marți, 14 august 2012

Retete culinare #23


Retete culinare:

Tocana siciliana

Tocana siciliana

  O reteta gustoasa de tocana siciliana din: carne de porc sau vita, ulei, unt, ceapa, usturoi, ardei, patrunjel verde, foi de dafin, coaja de lamaie, rosii, vin alb si masline. Ingrediente: 800 g carne (porc şi viţel) 3 linguri ulei 25 g unt 1 ceapă 2-3 căţei de usturoi 3 ardei 1 legătură...

Read more »

Cartofi umpluti in varza

Cartofi umpluti in varza

  O reteta delicioasa de cartofi umpluti in varza din: cartofi, carne, chifle, oua, ceapa, usturoi, sare si piper. Ingrediente: 1,5 kg cartofi 400 g carne 3 chifle 2 ouă 2 cepe 3-4 căţei de usturoi sare piper 1-2 verze mari Mod de preparare: Cureţi carto­fii, îi speli şi îi scobeşti cu o linguriţă....

Read more »

Drob de miel delicios

Drob de miel delicios

O reteta simpla si gustoasa de drob de miel delicios din: organe de miel, ceapa, oua, verdeata si prapur de miel. Ingrediente: organe de miel ceapa, oua verdeata prapur de miel   Mod de preparare: Speli bine organele de miel, le pui la fiert, apoi le dai prin maşina de tocat. Separat, căleşti ceapa,...

Read more »

Clatite cu mere coapte

Clatite_cu_mere_coapte.jpg

  Alegi cate un mar de persoana, il scobesti si il umplu cu dulceata de zmeura amestecata cu nuca. Pui merele astfel umplute la copt pe o tava unsa. Separat faci o clatita foarte subtire dintr-un aluat din ou, sare, lapte, faina, zahar vanilat si putin ulei. Când este caldă clătita,  pui mărul copt...

Read more »

Placinta cu nuci si gem de caise

Placinta cu nuci si gem de caise

  O reteta simpla si gustoasa de placinta cu nuci, gem de caise, zahar, praf de copt, faina, coaja de lamaie, zeama de lamaie si oua. Ingrediente: 4 ouă 200 g margarină 350 g făină 1 praf de copt 300 g zahăr coaja şi zeama de la o lămâie 50 ml apă 150 g...

Read more »

Tartă cu miel şi fenicul

Tartă cu miel şi fenicul

O reteta gustoasa de tarta cu miel si fenicul din: faina, unt, ulei de masline, galbenus, sare, piper, pulpa de miel, fenicul, vin alb, lamaie, usturoi, patrunjel, ulei si seminte de susan. Ingrediente: pentru aluat: 300 g făină 100 g unt 3 linguri ulei de măsline 1 gălbenuş sare piper pentru umplutură: 600 g...

Read more »

Sos de pui cu smantana

Sos_de_pui_cu_smantana.jpg

O reteta gustoasa de sos de pui cu smantana din: carne de pui, smantana, unt, faina, sare si foaie de dafin. Ingrediente: 1 kg de pulpe 500 g smântână 150 g unt 2 linguri făină sare după gust 1 foaie dafin     Mod de preparare: Speli car­nea, o pui la fiert, bucăţile să...

Read more »

Miel cu orez si migdale

Miel cu orez si migdale

O reteta simpla de miel cu orez din: orez, vin rosu, carne de miel tocata, ceapa, ardei, migdale, usturoi, coriandru, scortisoara, foaie de dafin, ulei, sare si piper. Ingrediente: 300 g orez 200 ml vin rosu 300 g carne de miel tocata 1 ceapa mare 1 ardei 20 g migdale maruntite 3 catei de...

Read more »

Aperitiv cu legume

Aperitiv cu legume

  O reteta simpla si gustoasa de aperitiv din: ceapa, cartofi, usturoi, ciuperci, cascaval, oua, ulei, rosii, ardei, sare si piper. Ingrediente: 1 legătură de ceapă tulpină şi frunze 1 căpăţână usturoi 1 legătură pătrunjel 150-200 g ciuperci 150 g caşcaval 3-4 cartofi noi 3 ouă întregi 100-150 ml ulei 1-2 roşii (coaja, fără...

Read more »

Drob la pahar

Drob la pahar

O reteta simpla de drob la pahar din: maruntaie de miel, oua, smantana, verdeata, sare si piper. Ingrediente: 1 kg măruntaie de miel (inimă, plămâni, ficat) 2-3 ouă 1 lingură smântână verdeata (marar, patrunjel, ceapa verde) sare piper   Mod de preparare: Fierbi măruntaiele de la miel şi le treci prin maşină de tocat....

Read more »

Drob cu măruntaie si branză de oaie

Drob cu măruntaie si branză de oaie

O reteta delicioasa de drob cu maruntaie si branza din: ficatei de pasare, pipote si inimi de pasare, oua, ulei, branza de oaie, pesmet, ceapa uscata, ceapa verde, marar, piper si cimbru. Ingrediente: 500 g ficăţei de pasăre 500 g pipote şi inimi  de pasăre 10 ouă 150 ml ulei 150 g brânză de...

Read more »

Retete de post: Salata de portocale si fenicul

Retete de post: Salata de portocale si fenicul

O reteta de post de salata de portocale si fenicul din: portocale, bulbi de fenicul, ceapa rosie, masline verzi, ulei de masline, sare si piper. Ingrediente: doua portocale mari doi bulbi de fenicul o ceapa rosie 50 grame masline verzi 6 linguri ulei de masline sare, piper dupa gust   Mod de preparare: Curatati...

Read more »

Mancarica de oua

Mancarica de oua

  O reteta simpla si gustoasa din: oua, ceapa, ardei, morcov, ulei, usturoi, faina, boia, piper, patrunjel verde si lapte. Ingrediente: 3 ouă 1 ceapă 1 ardei 1 morcov ulei usturoi 1 lingură făină boia piper pătrunjel verde 1 cană lapte Mod de preparare: Tai ceapa mărunt, razi morcovul, le căleşti în puţin ulei,...

Read more »

Cocktail Martini Sweet

Cocktail Martini Sweet

O reteta simple de Cocktail Martini Sweet din: gin, vermut rosu, vermut sec si coaja de lamaie. Ingrediente: 5 cl gin 2,5 cl vermut rosu 1 cl vermut sec coaja de lamaie   Mod de preparare: Se amesteca bine ingredientele cu gheata in paharuld e mixare, se toarna bautura in paharul de cocktail, apoi...

Read more »

Peste cu sos de ceapa

Peste cu sos de ceapa

O reteta gustoasa de peste cu sos de ceapa, ardei iuti, foi de dafin, rosii, usturoi, oregano, sare si piper. Ingrediente: 1 kg peşte 2 ardei iuţi 2 foi dafin 1 kg ceapă 1 kg roşii 3 căţei usturoi oregano sare piper Mod de preparare: Cureţi şi speli peştele, după care îl prăjeşti. Separat...

Read more »

Tartă de pui cu mazare

Tartă de pui cu mazare

O reteta delicioasa de tarta de pui cu mazare din: pui, coca de placinta, ceapa, telina, morcovi, mazare, cimbrisor, faina, lapte, supa de legume, lamaie, ulei extravirgin de lamaie si sare. Ingrediente: 1 pui de 1 kg, tăiat bucăţi 300 g cocă de plăcintă 1 ceapă 2 tulpini de ţelină 2 morcovi 300 g...

Read more »

Budinca cu nuci si carne de vita

Budinca cu nuci si carne de vita

  O reteta delicioasa de budinca cu nuci, carne de vita, paine, lapte, ceapa, zahar, lamaie, oua, unt, frunze de dafin, piper si sare. Ingrediente: 700 g carne de vită tocată 120 g miez de pâine 1 pahar lapte 3 cepe 1 lingură zahăr 2 linguri miez de nucă 1 lămâie 2 ouă 80...

Read more »

Cum se prepara Ospatul vanatorului (video)

Cum se prepara Ospatul vanatorului (video)

O reteta video despre cum se prepara ospatul vanatorului din: carne de cerb, cartofi, ciuperci, ardei, usturoi, pasta de tomate, ierburi aromate, oua, faina, supa de legume, vin rosu, untura de porc, sare si piper. Ingrediente: carne de cerb cartofi ciuperci ardei usturoi pasta tomate ierburi aromate oua faina supa legume vin rosu untura...

Read more »

Cum se prepara Calamari umpluti cu ansoa (video)

Cum se prepara Calamari umpluti cu ansoa (video)

O reteta video despre cum se prepara calamari umpluti cu ansoa din: calamari, ulei de masline, usturoi, ceapa, piper si vin alb. Ingrediente: calamari ansoa ulei de masline usturoi ceapa piper vin alb   Mod de preparare: Pentru a decongela calamarii, puneti-i intr-o sita pe care sa o scufundati in apa clocotita. Clatiti apoi...

Read more »

Chec cu ciocolata si vin

Chec cu ciocolata si vin

  O reteta simpla si gustoasa de chec cu ciocolata, vin rosu, oua, unt, zahar, faina, praf de copt, scortisoara, cacao si zahar pudra. Ingrediente: 100 g ciocolată amăruie 4 ouă 200 g unt 100 g zahăr 250 g făină 1/2 plic praf de copt 1 linguriţă scorţişoară 2 linguriţe cacao 125 ml vin...

Read more »

Sufleu de coacaze

Sufleu de coacaze

  O reteta simpla si gustoasa de sufleu de coacaze, zahar si albusuri. Ingrediente: 500 g coacăze 20-30 g zahăr 3 albuşuri Mod de preparare: Fierbi fruc­tele cu zahărul şi puţină apă, până scad. Le pui apoi într-un vas uns cu puţin unt şi le acoperi cu albuşurile bătute spumă împreună cu puţin zahăr...

Read more »

Cum se prepara Piept de gasca cu portocale (video)

Cum se prepara Piept de gasca cu portocale (video)

O reteta video despre cum se prepara pipet de gasca cu portocale din: piept de gasca, rucola, portocala, scortisoara, coniac, miere, ulei de masline si suc de portocala. Ingrediente: piept gasca rucola portocala scortisoara coniac miere ulei de masline suc de portocala   Mod de preparare: Pieptul de gasca se cresteaza, se da cu...

Read more »

Sufleu de legume

Sufleu de legume

  O reteta delicioasa de sufleu de legume din: cartofi, morcovi, conopida, fasole verde, telina, ulei, faina, oua, lapte si smantana. Ingrediente: 1/2 kg cartofi 1/2 kg morcovi 1/2 conopidă 1 mână de fasole verde 1 ţelină mică 100 ml ulei 50 g făină 3 ouă 1/2 I lapte 200 g smântână Mod de...

Read more »

Salată albă

O reteta delicioasa de salata alba din: castraveti, branza de vaci, smantana, nuci, usturoi, ulei, oua si sare. Ingrediente: 3 castraveţi 2 pahare brânză de vaci 1 pahar smântână 1 ceaşcă nuci 3 căţei usturoi ulei 3 ouă sare Mod de preparare: Castraveţii se curăţă de coajă şi se taie cubuleţe. Se amestecă bine...

Read more »

Ostropel delicios de pui

Ostropel delicios de pui

  O reteta delicioasa de ostropel de pui din: pulpa de pui, ulei, ceapa, faina, bulion, usturoi, sare, piper boabe, frunza de dafin si otet. Ingrediente: 1 pulpă de pui 1 lingură ulei 3 cepe verzi 1/2 lingură făină 1 lingură bulion 2 căţei usturoi sare piper boabe (negru, roşu, verde, după gust) 1...

Read more »

Olympia Cocktail

Olympia Cocktail

O reteta simpla de Olimpya Cocktail din: gin, aperol, zeama de lamaie, sirop de zahar si cirese. Ingrediente: 3 cl gin 2 cl Aperol 2 cl zeama de lamaie 1 cl sirop de zahar cirese   Mod de preparare: Mixam bine in shaker ingredientele cu gheata, apoi turnam in paharul de cocktail. Adaugam cirese,

Read more »

Ţelină cu ciuperci si ceapă

Ţelină cu ciuperci si ceapă

  O reteta delicioasa de telina cu ciuperci, ceapa, faina, vin alb, sare, piper si foi de dafin. Ingrediente: 2 ţeline mici 2 cepe 1 lingură făină 100 ml vin alb 200 g ciuperci piper sare foi dafin Mod de preparare: O ţelină mai mare sau două mai mici, le cureţi, le speli şi...

Read more »

Mancare de cartofi cu branză

Mancare de cartofi cu branză

O reteta delicioasa de mancare de cartofi cu branza din cartofi, ceapa, branza si untura. Ingrediente: 1 kg cartofi 1 ceapă 6 felii brânză untură Mod de preparare: Cartofii se curăţă de coajă, se spală şi se trec prin râzătoare. Se sărează şi alături de ceapa tăiată fideluţă se prăjesc în untură bine încinsă....

Read more »

Branză in pergament

O reteta simpla de branza in pergament din: branza, unt si piper rosu. Ingrediente: 500 g brânză 75 g unt 1 linguriţă piper roşu, măcinat fin Mod de preparare: Pc pergamentul bine uns cu unt se aşează felii de brânză, groase de un centimetru. Se pune deasupra feliilor câte o linguriţă cu unt şi...

Read more »

Cotlet cu ciuperci si mazare

Cotlet cu ciuperci si mazare

  O reteta delicioasa de cotlet cu ciuperci, mazare, ceapa verde, mustar, patrunjel, sare, ulei si piper. Ingrediente: 4 felii de cotlet 600 g mazăre din conservă 200 g ciuperci 1 legătură ceapă verde 1 lingură muştar 1/2 legătură frunze de pătrunjel ulei piper sare Mod de preparare: Cu o zi îna­inte de preparare,...

Read more »

Supă de grau cu carne de vacă

O reteta delicioasa de supa de grau cu carne de vaca din: carne de vaca, grau, morcov, boabe de cafea, mazare, patrunjel, ceapa, cartofi, oregano si sare. Ingrediente: 1 kg carne de vacă 250 g grâu 1 morcov 1 nap 1 farfurioară boabe de cafea şi mazăre 1 crenguţă ţelină 1 legătură pătrunjel 1...

Read more »

Pulpa de vită cu sos de hrean

Pulpa de vită cu sos de hrean

O reteta de pulpa de vită cu sos de hrean din: sos de hrean, pulpa de vita, ulei de masline, sare si piper. Ingrediente: sos de hrean 1 bucată pulpă de vită 1 lingură ulei de măsline 1 linguriţă sare 2 linguri piper negru, măcinat mare Mod de preparare: Pulpa dc vită se scoatc...

Read more »

Pateu de miel

Pateu de miel

O reteta de pateu de miel din: maruntaie de miel, carne de miel tocata, usturoi verde, ceapa verde, patrunjel, piper, scortisoara, nucsoara si sunca. Ingrediente: 500 g de măruntaie miel 250 g carne de miel tocată 1 legătură de usturoi verde 1 legătură de ceapă verde 1 legătură de pătrunjel 1 linguriţă de piper...

Read more »

Sote de morcovi cu piept de pui

Sote de morcovi cu piept de pui

O reteta simpla si gustoasa de sote de morcovi cu piept de pui din: piept de pui, ceapa, morcovi, dovlecel, verdeata, zahar, patrunjel si telina. Ingrediente: un piept de pui o ceapa 2-3 morcovi un dovlecel verdeata tocata doua linguri de zahar optional: o radacina de patrunjel, o telina mica Mod de preparare: Pieptul...

Read more »

Ciorba mexicana

Ciorba mexicana

O reteta delicioasa de ciorba mexicana din: carne de porc, ceapa, fasole, rosii in bulion, sare, piper, otet, zahar, ulei si ardei iute. Ingrediente: 1/2 kg carne porc 3 cepe mari 1 doză fasole albă (420 g) 1 doză fasole colo­rată (420 g) 1 doză roşii în bulion decojite (420 g) 1 linguriţă sare...

Read more »

Cocktail Empire

Cocktail Empire

O reteta simpla de Cocktail Empire din: dry gin, calvados sau coniac, apricot brandy si cirese. Ingrediente: 2,5 cl dry gin 1,2 cl Calvados sau coniac 1,2 cl Apricot Brandy cirese   Mod de preparare: Se toarna ingredientele impreuna cu gheata in paharul de mixare si se amesteca bine. Se toarna in paharul de...

Read more »

Cum se prepara Crema de broccoli (video)

Cum se prepara Crema de broccoli (video)

O reteta video despre cum se prepara crema de broccoli din: broccoli, cartofi, ceapa, oua, unt, chilli, concentrat de legume si struguri. Ingrediente: broccoli cartof ceapa oua unt chilli concentrate de legume struguri   Mod de preparare: Pentru inceput, puneti putina apa la fiert, in care dizolvati un cubulet de concentrate de legume. In...

Read more »

Ciorbă de miel delicioasă

Ciorbă de miel delicioasă

O reteta simpla si gustoasa de ciorba de miel delicioasa din: miel, morcovi, telina, pastarnac, ceapa, orez, smantana, stevie, salata, leurda, macris, untisor, boabe de piper si 2 oua. Ingrediente: 1 cap miel, gât, coadă, câteva bucăţi de carne cu os (în afară de muşchii spatelui, pulpe şi măruntaie) 2-3 morcovi 1 ţelină mică...

Read more »

Crap sarbesc la tavă

Crap sarbesc la tavă

  O reteta delicioasa de crap sarbesc din: crap romanesc, ulei, ceapa, cartofi, ardei gras, bulion, vin, cimbru, patrunjel, boia, zeama de peste si sare. Ingrediente: 1 kg crap românesc 200 g ulei 500 g ceapă 1 kg cartofi 500 g ardei gras 100 g bulion 100 g vin 2 fire de cimbru 1...

Read more »

Plachie de crap cu vin roşu

Plachie de crap cu vin roşu

  O reteta delicioasa de plachie de crap cu vin rosu, ulei, ceapa, vin rosu, bulion, faina, lamaie, foi de dafin si piper boabe. Ingrediente: 1 crap de 1 kg 3 linguri ulei 3 cepe mijlocii 1 pahar vin roşu 1 lingură bulion 2 linguri de făină 6 felii lămâie 2 foi de dafin...

Read more »

Carne tocata cu crusta de cascaval

Carne tocata cu crusta de cascaval

  O reteta delicioasa de carne tocata cu crusta de cascaval, ceapa, paine, mustar, oua, pesmet, boia dulce, patrunjel verde, piper si sare. Ingrediente: 1 kg carne tocată de vită şi porc 1 ceapă mare 1 legă­tură ceapă verde 3 felii pâine 2 linguriţe muştar 2 ouă + 1 albuş ou 2 linguri pesmet...

Read more »

Frigărui asortate de miel

Frigărui asortate de miel

  Pulpă de miel afumată, coastă de miel, cârnăcior de oaie afumat şi picant, roşii, ceapă, măsline. Tai cubuleţe totul, condimentezi cu ienibahar, busuioc şi cimbru, le pui pe crenguţe de brad, câte o bucăţică din fiecare. Le pui pe grătarul încins cu jar de lemn, de preferinţă, de tei (dă o culoare deosebită...

Read more »

Orez cu legume delicioase

Orez cu legume delicioase

  O reteta simpla de orez cu legume delicioase din: dovlecel, ardei gras si ceapa. Ingrediente: 1 ceaşcă orez 3 ceşti apă 1 dovlecel potrivit 1 ceapă 2-3 ardei grasi divers colorati Mod de preparare: Căleşti cea­pa tăiată mărunt împreu­nă cu ardeiul tăiat feliuţe. Speli orezul, dovleceii îi tai cubuleţe, şi îi adaugi peste...

Read more »

Pască cu glazură si stafide

Pască cu glazură si stafide

O reteta de pasca cu glazura si stafide din: faina, zahar pudra, ou, margarina, cacao, zahar vanilat, lapte, praf de copt, branza de vaci, coaja rasa de lamaie, stafide, cacao, unt si cocos. Ingrediente: pentru aluat: 1 pahar faina 1/2 pahar zahar pudra 1 ou 100 g margarina 2 linguri cacao 1 plic zahar...

Read more »

Papricaş de miel

Papricaş de miel

O reteta simpla si delicioasa de papricas de miel din: carne de miel, ulei, ceapa, bulion de tomate, boia dulce, cartofi, cimbru, verdeata, sare si piper. Ingrediente: 750 g carne de miel 150 g ulei 400 g ceapa 50 g bulion de tomate putina boia dulce cartofi fire de cimbru 1 legatura verdeata piper...

Read more »

Salata delicioasa de cruditati

Salata delicioasa de cruditati

  O reteta simpla si gustoasa de salata de cruditati: mere, morcovi, varza alba, zahar, ulei, otet, ardei si rosie. Ingrediente: 300 g mere 500 g morcovi 500 g varză albă zahăr ulei oţet 1 măr 1 ardei 1 roşie   Mod de preparare: 300 g mere bi­ne spălate, le dai pe răzătoarea mare,...

Read more »

Tarta cu prune

Tarta cu prune

  O reteta delicioasa de tarta cu prune, faina, unt, zahar, oua, rom, praf de copt si  vanilie. Ingrediente: 160 g făină 150 g unt (margarină) 160 g zahăr + 2 linguri pentru deasupra 3 ouă 1 lingură rom sau coniac 20 prune 1 praf de copt vanilie sau coajă de lămâie rasă Mod...

Read more »

Roşii umplute cu carne tocată de miel, mărar şi orez

Roşii umplute cu carne tocată de miel, mărar şi orez

O reteta delicioasa de rosii umplute cu carne tocata de miel, marar si orez din: rosii, zahar, ulei de masline extravirgin, ceapa, usturoi, carne tocata de miel, scortisoara, pasta de tomate, orez, supa de pui, marar, patrunjel si menta. Ingrediente: 4 roşii 1 praf de zahăr 4 linguriţe ulei de măsline grecesc extravirgin, plus...

Read more »

Castraveti umpluti cu peste

Castraveti umpluti cu peste

  O reteta delicioasa de castraveti umpluti cu peste, smantana, albusuri, unt, masline verzi, vin alb sec, boia, marar si ceapa. Ingrediente:  3 castraveţi potriviţi ca mărime 200 g fileuri dezosate de peşte (peşte alb, cum ar fi şalăul sau ştiuca) 200 g smântână 2 albuşuri unt 100 g măsline verzi fără sâmburi Ingrediente...

Read more »

Friptură de miel cu cimbru sălbatic

Friptură de miel cu cimbru sălbatic

O reteta simple si delicioasa de friptura de miel cu cimbru salbatic din: pulpa de miel, ulei de masline, piper boabe, prad de ardei iute, sare, cimbru, vin alb si usturoi. Ingrediente: un jigou (pulpa din spate de la miel) 2-3 linguri de ulei de măsline 2 linguri de piper boabe, proaspăt măcinat 1...

Read more »

Miel marocan in cuşcus

Miel marocan in cuşcus

O reteta delicioasa de miel marocan in cuscus din: boia iute, chimion, coriandru, nucsoara, file slab de miel, ulei de masline, vinete, ghimbir si usturoi. Ingrediente: 2 linguri boia iute 1/4 lingură praf chimion 1/4 lingură praf coriandru 1 vârf cuţit nucşoară 120 g file slab de miel – partea de la gât –...

Read more »

Gulii umplute cu maioneza si sunca

Gulii umplute cu maioneza si sunca

  O reteta gustoasa de gulii umplute cu maioneza, sunca, smantana, patrunjel, ciuperci, cartofi, oua, mustar, sare, piper si ulei. Ingrediente: 4 gulii albe 200 g şuncă 2 linguri smântână 1 legătură pătrunjel 200 g ciuperci 2 cartofi potriviţi 2 ouă pentru maioneză 2 linguri muştar ulei sare piper Mod de preparare: Fierbi guli­ile,...

Read more »

Friptură din pulpă de porc cu cremă de gutui

Friptură din pulpă de porc cu cremă de gutui

O reteta delicioasa de friptura de porc cu crema de gutui din: pulpa slaba de porc, vin alb sec, miere, salvie, rozmarin, cimbrisor, foi de dafin, mustar picant, lamaie, unt si sare. Ingrediente: 1 kg pulpă slabă de porc 3 gutui 2 pahare de vin alb sec 3 linguri de miere 1 rămurică de...

Read more »

File de porc cu cartofi noi la cuptor

File de porc cu cartofi noi la cuptor

O reteta delicioasa de file de porc cu cartofi noi la cuptor din: carne de porc cu os, rozmarin, patrunjel, usturoi, cartofi noi, ulei extravirgin de masline, sare si piper. Ingrediente: 1 kg carne de porc cu os 2 rămurele de rozmarin 1 legătură de pătrunjel 1 căţel de usturoi 400 g cartofi noi...

Read more »

Cocktail Normandy Golden Dawn

Cocktail Normandy Golden Dawn

O reteta simpla de Cocktail Normandy Golden Dawn din: calsvados, gin, sirop de grenadine, suc de piersici, suc de portocale si o felie de portocala. Ingrediente: 3 cl Calvados 3 cl gin 1 cl sirop de grenadine 3 cl suc de piersici 3 cl suc de portocale o felie de portocala   Mod de...

Read more »

Crema de afine

Crema de afine

  O reteta delicioasa de crema de afine, apa, amidon si zahar. Ingrediente: 800 g afine 200 ml apă 60 g amidon 80 g zahăr Mod de preparare: Cu o mănuşă pe mână alegi afinele, le speli, le scurgi şi le treci prin sită. Pentru a păstra vita­minele din afine, laşi de-o parte 50...

Read more »

Reţete culinare pentru masa de Paşti

Va prezentam o serie de retete culinare de Paste, retete simple, usor de preparat, delicioase si potrivite pentru masa de pasti! Drob de miel cu ficat de pui Ciorba de linte cu miel Frigărui de miel cu tarhon Miel caramelizat cu usturoi marinat Tocana cu carne de miel Miel marocan Arpagic cu miel Tarta...

Read more »

Salată de cartofi cu roşii si ardei gras

O reteta simpla de salata de cartofi cu rosii si ardei gras din: cartofi, rosii, ardei gras, castraveti, ceapa, ulei, otet si sare. Ingrediente: 500 g cartofi 300 g roşii 3 ardei graşi, diferit coloraţi 2 castraveţi 2 cepe 4 linguri ulei 1 lingură oţet sare Mod de preparare: Se fierb cartofii în apă...

Read more »

Prajitura cu prune

Prajitura cu prune

  O reteta simpla si delicioasa de prajitura cu prune, gris, zahar, nuca de cocos, margarina, oua, iaurt si sare. Ingrediente: 1 cană griş 1 cană zahăr 1 cană nucă de cocos răzuită 2/3 cană margarină topită 2 ouă 1 iaurt mic (125 g) simplu puţină sare 200 g prune Ingrediente sirop: 1 cană...

Read more »

Friptură cu sos barbecue

Friptură cu sos barbecue

O reteta simpla de friptura cu sos barbecue din: antricoate de miel sau vita, ulei de floarea soarelui, ceapa, ketchup de rosii, sos worcestershire, muscovado si otet de vin rosu. Ingrediente: 4 antricoate de miel (sau de vită, dacă preferaţi) 1 lingură de ulei de floarea-soarelui, plus o cantitate mică pentru prăjit 1 ceapă,...

Read more »

Musaca de fasole galbena

Musaca de fasole galbena

  O reteta delicioasa de musaca de fasole galbena, carne tocata, ceapa, ulei, oua, pasta de tomate, zahar, sare si piper. Ingrediente: 1 kg fasole păstăi 1/2 kg carne tocată 5 cepe ulei 4 ouă 3 linguri pastă tomate diluată cu o cană jumătate de apă o linguriţă cu vârf zahăr tos sare piper...

Read more »

Reteta zilei: Ciorbă dreasă de viţel

Ciorba_dreasa_de_vitel.jpg

O reteta absolut delicioasa de ciorba dreasa de vitel din: carne de vitel, cartofi, morcovi, radacina de patrunjel, pastarnac, ceapa, telina, ardei gras, pulpa de rosii, bors, ou, smantana, sare, piper, frunze de telina si patrunjel verde. Ingrediente: 1 kg carne de vitel cu os 3-4 cartofi 2 morcovi 1 radacina de patrunjel 1...

Read more »

Cocktail Concorde

Cocktail Concorde

O reteta simpla de Cocktail Concorde din: gin, arpicot brandy, campari, sirop de grenadine, sifon, cirese si o felie de portocala. Ingrediente: 3 cl gin 1 cl Apricot Brandy 1 cl Campari 1 cl sirop de grenadine sifon cirese o felie de portocala   Mod de preparare: Mixam bine cu gheata ingrediente in shaker,...

Read more »

Cotlete de miel cu rozmarin şi cartofi

Cotlete de miel cu rozmarin şi cartofi

O reteta delicioasa de cotlete de miel cu rozmarin si cartofi din: ulei de masline, cotlete de miel, cartofi, rozmarin, usturoi, rosii si otet balsamic. Ingrediente: 3 linguri ulei de măsline 8 cotlete de miel 1kg de cartofi, tăiaţi bucăţi mici 4 crenguţe de rozmarin 4 căţei de usturoi, întregi 250 g de roşii...

Read more »

Budinca de gris

  O reteta simpla si gustoasa de budinca de gris, lapte, zahar, unt, oua, zahar vanilat si gem. Ingrediente:  200 g lapte 40 g griş 60 g zahăr 20 g unt 2 ouă 1/4 pachet zahăr vanilat 50 gem mai acrişor Mod de preparare: Pui laptele la fiert şi când clocoteşte, torni grişul sub...

Read more »

Pui delicios cu vinete

Pui delicios cu vinete

  O reteta simpla si delicioasa de pui cu vinete, ceapa, rosii, ulei, sare, piper, marar si patrunjel verde. Ingrediente: 1 pui potrivit de mare 2 vinete 2 cepe 3-4 roşii ulei sare piper mărar pătrunjel verde Mod de preparare: Porţionezi pieptul, îl speli şi îl laşi să se scurgă. Tai vinetele în cuburi,...

Read more »

Mancarica de vinete

Mancarica de vinete

  O reteta simpla si gustoasa de mancarica de vinete, ceapa si rosii. Ingrediente: 1 kg vinete 4 cepe uscate, mijlocii 3-4 roşii Mod de preparare: Coci vinetele, apoi le cureţi şi le dai prin maşina de tocat carne sau robotul de bucătărie. Şi ceapa se dă prin maşină. Amesteci toată compoziţia. Cine doreşte...

Read more »

Cum se prepara gratar de miel cu chifle (video)

Cum se prepara gratar de miel cu chifle (video)

O reteta despre cum se prepara gratar de miel cu chifle. Este o reteta alternativa pentru traditionalul hamburger.         Ingrediente: 400 g minced lamb 2 medium slices white bread , crusts removed 1 medium onion, finely chopped 1 medium garlic clove, finely chopped 4 tbsp parsley, chopped 1 tbsp cumin salt...

Read more »

Mancare de dovlecei

Mancare de dovlecei

  O reteta simpla si gustoasa de mancare de dovlecei, ulei, rosii, ceapa, usturoi, patrunjel, cimbru, marar si tarhon. Ingrediente: 1 kg dovlecei 50 ml ulei 300 g roşii 100 g ceapă 10 g usturoi pătrunjel cimbru mărar tarhon Mod de preparare: Adaugi dovle­ceii peste ceapa înăbuşită şi îi fierbi cu 1 l de...

Read more »

Dovlecei umpluti cu telina si rosii

Dovlecei umpluti cu telina si rosii

  O reteta gustoasa de dovlecei umpluti cu telina, rosii, ulei, sare si piper. Ingrediente: 2 dovlecei frumoşi 200 g ţelină rasă 500 g roşii 5-6 linguri ulei sare piper   Mod de preparare: Cureţi dovle­ceii de coajă, îi tai în felii pe lungime şi îi prăjeşti în ulei. Separat, ţelina rasă o căleşti...

Read more »

Cotlete de miel cu piure de mazăre şi mentă

Cotlete de miel cu piure de mazăre şi mentă

O reteta delicioasa de cotlete de miel cu piure de mazare si menta din: cotlete de miel, otet balsamic, ulei de masline, menta, mazare si parmezan. Ingrediente: 6 cotlete de miel 3 linguri oţet balsamic 5 linguri ulei de măsline 1 mână de mentă 300 g de mazare congelată 2 linguri parmezan ras  ...

Read more »

Borş de miel cu tarhon ţinut in oţet

Borş de miel cu tarhon ţinut in oţet

O reteta absolut delicioasa de bors de miel cu tarhon tinut in otet din: coaste de miel, morcovi, patrunjel, telina, ceapa, bors, orez, smantana, galbenusuri, ulei, sare si tarhon tinut in otet. Ingrediente: 1 kg coaste de miel (sau oase de miel, gatul si pieptul mielului) 2 morcovi 1 patrunjel 1 telina mica 1...

Read more »

Rosii cu oua

Rosii cu oua

  O reteta simpla si delicioasa de rosii, oua, otet, ulei, sare, piper, masline si salata. Ingrediente: 6 roşii rotunde 5 ouă tari 2 linguri oţet 5 linguri ulei sare fină o jumătate linguriţă piper Ingrediente garnitura: salată sau pătrunjel tocat 50 g măsline Mod de preparare: Speli şi ştergi roşiile, apoi cu un...

Read more »

Pulpă rumenită de miel cu ienupăr şi rozmarin

Pulpă rumenită de miel cu ienupăr şi rozmarin

O reteta delicioasa de pulpa rumenita de miel cu ienupar si rozmarin din: usturoi, rozmarin, boabe de piper, boabe de ienupar, ulei de masline, pulpa de miel si vin alb. Ingrediente: 3 căţei de usturoi, zdrobiţi frunzele de la 2 crenguţe de rozmarin, tocate 1 linguriţă boabe de piper negru, zdrobite 3 boabe de...

Read more »

Reţete culinare pentru masa de Paşte

Va prezentam o serie de retete culinare de Paste, retete simple, usor de preparat, delicioase si potrivite pentru masa de paste! File de miel Frigarui de miel cu tzatziki Coaste de miel in sos de vin Miel în stil mediteraneean Supa de miel cu tarhon Cotlete de miel cu legume Tocanita de miel Drob...

Read more »

Souvlaki de miel cu lămâie şi mărar

Souvlaki de miel cu lămâie şi mărar

O reteta delicioasa de souvlaki de miel cu lamaie si marar din: usturoi, sare de mare, ulei de masline, lamaie, carne macra de miel si pita sau lipie pentru servit. Ingrediente: 2 căţei de usturoi, tocaţi mărunt 2 linguriţe sare de mare 4 linguriţe ulei de măsline coaja rasă şi sucul de la o...

Read more »

Spaghete integrale cu carne de pui

Spaghete integrale cu carne de pui

O reteta simpla si delicioasa de spaghete cu carne de pui din: spaghete integrale, piept dezosat de pui, ceapa, usturoi, praf de curry, pasta de rosii si salvie. Ingrediente: spaghete integrale piept dezosat de pui o ceapa 2-3 catei de usturoi praf de curry 2-3 linguri pasta de rosii verdeata: salvie   Mod de...

Read more »

Cocktail Los Angeles

Cocktail Los Angeles

O reteta simpla de Cocktail Los Angeles din: grand marnier, gin, zeama de lamaie, suc de portocala si un strop de sirop de grenadine. Ingrediente: 2 cl Grand Mernier 2 cl gin 1 cl zeama de lamaie 4 cl suc de portocala 1 strop de sirop de grenadine   Mod de preparare: Mixam bine...

Read more »

Arpagic cu pulpa de miel

Arpagic cu pulpa de miel

O reteta gustoasa de arpagic cu pulpa de miel din: pulpa de miel, lamaie, arpagic, rosii decojite, boia dulce, tarhon, busuioc, usturoi, ulei de masline, patrunjel si sare. Ingrediente: 1 pulpa de miel 1 lamaie mare 200 g arpagic 1 cutie de rosii decojite 1 lingurita boia dulce cateva frunze de tarhon, busuioc, 4...

Read more »

Cum se prepara Frigarui Caprese (video)

Cum se prepara Frigarui Caprese (video)

O reteta video despre cum se prepara frigarui caprese din: rosii, mozzarella, ulei de masline si busuioc. Ingrediente: rosii busuioc mozzarella ulei de masline   Mod de preparare: Intr-un mojar se bate busuiocul, alaturi de ulei de masline. Apoi se pun pe frigarui bucatile de mozzarella si de rosii date prin sosul de busuioc....

Read more »

Pulpă de porc cu legume, tarhon si usturoi verde

Pulpă de porc cu legume, tarhon si usturoi verde

O reteta simpla de pulpa de porc cu legume, tarhon si usturoi verde din: pulpa de porc, conopida, morcovi, ceapa, ardei gras, vin alb, patrunjel, verde, tarhon, usturoi verde si ulei. Ingrediente: 1 kg de pulpă de porc 1 conopidă mică 2 morcovi 2 cepe 1 ardei gras 100 ml vin alb 1 legătură...

Read more »

Retete de post: Dovlecei, ardei si rosii la cuptor

Retete de post: Dovlecei, ardei si rosii la cuptor

O reteta de post de dovlecei, ardei si rosii la cuptor din: dovlecei, rosii, ardei gras, ceapa, sare, piper, busuioc si uleid e masline. Ingrediente: trei dovlecei medii doua rosii medii un ardei gras verde, taiat fasii 1/2 ceapa alba tocata marunt 1/2 lingurita sare un sfert de lingurita de piper negru proaspat macinat...

Read more »

Frigărui de miel şi cuşcuş cu caise şi seminţe de pin

Frigărui de miel şi cuşcuş cu caise şi seminţe de pin

O reteta de frigarui de miel si cuscus cu caise si seminte de pin din: pulpa sau spata de miel, harissa, ulei de masline, caise, cuscus, ceapa verde, seminte de pin, supa de legume, menta, suc de lamaie si iaurt grecesc. Ingrediente: 750g de pulpă sau spată de miel, dezosată, tăiată în cubuleţe 1...

Read more »

Pască delicioasă cu smantană

Pască delicioasă cu smantană

O reteta simpla de pasca cu smantana din: oua, zahar, faina, sare, smantana, zahar vanilat, coaja de lamaie, sare si albusuri. Ingrediente: blat: 8 oua 8 linguri de zahar 8 linguri faina sare umplutura: 1 kg smantana 6 linguri zahar 3 plicuri zahar vanilat coaja de la o lamaie 3 linguri faina un praf...

Read more »

Coaste de miel marinate cu muştar şi rozmarin

Coaste de miel marinate cu muştar şi rozmarin

O reteta de coaste de miel marinate cu mustar si rozmarin din: rozmarin, usturoi, mustar de dijon, ulei de masline ci cotlete de miel. Ingrediente: 2 crenguţe de rozmarin, tocate 4 căţei de usturoi, tocaţi 4 linguri muştar de Dijon ulei de măsline 3 şiruri de cotlete de miel (a câte 6 cotlete fiecare)...

Read more »

Cima alla genovese

Cima alla genovese

O reteta absolut delicioasa de cima alla genovese din: burta de vitel, pulpa de vitel, momite, unt, cascava, oua, mazare, usturoi, seminte de brad, frunze de maghiran, mirodenii, ciuperci, supa, sare si piper negru. Ingrediente: 1 kg burtă de viţel 100 g pulpă de viţel, tocată 100 g momiţe (glanda timus) de viţel 300...

Read more »

Friptura clasica de miel

Friptura clasica de miel

O reteta delicioasa de friptura clasica de miel din: carne de miel, usturoi, ceapa rosie, sare, piper, boia, mustar, vin rosu, apa, ulei si rozmarin. Ingrediente: 1 kg carne de miel 3-4 catei de usturoi 3-4 cepe rosii sare piper boia mustar 1 pahar vin rosu 1 pahar apa ulei rozmarin   Mod de...

Read more »

Miel delicios la cuptor

Miel delicios la cuptor

O reteta simpla de miel delicios la cuptor din: carne de miel, cartofi, ceapa, oregano, sare, piper si ulei de masline. Ingrediente: 1 kg carne miel 400 g cartofi 200 g ceapă 2 linguriţe oregano sare piper 4 linguri ulei de măsline   Mod de preparare: Intr-un vas mai înalt ce poate fi pus...

Read more »

Cum se prepara Somon cu flori de salcam (video)

Cum se prepara Somon cu flori de salcam (video)

O reteta video despre cum se prepara somon cu flori de salcam din: somon, cartofi noi, morcovi, mazare, lime, lamaie, unt, flori de salcam, vin alb, ulei de masline, sare si piper.   Ingrediente: somon cartofi noi morcovi mazare lime lamaie unt flori salcam miere ulei de masline vin alb sare piper Mod de...

Read more »

Tocăniţă de pastrav

Tocăniţă de pastrav

  O reteta delicioasa de tocanita de pastrav, ceapa, ardei, rosii, ulei, sare, piper, patrunjel si rozmarin. Ingrediente: 2 kg peşte fără cap 1 kg ceapă 1 kg ardei gras 1 kg roşii ulei sare piper rozmarin pătrunjel Mod de preparare: Căleşti ceapa cu ardeiul, adaugi roşiile. Peş­tele porţionat îl dai prin făina de...

Read more »

Barbusa cu fructe de padure

Barbusa cu fructe de padure

  O reteta deliciasa  de barbusa cu fructe de padure, faina, unt, zahar pudra, oua, smantana, coaja de lamaie si scortisoara. Ingrediente: 300 g făină 200 g unt 250 g zahăr pudră 6 ouă 50 ml smântână 1 kg prune coajă de lămâie scorţişoară Mod de preparare: Amesteci făina + untul cu 3 gălbenuşuri...

Read more »

Cotlete delicioase de miel la cuptor cu garnitură

Cotlete delicioase de miel la cuptor cu garnitură

O reteta simpla de cotlete delicioase de miel la cuptor cu garnitura din: cotlete de miel, ulei, vin rosu, sare, piper, condimente, caise, castravete, piure de cartofi, nucsoara si ceapa verde. Ingrediente: 6 cotlete de miel 5 linguri ulei 1/2 pahar de vin roşu sare piper condimente pentru garnitură: 3-4 caise din compot 1...

Read more »

Sabusca de cartofi si pastai

Sabusca de cartofi si pastai

  O reteta delicioasa de sabusca de cartofi, pastai, ceapa, morcovi, radacina de patrunjel, iaurt, patrunjel si sare. Ingrediente: 2 cepe 2 morcovi 1 rădăcină pătrunjel 5 cartofi 1 pumn păstăi 1 cană iaurt pătrunjel sare Mod de preparare: Cureţi legu­mele şi le speli. Ceapa şi rădăcinoasele tocate le căleşti în puţin ulei, adaugi...

Read more »

Tocană uşoară

Tocană uşoară

O reteta simpla de tocana usoara din: carnati, carnaciori, usturoi, carne de porc, varza, telina, morcov, ceapa, vin alb sec, supa de carne, unt, sare si piper. Ingrediente: 150 g cârnaţi 150 g cârnăciori 2 căţei de usturoi 600 g carne de porc 1 varză 1 tulpină de ţelină 1 morcov 1 ceapă 1/2pahar...

Read more »

Cocktail Aga Khan

Cocktail Aga Khan

O reteta simpla de Cocktail Aga Khan din: gin, apricot brandy, suc de portocale, suc de anans si ananas. Ingrediente: 3 cl gin 1,5 Apricot Brandy 5 cl suc de portocale 1,5 cl suc de ananas ananas   Mod de preparare: Turnam sucul de portocale racit intr-un pahar mare de doua cuburi de gheata....

Read more »

Stufat clasic de miel

Stufat clasic de miel

O reteta simpla si delicioasa de stufat clasic de miel din: carne de miel, ceapa uscata, ceapa verde, usturoi verde, marar verde, piper, faina, ulei si apa calduta. Stufatul de miel este unul dintre felurile de mâncare pregătite cu ocazia Sărbătorilor Pascale. Ingrediente: 2,5 kg carne de miel 100 g ceapă uscată 1,1 kg...

Read more »

Antricot de vita cu bere si legume

Antricot de vita cu bere si legume

  O reteta delicioasa de antricot de vita cu bere si legume din: antricot de vita,  morcovi, ceapa, foi de dafin, cartofi, verdeata, coaja de lamaie, grasime, cimbru, oregano, sare si piper. Ingrediente: 400 g antricot de vită 2-3 morcovi 1 ceapă foi de dafin 2-3 cartofi verdeaţă 250 ml bere coajă de lămâie...

Read more »

Tagine de miel cu cartofi dulci şi curmale

Tagine_de_miel_cu_cartofi_dulci_si_curmale

O reteta delicioasa de tagine de miel cu cartofi dulci si curmale din: uleid e masline, ceapa, radacina de ghimbir, spata de miel dezosata, chimion, coriandru, scortisoara, pulpa de rosii, cartofi dulci si curmale. Ingrediente: 6 linguri ulei de măsline 4 cepe, tăiate în felii subţiri 2 linguri rădăcină de ghimbir, tocată 2 kg...

Read more »

Tagine de miel

Tagine de miel

O reteta delicioasa de tagine de miel din: ulei de masline, carne macra de miel, ceapa, morcovi, usturoi, ras el hanout, rosii, naut, caise uscate, supa, seminte de rosie si coriandru. Ingrediente: 2 linguri ulei de măsline 500 g de carne macră de miel, tăiată în cuburi 1 ceapă mare, tăiată grosier 2 morcovi...

Read more »

Ruladă delicioasă din pulpă de miel

Ruladă delicioasă din pulpă de miel

O reteta gustoasa de rulada delicioasa din pulpa de miel din: pulpa de miel, oua, ceapa, sare, piper, verdeata, morcov, frunze de spanac, marar verde si ulei. Ingediente: pulpa din spate şi 1 kg carne de miel 6 ouă 2 cepe mari sare piper verdeaţă 1 morcov mare fiert, frunze de spanac opă­rite mărar...

Read more »

Retete, Reteta zilei, Retete Ciorbe, Retete Supe, Retete Salate, Retete Paste, Retete Pizza, Retete Peste, Retete Vita, Retete Vitel, Retete Porc, Retete Pui, Retete Oaie, Retete Miel, Retete Berbec, Retete de post, Desert, Diete

Sursa:www.restaurantedelux.ro