Retete de Paste:
Tocană din ficat cu garnitură de mamaliga
16 September 2010
Ingrediente: 300 g ficat de vită 300 g bureţi 2 cepe 1/2 lingură de
făină 1 lingură bulion sare piper 150 g cabanos 150 g costiţă afumată 50
g ulei 300 g mălai Mod de preparare: Se taie bucăţi ficatul, costiţa,
cabanosul, bureţii şi se sotează în ulei împreună cu ceapa tocată. Se…
Read more »
Read more »
Inimă cu smantană cu garnitură de salată
16 September 2010
Ingrediente: 1 kg inimă de vită sau porc 100 g unt 11/2 lingură de
făină zare piper 3 cepe 200 g smantană salată de sezon puţin ulei Mod
de preparare: Inima se curăţă, se spală şi se taie felii, apoi se
înăbuşă cu ceapa tocată. Se stinge cu apă şi se pune la…
Read more »
Read more »
Prăjitură cu nuci şi cireşe
16 September 2010
Ingrediente: 100g unt 200g zahăr pudră 4 ouă 200g nuci măcinate 2
linguri rom 80g făină 300g cireşe Mod de preparare: Se freacă untul
cu zahărul până se obţine o compoziţie ca o cremă. Se adaugă
gălbenuşurile, nucile, romul, făina şi se bate bine compoziţia pentru
omogenizare. Se bat albuşurile şi când spuma…
Read more »
Read more »
Prăjitură cu cremă de nuci şi frişcă
16 September 2010
Ingrediente
foaie: 100g zahăr 100ml apă minerală 1 ou 100g margarină 1 lingură
amoniac făină Ingrediente crema:800g nuci măcinate ,800g frişcă,250g
zahăr,2 linguriţe zahăr vanilat,20ml esenţă de rom Mod de preparare:
Pentru foi se caramelizează zahărul, se adaugă un pahar cu apă, se
topeşte zahărul şi se lasă la răcit. Se adaugă oul, margarina,…
Read more »
Read more »
Piept de pui in sos de roşii
16 September 2010
Ingrediente: 3-4 bucăţi piept de pui dezosat 1 ceapă 2-3 căţei de
usturoi pătrunjel verde 250 ml suc de roşii sare piper busuioc 50 ml vin
alb Mod de preparare: Tai pieptul în bucăţi, îl amesteci cu vinul,
sarea, piperul, busuiocul, îl laşi deoparte circa 30 de minute ca să se
marineze, apoi…
Read more »
Read more »
Rinichi la grătar cu costiţă şi roşii la grătar
16 September 2010
Ingrediente: 800 g rinichi 150 g costiţă afumată 200 g roşii sare Mod
de preparare: Rinichiul se curăţă, se spală apoi, se taie felii mai
mari. Se sărează, se pun pe grătarul încins şi se garnisesc cu felii de
costiţă afumată şi felii de roşii fripte pe grătar. Pofta buna!
Read more »
Read more »
Crap gătit ţărăneşte
16 September 2010
Ingrediente: 1 crap (circa l,5kg) ceaşcă ulei 250rnl supă de pui sau
vin alb 6 roşii 2-3 căţei de usturoi 1legegatura pătrunjel Mod de
preparare: Se curăţă peştele, se spală, se taie în felii de 2cm grosime,
se sărează, se piperează, se pune într-o tavă cu ulei şi se dă la
cuptor. Se…
Read more »
Read more »
Prăjitură cu miere, lămâi şi nuci
16 September 2010
Ingrediente: 4 albuşuri 200g zahăr 150g nuci zdrobite 6 ml frişcă
100g miere de albine 2 lămâi Mod de preparare: Se pregătesc 3 tăvi
rotunde cu diametrul de 23cm, se ung cu unt şi se tapetează cu hârtie
specială pentru copt. Se bat albuşurile până când se formează o spumă
consistentă, care…
Read more »
Read more »
Creme brulee
16 September 2010
Ingrediente: 6 căni lapte gros de cocos 1 cană de cocos cană de frişcă
1 cană zahăr tos 4 gălbenuşuri 1 lingură cocos ras deshidratat dulce 5g
amidon 10 g zahăr vanilat Mod de preparare: Pune laptele proaspăt
stors într-un vas transparent şi aşteaptă circa jumătate de oră ca
grăsimea din lapte să…
Read more »
Read more »
Supa de pui de baltă
16 September 2010
Ingrediente: 30 pui de baltă pulpe 1 1/2 l supă 6 căţei de usturoi 1
pahar vin 1 foaie de dafin 1 ceapă 1/2 pahar lapte 1 lingură de făină 50
g ulei sare 1 lingură de smantană Mod de preparare: Cînd supa firebe,
se pun puii de baltă curăţaţi şi bine spălaţi,…
Read more »
Read more »
Tartă cu brânză şi lămâie
16 September 2010
Ingrediente: 6 lămâi 400g brânză de vaci 20g gelatină 3 gălbenuşuri
400g zahăr 250g smântână dulce 50g migdale măcinate 250g biscuiţi cu
cereale l00g unt Mod de preparare: Se spală lămâile, apoi 3 dintre ele
se taie în feliuţe de circa 3 mm. Se pun într-o cratiţă emailată, se
acoperă cu apă şi…
Read more »
Read more »
Salată de peşte cu sos de muştar
16 September 2010
Ingrediente: 200g peşte sărat (mărunt) 300g cartofi 50g măsline l-2
linguri oţet 4-5 linguri ulei lingură muştar 1leg. pătrunjel l/2
gogoşar acru sare Mod de preparare: Se fierb cartofii în coajă, în apă
sărată, apoi se lasă la răcit, se curăţă şi se taie în felii. Peştele
se spală, se curăţă de cap,…
Read more »
Read more »
Clătite cu ficat
15 September 2010
Ingrediente: 300 g făină 3 ouă 800 ml lapte 400 g ficat de porc 3 cepe
ulei sare piper Mod de preparare: Amesteci făina cu laptele şi ouăle,
pui şi un praf de sare şi prăjeştil apoi clătite în ulei încins. După ce
le-ai făcut pe toate, le dai deoparte şi pregăteşti umplutura:…
Read more »
Read more »
Cegă cu arpagic, roşii şi scoici
15 September 2010
Ingrediente: 1,500 kg cegă sau păstrugă sare piper 6 ardei graşi 500 g
roşii 20 scoici 120 g ulei 4 căţei de usturoi 300 g arpagic cimbru 1
pahar vin Mod de preparare: Cega se curăţă, se spală şi se aşază
într-o tavă adancă cu ulei, arpagicul, usturoiul tocat, roşiile
curăţate şi tăiate,…
Read more »
Read more »
Cocktail Old Fashioned
15 September 2010
Calitate – alcoolic Bază alcoolică – whiskey sau whisky Pahar – old
fashione Categorie – Whiskey drinks sau Whisky drinks Decoraţiune – o
jumătate de felie de portocală, una de lămâie, o cireaşă roşie şi un
ştir Se serveşte înainte de mese, seara şi noaptea Ingrediente: 4-5 ci
scotch whisky sau bourbon…
Read more »
Read more »
Sarmale in frunze de viţă
15 September 2010
Ingrediente: 1/2 cană de orez 1/2 kg de ceapă 1 cutie de ciuperci
frunze de viţă condimente Mod de preparare: Tai ceapa mărunt şi o pui
să se călească în ulei. Când este aurie pui şi ciupercile tăiate şi
spălate foarte bine. Le laşi puţin să-şi ia gustul cepei şi adaugi
condimente şi…
Read more »
Read more »
Chec mozaic de legume
15 September 2010
Ingrediente: 200 g ciuperci 150 g mazăre (din conservă sau din
congelator) 4 morcovi 6 ouă 150 g caşcaval sare piper Mod de
preparare: Cureţi morcovii şi ciupercile, tai morcovii cubuleţe, iar
ciupercile mărunt, apoi le pui la fiert în apă cu sare. Separat, baţi
ouăle cu caşcavalul ras, adaugi morcovul, ciupercile şi…
Read more »
Read more »
Aperitive din roşii cu brânză
15 September 2010
Ingrediente: 4 roşii 300 g brânză de vaci 1 legătură de mărar 2 linguri
unt sare piper Mod de preparare: Fărâmiţezi brânza de vaci, pui sare
şi piper după gust, adaugi untul şi freci până devin ca o cremă. Tai
mărarul mărunt, îl adaugi în compoziţia pe care o dai la rece pentru…
Read more »
Read more »
Prăjitură cu miere, nuci şi banane
15 September 2010
Ingrediente: 2-1/2 căni făină 1 linguriţă praf de copt 1 linguriţă
bicarbonat 1/2 linguriţă sare 1cană unt 2-1/4 cană miere 3 linguri
smântână lingură coajă rasă de lămâie 1/2 linguriţă zahăr vanilat 3 ouă 2
banane 1 cană nuci zdrobite Mod de preparare: Se amestecă faina,
praful de copt, bicarbonatul şi sarea într-un…
Read more »
Read more »
Budincă de cartofi cu branză de vaci
15 September 2010
Ingrediente: 1 kg cartofi fierţi în coajă 500 g brânză de vaci 4 ouă,
puţină margarină 4 linguri de smântână sare Mod de preparare: Cureţi
cartofii de coajă şi îi tai rondele. Freci brânza de vaci cu sare, 2
linguri de smântână şi 2 ouă. Ungi un vas cu margarină şi aşezi
alternativ…
Read more »
Read more »
Buşeuri cu peşte
15 September 2010
Ingrediente foitaj: 600g făină 250-300 ml apă 500g margarină 2
linguriţe oţet 10 ml alcool 1/2 gălbrnusi de ou 20g sare Umplutura: 300g
peşte congelat (macrou, cod ) ,100g ceapă ,l00ml ulei,2 ouă,sare,
piper. Mod de preparare: Se fierbe peştele în apă sărată, se dezosează
şi se dă prin maşina de tocat, iar…
Read more »
Read more »
Ghiveci de crap
15 September 2010
Ingrediente: 1,200 kg crap 1 morcov 1lingura faina 250 g mazăre 6 ardei
graşi 150 g fasole jidea 200 g conopidă 500 g roşii 2 legături de mărar
2 cartofi 1 ceapă sare piper 100 g ulei cimbru 1/2 pahar vin Mod de
preparare: Zarzavatul se taie bucăţi egale şi se sotează în…
Read more »
Read more »
Lufar la cuptor cu garnitură de pilaf cu rosii
15 September 2010
Ingrediente: 1,400 kg lufar 200 g unt 150 g orez sare piper 300 g roşii
1/4 l supă 1 legătură de pătrunjel 1/2 pahar vin Mod de preparare:
Lufarul se curăţă, se spală şi se pune într-o tavă cu unt, sare şi
piper. Se dă la cuptor circa 25 minute. Cînd este gata,…
Read more »
Read more »
Pastă de şuncă
15 September 2010
Ingrediente: 300 g suncă presata 3 oua 100 g unt sare piper dupa gust
Mod de preparare: Pui ouale sa firba in apa rece cu sare. Intre timp,
treci de doua ori sunca prin masina de tocat carne si tocatura o freci
foarte bine pe urma cu untul si galbenusurile fierte tari. …
Read more »
Read more »
Pulpe de pui cu ciuperci
15 September 2010
Ingrediente: 3 copane de pui 1 cutie ciuperci 1 cartof 1-2 morcovi 1/2
linguriţă mărar 1 lingură ulei sare Mod de preparare: Cureţi cartoful
şi morcovii, tai felii subţiri cartoful, iar morcovii rondele. Scurgi
ciupercile de zeamă şi le treci sub un jet de apă rece, apoi speli
carnea şi o crestezi ca…
Read more »
Read more »
Şalău cu garnitură de orez şi de legume
15 September 2010
Ingrediente: 1 şalău (de 600 g) 200 g făină 1 lămâie 100 g orez 3 ardei
graşi sau 2 linguri pastă de ardei 2-3 morcovi 3-4 linguri margarină 1
legătură mărar 1 legătură pătrunjel sare condimente Mod de preparare:
Cureţi peştele, îl speli bine şi îl tai bucăţi pe care le presari cu…
Read more »
Read more »
Piftie bănaţeană
15 September 2010
Ingrediente: 1 piept de pui 2 morcovi 1 ţelină 1 radăcină patrunjel 200
g mazare 5 ouă 3 plicuri gelatină 2 linguri boabe de mustar sare Mod
de preparare: Tai carnea, cureti morcovii, telina si radacina de
patrunjel si le pui pe toate la fiert in apa cu sare si boabele de
mustar.…
Read more »
Read more »
Friptură de curcan la tavă
15 September 2010
Ingrediente: 1 curcan (3-3,5 kg) 100 ml ulei 50 ml rom 2-3 mere 2
morcovi 1/2 ţelină 1 ceapă sare piper măcinat Pentru garnitură ai nevoie
de: 2,5 kg varză murată 150 g untură piper boabe Mod de preparare:
Cureţi curcanul şi-l speli, îl ungi cu ulei şi-l umpli cu sferturi de
măr.…
Read more »
Read more »
Miel din cocă de cozonac
15 September 2010
Ingrediente: 2 kg făină 150 ml ulei 500 g zahăr 250 ml lapte 6 ouă
drojdie cât o nucă esenţă de lămâie sau coaja rasă de la o lămâie sare
Mod de preparare: După ce ai făcut maiaua, amesteci bine ouăle, făina,
zahărul, laptele şi un pic de sare, apoi laşi la crescut…
Read more »
Read more »
Budincă de banane
15 September 2010
Ingrediente: 1/3 cană fâină 2/3 cană zahăr 1 şi 1/2 cană lapte 2
gălbenuşuri bătute 2 linguri unt sau margarină 1 lingiriţă esenţă de
vanilie 1 cană frişcă 4-6 banane tăiate felii Mod de preparare:
Amesteci făina cu zahărul şi laptele. Le fierbi pe foc domol până se
leagă, lei vasul de pe…
Read more »
Read more »
Friptură de porc cu sos de muştar si garnitură de orez
15 September 2010
Ingrediente: 1 kg carne de porc 3 morcovi mari 4 linguri muştar simplu
1/2 cană cu vin sare piper ulei Pentru garnitură ai nevoie de: 2 căni
orez 2 cutii ciuperci 3 dovlecei 1 lingură mentă mărunţită sare piper
Mod preparare friptură: Tai carnea bucăţi mici pe care le prăjeşti în
puţin ulei…
Read more »
Read more »
Cocktail Negroni
15 September 2010
Calitate – alcoolic Bază alcoolică – gin Pahar – old fashioned
Categorie – Campari drinks Decoraţiune – o felie de portocală Se
serveşte înainte de mese, seara şi noaptea Ingrediente: 1/3 gin 1/3
vermut roşu 1/3 Bitter Campari Apare la Florenţa, între 1920 şi 1925,
datorită barmanului Luigi Scarselli. Barurile care-şi dispută…
Read more »
Read more »
Umplutură de mere
15 September 2010
Ingrediente: 1 kg mere 200 g zahăr tos 100 g pesmet fin coajă de
lămâie esenţă de vanilie scorţişoară Mod de preparare: Cureţi
merele, te tai în felii subţiri şi adaugi zahărul, pesmetul, coaja de
lămâie, vanilia şi scorţişoara după gust. Această compoziţie poate servi
drept umplutură pentru dulciurile ce trebuie coapte.…
Prăjitură cu dulceaţă de mure si bezea
15 September 2010
Ingrediente: 6 ouă 300 g zahăr 1 praf de copt 1 şi 1/2 pahar lapte 300 g
făină 150 g nici măcinate 1 pliculeţ zahăr vanilat 1 şi 1/2 borcan
dulceaţă de mure un praf de sare Mod de preparare: Amesteci
gălbenuşurile cu 150 g zahăr, adaugi nucile măcinate, făina, laptefe,
praful de…
Read more »
Read more »
Lin cu garnitură de sos de castraveţi cu ouă
15 September 2010
Ingrediente: 1,500 kg lin 300 g castraveţi verzi 2 fire de ceapă verde
sare piper 2 legături de mărar 60 g ulei 2 ouă cateva măsline Mod de
preparare: Se pune într-un vas apă, sare şi o ceapă. Cînd apa fierbe, se
pune linul bine spălat şi se fierbe 15-20 minute, la foc…
Read more »
Read more »
Ciorbă de peşte marin şi scoici
15 September 2010
Ingrediente: 1,500 peşte mic (guvizi, macrouri, cambulă) 25 scoici sau
midii şofran sare 1/21 vin alb puţină boia iute 1 foaie de dafin 1
ceapă 200 g zarzavat 200 g roşii 1 /2 lămaie 1 1/21 apă Mod de
preparare: Zarzavatul ras se pune la fiert în apă cu sare. După 35- 40…
Read more »
Read more »
Ceapa umplută cu orez
15 September 2010
O
reteta de ceapa umpluta cu orez din: ceapa, roez, patrunjel, marar,
cimbru, sare, piper, ulei, bulion si faina. Ingrediente: 5 cepe cu
diametru de 4 cm 100 g orez 1/2 legatura de patrunjel 1/2 legatura de
mărar 1 ceapa 1 lingurită de cimbru sare piper după gust ulei pentru
prăjit 2 linguri bulion 1…
Read more »
Read more »
Ficat la tigaie cu de legume şi salată
15 September 2010
Ingrediente: 1,200 kg ficat de vilă sau porc 2 linguri de făină sare
piper ulei sau unt pentru prăjit 600 g legume (cartofi, fasole fidea,
morcovi sau mazăre) salată 50 g unt Mod de preparare: Ficatul se
curăţă ji se taie felii. Se dă prin făină apoi se frige într-o tigaie în
grăsimea…
Read more »
Read more »
Sos maioneză
15 September 2010
Ingrediente: 2 gălbenuşuri 200ml ulei linguriţă suc de lămâie sau oţet
sare piper Mod de preparare: Se fierbe tare un ou, se curăţă de coajă
şi de albuş. Gălbenuşul se sfărâmă cu o furculiţă cât mai fin . Se pune
într-un castron gălbenuşul fiert sfărâmat şi gălbenuşul crud. Se
amestecă bine cu un…
Read more »
Read more »
Ciuperci cu felioare de vinete
15 September 2010
Ingrediente: 200 g ciuperci proaspete 2 vinete 4 roşii 1 legătură
pătrunjel sare ulei Mod de preparare: Cureţi ciupercile de pieliţe şi
de picioruşe, le speli în mai multe ape le laş, sa se scurgă pe şervete
curate. Când s-au uscat, le presari cu sare si le prăjeşti in ulei
incins. In acest…
Read more »
Read more »
Sărmaluţe cu carne de miel
15 September 2010
Ingrediente: 500 g orez 1 kg carne de miel mai grasă (tocată) 1 varză
crudă mare 4 cepe 1 legătură de pătrunjel verde 3 linguri bulion 3
morcovi 3 ouă 1 lingură condimente sare şi piper ulei Mod de
preparare: Orezul ales şi spălat îl căleşti puţin, apoi îl scurgi bine
şi îl…
Read more »
Read more »
Prăjitură cu migdale sau nuci
15 September 2010
Ingrediente: 180g unt 8 ouă 180g zahăr pudră 1 linguriţă zahăr vanilat
200g ciocolată menaj 250g migdale sau nuci Ingrediente ornat: 100g
dulceaţă de coacăze,l00g ciocolată menaj,150g migdale Mod de
preparare: Se freacă untul spumă, se adaugă gălbenuşurile, zahărul
pudră, vanilia şi se amestecă timp de o jumătate de oră, apoi se adaugă…
Read more »
Read more »
Chefal cu arpagic, manătărci şi anghinare
15 September 2010
Ingrediente: 6 chefali (circa 1,400 kg) 250 g arpagic 250 g manătărci
sare piper 120g ulei 1 lămaie 1 legătură de pătrunjel 100 g capere 3
anghinare sau 200 g napi 1/2 pahar vin Mod de preparare: Chefalii se
curăţă, se spală şi se usucă pe un şervet. Se dă sare, piper şi…
Read more »
Read more »
Miel de cuptor cu rozmarin
15 September 2010
Ingrediente: 2,5 kg carne de miel 2 linguri rozmarin proaspăt (caz în
care-l vei toca şi dacă e uscat poţi să-l macini cu râşniţa de cafea) 1
lămâie de la care îi razi coaja 1 linguriţă piper negru măcinat 1/2
linguriţă cimbru uscat şi măcinat 1/4 linguriţă condimente speciale
pentru friptură 2 căţei de…
Read more »
Read more »
Jambon afumat
15 September 2010
Ingrediente: 2 kg pulpă de porc 750 g umplutură de cârnaţi cimbru
măghiran piper pisat şi boabe sare 50 ml vin foi de dafin Mod de
preparare: Secţionezi jambonul în două, fără să-l desprinzi complet,
presari piper, cimbru, măghiran şi sare după gust, apoi adaugi umplutura
de cârnaţi şi îl coşi ca să-i…
Read more »
Read more »
Ruladă din picior de porc
15 September 2010
Infierbânţi untura şi căleşti ceapa tăiată mărunt. Speli splina, o tai
bucăţele pe care le pui la prăjit lângă ceapă, apoi le laşi la răcit.
Treci apoi compoziţia de 2-3 ori prin maşina de tocat, adaugi
condimentele şi untul. Amesteci şi o pui într-o formă de chec udată cu
apă rece şi o dai…
Read more »
Read more »
Chec aperitiv din splină de porc
15 September 2010
Ingrediente: 500 g splină 2 cepe 3 linguri de untură sare piper 50 g
unt Mod de preparare: Scoţi carnea cu şorici cu tot de pe un picior de
porc, o baţi bine, o condimentezi cu condiment, piper şi puţină sare
pe ambele părţi şi o rulezi cu şoriciul în interior. O legi…
Read more »
Read more »
Creier cu ciuperci cu garnitură de smantană
15 September 2010
Ingrediente: 1 kg creier de vacă sau porc 300 g ciuperci 2 linguri de
făină 100 g ulei sau unt 200 g smîntînă 2 cepe sare piper puţin bulion 1
pahar supă 1 /2 pahar vin 1 lingură de oţet Mod de preparare:
Creierul se fierbe ca cel arătat la aspic şi cînd…
Read more »
Read more »
Cocktail My Wife’s Drink
15 September 2010
Calitate – slab alcoolizat Baza alcoolică – votcă Pahar – old
fashioned sau tumbler mijlociu Categorie – Ice-cream drinks Decoraţiune –
o căpşună pe margine şi ciocolată rasă la suprafaţă Se serveşte la
orice oră Ingrediente: 2 căpşuni câteva bucăţele de ciocolată câteva
bucăţi de ananas 1/1 porţie de îngheţată cu aromă…
Read more »
Read more »
Prăjitură cu nuci şi miere
15 September 2010
Ingrediente blat: 4 ouă l00g zahăr 500g făină 100g nuci măcinate 100g
margarină 100ml miere 1lingură coajă rasă de lămaie 1 linguriţă zeama de
lămaie 1 linguriţă esenţă de vanilie 2 linguriţe praf de copt
Ingrediente crema : 500g smântână rece,100g zahăr,1 lingură coajă rasă
de lămâie,100g nuci măcinate,1 linguriţă esenţă de vanilie …
Read more »
Read more »
Retete delicioase: Crap sarbesc
15 September 2010
Ingrediente: 1crap fără cap (circa 1,5 kg) 800g cartofi 100 g slănină
afumată 200 ml smântână 2 roşii 3 ardei graşi 50g unt linguriţă boia
de ardei dulce sare piper Mod de preparare: Se curăţă şi se spală bine
peştele, atât în interior, cât şi la exterior, apoi se taie în bucăţi,
se…
Read more »
Read more »
Budincă din ficat de porc
15 September 2010
Ingrediente: 400 g ficat proaspăt de porc 2 cepe 2-3 felii de pâine 4
ouă 100 ml ulei 75 g unt 350 ml lapte 100 g smântână piper sare 2
linguri făină Mod de preparare: Opăreşti ficatul, îl tai bucăţi şi le
pui la fiert în apă cu sare. După ce a fiert,…
Read more »
Read more »
Varza de bruxelles gratina
15 September 2010
Ingrediente: 750 g varză de Bruxelles 1 lingură făină 2 1/2 linguri
unt 2 linguri caşcaval sau parmezan pesmet sare Mod de preparare: Alegem
varză de Bruxelles cît mai mică, curăţăm foile galbene, o spălăm în
cîteva ape şi o punem la fiert în apă clocotită cu sare, la foc iute,
15-20 minute. Scurgem…
Read more »
Read more »
Varzari
15 September 2010
Ingrediente: Pentru aluat: 750 g făină 30 g drojdie 3 ouă 1 lingură
ulei 1 linguriţă zahăr pisat 1 ceaşcă lapte 75 g unt topit Umplutura : 1
varză acră mică 2 linguri unt 2-3 ouă 1 lingură făină albă Mod de
preparare: Facem un aluat cu drojdie ca pentru plăcintele „Poale în
brîu"…
Read more »
Read more »
Ciulama de rinichi cu mamaliguta
15 September 2010
Ingrediente: 800 g rinichi 100 g unt 1 ceapă 2 morcovi 200 g făină sare
piper 1/2 pahar de lapte 300 g mălai Mod de preparare: Rinichii se
taie în două în lungime (pe lat), se curăţă interiorul, apoi se spală în
multe ape. Se fierb în apă cu sare, cu ceapa şi…
Read more »
Read more »
Supă de tipari
15 September 2010
Ingrediente: 800 g peşte tipar 250 g zarzavat 1 ceapă sare 1 foaie de
dafin 1 pahar vin dulceag 300 g roşii 60 g unt 2 gălbenuşuri 1 legătură
pătrunjel verde Mod de preparare: Se taie zarzavatul şi ceapa şi se
fierb cu 2 1 apă, sare şi foaie de dafin. După 25…
Read more »
Read more »
Budinca de varza
15 September 2010
Ingrediente: 1 căpătînă mare varză dulce sau 2 căpătîni mici 3 1/2
linguri unt 5-6 ouă 1 chiflă puţin lapte 5 linguri pesmet 1 ceapă 1
legătură mărar cîteva cozi de ceapă verde 1 linguriţă sare Mod de
preparare: Alegem o varză proaspătă, o tăiem în patru, o spălăm şi o
opărim cîteva minute…
Read more »
Read more »
Varza calita
15 September 2010
Ingrediente: 3 verze murate potrivite 2 linguri untură sau 100 g ulei
Mod de preparare: Tăiem fin varza murată şi o stoarcem bine în mînă.
Incălzim o tigaie, punem grăsimea, o lăsăm să se înfierbinte şi dăm
drumul verzei. Invîrtim des cu furculiţa ca să nu se prindă de fund şi
să nu se…
Read more »
Read more »
Varza acra cu masline
15 September 2010
Ingrediente: 1 varză mai mare 250 g măsline 250 g ulei 5 cepe mici 5
lingurile făină 4 ceşti zeamă de varză ardei roşu piper Mod de
preparare: Tăiem varza ca tăiţeii şi o punem într-o cratiţă. Opărim
măslinele cu apă clocotită, le scoatem repede şi le punem în aceeaşi
cratiţă cu varza, însă…
Read more »
Read more »
Urzici batute
15 September 2010
Ingrediente: 1,250 kg urzici 1 lingură ulei 1 lingură făină hrean ras
mujdei sare Mod de preparare: Curăţăm urzicile alegînd pentru mîncare
frunzele fragede şi vîrfurile. Spălăm în 2-3 ape călduţe. Punem urzicile
într-o oală şi turnăm peste ele apă sărată, clocotită, cît să le
acopere. După ce frunzele au fiert bine, le scurgem…
Read more »
Read more »
Mancare de telina
15 September 2010
Ingrediente: 5 teline ceapă 1 bucăţică de praz 2 linguri ulei 1 lingură
făină 1/2 lămîie 200 g măsline 1 legătură pătrunjel l ceaşcă apă sare
piper Mod de preparare: Curăţăm telinele, le spălăm şi le tăiem în 4 sau
în 6 bucăţi. Punem la foc apă cu sare şi, cînd dă în clocot,…
Read more »
Read more »
Telina gratinata
15 September 2010
Ingrediente: 700 g telină franţuzească 1/2 lingura unt 1 lingură zeamă
de carne 150 g caşcaval sau parmezan pesmet sare Mod de preparare:
Curăţăm ţelină franţuzească (fără rădăcină), o tăiem şi o spălăm foarte
bine. Apoi o punem la fiert în apă clocotită cu puţină sare. O fierbem
puţin, ca să nu se desfacă.…
Read more »
Read more »
Telina cu ciuperci
15 September 2010
Ingrediente: 3 teline 150 g unt 1 ceapă mică 10 ciuperci 1 linguriţă
făină 1 ceaşcă zeamă de carne 1/2 lămîie 1 lingură smîntînă sau 1
linguriţă bulion roşii 1 legătură pătrunjel sare piper Mod de preparare:
Alegem ţelină frumoasă, o tăiem după mărime, în 4-6 bucăţi, ca feliile
de portocale. Le punem la…
Read more »
Read more »
Calcan cu garnitură de pilaf
15 September 2010
Ingrediente: 3 kg calcan 250 g unt 1 linguriţă de pudră curry sau boia
de ardei sare 2 cepe 1 măr 1/2 lingură de făină 2 linguri de smantană
200 g orez 1 legătură de mărar 4 cuişoare Mod de preparare: Din calcan
se scot fileurile iar resturile se taie mărunt şi se…
Read more »
Read more »
Pilaf de stevie
15 September 2010
Ingrediente: 400 g ştevie fiartă 1 ceapă 100 g unt 1 roşie 1 ceaşcă
zeamă de carne sau apă fierbinte 1/2 ceaşcă orez sare piper Mod de
preparare: Tăiem subţire ceapa şi o rumenim în unt. Curăţăm, spălăm şi
opărim ştevia ca şi spanacul ; o strecurăm şi o punem într-o cratiţă
împreună cu…
Read more »
Read more »
Rinichi cu garnitura de cartofi şi morcovi
15 September 2010
Ingrediente:
600 g rinichi 200 g piept afumat sare piper 1 pahar vin negru 2 linguri
de bulion pastă 3 linguri de sos brun 1/21 supa 100 g şuncă 400 g
morcovi 400 g cartofi noi 100 g unt 1 legătură de pătrunjel Mod de
preparare: Rinichii se taie în două în lungime, se…
Sote de ficat cu garnitură de cartofi natur
15 September 2010
Ingrediente: 1 kg ficat de vită sau porc 400 g ceapă sare piper 1
lingură de bulion pastă sau boia dulce 1/2 pahar vin 200 g ulei 40 g unt
500 g cartofi Mod de preparare: Ceapa se taie felii şi se înăbuşă cu
ulei şi puţină apă. Ficatul se taie felii mici…
Read more »
Read more »
Prăjitură cu miere şi nuci
15 September 2010
Ingrediente foaie: 5 ouă 1 linguriţă bicarbonat 1 cană miere 1 cană
zahăr tos făină Ingrediente crema: 1 cană smântână mai grasă ,1 cană
zahăr, 1 cană nuci zdrobite ,250g unt,50g
zahar vanilat Mod de preparare: Se frământă bine ingredientele pentru
foi. Se pune atâta făină câtă este necesară pentru a obţine…
Read more »
Read more »
Pateu de ficat în aspic
15 September 2010
Ingrediente: 800 g ficat de vită sau porc 150 g unt 3 ouă sare piper
300-500 g aspic Mod de preparare: Ficatul se fierbe în apă cu sare. Cînd
este gata, se scoate şi se dă printr-o sită fină cu gălbenuşurile. Se
dă sare, piper şi se amestecă cu untul pînă devine ca o…
Read more »
Read more »
Prăjitură cu fistic
15 September 2010
Ingrediente: 4 albuşuri 250g zahăr 2 linguri făină 150g unt un vârf de
cuţit praf de copt 250g fistic măcinat un vârf de cuţit sare Mod de
preparare: Se amestecă într-un bol făina cu pudul de copt, sarea, 150g
fistic măcinat şi 150g zahăr. Se omogenizează bine, apoi se adaugă
albuşurile bătute spumă şi…
Read more »
Read more »
Ciorbă galbenă de peşte
15 September 2010
Ingrediente: 1,200 kg peşte proaspăt (preferabil şi crap) sare piper
250 g roşii 1 ceapă 200 g zarzavat de supă 1/2 lămaie 10 g şofran 300 g
fileu de peşte 1 albuş 2 linguri lapte 3 linguri de smantană 1/2 pahar
vin alb 2 l apă Mod de preparare: Zarzavatul şi ceapa tăiate,…
Read more »
Read more »
Aluat pentru pască
15 September 2010
Ingrediente: 12 linguri zahăr tos 12 linguri lapte 12 linguri ulei 1
plic praf de copt stins cu zeamă de lămâie 14- 16 linguri făină Mod de
preparare: Amesteci bine toate ingredientele, astfel încât să-ţi iasă
un aluat de consistenţa unei smântâni mai groase. Nu uita să pui şi un
praf de sare!…
Read more »
Read more »
Crap în sos de mărar
15 September 2010
Ingrediente: 4 bucăţi file de crap 2 lămâi 250g smântână sau iaurt gras
2 legaturi mărar 2 căitei de usturoi 1-2 linguri ulei de măsline 100 ml
ulei pentru prăjit sare piper Mod de preparare: Fileurile de crap se
spală, se scurg bine de apă şi se şterg cu şerveţele absorbante. Se
presară…
Read more »
Read more »
Cocktail Morning Glory
14 September 2010
Calitate – alcoolic Bază alcoolică – scotch whisky Pahar – tumbler
mijlociu Categorie – Anis drinks Decoraţiune – o felie de lămâie şi un
ştir Se serveşte după-amiaza, seara şi noaptea Ingrediente: 5-6 cl
scotch whisky un jet de Pastis, de Pernod sau de Richard un albuş sucul
de la o lămâie…
Read more »
Read more »
Ficat cu ciuperci în tartă de foitaj
14 September 2010
Ingrediente:
1kg ficat de vită sau porc sare boia iute 1/21 supă 2 linguri bulion
pastă 10 g chimen 5 bucăţi de cuişoară 1 pahar vin negru 2 legături de
mărar 112 lingură de făină 6 ardei graşi 4 căţei de usturoi 60 g
parmezan sau caşcaval 60 g şuncă 300 g ciuperci 1 tartă…
Read more »
Read more »
Prăjitură delicioasă
14 September 2010
Ingrediente: 250 g zahăr cristale şi 250 g zahăr pudră 250 g nuci
măcinate 6 ouă 250 g făină 250 g margarină 50 g cacao o ciocolată mică
şi simplă pentru decor Mod de preparare: Amesteci foarte bine
margarina cu zahărul cristale până la completa dizolvare a acestuia.
Adaugi nucile, albuşurile bătute spumă,…
Read more »
Read more »
Prăjitură cu miere de albine şi griş
14 September 2010
Ingrediente foaie: 1 ou 200g zahăr 50g margarină 5 linguri miere 700g
făină 1 linguriţă bicarbonat Ingrediente crema: 400g unt,1 lămâie,200g
zahăr,300ml lapte ,50g griş Ingrediente glazura: 50g unt ,5 linguri apă
,5 linguri zahăr Mod de preparare: Se pun într-o cratiţă, la foc mic,
oul, zahărul, margarina şi mierea. Se adaugă şi…
Read more »
Read more »
Budincă de conopidă
14 September 2010
Ingrediente: 1 căpăţână de conopidă de circa 1 kg 3 ouă 2 linguri de
caşcaval ras 200 ml lapte 1 lingură făină sare Mod de preparare: Speli
foarte bine conopida şi o desfaci în bucheţele pe care le pui să fiarbă
în apă clocotită cu sare. Separat, pui să fiarbă laptele cu făina…
Read more »
Read more »
Calcan gratinat cu cartofi ducesa
14 September 2010
Ingrediente: 2 kg spinare de calcan 1/2 lămaie 50 g branză 1 lingură de
făină 200 g unt 1 ou 500g cartofi sare piper alb 1 lingură smantană
nucşoară 1 ceapă 2 gălbenuşuri Mod de preparare: Se face un pireu de
cartofi (fără lapte) cu 1 ou crud, unt, sare şi nucşoară rasă…
Read more »
Read more »
Ficat la frigare cu legume şi salată
14 September 2010
Ingrediente: 1,200 kg ficat de vită sau porc sare piper 150 g slănină
crudă 6 frigărui 600 g legume (cartofi, fasole fidea, morcovi sau
mazăre) 30 g unt salată puţin ulei Mod de preparare: Se taie bucăţi
mai mici de circa 2 cm grosime şi se înfig în cele 6 frigărui. Se frig…
Read more »
Read more »
Aterină prăjită cu garnitură de lămaie şi pătrunjel
14 September 2010
Ingrediente: 1 kg aterină 100g făină sare ulei pentru prăjit 3 linguri
de lapte 1 lămaie 1 legătură de pătrunjel Mod de preparare: Aterinele
bine spălate se pun pe o sită să se scurgă, apoi se şterg cu un şervet.
Se dau prin lapte şi făină şi se prăjesc în ulei încins (numai…
Read more »
Read more »
Cocktail Mint Julep
14 September 2010
O
reteta simpla de Cocktail Mint Julep din: bourbon whiskey, zahar pudra,
apa si menta. Calitate – alcoolic Bază alcoolică – bourbon whiskey
Pahar – old fashioned sau tumbler mijlociu Categorie – Whiskey drinks
Decoraţiune – frunzuliţe de mentă pe margine şi paie Se serveşte
după-amiaza, seara şi noaptea Ingrediente: 5 cl bourbon…
Read more »
Read more »
Cotlet de porc cu smântână
14 September 2010
Ingrediente: 4 cotlete de porc 1 lingură făină 1 ceapă 4 linguri
smântână 1-2 linguriţe de boia dulce (sau 1 linguriţă iute, după gust)
sare Mod de preparare: Speli carnea, o usuci bine cu un şervet de
bucătărie, o presari cu sare şi o laşi aşa timp de 30 de minute. Intr-o…
Read more »
Read more »
Lufar prăjit cu cartofi copţi şi sos de oţet cu ceapă şi verdeaţă
14 September 2010
Ingrediente: 1,400 kg lufar 250 g ulei 40 g făină sare 1 foaie de dafin
piper boabe 2 fire de ceapă verde 1 legătură de mărar 1 legătură de
pătrunjel 3 linguri oţet Mod de preparare: Lufarul se curăţă, se spală
şi se usucă cu un şervet. Se dă sare, apoi prin făină…
Read more »
Read more »
Escalop de nisetru cu arpagic şi gaturi de raci
14 September 2010
Ingrediente: 1,500 kg nisetru 20 gaturi de raci 300 g ciuperci 100 g
unt 1 lingură de făină 1 legătură de mărar 300 g mazăre fină 200 g
arpagic sare piper 1/2 pahar vin dulceag 2 linguri de smîntînă 400 g unt
de raci puţină boia lămaie Mod de preparare: Se taie 12…
Read more »
Read more »
Supă de peşte şi scoici
14 September 2010
Igrediente: 1 kg peşte proaspăt (preferabil cegă mică) 1 fir de praz 1
ceapă 250g zarzavat de supă 1 păhărel de vin roşu 25 scoici 1/2lămîie
sare piper pisat 3 linguri de smantană verdeaţă Mod de preparare: Cu
capetele, cozile şi resturile de cegă se face o supă cu 1 1/21 apă şi…
Read more »
Read more »
Ciuperi umplute
14 September 2010
Ingrediente: 800 g ciuperci 2 cepe o lingură de pesmet sare piper
condimente ulei Mod de preparare: Speli şi cureţi ciupercile şi le pui
pentru 5 minute în apă cu oţet. între timp, cureţi cepele, le tai
mărunt şi le pui să se călească în ulei. Scoţi ciupercile din apă, le
scurgi bine,…
Read more »
Read more »
Măruntaie de miel cu garnitură de găluşte de cartofi
14 September 2010
Ingrediente: 1,200 kg măruntaie de miel sare piper 1foaie dafin 1
lingură făină 150 g unt 1 ceapă 5 căţei usturoi 80 g capere 1 păhărel
Chery (rachiu de cireşe) Maggi 2 gălbenuşuri 2 linguri smantană 1
legătură tarhon 500 g cartofi Mod de preparare: Măruntaiele se taie
bucăţi potrivite şi se sotează…
Read more »
Read more »
Şalău umplut
14 September 2010
Ingrediente: 1 şalău mai mare 2 cepe 1 morcov 2 felii franzelă 100 ml
lapte 100g migdale gălbenuş sucul unei lămâi lingură busuioc pahar vin
alb sare piper Mod de preparare: Se curăţă şi se spală peştele.
într-un castron se face un amestec din ceapa tăiată mărunt sau dată pe
râzătoare, morcovul ras,…
Read more »
Read more »
Limbă cu stafide
14 September 2010
Ingrediente: 1 kg limbă 200 g stafide 1 lingură de făină 80 g unt 1
paliar de vin roşu sare puţin zahăr 5 bucăţi de cuişoare Mod de
preparare: Limba se fierbe circa 1 1/2 ore, se curăţă de pieliţă şi se
taie felii. Separat se face un sos alb din unt, făină…
Read more »
Read more »
Salată de orez cu ardei copt
14 September 2010
Ingrediente: 1 ceaşcă orez 4 ardei graşi copţi 1 ceapă 2 legături mărar
ulei oţet sare piper Mod de preparare: Alegi orezul, îl speli şi-l
pui la fiert, la foc mic, cu 2 ceşti de apă şi un praf de sare. După ce a
fiert, îl dai deoparte şi-l acoperi cu un prosop…
Read more »
Read more »
Supă de rinichi de viţel
14 September 2010
Ingrediente: 400 g rinichi de viţel 140 g unt 2 cepe 250 g castraveţi
acri 1 1/2 l supă 120 g măsline 1 legătură de mărar 1 legătură pătrunjel
2 gălbenuşuri 3 linguri de smantană Mod de preparare: Se spală bine
rinichii, se taie în două, apoi felii subţiri, la fel ca ceapa.…
Read more »
Read more »
Cocktail Mint Daiquiri
14 September 2010
Calitate – alcoolic Bază alcoolică – rom alb Pahar – old fashioned
Categorie – Cremă de mentă drinks Decoraţiune – o rămurica de mentă pe
margine Se serveşte seara şi noaptea Ingrediente: 3 cl rom alb sucul
de la o jumătate de lămâie galbenă sau verde un cl de cremă de mentă…
Read more »
Read more »
Plachie de somn
14 September 2010
Ingrediente: 1 somn proaspăt 500g roşii 4 cepe 1 căpăţănă de usturoi
100ml ulei lămâie 2 linguri făină 100 ml vin alb sec 2 linguri oţet
ardei iute 10 boabe de piper foaie dafin l legatura pătrunjel sare
Mod de preparare: Se curăţă peştele, se spală şi se taie în felii groase
de…
Read more »
Read more »
Cegă in aspic umplută cu iere cu roşii umplute
14 September 2010
Ingrediente:
1 cegă sau păstrugă mare sau 2 mai mici (circa 1,500 kg) 8 foi de
gelatină 100 g icre tescuite 1 felie de franzelă 10 roşii mici de
umplut 6 ouă sare 100 g zarzavat 1 ceapă 200 g ulei lămaie 100 g icre de
ştiucă Mod de preparare: Cega curăţată şi spălată…
Read more »
Read more »
Prăjitură cu miere şi fulgi de porumb
14 September 2010
Ingrediente: 200g unt/margarină 10 linguri zahăr 2 linguri miere 3
linguri cacao 500 g fulgi de porumb Mod de preparare: Se amestecă
margarina cu zahărul, mierea şi cacaoa, apoi se fierb până se îngroaşă.
Se adaugă fulgii de porumb şi se amestecă până se răceşte. Se întinde
compoziţia pe un platou şi se bagă…
Read more »
Read more »
Creier cu ceapă cu garnitură sote de legume
14 September 2010
Ingrediente: 1,200 kg creier de vacă sau porc 2-3 cepe sare 10 g unt
sau ulei 600 g legume (cartofi, fasole fidea, morcovi sau mazăre)
1/2pahar de vin 1 lingura de oţet Mod de preparare: Creierul se fierbe
ca cel menţionat la aspic şi cînd s-a răcit se taie julien. Ceapa se
taie…
Read more »
Read more »
Pui umplut cu ficat
14 September 2010
Ingrediente: 1 pui 300 g ficat (de pui sau de porc) 3-4 cepe 100 g unt
miez de franzelă 200 ml lapte sare piper usturoi verdeaţă untură 3-4
ciuperci (facultativ) Mod de preparare: Tai ceapa mărunt, o căleşti în
unt şi adaugi ficatul tăiat bucăţele. Pui din când în când puţină apă,
laşi…
Read more »
Read more »
Tuslama
14 September 2010
Ingrediente: 1,200 kg burtă de vită, (muchie) 1 picior de vită sare
piper 150 g ciuperci 2 gălbenuşuri 1 lingură de smîntînă 1 /2 lămîie
100g zarzavat 1 ceapă 1foaie de dafin 5 căţei de usturoi 30 g unt Mod
de preparare: Burta se freacă bine cu mălai, se spală în multe ape,…
Chifteluţe de legume
14 September 2010
Ingrediente: 4 morcovi 2-3 cepe 1/2 varză 2 cartofi 2 ouă 4 linguri
făină 1 legătură pătrunjel 1 legătură mărar sare piper ulei Mod de
preparare: Cureţi morcovii, ceapa şi cartofii, apoi le dai pe râzătoare,
iar varza o speli şi o tai mărunt. Amesteci apoi legumele răzuite cu
varza, adaugi ouăle, făina…
Read more »
Read more »
Sparanghel cu sos
14 September 2010
Ingrediente: 1 kg sparanghel 10 linguri sos sare Mod de preparare:
Alegem sparanghel gros pe care-1 fierbem ca în reţeta precedentă. Apoi
scoatem sparanghelul pe masă, desfacem aţele, il uscăm puţin şi-1 dăm
la masă înfăşurat în şervet fierbinte. Sosul îl servim separat (sos
alb, polonez). Pofta buna!
Read more »
Read more »
Retete simple: Crap umplut
14 September 2010
Ingrediente: 1 crap mai mare 100 ml ulei 100g orez 2 cepe 200g stafide
100 ml vin alb 50g zahăr praf 1 linguriţă scorţişoară sare piper Mod
de preparare: Se curăţă şi se spală peştele, se sărează, se
pipereazăpeste tot şi se aşază într-o tavă. Intr-o oală se pune la fiert
orezul în…
Read more »
Read more »
Sparanghel cu cascaval
14 September 2010
Ingrediente: 1 kg sparanghel 100-150 g caşcaval şvaiţer parmezan
150-200 g unt 3-4 1 apă sare Mod de preparare: Alegem sparanghel frumos,
care să nu aibă vîrful verde şi desfăcut, ci uşor violet ; de asemenea
să fie mai gros. îl curăţăm şi îl spălăm. Tăiem cozile drept, astfel
ca toate firele să fie…
Read more »
Read more »
Sufleu de spanac
14 September 2010
Ingrediente: 300 g spanac fiert 1 lingură făină l lingură unt 5 fileuri
de anşoa (ori 2 1/2 sardele) 50 g şuncă 4 albuşuri 100 g caşcaval sau
parmezan sare Mod de preparare: Curăţăm foi tinere de spanac, le spălăm
şi le opărim în apă clocotită cu sare. Tragem oala de la foc şi…
Read more »
Read more »
Placinta de spanac
14 September 2010
Ingrediente: 500 g spanac 5 linguri untură 2 ouă 100 g brînză 1 linguri
griş (sau mălai) 1 pahar lapte (sau zer) 400 g făină sare Mod de
preparare: Curăţăm spanacul, alegînd numai frunzele, îl spălăm bine şi
îl strecurăm. Punem într-o cratiţă o lingură de untură, adăugăm
spanacul şi punem la foc pînă…
Read more »
Read more »
Piure de spanac
14 September 2010
Ingrediente: 1 kg spanac 1/2 lingură făină 1 lingură unt 1/2 pahar
lapte sare Mod de preparare: Curăţăm spanacul, îl punem la fiert
descoperit, la un foc viu. Il strecurăm, turnăm peste el puţină apă
rece, îl stoarcem şi îl dăm prin sită sau îl tocăm mărunt cu un cuţit
lat, pe un fund…
Read more »
Read more »
Clatite cu spanac
14 September 2010
Ingrediente: 15 clătite 400 g spanac fiert 1 lingură unt 100 q caşcaval
sau parmezan 5 linguri smîntină pesmet sare Mod de preparare: Facem
clătite mici, rotunde. Pregătim piure de spanac. Alegem un vas în care
să intre perfect clătitele. II ungem cu unt, aşezăm pe fundul lui o
clătită ; deasupra întindem un…
Read more »
Read more »
Budinca de spanac
14 September 2010
Ingrediente: 400 g spanac fiert 2 linguri unt 5-6 ouă 200 g smîntînă 1
chiflă 1/2 pahar lapte 1 ceapă mică cîteva cozi de ceapă verde 1
legătură mărar 1 căţel de usturoi 10 linguri sos sare pesmet Mod de
preparare: Spălăm.bine spanacul în trei, patru ape, îl fierbem cu sare
pînă se moaie,…
Read more »
Read more »
Lin la cuptor
14 September 2010
Ingrediente: 1,500 kg lin sare piper 80 g ulei 1/2 pahar vin 100 g
capere 1 legătura de pătrunjel Mod de preparare: Linul se curăţă, se
spală şi se pune într-o tavă adancă cu ulei, sare, piper, vin şi
caperele. Se dă la cuptor circa 30 minute, se aşază pe un platou lung…
Read more »
Read more »
Spanac cu orez
14 September 2010
Ingrediente: 1 kg spanac 200 g ulei 2 cepe 1 1/2 lingură bulion de
roşii 200-250 g orez 2 ceşti apă 1/2 lămîie sare piper Mod de preparare:
Curăţăm şi spălăm spanacul. Il opărim cu apă fierbinte, îl strecurăm şi
turnăm peste el puţină apă rece. Punem într-o cratiţă ulei, ceapă
tăiată felii subţiri…
Read more »
Read more »
Gratin de peşte cu spanac
14 September 2010
Ingrediente: 500g file de cod (macrou) 350g spanac 2 căţei de usturoi 2
cepe 2 linguri ulei 500g roşii 1 lingură suc de lămâie 1 linguriţă
oregano 3 linguri smântână 125g caşcaval ras 2 linguri unt linguriţă
rasă nucşoară sare piper Mod de preparare: Se toacă ceapa şi usturoiul
şi se călesc 2…
Read more »
Read more »
Sarmalute cu urda
14 September 2010
Ingrediente: 650 g urdă 75 g orez 25-30 foi de vită 6 fire ceapă verde 2
legături mărar 50-100 g unt 1/2 lingură făină 1 lămîie 1 ou 5 linguri
smîntînă sare piper Mod de preparare: Opărim foile de viţă şi le scoatem
imediat din apă. Frecăm urda cu o lingură şi o amestecăm…
Read more »
Read more »
Sarmale cu orez
14 September 2010
Ingrediente: 1 varză mare murată 500 g ceapă 250 g ulei 200 g orez 50 g
stafide 1 ceşcută apă boia sare piper zahăr Mod de preparare: Incingem
uleiul şi prăjim în el ceapa tocată pînă se îngălbeneşte bine. Adăugăm
orezul spălat şi-1 prăjim puţin, împreună cu ceapa. Turnăm o ceşcută de
apă fierbinte…
Read more »
Read more »
Ciorba de miel ardelenească
14 September 2010
Ciorba
de miel ardelenească din: morcovi, ceapa, pastarnac, telina, patrunjel,
leustean, carne de miel, orez, galbenusuri, foi de dafin, smantana,
piper si condimente. Ingrediente: 3 morcovi potriviti 2-3 cepe 3 bucati
de pastarnac 1 telina 1 legatura patrunjel 1 legatura leustean 1 kg
carne de miel 1 pahar orez 2 galbenusuri 2 foi de dafin…
Read more »
Read more »
Tartă cu miere şi brânza
14 September 2010
Ingrediente: 250g făină l00 g nuci 1linguriţă scorţişoară măcinată fin
150g miere de albine 75g unt 250g brânză dulce de vaci 2 ouă 2
gălbenuşuri 200ml smântână lingură coajă rasă de lîmâie Mod de
preparare: Pentru aluat, se amestecă făina, nucile şi scorţişoara. Se
adaugă 75g miere şi untul şi se amestecă bine.…
Read more »
Read more »
Ficat prăjit cu ceapă cu garnitură de legume
13 September 2010
Ingrediente:
800 g ficat porc sau vită 150 g ulei sare piper 500 g ceapă 2 linguri
de făină 1 legătură de pătrunjel 600 g legume (cartofi, morcovi, fasole
fidea sau mazăre) 30g unt Mod de preparare: Ficatul se taie bucăţi, se
trece prin făină şi se prăjeşte în ulei. în grăsimea rămasă se mai…
Read more »
Read more »
Ruladă de porc umplută cu radacinoase
13 September 2010
Ingrediente: 1 kg carne de porc pentru friptură legume rădăcinoase: 2
morcovi, 1 ţelină, 1 rădăcină de pătrunjel, 1 rădăcină de păstârnac 2
cepe 2 linguri smântână sare piper după gust 150 g-200 g unt pentru
prăjit legumele 150 nl ulei pentru prăjit carnea 1 cub de concentrat de
legume pe care îl prepari…
Read more »
Read more »
Drob fals
13 September 2010
Ingrediente: 2 cutii mari de pateu de ficat foarte multă verdeaţă
(mărar, pătrunjel, ceapă verde, usturoi verde) 4 linguri cu vârf de orez
(fiert) 5 ouă (crude) sare piper după gust Mod de preparare: Amesteci
toate ingredientele de mai sus, apoi torni compoziţia rezultată în tăvi
de chec unse şi tapetate cu făină…
Read more »
Read more »
Drob de miel cu griş
13 September 2010
Ingrediente: măruntaiele de la un miel (pentru a obţine o cantitate mai
mare, poţi adăuga şi ficat de pasăre) 5-6 albuşuri 2 legături de ceapă
verde 2 legături de mărar 1-2 legături de pătrunjel 2 linguri griş sare
şi piper Mod de preparare: Pui la fiert măruntaiele şi le laşi să dea
un…
Read more »
Read more »
Ouă umplute cu muştar si tarhon
13 September 2010
Ingrediente: 8 ouă fierte tari 1 gălbenuş crud 100 ml ulei de
floarea-soarelui 1 linguriţă cu muştar 1 lingură cu tarhon us:at zeama
de la 1/2 de lămâie 1/2 pahar de arpagic tocat sare piper ardei iute
pătrunjel Mod de preparare: Intâi laşi ingredientele să ajungă la
temperatura camerei, apoi baţi puţin gălbenuşul,…
Read more »
Read more »
Ciupercuţe din ouă umplute
13 September 2010
Ingrediente: 10 ouă 10 roşii sare piper 1 lingurţă de muştar maioneză
Mod de preparare: Fierbi ouăle, le laşi să se răcească, după care le
cureţi şi le tai vârful, apoi le scobeşti. Intr-un castron pasezi
galbenusurile, le freci cu 1 linguriţă de muştar, 3 lingurite de
maioneza, sare si piper. Cu aceasta…
Read more »
Read more »
Oua umplute cu carne de miel
13 September 2010
Ingrediente: 6 ouă fierte tari 1 linguriţă muştar 150 ml ulei carne de
miel fiartă şi mărunţită 2 castraveţi acri 1 lămâie sare piper frunze de
pătrunjel 1 salată verde maioneză Mod de preparare: Cureţi şi tai
ouăle pe jumătate. Scoţi gălbenuşurile, le freci cu muştar şi puţin
ulei, adaugi carnea de miel…
Read more »
Read more »
Drob de ciuperci
13 September 2010
Ingrediente: 1 cutie de ciuperci 1 lingură făină 3-4 cepe 1 legătură de
mărar ulei condimente Mod de preparare: Speli foarte bine ciupercile
ca să nu mai aibă gustul conservantului din cutie şi le tai mărunt.
Separat tai ceapa mărunt şi o laşi să se călească în ulei. Când este
aurie e semn…
Read more »
Read more »
Ciorbă de urzici
13 September 2010
Ingrediente: 1 kg de urzici 2 cepe de mărime potrivită 1 ceşcuţă (de
cafea) cu orez puţin ulei 1/2 l borş leuştean condimente Mod de
preparare: Cureţi şi speli foarte bine urzicile, într-o oală de 2 litri
pui apă să fiarbă şi când a dat în clocot pui să fiarbă urzicile
împreună cu…
Read more »
Read more »
Conopidă gratinată
13 September 2010
Ingrediente: 1 conopidă de circa 1 kg 2 linguri griş 250 ml lapte 150 g
caşcaval 100 g unt 3 ouă 250 g smântână 1 liigură pesmet sare după
gust Mod de preparare: Pui la fiert oală cu apă rece şi sare şi când
ape clocoteşte pui bucheţele de conopidă şi le laşi…
Read more »
Read more »
Cocktail Mint Collins
13 September 2010
Calitate – alcoolic Bază alcoolică – gin Pahar – tumbler mijlociu
Categorie – Gin drinks Decoraţiune – o felie de portocală pe margine,
una de lămâie, o cireaşă roşie şi paie Se serveşte la orice oră
Ingrediente: 3-4 cl gin sucul de la o jumătate de lămâie câteva picături
de concentrat de…
Read more »
Read more »
Fileuri de hering în foitaj
13 September 2010
Ingrediente: 300g file de hering mic 150g făină 100 g unt linguriţă
oţet 50 ml ulei sare piper Mod de preparare: Se spală fileurile, apoi
se şterg cu un şervet. Din unt, faină, oţet şi un praf de sare, se
frământă un aluat tare, care apoi se întinde într-o foaie subţire, de
circa…
Read more »
Read more »
Salată de cartofi si sfeclă
13 September 2010
Ingrediente: 125 g cartofi 50 gsfeclă 1 legătură pătrunjel 1 linguriţă
ulei sare zeamă de lămâie Mod de preparare: Fierbi cartofii în ccajă,
iar sfecla o coci la cuptor. După ce s-au fiert şi s-au copt legumele,
le cureţi, le tai cubuleţe sau felii, după cum îţi place Torni uleiul şi
adaugi zeama…
Read more »
Read more »
Şniţel de momite de viţel
13 September 2010
Ingrediente: 600g momiţe 2 linguri făină 3 ouă 150 g unt 150g ulei sare
piper 2 l supă 200 g orez 1 /2 ceapă pesmet de casă lămîie 1foaie dafin
Mod de preparare: Momiţele spălate bine şi curăţate de pieliţă se
fierb 15-20 minute în apă puţină cu 1/2 foaie dafin, sare şi…
Read more »
Read more »
Pere in rochiţe
13 September 2010
Ingrediente: 6-8 pere cu codiţă 5 linguri de zahăr 3 linguri de unt 1/2
pahar coniac 1 ciocolată mică (cu lapte) 100 g miez de nucă mărunţit
6-8 clătite Mod de preparare: Cureţi perele de coajă, dar le păstrezi
codiţa şi le fierbi în apă cu zahăr. După ce au fiert, le tăvăleşti…
Read more »
Read more »
Plăcintă cu ciuperci
13 September 2010
Ingrediente: 2-3 cutii cu ciuperci (sau 1 kg dacă sunt proaspete) 7 ouă
2 linguri ulei 1 pahar cu smântână un pliculeţ praf de copt 500 g făină
2 cepe de mărime potrivită mărar piper sare puţină apă caldă o lingură
de unt Mod preparare umplutură: Speli ciupercile, le scurgi bine
(sau…
Read more »
Read more »
Crap cu morcovi şi castraveţi
13 September 2010
Ingrediente: l kg file de crap 2 castraveţi 4 morcovi 2 cepe mari
100rnl vin alb demisec lămâie (zeama) 100 ml ulei 1 linguriţă rozmarin 1
linguriţă salvie 4 căţei de usturoi 1 legatura pătrunjel sare piper
Mod de preparare: Se împarte fileul de crap în 4 porţii, se spală bine
fiecare bucată…
Supă de ficat de porc sau viţel
13 September 2010
Ingrediente: 400 g ficat de viţel porc sau pasăre 250 g costiţă afumată
3 cartofi 2 cepe 250 g zarzavat 11/2 l supă 3/41 apă 1 lingură făină 1
foaie dafin sare piper pisat 30 g unt sau ulei Mod de preparare: Se
taie ficatul bucăţi, zarzavatul tăiat felii şi se sotează împreună…
Read more »
Read more »
Prăjitură galbenă la mijloc
13 September 2010
O
reteta delicioasa de prajitura galbena la mijloc din: margarina, miere,
galbenusuri, zahar, lapte, faina, praf de copt, zeama de lamaie, lapte,
zahar, cacao, unt sau margarina si nuca de cocos. Ingrediente aluat: 50
g margarină 2 linguri miere 5 gălbenuşuri 250 zahăr 200 ml lapte 300
făină 1 linguriţă praf de copt 1 linguriţă…
Read more »
Read more »
Chifteluţe de peşte cu sos de roşii cu muştar
13 September 2010
Ingrediente: Pentru chifteluţe ai nevoie de: 2 bucăţi cod 2-3 cepe 3
felii pâine 3 linguri făină 150-200 ml ulei 1/2 legătură de pătrunjel
Pentru sos ai nevoie de: 5-6 roşii (din bulion, conservate de tine sau
cumpărate) 1 linguriţă muştar dulce (sau iute, după gust) 1 linguriţă
zahăr un vârf de linguriţă de…
Read more »
Read more »
Macrou la cuptor
13 September 2010
Ingrediente: 2-3 bucăţi de macrou 4 linguri ulei 1 pahar mic cu suc de
roşii 1 ceaşcă oţet 1 pahar vin alb sec piper ienibahar coriandru sare 2
foi de dafin câteva felii de lămâie câteva fire de pătrunjel verde
Mod de preparare: Cureţi şi speli peştele foarte bine, atât la interior,
cât…
Read more »
Read more »
Supă de dovleac cu orez
13 September 2010
Ingrediente: o felie de dovleac cam de 4-5 cm lăţime 1 ceapă mărişoară 1
rădăcină de pătrunjel 1 bucată de păstârnac 2 morcovi 4 linguri de orez
sare piper după gust Mod de preparare: Cureţi dovleacul de coajă şi
seminţe şi îl tai în cubuleţe. La fel, cureţi celelalte zarzavaturi,
ceapa o tai…
Read more »
Read more »
Momiţe de viţel cu garnitură de mazăre şi sos de rosii
13 September 2010
Ingrediente: 800 g momite 600 g mazăre fină 1 legătură mărar 1
linguriţă lui ton pastă 2 linguri sos brun 1/4 pahar vin roşu sau Madera
120 g unt 1/2 lingură făină Mod de preparare: Se fierb momiţele. Se
face un sos din rîntaş cu unt şi făină, fiert cu zeamă de la…
Read more »
Read more »
Pastă de griş cu maioneză din pufuleti
13 September 2010
Mod preparare gris: Pui la fiert 500 ml apă cu puţină sare şi
condimente şi când dă în clocot adaugi griş în ploaie, amesteci din
când în când, până se îngroaşă. După ce grisul a fiert, îl laşi la
răcit, timp în care pregăteşti maioneza din pufuleţi. Mod preparare
maioneză: Intr-un castron zdrobeşti bine…
Read more »
Read more »
Plăcintă cu mere si cremă
13 September 2010
Ingrediente: 500 g foi de plăcintă 1 kg mere 1 pahar de zahăr ulei
Pentru cremă ai nevoie de: 1 pahar ulei (150 ml) 4 ouă 2 pahare zahăr 1
praf copt 1 pahar pesmet 1 pahar lapte Mod de preparare: Cureţi
merele, le dai pe râzătoare şi le laşi deoparte. Amesteci apoi…
Read more »
Read more »
Supă de peşte şi fructe de mare
13 September 2010
Ingrediente:
1,200 kg cap de peşte proaspăt 25 scoici sau midii 20 cozi de raci sare
1 pahar de vin 1 ceapă 2 gălbenuşuri 3 linguri de smantană puţin
magheran 60 g unt 1 lingură de făină 2 1/2 l apă Mod de preparare: Se
fierbe peştele în apă, sare, magheran, vin şi ceapă…
Read more »
Read more »
Supă de linte cu slănină si foi de dafin
13 September 2010
Ingrediente: 250 g linte 2 cepe potrivite ulei sare boia dulce 1 morcov
1 radacina patrunjel 1 ţelina mai mica 50 g afumata condimente foi de
dafin frunze de ţelina făină Mod de preparare: De cu seară pui lintea
la înmuiat în apă caldă. într-o oală prăjeşti o ceapă tăiată mărunt,
adaugi puţină…
Read more »
Read more »
Pulpe de pui impănate cu legume si garnitură de fasole verde
13 September 2010
Ingrediente: 8 pulpe de pui 2 morcovi 2 teline 2 ardei 1 ceapa 2-3
catei de usturoi 150 g bacon 400 g fasole verde din conserva condimente
sare piper ulei Mod de preparare: Cureti morcovii, telinele, ardeii,
ceapa si usturoiul, dai pe razatoarea fina morcovii si telinele, ceapa
si ardeii ii tai marunt,…
Read more »
Read more »
Şniţele din soia cu sos de ceapă
13 September 2010
Ingrediente: 10 şniţele de soia 100 ml ulei 2 cepe 2 linguri făină boia
piper condiment sare Mod de preparare: Fierbi şniţelele după
indicaţiile de pe pachet, apoi le scurgi, le baţi puţin cu ciocanul de
şniţele, le sărezi şi le presari cu boia şi piper (după gust). Le dai
prin făină şi…
Read more »
Read more »
Tort cu cremă de ciocolată si zahăr ars
13 September 2010
Ingrediente: 8 ouă 8 linguri zahăr 8 linguri faina 1 praf de copt Mod
de preparare: Baţi albuşurile spumă, adaugi gălbenuşurile, zahărul,
făina amestecată cu praful de copt, amesteci bine şi torni compoziţia
într-o formă rotundă. O dai la cuptor, la foc mic pentru o jumătatî de
oră. Când s-a răcit, tai blatul…
Read more »
Read more »
Drob din măruntaie de vitel cu legume natur
13 September 2010
Ingrediente: 300 g ficat de viţel 200 g limbă 500 g plămîni 2 linguri
de făină 150 g ulei 200 g ceapă verde 2 legături de pătrunjel 2 legături
de mărar 4 ouă sare piper pesmet Mod de preparare: Ficatul, limba şi
plămînii se fierb în apă cu sare, apoi se dau prin…
Read more »
Read more »
Creier cu sos alb
13 September 2010
Ingrediente: 1,200 kg creier de vacă sau porc 3 linguri de făină 150g
um sau ulei 1 pahar de lapte sare piper 1 lingură de oţet Mod de
preparare: Creierul se fierbe la fel ca cel menţionat în aspic şi cînd
s-a răcit, se taie bucăţi. Se prepară un sos alb care se…
Read more »
Read more »
Conopidă cu maioneză si crenvurşti de post
13 September 2010
Ingrediente: 1 conopidă 1 pungă de pufuleţi simpli 1 cartof ulei muştar
zeamă de lămâie gogoşar sau măsline pentru ornat crenvurşti de post
sare piper Mod de preparare: Fierbi cartoful până ce intră furculiţa
uşor în el. Il scoţi, nu arunci zeama şi îl zdrobeşti bine de tot. Cu
zeama de la cartof…
Read more »
Read more »
Limbă rasol cu cartofi natur şi sos de hrean
13 September 2010
Ingrediente: 1 kg limbă 400 g cartofi 30 g unt 1 ceapă 1 morcov 1 /2
ţelină 150 g frişca 30 g hrean 1 lingură de oţet 1 legătură de pătrunjel
Mod de preparare: Limba se fierbe circa 2 1/2ore cu sare şi zarzavat
(ceapa, morcovul, felina), apoi se curăţă de pieliţă şi…
Read more »
Read more »
Bulgăraşi de mere
13 September 2010
Ingrediente: 600 g mere, 200 g biscuiţi 3 ouă, coajă de lămâie rasă,
100 g unt, 100 g zahăr pudră, 1-2 pacheţele cu zahăr vanilat, făină.
Mod de preparare: Speli merele, le cureţi de coajă şi le treci pe
râzătoare. Treci şi biscuiţii prin maşina de tocat (sau îi pisezi în
piuă) şi…
Read more »
Read more »
Cambula in aspic cu garnitură de salată şi maioneză
13 September 2010
Ingrediente:
6 bucăţi cambula a circa 400 g 200 g ulei 1pahar vin 1litru zeamă de
peşte sare piper 8 joi gelatină 1 portocală 2 mere 1 ţelină 2 cartofi 1
pară 2 ouă muştar ridichi de lună 1/2 legătură de pătrunjel Mod de
preparare: Se face maioneza din 2 gălbenuşuri, muştar, sare, ulei şi…
Read more »
Read more »
Mititei pentru ovo-lacto-vegetarieni
13 September 2010
Ingrediente: 250 g brânză de vaci (bine scursă) 10 linguri nucă
măcinată 7 linguri griş 4 ouă condimente cimbru usturoi piper 1 lingură
de bulion Mod de preparare: Sfărâmi brânza de vaci şi o amesteci cu
celelalte ingrediente. Formezi cu mâna umezită mititei pe care îi pui la
prăjit. îi scoţi şi îi…
Read more »
Read more »
Prăjitură cu miere şi bere
13 September 2010
Ingrediente: 500g făină 350g miere 150g unt 2 ouă 50ml bere 1 lămâie 1
linguriţă zahăr vanilat 1 linguriţă rasă praf de copt un vârf de cuţit
sare Mod de preparare: Se freacă 300g miere cu ouăle, apoi se adaugă
treptat câte 1 lingură unt topit. Se pun praful de copt, coaja de…
Read more »
Read more »
Peşte tomat
13 September 2010
Ingrediente: l kg peşte (crap mic, merluciu sau roşioară) 500g morcov 3
rădăcini pătrunjel 4 cepe 2 foi de dafin 100ml ulei 500g bulion l
legatura pătrunjel 1linguriţă piper boabe sare Mod de preparare: Se
curăţă şi se spală morcovii, rădăcina de pătrunjel, apoi se taie
rondele. Ceapa curăţată şi spălată se taie…
Read more »
Read more »
Cocktail Mexican Coffee
13 September 2010
Calitate – alcoolic Bază alcoolică – tequila de culoare închisă Pahar –
de sticlă rezistentă la căldură Categorie – Coffee drinks Decoraţiune –
fără Se serveşte după-amiaza, seara şi noaptea Ingrediente: 2 cl
Tequila Gold 2 cl Kahiua 4-5 cl cafea espresso fierbinte o linguriţă de
zahăr de trestie frişca Este versiunea din…
Read more »
Read more »
Tuslama cu uger cu garnitură de sote de legume
13 September 2010
Ingrediente: 800 g uger de vacă 1 picior de vită sare piper boabe 1
ceapă 1 1/2 lingură de făină 2 ouă ulei pentru prăjit 1 ciolan de porc
50 g usturoi Mod de preparare: Ugerul şi piciorul se fierb în apă cu
sare, piper boabe şi o ceapă. Cînd sînt gata fierte…
Read more »
Read more »
Pilaf cu ficat de viţel,reţetă chinezească
13 September 2010
Ingrediente: 400 g orez 300 g ficat de viţel sare 1 ardei iute şofran 6
funduri de anghinară 1/21 supă 250 g untură de raţă 2 fire de praz
Mod de preparare: Ficatul se taie bucăţi şi se sotează în 100 g untură
de raţă cu prazul tăiat mărunt. Se pune apoi orezul…
Read more »
Read more »
Calcan în aluat cu garnitură de cartofi pai şi sos Choron
13 September 2010
Ingrediente: 2,500 kg calcan 11/2 lingură de făină sare 300 g ulei
lapte 15 g drojdie de bere 1 albuş 1 lămaie 400 g cartofi Mod de
preparare: Se face aluat din făină, 2 linguri ulei, sare, drojdie şi
lapte (aluatul trebuie să fie moale) şi cu albuş bătut spumă. Calcanul
se curăţă,…
Read more »
Read more »
Rinichi cu garnitură de sparanghel
13 September 2010
Ingrediente: 800 g rinichi 400 g cartofi sare ulei pentru prăjit 6
frigărui 300 g sparanghel 30 g unt Mod de preparare: Rinichii se
curăţă, se spală, apoi se taie bucăţi şi se înfig în frigărui. Se
sărează şi se pun pe grătarul încins. Se garnisesc cu vîrfuri de
sparanghel fierte şi date…
Read more »
Read more »
Uger cu măsline
13 September 2010
Ingrediente: 800 g uger de vacă zarzavat de supă 2 cepe 200 g măsline
60 g făină 2 linguri de bulion pastă 1/2 lămaie Mod de preparare:
Ugerul se spală şi se fierbe în apă cu sare şi cu o ceapă. Separat se
căleşte făina cu zarzavatul şi ceapa tăiate şi se sting…
Read more »
Read more »
Prăjitură cu cacao, nuci şi caramel
13 September 2010
Ingrediente foaie: 300g făină 250g zahăr praf 250g unt 2 ouă 150 g
cacao Ingrediente crema: 400 g zahăr,5 linguri apă ,1 linguriţă suc de
lămâie Mod de preparare: Ouăle se amestecă cu zahărul şi apoi cu untul
topit. Se adaugă treptat făina şi cacaoa. Aluatul se toarnă în trei
tăvi, unse şi tapetate…
Read more »
Read more »
Ciorbă de pasare cu tăiţei de casa
13 September 2010
Ingrediente: aripile, coastele, spatele şi gâtul de la 1 pui 1/2 l borş
1 legătură leuştean ceapă ardei morcovi ţelină rădăcină de pătrunjel
roşii 1 ou sare făină Mod de preparare: Dintr-un ou, sare şi făină cât
cuprinde frămânţi aluatul pentru tăieţei pe care-l laşi deoparte, să se
usuce. Pui la foc bucăţile…
Read more »
Read more »
Barbuni la cuptor cu sos de roşii cu lapţi
13 September 2010
Ingrediente: 1,100 kg barbuni 1 pahar vin roşu 4 căţei de usturoi 1
ceapă sare piper 1 legătură de mărar 1 legătură de pătrunjel 100g unt
300 g roşii cimbru 400 g cartofi noi 1 /2 lingură de făină 200 g lapţi
de peşte puţin zahăr Mod de preparare: Barbunii se curăţă şi…
Read more »
Read more »
Legume umplute
13 September 2010
Ingrediente: 2 vinete 2 dovlecei 2 ardei 2 roşii 800 g carne tocată 1
ceaşcă de orez 2 linguri bulion 1 ou 1 ceapă foi de dafin smântână
condiment sare piper ulei Mod de preparare: Speli orezul şi îl pui la
fiert în 3 ceşti de apă. Ceapa o cureţi, o tai mărunt…
Read more »
Read more »
Pui cu vinete
13 September 2010
Un pui mai mic şi îl porţionezi, cureţi 3 ceapă şi o tai mărunt, apoi
fe înăbuşi pe toate în unt. După ce s-au rumenit ceapa şi carnea, pui o
linguriţă de făină, apoi apă caldă cât să le acopere, sare după gust şi
le laşi să fiarbă. In acest timp, tai vinetele cuburi…
Read more »
Read more »