roşii medii 1 linguriţă sare 1 lingură zahăr…
Read more »
Read more »
Pulpa de miel umpluta cu ficat de pasare si miel
27 April 2013
Pulpa
de miel umpluta cu ficat de pasare si miel din: pulpa de miel, ficate
de pasare, ficat de miel, usturoi, ceapa, marar, oua, unt, rozmarin,
sare, piper alb, piper negru, vin, dulceata de cirese amare si ulei.
Ingrediente: 1.5 kg pulpă de miel 500 g ficat…
Read more »
Read more »
Ciorba de varza cu costita de porc
27 April 2013
O
reteta delicioasa de ciorba cu: varza, ceapa, ardei gras, rosii,
telina, costita de porc, ulei. Ingrediente: 1 varză de 2 kg 1 ceapă mare
4-5 ardei graşi 1 kg roşii câteva crenguţe de ţelină 500 g costiţă de
porc 1 cescută mică cu ulei…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Supa de roşii
27 April 2013
Supa
de rosii din: ceapa, usturoi, rosii, supa de pui, suc de rosii, cimbru,
foaie de dafin, busuioc, zahar, ulei de masline. Ingrediente: 140g
ceapa 2 catei de usturoi 750g rosii 400ml supa de pui 600ml suc de rosii
1 crenguta de cimbru 1…
Read more »
Read more »
Tort din orez si budinca
27 April 2013
O
reteta delicioasa de tort cu:lapte, zahar, sare, orez, unt, budinca de
cacao, rom, nuci, dulceata de visine, nuca de cocos. Ingrediente: 1,25 I
lapte dulce 6 linguri de zahăr 1 vârf cuţit de sare 20 g orez 50 g unt 2
plicuri budincă de…
Read more »
Read more »
Budinca de gutui
27 April 2013
O
reteta delicioasa de budinca cu:gutui, alune, budinca, lapte, franzela,
lamaie, zahar pudra, unt, oua, pesmet. Ingrediente: 4 gutui frumoase,
sănătoase 100 g alune prăjite 1 cană lapte 1/2 franzelă 1 lămâie 1 cană
zahăr pudră 2 linguri unt 6 ouă 1 lingură pesmet …
Read more »
Read more »
Pulpă de miel la tavă cu ceapa si ardei
27 April 2013
Pulpă
de miel la tavă cu ceapa si ardei din: pulpa de miel, usturoi, ceapa,
pesmet, ardei, sare, piper, cimbru, rozmarin si ulei. Ingrediente:
1.5 kg pulpă de miel 2 legaturi usturoi 1 legatura ceapă 1-2 linguri
pesmet 2-3 ardei verzi 2-3 ardei roşii sare piper cimbru rozmarin
2-3 linguri ulei …
Read more »
Read more »
Supa de mere cu telina si patrunjel
27 April 2013
O
reteta delicioasa de supa cu:mere, telina, patrunjel, sare, zahar, ou.
Ingrediente: 1 legătură ţelină 1 legătură pătrunjel 4-5 mere sare zahăr 1
ou Mod de preparare: Pui apă la fiert, presari sare şi zahăr după
gust, iar când fierbe, adaugi o legătură de…
Read more »
Read more »
Tocanita cu faina de porumb si carne de porc
27 April 2013
O
reteta delicioasa de tocanita cu:carne de porc, branza de oi, usturoi,
faina de porumb, ulei, sare, piper. Ingrediente: 500 g carne de porc mai
grasă 100 g brânză de oi sărată 2 căciuli de usturoi 1 kg făină de
porumb 100 ml ulei sau…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Budinca cu fructe de padure
26 April 2013
Budinca
cu fructe de padure din: fructe de padure, zahar pudra, briose si unt.
Ingrediente: 1 kg fructe de padure (cireșe, zmeura, coacaze negre,
mure) 900g zahar pudra 400g brioșe 1 lingura unt topit Mod de
preparare: Puneți fructele și zaharul intr-o tigaie…
Read more »
Read more »
Pască de ciocolată
26 April 2013
Pască
de ciocolată din: faina, drojdie, galbenusuri, coaja de lamaie, lapte,
zahar, unt, ciocolata, cacao, faina, oua, lapte dulce, zahar vanilat si
unt. Ingrediente: 1 kg faina 50 g drojdie 8 galbenusuri coaja rasa de la
o lamaie 500 ml lapte dulce 300 g zahar…
Read more »
Read more »
Cocktail Polly Special
26 April 2013
Cocktail
Polly Special din: scotch whisky, grepfrut si curacao triple sec.
Ingrediente: 3 cl scotch whisky 3 cl suc de grepfrut stors 1 cl curacao
triple sec Mod de preparare: Puneti ingredientele in partea de jos a
shakerului. Adaugati partea superioara a shakerului…
Read more »
Read more »
Rosii la cuptor cu prosciutto
26 April 2013
Rosii
la cuptor cu prosciutto din: spanac, rosii cherry, ulei de masline,
otet de vin rosu, miere, mozzarella, prosciutto, sare si piper.
Ingrediente: 2 maini spanac proaspat 12 rosii cherry 8 linguri ulei de
masline 2 linguri otet de vin rosu 1 lingura miere 200…
Read more »
Read more »
Chiftelute cu oua
26 April 2013
Chiftelute
cu oua din: oua, carnati, carne de porc, faina, pesmet, sos
worcestershire, pudra de mustar, patrunjel, nucsoara, ulei si sare.
Ingrediente: 12 oua 500 g carnati de calitate 300 g carne de porc tocata
85 g faina 200 g pesmet 2 lingurite cu sos…
Read more »
Read more »
Cornuleţe fragede
26 April 2013
Cornuleţe
fragede din: smantana, margarina, faina, coaja de lamaie, coaja de
portocale, marmelada, banza de vaci, zahar. Ingrediente: 6 linguri
smantana 300 g margarian 50 g faina coaja de lamaie sau portocala pentru
umplutura: 1 borcan de marmelada 200 g branza de vaci sau 250…
Read more »
Read more »
Piept de pui cu sos de gorgonzola
26 April 2013
Piept
de pui cu sos de gorgonzola din: piept de pui, gorgonzola, ulei,
smantana si sare. Ingrediente: 1 piept de pui 150 g gorgonzola 50 ml
ulei 2 linguri smantana de gatit sare Mod de preparare: Pieptul de pui
îl tai cubuleţe şi îl…
Read more »
Read more »
Pulpe de miel cu condimente la cuptor
26 April 2013
Pulpe
de miel cu condimente la cuptor din: pulpe d emiel, vin alb, ulei,
piper cayenne, patrunjel, busuioc, coriandru, condimente, sare si piper.
Ingrediente: 4 pulpe de miel 400 ml vin alb sec de calitate ulei 1
lingura de piper cayenne patrunjel busuioc coriandru condimente…
Read more »
Read more »
Papanaşi cu urdă, la cuptor
26 April 2013
Papanaşi
cu urdă, la cuptor din: urda, oua, zahar vanilinat, zahar pudra, gris,
ulei, smantana, dulceata de visine si sare. Ingrediente: 400 g urda
proaspata 2 oua 5 plicuri zahar vanilinat 1-2 linguri zahar pudra 2
linguri gris ulei pentru tava smantana dulceata de visine…
Dorada umpluta cu ceapa
26 April 2013
Doradă
umplută cu ceapă din: dorada, lamaie, sare, piper, ceapa, chimen, unt
si oregano. Ingrediente: 4 dorede mici 1 lamaie sare piper 4 cepe
mijlocii 1 lingurita chimen 30 g unt 2 fire de oregano Mod de
preparare: Se ung peştii cu suc de lămâie; se sărează şi se pberează pe
dinăuntru şi pe…
Read more »
Read more »
Ciorbă cu carne de oaie si legume
26 April 2013
Ciorbă
cu carne de oaie si legume din: carne de oaie, ulei, ceapa, morcov,
ardei iute, grau, rosii, suc de rosii, sare, piper, foi de dafin.
Ingrediente: 1-1,2 kg carne de oaie 0,5 pahar de ulei de vegetal 2 cepe
1 morcov 1 ardei dulce 1 ardei iute 0,5 de pahar de crupe de grîu…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Peste la tigaie in unt
26 April 2013
Peste
la tigaie in unt din: peste, ulei de masline, unt nesarat, sare si
piper. Ingrediente: 3-4 pesti (dupa preferinta) 1 lingura de ulei de
masline Unt nesarat Sare si piper dupa gust Mod de preparare:
Asigurați-va ca peștele nu are solzi, spalati bine si incercati sa
indepartati oasele vizibile. Taiati pestii bucati potrivite.…
Read more »
Read more »
Dieta South Beach (Dieta SOUTH BEACH te scapă de kilogramele în plus mâncând pe săturate)
26 April 2013
Pentru
ca autorul acestei diete este doctorul cardiolog american Arthur
Agatson. Acesta a observat in timpul tratarii pacientilor sai ca unul
din efectele secundare ale terapiei sale este scaderea semnificativa in
greutate. Cartea lui The South Beach Diet a fost un bestseller si s-a
vandut in peste 5 milioane de exemplare, facindu-l celebru. Cum
functioneaza…
Read more »
Read more »
Miel in stil indian
26 April 2013
Miel
in stil indian din: carne de miel, coriandru, chimion, curcuma, piper
alb, usturoi, ghimbir, coaja de lamaie, busuioc, ulei de masline, supa
de legume si sare. Ingrediente: 900 g carne de miel 1 lingura coriandru
proaspat macinat 1 lingura chimion 1 lingura curcuma piper alb usturoi
ghimbir coaja de lamaie busuioc 2 linguri ulei…
Read more »
Read more »
Plăcintă cu cremă (Cremşnit)
26 April 2013
Plăcintă
cu cremă din: faina, margarina, otet, ulei, sifon, sare, oua, zahar
tos, lapte si baton de vanilie. Ingrediente: 300 g faina 250 g margarina
1 lingura otet 1 lingurita ulei sifon cat cuprinde putina sare pentru
crema: 6-7 oua 1 1/2 pahar zahar tos 5 linguri faina 1 l lapte 1 baton
de vanilie…
Read more »
Read more »
De Florii se mănâncă peşte
26 April 2013
Retete
cu peste: Reteta zilei: Scoici in sos de bere Scoici in sos de bere
din: scoici, unt, ardei iute, usturoi, bere, supa de pui, coriandru, suc
de limenta, paine crocanta si salata verde. Ingrediente: 500g scoici 2
linguri unt 1 ardei iute, tocat 3 catei de usturoi, tocati 1 cana de
bere…
Read more »
Read more »
Salata de curcan cu taitei
26 April 2013
Salata
de curcan cu taitei din: taitei de orez, ardei iute, morcovi, ceapa
rosie, frunze de coriandru, frunze de menta, ulei, carne tocata de
curcan, sos de peste, zahar brun, zeama de limes si usturoi.
Ingrediente: 100 g taitei subtiri de orez 1 ardei iute rosu, curatat de
seminte si feliat subtire 2 morcovi, dati…
Read more »
Read more »
Miel la ceaun, fiert în zer
26 April 2013
Miel
la ceaun, fiert în zer din: miel, ceapa, vin rosu, usturoi, condiment
de legume, foi de dafin, sare, piper, zer si ulei. Ingrediente: 1 miel
(de 9-10 kg) 1-2 ceapa 2 l vin rosu 1/2 kg usturoi 150 g condiment de
legume foi de dafin sare piper 3 l zer 1 l ulei …
Read more »
Read more »
Salată de peşte cu ceapa rosie si maioneza
26 April 2013
Salată
de peşte cu ceapa rosie si maioneza din: fileuri de hering marinat,
mar, ceapa rosie, maioneza, iaurt, cartofi, morcov, oua, zeama de
lamaie, sare si piper alb. Ingrediente: 5 fileuri de hering marinat 1
mar 1 ceapa rosie 2 linguri cu maioneza 1-2 linguri cu iaurt gras 2
cartofi fierti 1 morcov fiert 2…
Read more »
Read more »
Friptura de miel cu usturoi la cuptor
26 April 2013
Friptura
de miel cu usturoi la cuptor din: carne de miel, usturoi, unt, ulei de
masline, foi de dafin, cimbru, rozmarin, vin, sare si piper.
Ingrediente: 1.5-1.8 kg carne de miel (pulpa din spate) 1 legatura
usturoi verde 4-5 căţei de usturoi 50 g unt 2 linguri ulei de măsline
sau 3 linguri cu ulei de floarea soarelui 2 foi dafin…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Sos de maioneza
26 April 2013
Sos
de maioneza din: galbenusuri de ou, otet de vin alb, mustar dijon,
sare, ulei si suc de lamaie. Ingrediente: 2 galbenușuri de ou 1
lingura de otet de vin alb ½ lingurita de mustar Dijon ¼ lingurita de
sare 150ml ulei 1 lingurita de suc de lamaie Mod de prepare:
Intr-un…
Read more »
Read more »
Mini Quiche
26 April 2013
Mini
Quiche din: oua, ceapa rosie, lapte, branza cheddar, ceapa verde, unt,
sare, piper, unt, branza telemea si faina. Este o gustare simpla si
delicioasa. Ingrediente: 8 oua 1 ceapa rosie 250 ml lapte 200 g branza
cheddar 5 fire de ceapa verde 1-2 linguri cu unt sare piper pentru
aluat: 250 g unt 250…
Read more »
Read more »
Bors cu carne de porc si varza
26 April 2013
Bors
cu carne de porc si varza din: apa, carne de porc, varza, ceapa, bors,
pasta de rosii, usturoi, foi de dafin, sare, piper si verdeata.
Ingrediente: 6 pahare apă 500 g carne grasă de porc ½ căpăţînă de varză 2
cepe 2 pahare borş acru 2 lingură pastă de roşii 4-5 căţei de usturoi…
Read more »
Read more »
Miel copt cu salvie şi rozmarin
26 April 2013
Miel
copt cu salvie şi rozmarin din: carne de miel, piept de porc afumat,
cartofi, rozmarin, sare, salvie, usturoi, ulei de masline, zeama de
lamaie si sare. Ingrediente: carne de miel piept de porc afumat – 150g
cartofi – 1-1,5kg 7-8 fire de rozmarin sare după gust pentru sosul de
ierburi: o legătură de salvie…
Read more »
Read more »
Souvlaki de porc
26 April 2013
Souvlaki
de porc din: file de porc, usturoi, ulei de masline vin rosu, oregano,
suc de lamaie, sare si piper. Ingrediente: 600 g filé de porc 2–3 căței
de usturoi 100 ml ulei de măsline cca 50 ml vin roșu sec 2 linguri
oregano sucul de la 2 lămâi sare piper Mod de preparare:…
Read more »
Read more »
Plachie de crap cu mamaliga
26 April 2013
Plachie
de crap cu mamaliga din: crap, ulei, ceapa, ardei, bulion, faina, sare,
piper, bors, patrunjel si apa. Ingrediente: 1 crap de 1,5 kg 5 linguri
ulei 4 cepe mari 2 ardei rosii (gogosari) 2 linguri bulion 2 lingura
faina sare piper 1 pahar bors 1 legatura patrunjel 1 pahar apa Mod de
preparare:…
Read more »
Read more »
Gratar cu carne de vita, porc, pui si coaste de miel
26 April 2013
Gratar
cu carne de vita, porc, pui si coaste de miel din: carne de vita, carne
de porc, carne de pui, carnaciori, pui, bacon, coaste de miel, sare,
piper, rozmarin, busuioc si ulei de masline. Ingrediente: 400 g carne de
vită 400 g carne de porc 500 g piept de pui dezosat 500 g cârnăciori
proaspeţi 1 pui 3-4 felii bacon…
Read more »
Read more »
Retete de post: Supa de ciuperci cu paste
26 April 2013
Supa
de ciuperci cu paste din: ceapa, morcovi, cartofi, ciuperci, paste,
sare, piper si ulei. Ingrediente: 2 cepe 2 morcovi 2 cartofi 300g
ciuperci 100g paste de diverse forme sare piper ulei Mod de preparare:
Intr-o oala inalta, incingem trei linguri de ulei in care prajim ceapa
tocata marunt timp de 1 minut. Adaugam…
Read more »
Read more »
Rulouri din clătite cu somon afumat si oua
26 April 2013
Aperitive:
Rulouri din clătite cu somon afumat si oua din: oua, file de somon
afumat, smantana, salata verde, suc de lamaie, patrunjel, oua, faina,
lapte, sare si ulei. Ingrediente: 8 oua fierte 100 g file de somon
afumat 100 g smantana salata verde suc de lamaie patrunjel verde pentru
clatite: 3 oua 1 cana cu…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Coaste de miel la cuptor cu cartofi
26 April 2013
Coaste
de miel la cuptor cu cartofi coapte din: usturoi, sare, piper, cimbru,
rozmarin, ulei de masline, rosii, coaste de miel, ceapa, cartofi si apa.
Ingrediente: 2 catei de usturoi sare și piper 2 lingurite cimbru
tocat 2 lingurite de rozmarin tocat 3 linguri ulei de masline 2 rosii,
injumatațite Coste de miel 2…
Read more »
Read more »
Coaste de ied cu mazare si mamaliga
26 April 2013
Coaste
de ied cu mazare si mamaliga din: coaste de ied, morcov, ceapa rosie,
ardei verde, usturoi, ulei, vin, sare, piper, cimbru, rozmarin,
maghiran, supa de pasare, mazare si malai. Ingrediente: 4 coaste de ied 2
buc. morcov 1 ceapa rosie 1 buc. ardei verde 1 buc. catel usturoi 2
linguri ulei 100 ml vin…
Read more »
Read more »
Tartar de capsune
26 April 2013
Tartar
de capsune din: coaja de portocala, coaja de lamaie, vin alb, apa,
fructoza, seminte de anason si capsune. Ingrediente: coaja rasa fin de
la 2 portocale coaja rasa fin de la 1 lamaie 1 lingura cu vin alb sec 10
cl apa 1 lingura cu fructoza (sau 2 linguri cu zahar pudra) 2 seminte…
Read more »
Read more »
Tocăniţă de pui si fasole albă
26 April 2013
Tocăniţă
de pui si fasole albă din: piept de pui, ceapa, morcovi, telina,
cimbru, foaie de dafin, fasole, sare, piper, ulei si verdeata.
Ingrediente: 400 g piept de pui 1 ceapa 3 morcovi 1 telina mica cimbru 1
foaie de dafin 2 conserve fasole sare piper ulei verdeata Mod de
preparare: Cureţi ceapa, morcovii…
Read more »
Read more »
Salata de oua cu branza si sunca
26 April 2013
Salata
de oua cu branza si sunca din: oua, ardei gras, branza telemea, sunca,
smantana, biscuiti sarati, codite de ceapa verde, sare, piper si ulei.
Ingrediente: 8 oua 1 ardei rgas rosu 100 g branza telemea 100 g sunca
1-2 linguri cu smantana biscuiti sarati (figurine) codite de ceapa sare
piper ulei Mod de…
Read more »
Read more »
Cartofi cu carne de miel la cuptor
26 April 2013
Cartofi
cu carne de miel la cuptor din: pulpa de miel, sare, piper, rozmarin,
usturoi, cimbru, ulei de masline, cartofi, ulei pentru prajit si vin
rosu. Ingrediente: 600 g pulpă de miel sare piper rozmarin 2 căpăţâni
usturoi cimbru ulei de măsline 8 cartofi ulei pentru prăjit vin roşu
Mod de preparare: Se împarte pulpa de miel…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Tort cu glazura de unt de arahide
25 April 2013
Tort
cu glazura de unt de arahide din: unt de arahide, unt, zahar pudra,
smantana, faina, praf de copt, bicarbonat de sodiu, sare, ulei vegetal,
zahar brun, oua, lapte batut si esenta de vanilie. Ingrediente pentru
glazura: 1 ceasca unt de arahide ½ ceasca unt nesarat 3 cesti zahar
pudra ½ ceasca smantana Ingrediente pentru…
Read more »
Read more »
Rulouri de şuncă cu maioneză şi legume
25 April 2013
Aperitive:
Rulouri de şuncă cu maioneză şi legume din: sunca de porc, cartofi,
morcovi, gogosari, nuci, telina, maioneza, patrunjel, sare, piper,
salata verde si patrunjel. Ingrediente: 15 felii de sunca de porc
(curcan) 2 cartofi mari 2 morcovi mari 4 gogosari potriviti in otet 100 g
nuci zdrobite 1 telina potrivita 5 linguri de maioneza…
Read more »
Read more »
Tocană cu jumări
25 April 2013
Tocană
cu jumări din: faina de malai, apa, carnati afumati, slanina afumata,
usturoi, branza de burduf, cas dospit, smantana, pasta de rosii, oua,
lapte, jumari, afumatura de porc, ceapa, piper, cimbru, boia si sare.
Ingrediente: 1 kg faina de lamai 3 l apa 250 g carnati afumati 150 g
slanina afumata 1 capatana de usturoi…
Read more »
Read more »
Tartine franţuzeşti
25 April 2013
Tartine
franţuzeşti din: compot de coacaze negre, zahar, suc de lamaie, coaja
de lamaie, paine toast, oua, lapte, esenta de vanilie, unt si inghetata
de vanilie. Ingrediente: 200 g compot de coacaze negre 3 linguri zahar
pudra 1 lingurita suc de lamaie 1 priza coaja de lamaie rasa 8 felii
paine toast 3 oua 8…
Read more »
Read more »
Paine umpluta cu carne de miel
25 April 2013
Paine
umpluta cu carne de miel din: faina, unt, drojdie, lapte, galbenusuri,
sare, zahar, pulpa de miel, maioneza, usturoi, ceapa verde, sare, piper
si salata verde. Ingrediente: 300 g faina 100 g unt 30 g drojdie
200-250 ml lapte 2 galbenusuri sare putin zahar pentru umplutura: 750 g
pulpa de miel 200 g maioneza 5…
Read more »
Read more »
Placinta cu zahar
25 April 2013
Placinta
cu zahar din: faina, smantana, oua, zahar pudra, unt si sare.
Ingrediente: 300 g faina 150 ml smantana 4 oua 100 g zahar pudra unt un
praf sare Mod de preparare: Făina cernută se aşază pe masă sub formă
de movilă. în mijloc se pun două ouă, smântână, jumătate din cantitatea
de zahăr…
Read more »
Read more »
Retete de post: Tocanita de legume
25 April 2013
Reteta
de post: Tocanita de legume din: dovlecei, ardei gras, morcovi,
cartofi, rosii, usturoi, suc de rosii, ulei de masline, sare si piper.
Ingrediente: 2 dovlecei 1 ardei gras 2 morcovi 2 cartofi 6 rosii 4 catei
de usturoi 150ml suc de rosii ulei de masline sare piper Mod de
preparare: Curatam legumele si…
Dorada umpluta cu ceapa
26 April 2013
Doradă
umplută cu ceapă din: dorada, lamaie, sare, piper, ceapa, chimen, unt
si oregano. Ingrediente: 4 dorede mici 1 lamaie sare piper 4 cepe
mijlocii 1 lingurita chimen 30 g unt 2 fire de oregano Mod de
preparare: Se ung peştii cu suc de lămâie; se sărează şi se pberează pe
dinăuntru şi pe…
Read more »
Read more »
Ciorbă cu carne de oaie si legume
26 April 2013
Ciorbă
cu carne de oaie si legume din: carne de oaie, ulei, ceapa, morcov,
ardei iute, grau, rosii, suc de rosii, sare, piper, foi de dafin.
Ingrediente: 1-1,2 kg carne de oaie 0,5 pahar de ulei de vegetal 2 cepe
1 morcov 1 ardei dulce 1 ardei iute 0,5 de pahar de crupe de grîu…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Peste la tigaie in unt
26 April 2013
Peste
la tigaie in unt din: peste, ulei de masline, unt nesarat, sare si
piper. Ingrediente: 3-4 pesti (dupa preferinta) 1 lingura de ulei de
masline Unt nesarat Sare si piper dupa gust Mod de preparare:
Asigurați-va ca peștele nu are solzi, spalati bine si incercati sa
indepartati oasele vizibile. Taiati pestii bucati potrivite.…
Read more »
Read more »
Dieta South Beach (Dieta SOUTH BEACH te scapă de kilogramele în plus mâncând pe săturate)
26 April 2013
Pentru
ca autorul acestei diete este doctorul cardiolog american Arthur
Agatson. Acesta a observat in timpul tratarii pacientilor sai ca unul
din efectele secundare ale terapiei sale este scaderea semnificativa in
greutate. Cartea lui The South Beach Diet a fost un bestseller si s-a
vandut in peste 5 milioane de exemplare, facindu-l celebru. Cum
functioneaza…
Read more »
Read more »
Miel in stil indian
26 April 2013
Miel
in stil indian din: carne de miel, coriandru, chimion, curcuma, piper
alb, usturoi, ghimbir, coaja de lamaie, busuioc, ulei de masline, supa
de legume si sare. Ingrediente: 900 g carne de miel 1 lingura coriandru
proaspat macinat 1 lingura chimion 1 lingura curcuma piper alb usturoi
ghimbir coaja de lamaie busuioc 2 linguri ulei…
Read more »
Read more »
Plăcintă cu cremă (Cremşnit)
26 April 2013
Plăcintă
cu cremă din: faina, margarina, otet, ulei, sifon, sare, oua, zahar
tos, lapte si baton de vanilie. Ingrediente: 300 g faina 250 g margarina
1 lingura otet 1 lingurita ulei sifon cat cuprinde putina sare pentru
crema: 6-7 oua 1 1/2 pahar zahar tos 5 linguri faina 1 l lapte 1 baton
de vanilie…
Read more »
Read more »
De Florii se mănâncă peşte
26 April 2013
Retete
cu peste: Reteta zilei: Scoici in sos de bere Scoici in sos de bere
din: scoici, unt, ardei iute, usturoi, bere, supa de pui, coriandru, suc
de limenta, paine crocanta si salata verde. Ingrediente: 500g scoici 2
linguri unt 1 ardei iute, tocat 3 catei de usturoi, tocati 1 cana de
bere…
Read more »
Read more »
Salata de curcan cu taitei
26 April 2013
Salata
de curcan cu taitei din: taitei de orez, ardei iute, morcovi, ceapa
rosie, frunze de coriandru, frunze de menta, ulei, carne tocata de
curcan, sos de peste, zahar brun, zeama de limes si usturoi.
Ingrediente: 100 g taitei subtiri de orez 1 ardei iute rosu, curatat de
seminte si feliat subtire 2 morcovi, dati…
Read more »
Read more »
Miel la ceaun, fiert în zer
26 April 2013
Miel
la ceaun, fiert în zer din: miel, ceapa, vin rosu, usturoi, condiment
de legume, foi de dafin, sare, piper, zer si ulei. Ingrediente: 1 miel
(de 9-10 kg) 1-2 ceapa 2 l vin rosu 1/2 kg usturoi 150 g condiment de
legume foi de dafin sare piper 3 l zer 1 l ulei …
Read more »
Read more »
Salată de peşte cu ceapa rosie si maioneza
26 April 2013
Salată
de peşte cu ceapa rosie si maioneza din: fileuri de hering marinat,
mar, ceapa rosie, maioneza, iaurt, cartofi, morcov, oua, zeama de
lamaie, sare si piper alb. Ingrediente: 5 fileuri de hering marinat 1
mar 1 ceapa rosie 2 linguri cu maioneza 1-2 linguri cu iaurt gras 2
cartofi fierti 1 morcov fiert 2…
Read more »
Read more »
Friptura de miel cu usturoi la cuptor
26 April 2013
Friptura
de miel cu usturoi la cuptor din: carne de miel, usturoi, unt, ulei de
masline, foi de dafin, cimbru, rozmarin, vin, sare si piper.
Ingrediente: 1.5-1.8 kg carne de miel (pulpa din spate) 1 legatura
usturoi verde 4-5 căţei de usturoi 50 g unt 2 linguri ulei de măsline
sau 3 linguri cu ulei de floarea soarelui 2 foi dafin…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Sos de maioneza
26 April 2013
Sos
de maioneza din: galbenusuri de ou, otet de vin alb, mustar dijon,
sare, ulei si suc de lamaie. Ingrediente: 2 galbenușuri de ou 1
lingura de otet de vin alb ½ lingurita de mustar Dijon ¼ lingurita de
sare 150ml ulei 1 lingurita de suc de lamaie Mod de prepare:
Intr-un…
Read more »
Read more »
Mini Quiche
26 April 2013
Mini
Quiche din: oua, ceapa rosie, lapte, branza cheddar, ceapa verde, unt,
sare, piper, unt, branza telemea si faina. Este o gustare simpla si
delicioasa. Ingrediente: 8 oua 1 ceapa rosie 250 ml lapte 200 g branza
cheddar 5 fire de ceapa verde 1-2 linguri cu unt sare piper pentru
aluat: 250 g unt 250…
Read more »
Read more »
Bors cu carne de porc si varza
26 April 2013
Bors
cu carne de porc si varza din: apa, carne de porc, varza, ceapa, bors,
pasta de rosii, usturoi, foi de dafin, sare, piper si verdeata.
Ingrediente: 6 pahare apă 500 g carne grasă de porc ½ căpăţînă de varză 2
cepe 2 pahare borş acru 2 lingură pastă de roşii 4-5 căţei de usturoi…
Read more »
Read more »
Miel copt cu salvie şi rozmarin
26 April 2013
Miel
copt cu salvie şi rozmarin din: carne de miel, piept de porc afumat,
cartofi, rozmarin, sare, salvie, usturoi, ulei de masline, zeama de
lamaie si sare. Ingrediente: carne de miel piept de porc afumat – 150g
cartofi – 1-1,5kg 7-8 fire de rozmarin sare după gust pentru sosul de
ierburi: o legătură de salvie…
Read more »
Read more »
Souvlaki de porc
26 April 2013
Souvlaki
de porc din: file de porc, usturoi, ulei de masline vin rosu, oregano,
suc de lamaie, sare si piper. Ingrediente: 600 g filé de porc 2–3 căței
de usturoi 100 ml ulei de măsline cca 50 ml vin roșu sec 2 linguri
oregano sucul de la 2 lămâi sare piper Mod de preparare:…
Read more »
Read more »
Plachie de crap cu mamaliga
26 April 2013
Plachie
de crap cu mamaliga din: crap, ulei, ceapa, ardei, bulion, faina, sare,
piper, bors, patrunjel si apa. Ingrediente: 1 crap de 1,5 kg 5 linguri
ulei 4 cepe mari 2 ardei rosii (gogosari) 2 linguri bulion 2 lingura
faina sare piper 1 pahar bors 1 legatura patrunjel 1 pahar apa Mod de
preparare:…
Read more »
Read more »
Gratar cu carne de vita, porc, pui si coaste de miel
26 April 2013
Gratar
cu carne de vita, porc, pui si coaste de miel din: carne de vita, carne
de porc, carne de pui, carnaciori, pui, bacon, coaste de miel, sare,
piper, rozmarin, busuioc si ulei de masline. Ingrediente: 400 g carne de
vită 400 g carne de porc 500 g piept de pui dezosat 500 g cârnăciori
proaspeţi 1 pui 3-4 felii bacon…
Read more »
Read more »
Retete de post: Supa de ciuperci cu paste
26 April 2013
Supa
de ciuperci cu paste din: ceapa, morcovi, cartofi, ciuperci, paste,
sare, piper si ulei. Ingrediente: 2 cepe 2 morcovi 2 cartofi 300g
ciuperci 100g paste de diverse forme sare piper ulei Mod de preparare:
Intr-o oala inalta, incingem trei linguri de ulei in care prajim ceapa
tocata marunt timp de 1 minut. Adaugam…
Read more »
Read more »
Rulouri din clătite cu somon afumat si oua
26 April 2013
Aperitive:
Rulouri din clătite cu somon afumat si oua din: oua, file de somon
afumat, smantana, salata verde, suc de lamaie, patrunjel, oua, faina,
lapte, sare si ulei. Ingrediente: 8 oua fierte 100 g file de somon
afumat 100 g smantana salata verde suc de lamaie patrunjel verde pentru
clatite: 3 oua 1 cana cu…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Coaste de miel la cuptor cu cartofi
26 April 2013
Coaste
de miel la cuptor cu cartofi coapte din: usturoi, sare, piper, cimbru,
rozmarin, ulei de masline, rosii, coaste de miel, ceapa, cartofi si apa.
Ingrediente: 2 catei de usturoi sare și piper 2 lingurite cimbru
tocat 2 lingurite de rozmarin tocat 3 linguri ulei de masline 2 rosii,
injumatațite Coste de miel 2…
Read more »
Read more »
Coaste de ied cu mazare si mamaliga
26 April 2013
Coaste
de ied cu mazare si mamaliga din: coaste de ied, morcov, ceapa rosie,
ardei verde, usturoi, ulei, vin, sare, piper, cimbru, rozmarin,
maghiran, supa de pasare, mazare si malai. Ingrediente: 4 coaste de ied 2
buc. morcov 1 ceapa rosie 1 buc. ardei verde 1 buc. catel usturoi 2
linguri ulei 100 ml vin…
Read more »
Read more »
Tartar de capsune
26 April 2013
Tartar
de capsune din: coaja de portocala, coaja de lamaie, vin alb, apa,
fructoza, seminte de anason si capsune. Ingrediente: coaja rasa fin de
la 2 portocale coaja rasa fin de la 1 lamaie 1 lingura cu vin alb sec 10
cl apa 1 lingura cu fructoza (sau 2 linguri cu zahar pudra) 2 seminte…
Read more »
Read more »
Tocăniţă de pui si fasole albă
26 April 2013
Tocăniţă
de pui si fasole albă din: piept de pui, ceapa, morcovi, telina,
cimbru, foaie de dafin, fasole, sare, piper, ulei si verdeata.
Ingrediente: 400 g piept de pui 1 ceapa 3 morcovi 1 telina mica cimbru 1
foaie de dafin 2 conserve fasole sare piper ulei verdeata Mod de
preparare: Cureţi ceapa, morcovii…
Read more »
Read more »
Salata de oua cu branza si sunca
26 April 2013
Salata
de oua cu branza si sunca din: oua, ardei gras, branza telemea, sunca,
smantana, biscuiti sarati, codite de ceapa verde, sare, piper si ulei.
Ingrediente: 8 oua 1 ardei rgas rosu 100 g branza telemea 100 g sunca
1-2 linguri cu smantana biscuiti sarati (figurine) codite de ceapa sare
piper ulei Mod de…
Read more »
Read more »
Cartofi cu carne de miel la cuptor
26 April 2013
Cartofi
cu carne de miel la cuptor din: pulpa de miel, sare, piper, rozmarin,
usturoi, cimbru, ulei de masline, cartofi, ulei pentru prajit si vin
rosu. Ingrediente: 600 g pulpă de miel sare piper rozmarin 2 căpăţâni
usturoi cimbru ulei de măsline 8 cartofi ulei pentru prăjit vin roşu
Mod de preparare: Se împarte pulpa de miel…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Tort cu glazura de unt de arahide
25 April 2013
Tort
cu glazura de unt de arahide din: unt de arahide, unt, zahar pudra,
smantana, faina, praf de copt, bicarbonat de sodiu, sare, ulei vegetal,
zahar brun, oua, lapte batut si esenta de vanilie. Ingrediente pentru
glazura: 1 ceasca unt de arahide ½ ceasca unt nesarat 3 cesti zahar
pudra ½ ceasca smantana Ingrediente pentru…
Read more »
Read more »
Rulouri de şuncă cu maioneză şi legume
25 April 2013
Aperitive:
Rulouri de şuncă cu maioneză şi legume din: sunca de porc, cartofi,
morcovi, gogosari, nuci, telina, maioneza, patrunjel, sare, piper,
salata verde si patrunjel. Ingrediente: 15 felii de sunca de porc
(curcan) 2 cartofi mari 2 morcovi mari 4 gogosari potriviti in otet 100 g
nuci zdrobite 1 telina potrivita 5 linguri de maioneza…
Read more »
Read more »
Tocană cu jumări
25 April 2013
Tocană
cu jumări din: faina de malai, apa, carnati afumati, slanina afumata,
usturoi, branza de burduf, cas dospit, smantana, pasta de rosii, oua,
lapte, jumari, afumatura de porc, ceapa, piper, cimbru, boia si sare.
Ingrediente: 1 kg faina de lamai 3 l apa 250 g carnati afumati 150 g
slanina afumata 1 capatana de usturoi…
Read more »
Read more »
Tartine franţuzeşti
25 April 2013
Tartine
franţuzeşti din: compot de coacaze negre, zahar, suc de lamaie, coaja
de lamaie, paine toast, oua, lapte, esenta de vanilie, unt si inghetata
de vanilie. Ingrediente: 200 g compot de coacaze negre 3 linguri zahar
pudra 1 lingurita suc de lamaie 1 priza coaja de lamaie rasa 8 felii
paine toast 3 oua 8…
Read more »
Read more »
Paine umpluta cu carne de miel
25 April 2013
Paine
umpluta cu carne de miel din: faina, unt, drojdie, lapte, galbenusuri,
sare, zahar, pulpa de miel, maioneza, usturoi, ceapa verde, sare, piper
si salata verde. Ingrediente: 300 g faina 100 g unt 30 g drojdie
200-250 ml lapte 2 galbenusuri sare putin zahar pentru umplutura: 750 g
pulpa de miel 200 g maioneza 5…
Read more »
Read more »
Placinta cu zahar
25 April 2013
Placinta
cu zahar din: faina, smantana, oua, zahar pudra, unt si sare.
Ingrediente: 300 g faina 150 ml smantana 4 oua 100 g zahar pudra unt un
praf sare Mod de preparare: Făina cernută se aşază pe masă sub formă
de movilă. în mijloc se pun două ouă, smântână, jumătate din cantitatea
de zahăr…
Read more »
Read more »
Retete de post: Tocanita de legume
25 April 2013
Reteta
de post: Tocanita de legume din: dovlecei, ardei gras, morcovi,
cartofi, rosii, usturoi, suc de rosii, ulei de masline, sare si piper.
Ingrediente: 2 dovlecei 1 ardei gras 2 morcovi 2 cartofi 6 rosii 4 catei
de usturoi 150ml suc de rosii ulei de masline sare piper Mod de
preparare: Curatam legumele si…
Retete culinare pentru Pasti
24 April 2013
Retete pentru Pasti: Reteta zilei: Cotlete de miel la tigaie cu sos
de afine Cotlete de miel la tigaie cu sos de afine din: cafea macinata,
boia de ardei, zahar brun, sare, piper, oregano, coriandru, piper
cayenne, usturoi, chimen, cimbru, ghimbir, cotlete de miel, lulei de
masline, ceapa, usturoi, afine, otet balsamic, supa…
Read more »
Read more »
Retete culinare pentru Paste
24 April 2013
Retete pentru Pasti: Pulpa de miel cu cartofi, broccoli si morcovi
Pulpa de miel cu cartofi, broccoli si morcovi din: pulpa de miel,
cartofi, broccoli, morcovi, ulei de floarea soarelui, usturoi, piper,
rozmarin si vin rose. Ingrediente: 800 g pulpă de miel 400 g cartofi
300 g broccoli 200 g morcovi mici 50 ml ulei de floarea-soarelui
1 căpăţână…
Read more »
Read more »
Retete culinare pentru sarbatorile pascale
24 April 2013
Retete
pentru Pasti: Reteta zilei: Piersici umplute Cu siguranta va sunt dragi
piersicile umplute pentru ca sunt gustoase si mai ales pentru ca va
amintesc de copilarie cand mamele noastre le pregateau duminica pentru
noi. Piersicile sunt niste fursecuri umplute cu nutella sau cu crema de
ciocolata care daca le incercati o data, in mod…
Read more »
Read more »
Retete pentru sarbatorile pascale
24 April 2013
Retete pentru Paste: Reteta zilei: Cotlete de miel in crusta de pesmet
si fistic Cotlete de miel in crusta de pesmet si fistic din: iaurt, suc
de lamaie, fulgi de ardei, sare, piper, cotlete de miel, pesmet, fistic,
fulgi de ardei, sare, piper, unt si ulei de masline. Ingrediente
pentru marinata: 1/2 cana…
Read more »
Read more »
Metode de slabit rapid periculoase
24 April 2013
Dietele-fulger,
adoptate de multe dintre noi din dorinta de a obtine rapid masurile
ideale, in special in sezonul cald cand costumul de baie face legea,
sunt mult mai periculoase decat ne-am fi inchipuit. Curele de slabit
bazate pe mai putin de 1200 de calorii pe zi sau planurile de
detoxifiere precum cel cu artar, cu…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Sufleu de ciocolata
24 April 2013
Sufleu
de ciocolata din: albus de ou, zahar pudra, unt, lapte, galbenusuri de
ou, faina, cacao, chipsuri de ciocolata si coniac. Ingrediente: 160g
albus de ou 60g zahar pudra 20g unt, la temperatura camerei 225ml lapte 3
galbenusuri de ou 40g zahar pudra 25g faina 25g cacao 35g chips-uri de
ciocolata 1 lingura coniac…
Read more »
Read more »
Peste gratinat pe pat de rosii
24 April 2013
Peste
gratinat pe pat de rosii din: rosii, vedeata, fileuri de peste, sare,
piper, boia, unt, pesmet si busuioc. Ingrediente: 4 rosii 1 lingura
verdeata 4 fileuri de peste (biban, pastrav, pangasius) sare piper boia
30 g unt moale 6 linguri pesmet 1 legatura busuioc Mod de preparare:
Se încinge cuptorul la 200 °C.…
Read more »
Read more »
Orez cu legume şi sos
24 April 2013
Orez
cu legume şi sos din: orez basmati, morcovi, telina, ciuperci, germeni
de soia, ardei gras, praz, smantana, porumb boabe, vin, sare, piper,
ulei de masline si cimbru. Ingrediente: 120 g orez basmati doi morcovi o
tija de telina 200 g ciuperci o telina mica germeni de soia un ardei
gras un fir de praz…
Read more »
Read more »
Pui cu legume şi conopidă
24 April 2013
Pui
cu legume şi conopidă din: pulpe de pui, conopida, spanac, ardei capia,
ceapa, usturoi, lapte, cascaval, boia dulce, sare, piper, ulei de
masline, cimbru si salata. Ingrediente: patru pulpe de pui un kilogram
de conopida 500 g spanac congelat doi ardei capia doua cepe 4 catei de
usturoi 200 ml lapte dulce 100 g…
Read more »
Read more »
Minitarte cu glazura picanta
24 April 2013
Minitarte
cu glazura picanta din: unt, zahar pudra, oua, mandarine, faina,
migdale, praf de copt, boai iute, lamaie, sare, scortisoara, banuti de
ciocolata alba si ardei iute. Ingrediente: 125 g unt 225 g zahar pudra 3
oua 4 mandarine 180 g faina 100 g migdale jumatate de pliculet praf de
copt un varf cutit boia…
Read more »
Read more »
Tarta cu peste si legume
24 April 2013
Tarta
cu peste si legume din: mazare, fileuri de peste, morcovi, ardei rgasi,
fenicul, salata rulada, porumb, oua, ceapa, faina, praf de copt, ulei,
sare, piper, busuioc si rosii. Ingrediente: 200 g mazare 500 g fileuri
de peste doi morcovi doi ardei grasi o bucata de fenicul 200 g salata
rucola 100 g porumb din…
Read more »
Read more »
Supă de ştevie şi urzici cu omletă
24 April 2013
Supă
de ştevie şi urzici cu omletă din: stevie, urzici, ceapa, ulei de
masline, morcov, praz, usturoi, oua, sare, piper, nucsoara, smantana si
marar. Ingrediente: 300 g stevie 300 g urzici 2 cepe uscate sau verzi 3
linguri ulei de masline 1 morcov 1 fir de praz 1 catel de usturoi 4 oua
sare piper…
Read more »
Read more »
File de dorada cu fenicul si rosii
24 April 2013
File
de dorada cu fenicul si rosii din: file de dorada, sare, amestec de
piper, coaja de lamaie, rosie, bulbi de fenicul, ulei de masline, vin,
suc de lamaie, busuioc si unt. Ingrediente: 300 g file de doradă sare
amestec de piper cu coajă rasă de lămâie 1 roşie 2 bulbi de fenicul 3
linguri…
Read more »
Read more »
Rulade de pui în manta de bacon
24 April 2013
Rulade
de pui în manta de bacon din: piept de pui, sare, crema de branza,
piper, cimbru, frunze de spanata, bacon afumat, unt, ulei, rosii, ulei
de masline, miere si suc de lamaie. Ingrediente: 4 fileuri de piept de
pui sare 150 g cremă de brânză piper asortat pisat 4 fire cimbru 300 g
frunze…
Read more »
Read more »
Oua umplute cu unt si mustar
24 April 2013
Aperitive
pentru masa de Paşte: Oua umplute cu unt si mustar din: oua, unt, sare,
piper, mustar, zeama de lamaie, smantana, frunze de patrunjel, frunze
de salata verde si rosii. Ingrediente: 6 oua fierte 1 lingura de unt
sare piper 3-4 lingurite de mustar 1 lingura zeama de lamaie pentru
decor: 4 linguri smantana grasa…
Read more »
Read more »
Pulpa de miel cu cartofi, broccoli si morcovi
24 April 2013
Pulpa
de miel cu cartofi, broccoli si morcovi din: pulpa de miel, cartofi,
broccoli, morcovi, ulei de floarea soarelui, usturoi, piper, rozmarin si
vin rose. Ingrediente: 800 g pulpă de miel 400 g cartofi 300 g broccoli
200 g morcovi mici 50 ml ulei de floarea-soarelui 1 căpăţână usturoi
sare piper boabe şi măcinat 2-3 crengute rozmarin 50 ml vin rose
Mod…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Ciorba de perişoare cu carne de vita si porc
24 April 2013
Ciorba
de perisoare cu carne de vita si porc din: ulei de masline, ceapa,
usturoi, frunza de dafin, supa de carne de vita, rosii, sos de rosii,
coriandru, carne de vita, carne de porc, faina de porumb, lapte, ou,
sare, piper negru, chimen si orez. Ingrediente: 2 linguri de ulei de
masline 2 3/4 cesti…
Read more »
Read more »
Dieta bogată în fibre previne cancerul de colon
24 April 2013
Aportul
de fibre în alimentaţie este, în medie, pentru femei de 12,6 g/zi şi
pentru bărbaţi de 15,2 g/zi, în timp ce aportul recomandat pentru adulţi
este de 18 g/zi şi asta pentru că importanţă acestor compuşi este
subestimată de marea parte a populaţiei. Puţini sunt cei care ştiu că un
consum redus de fibre…
Read more »
Read more »
Paine cu usturoi si rozmarin
24 April 2013
Retete
de post: Paine cu usturoi si rozmarin din: bagheta, usturoi, ulei de
masline, rozmarin verde si sare. Ingrediente: 1 bagheta 1 capatana de
usturoi ulei de masline rozmarin verde sare Mod de preparare: Curatam
usturoiul, îl pisam si îl presaram cu sare. Frecam cu ulei, turnand cate
putin pana cand obtinem o pasta.…
Read more »
Read more »
File de peşte cu varză de Bruxelles
24 April 2013
File
de peşte cu varză de Bruxelles din: varza de bruxelles, sare, fileuri
de peste alb, amestec de mirodenii pentru peste, unt, ulei, otet
balsamic alb, patrunjel si ceapa verde. Ingrediente: 1 kg varza de
Bruxelles sare 4 fileuri de peste alb (a 150 g) piper amestec de
mirodenii pentru peste 160 g unt 1…
Read more »
Read more »
Cozonac cu mărar
24 April 2013
Cozonac
cu mărar din: faina, drojdie, ulei, lapte, zahar, sare, oua, marar
verde, untura, zahar si branza telemea. Ingrediente: 500 g faina 1 cub
drojdie putin ulei 1 dl lapte 3 linguri zahar putina sare 2 oua 2
legaturi de marar verde tocat marunt putina untura 2-3 linguri zahar 250
g branza telemea Mod…
Read more »
Read more »
Bors de salata
24 April 2013
Bors
de salata din: salata proaspata, costita afumata, apa, bors, ceapa
verde, usturoi, oua, unt, smantana, patrunjel si orez. Ingrediente: 4-5
bucati salata proaspata 150 g ccostita afumata 1 1/2 l apa bors dupa
gust cateva fire de ceapa verde 2-3 fire de usturoi 3 oua 60-70 g unt
sau ulei 2-3 linguri smantana cate…
Read more »
Read more »
Musaca de loboda cu carne
24 April 2013
Musaca
de loboda cu carne din: loboda, unt, cartofi, carne tocata, lapte,
cascaval, ceapa, ou, faina, sare si piper. Ingrediente: 1 kg loboda 100 g
unt sau margarina 300 g cartofi 250 g carne tocata de porc sau de vita
150 ml lapte 100 g cascaval 1 ceapa 1 ou 50 g faina sare piper…
Read more »
Read more »
Supa de varza de Bruxelles cu rasol de vita
24 April 2013
Supa
de varza de Bruxelles cu rasol de vita din: ceapa, morcovi, radacina de
patrunjel, praz, ulei, apa, sare, foi de dafin, boabe de ienibahar,
boabe de piper, fulgi de mei, varza de bruxelles si rasol de vita
Ingrediente: 1 ceapă 2 morcovi 100 g țelină 100 g rădăcină de pătrunjel
100 g praz 2…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Sandwich cu branza feta
24 April 2013
Sandwich
cu branza feta din: unt, ulei de masline, paine, sare, branza, rosii,
branza feta si condimente. Ingrediente: 1/2 lingura unt topit 1/2
lingura ulei de masline 2 felii de paine 1 varf de cutit de sare 2 felii
cascaval 4-5 felii de rosii coapte branza feta, taiata felii subtiri
1/2 lingurita condimente aromate…
Read more »
Read more »
Supă din miel cu castraveti si nucsoara
24 April 2013
Supă
din miel cu castraveti si nucsoara din: carne de miel, spanac, stevie,
ceapa verde, castraveti verzi, marar, sare, nucsoara, apa, smantana,
otet, hrean, zahar si sare. Ingrediente: 1,2 kg carne de miel 750 g
spanac 350 g macris sau stevie 4-5 fire de ceapa verde 350 g castraveti
verzi 2 legaturi de marar sare…
Read more »
Read more »
Sarmalute in foi de stevie
24 April 2013
Sarmalute
in foi de stevie din: carne tocata, stevie, ceapa verde, marar,
patrunjel, orez, bulion, ulei, faina, sare si piper. Ingrediente: 1 kg
carne tocată 6 legături de ștevie 2 legături ceapă verde 1 legătură
mărar 1 legătură pătrunjel 200 g orez 3 linguri bulion 2 linguri ulei 1
lingură făină sare piper Mod…
Read more »
Read more »
Ciorba cu legume si oase
24 April 2013
Ciorba
cu legume si oase din: fasole verde, morcovi, ceapa, albitura, ulei,
cartofi, faina, smantana, oua, ardei gras, rosii, oase, otet, tarhon si
sare. Ingrediente: 1 kg fasole verde congelata sau din conserva 200 g
morcovi 250 g ceapa 250 g albitura 50 ml ulei 1 kg cartofi 75 g faina
250 g smantana 2…
Read more »
Read more »
Omleta cu leurda si cascaval
24 April 2013
Omleta
cu leurda si cascaval din: oua, ardei capia rosii, cascaval, frunze de
leurda, sare, piper si unt. Ingrediente: 3 oua 2 ardei capia rosii 200 g
cascaval ras 200 g frunze de leurda sare piper 30 g unt Mod de
preparare: Se curăţă ardeiul gras de cotoare şi seminţe şi se taie pipa…
Read more »
Read more »
Friptura de miel la cuptor cu cartofi, rozmarin si cimbru
24 April 2013
Friptura
de miel la cuptor cu cartofi, rozmarin si cimbru din: pulpa de miel,
usturoi, rozmarin, cimbru, unt, ceapa, spata de berbecut, cartofi,
morcovi, faina, supa de miel si sos worcestershire. Ingrediente: 1,8 kg
pulpa de miel 5 catei de usturoi, feiati cateva fire de rozmarin cateva
fire de cimbru, plus extra pentru servit 50…
Read more »
Read more »
Ciorba de loboda cu iaurt si hrean
24 April 2013
Ciorba
de loboda cu iaurt si hrean din: loboda, ceapa, morcov, bors, ou, supa,
iaurt, hrean, usturoi, leustean, sare si piper. Ingrediente: 600 g
loboda 1 ceapa 1 morcov 500 ml bors 1 ou 2 l supa 100 ml iaurt 1/2
lingurita hrean ras 6 catei de usturoi 1 legatura leustean sare piper
Mod…
Read more »
Read more »
Prajitura gustoasa cu iaurt si prune
24 April 2013
O
reteta delicioasa de prajitura cu:oua, esenta de vanilie, praf de copt,
iaurt, ulei, zahar tos, faina, prune. Ingrediente: 3 ouă 1 esenţă
vanilie 1 praf de copt 1 iaurt mare 100 ml ulei 2 căni de zahăr tos 3- 3
1/2 căni de făină 1/2 kg prune Mod de preparare: Baţi ouăle cu…
Read more »
Read more »
Tarta gustoasa cu struguri
24 April 2013
O
reteta delicioasa de tarta cu: faina, unt, zahar, galbenusuri, sare,
struguri, zahar, apa rece. Ingrediente: 300 g făină 200 g unt proaspăt
100 g zahăr 3 gălbenuşuri 1 praf de sare 1/2 kg struguri 200 g zahăr
(pentru sirop) 1 lingură apă rece Mod de preparare: Pe o planşetă pui
făina cernută, la…