duminică, 19 august 2012

Retete #90


Retete:

Supă de peşte cu paste şi stridii

Supă de peşte cu paste şi stridii

O reteta de supa de peste cu paste si stridii din: tagliatelle, stridii, peste, merluciu, morcov, ceapa, telina, ierburi aromatice si sare. Ingrediente: 100 g tagliatelle proaspete 12 stridii 100 g biban de mare, curăţat 100 g meriuciu mic, curăţat 50 g morcov 50g ceapă 50 g ţelină 1 legătură de ierburi aromatice (saivie,...

Read more »

Rulouri delicioase cu şuncă

Rulouri delicioase cu şuncă

O reteta de rulouri delicioase cu sunca din: maia, faina alba, cartofi, drojdie de bere, ulei de masline extravirgin, untura, sare, apa, sunca si mozzarella. Ingrediente: pentru aluatul de cartofi: 250 g maia 250 g făină albă 250 g cartofi 20 g drojdie de bere 2 linguriţe ulei de măsline extravirgin 1 linguriţă untură...

Read more »

Mix grill de peşte

Mix grill de peşte

O reteta simpla de mix grill de peste din: somon, file de merluciu, macrouri, chefal, sardele, ulei de masline extravirgin si sare. Peştele fript pe grătar se va săra atunci când este gata, nu crud. Peştele, ca şi carnea, se prepară fie uns cu ulei de măsline înainte de a fi întors pe grătar,...

Read more »

Muschi de miel cu smantana

Muschi de miel cu smantana

O reteta simpla si delicioasa de muschi de miel cu smantana din: muschi de miel, smantana, marar, sare, faina si ulei. Ingrediente: 1/2 kg muschi de miel 1 cana de smantana 2 linguri de marar tocat sare 1 lingurita faina 1 ceasca ulei Mod de preparare: Muschiul se taie felii groase, care se pun...

Read more »

Cocktail Yellow Submarine

Cocktail Yellow Submarine

O reteta simpla de Cocktail Yellow Submarine din: whisky scotian, drambuie, lime juice, ginger ale, coaja de lamaie, lamaie, cirese si frunze de menta. Ingrediente: 4 cl whisky scotian 2 cl Drambuie 2 cl Lime Juice Ginger Ale coaja de lamaie o felie de lamaie cirese frunze de menta   Mod de preparare: Turnam...

Read more »

Pui delicios cu mere

Pui delicios cu mere

O reteta de pui delicios cu mere din: esalote, mere, suc de mere, supa de pui, calvados, faina, piper, piept de pui si frisca. Ingrediente: pentru mere: 2 eşalote mijlocii tocate fin 2 mere de desert curăţate de coajă şi tăiate în felii de 5 mm 225 ml suc de mere 175 ml supă...

Read more »

Gnocchi cu creveţi şi icre uscate

Gnocchi cu creveţi şi icre uscate

o reteta de gnocchi cu creveti si icre uscate din: cartofi albi, oua, faina alba, spanac, parmezan, sare, cozi de creveti, rosii cherry, ceapa, ardei iute, patrunjel verde, supa de peste, icre de chefal, ulei de masline extravirgin, sare si piper. Ingrediente: 3 cartofi albi 2 ouă 120 g faină albă  250 g spanac...

Read more »

Supă de miso

Supă de miso

O reteta de supa de miso din: miso, sos de soia, hasma, morcov, frunze de sfecla, alga wakame, tofu si ulei de susan. Miso este un piure de fasole şi de soia fermentate, ingrediente fundamentale în bucătăria japoneză. Este disponibil în diverse variante – maro, roşu, galben şi alb diferite ca gust şi consistenţă....

Read more »

Creveţi cu legume pane

Creveţi cu legume pane

O reteta de creveti cu legume pane din: creveti, ulei de masline extravirgin, cimbru, patrunjel, usturoi, ardei iute, sare, piper alb, sparanghel, morcovi, ulei de floarea soarelui, faina alba, amidon, drojdie si sare. Ingrediente: 16 creveţi medii-mari 6 linguri ulei de măsline extravirgin 1 legătură cimbru şi pătrunjel 2 căţei de usturoi 1 ardei...

Read more »

Piept de pui la grătar cu salsa de pepene

Piept de pui la grătar cu salsa de pepene

O reteta de piept de pui la gratar cu salsa de pepene din: piept de pui, piper, ardei jalapeno, zeama de lamaie verde, usturoi, sos de soia, castravete, pepene galben, rosii cherry, busuioc verde si frunze de salata.  Pepenii galbeni cu pulpă portocalie, sunt o sursă excelentă de betacaroten, un antioxidant puternic care are...

Read more »

Carne de miel cu tarhon si bulion de rosii

Carne de miel cu tarhon si bulion de rosii

O reteta simpla de carne de miel cu tarhon si bulion de rosii din: carne de miel, tarhon, ceapa, ulei, otet, bulion de rosii si sare. Ingrediente: 1 kg carne 1 lingura tarhon 1 ceapa mare 1 ceasca ulei 1 lingura otet 1 lingurita bulion de rosii sare Mod de preparare: Carnea se taie...

Read more »

Escalop de viţel cu sos de usturoi şi lămâie

Escalop de viţel cu sos de usturoi şi lămâie

O reteta de escalopd e vitel cu sos de usturoi si lamaie din: usturoi si lamaie din: usturoi, supa de pui, zeama de lamaie, escalop de vitel, mustar dijon si lamaie.  Compuşii sulfuroşi din usturoi pot contribui la protejarea vaselor de sânge împotriva acumulărilor de grăsime, care pot duce la infarct şi accidente cerebrale....

Read more »

Creveţi mari cu sos de miere

Creveţi mari cu sos de miere

O reteta de creveti mari cu sos de miere din: creveti, lamaie, ulei de masline extravirgin, miere de salcam, ari iute, patrunjel si ceapa verde. Ingrediente: 12 creveţi mari 1 lămâie 4 linguri ulei de măsline extravirgin 3 linguri miere de salcâm 1 ardei iute verde 1/2 legătură pătrunjel tocat 2 fire de ceapă...

Read more »

Cocktail Whisky Sour

Cocktail Whisky Sour

O reteta simpla de Cocktail Whisky Sour din: whisky, zeama de lamaie, zahar si cirese. Ingrediente: 4 cl whisky 2 cl zeama de lamaie 1 cl sirop de zahar cirese   Mod de preparare: Se mixeaza bine cu gheata in shaker whisky-ul, zeama de lamaie si siropul, apoi se toarna bautura intr-un pahar de...

Read more »

Viţel Marsala

Viţel Marsala

O reteta simpla si delicioasa de vitel marsala din: escalop de vitel, piper, faina, unt, ciuperci, vin sec de marsala si frunze tocate de patrunjel. Faţă de carnea de vită şi de miel, cea de viţel conţine mai puţine grăsimi. De asemenea, este o sursă bogată de vitamina B2 şi de niacin, care contribuie...

Read more »

Supă rece de sfeclă

Supă rece de sfeclă

O reteta de supa rece de sfecla din: frunze de sfecla, cartofi, chefir, smantana, castraveti, frunze de ceapa, marar si sare. Ingrediente: 1 legătură de frunze de sfeclă 500 g cartofi fierţi 500 g chefir 1 dl smântână fermentată 2 ouă 2 castraveţi 1 legătură de frunze de ceapă 1 lingură de mărar tocat...

Read more »

Carne de miel cu spanac

Carne de miel cu spanac

O reteta simpla de carne de miel cu spanac din: carne de miel, spanac, unt, faina, sare, piper, lapte, usturoi si bulion de rosii. Ingrediente: 1 kg carne de miel 1 kg spanac 2 linguri unt 1 lingura faina sare piper 1 ceasca lapte usturoi 1 lingurita bulion de rosii (sau rosii in bulion)...

Read more »

Lasagna cu ricotta şi broccoli

Lasagna cu ricotta şi broccoli

O reteta de lasagna cu ricota si broccoli din: faina alba, oua, sfecla rosie, ulei de masline extravirgin, sare, ricotta, cascaval afumat, broccoli, parmezan, unt, usturoi, sare si piper. Ingrediente: 250 g făină albă  2 ouă 1 sfeclă roşie mică 1 lingură ulei de măsline extravirgin sare pentru umplutură: 230 g ricotta 120 g...

Read more »

Pulpă de miel cu sos de mentă

Pulpă de miel cu sos de mentă

O reteta de pulpa de miel cu sos de menta din: jeleu de menta, zeama de lamaie, menta verde, pulpa de miel dezosata, usturoi, rozmarin, piper, lamaie si vin alb sec sau supa de pui. Carnea de miel are o aromă foarte bogată. De-a lungul timpului a devenit mult mai slabă datorită cererii pentru...

Read more »

Salată de cicoare roşie cu mozzarella si prosciutto

Salată de cicoare roşie cu mozzarella si prosciutto

O reteta simpla de Salată de cicoare roşie cu mozzarella si prosciutto din: cicoare rosie, mozzarella, prosciutto, ulei de masline extravirgin, sare si piper. Ingrediente: 500 g cicoare roşie (radicchio) 400 g mozzarella 150 g prosciutto 4 linguri ulei de măsline extravirgin sare şi piper   Mod de preparare: Îndepărtează baza frunzelor de cicoare...

Read more »

Friptura de miel cu legume si sos de smantana

Friptura de miel cu legume si sos de smantana

O reteta de friptura de miel cu legume si sos de smantana din: pulpa de miel, cartofi, fasole verde, carote, ceapa, usturoi, smantana, supa de legume, cimbru, menta si amidon de porumb. Ingrediente: 400 g pulpa de miel fara os (taiata felii) 500 g cartofi, taiati pe jumatate 100 g fasole verde 100 g...

Read more »

Supă Garbure cu ceapă

Supă Garbure cu ceapă

O reteta de supa garbure cu ceapa din: ceapa, unt, supa, emmenthal, paine, faina, sare si piper. Garbure e o supă de legume cu numeroase variante, de multe ori şi cu carne. Este vorba despre o specialitate din Beam, în Franţa de Sud-Vest. Caracteristic în toate variantele este faptul că se folosesc trufandale de...

Read more »

Peşte înăbuşit în sos de legume şi verdeţuri

Am plecat de la reteta asta.  Se înlocuieşte puiul cu 450 g file de cambulă. Se pune în sos la pasul 1 şi se fierbe 5-6 minute la foc mic sau până când este pătruns, apoi se scoate din tigaie şi se termină de pregătit sosul conform reţetei. Se iau alte verdeţuri, înlocuind tarhonul...

Read more »

Cremă şi spumă de ciocolată

Cremă şi spumă de ciocolată

o reteta de crema si spuma de ciocolata din: ciocolata amara, unt, zahar pudra, oua, lapte, zahar tos, faina, coaja de lamaie, vanilie, praf de cacao amara, coaja de portocala si vafe. Ingrediente: 200 g ciocolată amară 25 g unt 1 linguriţă de zahăr pudră 4 ouă 3 dl lapte 2 linguri de zahăr...

Read more »

Pecorino la grătar cu trufe

Pecorino la grătar cu trufe

O reteta de pecorino la gratar cu trufe din: pecorino, trufa neagra, ulei cu aroma de trufe, salata verde, rosii cherry si sare. Ingrediente: 300 g pecorino (caşcaval matu­rat de oaie) 1 trufa neagră 2 linguri ulei cu aromă de trufe salată verde 4 roşii cherry sare   Mod de preparare: Spală bine şi...

Read more »

Plăcintă cu pătrunjel şi piept de porc

Plăcintă cu pătrunjel şi piept de porc

O reteta simpla de placinta cu patrunjel si piept de porc din: faina alba, drojdie de bere, apa, patrunjel, piept de porc afumat, cascaval afumat, fileuri de ansoa, ceapa, ulei de masline extravirgin si piper negru. Ingrediente: 250 g faină albă  25 g drojdie de bere 110 ml apă pentru umplutură: 3 legături pătrunjel...

Read more »

Orecchiette cu cremă de ciuperci

Orecchiette cu cremă de ciuperci

O reteta de Orecchiette cu cremă de ciuperci din: orecchiette, ciuperci, ulei de masline extrvirgin, vin alb, apa, usturoi, smantana, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 320 g orecchiette proaspete pentru asezonare: 200 g ciuperci (gălbiori, champignon, hribi) 4 linguri ulei de măsline extravirgin 1/2 pahar vin alb 1/2 pahar apă 1 căţel de usturoi...

Read more »

Roşii la grătar cu ulei si cimbru

Roşii la grătar cu ulei si cimbru

O reteta simpla de rosii la gratar cu ulei si cimbru din: rosii, cimbru, ulei de masline extravirgin, usturoi si sare grunjoasa. Ingrediente: 8 roşii 2 crenguţe cimbru 4 linguri ulei de măsline extravirgin 3 căţei de usturoi sare grunjoasă   Mod de preparare: Incălzeşte uleiul într-o tigaie împreună cu usturoiul în treg, fără...

Read more »

Cupe cu cremă de lămaie

Cupe cu cremă de lămaie

O reteta de cupe cu crema de lamaie din oua, zahar, lamai, faina, lapte, unt si zahar de trestie. Ingrediente: 5 ouă 220 g zahăr 5 lămâi netratate 1 linguriţă de făină 1/2 pahar de lapte 20 g unt 4 bastonaşe de zahăr de trestie, cristalizat   Mod de preparare: Incălziţi laptele într-o oliţă;...

Read more »

Miel la tigaie

Miel la tigaie

O reteta delicioasa de miel la tigaie din: uleid e masline, ceapa verde, usturoi, ardei grasi, file de miel, rosii, sare, ghimbir, spanac, iaurt si faina. Ingrediente 2 lingurite ulei de masline 6 cepe verzi, taiate fin 3 catei de usturoi, taiati felii subtiri 2 ardei grasi galbeni, taiati betisoare 450 g file de...

Read more »

Cocktail Derby Fizz

Cocktail Derby Fizz

O reteta simpla de Cocktail Derby Fizz din: whsiky scotian, curacao, zahar, ou si sifon. Ingrediente: 2-3 cl whisky scotian 3 stropi de Curacao 2 lingurite de zahar 1 ou sifon   Mod de preparare: Cu exceptia sifonului, toate ingredientele se mixeaza bine in shaker, apoi se toarna in paharul de cocktail si se...

Read more »

Pulpa de miel cu gutui

Pulpa de miel cu gutui

O reteta de pulpa de miel cu gutui din: pulpa de miel, gutui, usturoi, vin alb, sare, piper, cimbru uscat, ulei si ardei gras. Ingrediente: 1 kg pulpa de miel 2-3 gutui 4 catei de usturoi 2 pahare vin alb sare piper cimbru uscat ulei 2 ardei gras (rosii) Mod de preparare: Se prepara...

Read more »

Rasol de piept de pui în sos de legume

Rasol de piept de pui în sos de legume

O reteta de rasol de piept de pui in sos de legume din: vin alb sec sau suc de mere si apa, cozi de telina, morcov, supa de pui, patrunjel, piept de pui, faina, unt si piper. Un piept de pui moale care absoarbe esenţa sosului în care fierbe şi cu ajutorul căruia se...

Read more »

Pappardelle aromate cu ciuperci

Pappardelle aromate cu ciuperci

O reteta de pappardelle aromate cu ciuperci din: pappardelle cu oua, ciuperci, rosii cherry, ulei de masline extravirgin, busuic, usturoi, ceapa, sare si piper. Ingrediente: 300 g pappardelle cu ouă proaspete pentru asezonare: 250 g ciuperci champignon 50 g roşii cherry 4 linguri ulei de măsline extravirgin 4 frunze de busuioc 1 căţel de...

Read more »

Cremă de fasole neagră şi şofran

Cremă de fasole neagră şi şofran

O reteta de crema de fasole neagra si sofran din: fasole neagra, orez, parmezan, smantana, supa de carne, hasma, sofran, morcov, tulpina de telina, gulie, rosii, vin alb, vin rosu, usturoi, rozmarin, cerneala de sepie, unt, ulei extravirgin de masline si sare. Ingrediente: 150 g fasole neagră 40 g orez 25 g parmezan ras...

Read more »

Cremă de zahar ars cu ciocolată amară

Cremă de zahar ars cu ciocolată amară

O reteta de crema de zahar ars cu ciocolata amara din: ciocolata amara de menaj, smantana, galbenusuri, zahar pudra, zahar tos, scortisoara si sare. Ingrediente: 200 g ciocolată amară de menaj 4 dl smântână proaspătă 3 gălbenuşuri 45 g zahăr pudră 30 g zahăr tos 1 baton de scorţişoară sare   Mod de preparare:...

Read more »

Cocktail Irish Crust

Cocktail Irish Crust

O reteta simpla de Cocktail Irish Crust din: whisky irlandez, zeama de lamaie, siropd e zahar, angostura amaruie, zahar si lamaie. Ingrediente: 5 cl whisky irlandez 1 cl zeama de lamaie o jumatate de lingurita de sirop de zahar 2 stropi de Angostura amaruie 2 linguri de zahar o felie de lamaie   Mod...

Read more »

Frigărui din fructe de mare şi mămăligă

Frigărui din fructe de mare şi mămăligă

O reteta de frigarui din fructe de mare si mamaliga din: mamaliga, moscardini, ulei de masline extravirgin, creveti, usturoi, patrunjel, vin alb, otet balsamic, marar, sare si piper. In comerţ există două tipuri de moscardini, cei normali şi cei albi.-Primii sunt mai apreciaţi decât cei albi, ambele varietăţi putând fi preparate în numeroase moduri....

Read more »

Pilaf cu carne de curcan şi ghimbir

Am plecat de la reteta asta.  Carnea de pui se înlocuieşte cu piept de curcan tăiat fâşii. Se căleşte carnea în ulei împreună cu 2 fire de praz tăiat felii, cu o bucată de 2,5 cm de ghimbir proaspăt, tocat, 1 căţel de usturoi zdrobit şi 1 ardei iute roşu curăţat de seminţe şi...

Read more »

Cupă de cremă cu sirop de rodie

Cupă de cremă cu sirop de rodie

O reteta delicioasa de cupa de crema cu sirop de rodie din: lapte, smantana, baton de vanilie, zahar de trestie, oua, galbenusuri, unr, zahar de trestie, coaja si suc de portocala, boabe si suc de rodie, amidon de porumb si vin dulce. Ingrediente: 3 dl lapte 2 dl smântână proaspătă 1 baton de vanilie...

Read more »

Pui sote cu ceapă caramelizată

Pui sote cu ceapă caramelizată

O reteta de pui sote cu ceapa caramelizata din: ceapa, piept de pui, piper, unt, zahar pudra, supa de pui, rozmarin, cimbru si otet de vin rosu. Caramelizarea face ca ceapa să fie foarte aromată şi mult mai plăcută la gust. Acelaşi procedeu se poate aplica şi altor legume, cum ar fi ardei graşi...

Read more »

Manhattan Dry Cocktail

Manhattan Dry Cocktail

O reteta simpla de Manhattan Dry Cocktail din: whisky canadian, vermut sec, angostura, masline si coaja de lamaie. Ingrediente: 3 cl whisky canadian 2 cl vermut sec 1 strop de Angostura masline coaja de lamaie   Mod de preparare: Ingredientele se amesteca cu gheata in paharul de mixare. Apoi bautura se toarna intr-un pahar...

Read more »

Tocana de berbecut

O reteta absolut delicioasa de tocana de berbecut din: pulpa de berbecut, cartofi, ceapa, morcovi, ardei grasi, zahar brun, amidon de porumb, supa de legume, coaja rasa de lamaie, pulpa de rosii, condimente, ulei vegetal, pasta de tomate si sos worcestershire. Ingrediente: 500 g pulpa de berbecut, taiata cuburi 3 cartofi mari, taiati cuburi...

Read more »

Passatelli cu sparanghel în supă de carne

Passatelli cu sparanghel în supă de carne

O reteta de passetelli cu sparanghel in supa de carne din: pesmet, parmezan, unt, sparanghel, oua, supa de carne, praf de nucsoara, sare si piper negru. Ingrediente: 120 g pesmet 8 linguri parmezan ras 20 g unt 12 fire sparanghel 3 ouă 1 1 supă de carne 1 praf de nucşoară sare şi piper...

Read more »

Cremă de migdale cu sos condimentat

Cremă de migdale cu sos condimentat

O reteta de crema de migdale cu sos condimentat din: migdale, lapte, baton de vanilie, fecula, smantana, galbenusuri, ardei iute, zahar de trestie, rom, piper de jamaica si baton de scortisoara. Ingrediente: 120 g migdale decojite 4 dl lapte 1 baton de vanilie 3 linguri de feculă 1,5 dl smântână proaspătă pentru sos: 2...

Read more »

Friptura de miel cu garnitura de salata verde si cartofi prajiti

O reteta de friptura de miel cu garnitura de salata verde si cartofi prajiti din: pulpa de miel, unt, sare, lamaie, boia dulce, piper boabe si apa calda. Ingrediente: 1 pulpa de miel 1 ceasca de unt sare 1/2 lamaie 1/2 lingurita de boia dulce piper boabe apa calda Mod de preparare: Pulpa de...

Read more »

Salata rece de orez cu creveti

Salata rece de orez cu creveti

O reteta de salata rece de orez cu creveti din: orez cu bob lung, creveti decorticati, morcov, ceapa verde, ceapa, oua, ulei si sare. Ingrediente: 1 cana orez cu bob lung   200 g creveti decorticati   1 morcov ras 2 cepe verzi 1 ceapa mica 2 oua   ulei sare Mod de preparare Spala bine orezul...

Read more »

Sandvici arăbesc cu pui

Se pleaca de la reteta asta. Se pun fâşiile de piept de pui în folie de plastic si se bat cu un făcăleţ până la o grosime de 1 cm. Se bate un ou si se pune pe o farfurie. Se pun 100 g de pesmet pe o altă farfurie. Se presară piper pe...

Read more »

Grapefruit cu miere

Grapefruit cu miere

O reteta simpla si delicioasa de grapefruit cu miere din: fructe de grapefruit, miere si cuisoare. Ingrediente: 2 fructe de grapefruit 50 g miere cuisoare Mod de preparare: Taiem fructele pe jumatate si le asezam intr-un vas termorezistent. Turnam mierea si coacem 10 minute la foc moderat. Presaram cuisoare. Grapefruit cu miere Poftă bună!

Read more »

Salata de vara de dovlecei

Salata de vara de dovlecei

O reteta de salata de vara de dovlecei din: dovlecel, supa de legume sau de pui, usturoi, zeama de lamaie, ulei de masline, seminte de floarea soarelui si parmezan. Ingrediente: un dovlecel mediu, feliat subtire trei linguri supa de legume sau de pui doi catei usturoi tocati marunt doua lingurite zeama de lamaie 3...

Read more »

Supa persana de miel

Supa persana de miel

O reteta din supa persana de miel din: carne dezosata de miel, oase de miel, apa, ceapa, morcov, unt, faina, galbenusuri de ou, zeama de lamaie, unt, boia dulce si sare. Ingrediente: 500 g carne dezosata de miel 500 g oase de miel 1,5 litru apa 1 ceapa 1 morcov 5 linguri unt 100...

Read more »

Ardei fripţi marinaţi cu mentă

Ardei fripţi marinaţi cu mentă

O reteta de ardei fripti marinati cu menta din: ardei rgas rosu, ardei gras galben, frunze de menta, ulei de masline extravirgin, lamaie, usturoi, sare, piper si creingute de cimbru proaspat. Ingrediente: 1 ardei gras roşu 1 ardei gras galben 10 frunze de mentă 5 linguri ulei de măsline extravirgin 1 lămâie 1 căţel...

Read more »

Paste cu calamari şi aromă de ghimbir

Paste cu calamari şi aromă de ghimbir

o reteta de paste cu calamari si aroma de ghimbir din: faina alba, oua, galbenus, ulei de masline extravirgin, ceapa verde, calamari, ghimbir, rosii cherry, usturoi, civeta, vin alb, sare si piper. Ingrediente: pentru aluat: 250 g faină albă 2 ouă 1 gălbenuş 1 lingură ulei de măsline extravirgin 1 praf de sare pentru...

Read more »

Frigărui de ardei şi vinete

Frigărui de ardei şi vinete

O reteta de frigarui de ardei si vinete din: ardei gras rosu, vanata, ceapa verde, paine cu malai, ulei de masline extravirgin, ierburi aromatice si sare grunjoasa. Ingrediente: 1 ardei gras roşu 1 vânătă 4 fire ceapă verde mai mari 2 felii de pâine cu mălai 3 linguri ulei de măsline extravirgin ierburi aromatice...

Read more »

Cremă de ciocolată cu ciocolată albă

Cremă de ciocolată cu ciocolată albă

O reteta gustoasa de crema de ciocolata cu ciocolata alba din: lapte, galbenusuri, zahar tos, faina, cacao amara, coaja de lamaie, ciocolata alba si ciocolata amaruie. Ingrediente: 3 dl lapte 4 gălbenuşuri 4 linguri de zahăr tos 4 linguri de făină 80 g praf de cacao amară coaja de la 1 lămâie 70 g...

Read more »

Caponata de legume cu cimbru

Caponata de legume cu cimbru

O reteta simpla de caponata de legume cu cimbru din: vanata, ardei gras, dovlecel, tija de telina, ceapa alba, morcov, ulei de masline extravirgin, cimbru, sare si piper. Poţi diversifica acest fel de mâncare înlocuind legumele după propriul gust. Astfel, poţi prepara o caponata, folosind anghinare, diverse tipuri de ciuperci, puţin dovleac si câţiva...

Read more »

Pappardelle cu somon şi lime

Pappardelle cu somon şi lime

O reteta delicioasa de Pappardelle cu somon şi lime din: pappardelle cu ou, somon, usturoi, ardei iute, lime, patrunjel, ulei de masline extravirgin si sare. Ingrediente: pentru paste: 300 g pappardelle cu ou proaspete pentru asezonare: 300 g somon proaspăt 1 căţel de usturoi 1 ardei iute 1 lime (lămâie verde) 1 legătură de...

Read more »

Portofele umplute cu pui

Portofele umplute cu pui

O reteta simpla si delicioasa de portofele umplute cu pui din: piept de pui, malai, praf de ceapa, boia, seminte de cumin, piper, ulei de masline, faina, frunze de salata, castravete, iaurt degresat, usturoi, sos de menta si menta verde. Aceste lipii sunt umplute cu pui, frunze apetisante de salată si un sos de...

Read more »

Rulouri de vinete cu parmezan

Rulouri de vinete cu parmezan

O reteta de rulouri de vinete cu parmezan din: vinete, rosii, mozzarella, busuioc, parmezan, ulei de masline extravirgin si pesmet. Ingrediente: 2 vinete lungi 3 roşii 200 g mozzarella 10 frunze de busuioc 2 linguri parmezan 3 linguri ulei de măsline extravirgin 3 linguri pesmet   Mod de preparare: Indepărtează capetele vinetelor (vârful şi...

Read more »

Cocktail Scotch Fix

Cocktail Scotch Fix

O reteta simpla de Cocktail Scotch Fix din: whisky scotian, zeama de lamaie, zahar pudra, lime juice si lamaie. Ingrediente: 2 cl whisky scotian 1 cl zeama de lamaie 1-2 lingurite de zahar pudra 1 lingurita de Lime Juice o felie de lamaie   Mod de preparare: Amestecam zaharul cu zeama de lamaie pana...

Read more »

Deserturi delicioase: tartă cu mere, budincă cu vişine, choux cu frişcă

Deserturi delicioase: tartă cu mere, budincă cu vişine, choux cu frişcă

Pentru cei innebuniti dupa dulciuri va prezentam o serie de 3 retete simple si delicioase de desert. Tarta cu mere O reteta delicioasa de tarta cu mere, migdale, faina, sare, unt, galbenusuri, migdale, zahar pudra si scortisoara. Ingrediente: 175 g faină 1 vârf cuţit sare 100 g unt 2 gălbenuşuri 4 mere 100 g...

Read more »

Berbecut cu caise

O reteta de berbecut cu caise din: carne de berbecut, caise deshidratate, curmale, ceapa, menta verde, coriandru verde, usturoi, suc de portocale, condiment, pasta de tomate, sare si piper. Ingrediente: 500 g carne de berbecut, taiata cuburi 250 g caise deshidratate 6 curmale proaspete, taiate in doua, fara samburi 1 ceapa, tocata julien 1...

Read more »

Salată racoritoare de kiwi, căpşuni si ananas

Salată racoritoare de kiwi, căpşuni si ananas

O reteta de salata racoritoare de kiwi, capsuni si ananas din: kiwi, capsuni, ananas, zeama de lamaie si miere. Ingrediente: 6 kiwi, curatate de coaja si feliate 200 grame capsuni taiate pe din doua 200 grame ananas cubulete o lingura zeama de lamaie o lingurita miere   Mod de preparare: Dupa ce se curata...

Read more »

Bors din cap de miel

Bors din cap de miel

O reteta de bors din cap de miel din: cap de miel, costita de miel, ceapa, morcov, orez, bors, leustean, smantana, bulion si sare. Ingrediente: un cap de miel trei bucati de costita de miel o ceapa mare un morcov mare o ceasca de orez un litru de bors o legatura de leustean tocat...

Read more »

Brânză cu legume şi crostini

Brânză cu legume şi crostini

O reteta de branza cu legume si crostini din: branza burrata, morcov, telina, dovlecei, ulei de masline extravirgin, chifla, fasole verde, cimbru, sare si piper. Brânza Burrata este o specialitate din Italia meridională, foarte asemănătoare mozzarellei. Compoziţia de bază este aceeaşi, doar că aceasta este laminată şi amestecată cu smân­tână. Are un gust dulce...

Read more »

Vinete la grătar, marinate cu pătrunjel

Vinete la grătar, marinate cu pătrunjel

O reteta de vinete la gratar, marinate cu patrunjel din: vinete, ulei de masline extravirgin, ardei iute, hasmatuchi, sare si piper. Ingrediente: 2 vinete lungi 5 linguri ulei de măsline extravirgin 2 căţei de usturoi 1 ardei iute roşu 1 legătură hasmaţuchi sare şi piper   Mod de preparare: Spală vinetele, îndepărtează-le vârful şi...

Read more »

Colţunaşi cu carne de iepure în sos de praz

Colţunaşi cu carne de iepure în sos de praz

O reteta delicioasa de coltunasi cu carne de iepure in sos de praz din: faina alba, ulei de masline extravirgin, oua, sare, pulpa de iepure, ulei de masline extravirgin, legume, bobite de ienupar, ricotta, sare, piper, praz, cartofi, vin, ceapa, amidon de cartofi si cimbru. Ingrediente: pentru aluat: 400 g faină albă 3 linguri...

Read more »

Cremă de morcovi cu cardamon şi stafide

Cremă de morcovi cu cardamon şi stafide

O reteta de crema de morcovi cu cardamon si stafide din: morcovi, lapte, zahar tos, migdale, stafide, cardamon, unt, smantana si menta. Ingrediente: 500 g morcovi 1/2 l lapte 2 linguri de zahăr tos 2 linguri de migdale, tăiate fâşioare subţiri 2 linguri de stafide 4 fructe de cardamon 60 g unt 2 dl...

Read more »

Tăieţei în sos de creveţi şi midii

Tăieţei în sos de creveţi şi midii

O reteta de taitei in sos de creveti si midii din: faina alba, oua, galbenus, ulei de masline extravirgin, sare, creveti, midii, usturoi, rosii cherry, vin alb, morcovi, telina, ceapa verde, busuioc, ulei de masline extravirgin, sare si piper. Ingrediente: pentru aluat: 300 g faină albă 2 ouă 1 gălbenuş 1 lingură ulei de...

Read more »

Pate din năut şi vinete

Pate din năut şi vinete

O reteta de pate din naut si vinete din: vinete, boabe de naut, ardei gras rosu, ardei gras galben, ulei de susan, ulei de masline extravirgin, paine, usturoi, foaie de dafin, seminte de susan, sare si piper. Ingrediente: 2 vinete mari 200 g boabe uscate de năut 1 ardei gras roşu 1 ardei gras...

Read more »

Cocktail Racing Cup

Cocktail Racing Cup

O reteta simpla de Cocktail Racing Cup din: whisky scotian, ginger ale, creme de menthe, coaja de lamaie si frunze proaspete de menta. Ingrediente: 5 cl whisky scotian Ginger Ale 0,5 Creme de Menthe (lichior de menta) coaja de lamaie frunze proaspete de menta   Mod de preparare: Turnam whisky-ul peste gheata in paharul...

Read more »

Berbecut cu prune si gutui

O reteta simpla si delicioasa de berbecut cu prune si gutui din: plupa de berbecut, prune, gutui, suc de lamaie, miere, ceapa, usturoi, scortisoara, condimente, zahar brun, seminte de susan si ulei de masline. Ingrediente: 700 g pulpa berbecut, taiata cuburi 250 g prune uscate 300 g gutui, taiate felii sucul de la 1...

Read more »

Minilasagne cu legume

Minilasagne cu legume

O reteta de minilasagne cu legume din: lasagne, ardei grasi, florid e dovlecel, dovlecei, branza brie, parmezan, frunze de busuioc, ceapa verde, ulei de masline extravirgin, sos bechamel, sare si piper. Ingrediente: 200 g lasagne pentru asezonare: 200 g ardei graşi (roşii şi galbeni) 70 g flori de dovlecei 200 g dovlecei 200 g...

Read more »

Caşcaval pane cu alune prăjite

Caşcaval pane cu alune prăjite

O reteta de cascaval pane cu alune prajite din: cascaval, alune de padure, salata verde, rosii cherry, ulei de masline extravirgin si sare. Ingrediente: 300 g caşcaval din lapte de vacă, mai tare 60 g alune de pădure 1 salată verde 10 roşii cherry 3 linguri ulei de măsline extravirgin sare   Mod de...

Read more »

Cremă Chantilly cu fistic

Cremă Chantilly cu fistic

O reteta simpla si delicioasa de crema chantilly cu fistic din: smantana, zahar pudra si fistic decojit. Ingrediente: 5 dl smântână proaspătă 50 g zahăr pudră 70 g fistic decojit, pentru ornat    Mod de preparare: Scoateţi din frigider smântână şi băgaţi-oîn congelator circa 10 minute. Scoateţi-o când va fi foarte rece, însă încă...

Read more »

Vinete la grătar cu susan

Vinete la grătar cu susan

O reteta simpla de vinete la gratar cu susan din: vinete, ulei aromat cu ardei iute, sos de soia, sos de peste, usturoi, ardei iute, ulei de masline extravirgin, ulei de susan, zeama de lamaie, zahar brun, menta si seminte de susan. Ingrediente: 4 vinete mici, mai rotunde 3 linguri ulei aromat cu ardei...

Read more »

Jeleu de roşii

Jeleu de roşii

O reteta simpal de jeleu de rosii din: paine, rosii, busuioc verde, usturoi, ulei de masline extravirgin, gelatina si busuioc uscat. Ingrediente: 360 g pâine de casă (sau pâine fară sare, cu coaja groa­să) mai veche 220 g roşii decojite 2 roşii bine coapte 1 legătură busuioc verde 1 căţel de usturoi 8 linguri...

Read more »

Tăieţei cu sos de miel şi ardei gras

Tăieţei cu sos de miel şi ardei gras

O reteta gustoasa de taitei cu sos de miel si ardei gras din: faina alba, faina din grau, oua, galbenusuri, ulei de masline extravirgin, sare, fripura din pulpa de miel, parmezan, unt, usturoi, ardei gras rosu, ardei gras galben, vin alb sec, rozmarin, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 200 g faină albă 100 g...

Read more »

Cremă cu mascarpone

Cremă cu mascarpone

O reteta simpla si delicioasa de crema cu mascarpone din: galbenusuri, mascarpone, zahar, rom alb si cacao amara. Ingrediente: 4 gălbenuşuri 250 g mascarpone 120 g zahăr 1/2 dl rom alb 1 lingură de cacao amară   Mod de preparare: Puneţi într-un castron gălbenuşurile, bate- ţi-le uşor cu o furculiţă şi adăugaţi zahărul, amestecând...

Read more »

Punguţe cu vinete în sos de roşii

Punguţe cu vinete în sos de roşii

O reteta de pungute cu vinete in sos de rosii din: vanata, ceapa, usturoi, ardei iute, ulei de masline extravirgin, lapte, oua, faina alba, sare, piper, pulpa de rosii cherry si usturoi. Ingrediente: 1 vânătă mare 1 ceapă mică 1 căţel de usturoi 1/2 ardei iute 6 linguri ulei de măsline extravirgin 1 lapte...

Read more »

Rob Roy Cocktail

Rob Roy Cocktail

O reteta simpla de Rob Roy Cocktail din: bourbon, vermut sec, curacao, angostura amaruie, cirese si lamaita. Ingrediente: 2 cl Bourbon 2 cl vermut sec 1 lingurita de Curacao 3 stropi de Angostura amaruie o legatura de cirese lamaita   Mod de preparare: Ingredientele se amesteca bine in paharuld e mixare. Bautura se toarna...

Read more »

Clătite din făină de quinoa, cu măsline şi fenicul

Clătite din făină de quinoa, cu măsline şi fenicul

O reteta de clatite din faina de quinoa cu masline si fenicul din: quinoa, fenicul, masline verzi, faina alba, ou, ulei de masline extravirgin, marar, patrunjel, sare si piper. Quinoa este o graminee cu aspectul unor boabe mici, ase­mănătoare celor de linte, iar planta îşi are originea în Anzi, fiind cultivată încă de acum...

Read more »

Tocana cu cotlete de berbecuţ

O reteta de tocana cu cotlete de berbecut din: cotlet de berbecut, cartofi, patrunjel, cimbru, ceapa, sare si piper. Ingrediente: 1,3 kg cotlet de berbecut 900 g cartofi 1 legatura mica de patrunjel 1 legatura mica cimbru (10-12 crengute) 450 g ceapa sare si piper   Mod de preparare: Curatati ceapa si taiati-o inele....

Read more »

Cremă şi foietaj cu salvie roşie

Cremă şi foietaj cu salvie roşie

O reteta delicioasa de crema de foietaj si salvie rosie din: lapte, salvie rosie, oua, albus si coca de foietaj. Ingrediente: 5 dl lapte 2 rămurele de salvie roşie 150 g zahăr tos 4 ouă 1 albuş 150 g cocă de foietaj, gata făcută   Mod de preparare: Curăţaţi şi spălaţi salvia, mărunţiţi cinci,...

Read more »

Supă de bere cu hamei

Supă de bere cu hamei

O reteta delicioasa de supa de bere cu hamei din: bere neagra, hamei, ceapa, cartofi, crutoane, unt, sare si piper. Ingrediente: 750 cl bere neagră tare şi densă 300 g lăstari de hamei proaspeţi, curăţaţi şi spălaţi 65 g ceapă 100 g cartofi 6 linguri de crutoane 50 g unt sare piper proaspăt măcinat...

Read more »

Turtă cu rozmarin şi seminţe de pin

Turtă cu rozmarin şi seminţe de pin

O reteta de turta cu rozmarin si seminte de pin din: alac, parmezan, ulei de masline extravirgin, seminte de pin, lapte, supa de legume, morcovi, ceapa, rozmarin, pesmet, sare si piper. Ingrediente: 250 g alac zdrobit 4 linguri parmezan ras 5 linguri ulei de măsline extravirgin 30 g seminţe de pin 300 ml lapte...

Read more »

Reţete pentru gratar: vinete la grătar, marinate cu pătrunjel, caşcaval pane cu alune prăjite, vinete la grătar cu susan

Reţete pentru gratar: vinete la grătar, marinate cu pătrunjel, caşcaval pane cu alune prăjite, vinete la grătar cu susan

Pentru cei pasionati de gratare va prezentam o serie de 3 retete pentru gratar din legume: Vinete la grătar, marinate cu pătrunjel O reteta de vinete la gratar, marinate cu patrunjel din: vinete, ulei de masline extravirgin, ardei iute, hasmatuchi, sare si piper. Ingrediente: 2 vinete lungi 5 linguri ulei de măsline extravirgin 2...

Read more »

Coaste la gratar in sos picant

O reteta de coaste la gratar in sos picant din: coaste de porc sau miel, ceapa, foaie de dafin, cimbru, otet, shrry, coaja de lamaie, cuisoare, bulion, miere, mustar dijon, sos de soia, ceapa, usturoi, boia de ardei iute si ulei. pentru coaste: 1 kg de coaste (porc sau miel) 1 ceapa 2 graunte...

Read more »

Medalioane de mei cu şofran şi rucola

Medalioane de mei cu şofran şi rucola

O reteta de medalioane de mei cu sofran si rucola din: mei, sofran, galbenusuri, ricotta din lapte de capra, ulei de masline extravirgin, sos de soia, ceapa si usturoi. Ingrediente: 200 g mei 1 pliculeţ şofran (0,15 g) 3 gălbenuşuri 1 legătură de rucola 300 g ricotta din lapte de capră 2 linguri ulei...

Read more »

Cum se prepara Căpşune marinate (video)

Cum se prepara Căpşune marinate (video)

O reteta video delicioasa despre cum se prepara căpşune marinate din: capsuni, ghimbir, miere, vin rosu si frisca. Ingrediente: capsuni ghimbir miere vin rosu frisca   Mod de preparare: Capsunele spalate se taie in 2 sau in 4. Ghimbirul se curata de coaja si se da pe razatoare. Se adauga putina miere si vin...

Read more »

Clătite cu pui şi alune caju

Clătite cu pui şi alune caju

O reteta de clatite cu pui si alune caju din: faina, piper, ou, lapte degresat, ulei de masline, alune caju, piept de pui, usturoi, ghimbir, ardei iute rosu, morcovi, telina, coaja de portocala, varza, sos de soia si ulei de susan. Puiul prăjit cu morcovi, telină si varză, apoi aromat uşor cu portocală si...

Read more »

Minipizza din foitaj, cu ardei gras şi ciuperci

Minipizza din foitaj, cu ardei gras şi ciuperci

O reteta de minipizza din foitaj, cu ardei gras si ciuperci din: faina alba, apa, margarina, sare, foitaj, ardei gras rosu, ardei gras galben, ardei gras verde, ciuperci champignon, ulei extravirgin de masline, cimbru, sare si piper. Ingrediente: pentru foitaj: 100 g faină albă 50 ml apă 125 g margarină sare pentru minipizza: 250...

Read more »

Cocktail Whisper

Cocktail Whisper

O reteta simpla de Cocktail Whisper din: whisky scotian, vermut sec si cirese. Ingrediente: 2 cl whisky scotian 2 cl vermut sec 2 cirese   Mod de preparare: Punem cuburi de gehata intr-un pahar de Martini, turnam whisky si vermut, amestecam si in final adaugam ciresele.

Read more »

Cremă de ciocolată cu orez expandat

Cremă de ciocolată cu orez expandat

O reteta de crema de ciocolata cu orez expandat din: lapte de orez, praf de budinca, orez expandat, stafide, siropd e artar, capsune coape, piersica si caisa. Ingrediente: 1 l lapte de orez 1 pungă cu preparat praf pentru budincă de ciocolată 250 g orez expandat (pufarine de orez) 50 g stafide 4 linguri...

Read more »

Ravioli cu brânză, ardei gras şi dovlecei

Ravioli cu brânză, ardei gras şi dovlecei

O reteta de ravioli cu branza, ardei gras si dovlecei din: oua, galbenusuri, faina alba, gris, sare, mozzarella, cimbru, sare, piper, ardei rgas rosu, ardei gras galben, dvlecei, ceapa si ulei de masline extravirgin. Ingrediente: pentru aluat: 2 ouă 2 gălbenuşuri 300 g faină albă  2 linguri griş 1 praf de sare pentru umplutură:...

Read more »

Tartine cu pastă de măsline şi brânză de capră

Tartine cu pastă de măsline şi brânză de capră

O reteta delicioasa de tartine cu pasta de masline si branza de capra din: paine integrala, pasta de masline verde, branza de capra, ulei de masline extravirgin, piper si masline verzi umplute. Ingrediente: 8 felii de pâine integrală pentru tartine 200 g pastă de măsline negre 200 g pastă de măsline verzi 300 g...

Read more »

Tortillas la grătar umplute cu legume, avocado şi feta

Tortillas la grătar umplute cu legume, avocado şi feta

O reteta simpla de tortillas la gratar umplute cu legume, avocado si feta din: tortillas din faina de porumb, ceapa verde, rosii cherry, avocado, feta, morcov, ulei de masline extravirgin, lamaie, salata creata, sare si piper. Ingrediente: 4 tortillas din faină de porumb 2 fire de ceapă verde mai mare 8 roşii cherry 1...

Read more »

Supă de sălăţele umplute cu scoici de mare

Supă de sălăţele umplute cu scoici de mare

Supă de sălăţele umplute cu scoici de mareSupă de sălăţele umplute cu scoici de mareO reteta de supa de salatele umplute cu scoici de mare din: salatele, salate verzi, maghiran, miez de paine, midii, scoici, tartufo de mare, hasma, ierburi aromatice, vin alb sec, usturoi, patrunjel, busuioc rosi, ulei extravirgin de masline, sare si...

Read more »

Ravioli reci cu legume şi ierburi aromatice

Ravioli reci cu legume şi ierburi aromatice

O reteta simpla de ravioli reci cu legume si ierburi aromatice din: faina alba, oua, galbenus, ulei de masline extravirgin, riccota din lapte de vaca, parmezan, galbenus, busuioc, cimbru, oregano, ghimbir, sare, piper, morcovi, dovlecei, mazare, mozzarella si lamaie. Ingrediente: pentru aluat: 230 g faină albă  2 ouă; 1 gălbenuş 1 lingură ulei de...

Read more »

Old Fashioned Cocktail

Old Fashioned Cocktail

O reteta simpla de Cocktail Old Fashioned din: bourbon, sirop de zahar, angostura amaruie, zeama de lamaie, portocala si cirese. Ingrediente: 4 cl Bourbon 1 lingurita de sirop de zahar 4 stropi de Angostura amaruie 1 strop de zeama de lamaie o felie de portocala cirese   Mod de preparare: Ingredientele se toarna intr-un...

Read more »

Retete, Reteta zilei, Retete Ciorbe, Retete Supe, Retete Salate, Retete Paste, Retete Pizza, Retete Peste, Retete Vita, Retete Vitel, Retete Porc, Retete Pui, Retete Oaie, Retete Miel, Retete Berbec, Retete de post, Desert, Diete

Sursa:www.restaurantedelux.ro