Retete de Paste:
Reteta zilei: Supa thailadeza de creveti (Supa Tom Yum Goong)
17 April 2013
Supa
thailadeza de creveti din: creveti, sare, piper, ulei de nuca de cocos,
suc de lamaie, coaja de lamaie, ceapa rosie, lemongrass, ardei iute,
supa de pui, muguri de bambus, coriandru, nectar de agave, nuca de cocos
si fulgi de chili. Ingrediente: 20 creveți mari, decorticati sare și
piper 1-2 linguri de ulei de…
Read more »
Read more »
Supa cu carne de miel si orz
17 April 2013
Supa
cu carne de miel si orz din: ulei, carne de miel, ceapa, morcovi, praz,
telina apio, cimbru, dafin, varza, pastarnac, orz, supa de legume si
patrunjel. Inrgediente: 1 lingura de ulei, plus extra pentru legume 1 kg
carne grasa de miel (spata sau pulpa),…
Read more »
Read more »
Melci insiropati
17 April 2013
Melci
insiropati din: aluat, unt, zahar, zahar vanilat, nuca macinata,
stafide, lapte, zahar pudra si zeama de lamaie. Ingrediente: aluat de
cozonac 300 g unt 400 g zahar 2 pliculete cu zahar vanilat 1 cana cu
nuca macinata 100 g stafide 400 ml lapte 150…
Read more »
Read more »
Saleuri cu bacon
17 April 2013
Saleuri
cu bacon din: aluat, masline, bacon, cascaval, suc de rosii, busuioc,
nucsoara, usturoi, piper, smantana, susan si sare de mare grunjoasa.
Ingrediente: pentru aluat: 800 g aluat de foietaj 150 g masline feliate
100 g bacon 150 – 200 g cascaval pentru uns aluatul:…
Read more »
Read more »
Gogosi glazurate cu nuca
17 April 2013
Gogosi
glazurate cu nuca din: aluat de cozonac, zahar, albusuri, lamaie, nuca
si ulei. Ingrediente: aluat de cozonac 250 g zahar 2 albusuri 1 lamaie
100 g nuca tocata ulei Mod de preparare: Intinde din aluatul de
cozonac o foaie potrivit de groasă. Taie…
Read more »
Read more »
Sarmale de miel cu mentă
17 April 2013
Sarmale
de miel cu mentă din: foi de vita, carne de miel, ceapa, morcovi, orez,
supa de carne, frunze de menta, verdeata, lamaie si ulei. Ingrediente:
25 foi de vita 600 g carne de miel 2 cepe mari 3 morcovi 50 g orez 200
ml…
Read more »
Read more »
Tartă cu brânză de oi şi migdale
17 April 2013
Tartă
cu brânză de oi şi migdale din: faina, unt, sare, nucsoara, parmezan,
oua, telemea de oaie, smantana, pesmet, migdale si marar. Ingrediente:
pentru aluat: 200 g faina 100 g unt sare nucsoara 25 g parmezan ras sau
cascaval 5 oua pentru umplutura: 250 g…
Read more »
Read more »
Rulada din piept de pui cu garnitura de mazare
17 April 2013
Rulada
din piept de pui cu garnitura de mazare din: piept de pui, oua, fulgi
de porumb, pesmet, alune, mazare, sare, piper si cimbru. Inrgediente: 2
bucati de piept de pui 4 oua 200 g fulgi de porumb 200 g pesmet 100 g
alune 50…
Read more »
Read more »
Ciorba din maruntaie de miel cu leustean si smantana
17 April 2013
Ciorba
din maruntaie de miel cu leustean si smantana din: carne de miel,
morcovi, ceapa, orez, bors, galbenus, smantana, sare, leustean si
patrunjel. Ingrediente: 1 kg carne miel 2 morcovi 1 ceapa 1 lingura orez
1 litru bors 1 galbenus 100 ml smantana sare leustean patrunjel
Mod de preparare: Ceapa verde…
Read more »
Read more »
Pateuri cu ou şi ceapă verde
17 April 2013
Pateuri
cu ou şi ceapă verde din: faina, lapte, galbenusuri, zahar, unt, ulei,
drojdie, sare, ceapa verde, unt, oua si piper alb. Ingrediente: pentru
aluat: 1250 g faina 300 ml lapte 3 galbenusuri 150 g zahar 70 g unt 700
ml ulei 70 g drojdie…
Read more »
Read more »
Ruladă de porc cu legume şi nuci
17 April 2013
Ruladă
de porc cu legume şi nuci din: pulpa de porc, nuci, sparanghel verde,
unt, chifle, lapte, oua, sare, piper, patrunjel, unt. Ingrediente: 600 g
pulpa de porc fara os 200 g nuci 150 g sparanghel verde 50 g unt 4
chifle 120 ml lapte…
Read more »
Read more »
Orz cu dovleac si parmezan
17 April 2013
Orz
cu dovleac si parmezan din: unt, ceapa, dovleac, usturoi, vin, orz,
supa de legume, mascarpone, parmezan si patrunjel. Ingrediente: 1
lingura de unt 1 ceapa, tocata fin 1 dovleac placintar mic (600-700 g),
curatat de coaja si taiat in cuburi mici 2 catei de…
Read more »
Read more »
Spuma de capsune
17 April 2013
Spuma
de capsune din: foi de gelatina, capsune, suc de lamaie, fructoza si
branza de vaci. Ingrediente: 4 foi de gelatina 500 g capsune sucul de la
1 lamaie 10 g fructoza (sau 20 g zahar pudra) 20 g branza de vaci Mod
de…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Cotlete de miel cu rozmarin si cimbru pe pat de sote de legume si piure de conopida
17 April 2013
Cotlete
de miel cu rozmarin si cimbru pe pat de sote de legume si piure de
conopida din: cotlete de miel, sare, piper, usturoi, frunze de rozmarin,
frunze de cimbru, piper cayenne, sare de mare, ulei de masline, faina,
vin, supa de pui, sare, piper,…
Read more »
Read more »
Drob de miel cu ficat de pasare, ceapa verde si tarhon
17 April 2013
Drob
de miel cu ficat de pasare, ceapa verde si tarhon din: organe de miel,
pipote si inimi de pui, ficat de pasare, ceapa, usturoi verde, tarhon,
ceapa verde, oua, smantana, pesmet, unt, piper, condiment, sare si
delikat. Ingrediente: organele de miel (ficat, rinichi, plamani,…
Read more »
Read more »
Ruladă cu murături
17 April 2013
Ruladă
cu murături din: pulpa de porc, muraturi, sare, piper, morcovi, praz,
unt, usturoi, ceapa, ardei, castarveti murati, vin si caramel.
Ingrediente: 800 g pulpa de porc 300 g muraturi sare piper 500 g morcovi
300 g praz 1 lingura unt 5 catei de usturoi…
Read more »
Read more »
Placinta delicioasa cu mere, ghimbir si stafide
17 April 2013
Placinta
delicioasa cu mere, ghimbir si stafide din: faina, unt, zahar, nuci,
coaja de lamaie, galbenus, mere, zahar, ghimbir, suc de mere si stafide.
Ingrediente: pentru aluat: 175 g faina, plus extra pentru presarat 100 g
de unt rece, taiat cuburi 50 g zahar 25…
Read more »
Read more »
Rulada de porc in stil italian
17 April 2013
Rulada
de porc in stil italian din: pulpa de porc, rozmarin, cimbru,
patrunjel, coaja de lamaie, seminte de chimen, crutoane, parmezan, unt,
ou, sare, piper, ulei de masline, dovlecei si ceapa. Ingrediente: 1,6 kg
pulpa de porc rozmarin tocat 2 linguri cimbru 4 linguri patrunjel…
Read more »
Read more »
Cotlete de miel cu cimbru, menta si oregano
17 April 2013
Cotlete
de miel cu cimbru, menta si oregano din: cotlete de miel, cimbru, sare,
piper, oregano, menta, ulei de masline, cartofi, rosii cherry, usturoi
si unt. Ingrediente: 1 kg cotlete de miel cimbru sare piper oregano
mentă uscată 3-4 linguri ulei de măsline 800 g cartofi noi 4 bucati…
Read more »
Read more »
Gyros
17 April 2013
Gyros
din: pulpa de miel, usturoi, ulei de masline, suc de lamaie, condimente
si sare. Ingrediente: 1 pulpa de miel 4 catei de usturoi 4 linguri ulei
de masline 1 lingura suc de lamaie condiment Gyros sare Mod de
preparare: Dezosezi pulpa de miel,…
Read more »
Read more »
Geantak
17 April 2013
Geantak
din: faina, iaurt, drojdie, sare, ulei, carne tocata de vita, ceapa,
cimbru, menta, ou, smantana, margarina si ulei. Ingrediente: pentru
aluat: 1 kg faina 3 cesti de iaurt (sau apa calduta) drojdie cat o nuca
sare 4-5 linguri ulei pentru umplutura: 1 kg carne…
Read more »
Read more »
Rulade de prosciutto cu branza de capra
17 April 2013
Rulade
de prosciutto cu branza de capra din: ulei de masline extravirgin,
coaja de lamaie, suc de lamaie, prosciutto, branza de capra, gem de
smochine si salata verde. Ingrediente: 2 linguri ulei de măsline
extravirgin 2 lingurițe coajă de lămâie rasă 1 lingură suc de…
Read more »
Read more »
Trucuri şi sfaturi în bucătărie
16 April 2013
Păstrează
alimentele la frigider. Nu lăsa i nimic în fructieră, deoarece la
temperatura — camerei, fructele îşi pierd jumătate din cantitatea de
vitamina C, iar la rece acestea se conservă aproape intacte. Legumele
congelate sunt îngheţate imediat după recoltare, pentru a reduce
costurile de depozitare.…
Read more »
Read more »
15 retete cu carne de miel
16 April 2013
Retete
cu carne de miel pentru Paste: Miel marocan pentru masa de Paşte O
reteta de miel marocan pentru masa de paste din: pulpa de miel, faina,
rosii, stafide, supa de miel, ulei de masline, usturoi, ceapa, cimbrisor
verde, rozmarin, turmeric, scortisoara, sare, piper, boia…
Read more »
Read more »
10 retete cu carne de miel
16 April 2013
Retete
cu carne de miel pentru Paste: Miel la protap pentru masa de Paşte O
reteta de miel la protap pentru masa de Paşte din: miel, ulei, zeama de
lamaie, usturoi, sare de mare, piper si oregano. Ingrediente: 1 miel mic
ulei zeama de lamaie…
Read more »
Read more »
9 retete cu carne de miel
16 April 2013
Retete
cu carne de miel pentru Paste: Coaste de miel O reteta de coaste de
miel din: coaste de miel, usturoi, vin rosu, cimbru, rozmarin, ulei,
sare si piper.Nu e masăde Paşti fără friptu ra clasică de miel. Chiar şi
cei mai mofturoşi dintre invitaţi…
Read more »
Read more »
8 retete cu carne de miel
16 April 2013
Retete
cu carne de miel pentru Paste: Drob de miel pentru masa de Paşti O
reteta de Drob de miel pentru masa de Paşti din: organe de miel, prapur,
ceapa, oua, paine, smantana, verdeata, sare si piper. Ingrediente:
organele de miel prapu 2-3 legături de…
Read more »
Read more »
7 retete cu carne de miel
16 April 2013
Retete
cu carne de miel pentru Paste: Ruladă de miel cu verdeţuri O reteta de
rulada de miel cu verdeturi din: carne de miel, ceapa, usturoi, pesmet,
unt, spanac, sare, piper, ulei de masline, vin alb sec, usturoi,
rozmarin si ienibahar. Ingrediente: un kg carne…
Read more »
Read more »
6 retete cu carne de miel
16 April 2013
Retete
cu carne de miel pentru Paste: Muschiulet de miel in unt O reteta de
muschiulet de miel in unt din: usturoi, rozmarin, cimbru, muschiulet de
miel, sare, piper, unt, patrunjel, coaja de lamaie, ceapa verde si rosii
cherry. Ingrediente: 2 catei de usturoi 1…
Read more »
Read more »
5 retete cu carne de miel
16 April 2013
Retete
cu carne de miel pentru Paste: Clătite umplute cu friptură de miel O
reteta de clatite umplute cu friptura de miel din: oua, lapte, unt, apa
minerala, praf de copt, sare, ulei, friptura de miel, urda, vin alb,
masline si patrunjel. Ingrediente: 3 ouă…
Read more »
Read more »
4 retete cu carne de miel
16 April 2013
Retete
cu carne de miel pentru Paste: Coaste de miel cu miere O reteta de
coaste de miel cu miere din: coaste de miel, ceapa, vin alb, suc de
lamaie, sos de soia, ulei de masline, usturoi si miere. Ingrediente: 1
kg coaste de miel…
Read more »
Read more »
3 retete cu carne de miel
16 April 2013
Retete cu carne de miel pentru Paste: Drob de miel pentru masa de
Paşti O reteta de Drob de miel pentru masa de Paşti din: organe de miel,
prapur, ceapa, oua, paine, smantana, verdeata, sare si piper.
Ingrediente: organele de miel prapu 2-3…
Read more »
Read more »
15 cocktailuri pentru Paşti
16 April 2013
Retete
de cocktailuri pentru paste: Cocktail Asian Tea Cocktail Asian Tea din:
vodca, aged cachaca, spicy mango syrup, infuzie de manga, fresh de
lamaie si giner ale. Ingrediente: 40 ml vodca 10 ml aged cachaca 25 ml
spicy mango syrup 1 pliculet cu infuzie de…
10 cocktailuri pentru Paşti
16 April 2013
Retete
de cocktailuri pentru paste: Cocktail Red Rose Cocktail Red Rose din:
suc de struguri rosii, sirop de capsuni, sirop de lamaie, tonic, lamaie
si capsuni. Este un cocktail non alcoolic. Ingrediente: 8 cl suc de
struguri rosii 2 cl sirop de capsuni 1 cl sirop de lamaie tonic o felie
de lamaie capsuni …
Read more »
Read more »
9 cocktailuri pentru Paşti
16 April 2013
Retete
de cocktailuri pentru paste: Cocktail cu lichior de banane si ardei
Cocktail cu lichior de banane si ardei din: ardei, vodca infuzata cu
ciocolata, lichior de banane, zahar vanilat si suc de lamaie.
Ingrediente: 4 bucati ardei chilli 50 ml vodca infuzata cu ciocolata 20
ml lichior de banane 1 lingurita zahar vanilat 15…
Read more »
Read more »
8 cocktailuri pentru Paşti
16 April 2013
Retete
de cocktailuri pentru paste: Cocktail Spy Ced Cocktail Spy Ced din:
aged rum, fresh lime juice, sugar syrup, cardamom si angostura bitters.
Ingrediente: 60 ml aged rum 250 ml fresh lime juice 25 ml sugar syrup 10
g cardamom seminte 6 dashes angostura bitters Mod de preparare: Se
toarna ingredientele pe rand in…
Read more »
Read more »
7 cocktailuri pentru Paşti
16 April 2013
Retete
de cocktailuri pentru paste: Cocktail cu absint, gin si vermut Cocktail
cu absint, gin si vermut din: gin, lichior de portocale, absint, vermut
si coaja de lamaie. Ingrediente: 90 ml de gin 15 ml de lichior de
portocale 15 ml absint vermut sec coaja de portocala Mod de preparare:
Se raceste paharul de…
Read more »
Read more »
6 cocktailuri pentru Paşti
16 April 2013
Retete
de cocktailuri pentru paste: Cum se prepara Cocktail Adios Mother
Fucker (video) O reteta video despre cum se prepara Cocktail Adios
Mother Fucker: Cum se prepara Cocktail Adios Mother Fucker Incoming
search terms:cocktail adios mothercum se fac brucheteleRead more » Cidru
de portocale Cidru de portocale din: portocale, sare, zahar, apa,
stafide, lamaie,…
Read more »
Read more »
5 cocktailuri pentru Paşti
16 April 2013
Retete
de cocktailuri pentru paste: Cocktail cu brandy si lichior de afine
Cocktail cu brandy si lichior de afine din: brandy, frisca, banana,
lichiro de afine, portocale si cirese. Ingrediente: 4 cl brandy 3 cl
frisca 1 jumatate banana 3 cl lichior de afine 1 felie portocale 1
bucata cirese Mod de preparare: Se…
Read more »
Read more »
4 cocktailuri pentru Paşti
16 April 2013
Retete
de cocktailuri pentru paste: Reteta zilei: Cocktail de ananas si
ghimbir Cocktail de ananas si ghimbir din: ananas, ghimbir, zahar, suc
de limeta, whisky, sampanie, gheata si felii de limeta. Ingrediente:
ananas taiat ghimbir proaspat, feliat 1 lingurita de zahar suc proaspat
de limeta whisky Sampanie sau vin spumant gheata felii de limeta…
Read more »
Read more »
3 cocktailuri pentru Paşti
16 April 2013
Retete
de cocktailuri pentru paste: Reteta zilei: Cocktail Margarita cu
portocale rosii Margarita cu portocale rosii din: suc de portocale
rosii, suc de limeta, vin alb, tequilla, gheata si felii de portocale
rosii. Ingrediente: 1/2 ceasca de suc de portocale rosii 2 linguri de
suc proaspat de limeta 3 linguri vin sec alb 7 linguri…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Tarta cu fructe
16 April 2013
Tarta
cu fructe din: mere, suc de lamaie, scortisoara, zahar, mure, faina,
unt, galbenusuri de ou si apa. Ingrediente pentru umplutura: 700g mere
sucul de la ½ lamaie ¼ lingurita de scortisoara 20g de zahar 300g mure
Ingrediente pentru aluat: 360g faina 180g unt nesarat 100g zahar 1 varf
de cuțit de sare 2…
Read more »
Read more »
Chec cu scorţişoară
16 April 2013
Chec
cu scorţişoară din: faina, oua, praf de copt, sare, unt, zahar tos,
zahar vanilinat, lapte dulce, pudra de scortisoara, gem de caise si
frisca. Ingrediente: 160 g faina 3 oua jumatate de pliculet praf de copt
sare 70 g unt 150 g zahar tos doua pliculete zahar vanilinat 160 ml
lapte dulce o lingura…
Read more »
Read more »
Salată cu peşte afumat si naut
16 April 2013
Salată
cu peşte afumat si naut din: peste afumata, naut, fasole fava, morcov,
ceapa, salata verde, rosii cherry, ulei de masline, otet balsamic,
seminte de in, migdale, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 400 g
peste afumat 100 g naut 100 g fasole fava un morcov doua cepe mici o
salata verde 250 g rosii cherry…
Read more »
Read more »
Pate vegetal cu verdeaţă
16 April 2013
Pate
vegetal cu verdeaţă din: conopida, spanac, broccoli, telina, ceapa,
morcov, usturoi, faina, lapte dulce, gelatina, parmezan, ulei de
masline, sare, piper si patrunjel. Ingrediente: o conopida mica 500 g
spanac 300 g broccoli o telina mica o ceapa un morcov doi catei de
usturoi 50 g faina 30 ml lapte dulce 15 g gelatina…
Read more »
Read more »
Spuma de cafea
16 April 2013
Spuma
de cafea din: cafea solubila, foi de gelatina, lapte degresat,
fructoza, albusuri, cacao pudra si sare. Ingrediente: 1 lingura cu cafea
solubila 3 foi de gelatina 40 g lapte degresat 2 linguri cu fructoza
(sau 4 linguri cu zahar pudra) 2 albusuri 1 lingura cu cacao pudra sare
Mod de preparare: Puneţi patru…
Read more »
Read more »
Tocanita de vita cu bere
16 April 2013
Tocanita
de vita cu bere din: carne de vita, ulei, faina, ceapa, usturoi, sos de
tomate, bere neagra, morcovi, cimbru, patrunjel, sare si piper.
Ingrediente: 1 kg carne de vita 30 ml ulei 20 g faina 2 cepe tocate 1
catel de usturoi 20 g sos de tomate 300 ml bere neagra 4 morcovi tocati…
Read more »
Read more »
Piept de pui cu sos de şofran
16 April 2013
Piept
de pui cu sos de şofran din: piept de pui, broccoli, morcovi,
galbenusuri de ou, unt, suc de lamaie, smantana, sofran, faina, sare,
piper, ardei iute si boia iute. Ingrediente: doi piepti de pui 500 g
broccoli doi morcovi doua galbenusuri de ou 150 g unt doua linguri cu
suc de lamaie 200 ml…
Read more »
Read more »
Rulouri de peşte cu legume
16 April 2013
Rulouri
de peşte cu legume din: file de hering, alge uscate, dovlecei, tije de
telina, boabe de porumb, ceapa verde, lamaie, ulei de floarea soarelui,
sare, piper, oregano, salata verde si sfecla rosie murata. Ingrediente:
500 g file de hering 30 g alge uscate doi dovlecei doua tije de telina
300 g ciuperci 100 g…
Read more »
Read more »
Orez cu legume aromate
16 April 2013
Orez
cu legume aromate din: orez, varza de bruxelles, morcovi baby, miere,
pudra de scortisoara, cimbru, ulei de masline, sare, piper si rozmarin.
Inrgediente: 150 g orez cu bob lung 500 g varza de bruxelles 100 g
morcovi baby o lingura cu miere jumatate de lingurita cu pudra de
scortisoara o lingurita cu cimbru 150…
Read more »
Read more »
Tort cu nuca, frisca si ciocolata
16 April 2013
Tort
cu nuca, frisca si ciocolata din: nuca, zahar, albusuri, praf de copt,
oua, faina, galbenusuri, lapte, unt, esenta de rom, frisca, cacao si
ciocolata. Ingrediente: Pentru primul blat: 250 g nucă măcinată 250 g
zahăr 8 albuşuri 1/2 pachet praf de copt îţi trebuie pentru al doilea
blat: 6 ouă 6 linguri făină 6…
Read more »
Read more »
Supa cu galuste verzi
16 April 2013
Supa
cu galuste verzi din: spanac, supa de zarzavat, ou, albus, faina, boia
de ardei dulce, patrunjel verde, sare si piper. Ingrediente: 500 g
spanac 3 l supa de zarzavat 1 ou 1 albus 1 lingura faina 1 lingura boia
de ardei dulce 1 legatura patrunjel verde sare si piper Mod de
preparare: Spanacul…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Pui la tigaie cu salsa si porumb
16 April 2013
Pui
la tigaie cu salsa si porumb din: piept de pui, praf de ceapa, piper
negru, sare, porumb, sos verde, iaurt, supa de pui, orez, branza si
avocado. Ingrediente: 2 bucati piept de pui dezosat ½ lingurita praf
de ceapa ½ lingurita piper negru ¼ lingurita de sare 1 cana de porumb 1
cana…
Read more »
Read more »
Friptura de miel cu cimbru si rozmarin
16 April 2013
Friptura
de miel cu cimbru si rozmarin din: pulpa de miel, usturoi, rozmarin,
cimbru, sare, piper si condiment vegetal. Ingrediente: 1 pulpa de miel
(preferabil cea din spate) 5-6 catei de usturoi rozmairn cimbru sare
piper condiment vegetal Mod de preparare: Speli pulpa şi o laşi la
macerat cu condimentele de mai sus timp…
Read more »
Read more »
Placinta de peste cu crusta de cartofi
16 April 2013
Placinta
de peste cu crusta de cartofi din: cartofi, nucsoara, smantana, unt,
galbenusuri, ceapa, seminte de fenicul, anason, vermut, supa de peste,
smantana, file de pastrav afumat, file de cod, file de somon, mazare,
oua, patrunjel, marar si zeama de lamaie. Ingredinete: 1 kg de cartofi,
taiati in bucati mari 1 praf de nucsoara macinata…
Read more »
Read more »
Salată de morcov, ridiche roşie şi ceapă verde
16 April 2013
Salată
de morcov, ridiche roşie şi ceapă verde din: ridichi rosii, morcov,
ceapa verde, ulei si sare. Ingrediente: 4-5 ridichi rosii 1 morcov 1
ceapa verde 2 linguri ulei sare Mod de preparare: Speli bine
legumele, iar morcovul il cureti. Tai legumele cat mai lung (pai).
Partea verde de la ceapa o tai…
Read more »
Read more »
Desert cu coacaze negre
16 April 2013
Desert
cu coacaze negre din: cocaze negre, fructoza, albusuri si sare.
Ingrediente: 400 g coacaze negre 4 linguri cu fructoza (sau 8 linguri cu
zahar pudra) 4 albusuri sare Mod de preparare: Curăţaţi coacăzele cu
apă rece, apoi alegeţi boabele cu ajutorul unei furculiţe. Pasaţi-le cu
mixerul sau printr-o sită fină, adăugind eventual puţină…
Read more »
Read more »
Chiftele de naut cu salata de dovlecei
16 April 2013
Chiftele
de naut cu salata de dovlecei din: naut, oua, lapte, faina, praf de
copt, ceapa verde, harissa, ulei de floarea soarelui, dovlecel branza
feta, frunze de menta si iaurt. Ingrediente: 400 g de naut din conserva,
clatit si scurs bine 2 oua mari 3 linguri de lapte integral 4 linguri
de faina 1 lingurita…
Read more »
Read more »
Biscuiţi cu susan si fistic
16 April 2013
Biscuiţi
cu susan si fistic din: unt, zahar pudra, ou, lapte, faina, praf de
copt, seminte de susan, fistic, zahar vanilinat si sare. Ingrediente:
225 g unt 225 g zahar pudra un ou 170 ml lapte dulce 450 g faina
jumatate de pliculet praf de copt 50 g seminte de susan 100 g fistic
prajit…
Read more »
Read more »
Cartofi cu spanac
16 April 2013
Cartofi
cu spanac din: spanac, cartofi, ceapa, rosii, ulei si sare.
Ingrediente: 1 kg spanac proaspat 6 cartofi medii 1 ceapa mare 2 rosii
ulei sare Mod de preparare: Curăţă spanacul de codiţe şi spală-lîn mai
multe ape. Opăreşte-l în apă clocotită cu puţine sare. După 5 minute,
scoate-l din apă şi lasă-l la…
Read more »
Read more »
Penne carbonara cu bacon si chiftele
16 April 2013
Penne
carbonara cu bacon si chiftele din: penne, carnati, bacon, ceapa,
galbenusuri, smantana, parmezan si patrunjel. Ingrediente: 400 g penne 4
carnati proaspeti 8 felii de bacon sau pancetta 1 ceapa, tocata fin 3
galbenusuri mari 4 linguri de smantana 85 g de parmezan, ras fin 1
legatura mica de patrunjel, tocat fin Mod…
Read more »
Read more »
Mancarica de bame
16 April 2013
Mancarica
de bame din: bame, cartofi, morcov, dovlecel, ceapa, otet, ulei, sare
si piper. Ingrediente: 1 kg bame 2 cartofi 1 morcov 1 dovlecel 2 cepe
otet ulei sare piper Mod de preparare: Curata bamele de codite,
spala-le in mai multe ape si opareste-le 5-6 minute in apa cu putin
otet. trece bamele printr-un…
Read more »
Read more »
Pâine prăjită cu salată de năsturel
16 April 2013
Pâine
prăjită cu salată de năsturel din: salata de nasturel, patrunjel,
usturoi, busuioc, ulei de masline, sare, piper alb, pomelo. Ingrediente:
100 g salata nasturel 2 fire patrunjel 1 catel de usturoi 4 bucati
frunze busuioc 2 linguri ulei de masline sare si piper alb macinat 200 g
pomelo (doar pulpa) Mod de preparare:…
Read more »
Read more »
Tartă cu mălai si şuncă
16 April 2013
Tartă
cu mălai si şuncă din: faina, malai, lapte, drojdie, rosii cherry,
praz, branza de vaci, masline, sunca, usturoi, oua, parmezan, cimbru,
sare si piper. Ingrediente: 250 g faina 150 g malai 250 ml lapte dulce
20 g drojdie 200 g rosii cherry un fir praz 300 g branza de vaci 100 g
masline feliate…
Read more »
Read more »
Pui cu pasta de curry si orez
16 April 2013
Pui
cu pasta de curry si orez din: ulei de floarea soarelui, ceapa, oua,
sos de soia, pasta de curry, piept de pui, orez basmati, mazare si
frunze de coriandru. Ingrediente: 2 linguri ulei de floarea soarelui 3
cepe mici, taiate in rondele subtiri 2 oua mari, batute 2 linguri sos de
soia 1 lingura…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Pui cu nuca de cocos, migdale si nuci
16 April 2013
Pui
cu nuca de cocos, migdale si nuci din: lapte de cocos, piept de pui,
nuca, migdale, nuca de cocos, piper, usturoi, sare si ulei de rapita.
Ingrediente: 1 cana lapte de cocos 2 bucati piept de pui dezosat ¾ cana
nuca ¾ cana migdale crude intregi ½ ceasca nuca de cocos 1 lingurita…
Chilli vegetarian cu ouă coapte si coriandru
16 April 2013
Chilli
vegetarian cu ouă coapte si coriandru din: ulei de floarea soarelui,
ceapa, pasta de ardei iute, fasole neagra, rosii, zahar brun, oua,
coriandru, smantana si tortillas. Ingrediente: 1 lingura ulei de floarea
soarelui 1 ceapa, tocata 1-2 linguri de pasta de ardei iute 1 conserve
x400 g de fasole neagra, clatita si scursa bine…
Read more »
Read more »
Reteta de post: Conopida picanta
16 April 2013
Conopida
picanta din: conopida, morcov, ceapa, stafide, ardei gras, curry, ulei,
sare si piper. Ingrediente: 1 conopida 1 morcov 1 ceapa 50 g stafide 1
ardei gras 1 varf de cutit de curry ulei sare piper Mod de preparare:
Curăţă legumele şi taie-le – ceapa solzişori, morcovul în bucăţi mai
mari, ardeiulgras cubuleţe, iar…
Read more »
Read more »
Paine dietetica pentru slabit
16 April 2013
din:
faina premix, drojdie, sare, fructoza, apa, otet, seminte de in,
seminte de floarea soarelui, seminte de dovleac, seminte de susan,
seminte de chimen si seminte de anason. Ingrediente: 500 g faina premix 1
cub drojdie (25 g) 1 lingurita sare 1 lingurita fructoza 350 ml apa
calduta 1 lingurita de otet ameste de seminte,…
Read more »
Read more »
Gustare de primavara
16 April 2013
Gustare
de primavara din: frunze de papadie, ou, cartofi, ciuperci, zeama de
lamaie si ulei de masline. Ingrediente: 300 g frunze de papadie 1 ou 2-3
cartofi noi 1/2 cana cu ciuperci sare zeama de lamaie ulei de masline
Mod de preparare: Fierbi cartofii in apa cu sare, ii scurgi de apa si
ii…
Read more »
Read more »
Toasturi cu spanac, smantana si ou
16 April 2013
Toasturi
cu spanac, smantana si ou din: spanac, ceapa, ulei, sare, piper,
smantana, unt, paine si oua. Ingrediente: 200 g spanac frunze congelat 1
ceapă 2 lingurițe ulei sare piper 2 linguri smântână unt 12 felii pâine
toast 12 ouă Mod de preparare: Se lasă să se decongeleze puțin
spanacul. Se taie ceapa felii.…
Read more »
Read more »
Curcan in crustă de susan si morcovi
16 April 2013
O
reteta delicioasa de curcan cu:susan, dulceata portocale, ghimbir, sos
de soia, lamaie, morcov, unt, supa de legume, patrunjel, miere, sare,
piper. Ingrediente: 6 kg piept de curcan 80 g susan 2 linguri dulceaţă
de portocale 1 lingură ghimbir ras 6 linguri sos de soia sucul şi coaja
rasă de la 1 lămâie 800 g…
Read more »
Read more »
Rulouri din curcan cu sos gazpacho
16 April 2013
O
reteta delicioasa de rulouri cu:arne de curcan, ceapa, verdeturi,
usturoi, paine, seminte de pin, ricotta, ulei de masline, rosii, boia,
castravete, sare, piper. Ingrediente: 1,2 kg piept de curcan 1 ceapă 1
legătură verdeţuri 2 căţei de usturoi 2 felii de pâine prăjită 2 linguri
seminţe de pin, prăjite 250 g ricotta 5 linguri…
Read more »
Read more »
Alternative vegetariene pentru surse bogate de Omega 3
16 April 2013
Beneficiile
acizilor graşi Omega 3 nu se opresc doar asupra sănătăţii
cardiovasculare, ci au şi rol de protecţie şi de întărire a sistemului
imunitar, făcându-ne astfel mult mai puţin predispuşi la virozele
specifice primăverii. Cea mai bogată sursă de Omega 3 este peştele, însă
există şi surse vegetale de unde pot fi asimilaţi, dieta
mediteraneeană…
Read more »
Read more »
Supă cremă de praz cu busuioc
16 April 2013
O
reteta delicioasa de supa crema cu:praz, cartofi, dovlecel, morcov,
unt, ulei de masline, sare, piper, busuioc, paine. Ingrediente: 3 fire
de praz doi cartofi un dovlecel un morcov 50 g unt două linguri cu ulei
de măsline sare piper busuioc 4 felii de pâine Mod de preparare: Untul
se topeşte într-o cratiţă, se…
Read more »
Read more »
Reţete de Paşti (2013)
15 April 2013
Retete
de Pasti: Muschi de miel cu fasole verde si gratin de cartofi Muschi
de miel cu fasole verde si gratin de cartofi din: patrunjel, hasmatuchi,
ceapa, cimbru, rozmarin, cartofi, bacon, usturoi, unt, paine, smantana,
lapte, nucsoara, fasole verde, cascaval, muschi de miel, ulei de
masline, mustar, otet, sare si piper. Ingrediente: 1 legătură…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Sos Salsa verde
15 April 2013
Sos
Salsa verde din: gogonele, usturoi, ardei iute, ceapa, supa de pui,
coriandru, piper negru, sare si oregano. Ingrediente: 13 gogonele 4
catei de usturoi 2 ardei iuti jalapeno ½ ceapa 3 cesti supa de pui
coriandru ½ lingurita piper negru ½ lingurita de sare oregano uscat
Mod de preparare: Se incalzeste o…
Read more »
Read more »
15 retete cu carne de miel pentru Paşte
15 April 2013
Retete
cu carne de miel pentru Paste: Spinare de miel la cuptor cu garnitură
de cartofi prăjiţi, crochete de spanac şi sote de fasole fidea
Ingrediente: 1,600 kg spinare din miel 1 1/2 l supă din oase de miel
sare piper 1/2 lărnîie 1 lingură făină 2 gălbenuşuri 1 ou 1 kg spanac
nucşoară…
Read more »
Read more »
10 retete cu carne de miel pentru Paşte
15 April 2013
Retete
cu carne de miel pentru Paste: Stufat delicios de miel O reteta simpla
de stufat delicios de miel din: carne de miel, ceapa verde, usturoi
verde, boia, otet, bulion de rosii, marar, grasime si faina.
Ingrediente: 750 g carne de miel 75-100 fire ceapă verde 15-20 fire
usturoi verde puţină boia oţet 1 lingură…
Read more »
Read more »
9 retete cu carne de miel pentru Paşte
15 April 2013
Retete
cu carne de miel pentru Paste: Miel cu spanac Ingrediente: 1 kg carne
1,500 kg spanac 1 lingură grăsime 1 ceapă mare 1 varf de cuţit boia
roşie 1 lingură bulion de roşii 5 felii lămaie Pentru rantaş : grăsime
făină Curăţăm spanacul şi îl spălăm în 4-5 ane. Il aşezăm într-o
cratiţă,…
Read more »
Read more »
8 retete cu carne de miel pentru Paşte
15 April 2013
Retete
cu carne de miel pentru Paste: Miel cu linte O reteta delicioasa de
miel cu linte din: carne de miel, usturoi, linte, ceapa verde, ardei
capia, morcovi, pasta de tomate, busuioc verde, sare, piper, boia iute,
ulei, malai, castraveti murati si ardei grasi Ingrediente: 800 g carne
de miel 3 catei de usturoi 600…
Read more »
Read more »
7 retete cu carne de miel pentru Paşte
15 April 2013
Retete
cu carne de miel pentru Paste: Miel cu migdale si caise uscate Miel cu
migdale si caise uscate din: ceapa, usturoi, radacina de ghimbir, ulei
de masline, fileuri de miel, scortisoara, cuisoare, cardamom, sofran,
foi de dafin, coriandru, migdale, supa de vita si caise uscate.
Ingrediente: 2 cepe mari, tocate mărunt 4 căţei de…
Read more »
Read more »
6 retete cu carne de miel pentru Paşte
15 April 2013
Retete
cu carne de miel pentru Paste: Friptura de miel cu rozmarin verde
Friptura de miel cu rozmarin verde din: pulpa de miel, ulei de masline,
rozmarin verde, usturoi, vin, miere, sare, piper, zeama de lamaie, pudra
de ghimbir, vin, piper, usturoi, sos de soia, sare si zahar brun.
Ingrediente: 1 pulpa de miel cu…
Read more »
Read more »
5 retete cu carne de miel pentru Paşte
15 April 2013
Retete
cu carne de miel pentru Paste: Miel la cuptor cu lamaie Miel la cuptor
cu lamaie din: cotlet de miel, usturoi, cimbru, lamaie, unt, dovlecei,
morcovi, ulei de masline, otet balsamic, coaja de lamaie, ridichi, sare
si piper. Ingrediente: 1,5 kg cotlet de miel sau pulpa 2 catei de
usturoi 1 legatura de cimbru…
Read more »
Read more »
4 retete cu carne de miel pentru Paşte
15 April 2013
Retete cu carne de miel pentru Paste: Muschi de miel cu fasole
verde si gratin de cartofi Muschi de miel cu fasole verde si gratin de
cartofi din: patrunjel, hasmatuchi, ceapa, cimbru, rozmarin, cartofi,
bacon, usturoi, unt, paine, smantana, lapte, nucsoara, fasole verde,
cascaval, muschi de miel, ulei de masline, mustar, otet,…
Read more »
Read more »
3 retete cu carne de miel pentru Paşte
15 April 2013
Retete
cu carne de miel pentru Paste: Sarmale de miel cu frunze de stevie
Sarmale de miel cu frunze de stevie din: foi de stevie, smantana, carne
macra de miel, slanina, paine, ceapa, orez, untura, sare, piper, marar,
cimbru, bulion si bors. Ingrediente: 500 g foi de stevie sau spanac 2
cesti cu smantana grasa…
Read more »
Read more »
15 cocktailuri pentru Paşte
15 April 2013
Retete
de cocktailuri pentru paste: Punci de vin rosu si fructe Punci de vin
rosu si fructe din: vin rosu, rom jamaica, miere, mere si portocale.
Ingrediente: 3/4 l vin rosu demisec 1/4 rom Jamaica 3 linguri de miere 2
mere mai mici 2 portocale Mod de preparare: Curatam merele, le taiem
in patru,…
Read more »
Read more »
10 cocktailuri pentru Paşte
15 April 2013
Retete
de cocktailuri pentru paste: Reteta zilei: Sangria cu piersici O reteta
de sangria de piersici din: piersici, zahar, rachiu de piersici, vin si
ghimbir. Ingrediente: 2 piersici proaspete, feliate 1/4 cana de zahar
3/4 ceasca lichior sau rachiu de piersici 1 sticla vin alb ghimbir
Mod de preparare: Puneti feliile de piersici…
Read more »
Read more »
9 cocktailuri pentru Paşte
15 April 2013
Retete
de cocktailuri pentru paste: Bentley cocktail Calitate – alcoolic Bază
alcoolică – Calvados Pahar – cupă mică de cocktail Categorie – Vermouth
drinks Decoraţiune – fără Se serveste înainte de mese Ingrediente 1/2
Calvados 1/2 Dubonnet Acest aperitiv clasic franţuzesc a apărut la
începutul anilor ‘20 în Normandia, din iniţiativa care a vrut…
Read more »
Read more »
8 cocktailuri pentru Paşte
15 April 2013
Retete
de cocktailuri pentru paste: Cocktail B&B Calitate – alcoolic
Bază alcoolică – brandy Pahar – snifter Categorie – Benedictine drinks
Decoraţiune – fără Se serveste dupa cina Ingrediente: 5/70 Benedictine
5/10 brandy Apărută la începutul secolului în Statele Unite, această
băutură a avut imediat succes prin modul simplu de preparare şi prin…
Read more »
Read more »
7 cocktailuri pentru Paşte
15 April 2013
Retete
de cocktailuri pentru paste: Cocktail Amaretto Colada O reteta simpla
de Cocktail Amaretto Colada din: suc de ananas, creama de cocos,
amaretto di saronno originale si rom alb. Bază alcoolică – rom alb Pahar
– tumbler mare Categorie – Amaretto drinks Decoraţiune – o felie de
ananas, cireşe roşii şi câteva paie Se serveste…
Read more »
Read more »
6 cocktailuri pentru Paşte
15 April 2013
Retete de cocktailuri pentru paste: Cocktail Banana Bliss O reteta
simpla de Cocktail Banana Blis din: cognac si crema de banane Calitate –
alcoolic Bază alcoolică – cognac Pahar – old fashioned Decoraţiune –
fără Se serveste după-amiaza, seara şi noaptea Ingrediente 5/10 cognac
5/10 cremă de banane Apărut în Florida,…
Read more »
Read more »
5 cocktailuri pentru Paşte
15 April 2013
Retete
de cocktailuri pentru paste: Reteta zilei: Cocktail Margarita cu
portocale rosii Margarita cu portocale rosii din: suc de portocale
rosii, suc de limeta, vin alb, tequilla, gheata si felii de portocale
rosii. Ingrediente: 1/2 ceasca de suc de portocale rosii 2 linguri de
suc proaspat de limeta 3 linguri vin sec alb 7…
Read more »
Read more »
4 cocktailuri pentru Paşte
15 April 2013
Retete de cocktailuri pentru paste: Cocktail cu Amaretto si lichior
Cocktail cu Amaretto si lichior din: amaretto, suc de maracuja, crema de
cocos, frisca si cirese. Ingrediente: 30 ml Amaretto 30 ml suc de
maracuja 50 ml lichior crema de cocos 10 ml frisca lichida o cireasa
maraschino Mod de preparare: In…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Salata de spanac cu nectarine si vinegreta de citrice
15 April 2013
Salata
de spanac cu nectarine si vinegreta de citrice din: nuci, zahar, sare,
spanac, branza feta, afine, ceapa verde, nectarine, nuci confiate, suc
de grapefruit, suc de portocala, zahar, otet de vin, ulei de masline si
sare. Ingrediente pentru salata: ½ ceasca nuci ¼ ceasca de zahar 2
lingurite de sare frunze de spanac…
Read more »
Read more »
Retete de post: Legume la wok
15 April 2013
Legume
la wok din: ceapa, cartofi, morcov, castraveti, gogosar, ardei gras,
fasole verde, dovlecel, patrunjel, ulei, zahar, sos de soia si sare.
Ingrediente: 2 cepe 2 cartofi fierti 1 morcov 1 castravete (de sera) 1
gogosar 1 ardei gras galben 100 g fasole verde 1 dovlecel 1 legatura de
patrunjel ulei 2 lingurite cu zahar…
Read more »
Read more »
Paella cu fructe de mare
15 April 2013
Paella
cu fructe de mare din: orez, creveti decorticati, scoici, carne de
caracatita, ceapa, usturoi, ardei grasi, mazare, sofran, sare, piper,
ulei de masline, patrunjel si salata verde. Ingrediente: 300 g orez 300 g
creveti decorticati 300 g scoici cu cochilie 300 g carne de caracatita
doua cepe 3 catei de usturoi doi ardei grasi…
Read more »
Read more »
Legume cu sos de ciuperci
15 April 2013
Legume
cu sos de ciuperci din: morcovi, mazare, masline, porumb, fasole verde,
telina, ceapa, usturoi, ciuperci, faina, lapte, porumb baby, ardei
gras, ulei de masline, sare, piper si patrunjel. Ingrediente: doi
morcovi 200 g mazare 100 g masline feliate 100 g porumb boabe 400 g
fasole verde o telina ceapa usturoi 300 g ciuperci 50…
Read more »
Read more »
Salată cu broccoli şi pui
15 April 2013
Salată
cu broccoli şi pui din: broccoli, piept de pui, morcovi, ceapa,
usturoi, smantana, mustar dulce, castraveti murati, fasole rosie, ulei
de masline, sare, piper si oregano. Ingrediente: 500 g broccoli doi
piepti de pui doi morcovi o ceapa doi catei de usturoi 300 ml smantana o
lingura cu mustar dulce 3 castraveti murati 200…
Macrou cu fasole verde
15 April 2013
O
reteta delicioasa de macrou cu:ansoa, ardei iute, busuioc, ceapa,
fasole verde, lamaie, macrou, pasta de masline, piper, rosii, sare,
ulei, usturoi. Ingrediente: un kilogram macrou un kilogram fasole verde 5
roşii un ardei iute o ceapă o lingură cu pastă de măsline 4 fileuri de
anşoa doi căţei de usturoi o lămâie 100 ml…
Read more »
Read more »
Tort roşu de căpşuni
15 April 2013
Tort
roşu de căpşuni din: fursecuri cu unt, pudra de cacao, unt, blat,
gelatina, capsuni, branza de vaci, smantana, zahar, suc de lamaie, coaja
de lamaie, frisca, tort gelee si suc de capsuni. Ingrediente: 100 g
fursecuri cu unt 1 lingura pudra de cacao 40 g unt topit 1 blat subtire
(24 cm) crema: 10…
Read more »
Read more »
Legume sote cu sos si busuioc tocat
15 April 2013
O
reteta delicioasa de legume sote din: vanata, ciuperci, rosii, porumb,
ardei gras, ceapa, usturoi, naut, ulei de masline, vin alb, sare, piper,
busuioc, smantana. Ingrediente: o vânătă 200 g ciuperci 4 roşii 200 g
porumb baby doi ardei graşi două cepe 4 căţei de usturoi o conservă de
năut 100 ml ulei de măsline…
Read more »
Read more »
Salata calda de vinete
15 April 2013
Salata
calda de vinete din: vinete, ardei gras, ceapa, usturoi, patrunjel
verde, maioneza vegetala, ulei, sare si piper. Ingrediente: 2 vinete 1
ardei gras 1 ceapa mica 4 catei de usturoi patrunjel verde maioneza
vegetala ulei sare piper Mod de preparare: Spala bine vinetele si
taie-le felii, presara putina sare pe fiecare si lasa-le…
Read more »
Read more »
Orez cu şuncă de porc
15 April 2013
O
reteta delicioasa de orez cu:sunca de porc, fasole verde, fasole rosie
boabe, ceapa, usturoi, ardei capia, boia dulce, boia iute, ulei, sare,
piper, patrunjel. Ingrediente: 4 bucăţi şuncă de porc 100 g orez 100 g
fasole verde o conservă fasole roşie boabe o ceapă 4 căţei de usturoi un
ardei capia o linguriţă cu…
Read more »
Read more »
Spirale mediteraneene
15 April 2013
Spirale
mediteraneene din: conopida, broccoli, morcov, boabe de porumb, paste,
ulei, faina, sifon, fulgi de porumb, boia de ardei, sare si piper.
Ingrediente: 1 conopida 1 amestec de legume: broccoli, morcov, boabe de
porumb 50 g paste spirale ulei 50 g faina putin sifon 1 ceasca de fulgi
de porumb boia de ardei sare piper…
Read more »
Read more »
Gogoşi cu sos de vanilie
15 April 2013
O
reteta delicioasa de gogosi cu:faina, lapte, oua, zahar tos, unt,
drojdie, esenta de rom, budinca de vanilie, sare, menta, scortisoara.
Ingrediente: 300 g făină 600 ml lapte două ouă 100 g zahăr tos 70 g unt 7
g drojdie linguriţă cu esenţă de rom jumătate de plic budincă de
vanilie din comerţ sare o…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Tacos cu creveti si sos
15 April 2013
Tacos
cu creveti si sos din: tortilla de porumb, creveti, praf chilli,
usturoi, piper, chimen, sare de mare, ulei de masline, coriandru, ceapa
rosie, varza alba, varza rosie, limeta, sos adobo, smantana, limeta si
sare. Ingrediente pentru tacos: 4 tortilla de porumb 12 creveți
decorticati ½ lingurita praf chili ¼ lingurita praf de usturoi…
Read more »
Read more »
Carnati cu linte si ceapa rosie
15 April 2013
Incinge
cuptorul la 200°C. Aranjează într-un singur strat 2 cepe roşii, tăiată
fiecare în 6 bucăţi, şi 8 cârnaţi. Dă tava la cuptor 25 de minute,
întorcând ingredientele pe cealaltă parte la jumătatea timpului de
coacere. Dă la o parte cârnaţii şi adaugă 500 g de linte verde din
conservă, amestecând cu ceapa. Reaşază cârnaţii…
Read more »
Read more »
Desert cu mango
15 April 2013
Desert
cu mango din: mango, fructoza, oua, lapte, capsune. Ingrediente: 1
mango mare 8 lingurite cu fructoza (sau 16 lingurite cu zahar pudra) 4
oua 20 cl lapte semidegresat cateva capsune sau seminte de rodie Mod
de preparare: Curăţaţi mango, scoateţi sîmburele şi tăiaţi pulpa cuburi.
Mixaţi pulpa 2 minute cu 2 linguriţe cu…
Read more »
Read more »
Ciorbă cu macrou
15 April 2013
O
reteta delicioasa de ciorba cu: macrou, dovlecei, morcov, ceapa, ardei,
fasole alba, bors, rosii, ulei, sare, piper, patrunjel, orez, paste.
Ingrediente: un kilogram macrou doi dovlecei un morcov două cepe doi
ardei graşi 200 g fasole albă păstăi 500 ml borş 600 g roşii 200 ml ulei
de floarea- soarelui sare piper pătrunjel orez…
Read more »
Read more »
Tort aperitiv cu somon
15 April 2013
Tort
aperitiv cu somon din: paine toast, somon, crema de branza, maioneza,
oua, castravete, ardei, salata, seminte de dovleac, ulei, unt si sare.
Ingrediente: 1 paine toast 100 g somon proaspat 300 g crema de branza 1
ceasca de maioneza 2 oua fierte 1 castravete 1 ardei rosu 1 salata
seminte de dovleac ulei unt…
Read more »
Read more »
Cozonac banatean
15 April 2013
Cozonac
banatean din: faina, zahar, margarina, lapte, galbenusuri, ulei, sare,
coaja de lamaie si drojdie. Ingrediente: 1 kg faina alba 100 g zahar 100
g margarina 800 ml -1l lapte 8 galbenusuri 30 ml ulei sare coaja rasa
de lamaie drojdie Mod de preparare: Pui într-o cană o lingură de
zahăr, drojdia şi le…
Read more »
Read more »
Cremă de branză cu dovleac
15 April 2013
O
reteta delicioasa de crema de branza cu: castraveti, brnza de vaci,
branza telemea, ciuperci, morcov, usturoi, dovleac, scortisoara,
gelatina, marar, sare, piper. Ingrediente: 3 castraveţi verzi 300 g
brânză de vaci 100 g brânză telemea 100 g ciuperci un morcov 4 căţei de
usturoi 4 felii dovleac pentru plăcintă pudră de scorţişoară 10 g…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Sos de arahide
15 April 2013
Sos
de arahide din: unt de arahide, radacina de ghimbir, otet de orez,
zahar, sos hoisin, sos de soia, ulei de susan, fulgi de ardei rosu si
apa. Ingrediente: 4 linguri de unt de arahide 1 lingurita de radacina
de ghimbir proaspat, tocata 3 linguri de otet de orez 3 ½ lingurite de
zahar…
Read more »
Read more »
Ciulama de pui si şuncă
15 April 2013
O
reteta delicioasa de ciulama cu:arne de pui, sunca de porc afumata,
ciuperci, morcov, ceapa, faina, ulei, frunza de dafin, sare, piper,
cimbru, malai, castraveti murati. Ingrediente: 600 g carne de pui 300 g
şuncă de porc afumată 200 g ciuperci un morcov o ceapă 120 g făină 150
ml ulei de floarea-soarelui o frunză…
Read more »
Read more »
Sărmăluţe de pui în oală de lut
15 April 2013
Sărmăluţe
de pui în oală de lut din: piept de pui, morcovi, ceapa, frunze de
dafin, bulion, pastarnac, orez, foi de varza, patrunjel, sare si piper.
Ingrediente: 500 g piept de pui tocat 3 morcovi 3 cepe 2 frunze de dafin
2 linguri de bulion 1 pastarnac 1 ceasca de orez foi de varza
patrunjel…
Read more »
Read more »
Pacinta cu varza
15 April 2013
Pacinta
cu varza din: varza, lapte acru, faina, malai, kaizer, ceapa, ulei,
pasta de tomate, praf de copt, boia, piper si sare. Ingrediente: 2 verze
potrivite 2 l lapte acru 350 g faina 350 g malai 500 g kaizer 2 cepe
potrivite 150 ml ulei 200 ml zarzavat sau pasta de tomate 1 lingura
praf…
Read more »
Read more »
Budincă cu sparanghel şi sos
15 April 2013
O
reteta delicioasa de budinca cu:sparanghel, oua, branza telemea,
spaghete, usturoi, rosii, ceapa, sare, piper, patrunjel, ulei.
Ingrediente: 400 g spaghete 4 ouă 400 g brânză telemea 300 g sparanghel o
căpăţână de usturoi 5 roşii o ceapă sare piper pătrunjel ulei de
floarea-soarelui Mod de preparare: Sparanghelul se fierbe în apă cu
sare,…
Read more »
Read more »
Salată de ton cu ţelină
15 April 2013
Salată
de ton cu ţelină din: ton in ulei, telina, cimbru, dovlecel, ceapa,
capere, ciuperci, rosii, lamaie, ulei de masline, sare, piper, iaurt,
castraveti murati si miez de nuca. Ingrediente: doua conserve ton in
ulei doua tije de telina o lingurita cu cimbru un dovlecel o ceapa o
lingura cu capere 100 g ciuperci doua…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Foccacia cu avocado si oua de prepelita
15 April 2013
Foccacia
cu avocado si oua de prepelita din: avocado, oua de prepelita, focacia,
lamaie, arpagic, ulei de masline, sare si piper. Ingrediente: avocado
oua de prepelita Focaccia lamaie arpagic ulei de masline sare si piper
dupa gust Mod de preparare: Se fierb oualele de prepelita timp de 2
minute și 30 de secunde.…
Read more »
Read more »
Macrou cu branza si masline
15 April 2013
Incinge
cuptorul la 200°C. Amestecă 3 bulbi de fenicul, feliaţi subţire, cu 2
linguriţe de harissa (pastă de ardei iute) şi 2 linguriţe ulei de
măsline. Aranjează feliile într-o tavă, asezonează-le şi dă tava la
cuptor 20 de minute, până când feniculul începe să se caramelizeze. Pune
deasupra 4 fileuri de macrou, cu pielea în…
Read more »
Read more »
Drob de miel cu ardei capia
15 April 2013
Drob
de miel cu ardei capia din: ardei capia, crema de branza de vaci,
pesmet, smantana, organe de miel, oua, sare, piper si verdeturi.
Ingrediente: 3 ardei capia roșii 250 g cremă de brânză de vaci cu
verdeață 10 linguri pesmet 2 linguri smântână 1 kg organe de miel 2 ouă
sare piper 2 pachete…
Read more »
Read more »
Bezele cu ciocolată
15 April 2013
O
reteta delicioasa de bezele cu:oua, sare, zahar pudra, zahar vanilat,
lamie, smochine, ciocolata neagra, cafea macinata, rom, miere,
scortisoara, menta. Ingrediente: 4 albuşuri un sfert de linguriţă cu
sare 200 g zahăr pudră două pliculeţe zahăr vanilinat o lămâie 500 g
smochine 100 g ciocolată neagră o lingură cu cafea măcinată 100 ml rom…
Read more »
Read more »
Briose multicolore
15 April 2013
O
reteta delicioasa de briose cu:faina, zahar tos, praf de copt, sare,
zahar vanilat, unt, lapte batut, ciocolata neagra, nuca, piure de
castane, zahar colorat, oua. Ingrediente: 150 g făină 100 g zahăr tos o
jumătate de pliculeţ praf de copt un vârf de linguriţă cu sare zahăr
vanilinat 50 g unt 250 ml lapte…
Read more »
Read more »
Pui de caracatiţă cu budincă de paste
15 April 2013
O
reteta delicioasa de caracatita cu: usturoi, foil de dafin, vin alb,
ardei gras, paste, oua, branza de vaci, morcovi, otet, sare, piper,
ulei, patrunjel, ceapa. Ingrediente: 500 g pui de caracatiţă doi căţei
de usturoi o frunză de dafin 250 ml vin alb sec doi ardei graşi 300 g
paste 3 ouă 300 g…
Read more »
Read more »
Drob de miel cu ou
15 April 2013
Drob
de miel cu ou din: morcovi, unt, zahar, chifla, ceapa verde, patrunjel
verde, organe de miel, oua si condimente. Ingrediente: 4 morcovi 1
lingurita unt 1 lingurita zahar 1 chifla veche de-o zi 1 legatura ceapa
verde 2 legaturi patrunjel verde 800 g organe de miel (ficat, plamani,
splina) 2 oua crude 2 oua…
Read more »
Read more »
Chiftelute de carne cu sos
15 April 2013
O
reteta delicioasa de chiftelute cu:piept de pui, ceapa, usturoi, paine,
oua, praz, rosii, broccoli, orez, susan, faina, sare, piper, ulei,
oregano. Ingrediente: doi piepţi de pui două cepe 4 căţei de usturoi
jumătate de pâine 3 ouă un fir de praz 800 g roşii 500 g broccoli 150 g
orez 50 g susan 100…
Read more »
Read more »
3 cocktailuri pentru Paşte
14 April 2013
Retete
de cocktailuri pentru paste: Reteta zilei: Cocktail Martini cu suc de
portocale rosii Cocktail Martini cu suc de portocale rosii din: vodca,
suc de portocale rosii, campari, lamaie si gheata. Ingrediente: Vodka
Suc de portocale rosii Campari lamaie gheata Mod de preparare:
Intr-un shacker adaugati vodka, sucul de portocale, campari si…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Crema de oua si lapte
14 April 2013
Crema
de oua si lapte din: galbenusuri de ou, lapte, faina de porumb, zahar
pudra, esenta de vanilie si smantana. Ingrediente: 2 galbenusuri de ou
290ml lapte 2 lingurite faina de porumb 125g zahar pudra 1 lingurita
esenta de vanilie 100ml smantana Mod de preparare: Intr-un castron se
pun galbenusurile de ou, zaharul…
Read more »
Read more »
Cartofi şi gulii la cuptor
14 April 2013
Cartofi
şi gulii la cuptor din: cartofi, gulii, lapte, faina, cascaval, oua,
nucsoara, marar, unt, pesmet, ceapa, usturoi, sare, piper, stafide si
miez de nuca. Ingrediente: 4 cartofi 4 gulii 400 ml lapte dulce 50 g
faina 150 g cascaval 3 oua un varf de lingurita cu nucsoara o legatura
marar 25 g unt o…
Read more »
Read more »
Gogoşi cu cremă şi căpşune
14 April 2013
Gogoşi
cu cremă şi căpşune din: faina, lapte, oua, drojdie, zahar tos, esenta
de rom, zahar vanilinat, sare, crema de vanilie, capsuni, ulei de
floarea soarelui si zahar pudra. Ingrediente: 500 g faina 550 ml lapte
doua oua 25 g drojdie 100 g zahar tos esenta de rom doua pliculete zaha
vanilinat un sfert de…
Read more »
Read more »
Muschi de miel cu fasole verde si gratin de cartofi
14 April 2013
Muschi
de miel cu fasole verde si gratin de cartofi din: patrunjel,
hasmatuchi, ceapa, cimbru, rozmarin, cartofi, bacon, usturoi, unt,
paine, smantana, lapte, nucsoara, fasole verde, cascaval, muschi de
miel, ulei de masline, mustar, otet, sare si piper. Ingrediente: 1
legătură pătrunjel 1 legătură hasmațuchi 1 legătură ceapa ciorii 1
legătură cimbru 1 legătură rozmarin…
Ciorba de urzici cu usturoi
14 April 2013
Ciorba
de urzici cu usturoi din: urzici, patrunjel, ceapa, usturoi, oua, bors,
ulei si sare. Ingrediente: 600 g urzici 1 radacina patrunjel 1 ceapa 4
catei de usturoi 3 oua 500 ml bors 3 linguri cu ulei sare Mod de
preparare: Cureţi şi speli urzicile, apoi le fierbi 3 minute în apă
clocotită. Le…
Read more »
Read more »
Sufleu de ciuperci cu şuncă
14 April 2013
Sufleu
de ciuperci cu şuncă din: sunca, ciuperci, cascaval, faina, lapte, oua,
conopida, praz, unt, sare, piper, patrunjel, paine cu malai si salata
de cruditati. Ingrediente: 200 g sunca 150 g ciuperci 100 g cascaval mai
tare 80 g faina 550 ml lapte dulce 5 oua o conopida mica un fir de praz
100 g…
Read more »
Read more »
Cartofi la cuptor cu rosii
14 April 2013
Cartofi
la cuptor cu rosii din: cartofi, ceapa, usturoi, rosii, ciuperci, miez
de nuca, ulei de floarea soarelui, cimbru, oregano, sare si piper.
Ingrediente: 800 g cartofi o ceapă 4 căţei de usturoi 500 g roşii 300 g
ciuperci 100 g miez de nucă 100 ml ulei de floarea-soarelui o jumătate
de linguriţă cu cimbru…
Read more »
Read more »
Desert de lamaie verde cu menta
14 April 2013
Desert
de lamaie verde cu menta din: gelatina, apa, frunze de menta, lamaie
verde, branza de vaci si aspartam. Ingrediente: 5 foi de gelatina 15 cl
apa 3 linguri cu frunze de menta tocate 3 lamai verzi 400 g branza de
vaci 100 g aspartam Mod de preparare: Inmuiaţi foile de gelatină
într-un bol…
Read more »
Read more »
Pulpa de miel cu mamaliguta
14 April 2013
Pulpa
de miel cu mamaliguta din: pulpa de miel, ceapa, morcov, patrunjel,
ulei, sare, piper, malai, unt si branza de oaie. Ingrediente: 1 pulpa de
miel 1 cepe tocata marunt 1 morcov 1 patrunjel 2 linguri unt sau ulei
sare piper pentru garnitura: 400 g malai 1 lingurita sare 25 g unt 200 g
branza…
Read more »
Read more »
Cozonac cu mac si nuca
14 April 2013
Cozonac
cu mac si nuca din: oua, zahar, ulei, lapte, drojdie, faina, coaja de
lamaie, mac, nuca si zahar. Ingrediente: 3 oua intregi 1 cana zahar 100
ml ulei 1/2 l lapte drojdie cat o nuca 1 kg faina coaja de la o lamaie
pentru umplutura: 200 g mac macinat 200 g nuca macinata 300…
Read more »
Read more »
Zacusca de ardei
14 April 2013
Zacusca
de ardei din: ardei capia, morcovi, bulion, rosii in bulion, ceapa,
patrunjel verde, piper, sare si ulei. Ingrediente: 1 kg ardei capia sau
gogosari 2 morcoi rasi 2-3 linguri cu bulion 1 cutie cu rosii in bulion 4
cepe 1 legatura patrunjel verde piper sare ulei Mod de preparare:
Pune ardeii la copt…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Cartofi copti umpluti cu carne de vita
14 April 2013
Cartofi
copti umpluti cu carne de vita din: cartofi, sare, ulei de masline,
carne tocata de vita, praf de ceapa, usturoi, piper, sare, frunze de
cimbru, supa de vita, unt, faina si apa. Ingrediente: 3 cartofi 3
linguri de sare 3 linguri de ulei de masline 500g carne tocata de vita 2
lingurite praf…
Read more »
Read more »
Frigarui de kiwi cu sos de fructe
14 April 2013
Frigarui
de kiwi cu sos de fructe din: kiwi, fructul pasiunii, ananas, mango,
suc de portocala, suc de lamaie, fructoza si baton de vanilie.
Ingrediente: 6 kiwi mari pentru sos: 2 buati fructul pasiunii 100 g
ananas proaspat 100 g mango sucul de la 1 portocala sucul de la 1 lamaie
1 lingura cu fructoza…
Read more »
Read more »
Reteta de post: Ghiveci calugaresc
14 April 2013
Ghiveci
calugaresc din: ceapa, vinete, dovlecel, cartofi, morcovi, ardei capia,
bulion, linte, patrunjel verde, marar verde, boabe de piper, sare si
ulei. Ingrediente: 3 cepe potrivite 2 vinete 1 dovlecel 1 kg cartofi 2
morcovi 2 ardei capia 2-3 linguri cu bulion 1 mana cu linte 1 legatura
de patrunjel verde 1 legatura de marar…
Read more »
Read more »
Ouă aperitiv
14 April 2013
Ouă
aperitiv din: ficatei de pui, ceapa, usturoi, rom, unt, sare, piper,
ulei, oua, suc de sfecla, suc de morcovi, suc de spanac, suc de merisor,
gelatina, apa si maioneza. Ingrediente: 300 g ficatei de pui 1 ceapa 4
catei de usturoi 40 ml rom 50 g unt sare piper ulei 6 oua 2 linguri…
Read more »
Read more »
Chec din albuşuri
14 April 2013
Chec
din albuşuri din: albusuri, zahar, faina, bicarbonat, suc de lamaie,
coaja de lamaie, zahar vanilat, esenta, nuca si rahat. Ingrediente: 5
albusuri 1 cana de zahar 1 cana faina o lingurita bicarbonat sucul de la
1 lamaie coaja rasa de la o lamaie 2 pliculete zahar vanilat esente
nuca rahat Mod de preparare:…
Read more »
Read more »
Pulpe de curcan împănate cu costiţă, usturoi şi rozmarin
14 April 2013
Pulpe
de curcan împănate cu costiţă, usturoi şi rozmarin din: pulpe de
curcan, rozmarin, costita, usturoi, unt, ulei de floarea soarelui, piper
negru si sare. Ingrediente: 3-4 pulpe superioare de curcan, dezosate,
dar cu piele (aproximativ 1,2 kg) 6-8 fire de rozmarin 3-4 felii de
costiţă, fără os şi şoric 2-3 căţei de usturoi două…
Read more »
Read more »
Ficăţei la tigaie stropiţi cu vin roşu
14 April 2013
Ficăţei
la tigaie stropiţi cu vin roşu din: ficat de pui, ceapa, usturoi,
rosii, morcov, sare, piper si vin. Ingrediente: 1 kg ficat de pui 3 cepe
4 catei de usturoi 1 cutie rosii cuburi (450 g) 1 morcov sare piper si
vin dupa gust Mod de preparare: Toci ceapa mărunt, iar morcovul îl…
Read more »
Read more »
Muşchi de vită umplut cu cârnat picant
14 April 2013
Muşchi
de vită umplut cu cârnat picant din: muschi de vita, carnat de porc,
untura de porc, cartofi rosii, maghiran, sare si piper. Ingrediente: un
muschi micut de vita de aproximativ 1,2 kg un carnat de porc usor
picant, de lungime egala cu muschiul doualinguri cu untura de porc 3
cartofi rosii spalati si curatati…
Read more »
Read more »
Fasole verde cu tarhon si rosii
14 April 2013
Fasole
verde cu tarhon si rosii din: fasole verde, rosii, ceapa, usturoi, ulei
de masline, vin, tarhon, sare si piper. Ingrediente: 500 g fasole verde
congelata 6 rosii 1 ceapa 2 catei de usturoi 1 lingura cu ulei de
masline 4 linguri cu vin alb sec cateva fire de tarhon sare si piper
macinat …
Read more »
Read more »
Chiftele de vita cu mozzarella la cuptor
14 April 2013
Incinge
cuptorul la 200°C. Amestecă 350g de carne tocată de vită cu 1 ceapă,
1/2 legătură de pătrunjel şi 1 căţel de usturoi tocate. Formează 15
chiftele şi aşază-le într-o tavă mare. Amestecă-le cu 2 conserve de 400g
roşii. Asezonează şi dă la cuptor 20 de minute. Adaugă 1 focaccia cu
rozmarin, tăiată în cuburi…
Read more »
Read more »
Salată de piept de pui cu ciuperci
14 April 2013
Salată
de piept de pui cu ciuperci din: piept de pui, ciuperci, castraveti
acrii, masline, usturoi, maioneza si smantana. Ingrediente: 1 kg piept
de pui 2 cutii ciuperci taiate de 400 g 1 borcan castraveti acrii 150 g
masline usturoi dupa gust maioneza smantana (optional) Mod de
preparare: Fierbi pieptul de pui cu sare…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Nuggets de pui gatite in ulei de rapita
14 April 2013
Nuggets
de pui gatite in ulei de rapita din: piept d epui, sare, piper, faina
si ulei de rapita. Ingrediente: 2 bucati piept de pui, dezosat, fara
piele ½ lingurita de sare 1 lingurita piper negru 1 cana de faina 1/3
ceasca ulei de rapita Mod de preparare: Se taie carnea de…
Read more »
Read more »
Papanaşi cu smântână şi gem
14 April 2013
Papanaşi
cu smântână şi gem din: branza de vaci, faina, ou, gris, ulei de
floarea soarelui, zahar tos, coaja de lamaie, dulceata de visine, zahar
pudra, bicarbonat de sodiu si sare. Ingrediente: 250 g brânză grasă de
vaci 100 g făină, un ou două linguri griş o cană ulei de
floarea-soarelui două linguri zahăr tos…
Read more »
Read more »
Cremă de brânză cu ardei gras
14 April 2013
Cremă
de brânză cu ardei gras din: branza framantata, unt, marar si ardei
grasi. Ingrediente: 1 kg branza framantata 1/2 pachet unt 3 legaturi
marar 5 ardei grasi rosii potriviti Mod de preparare: Freci brânza cu
untul foarte bine şi adaugi mărarul tocat. Speli ardeii, îi cureţi de
seminţe şi îi umpli cu pasta…
Read more »
Read more »
Kimchi din varză chinezească (Baechu-kimchi)
14 April 2013
Kimchi
din varză chinezească din: varza, sare grunjoasa, apa, pudra de ardei
iute, zeama de carne, ridichi, pere, creveti, zahar, ceapa verde,
leustean, frunze de mustar, usturoi, ghimbir, tipar, faina de orez.
Ingrediente: o varză Pentru murarea verzei: o cană cu sare grunjoasă 4
căni cu apă o cană cu pudră de ardei iute un…
Read more »
Read more »
Legume in sos de soia
14 April 2013
Legume
in sos de soia din: dovlecel, rosie, ardei gras, ceapa, tije de telina,
soia, ulei de masline, usturoi si cimbru. Ingrediente: 1 dovlecel 1
rosie 1 ardei gras verde 1 ardei gras rosu 1 ardei gras galben 1 ceapa 2
tije de telina 2 linguri cu soia 2 linguri cu ulei de masline 4…
Read more »
Read more »
Rulada cu carne tocata
14 April 2013
Rulada
cu carne tocata din: carne tocata de porc, carne tocata de vita, ceapa,
oua, marar, patrunjel, paine, usturoi, sare, piper si condimente.
Ingrediente: 1 kg carne tocata de porc 1/2 kg carne tocata de vita 2-3
cepe 3 oua crude marar patrunjel 2 felii de paine inmuiata 3-4 catei de
usturoi sare piper condimente…
Read more »
Read more »
Frigărui de creveţi tandoori cu orez si salată
14 April 2013
Frigărui
de creveţi tandoori cu orez si salată din: iaurt, zeama de lime, pudra
de curry, ghimbir, coriandru, creveti, orez basmati, castravete, rosii
cherry, ceapa rosie si ulei. Ingrediente: 200 ml iaurt zeama de la 1/2
lime, cealata 1/2 taiata in 2 bucati cate 1/2 lingurita pudra de curry
si boia iute 1 lingurita de…
Read more »
Read more »
Prajitura de praz cu faina de hrisca
14 April 2013
Prajitura
de praz cu faina de hrisca din: praz, ceapa, fenicul, lapte, faina de
hrisca, oua, ulei de masline, nucsoara, sare si piper. Ingrediente: 400 g
praz 1 ceapa mica 100 g bulb de fenicul 25 cl lapte degresat 80 g faina
de hrisca 2 oua 1 lingura cu ulei de masline sau de arahide…
Read more »
Read more »
Pasca in 3 straturi, fara aluat
14 April 2013
Pasca
in 3 straturi, fara aluat din: branza de vaci, oua, faina, gris,
bicarbonat, stafide, zahar, smantana, galbenusuri, zahar, gris, cacao,
nuca de cocos si pesmet. Ingrediente: pentru stratul I: 1 kg brânză de
vaci 3-4 ouă 2 linguri făină 2-3 linguri griş (dacă brânza nu e
suficient de bine scursă) 1 linguriţă rasă bicarbonat…
Read more »
Read more »
Supă de găină cu profiterol
14 April 2013
Supă
de găină cu profiterol din: carne de gaina, morcovi, radacina de
patrunjel, pastarnac, radacina de telina, patrunjel verde, ceapa, piper,
sare, oua, ulei, faina si sare. Ingrediente: 1 kg carne de gaina (fara
cap si picioare) 250 g morcovi 100 g radacina de patrunjel 100 g
pastarnac 100 g telina radacina 150 g ceapa…
Read more »
Read more »
Carne de iepure cu mazare si vin
14 April 2013
Carne
de iepure cu mazare si vin din: pulpe de iepure, ceapa, usturoi, sare,
piper, mustar de dijon, cimbru, ulei de masline, supa de pui, vin si
mazare. Ingrediente: 8 pulpe superioare de iepure sau 4 pulpe inferioare
3 cepe 4 căței de usturoi sare piper 2 linguri muștar de Dijon 5 fire
cimbru 80…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Prajitura cu prune si mere
13 April 2013
Prajitura
cu prune si mere din: prune, mere, zahar pudra, scortisoara, vin,
zmeura, afine, unt, zahar pudra, unt nesarat si inghetata. Ingrediente
pentru umplutura: 250g prune 250g mere 150g zahar pudra ½ lingurita de
scortisoara 100ml vin dulce sau apa 100g zmeura 100g afine 20g unt
nesarat Ingrediente pentru aluat: 200g faina 100g zahar…
Read more »
Read more »
Retete de post: Spaghete cu legume
13 April 2013
Spaghete
cu legume din: spaghete, dovlecei, mazare, ciuperci, ardei gras,
usturoi, ulei de masline, margarina, sare si piper. Ingrediente: 400 g
spaghete 2 dovlecei 200 g mazare congelata 200 g ciuperci 1 ardei gras
rosu 4 catei de usturoi 2 linguri cu ulei de masline 1 lingura cu
margarina sare piper Mod de preparare:…
Read more »
Read more »
Briose cu mere
13 April 2013
Briose
cu mere din: mar, faina, praf de copt, zahar, unt, oua si lapte.
Ingrediente: un mar 200 g faina un plic praf de copt 100 g zahar 100 g
unt moale 2 oua 100 ml lapte Mod de preparare: Mărul se curăţă de
coajă si de seminţe şi taie cuburi foarte mici. Intr-un…
Read more »
Read more »
Tarta cu praz, bacon si cascaval afumat
13 April 2013
Tarta
cu praz, bacon si cascaval afumat din: praz, oua, faina, lapte, bacon,
unt si cascaval afumat. Ingrediente: 2 bucati praz 2 oua 50 g faina 250
ml lapte 60 g bacon 50 g unt 100 g cascaval afumat Mod de preparare:
Se curăţă prazul, se spală, se usucă apoi pe un prosop absorbant…