Retete de Paste:
Macrou in sos tomat
18 February 2010
Ingrediente: 1 kg macrou 4 cepe mari 2 morcovi mari 100 ml oţet 150 ml
ulei 150 ml apă 2 foi dafin piper boabe 1 linguriţă sare 3 linguri
bulion Mod de preparare: Taie peştele în 3-4 bucăţi, aşază-l într-o
cratiţă (macroul să fie pus orizontal, până se acoperă fundul cratiţei),
apoi adaugi…
Read more »
Read more »
Stufat de miel cu mămăliguţă
18 February 2010
O
reteta simpla de stufat de miel cu mamaliguta din: carne de mie, ceapa
verde, usturoi verde, sos de rosii, faina, ulei sare si otet.
Ingrediente: 1 kg carne de miel 1/2 kg ceapă verde 1/2 kg usturoi verde 1
cană sos de roşii 1 lingură făină 1 ceaşcă ulei sare 1 lingură oţet …
Read more »
Read more »
Sarmale de post invelite in frunze de podbal
18 February 2010
Faci umplutura de sarmale fie din ciuperci proaspete sau hribi
uscaţi, fie din soia. Pui bineînţeles orez, zarzavat călit şi
condimente. Frunzele de podbal vor da o savoare deosebită sărmăluţelor,
mai ales dacă le vei opări în borş proaspăt, de casă. La învelitul
sarmalelor mai poţi folosi frunzele proaspete de tei, care se…
Read more »
Read more »
Rulou de sunca umplut cu ciuperci
18 February 2010
Cureţi 100 g ciuperci, le speli bine şi le scurgi. Le tai bucăţi pe
care le căleşti în 2 linguriţe de ulei, adăugând câte puţină apă până se
înmoaie. Laşi la răcit şi adaugi câteva frunze de salată tocate.
Compoziţia obţinută o întinzi peste 2-3 felii de şuncă slabă presată, le
rulezi şi le…
Read more »
Read more »
Friptura de miel invelita
18 February 2010
Ingrediente: 1 pulpă de miel (2 kg) 200 g costiţă afumată 1 pahar cu
vin alb usturoi 3/2 lămâie cimbru maghiran piper boabe 1 ceaşcă ulei
Mod de preparare: Desfaci carnea de pe os şi o aşezi într-o cratiţă sau
într-un vas de jena. Freci bine carnea cu lămâie, apoi cu mujdei de…
Read more »
Read more »
Iudainiţă – Placinta cu dovleac turcesc
18 February 2010
Dovleacul se curăţă de seminţe şi de coajă şi se dă prin răzătoarea
mare. Ingrediente: 1/2 kg de dovleac 1/2 kg zahăr 1/2 l ulei 1/2 kg
făină 1 linguriţă de sare ceaşcă apă călduţă Mod de preparare:
Intr-un castron pui făină, 3 linguri de ulei, 1 linguriţă de sare şi
cana cu…
Read more »
Read more »
Sarmalute de miel cu frunze de stevie
18 February 2010
Ingrediente: 1/2 kg carne de miel 2 linguri orez 1 ou 1 ceapă mare
pătrunjel verde sare piper frunze proaspete de ştevie Mod de
preparare: Alegi carnea macră şi o treci prin maşina de tocat. Separat
căleşti ceapa tocată mărunt, adaugi orezul şi stingi cu 1/2 pahar apă.
Laşi apoi să fiarbă încet…
Read more »
Read more »
Gulas cu galuste
17 February 2010
Ingrediente: 1 kg carne porc 1 lingură untură 4 cepe mijlocii 1/2
linguriţă boia 1 lingură bulion Găluştele: 1 lingură untură 1 ou 2
linguri făină 1 lingură apă sare Mod de preparare: Taie carnea în
bucăţi potrivite şi prăjeşte-o în untură. Adaugi ceapa tăiată felii
subţiri. Amesteci mereu, ca să nu se…
Read more »
Read more »
Supa de varza acra cu cabanos
17 February 2010
Ingrediente: 1 ardei roşu 20 g unt sau margarină 1 lingură de pastă de
roşii 500 g varză acră tocată 500 ml zeamă de supă 200 g cabanos 1
lingură de praz boia dulce Mod de preparare: Cureţi ardeiul şi îl tai
în bucăţele mici. Topeşti grăsimea într-o oală şi perpeleşti ardeiul în…
Read more »
Read more »
Foi cu crema de zahar ars
17 February 2010
Pentru foi: 7 linguri zahăr 7 linguri ulei 7 linguri apă minerală 1
linguriţă amoniac făină cât cuprinde (cam 7 linguri) Se coc foi pe dosul
tăvii. Crema: 200 g zahăr 200 g margarină 50 g făină 250 ml apă vanilie
15 ml rom 100 g zahăr Mod de preparare: Zahărul îl caramelizezi…
Read more »
Read more »
Friptura de miel la tava cu rozmarin, cuisoare si tarhon
17 February 2010
Cureţi de pieliţe pulpa de miel, o speli şi o ştergi cu un ştergar
curat. O freci cu lămâie, pudrezi cu boia, sare, piper, rozmarin,
cuişoare şi o laşi o oră cu aceste mirodenii. Ungi tava cu ulei de
măsline, aşezi pulpa în tavă şi o coci la foc nu prea iute. Din când…
Read more »
Read more »
Pasca umpluta cu cacao
17 February 2010
Ingrediente: 400 g aluat de cozonac 6 ouă 150 g zahăr vanilie sau zahăr
vanilat 50 g cacao 3 linguri lapte Mod de preparare: Din aluatul de
cozonac întinzi o foaie de 1/2 cm grosime şi de mărimea tăvii în care
vei coace pasca. Ungi tava cu unt şi aşezi foaia de aluat.…
Read more »
Read more »
Cum se prepara Carne Mechada With Pupusa (video)
17 February 2010
Cum se prepara Carne Mechada With Pupusa
Read more »
Read more »
Prajitura cu branza de vaci
17 February 2010
Ingrediente: aluat de cozonac: 1 kg făină 2 ouă întregi 2 gălbenuşuri
1/2 l lapte 50 g drojdie 150 g ulei sau margarină 200 g zahăr tos
vanilie coajă rasă de lămâie sare Umplutura: 1 kg brânză de vaci 4 ouă 2
linguri de griş fiert sau tărâţe de grâu 200-300 g zahăr pudră…
Read more »
Read more »
Cotlet de miel umplut
17 February 2010
O
reteta de cotlet de miel umplut din: cotlet de miel, ou, ulei si piure
de spanac. Ingrediente: 1 cotlet de miel 1 ou ulei piure de spanac Mod
de preparare: Scoţi cotletul de la miel, cureţi carnea de pe coaste şi
acoperi fiecare os cu staniol. Apoi tai fileul în lungime şi îl…
Read more »
Read more »
Pulpa de miel in aluat
17 February 2010
Ingrediente: 500 g aluat de pâine 1 pulpă de miel 1 căpăţână usturoi 70
g untură sau ulei piper sare Mod de preparare: Faci aluatul de pâine
din 1 kg făină albă, 600 ml apă, 40-50 g drojdie, 1 linguriţă sare.
Drojdia o înmoi în apă călduţă, adaugi sarea şi făina şi frămânţi…
Read more »
Read more »
Salata de papadie
17 February 2010
Frunzele proaspete de păpădie le speli bine şi le amesteci cu ulei,
zeamă de lămâie şi puţină sare. Dacă sunt puţin trecute, adică mai
bătrâne, poţi fierbe păpădia precum spanacul, în apă cu sare, o strecori
şi o prepari la fel: în puţin ulei şi zeamă de lămâie sau oţet de mere.
Pofta…
Read more »
Read more »
Colac impletit
17 February 2010
Ingrediente: 1 kg făină albă 500 ml apă 15- 20 g drojdie 1 linguriţă
sare 10 g zahăr 150 g maia veche (sau o cantitate dublă de drojdie)
Mod de preparare: Intr-un vas încălzit pui jumătate din cantitatea de
făină şi drojdia înmuiată în apă călduţă, maiaua veche (sau mai multă
drojdie) şi…
Read more »
Read more »
Carne de miel cu oua
17 February 2010
Ingrediente: 1-1/2 kg carne de miel 4 ouă 100 ml ulei 1 legătură
pătrunjel sare piper Mod de preparare: Carnea tăiată în bucăţi o pui
în uleiul fierbinte şi adaugi o cană de apă. Când carnea a fiert bine şi
apa a scăzut de tot toci pătrunjelul, îl amesteci cu piper, sare şi…
Read more »
Read more »
Rulada de carne cu conopida poloneza
17 February 2010
Ingrediente: 500 g carne de vacă sau viţel 2 felii de franzelă 1 ou 2
linguri ulei 100 g unt 500 g conopidă 2 linguri pesmet Mod de
preparare: Treci carnea de două ori prin maşina de tocat, împreună cu
feliile de franzelă înmuiate în apă şi stoarse, adaugi oul şi amesteci
bine,…
Read more »
Read more »
Ciorba de carne cu orez si iaurt
17 February 2010
Ingrediente: 100 g carne fiartă de pasăre sau vacă 4-5 morcovi 1/2
lingură orez 1-2 linguri mazăre verde 1-2 linguri fasole verde 1 cartof
mare 1-2 roşii 2 linguri iaurt mărar pătrunjel verde Mod de preparare:
Cureţi morcovul, îl tai cuburi şi-l pui la fiert în 500 ml apă rece.
Adaugi apoi mazărea…
Read more »
Read more »
Paine cu lapte
17 February 2010
Ingrediente: 1 kg făină albă 600 ml lapte 25 g drojdie 50 g unt sau
margarină 1/2 linguriţă sare Mod de preparare: Topeşti drojdia cu 1
linguriţă de zahăr (se freacă până devine lichidă). Adaugi laptele
călduţ, sarea şi făina. Frămânţi bine, apoi adaugi untul topit, îl
încorporezi şi laşi la dospit la…
Read more »
Read more »
Salata greceasca cu telemea de oaie
17 February 2010
Ingrediente: 400 g telemea de oaie 2 ardei iuţi 200 g maioneză 50 g
măsline pătrunjel verde Mod de preparare: Dai telemeaua pe răzătoarea
mare. Separat prăjeşti ardeii iuţi tocaţi mărunt şi-i laşi să se
răcească. într-un castronaş amesteci telemeaua rasă cu ardeii iuţi
(scurşi de ulei) şi cu maioneza. Ornezi cu măsline…
Read more »
Read more »
Saleuri gustoase
17 February 2010
Faci un aluat din 300 ml smântână, 200 g margarină, 200 g caşcaval ras,
sare, un praf de copt şi 500 g făină, pe care-l frămânţi şi-l laşi o
jumătate de oră la rece. Intinzi o foaie de 0,5 cm şi o tai cu o ruletă.
Fiecare fâşie o rulezi pe coada unei linguri…
Read more »
Read more »
Dieta
17 February 2010
Ziua
1 Mic dejun: 1 ceaşcă cafea + 1 cub de zahăr Prânz: 2 ouă fierte tari +
400 g spanac fiert + 1 roşie Cina: 200 g friptură vită + 1 salată cu
ulei şi zeamă de lămâie Ziua 2 Mic dejun: 1 ceaşcă de cafea + 1 cub de
zahăr Prânz: 250 g…
Read more »
Read more »
Frigarui de miel cu garnitura de mazare
16 February 2010
Tai carnea de miel în cuburi cu latura de 2-3 cm. Le condimentezi cu
piper şi le pui pe ţepuşe, intercalate cu felii de slănină afumată şi
felii de ciuperci sotate în unt. Ai grijă să se frigă bine şi
serveşte-le cu sote de mazăre. Frigarui de miel cu garnitura de mazare
Pofta…
Read more »
Read more »
Cum se prepara Quesadillas With Lime And Onion Salsa (video)
16 February 2010
Cum se prepara Quesadillas With Lime And Onion Salsa
Read more »
Read more »
Drob de miel
16 February 2010
Ingrediente: 1 prapur ficat de miel 2 ouă 2 chifle 1 ceapă sare piper 2
legături pătrunjel 1 lingură untură Mod de preparare: Inăbuşi ceapa
tăiată mărunt într-o lingură de untură, adaugi ficatul trecut prin
maşina de tocat, ouăle bătute, chiflele înmuiate în lapte, sare, piper
şi pătrunjel tocat mărunt. Cureţi prapurul şi-l…
Read more »
Read more »
Pasca umpluta cu branza de vaci
16 February 2010
Ingrediente aluat: 250 g făină 150 g zahăr 80 g unt 1 ou 1 gălbenuş 1
vârf cuţit de sare Mod de preparare: Amesteci toate ingredientele până
obţii un aluat omogen. Il înveleşti într-o bucată de folie de plastic
şi-l dai la frigider 1 oră. 2/3 din aluat le vei pune pe fundul…
Read more »
Read more »
Macrou cu sos de rosii
16 February 2010
Ingrediente:
1 kg macrou 2 morcovi 1 ţelina 3 cepe foi de dafin piper boabe ulei
oţet 1 pahar vin alb roşii sau bulion lămâie verdeaţă Mod de
preparare: Peştele se curăţă, se spală şi se sărează ca o oră înainte de
preparare. Ceapa şi morcovul tăiate rondele, ţelina rasă pe răzătoarea
mare se…
Read more »
Read more »
Macrou cu vin alb
16 February 2010
Ingrediente: 3 bucăţi macrou (fără cap şi tăiaţi în două) 10 linguri
ulei pastă de tomate un ardei gras tăiat solzişori condimente piper
negru pisat foi de dafin un pahar cu vin alb câteva legume pentru
ornament: ceapă, ardei, morcov tăiat rondele Mod de preparare: Intr-o
cratiţă mai mare punem peştele la fiert…
Read more »
Read more »
Tocanita din miel
16 February 2010
Ingrediente: 1/2 kg carne de miel 2 cepe 1 lingură untură 1 ceaşcă
smântână 2 gălbenuşuri 1 pahar mic lapte sare oţet după gust Mod de
preparare: Intr-o cratiţă cu untură pui ceapa tăiată mărunt să se
prăjească. Adaugi bucăţile de carne, pui puţină apă, acoperi cu un capac
şi laşi să se…
Read more »
Read more »
Supa pascala
16 February 2010
Ingrediente: 1 kg organe de miel (ficat, inimă, plămâni) 2 linguri unt
3/4 orez 3 ouă sucul de la 2 lămâi 1/2 kg verde 1 legătură mărar sare
piper Mod de preparare: Speli organele de miel şi le pui la fiert cu
apă cu sare. După ce au fiert le scoţi, le laşi…
Drob de miel in alut
16 February 2010
Faci un aluat fraged din 1 ou şi 150 g făină, întinzi o foaie ca de
tăieţei, o aşezi într-o tigaie unsă cu unt sau untură, apoi pui
următoarea umplutură: 500 g măruntaie miel, 2 ouă, 1 felie pâine, 1
lingură smântână, verdeaţă tocată, două fire ceapă verde, sare, piper.
După ce măruntaiele au…
Read more »
Read more »
Lapte de nuca
16 February 2010
Ingrediente: 8 linguri de nucă măcinată 2 căni de apă fierbinte 1
lingură de miere 1/4 linguriţă de sare puţină vanilie 1 banană Mod de
preparare: Peste nucile măcinate torni apa fierbinte, amesteci,
strecori şi adaugi restul ingredientelor. Te ajuţi cu mixerul, ca să
obţii un amestec omogen şi cremos. Pofta buna!
Read more »
Read more »
Paste cu ciuperci
16 February 2010
Ingrediente: 250 g paste 50 g ciuperci o ceapă suc de roşii sau bulion
condimente (cimbru, piper) Mod de preparare: Toci mărunt ciupercile şi
ceapa şi le căleşti în puţin ulei, după care adaugi sucul de roşii sau
bulionul diluat cu puţină apă şi laşi compoziţia ia fiert până se
îngroaşă. Adaugi condimentele…
Read more »
Read more »
Salata mozaic cu paste
16 February 2010
Ingrediente: 250 g paste 30 măsline verzi 1- 2 morcovi cruzi raşi o
ţelină mică, un măr 2-3 roşii sos vinegretă pătrunjel mărar Mod de
preparare: Cureţi măslinele de sâmburi şi le tai bucăţele, le amesteci
cu pastele fierte şi scurse, cu morcovii raşi, mărul ras şi ţelina rasă.
Stropeşti cu sosul vinegretă…
Read more »
Read more »
Drob de miel cu alune
15 February 2010
Ingrediente: organe de miel (ficat, rinichi, plămâni, splină) 150 g
brânză de oaie 100 g pesmet 10 legături ceapă verde tăiată mărunt 100 g
alune pisate 4 legături mărar 2 ardei roşii sau galbeni tăiaţi mărunt 4
ouă crude (sau 6) 2 ouă fierte sare piper ulei Mod de preparare:
Fierbi organele în…
Read more »
Read more »
Impletituri
15 February 2010
Ingrediente: 500 g făină 100 g zahăr 30 g drojdie 200 ml lapte 1 zahăr
vanilat 100 g unt (margarină) 2 gălbenuşuri coajă rasă de lămâie 1 ou
zahăr pudră mac Mod de preparare: Dizolvi drojdia în lapte călduţ cu
puţin zahăr şi adaugi făina. Pui apoi oul, zahărul, sarea, vanilia,
coaja rasă…
Read more »
Read more »
Pasca necoapta
15 February 2010
Ingrediente: 2 pahare brânză de vaci proaspătă 2 pahare zahăr pudră 2
zahăr vanilat 1/2 pachet unt, 1 pahar smântână 2 gălbenuşuri 1 cană nuci
prăjite şi trecute prin maşină stafide coajă de portocală sau lămâie
zaharisite Mod de preparare: Freci untul până devine cremos, adaugi
gălbenuşurile, zahărul, smântână, brânza pasată bine, nucile,…
Read more »
Read more »
Biscuiti
15 February 2010
Ingrediente: 125g unt 250g zahăr 750 g făină 250g miez de nucă 4 ouă 1
plic zahăr vanilat 1 plic praf de copt Mod de preparare: Se freacă
bine untul, se adaugă cele 4 ouă, zahărul si zahărul vanilinat. La
sfârşit, faina se amestecă cu praful de copt. Aluatul obţinut prin
amestecarea celor…
Read more »
Read more »
Cel mai scump restaurant din lume, El Bulli, se inchide pentru totdeauna
15 February 2010
La doar cateva zile dupa ce a anuntat ca va inchide restaurantul
exclusivist El Bulli pentru doi ani, chef Ferran Adria a decis ca va
inchide restaurantul pentru totdeauna. In afara ca pierdea bani,
celebrul restaurant era sub presiunea clientilor in asemenea masura
incat "in acel loc salbatic era imposibil sa continui", a declarat…
Read more »
Read more »
Branza cu patrunjel si chimen
15 February 2010
Ingrediente: 250 g brânză de vaci proaspătă pătrunjel o linguriţă de
chimen (opţional) sare după gust puţină margarină Mod de preparare:
Brânza de vaci se frământă bine cu sare, apoi se freacă cu margarina,
folosind o lingură de lemn, până devine ca o pastă. Se pot pune opţional
2-3 linguri de smântână. Apoi…
Read more »
Read more »
Macrou la cuptor
15 February 2010
Il tai pe lungime, îi scoţi şira spinării – aproape singurele oase, îl
ungi cu ulei sau cu margarină, îi adaugi sare şi piper. Apoi pregăteşti
grătarul: îl ungi cu slănină. Jarul nu trebuie să fie nici prea mult şi
nici prea tare, pentru ca peştele să nu se ardă. Aşază peştele mai
întâi…
Read more »
Read more »
Pilaf de urzici
15 February 2010
Ingrediente: 1 ceapă mare 1 kg urzici un pumn de orez ulei sare piper o
lingură de bulion Mod de preparare: Urzicile se curăţă şi se spală
foarte bine. Se pun la fiert în apă sărată şi clocotită, lăsându-le să
fiarbă 5 minute, după care se strecoară. Ceapa se taie mărunt şi se…
Read more »
Read more »
Prajitura cu mere si nuci
15 February 2010
Ingrediente: 14 mere rase 2 pahare zahăr 1 pahar ulei 3 pahare făină 1
linguriţă bicarbonat 1 cană de nucă tocată Mod de preparare: Amesteci
bine ingredientele de mai sus, şi după ce se omogenizează răstorni
compoziţia într-o tavă unsă cu ulei şi tapetată cu făină, pe care o dai
la cuptor. Când…
Read more »
Read more »
Placinta rapida cu dovleac
15 February 2010
Ingrediente: 1 pachet foi de plăcintă 1 dovleac turcesc 1 ceaşcă ulei
zahăr (după gust) 250 g nucă pisată stafide Mod de preparare: Rade
dovleacul, după ce l-ai curăţat de coajă. Când se încinge uleiul, adaugă
dovleacul, zahărul, nucile şi stafidele. Ţine totul pe foc până devine
ca o cremă. In tava tapetată…
Read more »
Read more »
Gogosi cu nuca macinata
15 February 2010
Ingrediente: 800 g făină 400 g zahăr 1 linguriţă bicarbonat 40 g nucă
măcinată puţin ulei sare 1 litru apă Mod de preparare: Pune la fiert 1
itru apă în care ai dizolvat o lingură de sare. Când clocoteşte toarn-o
treptat peste făină. Pune bicarbonatul stins cu zeamă de lămâie sau
oţet şi…
Read more »
Read more »
Cozonac cu nuci, stafide si cacao
15 February 2010
Ingrediente: 2 kg făină 1 lapte 2 căni zahăr 6 ouă 3 pahare de vin cu
ulei 2 linguriţe rase de sare cacao stafide nuci lămâie 2 nuci şi
jumătate de drojdie (cam 100 g) Mod de preparare: Se pune la dospit
pentru maia o cană de lapte, drojdia şi puţină făină.…
Read more »
Read more »
Varza calita
15 February 2010
Ingrediente: 2-3 verze de mărime potrivită ulei sare bulion de casă
Mod de preparare: Toci mărunt varza şi o pui să se călească în ulei bine
încins. Adaugi o cană mare cu apă clocotită în care ai dizolvat un cub
de condimente. Când varza e pe jumătate fiartă, adaugi 2-3 linguri cu
bulion…
Read more »
Read more »
Gogosi pripite
15 February 2010
Ingrediente: 250 g făină 2 pahare cu apă 150 g margarină 3-5 ouă sare
Mod de preparare: Intr-o oală pui apa, sarea şi margarina şi le laşi să
fiarbă. Când dă în clocot pui toată făina dintr-o dată şi amesteci bine
cu telul ca să nu se facă cocoloaşe. E gata când arată…
Read more »
Read more »
Paste cu sos picant
15 February 2010
Ingrediente: 250 g paste 270 g rosii 1-2 căţei de usturoi o ceapă mare
un ardei iute un vârf de cuţit de boia ulei de măsline 225 g sos de
roşii pătrunjel ceapă verde Mod de preparare: Ceapa o toci mărunt şi o
căleşti în ulei de măsline împreună cu roşiile curăţate de…
Read more »
Read more »
Chec cu fructe confiate
14 February 2010
Ingrediente: 600 g faina 400 g zahar 100 g unt 1 pahar cu lapte 4 oua
100 g amigdale 100 g stafide 200 g fructe confiate 1 lingurita cu
bicarbonat Mod de preparare: Intr-un castron, freacă untul cu zahărul.
Adaugă apoi gălbenuşurile unul câte unul şi laptele, amestecând
energic. Presară făina proaspăt cernută…
Read more »
Read more »
Chiftelute de zarvat cu ciuperci
14 February 2010
Ingrediente: 400 g ciuperci din conserva sau proaspete (fierte) 1
morcov ras 3-4 linguri orez fiert 2 cepe calite 1 telina mica verdeata
sare piper Mod de preparare: Ciupercile se trec prin masina de tocat
impreuna cu ceapa, telina si morcovul (care se poate pune si ras), se
adauga verdeata tocata fin, sare,…
Read more »
Read more »
Stavrid cu sos picant
14 February 2010
Ingrediente: 1 kg stavrid 125 g ulei 75 g făină 500 g roşii din bulion
25 g usturoi 1 fir cimbru 80 g bulion de tomate 100 ml vin verdeaţă
condimente piper sare Mod de preparare: Peştele se curăţă, se spală,
se porţionează şi se condimentează cu sare, piper, cimbru pisat. Se
trec…
Read more »
Read more »
Mancare de ciuperci cu telina
14 February 2010
Ingrediente: 1 cutie ciuperci 1 telina mare 2 fire de praz 2 cepe 1
ceasca de ulei sare piper marar Mod de preparare: Prazul si ceapa
taiate solzisori se calesc in uleiul in care s-a adaugat si 1/2 ceasca
apa. Cand sunt pe jumatate calite se adauga telina taiata cubulete mici
si inca…
Read more »
Read more »
Mancare de gogonele murate
14 February 2010
Gogonelele murate tăiate în patru (cât încape într-o farfurie adâncă)
se spală foarte bine ca să se desăreze şi se fierb timp de o oră. După
acest interval aruncaţi apa în care au fiert gogonelele şi lăsaţi-le să
se scurgă, între timp pregătiţi un sos din: bulion, câţiva căţei de
usturoi, condimente, puţin ulei,…
Read more »
Read more »
Deserturi: Prajitura cu mere
14 February 2010
O
reteta delicioasa de prajitura cu mere din: apa, ulei, zahar,
bicarbonat, sare si mere. Ingrediente: 15 linguri de apă 15 linguri ulei
15 linguri de zahăr 1 linguriţă bicarbonat stinsă cu oţet un vârf de
sare mere Mod de preparare: Amesteci şi adaugi făină cât cuprinde
(aproximativ 1 Kg). Aluatul obţinut îl împărţi…
Read more »
Read more »
Chec cu nuci
14 February 2010
Ingrediente: 5 ceşti de făină 2 ceşti zahăr 1 ceaşcă ulei 3/4 ceaşcă
nucă măcinată 2 ceşti suc de portocale 1 lingură scorţişoară 1 lingură
coajă de portocală 1 linguriţă praf de copt 1 linguriţă de bicarbonat
Mod de preparare: Se bate zahărul cu uleiul şi se adaugă celelalte
ingrediente pe rând. La…
Read more »
Read more »
Tort de post
14 February 2010
Ingrediente pentru blat: 200 g făină 200 g margarină 200 g zahăr 100 g
nuci arome Mod de preparare: Se freacă margarina cu zahărul, şi adaugi
făină, nuci şi aromele. Iţi iese o cocă din care întinzi cu sucitorul 3
foi, care se coc separat, pe fundul tăvii. Ingrediente pentru cremă:
100 g…
Read more »
Read more »
Desert cu nuca
14 February 2010
Ingrediente: 1 cană de miere 1 cană nucă măcinată 1/4 cană de ulei 2
linguriţe vanilie sare 1 lingură zeamă de lămâie 1 cană făină de grâu 1
cană făină de ovăz (sau tot de grâu, dacă nu găseşti de ovăz) Mod de
preparare: Se amestecă toate bine, iar compoziţia se pune cu…
Read more »
Read more »
Dieta simpla
13 February 2010
Prima
zi: Micul dejun: 100 g fulgi de ovaz 100 lapte 1 portocală Prânz: 100 g
peşte fript cu o salată de roşii şi castraveţi un pahar de iaurt un măr
Seara: 1 ceaşcă supă de legume 100 g carne fiartă de pui 1 portocală A
doua zi: Micul dejun: 1 portocală 100 g germeni…
Read more »
Read more »
Chec aperitiv cu masline
13 February 2010
Ingrediente: 3 oua 1 galbenus 150 g faina 200 g sunca 100 g masline
taiate 100 g cascaval 120 ml lapte 100 ml ulei 1 lingurita cu drojdie
uscata sare piper Mod de preparare: Intr-un castron, bate ouăle cu un
praf de sare şi piper. Adaugă făinia proaspăt cernută şi amestecată cu
drojdia.…
Read more »
Read more »
Prajitura de post
13 February 2010
Ingrediente: 12 linguri ulei 14 linguri zahăr 14 linguri apă 1-2
plicuri praf de copt 2 pacheţele vanilie se amestecă 30 de minute cu
19-20 linguri făină Mod de preparare: Jumătate din compoziţie se
toarnă în tava unsă şi tapetată cu făină, iar în cealaltă jumătate de
compoziţie punem 2 linguri cacao şi…
Read more »
Read more »
Saramura de crap
13 February 2010
Pune sare într-o tavă, lasă să se încingă bine, apoi aşază peştele
curăţat de solzi şi maţe, 2-3 cepe mari, 1 ardei gras, 1-2 ardei iuţi,
1-2 roşii (bulion). Dă la cuptor. Când acestea sunt gata, toacă ceapa,
roşiile (bulionul), ardeii şi pune-le într-un vas cu apă cu sare, piper
şi boia. După ce…
Ciorba de peste cu zeama de varza
13 February 2010
Ingrediente: 2 cepe 1 morcov 1 telina 1 patrunjel 1 ardei leustean 500 g
peste sare piper ulei zeama de varza bulion Mod de preparare:
Inabusi legumele tocate marunttn ulei, dupa care adaugi 2 l apa. Fierbe
legumele pana sunt moi si atunci adauga pestele curajat si sarat. Fierbe
totul la foc mic,…
Read more »
Read more »
Clatite cu portocale
13 February 2010
Clătitele proaspăt prăjite se presară cu coajă rasă de portocală şi
se stropesc cu suc natural de portocale. Se servesc îndoite în patru şi
presărate cu zahăr pudră. Clatite cu portocale Pofta buna!
Read more »
Read more »
Ciuperci scazute
13 February 2010
Ingrediente: 1/2 kg ciuperci 50 ml ulei marar patrunjel zeama de lamaie
1 lingurita condimente Mod de preparare: Taie ciupercile feii mai
mari si apoi le inabusi in ulei, adaugand condimente, marar, patrunjel.
Amesteca bine, ca sa-si insuseasca aroma, ia de pe foc si acreste dupa
gust si, facultativ, adauga 1-2 catei de…
Read more »
Read more »
Ciorba cu perisoare din nuci
13 February 2010
Ingrediente: 1 cana orez 2 cepe mai mari 2 morcovi 1 patrunjel 1 telina
mica 4 linguri cu nuca macinata piper leustean zeama de varza sare
bulion condimente Mod de preparare: Punem la fiert intr-o oala de 3-4 l
morcovul patrunjelul, telina si cand acestea sunt fierte adaugam zeama
de varza dupa gust…
Read more »
Read more »
Cornulete de post
13 February 2010
Ingrediente: 1 pachet margarină 1/2 cană sifon 1/2 plic parf de copt o
linguriţă amoniu pentru prăjituri coajă de lămâie (sau de portocală)
vanilie făină cât cuprinde apă minerală sau sifon Mod de preparare:
Din toate cele de mai sus pregăteşti un aluat care nu trebuie să se
lipească de mâini. Dacă pregătesc…
Read more »
Read more »
Gulas unguresc cu galuste din gris
13 February 2010
Ingrediente: 1 kg carne porc 4 cepe 2 morcovi 2 ardei 4 roşii 1
linguriţă paprica piper sare condimente 100 ml ulei Mod de preparare:
Se toacă zarzavaturile şi se pun la călit cu ulei, apoi pui carnea
tăiată bucăţele şi laşi să fiarbă la foc domol; adaugi apă caldă
amestecată cu condimente…
Read more »
Read more »
Bors rusesc de post
13 February 2010
Pune fasolea la fiert si in timp ce fierbe fasolea, cureti o sfecla, o
speli si o dai pe razatoare. Taie si o varza mica, in firisoare subtiri,
pe care le calesti in ulei. Adaugi apoi fasolea care a fiert pe
jumatate (pui si zeama in care a fiert) si un morcov ras. Cand…
Read more »
Read more »
Chiftele de legume
13 February 2010
Ingrediente: 300 g legume diferite (morcovi, varză, conopidă, cartofi,
ciuperci) unt 2 chifle mici 1 ou lapte 150 g făină apă sare pesmet piper
negru Mod de preparare: Se curăţă legumele şi se fierb. Apoi se
înăbuşă puţin în unt, se amestecă cu chiflele înmuiate (în lapte), cu
oul şi se condimentează. Cu…
Read more »
Read more »
Prajitura cu stafide si cacao
13 February 2010
Ingrediente: Pentru blat: 6 gălbenuşuri 100 grame zahăr 5 linguri ulei
3 linguri cacao jumătate plic praf de copt făină cât cuprinde Mod de
preparare: Freci gălbenuşurile cu zahărul, adaugi treptat ulei şi cacao,
praful de copt şi făină cât cuprinde. Coci două foi pe dosul unei tăvi
mai mari. Pentru cremă: 400…
Read more »
Read more »
File vienez
13 February 2010
Un kilogram de carne slabă de porc (sau carne amestec porc cu vită, ori
piept de pasăre) o treci prin maşina de tocat împreună cu 150 grame
franzelă înmuiată, 100 grame ceapă tocată şi călită cu două linguri de
ulei. La tocătură adaugi trei ouă crude, sare, piper, enibahar, nucşoară
şi boia şi amesteci…
Read more »
Read more »
Gaina cu smochine
13 February 2010
0 găină curăţată şi spălată o tai bucăţi şi o pui cu ceapă tocată şi
margarină să se înăbuşe la foc mic până începe să se rumenească. Torni
puţină apă şi sare, având grijă să nu sece. Când este pe jumătate
fiartă, adaugi zece smochine ţinute în apă pentru a se hidrata,
jumătate de…
Read more »
Read more »
Rulada din aluat de drojdie si cacao
13 February 2010
Ingrediente aluat: 1 pachet margarină 3 ouă 1 kg făină 1-1/2 l apă
călduţă 1/2 pahar zahăr 1 linguriţă rasă cu sare 2-1/2 linguri de
drdjdie uscată 1/2 pahar ulei Mod de preparare: Din toate
ingredientele de mai sus se face un aluat care se lasă la dospit 30
minute. După dospire, se…
Read more »
Read more »
Mancare din fasole uscata
13 February 2010
Ingrediente: 1 kg fasole uscată albă 2 morcovi mai mari 2 buc.
păstârnac 5 cepe ma mari 2 linguri zahăr 1 lingură boia dulce de arde 1
cană ulei 6 foi dafin sare Mod de preparare: Se pune fasolea la fiert
în 3 l apă împreună cu morcovul şi păstârnacul tocat mărunt şi…
Read more »
Read more »
Placinta cu dovleac de post
13 February 2010
O
reteta delicioasa de placinta cu dovleac de post din:: bors, ulei,
zahar, drojdie, faina, scrotisoara si nuca. Ingrediente pentru aluat: 1
pahar (200 ml) borş 1 pahar ulei 1 pahar zahăr 50 g drojdie făină cât
cuprinde pentru a se întinde două foi Pentru umplutură: 2 kg dovleac
(gata curăţat) 2 linguri ulei…
Read more »
Read more »
Gogosi cu gem
13 February 2010
Ingrediente:
2 căni apă 6 linguri zahăr 50 g ulei 1 cubuleţ de drojdie dizolvat gem
din cămară zahăr vanilat făină cât cuprinde Mod de preparare: Din
ingredientele de mai sus faci un aluat puţin mai moale. Pe masa de lucru
pui puţin ulei şi iei din aluat bucăţi de mărimea unui ou. Le…
Read more »
Read more »
Prajitura cu orez si nuca
12 February 2010
Ingredinete: 250 g orez 4 linguri zahar 1 ou vanilie 150 g nuci 1 plic
scortisoara 2 linguri cacao nuca de cocos zahar pudra dupa gust Mod
de preparare: Spala orezul cu apa rece si pune-l la fiert cu un praf de
sare si zahar. Cand a inflorit orezul, e semn ca e…
Read more »
Read more »
Tocanita de cartofi cu ciuperci
12 February 2010
Ingrediente: 1 cutie ciuperci 6 cartofi mari 2 lingurite condimente 2
cepe mari 1 lingurita piper verdeata bulion Mod de preparare: Toci
marunt ceapa si o calesti in uleiul bine incins. Adaugi ciupercile,
presari condimentele si piperul. Tai cartofii cubulete si ii pui la
fiert peste ceapa si ciuperci. Cand au fiert cartofii,…
Read more »
Read more »
Chec marmorat
12 February 2010
Ingrediente: 6 oua 200 ml ulei 300 g faina 300 g zahar 1 pliculet cu
praf de copt zeama de lamaie 100 g stafide 100 ml rom 2 linguri cu cacao
scortisoara Mod de preparare: Freacă energic gălbenuşurile cu
uleiul. Adaugă apoi praful de copt stins în zeama de lămâie şi o
linguriţă…
Read more »
Read more »
Chiftelute de praz cu ciuperci si tarate
12 February 2010
Ingrediente: 200 g praz 250 g ciuperci (din conserva) 150 g margarina 1
lingura tarate 2 legaturi verdeata (patrunjel si marar) sare piper 1
ceapa 5-6 foi salata verde Mod de preparare: Taie prazul foarte fin,
apoi da ciupercile si ceapa prin masina. Amesteca, adauga verdeata
tocata marunt, condimentele si margarina frecata cu…
Read more »
Read more »
Ciorba de praz cu paste si hrean
12 February 2010
Ingrediente: 1 ceapa 1 morcov 3-4 fire de praz 5-6 linguri ulei 100 g
paste scurte, suc de rosii si zeama de varza acra (dupa gust) 1 lingura
hrean ras leustean uscat Mod de preparare: Ceapa si morcovul taiate
marunt se calesc 1-2 minute in ulei si apoi se sting cu apa fierbinte.…
Read more »
Read more »
Pui cu ananas
12 February 2010
200 g carne fiartă de pui se taie cubuleţe şi se pune într-un bol. Se
adaugă 150 g ananas, 200 g caşcaval (cuburi), 6 măsline tocate, maioneză
şi se amestecă. Pui cu ananas si maioneza Pofta buna!
Read more »
Read more »
Cocktail Bloody Mary
12 February 2010
O
reteta simpla si delicioasa de Cocktail Bloody Mary din: sos worcester,
vodca, suc de rosii, suc de lamaie, sare, piper si tabasco Calitate –
slab alcoolizat Bază alcoolică – vodcă Pahar – tumbler mare Categorie –
Vodka drinks Decoratiune – o rămurică de leuştean (facultativ) Se
serveste înainte de mese Ingrediente: 2…
Read more »
Read more »
Cartofi cu masline
11 February 2010
Ingrediente: 1 kg cartofi 2 cepe 100 ml ulei 1 lingura pasta de rosii
150 g masline 1/2 pahar vin 1 legatura patrunjel piper si sare dupa gust
Mod de preparare: Cartofii se curata de coaja, se taie in cuburi, se
spala in apa rece. Ceapa se curata, se taie marunt si se…
Read more »
Read more »
Snitele din soia
11 February 2010
Un pachet cu snitele de soia il pui sa fiarba in 0,5 l apa timp de 35
minute. Fierte, scoti snitelele din apa, le clatesti cu apa rece si le
lasi sa se scurga. Bati bine 2 oua cu sare si piper si-ti pregatesti
pesmetul. Treci soia prin ou si pesmet iar prin oua…
Read more »
Read more »
Salata de cartofi cu sos de mustar
11 February 2010
Ingrediente: 600 g cartofi 2 cepe 1 lingura otet 150 g ulei 3 linguri
mustar 100 g masline sare piper Mod de preparare: Speli cartofii si
ii fierbi in coaja, dupa care ii cureti si ii tai felii. Tai julien si
ceapa. Mustarul se dizolva cu ulei si otet. Ii torni peste cartofi…
Read more »
Read more »
Praz cu masline si mamaliga
11 February 2010
Ingrediente: 4 fire de praz 4 linguri pasta de tomate 250 g masline 4
cepe 2 linguri faina 200 g ulei 2 linguri marar 2 legaturi patrunjel
sare si piper Mod de preparare: Tai ceapa si o inabusi in putin ulei.
Cureti prazul, il speli si il tai in bucati. Il sarezi si…
Read more »
Read more »
Supa de telina cu ciuperci
11 February 2010
Ingrediente: 2 teline 2 cepe 1 mana buna de ciuperci (proaspete sau
conservate) 1 morcov 1 legatura patrunjel sare piper 100 g ulei Mod de
preparare: Ceapa si morcovul ras se inabusa in ulei, apoi adaugi
ciupercile si lasi sa se caleasca 10 minute, dupa care pui 3 l apa si
adaugi telina…
Read more »
Read more »
Chec cu lamaie
11 February 2010
Ingrediente: 8 oua 300 g zahar 8 linguri ulei 1 lamaie 350 g faina
esenta de lamaie sare Mod de preparare: Rade lămâia şi stoarce-o bine.
Separat, bate albuşurile spumă cu zahărul şi cu un praf de sare.
Adaugă apoi gălbenuşurile frecate cu uleiul treptat şi câteva picături
de esenţă de lămâie. Adaugă…
Read more »
Read more »
Parjoale de legume
11 February 2010
Ingrediente: 2 morcovi 1 radacina patrunjel 3 cepe 3-4 cartofi 2-3
linguri margarina 100 g pesmet 100, g faina condimente marar Kotanyi
piper Mod de preparare: Fierbi cateva minute morcovii, patrunjelul si
ceapa; iei spuma, adaugi cartofii. Cand au fiert, lasi sa se racoreasca,
sa se scurga si dai legumele prin masina de…
Read more »
Read more »
Cartofi la cuptor
11 February 2010
Ingrediente: 1 kg cartofi 1 pahar bulion 1 pahar suc de rosii ulei
usturoi condimente marar patrunjel Mod de preparare: Cartofii (de
marimea unui ou) ii fierbi in coaja si ii lasi sa se raceasca, apoi ii
cureti si ii tai in doua si ii asezi intr-o tava in care ai incins
putin…
Read more »
Read more »
Budinca de varza cu cartofi
11 February 2010
Ingrediente: 1 kg varza acra 1 kg cartofi ulei pentru prajit cartofii 1
lingura marar 1 lingura patrunjel 1 pahar suc de rosii 2 cepe Mod de
preparare: Cartofii se curata, se taie rondele si se prajesc in ulei.
Varza se taie fideluta. Ceapa se taie marunt, se caleste putin, se
adauga sucul…
Cartofi gratinati cu branza
11 February 2010
Ingrediente: 1 kg cartofi 100 g sunca presata 50 g unt 2 oua intregi
200 g smantana 200 g branza telemea 200 g branza de vaci 2 lingurite
condimente 1 lingura pesmet piper Mod de preparare: Fierbe cartofii în
coajă, iar când s-au răcit taie-i felii. Unge tava cu unt şi aşază
cartofii.…
Read more »
Read more »
Cum se prepara Spinach Enchiladas (video)
11 February 2010
Cum se prepara Spinach Enchiladas
Read more »
Read more »
Ciulama de ciuperci cu patrunjel tocat
11 February 2010
In 2-3 linguri de ulei sau margarina se caleste bine o ceapa, apoi se
adauga 2-3 linguri faina, se mai lasa un minut dupa care pune 1
lingurita condimente, 1 cana apa, 1 cutie ciuperci. Lasa sa mai fiarba
cateva clocote. Servim cu patrunjel tocat deasupra si mamaliga calda.
Pofta buna!
Read more »
Read more »
Banane cu branza de vaci
11 February 2010
Se face o pastă din 2 banane. Se adaugă 5 linguri brânză de vaci, 2
linguri miere, 3 linguri germeni de grâu frecaţi cu 1 linguriţă ulei. Se
ornează cu stafide. Banane cu branza de vaci Pofta buna!
Read more »
Read more »
Orez taranesc
11 February 2010
Ingrediente: 1 cana orez 1 morcov 1 pastamac 1 ceapa 1 telina mica 3
cartofii ulei sare condimente patrunjel marar bulion sau suc de rosii
Mod de preparare: Pune orezul la inmuiat intr-un castron. Taie cubulete
morcovul, ceapa, telina si pastarnacul. Inabusa legumele in ulei cu
putina apa, iar cand sunt aproape fierte adauga…
Read more »
Read more »
Varza acra cu orez
11 February 2010
Ingrediente: 2 kg varza murata 400 g orez 200 g ceapa 200 ml ulei 80 g
bulion 20 g sare 2 g piper Mod de preparare: Curata varza de foile de
prisos, spal-o si toac-o fideluta. Separat, curata si taie ceapa
solzisori si caleste-o intr-o cratita cu ulei incins. Apoi stinge cu
bulion…
Read more »
Read more »
Salata de pui cu mango
11 February 2010
Amestecă 3 ceşti carne de pui (cuburi), 2 mango (cuburi), 100 g
salată verde. Adaugă un sos din 2 linguri ulei de măsline, zeamă de la 1
lămâie şi 1 ardei iute fâşii. Salata de pui cu mango Pofta buna!
Read more »
Read more »
Ciorba de bureti
11 February 2010
Ingrediente: 4 l apa 1 l bors 500 g bureti zarzavat de ciorba sare
condimente Mod de preparare: Buretii pot fi proaspeti sau pentru
iarna. Intr-o oala cu apa pune la fiert un morcov, o ceapa, patrunjel si
marar. Taie buretii in doua sau mai marunt, dupa dorinta, si pune-i in
oala cu…
Read more »
Read more »
Ghiveci calugaresc
10 February 2010
Ingrediente: 4 cartofi 3 cepe 1 ceasca mazare 2 morcovi 1 mar 1
castravete murat 2 cesti suc de rosii 1 ceasca ulei 1 capatana usturoi
sare foi de dafin marar patrunjel Mod de preparare: Ceapa si morcovul
taiate rondele se calesc in ulei, stingand cu 1 litru de apa. Adauga si
restul…
Read more »
Read more »
Pateu cu alut din cartofi si umplutura
10 February 2010
Ingrediente: 1/2 kg cartofi drojdie cat o nuca dizolvatat in 3 linguri
de apa faina Mod de preparare: Fierbe cartofii in coaja apoi curata-i
si da-i pe razatoarea mare. Adaugi sare, drojdia dizolvata si faina cat
cuprinde ca sa fie un aluat bun de lucrat. Umplutura: 2 mere acre
mijlocii ulei pasta de…
Read more »
Read more »
Sarmale cu pasat si gulii
10 February 2010
Ingrediente: 250 g pasat 150 g gulii 1 ceapa 150 ml ulei 1 lingurita
condimente sare piper bulion 1 varza murata Mod de preparare: Ceapa
taiata marunt se prajeste in ulei. Se adauga sare, piper si condimentul.
Pasatul spalat se amesteca cu guliile date prin razatoarea mica. Se
adauga peste ceapa, se amesteca.…
Read more »
Read more »
Rata cu portocale si vermut
10 February 2010
Ingrediente: 1 raţă 2 portocale 60 g unt 1 pahar vermut sare Mod de
preparare: Se umple raţa cu feliile de la o portocală (fără sâmburi). Se
dă cu sare, se unge cu unt, se pune în tavă şi se bagă la cuptor.
Separat, se curăţă cealaltă portocală de coajă şi se taie…
Read more »
Read more »
Fasole cu ciolan afumat
10 February 2010
Ingrediente: 1 kilogram fasole 1 kilogram ciolan afumat 3-4 cepe roşii
sare piper foi de dafin 3-4 linguri de ulei 1-2 legături de mărar 1
borcan de pastă de roşii Mod de preparare: Se alege fasolea de seara,
se spală în 2-3 ape şi se pune până dimineaţa să se înmoaie în apă…
Read more »
Read more »
Mancare de fasole verde
10 February 2010
Ingrediente: 1,250 kg fasole verde 40 ml ulei 100 g ceapa 500 g rosii
(din bulion) 1/2 legatura verdeata Mod de preparare: Fasolea dezgheata
sau din saramura se spala, se inabusa in ulei impreuna cu ceapa si
putina apa. Cand fasolea este aproape fiarta, se adauga rosiile curatate
de coaja si seminte si…
Read more »
Read more »
Pasta de fasole
10 February 2010
Pui la fiert fasolea impreuna cu 2-3 cartofi si 2 morcovi mari. Dupa
ce a fiert fasolea o lasi sa se raceasca si apoi o treci prin masina de
tocat. Pasta obtinuta se freaca cu un pahar de ulei, 2-3 linguri de
mustar, 1 lingura condimente si sare dupa gust. Se serveste pusa…
Read more »
Read more »
Morcovi sote
10 February 2010
Ingrediente: 1 kg morcovi 3 linguri ulei putina sare 2 lingurite zahar
Mod de preparare: Se spala morcovii, se rad de coaja, se spala din nou
si se dau pe razatoare. Se pun cu apa calda sa fiarba. Cand sunt aproape
gata se adauga ulei, zahar, sare si se fierb descoperit, armestecand
din…
Read more »
Read more »
Orez cu chiftele din legume
9 February 2010
Ingrediente: 4-5 cartofi 3 morcovi 1 ceapa 1 ardei gras 1 cana orez 1
pahar de ulei 1 lingura condimente Mod de preparare: Cartofii,
morcovii, ceapa, ardeiul (toate taiate in bucatl mari) se fierb in apa.
Cand au fiert se iau de pe foc. Intr-o cratita se pune uleiul, cand s-a
incins se…
Read more »
Read more »
Icre de fasole
9 February 2010
Ingrediente: 300 g fasole boabe 100 g lamaie 200 ml ulei 3 g piper 100 g
masline 10 g boia ardei 1 castravete murat sare Mod de preparare:
Fasolea, spalata si pusa la inmuiat de cu seara, se fierbe schimbandu-se
trei ape, pana cand bobul se sfarama intre degete. Se da prin sita…
Read more »
Read more »
Salata de varza rosie
9 February 2010
Ingrediente: 400 g varza rosie trecuta pe razatoarea mare 1 mar ras pe
razatoarea mare 3 linguri zeama de lamaie 3 linguri ulei 3 linguri zeama
de portocale 1 praf de zahar mustar sare piper Mod de preparare: Se
amesteca totul si se lasa putin sa se patrunda. Salata de varza rosie …
Read more »
Read more »
Telina umpluta cu orez
9 February 2010
Ingrediente: 6 teline mijlocii 1 ceapa tocata 1 felie de franzela 1
ceasca de orez 1 ceasca de ulei sare piper macinat 4 rosii decojite
Mod de preparare: Curata telinele de coaja groasa, taie un capacel la
fiecare si goleste-le de miez cu un cutit ascutit. Separat, alege si
fierbe orezul, scurge-l si…
Read more »
Read more »
Telina cu masline
9 February 2010
Ingrediente: 1 kg telina 125 ml ulei 250 g ceapa 150 g masline 2
linguri pasta de rosii 1 lingura faina 1 lamaie sare si piper dupa gust 1
legatura patrunjel Mod de preparare: Telina se spala, se curata, se
taie in felii de aceeasi marime, apoi se pune in apa rece cu…
Read more »
Read more »
Mamaliga cu gem de prune
9 February 2010
Faci o mamaliga mai moale. Intr-un vas se pune pe fund putin ulei, apoi
intinzi un strat de gem de prune, peste acesta un strat de mamaliga,
iar ulei, gem, mamaliga. Ultimul strat trebuie sa fie de gem. Pune vasul
cateva minute la cuptor. Pofta buna!
Read more »
Read more »
Ciorba de soia cu zeama de varza
9 February 2010
Ingrediente: 200 gr soia cuburi (din care folosesti 1/2, din cealalta
jumatate pregatesti pilaf), 3 morcovi 1 ceapa 3 cartofi ardei din
conserve 2 linguri orez 1 lingura condimente un praf de sare leustean
uscat piper 500 ml zeama de varza Mod de preparare: Fierbe soia in apa
cu condimente timp de 1/2…
Read more »
Read more »
Cartofi cu orez
9 February 2010
Ingrediente: 2-3 cartofi 2-3 pahare orez 2 cepe 1 praz (facultativ) 1
ceasca ulei sare piper patrunjel marar suc de rosii se mai pot pune si
morcovi, ardei Mod de preparare: Cartofii se taie mai mari ca pentru
prajit, orezul se spala, ceapa se toaca, prazul se taie rondele. Intr-o
tava se pun…
Read more »
Read more »
Felii de sfecla rosie cu usturoi
9 February 2010
Se fierb 3-4 sfecle rosii, se curata si se taie rondele. Se caleste o
ceapa mai mare in mai mult ulei si se face un mujdei de usturoi tip
maioneza (se freaca cu ulei si putina zeama de lamaie). Intr-o farfurie
intinsa se alterneaza felii de sfecla pudrate cu sare, cepa calita si
usturoi.…
Read more »
Read more »
Mancare de morcov
9 February 2010
Ingrediente: 500 g morcov 1 lingura zahar sare ulei Mod de preparare:
Se curata morcovii, se taie felii si se pun cu apa si ulei la fiert. In
timp ce fierb se prepara un sos cu zahar ars si se toarna peste ei. Se
adauga putina sare. Se lasa sa scada, dar nu…
Read more »
Read more »
Icre de post
8 February 2010
Se
pun la fiert 300-400 g apa, cand da in clocot se presara in ploaie
100-150 g gris. Se pune pentru culoare 1/2 lingurita de boia dulce si se
amesteca pana se omogenizeaza. Dupa ce se raceste se adauga 100 g ulei,
putin cate putin. Se pune ceapa tocata marunt, sare si piper dupa
gust.…
Read more »
Read more »
Salata din sfecla cu portocale si banane
8 February 2010
Ingrediente: 1 sfecla taiata felii 1 banana taiata in rondele 1
portocala in felii subtiri 1 mar taiat in felii subtiri 3 linguri
seminte decojite de floarea-soarelui 3 linguri miez de nuci taiate
marunt 2 linguri ulei 2 linguri zeama de lamate 1 praf de piper mustar
sare Mod de preparare: Se amesteca…
Read more »
Read more »
Orez cu bulion de rosii
8 February 2010
Ingrediente: 200 g orez 3 linguri ulei 2 cesti zeama de zarzavat 2
linguri bulion 1 lingura ceapa tocata 1 lingura patrunjel verde tocat
sare piper Mod de preparare: Intr-o cratita cu ulei incins se inabusa
ceapa si orezul. Cand acestea au prins o culoare aurie se adauga zeama
de zarzavat fierbinte si…
Read more »
Read more »
Tocanita de cartofi
8 February 2010
Ingrediente: 5-6 cartofi 2 cepe 1 ardei 1 morcov 1 legatura patrunjel
3-4 linguri ulei 2 linguri suc de rosii sau 3-4 rosii sare apa piper
(facultativ) Mod de preparare: Cartofii se taie cubulete, ceapa se
toaca si se pun toate intr-o cratita cu ulei, pe foc. Se adauga morcovul
rondele, ardeiul tocat,…
Read more »
Read more »
Ceapa umpluta cu ciuperci
8 February 2010
Ingrediente: 12 cepe mijlocii 250 g ciuperci 4 linguri ulei 2 linguri
faina 1 lingura bulion 1 lingurita faina 1/2 lingurita sare 2 catei de
usturoi 1/4 lingurita rozmarin sau cimbru (dupa preferinta) marar
patrunjel (frunze) Mod de preparare: Curata cepele de coaja, pune-le
intregi, cu putina sare, sa fiarba inabusit (mai mult…
Ciorba taraneasca de praz
8 February 2010
Se taie 4-5 cepe, 4 ardei, 3 morcovi, 1 telina, 1 pastarnac, 5-6
cartofi si 4-5 fire de praz. Se pun toate legumele intr-o oala cu apa si
se lasa sa fiarba bine, apoi se adauga rosiile, fideaua si se mai dau
cateva clocote. Cand este gata se adauga zeama de varza fiarta separat,…
Read more »
Read more »
Iahnie de cartofi
8 February 2010
Ingrediente: 1 kg cartofi 150 g ceapa 10 g boia de ardei iute 60 ml
ulei 50 g bulion 1 lingura faina 2-3 foi de dafin sare dupa gust Mod
de preparare: Ceapa, tocata marunt, se prajeste in ulei. Se stinge cu
bulionul desfacut in putina apa. Se adauga apoi boiaua de ardei,…
Read more »
Read more »
Fasole batuta cu mustar
8 February 2010
Ingrediente: 600 g fasole boabe 400 g ceapa 250 ml ulei 1 lingurita
mustar 50 g usturoi 1 lingurita sare 50 boia iute un pic de piper 2
linguri zeama de lamaie Mod de preparare: Fasolea boabe, aleasa, se
spala in cateva ape. Se pune la inmuiat in apa rece pentru 4-6…
Read more »
Read more »
Piure de morcov
8 February 2010
Ingrediente: 500 g morcov 1 lingurita zahar 3-4 linguri orez ulei sau
margarina sare Mod de preparare: Se rad morcovii, se spala, se taie
bucati si se pun la fiert cu apa in care s-au adaugat sare, zahar, orez.
Cand au fiert se da totul prin sita si se amesteca cu uleiul sau…
Read more »
Read more »
Rulada cu nuca de cocos
8 February 2010
Ingrediente compozitia I: 200 ml apa sau lapte 200 g zahar 40 g cacao
50 g unt Mod de preparare: Se fierb toate ingredientele in clocot. Se
adauga 300 g biscuiti pisati fin (dati prin sita). Se lasa la racit.
Ingrediente compozitia II: 100 g unt 150 g zahar pudra 50 g nuca…
Read more »
Read more »
Salata de hamsii
8 February 2010
Ingrediente:
1 salata verde 150 g masline 2-3 rosii 250 g peste hamsii ceapa ulei
otet sare Mod de preparare: Se curata pestele, se taie rosiile in
bucati potrivite. In castronul de salata se amesteca salata verde rupta
in bucati mari, rosiile, pestele, maslinele si ceapa. Se potriveste de
sare, apoi se adauga uleiul…
Read more »
Read more »
Spaghete cu sunca
7 February 2010
Ingrediente: 1 pachet spaghete 100 g smantana 1 galbenus kaizer sunca
presata Mod de preparare: Pui pastele la fiert in apa cu sare.
Amesteci bine smantana cu galbenusul, adaugi putin usturoi si
condimentezi dupa gust. Separat tai sunca si kaizerul fideluta si le
prajesti in tigaie. Smantana si kaizerul se pun deasupra pastelor…
Read more »
Read more »
Bomboane din biscuiti
7 February 2010
Ingrediente: 1/2 kg biscuiti 1 cana zahar 1 cana lapte 1 pachet
margarina 2-3 lingurite cu cacao nuca pisata sau alune mirodenii nuca
de cocos pentru ornament Mod de preparare: Pe aragaz intr-o cratita
mai mare pui margarina, laptele, zaharul, cacaoa, nuca pisata,
mirodeniile si la final biscuitii pisati. Lasi sa fiarba si…
Read more »
Read more »
Salata de telina cu piept de pui
7 February 2010
Ingrediente: 1 piept de pui 3 teline mici 1 mar 1 morcov 3-4 linguri
maioneza piper Mod de preparare: Fierbi pieptul de pui si rece il tai
cuburi. Telina, marul si morcovul spalate si curatate de coaja se trec
prin razatoarea mare. Amesteci legumele cu pieptul de pui, adaugi
maioneza si piper. Amesteci…
Read more »
Read more »
Mancare de castraveti
7 February 2010
Ingrediente: 1 kg castraveti acri 1/2 kg came de porc 100 g masline
negre 3 cepe mari 1 capatana de usturoi 3 lingurite condimente piper 3-4
lingurite cu zahar 2 linguri cu bulion 1 lingura faina Mod de
preparare: Castravetii spalati bine si taiati rondele se pun la fiert si
separat se pune…
Read more »
Read more »
Pasta picanta din branza de oaie cu chimen
7 February 2010
Ingrediente: 300 g branza de oaie 100 g unt 5-10 g boia 1-2 g chimen
pisat 50 g ceapa rasa pe razatoare sare dupa gust Mod de preparare: Se
amesteca bine toate componentele. Din aceasta compozitie se pot obtine
doua sau trei culori de paste, daca nu se pune boiaua de la inceput.…
Read more »
Read more »
Musaca de paste fainoase cu ciuperci
7 February 2010
Ingrediente: 1 cutie ciuperci 1 legatura patrunjel 1 ceapa mare (sau 2
mici) margarina o punga de paste fainoase fara ou 2 morcovi maghian si
busuioc (dupa gust) pasta de tomate Mod de preparare: Ceapa si
morcovii se curata se taie cubulete mici si se pun sa se caleasca in
margarina. Cand s-au…
Read more »
Read more »
Saleuri cu chimen
6 February 2010
Ingrediente: 1 pachet margarina (200 g) 1 lingurita sare fina 2 linguri
chimen oparit 150 g faina Mod de preparare: Se amesteca
ingredientele, se obtine un aluat omogen. Coca se intinde pe planseta si
se taie cu rotita benzi cu lungimea si grosimea dorita, care se asaza
in tava. Se ung cu ou…
Read more »
Read more »
Supa crema de orez
6 February 2010
Ingrediente: 250 g orez 100 ml ulei 2-3 linguri faina 1/2 lamaie marar
patrunjel sare Mod de preparare: Orezul ales si bine spalat se pune la
fiert in apa cu sare pana fierbe bine cat sa poata fi trecut prin sita.
Intr-o alta oala se pune ulei sa se incinga, se adauga faina,…
Read more »
Read more »
Crochete de cartofi fierti cu chimen
5 February 2010
Pune la fiert 4-5 cartofi cu tot cu coaja. Curatati, ii pasezi cu
furculita si ii amesteci cu circa 5 linguri de sifon (sau apa minerala),
chimen (nu mult, in nici un caz un pachet care se gaseste in comert si
care are 20g). Pui si faina cat sa rezulte un aluat mai tare…
Read more »
Read more »
Biscuiti cu branza de vaci si suc de fructe
5 February 2010
Ingrediente: 2 biscuiti simpli 50 g branza de vaci 100 ml sue proaspat
de fructe 1 lingurita miere de albine Mod de preparare: Se inmoaie
biscuitii in suc caldut de fructe. Se amesteca bine branza cu mierea si
apoi se amesteca cu biscuitii. Pofta buna!
Read more »
Read more »
Tocanita
5 February 2010
Ingrediente: 5-6 cartofi mari 2-3 rosii sau 1/2 cana de suc concentrat
de rosii 1 ardei (sau pasta de ardei – 2 linguri) 1 lingura de
condimente 250-300 ml ulei de masline 1 ceapa mare verdeata 1 telina 1
vanata Mod de preparare: Se incinge uleiul, apoi se pune ceapa taiata
marunt si…
Read more »
Read more »
Strudel picant umplut cu cartofi
5 February 2010
Ingrediente: 200 g faina 4 oua 30 g ulei 400 g cartofi sare patrunjel
tocat 4 linguri smantana 150 g ciuperci din conserve 100 g telemea de
vaci rasa 3-4 catei usturoi piper condimente Mod de preparare: Faina, 2
oua, sare, ulei si 100 ml apa calduta se framanta, rezultand un aluat
care…
Read more »
Read more »
Paine cu chimen
4 February 2010
Ingrediente maia: drojdie cat doua nuci 100 faina 100 ml apa fierbinte
1/2 lingurita de sare 1 lingura chimen oparit inainte Mod de
preparare: Maiaua se lasa la dospit timp de o ora. Intr-un vas se cern
500 g faina (alba sau neagra) in care se toama maiaua si se framanta
bine pana…
Read more »
Read more »
Oua in cuib de ciuperci
4 February 2010
Ingrediente: 6 oua 1 kg ciuperci 2 linguri unt 1 lingura smantana 1
lingura cascaval ras 2 lingurte condimente Mod de preparare:
Ciupercile se fierb 20 de minute in apa cu sare sau condimente, se
racesc, se toaca marunt, se amesteca cu untul, smantana, condimente.
Compozitia se pune intr-o cratita unsa cu unt.…
Read more »
Read more »
Chiftele cu miez de nuca
4 February 2010
Ingrediente: 1/2 franzela 1/2 kg cartofi fierti in coaja 4 oua intregi 5
linguri nuca macinata piper sare usturoi 100 ml lapte condimente Mod
de preparare: Din franzela inmuiata in lapte, cartofii faramitati, ouale
batute, piperul macinat, usturoiul presat, nuca si condimentele
amestecate se fac chiftele. Se dau intai prin faina. Se .…
Read more »
Read more »
Supa de chimen
3 February 2010
Se pun la fiert 2 cartofi, 2 morcovi, 1 telina, 1 pastarnac, 1
patrunjel. Dupa fierbere, se strecoara si se racesc. Se trec prin sita,
obtinand un piure, care se amesteca cu 1 lingurita de sare si 150 g unt.
Piureul de legume se desface in supa ramasa de la fierberea legumelor,
in care…
Read more »
Read more »
Orez pasat cu branza de vaci si mere
3 February 2010
Ingrediente: 150 g orez fiert 50 g branza de vaci 2 lingurite miere
Mod de preparare: Orezul se fierbe in apa si se da prin sita, se
amesteca cu branza frecata cu mierea. Pentru a-i da alt gust se poate
adauga piure de mere. Orez pasat cu branza de vaci si mere Pofta…
Read more »
Read more »
Paste fainoase cu mere
3 February 2010
Ingrediente: 1 kg mere dulci 300 g paste mici 4+2 linguri zahar 1 plic
scortisoara pisata zahar vanilat facultativ nuci macinate si putina
frisca daca le servim reci smantana (unt) daca le servim calde Mod de
preparare: Merele se curata, se rad, se calesc cu zahar (4 linguri),
scortisoara si zahar vanilat. Pastele…
Read more »
Read more »
Snitel de curcan
3 February 2010
Ingrediente: carnea de la pieptul curcanului 1 pahar faina 1 ou
condimente piper dupa gust 1 cana pesmet 250 g untura sau ulei Mod de
preparare: Se scoate carnea de pe pieptul curcanului, se taie in bucati
potrivite, apoi se bate pentru a se lati cu un ciocan pentru snitele. Se
dau bucatile…
Read more »
Read more »
Friptură picantă
3 February 2010
In 50 ml coniac se pun 10 boabe de piper, 8 cuisoare, 1 lingurita
scortisoara si 2-3 lingurite condimente. Amestecul se pune peste o
bucata de pulpa de porc (de 800-1000 g), lasand-o la macerat o ora.
Intr-o tava se pun 2 cepe taiate rondele, 350 g rosii taiate felii, 250 g
cartofi taiati,…
Read more »
Read more »
Jamie Oliver la cantina scolii (video)
3 February 2010
Jamie la cantina scolii VIII De Jamie Oliver Jamie la cantina scolii VIII
Read more »
Read more »
Fursecuri cu nuca
3 February 2010
Ingrediente:
3 oua 3 cescute (nu prea mari, de cafea) cu zahar 4 cescute faina
(aceeasi masura ca la zahar) 3 cescute ulei de masline mirodenii dupa
gust – coaja de lamaie rasa etc nuca pisata marunt (cu o sticla) Mod
de preparare: Ouale se bat bine cu zaharul, se adauga uleiul si se…
Read more »
Read more »
Ciupercute din oua umplute
3 February 2010
Ingrediente: 5 oua 5 rosii 1 ceapa 100 g smantana sare piper Mod de
preparare: Se fierb ouale tari. Se curata si se taie un capac la partea
lata. Se scoate galbenusul, care se freaca cu ceapa taiata fin, sare,
piper si smantana. Se umple oul la loc si se asaza in picioare.…
Read more »
Read more »
Negresa de post
3 February 2010
Ingrediente: 5 cani cu faina 2 cani cu apa minerala 1 cana ulei 1-1/2
cana zahar pudra 1-1/2 lingura bicarbonat de sodiu stins cu zeama de
lamaie sau otet 2 linguri cacao 2 pliculete cu zahar vanilat 1 lingura
esenta de rom 1 lingura coaja de portocale sau lamaie rasa Mod de
preparare:…
Read more »
Read more »
Cornulete sarate cu branza
3 February 2010
Ingrediente:
1 kg faina drojdie frecata cu 2 linguri zahar (2 cubulete mici) 250 g
untura 2 oua tntregi 1 albus 200 g branza (telemea, cascaval, cas) iaurt
cat cuprinde sare Mod de preparare: Se freaca margarina sau untura
bine (cu untura ies mai gustoase), se adauga ouale, albusul, drojdia,
sarea, faina. Se framanta,…
Read more »
Read more »
Sarmale cu nuca macinata
3 February 2010
Ingrediente: 100 g orez 2 cepe albe miez macinat de la 10 nuci 1
lingurita sare piper boia dulce condimente 1 lingura faina 1 lingurita
zahar 1 varza verde careia i oparim frunzele cu putina sare, apa si
otet. Sau le punem cu 3-4 zile inainte de a gati in borcan cu apa si…