Retete de Paste:
Paste cu legume si branză
10 October 2010
Ingrediente: 500 g paste făinoase 250 g brânză 1 ceapă 100 g fasole
verde 4 roşii 1 legătură pătrunjel 4 linguri ulei sare Mod de
preparare: Cureţi fasolea, o rupi bucăţi, o speli şi o pui la fiert în
apă cu sare, iar separat fierbi pastele. Tai ceapa mărunt, o căleşti în
ulei,…
Read more »
Read more »
Salata de vară cu carne şi măsline
10 October 2010
Ingrediente: 1/2 piept de pui 3 cartofi noi 1 morcov 1 salată verde 1
castravete 100 g fasole verde 100 g mazăre verde 50 g măsline 2 ouă 5-6
linguri ulei 1 ţelină 2 linguri zeamă de lămâie sare piper muştar Mod
de preparare: Fierbi carnea şi cartofii curăţaţi în vase separate şi…
Read more »
Read more »
Salată de acrituri cu maioneză de fasole
10 October 2010
Ingrediente: 250 g fasole boabe 3-4 gogoşari în oţet 2 castraveţi în
oţet 50 ml ulei 1 linguriţă muştar sare piper Mod de preparare: Cu o
seară înainte pui fasolea la înmuiat. A doja zi o fierbi în apă cu sare
aproximativ 2 ore, dar, în acest timp, schimbi apa de 2…
Read more »
Read more »
Prăjitură cu foi fragede si cremă de capşune
10 October 2010
Ingrediente: 1 pachet foi pentru cremşnit 400 g căpşune 200 ml frişcă
3-4 linguri zahăr 1 plic gelatină Mod de preparare: Cureţi şi speli
căpşunele, pasezi 300 g de căpşune, iar pe celelalte le laşi pentru
decor. Baţi frişca împreună cu zahărul, adaugi piureul de căpşune,
gelatina pregătită după instrucţiunile de pe plic…
Read more »
Read more »
Musaca de spanac cu carne
10 October 2010
Ingrediente: 500 g carne tocată 500 g spanac 2 ouă 2 cepe 3 felii pâine
200 ml lapte 4 roşii 400 g brânză tip mozzarella sau caşcaval sare
piper cimbru ulei 1 legătură verdeaţă Mod de preparare: Pui spanacul
la fiert în apă cu sare. In acest timp cureţi ceapa, o tai…
Read more »
Read more »
Pârjoale din icre de scrumbie
10 October 2010
Ingrediente: 600 g icre de scrumbie 1 ardei iute 50 g unt 200 ml
smântână 200 g castraveţi muraţi 200 ml ulei 1 linguriţă rasă de amidon
sare piper Mod de preparare: Se sărează şi se piperează icrele. Se
adună în mâini mai multe icre şi dându-1 prin făină, se formează o
pârjoala.…
Read more »
Read more »
Ciuperci la cuptor
10 October 2010
Ingrediente: 500 g ciuperci proaspete, (din conservă sau congelate) 1
pahar de vin sare piper condiment tip Delikat ulei 2-3 căţei de usturoi
(facultativ) Mod de preparare: Cureţi ciupercile, le speli, le aşezi
întregi într-un vas sau o cratiţă unsă cu ulei, presari peste ele sare,
piper şi condiment după gust, le stropeşti…
Read more »
Read more »
Budincă de spanac cu peşte
10 October 2010
Ingrediente: 1,2 kg spanac proaspăt 600g file de peşte (şalău, cod,
păstrăv) 1 lămâie 50g unt 50ml ulei 1ceapă mică 2 linguri pesmet l00g
caşcaval 6 ouă un vârf de cuţit nucşoară măcinată sare piper Mod de
preparare: Se curăţă, se spală şi se scurge de apă spanacul. Se toacă.
Se căleşte împreună…
Read more »
Read more »
Reţete de post: Sos de cartofi
10 October 2010
Ingrediente: 4 cartofi mari 2 cepe 5 linguri ulei 1 linguriţă boia
dulce de ardei 2 linguri făină 2 foi de dafin sare condiment tip Vegeta
după gust 1 lingură oţet Mod de preparare: Cureţi cartofii şi îi tai
cubuleţe. într-o cratiţă pui uleul, ceapa tocată, cartofii cubuleţe,
boiaua de ardei şi le…
Read more »
Read more »
Tort Caraiman
10 October 2010
Ingrediente: 6 ouă 350 g zahăr 1/2 păhărel lichior de cireşe 3/4 pahar
sirop de fragi 250 g alune 200 g unt 80 g făină 400 g fragi de pădure
Mod de preparare: 6 gălbenuşuri se amestecă cu 100 g zahăr, 100 g unt şi
cu vanilia. Se freacă bine şi cînd devine…
Read more »
Read more »
Ciuperci murate cu maioneză de cartofi
10 October 2010
Ingrediente: 2 cartofi 200 g ciuperci murate 50 ml ulei sare piper
Mod de preparare: Cureţi cartofii şi îi fierbi în apă cu sare. Când sunt
gata, îi strecori, îi pasezi prin sită sau îi dai prin maşina de tocat,
apoi freci piureul obţinut cu ulei, un praf de sare şi de piper,…
Read more »
Read more »
Ciorbă uşoară de legume
10 October 2010
Ingrediente: 6 cartofi 2 cepe 2-3 morcovi 3 roşii 2 ardei graşi 10
păstăi fasole verde 1 dovlecel 150 g fidea sare de lămâie Mod de
preparare: Cureţi cartofii, îi tai cubuleţe, îi speli şi îi fierbi
împreună cu ceapa tăiată mărunt în apă cu sare. Cureţi şi tai mărunt
ardeii, morcovii îi…
Read more »
Read more »
Salată de ou cu iaurt
10 October 2010
Ingrediente: 4 oua 100 g sunca presata 1 fir de ceapa verde 3 ridichi 1
lamaie 120 g iaurt mai gros 1 lingurita mustar sare piper Mod de
preparare: Fierbi ouale, le cureti, le tai in sferturi si le lasi
deoparte. Tai apoi bucatele ceapa, ridichile si sunca presata, le
amesteci cu iaurtul,…
Read more »
Read more »
Rulouri din carne de viţel cu sos de vin
10 October 2010
Ingrediente: 1 kg carne de viţel 1 legătură ceapă verde 2 ardei graşi
200 g caşcaval 200 g şunculiţă afumată 3 linguri muştar 100 g pastă de
tomate 100 ml vin alb 100 g smântână sare piper ulei Mod de
preparare: Tai carnea bucăţi, apoi le baţi cu ciocanul pentru şniţele,
le ungi…
Read more »
Read more »
Ardei umpluţi cu fasole batută
10 October 2010
Ingrediente: 1 cutie praf pentru fasole bătută 4 ardei graşi (roşu,
verde şi galben) 400 ml apă 1 legătură de mărar sare 100 ml ulei Mod
de preparare: Pui apa cu un praf de sare la fiert şi după ce dă în
clocot o dai deoparte şi adaugi praful de fasole bătută amestecând…
Read more »
Read more »
Salată de spanac cu ouă
10 October 2010
Ingrediente: 1/2 kg spanac 1 ou ulei oţet sare Mod de preparare: Pui
la fiert o oală cu apă şi puţină sare. Alegi spanacul, îl speli în mai
multe ape, apoi îl opăreşti cu apa clocotită, îl laşi puţin să se
scurgă şi îl tai nu prea mărunt. Pui apoi ulei, oţet şi…
Read more »
Read more »
Mancare de varză cu ciuperci
10 October 2010
reţetă ungurească Ingrediente: 1 varză 100 g ciuperci 1 ceapă mare 1
morcov (sau 2 dacă sunt mai mici) 1 ţelină 4-5 cartofi 100 g măsline 6
linguri ulei supă de legume sare piper condiment tip Delikat Mod de
preparare: Cureţi cartofii, îi speli bine, după care îi tai cubuleţe.
Speli ciupercile şi…
Read more »
Read more »
Ciorbă de fasole si varză roşie
10 October 2010
reţetă ungurească Ingrediente: 1 varză roşie mică 2 cartofi 1 ceapă
mărar 300 g fasole uscată fiartă cu o zi înainte 1 lingură pastă de
roşii sare piper pătrunjel verde Mod de preparare: Intr-o oală cu apă,
pui la fiert varza tocată, cartofii tăiaţi cubuleţe, ceapa şi mărarul.
Laşi la foc mic 20…
Read more »
Read more »
Tuslama regala II
10 October 2010
Ingrediente:
1 kg de burtă rasol de viţel fiert 100 ml ţuică 200 ml vin alb piper
sare 1 păstârnac 1 morcov 1 ceapă 1 ardei gras usturoi mărar 100 g
smântână 100 g iaurt 100 g unt Mod de preparare: Se fierb burta şi
rasolul, timp de 4-5 ore cu apă, sare, piper…
Read more »
Read more »
Sufleu de vinete cu carne tocată
10 October 2010
Ingrediente: 1 vânătă mare 1 ceapă 500 g cartofi 1 piept de pui 2 roşii
250 ml lapte 4 linguri amidon alimentar 6 linguri ulei 1 ou 150 g
smântână 1 căţel de usturoi cimbru rozmarin piper sare boia dulce
nucşoară Mod de preparare: Speli cartofii, îi fierbi în coajă şi când
sunt…
Read more »
Read more »
Salată de crudităţi cu maioneză de ţelină
10 October 2010
Ingrediente: 1 ţelină 1 morcov 1 fir de praz sare piper 50 ml ulei
Mod de preparare: Cureţi ţelina, morcovul şi prazul, dai separat ţelina
şi morcovul pe răzătoarea fină şi pui la fiert ţelina cu o cană de apă
şi sare după gust. După ce a fiert bine ţelina, o strecori, o…
Read more »
Read more »
Salată de cartofi cu hamsii si ardei
10 October 2010
Ingrediente: 1/2 kg cartofi 1 ceapă 2 ardei graşi sare piper 3 linguri
maioneză Mod de preparare: Laşi hamsiile pentru o oră să se desăreze
în apă rece. Fierbi cartofii în coajă, îi cureţi şi îi laşi deoparte.
După ce s-au răcit, îi tai cubuleţe. Cureţi ceapa, o tai solzişori,
ardeii îi tai…
Read more »
Read more »
Tort cu fructe şi frişca
10 October 2010
Ingrediente: 6 ouă 6 linguri zahăr (150 g) 6 linguri făină (150 g) 1
lingură zeamă de lămiie şi coajă rasă vanilie 750 g fructe (căpşuni,
cireşe, vişine, caise) 5 linguri rom 1 kg frişcă bătută Mod de
preparare: Se face un blat de pandişpan obişnuit. Cind este rece se taie
în trei…
Read more »
Read more »
Zacusca de bureti
10 October 2010
Ingrediente:
5 kg bureţi – popinci 2 kg gogoşari 1 kg ceapă 1 l de ulei sare piper
Mod de preparare: Bureţii se fierb timp de 3 ore, cu 2 linguri de sare,
adăugând mereu apă caldă, să nu se prindă, apoi se lasă să se răcească,
se dau prin maşina de carne, gogoşarii se…
Read more »
Read more »
Placinta cu iaurt si stafide
10 October 2010
Ingrediente: 1 pachet foi de plăcintă 1 l iaurt 8 ouă de ţară 1 cană
zahăr 2 plicuri zahăr vanilat 1/2 pachet de unt 1 lămâie 50 g stafide
sare Mod de preparare: Incorporezi treptat în iaurt zahărul, vanilia,
ouăle, amestecând uşor cu telul, fără să baţi crema. Pui şi stafidele şi
coaja…
Read more »
Read more »
Varza murat cu carne afumata
10 October 2010
Ingrediente:
1 varză murată 2 cepe 500 g jambon afumat 500 g costiţă afumată 500 g
cârnat de casă afumat 50 ml de ulei Mod de preparare: Se toacă ceapa
şi se căleşte în puţin ulei, apoi adăugăm varza tocatăşi un litru de
apă, lăsăm să fiarbă o oră, apoi adăugăm carnea porţionatăşi apă…
Read more »
Read more »
Tocanita de miel cu ciulama la cuptor
10 October 2010
Ingrediente:
2 kg carne de miel 2 cepe 1 pahar de ulei 50 g zahăr 1 ou 1 pahar de
bulion 100 g unt 200 g lapte piper sare mentă tocată fin coriandru 100 g
caşcaval 2 linguri de pesmet 6 cartofi Mod de preparare: Carnea se
căleşte şi se stinge cu supă, se…
Read more »
Read more »
File de şalău cu vinete
10 October 2010
Ingrediente: 4 bucăţi file de şalău 100ml ulei 2 vinete 300g roşii mici
(cherry) sare piper Mod de preparare: Se spală vinetele, se taie în
felii de circa 5mm grosime, se presară cu sare şi se lasă 30 de minute
să se scurgă de zeama amăruie. Se curăţă peştele de eventualele
oscioare, se…
Read more »
Read more »
Salată de pui cu fasole verde şi porumb
10 October 2010
Ingrediente: 1/2 piept de pui 400 g fasole verde 1 cutie mică porumb
(de 200 g) 2 morcovi 2 ouă 1/2 lămâie 1 linguriţă muştar 200 ml ulei
sare piper Mod de preparare: Fierbi carnea în apă cu sare, iar separat
fierbi fasolea verde şi morcovii curăţaţi. Pui şi 1 ou să fiarbă…
Read more »
Read more »
Aluat pentru pizza
10 October 2010
Ingrediente:
1cană de iaurt 1/2 de cană de ulei 2 ouă sare piper 1 1/2 cană de făină
1/2 de pachet de praf de copt Mod de preparare: Punem compoziţia în
tavă tapetată cu ulei şi făină, peste care putem pune orice fel de
compoziţie pentru pizza. Pofta buna!
Read more »
Read more »
Lapţi de crap fripţi
10 October 2010
Ingrediente: 400 g lapţi de crap 1 leg. ceapă verde 1 leg. usturoi
verde 100 ml ulei 250g făină sare piper lămâie Mod de preparare: Se
lasă lapţii să se zvinte pe un prosop de hârtie. Se toacă mărunt ceapa
şi usturoiul şi se sotează 2 minute la foc iute. Opţional, se stinge…
Read more »
Read more »
Dovlecei cu măsline si busuioc
9 October 2010
Ingrediente: 2 dovlecei 1 căţel de usturoi 1 ceapă 100 g măsline 5
linguri ulei 1 pahar vin alb 1 lingură făină zeamă de lămâie 1 lingură
bulion 1 legătură pătrunjel busuioc sare piper Mod de preparare: Speli
dovleceii (în coajă), îi ştergi şi îi tai felii de 1 cm grosime. I
stropeşti…
Read more »
Read more »
Salată cu două feluri de varză si cu ardei
9 October 2010
Ingrediente: 1 salată verde 1/2 varză albă 1/2 varză roşie 1 morcov 1
ţelină 1 ardei roşu 1 ardei galben oţet sare piper ulei Mod de
preparare: Speli salata şi verzele, le tai fideluţă şi le laşi deoparte.
Cureţi rădăcinoasele şi ardeii, apoi dai morcovul, pătrunjelul şi
ţelina pe răzătoarea cu ochiuri mari,…
Cremă de castane
9 October 2010
Ingrediente: 400 g castane 200 g zahăr pudră 220 g unt 1 păhărel
lichior 1/4 1 lapte vanilie 2 gălbenuşuri Mod de preparare: Castanele
se curăţă de coajă şi pieliţă şi se fierb cu lapte şi vanilie. Cînd au
fiert, se dau prin sită fără lichid. Se amestecă bine cu zahărul pudră,
lichiorul,…
Read more »
Read more »
Tarta exotică indiană
9 October 2010
Ingrediente: 6 banane 250 g gem de portocale 150 g rahat colorat 250 g
aluat fraged Mod de preparare: Se tapetează cu aluat o formă de tartă
şi se coace la cuptor. Bananele se taie in două (în lungime), se aşază
într-o tavă unsă cu unt şi se dau la cuptor 5 minute.…
Read more »
Read more »
Cod cu sos de gin
9 October 2010
Ingrediente: 4 fileuri de cod 2 linguri ulei de măsline 125ml gin 125ml
supă de legume 150ml zeamă de lămâie 10g zahăr 25ml miere 50 g
smântână 2 linguri amestec de ierburi aromate verzi (busuioc, oregano,
pătrunjel, cimbru) sare piper Mod de preparare: Se ung fileurile de
cod cu ulei amestecat cu 1…
Read more »
Read more »
Pilaf cu varză dulce
9 October 2010
Ingrediente: 250 g orez 1 kg varză 100 ml ulei 2 ardei graşi 3 roşii 1
ceapă mare sare şi piper Mod de preparare: Tai varza subţire, o freci
cu sare şi o laşi deoparte câteva minute. Tai ceapa mărunt, o căleşti
în ulei 5 minute, apoi adaugi varza (presată bine ca să…
Read more »
Read more »
Crochete de conopidă şi macaroane
9 October 2010
Ingrediente: 1 conopidă mică 100 g macaroane 1/2 pachet unt 300 g făină
250 ml lapte sare piper 2 ouă 100 g pesmet ulei Mod de preparare:
Speli conopida, o fierbi în apă cu sare, iar separat fierbi macaroanele.
In acest timp, pregăteşti un sos alb: topeşti untul pe foc mic, adaugi
200…
Read more »
Read more »
Crema de ananas
9 October 2010
Ingrediente: 2 ouă 2 gălbenuşuri 120 g zahăr 1 cutie mică de ananas 1
plic vanilie 280 g unt sau margarina 1 păhărel lichior sau esenţă de
ananas Mod de preparare: Ananasul se toacă mărunt si se fierbe cu
zeama lui cu zahărul şi cu vanilia. Cînd a scăzut şi este bine legat…
Read more »
Read more »
Salată de cruditaţi
9 October 2010
Ingrediente: 1/2 sfeclă roşie 1/2 ridiche neagră 2 morcovi 1/2 ţelină 1
lămâie 2-3 linguri de ulei de măsline câte un vârf de cuţit de sare şi
zahăr Mod de preparare: Cureţi toate rădăcinoasele de coajă şi le
treci prin răzătoarea cu ochiuri mari. Intr-un castron încăpător le
amesteci cu uleiul, zeama de…
Read more »
Read more »
Rulada de caprioara cu fructe
9 October 2010
Ingrediente:
8 bucăţi de cotlet de căprioară 300 g carne de viţel tocată prin maşină
300 g şuncă tăiată cubuleţe 100 g smântână dulce 50 g coniac 50 g vin
roşu sare piper delicat nucşoară 2-3 ouă Mod de preparare: Se adaugă
caise, prune sau gogoşari muraţi. Cotletul se bate cu ciocanul, se
condimentează, punem…
Read more »
Read more »
Tort cremă de cafea Moka
9 October 2010
Ingrediente: 7 ouă 125 g zahăr 1 plic vanilie 180 g făină 250 g zahăr
rom sau coniac 70 g unt 400 g şerbet de cafea 3 linguri esenţă de cafea
Mod de preparare: Ouăle se sparg într-un vas şi se bat in baie de apă
(bain-marie) cu 120 g zahăr. Cînd încep să…
Read more »
Read more »
Peşte cu legume si maioneză de post
9 October 2010
Ingrediente: 1 kg file de peşte 2 morcovi 3 cartofi 1 ţelină 1 rădăcină
pătrunjel 1 cutie ciuperci 200 g mazăre congelată sau din conservă 200 g
fasole verde congelată sau de la borcan 1/2 căpăţână de usturoi 100 ml
ulei sare piper condiment tip Delikat 1 salată verde pentru omat
verdeaţă Mod…
Read more »
Read more »
Salată cu rosii si macrou aumat
9 October 2010
Ingrediente: 500 g cartofi 1 macrou afumat 4 roşii 1 salată verde 1
legătură ridichi 1 fir de ceapă verde 4 linguri zeamă de lămâie 5
linguri ulei 10 măsline sare piper 1 legătură verdeaţă Mod de
preparare: Speli cartofii şi-i fierbi cu tot cu coajă. Cureţi apoi
salata, ridichile, ceapa verde, roşiile,…
Read more »
Read more »
Rulada aperitiv
9 October 2010
Ingrediente
aluat: 2 căni cu borş, 2 căni cu ulei, drojdie cât o nucă, făină cât
cuprinde Ingrediente umplutura: se face din 500 g parizer dat prin
maşină, o cutie de paté de ficat mare, 4 ouă, 5-6 cepe tocate şi călite,
pătrunjel, mărar, piper şi vegeta. Mod de preparare: Se face un aluat
moale…
Read more »
Read more »
Paste fainoase cu cabanos si branza de oi
9 October 2010
Ingrediente: 1/2 de linguriţă de oregon 1 castron de paste (melcişori)
fierte 1 borcan de 500 g roşii în bulion 150 g brânză de oaie 1ceapă
potrivită 200 g cabanos Mod de preparare: Ceapa se căleşte în ulei,
apoi se pun cabanoşii, doi căţei de usturoi şi două roşii din bulion.
Toate acestea…
Read more »
Read more »
Medalion de mistret
9 October 2010
Ingrediente:
1,6 kg carne de mistreţ tocată 600 g slănină 1 căpăţână de usturoi 1
ţelină 2 morcovi 2 fire de cimbru 1 vârf de cuţit de busuioc 1 kg
ciuperci rumenite în unt 200 g arpagic 2 cepe tocate Mod de preparare:
Carnea se taie fâşii mai grosuţe, care se umplu cu costiţă…
Read more »
Read more »
Supă-cremă de legume cu aromă de dafin
9 October 2010
Ingrediente: 1 kg roşii 2 dovlecei 4 cartofi 1 legătură ceapă verde 3
căţei de usturoi 100 ml ulei 1 linguriţă zahăr 2 foi de dafin 1 legătură
pătrunjel sare piper Mod de preparare: Căleşti în ulei ceapa tocată,
adaugi dovleceii tăiaţi rondele, apoi roşiile decojite, tăiate în patru
şi cartofii curăţaţi şi…
Read more »
Read more »
Terină de peşte
9 October 2010
Ingrediente: 500g file de merluciu 10-12 felii de somon afumat 2 ouă
l/4 linguriţă nucşoară rasă 250ml smântână 4 linguri spanac fiert şi
tăiat mărunt 4 linguri maioneză acrită cu lămâie ulei pentru uns tava
sare piper Mod de preparare: Se taie merluciul în cubuleţe de lcm şi
se înlătură eventualele oase găsite.…
Read more »
Read more »
Rulada din muschi de porc cu gogosari rosii
9 October 2010
Ingrediente:
1,2 kg muşchi de porc 1 gogoşar roşu 1 ceapă călită 2 căţei de usturoi 2
ouă ulei sare piper 1 pahar de vin 1 linguriţă de boia dulce Mod de
preparare: Muşchiuleţul se fasonează, după care se desface cu cuţitul,
până devine ca o foaie dreptunghiulară, apoi se bate cu ciocanul ca…
Read more »
Read more »
Pateuri cu cabanos
9 October 2010
Ingrediente:
800 g smantana 1 l apa minerala 100 g otet sare 6 oua 20 g drojdie 1
lingura zahar faina 1 kg unt 2 kg cabanos Mod de preparare: Se face un
aluat din 800 g smântână, 1 l de apă minerală, 100 g oţet, sare, 6 ouă,
20 g drojdie, o lingură…
Read more »
Read more »
Berea de producţie casnică
9 October 2010
In ultimii ani, s-a răspândit şi în Italia, într-un ritm din ce în ce
mai entuziast, tehnica de home-brewing sau arta de a face bere în casă,
un fenomen care se bucură de o tradiţie de peste două decenii în Anglia,
Scoţia, Irlanda, Germania, Olanda, Suedia sau Statele Unite. Datorită
unei experienţe consolidate, care…
Read more »
Read more »
Gratar de vanat cu rulouri din aluat si brocoli
9 October 2010
Ingrediente:
1 kg carne vanat 50 g unt 200 ml apa 2 cartofi 2 oua 5 linguri faina
100 ml vin rosu Mod de preparare: Carnea de vânat se ţine în baiţ
pentru a se frăgezi şi după aceea, o putem prepara. Brocoli trebuie
fiert în apă cu sare, apoi stropit cu unt fierbinte.…
Read more »
Read more »
Chec cu mere
9 October 2010
Ingrediente: 6 mere 1 şi 1/2 ceaşcă zahăr 1 ceaşcă ulei 3 ceşti făină 1
linguriţă praf de copt 1 linguriţă bicarbonat 1/2 ceaşcă nucă mărunţită
1/2 ceaşcă stafide 1 plic zahăr vanilat 1 linguriţă sare 1 linguriţă
scorţişoară zahăr pentru pudrat Mod de preparare: Cureţi merele, le
tai felii subţiri şi…
Read more »
Read more »
Peşte pane cu legume de vară
9 October 2010
Ingrediente: 1 kg file crap 1 dovlecel 1 ardei gras roşu 1 vânătă 1
ardei gras galben 2 roşii 3 linguri făină 2 ouă 2 linguri smântână 2
linguri unt sare piper ulei Mod de preparare: Speli peştele, îl tai
bucăţi, apoi treci fiecare bucată mai întâi prin făină, după care prin
ou…
Read more »
Read more »
Cremă de alune
9 October 2010
Ingrediente: 2 ouă 2 gălbenuşuri 180 g zahăr 280 g unt sau margarina
vanilie 250 g alune puţin coniac puţină coajă de lămîie Mod de
preparare: Alunele se prăjesc şi se dau de 2 ori prin maşina de nuci,
apoi se pisează cu 2 linguri de cremă de vanilie. Compoziţia cremei de
alune…
Read more »
Read more »
File de crap cu roşii şi ciuperci
9 October 2010
Ingrediente: 4 fileuri de crap 4 roşii 500g ciuperci proaspete 1 ceapă
1lămâie 1 leg. pătrunjel 150ml ulei 1 crenguţă cimbru 1 ardei gras 2-3
linguri făină sare piper Mod de preparare: Se presară fileurile cu
sare şi piper, după care se trec prin făină. Se prăjesc în l00ml ulei
încins. După ce…
Read more »
Read more »
Păstrăvi cu sos
9 October 2010
Ingrediente: 2 păstrăvi 1 lămâie 300 g cartofi 100 g morcovi 20g
usturoi marar 100 ml smantana pătrunjel sare piper Mod de preparare:
Cartofii şi morcovii se pun fiert în apă cu sare şi,se scot şi se trag 1
tigaie în 50 g unt. Păstrăvii s dau prin faină, li se depărteaz
fălcile…
Read more »
Read more »
Tuslama regala I
9 October 2010
Ingrediente:
2,5 kg de burtă 2 morcovi 2 cepe 1 căpăţână de usturoi 1 rădăcină de
hrean boabe de piper sare delicat după gust Mod de preparare: Burta se
spală bine, se taie bucăţi şi se pune la fiert cu apă, sare, boabe de
piper, ceapă, morcov, după care se fierbe timp de patru…
Read more »
Read more »
Tort de ciocolată vienez
9 October 2010
Ingrediente: 7 ouă 150 g zahăr 250 g zahăr pentru cremă 200 g ciocolată
de menaj plus 250 g pentru cremă 450 g şerbet de ciocolată 250 g frişcă
lichidă 80 g făină 180 g unt vanilie Mod de preparare: Se amestecă
bine untul cu 150 g zahăr, gălbenuşurile, vanilia, 200 g ciocolată…
Read more »
Read more »
Sarmalele bunicii
9 October 2010
Ingrediente:
500 g carne de porc 500 g carne de mânzat 200 g slănină afumată 200 g
costiţă afumată 1 kg ceapă 2 morcovi 1 cană de orez 1 varză murată sare
piper cimbru 1 lingură de boia dulce Mod de preparare: Se taie ceapa
mărunt, morcovul se rade pe răzătoare, slănina şi costiţa…
Read more »
Read more »
Placinta cu carne si sos de mustar
9 October 2010
Ingrediente:
200 g carne de vita 2 cepe sare piper 2 oua 2 linguri mustar 2 linguri
miere de albine 1 lingura ulei masline verdeata 100 ml vin alb 3 cartofi
delicat 150 ml lapte 3 catei usturoi Mod de preparare: O foaie de
plăcintă din comerţ o aşezăm pe o tavă tapetată cu…
Read more »
Read more »
Reţete de post: Sărăţele cu chimen
9 October 2010
Ingrediente: 250 g făină 70 g margarină 25 g drojdie 1 ceşcuţă apă
minerală 1 linguriţă chimen sare ulei Mod de preparare: Amesteci făina
cu drojdia, margarina, apa minerală, pui şi sare şi frămânţi până obţii
un aluat potrivit de moale. Intinzi apoi o foaie, o ungi cu ulei şi o
tai fâşii…
Read more »
Read more »
File de cod cu telemea şi ardei gras
9 October 2010
Ingrediente: 4 fileuri de cod 200g telemea de oi 2 ardei graşi roşii
200g măsline 100ml ulei 1 leg. pătrunjel 1 lămâie sare piper Mod de
preparare: Se curăţă peştele de eventualele oscioare, se spală, se
scurge şi se presară cu sare şi piper. Se prieşte în ulei câte 4-5
minute pe fiecare…
Read more »
Read more »
Friptura de caprioara
9 October 2010
Ingrediente:
1,6 kg carne de căprioară 3 linguri de făină de grâu 100 ml ulei un
morcov 1 ţelină ardei verde 1ceapă bulion 2 foi de dafin 50 ml otet 10
boabe coriandru 2 linguri zahar Mod de preparare: Se face un baiţ din 1
litru de apă, 2 linguri de zahăr, o linguriţă…
Gogoşele de cartofi
9 October 2010
Ingrediente: 1/2 kg cartofi 50 g unt 2 linguri rase de făină 1 ceaşcă
apă 2 ouă sare piper ulei Mod de preparare: Cureţi cartofii şi îi pui
la fiert în apă cu sare. Separat, pui la fiert apa cu untul şi când dă
în clocot adaugi făina şi amesteci repede. Mai fierbi…
Read more »
Read more »
Musaca de cartofi cu carne tocata
9 October 2010
Ingrediente:
500 g carne de vită 500 g carne de porc 4 cepe 4 cartofi mari 200 g
caşcaval ras 2 ouă 300 g smântână 100 g unt sare piper Mod de
preparare: Carnea o tocăm şi o călim în ulei cu ceapă, cartofii se
curăţă, se spală, apoi se taie felii şi se…
Read more »
Read more »
Chifteluţe de pui cu sos de smântână
9 October 2010
Ingrediente: 1 piept de pui 1 ceapă 2 felii de pâine 2 ceşti lapte 1
ou 1 legătură pătrunjel 1 legătură mărar 200-300 g smântână 1 lingură
unt 200 g făină sare piper ulei Mod de preparare: Cureţi ceapa, o toci
mărunt, o căleşti puţin în ulei, apoi o treci prin maşina de…
Read more »
Read more »
Ciorbă de păsat (crupe de porumb)
9 October 2010
Ingrediente: 3 l apă 1 l borş 1 farfurie adâncă plină cu păsat
verdeţuri de tot felul sare Mod de preparare: Speli păsatul, îl pui la
fiert într-o oală cu 3 l apă, adaugi verdeţurile tocate mărunt şi când
totul este bine fiert torni borşul fiert separat şi potriveşti gustul de
sare. Când…
Read more »
Read more »
Miel cu sos de smantana
9 October 2010
Aleg muşchiuleţ de miel sau pulpă de miel pe care o tai şi o dau prin
condimente tip Delikat, piper, boia dulce. în tava de la cuptor pun
puţin ulei şi aşez bucăţile de carne pe care le acopăr cu puţină apă, o
cană- două. Las la cuptor să scadă apa şi să se…
Read more »
Read more »
Peşte marinat
9 October 2010
Ingrediente: 1 – 1/2 kg macrou 2-3 cepe 100 g bulion 200 ml ulei 6-7
boabe de piper 2-3 foi de dafin 1 lămâie pătrunjel Mod de preparare:
Intr-un litru de apă pui foile de dafin, piperul, 50 ml ulei, ceapa
tocată mărunt şi bulionul. Fierbi până vei obţine un sos mai gros.…
Read more »
Read more »
File de şalău în crustă de mac
9 October 2010
Ingrediente: 700g file de şalău 100gfăină 4 linguri seminţe de mac
1lingură coajă de lămâie rasă 1 linguriţă boia de ardei dulce 150ml ulei
2 lămâi sare piper Mod de preparare: Se curăţă fileul de şalău, se
spală bine în apă rece, se lasă să se scurgă, se şterge, apoi se
tăvăleşte prin făină.…
Read more »
Read more »
Reţete de post: Gogoşi din cartofi
9 October 2010
Ingrediente: 2-3 cartofi potriviţi 200 g făină 1 ceaşcă apă caldă 3
inguri zahăr 3 linguri ulei 25-30 g drojdie de bere un vârf de cuţit
sare 1 esenţă de vanilie coajă de lămâie undelemn pentru prăjit zahăr
vanilat Mod de preparare: Fiebi cartofii cu tot cu coajă, îi cureţi şi
îi treci…
Read more »
Read more »
Chiftelute prajite
9 October 2010
Ingrediente:
300 g carne 100 g franzelă 50 g ceapă 1 ou 20 g sare 25 g făină 100 ml
ulei verdeaţă piper Mod de preparare: Carnea se taie cubuleţe, apoi,
împreună cu ceapa călită în ulei şi pâinea înmuiatăşi stoarsă, se trec
prin maşina de tocat, după aceea, se adaugă sarea, piperul, verdeaţa,…
Read more »
Read more »
Mancare de ardei gras cu piept de pui
9 October 2010
Ingrediente: 1 piept de pui 5-6 ardei graşi de diferite culori 1 ceapă 1
legătură mărar sare piper ulei Mod de preparare: Tai carnea bucăţi şi
o înăbuşi în apă cu ulei şi puţină sare. Speli apoi ardeii, îi tai
bucăţi, cureţi ceapa, o toci mărunt şi o căleşti în ulei. După ce…
Read more »
Read more »
Reţete de post: Paste fainoase cu măsline
9 October 2010
Ingrediente: 1/2 kg melcişori sau tăieţei laţi de post 1 ceaşcă măsline
negre 1 ceapă tocată 1/2 ceaşcă ulei 1 lingură pastă de ardei 5-6 roşii
din conservă 1/2 ceaşcă vin alb sare piper 1 legătură verdeaţă Mod
de preparare: Scoţi sâmburii măslinelor, le pui în apă rece, le fierbi 5
minute…
Read more »
Read more »
Tort cu banane si vişine
9 October 2010
Ingrediente: 160 g făină 3 ouă 2 gălbenuşuri 3 linguri smantana 100 g
unt 2 linguri pesmet de cozonac 3 banane puţin praf dc copt 120 g zahăr
1/2 păhărel lichior 400 g frisca bătuta 100 g boabe de vişine sau de
zmeură din dulceaţă 100 g barat de alune vanilie Mod de…
Read more »
Read more »
Cod cu lămâie
9 October 2010
Ingrediente: 4 fileuri de cod lămâie linguri pesmet 2-3 căţel de
usturoi 2 linguri idei 100g unt 50ml vin alb sec 200g smântână 1 ceapă
mică l leg. mărar 1 leg. pătrunjel sare piper Mod de preparare: Se
curăţă fileurile, se spală, se scurg de apă şi se şterg bine. Se
amestecă într-un…
Read more »
Read more »
Sarmale fierte in vin alb
9 October 2010
Ingrediente:
500 g carne de vită 500 g carne de porc 150 g orez 500 g ceapă sare
piper cimbru verdeaţă varză dulce opărită în apă cu sare şi puţin oţet
300 g suc de roşii 300 g ulei Mod de preparare: Se toacă bine carnea,
se amestecă cu orezul spălat, ceapa tocată mărunt…
Read more »
Read more »
Cozonaci simpli
9 October 2010
Ingrediente: 1 kg făină 8 gălbenuşuri 4-5 albuşuri 350 g zahăr 250 g
unt 2 linguri ulei 500 ml lapte 60 g drojdie un păhărel de rom coaja
rasă de la o lămâie vanilie 1 linguriţă rasă de sare Mod de
preparare: Faci mai întâi plămădeala şi pentru aceasta sfărâmi drojdia,
o…
Read more »
Read more »
Rulada din file de porc
9 October 2010
Ingrediente:
1 kg muşchi filé de porc 500 g cabanos 2 gogoşari roşii 2 morcovi
fierţi 5 ouă 500 g făină albă 500 ml ulei 500 g caşcaval Mod de
preparare: Se porţionează carnea, se bate cu ciocanul, se condimentează
cu sare, piper şi delicat, apoi se aşează pe fiecare foaie de carne
caşcaval,…
Read more »
Read more »
Tocana de berbec
9 October 2010
Ingrediente:
1,5 kg carne de berbec 2 morcovi raşi 2 cepe 100 ml ulei 1 ardei gras
roşu 1 pahar de vin sare piper foi de dafin boia dulce cimbru boia iute
rozmarin mentă 2 linguri de bulion Mod de preparare: Se pune ceapa cu
ulei la călit, adăugăm morcovul şi ardeiul, apoi carnea…
Read more »
Read more »
Mancare vanatoreasca
9 October 2010
Ingrediente:
1,5 kg carne de mânzat zarzavat 300 gprune uscate 1 cană de miez de
nucă fâşii de slănină 1 castron de usturoi 100 gunt 1 lingura bulion
sare piper 2-3ceape foi de viţă murate şi condimente 1 cana vin alb
Mod de preparare: Se taie carnea felii şi se împănează cu usturoi şi…
Read more »
Read more »
Salată de conopidă cu măsline si maioneză
9 October 2010
Ingrediente: 2 bucăţi conopidă potrivit de mari sare piper 2 linguri
smântână 100 g măsline negre 1 legătură pătrunjel 1 roşie 2 ouă 1
lingură muştar 200 ml ulei Mod de preparare: Desfaci conopida
bucheţele şi le laşi într-un vas cu apă rece şi sărată pentru 2-3 ore.
După ce au stat aşa,…
Read more »
Read more »
Zacusca cu mustar
9 October 2010
Ingrediente:
7 kg ardei kapia 250 ml ulei 2 linguri miere 4 linguri mustar Mod de
preparare: Ardeii kapia, copţi, daţi prin maşină se adaugă 250 ml de
ulei, 2 linguri de miere şi 4 linguri de muştar, din care se face o
maioneză. Peste ea se pun ardeii kapia şi se mai dă…
Read more »
Read more »
Rulouri cu carne
9 October 2010
Ingrediente:
500 ml de lapte 3 ouă 1 pahar de apă minerală sare piper delicat după
gust 400-500 g făină 600 g carne Mod de preparare: Se face o
compoziţie pentru clătite pe care le coacem cât mai subţiri. Umplutura
se face din 600 g carne tocată, pusă la călit cu 2 cepe, mirodenii…
Read more »
Read more »
Zacusca de fasole I
9 October 2010
Ingrediente:
5 kg gogoşari copţi 5 kg ardei kapia copţi 2 kg ceapă 1 kg fasole
boboloane fierte 1,5 kg suc de roşii 1,8 l de ulei Mod de preparare:
Ardeii, gogoşarii şi ceapa se dau prin maşină, apoi se pun la fiert cu
uleiul şi sucul de roşii, sarea, piperul şi foile de…
Read more »
Read more »
Muschi de porc cu lamaie
9 October 2010
Ingrediente:
600 g muşchiuleţ de porc 300 g şuncă 1-2 lămâi sare piper Mod de
preparare: Muşchiuleţul se taie felii şi se bate cu ciocanul, apoi se
săreazăşi se piperează. Peste feliile de muşchi, se pun câte două felii
de şuncă, iar peste şuncă, se aşează câte o felie de lămâie şi se
prinde…
Read more »
Read more »
Păstrăv în sos de smântână
9 October 2010
Ingrediente: 8 păstrăvi (circa 250g bucata) 300g smântână 100g unt 1
lingură făină 200ml lapte 1lămâie sare piper Mod de preparare: Se
curăţă peştele, se spală şi se condimentează cu sare şi piper. Se
prăjeşte în ulei, la foc potrivit spre mic, până ce se rumeneşte bine pe
toate părţile, apoi se scoate…
Read more »
Read more »
Tartă cu mere Poiana Braşov
9 October 2010
Ingrediente: 12 mere creţeşti ionatane sau renete 400 g aluat de
foitaj sau aluat fraged 120 g zahăr 100 g gem 2 gălbenuşuri Mod de
preparare: Merele se curăţă şi 10 din ele se scobesc (se scot mijloacele
cu seminţele) şi se umple golul cu cele 2 mere rămase rase şi
amestecate cu…
Read more »
Read more »
Friptura novodnai
9 October 2010
Ingrediente:
1 kg muschi de vita nucsoara piper pudra de usturoi usturoi zdrobit 100
ml coniac 250 g unt sare 1 kg ciuperci 3 rosii Mod de preparare: Un kg
muşchi de vită tăiat felii, bătut bine cu ciocanul, apoi presărăm peste
muşchi: sare afumată, nucuşoară, piper, pudră de usturoi şi usturoi
zdrobit. Separat în…
Read more »
Read more »
Varza cu paste
9 October 2010
Ingrediente:
2 verze mari 1lingură de delicat 400 g paste făinoase ulei Mod de
preparare: Pastele se fierb în apă cu sare şi puţin ulei. Varza se
toacăşi se căleşte în ulei până scade la jumătate, apoi se adaugă
delicatul şi pastele fierte şi călite cu apă rece. Se condimentează cu
sare şi piper.…
Read more »
Read more »
Crap pe varză la cuptor
8 October 2010
Ingrediente: 1 crap de 1 kg 1 varză acră (mai mare) 1/2 ceaşcă ulei 3-4
roşii (sau 1 lingură bulion subţiat cu o ceaşcă de apă) 1 ardei gras
de la congelator 10-15 boabe piper sare Mod de preparare: Desfaci în
frunze varza acră, o cureţi de părţile groase şi o scurgi de…
Read more »
Read more »
Ingheţată de ness
8 October 2010
Ingrediente: 5 ouă 5-6 linguri zahăr 4 pliculeţe ness (sau cacao, rom) 1
plic frişcă 150 ml lapte Mod de preparare: Baţi albuşurile spumă tare
cu zahărul, apoi încorporezi gălbenuşurile şi frişca preparată după
instrucţiunile de pe plic. Pui şi nessul, omogenizezi compoziţia şi o
dai la rece. Am încercat această reţetă cu…
Read more »
Read more »
Peşte cu sos de castraveţi
8 October 2010
Ingrediente: 600 g peşte 1 castravete 1 ceapă roşie mică 2 linguri ulei
2 linguri vin roşu 1 legătură mărar 100 ml smântână 1 lingură zeamă de
lămâie sare şi piper Mod de preparare: Tai mărunt ceapa, o căleşti cu
ulei şi adaugi castravetele curăţat şi tăiat cubuleţe. Sărezi, piperezi,
iar după 5…
Read more »
Read more »
Mancarica de verdeaţă
8 October 2010
Ingrediente: 10 legături pătrunjel 10 legături mărar 2 cepe 150 ml
ulei 1 lingură făină 2 linguri bulion 1 ardei gras sare piper Mod de
preparare: Cureţi ceapa, o tai solzişori şi o căleşti în ulei. Adaugi
făina, o rumeneşti puţin şi stingi cu 250 ml apă. Speli mărarul şi
pătrunjelul, le tai…
Read more »
Read more »
Mancare de dovlecei cu boia
8 October 2010
Ingrediente: 3-4 dovlecei 1 legătură de mărar sare piper boia 100 g
bulion 1 ceapă 50 ml ulei Mod de preparare: Cureţi dovleceii de coajă
şi sâmburi şi îi tai cubuleţe. Tai ceapa cât mai mărunt, o căleşti în
ulei, adaugi dovlecelul şi sărezi după gust. După ce s-au călit toate
circa 15…
Read more »
Read more »
Prăjitură cu biscuiţi si cafea
8 October 2010
Ingrediente foi: foaia 1 3 ouă 3 linguri apă 6 linguri zahăr 6 linguri
făină foaia 2 2 pachete de biscuiţi foaia 3 3 albuşuri 6 linguri zahăr 1
cană miez de nucă 2 linguri făină Ingrediente cremă: 3 gălbenuşuri + 2
ouă 10 linguri zahăr 1 linguriţă ness 1 pachet margarină 2 albuşuri…
Macrou cu caşcaval la cuptor
8 October 2010
Ingrediente: 4 bucăţi macrou 250g caşcaval 2 linguri pesmet 50ml ulei 1
lămâie 150g măsline fără sâmburi 1 leg. pătrunjel sare piper Mod de
preparare: Se curăţă peştele şi se condimentează. Se prăjeşte în ulei,
la foc mic, circa 10 minute, întorcându-1 pe toate părţile. Se pune apoi
într-o tavă, se stropeşte cu…
Read more »
Read more »
File de crap cu cartofi
8 October 2010
Ingrediente: 700g file de crap 6 cartofi potriviti 70 ml ulei 1 leg.
ceapă verde 1 lămâie 2 căţei de usturoi 1ou sare piper Mod de
preparare: Se curăţă fileul, se spală, se scurge de apă, se şterge cu
şerveţele şi se condimentează. Se curăţă cartofii, se spală, se taie în
rondele de…
Read more »
Read more »
Salată de macrou marinat
8 October 2010
Ingrediente: 300g file de macrou marinat 2 ouă fierte 2 roşii 1 morcov
telina mica 1 ardei gras 1ceapă roşie 1 leg. ceapă verde 50g măsline
fără sâmburi 50ml ulei (pref măsline) leg. mărar 2 lingem zeamă de
lămâie sare piper Mod de preparare: Se taie fileul de macrou în
feliuţe şi se…
Read more »
Read more »
Ştiucă umplută ca la Maliuc
8 October 2010
Ingrediente: 1 ştiucă (circa 2kg) 3 ouă 1 leg. pătrunjel 1 leg. mărar
4-5 căţei usturoi 50 ml ulei 50 ml apă minerală 2-3 roşii l lămâie sare
piper Mod de preparare: Se taie ştiuca la ceafa şi pe laterale şi se
jupoaie pielea, cu grijă la aripioare, până la coadă. Se curăţă…
Read more »
Read more »
Pastă de urdă cu marar si oregano
8 October 2010
Ingrediente: 250-300 g urdă 1 legătură de mărar 1 vârf de cuţit de
oregano 2 roşii pentru preparare şi una pentru ornament 1 lingură de
ulei de masline Mod de preparare: Speli şi tai cuburi mici roşiile,
lăsându-le să se scurgă foarte bine. Intre timp, speli şi toci cât mai
fin mărarul, iar…
Read more »
Read more »
Chiftelute cu hrean si smnatana
8 October 2010
Ingrediente:
700 g carne tocată fin 2 cepe 200 g franzelă înmuiată în apă rece 4 ouă
sare piper secretul gustului 1 legătură de mărar 500 g smântână Mod
de preparare: Carnea se amestecă bine cu ceapa călită în 50 ml de ulei
apoi tocată prin maşină, ouăle şi piperul, apoi se fac chifteluţe…
Read more »
Read more »
Macrou cu struguri
8 October 2010
Ingrediente: 4 macrouri 1 ceapă potrivită 500g struguri albi 100 g miez
de nucă 2 linguri smântână 50ml ulei 1 lămâie sare piper Mod de
preparare: Se curăţă peştele, se spală, se scurge de apă, se .şterge cu
şerveţele şi se condimentează. Se prăjeşte în ulei până se pătrunde bine
şi se rumeneşte…
Read more »
Read more »
Carnati de casa
8 October 2010
Ingrediente:
1kg carne de porc 1kg carne de vită 400 g slănină 1 linguriţă de piper 1
linguriţă de sare 2 căciulii de usturoi 1 linguriţă de boia dulce
cimbru magheran Mod de preparare: Carnea tocată se frământă
condimentată, adăugând 200 ml de apă sărată sau supă de oase. Se fac
cârnaţii, se lasă…
Read more »
Read more »
Ciorbă ţărănească de vară dreasă cu iaurt
8 October 2010
Ingrediente: 1 mână de mazăre 1 mână de fasole verde 2 cartofi 1 ceapă 1
morcov 1 rădăcină pătrunjel 2-3 roşii 500 g iaurt 1 legătură mărar 1
legătură pătrunjel sare piper Mod de preparare: Cureţi mazărea,
fasolea, cartofii, ceapa, morcovul, pătrunjelul, apoi razi
rădăcinoasele, tai mărunt ceapa, cartofii cuburi şi le pui…
Read more »
Read more »
Tochitura taraneasca din purcel afumat
8 October 2010
Ingrediente:
300 g muşchiuleţ 300 g costiţă 300 g cârnat 200 g slănină 2 pahare apă
Mod de preparare: Tocăm slănina cubuleţe şi o punem la topit, adăugăm
costiţa, cârnatul şi muşchiuleţul tăiate bucăţi mai mari, prăjim 10
minute, apoi adăugăm 2 pahare de apăşi lăsăm să fiarbă până scade apa.
Se serveşte cu…
Read more »
Read more »
Rulada de porc
8 October 2010
Ingrediente:
1,5 kg muşchi de porc 3 morcovi 200 g cabanos 200 g slănină 5 ouă sare
piper ulei usturoi 1 kg cartofi Mod de preparare: Muşchiul se desface
într-o singură fâşie de carne ca un pat, care se bate bine cu ciocanul,
apoi se condimenteazăşi, după dorinţă, se poate unge cu puţin muştar.…
Read more »
Read more »
Reţete de post: Soia cu ciuperci si legume
8 October 2010
Ingrediente: 1 pungă de cuburi de soia 1 cutie cu ciuperci 2 morcovi 1
ţelină mai mică 1 fir de praz 2-3 ardei graşi sare piper un pahar de
vin alb sau puţin oţet de mere ulei Mod de preparare: Pui cuburile de
soia la înmuiat de cu seară, iar dimineaţa le fierbi…
Read more »
Read more »
Reţete de post: Tocană de măsline
8 October 2010
Ingrediente: 300 g măsline 3 cepe 500 ml suc de roşii 1 ţelină mică 1
legătură verdeaţă piper sare ulei Mod de preparare: Desărezi măslinele
în apă fierbinte, iar separat înăbuşi ceapa tocată j mărunt şi ţelina,
tăiată fideluţă sau dată pe răzătoare, în ulei şi cu puţină apă şi când
s-au înmuiat…
Read more »
Read more »
Reţete de post: Sarmale cu soia
8 October 2010
Ingrediente: 1 pungă granule de soia 2 cepe mari 2 morcovi 1 rădăcină
de pătrunjel 1 ţelină 1 gulie 1 păstârnac 1/2 cană orez 1 linguriţă
condiment tip Vegeta varză murată cimbru foi de dafin ulei sare Mod de
preparare: Pui de seara soia într-o cratiţă, torni apa fiartă peste ea
şi o…
Read more »
Read more »
Piftie din carne afumata de porc
8 October 2010
Ingrediente:
1 kg cap porc 1 bucată rasol de porc 2 picioare de porc 2 morcovi 2
cepe 1 pătrunjel 3 foi de dafin sare boabe piper 1 usturoi Mod de
preparare: Se spală carnea şi se opăreşte, apoi se pune la fiert. După
ce curăţăm spuma adăugăm zarzavatul, piperul boabe, sarea şi foi de…
Read more »
Read more »
Ruladă cu pastă de maceşe si nuci
8 October 2010
Ingrediente: 400 g făină 1 ceşcuţă (de cafea) cu zahăr pudră 3 ceşcuţe
ulei 3 ceşcuţe sifon sau apă minerală 1 linguriţă amoniac 1 plic zahăr
vanilat un praf de sare Pentru umplutură ai nevoie de: 1 borcan pastă de
măceşe (400 g) 300 g nucă măcinată zahăr pudră Mod de preparare:
Amesteci…
Read more »
Read more »
Tartă cu gutui
8 October 2010
Ingrediente: 1 kg gutui 350 g zahăr 175 g nuci sau migdale puţin rom
250 g aluat fraged 250 g cremă de vanilie pentru ecler Mod de
preparare: Din aluat se coace o tartă pentru 6 persoane şi pe fundul ei
se întinde crema de ecler amestecată cu nucile (sau cu migdalele
prăjite)…
Read more »
Read more »
Tocanita picanta
8 October 2010
Ingrediente:
1 kg carne de porc 4-5 ceape 75 ml ulei 2 linguri sos picant sare piper
delicat Mod de preparare: Un kg carne de porc, degresatăşi tăiată
bucăţele, 4-5 cepe tocate mărunt, 75 ml ulei, 2 linguri de sos picant,
sare, piper şi delicat. Punem în cratiţă uleiul, ceapa şi carnea, lăsăm
la…
Read more »
Read more »
Macrou în folie
8 October 2010
Ingrediente: 4 macrouri 4 morcovi 2 cepe 30g unt 100 ml smântână 4
linguri ulei sare piper Mod de preparare: Se taie legume curăţate în
cubuleţe cât mai mici. Se călesc în unt şi înainte ca ceapa să se
îngălbenească, se toarnă în vas şi 100 ml apâ. Se lasă să fiarbă la…
Read more »
Read more »
Macrou cu ceapă la cuptor
8 October 2010
Ingrediente: 1 kg macrou 6 cepe potrivite 2 morcovi potriviţi 1 pahar
vin alb 1 pahar ulei l-2 foi de dafin 3-4 linguri 1 linguriţă piper
boabe sare Mod de preparare: Se taie fiecare macrou în 3-4 bucăţi, se
spală bine şi se lasă să se scurgă de apă. Intre timp se curăţă…
Read more »
Read more »
Jambon de porc in foitaj
8 October 2010
Ingrediente:
1000-1200 g jambon afumat fără os 300-400 g aluat de foietaj congelat 1
ou sare piper cimbru usturoi boia dulce Mod de preparare: Se
dezgheaţă aluatul, şunca se condimentează, se aşează pe aluat şi se
înveleşte. Capetele de la aluat se ung cu albuş ca să nu se desfacă la
copt, apoi punem…
Read more »
Read more »
File de biban pane
8 October 2010
Ingrediente: 400g file de biban 2 ouă 3-4 linguri făină 1 lămâie 2
roşii sare piper Mod de preparare: Fileurile de biban curăţate de
eventuale oscioare, spălate şi scurse de apă se presară cu sare şi piper
şi se stropesc cu zeamă de lămâie. Se trec apoi printr-un amestec de ou
şi faină…
Read more »
Read more »
Rulada din muschi de porc flambata
8 October 2010
Ingrediente: 600 g muşchiuleţ de porc 600 g ciuperci 400 g caşcaval 2
ouă sare piper Mod de preparare: Se taie carnea porţii şi se bate
bine, apoi pe fiecare bucată se pun ciuperci, ou fiert, caşcaval, sare
şi piper, după care se ruleazăşi se dau prin ou bătut şi făină de grâu.…
Read more »
Read more »
Pateu de ţelină
8 October 2010
Ingrediente: 2 ţeline 200 g brânză de vaci 3 linguri smântână 2 linguri
ulei 1 ceapă mică 2 căţei usturoi 1/2 linguriţă suc de lămâie sare după
gust Mod de preparare: Cureţi ţelinele de coajă şi le treci prin
răzătoarea cu ochiuri mici, apoi le stropeşti cu zeamă de lămâie. Brânza
de vaci…
Read more »
Read more »
Caras în sos
8 October 2010
Ingrediente: 2 caraşi 250ml vin alb l/2 pahar oţet de vin alb l lingură
zahăr 1 kg roşii (3 cutii roşii în bulion) 200g smântână 1pahar ulei
50g unt topit l căţel de usturoi 2 foi de dafin sare piper Mod de
preparare: Se curăţă peştele de intestine şi de solzi, se spală…
Read more »
Read more »
Prăjitură cu mere si budincă
8 October 2010
Ingrediente: 1,5 – 2 kg mere 4 plicuri budincă de vanilie 4 plicuri
zahăr vanilat 24 linguri zahăr tos 4 linguri zahăr pudră 4 albuşuri 1
pachet margarină 2 l lapte Mod de preparare: Cureţi merele, le tai
felii subţiri şi le aşezi în straturi într-o tavă unsă cu toată
margarina. Presari apoi…
Read more »
Read more »
Sos de ciuperci
8 October 2010
reţetă ungurească Ingrediente: 400 g cuperci 200 ml ulei 1 ceapă 1
legătură pătrunjel pesmet un cubulet concentrat de legume Mod de
preparare: Cureţi, speli şi tai felii subţiri ciupercile, le căleşti în
ulei, la foc mic, apoi adaugi ceapa tocată mărunt şi laşi să se călească
încet, până când se înmoaie ciupercile.…
Read more »
Read more »
Friptura de porc
8 October 2010
Ingrediente:
1,6 kg pulpă de porc 2 cepe tocate peştişori 1 morcov tăiat rondele 5
căţei de usturoi 2-3 foi de dafin 1 linguriţă de cimbru mărunţit 1
lingură de pastă de tomate 1 linguriţă de boia dulce 75 ml ulei sare
piper Mod de preparare: Punem în cratiţă uleiul, zarzavatul tocat,
peste zarzavat,…
Read more »
Read more »
Sufleu de vanilie
8 October 2010
Ingrediente: 1 pahar lapte 1/2 baton vanilie 30 g unt 6 ouă 100 g zahăr
2 linguriţe de făină de cartofi Mod de preparare: Laptele, făina,
zahărul, 10 g unt, 3 gălbenuşuri şi vanilia se pun la foc şi se amestecă
pînă se îngroaşă, apoi se mai pun 3 gălbenuşuri. Albuşul se bate…
Read more »
Read more »
Ciorbă cu perişoare de peşte
8 October 2010
Ingrediente: 1 peşte indigen de circa 1 kg (indiferent de specie) 1
morcov 1-2 cepe 1 rădăcină de pătrunjel 2-3 linguri zarzavat la borcan
sau 1 lingură pastă de ardei 2 roşii din conservă sau 1 pahar de suc de
roşii 2-3 cartofi piper sare 2-3 linguri ulei 1 lingură griş 2-3 linguri
făină…
Read more »
Read more »
Tartă cu căpşuni sau fragi
8 October 2010
Ingrediente: 250 g aluat fraged 150 g frişcă bătută 800 g căpşuni sau
fragi 700 g pentru jeleu 300 g zahar pesmet 400 g cremă de vanilie de ec
Mod de preparare: Din aluat sc coace o tartă pentru 6 persoane şi pe
fundul ei se întinde crema de ecler, apoi un strat…
Reţete de post: Placintă cu soia
8 October 2010
Ingrediente aluat: 500 g făină 1/2 cană ulei 25 g drojdie 2 linguri
zahăr 1/2 linguriţă de sare Ingrediente umplutură: 1 pachet soia 2
cartofi sare piper cimbru oregano Mod de preparare: Dizolvi drojdia
într-o ceaşcă de apă caldă cu o lingură de făină şi zahăr şi laşi maiaua
obţinută să dospească 15…
Read more »
Read more »
Cod cu fasole verde şi ceapă caramelizată
8 October 2010
Ingrediente: 700g file de cod 400g fasole verde 2 cepe mari 1lingură
pastă de tomate l linguriţă pastă de ardei dulce 1lămâie 150ml ulei
1leg. pătrunjel sare piper Mod de preparate: Se curăţă peştele, se
spală, se scurge şi se şterge cu şerveţele. Se presară cu sare şi piper
şi se prăjeşte în…
Read more »
Read more »
Tocanita de vitel cu castraveti
8 October 2010
Ingrediente:
1 kg carne vitel 2 cepe 50 ml ulei 1 kg castraveti murati suc de rosii
patrunjel cimbru bulion Mod de preparare: Un kg carne de viţel tăiată
cubuleţe şi 2 cepe tocate, le călim într-o cratiţă cu 50 ml de ulei,
apoi stingem cu o cană de supăşi lăsăm să fiarbă o jumătate…
Read more »
Read more »
Piept de pui cu sos de smantana
8 October 2010
Ingrediente:
2 bucăţi de piept de pui 2 cepe 2 linguri de făină albă 5 linguri de
ulei 1 cană de apă 500 g smântână pătrunjel sare piper Mod de
preparare: Se pune uleiul la înfierbântat, apoi se adaugă pieptul tăiat
fideluţă, după care lăsăm să se călească bine. Se adaugă ceapa tocată
mărunt;…
Read more »
Read more »
Tort de castane cu fistic sau migdale
8 October 2010
O
reteta simpla de tort de castane cu frisca si migdale din: oua, unt,
zahar, praf de copt, lapte, frisca batuta, lichior si fistic sau migdale
Ingrediente: 6 ouă 150 g unt 150 g zahăr vanilie 1 praf de copt 700 g
castane 1 pahar lapte 500 g frişcă bătută 1 păhărel lichior fistic sau…
Read more »
Read more »
Păstrăvi cu smântână la cuptor
8 October 2010
Ingrediente: 6 păstrăvi miri 400g smântână 100ml ulei 1 ceapă mică l
căţel de usturoi 1 leg. mărar lămâie sare piper Mod de preparare: Se
curăţă peştele, se spală şi se scurge bine de apă. Se presară cu sare şi
piper, apoi se prăjeşte câte 4-5 minute pe fiecare parte în ulei, după…
Read more »
Read more »
Cabanos in aluat
8 October 2010
Ingrediente:
foietaj crud 500 g cabanos 1 ou 50 g făină Mod de preparare: Se
întinde aluatul în foaie groasă de jumătate de centimetru, se taie sub
formă de dreptunghiuri egale şi pe fiecare dreptunghi se pune câte o
bucăţică de cabanos de mărimea dreptunghiului. Se rulează, se unge cu ou
bătut şi se…
Read more »
Read more »
Piept de pui cu smantana si conopida
8 October 2010
Ingrediente:
1 kg piept de pui 200 g unt 200 g smântână 200 g lapte 4 linguri de
făină 2 cepe 2 legături de mărar 1 conopidă Mod de preparare: Pieptul
de pui se porţioneazăşi se prăjeşte în unt, împreună cu ceapa tăiată
mărunt, după care conopida se rupe bucheţele, se lasă să stea…
Read more »
Read more »
Ruladă de somon şi spanac
8 October 2010
Ingrediente: 400g file de somon proaspăt l,2kg spanac verde 200g cremă
de brânză Mascarpone 1 leg. ceapă verde 2 ou 4 linguri pesmet 50ml ulei
1 lămâie 7-8 frunze de busuioc sare piper Mod de preparare: Se curăţă
şi se spală bine spanacul, se scurge de apă şi se toacă mărunt. Se
căleşte…
Read more »
Read more »
Pască cu branză de vaci si cacao
7 October 2010
Ingrediente: 1 pahar făină 1/2 pahar zahăr pudră 1 ou 1/2 pahar lapte
10 g praf de copt 100 g margarină 1 plic de zahăr vanilat 3 linguri
cacao Mod de preparare: Cu ajutorul unui mixer (sau cu telul) baţi oul
cu zahărul, adaugi margarina (la temperatura camerei), alternativ cu
laptele, apoi adaugi…
Read more »
Read more »
Piept de vitel umplut cu galbiori
7 October 2010
Ingrediente:
200 g bureţi 3 cepe 3 linguri de unt 150 g pâine 2 cârnaţi de viţel 200
g şuncă tăiată cubuleţe 1 legătură de pătrunjel sare piper 1ou 1,5 kg
piept de viţel fără os 250 ml vin 500 ml supă 5 linguri de smântână
Mod de preparare: Bureţii se curăţă, se spalăşi…
Read more »
Read more »
Inima de vitel umpluta pe pat de varza
7 October 2010
Ingrediente: 1 inima vitel 600 g carne tocata 200 g orez 1 ceapa 1
lingura untura sare piper delicat 2 oua boia dulce patrunjel 2 linguri
pasta de tomate 1 varza Mod de preparare: La o inimă de viţel
curăţată, se adaugă umplutura făcută din 600 g carne tocată, 200 g orez,
o…
Read more »
Read more »
Rulouri din carne de vita
7 October 2010
Ingrediente:
1,2 kg carne 300 g cabanos 300 g caşcaval 3 gogoşari muraţi 3 morcovi
fierţi sare piper usturoi suc de roşii ulei Mod de preparare: Se
porţionează carnea, se bate cu ciocanul, se condimentează, apoi aşezăm
pe fiecare felie câte o fâşie de castravete, caşcaval, gogoşar, cabanos,
apoi rulăm strâns şi le punem…
Read more »
Read more »
Cremă de biscuiţi cu mere
7 October 2010
Ingrediente: 1 kg mere ionatane 1 cană de biscuiţi trecuţi pe
răzătoarea cu ochiuri mici (sau sfămaţi) 100 g zahăr 1/2 cană apă 300 g
frişcă o mână de stafide după gust, scorţişoară esenţă de rom Mod de
preparare: In tava aragazului pui la copt merele spălate şi curăţate de
căsuţa de sâmburi.…
Read more »
Read more »
Pulpe de pasare cu hribi si smantana
7 October 2010
Ingrediente:
4 pulpe pasăre 1 kg hribi 4 cepe 200 g unt 2 linguri de făină 300 g
smântână sare piper delicat verdeaţă 1 foaie de dafin Mod de
preparare: Fierbem pulpele în apă cu sare, topim untul, punem bureţii
tăiaţi julien, ceapa tocată mărunt şi lăsăm la călit până scade apa din
bureţi.…
Read more »
Read more »
Tort cu vişine
7 October 2010
Ingrediente: 4 ouă 1 cană făină 12 linguri apă 300 g vişine (de la
congelator) 3 linguriţe îndulcitor lichid 100 ml frişcă 2 linguriţe
coajă rasă de lămâie Mod de preparare: Freci gălbenuşurile cu
îndulcitorul până obţii o cremă, apoi adaugi treptat apa, coaja de
lămâie şi făina. Baţi spumă albuşurile şi le…
Read more »
Read more »
Sote din maruntaie de pasare
7 October 2010
Ingrediente:
300 g pipotă 300 g ficat 300 g inimă 300 g aripioare 400 g din partea
mică a pulpei 1 pahar de vin alb piper sare 2 linguri de bulion sau 200
ml suc de roşii ulei 1 lingură de făină albă 2 cepe Mod de preparare:
Într-o cratiţă de trei sau patru…
Read more »
Read more »
Miel cu spanac
7 October 2010
Ingrediente: 1 kg carne de miel 1 kg spanac 1-2 cepe 1 lingură unt 2
linguri făină sare Mod de preparare: Speli şi cureţi bine carnea de
miel, o tai în bucăţi potrivite şi o pui să se rumenească într-o
cratiţă, în untul topit. Separat, pui la fiert o oală cu apă în…
Read more »
Read more »
Cum se prepara Cocktail Tequila Sunrise (video)
7 October 2010
Ingrediente: 60 ml tequila 180 ml orange juice, or juice of 2 fresh
oranges 1 dash grenadine 3 ice cubes 1 orange slice, to decorate 1
cherry, to decorate 1 50/25ml measuring cup 1 chopping board 1 sharp
knife 1 juice squeezer 1 highball or tall glass 1 stirrer Cum se
prepara Cocktail…
Read more »
Read more »
Pui prajit cu ciuperci
7 October 2010
Ingrediente:
1,2 kg de pui 4 linguri de unt sare piper făină 100 g costiţă 2 cepe
250 g ciuperci 250 ml vin alb 125 ml apă supă 200 g măsline Mod de
preparare: Reţeta este pentru 4 porţii. Se curăţă, se spalăşi se taie
carnea în opt bucăţi, se condimentează cu sare, piper,…
Read more »
Read more »
Ruladă de miel
7 October 2010
Ingrediente: pulpa din faţă a mielului 100 ml ulei 3-4 ouă fierte tari 1
kg spanac 2-3 ouă crude 3 linguri făină 3 cepe uscate sare piper cimbru
usturoi margarină Mod de preparare: Dezosezi pulpa, iar carnea o baţi
astfel încât să se întindă cât mai mult posibil, dar să aibă o grosime…
Read more »
Read more »
Salată de gulii cu maioneză de orez
7 October 2010
Ingrediente: 1/2 cana orez sare 1 gulie 1-2 lingurite zeama de lamaie
50 ml ulei Mod de preparare: Speli bine orezul şi-l pui la fiert în 2
căni de apă care fierbe şi sare după gust. După ce a fiert foarte bine,
îl amesteci cu uleiul pe care-l adaugi puţin câte puţin. Cureţi…
Read more »
Read more »
Ciorbă de miel
7 October 2010
Ingrediente: carne de miel cu mai mult os (capul, gâtul, capul
pieptului, şira, partea de jos a picioarelor) zarzavat pentru ciorbă
(2-3 morcovi, 1 rădăcină de pătrunjel, ţelină, păstârnac, 1 legătură
ceapă) 1/2 căniţă orez smântână 1 ou 1 legătuă de leuştean borş oţet sau
zeamă de varză ulei sare Mod de preparare:…
Read more »
Read more »
Tarte cu peşte şi legume
7 October 2010
Ingrediente: 500g fih de peşte (cod, rnerluciu, şalău, biban) 1 morcov
l00g mazăre 100g telină 1 ardei gras roşu 1 vânătă mică 2 lămâi 400g
smântână 50g unt 4 felii de şuncă tip Praga l00 ml ulei 1 leg.
pătrunjel 1 leg. ceapă verde 2 linguri amidon sare piper Mod de
preparare: Se…
Read more »
Read more »
Reţete de post: Sniţele de soia cu muştar si pastă de usturoi
7 October 2010
Ingrediente: 2 pungi şniţele de soia sare piper boia iute şi dulce
condiment tip Knorr din legume muştar dulce 1 căpăţână usturoi ulei
făină apă minerală Mod de preparare: Fierbi şniţelele în apă foarte
bine condimentată cu sare, piper, boia şi Knorr. Le laşi la scurs, le
presezi, le presari doar dacă…
Read more »
Read more »
Prăjiturele colorate din cozonac
7 October 2010
Ingrediente: 1 cozonac mai uscat 2 căni apă 4-5 linguri zahăr 1 esenţă
de rom sau de vanilie 100 g nuci mărunţite 2-3 linguri gem acrişor 50 g
stafide 1 lingură cacao nucă de cocos în diferite culori Mod de
preparare: Pui la fiert apa cu zahărul şi esenţa şi laşi pe foc…
Read more »
Read more »
Soricel (pui) pe cartofi prajiti
7 October 2010
Ingrediente:
1 piept de pui 1 lingură de sfeclă roşie 2 linguri de caşcaval ras 1
lingură de pesmet 1 lingură de susan 1 ou piper delicat 200 g ulei 400 g
cartofi 1 căţel de usturoi Mod de preparare: Pieptul de pui se bate
cu ciocanul, se condimenteazăşi se umple cu sfeclă rasă,…
Read more »
Read more »
Rulada de piept de pasare cu spanac
7 October 2010
Ingrediente:
6 bucăţi de piept 6 fâşii de morcov fiert 1 kg spanac unt 100 g
caşcaval ulei condimente 200 g suc de roşii Mod de preparare: Se
dezosează carnea, se bate cu ciocanul, se condimenteazăşi se pune peste
carne pastă de spanac, apoi se presară caşcaval ras şi, pe mijloc, fâşia
de morcov.…
Read more »
Read more »
Tartă cu caise
7 October 2010
Ingrediente: 1,100 kg caise 350 g zahăr pentru jeleu 250 g foitaj sau
aluat fraged 300 g cremă de vanilie de ecler 80 g zahăr pesmet Mod de
preparare: Caisele se curăţă de pieliţă, se taie in două, se scot
simburii şi se sparg. Apoi caisele se fierb 3-4 minute cu 80 g…
Read more »
Read more »
Rasol de pasare cu hrean si smantana
7 October 2010
Ingrediente:
1,2 kg carne de pasăre 1 kg de zarzavat (morcov, pătrunjel, ceapă) 1 kg
smântână 3 rădăcini de hrean Mod de preparare: Se fierbe carnea cu
zarzavat şi sare, apoi se scoate din supă. Carnea se porţionează pe
farfurii, iar deasupra se pune hreanul cu smântânăşi cu pătrunjel tocat.
Hreanul se rade pe…
Read more »
Read more »
Peşte rasol cu garnitură de legume si sos de morcovi
7 October 2010
Ingrediente: 3 fileuri de cod (circa 1 kg) 4 morcovi 4 cartofi 1 ceapă 1
linguriţă făină 2 linguri pastă de tomate 1 linguriţă margarină sare 1
lămâie pătrunjel verde pentru ornat Mod de preparare: Cureţi 3 morcovi
şi toţi cartofii şi îi pui la fiert în apă cu sare. Când sunt gata…
Read more »
Read more »
Carne de porc cu ananas
7 October 2010
Ingrediente:
400 g carne de porc tăiată fâşii 1 cutie de ananas bucăţi 5-6 linguri
de sos de soia 2 linguri de vin alb dulce 1 vârf de cuţit de pastă de
chili 3 linguriţe de amidon 2 gogoşari sau ardei roşii 2 linguri de ulei
2 linguri de ketchup 1 lingură de oţet alb…
Read more »
Read more »
Tort cu alune
7 October 2010
Ingrediente: 7 ouă 150 g zahăr 250 g zahăr pentru trampat rom sau
coniac 450 g alune 2 linguri pesmet de casă 50 g făină coajă de lămiie
60 g unt Mod de preparare: Gălbenuşurile se amestecă cu 150 g zahăr şi
cu coaja rasă de lămîie. Albuşurile se bat spumă tare si…