Retete de Paste:
Muşchi de vacă pe salată a la rus
23 May 2010
Ingrediente: 0,500 kg muşchi de vacă 150 g aspic 100 g maioneză 0,750
kg salată a la rus 2 gogoşari sare ulei Mod de preparare: Muşchiul de
vacă se curăţă de pieliţă, se sărează, se unge cu ulei şi se pune la
fript în cuptor bine încins, circa 30 min, după care se…
Read more »
Read more »
Cum se prepara Cocktail Caravan (video)
23 May 2010
Ingrediente: 75 ml red wine 10 ml cointreau 75 ml cola ice cubes 1
slice of orange 1 collins glass 1 bar spoon or stirrer Cum se prepara
Cocktail Caravan
Read more »
Read more »
Muşchi de vacă glasat
23 May 2010
Ingrediente: 750 g carne 150 g costiţă 100 g vin 1 g piper glace 250 g
arpagic 250 g morcov şi ţelină 100 g mazăre 100 g ceapă 1/2 picior de
viţel sau 10 g gelatină sare ulei o foaie do dafin Mod de preparare:
Se ia o bucată de capac din carne…
Read more »
Read more »
Ruladă de mânzat cu kaizer si ouă
23 May 2010
Ingrediente:
400 g carne de mânzat 150 g costiţă 2 ouă o lingură de smântână 1/2
pachet unt câteva fire de pătrunjel sare piper Mod de preparare: Pui
ouăle la fiert şi, între timp, cu ciocanul pentru şniţele baţi puţin
carnea de mânzat. Pe fiecare bucată aşezi feliile de kaizer şi deasupra
lor sferturi…
Read more »
Read more »
Cotlete de porc
23 May 2010
Ingrediente: 1 kg cotlete de porc 6 cartofi 1 cutie de ciuperci 100 g
caşcaval 1 ceapă 3-4 linguri lapte 1-2 linguri de unt 1 gălbenuş ulei
sare piper boia Mod de preparare: Cureţi cartofii, îi speli şi îi pui
la fiert, iar caşcavalul îl dai pe răzătoarea fină. Cotletele de porc
le…
Read more »
Read more »
Crap provansal
23 May 2010
Ingrediente:
crap sare ulei usturoi roşii pătrunjel verde Mod de preparare: Se
curăţă crapul, se spală bine şi se taie în bucăţi, care se sărează şi se
pun într-o tavă unsă bine cu ulei. Se dă tava Ia cuptor bine încins,
ungîndu-se din cînd in cînd peştele cu uleiul din tavă. Cînd peştele
este gata,…
Read more »
Read more »
Crap cu orez
23 May 2010
Ingrediente: 1 kg crap 100 g ceapă 100 g ulei 150 g orez 1 lingură
bulion sare Mod de preparare: Crapul se curăţă, se spală, se taie în
bucăţi şi se presară cu sare. Se prăjeşte în ulei ceapa tocată mărunt
şi după ce s-a călit puţin se adaugă orezul, lăsînd să se…
Read more »
Read more »
Crap spaniol (cu usturoi)
23 May 2010
Ingrediente: peşte sare ulei oţet usturoi piper Mod de preparare: Se
frige peştele ca pentru saramură. Se pune pe un platou, iar deasupra se
toarnă un sos preparat din ulei, oţet, usturoi pisat şi puţin piper.
Pofta buna!
Read more »
Read more »
Marinată de crap
23 May 2010
Ingrediente: 1 kg crap 100 g ulei 1 morcov 2 cepe 1 ţelină boia 1
păstrinac 50 g bulion 100 g oţet 1 lingură făină sare 3 foi de dafin
cimbru lămîie Mod de preparare: Crapul se curăţă, se spală şi se taie
în bucăţi, care se sărează şi se prăjesc în ulei…
Read more »
Read more »
Extras de oase (glace)
23 May 2010
Extrasul de oaseeste o pastă gelatinoasă, care se obţine prin fierbere
din oase de viţel, de porc sau de vacă. Oasele sparte se prăjesc (fără
grăsime) în cuptor, pînă se rumenesc. Se scot din cuptor, se scurg de
grăsimea pe care au ăsat-o, se pun într-o oală cu apă şi se fierb la
foc…
Read more »
Read more »
Cum se prepara Cocktail Jumping Bean (video)
22 May 2010
Ingrediente:
50 ml tequila 15 ml sambuca 3 coffee beans to garnish Ice cubes 1 shot
measure 1 mixing glass 1 barspoon or cocktail stirrer 1 strainer or
small sieve Cum se prepara Cocktail Jumping Bean
Read more »
Read more »
Roşii umplute cu orez
22 May 2010
Ingrediente: roşii orez sare ulei sos de roşii Mod de preparare: Se
prepară la fel ca ardeii unpluţi cu orez, orezul se fierbe însă aproape
complet. Se aleg roşii mari, rotunde, pe cît posibil de aceeaşi mărime.
Se spală, se şterg şi se taie un căpăcel în partea dinspre codiţă.
Tăietura se face…
Read more »
Read more »
Sărmăluţe de orez în foi de spanac, sfeclă, lobodă sau viţă de vie
22 May 2010
Ingrediente:
500 g foi 100 g ceapă 200 g orez 200 g ulei zer sau borş piper sare 1
linguriţă făină mărar sare de lămîie smîntînă Mod de preparare: Foile
de spanac, sfeclă, lobodă sau viţă de vie se opăresc cu zer sau cu
borş, cu atenţie ca să nu se rupă. Se prepară…
Read more »
Read more »
Langustine cu fondue de praz
21 May 2010
Ingrediente: 5 mieji de praz 3 linguri de ulei de măsline praf de
şofran pudră 24 de langustine crude 5 cl de coniac 15 cl de smântână
degresată (sau smântână de soia) sare piper Mod de preparare: Spălaţi
miezul de praz şi tăiaţi-l în lamele fine. Căliţi-l într-o tigaie cu o
lingură de…
Read more »
Read more »
Tartar din piept de raţă
21 May 2010
Ingrediente: 2 haşme 3 castraveciori 10 căpăţâni de arpagic 2 piepturi
de raţă 3 linguri de ulei de măsline 1/2 linguriţă de piper negru
măcinat o lingură de oţet balsamic 1 gălbenuş de ou (facultativ) o
salată de creson puţin pătrunjel tocat sare Mod de preparare: Decojiţi
şi tăiaţi mărunt cepele. Tocaţi mărunt…
Read more »
Read more »
Pulpă de porc umplută cu legume si cimbru
20 May 2010
Ingrediente:
1 kg pulpă de porc fără os 3 cepe 2 cuişoare 5 căţei de usturoi cimbru 1
pahar vin alb 1 cană apă 300 g ciuperci 1 morcov 1 ardei gras 1 lingură
orez 1 ou pătrunjel verde sare piper boabe şi măcinat ulei Mod de
preparare: Speli bine pulpa, apoi o desfaci…
Read more »
Read more »
Piftie de crap
20 May 2010
Ingrediente: 1 kg crap 500 g ceapă 1 morcov 1 păstîrnac 1 g piper boabe
3 căţei de usturoi 1 foaie de dafin sare lămîie (facultativ) Mod de
preparare: Din peşte se poate prepara o piftie foarte gustoasă, el fiind
bogat în gelatină. Pentru 1 kg de peşte se fierbe ceapă albă, tăiată…
Read more »
Read more »
Cum se prepara Cocktail Tequila Stinger (video)
20 May 2010
Ingrediente: 50 ml tequila 15 ml white crème de menthe Ice cubes 1 shot
measure 1 mixing glass 1 bar spoon or cocktail stirrer 1 strainer or
small sieve 1 cocktail glass Cum se prepara Cocktail Tequila Stinger
Read more »
Read more »
Crap marinăresc
20 May 2010
Ingrediente: 1 kg crap 100 g ulei 100 g ceapă 200 g vin roşu 300 g
ciuperci 1 kg arpagic piper sare 1 lingură făină 1 lingură ulei zeamă de
peşte Mod de preparare: Se încinge bine într-o tavă uleiul şi se pune
ceapă tocată foarte mărunt, lăsînd-o să se înmoaie, fără a…
Read more »
Read more »
Sarmale
20 May 2010
Ingrediente: 1/2 kg carne de porc 2 cepe 2 linguri orez 5 linguri pastă
de tomate 200 slănină afumată sau kaizer 2 verze murate 1 foaie dafin
piper boabe cimbru 1 legătură mărar ulei sare piper Mod de preparare:
Speli varza murată, îi tai cotorul, desprinzi frunzele una câte una şi
dacă sunt…
Read more »
Read more »
Piftie de porc
20 May 2010
Ingrediente: 3-4 picioare de porc 1 ureche 1-2 fâşii de şorici 6-7
căţei de usturoi 1 morcov 1 rădăcină de pătrunjel 1 legătură de
pătrunjel sare piper Mod de preparare: Speli bine, bine picioarele de
porc, şoriciul şi urechea, apoi le pui la fiert în apă ca să le acopere
de 5 degete.…
Read more »
Read more »
Crap pe varză
20 May 2010
Ingrediente: 1 kg crap 150 g ulei 50 g bulion 100 g vin 1,200 kg varză 1
foaie de dafin 1 fir cimbru 2 g piper boabe 300 g roşii Mod de
preparare: Se încinge uleiul într-o tavă şi se stinge cu bulion şi vin.
Se adaugă varza tocată foarte fin, boabele de…
Read more »
Read more »
Crap sîrbesc
20 May 2010
Ingrediente: 1 kg crap 200 g ulei 500 g ceapă 1 kg cartofi 500 g ardei
gras 100 g bulion 100 g vin 2 fire cimbru 1 legătură pătrunjel 2 g
piper boia zeamă de peşte sare Mod de preparare: Se taie crapul în
felii, care se prăjesc în ulei bine încins, pînă…
Read more »
Read more »
Rulouri de şuncă si salată boeuf
20 May 2010
Ingrediente: 300 g şuncă presată maioneză dintr-un gălbenuş crud 1
morcov 150 g carne de porc 1 cartof potrivit 2-3 linguri mazăre din
conservă 1 castravete murat un gogoşar din oţet muştar ulei zeamă de
lămâie sare piper frunze de salată albuş de ou fiert pentru ornat Mod
de preparare: Cureţi cartoful, morcovul…
Read more »
Read more »
Ouă umplute
20 May 2010
Ingrediente: 9-10 ouă Mod de preparare: Speli bine ouăle şi le pui la
fiert în apă rece cu sare pentru 6 minute. După acest timp le pui sub
jet de apă rece, le laşi câteva minute şi le cureţi de coajă. Tai ouăle
în două şi dacă ai timp le faci şi un model…
Read more »
Read more »
Plăcintă (clafoutis) cu ceapă
20 May 2010
Ingrediente: 10 cepe tocate puţin ulei de măsline 4 gălbenuşuri + 1 ou
întreg 25 cl smântână lichidă degresată 250 g de brânză gruyere rasă
sare piper Mod de preparare: Căliţi ceapa la foc mic, într-o tigaie
antaderentă, în ulei de măsline, până când devine moale şi
transparentă. Evitaţi, însă, să o prăjiţi:…
Read more »
Read more »
Tartă cu praz si brănză gruyere
20 May 2010
Ingrediente: 500 g miez de praz 200 g bucăţele de slănină neafumată o
ceapă mare tocată puţin ulei de măsline 5 ouă întregi 30 cl de smântână
degresată puţină nucşoară 200g de brânză gruyere rasă sare piper Mod
de preparare: Spălaţi prazul şi tăiaţi-l în bucăţi de 1 -2 cm. Fierbeţi
la abur…
Read more »
Read more »
Quinoa a la provencale
20 May 2010
Ingrediente: 200 g de quinoa o conservă de fasole verde extrafină (440
g) o conservă de roşii decojite în sos (400 g) 2 cepe 3 căţei de usturoi
puţin ulei de măsline 2 linguriţe de pastă de roşii 20 cl de supă
degresată de pasăre praf de coriandru zdrobit jumătate de legătură de
mentă…
Read more »
Read more »
Cum se prepara Cocktail Senorita Cocktail (video)
19 May 2010
Ingrediente: 10 ml raspberry liqueur 50 ml tequila 10 raspberries 1
lime wedge some sugar 10 ml cranberry juice 6 ice cubes 1 25ml/50ml
measure 1 old fashioned glass 1 muddle stick 1 shaker (with strainer) 1
knife chopping board Cum se prepara Cocktail Senorita Cocktail
Read more »
Read more »
Retete delicioase: Crap pescaresc
19 May 2010
Ingrediente: 1 kg crap 150 g ceapă 160 g morcov 150 g ulei 2 ardei
graşi 1 fir de cimbru 1 căpăţină usturoi 2 roşii mici 50 g bulion 100 g
vin piper sare Mod de preparare: Crapul tăiat felii se sărează şi se
pune într-o tavă cu ulei. Se adaugă usturoi tăiat…
Read more »
Read more »
Scoici Saint-Jacques cu ciuperci
19 May 2010
Ingrediente: 2 linguri de oţet de vin 3 haşme 1 legătură mică de
pătrunjel 1 lingură de plante aromatice de provence 12 cochilii
Saint-Jacques 500 g ciuperci de paris 3 linguri de ulei de măsline 25 cl
smântână lichidă degresată sare piper Mod de preparare: Pregătiţi o
supă din 250 ml de apă,…
Read more »
Read more »
Calcan rasol
19 May 2010
Se taie capul care nu se foloseşte, apoi se spintecă, se scot
intestinele, după care se spală bine. Se taie felii, fără să se cureţe
de solzi şi de piele, pentru ca să nu se fărîmiţeze la fiert. Se spală
din nou, se usucă tamponind cu un prosop curat, apoi se sărează. După
ce…
Read more »
Read more »
Scoici Saint-Jacques cu ceapă
19 May 2010
Ingrediente: 20 haşme 2 linguri de ulei de măsline grăsime de gâscă de
mărimea unei nuci 16 scoici Saint-Jacques pregătite 2 fire de pătrunjel
sare piper Mod de preparare: Decojiţi haşmele şi tăiaţi-le în bucăţi
mai mari, pe lăţime. Căliţi la foc mic în ulei de măsline, evitând
prăjirea lor. Amestecaţi încont
Peşte cu maioneza
19 May 2010
Ingrediente: peşte alb maioneză aspic piper sare Mod de preparare:
Resturile de la orice peşte alb, rămase de la diferite preparate, se
curăţă de oase şi se amestecă cu maioneză cît mai groasă şi cu aspic în
proporţie de 1/4. Se adaugă sare şi piper după gust. Se aranjează pe un
platou, dîndu-se…
Read more »
Read more »
Calmari a la provencale
19 May 2010
Ingrediente: 1 kg de calmari mici, preparaţi 4 cepe 5 căţei de usturoi 4
linguri de ulei de măsline 40 cl de vin alb sec o conservă de pastă de
roşii (140 g) cuişoare 3 vârfuri mari de cuţit, de nucşoară o crenguţă
de cimbru o foaie de dafin o crenguţă de rozmarin 2-3…
Read more »
Read more »
Medalioane de peşte
19 May 2010
Ingrediente: peste alb sare piper sos de maioneză pentru glasat salată a
la rus maioneză aspic sos de peşte Mod de preparare: Se prepară din
peşte alb (şalău, nisetru sau morun). Se fierbe peştele, se curăţă de
oase şi de piele, se fărîmiţează, se potriveşte de sare şi piper, apoi
se amestecă cu…
Read more »
Read more »
Peşte prăjit
19 May 2010
Ingrediente: peşte sare lapte făină ulei Mod de preparare: Se curăţă
peştele de solzi, se scot intestinele şi se spală sub apă curgătoare (la
robinet). Peştele nu trebuie spălat într-un vas cu apă, deaorece stînd
în apă pierde din gust. Se zvîntă bine cu o cîrpă curată. Se sărează
apoi imediat şi se lasă…
Read more »
Read more »
Somon marinat cu mărar
19 May 2010
Ingrediente: 1 file de somon de aproximativ 1 kg, cu tot cu piele zeamă
de la jumătate de lămâie 3 linguri de ulei de măsline sare piper Pentru
marinată: 4 linguri de sare 2 linguri de fructoză 2 linguriţe de piper
alb râşnit 1 sau 2 legături mari de mărar tocat (8 linguri) …
Read more »
Read more »
Avocado umplut cu ton
19 May 2010
Ingrediente: o frunză de felină o conservă de ton în suc propriu (140g)
1 ou fiert tare două fructe de avocado bine coapte zeama de la o lămâie
verde o haşmă tocată 2 linguri de maioneză cu ulei de măslige 4 sau 5
măsline negre tăiate bucăţele sare piper Mod de preparare:
Indepărtaţi…
Read more »
Read more »
Terină de foie gras
19 May 2010
Ingrediente: 600 g de foie gras 7 g sare fină 2 g de piper 1 lingură de
amestec din quatre-epices (piper, nucşoară, cuişoare şi
ghimbir/scorţişoară) praf de nucşoară rasă (facultativ) 10 cl armagnac
sau coniac Mod de preparare: Scoateţi foie gras din frigider cu cel
puţin două ore înainte, pentru a ajunge la…
Read more »
Read more »
Ghiveci în ulei
18 May 2010
Ingrediente: 300 g morcov 500 g cartofi 1 ţelină 300 g păstarrnac 300 g
ceapă 100 g mazăre 200 g fasole verde 5 ardei graşi 2 legături verdeaţă
3 g boia 2 g piper 120 g ulei 100 g vin 50 g bulion sare Mod de
preparare: Zarzavatul curăţat şi tăiat în bucăţi…
Read more »
Read more »
Vinete împănate
18 May 2010
Ingrediente: 5 vinete 500 g ceapă 300 g roşii 1 ardei graşi 2 legături
verdeaţă 100 g usturoi 200 g ulei 80 g bulion 100 g vin 2 g piper morcov
ţelină sare Mod de preparare: Se aleg vinete mici şi coapte. Se
curăţă partea verde de la cotor, fără a tăia codiţa.…
Read more »
Read more »
Ciuperci călite
18 May 2010
Ingrediente: ciuperci ulei sare piper ceapă (facultativ) Mod de
preparare: Se aleg ciupercile, se curăţă şi se spală. Se taie în două,
apoi în felii subţiri. Se călesc în ulei încins, se potrivesc de sare şi
de piper, apoi se lasă pe foc, în vasul acoperit, pentru ca ciupercile
să fiarbă înăbuşit. Cine…
Read more »
Read more »
Ţelină a la grec
18 May 2010
Ingrediente: 2 kg ţelină 250 g ceapă 400 g arpagic 200 g mazăre 2
legături verdeaţă 2 g piper 150 g ulei sare de lămaie (după gust) 1
lingură făină 150 g măsline sare Mod de preparare: Se curăţă ţelina şi
se taie în felii rotunde. Dacă ţelina este veştedă, se ţine mai…
Read more »
Read more »
Peşte rasol
18 May 2010
Ingrediente: peşte ceapă morcov foaie de dafin sare lămaie Mod de
preparare: Se pune într-un vas apă (ţinîndu-se seama de cantitatea de
peşte ce trebuie fiartă), se adaugă ceapă mai multă, puţin morcov, foaie
de dafin şi sare. După ce apa a dat în fiert se pun şi bucăţile de
peşte. Se lasă…
Read more »
Read more »
Mille-feuille de roşii si mozzarella
18 May 2010
Ingrediente: 4 roşii mari 2 bucăţi de mozzarella un borcan mic de pesto
2 linguri de ulei de măsline frunze proaspete de busuioc sare piper
Mod de preparare: Spălaţi roşiile, scurgeţi-le şi uscaţi-le bine. Tăiaţi
fiecare roşie în 4 felii orizontale. Puneţi-le pe o bucată de hârtie
absorbantă pentru a reţine mare parte…
Read more »
Read more »
Roşii cu brânză caldă de capră
18 May 2010
Ingrediente: 8 roşii mijlocii 300 g brânză proaspătă de capră (2 sau 3
tipuri) 4 linguri de ulei de măsline câteva frunze de busuioc (pentru
decor) sare piper Mod de preparare: Incălziţi, în prealabil, cuptorul
la 180° (treapta 6). Spălaţi roşiile, apoi tăiaţi un căpăcel deasupra,
cu ajutorul unui cuţit ascuţit. Goliţi cu…
Read more »
Read more »
Ciorbiţă de zarzavat
17 May 2010
Ingrediente:
1 rădăcină mică de pătrunjel 1 morcov mare 1 rădăcină mică de ţelină 1
conopidă mică 1 ceapă mare 2 ardei potriviţi 2 cartofi potriviţi 1
legătură de pătrunjel 1 legătură de frunze de ţelină 2 linguri ulei sare
1 pahar de iaurt degresat Mod de preparare: Toate zarzavaturile le
speli şi le cureţi,…
Read more »
Read more »
Ciuperci umplute cu creier
17 May 2010
Ingrediente: ciuperci sare creier piper ceapă ulei parmezan Mod de
preparare: Se curăţă creierul de pieliţă şi se spală de sînge. Se
opăreşte şi după ce s-a răcit, se toacă cu cuţitul pe un tocător de
lemn. Se adaugă piper şi puţină ceapă călită, sare după gust. Cu acest
amestec se umplu ciupercile.…
Read more »
Read more »
Ciuperci umplute
17 May 2010
Ingrediente:
800 g ciuperci 200 g ceapă 50 s parmezan sau şvaiţer 150 g ulei 100 g
vin 2 g piper 25 g pesmet verdeaţă (mărar şi pătrunjel) sare Mod de
preparare: Se aleg ciuperci mai mari se rup cozile, se curăţă, se spală
în mai multe ape, apoi se lasă să se zvate.…
Read more »
Read more »
Chiftele de peşte
17 May 2010
Ingrediente: 700 g peşte 2 ouă 300 g ceapă 150 g franzelă 1 legătură
verdeaţă 150 g făină 200 g ulei 3 g piper sare Mod de preparare: Se
curăţă peştele de oase. Carnea se taie bucăţele şi se amestecă cu miez
de pîine albă muiat în lapte şi stors bine, ceapă călită,…
Read more »
Read more »
Dovlecei a la grecque
17 May 2010
Ingrediente: 1,2 kilograme de dovlecei 200 g brânză feta 3 ouă întregi
60 g parmezan ras ulei de măsline (pentru vasul care se pune la cuptor)
sare piper Mod de preparare: Spălaţi dovleceii, apoi tăiaţi-le
capetele. Fierbeţi-i întregi, în apă cu sare, timp de 15 minute, apoi
scurgeţi-i. Sfărâmaţi dovleceii calzi şi lăsaţi-i 30…
Read more »
Read more »
Mille-feuille de dovlecei
17 May 2010
Ingrediente: 2 dovlecei mari 8 linguri de ulei de măsline 3 bucăţi de
mozzarella 2 căţei de usturoi 1 lingură de oţet balsamic praf de plante
aromatice de provence sare piper Mod de preparare: Clătiţi şi ştergeţi
dovleceii. Tăiaţi-i îndouă şi aruncaţi capetele. Tăiaţi în felii subţiri
de 0,5cm, pe lungime. Vărsaţi jumătate din…
Read more »
Read more »
Cegă rasol
16 May 2010
Ingrediente: cegă maioneză lămîie Mod de preparare: Se scot urechile
(branhiile) şi intestinele, se spală bine, apoi se face o crestătură în
interior pe şira spinării pe unde se trage cu degetul cartilajul, care
străbate peştele de-a lungul şirei spinării (altfel cega se indoaie la
fiert). Se fierbe la fel ca şalăul. Cînd încă…
Read more »
Read more »
Cum se prepara Cocktail Artic Brain Freeze (video)
16 May 2010
Ingrediente: 25 ml amaretto liqueur 25 ml melon liqueur 1 dash of blue
Curacao 2 tsp sugar ice cubes 1 collins glass 1 shot measure 1 teaspoon
1 saucers 1 ice crusher (or wooden pestle) 1 ice shovel (or cup)
Read more »
Read more »
Saramură de peşte
16 May 2010
Ingrediente: peşte mărunt sau burtă de crap sare ardei iute zeamă de
oase de peşte (facultativ) Mod de preparare: Se prepară din peşte
mărunt sau din burtă de crap, care se frige la grătar sau pe plita
presărată cu sare. Burta de crap se frige mai întîi pe partea tăiată,
apoi şi pe…
Read more »
Read more »
Peşte pane
16 May 2010
Ingrediente: peşte sare făină ou pesmet lămaie Mod de preparare:
Peştele curăţat, spălat, zvîntat şi sărat se taie în felii, se curăţă do
oase şi se dă prin făină, ou şi pesmet. Se prăjeşte cu atenţie, ca să
nu se ardă pesmetul şi în acelaşi timp să nu rămînă peştele crud în
interior.…
Read more »
Read more »
Prăjitură cu prune
16 May 2010
Ingrediente: 1/2 kg prune 4 ouă 1 cană zahăr 2 căni făină 1/2 cană ulei
1/2 cană lapte 1 praf de copt zahăr pudră Mod de preparare: Baţi
albuşurile spumă cu zahărul şi le laşi deoparte. Dizolvi praful de copt
în lapte şi îl adaugi peste albuşuri împreună cu gălbenuşurile şi
uleiul, iar…
Read more »
Read more »
File de peşte oceanic cu piure de anşoa
16 May 2010
Ingrediente: o conservă de file de anşoa în ulei de măsline 2 linguriţe
de oţet balsamic 5 roşii proaspete 12 măsline negre 3 roşii uscate 1
ardei roşu 3 linguri de ulei de măsline 8 fileuri de rândunică-de-mare
roşie sare piper Mod de preparare: Pregătiţi piureul de anşoa,
amestecând fileurile de anşoa, oţetul…
Read more »
Read more »
Pilaf cu pui şi legume
16 May 2010
Ingrediente: 2 pulpe de pui 1 cană orez 2 morcovi potriviţi 2 ardei
graşi 1 ceapă mare sare piper ulei pătrunjel mărar Mod de preparare:
Tai pulpele de pui în două şi le rumeneşti în ulei. Cureţi ceapa,
morcovii şi ardeii, dai morcovii pe râzătoare, iar pe celelalte le tai
mărunt şi le adaugi…
Read more »
Read more »
File de ton cu ghimbir
16 May 2010
Ingrediente: 50 g ghimbir proaspăt 4 linguri de sos de soia tamari 4
linguri de ulei de măsline zeamă de la o lămâie 600 g file de ton, gros
de 3 cm 2 fire de pătrunjel cu frunza lată piper Mod de preparare:
Curăţaţi ghimbirul şi tăiaţi-l foarte subţire cu cuţitul. Intr-un bol,…
Read more »
Read more »
Portofele de pui cu garnitură de legume umplute
16 May 2010
Ingrediente: 1 piept de pui 200 g şuncă (e bună şi dacă este mai grasă
şi afumată), 200 g caşcaval (nu foarte gras, căci se va topi prea mult
la prăjit), 4 ouă 3-4 linguri de făină sare piper ulei Mod de
preparare: Tai fiecare piept în două, apoi fiecare bucată o tai…
Read more »
Read more »
Ciorbă de peşte
16 May 2010
Ingrediente: 2 cepe mari, tocate 6 linguri de ulei de măsline 2 căţei
de usturoi 1 legătură amestec de verdeţuri 50 cl de vin alb sec 1 roşie
mare 1 linguriţă de piper dulce 1/2 linguriţă de piper cayenne 1 cap de
merluciu 600 g ţipar de mare 600 g file de mihalţ 8…
Read more »
Read more »
Dovlecei umpluţi cu crab
16 May 2010
Ingrediente: 2 sau 3 dovlecei mari 1 conservă de roşii decojite (250g)
150 g crab la conservă 3 cepe ulei de măsline 1 fir de pătrunjel 2
linguri de parmezan ras sare piper Mod de preparare: Spălaţi şi uscaţi
dovleceii. Opăriţi-i 5-6 minute în apă clocotită, până se deschid la
culoare. Lăsaţi-i să…
Read more »
Read more »
Creveţi gratinaţi
16 May 2010
Ingrediente: 1 kg de creveţi, semifierţi zeamă de la o lămâie 4 roşii
bine coapte 3 cepe verzi 3 căţei de usturoi 3 linguri de ulei de măsline
10 cl de vin alb sec 150 g de brânză feta 1 lingură de mărar, tocat fin
sare piper Mod de preparare: Decorticaţi creveţii, păstrând…
Read more »
Read more »
Dovlecei a la grec
16 May 2010
Ingrediente: 1 kg dovlecei 200 g mazăre 200 g arpagic 2 legături mărar
120 g ulei 3 g sare de lămaie făină ceapă sare Mod de preparare: Se
aleg dovlecei mici. Dacă sînt mai mari se taie in jumătăţi sau în
sferturi. Dacă sînt mici şi fragezi, nu se mai curăţă de coajă.…
Ciuperci umplute cu roşii
16 May 2010
Ingrediente:
ciuperci roşii sare ulei piper vin pătrunjel verde Mod de preparare: Se
aleg roşii mari, coapte şi cărnoase, se opăresc, se curăţă de pieliţe
şi de seminţe, se lasă să se scurgă. Se prăjesc apoi timp de 5—10 min
în ulei încins, adăugind sare şi piper. Se umplu ciupercile cu roşiile
astfel preparate, se…
Read more »
Read more »
Ciuperci la cuptor
16 May 2010
Ingrediente: ciuperci sare pătrunjel verde piper ulei Mod de
preparare: Se aleg ciuperci mai mari şi cărnoase, li se taie codiţele,
se spală şi se scurg de apă. Se presară pe dinăuntru cu sare. Se toacă
foarte mărunt codiţele şi resturile de ciuperci sfăramate, se adaugă
pătrunjel verde tocat, sare şi piper. Se…
Read more »
Read more »
Pui cu ardei gras, orez si cucumba (video)
16 May 2010
Ciuperci a la grec
16 May 2010
Ingrediente: 800 g ciuperci 300 g ceapă 3 legături mărar şi pătrunjel
100 g ulei 100 g vin 2 g sare de lămîie sare piper Mod de preparare:
Se aleg ciuperci e cele mai mici, tari şi albe, se curăţă, se spală în
mai multe ape şi dacă sînt mai mari, se taie…
Read more »
Read more »
Arpagic înăbuşit
16 May 2010
Ingrediente: arpagic ulei sare Mod de preparare: Se alege arpagic
mic, se taie la vîrf şi se opăreşte cu apă clocotită. Se lasă să se
răcească, se curăţă, se sărează şi se pune pe foc potrivit, într-o
cratiţă acoperită, cu puţin ulei şi apă. Se scutură din cînd în cînd
vasul şi nu…
Read more »
Read more »
Ardei umpluţi cu orez
16 May 2010
Ingrediente: ardei graşi orez mărar ulei sos de roşii roşii mici sare
Mod de preparare: Se prepară orezul la fel ca pentru sarmale în foi de
varză (fără stafide), adăugîndu-se mărar tăiat mărunt. Se aleg ardei
graşi, li se laie cîte rm căpăcel în partea dinspre codiţă, se spală şi
se curăţă bine…
Read more »
Read more »
Homari cu marinată
16 May 2010
Ingrediente: 800g -1 kg de homari (languste italiene) cruzi, ca să
fie cel puţin 4 de persoană 25 cl de ulei de măsline zeamă de la 3 lămâi
3 căţei de usturoi tocaţi mărunt o legătură de pătrunjel tocat 4 roşii
mari 1 castravete 1 cicoare de grădină 1 andivă sare piper măcinat …
Read more »
Read more »
Sarmale de orez în foi de varză
16 May 2010
Ingrediente: 2,500 kg varză 100 g ceapă 200 g roşii 200 g orez boia
ardei gras 200 g ulei 50 g stafide, 200 g bulion 2 g piper sare borş sau
zeama de varză Mod de preparare: Dacă se foloseşte varza dulce,
aceasta se opăreşte mai mlii apoi se aleg foile, iar restul…
Read more »
Read more »
Salata de icre negre
16 May 2010
Ingrediente:
200 g icre negre 200 g miez de pîine 400 g ulei 1 lămaie aspic Mod de
preparare: Se pun icrele negre intr-o piuă de piatră, se adaugă miez de
piine muiat în apă si stors. Se amestecă şi se bate cu bătătorul de la
piuă, adăugîndu-se treptat cîte puţin ulei. Se bate în…
Read more »
Read more »
Icre tarama
16 May 2010
Ingrediente:
100 g icre 300 g ulei 100 g franzelă, 1 g sare de lămîie sifon, ceapă
Mod de preparare: Icrele tarama, fiind sărate, trebuie ţinute în sifon
şi după 10—20 minute scurse de lichidul în plus. Intre timp franzela se
curăţă de coajă, se taie în felii şi se înmoaie in apă rece, după…
Read more »
Read more »
Scoici Saint-Jacques cu creveti
16 May 2010
Ingrediente: 8 scoici Saint-Jacques 8 creveţi gambas mari, cruzi şi
întregi ulei de măsline vreo 12 creveţi cruzi decorticaţi, tăiaţi în
bucăţele mici 1 ou mare 1 iaurt consistent 1 căţel de usturoi strivit 20
cl smântână lichidă degresată 1 legătură de pătrunjel cu frunza lată
sare piper Mod de preparare: Incălziţi, în…
Read more »
Read more »
Tartar de ton cu usturoi
16 May 2010
Ingrediente: 5 căţei de usturoi 2 gălbenuşuri 25 cl de ulei de măsline
600 g de file de ton foarte proaspăt sucul a 3 lămâi 1 ardei iute 4
haşme 1 grămadă de arpagic 1 lăptucă 12 roşii cherry 12 măsline verzi
fără sâmbure sare piper Mod de preparare: Pisaţi usturoiul într-un
mojar, până…
Read more »
Read more »
Salată verde cu şuncă si ciuperci
16 May 2010
Ingrediente: 200 g şuncă 1/2 cutie de ciuperci sare piper oţet (sau
zeamă de lămâie) ulei după gust măsline o roşie cherry pentru decorat
Mod de preparare: Speli salata foaie cu foaie şi o tai mărunt. Şunca o
tai fâşii subţiri, iar ciupercile le speli şi le tai mărunt. Intr-un bol
aşezi un…
Read more »
Read more »
Terină de linte verde
16 May 2010
Ingrediente: 125 g linte verde de Puy o ceapă mărunţită cimbru foi de
dafin 4 foi de gelatină 2 roşii 1 lingură de arpagic, tocat Pentru
vinegretă: 1 linguriţă de muştar de Dijon 1 lingură de oţet din vin de
Xeres 3 linguri de ulei de măsline 1 haşmă tocată 1 lingură de
pătrunjel…
Read more »
Read more »
Salată gourmande cu piept de raţă afumat
16 May 2010
Ingrediente:
300 g de fasole verde proaspătă’ 100 g ciuperci de Paris proaspete
zeamă de la o lămâie 20 de feliuţe de piept de raţă afumat o conservă
mică de file de anşoa în ulei de măsline 40 g seminţe de pin 50 g
arpagic proaspăt mărunţit 4 fire de pătrunjel cu frunza lată (pentru…
Read more »
Read more »
Salată de spaghete cu midii
16 May 2010
Ingrediente: 250 g spaghete fierte al dentem ziua anterioară 2 linguri
de ulei de măsline 1 kg de midii de crescătorie 4 haşme mărunţite 20 cl
de vin alb sec 1 legătură de pătrunjel cu frunza lată piper Pentru
vinegretă : 3 linguri de ulei de măsline o jumătate de lingură de oţet
balsamic…
Read more »
Read more »
Miez de praz cu vinegretă
16 May 2010
Ingrediente: miezul a 8 fire de praz 2 fire de pătrunjel cu frunza lată
(pentru decor) Pentru vinegretă : o linguriţă de muştar iute o lingură
de oţet balsamic 4 linguri de ulei de măsline 1/4 linguri de praf de
usturoi sare piper Mod de preparare: Indepărtaţi rădăcina, baza
prazului şi prima fâşie,…
Read more »
Read more »
Chec cu struguri
16 May 2010
Ingrediente: 100 g unt sau margarină 4 ouă 200 g zahăr pudră + 2
linguri de zahăr pentru pudrat 1 plic praf de copt 1 plic zahăr vanilat
sare 200 ml lapte 500 g făină 100 g boabe de struguri (mici şi tari) 50 g
coajă de portocală zaharisită 50 g nuci sau alune…
Read more »
Read more »
Tarte cu pastă de peşte
15 May 2010
Ingrediente: aluat franţuzesc pastă de peşte raci aspic sau maioneză
Mod de preparare: Se prepară aluatul cu care se îmbracă interiorul
formelor speciale de tarte. Foaia de aluat din interiorul formei se
apasă.cu degetul şi se potriveşte ca să fie subţire şi uniformă. Se taie
marginile ca să nu iasă din formă. Se…
Read more »
Read more »
Suc de morcovi, miere si lamaie
15 May 2010
Peste 150 ml suc de morcovi adaugi 30 g miere şi o linguriţă zeamă de
lămâie şi amesteci bine până la omogenizare. Acest suc este un tonic
excelent şi nu are efecte negative! Copiii pot consuma sucul între mese
şi are o acţiune răcoritoare şi revigorantă. Ai grjă ca sucul să fie
mereu proaspăt!
Read more »
Read more »
Crochete de pui cu sos caramel
15 May 2010
Ingrediente: 2 bucăţi piept de pui fiert 1 ceapă mare 3 felii de pâine
înmuiate în apă mărar piper sare 4 ouă susan făină ulei Mod de
preparare: Cureţi ceapa, o speli şi o toci mărunt. Dai prin maşina de
tocat pieptul de pui, îl amesteci cu ceapa tocată mărunt, feliile de
pâine…
Read more »
Read more »
Frigarui de pui
15 May 2010
Ingrediente: piept de pui slănină ceapă roşii vinete ardei (cantitatea o
stabileşti în funcţie de câte porţii doreşti) sare piper Mod de
preparare: Dezosezi pieptul de pui, tai bucăţele carnea, slănina,
vinetele şi presari cu sare şi piper. Tai felii sau rondele roşiile şi
ardeiul. Pe fiecare băţ special pentru frigărui înfigi o…
Read more »
Read more »
Unt cu icre negre
15 May 2010
Ingrediente: 150 g icre negre 150 g unt Mod de preparare: Se freacă
icrele negre, se dau prin sită şi se amestecă bine cu untul spumos.
Pofta buna!
Read more »
Read more »
Drob de vinete cu cascaval
14 May 2010
Ingrediente: 1 kg de vinete 1 lingură griş 200 g caşcaval ras 5 ouă 1
legătură pătrunjel sare piper după gust Mod de preparare: Cureţi
vinetele, le tai cuburi şi le pui în apă clocotită cu sare pentru 4-5
minute. După opărire le scurgi bine, bine şi-ţi pregăteşti un vas de lut
sau…
Read more »
Read more »
Mancare de gutui
14 May 2010
Ingrediente: 4 gutui 4 linguri de zahăr 1 linguriţă făină ulei apă
Mod de preparare: Speli gutuile, le tai în patru, le cureţi de cotoare,
apoi le tai felii pe care le prăjeşti în ulei încins. Le scoţi pe o
farfurie şi le laşi la o parte până pregăteşti sosul. în uleiul rămas…
Read more »
Read more »
Salată cu spumă din brânză de capră
14 May 2010
Ingrediente: 350 g de brânză proaspătă de capră 25 cl de smântână
lichidă, rece plante diverse: lăptuci, spanac, hasmaţuchi, pătrunjel,
tarhon 12 cl ulei de măsline vinegretă – ulei de măsline, oţet balsamic 2
linguriţe de tapenade (cremă de măsline, anşoa şi capere) sare piper
Mod de preparare: Scurgeţi bine brânza de capră…
Read more »
Read more »
Jamie, ministrul hranei sanatoase (video)
14 May 2010
Ciorba de cartofi
14 May 2010
Ingrediente: 1 morcov 1 ardei 2-3 roşii 2-3 cartofi oţet de mere
condiment smântână 1 legătură de mărar 1 legătură pătrunjel 1 legătură
leuştean Mod de preparare: Cureţi legumele, le speli şi le dai prin
maşina de tocat carne, împreună cu verdeaţa. Pasta obţinută o diluezi
cu apă (cantitatea diferă în funcţie de…
Read more »
Read more »
Sulfeu de varza
14 May 2010
Ingrediente: varză mijlocie 100 g unt 3 ouă 2 linguri smântână 1
lingură făină 1 lingură brânză rasă 1 lingură pesmet sare piper ardei
gras roşu roşii Mod de preparare: Tai varza în 4 şi o pui la fiert
pentru 10 minute. O scurgi, o toci mărunt şi o laşi deoparte. Separi
albuşurile…
Read more »
Read more »
Salată de pastă de ton
14 May 2010
Ingrediente: 2 ouă întregi + 1 gălbenuş 3 haşme (ceapă măruntă) 200 g
ton în suc propriu (în conservă) o lingură de muştar de Dijon tare 4
linguri de ulei de măsline zeamă de la o lămâie 2 linguri de arpagic
mărunţit 15 cl de smântână de soia (sau smântână degresată) sare piper
…
Read more »
Read more »
Taboule de quinoa
14 May 2010
Ingrediente 100 g quinoa 3 legături de pătrunjel 1 legătură de mentă
proaspătă 4 roşii în ciorchine 3 cepe verzi cu tot cu cozi zeama de la 3
lămâi verzi 4 linguri de ulei de măsline sare piper Mod de preparare:
Puneţi quinoa într-o sită deasă. Clătiţi din abundenţă sub robinet.
Puneţi într-o…
Read more »
Read more »
Salată de spanac â la sevillane
14 May 2010
Ingrediente: 1 kg de spanac proaspăt puţin ulei de măsline 4 căţei de
usturoi mărunţiţi o linguriţă de boia dulce o linguriţă de chimion praf
350 g de năut fiert (păstraţi puţină zeamă din timpul fierberii) câteva
picături de oţet balsamic 2 ouă fierte bine şi feliate sare piper Mod
de preparare: Pregatiti…
Supă de conopida
14 May 2010
Ingrediente: 1 conopidă frumoasă 3 l apă 1/2 lingură de unt 1 lingură
de făină 1 gălbenuş crud 2 linguri de smântână sare Mod de preparare:
Fierbi conopida în apă cu sare şi după 10-15 minute o scoţi, dar
păstrezi zeama rămasă. Desfaci câteva bucheţele din conopida pentru
ornat si le lasi deoparte…
Read more »
Read more »
Salată de broccoli cu brânză
14 May 2010
Ingredinte: 1 broccoli potrivit 250-300 g brânză telemea 1 legătură
de mărar 5 linguri unt sare Mod de preparare: Desfaci broccoli în
bucheţele şi îl fierbi în apă cu sare timp de 15 minute. Le scoţi, le
scurgi şi le aşezi într-un bol transparent, razi telemeaua, tai fin
mărarul şi le presari peste…
Read more »
Read more »
Tartine cu pastă de sardele
14 May 2010
Ingrediente: paine pastă de sardele măsline Mod de preparare: Se unge
felia de paine cu pastă de sardele, iar la mijloc sc decorează cu o
jumătate de măslină tăiată in stea. Se taie măslina de-a curmezişul în
două jumătăţi şi se scoate sîmburele. Pe partea tăieturii se fac cu un
cuţit foarte ascuţit…
Read more »
Read more »
Unt cu trufe
14 May 2010
Ingrediente: 150 g unt trufe sare lămîie Mod de preparare: Se bat
trufele într-o piuă, se adaugă untul, se amestecă şi se trece totul prin
sită. Se potriveşte de sare şi zeamă de lămîie. Pofta buna!
Read more »
Read more »
Unt cu roşii
14 May 2010
Ingrediente: 150 g unt roşii sare Mod de preparare: Se aleg roşii
mari, coapte şi cărnoase, se opăresc, se curăţă de pieliţă şi de seminţe
şi se scurg de zeamă. Se sărează şi se amestecă cu unt spumos; se
trece totul prin sită. Pofta buna!
Read more »
Read more »
Unt cu sfeclă
14 May 2010
Ingrediente: 200 g unt 1 linguriţă piureu de sfeclă roşie coaptă sare
Mod de preparare: Se coace sfecla roşie şi se trece printr-o sită. So
freacă apoi untul cu o linguriţă din piureul de sfeclă obţinut,
adăugindu-se sare după gust. Pofta buna!
Read more »
Read more »
Tartine cu caşcaval ras II
13 May 2010
Ingrediente:
paine unt caşcaval măsline Mod de preparare: Se ung feliile de paine cu
unt, se aşază deasupra caşcaval ras. Iar peste el, în centru, se aşază o
feliuţă de roşie sau un cerc din măslină sau gogoşar şi după aceea se
decorează cu unt. Pofta buna!
Read more »
Read more »
Unt cu hrean
13 May 2010
Ingrediente: 200 g unt hrean sare Mod de preparare: Se rade hreanul,
se bate într-o piuă şi se amestecă cu unt spumos, trecindu-se totul prin
sită. Se potriveşte in prealabil de sare. Pofta buna!
Read more »
Read more »
Chifteluţe de varza dulce
13 May 2010
Ingrediente: 1 varză potrivită 1 ou 1 lingură făină 1 lingură mărar şi
pătrunjel tocate 3-4 linguri ulei 20 g caşcaval sare piper Mod de
preparare: Cureţi varza, o tai fideluţă, o freci cu puţină sare şi o
opăreşti. Apoi o scurgi bine de apă, iar după ce s-a răcit o dai prin…
Read more »
Read more »
Gogoşi cu cartofi si branza
13 May 2010
Ingrediente: 1/2 kg făină albă 1 nucă de drojdie 2-3 cartofi mai mari 1
ou 200 g brânză de oi (caş, telemea sau sărată) 250 ml ulei Mod de
preparare: Pui făina într-un castron, îi faci un cuib în care vei pune
drojdia şi o ceaşcă de apă caldă. Amesteci bine ca să…
Read more »
Read more »
Unt cu spanac
13 May 2010
Ingrediente: 200 g unt 1 lingură piureu de spanac sare Mod de
preparare: Se spală frunzele de spanac, se opăresc uşor şi se scurg bine
de apă. După ce se trec printr-o sită se freacă cu untul, adăugindu-se
sare după gust. Pofta buna!
Read more »
Read more »
Unt cu pătrunjel si cu lâmâie
12 May 2010
Ingrediente: 200 g unt pătrunjel zeamă de lămîie piper sare Mod de
preparare: Se toacă mărunt pătrunjel verde se bate într-o piuă şi se
amestecă cu unt spumos. Se adaugă zeamă de lărniie, piper şi sare după
gust. Pofta buna!
Read more »
Read more »
Unt cu heringi
12 May 2010
Ingrediente: 150 g heringi 150 g unt Mod de preparare: Se curăţă
heringii şi se scot fileurile, care se freacă bine intr-o piuă. Se
amestecă cu unt spumos, trecindu-se totul prin sită. Pofta buna!
Read more »
Read more »
Unt cu tarhon
12 May 2010
Ingrediente: 250 g unt tarhon după gust sare piper Mod de preparare:
Se opăreşte tarhonul şi se bate într-o piuă, pînă devine pastă. Se
amestecă apoi cu untul spumos. Se potriveşte de sare şi de piper.
Cantitatea de tarhon se adaugă după gust. Pofta buna!
Read more »
Read more »
Unt moale
12 May 2010
Se înmoaie un şervet în apă călduţă, se stoarce bine şi se înfăşoară
în el cantitatea de unt necesară. Se ţine şervetul strîns la capete,
frămîntînd bine untul cu mîna încălzită, pe deasupra şervetului. O
metodă mult mai simplă de a ţine untul moale este aceea de a-l ţine la
loc călduţ pină…
Read more »
Read more »
Icre de heringi
11 May 2010
Ingrediente: 100 g icre 300 g ulei sare de lămîie sau zeamă de lămîie
sare măsline ceapă franzela sau gris Mod de preparare: Se prepară la
fel ca icrele de crap şi ştiucă cu deosebirea că se adaugă o cantitate
egală de miez de pîine albă, muiată în apă şi stoarsă bine sau…
Read more »
Read more »
Tartine cu piept de curcan
11 May 2010
Ingrediente: paine piept de curcan castraveciori acri gogoşari roşii
Mod de preparare: Pieptul de curcan fript se taie în felii subţiri după
mărimea feliilor de piine şi se garniseşte cu castraveciori si cu
gogoşari.
Read more »
Read more »
Gaturi de raci pe salată a la rus în aspic
11 May 2010
Ingrediente: aspic raci salată a la rus Mod de preparare: Se
căptuşeşte cu aspic o formă, în care se aranjează de jur împrejur pe
margine un rînd de cozi de raci, iar la mijloc se umple cu salată. Se
lasă să se răcească, apoi se toarnă conţinutul din formă pe un platou
şi…
Read more »
Read more »
Cremă de sardele
11 May 2010
Ingrediente: 1 cutie sardele 200 g unt l gălbenuşuri lămîie Mod de
preparare: Se trec sardelele prin maşina cu sita deasă, împreună cu
gălbenuşurile fierte tari, apoi se amestecă cu untul frecat spumă şi se
acreşte cu zeamă de lămîie după gust. Se foloseşte la sandvişuri.
Pofta buna!
Read more »
Read more »
Batog
10 May 2010
Ingrediente: batog măsline lămaie Mod de preparare: Se taie în felii
subţiri şi se aranjeză pe un platou. Se decorează cu măsline şi felii de
lămîie. Se poate servi şi sub formă de sandvişuri (tartine). Pofta
buna!
Read more »
Read more »
Salată de conopidă cu maioneză
10 May 2010
Ingrediente: 1 conopidă 2 ouă 2-3 căţei de usturoi ulei sare piper 1
roşie câteva fire de pătrunjel pentru ornat Mod de preparare: Speli
bine conopida, o desfaci bucheţele şi o fierbi în apă cu sare 10-15
minute.Pui la fiert şi un ou şi după 5 minute, îl cureţi şi freci
gălbenuşul fiert…
Read more »
Read more »
Şniţel de vinete
10 May 2010
Ingrediente: 1 vânătă 2 ouă 1 căpăţână usturoi 2 linguri făină sare 1
pahar ulei Mod de preparare: Tai vânătă felii subţiri pe care le
treci prin făină, apoi prin oul bătut spumă şi le prăjeşti în uleiul
încins. Faci mujdei din usturoi, treci vinetele prin el şi presari sare
după gust. …
Read more »
Read more »
Ţelină cu sos de muştar
10 May 2010
Ingrediente: 1 ţelină 2 linguri muştar 4 linguri ulei pătrunjel şi
mărar zeamă de lămâie Mod de preparare: Cureţi ţelina, o tai felii şi o
fierbi. Intre timp, prepari sosul astfel: freci bine muştarul cu
uleiul, adaugi pătrunjelul şi mărarul tocate mărunt (cam 1 lingură de
verdeaţă) şi zeama de lămâie. Aşezi feliile…
Read more »
Read more »
Tartine cu şuncă
10 May 2010
Ingrediente: pîine unt şuncă castraveciori gosoşari sau ardei gras roşu
Mod de preparare: Se unge cu unt o felie de pîine şi se acoperă cu o
felie de şuncă. Se decorează deasupra cu o felie subţire de
castravecior acru şi cu gogoşar roşu tăiat in cerculeţe mici si
subţiri, iar de jur împrejur…
Read more »
Read more »
Scordolea de raci
10 May 2010
Ingrediente: 200 g nuci curăţate 200 g miez de franzelă 2 căpătuit
usturoi 200 g ulei sare Mod de preparare: Se curăţă nucile, se pisează
bine într-o piuă, se freacă cu miez de pîine albă muiat bine în apă sau
in lapte şi bine stors, şi cu usturoi pisat. In această compoziţie se…
Read more »
Read more »
Ţelină orientala
10 May 2010
Ingrediente: 4 căpăţâni de ţelină 3 cepe 400 g morcovi 400 g mazăre
ulei 2-3 linguri făină supă din cub de concentrat verdeaţă zeamă de
lămâie sare piper măsline Mod de preparare: Tai ţelina felii pe care
le treci prin făină şi le prăjeşti. Separat căleşti ceapa, adaugi făina
şi o stingi…
Read more »
Read more »
Unt cu usturoi
10 May 2010
Ingrediente: 250 g unt usturoi după gust. sare Mod de preparare: Se
pisează usturoiul, se trece prin sita şi se amestecă cu urnt spumos,
potrivit de sare. Pofta buna!
Read more »
Read more »
Ostropel cu piept de pui
10 May 2010
Ingrediente: 2 piepţi de pui (500 g) 7 roşii mijlocii 3 căţei de
usturoi bulion 1/2 linguriţă condiment ulei Mod de preparare: Speli
piepţii, îi dezosezi (dacă este cazul) şi îi tai cubuleţe. Pui ulei
într-o tigaie şi după ce se încinge (circa 1 minut), adaugi carnea,
între timp, speli roşiile, le decojeşti…
Read more »
Read more »
Cremă de heringi
10 May 2010
Ingrediente: 250 g heringi 1/2 cutie sardele 25 g muştar 100 g frişca
bătută 1/2 lămîie Mod de preparare: Se aleg heringi graşi şi cărnoşi,
se curăţă şi se trec împreună cu sardelele prin maşina de tocat cu sita
deasă. Se adaugă muştar, zeamă de lămîie şi frişca bătută (fără zahăr).
Se amestecă…
Read more »
Read more »
Peşte alb (cod) cu ciuperci si sos de rosii
9 May 2010
Icre de crap sau de stiucă
9 May 2010
Ingrediente: 100 g icre 300 g ulei sare de lămîie sau zeamă de lămîie
sare măsline ceapă Mod de preparare: Icrele proaspete, scoase din
peşte, se trec imediat prin-tr-o sită de cernut mălaiul (pentru a
înlătura pieliţele), se sărează potrivit, se pun într-un castron, se mai
adaugă puţină sare şi se lasă la…
Read more »
Read more »
Saramură de raci
9 May 2010
Ingrediente: raci ardei iute sare usturoi Mod de preparare: Se aleg
raci mai mari, se curăţă şi se frig pe jar foarte puternic. Cînd sint
gata se pun într-un castron, iar peste ei se toarnă saramura (apă fiartă
cu ardei şi sare multă). Cînd se servesc ia masă se adaugă şi mujdei de
usturoi.…
Raci fierţi
9 May 2010
Ingrediente: raci ceapă morcov ardei iute cimbru usturoi foaie de dafin
piper sare oţet Mod de preparare: Se iau raci proaspeţi, se scoale
intestinul negru (care se trage afară rupînd capătul cozii), se freacă
puţin pe burtă cu o perie din fire de orez şi se pun apoi ia fiert
intr-un vas cu zeamă…
Read more »
Read more »
Cum se prepara Cocktail Barbados (video)
9 May 2010
Ingrediente: 50 ml light rum 10 ml orange liqueur (Cointreau) 40 ml
pineapple juice Ice cubes 1 cherry 1 shot measure 1 shaker 1 barspoon or
stirrer 1 strainer 1 cocktail glass Cum se prepara Cocktail Barbados
Read more »
Read more »
Zacusca de ciuperci
9 May 2010
Ingrediente: 300 g ciuperci 300 g arpagic 200 n măsline 200 g ceapă 150
g ulei 100 g bulion 50 g vin 1 g piper 1/2 tocătură verdeaţă 50 g
lămîie 50 g sare Mod de preparare: După ce s-au curăţat şi spălat,
ciupercile se taie cuburi de 2 cm sau dacă sînt mici,…
Read more »
Read more »
Găluşte cu prune si scortisoara
9 May 2010
Ingrediente: 6-7 cartofi potriviţi 1/2 kg prune 2-3 ouă 3-4 linguri de
făină 6- 7 linguri de pesmet 1 lingură de unt 100 g zahăr farin, 2-3
linguri zahăr cu aromă de vanilie scorţişoară sare Mod de preparare:
Pui cartofii la fiert în coajă pentru aproximativ 20 de minute. îi laşi
apoi să…
Read more »
Read more »
Măsline umplute
9 May 2010
Se aleg măsline mari şi se fierb in apă 10—15 minute. Se taie în lung,
se scoate sîmburele si se umplu cu pastă de sardele sau orice altă
pastă, după care se împreunează jumătăţile. Se servesc ca aperitiv
aşezate pe frunze de salată verde. Pentru aspectul mai frumos, se
spriţuiesc deasupra cu şuviţe foarte…
Read more »
Read more »
Măsline marinate
9 May 2010
Ingrediente: 1 kg măsline 2 foi de dafin piper lămaie oţet ulei Mod de
preparare: Se ia 1 kg măsline, se spală in apă caldă, se răcesc eu apă
rece, apoi se aşază într-un borcan. Se adaugă două foi de dafin, cîteva
boabe de piper şi 10 felii de lămîie, care se intercalează între…
Read more »
Read more »
Rulouri cu mere
9 May 2010
Ingrediente:
200 g margarina moale 100 g zahăr 1 ou 1 lingură smântână scorţişoară
300 g făină 1 kg mere 100 g zahăr pudră cu aromă de vanilie 1 măr tăiat
rondele pentru decorat Mod de preparare: Freci margarina cu zahărul
până se topeşte, adaugi oul bătut smântână şi făina şi omogenizezi bine
coca. Apoi…
Read more »
Read more »
Măsline aperitiv
9 May 2010
Ingrediente: măsline lămîie ulei Mod de preparare: Se spală măslinele
în apă caldă, apoi se răcesc cu apă rece şi ]a urmă se stropesc cu ulei.
Se amestecă şi se aranjează pe un platou. Se decorează pe margine cu
felii de lămîie. Pofta buna!
Read more »
Read more »
Tarte cu lapţi de peşte
9 May 2010
Ingrediente: aluat franţuzesc lapţi ulei sare piper aspic raci Mod de
preparare: Lapţii de peşte se înăbuşă în ulei, apoi se trec prin sită şi
se potrivesc de sare şi de piper. Se umplu tartele cu lapţi de peşte,
se decorează deasupra cu cozi de raci. Se glasează cu aspic. Pofta
buna!
Read more »
Read more »
Prajitură cu prune si cremă
9 May 2010
Ingrediente: 300 g făină 200 g unt 250 g zahăr pudră 6 ouă 50 g
smântână 1 kg prune 1 lămâie scorţişoară după gust Mod de preparare:
Separi gălbenuşurile de albuşurile de la 3 ouă, apoi freci gălbenuşurile
cu 100 g zahăr, adaugi făina fără să frămânţi şi dai aluatul la rece
pentru…
Read more »
Read more »
Tartine cu heringi sau macrouri
9 May 2010
Ingrediente: paine unt heringi ouă măsline ridichi sau roşii Mod de
preparare: Se unge cu unt o felie de pîine albă, iar deasupra se
aranjează o şuviţă de hering sau de macrou, o felie de ou, o jumătate de
măslină, o felie de ridiche roşie sau ardei ras. Se dantelează pe
margine cu…
Read more »
Read more »
Unt picant
9 May 2010
Ingrediente: 200 g unt 100 g muştar sare piper Mod de preparare:
Untul spumos se amestecă bine cu muştar, piper şi sare după gust.
Pofta buna!
Read more »
Read more »
Omleta mediteraneana
9 May 2010
Ingrediente:
2 linguri ulei ceapa 5 oua batute 225 g dovlecei taiati felii subtiri 1
lingura sos pesto 100 g mozarella taiata cubulete 1 lingura busuioc
proaspat pentru ornat Mod de preparare: Se incinge cuptorul. In ulei se
caleste ceapa 2-3 minute. Se adauga dovleceii si se tin pana devin
maronii si moi. Se bat…
Read more »
Read more »
Cum se prepara Cocktail Zocolo (video)
9 May 2010
Ingrediente: 30 ml dark rum 15 ml tequila 50 ml pineapple juice 50 ml
grapefruit juice 50 ml sparkling water 1 orange slice 1 pineapple wedge 1
maraschino cherry Ice cubes 1 shot measure 1 cocktail shaker 1 strainer
(if the shaker doesn’t include one) or a small sieve 1 collins or long
drink…
Read more »
Read more »
Pastă de heringi
9 May 2010
Ingrediente: 200 g heringi 200 g unt 100 g ceapă Mod de preparare:
Se curăţă heringii, se desărează, apoi se trec prin maşina de locat cu
sita deasă. Se adaugă ceapă şi unt şi se mai trec toate prin maşina de
tocat, care a fost curăţată de resturile rămase de la peşte.…
Read more »
Read more »
Zacusa de peste
9 May 2010
Ingrediente: 6 kg peşte 5 kg gogoşari copţi daţi prin maşina de carne 4
kg ceapă fiartă sau călită şi dată tot prin maşina de carne 1 l ulei 1
borcan pastă de tomate piper foi de dafin Mod de preparare: Fierbi
peştele şi după ce s-a răcit, îi scoţi oasele şi îl…
Read more »
Read more »
Ardei umpluţi cu vinete
8 May 2010
Ingrediente: 8-10 ardei 1 kg vinete 2 felii de pâine 2 cepe potrivite 1
ou 1 ceaşcă de lapte 1 lingură de făină 1/2 kg roşii condimente 1
lingură de zahăr ulei sare piper Mod de preparare: Coci vinetele pe
aragaz, apoi le cureţi şi le toci ca pentru salată. Cureţi ceapa, o…
Read more »
Read more »
Tartine cu caşcaval I
8 May 2010
Ingrediente: paine sau chifle unt caşcaval Mod de preparare: Se
curăţă painea sau franzela de coajă, se taie în felii subţiri rotunde
sau pătrate şi se ung cu unt, iar deasupra se pune o felie de caşcaval.
Se poate garnisi cu o felie de castravete crud sau cu o felie de roşie.
…
Read more »
Read more »
Mâncare de ardei cu ouă si brânză
8 May 2010
Ingrediente: 1 kg ardei gras 1/2 kg roşii 3 ouă 250 g brânză telemea
rasă (de oaie sau vacă) ulei pentru călit sare Mod de preparare:
Cureţi ardeii de seminţe şi cotoare, îi speli, îi usuci bine şi îi tai
bucăţi, apoi îi pui la călit în puţin ulei şi îi laşi până…
Read more »
Read more »
Tartine ca icre negre sau cu icre de manciuria
8 May 2010
Ingrediente: franzelă unt icre Mod de preparare: Se curăţă franzela
de coajă, se taie în felii subţiri, rotunde sau pătrate şi se ung cu un
strat de unt. Deasupra se aşază un strat de icre negre sau icre de
manciuria, iar pe margine se ornează cu unt. Pofta buna!
Read more »
Read more »
Unt cu raci
8 May 2010
Ingrediente: 200 g unt 20 raci sare Mod de preparare: Se scoate
carnea de la racii fierţi în apă sărată, se freacă într-o piuă de
marmură sau de piatră, apoi se trece prin sită. Piureul de raci astfel
obţinut se amestecă cu o cantitate egală de unt spumos şi se potriveşte
de sare…
Read more »
Read more »
Pasta de branza
8 May 2010
Brinza (indiferent ce fel) se trece prin maşina de tocat. Dacă este
prea tare, se adaugă puţin lapte dulce sau smintină. Sc poate da o
culoare roz cu boia de ardei dulce. Se foloseşte la sandvişuri. Pofta
buna!
Read more »
Read more »
Ciorbă ţăranească simplă
8 May 2010
O
reteta delicioasa de ciroba taraneasca simpla din: rosii coapte, ardei
grasi, ardei iute, ceapa, ulei, patrunjel, concentrat de legume, sare si
apa. Ingrediente: 1 kg roşii coapte 2-3 ardei graşi 1 ardei iute 2-3
cepe ulei pătrunjel 1 cub de condiment concentrat cu gust de legume
sare 3 l apă Mod de preparare:…
Read more »
Read more »
Vin de maceşe
8 May 2010
Ingrediente:
10 kg măceşe 12 kg zahăr 35 l apă zeama de la o lămâie (sau 2 linguri
de oţet de 9 grade) Pentru o damigeană de 50 I Mod de preparare: Speli
temeinic de praf măceşele bine coapte, culese toamna, prin octombrie-
noiembrie, brumate sau nebrumate. Le treci prin maşina de tocat carne
câte…
Read more »
Read more »
Compot de gutui
8 May 2010
Ingrediente: 4 kg de gutui 1 kg zahăr 4 l apă 3-4 pliculeţe de zahăr
vanilat Mod de preparare: Speli foarte bine gutuile de puf şi apoi le
tai şi le cureţi de cotoare. Pui să fiarbă zahărul şi apa şi când dă în
clocot pui gutuile tăiate felii. Le laşi să fiarbă…
Read more »
Read more »
Conopida marinata
8 May 2010
Ingrediente: 10 kg conopidă 2 l oţet 5-6 kg gogoşari apă sare frunze de
ţelină Mod de preparare: Alegi conopida, o desfaci în bucheţele, o
presari cu sare şi o pui într-un vas, apoi o laşi 1/2 de oră. O scoţi, o
speli şi o laşi să se zvânte. Pe aragaz, pui o…
Read more »
Read more »
Marmeladă de prune
8 May 2010
Ingrediente: 2 kg prune coapte 1 lămâie 1 portocală 200 g stafide 750 g
zahăr Mod de preparare: Speli prunele, le scoţi sâmburii, apoi le
treci prin maşina de tocat. Razi lămâia şi portocala pe farfurii
diferite şi jumătate din coaja rasă o amesteci cu prunele tocate şi cu
zahărul, iar cealaltă jumătate…
Read more »
Read more »
Zacusca de peste cu otet
8 May 2010
Ingrediente: 5 kg peşte mare (nu contează specia) 10 kg de gogoşari
ardei capia şi ardei gras 3 kg ceapă 1 litru ulei 1/2 l oţet 1 şi 1/2 l
suc de roşii foi de dafin piper sare măsline Mod de preparare: Coci şi
cureţi gogoşarii, ardeii capia şi ardeii graşi. Peştele îl…
Read more »
Read more »
Saramura de peste pentru iarna
8 May 2010
Peştele spălat şi curăţat atât în interior, cât şi la exterior, îl tai
bucăţi potrivite şi îl presari cu puţină sare. Bucăţile le laşi puţin
să-şi ia sare, apoi le pui să se frigă pe tablă acoperită cu un strat de
sare (ca pentru orice saramură). Când le iei de pe tablă, le răzui…
Read more »
Read more »
Tocana de legume si ciuperci
8 May 2010
Ingrediente: 1 kg ciuperci 1 kg ceapă 1 kg morcovi 1 kg gogoşari 1 kg
ardei roşu 1 l suc de roşii 1 cană orez (fiert şi răcit) 1 lingură piper
foi de dafin sare 1/2 l ulei Mod de preparare: Pui la călit în ulei
ceapa tăiată solzişori. O laşi să se…
Read more »
Read more »
Omleta cu cartofi
8 May 2010
Ingrediente:
225 g cartofi noi 225 g frunze spanac 1/2 lingurita nucsoara 2 catei
usturoi pisat 1 ceapa taiata rondele 4 oua 2 linguri ulei 3 rosii 200 g
frunze salata verde Mod de preparare: Se fierb cartofii in apa cu sare
timp de 10 minute. Se pune intr-o cratita spanacul si nucsoara, se
acopera…
Read more »
Read more »
Zacusa de ghebe (hribi)
7 May 2010
Ingrediente: 2 kg ghebe (sau hribi) 1 kg ceapă 1 şi 1/2 kg gogoşari 1 l
bulion 1/2 l ulei foi de dafin piper sare conservant Mod de
preparare: Cureţi bine ciupercile, le fierbi şi le clăteşti în apă rece.
Le macini (le treci prin maşina de tocat), apoi le căleşti în ulei.…
Read more »
Read more »
Castraveţi conservaţi in oţet
7 May 2010
Ingrediente: 2 kg castraveţi proaspeţi flori de mărar uscat 2 morcovi 1
ceapă 2 pliculeţe boabe de muştar 1 plic piper 1 plic ienibahar sare
zahăr oţet Mod de preparare: Speli sub jet de apă castraveţii, cureţi
ceapa şi morcovul, le tai rondele, apoi le aşezi pe toate în borcane cu
mărar (o…