marți, 23 aprilie 2013

Retete culinare de Paşti #64


Retete de Paste:

Sufleu de morcovi si branza de vaci

7 October 2010
Sufleu de morcovi si branza de vaci  Ingrediente: 300 g morcovi 70 g brânză de vaci 60 ml lapte 5 g făină 1/2 ou crud 10 g marga­rină 5 ml ulei 2 g sare   Mod de preparare: Cureţi morcovii de coajă, îi speli şi îi treci pe răzătoarea cu ochiuri mici. Apoi îi pui la fiert înăbuşit cu 1 g…
Read more »

Gogoşi umplute

7 October 2010
  Ingrediente: 1 kg făină 100 g zahăr 3 ouă 1/2 l lapte drojdie cât o nucă 6-7 linguri ulei la frământat 1 borcan dulceaţă 100 g nucă măcina­tă ulei pentru prăjit     Mod de preparare:  Pui făina într-un lighean, faci loc la mijloc, pui laptele şi drojdia dizolvată cu o linguriţă de zahăr…
Read more »

Ficat de vita cu mamaliguta si usturoi

7 October 2010
Ingrediente: 1 kg ficat 200 g mălai 200 g smântână 100 g usturoi sare piper 300 ml de ulei   Mod de preparare: Ficatul se porţioneazăşi se bate cu ciocanul, apoi se dă prin mălai şi se prăjeşte în ulei încins. După ce s-a prăjit, se aşează pe platou ornat cu mentăşi se serveşte cu…
Read more »

Rulouri de pui cu spanac si caşcaval

7 October 2010
Rulouri de pui cu spanac si caşcaval  Ingrediente: 2 piepţi de pui 1 kg spanac 200 g caşcaval sare piper 1 cub de condiment concen­trat tip Knorr   Mod de preparare: Speli bine spanacul şi îl pui la fiert în apă cu sare pentru 15-20 de minute. Strecori spanacul fiert, îl pasezi bine până obţii un piure la care pui sare…
Read more »

Tartă cu afine

7 October 2010
  Ingrediente: 500 g afine 280 g zahăr vanilie 300 g aluat fraged 2 ouă 1-2 gălbenuşuri 2 linguri smîntînă 2 linguri pesmet de casă   Mod de preparare: Afinele se sotează 2 minute cu 150 g zahăr şi cu pesmetul. Din aluat se coace pe jumătate, o tartă de 6 persoane. Afinele sotate le…
Read more »

Miel cu praz si măsline

7 October 2010
Miel cu praz si măsline  Ingrediente: 1 kg carne de miel 3 fire de praz 1 lingură făină 3-4 linguri sos de roşii 10-15 măs­line 3 linguri vin alb puţin ulei sare   Mod de preparare: Tai carnea în bucăţi mici şi o pui într-o cratiţă cu ulei să se înăbuşe. Din când în când, întorci bucăţile de carne…
Read more »

Peşte cu legume la cuptor

7 October 2010
Peşte cu legume la cuptor  Ingrediente: 1 kg peşte macrou 4 morcovi 4 cepe 1 pahar vin alb 1/2 l suc de roşii sare după gust piper o foaie de dafin făină ulei 1 lămâie   Mod de preparare: Cureţi peştele, îl tai felii cam de 5 cm, îl sărezi, îl dai prin făină albă şi-l prăjeşti în ulei.…
Read more »

Păstrăv cu măsline în sos de roşii şi lămâi verzi

7 October 2010
  Ingrediente: 4 păstăvi (250g/buc) 150g măsline verzi 150g măsline ne­gre 1 leg. ceapa verde 50ml ulei l lin­gură pasta de tomate 2 căţei de usturoi 2 lămâi verzi 4-5 fire de rozmarin sare piper   Mod de preparare: Se curăţă păstrăvii de solzi şi de măruntaie, se spală bine şi se presară cu sare…
Read more »

Rulouri din piept de pasare

7 October 2010
Ingrediente: 2 bucăţi de piept de pasăre 150 g caşcaval 1 gogoşar murat 3 ouă 100 ml lapte sare piper 300 g făină 300 ml ulei   Mod de preparare: Se dezosează carnea şi se porţionează fiecare piept se împarte în 10 bucăţele, se condimenteazăşi se bate bine cu ciocanul, apoi pe fiecare bucăţică de…
Read more »

Varză roşie cu vin

7 October 2010
  Ingrediente: 1 varză roşie 3 linguri ulei 250 ml vin alb 1 lingură zahăr tos 1 lingură margarină 1 linguriţă zeamă de lămâie sare piper   Mod de preparare: Cureţi varza, o speli şi o tai mărunt. încingi uleiul într-o cratiţă şi adaugi varza, zahărul, sare şi piper după gust. O căleşti bine, apoi…
Read more »

Reţete de post: Tocaniţă de ceapă cu cartofi si ardei copt

7 October 2010
  Ingrediente: 4-5 cepe 6-7 cartofi potriviţi 4-5 ardei copţi (de la congelator) ulei pentru călit 1 foaie dafin 1 linguriţă condiment tip Maggi 1-2 boabe piper pătrunjel verde 1 lingură bulion   Mod de preparare: Căleşti ceapa tocată mărunt până devine aurie, torni peste ea o cană de apă, laşi să dea în 1-2…
Read more »

Friptura de vacuta la tava

7 October 2010
Ingrediente: 1 kg carne 2 cepe 1 morcov 1 căţel de usturoi sare piper cimbru ulei suc de roşii sau pastă tomată foi de dafin 100 ml vin   Mod de preparare: Carnea se spală, se taie zgârciurile şi se pune în cratiţă să fiarbă cu toate ingredientele amintite, se lasă să fiarbă bine, apoi…
Read more »

Piept de curcan cu zarzavat in aspic

7 October 2010
Ingrediente: 1piept de curcan fiert 1  morcov 1 ţelină 1 leg. pătrunjel 1 brocoli 3 oua prepelita gogosari masline usturoi   Mod de preparare: Toate se fierb în apă cu puţină sare şi delicat. Se adaugă fâşii de gogoşar murat, ouă de prepeliţă şi măsline. Se căptuşeşte o tavă de chec cu folie de staniol,…
Read more »

Tort de ananas

7 October 2010
  Ingrediente: 7 ouă 125 g zahăr 280 g zahăr pentru trampat 180 g făină 70 g unt 1cutie marc de ananas vanilie 1 păhărel lichior dc ananas 400 g şerbet alb de ananas   Mod de preparare: Ouăle cu 125 g zahăr şi vanilie se bat in baie cu apă (bain-marie) şi cînd au…
Read more »

Ştiucă în sos de stafide

7 October 2010
  Ingrediente: 1 ştiucă (circa 2 kg) 6 dovlecei 1 leg. ceapă verde 100g stafide 1 ardei gras 100ml ulei 1lămâie 1foaie de dafin 1 lingură pastă de tomate sare piper   Mod de preparare: Se curăţă peştele de solzi şi măruntaie, se spală bine şi se taie în felii de circa 2 cm grosi­me.…
Read more »

Crap cu vin negru

7 October 2010
Ingrediente: 1 crap 1 linguriţă de sare 75 ml ulei 200 ml vin negru 1g piper roşii sau 200 ml de bulion 200 g arpagic 200 g ciuperci umplute cu roşii   Mod de preparare: Se curăţă crapul, se spalăşi se taie în bucăţi. Se săreazăşi se aşează într-o tavă cu ulei, se ung cu…
Read more »

Gaina umpluta

7 October 2010
Ingrediente: 1 găină de 2-3 kg 300 g carne de viţel 300 g carne de porc 2 cepe 100 g orez 1 morcov 2 ouă 1 legătură de mărar cimbru pătrunjel sare piper   Mod de preparare: Găina se spală, apoi se unge cu ulei şi se freacă cu puţină sare şi piper. Într-o cratiţă,…
Read more »

Piept de pui

7 October 2010
Ingrediente: 4 bucăţi de piept fără os şi fără pieliţă 200 g iaurt 100 g pastă de ardei iute 100 g ulei de măsline 1 kg cartofi 2 cepe roşii sare piper 2 legături de pătrunjel   Mod de preparare: Se amestecă iaurtul cu pasta iute, sarea şi piperul, apoi se pune peste piept şi…
Read more »

Cosulet cu piept de pui

7 October 2010
Ingrediente: 200 g piept de pui 1 legătură de ceapă 200 g smântână orez legume 2 roşii 200 g margarină verdeaţă 1 coşuleţ   Mod de preparare: Orezul se căleşte în margarină, apoi se adaugă la o cană de orez două căni şi jumătate de supă de carne, apoi sare, piper, delicat şi legume. Se…
Read more »

Sufleu de zmeură

7 October 2010
  Ingrediente: 900 g zmeură 200 g zahăr 1 plic de vanilie 1 linguriţă făină de cartofi sau 1/2 linguriţă amidon 2 gălbenuşuri 5 albuşuri 25 g unt   Mod de preparare: Zmeura se curăţă, se spală, se strecoară de apă şi se pune la fiert 10 minute, apoi se dă printr-o sită fină. Se…
Read more »

Ostropel cu carne de miel

6 October 2010
Ostropel cu carne de miel  Ingrediente: 1 kg carne de miel 120 ml ulei 1 lingură pastă de bulion 1 lingură făină 1 legătură de ceapă verde 1 legătură de usturoi 1 lingură oţet sare piper 500 ml supă de carne sau apă   Mod de preparare: Tai carnea bucăţi, o înăbuşi în ulei, apoi o scoţi şi o…
Read more »

Miel cu mazare

6 October 2010
  Ingrediente: 1 kg carne de miel 1 kg mazăre (de la conservă) 100 ml ulei 2 cepe sare 1 linguriţă făină 1 linguriţă zahăr ars 2-3 legături mărar   Mod de preparare: Speli car­nea, o tai bucăţi şi o înăbuşi cu ceapă şi ulei. Adaugi făina desfă­cută în apă, apoi mazărea. Acoperi mazărea cu…
Read more »

Cozonac cu stafide

6 October 2010
  Ingrediente: 1 kg făină 300 g zahăr 500 ml lapte 60 g drojdie 250 g margarină sau ulei 4 ouă 1 ou pentru uns pe deasupra 1 lingură rom 1 linguriţă rasă de sare vanilie coajă de lămâie sau de portocală 100 g stafide     Mod de preparare: Pui 250 g făină într-un…
Read more »

Cum se prepara cocktail Tequila Suave (video)

6 October 2010
Cum se prepara cocktail Tequila Suave (video)  Ingrediente: 50 ml tequila 15 ml lemon juice 5 ml white crème de cacao 5 ml grenadine 1 dash of bitters 1 orange slice 1 maraschino cherry Ice cubes 1 chopping board 1 knife 1 squeezer 1 shot measure 1 cocktail shaker 1 strainer (if the shaker doesn’t include one) or a small sieve…
Read more »

Clatite cu carne de pasare

6 October 2010
Ingrediente: 0,5 kg piept de pui 1 ceapă 1 ou 2 linguri de smântână sare piper 2 căţei de usturoi   Mod de preparare: Puiul fiert şi dat prin maşină se amestecăşi cu celelalte ingrediente până se face o pastă omogenă cu care umplem clătitele. Le împachetăm şi le punem într-un vas yena pe care…
Read more »

Carne de pui cu ciuperci

6 October 2010
Ingrediente: 1,5 kg pulpe de pui 2 cepe 1 morcov 1 cub de supă instant sare piper 1 cutie de ciuperci 1 legătură de verdeaţă 200 g smântână   Mod de preparare: Carnea de pui se pune la fiert cu doi litri de apă, sare, ceapăşi morcov. După ce a fiert carnea, o scurgem de…
Read more »

File de cod cu cartofi si telina

6 October 2010
Ingrediente: 8 fileuri de cod 4 cartofi fierţi în coajă 1 ţelină rasă fin 200 g smântână 200 g maioneză 100 g supă concentrată 1 legătură de ceapă verde 1 jumătate de lămâie sare piper 2 linguriţe de muştar 2 linguriţe de oţet 2 linguri de ulei de măsline 4 linguri pesmet 2 ouă 150…
Read more »

Tartă cu afine

6 October 2010
  Ingrediente: 500 g afine 280 g zahăr vanilie 300 g aluat fraged 2 ouă 1-2 gălbenuşuri 2 linguri smîntînă 2 linguri pesmet de casă   Mod de preparare: Afinele se sotează 2 minute cu 150 g zahăr şi cu pesmetul. Din aluat se coace pe jumătate, o tartă de 6 persoane. Afinele sotate le…
Read more »

Tocinei cu zahar si smantana

6 October 2010
Ingrediente: 1 kg cartofi 3 ouă 4-5 linguri de făină sare   Mod de preparare: Se rad 1 kg cartofi, adăugăm 3 ouă, 4-5 linguri de făinăşi puţină sare. Amestecăm totul, apoi luăm cu o lingurăşi punem în tigaie cu ulei încins, dând formă de pârjoală. Se prăjesc pe ambele părţi, se servesc cu zahăr…
Read more »

Ostropel de pui

6 October 2010
Ostropel de pui  Ingrediente: 1 piept de pui 2 cepe 1 morcov 1/2 ţelină 2 linguri pastă de tomate 1 linguriţă făină 1 linguriţă oţet 3-4 căţei de usturoi 1 legătură pătrunjel ulei sare piper   Mod de preparare: Speli pieptul de pui, îl tai în bucăţi şi le prăjeşti puţin ulei, apoi le scoţi pe o…
Read more »

Taitei de casa II

6 October 2010
Ingrediente: 3 ouă 1 linguriţă de sare 1 lingură de ulei 100 ml de apă minerală 400–450 g făină albă   Mod de preparare: Se frământă bine un aluat omogen, întindem cu sucitorul foi subţiri, lăsăm foile timp de o oră la zvântat, apoi tăiem fâşii late de patru până la şase centimetri, pe care…
Read more »

Tocinei cu branza

6 October 2010
  Ingrediente: 1 kg cartofi 2 ouă 300 g telemea de oaie 100 ml ulei 200 ml smântână 4 linguri de făină 3 cepe 1 lingură de sare   Mod de preparare: Se rad cartofii, se amestecă cu ouăle şi brânza rasă, făină, sare, după care se pun în tavă la copt. După ce s-a…
Read more »

Peşle înăbuşit cu fennel şi curry

6 October 2010
  Ingrediente: 2 dorade regale medii (lup de mare, barbun, chefal) bulb fen­nel mare 2 fire praz 1lămâie 100 g unt 100 ml 2 linguri de curry sare grunjoasă piper alb anason   Mod de preparare: Se taie lămâia în două pe lun­gime şi apoi în feliuţe. După ce s-au curăţat, spălat şi zvântat peştii,…

Retete delicioase: Crap cu sos de rosii

6 October 2010
Ingrediente: 2 kg crap curăţat fără cap 600 ml suc de roşii 2 lămâi 2 cepe mari 1 pahar de vin piper 1 lingură de sare foi de dafin făină ulei pentru prăjit   Mod de preparare: Peştele se taie felii, se săreazăşi se piperează, apoi se dă prin făină de grâu, după care se…
Read more »

Salata verde cu jumari

6 October 2010
Ingrediente: 1 salată verde 100 g costiţă sau bacon 1 legătură de mărar   Mod de preparare: Salata, spălatăşi tăiată, se pune pe platou stropită cu zeamă de lămâie, după care peste salată punem costiţa făcută jumări şi scursă de untură. La final, peste jumări se adaugă mărarul tocat.   Pofta buna!
Read more »

Taitei de casa I

6 October 2010
Ingrediente: 3 ouă 2 linguri de ulei 300–350 g făină puţină sare   Mod de preparare: Se frământă un aluat, care se lasă învelit în nylon să stea timp de o jumătate de oră, apoi se întinde cu sucitorul o foaie subţire, o lăsăm să stea la zvântat timp de douăzeci de minute, apoi o…
Read more »

Tarta cu spanac

6 October 2010
Ingrediente: 2 cepe tocate 70 g unt 500 g spanac sare 2 oua 300 cascaval nucsoara piper sare 1 lingura faina    Mod de preparare: Amestecăm ceapa călită cu spanacul şi două ouă, 300 g caşcaval ras sau brânză de oi, un vârf de linguriţă de nucşoară, sare, piper şi o lingură de făină albă.…
Read more »

Spaghete cu sos de smantana

6 October 2010
Ingrediente: 2 ouă 200 g smântână 100 g caşcaval ras 200 g şuncă 500 g spaghete 50 g unt 100 g iaurt   Mod de preparare: Spaghetele se fierb în apă cu sare timp de nouă minute. Punem untul la topit, adăugăm şunca tăiată cubuleţe şi smântâna amestecată cu ouăle bătute spumă. Adăugăm iaurtul, lăsăm…
Read more »

Piept de miel umplut

6 October 2010
  Ingrediente: 1 piept de miel 4 ouă sare piper 1 legătură pătrunjel verde 1 ceapă mică 200- 300 g pesmet 2-3 linguri untură puţin lapte   Mod de preparare: Cureţi bine pieptul mielului, apoi îl sărezi, ridici cu degetele muşchiul pieptu­lui şi îl umpli cu următoarea compoziţie: amesteci într-un castron o lingură bună de…
Read more »

Reţete de post: Varză acră cu ciuperci

6 October 2010
  Ingrediente: 1 varză mică murată 1 ceapă 200  g ciuperci 1 pahar suc de roşii 2-3 linguri ulei piper   Mod de preparare: Cureţi varza, o desărezi şi o tai subţire, ca pe fidea. Toci ceapa, o pui într-o cratiţă cu 2-3 linguri ulei şi cu varza, pe foc mic, să se înmoaie, acoperită…
Read more »

Pilaf de orez cu boabe de porumb

6 October 2010
Ingrediente: 1 cană de orez 3 căni de apă 3 linguri de ulei 500 g boabe de porumb   Mod de preparare: Se spală orezul în zece ape, apoi se pune la fiert în cratiţa cu uleiul, apa, sare şio lingură de biovegetal. Se fierbe până se umflăşi apa a scăzut adăugăm porumbul şi mai…
Read more »

Iepure la cuptor

6 October 2010
  Ingrediente: 1 iepure 2 cepe 1/2 ţelină potrivită 1 morcov câteva boabe de piper 2 foi de dafin 1 ramură de cimbru 100 ml vin roşu sare boabe de muştar (opţional) 100 ml oţet 1 câpăţână usturoi câteva bucăţele şuncă puţin ulei   Mod de preparare: Tai bucăţele toate legumele şi le pui la…
Read more »

Papanasi de mamaliga

6 October 2010
Ingrediente: 1,5 l lapte 500 g mălai 1 linguriţă de sare 1 lingură de unt 400 g brânză de burduf sau caşcaval ras 2 ouă pesmet ulei pentru prăjit   Mod de preparare: Se prepară o mămăligă din lapte, mălai şi sare. După ce a fiert, se amestecă cu brânza, untul, ouăle, apoi luăm cu…
Read more »

Mazare cu maioneza

6 October 2010
Ingrediente: 1 kg mazăre 3gălbenuşuri unul crud  2 fierte 1/2 pahar de smântână 1/2 pahar de ulei delikat sare   Mod de preparare: Se fierbe mazărea în apă cu puţină sare, apoi se stoarce şi se aşează într-un castron peste care punem maioneză amestecată cu smântână. Se decorează cu mărar verde tocat.   Pofta buna!
Read more »

Reţete de post: Ardei umpluţi cu soia

6 October 2010
  Ingrediente: 12 ardei decongelaţi şi desăraţi de pe o zi pe alta în apă rece, pe care o schimbi măcar de 2 ori 300 g soia fiartă şi măci­nată 2-3 cepe 1 morcov 200 g orez 8 linguri făină, 250 ml ulei + 150 ml pentru so 3-4 cartofi fierţi în coajă sare piper…
Read more »

Cocos cu sos de vin

6 October 2010
Ingrediente: 1 cocoş 2 cepe sau arpagic 2 căţei de usturoi 5-6 ciuperci 1 pahar de vin 1 linguriţă de făină unt   Mod de preparare: Cocoşul se taie bucăţi şi se pune cu ceapa tăiată felii în unt să se rumenească, apoi se adaugă usturoiul tocat, ciupercile tăiate mărunt, sarea şi piperul, după care…
Read more »

Sufleu de vanilie

6 October 2010
  Ingrediente: 1 pahar lapte 1/2 baton vanilie 30 g unt 6 ouă 100 g zahăr 2 linguriţe de făină de cartofi   Mod de preparare: Laptele, făina, zahărul, 10 g unt, 3 gălbenuşuri şi vanilia se pun la foc şi se amestecă pînă se îngroaşă, apoi se mai pun 3 gălbenuşuri. Albuşul se bate…
Read more »

Reţete de post: Pilaf cu urzici

6 October 2010
  Am ales aproximativ 1/2 kg de urzici, le-am curăţat, le-am spălat (în multe ape) şi le-am opărit. Intr-o cratiţă de 2 l, am rumenit în 200 ml ulei 2 cepe mari (curăţate şi tăiate mărunt). Am scurs urzicile, le-am tocat şi le-am adăugat peste ceapa din cratiţă. Separat, am fiert 1/2 cană (de 250…
Read more »

Pulpă de miel umplută

6 October 2010
  Ingrediente: pulpa din faţă cu tot cu coaste mărun­taiele de la miel (inima, rinichii, splina, plămânii, ficatul) 2 legături de mărar 2 legături de ceapă verde 2 legături de pătrunjel 2-3 ouă sare piper după gust 2 felii de pâine înmuiate în lapte   Mod de preparare: Speli toată carnea, o ştergi cu un…
Read more »

Salata Rodica

6 October 2010
Ingrediente: 1legătură de ceapă verde 4 ouă fierte 1 roşie 200 g brânză de vaci 1 castravete 200 g maioneză   Mod de preparare: Se aşează în castron, în rânduri: ceapă, brânză, maioneză, castravete, brânză, maioneză, roşii, ouă, maioneză, brânzăşi maioneză, iar la sfârşit, se adaugă sare şi piper.   Pofta buna!
Read more »

Gulii umplute cu sos de smnatana

6 October 2010
Ingrediente: 8 gulii 250 g carne de porc tocată 200 g carne de pui tocată 3 linguri de orez 1 ceapă călită sare piper un cub knorr   Ingrediente sos : 200 g smântână,o lingură de făină, 1/2 de cană de lapte, 1 legătură de mărar tocat fin, sare şi piper. Mod de preparare: Se…
Read more »

Drob de vinete

6 October 2010
Ingrediente: 1 kg vinete 4 linguri de pesmet sau griş 4 cepe tocate mărunt 2 legături de verdeaţă tocată 2-3 roşii pentru decor 5 ouă 50 g unt de uns tava   Mod de preparare: Vinetele se curăţă şi se taie cubuleţe, apoi se opăresc cu apăşi sare, după care se lasă la scurs. Se…
Read more »

Musaca de soia cu vinete

6 October 2010
Ingrediente: 250 g soia mărunţită 2 vinete 1 kg cartofi 5 roşii 500 g ciuperci 2 legături de ceapă verde 2 legături de verdeaţă 200 ml ulei 200 ml vin alb 3 căţei de usturoi 500 ml apă secretul Gustului sare piper   Mod de preparare: Punem la fiert un litru de apăşi, când clocoteşte,…
Read more »

Crap în crustă de susan cu sos de rodii şi mere

6 October 2010
  Ingrediente: 7 fileuri de crap (circa 250g/ buc.) 100g făină 2 ouă 100g seminţe de susan 2 rodii 2 tul­pini de telină 4 mere 100g unt 300ml ulei pentru prăjit 1 lămâie 1 lingură zahăr 1 lin­guriţă rasă busuioc uscat sare piper   Mod de preparare: Se presară fileurile de crap cu sare şi…
Read more »

Angemaht de miel

6 October 2010
Angemaht de mielIngrediente: 500 g carne de miel 1 lingura unt 1 lingura faina 1 lamaie sare 1 lingurita condiment tip Delikat Mod de preparare: Cureti carnea, o speli si o pui la fiert intr-o oala cu apa in care ai pus si condimentul. Tumenesti faina in unt, stingi cu 2 cani din zeama in care a…
Read more »

Ficat de rata cu mere

6 October 2010
Ingrediente: 4 mere ionatane 1 ficat de raţă 100 g ulei unt crochete de cartofi   Mod de preparare: Se scobesc merele de sâmburi, se taie rondele care se prăjesc în ulei, apoi punem ficatul la prăjit fără sare, tot în uleiul în care am prăjit merele. Se serveşte pe farfurie cu crochete de cartofi.…
Read more »

Masline marinate

6 October 2010
Ingrediente: 1 kg măsline 2 foi de dafin piper lămâie oţet ulei   Mod de preparare: Măslinele se spală în apă caldă, se răcesc în apă, după care se aşează într-un borcan. Se adaugă 2 foi de dafin, câteva boabe de piper şi zece felii de lămâie, care se intercalează între măsline. Se umple borcanul…
Read more »

Crochete din cartofi cu branza de vaci

6 October 2010
Ingrediente: 200 g piure de cartofi 500 g brânză de vaci 2 ouă 1 lingură de margarină 300–350 g făină albă 1 praf de copt sare   Mod de preparare: Se frământă toate la un loc, iar cu mâna unsă cu ulei modelăm crochetele şi le prăjim în ulei pe ambele părţi. Se servesc cu…
Read more »

Clatite umplute cu sos de ardei

6 October 2010
Ingrediente: 4 ouă 200 ml apă minerală 4-5 linguri de făină 150 ml ulei 200 g carne de vită 200 g carne de porc 2 cepe boia cimbru sare piper busuioc 100 ml vin roşu   Mod de preparare: Amestecăm bine ouăle, apa şi făina, după care facem clătitele. În restul de ulei, călim ceapa,…
Read more »

Paste cu soia si sos de roşii

6 October 2010
Paste cu soia si sos de roşii  Ingrediente: 500 g paste colorate 1 pachet de soia granule 1 linguriţă condiment tip Delikat 1 ceapă 2 morcovi 1 ţelină mică 2-3 linguri pastă de roşii 1 căţel de usturoi sare piper cimbru 1 gogoşar din oţet pentru ornat ulei     Mod de preparare: Pui la fiert o oală cu apă şi…
Read more »

Creveti cu ficat de gasca

6 October 2010
Ingrediente: 1 ficat de gâscă fasole puţină zeamă de peşte ulei de măsline usturoi dovlecel creveţi unt 1roşie   Mod de preparare: Punem ulei de măsline în tigaie, apoi adăugăm ficatul la prăjit. Punem creveţi şi un fir de rozmarin, sare şi piper ficatul se rumeneşte, iar creveţii se înroşesc. Punem ciupercile două bucăţi şi…
Read more »

Supa de pui cu paste fainoase

6 October 2010
Ingrediente: 1,25 kg ciocănele de pui sau aripi 3 l apă 1 ţelină 1 morcov 1 ceapă 1 fir de praz 2 căţei de usturoi piper cuişoare 1 foaie de dafin pătrunjel paste Mod de preparare: Se curăţă şi se pun la fiert, cu aripile, apa şi sarea. Se lasă până fierbe carnea, apoi se…
Read more »

Retete gustoase: Crap umplut

6 October 2010
Ingrediente: 1 crap mare 1 pahar de ulei 2 cepe 50 g stafide piper sare 1 măr 50 g nuci măcinate icrele de la crap 1 jumătate de franzelă 1 pahar cu lapte 1 castravete murat 4-5 măsline 1 pahar de vin   Mod de preparare: Se curăţă peştele, se stropeşte cu zeamă de lămâie…
Read more »

Borş cu perişoare de peşte

6 October 2010
  Ingrediente: 1,5kg peşte (crap) 2 cepe medii 1 leg. ceapă verde 2 morcovi 2 ardei graşi l/2 felină 2 linguri orez l felie de pâine 1 ou 750ml borş 1 lingură pastă de tomate 3 linguri ulei 1 leg. pătrunjel verde 1 leg. leuştean sare piper   Mod de preparare: Se curăţă peştele, se…
Read more »

Crap în folie cu ciuperci

6 October 2010
  Ingrediente: 1 crap de circa 1,5 kg 500g ciu­perci proaspete 1leg.lămâie 50ml ulei 1 pătrunjel 1 leg. ceapă verde sare piper   Mod de preparare: Se curăţă peştele de solzi şi de intestine, se spală, se scurge bine de apă şi se presară cu sare şi piper. Se taie ciupercile, curăţate şi spălate, în…
Read more »

Meniu afrodisiac

6 October 2010
Ingrediente: 100 ml Campari sau Martini 500 g spaghete fierte în apă cu sare 2 cepe tocate călite în ulei 500 g carne de mânzat tocată sare piper scorţişoară ketchup 200 g lapte 3 linguri de făină 5 ouă caşcaval   Mod de preparare: Se amestecă spaghetele scurse de apă, cu carnea călită împreună cu…

riptură de miel

6 October 2010
Friptură de miel  Ingrediente: 1 pulpă de miel de aproximativ 1,5 kg 5- 6 căţei de usturoi 5-6 linguri de miere rozmarin cimbru sare piper condimente   Mod de preparare: Cureţi şi speli bine pulpa de miel, apoi cureţi şi tai felii căţeii de usturoi. Crestezi din loc în loc pulpa de miel, o împănezi cu usturoi,…
Read more »

Cartofi frantuzesti cu carnaciori

6 October 2010
Ingrediente: 6 cartofi mari fierţi în coajă 4 cârnăciori 2 cepe sare piper delikat 3 ouă 300 g brânză telemea 100 g unt   Mod de preparare: Ungem o tavă cu 50 g unt, peste care punem cartofii curăţaţi şi tăiaţi rondele. În restul de 50 g unt punem la prăjit cârnatul tăiat bucăţele şi…
Read more »

Salata orientala

6 October 2010
Ingrediente: 1 kg cartofi 4 cepe 2 castraveţi muraţi 2 căţei de usturoi 1 lingură de oţet 1/2 de linguriţă de sare 1/2 de linguriţă de delicat 1 morcov fiert 100 g măsline 100 ml ulei piper 2 foi de dafin   Mod de preparare: Se fierb cartofii, se curăţă şi se taie rondele, apoi…
Read more »

Salata nemteasca

6 October 2010
Ingrediente: 500 g cartofi fierţi tăiaţi rondele 3 cepe tăiate peştişori 2 legături de ridichi tăiate rondele 5 cremvuşti fierţi tăiaţi rondele 5 felii de şuncă tăiată fideluţă 200 g smântână   Mod de preparare: Se face o maioneză din trei gălbenuşuri cu ulei Bunica, piper, delicat şi sare. Se amestecă toate la un loc,…
Read more »

Budinca de telina

6 October 2010
Ingrediente: 100 g unt 1 ţelină fiartă 100 g pesmet 300 g caşcaval 200 g şuncă presată 150 g smântână 2 oua   Mod de preparare: Se unge vasul cu unt şi se presară caşcavalul ras. Peste caşcaval punem intercalat rondele de ţelină fiartă, iar peste ţelină punem şuncă tăiată cubuleţe mici. Peste şuncă adăugăm…
Read more »

Scrumbii la cuptor

6 October 2010
  Ingrediente: 6 scrumbii 1 lămâie 2 linguri ulei 1leg. pătrunjel verde sare piper   Mod de preparare: Se curăţă scrumbiile, se spală şi se zvântă cu un şervet. Se pre­sară cu condimente şi se lasă 30 de minute la rece. Se stropesc apoi cu zeamă de lămâie în in­terior şi se învelesc, separat, în…
Read more »

Peşte cu legume la cuptor

5 October 2010
  Ingrediente: 1,5 kg cod (sau orice alt peşte) 1/2 l lapte 2 cepe mari 2 morcovi 2 ardei graşi verzi 2 roşii 4 roşii mari (sau 2-3 linguri pastă de tomate) 200 g măsline 150 g orez 1/2 kg cartofi fierţi şi tăiaţi cubuleţe 1 cutie ciu­perci conservate 200 ml ulei 150 ml vin…
Read more »

File de păstrăv

5 October 2010
  Ingrediente: 800g file de păstrăv 2 ardei graşi verzi 5 morcovi 200g mazăre ver­de 200g fasole verde 200g migda­le sărate ulei sare piper curry   Mod de preparare: Se stoarce zeama unei lămâi şi se pune într-un vas pe foc cu o linguriţă de făină, o lin­guriţă de zahăr, sare, piper. Se aşteaptă până…
Read more »

Cum se prepara Cocktail Spider Brain Kids (video)

5 October 2010
Cum se prepara Cocktail Spider Brain Kids (video)  Ingrediente: 270 ml cranberry juice 4 tbsp chocolate syrup 4 tbsp coconut cream few ice cubes 1 glass 1 liquorice straw 2 spoons
Read more »

Plăcintă de crap

5 October 2010
  Ingrediente: l,5kg crap 1,5 kg ceapă 30g usturoi 2 foi de dafin 150ml ulei 100ml bulion de roşii 100ml vin roşu 200ml supă de legume 400g roşii l leg. pătrunjel 1 lingură oţet sare piper cimbru   Mod de preparare: Se curăţă crapul de solzi şi i se scot intestine­le. Se spală şi apoi…
Read more »

Miel cu ciuperci

5 October 2010
  Ingrediente: 750 g carne miel 400 g ciuperci 1 lingură unt sau untură 1 ceapă mică 1 ceaşcă zeamă de carne sau apă 2 linguri smântână 1 linguriţă făină sare   Mod de preparare: Prăjeşti carnea tăiată bucăţele în unt sau untură, adaugi şi ceapa tăiată mărunt, ciupercile spălate şi tăiate felii subţiri şi…
Read more »

Peşte cu scordolea de cartofi şi nuci

5 October 2010
  Ingrediente: l kg peşte  400g cartofi 1căpăţână usturoi 20 nuci 100ml ulei 1lingură oţet de mere sare piper   Mod de preparare: Se curăţă peştele, se spală bine, se taie în bucăţi potrivite şi se pune la fiert în apă cu sare şi piper. Separat, se pun la fiert cartofii cu coajă şi după…
Read more »

Şalău cu mujdei verde

5 October 2010
  Ingrediente: 1 şalău cam de lkg 200 ml lap­te bătut (sau iaurt) 2 leg. usturoi verde l/2 leg. pătrunjel 2-3fire tarhon 10 ml ulei sare piper   Mod de preparare: Peştele se curăţă, se sărează şi se lasă 1 oră la frigider, după care se pune pe grătarul cu cărbuni până se rumeneşte. Mujdeiul…
Read more »

Păstrăv cu pesmet si susan

5 October 2010
Păstrăv cu pesmet si susan  Ingrediente: 2 păstrăvi 1 ou 2 linguri pesmet 2 linguri făină 2 linguri susan sare ulei 1 lămâie 1 legătură de mărar pentru ornat   Mod de preparare: Cureţi bine păstrăvii, îi speli cu apă rece, îi usuci cu un şervet, îi presari cu sare şi îi laşi ast­fel 30 de minute. Pui apoi…
Read more »

Hering afumat pe turtiţe de cartofi

5 October 2010
  Ingrediente: 400g hering afumat lămâie 2 linguri ierburi aromate (pătrunjel, mărar, tarhon 500ml lapte 800g cartofi 3 ouă l50g unt frunze de salată verde 4 roşii 2 ardei graşi (verde şi galben) sare piper   Mod de preparare: Se curăţă peştele de oase şi se taie în fâşii de 2,5 cm lăţime. Se pun…
Read more »

Blanchetă de miel

5 October 2010
  Ingrediente: 1,8 kg carne de miel tăiată în bucăţi (piept, spate, gât) 4 căţei de usturoi 1 legătură verdeaţă 2 linguri făină 500 ml vin alb sec unt sare şi piper   Mod de preparare: Topeşti untul într-un vas pe foc, pui camea, făina, usturoiul (bine pisat) şi laşi până se rumeneşte carnea. Adaugi…
Read more »

Salata de varza cu sunca

5 October 2010
Ingrediente: 500 g varză 200 g şuncă 1 ardei 1 gogoşar 2 ouă 100 g măsline 3 roşii 100 g brânză telemea ulei oţet sare piper 1linguriţă de zahăr   Mod de preparare: Se toacă toate julien, se dă gust, iar la urmă, se rade brânza şi se ornează cu rondele de roşii.   Pofta…
Read more »

Tagliatelle cu file de peşte

5 October 2010
  Ingrediente: 400g tagliatelle (tăiţei mai laţi) 4 fileuri de cod sau merluciu l50ml ulei de măsline 1 lămâie 2 lin­guri pesmet 2 ouă 1lingură făină 150ml suc de roşii 2 ardei iuţe 1 linguriţă cimbru uscat 1 leg. pătrunjel sare piper   Mod de preparare: Se pun la fiert pastele în apă sărată. Intre…
Read more »

Reţete de post: Tocană de mazare cu mărar

5 October 2010
  Ingrediente: 1 si 1/2 kg mazăre (congelată sau de la borcan) 1 si 1/2 ceaşcă ulei 4 cepe tăiate mărunt 5 cartofi 1 morcov 1 ceaşcă suc de roşii 1 legătură mărar sare piper   Mod de preparare: Căleşti în ulei ceapa tocată şi mor­covul tăiat rondele subţiri şi când s-au înmuiat adaugi mazărea…
Read more »

Sos de rosii III

5 October 2010
Ingrediente: 1 kg roşii 1/2 de linguriţă de enibahar 3 linguri de muştar 1 linguriţă de piper 250 g zahăr 1 lingură de sare un sfert de oţet Mod de preparare: Se curăţă roşiile, se toacăşi se amestecă toate la un loc, apoi se fierb până se formează o pastă bine legată. La sfârşit, fierbinte…
Read more »

Reţete de post: Musaca de piure de cartofi cu ciuperci

5 October 2010
  Ingrediente: 1 kg ciuperci 1 kg cartofi 2 cepe 4 linguri ulei 1 lingură de bulion sare piper pătrunjel pesmet   Mod de preparare: Toci ciupercile şi cepele, apoi le căleşti împreună în ulei, adaugi sare şi piper după gust şi verdeaţa tocată. Speli cartofii, îi fierbi cu tot cu coajă, apoi îi cureţi,…
Read more »

Pulpă de miel cu gutuie si garnitură de orez

5 October 2010
  Tai bucăţi din pulpa de miel cu grosimea de 1 cm şi late cât palma. Le ungi cu usturoiul pisat, apoi le presari cu piper şi busuioc uscat. Le laşi aşa 2-3 ore să se pătrundă, după care pe fiecare felie de carne pui o bucată de gutuie, rulezi şi prinzi carnea la capete…
Read more »

Farffale cu somon şi mazăre

5 October 2010
  Ingrediente: 400g farfalle (paste scurte) 200g file de somon l00g mazăre ver­de fiartă 1ceapă mare 1ardei gras roşu 2 căţei de usturoi 2 roşii 150ml ulei de măsline l leg. pătrunjel verde sare piper   Mod de preparare: Se pun pastele la fiert în apă sărată. Intre timp, se călesc cea­pa curăţată şi tăiată…
Read more »

Pulpă de miel in aluat

5 October 2010
  Ingrediente: 1 pulpă din faţă rinichii mielului 500 g foitaj din comerţ 150 g unt 150 ml ulei 2 legături de ceapă verde 1 pahar cu vin 100 g ciuper­ci 2 ouă sare piper cimbru după gust   Mod de preparare: Cureţi şi speli pulpa şi o tai în aşa fel încât să poţi…
Read more »

Pască umplută cu branză si budinca

5 October 2010
Pască umplută cu branză si budinca  Ingrediente: 750 g brânză de vaci 6 linguri zahăr pudră 2 linguri smântână 5 ouă 1 lingură griş 3 linguri făină coajă de lămâie stafide 1 lingură margarină 1 lingură praf de budincă 1/2 plic praf de copt stins cu zeamă de lămâie   Mod de preparare: Scurgi bine brânza, apoi o amesteci cu…
Read more »

Reţete de post: Piure de urzici

5 October 2010
Reţete de post: Piure de urzici  Ingrediente: 1 kg urzici 1 lingură făină sare 1 ceapă 1 lingură ulei   Mod de preparare: Sunt bune urzicile foarte tinere, ieşite la începutul primăverii. Alegi frunzele şi le speli în mai multe ape. Nu scurgi apa din vasul în care le speli, ci scoţi uzicile cu spumiera, astfel încât nisipul şi pământul…
Read more »

Supa crema

5 October 2010
Ingrediente: 1 morcov 1 ceapă 1 pătrunjel 1/2 ţelină 1 gogoşar 2 cartofi mari 200 g smântână 1 legătură de pătrunjel sare piper 1 lingură de Secretul Gustului 50 g unt crutoane din pâine   Mod de preparare: Cartofii se curăţă şi se fierb, separat cu apăşi sare, apoi zarzavaturile le curăţăm, le tocăm cubuleţe…
Read more »

Salată de peşte cu şampanie

5 October 2010
  Ingrediente: 400g file de peşte 1 morcov 1 dovlecel 50g unt 1 file anşoa 125ml şampanie 75ml smântână sare piper proaspăt măcinat   Mod de preparare: Se pune la fiert 1 litru de apă cu sare. Se curăţă şi se spală do­vlecelul şi morcovul şi se taie în bastonaşe subţiri, apoi se pun în…
Read more »

Reţete de post: Sarmale de post cu nuci

5 October 2010
  Ingrediente: 5-6 cepe 2 morcovi 1 legătură pătrunjel 1 ţelină mică 1/2 kg orez 1 pahar ulei 3 cartofi 1 pahar de suc de roşii 100 g nuci date prin maşină 1 varză acră sau dulce   Mod de preparare: Tai ceapa mărunt, o pui într-o cratiţa, adaugi un pahar de apă şi laşi…
Read more »

File de peste cu smantana

5 October 2010
  Ingrediente: 4 fileuri de peşte 4 linguri făină 1 linguriţă boia 2 linguri smântână 2 caş ras 2 căţei de usturoi 1 ceapă verde puţin ulei zeamă de lămâie sare   Mod de preparare: Stropeşti fileul de peşte cu zeamă de lămâie, îl laşi aşa timp de 10 şi îl scoţi pe hârtie pergament…
Read more »

Reţete de post: Musaca de cartofi cu zacuscă

5 October 2010
  Ingrediente: 6-8 cartofi 1 borcan zacuscă de ghebe (sau ciuperci sau vinete, ce ai) 2 lin­guri ulei 2 linguri margarină piper 2 linguri pastă de roşii pesmet 1 linguriţă zahăr sare   Mod de preparare: Cureţi cartofii, îi tai cuburi şi îi pui la fiert în apă cu sare. Din cartofii fierţi faci un…
Read more »

Reţete de post: Ghebe cu maioneză de pufuleti

5 October 2010
  Ingrediente: 500 g ghebe ulei condiment tip Vegeta usturoi maioneză de post din pufuleţi muştar sare   Mod de preparare: Desărezi ghebele sau le decongelezi, le fierbi bine şi le laşi să se răcească, apoi le treci prin maşina de tocat. Separat, prepari maioneza. înmoi şi storci bine o pungă de pufuleţi, apoi îi…
Read more »

Ciorbă de burtă de miel

5 October 2010
  Ingrediente: burta şi intestinele de la miel (bine spălate) picioarele mielului până la genunchi (care rămân de la cele 4 pulpe) 1 bucăţică (1/2 kg) de carne de miel 1 păstârnac 1 pătrunjel 1 ţelină (mică) 1 morcov 1 ceapă 2-3 gălbenuşuri 100 g smântână sare şi piper după gust puţin oţet mujdei de…

Salată cu murături si păstrav afumat

5 October 2010
Salată cu murături si păstrav afumat  Ingrediente: 100 g file de păstrăv afumat 3 cartofi 2 morcovi 1 castravete acru 1 gogoşar din oţet 2-3 fire de ceapă verde sare   Mod de preparare: Cureţi cartofii şi morcovii şi îi pui la fiert pentru 20-25 de minute. Tai apoi mărunt morcovul fiert, castravetele şi gogoşarul, iar cartofii îi tai cubuleţe.…
Read more »

Bors de miel cu lobodă

5 October 2010
Bors de miel cu lobodă  Ingrediente: 500 g coaste de miel 2 morcovi 2 fire de ceapă verde 2-3 legături de lobodă 1/2 cană orez 1/2 l borş 1 legătură leuştean sare piper 2-3 foi de dafin 1 ceaşcă oţet   Mod de preparare: Pui la fiert 2 l de apă cu foile de dafin, oţe­tul, un praf de…
Read more »

File de păstrăv cu ciuperci şi sos alb

5 October 2010
  Ingrediente: 12 fileuri de păstrăv 100ml vin alb sec 1 morcov potrivit 800g ciuperci proaspete 200g unt 2 linguri pesmet 100g caşcaval 1 lingură făină 2 linguri zeamă de lămâie sare piper   Mod de preparare: Se spală fileurile de păstrăv, se lasă să se scurgă de apă, apoi se fierb 10 minute la…
Read more »

Sufleu de zmeură

5 October 2010
  Ingrediente: 900 g zmeură 200 g zahăr 1 plic de vanilie 1 linguriţă făină de cartofi sau 1/2 linguriţă amidon 2 gălbenuşuri 5 albuşuri 25 g unt   Mod de preparare: Zmeura se curăţă, se spală, se strecoară de apă şi se pune la fiert 10 minute, apoi se dă printr-o sită fină. Se…
Read more »

Macrou a la Napoli

5 October 2010
  Ingrediente: 800g macrou afumat 500g macaroane 600ml suc de roşii 3 linguri bulion 100g pesmet 100g caşcaval 100g unt l leg. pătrunjel sare piper   Mod de preparare: Se pune la fiert într-o oală mai mare apă cu 1 linguriţă sare. Când apa începe să fiarbă în clocote, se pun macaroanele şi se fierb…
Read more »

Salata din oua de prepelita cu ciuperci

5 October 2010
Ingrediente: 24 ouă de prepeliţă 1gălbenuş de găină crud 1 linguriţă de muştar 1 gogoşar murat pentru decor 1 cutie de ciuperci 2 cepe tocate peştişori 100 ml de vin alb sare piper foi de dafin 2 linguri de ulei 100 ml de apă   Mod de preparare: Este o reţetă pentru 6 porţii. Lăsăm…
Read more »

Cum se prepara Cocktail Gold Margarita (video)

5 October 2010
Cum se prepara Cocktail Gold Margarita (video)  Ingrediente: 2 tsp sea salt 1 lime wedge 50 ml gold tequila 15 ml Cointreau Juice of 1/2 a lime Ice cubes 2 tsp sea salt 1 lime wedge 1 saucer 1 cocktail glass 1 chopping board 1 knife 1 squeezer 1 shot measure 1 cocktail shaker 1 strainer (if the shaker doesn’t include…
Read more »

Supa Chinezeasca

5 October 2010
Ingrediente: 1ceapă 1 piept de pui 1 lingură de făină 2 linguri ulei de măsline 2 linguri sos de soia 50 g alune prăjite 1 ardei gras şi 1 iute 1 legătură pătrunjel verde 2 cuburi de concentrat de pui   Mod de preparare: Se pune uleiul în cratiţă, adăugăm ceapa tocată mărunt, călim puţin,…
Read more »

Salata de telina

5 October 2010
Ingrediente: 200 g ţelină rasă 200 g măr ionatan 50 g maioneză sare piper zeamă de lămâie   Mod de preparare: Ţelina rasăşi mărul se ţin câteva minute în apă cu sare de lămâie, ca să nu-şi schimbe culoarea, apoi se scurg de zeamăşi se amestecă cu maioneză. După ce s-a dat gustul, se aşează…
Read more »

Sos de rosii II

5 October 2010
Ingrediente: 4 kg roşii 2 kg gogoşari 3 linguri de zahăr 3 linguri de sare 3 linguri de Vegeta aspirine   Mod de preparare: Roşiile curăţate de pieliţe şi rase pe răzătoare şi apoi gogoşarii curăţaţi de cotor şi seminţe, sunt daţi prin maşină. Le punem toate în cratiţă pe plităşi lăsăm să fiarbă timp…
Read more »

Reţete de post: Chiftele de soia marinate

5 October 2010
Reţete de post: Chiftele de soia marinate  Ingrediente chiftele: 1 pachet de soia granule (100 g) 1 ceapa 1 morcov 2-3 cartofi 2-3 linguri pesmet 1 catel usturoi sare cimbru piper oregano 1 lingurita condiment Ingrediente sos: 1 ceapa 3 linguri paste de rosii 1 lingurita zahar 1 lingurita otet 1 foaie de dafin ulei   Mod de preparare: Cureti cartofii,…
Read more »

Salată de şalău cu smântână

5 October 2010
  Ingrediente: 800g şalău 300g cartofi 150g morcovi 100g mazăre 100g fasole verde 2 ouă 100ml idei 2-3 lin­guri zeamă de lămâie 1linguriţă muştar 300g smântână 1leg. pătrunjel sare piper   Mod de preparare: Se curăţă peştele de solzi şi de intestine, se decapitează şi se spală bine cu apă rece. Se pune apă la…
Read more »

Stufat de miel cu ceapa verde si usturoi verde

5 October 2010
Stufat de miel cu ceapa verde si usturoi verdeO reteta simpla de stufat de miel cu ceapa verde si usturoi verde din: carne de miel, ceapa verde, usturoi verde, faina, pasta de tomate, sare, piper si ulei. Ingrediente: 500 g carne de miel 10 legături ceapă verde 10 legături usturoi verde 1-2 linguriţe făină 1-2 linguri pastă de tomate sare piper ulei  …
Read more »

Ciorbă pescărească la ceaun

5 October 2010
  Ingrediente: 750g crap 750g somotei 250g biban mic 500g aterină sau hamsie 2 morcovi mari 1 rădăcină de pătrunjel 1 rădăcină păstărnac 4 cepe mari 100ml ulei 1 kg roşii 1,5 l borş proaspăt 1leg. pătrunjel 1leg. leuştean 100ml oţet sare piper   Mod de preparare: Se curăţă zarzavatul, se spală şi se toacă…
Read more »

Salata de pui cu legume

5 October 2010
Ingrediente: 350 g salată verde 2 morcovi 2 fire de ţelină 1 ceapă 400 g piept de pasăre 6 linguri de ulei 3 linguri de oţet sare pătrunjel 2 linguri de nucă măcinată   Mod de preparare: Salata, spălatăşi scursă de apă, se aşează pe un platou, apoi morcovul, ţelina şi ceapa se toacă mărunt…
Read more »

Rulouri de stavrizi ă la Russe

5 October 2010
  Ingrediente: 12 stavrizi mici (circa 150g/bucata) 100g cartofi 150g mazăre l00g morcovi 1ceapă potrivită 100 ml ulei 4 linguri zeamă de lămâie 1 linguriţă muştar 2 ouă 4 castraveciori muraţi 1 leg. pătrunjel 2 foi de dafin sare piper   Mod de preparare: Se curăţă peştele de solzi şi de intestine, se filetează şi…
Read more »

Salata de dovlecei cu smantana

5 October 2010
Ingrediente: 4 dovlecei 2 linguri de zeamă de lămâie sau puţin oţet pătrunjel mărar verde 1 lingură de ulei 1 cană de smântână   Mod de preparare: Se curăţă dovleceii de coajă, se scoate miezul cu seminţe, se pun în apă fierbinte cu puţină sare să fiarbă, se scurg bine şi se taie felii, apoi…
Read more »

Şalău pane cu mujdei

5 October 2010
  Ingrediente: l,2kg file de şalău 250nd ulei pentru prăjit 200g făină 2-4 linguri lapte 3 ouă 1 lămâie 1 linguriţă rasă cimbru sfărâmat mărunt un vârf de cuţit praf de copt 1 leg. pătrunjel sare piper   Mod de preparare: Din făină, gălbenuşuri, cimbru, praf de copt, lapte şi un pic de sare se…
Read more »

Hribi cu usturoi

5 October 2010
Ingrediente: 1 kg hribi 3 cepe 100 ml ulei 2 catei usturoi 4 linguri smantana Mod de preparare: Hribi curăţaţi şi bine spălaţi se taie fideluţe, se pun la călit în cratiţă cu 3 cepe curăţate, tocate mărunt şi 100 ml de ulei timp de 5 minute, apoi stingem cu o cană de apă. Lăsăm…
Read more »

Cum se prepara Cocktail Esperanza Grande (video)

4 October 2010
Cum se prepara Cocktail Esperanza Grande (video)  Ingrediente: 25 ml Raspberry liqueur 10 ml Blackberry liqueur 50 ml gold tequila 50 ml apple juice 25 ml fresh squeezed lemon juice 25 ml cranberry juice 4 ice cubes 1 cup of crushed ice 1 shot measure 1 mixing glass 1 bar spoon or stirrer 1 strainer 1 hurricane glass 1 knife 1…
Read more »

Ciorbă ca-n Delta Dunării

4 October 2010
  Ingrediente: 1,5 kg peşte mărunt (roşioară, bi­ban, cărăşel, oblete, ghiborţ) 1,5 kg peşte mare (crap, somn, morun, ten) 1ceapă mare 1 ţelină potrivită (ccal50g) 2-3 ardei graşi 2 mor­covi mari l rădăcină de pătrunjel 2 linguri bulion (sau 3-4 roşii bine coapte) l leg. pătrunjel l leg. leuştean 2-3 lămâi (500ml borş) sare piper…
Read more »

Sufleu de mere

4 October 2010
  Ingrediente: 1,250 kg mere 40 g unt 220 g zahăr 6 albuşuri Mod de preparare: Merele se curăţă de coajă, se taie în patru, se scoate miezul cu semin­ţele, apoi se taie felii. Se pun la foc cu zahărul şi vanilia şi se amestecă pînă ce au scăzut, apoi se dau prin sită şi…
Read more »

Reţete de post: Spanac cu piure de cartofi

4 October 2010
  Ingrediente: 1 kg spanac 2-3 linguri margarină 1/2 kg cartofi sare piper 1 ceapă ulei   Mod de preparare: Cu o seară înainte să găteşti, scoţi spanacul din congelator şi îl pui într-un vas ca să se decongeleze şi să se scurgă bine. Spanacul decongelat îl tai mărunt. Separat, într-o tigaie topeşti margarina şi…
Read more »

Ciorbă de peşte cu slănină

4 October 2010
  Ingrediente: 1cap de crap de baltă 300g file de ştiucă 300g file de somn 300g file de şalău 150g slănină afu­mată 200g ceapă 200g morcovi l50g telină 200ml vin alb sec 1lingură pastă de ardei l/2 – lin­guriţă boia iute 1 leg. pătrunjel 3-4 l de apă sare piper   Mod de preparare: Peştele…
Read more »

Colţunaşi cu brânză si dulceaţă

4 October 2010
Colţunaşi cu brânză si dulceaţă  Ingrediente aluat:  250 g făină 2 ouă 2 linguri apă sare Ingrediente umplutură: 200 g brânză de vaci 1 ou sare 1 borcan de dulceaţă 100 g smântână 2 linguri zahăr pudră   Mod de preparare: Pui la fiert o oală cu apă şi sare şi o laşi pe foc până pregăteşti colţunaşii astfel:…
Read more »

Rulada de spanac umplută cu şuncă

4 October 2010
Rulada de spanac umplută cu şuncă  Ingrediente foia de ruladă: 1 kg spanac 6 ouă 6 linguri de făină Ingrediente umplutură: 200 g şuncă 150 g caşcaval 2 ouă 400 g smântână sos alb pe care îl faci din: 50 g unt, 50 g făină, 200 ml lapte Mod preparare foaia de ruladă: Cureţi şi speli spanacul pe care îl…
Read more »

Salata de cruditati

4 October 2010
Ingrediente: 1 roşie 1 pară 3-4 ridichi roşii 1 conservă mică de linte 1 măr jumătate de ţelină rasă   Mod de preparare: Se taie toate fideluţe para şi mărul cu ţelina, apoi se ţin în puţină apă cu sare de lămâie. Peste toate legumele, se pune un sos din ulei de măsline, oţet alb,…
Read more »

Crap gătit chinezeşte

4 October 2010
  Ingrediente: 500 g crap 3 ouă 5 linguri făină 400 ml oţet 300 ml ulei 1ceapă mare 200 g pastă de tomate 50 ml sos de soia 1 linguriţă salute uscată 1 linguriţă pastă de ardei iute 40 g gem de prune 2 linguri­ţe zahăr 5 ml oţet balsamic   Mod de preparare: Crapul…
Read more »

Salata de cruditati cu sos de smantana

4 October 2010
Ingrediente: 1telină 200 brocolli 1morcov 2 roşii 3castraveţi pătrunjel 100g smântână miere după gust sare piper alb măcinat hrean ras pe răzătoare zeama de la 1/2 de lămâie boabe de capere 200 brânză frământată verdeaţă tocată mărunt   Mod de preparare: Pe un platou, aşezăm crudităţile tăiate julien, după care, separat facem trei feluri de…
Read more »

Salata berlineza

4 October 2010
Ingrediente: 500 g cartofi fierţi 2 bucăţi de ardei verde 2 bucăţi de ardei roşu 2 cepe 200 g şuncă 3 ouă fierte 200 g caşcaval 200 g măsline verdeaţă pentru decor   Mod de preparare: Se toacă cartofii rondele, apoi ardeii, ceapa, şunca, după care se amestecă cu oţet, ulei, piper şi delicat. La…
Read more »

Sos remulat

4 October 2010
Ingrediente: 700 g maioneză 300 g castraveţi muraţi 3 ouă fierte 3 legături de pătrunjel 300 g tarhon 2 g piper 100 g muştar 25 ml oţet sare după gust   Mod de preparare: În maioneză se adaugă muştarul, castraveţii tăiaţi cubuleţe, pătrunjelul şi tarhonul tocate mărunt, piperul măcinat, ouăle tăiate cubuleţe şi oţetul şi…
Read more »

Şalău pe pat de spanac

4 October 2010
  Ingrediente: 800g file de şalău 500g spanac 500ml lapte 1 ceapă 200g unt 100ml sos de soia 1 căpăţănă usturoi 1 lămâie 1 ardei iute sare piper   Mod de preparare: Şalăul se filetează şi se ţine aproximativ 1 oră în lapte. Se şterge, se sărează, se piperează şi se pune la prăjit în…
Read more »

Miel la cuptor

4 October 2010
Miel la cuptor  Ingrediente: 1 pulpă de miel 3 linguri oţet 1 lămâie 1 ceapă tăiată mărunt 1 lin­guriţă piper măcinat + 5-6 boabe de piper 1 lingură de cimbru boia 1 linguriţă busuioc 3 căţei de usturoi pisaţi puţin ulei sau untură   Mod de preparare: Ţii pulpa de miel câteva ore într-o ma­rinată făcută din…

Sufleu de caise

4 October 2010
  Ingrediente: 800 g caise 30 g unt vanilie 180 g zahăr 5-6 albuşuri 2 linguri com­poziţie de sufleu de lămîie sau de vanilie   Mod de preparare: Caisele se spală, se rup în două, se scot sîmburii şi se pun la fiert într-un vas cu zahărul şi vanilia. Se amestecă pînă ce au scăzut,…
Read more »

Sos picant de iarna

4 October 2010
  Ingrediente: 5 kg roşii 20 gogoşari roşii 5 ardei kapia 2 rădăcini de ţelină 2 cepe mari 250 g oţet 250 g ulei 250 g zahăr 2 linguriţe de chimion 2 linguriţe de piper 8 linguri de sare 4 ardei iuţi   Mod de preparare: Gogoşarii şi ardeii curăţaţi se dau prin maşina de…
Read more »

Salata de ciuperci cu maioneza

4 October 2010
Ingrediente: 1 cutie de ciuperci 1 borcan de maioneză 2 cepe tăiate mărunt 2 castraveţi tocaţi 1 piept de pasăre tocat sare piper 1 lingură de muştar 100 g măsline   Mod de preparare: Se decorează cu gogoşari roşii,500 g ciuperci fierte şi tocate mărunt se amestecă cu trei căţei de usturoi tocat mărunt, sare,…
Read more »

File de somotei cu sos de morcovi şi portocale

4 October 2010
  Ingrediente: 400g file de somotei (2 bucăţi) 200 g morcovi 2 portocale 50ml lichior de caise 50g unt zeama de la 1 lămâie sare piper   Mod de preparare: Fileurile de somotei se prăjesc la grătar. Sosul de morcov şi por­tocalele se prepară în modul următor: se pune untul la călit împreună cu morcovii…
Read more »

Reţete de post: Mancare de ţelină

4 October 2010
Reţete de post: Mancare de ţelină  Ingrediente: 3 ţeline 2 cepe 2-3 linguri pastă de tomate 1 linguriţă făină sare piper 1 legătură pătrunjel ulei   Mod de preparare: Cureţi ţelinele, le tai felii şi le prăjeşti într-o cratiţă, în puţin ulei până-şi schimbă culoarea. Scoţi feliile de ţelină pe o farfurie, cureţi ceapa, o toci mărunt şi o pui…
Read more »

Unt negru

4 October 2010
Ingrediente: 200 g unt 200 g măsline sare spanac   Mod de preparare: Frunzele de spanac, uşor opărite şi scurse de apă, se trec prin sită, se freacă cu untul şi se adaugă sare după gust.   Pofta buna!
Read more »

Salată de crudităţi cu păstrăv afumat

4 October 2010
Salată de crudităţi cu păstrăv afumat  Ingrediente: 1/2 ridiche neagră 1 morcov 1 măr 150 g file de păstrăv afumat sare piper 1/2 lămâie   Mod de preparare: Cureţi ridichea, morcovul şi mărul, le speli şi le dai pe răzătoarea mare. Amesteci salata cu sare, piper şi zeamă de lămâie după gust şi o aşezi pe un platou. Tai păstrăvul…
Read more »

Reţete de post: Mancare de ciuperci si mazare

4 October 2010
  Ingrediente: 1 cutie cu ciuperci 2-3 cepe 1 cutie de mazăre 2-3 linguri bulion 2-3 linguri ulei condiment tip Maggi sare boabe de piper 1-2 foi de dafin 1 legătură verdeaţă   Mod de preparare: Cureţi cepele, le toci mărunt şi le înăbuşi într-o cratiţă, cu ulei şi puţină apă. Scurgi zeama ciupercilor, le…
Read more »

Budincă de tăietei cu brânză de vaci

4 October 2010
Budincă de tăietei cu brânză de vaci  Ingrediente: 250 g tăieţei 400 g brânză de vaci 2 ouă 4 linguri de zahăr 100 g stafide răzătură de lămâie un praf de sare margarină cât o nucă   Mod de preparare: Pui la fiert tăieţeii în apă clocotită în care ai pus şi un strop de ulei ca să nu se prindă.…
Read more »

Sos de rosii I

4 October 2010
Ingrediente: 6 kg roşii 8 ardei roşii 8 cepe 2 rădăcini de ţelină 3 linguri de oţet 4 linguri de muştar 250 g zahăr sare piper   Mod de preparare: Se fierb şi se pasează legumele, apoi adăugăm oţet, muştar, zahăr şi condimente. Le dăm un clocot, apoi punem în sticle şi sterilizăm la Bain-Marie.…
Read more »

Ciorba de fasole

4 October 2010
  Ingrediente: 500 g fasole fierte 2 cepe tocate mărunt 1 lingură de pastă de tomate 1 legătură de mărar 75 ml ulei 2 legături de leuştean 100 g tăiţei fierţi 1linguriţă de cimbru mărunţit 1 morcov ras 2 ardei tăiaţi 1 lingură de Borş Magic 1 linguriţă din Secretul Gustului   Mod de preparare:…
Read more »

Sos pentru vanat

4 October 2010
Ingrediente: 200 g costiţă afumată 3 cepe tocate fin 1 telina 1 morcov 1 legătură de pătrunjel 100 ml ulei 250 ml de vin roşu   Mod de preparare: Se toacă toate julien şi se călesc în ulei. După ce s-au călit bine, se amestecă cu costiţa tăiatăşi călită separat, se adaugă o lingură de…
Read more »

File de merlucius cu sos alb şi porumb dulce

4 October 2010
  Ingrediente: 250g merlucius file 200ml smân­tână 200ml iaurt gros 100g lămâie 20g piper boabe 2 foi de dafin 30ml oţet 1 leg. mărar 270g porumb dulce conservat Mod de preparare: Se pune apă la fiert, cu foi de da­fin, boabe de piper, oţet şi sare. Când apa fierbe, se adaugă fileul de merlucius şi…
Read more »

Sos de usturoi si cartofi

4 October 2010
Ingrediente: 5 căţei de usturoi 2 gălbenuşuri 100 ml ulei de măsline 1/2 de lingură de zeamă de lămâie 1 cartof fiert în coajă sare piper verdeaţă pentru decor   Mod de preparare: Se zdrobeşte usturoiul, apoi cartoful cald fără coajă, după care se adaugă gălbenuşurile, sare, piper, zeamă de lămâie şi uleiul ca la…
Read more »

Salata asortata

4 October 2010
Ingrediente: 1 kg cartofi 4 cepe 2 gogoşari roşii 1 ardei verde 2 căţei de usturoi 1 legătură de mărar 1 legătură de ridichi 100 g măsline sare delicat piper 2 ouă fierte 2 linguri de oţet două foi de dafin 50 ml de apă   Mod de preparare: Ceapa se curăţă şi se taie…
Read more »

Aperitiv de şalău, somn sau cod

4 October 2010
  Ingrediente: l kg peşte (file) 300g morcovi 150g ceapă 300g mazăre 300g arpagic 100g măsline 300g cas­traveţi acri 200ml ulei de măsline 60g bulion 100ml vin sare piper Mod de preparare: Se taie peştele în bucăţi (30g), care se prăjesc într-o tigaie cu ulei bine încins numai atât cât să se strângă peştele şi…
Read more »

Cum se prepara Cocktail Time Killer (video)

4 October 2010
Cum se prepara Cocktail Time Killer (video)  Ingrediente: 50 ml tequila 150 ml Mexican beer Half tsp salt 1 lemon wedge Ice cubes 1 shot measure 1 measuring jug 1 highball glass 1 bar spoon or cocktail stirrer   Cum se prepara Cocktail Time Killer
Read more »

Ciorba de conopida cu afumatura

4 October 2010
Ingrediente: 300 g costiţă afumată 2 cepe 1 morcov 1 ardei sau gogoşar 1 lingură de bulion 2 ouă bătute 200 g smântână leuştean ţelină tocată fin 500 g conopidă   Mod de preparare: Se taie costiţa julien, o punem la călit puţin, apoi punem o cratiţă cu apă la fiert, peste care punem costiţa.…
Read more »

Sos de smantana

4 October 2010
Ingrediente: 300 g smântână 100 g muştar sare Mod de preparare: Se amestecă bine smântâna cu muştar şi sare după gust. Se serveşte la salată verde, andive şi salată de ţelină.   Pofta buna!
Read more »

Salată de fasole verde cu ton

4 October 2010
  Ingrediente: 600g fasole verde congelată 300g ton în ulei (conservă) 200g măsline negre fără sâmburi 50ml ulei de măsline 1 lămâie sare piper   Mod de preparare: Se decongelează fasolea şi se taie în segmente de circa 3 cm. Se scurge bine de apă şi se căleşte, la foc iute, 2 minute, în uleiul…
Read more »

Rulouri cu hamsii

4 October 2010
  Ingrediente: 500g hamsii sărate  2 ouă 2 căni făină 1 pachet margarină 5 linguri de apă 2 linguri oţet   Mod de prep[arare: Se face un aluat din faină, margarină, apă şi oţet. Este bine să se prepare cu o zi înainte şi să se ţină la rece. Se face o foaie sub­ţire de…
Read more »

Drob de pui

4 October 2010
Drob de pui  Ingrediente: 300 g pipote şi inimi de pui 200 g ficăţei de pui 3 ouă 1 legătură ceapă verde 2-3 fire usturoi verde 1 legătură mărar 1 legătură pătrunjel sare piper condiment tip Delikat   Mod de preparare: Speli si cureti pipotele, inimile si ficateii si le pui la fiert in apa cu sare,…
Read more »

Scrumbie la grătar cu sos de smântână

4 October 2010
  Ingrediente: 4 scrumbii (circa 250g/bucata) 6 căţei de usturoi 300ml smântână 1 linguriţă zeamă de lămâie 1 leg. pătrunjel sare piper   Mod de preparare: Se curăţă peştele se spală şi se crestează pe ambele părţi în formă de romburi. Se presară cu sare şi piper, după gust, apoi se pun pe grătarul bine…
Read more »

Bors Rusesc

4 October 2010
Ingrediente: 2 l de apă 1 l de borş 500 g carne cu os 100 g slănină 1 morcov mic 1 ţelină mică, pătrunjel 1 ceapă 1/4 varză mică 1 sfeclă mică 3 cartofi 10 păstăi de fasole 1 ardei gras 4-5 roşii 150 g unt 100 g smântână 1 gălbenuş sare piper leuştean pătrunjel…
Read more »

Salata cu branza

4 October 2010
Ingrediente: 250 g caş dulce 200 g şuncă tocată 2 castraveţi muraţi 2 legături de ceapă verde 1 legătură de ridichi 2 căţei de usturoi 1 roşie sare piper zahăr 2 linguri de maioneză 1 lingură de muştar 200 g smântână oţet după gust   Mod de preparare: Se taie brânza sub formă de cubuleţe,…
Read more »

Trigoane cu migdale sau nuci

4 October 2010
  Ingrediente: 400 g făină 250 g migdale 150 g unt 250 g zahăr 80 g miere vanilie 2 linguri ulei   Mod de preparare: Se prepară foaia de ştrudel  şi se taie bucăţi dreptunghiu­lare de 20 pe 30 cm. Se ung cu unt şi se presară cu migdale prăjite tăiate felii subţiri amestecate cu…
Read more »

Sos de ardei

4 October 2010
Ingrediente:  100 g unt 2 cepe 2 ardei 1 cană de supă de carne 2 linguri de smântână 1 lingură de făină sare piper busuioc după gust   Mod de preparare: Se toacă ceapa mărunt şi se căleşte în unt, apoi adăugăm ardeii tăiaţi julien, sare, piper, busuioc, o cană se supăşi lăsăm să fiarbă…
Read more »

Rulada chec cu ciuperci

4 October 2010
Ingrediente: 300g bureti 50-60 margarina 1 ceapa mica 100g cascaval sau pranza 3 linguri de făină de grâu 4 gălbenuşuri 100 g smântână   Mod de preparare: Se taie ceapa mărunt şi se undeşte în margarină, se adaugă bureţii, brânza, făina, gălbenuşurile şi smântâna. Albuşurile se bat spumăşi se amestecă cu compoziţia. Se unge tava…
Read more »

Hribi cu sos tomat

4 October 2010
Ingrediente: 1 kg hribi 3 cepe 2 căţei de usturoi 200 g unt 200 ml sos de roşii sare piper   Mod de preparare: Topim untul, punem hribii tocaţi, adăugăm ceapa, lăsăm la călit, apoi turnăm jumătate de litru de supă în care am dizolvat două cuburi de concentrat de supă de pui. Lăsăm să…
Read more »

Ghiveci cu zacuscă

4 October 2010
Ghiveci cu zacuscă  Ingrediente: 1 borcan (400 g) de zacuscă 2 morcovi 1 ţelină mică 1 gulie 2 cepe mari 2-3 cartofi 3 linguri pastă de tomate sare piper ulei 1/2 kg legume congelate de care ai – mazăre, conopidă, fasole verde, dovlecei   Mod de preparare: Cureţi ceapa, gulia, morcovul şi ţelina, le tai mărunt, apoi…
Read more »

Friptură de miel în pergament

4 October 2010
Friptură de miel în pergament  Ingrediente: 1 pulpă de miel de aproximativ 1 kg 150 ml ulei 2 lămâi 1 căpăţână ustu­roi sare piper 1 kg cartofi noi 1 legătură mărar   Mod de preparare: Cureţi usturoiul şi îl pisezi bine, iar separat storci lămâia. Cureţi apoi pulpa de miel, o speli bine şi o ungi cu ulei, zeamă…
Read more »

Sandvişuri săţioase

4 October 2010
  Ingrediente: 8 felii de pâine 100g unt 1 cutie conservă de sardele în ulei 100g şuncă tip Praga 100g sa­lam crud uscat 3 castraveciori muraţi în saramură 1 gogoşar murat în oţet 100g maioneză sare piper   Mod de preparare: Salamul se curăţă de pieliţă şi împreună cu şunca şi sardele­le, scurse bine de…
Read more »

Hribi cu smantana

4 October 2010
Ingrediente: 1 kg hribi  4 cepe 100 g ulei   Mod de preparare: Adăugăm hribii tocaţi, peste ceapă, şi lăsăm să fiarbă câteva clocote. Turnăm apoi 200 g de smântână bătută cu o lingură de făină de grâu, amestecăm şi punem peste hribi. Lăsăm să dea două sau trei clocote, după care, la final, decorăm…

ReteteReteta zileiRetete CiorbeRetete SupeRetete SalateRetete PasteRetete PizzaRetete PesteRetete VitaRetete VitelRetete PorcRetete PuiRetete OaieRetete MielRetete BerbecRetete de postDesertDiete

Sursa:www.restaurantedelux.ro