Retete de Paste:
Rasol de vita cu sos de iaurt
30 November 2010
Ingrediente:
1 kg carne de rasol 5 foi de dafin 1/2 legatura patrunjel verde 1/2
legatura cimbru zarzavat de supa (morcovi, telina, radacina de
patrunjel) 1,5-2 l zeama de carne 1/2 lingurita boabe de piper
Ingrediente sos:500 g iaurt, coaja de la o lamaie, sare, piper, 3 fire
de tarhon. Mod de preparare: Se spala…
Read more »
Read more »
Pulpe de pui cu vermut
30 November 2010
Ingrediente
: 2 cepe 1/2 legatura cimbru 4 pulpe de pui (800 g) sare piper 2
linguri ulei 1/8 l vermut sec 1/8 l zeama concentrata de carne de pasare
500 g morcovi Mod de preparare: Se curata cepele si se taie in opt. Se
aleg frunzulitele de cimbru, se spala pulpele de pui, se…
Read more »
Read more »
Sardine cu sos tomat
30 November 2010
Ingrediente: 8 fileuri de sardine un morcov un ardei gras roşu un sfert
de ardei iute 6 linguri de ulei de măsline o ceapă 6 roşii 4 căţei de
usturoi sare piper o lămâie pătrunjel pâine integrală Mod de
preparare: Morcovul se curăţă, se spală şi se dă pe irăzătoarea cu
ochiuri mici.…
Read more »
Read more »
Ruladă cu fistic
30 November 2010
Ingrediente: 6 ouă 120 g făină 150 g zahăr tos ghimbir 50 ml ulei de
măsline 200 g ciocolată neagră 50 g fistic cacao sare praf de copt două
pliculeţe cu zahăr vanilinat budincă de vanilie 300 ml frişca topping
de căpşuni sos caramel Mod de preparare: Gălbenuşurile se mixează
împreună cu zahărul…
Read more »
Read more »
Tocanita cu taietei
30 November 2010
Ingrediente:
750 g carne de manzat sau pui fara os 2 cepe 3 linguri ulei sare piper 1
lingura bulion 1 cutie rosii decojite (400 g) 200 ml zeama concentrata
de legume 200 ml vin rosu 1 crenguta rozmarin 2 cuisoare 1 foaie de
dafin 400 g taietei (lati) Mod de preparare: Se spala carnea,…
Read more »
Read more »
Supa de conopida cu smantana si galuste de carne
30 November 2010
Ingrediente
: 375 g carne tocata vita 1 ou 2 linguri pesmet sare piper 1 1/2 l
zeama de zarzavat 1 conopida 3/8 l lapte 100 g mazare 100 g smantana 40 g
faina nucsoara rasa codite de ceapa verde taiate rondele Mod de
preparare: Se amesteca bine carnea tocata, oul si pesmetul, se…
Read more »
Read more »
Cartofi cu ciuperci si branza la tigaie
30 November 2010
Ingrediente: 1,2 kg cartofi nesfaramiciosi 600 g ciuperci 150 g branza
telemea 1 legatura patrunjel verde 30 g unt topit sare piper 1 lingurita
maghiran uscat Mod de preparare: Se spala cartofii, se curata si se
taie stifturi. Ciupercile spalate si zvantate bine se curata si se taie
felii subtiri. Patrunjelul spalat si zvantat…
Read more »
Read more »
Tartine cu salam si sos
30 November 2010
Ingrediente: 300 g ciuperci 300 g salam un dovlecel doi ardei capia un
pachet pâine feliată două linguri de făină o lingură de muştar 200 ml
apă o lămâie pătrunjel sare piper ulei de măsline Mod de preparare:
Dovlecelul se spală, se taie sub formă de bastonaşe sau în feliuţe.
Ardeii se curăţă…
Read more »
Read more »
Rulouri de peşte cu spanac
30 November 2010
Ingrediente: fileuri de peşte 300 g spanac o legătură de ceapă verde
250 g cuşcuş o liinguriţă de pudră de curry ulei de măsline sare piper o
lămâie 250 ml vin alb demidulce Mod de preparare: Fileurile de peşte
se spală şi se curăţă de oasRead more »
Cornuleţe cu ciocolată
30 November 2010
Ingrediente: 400 g făină 215 g drojdie 175 ml lapte dulce 30 g unt o
linguriţă de sare două ouă 60 g zahăr tos 250 g cremă de ciocolată două
portocale 100 g miezuri de nucă două pliculeţe cu zahăr vanilinat esenţă
de rom Mod de preparare: Crema de ciocolată se amestecă bine…
Read more »
Read more »
Ciorbă de legume cu năut si fasole roşie
30 November 2010
Ingrediente: 200 g fasole roşie 200 g năut o jumătate de varză creaţă
un ardei gras roşu 5 roşii o ceapă un morcov o rădăcină de pătrunjel o
lămâie 4 linguri ulei de floarea-soarelui sare piper o legătură mărar
smântână iaurt Mod de preparare: Fasolea roşie şi năutul se pun la
înmuiat cu…
Read more »
Read more »
Biscuiţi cu ciocolată
30 November 2010
Ingrediente: 650 g făină o linguriţă bicarbonat de sodiu sare 250 g unt
200 g zahăr două ouă două pliculeţe de zahăr vanilinat două linguri de
miere 200 g ciocolată neagră o lămâie 50 g miezuri de nucă unt de alune
frişcă Mod de preparare: lntr-un vas mai mare se amestecă untul cu…
Read more »
Read more »
Piept de pui cu felii de mar
30 November 2010
Ingrediente
: 1 piept de pui dublu – de circa 300 g sare 1 lingura de unt topit
praf de curry 1 lingurita miere 100 ml suc de mere 1 mar mare cateva
fire de patrunjel verde Mod de preparare: Se spala carnea de pui, se
zvanta, se sareaza usor si lasa sa se…
Read more »
Read more »
Tort cu zmeura
30 November 2010
Ingrediente
blat: 4 oua 100 g zahar 100 g faina 30 g amidon 50 g unt topit
Ingrediente umplutura : 200 g marmelada de zmeura, 500 g zmeura
proaspata, 200 ml tuica nebatuta, 1 plic zahar vanilat, 50g migdale
taiate felii. Mod de preparare: Preparati blatul cu o zi inainte de a
servi prajitura. Ungeti…
Read more »
Read more »
Supa de fasole verde cu costita afumata
30 November 2010
Ingrediente:
750 g cartofi fainosi 1 ceapa 20 g unt 1 lingurita maghiran uscat sare
piper 1,2 l zeama concentrata de legume 500 g fasole verde 1 pahar
smantana 150 g costita afumata 1 legatura patrunjel verde Mod de
preparare: Se spala cartofii, se curata de coaja si se taie cubulete. Se
toaca marunt ceapa…
Read more »
Read more »
Peste umplut cu cascaval si cartofi
30 November 2010
Ingrediente
: 300 g cartofi 2 fileuri de peste (de cate 300 g fiecare) sare piper
zeama de la o jumatate de lamaie 150 g cascaval ras 1/2 legatura
patrunjel verde grasime pentru uns forma Mod de preparare: Se fierb
cartofii circa 20 de minute in apa cu sare, se lasa sa se raceasca…
Read more »
Read more »
Desert cu frisca şi fructe
29 November 2010
Ingrediente: 300-400 ml frisca batuta fructe (se pot folosi la alegere
proaspete sau din compot) cca 6 cubulete de ciocolata nuca macinata cca
10-15 piscoturi Mod de preparare: Taiem fructele cubulete.Maruntim 2-3
piscoturi si punem pe fundul bolurilor (paharelor) in care vom face
desertul. Punem un strat de frisca peste piscoturile maruntite apoi
fructe,…
Read more »
Read more »
Desert cu eugenii
29 November 2010
Ingrediente: 9 eugenii 200 ml lapte 4-5 linguri de nuci pisate 200-300
ml frisca Mod de preparare: Inmuiem fiecare eugenie in lapte, pe ambele
parti pana biscuitul se inmoaie bine. Acoperim toata baza tavii cu
eugeniile insiropate. Punem un strat de frisca apoi preasaram nucile
pisate. Repetam cu un strat de eugenii inmuiate in…
Read more »
Read more »
Macaroane, carne tocata si rosii
29 November 2010
Ingrediente
: 250 g macaroane lungi sare o cutie rosii decojite (800 g) 2 cepe 1
catel de usturoi 6 linguri ulei de masline 500 g carne tocata (de vita
sau de miel) piper 2 linguri bulion o lingurita maghiran uscat 1/2
lingurita scortisoara 6 linguri pesmet 1 ou Ingrediente sos: 40 g
unt,…
Read more »
Read more »
Mancarica de pui cu mirodenii
29 November 2010
Ingrediente:
600 g cartofi 600 g morcovi o ceapa 500 g piept de pui 2 linguri ulei
sare piper o lingurita curry 1/2 lingurita scortisoara o lingurita
ierburi aromate 400 ml zeama concentrata de pui 1/2 legatura menta 300 g
iaurt slab dietetic Mod de preparare: Se spala cartofii, se curata de
coaja si se…
Read more »
Read more »
Coconut Ice
29 November 2010
Ingrediente: 340 gr nuca de cocos 340 zahar pudra 1 cutie lapte
condensat(400ml) 2-3 picaturi colorant rosu Mod de preparare: Intr-un
bol turnam laptele condensat, zaharul peste el si amestecam bine pana se
omogenizeaza. Daca aveti lapte condensat neindulcit, folositi
cantitatea indicata de zahar. Adaugam nuca de cocos si amestecam,
asigurandu-ne ca nu…
Read more »
Read more »
Prajitura miracol
29 November 2010
Ingrediente: 100g unt topit (eu va recomand 80g) 125g biscuiti
digestivi macinati 175g fulgi de ciocolata (ciocolata maruntita) 75g
fulgi de nuca de cocos 125g miez de nuca tocata marunt 400ml lapte
condensat indulcit Mod de preparare: Se tapeteaza cu hartie de copt o
tava cu dimensiuni mici (a mea are 25cm x…
Read more »
Read more »
Prajitura cu banane
29 November 2010
Ingrediente:
200 g unt 1/2 cana zahar 1/4 cana miere 2 oua usor batute 1 cana de
banane zdrobite 2 cani de faina amestecata un praf de copt Mod de
preparare: Se incinge cuptorul la 180C. Se unge o forma dreptunghiulara
adanca (21x14x7 cm) cu unt topit sau untdelemn, se acopera fundul si
peretii laterali…
Read more »
Read more »
Cartofi cu branza
29 November 2010
Ingrediente:
1,2 kg cartofi nesfaramiciosi 6 cepe 20 g unt topit sare piper o
lingurita chimen o legatura patrunjel verde 1 catel de usturoi 250 g
branza topita sau cascaval moale Mod de preparare: Se incinge cuptorul
inclusiv tava pentru friptura la 200C. Se spala cartofii, se curata si
se taie felii groase. Cepele…
Read more »
Read more »
Tarta Tatin cu coaja de portocala
29 November 2010
Ingrediente
: 250 g aluat de placinta (foetaj) 1,5 kg mere cu miezul tare 1
portocala 200 g zahar 130 g unt Mod de preparare: Se incinge cuptorul la
150C. Cu un cutit ascutit se curata portocala, iar coaja (cat mai
subtire) se taie bastonase. Intr-o cratita se pune zaharul sa se
topeasca cu o…
Read more »
Read more »
Creme a la creme
29 November 2010
Ingrediente blat: 9 oua 9 linguri de zahar 1 si 1/2 plic creme ole cu
gust de ciocolata ( 126 g) Ingrediente crema: 400 ml smantana dulce 400
ml lapte rece 2 plicuri creme ole de vanilie Ingrediente glazura:3
linguri apa,3 linguri zahar,150 gr ciocolata cu lapte,150 gr unt gras
sau margarina pentru prajituri…
Read more »
Read more »
Pui cu ardei gras si masline
29 November 2010
Ingrediente:
1 pui de 1,5 kg taiat bucati 125 g slaninuta afumata (taiata fasii) 4
rosii 2 ardei grasi 2 cepe 4 catei de usturoi o jumatate de lamaie 80 g
masline verzi 80 g masline negre o frunza de dafin 4 linguri ulei de
masline sare piper 1 lingurita sofran (pulbere) diluat in 150…
Read more »
Read more »
Piersici gratinate cu iaurt
29 November 2010
Ingrediente: 2 piersici coapte 100 g iaurt simplu 1 lingura de suc de
lamaie 3 linguri de miere 2 linguri de nuci taiate bucati Mod de
preparare: Amestecam iaurtul cu 1 lingura de suc de lamaie si 2 linguri
de miere.Amestecam nucile cu 1 lingura de miere. Taiem piersicile in 2,
socoatem samburii.Punem jumatatile…
Read more »
Read more »
Pateuri cu branza dulce
29 November 2010
Ingrediente: 1 pachet de foietaj congelat 500-600 g branza dulce 2 oua 1
mana de stafide 2 plicuri zahar vanilat 6-7 linguri de zahar coaja de
la o lamaie 2-3 linguri de gris zahar pudra vanilat pentru deasupra
Mod de preparare: Lasati aluatul de foietaj sa se dezghete la
temperatura camerei (conform instructiunilor…
Read more »
Read more »
Prajitura cu fanta
29 November 2010
Ingrediente blat: 6 oua 100 ml ulei 6 lg de zahar 2 lg de cacao 4 lg de
faina 1 pachet praf de copt Ingrediente crema:500 g branza de vaci,200g
unt,150 g zahar , esenta de vanilie Ingrediente glazura:850 ml Fanta
(sau orice alt suc va place),2 plicuri de budinca de vanilie,5linguride
zahar Mod…
Read more »
Read more »
Vinete italiene cu rosii
29 November 2010
Ingrediente:
500 g vinete 350 g rosii bine coapte 2 ramuri de telina verde 150 g
masline verzi (fara samburi) 3 catei mari de usturoi (se pot pune si mai
multi, dupa gust) 200 ml otet de vin un varf de cutit de zahar
untdelemn sare piper Mod de preparare: Taiati coditele vinetelor, apoi
taiati…
Read more »
Read more »
Supa pasata de dovleac
29 November 2010
Ingrediente
: 1,5 kg dovleac 300 ml apa fiarta cu Vegeta sau concentrat de legume
500 g smantana 2 linguri zeama de lamaie sare piper 50 g seminte de
dovleac fara coaja Mod de preparare: Se curata dovleacul de coaja,
seminte si nervuri. Se taie bucati mai mici si se pun la fiert in apa…
Read more »
Read more »
Prajitura cu branza de vaci si magiun de prune
29 November 2010
Ingrediente
aluat: 270 g faina 1 plic drojdie uscata 170 ml lapte caldut 50 g zahar
1/2 plic zahar vanilat 70 g unt moale Intrediente razatura:100 g unt
rece, 100 g zahar, 100 g faina, 1/2 lingurita scortisoara Ingrediente
umplutura :800 g branza de vaci, 6 oua, 150 g zahar pudra, 2 plicuri
zahar vanilat,…
Reteta zilei: Omleta cu branza si cascaval
29 November 2010
O
reteta de omleta cu branza si cascaval din: oua, branza, cascaval,
sare, piper si muraturi. Ingrediente: 4 oua 1 bucata branza 1 bucata
cascaval sare piper muraturi Mod de preparare: Se bat oualele, se rad
branza si cascavalul dupa care se adauga peste oualele batute. Se
amesteca bine, se sareaza si pipereaza dupa gust.…
Read more »
Read more »
Pastrav cu miez de graham
29 November 2010
Ingrediente:
2-3 pastravi (circa 1,2 kg) 4 rosii 2 lamai 1 legatura patrunjel verde 2
fire marar 4 felii de paine graham 4 linguri ulei de masline 40 g unt
sare piper Mod de preparare: Se curata pestele, se spala bine, se
zvanta si se sareaza in interior. Rosiile spalate si sterse se taie…
Read more »
Read more »
Friptura de manzat cu mere
29 November 2010
Ingrediente:
o bucata de pulpa de manzat (800 g) 8 mere 2 cepe o crenguta de
rozmarin 2 linguri rachiu 30 g unt 4 linguri ulei sare piper 200 g faina
Mod de preparare: Incingeti cuptorul la 180C.Puneti uleiul la incins
intr-o forma de tuci sau jena si rumeniti carnea legata cu sfoara de
bucatarie…
Read more »
Read more »
Salata de cartofi cu crenvursti
29 November 2010
Ingrediente:
250 g cartofi 1 ceapa mare rosie 1 ou fiert tare 1 legatura de
patrunjel Ingrediente sosul aioli :5 catei de usturoi, 2 galbenusuri,
300 ml untdelemn fin, 1 lingura de suc de lamaie, 1 cartof fiert in
coaja, sare, piper. Mod de preparare: Se curata cateii de usturoi si se
dau pe razatoarea…
Read more »
Read more »
File de peste cu condimente
29 November 2010
Ingrediente:
4 fileuri de peste alb (de 150 g fiecare) 3 catei de usturoi 2 albusuri
3 linguri faina 2 linguri otet de mere 4 linguri ulei 1 lingura seminte
de coriandru 1/2 lingurita chimen macinat 1 varf de cutit praf de chili
sare piper Ingrediente garnitura: 500 g broccoli sau conopida, 1 lamaie
verde.…
Read more »
Read more »
Supa de vara
29 November 2010
Ingrediente:
500 g morcovi 1 gulie 500 g cartofi 1 fir de praz 2 linguri de ulei 1
litru de apa fiarta cu delikat sare piper 2 cabanosi o legatura de
patrunjel Mod de preparare: Legumele se curata, se spala si se toaca
marunt. Se calesc in ulei fierbinte. Se adauga apa fiarta cu delikat…
Read more »
Read more »
Cum se prepara Cocktail Jubilee (video)
29 November 2010
Ingrediente: 25 ml tequila 25 ml gin 25 ml blue curacao 25 ml lemon
juice 1 tsp caster sugar Sparkling water Ice cubes 1 maraschino cherry 1
chopping board 1 knife 1 squeezer 1 shot measure 1 cocktail shaker 1
strainer (if the shaker doesn’t include one) or a small sieve 1 highball
glass…
Read more »
Read more »
Cannelloni cu umplutura de dovlecei
29 November 2010
Ingrediente:
600 g dovlecei 1 ceapa 1 catel de usturoi 2 linguri untdelemn de
masline sare piper 250 g branza de burduf 2 linguri patrunjel verde
tocat 80 g cascaval ras 250 ml sos alb (1-2 linguri de faina prajita in
unt si stinsa cu lapte) 16 rulouri de cannelloni. Mod de preparare: Se
curata…
Read more »
Read more »
Cartofi cu branza de vaci
29 November 2010
Ingrediente:
500 g branza de vaci 1/8 l zer cateva picaturi de sos Worcester 1 ceapa
sare 1 legatura ridichi piper macinat 1 varf de cutit piper de Cayenne 1
lingurita miere 1 legatura codite de ceapa verde 1,2 kg cartofi fierti
Mod de preparare: Se pun intr-un castron zerul, branza de vaci si sosul…
Read more »
Read more »
Supa de patrunjel
29 November 2010
Ingrediente
: 3 radacini de patrunjel (circa 375 g) 2 cepe 130 g unt 1 l zeama de
legume 1/2 l frisca nebatuta (sau smantana subtire) sare piper proaspat
macinat nucsoara 2 legaturi patrunjel verde eventual putina faina +
putin unt pentru legatul supei, frunzulite de patrunjel pentru garnisit
Mod de preparare: Se curata radacinile…
Read more »
Read more »
Muşchi de porc cu mango
29 November 2010
Ingrediente: 800 g muşchi de porc 6 ştiuleţi de porumb mic două gulii
doi morcovi 450 g broccoli doi ardei graşi o ceapă două fructe de mango
100 g măsline negre 150 ml vin alb demidulce sare piper ulei de măsline
pătrunjel o lămâie Mod de preparare: Muşchiul de porc se spală, se…
Read more »
Read more »
Salată cu şniţel de pui
29 November 2010
Ingrediente: un borcan de salată de ciuperci 250 g roşii cherry doi
ardei graşi roşii 4 cartofi doi castraveţi verzi un ou 4 linguri de
făină două piepturi de pui miere sos de soia o lingură de oţet balsamic
ulei sare piper pătrunjel salată verde Mod de preparare: Piepturile de
pui se spală,…
Read more »
Read more »
Plăcintă cu peşte şi cuşcuş
29 November 2010
Ingrediente: 500 g făină 100 ml apă 100 ml lapte dulce 250 g cuşcuş doi
ardei graşi o vânătă 500 g fileuri de peşte o conservă fasole neagră
boabe smântână 15 g drojdie 3 ouă ulei de măsline sare piper pătrunjel
salată verde legume de sezon Mod de preparare: Vinetele şi ardeii
graşi…
Read more »
Read more »
Sardine cu legume şi lămâie
29 November 2010
Ingrediente: un kilogram de sardine 4 roşii doi dovlecei doi cartofi
450 g fasole verde doi ardei capia 50 g măsline feliate o legătură de
ceapă verde o lămâie doi căţei de usturoi pătrunjel verde sare piper
ulei de măsline legume de sezon Mod de preparare: Fasolea şi cartofii
se curăţă, se spală…
Read more »
Read more »
Paine cu branza coapta si rosii
29 November 2010
Ingrediente
: 1 paine pentru sandviciuri (bagheta sau paine neagra patrata) 5
linguri ketchup 500 g rosii 400 g branza telemea sare piper 1 legatura
de patrunjel 2 catei de usturoi 4 linguri untdelemn Mod de preparare: Se
taie painea felii egale si se ung cu ketchup.Se spala rosiile, se taie
felii. Se taie felii…
Read more »
Read more »
Budinca de dovlecei pane
29 November 2010
Ingrediente:
3-4 dovlecei tineri 2 oua putina faina ulei pentru prajit cascaval sau
branza rasa smantana patrunjel verde Mod de preparare: Se curata
dovleceii de coaja, se taie felii circa o jumatate de centimetru, se
sareaza si se lasa putin sa se patrunda. Se tamponeaza cu un servet, se
dau prin faina si ou…
Read more »
Read more »
Cuscus cu sos caramel
29 November 2010
Ingrediente: 300 g cuşcuş un ardei capia o ceapă doi căţei de usturoi
400 g ciuperci 5 linguri de ulei de măsline 100 g zahăr tos o lingură de
pastă de tomate o linguriţă de amidon sucul de la o lămâie sare piper
pătrunjel fasole albă păstăi Mod de preparare: Ciupercile se taie…
Read more »
Read more »
Dovlecei cu negru de sepie
29 November 2010
Ingrediente: un pachet orez cu negru de sepie şi calamari un ardei gras
roşu un ardei gras galben o legătură ceapă verde 4 dovlecei un morcov
un sfert de ţelină un căţel de usturoi 4 linguri ulei de măsline sare
piper lămâie rozmarin Mod de preparare: Morcovul şi ţelina se curăţă
de coajă…
Read more »
Read more »
Supa cu broccoli si cascaval
29 November 2010
Ingrediente
: 500 g broccoli 2 cepe 1-2 linguri unt 3/4 l zeama concentrata de
legume 200 g cascaval sare piper macinat 1 varf de cutit piper de
Cayenne 1 varf de cutit nucsoara 1/2 pahar smantana 2-3 linguri ulei de
masline 2 felii de paine 1 legatura codite de ceapa verde Mod de
preparare:…
Read more »
Read more »
Rondele de vinete cu ton
29 November 2010
Ingrediente: două vinete, două cutii cu ton în ulei 3 roşii două cepe,
300 g caşcaval sare piper pătrunjel ulei de măsline anşoa Mod de
preparare: Vinetele se spală, se taie în felii subţiri şi se
condimentează. Se aşază pe un tocător de plastic, se pune un alt
tocător deasupra şi se presează.Se…
Read more »
Read more »
Prăjitură cu mentă
29 November 2010
Ingrediente: 250 g unt 370 g făină praf de copt 300 g zahăr tos 650 ml
lapte dulce două pliculeţe zahăr vanilinat 4 ouă sare topping de zmeură
25 g caise confiate 6 bomboane cu caramel două fire de mentă decor de
ciocolată Mod de preparare: Bomboanele se pun la topit într-o cratiţă…
Read more »
Read more »
Roşii umplute cu spanac
29 November 2010
Ingrediente: 8 roşii 300 g brânză telemea un kg spanac două ouă o
ţelină un morcov sare piper mărar ulei de măsline o legătură de ceapă 3
fire de usturoi verde cartofi Mod de preparare: Se scot miezurile
roşiilor şi se presară sare. Roşiile se pun pe un grătar cu tăietura în
jos,…
Read more »
Read more »
Placintele de cartofi cu susan
29 November 2010
Ingrediente
: 500 g cartofi 2 oua 50 g faina 200 ml ulei 40 g unt 3 prize nucsoara
rasa sare piper Ingrediente pane: 2 albusuri, 50 g gris fin, 50 g
faina, 2 linguri seminte de susan, sare, piper. Ingrediente sos: 1
lingurita busuioc verde tocat, 1 cutie mica rosii decojite taiate
marunt,…
Read more »
Read more »
Clafoutis cu cirese
29 November 2010
Ingrediente:
500 g cirese coapte 4 oua 125 g zahar pudra 1 varf de cutit sare 80 g
faina 250 ml lapte 1 plic zahar vanilat 60 g unt + 20 g pentru uns forma
Mod de preparare: Spalati ciresele, rupeti-le coditele, fara sa
scoateti samburii si lasati-le sa se zvante intr-un servet de…
Read more »
Read more »
Prăjitură cu lapte bătut
29 November 2010
Ingrediente: 500 g făină un pliculeţ cu praf de copt sare 85 g unt 120 g
zahăr brun două ouă 350 ml lapte bătut o lămâie un borcan cu gem de
fructe de pădure un plic cu praf de jeleu două banane zahăr vanilinat
100 g miezuri de nucă Mod de preparare: Intr-un…
Read more »
Read more »
Deliciu cu visine
29 November 2010
Ingrediente:
6 oua 300 g unt proaspat 300 g zahar pudra 250 g faina alba 2 pachete
zahar vanilat 1 cescuta rom si un varf de cutit de sare 2 kg visine
curatate de samburi Mod de preparare: Se freaca untul spuma, apoi se
adauga zaharul, se freaca bine pana cand zaharul se dizolva, se…
Read more »
Read more »
Stifado
29 November 2010
Ingrediente
: 1,5 kg carne de vita macra 3 catei de usturoi 6 linguri untdelemn de
masline sare piper 3 foi de dafin 1/2 lingurita de nucsoara macinata
cateva cuisoare chimen 2 linguri bulion de rosii 2-4 linguri otet rosu
de vin 250 g rosii pasate 100 ml vin rosu 1 kg cepe mijlocii (cepe…
Read more »
Read more »
Cartofi cu conopida si iaurt
29 November 2010
Ingrediente:
1 conopida mica 800 g cartofi (nesfaramiciosi) 1 ardei iute rosu 20 g
unt topit sare 3/4 l concentrat de zeama de legume 1/2 varf de cutit
sofran (0,1 g) 1/2 lingurita curry 1/2 legatura menta 2 borcane iaurt
gros (a 150 g) Mod de preparare: Se spala conopida si se rupe
buchetele. Cartofii…
Read more »
Read more »
Friptura de pui cu sos de mere si cimbru
29 November 2010
Ingrediente:
2 mere 1 lingura zeama de lamaie 4-5 crengute de cimbru 4 felii piept
de pui sare piper 10 g unt topit 1/4 l suc de mere 1/4 l concentrat de
carne de pasare 1 lingura smantana 2 linguri rase amidon (sau faina) 1
lingura mustar Mod de preparare: Se spala merele, se taie…
Read more »
Read more »
Prajitura cu iaurt si sirop de lamaie
29 November 2010
Ingrediente:
2 1/2 cesti faina o lingurita praf de copt o ceasca zahar tos fin 250
ml iaurt 250 ml lapte 2 oua batute usor Ingrediente sirop: 1/4 ceasca
zahar tos fin, 200 ml apa, coaja unei lamai taiata fasii subtiri, 4
linguri zeama de lamaie. Mod de preparare: Se-ncinge cuptorul la 180C.
Se unge…
Read more »
Read more »
Calmar cu sos picant
29 November 2010
Ingrediente: 600 g tuburi de calmar un kg roşii două cepe 250 ml vin
alb 120 ml ulei de măsline doi căţei de usturoi o linguriţă de zahăr tos
sare piper salată rucola o frunză de dafin paste orez Mod de
preparare: Roşiile se spală, se opăresc câteva minute, apoi se curăţă de
coajă…
Read more »
Read more »
Pilaf cu sfeclă roşie şi prune uscate
29 November 2010
Ingrediente: 250 g orez o sfeclă roşie 200 g prune uscate o ceapă un
căţel de usturoi sare piper ulei de măsline salată verde castraveţi
verzi apă Mod de preparare: Sfecla roşie se spală, se şterge cu un
prosop şi se aşază într-o tavă. Se introduce în cuptor şi se coace până
când, dacă…
Read more »
Read more »
Cartofi gratinati cu carnati si cascaval
29 November 2010
Ingrediente:
1 kg cartofi nesfaramiciosi 1 carnat 500 ml lapte 250 ml frisca
nebatuta (smantana) 100 g cascaval 100 g unt sare piper Mod de
preparare: Incingeti cuptorul la 210C.Curatati cartofii, stergeti-i cu
un stergar de bucatarie fara sa-i spalati si taiati-i rondele. Puneti-i
intr-o tigaie, turnati peste ei laptele si lasati-i sa fiarba 1
Fileuri de peste in haina de cartofi
29 November 2010
Ingrediente:
400 g cartofi rosii (nesfaramiciosi) 1 lingura amidon alimentar 600 g
fileuri de peste alb (cod, salau, merlucius) sare piper 3 galbenusuri de
ou 1 lingura patrunjel tocat 4 linguri untdelemn Mod de preparare: Se
curata cartofii de coaja, se spala, se dau pe razatoarea mare. Se storc
usor si se amesteca cu amidon.…
Read more »
Read more »
File de salau cu ciuperci
29 November 2010
Ingrediente:
4 fileuri de salau (a 200 g) cateva picaturi zeama de lamaie sare piper
macinat 2-3 linguri unt 1 ceapa 250 g ciuperci proaspete 1 ceasca zeama
concentrata de legume 1 ceasca verdeata tocata (patrunjel, marar) 1
lingurita oregano 1 lingurita busuioc uscat 4 oua Mod de preparare: Se
spala file-urile de peste,…
Read more »
Read more »
Clatite americane
29 November 2010
Ingrediente:
3 oua mari 115 g faina 1 lgt cu varf praf de copt 140 ml lapte 5 lgt
zahar un praf de sare ulei, pentru uns tigaia Mod de preparare: Mixam
galbenusurile cu zaharul pana se albesc.Turnam cate putin lapte, apoi
daugam putina faina amestecata in prealabil cu praful de copt,alternam
asa pana se…
Read more »
Read more »
Sufleu de branza
29 November 2010
Ingrediente:
8 felii de paine mai veche 60 g unt moale 150 g cascaval ras 4 oua 1
ceasca zeama concentrata de pui 1/2 ceasca frisca nebatuta (smantana)
piper proaspat macinat Mod de preparare: Se incalzeste cuptorul la 150C.
Se indeparteaza coaja de paine, se ung cele 8 felii cu unt pe o singura
parte…
Read more »
Read more »
Prajitura cu gem de capsuni
29 November 2010
Ingrediente
blat: 300 g biscuiti 120 g unt 2-3 linguri de lapte Ingrediente
umplutura: 800 g branza dulce (mai cremoasa) 200 g smantana 4 oua 200 g
zahar (sau dupa gust) 1 fiola de esenta de vanilie butter vanilla
Ingrediente topping: 1 borcan mic de gem de capsuni 2 plicuri de tort
gelle rosu …
Read more »
Read more »
Ciuperci cu busuioc
28 November 2010
Ingrediente: un kilogram ciuperci champignons 75 g unt 75 ml ulei de
măsline 4 căţei de usturoi o jumătate de lămâie 200 ml vin alb dulce o
lingură de busuioc uscat pătrunjel sare piper castraveţi verzi Mod de
preparare: Ciupercile se curăţă de pieliţă, se spală şi se pun într-o
strecurătoare să se…
Read more »
Read more »
Ciorbă de curcan cu tăiţei
28 November 2010
Ingrediente: 700 g carne de curcan două cepe un ou un morcov o jumătate
de ţelină un păstârnac 5 roşii un ardei iute 300 ml borş doi căţei de
usturoi mărar sare piper făină apă Mod de preparare: Carnea de curcan
se taie în bucăţele. Cepele se curăţă, se spală şi se taie…
Read more »
Read more »
Tartă cu brânză de vaci si migdale
28 November 2010
Ingrediente: 300 g unt 250 g zahăr tos 4 ouă 70 g migdale 500 g făină
500 g brânză de vaci 100 g caise confiate o portocală două pliculeţe cu
zahăr vanilinat esenţă de rom esenţă de lămâie zahăr pudră fistic alune
de pădure Mod de preparare: Intr-un vas se amesteca untul cu…
Read more »
Read more »
Paste cu legume şi peşte
28 November 2010
Ingrediente: 4 fileuri de peşte 500 g paste cu spanac 500 g ciuperci
sare piper ulei de măsline busuioc usturoi verde sau uscat Mod de
preparare: Fileurile de peşte se spală, se curăţă de oase şi se taie în
bucăţele. Se condimentează cu sare şi piper, se aşază într-o tavă şi se
ung cu…
Read more »
Read more »
Salată de varză de Bruxelles cu morcovi si curmale
28 November 2010
Ingrediente: un kilogram varză de Bruxelles 200 g morcovi 100 g curmale
4 căţei de usturoi un ardei gras galben o lămâie ulei de măsline sare
piper pătrunjel Mod de preparare: Varza de Bruxelles se curăţă, se spală
şi se pune la fiert în apă clocotită în care s-a adăugat o lingură de
sare.…
Read more »
Read more »
Tăitei cu nucă
28 November 2010
Ingrediente: 600 g paste late 100 g miezuri de nucă o lămâie 80 g zahăr
tos 80 g unt o linguriţă de sare două pliculeţe cu zahăr vanilinat
esenţă de lămâie 50 g fistic 50 ml lapte dulce mentă Mod de preparare:
Pastele se pun la fiert în apă clocotită în care s-a…
Read more »
Read more »
Peste sicilian
28 November 2010
Ingrediente: 4 fileuri de peste ~ 200 g (cod, merluciu) zeama de la o
lamaie sare piper 3 linguri ulei de masline Ingrediente sos:150 g telina
(tulpini), 1 ceapa, 1 catel de usturoi, 1 legatura patrunjel verde, 2
linguri ulei de masline, 500 g rosii decojite taiate bucatele, 100 g
masline negre, 2 linguri…
Read more »
Read more »
Prajitura cu crema de cocos
28 November 2010
Ingrediente:
un pachet foi piscot cu cacao Ingrediente crema:670 ml lapte ,70 g
amidon de porumb , 2,5 linguri de zahăr , 70 g ciocolată albă ,170 g unt
la temperatura camerei 100 g zahăr pudră , 5-6 linguri de nuca de
cocos. Mod de preparare: Daca nu aveti puteti fierbe laptele cu cca
100-150…
Read more »
Read more »
Pui cu masline
28 November 2010
Ingrediente: 1 pui maricel (circa 1,3 kg) sare piper 250 g ciuperci 750
g cartofi mai marunti 1 kg rosii carnoase 125 g costita afumata 150 g
masline verzi 3 linguri coniac sau rachiu Mod de preparare: Se spala
puiul, se zvanta, se freaca cu sare si piper si se leaga
aripile.Ciupercile curatate…
Read more »
Read more »
Paste cu vinete
28 November 2010
Ingrediente : 2 vinete 1/2 l ulei de masline 1,25 kg rosii carnoase 350
g penne (macaroane scurte) sare 2 catei de usturoi piper 1 varf de
cutit zahar 150 g Mozzarella 1 legatura busuioc verde Mod de preparare:
Se curata vinetele, se spala si se taie bucati. Apoi se incinge uleiul
(2 linguri…
Read more »
Read more »
Salata rece de macaroane
28 November 2010
Ingrediente: 200 g macaroane scurte 1 vanata 2 rosii 6 linguri ulei de
masline 2 linguri de sare grunjoasa 1 catel de usturoi 1 lingurita de
seminte de pin 6 linguri de cascaval ras 30 g unt 4 fire de cimbru sare
piper Mod de preparare: Spalati vanata si taiati-o in felii de 1…
Read more »
Read more »
Chec moale cu legume
28 November 2010
Ingrediente: 2 dovlecei 2 morcovi 1 ardei rosu 150 g fasole verde 4 oua
100 g branza topita 150 g faina + inca 2 linguri 50 ml lapte 50 ml
smantana 1 pachetel de drojdie 120 g unt + inca 20 g 1 varf de cutit de
nucsoara rasa sare piper Mod de preparare:…
Read more »
Read more »
Salata egipteana
28 November 2010
Ingrediente: 4 castraveti 1/2 lingurita usturoi pisat sau taiat foarte
fin 1 ceasca iaurt 1 lingurita marar verde tocat marunt 3 ridichi taiate
marunt Mod de preparare: Curatati castravetii. Amestecati usturoiul,
iaurtul si mararul, apoi adaugati castravetii taiati fin si ridichile.
Amestecati bine. Cel mai simplu ar fi ca ridichile si castravetii sa
fie…
Read more »
Read more »
Ardei capia umpluti cu sardele
28 November 2010
Ingrediente: 4 ardei capia rosii 500 g fileuri de sardele 4 catei de
usturoi 70 g unt 60 g faina 600 ml lapte 2 fire de cimbru 2 foi de dafin
3 linguri de untdelemn 3 linguri de otet aromat 1 fir de patrunjel
sare piper Mod de preparare: Puneti sardelele sa se desareze…
Read more »
Read more »
Prajitura cu branza de vaci
28 November 2010
Ingrediente aluat: 250 g unt moale 125 g zahar 2 plicuri zahar vanilat
coaja rasa de la o lamaie 1 galbenus 375 g faina 50 g migdale taiate
marunt 2 lingurite rase praf de copt Ingrediente umplutura :200 g unt
moale, 200 g zahar, 1 kg branza de vaci (20% grasime), 4 oua, 40…
Read more »
Read more »
Omleta cu jumari
28 November 2010
Ingrediente: 6 oua 200 g jumari de porc 2 cepe mici 1 legatura de
patrunjel verde 2 linguri de untura sare piper Mod de preparare:
Spargeti ouale intr-un castron, sarati-le, piperati-le, bateti-le bine
cu furculita, impreuna cu jumatate din patrunjelul verde tocat. Curatati
si tocati ceapa. Puneti-o sa se caleasca intr-o lingura de untura…
Read more »
Read more »
Dublin Coddle
28 November 2010
Ingrediente : 8 carnati grosi de porc 4 felii de sunca grasa 30 g ulei 2
cepe mari tocate 2 catei de usturoi presati 4 cartofi potriviti 1/4
lingurita salvie uscata piper macinat sare 3/4 ceasca zeama concentrata
de carne 2 linguri patrunjel verde tocat Mod de preparare: Se incinge
cuptorul la 180C. Se…
Read more »
Read more »
Prajitura cu afine
28 November 2010
Ingrediente:
220 g biscuiti graham 100g unt 6 lg lapte 400 g crema de branza 90 g
zahar pudra 250 ml frisca batuta esenta de vanilie Ingrediente topping:
350 g afine ,6 linguri de zahar,2-3 lg de zeama de lamaie Mod de
preparare: Maruntim biscuitii si ii amestecam cu cele 6 linguri de
lapte…
Read more »
Read more »
Ciuperci umplute cu branza de vaca
28 November 2010
Ingrediente: 1 kg ciuperci 3 linguri de ulei 1 cana de branza de vaca 1
lingura marar tocat 2 oua sare Mod de preparare: Palariile
ciupercilor, spalate si scurse, se pun intr-o cratita cu putin ulei pana
se mai inmoaie. Picioarele ciupercilor se toaca, se inabusa in ulei, se
lasa sa se raceasca…
Read more »
Read more »
Mancare de ardei gras
28 November 2010
Ingrediente: 5-6 ardei grasi (capia) 1 ceapa 2-3 catei de usturoi 4-6
rosii bine coapte 1 lingura ulei de floarea-soarelui 2-3 fire de
busuioc 1 lingurita sare Mod de preparare: Se caleste ceapa, se toarna
cateva linguri de apa si se lasa sa fiarba acoperit. Coaceti ardeii si
curatati-i de pielita si de seminte.…
Read more »
Read more »
Tocanita de vacuta cu bere
28 November 2010
Ingrediente: 1 kg carne de vita 2-3 linguri ulei 2 cepe mari tocate 2
catei de usturoi presaţi 1/4 ceasca faina 1ceasca zeama concentrata din
carne de vita 1ceasca bere 2 morcovi mari taiati felii 2 foi de dafin
1crenguta cimbru piper macinat sare Mod de preparare: Se curata carnea
si se taie bucati…
Read more »
Read more »
Ptajitura Hawaii
28 November 2010
Ingrediente: 1 conserva mare de cocktail de fructe (ananas, pere, mere,
struguri, cirese..) 150 g unt 150 g zahar un praf de sare 2 oua 250 g
faina 25 g nuca de cocos 2 lingurite praf de copt 4 linguri suc de
lamaie 200 g zahar pudra Mod de preparare: Turnam continutul conservei
intr-o…
Read more »
Read more »
Colcannon
28 November 2010
Ingrediente : 4 cartofi potriviti 300 g varza alba taiata fidea 60 g
unt 1/2 ceasca ceapa verde tocata 2/3 ceasca lapte cald piper macinat 1
lingura patrunjel verde tocat Mod de preparare: Se curata cartofii de
coaja, se taie in patru si se fierb 15 minute pana ce se-nmoaie. Se
scurg de…
Read more »
Read more »
Cataif
28 November 2010
Ingrediente: 400 g fidea foarte subtire 300 g zahar 500 ml apa 50 g unt
400 g frisca esenta de vanilie Mod de preparare: Ungem o tava cu unt
topit (eu am facut in tava de la aragaz), apoi asezam fideaua in strat
subtire pe toata suprafata tavii. Dam la cuptorul preincalzit, la…
Read more »
Read more »
Supa de iaurt
28 November 2010
Ingrediente: 1 borcan mare de iaurt 3 dovlecei tineri si proaspeti 3
lingurite ulei de soia 3 lingurite zeama de lamaie 1/2 lingurita marar 1
catel de usturoi tocat 1/2 seminte de marar 1 lingurita menta verde 1
lingurita coaja rasa de lamaie Mod de preparare: Puneti ingredientele in
vasul mixerului si transformati-le in…
Read more »
Read more »
Orez cu legume
28 November 2010
Ingrediente: 2 cani de orez 1 lingura de boabe de mazare 1 lingura de
ciuperci 1 lingura de unt 2 dovlecei 2 rosii 1 morcov 1/4 de telina 1
ceapa 2 cani apa 4 linguri de branza rasa Mod de preparare: Se curata,
se spala si se taie legumele (telina, morcovul si dovleceii),rosiile
se…
Read more »
Read more »
Prajitura cu lamaie si portocala
28 November 2010
Ingrediente
blat: 200 gr unt 70 gr zahar 240 gr faina 3 lingurite coaja portocala
Ingrediente crema: 60 gr faina , 200 gr suc lamaie, portocala (o lamaie
si 2 portocale),4 oua mari,220 gr zahar,3 lingurite coaja potocala.
Mod de preparare: Amestecam intr-un bol faina cu zaharul si coaja de
portocala, adaugam untul…
Read more »
Read more »
Salata yoga
28 November 2010
Ingrediente: 1 salata verde (sau 2 marule) 2 rosii 5 fire de ceapa
verde 15 masline negre 10 ridichi 1 cana de branza rasa 1/4 lingurita
maghiran Ingrediente sos: 1 lingura zeama de lamaie, 1 lingura ulei de
masline, 1 lingurita sare. Mod de preparare: Se taie totul marunt,
maslinele se pun fara samburi.…
Trigoane cu branza
28 November 2010
Ingrediente: 300 g telemea desarata 50 g cascaval ras 1 ou piper alb 15
foi de placinta 2 linguri ulei de masline 2 linguri unt topit Mod de
preparare: Se incinge cuptorul la 180C. Se pune telemeaua intr-un
castron, se sfarma cu furculita, se adauga cascavalul ras si oul batut
si se amesteca…
Read more »
Read more »
Chifteluţe de curcan cu sos
28 November 2010
Ingrediente: 500 g carne de curcan 3 cepe 800 g roşii doi ardei graşi o
jumătate de căpăţână de usturoi un cartof un morcov două cepe două ouă o
lingură de pesmet sare piper ulei pătrunjel salată de varză proaspătă
mărar oţet Mod de preparare: Cartoful şi morcovul se dau pe răzătoarea
cu…
Read more »
Read more »
Carne de vita cu ceapa de arpagic
28 November 2010
Ingrediente : 60 ml ulei de masline 700 g ceapa de arpagic 1 kg carne
de vita 3 catei de usturoi 125 ml vin rosu scortisoara intreaga 6 boabe
piper rosu 1/4 lingurita piper negru macinat 1 foaie de dafin sare 1
lingura otet rosu 2 linguri pasta de rosii 375 ml apa…
Read more »
Read more »
Baklava
28 November 2010
Ingrediente:
1 pachet de foi de placinta (am pus Bella – 14 foi) 150 g unt (ulei)
400 g nuci macinate 300 g zahar 400 ml apa esenta de rom Mod de
preparare: Se da nuca prin masina.Topim untul,operatiunea de asamblare
urmeaza sa se desfasoare in tava mare a aragazului.Ungem tava cu
unt/ulei ,…
Read more »
Read more »
Clatite cu urda dulce
28 November 2010
Ingrediente clatite: 1 ceasca faina 1/2 lingurita sare 3 oua 1/4 ceasca
lapte 45 g unt topit Ingrediente umplutura:375 g urda dulce (sau branza
de vaci), 2 linguri smantana acrisoara,2 galbenusuri, 2 linguri zahar
tos fin, coaja rasa de la o lamaie, 1/2 lingurita esenta de vanilie, 1/4
ceasca stafide. Mod de preparare: Se…
Read more »
Read more »
Haroset
28 November 2010
Ingrediente:
2 mere rosii potrivit de mari 1/4 ceasca migdale sau miez de nuca
tocate marunt 1 lingurita scortisoara 2-3 linguri vin rosu 1-2 linguri
miere Mod de preparare: Se taie merele in doua, se indeparteaza partea
lemnoasa si semintele, se taie marunt, cu coaja cu tot, si se pun
intr-un castron mai mic. Se…
Read more »
Read more »
Supa de mere cu costita afumata
27 November 2010
Ingrediente: 4 mere 1 ceapa 1 catel de usturoi 20 gr. unt sau margarina
2 linguri curry 800 ml concentrat de pui sare piper 1 varf de cutit
cuisoare pisate putina zeama de lamaie 100 gr. costita afumata (Kaiser,
Bacon, slanina afumata) 1/2 legatura ceapa verde Mod de preparare: Se
curata merele, se…
Read more »
Read more »
Rulouri de peste
27 November 2010
Ingrediente: 12 fileuri de peste dezosat 2-3 castraveti murati taiati
bucatele 1/4 ceasca ceapa verde tocata marunt 2 linguri capere tocate 2
cepe potrivite taiate fideluta 2 cesti otet de vin sau de mere 2 cesti
apa 12 boabe de piper negru 6 boabe de piper alb 6 cuisoare intregi 1
lingura boabe de…
Read more »
Read more »
Cremă de gutui cu lămâie
27 November 2010
Ingrediente: 4 gutui 250 g zahăr 4 linguriţe gelatină (pentru închegat)
1 esenţă de vanilie zeama de la 1/2 lămâie 400 g frişcă ulei Mod de
preparare: Topeşti zahărul într-o cratiţă, stingi cu 1 l de apă şi laşi
să fiarbă pe foc mic amestecând ca să se dizolve zahărul în apă. Cureţi…
Read more »
Read more »
Cum se prepara Cocktail Brave Bull (video)
27 November 2010
Ingrediente: 45 ml tequila 30 ml coffee liqueur 1 lemon twist 1 shot
measure 1 old-fashioned glass 1 bar spoon or cocktail stirrer Cum se
prepara Cocktail Brave Bull
Read more »
Read more »
Pui cu mazare verde
27 November 2010
Ingrediente: 400 gr. piept de pui 2 cepe 1 catel de usturoi 500 gr.
conopida 3 linguri ulei 2 lingurite chimen 1 lingurita boia dulce 1/4
lingurita scortisoara pisata 1 l supa concentrata de zarzavat 500 gr.
mazare verde 150 gr. iaurt sare putin coriandru 1 varf de cutit curry
Mod de preparare:…
Read more »
Read more »
Crochete de morcovi si telina
27 November 2010
Ingrediente: 400 gr.morcovi 400 gr.telina 100 gr. cascaval 3 oua sare
piper 2 linguri de pesmet 4 linguri de ulei 1 pahar de smantana icre de
crap sau hering gata preparate Mod de preparare: Se curata zarzavatul,
se spala si se da pe razatoarea mica. Se rade cascavalul si se amesteca
cu morcovii…
Read more »
Read more »
Crema de branza de vaci cu capsuni
27 November 2010
Ingrediente: 375 gr. branza de vaci proaspata 200 gr. iaurt
pasteurizat 50 gr. zahar 1 portocala 400 gr. capsuni 30 gr. miez de nuca
50 gr. ciocolata cu lapte taiata marunt 2 linguri de stafide cateva
frunze de menta proaspata Mod de preparare: Se amesteca iaurtul cu
branza si zaharul pana devin o…
Read more »
Read more »
Sarlota de mandarine cu kiwi
27 November 2010
Ingrediente: 3 kiwi 2 mandarine 12 portocale 2 lamai 2 banane 60
gr.gelatina 600 ml. apa 450 gr.zahar pudra Mod de preparare: Inmuiati
gelatina 15 minute in apa rece. Puneti-o apoi sa se dizolve in apa
calduta impreuna cu zaharul, in alt vas. Adaugati la siropul astfel
obtinut coaja rasa de la 2 portocale.…
Read more »
Read more »
Mancarica sarbeasca, cu carne si castraveti
27 November 2010
Ingrediente: 1 kg. carne de vita 100 gr. untdelemn 1 ceapa 10-12
castraveti murati la soare 1 legatura marar Ingrediente sos: 100 gr.
untdelemn, o lingura de faina, o ceapa mare, o lingura de bulion. Mod de
preparare: Se taie carnea in bucati potrivite si se prajeste bine, pe
toate partile, in untdelemnul incins. …
Read more »
Read more »
Castraveti napolitani
27 November 2010
Ingrediente: 10-12 castraveti mijlocii 150 gr. unt 2 cepe 150 gr. orez 1
legatura de patrunjel verde 2 rosii mari sare piper macinat 1 lingura
de pesmet Ingrediente sos: 50 gr. unt, 10 gr. faina, 500 gr. pulpa de
rosii, 1 dl smantana. Mod de preparare: Se curata castravetii, se taie
in doua, se…
Read more »
Read more »
Prajitura cu capsuni
27 November 2010
Ingrediente: 250 gr. iaurt 2 oua 100 gr. zahar 60 gr. unt 125 gr. faina
125 gr. gris 1/2 pachetel de praf de copt 3 linguri de gem de capsuni
250 gr. frisca 300 gr. capsuni mici 1 lingura de zahar pudra Mod de
preparare: Se incalzeste dinainte cuptorul. Se amesteca iaurtul cu
ouale,…
Read more »
Read more »
Omleta cu crema de castraveti
27 November 2010
Ingrediente: 1 castravete 3 oua 1/2 lingurita de curry 15 cl. smantana
groasa 1 lingura ulei 5 cl. lapte tarhon sare piper Mod de preparare:
Bateti ouale cu laptele si adaugati sarea, piperul si curry-ul,
amestecand bine. Puneti sa se incinga intr-o tigaie 1 lingura de ulei,
turnati ouale si lasati-le sa se prajeasca…
Read more »
Read more »
Crema glasata cu fructe
27 November 2010
Ingrediente: 5 oua 200 gr. unt 150 gr. ciocolata 2 linguri cacao 100
gr. zahar tos 2 caise 1 lingura stafide 4 linguri coniac Ingrediente
sos: 100 gr. ciocolata, 20 gr. unt, 1 lingurita miere. Mod de preparare:
Taiati caisele cubulete si puneti-le intr-un bol, impreuna cu
stafidele. Turnati deasupra coniacul si lasati-le sa…
Read more »
Read more »
Galuste de peste
27 November 2010
Ingrediente: 1 kg fileuri de peste alb 2 tulpini de telina taiate
bucatele 2 cepe tocate marunt 2 morcovi potriviti 3 cesti cu apa 1
lingura patrunjel verde tocat 2 linguri migdale macinate 2 oua batute
sare piper pesmet fin alb Mod de preparare: Se pun intr-o oala cu apa
pestele, telina, jumatate din…
Read more »
Read more »
Spanac cu morcovi
27 November 2010
Ingrediente: 600 gr. spanac 3 morcovi 2 cepe potrivite 3 linguri
untdelemn 1 lingura faina 1 lingurita boia de ardei sare piper 1 lingura
margarina vegetala 1 lingurita zeama de lamaie Mod de preparare:
Spanacul se alege, se spala si se pune cu apa rece la fiert. Se scurge
de zeama, se toaca apoi…
Read more »
Read more »
Spanac cu chifle
27 November 2010
Ingrediente: 700 gr. spanac 3 linguri untdelemn 2 linguri faina 2
chifle 2 linguri margarina vegetala sare piper Mod de preparare:
Spanacul se alege, se spala si se fierbe in apa cu sare pana ce se
inmoaie. Se scurge de zeama, se toaca marunt. Chiflele se taie in cuburi
mici, se oparesc cu apa…
Read more »
Read more »
Musaca cu orez si crusta de cascaval
27 November 2010
Ingrediente: 2 vinete mari 1 lingurita sare 750 g rosii 1/3 ceasca ulei
de masline 6 catei de usturoi 2 cepe mari 2 ardei grasi rosii 1 ardei
gras verde piper 500 g dovlecei taiati felii groase de 2 cm 1 lingurita
zahar 1 ceasca apa 1 ceasca suc de rosii 1/2 ceasca orez…
Read more »
Read more »
Briose Chelsea
27 November 2010
Ingrediente: 2 cesti faina 1/2 plic praf de copt 1/4 ceasca zahar tos
fin 30 g unt taiat bucatele 1/3 ceasca lapte 1 ou Ingrediente umplutura:
30 g unt moale, 1 lingura zahar, 1 ceasca fructe uscate, 1 varf de
cutit ghimbir, 1 varf de cutit scortisoara. Mod de preparare: Se-ncinge
cuptorul la 210C.…
Read more »
Read more »
Latkes
27 November 2010
Ingrediente: 1,5 kg cartofi mijlocii 1-2 linguri ulei 1 ou bătut sare
piper negru 2 linguri faina Mod de preparare: Se spala bine cartofii,
se curata, se dau pe razatoarea mare, se storc bine intre palme si apoi
in hartie absorbanta si se pun intr-un castron. Se adauga uleiul si oul
batut, se…
Read more »
Read more »
Friptura de peste
27 November 2010
Ingrediente: 1 kg peste proaspat (crap, caras, somn) 100 ml untdelemn 1
morcov 1 radacina patrunjel 1 telina mai mica 2 cepe potrivite piper
macinat sare 3 linguri apa Mod de preparare: Pestele se curata de solzi,
se scot intestinele, se spala in mai multe ape, se taie capetele si
cozile, si bucatile ramase…
Read more »
Read more »
Chiftele de cartofi cu legume
27 November 2010
Ingrediente: 800 g cartofi 6 ouă 250 g brânză telemea două vinete doi
dovlecei o legătură de ceapă verde doi ardei graşi doi morcovi 300 g
ciuperci sare piper ulei de floarea-soarelui pătrunjel 100 g pesmet 100 g
mălai Mod de preparare: Intr-un castron se amestecă mălaiul şi
pesmetul împreună cu puţină sare…
Read more »
Read more »
Burger vegetal cu legume
27 November 2010
Ingrediente: 500 g broccoli două vinete doi ardei verzi o ceapă doi
morcovi doi căţei de usturoi 200 g orez cu bobul lung 3 ouă o lingură de
alune sare piper ulei de floarea-soarelui pesmet pătrunjel 150 g
ciuperci Mod de preparare: Un morcov, ceapa şi usturoiul se curăţă, se
spală şi se…
Read more »
Read more »
Plăcinte cu carne de pui
27 November 2010
Ingrediente: 300 g făină 150 ml apă 4 piepţi de pui 3 ouă o legătură de
ceapă verde o linguriţă de praf de curry doi cartofi doi ardei graşi o
lingură de oţet mărar ulei de măsline sare piper Mod de preparare:
Cartofii se curăţă de coajă, se spală şi se fierb. Intr-un…
Read more »
Read more »
Peste rasol
27 November 2010
Ingrediente: 1 kg de peste (cu mai putine oase – salau, somn, calcan)
300 gr. morcovi 300 gr. patrunjel radacina 1 telina potrivita 3 cepe
mijlocii 1 lingurita boabe de piper 2 cartofi 2 foi de dafin 2 linguri
de zeama de lamaie 3 linguri de vin alb 1 lingura de margarina vegetala
1…
Read more »
Read more »
Macrou cu ciuperci si rozmarin
27 November 2010
Ingrediente: 4 bucăţi de macrou 800 g ciuperci două ţeline două cepe
ulei de măsline 100 ml vini alb două frunze de dafin o rămurică de
rozmarin două lămâi două linguri de sos de soia sare piper pătrunjel
orez cartofi Mod de preparare: Peştele se currăţă, se evis- cerează şi
se spală cu…
Read more »
Read more »
Turta ciobanului
27 November 2010
Ingrediente: 750 g carne de manzat sau de miel fiarta 25 g unt 2 cepe
potrivite 1/4 ceasca faina 1/2 lingurita faina de mustar 1 1/2 cesti
zeama concentrata de pasare 1/4 ceasca menta taiata fasii 1/4 ceasca
patrunjel verde tocat 1/2 lingurita piper macinat sare 2-3 linguri sos
worcester Ingrediente pentru stratul de…
Read more »
Read more »
Muşchi de porc cu salată
27 November 2010
Ingrediente: un kg muşchi de porc o varză albă 4 castraveţi muraţi 100 g
arpagic murat două lămâi 300 ml suc de ananas 3 căţei de usturoi o
linguriţă de ghimbir ras o linguriţă de sos de chilii sare piper ulei
de măsline mărar ulei de alune Mod de preparare: Intr-un vas înalt…
Cornuleţe cu mere şi mac
27 November 2010
Ingrediente: 200 ml lapte 580 g făină 25 g drojdie 150 g zahăr brun 80 g
unt 3 ouă 500 g mere 100 g nucă de cocos 50 g seminţe de.mac zahăr
vanilinat esenţă de rom pudrăl de scorţişoară pudră de cuişoare pudră de
nucşoară sare nucă măcinată Mod de preparare: Laptele se…
Read more »
Read more »
Pasta de peste rasol
27 November 2010
Ingrediente: 1 kg de peste fiert rasol (crap, salau) 1 ceapa mai mare 3
linguri de untdelemn 150 gr. margarina vegetala 1/2 lingurita piper
macinat putin enibahar pisat sare dupa gust. Mod de preparare: Dupa ce
pestele fiert rasol s-a racit, se scoate cu grija carnea de pe oase si
se trece prin masina…
Read more »
Read more »
Cremă de ouă cu lămâie
27 November 2010
Ingrediente: 400 g brânză de vaci 100 g zahăr tos două lămâi 4 albuşuri
200 ml frişcă 100 ml lichior de lămâie două pliculeţe cu zahăr
vanilinat o linguriţă de pudră de scorţişoară o lingură de cacao 3
cuişoare şampanie Mod de preparare: Zahărul tos se amestecă bine cu
sucul de la o…
Read more »
Read more »
Păstrăv cu pilaf
27 November 2010
Ingrediente: 4 păstrăvi 500 ml lapte dulce 300 g orez doi ardei graşi
roşii doi ardei graşi verzi două cepe 3 căţei de usturoi o linguriţă de
ghimbir ras un morcov o jumătate de ţelină ulei de măsline o lămâie sare
piper pătrunjel Mod de preparare: Păstrăvii se curăţă, se eviscerează
şi se…
Read more »
Read more »
Supa de castraveti cu iaurt si boia
27 November 2010
Ingrediente: 1 castravete 1/2 legatura de ceapa verde frunze de menta
proaspata frunze de patrunjel verde 2 varfuri de cutit de boia de ardei 2
pahare de iaurt 2 rosii zeama de la o lamaie sare piper Mod de
preparare: Curatati castravetele, taiati-l in doua si scoateti
semintele. Taiati fiecare jumatate in lamele foarte…
Read more »
Read more »
Mâncare de legume cu scoici
27 November 2010
Ingrediente: 300 g scoici 800 g broccoli 500 g fasole mange-tout 150 g
boabe de porumb 300 ml vin alb 50 g unt 200 ml suc de ananas doi morcovi
o ceapă un ardei gras sare piper ulei de măsline mentă lămâie Mod de
preparare: Ceapa se curăţă dle foi, se spală şi…
Read more »
Read more »
Biscuiţi cu glazură de lămâie
27 November 2010
Ingrediente: 500 g făină 250 g unt 125 g zahăr brun 50 g alune de
pădure 50 g migdale 50 g miezuri de nucă două ouă o linguriţă de esenţă
de migdale coajă rasă de portocală praf de copt zahăr vanilinat sare o
lămâie 150 g zahăr pudră mentă Mod de preparare: Intr-un…
Read more »
Read more »
Pui cu tarhon si ciuperci
27 November 2010
Ingrediente: 6 fileuri mari de piept de pui 1/4 ceasca ulei de masline 3
felii costita afumata taiate fasii 300 g ciuperci marunte 1/2 ceasca
vin alb 2 linguri pulpa de rosii 1 lingurita tarhon uscat maruntit 3
cepe verzi tocate marunt sare piper negru proaspat macinat Mod de
preparare: Se incinge cuptorul la…
Read more »
Read more »
Tocăniţă dreasă cu spanac
27 November 2010
Ingrediente: 1,5 kg spanac 1 ceapă 1 ou 2 linguri făină albă 3-4
linguri smântână pastă de tomate sare şi piper după gust Mod de
preparare: Speli bine spanacul şi îl pui la fiert cu 2-3 căni cu apă.
îrtre timp căleşti ceapa, adaugi bulionul şi când spanacul este fiert
torni în oală…
Read more »
Read more »
Prajitura cu orez si fructe
27 November 2010
Ingrediente aluat: 300 gr. faina 100 gr. alune macinate 200 gr. unt sau
margarina 100 gr. zahar 1 zahar vanilat un varf de cutit de sare 1 ou
Ingrediente umplutura: 3 oua, 500 gr. branza de vaci (slaba), 2 linguri
zeama de lamaie, 2 linguri lapte, 100 gr. zahar, 20 gr. amidon, 600 gr.…
Read more »
Read more »
Pui cu ardei la tigaie
27 November 2010
Ingrediente : 3 fileuri de piept de pui 1 ardei gras verde 1 ardei gras
rosu 300 gr. rosii 2 cepe 1 catel de usturoi 4 linguri ulei de masline 1
lingura pasta de ardei 100 ml concentrat de pasare 100 ml vin rosu sare
piper zahar 1 legatura cimbru verde Mod de preparare:…
Read more »
Read more »
Ananas umplut cu pui
27 November 2010
Ingrediente: două bucăţi de ananas doi piepţi de pui 200 g orez 200 ml
vin alb două cepe o linguriţă de ghimbir ras un ardei iute mic 3 căţei
de usturoi ulei de măsline sare piper mentă verde roşii cherry Mod de
preparare: Ananasul se taie în jumătăţi, se îndepărtează mijlocul şi se…
Read more »
Read more »
Sandviciuri cu salata de castraveti si branza
27 November 2010
Ingrediente: 4 castraveti mijlocii sare 4 linguri de suc de lamaie
patrunjel verde marar 1 legatura de ceapa verde subtire 200 gr. branza
telemea 4 felii de paine de secara sau paine alba prajita usor Mod de
preparare: Se curata castravetii de coaja, se dau pe razatoarea cea
mare, se sareaza, se amesteca…
Read more »
Read more »
Supă-cremă cu ciuperci şi seminţe de chimen
27 November 2010
Ingrediente: 500 g ciuperci o legătură de ceapă verde 50 g unt 30 g
făină două gălbenuşuri, 3 linguri de frişcă 110 g smântână 1,5 litri apă
două linguri de vin alb mărar o pâine albă ulei de măsline seminţe de
chimen sare piper Mod de preparare: Ciupercile se curăţă de pieliţă,
se…
Read more »
Read more »
Melcisori umpluti cu branza si prune
27 November 2010
Ingrediente : 1 1/2 ceasca faina 1 lingura praf de budinca (de vanilie)
90 g unt 1/4 ceasca zahar tos fin 1 galbenus 3-4 linguri lapte
Ingrediente umplutura: 250 g branza de vaci, 1/3 ceasca zahar tos fin, 2
lingurite coaja rasa de lamaie, 1 ceasca prune. Mod de preparare: Se
unge o…
Read more »
Read more »
Spaghete cu sos de usturoi
27 November 2010
Ingrediente: 400 gr. spaghete subtiri 2 capatani de usturoi nou 2
linguri ulei de masline 100 ml zeama de legume piper Mod de preparare:
Se fierb spaghetele in apa multa (sa nu fie prea moi). Se curata
usturoiul, se toaca marunt si se caleste in uleiul incins. Se stinge cu
zeama de zarzavat, se…
Read more »
Read more »
Budinca de orez cu frisca si capsuni
27 November 2010
Ingrediente: 1 1/2 cana orez 1 1/2 l lapte zahar dupa gust 2 pachetele
zahar vanilat 300-500 gr. frisca dulce gata batuta 20-25 de capsuni Mod
de preparare: Se fierbe orezul cu laptele, zaharul si zaharul vanilat.
Se lasa sa se raceasca. Cand este rece, se pune pe un platou un strat de
orez,…
Read more »
Read more »
Snitel din piept de pui cu crusta
27 November 2010
Ingrediente: 4 felii de piept de pui sare piper 1 kg de cartofi 1 catel
de usturoi 1 galbenus nucsoara 4 linguri ulei 750 gr. conopida 10 gr.
unt sau margarina Mod de preparare: Se spala carnea, se zvanta, se bate
bine, se sareaza si se pipereaza. Cartofii (cruzi) spalati si curatati
se dau…
Read more »
Read more »
Salata de macaroane cu peste afumat
26 November 2010
Ingrediente : 200 gr. macaroane scurte sare castraveti acri 1 ceapa 100
gr. maioneza 1 legatura de marar piper proaspat macinat 1 castravete
verde mijlociu 200 gr. fileuri de peste afumat Mod de preparare: Se
fierb macaroanele in multa apa cu sare, fara a le lasa sa se inmoaie
prea mult. Se strecoara,…
Read more »
Read more »
Orez in lapte cu fructe
26 November 2010
Ingrediente: 150 gr. orez cu bobul lung 125 gr. zahar 1 zahar vanilat
75 cl. lapte 20 cl. frisca 2 galbenusuri 1 baton de vanilie 1 lingurita
de rom diluat 20 gr. unt 2 crengute de menta 200 gr. zmeura 200 gr.
afine 2 piersici 4 caise Mod de preparare: Varsati orezul intr-o
cratita…
Read more »
Read more »
Minieclere cu pastă de icre
26 November 2010
Ingrediente: 125 ml apă 125 ml lapte dulce 200 g unt 250 g făină 6 ouă
250 g peşte afumat două linguri de maioneză o lingură de smântână o
linguriţă de suc de lămâie sare piper salată verde roşii cherry
pătrunjel seminţe de susan Mod de preparare: Intr-un vas care nu
lipeşte se…
Read more »
Read more »
Şniţel de soia cu legume
26 November 2010
Ingrediente: 8 şniţele de soia 500 g fasole albă păstăi 400 g morcovi
baby două cepe 4 căţei de usturoi 4 boabe de piper două foi de dafin 8
boabe de muştar sare piper măcinat ulei de floarea-soarelui mărar sfeclă
roşie hrean Mod de preparare: Şniţelele de soia se pun la înmuiat în…
Read more »
Read more »
Supa italiana de rosii
26 November 2010
O
reteta simpla de supa italiana de rosii din: rosii, castravete, ardei
vere, ceapa, usturoi, miez de paine uscata, untdelemn, otet de vin, sare
si piper. Ingrediente : 5 rosii mari 1 castravete 1 ardei verde 1 ceapa
1 catel de usturoi 200 gr. miez de paine uscata 2 linguri de untdelemn
fin 2 linguri…
Read more »
Read more »
Minibrioşe cu ciocolată
26 November 2010
Ingrediente: 3 ouă 150 g unt 120 g zahăr 300 g făină o banană 100 g
cremă de ciocolată din comerţ 3 cuburi de ciocolată neagră zahăr
vanilinat coaja rasă de la o jumătate de portocală lichior de ciocolată
praf de copt esenţă de rom sare alune mentă Mod de preparare: Două
cuburi…
Read more »
Read more »
Pizza cu caşcaval
26 November 2010
Ingrediente: 500 g făină 250 ml apă 25 g drojdie doi ardei capia 6
roşii 250 g boabe de porumb din conservă doi cârnaţi 500 g caşcaval două
linguri de ulei de măsline sare piper cimbru sos de roşii picant Mod
de preparare: Drojdia se dizolvă în apă cu puţină sare şi două…
Read more »
Read more »
Salata elvetiana cu salam
26 November 2010
Ingrediente : 400 g salam 200 g cascaval 2 castraveciori murati 1 ceapa
mijlocie 1 legatura ridichi Ingrediente sos:1 lingurita mustar
(potrivit de iute), sare, piper, 1 varf de cutit de zahar, 4-5 linguri
otet alb, 4 linguri zeama de castraveti murati (din borcan), 4 linguri
zeama concentrata de carne , 5 linguri ulei,…
Read more »
Read more »
Supa de peşte cu painea prăjită unsă cu maioneza şi usturoi
26 November 2010
Ingrediente:
1,5 kg peste marunt 1,5 kg peste mare bucati 1-2 capete de peste 18
felii de franzela 2 rosii 2 cepe 4 catei de usturoi 10 fire de patrunjel
2 foi de dafin 1 crenguta de cimbru 1 bucata coaja de lamaie sare piper
Ingrediente maioneza: 4 galbenusuri 4 catei de usturoi 20 cl.…
Read more »
Read more »
Somon cu sos alb
26 November 2010
Ingrediente: 4 fileuri de somon 50 g unt 50 g făină 250 ml lapte 100 g
smântână piper sare 250 ml supă de peşte castraveţi brânză feta măsline
mărar ulei de măsline Mod de preparare: Fileurile de somon se spală şi
se şterg cu un şervet absorbant, apoi se condimentează cu sare şi
piper,…
Read more »
Read more »
Tort cu cremă şi glazură de prune
26 November 2010
Ingrediente tort: 2 ouă 225 g zahăr 120 g făină 250 ml vin roşu 600 ml
frişcă 150 ml suc de portocale 50 g ciocolată de menaj albă scorţişoară 3
plicuri gelatină (pentru închegat) 1 kg prune 2 plicuri gelatină roşie
(pentru decorat) sare 1/2 linguriţă praf de copt Ingrediente ornat: 200 g
frişcă…
Read more »
Read more »
Prăjitură regală cu căpşuni
26 November 2010
Ingrediente: 300 g căpşuni 500 ml lapte 250 g zahăr pudră 1 lingură
coniac sau lichior 1 esenţă vanilie 6 gălbenuşuri 250 g frişcă 1 plic
gelatină 2 plicuri zăhăr vanilat Mod de preparare: Speli căpşunile, le
presari cu 100 g zahăr pudră, tomi tăria şi laşi deoparte. Fierbi apoi
laptele cu zahărul…
Read more »
Read more »
Friptura de porc cu crusta
26 November 2010
Ingrediente : 1,5 kg cotlet de porc Ingrediente marinata:3 linguri sos
de soia, 1 lingura mustar (potrivit de iute), 6 linguri ulei, 2 morcovi,
1 ceapa, 1 cuisoara, 2 fire frunze de telina, 1 lingura bulion, 1/4 l
vin rosu, 400 ml supa din concentrat de vita. Ingrediente crusta: 2 fire
salvie, 4 crengute…
Read more »
Read more »
Tort cu 2 blaturi si 2 creme
26 November 2010
Ingrediente blaturi: 6 ouă 6 linguri zahăr 6 linguri făină 1 esenţă de
vanilie 2 linguri cacao Ingrediente crema de nuci: 100 g nuci măcinate
100 g unt 200 ml lapte 1 lingură zahăr 1 lingură esenţă de rom 1 lingură
făină Ingrediente crema de cacao: 200 ml lapte 1 ou 1 lingură zahăr…