Retete de Paste:
Sufleu de morcovi si branza de vaci
7 October 2010
Ingrediente: 300 g morcovi 70 g brânză de vaci 60 ml lapte 5 g făină
1/2 ou crud 10 g margarină 5 ml ulei 2 g sare Mod de preparare:
Cureţi morcovii de coajă, îi speli şi îi treci pe răzătoarea cu ochiuri
mici. Apoi îi pui la fiert înăbuşit cu 1 g…
Read more »
Read more »
Gogoşi umplute
7 October 2010
Ingrediente: 1 kg făină 100 g zahăr 3 ouă 1/2 l lapte drojdie cât o
nucă 6-7 linguri ulei la frământat 1 borcan dulceaţă 100 g nucă
măcinată ulei pentru prăjit Mod de preparare: Pui făina într-un
lighean, faci loc la mijloc, pui laptele şi drojdia dizolvată cu o
linguriţă de zahăr…
Read more »
Read more »
Ficat de vita cu mamaliguta si usturoi
7 October 2010
Ingrediente:
1 kg ficat 200 g mălai 200 g smântână 100 g usturoi sare piper 300 ml
de ulei Mod de preparare: Ficatul se porţioneazăşi se bate cu
ciocanul, apoi se dă prin mălai şi se prăjeşte în ulei încins. După ce
s-a prăjit, se aşează pe platou ornat cu mentăşi se serveşte cu…
Read more »
Read more »
Rulouri de pui cu spanac si caşcaval
7 October 2010
Ingrediente: 2 piepţi de pui 1 kg spanac 200 g caşcaval sare piper 1
cub de condiment concentrat tip Knorr Mod de preparare: Speli bine
spanacul şi îl pui la fiert în apă cu sare pentru 15-20 de minute.
Strecori spanacul fiert, îl pasezi bine până obţii un piure la care pui
sare…
Read more »
Read more »
Tartă cu afine
7 October 2010
Ingrediente: 500 g afine 280 g zahăr vanilie 300 g aluat fraged 2 ouă
1-2 gălbenuşuri 2 linguri smîntînă 2 linguri pesmet de casă Mod de
preparare: Afinele se sotează 2 minute cu 150 g zahăr şi cu pesmetul.
Din aluat se coace pe jumătate, o tartă de 6 persoane. Afinele sotate
le…
Read more »
Read more »
Miel cu praz si măsline
7 October 2010
Ingrediente: 1 kg carne de miel 3 fire de praz 1 lingură făină 3-4
linguri sos de roşii 10-15 măsline 3 linguri vin alb puţin ulei sare
Mod de preparare: Tai carnea în bucăţi mici şi o pui într-o cratiţă cu
ulei să se înăbuşe. Din când în când, întorci bucăţile de carne…
Read more »
Read more »
Peşte cu legume la cuptor
7 October 2010
Ingrediente: 1 kg peşte macrou 4 morcovi 4 cepe 1 pahar vin alb 1/2 l
suc de roşii sare după gust piper o foaie de dafin făină ulei 1 lămâie
Mod de preparare: Cureţi peştele, îl tai felii cam de 5 cm, îl sărezi,
îl dai prin făină albă şi-l prăjeşti în ulei.…
Read more »
Read more »
Păstrăv cu măsline în sos de roşii şi lămâi verzi
7 October 2010
Ingrediente: 4 păstăvi (250g/buc) 150g măsline verzi 150g măsline
negre 1 leg. ceapa verde 50ml ulei l lingură pasta de tomate 2 căţei
de usturoi 2 lămâi verzi 4-5 fire de rozmarin sare piper Mod de
preparare: Se curăţă păstrăvii de solzi şi de măruntaie, se spală bine
şi se presară cu sare…
Read more »
Read more »
Rulouri din piept de pasare
7 October 2010
Ingrediente:
2 bucăţi de piept de pasăre 150 g caşcaval 1 gogoşar murat 3 ouă 100 ml
lapte sare piper 300 g făină 300 ml ulei Mod de preparare: Se
dezosează carnea şi se porţionează fiecare piept se împarte în 10
bucăţele, se condimenteazăşi se bate bine cu ciocanul, apoi pe fiecare
bucăţică de…
Read more »
Read more »
Varză roşie cu vin
7 October 2010
Ingrediente: 1 varză roşie 3 linguri ulei 250 ml vin alb 1 lingură
zahăr tos 1 lingură margarină 1 linguriţă zeamă de lămâie sare piper
Mod de preparare: Cureţi varza, o speli şi o tai mărunt. încingi uleiul
într-o cratiţă şi adaugi varza, zahărul, sare şi piper după gust. O
căleşti bine, apoi…
Read more »
Read more »
Reţete de post: Tocaniţă de ceapă cu cartofi si ardei copt
7 October 2010
Ingrediente: 4-5 cepe 6-7 cartofi potriviţi 4-5 ardei copţi (de la
congelator) ulei pentru călit 1 foaie dafin 1 linguriţă condiment tip
Maggi 1-2 boabe piper pătrunjel verde 1 lingură bulion Mod de
preparare: Căleşti ceapa tocată mărunt până devine aurie, torni peste ea
o cană de apă, laşi să dea în 1-2…
Read more »
Read more »
Friptura de vacuta la tava
7 October 2010
Ingrediente:
1 kg carne 2 cepe 1 morcov 1 căţel de usturoi sare piper cimbru ulei
suc de roşii sau pastă tomată foi de dafin 100 ml vin Mod de
preparare: Carnea se spală, se taie zgârciurile şi se pune în cratiţă să
fiarbă cu toate ingredientele amintite, se lasă să fiarbă bine, apoi…
Read more »
Read more »
Piept de curcan cu zarzavat in aspic
7 October 2010
Ingrediente:
1piept de curcan fiert 1 morcov 1 ţelină 1 leg. pătrunjel 1 brocoli 3
oua prepelita gogosari masline usturoi Mod de preparare: Toate se
fierb în apă cu puţină sare şi delicat. Se adaugă fâşii de gogoşar
murat, ouă de prepeliţă şi măsline. Se căptuşeşte o tavă de chec cu
folie de staniol,…
Read more »
Read more »
Tort de ananas
7 October 2010
Ingrediente: 7 ouă 125 g zahăr 280 g zahăr pentru trampat 180 g făină
70 g unt 1cutie marc de ananas vanilie 1 păhărel lichior dc ananas 400 g
şerbet alb de ananas Mod de preparare: Ouăle cu 125 g zahăr şi
vanilie se bat in baie cu apă (bain-marie) şi cînd au…
Read more »
Read more »
Ştiucă în sos de stafide
7 October 2010
Ingrediente: 1 ştiucă (circa 2 kg) 6 dovlecei 1 leg. ceapă verde 100g
stafide 1 ardei gras 100ml ulei 1lămâie 1foaie de dafin 1 lingură pastă
de tomate sare piper Mod de preparare: Se curăţă peştele de solzi şi
măruntaie, se spală bine şi se taie în felii de circa 2 cm grosime.…
Read more »
Read more »
Crap cu vin negru
7 October 2010
Ingrediente:
1 crap 1 linguriţă de sare 75 ml ulei 200 ml vin negru 1g piper roşii
sau 200 ml de bulion 200 g arpagic 200 g ciuperci umplute cu roşii Mod
de preparare: Se curăţă crapul, se spalăşi se taie în bucăţi. Se
săreazăşi se aşează într-o tavă cu ulei, se ung cu…
Read more »
Read more »
Gaina umpluta
7 October 2010
Ingrediente:
1 găină de 2-3 kg 300 g carne de viţel 300 g carne de porc 2 cepe 100 g
orez 1 morcov 2 ouă 1 legătură de mărar cimbru pătrunjel sare piper
Mod de preparare: Găina se spală, apoi se unge cu ulei şi se freacă cu
puţină sare şi piper. Într-o cratiţă,…
Read more »
Read more »
Piept de pui
7 October 2010
Ingrediente:
4 bucăţi de piept fără os şi fără pieliţă 200 g iaurt 100 g pastă de
ardei iute 100 g ulei de măsline 1 kg cartofi 2 cepe roşii sare piper 2
legături de pătrunjel Mod de preparare: Se amestecă iaurtul cu pasta
iute, sarea şi piperul, apoi se pune peste piept şi…
Read more »
Read more »
Cosulet cu piept de pui
7 October 2010
Ingrediente:
200 g piept de pui 1 legătură de ceapă 200 g smântână orez legume 2
roşii 200 g margarină verdeaţă 1 coşuleţ Mod de preparare: Orezul se
căleşte în margarină, apoi se adaugă la o cană de orez două căni şi
jumătate de supă de carne, apoi sare, piper, delicat şi legume. Se…
Read more »
Read more »
Sufleu de zmeură
7 October 2010
Ingrediente: 900 g zmeură 200 g zahăr 1 plic de vanilie 1 linguriţă
făină de cartofi sau 1/2 linguriţă amidon 2 gălbenuşuri 5 albuşuri 25 g
unt Mod de preparare: Zmeura se curăţă, se spală, se strecoară de apă
şi se pune la fiert 10 minute, apoi se dă printr-o sită fină. Se…
Read more »
Read more »
Ostropel cu carne de miel
6 October 2010
Ingrediente: 1 kg carne de miel 120 ml ulei 1 lingură pastă de bulion 1
lingură făină 1 legătură de ceapă verde 1 legătură de usturoi 1 lingură
oţet sare piper 500 ml supă de carne sau apă Mod de preparare: Tai
carnea bucăţi, o înăbuşi în ulei, apoi o scoţi şi o…
Read more »
Read more »
Miel cu mazare
6 October 2010
Ingrediente: 1 kg carne de miel 1 kg mazăre (de la conservă) 100 ml
ulei 2 cepe sare 1 linguriţă făină 1 linguriţă zahăr ars 2-3 legături
mărar Mod de preparare: Speli carnea, o tai bucăţi şi o înăbuşi cu
ceapă şi ulei. Adaugi făina desfăcută în apă, apoi mazărea. Acoperi
mazărea cu…
Read more »
Read more »
Cozonac cu stafide
6 October 2010
Ingrediente: 1 kg făină 300 g zahăr 500 ml lapte 60 g drojdie 250 g
margarină sau ulei 4 ouă 1 ou pentru uns pe deasupra 1 lingură rom 1
linguriţă rasă de sare vanilie coajă de lămâie sau de portocală 100 g
stafide Mod de preparare: Pui 250 g făină într-un…
Read more »
Read more »
Cum se prepara cocktail Tequila Suave (video)
6 October 2010
Ingrediente: 50 ml tequila 15 ml lemon juice 5 ml white crème de cacao 5
ml grenadine 1 dash of bitters 1 orange slice 1 maraschino cherry Ice
cubes 1 chopping board 1 knife 1 squeezer 1 shot measure 1 cocktail
shaker 1 strainer (if the shaker doesn’t include one) or a small sieve…
Read more »
Read more »
Clatite cu carne de pasare
6 October 2010
Ingrediente:
0,5 kg piept de pui 1 ceapă 1 ou 2 linguri de smântână sare piper 2
căţei de usturoi Mod de preparare: Puiul fiert şi dat prin maşină se
amestecăşi cu celelalte ingrediente până se face o pastă omogenă cu care
umplem clătitele. Le împachetăm şi le punem într-un vas yena pe care…
Read more »
Read more »
Carne de pui cu ciuperci
6 October 2010
Ingrediente:
1,5 kg pulpe de pui 2 cepe 1 morcov 1 cub de supă instant sare piper 1
cutie de ciuperci 1 legătură de verdeaţă 200 g smântână Mod de
preparare: Carnea de pui se pune la fiert cu doi litri de apă, sare,
ceapăşi morcov. După ce a fiert carnea, o scurgem de…
Read more »
Read more »
File de cod cu cartofi si telina
6 October 2010
Ingrediente:
8 fileuri de cod 4 cartofi fierţi în coajă 1 ţelină rasă fin 200 g
smântână 200 g maioneză 100 g supă concentrată 1 legătură de ceapă verde
1 jumătate de lămâie sare piper 2 linguriţe de muştar 2 linguriţe de
oţet 2 linguri de ulei de măsline 4 linguri pesmet 2 ouă 150…
Read more »
Read more »
Tartă cu afine
6 October 2010
Ingrediente: 500 g afine 280 g zahăr vanilie 300 g aluat fraged 2 ouă
1-2 gălbenuşuri 2 linguri smîntînă 2 linguri pesmet de casă Mod de
preparare: Afinele se sotează 2 minute cu 150 g zahăr şi cu pesmetul.
Din aluat se coace pe jumătate, o tartă de 6 persoane. Afinele sotate
le…
Read more »
Read more »
Tocinei cu zahar si smantana
6 October 2010
Ingrediente:
1 kg cartofi 3 ouă 4-5 linguri de făină sare Mod de preparare: Se rad
1 kg cartofi, adăugăm 3 ouă, 4-5 linguri de făinăşi puţină sare.
Amestecăm totul, apoi luăm cu o lingurăşi punem în tigaie cu ulei
încins, dând formă de pârjoală. Se prăjesc pe ambele părţi, se servesc
cu zahăr…
Read more »
Read more »
Ostropel de pui
6 October 2010
Ingrediente: 1 piept de pui 2 cepe 1 morcov 1/2 ţelină 2 linguri pastă
de tomate 1 linguriţă făină 1 linguriţă oţet 3-4 căţei de usturoi 1
legătură pătrunjel ulei sare piper Mod de preparare: Speli pieptul de
pui, îl tai în bucăţi şi le prăjeşti puţin ulei, apoi le scoţi pe o…
Read more »
Read more »
Taitei de casa II
6 October 2010
Ingrediente:
3 ouă 1 linguriţă de sare 1 lingură de ulei 100 ml de apă minerală
400–450 g făină albă Mod de preparare: Se frământă bine un aluat
omogen, întindem cu sucitorul foi subţiri, lăsăm foile timp de o oră la
zvântat, apoi tăiem fâşii late de patru până la şase centimetri, pe
care…
Read more »
Read more »
Tocinei cu branza
6 October 2010
Ingrediente: 1 kg cartofi 2 ouă 300 g telemea de oaie 100 ml ulei 200
ml smântână 4 linguri de făină 3 cepe 1 lingură de sare Mod de
preparare: Se rad cartofii, se amestecă cu ouăle şi brânza rasă, făină,
sare, după care se pun în tavă la copt. După ce s-a…
Read more »
Read more »
Peşle înăbuşit cu fennel şi curry
6 October 2010
Ingrediente: 2 dorade regale medii (lup de mare, barbun, chefal) bulb
fennel mare 2 fire praz 1lămâie 100 g unt 100 ml 2 linguri de curry
sare grunjoasă piper alb anason Mod de preparare: Se taie lămâia în
două pe lungime şi apoi în feliuţe. După ce s-au curăţat, spălat şi
zvântat peştii,…
Retete delicioase: Crap cu sos de rosii
6 October 2010
Ingrediente:
2 kg crap curăţat fără cap 600 ml suc de roşii 2 lămâi 2 cepe mari 1
pahar de vin piper 1 lingură de sare foi de dafin făină ulei pentru
prăjit Mod de preparare: Peştele se taie felii, se săreazăşi se
piperează, apoi se dă prin făină de grâu, după care se…
Read more »
Read more »
Salata verde cu jumari
6 October 2010
Ingrediente:
1 salată verde 100 g costiţă sau bacon 1 legătură de mărar Mod de
preparare: Salata, spălatăşi tăiată, se pune pe platou stropită cu zeamă
de lămâie, după care peste salată punem costiţa făcută jumări şi scursă
de untură. La final, peste jumări se adaugă mărarul tocat. Pofta
buna!
Read more »
Read more »
Taitei de casa I
6 October 2010
Ingrediente:
3 ouă 2 linguri de ulei 300–350 g făină puţină sare Mod de preparare:
Se frământă un aluat, care se lasă învelit în nylon să stea timp de o
jumătate de oră, apoi se întinde cu sucitorul o foaie subţire, o lăsăm
să stea la zvântat timp de douăzeci de minute, apoi o…
Read more »
Read more »
Tarta cu spanac
6 October 2010
Ingrediente:
2 cepe tocate 70 g unt 500 g spanac sare 2 oua 300 cascaval nucsoara
piper sare 1 lingura faina Mod de preparare: Amestecăm ceapa călită
cu spanacul şi două ouă, 300 g caşcaval ras sau brânză de oi, un vârf de
linguriţă de nucşoară, sare, piper şi o lingură de făină albă.…
Read more »
Read more »
Spaghete cu sos de smantana
6 October 2010
Ingrediente:
2 ouă 200 g smântână 100 g caşcaval ras 200 g şuncă 500 g spaghete 50 g
unt 100 g iaurt Mod de preparare: Spaghetele se fierb în apă cu sare
timp de nouă minute. Punem untul la topit, adăugăm şunca tăiată cubuleţe
şi smântâna amestecată cu ouăle bătute spumă. Adăugăm iaurtul, lăsăm…
Read more »
Read more »
Piept de miel umplut
6 October 2010
Ingrediente: 1 piept de miel 4 ouă sare piper 1 legătură pătrunjel
verde 1 ceapă mică 200- 300 g pesmet 2-3 linguri untură puţin lapte
Mod de preparare: Cureţi bine pieptul mielului, apoi îl sărezi, ridici
cu degetele muşchiul pieptului şi îl umpli cu următoarea compoziţie:
amesteci într-un castron o lingură bună de…
Read more »
Read more »
Reţete de post: Varză acră cu ciuperci
6 October 2010
Ingrediente: 1 varză mică murată 1 ceapă 200 g ciuperci 1 pahar suc de
roşii 2-3 linguri ulei piper Mod de preparare: Cureţi varza, o
desărezi şi o tai subţire, ca pe fidea. Toci ceapa, o pui într-o cratiţă
cu 2-3 linguri ulei şi cu varza, pe foc mic, să se înmoaie, acoperită…
Read more »
Read more »
Pilaf de orez cu boabe de porumb
6 October 2010
Ingrediente:
1 cană de orez 3 căni de apă 3 linguri de ulei 500 g boabe de porumb
Mod de preparare: Se spală orezul în zece ape, apoi se pune la fiert în
cratiţa cu uleiul, apa, sare şio lingură de biovegetal. Se fierbe până
se umflăşi apa a scăzut adăugăm porumbul şi mai…
Read more »
Read more »
Iepure la cuptor
6 October 2010
Ingrediente: 1 iepure 2 cepe 1/2 ţelină potrivită 1 morcov câteva boabe
de piper 2 foi de dafin 1 ramură de cimbru 100 ml vin roşu sare boabe
de muştar (opţional) 100 ml oţet 1 câpăţână usturoi câteva bucăţele
şuncă puţin ulei Mod de preparare: Tai bucăţele toate legumele şi le
pui la…
Read more »
Read more »
Papanasi de mamaliga
6 October 2010
Ingrediente:
1,5 l lapte 500 g mălai 1 linguriţă de sare 1 lingură de unt 400 g
brânză de burduf sau caşcaval ras 2 ouă pesmet ulei pentru prăjit Mod
de preparare: Se prepară o mămăligă din lapte, mălai şi sare. După ce a
fiert, se amestecă cu brânza, untul, ouăle, apoi luăm cu…
Read more »
Read more »
Mazare cu maioneza
6 October 2010
Ingrediente:
1 kg mazăre 3gălbenuşuri unul crud 2 fierte 1/2 pahar de smântână 1/2
pahar de ulei delikat sare Mod de preparare: Se fierbe mazărea în apă
cu puţină sare, apoi se stoarce şi se aşează într-un castron peste care
punem maioneză amestecată cu smântână. Se decorează cu mărar verde
tocat. Pofta buna!
Read more »
Read more »
Reţete de post: Ardei umpluţi cu soia
6 October 2010
Ingrediente: 12 ardei decongelaţi şi desăraţi de pe o zi pe alta în apă
rece, pe care o schimbi măcar de 2 ori 300 g soia fiartă şi măcinată
2-3 cepe 1 morcov 200 g orez 8 linguri făină, 250 ml ulei + 150 ml
pentru so 3-4 cartofi fierţi în coajă sare piper…
Read more »
Read more »
Cocos cu sos de vin
6 October 2010
Ingrediente:
1 cocoş 2 cepe sau arpagic 2 căţei de usturoi 5-6 ciuperci 1 pahar de
vin 1 linguriţă de făină unt Mod de preparare: Cocoşul se taie bucăţi
şi se pune cu ceapa tăiată felii în unt să se rumenească, apoi se adaugă
usturoiul tocat, ciupercile tăiate mărunt, sarea şi piperul, după care…
Read more »
Read more »
Sufleu de vanilie
6 October 2010
Ingrediente: 1 pahar lapte 1/2 baton vanilie 30 g unt 6 ouă 100 g zahăr
2 linguriţe de făină de cartofi Mod de preparare: Laptele, făina,
zahărul, 10 g unt, 3 gălbenuşuri şi vanilia se pun la foc şi se amestecă
pînă se îngroaşă, apoi se mai pun 3 gălbenuşuri. Albuşul se bate…
Read more »
Read more »
Reţete de post: Pilaf cu urzici
6 October 2010
Am ales aproximativ 1/2 kg de urzici, le-am curăţat, le-am spălat (în
multe ape) şi le-am opărit. Intr-o cratiţă de 2 l, am rumenit în 200 ml
ulei 2 cepe mari (curăţate şi tăiate mărunt). Am scurs urzicile, le-am
tocat şi le-am adăugat peste ceapa din cratiţă. Separat, am fiert 1/2
cană (de 250…
Read more »
Read more »
Pulpă de miel umplută
6 October 2010
Ingrediente: pulpa din faţă cu tot cu coaste măruntaiele de la miel
(inima, rinichii, splina, plămânii, ficatul) 2 legături de mărar 2
legături de ceapă verde 2 legături de pătrunjel 2-3 ouă sare piper după
gust 2 felii de pâine înmuiate în lapte Mod de preparare: Speli toată
carnea, o ştergi cu un…
Read more »
Read more »
Salata Rodica
6 October 2010
Ingrediente:
1legătură de ceapă verde 4 ouă fierte 1 roşie 200 g brânză de vaci 1
castravete 200 g maioneză Mod de preparare: Se aşează în castron, în
rânduri: ceapă, brânză, maioneză, castravete, brânză, maioneză, roşii,
ouă, maioneză, brânzăşi maioneză, iar la sfârşit, se adaugă sare şi
piper. Pofta buna!
Read more »
Read more »
Gulii umplute cu sos de smnatana
6 October 2010
Ingrediente:
8 gulii 250 g carne de porc tocată 200 g carne de pui tocată 3 linguri
de orez 1 ceapă călită sare piper un cub knorr Ingrediente sos : 200 g
smântână,o lingură de făină, 1/2 de cană de lapte, 1 legătură de mărar
tocat fin, sare şi piper. Mod de preparare: Se…
Read more »
Read more »
Drob de vinete
6 October 2010
Ingrediente:
1 kg vinete 4 linguri de pesmet sau griş 4 cepe tocate mărunt 2
legături de verdeaţă tocată 2-3 roşii pentru decor 5 ouă 50 g unt de uns
tava Mod de preparare: Vinetele se curăţă şi se taie cubuleţe, apoi
se opăresc cu apăşi sare, după care se lasă la scurs. Se…
Read more »
Read more »
Musaca de soia cu vinete
6 October 2010
Ingrediente:
250 g soia mărunţită 2 vinete 1 kg cartofi 5 roşii 500 g ciuperci 2
legături de ceapă verde 2 legături de verdeaţă 200 ml ulei 200 ml vin
alb 3 căţei de usturoi 500 ml apă secretul Gustului sare piper Mod de
preparare: Punem la fiert un litru de apăşi, când clocoteşte,…
Read more »
Read more »
Crap în crustă de susan cu sos de rodii şi mere
6 October 2010
Ingrediente: 7 fileuri de crap (circa 250g/ buc.) 100g făină 2 ouă 100g
seminţe de susan 2 rodii 2 tulpini de telină 4 mere 100g unt 300ml
ulei pentru prăjit 1 lămâie 1 lingură zahăr 1 linguriţă rasă busuioc
uscat sare piper Mod de preparare: Se presară fileurile de crap cu
sare şi…
Read more »
Read more »
Angemaht de miel
6 October 2010
Ingrediente:
500 g carne de miel 1 lingura unt 1 lingura faina 1 lamaie sare 1
lingurita condiment tip Delikat Mod de preparare: Cureti carnea, o speli
si o pui la fiert intr-o oala cu apa in care ai pus si condimentul.
Tumenesti faina in unt, stingi cu 2 cani din zeama in care a…
Read more »
Read more »
Ficat de rata cu mere
6 October 2010
Ingrediente:
4 mere ionatane 1 ficat de raţă 100 g ulei unt crochete de cartofi
Mod de preparare: Se scobesc merele de sâmburi, se taie rondele care se
prăjesc în ulei, apoi punem ficatul la prăjit fără sare, tot în uleiul
în care am prăjit merele. Se serveşte pe farfurie cu crochete de
cartofi.…
Read more »
Read more »
Masline marinate
6 October 2010
Ingrediente:
1 kg măsline 2 foi de dafin piper lămâie oţet ulei Mod de preparare:
Măslinele se spală în apă caldă, se răcesc în apă, după care se aşează
într-un borcan. Se adaugă 2 foi de dafin, câteva boabe de piper şi zece
felii de lămâie, care se intercalează între măsline. Se umple borcanul…
Read more »
Read more »
Crochete din cartofi cu branza de vaci
6 October 2010
Ingrediente:
200 g piure de cartofi 500 g brânză de vaci 2 ouă 1 lingură de
margarină 300–350 g făină albă 1 praf de copt sare Mod de preparare:
Se frământă toate la un loc, iar cu mâna unsă cu ulei modelăm crochetele
şi le prăjim în ulei pe ambele părţi. Se servesc cu…
Read more »
Read more »
Clatite umplute cu sos de ardei
6 October 2010
Ingrediente:
4 ouă 200 ml apă minerală 4-5 linguri de făină 150 ml ulei 200 g carne
de vită 200 g carne de porc 2 cepe boia cimbru sare piper busuioc 100 ml
vin roşu Mod de preparare: Amestecăm bine ouăle, apa şi făina, după
care facem clătitele. În restul de ulei, călim ceapa,…
Read more »
Read more »
Paste cu soia si sos de roşii
6 October 2010
Ingrediente: 500 g paste colorate 1 pachet de soia granule 1 linguriţă
condiment tip Delikat 1 ceapă 2 morcovi 1 ţelină mică 2-3 linguri pastă
de roşii 1 căţel de usturoi sare piper cimbru 1 gogoşar din oţet pentru
ornat ulei Mod de preparare: Pui la fiert o oală cu apă şi…
Read more »
Read more »
Creveti cu ficat de gasca
6 October 2010
Ingrediente:
1 ficat de gâscă fasole puţină zeamă de peşte ulei de măsline usturoi
dovlecel creveţi unt 1roşie Mod de preparare: Punem ulei de măsline în
tigaie, apoi adăugăm ficatul la prăjit. Punem creveţi şi un fir de
rozmarin, sare şi piper ficatul se rumeneşte, iar creveţii se înroşesc.
Punem ciupercile două bucăţi şi…
Read more »
Read more »
Supa de pui cu paste fainoase
6 October 2010
Ingrediente:
1,25 kg ciocănele de pui sau aripi 3 l apă 1 ţelină 1 morcov 1 ceapă 1
fir de praz 2 căţei de usturoi piper cuişoare 1 foaie de dafin pătrunjel
paste Mod de preparare: Se curăţă şi se pun la fiert, cu aripile, apa
şi sarea. Se lasă până fierbe carnea, apoi se…
Read more »
Read more »
Retete gustoase: Crap umplut
6 October 2010
Ingrediente:
1 crap mare 1 pahar de ulei 2 cepe 50 g stafide piper sare 1 măr 50 g
nuci măcinate icrele de la crap 1 jumătate de franzelă 1 pahar cu lapte 1
castravete murat 4-5 măsline 1 pahar de vin Mod de preparare: Se
curăţă peştele, se stropeşte cu zeamă de lămâie…
Read more »
Read more »
Borş cu perişoare de peşte
6 October 2010
Ingrediente: 1,5kg peşte (crap) 2 cepe medii 1 leg. ceapă verde 2
morcovi 2 ardei graşi l/2 felină 2 linguri orez l felie de pâine 1 ou
750ml borş 1 lingură pastă de tomate 3 linguri ulei 1 leg. pătrunjel
verde 1 leg. leuştean sare piper Mod de preparare: Se curăţă peştele,
se…
Read more »
Read more »
Crap în folie cu ciuperci
6 October 2010
Ingrediente: 1 crap de circa 1,5 kg 500g ciuperci proaspete
1leg.lămâie 50ml ulei 1 pătrunjel 1 leg. ceapă verde sare piper Mod de
preparare: Se curăţă peştele de solzi şi de intestine, se spală, se
scurge bine de apă şi se presară cu sare şi piper. Se taie ciupercile,
curăţate şi spălate, în…
Read more »
Read more »
Meniu afrodisiac
6 October 2010
Ingrediente:
100 ml Campari sau Martini 500 g spaghete fierte în apă cu sare 2 cepe
tocate călite în ulei 500 g carne de mânzat tocată sare piper
scorţişoară ketchup 200 g lapte 3 linguri de făină 5 ouă caşcaval Mod
de preparare: Se amestecă spaghetele scurse de apă, cu carnea călită
împreună cu…
riptură de miel
6 October 2010
Ingrediente: 1 pulpă de miel de aproximativ 1,5 kg 5- 6 căţei de
usturoi 5-6 linguri de miere rozmarin cimbru sare piper condimente Mod
de preparare: Cureţi şi speli bine pulpa de miel, apoi cureţi şi tai
felii căţeii de usturoi. Crestezi din loc în loc pulpa de miel, o
împănezi cu usturoi,…
Read more »
Read more »
Cartofi frantuzesti cu carnaciori
6 October 2010
Ingrediente:
6 cartofi mari fierţi în coajă 4 cârnăciori 2 cepe sare piper delikat 3
ouă 300 g brânză telemea 100 g unt Mod de preparare: Ungem o tavă cu
50 g unt, peste care punem cartofii curăţaţi şi tăiaţi rondele. În
restul de 50 g unt punem la prăjit cârnatul tăiat bucăţele şi…
Read more »
Read more »
Salata orientala
6 October 2010
Ingrediente:
1 kg cartofi 4 cepe 2 castraveţi muraţi 2 căţei de usturoi 1 lingură de
oţet 1/2 de linguriţă de sare 1/2 de linguriţă de delicat 1 morcov
fiert 100 g măsline 100 ml ulei piper 2 foi de dafin Mod de preparare:
Se fierb cartofii, se curăţă şi se taie rondele, apoi…
Read more »
Read more »
Salata nemteasca
6 October 2010
Ingrediente:
500 g cartofi fierţi tăiaţi rondele 3 cepe tăiate peştişori 2 legături
de ridichi tăiate rondele 5 cremvuşti fierţi tăiaţi rondele 5 felii de
şuncă tăiată fideluţă 200 g smântână Mod de preparare: Se face o
maioneză din trei gălbenuşuri cu ulei Bunica, piper, delicat şi sare. Se
amestecă toate la un loc,…
Read more »
Read more »
Budinca de telina
6 October 2010
Ingrediente:
100 g unt 1 ţelină fiartă 100 g pesmet 300 g caşcaval 200 g şuncă
presată 150 g smântână 2 oua Mod de preparare: Se unge vasul cu unt şi
se presară caşcavalul ras. Peste caşcaval punem intercalat rondele de
ţelină fiartă, iar peste ţelină punem şuncă tăiată cubuleţe mici. Peste
şuncă adăugăm…
Read more »
Read more »
Scrumbii la cuptor
6 October 2010
Ingrediente: 6 scrumbii 1 lămâie 2 linguri ulei 1leg. pătrunjel verde
sare piper Mod de preparare: Se curăţă scrumbiile, se spală şi se
zvântă cu un şervet. Se presară cu condimente şi se lasă 30 de minute
la rece. Se stropesc apoi cu zeamă de lămâie în interior şi se
învelesc, separat, în…
Read more »
Read more »
Peşte cu legume la cuptor
5 October 2010
Ingrediente: 1,5 kg cod (sau orice alt peşte) 1/2 l lapte 2 cepe mari 2
morcovi 2 ardei graşi verzi 2 roşii 4 roşii mari (sau 2-3 linguri pastă
de tomate) 200 g măsline 150 g orez 1/2 kg cartofi fierţi şi tăiaţi
cubuleţe 1 cutie ciuperci conservate 200 ml ulei 150 ml vin…
Read more »
Read more »
File de păstrăv
5 October 2010
Ingrediente: 800g file de păstrăv 2 ardei graşi verzi 5 morcovi 200g
mazăre verde 200g fasole verde 200g migdale sărate ulei sare piper
curry Mod de preparare: Se stoarce zeama unei lămâi şi se pune într-un
vas pe foc cu o linguriţă de făină, o linguriţă de zahăr, sare, piper.
Se aşteaptă până…
Read more »
Read more »
Cum se prepara Cocktail Spider Brain Kids (video)
5 October 2010
Ingrediente: 270 ml cranberry juice 4 tbsp chocolate syrup 4 tbsp
coconut cream few ice cubes 1 glass 1 liquorice straw 2 spoons
Read more »
Read more »
Plăcintă de crap
5 October 2010
Ingrediente: l,5kg crap 1,5 kg ceapă 30g usturoi 2 foi de dafin 150ml
ulei 100ml bulion de roşii 100ml vin roşu 200ml supă de legume 400g
roşii l leg. pătrunjel 1 lingură oţet sare piper cimbru Mod de
preparare: Se curăţă crapul de solzi şi i se scot intestinele. Se spală
şi apoi…
Read more »
Read more »
Miel cu ciuperci
5 October 2010
Ingrediente: 750 g carne miel 400 g ciuperci 1 lingură unt sau untură 1
ceapă mică 1 ceaşcă zeamă de carne sau apă 2 linguri smântână 1
linguriţă făină sare Mod de preparare: Prăjeşti carnea tăiată bucăţele
în unt sau untură, adaugi şi ceapa tăiată mărunt, ciupercile spălate şi
tăiate felii subţiri şi…
Read more »
Read more »
Peşte cu scordolea de cartofi şi nuci
5 October 2010
Ingrediente: l kg peşte 400g cartofi 1căpăţână usturoi 20 nuci 100ml
ulei 1lingură oţet de mere sare piper Mod de preparare: Se curăţă
peştele, se spală bine, se taie în bucăţi potrivite şi se pune la fiert
în apă cu sare şi piper. Separat, se pun la fiert cartofii cu coajă şi
după…
Read more »
Read more »
Şalău cu mujdei verde
5 October 2010
Ingrediente: 1 şalău cam de lkg 200 ml lapte bătut (sau iaurt) 2 leg.
usturoi verde l/2 leg. pătrunjel 2-3fire tarhon 10 ml ulei sare piper
Mod de preparare: Peştele se curăţă, se sărează şi se lasă 1 oră la
frigider, după care se pune pe grătarul cu cărbuni până se rumeneşte.
Mujdeiul…
Read more »
Read more »
Păstrăv cu pesmet si susan
5 October 2010
Ingrediente: 2 păstrăvi 1 ou 2 linguri pesmet 2 linguri făină 2 linguri
susan sare ulei 1 lămâie 1 legătură de mărar pentru ornat Mod de
preparare: Cureţi bine păstrăvii, îi speli cu apă rece, îi usuci cu un
şervet, îi presari cu sare şi îi laşi astfel 30 de minute. Pui apoi…
Read more »
Read more »
Hering afumat pe turtiţe de cartofi
5 October 2010
Ingrediente: 400g hering afumat lămâie 2 linguri ierburi aromate
(pătrunjel, mărar, tarhon 500ml lapte 800g cartofi 3 ouă l50g unt frunze
de salată verde 4 roşii 2 ardei graşi (verde şi galben) sare piper
Mod de preparare: Se curăţă peştele de oase şi se taie în fâşii de 2,5
cm lăţime. Se pun…
Read more »
Read more »
Blanchetă de miel
5 October 2010
Ingrediente: 1,8 kg carne de miel tăiată în bucăţi (piept, spate, gât) 4
căţei de usturoi 1 legătură verdeaţă 2 linguri făină 500 ml vin alb sec
unt sare şi piper Mod de preparare: Topeşti untul într-un vas pe foc,
pui camea, făina, usturoiul (bine pisat) şi laşi până se rumeneşte
carnea. Adaugi…
Read more »
Read more »
Salata de varza cu sunca
5 October 2010
Ingrediente:
500 g varză 200 g şuncă 1 ardei 1 gogoşar 2 ouă 100 g măsline 3 roşii
100 g brânză telemea ulei oţet sare piper 1linguriţă de zahăr Mod de
preparare: Se toacă toate julien, se dă gust, iar la urmă, se rade
brânza şi se ornează cu rondele de roşii. Pofta…
Read more »
Read more »
Tagliatelle cu file de peşte
5 October 2010
Ingrediente: 400g tagliatelle (tăiţei mai laţi) 4 fileuri de cod sau
merluciu l50ml ulei de măsline 1 lămâie 2 linguri pesmet 2 ouă 1lingură
făină 150ml suc de roşii 2 ardei iuţe 1 linguriţă cimbru uscat 1 leg.
pătrunjel sare piper Mod de preparare: Se pun la fiert pastele în apă
sărată. Intre…
Read more »
Read more »
Reţete de post: Tocană de mazare cu mărar
5 October 2010
Ingrediente: 1 si 1/2 kg mazăre (congelată sau de la borcan) 1 si 1/2
ceaşcă ulei 4 cepe tăiate mărunt 5 cartofi 1 morcov 1 ceaşcă suc de
roşii 1 legătură mărar sare piper Mod de preparare: Căleşti în ulei
ceapa tocată şi morcovul tăiat rondele subţiri şi când s-au înmuiat
adaugi mazărea…
Read more »
Read more »
Sos de rosii III
5 October 2010
Ingrediente:
1 kg roşii 1/2 de linguriţă de enibahar 3 linguri de muştar 1 linguriţă
de piper 250 g zahăr 1 lingură de sare un sfert de oţet Mod de
preparare: Se curăţă roşiile, se toacăşi se amestecă toate la un loc,
apoi se fierb până se formează o pastă bine legată. La sfârşit,
fierbinte…
Read more »
Read more »
Reţete de post: Musaca de piure de cartofi cu ciuperci
5 October 2010
Ingrediente: 1 kg ciuperci 1 kg cartofi 2 cepe 4 linguri ulei 1 lingură
de bulion sare piper pătrunjel pesmet Mod de preparare: Toci
ciupercile şi cepele, apoi le căleşti împreună în ulei, adaugi sare şi
piper după gust şi verdeaţa tocată. Speli cartofii, îi fierbi cu tot cu
coajă, apoi îi cureţi,…
Read more »
Read more »
Pulpă de miel cu gutuie si garnitură de orez
5 October 2010
Tai bucăţi din pulpa de miel cu grosimea de 1 cm şi late cât palma. Le
ungi cu usturoiul pisat, apoi le presari cu piper şi busuioc uscat. Le
laşi aşa 2-3 ore să se pătrundă, după care pe fiecare felie de carne pui
o bucată de gutuie, rulezi şi prinzi carnea la capete…
Read more »
Read more »
Farffale cu somon şi mazăre
5 October 2010
Ingrediente: 400g farfalle (paste scurte) 200g file de somon l00g
mazăre verde fiartă 1ceapă mare 1ardei gras roşu 2 căţei de usturoi 2
roşii 150ml ulei de măsline l leg. pătrunjel verde sare piper Mod de
preparare: Se pun pastele la fiert în apă sărată. Intre timp, se călesc
ceapa curăţată şi tăiată…
Read more »
Read more »
Pulpă de miel in aluat
5 October 2010
Ingrediente: 1 pulpă din faţă rinichii mielului 500 g foitaj din comerţ
150 g unt 150 ml ulei 2 legături de ceapă verde 1 pahar cu vin 100 g
ciuperci 2 ouă sare piper cimbru după gust Mod de preparare: Cureţi
şi speli pulpa şi o tai în aşa fel încât să poţi…
Read more »
Read more »
Pască umplută cu branză si budinca
5 October 2010
Ingrediente: 750 g brânză de vaci 6 linguri zahăr pudră 2 linguri
smântână 5 ouă 1 lingură griş 3 linguri făină coajă de lămâie stafide 1
lingură margarină 1 lingură praf de budincă 1/2 plic praf de copt stins
cu zeamă de lămâie Mod de preparare: Scurgi bine brânza, apoi o
amesteci cu…
Read more »
Read more »
Reţete de post: Piure de urzici
5 October 2010
Ingrediente: 1 kg urzici 1 lingură făină sare 1 ceapă 1 lingură ulei
Mod de preparare: Sunt bune urzicile foarte tinere, ieşite la începutul
primăverii. Alegi frunzele şi le speli în mai multe ape. Nu scurgi apa
din vasul în care le speli, ci scoţi uzicile cu spumiera, astfel încât
nisipul şi pământul…
Read more »
Read more »
Supa crema
5 October 2010
Ingrediente:
1 morcov 1 ceapă 1 pătrunjel 1/2 ţelină 1 gogoşar 2 cartofi mari 200 g
smântână 1 legătură de pătrunjel sare piper 1 lingură de Secretul
Gustului 50 g unt crutoane din pâine Mod de preparare: Cartofii se
curăţă şi se fierb, separat cu apăşi sare, apoi zarzavaturile le
curăţăm, le tocăm cubuleţe…
Read more »
Read more »
Salată de peşte cu şampanie
5 October 2010
Ingrediente: 400g file de peşte 1 morcov 1 dovlecel 50g unt 1 file
anşoa 125ml şampanie 75ml smântână sare piper proaspăt măcinat Mod de
preparare: Se pune la fiert 1 litru de apă cu sare. Se curăţă şi se
spală dovlecelul şi morcovul şi se taie în bastonaşe subţiri, apoi se
pun în…
Read more »
Read more »
Reţete de post: Sarmale de post cu nuci
5 October 2010
Ingrediente: 5-6 cepe 2 morcovi 1 legătură pătrunjel 1 ţelină mică 1/2
kg orez 1 pahar ulei 3 cartofi 1 pahar de suc de roşii 100 g nuci date
prin maşină 1 varză acră sau dulce Mod de preparare: Tai ceapa mărunt,
o pui într-o cratiţa, adaugi un pahar de apă şi laşi…
Read more »
Read more »
File de peste cu smantana
5 October 2010
Ingrediente: 4 fileuri de peşte 4 linguri făină 1 linguriţă boia 2
linguri smântână 2 caş ras 2 căţei de usturoi 1 ceapă verde puţin ulei
zeamă de lămâie sare Mod de preparare: Stropeşti fileul de peşte cu
zeamă de lămâie, îl laşi aşa timp de 10 şi îl scoţi pe hârtie pergament…
Read more »
Read more »
Reţete de post: Musaca de cartofi cu zacuscă
5 October 2010
Ingrediente: 6-8 cartofi 1 borcan zacuscă de ghebe (sau ciuperci sau
vinete, ce ai) 2 linguri ulei 2 linguri margarină piper 2 linguri pastă
de roşii pesmet 1 linguriţă zahăr sare Mod de preparare: Cureţi
cartofii, îi tai cuburi şi îi pui la fiert în apă cu sare. Din cartofii
fierţi faci un…
Read more »
Read more »
Reţete de post: Ghebe cu maioneză de pufuleti
5 October 2010
Ingrediente: 500 g ghebe ulei condiment tip Vegeta usturoi maioneză de
post din pufuleţi muştar sare Mod de preparare: Desărezi ghebele sau
le decongelezi, le fierbi bine şi le laşi să se răcească, apoi le treci
prin maşina de tocat. Separat, prepari maioneza. înmoi şi storci bine o
pungă de pufuleţi, apoi îi…
Read more »
Read more »
Ciorbă de burtă de miel
5 October 2010
Ingrediente: burta şi intestinele de la miel (bine spălate) picioarele
mielului până la genunchi (care rămân de la cele 4 pulpe) 1 bucăţică
(1/2 kg) de carne de miel 1 păstârnac 1 pătrunjel 1 ţelină (mică) 1
morcov 1 ceapă 2-3 gălbenuşuri 100 g smântână sare şi piper după gust
puţin oţet mujdei de…
Salată cu murături si păstrav afumat
5 October 2010
Ingrediente: 100 g file de păstrăv afumat 3 cartofi 2 morcovi 1
castravete acru 1 gogoşar din oţet 2-3 fire de ceapă verde sare Mod de
preparare: Cureţi cartofii şi morcovii şi îi pui la fiert pentru 20-25
de minute. Tai apoi mărunt morcovul fiert, castravetele şi gogoşarul,
iar cartofii îi tai cubuleţe.…
Read more »
Read more »
Bors de miel cu lobodă
5 October 2010
Ingrediente: 500 g coaste de miel 2 morcovi 2 fire de ceapă verde 2-3
legături de lobodă 1/2 cană orez 1/2 l borş 1 legătură leuştean sare
piper 2-3 foi de dafin 1 ceaşcă oţet Mod de preparare: Pui la fiert 2 l
de apă cu foile de dafin, oţetul, un praf de…
Read more »
Read more »
File de păstrăv cu ciuperci şi sos alb
5 October 2010
Ingrediente: 12 fileuri de păstrăv 100ml vin alb sec 1 morcov potrivit
800g ciuperci proaspete 200g unt 2 linguri pesmet 100g caşcaval 1
lingură făină 2 linguri zeamă de lămâie sare piper Mod de preparare:
Se spală fileurile de păstrăv, se lasă să se scurgă de apă, apoi se
fierb 10 minute la…
Read more »
Read more »
Sufleu de zmeură
5 October 2010
Ingrediente: 900 g zmeură 200 g zahăr 1 plic de vanilie 1 linguriţă
făină de cartofi sau 1/2 linguriţă amidon 2 gălbenuşuri 5 albuşuri 25 g
unt Mod de preparare: Zmeura se curăţă, se spală, se strecoară de apă
şi se pune la fiert 10 minute, apoi se dă printr-o sită fină. Se…
Read more »
Read more »
Macrou a la Napoli
5 October 2010
Ingrediente: 800g macrou afumat 500g macaroane 600ml suc de roşii 3
linguri bulion 100g pesmet 100g caşcaval 100g unt l leg. pătrunjel sare
piper Mod de preparare: Se pune la fiert într-o oală mai mare apă cu 1
linguriţă sare. Când apa începe să fiarbă în clocote, se pun
macaroanele şi se fierb…
Read more »
Read more »
Salata din oua de prepelita cu ciuperci
5 October 2010
Ingrediente:
24 ouă de prepeliţă 1gălbenuş de găină crud 1 linguriţă de muştar 1
gogoşar murat pentru decor 1 cutie de ciuperci 2 cepe tocate peştişori
100 ml de vin alb sare piper foi de dafin 2 linguri de ulei 100 ml de
apă Mod de preparare: Este o reţetă pentru 6 porţii. Lăsăm…
Read more »
Read more »
Cum se prepara Cocktail Gold Margarita (video)
5 October 2010
Ingrediente: 2 tsp sea salt 1 lime wedge 50 ml gold tequila 15 ml
Cointreau Juice of 1/2 a lime Ice cubes 2 tsp sea salt 1 lime wedge 1
saucer 1 cocktail glass 1 chopping board 1 knife 1 squeezer 1 shot
measure 1 cocktail shaker 1 strainer (if the shaker doesn’t include…
Read more »
Read more »
Supa Chinezeasca
5 October 2010
Ingrediente:
1ceapă 1 piept de pui 1 lingură de făină 2 linguri ulei de măsline 2
linguri sos de soia 50 g alune prăjite 1 ardei gras şi 1 iute 1 legătură
pătrunjel verde 2 cuburi de concentrat de pui Mod de preparare: Se
pune uleiul în cratiţă, adăugăm ceapa tocată mărunt, călim puţin,…
Read more »
Read more »
Salata de telina
5 October 2010
Ingrediente:
200 g ţelină rasă 200 g măr ionatan 50 g maioneză sare piper zeamă de
lămâie Mod de preparare: Ţelina rasăşi mărul se ţin câteva minute în
apă cu sare de lămâie, ca să nu-şi schimbe culoarea, apoi se scurg de
zeamăşi se amestecă cu maioneză. După ce s-a dat gustul, se aşează…
Read more »
Read more »
Sos de rosii II
5 October 2010
Ingrediente:
4 kg roşii 2 kg gogoşari 3 linguri de zahăr 3 linguri de sare 3 linguri
de Vegeta aspirine Mod de preparare: Roşiile curăţate de pieliţe şi
rase pe răzătoare şi apoi gogoşarii curăţaţi de cotor şi seminţe, sunt
daţi prin maşină. Le punem toate în cratiţă pe plităşi lăsăm să fiarbă
timp…
Read more »
Read more »
Reţete de post: Chiftele de soia marinate
5 October 2010
Ingrediente chiftele: 1 pachet de soia granule (100 g) 1 ceapa 1 morcov
2-3 cartofi 2-3 linguri pesmet 1 catel usturoi sare cimbru piper
oregano 1 lingurita condiment Ingrediente sos: 1 ceapa 3 linguri paste
de rosii 1 lingurita zahar 1 lingurita otet 1 foaie de dafin ulei Mod
de preparare: Cureti cartofii,…
Read more »
Read more »
Salată de şalău cu smântână
5 October 2010
Ingrediente: 800g şalău 300g cartofi 150g morcovi 100g mazăre 100g
fasole verde 2 ouă 100ml idei 2-3 linguri zeamă de lămâie 1linguriţă
muştar 300g smântână 1leg. pătrunjel sare piper Mod de preparare: Se
curăţă peştele de solzi şi de intestine, se decapitează şi se spală bine
cu apă rece. Se pune apă la…
Read more »
Read more »
Stufat de miel cu ceapa verde si usturoi verde
5 October 2010
O
reteta simpla de stufat de miel cu ceapa verde si usturoi verde din:
carne de miel, ceapa verde, usturoi verde, faina, pasta de tomate, sare,
piper si ulei. Ingrediente: 500 g carne de miel 10 legături ceapă verde
10 legături usturoi verde 1-2 linguriţe făină 1-2 linguri pastă de
tomate sare piper ulei …
Read more »
Read more »
Ciorbă pescărească la ceaun
5 October 2010
Ingrediente: 750g crap 750g somotei 250g biban mic 500g aterină sau
hamsie 2 morcovi mari 1 rădăcină de pătrunjel 1 rădăcină păstărnac 4
cepe mari 100ml ulei 1 kg roşii 1,5 l borş proaspăt 1leg. pătrunjel
1leg. leuştean 100ml oţet sare piper Mod de preparare: Se curăţă
zarzavatul, se spală şi se toacă…
Read more »
Read more »
Salata de pui cu legume
5 October 2010
Ingrediente:
350 g salată verde 2 morcovi 2 fire de ţelină 1 ceapă 400 g piept de
pasăre 6 linguri de ulei 3 linguri de oţet sare pătrunjel 2 linguri de
nucă măcinată Mod de preparare: Salata, spălatăşi scursă de apă, se
aşează pe un platou, apoi morcovul, ţelina şi ceapa se toacă mărunt…
Read more »
Read more »
Rulouri de stavrizi ă la Russe
5 October 2010
Ingrediente: 12 stavrizi mici (circa 150g/bucata) 100g cartofi 150g
mazăre l00g morcovi 1ceapă potrivită 100 ml ulei 4 linguri zeamă de
lămâie 1 linguriţă muştar 2 ouă 4 castraveciori muraţi 1 leg. pătrunjel 2
foi de dafin sare piper Mod de preparare: Se curăţă peştele de solzi
şi de intestine, se filetează şi…
Read more »
Read more »
Salata de dovlecei cu smantana
5 October 2010
Ingrediente:
4 dovlecei 2 linguri de zeamă de lămâie sau puţin oţet pătrunjel mărar
verde 1 lingură de ulei 1 cană de smântână Mod de preparare: Se curăţă
dovleceii de coajă, se scoate miezul cu seminţe, se pun în apă
fierbinte cu puţină sare să fiarbă, se scurg bine şi se taie felii,
apoi…
Read more »
Read more »
Şalău pane cu mujdei
5 October 2010
Ingrediente: l,2kg file de şalău 250nd ulei pentru prăjit 200g făină
2-4 linguri lapte 3 ouă 1 lămâie 1 linguriţă rasă cimbru sfărâmat mărunt
un vârf de cuţit praf de copt 1 leg. pătrunjel sare piper Mod de
preparare: Din făină, gălbenuşuri, cimbru, praf de copt, lapte şi un pic
de sare se…
Read more »
Read more »
Hribi cu usturoi
5 October 2010
Ingrediente:
1 kg hribi 3 cepe 100 ml ulei 2 catei usturoi 4 linguri smantana Mod de
preparare: Hribi curăţaţi şi bine spălaţi se taie fideluţe, se pun la
călit în cratiţă cu 3 cepe curăţate, tocate mărunt şi 100 ml de ulei
timp de 5 minute, apoi stingem cu o cană de apă. Lăsăm…
Read more »
Read more »
Cum se prepara Cocktail Esperanza Grande (video)
4 October 2010
Ingrediente: 25 ml Raspberry liqueur 10 ml Blackberry liqueur 50 ml
gold tequila 50 ml apple juice 25 ml fresh squeezed lemon juice 25 ml
cranberry juice 4 ice cubes 1 cup of crushed ice 1 shot measure 1 mixing
glass 1 bar spoon or stirrer 1 strainer 1 hurricane glass 1 knife 1…
Read more »
Read more »
Ciorbă ca-n Delta Dunării
4 October 2010
Ingrediente: 1,5 kg peşte mărunt (roşioară, biban, cărăşel, oblete,
ghiborţ) 1,5 kg peşte mare (crap, somn, morun, ten) 1ceapă mare 1 ţelină
potrivită (ccal50g) 2-3 ardei graşi 2 morcovi mari l rădăcină de
pătrunjel 2 linguri bulion (sau 3-4 roşii bine coapte) l leg. pătrunjel l
leg. leuştean 2-3 lămâi (500ml borş) sare piper…
Read more »
Read more »
Sufleu de mere
4 October 2010
Ingrediente: 1,250 kg mere 40 g unt 220 g zahăr 6 albuşuri Mod de
preparare: Merele se curăţă de coajă, se taie în patru, se scoate miezul
cu seminţele, apoi se taie felii. Se pun la foc cu zahărul şi vanilia
şi se amestecă pînă ce au scăzut, apoi se dau prin sită şi…
Read more »
Read more »
Reţete de post: Spanac cu piure de cartofi
4 October 2010
Ingrediente: 1 kg spanac 2-3 linguri margarină 1/2 kg cartofi sare
piper 1 ceapă ulei Mod de preparare: Cu o seară înainte să găteşti,
scoţi spanacul din congelator şi îl pui într-un vas ca să se decongeleze
şi să se scurgă bine. Spanacul decongelat îl tai mărunt. Separat,
într-o tigaie topeşti margarina şi…
Read more »
Read more »
Ciorbă de peşte cu slănină
4 October 2010
Ingrediente: 1cap de crap de baltă 300g file de ştiucă 300g file de
somn 300g file de şalău 150g slănină afumată 200g ceapă 200g morcovi
l50g telină 200ml vin alb sec 1lingură pastă de ardei l/2 – linguriţă
boia iute 1 leg. pătrunjel 3-4 l de apă sare piper Mod de preparare:
Peştele…
Read more »
Read more »
Colţunaşi cu brânză si dulceaţă
4 October 2010
Ingrediente aluat: 250 g făină 2 ouă 2 linguri apă sare Ingrediente
umplutură: 200 g brânză de vaci 1 ou sare 1 borcan de dulceaţă 100 g
smântână 2 linguri zahăr pudră Mod de preparare: Pui la fiert o oală
cu apă şi sare şi o laşi pe foc până pregăteşti colţunaşii astfel:…
Read more »
Read more »
Rulada de spanac umplută cu şuncă
4 October 2010
Ingrediente foia de ruladă: 1 kg spanac 6 ouă 6 linguri de făină
Ingrediente umplutură: 200 g şuncă 150 g caşcaval 2 ouă 400 g smântână
sos alb pe care îl faci din: 50 g unt, 50 g făină, 200 ml lapte Mod
preparare foaia de ruladă: Cureţi şi speli spanacul pe care îl…
Read more »
Read more »
Salata de cruditati
4 October 2010
Ingrediente:
1 roşie 1 pară 3-4 ridichi roşii 1 conservă mică de linte 1 măr
jumătate de ţelină rasă Mod de preparare: Se taie toate fideluţe para
şi mărul cu ţelina, apoi se ţin în puţină apă cu sare de lămâie. Peste
toate legumele, se pune un sos din ulei de măsline, oţet alb,…
Read more »
Read more »
Crap gătit chinezeşte
4 October 2010
Ingrediente: 500 g crap 3 ouă 5 linguri făină 400 ml oţet 300 ml ulei
1ceapă mare 200 g pastă de tomate 50 ml sos de soia 1 linguriţă salute
uscată 1 linguriţă pastă de ardei iute 40 g gem de prune 2 linguriţe
zahăr 5 ml oţet balsamic Mod de preparare: Crapul…
Read more »
Read more »
Salata de cruditati cu sos de smantana
4 October 2010
Ingrediente:
1telină 200 brocolli 1morcov 2 roşii 3castraveţi pătrunjel 100g
smântână miere după gust sare piper alb măcinat hrean ras pe răzătoare
zeama de la 1/2 de lămâie boabe de capere 200 brânză frământată verdeaţă
tocată mărunt Mod de preparare: Pe un platou, aşezăm crudităţile
tăiate julien, după care, separat facem trei feluri de…
Read more »
Read more »
Salata berlineza
4 October 2010
Ingrediente:
500 g cartofi fierţi 2 bucăţi de ardei verde 2 bucăţi de ardei roşu 2
cepe 200 g şuncă 3 ouă fierte 200 g caşcaval 200 g măsline verdeaţă
pentru decor Mod de preparare: Se toacă cartofii rondele, apoi ardeii,
ceapa, şunca, după care se amestecă cu oţet, ulei, piper şi delicat.
La…
Read more »
Read more »
Sos remulat
4 October 2010
Ingrediente:
700 g maioneză 300 g castraveţi muraţi 3 ouă fierte 3 legături de
pătrunjel 300 g tarhon 2 g piper 100 g muştar 25 ml oţet sare după gust
Mod de preparare: În maioneză se adaugă muştarul, castraveţii tăiaţi
cubuleţe, pătrunjelul şi tarhonul tocate mărunt, piperul măcinat, ouăle
tăiate cubuleţe şi oţetul şi…
Read more »
Read more »
Şalău pe pat de spanac
4 October 2010
Ingrediente: 800g file de şalău 500g spanac 500ml lapte 1 ceapă 200g
unt 100ml sos de soia 1 căpăţănă usturoi 1 lămâie 1 ardei iute sare
piper Mod de preparare: Şalăul se filetează şi se ţine aproximativ 1
oră în lapte. Se şterge, se sărează, se piperează şi se pune la prăjit
în…
Read more »
Read more »
Miel la cuptor
4 October 2010
Ingrediente: 1 pulpă de miel 3 linguri oţet 1 lămâie 1 ceapă tăiată
mărunt 1 linguriţă piper măcinat + 5-6 boabe de piper 1 lingură de
cimbru boia 1 linguriţă busuioc 3 căţei de usturoi pisaţi puţin ulei sau
untură Mod de preparare: Ţii pulpa de miel câteva ore într-o
marinată făcută din…
Sufleu de caise
4 October 2010
Ingrediente: 800 g caise 30 g unt vanilie 180 g zahăr 5-6 albuşuri 2
linguri compoziţie de sufleu de lămîie sau de vanilie Mod de
preparare: Caisele se spală, se rup în două, se scot sîmburii şi se pun
la fiert într-un vas cu zahărul şi vanilia. Se amestecă pînă ce au
scăzut,…
Read more »
Read more »
Sos picant de iarna
4 October 2010
Ingrediente: 5 kg roşii 20 gogoşari roşii 5 ardei kapia 2 rădăcini de
ţelină 2 cepe mari 250 g oţet 250 g ulei 250 g zahăr 2 linguriţe de
chimion 2 linguriţe de piper 8 linguri de sare 4 ardei iuţi Mod de
preparare: Gogoşarii şi ardeii curăţaţi se dau prin maşina de…
Read more »
Read more »
Salata de ciuperci cu maioneza
4 October 2010
Ingrediente:
1 cutie de ciuperci 1 borcan de maioneză 2 cepe tăiate mărunt 2
castraveţi tocaţi 1 piept de pasăre tocat sare piper 1 lingură de muştar
100 g măsline Mod de preparare: Se decorează cu gogoşari roşii,500 g
ciuperci fierte şi tocate mărunt se amestecă cu trei căţei de usturoi
tocat mărunt, sare,…
Read more »
Read more »
File de somotei cu sos de morcovi şi portocale
4 October 2010
Ingrediente: 400g file de somotei (2 bucăţi) 200 g morcovi 2 portocale
50ml lichior de caise 50g unt zeama de la 1 lămâie sare piper Mod de
preparare: Fileurile de somotei se prăjesc la grătar. Sosul de morcov şi
portocalele se prepară în modul următor: se pune untul la călit
împreună cu morcovii…
Read more »
Read more »
Reţete de post: Mancare de ţelină
4 October 2010
Ingrediente: 3 ţeline 2 cepe 2-3 linguri pastă de tomate 1 linguriţă
făină sare piper 1 legătură pătrunjel ulei Mod de preparare: Cureţi
ţelinele, le tai felii şi le prăjeşti într-o cratiţă, în puţin ulei
până-şi schimbă culoarea. Scoţi feliile de ţelină pe o farfurie, cureţi
ceapa, o toci mărunt şi o pui…
Read more »
Read more »
Unt negru
4 October 2010
Ingrediente:
200 g unt 200 g măsline sare spanac Mod de preparare: Frunzele de
spanac, uşor opărite şi scurse de apă, se trec prin sită, se freacă cu
untul şi se adaugă sare după gust. Pofta buna!
Read more »
Read more »
Salată de crudităţi cu păstrăv afumat
4 October 2010
Ingrediente: 1/2 ridiche neagră 1 morcov 1 măr 150 g file de păstrăv
afumat sare piper 1/2 lămâie Mod de preparare: Cureţi ridichea,
morcovul şi mărul, le speli şi le dai pe răzătoarea mare. Amesteci
salata cu sare, piper şi zeamă de lămâie după gust şi o aşezi pe un
platou. Tai păstrăvul…
Read more »
Read more »
Reţete de post: Mancare de ciuperci si mazare
4 October 2010
Ingrediente: 1 cutie cu ciuperci 2-3 cepe 1 cutie de mazăre 2-3 linguri
bulion 2-3 linguri ulei condiment tip Maggi sare boabe de piper 1-2 foi
de dafin 1 legătură verdeaţă Mod de preparare: Cureţi cepele, le toci
mărunt şi le înăbuşi într-o cratiţă, cu ulei şi puţină apă. Scurgi
zeama ciupercilor, le…
Read more »
Read more »
Budincă de tăietei cu brânză de vaci
4 October 2010
Ingrediente: 250 g tăieţei 400 g brânză de vaci 2 ouă 4 linguri de
zahăr 100 g stafide răzătură de lămâie un praf de sare margarină cât o
nucă Mod de preparare: Pui la fiert tăieţeii în apă clocotită în care
ai pus şi un strop de ulei ca să nu se prindă.…
Read more »
Read more »
Sos de rosii I
4 October 2010
Ingrediente:
6 kg roşii 8 ardei roşii 8 cepe 2 rădăcini de ţelină 3 linguri de oţet 4
linguri de muştar 250 g zahăr sare piper Mod de preparare: Se fierb
şi se pasează legumele, apoi adăugăm oţet, muştar, zahăr şi condimente.
Le dăm un clocot, apoi punem în sticle şi sterilizăm la Bain-Marie.…
Read more »
Read more »
Ciorba de fasole
4 October 2010
Ingrediente: 500 g fasole fierte 2 cepe tocate mărunt 1 lingură de
pastă de tomate 1 legătură de mărar 75 ml ulei 2 legături de leuştean
100 g tăiţei fierţi 1linguriţă de cimbru mărunţit 1 morcov ras 2 ardei
tăiaţi 1 lingură de Borş Magic 1 linguriţă din Secretul Gustului Mod
de preparare:…
Read more »
Read more »
Sos pentru vanat
4 October 2010
Ingrediente:
200 g costiţă afumată 3 cepe tocate fin 1 telina 1 morcov 1 legătură de
pătrunjel 100 ml ulei 250 ml de vin roşu Mod de preparare: Se toacă
toate julien şi se călesc în ulei. După ce s-au călit bine, se amestecă
cu costiţa tăiatăşi călită separat, se adaugă o lingură de…
Read more »
Read more »
File de merlucius cu sos alb şi porumb dulce
4 October 2010
Ingrediente: 250g merlucius file 200ml smântână 200ml iaurt gros 100g
lămâie 20g piper boabe 2 foi de dafin 30ml oţet 1 leg. mărar 270g porumb
dulce conservat Mod de preparare: Se pune apă la fiert, cu foi de
dafin, boabe de piper, oţet şi sare. Când apa fierbe, se adaugă fileul
de merlucius şi…
Read more »
Read more »
Sos de usturoi si cartofi
4 October 2010
Ingrediente:
5 căţei de usturoi 2 gălbenuşuri 100 ml ulei de măsline 1/2 de lingură
de zeamă de lămâie 1 cartof fiert în coajă sare piper verdeaţă pentru
decor Mod de preparare: Se zdrobeşte usturoiul, apoi cartoful cald
fără coajă, după care se adaugă gălbenuşurile, sare, piper, zeamă de
lămâie şi uleiul ca la…
Read more »
Read more »
Salata asortata
4 October 2010
Ingrediente:
1 kg cartofi 4 cepe 2 gogoşari roşii 1 ardei verde 2 căţei de usturoi 1
legătură de mărar 1 legătură de ridichi 100 g măsline sare delicat
piper 2 ouă fierte 2 linguri de oţet două foi de dafin 50 ml de apă
Mod de preparare: Ceapa se curăţă şi se taie…
Read more »
Read more »
Aperitiv de şalău, somn sau cod
4 October 2010
Ingrediente: l kg peşte (file) 300g morcovi 150g ceapă 300g mazăre 300g
arpagic 100g măsline 300g castraveţi acri 200ml ulei de măsline 60g
bulion 100ml vin sare piper Mod de preparare: Se taie peştele în bucăţi
(30g), care se prăjesc într-o tigaie cu ulei bine încins numai atât cât
să se strângă peştele şi…
Read more »
Read more »
Cum se prepara Cocktail Time Killer (video)
4 October 2010
Ingrediente: 50 ml tequila 150 ml Mexican beer Half tsp salt 1 lemon
wedge Ice cubes 1 shot measure 1 measuring jug 1 highball glass 1 bar
spoon or cocktail stirrer Cum se prepara Cocktail Time Killer
Read more »
Read more »
Ciorba de conopida cu afumatura
4 October 2010
Ingrediente:
300 g costiţă afumată 2 cepe 1 morcov 1 ardei sau gogoşar 1 lingură de
bulion 2 ouă bătute 200 g smântână leuştean ţelină tocată fin 500 g
conopidă Mod de preparare: Se taie costiţa julien, o punem la călit
puţin, apoi punem o cratiţă cu apă la fiert, peste care punem costiţa.…
Read more »
Read more »
Sos de smantana
4 October 2010
Ingrediente:
300 g smântână 100 g muştar sare Mod de preparare: Se amestecă bine
smântâna cu muştar şi sare după gust. Se serveşte la salată verde,
andive şi salată de ţelină. Pofta buna!
Read more »
Read more »
Salată de fasole verde cu ton
4 October 2010
Ingrediente: 600g fasole verde congelată 300g ton în ulei (conservă)
200g măsline negre fără sâmburi 50ml ulei de măsline 1 lămâie sare piper
Mod de preparare: Se decongelează fasolea şi se taie în segmente de
circa 3 cm. Se scurge bine de apă şi se căleşte, la foc iute, 2 minute,
în uleiul…
Read more »
Read more »
Rulouri cu hamsii
4 October 2010
Ingrediente: 500g hamsii sărate 2 ouă 2 căni făină 1 pachet margarină 5
linguri de apă 2 linguri oţet Mod de prep[arare: Se face un aluat din
faină, margarină, apă şi oţet. Este bine să se prepare cu o zi înainte
şi să se ţină la rece. Se face o foaie subţire de…
Read more »
Read more »
Drob de pui
4 October 2010
Ingrediente: 300 g pipote şi inimi de pui 200 g ficăţei de pui 3 ouă 1
legătură ceapă verde 2-3 fire usturoi verde 1 legătură mărar 1 legătură
pătrunjel sare piper condiment tip Delikat Mod de preparare: Speli si
cureti pipotele, inimile si ficateii si le pui la fiert in apa cu sare,…
Read more »
Read more »
Scrumbie la grătar cu sos de smântână
4 October 2010
Ingrediente: 4 scrumbii (circa 250g/bucata) 6 căţei de usturoi 300ml
smântână 1 linguriţă zeamă de lămâie 1 leg. pătrunjel sare piper Mod
de preparare: Se curăţă peştele se spală şi se crestează pe ambele părţi
în formă de romburi. Se presară cu sare şi piper, după gust, apoi se
pun pe grătarul bine…
Read more »
Read more »
Bors Rusesc
4 October 2010
Ingrediente:
2 l de apă 1 l de borş 500 g carne cu os 100 g slănină 1 morcov mic 1
ţelină mică, pătrunjel 1 ceapă 1/4 varză mică 1 sfeclă mică 3 cartofi 10
păstăi de fasole 1 ardei gras 4-5 roşii 150 g unt 100 g smântână 1
gălbenuş sare piper leuştean pătrunjel…
Read more »
Read more »
Salata cu branza
4 October 2010
Ingrediente:
250 g caş dulce 200 g şuncă tocată 2 castraveţi muraţi 2 legături de
ceapă verde 1 legătură de ridichi 2 căţei de usturoi 1 roşie sare piper
zahăr 2 linguri de maioneză 1 lingură de muştar 200 g smântână oţet după
gust Mod de preparare: Se taie brânza sub formă de cubuleţe,…
Read more »
Read more »
Trigoane cu migdale sau nuci
4 October 2010
Ingrediente: 400 g făină 250 g migdale 150 g unt 250 g zahăr 80 g miere
vanilie 2 linguri ulei Mod de preparare: Se prepară foaia de ştrudel
şi se taie bucăţi dreptunghiulare de 20 pe 30 cm. Se ung cu unt şi se
presară cu migdale prăjite tăiate felii subţiri amestecate cu…
Read more »
Read more »
Sos de ardei
4 October 2010
Ingrediente:
100 g unt 2 cepe 2 ardei 1 cană de supă de carne 2 linguri de smântână 1
lingură de făină sare piper busuioc după gust Mod de preparare: Se
toacă ceapa mărunt şi se căleşte în unt, apoi adăugăm ardeii tăiaţi
julien, sare, piper, busuioc, o cană se supăşi lăsăm să fiarbă…
Read more »
Read more »
Rulada chec cu ciuperci
4 October 2010
Ingrediente:
300g bureti 50-60 margarina 1 ceapa mica 100g cascaval sau pranza 3
linguri de făină de grâu 4 gălbenuşuri 100 g smântână Mod de
preparare: Se taie ceapa mărunt şi se undeşte în margarină, se adaugă
bureţii, brânza, făina, gălbenuşurile şi smântâna. Albuşurile se bat
spumăşi se amestecă cu compoziţia. Se unge tava…
Read more »
Read more »
Hribi cu sos tomat
4 October 2010
Ingrediente:
1 kg hribi 3 cepe 2 căţei de usturoi 200 g unt 200 ml sos de roşii sare
piper Mod de preparare: Topim untul, punem hribii tocaţi, adăugăm
ceapa, lăsăm la călit, apoi turnăm jumătate de litru de supă în care am
dizolvat două cuburi de concentrat de supă de pui. Lăsăm să…
Read more »
Read more »
Ghiveci cu zacuscă
4 October 2010
Ingrediente: 1 borcan (400 g) de zacuscă 2 morcovi 1 ţelină mică 1
gulie 2 cepe mari 2-3 cartofi 3 linguri pastă de tomate sare piper ulei
1/2 kg legume congelate de care ai – mazăre, conopidă, fasole verde,
dovlecei Mod de preparare: Cureţi ceapa, gulia, morcovul şi ţelina, le
tai mărunt, apoi…
Read more »
Read more »
Friptură de miel în pergament
4 October 2010
Ingrediente: 1 pulpă de miel de aproximativ 1 kg 150 ml ulei 2 lămâi 1
căpăţână usturoi sare piper 1 kg cartofi noi 1 legătură mărar Mod de
preparare: Cureţi usturoiul şi îl pisezi bine, iar separat storci
lămâia. Cureţi apoi pulpa de miel, o speli bine şi o ungi cu ulei,
zeamă…
Read more »
Read more »
Sandvişuri săţioase
4 October 2010
Ingrediente: 8 felii de pâine 100g unt 1 cutie conservă de sardele în
ulei 100g şuncă tip Praga 100g salam crud uscat 3 castraveciori muraţi
în saramură 1 gogoşar murat în oţet 100g maioneză sare piper Mod de
preparare: Salamul se curăţă de pieliţă şi împreună cu şunca şi
sardelele, scurse bine de…
Read more »
Read more »
Hribi cu smantana
4 October 2010
Ingrediente:
1 kg hribi 4 cepe 100 g ulei Mod de preparare: Adăugăm hribii
tocaţi, peste ceapă, şi lăsăm să fiarbă câteva clocote. Turnăm apoi 200 g
de smântână bătută cu o lingură de făină de grâu, amestecăm şi punem
peste hribi. Lăsăm să dea două sau trei clocote, după care, la final,
decorăm…