Retete de Paste:
Inghetata cu branza de vaci si zmeura
22 November 2010
Ingrediente: 20 g unt 60 g zahar 250 g zmeura 60 g fulgi de ovaz 250 g
branza de vaci proaspata si smantanoasa sucul de la o lamaie o cutie de
inghetata de zmeura sau vanilie Mod de preparare: Se pun intr-o tigaie
untul, zaharul si fulgii de ovaz, pe foc mic. Se amesteca…
Read more »
Read more »
Salată cu andive cu mazare
22 November 2010
Ingrediente: 1 Knorr Salad Dressing Mediteranean 4 andive 2 mere 4
roşii o cutie de mazăre verde Mod de preparare: Se prepară Knorr Salad
Dressing Mediteranean potrivit indicaţiilor de pe ambalajul produsului.
Se spală andivele şi se taie se încearcă dacă nu sunt amare; dacă sunt,
trebuie ţinute în apa sărată pentru câteva ore.…
Read more »
Read more »
Salată Nisa
22 November 2010
Ingrediente:
1 salată mică 1 ardei roşu 1 roşie de mărime mijlocie un castravete mic
1 ceapă roşie sau una obişnuită 200 de grame de fasole verde congelată 1
Knorr Salad Dressing Mediteraneean1 2 cutii de ton măsline negre 2 ouă
fierte cartofi în coajă fileuri de sardele Mod de preparare: Se spală
salata,…
Read more »
Read more »
Ardei copti marinati
22 November 2010
Ingrediente : 6 ardei (3 rosii si 3 galbeni) 4 catei de usturoi 150 ml
ulei de masline cateva fire de patrunjel piper Mod de preparare:
Scoateti coditele de la ardei, taiati-i in doua si curatati- i de
seminte si nervuri. Ungeti-i cu putin ulei si puneti-i la copt pe gratar
(cinci minute pe…
Read more »
Read more »
Flanuri cu pere
22 November 2010
Ingrediente: 4 pere mari 1 lingura de suc de lamaie 50 g faina alba 3
oua 50 g zahar tos 450 ml lapte 40 g unt 1 lingura de zahar praf 1/2
praf de scortisoara 1 praf de sare Mod de preparare: Curatati perele de
coaja, taiati-le in doua, scoateti-le casuta cu samburi, puneti-le…
Read more »
Read more »
Linzer cu mure
22 November 2010
Ingrediente: 350 g făină 250 g margarină 4 ouă 100 g zahăr pudră 280 g
zahăr obişnuit sare coajă rasă şi zeama de la o lămâie 1 lingură griş
500 g mure Mod de preparare: Freci margarina cu zahărul pudră şi un
praf de sare, adaugi gălbenuşurile pe rând, amestecând după fiecare,
apoi…
Read more »
Read more »
Tartine cu sos alb cu ciuperci
22 November 2010
Ingrediente: 30 g unt 30 g faina 150 ml lapte 10 ml smintina 100 g
branza 250 g ciuperci Mod de preparare: Se prepara un sos alb mai gros
din faina, unt si lapte.Faina si untul se infierbinta intr-o cratita
de1 l , la foc mic, numai un minut, amestecind mereu si avind…
Read more »
Read more »
Salată curcubeu a la francais
22 November 2010
Ingrediente: 1 Knorr Salad Dressing Mediteranean 300 grame sfeclă roşie
mică 2 fire de ceapă verde 2 portocale 150 grame de caşcaval ½ cutie de
fasole 2 linguri de zeamă de lămâie Mod de preparare: Se prepară
Knorr Salad Dressing Mediteranean potrivit indicaţiilor de pe ambalajul
produsului. Se fierbe în apa sărată sfecla…
Read more »
Read more »
Salată italienească fantezie cu andive
22 November 2010
Ingrediente: 50 grame andive roşii 50 grame andive galbene 50 grame
struguri negri 50 grame roşii cherry 10 grame nuci roşii uscate în ulei 1
Knorr Salad Dressing 10 ml suc de portocale 10 grame brânză gorgonzola
Mod de preparare: Se spală bine două andive, se desfac frunzele,
strugurii şi roşiile cherry se taie…
Read more »
Read more »
Salată marinărească cu broccoli
22 November 2010
Ingrediente:
250 grame broccoli 200 grame paste, de preferat cele mici şi
cilindrice, goale pe dinăuntru 1 cutie de ton în zeamă 2 linguri fulgi
de migdale 1 Knorr Salad Dressing tzatziki 1 lingură de maioneză
Hellmann`s 3 linguri de lapte 1 piper negru boabe Mod de preparare: Se
desface broccoli în bucheţele mici şi…
Read more »
Read more »
Tort ieftin, cu frisca si gem
22 November 2010
Ingrediente: 3 oua (cu albusurile si galbenusurile separate) 1 ceasca
de faina amestecata 1 lingurita praf de copt 4 linguri apa clocotita 1/2
ceasca marmelada de capsuni (sau de alte fructe) 300 ml frisca batuta 2
linguri zahar pudra Mod de preparare: Se incinge cuptorul, se ung doua
forme cu diametrul de 20 cm…
Read more »
Read more »
Plăcintele cu cartofi si telina
22 November 2010
Ingrediente: 650 g cartofi fainosi 350 g rădăcină de telina 1 mar copt 3
gălbenuşuri 50 g cascaval ras 1 ceapa 1 lingura de unt 1 praf de sare
piper macinat unt topit pentru prăjit 1/2 legătură de ceapa verde Mod de
preparare: Se spala cartofii, se curata de coaja si se dau pe…
Read more »
Read more »
Mancare de vinete
22 November 2010
Ingrediente: 1 kg vinete 1 morcov 2 cepe sare piper 3 liguri bulion/suc
de rosii 2 capatani usturoi delikat/vegeta/cuburi maggi sau knor 2
liguri ulei Mod de preparare: Se curata vinetele, morcovul, ceapa si
usturoiul. Vinetele se taie cubulete,morcovul se taie felii, se toaca
ceapa, se adauga usturoiul intreg. Se pune la fiert, după…
Read more »
Read more »
Omleta cu branza de oaie
22 November 2010
Ingrediente: 8 oua 300 g spanac proaspat 1 legatura patrunjel verde 2
legaturi menta 200 g telemea de oaie 50 g unt 4 linguri ulei sare piper
macinat Mod de preparare: Se bat ouale intr-un castron. Se spala
spanacul si se taie fasii, patrunjelul si menta se toaca fin, se lasa sa
se scurga…
Read more »
Read more »
Salată cu macaroane
22 November 2010
Ingrediente: 200 grame macaroane scoică 1 broccoli 1 praz mic jumătate
de cutie de mazăre verde câteva roşii cherry 200 grame şuncă tăiată
bucăţele 1 Knorr Salad Dressing Tzatziki Mod de preparare: Se fierb
macaroanele al dente. Se spală legumele.Se dă în fiert broccoli în apă
sărată, se taie prazul rondele, se scurge…
Read more »
Read more »
Salată cu pui la rotisor
22 November 2010
Ingrediente: 2 fileuri de pui un cubuleţ de Knorr boia de ardei 4
linguri de ulei 1 Knorr Salad Dressing grecesc 4 piersici la cutie
jumătate de salată iceberg 1 lingură de fistic şi nuci 1 legătură de
ceapă verde Mod de preparare: Se presară carnea bătută cu un cubuleţ de
Knorr boia de…
Read more »
Read more »
Budinca vieneza cu morcovi si ceapa verde
22 November 2010
Ingrediente: 1 kg cartofi 1 legătură de ceapa verde 2-3 morcovi mici
100 g iaurt 400 g smantana 2 gălbenuşuri sare piper macinat 1 praf de
nucşoara un varf de cutit de chimen pisat 2 linguri de unt 1 fir de praz
100 g caşcaval ras Mod de preparare: Se curata cartofii de coaja…
Read more »
Read more »
Cum se prepara Cocktail King Kozmo (video)
22 November 2010
Ingrediente: 3 ounces The Margarita King ½ ounce cranberry juice 1
wedge lime cocktail shaker martini glass The Margarita King cranberry
juice lime ice Cum se prepara Cocktail King Kozmo
Read more »
Read more »
Tartine cu pasta din oua fierte tari
22 November 2010
Ingrediente: 3-4 oua o lingurita cu virf mustar o lingura zeama de
lamiie un virf de cutit de piper 100 g unt sau untdelemn sau100 ml
smintina o ceapa mijlocie sardele sare Mod de preparare: Ouale fierte
tari se taie marunt cu cutitul, se adauga mustarul, zeama de lamiie si
untdelemnul treptat, ca…
Read more »
Read more »
Rulouri fierte umplute cu branză de vaci
22 November 2010
Ingrediente: 400 g făină 100 g zahăr 3 ouă 400 g brânză de vaci 200 g
iaurt 1 pungă stafide 100 g unt 1 linguriţă oţet sare 1 plic zahăr
vanilat Mod de preparare: Pregăteşti aluatul din făină, sare şi 1 ou.
Adaugi apoi oţetul şi îl laşi deoparte. Amesteci brânza cu ouăle…
Read more »
Read more »
Sofranul
22 November 2010
Numele
de sofran provine din cuvântul arab „za’faran“, care inseamna galben –
culoarea sacra aleasa de calugarii budisti pentru pelerinele lor.
Sofranul este foarte scump, in primul rând pentru ca se culege manual si
apoi pentru ca e nevoie de 200.000 de flori pentru a obtine 450g de
firisoare de sofran. Sofranul a fost recunoscut…
Read more »
Read more »
Salată cu roşii uscate
22 November 2010
Ingrediente: 1 ardei roşu, galben sau verde 200 grame varză de
Bruxelles 200 grame cartofi fierţi pentru salate 6 roşii uscate în ulei 1
Knorr Salad Dressing Grecesc Mod de preparare: Se spală bine ardeiul
şi se usucă, apoi se înlătura seminţele şi se taie bucăţele. Se dă în
fiert varza de Bruxelles…
Read more »
Read more »
Omleta taraneasca cu ton
22 November 2010
Ingrediente: 8 oua 500 g cartofi 4 cepe mici 2 linguri smantana groasa
60 g unt 1 conserva de ton in ulei 2 linguri ulei 1 legatura codite de
ceapa verde sare piper macinat Mod de preparare: Se curata cartofii de
coaja, se fierb 15 minute in apa cu sare, se scurg si se…
Read more »
Read more »
Păstrăv cu lămâie şi mărar
22 November 2010
Ingrediente: 1 legătură de mărar 4 păstrăvi 4 linguri de ulei Knorr
Delicat condiment universal Knorr Condimente pentru peşte 2 lămâi 2
dressing-uri Knorr Salad Dressing tzatziki Mod de preparare: Se spală
mărarul şi se toacă cât mai mărunt. Se curăţă peştele şi se spală. Se
unge peştele cu ulei pe deasupra şi se…
Read more »
Read more »
Piept de pui umplut cu caşcaval pe garnitură de vinete
22 November 2010
Ingrediente pentru pieptul de pui umplut: 1 piept de pui 2 felii de
caşcaval 1 roşie sare 1 cubuleţ de condiment cu gust de pui Ingrediente
garnitură: 1 vânătă 3 roşii 2 căţei de usturoi 1 ceapă 2 linguri făină 1
lingură pastă de roşii 1 ou oregano busuioc zahăr sare piper ulei de…
Read more »
Read more »
Antricot cu sos mustar
22 November 2010
Ingrediente: antricot de vaca 4 felii piper macinat 2 linguriţe mustar
100 g faina 30 g margarina 20 g frisca lichida 200 ml vin alb sau
şampanie 2-4 catei usturoi patrunjel verde 20 ml ulei Mod de preparare:
Feliile de carne se condimenteaza cu piper si mustar si se pun intr-un
vas si se…
Read more »
Read more »
Chipăruşă moldovenească
22 November 2010
Ingrediente: 1 kg gogoşari 8 ouă 200 g afumătură (costiţă, pastramă
etc.) 1 kg roşii 2 cepe 2 căţei de usturoi 6 linguri ulei 1 ardei iute
sare Mod de preparare: Cureţi legumele şi usturoiul, tai mărunt ardeiul
iute, ceapa, gogoşarii fideluţă şi roşiile felii, adaugi şi usturoiul
pisat şi le căleşti pe toate…
Read more »
Read more »
Salată Viva Italia
22 November 2010
Ingrediente:
100 grame de spanac proaspăt 100 grame avocado copt 100 grame mango 10
ml zeamă de lămâie o lingură de alune de pădure 1 Knorr Salad Dressing
cu Ardei şi Verdeţuri 20 ml sos de soia Mod de preparare: Se spală
bine frunzele de spanac, se înlătură codiţele şi se usucă. Se spală…
Read more »
Read more »
Supă de dovleac cu găluşte de branză
22 November 2010
Ingrediente: 500 g miez de dovleac 1 ceapă 1 lingură margarină 1 căţel
de usturoi 1 lingură de condiment cu gust de legume 100 ml smântână
subţire sare piper zahăr 1 linguriţă suc de lămâie Ingrediente găluşte:
125 ml lapte 2 linguri griş 100 g caşcaval 1 ou 1 linguriţă margarină
Mod de…
Read more »
Read more »
Salată uşoară cu sos grecesc
22 November 2010
Ingrediente:
400 grame paste, de preferat cele mici şi cilindrice, goale pe
dinăuntru 1 castravete verde 1 borcănel de dovlecei marinaţi 1 linguriţă
de mentă tocată 100 grame brânză feta 1 iaurt mic natural 1 Knorr Salad
Dressing Grecesc zeamă de la 1/3 lămâie 1 lingură de suc de mere 1
lingură de seminţe susan…
Read more »
Read more »
Supă-cremă de praz şi cartofi
22 November 2010
Ingrediente: 1 kg praz 3 cartofi 2 gălbenuşuri 150 ml smântână 1/4
pachet de unt 1/2 lămâie 1 legătură pătrunjel sare piper Mod de
preparare: Cureţi prazul, îl tai bucăţi, îl stropeşti cu zeama de lămâie
şi îl înăbuşi în unt 5-6 minute. Adaugi apoi cartofii curăţaţi şi
tăiaţi cubuleţe, 500 ml apă…
Read more »
Read more »
Chifteluţe cu fasole şi feta
22 November 2010
Ingrediente: 3 cubuleţe de supă concentrată de legume Knorr 1 kg fasole
albă cu bobul mare 1 ardei iute roşu (poate fi şi uscat, jumătate de
linguriţă) o legătură de pătrunjel 2 ouă 4 linguri de ulei din sâmburi
de struguri 5 căţei de usturoi 250 grame brânză feta 1 Knorr Salad
Dressing tzatziki…
Read more »
Read more »
Ceapa murata in vin rosu
22 November 2010
Ingrediente: 1 kg ceapa (marunta) 200 ml vin rosu 50 g zahar pudra 50 g
unt 1 lingura otet aromat 2 linguri otet de vin 1 legatura de verdeata
cateva cozi de ceapa verde sare piper Mod de preparare: Puneti cepele
intr-o cratita impreuna cu untul, zaharul, vinul rosu, otetul de vin,
250…
Pate de ficatei de pui cu coniac
22 November 2010
Ingrediente: 125 g unt 1 ceapa mare tocata 2 catei de usturoi 2 felii
de slănină (fara sorici) taiata bucatele 250 g ficatei de pui curatati
1/4 lingurita cimbru uscat, piper negru macinat 3 linguri smantana 1-2
linguri coniac 2 linguri de codite de ceapa verde, taiate mărunt Mod de
preparare: Se topeste untul…
Read more »
Read more »
Budincă de dovleac cu nucă
22 November 2010
Ingrediente: 300 g dovleac 4 ouă 4 linguri zahăr 150 g nucă măcinată 50
g unt 1 plic zahăr vanilat scorţişoară Mod de preparare: Cureţi
dovleacul, îl dai pe răzătoarea cu ochiuri mari, îl căleşti în unt cu
scorţişoară după gust şi după ce s-a înmuiat îl dai deoparte. Baţi
albuşurile spumă cu…
Read more »
Read more »
Peperonata cu legume si usturoi
22 November 2010
Ingrediente: 2 vinete 2 ardei grasi (unul rosu, unul verde) 3 dovlecei
mici 4 rosii 3 cepe verzi 1 capatana de usturoi 1 ramurica de cimbru 1
foaie de dafin 1 lamaie cateva fire de patrunjel 200 ml ulei de masline
sare piper Mod de preparare: Taiati cubulete vinetele, dovleceii si
ardeii (fara seminte).…
Read more »
Read more »
Supă de gulii cu găluşte de făină
22 November 2010
Ingrediente: 2-3 gulii 2 linguri ulei sare piper 1 legătură pătrunjel
verde condimente 1 ou fănă Mod de preparare: Intr-o cratiţă cu ulei,
pui guliile curăţate şi tăiate fideluţă. Peste ele torni un polonic mare
de apă fierbinte şi le acoperi cu un capac. Le fierbi înăbuşit pe
jumătate, apoi mai adaugi apă…
Read more »
Read more »
Pilaf cu pui si caşcaval
22 November 2010
Ingrediente: piept de pui 250 g orez 2 cepe 4 linguri de caşcaval ras 2
roşii 100 g unt 1 legătură pătrunjel sare piper Mod de preparare:
Speli carnea, o tai bucăţi şi o pui la fiert în apă cu sare. Cureţi apoi
ceapa, o tai mărunt, o căileşti în unt, adaugi orezul…
Read more »
Read more »
Tort de zahar ars
22 November 2010
Ingrediente: 14 ouă 2 l lapte 6 linguri făină 1 plic zahăr vanilat 1
plic praf de copt 500 g zahăr 500 ml frişca Mod de preparare: Pui 400 g
zahăr într-o cratiţă să se caramelizeze, tapetezi cratiţa cu zahărul.
Amesteci 8 ouă bătute spumă cu laptele. Torni în cratiţă şi dai la…
Read more »
Read more »
Ciuperci provensale
22 November 2010
Ingrediente : 500 g ciuperci 1 tulpina mijlocie de praz 60 g unt 1
catel de usturoi zeama si coaja rasa de la 1 lamaie piper 1/2 ceasca
patrunjel verde tocat nucsoara rasa 1 1/2 ceasca de miez de paine
integrala 2-3 linguri ulei de masline 1 catel de usturoi intreg Mod de
preparare:…
Read more »
Read more »
Pui cu brânză şi legume de toamnă
22 November 2010
Ingrediente: 6 bucăţi pulpe de pui 200 g telemea de vacă (foarte bine
scursă) 100 g caşcaval ras 1 ou 4 cepe 2 morcovi 1 gogoşar 250 ml
smântână sare piper boia dulce 1 lingură condiment 6 linguri ulei 2
linguri unt 1 kg carofi 1 conopidă mare 1 ţelină mare Mod de…
Read more »
Read more »
Friptură de pui cu sos de roşii şi garnitură de orez
22 November 2010
Ingrediente: 1 piept de pui 150 g costiţă afumată 1 ceaşcă de orez 5
roşii 2 gogoşari 1 ceapă 1 ardei galben 1 linguriţă condiment 1 lingură
pastă de roşii 1 linguriţă zahăr ulei sare piper busuioc cimbru 1
legătură pătrunjel Mod de preparare: Speli carnea, o tai bucăţi pe
care le prăjeşti…
Read more »
Read more »
Salată din dovlecei
22 November 2010
Ingrediente: 1 Knorr Salad Dressing Tzatziki 500 grame dovlecei o ceapă
roşie 3-4 castraveciori muraţi 2-3 roşii Mod de preparare: Se
prepară dressing-ul Knorr Tzatziki conform indicaţiilor de pe ambalaj.
Se spală dovleceii şi se taie în semifelii subţiri sau se dau prin
răzătoarea mare. Se adaugă ceapa tăiată fideluţă, felii de
castraveciori,…
Read more »
Read more »
Salată de crudităţi cu fructe uscate
22 November 2010
Ingrediente:
1/4 căpăţână de varză albă 1/4 căpăţână de varză roşie un praf de
chimen 1 ceapă mijlocie 2 mere 5 prune uscate 5 caise uscate 1 Knorr
Salad Dressing Tzatziki Mod de preparare: Se toacă mărunt ambele
bucăţi de varză şi se presară cu chimen. Se adaugă ceapa tăiată
fideluta. Se curăţă merele…
Read more »
Read more »
Bezele cu nuci
22 November 2010
Ingrediente: 3 albuşuri 200 g de zahar pudra 50 g de nuci 2 pachete de
zahar vanilat 1/2 lingurita cu zeama de lamaie sau otet Mod de
preparare: Se bat albuşurile de cateva ori cu telul. Se adauga treptat
zaharul si praful de vanilie, batand continuu 5 minute la cald, cu vasul
in…
Read more »
Read more »
Aperitiv din brînză de burduf
22 November 2010
Ingrediente: 1/2 kg brînză sau caş de oaie proaspăt 50-100 ml bere 100
ml smîntînă 4-5 sardele chimen ceapă sare Mod de preparare: Brînza se
mărunţeşte cu furculiţa, caşul se trece prin maşina de tocat, se adaugă
berea, smîntîna, sardelele, o linguriţă rasă de chimen măcinat şi ceapă
rasă,compoziţia se amestecă bine şi se…
Read more »
Read more »
Tarta de capsuni cu branza de vaci
22 November 2010
Ingrediente aluatul fraged: 250 g faina 125 g unt + 20 g unt pentru
forma 1 ou 1/3 pahar de apa rece o lingurita de zahar praf 1/2
lingurita de sare fina Ingrediente umplutura: 500 g branza de vaci bine
stoarsa, 150 ml frisca lichida, 30 g unt, 4 oua, 50 g faina, 125…
Read more »
Read more »
Pizza cu legume si branză
22 November 2010
Ingrediente: 350 g făină 1 linguriţă zahăr 1/2 cub de drojdie 2 linguri
ulei 4 cepe 2 căţei usturoi 2 ardei roşii 1 ardei verde 8 roşii 125 g
brânză 200 g ciuperci piper boia pătrunjel busuioc sare Mod de
preparare: Faci un aluat din făină, sare, zahăr, 150 ml apă, drojdie şi…
Read more »
Read more »
Salată de crudităţi cu ridichii
22 November 2010
Ingrediente:
1 fir mic de praz 1 măr mic 3 linguri de ulei vegetal 350 de grame de
ridichi albe 1 Knorr Salad Dressing cu ardei si Verdeţuri 3 linguri de
boabe de porumb stafide (opţional) Mod de preparare: Se curăţă prazul,
se taie de-a lungul, se spală şi se taie în rondele subţiri. Se…
Read more »
Read more »
Bulgăraşi cu ciocolată
22 November 2010
Ingrediente: 1/2 pahar zahăr pudră 200 g ciocolată fără cremă 3 linguri
esenţă de rom 1 pahar biscuiţi simpli măcinaţi 100 g nuci măcinate 2
linguri cacao lapte sau unt Mod de preparare: Razi ciocolata, opreşti
puţină ciocolată rasă pentru ornat bulgăraşii, iar pe cea rămasă o
amesteci cu zahărul, esenţa, biscuiţii măcinaţi,…
Read more »
Read more »
Plăcinţele din piure cu dulceaţă
22 November 2010
Ingrediente: 5 cartofi 1 lingură smântână 1/2 pahar cu lapte 1 ou 3
linguri de făină 3-4 linguri dulceaţă Mod de preparare: Faci un piure
obişnuit din cartofi, îl laşi să se răcească, adaugi oul, smântână,
laptele, 1 lingură de făină şi amesteci bine, apoi formezi plăcinţele
subţiri, rotunde sau ovale, le tăvăleşti…
Read more »
Read more »
Piept de pui umplut cu ciuperci si caşcaval
22 November 2010
Ingrediente: 750 g piept de pui dezosat 150 g ciuperci 100 g caşcaval
100 g făină 5 ouă 10 g Delikat 10 g piper boabe 100 g unt sare după gust
Mod de preparare: Baţi carnea cu ciocanul de şniţele, îl sărezi, apoi
presari umplutura pe care o faci astfel: dai caşcavalul pe…
Read more »
Read more »
Tort de ciocolată cu brandy
22 November 2010
Ingrediente: 300 g de ciocolată 3 ouă 50 g de făină brandy Alexandrion
drojdie 80 g de zahăr 100 g de unt sare fină Mod de preparare:
Încingeţi cuptorul la o temperatură de 220ºC.Spargeţi jumătatae de
ciocolată într-un castron şi adăugaţi 30 de g de unt. Topiţi untul la
bain marie până ce amestecul…
Read more »
Read more »
Cartofi cu ceapa
22 November 2010
Ingrediente: 4 cartofi mijlocii 1 ceapa de apa 6 linguri de telemea
rasa 1/2 ceaşca de smantana 3/4 cana lapte 1 lingurita de muştar Mod de
preparare: Se curata cartofii de coaja si se taie felii subţiri. Se
curata ceapa si se taie in ineluse. Se unge un vas de iena cu unt si…
Read more »
Read more »
Chiftele din carne fiartă de pui
22 November 2010
Ingrediente: 1 kg piept de pui 1 cartof 2 ouă 2 căţei de usturoi 2
linguri făină sare ulei Mod de preparare: Speli carnea, o tai bucăţi,
cureţi şi cartoful şi le pui la fiert, separat, în apă cu sare. Când
sunt gata, treci carnea fiartă prin maşina de tocat, dai cartoful pe…
Read more »
Read more »
Pui ca în Tara Bascilor
22 November 2010
Ingrediente: 2 linguri făină 1 pui de circa 1.5 kg sare piper negru
măcinat 3 linguri ulei de măsline 1 ceapă mare,tăiată în rondele fine 2
ardei capia, tăiaţi în fâşii late 2 căţei de usturoi 150 gr cârnat (sau
salam subţire) 200gr orez cu bobul lung 450 ml supă limpede de pui o…
Read more »
Read more »
Vinete cu brânză de capră la cuptor
21 November 2010
Ingrediente: 4 vinete 250 g telemea de capră 2 căţei de usturoi 6 roşii
1 legătură pătrunjel sare piper ulei Mod de preparare: Cureţi
vinetele, le tai felii pe lungime, le sărezi şi le laşi deoparte să iasă
sucul din ele. Le treci apoi sub un jet de apă rece, le ştergi cu…
Read more »
Read more »
Pârjoale cu spaghete de orez şi sos de gogoşari
21 November 2010
Ingrediente parjoale: 400 g carne de viţel 2 cepe 1 morcov 1 cartof 2
ouă 2 felii de pâine 1 ceaşcă de lapte ulei sare piper 3 linguri făină
Ingrediente sos: 2 gogoşari 3 roşii cimbru piper sare 1 linguriţă zahăr 1
legătură verdeaţă 100 g spaghete de orez Mod preparare pârjoale: Cureţi
ceapa,…
Read more »
Read more »
Borş cu varză şi conopidă
21 November 2010
Ingrediente: 2-3 frunze de varză 2-3 bucheţele de conopidă 2 cartofi 2
morcovi 1 dovlecel 1 rădăcină de pătrunjel 2 ardei graşi 2-3 roşii 2
cepe 1 fir de praz 100 ml ulei 2 ouă 2-3 linguri smântână 1/2 l borş 1
legătură leuştean sare Mod de preparare: Cureţi toate legumele, tai
mărunt…
Read more »
Read more »
Prăjitură cu prune, nucă şi bezea
21 November 2010
Ingrediente: 300 g zahăr 120 g unt 180 g făină 4 ouă 1 vârf de cuţit
bicarbonat 1 lingură esenţă de rom coaja rasă a unei jumătăţi de lămâie
750 g prune o mână de nuci prăjite Mod de preparare: Freci untul cu
150 g zahăr până se face cremos, adaugi 1 ou…
Read more »
Read more »
Friptură de porc in jiu cu vin
21 November 2010
Bucata de carne de porc o speli şi o fierbi întreagă într-o cratiţă în
care pui: apă, morcov, apoi, când s-a fiert, o tai felii şi o laşi
deoparte. într-o cratiţă pui untură, morcovul fiert şi pasat, boia,
piper, foi de dafin şi vin alb. Laşi jiul să dea un clocot, apoi adaug
feliile…
Read more »
Read more »
Sirop de afine
21 November 2010
Intr-un borcan de sticlă pui afinele peste care presari aceeaşi
cantitate de zahăr. Laşi 6 săptămâni borcanul acoperit, într-un loc
răcoros şi ferit de lumină, astfel încât din afine să se lase sucul.
Siropul obţinut îl strecori printr-un tifon dublu, după care îl torni în
sticle pe care le astupi foarte bine. Afinele rămase…
Read more »
Read more »
Ciorba de porc cu zeamă de varză
21 November 2010
Carnea de porc, o opăreşti şi o pui la fiert, având grijă să iei spuma.
După ce s-a fiert carnea, adaugi zarzavatul tocat, morcovi, ţelină,
pătrunjel, păstârnac, ceapă şi le laşi să fiarbă bine, apoi adaugi roşii
decojite şi tăiate mărunt sau pastă de roşii şi leuştean tocat. Dacă
îţi place, poţi să dregi…
Read more »
Read more »
Prăjitură cu afine si cremă de smantană
21 November 2010
Ingrediente aluat: 500 g făină 200 g unt 4 gălbenuşuri 100 g zahăr
pudră sare 500 g afine Ingrediente cremă: 5 albuşuri 200 g zahăr pudră 4
gălbenuşuri 250 g smântână Mod preparare aluat: Incorporezi untul în
făină, apoi adaugi pe rând gălbenuşurile, zahărul şi un praf de sare.
Frămânţi aluatul şi-l dai…
Read more »
Read more »
Cum se prepara Cocktail California Dream (video)
21 November 2010
Ingrediente: 50 ml tequila 30 ml sweet vermouth 15 ml dry vermouth 1
maraschino cherry Ice cubes 1 shot measure 1 mixing glass 1 bar spoon
spoon or stirrer 1 strainer 1 cocktail glass Cum se prepara Cocktail
California Dream
Read more »
Read more »
Rulouri de vinete cu garnitură de paste cu carne
21 November 2010
Ingrediente: 1 vânătă 5 linguriţe smântână sare piper Ingrediente
garnitură: 250 g paste 400 g carne tocată 3 roşii 100 g caşcaval piper
ulei Mod de preparare: Speli vânătă, o tai felii pe lungime, presari
feliile cu sare şi le laşi puţin să se scurgă. Pui apoi pe fiecare câte o
linguriţă de smântână…
Dovlecei cu ouă la cuptor
21 November 2010
Ingrediente: 4 dovlecei 8 ouă 50 g caşcaval sau brânză sărată 2 linguri
unt 1 legătură de mărar sare piper Mod de preparare: Speli bine
dovleceii, îi tai în jumătate pe lungime, le scoţi miezu şi ii laşi să
se scurgă pe un şervet. Aşezi apoi jumătăţile: de dovlecel într-o tava
sau cratiţă…
Read more »
Read more »
Musaca de cartofi copţi cu sos tomat
21 November 2010
Ingrediente: 6 cartofi 400 g carne tocată 2 cepe 5 roşii ulei cimbru
sare piper coriandru unt 1 legătură pătrunjel 2 ouă 150 g smântână Mod
de preparare: Coci cartofii în cuptor şi după ce sunt gata îi laşi să
se răcească, apoi îi tai felii. înăbuşi apoi carnea cu ceapa curăţată
şi…
Read more »
Read more »
Nucşoara
21 November 2010
Nucsoara este un fruct asemanator nucilor noastre, dar mai mic. A fost
folosit înca din vechime, de pe vremea romanilor, drept condiment sau
aromatizant al încaperilor. Fumigatiile cu nucsoara erau la mare moda în
vremea aceea. Multa vreme portughezii au fost aceia care au detinut
monopolul comertului cu nucsoara. Asta s-a întâmplat si datorita…
Read more »
Read more »
Peşte (cod) cu cartofi şi gogoşari, la cuptor
21 November 2010
Ingrediente: 700 g cod 3 gogoşari 6 cartofi 3 cepe 3 căţei de usturoi 3
roşii 2 felii şuncă afumată 1 ceaşcă vin roşu 1 legătură pătrunjel 2
linguri făină sare Mod de preparare: Speli peştele, îl tai bucăţi, îl
dai prin făină şi prăjeşti în ulei încins. Cureţi cartofii, îi tai
rondele,…
Read more »
Read more »
Pui cu gogoşari, măsline şi porumb
21 November 2010
Ingrediente: 1 piept de pui 2 gogoşari 2 cepe 2-3 căţei de usturoi 7-8
roşii 10 măsline verzi 10 măsline negre 2-3 linguri porumb fiert sare
piper cimbru 1 legătură verdeaţă Mod de preparare: Speli pieptul de
pui, îl tai bucăţi şi după ce l-ai presărat cu cimbru, sare şi piper, îl
căleşti…
Read more »
Read more »
Limbă cu legume şi sos de lămâie
21 November 2010
Ingrediente: 1 kg limbă de viţel 2 cepe 4 ardei 500 g roşii 6 cartofi 3
linguri ulei 300 g fasole verde sare piper Ingrediente sos: 150 g iaurt
150 g smântână 2 căţei de usturoi coaja rasă a unei lămâi sare piper
Mod de preparare: Speli bine carnea, o freci cu mălai,…
Read more »
Read more »
Sufleu de ardei copţi şi carne
21 November 2010
Ingrediente: 1 kg ardei graşi roşii 1/2 kg carne tocată 150 ml iaurt
100 ml smântână 4-5 ouă 2 linguri făină 6 linguri ulei 2 cepe 1/2 pachet
praf de copt sare piper boia nucşoară cimbu 1 legătură verdeaţă Mod
de preparare: Coci ardeii, îi cureţi şi – i aşezi într-un vas uns…
Read more »
Read more »
Legume de toamnă cu carne de porc
21 November 2010
Ingrediente: 600 g carne de porc 1 vânătă 2 dovlecei 3 cepe 3 ardei
graşi (de culori diferite) 3-4 căţei de usturoi 2 linguri ulei 1
legătură pătrunjel sare piper Mod de preparare: Cureţi şi speli toate
legumele, apoi tai vânătă şi dovleceii rondele, ceapa peştişori,
usturoiul mărunt şi ardeii bucăţi mai mari.…
Read more »
Read more »
Mancare de vinete cu usturoi
21 November 2010
Ingrediente: 2 vinete 4 ardei graşi 1 ceapă 2 dovlecei 4 roşii usturoi
sare piper pătrunjel apă 3 linguri ulei Mod de preparare: Intr-o
tigaie încingi uleiul şi prăjeşti ceapa tăiată felii subţiri, ardeii
graşi tăiaţi felii, vinetele şi dovleceii tăiaţi cubuleţe. Opăreşti apoi
roşiile, le decojeşti şi le tai bucăţele, pisezi usturoiul…
Read more »
Read more »
Prăjiturele din griş cu stafide
21 November 2010
Ingrediente: 1 l lapte 6 linguri zahăr 200 g griş 1/2 pachet stafide 1
plic zahăr vanilat 2 ouă puţină făină şi ulei pentru prăjit Mod de
preparare: Pui laptele la fiert împreună cu zahărul şi când clocoteşte
adaugi stafidele şi grisul în ploaie şi amesteci, să nu se formeze
cocoloaşe. Când s-a…
Read more »
Read more »
Pui cu garnitură de legume de toamnă
21 November 2010
Ingrediente: 1 pui 1 conopidă 4 cartofi 2 morcovi 2 rădăcini pătrunjel 4
cepe 1 ardei gras verde 1 gogoşar 1/2 pahar ulei 2 linguri pâslă de
roşii 1 legătură mărar 1 legătură pătrunjel 2 linguriţe condiment Mod
de preparare: Infăşori puiul în folie de aluminu, îl aşezi pe un capac
deasupra unei…
Read more »
Read more »
Cartofi cu lebar
21 November 2010
Ingrediente: 3 cartofi mari (nesfaramiciosi) 4 cepe 150 g lebar (sau
caltabos) circa 5g sare de mare 2-3 fire patrunjel verde. Mod de
preparare: Se fierb cartofii circa 20 de minute si in ultimele 3 minute
se introduc in apa si cepele intregi, necuratate. Se lasa sa se scurga,
dupa care se curata cartofii…
Read more »
Read more »
Vinete pane umplute cu branză dulce
21 November 2010
Ingrediente: 4 vinete 3 ouă 100 g brânză de vaci 3 linguri făină pesmet
ulei 1 legătură pătrunjel sare Mod de preparare: Cureţi vinetele de
coajă, le tai pe lungime în 6 felii, le sărezi şi le laşi pentru o oră
deoparte, apoi treci feliile de vinete prin făină şi le prăjeşti în…
Read more »
Read more »
Chifteluţe din cartofi cu sos de ficăţei de pasare
21 November 2010
Ingrediente: 500 g cartofi 2 ouă 2-3 linguri făină 250 ml ulei sare
Ingrediente sos: 200 g ficăţei de pasăre 2 linguri unt 1 ceapă pătrunjel
mărar sare şi piper 1 linguriţă făină 50 ml ulei 1 lingură bulion Mod
de preparare: Cureţi cartofii şi îi dai pe râzătoare, apoi îi amesteci
cu…
Read more »
Read more »
Spaghete cu sos de roşii si cu maioneză
21 November 2010
Ingrediente: 250 g spaghete 1 ceapă mică puţin ulei 2 roşii 3 linguri
pastă de tomate 2 frunzuliţe busuioc 1 linguri maioneză Mod de
preparare: Intr-o oală pui la fiert 2 I de apă cu puţină sare, iar când
clocoteşte adaugi spaghetele. Cât timp fierb spaghetele, prepari sosul:
într-o cratiţă căleşti în puţin…
Read more »
Read more »
Conopidă cu sos alb si ouă
21 November 2010
Ingrediente: 600 g cartofi 250 g morcovi 1 conopidă 300 ml lapte 1
lingură unt 2 linguri făină 4 ouă câteva fire de pătrunjel 2 cepe sare
piper nucşoară 2 linguriţe condiment tip Vegeta Mod de preparare:
Cureţi cartofii, îi fierbi cam 20 de minute în apă cu sare. Tai morcovii
cubuleţe, rupi…
Read more »
Read more »
Fursecuri cu miere
21 November 2010
Ingrediente: 100 g miere 1 ou 1 lingură zahăr 1 lingură ulei 150 g
făină 1 vârf de cuţit de bicarbonat Mod de preparare: Freci bine
mierea cu oul şi zahărul, apoi adaugi pe rând uleiul şi făina amestecată
cu bicarbonatul. Frămânţi bine aluatul, pui apoi forma specială de
biscuiţi la maşina de…
Read more »
Read more »
Musaca de păstăi
21 November 2010
Ingrediente: 1 kg păstăi 1/2 kg carne tocată 5 cepe 200 ml ulei 9 ouă
sare piper 3 linguri ketchup picant Mod de preparare: Fierbi păstăile,
le strecori şi le laşi la răcit. Toci ceapa, o căleşti în ulei, adaugi
şi carnea tocată şi o amesteci până ce îşi schimbă un pic culoarea,…
Read more »
Read more »
Sufleu de roşii
21 November 2010
Ingrediente: 700 g roşii 100 g macaroane 60 g caşcaval 3 ouă 2 linguri
făină sare piper unt Mod de preparare: Fierbi macaroanele în apă cu
sare şi după 8-10 minute le scurgi, le treci sub un jet de apă rece şi
le laşi într-o strecurătoare. Opăreşti apoi roşiile, le decojeşti şi…
Read more »
Read more »
Ingheţată de fragi
21 November 2010
Ingrediente: 250 g fragi 300 g zahăr pudră 750 ml lapte rece 1 lingură
zeamă de lămâie Mod de preparare: Speli fragii, opreşti câţiva pentru
decor, pe restul îi treci prin sită şi adaugi pe rând în piureul obţinut
zahărul pudră, laptele şi zeama de lămâie. Amesteci compoziţia, o
torni în cupe şi…
Read more »
Read more »
Budincă de tăieţei cu brânză de vacă
21 November 2010
Ingrediente:
250g tăieţei 400g brânză de vacă 2 ouă 4 linguri zahăr coajă de lămâie
stafide sare Mod de preparare: Brânza de vacă se zdrobeşte cu furculiţa.
Se amestecă cu gălbenuşurile, zahărul,tăieţeii fierţi şi strecuraţi,
coaja de lămâie, stafidele şi albuşurile bătute spumă. Se toarnă în
cratiţa unsă cu margarina, se pune la cuptor la…
Read more »
Read more »
Inimă de vită umplută in cuib de varză
21 November 2010
Ingrediente: 1 inimă de vită 500-600 g carne 1 varză 2 cepe 2 foi de
dafin 1 pahar vin alb 2-3 căţei de usturoi 1 legătură pătrunjel şi mărar
piper boia 1 cub condiment 3 roşii 1 păhărel orez cimbru 2 ouă 1 cană
borş sare Mod preparare umplutură: Toci carnea împreună cu…
Read more »
Read more »
Ceafă de manzat cu sos de roşii
21 November 2010
Ingrediente: 400 g ceafă de mânzat 2 cepe 4-5 roşii măghiran cimbru
Mod de preparare: Tai carnea felii, le baţi bine, le sărezi şi le
presari cu măghiran şi cimbru. Le laşi la frigider acoperite o jumătate
de oră, apoi le pui la fiert într-o cratiţă cu apă şi le fierbi o oră…
Read more »
Read more »
Prăjitură cu blat de ciocolată si frişcă
21 November 2010
Ingrediente: 8 ouă 200 g zahăr 250 g făină 200 g ciocolată sau 50 g
cacao 2 linguri ulei 1 lingură apă 1 esenţă de rom Ingrediente cremă:
200 g alune 400 g frişcă Mod de preparare: Freci gălbenuşurile cu
jumătate din cantitatea de zahăr, adaugi apa şi uleiul, iar separat baţi
albuşurile…
Read more »
Read more »
Cremă de brânză de vaci cu morcovi si mere
21 November 2010
Ingrediente: 200 g brânză de vaci 100 g miere de albine 1 morcov 1 măr 2
linguri smântână coajă rasă de portocală şi lămâie 1 plic zahăr vanilat
1 piersică Mod de preparare: Cureţi morcovul şi mărul, le dai pe
răzătoarea cu ochiuri mici. Adaugi apoi brânza de vaci, mierea de
albine, smântână,…
Read more »
Read more »
Budincă de piersici
21 November 2010
Ingrediente:
5 1/2 căni cu cuburi de pâine 3 linguri nucă de cocos 1/2 cană suc de
portocale 1 borcan de 500g compot piersici 2 banane 1 cană stafide Mod
de preparare: Se amestecă cuburile de pâine cu nuca de cocos. Se mixează
restul ingredientelor.Se aşează în straturi, într-o tavă, în următoarea
ordine: sosul de…
Read more »
Read more »
Cotlete de porc inabusite
20 November 2010
Ingrediente:
1 kg cotlete 4-5 cepe usturoi 2 linguri grasime 1 pahar vin zeama de
oase sare piper Mod de preparare: Se asaza intr-o cratita bucata
intreaga de cotlete peste citeva cepe taiate felii si usturoi. Se pune
sare si piper, se toarna zeama de oase si un pahar de vin. Se acopera
bine astfel…
Read more »
Read more »
Rasol de vita cu usturoi si tarhon
20 November 2010
Ingrediente:
300 g carne rasol 75 g unt 1 ou 1 felie franzela 1 ceapa 1 catel de
usturoi patrunjel verde 4-5 frunze de tarhon o salata pireu de legume
sare Mod de preparare: Se curata rasolul de pielite si oase si se pune
in tava. Se unge partea de deasupra cu ou. Se amesteca…
Read more »
Read more »
Ciorba de fasole verde, vitel si sunculita afumata
20 November 2010
Ingrediente:
1 kg carnita de vitel 1 kg fasole verde 300 gr sunculita 100 gr ceapa 2
morcovi 1 telina tocata marunt 1 lingura faina 4 rosii descojite de
pielite si tocate unt sau ulei sare piper boia dulce de ardei vegeta
(sau delikat) Mod de preparare: Intr-o oala, se pune carnea sa fiarba
in…
Read more »
Read more »
Tocăniţă de ciuperci
20 November 2010
Ingrediente:
1/2 kg ciuperci 4 cepe 2 linguri ulei 2 linguri făină 1 linguriţă sare 3
linguri pătrunjel verde tăiat mărunt Mod de preparare: Se curăţă
ciupercile.Ceapa se taie mărunt, se pune într-o cratiţă cu uleiul şi
puţină apă şi se lasă să se înnabuşe puţin. Se adaugă ciupercile, se
pune puţină apă şi se…
Read more »
Read more »
Retete de post: Clatite de post
20 November 2010
Ingrediente:
100 g faina 100 ml apa minerala 50 g ulei 25 g zahar 10 g sare Mod de
preparare: Se amesteca toate ingredientele si se bat bine pana se obtine
o pasta de consistenta unei smantani subtiri. Se coc intr-o tigaie,
care sa nu lipeasca. Dupa fiecare clatita se unge fundul tigaii cu
ulei.…
Read more »
Read more »
Terci de ovăz sau grâu
20 November 2010
Ingrediente:
1 pahar fuigi ovăz sau 1 pahar fulgi grâu 2-3 pahare apă 1/2 linguriţă
sare 1 jumătate pahar nuci tăiate 2 linguri miere 3 linguri stafide 1
pahar lapte Mod de preparare: Se fierbe 30-40 minute/ se fierbe 1 oră ia
foc mic. O jumătate pahar nuci tăiate, 2 linguri miere, 3 linguri
stafide,…
Read more »
Read more »
Muffins pufosi cu ciocolata
20 November 2010
Ingrediente:
2 oua 110 gr de unt moale 110 gr de zahar 140 gr faina 70 de gr
bucatele de ciocolata 1 plic de zahar vanilat 2 lingurite de praf de
copt 2 linguri de lapte Mod de preparare: Se pun toate ingredientele (in
afara de ciocolata) in mixer si se mixeaza bine.Se adauga apoi…
Cotlete de porc cu sos de vin
20 November 2010
Ingrediente:
1 kg. cotlet 2 cepe mijlocii 3-4 buc. rosii 1 pahar vin putina nucsoara
rasa sare piper Mod de preparare: Bucata de cotlet se spala, se
presara cu sare si piper, se lasa 10-15 min., dupa care se asaza intr-un
vas potrivit de mare si se da la cuptor, la foc iute. Dupa circa…
Read more »
Read more »
Ciorba de burta
20 November 2010
Ingrediente: 700 g burta 2 morcovi 1 patrunjel 1 ceapa 1/2 gogosar in
otet 3-4 catei mari de usturoi 300 g smantana 2 oua 60-70 ml otet 6 %
Mod de preparare: Se ia burta si se spala. Daca vi se pare ca are miros
se pune cateva ore, chiar o zi, in putina…
Read more »
Read more »
Friptură de porc înăbuşită cu cartofi gratinaţi
20 November 2010
Ingrediente:
1.500 kg carne pentru fripturi 2 kg cartofi 200 ml ulei 100 g făină 100
g caşcaval 100 g smîntînă 400 ml lapte 3 ouă 100 ml vin 50 g unt sare
piper după gust Mod de preparare: Carnea se spală, se sărează şi se
pune într-o tavă la înăbuşit cu ½ din…
Read more »
Read more »
Ciorba de fasole cu sira de porc afumata
20 November 2010
O
reteta de ciorba de fasole cu sira de porc afumata din: sira de porc
afumata, fasole alba, morcov, pastarnac, patrunjel, foaie de dafin,
ceapa, zeama de varza acra, tarhon, patrunjel, boabe de piper si sare.
Ingrediente: 1/4 kg sira de porc afumata 100 g fasole alba noua 1 morcov
1 pastarnac mic 1 radacina…
Read more »
Read more »
Branza cu usturoi
20 November 2010
Ingrediente:
1 pachet brinza grasa de vaci de 200 grame 2 linguri smintina un virf
cutit boia un virf cutit sare 2 catei de usturoi Mod de preparare: Se
pun in cuva de mixer (blender) ingredientele, se mixeaza circa 2-3
minute pina ce amestecul devine o pasta fina. Se toarna compozitia
intr-un bol si se…
Read more »
Read more »
Parjoale de ficat
20 November 2010
Ingrediente:
1/2 kg. ficat de porc 1 ou un cartof crud faina verdeata piper sare Mod
de preparare: Se dau ficatul si cartoful crud prin masina de tocat,
obtinindu-se o pasta omogena. Se adauga celelalte ingrediente. Din
compozitia obtinuta se fac pirjoale mici, care se coc la foc iute. Se
servesc cu salata de rosii…
Read more »
Read more »
Lapte de orez
20 November 2010
Ingrediente:
5 linguri cu orez fiert 3 linguri nucă măcinată puţină vanilie 1/4
linguriţă sare 2 linguri miere 2 căni cu apă fierbinte Mod de preparare:
Mai întâi se mixează orezul şi nuca în puţină apă fierbinte, apoi se
adaugă restul ingredientelor şi restul de apă. Se mixează din nou până
la omogenizare. Se strecoară.…
Read more »
Read more »
Pateu din boabe de fasole
20 November 2010
Ingrediente:
2/3 căni de fasole fiartă 1 ceapă mare albă,tăiată mărunt 4 căţei de
usturoi 1 lingură pastă de roşii 1 lingură pastă de ardei 2-3 linguri cu
ulei sare tarhon mărar pătrunjel verde Mod de preparare: Se trece
fasolea prin maşina de carne sau se mixează bine. Apoi amestecă cu
restul ingredientelor şi…
Read more »
Read more »
Frigarui din carne de berbec
20 November 2010
Ingrediente: 500 gr. carne de berbec 2 buc. ceapa alba 100 gr. ceapa
verde 200 gr. rosii 1/2 lamîie 1 lingura otet 1 lingura unt Mod de
preparare: Carnea de berbec (vrabioara sau pulpa) se spala, se taie
bucati mici, se pune in castron, se sareaza, se presara cu piper pisat,
se adauga ceapa…
Read more »
Read more »
Retete de post: Salata de morcovi
20 November 2010
Ingrediente: 400 gr morcovi 1 mar zeama de la o lamaie 2-3 linguri de
suc de portocale coaja de lamaie si portocala Mod de preparare: Se
curata si se dau pe razatoare morcovii si marul si se amesteca cu
celelalte ingrediente. Se tine la frigider. Pofta buna!
Read more »
Read more »
Sos de pere şi piersici
20 November 2010
Ingrediente:
2 căni piersici din compot 2 căni pere din compot 3 linguri miere 2
linguri amidon Mod de preparare: Se scurg fructele de zeamă, se
mixează jumătate de cană de piersici şi jumătate de cană de pere cu
zeama din compot, cu mierea şi amidonul. Se pune pe foc până se
îngroaşă, apoi…
Read more »
Read more »
Ciorba de berbec
20 November 2010
Ingrediente:
1/2 kg. carne de berbec 2 buc. morcov 1 buc.ceapa 1/2 buc. telina 1/2
buc pastirnac 1 buc. cartof 2-3 buc rosii 1/2 l zeama de varza o
legatura patrunjel sare piper 2 l apa 2 oua Mod de preparare: Se spala
carnea si se opareste in apa clocotita. Se limpezeste bine in apa…
Read more »
Read more »
Granola
20 November 2010
Ingrediente:
4 pahare fulgi de ovăz 1 pahar nuci tăiate 1/2 pahar sămânţă de bostan
sau floarea soarelui 1/2 linguriţă sare 4 linguri miere 1 linguriţă
vanilie 1/4pahar ulei 1/4 pahar apă Mod de oreparare: Se amestecă
mierea, vanilia, uleiul şi apa şi se toarnă peste fulgii de ovăz.Se
amestecă bine şi se pune într-o…
Read more »
Read more »
Lapte de nucă
20 November 2010
Ingrediente:
8 linguri nucă măcinată 2 căni cu apă fierbinte 1 linguriţă miere 1/2
linguriţă sare puţină vanilie 1 banană Mod de preparare: Peste nucile
măcinate se toarnă apa fierbinte, se amestecă, se strecoară şi se adaugă
restul ingredientelor. Se amestecă până se obţine un amestec omogen şi
cremos. Pofta buna!
Read more »
Read more »
Pateu din brânză de vacă
20 November 2010
Ingrediente:
200g brânză de vacă proaspătă 2 linguri smântână 2 linguri lapte 2
linguri ulei 1 ceapă mică tăiată mărunt 2 căţei de usturoi tăiaţi mărunt
un sfert lingură sare 2 linguri seminţe de bostan măcinate frunze de
pătrunjel coriandru Mod de preparare: Se amestecă toate ingredientele
până se obţine o pastă. Pofta…
Read more »
Read more »
Ghimbirul
20 November 2010
Ghimbirului i se mai spune ghimber sau ginger si se pare ca numele lui
vine din limba sanscrita. A fost folosit drept condiment din cele mai
vechi timpuri. Îl cunosteau vechii greci, care-l numeau zingiberi, dar a
fost des folosit si în bucataria romanilor. De fapt, acestia din urma
l-au luat cu ei în…
Read more »
Read more »
Drob de nucă
20 November 2010
Ingrediente:
2 căni de orez fiert 1 1/2 cană de nuci măcinate 2 căni pesmet 1/2cană
seminţe de flarea soarelui 2 linguri făină 2felii ţelină sau frunze
tăiate mărunt 1 1/2 cană apă sau lapte 1 ceapă tăiată mărunt sare după
gust 1 linguriţă busuioc 4-5 căţei usturoi. Mod de preparare: Se
amestecă toate…
Read more »
Read more »
Cocos cu vin
20 November 2010
Ingrediente:
1 cocos de peste 1,5 kg 200 gr. de slanina 1 pahar cu vin rosu 1
lingura de faina 2 linguri pasta de rosii 4 cepe zarzavat de supa
obisnuit 200 gr. ciuperci 40 de crutoane de pîine sare piper Mod de
preparare: Intr-o cratita mai mare, pe foc potrivit, se pune slanina…
Read more »
Read more »
Bors de zarzavat cu varza murata
20 November 2010
Ingrediente:
100 g morcovi 50 g telina 50 g pastarnac 100 g fasole verde 300 g ceapa
300 g cartofi 75 g ardei 2-3 frunze de varza murata 50 ml ulei 50 g
orez 1 l bors 1 legatura patrunjel 1 legatura leustean 30 g delikat gust
de legume piper Mod de preparare: Se spala…
Read more »
Read more »
Retete de post:Icre de post
20 November 2010
Ingrediente:
1 ceasca de gris 3 cesti de suc dulce de rosii 2-3 cepe 1 ceasca de
ulei sare piper Mod de preparare: Sucul de rosii se pune la foc mic sa
clocoteasca. Se adauga in ploaie grisul, se amesteca cu grija pana ce
grisul se umfla. Se ia de pe foc si se…
Read more »
Read more »
Crocant de piersici
20 November 2010
Ingrediente:
1/2 kg piersici tăiate felii( sau compot de 500g) 3 linguri miere 1/2
lingură coriandru 1/2 cană suc de portocale. Mod de preparare: Se
mixează ingredientele cu excepţia piersicilor.Siropul rezultat se toarnă
peste piersici. Totul se toarnă într-o cratiţă.Deasupra se aşează un
strat gros de granoia sau pesmet amestecat cu nucă tăiată mărunt. Se…
Read more »
Read more »
Cum se prepara Cocktail Moonraker (video)
20 November 2010
Ingrediente: 50 ml tequila 120 ml pineapple juice 15 ml blue Curacao
ice cubes 1 shot measure 1 measuring jug 1 highball glass 1 bar spoon
and cocktail stirrer Cum se prepara Cocktail Moonraker
Read more »
Read more »
Sarmale batranesti
20 November 2010
Ingrediente:
1 kg de carne de porc fara os 1 ceasca de orez sau pasat sare 3 cepe 3
linguri de untura de porc 1 varza murata 300 g de slanina 100 g sorici
piper macinat 2 linguri de bulion. Mod de preparare: Se alege si se
curata pasatul si se lasa in apa calda…
Read more »
Read more »
Tort cu mere si crema de zahar ars
20 November 2010
Ingrediente:
1 kg mere 50 gr unt 8 oua 2 cani cu lapte 4 linguri faina cca 400 gr
zahar tos 1 plic frisca 200 ml lapte Mod de preparare: Merele se rad si
se pun in tava sau o cratita care a fost tapetata cu zahar ars. Peste
mere se mai presara putin zahar…
Read more »
Read more »
Rulada cu crema de branza
20 November 2010
Ingrediente:
60 gr unt 60 gr faina 300 gr lapte 4 oua 200 gr branza moale 50 gr
parmezan o mana masline 150gr mortadella 50 gr cascaval taiat cubulete
mici marar patrunjel sau ce verdeata vreti voi ardei rosu cubulete mici
50 gr smantana groasa Mod de preparare: Facem un sos bechamel din unt,
faina,…
Read more »
Read more »
Pui cu smantana si cartofi la cuptor
20 November 2010
Ingrediente:
1 pui 2 cepe 4-5 cartofi 200 gr smantana 1 lingurita faina 200 gr
cascaval sare piper sos englezesc boia dulce Mod de preparare: Puiul se
portioneaza, se adauga 1 lingura de ulei se condimenteaza si se
introduce la cuptor timp de 15-20 minute. Cartofii si ceapa se taie
cuburi mici si se prajesc…
Read more »
Read more »
Caltabosi
20 November 2010
Ingrediente:
1 kg. orez 1/2 kg ficat de porc 1/2 de plaman porc 1,5 kg de carne de
la cap 1 inima porc 300 gr. de slanina de langa cap intestine mai groase
de la porc 1 ceapa sare piper cimbru Mod de preparare: Carnea,
plamanii, inima si 150 gr de slanina se pun la…
Read more »
Read more »
Budincă de orez cu prune uscate
20 November 2010
Ingrediente:
1/4 kg prune uscate 1/2 linguriţă sare 1 cană orez nefiert 1 lingură
unt 3 linguri miere 2 ouă puţină scorţişoară. Mod de preparare: Se spală
prunele uscate în apă călduţă şi se înmoaie de seara într-un litru de
apă caldă. A doua zi se adaugă scorţişoară, mierea şi sarea şi se dă în…
Read more »
Read more »
Clătite umplute cu mere
20 November 2010
Ingrediente:
6 clătite groase 8 mere 1/2 cană apă 4 linguri stafide puţină vanilie
1-2 linguri miere Mod de preparare: Se dau merele prin râzătoare. Se
amestecă cu apa, stafidele şi mierea şi se pun la fiert până ce se
înmoaie. Se unge o tavă cu ulei, se umple clătitele cu amestecul de mai…
Read more »
Read more »
Ciorba de ciolan de porc
20 November 2010
Ingrediente:
1 ciolan proaspat sau afumat 150 g morcovi 200 g ardei 200 g ceapa 200 g
cartofi 100 ml ulei 15 g orez 5 galbenusuri 50 ml otet 5 g faina 5 g
tarhon uscat sare Mod de preparare: Se spala ciolanul, se taie si se
fierbe 30 minute in 2 l apa cu…
Read more »
Read more »
Budincă de morcovi
20 November 2010
Ingrediente:
3 morcovi mijlocii răzuiţi 3 felii groase de pâine tăiate în cuburi 1
cană stafide 1 lingură coajă de portocale 1 cană lapte 1 lingură miere
Mod de preparare: Se amestecă toate ingredientele şi se pun în cuptor 30
minute.În loc de pâine se pot folosi 2 căni de orez sau grâu fiert. …
Read more »
Read more »
Cartofi inăbuşiţi cu roşii
20 November 2010
Ingrediente: 400 g cartofi 250 g roşii 150 g ceapă ulei 1 lingură făină
cimbru sare piper 1 foaie de dafin Mod de preparare: Cureţi cartofii,
îi speli, îi tai rondele şi îi rumeneşti în ulei pe ambele părţi. Tai
ceapa mărunt, o căleşti în ulei, adaugi făina, cimbrul, piperul, sarea,
foaia de…
Pulpa de curcan la tava
20 November 2010
Ingrediente:
1 pulpa de curcan de 1 kg 3oua fierte 1ceapa piper sare mazare din
conserva 4-5 cepe de arpagic Mod de preparare: Se desface pulpa de
curcan, se scoate osul si se aplatizeaza carnea. Se da cu putina sare si
piper. Se asza pe mijlocul bucatii ceapa calita si ouale fierte tari,
se…
Read more »
Read more »
Budincă de mere
20 November 2010
Ingrediente:
6-8 mere tăiate felii 1/4 cană seminţe de susan 1/2 cană nucă de cocos
1 lingură suc de lămâie 1/2 linguriţă sare 1 lingură coriandru 1 1/2
suc de mere 1 cană granola sau fulgi ovăz sau orez fiert Mod de
preparare: Se pun merele într-un vas.Se amestecă celelalte ingrediente
şi se toarnă peste…
Read more »
Read more »
Sufleu cu caşcaval
20 November 2010
Ingrediente: 200 g caşcaval ras 500 ml lapte 200 g unt 3 linguri făină 5
ouă sare pesmet Mod de preparare: Topeşti untul, adaugi făina şi
amesteci bine cu o lingură de lemn să nu se formeze cocoloaşe, apoi
adaugi laptele rece şi laşi să dea în câteva clocote. Laşi pasta
obţinută să…
Read more »
Read more »
Budincă de mere si banane
20 November 2010
Ingrediente:
5-6 mere tăiate felii 2 banane tăiate felii 1/2 cană stafide 1/2cană
nuci tăiate mărunt 5-6 felii de pâine tăiate cuburi 1/2cană nucă de
cocos 1 cană sos Ingrediente sos:2 căni suc de ananas (sau suc de mere),
2 linguri suc de lămâie, 4 linguri amidon. Se amestecă şi se fierbe
până se îngroaşă.…
Read more »
Read more »
Cozonac la tava cu visine si crema
20 November 2010
Ingrediente
aluat: 1/2 cub drojdie 100 ml lapte 250 g faina un praf de sare 50 g
unt moale 1 ou 50 g zahar Ingrediente umplutura: 6 galbenuse, 250 g
zahar, 500 g mascarpone, 1 kg brinza de vaci, 1 plic budinca de vanilie
praf, albusele + 125 g zahar, 2 linguri cacao, 1 kg…
Read more »
Read more »
Sarmale de porc moldovenesti
20 November 2010
Ingrediente:
2 verze acre 1/2 l suc de rosii 3 linguri orez 1 1/2 kg carne 3 cepe
marisare piper pisat si piper boabe 300 g slanina afumata 3-4 carnaciori
1 foaie de dafin 1 crenguta cimbru ulei sau untura Mod de preparare:
Varza se spala bine si se tine in apa calda ca sa-si…
Read more »
Read more »
Retete de post: Salata de orez
20 November 2010
Ingrediente: 1 ceasca de orez 4 ardei grasi 4 rosii mari bine coapte 4
cepe potrivite ulei otet sare piper 1 legatura de marar Mod de
preparare: Orezul se alege, se spala si se fierbe in apa cu sare, dupa
care se pune intr-o salatiera. Rosiile crude si ardeii copti se taie
marunt. La…
Read more »
Read more »
Budincă de macaroane cu mere
20 November 2010
Ingrediente:
250g macaroane 10 mere mijlocii 2 ouă 3 linguri zahăr(dacă merele nu
sunt dulci). Mod de preparare: Se fierb macaroanele, se strecoară şi se
clătesc.Merele se curăţă de coajă şi se taie felii sau se răzuiesc. Se
pun într-un vas mai mare şi se amestecă cu ouăle, albuşurile bătute
spumă, zahărul şi macaroanele. Se…
Read more »
Read more »
Ciorba de perisoare
20 November 2010
Ingrediente:
100 gr. carne de vaca 1/2 buc. morcov 1/2 buc. patrunjel o felie telina
o lingurita orez 1/4 felie franzela 2 linguri suc de rosii o lingurita
zeama de lamiie o legatura leustean sare Mod de preparare: Se fierbe
zarzavatul taiat marunt in apa cu sare si, cind este gata, se adauga
perisoarele, orezul…
Read more »
Read more »
Ciorba de purcel cu legume
20 November 2010
Ingrediente:
300 g pulpa porc 3-4 rosii 1 puisor de dovlecel 1 ceapa 1 cartof 1
bucatica de telina 1 patrunjel radacina 1 morcov 1 ardei gras 1 lingura
cu ulei 4-5 fire de leustean 20 fire de spaghetti din orez 1lamaie 2 l
apa sare Mod de preparare: Carnea se taie cubulete si se…
Read more »
Read more »
Mancare de dovlecei
20 November 2010
Ingrediente: 2 dovlecei mijlocii 2 roşii mari 2 – 3 cepe 1 căpăţână de
usturoi 1 legătură de mărar cimbru busuioc 2 rădăcini de pătrunjel 5
morcovi pătrunjel verde 1 ceşcuţă cu apă condiment tip Maggi ulei pesmet
sare piper Mod de preparare: Cureţi dovleceii şi îi tai felii de 1 cm
grosime. Razi…
Read more »
Read more »
Tarta cu brinza si portocale
20 November 2010
Ingrediente:
1 budinca de vanilie 500 ml lapte zahar vanilat 200 g zahar un pachet
foi de placinta 500 g brinza dulce sucul si coaja unei portocale un
galbenus 1 portocala pentru ornat Mod de preparare: Se fierbe budinca
cu zaharul si laptele si apoi se lasa la racit. Brinza de vaci se
amesteca…
Read more »
Read more »
Albă ca Zăpada
20 November 2010
Ingrediente
blat: 9 linguri de zahăr 9 linguri de ulei 3 ouă 1 linguriţă de amoniac
stins cu zeamă de lămâie 3 linguri de apă făină Ingrediente cremă:
700ml de lapte,4 linguri de făină,2 pachete de unt,1/2 kg de zahăr,coajă
de lămâie. Mod de preparare: Pregătiţi un aluat din ingredientele
respective folosind atâta făină…
Read more »
Read more »
Friptura de porc in aluat frantuzesc
20 November 2010
Ingrediente:
100 gr.unt 750 gr. aluat frantuzesc 2 kg. carne 1 os cu maduva 1 ou 2
buc. morcovi o ceapa tocata fin sau rasa sare piper cimbru 2 foi de
dafin Mod de preparare: Se sareaza si se pipereaza bucata de carne, se
pune la fiert la foc potrivit, cu ceapa, morcovii taiati, cimbru,…
Read more »
Read more »
Retete de post:Salata de conopida
20 November 2010
Ingrediente: 1 conopida de marime medie 2-3 linguri de maioneza de post
2-3 catei de usturoi pisat patrunjel fin tocat sare piper dupa gust Mod
de preparare: Se spala bine conopida, se pune la fiert in apa cu sare.
Se scurge si se lasa sa se raceasca. Intre timp sa piseaza usturoiul si
se…
Read more »
Read more »
Desert cu pişcoturi şi pere fierte în vin
20 November 2010
Ingrediente: 200 g pişcoturi 1 kg pere 1 lingură scorţişoară 150 g
zahăr 1 l vin roşu 20 de cuişoare Mod de preparare: Cureţi perele de
coajă, înfigi câte 3-4 cuişoare în fiecare pară şi le pui să fiarbă în
vinul roşu cu zahărul şi scorţişoara. După 7-8 minute dai fructele
deoparte, pui…
Read more »
Read more »
Prajitura Raphaelo
20 November 2010
Ingrediente blat: 5 oua 250 gr zahar 300 gr faina 5l g ulei 1 praf copt
Ingrediente crema : 100 ml lapte, 200 gr smintana, 3 linguri de faina,
un pachet unt, 250 gr zahar pudra, nuca de cocos Mod de preparare: Se
bat albusurile pana devin tari, se pun zaharul, galbenusurile si faina,…
Read more »
Read more »
Prăjitură cu nucă
20 November 2010
Ingrediente: 7 ouă 7 linguri cu apă 17 linguri zahăr 14 linguri făină
un vârf de sare 3 linguri cacao 1 linguriţă unt 300 g nuca Mod de
preparare: Se bat gălbenuşurile spumă, apoi se adaugă zahărul treptat.
Se adaugă albuşurile cu sare. Se pune apa, apoi treptat făina, apoi
compoziţia se pune…
Read more »
Read more »
Coasta de porc umpluta cu mere
20 November 2010
Ingrediente:
750 gr. coasta proaspata 1/2 kg. mere cimbru sare piper 3-4 boabe
ienibahar 1/2 pahar vin 1lingurita faina Mod de preparare: Se alege o
coasta mai mult lunga decit lata, se taie la mijloc ca sa formeze o
punga, lasind o margine de 2 cm imprejur. Se freaca cu sare, piper,
cimbru si boabe…
Read more »
Read more »
Ciuperci umplute cu branza
20 November 2010
Ingrediente:
10-12 ciuperci sare unt 2 linguri bune de branza patrunjel sau marar
parmezan Mod de preparare: Se aleg ciuperci albe, frumoase si potrivit
de mari. Se spala, tinandu-le pe masura ce se spala in apa cu putina
lamaie ca sa nu se inegreasca. Deoparte se aseaza ciupercile intr-o
cratita la foc sa se inmoaie…
Read more »
Read more »
Piept de pui la cuptor, cu vin si ardei murati
20 November 2010
Ingrediente:
2 borcanele de ardei mici murati curatati de seminte si taiati in
bucatele 8-10 catei de usturoi tocati marunt 1/2 cana de supa de pui 1
lingura de otet de vin alb 3/4 cana de vin alb ulei 4 jumatati de piept
de pui fara os si fara piele batuti ca pentru snitel sare…
Read more »
Read more »
Ciorba radauteana
20 November 2010
Ingrediente: 4 pulpe de pui cu tot cu spate sau 6-7 pulpe fara spate 4
morcovi, 2 radacini patrunjel sau pastarnac, 2 ardei capia sau grasi 5
galbenusuri de ou 400 grame smantana otet usturoi verdeata dupa gust Mod
de preparare: Se pun la fiert, in aproximativ 2,5 l apa, pulpele si
legumele, cu…
Read more »
Read more »
Perişoare cu mărar
20 November 2010
Ingrediente: 600 g pulpă de porc 1 ceapă 3-4 legături mărar 1/2 ceşcuţă
orez 5-6 linguri ulei 1 lingură bulion 1 linguriţă făină suc de roşii
sare Mod de preparare: Speli carnea, o tai cuburi şi o dai de două
ori, împreună cu ceapa, prin maşina de tocat. Speli şi tai fin mărarul.…
Read more »
Read more »
Chiftelute de ton cu sos
20 November 2010
Ingrediente: 100gr fulgi de cartofi 350ml apă fiartă 400gr ton din
conservă piper negru 3 linguri ulei sos chili 1 linguriţă făină 50ml
lapte 2-3 linguri caşcaval ras 1 linguriţă unt sare patrunjel Mod de
preparare: Chifteluţele: Pune fulgii de cartofi întru-un bol. Toarnă
deasupra apa clocotită şi amestecă cu o furculiţă, până când…
Read more »
Read more »
Tocănită de hribi cu smantană si ceapa
20 November 2010
O
reteta simpla de tocanita de hribi cu smantana si ceapa din: hribi,
ceapa, ulei, faina, smantana si condiment. Ingrediente: 300 g hribi 1
ceapă ulei 2 linguri făină 2 linguri smântână 1 lingură condiment Mod
de preparare: Speli hribii, îi pui la fiert în apă cu sare, căleşti apoi
ceapa tăiată mărunt în…
Read more »
Read more »
Ciorbă de gulii cu perişoare şi cimbru
20 November 2010
Ingrediente: 1 gulie 300 g carne slabă tocată 2 morcovi 1 ceapă mare 1
ardei 250 ml suc de roşii 2 linguri orez 1 ou 1 lingură griş 100 ml ulei
1 legătură mărar cimbru 1 cană borş Mod de preparare: Cureţi
legumele, trecii gulia şi morcovii pe râzătoare, tai ceapa mărunt şi…
Read more »
Read more »
Branzoaica cu afine
20 November 2010
Ingrediente
aluat: 230 g faina 2 linguri amidon 125 g unt rece 75 g zahar un ou.
Ingrediente umplutura: 500 g afine proaspete, congelate sau din compot,
10 biscuiti cu aroma de migdale, 4 oua,500 g branza de vaci, 100 g
zahar, sucul si coaja rasa de la o lamaie, 2 linguri amidon, 2 linguri…
Read more »
Read more »
Castel
20 November 2010
Ingrediente: 250g zahăr 50g untură 1 linguri miere de albine 2 ouă 1
linguriţă amoniac 1 linguriţă bicarbonat 4-5 linguri lapte 600g făină
Ingrediente crema: 2 budinci care se fierb în 600ml lapte şi după ce se
răcesc se amestecă cu un unt stors de apă şi frecat cu 250g zahăr.
Ingrediente glazură rece:…
Read more »
Read more »
Carnati de porc
19 November 2010
Ingrediente: 5m mate de porc 1 kg pulpa de porc 1 kg piept de porc 1
capatâna de usturoi 1 lingura cimbru 1 lingurita enibahar 1 lingurita
piper 1 lingurita rozmarin 1 lingurita boia de ardei dulce sare Mod de
preparare: Intoarceti matele de porc pe dos si cu partea neascutita a
lamei…
Read more »
Read more »
Compot de pere
19 November 2010
Ingrediente:
1 kg pere 3 pahare apă 300 g zahăr zeama de la o lămîie o bucăţică de
scorţişoară 2-3 cuişoare Mod de preparare: Se curăţă perele de coajăşi
se taie în patru; se curăţă sămînţa. Fiecare bucăţică se moaie în zeamă
de lămîie. În acest timp se pun la fiert zahărul şi apa,…
Read more »
Read more »
Şerbet de flori de salcîm
19 November 2010
Ingrediente:
750 g flori de salcîm 1 kg zahăr 1 l apă zeama de la 1/2 lămîie Mod
de preparare: Se curăţă floarea de salcîm la fel ca petalele de
trandafir şi se pune la fiert cu 1 l apă. După ce dă cîteva clocote, se
ia de pe foc, se acoperă, se lasă…
Read more »
Read more »
Sote de conopidă cu morcovi si telină
19 November 2010
Ingrediente: 1 conopidă mică 3-4 morcovi 1 ţelină potrivită ulei sare
condiment cu gust de legume 1 legătură pătrunjel Mod de preparare:
Speli conopida, o desfaci în bucheţele, apoi cureţi morcovii şi ţelina
şi tai morcovii bastonaşe, iar ţelina cubuleţe. Căleşti legumele în
puţin ulei şi după 1-2 minute torni 2 căni de…
Read more »
Read more »
Salata de varza cu ficatei de pasare
19 November 2010
Ingrediente: 1 morcov mare 2 cepe mici 4 linguri ulei masline 250g
varza acra 3 linguri vin alb 1 lingura otet de vin 300g ficatei de
pasare 1 catel de usturoi 1 ramura marar uscat sare piper Mod de
preparare: Se curata morcovul si se da prin razatoarea mare. Se curata
ceapa, se…