Retete de Paste:
Mazurcă cu ciocolata
15 November 2010
Ingrediente:
200 g zahăr 8 gălbenuşuri 2 albuşuri spumă 4 linguri migdale mărunt
pisate 4 linguri ciocolată rasă 5 linguri făină unt Mod de preparare:
Se freacă zahărul şi gălbenuşurile bine, se pun migdalele şi ciocolata
şi se amestecă apoi se adaugă treptate făina şi la urmă cele două
albuşuri spumă. Se amestecă uşor.…
Read more »
Read more »
Scoarţa
15 November 2010
Ingrediente: 120 g zahăr tos 2 albuşuri 1 gălbenuş 150 g faină 100 g
zahăr pudră 150 g miez de nucă măcinat Mod de preparare: Albuşurile se
bat spumă şi se amestecă cu zahăr tos până se-ngroaşă Apoi se adaugă
gălbenuşul şi faina şi se amestecă bine. Bunicile noastre ungeau tava cu
ceară…
Read more »
Read more »
Ingheţată de cacao cu nuci, rahat şi fructe din dulceaţă
15 November 2010
Ingrediente: 3 linguri cacao 1 cana zahar tos 1/2 cana apa 250 g unt 2
linguri fructe din dulceata 3 bucati rahat o cana miez de nuca 1 esenta
de rom Mod de preparare: Bati untul spuma, iar separat fierbi pe foc
mic apa cu zaharul cacaoua pana obtii un sirop mai gros.…
Read more »
Read more »
Ciorbă mozaic cu ardei si varză
15 November 2010
Ingrediente: 1 legătură de morcovi şi rădăcină de pătrunjel 1 ceapă 200
g fasole fideluţă (verde şi galbenă) 1 sfeclă roşie mică 1/2 varză mică
2 ardei graşi (sau 1 ardei şi 1 gogoşar) 2 roşii mărar şi pătrunjel
verde sare 1 lingură cu făină 1 lingură cu unt smântână pentru dres
Mod…
Read more »
Read more »
Retete de post: Spaghete cu sos bolognese
15 November 2010
Ingrediente:
4-5 dovlecei mici Ingrediente sos de rosii :1/2 cana rosii uscate si
inmuiate in apa timp de o ora,1 l-ta oregano,1 catel mic de usturoi,1/2
l-ta busuioc Ingrediente sos de nuca: 1 cana nuca ,2 curmale fara
samburi,1 praf de piper cayenne,1/4 l-ta busuioc, 1/4 l-ta oregano,1/4
l-ta sare,1/4 l-ta piper . Mod…
Read more »
Read more »
Cum se prepara Cocktail No Problem (video)
15 November 2010
Ingrediente: 15 ml lime juice 40 ml pineapple juice 50 ml grapefruit
juice 50 ml orange juice 40 ml coconut rum (Malibu) 25 ml crème de
bananes Ice cubes 1 knife 1 chopping board 1 squeezer 1 shot measure 1
shaker 1 strainer (if the shaker doesn’t include one) 1 collins or tall
glass…
Read more »
Read more »
Mazurcă cu ciocolată şi frişcă
15 November 2010
Ingrediente:
200 g zahăr 8 gălbenuşuri 2 albuşuri spumă 4 linguri migdale pisate 4
linguri ciocolată rasă 5 linguri făină fină 400 g frişcă unt pentru
formă Mod de preparare: Se prepară în acelaşi mod ca mazurca cu
ciocolată. Cînd este gata coaptă, se răstoarnă dreptunghiul şi se taie
în două pe la mijloc.…
Read more »
Read more »
Retete de post:Batoane de cereale I
15 November 2010
Ingrediente: 1/2 pachet smochine 4 linguri seminte susan 4 linguri
hrisca 2 cani pulpa de migdale 1 cana nuci 10 curmale 4 linguri
sproutein 5 mere 1/2 cana diverse fructe uscate 1 fiola esenta vanilie 2
picaturi esenta rom 5g orzo 200 g cacao Mod de preparare: Cele
listate mai sus se proceseaza…
Read more »
Read more »
Retete de post:Sarmalute crude
15 November 2010
Ingrediente: 1/2 varza medie (sau, desigur, frunze de vita de vie) 1
bucata ceapa rosie 200 nuci 1 bucata morcov 1/4 telina medie pastarcac
patrunjel radacina 1/2 legatura patrunjel 2-3 linguri ulei de masline
sare de mare dupa gust piper (preferabil alb)dupa gust boia dulce cimbru
nucsoara Mod de preparare: In afara de…
Read more »
Read more »
Mazurcă salam
15 November 2010
Ingrediente:
400 g miere de albine 400 g ciocolată rasă 11/2 pahar nuci curăţate
cacao Mod de preparare: Se pune mierea la fiert împreună cu ciocolata
rasă cînd începe să fiarbă se pun nucile, amestecînd fără întrerupere
şi lăsînd să fiarbă mai puţin de 5 min. Se dă jos de pe foc şi se…
Read more »
Read more »
Sos de portocale
15 November 2010
Ingrediente: 2 portocale 1 pahar vin alb 150 g zahăr bucăţi 1
gălbenuşuri Mod de preparare: Frecăm zahărul pe cojile de portocale,
apoi îl pisăm bine şi îl amestecăm cu gălbenuşurile. Adăugăm vinul şi
zeama de portocale, turnăm totul într-o oală şi batem bine cu telul pe
foc, pînă se îngroaşe. Servim la…
Read more »
Read more »
Retete de post:Biscuiti din cereale incoltite
15 November 2010
Ingrediente:
1 castron hrisca incoltita 1 castron grau incoltit 1 castron stafide
hidratate 2 liguri tarate psyllium 1 lingurita scortisoara 1 lingurita
nucsoara 1/4 betisor vanilie 1/4 lingurita sare 1 castron cacao 2
linguri de miere Mod de preparare: Transformam cerealele in faina (cu
rasnita sau cu robotul de bucatarie echipat cu lama in…
Read more »
Read more »
Gogosi cu crema de vanilie
15 November 2010
Ingrediente: 250 g făină 2 pahare apă 150 g unt 3-5 ouă putină sare
Ingrediente umplutură : 300 g frişcă, 150 g zahăr, cremă de vanilie.
Mod de preparare: Aluatul nu se întinde în formă de bastonaşe, ci se
pune rotund, ca o nucă. Coacem gogoşile ca şi eclerul. Aluatul creşte
dublu, rămînînd…
Read more »
Read more »
Batoane de cereale II
15 November 2010
Ingrediente
: 1 cana nuca maruntita 1 cana nuca de cocos 1 cana orz (inmuiat de cu
seara) 1 cana prune uscate 5 curmale 50 g stafide maruntite 2 linguri de
seminte de in 2 linguri de seminte de floarea soarelui zeama de la jum
de lamaie Mod de preparare: Nuca, nuca de cocos,…
Read more »
Read more »
Mazurcă dospită în apă
15 November 2010
Ingrediente:
13 gălbenuşuri 1/2 pahar unt topit 1/2 pahar lapte călduţ 1 pahar zahăr
pudră 25 g drojdie de bere 1 vîrf cuţit sare 1 praf de vanilie făină
cît cuprinde Mod de preparare: Se freacă drojdia cu o linguriţă de
zahăr, se toarnă laptele călduţşi puţină făină, astfel încît să se
obţină o…
Read more »
Read more »
Retete de post:Taitei din morcov cu sos de migdale
15 November 2010
Ingrediente: 1 morcov mare 3 linguri migdale crude 1 lingurita ulei de
masline presat la rece 1 catel usturoi sare oregano Mod de preparare:
Morcovul se razuie cu un curatator de coaja. Migdalele se rasnesc si se
amesteca cu usturoiul pisat si restul ingredientelor. Se dilueaza cu apa
dupa preferinta si se toarna…
Read more »
Read more »
Clătite umplute cu piure de legume
15 November 2010
Ingrediente: 1 kg cartofi noi 500 g morcovi 300 g caşcaval 100 g
ciuperci 1 legătură ceapă verde 1 salată verde sare piper 50 ml ulei 3
ouă 200 g făină 1 vârf cuţit de bicarbonat Mod de preparare: Pui la
fiert în vase separate cartofii şi morcovii curăţaţi. După ce au fiert…
Read more »
Read more »
Musaca de doclecei, paste si carne
15 November 2010
Ingrediente: 1 dovlecel 2 bucăţi piept de pui 200 g paste făinoase 2
ouă 200 g smântână 1 ceapă sare piper Mod de preparare: Treci carnea
prin maşina de tocat, condimentezi şi adaugi ceapa tăiată şi călită.
Fierbi pastele în apă cu sare şi puţin ulei şi când sunt gata le treci
sub…
Read more »
Read more »
Crema de unt
15 November 2010
Ingrediente: 250 g unt 250 g zahăr 3 ouă 1 baton vanilie Mod de
preparare: Punem ouăle într-o cratiţă şi le batem puţin. Adăugăm
zahărul şi vanilia. Batem bine repede totul la foc, pînă obţinem o
cremă subţire. Cînd compoziţia se ţine de linguriţă (fără a clocoti)
crema este gata.O lăsăm să se…
Read more »
Read more »
Ştrudel cu nuci
15 November 2010
Ingrediente:
foaie de ştrudel ulei pentru uns forma zahăr pudră vanilat Ingrediente
umplutura : 300 g nuci pisate, 3 linguri pesmet fin, 300 g zahăr pudră,
1/2 pahar ulei călduţ, vanilie. Mod de preparare: Nucile pisate se
amestecă cu zahărul, pesmetul şi vanilia. Foaia întinsă se unge bine cu
ulei călduţ şi se presară…
Read more »
Read more »
Chec alb
14 November 2010
Igrediente:
12 albuşuri 2 pahare zahăr 1 lămîie (zeama şi coaja rasă) 2 pahare
făină 10-12 nuci curăţate şi tăiate 5-6 bucăţi rahat colorat tăiat
cuburi 1 lingură stafide unt pentru formă Mod de preparare: Se bat
albuşurile spumă, se adaugă zahărul puţin cîte puţin, amestecîndu-se
bine. Cînd nu se mai simt bobiţe de…
Read more »
Read more »
Budincă de mălai dulce
14 November 2010
Ingrediente:
3 ceşti mălai 1 ceaşcă făină albă 4 linguri zahăr 4 linguri ulei 1/2
linguriţă sare 1 sifon un vîrf de cuţit bicarbonat ulei şi făină pentru
formă zahăr pudră vanilat Mod de preparare: Se pun într-un castron
mălaiul, făina, zahărul, sarea, bicarbonatul şi uleiul. Se amestecă cu
lingura, adăugînd cîte puţin sifon.…
Read more »
Read more »
Painea studentului
14 November 2010
Ingrediente: 3 ouă 1 pahar unt topit 1/2 pahar ulei 1 pahar zahăr tos
făină cît cuprinde 150 g nuci 1 pahar stafide 1pahar smochine 100 g
rahat roşu şi verde 50 g migdale 1 portocală coaja rasă de la 1 lămîie
un praf de vanilie 1 linguriţă bicarbonat de sodiu un praf de…
Read more »
Read more »
Budincă de orez cu vin
14 November 2010
Ingrediente:
200 g orez 1 kg vin roşu 10 linguri zahăr 1 linguriţă scorţişoară 150 g
unt 6 ouă 1 praf sare unt pesmet pentru formă zahăr pudră Mod de
preparare: Se fierbe orezul cu vinul şi 5 linguri de zahăr, pînă ce se
îngroaşă. Se lasă să se răcească, apoi se freacă cu…
Read more »
Read more »
Pîine cu lapte
14 November 2010
Ingrediente:
1 kg făină 1 lingură zahăr 2 linguri ulei 1/2 linguriţă sare 400-500 g
lapte 50 g drojdie ulei pentru formă Mod de preparare: Într-un
castronaş se freacă drojdia cu zahărul. Cînd s-a făcut ca o smîntînă se
adaugă 2-3 linguri lapte călduţ, puţină făină, se amestecă bine şi se
acoperă cu un…
Read more »
Read more »
Taitei cu lapte
14 November 2010
Ingrediente: taitei 1 1 lapte 1 bucăfică unt nucă mac miere de albine
scorţişoară zahăr Mod de preparare: Pregătim din timp tăiţei tăiaţi
subţire. Punem la fiert laptele. Cînd se umflă, adăugăm tăiţeii şi îi
fierbem încet. Sînt gata în 20-30 minute. După ce fierb, punem tăiţeii
într-o cratiţa cu o bucăţică de…
Read more »
Read more »
Tort crocant
14 November 2010
Ingrediente blat: 10 albuşuri 250 g zahăr pudră 250 g nuci 50 g migdale
Ingrediente crema : 3 ouă, 150 g zahăr pudră, 1/2 baton vanilie pisată
cu zahărul, 300 g unt proaspăt, esenţă de cafea din : 10 bucăţi zahăr, 1
balon cicoare, 2 linguri cafea rîşnită, 2 ceşti apă Mod de…
Read more »
Read more »
Covrigei cu smîntînă
14 November 2010
Ingrediente:
1 pahar unt proaspăt 1 pahar smîntînă 3 ouă 1 praf de vanilie făină cît
cuprinde 2-3 linguri zahăr tos Mod de preparare: Se amestecă totul
bine cu cuţitul şi se pune la rece timp de 2-3 ore. După aceea se mai
amestecă o dată tot cu cuţitul şi se întinde apoi o…
Read more »
Read more »
Sufleu de caise
14 November 2010
Ingrediente: 300 g caise 300 g zahăr 6 albuşuri Mod de preparare:
Punem la foc caisele fără sîmburi, în- tr-o cratiţă cu puţină apă şi cu
zahăr. Amestecăm bine de tot. Cînd sînt caisele fierte, scăzute, cu o
culoare frumoasă, le dăm printr-o sită de păr. Dacă marmelada este prea
moale, o punem…
Read more »
Read more »
Tort de migdale
14 November 2010
Ingrediente: 5 ouă 100 g migdale 100 g zahăr 1 lingură făină 1 lingură
pesmet 1 linguriţă unt Ingrediente sirop : 2 linguri zahăr, 1 lingură
apă caldă, cîteva picături de rom (coniac sau lichior de migdale amare).
Ingrediente crema : o cremă cu praline , 25 g migdale. Mod de
preparare: Amestecăm…
Read more »
Read more »
Mazurcă
14 November 2010
Ingrediente:
10 ouă 1 pahar zahăr 1 pahar făină 1 pahar stafide albe 1 pahar stafide
negre 1 pahar smochine tăiate mărunt coaja de la o portocală tăiată
foarte fin 1 praf de vanilie 1 pahar migdale tăiate unt Mod de
preparare: Se freacă zahărul cu gălbenuşurile, se adaugă făina
amestecîndu-se bine, apoi fructele…
Read more »
Read more »
Supa de urzici crude
14 November 2010
O
reteta simpla de supa de urzici crude din: urzici, marar, ulei, suc de
lamaie si sare. Ingrediente: 50 gr urzici tinere 2 fire marar 1 lingura
ulei presat la rece 1 lingura suc de lamaie sare Mod de preparare:
Urzicile le-am cantarit inainte sa le spal pt ca ude isi dubleaza
greutatea.…
Read more »
Read more »
Supa de rosii cu avocado
14 November 2010
O
reteta simpla de supa de rosii cu avocado din: avocado, rosii, foi de
ceapa, ardei rosu, ardei galben, dovlecel, marar si sare. Ingrediente : 1
avocado 4 rosii bine coapte 2 fire sau foi de ceapa 1 ardei rosu 1
ardei galben 1 dovlecel marar pentru ornament sare Mod de preparare:
Toate se…
Supa de rosii cu avocado
14 November 2010
O
reteta simpla de supa de rosii cu avocado din: avocado, rosii, foi de
ceapa, ardei rosu, ardei galben, dovlecel, marar si sare. Ingrediente : 1
avocado 4 rosii bine coapte 2 fire sau foi de ceapa 1 ardei rosu 1
ardei galben 1 dovlecel marar pentru ornament sare Mod de preparare:
Toate se…
Read more »
Read more »
Paste făinoase cu cârnaţi si caşcaval
14 November 2010
Ingrediente: 400 g paste (melcişori, scoici) 3 câmaţi 250 g caşcaval 3
ouă 200 g smântână sare piper 1 legătură mărar Mod de preparare:
Fierbi pastele în apă cu sare, apoi le răstomi într-o strecurătoare, le
treci sub un jet de apă rece şi le laşi să se scurgă. Tai câmaţii
bucăţele, dai…
Read more »
Read more »
Salată de mazăre cu sos de maioneză cu smantană
14 November 2010
O
reteta simpla de salata de mazare cu sos de maioneza cu smantana din:
mazare, oua, ulei, mustar, smantana, zahar pudra si sare. Ingrediente:
300 g mazăre 2 ouă ulei 1 lingură muştar 2-3 linguri smântână 1/2
linguriţă zahăr pudră sare Mod de preparare: Cureţi mazărea, o speli
şi o fierbi în apă fierbinte…
Read more »
Read more »
Bors rece de varza
14 November 2010
O
reteta simpla de bors rece de varza din: frunze de varza, telina,
ardei, morcov, patrunjel, telina, bors, apa si sare. Ingrediente: 2
frunze varza 1/2 telina mica 1 ardei mic 1 morcov mic patrunjel telina
frunze 2 cani bors crud 1-2 cani apa sare Mod de preparare: Legumele se
taie mici sau se dau…
Read more »
Read more »
Budincă de macaroane cu zahăr caramelizat
14 November 2010
Ingrediente: 300 g macaroane 250 g branza dulce de vaci 200 g zahar 1
plic zahar vanilat 1 lingurita coaja rasa de lamaie 2 oua 2-3 linguri
ulei Mod de preparare: Fierbi macaroanele in apa cu sare, apoi le
scurgi bine si le treci sub un jet de apa rece. Pasezi branza dulce,…
Read more »
Read more »
Uscăţele
14 November 2010
Ingrediente:
100 g zahăr pudră 200 g unt 300 g făină 24 boabe de vişine din dulceaţă
vanilie Mod de preparare: Se freacă spumă untul cu zahărul şi
vanilia. Se amestecă bine cu făină. Se face un sul,se taie în 24 de
bucăţi egale şi se formează perişoare. La mijlocul lor se face o…
Read more »
Read more »
Prăjitură din brînză de vacă şi nuci
14 November 2010
Ingrediente:
400 g brînză de vacă 4 ouă 3/4 pahar zahăr 200 g nuci pisate 100 g
stafide 150 g unt vanilie sau rom grăsime şi făină pentru formă Mod de
preparare: Se trece brînza prin maşina de tocat. Se freacă zahărul cu
untul, adăugînd pe rînd ouăle, apoi brînza, nucile, stafidele, vanilia
sau…
Read more »
Read more »
Salata de sfecla rosie si mar
14 November 2010
Ingrediente: 1 sfecla rosie mai mica 1 mar 1 morcov 3 ridichii mici sau
ridichie neagra(e mai iute) sare piper zeama de lamaie sau otet de mere
Mod de preparare: Dati prin razatoare si condimentati dupa plac e
buna si plina de vitamine. Pofta buna!
Read more »
Read more »
Crema de cafea
14 November 2010
Ingrediente: 50 g calea 3 gălbenuşuri 100 g zahăr 1 pahar smantana
subţire 5 foi gelatină 375 g frişcă Mod de preparare: Prăjim cafea
crudă, o punem într-un castron şi fără să se răcească, turnăm deasupra
smîntînă fierbinte, clocotită, A- coperim bine cu un capac şi lăsăm să
se răcească. Cînd smîntînă a…
Read more »
Read more »
Sos tahini
14 November 2010
Ingrediente: 4 linguri de susan 2 lingurite ulei de masline presat la
rece 1/2 lamaie sare 1/2 ceasca de apa Mod de preparare: Susanul se
macina in rasnita de cafea sau se pune in blender cu apa. Se acreste si
sareaza dupa gust. Apa puneti in functie de cat de diluat il vreti.
Optional…
Read more »
Read more »
Uscăţele-sahele
14 November 2010
Ingrediente:
3 ouă 2 linguri zahăr 1 lingură spirt rafinat (sau 2 linguri vodcă, rom
sau rachiu) 1 praf de sare 5 linguri ulei vanilie sau coajă de lămîie
rasă făină cît cuprinde Mod de preparare: Se bat albuşurile spumă,
adăugînd cîte puţin zahăr. Se adaugă gălbenuşurile unul cîte unul,
amestecînd mereu, apoi cîte…
Read more »
Read more »
Supa-crema de spanac si avocado
14 November 2010
Ingrediente: 1/2 avocado bine copt 4 cani spanac spalat bine 2 cani
castravete feliat 1 cana zucchini 1dovlecel feliat 1 cana rosii taiate
cubulete 1 tulpina de telina 1 catel usturoi 1 ceapa verde 1 lg zeama
lamaie 1 legatura patrunjel proaspat 1 lingurita de orez sare dupa gust
apa cat cuprinde, pt a…
Read more »
Read more »
Sos de usturoi din dovlecei si caju
14 November 2010
O
reteta de sos de usturoi din dovlecei si caju din: dovlecel, caju,
usturoi, ulei de masline, suc de lamaie, sare si piper. Ingrediente: 1
bucata dovlecel (daca vrei un sos perfect alb, indeparteaza-i coaja) 2-3
linguri de caju 2-3 catei usturoi ulei de masline 1-2 linguri suc
lamaie sare (sau sos de soia) piper…
Read more »
Read more »
Prăjitură cu spumă de albuş, pe blat de napolitană
14 November 2010
Ingrediente: 1 pachet margarină 200 g zahăr pudră + 13 linguri zahăr
pudră 5 ouă 300 g biscuiţi simpli 300 g nucă 1 foaie de napolitană
Mod de preparare: Freci spumă margarina cu 200 g zahăr pudră,
încorporezi apoi pe rând gălbenuşurile, biscuiţii zdrobiţi şi nucile
prăjite şi mărunţite. Frămânţi compoziţia până se…
Read more »
Read more »
Sufleu de albus cu dulceata de visine
14 November 2010
Ingrediente: 4 albuşuri 1 pahar zahăr 2 linguri dulceaţă de vişine 10
nuci miere de albine sau sirop Mod de preparare: Batem albuşurile
spumă şi, pe rînd, le amestecăm cu zahărul şi cu dulceaţa, luînd cu
lopăţică sau cu lingura de sus în jos. Cînd compoziţia este destul dş
bătută, înfigem lingura în…
Read more »
Read more »
Biscuiti cu iaurt
14 November 2010
Ingrediente: 1 pahar iaurt (sau lapte bătut) 2 linguri ulei 1 lingură
zahăr un vîrf de cutit bicarbonat făină cît cuprinde Mod de preparare:
Punem totul într-un castron, amestecăm şi facem un aluat. Cînd este
gata .aluatul, îl presărăm cu făină pe amîndouă părţile şi întindem o
foaie groasă pe care o tăiem…
Read more »
Read more »
Tartă cu brânză de vaci
14 November 2010
Ingrediente: 4 ouă 4 linguri zahăr 4 linguri făină 1/2 plic praf ce
copt sare Ingrediente umplutură: 500 g brânză de vaci 4 linguri zahăr 2
linguri făină 2 ouă 1 plic zahăr vanilat 2 linguri zahăr pudră Mod de
preparare: Baţi spumă albuşurile cu un praf de sare şi tot zahărul,
apoi…
Read more »
Read more »
Saleuri Raw
14 November 2010
Ingrediente:
250g hrisca hidratata o ora (sau hidratata o ora si incoltita peste
noapte) 200g nuci 50g nuci braziliene 3 linguri fulgi de drojdie chimen
macinat 1 lingura sare Mod de preparare: Pui toate ingredientele in
blender cu apa cat sa se-nvarta masinaria si procesezi pana ce obti un
aluat cremos. Intinzi aluatul pe…
Read more »
Read more »
Sos de usturoi cu caju
14 November 2010
O
reteta de sos de usturoi cu caju din: caju, usturoi, suc de lamaie, sos
de soia, sare si apa. Ingrediente: caju 200g hidratat peste noapte
(minim 3 ore ) 2-3 catei usturoi 1/2 – 1 suc de lamaie 1-2 linguri sos
de soia sare apa Mod de preparare: Caju-ul se clateste bine si…
Read more »
Read more »
Salata de primavara 1
13 November 2010
O
reteta de salata de primavara din: spanac, salata, loboda, avocado,
castravete, ridichi, rosie, ceapa verde, zeama de lamaie si sare.
Ingrediente: 1 mana frunze spanac 1 salata 1 mana frunze de loboda rosie
sau verde 1 avocado cateva frunze tinere papadie 1 castravete mic 1
legatura ridichi 1 rosie 3 cepe verzi 1/2 zeama…
Read more »
Read more »
Sufleu cu lapte
13 November 2010
Ingrediente:
300 g lapte 100 g zahăr 40 g făină de cartofi 30 g unt 4 ouă un vîrf de
cuţit sare Mod de preparare: Se pune la fiert laptele cu zahărul cînd
fierbe laptele se adaugă făina de cartofi amestecată cu puţin lapte
rece în alt vas. Se lasă să clocotească totul timp…
Read more »
Read more »
Sufleu japonez
13 November 2010
Ingrediente:
200 g unt 100 g ciocolată sau cacao 200 g zahăr pudră 1 lingură făină 4
ouă unt şi făină pentri formă Mod de preparare: Se freacă untul cu
zahărul ca o cremăşi cu gălbenuşurile adăugate unul cîte unul. Se adaugă
apoi ciocolata sau cacaua, făina, iar după ce se amestecă, şi spuma…
Read more »
Read more »
Pişcoturi cu chimen şi nuci
13 November 2010
Ingrediente:
250 g făină 2 ouă 130 g zahăr 1 linguriţă untură 1 linguriţă
bicarbonat 20 nuci curăţate şi pisate 1 linguriţă chimen unt pentru
formă Mod de preparare: Se amestecă împreună ouăle cu zahărul, apoi se
adaugă untura, nucile, bicarbonatul, chimenul şi la urmă făina. Se
frămîntă bine. Se întind cu vergeaua două…
Read more »
Read more »
Orez cu caise
13 November 2010
Ingrediente: orez lapte 10 caise 100-150 g zahăr 2 albuşuri 1 gălbenuş
Mod de preparare: Facem un orez cu lapte. Cînd este gata, tragem
cratita de la foc şi punem un gălbenuş bătut. Cum se răceşte orezul, îl
punem într-un vas rezistent la foc. Tăiem caisele în, două, le presărăm
cu zahăr şi…
Read more »
Read more »
Paine deliciu II
13 November 2010
Ingrediente: 2 cani grau incoltit o zi 4 caise proaspete sau uscate 2
rotunduri de ananas uscat 2-4 linguri miere lichida 1/2 cana migdale 1
lg vanilie 1 lg coaja de lamaie sau portocala Mod de preparare: Se
proceseaza in robot si la deshidratat cu ea pentru 1 ora sau 2, sau se…
Read more »
Read more »
Supa-crema din frunze de ridichi
13 November 2010
Ingrediente: frunzele de la 2 legaturi de ridichi 2 cartofi potriviti 1
ceapa rosie potrivita 1,5 litri apa sare 2 lg ulei de floarea
soarelui Mod de preparare: Frunzele de ridichi se spala bine si se
scutura de apa. Cartofii se curata, la fel si ceapa si se taie cuburi
potrivite. Se pun…
Read more »
Read more »
Ciuperci marinate cu oregano
13 November 2010
Ingrediente: 160 g ciuperci champignon 2 linguri zeama de lamaie 1
lingurita sare 1 catel de usturoi 2 linguri ulei presat la rece juma
cana de apa piper patrunjel uscat oregano Mod de preparare: Am
amestecat toate ingredientele si am turnat peste ciupercute, le-am tinut
peste noapte in frigider intr-o caserola, merge foarte…
Read more »
Read more »
Budincă de smîntînă I
13 November 2010
Ingrediente:
6 ouă 100 g zahăr 4 linguri făină 2 pahare smîntînă vanilie un praf de
sare coaja rasă de lămîie unt şi pesmet pentru formă sos de vin sau
şodou de ciocolată Mod de preparare: Se freacă gălbenuşurile cu
zahărul şi vanilia, se adaugă făina şi apoi smîntîna. Se amestecă bine
şi se…
Read more »
Read more »
Chec economic
13 November 2010
Ingrediente:
125 g unt proaspăt 5 ouă 250 g zahăr 250 g făină vanilie sau coajă de
lămîie 1 praf de copt unt şi făină pentru formă Mod de preparare: Se
freacă zahărul cu untul şi 4 gălbenuşuri care se pun unul cîte unul, se
adaugă un ou întreg, vanilia şi praful de copt.…
Read more »
Read more »
Sos de spanac si usturoi
13 November 2010
Ingrediente: spanac proaspat o lingura ulei de masline presat la rece
usturoi sare piper Mod de preparare: Intr-un robot de bucatarie
amesteca toate ingredientele. Daca este nevoie adauga putina apa.
Folositi acest sos peste salata sau pastele crude ori la lasagna.
Pofta buna!
Read more »
Read more »
Supa-crema de avocado si rucola
13 November 2010
Ingrediente: 150 gr avocado 15 gr rucola 150 gr rosii 1 catel de
usturoi 1 fir ceapa verde sare piper verde 2-3 fire marar suc de lamaie
Mod de preparare: Puneti toate ingredientele in blender cu o cana de
apa si mixati bine. Puteti decora cu felii de lamaie deshidratate.
Serviti imediat pt ca…
Read more »
Read more »
Clatite cu fructe
13 November 2010
Ingrediente: 3 linguri făinâ 2 ouă puţin lapte 500 g fructe un praf de
sare Mod de preparare: Batem bine toate produsele la un loc şi facem
un aluat mai grosuţ. Dacă nu avem lapte, putem pune smîntînă şi puţină
apă. Luăm orice fel de fructe, caise, prune sau pere, nu prea moi,…
Read more »
Read more »
Hamburger patrat
13 November 2010
Ingrediente: 1 cana migdale sau nuci macinate cateva fire de ceapa
verde 1 lingura ulei masline 1/2 lg condimente de carnati sau mici sare
dupa gust Mod de preparare: Totul se amesteca si se mai adauga dupa
gust condimentele preferate sau alte ingrediente crude. Se deshidrateaza
pentru 5-9h, pana ajunge la consistenta dorita.…
Gogoşi cu cremă
13 November 2010
Ingrediente:
623 200 g apă 75 g unt proaspăt 2 linguriţe zahăr 125 g făină 3 ouă
sare grăsime pentru formă cremă de vanilie frişcă Mod de preparare: Se
pune la fiert apa cu untul, sarea şi zahărul. Cînd începe să fiarbă se
pune făina în ploaie, amestecînd nîncetat pînă se observă că aluatul…
Read more »
Read more »
Gazpacho
13 November 2010
Ingrediente:
2-3 rosii 1/4 telina mica un castravete mic 1 ardei capia 1/2 ceapa
mica 1 catel usturoi sare piper busuioc Mod de preparare: Telina,
castravetele, usturoul, ceapa si ardeiul se toaca marunt si se pun in
blender. Rosia se cresteaza cu cutitul in partea opusa cotorului si se
da pe razatoarea mare .…
Read more »
Read more »
Aluat la minut
13 November 2010
Ingrediente: 200 g făină 200 g unt lămîie 150 g apă putină sare Mod
de preparare: Punem făina pe masă într-o cameră rece. Facem o
adîncitură, adăugăm unt moale, sare, zeamă de lămîie, apă rece şi
frămîntăm repede, nu prea mult. Cînd este frămîntat aluatul, îl adunăm,
îl presărăm cu făină şi îl…
Read more »
Read more »
Bors rece de spanac
13 November 2010
Ingrediente:
1 morcov 1/4 radacina telina 15-20 frunze spanac 2-3 cani bors 1/2
legatura patrunjel frunze 3-4 fire leustean frunze sare Mod de
preparare: Se toaca toate marunt, morcovul si telina se dau pe
razatoarea mica. Se pune bors si apa in functie de cat de acru se
doreste. Se lasa sa stea 15-20…
Read more »
Read more »
Chiftele fara foc delicioase
13 November 2010
Ingrediente: 1 conopida mica zeama de lamaie 2 linguri ulei 4 linguri
fulgi drojdie sare dupa gust 1 cana nuca macinata sau migdale Mod de
preparare: Atentie, fulgii de drojdie, nu sunt acele granule gasite la
pliculete pentru cresterea fainii. Sunt chiar fulgi, precum cei de
cartofi, facuti print-o alta modalitate si cu…
Read more »
Read more »
Legume asortate 1
13 November 2010
Ingrediente: 2 rosii 1 cub mic de ginger (ghimbir) 2 cuburi telina suc
de la jumatate lamaie mica 1 cana de ciuperci 1 catel usturoi 1 lg
condimente asortate 1 lg busuioc Mod de preparare: Toate se amesteca
in robot si se pot consuma pe felii de paine, foi salata impreuna cu
felii…
Read more »
Read more »
Aluat de friganele
13 November 2010
Ingrediente: 200 g făină 2 linguri unt 1 bucăţică de drojdie putină
coajă de lămîie un praf de sare apă (cît cuprinde aluatul) Mod de
preparare: Turnăm făina pe masă, facem o adîn- citură în care punem
drojdia muiată cu puţină apă caldă, unt proaspăt, sare, coajă de
lămîie şi apă,amestecăm. Din acest…
Read more »
Read more »
Frigarui de legume si ananas
13 November 2010
Ingrediente: 10-12 brocolii buchetele 10-12 palarii ciuperci 1 bucata
morcov mare 1 fir praz 2-3 tulpini telina 1/2-1 bucata ardei rosu 10
buchetele conopida 1/4 ananas mare 1 bucata dovlecel Mod de
preparare: Dupa ce-am transformat legumele in cuburi sau buchete
maricele si le-am asezat in castron, le lasam putin sa tremure de…
Read more »
Read more »
Paine de seminte
13 November 2010
Ingrediente: jum cana de faina de in jum cana de faina de seminte de
floarea soarelui 1 cana orz 1 lg sare patrunjel 10 lg apa putin praf de
usturoi Mod de preparare: Semintele maruntite in blender sau rasnita
de cafea Se amesteca toate in robot pana la omogenizare. Se pune aluatul
pe…
Read more »
Read more »
Bors rece de sfecla si dovlecei
13 November 2010
Ingrediente: 350 gr varza rosie 200 gr sfecla 100 gr telina 100 gr
morcovi 250 gr dovlecei 1 litru bors sare Mod de preparare: Dati
legumele pe razatoare, adaugati sare si bors dupa gust. Diluati cu 0.5
litri apa sau mai mult. Puteti pune si patrunjel tocat. Pofta buna!
Read more »
Read more »
Sos de seminte de floarea soarelui
13 November 2010
Ingrediente: seminte de floarea-soarelui suc de lamaie dupa gust
usturoi sare boia iute oregano Mod de preparare: Tine semintele in
apa 8 ore si apoi clateste-le cu apa rece. Intr-un robot de bucatarie
amesteca ingredientele pana se fac pasta. Adauga apa pana ajungi la
consistenta dorita. Folositi acest sos peste salata sau pastele.…
Read more »
Read more »
Supă de peşte (cod)
13 November 2010
Ingrediente: 300 g cod 4-5 cartofi 2 cepe 2 linguri unt 500 ml suc de
roşii 1 l apă cimbru 1-2 căţei usturoi sucul de !a o portocală pătrunjel
tocat Mod de preparare: Tai cartofii cubuleţe şi ceapa mărunt, le pui
într-o oală mare, le căleşti în unt câteva minute, adaugi, apa,
peştele,…
Read more »
Read more »
Papanaşi cu dovlecei
13 November 2010
Ingrediente: 2-3 dovlecei 2 ouă 3 linguri brânză de vaci 100 g unt 2
linguriţe rase de făină sare Mod de preparare: Cureţi dovleceii, îi
dai pe răzătoarea cu ochiuri mari, li presari cu sare şi îi laşi într-o
strecurătoare să se scurgă zeama. îi presezi apoi bine şi adaugi brânza
fărâmiţată, ouă,…
Read more »
Read more »
Caise in aluat
13 November 2010
Ingrediente: aluat pentru prăjit 10 caise 1 lingură zahăr cîteva
picături de rom l/2 lingură unt sau untură Mod de preparare: Alegem
caise frumoase, nu pjea coapte. Le scoatem sîmburii. Tăiem fiecare
caisă în două. Le punem într-un castron şi le presărăm cu puţin zahăr
pisat. Le stropim cu cîteva picături de rom.…
Read more »
Read more »
Biscuiti din seminte si legume
13 November 2010
Ingrediente
: 1 cana seminte de floarea soarelui 1 cana nuci braziliene 1 cana
migdale 1 rosie mare 1 cana ardei rosu taiat cubulete 1/4 cana seminte
de in zdrobite 1 praf curcuma (turmeric) sau boia de ardei sare 1 lg
fulgi de drojdie Mod de preparare: Primele trei ingrediente se pun in
apa multa…
Read more »
Read more »
Salata cu avocado
13 November 2010
Ingrediente:
1 rosie 1/2 ardel gras cateva buchetele de conopida 1/2 de ceapa mica 1
avocado(nu trebuie sa fie foarte copt) ardel iute sare piper otet de
mere putin ulei de floarea soarelui presat la rece Mod de preparare:
Taiem toate ingredientele marunt, avocado-ul il frecam cu furculita cu
putina sare daca putem daca…
Read more »
Read more »
Salată de roşii cu mazăre nouă
13 November 2010
Ingrediente:
400 gr roşii 50 gr mazăre nouă 20 gr ceapă verde (2 fire) 5 gr mărar
(4-5 fire) 1 lingură ulei presat la rece 1 lingură suc de lămâie sare
Mod de preparare: Tocaţi roşiile mărunt, la fel ceapa şi mărarul.
Amestecaţi toate ingredientele şi condimentaţi. Pofta buna!
Read more »
Read more »
Salată din carne de pasare cu legume
13 November 2010
Ingrediente: 1 piept de pasăre 1 albuş 1 morcov mic 1/2 cartof 1/2
rădăcnă de pătrunjel 1/2 ţelină sare 4 fire de pătrunjel Mod de
preparare: Cureţi legumele, le fierbi în apă cu sare, apoi t le scurgi
şi le treci împreuna cu cu carnea tocata prin maşina de tocat. Adaugi
albuşul,…
Read more »
Read more »
Orez de legume cu legume
13 November 2010
Ingrediente: 1 conopida ulei de masline (5-6 linguri) ceapa rosie 1/2
ceapa medie 1/2-1 lamaie seminte de floarea soarelui hidratate pret de 8
ore 2-3 linguri canepa, seminte decorticate patrunjel o mare legatura
sare dupa gust orez Mod de preparare: Se insfaca leguma cea alba de
inocenta; conopida, am vrut sa spun. Se…
Read more »
Read more »
Pesmeţi cu lămîie
13 November 2010
Ingrediente:
200 g unt 100 g zahăr pudră 300 g făină 1 praf vanilie sau puţină coajă
de lămîie zeama de la o lămîie 1 albuş de ou 2-3 linguri nuci pisate
Mod de preparare: Se freacă untul cu zahărul pînă ce se face ca o
spumă, se adaugă zeama de la o lămîie,…
Read more »
Read more »
Clătite cu cremă de banane
13 November 2010
Ingrediente clatite: 2 ouă 2 căni sifon 4 linguriţe zahăr 1 cană făină
ulei sare Ingrediente cremă: 6 banane 2 gălbenuşuri 1-2 linguri
smântână 1 lingură zahăr pudră Mod preparare clătite: Baţi ouăle cu
zahărul şi puţină sare, adaugi sifonul, făina în ploaie şi amesteci până
obţii o compoziţie ca o smântână subţire. Prăjeşti…
Read more »
Read more »
Mere cu frisca
13 November 2010
Ingrediente: 5 mere 3 linguri zahăr l/2linguriţă peltea 1 ceaşcă frişcă
Mod de preparare: Alegem mere potrivite. Le curăţăm şi le scoatem
seminţele. Le punem să fiarbă întregi cu zahărul şi cu un pahar de apă.
Le lăsăm să fiarbă încet, pînă ce se formează un sirop bine legat. Apoi
le luăm de…
Read more »
Read more »
Sos de rosii in stil italian
13 November 2010
Ingrediente: 4 rosii coapte 1-2 rosii uscate la soare (hidratate 30
min) 2 linguri ulei masline presat la rece 2-3 catei de usturoi sare
piper oregano maghiran cimbru Mod de preparare: Amestecati toate
ingredientele intr-un aparat de bucatarie. Daca este nevoie adaugati si
apa in care au stat rosiile. Folositi acest sos peste…
Read more »
Read more »
Aluat frantuzesc
13 November 2010
Ingrediente: 400 g făină 400 g unt 1 pahar apă sare Mod de preparare:
Lucrăm la rece. Alegem făină de calitate superioară, bine uscată. O
cernem pe masa de aluat. Facem la mi loc o adîncitură în care turnăm,
încet, un pahar de apă, adăugăm sare. Luăm un cuţit şi amestecăm atent
făina…
Read more »
Read more »
Conopidă cu sos de roşii
13 November 2010
Ingrediente: 1 conopidă 1 cană de suc de roşii 100 g caşcaval 2 linguri
de unt sare 1 legătură pătrunjel Mod de preparare: Desfaci conopida
în bucheţele, o speli bine şi o fierbi in apa cu sare. Cand este fiartă o
scurgi, o sărezi şi o pui într-o cratiţă unsă cu unt. Torni…
Read more »
Read more »
Pesmeţi cu smîntîna
13 November 2010
Ingrediente:
3/4 pahar zahăr 3 gălbenuşuri 2 ouă întregi 1/2 linguriţă bicarbonat 1
pahar smîntînă 1/2 pahar unt sau untură vanilie făină cît cuprinde
Mod de preparare: Se freacă zahărul cu gălbenuşurile şi ouăle întregi,
se adaugă vanilia şi smîntîna, bicarbonatul şi untul, se amestecă bine.
Se pune făina şi se frămîntă cu mîna…
Read more »
Read more »
Legume marinate cu maioneza de mustar
13 November 2010
Ingrediente: 1 bucata pastarnac 1 bucata ceapa 1morcov mare 1 jumatate
ardei gras 1-2 bucati gogonele (murate gata sau crude) 1 bucata telina
tulpina sau frunzele de telina Ingrediente marinata: apa 1/2 castronas
,otet de mere 1/2 , ulei de masline 1-2 linguri ,foi de dafin 3-4
frunze uscate, sare,1 lingurita coriandru boabe,1…
Read more »
Read more »
Painici graham din seminte de floarea soarelui
13 November 2010
Ingrediente:
200g seminte de floarea soarelui,hidratate 150g seminte de in tarate de
psyllium 5 linguri fulgi de drojdie 2-3 linguri sare Mod de
preparare: Semintele de floarea soarelui, impreuna cu apa (daca avem
rejuvelac, il folosim in toate blenduitele, inclusiv painicile de
floarea soarelui) cat sa le acopere, sunt introduse in blender. Le
blenduim…
Read more »
Read more »
Bors de sfecla rosie cu verdeturi de primavara
13 November 2010
Ingrediente: 1 sfecla rosie 1 radacina telina 1 morcov 3 fire ceapa
verde 1 legatura marar 1 legatura patrunjel 2-3 linguri leustean uscat
putin chimen macinat 1 lingurita boia de ardei dulce 500 ml bors 1
lingura ulei de masline sare apa pana se umple vasul Mod de preparare:
Radacinoasele se toaca marunt…
Read more »
Read more »
Vinete umplute cu ceapă
13 November 2010
Ingrediente: 4 vinete lunguieţe 2 cepe 1 legătură pătrunjel şi mărar
verde 2 roşii piper sare 4-5 linguri ulei Mod de preparare: Speli
vinetele, le tai în două pe lungime şi le scoţi miezul. Toci ceapa, o
căleşti în 3-4 linguri ulei, o amesteci apoi cu miezul de vinete tocat
şi pui sare şi…
Read more »
Read more »
Paine deliciu I
13 November 2010
Ingrediente: 2 cani migdale inmuiate peste noapte 1 cana seminte crude
floarea soarelui 1 cana faina in 2 morcovi 1 mar 1 cana stafide 5
curmale inmuiate in 1/2 cana apa 1 lg scortisoara Mod de preparare:
Faina de in se face in rasnita cu usurinta. Ingredientele uscate se pun
in robot prima…
Read more »
Read more »
Chifteluţe de pui în sos de ardei
13 November 2010
Ingrediente chifteluţe: 500 g carne de pui 2 cepe 1 felie de pâine 1
ou sare 2 linguri ulei 2 linguri făină 200 g orez 1 legătură pătrunjel
verde Ingrediente sos: 1 ardei gras roşu 1 linguriţă bulion 1 şi 1/2
linguri ulei 2 cepe 450 ml apă sare Mod preparare chifteluţe: Treci…
Sos de castraveti
13 November 2010
Ingrediente: 1 castravete o lingurita ulei de masline presat la rece
coaja de lime rasa 2-3 frunze de menta poaspata sau uscata piper sare
Mod de preparare: Castravetele se curata de coaja, se da pe razatoare si
se amesteca cu putina sare. Se lasa sa stea 30 minute dupa care se
scurge de zeama…
Read more »
Read more »
Jeleu din smîntînă
13 November 2010
Ingrediente: 1 kg smîntînă 7 foi gelatină albă 1 foaie gelatină roşie
1/2 pahar apă 3/4 baton vanilie 350 g zahăr 250 g frişcă bătută Mod de
preparare: Se pune la fiert vanilia cu jumătate pahar apă, pînă ce dă
cîteva clocote, se dă la o parte şi se adaugă gelatina ca să…
Read more »
Read more »
Pesmeciori din albuş
13 November 2010
Ingrediente:
70 g unt topit 150 g zahăr pudră 1 praf vanilie 7 albuşuri bătute spumă
3-4 linguri zahăr vanilat 150 g făină unt pentru formă Mod de
preparare: Se freacă spumă zahărul cu untul, se pune praful de vanilie
şi făina, amestecînd bine, apoi se adaugă albuşurile spumă, amestecînd
uşor. Se toarnă compoziţia…
Read more »
Read more »
Maioneza de avocado
13 November 2010
Ingrediente: 1 avocado bine copt zeama de la 1/2 lamaie 1 lingurita
rasa mustar sare ulei de floarea soarelui presat la rece Mod de
preparare: Avocado se scobeste de miez, se paseaza la robot pana rezulta
o pasta omogena. Se adauga apoi zeama de lamaie, sarea si mustarul si
se mixeaza. La urma…
Read more »
Read more »
Pituci de conopidă
13 November 2010
Ingrediente: 1 kg conopidă 150 g unt 100 g făină 250 ml lapte 4 ouă 250
g smântână 150 g caşcaval sare Mod de preparare: Cureţi conopida şi o
laşi într-un vas cu apă pentru 30 de minute, apoi o pui la fiert in apă
clocotită cu sare. După ce a fiert, o…
Read more »
Read more »
Salată de cartofi cu roşii, masline si tarhon
13 November 2010
Ingrediente: 1 kg cartofi 3 roşii 10 masline 1 legatura patrunjel putin
tarhon 2 linguri mustar Mod de preparare: Fierbi cartofii, ii cureti,
ii tai rondele si ii amesteci cu ceapa, doua rosii taiate felii,
verdeata tocata si mustarul. Asezi totul intr-o salatiera si garnisesti
cu frunze de salata, felii din rosia ramasa…
Read more »
Read more »
Pesto de rucola
13 November 2010
Ingrediente: 100-150 g rucola proaspata 100 g seminte de
pin,nuca,alune de padure crude 2 catei de usturoi 4-5 lg fulgi de
drojdie sare dupa gust ulei extra virgin de masline Mod de preparare:
Rucola se spala sub jet de apa rece, se scurge si se lasa la uscat pe un
servet de hartie,…
Read more »
Read more »
Mancare de fasole verde cu cartofi si smantană
13 November 2010
Ingrediente: 500 g fasole verde 500 g cartofi 2 cepe mari 2 morcovi
potriviţi 1 legătură mărar 1 legătură pătrunjel smântână (cine vrea o
poate înlocui cu maioneză) Mod de preparare: Fasolea o cureţi, o tai
în două, o speli şi o laşi să se scurgă de apă. Cureţi şi ceapa, şi
morcovii,…
Read more »
Read more »
Supă de perişoare de branză
13 November 2010
Ingrediente: 150 g brânză de vaci 2 linguri griş 1 ou 2 linguri unt 200
g smântână 1 lingură făină 1 legătură mărar sare piper 1 lămâie Mod
de preparare: Freci gălbenuşul cu 1 lingură de unt, adaugi pe rând
mărarul tocat, sarea, brânza de vaci şi grisul. La sfârşit încorporezi
albuşul bătut…
Read more »
Read more »
Aluat de placinta
13 November 2010
Ingrediente: 400-500 g făină 1 lingură unt sau untură 1 linguriţă ulei
un praf de sare unt sau untură pentru uns formele Mod de preparare:
Turnăm făina pe masă. Scoatem 2-3 linguri de făină şi le punem la o
parte pentru presărat. Facem o adîncitură în care punem untura, uleiul
şi sarea. Preparăm…
Read more »
Read more »
Macaroane cu nuci si zahar
13 November 2010
Ingrediente: 500 g macaroane 150-200 g zahăr 200 g nuci (miez) 100 g
unt Mod de preparare: Fierbem macaroanele. Le strecurăm, le punem
într-un vas rezistent la foc, aşe- zîndu-le astfel ; un rînd de
macaroane, un rînd de nuci date prin maşină şi zahăr pisat etc. La
sfîrşit nuci şi zahăr. Cu…
Read more »
Read more »
Paine raw
13 November 2010
Ingrediente: 2 cani faina integrala 1 cana tarate de grau 1/4 cana
faina din seminte de in 2 lg seminte de susan 1lingurita sare 3 lg ulei
presat la rece apa cat cuprinde Mod de preparare: Am pus toate
ingredientele intr-un bol si am adaugat apa calda cat sa se formeze un
aluat…
Read more »
Read more »
Painici graham din migdale
13 November 2010
Ingrediente:
200g migdale 150g seminte de in tarate de psyllium 5 linguri fulgi de
drojdie 2 linguri sare Mod de preparare: Introduci migdalele in
blender cu apa sau rejuvelac (retea de rejuvelac este in plina redactare
si-ti va parveni in curand) cat sa le acopere. Procesezi pana facem
fibrele chisalita din doua ratiuni: le…
Read more »
Read more »
Tort de albus
13 November 2010
Ingrediente: 250 g zahăr pudră 4 albuşuri 1 linguriţă unt 500 g frişcă
Mod de preparare: Batem albuşurile, adăugăm zahărul in albuşuri şi
batem din nou.Ungem cu unt o tavă şi o ţinem puţin la rece. Luăm un
cornet cu săculeţ, punem în el aibuşul bătut spumă cu zahăr şi facem pe
tavă…
Read more »
Read more »
Dressing pentru salate
13 November 2010
Ingrediente: 3/4 cana seminte susan sucul de la 1 lamaie 1 lingura
ginger ori ghimbir (optional) 2 linguri ulei masline presat la rece 2
catei usturoi sare Mod de preparare: Semintele de susan se inmoaie
pentru 1h, dupa care se pun in blender pana la omogenizare cu toate
celelalte ingrediente. Tahini este de fapt…
Read more »
Read more »
Chec englezesc
13 November 2010
Ingrediente:
400 g unt proaspăt 1 pahar smîntînă 6 ouă 1 linguriţă amoniac praf 200 g
nuci tăiate 200 g stafide albe 100 g migdale pisate 1 pahar făină 1/2
pahar fructe din dulceaţă 400 g zahăr pudră zeama de la 1/2 lămîie
vanilie grăsime şi făină pentru formă Mod de preparare: Se freacă…
Read more »
Read more »
Cornet cu frişcă sau cremă
13 November 2010
Ingrediente:
100 g unt 100 g zahăr pudră 1 ou 1/2 pahar vin 2 linguri ulei 2 linguri
rom făină cît cuprinde Ingrediente crema: 500 g lapte, 2 linguri făină,
3 ouă, 100 g unt, 250 g zahăr, 1 praf de vanilie, ou pentru uns. Mod
de preparare: Se freacă untul cu zahărul şi…
Read more »
Read more »
Salata de peste cu granule de soia
12 November 2010
Ingrediente: 150g cod 1 foaie dafin 1/2 lamaie 25 g granule soia 1
ceapa patrunjel verde 3 linguri de otet sare piper 1 lingura ulei de
masline Mod de preparare: Pestele se fierbe cu o frunza de dafin, 2
felii de lamaie,2 linguride otet, sare si 200ml apa 12 minute la foc
slab.…
Read more »
Read more »
Crema de branza cu spanac
12 November 2010
Ingrediente: 1 1/2 cana caju crud inmuiat timp de o ora in apa rece 1/2
cana apa sare de mare 1 lg zeama de lamaie 3 cani spanac proaspat 2-3
catei usturoi ierburi aromate Mod de preparare: Primele patru
ingrediente se mixeaza in blender timp de cateva minute pana rezulta o
pasta omogena,…
Read more »
Read more »
Aluat fara drojdie
12 November 2010
Ingrediente: 400 g făină 3 gălbenuşuri 1/2 pahar apă sare Mod de
preparare: Cernem făina pe masă, facem la mijloc o adincitură în care
punem sarea şi gălbenuşurile. Adăugăm apă rece şi amestecăm atent cu
cuţitul. Cînd gălbenuşurile s-au amestecat cu apa, începem să adăugăm
treptat făina, lucrînd întîi cu cuţitul sau cu…
Read more »
Read more »
Sufleu de mere
12 November 2010
Ingrediente:
6 mere mari 6-7 albuşuri 1/2 pahar zahăr scorţişoară pisată Mod de
preparare: Se bat spumă albuşurile şi se amestecă cu zahărul şi cu o
pastă din mere obţinută prin coacerea merelor şi trecerea lor prin sită.
Se adaugă scorţişoară pisată, se pune în formă smălţuită sau de
piatrăşi se ţine la cuptor…
Read more »
Read more »
Cum se prepara Cocktail Rum Fix (video)
12 November 2010
Ingrediente: 1 tsp caster sugar 30 ml lemon juice 2 tsp water 75 ml
dark or light rum 1 maraschino cherry 1 lemon slice ice cubes 1 shot
measure 1 barspoon or stirrer 1 highball glass 1 chopping board 1 knife 1
straw Cum se prepara Cocktail Rum Fix
Read more »
Read more »
Carne de curcan cu conopida sau brocoli
12 November 2010
Ingrediente: 150g conopida 1 lingura supa de legume 150g carne sau
rulada de curcan 150g ciuperci cateva picaturi de ulei masline picaturi
lamaie sare 1 lingura de smantana dietetica Mod de preparare: Se
desface bucatele conopida iar piciorusele se fierb in 175ml apa,
laacres-a adaugat1 lingura de supa, timp de 15 minute. Buchetelele…
Read more »
Read more »
Trufe de cafea
12 November 2010
Ingrediente:
1 gălbenuş de ou 250 g zahăr pudră 250 g unt 1 linguriţă esenţă de
cafea naturală ciocolată granulată sau cacao Mod de preparare: Se
freacă gălbenuşul cu zahărul pînă ce se face ca o cremă, adăugînd cîte
un pic de esenţă de cafea rece şi bine strecurată. Separat se freacă
untul pînă…
Read more »
Read more »
Pateu de masline
12 November 2010
Ingrediente: o cana masline fara samburi un avocado 1 lg otet de
mere/zeama de lamaie 1 catel usturoi un sf de ceapa tocata Mod de
preparare: Punem toate in robotul de bucatarie si blend pana devine ca o
crema. Delicios, merge de minune cu paine, ardei, castraveti cu ce mai
doriti. Pofta…
Read more »
Read more »
Caise si mere in albus
12 November 2010
Ingrediente: 8 caise 500 g mere 2 linguri zahăr 2 albuşuri Mod de
preparare: Curăţăm merele de coajă şi le tăiem în patru, ca pentru
compot. Le punem într-o crăticioară cu puţină apă şi cu o linguriţă de
zahăr şi le aşezăm pe plită. Cînd merele au fiert pe jumătate, adăugăm
caisele tăiate…
Read more »
Read more »
Ciorbă de dovlecel cu lapte acru
12 November 2010
Ingrediente: 1 dovlecel potrivit 1 ceapă 1 roşie 50 ml ulei 2 l lapte
acru sare 1 legătură mărar Mod de preparare: Cureţi dovlecelul de
seminţe şi coajă şi-l tai cubuleţe de 3/3 cm. Intr-o oală căleşti ceapa
în ulei, stingi cu 1 l de apă şi potriveşti de sare, iar când
clocoteşte…
Read more »
Read more »
Gogosi (Chafele)
12 November 2010
Ingrediente: 6 linguri făină 1/2 lingură ulei 15 g drojdie sare apă
(cit cuprinde compoziţia) ulei pentru prăjit Mod de preparare: După
ce amestecăm bine produsele, lăsăm aluatul să crească. Cînd a crescut,
îl batem din nou şi îl lăsăm să crească, încingem uleiul într-o tigaie
şi cu o linguriţă luăm bucăţele de…
Read more »
Read more »
Crema de branza cu ardei
12 November 2010
Ingrediente: 1 ardei kapia rosu 1 cana seminte de floarea soarelui
inmuiate 1/4 cana apa rece 2g fulgi de drojdie 1lingurita sare 1 ceapa
mica 2 catei de usturoi 1lingura seminte de susan 2 zeama de lamaie
Mod de preparare: Se mixeaza toate ingredientele in robotul de bucatarie
pana rezulta o crema omogena.…
Read more »
Read more »
Chisel de fructe
12 November 2010
Ingrediente: 800 g fructe 150 g zahăr 3 pahare apă 150 g făină de
cartofi Mod de preparare: Curăţăm şi spălăm fructele : fragi, zmeură,
vişine, coacăze roşii etc. Le pisăm într-o piuliţă de piatră sau le
sfărîmăm cu lingura, adăugăm apă rece şi strecurăm zeama printr-un
tifon. Luăm un pahar din zeama…
Read more »
Read more »
Pesmeţi englezeşti
12 November 2010
Ingrediente:
2 ouă 1/2 baton vanilie 250 gh zahăr pudră 1/2 pahar lapte sau smîntînă
15 g praf amoniac făină cît cuprinde Mod de preparare: Se freacă
spumă zahărul cu ouăle, se adaugă vanilia baton uscatăşi pisată cu puţin
zahăr, smîntînăşi amoniacul. Se amestecă bine şi se frămîntă cu făină
un aluat potrivit de…
Read more »
Read more »
Aluat cu drojdie
12 November 2010
Ingrediente: 400 g făină 150 g unt 3-4 gălbenuşuri 1 pahar apă sau
lapte 20-25 g drojdie 1 pahar lapte 1/2 linguriţă sare 1 linguriţă zahăr
Mod de preparare: Preparăm întîi plămădeala : punem într-o oală.
jumătate din întreaga cantitate de făină şi peste ea turnăm drojdia
desfăcută cu apă călduţă, într-un pahar.…
Read more »
Read more »
Crema de branza din caju
12 November 2010
Ingrediente: 200g caju (muiat peste noapte) 1 lingurita sare 1-2
curmale (preferabil muiate anterior ~ 30 minute) un varf de cutit de
miere Mod de preparare: Caju se ia frumusel si se clateste sumar, se
pune intr-un castron (pana la jumatate) si se toarna apa pana se umple
castronul. I se ureaza noapte…
Supă de conopidă cu roşii
12 November 2010
Ingrediente: 1 conopidă 6 roşii 1 ceapă 1 morcov 1 legătră pătrunjel 2
ardei graşi 2 cartofi 50 ml ulei sare 3 l apă Mod de preparare: Speli
conopida şi o laşi pentru 30 de minute în apă cu sare. Cureţi morcovul,
pătrunjelul, ardeiul, ceapa, dai morcovul pe răzătoarea mare, iar pe
celelalte…
Read more »
Read more »
Pesmeţi albi cu migdale
12 November 2010
Ingrediente:
1 pahar zahăr pudră 1/2 pahar unt topit şi răcit 4 gălbenuşuri
răscoapte date prin sită 2 ouă întregi vanilie făină cît cuprinde 3
linguri migdale tăiate Mod de preparare: Se freacă zahărul, untul şi
cele două ouă crude întregi pînă ce se obţine o spumă. Se adaugă vanilia
şi gălbenuşurile răscoapte date…
Read more »
Read more »
Vinete umplute cu pesmet si roşii
12 November 2010
Speli 4 vinete, le tai în două pe lungime, le dai într-un clocot. Le
scoţi şi le laşi să se scurgă. Cu o linguriţă le scoţi miezul şi le laşi
deoparte. Toci miezul de vinete, îl amesteci cu 4-5 linguri de pesmet, 1
ou, 1 roşie tocată, câteva fire de pătrunjel, usturoi tocat şi…
Read more »
Read more »
Fasole păstăi cu ouă si smantană la cuptor
12 November 2010
Ingrediente: 1 kg fasole păstăi 3 ouă 1 lingură făină 1/2 pahar
smântână 2 linguri unt sare după gust Mod de preparare: Rupi codiţele
păstăilor, speli fasolea şi o fierbi în apă clocotită şi sărată. O
scurgi apoi de zeamă şi o aşezi într-o cratiţă unsă cu unt topit. Baţi
ouăle cu smântână…
Read more »
Read more »
Găluşte din cartofi şi gris cu vişine
12 November 2010
Ingrediente: 1 şi 1/2 kg cartofi 350 g făină 1 ouă 3 linguri griş 150 g
unt sau margarina 400 g vişine fără sâmburi 2 linguri zahăr pudră sare
Mod de preparare: Speli cartofii, îi fierbi în coajă, cureţi cât sunt
calzi şi îi dai prin maşina de tocat. Amesteci apoi pasta de…
Read more »
Read more »
Legume prajite in stil costarican
12 November 2010
Ingrediente: 1 ceapa mare 1 dovlecel curatat si taiat in rondele 1
vanata, taiata in rondele 1 ardei gras galben, taiat fasii 5 -6 ciuperci
mari, curatate si taiate in jumate 125 ml sos de soia 125 ml apa Mod de
preparare: Se amesteca toate legumele. Se amesteca sosul de soia si
apa. Se…
Read more »
Read more »
Salata Nicosia
12 November 2010
Ingrediente: 1 ou rosii dupa gust ardei grasi salata 1/2 ceapa alba
mica 40g de ton in suc propriu 1 felie cascaval 1/2 catel usturoi 1
lingura otet sare piper 2 linguri ulei de masline 3 masline negre 4
frunze busuioc Mod de preparare: Oul se fierbe tare, se taie in
sferturi. Legumele…
Read more »
Read more »
Caise cu frisca
12 November 2010
Ingrediente:
10 caise 200 g zahăr 1/2-2 pahar apă 500 g friscă Mod de preparare:
Tăiem în două jumătăţi egale caise conservate (în borcan) sau proaspete,
nu prea coapte. Punem într-o cratiţă zahărul cu apa, lăsîndu-1 să se
topească la foc moale. Adăugăm caisele, tragem cratiţa la foc iute să
dea un clocot. Cînd…
Read more »
Read more »
Spaghete cu fasole verde si sunca
12 November 2010
Ingrediente: 150g fasole verde 100g fasole alba 1/2 ceapa rosie 1
usturoi 2 linguri ulei de masline 1/2 lingura de marar uscat sare piper 2
linguri smantana dietetica 80g spaghete 25g sunca slaba Mod de
preparare: Fasolea verde se fierbe 7 minute in apa cusare, se scoate si
se taie tecile jumatati.Fasolea uscata…
Read more »
Read more »
Cremă de lapte cu ciocolată
12 November 2010
Ingrediente: 6 ouă 6 linguri zahăr 3 pahare lapte 3 linguri zahăr
pentru ars 3 linguri ciocolată rasă sau cacao vanilie (baton) un praf de
sare Mod de preparare: Se fierbe laptele cu vanilia la foc mic. După
ce dă un clocot, se acoperăşi se ţine pe marginea maşinii. Se bat spumă
ouăle…
Read more »
Read more »
Pesmeciori pentru ceai
12 November 2010
Ingrediente:
125 g unt proaspăt 125 g zahăr pudră 100 g făină 2 ouă 100 g stafide
mici 2 linguri rom unt şi făină pentru formă Mod de preparare: Se
freacă ouăle cu zahărul, se adaugă întîi untul frecat spumă, se amestecă
bine, apoi făina, romul şi stafidele şi se amestecă din nou. Se…
Read more »
Read more »
Placinta cu ciuperci
12 November 2010
Ingrediente: 1 castron de hrisca (hidratata 1-2 ore) 1 castron spanac
1/2 castron caju (hidratat 1-2 ore) 1/3 castron tarata de psyllium 1
lingurita de sare 2-3 linguri drojdie 3/4 castron faina de seminte de in
(seminte de in macinate) Imgrediente umplutura: 1 castron mare de
ciuperci 4 linguri ulei de masline 4…
Read more »
Read more »
Ciorbă dreasă de fasole cu costiţă
12 November 2010
Ingrediente: 250 g fasole boabe 150 g costiţă afumată 2 cepe 1
linguriţă oţet 100 g smântână 1 legătură pătrunjel verde sare 2-3
linguri untdelemn 1 lingură bulion 2 şi 1/2 l apă Mod de preparare:
Alegi fasolea, o speli bine în mai multe ape, apoi o pui pe foc într-o
oală cu…
Read more »
Read more »
Jeleu de ciocolată
12 November 2010
Ingrediente:
3 batoane ciocolată 10 linguri lapte 500 g smîntînă proaspătă 150 g
zahăr pudră vanilie 8 foi gelatină ulei Mod de preparare: Se pun
într-un ibric laptele încălzit, vanilia şi ciocolata. Cînd ciocolata s-a
topit, se toarnă totul peste zahărul frecat cu smîntîna şi se amestecă
bine, apoi se adaugă gelatina dizolvatăşi strecurată.…
Read more »
Read more »
Aluat pentru prajit
12 November 2010
Ingrediente: 125 g făină 2 ouă 1 lingură unt (sau ulei) puţin lapte
cald (său sifon) zahăr sare după gust Mod de preparare: Punem toate
produsele într-un castron, afară de albuşuri, şi le amestecăm bine cu o
lingură. Batem albuşurile pînă se fac ca o spumă şi la urmă le amestecăm
cu aluatul.…
Read more »
Read more »
Cozonaci
12 November 2010
Ingrediente: 1 kg făină 15 gălbenuşuri 5 albuşuri 1 linguriţă de sare
300 g zahăr 250 g unt proaspăt 1 baton vanilie 100 g stafide nucşoară
1/2 din coaja unei portocale 1 păhărel de rom 2 ceşti lapte 30-40 g
drojdie migdale sau nuci vanilie Mod de preparare: Pregătim aluatul în
bucătăria caldă.…
Read more »
Read more »
Pulpe de pui cu ardei grasi
12 November 2010
Ingrediente: 1 pulpa mica pui sare pulbere de paprika dulce 2 cepe 3
rosii 1 ardei gras verde 1 ardei gras galben 1 usturoi 2 linguri bulion 1
lingura ulei masline 2 linguri busuioc taiat marunt Mod de preparare:
Se condimentaza (sare, piper, boia de paprika) pulpa de pui si se
inteapa de…
Read more »
Read more »
Glazura de ciocolata
12 November 2010
Ingrediente: 60 g ciocolată 2 linguri zahăr apă pentru topit Mod de
preparare: Rupem batoanele de ciocolată în bucăţi. Le punem într-o
crăticioară, adăugăm 2-3 picături de apă şi zahărul, şi punem totul la
fiert, pe colţul maşinii, amestecînd mereu pînă ce compoziţia se face ca
smîntîna. Luăm compoziţia de pe colţul maşinii…
Read more »
Read more »
Pesto de masline
12 November 2010
Ingrediente: 180 g masline 50 g caju 1 lingura de zeama de lamaie 5-6
linguri ulei de masline un praf oregano busuioc piper un catel de
usturoi Mod de preparare: De-odata de ai des-samantat maslinele ,
preparerea se face foarte repede. Punem in blender ingredientele
lichide, apoi maslinele. Apoi adaugam caju-ul (pe care…
Read more »
Read more »
Piure de legume cu carne de viţel
12 November 2010
Ingrediente: 500 g carne de viţel 2 morcovi 1 păstârnac 1 ceapă 2
cartofi 1 rădăcină de pătrunjel 2 roşii 1 lingură ulei de măsline 1
lingură orez 1 linguriţă unt sare Mod de preparare: Speli carnea, o
tai bucăţi şi o pui la fiert cu apă. Când a fiert pe jumătate, cureţi…
Read more »
Read more »
Cartofi
12 November 2010
Ingrediente:
2 pahare nuci pisate 2 pahare pesmet fin vanilie tăiată foarte fin 11/2
pahar lapte 4 linguri cacao 1 păhărel rom zahăr Mod de preparare: Se
fierbe laptele cu zahărul şi vanilia, se adaugă nucile, cacaua şi romul.
Cînd fierbe bine, se adaugă pesmetul. Amestecînd mereu se lasă
compoziţia să fiarbă pînă se…
Read more »
Read more »
Foi de viţă conservate pentru iarnă
12 November 2010
Mod de preparare: Se spală foile de viţă tinere, se aşază într-un vas
şi se opăresc cu apă sărată (la 1 l apă, 50 g sare). Se lasă să se
răcească, apoi se scurge apa şi se fac rulouri din 10-15 foi de viţă
aşezate una peste alta. Se pune într-un borcan un rînd…
Read more »
Read more »
Salată cu peşte şi porumb
12 November 2010
Ingrediente: 200 g peşte din conservă 1 ştiulete de porumb 1 salată
mare verde 2 linguri ulei de măsline sare piper 3 roşii mari Mod de
preparare: Fierbi porumbul şi când e gata, îi cureţi boabele. Scurgi
peştele de zeama din conservă, speli salata şi o tai fâşii, tai roşiile
felii, apoi le…
Read more »
Read more »
Jeleu de cafea
12 November 2010
Ingrediente: 5 gălbenuşuri 500 g lapte vanilie (¼ baton) 4 linguri
zahăr pudră 8 foi gelatină 1/2 ceşcuţă cafea neagră foartă concentrată
strecurată ulei Mod de preparare: Se pune la fiert laptele cu vanilia.
După ce dă un clocot, se dă la o parte şi se acoperă. Se freacă
gălbenuşurile cu zahărul şi…
Read more »
Read more »
Trigoane
12 November 2010
Ingrediente: 500 g foi de plăcintă 250-300 g nuci 100 g zahăr 2
linguri pesmet 1 păhărel rom (sau coniac) puţin lapte 1 linguriţă unt 1
ou Ingrediente siropul : 500 g zahăr, 250 g lapte vanilat sau apă. Mod
de preparare: Luăm foi de plăcintă din comerţ sau le facem în casă.…
Read more »
Read more »
Ghiveci cu carne de pasăre
12 November 2010
Ingrediente: 1/2 carne de pasare 2 cepe 1 dovlecel 1 mana pastai de
fasole verde 1 morcov 1 telina 1 radacina de patrunjel 1 vanata 2-3
ardei grasi 1 felie de varza alba 1 conopida 6-7 rosii 160 ml ulei
frunze de patrunjel si telina sare piper Mod de preparare: Cureţi
ceapa, morcovul,…
Read more »
Read more »
Salata de sfecla rosie
12 November 2010
Ingrediente: 75g iaurt dietetic suc 1/2 lamaie sare patrujel verde
tocat Mod de preparare: Se curata sfecla rosie, se rade fin, la fel si
marul, ceapa se taie cuburi mici. Se amesteca iaurtul cuzeama de
lamaie, sare si patrunjel. In final se maesteca salata cu acest sos .
Pofta buna!
Read more »
Read more »
Salată de morcov cu gogoşari si măsline
12 November 2010
Ingrediente: 3 morcovi 1 gogoşar 1 ceaşcă de măsline 1 ţelină 2
rădăcini de păstârnac 1 castravecior 1 ceapă 4 linguri ulei 2 linguri
oţet 1 lingură muştar sare piper mărar Mod de preparare: Cureţi
morcovii, ţelina şi păstârnacul, îi fierbi în apă cu sare şi când sunt
gata îi tai rondele. Le…
Read more »
Read more »
Vinete umplute cu ou şi caşcaval
12 November 2010
Ingrediente: 2 vinete 200 g caşcaval 1 ou 1 legătură pătrunjel 2 fire
de ţelină 3 linguri ulei 1 linguriţă făină 3 roşii sare apă piper Mod
de preparare: Cureţi vinetele de cotor, le crestezi pe lungime şi le
opăreşti în apă cu sare timp de 10 minute. Le scoţi apoi pe un…
Read more »
Read more »
Salată de pui cu varză si cartofi
12 November 2010
Ingrediente: 1 piept de pui 1 varză mică 3-4 cartofi 1 ceşcuţă maioneză
sare Mod de preparare: Speli carnea şi o fierbi în apă cu sare, iar
cartofii îi cureţi, îi tai subţire şi îi prăjeşti în ulei. Speli varza, o
tai fideluţă şi amesteci cu cartofii prăjiţi, cu pieptul de pui fiert…
Read more »
Read more »
Pesto de patrunjel
12 November 2010
Ingrediente: 1 mare legatura de patrunjel 50 g caju 1 catel de usturoi
1 lingura zeama de lamaie 5-6 linguri ulei de masline 1/2 lingurita
sare Mod de preparare: Punem in blender lamaia si uleiul apoi funzele de
patrunjel, usturoiul si sarea. Il lasam in blender pana se face pastos
(asta se intampla repede:…
Read more »
Read more »
Parmezan din seminte de pin
12 November 2010
Ingrediente: 200g seminte de pin, inmuiate timp de o ora in apa rece,
apoi scurse 1/2 cana apa plata 1/4 cana zeama de lamaie 2 lingura fulgi
de drojdie 1/2 lingurita sare ulei Mod de preparare: Mixati intr-un
blender toate ingredientele pana rezulta o compozitie omogena. Decupati
cateva foi de copt dupa marimea…
Read more »
Read more »
Salată de vară cu boia
12 November 2010
Ingrediente: 8 cartofi 3 cepe 5 roşii 150 g măsline 4-5 ouă 4
castraveţi 1 legătură pătrunjel 3 linguri ulei de măsline sare piper
boia 1 lingură oţet de mere 1 salată Mod de preparare: Fierbi cartofii
în coajă, îi cureţi şi îi tai rondele sau cubuleţe, adaugi ceapa tăiată
peştişori, roşiile, castraveţii…