Retete de Paste:
Iepure de casă calit cu ciuperci
2 September 2010
Ingrediente: 1 iepure 250 g arpagic 400 g ciuperci sau bureţi sare 1
lingură făină 200 g ulei sau grăsime 1 legătură mărar 1 lingură bulion
vin 2 cepe puţin zarzavat Mod de preparare: Se taie iepurele bucăţi
egale, care se prăjesc date prin făină. Separat se prăjeşte ceapa,
zarzavatul, făina. Cind s-au…
Read more »
Read more »
Curcan la cuptor cu garnitură de cartofi şi varză de Bruxelles sotate în unt, castane glasate şi cabanos
2 September 2010
Ingrediente: 1 curcan de circa 3,500 kg 200 g grăsime sau unt 500 g
castane 500 g cartofi noi 500 g varză de Bruxelles 200 g cabanos sau
crenvurşti 1/2 pahar vin roşu 1 /2 lingură de făină sare piper 100 g
zarzavat 1 ceapă 3 linguri sos de friptură puţin sos brun …
Read more »
Read more »
Ţuşpais
2 September 2010
specific nemţesc Alegi un dovlecel mai gros, cureţi şi îl razi după ce
i-ai îndepărtat mijlocul. Cureţi o ceapă mare, o tai mărunt, o căleşti
sau o înăbuşi în apă cu ulei şi când s-a înmuiat, adaugi dovlecelul ras,
500 ml lapte şi sare după gust. Separat, faci un sos din făină şi
puţin…
Read more »
Read more »
Ciorbă cu mai multe feluri de peşte
2 September 2010
Ingrediente: 1 kg peşte (crap, somn, novac) 2 kg roşii lunguieţe 2
morcovi potriviţi 1 ardei gras 1 ceapă mare 3 cartofi 1 ţelină
potrivită 1 rădăcină pătrunjel 1 lingură zahăr 1 lingură condiment tip 1
căpăţână usturoi 1 lingură oţet puţin ulei sare şi piper după gust
Mod de preparare: Pui…
Read more »
Read more »
Iepure de casă cu gutui
2 September 2010
Ingrediente: 1 iepure 8-10 gutui 30 g zahăr 230 g margarina sare Mod de
preparare: Iepurele se frige la cuptor în tavă. Separat se curăţă
gutuile, se scobesc de mijloc, se opăresc, se pune în fiecare gutuie
puţin zahăr şi un vîrf de linguriţă jeleu de gutui sau mere, se aşază
iepurele în tava…
Read more »
Read more »
Curcan cu găluşte de carne
2 September 2010
Ingrediente: 1 curcan de 3,500 kg 350 g nuci noi sare 1 lingură de
făină 150 g unt 350 g orez 1 ou 1 felie de franzelă 3 linguri de
smantană 1 ceapă 1 ţelină Mod de preparare: Se scoate de la curcan o
pulpă, din care se face o tocătură cu ficatul,…
Read more »
Read more »
Piept de miel umplut cu legume cu garnitură de sote de morcovi şi mazăre şi cartofi ducesa
2 September 2010
Ingrediente:
1 piept mare de miel grăsuţ (circa 1,500 kg) sare piper 2 ouă 150 g unt
1 felie franzela 2 fire ceapă verde 500 g morcovi 500 g mazăre fină 400
g cartofi 1 lingura făină 1/2 l supă de miel 2 linguri sos brun 5
căţei usturoi Mod de preparare: Se prepară…
Read more »
Read more »
Prăjitură cu brânză de capră
2 September 2010
Ingrediente: 1 lămâie 3 ouă întregi + 1 gălbenuş 70 g de fructoză 250 g
de brânză proaspătă de capră 100 g de smântână 50 g de iaurt gras
natural 1 linguriţă de extract natural de vanilie ulei de măsline pentru
forma de copt Mod de preparare: Răzuiţi coaja de lămâie. Separaţi
albuşurile…
Read more »
Read more »
Bibilică la cuptor cu garnitură de budincă de spanac şi coşuleţe din aluat umplute cu ficat şi limbă afumată
2 September 2010
Ingrediente: 1 bibilică de circa 1,750 kg 1,500 kg spanac 3 linguri de
sos alb 2 ouă sare piper nucşoară Maggi 100 g limbă afumată fiartă 12
coşulcţe din aluat fraged prăjite 300 g ficat 1 ceapă Mod de
preparare: Bibilica se frige la cuptor circa 50 minute cu sare, ceapa
tocată, unt…
Read more »
Read more »
Pulpă de miel marinata cu garnitură de pilaf cu ciuperci şi roşii umplute cu ouă
2 September 2010
Ingrediente: 1,500 kg pulpă de miel 200 g orez 200 g ciuperci 100 g
zarzavat 1 ceapă cimbru sare piper 150 g unt 12 roşii potrivite 3 ouă 1
lingură sos alb 1/21 vin roşu Mod de preparare: Pulpa se pune într-un
vas de sticlă sau porţelan cu zarzavatul şi ceapa tăiate, cimbru,…
Read more »
Read more »
Blanchet de iepure de casă
2 September 2010
Ingrediente: 1 iepure de casă 100 g morcov 100 g păstarnac 100 g telină
100 g ceapă 200g unt sau margarina 150 g făină 1-2 bucăţi cuişoare 200 g
arpagic 200 g ciuperci 200 g smantană gălbenuşurile de la 4 ouă 30 g
zeamă de lămaie 30 g sare 1 legătură de pătrunjel verde…
Read more »
Read more »
Prăjitură cu piersici la gheaţă
2 September 2010
Ingrediente: 8-10 piersici 100 g zahăr 1-2 linguri apă 20 de biscuiţi
pisaţi 100 g frişcă puţin unt Mod de preparare: Tai piersicile în
sferturi, le amesteci cu zahărul tos şi le fierbi cu apa 10 minute.
Această compoziţie o iei de pe foc şi o freci bine până obţii un piure
gros.…
Read more »
Read more »
Crochete de griş cu costiţă
2 September 2010
Pui la fiert 125 g griş şi 0,5 l lapte, iar când e gata îl laşi să se
răcească, apoi îl amesteci cu 2 ouă şi sare după gust. întinzi din
compoziţia de griş o foaie groasă de 1/2 cm şi o laşi să se întărească.
Tai apoi dreptunghiuri pe care le prăjeşti în…
Read more »
Read more »
Plăcintă de dovlecei cu verdeturi
2 September 2010
Ingrediente: 1 dovlecel mai mare sau 2-3 mai mici 2 cepe 3-4 roşii 1-2
căni făină 3-4 ouă 1 praf de copt sare usturoi piper puţin cimbru mărar
pătrunjel Mod de preparare: Cureţi dovleceii de coajă, îi dai pe
răzătoarea mică şi îi laşi presăraţi cu sare cam o jumătate de oră.…
Read more »
Read more »
Prajitura cu caise
2 September 2010
Ingrediente: 1 pachet margarină 5 ouă 400 g zahăr pudră 350 g făină 500
g caise 1 linguriţă bicarbonat Mod de preparare: Freci margarina cu
200 g zahă pudră, adaugi gălbenuşurile, bicarbonatul şi făina. Vei
obţine o cocă potrivită pe care o întinzi cu mâna în tava unsă şi
tapetată cu făină. Când…
Read more »
Read more »
Rosii umplute cu castraveţi
2 September 2010
Ingrediente: 6 roşii mari 3 castraveţi 3-4 căţei de usturoi 2 ardei
graşi 2 linguri ulei 1 lingură oţet sare piper mărar tocat Mod de
preparare: Tai capacul de la fiecare roşie, le scoţi miezul, le sărezi
şi le laşi la scurs. Intre timp, prepari o salată din castraveţi tăiaţi
rondele, usturoi…
Read more »
Read more »
Vinete prajite cu sos de roşii si usturoi
2 September 2010
Ingrediente: 3 vinete de mărime mijlocie 1 lingură făină 3 căpăţâni de
usturoi 500 g roşii 3 linguri untdelemn sare 1 linguriţă zahăr Mod de
preparare: Tai vinetele rondele, le pui câteva minute în apă clocotită
sărată, le scoţi şi le ţii presate 20 de minute sub un suport de lemn.
După ce…
Read more »
Read more »
Paste cu roşii, usturoi si măsline
2 September 2010
Ingrediente: 1 pachet paste făinoase 1 kg roşii 3-4 căţei ustuioi
cimbru busuioc sare ulei după gust câteva măslire Mod de preparare:
Fierbi pastele făinoase în apă cu sare şi când sunt gata le treci sub un
jet de apă rece şi le laşi să se răcească. Tai apoi roşiile cubuleţe,
pisezi usturoiul…
Read more »
Read more »
Prajitură cu branză de vaci
2 September 2010
Ingrediente: 2 ouă 1 şi 1/2 cană apă 1 cană zahăr 1/2 cană ulei 1 praf
de copt făină cât cuprinde Pentru cremă ai nevoie de: 350 g brânză de
vaci 2 pliculeţe zahăr vanilat 1/2 cană zahăr 1 ou Mod preparare blat:
Freci gălbenuşurile cu zahărul, adaugi apa, uleiul şi făina cât…
Read more »
Read more »
Clapon cu ciuperci si garnitură de pilaf
2 September 2010
Ingrediente: 1 clapon de circa 1,750 kg 400 g ciuperci 1 l supa 1 ceapă
1 pahar vin roşu sare piper 250 g orez 150 g unt 1/2 lingură făină
Mod de preparare: Claponul (cocos castrat) se frige la cuptor încins
circa 30 minute cu sare, unt sau idei şi puţină supă sau…
Read more »
Read more »
Supă obişnuită din carne de găină
2 September 2010
Ingrediente: 1 găină-1,200 kg 100 g ceapă 1 ţelinâ 1 linguriţă rasa de
sare 5 boabe de piper 3 1/2 l apă. Mod de preparare: Se spală carnea
şi se pune la fiert în apă rece, se spumează, se pune zarzavatul
curăţat intreg, sarea, piperul, şi se strecoară după ce fierbe circa 2…
Read more »
Read more »
Cotlete de miel la grătar cu garnitură de legume de sezon
2 September 2010
Ingrediente:
1,600 kg cotlet de miel 120 g unt sare piper 600 g legume de sezon
Mod de preparare: Se taie 12 cotlete, se bat puţin cu satirul, se ung cu
unt, se dă sare şi puţin piper şi se frig la grătar 4-5 minute pe
ambele părţi. Se servesc imediat pe un platou…
Read more »
Read more »
Piept de berbec cu garnitură de varză cu afumătură
2 September 2010
Ingrediente: 1,600 kg piept de berbec 1,250 kg varză acră 100 g
afumătură 1 ceapă sare piper cimbru 4 căţei usturoi 500 g roşii 150 g
ulei 1 1/2 lingură făină 40 g unt 2 gălbenuşuri 40 g telemea Mod de
preparare: Se scot oasele de la piept şi se dă la cuptor…
Read more »
Read more »
Supă berneză din carne de găină
2 September 2010
Ingrediente: 1,200 kg came de găină 1/4 l frişcă amestecată cu lapte 2
legături de tarhon 1 linguriţă boia roşie 60 g unt 1 lingură de făină
sare Maggi 1 ceapă 2 gălbenuşuri 1 albuş 3 l apă Mod de preparare: Se
separă carnea de oase, se toacă mărunt, apoi se amestecă cu…
Read more »
Read more »
Iepure de casă gătit franţuzeşte
1 September 2010
Ingrediente:
1 iepure 1 lingură făină 2 ouă 250 g unt sau margarina 250 g orez 1
lămaie Mod de preparare: Iepurele se taie bucăţi, se sotează cu unt apoi
se adaugă 3/4 litru supă din oasele de iepure. Separat, se pun la foc
într-un vas, 100 g unt, făină şi se fierb cu supa…
Read more »
Read more »
Fasole verde cu roşii
1 September 2010
Ingrediente:
2 kg fasole verde 150 ml ulei 2 căpăţâni usturoi 4-5 roşii 1 legătură
pătrunjel condimente sare Mod de preparare: Cureţi fasolea, o speli şi o
pui să fiarbă înăbuşit în ulei şi o cană de apă. Când s-a înmuiat puţin
mai acbugi o cană de apă, potriveşti de sare şi o laşi să…
Read more »
Read more »
Clapon in foitaj
1 September 2010
Ingrediente:
2 claponi a 800 g 400 g ficat 1 felie de franzelă 3 ouă 200 g foitaj 1
ceapă 1 conopidă mare 150 g unt sare piper 1 pahar lapte 40 g caşcaval
250 g mazăre fină Mod de preparare: Se scot cu atenţie piepţii şi
pulpele de la claponaşi, apoi se scot oasele…
Read more »
Read more »
Piept de berbec umplut cu garnitură de chiftele de cartofi
1 September 2010
Ingrediente:
1 piept de berbec de circa 1,400 kg 300 g ficat de berbec 1 ceapa
verdeaţă 3 ouă 1 felie franzelă sare piper cimbru 4 căţei usturoi 600 g
roşii 250 g ciuperci sau bureţi 100 g costiţă afumata 150 g ulei 300 g
cartofi 1 lingură făină Mod de preparare: Se pregăteşte pieptul…
Read more »
Read more »
Crap cu sos de roşii
1 September 2010
Ingrediente: 2 crapi de mărime potrivită 100 ml ulei 2 cepe 500 g
bulion 1 legătură pătrunjel verde sare piper Mod de preparare: Peştele
curăţat şi spălat îl tai în bucăţi pe care le ştergi cu un şervet şi le
prăjeşti în uleiul încins. Rumeneşti în ulei ceapa tăiată mărunt,
adaugi bulionul, pătrunjelul…
Read more »
Read more »
Spată de miel umplută cu garnitură de pilaf cu praf curry sau boia de ardei dulce şi crochete de ciuperci
1 September 2010
Ingrediente:
1,200 kg spată de miel mare 400 g bojoc şi ficat 3 ouă 120 g unt ulei
de prăjit crochetele 400 g ciuperci 200 g orez 1 linguriţă curry (boia
de ardei) sau şofran sare 2 linguri făină 30 g costiţă afumată 2 cepe 1
măr crud 2 linguri smantană 3 fire ceapă verde…
Read more »
Read more »
Spinare de berbec cu garnitură de cartofi prăjiţi şi iahnie de fasole cu costiţă afumată
1 September 2010
Ingrediente: 1,600 kg spinare de berbec sare piper 1 foaie dafin 1
lingură bulion pastă 250 g fasole boabe 150 g ulei 1 ceapă 300 g cartofi
1 legătură pătrunjel 50 g costiţă afumată 150 g şuncă 1 ou 1 felie
franzelă Mod de preparare: Spinarea se frige la cuptor încins circa
25…
Supă de peşte alb cu orez
1 September 2010
Ingrediente: 1 peşte alb 2 morcovi 2 rădăcini de păstârnac 2 linguri
orez Mod de preparare: Speli şi cureţi rădăcinoasele şi le pui la
fiert în apă cu un praf de sare. Când sunt aproape fierte pui şi peştele
foarte bine curăţat şi laşi să fiarbă împreună. După ce sunt toate
fierte, scoţi…
Read more »
Read more »
Bors ţărănesc din carne de miel
1 September 2010
Ingrediente: 1,200 kg carne de miel 1 l borş 2 l apă 6 fire ceapă verde
20 g orez 1 legătura mărar 1 legătură leuştean 1 legătură pătrunjel
sare 2 gălbenuşuri Mod de preparare: Carnea se taie bucăţi egale, se
spală şi se pune la fiert. Se spumează şi pe parcurs se pune…
Read more »
Read more »
Maioneză din coajă de lamaie
1 September 2010
Ingrediente: 2 lămâi ulei de măsline sare Mod de preparare: Treci
lămâia pe răzătoarea cu ochiuri mici, pui un praf de sare şi coaja o
mixezi cu ulei de măsline, aşa cum faci la maioneza de ou. Poftă bună!
Read more »
Read more »
Salată exotica cu pastrăv crud si afumat
1 September 2010
Ingrediente: 1 păstrăv crud 1 peşte afumat 1 pepene galben 1 cutie mică
de porumb 2 roşii 2 ardei graşi (unul roşu şi altul verde) 1 castravete
1 gogoşar murat miezul pepenelui galben sare piper Mod de
preparare: Tai pepenele în jumătate. Il scobeşti şi miezul îl tai
bucăţele. Tai şi bucăţi…
Read more »
Read more »
Iepure de casă cu mazăre
1 September 2010
Ingrediente: 1 iepure 250 g unt sau margarina 1 kg mazăre aleasă 10 g
zahăr sare 250 g arpagic 1 legătură verdeaţă Mod de preparare:
Iepurele se taie în bucăţi egale, se dau prin făină şi se prăjesc puţin
în unt. Cînd au fiert pe jumătate, se adaugă mazărea fiartă 5 minute cu…
Read more »
Read more »
Supă din carne de miel cu sparanghel şi mazăre
1 September 2010
Ingrediente: 1,200 kg carne de miel 300 g vrfuri de sparanghel 300 g
mazăre verde boabe 1 morcov 1 ţelină 1ceapă 2 bucăţi albitură 1
linguriţă boia sare 11/4 l supă 11/2 l apă 1/2 l vin roşu 30 g ulei
Mod de preparare: Carnea se taie bucăţi egale, se sotează cu ulei…
Read more »
Read more »
Spinare de berbec la tavă cu garnitură de varză dulce, morcovi, roşii şi bureţi
1 September 2010
Ingrediente:
1,600 kg spinare de berbec 700 g varză dulce 2 cepe sare piper cimbru
100 g ulei 250 g bureţi 300 g roşii 1 pahar vin 200 g morcovi 5 căţei
usturoi 1 legătură pătrunjel 2 cartofi Mod de preparare: Zarzavatul se
taie bucăţi, se amestecă şi se pune intr-o tavă adîncă cu…
Read more »
Read more »
Cum se prepara Cocktail Blue Margarita (video)
1 September 2010
Ingrediente: 2 tsp coarse salt 1 lime wedge 50 ml tequila 25 ml blue
Curacao 50 ml lime juice ice cubes 1 saucer 1 25ml/50ml measure 1
cocktail glass 1 cocktail shaker 1 strainer (if the shaker doesn’t
include one)
Read more »
Read more »
Ciorbă din carne de miel cu varză acră
1 September 2010
Ingrediente: 1,200 kg carne de miel mare sau batal 400 g varză acră 1
ceapă 300 g roşii piper pisat mărar uscat 3 linguri smantană 3 l apă
Mod de preparare: Carnea se taie bucăţi egale şi se fierbe cu 1 1 apă,
sare, varza şi ceapa tăiate mărunt. Pe parcurs se pun…
Read more »
Read more »
Bibilică la cuptor cu garnitură de castane glasate, sote de mazăre şi morcovi
1 September 2010
Ingrediente:
1 bibilică de circa 1,750 kg 1 ceapă sare piper 500g castane 300g
mazăre 300 g morcovi 180 g unt puţin zahăr 1 legătură de mărar 1/2
lingură de făină cimbru Mod de preparare: Bibilica se frige înăbuşit
la cuptor cu unt, sare, piper, puţin cimbru si supă. Cînd este făcută,
se scoate…
Read more »
Read more »
Ghiveci de legume
1 September 2010
Intr-o cratiţă în care ai încins ulei, căleşti 1 ceapă, 1 ardei, 1
morcov (tocate mărunt). Pui apoi 2 vinete şi 2 dovlecei curăţaţi şi
tăiaţi cubuleţe. Fierbi separat o mână de fasole verde şi o mână de
mazăre şi le răstorni peste vinete şi dovlecei când au fiert. Adaugi 3-4
roşii proaspăt tăiate…
Read more »
Read more »
Ardei umpluţi cu ciuperci si orez
1 September 2010
Ingrediente: 15 ardei 200 g orez 200 ml ulei 500 g ceapă 500 g ciuperci
un sfert de varză dulce tocată 1 morcov 1 rădăcină mică de pătrunjel 1 l
suc de roşii (preparat din roşii proaspete) 1 legătură de pătrunjel
sare piper Mod de preparare: Cureţi şi speli ardeii, apoi îi opăreşti…
Read more »
Read more »
Supă rece din carne de miel
1 September 2010
Ingrediente: 1,200 kg carne de miel 700 g spanac 350 g măcriş 5 fire
ceapă verde 350 g castraveţi verzi 2 legături mărar sare Maggi sau
nucşoară rasă Ingrediente sos: 180 g smantană, sare, zahăr, 1 lingură
oţet, 30 g hrean ras. Mod de preparare: Spanacul şi măcrişul se fierb
în apă cu…
Read more »
Read more »
Pulpă de berbec cu garnitură de morcovi, mazăre, fasole fidea, conopidă, cartofi noi şi andive
1 September 2010
Ingrediente:
1,600 kg pulpă de berbec 150 g unt sare mujdei 300 g morcovi 250 g
mazăre fină 250 g fasole fidea 1 conopidă 300 g cartoji noi 1 legătură
pătrunjel 250 g andive Mod de preparare: Pulpa se frige la frigare în
singe circa 45 minute. Pe parcurs se unge cu unt şi…
Read more »
Read more »
Iepure de casă cu castane
1 September 2010
Ingrediente: 1 iepure 700 g castane 20 g zahăr sare 1 lingură făină 150
g margarina sau altă grăsime Mod de preparare: Se aşază iepurele în
tavă, cu grăsime, sare şi se dă la cuptor încins circa 35-40 minute.
Cînd este gata şi rumenit se scoate din tavă, se face sosul cu făină.…
Read more »
Read more »
Bibilică cu măsline, manatarci, arpagic si napi
1 September 2010
Ingrediente: 1 bibilică de circa 1,750 kg sare piper 120 g măsline
verzi 250 g mînătărci uscate 200 g apragic 200 g ulei 1 foaie dafin 300 g
napi 1 legătură de verdeaţă vin 1/4 l supă Mod de preparare: Bibilica
se frige 20 minute la foc iute. Se taie în 6-8 bucăţi…
Read more »
Read more »
Pulpă de berbec cu garnitură de roşii umplute cu orez
1 September 2010
Ingrediente: 1,600 kg pulpă de berbec sare piper cimbru 1/4 pahar vin
roşu 100 g zarzavat 1 ceapă 12 roşii 150 g orez 150 g unt 1,500 kg
spanac nucşoară 300 g cartofi 1/2 l supă 100 g şuncă 80 g peşte afumat
1/2 lingură făină 1 lingură bulion Mod de preparare: Pulpa…
Read more »
Read more »
Borş de iepure de casă
1 September 2010
Ingrediente: 1,200 kg carne de iepure 2 1/2 l apă 1/2 l borş zarzavat
de supă 2 cepe 1 lingură făină 1 legătură leuştean sare piper 3 linguri
smantana Mod de preparare: Carnea se taie bucăţi egale şi se pune la
fiert cu zarzavatul tăiat cuburi mici, cu apă şi sare. Se pune…
Read more »
Read more »
Pulpă împănată de berbec cu garnitură din fasole boabe
1 September 2010
Ingrediente: 1,600 kg pulpă de berbec 200 g ulei 2 morcovi 1 căpăţină
de usturoi 2 cepe 400 g fasole boabe sare piper 1 foaie dafin 1 lingură
bulion 1 legătură de pătrunjel Mod de preparare: Pulpa fără os se
impănează cu usturoiul, apoi se sărează şi se dă la cuptor cu puţină…
Read more »
Read more »
Spinare de berbec la frigare cu garnitură de cartofi prăjiţi şi legume natur
1 September 2010
Ingrediente:
1,600 kg spinare de berbec sare piper ulei sau unt 5 căţei usturoi 300 g
morcovi 300 g fasole fidea 1 conopidă 300 g mazăre verde 400 g cartofi
Mod de preparare: Spinarea se spală şi se usucă cu un şervet, apoi se
ia o frigare de metal şi se bagă in şiră…
Read more »
Read more »
Ingheţată rapidă de fructe
1 September 2010
Ingrediente: 150 g lapte praf (sau smântână) 1/2 pahar de apă 2
linguri zeamă de lămâie 1 kg fructe de sezon 10 linguri zahăr Mod de
preparare: Cureţi fructele şi le tai cubuleţe. Intr-un castron amesteci
cu telul laptele praf (smântână) cu apa până se omogenizează. Poţi să
foloseşti mixerul dacă ai. Separat…
Read more »
Read more »
Pulpă marinată de berbec cu garnitură de ciuperci umplute pe crutoane şi cartofi ducesa
1 September 2010
Ingrediente: 1,600 kg pulpă de berbec 150 g zarzavat 1 ceapă 1 foaie
dafin sare piper boabe 120 g ulei 12 crutoane prăjite 12 ciuperci mari
300 g cartofi 2 ouă 1/4 l vin 1 lingură făină 100 g slănină afumată 60 g
unt 1 l oţet diluat Mod de preparare: Pulpa se…
Read more »
Read more »
Pulpa de berbec cu garnitură de budincă de macaroane cu sos alb, şuncă şi caşcaval, morcovi şi mazăre fierte şi date in unt
1 September 2010
Ingrediente: 1,600 kg pulpă de berbec 200 g macaroane 60 g şuncă 60 g
limbă afumată fiartă 2 ouă 50 g caşcaval 2 linguri sos alb 180 g ulei 60
g slănină afumată 200 g mazăre 200 g morcovi 100 g unt sare piper 1
lingură făină 100 g zarzavat 1 ceapă 1 lingură…
Read more »
Read more »
Bame a la grec
31 August 2010
Ingrediente: 750 g bame 125 g ulei 125 g ceapă 400 g roşii aguridă sau
otet 1/2 linguriţă făină 1 ardei 1/2 lămîie zahăr sare piper Mod de
preparare: Pregătim bamele ca pentru pui cu bame. Le prăjim puţin în
ulei, punem ardei gras, mare, tăiat şi îl prăjim împreună cu bamele.
Prăjim ceapa…
Read more »
Read more »
Turta de dovlecei
31 August 2010
Ingrediente: 3-4 dovlecei 1 lingură unt sau untură 1 ceapă 2 ouă 1
ceşcută lapte sare piper Mod de preparare: Curăţăm dovleceii şi îi radem
pe o râzătoare mai mare. Presărăm puţină sare, lăsăm să stea cîteva
minute, apoi îi stoarcem. Punem într-o cratiţă o bucăţică de unt sau de
untură şi ceapă tăiată…
Read more »
Read more »
Sufleu de dovlecei
31 August 2010
Ingrediente: 3 dovlecei 3 linguri de unt 2-3 linguri făină 1 pahar
lapte 5 linguri caşcaval ras (sau parmezan) 4 ouă sare piper Mod de
preparare: Curăţăm dovlecei potriviţi, fără seminţe, şi îi punem în apă
clocotită cu sare. Cînd sînt fierţi, turnăm puţină apă rece în cratiţa
cu dovlecei, apoi îi scoatem şi…
Read more »
Read more »
Pilaf de dovlecei
31 August 2010
Ingrediente: 3 dovlecei 3 linguri unt (sau altă grăsime) 250 g orez 1
ceapă 1/2 lingură făină 250 g smîntînă 1 pahar lapte 1 legătură mărar 1
legătură pătrunjel sare piper Mod de preparare: Alegem dovlecei tineri,
proaspeţi. Ii curăţăm de coajă, îi opărim cu apă clocotită şi îi tăiem
în feliuţe potrivite, .cît…
Read more »
Read more »
Dovlecei cu branza
31 August 2010
Ingrediente: 5 dovlecei 5 linguri brînză de vacă sau urdă 1 ou 150 g
smîntînă 1 linguriţă griş 2 legături mărar 1 lingură unt 1/2 lingura
făină sare piper Mod de preparare: Tăiem căpăcelele la amîndouă
capetele dovleceilor. îi curăţăm de coajă. Cu cuţitaşul dinţat, scobim
miezul dovleceilor lăsînd numai carnea. Apoi îi spălăm…
Read more »
Read more »
Dovlecei la tava
31 August 2010
Ingrediente: 20 dovlecei mici 3 linguri ulei 2 linguri bulion de roşii 1
legătură pătrunjel 1 legătură mărar puţin cimbru cîţiva căţei de
usturoi sare piper Mod de preparare: Alegem dovlecei mici, îi radem şi
îi aşezăm într-o tavă, apoi turnăm puţină apă. După ce fierb dovleceii,
adăugăm ulei, bulion de roşii, pătrunjel, mărar,…
Read more »
Read more »
Dovlecei prajiti
31 August 2010
Ingrediente: 5 dovlecei 2 linguri făină 2 linguri ulei 10 linguri
scordolea (sau sos de roşii) sare Mod de preparare: Alegem dovlecei
potriviţi, îi curăţăm, îi spălăm şi îi tăiem în felii rotunde. Le dăm
sare, lăsăm să stea cîteva minute, apoi scurgem apa. Tăvălim dovleceii
prin făină şi îi prăjim în ulei. Cînd…
Read more »
Read more »
Roşii pane cu mujdei
31 August 2010
Ingrediente:
6 roşii 4 linguri făină 1 ou 3-4 căţei de usturoi 150 ml ulei sare
nucşoară condiment concentrat Mod de preparare: Speli roşiile, le tai
felii mai groase, le presari cu sare si le lasi deoparte. Baţi apoi oul
cu puţină sare, nucşoară şi puţin condiment concentrat, iar pe o altă
farfurie pui făina.…
Read more »
Read more »
Dovlecei pane
31 August 2010
Ingrediente: 5 dovlecei 2-3 ouă 2 linguri unt 2 linguri ulei 1 lingura
făină l 1/2 lingură pesmet l 1/2 lingură caşcaval ras (sau parmezan)
sare piper Mod de preparare: Curăţăm dovlecei tineri, de mărime
potrivită (lungi cam de 10 cm). Ii tăiem în feliuţe subţiri, îi opărim
cu apă fierbinte şi îi scoatem…
Read more »
Read more »
Dovlecei in floare cu smantana
31 August 2010
Ingrediente: 50 dovlecei 150-200 g smîntînă 200 g unt 1 lingură făină 1
legătură de mărar sare Mod de preparare: Cu un cuţitaş ascuţit radem
coaja dovleceilor. Rupem floarea şi tăiem codiţa, îi spălăm bine şi îi
punem pe un şervet curat. Infierbîntăm unt într-o tigaie smălţuită şi
punem dovleceii la prăjit, întoreîndu-i cu…
Sărmaluţe cu nucă in frunze de fasole
31 August 2010
Ingrediente: 1 cană nucă măcinată 20-30 frunze de fasole 1 cană orez 1
ceapă 4 morcovi 1 ou 2 linguri pastă de tomate condimente ulei Mod de
preparare: Alegi din grădină frunzele de fasole, din cele mai mari şi
mai sănătoase. Le opăreşti în apă cu sare şi puţin oţet. Le scoţi şi…
Read more »
Read more »
Musaca de vinete cu carne tocata (viţel)
31 August 2010
Ingrediente: 2 kg vinete 1 kg carne tocată (de preferinţă de viţel) 1
ceapă 1 căţel de usturoi 4-5 roşii mari coapte, curăţate de pieliţe 1
păhărel de vin roşu sare şi piper după gust ulei Pentru sos ai nevoie
de: 800 ml lapte 4 linguri făină 60 g unt 200 g caşcaval ras…
Read more »
Read more »
Salată de orez, mazare si porumb
31 August 2010
Ingrediente:
1 cană orez 1 conservă (mare) porumb 200 g măsline 1 conservă mazăre 3
castraveţi 2 roşii (pentru decor) 4 linguri ulei sare piper Mod de
preparare: Speli şi fierbi orezul în 2 măsuri de apă cu o linguriţă de
ulei. Il scurgi şi-l clăteşti cu apă rece, apoi îl aşezi într-un
castron. Adaugi…
Read more »
Read more »
Iahnie de dovlecei
31 August 2010
Ingrediente:
5 dovlecei potriviţi 125 g ulei 2 legături mărar 1 legătură pătrunjel 2
linguri bulion de roşii 1 csapă mare cîtiva căţei de usturoi puţin vin
cimbru sare piper Mod de preparare: Curăţăm dovleceii şi îi tăiem în
rondele, pe care le prăjim în ulei. Apoi adăugăm mărar, pătrunjel,
cimbru, sare, piper, puţin vin,…
Read more »
Read more »
Pateu de iepure de casă în aspic
31 August 2010
Ingrediente:
1 iepure 300 g carne de porc 250 g slănină afumată sare piper cimbru 3
ouă 400 g făină 200 g margarina 1 ceapă puţin zarzavat 30 g gelatină 1
pahar vin Mod de preparare: După ce s-a curăţat iepurele, se scot cei
doi muşchi din spinare şi ficatul. Restul de carne,pulpele se curăţă…
Read more »
Read more »
Piftie de peşte
31 August 2010
Ingrediente: peşte (macrou) morcovi boabe de piper foi de dafin
condimente gelatină Mod de preparare: Tai morcovii rondele şi îi pui
la fiert împreună cu piperul, foile de dafin şi condimentele. Când
morcovul este aproape fiert adaugi bucăţile de peşte (şi capetele,
pentru că ajută să se închege zeama) şi le laşi să…
Read more »
Read more »
Salată de dovlecei si telemea de oaie
31 August 2010
Ingrediente: 500 g dovlecei (sau 500 g castraveţi proaspeţi) 500 g
roşii 2-3 fire de ceapă verde 200 g telemea de oaie câteva măsline 1
legătură de pătrunjel 3-4 linguri oţet 100 ml ulei sare piper Mod de
preparare: Cureţi dovleceii de coajă, îi tai felii subţiri şi îi
prăjeşti câteva minute în…
Read more »
Read more »
Cum se prepara Cocktail Mexicana (video)
31 August 2010
Ingrediente: 50 ml tequila gold 30 ml pineapple juice 15 ml freshly
squeezed lemon juice 1 tsp grenadine Ice cubes 1 chopping board 1 knife 1
shot measure 1 cocktail shaker
Read more »
Read more »
Peşte prajit cu sos de rosii
31 August 2010
Ingrediente: 1 kg peşte 4-5 cepe 2 ardei graşi 3-4 roşii sare făină
ulei piper măcinat cimbru mărar pătrunjel Mod de preparare: Peştele
curăţat şi spălat îl porţionezi, îl sărezi şi tăvăleşti fiecare bucată
prin făină şi o prăjeşti pe ambele părţi. In uleiul rămas de la prăjirea
peştelui pui ceapa tăiată peştişori,…
Read more »
Read more »
Peşte cu garnitură de cartofi si salată
31 August 2010
Ingrediente: un peşte de mărime potrivită 1 salată verde 2 cartofi ulei
1 lămâie 1 lingură zeamă de lămâie 1 legătură mărar 1 legătură
pătrunjel sare mălai Mod de preparare: Cureţi şi speli bine peştele,
apoi îl usuci cu un prosop. Il sărezi şi îl umpli cu mărarul şi
pătrunjelul spălate şi tocate…
Read more »
Read more »
Ardei graşi umpluţi cu vinete
31 August 2010
Ingrediente: 4 vinete mari 6 ardei graşi 4 căţei de usturoi 2 ouă sare
piper ulei Mod de preparare: Speli ardeii şi le scoţi cotoarele, îi
laşi întregi sau îi tai pe jumătate pe lungime (dacă sunt mari). Coci
vinetele şi le toci ca pentru salată. Le sărezi, adaugi puţin piper,
usturoiul bine…
Read more »
Read more »
Sabayon de fructe cu migdale
31 August 2010
Ingrediente: 4 piersici galbene 500 g de căpşuni 8 caise 250 g de
zmeură (păstraţi 4 bucăţi pentru decor) 5 gălbenuşuri de ou 50 g de
fructoză 4 cl de coniac 100 g de smântână 50 g de praf de migdale 3
linguri de fulgi de migdale ulei de măsline pentru forma de copt…
Read more »
Read more »
Pulpă de berbec
31 August 2010
Ingrediente:
1,800 kg pulpă 400 g ceapă verde 200 g usturoi verde 150 g măsline
verzi desărate 300 g ciuperci 1/4 l vin 1 lămîie 4-5 roşii sare piper
Mod de preparare: Se pregăteşte pulpa şi se pune la tavă cu 50 g ulei,
sare, piper şi puţină apă cu vin. Se lasă in cuptorul…
Read more »
Read more »
Racituri de peşte
31 August 2010
Ingrediente: 1 kg peşte 1/2 kg morcov boabe de piper sare Mod de
preparare: Pui la fiert în apă rece cu sare şi boabe de piper peştele
bine curăţat ş tăiat bucăţi. Separat, fierbi rrorcovul bine curăţat.
Strecori zeama în care a fiert peştele şi o păstrezi. Intr-un castronel
aşezi felii de morcov…
Read more »
Read more »
Spinare de berbec cu garnitură de spanac fiert dat în unt şi tăiţei cu şuncă şi caşcaval
31 August 2010
Ingrediente:
1,600 kg spinare de berbec 200 g ficat de berbec 3 ouă 120 g unt 1
lingură pesmet 1 legătură pătrunjel sare piper 200 g tăiţei de casă 40 g
şuncă 50 g limbă afumată fiartă 50 g caşcaval 1,500 kg spanac 3 linguri
sos brun Mod de preparare: Spinarea se frige la cuptor…
Read more »
Read more »
Piept de miel umplut cu legume cu garnitură de sote de legume trufanda
31 August 2010
Ingrediente:
1,400 kg piept de miel 150 g şuncă afumată 200 g ficat de miel 1 felie
franzela 1 ou sare piper 150 g unt 1 legătură verdeaţă 1/2 ceapă 350 g
mazăre morcovi 400 g fasole fidea 1conopidă 200 g vîrfuri de sparanghel
300 g cartofi noi Mod de preparare: Se prepară pieptul pentru…
Read more »
Read more »
Cum se prepara Chateaubriand (video)
31 August 2010
Ingrediente: 500 g centre-cut beef tenderloin 4 tbsp olive oil 25 g
butter a few sprigs of thyme 4 garlic cloves , skin on salt and pepper 1
frying pan 1 set of tongs 1 cutting board 1 knife 1 tray 1 spoon
Taiat din muschi suculent, Chateaubriand este un preparat clasic
francez…
Read more »
Read more »
Dovlecei cu rosii, mărar si usturoi
31 August 2010
Ingrediente: 2-3 dovlecei potriviţi (fără prea multe seminţe) 2 cepe 1
ardei gras 1 castron cu roşii decojite 1 lingură pastă de tomate 2
legături mărar usturoi (după gust) ulei pentru prăjit sare piper Mod
de preparare: Speli şi cureţi dovleceii, apoi îi tai pe lung fâşii
subţiri şi îi prăjeşti în ulei.…
Read more »
Read more »
Ardei copţi cu smantană si verdeaţă
31 August 2010
Ingrediente: 8-10 ardei graşi 2 linguri unt 1 lingură făină 250 ml
smântână (10-12 linguri) sare mărar pătrunjel Mod de preparare: Coci
ardeii ca pentru salată, îi cureţi bine de pieliţe şi le îndepărtezi
cotoarele. Pregăteşti apoi un sos de smântână: rumeneşti foarte puţin
făina în unt, apoi adaugi smântână şi potriveşti de…
Read more »
Read more »
Pui cu sos de rosii
31 August 2010
Ingrediente: 1 piept de pui 6 roşii potrivite, coapte bine 1 căpăţână
usturoi 2 linguriţe muştar 2 linguriţe zahăr 1 linguriţă condment sare
după gust ulei Mod de preparare: Speli pieptul de pui, îl tai bucăţele
şi-l rumeneşti într-o tigaie cu ulei. Când carnea este prăjită, o scoţi
pe farfurie şi o laşi…
Read more »
Read more »
Salată de castraveţi verzi si muraţi
31 August 2010
Ingrediente: 1 castravete verde 1 castravete murat 1 ceapă 1 roşie 1
ardei gras 1 cană de moare (zeamă de castraveţi muraţi) ulei sare Mod
de preparare: Speli toate legumele, le tai peştişori şi le presari
doar cu puţină sare. Le pui apoi într-un castron şi adaugi puţin ulei şi
moarea de castraveţi.…
Read more »
Read more »
Ingheţată cu iaurt
31 August 2010
Baţi bine cu telul într-un castron un pahar mare şi unul mic de iaurt
proaspăt (în total 500- 600 g) cu 200 g zahăr pudră, coaja rasă şi zeama
de la 1/2 de lămâie. După ce s-a omogenizat, adaugi 150 g frişcă,
amestecând uşor de jos în sus. Este excepţională! Ingheţată cu iaurt
Poftă…
Read more »
Read more »
Bors de legume
31 August 2010
Ingrediente: 2 ardei graşi 3-4 roşii 1 dovlecel 2 morcovi 2 cartofi 1
ţelină 1/4 varză 1 ceapă 1 rădăcină de pătrunjel 1 păstârnac o mână de
fasole verde 1 l borş sare leuştean pătrunjel verde Mod de preparare:
Cureţi zarzavatul şi îl speli. Morcovul, rădăcina de pătrunjel,
păstârnacul şi ceapa le dai…
Read more »
Read more »
Supa de legume
31 August 2010
Ingrediente: 1 dovlecel potrivit 2 cepe 2 morcovi 1 ardei gras (roşu) 1
păstârnac 1 ţelină mică 3-4 roşii 1 ceşcuţă orez 1 legătură pătrunjel
2- 3 linguri ulei sare Mod de preparare: Pui la fiert ntr-o oală de 6
l: dovlecelul, morcovii, ceapa, ardeiul gras, păstârnacul şi ţelina
curăţate şi tocate…
Read more »
Read more »
Tocăniţe de legume cu maruntaie de pasare
31 August 2010
Ingrediente: 500 g măruntaie de pasăre 1 vânătă mică 2 gogoşari 4 ardei
1 ceaşcă supă de came (preparată cu 1 cub condiment), 1 ceapă, 1/2 kg
roşii, 1 lingură făină, 75 g unt sau margarină, sare, verdeaţă. Mod de
preparare: Pui vânata la copt pe o tablă pe aragaz, apoi speli
roşiile,…
Read more »
Read more »
Pulpă de berbec cu garnitură de legume, cartofi natur şi varză de Bruxelles dată în unt
31 August 2010
Ingrediente: 1,600 kg pulpă de berbec 300 g morcovi 300 g varză de
Bruxelles 2 teline 400 g cartofi sare piper boabe 1 fir de praz 4 căţei
usturoi cimbru 40 g şuncă 50 g capere 2 gălbenuşuri 1/2 lărnîie 100 g
unt 3/4 lingură făină 1 lingură smîntînă Mod de preparare: Se…
Read more »
Read more »
Vinete umplute cu zarzavat
31 August 2010
Ingrediente: 6 vinete 6 cepe 2 morcov 2 rădăcini păstârnac 2 rădăcini
pătrunjel 1 ţelină 1 kg roşii 1 pahar ulei 1 legătură verdeaţă 2
căpăţâni usturoi sare Mod de preparare: Vinetele, spălate şi curăţate
de coajă, le tai în jumătate pe lungime, le scoţi o parte din miez, le
opăreşti în apă…
Read more »
Read more »
Cremă de caise
31 August 2010
Ingrediente: 6 ouă 2 pahare zahăr 2 linguri de făină 2 plicuri de zahăr
vanilat 2 l lapte 1 kg de caise Mod de preparare: Cureţi de coajă si
de sâmburi 750-800 g caise şi le fierbi cateva minute cu o jumatate de
pahar de zahăr. Din aceste caise faci un piure pe…
Read more »
Read more »
Gulii umplute cu sos
31 August 2010
Ingrediente: 6 gulii 500 g carne tocată 1 ou 1 ceapă 1 felie de
franzelă sare 1 cub condiment piper pătrunjel verde şuncă afumată 50 g
unt Pentru sos ai nevoie de: 1 cană lapte 200 ml smântână 1 ceapă 2
linguri făină piper condiment mărar ulei Mod de preparare: Cureţi
guliile,…
Read more »
Read more »
Sufleu de conopida
30 August 2010
Ingrediente: 500 g conopida 1/2 ceapă 2 linguri unt 4 albuşuri 100 g
şvaiţer (sau parmezan) 10 linguri sos alb sare piper Mod de preparare:
Curăţăm conopida şi o desfacem în bucăţele. O fierbem în apă clocotită
cu sare. Cînd conopida este fiartă, o strecurăm. Tocăm ceapă, o călim în
unt, într-un vas de…
Read more »
Read more »
Budinca de conopida
30 August 2010
Ingrediente: 750 g conopidă 6 linguri unt 4 linguri făină 400 g lapte 6
ouă pesmet 1 legătură mărar cîteva cozi de ceapă verde zahăr 1
linguriţă rasă de sare 10 linguri sos Mod de preparare: Tăiem conopida
în bucheţele mici, o spălăm şi turnăm peste ea apă clocotită cu sare, în
care punem…
Read more »
Read more »
Conopida poloneza
30 August 2010
Ingrediente: 750 g conopidă 4 ouă 2 1/2 linguri unt pesmet sare Mod de
preparare: Fierbem conopida ca si la conopida gratinata.. O aşezăm
întreagă într-o farfurie, o presărăm cu ou răscopt dat prin sită şi cu
pesmet alb, fin, prăjit în unt. Punem deasupra bucăţele de unt. Dăm la
cuptor şi, peste cîteva…
Read more »
Read more »
Conopida gratinata
30 August 2010
Ingrediente: 750 g conopidă 3 linguri unt 2 linguri caşcaval ras (sau
parmezan) 10 linguri sos polonez sare Mod de preparare: Curăţăm conopida
de cocean şi de frunzele verzi, o lăsăm să stea 1-2 ore în apă rece
sărată. Apoi o punem înţr-o oală mare, o presărăm cu sare şi turnăm apă
clocotită. Adăugăm…
Snitel de legume
30 August 2010
Ingrediente: 750 g zarzavat (cartofi, morcov, o felioară de telină, o
bucăţică de pătrunjel rădăcină) 125 g mazăre verde 125 g fasole verde 3
ouă făină cît cuprinde 1 ceapă mică 200 g unt cu ulei 1 legătură
pătrunjel verde cîteva cozi de ceapă sare piper Pentru pane : 2 ouă 2
linguri făină…
Read more »
Read more »
Parfait de ciocolată, zmeură si fistic
30 August 2010
Ingrediente: pentru garnitura de fructe : 50 g de fructoză 250 g de
zmeură proaspătă 50 g de fistic decorticat, mărunţit şi prăjit 2
linguriţe de extract natural de vanilie Pentru spuma de ciocolată : 200 g
de ciocolată amăruie cu peste 70% cacao 30 g de fructoză 4 cl de rom 4
gălbenuşuri…
Read more »
Read more »
Chiftelute de legume
30 August 2010
Ingrediente: 750 g zarzavat (cartoli, morcov, o felioară de telină, o
bucăţică de pătrunjel rădăcină) 125 g mazăre verde 125 g fasole verde 3
ouă făină cît cuprinde 1 ceapă mică 200 g unt cu ulei 1 legătură
pătrunjel verde cîteva cozi de ceapă sare piper Pentru pane : 2 ouă 2
linguri făină…
Read more »
Read more »
Pilaf de manatarci
30 August 2010
Ingrediente: 170 g mînătărci 125 g orez 1 litru apă 2 cepe 150 g morcov
şi pătrunjel (rădăcini) 175 g ulei 1 legătură pătrunjel verde sare
piper Mod de preparare: Punem mînătărcile în apă rece, din ajun. A doua
zi le scoatem şi le spălăm în multe ape, avînd grijă să îndepărtăm
praful şi…
Read more »
Read more »
Manatarci cu smantana
30 August 2010
Ingrediente: 500 g manătărci 1 ceapă potrivită 5 linguriţe unt 5
linguriţe făină 7 linguri smîntînă 2 ceşti zeamă de carne 1 legătură
pătrunjel sare piper Mod de preparare: Curăţăm mînătărcile (pieliţa se
ia numai de pe cotor). Le tăiem felii, le spălăm, le punem pe aragaz
într-o cratiţă adîncâ, acoperită cu capac. Scurgem…
Read more »
Read more »
Budinca de ciuperci
30 August 2010
Ingrediente: 2 1/2 chifle 300 g ciuperci 5-6 ouă 3-4 linguri smîntînă 1
lingură unt ceapă mică 1/2 pahar lapte 1 legătură pătrunjel 1 legătură
mărar cîteva cozi de ceapă verde sare piper 10 linguri sos de ciuperci
Mod de preparare: Muiem chiflele în lapte. Spălăm cîteva ciuperci şi le
punem la fiert. Cînd…
Read more »
Read more »
Ciuperci umplute
30 August 2010
Ingrediente: 700 g ciuperci 150-200 g unt 2 cepe 5 ficaţi de pui 2/5
linguriţe de făină puţină zeamă de carne pesmet sare piper Mod de
preparare: Alegem ciuperci frumoase, de aceeaşi mărime. Le spălăm bine
de nisip, le curăţăm de pieliţă (care nu se aruncă), scoatem piciorul,
spălăm totul încă o dată. Spălăm…
Read more »
Read more »
Salată de fasole păstăi
30 August 2010
Ingrediente: 1 kg de fasole păstăi 1 căpăţână de usturoi 100 ml ulei
Mod de preparare: Cureţi fasolea de codiţe, o speli şi o rupi în
bucăţele. Pui fasolea într-o oală împreună cu 2-3 linguri de ulei şi
apa (cât să acopere fasolea) şi le fierbi la foc mic până scade toată
apa.…
Read more »
Read more »
Ciupercuţe
30 August 2010
Ingrediente: 6 ouă 50 g unt 100 g şuncă 6 roşii mici 1 legătură
pătrunjel verde sare piper Mod de preparare: Fierbi ouăle tari şi
când sunt gata le treci sub jet de apă rece şi le cureţi. Tai apoi
fiecărui ou, la un capăt, din albuş şi scoţi gălbenuşul. Pasezi toate…
Read more »
Read more »
Pulpă de berbec la frigare cu garnitură de cartofi prăjiţi şi legume de sezon fierte şi date în unt
30 August 2010
Ingrediente: 1,600 kg pulpă de berbec 50 g ulei sare piper mujdei 500 g
cartofi 500 g legume de sezon 50 g unt ulei de prăjit Mod de
preparare: Pulpa se leagă pe frigare cu sirmă subţire şi se frige la
jar, învîrtindu-se încet circa 35 minute. Dacă o dorim mai friptă se…
Read more »
Read more »
Pulpă de berbec cu garnitură de măsline, ceapă verde, usturoi verde, roşii şi bureţi
30 August 2010
Ingrediente: 1,600 kg pulpă de berbec 400 g ceapă verde 200 g usturoi
verde sare piper 100 g măsline verzi 150 g ulei 150 g bureţi 1/4 1 vin
lămîie 2 roşii 1 legătură pătrunjel Mod de preparare: Pulpa se spală
bine, se pune într-o tavă adîncă cu 50 g ulei, sare, piper,…
Read more »
Read more »
Cum se prepara Cocktail Sixty Nine (video)
30 August 2010
Aperitiv cu pateu de peşte
30 August 2010
Ingrediente: 1/2 kg păstrăv 100 g unt sare piper foi de dafin Mod de
preparare: Pentru floricele faci un aluat de clătite fără zahăr, dar
puţin mai gros, ca la clătite. îţi trebuie şi o formă specială pe care
întâi o laşi să se încălzească în ulei şi apoi fierbinte o bag în…
Read more »
Read more »
Friptură de pui cu galuşte de conopidă
30 August 2010
Ingrediente: 4 pulpe de pui ulei piper 1 ceaşcă vin alb Pentru găluşte
ai nevoie de: 1 conopidă 2 ouă 150 ml lapte 100 g unt 2 linguri griş 1
ceapă 3 linguri pesmet sare Mod de preparare: Cureţi foarte bine
carnea, o treci printr-un jet de apă şi presari sare şi piper…
Read more »
Read more »
Cotlete de berbec cu garnitură de budincă de varză cu găluşte
30 August 2010
Ingrediente:
1,600 kg cotlet de berbec 150 g făină 3 ouă sare piper 700 g varză 60 g
costiţă afumată 100 g unt 1 linguriţă boia de ardei 2 cepe 2 linguri
smantană Mod de preparare: Se prepară găluştele din 100 g făină, 1 1/2
ou, sare şi se fierb în apă 10 minute;…
Read more »
Read more »
Cotlete de berbec cu garnitură de pilaf cu stafide
30 August 2010
Ingrediente: 1,600 kg cotlet de berbec 100 g masline verzi 60 g capere
1 ceapa 5 căţei usturoi 300 g rosii 1/2l supă saui apă 250 g orez 50 g
stafide 150g unt 1lingură făină 1/2 pahar vin cimbru sare 1 lgătură
pătrunjel Mod de preparare: Se taie 12 cotlete, se bat lăsadu-se…
Read more »
Read more »
Cotlete de berbec cu garnitură de coşuleţe din foitaj umplute cu sote de rinichi şi piure de fasole uscată
30 August 2010
Ingrediente: 1,600 kg cotlet de berbec 300 g rinichi de berbec 3 cepe
400 g fasole boabe 1 pahar vin 1/2 lingură făină sare piper 12 coşuleţe
coapte din foitaj 1 legătură verdeaţă 150 g unt sau ulei 4 căţei usturoi
Mod de preparare: Se taie 12 cotlete şi se prepară pentru fript.…
Read more »
Read more »
Pulpă de berbec cu garnitură de măsline, ceapă verde, usturoi verde, roşii şi bureţi
30 August 2010
Ingrediente: 1,600 kg pulpă de berbec 400 g ceapă verde 200 g usturoi
verde sare piper 100 g măsline verzi 150 g ulei 150 g bureţi 1/4 1 vin 1
lămaie 2 roşii 1 legătură pătrunjel Mod de preparare: Pulpa se spală
bine, se pune într-o tavă adîncă cu 50 g ulei, sare,…
Read more »
Read more »
Berbec cu varză dulce
30 August 2010
Ingrediente: 1,400 kg came de berbec sare piper 300 g roşii 100 g ulei
cimbru 1,500kg varză dulce 4 ardei graşi 1 ceapă 1 pahar vin 300 g
cartofi Mod de preparare: Varza se taie bucăţi şi se pune într-o tavă
adincă cu sare, piper, ardeii şi cartofii tăiaţi. Carnea se spală bine,…
Read more »
Read more »
Mazare verde la borcan
30 August 2010
Desfaci cu atenţie tecile de mazăre, pentru a arunca boabele atacate
de omizi sau stricate. După ce ai sortat boabele de mazăre, le pui la
fiert într-o cratiţă cu apa şi sare (pui 1 linguriţă de sare la 1 I de
apă). Când boabele sunt fierte (dar încă tari) le aşezi în borcanele
calde,…
Read more »
Read more »
Chiftele din carne de iepure
30 August 2010
Ingrediente: 4 pulpe de iepure 1 legătură ceapă 2 ouă 1 morcov 1
legătură mărar 1 legătură pătrunjel 2 felii de pâine 1 ceaşcă lapte
boabe de piper oţet vin roşu făină ulei Mod de preparare: Pui cu o zi
înainte pulpele de iepure într-un baiţ preparat din 1 parte apă, 1
parte…
Read more »
Read more »
Ciorbă cu carne afumată de iepure
30 August 2010
Ingrediente: 1/2 iepure de casă afumat 1 legătură de ceapă 2 morcovi 2
linguri pastă de tomate 1 mână de orez 1 legătură leuştean 1 legătură
mărar 1 cană de borş sare piper Mod de preparare: Porţionezi iepurele
şi îl pui la fiert în apă cu puţină sare pentru 1 oră. între timp,…
Read more »
Read more »
Tocană de berbec cu garnitură de pilaf
30 August 2010
Ingrediente: 1,400 kg carne de berbec 200 g orez 150 g unt sare 1
linguriţă boia de ardei iute şofran 2 cepe 2 mere mici 60 g costiţă
afumată 1 1/2 l supă de berbec sau apă 2 linguri smantană Mod de
preparare: Carnea se taie bucăţi egale, se sotează cu 50…
Read more »
Read more »
Compot de corcoduse
30 August 2010
Ingrediente: 2 kg corcoduşe 500 g zahăr 3 l apă Mod de preparare:
Cureţi corcoduşele de codiţe, le speli şi le laşi să se scurgă. Aşezi în
fiecare borcan de 420 g câte o mână de corcoduşe, 3-4 linguriţe de
zahăr, apoi îl umpli cu apă. Capsezi borcanele sau le legi cu celofan…
Read more »
Read more »
Dulceaţă de mure
30 August 2010
Ingrediente: 500 g mure 250 g zahăr 1 vârf de cuţit cuişoare pisate 2
vârfuri de cuţit de scorţişoară pisată 1 lingură suc de lămâie Mod de
preparare: Cureţi murele, le speli într-o sită, le laşi să se scurgă şi
le storci uşor (fără a le zdrobi). Le pui într-o cratiţă cu zahărul,…
Read more »
Read more »
Fasole cu verdeata si bulion
30 August 2010
Ingrediente: 5 kg de fasole verde, curăţată şi spălată o mână bună de
pătrunjel verde câteva frunze de ţelină (spălate şi tocate mărunt) sare
neiodată 3/2 kg bulion conservant Mod de preparare: Intr-o oală înaltă
pui un strat nu foarte gros de fasole verde ruptă bucăţi, presari
pătrunjel tocat, frunzele de ţelină şi…
Read more »
Read more »
Chec de dovlecei cu morcovi
30 August 2010
Ingrediente: 3 ouă 200 ml ulei 400-450 g zahăr 500 g dovlecei 200 g
morcovi 1 linguriţă esenţă de vanilie 1/2 linguriţă sare 1 lingură
scorţişoară măcinată 3 căni făină 1 linguriţă bicarbonat 1/2 linguriţă
praf copt 100 g nucă măcinată stafide Mod de preparare: Speli
dovleceii şi morcovii, apoi îi dai pe…
Read more »
Read more »
Gogosi turnate cu prune
30 August 2010
Ingrediente: 1 ou făină ulei zahăr pudră sare bicarbonat 1 pahar mic
iaurt 5 prune Mod de preparare: Speli bine prunele, le cureţi de
sâmburi şi le tai cubuleţe. Amesteci iaurtul cu oul, pui puţină sare şi
făină cât să obţii un aluat moale, precum cel de chec. Adaugi
bicarbonatul şi prunele şi…
Read more »
Read more »
Prăjitură cu budincă si piersici
30 August 2010
Ingrediente: 8 ouă 8 linguri zahăr 8 linguri făină 4 linguri ulei
Pentru cremă ai nevoie de: 2 plicuri praf de budincă 1 l lapte 4 linguri
zahăr 50 g unt (sau margarină) 1 kg piersici 200 g zmeură Pentru sirop
ai nevoie de: 1 cană apă 3 linguri zahăr 1 plic zahăr vanilat…
Read more »
Read more »
Pizza cu vinete si ardei
30 August 2010
Ingrediente: 500 g făină, drojdie cât o nucă 3 linguri ulei sare 200 ml
apă caldă Pentru umplutură: 8 roşii 2 vinete lunguieţe 2 gogoşari 2
ardei graşi 1 legătură ceapă verde 200 g măsline negre 100 g margarină 1
pahar ulei piper sare ketchup dulce Mod de preparare: Frămânţi dn
făină, ulei,…
Read more »
Read more »
Tocană de berbec cu arpagic, morcovi, mazăre, cartofi şi ciuperci)
30 August 2010
Ingrediente: 1,400 kg carne de berbec (spată sau piept) 80 g costiţă
afumată 1/2 l vin roşu 120 g unt 200 g morcovi 10 ciuperci 300 g cartofi
150 g arpagic 100 g mazăre 1 lingură bulion pastă puţin mujdei 1
lingură făină 1 legătură pătrunjel Mod de preparare: Carnea se taie
bucăţi…
Read more »
Read more »
Pilaf de berbec
30 August 2010
Ingrediente: 1 kg carnc de berbe 400 g roşii 100 g ulei sare piper
cimbru 200 g bureţi 240 g orez 1 ceapă 1 1/2 apa 1/2 păhărel de rom
Mod de preparare: Carnea bine spălată, se taie, se prăjeşte şi sc fierbe
1 oră cu apă şi sare. Separat se sotează ceapa…
Papricaş de berbec
30 August 2010
Ingrediente: 1,400 kg carne dc berbec 1 linguriţă boia de ardei 3 cepe 3
linguri smantană 1 păhărel rom 300 g cartofi 2 linguri făină 2 ouă
sare unt Mod de preparare: Carnea se spală bine, se taie bucăţi şi se
sotează cu ceapa tocată, apoi se pune boiaua, sare, 1/2 lingură făină,…
Read more »
Read more »
Borş de berbec cu bureţi
30 August 2010
Ingrediente: 1,200 kg carne de berbec 300 g mere acre pădureţe 2 cepe 1
linguriţă boia sare 300 g bureţi 4 căţei usturoi 1 lingură bulion pastă
2 legături verdeaţă 4 ardei graşi 3 l apă 1/2 l borş Mod de
preparare: Carnea se taie bucăţi egale, se opăreşte şi se pune la…
Read more »
Read more »
Chifteluţe cu ciuperci si branză
30 August 2010
Speli 2 kg de ciuperci, le fierbi într-o oală cu apă timp de 15-20 de
minute, apoi le scurgi şi le tai mărunt. Când s-au răcit, le amesteci
într-un castron mai mare cu 3 cartofi mari fierţi şi mărunţiţi cu
furculiţa, 250 g brânză dată pe răzătoarea mică, condimente, 2 ouă,
puţin piper, 3-4…
Read more »
Read more »
Sarmale in frunză de varză
30 August 2010
Ingrediente: 6 cepe 1 kg orez 2 gogoşari 2 kg carne de porc tocată 2
verze murate ulei sare piper Mod de preparare: Cureţi ceapa şi
gogoşarii, le tai mărunt şi le pui să se călească împreună în ulei
încins. Speli bine orezul, îl adaugi peste legumele rumenite şi le laşi
să se…
Read more »
Read more »
Ciorbă acra din oase de porc
30 August 2010
Ingrediente: morcovi ceapă roşii ţelină ardei pătrunjel (frunze şi
rădăcină) tarhon oase de porc borş sau oţet ulei Mod de preparare:
Toci zarzavatul, îl căleşti, apoi îl pui la fiert. Speli oasele, le
opăreşti şi le adaugi în ciorbă. Când a fiert carnea adaugi şi roşiile
date pe râzătoare. La final, dregi ciorba…
Read more »
Read more »
Sufleu de rosii
30 August 2010
Ingrediente: 200 g piure de roşii 50 g caşcaval ras (sau parmezan) 2
linguri sos alb 3-4 ouă 100 g macaroane 1-2 linguri făină 1 pahar lapte
sau zeamă de carne 1 lingură unt Mod de preparare: Facem un sos alb cu o
bucăţică de unt şi făină, în care turnăm lapte fierbinte (sau…
Read more »
Read more »
Rosii umplute cu orez
30 August 2010
Ingrediente: 10 roşii 1 lingură untură sau ulei 3 cepe 3 linguri orez 2
legături pătrunjel 1 legătură mărar pesmet sare piper Mod de preparare:
Alegem roşii mai mari, tăiem un căpăcel şi le scoatem miezul. Apoi
punem într-o tigaie untură, ceapă tăiată mărunt şi lăsăm să se moaie
ceapa. Tăiem mărunt pătrunjel verde…
Read more »
Read more »
Rosii prajite in aluat
30 August 2010
Ingrediente: 10 linguri aluat de clătite 5 roşii grăsime pentru prăjit
sare Mod de preparare: Alegem roşii frumoase, tari. Le curăţăm de
pieliţă. Le tăiem în două, orizontal. Le scoatem seminţele. Apoi le
tăiem după mărime, în patru sau în şase. Le sărăm puţin şi le lăsăm
cîteva minute (ca să se scurgă). Pregătim…
Read more »
Read more »
Napi cu sos
30 August 2010
Ingrediente: 10 linguri aluat de clătite 5 roşii grăsime pentru sos de
roşii sare Mod de preparare: Curăţăm şi spălăm napii, îi uscăm într-un
şervet, îi punem într-o cratiţă adîncă cu unt fierbinte, adăugăm zeamă
de lămîie şi sare, rumenindu-i pe toate părţile. Apoi turnăm sos de
roşii şi fierbem napii pînă se moaie.…
Read more »
Read more »
Napi cu smantana
30 August 2010
Ingrediente: 700 g napi 1 lingură unt 10 linguri smîntînă putină făină
sare piper Mod de preparare: Curăţăm napii, îi fierbem 8-10 minute în
apă clocotită, îi strecurăm şi îi punem într-o cratiţă cu unt proaspăt
fierbinte. Adăugăm sare, piper şi smîntînă dreasă cu puţină făină.
Amestecăm totul bine pe plită. Potrivim gustul şi…
Read more »
Read more »
Sufleu de mazare
30 August 2010
Ingrediente: 300 g mazăre 3 linguri unt 2-3 linguri făină 1/2 1 lapte 5
linguri caşcaval (sau parmezan) 4 albuşuri sare piper Mod de
preparare: Alegem mazăre tînără, o curăţăm şi o opărim cu apă sărată. O
strecurăm. Ungem cu unt un vas de sticlă rezistentă la foc sau de
piatră. într-o crăticioară punem…
Read more »
Read more »
Mazare pastai cu unt
30 August 2010
Ingrediente: 750 g mazăre 1 lingură unt 2 legături mărar zahăr sare
Mod de preparare: Mazărea păstăi trebuie să fie foarte tînără. O
curăţăm, o spălăm şi o fierbem în apă clocotită cu puţină sare. Apoi o
strecurăm. Infierbîntăm puţin unt într-o cratiţă, adăugăm mazărea,
scuturăm cratiţa de cîteva ori, punem zahăr după gust,…
Read more »
Read more »
Mazare boabe cu rosii
30 August 2010
Ingrediente: 1 kg mazăre 1 ceapă 1 lingură unt 1 lingură ulei 4-5 roşii
sau 2 linguri bulion 2 legături mărar zahăr sare Mod de preparare:
Acest fel se face ca şi mazărea sote, cu o singură deosebire : tocăm o
ceapă şi o lăsăm să se moaie într-o crăticioară pe plită, în unt…
Read more »
Read more »
Mazare batuta
30 August 2010
Ingrediente: 500 g mazăre uscată 1 ceapă mare 5 linguri ulei sare
usturoi Mod de preparare: Alegem de gunoaie mazăre uscată, galbenă,
aruncînd boabele atinse. O spălăm şi o punem la fiert în apă rece (cît
să acopere mazărea), cu o ceapă tăiată. Lăsăm să fiarbă încet. Cînd
mazărea este pe jumătate fiartă, adăugăm…
Read more »
Read more »
Mazare sote
30 August 2010
Ingrediente: 1,250 kg mazăre 100 g unt 1/2 lingură făină 2 1/2 linguri
zeamă de carne (sau de pasăre) zahăr sare Mod de preparare: Fierbem
mazărea în multă apă clocotită (cu sare), la foc viu. După ce a fiert o
strecurăm şi o stropim cu puţină apă rece, ca să-şi menţină culoarea.
Punem o…
Read more »
Read more »
Cum se prepara Cocktail Singapore Sling (video)
29 August 2010
O
reteta simpla despre cum se prepara Cocktail Singapore Sling
Ingrediente: 7 ½ ml lime juice 75 ml pineapple juice some angostura
bitters 7 ½ ml benedictine 15 ml cherry brandy 7 ½ ml cointreau 25 ml
gin 7 ½ ml grenadine 1 pineapple slice 1 glace cherry some ice cubes
some crushed ice cocktail…
Read more »
Read more »
Salată de ouă cu caşcaval
29 August 2010
Din 2 gălbenuşuri (unul fiert, unul nefiert), ulei, muştar şi la urmă
2-3 linguri de smântână faci o maioneză pe care o sărezi şi o piperezi
(cu piper alb) după gust. Razi 300 g caşcaval pe răzătoarea mică şi 5
ouă le fierbi şi le tai mărunt. Intr-un bol pui 1/3 din maioneză,
presari…
Read more »
Read more »
Ghiveci de legume de vara (retete de post)
29 August 2010
Ingrediente: 3 cartofi 1 dovlecel 1 ceapă mare 1 ardei gras 2 roşii
verdeaţă tocată sare piper boia ulei Mod de preparare: Tai cubuleţe
cartofii curăţaţi, iar dovlecelul şi ceapa le tai felii subţiri, apoi
le pui într-o cratiţă unsă cu puţin ulei. Deasupra aşezi roşiile tăiate
felii şi ardeiul tăiat inele mari.…
Read more »
Read more »
Salată cu sos picant
29 August 2010
Ingrediente: 1 salată mare 250 g brânză telemea 150 g salam 1
castravete 2 roşii 4 linguri ulei 3 linguri oţet 1 linguriţă muştar 1
ceapă 1 legătură de pătrunjel tocat 1 legătură mărar tocat sare piper
(după gust) Mod de preparare: Cureţi şi speli salata şi o laşi la
scurs. Tai cubuleţe…
Read more »
Read more »
Rosii pane
29 August 2010
Ingrediente: 3-4 roşii (tari şi cărnoase) 2 căţei mari de usturoi 2-3
linguri de făină 2 ouă 1 legătură de mărar 5-6 linguri ulei sare şi
piper după gust Mod de preparare: Tai roşiile rondele, le sărezi şi
le piperezi. Intre timp, baţi ouăle cu puţină sare şi mărar tocat. Dai
roşiile…
Read more »
Read more »
Rosii cu vinete la cuptor
29 August 2010
Tai rondele 3 vinete potrivite, le sărezi şi le laşi o oră într-un
castron. între timp tai roşiile felii subţiri şi le scoţi seminţele.
Cureţi o căpăţână mare de usturoi, după care tai căţeii felii subţiri.
Ungi un vas termorezistent sau o tavă cu ulei şi aşezi alternând feliile
de roşii şi vinete între…
Read more »
Read more »
Desert: Prăjitură cu mere
29 August 2010
O
reteta delicioasa de prajitura cu mere din: lapte, zahar, ou, amoniac,
unt, faina, mere, zahar, scortisoara si zahar pudra. Pentru foi ai
nevoie de: 4 linguri lapte 4 linguri zahăr 1 ou 1 linguriţă amoniac
stinsă cu oţet 100 g unt sau margarină făină Pentru umplutură ai nevoie
de: 2 kg mere 300 g…
Read more »
Read more »
Ciorbă de fasole păstăi
29 August 2010
Ingrediente: morcovi ceapă ardei păstăi de fasole cimbru pătrunjel sare
boia condimente 1 ou smântână Mod de preparare: Tai morcovii şi
ardeii cubuleţe, toci ceapa şi apoi le căleşti în ulei cu puţină boia.
Torni apă şi le laşi să fiarbă, apoi adaugi fasolea tăiată, cimbrul,
sarea şi puţine condimente. Când e…
Read more »
Read more »
Pastăi scăzute
29 August 2010
Ingrediente: 1 şi 1/2 kg păstăi de fasole (galbene, late) 1/2 kg ardei
1/2 kg ceapă 1 kg roşii 1 legătură pătrunjel sare şi piper Mod de
preparare: Cureţi, speli şi rupi în bucăţele mici păstăile de fasole.
Ardeii şi ceapa le tai peştişori. Roşiile le decojeşti şi le tai mărunt.
Căleşti…
Read more »
Read more »
Pizza cu de toate
29 August 2010
Ingrediente: 10 ouă 6 linguri ulei 8 linguri smântână 12 linguri făină
ulei sare piper Pentru umplutură ai nevoie de: 150 g cârnaţi de bere 3-4
felii de şuncă presată 100 g măsline 100 g ciuperci 2 ardei graşi 150 g
caşcaval Mod de preparare: Baţi ouăle cu smântână, apoi adaugi uleiul
şi…
Read more »
Read more »
Salată cu branză telemea si măsline
29 August 2010
Ingrediente: 3 roşii 1 castravete 1 ceapă verde 200 g brânză telemea
100 g măsline 4 linguri ulei piper 1 linguriţă oţet sare Mod de
preparare: Pui telemeaua cu o zi înainte la desărat. Roşiile şi
castravetele le tai felii, iar ceapa o toci mărunt şi le aşezi pe toate
într-o salatieră. Adaugi…
Read more »
Read more »
Pastă de urdă cu marar
29 August 2010
Ingrediente: 1 kg urdă 2 cepe uscate (sau 2 legături de ceapă verde) 2
legături mărar sare piper 100 ml ulei Mod de preparare: Sfărâmi urda
cu furculiţa într-un castron mai mare, adaugi ceapa şi mărarul tocate
mărunt, presari sare şi piper după gust şi apoi freci compoziţia cu
uleiul până se…
Read more »
Read more »
Dovlecei umpluti cu ciuperci
29 August 2010
Ingrediente: 4 dovecei 3 fire de ceapă verde 2 cutii ciuperci 1
legătură mărar 200 ml smântână sare piper 2 morcovi 1 cârnat afumat 200
ml ulei 1 roşie mare Mod de preparare: Cureţi dovleceii pijamale
(adică o porţiune de coajă o cureţi, una nu), îi tai în jumătate pe lung
şi…
Read more »
Read more »
Dovlecei cu mujdei
29 August 2010
Ingrediente: 2 dovlecei proaspeţi 3 ouă 4-5 linguri făină condimente
mujdei de usturoi Mod de preparare: Tai dovleceii feliuţe subţiri pe
care le dai prin ouăle bine bătute şi condimentate şi apoi prin făină.
Le prăjeşti într-o tigaie în uleiul nu prea încins, pe ambele părţi. Ii
serveşti calzi sau reci, cu…
Read more »
Read more »
Supă de gulioare cu smantană
29 August 2010
Ingrediente: 1 ceapă 1-2 morcovi 5-6 gulioare 1 ou făină verdeaţă sare
smântână ulei condimente Mod de preparare: Tai ceapa ca pentru
ciorbă, morcovul îl tai rondele şi le căleşti în ulei. Adaugi gulioarele
rase pe răzătoarea mare şi le mai căleşti 5 minute. Le stingi cu 1,5 l
de apă caldă, pui…
Read more »
Read more »
Spaghete cu ton si cascaval
29 August 2010
Ingrediente: 500 g spaghete 1 conservă de peşte (cea mai bună este cea
de ton măcinat) 250 g caşcaval ras Mod de preparare: Intr-o tavă unsă
cu puţin ulei, pui spaghetele fierte, peştele (scurs de ulei) din
conservă şi caşcavalul ras. Dai tava la cuptor şi o laşi până când
caşcavalul se rumeneşte…
Read more »
Read more »
Spirale cu branză de capră si iaurt
29 August 2010
Ingrediente: 400 g paste făinoase 150-200 g brânză de capră 150 g iaurt
1 legătură de mărar Mod de preparare: Intr-un castron mai mare, pui
pastele făinoase fierte şi răstorni peste ele brânza fărâmiţată cu
furculiţa şi iaurtul, iar la sfârşit adaugi mărarul tocat mărunt
(cantităţile de brânză sau iaurt pot fi…
Read more »
Read more »
Martaş de legume
29 August 2010
Ingrediente: 5-6 ardei 4 roşii 2 cepe 1 lingură făină 150 g smântână
1-2 foi dafin sare ulei Mod de preparare: Cureţi ceapa, o tai fideluţă
şi o pui la călit în ulei împreună cu ardeii tăiaţi fideluţă. Roşiile
le decojeşti, le tai bucăţele, le adaugi în mâncare şi le fierbi apoi
pe…