Retete de Paste:
Branză Raclette cu cartofi fierţi
11 December 2010
Ingrediente: 1,5 kg cartofi sare 1 linguriţă chimen 1,2 kg şvaiţer sau
brânză franţuzească Raclette câte un borcan mic de castraveţi comişon,
cepe mici, ştiuleţi de porumb dovleac dulce acrişor cca. 250 g carne
slabă (şuncă) 1 legătură arpagic Mod de preparare: Spălaţi cartofii şi
fierbeţi-i circa 20 de minute într-o oală, în…
Read more »
Read more »
Retete de post: Cornulete si ineluse
11 December 2010
Ingrediente
aluat: 800 g faina 600 g margarina 10 linguri de apa clocotita + 5
linguri otet varf de cutit de sare + 10 g bicarbonat de sodiu 15 g coaja
rasa de lamaie 1 g vanilina Ingrediente umplutura:250 g nuca,250 g gem
,10 g esenta de rom,120 g zahar pudra,200 g rahat. Mod de…
Read more »
Read more »
Ruladă din carne de porc cu oua şi legume
11 December 2010
Din
pulpa de porc se taie carnea în aşa fel încât să iasă ca o foaie de
aproximativ un centimetru grosime, care se bate şi se condimentează ca
pentru grătar cu sare, piper. Se poate lăsa şi într-un baiţ timp de
câteva ore. Pentru umplutură se folosesc carne tocată, ouă fierte tare,
morcov, gogoşar roşu…
Read more »
Read more »
Tobă simplă de porc
11 December 2010
Ingredinete: cap de porc ureche şorici limbă inimă rinichi carne sare
mare piper boabe foi de dafin morcov ceapă pătrunjel piper măcinat, boia
de ardei dulce usturoi pisat foarte puţin mujdei pentru gust: sare
măruntă Mod de preparare: Se pun să fiarbă toate într-o oală cu apă
rece, până când carnea se desprinde…
Read more »
Read more »
Sos de oua cu masline
11 December 2010
Ingrediente
: 3 oua fierte 10 masline 100 g smantana 3 linguri vin 3 linguri zeama
de lamiie piper sare tarhon cimbru Mod de preparare: Ouale se cojesc,
apoi albusurile se toaca marunt, iar galbunusurile se freaca cu smantana
pina se obtine un sos alifios care se amesteca cu maslinele tocate
marunt. Se adauga vinul,…
Read more »
Read more »
Supă acră de secară
11 December 2010
Ingrediente pentru cwas: 75 g făină de secară 600 ml apă fiartă un
căţel de usturoi pentru supă: 250 ml supă de legume sau de carne două
cepe 100 g bacon o conservă cu (ciuperci 300 ml smântână un căţel de
usturoi 5 cartofi 100 g cârnaţi afumaţi sare piper Mod de preparare:…
Read more »
Read more »
Salată de castraveţi cu lamaie
11 December 2010
Ingrediente: un castravete mai mare 150 ml smântână o jumătate de
lămâie o linguriţă de sare o legătură de mărar proaspăt Mod de
preparare: Castravetele se curăţă de coajă, se taie în feliiuţe foarte
subţiri, se presară sare şi se pune într-o strecurătoare. După
aproximativ o jumătate de oră se trrec rondelele sub…
Read more »
Read more »
Mere prăjite
11 December 2010
Ingrediente: două ouă 40 g zahăr pudră 5 linguri de smântână dulce 110
g făină de grâu o lingură de făină de porumb 450 g mere 110 g unt
zahăr tos Mod de preparare: Se bat gălbenuşurile împreună cu smântână
dulce şi zahărul pudră. Albuşurile se mixează până când compoziţia se
întăreşte. Se…
Read more »
Read more »
Pacheţele de varză
11 December 2010
Ingrediente: o varză mai mare 175 g orez cu vârful lung două cepe 450 g
ciuperci 50 g unt 1.500 ml suc de roşii sare piper condimente ulei
Mod de preparare: Varza se pune la fiert în apă cu sare. Când s-a
înmuiat suficient, se scoate din apă şi se desfac frunzele cu…
Read more »
Read more »
Cotlete de porc pane cu salată de legume
11 December 2010
Ingrediente: 4 cotlete de porc 25 g făină două ouă 25 g pesmet ulei
sare piper Mod de preparare: Se curăţă şi se spală cotletele de porc,
apoi se lasă deoparte pe un şervet absorbant ca să se usuce. Se bat cu
un ciocan pentru şniţele până devin subţiri, apoi se presară sare…
Read more »
Read more »
Ruladă cu brânză şi stafide
11 December 2010
Ingrediente: 800 g făină 350 ml lapte dulce 150 ml ulei 7 ouă 300 g
zahăr tos două pliculeţe cu zahăr vanilimat 400 g brânză de vaci o
lămâie 75 g stafide 50 g miez de nucă o jumătate de linguriţă de sare o
sticluţă de esenţă de lămâie 30 g drojdie Mod…
Read more »
Read more »
Colac
11 December 2010
Ingrediente: 400 g făină 100 g unt 200 g zahăr 200 ml lapte un cubuleţ
de drojdie o lămâiie sare ulei 3 ouă 50 g nuci Mod de preparare: In
laptele călduţ se dizolvă drojdia, se lasă 20 de minute la dospit şi
apoi se toarnă peste făină. Se adaugă zahărul şi un…
Read more »
Read more »
Cartofi umpluţi cu peşte
11 December 2010
Ingrediente: 4 cartofi 175 g ton în ulei (conservă) doi castraveţi
muraţi sau în oţet o lingură de pătrunjel verde (tocat) o ceapă verde
două linguri de ulei (e mai bine cu ulei de măsline) o lingură de zeamă
de lămâie două măsline negre (mamut) piper după gust Mod de
preparare: Mai întâi…
Read more »
Read more »
Pui cu chiftele de cartofi si sos balsamic
11 December 2010
Ingrediente:
1 lingura rozmarin, tocat 500 g cartofi, curatati de coaja, dati pe
razatoarea mare 1 galbenus un praf de sare piper ulei pentru prajit 4
bucati piept de pui, curatate de pielite 1 lingura ulei de masline 25 g
unt 4 linguri otet balsamic 4 catei de usturoi, taiati felii Mod de
preparare: Amestecati…
Read more »
Read more »
Pui de baltă pane
11 December 2010
Dacă aveţi pui de baltă proaspeţi, alegeţi picioarele din spate,
jupuiţi-le, spălaţi-le bine, uscaţi-le cu un şervet sau hârtie
absorbantă. Dacă sunt din comerţ, atunci aveţi grijă doar să fie spălate
şi uscate. Puneţi puii de baltă într-un vas în care se află puţin ulei
şi sucul de la o lămâie, şi îi lăsaţi…
Read more »
Read more »
Heringi marinăreşti
11 December 2010
Este
o reţetă de marinată cu specific dobrogean. Se pregăteşte din 10
heringi de mărime potrivită, o jumătate de litru de apă, o jumătate de
litru de vin alb (sec), un sfert de litru de oţet de vin, două cepe
mici, doi morcovi, o căpăţână de usturoi, o legătură de pătrunjel verde
şi condimente după…
Read more »
Read more »
Retete de post: Spaghete cu ciuperci
11 December 2010
Ingrediente: 300 g spaghete 500 g ciuperci 1 ceapa 150 g masline 2
linguri ulei un pahar suc de rosii sare piper Mod de preparare: Se fierb
spaghetele in apa cu sare. Se toaca ceapa (ajutor)si se caleste
impreuna cu ciupercile proaspete(curatate in prealabil), se adauga sucul
de rosii, piper si sare. Maslinele se…
Read more »
Read more »
Cocktail Rusty Nail
11 December 2010
Calitate – alcoolic Bază alcoolică – scotch whisky Pahar – old
fashioned Categorie – Scotch whisky drinks Decoraţiune – esenţa stoarsă
dintr-p coajă de lămâie Se serveşte după cină Ingrediente: 6/70 cl
scotch whisky 4/10 cl Drambuie Apărut în Statele Unite, în anii ’60,
cocktailul Rusty Nail. în traducere literală „cui…
Read more »
Read more »
Supă de praz
11 December 2010
Se
aleg trei fire de praz şi o legătură mică de ceapă verde. Se curăţă şi
se taie fin, apoi se călesc uşor în două linguri de ulei de măsline
(ori în unt, ori în margarină). Se adaugă o lingură de făină (sau de
pesmet pentru cei mai sensibili cu stomacul) şi se lasă doar…
Read more »
Read more »
Tocana de soia
11 December 2010
Ingrediente:
un pachet cu cuburi de soia o telina potrivita 2-3 morcovi potriviti
2-3 cartofi potriviti ulei pentru prajit + 50 ml ulei 3-4 cepe mari 2
linguri de bulion sau cateva rosii foarte coapte condimente o foaie de
dafin (facultativ) vegeta 5 catei de usturoi o legatura de patrunjel o
legatura de marar Mod…
Read more »
Read more »
Salata cu parmezan si crutoane
11 December 2010
Ingrediente
sos: 2 galbenusuri crude 150 ml ulei de masline sucul de la o lamaie 1
lingurita de mustar 1 catel de usturoi,curatat si pisat Ingrediente
salata: 50 g parmezan (sau cascaval afumat) 2 salate verzi 100 g
crutoane 4 fileuri de ansoa Mod de preparare: Salata se rupe (se taie)
bucati, parmezanul se…
Read more »
Read more »
Retete de post: Cartofi cu sfecla
11 December 2010
Ingrediente: 1 kg cartofi 2 bucati sfecla rosie 2 cepe 100 ml ulei 2
linguri sau lamaie patrunjel verde sare piper Mod de preparare: Cartofii
si sfecla se fierb in coaja, dar separat. Sfecla se poate coace in
cuptor. Intre timp se curata ceapa, se taie marunt si se prajeste in
ulei. Cartofii si…
Read more »
Read more »
Salata de capere
11 December 2010
Ingrediente
: 3 cepe mari 4 linguri de untdelemn de masline (sau altul fin) 150 g
capere mari (se gasesc la borcane) o lingura de otet de vin sare piper o
legatura de patrunjel tocat Mod de preparare: Se curata cepele, se taie
in patru si apoi in feliute subtiri. Se incinge jumatate din untdelemn…
Read more »
Read more »
Cozonac
11 December 2010
Ingrediente
: 1kg faina 7 galbenusuri 4 albusuri 300 g zahar 250 g unt 2 linguri de
ulei lapte cit se cere (circa 1/2 l) 1 lingura de rom vanilie 50 g
drojdie 1lingurita rasa de sare Mod de preparare: Se moaie drojdia cu
putin lapte caldut (sa nu fie fierbinte, deoarece se opareste drojdia…
Read more »
Read more »
Ciorba de varza alba cu sos romanesc
11 December 2010
Ingrediente
: 1/2 kg ciolan de porc afumat o varza de cca 6-700 g o ceapa mijlocie 1
kg rosii o lingurita cu virf faina 2 linguri untdelemn 100 ml smintina
cimbru marar sare Mod de preparare: Carnea se pune la foc in 3 l apa
rece.Dupa 1 1/2 ora, se adauga varza taiata…
Read more »
Read more »
Retete de post: Cartofi cu varza murata
11 December 2010
Ingrediente: 1 kg cartofi 500 g varza murata 100 ml ulel piper sare
boia de ardei Mod de preparare: Se pun cartofii in coaja la fiert.
Intre timp se taie varza subtire(ajutor) si se pune la calit cu ulei. Se
caleste 5 minute Se adauga cartofii fierti si taiati in felii, piper
sau…
Read more »
Read more »
Saleuri crocante
11 December 2010
Ingrediente
: 1kg faina 1 l lapte 1/4 ulei 1/4 smintina 100 ml otet o lingurita cu
bicarbonat 30 g sare Mod de preparare: Intr-un castron de 3 l, se pune
uleiul si laptele, apoi se adauga faina, amestecata neaparat cu
bicarbonatul si se freaca, cu dosul lingurii, pe marginea castronului,
pina cind compozitia nu…
Read more »
Read more »
Retete de post: Mancare de cartofi cu castraveti murati
11 December 2010
Ingrediente: 1 kg cartofi 200 g ceapa 500 g castraveti murati 100 ml
ulel 50 g bulion 3 rosii marar sau patrunjel verde piper Mod de
preparare: Cartofii se curata de coaja, se spala, se taie in felii si se
prajesc putin in ulei incins in uleiul ramas se caleste ceapa taiata
marunt, pana…
Read more »
Read more »
Salata cu cascaval, salam si sunca
11 December 2010
Ingrediente:
2 morcovi sare 500 g cascaval 200 g sunca fiarta taiata felii 100 g
salam, in felii subtiri 2 ling. otet 4 ling. ulei piper negru macinat 1
salata mare verde 2 oua fierte tare Mod de preparare: Morcovii se taie
bucati si se fierb in apa sarata clocotita. apoi se scot cu lingura…
Read more »
Read more »
Fursecuri cu gem
11 December 2010
Ingrediente: 300 g faina 125 g unt 125 g zahar 1 ou 1 pliculet zahar
vanilat 1 lingurita cu coaja de portocală 150 g gem de portocale 100 g
zahar pudra sare Mod de preparare: Freaca untul cu zahărul până se
topeşte. Adaugă apoi oul, zahărul vanilat, coaja de portocală, făina şi
un…
Read more »
Read more »
Retete de post: Dovlecei umpluti cu ciuperci
11 December 2010
Ingrediente:
1 dovlecel mare 250 g ciuperci 2 cepe mijlocii 2 gogosari 1 vinata un
catel usturoi sare piper boia dulce Mod de preparare: Umplutura: se rade
vanata, gogosarii pe razatoarea mare, se adauga ceapa tocata marunt
impreuna cu ciupercile si se condimenteaza dupa gust. Dovlecelul se
curata si se taie in doua in lungul…
Read more »
Read more »
Steluţe de ciocolată
11 December 2010
Ingrediente pentru blat: 180 g unt 180 g ciocolata neagra 3 oua 80 g
zahar pudra 1 plic zahar vanilat 100 g faina 1 plic cu praf de copt
pentru glazură: 250 g zahar 200 g unt 2 linguri cacao 6 linguri cu lapte
Mod de preparare: Topeşte ciocolata. Adaugă untul topit separat,…
Retete de post: Snitel de cartofi si legume
11 December 2010
Ingrediente:
500 g cartofi 100 g ceapa 300 g legume 2 oua verdeata 50 g faina sare
piper ulei Mod de preparare: Se fierb cartofii in coaja, la fel si
legumele. Cartofii se curata, se dau prin masina de tocat impreuna cu
legumele, se adauga ouale, verdeata tocata, sare, piper, faina si se
amesteca, dupa…
Read more »
Read more »
Ciorba de cartofi cu sos romanesc
11 December 2010
Ingrediente
: 700-800 cartofi vechi sau noi o ceapa 25 g faina 3 linguri untdelemn
bors zeama de castraveti zeama sau sare de lamiie boia sau pasta de
ardei tarhon leustean patrunjel sare 10 – 100 ml smintina Mod de
preparare: In circa 1 1/2 -2 l apa (simpla sau in care au fiert oase…
Read more »
Read more »
Cozonac moldovenesc cu nuca
11 December 2010
Ingrediente : 1 kg de faina 10 galbenusuri drojdie de bere 100 g untura
200 ml ulei sare 300 g zahar tos o lingura de zahar farin vanilie 300
de g nuci macinate 2 linguri de rom 100 g stafide 1 lingura cacao 3
linguri de zahar 500 ml lapte Mod de preparare: Se…
Read more »
Read more »
Salata de pasare
11 December 2010
Ingrediente: 500 g piept de pui fiert 500 gr. morcov 500 gr. telina 300
gr. mere 250 gr. maioneza 2 lamai 2 ardei grasi sare piper 1/2
lingurita cu sos englezesc ridichii rosii pentru decor Mod de
preparare: Pieptul de pui se taie cuburi mici, se adauga morcovul,
telina, merele, ardeiul gras, ce…
Read more »
Read more »
Pulpe de pui la tava cu garnitura de cartofi
10 December 2010
Ingrediente: 10-15 pulpe de pui 6-9 cartofi 2 cepe 4-5 catei de
usturoi oregano boia dulce ulei piper sare bulion 1 legatura patrunjel
Mod de preparare: Se pun cartofii la fiert in apa cu putina sare. Dupa
aproimatix 15 min se scot cartofii si se pun in tava impreuna cu
pulpele de pui unse…
Read more »
Read more »
Escalop din snitel de vitel
10 December 2010
Ingrediente:
6 snitele 3-4 linguri untdelemn o lingurita cu virf de mustar 100 ml
smintina 1/2 lingurita faina un virf de cutit de piper un virf de
lingurita de sare Mod de preparare: Carnea curatata de pielite, taiata
in felii de 1 cm grosime, se bate putin cu muchia ciocanului de carne,
pentru ca fibrele…
Read more »
Read more »
Ficat de porc impanat
10 December 2010
Ingrediente:
600 gr ficat de porc 200 gr slanina taiata fasii subtiri ulei sare
piper faina 5 cartofi 1 ceapa 2 catei usturoi pisati Mod de preparare:
Ficatul de porc se inteapa din loc in loc cu varful unui cutit ascutit,
se introduce in aceste orificii slanina, se unge cu ulei si se introduce
la…
Read more »
Read more »
Perisoare cu smantana
10 December 2010
Ingrediente:
1/4 kg piept de pasare 50 g franzela un ou 50 g ceapa 25 g faina
untdelemn sare Ingrediente sos: 30-50 g untdelemn,o lingurita de ceapa
rasa, 25 g faina,15-20 ml zeama de lamiie, 100 ml smantana,marar,sare.
Mod de preparare: Carnea se trece de 2 ori prin masina de tocat,
impreuna cu ceapa si…
Read more »
Read more »
Pulpe de pui gratinate
10 December 2010
Ingrediente:
4 bucati pulpe de pui ulei sare piper ghimbir frunze telina verde 1
lingura unt 3 linguri pesmet 1 lingura ulei de masline 1 catel usturoi
pisat 4 felii cascaval Mod de preparare: Pulpele de pui se
condimenteaza, se adauga putin ulei si se introduc la cuptor timp de 20
minute. Din pesmet se…
Read more »
Read more »
Pui umplut
10 December 2010
Ingrediente: 1 pui 150 gr carne tocata 100 gr ciuperci taiate morcov
mazare praz 1 ou sare piper boia de ardei dulce 1 legatura patrunjel
verde 2 felii costita slaba 150 ml vin alb Mod de preparare: Puiul se
dezoseasa cu ajutorul unui cutit mic cu farful ascutit, incepand de la
sira spinarii…
Read more »
Read more »
Ficat de vitel venetian
10 December 2010
Ingrediente:
600 gr. ficat de vitel 2 cepe rosii 4 linguri ulei de masline 1 lingura
otet alb 2 linguri patrunjel verde sare piper salvie Mod de
preparare: Ficatul se condimenteaza, se taie bucati potrivite, apoi se
prajeste in 1/2 din cantitatea de ulei. In restul de ulei, se caleste
ceapa taiata felii subtiri,…
Read more »
Read more »
Pui la cuptor cu legume
10 December 2010
Ingrediente:
1 pui 6-8 felii bacon 1 lingura ulei masline sare piper boia de ardei
dulce 1 lamaie 500 gr legume sote 1 lingura margarina Mod de preparare:
Puiul se unge cu ulei, se condimenteaza, se infasoara in feliile de
bacon (slanina), se stoarce zeama de lamaie si se introduce la cuptor
incalzit in prealabil,…
Read more »
Read more »
Crap cu ciuperci
10 December 2010
Ingrediente:
1 kg file de crap 800 gr ciuperci proaspete 2 cepe 400 gr rosii in
bulion sare piper foaie dafin cimbru 1 legatura patrunjel verde 150 ml
vin alb 2 linguri ulei Mod de preparare: Se portioneaza crapul, se
condimenteaza apoi se introduce la cuptor 5 minute dupa care se adauga
ceapa taiata pestisori,…
Read more »
Read more »
Cocktail Rum Fix
10 December 2010
Calitate – alcoolic Bază alcoolică – rom alb Pahar – tumbler mijlociu
Categorie – Rum drinks Decoraţiune – o felioară de lămâie şi un ştir
Se serveşte la orice oră Ingrediente: 5-6 cl rom alb sucul de la
lămâie verde o jumătate de linguriţă de zahăr pudră apă naturală câteva
picături de…
Read more »
Read more »
Pui cu lamaie si cartofi rosi
10 December 2010
Ingrediente:
1 pui 4 lamai 1 lingurita piper rosu si verde 1 lingura frunze de
busuioc verde 1 kg cartofi 4 linguri ulei de masline Mod de preparare:
Puiul se taie in patru, se adauga sucul extras din 2 lamai, se
condimenteaza cu piperul, frunzele de busuioc taiate fin si cele 4
lingurite de ulei,…
Read more »
Read more »
Creier cu sos de rosii
10 December 2010
Ingrediente:
800 gr creier de vaca 2-3 cepe 500 gr suc de rosii 2-3 catei usturoi 1
llingurita unt cimbru sare piper vin alb foi de dafin 1 legatura
patrunjel verde Mod de preparare: Creierul se curata de pielite si se
introduce la fiert in apa clocotita in care s-au introdus cateva boate
de piper,…
Read more »
Read more »
Clopoţel de Craciun
10 December 2010
Ingrediente: 200 g nuci 3 oua 250 g zahar pudra 250 g biscuiti 100 ml
rom 100 ml vişinată vişine din vişinată 50 g cacao 200 g unt 100 g
stafide 1 lingura cu ulei Mod de preparare: Pune ouăle la fiert 5-6
minute. Freacă untul cu zahărul pudră. Adaugă apoi gălbenuşurile fierte…
Read more »
Read more »
File de merlucius cu spanac
10 December 2010
Ingrediente:
1 kg file de merlucius 1 kg spanac oparit 50 gr unt 1 ceapa 3 oua 150
gr cascaval ras 2 catei usturoi 2 lamai sare piper nucsoara Mod de
preparare: Fileul de peste se ruleaza sub forma de papiota, se
condimenteaza, se adauga 1 lingura de ulei si se introduce la cuptor
timp…
Read more »
Read more »
Legume cu smantana si oua fierte
10 December 2010
Ingrediente: 500-800 g legume fierte 3 oua fierte tari 150 ml smintina
50 g unt 30 g pesmet Mod de preparare: Legumele fierte si strecurate
se aseaza intr-un vas uns cu unt alterind cu ouale fierte si taiate in
felii rotunde. Deasupra se distribuie smintina si se presara pesmetul si
bucatele de unt.…
Read more »
Read more »
Cocktail Royal Dab
10 December 2010
Calitate – slab alcoolizat Bază alcoolică – brandy Pahar – cupă Asti
Categorie – Wine drinks Decoraţiune – o căpşună pe margine Se serveşte
după-amiaza, seara şi noaptea Ingrediente: un cl brandy o linguriţă
de cremă de coacăze (cassis) câteva picături de suc de lămâie o jumătate
de pahar de iaurt cu…
Read more »
Read more »
Gulaş cu carnaţi afumaţi
10 December 2010
Ingrediente: 500 g carne de porc 200 g kaizer 300 g carnati afumati 1
ardei iute 1 ardei gras 2 cartofi 2 cepe 2 linguri cu bulion 1 lingurita
cu boia 3-4 catei de usturoi 1 lingura untura 200 ml vin sare piper Mod
de prepararare: Taie carnea cubuleţe şi pune-o în vasul de…
Read more »
Read more »
Omleta cu ficat de pasare
10 December 2010
Ingrediente: 4-5 oua 40-50 g unt 50 ml untdelemn sare piper 100 g ficat
1 ceapa mica patrunjel Mod de preparare: Ceapa taiata marunt se caleste
un minut, in unt sau untdelemn si se adauga ficatul taiat in fisii,
lungi de 3-4 cm si groase de 1 cm. Se prajesc 8-10 min la foc…
Read more »
Read more »
Supă de peşte din crap cu condimente şi vin alb
10 December 2010
Ideal ar fi să preparăm supa de peşte folosind şi crap şi peşte mic.
Peştele se curăţă şi se spală iute cu apă călduţă, se porţionează
peştele cel mare şi se pune într-un tifon curat. In acelaşi tifon mai
adăugăm cinci-şase cepe tăiate în sferturi şi condimente după gust: foi
de dafin, cuişoare şi…
Read more »
Read more »
Escalop de somon cu măcriş
10 December 2010
Ingrediente: 31.500 kg somon proaspăt tăiat în escalopuri fine 100 g
măcriş înmuiat în apă sărată 1/4 l vin alb sec 1/2 l smântână l/4 kg
peşte fume 100 ml ulei 80 g eşalote tăiate sare pîiper Mod de
preparare: Puneţi pe foc, într-o caserolă, vinul alb, peştele fume şi
adăugaţi eşalotele tăiate.…
Read more »
Read more »
Carnati
10 December 2010
Ingrediente: spetele (pulpele din fata) de porc burta (bletul) ceafa de
minzat condimente sare piper usturoi Mod de preparare: Carnatii se
prepara in mod obisnuit numai din carne de porc. Aceasta se poate
amesteca cu carne de vita tinara, care se procura cu 2-3 zile inainte de
taierea porcului si, dupa ce s-a curatat…
Read more »
Read more »
File de ton roşu la grătar cu sos de roşii, capere şi limete
10 December 2010
Ingrediente: 200 g file de ton 3 felii de vinete o bucată radichio 3
dovlecei zuchini o felie de roşie sare piper pentru sosul de roşii: o
roşie o jumătate de căpăţână de usturoi sare piper coaja de la o limetă
tăiată jullien capere Mod de preparare: Fileul de ton roşu se trage…
Read more »
Read more »
Jumari cu creier
10 December 2010
Ingrediente: 3-4 oua 1 ceapa mica 100-150 g creier (de porc sau de
vitel ) 50 g unt sau untdelemn patrunjel sare piper Mod de preparare:
Intr-o tigaie incalzita 3-4 min,la foc mic, se pune tot untul sau
untdelemnul, imediat se adauga ceapa taiata marunt sau rasa fin, se
caleste 1/2 min, apoi se…
Read more »
Read more »
Sarmale afumate
10 December 2010
Ingrediente: 2 verze murate 300 g carne porc tocat + 500 g carne porc
afumată 200 g slanină afumata 200 g costita afumată 200 g carnti afumaţi
1 ceasca cu orez 2 cesti cu vin alb 100 g bulion 2 cepe cimbru foi de
dafin piper marar patrunjel 1 lingura cu untura Mod…
Read more »
Read more »
Minisavarine
10 December 2010
Ingrediente pentru aluat: 5 oua 5 linguri zahar 5 linguri pesmet fin 1
lingura faina Ingrediente pentru sirop: 2 pahare apa 200 g zahar 3
linguri de rom pentru decor: 300 ml smantana 3 linguri zahar pudra Mod
de preparare: Freacă gălbenuşurile cu zahărul până obţii o spumă
omogenă. Adaugă pesmetul şi făina.…
Read more »
Read more »
Crap cu menta
10 December 2010
Ingrediente: 1,500 kg crap 2 morcovi 2 cepe 100 boate de piper 2
linguri cu otet. Ingrediente sos:100 gr frunze de menta,2 linguri ulei
de masline, sare, piper,1 lingura otet aromat de fructe Mod de
preparare: Pestele se curata de solzi, se portioneaza si se sareaza. Se
lasa 24 ore la frigider. Sosul se…
Read more »
Read more »
Sarmale in foi de varza acra cu carne
10 December 2010
Ingrediente: 1,5 kg varza acra 1/2 kg carne de porc 200 g ceafa de porc
afumata 50-100 g orez 100 g ceapa piper ienibahar suc de rosii(100 ml) 1
foaie de dafin cimbru marar Mod de preparare: Pentru sarmale este buna
numai varza cu foi subtiri. Sarmalele mici se fac numai din varful
frunzelor…
Read more »
Read more »
Ficat de porc cu ciuperci si smantana
10 December 2010
Ingrediente:
500 gr ficat porc 250 gr ciuperci din conserva 1-2 cepe taiate marunt
200 gr smantana sare piper 1 lingura faina 2 catei usturoi pisati 1
legatura patrunjel taiat fin 2 linguri ulei Mod de preparare: Ficatul de
porc se taie joulien mare si se caleste in ulei. Se adauga
condimentele, ciupercile, ceapa, patrunjelul…
Read more »
Read more »
Cârnăciori calzi a la lyonnaise
10 December 2010
Ingrediente: un cârnat de porc de 800 g de foarte bună calitate 1 kg de
cartofi cam de aceeaşi mărime Mod de preparare: Puneţi într-o
caserolă cârnatul şi acoperiţi-l cu 2-3 l de apă rece. Puneţi-l pe foc
şi lăsaţi-l acolo până când apa e gata să fiarbă. Menţineţi o căldură
constantă, fără…
Salată de varză albă cu susan
10 December 2010
Ingrediente: 400 g varză albă tocată 100 g brînză gen şvaiţer un măr
acru 75 g stafide 50 g susan prăjit o jumătate de lămîie o lingură de
muştar două linguri de oţet 4 linguri de ulei sare piper Mod de
preparare: Amestecaţi într-un castron un praf de sare, piper măcinat,
muştar şi…
Read more »
Read more »
Pui umplut cu bucaţi de pere si castane
10 December 2010
Ingrediente 1 pui mare 1 borcan castane fierte 5 pere 300 ml vin alb
sare piper nucsoara ulei de masline rozmarin dovlecei ardei gras in trei
culori Mod de preparare: Spală puiul şi condimentează-l în interior şi
exterior cu sare, piper şi nucşoară. Rumeneştie puţin puiul în ulei
încins. Ai grijă să-l întorci pe…
Read more »
Read more »
Barcuţe de dovlecei umpluţi
10 December 2010
Ingrediente: 2 dovlecei mijlocii o ceapă 2 litri bulion de legume 100 g
şuncă o roşie sau 8 tomate cherry 125 e brânză de vaci 2 linguri lapte
1/2 lingură pătrunjel 1/2 lingură mărar 1/2 lingură tarhon 1/2 lingură
cimbru sare piper Mod de preparare: Se preîncălzeşte cuptorul la 200
de grade. Dovleceii…
Read more »
Read more »
Perisoare din piept de pasare cu castraveti acri
10 December 2010
Ingrediente:
250 g piept pui 50 g orez 50 g ceapa 3 linguri untdelemn 2 linguri apa
rece un ou 25 g faina piper marar patrunjel sare Ingrediente sos :50 g
untdelemn, 1/4 l apa, 1/2 l suc de rosii,ceapa rasa fin, 25 g faina,
marar,patrunjel, telina, sare. Mod de preparare: Intr-o cratita, se
infierbinta…
Read more »
Read more »
Şniţel de pui cu şuncă şi sos de smîntînă
10 December 2010
Ingrediente: 150 g piept de pui 50 g şuncă caşcaval făină ou pesmet
ceapă sare piper Mod de preparare: Şniţelul se prepară ca atare, după
care se pune într-un vas pentru gratinare. Separat, într-o tigaie se
prepară sosul de smîntînă amestecat cui ceapa tocată julienne, şunca
tăiată cubuleţe, se lasă să clocotească, după…
Read more »
Read more »
Lapte de pasăre
10 December 2010
Ingrediente: 8 ouă proaspete 250 g zahăr pudră 1/2 l lapte o picătură
de esenţă de vanilie Mod de preparare: Crema: Puneţi cele 8 ouă într-o
caserolă cu 125 g zahăr pudră. Amestecaţi bine cu un tel. Adăugaţi 1/2 I
lapte fiert, în care, în prealabil, a fost introdusă o picătură de
vanilie.…
Read more »
Read more »
Brioşe cu dulceaţă de struguri
10 December 2010
Ingrediente: 700 g făină 400 g iaurt 4 linguriţe de praf de copt 14
linguri de ulei 150 g zahăr sare 100 g stafide dulceaţă de struguri
Mod de preparare: Intr-un bol se amestecă iaurtul, uleiul şi ouăle,
Separat se omogenizează făina, praful de copt, zahărul şi sarea (un virf
de cuţit). Se…
Read more »
Read more »
Peşte (păstrav) indopat cu nuci
10 December 2010
Ingrediente: 2 pastravi 250 g nuci 2 felii de paine 100 ml, lapte 2 oua
1 lamaie 2 linguri cu smantana 1 pahaar vin alb ulei sare Mod de
preparare: Curăţă peştii şi şterge-i bine cu un şervet. Stropeşte-i apoi
cu puţină zeamă de lămâie. Separat, amestecă nucile tocate mărunt cu
pâinea înmuiată în…
Read more »
Read more »
Zacusca de cod
10 December 2010
Ingrediente:
1 kg cod 3 morcovi 1 telina 1 albitura toate taiate bare potrivite 1
legatura usturoi verde 1 fir de praz taiate marunt 100 gr masline 250 gr
rosii in bulion 2-3 linguri ulei sare piper 100 ml vin alb 1 legatura
patrunjel taiat fin Mod de preparare: Legumele se inabusa 5-10…
Read more »
Read more »
Salată din multe legume
10 December 2010
Ingrediente: o salată 200 g morcovi două roşii 200 g ciuperci din
conserrvă 200 g vinete 200 g ardei capia o jumătate de lămâie ulei sare
piper Mod de preparare: Vinetele şi ardeii se coc pe un grătar.
Morcovii se fierb şi se taie fiddeluţă. într-un castron se rup frunzele
de salată, se…
Read more »
Read more »
File de cod cu telina gratinata
10 December 2010
Ingrediente:
600 gr file de cod 1 kg telina chinezeasca 1 lingura unt 200 gr
cascaval 1 lamaie sare piper 2 oua 2 linguri pesmet Mod de preparare:
Telina se spala si se taie felii subtiri, se fierbe inabusit 20 minute
in putina apa si sare. Dupa fierbere se scoate se aseaza intr-un vas
rezistent…
Read more »
Read more »
Reţete de post: Cartofi la cuptor cu ciuperci şi legume
9 December 2010
Se aleg şase-opt cartofi frumoşi, se spală (nu se descojesc), se ung cu
ulei şi se pun fiecare în câte o folie de aluminiu. Se dau la cuptor,
la foc potrivit, până se coc (pentru a vă da se ama când sunt copţi,
strângeţi uşor unul (dintre ei), într-o crăticioară se pune puţin ulei…
Read more »
Read more »
Dovlecei şi vinete cu sos de usturoi
9 December 2010
Se alege o vânătă şi un dovlecel de mărime potrivită, se spală, se taie
în felii groase de cinci milimetri şi se presară sare, pentru a-şi lăsa
zeama şi amăreala. După 10-15 minute, fiiecare felie se tamponează cu
un şervet curat sau cu hârtie absorbantă, după care se prăjesc în ulei.
(Pentru cei care…
Read more »
Read more »
Ceapă cu sos la cuptor
9 December 2010
Ingrediente: 200 g rădăcină de pătrunjel 100 g morcovi se fierb în apă
cu sare fulgi de boia ulei de măsline ceapa Mod de preparare: Se pune
deoparte o rădăcină de pătrunjel. Cealaltă se pasează şi i se păstrează
zeama. Se dizolvă două linguri de făină de grâu în zeama de zarzavat,
se…
Read more »
Read more »
Friptură de raţă
9 December 2010
Ingrediente: două aripi de raţă 1/4 l vin roşu de Bourgogne 150 g unt
sare şi piper 10 eşalote Mod de preparare: Asezonaţi cu sare şi piper
cele două aripi de raţă. Prăjiţi-le foarte puţin în unt într-o cratiţă.
Aripile de raţă trebuie să rămână totuşi roşii, aproape în sânge. După
prăjire, puneţi…
Read more »
Read more »
Cocktail Royal Temptation
9 December 2010
Calitate – alcoolic Bază alcoolică – nici una Pahar – cupă mică de
cocktail Categorie – Amaretto drinks şi Coffee liqueur drinks
Decoraţiune – o coaja de portocală, frunzuliţe de mentă, un praf de
cacao Se serveşte dupâ-amiaza. seara şi noaptea Ingrediente: 4/10
Amaretto di Saronno 3/10 Kahlua 2/10 Midori 1/10 frişca…
Read more »
Read more »
Prăjitură cu brânză si jeleu de portocale
9 December 2010
Ingrediente: 8 linguri de făină 8 linguri de lapte 8 linguri de zahăr
tos 6 linguri de ulei o lămâie praf de copt două pliculeţe cu zahăr
vanilinat 3 ouă 500 g brânză de vaci esenţă de vanilie coajă de
portocală jeleu de portocale Mod de preparare: Intr-un vas se amestecă
făina cu…
Read more »
Read more »
Knodel
9 December 2010
Ingrediente: 1,5 kg cartofi 200 g făină sare 20 g unt 50 g pîine albă
(tăiată bucăţele) doi litri apă Mod de preparare: Cartofii se fierb,
se amestecă bine cu făină şi sare prină se obţine o cocă. Coca se
împarte în 12 bucăţi, se aplatizează şi se pun la mijloc bucăţele de…
Read more »
Read more »
Găluşte de cartofi cu sos de smantana
9 December 2010
Ingrediente: doi cartofi fierţi în coajă 30 g şuncă un fir de ceapă
verde făină ou pesmet sare piper Mod de preparare: Cartofii se dau pe
râzătoare, ceapa se toacă mărunt, la fel şi şunca, se amestecă bine şi
se formează găluşte care se dau prin făină, ou şi apoi pesmet, după
care…
Read more »
Read more »
Pulpa de porc cu mere si ceapa
9 December 2010
Ingrediente:
800 gr pulpa de porc 400 gr ceapa 300 gr mere acrisoare 1 lingura
margarina 150 ml vin alb sare piper boia de ardei dulce 1 lingurita,
maghiran Mod de preparare: Carnea se imparte cite doua bucati la portie,
se condimenteaza si se introduce la cuptor timp de 7-8 minute, apoi se
adauga ceapa…
Read more »
Read more »
Pulpa de porc cu legume
9 December 2010
Ingrediente: 1 kg pulpa de porc 1 conopida mica 2 morcovi 200 gr fasole
verde 2 dovlecei 2 cepe 1 ardei gras 100 ml vin alb 1 legatura
patrunjel verde sare piper tarhon usturoi 100 ml ulei 200 gr smantana
Mod de preparare: Carnea se va taia in bucati potrivite, se
condimenteaza cu sare,…
Read more »
Read more »
Prajitura frageda cu prune
9 December 2010
Ingrediente:
750 g prune 300 g zahar 250 g unt moale 1 varf de cutit sare 4 oua 1/2
plic praf de copt 100 g zeamil 250 g faina 2 linguri pesmet 30 g
stifturi de migdale 1 plic zahar vanilat 3 linguri zahar pudra Mod de
preparare: Se spala prunele, se rup in…
Read more »
Read more »
File de porc cu dovlecei
9 December 2010
Ingrediente:
700 gr file de porc 2 dovlecei (800 gr) 2 cepe 3 catei usturoi 50 gr
pasta tomate faina piper sare patrunjel verde 100 ml vin alb ulei pentru
prajit boia dulce Mod de preparare: Carnea se taie in felii, apoi se
trece prin faina ce a fost amestecata cu sare, piper, boia. Carnea…
Read more »
Read more »
Tort cu prune si frisca
9 December 2010
Ingrediente
aluat : 100 g ciocolata amaruie 100 g unt moale 1 plic zahar vanilat
150 g zahar 5 oua 100 g faina 50 g zeamil 50 g migdale macinate marunt 1
lingurita cu varf praf de copt Ingrediente umplutura :750 g prune, 6
linguri zahar, 150 ml zeama de portocale, 100 ml vin rosu …
Read more »
Read more »
Cotlet de porc cu smantana
9 December 2010
Ingrediente:
4 cotlete de porc 100 gr ceapa 5 gr boia de ardei dulce 200 gr smantana
1 kg cartofi 50 gr ulei 20 gr faina sare piper patrunjel verde 1
legatura Mod de preparare: Se spala, se zvanta si se sareaza
cotletele, dupa care se pun in ulei bine incins sa se prajeasca…
Read more »
Read more »
Salată de morcovi cu portocale
9 December 2010
Ingrediente: 250 g morcovi raşi două portocale o ceapă mare roşie 12
măsline negre fără sîmburi o linguriţă de seminţe de chimen o linguriţă
de praf de chimen o jumătate de lămîie 4 linguri de ulei de măsline sare
piper măcinat Mod de preparare: Puneţi într-un castron sucul de
lămîie, uleiul, praful de…
Read more »
Read more »
Cocktail Rossini
9 December 2010
Calitate – slab alcoolizat Bază alcoolică – nici una Pahar – flute sau
cupă Asti Categorie – Wine drinks Decoraţiune – fără Se serveşte la
orice oră Ingrediente: 6/10 şampanie sau vin spumos 4/10 suc de
căpşune Apărut acum circa treizeci de ani, este numit şi Fragolino
(Căpşunică) datorită ingredientului respectiv.…
Read more »
Read more »
Pizza Cele patru anotimpuri
9 December 2010
.
. Ingrediente: 1 aluat frantuzesc 4 linguri pasta de tomate 1 lingura
oregano 6 linguri cascaval ras (parmezan) 8 rosii oparite 100 g creveti
100 g carne de pasare sau de scoica 100 g sunca fiarta taiata fasii 100 g
salam 1 conserva mica de ciuperci (Champignons) cate o jumatate de
ardei rosu si…
Read more »
Read more »
Placinta cu branza
9 December 2010
Ingrediente
aluat: 300 g faina fina 200 g unt 100 g zahar pudra 1 plic zahar
vanilat 1 coaja de lamaie Ingrediente umplutura: 5 oua 350 g branza
semigrasa de vaci 150 g unt 150g zahar 100 g miez de nuca 200g mere 30g
gris 3 galbenusi de oua 1 coaja de lamaie Mod de…
Read more »
Read more »
Placinta cu ceapa, marar si ciuperci
9 December 2010
Ingrediente
aluat: 500 g faina 1 pahar de ulei + 4 linguri pentru stropit si uns
0,5 litru apa calda sare dupa gust Ingrediente umplutura: 2 cepe sare
piper 1 legatura marar 200 g ciuperci Mod de preparare: In movilita de
faina se face o scobitura in care se toarna, putin cate putin, apa,
uleiul,…
Read more »
Read more »
Pizza de legume
9 December 2010
Ingrediente: 1 aluat dospit conform retetei 1 lingura ulei cite un
ardei rosu, galben, verde 100 g praz 4 ardei iuti murati 300 g broccoli
(sau conopida) 1 catel de usturoi 100 g pasta de tomate 200 g rosii in
bulion (conserva) piper macinat proaspat boia de ardei dulce oregano
sfaramat 200 g cascaval…
Read more »
Read more »
Prajitura cu prune si biscuiti
9 December 2010
Ingrediente
aluat : faina 1 pachetel drojdie uscata 100 ml lapte caldut 80 g zahar
150 g unt moale 1 ou Ingrediente umplutura:1,5 kg prune, 700 ml lapte, 2
plic zahar vanilat, 75 g zahar, 160 g gris, coaja rasa de la o lamaie, 6
oua, 100 g biscuiti, 2-3 linguri zahar. Mod de preparare:…
Supă Waterzooi
9 December 2010
Ingrediente: un kilogram de peşte diferit (crap, ştiucă, caracudă,
ţipar, şalău) 100 g unt 100 g rădăcină de pătrunjel un fir de praz o
legătură de pătrunjel cimbru foaie de dafin piper sare doi litri de
bulion (zeamă) de peşte pregătit dinainte Mod de preparare: Peştii se
taie în bucăţele şi se pun…
Read more »
Read more »
Carne de porc cu ananas si sos de soia
9 December 2010
Ingrediente:
400 g carne de porc (taiata fasii) 1cutie de ananas (bucati) 5-6
linguri sos de soia 2 linguri vin alb (dulce) 1 varf de cutit pasta de
chili 3 lingurite amidon 2 gogosari (sau ardei grasi rosii) 2 linguri
ulei 2 linguri ketchup 1 lingura otet alb zahar sare Mod de preparare:
Se pun…
Read more »
Read more »
Pizza cu anghinare
9 December 2010
Ingrediente:
2 pungi cu aluat de pizza (a 230 g fiecare) 4 linguri pesto (sos
italienesc cu busuioc) 600 g rosii sare piper 200 g anghinare 200 g
cascaval 20 g masline negre busuioc Mod de preparare: Se asaza
aluaturile de pizza pe cate o tava, se ung cu doua linguri de pesto
fiecare si…
Read more »
Read more »
Prajitura cu stafide
9 December 2010
Ingrediente:
250 g faina 150 g stafide 250 g unt inmuiat 250 g zahar tos + 2 linguri
pentru decorat 4 oua 2 lamai 1 pachet de praf de copt 80 ml de rom
Mod de preparare: Inmuiati stafidele in rom. Frecati cu peria lamaile
sub un jet de apa calda.Ungeti cu unt o…
Read more »
Read more »
Placinta cu mere din Taban
9 December 2010
Ingrediente:
1 kg faina scortisoara macinata 200 g unt cuisoare macinate 150 g
migdale coaja rasa de la o jumatate de lamaie 100 g stafide 300 ml lapte
1,2 kg mere 50 g pesmet 120 g zahar 2 oua Mod de preparare: Din
faina cu oua, sare, laptele caldut si unt se prepara un…
Read more »
Read more »
Crostata di mele
9 December 2010
Ingrediente
aluatul fraged 175 g faina 1 varf de cutit sare 100 g unt moale 50 g
zahar 1 galbenus Ingrediente umplutura: 750 g mere, 1 lingura zeama de
lamaie, 2 linguri dulceata sau marmelada de caise (circa 60 g), 20 g unt
topit, 1 lingura zahar, 2 linguri zahar pudra. Mod de preparare: Se…
Read more »
Read more »
Cotlet de porc
9 December 2010
Ingrediente:
6 cotlete de porc 200 ml vin alb 100 gr unt 2 linguri mustar 2 cepe
taiate marunt 300 ml supa de vaca 3 castraveti acri taiati joulien
(betisoare fine) Mod de preparare: Intr-o tigaie se adauga 80 gr de unt
si se topeste, apoi se adauga cotletele si se prajesc la foc mic…
Read more »
Read more »
Pulpa de miel a la Tino
9 December 2010
Ingrediente:
1 kg de pulpa de miel (cu os) sare piper alb o lingurita oregano uscat 3
catei de usturoi 65 g unt 4 linguri zeama de lamaie o lingura faina Mod
de preparare: Se curata pulpa de pielite si grasime, se spala, se
sterge si se freaca bine cu sare, piper si oregano. –…
Read more »
Read more »
Quiche cu ceapa si vin
9 December 2010
Ingrediente
aluat : 200 g branza de vaci (slaba) 2 linguri lapte 2 linguri ulei 1
ou sare iodata 250 g faina 3 lingurite praf de copt grasime pentru uns
tava Ingrediente umplutura:300 g ceapa, 1 vanata, 4 linguri ulei de
masline, 2 linguri zahar, 2 linguri otet rosu, 150 ml vin, 2 rosii
mari,…
Read more »
Read more »
Pateuri cu sunca si broccoli
9 December 2010
Ingrediente aluat: 425 g faina 1/2 lingurita sare 1 pachetel drojdie
uscata 4 linguri ulei de masline faina pentru planseta Ingrediente
umplutura :200 g sunca, 250 g broccoli, 1 ardei gras rosu, 125 g
mozzarella sau telemea de vaca nesarata. Mod de preparare: Se amesteca
faina cu sarea si cu drojdia uscata, se adauga…
Read more »
Read more »
Appeltarta
9 December 2010
Ingrediente
aluat: 250 g unt moale 250 g zahar 4 oua 1 varf de cutit praf de copt 1
lingura rom 250 g faina Ingrediente umplutura: 500 g mere, 100 g unt,
200 g zahar, 1 plic zahar vanilat, 150 g zmeura congelata, 5 albusuri,
coaja rasa de la o lamaie. Mod de preparare: Se-ncinge…
Read more »
Read more »
Painisoare cu masline si migdale
9 December 2010
Ingrediente
aluat: 20 g drojdie 1 lingura miere 400 g faina 4 catei de usturoi 3
linguri ulei de masline 1/2 lingurita sare iodata 1 lingura condimente
pentru pizza faina pentru planseta Ingrediente umplutura: 80 g masline
negre fara samburi, 50 g migdale decojite, 2 catei de usturoi, 200 g
salata verde creata, 1 lingura…
Read more »
Read more »
Turtiţe
9 December 2010
Ingrediente: 400 g făină 100 g mălai 25 g drojdie o linguriţă de sare
500 ml apă călduţă (nu fierbinte!) Mod de preparare: Se prepară un aluat
din făină, mălai, sare, drojdie şi apă călduţă, se frământă bine
aluatul şi se lasă să crească la căldură timp de aproape o oră. După ce
aluatul…
Read more »
Read more »
Prajitura Rigo Jancsi
9 December 2010
Ingrediente:
100 g unt 80 g zahar 4 oua 810 g faina 20 g cacao 2100 g ciocolata
menaj 600 g frisca + 50 g zahar 30 g gem de caise 150 g glazura de
ciocolata Mod de preparare: Se amesteca untul cu zaharul si cu
galbenusurile de oua. Se bat albusurile de oua…
Read more »
Read more »
Salată de legume coapte cu capere
9 December 2010
Ingrediente: două vinete un ardei roşu şi unul galben 200 g de
mînătărci în ulei 250 g mozzarella 60 g roşii deshidratate 3 fileuri de
sardele în ulei doi căţei de usturoi 3 linguri de capere o jumătate de
linguriţă de maghiran 4 fire de busuioc 5 linguri de ulei de măsline
două linguri…
Read more »
Read more »
Pizza Capricciosa
9 December 2010
Ingrediente:
1 aluat dospit 500 g rosii coapte bine 250 g sunca fiarta taiata felii 4
fileuri de sardele din conserva 8 anghinare (miezul) conservate in ulei
4 linguri ulei de masline 150 g masline negre sare piper negru macinat 1
lingura ulei de masline pentru a unge tava Mod de preparare: Se prepara
aluatul…
Read more »
Read more »
Prajitura cu branza de vaci si visine
9 December 2010
Ingrediente
aluat: 200 g faina 100 g zahar 100 g unt moale 1 varf de cutit sare 1
ou Ingrediente umplutura: 50 g unt, 3 oua, 200 g branza de vaci, 350 g
visine fara samburi, 100 g zahar, 125 g frisca batuta, 1 lingurita rasa
zeamil, sare, 30 g migdale taiate. Mod de preparare:…
Read more »
Read more »
Tofu umplut cu carne de porc
9 December 2010
Ingrediente: brânză tofu tăiată pătrăţele carne tocată sos de soia wei
jin sare zahar Mod de preparare: Brânza tofu se prăjeşte în ulei încins
până capată culoarea aurie. Carnea tocată se amestecă împreună cu sare,
sos de soia şi wei jin. Se face o gaură în brânză şi se umple cai carnea
tocată, apoi…
Read more »
Read more »
Piept de curcan cu salata de telina
9 December 2010
Ingrediente:
600 g piept curcan 100 g bacon 400 g mere 600 g telina radacina 100 g
miez nuca 2 linguri zahar 100 ml lamiae 0.3g sare 0,1 g piper alb 200 g
morcovi 100 g patrunjel radacina 150 g ceapa 50 ml ulei 2-3 fire frunze
de telin 20 ml ulei de masline Mod…
Read more »
Read more »
Tarta cu pere – Tarte aux poires â la genevoise
9 December 2010
Ingrediente: 300 g aluat fraged 20 g făină 30 g zahăr scorţişoară
(pudră) 8 pere 100 g lămîi şi portocale zaharisite (tăiate în bucăţele)
100 g stafide, 100 ml vin alb sec 25 ml ulei de nuci 40 g zahăr brun
100 g smîntînă Mod de preparare: Tapetează o formă de tartă cu
diametrul…
Read more »
Read more »
Tarta cu dovlecei, branza de oaie si cimbru verde
9 December 2010
Ingrediente: 1 pachet aluat de foetaj 250 g branza de oaie (telemea
sfaramata) 3 dovlecei 5 linguri ulei de masline cimbru verde sare piper
Mod de preparare: Se spala dovleceii, se dau pe razatoarea mare si se
calesc 5 minute in 3 linguri de ulei incins, amestecand intruna. Se
intinde aluatul in tava…
Read more »
Read more »
Paine cu ierburi aromate
9 December 2010
Ingrediente:
500 g faina + 50 g faina pentru planseta 20 g drojdie 1 lingura busuioc
taiat 1 lingura rozmarin tocat 2 lingurite frunzulite de cimbru 3
linguri ulei de masline 2 lingurite rase de sare Mod de preparare: Se
sfarma drojdia si se inmoaie in 100 ml de apa. Se adauga 125 g faina,…
Read more »
Read more »
Frunze de salvie in aluat
9 December 2010
Ingrediente:
20 frunze de salvie 100 g faina 2 oua + 1 albus 80 ml bere 1 lingura
ulei de masline sare piper ulei pentru prajit Mod de preparare: Se spala
frunzele de salvie si se usuca intr-un servet sau cu hartie absorbanta.
Se pune faina intr-un castron, se incorporeaza galbenusurile si apoi se
toarna…
Read more »
Read more »
Peste cu sos de soia si oţet alb
8 December 2010
Ingrediente: crap de aproximativ un kilogram ulei pastă de tomate sos
de soia oţet alb Mod de preparare: Se fac, cu ajutorul unui cuţit,
câteva crestături de o parte şi de alta a peştelui, apoi se pune la
prăjit în ulei încins şi se ţine până când capătă o culoare aurie.
Separat se…
Read more »
Read more »
Macaroane cu fasole verde si branza
8 December 2010
Ingrediente:
500 g fasole verde sare 400 g tortiglioni (macaroane scurte) 500 g
rosii 150 g sunculita afumata 2 linguri ulei 1 lingura patrunjel verde
tocat 1/8 l concentrat de legume piper 200 g telemea putin sarata Mod
de preparare: Se spala fasolea, se curata, se taie bucati si se fierbe
circa 5 minute…
Read more »
Read more »
Snitele de miel
8 December 2010
Ingrediente:
2 pulpe din spate 250 g untura sau 300 ml ulei 50 g faina 2 oua 100 g
pesmet fin putina sare 200 ml lapte Mod de preparare: Se spala bine
carnea, se zvanta cu un stergar si se desprinde de pe oase. Se taie
bucati mai mici, se bate fiecare bucata, se…
Read more »
Read more »
Friptura de vita cu morcovi si suc de portocale
8 December 2010
Ingrediente:
800 g morcovi 20 g unt sau margarina sare piper 1 portocala (250 g) 1
lingura de miere cateva frunzulite de busuioc sare piper 4 felii
antricot sau muschi de vita (a 150 g fiecare) 3 linguri ulei Mod de
preparare: Se spala morcovii, se curata, se taie felii subtiri si se
calesc circa…
Read more »
Read more »
Tarta cu mere,pere si miere
8 December 2010
Ingrediente:
250 g faina 250 g unt moale 100 g zahar 1 ou 750 g mere 4 linguri miere
750 g pere sare Mod de preparare: Puneti faina intr-un castron, faceti o
gropita, spargeti oul si puneti-l in ea. Adaugati sarea, zaharul, 200 g
de unt si amestecati cu varfurile degetelor pana ce obtineti un…
Read more »
Read more »
Clafoutis cu fructe de toamna
8 December 2010
Ingrediente:
250 g struguri albi 4 mere 80 g samburi de nuca zeama de la o lamaie 1
plic zahar vanilat 100 g zahar 3 oua 200 ml frisca nebatuta 2 linguri
faina 50 g unt (sarat) 2 linguri rachiu de cirese Mod de preparare:
Incingeti cuptorul la 180C.Alegeti boabele de struguri (spalate) si
curatati-le…
Read more »
Read more »
Tatin de pui cu mere
8 December 2010
Ingrediente:
1 pachet aluat de foietaj (275 g) 4 mere 250 g piept de pui afumat 2
linguri rachiu de mere 1 crenguta de rozmarin 60 g unt sare piper Mod de
preparare: Taiati bastonase trei sferturi din pieptul de pui si puneti
restul deoparte. Curatati merele, indepartati semintele si partea
lemnoasa, taiati-le felii si…
Read more »
Read more »
Tarta de ciocolata
8 December 2010
Ingrediente aluat: 175 g faina 125 g unt 2 pachete de zahar vanilat 50 g
zahar un galbenus de ou Ingrediente umplutura:150 g ciocolata de menaj,
50 g ciocolata alba, 20 g unt, 2 oua, un galbenus, 50 g zahar. Mod de
preparare: Se amesteca ingredientele pentru aluat si se pun la loc rece…
Read more »
Read more »
Tarta cu spanac si mere
8 December 2010
Ingrediente:
1 pachet aluat fraged 4 mere 500 g spanac 1 catel de usturoi 2 oua
intregi + 2 galbenusuri 150 g frisca nebatuta (sau smantana) 30 g unt 2
linguri seminte de pin 3 prize nucsoara rasa 1 varf de cutit cuisoare
pisate sare piper Mod de preparare: Incingeti cuptorul la 180C.Imbracati
cu aluat…
Read more »
Read more »
Fileuri de peste cu sos de mere
8 December 2010
Ingrediente:
400 g fileuri de peste (cod sau salau, fara piele si oase) 5 foi de
dafin 2 lingurite boabe de coriandru 3 linguri de untdelemn 2 linguri
suc de lamaie 2 oua sare 60 g praf de copt Ingrediente sos de mere: un
mar mare si bine copt, 1/2 legatura de menta proaspata sau…
Mancare de miel cu vinete
8 December 2010
Ingrediente:
1 kg spata de miel fara os 500 g rosii 2 vinete lunguiete 2 cepe 3
catei de usturoi 3 linguri ulei de masline 20 g unt 2 linguri otet alb
100 ml vin alb sec 1 foaie de dafin cateva fire de menta sare piper alb
macinat Mod de preparare: Se spala vinetele…
Read more »
Read more »
Supă Caldo verde
8 December 2010
Ingrediente: un sfert de cană de ulei de măsline o ceapă spaniolă mare
tocată doi căţei de usturoi foarte fin tocaţi 280 g cârnaţi chorizo
feliuţe 6 cartofi de mărime medie fără coajă şi tăiaţi cubuleţe 8 căni
de apă rece 450 g frunze de varză tăiate julien sare piper Mod de
preparare:…
Read more »
Read more »
Ciorbă de fasole cu pui şi tarhon
8 December 2010
Ingrediente: fasole piept de pui sau de vita ceapa morcov telina
pastarnac patrunjel sare verdeata tarhon Mod de preparare: Se alege
fasolea, se lasa peste noapte intr-un vas cu apa rece. Se scurge, se
inlocuieste apa si se mai pune un vas cu apa la fiert pe aragaz. Se
fierbe fasolea 20 min,…
Read more »
Read more »
Tort cu alune
8 December 2010
Ingrediente aluat
fraged: 280 g faina 180 g zahar un varf de cutit de sare 1 ou 180 g unt
sau margarina 200 g miez de alune faina pentru intins coca Ingrediente
umplutura:500 g frisca batuta, un pachetel zahar vanilat, zahar pudra.
Mod de preparare: Se framanta mai intai cu mixerul, apoi cu mana, un
aluat…
Read more »
Read more »
Cocktail Rock & Rye
8 December 2010
O
reteta simpla de Cocktail Rock Rye din: votca, rock & rye si suc de
lamaie verde. Calitate – alcoolic Bază alcoolică – votcă Pahar –
tumbler mijlociu Familie – Cooler Categorie – Vodka drinks Decoraţiune –
o felie de portocală pe margine şi un ştir Se serveşte la orice oră
Ingrediente:…
Read more »
Read more »
Oua cu sparanghel
8 December 2010
Ingrediente:
4 oua mari 1 conserva de sparanghel 4 linguri smantana groasa 30 g unt 1
legatura patrunjel verde tocat sare piper Mod de preparare: Incingeti
cuptorul la 210C, scurgeti bine sparanghelul, taiati fiecare bucata in
doua si puneti deoparte jumatatea dinspre varf. Pe celelalte, caliti-le 5
minute in untul incins, lasati-le sa se scurga…
Read more »
Read more »
Muschi de vaca Welington
8 December 2010
Ingrediente:
800 g muschi de vaca 500 g faina 500 g unt 10g otet 300 g Champinion 4
oua 5 g sare 5 piper 50 g mustar 300 g ceapa 200 ml ulei 3
leg.patrunjel verde Mod de preparare: Muschiul de vaca se curata de
tendoane si se unge cu mustar,piper si se aseaza in…
Read more »
Read more »
Merluciu cu mere
8 December 2010
Ingrediente:
600 g trunchi de merluciu (fara cap) 4 mere 8 cepe mici 1 lingura miere
de salcam zeama de la o portocala 2 linguri ulei 40 g unt sare piper
Mod de preparare: Taiati merluciul pe burta pana ce ajungeti la coloana
vertebrala, spalati-l bine si zvantati-l intr-un stergar. Curatati
ceapa, tocati-o marunt si…
Read more »
Read more »
Cocktail Rose
8 December 2010
Calitate – alcoolic Bază alcoolică – Kirsch Pahar – cupă mică de
cocktail Categorie – Vermouth drinks Decoraţiune – cireaşă roşie Se
serveşte după-amiaza Ingrediente: 6/10 vermouth dry 2/10 kirsch 2/10
cherry brandy Este clasica băutură Short din anii ’30 apreciată mai
ales de consumatorii femei. Preparare: Ingredientele se pun în…
Read more »
Read more »
Cotlete de miel cu sos de rosii si menta
8 December 2010
Ingrediente:
12 cotlete de miel (a circa 75 g) 1-2 linguri ulei de masline
Ingrediente sos:3 rosii mijlocii, 1 lingurita otet de mere, 2 lingurite
zahar, 1 ceapa verde tocata, 2 lingurite menta proaspata taiata marunt.
Mod de preparare: Se curata de grasime si pielita oasele de la cotlete.
Se-ncinge uleiul si se prajesc…
Read more »
Read more »
Paste cu rosii si busuioc
8 December 2010
Ingrediente:
4 rosii 2 catei de usturoi 1 cana busuioc proaspat 1/4 cana ulei de
masline sare piper aproximativ 300 g paste 150 g parmezan Mod de
preparare: Fierbeti pastele in acord cu instructiunile de pe ambalaj. In
timp ce pastele fierb, taiati marunt rosiile si usturoiul, tocati
busuiocul. Puneti aceste ingrediente intr-un castron, adaugati…
Read more »
Read more »
Supă Bouillabaisse
8 December 2010
Ingrediente: un kg de peşte oceanic proaspăt (cât mai variat: cegă,
ţipar, lin, caracudă, scrumbie de mare, barbun, chefal) 6 linguri de
ulei 6-8 căţei de usturoi 3-4 roşii o ceapă o lingură de şofran sare
piper Mod de peparare: Peştele se alege, cel mare se taie în bucăţi şi
se lasă să…
Read more »
Read more »
Prăjitură cu gutui
8 December 2010
Ingrediente: 4 gutui 350 g miere 140 g zahăr tos 270 g făină praf de
copt 3 ouă pudră de anason pudră de ghimbir o linguriţă de pudră de
scorţişoară 75 g unt două pliculeţe zahăr vanilinat sare o lămâie frişcă
Mod de preparare: Intr-o oală se pun la topit mierea şi 40…
Read more »
Read more »
Mingi din carne tocată cu condimente
8 December 2010
Ingrediente: 75 g orez cu un conţinut mare de glutină 450 g carne
tocată de porc o ceapă verde două castane de apă un albuş o lingură de
sos de soia o lingură de sherry o linguriţă de amidon sare piper Mod
de preparare: Orezul se lasă la înmuiat în apă timp de…
Read more »
Read more »
Pască clasică cu branza de vaci
8 December 2010
O
reteta de pasca clasica cu branza de vaci din: faina, zahar, unt, ou,
sare si unt. Ingrediente: 250 g faina 150 g zahar 80 g unt 1 ou 1
galbenus 1 varf de cutit de sare faina pentru framantat Ingrediente
umplutura: 3 oua, 600 g branza de vaci nu prea grasa, 50 g unt,…
Read more »
Read more »
Mere la cuptor
8 December 2010
Ingrediente: 5 mere 1 lingura pudra de migdale 2 linguri zahar 1
lingura miere lichida 1 lingura rom 40 g unt Mod de preparare:
Incingeti cuptorul la 180C si puneti zaharul intr-o farfurie
adanca.Spalati bine merele, stergeti-le si scobiti-le lasandu-le
intregi pentru a indeparta semintele si partea lemnoasa. Puneti untul
sa se topeasca,…
Read more »
Read more »
Ochiuri cu costita afumata pe galete din cartofi si mar
8 December 2010
Ingrediente:
6 oua 8 felii subtiri de costita afumata 4 cartofi mijlocii 1 mar 50 g
unt 8 fire de patrunjel verde sare piper Mod de preparare: Prajiti
costita circa 5 minute intr-o tigaie fara grasime, pana ce se rumeneste
si devine crocanta, si lasati-o sa se scurga pe hartie absorbanta.
Curatati cartofii si marul,…
Read more »
Read more »
Oua fierte cu somon afumat si paine prajita
8 December 2010
Ingrediente:
6 oua 4 felii de somon afumat 4 felii de paine de secara 50 g unt sare
piper Mod de preparare: Spargeti 2 oua intr-o farfurie adanca, adaugati
sare si piper si bateti-le usor cu o furculita. Preparati ouale fierte
cand clocoteste apa, puneti ouale la fiert si lasati-le circa 6 minute.
Intre timp,…
Read more »
Read more »
Alune foarte aromate
8 December 2010
Ingrediente: 200 g alune nesărate decojite două linguri de unt 50 g
zahăr brun o lingură de sos de soia o jumătate de linguriţă de cinci
condimente chinezeşti (scorţişoară, ghimbir, cuişoare, anason stelat
măcinat şi seminţe de anason) Mod de preparare: Intr-o tigaie se
topeşte untul, apoi se adaugă zahărul şi sosul de…
Read more »
Read more »
Peste cu patrunjel verde
8 December 2010
Ingrediente
: 2 cepe 2 catei de usturoi 4 linguri ulei 500 g rosii taiate bucatele
sare piper circa 600 g file de peste alb (salau, cod, merluciu) 2
linguri capere 1 legatura de patrunjel verde 1 lingura mustar Mod de
preparare: Se pun la incins 2 linguri de ulei si se calesc ceapa si…
Read more »
Read more »
Cirese jubileu
8 December 2010
Ingrediente
: 1/2 ceasca apa 3/4 ceasca zahar 2 fasii coaja de lamaie 500 g cirese
proaspete fara samburi 1 lingura zeamil inghetata de vanilie 1/4 ceasca
de coniac Mod de preparare: Se pune apa pe foc (intr-o craticioara), se
adauga zaharul si se lasa sa se topeasca. Se fierbe siropul pana ce se
ingroasa,…
Read more »
Read more »
Tort Caprese
8 December 2010
O
reteta delicioasa de tort caprese din: migdale, ciocolata amaruie, ou,
unt, zahar, sare, coaja de lamaie, zahar pudra si grasime. Ingrediente:
250 g migdale taiate marunt 150 g ciocolata amaruie 6 oua mijlocii 200 g
unt moale 150 g zahar sare 1 lingurita coaja rasa de lamaie 3 linguri
zahar pudra grasime pentru uns…
Read more »
Read more »
Pulpa de miel cu ierburi aromate
8 December 2010
Ingrediente:
2 pulpe de miel (de 1 kg fiecare) 1,2 kg cartofi (nesfaramiciosi) 100 g
unt 150 ml smantana subtire o lingura mustar o legatura de busuioc o
legatura de patrunjel 10 frunze de salvie 1/2 legatura de marar ulei de
masline sare piper Mod de preparare: Se taie marunt ierburile, se
amesteca cu sase…
Read more »
Read more »
Sfecla rosie umpluta
8 December 2010
Ingrediente:
4 sfecle mici (a 200 g bucata) sare Ingrediente umplutura:2 felii de
paine alba (a 50 g), 3 linguri de ulei de masline, 2 catei de usturoi, 2
rosii, 2 linguri de pulbere de plante aromate (rozmarin, oregano,
cimbru, 200 g branza de vaci, piper proaspat macinat, 80 g telemea de
oi. Mod de…
Read more »
Read more »
Dafinul
8 December 2010
Dafinul este socotit copac al soarelui si simbol al pacii. În Evul
Mediu, dafinul era recomandat împotriva tuturor relelor satanice ce pot
salaslui asupra omului. Renumitul botanist Parkinson, din secolul al
XVII-lea, lauda foarte mult calitatile frunzelor de dafin: frunzele de
dafin nu trebuie sa lipseasca din nici o gospodarie sau gradina, ele
servesc…
Read more »
Read more »
Costiţe vegetariene
8 December 2010
Ingrediente: 75 g nuci o jumătate de ardei roşu şi o jumătate de ardei
galben două linguriţe de amidon 150 g felii de ananas 120 ml sos dulce-
acrişor un morcov ulei Mod de preparare: Nucile se pun la fiert
într-o oală în care s-au adăugat 1.500 ml apă şi 4 linguriţe de…
Read more »
Read more »
Drob frantuzesc
8 December 2010
Ingrediente
aluat: 270 g faina 190 g unt (din care 10 g pentru uns forma) 2
galbenusuri sare Ingrediente umplutura: 500 g carne tocata (porc+vita),
100 g piept de porc (tocat), 6 oua, 125 g ciuperci, 50 g unt, 2 linguri
coniac, patrunjel, codite de ceapa verde, sare, piper. Mod de preparare:
Intr-un castron, se…
Read more »
Read more »
Reţete de post: Cremă de mazăre verde
8 December 2010
Ingrediente: 500 g mazăre (congelată sau din conservă) 80 ml ulei 15 g
făină două kilograme de spanac (congelat) 5 g zahăr sare mărar
pătrunjel Mod de preparare: Mazărea se pune la fiert împreună cu
spanacul în doi litri de apă. După ce s-au înmuiat se trece totul prin
sită. Separat se pune…
Read more »
Read more »
Miel
8 December 2010
Ingrediente:
8 cotlete de miel (ceafa sau piept) groase de 2,5 cm 1/4 ceasca faina
45 g ulei sau unt 2 cepe mari tocate 2 tulpine de telina taiate rondele 1
pastarnac mare curatat si taiat marunt 1 3/4 ceasca supa concentrata de
pui 200 g ciuperci taiate felii 1/2 lingurita piper alb sare 2…
Read more »
Read more »
Tort de clatite cu lebar
8 December 2010
Ingrediente
clatite : 100 g faina sare un ou 100 ml lapte 50 g unt 2 lingurite de
pulbere de salvie (sau alt condiment aromat din comert) untdelemn pentru
copt Ingrediente crema lebar:500 g ficat de vitel (vita), 150 g
slaninuta afumata, o crenguta de rozmarin, o lingurita de pulbere de
salvie, 2 linguri de…
Read more »
Read more »
Oua florentine
8 December 2010
Ingrediente:
2 pumni de spanac 30 g unt sare nucsoara pisata 2 oua cascaval ras Mod
de preparare: Se alege spanacul, se spala, se rupe bucati si se lasa sa
fiarba pana ce se inmoaie. Se amesteca cu untul, se adauga sare si
nucsoara si se pune in doua forme mici de iena. Din oua…
Read more »
Read more »
Cârnaţi de Pleşcoi
8 December 2010
Ingrediente: carne de oaie (sau două treimi carne de oaie şi o treime
carne de vită) usturoi ardei iute cimbru maţ subţire de oaie Mod de
preparare: In mod normal, cârnatul de Pleşcoi se pregăteşte numai din
carne de oaie, dar, în cazul în care aceasta este prea grasă, adică are
mai mult…