sâmbătă, 27 aprilie 2013

Retete culinare de Paşti #91


Retete de Paste:

Muşchi de vacă pe salată a la rus

23 May 2010
  Ingrediente: 0,500 kg muşchi de vacă 150 g aspic 100 g maioneză 0,750 kg salată a la rus 2 gogoşari sare ulei   Mod de preparare: Muşchiul de vacă se curăţă de pieliţă, se sărează, se unge cu ulei şi se pune la fript în cuptor bine încins, circa 30 min, după care se…
Read more »

Cum se prepara Cocktail Caravan (video)

23 May 2010
Cum se prepara Cocktail Caravan (video)  Ingrediente: 75 ml red wine 10 ml cointreau 75 ml cola ice cubes 1 slice of orange 1 collins glass 1 bar spoon or stirrer Cum se prepara Cocktail Caravan
Read more »

Muşchi de vacă glasat

23 May 2010
  Ingrediente: 750 g carne 150 g costiţă 100 g vin 1 g piper glace 250 g arpagic 250 g morcov şi ţelină 100 g mazăre 100 g ceapă 1/2 picior de viţel sau 10 g gelatină sare ulei o foaie do dafin   Mod de preparare: Se ia o bucată de capac din carne…
Read more »

Ruladă de mânzat cu kaizer si ouă

23 May 2010
Ruladă de mânzat cu kaizer si ouăIngrediente: 400 g carne de mânzat 150 g costiţă 2 ouă o lingură de smântână 1/2 pachet unt câteva fire de pătrunjel sare piper   Mod de preparare: Pui ouăle la fiert şi, între timp, cu cio­canul pentru şniţele baţi puţin carnea de mânzat. Pe fiecare bucată aşezi feliile de kaizer şi deasupra lor sferturi…
Read more »

Cotlete de porc

23 May 2010
Cotlete de porc  Ingrediente: 1 kg cotlete de porc 6 cartofi 1 cutie de ciuperci 100 g caşcaval 1 ceapă 3-4 linguri lapte 1-2 linguri de unt 1 gălbenuş ulei sare piper boia   Mod de preparare: Cureţi cartofii, îi speli şi îi pui la fiert, iar caşcavalul îl dai pe răzătoarea fină. Cotletele de porc le…
Read more »

Crap provansal

23 May 2010
Ingrediente: crap sare ulei usturoi roşii pătrunjel verde Mod de preparare: Se curăţă crapul, se spală bine şi se taie în bucăţi, care se sărează şi se pun într-o tavă unsă bine cu ulei. Se dă tava Ia cuptor bine încins, ungîndu-se din cînd in cînd peştele cu uleiul din tavă. Cînd peştele este gata,…
Read more »

Crap cu orez

23 May 2010
  Ingrediente: 1 kg crap 100 g ceapă 100 g ulei 150 g orez 1 lingură bulion sare   Mod de preparare: Crapul se curăţă, se spală, se taie în bucăţi şi se pre­sară cu sare. Se prăjeşte în ulei ceapa tocată mărunt şi după ce s-a călit puţin se adaugă orezul, lăsînd să se…
Read more »

Crap spaniol (cu usturoi)

23 May 2010
  Ingrediente: peşte sare ulei oţet usturoi piper   Mod de preparare: Se frige peştele ca pentru saramură. Se pune pe un platou, iar deasupra se toarnă un sos preparat din ulei, oţet, usturoi pisat şi puţin piper.   Pofta buna!
Read more »

Marinată de crap

23 May 2010
  Ingrediente: 1 kg crap 100 g ulei 1 morcov 2 cepe 1 ţelină boia 1 păstrinac 50 g bulion 100 g oţet 1 lingură făină sare 3 foi de dafin cimbru lămîie   Mod de preparare: Crapul se curăţă, se spală şi se taie în bucăţi, care se sărează şi se prăjesc în ulei…
Read more »

Extras de oase (glace)

23 May 2010
  Extrasul de oaseeste o pastă gelatinoasă, care se obţine prin fierbere din oase de viţel, de porc sau de vacă. Oasele sparte se prăjesc (fără grăsime) în cuptor, pînă se rumenesc. Se scot din cuptor, se scurg de grăsimea pe care au ăsat-o, se pun într-o oală cu apă şi se fierb la foc…
Read more »

Cum se prepara Cocktail Jumping Bean (video)

22 May 2010
Cum se prepara Cocktail Jumping Bean (video)Ingrediente: 50 ml tequila 15 ml sambuca 3 coffee beans to garnish Ice cubes 1 shot measure 1 mixing glass 1 barspoon or cocktail stirrer 1 strainer or small sieve   Cum se prepara Cocktail Jumping Bean
Read more »

Roşii umplute cu orez

22 May 2010
  Ingrediente: roşii orez sare ulei sos de roşii   Mod de preparare: Se prepară la fel ca ardeii unpluţi cu orez, orezul se fierbe însă aproape complet. Se aleg roşii mari, rotunde, pe cît posibil de aceeaşi mărime. Se spală, se şterg şi se taie un căpăcel în partea dinspre codiţă. Tăietura se face…
Read more »

Sărmăluţe de orez în foi de spanac, sfeclă, lobodă sau viţă de vie

22 May 2010
Ingrediente: 500 g foi 100 g ceapă 200 g orez 200 g ulei zer sau borş piper sare 1 linguriţă făină mărar sare de lămîie smîntînă   Mod de preparare: Foile de spanac, sfeclă, lobodă sau viţă de vie se opă­resc cu zer sau cu borş, cu atenţie ca să nu se rupă. Se prepară…
Read more »

Langustine cu fondue de praz

21 May 2010
Langustine cu fondue de praz  Ingrediente: 5 mieji de praz 3 linguri de ulei de măsline praf de şofran pudră 24 de langustine crude 5 cl de coniac 15 cl de smântână degresată (sau smântână de soia) sare piper   Mod de preparare: Spălaţi miezul de praz şi tăiaţi-l în lamele fine. Căliţi-l într-o tigaie cu o lingură de…
Read more »

Tartar din piept de raţă

21 May 2010
  Ingrediente: 2 haşme 3 castraveciori 10 căpăţâni de arpagic 2 piepturi de raţă 3 linguri de ulei de măsline 1/2 linguriţă de piper negru măcinat o lingură de oţet balsamic 1 gălbenuş de ou (facultativ) o salată de creson puţin pătrunjel tocat sare   Mod de preparare: Decojiţi şi tăiaţi mărunt cepele. Tocaţi mărunt…
Read more »

Pulpă de porc umplută cu legume si cimbru

20 May 2010
Pulpă de porc umplută cu legume si cimbruIngrediente: 1 kg pulpă de porc fără os 3 cepe 2 cuişoare 5 căţei de usturoi cimbru 1 pahar vin alb 1 cană apă 300 g ciuperci 1 morcov 1 ardei gras 1 lingură orez 1 ou pătrunjel verde sare piper boabe şi măcinat ulei   Mod de preparare: Speli bine pulpa, apoi o desfaci…
Read more »

Piftie de crap

20 May 2010
  Ingrediente: 1 kg crap 500 g ceapă 1 morcov 1 păstîrnac 1 g piper boabe 3 căţei de usturoi 1 foaie de dafin sare lămîie (facultativ)   Mod de preparare: Din peşte se poate prepara o piftie foarte gustoasă, el fiind bogat în gelatină. Pentru 1 kg de peşte se fierbe ceapă albă, tăiată…
Read more »

Cum se prepara Cocktail Tequila Stinger (video)

20 May 2010
Cum se prepara Cocktail Tequila Stinger (video)  Ingrediente: 50 ml tequila 15 ml white crème de menthe Ice cubes 1 shot measure 1 mixing glass 1 bar spoon or cocktail stirrer 1 strainer or small sieve 1 cocktail glass Cum se prepara Cocktail Tequila Stinger
Read more »

Crap marinăresc

20 May 2010
  Ingrediente: 1 kg crap 100 g ulei 100 g ceapă 200 g vin roşu 300 g ciuperci 1 kg arpagic piper sare 1 lingură făină 1 lingură ulei zeamă de peşte   Mod de preparare: Se încinge bine într-o tavă uleiul şi se pune ceapă to­cată foarte mărunt, lăsînd-o să se înmoaie, fără a…
Read more »

Sarmale

20 May 2010
Sarmale  Ingrediente: 1/2 kg carne de porc 2 cepe 2 linguri orez 5 linguri pastă de tomate 200 slănină afumată sau kaizer 2 verze murate 1 foaie dafin piper boabe cimbru 1 legătură mărar ulei sare piper   Mod de preparare: Speli varza murată, îi tai cotorul, desprinzi frunzele una câte una şi dacă sunt…
Read more »

Piftie de porc

20 May 2010
Piftie de porc  Ingrediente: 3-4 picioare de porc 1 ureche 1-2 fâşii de şorici 6-7 căţei de usturoi 1 morcov 1 rădăcină de pătrunjel 1 legătură de pătrunjel sare piper   Mod de preparare: Speli bine, bine picioarele de porc, şoriciul şi urechea, apoi le pui la fiert în apă ca să le acopere de 5 degete.…
Read more »

Crap pe varză

20 May 2010
  Ingrediente: 1 kg crap 150 g ulei 50 g bulion 100 g vin 1,200 kg varză 1 foaie de dafin 1 fir cimbru 2 g piper boabe 300 g roşii   Mod de preparare: Se încinge uleiul într-o tavă şi se stinge cu bulion şi vin. Se adaugă varza tocată foarte fin, boabele de…
Read more »

Crap sîrbesc

20 May 2010
  Ingrediente: 1 kg crap 200 g ulei 500 g ceapă 1 kg cartofi 500 g ardei gras 100 g bulion 100 g vin 2 fire cimbru 1 legă­tură pătrunjel 2 g piper boia zeamă de peşte sare   Mod de preparare: Se taie crapul în felii, care se prăjesc în ulei bine încins, pînă…
Read more »

Rulouri de şuncă si salată boeuf

20 May 2010
Rulouri de şuncă si salată boeuf  Ingrediente: 300 g şuncă presată maioneză dintr-un gălbenuş crud 1 morcov 150 g carne de porc 1 cartof potrivit 2-3 linguri mazăre din conservă 1 castravete murat un gogoşar din oţet muştar ulei zeamă de lămâie sare piper frunze de salată albuş de ou fiert pentru ornat   Mod de preparare: Cureţi cartoful, morcovul…
Read more »

Ouă umplute

20 May 2010
Ouă umplute  Ingrediente: 9-10 ouă Mod de preparare: Speli bine ouăle şi le pui la fiert în apă rece cu sare pentru 6 minute. După acest timp le pui sub jet de apă rece, le laşi câteva minute şi le cureţi de coajă. Tai ouăle în două şi dacă ai timp le faci şi un model…
Read more »

Plăcintă (clafoutis) cu ceapă

20 May 2010
  Ingrediente: 10 cepe tocate puţin ulei de măsline 4 gălbenuşuri + 1 ou întreg 25 cl smântână lichidă degresată 250 g de brânză gruyere rasă sare piper   Mod de preparare: Căliţi ceapa la foc mic, într-o tigaie antaderentă, în ulei de măsline, până când devine moale şi transpa­rentă. Evitaţi, însă, să o prăjiţi:…
Read more »

Tartă cu praz si brănză gruyere

20 May 2010
  Ingrediente: 500 g miez de praz 200 g bucăţele de slănină neafumată o ceapă mare tocată puţin ulei de măsline 5 ouă întregi 30 cl de smântână degresată puţină nucşoară 200g de brânză gruyere rasă sare piper   Mod de preparare: Spălaţi prazul şi tăiaţi-l în bucăţi de 1 -2 cm. Fierbeţi la abur…
Read more »

Quinoa a la provencale

20 May 2010
  Ingrediente: 200 g de quinoa o conservă de fasole verde extrafină (440 g) o conservă de roşii decojite în sos (400 g) 2 cepe 3 căţei de usturoi puţin ulei de măsline 2 linguriţe de pastă de roşii 20 cl de supă degresată de pasăre praf de coriandru zdrobit jumătate de legătură de mentă…
Read more »

Cum se prepara Cocktail Senorita Cocktail (video)

19 May 2010
Cum se prepara Cocktail Senorita Cocktail (video)  Ingrediente: 10 ml raspberry liqueur 50 ml tequila 10 raspberries 1 lime wedge some sugar 10 ml cranberry juice 6 ice cubes 1 25ml/50ml measure 1 old fashioned glass 1 muddle stick 1 shaker (with strainer) 1 knife chopping board   Cum se prepara Cocktail Senorita Cocktail
Read more »

Retete delicioase: Crap pescaresc

19 May 2010
  Ingrediente: 1 kg crap 150 g ceapă 160 g morcov 150 g ulei 2 ardei graşi 1 fir de cimbru 1 căpăţină usturoi 2 roşii mici 50 g bulion 100 g vin piper sare   Mod de preparare: Crapul tăiat felii se sărează şi se pune într-o tavă cu ulei. Se adaugă usturoi tăiat…
Read more »

Scoici Saint-Jacques cu ciuperci

19 May 2010
  Ingrediente: 2 linguri de oţet de vin 3 haşme 1 legătură mică de pătrunjel 1 lingură de plante aromatice de provence 12 cochilii Saint-Jacques 500 g ciuperci de paris 3 linguri de ulei de măsline 25 cl smântână lichidă degresată sare piper   Mod de preparare: Pregătiţi o supă din 250 ml de apă,…
Read more »

Calcan rasol

19 May 2010
  Se taie capul care nu se foloseşte, apoi se spintecă, se scot intestinele, după care se spală bine. Se taie felii, fără să se cureţe de solzi şi de piele, pentru ca să nu se fărîmiţeze la fiert. Se spală din nou, se usucă tamponind cu un prosop curat, apoi se sărează. După ce…
Read more »

Scoici Saint-Jacques cu ceapă

19 May 2010
  Ingrediente: 20 haşme 2 linguri de ulei de măsline grăsime de gâscă de mărimea unei nuci 16 scoici Saint-Jacques pregătite 2 fire de pătrunjel sare piper   Mod de preparare: Decojiţi haşmele şi tăiaţi-le în bucăţi mai mari, pe lăţime. Căliţi la foc mic în ulei de măsline, evitând prăjirea lor. Amestecaţi încont

Peşte cu maioneza

19 May 2010
  Ingrediente: peşte alb maioneză aspic piper sare   Mod de preparare: Resturile de la orice peşte alb, rămase de la diferite pre­parate, se curăţă de oase şi se amestecă cu maioneză cît mai groasă şi cu aspic în proporţie de 1/4. Se adaugă sare şi piper după gust. Se aranjează pe un platou, dîndu-se…
Read more »

Calmari a la provencale

19 May 2010
  Ingrediente: 1 kg de calmari mici, preparaţi 4 cepe 5 căţei de usturoi 4 linguri de ulei de măsline 40 cl de vin alb sec o conservă de pastă de roşii (140 g) cuişoare 3 vârfuri mari de cuţit, de nucşoară o crenguţă de cimbru o foaie de dafin o crenguţă de rozmarin 2-3…
Read more »

Medalioane de peşte

19 May 2010
  Ingrediente: peste alb sare piper sos de maioneză pentru glasat salată a la rus maioneză aspic sos de peşte   Mod de preparare: Se prepară din peşte alb (şalău, nisetru sau morun). Se fierbe peştele, se curăţă de oase şi de piele, se fărîmiţează, se potriveşte de sare şi piper, apoi se amestecă cu…
Read more »

Peşte prăjit

19 May 2010
  Ingrediente: peşte sare lapte făină ulei Mod de preparare: Se curăţă peştele de solzi, se scot intestinele şi se spală sub apă curgătoare (la robinet). Peştele nu trebuie spălat într-un vas cu apă, deaorece stînd în apă pierde din gust. Se zvîntă bine cu o cîrpă curată. Se sărează apoi imediat şi se lasă…
Read more »

Somon marinat cu mărar

19 May 2010
  Ingrediente: 1 file de somon de aproximativ 1 kg, cu tot cu piele zeamă de la jumătate de lămâie 3 linguri de ulei de măsline sare piper Pentru marinată: 4 linguri de sare 2 linguri de fructoză 2 linguriţe de piper alb râşnit 1 sau 2 legături mari de mărar tocat (8 linguri)  …
Read more »

Avocado umplut cu ton

19 May 2010
  Ingrediente: o frunză de felină o conservă de ton în suc propriu (140g) 1 ou fiert tare două fructe de avocado bine coapte zeama de la o lămâie verde o haşmă tocată 2 linguri de maioneză cu ulei de măslige 4 sau 5 măsline negre tăiate bucăţele sare piper   Mod de preparare: Indepărtaţi…
Read more »

Terină de foie gras

19 May 2010
  Ingrediente: 600 g de foie gras 7 g sare fină 2 g de piper 1 lingură de amestec din quatre-epices (piper, nucşoară, cuişoare şi ghimbir/scorţişoară) praf de nucşoară rasă (facultativ) 10 cl armagnac sau coniac   Mod de preparare: Scoateţi foie gras din frigider cu cel puţin două ore înainte, pentru a ajunge la…
Read more »

Ghiveci în ulei

18 May 2010
  Ingrediente: 300 g morcov 500 g cartofi 1 ţelină 300 g păstarrnac 300 g ceapă 100 g mazăre 200 g fasole verde 5 ardei graşi 2 legături verdeaţă 3 g boia 2 g piper 120 g ulei 100 g vin 50 g bulion sare   Mod de preparare: Zarzavatul curăţat şi tăiat în bucăţi…
Read more »

Vinete împănate

18 May 2010
  Ingrediente: 5 vinete 500 g ceapă 300 g roşii 1 ardei graşi 2 legături verdeaţă 100 g usturoi 200 g ulei 80 g bulion 100 g vin 2 g piper morcov ţelină sare   Mod de preparare: Se aleg vinete mici şi coapte. Se curăţă partea verde de la cotor, fără a tăia codiţa.…
Read more »

Ciuperci călite

18 May 2010
  Ingrediente: ciuperci ulei sare piper ceapă (facultativ)   Mod de preparare: Se aleg ciupercile, se curăţă şi se spală. Se taie în două, apoi în felii subţiri. Se călesc în ulei încins, se potrivesc de sare şi de piper, apoi se lasă pe foc, în vasul acoperit, pentru ca ciupercile să fiarbă înăbuşit. Cine…
Read more »

Ţelină a la grec

18 May 2010
  Ingrediente: 2 kg ţelină 250 g ceapă 400 g arpagic 200 g mazăre 2 legături verdeaţă 2 g piper 150 g ulei sare de lămaie (după gust) 1 lingură făină 150 g măsline sare   Mod de preparare: Se curăţă ţelina şi se taie în felii rotunde. Dacă ţelina este veştedă, se ţine mai…
Read more »

Peşte rasol

18 May 2010
  Ingrediente: peşte ceapă morcov foaie de dafin sare lămaie   Mod de preparare: Se pune într-un vas apă (ţinîndu-se seama de cantitatea de peşte ce trebuie fiartă), se adaugă ceapă mai multă, puţin morcov, foaie de dafin şi sare. După ce apa a dat în fiert se pun şi bucăţile de peşte. Se lasă…
Read more »

Mille-feuille de roşii si mozzarella

18 May 2010
  Ingrediente: 4 roşii mari 2 bucăţi de mozzarella un borcan mic de pesto 2 linguri de ulei de măsline frunze proaspete de busuioc sare piper   Mod de preparare: Spălaţi roşiile, scurgeţi-le şi uscaţi-le bine. Tăiaţi fie­care roşie în 4 felii orizontale. Puneţi-le pe o bucată de hârtie absorbantă pentru a reţine mare parte…
Read more »

Roşii cu brânză caldă de capră

18 May 2010
  Ingrediente: 8 roşii mijlocii 300 g brânză proaspătă de capră (2 sau 3 tipuri) 4 linguri de ulei de măsline câteva frunze de busuioc (pentru decor) sare piper   Mod de preparare: Incălziţi, în prealabil, cuptorul la 180° (treapta 6). Spălaţi roşiile, apoi tăiaţi un căpăcel deasupra, cu ajutorul unui cuţit ascuţit. Goliţi cu…
Read more »

Ciorbiţă de zarzavat

17 May 2010
Ciorbiţă de zarzavatIngrediente: 1 rădăcină mică de pătrunjel 1 morcov mare 1 rădăcină mică de ţelină 1 conopidă mică 1 ceapă mare 2 ardei potriviţi 2 cartofi potriviţi 1 legătură de pătrunjel 1 legătură de frunze de ţelină 2 linguri ulei sare 1 pahar de iaurt degresat Mod de preparare: Toate zarzavaturile le speli şi le cureţi,…
Read more »

Ciuperci umplute cu creier

17 May 2010
  Ingrediente: ciuperci sare creier piper ceapă ulei parmezan   Mod de preparare: Se curăţă creierul de pieliţă şi se spală de sînge. Se opăreşte şi după ce s-a răcit, se toacă cu cuţitul pe un tocător de lemn. Se adaugă piper şi puţină ceapă călită, sare după gust. Cu acest amestec se umplu ciupercile.…
Read more »

Ciuperci umplute

17 May 2010
Ingrediente: 800 g ciuperci 200 g ceapă 50 s parmezan sau şvaiţer 150 g ulei 100 g vin 2 g piper 25 g pesmet verdeaţă (mărar şi pătrunjel) sare   Mod de preparare: Se aleg ciuperci mai mari se rup cozile, se curăţă, se spală în mai multe ape, apoi se lasă să se zvate.…
Read more »

Chiftele de peşte

17 May 2010
  Ingrediente: 700 g peşte 2 ouă 300 g ceapă 150 g franzelă 1 legătură verdeaţă 150 g făină 200 g ulei 3 g piper sare   Mod de preparare: Se curăţă peştele de oase. Carnea se taie bucăţele şi se amestecă cu miez de pîine albă muiat în lapte şi stors bine, ceapă călită,…
Read more »

Dovlecei a la grecque

17 May 2010
  Ingrediente: 1,2 kilograme de dovlecei 200 g brânză feta 3 ouă întregi 60 g parmezan ras ulei de măsline (pentru vasul care se pune la cuptor) sare piper  Mod de preparare: Spălaţi dovleceii, apoi tăiaţi-le capetele. Fierbeţi-i întregi, în apă cu sare, timp de 15 minute, apoi scurgeţi-i. Sfărâmaţi dovleceii calzi şi lăsaţi-i 30…
Read more »

Mille-feuille de dovlecei

17 May 2010
  Ingrediente: 2 dovlecei mari 8 linguri de ulei de măsline 3 bucăţi de mozzarella 2 căţei de usturoi 1 lingură de oţet balsamic praf de plante aromatice de provence sare piper Mod de preparare: Clătiţi şi ştergeţi dovleceii. Tăiaţi-i îndouă şi aruncaţi capetele. Tăiaţi în felii subţiri de 0,5cm, pe lungime. Vărsaţi jumătate din…
Read more »

Cegă rasol

16 May 2010
  Ingrediente: cegă maioneză lămîie Mod de preparare: Se scot urechile (branhiile) şi intestinele, se spală bine, apoi se face o crestătură în interior pe şira spinării pe unde se trage cu degetul cartilajul, care străbate peştele de-a lungul şirei spinării (altfel cega se indoaie la fiert). Se fierbe la fel ca şalăul. Cînd încă…
Read more »

Cum se prepara Cocktail Artic Brain Freeze (video)

16 May 2010
Cum se prepara Cocktail Artic Brain Freeze (video)  Ingrediente:  25 ml amaretto liqueur 25 ml melon liqueur 1 dash of blue Curacao 2 tsp sugar ice cubes 1 collins glass 1 shot measure 1 teaspoon 1 saucers 1 ice crusher (or wooden pestle) 1 ice shovel (or cup)
Read more »

Saramură de peşte

16 May 2010
  Ingrediente: peşte mărunt sau burtă de crap sare ardei iute zeamă de oase de peşte (facultativ)   Mod de preparare: Se prepară din peşte mărunt sau din burtă de crap, care se frige la grătar sau pe plita presărată cu sare. Burta de crap se frige mai întîi pe partea tăiată, apoi şi pe…
Read more »

Peşte pane

16 May 2010
  Ingrediente: peşte sare făină ou pesmet lămaie   Mod de preparare: Peştele curăţat, spălat, zvîntat şi sărat se taie în felii, se curăţă do oase şi se dă prin făină, ou şi pesmet. Se pră­jeşte cu atenţie, ca să nu se ardă pesmetul şi în acelaşi timp să nu rămînă peştele crud în interior.…
Read more »

Prăjitură cu prune

16 May 2010
Prăjitură cu prune  Ingrediente: 1/2 kg prune 4 ouă 1 cană zahăr 2 căni făină 1/2 cană ulei 1/2 cană lapte 1 praf de copt zahăr pudră   Mod de preparare: Baţi albuşurile spumă cu zahărul şi le laşi deoparte. Dizolvi praful de copt în lapte şi îl adaugi peste albuşuri împreună cu gălbe­nuşurile şi uleiul, iar…
Read more »

File de peşte oceanic cu piure de anşoa

16 May 2010
  Ingrediente: o conservă de file de anşoa în ulei de măsline 2 linguriţe de oţet balsamic 5 roşii proaspete 12 măsline negre 3 roşii uscate 1 ardei roşu 3 linguri de ulei de măsline 8 fileuri de rândunică-de-mare roşie sare piper   Mod de preparare: Pregătiţi piureul de anşoa, amestecând fileurile de anşoa, oţetul…
Read more »

Pilaf cu pui şi legume

16 May 2010
Pilaf cu pui şi legume  Ingrediente: 2 pulpe de pui 1 cană orez 2 morcovi potriviţi 2 ardei graşi 1 ceapă mare sare piper ulei pătrunjel mărar  Mod de preparare: Tai pulpele de pui în două şi le rumeneşti în ulei. Cureţi ceapa, morcovii şi ardeii, dai morcovii pe râzătoare, iar pe celelalte le tai mărunt şi le adaugi…
Read more »

File de ton cu ghimbir

16 May 2010
  Ingrediente: 50 g ghimbir proaspăt 4 linguri de sos de soia tamari 4 linguri de ulei de măsline zeamă de la o lămâie 600 g file de ton, gros de 3 cm 2 fire de pătrunjel cu frunza lată piper   Mod de preparare: Curăţaţi ghimbirul şi tăiaţi-l foarte subţire cu cuţitul. Intr-un bol,…
Read more »

Portofele de pui cu garnitură de legume umplute

16 May 2010
Portofele de pui cu garnitură de legume umplute  Ingrediente: 1 piept de pui 200 g şuncă (e bună şi dacă este mai grasă şi afumată), 200 g caşcaval (nu foarte gras, căci se va topi prea mult la prăjit), 4 ouă 3-4 linguri de făină sare piper ulei   Mod de preparare: Tai fiecare piept în două, apoi fiecare bucată o tai…
Read more »

Ciorbă de peşte

16 May 2010
  Ingrediente: 2 cepe mari, tocate 6 linguri de ulei de măsline 2 căţei de usturoi 1 legătură amestec de verdeţuri 50 cl de vin alb sec 1 roşie mare 1 linguriţă de piper dulce 1/2 linguriţă de piper cayenne 1 cap de merluciu 600 g ţipar de mare 600 g file de mihalţ 8…
Read more »

Dovlecei umpluţi cu crab

16 May 2010
  Ingrediente: 2 sau 3 dovlecei mari 1 conservă de roşii decojite (250g) 150 g crab la conservă 3 cepe ulei de măsline 1 fir de pătrunjel 2 linguri de parmezan ras sare piper   Mod de preparare: Spălaţi şi uscaţi dovleceii. Opăriţi-i 5-6 minute în apă clocotită, până se deschid la culoare. Lăsaţi-i să…
Read more »

Creveţi gratinaţi

16 May 2010
Creveţi gratinaţi  Ingrediente: 1 kg de creveţi, semifierţi zeamă de la o lămâie 4 roşii bine coapte 3 cepe verzi 3 căţei de usturoi 3 linguri de ulei de măsline 10 cl de vin alb sec 150 g de brânză feta 1 lingură de mărar, tocat fin sare piper   Mod de preparare: Decorticaţi creveţii, păstrând…
Read more »

Dovlecei a la grec

16 May 2010
  Ingrediente: 1 kg dovlecei 200 g mazăre 200 g arpagic 2 legături mărar 120 g ulei 3 g sare de lămaie făină ceapă sare   Mod de preparare: Se aleg dovlecei mici. Dacă sînt mai mari se taie in jumătăţi sau în sferturi. Dacă sînt mici şi fragezi, nu se mai curăţă de coajă.…

Ciuperci umplute cu roşii

16 May 2010
Ingrediente: ciuperci roşii sare ulei piper vin pătrunjel verde Mod de preparare: Se aleg roşii mari, coapte şi cărnoase, se opăresc, se curăţă de pieliţe şi de seminţe, se lasă să se scurgă. Se pră­jesc apoi timp de 5—10 min în ulei încins, adăugind sare şi piper. Se umplu ciupercile cu roşiile astfel preparate, se…
Read more »

Ciuperci la cuptor

16 May 2010
  Ingrediente: ciuperci sare pătrunjel verde piper ulei   Mod de preparare: Se aleg ciuperci mai mari şi cărnoase, li se taie codi­ţele, se spală şi se scurg de apă. Se presară pe dinăuntru cu sare. Se toacă foarte mărunt codiţele şi resturile de ciuperci sfăramate, se adaugă pătrunjel verde tocat, sare şi piper. Se…
Read more »

Pui cu ardei gras, orez si cucumba (video)

16 May 2010
Pui cu ardei gras, orez si cucumba (video)    Pui cu ardei gras, orez si cucumba
Read more »

Ciuperci a la grec

16 May 2010
  Ingrediente: 800 g ciuperci 300 g ceapă 3 legături mărar şi pătrun­jel 100 g ulei 100 g vin 2 g sare de lămîie sare piper   Mod de preparare: Se aleg ciuperci e cele mai mici, tari şi albe, se curăţă, se spală în mai multe ape şi dacă sînt mai mari, se taie…
Read more »

Arpagic înăbuşit

16 May 2010
  Ingrediente: arpagic ulei sare   Mod de preparare: Se alege arpagic mic, se taie la vîrf şi se opăreşte cu apă clocotită. Se lasă să se răcească, se curăţă, se sărează şi se pune pe foc potrivit, într-o cratiţă acoperită, cu puţin ulei şi apă. Se scutură din cînd în cînd vasul şi nu…
Read more »

Ardei umpluţi cu orez

16 May 2010
  Ingrediente: ardei graşi orez mărar ulei sos de roşii  roşii mici sare   Mod de preparare: Se prepară orezul la fel ca pentru sarmale în foi de varză (fără stafide), adăugîndu-se mărar tăiat mărunt. Se aleg ardei graşi, li se laie cîte rm căpăcel în partea dinspre codiţă, se spală şi se curăţă bine…
Read more »

Homari cu marinată

16 May 2010
Homari cu marinată  Ingrediente:   800g -1 kg de homari (languste italiene) cruzi, ca să fie cel puţin 4 de persoană 25 cl de ulei de măsline zeamă de la 3 lămâi 3 căţei de usturoi tocaţi mărunt o legătură de pătrunjel tocat 4 roşii mari 1 castravete 1 cicoare de grădină 1 andivă sare piper măcinat  …
Read more »

Sarmale de orez în foi de varză

16 May 2010
  Ingrediente: 2,500 kg varză 100 g ceapă 200 g roşii 200 g orez boia ardei gras 200 g ulei 50 g stafide, 200 g bulion 2 g piper sare borş sau zeama de varză   Mod de preparare: Dacă se foloseşte varza dulce, aceasta se opăreşte mai mlii apoi se aleg foile, iar restul…
Read more »

Salata de icre negre

16 May 2010
Ingrediente: 200 g icre negre 200 g miez de pîine 400 g ulei 1 lămaie aspic Mod de preparare: Se pun icrele negre intr-o piuă de piatră, se adaugă miez de piine muiat în apă si stors. Se amestecă şi se bate cu bătătorul de la piuă, adăugîndu-se treptat cîte puţin ulei. Se bate în…
Read more »

Icre tarama

16 May 2010
Ingrediente: 100 g icre 300 g ulei 100 g franzelă, 1 g sare de lămîie sifon, ceapă Mod de preparare: Icrele tarama, fiind sărate, trebuie ţinute în sifon şi după 10—20 minute scurse de lichidul în plus. Intre timp franzela se curăţă de coajă, se taie în felii şi se înmoaie in apă rece, după…
Read more »

Scoici Saint-Jacques cu creveti

16 May 2010
Scoici Saint-Jacques cu creveti  Ingrediente: 8 scoici Saint-Jacques 8 creveţi gambas mari, cruzi şi întregi ulei de măsline vreo 12 creveţi cruzi decorticaţi, tăiaţi în bucăţele mici 1 ou mare 1 iaurt consistent 1 căţel de usturoi strivit 20 cl smântână lichidă degresată 1 legătură de pătrunjel cu frunza lată sare piper   Mod de preparare: Incălziţi, în…
Read more »

Tartar de ton cu usturoi

16 May 2010
  Ingrediente: 5 căţei de usturoi 2 gălbenuşuri 25 cl de ulei de măsline 600 g de file de ton foarte proaspăt sucul a 3 lămâi 1 ardei iute 4 haşme 1 grămadă de arpagic 1 lăptucă 12 roşii cherry 12 măsline verzi fără sâmbure sare piper Mod de preparare: Pisaţi usturoiul într-un mojar, până…
Read more »

Salată verde cu şuncă si ciuperci

16 May 2010
Salată verde cu şuncă si ciuperci  Ingrediente: 200 g şuncă 1/2 cutie de ciuperci sare piper oţet (sau zeamă de lămâie) ulei după gust măsline o roşie cherry pentru decorat   Mod de preparare: Speli salata foaie cu foaie şi o tai mărunt. Şunca o tai fâşii subţiri, iar ciupercile le speli şi le tai mărunt. Intr-un bol aşezi un…
Read more »

Terină de linte verde

16 May 2010
  Ingrediente: 125 g linte verde de Puy o ceapă mărunţită cimbru foi de dafin 4 foi de gelatină 2 roşii 1 lingură de arpagic, tocat Pentru vinegretă: 1 linguriţă de muştar de Dijon 1 lingură de oţet din vin de Xeres 3 linguri de ulei de măsline 1 haşmă tocată 1 lingură de pătrunjel…
Read more »

Cum se prepara Cocktail Frozen Margarita (video)

16 May 2010

Salată gourmande cu piept de raţă afumat

16 May 2010
Ingrediente: 300 g de fasole verde proaspătă’ 100 g ciuperci de Paris proaspete zeamă de la o lămâie 20 de feliuţe de piept de raţă afumat o conservă mică de file de anşoa în ulei de măsline 40 g seminţe de pin 50 g arpagic proaspăt mărunţit 4 fire de pătrunjel cu frunza lată (pentru…
Read more »

Salată de spaghete cu midii

16 May 2010
  Ingrediente: 250 g spaghete fierte al dentem ziua anterioară 2 linguri de ulei de măsline 1 kg de midii de crescătorie 4 haşme mărunţite 20 cl de vin alb sec 1 legătură de pătrunjel cu frunza lată piper Pentru vinegretă : 3 linguri de ulei de măsline o jumătate de lingură de oţet balsamic…
Read more »

Miez de praz cu vinegretă

16 May 2010
  Ingrediente: miezul a 8 fire de praz 2 fire de pătrunjel cu frunza lată (pentru decor) Pentru vinegretă : o linguriţă de muştar iute o lingură de oţet balsamic 4 linguri de ulei de măsline 1/4 linguri de praf de usturoi sare piper   Mod de preparare: Indepărtaţi rădăcina, baza prazului şi prima fâşie,…
Read more »

Chec cu struguri

16 May 2010
Chec cu struguri  Ingrediente: 100 g unt sau margarină 4 ouă 200 g zahăr pudră + 2 linguri de zahăr pentru pudrat 1 plic praf de copt 1 plic zahăr vanilat sare 200 ml lapte 500 g făină 100 g boabe de struguri (mici şi tari) 50 g coajă de por­tocală zaharisită 50 g nuci sau alune…
Read more »

Tarte cu pastă de peşte

15 May 2010
  Ingrediente: aluat franţuzesc pastă de peşte raci aspic sau maioneză   Mod de preparare: Se prepară aluatul cu care se îmbracă interiorul for­melor speciale de tarte. Foaia de aluat din interiorul formei se apasă.cu degetul şi se potriveşte ca să fie subţire şi uniformă. Se taie margi­nile ca să nu iasă din formă. Se…
Read more »

Suc de morcovi, miere si lamaie

15 May 2010
  Peste 150 ml suc de morcovi adaugi 30 g miere şi o lin­guriţă zeamă de lămâie şi amesteci bine până la omogenizare. Acest suc este un tonic excelent şi nu are efecte negative! Copiii pot consuma sucul între mese şi are o acţiune răcoritoare şi revigorantă. Ai grjă ca sucul să fie mereu proaspăt!
Read more »

Crochete de pui cu sos caramel

15 May 2010
  Ingrediente: 2 bucăţi piept de pui fiert 1 ceapă mare 3 felii de pâine înmuiate în apă mărar piper sare 4 ouă susan făină ulei   Mod de preparare: Cureţi ceapa, o speli şi o toci mărunt. Dai prin maşina de tocat pieptul de pui, îl amesteci cu ceapa tocată mărunt, feliile de pâine…
Read more »

Frigarui de pui

15 May 2010
  Ingrediente: piept de pui slănină ceapă roşii vinete ardei (cantitatea o stabileşti în funcţie de câte porţii doreşti) sare piper   Mod de preparare: Dezosezi pieptul de pui, tai bucăţele carnea, slănina, vinetele şi presari cu sare şi piper. Tai felii sau rondele roşiile şi ardeiul. Pe fiecare băţ special pentru frigărui înfigi o…
Read more »

Unt cu icre negre

15 May 2010
  Ingrediente: 150 g icre negre 150 g unt   Mod de preparare: Se freacă icrele negre, se dau prin sită şi se amestecă bine cu untul spumos.   Pofta buna!
Read more »

Drob de vinete cu cascaval

14 May 2010
  Ingrediente: 1 kg de vinete 1 lin­gură griş 200 g caşcaval ras 5 ouă 1 legătură pătrunjel sare piper după gust   Mod de preparare: Cureţi vinetele, le tai cuburi şi le pui în apă clocotită cu sare pentru 4-5 minute. După opărire le scurgi bine, bine şi-ţi pregăteşti un vas de lut sau…
Read more »

Mancare de gutui

14 May 2010
Mancare de gutui  Ingrediente: 4 gutui 4 linguri de zahăr 1 linguriţă făină ulei apă   Mod de preparare: Speli gutuile, le tai în patru, le cureţi de cotoare, apoi le tai felii pe care le prăjeşti în ulei încins. Le scoţi pe o farfurie şi le laşi la o parte până pregăteşti sosul. în uleiul rămas…
Read more »

Salată cu spumă din brânză de capră

14 May 2010
  Ingrediente: 350 g de brânză proaspătă de capră 25 cl de smântână lichidă, rece plante diverse: lăptuci, spanac, hasmaţuchi, pătrunjel, tarhon 12 cl ulei de măsline vinegretă – ulei de măsline, oţet balsamic 2 linguriţe de tapenade (cremă de măsline, anşoa şi capere) sare piper   Mod de preparare: Scurgeţi bine brânza de capră…
Read more »

Jamie, ministrul hranei sanatoase (video)

14 May 2010
Jamie, ministrul hranei sanatoase (video)  Jamie Oliver – ministrul hranei sanatoase IV
Read more »

Ciorba de cartofi

14 May 2010
  Ingrediente: 1 morcov 1 ardei 2-3 roşii 2-3 cartofi oţet de mere condiment  smântână 1 legătură de mărar 1 legătură pătrunjel 1 legătură leuştean   Mod de preparare: Cureţi legumele, le speli şi le dai prin maşina de tocat carne, împre­ună cu verdeaţa. Pasta obţinu­tă o diluezi cu apă (cantitatea diferă în funcţie de…
Read more »

Sulfeu de varza

14 May 2010
Sulfeu de varza  Ingrediente: varză mijlocie 100 g unt 3 ouă 2 linguri smântână 1 lingură făină 1 lingură brânză rasă 1 lingură pes­met sare piper ardei gras roşu roşii   Mod de preparare: Tai varza în 4 şi o pui la fiert pentru 10 minute. O scurgi, o toci mărunt şi o laşi deoparte. Separi albuşurile…
Read more »

Salată de pastă de ton

14 May 2010
  Ingrediente: 2 ouă întregi + 1 gălbenuş 3 haşme (ceapă măruntă) 200 g ton în suc propriu (în conservă) o lingură de muştar de Dijon tare 4 linguri de ulei de măsline zeamă de la o lămâie 2 linguri de arpagic mărunţit 15 cl de smântână de soia (sau smântână degresată) sare piper  …
Read more »

Taboule de quinoa

14 May 2010
Taboule de quinoa  Ingrediente 100 g quinoa 3 legături de pătrunjel 1 legătură de mentă proaspătă 4 roşii în ciorchine 3 cepe verzi cu tot cu cozi zeama de la 3 lămâi verzi 4 linguri de ulei de măsline sare piper   Mod de preparare: Puneţi quinoa într-o sită deasă. Clătiţi din abundenţă sub robinet. Puneţi într-o…
Read more »

Salată de spanac â la sevillane

14 May 2010
  Ingrediente: 1 kg de spanac proaspăt puţin ulei de măsline 4 căţei de usturoi mărunţiţi o linguriţă de boia dulce o linguriţă de chimion praf 350 g de năut fiert (păstraţi puţină zeamă din timpul fierberii) câteva picături de oţet balsamic 2 ouă fierte bine şi feliate sare piper   Mod de preparare: Pregatiti…

Supă de conopida

14 May 2010
Supă de conopida  Ingrediente: 1 conopidă frumoasă 3 l apă 1/2 lingură de unt 1 lingură de făină 1 gălbenuş crud 2 linguri de smântână sare   Mod de preparare: Fierbi conopida în apă cu sare şi după 10-15 minute o scoţi, dar păstrezi zeama rămasă. Desfaci câteva bucheţele din conopida pentru ornat si le lasi deoparte…
Read more »

Salată de broccoli cu brânză

14 May 2010
Salată de broccoli cu brânză  Ingredinte:     1 broccoli potrivit 250-300 g brânză telemea 1 legătură de mărar 5 linguri unt sare   Mod de preparare: Desfaci broccoli în bucheţele şi îl fierbi în apă cu sare timp de 15 minute. Le scoţi, le scur­gi şi le aşezi într-un bol transparent, razi telemeaua, tai fin mărarul şi le pre­sari peste…
Read more »

Tartine cu pastă de sardele

14 May 2010
  Ingrediente: paine pastă de sardele măsline   Mod de preparare: Se unge felia de paine cu pastă de sardele, iar la mijloc sc decorează cu o jumătate de măslină tăiată in stea. Se taie măslina de-a curmezişul în două jumătăţi şi se scoate sîmburele. Pe partea tăieturii se fac cu un cuţit foarte ascuţit…
Read more »

Unt cu trufe

14 May 2010
  Ingrediente: 150 g unt trufe sare lămîie   Mod de preparare: Se bat trufele într-o piuă, se adaugă untul, se amestecă şi se trece totul prin sită. Se potriveşte de sare şi zeamă de lămîie.   Pofta buna!
Read more »

Unt cu roşii

14 May 2010
  Ingrediente: 150 g unt roşii sare   Mod de preparare: Se aleg roşii mari, coapte şi cărnoase, se opăresc, se curăţă de pieliţă şi de seminţe şi se scurg de zeamă. Se să­rează şi se amestecă cu unt spumos; se trece totul prin sită.   Pofta buna!
Read more »

Unt cu sfeclă

14 May 2010
  Ingrediente: 200 g unt 1 linguriţă piureu de sfeclă roşie coaptă sare   Mod de preparare: Se coace sfecla roşie şi se trece printr-o sită. So freacă apoi untul cu o linguriţă din piureul de sfeclă obţinut, adău­gindu-se sare după gust.   Pofta buna!
Read more »

Tartine cu caşcaval ras II

13 May 2010
Ingrediente: paine unt caşcaval măsline Mod de preparare: Se ung feliile de paine cu unt, se aşază deasupra caşcaval ras. Iar peste el, în centru, se aşază o feliuţă de roşie sau un cerc din măslină sau gogoşar şi după aceea se decorează cu unt. Pofta buna!
Read more »

Unt cu hrean

13 May 2010
  Ingrediente: 200 g unt hrean sare   Mod de preparare: Se rade hreanul, se bate într-o piuă şi se amestecă cu unt spumos, trecindu-se totul prin sită. Se potriveşte in prealabil de sare.   Pofta buna!
Read more »

Paste cu somon (video)

13 May 2010
Paste cu somon (video)    Paste cu somon
Read more »

Chifteluţe de varza dulce

13 May 2010
  Ingrediente: 1 varză potrivită 1 ou 1 lingură făină 1 lingură mărar şi pătrunjel tocate 3-4 linguri ulei 20 g caşcaval sare piper   Mod de preparare: Cu­reţi varza, o tai fideluţă, o freci cu puţină sare şi o opăreşti. Apoi o scurgi bine de apă, iar după ce s-a răcit o dai prin…
Read more »

Gogoşi cu cartofi si branza

13 May 2010
  Ingrediente: 1/2 kg făină albă 1 nucă de drojdie 2-3 cartofi mai mari 1 ou 200 g brânză de oi (caş, telemea sau sărată) 250 ml ulei   Mod de preparare: Pui făina într-un castron, îi faci un cuib în care vei pune drojdia şi o ceaşcă de apă caldă. Amesteci bine ca să…
Read more »

Unt cu spanac

13 May 2010
  Ingrediente: 200 g unt 1 lingură piureu de spanac sare   Mod de preparare: Se spală frunzele de spanac, se opăresc uşor şi se scurg bine de apă. După ce se trec printr-o sită se freacă cu untul, adăugindu-se sare după gust.   Pofta buna!
Read more »

Unt cu pătrunjel si cu lâmâie

12 May 2010
  Ingrediente: 200 g unt pătrunjel zeamă de lămîie piper sare   Mod de preparare: Se toacă mărunt pătrunjel verde se bate într-o piuă şi se amestecă cu unt spumos. Se adaugă zeamă de lărniie, piper şi sare după gust.   Pofta buna!
Read more »

Unt cu heringi

12 May 2010
  Ingrediente: 150 g heringi 150 g unt   Mod de preparare: Se curăţă heringii şi se scot fileurile, care se freacă bine intr-o piuă. Se amestecă cu unt spumos, trecindu-se totul prin sită.   Pofta buna!
Read more »

Unt cu tarhon

12 May 2010
  Ingrediente: 250 g unt tarhon după gust sare piper   Mod de preparare: Se opăreşte tarhonul şi se bate într-o piuă, pînă devine pastă. Se amestecă apoi cu untul spumos. Se potriveşte de sare şi de piper. Cantitatea de tarhon se adaugă după gust.   Pofta buna!
Read more »

Unt moale

12 May 2010
    Se înmoaie un şervet în apă călduţă, se stoarce bine şi se înfăşoară în el cantitatea de unt necesară. Se ţine şer­vetul strîns la capete, frămîntînd bine untul cu mîna încăl­zită, pe deasupra şervetului. O metodă mult mai simplă de a ţine untul moale este aceea de a-l ţine la loc călduţ pină…
Read more »

Icre de heringi

11 May 2010
  Ingrediente: 100 g icre 300 g ulei sare de lămîie sau zeamă de lămîie sare măsline ceapă franzela sau gris Mod de preparare:   Se prepară la fel ca icrele de crap şi ştiucă cu deose­birea că se adaugă o cantitate egală de miez de pîine albă, muiată în apă şi stoarsă bine sau…
Read more »

Tartine cu piept de curcan

11 May 2010
  Ingrediente: paine piept de curcan castraveciori acri gogoşari roşii   Mod de preparare: Pieptul de curcan fript se taie în felii subţiri după mă­rimea feliilor de piine şi se garniseşte cu castraveciori si cu gogoşari.
Read more »

Gaturi de raci pe salată a la rus în aspic

11 May 2010
  Ingrediente: aspic raci salată a la rus   Mod de preparare: Se căptuşeşte cu aspic o formă, în care se aranjează de jur împrejur pe margine un rînd de cozi de raci, iar la mij­loc se umple cu salată. Se lasă să se răcească, apoi se toarnă conţinutul din formă pe un platou şi…
Read more »

Cremă de sardele

11 May 2010
  Ingrediente: 1 cutie sardele 200 g unt l gălbenuşuri lămîie   Mod de preparare: Se trec sardelele prin maşina cu sita deasă, împreună cu gălbenuşurile fierte tari, apoi se amestecă cu untul frecat spumă şi se acreşte cu zeamă de lămîie după gust. Se foloseşte la sandvişuri.   Pofta buna!
Read more »

Batog

10 May 2010
  Ingrediente: batog măsline lămaie Mod de preparare: Se taie în felii subţiri şi se aranjeză pe un platou. Se decorează cu măsline şi felii de lămîie. Se poate servi şi sub formă de sandvişuri (tartine).   Pofta buna!
Read more »

Salată de conopidă cu maioneză

10 May 2010
Salată de conopidă cu maioneză  Ingrediente: 1 conopidă 2 ouă 2-3 căţei de usturoi ulei sare piper 1 roşie câteva fire de pătrunjel pentru ornat   Mod de preparare: Speli bine conopida, o desfaci bucheţele şi o fierbi în apă cu sare 10-15 minute.Pui la fiert şi un ou şi după 5 minute, îl cureţi şi freci găl­benuşul fiert…
Read more »

Şniţel de vinete

10 May 2010
  Ingrediente: 1 vânătă 2 ouă 1 căpăţână usturoi 2 linguri făină sare 1 pahar ulei   Mod de preparare: Tai vânătă felii sub­ţiri pe care le treci prin făină, apoi prin oul bătut spumă şi le prăjeşti în uleiul încins. Faci mujdei din usturoi, treci vinetele prin el şi presari sare după gust.  …
Read more »

Ţelină cu sos de muştar

10 May 2010
  Ingrediente: 1 ţelină 2 linguri muştar 4 linguri ulei pătrunjel şi mărar zeamă de lămâie   Mod de preparare: Cureţi ţelina, o tai felii şi o fierbi. Intre timp, prepari sosul astfel: freci bine muştarul cu uleiul, adaugi pătrunjelul şi mărarul tocate mărunt (cam 1 lingură de verdeaţă) şi zeama de lămâie. Aşezi feliile…
Read more »

Tartine cu şuncă

10 May 2010
  Ingrediente: pîine unt şuncă castraveciori gosoşari sau ardei gras roşu   Mod de preparare: Se unge cu unt o felie de pîine şi se acoperă cu o felie de şuncă. Se decorează deasupra cu o felie subţire de castra­vecior acru şi cu gogoşar roşu tăiat in cerculeţe mici si sub­ţiri, iar de jur împrejur…
Read more »

Scordolea de raci

10 May 2010
  Ingrediente: 200 g nuci curăţate 200 g miez de franzelă 2 căpătuit usturoi 200 g ulei sare   Mod de preparare: Se curăţă nucile, se pisează bine într-o piuă, se freacă cu miez de pîine albă muiat bine în apă sau in lapte şi bine stors, şi cu usturoi pisat. In această compoziţie se…
Read more »

Ţelină orientala

10 May 2010
    Ingrediente: 4 căpăţâni de ţelină 3 cepe 400 g mor­covi 400 g mazăre ulei 2-3 linguri făină supă din cub de concentrat verdeaţă zeamă de lămâie sare piper măsline   Mod de preparare: Tai ţelina felii pe care le treci prin făină şi le prăjeşti. Separat căleşti ceapa, adaugi făina şi o stingi…
Read more »

Unt cu usturoi

10 May 2010
  Ingrediente: 250 g unt usturoi după gust. sare   Mod de preparare: Se pisează usturoiul, se trece prin sita şi se amestecă cu urnt spumos, potrivit de sare.   Pofta buna!
Read more »

Ostropel cu piept de pui

10 May 2010
  Ingrediente: 2 piepţi de pui (500 g) 7 roşii mijlocii 3 căţei de usturoi bulion 1/2 linguriţă condiment ulei   Mod de preparare: Speli piepţii, îi dezosezi (dacă este cazul) şi îi tai cubuleţe. Pui ulei într-o tigaie şi după ce se încinge (circa 1 minut), adaugi carnea, între timp, speli roşiile, le decojeşti…
Read more »

Cremă de heringi

10 May 2010
  Ingrediente: 250 g heringi 1/2 cutie sardele 25 g muştar 100 g frişca bătută 1/2 lămîie   Mod de preparare: Se aleg heringi graşi şi cărnoşi, se curăţă şi se trec împreună cu sardelele prin maşina de tocat cu sita deasă. Se adaugă muştar, zeamă de lămîie şi frişca bătută (fără zahăr). Se amestecă…
Read more »

Peşte alb (cod) cu ciuperci si sos de rosii

9 May 2010
Peşte alb (cod) cu ciuperci si sos de rosii  Peşte alb (cod) cu ciuperci si sos de rosii
Read more »

Icre de crap sau de stiucă

9 May 2010
  Ingrediente: 100 g icre 300 g ulei sare de lămîie sau zeamă de lămîie sare măsline ceapă   Mod de preparare: Icrele proaspete, scoase din peşte, se trec imediat prin-tr-o sită de cernut mălaiul (pentru a înlătura pieliţele), se sărează potrivit, se pun într-un castron, se mai adaugă puţină sare şi se lasă la…
Read more »

Saramură de raci

9 May 2010
  Ingrediente: raci ardei iute sare usturoi Mod de preparare: Se aleg raci mai mari, se curăţă şi se frig pe jar foarte puternic. Cînd sint gata se pun într-un castron, iar peste ei se toarnă saramura (apă fiartă cu ardei şi sare multă). Cînd se servesc ia masă se adaugă şi mujdei de usturoi.…

Raci fierţi

9 May 2010
  Ingrediente: raci ceapă morcov ardei iute cimbru usturoi foaie de dafin piper sare oţet Mod de preparare: Se iau raci proaspeţi, se scoale intestinul negru (care se trage afară rupînd capătul cozii), se freacă puţin pe burtă cu o perie din fire de orez şi se pun apoi ia fiert intr-un vas cu zeamă…
Read more »

Cum se prepara Cocktail Barbados (video)

9 May 2010
Cum se prepara Cocktail Barbados (video)  Ingrediente: 50 ml light rum 10 ml orange liqueur (Cointreau) 40 ml pineapple juice Ice cubes 1 cherry 1 shot measure 1 shaker 1 barspoon or stirrer 1 strainer 1 cocktail glass   Cum se prepara Cocktail Barbados
Read more »

Zacusca de ciuperci

9 May 2010
  Ingrediente: 300 g ciuperci 300 g arpagic 200 n măsline 200 g ceapă 150 g ulei 100 g bulion 50 g vin 1 g piper 1/2 tocătură verdeaţă 50 g lămîie 50 g sare Mod de preparare: După ce s-au curăţat şi spălat, ciupercile se taie cuburi de 2 cm sau dacă sînt mici,…
Read more »

Găluşte cu prune si scortisoara

9 May 2010
Găluşte cu prune si scortisoara  Ingrediente: 6-7 cartofi potriviţi 1/2 kg prune 2-3 ouă 3-4 linguri de făină 6- 7 linguri de pesmet 1 lingură de unt 100 g zahăr farin, 2-3 linguri zahăr cu aromă de vanilie scorţişoară sare   Mod de preparare: Pui cartofii la fiert în coajă pentru aproximativ 20 de minute. îi laşi apoi să…
Read more »

Măsline umplute

9 May 2010
  Se aleg măsline mari şi se fierb in apă 10—15 minute. Se taie în lung, se scoate sîmburele si se umplu cu pastă de sardele sau orice altă pastă, după care se împreunează jumătăţile. Se servesc ca aperitiv aşezate pe frunze de salată verde. Pentru aspectul mai frumos, se spriţuiesc deasupra cu şuviţe foarte…
Read more »

Măsline marinate

9 May 2010
  Ingrediente: 1 kg măsline 2 foi de dafin piper lămaie oţet ulei Mod de preparare: Se ia 1 kg măsline, se spală in apă caldă, se răcesc eu apă rece, apoi se aşază într-un borcan. Se adaugă două foi de dafin, cîteva boabe de piper şi 10 felii de lămîie, care se intercalează între…
Read more »

Rulouri cu mere

9 May 2010
Rulouri cu mereIngrediente: 200 g mar­garina moale 100 g zahăr 1 ou 1 lingură smântână scorţişoară 300 g făină 1 kg mere 100 g zahăr pudră cu aromă de vanilie 1 măr tăiat rondele pentru decorat Mod de preparare: Freci marga­rina cu zahărul până se topeşte, adaugi oul bătut smântână şi făina şi omogenizezi bine coca. Apoi…
Read more »

Măsline aperitiv

9 May 2010
  Ingrediente: măsline lămîie ulei Mod de preparare: Se spală măslinele în apă caldă, apoi se răcesc cu apă rece şi ]a urmă se stropesc cu ulei. Se amestecă şi se aran­jează pe un platou. Se decorează pe margine cu felii de lămîie.   Pofta buna!
Read more »

Tarte cu lapţi de peşte

9 May 2010
  Ingrediente: aluat franţuzesc lapţi ulei sare piper aspic raci Mod de preparare: Lapţii de peşte se înăbuşă în ulei, apoi se trec prin sită şi se potrivesc de sare şi de piper. Se umplu tartele cu lapţi de peşte, se decorează deasupra cu cozi de raci. Se gla­sează cu aspic.   Pofta buna!
Read more »

Prajitură cu prune si cremă

9 May 2010
Prajitură cu prune si cremă  Ingrediente: 300 g făină 200 g unt 250 g zahăr pudră 6 ouă 50 g smântână 1 kg prune 1 lămâie scorţişoară după gust   Mod de preparare: Separi gălbenuşurile de albuşurile de la 3 ouă, apoi freci gălbenuşurile cu 100 g zahăr, adaugi făina fără să frămânţi şi dai aluatul la rece pentru…
Read more »

Tartine cu heringi sau macrouri

9 May 2010
  Ingrediente: paine unt heringi ouă măsline ridichi sau roşii   Mod de preparare: Se unge cu unt o felie de pîine albă, iar deasupra se aranjează o şuviţă de hering sau de macrou, o felie de ou, o jumătate de măslină, o felie de ridiche roşie sau ardei ras. Se dantelează pe margine cu…
Read more »

Unt picant

9 May 2010
  Ingrediente: 200 g unt 100 g muştar sare  piper   Mod de preparare: Untul spumos se amestecă bine cu muştar, piper şi sare după gust.   Pofta buna!
Read more »

Omleta mediteraneana

9 May 2010
Ingrediente: 2 linguri ulei ceapa 5 oua batute 225 g dovlecei taiati felii subtiri 1 lingura sos pesto 100 g mozarella taiata cubulete 1 lingura busuioc proaspat pentru ornat Mod de preparare: Se incinge cuptorul. In ulei se caleste ceapa 2-3 minute. Se adauga dovleceii si se tin pana devin maronii si moi. Se bat…
Read more »

Cum se prepara Cocktail Zocolo (video)

9 May 2010
Cum se prepara Cocktail Zocolo (video)  Ingrediente: 30 ml dark rum 15 ml tequila 50 ml pineapple juice 50 ml grapefruit juice 50 ml sparkling water 1 orange slice 1 pineapple wedge 1 maraschino cherry Ice cubes 1 shot measure 1 cocktail shaker 1 strainer (if the shaker doesn’t include one) or a small sieve 1 collins or long drink…
Read more »

Pastă de heringi

9 May 2010
    Ingrediente: 200 g heringi 200 g unt 100 g ceapă   Mod de preparare: Se curăţă heringii, se desărează, apoi se trec prin ma­şina de locat cu sita deasă. Se adaugă ceapă şi unt şi se mai trec toate prin maşina de tocat, care a fost curăţată de res­turile rămase de la peşte.…
Read more »

Zacusa de peste

9 May 2010
  Ingrediente: 6 kg peşte 5 kg gogoşari copţi daţi prin maşina de carne 4 kg ceapă fiartă sau călită şi dată tot prin maşina de carne 1 l ulei 1 borcan pastă de tomate piper foi de dafin   Mod de preparare: Fierbi peştele şi după ce s-a răcit, îi scoţi oasele şi îl…
Read more »

Ardei umpluţi cu vinete

8 May 2010
Ardei umpluţi cu vinete  Ingrediente: 8-10 ardei 1 kg vinete 2 felii de pâine 2 cepe potrivite 1 ou 1 ceaşcă de lapte 1 lingură de făină 1/2 kg roşii condimente 1 lingură de zahăr ulei sare piper   Mod de preparare: Coci vinetele pe aragaz, apoi le cureţi şi le toci ca pentru salată. Cureţi ceapa, o…
Read more »

Tartine cu caşcaval I

8 May 2010
  Ingrediente: paine sau chifle unt caşcaval   Mod de preparare: Se curăţă painea sau franzela de coajă, se taie în felii subţiri rotunde sau pătrate şi se ung cu unt, iar deasupra se pune o felie de caşcaval. Se poate garnisi cu o felie de castravete crud sau cu o felie de roşie.  …
Read more »

Mâncare de ardei cu ouă si brânză

8 May 2010
Mâncare de ardei cu ouă si brânză  Ingrediente:   1 kg ardei gras 1/2 kg roşii 3 ouă 250 g brânză telemea rasă (de oaie sau vacă) ulei pentru călit sare   Mod de preparare: Cureţi ardeii de seminţe şi cotoare, îi speli, îi usuci bine şi îi tai bucăţi, apoi îi pui la călit în puţin ulei şi îi laşi până…
Read more »

Tartine ca icre negre sau cu icre de manciuria

8 May 2010
  Ingrediente: franzelă unt icre   Mod de preparare: Se curăţă franzela de coajă, se taie în felii subţiri, rotunde sau pătrate şi se ung cu un strat de unt. Deasupra se aşază un strat de icre negre sau icre de manciuria, iar pe margine se ornează cu unt.   Pofta buna!
Read more »

Unt cu raci

8 May 2010
  Ingrediente: 200 g unt 20 raci sare   Mod de preparare: Se scoate carnea de la racii fierţi în apă sărată, se freacă într-o piuă de marmură sau de piatră, apoi se trece prin sită. Piureul de raci astfel obţinut se amestecă cu o can­titate egală de unt spumos şi se potriveşte de sare…
Read more »

Pasta de branza

8 May 2010
  Brinza (indiferent ce fel) se trece prin maşina de tocat. Dacă este prea tare, se adaugă puţin lapte dulce sau smintină. Sc poate da o culoare roz cu boia de ardei dulce. Se foloseşte la sandvişuri.   Pofta buna!
Read more »

Ciorbă ţăranească simplă

8 May 2010
Ciorbă ţăranească simplăO reteta delicioasa de ciroba taraneasca simpla din: rosii coapte, ardei grasi, ardei iute, ceapa, ulei, patrunjel, concentrat de legume, sare si apa. Ingrediente: 1 kg roşii coapte 2-3 ardei graşi 1 ardei iute 2-3 cepe ulei pătrunjel 1 cub de condi­ment concentrat cu gust de legume sare 3 l apă   Mod de preparare:…
Read more »

Vin de maceşe

8 May 2010
Ingrediente: 10 kg măceşe 12 kg zahăr 35 l apă zeama de la o lămâie (sau 2 linguri de oţet de 9 grade) Pentru o damigeană de 50 I Mod de preparare: Speli temeinic de praf măceşele bine coapte, culese toamna, prin octombrie- noiembrie, brumate sau nebrumate. Le treci prin maşina de tocat carne câte…
Read more »

Compot de gutui

8 May 2010
  Ingrediente: 4 kg de gutui 1 kg zahăr 4 l apă 3-4 pliculeţe de zahăr vanilat   Mod de preparare: Speli foarte bine gutuile de puf şi apoi le tai şi le cureţi de cotoare. Pui să fiarbă zahărul şi apa şi când dă în clocot pui gutuile tăiate felii. Le laşi să fiarbă…
Read more »

Conopida marinata

8 May 2010
Conopida marinata  Ingrediente: 10 kg conopidă 2 l oţet 5-6 kg gogoşari apă sare frunze de ţelină   Mod de preparare: Alegi conopida, o desfaci în bucheţele, o presari cu sare şi o pui într-un vas, apoi o laşi 1/2 de oră. O scoţi, o speli şi o laşi să se zvânte. Pe aragaz, pui o…
Read more »

Marmeladă de prune

8 May 2010
  Ingrediente: 2 kg prune coapte 1 lămâie 1 portocală 200 g stafide 750 g zahăr   Mod de preparare: Speli prunele, le scoţi sâmburii, apoi le treci prin maşina de tocat. Razi lămâia şi portocala pe farfurii diferite şi jumătate din coaja rasă o amesteci cu prunele tocate şi cu zahărul, iar cealaltă jumătate…
Read more »

Zacusca de peste cu otet

8 May 2010
  Ingrediente: 5 kg peşte mare (nu con­tează specia) 10 kg de gogoşari ardei capia şi ardei gras 3 kg ceapă 1 litru ulei 1/2 l oţet 1 şi 1/2 l suc de roşii foi de dafin piper sare măsline   Mod de preparare: Coci şi cureţi gogoşarii, ardeii capia şi ardeii graşi. Peştele îl…
Read more »

Saramura de peste pentru iarna

8 May 2010
Saramura de peste pentru iarna  Peştele spălat şi curăţat atât în interior, cât şi la exterior, îl tai bucăţi potrivite şi îl presari cu puţină sare. Bucăţile le laşi puţin să-şi ia sare, apoi le pui să se frigă pe tablă acoperită cu un strat de sare (ca pentru orice sara­mură). Când le iei de pe tablă, le răzui…
Read more »

Tocana de legume si ciuperci

8 May 2010
  Ingrediente: 1 kg ciuperci 1 kg ceapă 1 kg morcovi 1 kg gogoşari 1 kg ardei roşu 1 l suc de roşii 1 cană orez (fiert şi răcit) 1 lingură piper foi de dafin sare 1/2 l ulei   Mod de preparare: Pui la călit în ulei ceapa tăiată solzişori. O laşi să se…
Read more »

Omleta cu cartofi

8 May 2010
Ingrediente: 225 g cartofi noi 225 g frunze spanac 1/2 lingurita nucsoara 2 catei usturoi pisat 1 ceapa taiata rondele 4 oua 2 linguri ulei 3 rosii 200 g frunze salata verde Mod de preparare: Se fierb cartofii in apa cu sare timp de 10 minute. Se pune intr-o cratita spanacul si nucsoara, se acopera…
Read more »

Zacusa de ghebe (hribi)

7 May 2010
  Ingrediente: 2 kg ghebe (sau hribi) 1 kg ceapă 1 şi 1/2 kg gogoşari 1 l bulion 1/2 l ulei foi de dafin piper sare conservant   Mod de preparare: Cureţi bine ciupercile, le fierbi şi le clăteşti în apă rece. Le macini (le treci prin maşina de tocat), apoi le căleşti în ulei.…
Read more »

Castraveţi conservaţi in oţet

7 May 2010
Castraveţi conservaţi in oţet  Ingrediente: 2 kg castraveţi proaspeţi flori de mărar uscat 2 morcovi 1 ceapă 2 pliculeţe boabe de muştar 1 plic piper 1 plic ienibahar sare zahăr oţet   Mod de preparare: Speli sub jet de apă castraveţii, cureţi ceapa şi morcovul, le tai rondele, apoi le aşezi pe toate în borcane cu mărar (o…

ReteteReteta zileiRetete CiorbeRetete SupeRetete SalateRetete PasteRetete PizzaRetete PesteRetete VitaRetete VitelRetete PorcRetete PuiRetete OaieRetete MielRetete BerbecRetete de postDesertDiete

Sursa:www.restaurantedelux.ro