duminică, 19 august 2012

Retete #91


Retete:

Farfalle cu sparanghel şi şofran

Farfalle cu sparanghel şi şofran

O reteta de farfalle cu sparanghel si sofran din: farfalle, sparanghel, ceapa, ulei de masline extravirgin, oua, patrunjel, supa de legume, sofran, sare si piper. Ingrediente pentru paste: 350 g farfalle pentru asezonare: 10 fire de sparanghel 1 ceapă mică 3 linguri ulei de măsline extravirgin 2 ouă 1 legătură pătrunjel 100 ml supă...

Read more »

Bavareze cu capşune

Bavareze cu capşune

O reteta de bavareze cu capsune din: lapte, capsune, zahar, galbenusuri, foi de gelatina, frisca si menta. Ingrediente: 2 dl lapte 300 g capşune 200 g zahăr 4 gălbenuşuri 2 foi de gelatină 3 dl frişca lichidă 1 fir de mentă   Mod de preparare: Curăţaţi căpşunele, păstrând câteva cu codiţă; ştergeţi-le tamponându-le cu...

Read more »

Cocktail Whi-Kiki

Cocktail Whi-Kiki

O reteta simpla de Cocktail Whi-Kiki din: whisky, cherry brandy, vermut rosu si suc de portocale. Ingrediente: 2 cl whisky 2 cl Cherry Brandy 2 cl vermut rosu 2 cl suc de portocale   Mod de preparare: Ingredientele se mixeaza bine cu gheata in shkaer, apoi se toarna bautura peste cuburi de gheata.

Read more »

Sashlac cu miel

O reteta de Sashlac cu miel din: pulpa de miel, ceapa, lamaie, ulei de masline, usturoi, oregano, sare si piper. Ingrediente: 1 kg pulpa de miel 5 ceapa 1 lamaie 2 linguri de ulei de masline 4 catei de usturoi zdrobit 1 lingura de oregano sare, piper Mod de preparare: Se razaleste ceapa marunt...

Read more »

Pennette cu creveţi, bob şi fenicul

Pennette cu creveţi, bob şi fenicul

O reteta de pennette cu creveti, bob si fenicul din: pennette, creveti, bob, usturoi, ceapa verde, ardei iute, fenicul, patrunjel, vin alb si ulei de masline extravirgin. Ingrediente: 350 g pennette pentru asezonare: 1 kg creveţi mici 500 g bob 1 căţel de usturoi 30 g ceapă verde 1 ardei iute 3 rămurele de...

Read more »

Crostini cu smochine şi somon afumat

Crostini cu smochine şi somon afumat

O reteta de crostini cu smochine si somon afumat din: bagheta, smochine, somon afumat, lamaie verde, civeta si piper alb. Ingrediente: 8 felii baghetă 3 smochine proaspete 80 g somon afumat 1 lămâie verde civetă (sau ceapă verde) piper alb   Mod de preparare: Spală şi taie smochinele în felii groase, presară-le cu puţin...

Read more »

Tajine de miel cu vinete

Tajine de miel cu vinete

O reteta delicioasa de Tajine de miel cu vinete din: miel, vinete, morcovi, usturoi, patrunjel, condimente, ulei de masline, sare si piper. Ingrediente 300 grame miel cubulete doua vinete doi morcovi mari 6 catei usturoi o legatura patrunjel (sau chiar jumatate) condimente (curcuma, cumin, amestec tajine) ulei de masline sare, piper Mod de Preparare...

Read more »

Mozzarella pane la grătar, cu flori de dovleac

Mozzarella pane la grătar, cu flori de dovleac

O reteta de mozzarella pane la gratar, cu flori de dovleac din: mozzarella, paine toast, ansoa in ulei, oua, dovlecei, flori de dovleac, rosie, usturoi, pesmet, lapte, ulei de masline extravirgin, sare si piper. Ingrediente: 100 g mozzarella 6 felii de pâine toast 6 fileuri de anşoa în ulei 2 ouă 2 dovlecei (zucchini)...

Read more »

Varză delicioasă la grătar

Varză delicioasă la grătar

O reteta simpla si delicioasa de varza delicioasa la gratar din: carza, lamaie, ulei de masline extravirgin, rosii cherry, sare si piper. Ingrediente: 1 varză 1/2 lămâie 4 linguri ulei de măsline extravirgin 2 roşii cherry sare şi piper   Mod de preparare: Curăţă varza de frunzele exterioare, taie-o în două, apoi felii cu...

Read more »

Bavareze cu mentă si ciocolată

Bavareze cu mentă si ciocolată

O reteta absolut delicioasa de bavareze cu menta si ciocolata din: lapte, frisca, menta, zahar, foi de gelatina, ciocolata amaruie, ciocolata alba si albus. Ingrediente: 1/2 lapte 2,5 dl frişcă lichidă 10 fire de mentă 120 g zahăr 3 foi de gelatină 40 g ciocolată amăruie 40 g ciocolată albă 1 albuş   Mod...

Read more »

Ravioli cu roşii, caşcaval de vacă şi mozzarella

Ravioli cu roşii, caşcaval de vacă şi mozzarella

O reteta de ravioli cu rosii, cascaval de vaca si mozzarella din: faina alba, ulei de masline extravirgin, sare, cascaval de vaca, mozzarella, ou, sare, piper, maghiran, legume, carne de porc, rosii, vin rosu, parmezan si frunze de busuioc. Ingrediente: 350 g faină albă  1 lingură ulei de măsline extravirgin 1 praf de sare...

Read more »

Sfecla marinată cu branză de capră la grătar

Sfecla marinată cu branză de capră la grătar

O reteta delicioasa de Sfecla marinată cu branză de capră la grătar din: ulei de masline, otet de vin rosu, zahar, frunze de cimbru, sfecla, branza de capra, rucola, sare si piper. Ingrediente: 6 linguri ulei de masline, plus extra pentru uns 3 linguri otet de vin rosu o lingurita de zahar o lingurita...

Read more »

Cocktail Whisky Roller

Cocktail Whisky Roller

O reteta simpla de Cocktail Whisky Roller din: lichior de portocale, whisky, zeama de lamaie si o felie de lamaie. Ingrediente: 2 cl lichior de portocale 2 cl whisky 1,2 cl zeama de lamaie o felie de lamaie   Mod de preparare: Ingredientele se toarna intr-un ppahar de mixare, peste cuburi de gheata, sea...

Read more »

Cotlet de berbec la gratar

Cotlet de berbec la gratar

O reteta simpla de cotlet de berbec la gratar din: cotlete si ulei. Ingrediente 10 cotlete 1 lingurita ulei Mod de Preparare Alegem cotlete mai grase, le batem, dam sare, piper, presaram putin cimbru si turnam peste ele o lingurita de ulei. Le lasam sa stea o ora. Putin inaintea mesei, punem cotletele la...

Read more »

Cremă de frişcă cu coulis de zmeură

Cremă de frişcă cu coulis de zmeură

O reteta simpla de Cremă de frişcă cu coulis de zmeură din: smantana lichida, zahar pudra, foi de gelatina, zmeura si baton de vanilie. Ingrediente: 5 dl smântână lichidă proaspătă, pentru frişcă 150 g zahăr pudră 3 foi de gelatină 2 coşuleţe cu zmeură 1 baton de vanilie   Mod de preparare: Curăţaţi, spălaţi...

Read more »

Buşeuri cu caracatiţă, cartofi şi măsline negre

Buşeuri cu caracatiţă, cartofi şi măsline negre

O reteta de buseuri cu caracatita, cartofi si masline negre din: buseuri simple, caracatita, telina, fenicul, masline negre, ulei de masline extravirgin, cartofi, foaie de dafin, capere, vin alb, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 20 buşeuri simple (cumpărate de la patiserie) 300 g caracatiţă 100 g ţelină rasă 100 g fenicul 50 g măsline...

Read more »

Caşcaval pane crocant

Caşcaval pane crocant

O reteta simpla si delicioasa de cascaval pane crocant din: cascaval cu crusta, miez de paine veche, ulei de masline extravirgin si cimbru. Ingrediente: 400 g caşcaval cu crustă 150 g miez de pâine mai veche 3 linguri ulei de măsline extravirgin pentru decor: 4 crenguţe de cimbru proaspăt   Mod de preparare: Taie...

Read more »

Gelatină de cocos cu frăguţe

Gelatină de cocos cu frăguţe

O reteta de Gelatină de cocos cu frăguţe din: fragute, cocos uscat, foi de gelatina, zahar tos, zahar pudra si menta proaspata. Ingrediente: 2 coşuleţe de frăguţe 150 g cocos uscat, ras 4 foi de gelatină 2 linguri de zahăr tos 40 g zahăr pudră câteva frunzuliţe de mentă proaspătă   Mod de preparare:...

Read more »

Cocktail Tonic Oho

Cocktail Tonic Oho

O reteta simpla de Cocktail Tonic Oho din: whisky scotian, lichior de fructe exotice, portocale, ananas si tonic. Ingrediente: 1,5 cl whisky scotian 1 cl lichior de fruce exotice bucati de portocale si ananas tonic   Mod de preparare: Amestecam whisky-ul si lichiorul intr-un pahar de whisky. Adaugam bucatile de fructe si in final...

Read more »

Şniţel de miel

O reteta simpla de snitel de miel din: carne de miel, oua, lapte, pesmet si grasime. Ingrediente 1,500 Kg carne 2 oua 2 linguri lapte pesmet grasime pentru prajit Mod de Preparare Alegem pulpa de miel. O taiem in felii subtiri ca pentru snitel. Dam sare si piper.  Batem intr-o farfurie ouale cu laptele....

Read more »

Bulgăraşi din seminţe

Bulgăraşi din seminţe

O reteta de bulgarasi din seminte din: faina alba, drojdie, seminte de susan, seminte de susan negru, seminte de floarea soarelui, seminte de dovleac, ulei de floarea soarelui si sare. Ingrediente: 200 g faină albă 1/2 cub drojdie proaspătă 130 ml apă 1 lingură seminţe de susan 1 lingură seminţe de susan negru 1...

Read more »

Tartine din pâine prăjită cu caşcaval şi hribi

Tartine din pâine prăjită cu caşcaval şi hribi

O reteta simpla si delicioasa de tartine din paine prajita cu cascaval si hribi din: paine de casa, cascaval, hribi, ulei de masline extravirgin, sare si piper. Ingrediente: 4 felii mari de pâine de casă 280 g caşcaval 4-5 hribi de dimensiune medie 2 linguri ulei de măsline extravirgin sare şi piper   Mod...

Read more »

Reţete cu carne de porc: piept de porc şi fistic, porc cu cidru şi varză roşie, costiţe de porc rumenite

Retete_cu_carne_de_porc.jpg

Pentru cei pasionati de carne de porc va prezentam o serie de 3 retete simple si delicioase: Dovleac la grătar cu piept de porc şi fistic O reteta de dovleac la gratar cu pipet de porc si fistic din: dovleac, piept de porc, fistic si rozmarin. Ingrediente: 600 g dovleac 140 g piept de...

Read more »

Andive şi piept de pui la grătar

Andive şi piept de pui la grătar

O reteta simpla de Andive şi piept de pui la grătar din: andive, ulei de masline extravirgin, sare, pipet de pui, usturoi, parmezan, rozmarin, sare si piper. Ingrediente: pentru andive: 200 g andive 1 lingură ulei de măsline extravirgin sare pentru pieptul de pui: 400 g piept de pui 1 căţel de usturoi 30...

Read more »

Crostini cu varză, ton şi mozzarella

Crostini cu varză, ton şi mozzarella

O reteta simpla si delicioasa de Crostini cu varză, ton şi mozzarella din: bagheta, fileuri de ton, masline negre fara samburi, mozzarella, varza, usturoi, ulei de masline extravirgin, oregano, sare si piper. Ingrediente 1/2 baghetă 2 fileuri de ton în ulei 2 linguri măsline negre fără sâmburi 150 g mozzarella 1/2 varză 1 căţel...

Read more »

Tagliatelle din făină de porumb cu sos pesto şi roşii

Tagliatelle din făină de porumb cu sos pesto şi roşii

O reteta delicioasa de Tagliatelle din făină de porumb cu sos pesto şi roşii din: tagliatelle din faina de porumb, ulei de masline extravirgin, busuioc, usturoi, seminte de pin, miez de nuca, rosii, cimbru si sare. Ingrediente: 250 g tagliatelle din faină de porumb pentru asezonare: 6 linguri ulei de măsline extravirgin 1 legătură...

Read more »

Cremă de conopidă şi triunghiuri din foitaj cu brânză

Cremă de conopidă şi triunghiuri din foitaj cu brânză

O reteta de crema de conopida si triunghiuri din foitaj cu branza din: conopida, supa de legume, ulei de masline extravirgin, cimbru, foaie de foitaj, parmezan, ulei de masline extravirgin, seminte de susan si sare. Conopida este o sursă bogată de potasiu, fier şi calciu. Pentru ca toate substanţele conţinute de aceasta să fie...

Read more »

Chifteluţe din orez şi fasole pestriţă

Chifteluţe din orez şi fasole pestriţă

O reteta de Chifteluţe din orez şi fasole pestriţă din: orez, fasole pestrita, faina alba, parmezan, ulei de arahide, sofran, praz, cimbru, foaie de dafin, busuioc, sare si piper. Ingrediente: 250 g orez 100 g fasole pestriţă 50 g faină albă  1 ou 3 linguri parmezan ras 200 ml ulei de arahide 1 plic...

Read more »

Biancomangiare cu migdale şi fistic

Biancomangiare cu migdale şi fistic

O reteta delicioasa Biancomangiare cu migdale şi fistic din: migdale, fistic, esenta de migdale, zahar, vanilina, lapte, frisca, foi de gelatina, curacao si frunze de menta. Ingrediente: 60 g migdale dulci, curăţate 60 g fistic, curăţat câteva picături de esenţă de migdale amare 100 g zahăr 1 pliculeţ de vanilină 2,5 dl lapte 2,5...

Read more »

Haggis

O reteta de Haggis din: organe de miel, stomac de miel, cimbru, sare si piper. Ingrediente: 500gr. organe de miel taiate marunt un stomac de miel 100 gr. cimbru sare, piper Mod de preparare: Umplutura este fiarta incet, in apa, timp de 4 ore inainte de a fi trecuta prin masina de tocat si...

Read more »

Salată de macrou marinat cu ardei gras şi cartofi

Salată de macrou marinat cu ardei gras şi cartofi

O reteta simpla de salata de macrou marinat cu ardei gras si cartofi din: macrou, lamaie, ulei de masline extravirgin, ardei gras rosu, patrunjel, marar, sare si piper. Ingrediente: 1 macrou proaspăt (circa 500 g) 1 lămâie 6 linguri ulei de măsline extravirgin 4 cartofi (medii) 1/2 ardei gras roşu pătrunjel mărar sare şi...

Read more »

Salate delicioase: salată de cicoare roşie cu mozzarella si prosciutto, salată cu carne de vită prăjită şi mango, salată de andive cu nuci

Salate delicioase: salată de cicoare roşie cu mozzarella si prosciutto, salată cu carne de vită prăjită şi mango, salată de andive cu nuci

Pentru cei pasionati de salate va prezentam o serie de 3 retete simple si delicioase de salate: Salată de cicoare roşie cu mozzarella si prosciutto O reteta simpla de Salată de cicoare roşie cu mozzarella si prosciutto din: cicoare rosie, mozzarella, prosciutto, ulei de masline extravirgin, sare si piper. Ingrediente: 500 g cicoare roşie...

Read more »

Mazăre cu verdeţuri

Mazăre cu verdeţuri

O reteta de mazare cu verdeturi din: unt, ceapa, usturoi, mix de frunze de salata, vin alb, mazare si supa de pui. Ingrediente: 25 g de unt 1 ceapă mică, tocată mărunt 1 căţel de usturoi, tocat fin 300g mix de frunze de salată, rupte în bucăţi 1 strop de vin alb 200 g...

Read more »

Carne de miel cu varza

Carne de miel cu varza

O reteta simpla si delicioasa de carne de miel cu varza din: carne de miel, varza, piper negru boabe, foi de dafin si sare. Ingrediente: 1,5 kg carne de miel 1 varza mare 100 gr piper negru boabe 3 foi de dafin sare dupa gust Mod de preparare: Intr-o oala inalta se pune in...

Read more »

Frigărui de legume şi ciuperci cu cuşcuş aromat

Frigărui de legume şi ciuperci cu cuşcuş aromat

O reteta de frigarui de legume si ciuperci cu cuscus aromat din: ciuperci, ceapa rosie, dovlecei, ardei gras, faina alba, ulei de masline extravirgin, sos de soia, oregano, sare, cuscus, rosii, ierburi mixte, chimion, boia iute, sare si piper. Ingrediente: 250 g ciuperci champignon 2 cepe roşii 2 dovlecei (zucchini) 1/2 ardei gras galben...

Read more »

Melcişori cu cremă de mazăre şi morcovi

Melcişori cu cremă de mazăre şi morcovi

O reteta de melcisori cu crema de mazare si morcovi din: paste melcisori, mazare, ceapa, unt, ulei extravirgin de masline, supa de legume, branza de capra, parmezan, morcovi, sare si piper. Ingrediente: 300 g paste melcişori pentru asezonare: 200 g mazăre boabe extrafină 1 ceapă potrivită 1 lingură unt 3 linguri ulei de măsline...

Read more »

Salată de dovleac, portocală şi orz

Salată de dovleac, portocală şi orz

O reteta de salata de dovleac, portocala si orz din: orz decorticat, dovleac cu coaja, suc si coaja de portocala, otet din vin rosu, ceapa rosie, menta, patrunjel si rucola. Salată plină de arome. Supersănătos; sursă bună de vitamina C; asigură 2/5 din necesarul zilnic; conţinut scăzut de grăsimi Ingrediente: 175 g de orz...

Read more »

Biancomangiare

Biancomangiare

O reteta delicioasa de Biancomangiare din: zahar, maizena, lapte, flori de portocal, lamai si menta. Ingrediente: 200 g zahăr 100 g maizena 11 lapte 1 dl apă de flori de portocal 2 lămâi netratate 1 fir de mentă   Mod de preparare: Spălaţi şi ştergeţi lămâile, curăţaţi-le fâşii cu un cuţit special de curăţat...

Read more »

Hamburgeri de cartofi, varză şi mărar

Hamburgeri de cartofi, varză şi mărar

O reteta de hamburgeri de cartofi, varza si marar din: cartofi, morcovi, varza, usturoi, ceapa, unt, ulei de masline, maioneza cu iaurt, ou, pesmet, parmezan, marar, sare si piper. Ingrediente: 2 cartofi albi 2 morcovi 1/4 varză 1 căţel de usturoi 1 ceapă mică 30 g unt 2 linguri ulei de măsline extravirgin 1...

Read more »

Sote picant din fructe de mare

Sote picant din fructe de mare

O reteta simpla de Sote picant din fructe de mare din: cardium, midii, scoici de balta, rosii cherry, usturoi, ulei de masline extravirgin, vin alb, paine de casa, ardei iute, patrunjel si sare. Ingrediente: 250 g cardium 200 g midii 250 g scoici de baltă 5 roşii cherry 2 căţei de usturoi 3 linguri...

Read more »

Cocktail Irish Whiskey Fizz

Cocktail Irish Whiskey Fizz

O reteta simpla de Cocktail Irish Whiskey Fizz din: whisky irlandez, zeama de lamaie, sirop de zahar, albus, cirese, felii de lamaie si sifon. Ingrediente: 6 cl whisky irlandez 3 cl zeama de lamaie 2 cl sirop de zahar 1 lingurita de albus cirese felii de lamaie sifon   Mod de preparare: Se mixeaza...

Read more »

Friptura de miel cu lesustean

Friptura de miel cu lesustean

O reteta de friptura de miel cu lesustean din: pulpe de miel, telina, frunze de telina, leustean, mirodenii, vin alb, otet balsamic, sare si ulei. Ingrediente: 2 pulpe de miel 2-3 teline funze de telina 2 legaturi de leustean mirodenii: piper, usturoi, cimbru, foi de dafin, nucsoara 1 cana cu vin alb 1 lingura...

Read more »

Foietaj cu somon şi spanac

Foietaj cu somon şi spanac

O reteta de foietaj cu somon si spanac din: faina alba, apa, margarina, sare, file de somon, foitaj, spanac, ou, smantana, ceapa, usturoi, lapte, sare si piper. Ingrediente pentru foitaj: 80 g faină albă 40 ml apă 100 g margarină sare pentru foietaj: 350 g file de somon 200 g foitaj 250 g spanac...

Read more »

Legume la grătar cu sos de branză

Legume la grătar cu sos de branză

O reteta de legume la gratar cu sos de branza din: andive, dovlecel, cicoare rosie, ardei gras, rosii, cimbru, oregano, sare, piper, branza de capra, ulei de masline extravirgin si usturoi. Ingrediente: 2 andive 1 dovlecel 2 capatani de cicoare rosie (radicchio 1 ardei gras rosu 2 rosii 1 crenguta de cimbru oregano sare...

Read more »

Rotiţe cu cremă de roşii crude

Rotiţe cu cremă de roşii crude

O reteta simpla si delicioasa de rotite cu crema de rosii crude din: rotite, rosii, ceapa, ulei de masline extravirgin, sare si piper. Ingrediente: 300 g rotiţe (ruote) pentru asezonare: 15 roşii 2 cepe 3 linguri ulei de măsline extravirgin 10 frunze de busuioc ierburi aromatice proaspete sare şi piper   Mod de preparare:...

Read more »

Tartine cu roşii uscate şi feta marinată

Tartine cu roşii uscate şi feta marinată

tartine cu rosii uscate si feta marinata: paine toast, rosii uscate in ulei, feta, ou, frunze de busuioc, ulei de masline extravirgin, boabe de piper negru si alb si sare. Ingrediente: 8 felii de pâine toast 200 g roşii uscate în ulei 180 g feta 1 ou 8-10 frunze de busuioc 2 linguri ulei...

Read more »

Pâine integrală cu sos roşu, creveţi şi avocado

Pâine integrală cu sos roşu, creveţi şi avocado

O reteta de Pâine integrală cu sos roşu, creveţi şi avocado din: paine toast, creveti, sos de rosii, avocado, lamaie, patrunjel, sare si piper rosu. Ingrediente: 8 felii de pâine toast integrală 180 g creveţi prefierţi 3 linguri sos de roşii 1/2 avocado 1/2 lămâie pătrunjel sare şi piper roşu   Mod de preparare:...

Read more »

Tiramisu cu fructe

Tiramisu cu fructe

O reteta delicioasa de tiramisu cu fructe din: mascarpone, oua, zahar tos, piscoturi, portocale, nectarine si capsune. Ingrediente: 200 g mascarpone 2 ouă 2 linguri de zahăr tos 200 g pişcoturi 3 portocale 2 nectarine 200 g căpşune   Mod de preparare: Stoarceţi şi strecuraţi sucul de portocale într-un castron mare. Curăţaţi şi spălaţi...

Read more »

Ton cu ceapă şi bob

Ton cu ceapă şi bob

O reteta delicioasa cu ceapa si bob din: file de ton, ulei de masline extravirgin, usturoi, frunze de cimbru, frunze de civeta, frunze de rozmarin, piper boabe, bob, ceapa, usturoi, ulei de masline extravirgin, sare si piper. Ingrediente: 1 fileu de ton proaspăt (circa 380 g) 1 lingură ulei de măsline extravirgin 1 căţel...

Read more »

Paste fusilli cu cicoare roşie, anghinare şi jambon afumat

Paste fusilli cu cicoare roşie, anghinare şi jambon afumat

O reteta de paste fusilli cu cicoare rosie, anghinare si jambon afumat din: fusilli cu oua, jambon, cicoare rosie, anghinare, ulei de masline extravirgin, usturoi, ricotta, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 400 g fusilli cu ouă pentru asezonare: 70 g jambon afumat 1 cicoare roşie (radicchio) 2 căpăţâni de anghinare 4 linguri ulei de...

Read more »

Cartofi sote

Cartofi sote

Se fierb cartofii în coajă, în apă cu sare. După ce au fiert, se curăţă de coajă, se taie în felii, se potrivesc de sare şi se pun la prăjit (sotat) într-o tigaie mare, cu ulei bine încălzit. După ce s-au prăjit, se servesc fierbinţi, presăraţi cu puţin piper şi cu pătrun­jel verde tăiat...

Read more »

Plăcintă cu cod sărat şi cartofi

Plăcintă cu cod sărat şi cartofi

O reteta de placinta cu cod sarat si cartofi din: cod sarat, cartofi, ceapa, lapte, smantana, vin alb, cimbru si maghran, sare, piper, bob, rosii, ulei de masline extravirgin si usturoi. Ingrediente: 400 g cod sărat 400 g cartofi 1 ceapă 1/2 l lapte 200 ml smântână 1 pahar vin alb 1 lingură cimbru...

Read more »

Gnocchi cu ardei gras, suncă si bob

Gnocchi cu ardei gras, suncă si bob

O reteta de gnocchi cu ardei gras, sunca si bob din: gnocchi din faina de grau dur, ardei gras, sunca, bob, ulei de masline extravirgin, usturoi, sare si piper. Ingrediente: 400 g gnocchi din faină de grâu dur 1/2 ardei gras roşu 1/2 ardei gras galben 2 felii de şuncă crudă 200 g bob...

Read more »

Cartofi natur (cartofi curăţaţi fierţi)

Cartofi natur (cartofi curăţaţi fierţi)

Cartofii curăţaţi de vasul cu apă fiartă, până la coajă, spălaţi, se taie cuburi şi se pun la fiert în apă clocotita cu sare.Dupa 25-30 de minute cartofii sunt gata, se scurg in momentul servirii sau se tin pe marginea plitei, in vasul cu apa fiarta pana la folosinta. Cartofii natur pot fi serviti...

Read more »

Lipie umplută cu şuncă şi caşcaval

Lipie umplută cu şuncă şi caşcaval

O reteta simpla de lipie umpluta cu sunca si cascaval din: faina integrala, faina alba, lapte, drojdie, ulei de floarea soarelui sau de masline, miere, sare, emmentaler si prosciutto. Ingrediente: 150 g faină integrală 350 g făină albă 250 ml lapte 1 cub drojdie proaspătă 4 linguri ulei de floarea-soarelui (sau de măsline extravirgin)...

Read more »

Cum se prepară paste cu scoici (video)

Cum_se_prepara_paste_cu_scoici.jpg

O reteta video simpla si delicioasa despre cum se prepara paste cu scoici din: paste, scoici, usturoi, ansoa, busuioc, peperoncino, rosyy cherry, cimbru, patrunjel, ulei de masline, sare si piper. Ingrediente: paste scoici usturoi ansoa busuioc peperoncino rosii cherry in sos cimbru patrunjel ulei de masline sare si piper   Mod de preparare: apa...

Read more »

Bruschete cu rucola şi măsline negre

Bruschete cu rucola şi măsline negre

O reteta delicioasa de Bruschete cu rucola şi măsline negre din: paine de casa, masline negre, rucola, usturoi, ulei de masline extravirgin, sare si piper. Ingrediente: 4 felii de pâine de casă 50 g măsline negre 200 g rucola 1 căţel de usturoi ulei de măsline extravirgin sare şi piper   Mod de preparare:...

Read more »

Parfe de ciocolată cu aromă de vanilie

Parfe de ciocolată cu aromă de vanilie

O reteta de parfe de ciocolata cu aroma de vanilie din: ciocolata amaruie, foid e gelatina, frisca, zahar tos, batond e vanilie si sare. Ingrediente: 230 g ciocolată amăruie 2 foi de gelatină 2 dl frişcă lichidă 100 g zahăr tos 1 baton de vanilie sare   Mod de preparare: Intr-o cratiţă, daţi în...

Read more »

Cocktail Peach Ball

Cocktail Peach Ball

O reteta simpla de Cocktail Peach Ball din: whisky scotian, lichior de piersici, siorp de capsuni, zeama de lamaie, suc de portocale si o felie de portocala. Ingrediente: 3 cl whisky scotian 2 cl lichior de piersici 1 cl sirop de capsuni 4 cl zeama de lamaie 10 cl suc de portocale o felie...

Read more »

Miel cu cimbru la cuptor

Miel cu cimbru la cuptor

O reteta simpla si delicioasa de miel cu cimbru la cuptor: pulpa de miel, usturoi, cimbru, rozmarin, miere, ulei de masline, sare si piper. Ingrediente: 1 pulpa de miel (2 kg miel) 10 catei de usturoi cimbru proaspat (de preferat) rozmarin 3 linguri de miere ulei de masline sare si piper dupa gust Mod de...

Read more »

Garnitură de orez

Garnitură de orez

O reteta simpla si garnitura de orez din: orez, rosii, ulei sau unt, cascaval, piper si sare. Ingrediente: 300 g orez 600 g roşii 100 ml ulei sau 100 g unt 100 g caşcaval piper sare   Mod de preparare: Orezul ales, bine spalat, se toarna intr-o cratita cu ulei incalzit si se amesteca...

Read more »

Budincă de afine cu cremă de ou

Budincă de afine cu cremă de ou

O reteta de budinca de afine cu crema de ou din: afine, apa, lapte, unt, faina, miere, esenta de vanilie, galbenus, si zahar. Ingrediente: 400 g afine 4 dl apă 4 dl lapte 1 lingură de unt 4 linguri de făină 4 linguri de miere 4 picături de esenţă de vanilie pentru cremă: 1...

Read more »

Pateuri simple si delicioase

Pateuri simple si delicioase

O reteta de pateuri simple si delicioase din: foitaj, ou, cascava si sunca. Ingrediente: 2 rulouri de foitaj proaspăt 1 ou pentru umplutură: 250 g caşcaval (natur sau afumat) 150 g şuncă fiartă afumată   Mod de preparare: Intinde aluatul pe planşetă şi taie din el 8 dreptunghiuri. Taie şunca felii cu grosimea de...

Read more »

Cocktail Royal Scot

Cocktail Royal Scot

O reteta simpla de Cocktail Royal Scot din: drambuie, whisky scotian, chartreuse si cirese. Ingrediente: 1 cl Drambuie 2 cl whisky scotian 1 cl Chartreuse (verde) cirese   Mod de preparare: Ingredientele se mixeaza bine cu gheata in shaker, apoi se toarna bautura intr-un pahar de cocktail. Se decoreaza cu cirese.

Read more »

Ciuperci sote

Ciuperci sote

O reteta simpla de Ciuperci sote din: ciuperci, ceapa, ulei sau unt, sare si piper. Ingrediente: 500 g ciuperci proaspete 2-3 cepe 2-3 linguri de ulei sau unt sare şi piper după gust   Mod de preparare: Se curata bine ciupercile de pamant, se spala in mai multe ape si se taie felii subtiri,...

Read more »

Plachie de peşte călugăr

Plachie de peşte călugăr

O reteta de Plachie de peşte călugăr din: peste calugar, fasolica verde, rosii, usturoi, rozmarin, patrunjel, vin alb sec, otet de vin rosu, boia de ardei iute, ulei extravirgin de masline si sare. Ingrediente: 800 g peşte-călugăr curăţat 350 g fasolică verde 800 g roşii de salată 4 căţei de usturoi 1 rămurică de...

Read more »

Tarte cu praz şi bacon

Tarte cu praz şi bacon

O reteta de tarte cu rpaz si bacon din: faina alba, apa, unt, ou, sare, praz, lapte integral, smantana, unt, parmezan, patrunjel, nucsoare, sare, piper, bacon si piper negru boabe. Ingrediente: 250 g faină albă 125 ml apă 70 g unt 1 ou sare pentru umplutură: 200 g praz 250 ml lapte integral 100...

Read more »

Paste paccheri cu creveţi şi vinete

Paste paccheri cu creveţi şi vinete

O reteta delicioasa de paste paccheri cu creveti si vinete din: paste paccheri, creveti, vanata, rosii, vin alb, ulei de masline extravirgin, legume, ardei iute rosu, ceapa, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 400 g paccheri pentru asezonare: 15 creveţi mici 1 vânătă mică 10 roşii cherry 1/2 pahar vin alb 3 linguri ulei de...

Read more »

Budincă de morcovi

Budincă de morcovi

O reteta delicioasa de budinca de morcovi din: morcovi, lapte, unt, migdale, stafide, fistic, cardamon, praf de scortisoara, sofran, miere, zahar si esenta de trandafir. Ingrediente: 1 kg morcovi 2 1 lapte 50 g unt din care s-a scos apa 60 g migdale, curăţate 60 g stafide 60 g fistic 3 seminţe de cardamon...

Read more »

Tocana de legume cu carne de oaie

Tocana de legume cu carne de oaie

O reteta de tocana de legume cu carne de oaie din: carne de oaie sau de miel, ceapa, ardei rgasi, cartofi, rosii, piper, boia, untdelemn, patrunjel, foaie de dafin si sare. Ingrediente: 1/2 carne de oaie nu prea grasa sau miel, 200 g ceapa 3 ardei grasi (300 g ) 1/2 kg cartofi 1/2...

Read more »

Fileuri de calcan cu busuioc

Fileuri de calcan cu busuioc

O reteta de fileuri de calcan cu busuioc din: calcan, lapte, lamaie, busuioc, rosii, ulei extravirgin de masline si sare. Peşte de mare cu formă plată, calcanul face parte din familia cambulei şi a peştelui dulgher. Are corpul plat, alungit şi ochii mari situaţi amândoi pe partea stângă. Carnea lui e slabă, albă şi...

Read more »

Frigărui de tofu şi legume

Frigărui de tofu şi legume

O reteta de frigarui de tofu cu legume din: tofu, masline negre, dovlecel, ardei gras, ciuperci, usturoi, ulei de masline extravirgin, faina alba, ierburi tocate si boia iute. Ingrediente: 400 g tofu 100 g măsline negre fără sâmburi 1 dovlecel 1 ardei gras roşu 16 ciuperci champignon potrivite 1 căţel de usturoi 6 linguri...

Read more »

Cocktail Fanciulli

Cocktail Fanciulli

O reteta simpla de Cocktail Fanciulli din: fernet branca, vermut rosu si bourbon. Ingrediente: 1 cl Fernet Branca 1,5 cl vermut rosu 2,5 cl Bourbon   Mod de preparare: Ingredientele se toarna in shakerul umplut cu gheata in ordinea prezentata mai sus si se mixeaza bine. Se toarna bautura intr-un pahar de cocktail.

Read more »

Frigarui de miel

Frigarui de miel

O reteta de frigarui de miel din carne de miel, lamaie, ulei de masline, patrunjel, chilli, sare, piper, ardei rosu, ardei verde si ceapa rosie. Ingrediente 300 gr carne miel (pulpa) 1/2 lamaie 4 linguri ulei masline 3 fire patrunjel chilli sare, piper 1/2 ardei rosu mare 1 ardei verde 1 ceapa mica rosie...

Read more »

Biban de mare cu legume la aburi în sos de busuioc

Biban de mare cu legume la aburi în sos de busuioc

O reteta de biban de mare cu legume la aburi in sos de busuioc din: biban de mare, feniculi, morcovi, mazare, marar, unt, busuioc, ceapa verde, praz, vin alb sec, sare si piper negru. Ingrediente: 800 g biban de mare feliat subţire 4 feniculi mici 8 morcovi mici 200 g teci de mazăre foarte...

Read more »

Paste ţărăneşti cu cârnaţi, rucola şi brânză

Paste ţărăneşti cu cârnaţi, rucola şi brânză

O reteta de paste taranescti cu carnati, rucola si branza din: macaroane, carnati de porc, vin alb, usturoi, seminte de fenicul, rucola, ulei de masline extraginvirgin si branza emmentaler. Ingrediente: 350 g macaroane scurte pentru asezonare: 150 g cârnaţi proaspeţi de porc 1 lingură vin alb 1 căţel de usturoi 1 linguriţă seminţe de...

Read more »

Cartofi ducesa (duchesse)

Cartofi ducesa (duchesse)

O reteta delicioasa de cartofi duchesse din: cartofi, oua, faina, cascaval, unt, galbenus si sare. Ingrediente: 600 g cartofi 2 oua 1-2 linguri de faina 50 g cascaval ras 50 g unt 1 galbenus sare   Mod de preparare: cartofii curatati de coaja se spala si se pun la fiert in apa calda cu...

Read more »

Budincă de banane cu scorţişoară

Budincă de banane cu scorţişoară

O reteta delicioasa de budinca de banane cu scortisoara din: banane, lapte, oua, zahar, faina, fructe confiate, baton de vanilie, unt, gem de caise, nucsoara si sare. Ingrediente: 4 banane mari 5 dl lapte 4 ouă 150 gzahăr 20 g făină 50 g fructe confiate 1 baton de vanilie 1 lingură de unt 1...

Read more »

Colţunaşi umpluţi cu prosciutto şi caşcaval

Colţunaşi umpluţi cu prosciutto şi caşcaval

O reteta simpla de Colţunaşi umpluţi cu prosciutto şi caşcaval din: faina alba, apa calduta, drojdie, ulei de masline extravirgin, sare, piper, ulei, prosciutto si cascaval. Ingrediente: 200 g faină albă 90 ml apă călduţă 1/2 cub drojdie proaspătă 2 linguri ulei de măsline extravirgin sare şi piper ulei pentru prăjit pentru umplutură: 150...

Read more »

Merluciu frecat

Merluciu frecat

O reteta delicioasa de merluciu frecat din: merluciu uscat, usturoi, patrunjel, paine prajita, ulei extravirgin de masline, sare si piper. Ingrediente: 700 g merluciu uscat (baccalâ), înmuiat 2 căţei de usturoi 1 legătură de pătrunjel pâine prăjită 1,5 dl ulei extravirgin de măsline sare piper   Mod de preparare: Aşezaţi merluciul uscat la vânt...

Read more »

Retete, Reteta zilei, Retete Ciorbe, Retete Supe, Retete Salate, Retete Paste, Retete Pizza, Retete Peste, Retete Vita, Retete Vitel, Retete Porc, Retete Pui, Retete Oaie, Retete Miel, Retete Berbec, Retete de post, Desert, Diete

Sursa:www.restaurantedelux.ro