Retete de Paste:
Parfeu de praline
12 October 2010
Ingrediente: 150 g alune sau migdale 1 plic vanilie 2 ouă 2 gălbenuşuri
120 g zahăr 400 g frişcă Mod de preparare: Ouăle se bat cu telul (la
bain mărie) cu 80 g zahăr şi vanilie. Se caramelizează 40 g zahăr şi se
amestecă cu alunele prăjite şi cînd s-au răcit se pisează…
Read more »
Read more »
Marinata din macrou
12 October 2010
Ingrediente:
1,5 kg macrou 700 g ceapă 150 g măsline 100 g ulei 150 ml oţet sare
piper boabe enibahar foi de dafin 300 ml de vin alb Mod de preparare:
Peştele curăţat şi tăiat felii, presărat cu sare şi stropit cu oţet îl
lăsăm să stea timp de o oră. Apoi clătim peştele…
Read more »
Read more »
Gogosari in otet
12 October 2010
Ingrediente:
10 kg gogoşari 1 kg oţet 1 kg zahăr 1 lingură de piper 1 linguriţă de
enibahar 50 g boabe de muştar 200 g sare mare frunze de ţelină 4-5 fire
de hrean foi de dafin Mod de preparare: Sunt foarte gustoşi şi uşor de
făcut pentru că nu trebuie opăriţi. Siropul se…
Read more »
Read more »
Cum se prepara Cocktail Tequila Rose (video)
12 October 2010
O reteta video despre cum se prepara Cocktail Tequila Rose Cum se prepara Cocktail Tequila Rose
Read more »
Read more »
Zacusca cu morcovi
12 October 2010
Ingrediente:
3 kg gogoşari 2 kg ardei kapia 2 kg morcov 1,5 kg păstârnac 2,5 kg
ceapă 1,5 – 2 l de ulei 2 l de bulion sare piper foi de dafin 2 linguri
de oţet Mod de preparare: Se coc, se curăţă şi se dau prin maşina de
tocat, apoi se dau prin…
Read more »
Read more »
Macrou pe pat din legume
12 October 2010
Ingrediente:
1,2 kg macrou 1 morcov 1 ţelină 1 leg. pătrunjel 1 ceapă 3 căţei de
usturoi 1 ardei gras 2 cartofi 3 roşii 100 ml ulei 150 ml vin alb Mod
de preparare: Peştele se curăţă, se spală, se stropeşte cu oţet şi se
sărează, apoi lăsăm să stea o jumătate de oră.…
Read more »
Read more »
Roşii umplute cu omletă
12 October 2010
Ingrediente: 6 roşii 4 ouă 2 linguri ulei 100 g caşcaval sare piper
Mod de preparare: Tai un căpăcel roşiilor, le scoţi miezul, le presari
cu sare şi le laşi să se scurgă. Baţi ouăle cu sare şi piper, adaugi
miezul roşiilor şi prăjeşti omleta în ulei încins. Când e gata o tai…
Read more »
Read more »
Gogoşele de dovlecei
12 October 2010
Ingrediente: 3 dovlecei 2 ouă 1 pahar de lapte 3 linguri zahăr 2
plicuri zahăr vanilat 1 pliculeţ cu bicarbonat 100 g zahăr pudră 100 g
făină sare ulei Mod de preparare: Cureţi dovleceii, îi dai pe
răzătoarea cu ochiuri mari şi-i laşi într-o strecurătoare să se scurgă
bine. Baţi ouăle cu zahărul…
Read more »
Read more »
Fasole verde cu smântână
12 October 2010
Ingrediente: 1 kg fasole verde 1 ceapă 200 g smântână 1/2 căpăţană de
usturoi l00 ml ulei 2 linguri făină 1 legătură verdeaţă sare Mod de
preparare: Cureţi fasolea, o speli şi o fierbi în apă cu sare. Când e
gata, o scurgi, dar nu arunci zeama şi o laşi să se răcească.…
Read more »
Read more »
Zacusca de peste
12 October 2010
Ingrediente:
6 kg peşte (crap curăţat şi viscerat) 1,5 l ulei 2,5 kg gogoşari copţi
2,5 kg morcov fiert 2,5 kg ceapă sare piper foi de dafin boabe de muştar
cimbru enibahar Mod de preparare: Se pun la fiert 1 l de apă, 300 ml
de oţet, 500 ml de ulei, două linguri de…
Read more »
Read more »
Ardei umpluti cu varza
12 October 2010
Mod
de preparare: 4 kg de ardei graşi se spalăşi se curăţă de cotor şi
seminţe. 5–6 kg de varză albă sau roşie tăiatăşi 200 g de sare grunjoasă
se amestecă uşor şi se lasă să stea timp de 2 ore. Se stoarce apoi
varza bine, după care se umplu ardeii. Se fierb apoi 3…
Read more »
Read more »
Compot de mere
12 October 2010
Ingrediente: 1 kg mere 180—200 g zahăr vanilie lămîie Mod de
preparare: Merele se curăţă, se taie în două sau în patru (după mărime)
şi se scoate mijlocul cu seminţele. Intre timp se pun la foc 2 pahare
apă, zahărul şi vanilia şi cînd fierb se pun merele spălate. Se fierb cu
capac…
Read more »
Read more »
Parfeu de căpşuni
12 October 2010
Ingrediente: 350 g căpşuni 2 ouă 150 g zahăr 1 praf vanilie 350 g
frişcă bătută Mod de preparare: Ouăle cu zahărul şi cu vanilia se bat
cu telul (la bain-marie). Cînd s-au răcit, se amestecă cu căpşunile
(bine spălate, stoarse puţin şi date prin sită fină) şi cu frişca bătută
spumă. Se…
Read more »
Read more »
Macrou cu lamaie
12 October 2010
Ingrediente:
5 bucăţi de macrou 4 linguri de ulei 150 ml apă sare piper delicat
zeama de la o lămâie Mod de preparare: Macroul se curăţă, se spalăşi
se sărează, apoi se stropeşte cu oţet, după care se lasă să stea timp de
două ore şi se clăteşte la jet de apă. După aceea,…
Read more »
Read more »
Pateu de nuci
12 October 2010
Ingrediente: 6 linguri de nuci măcinate 300 g brânză de vaci 4 linguri
de smântână 1 linguriţă sare 4-5 căţei de usturoi 1 lingură de pastă de
roşii (sau 2 de bulion) 1/2 linguriţă de coriandru măcinat frunze de
ţelină mărunţite Mod de preparare: Amesteci toate ingredientele până
ce obţii o pastă omogenă.…
Read more »
Read more »
Bulgăraşi cu vişine
12 October 2010
Ingrediente: 1 kg biscuiţi populari 1 pachet de margarină 1 cană zahăr +
4 linguri zahăr 200 g nucă măcinată 1 plic zahăr vanilat 2-3 linguri
cacao 3 linguri gem 1 cană apă 1 cană cafea preparată nucă de cocos
1/2 kg vişine Mod de preparare: Cureţi vişinele de sâmburi, le
presari cu…
Read more »
Read more »
Salată de dovlecei cu maioneză
12 October 2010
Ingrediente: 1-2 dovlecei 2 ouă 1 ceapă ulei sare 1 legătură pătrunjel
sau mărar 2-3 căţei de usturoi (facultativ) Mod de preparare: Cureţi
dovleceii de seminţe şi coajă, îi fierbi în apă cu sare, apoi îi dai pe
răzătoarea mare şi-i laşi să se scurgă foarte bine, să nu mai rămână apă
în…
Read more »
Read more »
Salată de peşte cu ouă
12 October 2010
Ingrediente: 500 g peşte 3 linguri ulei 2 linguri zeamă de lămâie 2 ouă
1 legătură mărar şi pătrunjel sare piper 1 salată verde Mod de
preparare: Speli peştele, îl pui la fiert în apă cu sare şi separat
fierbi ouăle. Speli bine salata, o scurgi de apă şi aşezi frunzele pe
un…
Read more »
Read more »
Gogosari cu sos de bulion
12 October 2010
Ingrediente:
3,5 kg gogoşari tăiaţi 6 linguri de bulion 3 linguri de zahăr 2 linguri
de sare 300 g ulei oţet piper foi de dafin Mod de preparare: Se pune
sosul la fiert şi, atunci când clocoteşte, se opăresc gogoşarii pe rând,
după care se pun în borcane de 800 g. Se pune peste…
Read more »
Read more »
File de salau cu sos de capere
12 October 2010
Ingrediente:
6 bucăţi de filé 2 ouă 2 linguri de făină de grâu 200 g ulei 2 lămâi
500 g cartofi 3 limguri capere patrunjel Mod de preparare: Peştele se
condimenteazăşi se lasă să stea timp de o jumătate de oră, apoi se dă
prin făină, prin ou bătut şi se frige în ulei…
Read more »
Read more »
Zacusca de macrou
12 October 2010
Ingrediente:
6 kg macrou curăţat 10 kg gogoşari copţi 3 kg morcovi fierţi 3 kg ceapă
călită 1,5 l ulei foi de dafin sare piper Mod de preparare: Se dau
prin maşina de tocat, apoi amestecăm cu peştele. Peştele se pune la
fiert, într-o cratiţă, cu 1 l de apă, 200 ml de oţet,…
Read more »
Read more »
Spanac cu ouă şi caşcaval la cuptor
12 October 2010
Ingrediente: 300 g spanac 6 ouă 250 ml smântână 50 g caşcaval ulei sare
piper 1 lingură făină 1 lingură margarină Mod de preparare: Speli
spanacul, îl fierbi şi când e gata, îl scurgi şi-l căleşti puţin în
ulei. Separat, fierbi 4 ouă timp de 3-4 minute, ca să fie moi. Pui
spanacul…
Read more »
Read more »
Zacusca de gogosari cu ciuperci
12 October 2010
Ingrediente:
3 kg ciuperci fierte 2 kg ceapă călită 3 kg gogoşari 2 kg ardei kapia 2
kg morcov fiert 2 ţeline mari fierte 2 kg ardei gras roşii 1,5 kg suc
de roşii sare piper coriandru enibahar foi de dafin 1,8 l de ulei Mod
de preparare: Se dau toate prin maşina de…
Read more »
Read more »
Dulceaţă englezească de portocale
12 October 2010
Ingrediente: 1 kg portocale 1 kg zahăr vanilie zeamă de lămîie Mod de
preparare: Cu un cuţit se curăţă coaja de la portocale, apoi se taie
felii, ca de compot, fără sîmburi, fibre şi pieliţă. Se mai taie în 2-3
bucăţi şi se pun la fiert, la foc iute, cu zahărul, vanilia, puţină…
Read more »
Read more »
File de peste
12 October 2010
Ingrediente:
1 kg filé de peşte (crap, macrou sau cod) 1/2 de ceaşcă ulei 1 lămâie 2
căţei de usturoi sare 1 linguriţă de muştar piper oregano 11/2 cană de
orez 1 ceapă 1 ţelină 100 ml smântână Mod de preparare: Zeama de
lămâie, uleiul, muştarul, usturoiul zdrobit, sarea, piperul şi oregano
se amestecăşi…
Read more »
Read more »
Ton cu ardei copţi
12 October 2010
Ingrediente: 4fileuri de ton 11 apă l lămâie 6 linguri ulei de măsline 8
ardei kapia 12 măsline 1linguriţă oţet sare pătrunjel Mod de
preparare: Se pun fileurile de ton în apa în care s-a stors 1 lămâie.
După 15 minute, se scot bucăţile de peşte, se şterg şi se ung cu ulei,…
Read more »
Read more »
Salată cu ardei copţi, orez şi măsline
11 October 2010
Ingrediente: 1/2 piept de pui 100 g măsline 2 ardei graşi 3 roşii 100 g
orez 3 linguri ulei 1 linguriţă oţet sare piper Mod de preparare:
Fierbi carnea în apă cu sare, iar ardeii îi speli şi îi coci pe o tablă
pe aragaz. După ce a fiert carnea, o scurgi de…
Read more »
Read more »
Zacusca de vinete cu gogosari
11 October 2010
Ingrediente:
500 g roşii 2 vinete mijlocii 4 gogoşari 1ceapă mare 500 ml ulei 1
lingură de zahăr sare piper foi de dafin Mod de preparare: Gogoşarii
şi vinetele se coc şi se toacă mărunt, apoi roşiile se opăresc, se
curăţă de pieliţe şi se taie mărunt. Ceapa se înmoaie în ulei, după
care…
Read more »
Read more »
Cod în sos de whisky cu mere şi ţelină caramel
11 October 2010
Ingrediente: 500g file de cod 2OOml whisky 1 măr 1 ceapă 1 ţelină 4
linguri zahăr linguri unt 1 linguriţă praf de scorţişoară sare piper
Mod de preparare: Se alege o ceapă potrivită, care se taie mărunt şi
apoi se căleşte în unt. Peste ceapă se adaugă cam 150 ml whisky. Peştele
se…
Read more »
Read more »
Marinata de stavrid
11 October 2010
Ingrediente: l kg stavrid 100ml ulei 1 morcov 1 telină mică 1 ceapă
mare 4 cartofi potriviţi 2 ardei graşi roşu şi verde 2 foi de dafin 1
lingură oţet 2 linguri zeamă de lămâie 100ml vin alb sec 1 leg.
pătrunjel sare piper Mod de preparare: Stavridul se curăţă, se
înlătură capul,…
Read more »
Read more »
Morun siberian
11 October 2010
Ingrediente: 4 fileuri de morun 400g salată a la Russe 50g morcov 50g
gogoşari roşii muraţi 100g maioneză 1ceapă mică 1rădăcină de pătrunjel 1
rădăcină de păstârnac 1 telină mică 2 foi de dafin 10- 12 boabe de
piper sare Mod de preparare: Fileul de morun se spală, se scurge de
apă, se…
Read more »
Read more »
Supă de varză dulce cu crutoane
11 October 2010
Ingrediente: 1 varză mai mică 1 ceapă 2 morcovi 1 rădăcină pătrunjel
sare 4 felii de pâine Mod de preparare: Tai varza în sferturi, o laşi
30 de minute în apă rece cu sare, o scurgi, apoi o tai fâşii şi o pui la
fiert în apă cu sare. Cureţi morcovii şi pătrunjelul,…
Read more »
Read more »
Gogosari cu mustar
11 October 2010
Ingrediente:
5 kg gogoşari tăiaţi 500 ml de ulei 250 ml de oţet 600 ml de bulion 6
linguri de muştar 8 linguri de zahăr sare după gust boabe de muştar
piper foi de dafin Mod de preparare: Se fierbe baiţul cu mirodenii
timp de zece minute, apoi se adaugă gogoşarii se fierb timp…
Dulceaţă de coacăze
11 October 2010
Ingrediente: 1 kg coacăze 1,100 kg zahăr vanilie Mod de preparare:
Zahărul cu vanilia se pun la fiert cu 1 1/2 pahar apă. Cînd s-a legat,
se pun coacăzele bine spălate, se mai fierb 40 minute şi cînd s-a răcit
se pune in borcane. Dacă sînt bine coapte, se pune şi foarte, puţină…
Read more »
Read more »
Castraveţi in otet
11 October 2010
Mod
de preparare: Spălăm castraveţi sănătoşi, care nu au pete, apoi se pun
într-o oală mare peste care turnăm o soluţie din apăşi puţină sare, o
fierbem timp de două minute şi, fierbinte, o turnăm peste castraveţi. Îi
lăsăm timp de o oră, apoi îi scoatem, aruncăm apa şi punem castraveţii
în borcane, intercalat printre…
Read more »
Read more »
Clătite pane cu pui si mazare verde
11 October 2010
Ingrediente: 300 ml lapte 4 ouă 1 cană făină 3 linguri pesmet 1 piept
de pui 1 ceapă 2 linguri smântână 300 g mazăre verde 2 linguri unt, 3-4
fire de mărar sare piper Mod de preparare: Faci aluatul de clătite din
lapte, 2 ouă şi făină şi apoi le prăjeşti cât se…
Read more »
Read more »
Crap marinăresc
11 October 2010
Ingrediente: 800g file de crap 2 cepe potrivite 3 ardei graşi (de
preferat de diverse culori) 2 ouă 1 crenguţă cimbru 1 cutie roşii în
bulion 2 roşii 100ml ulei 1 leg. pătrunjel sare piper Mod de
preparare: Fileul de crap se spală, se scurge de apă şi se condimentează
cu sare şi…
Read more »
Read more »
Piure de fasole verde
11 October 2010
Ingrediente: 500 g fasole verde 2 felii franzelă 3 linguri smântână 1/4
lămâie (zeama) 1-2 căţei de usturoi sare Mod de preparare: Speli
fasolea verde, o cureţi şi o pui la fiert în apă clocotită. Când e
fiartă foarte, foarte bine o treci prin sită, adaugi miezul de pâine
înmuiat în apă şi…
Read more »
Read more »
Ardei capia pentru iarna
11 October 2010
Mod
de preparare: Ardeii kapia se spală cu apă rece, apoi se pun la borcan,
intercalat cu mărar, tarhon, usturoi şi cimbru. Soluţia se face din 25 l
de apă, 1 l de oţet din vin, 5 g piper boabe şi frunze de dafin. Se
pune la fiert timp de zece minute, apoi călduţă, se…
Read more »
Read more »
Supă de roşii cu ciuperci
11 October 2010
Ingrediente: 5 căni roşii tăiate 3 căni apă 1 cană ciuperci proaspete
tăiate felii (sau din conservă) 1 ceapă mare tăiată mărunt 1 ardei gras
1/4 cană orez integral 1/2 ţelină răzuită 1/4 cană suc proaspăt de
lămâie 1/2 linguriţă coajă de lămâie 1 lingură miere 5-6 căţei de
usturoi răzuit 2 linguri busuioc…
Read more »
Read more »
Salata cu păstrăv afumat
11 October 2010
Ingrediente: 1 salată verde 1/2 legătură mărar 1/2 legătură pătrunjel 1
lămâie 300 g iaurt 250 g păstrăv afumat (sau orice alt peşte afumat) 1
lingură ulei sare piper Mod de preparare: Speli salata, o tai fâşii,
iar mărarul şi pătrunjelul le tai mărunt. Dezosezi peştele, îl tai şi îl
adaugi peste salată.…
Read more »
Read more »
Garnitura delicioasa pentru friptura
11 October 2010
Ingrediente:
1 kg morcovi 1 kg gogoşari 1 kg ardei gras 1 kg ardei kapia 1 kg ţelină
1 kg gogonele 1 kg ceapă 1 bucată de hrean Mod de preparare: Morcovul
şi ţelina se dau pe răzătoare, apoi ardeii, gogonelele şi ceapa se taie
julien, după care toate se pun în cratiţă. Peste…
Read more »
Read more »
Parfeu de ciocolată
11 October 2010
Ingrediente: 3 ouă 2 gălbenuşuri 115 g zahăr 1 plic vanilină 150 g
ciocolată menaj sau 2 linguri cacao 400 g frişcă Mod de preparare:
Ouăle se bat cu telul (la bain-marie) cu zahărul şi vanilia. Cînd s-au
înfierbîntat, se iau de pe foc şi se bat pînă s-au răcit apoi se
amestecă…
Read more »
Read more »
Păstrăvi cu sos
11 October 2010
Ingrediente: 7 păstrăvi medii 1 ceapă mare 2 căpăţâni de usturoi 2 leg.
pătrunjel 1 morcov l/2 ţelină 1 păstărnac 8 ciuperci 100 ml vin alb
demisec 50 ml ulei 100 g unt 50 ml bulion 1 rădăcină de pătrunjel 21
boabe de piper 2 foi de dafin l/2 lămâie sare piper măcinat cimbru…
Read more »
Read more »
Chec cu caise
11 October 2010
Ingrediente: 4 ouă 4 linguri făină 4 linguri zahăr 4 linguri ulei 1
plic zahăr vanilat sare 500 g caise Mod de preparare: Baţi albuşurile
spumă, adaugi treptat zahărul şi baţi în continuare până obţii o bezea.
Separat, freci gălbenuşurile cu uleiul, un praf de sare şi zahărul
vanilat. încorporezi compoziţia de gălbenuşuri…
Read more »
Read more »
Conopidă cu orez şi legume
11 October 2010
Ingrediente: 1 conopidă mică 50 g orez 50 g margarină 2 morcovi 1
rădăcină pătrunjel 1 cartof mare 1 mână fasole verde 1 mână mazăre verde
1 ardei roşu 1 ardei verde 1 ţelină mică Mod de preparare: Cureţi
morcovii, pătrunjelul, cartofii, mazărea, fasolea, ţelina şi ardeii, le
tai bucăţi, iar conopida o…
Read more »
Read more »
Mazăre cu maioneză de cartofi
11 October 2010
Ingrediente: 2 cartofi 200 g mazăre (din conservă) 1 lingură bulion
câteva fire de mărar sare 100 ml ulei piper Mod de preparare: Cartofii
curăţaţi de coajă îi pui la fiert în apă cu puţină sare şi când sunt
gata îi strecori şi îi pasezi ca pentru piure, apoi îi freci cu 50…
Read more »
Read more »
Kebab in vinete (Kebab Miluki)
11 October 2010
Ingrediente: 1/2 kg orez 1/2 kg carne de vită tocată 3 vinete mari 3
legături de pătrunjel 1/2 kg de ceapă albă curry piper 1 borcan de
bulion de 400 g 4 roşii 1/2 l ulei Mod de preparare: Laşi orezul la
înmuiat în apă cu sare pentru 6 ore. Il scurgi, îl…
Read more »
Read more »
Salata picantă cu legume orez si branză
11 October 2010
Treci o ceaşcă de orez sub un jet de apă rece, apoi fierbi orezul cu 4
ceşti de apă şi un praf de sare. Speli şi cureţi 2 morcovi, îi dai prin
râzătoare, apoi speli o varză roşie, o tai fideluţă şi le amesteci cu
100 g brânză tăiată cubuleţe şi cu orezul fiert.…
Read more »
Read more »
Ardei iuti pentru iarna
11 October 2010
Mod
de preparare: Ardeii iuţi se spală cu apă rece, apoi se aşează în
borcane mici de 400 g, după care se toarnă peste ei un sirop format
dintr-o parte de oţet, o parte de apă, sare şi boabe de piper. Se fierbe
un clocot, apoi călduţ se toarnă peste ardei. La sfârşit, legăm
borcanele…
Read more »
Read more »
Parfeu de cafea
11 October 2010
Ingrediente: 3 ouă 2 gălbenuşuri 1 plic vanilie 4 linguri esenţă de
cafea 130 g zahăr 400 g frişca Mod de preparare: Ouăle se bat cu telul
(la bain-marie) cu zahărul şi vanilia. Cînd s-au înfierbîntat se iau de
pe foc şi se bat pînă ce s-au răcit. Se încorporează cu frişca bătută…
Read more »
Read more »
Biban umplut
11 October 2010
Ingrediente: 4 bibani 1 ceapă 2 căţel de usturoi roşii 1 lingură unt 1
lingură ulei de măsline 2 linguri pesmet lingură zeamă de lămâie 1 leg.
cimbru verde sare piper Mod de preparare: Incingeţi untul şi uleiul
căliţi ceapa şi usturoiul, tocate mărunt. Tăiaţi roşiile în cubuleţe şi
amestecaţi-le cu cimbrul tăiat…
Read more »
Read more »
Dulceaţă de afine
11 October 2010
Ingrediente: 1 kg afine 1 kg zahăr vanilie zeamă de lămîie Mod de
preparare: Afinele se aleg, se spală, se strecoară şi se pun într-un vas
cu zahărul şi cu vanilia. Se amestecă încet, din cînd în cînd, pînă ce
zahărul s-a topit, apoi le punem la fiert 45-50 minute. Cînd începe să…
Read more »
Read more »
Şuba – salată cu hamsii
11 October 2010
Ingrediente: 1sfeclă 1 morcov mai mare l ceapă 1ou l cartof 100g hamsii
250g maioneză sare piper Mod de preparare: Se pun la fiert, cu coajă
cu tot, sfecla, morcovul, cartoful şi oul. Intr-un castron de salată se
aşază un strat de hamsii tăiate în bucăţi mai mici. Peste acestea se
rade mărunt…
Read more »
Read more »
Ardei grasi la borcan
11 October 2010
Mod
de preparare: Se coc ardeii, se curăţă de pieliţe şi cotoare, se aşează
în borcane de 800 g, aproximativ trei sferturi de borcan, apoi se face
baiţul din oţet, apă, sare, foi de dafin, iar după ce s-au răcit, se
toarnă peste ardei. Deasupra se pune un centimetru de ulei şi se
sterilizează timp…
Read more »
Read more »
Zacusca de telina
11 October 2010
Ingrediente:
500 g ceapă călită 500 ml ulei 1,5 kg gogoşari 2 ţeline mari fierte
piper foi de dafin sare usturoi 1 kg bureţi fierţi Mod de preparare:
Se dau toate prin maşina de tocat, apoi se fierb până se ridică uleiul.
Se pun în borcane, pe care le sigilăm, apoi le sterilizăm timp…
Read more »
Read more »
Compot din dovlecei
11 October 2010
Ingrediente:
5 kg dovlecei 300 g zahar 30 g sare de lamaie lamaie vanilie aspirina
Mod de preparare: 5 kg dovlecei, curăţaţi de coajăşi de sâmburi, se
taie cubuleţe care se pun într-o cratiţă, se stropesc cu 300 g zahăr, 30
g sare de lămâie şi se lasă să stea timp de 4-5 ore.…
Read more »
Read more »
Prăjitură cu biscuiţi şi cremă de caise
11 October 2010
Ingrediente: 40 de biscuiţi simpli 2 pahare lapte 1/2 fiolă esenţă de
rom 100 g unt 100 g zahăr + 2 linguriţe zahăr 100 g miez de nucă 1
gălbenuş 1 plic zahăr vanilat 10 caise 1 pahar frişcă 2 caise pentru
ornat Mod de preparare: Freci untul spumă cu zahărul şi vanilia,…
Read more »
Read more »
Cum se prepara Cocktail Desert Flower (video)
11 October 2010
O
reteta video foarte simpla despre cum se prepara Cocktail Desert Flower
Ingrediente: 50 ml gold tequila 10 ml sugar syrup 10 ml crème de cassis
liqueur 1 lemon 1 cups (250ml) crushed ice 1 old-fashioned glass 1
25/50ml measure 1 muddle stick 1 barspoon 1 knife 1 chopping board Cum
se prepara Cocktail…
Read more »
Read more »
Zacusca de patlagele verzi
11 October 2010
Ingrediente:
1 kg ceapă 3 kg pătlăgele 1,5 kg gogoşari 500 ml ulei sare piper puţin
zahăr Mod de preparare: Se taie ceapa mărunt şi se fierbe într-un
amestec făcut din 250 ml de ulei şi 250 ml de apă. După ce s-a înmuiat
bine, se adaugă pătlăgelele tăiate în rondele groase şi gogoşarii…
Read more »
Read more »
Compot de caise verzi
11 October 2010
Ingrediente: 750 g caise verzi 2 pahare apă 200 g zahăr vanilie zeamă
de lămîie Mod de preparare: Se pune la fiert apa. zahărul, vanilia şi
caisele tăiate în două şi cu simburii scoşi. Se fierb la foc domol 4-5
minute, apoi se dă la rece cu puţină zeamă de lămîie. Pofta…
Read more »
Read more »
Compot de gutui
11 October 2010
Ingrediente: 1 kg gutui 225 g zahăr vanilie Mod de preparare: Gutuile
se spală bine, se taie în 8 sferturi şi se scoate mijlocul cu sîmburi,
să aibă format de semilună. Se fierb cu 3/4 1 apă şi vanilie circa 35
minute şi cînd sînt aproape fierte se pune şi zahărul. Pofta…
Read more »
Read more »
Crap înfăşat în praz şi morcovi
11 October 2010
Ingrediente: 800g file de crap 3 fire de praz 4 morcovi l50 ml ulei 1
vârf cuţit curry 2 linguri busuioc 2 pahare vin alb demidulce sare piper
Mod de preparare: Se spală peştele şi se condimentează după gust cu
curry, busuioc, sare şi piper. Prazul se spală, se curăţă şi se toacă.…
Read more »
Read more »
Găluşte cu ceapă
11 October 2010
reţetă ungurească Dai pe râzătoare 5 cartofi bine spălaţi, îi scirgi
şi îi amesteci cu sare, piper, pătrunjel verde fin tocat şi făină cât
cuprinde ce să fie mai tare. Dacă aluatul e bine frământat găluştele nu
se desfac la fiert. Din aluat vei lua cu lingura de supă şi le vei da
drumul…
Read more »
Read more »
Marinată de crap
11 October 2010
Ingrediente: 1 kg crap 100ml ulei 1 morcov potrivit 2 cepe portrivite
1ţelină 1 păstărnac 50g bulion 1 linguriţă boia dulce 100g oţet 1
linguriţă făină 3-4 foi de dafin 1 crenguţă de cimbru 1 lămâie sare Mod
de preparare: Crapul se curăţă, se spală şi se taie în bucăţi potrivite,
care se sărează…
Read more »
Read more »
Fasole verde cu măsline
11 October 2010
Ingrediente: 1 kg fasole verde 600 g roşii 200 g măsline 2 ardei graşi
2 cepe 120 ml ulei sare piper 1 legătură pătrunjel Mod de preparare:
Cureţi şi speli fasolea, apoi o opăreşti în apă cu sare. Decojeşti
ceapa, o tai mărunt şi o căleşti în jumătate din ulei. După ce s-a…
Biscuiţi cu mălai
11 October 2010
Ingrediente: 300 g mălai 300 g făină 200 g margarină 200 g zahăr 150 ml
apă minerală 1 linguriţă bicarbonat 1 plic zahăr vanilat Mod de
preparare: Amesteci toate ingredientele până obţii o cocă pe care o dai
pentru o oră la frigider. Intinzi apoi o foaie pe care o tai pătrate
sau…
Read more »
Read more »
Compot de castane
11 October 2010
Ingrediente: 1 kg castane 200 g zahăr vanilie lămîie lichior Mod de
preparare: Castanele se curăţă de coajă şi pieliţă cu mare atenţie, să
rămină întregi. Pieliţa se scoate uşor opărind castanele (cîtc 5—6
bucăţi odată). Se pune să fiarbă 1 1/2 pahar apă, zahărul şi vanilia şi
cînd clocotesc se bagă castanele…
Read more »
Read more »
Salată de castraveti cu usturoi
11 October 2010
Ingrediente: 1/2 kg castraveţi 3 căţei de usturoi 1/2 ceşcuţă ulei
puţin oţet sare mărar 1 cană apă piper măcinat Mod de preparare: Speli
castraveţii, îi cureţi de coajă şi îi tai rondele subţiri. Cureţi
usturoiul, îl pisezi şi îl adaugi peste castraveţi împreună cu mărarul
tocat. Torni uleiul şi apa, potriveşti de…
Read more »
Read more »
Zacusca de gogosari si popinci
11 October 2010
Ingrediente:
5 kg gogosari 3 kg ceapa 2 kg morcovi 3 kg popinci 1 l suc de rosii 3
linguri pasta de tomate 1.5 l ulei 2 linguri zahar piper foi de dafin
boabe de enibahar Mod de preparare: 5 kg gogoşari curăţaţi şi daţi prin
maşină, 3 kg ceapă călită în ulei şi dată…
Read more »
Read more »
Salată de hering cu legume
11 October 2010
Ingrediente: 500g heringi săraţi 800g cartofi 300g ceapă 300g
castraveţi acri 3 ouă 150g măsline 50ml oţ et de mere 2 linguri ulei
sare piper Mod de preparare: Heringii se ţin în apă ca să se desăreze
bine, apoi se scot, se scurg şi se taie în cubuleţe. Cartofii se fierb
întregi, în…
Read more »
Read more »
Salată cu paste si ardei
11 October 2010
Ingrediente: 200 g paste (fundiţe) 200 g caşcaval 200 g şuncă presată 2
ardei graşi roşii 100 g măsline sare piper ulei Mod de preparare:
Fierbi pastele în apă cu sare şi fierte le treci sub un jet de apă rece
şi le laşi să se scurgă într-o strecurătoare. Cureţi apoi ardeii, îi…
Read more »
Read more »
Zacusca de gogosari
11 October 2010
Ingrediente:
2 kg ceapă 4 kg roşii bine coapte 50 de ardei graşi sau 30 de gogoşari
frumoşi 250 g măsline 500 ml ulei conservant sare aspirine Mod de
preparare: Ceapa se taie mărunt şi se înăbuşă în ulei până se înmoaie,
roşiile se fierb şi se strecoară, ardeii sau gogoşarii se coc şi…
Read more »
Read more »
Parfeu de banane
11 October 2010
Ingrediente: 350 g banane coapte 2 ouă 120 g zahăr 350 g frişca bătută
Mod de preparare: Ouăle cu zahărul se bat cu telul (la bain-marie).
Cînd s-a răcit, se amestecă cu bananele date prin sită şi cu frişca
bătută spumă. Se pune într-o formă de parfeu şi se dă la frigider
aproximativ…
Read more »
Read more »
Ştiucă picantă
11 October 2010
Ingrediente: l kg ştiucă 4 linguri ulei 10 ciuperci albe de cultură 3
cepe 2 foi de dafin cateva boabe de ienibahar 1 pahar vin alb 1
linguriţă miere sare piper Mod de preparare: Se pune uleiul într-o
tavă şi se tapetează fundul tăvii cu ceapa tăiată solzişori. Peste ceapă
se adaugă ciupercile…
Read more »
Read more »
Zacusca de fasole
11 October 2010
Ingrediente:
2 kg fasole fierta 2,5 kg morcov fiert 2,5 kg ceapă călită 3 kg
gogoşari copţi sau cruzi 1,5 kg suc de roşii 2 l de ulei sare foi de
dafin piper cimbru Mod de preparare: Morcovul, ceapa şi gogoşarii se
toacă prin maşina de tocat carne, apoi se pun la fiert cu…
Read more »
Read more »
Tartă cu ton si cascaval
11 October 2010
Ingrediente:
250 g făină 50 ml ulei 1/2 praf de copt 100 ml iaurt 1 praf de sare
Mod de preparare: Amesteci iaurtul şi uleiul, adaugi făina amestecată cu
praful de copt şi sarea, apoi întinzi o foaie pe care o aşezi într-o
tavă rotundă unsă cu ulei. Ridici puţin aluatul şi pe marginile…
Read more »
Read more »
Crap în sos de vin
11 October 2010
Ingrediente: 4 bucăţi file de peşte 200ml vin alb sec 250g smântână 1
gălbenuş de ou 1lingură zeamă de lămâie 1 leg. pătrunjel 50ml ulei 1
leg. ceapă verde sare piper Mod de preparare: Se curăţă fileul de
peşte, apoi se presară cu sare şi piper. Se prăjeşte fileul de crap în
ulei…
Read more »
Read more »
Cum se prepara Cocktail Aviation (video)
10 October 2010
O
reteta video foarte simpla despre cum se prepara Cocktail Aviation
Ingrediente: 1 Slice of lemon some Some sugar 50 ml gin 25 ml lemon
juice 25 ml maraschino liqueur 5 ml gomme (sugar) syrup some ice cubes 1
Cocktail shaker 1 Cocktail strainer 1 Martini glass 1 25ml (1fl oz)
shot measure 1 50ml…
Read more »
Read more »
Chiftele din icre cu ceapă si usturoi
10 October 2010
Ingrediente: 200 g icre 2 cepe 100 ml ulei 2 felii pâine 300 g făină
sare şi piper după gust 1 lingură condiment tip Vegeta 1 linguriţă
bicarbonat de sodiu Mod de preparare: Freci icrele cu ceapa tăiată
solzişori şi bicarbonatul, apoi cu uleiul până ce devine o pastă albă,
după care încorporezi…
Read more »
Read more »
Cotlet la grătar cu mujdei de usturoi
10 October 2010
Tai felii 2 kg cotlet fără os, le baţi ca pentru şniţele, apoi laşi
carnea deoparte şi pregăteşti mujdeiul. Cureţi o căpăţână mare sau două
mai mici de usturoi, îl pisezi şi îl amesteci cu o linguriţă de sare
măruntă până se formează o pastă omogenă. Apoi torni ulei în fir, ca la
maioneză,…
Read more »
Read more »
Ficăţei in aluat
10 October 2010
Ingrediente: 500 g ficăţei de pasăre 2 ouă 100 g făină ulei sare 1 cană
de lapte sau apă Mod de preparare: Baţi bine ouăle, apoi le amesteci
cu laptele, după gust, după care adaugi făina în ploaie amestecând bine
ca să nu se formeze cocoloaşe. După ce s-au scurs bine ficăţeii, îi…
Read more »
Read more »
Cremă de mere coapte
10 October 2010
Speli 6 mere şi le dai la cuptor pentru 20 de minute. După ce s-au
înmuiat, le cureţi de coajă şi sâmburi şi le pasezi până obţii un piure.
Freci apoi 1 albuş cu 6 linguri de zahăr şi câteva picături de zeamă de
lămâie, adaugi piureul de mere şi amesteci totul până devine…
Read more »
Read more »
Supă de ardei cu găluşte si caşcaval
10 October 2010
Ingrediente: 3 ardei graşi roşii 2 cepe 2 căţei de usturoi 3 linguri
ulei 1 lingură unt 6 linguri griş 250 ml lapte 125 g smântână 5 linguri
caşcaval ras Mod de preparare: Cureţi ceapa, usturoiul şi ardeii, toci
apoi ceapa şi usturoiul şi le înăbuşi în ulei cu puţină apă. După
câteva…
Read more »
Read more »
Piure de dovlecei si cartofi cu maioneză
10 October 2010
Ingrediente: 1-2 dovlecei potriviţi 500 g cartofi 2-3 gălbenuşuri ulei
sare piper 2-3 roşii 1 ardei gras roşu şi unul verde Mod de preparare:
Cureţi de coajă şi seminţe dovleceii, apoi îi tai cubuleţe, torni apă
cu un pic de sare cât să-i acopere şi îi fierbi la foc mic. Ai grijă să…
Read more »
Read more »
Mancare de dovlecei cu carne de porc
10 October 2010
Ingrediente: 500 g file de porc 2 dovlecei potriviţi 2 cepe 4 căţei de
usturoi 1 lingură pastă de tomate 1 lingură făină piper 1/2 pahar de vin
alb Mod de preparare: Tai felii carnea, le dai prin făină amestecată
cu piper, boia de ardei şi sare şi le prăjeşti în ulei încins.…
Read more »
Read more »
Salată de legume cu ton
10 October 2010
Ingrediente: 1 salată verde 1-2 castraveţi 1 ardei gras roşu 2 ridichi
de lună 2 ouă 150 g telemea de vacă 1 cutie de ton în ulei 1 ceapă mică
uscată 1 legătură mărar sare ulei oţet Mod de preparare: Speli şi tai
salata verde în fâşii. Cureţi ardeiul, ceapa, ridichile şi
castraveţii,…
Read more »
Read more »
Salată de ouă cu ardei si caşcaval
10 October 2010
Ingrediente: 8 ouă 2 ardei graşi galbeni 2 ardei graşi roşii 2 ardei
graşi verzi 1 ceapă mijlocie 2 lămâi sare piper negru măcinat cimbru 6
linguri ulei (de măsline) 200 g caşcaval Mod de preparare: Fierbi
ouăle tari, le laşi să se răcească, apoi le cureţi şi le tai bucăţi.
Cureţi ardeii…
Read more »
Read more »
Paste cu legume si branză
10 October 2010
Ingrediente: 500 g paste făinoase 250 g brânză 1 ceapă 100 g fasole
verde 4 roşii 1 legătură pătrunjel 4 linguri ulei sare Mod de
preparare: Cureţi fasolea, o rupi bucăţi, o speli şi o pui la fiert în
apă cu sare, iar separat fierbi pastele. Tai ceapa mărunt, o căleşti în
ulei,…
Read more »
Read more »
Salata de vară cu carne şi măsline
10 October 2010
Ingrediente: 1/2 piept de pui 3 cartofi noi 1 morcov 1 salată verde 1
castravete 100 g fasole verde 100 g mazăre verde 50 g măsline 2 ouă 5-6
linguri ulei 1 ţelină 2 linguri zeamă de lămâie sare piper muştar Mod
de preparare: Fierbi carnea şi cartofii curăţaţi în vase separate şi…
Read more »
Read more »
Salată de acrituri cu maioneză de fasole
10 October 2010
Ingrediente: 250 g fasole boabe 3-4 gogoşari în oţet 2 castraveţi în
oţet 50 ml ulei 1 linguriţă muştar sare piper Mod de preparare: Cu o
seară înainte pui fasolea la înmuiat. A doja zi o fierbi în apă cu sare
aproximativ 2 ore, dar, în acest timp, schimbi apa de 2…
Read more »
Read more »
Prăjitură cu foi fragede si cremă de capşune
10 October 2010
Ingrediente: 1 pachet foi pentru cremşnit 400 g căpşune 200 ml frişcă
3-4 linguri zahăr 1 plic gelatină Mod de preparare: Cureţi şi speli
căpşunele, pasezi 300 g de căpşune, iar pe celelalte le laşi pentru
decor. Baţi frişca împreună cu zahărul, adaugi piureul de căpşune,
gelatina pregătită după instrucţiunile de pe plic…
Read more »
Read more »
Musaca de spanac cu carne
10 October 2010
Ingrediente: 500 g carne tocată 500 g spanac 2 ouă 2 cepe 3 felii pâine
200 ml lapte 4 roşii 400 g brânză tip mozzarella sau caşcaval sare
piper cimbru ulei 1 legătură verdeaţă Mod de preparare: Pui spanacul
la fiert în apă cu sare. In acest timp cureţi ceapa, o tai…
Read more »
Read more »
Pârjoale din icre de scrumbie
10 October 2010
Ingrediente: 600 g icre de scrumbie 1 ardei iute 50 g unt 200 ml
smântână 200 g castraveţi muraţi 200 ml ulei 1 linguriţă rasă de amidon
sare piper Mod de preparare: Se sărează şi se piperează icrele. Se
adună în mâini mai multe icre şi dându-1 prin făină, se formează o
pârjoala.…
Read more »
Read more »
Ciuperci la cuptor
10 October 2010
Ingrediente: 500 g ciuperci proaspete, (din conservă sau congelate) 1
pahar de vin sare piper condiment tip Delikat ulei 2-3 căţei de usturoi
(facultativ) Mod de preparare: Cureţi ciupercile, le speli, le aşezi
întregi într-un vas sau o cratiţă unsă cu ulei, presari peste ele sare,
piper şi condiment după gust, le stropeşti…
Read more »
Read more »
Budincă de spanac cu peşte
10 October 2010
Ingrediente: 1,2 kg spanac proaspăt 600g file de peşte (şalău, cod,
păstrăv) 1 lămâie 50g unt 50ml ulei 1ceapă mică 2 linguri pesmet l00g
caşcaval 6 ouă un vârf de cuţit nucşoară măcinată sare piper Mod de
preparare: Se curăţă, se spală şi se scurge de apă spanacul. Se toacă.
Se căleşte împreună…
Read more »
Read more »
Reţete de post: Sos de cartofi
10 October 2010
Ingrediente: 4 cartofi mari 2 cepe 5 linguri ulei 1 linguriţă boia
dulce de ardei 2 linguri făină 2 foi de dafin sare condiment tip Vegeta
după gust 1 lingură oţet Mod de preparare: Cureţi cartofii şi îi tai
cubuleţe. într-o cratiţă pui uleul, ceapa tocată, cartofii cubuleţe,
boiaua de ardei şi le…
Read more »
Read more »
Tort Caraiman
10 October 2010
Ingrediente: 6 ouă 350 g zahăr 1/2 păhărel lichior de cireşe 3/4 pahar
sirop de fragi 250 g alune 200 g unt 80 g făină 400 g fragi de pădure
Mod de preparare: 6 gălbenuşuri se amestecă cu 100 g zahăr, 100 g unt şi
cu vanilia. Se freacă bine şi cînd devine…
Read more »
Read more »
Ciuperci murate cu maioneză de cartofi
10 October 2010
Ingrediente: 2 cartofi 200 g ciuperci murate 50 ml ulei sare piper
Mod de preparare: Cureţi cartofii şi îi fierbi în apă cu sare. Când sunt
gata, îi strecori, îi pasezi prin sită sau îi dai prin maşina de tocat,
apoi freci piureul obţinut cu ulei, un praf de sare şi de piper,…
Ciorbă uşoară de legume
10 October 2010
Ingrediente: 6 cartofi 2 cepe 2-3 morcovi 3 roşii 2 ardei graşi 10
păstăi fasole verde 1 dovlecel 150 g fidea sare de lămâie Mod de
preparare: Cureţi cartofii, îi tai cubuleţe, îi speli şi îi fierbi
împreună cu ceapa tăiată mărunt în apă cu sare. Cureţi şi tai mărunt
ardeii, morcovii îi…
Read more »
Read more »
Salată de ou cu iaurt
10 October 2010
Ingrediente: 4 oua 100 g sunca presata 1 fir de ceapa verde 3 ridichi 1
lamaie 120 g iaurt mai gros 1 lingurita mustar sare piper Mod de
preparare: Fierbi ouale, le cureti, le tai in sferturi si le lasi
deoparte. Tai apoi bucatele ceapa, ridichile si sunca presata, le
amesteci cu iaurtul,…
Read more »
Read more »
Rulouri din carne de viţel cu sos de vin
10 October 2010
Ingrediente: 1 kg carne de viţel 1 legătură ceapă verde 2 ardei graşi
200 g caşcaval 200 g şunculiţă afumată 3 linguri muştar 100 g pastă de
tomate 100 ml vin alb 100 g smântână sare piper ulei Mod de
preparare: Tai carnea bucăţi, apoi le baţi cu ciocanul pentru şniţele,
le ungi…
Read more »
Read more »
Ardei umpluţi cu fasole batută
10 October 2010
Ingrediente: 1 cutie praf pentru fasole bătută 4 ardei graşi (roşu,
verde şi galben) 400 ml apă 1 legătură de mărar sare 100 ml ulei Mod
de preparare: Pui apa cu un praf de sare la fiert şi după ce dă în
clocot o dai deoparte şi adaugi praful de fasole bătută amestecând…
Read more »
Read more »
Salată de spanac cu ouă
10 October 2010
Ingrediente: 1/2 kg spanac 1 ou ulei oţet sare Mod de preparare: Pui
la fiert o oală cu apă şi puţină sare. Alegi spanacul, îl speli în mai
multe ape, apoi îl opăreşti cu apa clocotită, îl laşi puţin să se
scurgă şi îl tai nu prea mărunt. Pui apoi ulei, oţet şi…
Read more »
Read more »
Mancare de varză cu ciuperci
10 October 2010
reţetă ungurească Ingrediente: 1 varză 100 g ciuperci 1 ceapă mare 1
morcov (sau 2 dacă sunt mai mici) 1 ţelină 4-5 cartofi 100 g măsline 6
linguri ulei supă de legume sare piper condiment tip Delikat Mod de
preparare: Cureţi cartofii, îi speli bine, după care îi tai cubuleţe.
Speli ciupercile şi…
Read more »
Read more »
Ciorbă de fasole si varză roşie
10 October 2010
reţetă ungurească Ingrediente: 1 varză roşie mică 2 cartofi 1 ceapă
mărar 300 g fasole uscată fiartă cu o zi înainte 1 lingură pastă de
roşii sare piper pătrunjel verde Mod de preparare: Intr-o oală cu apă,
pui la fiert varza tocată, cartofii tăiaţi cubuleţe, ceapa şi mărarul.
Laşi la foc mic 20…
Read more »
Read more »
Tuslama regala II
10 October 2010
Ingrediente:
1 kg de burtă rasol de viţel fiert 100 ml ţuică 200 ml vin alb piper
sare 1 păstârnac 1 morcov 1 ceapă 1 ardei gras usturoi mărar 100 g
smântână 100 g iaurt 100 g unt Mod de preparare: Se fierb burta şi
rasolul, timp de 4-5 ore cu apă, sare, piper…
Read more »
Read more »
Sufleu de vinete cu carne tocată
10 October 2010
Ingrediente: 1 vânătă mare 1 ceapă 500 g cartofi 1 piept de pui 2 roşii
250 ml lapte 4 linguri amidon alimentar 6 linguri ulei 1 ou 150 g
smântână 1 căţel de usturoi cimbru rozmarin piper sare boia dulce
nucşoară Mod de preparare: Speli cartofii, îi fierbi în coajă şi când
sunt…
Read more »
Read more »
Salată de crudităţi cu maioneză de ţelină
10 October 2010
Ingrediente: 1 ţelină 1 morcov 1 fir de praz sare piper 50 ml ulei
Mod de preparare: Cureţi ţelina, morcovul şi prazul, dai separat ţelina
şi morcovul pe răzătoarea fină şi pui la fiert ţelina cu o cană de apă
şi sare după gust. După ce a fiert bine ţelina, o strecori, o…
Read more »
Read more »
Salată de cartofi cu hamsii si ardei
10 October 2010
Ingrediente: 1/2 kg cartofi 1 ceapă 2 ardei graşi sare piper 3 linguri
maioneză Mod de preparare: Laşi hamsiile pentru o oră să se desăreze
în apă rece. Fierbi cartofii în coajă, îi cureţi şi îi laşi deoparte.
După ce s-au răcit, îi tai cubuleţe. Cureţi ceapa, o tai solzişori,
ardeii îi tai…
Read more »
Read more »
Tort cu fructe şi frişca
10 October 2010
Ingrediente: 6 ouă 6 linguri zahăr (150 g) 6 linguri făină (150 g) 1
lingură zeamă de lămiie şi coajă rasă vanilie 750 g fructe (căpşuni,
cireşe, vişine, caise) 5 linguri rom 1 kg frişcă bătută Mod de
preparare: Se face un blat de pandişpan obişnuit. Cind este rece se taie
în trei…
Read more »
Read more »
Zacusca de bureti
10 October 2010
Ingrediente:
5 kg bureţi – popinci 2 kg gogoşari 1 kg ceapă 1 l de ulei sare piper
Mod de preparare: Bureţii se fierb timp de 3 ore, cu 2 linguri de sare,
adăugând mereu apă caldă, să nu se prindă, apoi se lasă să se răcească,
se dau prin maşina de carne, gogoşarii se…
Read more »
Read more »
Placinta cu iaurt si stafide
10 October 2010
Ingrediente: 1 pachet foi de plăcintă 1 l iaurt 8 ouă de ţară 1 cană
zahăr 2 plicuri zahăr vanilat 1/2 pachet de unt 1 lămâie 50 g stafide
sare Mod de preparare: Incorporezi treptat în iaurt zahărul, vanilia,
ouăle, amestecând uşor cu telul, fără să baţi crema. Pui şi stafidele şi
coaja…
Read more »
Read more »
Varza murat cu carne afumata
10 October 2010
Ingrediente:
1 varză murată 2 cepe 500 g jambon afumat 500 g costiţă afumată 500 g
cârnat de casă afumat 50 ml de ulei Mod de preparare: Se toacă ceapa
şi se căleşte în puţin ulei, apoi adăugăm varza tocatăşi un litru de
apă, lăsăm să fiarbă o oră, apoi adăugăm carnea porţionatăşi apă…
Read more »
Read more »
Tocanita de miel cu ciulama la cuptor
10 October 2010
Ingrediente:
2 kg carne de miel 2 cepe 1 pahar de ulei 50 g zahăr 1 ou 1 pahar de
bulion 100 g unt 200 g lapte piper sare mentă tocată fin coriandru 100 g
caşcaval 2 linguri de pesmet 6 cartofi Mod de preparare: Carnea se
căleşte şi se stinge cu supă, se…
Read more »
Read more »
File de şalău cu vinete
10 October 2010
Ingrediente: 4 bucăţi file de şalău 100ml ulei 2 vinete 300g roşii mici
(cherry) sare piper Mod de preparare: Se spală vinetele, se taie în
felii de circa 5mm grosime, se presară cu sare şi se lasă 30 de minute
să se scurgă de zeama amăruie. Se curăţă peştele de eventualele
oscioare, se…
Read more »
Read more »
Salată de pui cu fasole verde şi porumb
10 October 2010
Ingrediente: 1/2 piept de pui 400 g fasole verde 1 cutie mică porumb
(de 200 g) 2 morcovi 2 ouă 1/2 lămâie 1 linguriţă muştar 200 ml ulei
sare piper Mod de preparare: Fierbi carnea în apă cu sare, iar separat
fierbi fasolea verde şi morcovii curăţaţi. Pui şi 1 ou să fiarbă…
Read more »
Read more »
Aluat pentru pizza
10 October 2010
Ingrediente:
1cană de iaurt 1/2 de cană de ulei 2 ouă sare piper 1 1/2 cană de făină
1/2 de pachet de praf de copt Mod de preparare: Punem compoziţia în
tavă tapetată cu ulei şi făină, peste care putem pune orice fel de
compoziţie pentru pizza. Pofta buna!
Read more »
Read more »
Lapţi de crap fripţi
10 October 2010
Ingrediente: 400 g lapţi de crap 1 leg. ceapă verde 1 leg. usturoi
verde 100 ml ulei 250g făină sare piper lămâie Mod de preparare: Se
lasă lapţii să se zvinte pe un prosop de hârtie. Se toacă mărunt ceapa
şi usturoiul şi se sotează 2 minute la foc iute. Opţional, se stinge…
Read more »
Read more »
Dovlecei cu măsline si busuioc
9 October 2010
Ingrediente: 2 dovlecei 1 căţel de usturoi 1 ceapă 100 g măsline 5
linguri ulei 1 pahar vin alb 1 lingură făină zeamă de lămâie 1 lingură
bulion 1 legătură pătrunjel busuioc sare piper Mod de preparare: Speli
dovleceii (în coajă), îi ştergi şi îi tai felii de 1 cm grosime. I
stropeşti…
Read more »
Read more »
Salată cu două feluri de varză si cu ardei
9 October 2010
Ingrediente: 1 salată verde 1/2 varză albă 1/2 varză roşie 1 morcov 1
ţelină 1 ardei roşu 1 ardei galben oţet sare piper ulei Mod de
preparare: Speli salata şi verzele, le tai fideluţă şi le laşi deoparte.
Cureţi rădăcinoasele şi ardeii, apoi dai morcovul, pătrunjelul şi
ţelina pe răzătoarea cu ochiuri mari,…
Read more »
Read more »
Cremă de castane
9 October 2010
Ingrediente: 400 g castane 200 g zahăr pudră 220 g unt 1 păhărel
lichior 1/4 1 lapte vanilie 2 gălbenuşuri Mod de preparare: Castanele
se curăţă de coajă şi pieliţă şi se fierb cu lapte şi vanilie. Cînd au
fiert, se dau prin sită fără lichid. Se amestecă bine cu zahărul pudră,
lichiorul,…
Read more »
Read more »
Tarta exotică indiană
9 October 2010
Ingrediente: 6 banane 250 g gem de portocale 150 g rahat colorat 250 g
aluat fraged Mod de preparare: Se tapetează cu aluat o formă de tartă
şi se coace la cuptor. Bananele se taie in două (în lungime), se aşază
într-o tavă unsă cu unt şi se dau la cuptor 5 minute.…
Read more »
Read more »
Cod cu sos de gin
9 October 2010
Ingrediente: 4 fileuri de cod 2 linguri ulei de măsline 125ml gin 125ml
supă de legume 150ml zeamă de lămâie 10g zahăr 25ml miere 50 g
smântână 2 linguri amestec de ierburi aromate verzi (busuioc, oregano,
pătrunjel, cimbru) sare piper Mod de preparare: Se ung fileurile de
cod cu ulei amestecat cu 1…
Read more »
Read more »
Pilaf cu varză dulce
9 October 2010
Ingrediente: 250 g orez 1 kg varză 100 ml ulei 2 ardei graşi 3 roşii 1
ceapă mare sare şi piper Mod de preparare: Tai varza subţire, o freci
cu sare şi o laşi deoparte câteva minute. Tai ceapa mărunt, o căleşti
în ulei 5 minute, apoi adaugi varza (presată bine ca să…
Read more »
Read more »
Crochete de conopidă şi macaroane
9 October 2010
Ingrediente: 1 conopidă mică 100 g macaroane 1/2 pachet unt 300 g făină
250 ml lapte sare piper 2 ouă 100 g pesmet ulei Mod de preparare:
Speli conopida, o fierbi în apă cu sare, iar separat fierbi macaroanele.
In acest timp, pregăteşti un sos alb: topeşti untul pe foc mic, adaugi
200…
Read more »
Read more »
Crema de ananas
9 October 2010
Ingrediente: 2 ouă 2 gălbenuşuri 120 g zahăr 1 cutie mică de ananas 1
plic vanilie 280 g unt sau margarina 1 păhărel lichior sau esenţă de
ananas Mod de preparare: Ananasul se toacă mărunt si se fierbe cu
zeama lui cu zahărul şi cu vanilia. Cînd a scăzut şi este bine legat…
Read more »
Read more »
Salată de cruditaţi
9 October 2010
Ingrediente: 1/2 sfeclă roşie 1/2 ridiche neagră 2 morcovi 1/2 ţelină 1
lămâie 2-3 linguri de ulei de măsline câte un vârf de cuţit de sare şi
zahăr Mod de preparare: Cureţi toate rădăcinoasele de coajă şi le
treci prin răzătoarea cu ochiuri mari. Intr-un castron încăpător le
amesteci cu uleiul, zeama de…
Read more »
Read more »
Rulada de caprioara cu fructe
9 October 2010
Ingrediente:
8 bucăţi de cotlet de căprioară 300 g carne de viţel tocată prin maşină
300 g şuncă tăiată cubuleţe 100 g smântână dulce 50 g coniac 50 g vin
roşu sare piper delicat nucşoară 2-3 ouă Mod de preparare: Se adaugă
caise, prune sau gogoşari muraţi. Cotletul se bate cu ciocanul, se
condimentează, punem…
Read more »
Read more »
Tort cremă de cafea Moka
9 October 2010
Ingrediente: 7 ouă 125 g zahăr 1 plic vanilie 180 g făină 250 g zahăr
rom sau coniac 70 g unt 400 g şerbet de cafea 3 linguri esenţă de cafea
Mod de preparare: Ouăle se sparg într-un vas şi se bat in baie de apă
(bain-marie) cu 120 g zahăr. Cînd încep să…
Read more »
Read more »
Peşte cu legume si maioneză de post
9 October 2010
Ingrediente: 1 kg file de peşte 2 morcovi 3 cartofi 1 ţelină 1 rădăcină
pătrunjel 1 cutie ciuperci 200 g mazăre congelată sau din conservă 200 g
fasole verde congelată sau de la borcan 1/2 căpăţână de usturoi 100 ml
ulei sare piper condiment tip Delikat 1 salată verde pentru omat
verdeaţă Mod…
Read more »
Read more »
Salată cu rosii si macrou aumat
9 October 2010
Ingrediente: 500 g cartofi 1 macrou afumat 4 roşii 1 salată verde 1
legătură ridichi 1 fir de ceapă verde 4 linguri zeamă de lămâie 5
linguri ulei 10 măsline sare piper 1 legătură verdeaţă Mod de
preparare: Speli cartofii şi-i fierbi cu tot cu coajă. Cureţi apoi
salata, ridichile, ceapa verde, roşiile,…
Rulada aperitiv
9 October 2010
Ingrediente
aluat: 2 căni cu borş, 2 căni cu ulei, drojdie cât o nucă, făină cât
cuprinde Ingrediente umplutura: se face din 500 g parizer dat prin
maşină, o cutie de paté de ficat mare, 4 ouă, 5-6 cepe tocate şi călite,
pătrunjel, mărar, piper şi vegeta. Mod de preparare: Se face un aluat
moale…
Read more »
Read more »
Paste fainoase cu cabanos si branza de oi
9 October 2010
Ingrediente: 1/2 de linguriţă de oregon 1 castron de paste (melcişori)
fierte 1 borcan de 500 g roşii în bulion 150 g brânză de oaie 1ceapă
potrivită 200 g cabanos Mod de preparare: Ceapa se căleşte în ulei,
apoi se pun cabanoşii, doi căţei de usturoi şi două roşii din bulion.
Toate acestea…
Read more »
Read more »
Medalion de mistret
9 October 2010
Ingrediente:
1,6 kg carne de mistreţ tocată 600 g slănină 1 căpăţână de usturoi 1
ţelină 2 morcovi 2 fire de cimbru 1 vârf de cuţit de busuioc 1 kg
ciuperci rumenite în unt 200 g arpagic 2 cepe tocate Mod de preparare:
Carnea se taie fâşii mai grosuţe, care se umplu cu costiţă…
Read more »
Read more »
Supă-cremă de legume cu aromă de dafin
9 October 2010
Ingrediente: 1 kg roşii 2 dovlecei 4 cartofi 1 legătură ceapă verde 3
căţei de usturoi 100 ml ulei 1 linguriţă zahăr 2 foi de dafin 1 legătură
pătrunjel sare piper Mod de preparare: Căleşti în ulei ceapa tocată,
adaugi dovleceii tăiaţi rondele, apoi roşiile decojite, tăiate în patru
şi cartofii curăţaţi şi…
Read more »
Read more »
Terină de peşte
9 October 2010
Ingrediente: 500g file de merluciu 10-12 felii de somon afumat 2 ouă
l/4 linguriţă nucşoară rasă 250ml smântână 4 linguri spanac fiert şi
tăiat mărunt 4 linguri maioneză acrită cu lămâie ulei pentru uns tava
sare piper Mod de preparare: Se taie merluciul în cubuleţe de lcm şi
se înlătură eventualele oase găsite.…
Read more »
Read more »
Rulada din muschi de porc cu gogosari rosii
9 October 2010
Ingrediente:
1,2 kg muşchi de porc 1 gogoşar roşu 1 ceapă călită 2 căţei de usturoi 2
ouă ulei sare piper 1 pahar de vin 1 linguriţă de boia dulce Mod de
preparare: Muşchiuleţul se fasonează, după care se desface cu cuţitul,
până devine ca o foaie dreptunghiulară, apoi se bate cu ciocanul ca…
Read more »
Read more »
Pateuri cu cabanos
9 October 2010
Ingrediente:
800 g smantana 1 l apa minerala 100 g otet sare 6 oua 20 g drojdie 1
lingura zahar faina 1 kg unt 2 kg cabanos Mod de preparare: Se face un
aluat din 800 g smântână, 1 l de apă minerală, 100 g oţet, sare, 6 ouă,
20 g drojdie, o lingură…
Read more »
Read more »
Berea de producţie casnică
9 October 2010
In ultimii ani, s-a răspândit şi în Italia, într-un ritm din ce în ce
mai entuziast, tehnica de home-brewing sau arta de a face bere în casă,
un fenomen care se bucură de o tradiţie de peste două decenii în Anglia,
Scoţia, Irlanda, Germania, Olanda, Suedia sau Statele Unite. Datorită
unei experienţe consolidate, care…
Read more »
Read more »
Gratar de vanat cu rulouri din aluat si brocoli
9 October 2010
Ingrediente:
1 kg carne vanat 50 g unt 200 ml apa 2 cartofi 2 oua 5 linguri faina
100 ml vin rosu Mod de preparare: Carnea de vânat se ţine în baiţ
pentru a se frăgezi şi după aceea, o putem prepara. Brocoli trebuie
fiert în apă cu sare, apoi stropit cu unt fierbinte.…
Read more »
Read more »
Chec cu mere
9 October 2010
Ingrediente: 6 mere 1 şi 1/2 ceaşcă zahăr 1 ceaşcă ulei 3 ceşti făină 1
linguriţă praf de copt 1 linguriţă bicarbonat 1/2 ceaşcă nucă mărunţită
1/2 ceaşcă stafide 1 plic zahăr vanilat 1 linguriţă sare 1 linguriţă
scorţişoară zahăr pentru pudrat Mod de preparare: Cureţi merele, le
tai felii subţiri şi…
Read more »
Read more »
Peşte pane cu legume de vară
9 October 2010
Ingrediente: 1 kg file crap 1 dovlecel 1 ardei gras roşu 1 vânătă 1
ardei gras galben 2 roşii 3 linguri făină 2 ouă 2 linguri smântână 2
linguri unt sare piper ulei Mod de preparare: Speli peştele, îl tai
bucăţi, apoi treci fiecare bucată mai întâi prin făină, după care prin
ou…
Read more »
Read more »
Cremă de alune
9 October 2010
Ingrediente: 2 ouă 2 gălbenuşuri 180 g zahăr 280 g unt sau margarina
vanilie 250 g alune puţin coniac puţină coajă de lămîie Mod de
preparare: Alunele se prăjesc şi se dau de 2 ori prin maşina de nuci,
apoi se pisează cu 2 linguri de cremă de vanilie. Compoziţia cremei de
alune…
Read more »
Read more »
File de crap cu roşii şi ciuperci
9 October 2010
Ingrediente: 4 fileuri de crap 4 roşii 500g ciuperci proaspete 1 ceapă
1lămâie 1 leg. pătrunjel 150ml ulei 1 crenguţă cimbru 1 ardei gras 2-3
linguri făină sare piper Mod de preparare: Se presară fileurile cu
sare şi piper, după care se trec prin făină. Se prăjesc în l00ml ulei
încins. După ce…
Read more »
Read more »
Păstrăvi cu sos
9 October 2010
Ingrediente: 2 păstrăvi 1 lămâie 300 g cartofi 100 g morcovi 20g
usturoi marar 100 ml smantana pătrunjel sare piper Mod de preparare:
Cartofii şi morcovii se pun fiert în apă cu sare şi,se scot şi se trag 1
tigaie în 50 g unt. Păstrăvii s dau prin faină, li se depărteaz
fălcile…
Read more »
Read more »
Tuslama regala I
9 October 2010
Ingrediente:
2,5 kg de burtă 2 morcovi 2 cepe 1 căpăţână de usturoi 1 rădăcină de
hrean boabe de piper sare delicat după gust Mod de preparare: Burta se
spală bine, se taie bucăţi şi se pune la fiert cu apă, sare, boabe de
piper, ceapă, morcov, după care se fierbe timp de patru…
Read more »
Read more »
Tort de ciocolată vienez
9 October 2010
Ingrediente: 7 ouă 150 g zahăr 250 g zahăr pentru cremă 200 g ciocolată
de menaj plus 250 g pentru cremă 450 g şerbet de ciocolată 250 g frişcă
lichidă 80 g făină 180 g unt vanilie Mod de preparare: Se amestecă
bine untul cu 150 g zahăr, gălbenuşurile, vanilia, 200 g ciocolată…
Read more »
Read more »
Sarmalele bunicii
9 October 2010
Ingrediente:
500 g carne de porc 500 g carne de mânzat 200 g slănină afumată 200 g
costiţă afumată 1 kg ceapă 2 morcovi 1 cană de orez 1 varză murată sare
piper cimbru 1 lingură de boia dulce Mod de preparare: Se taie ceapa
mărunt, morcovul se rade pe răzătoare, slănina şi costiţa…
Read more »
Read more »
Placinta cu carne si sos de mustar
9 October 2010
Ingrediente:
200 g carne de vita 2 cepe sare piper 2 oua 2 linguri mustar 2 linguri
miere de albine 1 lingura ulei masline verdeata 100 ml vin alb 3 cartofi
delicat 150 ml lapte 3 catei usturoi Mod de preparare: O foaie de
plăcintă din comerţ o aşezăm pe o tavă tapetată cu…
Read more »
Read more »
Reţete de post: Sărăţele cu chimen
9 October 2010
Ingrediente: 250 g făină 70 g margarină 25 g drojdie 1 ceşcuţă apă
minerală 1 linguriţă chimen sare ulei Mod de preparare: Amesteci făina
cu drojdia, margarina, apa minerală, pui şi sare şi frămânţi până obţii
un aluat potrivit de moale. Intinzi apoi o foaie, o ungi cu ulei şi o
tai fâşii…
Read more »
Read more »
File de cod cu telemea şi ardei gras
9 October 2010
Ingrediente: 4 fileuri de cod 200g telemea de oi 2 ardei graşi roşii
200g măsline 100ml ulei 1 leg. pătrunjel 1 lămâie sare piper Mod de
preparare: Se curăţă peştele de eventualele oscioare, se spală, se
scurge şi se presară cu sare şi piper. Se prieşte în ulei câte 4-5
minute pe fiecare…
Read more »
Read more »
Friptura de caprioara
9 October 2010
Ingrediente:
1,6 kg carne de căprioară 3 linguri de făină de grâu 100 ml ulei un
morcov 1 ţelină ardei verde 1ceapă bulion 2 foi de dafin 50 ml otet 10
boabe coriandru 2 linguri zahar Mod de preparare: Se face un baiţ din 1
litru de apă, 2 linguri de zahăr, o linguriţă…
Read more »
Read more »
Gogoşele de cartofi
9 October 2010
Ingrediente: 1/2 kg cartofi 50 g unt 2 linguri rase de făină 1 ceaşcă
apă 2 ouă sare piper ulei Mod de preparare: Cureţi cartofii şi îi pui
la fiert în apă cu sare. Separat, pui la fiert apa cu untul şi când dă
în clocot adaugi făina şi amesteci repede. Mai fierbi…
Read more »
Read more »
Musaca de cartofi cu carne tocata
9 October 2010
Ingrediente:
500 g carne de vită 500 g carne de porc 4 cepe 4 cartofi mari 200 g
caşcaval ras 2 ouă 300 g smântână 100 g unt sare piper Mod de
preparare: Carnea o tocăm şi o călim în ulei cu ceapă, cartofii se
curăţă, se spală, apoi se taie felii şi se…
Read more »
Read more »
Chifteluţe de pui cu sos de smântână
9 October 2010
Ingrediente: 1 piept de pui 1 ceapă 2 felii de pâine 2 ceşti lapte 1
ou 1 legătură pătrunjel 1 legătură mărar 200-300 g smântână 1 lingură
unt 200 g făină sare piper ulei Mod de preparare: Cureţi ceapa, o toci
mărunt, o căleşti puţin în ulei, apoi o treci prin maşina de…
Read more »
Read more »
Ciorbă de păsat (crupe de porumb)
9 October 2010
Ingrediente: 3 l apă 1 l borş 1 farfurie adâncă plină cu păsat
verdeţuri de tot felul sare Mod de preparare: Speli păsatul, îl pui la
fiert într-o oală cu 3 l apă, adaugi verdeţurile tocate mărunt şi când
totul este bine fiert torni borşul fiert separat şi potriveşti gustul de
sare. Când…
Read more »
Read more »
Miel cu sos de smantana
9 October 2010
Aleg muşchiuleţ de miel sau pulpă de miel pe care o tai şi o dau prin
condimente tip Delikat, piper, boia dulce. în tava de la cuptor pun
puţin ulei şi aşez bucăţile de carne pe care le acopăr cu puţină apă, o
cană- două. Las la cuptor să scadă apa şi să se…
Read more »
Read more »
Peşte marinat
9 October 2010
Ingrediente: 1 – 1/2 kg macrou 2-3 cepe 100 g bulion 200 ml ulei 6-7
boabe de piper 2-3 foi de dafin 1 lămâie pătrunjel Mod de preparare:
Intr-un litru de apă pui foile de dafin, piperul, 50 ml ulei, ceapa
tocată mărunt şi bulionul. Fierbi până vei obţine un sos mai gros.…
Read more »
Read more »
File de şalău în crustă de mac
9 October 2010
Ingrediente: 700g file de şalău 100gfăină 4 linguri seminţe de mac
1lingură coajă de lămâie rasă 1 linguriţă boia de ardei dulce 150ml ulei
2 lămâi sare piper Mod de preparare: Se curăţă fileul de şalău, se
spală bine în apă rece, se lasă să se scurgă, se şterge, apoi se
tăvăleşte prin făină.…
Read more »
Read more »
Reţete de post: Gogoşi din cartofi
9 October 2010
Ingrediente: 2-3 cartofi potriviţi 200 g făină 1 ceaşcă apă caldă 3
inguri zahăr 3 linguri ulei 25-30 g drojdie de bere un vârf de cuţit
sare 1 esenţă de vanilie coajă de lămâie undelemn pentru prăjit zahăr
vanilat Mod de preparare: Fiebi cartofii cu tot cu coajă, îi cureţi şi
îi treci…
Read more »
Read more »
Chiftelute prajite
9 October 2010
Ingrediente:
300 g carne 100 g franzelă 50 g ceapă 1 ou 20 g sare 25 g făină 100 ml
ulei verdeaţă piper Mod de preparare: Carnea se taie cubuleţe, apoi,
împreună cu ceapa călită în ulei şi pâinea înmuiatăşi stoarsă, se trec
prin maşina de tocat, după aceea, se adaugă sarea, piperul, verdeaţa,…
Read more »
Read more »
Mancare de ardei gras cu piept de pui
9 October 2010
Ingrediente: 1 piept de pui 5-6 ardei graşi de diferite culori 1 ceapă 1
legătură mărar sare piper ulei Mod de preparare: Tai carnea bucăţi şi
o înăbuşi în apă cu ulei şi puţină sare. Speli apoi ardeii, îi tai
bucăţi, cureţi ceapa, o toci mărunt şi o căleşti în ulei. După ce…
Read more »
Read more »
Reţete de post: Paste fainoase cu măsline
9 October 2010
Ingrediente: 1/2 kg melcişori sau tăieţei laţi de post 1 ceaşcă măsline
negre 1 ceapă tocată 1/2 ceaşcă ulei 1 lingură pastă de ardei 5-6 roşii
din conservă 1/2 ceaşcă vin alb sare piper 1 legătură verdeaţă Mod
de preparare: Scoţi sâmburii măslinelor, le pui în apă rece, le fierbi 5
minute…