Retete de Paste:
Retete de post: Tartine cu sos de rosii
17 September 2012
O
reteta de tartine cu sos de rosii din: chifle, masline, cascaval de
post, piure de rosii, ardei, sare, piper, cimbru si ulei de masline.
Ingrediente: 4 chifle 100 g masline fara samburi 200 g cascaval de post
100 g piure de rosii un ardei verde un ardei galben un ardei rosu sare
piper cimbru…Read more »
Prajitura Valurile Dunării
17 September 2012
O
reteta de prajitura valurile dunarii din: unt, zahar, sare, oua, faina,
praf de copt, lapte, cacao, rom, visine, budinca de vanilie, lapte,
ciocolata amaruie si unt. Ingrediente: aluat: 250 g unt 200 g zahar 1
praf de sare 6 oua 400 g faina 3 lingurite praf de copt circa 5 linguri
lapte 1 lingura…Read more »
Supă de mere cu ficăţei de pui
17 September 2012
O
reteta de supa de mere cu ficatei de pui din: supa de pui, ficatei de
pui, ceapa verde, mere acrisoare, margarina, vin alb, frisca, faina,
sare si piper. Ingrediente: 1 l supa de pui 400 g ficatei de pui 1 ceapa
verde 2 mere mari acrisoare 50 g margarina 6 linguri vin alb 100…Read more »
Chiftelute cu salata de cartofi
17 September 2012
O
reteta de chiftelute cu salata de cartofi din: cartofi, ceapa, supa,
otet, sare, piper, chifla, unt, ou, amestec de carne tocata, patrunjel,
mustar, castravete si ulei de rapita. Ingrediente: 500 g cartofi 3 cepe
200 ml supa 6 linguri otet sare piper 1 chifla veche de 1 zi 3 linguri
unt topit 1 ou…Read more »
Păstrăv umplut cu legume
17 September 2012
O
reteta de pastrav umplut cu legume din: pastravi, ciuperci, rosii,
ulei, castravete, patrunjel verde, sare, piper si lamaie. Ingrediente: 4
pastravi potriviti 1 kg ciuperci 400 g rosii 200 ml ulei 1 castravete
patrunjel verde sare piper 1 lamaie Mod de preparare: Cureţi peştele,
îl treci prin făină, adaugi sare şi piper după…Read more »
Prăjitură cu brânză şi piersici
17 September 2012
O
reteta de prajitura cu branza si piersici din: oua, sare, unt, zahar,
suc si coaja de lamaie, gris, budinca de vanilie, praf de copt, mac,
branza dulce, frisca, piersici si zahar pudra. Ingrediente: 5 oua 1 praf
de sare 125 g unt moale 225 g zahar sucul si coaja de la o lamaie 75…Read more »
Mâncare de morcovi
17 September 2012
Mancare
de morcovi din: morcovi, ceapa, piept de pui, bulion, busuioc, sare si
piper. Ingrediente: 7 morcovi 2 cepe 1 piept de pui 3 linguri de bulion
busuioc sare piper Mod de preparare: Cureţi ceapa şi o tai mărunt,
apoi o căleşti. Morcovii, tăiaţi cubuleţe, îi fierbi separat. Când ceapa
s-a călit, adaugi pieptul…Read more »
Baghete de pizza cu carne de vită
17 September 2012
Baghete
de pizza cu carne de vita din: carne slaba de vita, pasta de rosii si
chilli, mozzarella, frunze de busuioc si bagheta. Ingrediente: 500 g
carne slaba de via, tocata 350 g pasta de rosii si chilli, din borcan 25
g mozzarella, scursa si rupta in fasii 1 mana frunze de busuioc, rupte
1…Read more »
Punci cu visine
17 September 2012
O
reteta simpla de Punci cu visine din: ananas, mandarina, visine,
lichior de cirese, ceai negru si zahar vanilat. Ingrediente: 1 bucata
ananas din conserva 1 lingura de mandarina din conserva 12 visine din
compot 1/8 lichior de cirese 1/2 ceai negru 2 lingurite de zahar vanilat
Mod de preparare: Lasam ananasul, mandarine si…Read more »
Sos de crap
17 September 2012
O
reteta de sos de crap din: peste, apa, ulei, vin alb, bulion, frunze de
dafin, piper, patrunjel, usturoi, ceapa, zahar si sare. Ingrediente: 1
kg peste 1 pahar de 100 ml apa 1 pahar de ulei 1 pahar de vin alb 50
bulion 2 frunze de dafin piper 4-5 fire patrunjel 2 catei de…Read more »
Spaghete bolognese cu sos delicios de rosii si ardei
17 September 2012
Spaghete
bolognese cu sos delicios de rosii si ardei din: ceapa, usturoi,
morcov, ulei de masline, carne tocata, oregano, sare, piper, sos de
rosii, supa, vin rosu, ardei gras si spaghete. Ingrediente: 1 ceapa 2
catei de usturoi 1 morcov 2 linguri ulei de masline 500 g carne tocata 1
lingurita oregano sare piper 3…Read more »
Prajitura delicioasa cu fructe
17 September 2012
O
reteta de prajitura delicioasa cu fructe din: faina, migdale, sare,
zahar vanilinat, oua, unt, budinca de vanilie, lapte, zahar, fructe si
glazura de tort. Ingrediente: aluat: 400 g faina 250 g migdale macinate 1
praf de sare 100 g sare 2 pliculete zahar vanilinat 2 oua 250 g unt
moale topping: 2 pachete budinca…Read more »
Homar la grătar
17 September 2012
Incălziţi
o tigaie cu grătar suficient de mare ca să aşezaţi homarul pe ea.
Condimentaţi partea tăiată a homarului cu sare de mare şi piper negru
proaspăt măcinat şi ungeţi-o cu puţin ulei de măsline. Aşezaţi homarul
pe grătar cu partea tăiată în jos şi apăsaţi-l cu un capac; astfel
carnea se va lipi de…Read more »
Salata Floarea-soarelui
17 September 2012
Salata
floarea-soarelui din: piept de pui, ciuperci, oua, cascaval, masline,
porumb, sare, piper, mustar, ulei, ardei grasi si rosii. Ingrediente: 1
piept de pui 4 ciuperci 2 oua fierte 100 g cascaval masline feliate
porumb din conserva sare piper ulei de masline pentru maioneza: 1 ou
intreg mustar zeama de lamaie 1 ceasca de ulei…Read more »
Prăjitură cu alune şi fructe
17 September 2012
O
reteta de prajitura cu alune si fructe din: unt, zahar, zahar
vanilinat, oua, faina, praf de copt, alune, lapte, amaretto, coacaze si
fulgi de migdale. Ingrediente: 300 g unt 300 g zahar 2 linguri zahar
vanilinat 6 oua 750 g faina 1 1/2 pachet praf de copt 300 g alune
macinate circa 200 ml…Read more »
Platou de gratar
17 September 2012
Platou
de gratar din: spanac, file de porc, piper, frunze de salvie, kaizer,
masline, mozzarella, rosii, snitele de porc, frunze de busuioc, samburi
de pin, ceapa, usturoi, crema de branza, rosii si ulei. Ingrediente: 200
g spanac congelat 500 g fil de porc piper 12 frunze de salvie 6 felii
de kaizer 12 masline verzi…Read more »
Salata de sfecla rosie
17 September 2012
Salata
de sfecla rosie din: sfecla rosie, cartofi, boabe de fasole, usturoi,
iaurt, maioneza, sare si piper. Ingrediente: 250 g sfecla rosie 2
cartofi boabe de fasole din conserva 1 catel de usturoi (sau ceapa) 125 g
iaurt 3 linguri maioneza sare si piper Mod de preparare: Fierbi
sfecla şi o dai apoi pe…Read more »
Reteta zilei: Salata mixta
16 September 2012
O
reteta de Salata mixta din: varza, salata verde, varza rosie, nuci,
branza, rosii, avocado, morcovi, fasole, crutoane, sare, ulei si otet
balsamic. Ingrediente: 1/2 varză alba 1 salata verde 1/2 varza rosie
nuci branza rosii avocado morcovi fasole crutoane sare ulei otet
balsamic Mod de preparare: Spalati si tocati atat varza alba, cat…Read more »
Obleţel marinat
16 September 2012
Obleţel
marinat din: obletel, apa, sare grunjoasa, otet, foi de dafin, boabe de
piper, boabe de mustar si ulei. Ingrediente: 1,5 kg obletel de Dunare
proaspat 1 l apa 1 lingura mare de sare grunjoasa 0,5 l otet 6 foi de
dafin 1 lingura de boabe de piper 1 lingura boabe de mustar 100 ml…Read more »
Tort cu martipan şi fructe de pădure
16 September 2012
Tort
cu martipan şi fructe de pădure din: faina, unt, galbenus, frisca,
zahar, sare, martipan, migdale, suc de lamaie, albus, frisca, zahar
vanilinat si fructe de padure. Ingrediente: aluat: 150 g faina 100 g unt
1 galbenus 1 lingura frisca 50 g zahar sare umplutura: 50 g martipan
varsat 200 g migdale macinate 4-5 linguri…Read more »
Briose cu mure
16 September 2012
O
reteta de briose cu mure din: oua, ulei, zahar, iaurt, faina, praf de
copt, sare, mure si dulceata de mure. Ingrediente: 2 oua 100 ml ulei 100
g zahar 200 g iaurt 300 g faina 1 praf de copt 1 varf cutit sare 30 g
mure proaspete sau congelate 1/2 borcan dulceata de mure…Read more »
Retete culinare: Pui cu vinete
16 September 2012
O
reteta de pui cu vinete din: pui, vinete, ceapa, faina, ulei, sare si
patrunjel. Ingrediente: 1 pui 3 vinete mijlocii 1 ceapa 1 lingura faina
3-4 linguri ulei sare patrunjel verde tocat Mod de preparare: Tai
vinetele pe lungime, în sferturi, apoi fiecare sfert pe lăţime, în două.
Sărezi bucăţile şi le laşi…Read more »
Cum se prepara Pizza greceasca (video)
16 September 2012
O
reteta video despre cum se prepara pizza greceasca, un preparat
deosebit de delicios si gustos, rapid si foarte sanatos. Ingrediente:
pizza base or dough 55 g feta 5 – 6 kalamata olives 1 garlic cloved,
finely chopped 1 fresh tomato, finely sliced 1/4 red onion 1/4 green
pepper 1/4 red pepper 1 tsp dry…Read more »
Mâncare de crab
16 September 2012
Dacă
tânjiţi după o mâncare mai deosebită, rapidă şi delicioasă, trebuie să
încercaţi această reţetă în stil asiatic. Eu am folosit o gamă întreagă
de mirodenii, însă sunt atât de uşoare şi aromate, încât nu vor pune în
umbră dulceaţa cărnii de crab.Iar dacă folosiţi la sos carnea maro şi
adăugaţi carnea albă la sfârşit,…Read more »
Mâncare de păstăi galbene cu cartofi şi pui
16 September 2012
Mancare
de pastai galbene cu cartofi si pui din: pui, pastai galbene, usturoi,
suc de rosii, ulei, sare, piper si verdeata. Ingrediente: 1 pui 1 kg
pastai galbene 5 cartofi 6 catei de usturoi 200 ml suc de rosii ulei
sare piper verdeata Mod de preparare: Carnea porţionată o pui într-o
cratiţă cu ulei…Read more »
Tartă picantă cu dovlecei
16 September 2012
O
reteta de tarta picanta cu dovlecei din: faina, ou, unt, sare,
dovlecei, sana, jambon, oua, ardei gras, piper, cimbru, nucsoara si ulei
de masline. Ingrediente: 225 g faina 1 ou 100 g unt un varf cuti tsare
pentru umplutura: 500 g dovlecei 200 g sana 300 g jambon 2 oua ardei
gras rosu piper…Read more »
Prajitura cu fructe (caise)
16 September 2012
O
reteta de prajitura cu fructe din: caise, faina, zahar, ulei, praf de
copt, esenta si nuca. Ingrediente: 1 kg caise (sau ce preferi) 10
linguri faina 10 linguri zahar 8 linguri uilei 2 prafuri de copt esente
dupa gust 1 cana nuca sau alune Mod de preparare: Separi albuşurile de
gălbenuşuri, freci gălbenuşurile…Read more »
Salată de vară cu piept de pui
16 September 2012
Salata
de vara cu piept de pui din: piept de pui, fasole verde, mazare,
cartofi, ardei rosu, gulie, ciuperci, telina, verdeata, crutoane, rosii
cherry, ulei de masline, mustar si iaurt. Ingrediente: 1 piept de pui
fiert 1 mana de fasole verde fiarta 1 mana de mazare fiarta 2-3 cartofi
fierti 1 ardei rosu 1/3 gulie…Read more »
Gratar de porc
16 September 2012
O
reteta de gratar de porc din: cartofi, ciuperci, sare, piper, ulei,
ceafa de porc, unt si foaie de dafin. Ingrediente: 8 cartofi mici 8
ciuperci de dimensiuni medii sare piper 1 lingura ulei 4 bucati ceafa de
porc 30 g unt 1 foaie de dafin Mod de preparare: Spălaţi cartofii,
fierbeţi-i cca 20…Read more »
Doradă cu ierburi
16 September 2012
Dorada
cu ierburi din: dorada, sare, piper, suc de lamaie, rozmarin, cimbru,
foi de dafin, rosii uscate, usturoi si ulei de masline. Ingrediente: 4
dorade curatate (a 350 g) sare piper 1 lingurita suc de lamaie 6
crengute rozmarin 10 crengute cimbru 4 foi de dafin 8 rosii uscate 2
catei de usturoi 2 linguri…Read more »
Ciorbă picantă de vită
16 September 2012
O
reteta de ciorba picanta de vita din: rasol de vita cu os, ceapa, praz,
patrunjel, telina, morcovi, ardei, gogosar, telina verde, patrunjel,
ardei iute, smantana, sare, piper si ulei de floarea soarelui.
Ingrediente: 1 rasol de vită cu os 1 ceapă 1 fir praz 1 rădăcină
pătrunjel 1 rădăcină țelină 2 morcovi 1-2 ardei…Read more »
Tarta cu pepene galben
15 September 2012
O
reteta de tarta cu pepene galben din: piscoturi, miez de pepene galben,
unt, gelatina, zahar, frisca, zahar vanilat si fructe. Ingrediente: 200
g piscoturi 500 g miez de pepene galben 150 g unt 1 plic gelatina 100 g
zahar 200 g frisca zahar vanilat fructe pentru ornat dupa preferinta
sau fulgi de ciocolata …Read more »
Aperitiv: Vinete umplute
15 September 2012
O
reteta de vinete umplute din: vinete, ceapa, rosii, ardei gras, sare,
piper, chimen si ulei. Ingrediente: 1 kg vinete 1 ceapa 5 rosii 1 ardei
gras sare piper 1/3 lingurita chimen 4 linguri ulei Mod de preparare:
Speli vinetele şi le tai în două pe lungime. Scoţi miezul din interior,
cu ajutorul unei…
Retete pentru weekend #24
15 September 2012
Va
prezentam o serie de retete pentru weekend astfel incat sa puteti gati
simplu si rapid. Delectati-va cu aceste retete pentru weekend si va
asteptam sa vizionati mereu retetele noastre pentru weekend! Varza de
Bruxelles cu sos de mustar O reteta de varza de bruxelles cu sos de
mustar din: varza de bruxelles, ceapa, mustar,…Read more »
Tort de ciocolată cu îngheţată şi fructe proaspete
15 September 2012
Tort
de ciocolată cu îngheţată şi fructe proaspetedin: oua, zahar, zahar
vanilinat, faina, ciocolata alba, lichior de portocale, frisca si fructe
de padure. Ingrediente: blat: 2 oua 70 g zahar 1 plic zahar vanilinat
80 g faina in plus: 300 g ciocolata alba 2 oua proaspete 2 linguri
lichior de portocale 600 g frisca 500…Read more »
Cocktail Black Passion Fruit Tea
15 September 2012
Cocktail
Balck Paassion Fruit Tea din: passion fruit puree, fresh lemon si
strong cold black infusion. Ingrediente: 25 ml passion fruit puree 20 ml
fresh lemon sau lime juice 100-150 g strong cold black tea infusion
Mod de preparare: Se toarna toate ingredientele pe rand in pahar peste
gheata cuburi si se amesteca puternic…Read more »
Ardei umpluţi – cu gust picant de ciuperci
15 September 2012
O
reteta de ardei umpluti din: ardei grasi, chifle, unt, ciuperci
champignon, ceapa, usturoi, patrunjel, lapte, ou, sare, piper, nucsoara
si supa. Ingrediente: 4 ardei grasi 4 chifle de o zi 4 linguri unt 100 g
ciuperci champignon 1 ceapa 1 catel de usturoi 1 lingura patrunjel
tocat 125 ml lapte fierbinte 1 ou sare…Read more »
Salata picanta de pui cu pepene galben
15 September 2012
O
reteta de salata picanta de pui cu pepene galben din: pui, pepene
galben, zarzavat de supa, ceapa, ardei iute, salata verde, boabe de
piper, suc de lamaie, suc de mere, ulei, sare si piper. Ingrediente: 1
pui 1 pepene galben 1 legatura zarzavat de supa 1 ceapa 1 ardei iute mic
1 salata verde…Read more »
Reteta zilei: Prajitura crocanta cu piersici si afine
15 September 2012
Prajitura
crocanta cu piersici si afine din: faina, zahar brun, sare,
scortisoara, nuci pecan, unt, piersici, afine, tapioca, suc de lamaie si
inghetata de vanilie. Ingrediente blat: 3/4 ceasca făină 1/3 ceasca de
zahar brun 1 lingura de zahar 1 vârf de cuțit de sare 1 vârf de cuțit de
scorțișoară 1/2 cana nuci pecan…
Read more »
Read more »
Ardei umpluţi, pe grătar
15 September 2012
Ardei
umpluţi, pe grătar din: ardei capia, sare, stafide, unt cu usturoi,
supa, cuscus, ceapa, curry, sos sambal oelen, migdale, seminte de pin,
piper si unt. Ingrediente: 8 ardei capia rosii sare 100 g stafide 1
lingura unt cu usturoi pisat 350 ml supa 150 g cuscus instant 1 ceapa
curry 1 varf de cutit…Read more »
Tarte cu branză şi pere
15 September 2012
O
reteat delicioasa de tarta cu: aluat foitaj, pere, branza cu mucegai
albastru, mascarpone, miere, migdale, ou. Ingrediente: 400g de aluat
foitaj 2-3 pere tari 200g de brânză cu mucegai albastru 2 linguri de
mascarpone (se poate înlocui cu unt moale) 3 linguri de miere lichidă 1
pumn de migdale, tăiate fâşii, coapte într-o tigaie…Read more »
Zacuscă cu mere
15 September 2012
O
reteta de zacusca cu mere din: gogosari, ardei gras, mere, morcovi,
telina, ceapa, bulion, ulei, sare si piper. Ingrediente: 3 kg gogosari 1
kg ardei gras 1 kg mere 1 kg morcovi 1 kg telina 1/2 kg ceapa 1 l
bulion 500 ml ulei sare piper Mod de preparare: Se coc pe plită…Read more »
Budinca de vinete cu cascaval
15 September 2012
O
reteta de budinca de vinete cu cascaval din: vinete, cartofi, cascaval,
bulion, boia iute, sare si piper. Ingrediente: 3 vinete 5 cartofi 250 g
cascaval 5 linguri bulion 1 lingurita boia iute sare si piper dupa gust
Mod de preparare: Speli cartofii şi îi pui la fiert, apoi îi cureţi
de coajă. Speli…Read more »
Prăjitură cu prune
15 September 2012
O
reteta de prajitura cu prune din: prune, oua, faina, cacao, zahar
pudra, esenta de vanilie, coaja si zeama de lamaie, sare, ciocolata cu
lapte, frisca, fulgi de migdale, unt, lichior de migdale, menta si
scortisoara. Ingrediente: un kg prune 8 oua 8 linguri faina 2 linguri
cacao 10 linguri zahar pudra esenta de vanilie…Read more »
Retete culinare: Vinete umplute
15 September 2012
O
reteta de vinete umplute din: vinete, ardei grasi, ceapa, usturoi,
carne tocata de vita, ulei de masline, ou, busuioc, sare, piper si unt.
Ingrediente: 2 vinete (a 250 g) 2 ardei grasi rosii 1 ceapa 2 catei de
usturoi 500 g carne tocata de vita 2 linguri ulei de masline 1 ou fiert
tare…Read more »
Ciorbă deasă de legume
15 September 2012
O
reteta de ciorba deasa de legume din: varza, patrunjel, cartofi,
telina, morcovi, ceapa verde, arde gras, pastarnac, fasole verde, fasole
neagra, bors, sare si ulei. Ingrediente: 1 varza mica 1 radacina de
patrunjel 2 cartofi 1 telina mica 2 morcovi 2 fire ceapa verde 1 ardei
gras verde 1 ardei gras rosu 1 pastarnac…Read more »
Cocktail Red Tea
15 September 2012
O
reteta simpla de Cocktail Red Tea din: rasperry puree, fresh lemon si
strong cold berry tea infusion. Ingrediente: 25 ml rasperry puree 20 ml
fresh lemon sau lime juice 100-150 ml strong cold berry tea infusion
Mod de preparare: Se toarna toate ingredientele pe rand in pahar peste
gheata cuburi si se amesteca…Read more »
Tarta cu vinete
15 September 2012
O
reteta de tarta cu vinete din: faina, drojdie, lapte, amrgarina, sare,
zahar, vanata, broccoli, masline, praz, usturoi, oua, piper si
patrunjel. Ingrediente: 500 g faina 25 g drojdie 300 ml lapte 150 g
unt/margarina sare 1 lingurita rasa de zahar 1 vanata 250 g broccoli 150
g masline tocate fin 1 fir de praz…Read more »
Guguluf glazurat cu prune
15 September 2012
O
reteta de guguluf glazurat cu prune din: oua, unt, ulei de floarea
soarelui, sare, drojdie, lapte, faina, zahar vanilat, coaja de lamaie,
zahar pudra, prune, nuci, smantana, unt, scortisoara si esenta de
vanilie. Ingrediente: 4 oua 200 g unt 4 linguri ulei de floarea soarelui
un praf sare 70 g drojdie proaspata 175 ml…Read more »
Legume cu cărnăciori
15 September 2012
O
reteta de legume cu carnaciori din: carnati de curcan, ceapa, usturoi,
chilli, ardei gras, fasole verde, porumb, fasole boabe, ulei, rosii,
sare, piper cayenne, suc de lamaie, patrunjel si cimbru. Ingrediente:
400 g carnati de curcan 1 ceapa medie 2 catei de usturoi 2 chilli 2
ardei grasi 250 g fasole verde 200 g…Read more »
Barbecue de pasăre
15 September 2012
O
reteta de barbecue de pasare din: miere, sos barbecue, suc de lamaie,
boia de ardei dulce, sare, piper, ulei, aripi curcan, pulpe de pui,
porumb, usturoi, ulei si sare. Ingrediente: marinata: 3 linguri miere 4
linguri sos barbecue 1 lingura suc de lamaie 1 1/2 lingurita boia de
ardei dulce sare piper 4 linguri…Read more »
Tartă cu prune caramelizate
15 September 2012
O
reteta de tarta cu prune caramelizate din: oua, unt, smantana, sare,
zahar pudra, faina, zahar vanilat, zahar tos, scortisoara, lapte, unt si
prune. Ingrediente: 8 oua 220 g unt 4 linguri smantana un praf sare 6
linguri zahar pudra 6 linguri faina un plic zahar vanilat 150 g zahar
tos scortisoara 2 linguri lapte…Read more »
Cum se prepara Supa crema de cartofi (video)
15 September 2012
O
reteta video despre cum se prepara supa crema de cartofi, un preparat
deosebit de delicios si gustos, rapid si foarte sanatos. Ingrediente: 2
olive oil 1/2 onion, chopped 1 parsley, chopped 4 medium potatoes,
chopped pepper salt 400 ml vegetable stock Cum se prepara Supa crema
de cartofi Pofta buna!Read more »
Frigărui picante
15 September 2012
O
reteta de frigarui picante din: ceapa, usturoi, dovlecel, carne tocata
de vita, boia de ardei iute, ou, pesmet, pasta de ardei, sare, piper,
ardei gras si ulei. Ingrediente: 1 ceapa 1 catel de usturoi 1 dovlecel
mic 750 g carne tocata de vita 1/2 lingurita boia de ardei iute 1 ou 3
linguri pesmet…Read more »
Pui in sos dulce-acrisor
15 September 2012
O
reteta de pui in sos dulce acrisor din: piept de pui, pesmet, ulei de
floarea soarelui, ceapa rosie, ardei, rosii, sare grunjoasa, piper,
ulei, otet balsamic, ceapa verde si miere. Ingrediente: 800 g piept de
pui 100 g pesmet ulei de floarea soarelui 2 cepe rosii 4 ardei 2 rosii
sare grunjoasa piper negru…Read more »
Rulouri din curcan
15 September 2012
O
reteta de rulouri din curcan: piept de curcan, suc de lamaie, sare,
fulgi de chilli, praz, ricotta, patrunjel, caise si ulei de masline.
Ingrediente: 800 g piept de curcan 2 linguri suc de lamaie sare mare
fulgi de chilli 1 fir praz 100 g ricotta 1/2 legatura patrunjel tocat
100 g caise uscate, tocate…Read more »
Zacuscă de gogoşari cu hrean
15 September 2012
O
reteta de zacusca de gogosari cu hrean din: gogosari, hrean, morcovi,
telina, bulion, ceapa, miere de albine, ulei, otet de mere, sare si
piper. Ingrediente: 3 kg gogosari 1/2 hrean 1/2 morcovi 1 kg telina 1 l
bulion 200 g ceapa 3 linguri miere de albine 500 ml ulei 70 g otet de
mere…Read more »
Briose cu dovlecei
15 September 2012
O
reteta de briose cu dovlecei din: dovlecei, morcovi, oua, marar, faina,
pesmet, margarina, sare, piper, ceapa, smantana si patrunjel.
Ingrediente: 2 dovlecei 2 morcovi 4 oua o legatura marar 4 linguri faina
2 linguri pesmet 100 g unt sau margarina sare piper macinat o legatura
ceapa smantana patrunjel pentru ornat Mod de preparare:…Read more »
Retete culinare: Somon cu legume
15 September 2012
O
reteta de somon cu legume din: orez salbatic, sare, dovlecel, usturoi,
rosii cherry, piper, marar, file de somon si suc de lamaie. Ingrediente:
90 g amestec orez salbatic sare 1 dovlecel mic 1 catel de usturoi 200 g
rosii cherry piper 1/2 legatura marar 400 g file de somon fara piele 4
linguri suc…Read more »
Cocktail Green Mango Tea
15 September 2012
O
reteta simpla de Cocktail Green Mango Tea din: mango puree, fresh lemon
si strong cold green tea infusion. Ingrediente: 25 ml mango puree 20 ml
fresh lemon sau lime juice 100-150 ml strong cold green tea infusion
Mod de preparare: Se toarna toate ingredientele pe rand in pahar peste
gheata cuburi si se…Read more »
Omleta direct din cuptor
15 September 2012
O
reteta de omleta din: dovlecei, ardei gras, busuioc, ulei de masline,
branza, oua, sare, piper si unt. Ingrediente: 200 g dovlecei cate 1
ardei gras verde si rosu 1 legatura busuioc 2 linguri ulei de masline
150 g branza pentru pizza 8 oua sare si piper putin unt Mod de
preparare: Preîncălziţi cuptorul…Read more »
Crostini delicioase de crab
15 September 2012
O
reteta de crostini delicioase de crab din: carne de crab, frunze de
fenicul, ardie iute, lamaie, ulei de masline extravirgin, ciabatta, sare
de mare, piper, usturoi si maioneza. Ingrediente: 400 g carne de crab
alba 150 g carne de crab maro o mana de frunze de fenicul, tocate marunt
un ardei iute rosu proaspat,…Read more »
Paste aromate cu peste
15 September 2012
O
reteta de paste aromate cu peste din: spaghete, file de cod, ceapa,
ciuperci, cimbru verde, sare, piper negru, ulei de masline, otet
balsamic, unt si masline verzi. Ingrediente: 300 g spaghete 200 g file
de cod o legatura ceapa 4 ciuperci 4 catei usturoi cimbru verde sare
piper negru macinat 2-3 linguri ulei de…Read more »
Ficat de vită în sos aromat
15 September 2012
O
reteta de ficat de vita in sos aromat din: ficat de vita, lapte,
rozmarin, unt, ulei de masline, vin, mierea, usturoi, sare, piper si
cartofi. Ingrediente: 800 g ficat de vita un litru lapte o crenguta
rozmarin 100 g unt 2-3 lingurite ulei de masline 100 ml vin rosu
demidulce o lingura mierea 5-6…Read more »
Inghetata de banane
15 September 2012
O
reteta de inghetata de banane din: banane, zeama de lamaie, smantana,
zahar pudra si esenta de vanilie. Ingrediente: 3 banane 20 ml zeama de
lamaie 300 ml smantana dulce 100 g zahar pudra esenta de vanilie Mod
de preparare: Mixează la viteză maximă smântână cu zahărul pudră.
Separat, zdrobeşte bananele cu furculiţa şi…Read more »
Paste cu vinete coapte, roşii şi busuioc
15 September 2012
O
reteta delicioasa de paste cu: vanata, ulei de masline, usturoi, rosii
cherry, otet balsamic, zahar tos, busuioc. Ingrediente: 1 vânătă mare,
tăiată bucăţi 2 linguri ulei de măsline 2 căţei de usturoi mari,
nedecojiţi 300g de roşii cherry 1 lingură de oţet balsamic 1 linguriţă
de zahăr tos 1 mână frunze de busuioc, plus…
Pepene verde, salată cu brânză feta şi pâine uscată
15 September 2012
O
reteta delicioasa de salata cu: pepene verde, braza feta, masline,
patrunjel, menta, ceapa rosie, ulei de masline, otet balsamic.
Ingrediente: 1/2 de pepene verde (aprox. l,5kg), fără coajă si seminţe,
tăiat în bucăţi 200g de brânză feta, tăiată cubuleţe 1 mână sănătoasă de
măsline negre 1 mână frunze de pătrunjel mari frunze de mentă…Read more »
Friptură cu sos verde
14 September 2012
Friptura
cu sos verde din: patrunjel, busuioc, menta, usturoi, capere, sardele,
otet din vin rosu, ulei de masline, sare, piper si fileuri de vita.
Ingrediente: 1 legatura patrunjel cate 10 frunze de busuioc si menta 1
catel usturoi 1 lingura mustar 1 lingura capere 2 fileuri sardele 1
lingurita otet din vin rosu 150 ml…Read more »
Ciorba de pui cu legume
14 September 2012
O
reteta de ciorba de pui cu legume din: piept de pui, ceapa, ardei,
morcovi, rosii, dovlecei, praz, patrunjel si ulei de masline.
Ingrediente: 2 piepti de pui 2 cepe 2 ardei 2 morcovi 4 rosii 2 dovlecei
un fir praz o legatura patrunjel 2 linguri ulei de masline Mod de
preparare: Se fierb…Read more »
Rulouri cu legume
14 September 2012
O
reteta de rulouri cu legume din: carne de vitel, sare, piper,
prosciutto crudo, branza ricotta, pasta de tomate, ardei grasi, rosii,
busuioc, otet balsamic si ulei de masline. Ingrediente: 4 bucati carne
de vitel (a 120 g) sare piper 4 felii prosciutto crudo (sau kaizer) 75 g
branza ricotta 4 linguri pasta de masline…Read more »
Salată cu paste şi vinete
13 September 2012
O
reteta de salata cu paste si vinete din: vinete, sare, ulei de masline,
piper, paste, rosii, usturoi, zahar, oregano, busuioc si mozzarella.
Ingrediente: 300 g vinete sare 5 linguri ulei de masline piper 300 g
paste scurte 500 g rosii 2 catei de usturoi 2 linguri zahar 1/2 legatura
oregano 2 crengute busuioc 200…Read more »
Frigaruie picanta de carnaciori
13 September 2012
O
reteta de firgaruie picanta de carnaciori din: boabe de ienupar,
cuisoare, foaie de dafin, cimbru, rozmarin, ulei, carnaciori, ardei
gras, ceapa verde, sare, piper, smantana, hrean si suc de lamaie.
Ingrediente: 4 boabe de ienupar 1 lingurita boabe de piper negru 2
cuisoare 1 foaie de dafin 1/2 lingurita cimbru 1 varf de cutit…Read more »
File de somon si cartofi
13 September 2012
O
retete de file de somon si cartofi din: file de somon, sare grunjoasa,
piper, lamaie, ulei de masline, frunze marar, cartofi, usturoi si ulei
de masline. Ingrediente: 4 bucati file de somon sare grunjoasa piper
negru macinat si boabe o lamaie 2-3 linguri ulei de masline 3-4 frunze
marar un kg cartofi mici o…Read more »
Paste cu mazăre la tigaie
13 September 2012
O
reteta de paste cu mazare la tigaie din: mazare, chifla, amestec de
carne tocata, ou, ceapa, mustar, sare, piper, unt, ardei grasi, sos de
vita, amidon, farfalle si brandy. Ingrediente: 500 g mazare proaspata
(pastai) 1 chifla veche de 1 zi 300 g amestec de carne tocata 1 ou 1
ceapa mica 1-2 linguri…Read more »
Carne tocată pe grătar
13 September 2012
O
reteta de carne tocata la gratar din: usturoi, cimbru, boia de ardei
dulce, sare, piper, carne tocata, pesmet, seminte de anason, fruct stea,
rosie, branza feta, ou si ulei de masline. Ingrediente: 3 catei de
usturoi 1 lingurita cimbru uscat boia de ardei dulce sare piper 1 kg
carne tocata 2 linguri pesmet cate…Read more »
Aperitiv cu dovlecei
13 September 2012
O
reteta de aperitiv cu dovlecei din: dovlecei, marar, oua, crema de
branza, unt, malai, sare grunjoasa, piper, ceapa verde, ou, smantana,
mustar, ulei de masline si rosii. Ingrediente: 3 dovlecei 2 legaturi
marar 2 oua 150 g crema de branza 150 g pesmet 50 g unt 3 linguri malai
sare grunjoasa piper negru macinat…Read more »
Ficăţei de curcan la cuptor
13 September 2012
O
reteta de ficatei de curcan la cuptor din: ficat de curcan, lapte, ulei
de masline, otet balsamic, unt, ceapa rosie, sare, susan, coniac,
ardei, orez, supa si busuioc. Ingrediente: 500 g ficat de curcan 300 ml
lapte 2-3 linguri ulei de masline 2-3 linguri otet balsamic 100 g unt o
ceapa rosie sare 100…Read more »
Cheesecake cu fructe de pădure
13 September 2012
O
reteta de Cheesecake cu fructe de pădure din: biscuiti, unt, gelatina,
afine, mure, zmeura, branza de vaci, iaurt, zahar pudra si suc de
lamaie. Ingrediente: 150 g biscuiti integrali 125 g unt topit 8 foi
gelatina 300 g afine 300 g mure 300 g zmeura 800 g branza de vaci 300 g
iaurt 120…Read more »
Tarte cu mure şi cremă de vanilie
13 September 2012
Tarte
cu mure şi cremă de vanilie din: faina, coaja de lamaie, zahar, sare,
unt, mure, lapte, baton de vanilie, galbenusuri, amidon si frisca.
Ingrediente: blat: 350 g faina 1 lingurita coaja de lamaie rasa 120 g
zahar sare 240 g unt in plus: 250 g mure 85 gg zahar 250 ml lapte miezul
de…Read more »
Reteta zilei:Fondue picant cu branza cheddar
13 September 2012
O
reteta de fondue picant cu branza cheddar din: vin alb, amidon de
porumb, branza cheddar, branza pepper chesse, boia de ardei, ardei
jalapeno si usturoi. Ingrediente: 1 ceasca de vin alb sec 2 linguri
amidon de porumb branza Cheddar tocata branza pepper chesse 1 lingurita
boia de ardei 3-4 ardei jalapeno prajiti, tocati 1…
Read more »
Read more »
Ficătei îmbrăcaţi în bacon
13 September 2012
O
reteta de ficatei in bacon din: ficatei de pui, lapte, rozmarin, boabe
de piper, ulei de floarea soarelui, sare grunjoasa, piper, dulceata de
ceapa si bacon. Ingrediente: 500 g ficatei de pui 300 ml lapte 2
crengute de rozmarin 2-3 boabe piper 30 ml ulei de floarea soarelui sare
grunjoasa piper negru macinat 2…Read more »
Supă-cremă de ardei gras
13 September 2012
O
reteta de supa crema de ardei gras din: ceapa, ardei grasi, ulei de
masline, cimbru, rosii, foaie de dafin, supa de legume, sare, piper,
zahar, busuioc si smantana. Ingrediente: 4 cepe frantuzesti 5 ardei
grasi (portocalii sau roșii) 2 linguri ulei de măsline 2 fire cimbru 250
g rosii decojite (conservă) 1 foaie de…Read more »
Chiftele cu legume – un adevarat deliciu
13 September 2012
O
reteta de chiftele cu legume din: morcovi, ceapa, cartofi, fasole
verde, ulei, supa, rosii, patrunjel, carne tocata de vita, mustar,
pesmet, oua, sare si piper. Ingrediente: 2 morcovi 2 cepe 250 g cartofi
250 g fasole verde 2 linguri ulei 100 g fasole verde 750 ml supa 250 g
rosii 1 legatura patrunjel 500…Read more »
Cocktail Berry Wine
13 September 2012
O
reteta simpla de Cocktail Berry Wine din: sirop de mure, vin alb si suc
de mere. O combinatie reusita, fara a avea un volum mare de alcool,
vine in intampinarea amatorilor de vin alb cu un mix bun de arome, mar
si mure. pahar: flute decor: mura Ingrediente: 20 ml sirop de mure 100…Read more »
Tort de cafea si mure
13 September 2012
O
reteta de tort de cafea si mure din: cafea solubila, cacao, oua, zahar,
sare, faina, amidon, praf de copt, mure, frisca, gelatina, zahar pudra
si drajeuri de ciocolata. Ingrediente: 2 lingurite cafea solubila 1
lingurita cacao 4 oua 150 g zahar 1 praf sare 75 g faina 75 g amidon 1/2
lingurita praf de…Read more »
Busuiocul: parfum proaspăt
13 September 2012
Din
bucătăria gurmandului nu ar trebui să lipsească un ghiveci cu busuioc.
Astfel, va avea mereu la dispoziţie frunze proaspete, gata să-i umple
de aromă cele mai diverse preparate. Frunzele proaspete de busuioc nu
se pun însă la fiert cu mâncarea, deoarece aroma are mult de suferit.
Ele se adaugă numai după ce mâncarea este…Read more »
Minitarte cu legume
13 September 2012
O
reteta de minitarte cu legume din: spanac, sare, ardei grasi, rosii,
dovlecei, mozzarella, aluat de foi, galbenus, piper si ulei de masline.
Ingrediente: 150 g spanac sare 2 ardei grasi rosii 4 rosii 2 dovlecei
200 g moazzarella 400 g aluat de foi (refrigerat) 1 galbenus piper 2
linguri ulei de masline Mod…Read more »
Zacuscă cu spanac
13 September 2012
O
reteta de zacusca cu spanac din: spanac, ceapa, ardei capia, gogosari,
ulei, usturoi, ardei iute, foi de dafin, sare si piper. Ingrediente: 1
kg spanac fiert, scurs, racit 2 kg ceapa 1 kg ardei capia 1 kg gogosari 1
l ulei 5 capatani de usturoi 3 ardei iuti 2 foi de dafin sare piper…Read more »
Peşte cu cartofi prăjiţi (Fish and chips)
13 September 2012
Fish
and chips este considerată mâncarea naţională a britanicilor.
într-adevăr, peştele cu cartofi prăjiţi a devenit un adevărat simbol
naţional încă din perioada victoriană, câştigându-şi popularitatea
datorită faptului câ se putea lua la pachet. Cu toate că britanicii au
experimentat în perioada de după război şi gusturi mai exotice, aceasta a
rămas o mâncare foarte…Read more »
File de porc cu fasole şi roşii
13 September 2012
O
reteta de file de porc cu fasole si rosii din: fasole verde, sare, file
de porc, ulei, piper, ceapa, rosii cherry, gorgonzola, lapte, sos
hollandaise, unt si branza gouda. Ingrediente: 600 g fasole verde sare
600 g file de porc 2 linguri ulei piper 2 cepe 250 g rosii cherry 100 g
gorgonzola 150…Read more »
Perişoare cu legume şi fâşii crocante de tortilla
13 September 2012
O
reteta de Perişoare cu legume şi fâşii crocante de tortilla din: boabe
de porumb, ardei copti, ciuperci, suc de limeta, sos samba oelek, sare,
piper, supa, usturoi, carne de vita tocata, ou, pesmet, avocado,
tortilla si ulei. Ingrediente: 1 conserva boabe de porumb (285 g) 100 g
ardei copti (de la borcan) 80 g…Read more »
Curechi dulce
13 September 2012
O
reteta de curechi dulce din: cartofi, ceapa, rosii, morcovi, orez,
varza, marar verde, ulei, smantana, sare, piper si boia. Varza este un
aliment alcalinizant nutritiv, energetic, remineralizant şi tonifiant şi
este preferabil să fie consumată în stare crudă, pentru a i se păstra
proprietăţile şi virtuţile tămăduitoare. Un consum regulat de varză are
efect…Read more »
Paste cu smântână şi ciuperci
13 September 2012
O
reteta de paste cu smantana si ciuperci din: ciuperci, ceapa, usturoi,
taitei, sare, unt, oregano, supa, amidon, smantana, patrunjel si piper.
Ingrediente: 1 conserva ciuperci Champignon feliate (850 ml) 1 ceapa 2
catei de usturoi 400 g taitei lati sare 2 linguri unt 1/2 lingurita
oregano uscat 100 ml supa 1 lingurita amidon 200…Read more »
Zacuscă din gogoşari cu măsline
13 September 2012
O
reteta de zacusca din gogosari cu masline din: gogosari, ardei gras,
ceapa, masline, pasta de rosii, ulei, foi de dafin, sare si piper.
Ingrediente: 4 kg gogosari 1 kg ardei gras 1 kg ceapa alba 1 kg ceapa
rosie 300 g masline negre fara samburi 4 linguri pasta de rsoii 600 ml
ulei 3…Read more »
Piept de pasăre cu prune
12 September 2012
O
reteta de piept de pasare cu prune din: piept de pui, prune, ulei de
masline, nuci, marar si sare. Ingrediente: 800 g piept de pui (curcan)
20 prune 2 linguri ulei de masline 10 nuci 1 legatura marar sare Mod
de preparare: Tăiaţi carnea de pui în fâşii. Condimen- taţi-le cu sare
şi…Read more »
Salată cu friptură
12 September 2012
Salata
cu friptura din: carne de vita, rosii cherry, salata verde, ulei de
masline, sare, piper, maioneza, iaurt, gorgonzola, suc de lamaie si
germeni de soia. Ingrediente: 600 g felii de carne de vita marinate (se
pot folosi si felii de porc sau de piept de pasare) 300 g rosii cherry
200 g salata verde…Read more »
Cocktail Rose Royal
12 September 2012
O
reteta simpla de Cocktail Rose Royal din: sirop de trandafir si
sampanie. Usor de preparat, dulce spre demisec, o varianta deosebinta a
vestitutlui Kir Royale. Ingrediente: 15 ml sirop de trandafir 100 ml
sampanie sau vin spumant Mod de preparare: Se toarna ingredientele cu
mare atentie in pahar, pe rand, amestecand usor continutul.Read more »
Piept de pui cu gutui
12 September 2012
O
reteta de piept de pui cu gutui din: piept de pui, unt, ulei, gutui,
zahar, scortisoara, lamaie, usturoi, sare si piper. Ingrediente: 800 g
piept de pui 2 linguri unt 2 linguri ulei 2 gutui mari 1 lingura zahar
1/2 lingurita scortisoara 1/2 lamaie 2 catei de usturoi sare piper Mod
de preparare:…Read more »
Paste cu ţelină, măsline si fasole roşie
12 September 2012
O
reteta de paste cu telina, masline si fasole rosie din: paste,
cascaval, fasole rosie, masline, usturoi, rosii, ulei de masline,
telina, vin, sare si piper. Ingrediente: 500 g paste 100 g cascaval 1
cana fasole de boabe rosie fiarta 1 cana masline 2 catei de usturoi 2
cani rosii taiate in cubulete 2 linguri…
Chiftelute in stil italian cu garnitura de gnocchi si dovlecei
12 September 2012
O
reteta de Chiftelute in stil italian cu garnitura de gnocchi si
dovlecei din: usturoi, carne de vita, ou, oregano, pesmet, sare, piper,
ulei, rosii, mozzarella, gnocchi, dovlecel, unt, smantana si nucsoara.
Ingrediente: 1 catel de usturoi 500 g carne de vita tocata 1 ou 1
lingurita oregano tocat 4 linguri pesmet sare piper 2…Read more »
Picioici noi cu chimion
12 September 2012
Pecioici
nou cu chimion din: cartofi, seminte de chimion, ulei de masline,
ceapa, castarveti, patrunjel verde, sare si boia dulce. Ingrediente: 1,5
kg cartofi noi 1 lingura seminte de chimion 6 linguri ulei de masline 1
ceapa alba 2 cepe rosii 500 g castraveti 1 legatura patrunjel verde
sare boia dulce Mod de preparare:…Read more »
Păstrăvi cu cartofi
12 September 2012
O
reteta de pastravi cu cartofi din: pastravi, ulei, lamaie, marar verde,
patrunjel verde, cartofi, sare si piper. Ingrediente: 4 pastravi 2
linguri ulei 1 lamaie 1 legatura marar verde 1 legatura patrunjel verde
400 g cartofi sare piper Mod de preparare: Curăţaţi peştii de solzi şi
intestine, spălaţi-i bine şi ştergeţi-i cu un…Read more »
Muşchi de viţel gratinat
12 September 2012
Muschi
de vitel gratinat din: dovlecel, rosii, muschi file de vitel,
mozzarella, busuioc, ulei de masline, parmezan, sare, piper si boia.
Ingrediente: 1 dovlecel 2 rosii carnoase 400 g muschi file de vitel sau
de porc 125 g mozzarella 1 legatura busuioc 5 linguri ulei de masline 2
linguri parmezanproaspat ras sare piper boia …Read more »
Cocktailuri: Sangria
12 September 2012
O
reteta de sangria din: sangria sirop, fresh de lamaie, vin rosu,
portocala, lamaie si lime. Dulce acrişor, sec, un cocktail bogat în
arome! Cocktail-urile pe bază de vin încep să revină în atenţia
clienţilor. Sunt uşor de preparat şi sunt foarte potrivite pentru
sezonul cald. In plus, vinul – o băutură nobilă, le împrumută…Read more »
Mâncare de roşii cu ochiuri
12 September 2012
O
reteta de mancare de rosii cu ochiuri din: rosii, ceapa, branza feta,
ardei grasi, ardei iute, oua, usturoi, ulei de masline, busuioc si sare.
Ingrediente: 500 g rosii 2 cepe 300 g branza Feta 2 ardei grasi 1 ardei
iute 4 oua 2 catei de usturoi ulei de masline busuioc sare Mod de…Read more »
Punci de muscata
12 September 2012
O
reteta de punci de muscata din: ceai de muscata, candel, vin rosu,
zeama de lamaie si arrak. Ingrediente: 4 plicuri de ceai de muscata 300 g
candel 1 sticla de vin rosu zeama unei jumatati de lamaie 1/8 l Arrak
Mod de preparare: Turnam 1 l apa fiarta peste plicurile de ceai si-l…Read more »
Inghetata de rom
12 September 2012
O
reteta de inghetata de rom din: rom, smantana, albusuri, zahar pudra,
zahar vanilat, stafide si lamaie. Ingrediente: 100 ml rom 400 ml
smantana dulce 2 albusuri 200 g zahar pudra 2 pliculete cu zahar vanilat
100 g stafide 1 lamaie Mod de preparare: Pune stafidele la înmuiat în
rom. După circa două ore,…Read more »
Pilaf cu vinete si roşii la cuptor
12 September 2012
O
reteta de pilaf cu vinete si rosii la cuptor din: orez, vinete, ulei,
rosii, ceapa, supa de legume, patrunjel, pesmet, usturoi, smantana, sare
si piper. Ingrediente: 150 g orez 4 vinete potrivite ca marime 100 ml
ulei 250 g rosii 2 cepe 500 ml supa de legume 1 legatura patrunjel 50 g
pesmet 2…Read more »
Turte de vara
12 September 2012
O
reteta de turte de vara din: faina, unt, zahar, ou, sare, zahar, faina,
fructe de vara si zahar. Ingrediente: foaia I: 300 g faina 100 g unt
100 g zahar 1 ou sare foaia II: 3 oua 3 linguri zahar 3 linguri faina
umplutura: 800-1 kg fructe de vara: caise, piersici, zmeura, mure,…Read more »
Pastrav umplut la gratar
12 September 2012
O
reteta de pastrav umplut la gratar din: pastravi, ciuperci, ceapa
rosie, ulei, rosii cherry, patrunjel, marar, coriandru, lamaie, sare si
piper. Ingrediente: 2 pastravi 300 g ciuperci 1 ceapa rosie 500 ml ulei
200 g rosii cherry 1 legatura patrunjel 1 legatura marar 1 legatura
coriandru 1 lamaie sare piper Mod de preparare:…Read more »
Supă de roşii cu praz şi mirodenii
12 September 2012
O
reteta de supa de rosii cu praz si mirodenii din: rosii, telina, ardei
gras, usturoi, ceapa, suc de rosii, tarhon, seminte de chimen, cimbru,
frunze de dafin, ulei de masline, praz, sare, piper si otet.
Ingrediente: 1 kg rosii 1 telina 1 ardei gras rosu 5 catei de usturoi 4
cepe 1 l suc…Read more »
Chiftelute din mazăre cu susan
12 September 2012
O
reteta de chiftelute din mazare cu susan: mazare, urda, oua, frunze de
menta, parmezan, usturoi, semitne de susan, pesemt, iaurt, sare si piper
alb. Ingrediente: 1 kg mazare boabe 300 g urda 2 oua cateva frunze de
menta 100 g parmezan ras 2 catei de usturoi 100 g seminte de susan 200 g
pesmet…Read more »
Ardei cu hrişcă
12 September 2012
O
reteta de ardei cu hrisca din: ardei grasi, unt, ceapa rosie, usturoi,
marar verde, ulei de masline, sare si piper. Ingrediente: 4 ardei grasi
rosii 400 g hrisca 50 g unt 1 ceapa rosie 1 capatana de usturoi 1
legatura marar verde 2 linguri ulei de masline sare piper Mod de
preparare: Curăţaţi…Read more »
Plăcintă în straturi
12 September 2012
O
reteta de placinta in straturi din: foi de placinta, branza feta,
iaurt, oua, lapte si unt. Ingrediente: 1 pachet cu foi de placinta 250 g
branza Feta 3 oua 200 g iaurt gras 250 ml lapte 100 g unt Mod de
preparare: într-un castron, bate energic ouăle, toarnă uşor laptele,
încorporează iaurtul. în…Read more »
Bucataria fara foc: Negresa rece
12 September 2012
O
reteta de negresa rece din: biscuiti de ovaz, cacao, nuci, migdale,
rahat, zahar, caise uscate, curmale, unt, galbenusuri, cognac si zahar
pudra. Ingrediente: 300 g biscuiti de ovaz 150 g cacao 100 g nuci,
migdale sau alune de padure 50 g rahat 200 g zahar 50 g caise uscate 50 g
curmale uscate fara…Read more »
Salată de brânză şi legume coapte
12 September 2012
O
reteta de salata de branza si legume coapte din: branza feta, rosii,
dovlecei, ceapa, ulei de masline, oregano si piper. Ingrediente: 500 g
branza Feta 4-5 rosii 1-2 dovlecei 1 ceapa mare 2 linguri cu ulei de
masline 1/2 lingurita cu oregano uscat 1/2 lingurita cu piper negru
Mod de preparare: Taie roşiile…Read more »
Inghetata de afine
12 September 2012
O
reteta de inghetata de afine din: smantana, afine si zahar.
Ingrediente: 250 ml smantana dulce 350 g afine 150 g zahar Mod de
preparare: Intr-un castron, mixeaza smantana dulce cu zaharul pana ce se
topeste si obtii o frisca cremoasa. Separat, zdrobeste afinele cu
furculita sau cu belnderul. Adauga-le peste frisca si amesteca…Read more »
Bucataria fara foc: Ardei umpluţi
12 September 2012
O
reteta de ardei umpluti din: ardei grasi, branza dulce de vaci, telemea
sarata, ceapa, usturoi, seminte de chimen, sare, piper rosi si marar.
Ingrediente: 4 ardei grasi rosii 1 ardei gras verde 500 g branza dulce
de vaci 100 g telemea sarata 1 ceapa 2 catei de usturoi 1 lingurita
seminte de chimen sare…Read more »
Somon cu ciuperci
12 September 2012
O
reteta de somon cu ciuperci din: rondele de somon, ciuperci, ceapa,
sirop de rodie, unt, sare si piper. Ingrediente: 4 rondele de somon 500 g
ciuperci champignon mici 1 ceapa mare 4-5 linguri sirop de rodie 50 g
unt sare piper Mod de preparare: Presarati rondelele de somon cu sare
si piper, apoi…Read more »
Cum se prepara Pizza margherita (video)
12 September 2012
O
reteta video despre cum se prepara pizza margherita, un preparat
deosebit de delicios si gustos, rapid si foarte sanatos. Ingrediente:
pizza dough or base 80 g ripe tomato 50 g buffalo mozzarella 5 basil
leaves olive oil salt pepper Cum se prepara Pizza margherita Pofta
buna!Read more »
Branza in foi de vita cu salata de struguri
12 September 2012
O
reteta de branza in foi de vita cu salata de struguri din: foi de vita,
cas, boabe de porumb, oregano, ulei de masline, otet de mere, struguri,
sare si piper. Ingrediente: 12 foi de vita, oparite in apa sarata 400 g
cas proaspat sau branza mozzarella 300 g boabe de porumb dulce din
conserva…Read more »
Inghetata delicioasa de vanilie
12 September 2012
O
reteta de inghetata de vanilie din: oua, lapte, frisca, zahar si esenta
de vanilie. Ingrediente: 6 oua 1 l lapte 250 g frisca 150 g zahar
esenta de vanilie Mod de preparare: Separa albusurile de galbenusuri.
Freaca galbenusurile cu zaharul pana ce incepe sa se topeasca. Fierbe
laptele cu putina esenta de vanilie.…Read more »
Salau in jambon cu sos de marar
12 September 2012
O
reteta de salau in jambon cu sos de marar din: file de salau, jambon,
unt, faina, lapte, smantana, marar, lamaie, sare si piper. Ingrediente: 4
bucati file de salau (circa 150 g/bucata) 12 felii jambon crud uscat 50
g unt 1 lingura faina 250 ml lapte 200 ml smantana de gatit 1 legatura
marar…Read more »
Retete culinare: Parjoale moldovenesti
12 September 2012
O
reteta de parjoale moldovenesti din: carne tocata, paine integrala,
oua, ceapa, cimbru, marar, faina, ulei, sare si piper. Ingrediente: 1 kg
carne tocata (amestec vita, porc) 4-5 felii paine integrala 2 oua 1
ceapa potrivita 1 lingurita cimbru uscat maruntit 1 legatura marar 100 g
faina 250 ml ulei pentru prajit sare piper …Read more »
Reteta zilei: Gem de prune
12 September 2012
Gem
de prune din: prune si fructoza. Ingrediente: 6 kg prune 1200 g
fructoza Mod de preparare: Se scot samburii de la prune, se dau
prunele la robot pana se maruntesc complet. Se pun intr-o cratita mare
si inalta, se adauga fructoza si se lasa la macerat peste noapte. Se pun
apoi…
Read more »
Read more »
Supa de ciuperci cu pui
12 September 2012
O
reteta de supa de ciuperci cu pui din: ciuperci, piept de pui, faina,
ulei, ceapa, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 1 kg ciuperci
proaspete 500 g piept de pui 50 g faina 4-5 linguri ulei 1 ceapa 1
legatura patrunjel sare piper Mod de preparare: Curătati ciupercile,
spălaţi-le, scurgefi-le de apă şi tăiaţi-le…Read more »
Chutney: garnitura dulce la friptura
12 September 2012
Un
sos exotic, de legume si fructe Denumirea de chutney s-a lansat în urmă
cu mai mult de 100 de ani, în India colonială, pentru a desemna
sosurile dulci-picante de legume şi fructe, în special exotice, marinate
şi servite în general drept garnitură la friptură. Treptat, ele au
intrat şi în Europa, unde se prepară…Read more »
Ceafa de porc si cartofi copti
12 September 2012
O
reteta de ceafa de porc si cartofi din: ceapa de porc, cartofi, vin,
ulei de masline, otet aromatic, usturoi, foi de dafin, piper, sare
grunjoasa, zahar, unt si rozmarin. Ingrediente: un kg ceafa de porc 8-10
cartofi pentru marinata: 200 ml vin alb 3 linguri ulei de masline 2
linguri otet aromatic 4-5 catei…Read more »
Rosii cu mamaliga in straturi
11 September 2012
O
reteta de rosii cu mamaliga in straturi din: ceapa, unt, supa de pui,
apa, malai, telemea de oi, sunca afumata, rosii, parmezan si sare.
Ingrediente: 1 ceapa mare 2 linguri unt 600 ml supa de pui 600 ml apa
350 g malai 300 g telemea de oi 200 g sunculita afumata 4-5 rosii 100…Read more »
Tiramisu cu ciocolată neagră
11 September 2012
Tiramisu
cu ciocolata neagra din: piscoturi, caefa, lichior de migdale,
gelatina, galbenusuri, zahar pudra, mascarpone, frisca si cacao.
Ingrediente: circa 30 piscoturi 200 g cafea espresso rece 6 cl lichior
de migdale 120 g ciocolata neagra 8 foi gelatina 5 galbenusuri 100 g
zahar pudra 750 g mascarpone 200 g frisca 2 linguri cacao …Read more »
Mancare picanta
11 September 2012
O
reteta de mancare picanta din: ceapa verde, usturoi, rosii, ardei gras,
masline verde, ulei, busuioc, sare si piper. Ingrediente: 2 fire de
ceapa verde 3-4 catei de usturoi 500 g rosii bine coapte 1 ardei gras
rosu 1 ardei gras galben 1 ardei gras verde 100 g masline negre 2
linguri ulei busuioc uscat…Read more »
Granita cu pepene verde
11 September 2012
O
reteta de granita cu pepene verde din: lamai verzi, zahar, pepene verde
si coacaze. Ingrediente: 6 lamai verzi o ceasca de zahar 4 cesti cu
bucati de pepene verde 1/2 ceasca coacaze sau stafide cu gheata pisata
Mod de preparare: Lamaile se taie in doua, pe lungime, si se curata de
pulpa (din…
Crema de castane
11 September 2012
O
reteta de crema de castane din: piure de castane, unt, cafea, zahar
vanilat si frisca. Ingrediente: 500 g piure de castane 7 linguri unt 150
ml cafea concentrata 1 lingurita zahar vanilat 200 ml frisca Mod de
preparare: Amestecaţi piureul de castane cu cafeaua, adăugaţi untul
înmuiat şi zahărul vanilat. Amestecaţi bine până…Read more »
Retete culinare: Creveti cu orez
11 September 2012
O
reteta de creveti cu orez din: orez, creveti, ulei de masline, ceapa,
usturoi, rosii, supa de legume, frunze de busuioc, sare si piper.
Ingrediente: 250 g orez integral 500 g creveti curatati 2 linguri ulei
de masline 1 ceapa 2 catei de usturoi 400 g rosii 100 ml supa de legume
sau vin alb…Read more »
Minitorturi cu pere
11 September 2012
Minitorturi
cu pere din: lamaie, vin rosu, zahar, scortisoara, pere, gelatina,
branza de vaci, iaurt, zahar vanilat, frisca si bezele. Ingrediente: 1/2
lamaie 350 ml vin rosu 75 g zahar 1/2 baton de scortisoara 2 pere 6 foi
gelatina 200 g branza de vaci 100 g iaurt natur 2 linguri zahar vanilat
120 g frisca…Read more »
Scoici cu rosii coapte
11 September 2012
O
reteta de scoci cu rosii coapte din: scoici, rosii, ulei de masline,
amidon, usturoi, vin, sare si piper. Ingrediente: 500 g scoici scoase
din valve 500 g rosii mai mici, eventual cherry 2 linguri ulei de
masline 2 linguri amidon sau faina alba 4 catei de usturoi 75 ml vin alb
sare piper …Read more »
Porc cu mere
11 September 2012
O
reteta de porc cu mere din: mere, carne de porc, ceapa, ulei, faina,
bulion, foi de dafin, sare si piper. Ingrediente: 600 g mere acrisoare
800 g carne de porc 6 cepe mari 100 ml ulei 1 lngura faina 2 linguri
bulion 1-2 foi de dafin sare piper Mod de preparare: Căliţi în…Read more »
Viţel cu ceapă şi sos de roşii
11 September 2012
O
reteta de vitel cu ceapa si sos de rosii din: carne de vitel, ceapa,
ulei de masline, otet de mere, rosii, rozmarin, foaie de dafin, usturoi,
sare si piper. Ingrediente: 6 bucati carne de vitel (de 250 g fiecare) 1
kg ceapa mica, dar mai mare decat arpagicul 100 ml ulei de masline 50…Read more »
Ardei copti cu rosii si ansoa
11 September 2012
O
reteta delicioasa de ardei copti cu: ansoa, rosii, usturoi, rozmarin,
ulei de masline. Ingrediente: 4 ardei roşii, tăiaţi pe jumătate şi
curăţaţi 5g de anşoa în ulei, scurşi 8 roşii mici, tăiate pe jumătate 2
căţei de usturoi, tăiaţi fin 2 fire de rozmarin 2 linguri ulei de
măsline Mod de preparare: Se…Read more »
Pui crocant iute cu salată guacamole şi tortilla
11 September 2012
O
reteta delicioasa de pui crocant cu:tortilla chips, boia de ardei iute,
ou, avocado, rosii, ceapa rosie, lamaie. Ingrediente: 4 piepţi de pui
fără piele o pungă 200g de tortilla chips 1 1/2 linguriţă boia de ardei
iute 1 ou, bătut 2 avocado 4 roşii 1/2 de ceapă roşie zeama de la 1
lămâie Mod…Read more »
Ciorba de gasca
11 September 2012
O
reteta de ciorba de gasca din: carne de gasca, ceapa, morcovi,
patrunjel, telina, ardie grasi, taitei de casa, bors, leustean si
patrunjel. Ingrediente: 1 kg carne de gasca 2 cepe 2 morcovi 1 radacina
patrunjel 1 telina mica 2 ardei grasi 150 g taitei de casa cu ou 1 l
bors 1 legatura leustean…Read more »
Falafel, tabbouleh şi iaurt cu lămâie
11 September 2012
O
reteta delicioasa de falafel cu: cuscus, lamai, ulei de masline, ceapa
verde, castravete, menta, patrunjel, iaurt. Ingrediente: 16 bucăţi de
falafel, gata preparate 200g cuşcuş sucul de la 2 lămâi şi coaja rasă de
la una singură 3 linguri ulei de măsline 1 legătură de ceapă verde,
tocată mărunt 1 castravete, tăiat pe jumătate…Read more »
Kebab englezesc
11 September 2012
O
reteta delicioasa de kebab englezesc cu:ulei de masline, miere, mustar
boabe, bacon, carnati, ciuperci, rosii cherry, salata, sos de rosii.
Ingrediente: 1 lingură ulei de măsline 1 lingură de miere 1 lingură de
muştar cu boabe întregi 8 felii subţiri de bacon, tăiate pe jumătate 8
câmaţi mici (alegeţi o varietate mai condimentată), tăiaţi…Read more »
Retete culinare: Ghiveci de legume
11 September 2012
O
reteta de ghiveci de legume din: broccoli, conopida, unt, lamaie,
usturoi, pesmet, oua, sare si piper. Ingrediente: 250 g broccoli 250 g
conopida 50 g unt sau 4 linguri ulei de masline 1/2 lamaie 2 catei de
usturoi 2 linguri pesmet 2 oua fierte tari sare piper Mod de
preparare: Desfaceti conopida si…Read more »
Paste cu usturoi, bacon si castane
11 September 2012
O
reteta de Paste cu usturoi, bacon si castane din: paste, usturoi,
ceapa, ulei, bacon, faina, pasta de tomate, vin alb, castane, sare si
piper. Ingrediente: 500 g paste 4 catei de usturoi 1 ceapa mare 100 ml
ulei 300 g bacon 1 lingura faina 2 linguri pasta de tomate 150 ml vin
alb 200…Read more »
Cheesecake cu limeta
11 September 2012
O
reteta de Cheesecake cu limeta din: fursecuri cu unt, cantuccini, unt,
zahar vanilat, gelatina, branza de vaci, mascarpone, zahar pudra, rom
alb, limete si frisca. Ingrediente: 120 g fursecuri cu unt 50 g
cantuccini (fursecuri italienesti) 125 g unt 1 plic zahar vanilat 7 foi
gelatina alba 500 g branza de vaci degresata 250…Read more »
Mancare de praz
11 September 2012
Mancare
de praz din: praz, morcovi, telina, ceapa, rosii, frunza de dafin,
scortisoara, otet de mere, ulei de masline, sare si piper. Ingrediente: 1
kg praz 5 morcovi 1 telina 1 ceapa 1 kg rosii 1 frunza de dafin 1/2
lingurita scortisoara 500 ml otet de mere 150 ml ulei de masline sare
piper …Read more »
Porc dulce-acrişor la foc iute
11 September 2012
O
reteta delicioasa de prtc dulce-acrisor din: ananas, amidon, pasta de
tomate, sos de soia, zahar brun, otet de orez, carne de porc, ardei
rosu, ceapa verde. Ingrediente: 227g felii de ananas la conservă, scur
şi tăiate, se păstrează sucul 1 lingură amidon 1 lingură pastă de tomate
1 linguriţă sos de soia 1 linguriţă…Read more »
Somon cu legume
11 September 2012
O
reteta de somon cu legume din: fileuri de somon, ardei grasi, spanac,
usturoi, ulei de masline, mustar, miere, suc de grepfrut, sare si piper.
Carnea de peşte este bogată în grăsimi polinesaturate denumite Omega 3.
Omega 3 asigură o protecţie sigură a muşchiului inimii şi a vaselor
sanguine şi de asemenea, ajută la echilibrarea…Read more »
Cotlete în crustă de muştar cu miere si rosii cherry
11 September 2012
Minicotlete
în crustă de muştar cu miere si rosii cherry din: cotlete de porc,
mustar cu boabe, ulei de masline, sare, piper, rosii cherry si spanac.
Ingrediente: 4 cotlete de porc fara os 3 linguri mustar cu boabe 4
linguri ulei de masline sare piper 400 g rosii cherry 200 g spanac
proaspat Mod de…Read more »
Frigarui cu vinete
11 September 2012
O
reteta de frigarui cu vinete din: vinete, ardei grasi, cartofi,
usturoi, patrunjel verde, frunze de busuioc, otet balsamic, ulei de
masline, sare si piper. Ingrediente: 3 vinete 2 ardei grasi rosii 9
cartofi noi 2 catei de usturoi 1 legatura patrunjel verde 10 frunze de
busuioc 2 linguri otet balsamic 4 linguri ulei de…Read more »
Ciorba delicioasa de perisoare
11 September 2012
O
reteta de ciorba delicioasa de perisoare din: carne tocata, zarzavat
pentru ciorbe, rosii, ceapa, ou, bors, patrunjel, leustean, sare si
piper. Ingrediente: 500 g carne tocata 500 g zarzavat amestecat pentru
ciorbe 5 rosii bine coapte 1 ceapa 1 ou 50 g bors 1 legatura patrunjel 1
legatura leustean sare piper Mod de…Read more »
Negresă cu dovleac
11 September 2012
O
reteta de negresa cu dovleac din: apa, zahar, ulei, faina, gris, gem de
prune, dovleac, cacao, bicarbonat, esenta de rom si sare. Ingrediente: 1
cana apa 1 cana zahar 1 cana ulei 2,5 cani faina 2 linguri gris 8
linguri gem de prune sau caise 300 g cubulete de dovleac 2 linguri cacao
1…Read more »
Creveti cu morcovi si broccoli
11 September 2012
O
reteta de creveti cu morcovi si broccoli din: creveti, morcovi,
broccoli, ceapa, boabe de porumb, ulei, usturoi, sare si piper.
Ingrediente: 400 g creveti decorticati 2 morcovi mari 400 g broccoli 1
ceapa 50 g boabe de porumb dulce conservat 50 ml ulei 1 catel de usturoi
sare piper Mod de preparare: Curăţaţi,…Read more »
Retete culinare: Vinete grecesti
11 September 2012
O
reteta e vinete grecesti din: vinete, usturoi, rosii, ulei de masline,
faina, zahar si sare. Ingrediente: 3 vinete 3 capatani de usturoi 500 g
rosii 6 linguri ulei de masline 1 lingura faina 1 lingurita zahar sare
Mod de preparare: Infăşuraţi usturoiul şi roşiile în folie de aluminiu
şi coaceţi- le la cuptor.…Read more »
Mere coapte cu miere
11 September 2012
Mere
coapte cu miere din: mere, banana, merisoare, miere, scortisoara si
apa. Ingrediente: 4 mere mari 1 banana tocata 70 grame merisoare tocate
30 ml miere 2 grame scortisoara 40 ml apa Mod de preparare: Spala si
curata bine merele. Indeparteaza miezul. Intr-un bol amesteca banana,
merisoarele, mierea si scortisoara. Umple merele cu aceasta…Read more »
Punci de ceai cu condimente
11 September 2012
Punci
de ceai cu condimente din: pastaie de vanilie, cuisoare, anason,
scortisoara, zahar, ceai negru, suc de portocale si rom jamaica.
Ingrediente: 1 pastaie de vanilie 4 cuisoare 1 betisor de scortisoara 4
anasoane de stea zeama unei lamai 4-6 bucati de zahar candel brun mai
mare 400 ml ceai tare negru 400 ml suc…Read more »
Cartofi cu bacon
11 September 2012
O
reteta de cartofi cu bacon din: cartofi, rozmarin, bacon, piper, unt si
smantana. Ingrediente: 12 cartofi mici fierti in coaja 4 fire mari
rozmarin 24 felii bacon piper 50 g unt 200 g smantana Mod de
preparare: Se decojesc cartofii. Se spală rozmarinul, se şterge şi se
rup acele. Se suprapun câte 2…Read more »
Ardei umpluţi cu gremolata şi cuşcuş
11 September 2012
O
reteta delicioasa de ardei umpluti cu:cuscus, stafide, supa de legume,
miere, lamaie, usturoi, patrunjel, iaurt, rosii, ardei gras rosu, ulei
de masline. Ingrediente: 85g de cuşcuş 2 linguri de stafide 50ml supă de
legume fierbinte 1 linguriţă de miere coaja rasă şi zeama de la 1
lămâie 2 căţei de usturoi 1 legătură de…Read more »
Somon japonez cu orez şi avocado
11 September 2012
O
reteta delicioasa de somon japonez cu:orez, avocado, lamaie, sos de
soia, seminte de susan, ceapa verde, ardei iute, coriandru. Ingrediente:
300g de orez pentru sushi 350g file de somon fără piele 2 avocado mici,
coapte, feliate zeama de la 1 lămâie 4 lingurte sos de soia light 4
lingurie seminţe de susan prăjite 2…Read more »
Curry de pui cu arahide
11 September 2012
O
reteta delicioasa de curry cu: ghimbir, usturoi, coriandru, ulei, piept
de pui, unt de arahide, supa de pui, iaurt grecesc. Ingrediente: 1
ardei iute mare, fără seminţe 1/2 deget rădăcină de ghimbir proaspăt,
cojit şi tocat grosier 1 căţel de usturoi mare 1 bucheţel de coriandru,
codiţele tocate grosier 1 lingură ulei de floarea-soarelui…Read more »
Supa picanta de ardei
10 September 2012
O
reteta de supa picanta de ardei din: ardei grasi, ardei iute, varza,
ceapa, morcovi, orez, rosii, ulei, boabe de porumb, frunze de telina,
sare si piper. Ingrediente: 6 ardei grasi rosii 1 ardei iute 4 linguri
varza tocata 2 cepe 2 morcovi 1 lingura orez 4 rosii 3 linguri ulei 3
linguri boabe de…Read more »
Cârnăciori în ţeapă
10 September 2012
O
reteta de carnaciori in teapa din: ceapa rosie, ceapa, cartofi,
carnaciori, frunze de dafin, patrunjel, sare, piper si rozmarin.
Ingrediente: 1 ceapa rosie 1 ceapa obisnuita 12 cartofi mici fierti in
coaja 12 carnaciori 2 frunze de dafin proaspete 6 linguri patrunjel
tocat sare piper 1 lingurita rozmatin tocat Mod de preparare: Se…Read more »
Vinete umplute cu telemea
10 September 2012
Vinete
umplute cu telemea din: vinete, usturoi, telemea, seminte de chimen,
marar verde si ulei de masline. Ingrediente: 4 vinete mai mari 3
capatani de usturoi 300 g telemea desarata 1 lingurita seminte de chimen
zdrobite 1 legatura marar verde 3 linguri ulei de masline Mod de
preparare: Tăiaţi telemeaua în bastonaşe, puneţi-le într-un…Read more »
Peste in stil chinezesc
10 September 2012
O
reteta de peste in stil chinezesc din: peste, morcovi, sake, sos de
soia, fasole verde, ardei gras, sare si piper. Ingrediente: 800 g peste
alb 2 morcovi 2 linguri sake (rachiu de orez) sau alt rachiu de fructe
sau cereale 1 lingura sos de soia 50 g fasole verde pastai 1/2 ardei
gras galben…