Retete de Paste:
Dulceaţă de vişine
31 October 2010
Ingrediente: 1 kg vişine 500 g zahăr 2 pliculeţe zahăr vanilat 1
lămâie Mod de preparare: Vişinele se spală, se scot sâmburii deasupra
unui castron ca să nu se piardă zeama care curge în timpul scoaterii
acestora. Apoi se pun împreună cu zahărul într-o cratiţă cu volum dublu
faţă de cel al vişinelor…
Read more »
Read more »
Salată de varză roşie cu bureţi
31 October 2010
Ingrediente: 1 varză roşie 1/2 kg bureţi din saramură sau din oţet 1/2
kg cartofi 1 lămâie oţet 1 legătură verdeaţă sare Mod de preparare:
Speli cartofii şi-i fierbi cu tot cu coajă. Speli şi varza, o tai
fideluţă şi o opăreşti pentru 5 minute într-un litru de apă cu 3 linguri
de…
Read more »
Read more »
Musaca de dorna
31 October 2010
Ingrediente: 1,5 kg cartofi 2 ouă 1 pachet unt 1pahar untdelemn 1
ceapă mare 2 morcovi 250 g caşcaval 1 kg carne tocată viţel (sau pasăre)
1 ceaşcă mare smântână Ingrediente sos:sare piper, mărar ,1 pahar
smântână, 1 lingură miere ,1 pahar vin ,1 pahar suc roşii, cimbru Mod
de preparare: Ceapa se…
Read more »
Read more »
Linte verde bătută
31 October 2010
Ingrediente: 500 g linte verde 100 ml ulei sare piper câteva fire de
pătrunjel Mod de preparare: Speli lintea şi o pui la fiert în apă
clocotită cu un praf de sare. După 10 minute strecori lintea, arunci apa
şi o fierbi din nou cu apă clocotită. Scurgi apoi de zeamă lintea
fiartă,…
Read more »
Read more »
Căpşunele
31 October 2010
Ingrediente: 1/2 kg miez de nucă 1 cană zahar 1 lingură oţet colorant
alimentar 3 linguri zahăr pudră Mod de preparare: Pui zahărul la foc
mic cu puţină apă până se înmoaie şi-l ţii pe foc până se topeşte, după
care adaugi oţetul şi-l dai deoparte. Adaugi miezul de nucă măcinat,
amesteci şi…
Read more »
Read more »
Cum se prepara Cocktail Banana Rum Cream (video)
31 October 2010
Ingrediente: 50 ml dark rum 15 ml crème de bananas 30 ml single cream
ice cubes 1 shot measure 1 shaker 1 strainer (if the shaker doesn’t
contain one) 1 cocktail glass Cum se prepara Cocktail Banana Rum Cream
Read more »
Read more »
Tartă cu prune uscate
31 October 2010
Ingrediente: 750 g prune uscate fără sâmburi 1 l ceai aromat de fructe
200 g marmeladă de fructe 1 pachet margarină puţină sare 400 g făină
Mod de preparare: Tai prunele bucăţi mici şi le pui pentru 10 minute în
ceai fierbinte, apoi le scurgi bine. în acest timp frămânţi un aluat
din…
Read more »
Read more »
Ciocolată cu nucă
31 October 2010
Ingrediente: 250 g margarină la pachet 250 g zahăr 50 g cacao 5 linguri
fană 9 linguri nucă 1 sticluţă esenţă de rom zahăr vanilat Mod de
preparare: Topeşti margarina pe foc, amesteci zahărul cu cacaua şi le
adaugi peste margarina topită amestecând încontinuu. Pui apoi câte o
lingură de făină, până o…
Read more »
Read more »
Musaca de macaroane cu soia
31 October 2010
Ingrediente: 500 g macaroane 1 pungă soia granule 3 ceşti de apă 2 cepe
mari 2 fire de praz 1 morcov 1 ceaşcă de suc de roşii 5 căţei de
usturoi 2 foi de dafin sare piper 1 legătură mărar verde; 11 linguri
ulei 6 linguri făină 1 l apă sare piper cimbru…
Read more »
Read more »
Susan
31 October 2010
Ingrediente: 4 linguri cu miere 8 linguri zahăr 3 linguri cacao 200 g
nucă prăjită şi ruptă 200 g margarină 1 pungă fulgi de porumb Mod de
preparare: Pui la foc mierea cu zahărul şi amesteci în timp ce torni
cacaua şi adaugi margarina. Amesteci din nou până ce totul se
omogenizează foarte…
Read more »
Read more »
Drob de ciuperci cu nuci
31 October 2010
Ingrediente: 1 cană de orez fiert în 2 căni de apă 1/2 kg ciuperci 1
cană de nuci măcinate 1 lingură de făină 2-3 linguri de pastă de roşii
(sau 1 cană de bulion) 1 cană de pesmet 1 lingură Vegeta 1 linguriţă de
busuioc uscat coriandru şi sare după gust Mod de…
Read more »
Read more »
Invârtită cu mac
31 October 2010
Ingrediente aluat: 3 ceşti faină e uns la sfârşit 1 praf de sare 1
ceaşcă de lapte 3 linguri untdelemn 3 ouă 1 pahar zahăr tos 2 linguri
unt + 1 lingură de uns tava 1 linguriţă de drojdie Ingrediente
umplutura: 500 g seminţe mac,1 ceaşcă zahăr tos ,2 căni de lapte ,zahăr…
Read more »
Read more »
Mălai copt
31 October 2010
Ingrediente: 500 g mălai 1 litru lapte 1 pahar faină 2 ouă 1 nucă
drojdie sare 1 lingură zahăr 1 ceaşcă smântână 150 g unt + 50 g pentru
uns tava + 50 g la urmă Mod de preparare: Laptele se pune la
fiertMălaiul se pune într-un castron, se sărează un pic şi se…
Read more »
Read more »
Fasole verde cu smântână
31 October 2010
Ingrediente:
1 kg fasole verde 1 ceaşcă mare de smântână 2 linguri unt 1 legătură
mărar 1 legătură pătrunjel 1 lingură făină sare Mod de preparare: Se
fierbe pe foc iute fasolea, în apă puţină, 1 jumătate de oră, să scadă
cât se poate.Se toacă verdeaţa, se freacă cu smântână si făină . Se
toarnă…
Read more »
Read more »
Roşii umplute cu branză
31 October 2010
Ingrediente: 1 kg roşii 100 g brânză dulce 100 g brânză sărată 3
linguri smântână 1 legătură mărar sare 50 g caşcaval Mod de preparare:
Roşiile se spală, li se taie capacul, se scobesc în interior cu o
lingură şi se aşază pe un platou cu gura în jos să se scurgă. Din…
Read more »
Read more »
Cas de mere
31 October 2010
Ingrediente:
150 g caşcaval ras 1 ou </ 2 g piper 1 kg mere 25 g unt Mod de
preparare: Curăţă merele, le grijesc de cotoare, le taie felii .Ung o
oală cu unt aştern un strat de mere .Presară caş şi 50 g caşcaval, piper
mai aştern un strat de mere şi alt…
Read more »
Read more »
Ciuperci cu orez
31 October 2010
Ingrediente: 500 g ciuperci sau 1 cutie ciuperci 250 g orez 2 cepe 2-3
linguri ulei tarhon 1 legătură pătrunjel verde 1 linguriţă vegeta sare
Mod de preparare: Ceapa se toacă mărunt, se căleşte cu apă şi ulei,
împreună cu ciupercile tăiate felii, după care se adaugă orezul. Toată
această compoziţie se acoperă…
Read more »
Read more »
Drob de conopidă
31 October 2010
Ingrediente: 1,5 kg conopidă 4 ouă 4 linguri de gris 4 cepe mari sau 10
fire de ceapă verde 1 căpăţână usturoi sau 3 fire de usturoi verde 1
legătură mărar 1 legătură pătrunjel vegeta 3- 4 linguri ulei Mod de
preparare: Conopida se curăţă, se spală şi se fierbe cu puţină sare…
Read more »
Read more »
Perişoare din soia granule
31 October 2010
Ingrediente: 200 g soia granule (2 pungi) 3-4 cepe 6 linguri orez 4 ouă
2 linguri pesmet 2 linguri făină 1 lingură vegeta condimente pentru
carne tocată 4-5 linguri ulei Mod de preparare: Ceapa se toacă mărunt
şi se înăbuşă cu apă şi ulei. Se adaugă orezul şi o cană de apă. Se…
Read more »
Read more »
Drob de zarzavat
31 October 2010
Ingrediente: 500 g cartofi 3 morcovi 1 ţelină 1 păstârnac 1 varză mică
3-4 bucheţele conopidă 3 felii de pâine graham 10 linguri nucă 4 ouă 1
legătură mărar 1 legătură pătrunjel 1 legătură ceapă verde 1 legătură
usturoi verde cimbru 1 lingură vegeta Mod de preparare: Rădăcinoasele
se pun la fiert în…
Read more »
Read more »
Pastă de ţelină
31 October 2010
Ingrediente: 1 ţelină potrivită 150 g brânză tofu 1 lingură ulei 5-6
măsline fără sâmburi 1 /2 linguriţă maghiran 1 cartof (opţional) Mod
de preparare: Ţelina şi cartoful se curăţă, se spală şi se pun la fiert.
După ce au fiert, se pun la scurs şi se lasă să se răcească. Se
mixează…
Read more »
Read more »
Mazare gatita taraneste
31 October 2010
Ingrediente: 100 g slănină afumată 1 kg mazăre verde 2 linguri unt
câteva arpagicuri 3 linguri pastă roşii 1 morcov 1 linguriţă miere 1
pahar de vin dulce 1 legătură pătrunjel verde 1 creangă cimbru sare
piper paprică 500 g carne porc (sau vită ori pasăre) 1 salată verde
Mod de preparare: Carnea…
Read more »
Read more »
Pastă de branză cu mărar
31 October 2010
Ingrediente: 250 g brânză dulce 100 g smântână 1 legătură mărar sare
Mod de preparare: In bolul de la mixer punem brânză, smântână şi sare şi
amestecăm până se formează o pastă omogenă, iar la sfârşit adăugăm
mărarul tocat fin. Se pune într-un castronel, se garniseşte cu ardei şi
pătrunjel verde şi se…
Read more »
Read more »
Pastă de avocado II
31 October 2010
Ingrediente: 2 avocado 150 g caju 1-2 linguri suc de lămâie 1 ceapă
mică 1 linguriţă vegeta Mod de preparare: Avocado se spală, se taie pe
jumătate şi se îndepărtează sâmburele. Nucile caju se dau prin robotul
de bucătărie sau prin maşina clasică de râşnit nuci. Punem într-un
castron avocado, caju, sucul de…
Read more »
Read more »
Mamaliga umpluta
31 October 2010
Ingrediente: 500 g mălai 1,5 litri lapte 1 ceaşcă smântână 250 g
telemea 250 g caşcaval 6 ouă 50 g unt Mod de preparare: Se pune
laptele de fiert se bat ouăle, se rade brânza, se taie caşcavalul
pătrăţele .Când a dat primul clocot, se pune mălaiul în lapte şi se
amestecă până…
Read more »
Read more »
Picior de porc afumat
31 October 2010
Ingrediente: 3 picioare de porc 1 varză murată 1 kg cartofi 2 linguri
untură de gâscă 1 lingură chimen 1 lingură paprică dulce 1 vârf cuţit
paprică iute sare 1 pahar cu smântână 1 morcov 3 cepe 1 ţelină mică 1
păstârnac Mod de preparare: Picioarele se grijesc bine şi se pun la…
Read more »
Read more »
Turtă dulce
31 October 2010
Ingrediente: 500 g făină integrală 400 g miere 250 g miez de nucă 2 ouă
1 lingură suc de lămâie 100 ml ulei 1 praf scorţişoară 1 praf sare 2-3
cuişoare 1 vârf de cuţit de bicarbonat Mod de preparare: Ouăle cu
zahărul se bat pe baia de aburi, apoi se adaugă mierea…
Read more »
Read more »
Sos alb cu cu găluste de ciuperci
31 October 2010
Ingrediente pentru sos: 1 lingură unt 200 ml lapte dulce 2 linguri
smântână 1 lingură făină 1 lingură suc de lămâie 1 legătură mărar sare
Ingrediente pentru găluşte: 300 g crutoane de pâine uscată 300 g
ciuperci din conservă 250 g lapte 1 ceapă 2 ouă 2 linguri făină 1
legătură frunze de usturoi…
Read more »
Read more »
Găluşte de parizer vegetal
31 October 2010
Ingrediente: 300 g cartofi 200 g parizer vegetal 2 ouă 200 g gris sare
condimente Mod de preparare: Parizerul se taie cubuleţe, cartofii se
fierb în coajă, se curăţă calzi şi se zdrobesc. Se pune parizerul peste
cartofi, se adaugă ouăle bătute bine, grisul, după care se adaugă sare
şi condimente. Aluatul se…
Read more »
Read more »
Cremă rece
31 October 2010
Ingrediente: 100 g nuci caju 100 g migdale 150 g curmale 1 pliculeţ
zahăr vanilat sare 150 ml suc de ananas Mod de preparare:
Ingredientele mai sus menţionate se dau prin robotul de bucătărie şi se
obţine o cremă delicioasă. Poftă bună!
Read more »
Read more »
Varzari
30 October 2010
Ingrediente aluat: 300 g faină 100 g untură (unt) 1 lingură drojdie
Ingrediente umputura: 1 kg varză ,100 g untură , sare, piper Mod de
preparare: Varza se grijeşte bine, se taie fideluţă şi se sărează. Se
încinge o cratiţă cu untură se stoarce varza, se piperează, se pune la
căli 3…
Read more »
Read more »
Spanac de sighisoara
30 October 2010
Ingrediente: 1 kg spanac 200 g orez sare piper 2 linguri untură 1
lingură faină 1 pahar lapte 1 pahar smântână 1 lingură mărar Mod de
preparare: Se grijeşte spanacul, se opăreşte binişor în apă cu sare, se
strecoară1 lingură untură se încinge, se pune la călit orezul, se stinge
cu 2 căni…
Read more »
Read more »
Ciuperci la cuptor cu caşcaval vegetal
30 October 2010
Ingrediente:
1,2 kg ciuperci 100 g unt 150 caşcaval vegetal sare 1 legătură
pătrunjel Mod de preparare: Se folosesc ciuperci cărnoase şi întregi,
care se curăţă, se spală, li se rup codiţele şi se pun în tava de la
cuptor, în care se aşază o hârtie pentru copt unsă cu ulei. în locul în
care…
Clatite cu creier
30 October 2010
Ingrediente
aluat: 150 g făină 100 g untură (ulei) 300 ml lapte 100 g unt sare 1ou
Ingrediente umplutura:800 g creier, 4 ouă ,150 g untură (untdelemn)sare 1
ceapă, pătrunjel,piper Mod de preparare: Creierul se curăţă şi se
fierbe pătrunjelul se toacă ceapa se căleşte în grăsime 2 ouă se bat.
Dacă a fiert creierul,…
Read more »
Read more »
Snitel de varza
30 October 2010
Ingrediente:
1 varză mică, mai îndesată 2 ouă untură (untdelemn) 2 linguri făină 200
g pesmet sare piper Mod de preparare: Varza se grijeşte, se taie felii,
se pune la fiert în apa clocotită şi sărată . Când sunt pe jumătate
fierte, se scot feliile, se scurg şi se usucă. Se bat ouăle şi făina…
Read more »
Read more »
Pogaci
30 October 2010
Ingrediente: 100 g jumări de porc 300 g faină 30 g drojdie 100 ml
smântână 5 gălbenuşuri (albuşurile merg la uns) Mod de preparare: Se
dizolvă drojdia în smântână se toacă jumările. Se amestecă totul bine şi
cu răbdare până devine un aluat . Se întinde, foaia ar trebui să ajungă
la 1…
Read more »
Read more »
Salata ardeleneasca cu boia
30 October 2010
Ingrediente: 1 lingură oţet 1 linguriţă zahăr 1 lingură ulei sare 1
jumătate linguriţă boia 2 linguri apă 1 căpăţână mare şi tare de salată
verde Mod de preparare: Se amestecă sosul foarte bine. Salata se taie
fâşiuţe subţiri şi se pune în castron se toarnă sosul peste salată, se
amestecă şi se…
Read more »
Read more »
Piure ardelenesc de cartofi
30 October 2010
Ingrediente: 1 kg de cartofi 3 linguri unt (poate mai mult) 1 pahar
mare de lapte 2 linguri de zahăr sare 2 linguri brânză foarte proaspătă
de vaci Mod de preparare: Se răsfierb cartofii, se curăţă de coajă, se
rad prin ochiuri mari şi se tescuiesc. Se încinge tare laptele, se
amestecă cu…
Read more »
Read more »
Fasole verde de Cluj
30 October 2010
Ingrediente: 1 kg fasole verde 200 g caşcaval (caş) mai uscat 100 g unt
5 ouă 400 g afumătură de porc sare piper paprică Ingrediente: Fasolea
se taie bucăţele şi se pune la fiert caşcavalul se rade afumătură se
toacă .Se scurge fasolea şi se amestecă cu afumătură, ouă, 100 g
caşcaval, 50…
Read more »
Read more »
Cas la cuptor
30 October 2010
Ingrediente: 500 g caş scurs bine 1 lingură unt 1 lingură făină 4 ouă 1
ceaşcă smântână sare piper paprică Mod de preparare: Se taie caşul
bucăţele se unge o oală sau un vas de iena cu unt, se aşază strat de
caş. Se bat ouăle cu smântână, făină, sare, piper, se toarnă…
Read more »
Read more »
Gogosi pentru supa
30 October 2010
Ingrediente: 1 cană lapte 1 lingură unt 5 linguri făină 2 ouă untură
sare Mod de preparare: Se pune laptele la clocotit împreună cu untul
şi sarea. Se toarnă făina, dintr-o dată, şi se amestecă până se face
cremă se ia de pe foc, se amestecă mereu până se răceşte.Acum se adaugă
ouăle…
Read more »
Read more »
Salata de cartofi
30 October 2010
Ingrediente: 2 cepe roşii 3 ouă fierte tari 1 salată verde 50 g măsline
negre tari 1 legătură mărar oţet de fructe, după gust sare piper 3
linguri ulei 1 kg cartofi tari Mod de preparare: Se fierb cartofii,
dar nu până crapă, ci doar până trece furculiţa prin ei (să rămână
puţin…
Read more »
Read more »
Varza calita
30 October 2010
Ingrediente: 1 varză, acră sau dulce 1 pahar bun de untdelemn (4
linguri untură) 2 linguri bulion gros de roşii sare piper paprică cimbru
foi de dafin Mod de preparare: Varza se toacă fideluţă (dacă e acră
se spală-n două-trei ape). Se încinge untura într-o cratiţă cât de mare,
se pune varza, se…
Read more »
Read more »
Ciorba transilvaneana
30 October 2010
Ingrediente: 500 g carne afumată 500 g frunze gulii şi varză 2 linguri
făină 1 ceapă usturoi 4 ouă 4 linguri făină 100 g slănină afumată 2
linguri untură porc < legătură> 250 ml lapte acru sare piper Mod
de preparare: Se bat ouăle cu făina până iese o pastă, se sărează, se…
Read more »
Read more »
Turta dulce de Brasov
30 October 2010
Ingrediente: 1 linguriţă cuişoare praf 250 g zahăr 100 g rahat tăiat
zaruri de table 500 g făină 1 linguriţă bicarbonat 1 pahar măcinătură de
miez de nucă 3 linguri untdelemn + 1 lingură pentru uns tava Mod de
preparare: Se frige jumătate din zahăr, până se topeşte-rumeneşte, se
stinge cu apă (cam…
Read more »
Read more »
Sos de dovlecei cu spaghete
30 October 2010
Ingrediente: 3 dovlecei mici 2 morcovi 1 ardei capia roşu 2 cepe mari
3-4 roşii 2-3 linguri ulei 100 g caşcaval vegetal tarhon oregano
verdeaţă pentru garnisit 500 g spaghete Mod de preparare: Ceapa se
toacă mărunt, morcovii şi dovleceii se dau prin râzătoare, iar ardeiul
se taie fâşii subţiri. Se pun într-o…
Read more »
Read more »
Papara de peste
30 October 2010
Ingrediente: 2-3 linguri de mălai untură pentru prăjit 2-3 cartofi 8
ouă sare 20 de pescuţi (porcuşori, beldiţe, clenişori, mrenuţe,
boişteni) Mod de preparare: Cartofii se curăţă şi se taie cubuleţe se
încinge untura şi se pun cartofii la prăjit.Peştii se grijesc de maţe,
se spală şi se taie bucăţi de-o furculiţă cinstită,…
Read more »
Read more »
Ingheţată de zmeură
30 October 2010
Ingrediente: 500 g zmeură (sau căpşune) 300 g frişcă 250 g zahăr 200 ml
iaurt Mod de preparare: Zmeura se spală bine şi se trece prin sită,
se adaugă zahărul tos, apoi iaurtul şi se încorporează cu frişcă.
Compoziţia se pune în forme de îngheţată şi se dă la frigider. Poftă
bună!
Read more »
Read more »
Must de struguri cu hrean
30 October 2010
Ingrediente: struguri (în funcţie de cantitatea dorită) hrean Mod
de preparare: In mustul de struguri nefiert se adaugă hrean tăiat
cubuleţe mici sau dat pe râzătoare. Hreanul nu favorizează fermentarea.
Se păstrează la loc răcoros, în sticle.
Read more »
Read more »
Zacuscă de ciuperci
30 October 2010
Ingrediente: 3 kg ciuperci proaspete 5 kg gogoşari 2 kg ceapă 3 kg
roşii 500 g ulei sare foi de dafin Mod de preparare: Ciupercile se
curăţă, se spală şi se fierb în apă cu sare 20 de minute. Se scurg bine
şi se dau prin maşina de tocat. Gogoşarii se coc, se…
Read more »
Read more »
Reţetă de post: Prăjitură de post
30 October 2010
Ingrediente: 1,5 kg mere 150 g zahăr 100 ml ulei 1 linguriţă bicarbonat
de sodiu 500 g făină 150 g nucă mărunţită sare 3 pliculeţe zahăr
vanilat coajă de lămâie 1 lingură suc de lămâie 50 g fistic Mod de
preparare: Merele se spală bine şi se dau prin răzătoarea mare. Se
amestecă…
Read more »
Read more »
Salată cu năut si paste
30 October 2010
Ingrediente: 2 căni năut fiert 1 cană paste fierte 2 ardei graşi (unul
verde, unul roşu) 100 g măsline fără sâmburi 1 legătură pătrunjel 2-3
linguri ulei de măsline 2-3 linguri suc de lămâie 2 căţei de usturoi
sare 100 g iaurt slab (opţional) Mod de preparare: Năutul, pastele,
măslinele, ardeiul tăiat felii…
Read more »
Read more »
Legume cu cârnaţi de post la cuptor
30 October 2010
Ingrediente: 5 cârnaţi de post 5 morcovi 3 cepe 4 linguri margarină 1
lingură făină 1 lingură condiment cu gust de legume 200 g conopidă
congelată 100 g mazăre congelată sare piper Mod de preparare: Cureţi 2
cepe şi morcovii, tai ceapa mărunt, iar morcovii rondele sau fâşii.
Căleşti apoi ceapa în 2…
Read more »
Read more »
Pastravi cu smantana
30 October 2010
Ingrediente: 5 păstrăvei de 200 g 1 ceaşcă de smântână 50 g unt 1 pahar
pesmet 1 ceaşcă de ulei sare (merge şi piper sau paprică, dar ar agresa
gustul fin al peştelui nobil) Mod de preparare: Păstrăveii se grijesc
şi se sărează un pic, apoi se lasă să aştepte, un ceas. Se…
Read more »
Read more »
Papricaş
30 October 2010
Ingrediente: 150 g faină 2 linguri unt 4 ouă 2 linguri brânză rasă sare
piper 1 kg carne de viţel 3 cepe 1 lingură pastă roşii 1 lingură
paprică 2 ardei graşi sare 2 linguri untură 1 lingură faină 500 ml supă
de vacă Mod de preparare: Se pune la fiert un sfert…
Read more »
Read more »
Sirop din muguri de brad
30 October 2010
Ingrediente: 2 kg muguri de brad 1,5 kg zahăr suc de lămâie Mod de
preparare: Mugurii de brad se culeg primăvara timpuriu. Se spală bine
sub jet de apă şi se fierb cu 1 litru de apă, timp de 30-40 de minute,
la foc mic. Se lasă la macerat până a doua zi.…
Read more »
Read more »
Friptura de turda
30 October 2010
Ingrediente: untură pentru prăjit sare piper cotlete de porc tăiate cu
chenarul lor de şorici şi slănină cu tot Mod de preparare: Şoriciul şi
slănina se crestează des până la carne (să nu se deformeze magnifica
felie). Se freacă cu sare şi piper şi se lasă vreo două ore, să
se-ndulcească Se încinge…
Read more »
Read more »
Cornulete de hateg
30 October 2010
Ingrediente aluat: 300 g faină 200 g osânză (unt) 100 g zahăr 1 ou 1
gălbenuş 50 g zahăr pudră Ingrediente umplutura:250 g marmeladă, miere,
dulceţuri, rahat Mod de preparare: Se frământă toate până când una
sunt .Se întinde coca foaie subţire dar să nu se vadă prin ea . Se taie
triunghiuri,se…
Read more »
Read more »
Tarta cu chimen
30 October 2010
Ingrediente: 3 ouă 200 g urdă 200 ml iaurt 2 linguri muştar 2 linguri
de chimen 1 lingură de faină piper 300 g brânză telemea Mod de
preparare: Se încălzeşte cuptorul la foc potrivit un sfert de oră .Se
amestecă toate piper, după gust se toarnă amestecul într-un vas care
merge la cuptor,…
Read more »
Read more »
Mancarica de creier cu oua
30 October 2010
Ingrediente: 1 creier vită 6 ouă 2 linguri untură (ulei) 2 cepe 1
legătură pătrunjel sare piper paprică Mod de preparare: Se toacă ceapa
şi se căleşte în untură până devine aurie .Se adaugă creierul bine
grijit, tăiat îmbucături şi sărat uşor se bat ouăle cu turbare. Se toacă
verdeaţă când creierul s-a…
Read more »
Read more »
Lostriţa de bucovina
30 October 2010
Ingrediente: 1 ceaşcă smântână 6 linguri unt 3 linguri untură 200 g
mălai sare 3 fire usturoi verde 1 legătură pătrunjel 1,5 kg peşte Mod
de preparare: Se şterge bine peştele cu un şervet având o piele destul
de groasă şi deloc apetisantă, e preferabil să-1 jupuiţi eu fac asta şi
cu şalăul,…
Read more »
Read more »
Sarmalute in cuib
30 October 2010
Ingrediente: 1 varză 500 g carne porc tocată 2 cepe 2 linguri untură 1
pahar orez 200 g costiţă afumată 5-6 crenguţe cimbru 2-3 foi de dafin 1
pahar bulion roşii 1 cană supă carne piper sare paprică cimbru praf
Mod de preparare: In oala mare, unsă bine cu untură, se pun câteva…
Read more »
Read more »
Malai dulce
30 October 2010
Ingrediente: 500 g mălai 1 pahar făină grâu 3 ouă 1 litru lapte 4
linguri unt (untură) 1 nucă de drojdie sare 1 pahar zahăr Mod de
preparare: Se pune laptele la-ncălzit se cerne mălai într-un castron şi
se toarnă laptele fierbinte peste el. Se amestecă bine şi se lasă să se
răcească.…
Read more »
Read more »
Cum se prepara Cocktail Cuba Libre (video)
30 October 2010
Ingrediente: 50 ml light rum 150 ml coca cola 1 lime wedge Ice cubes 1
shot measure 1 measuring jug 1 highball glass 1 stirrer Cum se prepara
Cocktail Cuba Libre
Read more »
Read more »
Pui pe ciolan
30 October 2010
Ingrediente: piper boia dulce cimbru 500 ml vin alb dulce 50 g rachiu
de mere 50 g oţet de mere 1 linguriţă miere mărar 1 ciolan afumat de
porc de 1 kg 1 pui mare, de 2 kg (sau 6-8 copane mari) Mod de
preparare: Ciolanul se dezosează partea grasă, tăiată bucăţi cu…
Read more »
Read more »
Prăjitură cu blat de biscuiţi
30 October 2010
Ingrediente: 1 kg biscuiţi 400 ml apă 1 plic cremă de ciocolată pentru
prăjituri 1 plic frişcă 650 ml lapte 100 g nucă măcinată Mod de
preparare: Se tapetează o tavă mai înaltă cu celofan şi se pune un prim
strat de biscuiţi, care se însiropează cu ajutorul unui pulverizator.
Peste acest „blat"…
Gulaş secuiesc
30 October 2010
Ingrediente: 1 kg carne porc 1 varză acră 4 linguri untură 5 cepe 500
ml smântână sare paprică Mod de preparare: Carnea se taie bucăţi, cât o
prună mare ceapa se toacă .Se înăbuşă amândouă într-o lingură de untură
până se rumenesc puţin, apoi se adaugă puţină apă caldă şi se lasă să…
Read more »
Read more »
Putisoare
30 October 2010
Ingrediente:
5 gălbenuşuri 2 ouă 1 ceaşcă lapte 2 linguri drojdie 300 g faină sare
150 g zahăr pudră 150 g unt + 30 g unt pentru uns 150 g mieji de alune
de pădure sau nuci Mod de preparare: Untul se freacă întâi singur de
nebun prin blide până albeşte, apoi se mai…
Read more »
Read more »
Taitei rascopti
30 October 2010
Ingrediente: 500 g tăieţei cu brânză 3 ouă 1 lingură untură 3 linguri
caş ras 300 g carne afumată de porc 1 ceaşcă smântână 2 ceşti făină 200 g
brânză oaie < lingură 1 • ouă 4> Mod de preparare: Se toacă
carnea cu cuţitul şi se fierbe în foarte puţină apă (mai…
Read more »
Read more »
Retete de post:Pilaf cu ciuperci si legume
30 October 2010
Ingrediente:
1 cana orez 3 cepe 3 ardei gras 1 telina 1 morcov 1 cutie ciuperci
rosii ulei Mod de preparare Se toaca ceapa marunt, se pune in tigaie si
se caleste, se adauga ardeiul, telina, morcovul si ciupercile, rosiile
si se calesc bine. Se adauga orezul si se mai caleste un pic. Se adauga…
Read more »
Read more »
Branza de burduf cu chimen
30 October 2010
Ingrediente: 500 g brânză burduf 200 ml smântână 1 ceapă mare roşie 2
linguri chimen 500 g caş dulce 100 g unt 1 linguriţă boia dulce Mod de
preparare: Se freacă bine brânza, untul, caşul şi smântână. Se taie
ceapa bob de orez se pisează chimenul . Se freacă totul până devine
pastă…
Read more »
Read more »
Marinata de peste in otet
30 October 2010
Ingrediente:
2 kg peşte proaspăt 1 pahar oţet 5 pahare apă 2 – 3 foi de dafin 2 cepe
mari 1 praf piper 1 praf ienibahar 2 linguri zeamă de lămâie 1 ceaşcă
untdelemn 1 farfurioară cu faina sare Mod de preparare: Peştele, bine
grijit spălat, curăţat de solzi şi maţe – se taie felii…
Read more »
Read more »
Zupa de chimen
30 October 2010
Ingrediente: 1 lingură untură 1 lingură faină sare 1 lingură chimen 1
morcov 1 păstârnac 1 ceapă 2 roşii 1 ardei gras 1 cartof Mod de
preparare: Zarzavatul şi legumele se pun întregi la fiert, într-un litru
şi un pic de apă .Când au fiert, se scot cu supiera se încinge untura,
se…
Read more »
Read more »
Rulouri de varză
30 October 2010
Ingrediente: 1,5 kg varză albă mare 800 g ciuperci 2-3 cepe 100 g orez 1
legătură mărar 1 linguriţă vegeta 1 linguriţă boia de ardei dulce 1 ou
2-3 linguri ulei 100 g unt Mod de preparare: Foile cele mai mari de
varză se pun la fiert în apă clocotită şi sărată timp…
Read more »
Read more »
Gulioare cu smantana
30 October 2010
Ingrediente: 10 gulioare 100 ml untdelemn 1 cană de smântână sare piper
pătrunjel mărar Mod de preparare: Se curăţă gulioarele de coajă, se
taie cubuleţe se încinge uleiul.Se pun gulioarele la prăjit, 10 minute,
să se înmoaie . Când s-au muiat, se adaugă sarea, piperul, smântână şi
se pun în cuptor, încă 1…
Read more »
Read more »
Gogosele ardelenesti
30 October 2010
Ingrediente: 300 g telemea 3 ouă (sau 4 albuşuri) 100 g unt 300 g
untdelemn Mod de preparare: Se bat ouăle (sau albuşurile) cât se poate
.Se rade brânza pastă şi se amestecă cu ouăle se pune uleiul cu unt la
foc iute . Se formează gogoşele şi se pun la prăjit în…
Read more »
Read more »
Fasole sleita
30 October 2010
Ingrediente: 300 g fasole albă cu boaba mare 150 ml untdelemn 1 lingură
oţet (sau lămâie) 2 cepe roşii sare Mod de preparare: Fasolea se
fierbe până crapă sau mai rău.Se scurge bine, până se usucă şi se
răceşte se facăluieşte până se face piure.Se sărează uşor untdelemnul se
toarnă puţin câte puţin,…
Read more »
Read more »
Conopidă gratinată cu branză dulce
30 October 2010
Ingrediente: 1 kg conopidă 50 g unt 1 linguriţă seminţe de dovleac 1
linguriţă seminţe floarea-soarelui 4-5 linguri lapte 4 linguri smântână
250 g brânză dulce sare chimen Mod de preparare: Conopida se curăţă,
se spală sub jet de apă rece, se desface bucheţele mici şi se fierbe
până ce devine moale. Intre…
Read more »
Read more »
Hrean ardelenesc
30 October 2010
Ingrediente: 3 linguri hrean ras 200 ml smântână 1 lingură oţet 1
lingură miere 1 linguriţă sare Mod de preparare: Se curăţă rădăcinile
de hrean, se rad mărunt spre pastă. Se freacă cu smântână se adaugă
oţet, miere, sare . Se serveşte imediat, altfel îşi pierde vlaga. Merge
ca uns cu rasolul de…
Read more »
Read more »
Lapte din seminţe de floare-soarelui
30 October 2010
Ingrediente: 500 g apă călduţă 100 g seminţe de floarea-soarelui 2
linguri miere de albine coajă de lămâie Mod de preparare: Se mixează
într-un blender toate ingredientele şi se strecoară. Rezultă o băutură
gustoasă şi hrănitoare.
Read more »
Read more »
Salata de ceapa rosie
30 October 2010
Ingrediente: 1 lingură ulei sare 2 cepe roşii mari 1 lingură oţet bun
Mod de preparare: Ceapa se taie felii subţiri (sau se sparge într-un
şervet, pisându-se mărunt cu pumnul, după o veche tradiţie culturală).
Se sărează, se amestecă bine, să se-ndulcească se adaugă oţetul, apoi
uleiul. Pentru faţă, se mai poate presăra…
Read more »
Read more »
Salată de linte cu portocală
30 October 2010
Ingrediente: 2 căni linte roşie fiartă 1 legătură ceapă verde 1
portocală 1 lămâie mică 2-3 linguri ulei de măsline sare Mod de
preparare: Ceapa se taie rondele subţiri, după ce în prealabil a fost
curăţată şi spălată. Portocala şi lămâia se decojesc, se desfac în
felii, iar spre deosebire de portocală, lămâia…
Read more »
Read more »
Găluşte cu mere
30 October 2010
Ingrediente: 12 mere Golden 3 ouă 50 g unt 100 g zahăr 6 linguri pesmet
1 linguriţă scorţişoară sare făină cât cuprinde 2 plicuri zahăr vanilat
Mod de preparare: Merele se spală, se curăţă, se îndepărtează cotorul
şi se taie cubuleţe mici. Se amestecă cu ouăle, scorţişoara, zahărul
vanilat, sare şi făină cât…
Read more »
Read more »
Sos caju cu găluşte de cartofi
30 October 2010
Ingrediente pentru sos: 150 alune caju 250 suc de roşii 150 ml apă 1
lingură praf de usturoi (sau 2-3 căţei de usturoi) 1 lingură suc de
lămâie 1 lingură vegeta 1 linguriţă miere Ingrediente pentru găluşte: 1
kg cartofi 6 linguri gris 2 ouă 250 g lapte 3 linguri făină crutoane din
1…
Read more »
Read more »
Papadie de orastie
30 October 2010
Ingrediente: 500 g cartofi 100 g ceafa afumată 1 lingură oţet 1,5
lingură untdelemn sare piper mărar 1 pahar smântână subţire frunze de
păpădie Mod de preparare: Cartofii se fierb, se curăţă, se taie felii
sau cubulete. Păpădia bine spălată se toacă .Ceafa se taie cubuleţe se
amestecă oţet, untdelemn, smântână, sare, piper,…
Read more »
Read more »
Salată de soia granule
30 October 2010
Ingrediente: 100 g soia granule 100 g maioneză 1 ceapă 1 linguriţă
vegeta 1 legătură pătrunjel verde Mod de preparare: Soia granule se
fierbe în apă scăzută şi apoi se scurge de apă. După ce s-a răcit se
adaugă ceapa tocată solzişori, maioneza şi pătrunjelul tocat fin. Se
sărează cu vegeta. Se poate…
Read more »
Read more »
Sos cu alune caju
30 October 2010
Ingrediente: 150 g alune caju 500 g lapte de soia 100 g miere de albine
100 g alune de pădure măcinate mirodenii (coajă de lămâie) 1 pliculeţ
zahăr vanilat Mod de preparare: Alunele caju şi laptele de soia se dau
prin robotul de bucătărie, apoi, într-un vas mai mare decât cel care
conţine…
Read more »
Read more »
Paine cu cartofi
29 October 2010
Ingrediente: 1 kg cartofi 100 g drojdie 1 lingură sare 2 linguri zahăr
1-1,5 litri apă caldă 2 kg faină Mod de preparare: Drojdia se desface
în puţină apă călduţă şi un pic de zahăr cartofii se fierb, apoi se
cojesc cât sunt încă fierbinţi şi se sfărâmă pastă în covată, peste
faină,…
Read more »
Read more »
Pui de arad
29 October 2010
Ingrediente: 1 pui mare 1 pui mai mic 250 g fasole verde 500 g cartofi
500 g roşii 250 g mazăre verde 3 cepe 2 linguri unt 2 ouă 1 legătură
mărar 1 păhărel de vin dulce sare piper 2 linguri untură + 1 lingură
pentru uns Mod de preparare: Puiul mic se…
Read more »
Read more »
Salată de linte cu tofu
29 October 2010
Ingrediente: 2 căni linte roşie fiartă 1 legătură ceapă verde 1
legătură ridichi 150 brânză tofu 3 căţei de usturoi 2 linguri suc de
lămâie sare 2-3 linguri ulei de măsline 1 iaurt slab Mod de preparare:
Ceapa se curăţă şi se taie rondele, ridichile se curăţă, se spală şi se
taie feliuţe,…
Read more »
Read more »
Chiftele din legume
29 October 2010
Ingrediente: 200 g cartofi 100 g fasole verde 100 g spanac 200 g varză
200 g conopidă 200 g telemea 3 ouă 1 vârf cuţit piper pisat 1 ceapă
mărar pătrunjel 200 g miez pâine albă pesmet faină 1 lingură ulei pentru
prăjit ceapa ulei pentru prăjit chiftelele 200 g praz (eventual şi
alte…
Read more »
Read more »
Sos dulce de vişine
29 October 2010
Ingrediente: 400 g vişine fără sâmburi 400 ml apă 200 g miere de albine
100 g caju 1 pliculeţ zahăr vanilat Mod de preparare: Vişinele se
pun în apă şi se fierb câteva clocote. Se răcoresc şi se amestecă cu
restul ingredientelor în robotul de bucătărie. Sosul obţinut se fierbe
pe baie de…
Read more »
Read more »
Despre aluaturi
29 October 2010
La pregătirea aluaturilor se întrebuinţează următoarele produse :
făină, apă, lapte, smîntînă, gălbenuşuri crude, ouă între, albuşuri
bătute spumă, unt sau ulei, frişcă, drojdie. Aluaturile se fac cu
drojdie şi fără drojdie. Proporţiile produselor care intră în compoziţia
aluaturilor trebuie respectate cu stricteţe. Orice abatere de la
regulile indicate aduce stricarea aluatului. Făina trebuie…
Read more »
Read more »
Ruladă cu ciuperci
29 October 2010
Ingrediente: 200 margarină 25 g drojdie 1 linguriţă miere sare făină
cât cuprinde Pentru umplutură: 1 kg ciuperci 2 cepe 1 ou 1-2 linguri
fulgi de ovăz 1 linguriţă vegeta 1 legătură mărar oregano 100 g caşcaval
ras Mod de preparare: Din margarină, drojdie amestecată cu miere, 100
g apă, sare şi făină…
Read more »
Read more »
Zacuscă de vinete
29 October 2010
Ingrediente: 7 kg vinete 3 kg ceapă 5 kg ardei gogoşar 4 ţeline mari
sare 500 ml ulei 1 kg bulion de roşii făcut în casă Mod de preparare:
Vinetele se coc pe flacăra de aragaz, se curăţă şi se lasă să se scurgă.
Ceapa se taie feliuţe subţiri şi se înăbuşă cu…
Read more »
Read more »
Biluţe verzi cu fructe confiate
29 October 2010
Ingrediente: 100 g prune confiate 100 g curmale 100 g caise 150 g nucă
măcinată 50 g fistic măcinat 100 g migdale Mod de preparare: Fructele
se dau prin maşina de tocat. Pasta obţinută se amestecă cu nuca
măcinată. Din compoziţia rezultată, se modelează cu mâna biluţe în
interiorul cărora se pun migdale…
Read more »
Read more »
Dulceaţă de gutui
29 October 2010
Ingrediente: 1 kg gutui 500 g zahăr 3 linguri suc de lămâie vanilie 250
ml apă Mod de preparare: Se aleg gutui mari, se spală, se
îndepărtează cotorul şi se taie cubuleţe mici. Se pregătesc rapid,
întrucât gutuile se înroşesc dacă stau mai mult timp tăiate. Se pune
siropul la fiert şi, la…
Read more »
Read more »
Coşuleţe cu linte
29 October 2010
Ingrediente: 1 pachet aluat foi de plăcintă 200 g linte roşie 250 g
brânză tofu 2 linguri sos de soia 2 gălbenuşuri 5 linguri lapte 30 g
seminţe de susan 1 lingură vegeta coriandru cimbru pătrunjel verde 1 fir
de praz tăiat rondele Mod de preparare: Lintea se alege, se spală şi
se…
Read more »
Read more »
Chiftele cu carne si legume
29 October 2010
Ingrediente: 1 kg carne tocată de pui sau de vită 1 ceapă 1 morcov 1
ţelină mică 1 păstârnac 1 rădăcină de pătrunjel 1 lingură pastă de
ardei 1 gogoşar de la congelator sare piper 2 ouă 1 legătură verdeaţă
2-3 căţei de usturoi 1 cartof pesmet Mod de preparare: Toci ceapa
mărunt,…
Ruladă de legume
29 October 2010
Ingrediente pentru aluat: 300 g făină 4-5 linguri ulei 1 lingură oţet
sare Ingrediente pentru umplutură: 250 g mazăre din conservă 250 g
fasole verde de la congelator 2 morcovi 2 cepe roşii 50 g margarină 1
lingură făină 1 lingură amidon 1 linguriţă condiment sare piper ulei
Mod preparare aluat: Amesteci făina cu…
Read more »
Read more »
Salată de fasole cu stafide
29 October 2010
Ingrediente: 2 căni fasole albă fiartă 1 ţelină mică 1 ceapă roşie 1
ardei verde 2-3 roşii coapte bine 2 căţei de usturoi 2 linguri zeamă de
lămâie sare 3 linguri ulei de măsline 25 g stafide Mod de preparare:
Ţelina se taie felii, ceapa se curăţă şi se taie felii subţiri. Ardeiul…
Read more »
Read more »
Ingheţată de pepene galben
29 October 2010
Ingrediente: 1 kg miez de pepene galben 100 ml lapte 100 ml frişcă 100 g
zahăr pudră Mod de preparare: Miezul de pepene se trece prin sită. Se
adaugă laptele, treptat, zahărul şi se omogenizează bine. Se adaugă
frişca şi se amestecă. Se toarnă compoziţia în forma dorită şi se dă la
congelator.…
Read more »
Read more »
Salată de soia cu muştar
29 October 2010
Ingrediente: 300 g soia granule 2 linguri muştar 1 linguriţă boia de
ardei dulce ulei 1 lingură rasă.de condiment Mod de preparare: Pui
soia la fiert în apă fierbinte cu condiment, pentru 20 de minute. După
ce s-a înmuiat, o scurgi bine de apă, o pui într-un vas mai mare, o
amesteci bine…
Read more »
Read more »
Lapte cu banane
29 October 2010
Tai bananele felii pe care le pun în blender, adaug lapte, mixez bine
şi torn în pahare. Folosesc numai bananele coapte (cele pe a căror coajă
galbenă au apărut câteva puncte maro) întrucât sunt dulci, parfumate.
Dacă nu sunt coapte, sunt astringente şi trebuie să adaug şi zahăr sau
miere. împreună cu laptele şi…
Read more »
Read more »
Pilaf cu dovlecei II
29 October 2010
Ingrediente: 2 dovlecei 250 g orez decorticat 1 ceapă 1 morcov 1
legătură mărar 1 lingură vegeta 3-4 linguri ulei Mod de preparare:
Ceapa se toacă mărunt şi se înăbuşă cu puţină apă şi ulei, se adaugă
dovleceii tăiaţi cubuleţe mai mari şi se amestecă câteva minute.
Separat, se pune la fiert orezul…
Read more »
Read more »
Ciorba ardeleneasca de loboda
29 October 2010
Ingrediente: 500 g carne afumată 1 poală de lobodă câţiva căţei de
usturoi 1 lingură de faină 1 pahar lapte dulce 1 ceaşcă lapte acru 1
legătură mărar 1 legătură pătrunjel Mod de preparare: Se fierbe
carnea. Se grijeşte loboda, se taie fâşii .Se toacă verdeaţă şi usturoi.
Se desface faina în lapte…
Read more »
Read more »
Sos de mere
29 October 2010
Ingrediente: 500 g mere acrişoare 200 g miere de albine 2 pliculeţe
zahăr vanilat coaja de la 1 lămâie 1 praf scorţişoară 50 g apă Mod de
preparare: Merele se spală, se curăţă, se taie cubuleţe şi se înăbuşă la
foc mic, cu 50 g apă. Se dau prin robotul de bucătărie, obţinân-…
Read more »
Read more »
Aperitiv de dovlecei
29 October 2010
Ingrediente: 2 dovlecei 1-2 ouă 150 g brânză tofu 1 lingură făină 3
roşii 3-4 linguri ulei pesmet frunze de pătrunjel vegeta Mod de
preparare: Dovleceii se curăţă de coajă, se spală şi se taie feliuţe
subţiri de 1 cm. Oul se amestecă cu vegeta şi făina, iar prin compoziţia
rezultată se trec…
Read more »
Read more »
Gradinuca la cuptor
29 October 2010
Ingrediente: 2 morcovi 1 păstârnac 3 roşii mărar pătrunjel 1 tulpină de
rubarbă 1 ceaşcă smântână 1 pahar untură (untdelemn) 2 gulioare tinere
tare 1 ţelină 2 cartofi sare piper 1 ceaşcă cu mazăre verde 1 ceaşcă cu
fasole verde Mod de preparare: Toate cele legume ce sunt de fiert se
curăţă, se…
Read more »
Read more »
Aperitiv de conopida
29 October 2010
Ingrediente: 1 kg conopidă 100 g caşcaval 100 g parizer vegetal 2
pahare lapte sare 1 lingură pesmet Mod de preparare: Conopida spălată
şi desfăcută în bucheţele mici se pune la fiert cu apă şi sare. După ce
s-a fiert, se scurge şi se pune într-un vas de Jena sau tavă care, în…
Read more »
Read more »
Chec ca-n banat
29 October 2010
Ingrediente: 1 kg faină 1 păhărel mic de rom 1 ceaşcă mare zahăr (300
g) 1,5 pachet unt coaja de la 1 lămâie 8 ouă praf de copt 50 g mieji de
nucă măcinaţi 100 g stafide zahăr vanilat Mod de preparare: Se freacă
untul cu jumătate din zahăr şi 8 gălbenuşuri până…
Read more »
Read more »
Cum se prepara Cocktail Coconut Daiquiri (video)
29 October 2010
Ingrediente: 25 ml coconut liqueur 50 ml light rum 10 ml coconut syrup
10 ml water ice cubes 1 25ml/50ml measure 1 mixing glass 1 bar spoon or
stirrer 1 strainer 1 cocktail glass 1 squeezer 1 knife 1 chopping board
Cum se prepara Cocktail Coconut Daiquiri
Read more »
Read more »
Glazură aromata
29 October 2010
Ingrediente: 250 g miere de albine 3 linguri suc de lămâie coajă rasă
de la 1 lămâie 100 ml apă 4 linguri pudră de roşcove 100 g unt de
arahide Mod de preparare: Se freacă într-un castron mierea de albine
cu sucul şi coaja de lămâie până se leagă. Se strecoară şi se…
Read more »
Read more »
Sos de roşii
29 October 2010
Ingrediente: 5 kg roşii 3 kg morcovi 1 kg ceapă 3 kg ardei gogoşari 3
ţeline mari sare Mod de preparare: Zarzavaturile se curăţă şi se spală
bine. Morcovul şi ţelina se dau pe răzătoarea mică şi se pun într-o
cratiţă cu apă cât să le acopere şi 1 lingură de sare. Ceapa…
Read more »
Read more »
Găluşcuţe din lapte bătut
29 October 2010
Ingrediente: 800 ml lapte bătut 3 linguri zahăr 1 şi 1/2 ceaşcă griş 3
linguri pesmet 100 g smântână 3-4 linguri dulceaţă ulei sare Mod de
preparare: Pui laptele la fiert, pe foc mic, cu puţină sare şi 2 linguri
de zahăr amestecând încontinuu cu o lingură de lemn. Când începe să
clocotească,…
Read more »
Read more »
Varză a la Cluj
29 October 2010
Ingrediente: 2 kg varză 250 g orez 2-3 cepe 1 lingură pastă de tomate
250 ml suc de roşii 1 lingură vegeta condimente pentru varză 100 g
smântână Mod de preparare: Se toacă ceapa mărunt, se căleşte cu apă şi
ulei, se adaugă orezul, pasta de tomate, se stinge cu 3-4 căni de…
Read more »
Read more »
Mititei ardelenesti
29 October 2010
Ingrediente: 1 kg carne vacă (gât, coadă, antricot) 1 vârf cuţit chimen
pisat 1 linguriţă cimbru uscat 1 căpăţână usturoi 2 linguri smântână
nefermentată (frişcă) 1 linguriţă boia 500 g carne porc (pulpă) 1 vârf
cuţit ienibahar sare piper 4 linguri supă carne Mod de preparare: Se
toacă repetat carnea, de 3-4 ori,…
Read more »
Read more »
Plăcintă cu ceapă
29 October 2010
Ingrediente aluat: 500 g faină 0,500 litru apă caldă sare 1 pahar
untdelemn – plus 4 linguri pentru stropit şi uns Ingrediente umplutura:2
cepe sare, piper,1 legătură mărar Mod de preparare: In moviliţa de
faină se face o scobitură în care se toarnă, puţin câte puţin apa,
uleiul, sarea . Se frământă bine…
Read more »
Read more »
Pateu de năut
29 October 2010
Ingrediente: 250 g năut 1 morcov 1 cartof 1 ţelină mică 100 g ulei 1
lingură vegeta 1 lingură boia de ardei dulce 1 linguriţă cimbru 3-4
căţei de usturoi Mod de preparare: Năutul se alege, se spală şi se
pune la înmuiat de seara până dimineaţa. Apa în care a fost înmuiat…
Read more »
Read more »
Pateu de mazăre verde
29 October 2010
Ingrediente: 800 g mazăre verde din conservă 1 morcov 1 cartof 1 ţelină
mică 100 g ulei 1 lingură vegeta 1 ceapă tocată Mod de preparare:
Morcovul, cartoful şi ţelina se curăţă, se spală şi se fierb în apă cu
sare. Se scurg de apă şi se dau prin maşina de tocat sau…
Read more »
Read more »
Pilaf bănăţean
29 October 2010
Ingrediente: 500 g orez 1 gogoşar roşu 1 ceapă roşie 1 dovleceluş 1
ceapă albă 1 vineţică 1 ardei gras galben 2 linguri ulei 2-3 căţei de
usturoi 1 litru supă de carne sare piper mărar pătrunjel Mod de
preparare: Ceapa albă se taie mărunt şi se pune la rumenit în ulei,
într-o…
Read more »
Read more »
Prăjitură cu branză tofu
29 October 2010
Ingrediente: 300 g brânză tofu 250 g făină integrală de grâu 150 g
miere de albine 100 ml suc de fructe 1 pliculeţ zahăr vanilat 100 g
migdale mărunţite 1 praf sare 1 pliculeţ praf de copt 1-2 linguri suc de
lămâie 1 lingură pesmet Mod de preparare: Sucul de fructe se
amestecă…
Read more »
Read more »
Lapte de migdale
29 October 2010
Ingrediente: 250 migdale 1 litru apă fiartă şi răcită 3 linguri miere
de albine Mod de preparare: Ingredientele de mai sus se mixează în
blender şi rezultă un lapte foarte concentrat şi hrănitor, care se
consumă ca atare sau cu muşii.
Read more »
Read more »
Pizza cu aluat din branză
29 October 2010
Ingrediente: 300 g brânză tofu 200 g făină 1 pachet margarină vegetală 3
ouă 250 ml suc de roşii 300 g crenvurşti vegetali 200 g caşcaval 1 plic
praf de copt 2 linguri suc de lămâie 1 legătură mărar 1 roşie 1 gogoşar
50 g măsline fără sâmburi Mod de preparare: Din margarină,…
Read more »
Read more »
Roşii umplute cu vinete
29 October 2010
Ingrediente: 1 kg roşii 2-3 vinete potrivite 100 g ulei 1-2 ouă sare 1
ardei roşu verdeaţă Mod de preparare: Roşiile se spală, ii se taie
capacul, se scobesc şi se aşază pe un platou cu gura în jos. Vinetele se
coc şi se prepară salata de vinete, la care se adaugă şi…
Read more »
Read more »
Sos de tomate cu găluşte de caşcaval
29 October 2010
Ingrediente pentru sos: 400 ml suc de roşii 1 ceapă mare 1 linguriţă
vegeta 1 lingură făină de grâu 1 linguriţă miere condimente (maghiran,
rozmarin, cimbru) 2-3 linguri ulei de măsline Ingrediente pentru
găluşte: 3 chifle graham uscate 200 g caşcaval 1 ceapă 2 ouă 3 linguri
făină 250 g lapte sare 1 legătură…
Read more »
Read more »
Pastă de morcovi II
29 October 2010
Ingrediente: 2-3 morcovi 3 linguri ulei sare Mod de preparare:
Morcovii se curăţă, se spală, se dau prin răzătoarea mică şi se scurg de
zeamă. Se amestecă cu uleiul şi sarea. Pasta obţinută se serveşte
întinsă pe pâine. Poftă bună!
Read more »
Read more »
Pastă de branză cu ceapă
29 October 2010
Ingrediente: 250 g brânză dulce 2-3 linguri ulei 2 linguriţe pastă de
tomate 1 lingură vegeta 1 ceapă Mod de preparare: Ceapa se curăţă, se
spală şi se toacă fin. Restul ingredientelor se pun într-un bol şi se
omogenizează cu ajutorul mixerului. Se obţine o pastă consistentă,
căreia i se adaugă ceapa. Pasta…
Read more »
Read more »
Ruladă de biscuiţi
29 October 2010
Ingrediente: 1 kg biscuiţi 200 g miez de nucă 200 g rahat asortat 2
plicuri zahăr vanilat 600 ml apă 2 linguri zahăr 100 g nucă de cocos 1
lingură cacao 100 g unt Mod de preparare: Biscuiţii se rup în bucăţele
mici, peste ei se toarnă un sirop preparat din apă şi…
Read more »
Read more »
Snitel de ciuperci
29 October 2010
Ingrediente: 1 kg ciuperci cu pălărie mare 2 ouă untdelemn pentru
prăjit 2 linguri făină sare piper 1 legătură mărar Mod de preparare:
Se rupe piciorul ciupercilor. Ciupercile se spală bine, se usucă, se
presară cu sare şi piper se toacă pastă picioruşele . Se bat ouăle cu
lăină şi pastă de ciuperci…
Read more »
Read more »
Salată de sfeclă rosie
29 October 2010
Ingrediente: 2 sfecle potrivite 3 linguri ulei de măsline sare 3-4
linguri suc de lămâie 1 linguriţă hrean ras Mod de preparare: Sfecla
se spală şi se coace în cuptor. Se dă prin răzătoarea mare şi se
amestecă cu restul ingredientelor. Se serveşte cu diferite garnituri.
Poftă bună!
Read more »
Read more »
Sirop de vişine
29 October 2010
Ingrediente: 2 kg vişine 1,5 kg zahăr 3 linguri zeamă de lămâie 300 ml
apă Mod de preparare: Vişinele se curăţă de codiţe, se spală şi se pun
la fiert cu 300 ml apă. Când vişinele au început să plesnească, se pun
într-un tifon şi se scurg de zeamă. Aceasta s
Salată „A LA RUSSE"
29 October 2010
Ingrediente: 1,5 kg cartofi 800 g morcovi 1 ţelină mijlocie 1 păstârnac
3 rădăcini pătrunjel 200 g mazăre din conservă 100 g măsline fără
sâmburi 100 g parizer vegetal 500 g castraveţi şi gogoşari muraţi 1
legătură pătrunjel 3 ouă (2 fierte şi unul crud) sare 250 g ulei Mod
de preparare: Legumele…
Read more »
Read more »
Sos cu susan
29 October 2010
Ingrediente: 100 g seminţe de susan 300 ml lapte de soia 100 g miere de
albine 100 g migdale mărunţite 1 pliculeţ zahăr vanilat coajă de lămâie
Mod de preparare: Se dau prin robotul de bucătărie seminţele de
susan, laptele, mierea de albine şi mirodeniile. Se obţine un sos
omogen, înainte de a…
Read more »
Read more »
Despre bulionuri, consomeuri, aspicuri, supe, borsuri si ciorbe
28 October 2010
Bulionul de carne destinat pentru supele limpezi, pentru supele servite
cu garnituri, pentru supele de zarzavat, cît şi. pentru bulionul
servit ca atare cu pateuri, se prepară din carne de vacă de la coadă.
Pentru supele drese se întrebuinţează rasol alb, adăugind şi un os cu
măduvă. Rasolul alb are o carne excelentă, atît…
Read more »
Read more »
Dieta cu calorii negative – Reţete de slabit
28 October 2010
Dieta
cu calorii negative pare a fi un mod minunat de a va ajuta in acele
zile in care nu va puteti abtine sa respectati dieta obisnuita. Nici o
mancare nu are zero calorii. Numele se refera la rezultatele in momentul
in care digerati aceste alimente. Teoretic ideea acestei metode se
bazeaza pe faptul ca…
Read more »
Read more »
Salată de ţelină cu mere
28 October 2010
Ingrediente:
2–3 ţeline 2–3 mere 2 linguri ulei oţet (după gust) sare Mod de
preparare: Ţelina curăţatăşi spălată se taie ca fideaua şi se amestecă
merele curăţate şi tăiate felioare subţiri. Se adaugă uleiul, oţetul şi
sarea. Poftă bună!
Read more »
Read more »
Salată de varză roşie
28 October 2010
Ingrediente:
1 varză roşie mijlocie 2 linguri ulei 2–3 linguri oţet 1/2 linguriţă
zahăr sare Mod de preparare: Varza bine spălată se taie fin ca fideaua.
Se amestecă cu sare şi se freacă cu mîna pînă ce se înmoaie. Se adaugă
ulei, oţet şi zahăr. Se amestecă bine. Alt mod de preparare: varza
tocată se…
Read more »
Read more »
Pastă de gogoşari pentru iarna
28 October 2010
Ingrediente: 10 kg gogoşari 2 litri apă sare Mod de preparare:
Gogoşarii tăiaţi se fierb cu apă şi sare, apoi se dau prin sită. Pasta
obţinută se mai fierbe 10 minute şi se pune în sticle. Poftă bună!
Read more »
Read more »
Acreală de corcoduşe
28 October 2010
Ingrediente: 5 kg corcoduşe verzi 2 litri de apă Mod de preparare:
Corcoduşele se culeg înainte de coacere. Se îndepărtează codiţele, se
spală, se pun la fiert, la foc domol, cu 2 litri de apă. Se trec prin
sită şi se mai fierb 10 minute.
Read more »
Read more »
Must de struguri
28 October 2010
Ingrediente: Struguri (în funcţie de cantitatea dorită) Mod de
preparare: Strugurii se spală şi se zdrobesc prin teasc. Sucul obţinut
se fierbe, înlăturând spuma care se formează deasupra, timp de 20-30 de
minute.
Read more »
Read more »
Zacuscă cu morcovi
28 October 2010
Ingrediente: 2,5 kg morcovi 2,5 kg ardei gogoşar 2 kg ceapă 2 ţeline
mari 500 g ulei 3 linguri vegeta foaie de dafin 1 kg bulion de casă
Mod de preparare: Morcovul şi ţelina se dau prin răzătoarea mică şi se
înăbuşă cu apă şi ulei până se înmoaie, apoi se pune ceapa…
Read more »
Read more »
Suc de roşii pentru iarna
28 October 2010
Ingrediente: 10 kg roşii coapte bine sare Mod de preparare: Roşiile
se spală bine şi se îndepărtează cotorul verde. Se dau prin maşina
specială, care îndepărtează seminţele şi cojile. Se pun la fiert într-o
oală mare, se supraveghează şi se amestecă din când în când. Din
momentul în care începe să clocotească, sucul…
Read more »
Read more »
Compot de prune
28 October 2010
Ingrediente: 1 kg prune 150 g zahăr Mod de preparare: Se aleg prune
frumoase, se spală şi se aşază în borcane. între timp, zahărul se
dizolvă în apă călduţă şi se toarnă peste fructe până la 2 cm de buza
borcanului. Borcanele se închid cu capace cu filet sau se leagă foarte
bine…
Read more »
Read more »
Magiun de prune
28 October 2010
Ingrediente: 10 kg prune coapte bine 1 kg zahăr 500 g nuci mărunţite
Mod de preparare: Magiunul se prepară din fructe bine coapte. Prunele se
spală bine, se scot sâmburii şi se amestecă cu zahărul. Se fierb
într-un vas din inox. Pe ochiul de aragaz se pune un disc de fontă,
pentru a…
Read more »
Read more »
Sirop de zmeură nefiert
28 October 2010
Ingrediente: 500 g zmeură 300 g miere de albine 2 linguri zeamă de
lămâie 200 ml apă Mod de preparare: Zmeura se spală şi se amestecă cu
mierea de albine, sucul de lămâie şi apa. Se lasă o zi la macerat, se
strecoară prin tifon şi se păstrează în sticlă la frigider. Se…
Read more »
Read more »
Bautură Cvas
28 October 2010
Ingrediente: 5 litri apă 1 pâine de secară drojdie cât o nucă 500 g
miere 1 lingură orez 1 lingură stafide coaja de la 1 lămâie Mod de
preparare: Pâinea se taie în felii subţiri şi se usucă în cuptor. Se
aşază într-un vas pâinea, mierea şi lămâia rasă. Apa se fierbe şi…
Read more »
Read more »
Citronada
28 October 2010
Ingrediente: 3 lămâi bine coapte 300 g miere de albine 2 litri apă
Mod de preparare: Lămâile se spală, se şterg cu un şervet curat şi se
rad de coajă. Aceasta se freacă bine cu mierea, cu o lingură de lemn,
apoi se adaugă sucul de la cele 3 lămâi şi apa şi…
Read more »
Read more »
Sirop pentru insiroparea torturilor
28 October 2010
Ingrediente: 250 g miere de albine 300 ml apă coajă de lămâie 1/2 baton
de vanilie Mod de preparare: Apa se pune la fiert, după care se adaugă
coaja de lămâie, vanilia şi se trage vasul de pe foc. Se lasă să se
răcorească şi, când încă mai este cald, se adaugă mierea şi…
Read more »
Read more »
Nectar de piersici
28 October 2010
Ingrediente:
500 g piersici 100 g miere albine 2 linguri suc de lămâie 500 ml apă
Mod de preparare: Piersicile se spală, se scot sâmburii şi se dau prin
blender împreună cu restul ingredientelor. Rezultă un nectar de piersici
delicios.
Read more »
Read more »
Cremă de vanilie
28 October 2010
Ingrediente: 500 ml lapte soia 250 g miere de albine 5 linguri făină 1
pliculeţe zahăr vanilat 100 g unt sare Mod de preparare: Se amestecă
laptele cu mierea, mirodeniile, şi făina. Se fierbe pe baie de apă,
amestecând continuu până se îngroaşă. Crema se mai ţine pe foc 3-5
minute din momentul…
Read more »
Read more »
Aluat fraged pentru foi
28 October 2010
Ingrediente: 500 g făină 150 g margarină vegetală 100 ml iaurt dietetic
1 vârf cuţit praf de copt 2 linguri suc de lămâie sare Mod de
preparare: Intr-un castron mai mare se pune făina care se amestecă cu
margarina, iaurtul şi praful de copt. Se frământă repede până se
încorporează ingredientele şi se…
Read more »
Read more »
Fursecuri cu stafide şi nuci
28 October 2010
Ingrediente: 300 g făină de grâu integrală 100 g făină de ovăz 150 g
miere de albină 50 g stafide 100 g nuci mărunţite 200 ml lapte de soia
coaja rasă de la 1 lămâie 1 pliculeţ zahăr vanilat 1-2 linguriţe suc de
lămâie 1 praf sare 1 vârf cuţit praf de copt 4…
Read more »
Read more »
Brioşe
28 October 2010
Ingrediente: 500 g făină integrală de grâu 250 g făină de ovăz 100 g
nuci mărunţite 25 g drojdie 100 g miere de albine 300 ml apă călduţă
sare coaja de la 1 lămâie 100 g stafide Mod de preparare: Drojdia se
amestecă cu 1 lingură de miere până la dizolvare. Se adaugă…
Read more »
Read more »
Biscuiţi pentru ceai
28 October 2010
Ingrediente: 500 g făină integrală 100 g unt 200 g miere coajă de
lămâie 1 pliculeţ praf de copt 2 ouă sare 2 pliculeţe zahăr vanilat
Mod de preparare: Mierea, ouăle, mirodeniile şi untul moale se freacă
bine 5 minute. Se adaugă făina, praful de copt stins cu zeama de lămâie
şi se…
Read more »
Read more »
Sos de lamaie
28 October 2010
Ingrediente: 2 lămâi 150 g miere 2 linguri amidon de cartofi 30 ml apă 2
pliculeţe zahăr vanilat Mod de preparare: Peste miere şi coaja de
lămâie rasă, se adaugă apă călduţă şi se pun la fiert. între timp se
dizolvă amidonul în 3 linguri de apă, peste care se toarnă siropul. Se…
Read more »
Read more »
Păpădie bănăţeană
28 October 2010
Ingrediente: 1 kg de cartofi 100 g unt 3 linguri oţet 1 legătură
pătrunjel 2 farfurii pline cu frunze de păpădie 3 linguri untdelemn sare
piper paprică Mod de preparare: Cartofii se pun la fiert .Păpădia se
toacă fâşii, pătrunjelul pastă cartofii odată fierţi, se curăţă si se
taie felii subţiri.Se amestecă toate,…
Read more »
Read more »
Găluşte de mămăligă
28 October 2010
Ingrediente: 500 g mălai 1,5 litri lapte 2 linguri unt 3 linguri brânză
înveliş 2 ouă 2-3 pesmet untură Mod de preparare: Se pune laptele la
fiert şi, când clocoteşte, se toarnă mălaiul .Se mestecă (cu mestecăul)
se adaugă şi unt şi brânză (e bine dacă e un pic mai sărată) şi iar…
Read more »
Read more »
Prăjitura de arminden
28 October 2010
Ingrediente: 1 kg făină 1 ceaşcă lapte călduţ 1 lingură drojdie 8
gălbenuşuri 200 g zahăr pudră zahăr vanilat 1 lingură coajă rasă de
lămâie 1 jumătate pachet unt + 1 sfert pachet pentru un 500 g miez
măcinat de nuci 1 plic zahăr vanilat 200 g stafide 500 g zahăr pudră 1
lingură…
Read more »
Read more »
Cozonac
28 October 2010
Ingrediente: 1 kg făină 4 albuşuri 1 pachet şi mai bine de unt 1
lingură rom ceva zahăr vanilat 7 gălbenuşuri 1 ceaşcă mare zahăr 2
linguri untdelemn 50 g drojdie stafide nuci alune rahat 1 linguriţă rasă
de sare 0,500 litri lapte Mod de preparare: Cozonacii se fac într-o
încăpere cât de…
Read more »
Read more »
Ciorbă de gâscă
28 October 2010
Ingrediente: 1 gâscă 2 morcovi 1 ţelină mică 2 linguri pastă ardei 1
varză mică 3 roşii răscoapte 1 sfeclă roşie mică 1 gulioară 1 lingură
paprică 3 foi de dafin 1 ceaşcă lapte 1 pahar oţet 2 linguri miere 2
linguri pastă roşii 2 cepe 1 ceaşcă smântână leuştean 200 g slănină
afumată…
Read more »
Read more »
Pâine cu lapte
28 October 2010
Ingrediente: 1 kg faină albă 1 linguriţă sare 2 ceşti mari de lapte
(sau mai mult) 1 nucă de drojdie Mod de preparare: In loc de apă,
pâinea se frământă cu lapte, ceea ce o tace mai degrabă corn, chiflă,
colăcel . Se desface drojdia în lapte călduţ se cerne făina, se face…
Read more »
Read more »
Praznicul porcului
28 October 2010
Ingrediente: 500 g carne slabă 100 g inimă 100 ficat 1 rinichi 100 g
limbă 200 g piept 100 g slănină sare piper 1 căpăţână usturoi 200 g
brânză de burduf 1 ceapă 2 linguri untură 1 pahar vin roşu Mod de
preparare: Ale porcului se taie toate, îmbucături, şi se pun la…
Read more »
Read more »
Ingheţată cu fructe confiate
28 October 2010
Ingrediente: 125 g miere 500 ml lapte 150 g smântână 4 gălbenuşuri 100 g
fructe confiate (caise, căpşune, banane etc.) Mod de preparare: Se
încălzeşte laptele cu mierea la foc mic, amestecând mereu. Gălbenuşurile
se freacă cu smântână, apoi se încorporează cu laptele şi mierea.
Amestecul obţinut se fierbe pe baie de aburi…
Read more »
Read more »
Muşchi împletit
28 October 2010
Ingrediente: 1 muşchiuleţ porc 1 muşchiuleţ viţel sare piper Mod de
preparare: Se taie muşchiuleţele fâşii, de la un capăt dar nu până la
celălalt se lasă o bandă de 1-2 cm, să aibă fâşiile de ce să se tină.
Se împletesc şuviţele de carne între ele un capăt netăiat va sta…