Retete de Paste:
Dovlecei barca
12 November 2010
Ingrediente: 4-6 dovlecei branza de vaci 1ou 1 cana lapte ulei masline
oregano patrunjel Mod de preparare: Se iau 4-6 dovlecei ( depinde cit
de mari…aici sunt subtirei) si se taie pe din doua, sau pe din patru,
depinde de ce tava aveti si se curata centru, unde sunt semintele. Se
pun la…
Read more »
Read more »
Plezir
12 November 2010
Ingrediente: 3 ouă 100 g făină 50 g migdale sau nuci zahăr pudră ceară
de albine glazură de ciocolată Mod de preparare: Frecăm bine ouăle
întregi cu zahărul, pînă nu se mai simte zahărul. Adăugăm făina cernută
şi migdale sau nuci uscate, prăjite puţin, rîşnite prin maşină,frecate
în palme şi cernuie printr-o sită…
Read more »
Read more »
Prăjitură cu piersici şi blat cu ciocolată şi nuci
12 November 2010
Ingrediente: 250 g faina 3 oua 225 g zahar 250 g unt 100 g ciocolata
amaruie 1 praf de copt 600 g piersici 1 sticuluta esenta de rom 3
linguri zahar pudra 3 linguri nuca macinata Mod de preparare: Freeci
spuma untul cu zaharul, adaugi ouale pe rand, incorporezi apoi faina cu
praful de…
Read more »
Read more »
Struguri marinaţi
12 November 2010
Ingrediente: 1 kg struguri 1 pahar oţet de 9 grade 2 pahare apă 3/4
pahar zahăr 2-6 cuişoare 1 bucată scorţişoară 1 linguriţă sare rasă
Mod de preparare: Se aleg struguri cu coaja groasăşi bobul mare, aceasta
fiind condiţia esenţială. Se spală, se înlătură boabele strivite,
lovite, pătate sau stricate. Se aşază în…
Read more »
Read more »
Ciorba de legume cu zer de oaie
11 November 2010
Ingrediente: 1/2 kg cartofi 2 roşii 2 morcovi 1 legătură mărar 1
legătură pătrunjel 1 legătură leuştean 1 legătură lobodă 1 legătură
frunze de sfeclă roşie 2 ardei graşi 6 ouă 2 cepe roşii sare piper 2
căţei de usturoi 1 cubuleţ de unt 1,5 l zer de oaie Mod de preparare:
Cureţi…
Read more »
Read more »
Ingheţată de iaurt cu pepene galben şi sos de vin alb
11 November 2010
Ingrediente: 400 g iaurt mai gros 200 g zahar pudra 2 lamai 150 g
smantana 1 pepene galben 1 plic zahar vanilat 1 lingura zahar 1/2 plic
gelatina 125 ml vin alb Mod de preparare: Bati bine iaurtul cu zaharul
pudra si smantana, adaugi coaja ramasa si zeama unei lamai si dai
crema…
Read more »
Read more »
Salată de sardele, măsline si ouă
11 November 2010
Ingrediente: 1 cutie sardele 100 g masline 4 oua 1 castravete 2 salate
2-3 frunze de telina 6 rosii otet sare mustar Mod de preparare: Pui
ouăle la fiert, apoi cureţi castravetele şi îl tai rondele fine. Speli
roşiile, le tai felii, ţelina o toci şi le amesteci pe toate într-un
castronel. Pregăteşti…
Read more »
Read more »
Ardei căpaciţi
11 November 2010
Ingrediente: 6 ardei graşi 4 frunze de varză albă 1 morcov 1-2
linguriţe zeamă de lămâie 3 ouă 3 frunze salată verde ulei sare Mod de
preparare: Cureţi ardeii de cotoare, îi speli şi îi laşi la scurs pe o
farfurie. Separat, fierbi ouăle, le cureţi de coajă când sunt gata şi
le…
Read more »
Read more »
Salată de pătrunjel
11 November 2010
Ingrediente: 3 legături de pătrunjel 2-3 frunze de mentă 1 roşie mare 1
lămâie ulei Mod de preparare: Speli bine pătrunjelul, alegi frunzele
şi cociţele fragede, le tai mărunt şi le amesteci cu menta, de asemenea
spălată şi tăiată. Adaugi roşia tăiată cubuleţe şi zeama de la
lămâie, pui şi puţin ulei şi…
Read more »
Read more »
Dovlecei gratinaţi
11 November 2010
Ingrediente: 3 dovlecei 2 cepe 2-3 căţei de usturoi 100 g şuncă afumată
200 g smântână 2 ouă 100 g caşcaval sare piper Mod de preparare:
Cureţi dovleceii, îi tai cubuleţe şi îi fierbi în apă sărată 5 minute.
Ii laşi să se scurgă foarte bine şi îi aşezi într-un vas termorezistent
sau…
Read more »
Read more »
Esenţă de zarzavat pentru supă
11 November 2010
Ingrediente:
3 kg morcovi 2 kg ceapă 2 kg roşii 1 kg pătrunjel 5 ţeline 6 ardei
graşi 1 kg varză albă 750 g sare Mod de preparare: Tot zarzavatul se
spală, se curăţă, se taie bucăţi mici şi se dă prin maşina de tocat. Se
amestecă bine cu sarea, apoi se pune în…
Read more »
Read more »
Chec cu făină de cartofi şi migdale amare
11 November 2010
Ingrediente:
250 g unt 250 g zahăr pudră 5 ouă 250 g făină de cartofi 100 g migdale
amare opărite,curăţate şi pisate fin 1 praf vanilie unt şi făină pentru
formă Mod de preparare: Se freacă spumă zahărul şi untul, apoi se
adaugă, unul cîte unul, gălbenuşurile, vanilia şi migdalele, amestecînd
bine. După aceasta…
Read more »
Read more »
Prăjitură turcească
11 November 2010
Ingrediente:
1 ou 11/2 pahar ulei 1 pahar apă 1 lingură zahăr pudră coaja rasă de la
o lămîie un praf de sare făină cît cuprinde grăsime şi făină pentru
formă Ingrediente sirop: 500 g zahăr, 11/4 pahar apă, vanilie, zeama de
la o lămîie. Mod de preparare: Se bate zahărul cu oul, se…
Read more »
Read more »
Cremă de ciocolată cu nuci sau alune pralinate
11 November 2010
Ingrediente: 4 ouă 250 g zahăr pudră 300 g unt 3 linguri ciocolată sau
cacao 4-5 linguri nuci sau alune pralinate 2 linguri lapte Mod de
preparare: Ciocolata se adaugă în crema de unt cu ouă, după ce a fost
topită într-un ibric, la marginea maşinii, cu două linguri de lapte cald
sau,…
Read more »
Read more »
Pesmeciori cuiburi
11 November 2010
Ingrediente:
3/4 pahar zahăr 150 g unt sau margarină 2 ouă 1/2 linguriţă bicarbonat 1
linguriţă zeamă de lămîie 1 praf vanilie făină cît cuprinde 1 lingură
zahăr pudră vanilat ulei Mod de preparare: Se freacă ouăle cu zahărul
pînă devin ca o cremă. Se adaugă praful de vanilie, untul (maragarina)
puţin încălzit şi…
Read more »
Read more »
Gustare fitness
11 November 2010
Mod de preparare: 2 linguri de branza de vaci dietetica se ameste cu 1
lingura lapte dietetic, 1 lingura de miere si 1/2 pachet zahar vanilat,
100g capsuni se adauga la amestec de preferinta intregi pentru a nu
distruge vitamina C. Pofta buna!
Read more »
Read more »
Vinete pentru musaca
11 November 2010
Mod de preparare: Se taie vinetele rotogoale de grosimea unui deget, se
sărează şi se lasă să se scurgă timp de o oră. Se stoarce bine fiecare
rotogol cu mîna, se şterge cu un şervet uscat şi se prăjeşte pe ambele
părţi în ulei. După ce toate rotogoalele au fost prăjite şi s-au răcit,…
Read more »
Read more »
Fursecuri cu ciocolată
11 November 2010
Ingrediente:
120 g unt 220 g zahăr pudră 1 albuş 250 g alune prăjite şi măcinate 4
linguri făină vanilie unt făină pentru forma Ingrediente crema : 1 baton
ciocolată sau 2 linguri de cacao,1 lingură zahăr,2 linguri apă,1
linguriţă rom. Mod de preparare: Se amestecă bine zahărul cu untul, se
adaugă albuşul, frecînd…
Read more »
Read more »
Friptura de vaca cu crema de castraveti
11 November 2010
Ingrediente: 100g castraveti 1 ceapa 1lingura de ulei masline 5 linguri
de supa legume sare piper zeama de lamaie dupa gust 2 linguri de
smantana dietetica 1 lingura patrunjel tocat 50g friptura vita Mod de
preparare: Se curata castravetii se injumatatesc, se curata de seminte
si se taie cubulete. Ceapa se taie fin…
Read more »
Read more »
Fursecuri cu drojdie de bere
11 November 2010
Ingrediente:
4 gălbenuşuri 1 albuş 150 g unt sau untură 1/2 pahar lapte drojdie de
bere (o bucăţică de mărimea unei nuci) 1 praf de sare 2-3 linguri nuci
pisate 2-3 linguri zahăr făină Mod de preparare: Se moaie drojdia în
lapte, se adaugă gălbenuşurile, untul şi praful de sare, se frămîntă cu
făină…
Read more »
Read more »
Carne de pui cu salata
11 November 2010
Ingrediente: 125g pulpe pui 1 ceapa 1 salata verde 50g iaurt dietetic
25g smantana dietetica sare piper 1 lingura ulei masline 2 crengute de
menta Mod de preparare: Ceapa se taie rondele, carnea se taie cuburi
de 2 cm, Se frige carnea pe toate partile in putin ulei, se adauga
ceapa,acoperiti cratita si…
Read more »
Read more »
Cornuleţe ruseşti
11 November 2010
Ingrediente:
1 pahar untură sau unt 1 pahar smîntînă 1 vîrf cuţit sare 1 praf
vanilie făină cît cuprinde marmeladă vişine din dulceaţă sau rahat 3/4
pahar zahăr pudră vanilat Mod de preparare: Se amestecă untura sau
untul cu sarea, vanilia şi smîntîna. Se adaugă făină cît să se obţină o
cocă moale; se…
Read more »
Read more »
Şodou
11 November 2010
Ingrediente:
5 gălbenuşuri 250 g lapte 10 linguriţe zahăr 5 linguriţe rom Mod de
preparare: Se freacă spumă gălbenuşurile cu zahărul, se adaugă treptatşi
amestecînd mereu laptele clocotit, apoi romul. Se serveşte fierbinte
în ceşti. Pofta buna!
Read more »
Read more »
Ardei conservaţi în bulion
11 November 2010
Mod de preparare: Se spală ardeii, se scot cotoarele, se scutură de
seminţe şi se pun într-un vas mai mare cu apă clocotităşi puţin sărată.
Nu se lasă în apa clocotită decît cîteva clipe, apoi se scot cu ajutorul
lingurii de spumăşi se pun într-o sită ca să se scurgă bine de apă.
După…
Read more »
Read more »
Gustare Fitness
11 November 2010
Ingrediente: 1 nectarina (caisa sau piersica) 2 linguri de iaurt
dietetic miere Mod de preparare: Se amesteca mierea si iaurtul
dietetic. Cu aceasta compozitie se umplu cele 2 jumatatide fruct.
Pofta buna!
Read more »
Read more »
Pepene galben umplut
11 November 2010
Ingrediente:
1 pepene galben mare 1 pară mare 1 măr mare 2-3 piersici 2-3 prune 1
pahar boabe de struguri amestecaţi albi şi negri de preferinţă tămîioşi 1
pahar vin 2 păhărele rom 1/2 pahar zahăr 3 foi de gelatină 1 praf de
vanilie Mod de preparare: Mărul şi para se curăţă de coajă,…
Read more »
Read more »
Spumă de mere
11 November 2010
Ingrediente:
500 g mere 21/2 pahare apă 3/4 pahar zahăr 15 g gelatină Mod de
preparare: Se spală merele, se taie sferturi, se curăţă de sîmburi şi se
fierb în apă pînă ce devin moi. Se scurge zeama în alt vas, iar merele
se dau prin sită. În zeama de mere strecurată se adaugă…
Read more »
Read more »
Ardei umpluţi cu piure de legume
11 November 2010
Ingrediente: 10-12 ardei graşi 5-6 cartofi 2 mâini de fasole verde 1
mână de mazăre 1 rădăcină de pătrunjel 1/2 ţelină 2 morcovi frunze de
pătrunjel 8-10 roşii sare piper pesmet ulei Mod de preparare: Coci
ardeii, îi cureţi bine de pieliţe şi le îndepărtezi cotoarele. Pui apoi
la fiert cartofii, morcovii, mazărea,…
Read more »
Read more »
Gogoşari în oţet
11 November 2010
Ingrediente:
pentru fiecare kilogram de oţet de 9o 11/2 pahar apă 1 lingură cu vîrf
sare 2 linguri zahăr 1 lingură miere de albine cîteva foi de dafin
cîteva boabe ienibahar gogoşari tarhon Mod de preparare: Se aleg
gogoşari frumoşi, se spală, se şterg bine cu un şervet curat, se taie
codiţa şi cu…
Read more »
Read more »
Căpşuni cu frişcă
11 November 2010
Ingrediente:
1 kg căpşuni 1 păhărel rom 1/2 pahar zahăr frişcă Mod de preparare:
Se curăţă căpşunile de codiţe, se spalăşi se lasă să se scurgă bine de
apă. Se aşază într-un vas pentru servit un rînd se căpşuni, se presară
cu zahăr şi se stropesc cu rom. Se procedează astfel pînă cînd se…
Read more »
Read more »
Pastrav cu ardei gras si praz
11 November 2010
Ingrediente: 1 pastrav 300g sare piper 1 lingura zeama lamaie 1 lingura
patrunjel tocat 1 catel usturoi 100g ardei gras rosu 1 fir praz subtire
1 lingura ulei masline 1 lingra unt Mod de preparare: Pestele se
spala se condimenteaza (sare, piper, zeama lamaie). Setaie uturoiul in
feliute subtiri impreuna cu patrunjelul si…
Read more »
Read more »
Mancare de fasole păstăi cu boia si dafin
11 November 2010
Ingrediente:
1 kg fasole păstăi 2-3 cepe 4-5 căţei de usturoi sare 2 roşii 1-2 ardei
frunze de ţelină 1 legătură mărar boia (dulce sau iute, după gust) 1
foaie de dafin ulei 100 g smântână făină Mod de preparare: Tai ceapa
mărunt şi o căleşti în ulei, pui 1 şi 1/2 linguriţă boia…
Read more »
Read more »
Prăjitură cu crema de cafea
11 November 2010
Ingrediente blat: 7 ouă 200g zahăr 200g nucă măcinată 3 linguri făină 1
linguriţă rasă praf de copt 2 linguriţe coajă de lămâie un vârf de
cuţit sare Ingrediente crema:300g unt,250g zahăr pudră,3
gălbenuşuri,50ml cafea concentrată ,100m lapte ,l00g nuci prăjite şi
sfărâmate Mod de preparare: Pentru blat, se separă albuşurile de
gălbenuşari, apoi…
Strudel cu brabza
11 November 2010
Ingrediente: 500 g brînză de vacă 50 g unt 4 ouă 50 g stafide coajă de
lămîie (rasă) 100—125 g zahăr 1 lingură făină pesmet foitaj Mod de
preparare: Brînză de vacă trebuie să fie bună, grasă dacă este moale, o
punem într-un tifon, sub presă (între două scîndurele). O lăsăm cîteva
ore,…
Read more »
Read more »
Cum se prepara Cocktail Ocean Drive (video)
11 November 2010
O
reteta video foarte simpla despre cum se prepara Cocktail Ocean Drive
Ingrediente: 50 ml coconut rum 25 ml Cointreau 1 dash of orange juice 1
dash of pineapple juice 1 dash of cranberry juice 1 pineapple slice ice
cubes 1 25ml/50ml shot measure 1 highball glass 1 knife 1 chopping board
Cum se…
Read more »
Read more »
Salată cu castraveti cu borş
11 November 2010
Ingrediente: 1 salată verde 2 castraveti 1 cană bors 1 legatură marar 1
catel de usturoi sare Mod de preparare: Speli salata, o tai fideluta,
tai si castravetii rondele subtiri (curatat sau nu de coaja, dupa
gust), usturoiul in feliute, toci mararul, le amesteci cu salata.
Potrivesti de sare si in final torni…
Read more »
Read more »
Strudel cu nuci
11 November 2010
Ingrediente: 1 ou 1 lingură ulei 1 păhărel mic de otet 400 g făină 500 g
nuci 300 g zahăr 1/2 lămîie 50 g unt pesmet un praf de sare Mod de
preparare: Punem făina într-o cratiţă şi facem în ca o adîncitură în
care punem ouăle, uleiul, oţetul, sarea ; turnăm puţină…
Read more »
Read more »
Mancare de rosii cu morcovi si mazăre
11 November 2010
Ingrediente: 6 roşii 2-3 morcovi 2 cepe usturoi (după gust) 2 căni de
mazăre verde 1 legătură pătrunjel sare ulei Mod de preparare: Tai
ceapa şi o înăbuşi în ulei cu o căniţă cu apă. Cureţi roşiile, apoi le
tai şi le adaugi în tigaie, împreună cu mazărea verde curăţată şi
morcovii tăiaţi…
Read more »
Read more »
Sufleu cu smîntînă
11 November 2010
Ingrediente:
2 pahare smîntînă 3 linguri făină 5 ouă 1/2 pahar zahăr coaja rasă de
la o lămîie Mod de preparare: Se amestecă făina cu smîntîna într-un
vas care se pune apoi pe foc fără să înceteze amestecatul pînă în clipa
cînd începe să fiarbă. Se ia de pe foc şi se lasă să…
Read more »
Read more »
Omleta cu dovlecei si cabanos
11 November 2010
Ingrediente: 4 ouă 1 dovlecel 1 cabanos 1 ceapă mică sare piper ulei
Mod de preparare: Cureţi dovlecelul, îl tai cubuleţe pe care le presari
cu sare şi le laşi un pic ca să se înmoaie. Tai şi cabanosul cubuleţe.
Intr-un vas baţi bine ouăle, adaugi cubuleţele de dovlecel bine
presate, ca să…
Read more »
Read more »
Zarzavat uscat pentru iarnă
11 November 2010
Ingrediente:
morcovi telina pastarnac patrunjel Mod de preparare: Se curăţă, se
spalăşi se zvîntă zarzavatul. Se rade apoi pe răzătoarea de zarzavat, se
pune pe o planşetă aşternută cu hîrtie albă, aşezată la un loc cu mult
soare, răsfirînd zarzavatul pe toată suprfaţa planşetei. Se ţine la
soare cîteva zile pînă cînd se usucă,…
Read more »
Read more »
Gogoşari cu orez
11 November 2010
Ingrediente:
50 gogoşari 250 g orez 4,5 kg roşii 1 păhărel oţet 2-3 foi de dafin
căteva boabe ienibahar sare zahăr (după gust) 3/4 pahar ulei 1 vîrf
cuţit acid salicilic Mod de preparare: Se fierb roşiile. Se face un
bulion subţire în care se adaugă oţetul, foile de dafin, boabele de
ienibahar, sare…
Read more »
Read more »
Melanj de fructe proaspete
11 November 2010
Ingrediente:
2 mere 3 pere zemoase 15 prune coapte 1 pahar boabe de struguri albi 1
pahar boabe de struguri negri tămîioşi 2-3 felii de pepene galben
parfumat zeama de la 1 lămîie 2 pahare vin alb 1 pahar zahăr pisat Mod
de preparare: Perele şi merele se curăţă de coajă, se scoate căsuţa…
Read more »
Read more »
Felii de portocale cu nuci
11 November 2010
Ingrediente: 1 portocala 2 linguri de smantana dietetica 1 lingura
miere de albine 1 lingura de nuci taiate Mod de preparare: Portocale
se taie felii subtiri si se aseaza pe o farfurie intinsa.pe fiecare
felie se aseaza putina smantana amestecata in prealabil cu miere se
garniseste cu bucatele de nuci. Pofta buna!
Read more »
Read more »
Crap cu roşii şi lamaie la tava
11 November 2010
Ingrediente: 1 crap de 2 kg 1 kg roşii 100 ml ulei 100 ml vin alb 1
lămâie sare piper pătrunjel Mod de preparare: Cureţi peştele şi îl
speli fără să-l tai. Din 1/2 kg roşii faci un pat de felioare de roşii
pe care vei aşeza peştele. Deasupra lui pui restul roşiilor,…
Read more »
Read more »
Musaca de castraveti şi piure de cartofi
11 November 2010
Ingrediente: 4 castraveţi 500 g cartofi 200 g unt 150 g smântână sare
Mod de preparare: Cureţi cartofii şi castraveţii, pui cartofii la
fiert, iar castraveţii îi tai rondele şi îi înăbuşi în 100 g unt. După
ce s-au înmuiat, îi iei de pe foc şi îi amesteci cu 50 g smântână. Când…
Read more »
Read more »
Cremă de alune sau nuci pralinate
11 November 2010
Ingrediente: 4 ouă 250 g zahăr pudră 300 g unt 4-5 linguri alune sau
nuci pralinate Mod de preparare: Se pun ouăle într-un castron aşezat
într-un vas cu apă clocotită pe foc şi se bat bine cu zahărul pînă se
obţine o cremă. Se ia vasul de la foc şi se lasă pînă…
Read more »
Read more »
Salata de cruditati cu sos vigneta
11 November 2010
Ingrediente: 50g maorcovi 50g ridichi 50g telina 50g pastarnac 1/2 mar
acrisor 4 linguri zeamade lamaie sare piper 1 lingura ulei masline 2
linguri de masline taiate marunt Mod de preparare: Legumele se spala
si se curatala fel si marul, , se dau prin razatoare, , iar merele se
taie cuburi care se…
Read more »
Read more »
Dovlecei cu smantană si mărar
11 November 2010
Ingrediente: 5-6 dovlecei 1 şi 1/2 lingură unt 1 ceaşcă smântână 1
linguriţă de făină 1 legătură de mărar sare piper Mod de preparare:
Cureţi dovleceii, îi tai bucăţi pe care le pui în apă fierbinte sărată
şi le dai în câteva clocote. Când încep să se înmoaie, îi scurgi bine de
apă…
Read more »
Read more »
Şarlotă de fructe
11 November 2010
Ingrediente: 2 pahare zeamă de fructe proaspăt pregătităşi strecurată
200 g zahăr 500 g frişcă 9 foi gelatină Mod de preparare: Se
încălzeşte zeama de fructe (caise, căpşuni, coacăze, fragi, piersici,
zmeură), se adaugă zahărul şi se ţine pe foc pînă se topeşte zahărul,
fără să fiarbă. Se ia de la foc şi…
Read more »
Read more »
Ochiuri in smantană
11 November 2010
Ingrediente: 200 g smantana 4 oua sare Mod de preparare: Pui o tigaie
pe aragaz, torni smantana si lasi sa se infierbante. Cand face basicute
spargi ouale. Procedezi la fel ca la ochiuri normale, pe care le
acoperi din cand in cand cu ulei, numai ca in acest caz le vei acoperi
cu…
Read more »
Read more »
Friptura de piept de pui cu ciuperci
11 November 2010
Ingrediente: 80g piept de pui 150g ciuperci 100g rosii 1 usturoi 2
linguri ulei masline sare piper 1ceapa 1 lingura zeama lamaie Mod de
preparare: Carnea se taie felii suptiri, ciupercile cuburi, la fel si
ceapa, usturoiul si rosiile decojite in prealabil. Intr-o tigaie se
frigecarneadupa carese scoate se condimenteaza si se aseaza…
Read more »
Read more »
Crochete de vinete cu brânză
11 November 2010
Ingrediente: 8 vinete 50 g cascaval 100 g psmet 1 ou 1 albus 2 linguri
faina 150 g telemea 1 fir ceapa verde 1 ardei iute mic 1 lingura branza
topita 1 lingurita cimbru ulei Mod de preparare: Cureti vinetele, le
tai felii pe lungime, le presari cu sare si le lasi…
Read more »
Read more »
Salată de legume şi fructe
11 November 2010
Ingrediente: 2 mere 300 g vişine 2 gulii 2 morcovi 1 ţelină mică 4
cartofi 1 legătură ceapă verde 1 lămâie 2 ouă 1 salată verde sare Mod
de preparare: Cureţi cartofii şi-i pui la fiert, iar separat fierbi
ouăle. Speli apoi fructele, le cureţi de cotoare şi sâmburi, laşi
vişinele să se…
Read more »
Read more »
Gogoşari şi ardei gen bulion
11 November 2010
Ingrediente:
1 kg gogoşari 1 kg ardei lungi roşii 300 g sare 1 g acid salicilic
Mod de preparare: Ardeii şi gogoşarii, bine spălaţi, se taie în două, se
îndepărtează cotorul, se scutură de seminţe şi se dau prin maşina de
tocat. Se amestecă bine cu sarea şi acidul salicilic şi se aşază în…
Read more »
Read more »
Salata de fructe cu lapte batut
11 November 2010
Ingrediente: 1 mar 1 paramica 1 portocala mica 1 pruna rosie 1 lingura
suc lamaie 1 lingura miere de albine 1 lingura miez de nuca 100ml lapte
batut Mod de preparare: Miezul de nuca il praziti intr-o cratita
uscata la foc potrivit, fructele le scoateti semintele si le taiati in
felii subtiri, le…
Read more »
Read more »
Clătite gratinate, cu vinete
11 November 2010
Ingrediente: 400 ml lapte 1 ou 4 linguri făină sare 1 vânătă ulei 100 g
caşcaval Mod de preparare: Amesteci laptele cu oul şi făina, pui un
praf de sare, omogenizezi aluatul de clătite şi coci clătitele după cum
te-ai obişnuit. Coci vânata şi o laşi să se răcească acoperită cu un
ştergar…
Read more »
Read more »
Plăcinta cu vişine
11 November 2010
Ingrediente: 250 g făină 4 ouă 4 linguri zahăr 100 g smântână 1 lingură
oţet 2 linguri zahăr pudră 500 g vişine Mod de preparare: Freci 2 ouă
cu 2 linguri zahăr, apoi încorporezi făina, smântână şi oţetul.
Frămânţi până obţii un aluat elastic pe care-l laşi la frigider pentru o
oră. In…
Read more »
Read more »
Glazura alba
11 November 2010
Ingrediente: 1 kg zahăr 2 pahare apă Mod de preparare: Punem zahăr
tos sau cubic într-o cratiţă foarte Curată, smălţuită. Turnăm apă,
punem la foc şi amestecăm cu o lingură de fier curată pînă se topeşte
zahărul. Lăsăm să fiarbă pînă obţinem un sirop scăzut. încercăm turnînd
într-o lingură apă rece, apoi cu…
Read more »
Read more »
Ciorbă de carnaţi afumati
11 November 2010
Ingrediente: 500 g camaţi afumaţi 100 ml smântână ulei 2 ouă 2 cepe
mari 60 g faină oţet sare piper verdeaţă Mod de preparare: Cureţi
ceapa, o tai mărunt şi o pui la fiert în 2 l de apă rece cu sare.
Cârnaţii îi tai felioare pe care le prăjeşti în ulei încins…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Spanac cu orez
10 November 2010
O
reteta simpla de spanac cu orez din: spanac, orez, sare, piper, bulion,
condimente, ulei. Ingrediente: 1 cutie/borcan spanac 1 ceasca orez sare
piper 2 linguri bulion/suc de rosii delikat/vegeta/cuburi maggi sau
knor 2 linguri ulei Mod de preparare: Se spala bine orezul. Se adauga
spanacul. Se adauga condimentele. Se adauga bulionul. Se da la…
Read more »
Read more »
Salată de cartofi cu rosii, castraveti şi şuncă
10 November 2010
Ingrediente: 1 kg cartofi 5 rosii 5 castraveti verzi 300 g sunca
presata 500 g smantana 200 g cascaval piper sare Mod de preparare:
Fierbi cartofii in coaja si cand sunt gata ii cureti si ii tai felii.
Tai rosiile si castravetii felii, sunca presata o tai si pe toate le
amesteci cu…
Read more »
Read more »
Prăjitură în sos de scorţişoară
10 November 2010
Ingrediente blat negru: 250g unt 50g cacao 425g zahăr 4 ouă mari 2
linguriţe zahăr vanilat 300g făină 1 linguriţă praf de copt sare
Ingrediente blat branza:14biscuiţi de cacao cu cremă albă,175g ciocolată
neagră amăruie ,250g cremă de brânză,125g zahăr,1 linguriţă
vanilie,375g frişcă. Ingrediente sos de scortisoara:175 ml lapte ,175g
‘zahăr,80g ciocolată amară,25g unt,25ml…
Read more »
Read more »
Prăjitură cu cacao şi nuci
10 November 2010
Ingrediente: 200g unt 1/2 cană făină 2 linguri smântână 50g margarină 1
linguriţă esenţă vanilie 1/2 cană cacao 4 ouă 150g miez de nucă în
bucăţi mai mari 2 căni zahăr tos Mod de preparare: Se freacă untul
moale cu cacao. Se adaugă zahărul, ouăle, smântână şi esenţa de vanilie.
Făina se amestecă…
Read more »
Read more »
Tort special de cacao
10 November 2010
Ingrediente: 250 g zahăr 250 g nuci 5 albuşuri rom 300 g frişcă ulei
Ingrediente crema: 8 gălbenuşuri, 250 g zahăr pudră, 250 g unt, 2
linguri cacao, 2 linguri zahăr, 1/2 pahar apă. Mod de preparare: Se
pun într-o cratiţă la ars 250 g zahăr. Cînd începe să se îngălbenească,
se adaugă…
Read more »
Read more »
Tocănită de viţel cu ţelină
10 November 2010
Ingrediente: 1/2 kg carne de viţel 1 ceapa 1 ţelină mare 300 g smântână
2-3 foi de dafin 3 linguri făină ulei sare condiment tip Delikat Mod
de preparare: Cureţi ceapa, o toci, apoi o căleşti în ulei. Speli
carnea, o tai bucăţi, o adaugi peste ceapă împreună cu o cană de apă…
Prăjitură cu cacao şi struguri
10 November 2010
Ingrediente blat: 500g făină 200g unt 200g zahăr pudră 150g cacao 1
linguriţă praf de copt 1 linguriţă zahăr vanilat 1 pahar lapte 1
ciorchine de struguri negri Ingrediente crema: 200ml frişcă ,200g
zahăr pudra ,1plic cremă de ciocolată,100ml lapte, 1 linguriţă esenţă
de rom Mod de preparare: Se unge o tavă cu…
Read more »
Read more »
Plăcintă rapidă cu branză
10 November 2010
Ingrediente: 1 pachet foi de plăcintă 1 pachet margarină 500 g brânză
proaspătă de vaci 300 g telemea de vacă putin sărată) 8 ouă 1 cutie
iaurt (de 420 g) Mod de preparare: Dai telemeaua pe râzătoare şi o
amesteci cu brânza de vaci şi 5 ouă. Ungi apoi câte 2 foi de…
Read more »
Read more »
Prăjitură festivă
10 November 2010
Ingrediente: 10 oua 300g zahăr pudră 200g nuci măcinate l00g făină 300g
zahăr tos 300g unt 50ml rom 2 linguriţe zahăr vanilat 1 lingură coajă
de lămâie 2 linguriţe nes l00g ciocolată menaj Mod de preparare:
Pentru blat, se bat spumă albuşurile cu zahărul pudră. Când compoziţia
s-a întărit, se adaugă nucile măcinate…
Read more »
Read more »
Tochitură muntenească
10 November 2010
Ingrediente: 500 g carne de porc fără os 250 g rinichi 250 g ficat 250 g
cârnaţi subţiri 3-4 linguri untură 10 căţei de usturoi 100 ml vin piper
sare apă sau supă 1 pahar suc de roşii mai gros Mod de preparare:
Cureţi şi speli rinichii în mai multe ape. Speli bine…
Read more »
Read more »
Miez de pepene galben in cupa de pepene rosu
10 November 2010
Ingrediente: 1 pepene galben de aproximativ 1 kg 100 g zahar 1 lamaie 1
pepene rosu mai mic 1 plic gelatina pentru inchegat Mod de preparare:
Cureti pepenele galben de coaja si de seminte si dai miezul pe
razatoare cu ochiuri mari. Dintr-o cana din zeama pe care si-l lasa
pepenele, zahar, zeama…
Read more »
Read more »
Cum se prepara Cocktail Sevilla (video)
10 November 2010
Ingrediente: 50 ml light rum 25 ml port 1 tsp caster sugar 1 whole egg
Ice cubes 1 shot measure 1 cocktail shaker 1 strainer (if the shaker
doesn’t include one) or a small sieve 1 sour glass or a small champagne
glass Cum se prepara Cocktail Sevilla
Read more »
Read more »
Prăjitură cu cremă de vanilie si bezea
10 November 2010
Ingrediente aluat: 6 ouă 200 g zahăr 2 linguri cacao 200 g făină 1 plic
praf de copt 2 linguri vin Ingrediente cremă: 6 gălbenuşuri 200 g zahăr
2 linguri făină 300 ml lapte 2 plicuri zahăr vanilat 250 g margarină
Ingrediente bezea: 6 albuşuri 300 g zahăr 1 ciocolată pentru ornat
Mod…
Read more »
Read more »
Tocăniţă cu branză telemea
10 November 2010
Ingrediente: 500 g came tocată de porc 1 lingură margarină 3 cepe 2
morcovi 1 lingură pastă de ardei 1 conservă de roşii 250 g macaroane 1
cană brânză telemea rasă Mod de preparare: Căleşti carnea în
margarină, adaugi ceapa tocată, morcovii naşi şi pasta de ardei. După ce
s-au înmuiat toate, pui…
Read more »
Read more »
Prăjitură cu ness
10 November 2010
Ingrediente blat: 8 linguri zahăr 2 linguri cacao 8-9 linguri făină 1
linguriţă praf de copt 1 linguriţă oţet un vârf de cuţit sare 8 oua
Ingrediente glazura: 300g unt,300g miez de nucă ,16 linguri zahăr
pudră,2-3 linguri ness Mod de preparare: Pentru blat, se separă
albuşurile şi se bat spumă, apoi se…
Read more »
Read more »
Tăietei cu şuncă afumată
10 November 2010
Ingrediente: 2 ouă 2 căni făină sare 300 g şuncă afumată piper 5
linguri smântână Mod de preparare: Amesteci făina cu ouăle şi un praf
de sare, apoi frămânţi până obţii un aluat elastic, îl întinzi într-o
foaie, o laşi să se usuce 10-15 minute. O rulezi şi tai tăieţei de 1 cm…
Read more »
Read more »
Sarmale la ceaun
10 November 2010
Ingrediente: 600 g carne tocată 1 picior de porc 200 g fleică 2 cepe 1
kg varză 150 g slănină afumată 100 g orez 1 lingură pastă de ardei 400
ml smântână 1 legătură mărar boabe de piper sare 1 lingură bulion Mod
de preparare: Amesteci carnea tocată cu orezul fiert şi cu…
Read more »
Read more »
Ruladă de carne de porc cu hrean
10 November 2010
Ingrediente: 1 kg carne de porc 8 ouă fierte tari 5 bucăţi hrean 1/2
pachet unt 1 morcov 1 rădăcină de pătrunjel 1 ceapă sare piper
pătrunjel oţet Mod de preparare: Fierbi carnea cu zarzavaturile
curăţate, când e gata o dai prin maşina de tocat. O amesteci cu sare,
piper, un pic de…
Read more »
Read more »
Ciorbă cu pipote si tarhon
10 November 2010
Ingrediente: 2 pipote de pui 3 morcovi 3 rădăcini de pătrunjel 100 g
smântână 2 linguriţe tarhon din oţet 3 linguri muştar Mod de
preparare: Cureţi morcovul şi pătrunjelul, le tai cubuleţe şi le
căleşti în puţin ulei. Torni apoi 2 l de apă peste ele, apoi pui
pipotele tăiate mărunt şi laşi…
Read more »
Read more »
Varză cu costiţă si smantană
10 November 2010
Ingrediente: 1 varză mijlocie 300 g costiţă afumată (sau kaizer) 100 g
smântână 200 ml lapte 2 foi de dafin cimbru 1 lingură de făină sare
Mod de preparare: Tai varza mărunt, costiţa o tai felii şi le pui la
fiet cu o ceaşcă de apă. Adaugi foile de dafin, cimbrul şi puţină…
Read more »
Read more »
Pacheţele de caşcaval in susan
10 November 2010
Ingrediente: 8 felii de caşcaval 2 ouă şi 1 gălbenuş 1 ceaşcă făină 4
felii pastramă 2-3 cepe verzi 1 ardei roşu 2 roşii 3 cepe 1/2 legătură
pătrunjel sare piper ulei 1/2 linguriţă oregano 2 frunze de busuioc 2
linguri susan Mod de preparare: Cureţi ceapa, ardeiul, le tai cât de
mărunt…
Read more »
Read more »
Legume rumenite
10 November 2010
Ingrediente: 1 conopidă mică 1 vânătă 1 dovlecel 2 roşii sare piper
ulei 2-3 frunze de pătrunjel Mod de preparare: Cureţi conopida, o
desfaci în bucheţele, tai dovlecelul şi vânătă felii şi le fierbi pe
toate 10 minute în apă cu sare. După ce s-au înmuiat, le aşezi cu grijă
într-o strecurătoare să…
Read more »
Read more »
Bulz cu afumătură
10 November 2010
Ingrediente: 500 g mălai 150 g cârnaţi afumaţi 150 g costiţă afumată
200 g caşcaval 5 ouă 100 g unt sare Mod de preparare: Din mălai, apă
şi sare fierbi o mămăligă bine legată pe care o răstorni pe un suport de
lemn şi o laşi să se răcească. Pui la fiert 3…
Read more »
Read more »
Salată cu şuncă si cas de oaie
10 November 2010
Ingrediente: 300 g şuncă 300 g caş proaspăt de oaie 2 salate 5 roşii 4
castraveţi 1 legătură ceapă verde sare piper ulei Mod de preparare:
Speli salata, roşiile şi castraveţii, tai salata fâşii, iar roşiile şi
castraveţii felii. Cureţi ceapa, o toci, tai şunca fâşii, caşul cubuleţe
şi le amesteci pe toate…
Read more »
Read more »
Ceapa cu maioneză
10 November 2010
Ingrediente: 1 kg ceapă 100 ml oţet maioneză din 2 gălbenuşuri 150 ml
ulei sare după gust Mod de preparare: Tai ceapa peştişori, o freci cu
sare şi tomi oţetul. O laşi la rece până a doua zi. Faci apoi maioneza
dintr-un gălbenuş crud, unul fiert şi ulei. Presezi ceapa ca să se…
Read more »
Read more »
Aripioare pe piure de dovlecei
10 November 2010
Ingrediente: 500 g aripioare de pui 4 dovlecei 1 ceapă 1 morcov 1 ardei
2 linguri unt ulei sare piper cimbru 1 legătură mărar Mod de
preparare: Cureţi dovleceii, ceapa, morcovul şi ardeiul, le tai bucăţi
şi le pui la fiert în apă cu sare. In acest timp speli aripioarele şi le
dai…
Read more »
Read more »
Prăjitură cu vişine şi caise
10 November 2010
Ingrediente: 400 g făină 200 g unt (sau margarină) 1 lămâie 1 plic praf
de copt 1 ou 100 g zahăr tos 2 plicuri zahăr vanilat sare 250 ml lapte
1-2 linguri griş 1/2 kg caise 1/2 kg vişine 2 linguri zahăr pudră Mod
de preparare: Freci untul spumă cu zahărul tos până…
Read more »
Read more »
Budincă de pişcoturi
10 November 2010
Ingrediente: 4 ouă 1 pahar lapte 150 g pişcoturi de şampanie 4 linguri
zahăr pudră 1 plic zahăr vanilat 1 ciocolată mică pentru ornat Mod de
preparare: Incălzeşti puţin laptele, adaugi pişcoturile până se înmoaie
toatte, pui amestecul pe foc şi-l dai în câteva clocote, apoi îl laşi să
se răcească. Freci gălbenuşurile…
Read more »
Read more »
Copane de pui in costiţă
10 November 2010
Dezosezi 4 copane, apoi înfăşori fiecare bucată de carne în câte o
bucată de costiţă, le pui pe toate într-o tavă cu ulei şi le dai la
cuptor. Pregăteşti apoi sosul: amesteci 200 g smântână cu 200 ml lapte,
sare şi piper după gust, le pui la fiert, dai în câteva clocote şi-l
dai…
Read more »
Read more »
Dovlecei cu roşii la cuptor
10 November 2010
Ingrediente: 9 dovlecei 4 roşii 50 g caşcaval 50 ml ulei 1 lingură unt
sare piper Mod de preparare: Cureţi dovleceii de coajă, îi tai rondele
pe care le prăjeşti foarte puţin în ulei. Le scoţi pe şerveţele de
hârtie ca să se absoarbă uleiul, apoi le aşezi în strat într-un vas
rezistent…
Read more »
Read more »
Cataif
10 November 2010
Ingrediente: 500 g fidea 300 g zahăr 1 esenţă de rom 1 plic zahăr
vanilat 300 ml apă 500 g frişcă Mod de preparare: Ungi o tavă cu unt,
aşezi fideaua în strat subţire şi o dai la cuptor pentru 10 minute ca să
se rumenească. In acest timp prepari siropul: pui apa…
Read more »
Read more »
Mîncare de vinete cu usturoi
10 November 2010
Ingrediente:
3-4 vinete potrivit de mari 4 cepe 5 căţei de usturoi 4 roşii 3 linguri
ulei sare Mod de preparare: Se coc vinetele, se curăţă fierbinţi şi
se lasă să se scurgă, apoi se desfacă în fîşii. Se aşază într-o cratiţă
un rînd de vinete, apoi un rînd de roşii, opărite uşor, curăţate…
Read more »
Read more »
Tort Micado
10 November 2010
Ingrediente: 400 g unt 400 g smîntînă 1/4 linguriţă bicarbonat făină
cît cuprinde fructe zaharate (dulceaţă) Ingrediente crema: 1 pahar
lapte, 11/2 pahar zahăr, 1 vîrf cuţit bicarbonat, 1 linguriţă unt. Mod
de preparare: Se freacă bine untul, se adaugă smîntîna şi bicarbonatul,
se pune făina şi se frămîntă un aluat potrivit de…
Read more »
Read more »
Ceafă de porc cu ceapa si ciuperci
10 November 2010
O
reteta de ceafa de porc cu ceapa, ciuperci, unt sau margarina,
dovlecel, sare, piper, supa si smantana. Ingrediente: 4 bucăţi ceafă de
porc 5 cepe 150 g ciuperci 3 linguri de unt sau margarină 1 dovlecel (de
la congelator) sare piper 100 ml supă (preparată din apă cu un cub
concentrat) 150 ml smântână…
Read more »
Read more »
Mancare de dovlecei cu perişoare
10 November 2010
Ingrediente: 2-3 dovlecei 500 g carne tocata 2 linguri orez 1 ou 1
ceapa mica 1 lingura faina 1 legatura marar sare piper Mod de
preparare: Speli dovlecei, ii tai marunt si ii pui la fiert cu putina
apa clocotita si sare pentru 10 minute. In acest timp, pregatesti
perişoarele: amesteci carnea tocata…
Read more »
Read more »
Supă de păstăi galbene cu smântână
10 November 2010
Ingrediente: 1 mână fasole galbenă 1 ceapă 1 cartof 2 roşii 1 morcov
mic 1 rădăcină de pătrunjel 1 linguriţă făină 2 linguri unt 4 linguri
smântână 1 lingură pătrunjel 1 lingură mărar sare Mod de preparare:
Cureţi fasolea, ceapa, cartoful, morcovul şi pătrunjelul, tai fasolea
bucăţi, cartoful cubuleţe, rădăcinoasele fideluţă şi le…
Read more »
Read more »
Mancare simplă de bame
10 November 2010
Ingrediente: 1/2 kg bame congelate 1 lingură oţet pătrunjel sare Mod
de preparare: Laşi bamele să se decongelze, iar separat pui la fiert 1 l
de apă cu oţetul şi un praf de sare. Când apa clocoteşte adaugi bamele
bine scurse, le dai într-un clocot-două, apoi le scoţi într-o
strecurătoare. Cureţi ceapa, o…
Read more »
Read more »
Tort cu prune si zahar ars
10 November 2010
Ingrediente blat: 1 si 1/2 pahar faina 3 lingurite praf de copt 1 varf
de cutit de bicarbonat 3/4 pahar zahar pudra 50 g margarina 3/4 pahar
lapte 1 ou 60 g alune sare Ingrediente umplutura: 1/2 kg prune 1 pahar
de 400 g cu smantana 1/2 pahar zahar tos Mod de preparare:…
Read more »
Read more »
Placinta cu nuc,dulceata,marmelada sau rahat
10 November 2010
Ingrediente umplutura : nuci dulceaţă de vişine marmeladă sau rahat 1
ou susan Mod de preparare: Facem un aluat ca pentru cornuleţe,
respectînd aceleaşi proporţii. Tăiem aluatul în două. Din jumătate de
aluat întindem o foaie, o aşezăm într-o tavă unsă, iar deasupra punem
umplutură de nuci, dulceaţă de vişine, marmeladă sau rahat.…
Sufleu de clătite cu crenvurşti
10 November 2010
Ingrediente clătite: 1 l lapte 3 ouă 200 g făină ulei Ingrediente
umplutură: 1/2 kg crenvursti 100 g caşcaval 200 g smântână 150 g telemea
piper 1 legătură pătrunjel 2 ouă 2 linguri făină 1 cană lapte 1 lingură
unt sare Mod de preparare: Amesteci laptele cu ouăle şi făina până
obţii aluatul…
Read more »
Read more »
Volovanuri mici
10 November 2010
Ingrediente: 300 g făină 325 g unt 150 g apă 1 ou 1 lingura rasă de
sare Mod de preparare: Preparăm aluatul ca la volovanul mare.Intindem o
foaie mai subţire decît pentru un volovan mare. O tăiem cu o formă cu
diametrul de 7,50 cm. Facem 12 rondele găurim 6 din ele cu…
Read more »
Read more »
Crochete de cartofi cu şuncă
10 November 2010
Ingrediente: 1 kg cartofi 300 g şuncă 1 pahar smântână sare piper 2 ouă
8 linguri ulei 1 kg făină pesmet Mod de preparare: Fierbi cartofii cu
tot cu coajă, ii laşi să se răcească, îi decojeşti şi ii dai prin
râzătoare, apoi îi amesteci cu şunca tăiată mărunt, sarea, 1 ou,
smântână…
Read more »
Read more »
Taitei
10 November 2010
Ingrediente: 300 g făină apă cît cuprinde sare Mod de preparare:
Tăiţeii se prepară din aluat fără drojdie. Se întinde aluatul foarte
subţire, ca să se întrezărească masa prin foaie. Punem foaia cîteva
minute la un loc cald, ca să se usuce. Apoi o rulăm lat, ca pe clătite,
şi o tăiem foarte…
Read more »
Read more »
Scovergi
10 November 2010
Ingrediente: 500 g făină 25 g drojdie 10 g sare ulei pentru prăjit
Mod de preparare: Facem un aluat de pîine. Cînd aluatul a crescut, luăm
din el bucăţi egale, le întindem ca pe plăcinte şi le prăjim în ulei
încins. Le servim fierbinţi, presărate cu zahăr pisat. Se pot face şi
din…
Read more »
Read more »
Zamă de porc moldovenească
10 November 2010
Ingrediente: oase de porc de la şira spinării şi bucăţi de costiţă 2
cepe 2-3 legături pătrunjel 2 ouă 1 şi 3/2 căni făină 1/2 l borş
proaspăt sare Mod de preparare: Amesteci ouăle cu făina şi un praf de
sare până obţii un aluat elastic. Il întinzi într-o foaie subţire din
care…
Read more »
Read more »
Salată de şalău
10 November 2010
Ingrediente: 1 şalău de aproximativ 1 kg 2 castraveţi muraţi 2 ouă
muştar ulei 1 lămâie 1 lingură oţet măsline pentru ornat sare Mod de
preparare: Cureţi şalăul, îl speli bine şi îl fierbi în apă cu sare şi
oţet, 20-25 de minute. Intre timp, tai foarte mărunt castraveţii muraţi
şi îi laşi…
Read more »
Read more »
Ruladă cu ton
10 November 2010
Ingrediente: 1 pachet foi plăcintă 300 g ton mărunţit (din conservă) 1
ceapă 1/2 lămâie 2 gălbenuşuri 2 linguri de susan 2 linguri de lapte 3
linguri de unt topit 1 linguriţă muştar 100 g caşcaval 1 legătură
pătrunjel condimente Mod de preparare: Tai ceapa mărunt şi o prăjeşti
în untul topit 2-3…
Read more »
Read more »
Salată de peşte proaspăt
10 November 2010
Ingrediente: 1 kg peşte proaspăt 4 cartofi 1 morcov mare 1 rădăcină de
pătrunjel 1 ceapă 1 foaie de dafin câteva boabe de piper 3 linguri ulei 3
linguri zeamă de lămâie sare piper măcinat 1 legătură pătrunjel verde
Mod de preparare: Speli bine rădăcina de pătrunjel şi morcovul, apoi le
pui la…
Read more »
Read more »
Biscuiţi cu cremă de brânză şi cafea
9 November 2010
Ingrediente blat: 300g făină l/2 linguriţă praf de copt 2 linguri
cafea măcinată 100g unt 200g zahăr 1ou l linguriţă esenţă de vanilie
250g ciocolată un vârf de cuţit sare Ingrediente crema:400g brânză de
vaci ,150g zahăr,150ml cafea preparată ,100g smântână bine răcită, 2
linguri lichior de cafea. Mod de preparare: Pentru…
Read more »
Read more »
Cum se prepara Cocktail Blue Mountain (video)
9 November 2010
Ingrediente: 45 ml anejo rum 15 ml vodka 15 ml Tia Maria 30 ml orange
juice 1 tsp lemon juice ice cubes 1 lemon slice 1 50/25ml measuring cup 1
cocktail shaker 1 strainer (or sieve) 1 chopping board 1 sharp knife 1
juice squeezer 1 old fashioned glass Cum se prepara Cocktail…
Read more »
Read more »
Fasole verde cu omletă
9 November 2010
Ingrediente: 1 kg fasole 3 ouă 1 lingură făină 1/2 pahar smîntînă 2
linguri unt sare Mod de preparare: Se curăţă, se spalăşi se fierbe
fasolea în apă sărată. Se strecoară şi se aşază în strat uniform într-un
vas de piatră sau de sticlă de Iena stropit cu unt topit. Se scurg pe…
Read more »
Read more »
Vinete preparate greceşte
9 November 2010
Ingrediente:
3-4 vinete mari 500 g roşii 4 linguri ulei 1/2 linguriţă zahăr 2
linguri făină 1 căpăţînă usturoi sare Mod de preparare: Se taie
vinetele pe lungime şi lăţime în opt, se opăresc cu apă clocotităşi se
ţin 15 min sub presă (se aşază pe un fund de lemn şi se acoperă cu…
Read more »
Read more »
Borş de varză dulce cu mărar
9 November 2010
Ingrediente: 1 varză mică 3-4 linguri ulei 2-3 cepe 1 morcov 2-3
linguri orez 300 ml smântână 1 legătură mărar 1 l borş sare Mod de
preparare: Speli varza, o tai fâşii, cureţi morcovul şi ceapa şi le tai
mărunt, apoi le pui pe toate la fiert în apă cu sare. Când legumele…
Read more »
Read more »
Tort Moca
9 November 2010
Ingrediente: 8 ouă 250 g zahăr pudră 250 g nuci sau migdale pisate 2
linguri pesmet fin Ingrediente crema: 250 g unt, 250 g zahăr pudră, 5
gălbenuşuri, 1/2 baton vanilie, 1 ceşcuţă esenţă de cafea, 100 g migdale
curăţate. Mod de preparare: Se freacă spumă gălbenuşurile cu zahărul,
se adaugă nucile sau…
Read more »
Read more »
Prăjitură cu cafea şi nuci
9 November 2010
Ingrediente blat: 6 ouă 140gzahăr 140g nucă măcinată 1 linguriţă praf
de copt 2 linguri făină sare Ingrediente crema:1lingură cafea
solubilă,250g zahăr pudră,2 gălbenuşuri,1 linguriţă zahăr vanilat 50g
nuci prăjite şi tăiate ,250g unt Mod de preparare: Pentru blat, se bat
albuşurile spumă şi se adaugă treptat zahărul. Când spuma este
suficient de…
Read more »
Read more »
Prăjitură cu cafea
9 November 2010
Ingrediente: 6 gălbenuşuri 10 linguri ulei 250ml lapte 500g făină 200g
nucă măcinată 3 linguri cafea 300g zahăr 1 linguriţă rasă praf de copt 1
linguriţă esenţă de rom 1 linguriţă oţet sau zeamă de lămâie 1 lingură
unt topit un vârf de cuţit sare Mod de preparare: Se pun într-un vas
gălbenuşuril…
Read more »
Read more »
Piept de pui cu roşii, castraveţi şi smântână
9 November 2010
Ingrediente: 1 kg piept de pui 2 cepe 2-3 roşii 1 castravete 1 legătură
pătrunjel 1 lingură unt (sau margarină) busuioc sare piper 200g
smântână 3-4 căţei de usturoi Mod de preparare: Cureţi ceapa şi
castravetele, tai ceapa solzişori şi castravetele fâşii şi le căleşti în
unt (sau margarină). Speli şi carnea, o…
Read more »
Read more »
Biftec clasic
9 November 2010
Ingrediente: 500 g muşchi de vită 2 linguriţe boabe de piper 1
linguriţă boabe de muştar 2-3 căţei de usturoi ulei 300 ml vin roşu 1
linguriţă condiment Mod de preparare: Amesteci boabele de piper cu
muştarul şi condimentul şi le pisezi. Cureţi şi usturoiul, îl pisezi
şi-l adaugi peste amestecul de condimente…
Read more »
Read more »
Tochitură suceveană
9 November 2010
Ingrediente: 500 g ceafă de porc 200 g cârnaţi de porc afumaţi 100 g
ficat 200 g brânză de oi 6 ouă 100 ml ulei piper sare mălai Mod de
preparare: Tai cuburi carnea şi ficatul bucăţele, iar carnaţii felii mai
groase. Le prăjeşti apoi în ulei, la foc iute până se rumenesc.…
Read more »
Read more »
Cum se prepara Cocktail Beach Peach (video)
9 November 2010
Ingrediente: 50 ml white rum 25 ml peach brandy 25 ml peach juice 45 ml
lime juice 1 tsp pineapple syrup ice cubes crushed ice 1 chopping board
1 knife 1 squeezer 1 shot measure 1 shaker 1 strainer (if the shaker
doesn’t contain one) 1 cordial glass Cum se prepara Cocktail Beach…
Read more »
Read more »
Orez cu lapte
9 November 2010
Ingrediente: 1 pahar orez 3 pahare lapte 1 pahar apă 1 bucăţică vanilie
baton zahăr (după gust) un praf sare dulceaţă Mod de preparare: Se
pune la fiert laptele cu apa şi vanilia. Cînd începe să cloco-tească, se
adaugă orezul ales şi bine spălat, şi se lasă să fiarbă la foc mic,
amestecînd…
Read more »
Read more »
Bors de sfeclă cu costită afumată
9 November 2010
Ingrediente: 150 g costiţă afumată 2 sfecle roşii 1 ceapă 1 morcov 1
ţelină 1 rădăcină pătrunjel 2 cartofi, 1 l borş 1 legătură pătrunjel
sare Mod de preparare: Cureţi sfecla, o tai bucăţi şi o pui la fiert
în borş. Separat pui la fiert costiţa afumată tăiată bucăţi. Cureţi
între timp ceapa,…
Read more »
Read more »
Ghiveci de plătică şi măsline
9 November 2010
Ingrediente: 1 kg de plătică (2 peşti) condimente 1 mână de fasole
păstăi 1 ţelină mică 1 morcov 1 ceapă mărişoară 15-20 măsline verdeaţă
sare ulei Mod de preparare: Cureţi peştele de solzi, îl cureţi şi în
interior, înlături capul, după aceea îl tai în două. Presari sare ş laşi
peştele aşa. Cureţi…
Read more »
Read more »
Doboş-tort
9 November 2010
Ingrediente: 10 ouă 200 g zahăr pudră 120 g făină fină coaja rasăşi
zeama de la o lămîie unt Ingrediente crema: 6 ouă, 200 g zahăr, 200 g
unt, 6 batoane ciocolată rasă, 4 linguri apă. Mod de preparare:
Gălbenuşurile cu zahărul, coaja şi zeama de la o lămîie se freacă pînă
se…
Read more »
Read more »
Prăjitură cu frişca şi cafea
9 November 2010
Ingrediente: 11 smântână dulce 2 ouă 50g ness 200g cacao 300g zahăr
pudră 300g nuci măcinate 1 50g pesmet 100ml lichior de cafea esentă de
rom Mod de preparare: Din smântână şi l00g zahăr se bate o frişcă
tare, în care se înglobează ouăle bătute cu restul de zahăr. Apoi se
adaugă nucile…
Read more »
Read more »
Şarlotă de pişcoturi
9 November 2010
Ingrediente: 5 gălbenuşuri 1 pahar lapte 1 pahar zahăr 8 foi gelatină
250 g pişcoturi de şampanie 250 g frişcă 150 g alune turceşti arahide
sau nuci pralinate vanilie rom Mod de preparare: Se pune pe foc
laptele, adăugînd gălbenuşurile frecate cu zahărul, vanilia şi romul şi
amestecînd mereu pînă începe să se…
Read more »
Read more »
Uger pane
9 November 2010
Ingrediente:
500 g uger zarzavat de supă 1 ou 1 lingură lapte 1 lingură untură sare
piper 2 linguri făină pesmet Mod de preparare: Se fierbe ugerul în apă
împreună cu zarzavatul de supăşi puţină sare. Cînd este bine fiert
(moale), se scoate, se lasă să se răcească, apoi se taie felii potrivit
de…
Read more »
Read more »
Borş de legume cu perişoare din dovlecei şi brânză
9 November 2010
Ingrediente: 2-3 morcovi 2 ardei 1 roşie 2 cepe 1 ceaşcă orez 200 ml
bors condimente Maggi Ingrediente perişoare: 2 dovlecei 2 ouă 2 linguri
griş 2 linguri brânză de vaci 1 legătură mărar verde 1 ceapă cimbru
piper 1 legătură leuştean verde Mod de preparare: Cureţi morcovii,
ardeii, ceapa şi roşia, dai…
Read more »
Read more »
Omletă cu cartofi noi
9 November 2010
Ingrediente: 6 ouă 6 cartofi noi 2 cepe 7 linguri ulei de măsline sare
piper Mod de preparare: Cureţi cartofii, îi speli, îi tai felii
subţiri şi-i prăjeşti câteva minute în ulei încins. Tai apoi mărunt
ceapa curăţată, o adaugi peste cartofi, le mai laşi 5 minute să se
călească împreună şi le…
Read more »
Read more »
Nuga de casă
9 November 2010
Ingrediente foi: 8 albuşuri 400 g nucă 8 linguri pesmet 300 g zahăr
pudră Ingrediente cremă: 8 gălbenuşuri 300 g zahăr pudră 3 linguri lapte
3 linguri cacao 50 g ciocolată amăruie 200 g unt sau margarină Mod
preparare foi: Tai mărunt miezul de nucă, îl pui într-o tavă şi-l
prăjeşti în cuptor 10-15…
Read more »
Read more »
Tort de curmale şi frişcă
9 November 2010
Ingrediente: 250 g zahăr pudră 300 g curmale tăiate 300 g alune date
prin maşină 1 lingură pesmet fin 10 albuşuri 500 g frişcă vanilie Mod
de preparare: Se bat albuşurile cu zahărul pînă se fac spumă, se adaugă
curmalele tăiate în lung, alunele, pesmetul şi vanilia. Se toarnă
compoziţia în forma de…
Read more »
Read more »
Paste cu vinete şi caşcaval la cuptor
9 November 2010
Ingrediente: 500 g paste 2 vinete 1 ceapă 1 roşie 3 căţei de usturoi
150 g smântână 100 g caşcaval 1 ou sare piper 1 legătură pătrunjel
Mod de preparare: Fierbi pastele în apă cu sare, apoi le laşi să se
scurgă bine într-o strecurătoare. Cureţi vinetele, le tai felii subţiri,
le…
Salată cu bulgăraşi de brânză şi gulii
9 November 2010
Ingrediente: 100 brânză de vaci 3 linguri susan 2 linguri brânză de
burduf 1 salată verde 1 fir de ceapă verde 2 ouă 1 gulie 4 linguri oţet 5
linguri ulei sare piper Mod de preparare: Fierbi ouăle tari şi când
sunt gata le treci sub un jet de apă rece le cureţi…
Read more »
Read more »
Negrese cu cafea şi alune
9 November 2010
Ingrediente: 400g ciocolată menaj l00g unt 3 ouă 3 linguri cafea 4
linguri făină 200g zahăr 1 linguriţă zahăr vanilat 1/2 linguriţă praf de
copt 100g alune sfărâmate Mod de preparare: Se rade pe răzătoarea
mare ciocolata şi se pune la topit, împreună cu untul, la foc mic. Se
adaugă ouăle, făina, zahărul,…
Read more »
Read more »
Plăcintă cu ficat de porc
9 November 2010
Ingrediente aluat: 900 g făină 2 gălbenuşuri 200 g osânză 3 linguri
smântână 1 lingură oţet sare Ingrediente umplutură: 1 kg ficat de porc 1
ceapă 1 ou 2 linguri smântână piper sare nucşoară Mod preparare
aluat: Amesteci 700 g făină cu gălbenuşurile, smântână, oţetul, sare
după gust şi frămânţi cu apă călduţă…
Read more »
Read more »
Tort Alcazar
9 November 2010
Ingrediente:
6 albuşuri 6 linguri zahăr 250 g nuci date prin maşină vanilie ulei
Ingrediente crema: 6 gălbenuşuri, 6 linguri zahăr, 250 g unt, 1/2 pahar
lapte, 1 păhărel cafea (cicoare), 1 lingură cacao, 1 păhărel rom. Mod
de preparare: Se bat albuşurile spumă cu zahărul şi vanilia, se adaugă
nucile şi se amestecă…
Read more »
Read more »
Tort Othello
9 November 2010
Ingrediente: 9 ouă 9 linguri zahăr 2 linguri esenţă de cafea 55 g cacao
55 g făină 55 g nuci alune sau migdale pisate în piuliţă ulei făină
pentru formă fructe din dulceaţă Ingrediente crema: 5 linguri apă, 75 g
cacao, 225 g zahăr, 225 g unt, 1/2 păhărel rom. Mod de preparare:…
Read more »
Read more »
Şarlotă de vanilie
9 November 2010
Ingrediente: 250 g zahăr 6 gălbenuşuri 1,5 kg lapte 1/2 baton vanilie 8
foi gelatină Mod de preparare: Se fierbe laptele cu vanilia. În acest
timp se freacă gălebenuşurile cu zahărul. Cînd laptele este fiert, se
trage la marginea maşinii şi se toarnă treptat gălbenuşurile amestecînd
mereu pînă cînd se îngroaşă. Se dă…
Read more »
Read more »
Mancare de mărar cu costiţă afumată
9 November 2010
Ingrediente: 1 şi 1/2 kg mărar 500 g costiţă afumată 3 roşii fără coajă
ulei sare Mod de preparare: Tai costiţa bucăţele şi o rumeneşti în
ulei. Cureţi ceapa, o taii mărunt, o adaugi peste costiţă şi le laşi la
foc până se îînmoaie ceapa, după care pui tot mărarul tocat. Torni apoi…
Read more »
Read more »
Prăjitură cu cremă de nucă si glazură de cacao
9 November 2010
Ingrediente: 6 ouă 8 linguri zahăr 7 linguri făină 4 linguri apă 1
linguriţă praf de copt Ingrediente cremă: 250 g unt 200 g nuci măcinate
200 g zahăr pudră 1 pahar lapte 50 ml esenţă de rom Ingrediente glazură:
150 g zahăr pudră 4 linguri cacao 5 linguri apă clocotită 1 lingură
ulei…
Read more »
Read more »
Ciorbă albă de ciuperci Pleurotus
9 November 2010
Ingrediente: 500 g ciuperci pleurotus 2 morcovi 1 telina mica 1
radacina patrunjel 200 g smantana 2 linguri faina 1 lamaie 2 catei de
usturoi 2 galbenusuri 1 legatura frunze de leustean Mod de preparare:
Cureţi zarzavatul, il pui la fiert in 4 l de apa cu sare si dupa ce a
fiert…
Read more »
Read more »
Aluat de tarte
9 November 2010
Ingrediente: 300 g făină 200 g unt 125 g zahăr pisat 2 ouă 1 lămîie un
praf de sare Mod de preparare: Turnăm făina pe masă. Păstrăm puţină
făină separat. Facem o adîncitură, punem unt, sare, ouăle întregi şi
frămîntăm la rece. Frămîntăm pînă ce aluatul nu se mai lipeşte nici de
mînă,…
Read more »
Read more »
Rulade de carne cu orez şi garnitură de varză
9 November 2010
Ingrediente: 500 g carne de vacă 1 lingură orez verdeaţă 1 ou 300 g
varză albă ulei 2 linguri smântână roşii în bulion cimbru mărar sare
piper Mod de preparare: Speli carnea, o tai felii pe care le baţi apoi
pe ambele părţi, după care le fierbi un pic. In vase separate pui…
Read more »
Read more »
Paine de cartofi
9 November 2010
Ingrediente: 1 kg făină 2 kg cartoli 1/2 linguriţă sare 50 g drojdie
Mod de preparare: Curăţăm cartofii şi îi fierbem într-o oală pînă se
moaie. Ii scoatem, îi sfărîmăm, iar cînd se răcoresc puţin, cît să-i
suporte degetul, îi trecem prin sită sau prin maşina de tocat, într-o
albie (covată), adăugăm drojdia…
Read more »
Read more »
Aluat sfaramicios
9 November 2010
Ingrediente: 400 g făină 200 g unt 100 g smîntînă 3 gălbenuşuri zahăr
sare Mod de preparare: Turnăm pe masă făina de grîu, facem în mijlocul
ei o adîncitură în care punem smîntînă, gălbenuşurile şi sare după
gust. Cu un cuţit amestecăm întîi gălbenuşurile cu smîntînă şi pe urmă
cu făina. Cînd gălbenuşurile…
Read more »
Read more »
Salată de iarnă cu jumări
9 November 2010
Ingrediente: 300 g jumări uscate 200 g şuncă presată 1-2 morcovi 2-3
cartofi 2 gogonele murate 1 ceapă 100 g măsline 1 legătură pătrunjel
verde sare piper Poftă bună! Cureţi legumele, le speli, le tai cuburi
şi le fierbi circa 45 de minute. Le scurgi apoi, dar păstrezi zeama şi
faci din ele…
Read more »
Read more »
Salată cu peşte şi sos de verdeaţă proaspătă
9 November 2010
Ingrediente: 2 roşii 2 ardei 200 g macrou conservat în ulei 200 g caş
de vacă 1 legătură ceapă verde 1 legătură mărar 1 legătură pătrunjel 1
lingură oţet 2 linguri ulei sare piper cimbru Mod de preparare: Cureţi
ardeii, îi speli, îi tai fâşii, tai şi roşiile felii, toci ceapa, apoi
le…
Read more »
Read more »
Aluat de pateuri si placinta
9 November 2010
Ingrediente: 350 g făină 2 linguri untură 1 lingură ulei 1 lingură otet
apă călduţă (cît cuprinde) sare Mod de preparare: Punem făina pe masă
şi facem la mijloc o adîncitură în care adăugăm puţină sare, ulei,
oţet, apă călduţă şi facem un aluat potrivit; îl lăsăm 1-2 ore la
răcoare. Presărăm masa…
Read more »
Read more »
Alivancă
9 November 2010
Ingrediente: 500 g brânză de vaci 4 ouă 1 lingură făină 1 lingură cu
vârf de mălai 3 linguri pesmet 100 g unt 3 linguri smântână 2-3 linguri
zahăr pudră sare Mod de preparare: Treci brânza prin maşina de tocat,
adaugi ouăle bătute, mălaiul, smântână şi sare după gust. Omogenizezi
compoziţia, o torni…
Read more »
Read more »
Pesmeti ardelenesti
9 November 2010
Ingrediente: 400 g făină 80 g zahăr 165 g lapte rom 2 ouă 10 g drojdie
30 g anason 50 g unt topit Mod de preparare: Facem un aluat din puţină
făină, cu apă şi cu drojdie, mai mult moale. Amestecăm împreună
laptele, untul, zahărul şi romul, apoi adăugăm gălbenuşurile bătute
bine cu…
Read more »
Read more »
Aluat oparit
9 November 2010
Ingrediente: l 1/2 pahar făină 1 pahar unt topit 1 pahar apă 6-7 ouă 1
linguriţă sare Mod de preparare: Turnăm într-o oală un pahar de unt
topit, adăugăm apă rece şi lăsăm să fiarbă. Cînd untul fierbe în
clocot, răsturnăm în oală dintr-o dată toată cantitatea de făină,
amestecînd repede cu lopăţică,…
Read more »
Read more »
Muschi de porc cu omletă
9 November 2010
Ingrediente: 500 g carne de porc 5 ouă 2-3 felii de franzelă 2 cepe 1
cârnat de porc 1-2 linguri smântână 200 ml ulei verdeaţă sare piper
puţin chimen pisat sau nucşoară Mod de preparare: Toci carnea la
maşina cu sita deasă, împreună cu feliile de franzelă înmuiate, cu ceapa
şi verdeaţa. Amesteci…
Read more »
Read more »
Suncă la saramură
9 November 2010
Tai şunca felii şi le aşezi într-un borcan larg la gură astfel: un rând
de şuncă, un rând de căţei de usturoi, piper boabe şi foi de dafin.
După ce umpli borcanul, faci o saramură (sărată să fie ca să stea oul
deasupra), pe care o torn peste şuncă, astfel încât sa le acopări.…
Read more »
Read more »
Budincă rapidă
9 November 2010
Ingrediente: 2 kg cartofi 1 legătură verdeaţă 150 g caşcaval 2 cutii de
ciuperci 3-4 ouă 2 linguri smântână 100 g brânză telemea nu prea sărată
1/2 kg pipote de pui 1 gogoşar acru 1 castravete acru 1 mână de măsline
verzi Mod de preparare: Cureţi şi tai cartofii cuburi, îi pui la…
Read more »
Read more »
Cum se prepara Cocktail Jungle Spice (video)
8 November 2010
Ingrediente: 50 ml white rum 25 ml guava juice 25 ml mandarin juice 15
ml lime juice 1 tsp grated nutmeg Crushed ice 1 shot measure 1 knife 1
chopping board 1 squeezer 1 shaker 1 strainer (if the shaker doesn’t
include one) 1 cocktail glass Cum se prepara Cocktail Jungle Spice
Read more »
Read more »
Vinete înăbuşite în smîntînă
8 November 2010
Ingrediente:
3 vinete frumoase 2 linguri unt sau untură 1 lingură făină 1 pahar
smîntînă 1 linguriţă mărar tocat sare Mod de preparare: Se spală
vinetele, se înlătură cotorul şi se taie în sferturi în lungime, apoi
fiecare sfert în două (pe lăţime). Bucăţile de vinete se opăresc cu apă
fierbinte şi sărată, lăsîndu-le…
Read more »
Read more »
Tăiţei cu nuci
8 November 2010
Ingrediente: 5 mîini de tăiţei 4 linguri zahăr 5-6 linguri nuci pisate
puţină vanilie sau scorţişoară pisată Mod de preparare: Se fierb
tăiţeii în apă puţin sărată. Se strecoară, se spală cu apă rece,
lăsîndu-i să se scurgă bine. Se amestecă apoi cu zahărul, nucile,
scorţişoara sau vanilia. Tăiţeii se pot înlocui cu…
Read more »
Read more »
Tort Punş
8 November 2010
Ingrediente:
8 ouă 210 g zahăr pudră 140 g făină zeama de la 1 lămîie şi 1 portocală
1 păhărel rom 40 g ciocolată 2-3 linguri marmeladă de caise unt făină
pentru formă glazură de ciocolată Mod de preparare: Se freacă
gălbenuşurile cu zahărul pudră, adăugat treptat şi amestecînd mereu. Se
pun apoi albuşurile…
Read more »
Read more »
Blinele de cartofi
8 November 2010
Ingrediente: 500 g cartofi 1/2 pahar făină 25 g drojdie 2 linguri ulei
sau untură 1/4 pahar lapte 1 lingură zahăr sare smîntînă Mod de
preparare: Cartofii curăţaţi şi bine spălaţi se dau prin răzătoare
deasă. Se pun într-un castron, se adaugă zahăr, un praf de sare,
droj-dia amestecată cu laptele şi făina.…
Read more »
Read more »
Gogoşi din cartofi
8 November 2010
Ingrediente: 4 cartofi mari 50 g drojdie 200 g smîntînă 3 gălbenuşuri
sare făină cît cuprinde la frămîntat 1 pahar ulei pentru prăjit şuncă
tocată brînză de oi Mod de preparare: Se coc cartofii în coajă, apoi
se curăţă şi se dau pe răzătoare sau prin sită (operaţia trebuie făcută
cînd cartofii sînt…
Read more »
Read more »
Tort caramel
8 November 2010
Ingrediente
blat: 1 pahar smîntînă 125 g unt vanilie făină cît cuprinde Ingrediente
crema: 150 g zahăr ars, 1 pahar lapte, 150 g zahăr pudră, vanilie sau 1
păhărel de rom, 150 g unt. Mod de preparare: Se face o cocă din
smîntînă, unt, vanilie, şi făină. Se frămîntă un aluat potrivit de
moale.Se…
Read more »
Read more »
Varză de Bruxelles la cuptor
8 November 2010
Ingrediente: 750 g varză 2 linguri unt 2 linguri brînză 2 ouă 2-3
linguri lapte sare pesmet Mod de preparare: Se aleg verzişoare mici,
se curăţă de frunzele galbene, se spală bine în cîteva ape şi se pun la
fier la foc iute, în apă sărată 20 min. Se scurg bine de apă.…
Read more »
Read more »
Budincă de fidea cu carnaţi
8 November 2010
Ingrediente: 200 g fidea 1 ou 100 g smântână 2 linguri unt 3 cârnaţi
afumaţi sare piper 50 g caşcaval Mod de preparare: Pui fideaua la
fiert în apă cu sare şi când e gata, o strecori, apoi o amesteci cu
smântână şi oul. Potriveşti gustul de sare şi piper şi pui jumătate…
Read more »
Read more »
Chifteluţe de vinete
8 November 2010
Ingrediente: 2 vinete mari 2 linguri brînză 2 ouă 2 linguri făină ulei
pentru prăjit sare salată verde Mod de preparare: Se coc vinele, se
curăţă fierbinţi şi se lasă să se scurgă. Se toacă cu tocătorul de lemn,
se pun într-un castron adăugînd sarea, brînza, ouăle şi făina. Se
amestecă totul bine,…
Read more »
Read more »
Prăjitură cu cacao şi cafea
8 November 2010
Ingrediente blat: 5 gălbenuşuri 5 albuşuri 250g unt 250g zahăr 1
linguriţă cafea măcinată 4 linguriţe cacao 400g făina 2 linguriţe praf
de copt 1 linguriţă esenţă de rom Ingrtediente crema: 4 gălbenuşuri,200g
zahăr ,200g unt,1 linguriţă cacao,1 lingură cafea măcinată 1 linguriţă
esenţă de rum ,70g nucă măcinată . Se amestecă untul cu…