Retete de Paste:
Tort cu blat de nuci umplut cu fructe de vară
18 November 2010
Ingrediente blat: 7 ouă 7 linguri zahăr 4 linguri ulei 2 linguri apă
minerală 3 linguri făină 4 linguri nuci 1 plic zahăr vanilat sare
Ingrediente sirop: 6 linguri lichior de fructe 1/4 cană de zahăr 1 cană
apă Ingrediente cremă: 300 g frişcă 300 ml lapte 4 linguri zahăr 2
plicuri zahăr vanilat…
Read more »
Read more »
Papanasi de Bucovina
18 November 2010
Ingrediente: 300g brânza de vaci 1ou 2 pliculete zahar vanilat 25g
stafide 1 vârf de cutit sare 25g zahar tos 2 linguri faina de grâu 2-3
linguri gris Mod de preparare: Se amesteca bine toate ingredientele si
se fac gogoloaie care se latesc dupa modelul pârjoalelor moldovenesti.
Se prajesc pe ambele parti în…
Read more »
Read more »
Fileu de salau cu sos de vin
18 November 2010
Ingrediente: 4 fileuri salau 1 ceapa 1 pahar vin alb 50g unt 10g faina 1
galbenus ou 200g smântâna 1 leg. patrunjel verde sare piper Mod de
preparare: Se ruleaza fileurile, fixându-le cu scobitori. Se pun la
fiert intr-o cratita cu ceapa tocata, vinul, patrunjelul, piperul si
sarea. Se lasa sa fiarba acoperit…
Read more »
Read more »
Muraturi asortate iraniene
18 November 2010
Ingrediente: un bidon de 5kg 2kg castraveti 1 varza potrivita 1
conopida 1kg morcovi 2 rosii potrivite 2-3 bucati de hrean un pumn de
fasole verde 250g ardei iuti frunze si radacina de leustean 3kg vinete
mici marar patrunjel 3 fire menta fire busuioc 1kg gogonele 4 bucati
ardei gras 5 capatani de usturoi…
Read more »
Read more »
Cartofi umpluti cu ciuperci
18 November 2010
Ingrediente: 1kg cartofi 400g ciuperci conservate 3 cepe 200ml ulei 5
catei de usturoi 1 leg. patrunjel verde 1 lingurita otet de mere 1 leg.
marar verde sare piper Mod de preparare: Se spala cartofii si se pun
la fiert cu coaja. Se fierb numai 20 de minute, apoi se scurg de apa…
Read more »
Read more »
Tartă de nuci cu fructe
18 November 2010
Ingrediente: 200 gr banane 50 gr boabe rodie 100 gr nucă 100 gr
curmale uscate 2 linguriţe pudră de roşcove Mod de preparare: Curmalele
şi nuca le pisaţi bine apoi le amestecaţi (frământaţi) cu mâna. Într-o
formă rotundă (cam 10 cm diametru) puneţi o folie alimentară si turnaţi
compoziţia apoi presaţi bine cu degetele…
Read more »
Read more »
Înghetata cu urda
18 November 2010
Ingrediente: 25g fistic 25g nuci 25g alune 25g cubulete zaharisite de
ghimbir 25g cirese din compot 25g caise uscate 25g struguri din compot
500g urda 2 linguri coniac 1 lingura esenta de vanilie 4 galbenusur 125g
zahar praf coaja rasa de lamâie si portocale Mod de preparare:
Taiati fisticul, nucile si alunele…
Read more »
Read more »
Gâsca cu ciuperci si sos de smântâna
18 November 2010
Ingrediente: 1 kg carne de gâsca 200g ceapa 1 kg ciuperci 175g ulei
150g morcovi 500g rosii 50g bulion de tomate 300g smântâna 100ml vin alb
1 leg. verdeata sare piper Mod de preparare: Se portioneaza carnea de
gâsca, se sareaza, se prajeste în ulei si se scoate pe un platou. În
uleiul…
Read more »
Read more »
Supa de morcovi
18 November 2010
Ingrediente: 4 morcovi mari 2 dovlecei 4 cartofi medii 2 cepe mici 4
rosii mari 3 catei de usturoi 100ml ulei 1 lingurita zahar 2 foi de
dafin 1 leg. patrunjel sare piper Mod de preparare: Într-o oala
suficient de mare (4-5 litri) se caleste in ulei ceapa curatata, spalata
si tocata marunt,…
Read more »
Read more »
Tocanita de burta
18 November 2010
Ingrediente: 1 kg burta de vita 4 cepe 50ml ulei 1 lingura bulion 1leg.
patrunjel 1leg. marar sare piper Mod de preparare: Se spala bine
burta, se pune la fiert si se da in clocot 10 minute. Dupa ce se arunca
prima apa, se pune din nou la fiert (de preferat in oala…
Read more »
Read more »
Tocana de vitel cu paste
18 November 2010
Ingrediente: 1kg spata de vitel 250ml vin rosu 100g masline negre 2
ardei grasi (verde, rosu) 1 telina mica 2 cepe mici 2 morcovi potriviti 2
catei de usturoi 2 foi de dafin 1 conserva rosii decojite in bulion
150ml supa de vita 1 lingurita rasa busuioc uscat 200g paste scurte 50g
unt 1…
Read more »
Read more »
Coacaze în suc propriu cu miere
18 November 2010
Ingrediente: 1 kg coacaze 300g miere Mod de preparare: Se curata
coacazele de frunze si codite si se spala sub jet de apa rece. Ca sa nu
se rupa fructele, se pun într-o sita. Se lasa sa se scurga de apa si se
pun în borcan. Deasupra se toarna mierea. Se închid borcanele…
Read more »
Read more »
Inghetata de capsuni fara lactate sau oua
18 November 2010
Ingrediente: 1 cana capsuni 3 lg ulei de cocos 1 cana lapte de nuci 1/2
cana miere sau dupa gust 1/2 fiola de esenta vanilie 1 cana de nuci
diverse, caju, migdale, nuci, orice Mod de preparare: Laptele se face
din 2 cani de apa plus 1 cana de nuci diverse, caju, migdale, nuci,…
Read more »
Read more »
Salam de biscuiti
18 November 2010
Ingrediente:
200 g nuci 3-4 linguri cacao 4-5 linguri miere 1 pumn de stafide 1
pumn caise uscate 4-5 bucati curmale 1 pumn visine sau cirese confiate
100g cocos ras Mod de preparare: Pastram cateva linguri de nuci de-o
parte iar pe restul le procesam in robotul inarmat cu lama S pana se
apropie…
Read more »
Read more »
Supa gulas
18 November 2010
Ingrediente: 1 rasol de vaca 2 cepe 400 g cartofi 2 linguri bulion 50g
ulei 3 linguri faina 1 ou 2g chimen 1 lingurita boia de ardei dulce 1
leg. patrunjel sare Mod de preparare: Rasolul se pune la fiert in apa
cu sare, se lasa sa fiarba, se spumeaza. Se adauga ceapa…
Read more »
Read more »
Compot de agrise
18 November 2010
Ingrediente: 600 g agrişe 250 g zahăr l pahar apă Mod de preparare:
Topim zahărul în apă clocotită, lăsăm să fiarbă siropul, apoi adăugăm
agrişele şi le fierbem puţin. După ce se răceşte, ducem compotul la
răcitor. Pofta buna!
Read more »
Read more »
Peltea de struguri cu gutui
18 November 2010
Ingrediente: 1kg struguri 500g gutui 1kg zahar Mod de preparare: Se
aleg boabele de struguri, se spala, se zdrobesc si se lasa sa se scurga
pe o sita deasa. Se lasa zeama la limpezit. Se curata gutuile de puful
de deasupra, se spala, se taie în felii si se fierb într-un litru de…
Read more »
Read more »
Supă de limbă şi conopidă
18 November 2010
Ingrediente: 1 limbă de viţel 1 conopidă mică 1 morcov 1 ţelină 1
rădăcină de pătrunjel 1 legătură pătrunjel verde sare Mod de
preparare: Speli bine carnea şi o pui la fiert în apă cu sare pentru 2
ore. Când e gata, o scoţi deoparte, o cureţi de pieliţe şi o tai
bucăţi.…
Read more »
Read more »
Prajitura cu miere de albine
18 November 2010
Ingrediente foi: 300g faina 120g zahar 2 oua 1 lingurita bicarbonat
Ingrediente crema: 250ml smântâna 750g nuci macinate 250g zahar pudra
50g zahar vanilat 50ml esenta de rom Mod de preparare: Se amesteca
bine toate ingredientele si se lasa aluatul obtinut la rece, de seara
pâna dimineata. A doua zi se împarte în…
Read more »
Read more »
Rasol cu sos unguresc
18 November 2010
Ingrediente: 1 rasol de vaca 300g zarzavat de supa 1 ceasca ulei 1
lingurita boia de ardei 1 ceasca smântâna 1 jumatate de lamâie sare
piper boabe Mod de preparare: Se spala rasolul si se pune la fiert cu
multa apa. Se fierbe 1 ora, dupa care se adauga zarzavatul de supa,
spalat…
Read more »
Read more »
Cum se prepara Cocktail Lychee Margarita (video)
18 November 2010
Ingrediente: ice 1 cocktail shaker 1 martini glass 4 parts The
Margarita King or other margarita mix 2 parts lychee juice 3 lychees 1
cocktail stick Cum se prepara Cocktail Lychee Margarita
Read more »
Read more »
Crema de vanilie
18 November 2010
Ingrediente: 1 1/2 cana caju inmuiat si scurs apa miere / sirop de
agave dupa gust un praf de sare 1/2 baton de vanilie 1-2 lg unt de cacao
topit 1 praf de turmeric / curcuma Mod de preparare: Puneti in
paharul blenderului caju, miere dupa gust, sare, batonul de vanilie
taiat bucatele,…
Read more »
Read more »
Puns de portocale
18 November 2010
Ingrediente: 4 portocale 4 lămîi 2 pahare apă 300 g zahăr 2 albuşuri 1
ceşcută rom 1 pahar şampanie (vin spumos sau vin alb) Mod de
preparare: Tăiem portocalele şi lămîile în bucăţi, cu coajă, cu tot. Le
stoarcem şi le fră- mîntăm într-un castron cu un pahar de apă. Apoi
strecurăm zeama.…
Read more »
Read more »
Salata de heringi cu legume
18 November 2010
Ingrediente: 500g heringi sarati 800g cartofi 300g ceapa 300g
castraveti acri 3 oua 150g masline 50ml otet de mere 2 linguri ulei sare
piper Mod de preparare: Heringii se tin în apa ca sa se desareze
bine, apoi se scot, se scurg si se taie în cubulete. Cartofii se fierb
întregi, în coaja,…
Read more »
Read more »
Marmeladă de caise
18 November 2010
Ingrediente:
1 kg caise coapte 400 g zahăr Mod de preparare: Se spală caisele şi
se scot sîmburii. Se dau prin maşina de tocat, se amestecă cu zahărul şi
se lasă la rece 2-3 ore. Se pun la fiert şi se ţin 50 min din clipa
cînd încep să fiarbă, amestecînd neîncetat ca să…
Read more »
Read more »
Supa de gulii cu usturoi
18 November 2010
Ingrediente: 4 gulii mari 4 catei de usturoi 2 cepe 50ml ulei 1 telina 1
leg. patrunjel verde sare piper Mod de preparare: Se curata ceapa si
se taie în cubulete. Se caleste în ulei pâna când se îngalbeneste, apoi
se adauga guliile taiate în bastonase si telina în cubulete. Când
legumele s-au…
Read more »
Read more »
Tort raw de ciocolata si portocale
18 November 2010
Ingrediente blat : 1 cana migdale sau nuci 2 Lg cacao sau cafea din
cereale 4, 5 curmale esenta de vanilie 2 -4 Lg apa daca este nevoie
Ingrediente umplutura:1/2 cana suc portocale sau sucul de la 3 portocale
2 Lg coaja razuita de portocala 3, 4 Lg ulei de palmier sau unt de…
Read more »
Read more »
Tort fara foc de mango
18 November 2010
Ingrediente blat: 2 Lg caju crude inmuiate 1 cana migdale sau nuci
crude 4 curmale 2 Lg cacao/carob ori cafea de cereale Ingrediente
umplutura :1/2 cana nuci sau migdale crude inmuiate o ora 2 Lg miere sau
dupa gust 1 Lg fulgi cocos 2 Lg ulei palmier pentru un gust cremos sau
ulei masline…
Read more »
Read more »
Spaghete din orez cu sos de ardei şi aripioare cu verdeaţă
18 November 2010
Ingrediente: 200 g spaghete din orez 6 aripioare de pui 2 ouă 1 ceapă 2
ardei graşi roşii roşii 1 legătură mărar ulei sare piper Mod de
preparare: Fierbi spaghetele în apă clocotită cu sare timp de 10 minute,
le treci sub un jet de apă rece le laşi într-o strecurătoare să se…
Read more »
Read more »
Tarta cu crema de unt de alune
18 November 2010
Ingrediente
: 1 cana orz 1 cana jum nuca jum cana curmale 2 linguri miere coaja de
portocala sare Ingrediente crema: 2 banane 6 linguri unt de alune jum
cana de nuca de cocos 3-4 lg miere 1 lg cacao coaja de portocala
scortisoara jum cana prune uscate 2 portocale mai mari Mod de preparare…
Read more »
Read more »
Snitel imperial
18 November 2010
Ingrediente: 3 buc. piept de pui 100g smochine 100g cascaval 6 frunze
de salvie 50g alune de padure 3 oua 100g faina 150g pesmet 300ml ulei
sare piper Mod de preparare: Pieptul de pui se curata de pielite, se
spala si se taie in doua, astfel incat din fiecare bucata sa iasa doua…
Read more »
Read more »
Friptură înăbuşită de pui, cu garnitură de fasole verde
18 November 2010
Ingrediente: 1 kg ciocănele de pui 1 kg fasole verde 4 roşii 2 cepe 1
morcov 100 ml ulei 1 legătură mărar şi pătrunjel sare piper Mod de
preparare: Speli carnea, ungi fiecare bucată cu ulei, presari sare şi
piper, le aşezi pe toate într-o tavă, torni 2 ceşti de apă şi dai…
Prăjitură cu cremă de cafea şi rom
18 November 2010
O
reteta delicioasa de prajitura cu crema de cafea si rom din: oua,
zahar, nuci, praf de copt, faina, zeama de lamaie, sare, unt, zahar,
cafea si esenta de rom. Ingrediente: 6 ouă 150 g zahăr 150 g nuci
măcinate 1 praf de copt 2 linguri făină zeamă de lămâie sare Ingrediente
cremă: 200 g…
Read more »
Read more »
Salată de varză roşie cu pastramă de pui
18 November 2010
Ingrediente: 1 varză roşie 150 g pastramă de pui 1 ceapă 1 ardei gras 1
roşie 2 linguri boabe de porumb fiert 50 g măsline verdeaţă sare piper
ulei de măsline Mod de preparare: Speli varza, o tai fideluţă, o
opăreşti pentru 5-10 minute cu apă cu sare şi o laşi apoi să…
Read more »
Read more »
Salata cu dovlecei
18 November 2010
Ingrediente: 1 dovlecel 2 gogosari 1ardei 1/2 pahar otet 1 lingura
zahar sau 1 lingura miere câteva frunze de telina 2 catei de usturoi
sare piper Mod de preparare: Dovlecelul se curata de coaja si se taie
rondele de 5 mm grosime. Gogosarii si ardeiul se taie felii marunte.
Aceste legume se prajesc…
Read more »
Read more »
Pateu de broccoli
18 November 2010
Ingrediente: 1 capatâna de broccoli 50g pesmet 50g susan 100g masline
negre 1 lingurita boia dulce 1 lingura zeama de lamâie sau otet de mere
100g orez sare piper Mod de preparare: Se spala broccoli, se desface
în buchetele si se pune la fiert în apa cu sare. Se fierbe 20 de minute…
Read more »
Read more »
Coltunasi bucovineni
18 November 2010
Ingrediente: 3 oua 250g brânza de vaci dulce sau sarata 2 linguri apa
faina cât este necesara pentru un aluat mai tare 2 linguri gris sare
Mod de preparare: Se face un aluat mai tare, ca pentru taitei, din
faina, 2 oua si apa. Se întinde o foaie subtire si apoi se lasa…
Read more »
Read more »
Pulpa impanata de vitel
18 November 2010
Ingrediente: 1,5 kg pulpa de vitel (bucata intreaga) 200g slanina 200g
morcov 200g telina 5 catei de usturoi 1,5 kg cartofi 50g pasta de tomate
30g faina 2 cepe 150ml ulei 100ml vin alb 1 lingurita zahar 4-5 boabe
de ienibahar 1 leg. patrunjel sare piper Mod de preparare: Pulpa de
vitel se…
Read more »
Read more »
Tortul Carnavalului de la Venetia
18 November 2010
Ingrediente: 1 blat de tort dublu 1 mango 2 banane 1 ananas (pot fi si
feliute din compot) 2 kiwi 50g smochine 1 portocala 100g nuca de cocos 6
linguri de gem de caise sau de prune 200g zahar tos 2 pahare apa 400g
frisca 50g nuci verzi din dulceata Mod de preparare:…
Read more »
Read more »
Salata Boeuf
18 November 2010
Ingrediente: 500g pulpa de vita 1kg cartofi 4 morcovi 200g mazare
(congelata) 6 castraveti murati 4 gogosari murati 400g maioneza 1 leg.
patrunjel sare piper Mod de preparare: Curatati carnea de pielite,
apoi puneti-o la fiert in apa cu sare. Curatati morcovii si puneti-i la
fiert impreuna cu mazarea si cartofii, in coaja,…
Read more »
Read more »
Supa dietetica de fasole verde
18 November 2010
Ingrediente: 400g fasole verde 100g morcovi 50g telina 1 ceapa 2 rosii
50ml smântâna 2l apa sare Mod de preparare: Se curata, se spala si se
taie potrivit morcovii si telina si se pun la fiert. Ceapa se pune
întreaga în oala, ca apoi sa se poata scoate. Fasolea se pune când apa…
Read more »
Read more »
Souvlaki
18 November 2010
Ingrediente: 150g carne de porc 4 lipii 2 cepe 2 rosii 100g unt
patrunjel rozmarin sare piper boia Mod de preparare: Carnea se taie in
bucati, se condimenteaza cu sare, piper, boia si se presara cu
rozmarin. Se lasa 10 minute ca sa se patrunda de condimente. Se pun
bucatile de carne pe…
Read more »
Read more »
Toba
18 November 2010
Ingrediente: 1 burta de porc 2 urechi de porc 1 limba de porc 2 rinichi
de porc 500g gusa de porc 1kg carne slaba de porc 1 jumatate cap de
porc 2 picioare de porc 2 capatâni de usturoi 2 foi de dafin sare piper
Mod de preparare: Intoarceti burta de porc pe…
Read more »
Read more »
Gogosari in otet caramelizat
18 November 2010
Ingrediente: 5 kg gogosari 500g zahar 1 litru otet 1 lingurita sare
cateva foi de dafin boabe de piper mustar coriandru Mod de preparare:
Spala bine gogosarii, taie-i în patru si curata-i de seminte. Pune
într-o cratita 250g zahar sa se caramelizeze, apoi lasa-l sa se
raceasca. Dupa aceea toarna 500ml otet peste…
Read more »
Read more »
Clatite de cacao cu smantana si mango
18 November 2010
O
reteta simpla de clatite de cacao cu smantana si mango din: caju, apa,
zeama de lamaie, pudra, sare, otet de mere, dovlecel, pulpa de mango,
esenta de vanilie, zeama de lamaie, sirop de agave, faina de in, cacao
si sare. Ingrediente smantana : 1 cana caju crud, inmuiat 2 ore in apa
1/2 cana…
Read more »
Read more »
Salata cu peste
18 November 2010
Ingrediente: 500 g peste (ton sau somn) 6 lamai o ceapa mica 4-5 rosii
mici 4 linguri ulei de masline o lingura de vegeta marar verde sare
piper Mod de preparare: Se spala pestele, se curata de pielita si oase
si se taie în cubulete. Se pune pestele într-o salatiera si se acopera…
Read more »
Read more »
Budincă de conopidă cu şuncă si telemea
18 November 2010
Ingrediente: 1 conopidă 150 g telemea 150 g şuncă afumată 100 ml lapte 2
linguri făină 2 ouă unt cât o nucă sare Mod de preparare: Fierbi
conopida în apă cu sare, o scurgi, o desfaci bucheţele şi o aşezi într-o
formă unsă cu unt şi tapetată cu pesmet. Fărâmiţezi brânza, tai şunca…
Read more »
Read more »
Pui delicios
18 November 2010
Ingrediente: un piept de pui 2 cepe 2 morcovi mai mici jumatate de
pachet unt 100 ml smantana 2 linguri faina o lingura cimbru maruntit 10
boabe piper sare Mod de preparare: E o reteta inventata de mine.
Pieptul de pui se taie cuburi, se condimenteaza cu cimbru si sare si se
caleste…
Read more »
Read more »
Retete de post: Caramele raw
18 November 2010
Ingrediente: 1/2 cana seminte de pin crude (cam 1 punga mica) 1/2 cana
curmale fara samburi, taiate f marunt 1 l-ta extract de vanilie 1 praf
de sare Mod de preparare: Semintele de pin se mixeaza in robot/blender
pana rezulta o textura marunta, insa nu foarte fina. Nu mixati foarte
mult deoarece semintele…
Read more »
Read more »
Ecler cu cafea
18 November 2010
Ingrediente: 300g unt 6 oua 500ml lapte 600g faina 1 pliculet praf de
copt 50 g unt 4 linguri cafea 1 lingurita esenta de vanilie 200g zahar 1
vârf de cutit sare Mod de preparare: Pune intr-un vas, la fiert,
200ml lapte, impreuna cu untul, apoi dupa ce laptele a fiert, adauga
400g…
Read more »
Read more »
Plăcintă de dovlecei cu cârnati
18 November 2010
Ingrediente: 3 dovlecei 5 ouă 1 cartof 4 cârnaţi afumaţi 2 roşii 2
linguri făină sare piper 150 g telemea Mod de preparare: Cureţi
dovleceii, îi dai pe râzătoare, îi presari cu sare şi îi laşi să se
scurgă. Baţi ouăle ca pentru omletă, adaugi brânza rasă, dovleceii
răzuiţi şi presaţi bine, să…
Read more »
Read more »
Energizant
18 November 2010
Ingrediente: 2 banane coapte 700 ml lapte de soia 3 linguri stafide 2
linguri fulgi de ovaz 1 lingura praf de roscove 1 lingura drojdie de
bere 1 lingura susan Mod de preparare: Prima data mixam
stafidele,susanul si fulgi de ovaz,dupa aceia adaugam restul de
ingrediente si le mixam,eu leam mixat 2 min,depinde…
Read more »
Read more »
Tort cu cremă de brânză şi cu pepene roşu
18 November 2010
Ingrediente blat: 4 oua 4 linguri de zahar 4 linguri faina sare
Ingrediente cremă: 600-700 g brânză dulce foarte bine scursă, 2 plicuri
zahăr vanilat 4 linguri zahăr 1 pepene rosu 1 plic gelatină roşie Mod
preparare blat: Baţi albuşurile spumă cu zahărul şi un praf de sare,
apoi încorporezi făina şi gălbenuşurile.…
Read more »
Read more »
Cereale cu kiwi si caju
18 November 2010
Ingrediente:
1/2 cana de must 5 linguri fulgi zdrobiti de ovaz 2 linguri fulgi
zdrobiti de grau 2 linguri fulgi zdrobiti de secara 2-3 linguri alune
caju crude 1 kiwi Mod de preparare: Cerealele se tin 20-30 minute in
must pana se inmoaie apoi se amesteca impreuna cu alunele si kiwi taiat.
Mustul l-am…
Read more »
Read more »
Tort de inghetata cu caise
18 November 2010
Ingrediente
blat: 2 cani migdale crude macinate, inmuiate cateva ore sau neinmuiate
2 Lg miere sau dupa gust 2 Lg cafea cereale 2 curmale (opt.) 2-3
picaturi esenta vanilie apa Ingrediente umplutura: 2 cani caise,miere
dupa gust ,cateva picaturi esenta vanilie si rom,5 Lg nuca de cocos sau
apa gustati si mai adaugati dupa…
Read more »
Read more »
Vinete murate in foi de vita
18 November 2010
Ingrediente: vinete varza alba telina morcovi foi de vita hrean sare
Mod de preparare: Dupa ce li s-au taiat cozile, se cresteaza vinetele
longitudinal, din doua taieturi incomplete, astfel incat cele patru
bucati sa ramana impreuna. Vinetele se fierb intr-un clocot de apa cu
putina sare, cat sa se inmoaie putin. Apoi se…
Read more »
Read more »
Pui Kiev
18 November 2010
O
reteta simpla si delicioasa de pui Kiev din: piept de pui, unt, tarhon,
usturoi, oua, pesmet, faina, lamaie, ulei, miez de nuca, sare si piper.
Ingrediente: 4 piepti de pui 100g unt 1 leg. tarhon 3 catei de usturoi 2
oua 100g pesmet 100g faina 1 lamâie 200ml ulei 50g miez de nuca
macinat…
Read more »
Read more »
Bomboane spiralate
18 November 2010
Ingrediente
pentru partea alba: 5 lg stafide albe 2 lg susan 4 lg nuca de cocos 4
lg migdale crude Ingrediente pentru partea neagra: 5 lg stafide negre
1-2 lg rase pudra cacao sau roscove 5 lg alune de pamant crude 5 lg
seminte de floarea soarelui crude Mod de preparare: Stafidele si
semintele se rasnesc…
Read more »
Read more »
Prăjitură cu blat de biscuiţi, friscă si fructe
17 November 2010
Ingrediente: 150 g biscuiţi 2 linguri zahăr 200 g unt 80 g zahăr pudra 1
ou 300 ml frişcă 1 ciorchine de struguri negri 2 piersici Mod de
preparare: Dai biscuiţii prin maşina de tocat şi amesteci praful de
biscuiţi cu zahărul şi 75 g unt topit. Intinzi două treimi din
compoziţie într-o…
Read more »
Read more »
Marmeladă delicioasă de portocale
17 November 2010
Ingrediente:
4 portocale mari 1 lămîie atîta zahăr cît cîntăresc portocalele
împreună cu lămîia şi apa în care au fiert apă de trei ori cît
cîntăresc portocalele cu lămîia zeama de la o lămîie Mod de
preparare: Se spală portocalele şi lămîia. Se taie fiecare în 16 felii
în lung, iar apoi fiecare felie…
Read more »
Read more »
Inghetata de portocale
17 November 2010
Ingrediente: 200 g zahăr bucăţi l/2pahar lapte 2 portocale 1/2 lămîie 1
1 apa Mod de preparare: Frecăm bucăţile de zahăr pe coaja
portocalelor pînă se îngălbenesc, îmbibîndu-se de aroma fructelor.
Turnăm apă în cratiţă şi o aşezăm pe colţul maşinii, punem zahărul şi
amestecăm cu o lingură de metal pînă se topeşte.…
Read more »
Read more »
Babă
17 November 2010
Ingrediente:
500 g făină 1 pahar lapte 4 ouă 150 g unt sau margarină 3/4 pahar zahăr
1/4 linguriţă sare 100 g stafide 1 praf de vanilie 40 g drojdie grăsime
pentru formă Ingrediente sirop: 1/4 pahar zahăr, 3/4 pahar apă, 4
linguri de vin, 1/2 linguriţă esenţă rom. Mod de preparare: Se
amestecă…
Read more »
Read more »
Spuma de cafea
17 November 2010
Ingrediente: 100-150 g esentă de calea (ioarte concentrată) 200 g zahăr
500 g frişcă. Mod de preparare: Punem la foc cafeaua cu zahărul şi
le fierbem pînă obţinem un sirop. Atunci îl luăm de la foc. Batem frişca
într-un vas pe gheaţă. Cînd este bine bătută, adăugăm o lingură de
zahăr şi turnăm…
Read more »
Read more »
Prăjitură de Strasburg
17 November 2010
Ingrediente:
250 g făină 250 g unt 1 kg mere 1 pahar zahăr tos 1 linguriţă zahăr
pudră 1 lingură apă 2 gălbenuşuri 1 praf sare 1 praf scorţişoară grăsime
pentru formă ou amestecat cu apă îndulcită Mod de preparare: Se pune
făina cuib pe planşeta de lucru. La mijlocul făinii se pun o…
Read more »
Read more »
Inghetata de banane
17 November 2010
Ingrediente:
2 banane 1 ligurita seminte mac 1 lingura migdale, muiate si zdrobite 1
cana lapte de migdale Mod de preparare: Bananele se decojes si se
ingheata, apoi se taie bucati si se pun in robot cu semintele de mac si
migdalele zdrobite la care adaugam laptele de migdale ,optional se poate
pune o lingurita…
Curcan cu gutui
17 November 2010
Ingrediente: 1kg carne curcan 1kg gutui 2 cepe 100ml ulei 2 linguri
faina 2 linguri bulion 3 linguri zahar sare piper Mod de preparare:
Carnea se spala, se taie bucatele si se caleste inabusit in 50ml ulei si
o cescuta de apa, pana ce se evapora toata apa si bucatile de carne se…
Read more »
Read more »
Curcan cu masline
17 November 2010
Ingrediente: 1kg carne curcan 300g masline 50ml ulei 1 lingura bulion 1
lingura faina 1/2 lamâie 3 cepe 1 telina mica 1 morcov 100ml vin alb
demisec 1 lingurita zahar 10g cimbru 1 foaie dafin sare piper Mod de
preparare: Carnea de curcan se curata, se parleste, se spala, se taie in
bucati si…
Read more »
Read more »
Pastrav in sos de vin rosu
17 November 2010
Ingrediente: 4 pastravi (250g/buc.) 300ml vin rosu 250ml otet de vin
rosu 200ml supa de legume 1 morcov mare 1 ceapa mare 2 foi de dafin 50ml
ulei 1 lingurita rasa cimbru pisat 1 leg. patrunjel 4 catei de usturoi
sare piper Mod de preparare: Curata pestele, spala-l, scurge-l de apa
si sterge-l…
Read more »
Read more »
Supa de conopida
17 November 2010
Ingrediente: 1 conopida mai mare 2 cepe 1 ardei gras rosu 2 morcovi 1
cartof 1 lingurita boia 50 ml ulei 1 lingura faina 1 leg. marar verde
sare piper Mod de preparare: Se desface conopida în buchetele si se
pune în apa sarata timp de 10 minute, apoi se pune la fiert.…
Read more »
Read more »
Crema de ciocolata
17 November 2010
Ingrediente: 100g curmale (muiate cel putin o ora) 1 bucata avocado (e
foarte important ca avocado sa fie moale la pipait, adica sa fie bine
copt) 3/4 castronas cacao (sau mai putin pentru un gust mai putin
intens) sare un praf Vanilie Mod de preparare: Curmalele curatate de
samburi si muiate cel putin…
Read more »
Read more »
Mini tarte cu pere si mere
17 November 2010
Ingrediente blat: 2 cani nuca 1/2 cana curmale fara samburi 1/2 cana
cocos . Ingrediente umplutura: 1 cana pere taiate marunt 1 cana mere
acre taiate marunt 1/4 cana sirop de artar 1 l-ta ghimbir maruntit 2
l-te zeama de lamaie Mod de preparare: Se mixeaza toate in blender
pana capata o textura…
Read more »
Read more »
Bomboane din curmale
17 November 2010
Ingrediente:
10 curmale uscate 5 linguri seminte de floarea-soarelui crude 2 linguri
migdale crude maruntite Mod de preparare: Curmalele se baga in
blender si se fac pasta. Semintele se fac pudra si se amesteca bine cu
pasta. Se da forma unui cilindru care se tavaleste prin migdale
maruntite si se taie bucati de aprox.…
Read more »
Read more »
Supa crema de ceapa
17 November 2010
Ingrediente: 1 kg de ceapa 1 kg de cartofi 1 lingurita rasa cimbru 2
foi de dafin sare Mod de preparare: Curatati ceapa si cartofii, apoi
spalati-i bine. Taiati ceapa in patru, iar cartofii bucati mai mici,
apoi puneti-i la fiert impreuna cu cimbru, foile de dafin si putina
sare. Fierbeti pana ce…
Read more »
Read more »
Parfeu de portocale
17 November 2010
Ingrediente: 5 gălbenuşuri 1 ou 200 g zahăr 2-3 portocale 500 g frişcă
cîteva picături esenţă de portocale Mod de preparare: Spargem ouăle
într-un vas şi le batem puţi’n, apoi adăugăm zahărul şi batem bine.
Turnăm zeamă de portocale. Punem vasul pe baia de apă şi amestecăm
compoziţia. Punem în compoziţie bucăţi mari…
Read more »
Read more »
Minciuni delicioase
17 November 2010
Ingrediente:
3 gălbenuşuri 1 ou întreg 1 linguriţă zahăr pudră 2 linguri smîntînă 2
linguri sifon vanilie sau rom pentru aromat făină cît cuprinde 1 praf de
sare grăsime pentru prăjit zahăr pudră vanilat Mod de preparare: Se
pune pe planşetă făină uscatăşi cernută, se face la mijloc o gropiţă în
care se pun…
Read more »
Read more »
Pachete din piept de pui
17 November 2010
Ingrediente: 2 buc. piept de pui 200g prune afumate 6 catei de usturoi
200g unt 1 lingura pasta de tomate 1 ceapa potrivita 200ml supa de pui 1
foaie de dafin 1 leg. patrunjel sare piper Mod de preparare: Fiecare
bucata de piept se taie in doua pe lung, astfel incat sa se…
Read more »
Read more »
Briose cu fructe în sos de caise sau piersici
17 November 2010
Ingrediente: 500g fructe de sezon 200ml alcool de 40° 1 lamâie 100g
zahar 300g aluat pentru briose fine 2 oua 4 linguri zahar praf 400g
caise proaspete (piersici) sau din compot 4 linguri unt 200g fulgi de
migdale+nuci Mod de preparare: Taiati în cubulete fructe de sezon si
lasati-le sa se macereze 3…
Read more »
Read more »
Briose cu fructe in sos de caise sau piersici
17 November 2010
Ingrediente: 500g fructe de sezon 200ml alcool de 40° 1 lamâie 100g
zahar 300g aluat pentru briose fine 2 oua 4 linguri zahar praf 400g
caise proaspete (piersici) sau din compot 4 linguri unt 200g fulgi de
migdale+nuci Mod de preparare: Taiati în cubulete fructe de sezon si
lasati-le sa se macereze 3…
Read more »
Read more »
Ciorba din Banat
17 November 2010
Ingrediente: 600g carne de porc 300g cârnati banateni l 50ml ulei l-2
cepe 2 morcovi 1 radacina de patrunjel 4 cartofi potriviti 100g smântâna
l00g iaurt 2 galbenusuri 3 linguri otet 2 catei de usturoi 1 leg.
tarhon 1 lingurita rasa cimbru uscat sare piper Mod de preparare:
Carnea de porc se spala…
Read more »
Read more »
Escalop la cuptor
17 November 2010
Ingrediente: 6 felii mari de muschi de vita 4 linguri faina 4 linguri
pesmet 2 oua 50g unt 6 felii de costita 100g cascaval sare piper Mod
de preparare: Bate feliile de muschi cu ciocanul de snitele pâna când se
subtiaza uniform, apoi condimenteaza-le cu sare si piper. Treci fiecare
felie prin faina,…
Read more »
Read more »
Salata de spanac cu usturoi
17 November 2010
Ingrediente:
250 g spanac 1 lingura ulei 2 fire usturoi verde 1 varf de cutit de
piper 1 praf de sare 1 lingura zeama de lamiae 1 legatura ceapa verde
Mod de preparare: Se toaca ceapa si usturoiul.Salata va iesi mult mai
gustoasa daca, pe langa foile de spanac, se mai adauga si loboda,
papadie…
Read more »
Read more »
Musaca
17 November 2010
Ingrediente: 1kg carne tocata de vita 200g slanina afumata 10 cartofi
mari 100g unt 100ml lapte 1 ou 2 cepe potrivite 2 linguri pasta de
tomate l 2 catei de usturoi 1 lingurita rasa cimbru 1 leg. patrunjel
sare piper Mod de preparare: Curata cartofii de coaja, spala-i, taie-i
in cubulete si pune-i…
Read more »
Read more »
Ruladă cu frişcă
17 November 2010
Ingrediente:
6 ouă 6 linguri zahăr pudră 1 lingură cu vîrf făină 3 linguriţe cacao
350 g frişcă pentru umplutură ulei şi făină pentru formă Mod de
preparare: Se freacă gălbenuşurile cu zahărul ca o cremă, se adaugă
făina şi cacaua, iar după ce s-a amestecat bine, spuma de albuşuri. Se
toarnă compoziţia într-o…
Read more »
Read more »
Inghetata de lamaie
17 November 2010
Ingrediente: 2 pahare lapte 1/2 zeama lămîie şi coaja de la o lămîie 5
linguri (pline) zahăr tos 1/2 pahar apă Mod de preparare: Punem
laptele la fiert şi cînd începe să fiarbă, adăugăm zahărul şi coaja rasă
de lămîie amestecăm pînă se topeşte tot zahărul. Punem laptele să se
răcorească în casă,…
Read more »
Read more »
Dulceaţă de prune verzi
17 November 2010
Ingrediente:
1 kg zahăr 1 l apă 4 pahare umplute cu prune verzi cu sîmburele ne
întărit zeama de la 1/2 lămîie 1 baton vanilie Mod de preparare: Se
pune la fiert zahărul cu apa, se curăţă de spumăşi se lasă să se lege.
În acest timp se înţeapă prunele cu acul în cîteva…
Read more »
Read more »
Tort de kiwi si capsuni
17 November 2010
Ingrediente blat: 2 cani de migdale/nuci crude 1/2 cana curmale sau
stafide miere dupa gust 1 lg vanilie Ingrediente umplutura: 3 kiwi 6, 7
capsuni 2 mere miere rom Ingrediente frisca:2 cani de caju crud,3 lg
miere sau dupa gust,1/2 cana apa ,4 picaturi esenta vanilie zeama de la
jumatate de lamaie ,apa de…
Read more »
Read more »
Inghetata napolitana
17 November 2010
Ingrediente: 5 gălbenuşuri 125 g zahăr 1l lapte 1/2 baton vanilie 125 g
fructe zaharate limbi de pisică sos dulce sau sos cald de ciocolată
Mod de preparare: Punem într-un vas gălbenuşurile şi zahărul pisat.
Amestecăm bine totul ca o spumă. Fierbem laptele cu vanilie. Turnăm
laptele fierbinte în gălbenuşuri, cîte puţin, şi…
Read more »
Read more »
Crema de banane cu lapte de canepa
17 November 2010
Ingrediente: 1 cana de lapte de canepa 1 banana juma de
portocala-optional 1 pumn de stafide 1 pumn de nuci 3 -4 curmale
scortisoara Mod de preparare: Blenduim toate lasand jumatate de
banana, putina nuca si stafide pentru topping . Banana o taiem marunt si
punem desupra cremei, presaram si putina scortioara si…
Read more »
Read more »
Fursecuri cu seminte si ciocolata
17 November 2010
Ingrediente: 1 ceasca seminte susan puse la inmuiat anterior 1 ceasca
seminte in macinate 3 g seminte chia 1ceasca seminte floarea soarelui
crude macinate 1 ceasca faina migdale sau nuci 1 ceasca migdale
maruntite 1 ceasca cocos razuit 2 cani fulgi 1 ceasca cacao sau carob 2
pumni de curmale 1 ceasca apa filtrata…
Read more »
Read more »
Ciorba de ciuperci si orez
17 November 2010
Ingrediente: 600g ciuperci de padure 500 ml bors proaspat 4 linguri
orez 2 cepe potrivite 6 linguri ulei 2 morcovi 1 telina mica 2 ardei
grasi 1l apa 1 lingura faina 1 leg. leustean verde sare Mod de
preparare: Se curata morcovii, telina, ardeii si ceapa. Morcovii si
telina se dau pe razatoarea…
Read more »
Read more »
Medalion de vitel cu sos de hrean
17 November 2010
Ingrediente:
1,2kg pulpa de vitel 8 oua 8 felii de pâine 300g unt 150g faina 100ml
lapte 300g smântâna 300g hrean 150ml supa de oase 1 lingura otet sare
piper Mod de preparare: Se topesc 200g unt intr-o tigaie, se rumeneste
in acesta 100g faina si se stinge cu laptele, amestecånd incontinuu,
pentru a…
Read more »
Read more »
Cum se prepara Cocktail Diablo Hell Fire (video)
17 November 2010
Ingrediente: 150 ml ginger ale 25 ml crème de cassis 50 ml cachaca 1
lime Some ice cubes 1 Collins glass 1 squeezer 1 knife 1 chopping board 1
bar spoon or stirrer 2 straws Cum se prepara Cocktail Diablo Hell
Fire
Read more »
Read more »
Piept de porc cu ceapa pane
17 November 2010
Ingrediente: 500g piept de porc 4 linguri faina 2 cepe mari 100g unt
2-3linguri pasta tomate 2 catei de usturoi 4 linguri pesmet 1 ou batut
100ml ulei 1 lingura zahar 1 lingura otet de vin 1/2 lingurita cimbru
sare piper Mod de preparare: Ceapa se spala, se curata si se taie
rondele.…
Read more »
Read more »
Placinta cu ceapa
17 November 2010
Ingrediente
aluat: 500 g faina 1 pahar de ulei + 4 linguri pentru stropit si uns
0,5 litru apa calda sare dupa gust Ingredinte umplutura: 2 cepe sare
piper 1 legatura marar 200 g ciuperci Mod de preparare: In movilita de
faina se face o scobitura in care se toarna, putin cate putin,
apa,uleiul, sarea.…
Read more »
Read more »
Ciorba de vita cu dovlecei umpluti
17 November 2010
Ingrediente: 1 os de vita mare cu maduva 500g zarzavat pentru supa
(morcov, telina, patrunjel, pastârnac, gulie) 4 dovlecei 400g carne
tocata de vita 200g rosii 50g orez 2 cepe 1 leg. marar tocat, marunt
500ml bors 1 leg. leustean 1 lingurita boia dulce sare piper Mod de
preparare: Se pune la fiert…
Read more »
Read more »
Piure de conopida
17 November 2010
Ingrediente: juma de conopida 2 linguri tahini putina sare piper 3
firicele de patrunjel proaspat 2 linguri de ulei otet de mere sau zeama
de lamaie dupa gust Mod de preparare: Am blenduit-o am adaugat restul
de ingrediente. Am amestecat-o, condimentat si mancat cu ardei
proaspeti. Pofta buna!
Read more »
Read more »
Pasta Tahini
17 November 2010
Ingrediente:
3 dovlecei medii 6-7 buchetele broccoli 1 ceapa rosie mica 10-15
ciuperci mici marinate cateva ore (in sos de soia si ulei in cantitati
egale) Ingrediente drassing: tahini (pasta de susan), sare,sucul de la
1 lamaie,ulei de masline2-3 linguri Mod de preparare: Atacam dovleceii
frontal ii decojim si-i razuim ,adaugam buchetele mici-mititele de…
Read more »
Read more »
Figaro
17 November 2010
Ingrediente: 150 g unt 3 linguri zahăr pudră 4 ouă 250 g făină coaja şi
zeama de la 1/2 lămîie 1 praf de vanilie un vîrf de cuţit de
bicarbonat 150 g zahăr 150 g nuci pisate 300 g marmeladă sau dulceaţă
scăzută Mod de preparare: Se freacă untul cu trei linguri de…
Pătrate cu cremă
17 November 2010
Ingrediente
foaie: 300 g făină 1 ou 60 g unt 20 g praf de amoniac 3 linguri zahăr 1
praf de vanilie 1/4 pahar lapte ulei Ingrediente crema: 1/2 pahar
lapte, 200 g zahăr, 80 g făină, 200 g unt, esenţă de migdale amare.
Mod de preparare: Se face un aluat din cele arătate,…
Read more »
Read more »
Inima de vitel cu prune, ciuperci si masline
17 November 2010
Ingrediente: 800g inima de vitel 300g prune uscate aurii 50g masline
verzi 50g masline negre 100g ciuperci taiate 1 ceapa potrivita 4 catei
usturoi 2 pahare vin rosu 1 pahar coniac 1 lingura zahar 20g busuioc 10g
scortisoara 100ml ulei sare piper Mod de preparare: Ceapa se curata
si se spala, se taie…
Read more »
Read more »
Bors taranesc
17 November 2010
Ingrediente: 800g rasol de vitel 500g pulpa de vitel 200g morcov 200g
ceapa 100g pastârnac 200g telina 100g radacina de patrunjel 500g cartofi
100g ardei gras 200g varza alba 400g rosii (din conserva) 200g fasole
verde 50g pasta de tomate 1,5, bors proaspat 1 leg. patrunjel verde sare
piper Mod de preparare: Rasolul…
Read more »
Read more »
Salata de fasole cu sos de vin
17 November 2010
Ingrediente
: 1 cana fasole rosie fiarta 1 cana fasole alba fiarta 1 cana fasole
neagra fiarta 250g fasole verde, oparita 1 ceapa mica rosie tocata 1
ardei gras rosu, curatat si taiat cuburi 2 linguri de patrunjel proaspat
tocat Ingrediente sos de vin: 1/4 cana otet din vin rosu,1/4 cana
ciorba de legume sau…
Read more »
Read more »
Clatite de banane
17 November 2010
Ingrediente: 3 banane coapte 1-2 lg zeama de lamaie (previne innegrirea
bananelor) Mod de preparare: Bananele se curata de coaja si se taie
felii. Se pun in robot impreuna cu zeama de lamaie si se mixeaza pana
rezulta o crema omogena. Se pune hartie de copt pe tavile aparatului de
deshidratat. Se imparte…
Read more »
Read more »
Pasta Pappardelle Marinara
17 November 2010
Ingrediente:
1 dovlecel bucata mare Ingrediente sos marinara: cateva linguri rosii
,2 bucati rosii deshidratate hidratate pentru o ora 6 jumatati,curmale
hidratate o ora 4 bucati ,usturoi 3-4 catei,ulei de masline 2 linguri
,sos de soia 2 linguri, sucul de la jumatate de lamaie Mod de
preparare: Introducem toate ingredientele, exceptand rosiile uscate is…
Read more »
Read more »
Pui acrisor cu susan
17 November 2010
Ingrediente: 600g carne de pui (pulpe si/sau piept) 1 lamâie (suc si
coaja rasa) 1/3 cana iaurt 1/2 cana pesmet 1/2 lingurita cimbru uscat
1/2 lingurita boia dulce sau iute 1/4 lingurita piper macinat 1/3 cana
seminte de susan Mod de preparare: Curata pielea si taie carnea
feliute groase de un deget si…
Read more »
Read more »
Supa de fructe de mare
17 November 2010
Ingrediente: 500g fructe de mare congelate 2 morcovi 1 ceapa mare 50ml
ulei 150g orez 1 lamâie sare Mod de preparare: Fructele de mare se
decongeleaza in apa rece, se scurg bine de apa si se calesc 3-4 minute
in ulei. Se adauga apoi ceapa si morcovul, curatate spalate si tocate
marunt, se…
Read more »
Read more »
Muschi de vita la gratar
17 November 2010
Ingrediente: 1kg muschi de vita 1 lingura unt 1/2lamâie 400g mustar
picant 1 leg. patrunjel verde sare piper Mod de preparare: Se taie
carnea în 8 felii mai groase si se bate putin cu ciocanul de snitele. Se
unge apoi cu mustar pe ambele parti si se frige pe gratarul încins. Se
scoate…
Read more »
Read more »
Paste din dovlecel crud cu sos de rosii
17 November 2010
Ingrediente:
1 dovlecel 1 rosie 1-2 buc rosie uscata la soare 1/2 ardei iute
proaspat o lingura ulei de masline presat la rece un catel usturoi sare
piper oregano busuioc maghiran 2-3 masline fara samburi. Mod de
preparare: Dovlecelul se rade lung cu o razatoare speciala sau dati pe
razatoarea mare. Rosile le puneti in…
Read more »
Read more »
Marinata de stavrid
17 November 2010
Ingrediente: 1kg stavrid 100ml ulei 1 morcov 1 telina mica 1 ceapa mare
4 cartofii potriviti 2 ardei grasi (rosu si verde) 2 foi de dafin 1
lingura otet 2 linguri zeama de lamâie 100ml vin alb sec 1 leg.
patrunjel sare piper Mod de preparare: Stavridul se curata, i se
inlatura capul,…
Read more »
Read more »
Budinca de cafea cu orez
17 November 2010
Ingrediente: 250g orez 750ml cafea mai concentrata 150g unt 200g zahar 1
lingura zahar vanilat 12 oua Mod de preparare: Cafeaua se pune la
fiert si când începe sa clocoteasca, se adauga orezul ales si spalat. Se
lasa sa fiarba, pâna când se îngroasa, apoi se ia de pe foc si se lasa…
Read more »
Read more »
Pîine de Savoia
17 November 2010
Ingrediente:
100 g zahăr pudră 4 ouă 50 g făină de cartofi 50 g făină de grîu 1 praf
de copt 1 praf de sare 1 praf vanilie grăisme pentru formă Mod de
preparare: Se freacă zahărul cu vanilia şi gălbenuşurile, se adaugă
făina de grîu şi cea de cartofi, praful de sare şi…
Read more »
Read more »
Piept de pui a limone
17 November 2010
Ingrediente: piept de pui faina ulei smantana dulce la cutie sare piper
alb oregano ciuperci unt vin zeama de lamaie Mod de preparare: Pieptul
de pui taie in doua transe,se bate cu ciocanul de snitele,se da prin
faina si se trage la tigae in ulei incins pe ambele parti (60%se trage
in ulei iar…
Read more »
Read more »
Retete de post:Bomboane de ciocolata
17 November 2010
Ingrediente: 250g nuci 4-5 linguri unt (ulei) de cocos 5-6 linguri
cacao cruda 3-4 linguri miere 1 praf de sare (optional: pudra de maca,
menta uscata, betisor de vanilie, scortisoara, stafide) Mod de
preparare: Pui un recipient continand untul de cacao in deshidrator (sau
intr-un alt castron cu apa calda) pret de 30…
Read more »
Read more »
Retete de post: Sarmale crude II
17 November 2010
Ingrediente:
100 gr hrisca 100 gr nuca 50 gr morcov 10 gr ceapa 10 gr patrunjel 10
frunze mari de varza murata 500 gr rosii 1 lingurita rasa nucsoara sare
piper 3-4 linguri ulei presat la rece Mod de preparare: Hrisca si nuca
se lasa peste noapte la inmuiat in multa apa. A doua…
Read more »
Read more »
Prăjitură cu griş
17 November 2010
Ingrediente:
3 ouă 3 linguri zahăr pudră 1 pahar de griş vanilie sirop din 2 linguri
zahăr cu 0,5 l lapte 1 praf de sare vanilie grăsime pentru formă Mod
de preparare: Se amestecă gălbenuşurile cu zahărul şi vanilia, se adaugă
grişul, apoi albuşurile spumă. Se toarnă într-o tavă unsăşi se pune la
copt.…
Read more »
Read more »
Piure de broccoli cu sos dulce-acrisor
17 November 2010
Ingrediente
piure: 2 cani broccoli maruntit 1 catel de usturoi 1cana nuci
braziliene crude 1 lingurita sare 1 praf piper . Ingrediente sos:1 lg
otet balsamic,1 catel usturoi, zeama de la 1/2 portocala/gref,1/3 cana
ulei de masline extravirgin,5 curmale fara samburi Mod de preparare:
Se proceseaza toate la blender pana rezulta un sos omogen.…
Read more »
Read more »
Retete de post:Bomboane din caise uscate
17 November 2010
Ingrediente:
6 linguri seminte de in neprajite 30 buc caise uscate o lingura seminte
de mac neprajite Mod de preparare: Semintele de in se rasnesc si se pun
intr-un bol. Caisele se rasnesc pana devin fulgi mici (de marimea celor
din nuca de cocos) si se amesteca bine cu inul. Se formeaza bombonele
de marimea…
Read more »
Read more »
Muschi de vita cu piper verde
17 November 2010
Ingrediente: 400g muschi de vita 10g piper verde 50g unt 50ml ulei
100ml smantana 40ml coniac sare Mod de preparare: Muschiul de vita se
taie in patru felii de cåte 100 g. Se apasa ca sa se lipeasca ferm
boabele de piper pe suprafetele feliilor si se prajesc in untul topit in
uleiul…
Read more »
Read more »
Mazare cu sos alb
17 November 2010
Ingrediente: 200 gr mazare 100gr porumb 1 morcov potrivit taiat feliute
subtiri o felie mica de telina-radacina taiata dupa modelul morcovului
de mai sus 2 fire ceapa verde 1 legatura mica marar sare piper Mod de
preparare: Am pus peste balamucul multicolor, rezultat in urma
amestecarii celor de mai sus, vreo 3 linguri de…
Read more »
Read more »
Şodou cu vin
16 November 2010
Ingrediente:
100 g zahăr 5 gălbenuşuri 300 g vin alb vanilie Mod de preparare: Se
freacă zahărul cu gălbenuşurile ca o cremă. Se pune la fiert vinul cu
vanilia (baton) ca să dea un clocot, se ia de pe foc şi se toarnă peste
gălbenuşurile frecate cu zahărul, cîte puţin amestecînd mereu (în
acelaşi…
Read more »
Read more »
Prăjitură cu mere sferturi
16 November 2010
Ingrediente:
12 mere potrivit de mari curăţate şi tăiate în sferturi 11/2 pahar
smîntînă-cremă 5 linguri zahăr 6 ouă 3 linguri cu vîrf de făină 1 praf
vanilie zahăr pudră vanilat unt şi făină pentru formă Mod de
preparare: Se freacă gălbenuşurile cu zahărul şi vanilia, se adaugă
smîntîna şi apoi treptat, în ploaie,…
Read more »
Read more »
Prăjitură cu prune
16 November 2010
Ingrediente:
2 linguri smîntînă 300 g făină 150 g unt sau margarină 400 g zahăr
pudră 5gălbenuşuri 2 albuşuri 1 kg prune curăţate de sîmburi şi coajă 1
praf de scorţişoară pisată grăsime pentru formă Mod de preparare: Se
curăţă 1 kg de prune de sîmburi şi pieliţe, se presară cu puţin zahăr
şi…
Read more »
Read more »
Prăjiturăcu mere rase
16 November 2010
Ingrediente:
6 mere potrivit de mari, rase pe răzătoarea de zarzavat 6 oua 6 linguri
zahăr 3 linguri pesmet 2 linguri făină 1 păhărel rom sirop din 2-3
linguri zahăr şi puţin rom unt şi pesmet pentru formă Mod de
preparare: Se freacă spumă gălbenuşurile cu zahărul, se pune puţin cîte
puţin făina, apoi…
Read more »
Read more »
Budincă de nuci
16 November 2010
Ingrediente:
60 g făină 60 g unt 80 g zahăr 4 ouă 250 g nuci pisate şi opărite cu
250 g lapte un pumn de nuci pisate neopărite 1 praf vanilie şodou de
ciocolată zahăr pudră pentru formă Mod de preparare: Se freacă untul
cu zahărul, vanilia şi gălbenuşurile puseunul cîte unul, se adaugă…
Read more »
Read more »
Prăjitură cu amoniac
16 November 2010
Ingrediente: 1 linguriţă amoniac praf 7 gălbenuşuri 3/4 pahar zahăr
pudră 1/2 pahar unt topit făină cît cuprinde cîteva nuci sau migdale
tăiate lunguieţ Mod de preparare: Se freacă zahărul cu untul, adăugînd
treptat cîte un gălbenuş. Se pune amoniacul pisat şi se mai freacă pînă
cînd compoziţia se albeşte. Se pune făina…
Read more »
Read more »
Prăjitură cu zmeură
16 November 2010
Ingrediente:
250 g brînză de vacă 2 gălbenuşuri răscoapte 3 gălbenuşuri crude 50 g
unt 1 praf de sare zahăr după gust 500 g zmeură grăsime pentru formă
Mod de preparare: Se trece prin sită brînza de vacă, se amestecă cu cele
două gălbenuşuri răscoapte, trecute de asemenea prin sită, şi cu 3
gălbenuşuri…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Paine Montignac
16 November 2010
O
reteta simpla de paine Montignac din: faina de grau, apa minerala,
drojdie si sare. Ingrediente: 400 g faina de grau macinis integral ¾
pahar apa minerala 25 g drojdie proaspata sare Mod de preparare: Se pune
faina intr-un castron. Drojdia se dizolva in putina apa minerala, dupa
care toarna peste faina impreuna cu sarea.…
Read more »
Read more »
Conopidă cu şuncă afumată si branză
16 November 2010
Ingrediente: 1 conopidă 100 g şunculiţă afumată 100 g brânză sărată
1/4 pachet de unt 3 roşii 1/2 linguriţă zahăr 1 linguriţă muştar sare
piper ulei Mod de preparare: Speli conopida, o desfaci bucheţele şi o
fierbi în apă cu sare. In acest timp dai roşiile pe râzătoare şi le
înăbuşi apoi cu…
Read more »
Read more »
Prăjitură delicioasă cu nuci
16 November 2010
Ingrediente:
500 g zahăr pudră 500 g nuci date prin maşină 250 g unt proaspăt 5 ouă 1
linguriţă praf de copt coaja rasă de la o lămîie unt pentru formă Mod
de preparare: Se freacă untul cu zahărul şi gălbenuşurile adăugate unul
cîte unul, pînă cînd se face spumă. Se adaugă coaja de…
Read more »
Read more »
Cum se prepara Cocktail The Flirt (video)
16 November 2010
Ingrediente: 3 parts The Margarita King 1 part peach liqueur 2 – 3
slices fresh peach ice cocktail shaker martini glass The Margarita King
peach liqueur slices of fresh peach ice Cum se prepara Cocktail The
Flirt
Read more »
Read more »
Roşii prăjite
16 November 2010
Ingrediente: 1 kg roşii mari 100 g făină 2 căţei de usturoi 1 legătură
pătrunjel ulei sare Mod de preparare: Speli roşiile, le tai felii de
un deget grosime, le presari cu sare şi le laşi pe un suport de lemn să
se scurgă zeama. Le treci apoi prin făină şi le prăjeşti…
Parfum de whisky
16 November 2010
Numeroase
tipuri de whisky-uri scoţiene prezintă un parfum caracteristic de flori
în care se distinge aroma de iarbă-neagră, planta rustică tipică
acestei regiuni, deşi în limba florilor aceasta este simbolul
singurătăţii. Acest arbust simplu acoperă întinderi vaste din Scoţia şi
Speyside şi, în perioada înfloririi, pictează peisajul datorită
culorilor lui delicate. Deşi în insulele britanice…
Read more »
Read more »
Cuşcuş cu aripioare şi sos de legume
16 November 2010
Ingrediente: 250 g cuşcuş 5 aripioare de pui 1 ceapă 1 ardei gras roşu 2
morcovi 1 ţelină mică 3 roşii 2 linguri smântână 8 linguri ulei 1
lingură unt sare piper 2-3 fire mărar Mod de preparare: Speli
aripioarele, le aşezi într-o tavă de aragaz, presari sare şi piper, pui 2
linguri…
Read more »
Read more »
Tocaniţă de oaie
16 November 2010
Ingrediente: carne de oaie ceapă boia de ardei pastă de gogoşari pastă
de roşii piper ulei sare foi de dafin 1 fir de cimbru (dacă faci
tocăniţa cu carne de oaie) câţiva căţei de usturoi (dacă pui carne de
viţel) Mod de preparare: Tai ceapa mărunt şi o căleşti în ulei. Când
s-a…
Read more »
Read more »
Dovlecei umpluţi cu ficat de pui
16 November 2010
Ingrediente: 4 dovlecei 400 g ficat de pui 1 ceapă 3 linguri orez 2
căţei de usturoi 2 linguri pastă de tomate sare piper o legătură de
mărar Mod de preparare: Cureţi dovleceii, îi tai în jumătate şi le
scoţi miezul. Speli ficăţeii, îi fierbi câteva minute, apoi îi scurgi şi
îi treci…
Read more »
Read more »
Chifteluţe de mălai cu branză
16 November 2010
Ingrediente: 100 g mălai 1 roşie 3 linguri brânză sărată de vacă sau de
oaie pătrunjel 1 ou 3/2 lămâie sare piper ulei Mod de preparare:
Fierbi 350 ml apă, când dă în clocot pui mălaiul şi laşi să clocotească
15 minute la foc mic, apoi dai deoparte mămăliga şi laşi să se…
Read more »
Read more »
Bigus
16 November 2010
Ingrediente: 1 varză acră mijlocie 150 g slănină (sau piept) afumată
tăiată cuburi 150 g crenvurşti tăiaţi bucăţi 150 g salam afumat (orice
fel de salam fără usturoi) tăiat cuburi 2 linguri untură piper pisat
Mod de preparare: Se taie varza foarte subţire; dacă este prea acră sau
prea sărată, se spală în…
Read more »
Read more »
Frigărui la cuptor din peşte marinat in vin
16 November 2010
Ingrediente: 800 g crap 1/2 kg roşii mici 1 dovlecel 1 ardei verde 1
ardei roşu 3 roşii portocalii 2 teline 1/2 legătură patrunjel 1/2
legatura cimbru 2 căţei usturoi 6 linguri ulei 150 ml vin alb sec sare
piper Mod preparare marinată: Pisezi usturoiul, toci verdeaţa şi
cimbrul, le amesteci cu uleiul şi…
Read more »
Read more »
Vinete cu roşii şi lactate la cuptor
16 November 2010
Ingrediente: 3 vinete 3 roşii 400 ml lapte 200 g smântână 100 g
caşcaval 1/2 pachet de unt 2 căţei de usturoi 3 linguri făină sare Mod
de preparare: Speli vinetele, le tai rondele de un centimetru grosime,
le presari cu sare şi le laşi să se scurgă. Le treci apoi prin făină…
Read more »
Read more »
Budincă de clătite cu legume
16 November 2010
Ingrediente clătite: 3 ouă 600 ml lapte 300 g făină sare ulei
Ingrediente umplutură: 100 g mazăre verde 1 mână fasole verde 1 conopidă
mică 1 dovlecel 2 cartofi 2 morcovi 50 g unt 1 ceaşcă lapte 1 lingură
făină 3 ouă 100 g caşcaval 1 lingură smântână sare Mod de preparare:
Amesteci…
Read more »
Read more »
Prăjitură cu piersici, pere si frişcă
16 November 2010
Ingrediente: 700 g făină 100 g unt 250 g smântână 100 g zahăr 1 ou 1
linguriţă bicarbonat stins cu zeamă de lămâie 1 plic zahăr vanilet 2
plicuri gelatină roşie 200 g friscă bătută 4 piersici 2 pere Mod de
preparare: Amesteci untul cu smântână, zahărul şi oul, adaug bicarbonatu
stins şi…
Read more »
Read more »
Dovlecei in straturi cu branză si cimbru
16 November 2010
Ingrediente: 1,200 kg dovlecei 200 g brânză de oaie 4 ouă 250 g
smântână 2 căţei de usturoi cimbru sare piper Mod de preparare: Cureţi
dovleceii, îi speli, îi tai rondele de aceeaşi grosime şi-i laşi
deoparte. Cureţi usturoiul, îl pisezi, îl amesteci cu cimbru, sare şi
piper după gust, apoi baţi ouăle…
Read more »
Read more »
Friptură de viţel cu sos de branza
16 November 2010
O
reteta de friptura de vitel cu sos de branza din: carne de vitel,
lapte, branza topita, faina, zahar, ulei, sare, piper si salata verde.
Ingrediente: 800 g carne de viţel 125 ml lapte 125 g brânză topită 1
lingură făină zahăr 2 linguri ulei sare piper 1 salată verde Mod de
preparare: Pui…
Read more »
Read more »
Salată de roşii cu morcovi si mere
16 November 2010
Ingrediente: 3 roşii 3 morcovi mari 2 mere 1 ardei 2 linguri ulei 1
lingură oţet sare 2 ouă Mod de preparare: Cureţi morcovii şi îi speli
şi îi dai pe răzătoarea mică, apoi dai şi merele pe răzătoarea mare.
Fierbi ouăle şi după ce au fiert le tai felii, apoi cureţi ardeii…
Read more »
Read more »
Varză roşie cu ciuperci
16 November 2010
Ingrediente: 1 varză roşie 1/2 kg ciuperci 2 cartofi 1 legătură
pătrunjel verde 1 lingură margarină zeamă de lămâie 1 lingură ulei sare
piper Mod de preparare: Speli varza, o tai subţire şi o căleşti
într-o cratiţă cu margarină. Speli şi cureţi ciupercile şi le fierbi 20
de minute în apă cu o…
Read more »
Read more »
Inghetata de zahar ars
16 November 2010
Ingrediente: 1 1 lapte 300 g zahăr 8 gălbenuşuri Mod de preparare:
Fierbem bine laptele (sau frişca).Punem gălbenuşurile într-o cratiţă pe
baia de apă, adăugăm 200 g zahăr tos. Amestecăm bine, turnăm încet
laptele fierbinte în. gălbenuşuri, amestecînd pe foc. Topim într-o
tigăiţă 100 g zahăr cu puţină apă şi îl lăsăm pînă…
Read more »
Read more »
Tocăniţă de ardei capia copţi
16 November 2010
Speli 6-8 ardei capia, îi coci şi îi cureţi de pieliţă. Căleşti apoi
2-3 cepe mai mari tocate, adaugi 3-4 cartofi curăţaţi şi tăiaţi cuburi,
un morcov ras pe răzătoarea mică, ardeii copţi întregi curăţaţi doar de
cotoare şi seminţe şi o ceaşcă de apă. Laşi să fiarbă 10 minute, apoi
adaugi şi 2…
Read more »
Read more »
Ardei umpluţi cu cartofi si orez
16 November 2010
Ingrediente: 1 kg ardei gras 7-8 cartofi 2-3 cepe 1 ceaşcă orez 1
legătură pătrunjel şi mărar 1 lingură bulion ulei sare piper Mod de
preparare: Fierţi cartofii în coajă, apoi îi cureţi şi îi dai prin
maşina de tocat sau îi zdrobeşti cu furculiţa. Separat, fieni orezul,
iar ceapa o toci şi…
Read more »
Read more »
Ficaţei de pui cu legume
16 November 2010
Ingrediente: 1/2 kg ficăţei 2 dovlecei tineri 3-4 morcovi 5-6 cartofi 3
roşii 3-4 fire de ceapă verde ulei sare piper 1 legătură pătrunjel
verde Mod de preparare: Tai ceapa rondele subţiri, o căleşti în ulei
şi când este aurie adaugi ficăţeii. După câteva minute pui cartofii
tăiaţi rondele şi morcovul ras şi…
Read more »
Read more »
Mancare de conopida cu lămaie
16 November 2010
Ingrediente: 1 conopidă 1/2 cană ulei 1 cană vin alb 2 roşii 1 cană apă
1 lămâie coriandru după gust 1 legătură pătrunjel 1 legătură mărar 2-3
frunze de ţelină sare piper Mod de preparare: Opăreşti roşiile, le dai
pe râzătoare, apoi le fierbi pe foc mic 10 minute, ca să scadă bine.…
Read more »
Read more »
Prăjitură cu nuci şi marmeladă
16 November 2010
Ingrediente:
1 pahar smîntînă 1 pahar untură sau unt 1 pahar zahăr pudră 4
gălbenuşuri 1/2 linguriţă bicarbonat 1 praf vanilie făină cît cuprinde
50 nuci curăţate şi pisate 6 albuşuri bătute spumă 1 pahar zahăr
marmeladă Mod de preparare: Se freacă zahărul cu untul sau cu untura
şi patru gălbenuşuri, se adaugă smîntîna,…
Read more »
Read more »
Pulpe la tavă cu muştar si miere
16 November 2010
Ingrediente: pulpe de pui (numărul lor variază în funcţie de numărul de
persoane) 1 lingură muştar 1 lingură miere boia dulce (facultativ)
condimente piper 1 morcov 1 ceapa 1 ardei gras 2-3 catei de usturoi ulei
Mod de preparare: Speli bucăţile de carne, le ungi pe fiecare în
parte cu muştarul, boia…
Read more »
Read more »
Inghetata de capsuni
16 November 2010
Ingrediente: 400 g căpşuni 250 g zahăr 1 lămiie 1 l apă Mod de
preparare: Alegem căpşuni coapte, le dăm prin sită. Topim zahărul cu 1/2
1 apă într-un vas, pe masa de bucătărie. Cînd se to peşte zahărul,
adăugăm, tot pe masă, piureul de căpşuni, zeama de lămîie, amestecăm
bine şi turnăm…
Read more »
Read more »
Cartofi umpluţi cu creier de vită
16 November 2010
Alegi 1 kg cartofi mari şi mai lunguieţi pe care îi speli şi îi fierbi
cu tot cu coajă pe jumătate. Ii cureţi, apoi îi tai în două pe lungime,
le scoţi miezul şi-i laşi deoparte până pregăteşti umplutura. Tai
mărunt 2 cepe curăţate şi spălate, le căleşti în puţin ulei, pui sare,
piper…
Read more »
Read more »
Ingheţată cu zmeură
16 November 2010
Zdrobeşti 300 g zmeură, apoi o amesteci cu 6 linguri de zahăr şi 3
gălbenuşuri şi adaugi 100 ml şampanie (merge şi cu vin spumos). Separat,
baţi spumă 3 albuşuri, le amesteci cu 200 g frişcă bătută şi le adaugi
în compoziţia pregătită mai sus. Torni apoi totul într-un vas şi o dai
la…
Read more »
Read more »
Sarmale cu urdă (sau branză de vaci) in foi de sfeclă albă
16 November 2010
Opăreşti întâi pentru câteva secunde foile cu apă puţin sărată sau borş
fiert şi le laşi deoparte. Pregăteşti umplutura amestecând urda bine
sfărâmiţată cu orez (ales şi spălat), sare şi mărar. Inveleşti sarmalele
şi le aşezi la fiert într-o cratiţă în care ai aşezat întâi un strat de
foi de sfeclă. Poftă bună!
Read more »
Read more »
Tort cu zmeură si ciocolată
16 November 2010
Ingrediente blat: 10 ouă 10 linguri zahăr pudră 10 linguri făină coaja
rasă de 1 lămâie Ingrediente cremă: 600 g zmeură 1/2 kg frişcă 100 g
ciocolată simplă Pentru decor: 300 g zmeură 300 g frişcă pentru decor
Pentru sirop: 400 ml apă 5 linguri zahăr 1 esenţă de vanilie Mod
preparare blat: Freci…
Read more »
Read more »
Sos de zmeura sau de fragi
16 November 2010
Ingrediente: 1 pahare zmeură sau fragi 1/2 pahar de vin 1 pahar zahăr 2
linguriţe făină de cartofi apă Mod de preparare: Strivim zmeura sau
fragii cu o lingură, îi stoarcem într-un tifon, amestecăm sucul cu
vinul, turnăm apă ca să avem în totul 2/2 pahare de compoziţie, adăugăm
zahărul şi făina de…
Read more »
Read more »
Cocoloaşe de mămăligă cu branză de burduf
16 November 2010
Ingrediente: mălai apă şi sare pentru mămăligă brânză de burduf ulei
Mod de preparare: Pui la fiert în ceaun apă cu puţină sare şi între timp
cerni mălaiul ca să iasă mămăliga fină. Când apa fierbe adaugi o mână
de mălai şi laşi să se înmoaie. Apoi adaugi mălaiul puţin câte puţin,
în…
Read more »
Read more »
Ciorbă ardelenească de viţel
16 November 2010
Ingrediente: carne de viţel cu os zarzavat (morcovi, păstârnac,
pătrunjel, ţelină) ceapă tarhon bulion pastă de gogoşari sare smântână
şi ouă pătrunjel şi leuştean Mod de preparare: Speli bine carnea, o
tai bucăţele şi o pui la fiert. între timp cureţi şi toci zarzavatul,
ceapa şi verdeaţa. După ce ai spumuit carnea, adaugi…
Read more »
Read more »
Tocană de legume văratice cu pui
16 November 2010
Ingrediente: 1 piept de pui 2 roşii 1 ardei gras 1 ceapă sare ulei 1
legătură pătrunjel Mod de preparare: Fierbi carnea în apă cu sare şi
când e gata o dezosezi, o tai bucăţi mici şi o căleşti într-o cratiţă cu
ulei. Adaugi ceapa tăiată, ardeiul gras tăiat bucăţele sau fâşii şi…
Read more »
Read more »
Piept de vitel cu mazare
15 November 2010
Ingrediente: 1kg piept de vitel 1,5kg mazare congelata 3 cepe 1 lingura
faina 2 linguri zahar 2 linguri bulion 1.5 litri supa de vita 1 leg.
marar sare piper Mod de preparare: Pieptul de vitel se spala, se taie
in bucati potrivite si se rumeneste in ulei circa 10 minute, impreuna cu
ceapa,…
Read more »
Read more »
Mancarică de legume de vară cu măsline
15 November 2010
Ingrediente: 2 fire ceapă verde 2 morcovi 2 cartofi noi 1 ardei gras (e
bun şi capia) 1 legătură mărar şi pătrunjel 150 g măsline 3-4 roşii
sare ulei Mod de preparare: Intâi pui măslinele în apă să se desăreze.
Apoi cureţi şi speli toate legumele, tai mărunt ceapa şi ardeiul,
rondele morcovul…
Read more »
Read more »
Şodou cu ciocolată
15 November 2010
Ingrediente:
5 gălbenuşuri 4 linguri zahăr 1 ceaşcă lapte 3 linguri ciocolată rasă
sau cacao vanilie Mod de preparare: Se fierbe laptele cu vanilia .
Cînd dă un clocot, se ia de pe foc şi se acoperă. Separat se freacă
gălbenuşurile cu zahărul, se toarnă apoi laptele treptat, amestecînd
mereu, şi se pune din…