Retete de Paste:
Supa de rosii cu dovlecei
28 February 2010
Ingrediente: 1 l suc de roşii 2 dovlecei tăiaţi cubuleţe 4 cartofi 2
cepe mici 3 căţei de usturoi 1/2 ceaşcă ulei 1 linguriţă zahăr sare
piper 2 foi de dafin Mod de preparare: Intr-o oală suficient de mare
căleşti în ulei ceapa tocată mărunt, adaugi dovleceii, şi după puţin
timp, cartofii tăiaţi…
Read more »
Read more »
Placinta de post cu mere
28 February 2010
Ingrediente: 500 g făină 2 kg mere 50 ml ulei 250 g zahăr 200 g
margarină 1 linguriţa scorţişoară 2 pliculeţe zahăr vanilat 1 vârf cuţit
sare Mod de preparare: Faci un aluat din făină, margarină, 150 ml
apă, 100 g zahăr şi sare şi îl frămânţi bine. Cureţi merele de coajă,
le…
Read more »
Read more »
Salam de biscuiti de post
28 February 2010
Ingrediente: 400 g biscuiţi de post 200 g zahăr pudră 100 g miez de
nucă cacao 200 g rahat Mod de preparare: Rupi biscuiţii mărunt, iar
miezul de nucă îl tai cu cuţitul. Intr-o cratiţă pui rahatul la topit,
la foc moale, cu puţină apă, să se dizolve. După ce s-a topit rahatul,…
Read more »
Read more »
Plachie de crap
28 February 2010
Ingrediente: 1 kg crap 4 linguri ulei 5-6 cepe 1 lingură bulion 2
linguri făină 2-3 boabe de piper câteva felii de lămâie sare apă sau
concentrat de legume Mod de preparare: Tai bucăţi peştele, curăţat şi
spălat, îl sărezi şi îl laşi să stea 15-20 de minute. Apoi ştergi
fiecare bucată cu…
Read more »
Read more »
Gulas de legume
28 February 2010
Ingrediente: 70 ml ulei 2 cepe 3 căţei de usturoi 3 rădăcini de ţelină
425 g roşii conservate 1 cutie de bulion mică 100 ml supă de legume 2
dovlecei 100 g ştiuleţi de porumb mici sare şi piper măcinat Găluşte:
200 g făină de grâu 100 g făină de porumb 1 ou 100…
Read more »
Read more »
Paste fainoase fara ou cu sos de rosii
28 February 2010
Ingrediente: 500 g paste făinoase de post 250 ml ulei 1 kg roşii sau 5
linguri pastă de tomate 2 linguri zahăr 5 foi dafin Mod de preparare:
Fierbi pastele făinoase în apă clocotită cu sare, le strecori şi le
clăteşti cu apă caldă, după care le amesteci cu ulei. Aşezi pastele în…
Read more »
Read more »
Pricomigdale
28 February 2010
Ingrediente: 6 albuşuri 6 linguri zahăr pudră 1 lingură făină 1
farfurie adâncă de nucă pisată esenţă de migdale Mod de preparare:
Baţi albuşurile spumă cu zahărul, adaugi făina în ploaie, apoi esenţa şi
nuca pisată. In tava unsă cu ulei pui o foaie de pergament peste care
aşezi mici grămăjoare cu linguriţa,…
Read more »
Read more »
Piftele cu fasole si sfecla rosie
28 February 2010
Pui la fiert 600 g fasole de orice fel cu zarzavaturi pentru ciorbă,
2-3 cepe, 2 morcovi şi sare după gust, dacă mai este cazul. După ce au
fiert le clăteşti cu apă rece şi le dai prin maşina de tocat. Mai toci 2
sfecle roşii fierte înainte, 3-4 cepe, 2 căpăţâni usturoi, două…
Read more »
Read more »
Salata de pastai cu usturoi
28 February 2010
Ingrediente: 1 kg fasole păstăi 4 căţei de usturoi zdrobiţi ulei sare
piper Mod de preparare: Rupi fasolea în bucăţi, o fierbi în apă cu
sare şi o scurgi. Din ulei şi usturoi faci un mujdei mai gros, ca o
maioneză, apoi pui fasolea, piperezi, sărezi şi torni puţin oţet. Poţi
pune şi…
Read more »
Read more »
Penne cu ragu de legume
28 February 2010
Ingrediente: câte 150 g de morcovi şi păstârnac 300 g broccoli 250 g
roşii cherry 1 buc. fenicul 1 ceapă 1 căţel de usturoi 400 g penne sare 2
linguri de unt 300 ml supă de legume ( din cuburi instant) 150 g creme
fraiche boia iute 2 linguriţe de oţet balsamic piper proaspăt…
Read more »
Read more »
Mic ghid pentru o alimentaţie sănătoasă
28 February 2010
Carnea de pasăre sau de peşte – de două ori pe săptămână, legume şi
fructe – de cinci ori pe zi, iar cerealele integrale – cel mult 250 de
grame pe zi, acestea sunt recomandările prof. dr. Gheorghe
Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetări Alimentare, cu
privire la un stil de viaţă alimentar sănătos. "Înainte…
Read more »
Read more »
Snitele de soia
28 February 2010
Ingrediente: 1 pachet de soia şniţele ulei pentru prăjit aluat de
clătite de post din apă minerală, făină şi sare Mod de preparare:
Pui soia la fiert în 2 l apă şi o linguriţă de condimente. Din momentul
în care a început să clocotească o laşi să mai fiarbă 30-40 de minute…
Read more »
Read more »
Ardei umpluti cu orez
28 February 2010
Ingrediente: 12 ardei graşi sau capia 300 g orez 200 ml ulei 4 cepe
potrivite 500 g roşii sare piper verdeaţă condimente Mod de preparare:
Pregăteşti ardeii pentru umplut, tai ceapa mărunt şi o căleşti în ulei.
Când ceapa este aurie adaugi orezul şi mai fierbi 4-5 minute,
amestecând să nu se prindă.…
Read more »
Read more »
Iahnie de fasole boabe
28 February 2010
Ingrediente: 500 g fasole 1 morcov 4 cepe sare piper 2 foi de dafin 2
linguri pastă de roşii pătrunjel şi mărar Mod de preparare: Fierbi
fasolea în mod obişnuit, dar atunci când schimbi apa, după ce fasolea a
dat în fiert, adaugi morcovul, ceapa înăbuşită în ulei, foile de dafin,
piperul şi…
Read more »
Read more »
Supa groasa de fasole boabe cu foi de dafin
28 February 2010
Ingrediente: 300 g fasole 1 morcov 4 cepe sare piper 2 foi de dafin 2
linguri pastă de roşii pătrunjel şi mărar Mod de preparare: Speli şi
pui fasolea la fiert în apă rece. După câteva clocote schimbi apa,
adaugi morcovii, ceapa, frunzele de dafin, ramura de cimbru, căţelul de
usturoi şi un…
Read more »
Read more »
Chiftelute de opintici
28 February 2010
Ingrediente: 1/2 kg de opintici opăriţi şi daţi prin maşina de tocat
carne 2-3 căţei de usturoi pisaţi mărunt 1 felie de pâine înmuiată în
apă şi stoarsă, dată tot pe maşină împreună cu câteva fire de pătrunjel
şi un fir de praz Mod de preparare: Amesteci compoziţia rezultată şi
pui condimente după…
Read more »
Read more »
Mancare de telina cu mazare si arpagic
28 February 2010
Ingrediente: 1 kg ţelină 1 ceapă mare 3-4 morcovi 200 g arpagic 400 g
mazăre 100 g măsline 100 ml ulei zeama de la o lămâie sare piper
verdeaţă 1 lingură făină Mod de preparare: Cureţi ţelina, o tai felii,
o treci prin făină şi prăjeşti feliile pe ambele părţi în ulei.
Căleşti…
Read more »
Read more »
Ciorba de masline
28 February 2010
O ceapă tăiată cubuleţe şi un morcov dat pe râzătoare le căleşti
într-o ceşcuţă de ulei. Adaugi 1 lingură de bulion şi stingi totul cu 2 I
apă. Adaugi 1 linguriţă de condimente, puţin piper şi o ceaşcă mare de
orez ales şi spălat anterior, laşi să fiarbă la foc potrivit până e
gata…
Read more »
Read more »
Placinta cu praz si soia
28 February 2010
Ingrediente: 1 pachet foi de plăcintă 1/2 pachet soia granule 1-1/2
ceaşcă apă pentru înmuiat soia 1/2 linguriţă sare 1 ceapă mare rasă pe
răzătoarea mică 1 fir de praz tocat foarte fin 250 g ciuperci tăiate
mărunt (facultativ) 3/4 ceaşcă ulei 2 linguri pesmet 1 ardei verde tocat
fin (facultativ) 2-3 linguri sos…
Read more »
Read more »
Varza cu carne si slanina afumata
28 February 2010
Tocăm varza mărunt (fie acră, fie dulce). Dacă e prea acră o spălăm,
punem un rând de varză, apoi o bucată de slănină afumată. Carnea sau
slănina o tăiem în bucăţele potrivite. Punem astfel varza ca să fie
amestecată bine cu carnea. Carnea o potrivim după cât de grasă vrem să
fie varza. O…
Read more »
Read more »
Salata de boeuf de post
28 February 2010
Ingrediente: în funcţie de cantitatea dorită, fierbi cartofi, morcovi,
păstârnac, pătrunjel, ţelină, castraveţi acri, 1 lămâie. în loc de
carne poţi folosi cu succes ciuperci pe care le fierbi, în prealabil.
Mod de preparare: Tai cubuleţe toate legumele, ciupercile, castraveţii
şi le amesteci bine. Pentru maioneză folosesc un sos alb din făină, apă,
margarină.…
Read more »
Read more »
Ciuperci cu mamaliga
28 February 2010
Ingrediente: 1 cutie ciuperci (conservă) 2 cepe mari 1/2 ceaşcă ulei
boia de ardei mărar sare mămăligă Mod de preparare: Speli ciupercile
şi le pui în ceapa călită în ulei, la care adaugi puţină boia de ardei,
sare şi mărar. într-o tavă potrivită ca mărime pui alternativ straturi
de mămăligă şi straturi de…
Read more »
Read more »
Pateuri cu carne
28 February 2010
Ingrediente: foietaj 250 g carne slabă 1 ceapă 1 ou sare piper Mod de
preparare: Căleşti ceapa, o amesteci cu carnea tocată, oul, apoi
potriveşti de sare şi piper. Cu această compoziţie umpli pătrăţele de
foetaj şi le ţii la cuptor 20 de minute. Pofta buna!
Read more »
Read more »
Salata de cartofi
28 February 2010
Ingrediente: 1 kg cartofi roşii 1 ceapă 200 ml apă fiartă cu condimente
3 linguri oţet 1 linguriţă muştar 1 linguriţă zahăr 5 linguri ulei sare
piper după gust Mod de preparare: Cartofii spălaţi îi pui la fiert cu
tot cu coajă în puţină apă sărată, pentru 20 de minute. Ii scurgi şi…
Read more »
Read more »
Sarmale cu orez si stafide
28 February 2010
Ingrediente: 1-2 căpăţâni de varză dulce 250 g orez 100 g stafide 200
ml ulei 100 g ceapă 2 legături mărar sare bulion Mod de preparare:
Cureţi varza, o opăreşti şi îndepărtezi nervurile. Tai o ceapă mărunt, o
căleşti în 100 ml ulei până devine aurie, după care adaugi orezul,
ales, spălat şi…
Read more »
Read more »
Supa crema de mazare
28 February 2010
Ingrediente: 3 l apă 250 g mazăre 1 pătrunjel 1 morcov 1 ceapă 1
linguriţă zahăr 1 linguriţă ulei 1 linguriţă mărat tocat sare crutoane
Mod de preparare: Mazărea, aleasă şi spălată (înmuiată de cu seară în
apă călduţă, dacă e din aceea deshidratată), o scurgi de apă şi o pui la
fiert…
Read more »
Read more »
Ardei umpluti cu hribi
28 February 2010
Ingrediente: 8 ardei graşi (de la congelator sau din saramură) 3 cepe
150 g hribi 100 g orez 250 g suc de roşii 1 ceaşcă ulei 50 g făină sare
condimente verdeaţă Mod de preparare: Căleşti ceapa în jumătate din
cantitatea de ulei, adaugi orezul, apoi hribii, care au fost tăiaţi
mărunt şi…
Read more »
Read more »
Sarmale cu varza dulce si ciuperci
28 February 2010
Ingrediente: 1/2 kg ciuperci (pot fi de mai multe feluri) 1 ceaşcă orez
2 cepe mari 1 varză dulce (opărită mai întâi cu borş) bulion ulei mărar
condimente Mod de preparare: Tai ciupercile mărunt, alături de ceapă,
le rumeneşti în ulei, lăsându-le să fiarbă în zeama lor. Adaugi orezul,
mărarul tocat, apă, sărezi,…
Read more »
Read more »
Carnat cu lamaie
28 February 2010
Toci mărunt cu maşina de tocat 2500 g carne de porc ceva mai grasă.
Dacă ochiurile sitei sunt mai mari, dai carnea de două-trei ori prin
maşină. Amesteci cu 100-120 g sare, 7 g piper pisat şi coaja de la o
lămâie sau după gust. Frămânţi bine amestecul împreună cu un pahar de
lapte…
Read more »
Read more »
Bors de fasole boabe cu ciuperci
28 February 2010
Ingrediente: 1/2 kg fasole boabe 1/2 kg ciuperci (ideal ar fi să
foloseşti ghebe) 1 l borş 2 cepe 2 morcovi 1 rădăcină de patrunjel
bulion dupa gust ulei sare piper marar uscat Mod de preparare: Fierbi
fasolea şi-i schimbi apa de trei or. Adaugi ceapa, morcovul, pătrunjelul
şi sarea. După ce a…
Read more »
Read more »
Pilaf de post cu gutuie
28 February 2010
O
reteta gustoasa de pilaf de post cu gutuie din: orez, ceapa, patrunjel,
telina, gutuie, gulii, marar, morcov, ulei, sare si piper. Ingrediente:
1 cană orez 3 cepe 1 legătură pătrunjel 3 gulii 1 ţelină cu tot cu
frunze 1 gutuie 1 morcov 1 legătură mărar ulei sare piper Mod de
preparare: Alegi orezul…
Read more »
Read more »
Strudel cozonac
28 February 2010
Ingrediente: 400 g faina 1 galbenus 1 pachet unt 3-4 linguri smantana 6
linguri zahar 2 plicuri zahar vanilat 30 g drojdie proaspata 200 ml
lapte Mod de preparare: Faci o maia obisnuita, ca pentru orice
cozonac, din: drojdie, zahar, putin lapte si faina. Pui intr-un vas mai
adanc faina si incepi sa…
File de crap cu varza murata
28 February 2010
Ingrediente:
6 felii de file de crap 400 g varza murata 1 ceapa 1 mar 1 lingura
margarina 1 lingurita de zahar 6 felii de kaizer sau slaninuta afumata
200 ml frisca 3 galbenusuri 1 lingurifa zeama de lamaie Mod de
preparare: Speli feliile de crap, le zvanti, le indepartezi pielea cu un
cutit, le…
Read more »
Read more »
Ciorba de potroace cu zeama de varza
27 February 2010
lei o jumatate de inima de porc, o bucata de ficat, una de plaman si o
bucata de carne de porc nu prea grasa si le pui la fiert. Dupa ce au
fiert, le scoti si le tai cubulete. Separat, pui la fiert 1 ceapa, 1
morcov si 1 ardei, toate tocate marunt si…
Read more »
Read more »
Supa de rata cu taitei zeama de lamaie
27 February 2010
Ingrediente: 1 rata 3-4 l apa 2-3 cepe rosii potrivite 1 radacina
patrunjel 1/2 lingurita boia de ardei iute sare 1 lamaie zemoasa piper
boabe si macinat taietei de casa (fideluta) patrunjel verde Mod de
preparare: Alegi o rata grasa si nu prea tanara. Rata curatata spalata
si parlita usor la flacara o…
Read more »
Read more »
Tort cu capsune si frisca
27 February 2010
Ingrediente pentru blat: 6 ouă 6 linguri zahăr 6 linguri făină Mod de
preparare: Gălbenuşurile le freci spumă cu zahărul. Adaugi, alternativ,
făina şi albuşurile bătute spumă tare. Il coci într-o formă unsă cu
margarină şi tapetată cu făină. Când se răceşte, îl tai în trei bucăţi.
Cremă: 1 plic cremă de vanilie…
Read more »
Read more »
Pui umplut cu sarmalute in foi de vita
27 February 2010
Ingrediente: 1 pui (1-1,5 kg) 200 g carne de vita 200 g carne de porc
50 g ceapa 50 g orez 200 g foi de vita sare piper marar ulei Mod de
preparare: Dai carnea de vuta si de porc prin masina de tocat. Ceapa o
inabusi in ulei, cu sare, piper si…
Read more »
Read more »
Limba cu masline
27 February 2010
Ingrediente: 1 limba 250 g masline 250 g sos de rosii 1/2 pahar vin alb
100 g untdelemn piper boabe sare 1 frunza de dafin 6 cepe Mod de
preparare: Speli bine limba, pui in apa intr-o oala si, cand incepe sa
clocoteasca, adaugi limba si o lasi la fiert. Cand s-a fiert,…
Read more »
Read more »
Rulada de pui cu slanina afumata
27 February 2010
Ingrediente: 6 felii de piept de pui 2 cepe 300 g cascaval 12 felii de
slanina afumata 100 ml vin alb sec 100 g smantana 1 lingura ulei sare
piper Mod de preparare: Intinzi feliile de piept de pui cu ajutorul
sucitorului, apoi cureti ceapa si o toci marunt. Cascavalul il tai
felii…
Read more »
Read more »
Crochete de creier
27 February 2010
Ingrediente: 500 g creier 2 oua 1 lingura faina 2 linguri pesmet sare
piper 150 g unt 1 ou pentru pane 1 ceapa zarzavat de supa 1 lingura de
otet Mod de preparare: Tii creierul in apa rece 30 minute, il speli,
il cureti de vinisoare si de pielita cu bagare de seama.…
Read more »
Read more »
Salata de sunca cu grapefruit rosu si sos de iaurt
27 February 2010
Ingrediente: 200 g şuncă un grapefruit de mărime medie un pahar de
iaurt diluat cu smântână 2 morcovi fierţi Mod de preparare: Tai şunca
julien iar grapefruitul îl cureţi de coajă şi de partea albă. Să nu laşi
nimic din ce este alb, pentru că-ţi iese salata amară. După ce ai
curăţat fructul…
Read more »
Read more »
Bors de cartofi cu mar
27 February 2010
Ingrediente: 5-6 cartofi 2 roşii din conservă 2 cepe 1 morcov 1
rădăcină pătrunjel 1 legătură pătrunjel 1 măr 1 legătură leuştean borş
Mod de preparare: Cureţi şi tai fideluţă morcovul şi pătrunjelul, iar
ceapa o tai mărunt. Le pui la fiert într-un litru de apă. Când au fiert
adaugi cartofii tăiaţi cubuleţe…
Read more »
Read more »
Pricomigdale
27 February 2010
Ingrediente: 3 albuşuri 150 g zahăr 100 g nuci măcinate 1 plic zahăr
vanilat 15-20 g făină 5-6 picături esenţă de migdale zahăr pudră Mod
de preparare: Amesteci nucile măcinate cu zahărul, adaugi albuşurile
nebătute şi încălzeşti compoziţia la foc mic. Pui şi zahărul vanilat,
esenţa de migdale şi făina. Aşezi în tava…
Read more »
Read more »
Reţeta fripturii sănătoase
27 February 2010
De ce trebuie friptă carnea pe plită Carnea friptă la flacăra produsă
prin arderea gazului este mult mai periculoasă pentru sănătate,
comparativ cu cea preparată pe o plită electrică. Aceasta este concluzia
unui studiu realizat de o echipă de cercetători de la Universitatea de
Ştiinţe şi Tehnologie din oraşul norvegian Trondheim. Oamenii de
ştiinţă…
Read more »
Read more »
Paste late cu ragu de raţă
27 February 2010
Ingrediente: 1 copan de raţă 2 cepe mici, albe 1-2 linguri de ulei de
măsline sare piper proaspăt măcinat 1/2 linguriţă de bulion 1 pahar cu
vin roşu 4 rămurele de cimbru 300 ml de supă de legume 6 frunze mari de
măcriş 160 g paste late (de ex. tagliatelle) un pic de parmezan…
Read more »
Read more »
Nuga
27 February 2010
Ingrediente: 6 ouă 2 căni de zahăr 3/4 cană făină 1 cană nucă tocată
mărunt 1/2 pachet margarină 2 pachete zahăr vanilat 2 foi napolitană 50
ml apă Mod de preparare: Baţi albuşurile cu o cană de zahăr, 3/4 cană
făină şi 1 cană de nucă. Tapetezi o tevă şi dai compoziţia la…
Read more »
Read more »
Budinca de macaroane cu sos alb
27 February 2010
Ingrediente: 200 g zahăr 500 g macaroane 100 g unt sau margarină 200 g
făină 500 ml lapte 4 ouă 400 g brânză de vaci zahăr vanilat răzătură de
lămâie Mod de preparare: Faci un sos alb din unt şi 100 ml lapte, apoi
amesteci restul de lapte şi făină. Le pui pe…
Read more »
Read more »
Gratin de penne cu fenicul
27 February 2010
Ingrediente: 200 g penne 200 g cartofi dulci 2 bucăţi fenicul 3 linguri
de ulei de măsline 1 vârf de cuţit de boia de ardei 500 ml supă de
legume 4 linguri smântână groasă 80 g brânză rasă sare piper proaspăt
măcinat Mod de preparare: Fierbi pastele în apă cu sare, conform
instrucţiunilor…
Read more »
Read more »
Supa de macaroane de post
27 February 2010
Pui la fiert 3 l de apă şi, când clocoteşte, pui 1 păstâmac, 1
pătrunjel, 3 morcovi, 1 ceapă mică, 1 ardei, toate tăiate mărunt Când
zarzavatul e fiert, pui macaroane (fără ou) şi o lingură de pastă de
roşii sau bulion. Potriveşti de sare, condimente, iar la sfârşit adaugi
un pic de ulei…
Read more »
Read more »
Placinta cu varza acra
27 February 2010
Ingrediente aluat: 600 g fain alba 1 linguriţă sare 2 linguriţe zahăr 3
linguriţe ulei drojdie cât o nucă 500 ml lapte Mod de preparare:
Frămânţi bine toate ingredientele şi laşi aluatul la cald. Umplutură: 1
căpăţână de varză murată o tai fideluţă şi o căleşti în puţin ulei,
adaugi cimbru şi praf…
Read more »
Read more »
Rulada de creier
27 February 2010
Ingrediente: 150 g unt 120 g făina 400 ml lapte 100 g caşcaval ras 10 g
sare 1 legătură pătrunjel 200 g smârtână 6 ouă 1 creier 50 g caşcaval
100 sau 200 ml sos alb Mod de preparare: Faci un sos din unt, făină şi
lapte. îl amesteci cu caşcavalul ras, sarea,…
Read more »
Read more »
Ghiudem uscat si iute
27 February 2010
Ingrediente: 10 kg came de oaie (fără grăsime) 10 kg came de vită 50 g
boia iute 100 g sare 200 g piper 50 g cimbru 10-15 ardei iuţi uscaţi (nu
prea mari) intestin subţire de vită Mod de preparare: Dai carnea
prin maşina de tocat, adaugi condimente şi ardeiul iute, fără seminţe,…
Read more »
Read more »
Stomac de porc umplut cu carne – Pisca
27 February 2010
Cureţi şi speli stomacul, îl opăreşti şi iei pielea din interiorul lui,
pentru că trebuie să fie foarte curat. Compoziţia cu care umpli
stomacul o faci din:2 kg carne de la guşa porcului tăiată în bucăţi
(cubuleţe) potrivite (2 cm), 5 cepe curăţate, spălate şi tăiate mărunt.
Adaugi cimbru 2-3 fire, boia 2 linguri,…
Read more »
Read more »
Cum se prepara Cocktail Basil Wallbanger (video)
27 February 2010
O
reteta video foarte simpla despre cum se prepara Cocktail Basil
Wallbanger Ingrediente: 50 ml vodka 10 ml galliano 10 ml vodka infused
with basil 10 ml sugar syrup infused with vanilla 5 basil leaves orange
juice orange twist cocktail shaker cocktail strainer serving glass
standard double shot measure underside single shot measure measuring
jug…
Read more »
Read more »
Carne si costita de porc la borcan
27 February 2010
Costiţa şi o şirincă (muşchiul lung) le tai în bucăţi potrivite, le
speli şi le pui într-o cratiţă, apoi adaugi moarea (zeama) de vara şi le
fierbi până când camea se desprinde de pe os (la costiţă). Iei cratiţa
de pe foc, scoţi costiţele şi bucăţile de canee şi le aşezi în borcan.
Când…
Read more »
Read more »
Caltabosi din bojoci
27 February 2010
Scoţi bojocii (plămânii) de pe bronhii, îi fierbi împreună cu inima şi
splina, apoi îi cureţi de pieliţe şi îi toci. Fierbi o bucată de osânză
şi, după ce s-a răcit, o toci şi o adaugi la tocătura anterioară,
împreună cu puţină zeamă grasă. Condimentează cu sare şi piper.
Compoziţia o frămânţi împreună cu…
Read more »
Read more »
Carnati de casa
27 February 2010
Ingrediente: 3 kg carne de porc (slabă) 1 kg slănină 1 kg carne de vită
200 g usturoi 10 g praf de cimbru piper (opţional) 100 g sare 10 m maţe
Mod de preparare: Carnea de porc şi vită, curăţată de tendoane şi
pieliţe, o speli şi o tai în bucăţi. Slănina o…
Read more »
Read more »
Vin de stafide
27 February 2010
O
reteta de vin de stafide din zahar, stafide, drojdie si apa.
Ingrediente: 2,5 kg zahar 500 g stafide drojdie cat o nuca 12 l apa
Mod de preparare: Caramelizezi 500 g zahar, il stingi cu apa si faci un
sirop in care dizolvi si restul de 2 kg de zahar. Cand este…
Read more »
Read more »
Panettone farcito
27 February 2010
Ingrediente: 1 cozonac preparat gata 100 ml lichior (la alegere) 50 g
ciocolata amaruie taiata in bucati foarte marunte sau data prin
razatoarea cu gauri mari 100 g portocale din dulceata taiate in cuburi
mici 400 g frisca batuta bine Mod de preparare: Interiorul cozonacului
il scobesti de la baza cu un cutit,…
Read more »
Read more »
Cozonac simplu
27 February 2010
Ingrediente: 1 kg faina 500 ml lapte prins (iaurt) 3 oua 230 g zahar 1
pahar ulei drojdie proaspata (1 cubulet sau 50-60 g) esenta de rom
esenta de vanilie Mod de preparare: Important este ca ingredientele
sa fie tinute la cald, iar laptele si uleiul sa fie incalzite putin
inainte de prepararea…
Read more »
Read more »
Salata de peste
27 February 2010
Ingrediente: 1 kg macrou 2-3 morcovi 1 lamaie 2-3 linguri otet 1 ceapa
cateva masline sare Mod de preparare: Cureti pestele, il speli si-l
tai bucati. Il pui apoi la fiert in apa cat sa-l cuprinda, cu otetul,
putina sare si morcovii intregi. Lasi sa se fiarba la foc foarte mic,
pana cand…
Read more »
Read more »
Gaina umpluta
27 February 2010
Ingrediente: 200 g carne tocata 1 ou sare (1/2 lingurita) un praf piper
maruntaiele de la o gaina 1 felie paine faramitata 1 lingura unt
patrunjel tocat o gaina de circa 3 kg Mod de preparare: Cureti gaina
si o umpli cu ingredientele de mai sus, pe care le-ai amestecat bine. O
cosi…
Read more »
Read more »
Ciorba de perisoare cu zeama de varza si carnati
26 February 2010
Ingrediente: o ceapa mijlocie 1-2 ardei grasi 3 morcovi o telina data
pe razatoarea cu ochiuri mici Mod de preparare: Toate legumele le
calesc in ulei. Dupa ce s-au calit (de fapt, mai mult s-au inmuiat),
adaug circa 3 litri de apa si las sa fiarba la foc mare. Dupa ce a dat…
Read more »
Read more »
Ciorba de carne de porc cu bors si zeama de varza
26 February 2010
Ingrediente: 3-4 cepe potrivite 2 morcovi 1 kg carne (macra sau mai
grasa, dupa preferinta) fidea 1 cub condimente 1 cub bors 4 linguri
bulion si 2 linguri zarzavat in bulion 1 litru zeama de varza murata o
mana de orez cimbru sare patrunjel si aproape 4 litri apa Mod de
preparare: Intr-o…
Muschi cu ciuperci
26 February 2010
Ingrediente: 900 g muschi de porc 100 ml ulei 20 g bulion 20 g faina
200 ml vin rosu 150 g ciuperci 200 ml zeama de oase (supa) 30 g morcov
30 g pastarnac 30 g telina piper sare Mod de preparare: Muschiul
curatat, spalat si transat il dai printr-un strat de sare…
Read more »
Read more »
Curcan la tava invelit in foi de varza acra
26 February 2010
Ingrediente: 1 curcan 1 g piper 5 g boia de ardei 150 g untura 20 g
sare 300 g varza acra 50 ml coniac Mod de preparare: Cureti curcanul,
il speli, il zvanti cu ajutorul unui servet si ii dai un praf de sare,
piper si boia. il ungi cu untura si-l invelesti…
Read more »
Read more »
Friptura de iepure cu slanina si smantana
26 February 2010
Ingrediente: muschii de la iepure si pulpele cateva felii de slanina
catei de usturoi 1 pahar cu vin cateva boabe de piper 1 lingura de
smantana 1 lingura cu mustar Mod de preparare: Speli bine carnea, o
imapanezi cu usturoi si cu felii de slanina si o pui intr-o cratita cu
vin si…
Read more »
Read more »
Chiftelute de creier
26 February 2010
Ingrediente: 1 creier mare (de vaca) 3 oua 2 linguri faina ulei sare
piper alb 100 g cascaval 1 lamaie Mod de preparare: Fierbi creierul in
apa clocotita cu sare. Cand se raceste, il tai in bucaji mici, il
amesteci cu faina, ou, sare, piper si cascaval ras. Formezi chiftelute,
le tavalesti prin…
Read more »
Read more »
Gogosele de aluat umplute cu icre
26 February 2010
Ingrediente aluat: 1/2 pahar apa 3 oua 125 g faina 60 g unt sau grasime
2 g sare Umplutura: 150 g icre preparate 100 g masline pentru decor
Mod de preparare: Dai apa in clocot impreuna cu sarea, untul sau
grasimea si adaugi faina toata. Amesteci, pana se incorporeaza, si lasi
putin sa…
Read more »
Read more »
Gustarea ideală: ciocolata care conţine apă şi nu grăsimi
26 February 2010
Un grup de cercetători britanici de la Universitatea din Birmingham au
inventat ciocolata care are un conţinut scăzut de grăsimi şi are în
componenţa ei aproape două treimi apă. Oamenii de ştiinţă susţin că noul
produs are un gust identic cu alimentul obişnuit. Mai mult, noua
ciocolată oferă senzaţia de saţietate imediat, dând posibilitatea…
Read more »
Read more »
Snitel cu nuca
26 February 2010
Ingrediente: 8 snitele de porc 5 linguri pesmet sare piper 2 linguri
miez de nuca macinat 2 oua 3 linguri faina 4 linguri ulei foi de salata
lamaie pentru omare Mod de preparare: Speli carnea si o stergi cu un
servet de bucatarie. Amesteci pesmetul cu miezul de nuca si
condimentele. Dai carnea…
Read more »
Read more »
Aperitiv asortat
26 February 2010
Ingrediente: 300 g parizer 300 g cascaval 3 linguri smantana 3 linguri
faina 4 oua crude 4 oua fierte piper sare dupa gust patrunjel Mod de
preparare: Amesteci smantana, ouale crude si faina pana se omogenizeaza
bine. Adaugi cascavalul ras pe razatoarea cu ochiuri mari, parizerul
taiat cubulete, sarea, piperul si patrunjelul. Torni…
Read more »
Read more »
Cum se prepara Cocktail Apple Daiquiri Straight Up (video)
26 February 2010
O
reteta video despre cum se prepara Cocktail Daiquiri Straight Up
Cocktail Ingrediente: 50 ml light rum 10 ml cinnamon schnapps 10 ml
sugar syrup 1 lime ice cubes 1 shot measure 1 knife 1 chopping board 1
juicer 1 cocktail shaker 1 strainer 1 cocktail/martini glass Cum se
prepara Cocktail Apple Daiquiri Straight…
Read more »
Read more »
Pulpa de vitel umpluta
26 February 2010
Ingrediente: 1/2 kg pulpa 3 linguri ulei sare piper Pentru umplutura: 2
cepe mici 2 cattei de usturoi patrunjel 1 ou 2 galbenusuri 3 felii
paine 50 ml lapte 10 g unt 1 lingura condimente Pentru sos: 4 fire de
menta 2 linguri otet 1 lingura de zahar sare piper Mod de preparare:…
Read more »
Read more »
Pulpa de porc umpluta cu legume
26 February 2010
Ingrediente: 1 kg pulpa de porc fara os 1 ceapa 2 cuisoare 5-6 catei de
usturoi cimbru sare 1 pahar de vin alb 1 pahar apa Pentru umplutura:
300 g ciuperci 2 cepe 1 morcov 1 ardei gras 1 lingura orez 1 ou
patrunjel verde sare piper boabe Mod de preparare: Tai pulpa…
Read more »
Read more »
Carnati rumeniti, serviti cu sos de vin rosu si garnitura de piure
25 February 2010
Ingrediente: 1 lingura ulei 8 carnati proaspeti 25 g unt 2 cepe taiate
julien 1 lingura frunze de salvie 2 linguri faina 250 ml vin rosu 350 ml
supa concentrata de pui Mod de preparare: Pui carnati intr-o tigaie
larga. Presari piper macinat si prajesti timp de 40 de minute, la foc
foarte…
Read more »
Read more »
Ciorba de creier cu zeama acra de varza
25 February 2010
Ingrediente: 300 g creier de porc 4 morcovi 4 radacini de patrunjel 3
cartofi 1 telina bulion zeama de varza murata sare piper condiemente
Mod de preparare: Pui creierul pe porc si/sau carnea de porc la fiert.
Cand au fiert pe jumatate, adaugi morcovii, radacina de patrunjel,
telina, cartofii si mai lasi sa…
Read more »
Read more »
Rulouri umplute cu salata boeuf
25 February 2010
Ingrediente: 1 kg carne de pasare fara os (gaina, gasca sau rata) 1
cutie (700 g) mazare 2 borcane (a cate 700 g) castraveti acri 1 borcan
mic gogosari (pentru omat) 6-7 oua fierte tari 3-4 galbenusuri pentru
maioneza 1 borcan mic de mustar 1 kg cartofi fierti in coaja 1 l ulei
(pentru…
Read more »
Read more »
Rulada din muschiulet de porc
25 February 2010
Ingrediente: 400 g muschi de porc 150 g ciuperci 150 g carnaciori 100 g
costita afumata 100 g cascaval 100 g ceapa 3 oua 50 g pesmet 50 g pasta
de rosii marar 1 ardei iute 100 ml ulei sare piper Mod de preparare:
Tai muschiuletul de porc pe lungime il bati putin.…
Read more »
Read more »
Spata de porc umpluta cu ciuperci
25 February 2010
Ingrediente: 1,200 kg spata de porc pregatita pentru umplut Pentru
marinata: 250 ml vin alb sec 4 catei de usturoi pisati 4 linguri ulei de
masline 4 cepe mijlocii taiate felii zeama de la o lamaie 2 foi de
dafin 1 g piper proaspat macinat 1 g boia de ardei dulce sare Umplutura:
200…
Read more »
Read more »
Berea ţine la distanţă bolile de inimă
25 February 2010
Vitamina B6 este responsabilă de menţinerea normală a nivelului
homocisteinei sangvine, substanţă cunoscută pentru efectele benefice în
afecţiunile cardiovasculare Berea este bogată în multe dintre vitaminele
de tip B, precum niacin, riboflavin (B2), pyridoxine (B6), acid folic
(B9) şi Cobalamin (B12). Biodisponibilitatea acestor vitamine a fost
confirmată prin cercetări care au demonstrat o absorbţie…
Read more »
Read more »
Cotlete de porc
25 February 2010
Ingrediente: 6 cotlete de porc fara os 25 g unt 2 linguri de ulei 2
catei usturoi pisati 50 ml vin rosu 1 conserva de rosii taiate marunt 1
ardei fara seminte taiat subtire 50 g salam 50 g masline fara samburi
Mod de preparare: Incingi uleiul si untul intr-o cratita, adaugi
cotletele,…
Read more »
Read more »
Muschi de porc la tava
24 February 2010
Iti trebuie 1 kg muschi sau cotlete fara os, piper, sare. Cureti
muschiul de pielite si il legi cu sfoara ca sa capete o forma frumoasa.
Il sarezi si piperezi cu cateva ore inainte de prajire. Pui camea la
cuptor, la foc iute, si se aureasca, apoi micsorezi focul. Stropesti
muschiul din cand in…
Read more »
Read more »
Spata de porc umpluta
24 February 2010
Ingrediente: 1 si 1/2 kg de spata 50 g ficat 150 g carnati afumati 50 g
unt 50 g untdelemn 1 ou 50 g slanina afumata 2-3 catei usturoi 1 ceapa 1
felie franzela 1 legatura patrunjel verde 1 cana zeama de carne sare
piper dupa gust slanina Mod de preparare: Scoti osul…
Read more »
Read more »
Salata de toba
24 February 2010
Ingrediente: 1 bucata toba 250 ml apa sare piper cimbru maghiran 2-3
linguri ulei 3 linguri otet 2 lingurite mustar (de buna calitate) 1 cub
condiemnte Mod de preparare: Tai in bucati toba, apoi faci o marinata
din 250 ml apa calduta, sare, piper, cimbru, maghiran, ulei, otet,
mustar si 1 cub condimente.…
Read more »
Read more »
Ciorba de sira de porc
24 February 2010
Ingrediente: 8 bucati sira proaspata de porc ceapa morcov telina suc de
rosii ardei verdeata, 6 l apa 10 foi de varza murata zeama de varza
fidea Mod de preparare: Fierbi sira, avand grija sa iei mereu spuma in
timpul fierberii. Adaugi zarzavatul taiat si lasi sa fiarba la foc
potrivit. Cand e…
Read more »
Read more »
Cornulete cu vanilie
24 February 2010
Se amesteca intr-un vas 250 g de faina cu 1 plic de praf de copt, 1
plic de zahar vanilinat, 3 galbenusuri, 200 g de unt moale sau margarina
si 125 g de migdale decojite si tocate. Compozitia se amesteca bine cu
mixerul si apoi se framanta pana se obtine un aluat neted, din…
Read more »
Read more »
Oua umplute cu piept de pasare
24 February 2010
Ingrediente: 300 g piept de pasare 10 oua 50 g mustar piper 20 g unt
castraveti murati in otet sare Mod de preparare: Dai pieptul de pasare
fiert prin masina de tocat carne. Castravetii ii tai cubulete, fierbi
ouale, le decojesti si le tai in doua pe lung. Le scoti galbenusurile,
le faramitezi…
Read more »
Read more »
Rulada aperitiv
24 February 2010
Ingrediente: 1 kg branza de vaca 1 conserva de pateu de ficat (mare) 8
galbenusuri fierte 1 margarina 6 gogosari rosii murati sare piper Mod
de preparare: Imparti margarina in trei parti egale. Prima parte de
margarina o freci cu branza, pana devine o pasta si in ea adaugi 2
gogosari taiati cubulete,…
Read more »
Read more »
Salata de boeuf
24 February 2010
Ingrediente: carne de vita sau pasare gogosari la otet castraveti
cartofi telina mustar sare maioneza morcov Mod de preparare: Fierbi
carnea, cartofii, telina si morcovii. Tai totul cat mai marunt, adaugi
maioneza si amesteci pana ce se omogenizeaza. Asezi toata compozitia pe
un platou si aranjezi sub forma de tort. Salata de boeuf…
Read more »
Read more »
Marinata pentru carnea de vitel
23 February 2010
1 pahar oţet de vin, 3 linguri de vin alb sec, 2-3 frunze de dafin, 10
boabe de piper, între 10 şi 20 boabe de ienupăr, sare. Carnea slabă de
viţel se împănează cu slănină, apoi oţetul se dă în clocot, se adaugă
vinul, condimentele şi se toarnă marinata fierbinte peste carne. După
ce…
Read more »
Read more »
Peste la cuptor – Crap
23 February 2010
Cumperi un crap frumos de 1,5 kg maximum, îl cureţi bine de solzi şi-l
speli. Presara-l bine cu condimente, pune-l într-un vas de jena şi
unge-l cu puţin ulei de măsline. Adaugi puţin rozmarin şi puţină apă. Il
dai la cuptor şi când e gata presari câteva fire de pătrunjel verde.
Cea mai potrivită…
Read more »
Read more »
Prajitura Jancsi
22 February 2010
Ingrediente: 7 ouă 5 linguri făină 2 linguri cacao 7 linguri zahăr
Mod de preparare: Albuşurile le baţi spumă tare, adaugi treptat zahărul,
gălbenuşurile, făina şi cacaoa cernută. Coci la foc potrivit într-o
tavă unsă şi tapetată cu făină. Rece, se taie în două. Intre cele două
foi pui următoarea Cremă: 750 g…
Read more »
Read more »
Tarta cu fructe si crema de vanilie
22 February 2010
Ingrediente pentru aluat: 300 g făină 200 g margarină 100 g zahăr pudră
(ca să se topească mai repede) 1 ou Mod de preparare: Pe o planşetă
sau pe masa curată pui făina, îi faci o adâncitură în care vei pune
untul rece dar tăiat cubuleţe mici ca să-l poţi amesteca. Adaugi apoi…
Read more »
Read more »
Prajitura cu albus
22 February 2010
Ingrediente:
300 g făină 200 g unt 3 ouă 1/2 ceşcuţă de smântână 5-6 linguri zahăr 1
vârf de cuţit bicarbonat 1 linguriţă oţet Mod de preparare: Intr-un
castron pui făina şi untul. Apoi faci o adâncitură la mijloc în care pui
un ou întreg, 2 gălbenuşuri, 1/2 ceşcuţă smântână, zahărul, bicarbonat
stins cu oţet.…
Read more »
Read more »
Muschi de vită
22 February 2010
Ingrediente: 600-700 g muşchi de vită 150 g ulei o lingură ceapă
tocată 1 linguriţă boia 400-500 g cartofi 2 ardei graşi 2-3 linguri
bulion sare piper 1 lingură de unt fierbinte pătrunjel verde tocat Mod
de preparare: Taie muşchiul în felii de grosimea unui degît, pe care le
baţi puţin cu…
Marinata pentru carnea de porc
22 February 2010
1 pahar apă, 2/3 pahar oţet de vin, 1 ceapă, 20 boabe de ienupăr, 10
boabe piper, 2 frunze de dafin, câteva ace de molid, puţin rozmarin. Sau
1/2 l de vin alb’sec, 1 ceapă, 1 morcov, 1 fir de praz, 1 bucată de
ţelină, 2 căţei de usturoi, o cuişoară, câteva boabe de…
Read more »
Read more »
Caltabosi cu sos
22 February 2010
Compoziţia de cârnaţi: Pui la călit o ceapă cu puţin orez şi bulion Le
fierbi înăbuşit. Amesteci, dar le iei de pe foc înainte de a fi bine
fierte. Alegi părţile mai subţiri ale unor maţe groase şi le umpli cu
această compoziţie. Faci atâtea bucăţi câte persoane sunt la masă. Le
fierbi apoi…
Read more »
Read more »
Jamie in Italia (video)
22 February 2010
Jamie Oliver in Italia I De Jamie Oliver Jamie Oliver
Read more »
Read more »
Spagetti cu somon si marar
22 February 2010
Ingrediente: 400 g spaghetti sare 250 g file de somon 1/2 legătură de
mărar 300 g smântână sare piper proaspăt măcinat 3 linguriţe de coajă de
lămâie proaspătă Mod de preparare: Fierbi spaghetti în suficientă apă
cu sare, conform instrucţiunilor de pe pachet. Fileul de somon îl
speli, îl ştergi uşor cu un…
Read more »
Read more »
Jambon ardelenesc
22 February 2010
Ingrediente: 3 kg pulpă de porc 1 kg umplutură de cârnaţi 500 g costiţă
afumată cimbru piper boia sare foi de dafin 500 ml vin măsline verzi
Mod de preparare: Tai pulpa în două, fără să o despici complet.
Condimentezi, pui costiţa tăiată felii subţiri peste care adaugi
umplutura de cârnaţi. Pentru aspect,…
Read more »
Read more »
Piftie de porc
22 February 2010
Speli şi cureţi bine carnea şi o pui în apă rece cu sare. Apoi o laşi
la fiert şi aduni spuma des. Când zeama începe să se limpezească, iar
oasele şi carnea sunt aproape fierte, adaugi un morcov, un păstârnac, o
ţelină şi o foaie-două de dafin. Fierbi la foc domol până ce carnea…
Read more »
Read more »
Toba de curcan
22 February 2010
Tai curcanul, îl opăreşti, îl cureţi de pene, îl pârleşti, apoi îl
freci bine cu făină de mălai pentru a fi curat. După aceea îl
porţionezi. Guşa curcanului, pe care o cureţi cu atenţie, o umpli cu
carne de curcan fiartă bine, până se ia uşor de pe os (cap, picioare,
aripi, cu ficat,…
Read more »
Read more »
Supa de pui cu galuste de gris
22 February 2010
O
reteta simpla de supa de pui cu galuste de gris din: morcovi,
patrunjel, ceapa si pui. Ingrediente: 3 morcovi 2 radacini patrunjel 3
cepe 1 pui Mod de preparare: Fierbi puiul cu legumele tocate. Adaugi
condimente si dupa ce au fiert, pui galustele, stropindu-le cu putina
apa rece. Presari verdeata. Galustele le prepari…
Read more »
Read more »
Pasta de peste
22 February 2010
Scurgi de ulei o conservă de peşte şi la fiecare peştişor cureţi şira
spinării. Zdrobeşti carnea cu furculiţa împreună cu un ou fiert tare.
Adaugi sare, zeamă de lămâie şi 1/2 pachet de unt. Pofta buna!
Read more »
Read more »
Supa de macrou
22 February 2010
Ingrediente: 2-3 buc. macrou 2-3 cepe morcov păstârnac rădăcină de
pătrunjel 4-5 cartofi 3 linguri bulion boia dulce sare pătrunjel verde 2
linguri ulei Mod de preparare: Ceapa, zarzavatul, cartofii tăiaţi îi
căleşti în ulei, presari boia. stingi cu apă şi laşi la fiert. Când sunt
fierte, pui peştele spălat, curăţat şi tăiat…
Read more »
Read more »
Placinta dobrogeana
22 February 2010
Mod de preparare: Faci un aluat mai tare din 500 g făină, circa 2
pahare apă călduţă şi o linguriţă de sare. Frămânţi bine, apoi laşi să
se odihnească 1 oră. Impărţi aluatul în 6 părţi egale. Rotunjeşti
fiecare bucată pe planşetă cu podul palmei. Le ungi cu untură (netopită)
şi le aşezi una…
Read more »
Read more »
Gustare de ciuperci
22 February 2010
Ingrediente: 1 kg ciuperci 2 cepe de apă 1 ţelină măricică 2 morcovi 1
păstârnac sare piper 2 frunze de dafin Mod de preparare: Telina,
morcovii şi păstârnacul le treci pe râzătoare şi le căleşti în puţin
ulei, pe foc potrivit; în acelaşi ulei adaugi cepele fin tocate.
Ciupercile le fierbi 20 de…
Read more »
Read more »
Praz cu smantana
22 February 2010
Ingrediente: 4-5 fire praz (după mărime) 1 pahar smântână 100 g unt
sare 1 lingură făină puţin lapte Mod de preparare: Alegi prazul şi îl
cureţi de foile veştede, îl speli, îl tai bucăţi şi îl fierbi în apă
clocotită cu sare. Il înăbuşi câteva minute în unt şi puţin lapte. Il
aşezi…
Read more »
Read more »
Oua umplute cu pateu de ficat
22 February 2010
Ingrediente: 8 ouă 1 gălbenuş de ou 1 pateu de ficat 2 linguri făină
200 ml lapte 200 ml smântână 70 g unt piper măcinat 2 legături pătrunjel
verde Mod de preparare: Fierbi cele 8 ouă, le cureţi şi le tai în
două, în lungime. Scoţi gălbenuşurile şi le zdrobeşti cu furculiţa.
Freci…
Read more »
Read more »
Bavette cu broccoli şi sos pesto
22 February 2010
Ingrediente: 1 broccoli mic 2 linguri de seminţe de pin 1 căţel de
usturoi frunzuliţe de la 1 legătură de busuioc 5 linguri de ulei de
măsline 1 ceapă mică albă 5 linguri de vin alb sec 250 g smântână sare
piper proaspăt măcinat 200 g bavette sau linguini 2 linguri de parmezan
proaspăt…
Read more »
Read more »
Urda cu marar
22 February 2010
Ingrediente: 500 g urdă 2 linguri unt 2 linguri mărar tocat mărunt sare
smântână după gust Mod de preparare: Treci urda prin sită, după care
adaugi untul, mărarul verde tocat şt smântână şi amesteci bine până ce
obţii o pastă uşor de întins pe pâine.
Read more »
Read more »
Gulas de gaina cu mamaliguta
21 February 2010
Iei de la găină părţile mai bune, pieptul, picioarele, aripile. Le dai
cu sare şi piper, le treci prin făină albă şi le prăjeşti în untură.
Intr-o cratiţă căleşti 3-4 cepe până devin aurii, adaugi boia de ardei
şi 2 linguri de bulion. Pui carnea prăjită separat şi adaugi apă până
sej acoperă bine…
Read more »
Read more »
Sarmale de soia cu ciuperci
21 February 2010
Ingrediente: foi de varză de viţă-de-vie de hrean 1 cutie soia granule 1
linguriţă sare 2 ceşti de apă pentru înmuiatul soiei 1 ceaşcă orez 250 g
ciuperci 1-1/2 ceaşcă ulei 2 cepe mari date pe râzătoare pătrunjel
mărar cimbru sare piper Mod de preparare: Laşi soia la înmuiat în apă
caldă cu…
Read more »
Read more »
Bors cu hribi
21 February 2010
Ingrediente: 1 pungă (sau două) de hribi decongelaţi 1 ceapă mare 2-3
morcovi pătrunjel păstârnac rădăcină de ţelină date pe râzătoare 1
ardei gras 1 pumn de fasole boabe mari mărar leuştean pătrunjel verde 1 l
borş de putină proaspăt 2-3 linguri ulei sare după gust Mod de
preparare: Ardeiul se taie feliuţe,…
Read more »
Read more »
Marinata pentru carnea de oaie
21 February 2010
1 pahar cu apă fiartă şi răcită, 2/3 pahar de oţet de vin sau 1/2 pahar
vin roşu sec (sau 1/2 pahar oţet+1/2 sticlă de bere), 2 cepe, 3 frunze
de dafin, 10 boabe de piper, 2-3 căţei de usturoi zdrobiţi. Carnea se
ţine 4-5 zile în marinată. Pofta buna!
Read more »
Read more »
Supa de urzici secuiasca
21 February 2010
Ingrediente: 1 kg urzici prospete 2-3 căţei de usturoi 200 ml smântână 2
gălbenuşuri 150 g orez Mod de preparare: Curăţă şi opăreşte urzicile.
Intr-o oală pui la fiert apa, când dă în clocot, pui urzicile şi
orezul. Când sunt fierte adaugi sarea, piperul şi puţin oţet. Baţi
smântână cu gălbenuşurile şi torni…
Read more »
Read more »
Namoura
21 February 2010
Ingrediente: 3 căni griş 2 căni iaurt 3 căni zahăr 1 lingură drojdie de
bere Mod de preparare: Faci un sirop din 2 căni de apă şi 3 căni de
zahăr. Adaugi grisul, iaurtul şi drojdia. Pui la foc potrivit timp de o
jumătate de oră. După ce s-a fiert şi s-a răcit,…
Read more »
Read more »
Budinca de carne
21 February 2010
Ingrediente: 375 g carne berbec 125 g carne porc sare boia 75-100 g
pâine albă 1 ceaşcă ciuperci 4 ouă fierte tari 3 linguri bulion 3
linguri smântână 2 linguri brânză rasă Mod de preparare: Carnea tăiată
în bucăţi o amesteci bine cu sare, boia, pâine înmuiată în lapte şi
ciupercile tăiate. Toată…
Read more »
Read more »
Ciorba de tarhon cu afumatura
20 February 2010
Se face cu carne de porc, oase proaspete sau afumate. Intr-o oală de 3 l
pui la fiert 4-5 oase tăiate potrivit ca mărime şi bine spălate, lei
spuma şi laşi să fiarbă complet. Adaugi tarhonul mărunţit (cam cât
prinzi între trei degete, de două ori). Tarhonul poate fi proaspăt sau
conservat pentru iarnă,…
Read more »
Read more »
Salam de biscuiti cu stafide
20 February 2010
Ingrediente: 1 kg biscuiţi mărunţiţi 500 g zahăr 2 căni apă 5 linguri
cacao 300 g unt sau margarină stafide Mod de preparare: Faci un sirop
mai gros din zahăr, apă şi cacao, îl iei de pe foc şi adaugi margarina.
Amesteci biscuiţii cu siropul, pui esenţă de rom, nuci, rahat sau
stafide.…
Read more »
Read more »
Ardei umpluti
20 February 2010
Ingrediente: 8-10 ardei 2-3 morcovi 1 cutie ciuperci verdeaţă 1 ceaşcă
orez sare 3-4 linguri bulion 2 cepe Mod de preparare: Cureţi ardeii
de seminţe, îi speli şi îi scurgi. Căleşti ceapa împreună cu morcovii
raşi sau tocaţi şi orezul, apoi adaugi ciupercile şi verdeaţa tocată
mărunt. Umpli ardeii, îi aşezi într-o cratiţă…
Read more »
Read more »
Marinata pentru carnea de vita
20 February 2010
1 pahar cu apa fiarta si racita, 2/3 pahar de otet de vin sau o
jumatate de pahar de vin rosu sec, 2 frunze dafin, cate 10 boabe de
ienibahar si piper. Carnea se tine in marinata 4-5 zile inainte de
pregatire Pofta buna!
Read more »
Read more »
Friptura
20 February 2010
Tai carnea de porcfelii, crestezi cu un cuţit în formă de pătrăţele pe
amândouă părţile, cu grijă ca aceste crestături să nu treacă de cealaltă
parte şi să producă desprinderea în bucăţi. Feliile de carne sărată se
ţin la frigider 24 de ore, apoi le pui în foarte multă untură încinsă
bine. Le frigi…
Read more »
Read more »
Tort cu piure de castane
20 February 2010
Ingrediente: 5 ouă 5 linguri zahăr pudră 7 linguri făină un praf de
copt Mod de preparare: Baţi bine albuşurile cu zahăr pudră, adaugi
câte un gălbenuş, pe rând, praful de copt şi făina şi amesteci de jos în
sus. Torni blatul într-o tavă tapetată cu ulei si făină şi-l dai la
cuptor.…
Read more »
Read more »
Friptura de miel cu sos si paste
20 February 2010
Ingrediente:
1 kg carne de miel (pulpă sau piept) 2 cepe 3 ouă 1 lămâie 100 g untură
piper boabe sare 1 lingură făină apa Mod de preparare: Tai carnea
felii, o pui într-o cratiţă cu untură, sare, ceapa tăiată, piperul
boabe. Căleşti carnea, ceapa, torni apa şi laşi să fiarbă. Când carnea
este…
Read more »
Read more »
Gulas de fasole cu ciolan afumat
20 February 2010
Ingrediente: 1 ciolan afumat mare 250 g fasole uscată 1 legătură legume
asortate (morcov, pătrunjel, ţelină) 1 ceapă albă 2 căţei de usturoi 1
lingură ulei 1 lingură făină sare boia de ardei Mod de preparare: Laşi
în apă rece, în vase separate, ciolanul şi fasolea uscată. A doua zi
pui ciolanul la…
Miel umplut
20 February 2010
Ingrediente: 1 piept întreg de miel care se va pregăti pentru umplut
măruntaiele de la un miel 1 lingură untură în care se călesc 3 legături
de ceapă verde şi 3 legături de usturoi verde 3 ouă fierte tari tăiate
mărunt 3 ouă crude 100 g came (miel, viţel sau porc) 100 g franzelă…
Read more »
Read more »
Omleta americana
20 February 2010
Ingrediente: 4 cartofi 2 ouă 100 g caşcaval (sau telemea de oaie) 1
roşie 1 ardei 1/2 cană de lapte 100 g şuncă sare piper ceapă după
preferinţă Mod de preparare: Cartofii cruzi tăiat felii subţiri îi pui
la prăjit în uleiul bine încins. Când încep să prindă culoare îi iei de
pe…
Read more »
Read more »
Placinta de miel
20 February 2010
Ingrediente: măruntaiele de la un miel, spălate şi ţinute în apă rece o
oră 1 ceapă sare piper 4 ouă frunze de pătrunjel 2 cepe verzi 1 prapor
Mod de preparare: Fierbi măruntaiele în apă puţin sărată. Le răceşti,
le toci cu satârul sau le dai prin maşina de tocat carne, apoi amesteci…
Read more »
Read more »
Varga beleş
20 February 2010
500 g tăieţei îi fierbi în apă cu sare. Faci două foi din 300 g făină,
200 g margarină, 2 linguri zahăr pudră şi smântână cât cuprinde.
Umplutura: 1 kg brânză de vaci, 6 gălbenuşuri, 200 g zahăr pudră, 3
linguri smântână, 200 g stafide, vanilie, coajă de lămâie şi albuşurile
bătute spumă. Asezi…
Read more »
Read more »
Tatar Aş
19 February 2010
Faci un aluat ca pentru tăieţei din 2 ouă, 1 cană apă, sare şi făină
cât cuprinde, împărţi coca în 4-5 bucăţi. Din fiecare bucată întinzi
câte o foaie mare, subţire, o rulezi pe vergea, după care o pliezi ca pe
un evantai. Tai transversal cam din 4 în 4 cm. Iţi ies…
Read more »
Read more »
Frigarui de miel cu legume
19 February 2010
Ingrediente: 1/2 kg carne (pulpă) de miel o bucată mică de şuncă
afumată 1 ardei 1 ceapă usturoi condimente sare Mod de preparare: Tai
camea şi şunca în bucăţi potrivite. Legumele le cureţi şi le tai în
felii ceva mai mari. Condimentezi şi sărezi camea de miel după gust şi o
laşi într-un…
Read more »
Read more »
Friptura de miel
19 February 2010
Ingrediente: 1 pulpă de miel Marinata: 100 ml ulei 200 ml vin roşu 1
foaie dafin 3 căţei usturoi cimbru rozmarin sare piper Mod de
preparare: Pregăteşti marinata din ingredientele de mai sus şi ţii
pulpa timp de o zi în marinată, după care o pui să se frigă încet
deasupra jarului. în…
Read more »
Read more »
Chiftelute din carne de porc
19 February 2010
Ingrediente: 1/2 kg carne de porc 1 chiflă înmuiată în lapte 50 g
untură 1 ou 1 căţel usturoi 50 g pesmet sau 50 g făină 250 g untură ulei
piper sare Mod de preparare: Dai carnea prin maşina de tocat,
amesteci cu chifla înmuiată în lapte şi stoarsă bine, cu sare, ou,…
Read more »
Read more »
Tort de ciocolata
19 February 2010
Ingrediente: 3 ouă 100 g zahăr 50 g unt 100 g ciocolată vanilie 50 g
făină Mod de preparare: Freci 3 gălbenuşuri cu 100 g zahăr şi vanilie
(20-30 de minute) până iese ca o cremă. Adaugi apoi untul (frecat şi el
separat), ciocolata dizolvată într-o lingură de apă, 50 g făină. La…
Read more »
Read more »
Biftec ardelenesc
19 February 2010
Ingrediente: 8 felii de carne 200 g ceapă 2 linguri untură sare piper
verdeaţă 1 lingură făină 1 pahar bulion de roşii 1 pahar vin Mod de
preparare: Feliile de carne le bat cu ciocanul şi le frig pe ambele
părţi în untură fierbinte. Ceapa o tai solzi subţiri şi o înmoi bine…
Read more »
Read more »
Marinata pentru carnea de pui
19 February 2010
1-1/2 pahar vin roşu sec sau demisec alb, 1 ceapă, 1 frunză de ţelină, 1
morcov, 1 căţel de usturoi, 5 boabe piper, 1-2 linguri ulei. Puiul se
pune în marinată şi se ţine la frigider cel puţin 12 ore. După zvântare
se frige la cuptor. Vinul şi legumele se pot folosi la sos.…
Read more »
Read more »
Hamsii la cuptor
19 February 2010
Ingrediente: 1 kg hamsii sare piper foi de dafin 200 g bulion 2 pahare
cu vin alb 200 ml ulei Mod de preparare: Curăţă peştele, spală-l şi
aşază-l într-o tavă în care ai pus ulei. Adaugă sarea, piperul,
bulionul, foile de dafin şi vinul. Punem la cuptor şi scoatem după ce
peştele s-a…
Read more »
Read more »
Trata cu fructe
19 February 2010
Ingrediente pentru blat: 4 ouă 250 g zahăr 5 linguri apă 3 linguri ulei
1 cană făină esenţă de vanilie Ingrediente pentru crema: 200 g brânză
de vaci 200 g zahăr 300 g smântână 1 lingură amidon 50 g stafide fulgi
de migdale Pentru jeleu: siropul de la o cutie de ananas şi de…
Read more »
Read more »
Prajitura de mere
19 February 2010
Ingrediente: 3 căni mere rase fără coajă 1-1/2 cană zahăr 2 căni făină 1
ceşcuţă nucă măcinată 1 linguriţă amoniac Sos: 20 linguri apă 20
linguri zahăr 3 linguri cacao 2 linguri margarină vanilie rom Mod de
preparare: Amesteci merele cu zahărul, apoi pui amoniacul, nucile, făina
şi amesteci bine. Răstorni compoziţia în…
Read more »
Read more »
Tort cu amidon
19 February 2010
Ingrediente pentru blat: 10 albuşuri 250 g zahăr 100 g nucă de cocos
Mod de preparare: Baţi bine cele 10 albuşuri cu zahărul, adaugi nuca de
cocos şi pui la cuptor, într-o tavă rotundă sau dreptunghiulară.
Ingrediente pentru cremă: 10 gălbenuşuri 250 g zahăr 500 ml lapte 5
linguri amidon (poţi folosi budincă…
Read more »
Read more »
Prajitura de post cu foi
19 February 2010
Ingrediente: Foi: 10 linguri zahăr 10 linguri apă 10 linguri ulei 1
lingură amonăc 2-3 linguri suc de roşii făină cât cuprinde pentru a se
obţine un aluat uşor de modelat Dizolvi zahărul la cald cu apa, adaugi
celelalte ingrediente şi frămânţi. întinzi apoi patru foi subţiri, pe
care le coci pe dosul…
Read more »
Read more »
Jarcovia
19 February 2010
Ingrediente: 1,5 kg carne de porc 2 kg ceapă 1 kg castraveţi acri foi
de dafin bulion Mod de preparare: Speli carnea şi o tai în bucăţi nu
prea mici, potrivite, şi o undeşti în ulei. Ceapa, de asemenea, o cureţi
şi o tai solzişori şi o undeşti în ulei. Castraveţii îi tai…
Read more »
Read more »
Prescuri
19 February 2010
Ingrediente: 1 kg făină 500 ml apă călduţă 25 g drojdie de bere
proaspătă 1 linguriţă sare fină Mod de preparare: Dizolvi drojdia
într-o ceaşcă de apă caldă. Intr-un lighenaş cerni făina, faci o
scobitură în mijloc unde torni drojdia dizolvată, sarea, restul de apă
călduţă şi frămânţi bine, să se desfacă toate…
Read more »
Read more »
Sos unguresc
19 February 2010
Ingrediente: 2 castraveţi acri (muraţi) 2 linguri smântână 1 lingură
făină galbenuşuri sare bulion de carne sau supă instant Mod de
preparare: Tai castraveţii mărunt şi îi pui într-o cratiţă la fiert,
împreună cu o lingură de smântână şi o lingură făină subţiată cu
bulionul de supă. Amesteci tot timpul. Pui 2 gălbenuşuri…
Read more »
Read more »
Ciorba de gulas din carne de oaie
19 February 2010
Ingrediente: 1 kg carne de oaie 1 lingură untură 1 ceapă sare boia de
ardei 1 kg cartofi 1/2 linguriţă chimen măcinat dupa preferinte 1-2
linguriţe smântână Mod de preparare: Tai carnea în cuburi mari,
încălzeşti untura într-o cratiţă, adaugi ceapa tăiată mărunt, boiaua
roşie, sarea şi cubuleţele de carne, le prăjeşti pe…
Read more »
Read more »
Piept de pui bavarez
19 February 2010
Socoteşte câte un piept de pui de persoană. Intr-un vas jena pui un
strat de ceapă tăiată solzi, peste care aşezi pieptii batuti usor cu
ciocanul de carne. Presari sare, piper, condimente, bucăţele de unt
frecat cu verdeaţă tocată, 2-3 morcovi mijlocii tăiaţi felii foarte
subţiri, condimente. Acoperi totul cu un borcan de smântână…
Read more »
Read more »
Karidopitta – prajitura cu nuci
19 February 2010
Ingrediente: 250 g miez de nucă 150 g unt moale 150 g zahăr 1 plic
zahăr vanilat 4 ouă 150 g pesmet 150 g făină 70 ml lapte 1 praf de copt 2
linguriţe coajă de lămâie rasă 1 linguriţă scorţişoară pisată şi
cuişoare pisate ulei pentru uns tava pătrată Sirop: 150 g zahăr…
Read more »
Read more »
Crap sarbesc
19 February 2010
Ingrediente: 1 crap de 1-1,5 kg ulei 150 g 1 kg cartofi 500 g ardei
graşi 500 g ceapă 4 linguri bulion 150 ml vin cimbru sare piper o
legătură de verdeaţă Mod de preparare: Cureţi peştele, îl tai, îi dai
sare şi îl prăjeşti pe jumătate în ulei, apoi îl scoţi. în…
Read more »
Read more »
Supa de pui cu orez
19 February 2010
Ingrediente: 1 pui (sau găină) sare 1 lingură unt 100 g orez piper
măcinat pătrunjel Mod de preparare: Puiul sau găina se pune la fiert.
După primul clocot se sărează, apoi se lasă să fiarbă trei sferturi de
oră la foc potrivit. Spuma se îndepărtează de mai multe ori. După ce a
fiert,…
Read more »
Read more »
Supa de fasole verde haiduceasca
19 February 2010
Ingrediente: 100 g slănină afumată 1 ceapă 200 g ceafă ardei gras 1
roşie 500 g fasole verde 150 g cuşcuş 1 ardei iute 1 lingură boia de
ardei sare 1 legătură pătrunjel verde 300 ml smântână 2 linguri făină
Mod de preparare: Prăjeşti slănina tăiată mărunt, adaugi ceapa tocată şi
le laşi…
Read more »
Read more »
Ciolan de porc si oua albe
19 February 2010
Un ciolan mare de porc (1,5 kg) puţin afumat îl pui în apă rece de
seara şi-l laşi până a doua zi, când îl aşezi la fiert. Il laşi pe foc
până se desface toată carnea de pe os. Dai la o parte, scoţi cu grijă
oasele mai mari, aranjezi cu atenţie pentru a…
Read more »
Read more »
Cum se prepara Cuban Pork And Plantains (video)
19 February 2010
Cum se prepara Cuban Pork And Plantains
Read more »
Read more »
Pilaf sarbesc cu carne de berbec
19 February 2010
500 g carne de berbec se freacă bine cu lămâie, se taie bucăţi
potrivite, se sărează, se piperează. Căleşti 4 cepe într-o lingură de
untură până capătă oculoare aurie. Adaugi carnea, acoperi cu apă. Laşi
să fiarbă până ce carnea este aproape fiartă. Adaugi 3 ceşcuţe de orez
spălat bine, 3-4 roşii curăţate de…
Read more »
Read more »
Supa germana de gaina cu orez
18 February 2010
Ingrediente: 1 găină mică 3-4 cartofi 150-200 g orez 2-1/2-3 l apă
verdeaţă sare Mod de preparare: Spală bine găina şi, împreună cu
măruntaiele, o fierbi în apă cu puţină sare. Când găina este fiartă, o
scoţi din supă, adaugi orezul spălat şi cartofii curăţaţi şi tăiaţi
mărunt. Inainte de a servi, pune…
Read more »
Read more »
Cartofi cu usturoi si nuca
18 February 2010
Ingrediente: cartofi (câte 2 de persoană) 2 căciulii (căpăţâni) de
usturoi 1 ceşcuţă ulei sare un pumn bun de nucă măcinată (circa 150g)
Mod de preparare: Cureţi cartofii, îi tai în lung în câte 6-8 bucăţi.
Pui ulei în tava de aragaz (1-2 linguri), aşezi cartofii şi îi dai la
cuptor. îi întorci…
Read more »
Read more »
Vişli din carne de oaie
18 February 2010
Desfaci carnea de oaie de pe oase atât cât se poate, apoi oasele le pui
la fiert până se desprinde toată carnea de pe ele. Atât carnea crudă,
cât şi cea fiartă o treci de trei ori prin maşina de tocat folosind site
diferite. Ultima, obligatoriu să aibă găurile mici. Amesteci toată
carnea şi…
Read more »
Read more »
Pasca umpluta cu orez
18 February 2010
Ingrediente: 400 g aluat de cozonac 4 ceşti cu lapte 1 ceaşcă de orez 4
linguri de zahăr 3 ouă vanilie ori zahăr vanilat 25 g stafide sare
Mod de preparare: Aluatul de cozonac îl pregăteşti ca la pasca cu cacao.
Fierbi orezul cu laptele şi zahărul. Laşi să se mai răcească, adaugi…