Retete de Paste:
Rulouri crocante cu umplutură picantă
14 June 2010
Intr-o tavă unsă cu puţin ulei întinzi 300 g de foi de plăcintă şi le
tai în formă de triunghi (ca o felie de tort). Pentru compoziţia care va
veni peste ele, faci aşa: cureţi o ceapă şi o dai pe răzătoarea mică. O
legătură de pătrunjel (spălată şi curăţată) o tai mărunt. Intr-o…
Read more »
Read more »
Şniţel cu caşcaval
14 June 2010
Ingrediente: 600 g carne de şniţele 2 ouă 100 g caşcaval 4 linguri
pesmet 100 ml ulei piper sare. Mod de preparare: Carnea o speli şi o
pregăteşti ca pentru şniţele obişnuite. O baţi şi o presari cu sare şi
piper. Ouăle le baţi bine, iar caşcavalul îl razi. Pui uleiul la
încins.…
Read more »
Read more »
Salată verde cu nuci si cascaval
14 June 2010
Ingrediente: 1 salată verde mare 100 g caşcaval 1 mână miez de nucă sos
de roşii 5 linguri ulei 1/2 lingură oţet sare şi piper Mod de
preparare: Amesteci în această ordine: salata spălată şi ruptă în
bucăţi, caşcavalul ras, miezul de nucă tocat, sare, piper, adaugi uleiul
şi oţetul. Pe deasupra torni…
Read more »
Read more »
Ciorbă ţarănească de văcuţă
14 June 2010
Ingrediente: 1 kg carne de vacă 2 morcovi 2 ţeline potrivit de mari 1
fir de praz 3-4 frunze varză albă 2 cepe potrivite albitură (păstârnac,
pătrunjel – rădăcini) 3 cartofi potrivit de mari pătrunjel verde sare
piper smântână 2-3 ouă Mod de preparare: Carnea o cureţi de pieliţe, o
speli şi o…
Read more »
Read more »
Vinegretă de carne
14 June 2010
Ingrediente: 500 g carne fiarta sau friptă aceleasi cantitati ca la
vinegretă de peste Mod de preparare: Putem prepara vinegretă din carne
fiartă sau friptă de vacă, viţel, berbec, porc, pasăre şi vînat. Putem
folosi carne rămasă din ajun. Procedăm în acelaşi fel ca la vinegretă de
peşte. Pe lîngă zarzavat, putem garnisi şi…
Read more »
Read more »
Bomboane din biscuiti
14 June 2010
Ingrediente: 1 kg biscuiţi obişnuiţi 1 pachet margarină 3- 4 linguri
cacao 100 g nuci măcinate 100 g stafide 100 g rahat tăiat mărunt 1-2
sticluţe cu esenţă de rom zahăr după gust fructe din dulceaţă fulgi de
nucă de cocos Mod de preparare: Biscuiţii îi dai prin maşina de tocat,
apoi îi…
Read more »
Read more »
Taiţei cu urdă si ciuperci
14 June 2010
Ingrediente: 300 g tăieţei cu ou 200 g urdă 100 g ciuperci unt usturoi
sare piper pătrunjel Mod de preparare: Ciupercile le înăbuşi în ulei,
adaugi căţeii de usturoi întregi (îi scoţi când s-au rumenit), sarea,
piperul şi verdeaţa tocată. Tăieţeii fierţi îi amesteci cu urda, pui
deasupra compoziţia cu ciuperci şi îi…
Read more »
Read more »
Pilaf cu ştevie
14 June 2010
Ingrediente: 1 cană orez 2 legături ştevie 2 cepe potrivite codiţe de
la 6 fire de ceapă verde 1 linguriţă boia de ardei dulce 1 lingură
pastă de tomate 3-4 linguri ulei 1 lingură condimente 4 căni de apă
sare piper Mod de preparare: Orezul ales şi spălat îl pui la fiert în…
Read more »
Read more »
Pirosti din aluat cu drojdie
14 June 2010
Ingrediente: aluat cu drojdie umplutură Mod de preparare: Pregătim
aluat cu drojdie, întindem o foaie groasă de 1 cm. Tăiem rondele cu un
pahar, întindem umplutura. Lipim rondelele ca şi colţunaşii, în formă
de creastă de cocoş, colţunaşii stau însă culcaţi, pe cind pirostile
stau drepte, cu creasta în sus. Obţinem această formă,…
Read more »
Read more »
Zacusca de scrumbii
13 June 2010
Ingrediente: 300 g peşte (două scrumbii) 1/2 lămîie 6 boabe ienibahar 6
boabe piper ulei (cît să acopere scrumbiile) 1 foaie de dafin oţet
ardei roşu (după gust) 5—6 boabe de muştar Mod de preparare: Curăţăm
scrumbiile, le deschidem pe la burtă, scoatem intestinele şi urechile.
Apoi le punem în apă puţin sărată,…
Read more »
Read more »
Pizza cu afumătură
13 June 2010
Ingrediente: 1 ou 1/2 pachet margarina drojdie cât o nucă (dizolvată
în circa 50 ml lapte călduţ) fănă cât cuprinde Din toate acestea faci un
aluat nu prea tare, cât să poată fi întins în tavă. îl laşi la crescut
30 de minute. în tavă întinzi o foaie de 1 cm grosime. Pentru
umplutură:…
Read more »
Read more »
Papară de peşte
13 June 2010
Ingrediente:
2 cartofi tăiaţi cubuleţe 1 peşte dezosat tăiat mărunt mărar 2-3 ouă 1
lingură smântână pătrunjel sare piper boia dulce Mod de preparare:
Prăjeşti cartofii într-o tigaie. Când sunt aproape gata îi amesteci cu
peştele şi îi laşi să se prăjească bine. Separat baţi 2-3 ouă în care
amesteci 1 lingură de smântână, mărar,…
Read more »
Read more »
Omleta de primăvară
13 June 2010
Ingrediente: 4 ouă 15 ml ulei 4-5 roşii 1 legătură ceapă verde 1-2
felii telemea verdeaţă piper sare Mod de preparare: Pui uleiul la
încins şi prăjeşti ceapa tocată mărunt, roşiile opărite, curăţate de
coji şi seminţe şi stoarse de zeamă, tăiate în cubuleţe şi verdeaţa
tocată mărunt. Adaugi apoi ouăle bătute ca…
Read more »
Read more »
Budincă de cozonac
13 June 2010
Ingrediente: 1 farfurie de cozonac 3/4 l lapte 3 ouă 3 linguri de zahăr
ars 1 praf de zahăr vaniliat Mod de preparare: Zahărul,
gălbenuşurile şi vanilia le pui într-un castron şi le freci bine cu
lingura de lemn. Adaugi laptele, albuşurile bătute spumă tare şi
amesteci uşor cu cozonacul sfărâmat. Torni într-o…
Read more »
Read more »
Tocăniţă de burtă
13 June 2010
Ingrediente: 500-600 g burtă de vacă 1 os de vacă 6 cepe 2 ţeline
albitură (pătrunjel, păstârnac) 2 linguri de bulion de roşii un vârf de
cuţit boia de ardei iute 1/2 pahar vin alb sare piper ulei Mod de
preparare: Burta o cureţi, o speli şi o fierbi împreună cu zarzavatul
(întreg)…
Read more »
Read more »
Cum se prepara Cocktail Depth Charge (video)
13 June 2010
Ingrediente: 150 ml chilled beer 50 ml vodka 1 orange 2 tsp sugar (or a
sprinkling of) 1 collins glass 1 knife 1 chopping board 1 saucer 1 shot
glass Cum se prepara Cocktail Depth Charge
Read more »
Read more »
Mancare de cartofi cu pipote
13 June 2010
Ingrediente: 2 kg de cartofi 1 pungă de pipote 2 linguri de condimente 1
lingură de bulion 1 foaie de dafin câteva frunze de ţelină ulei pentru
prăjit 5-6 căţei de usturoi apă verdeaţă Mod de preparare: Cartofii
tăiaţi ca pentru mâncare îi pui la fiert împreună cu condimente,
bulion, foaia de dafin,…
Read more »
Read more »
Bulgări din biscuiţi si nucă
13 June 2010
Ingrediente: 50 g cacao 2 căni cu zahăr (aproximativ 400 g) 500 g
biscuiţi simpli 200 g margarină 1 cană nucă măcinată 1/2 cană cu apă Mod
de preparare: Fierbi apa cu zahărul şi adaug cacao şi nuca. Dai la
rece, apoi adaugi margarina, biscuiţii raşi sau pisaţi amestecând
foarte bine. După gust, poţi…
Read more »
Read more »
Prajitură cu cremă de biscuiti
13 June 2010
Ingrediente: 6 ouă 200 g zahăr pudră 16 linguri zahăr tos 1 pachet unt
400 g biscuiţi măcinaţi 1 lingură cacao 1 foaie de napolitană nuci
prăjite şi măcinate rom şi cafea ciocolată pentru ornat Mod de
preparare: Freci gălbenuşurile cu zahărul pudră şi cu untul, adaugi
biscuiţii măcinaţi, cacao, nucile prăjite şi…
Read more »
Read more »
Unt de sardele
13 June 2010
Ingrediente: 200 g unt 5—6 sardele Mod de preparare: Scoatem fileuri
de sardele şi le dăm prin sită, apoi le amestecăm cu untul şi ungem pe
pîine. Untul de sardele se poate păstra 10 zile. Pofta buna!
Read more »
Read more »
Urdă cu smantană si mărar
13 June 2010
Ingrediente: 300 g urdă (grasă) 25 g smîntînă 50 g unt mărar verde sare
Mod de preparare: Punem smîntînă proaspătă într-un tifon, legăm şi
acoperim cu mălai, cu două ore înaintea mesei. Frecăm untul ca o cremă,
presărînd sare, adăugăm urda şi frecăm cu o lingură de lemn. Cînd totul
este bine amestecat,…
Read more »
Read more »
Vinegretă de peşte rusească
13 June 2010
Ingrediente: 1 kg peşte (şalău, păstrăv, nisetru, somn) 1 morcov 5
cartofi 2—3 castraveţi 10 linguri sos provansal 2—3 vîrfuri de cuţit
pătrunjel verde sare piper 5 linguriţe unt zeamă de lămîie, muştar 5
linguriţe oţet 5 linguriţe ulei Mod de preparare: Desfacem fileurile
de pe oase, le curăţăm de piele şi, pe…
Read more »
Read more »
Rulada rece
13 June 2010
Ingrediente: 200 g nucă măcinată 200 g zahăr pudră 2 linguri făină 3
linguri cacao 2 ouă Mod de preparare: Toate aceste ingrediente le
amesteci, le frămânţi şi întinzi compoziţia pe un celofan presărat cu
zahăr şi făină. Intinzi o foaie rotundă. Pentru cremă ai nevoie de: 3
gălbenuşuri fierte tari 3 linguri…
Read more »
Read more »
Sărăţele cu branză
13 June 2010
Ingrediente: 300 g unt 100 g făină 300 g şvaiţer 1 gălbenuş 1 lingură
apă putină sare un varf de cutit boia 50 g cester Pentru sos alb: 3
linguriţă unt putină făină 1/2 pahar lapte 1 gălbenuş şi un vîrf de
cutit de boia Mod de preparare: Frecăm untul cu boiaua, cu…
Read more »
Read more »
Salata de ţiri
13 June 2010
Ingrediente: 10 ţiri 5 legături mărar verde ulei oţet piper (boabe)
după gust Mod de preparare: Batem ţîri cu un ciocan de lemn pe
amîndouă părţile, apoi îi frigem pe un grătar la jar domol (sau pe spuză
ori pe plita încinsă). Observăm să nu se pîrlească şi îi rumenim pe
amîndouă părţile.…
Read more »
Read more »
Gogoşele de şvaiţer
13 June 2010
Ingrediente: 250 g şvaiţer 3 albuşuri 200 g unt 200 g ulei Mod de
preparare: Radem şvaiţerul pe o râzătoare deasă şi îl punem într-un
castron. Batem spumă trei albuşuri pînă se ţin bine pe tel şi le turnăm
peste şvaiţer. Amestecăm cu lingura pînă se uneşte albuşul cu
şvaiţerul. Cu mîna unsă…
Read more »
Read more »
Crutoane de caşcaval
13 June 2010
Tăiem o bucată de caşcaval in formă de triunghiuri cu baza de 3 cm şi
înălţimea de 6 cm. Grosimea crutonului 1 cm. Le dăm prin ou şi prin
pesmet. Inainte de masă, le prăjim în grăsime îticinsă, la foc viu, şi
le servim ca aperitiv. Pofta buna!
Read more »
Read more »
Crenvursti prajiti
13 June 2010
Ingrediente: 5 crenvurşti o ceşcuţă vin grăsime pentru prăjt Mod de
preparare: Tăiem crenvurştii în bucăţele lungi de 2 cm şi îi prăjim
repede pe o parte şi pe alta, într-o tigaie cu puţină grăsime. Scurgem
grăsimea şi, după gust. Ii stropim cu cîteva picături de vin bun. Servim
ca gustare caldă. …
Read more »
Read more »
Sarmale cu urda in foi de stevie
13 June 2010
Ingrediente: 500 g urdă 2 ouă 2 linguri cu griş pătrunjel şi mărar
verde 2 linguri de condimente foi de ştevie 1 legătură de ceapă verde 1
lingură unt 1/2 l borş sare Mod de preparare: Amesteci urda cu ceapa
verde tocată, ouăle, grisul, sarea, verdeaţa şi condimentele. Speli
frunzele de ştevie, le…
Read more »
Read more »
Găluşte de cartofi cu umplutură de spanac
13 June 2010
Ingrediente: 8 cartofi 1 linguriţă cu unt 2 ouă 500 g piure de spanac 2
linguriţe condimente pătrunjel verde sare Mod de preparare: Fierbi
cartofii în coajă, îi cureţi, îi dai prin maşina de tocat, apoi îi
amesteci cu ouăle bătute, condimente, pătrunjel şi unt şi potriveşti de
sare. Frămânţi bine, apoi iei…
Read more »
Read more »
Rosii cu vinegreta
13 June 2010
Ingrediente: 5 roşii frunze de mărar vinegretă Mod de preparare:
Alegem roşii coapte, proaspete, rotunde, nu prea mari. Cu un cuţit
ascuţit tăiem căpăcelul de deasupra. Scoatem miezul şi seminţele cu o
linguriţă mică (una mare poată să rupa roşiile), clătim roşiile, le
ştergem şi le punem cu gura în jos, pe un…
Read more »
Read more »
Pirosti din aluat franţuzesc
13 June 2010
Ingrediente: aluat franţuzesc umplutură Mod de preparare: Intindem
foaia de aluat franţuzesc groasă de 1 cm. Tăiem cu un pahar de apă sau
de vin rondele mai mari sau mai mici. Intindem umplutură pe jumătate din
numărul rondelelor pînă la 1 cm de la margine. Ungem marginea cu
albuş puţin bătut. Celelalte rondele le…
Read more »
Read more »
Cum se prepara Cocktail Hannibal’s Breakfast (video)
13 June 2010
Ingrediente: 50 ml vodka 50 ml campari 120 ml tomato juice 2 dashes of
tabasco 2 tsp salt 1 maraschino cherry 1 lime wedge 1 collins glass 1
shot measure 1 teaspoon 1 saucer 1 barspoon or stirrer 1 chopping board
Cum se prepara Cocktail Hannibal’s Breakfast
Pastă de sardele
13 June 2010
Ingrediente: 150 g unt 2 linguri de pastă de sardele Mod de
preparare: Punem untul proaspăt într-un castronaş, cu pasta de sardele,
şi frecăm cu o lingură de lemn, pînă se face ca o cremă. Servim pe felii
de pîine. Se poate ţine la răcoare chiar 10 zile. Pofta buna!
Read more »
Read more »
Oua umplute cu maioneză
13 June 2010
Ingrediente: 10 ouă 4 linguri maioneză mărar pătrunjel tarhon piper
sare Mod de preparare: Fierbem ouăle în apă rece. După ce apa începe
să clocotească, le lăsăm la foc 8— 10 minute. Cînd le scoatem turnăm
peste ele apă rece. Le curăţăm şi le tăiem în două, în lung (cu un
cuţitaş vechi,…
Read more »
Read more »
Spanac la cuptor
13 June 2010
Cureţi 1-2 kg de spanac (în funcţie de numărul de persoane), îl speli
în mai multe ape şi-l opăreşti în apă clocotită cu sare. Il strecori,
apoi îl toci pe un fund de lemn. Căleşti în ulei 2 cepe potrivite tăiate
mărunt, 4-5 căţei de usturoi, pui 1 lingură de condimente, 1 legătură
de…
Read more »
Read more »
Ciorbă cu frunze de păpădie
12 June 2010
Ingrediente: 500 g de frunze de păpădie 2 linguri de orez un ou 3
linguri de smântână 100 g de costiţă 1 lingură unt 3-4 fire de usturoi
verde 1 legătură de mărar 2- 3 linguri de oţet sare Mod de preparare:
Prăjeşti costiţa în ulei, adaugi usturoiul tăiat mărunt, îl laşi să…
Read more »
Read more »
Ruladă cu marmeladă
12 June 2010
Ingrediente: 125 g făină 125 g zahăr 5 ouă zahăr vanilat marmeladă
Mod de preparare: Se freacă gălbenuşurile cu 3/4 din cantitatea de
zahăr. La frecat se adaugă o lingură de apă. Separat se bat albuşurile
cu restul de zahăr. Se toarnă peste gălbenuşuri, amestecînd uşor de jos
în sus, apoi se adaugă…
Read more »
Read more »
Oua umplute
12 June 2010
Ingrediente: 10 ouă de găină sau de raţă 1 gălbenuş 1 ceapă 200 g ficat
de viţel de lapte 50 g unt proaspăt 1 lingură unt pentru prăjit
maioneză Mod de preparare: Fierbem ouăle în apă rece. După ce apa
începe să clocotească, le lăsăm la foc 8— 10 minute. Cînd le scoatem…
Read more »
Read more »
Crutoane de franzelă
12 June 2010
Tăiem o franzelă în felii subţiri de 1 cm, lungi de 5—6 cm sau tăiem în
două chifle mici. Ungem felioarele de pîine cu icre negre, icre de
manciuria, de ştiucă, de crap, aranjate cu lingura, cu cuţitul sau cu
cornetul, sau le acopefim cu sardele (fileuri sau pastă) etc. Pofta
buna!
Read more »
Read more »
Crenvursti in aluat
12 June 2010
Ingrediente: 5 crenvurşti aluat franţuzesc 1 ou Mod de preparare:
Scoatem pieliţa la crenvurşti fără să le stricăm forma şi îi dăm la
rece. Din aluat franţuzesc facem o foaie groasă de 2—2,5 mm. Tăiem fîşii
late de 1,5 cm şi lungi cît să cuprindă tot cren- vurştul. Prindem
şuviţa cu un deget…
Read more »
Read more »
Cartofi noi cu bulion si branză
11 June 2010
Ingrediente: 1 kg cartofi 200 g brânză (merge şi caşcaval) ulei 2-3
linguriţe bulion 1 lingură condimente sare piper pătrunjel verde Mod
de preparare: Cureţi cartofii, îi speli şi îi tai în felii rotunde. Ii
căleşti în ulei încins, pe foc mic. După ce s-au înmuiat, adaugi
bulionul subţiat cu apă, condimente, sare…
Read more »
Read more »
Omletă cu boboci de păpădie
11 June 2010
Ingrediente: o cană de boboci de păpădie culeşi înainte de a înflori 50
g unt sau margarină 4 ouă o mână de frunze de păpădie sare şi piper
Mod de preparare: Speli bobocii de păpădie în mai multe ape, îi scurgi
bine şi îi pui la prăjit în unt până se umflă puţin.…
Read more »
Read more »
Sarmale de orez in foi de loboda sau spanac
11 June 2010
Ingrediente: 500 g frunze de lobodă sau de spanac 2 cepe o cană de orez
o cană de ulei zer sau borş piper sare o linguriţă de făină o legătură
de mărar sare de lămâie smântână Mod de preparare: Opăreşti foile de
lobodă sau de spanac cu zer sau borş. Tai o ceapă…
Read more »
Read more »
Taiţei cu varza dulce si jambon (şuncă)
11 June 2010
Ingrediente: 2 kg de varză dulce o cană de ulei 250 g de jambon sau
şuncă sare piper 400 g făină 2 gălbenuşuri Mod de preparare: Faci o
cocă potrivită pentru tăieţei din făină, gălbenuşuri şi apă caldă şi o
frămânţi până nu se mai lipeşte de degete. Intinzi o foaie pe planşetă…
Read more »
Read more »
Sufleu cu branză
11 June 2010
Ingrediente: 50 g de unt 50 g de făină 500 ml lapte 150 g de caşcaval
sau orice fel de brânză care se poate rade 5- 6 ouă piper unt pentru uns
forma Mod de preparare: Pui untul la topit, apoi adaugi făina şi
amesteci până se încinge bine fără să se rumenească.…
Read more »
Read more »
Friptura de vaca impanată cu sos
11 June 2010
Ingrediente: 1 kg came macră de vită un pahar de ulei o căpăţână de
usturoi 2-3 cepe 2-3 morcovi 50 g de bulion piper sare foi de dafin
cimbru câteva linguri de vin alb Mod de preparare: Carnea o desfaci
într-o bucată cât mai lungă şi o împănezi cu bucăţi subţiri de morcov,…
Read more »
Read more »
Crochete din caş
11 June 2010
Ingrediente: 200 g caş 150 g unt 200 g făină 2 gălbenuşuri sare 100 g
caşcaval 1 albuş Mod de preparare: Din ingrediente, mai puţin
caşcavalul, frămânţi bine un aluat. După 20 de minute de frământat
vârtos, întinzi o foaie, o împătureşti în trei, apoi o dai la rece, la
frigider, pentru 10…
Read more »
Read more »
Pricomigdale
11 June 2010
Ingrediente: 6 albuşuri 300 g zahăr 200 g nuci 30 f făină 10 picături
esenţă de migdale 1 pacheţel zahăr vanilat 20 g zahăr pudră Mod de
preparare: Se dau nucile prin maşină şi se amestecă cu zahărul. Se
adaugă albuşurile nebătute şi se încălzeşte compoziţia pe maşină pînă se
înfierbîntă bine. Se…
Read more »
Read more »
Pateu de căprioară (galantină)
11 June 2010
Ingrediente: 1200 g carne de căprioară fără os 500 g slănină (groasă şi
fragedă) 2 ouă 20 g coniac 2 g piper 2 g nucşoară sare 300 g aspic 1
coală staniol Mod de preparare: Din carnea de căprioară se scoate
partea muşchiuleţului sau partea vrăbioarei şi se împarie in 4—6 bucăţi
de…
Read more »
Read more »
Umplutura de nuci II
11 June 2010
Ingrediente: 300 g nuci 4 albuşuri 200 g zahăr vanilie scorţişoară
coajă de lămîie Mod de preparare: Se curăţă nucile şi se trec prin
maşină (sau se sfărîmă cu vergeaua). Separat se bat albuşuri pînă devin
ca o zăpadă tare, adăugind treptat zahărul. Se amestecă cu nucile. Se
adaugă vanilie, coajă de lămîie,…
Read more »
Read more »
Cum se prepara Cocktail Fashionista (video)
11 June 2010
Ingrediente: 1 The Margarita King orange slices 1 Grand Marnier liquer
ice cocktail shaker martini glass bottle of The Margarita King Grand
Marnier liqueur orange slices ice Cum se prepara Cocktail
Fashionista
Read more »
Read more »
Ficat de pui
11 June 2010
Ficaţii mici de pui îi lăsăm întregi ; cei mari, îi tăiem în două.
Tăvălim bucăţile în făină şi le prăjim în grăsimea în cinsă, sărîndu-i
şi piperîndu-i cînd sînt gata. Pofta buna!
Read more »
Read more »
Ciuperci de aluat umplute
11 June 2010
Din aluat moale de piroşti facem chifle mici, rotunde, în formă de
ciuperci mijlocii. Facem şi codiţe sucind cu palma pe masă o bucăţică
de aluat, pînă ajunge ca o frînghioară de grosimea degetului mic. Le
tăiem pe măsura piciorului de ciupercă, căutînd ca un capăt să fie mai
subţire. Ungem cu ou ciupercile…
Read more »
Read more »
Canapele
11 June 2010
Ungem cu unt crutoane şi pe ele punem felii de şuncă sau de salam.
Putem să le pregătim şi cu sardele, cu fileuri sau cu pastă de sardele.
Pofta buna!
Read more »
Read more »
Prajitură Mereng
10 June 2010
Ingrediente: 5 albuşuri 250 g zahăr 250 g frişcă sirop de ciocolată
ulei făină îngheţată frişcă Mod de preparare: Se bat bine albuşurile
adăugind treptat zahărul tos (încălzit pe o hîrtie într-o tavă). Se unge
o tavă cu ulei, se presară cu făină şi cu un cornet se toarnă din
compoziţia de mai…
Read more »
Read more »
Fazan fript, servit în penaj
10 June 2010
Ingrediente: fazan aspic sare ulei paine unt salată verde sau cartofi
Mod de preparare: Inainte de a curăţa fazanul, se taie capul, coada şi
aripile în aşa fel ca să rămînă întregi, cu pene. Capetele acestor
părţi tăiate se prăjesc în ulei foarte încins sau se freacă şi se
îndeasă bine cu sare…
Read more »
Read more »
Iepure moldovenesc
10 June 2010
Ingrediente: iepure marinat ulei ceapă usturoi sare piper bulion foaie
de dafin vin Mod de preparare: Se scoate iepurele din marinată, se
şterge cu un şervet curat, se taie în bucăţi şi se căleşte în mult ulei.
Se pune apoi în altă cratiţă. Se toarnă deasupra puţină apă şi se lasă
să fiarbă…
Read more »
Read more »
Iepure a la grec
10 June 2010
Ingrediente: iepure marinat, ulei, ceapă, morcov, ţelină, bulion, vin,
sare. arpagic înăbuşit, măsline, piper, foaie de dafin, cimbru, l
lămîie. Mod de preparare: Se marinează iepurele, se scoate din
marinată, se şterge cu un şervet curat, se taie in bucăţi şi se căleşte
în ulei încins. Se scot bucăţile călite în altă cratiţă…
Read more »
Read more »
Şarlotă de ciocolată
10 June 2010
Ingrediente: 8 ouă 100 g zahăr 200 g lapte 6 g gelatină 20 g cacao 300 g
frişcă 1 pacheţel zahăr vanilat 2 linguri rom 40 g zahăr pudră 100 g
frişcă 100 g fructe din dulceaţă Mod de preparare: Se amestecă bine cu
telul ouăle, zahărul şi laptele. Se pun la foc…
Read more »
Read more »
Umplutură de nuci I
10 June 2010
Ingrediente: 200 g nuci 800 g pesmet alb fin 200 g zahăr 400 g apă 1
lingură rom coajă de lămîie scorţişoară Mod de preparare: Se curăţă şi
se trec prin maşină nucile. Se adaugă pesmetul, se amestecă bine şi se
opăresc cu un sirop preparat din zahăr şi apă. Se adaugă rom,…
Read more »
Read more »
Ştevie cu lapte acru
10 June 2010
Ingrediente: 3 legături mai mari de ştevie 2 l lapte acru 1 ceapă 2
linguri ulei condiente după gust 1 ou verdeaţă tocată Mod de
preparare: Ştevia o cureţi de cotoare, o speli bine şi o opăreşti. Apoi o
scurgi şi o toci mărunt. Tai o ceapă mărunt şi o căleşti în ulii,…
Read more »
Read more »
Pastă de branză de oaie picantă cu chimen
10 June 2010
Ingrediente: 300-400 g de brânză de oaie sau caş o linguriţă de boia
puţin cnimen pisat o ceapă rasă sare după gust frunze de ceapă verde sau
mărar tocat Mod de preparare: Freci brânza cu ceapa rasă şi chi-
menul pisat şi potriveşti de sare, dacă mai trebuie, împărţi compoziţia
în trei şi…
Read more »
Read more »
Cum se prepara Cocktail Melon Ball (video)
10 June 2010
Ingrediente: 50 ml vodka 25 ml melon liqueur 150 ml orange juice 1
melon slice 1 knife 1 chopping board 1 squeezer 1 highball glass 1 short
straw Cum se prepara Cocktail Melon Ball
Read more »
Read more »
Borş de urzici cu hrean
10 June 2010
O
reteta simpla de bors de urcizi cu hrean din: urzici, bors, orez,
hrean, ceapa, ceapa verde, morcov, pastarnac, leustean, ulei si sare.
Ingrediente: 300 g urzici 500 ml borş 2 linguri orez 1 bucată de hrean 1
ceapă uscată sau 1 legătură de ceapă verde 1 morcov 1 păstâmac leuştean
2 linguri ulei sare…
Read more »
Read more »
Oua imbracate
10 June 2010
Ingrediente: 4 ouă 4 roşii 50 g caşcaval 50 g şuncă 100 g smântână sare
şi piper după gust Mod de preparare: Speli roşiile, apoi le scoţi
miezul. în fiecare roşie razi caşcaval şi pui bucăţele mici de şuncă,
apoi pui câte un ou întreg. Sărezi, piperezi şi razi iar caşcaval.
Roşiile astfel…
Sote de morcovi cu spanac
10 June 2010
Ingrediente: 500 g morcovi 1 kg spanac 1 ţelină mică 1 păstâmac 50 g
unt 2-3 linguri ulei 1 căţel de usturoi 1 linguriţă condimente 100 g
caşcaval sare şi piper după gust Mod de preparare: Cureţi şi speli
morcovii, ţelina şi păstârnacul, apoi îi pui la fiert în apă cu sare şi…
Read more »
Read more »
Tăiţei cu branză si smantană
10 June 2010
Ingrediente: 2 ouă făină cât cuprinde sare după gust 500 g brânză de
vaci 500 g smântână 2 legături mărar verde Mod de preparare: Frămânţi
un aluat vârtos din cele 2 ouă frecate, în prealabil, cu puţină sare şi
făină cât cuprinde. Intinzi o foaie foarte subţire, apoi o rulezi şi
tai fâşii…
Read more »
Read more »
Ficat de gască
10 June 2010
Tăiem ficatul de gîscă în felii groase de 1,5 cm, nu prea mari. Dăm
feliile în făină şi le prăjim în tigaie, în grăsime încinsă, la foc viu.
Cînd ficatul este gata, îl sărăm şi îl servim fierbinte la masă.
Pofta buna!
Read more »
Read more »
Stufat de pui
10 June 2010
Ingrediente: 1 pui 10 legături de ceapă verde 15 legături de usturoi
verde 2-3 linguri bulion 1 păhărel ulei sare şi piper după gust Mod de
preparare: Tranşezi puiul, apoi speli bucăţile şi le laşi la scurs.
Apoi le pui la prăjit într-o cratiţă cu ulei. Le rumeneşti uşor pe o
parte şi…
Read more »
Read more »
Crochete de găină
10 June 2010
Ingrediente:
200 g carne de pasăre fiartă 50 g unt 2 linguri făină 2 ceşti supă de
pasăre 4 ouă pesmet piper nucşoară sare Mod de preparare: Tăiem carnea
în cuburi mici. Pregătim apoi sosul. Topim untul într-o cratiţă,
adăugăm făina şi amestecăm să nu se ardă rintaşul. Stingem cu supa de
găină, strecurată,…
Read more »
Read more »
Ciroba de varză dulce cu smantană
10 June 2010
Ingrediente: 1,5 kg varză dulce 150 g smântână sau sucul de la o
jumătate de lămâie jumătate de pahar de orez jumătate de pahar ulei 2
linguri de făină o ceapă sare Mod de preparare: Cureţi varza de cotor
şi o opăreşti în apă cu sare. O laşi apoi să se scurgă şi…
Read more »
Read more »
Carne cu verdeţuri
10 June 2010
Ingrediente: 1 kg pulpe de pui un pahar şi jumătate de ulei 2-3 cepe
100 g bulion de roşii 2 linguri de făină 1 kg de ceapă verde 3 legături
de mărar 3 legături de pătrunjel o legătură de tarhon 2 legături de
usturoi verde Mod de preparare: Rumeneşti pulpele, le scoţi şi…
Read more »
Read more »
Carne cu mazăre
10 June 2010
Ingrediente: 1 kg carne de porc 3 cepe 3-4 linguri de făină 100 g
untură 60 g bulion 4 kg de mazăre verde sau 2 cutii de mazăre 2- 3 roşii
o legătură de mărar o linguriţă de zahăr sare Mod de preparare: Tai
carnea bucăţi şi o prăjeşti în untură încinsă cât…
Read more »
Read more »
Cornuleţe cu suncă, urdă, branză de burduf sau crenvurşti
10 June 2010
Ingrediente: 100 g unt 100 g smintină 150 g faină de griu 1—2 ouă sare
Pentru umplut : 150 g şuncă 150 g urdă 150 g brînză de burdut sau 5
crenvurşli (1/2 pereche) Mod de preparare: Cu şuncă. Ţinem smîntîna în
prealabil 5—10 ore într-o legăturică de tifon, acoperită cu mălai.
Apoi…
Read more »
Read more »
Rulada cu carne in cocă dospită
10 June 2010
Ingrediente: 400 g făină 20 g drojdie 150 ml lapte 1 ou sare după gust
Pentru umplutură ai nevoie de: 300 g carne de vită şi porc 200 g ceapă
50 ml ulei sare piper Mod de preparare: Frămânţi un aluat din
ingredientele de mai sus şi îl laşi să crească la cald.…
Read more »
Read more »
Sarmale in foi de spanac
10 June 2010
Faci umplutură de sarmale din 400 g carne de pui (sau de porc, sau de
vită, sau amestec), 150 g ceapă sau frunze fragede de ceapă, 2 linguri
de ulei, neapărat 1-2 ouă, sare şi un praf de piper. Prăjeşti ceapa, pui
carnea să se rumenească şi ea, potriveşti de sare şi piper, iar…
Read more »
Read more »
Cartofi cu ouă la cuptori
9 June 2010
Ingrediente: 1,5 kg cartofi 10 ouă 200 g caşcaval 200 g unt 250 g
smântână sare şi piper Mod de preparare: Fierbi în coajă cartofii,
apoi îi cureţi şi îi tai rondele. Separat fierbi 8 ouă tari şi razi
caşcaval. Scoţi din timp untul din frigider, pentru ca în momentul
pregătirii reţetei să…
Read more »
Read more »
Ridichi umplute
9 June 2010
Ingrediente: 4 ridichi de lună mari 1 fir de usturoi 1 căţel de usturoi
2 fire de ceapă 250 g ciuperci albe de cultură 1 cub de supă
concentrată de legume 1 ou 1/2 lămâie 1 linguriţă zahăr 1 rămurică
cimbru 1 legătură pătrunjel 50 g unt 2 linguri ulei sare şi piper după…
Read more »
Read more »
Sos de lapte
9 June 2010
Ingrediente: 2 pahare lapte 125 g zahăr 2-3 g apă Mod de preparare: Se
lasă să fiarbă 5 min laptele împreună cu zahărul. Cind se ia de pe foc
se pune apă de flori.
Read more »
Read more »
Ecler
9 June 2010
Ingrediente: 125 g grăsime (unt, untură sau ulei) 250 g apă 200 g făină
8 ouă puţină sare cremă de vanilie, de cafea etc. marmeladă glazură
Mod de preparare: Se fierbe apa împreună cu grăsimea şi sarea. Cînd a
dat în clocot se adaugă dintr-o dată toată făina, amestecînd repede cu o
lopăţică…
Read more »
Read more »
Marinată de iepure
9 June 2010
Ingrediente: 1 iepure 500 g ceapă 300 g morcov 1 ţelină 50 g făină oţet
10 boabe piper 1 foaie de dafin 1 lămîie 300 g bulion sare ulei Mod
de preparare: Bucăţile de iepure se călesc în ulei încins, apoi se scot
în altă cratiţă şi se acoperă ca să se înăbuşe…
Read more »
Read more »
Pateu de ficat de gîscă
9 June 2010
Ingrediente: ficat de pasăre lapte grăsime de pasăre untură vin foaie
de dafin ceapă piper sare unt coniac aspic Mod de preparare: Se fierbe
ficatul de gîscă, ca aici, se lasă să se răcească, apoi se trece prin
sită ca să fie mai pufos sau prin maşina de tocat cu sita deasă.
Separat…
Read more »
Read more »
Umplutură de mere II
9 June 2010
Ingrediente: 1 kg mere 200 g zahăr 100 g pesmet fin coajă de lămîie
vanilie scorţişoară Mod de preparare: Se curăţă merele şi se taie în
felii subţiri. Se adaugă zahărul, pesmetul, coaja de lămîie, vanilia şi
scorţişoara după gust. Intrucît această umplutură este în stare crudă,
se foloseşte la umplerea preparatelor care…
Read more »
Read more »
Ciorbă de salată verde
9 June 2010
Ingrediente: 3 bucăţi de salată verde (sau 1 kg de salată verde, în
funcţie de numărul de porţii) o jumătate de căpăţână de usturoi mare 1 l
zer sau apă 2-3 feliuţe de slănină tăiată fideluţă 2-3 linguri ulei 1
ou pentru dres şi, opţional, 3 ouă (sau în funcţie de numărul de
persoane)…
Read more »
Read more »
Tort de portocale
9 June 2010
Ingrediente: blat alb cremă fondant esenţă de portocală (naturală)
cîteva picături soluţie de sare de lămîie coajă de portocală confiată,
culoare roşie sirop fondant alb Mod de preparare: Se prepară blatul
alb şi se taie în trei felii orizontale. Se însiropează şi se ung cu
următoarea cremă: se ia cremă- fondant albă, se…
Read more »
Read more »
Tort mereng
9 June 2010
Ingrediente: 5 albuşuri 200 g zahăr tos cremă de ciocolată 300 g frişca
ulei făiuă fructe din dulceaţă Mod de preparare: Se prepară în trei
blaturi. Se bat albuşurile foarte tare, adăugind treptat zahărul tos
(încălzit puţin în prealabil). Se bat cu telul continuu. Se unge fundul
unei forme de tort, cu ulei,…
Read more »
Read more »
Umplutură de marmeladă
9 June 2010
Ingrediente: marmeladă esenţă de portocale dulceaţă de zmeură sau de
căpşuni Mod de preparare: Se încălzeşte puţin marmelada, se amestecă
bine şi dacă este prea legată, se adaugă puţin sirop de zahăr. Cine
doreşte poate adăuga cîteva linguriţe de dulceaţă de zmeură sau de
căpşuni sau cîteva picături de esenţă de portocală. …
Read more »
Read more »
Cotlete de pasare pane
9 June 2010
Ingrediente: 1 kg pulpe de pasăre făină 2 ouă pesmet ulei salată de
sezon condimente Mod de preparare: Tai pe jumătate carnea de pe os şi o
baţi puţin cu ciocanul de carne, apoi presari peste ele condimente. Dai
prin făină, ou şi pesmet alb. Le prăjeşti în ulei bine încins, ţinând
tigaia…
Read more »
Read more »
Rulade de pui
9 June 2010
Ingrediente: 600-700 g piept de pui dezosat 2 cepe călite 1 ou crud 2
ouă fierte tari 3 morcovi fierţi 2 ardei graşi sau gogoşari 1 legătură
pătrunjel verde condimente Mod de preparare: Desprinzi cu grijă
pieliţa de pe pieptul de pui şi o păstrezi. Apoi toci carnea, o amesteci
cu ceapa călită…
Read more »
Read more »
Supă de măcriş cu salată
9 June 2010
Ingrediente:
2 l apă 125 g măcriş 250 g salată verde câteva fire de ceapă 1 lingură
făină ulei sare mărar şi pătrunjel Mod de preparare: Cureţi şi speli
verdeţurile, le tai mărunt şi le înăbuşi în ulei. Când sunt moi presari
făină şi pui apă puţin câte puţin. Laşi să fiarbă la foc mic,…
Read more »
Read more »
Cum se prepara Cocktail Bushwacker Frozen (video)
9 June 2010
Ingrediente: 25 ml vodka 25 ml coffee liqueur 25 ml butterscotch
liqueur 25 ml Bailey’s 50 ml cream 3 coffee beans Some ice cubes 1
hurricane glass 1 ice crusher (or wooden pestle) 1 ice scoop (or cup) 1
blender 1 knife 1 chopping board Cum se prepara Cocktail Bushwacker
Frozen
Read more »
Read more »
Sos de vin
8 June 2010
Ingrediente: 800 g vin 3 gălbenuşuri 100 g zahăr Mod de preparare: Se
amestecă într-un vas vinul, gălbenuşurile şi zahărul. Se încălzeşte pe
baie de apă, pînă se îngroaşă puţin.
Read more »
Read more »
Sos de lămîie
8 June 2010
Ingrediente: 300 g lapte, 50 g zaliăr, 25 g uut, 2 gălbenuşuri, 1/2
lămîie. Mod de preparare: Se pune la încălzit laptele fiert împreună
cu zahărul. Se adaugă gălbenuşurile şi untul şi se bate compoziţia cu
telul pînă începe să fiarbă. Se ia cratiţa de pe foc şi se adaugă zeama
şi coaja…
Read more »
Read more »
Savarină
8 June 2010
Aluatul: 350 g făină 175 g unt 15 g zahăr 12 g drojdie 4 ouă 50 g lapte
sare unt pentru uns forma pesmet Siropul: 200 g zahăr 200 g apă
Garnitura: 250 g frişcă bătută cu zahăr fructe confiate şi rom după gust
marmeladă de caise Mod de preparare: Aluatul de savarină…
Read more »
Read more »
Cataif cu frişca
8 June 2010
Ingrediente: 250 g taitei pentru cataif Siropul: 180 g zahăr 30 g
glucoza 1/4 păhărel apă Umplutura: 500 g frişcă 50 g zahăr pudră 1 plic
zahăr vanliat Mod de preparare: Pe fundul unei tăvi se aşază într-un
strat uniform, tăiţeii de cataif stropindu-i cu puţină apă. Se pune tava
la cuptor. Tăiţeii copţi…
Read more »
Read more »
Pateu de iepure II
8 June 2010
Ingrediente: iepure carne de viţel sau porc ceapă sare piper unt coniac
aspic Mod de preparare: Se alege carnea de pe oase. La un iepure se
adaugă 1 kg carne de viţel sau de porc tăiată în bucăţi. Se pune toată
carnea la prăjit cu ceapă (cit jumătate din cantitatea de carne). După…
Read more »
Read more »
Rată cu măsline
8 June 2010
Ingrediente: 1 kg raţă 50 g făină 150 g ulei 1/2 lămaie 1 foaie de
dafin 150 g măsline 100 g bulion 100 g vin 1/2 fir cimbru piper sare
Mod de preparare: Se curăţă şi se spală bine raţa, se scot intestinele,
se sărează şi se pune în tavă. Se dă la…
Rată cu măsline
8 June 2010
Ingrediente: 1 kg raţă 50 g făină 150 g ulei 1/2 lămaie 1 foaie de
dafin 150 g măsline 100 g bulion 100 g vin 1/2 fir cimbru piper sare
Mod de preparare: Se curăţă şi se spală bine raţa, se scot intestinele,
se sărează şi se pune în tavă. Se dă la…
Read more »
Read more »
Piftie de curcan
8 June 2010
Ingrediente: curcan sare ceapă morcov ţelină ouă gelatină pătrunjel
verde usturoi (facultativ) Mod de preparare: Se taie un curcan de
circa 5 kg. Se curăţă, se spintecă, se spală bine şi se pune intr-o oală
cu apă rece. Se lasă pe foc pînă cînd este aproape să dea în fiert şi
s-a ridicat…
Read more »
Read more »
Piept de curcan în aspic
8 June 2010
Ingrediente: curcan sare ou sau castraveciori acri şi gogoşari aspic
Mod de preparare: Se frige curcanul, se lasă să se răcească, apoi se
taie pieptul şi carnea de pe pulpe în felii subţiri şi se aşază pe un
platou. Se decorează cu ou răscopt sau cu castraveciori acri şi gogoşari
roşii, se glasează…
Read more »
Read more »
Blat alb
8 June 2010
Ingrediente: 5 ouă 100 g zahăr 150 g făină Mod de preparare: Se freacă
bine gălbenuşurile cu 2/3 din cantitatea de zahăr, pînă devin ca o cremă
spumoasă. Separat se bat albuşurile, adăugind treptat restul de zahăr.
Se toarnă albuşul peste gălbenuşurile frecate, amestecînd uşor de sus
în jos, ca să nu cadă albuşurile.…
Read more »
Read more »
Şarlotă
8 June 2010
Ingrediente: 8 ouă 100 g zahăr 200 g lapte 6 g gelatină 20 g cacao 300 g
frişcă 1 pacheţel zahăr vanilat 40 g rom 40 g zahăr pudră Garnitură:
100 g frişcă 100 g fructe confiate Mod de preparare: Se amestecă bine
cu telul ouăle, laptele şi zahărul. Se pun la foc…
Read more »
Read more »
Supă simplă de spanac
8 June 2010
Ingrediente: 750 g frunze de spanac 1 ceapă 2 căţei de usturoi 6
linguri ulei 1 l apă caldă sare piper Mod de preparare: Speli spanacul
şi-l pui la fiert în apă cu sare timp de 3 minute. Il strecori şi-l tai
mărunt. Ceapa şi usturoiul tăiate mărunt le căleşti în ulei. Peste…
Read more »
Read more »
Supă de salată verde (sau lăptuci) cu costiţă afumată
8 June 2010
Ingrediente: 4 salate (sau 2-3 mâini de lăptuci) circa 150 g costiţă
afumată sau şuncă afumată 2 linguri făină 1 ceapă 3 ouă sare şi piper
după gust condimente puţin oţet 1 legătură pătrunjel Mod de preparare:
Frunzele de salată le speli bine, le tai şi le pui la fiert în 2 l…
Read more »
Read more »
Umplutură de mac
8 June 2010
Ingrediente: 200 g mac 200 g zahăr 50 g pesmet 50 g stafide
scorţişoară coajă de lămîie Mod de preparare: Se opăreşte macul, se
scurge de apă, apoi se freacă într-un castron; pînă devine ca o cremă
albicioasă. Se adaugă puţin pesmet alb, stafide, scorţişoară, coajă de
lămîie după gust apoi zahărul sub…
Read more »
Read more »
Marţipan
8 June 2010
Ingrediente: 1 kg şerbet de vanilie 500 g nuci (miez) coajă de la o
lămîie sau 2 g esenţă de migdale zahăr pudră glazură Mod de preparare:
Se pune şerbetul de vanilie pe o planşetă. Se adaugă nucile prăjite şi
date prin maşină. Se frămîntă bine pînă se obţine o pastă. In timpul…
Read more »
Read more »
Chec fără grăsime
8 June 2010
Ingrediente: 120 g făină 150 g zahăr 5 ouă 100 g nuci 100 g rahat
lămîie zahăr vanilat Mod de preparare: Se freacă gălbenuşurile cu 100 g
zahăr. Se adaugă lămîia dată prin râzătoare (coaja şi miezul). Separat
se bat bine albuşurile adăugind treptat restul de zahăr. Se toarnă peste
gălbenuşuri şi se…
Read more »
Read more »
Supă de spanac, urzici si salată
7 June 2010
Ingrediente: 300 g spanac o mână de urzici 1 salată 1 ceapă unt sau
margarină condimente sare piper 80 g smântână crutoane de pâine 2-3 ouă
Mod de preparare: Spanacul îl speli şi îl tai mărunt împreună cu
urzicile şi salata. Apoi toci mărunt ceapa şi o căleşti în unt sau
margarină până…
Read more »
Read more »
Cafea la gheata
7 June 2010
Ingrediente: 25 g cafea 50 g cicoare 400 g zahăr 2,5 kg apă Mod de
preparare: Se fierbe circa 5 min cafeaua naturală împreună cu cicoarea
şi cu 1/4 din cantitatea de apă. Se strecoară şi se adaugă zahărul şi
restul de apă. Se amestecă continuu pentru a se dizolva zahărul. Se
strecoară…
Read more »
Read more »
Ingheţată de vanilie
7 June 2010
Ingrediente: 1 kg lapte 6 ouă 350 g zahăr 1/2 baton vanilie Mod de
preparare: Se dă laptele în clocot, se adaugă zahărul şi vanilia şi se
lasă să fiarbă bine. Separat se bat într-un vas ouăle întregi. Se toarnă
treptat laptele fierbinte peste ouă, bătînd continuu cu telul. Se mai
pune puţin…
Read more »
Read more »
Sos de vanilie
7 June 2010
Ingrediente: 350 g lapte 60 g zahăr 1 ou 60 g amidon 5 g rom 1 pacheţel
zahăr vanilat 1 linguriţă coajă de lămîie rasă Mod de preparare: Se
amestecă bine într-un vas laptele, zahărul, oul, amidonul, zahărul
vanilat, romul şi coaja de lămîie. Se lasă să fiarbă 15 min. Pofta
buna!
Read more »
Read more »
Prăjitură Albă ca zăpada
7 June 2010
Blatul: 200 g zahăr 100 g ulei 60 g lapte 2 ouă 1 linguriţă de amoniac 1
lingură de oţet 500 g făină 10 g sare Cremă: 300 g unt 240 g zahăr
pudră 300 g lapte 60 g făină 3 lămai 50 g zahăr pudră — pentru presărat
Mod de preparare: Se…
Read more »
Read more »
Umplutură de mere I
7 June 2010
Ingrediente:
1 kg mere 200 g zahăr coajă de lămîie scorţişoară vanilie Mod de
preparare: Se aleg mere acrişoare, se curăţă de coajă, se taie în felii
subţiri şi se pun la foc împreună cu zahărul şi puţină apă, într-o
crăticioară smălţuită. Se lasă să fiarbă pînă scad şi se leagă puţin. Se
adaugă…
Read more »
Read more »
Cum se prepara Cocktail Eden (video)
7 June 2010
Ingrediente: 50 ml Pisco brandy 25 ml apricot liqueur 50 ml orange
juice 5 ml lime juice Ice cubes Crushed ice 1 shot measure 1 cocktail
shaker 1 chopping board 1 knife 1 teaspoon 1 strainer (if the shaker
doesn’t include one) or a small sieve 1 cocktail glass 1 short straw
Read more »
Read more »
Curcan in aspic
7 June 2010
Ingrediente: curcan sare aspic pîine legume Mod de preparare: Se
frige curcanul la cuptor pană se rumeneşte, se lasă să se răcească şi se
taie pieptul şi pulpele în aşa fel ca să se poată monta la loc. Se taie
pieptul şi pulpele în felii, care sc ung cu aspic foarte subţire şi…
Read more »
Read more »
Bavarez de caise
7 June 2010
Ingrediente: 250 g caise 200 g zahăr 12 g gelatină 300 g frişcă Mod
de preparare: Se aleg caise foarte coapte şi se dau prin sită. Se pun să
fiarbă cu zahărul pînă se obţine o marmeladă. Se ia de pe foc şi se
adaugă gelatina (muiată, în apă rece). Se adaugă frişcă…
Read more »
Read more »
Pui cu ardei copti
7 June 2010
Ingrediente: 2 copane de pui 4-5 ardei capia copţi 150-200 g pastă de
tomate usturoi ulei 1/2 pahar vin alb condimente Mod de preparare:
Copanele spălate şi tăiate le pui la prăjit în ulei, cu o ceşcuţă de
apă. Când apa s-a evaporat, laşi carnea să prindă culoare, adaugi vinul,
după care pui…
Read more »
Read more »
Chiftele de pasăre
7 June 2010
Ingrediente: 300 g carne de pasăre 50 g ceapă 100 g franzelă 1/2
legătură verdeaţă sare piper 1 ou ulei Mod de preparare: Carnea de
pasăre, curăţată de pe oase sau rămasă de la alte preparate, se amestecă
cu ceapă tăiată mărunt şi călită, pîinea muiată în apă rece şi scursă
bine, 1/2…
Read more »
Read more »
Tocăniţă de primăvară
7 June 2010
Ingrediente: o bucată de carne de porc (cam 600-700 g) 5-6 legături
ceapă verde 2-3 legături usturoi verde 1 legătură mărar 1 pahar ulei
(cam 100 ml) sare după gust Pentru sos: 2-3 linguri făină 1/2 pahar de
ulei zeama de la zarzavat şi carne 1/2 linguriţă boia de ardei 1
linguriţă oţet 3-4…
Read more »
Read more »
Borş de lobodă, ştevie si salată verde
7 June 2010
Ingrediente: 5-6 legături de lobodă roşie 5-6 de ştevie 1 salată 2
legături ceapă verde 1 lingură orez 1 l de borş clocotit în prealabil
leuştean şi pătrunjel verde sare Mod de preparare: Toci mărunt
zarzavaturile bine spălate şi le pui la fiert într-un litru de apă, o
dată cu orezul spălat. După…
Read more »
Read more »
Fondant (şerbet)
7 June 2010
Ingrediente: 500 g zahăr 500 g apă 100 g glucoză sau 1 lingură de oţet
Mod de preparare: Se pune zahărul la fiert împreună cu apa într-o
cratiţă smălţuită. La început se ţine cratiţa pe marginea maşinii pînă
se dizolvă tot zahărul. Se dă apoi la foc iute, adăugind glucoza sau
oţetul. Se…
Read more »
Read more »
Pişcoturi pentru şampanie
7 June 2010
Ingrediente:
250 g făină 8 ouă 250 g zahăr zahăr pudră pentru presărat Mod de
preparare: Se freacă gălbenuşurile cu 2/3 din cantitatea de zahăr.
Separat se bat bine albuşurile cu restul de zahăr, care se adaugă
treptat. Se toarnă peste gălbenuşuri, amestecînd uşor, apoi se adaugă
treptat făina. Se îmbracă o tavă cu…
Read more »
Read more »
Supă de mazare cu găluşte din făină
7 June 2010
O
reteta de supa de mazare cu galuste din faina din: mazare, ceapa,
morcov, patrunjel, pastarnac, telina, ulei, sare si condimente.
Ingrediente: 250 g mazăre 1 ceapă mijlocie 1 morcov mai mare sau 2 mai
mici 1 pătrunjel 1 păstârnac şi 1 ţelină (cu tot cu frunze) ulei sare şi
condimente după gust. Mod…
Read more »
Read more »
Nuga
7 June 2010
Ingrediente: 4 albuşuri 300 g zahăr fructe confiate (după gust) foi de
tort 250 g glucoză 400 g nuci 1 pacheţel zahăr vanilat Mod de
preparare: Se bat bine albuşurile cu 60 g zahăr. Separat se fierbe cu
1/2 pahar apă restul de zahăr împreună cu glucoza, pînă se obţine un
fondant tare.…
Read more »
Read more »
Nugatină
7 June 2010
Ingrediente: 80 g făină 150 g zahăr 5 ouă 150 g nuci 1 pacheţel zahăr
vanilat Mod de preparare: Se amestecă într-un vas nucile tăiate cu
cuţitul, zahărul şi ouăle. Această compoziţie se încălzeşte bine la foc,
amestecînd continuu. Se ia de pe foc, se lasă să se răcească, apoi se
adaugă (amestecînd…
Read more »
Read more »
Bezele
7 June 2010
Ingrediente: 5 albuşuri 250 g zahăr 1 pacheţel zahăr vanilat ulei făină
frişcă sau cremă de cacao Mod de preparare: Se bat bine albuşurile,
adăugind treptat zahărul. Se adaugă zahărul vanilat, amestecînd uşor. Cu
ajutorul unui cornet se toarnă compoziţia pe o tavă unsă cu ulei şi
presărată cu făina, grămăjoare rotunde sau…
Read more »
Read more »
Ciorbă de lobodă
7 June 2010
Alegi şi speli bine 3 legături de lobodă, opăreşti frunzele fără codiţă
timp de câteva minute în apă clocotită, le strecori şi le toci mărunt.
Tai mărunt o legătură de ceapă verde, o căleşti în tigaie cu puţin ulei
şi adaugi loboda, puţin usturoi (facultativ) şi amesteci. Apoi într-o
oală pui 2 l de…
Read more »
Read more »
Indiene
7 June 2010
Ingrediente: 6 ouă 6 linguri de zahăr 5 linguri făină cremă de cacao
sirop glazură Mod de preparare: Se freacă gălbenuşurile cu 4 linguri
de zahăr. Separat se bat bine albuşurile cu restul de zahăr, care se
adaugă treptat. Se toarnă peste gălbenuşurile frecate, amestecînd încet
cu o lopăţică sau cu o lingură…
Read more »
Read more »
Prăjitură Japoneză
7 June 2010
Ingrediente blat: 140 g unt 140 g zahăr pudră 140 g nucă măcinată 4 ouă
100 g făină un vârf de cuţit de bicarbonat 1 plic zahăr vanilat
Ingrediente cremă: 70 g unt 70 g zahăr pudră 2 linguriţe cacao 50 ml rom
100 g nucă prăjită şi măcinată Mod de preparare blat:…
Read more »
Read more »
Linzer londonez
7 June 2010
Ingrediente: 200 g făină 150 g unt 100 g zahăr pudră 1 praf vanilie 2-3
gălbenuşuri 1/2 pliculeţ praf de copt Pentru ornat şi glazură ai
nevoie de: 2-3 albuşuri 200 g zahăr 200 g nucă măcinată 1/2 borcan gem
de prune sau măceşe Mod de preparare aluat: Din toate acestea frămânţi
un…
Prăjitură cu vişine
7 June 2010
Ingrediente: 200 g zahăr 200 g unt 4 ouă făină cît cuprinde 1 pacheţel
zahăr vanilat 1 vîrf de cuţit bicarbonat vişine Crema: 2 ouă 80 g zahăr
100 g sinîntînă Mod de preparare: Untul topit se freacă cu ouăle şi
zahărul, pînă se obţine o pastă spumoasă. Se adaugă bicarbonatul şi
zahărul…
Read more »
Read more »
Cozonac cu nuca si cacao
7 June 2010
Ingrediente: 1 kg făină 500 ml lapte 350 g zahăr 7 gălbenuşuri 50 g
drojdie 100 g unt topit 100 ml ulei 1 esenţă de vanilie sare Pentru
umplutură ai nevoie de: 7 albuşuri 4-5 linguri de zahăr 250 g nucă 1
esenţă de rom 3- 4 linguri de cacao Mod de preparare:…
Read more »
Read more »
Turtă dulce poloneză
7 June 2010
Ingrediente: 900 g făină 100 g zahăr 750 g miere 5 ouă 250 g nuci
(miez) 150 g smochine nucşoară rasă 5 cuişoare 2 g scorţişoară 1 g
bicarbonat 300 g ulei Mod de preparare: Se încălzeşte mierea. Se bat
pe baie de apă ouăle întregi cu zahărul. Se adaugă mierea, uleiul,
bicarbonatul,…
Read more »
Read more »
Cozonac Trandafir
7 June 2010
Ingrediente: 1/2 kg făină 3 ouă sare Pentru cremă ai nevoie de: 100 g
unt 100 g zahăr 50 g stafide (opţional) 2 sticluţe esenţă de rom Pentru
sirop ai nevoie de: 1 pahar de lapte 2 linguri de zahăr Mod de
preparare: Amesteci drojdia cu 1 linguriţă de zahăr, 1 lingură de…
Read more »
Read more »
Ruladă cu piure de castane
7 June 2010
Ingrediente: 1 borcan piure de castane 200 g nuci 100 g biscuiţi raşi 1
pachet unt zahăr după gust cacao esenţă de rom 200 g frişcă Mod de
preparare: Amesteci piureul de castane cu nucile zdrobite, biscuiţii
raşi şi cacaua. Frămânţi compoziţia cu mâna şi o întinzi pe o foaie de
celofan. Separat,…
Read more »
Read more »
Turtă dulce
7 June 2010
Ingrediente: 750 g făină 200 g zahăr 500 g miere 7 ouă 200 g ulei virf
de cuţit bicarbonat 300 g nuci 100 g rahat 50 g rom 1/4 linguriţă
scorţişoară 1/4 nucşoară rasă 3 cuişoare coaja de la 1/2 lămîie Mod de
preparare: Se încălzeşte bine mierea, apoi se lasă să se…
Read more »
Read more »
Chec
7 June 2010
Ingrediente:
125 g făină 50 g unt 2 ouă 70 g zahăr zahăr vanilat 100 g fructe
confiate 100 g stafide Mod de preparare: Se freacă gălbenuşurile cu
2/3din cantitatea de zahăr şi cu întreaga cantitate de unt. Se amestecă
cu albuşurile bătute separat cu restul de zahăr. Se adaugă treptat
făina, fructele confiate…
Read more »
Read more »
Purcel umplut
7 June 2010
Ingrediente: 1 purcel 500 g ceapă 1 Kg carne de viţel 200 g franzelă 2
ouă sare piper ulei pentru uns Mod de preparare: Se alege un purcel
mic care se curăţă şi se spală. Se scot cu atenţie oasele ca să nu se
rupă şoriciul si apoi se umple cu următoarea umplutură.…
Read more »
Read more »
Medalion de pasăre
7 June 2010
Ingrediente: pasăre sos alb unt coniac sare piper aspic salată a la rus
maioneză Mod de preparare: Se fierbe pasărea, se curăţă carnea de pe
oase şi se trece prin maşina de tocat. Separat se prepară un sos alb şi
unt spumos şi se adaugă cîte puţin din tocătură, amestecind bine
continuu. La…
Read more »
Read more »
Cremşnit (plăcintă cu cremă de vanilie)
6 June 2010
Ingrediente: 250 g făină 250 g unt (margarina) 1/2 pahar apă 1
linguriţă oţet 9° puţină sare cremă de vanilie zahăr vanilat sau
fondant alb Mod de preparare: Se prepară aluatul şi se împarte în două
părţi din care se întind pe planşeta presărată cu făină două foi groase
de 1/2 cm, de…
Read more »
Read more »
Prepeliţe
6 June 2010
Ingrediente: prepeliţe sare slănină ulei aspic sau paine unt Mod de
preparare: Se curăţă prepeliţele de pene, se scot măruntaiele, se spală
şi se şterg bine cu un şervet curat. Se sărează, pieptul se înfăşoară în
felii de slănină, iar picioarele se prind în scobitori, ca să nu-şi
piardă forma. Se pun la…
Read more »
Read more »
Fazan fript
6 June 2010
Ingrediente: fazan foi de viţă slănină ulei sare Mod de preparare:
Fazanul se ţine în penaj 5—8 zile, apoi se curăţă, se înveleşte în foi
de viţă şi slănină tăiată în felii foarte subţiri, care se leagă cu o
sfoară subţire ca să nu cadă. Se înăbuşe în ulei într-un vas acoperit.
Vînatul…
Read more »
Read more »
Săculeţi de carne umpluţi cu ciuperci
6 June 2010
Ingrediente: 1 kg carne de porc 300 g ciuperci proaspete 1 morcov 50 g
măsline 2 cepe 150 g costiţă sare piper 1 ceşcuţă de ulei 1 cană de vin
alb sec Mod de preparare: Tai carnea ca pentru şniţele şi o baţi
întinzând-o ca pentru acest preparat. O presari cu sare şi…
Read more »
Read more »
Pateu de iepure
6 June 2010
Ingrediente: iepure carne de viţel sau de porc slănină coniac piper
sare aspic Mod de preparare: Se scot şi se pun deoparte muşchiuleţii
de la un iepure. Se curăţă apoi toată carnea de pe oase. La un iepure se
adaugă 1 kg carne de viţel sau de porc. Se dă totul de două…
Read more »
Read more »
Marinarea vinatului
6 June 2010
Ingrediente: 800 g oţet 200 g vin 500 g apă 10 boabe piper 2 foi de
dafin 1 morcov 1 ţelină 2 cepe 1 căpăţînă de usturoi cimbru sare Mod
de preparare: Vînatul cu păr şi cel cu pene se pot prepara la fel ca
orice animal sau pasăre domestică. Vînatul trebuie însă…
Read more »
Read more »
Ficat de gască în aspic
6 June 2010
Ingrediente: ficat de pasăre lapte, grăsime de pasăre untură vin foaie
de dafin ceapă piper sare unt coniac aspic zahăr vin Mod de preparare:
Se curăţă ficatul de fiere şi de părţile pătate de fiere, apoi se ţine
cîteva ore în lapte dulce amestecat cu gheaţă. Se scoate din lapte şi se
pune la…
Read more »
Read more »
Curcan umplut
6 June 2010
Ingrediente: curcan pateu de ficat de gîscă aspic sare paine Mod de
preparare: Se alege un curcan mare cu pieptul plin, care se sărează, se
frige la cuptor şi se lasă să se răcească. Se taie apoi pieptul în felii
subţiri, se scoate coşul pieptului şi se umple golul cu pateu de
ficat…
Read more »
Read more »
Roşii umplute cu ton
6 June 2010
Ingrediente:
8 roşii 2 cutii de ton maioneză dintr-un ou 250 g brânză de vaci 2 ouă
răscoapte 2 castraveţi acri şi mici 1 salată verde 1 legătură de
pătrunjel verde sare piper după gust pat de salată verde tăiată fâşii
foarte subţiri. Mod de preparare: Pui ouăle la fiert şi între timp
cureţi castraveţii…
Read more »
Read more »
Cum se prepara Cocktail Bitchin (video)
6 June 2010
Ingrediente: 15 ml melon liqueur 15 ml Triple sec 15 ml peach liqueur
juice of half a lemon 1 teaspoon 1 shooter glass 1 knife 1 chopping
board 1 squeezer Cum se prepara Cocktail Bitchin
Read more »
Read more »
Cotlet de pasăre pane
6 June 2010
Ingrediente: pasăre sare piper făină ouă pesmet ulei salată de andive
Mod de preparare: Se taie picioarele de pasăre in formă de cotlete. Se
bat puţin aceste cotlete cu ciocanul de came. Se sărează şi se piperează
puţin, se dau prin făină, ou şi pesmet alb. Se prăjesc în ulei bine
încins, ţinînd…
Read more »
Read more »
Pasare cu sos alb
6 June 2010
Ingrediente: gaină sos alb sare aspic legume Mod de preparare: Se ia o
găină, se curăţă, se spală, şi se leagă în aşa fel ca să-şi păstreze
forma, apoi se pune la fiert în apă cu sare. După ce este gata se scoate
din zeamă se lasă să se răcească, şi se pune…
Read more »
Read more »
Piept de pasăre în aspic pe salată a la rus
6 June 2010
Ingrediente: piept de pasăre sos alb salată a la rus aspic măr Mod de
preparare: Se fierb cîteva bucăţi de piept de pasăre, apoi se curăţă cu
atenţie carnea de pe oase şi se îndepărtează pielea. Se taie în felii
mai mici cu bucăţi de carne scoase de pe restul oaselor. Se glasează…
Read more »
Read more »
Prăjitură cu 3 foi şi 2 creme
6 June 2010
Ingrediente: 13 linguri apă minerală 13 linguri zahăr 13 linguri ulei
1,5 plic de amoniu pentru prăjituri 1 vârf de cuţit de sare fină Pentru
crema albă ai nevoie de: 1 cană lapte 4 linguri făină 1 lingură unt 1
ou un praf de sare Pentru crema cacao ai nevoie de: 1 cană lapte…
Read more »
Read more »
Carnaţi olteneşti
6 June 2010
Ingrediente: carne de porc sare piper usturoi ardei iute Mod de
preparare: Se prepară numai din carne de porc care se toacă cu satirul.
Se adaugă sare, piper, usturoi şi ardei iute după gust. Se frămîntă bine
şi se adaugă apă după nevoie. Cu acest amestec se umplu intestinele
subţiri de porc. Aceşti…
Read more »
Read more »
Jumări
6 June 2010
Ingrediente: slănină sare ceapă (facultativ) Mod de preparare: Pentru
a fi servite ca aperitiv, jumările trebuie preparate în felul următor.
Se aleg părţile de slănină subţire şi cu intercalaţii de carne (fără
şorici). Se taie în bucăţi lungi de 3 cm şi late de 2 cm, care se pun
într-o tigaie şi se…
Read more »
Read more »
Ficat de porc prăjit
6 June 2010
Ingrediente: ficat dc porc ulei sare piper ceapă (facultativ) Mod de
preparare: Pentru a obţine un ficat fraged şi gustos, se recomandă să
fie tăiat în felii cît inai subţiri, apoi pus în apă rece şi lăsat pe
foc cît să formeze spuma, fără însă a da în clocot. Se ia de pe…
Read more »
Read more »
Friptură asortată în aspic
6 June 2010
Ingrediente: Muşchi de porc şi de vacă limbă afumată aspic sare Mod
de preparare: Se frige carnea de porc (fricando sau muşchi) şi muşchi de
vacă, după ce au fost date cu sare. Apoi se sărează şi se fierbe limbă
afumată şi după ce a fost lăsată să se răcească, se laie în…
Read more »
Read more »
Ciocănele de pui cu garnitură de frigărui dietetice de legume
6 June 2010
Ingrediente: ciocănele în funcţie de câte persoane ai la masă o lingură
făină o lingură unt sos de ardei capia, dar mai dulce 2 morcovi 2
cartofi 2 rădăcini de pătrunjel 2 fire de praz Mod de preparare:
Cureţi foarte bine şi pârleşti la flacăra aragazului carnea şi apoi o
pui la fiert…
Read more »
Read more »
Galantină de purcel
6 June 2010
Galantină
de purcel din: purcel, carne de vitel, slanina, oua, sare, piper,
nucsoara, castraveciori, cabanos si foi de dafin. Ingrediente: purcel
carne de viţel slănină ouă sare piper nucşoară castraveciori cabanos foi
de dafin Mod de preparare: Se curăţă purcelul, se spintecă pe burtă
de la cap la coadă, se taie picioarele de la…
Read more »
Read more »
Purcel de lapte la tava
6 June 2010
Ingrediente: Purcel de lapte lamiie sare Ingrediente: Purcelul se
opăreşte cu apă clocotită şi se curăţă imediat (dacă se răceşte, porii
se strîng, pielea se întăreşte şi nu se mai poate scoate părul). După ce
a fost curăţat de păr se spintecă pe burtă, se scot măruntaiele, se
spală bine cu apă rece,…
Read more »
Read more »
Muschiuleţ umplut
6 June 2010
Ingrediente: 1 kg muşchiuleţ de porc (sau vită, după gust) 100 g
slăninuţă tăiată bastonaşe 2 morcovi tăiat bastonaşe pe lungimea lui
câţva căţei de usturoi sare piper cimbru măgheran boia de ardei iute sau
dulce, după gust Mod de preparare: Tai carnea în aşa fel încât să
semene cu o foaie de…
Read more »
Read more »
Carnati
6 June 2010
Ingrediente: 2 kg piept de porc 2 kg pulpă de vită 1 kg carne de oaie
(pulpă) 500 g slănină afumată 400 g usturoi 5 linguri boia de ardei
dulce 1 lingură boia iute 1,5 l apă minerală 1 linguriţă bicarbonat
cimbru sare piper maţe (10 m) Mod de preparare: Toci toată carnea…