Retete cu peste:
Cotlete de crap cu legume
Cotlete
de crap cu legume din: cotlete de crap, fasole verde, mazare verde,
salata de sfecla rosie, ardei iute, rosii, ardei capia, ceapa, ulei de
floarea soarelui, sare, piper, otet de mere, smantana si cimbru.
Ingrediente: 4 cotlete de crap 400 g fasole verde 400 g mazare verde o
conserva salata de sfecla rosie 4…
Read more »
Read more »
Fileuri de sole cu ciuperci, la tigaie
Fileuri
de sole cu ciuperci, la tigaie din: limba de mare, ciuperci, hribi,
untisor, ulei, suc de lamaie, supa concentrata, sare si piper.
Ingrediente: 8 fileuri de sole (limba de mare) 200 g ciuperci champignon
200 g hribi 1 legatura de untisor 2 linguri cu ulei sucul de la 1
lamaie 1 pliculet de supa…
Read more »
Read more »
Scoici Saint-jacques la cuptor, cu praz calit si sofran
Scoici
Saint-jacques la cuptor, cu praz calit si sofran din: scoici saint
jacques, praz, margarina, smantana, sofran, sare si piper. Ingrediente:
12-16 inimi de scoici saint jacques, cu corail 2 bucati albe de praz 15 g
margarina de floarea soarelui 4 linguri cu smantana lichida 1 praf de
sofran sare si piper macinat Mod…
Read more »
Read more »
Macrou cu vinete pane
O
reteta delicioasa de macrou cu:vinete, rosii uscate, capere, lamaie,
oua, faina, sare, piper, ulei, patrunjel. Ingrediente: 4 bucăţi de
macrou două vinete un borcan cu roşii uscate în ulei dou linguri cu
capere două lămâi două ouă 200 g făină sare piper ulei de
floarea-soarelui pătrunjel Mod de preparare: Vinetele se spală,…
Read more »
Read more »
Budincă de paste cu hering
O
reteta delicioasa de budinca de paste cu:fidea, oua, branza telemea,
smantana, hering, migdale, capere, pesmet, dovleac, ceapa, usturoi, unt,
piper, legume de sezon. Ingrediente: 250 g fidea 4 ouă 250 g brânză
telemea 100 ml smântână 500 g fileuri de hering 100 g migdale capere
două linguri cu pesmet 500 g dovleac pentru plăcintă…
Read more »
Read more »
Ton cu avocado
Ton
cu avocado din: ton, avocado, lamaie verde, maioneza, marar, sare si
piper. Ingrediente: 1 cutie cu ton 5 fructe de avocado 2 lamaie verzi
potrivite 4-5 linguri maioneza 1/2 legatura de marar sare piper Mod de
preparare: Cureti avocado, il tai in jumatati lungime şi îl stropeşti
cu zeamă de lămâie. Tai mijlocul…
Read more »
Read more »
Budinca de cartofi cu salau
Budinca
de cartofi cu salau din: file de salau, ulei de masline, cartofi rosii,
unt, smantana, broccoli, sare, piper si boia dulce. Ingrediente: 400 g
file de salau 2-3 lingurite ulei de masline 800 g cartofi rosii 75 g unt
50 ml smantana 100 g broccoli sare piper boia dulce Mod de preparare:
Se…
Read more »
Read more »
Peste cu susan
Peste
cu susan din: file de peste, oua, pesmet, susan, piper si sare.
Ingrediente: 500 g file de peste 2 oua 150 g pesmet 50 g susan piper
sare Mod de preparare: Fileul de peşte îl tai în fâşii subţiri si
scurte şi îl condimentezi. Intr-un castron, amesteci pesmetul cu
susanul, cu sarea şi…
Read more »
Read more »
Somon cu orez si sos
Somon
cu orez si sos din: somon, orez, mazare, morcov, limete, smantana,
castravete, migdale, curry, ulei de masline, sare, piper si busuioc
verde. Ingrediente: 4 bucati de somon 200 g orez alb 200 g mazare un
morcov doua limete 300 g smantana un castravete verde mai mare 100 g
migdale 5 g curry 100 ml…
Read more »
Read more »
Ton la cuptor
Ton
la cuptor din: ton, paste, unt, cascaval, rosii, oua, sare, piper si
patrunjel. Ingrediente: o cutie de ton maruntit 100 g paste 30 g unt 75 g
cascaval 3 oua 3-4 rosii sare piper patrunjel ornat Mod de preparare:
Se fierb pastele în apă cu sare, apoi se scot în sită si se…
Read more »
Read more »
Somon cu legume si lamaie
Somon
cu legume si lamaie din: medalioane de somon, vin alb, dovlecei,
morcovi, cartofi, sare, piper alb, unt, ulei de masline, ceapa, praz,
lamaie si cimbru. Ingrediente: 4 medalioane somon 150 ml vin alb demisec
2 dovlecei 2-3 morcovi 4 cartofi cu coaja rosie sare piper alb 50 g unt
2 lingurite ulei de masline…
Read more »
Read more »
Salată asortată cu dovlecei şi somon
Salată
asortată cu dovlecei şi somon din: salata romana, dovlecei, gogosari,
paine, unt, sare, somon, piper, suc de lamaie, rosii uscate, ulei de
masline, otet balsamic alb si hasmatuchi. Ingrediente: 1 salata romana 3
dovlecei 200 g gogosari sau ardei grasi mici murati 100 g paine alba 20
g unt sare 60 g somon fara…
Read more »
Read more »
Peşte pane la cuptor
Peşte
pane la cuptor din: fileuri de peste, broccoli, branza cu mucegai,
morcovi, ardei capia, masline feliate, rosii, ardei iute, pesmet, oua,
sare, piper, ulei de floarea soarelui, smantana, usturoi si cimbru.
Ingrediente: 4 fileuri de peste 500 g broccoli 200 g branza cu mucegai 4
morcovi 4 ardei capia 200 g masline feliate 4…
Read more »
Read more »
Mancarica de legume cu peste afumat
Mancarica
de legume cu peste afumat din: peste afumat, cartofi, praz, morcovi,
radacina de telina, usturoi, bulion de legume, patrunjel si ulei de
masline. Ingrediente: 300 g peşte afumat (macrou, păstrăv, anghilă,
somon) 300 g cartofi 1 fir de praz (partea albă, tăiată rondele) 20 g
morcovi tăiați cuburi 100 g rădăcină de țelină (tăiată…
Read more »
Read more »
Turnedou de ton cu legume
Turnedou
de ton cu legume din: ton, ulei de masline, sare, piper, ardei gras,
ceapa, rosii, usturoi, jambon si ardei iute. Ingrediente: 4 bucati de
ton de 150 g fiecare, fara piele 1 lingura cu ulei de masline sare si
piper macinat 200 g ardei gras verde 200 g ceapa alba 400 g rosii 1…
Read more »
Read more »
Cornuri cu peşte şi fenicul
Cornuri
cu peşte şi fenicul din: faina, lapte dulce, oua, zahar, drojdie
uscata, unt, fenicul, ton, branza feta, marar, seminte de dovleac, sare,
piper, gulii, telina, mere si miez de nuca. Ingrediente: 500 g faina
250 ml lapte dulce 3 oua zahar 7 g drojdie uscata 70 g unt o bucata de
fenicul doua conserve…
Read more »
Read more »
Salată de ton asortată
Salată
de ton asortată din: ton, cartofi, castraveti murati, gogosar murat,
praz, masline, seminte de in, seminte de pin, seminte de floarea
soarelui, marar verde si tarhon. Ingrediente: 2 conserve mici de ton 3-4
cartofi albi 3-4 castraveti murati 1 gogosar murat 2 fire de praz
(partea alba) 100 g masline (fara samburi) 1 lingurita…
Read more »
Read more »
Peste lotte la gratar
Peste
lotte la gratar din: coada de lotte, coriandru, lamaie, lamaie
confiata, ulei de masline, coriandru, sare si piper. Ingrediente: 1,5
coada de lotte 6 fire de coriandru 4 lamai galbene 1 lamaie confiata (in
sare sau ulei) 1 lingura cu ulei de masline 1 lingura cu coriandru
tocat sare si piper macinat Mod…
Read more »
Read more »
Fileuri de randunica de mare, la gratar, cu sos de rosii
Fileuri
de randunica de mare, la gratar, cu sos de rosii din: salota, ceapa,
usturoi, pulpe de rosii, ulei de masline, apa, busuioc uscat, rosie,
fileuri de randunica de mare, sare si piper macinat. Ingrediente: 1
salota 1 ceapa mica 1 catel de usturoi 300 g pulpa de rosii congelata 2
linguri cu ulei de…
Read more »
Read more »
Supa picanta de peste cu praz si cartofi
Supa
picanta de peste cu praz si cartofi din: file de stiuca, cartofi, supa
de legume, smantana, lamaie, marar, slaninuta, sare, piper si praz.
Ingrediente: 150 g file de stiuca 400 g cartofi rasi 500 ml supa de
legume 200 ml smantana 1/2 lamaie 1/2 legatura
Sufleu de paste cu peşte
Sufleu
de paste cu peşte din: fileuri de peste, branza de vaci, oua, paste,
lapte, smantana, amidon alimentar, pesmet, unt, boia, ceapa, ardei
capia, ulei, sare, piper si busuioc verde. Ingrediente: 300 g fileuri de
peste 200 g branza de vaci 5 oua 300 g paste 250 ml lapte 250 g
smantana amidon alimentar 75…
Read more »
Read more »
Papiote de morun cu mustar
Papiote
de morun cu mustar din: rondele de morun, lamai, unt, mustar,
hasmatuchi, marar, ciboulette, sare si piper. Ingrediente: 4 rodele de
morun de 150 g fiecare 2 lamai 20 g unt semisarat 2 linguri de mustar 2
fire de hasmatuchi 2 fire de marar 6 fire de ciboulette sare si piper
macinat Mod…
Read more »
Read more »
Escalop de somon cu rosii
Escalop
de somon cu rosii din: rosii, praz, otet de vin de xeres, ulei de
masline, suc de lamaie, tarhon, file de somon, tahon, sare si piper.
Ingrediente: 3 rosii 4 bucati de praz (partea alba) 5 cl otet de vin de
xeres 1 lingura cu ulei de masline sucul de la 1 lamaie 1…
Read more »
Read more »
Salata cu ton si broccoli
Salata
cu ton si broccoli din: broccoli, paste, ton, ulei de masline, porumb,
zeama de lamaie, sare, piper si patrunjel. Ingrediente: 600 g broccoli
200 g paste 300 g ton in suc propriu 3-4 lingurite ulei de masline 100 g
porumb din conserva zeama de la 1-2 lamai sare piper o legatura
patrunjel Mod…
Read more »
Read more »
File de salau cu sos de usturoi
File
de salau cu sos de usturoi din: file de salau, ulei, pesmet, sare,
piper alb, faina, usturoi, margarina, marar, cimbru, morcovi, gulii,
otet balsamic, cartofi. Ingrediente: 8 bucati file de salau ulei pentru
prajit 3-4 linguri pesmet sare piper alb macinat pentru sos: 2-3
lingurite faina 5-6 catei usturoi 100 g margarina o legatura…
Read more »
Read more »
Morun cu lapte de cocos si lamaie verde
Morun
cu lapte de cocos si lamaie verde din: fileuri de morun, lamaie verde,
ceapa, lapte de cocos, ceapa verde, boia de ardei, nuca de cocos, sare
si piper. Ingrediente: 600 g fileuri de morun proaspat 3 lamai verzi 1
ceapa alba mica 4 linguri cu lapte de cocos 1 lingura cu cozi de ceapa…
Read more »
Read more »
Langustine la gratar, cu sos verde
Langustine
la gratar, cu sos verde din: langustine, ulei de masline, sare, piper,
frunze de busuioc, tarhon, lamai, galbenus de ou, mustar si branza de
vaci. Ingrediente: 24 langustine 1 lingura cu ulei de masline sare si
piper macinat pentru sosul verde: 12 frunze mari de busuioc 2 linguri cu
tarhon proaspat 2 lamai 1…
Read more »
Read more »
Frigarui de ton marinat
Frigarui
de ton marinat din: ton, usturoi, rosii, usturoi, lamaie, ardei iute,
patrunjel, pasta de ansoa, rosii confiate, ceapa alba, coriandru,
patrunjel, capere, vinegreta. Ingrediente: 1 bucata de ton de 500 g 12
catei de usturoi pentru marinata: 2 rosii 2 catei de usturoi 1 lamaie
galbena 2 varfuri de cutit de ardei iute 4…
Read more »
Read more »
Conopida pe pat de peste
Conopida
pe pat de peste din: fileuri de cod, conopida, lamaie, sare, piper,
ulei si cimbru. Ingrediente: 6 fileuri de cod 1 conopida mare 1 lamaie
sare piper ulei cimbru proaspat Mod de preparare: Dezgheţi fileurile
de cod, le speli şi apoi le fierbi, timp de 5-8 minute, în apă
clocotită, în care ai…
Read more »
Read more »
Peste in suc de portocale
Peste
in suc de portocale din: merluciu, portocale, faina, amidon de grau,
ulei de floarea soarelui, piper negru boabe, foi de dafin, sare.
Ingrediente: 800 g merluciu 5 portocale 100 g faina alba 1 lingura rasa
amidon de grau ulei de floarea soarelui pentru prajit 1 lingura piper
negru boabe 2 foi de dafin sare…
Read more »
Read more »
Degeţele din peşte cu orez
Degeţele
din peşte cu orez din: fileuri de peste, faina, pesmet, orez, stafide,
curry, nucsoara, pasta de tamarind, limete, sare, piper, ulei,
patrunjel, pudra de ghimbir si boia iute. Ingrediente: 500 g fileuri de
peste 120 g faina 60 g pesmet 100 g orez cu bob lung 25 g stafide 5 g
curry 3 g…
Read more »
Read more »
Crap împănat pe pat de fenicul
Crap
împănat pe pat de fenicul din: crap, fenicul, ceapa, ulei, lamaie,
dafin, cimbru, kaizer, vin alb, sare si piper. Ingrediente: 1 crap mare 1
fenicul 1-2 cepe 3 linguri ulei 1 lamaie 1 foaie dafin 1 crenguta
cimbru 150 g kaizer 200 ml vin alb sec sare piper Mod de preparare:
Cureţi peştele,…
Read more »
Read more »
Turte din peşte
Turte
din peşte din: sardele in sos tomat, cartofi, ceapa verde, zeama de
lamaie, ulei, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 3 conserve de
sardele in sos tomat 7 cartofi 4 fire de ceapa verde zeama de lamaie
ulei 1 legatura de patrunjel sare piper Mod de preparare: Cureti
cartofii de coajă şi îi fierbi…
Read more »
Read more »
Calcan cu orez şi sos picant
Calcan
cu orez şi sos picant din: calcan, orez salbatic, ardei iute, rosii,
morcov, vin alb, usturoi, amidon alimentar, zahar tos, gem de prune,
sare, piper, patrunjel, ulei, ardei capia si dovlecei. Ingrediente: un
calcan 150 g orez salbatic un ardei iute 4 rosii un morcov 300 ml vin
alb 4 catei de usturoi o…
Read more »
Read more »
Somon cu legume si crema de branza
Somon
cu legume si crema de branza din: ulei de masline, vinete, usturoi,
ardei grasi, dovlecei, suc de rosii, supa de legume, frunze de busuioc,
crema de branza, pesmet, seminte de pin, fileuri de somon si paine
crocanta. Ingrediente: 1 lingura ulei de masline 2 vinete, taiate cuburi
6 catei de usturoi, feliati 5 ardei…
Read more »
Read more »
Spaghete cu somon pe pat de spanac
Spaghete
cu somon pe pat de spanac din: suc de lamaie, baby spanac, coaja de
lamaie, capere, busuioc, ulei de masline, somon, piper, sare, ulei de
masline extravirgin, usturoi si spaghete. Ingrediente: 2 linguri suc de
lamaie 500g frunze de baby spanac coaja rasa de la 1 lamaie 3 linguri
capere 60g busuioc proaspat 1…
Read more »
Read more »
Şprot cu legume
Şprot
cu legume din: sprot, rosii, ciuperci, ulei de masline, fenicul,
usturoi, patrunjel, ceapa rosie, ardei capia, sare, piper, paine si
malai. Ingrediente: 500 g sprot un kilogram rosii 500 g ciuperci 100 ml
ulei de masline un fenicul o capatana de usturoi o legatura patrunjel
doua cepe rosii doi ardei capia sare piper paine…
Read more »
Read more »
Bors pescaresc dres cu ou
Bors
pescaresc dres cu ou din: peste, ardei grasi, rosii, hrean, patrunjel,
apa, oua, bors, patrunjel verde, leustean, sare si piper. Ingrediente: 1
kg peste mare (crap sau somn) 2 ardei grasi 4-5 rosii 1 radacina hrean 1
radacina patrunjel 2 1/2 l apa 2 oua bors dupa gust patrunjel verde
leustean (suplimentar) sare piper…
Read more »
Read more »
Chifteluţe de păstrăv
Chifteluţe
de păstrăv din: file de pastrav, ceapa verde, marar, usturoi, paine,
pesmet, ulei, iaurt de soia, usturoi, ulei de floarea soarelui, marar,
frunze de menta si zeama de lamaie. Ingrediente: 600 g file de pastrav 6
fire ceapa verde 2 legatura marar 1-2 fire usturoi 200 g paine alba
inmuiata in lapte de soia…
Read more »
Read more »
Paste cu ton si rosii cherry
Paste
cu ton si rosii cherry din: tagliatelle, ton, rosii cherry, patrunjel
verde, sare si piper. Ingrediente: 400 g tagliatelle 3 conserve de ton
bucati (in ulei) 300 g rosii cherry patrunjel verde sare piper Mod de
preparare: Pune apa la fiert într-un vas mare.
Curry cu fasole verde si peste
Curry
cu fasole verde si peste din: orez basmati, pasta de curry, ceapa,
lapte de cocos, supa de pui, fasole verde, cod si ceapa verde.
Ingrediente: 250 g orez basmati 3 linguri cu varf de pasta de curry 1
ceapa, taiata in felii subtiri 400 g lapte de cocos 1 cub condimente
supa de pui…
Read more »
Read more »
Tartine cu macrou afumat si sfecla
Feliază
1 sfeclă mare, fiartă sau coaptă. Pune sfecla într-un castron împreună
cu 25g de smântână, 1 ceapă mică feliată subţire, zeama şi coaja rasă de
la 1/2 lămâie. Aşază amestecul format pe 2 felii de pâine prăjită şi
adaugă fâşii de macrou afumat, apoi presară mărar proaspăt tocat. Pofta
buna! Incoming search terms:rete…
Read more »
Read more »
Biban cu sos de smantana
O
reteta delicioasa de biban cu:ceapa alba, ceapa verde, smantana,
usturoi, castraveti, lamaie, marar, alune, sare, piper, ulei de masline.
Ingrediente: 4 bibani mai mari două cepe albe o legătură ceapă verde
300 ml smântână 6 căţei de usturoi doi castraveţi o lămâie o legătură de
mărar 100 g alune sare piper ulei de măsline…
Read more »
Read more »
Salată cu hering marinat
O
reteta delicioasa de salata cu:cartofi, conopida, porumb, castraveti,
hering, smantana, nuca, ciuperci, morcov, ulei de masline, sare, piper,
busuioc, maioneza. Ingrediente: 4 cartofi o conopidă mică o conservă de
porumb doi castraveţi 300 g hering marinat 150 ml maioneză două linguri
cu smântână 100 g miez de nucă 100 g ciuperci un morcov 75…
Read more »
Read more »
Rechin în sos de vin
Rechin
în sos de vin din: fileuri de rechin, masline, rosii cherry, capere,
vin alb, zeama de lamaie, busuioc si sare. Ingrediente: 4 fileuri de
rechin 200 g masline 10 rosii cherry 1 lingurita de capere 250 ml vin
alb zeama de la o lamaie busuioc sare Mod de preparare: încinge o
tigaie de…
Read more »
Read more »
Pizza cu ton, măsline si rucola
Pizza
cu ton, măsline si rucola din: faina, pasta de rosii, ton in ulei,
capere, mozzarella, masline, ceapa rosie si rucola. Ingrediente: 145 g
de faina pentru paine, plus extra pentru presarat 2 linguri pasta de
rosii 185 g de ton in ulei, scurs 1 lingura de capere 125 g mozzarella
10 masline, fara samburi…
Read more »
Read more »
Minichifle cu ton
Minichifle
cu ton din: faina, ton, ceapa, drojdie, lapte, ulei, zahar, ou, marar,
piper si sare. Ingrediente: 500 g faina 200 g ton maruntit in suc
propriu 1 ceapa 25 g drojdie proaspata 300 ml lapte 3 linguri cu ulei 1
varf de lingurita cu zahar 1 ou 1 legatura de marar piper sare …
Read more »
Read more »
Gratin cu peste si cartofi
Gratin
cu peste si cartofi din: cartofi, oua, spanac, cheddar, nucsoara,
peste, ceapa, cuisoare, frunze de dafin, lapte, supa de peste, unt, ulei
de masline extravirgin si mustar cu boabe. Ingrediente: 1 kg de
cartofi, taiati cuburi 2 oua mari, galbenusuri separate de albusuri 400 g
de spanac, decongelat si scurs bine 85 g de…
Read more »
Read more »
Salata de ton cu cartofi si fasole verde
Salata
de ton cu cartofi si fasole verde din: ton, fasole verde, rosii, ulei
de floarea soarelui, otet balsamic, zeama de lamaie, sare, cartofi,
piper negru, marar si salata verde. Ingrediente: 300 g ton conserva 400 g
fasole verde pastai 4-5 rosii 2-3 linguri ulei de floarea soarelui otet
balsamic zeama de la 1-2 lamai…
Read more »
Read more »
Bruschete cu peste
Bruschete
cu peste din: sardine in ulei picant, crema de branza, mascarpone,
paine toast de secara, salata verde, zeama de lamaie, marar si sare.
Ingrediente: 2 cutii cu sardine in ulei picant 200 g crema de branza 1
lingura cu mascarpone 2 oua 1 paine toast de secara salata verde zeama
de lamaie marar sare…
Read more »
Read more »
Peste pe pat de legume
Peste
pe pat de legume din: peste, suc de lamaie, usturoi, paturnjel, cimbru,
ulei, unt, sare, piper, legume si ceapa verde. Ingrediente: 1,5 kg
peste sucul unei lamai 2 catei de usturoi o lingura patrunjel o
lingurita cimbru 2 linguri ulei 100 g unt sare piper pentru garnitura:
legume congelate, dupa gust cateva fire ceapa…
Read more »
Read more »
Somon la cuptor cu praz şi sos de smântână
Somon
la cuptor cu praz şi sos de smântână din: somon, praz, smantana, curry,
lamaie, unt, miere, marar, sare si piper roz. Ingrediente: 2 bucati de
somon proaspat doua fire de praz 200 g de smantana 1 lingura cu varf de
curry 1/2 lamaie o lingura de unt o lingurita de miere marar sare piper…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Salata de crab cu telina
Salata
de crab cu telina din: oua, tulpini de telina, crab, rosii cherry,
patrunjel, ulei de masline, suc de lamaie, sare si piper. 2 oua fierte 4
tulpini de telina, taiata cuburi carne de crab 1/4 ceasca rosii cherry,
taiate jumatati 1/3 ceasca patrunjel proaspat tocat 2 linguri ulei de
masline 2 linguri suc de…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Peste in folie de aluminiu
Peste
in folie de aluminiu din: peste, usturoi, unt, capere, salvie
proaspata, vin alb, sare, piper, cartofi si piure de mazare.
Ingrediente: 300-400 g pește (2 pesti) 2 catei de usturoi 70 g unt
nesarat 2 lingurite capere 6 frunze de salvie proaspata 200 ml vin alb
sec Sare si piper dupa gust Cartofi si…
Read more »
Read more »
Pastrav inabusit
Pastrav
inabusit din: pastravi, lamaie, unt, mix de legume, sare si piper.
Ingrediente: 4 pastravi potrivit (sau 8 fileuri) 1 lamaie 100 g unt 500 g
mix de legume congelate sare piper negru proaspat Mod de preparare:
Dacă peştele este întreg, taie-l pe burtă, curăţă-l şi spală-l bine cu
apă rece. Frea- că-l cu…
Read more »
Read more »
Rondele de crap cu stevie
Rondele
de crap cu stevie din: rondele de crap, stevie, ceapa verde, morcov,
ulei, lamaie, sare si piper. Ingrediente: 8 rondele de crap 6 legatura
de stevie 2 legaturi ceapa verde 1 morcov 50 ml ulei 1 lamaie sare piper
Mod de preparare: Spalati rondelele de crap, curgeti-le bine de apa
si stergeti-le cu…
Read more »
Read more »
Macrou cu ceapă roşie si sos de muştar
Macrou
cu ceapă roşie si sos de muştar din: macrou, ulei, lamaie, coriandru,
mustar, vin alb, sare si piper. Ingrediente: 4 bucati macrou (circa
300g/buz) 4-5 linguri ulei 1 lamaie 1 lingurita rasa pudra de coriandru
200 g mustar 250 ml vin alb sec sare piper Mod de preparare: Curăţaţi
peştele, spălaţi-l şi scurgeţi-l…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Crochete de peste in crusta de pesmet
Crochete
de peste in crusta de pesmet din: carne de crab, peste afumat, piure de
cartofi, ghimbir, usturoi, iarba de mare, coaja de lamaie, ardei iute,
piper cayenne, coriandru, seminte de ceapa, seminte de susan, ou, ulei,
faina, pesmet, sos wasabi si salata mixta. Ingrediente: 125g carne de
crab fierta 125g pește afumat fiert 250g…
Read more »
Read more »
Morun cu rosii si ciuperci
Morun
cu rosii si ciuperci din: morun, cimbru, rosii, ciuperci, usturoi,
patrunjel, sos pesto, ulei de masline, sare si piper. Ingrediente: 4
bucati de morun proaspat cu piele, de circa 140 g fiecare cimbru 1 kg
rosii mari 8 ciuperci mari 2 catei de usturoi 1 legatura de patrunjel 2
linguri cu sos pesto ulei…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Supa de peşte
Un
preparat delicios si absolut gustos, supa de peste, este foarte
sanatoasa si usor de preparat. Ingrediente: 900 g peste 130 g ceapa
tocata 80 g praz tocat 150 g morcov, cubulete 100 g telina tocata 2
catei de usturoi 400g rosii tocate 1 lingura de pasta de
Cartofi umpluţi cu brânză şi peşte
Cartofi
umpluţi cu brânză şi peşte din: cartofi, ulei de floarea soarelui,
branza cremoasa, coaja de lamaie, suc de lamaie, marar si peste.
Ingrediente: 25 g cartofi de marimea unei prune, cu coaja subtire
aproximativ 600 g 1 lingura ulei de floarea soarelui 200 g branza
cremoasa coaja si sucul de la o jumatate de…
Read more »
Read more »
Şalău înăbuşit cu salată
Şalău
înăbuşit cu salată din: file de salau, ulei de masline, salata verde,
ardei gras, andive, ceapa rosie, vin alb sec, lamaie si otet balsamic.
Ingrediente: 800 g file de slaau 50 ml ulei de masline 1 salata verde 1
ardei gras rosu 250 g andive 1 ceapa rosie 100 ml vin alb sec 1…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Cod umplut cu chorizo
Cod
umplut cu chorizo din: file de cod, chorizo, ulei de masline, unt,
sare, piper si spanac. Ingrediente: 500 g file de cod 110 g chorizo 2
linguri de ulei de masline 15 g unt nesarat Sare si piper dupa gust
Spanac fiert pentru servire Pentru umplutura: 100 g Chorizo sau alt
salam 5 linguri…
Read more »
Read more »
Oua cu morun la cuptor
Oua
cu morun la cuptor din: file de morun, lapte degresat, suc de lamaie,
chimen, frunze de macris, margarina vegetala, oua, sare si piper.
Ingrediente: 120 g file de morun proaspat 2 linguri cu lapte degresat
sucul de la 1 lamaie 1 varf de cutit de chimen 12 frunze de macris 10
margarina vegetala 4…
Read more »
Read more »
Spaghetti cu cerneală de sepie si sos de midii
Spaghetti
cu cerneală de sepie si sos de midii din: usturoi, spaghete negre,
midii, vin alb, parmezan si ulei de masline. Ingrediente: 3 catei de
usturoi 400 g spaghete negre (cu cerneala de sepie) 500 g midii 100 ml
vin alb parmezan ras ulei de masline Mod de preparare: Se amesteca 500
ml apa…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Saramura de peste
Saramura
de peste este o mancare delicioasa si usoara, pe care o puteti face din
orice fel de peste. Puteti face saramura doar din peste, dar noi in
aceasta reteta am adaugat si niste calamar. Trebuie sa incercati
saramura de peste, are un gust deosebit. Ingrediente: 1 kg peste de
orice fel + calamar 1…
Read more »
Read more »
Sufleu de peşte
Sufleu
de peşte din: fileuri de peste, faina, unt, oua, lapte, nucsoara, sare
si piper. Ingrediente: 500 g fileuri de peste (salau, pangasius etc) 4
linguri faina 100 g unt 2 oua 100 ml lapte dulce nucsoara rasa sare
piper Mod de preparare: Fierbi peştele în apă cu un praf de sare,
strecori zeama,…
Read more »
Read more »
Avocado cu somon si ardei iute
Avocado
cu somon si ardei iute din: avocado, somon afumat, castarvete, ardei
iute, oua, zeama de lamaie si sare. Ingrediente: 1 avocado 100 g somon
afumat 1/2 castravete 1/2 ardei iute 2 oua zeama de lamaie sare Mod de
preparare: Pune ouăle la fiert în apă cu o lingură cu sare, ca să nu…
Read more »
Read more »
Supă de creveţi, midii si fenicul
Supă
de creveţi, midii si fenicul din: rosii cherry, ardei iute, fenicul,
conopida, suc de rosii, midii, creveti, zeama de lamaie, sare si piper.
Ingrediente: 4 rosii cherry 1 ardei iute 1 fenicul 100 g conopida 300 ml
suc de rosii 200 ml vin alb 500 g midii 400 g creveti semipreparati
zeama de la…
Read more »
Read more »
Salata de castravete cu somon si ghimbir
Salata
de castravete cu somon si ghimbir din: castravete, mere verzi, suc de
lamaie, somon afumat, otet, icra de somon, ghimbir, arpagic, smantana,
sare si piper alb. Ingrediente: 1 castravete mic 2 mere verzi sucul de
la 1 lamaie 200 g somon afumat 2 lingurite cu otet de alcool 2 linguri
cu icre de somon…
Read more »
Read more »
Macrou la cuptor
Macrou
la cuptor din: macrou, ceapa, zeama de lamaie, ulei, sare, piper, foi
de dafin, vin alb, cartofi, salata verde si patrunjel. Ingrediente: 800 g
macrou 2 cepe zeama de la 2 lamai 50 ml ulei sare piper 2-3 foi de
dafin 300 ml vin alb pentru garnitura: 400 g cartofi salata verde o
legatura…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Fileuri de eglefin gatite cu bere
Fileuri
de eglefin gatite cu bere din: fileuri de eglefin, faina, sare, ou,
bere, ulei vegetal, cartofi prajitit, mazare si sos tartar. Ingrediente:
6 fileuri de eglefin 150g faina 1g de sare 1 ou 200ml de bere ulei
vegetal pentru prajit cartofi prajiti, mazare si sos tartar pentru
servire Mod de preparare: Combinati intr-un…
Read more »
Read more »
Risotto cu păstrăv
Risotto
cu păstrăv din: orez, ceapa, unt, vin alb, supa de peste, patrunjel,
sare, piper, file de pastrav, suc de lamaie, faina, ulei si frunze de
salvie. Ingrediente: 250 g orez 1 ceapa 1 lingura unt 300 ml vin alb 600
ml supa de peste 2 linguri patrunjel tocat sare piper peste: 2-3 bucati
file…
Read more »
Read more »
Ouă ruseşti umplute cu sprot
Ouă
ruseşti umplute cu sprot din: oua, sprot afumat, maioneza de salata,
sare, piper si marar. Ingrediente: 5 oua fierte tari 10 bucati de sprot
afumat 1 lingura maioneza de salata sare piper macinat 1 lingura marar
tocat marunt Mod de preparare: Ouăle se curăţă de coajă şi se taie în
jumătăţi, pe lungime.…
Read more »
Read more »
Somon cu paste
Somon
cu paste din: ardei capia, ardei gras, ceapa rosie, ciuperci, mere
cretesti, sare, ulei de masline, piper rosu, boia dulce si miere.
Ingrediente: un kg ardei capia si ardei gras o ceapa rosie mare 300 g
ciuperci 3 mere cretesti sare 4 linguri ulei de masline piper rosu boia
dulce o lingura miere …
Read more »
Read more »
Rasol de peşte delicios
Rasol
de peşte delicios din: peste, morcov, ceapa, telina, patrunjel,
cartofi, sare, piper, patrunjel verde, unt, cateva boabe de piper.
Ingrediente: 1 kg peste (crap, cod, merluciu) 1 morcov 1 ceapa 1 telina 1
radacina de patrunjel 1 kg cartofi sare piper patrunjel verde unt (ulei
de post) cateva boabe de piper 1-2 foi de…
Read more »
Read more »
Sendvis cu salata de peste
Sendvis
cu salata de peste din: file de cod, cartofi, ceapa rosie, morcov,
ardei gras, maioneza, lamaie, sare si paine prajita. Ingrediente:
300-400 file de cod 2-3 cartofi 1 ceapa rosie 1 morcov 1 ardei gras 5
linguri cu maioneza 1 lamaie sare felii de paine prajita Mod de
preparare: Pune peştele la fiert…
Read more »
Read more »
Pastrav in folie de aluminiu
Pastrav
in folie de aluminiu din: pastravi, ciuperci, sare, piper, busuioc,
ulei, usturoi, verdeata si folie de aluminiu. Ingrediente: 2 pastravi 4
ciuperci sare piper busuioc ulei usturoi verdeata folie de aluminiu
Mod de preparare: Speli pestele, il curesti si faci cateva crestaturi
mici pe suprafaţa corpului. Stropeşti o folie de aluminiu cu ulei,…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Supa crema de langustine
Supa
crema de langustine din: langustine, ceapa, morcovi, telina, praz,
rosii, pasta de tome, anason, patrunjel, foaie de dafin, coniac, supa de
peste, apa, sofran, smantana, ulei vegetal, sare si piper. Ingrediente:
1 kg langustine intregi (crevete sau homar) 190g ceapa 100 g morcovi
125g țelina 140g praz 75g de rosii 2 linguri de pasta…
Read more »
Read more »
Sardine in camasa
Sardine
in camasa din: sardine, faina, ou, pesmet, curry, ulei, sare si piper.
Ingrediente: 6 sardine 4 linguri faina un ou 50 g pesmet fin 2 lingurite
curry 2 linguri ulei sare piper Mod de preparare: Se curăţă şi se
spală pestele în apă rece, apoi se şterge cu un prosop absorbant de
Reteta zilei: Peste la cuptor pe pat de fenicul
Pește
la cuptor pe pat de fenicul din: peste, ulei de masline, suc de lamaie,
fenicul, rozmarin, sote de cartofi, sare si piper. Ingrediente:
120-150g de pește 30ml ulei de masline 1 lingurita de suc de lamaie
Fenicul fiert rozmarin sote de cartofi sare si piper dupa gust Mod de
preparare: Asigurați-va ca peștele…
Read more »
Read more »
Crap aromat
Crap
aromat din: crap, iaurt, masline, cartofi, morcovi, ardei gras, lamaie,
ulei, vin alb, pesmet, cimbru, busuioc, capere, piper negru si rosu si
sare. Ingrediente: 1 crap (sau novac, ca e la fel de gustos si mult mia
ieftin) 200 g iaurt 100 g masline fara samburi 2 cartofi 2 morcovi 1
ardei gras rosu…
Read more »
Read more »
Peşte în sos picant
Peşte
în sos picant din: crap, usturoi, foi de dafin, ulei, pasta de tomate,
sos de rosii, ardei iute, tarhon, piper alb si sare. Ingrediente: 1 crap
mai maricel 7 catei de usturoi 2 foi de dafin ulei 2 linguri cu pasta
de tomate 1 ceascuta cu sos de rosii 1 ardei iute 1 fir…
Read more »
Read more »
Peşte în sos de ciuperci
Peşte
în sos de ciuperci din: file de peste, ciuperci, ceapa, faina, vin,
mustar, zeama de lamaie, supa de legume, ulei si sare. Ingrediente: 600 g
file de peste 2 cutii cu ciuperci 2 cepe 2 linguri cu faina 1/2 pahar
cu vin 2 lingurite cu mustar 1 lingurita cu zeama de lamaie 1/2 cana…
Read more »
Read more »
Biban la cuptor cu lămâie şi capere
Biban
la cuptor cu lămâie şi capere din: bibani, frunze de lamai, lamai,
capere, unt, smantana, sofran, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 4
bibani curatati 8 frunze de lamai 2 lamai 1 pahar capere 4 linguri unt
200 ml smantana sofran 1/2 legatura patrunjel sare piper macinat Mod
de preparare: Peştele se spală şi…
Read more »
Read more »
Salată de fructe de mare, în stil thailandez
Salată
de fructe de mare, în stil thailandez din: creveti, calamar, sare,
fasole verde, rosii cherry, ceapa, ghimbir, coriandru, suc de lamaie,
sos de peste, zahar brun, piper si ulei de soia. Ingrediente: 200 g
creveti fara cozi si eviscerati 200 g calamar sare 200 g fasole verde
100 g rosii cherry 1 ceapa mica…
Read more »
Read more »
Placinta de homar
Placinta
de homar din: unt fara sare, ceapa, morcov, porumb, mazare, faina,
lapte, supa de pui, homar, cimbru, sare, piper, foaie de plainta si ou.
Ingrediente: 2 linguri unt fara sare 3/4 ceapa taiata cubulete 1 morcov
facut cubulete 3/4 cana porumb congelat 1 – 3/4 cana mazare congelata
3/4 cana faina 1 cana lapte…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Salata de paste cu ton si legume
Salata
de paste cu ton si legume din: paste, ton in ulei, masline, castraveti,
sare, piper, coaja de lamaie, suc de lamaie, ulei de masline si
maioneza. Ingrediente: 200-300 g paste 2 cutii ton in ulei vegetal 8
masline taiate felii 2 castraveți, tăiati cubulete mici sare si piper
negru dupa gust Ingrediente dressing: coaja…
Read more »
Read more »
Creveti cu paste la tigaie
Creveti
cu paste la tigaie din: creveti decorticati, telina, ardei capia,
morcovi, porumb dulce, paste, sos de soia, unt, sare si piper.
Ingrediente: 300 g creveti decorticati congelati 2 tije de telina 1
ardei capia 2 morcovi 1/2 conserva porumb dulce stiuleti 200 g paste
scoici 3-4 linguri sos de soia 1 lingura cu unt…
Read more »
Read more »
Salata rosie cu peste
Salata
rosie cu peste din: cartofi, sfecla rosie, peste afumat, castraveciori
murati si maioneza. Ingrediente: 6 cartofi 1 sfecla rosie 200 g peste
afumat 2-3 castraveciori murati maioneza Mod de preparare: Fierbe
cartofii în coajă. în-cearcă-i cu o scobitoare dacă sunt gata, scurge-i
şi lasă-i să se răcorească bine. Spală sfecla, şterge-o cu un…
Read more »
Read more »
Ton cu fasole si ceapa
Ton
cu fasole si ceapa din: fasole verde, sare, fasole alba, ceapa rosie,
ardei gras, ceapa verde, mustar, otet balsamic, piper, ulei si ton.
Ingrediente: 250 g fasole verde sare 2 conserve mici boabe de fasole
albă 1 ceapă roșie 1 ardei gras roșu 1 legătură ceapă verde 2 linguri
muștar 5 linguri oțet balsamic…
Read more »
Read more »
Clean cu mujdei de usturoi
Clean
cu mujdei de usturoi din: peste, malai, sare, usturoi, sare, ulei si
smantana. Ingrediente: 6 pesti (clean) potrivit malai sare pentru
mujdei: 2-3 catei de usturoi un praf de sare ulei 2 linguri smantana
Mod de preparare: Cureţi peştii, îi sărezi şi îi laşi la rece pentru
jumătate de oră. într-o tigaie pui…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Crochete de peste
Crochete
de peste din: fileuri de cod, oua, unt, faina, vin alb, apa, ulei,
sare, piper si pesmet. Ingrediente: 400 g fileuri de cod 2 oua 50 g unt 2
linguri de faina 50 ml vin alb 200 ml de apa ulei sare piper pesmet
Mod de preparare: Fileurile de cod se spala si…
Read more »
Read more »
Cartofi umpluti cu salata de ton
Cartofi
umpluti cu salata de ton din: cartofi, ton, patrunjel, sare, piper,
ulei, zeama de la o lamaie, ou si mustar. Ingrediente: un kg cartofi noi
400 g ton in conserva o legatura patrunjel sare piper 100 ml ulei zeama
de la o lamaie un ou fiert un ou crud o lingurita mustar Mod…
Read more »
Read more »
Supa de peste (crap)
Supa
de peste din: crap, peste, ardei gras verde, vin rou sec, apa, rosii,
ceapa, paprika, sare si ulei. Ingrediente: 1,5 kg crap 500 g peste mic 1
ardei gras verde 100 ml vin rosu sec 2 l apa 2 rosii 2 cepe mari 2
lingurite paprika sare (dupa gust) ulei Mod de preparare:…
Read more »
Read more »
Tarta cu mazare si peste
Tarta
cu mazare si peste din: faina, malai, praf de copt, sare, unt, ou,
peste dezosat, ton, spanac, mazare, oua, rosii, smantana, lapte dulce,
unt, cascaval, nucsoara, busuioc, maghiran uscat, sare si piper.
Ingrediente: pentru aluat: 200 g faina 100 g malai 1 pliculet praf de
copt 1 praf de sare 100 g unt 1…
Read more »
Read more »
Şalău cu legume
Şalău
cu legume din: file de salau, rosii, morcovi, dovlecei, ceapa,
condiment pentru peste, coriandru, busuioc, ulei, apa, sare si piper.
Ingrediente: 800 g file de salau 2 rosii 3 morcovi 2 dovlecei o ceapa
alba o lingura condiment pentru peste cateva fire coriandru cateva fire
busuioc o lingura ulei 1/2 l apa sare piper…
Read more »
Read more »
Tarta cu peste si parmezan
Tarta
cu peste si parmezan din: faina, unt, parmezan, ou, lapte, ceapa,
zahar, ulei, masline si macrou afumat. Ingrediente: 1 cana cu faina 150 g
unt 50 g parmezan (sau cascaval de oaie) ras 1 ou 1 lingura cu lapte 2
cepe 1 lingura cu zahar 1 lingura cu ulei 100 g masline fara samburi…
Read more »
Read more »
Creveti crocanti cu chilli, usturoi si curcuma
Creveti
crocanti cu chilli, usturoi si curcuma din: curcuma, chili, usturoi,
creveti, fulgi de porumb si ulei. Ingrediente: 1/2 linguriță curcuma 1/2
linguriță chili 1 cățel de usturoi 450 g creveți 1 ceașcă fulgi de
porumb ulei pentru prăjit Mod de preparare: Se amestecă, într-un
castron mare, mirodeniile și usturoiul pisat. Se adaugă oul…
Read more »
Read more »