Retete de Paste:
Ciorbă de carnaţi afumati
11 November 2010
Ingrediente: 500 g camaţi afumaţi 100 ml smântână ulei 2 ouă 2 cepe
mari 60 g faină oţet sare piper verdeaţă Mod de preparare: Cureţi
ceapa, o tai mărunt şi o pui la fiert în 2 l de apă rece cu sare.
Cârnaţii îi tai felioare pe care le prăjeşti în ulei încins…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Spanac cu orez
10 November 2010
O
reteta simpla de spanac cu orez din: spanac, orez, sare, piper, bulion,
condimente, ulei. Ingrediente: 1 cutie/borcan spanac 1 ceasca orez sare
piper 2 linguri bulion/suc de rosii delikat/vegeta/cuburi maggi sau
knor 2 linguri ulei Mod de preparare: Se spala bine orezul. Se adauga
spanacul. Se adauga condimentele. Se adauga bulionul. Se da la…
Read more »
Read more »
Salată de cartofi cu rosii, castraveti şi şuncă
10 November 2010
Ingrediente: 1 kg cartofi 5 rosii 5 castraveti verzi 300 g sunca
presata 500 g smantana 200 g cascaval piper sare Mod de preparare:
Fierbi cartofii in coaja si cand sunt gata ii cureti si ii tai felii.
Tai rosiile si castravetii felii, sunca presata o tai si pe toate le
amesteci cu…
Read more »
Read more »
Prăjitură în sos de scorţişoară
10 November 2010
Ingrediente blat negru: 250g unt 50g cacao 425g zahăr 4 ouă mari 2
linguriţe zahăr vanilat 300g făină 1 linguriţă praf de copt sare
Ingrediente blat branza:14biscuiţi de cacao cu cremă albă,175g ciocolată
neagră amăruie ,250g cremă de brânză,125g zahăr,1 linguriţă
vanilie,375g frişcă. Ingrediente sos de scortisoara:175 ml lapte ,175g
‘zahăr,80g ciocolată amară,25g unt,25ml…
Read more »
Read more »
Prăjitură cu cacao şi nuci
10 November 2010
Ingrediente: 200g unt 1/2 cană făină 2 linguri smântână 50g margarină 1
linguriţă esenţă vanilie 1/2 cană cacao 4 ouă 150g miez de nucă în
bucăţi mai mari 2 căni zahăr tos Mod de preparare: Se freacă untul
moale cu cacao. Se adaugă zahărul, ouăle, smântână şi esenţa de vanilie.
Făina se amestecă…
Read more »
Read more »
Tort special de cacao
10 November 2010
Ingrediente: 250 g zahăr 250 g nuci 5 albuşuri rom 300 g frişcă ulei
Ingrediente crema: 8 gălbenuşuri, 250 g zahăr pudră, 250 g unt, 2
linguri cacao, 2 linguri zahăr, 1/2 pahar apă. Mod de preparare: Se
pun într-o cratiţă la ars 250 g zahăr. Cînd începe să se îngălbenească,
se adaugă…
Read more »
Read more »
Tocănită de viţel cu ţelină
10 November 2010
Ingrediente: 1/2 kg carne de viţel 1 ceapa 1 ţelină mare 300 g smântână
2-3 foi de dafin 3 linguri făină ulei sare condiment tip Delikat Mod
de preparare: Cureţi ceapa, o toci, apoi o căleşti în ulei. Speli
carnea, o tai bucăţi, o adaugi peste ceapă împreună cu o cană de apă…
Read more »
Read more »
Prăjitură cu cacao şi struguri
10 November 2010
Ingrediente blat: 500g făină 200g unt 200g zahăr pudră 150g cacao 1
linguriţă praf de copt 1 linguriţă zahăr vanilat 1 pahar lapte 1
ciorchine de struguri negri Ingrediente crema: 200ml frişcă ,200g
zahăr pudra ,1plic cremă de ciocolată,100ml lapte, 1 linguriţă esenţă
de rom Mod de preparare: Se unge o tavă cu…
Read more »
Read more »
Plăcintă rapidă cu branză
10 November 2010
Ingrediente: 1 pachet foi de plăcintă 1 pachet margarină 500 g brânză
proaspătă de vaci 300 g telemea de vacă putin sărată) 8 ouă 1 cutie
iaurt (de 420 g) Mod de preparare: Dai telemeaua pe râzătoare şi o
amesteci cu brânza de vaci şi 5 ouă. Ungi apoi câte 2 foi de…
Read more »
Read more »
Prăjitură festivă
10 November 2010
Ingrediente: 10 oua 300g zahăr pudră 200g nuci măcinate l00g făină 300g
zahăr tos 300g unt 50ml rom 2 linguriţe zahăr vanilat 1 lingură coajă
de lămâie 2 linguriţe nes l00g ciocolată menaj Mod de preparare:
Pentru blat, se bat spumă albuşurile cu zahărul pudră. Când compoziţia
s-a întărit, se adaugă nucile măcinate…
Read more »
Read more »
Tochitură muntenească
10 November 2010
Ingrediente: 500 g carne de porc fără os 250 g rinichi 250 g ficat 250 g
cârnaţi subţiri 3-4 linguri untură 10 căţei de usturoi 100 ml vin piper
sare apă sau supă 1 pahar suc de roşii mai gros Mod de preparare:
Cureţi şi speli rinichii în mai multe ape. Speli bine…
Read more »
Read more »
Miez de pepene galben in cupa de pepene rosu
10 November 2010
Ingrediente: 1 pepene galben de aproximativ 1 kg 100 g zahar 1 lamaie 1
pepene rosu mai mic 1 plic gelatina pentru inchegat Mod de preparare:
Cureti pepenele galben de coaja si de seminte si dai miezul pe
razatoare cu ochiuri mari. Dintr-o cana din zeama pe care si-l lasa
pepenele, zahar, zeama…
Read more »
Read more »
Cum se prepara Cocktail Sevilla (video)
10 November 2010
Ingrediente: 50 ml light rum 25 ml port 1 tsp caster sugar 1 whole egg
Ice cubes 1 shot measure 1 cocktail shaker 1 strainer (if the shaker
doesn’t include one) or a small sieve 1 sour glass or a small champagne
glass Cum se prepara Cocktail Sevilla
Read more »
Read more »
Prăjitură cu cremă de vanilie si bezea
10 November 2010
Ingrediente aluat: 6 ouă 200 g zahăr 2 linguri cacao 200 g făină 1 plic
praf de copt 2 linguri vin Ingrediente cremă: 6 gălbenuşuri 200 g zahăr
2 linguri făină 300 ml lapte 2 plicuri zahăr vanilat 250 g margarină
Ingrediente bezea: 6 albuşuri 300 g zahăr 1 ciocolată pentru ornat
Mod…
Read more »
Read more »
Tocăniţă cu branză telemea
10 November 2010
Ingrediente: 500 g came tocată de porc 1 lingură margarină 3 cepe 2
morcovi 1 lingură pastă de ardei 1 conservă de roşii 250 g macaroane 1
cană brânză telemea rasă Mod de preparare: Căleşti carnea în
margarină, adaugi ceapa tocată, morcovii naşi şi pasta de ardei. După ce
s-au înmuiat toate, pui…
Read more »
Read more »
Prăjitură cu ness
10 November 2010
Ingrediente blat: 8 linguri zahăr 2 linguri cacao 8-9 linguri făină 1
linguriţă praf de copt 1 linguriţă oţet un vârf de cuţit sare 8 oua
Ingrediente glazura: 300g unt,300g miez de nucă ,16 linguri zahăr
pudră,2-3 linguri ness Mod de preparare: Pentru blat, se separă
albuşurile şi se bat spumă, apoi se…
Read more »
Read more »
Tăietei cu şuncă afumată
10 November 2010
Ingrediente: 2 ouă 2 căni făină sare 300 g şuncă afumată piper 5
linguri smântână Mod de preparare: Amesteci făina cu ouăle şi un praf
de sare, apoi frămânţi până obţii un aluat elastic, îl întinzi într-o
foaie, o laşi să se usuce 10-15 minute. O rulezi şi tai tăieţei de 1 cm…
Read more »
Read more »
Sarmale la ceaun
10 November 2010
Ingrediente: 600 g carne tocată 1 picior de porc 200 g fleică 2 cepe 1
kg varză 150 g slănină afumată 100 g orez 1 lingură pastă de ardei 400
ml smântână 1 legătură mărar boabe de piper sare 1 lingură bulion Mod
de preparare: Amesteci carnea tocată cu orezul fiert şi cu…
Read more »
Read more »
Ruladă de carne de porc cu hrean
10 November 2010
Ingrediente: 1 kg carne de porc 8 ouă fierte tari 5 bucăţi hrean 1/2
pachet unt 1 morcov 1 rădăcină de pătrunjel 1 ceapă sare piper
pătrunjel oţet Mod de preparare: Fierbi carnea cu zarzavaturile
curăţate, când e gata o dai prin maşina de tocat. O amesteci cu sare,
piper, un pic de…
Read more »
Read more »
Ciorbă cu pipote si tarhon
10 November 2010
Ingrediente: 2 pipote de pui 3 morcovi 3 rădăcini de pătrunjel 100 g
smântână 2 linguriţe tarhon din oţet 3 linguri muştar Mod de
preparare: Cureţi morcovul şi pătrunjelul, le tai cubuleţe şi le
căleşti în puţin ulei. Torni apoi 2 l de apă peste ele, apoi pui
pipotele tăiate mărunt şi laşi…
Read more »
Read more »
Varză cu costiţă si smantană
10 November 2010
Ingrediente: 1 varză mijlocie 300 g costiţă afumată (sau kaizer) 100 g
smântână 200 ml lapte 2 foi de dafin cimbru 1 lingură de făină sare
Mod de preparare: Tai varza mărunt, costiţa o tai felii şi le pui la
fiet cu o ceaşcă de apă. Adaugi foile de dafin, cimbrul şi puţină…
Read more »
Read more »
Pacheţele de caşcaval in susan
10 November 2010
Ingrediente: 8 felii de caşcaval 2 ouă şi 1 gălbenuş 1 ceaşcă făină 4
felii pastramă 2-3 cepe verzi 1 ardei roşu 2 roşii 3 cepe 1/2 legătură
pătrunjel sare piper ulei 1/2 linguriţă oregano 2 frunze de busuioc 2
linguri susan Mod de preparare: Cureţi ceapa, ardeiul, le tai cât de
mărunt…
Read more »
Read more »
Legume rumenite
10 November 2010
Ingrediente: 1 conopidă mică 1 vânătă 1 dovlecel 2 roşii sare piper
ulei 2-3 frunze de pătrunjel Mod de preparare: Cureţi conopida, o
desfaci în bucheţele, tai dovlecelul şi vânătă felii şi le fierbi pe
toate 10 minute în apă cu sare. După ce s-au înmuiat, le aşezi cu grijă
într-o strecurătoare să…
Read more »
Read more »
Bulz cu afumătură
10 November 2010
Ingrediente: 500 g mălai 150 g cârnaţi afumaţi 150 g costiţă afumată
200 g caşcaval 5 ouă 100 g unt sare Mod de preparare: Din mălai, apă
şi sare fierbi o mămăligă bine legată pe care o răstorni pe un suport de
lemn şi o laşi să se răcească. Pui la fiert 3…
Read more »
Read more »
Salată cu şuncă si cas de oaie
10 November 2010
Ingrediente: 300 g şuncă 300 g caş proaspăt de oaie 2 salate 5 roşii 4
castraveţi 1 legătură ceapă verde sare piper ulei Mod de preparare:
Speli salata, roşiile şi castraveţii, tai salata fâşii, iar roşiile şi
castraveţii felii. Cureţi ceapa, o toci, tai şunca fâşii, caşul cubuleţe
şi le amesteci pe toate…
Read more »
Read more »
Ceapa cu maioneză
10 November 2010
Ingrediente: 1 kg ceapă 100 ml oţet maioneză din 2 gălbenuşuri 150 ml
ulei sare după gust Mod de preparare: Tai ceapa peştişori, o freci cu
sare şi tomi oţetul. O laşi la rece până a doua zi. Faci apoi maioneza
dintr-un gălbenuş crud, unul fiert şi ulei. Presezi ceapa ca să se…
Read more »
Read more »
Aripioare pe piure de dovlecei
10 November 2010
Ingrediente: 500 g aripioare de pui 4 dovlecei 1 ceapă 1 morcov 1 ardei
2 linguri unt ulei sare piper cimbru 1 legătură mărar Mod de
preparare: Cureţi dovleceii, ceapa, morcovul şi ardeiul, le tai bucăţi
şi le pui la fiert în apă cu sare. In acest timp speli aripioarele şi le
dai…
Read more »
Read more »
Prăjitură cu vişine şi caise
10 November 2010
Ingrediente: 400 g făină 200 g unt (sau margarină) 1 lămâie 1 plic praf
de copt 1 ou 100 g zahăr tos 2 plicuri zahăr vanilat sare 250 ml lapte
1-2 linguri griş 1/2 kg caise 1/2 kg vişine 2 linguri zahăr pudră Mod
de preparare: Freci untul spumă cu zahărul tos până…
Read more »
Read more »
Budincă de pişcoturi
10 November 2010
Ingrediente: 4 ouă 1 pahar lapte 150 g pişcoturi de şampanie 4 linguri
zahăr pudră 1 plic zahăr vanilat 1 ciocolată mică pentru ornat Mod de
preparare: Incălzeşti puţin laptele, adaugi pişcoturile până se înmoaie
toatte, pui amestecul pe foc şi-l dai în câteva clocote, apoi îl laşi să
se răcească. Freci gălbenuşurile…
Read more »
Read more »
Copane de pui in costiţă
10 November 2010
Dezosezi 4 copane, apoi înfăşori fiecare bucată de carne în câte o
bucată de costiţă, le pui pe toate într-o tavă cu ulei şi le dai la
cuptor. Pregăteşti apoi sosul: amesteci 200 g smântână cu 200 ml lapte,
sare şi piper după gust, le pui la fiert, dai în câteva clocote şi-l
dai…
Read more »
Read more »
Dovlecei cu roşii la cuptor
10 November 2010
Ingrediente: 9 dovlecei 4 roşii 50 g caşcaval 50 ml ulei 1 lingură unt
sare piper Mod de preparare: Cureţi dovleceii de coajă, îi tai rondele
pe care le prăjeşti foarte puţin în ulei. Le scoţi pe şerveţele de
hârtie ca să se absoarbă uleiul, apoi le aşezi în strat într-un vas
rezistent…
Read more »
Read more »
Cataif
10 November 2010
Ingrediente: 500 g fidea 300 g zahăr 1 esenţă de rom 1 plic zahăr
vanilat 300 ml apă 500 g frişcă Mod de preparare: Ungi o tavă cu unt,
aşezi fideaua în strat subţire şi o dai la cuptor pentru 10 minute ca să
se rumenească. In acest timp prepari siropul: pui apa…
Read more »
Read more »
Mîncare de vinete cu usturoi
10 November 2010
Ingrediente:
3-4 vinete potrivit de mari 4 cepe 5 căţei de usturoi 4 roşii 3 linguri
ulei sare Mod de preparare: Se coc vinetele, se curăţă fierbinţi şi
se lasă să se scurgă, apoi se desfacă în fîşii. Se aşază într-o cratiţă
un rînd de vinete, apoi un rînd de roşii, opărite uşor, curăţate…
Mîncare de vinete cu usturoi
10 November 2010
Ingrediente:
3-4 vinete potrivit de mari 4 cepe 5 căţei de usturoi 4 roşii 3 linguri
ulei sare Mod de preparare: Se coc vinetele, se curăţă fierbinţi şi
se lasă să se scurgă, apoi se desfacă în fîşii. Se aşază într-o cratiţă
un rînd de vinete, apoi un rînd de roşii, opărite uşor, curăţate…
Read more »
Read more »
Tort Micado
10 November 2010
Ingrediente: 400 g unt 400 g smîntînă 1/4 linguriţă bicarbonat făină
cît cuprinde fructe zaharate (dulceaţă) Ingrediente crema: 1 pahar
lapte, 11/2 pahar zahăr, 1 vîrf cuţit bicarbonat, 1 linguriţă unt. Mod
de preparare: Se freacă bine untul, se adaugă smîntîna şi bicarbonatul,
se pune făina şi se frămîntă un aluat potrivit de…
Read more »
Read more »
Ceafă de porc cu ceapa si ciuperci
10 November 2010
O
reteta de ceafa de porc cu ceapa, ciuperci, unt sau margarina,
dovlecel, sare, piper, supa si smantana. Ingrediente: 4 bucăţi ceafă de
porc 5 cepe 150 g ciuperci 3 linguri de unt sau margarină 1 dovlecel (de
la congelator) sare piper 100 ml supă (preparată din apă cu un cub
concentrat) 150 ml smântână…
Read more »
Read more »
Mancare de dovlecei cu perişoare
10 November 2010
Ingrediente: 2-3 dovlecei 500 g carne tocata 2 linguri orez 1 ou 1
ceapa mica 1 lingura faina 1 legatura marar sare piper Mod de
preparare: Speli dovlecei, ii tai marunt si ii pui la fiert cu putina
apa clocotita si sare pentru 10 minute. In acest timp, pregatesti
perişoarele: amesteci carnea tocata…
Read more »
Read more »
Supă de păstăi galbene cu smântână
10 November 2010
Ingrediente: 1 mână fasole galbenă 1 ceapă 1 cartof 2 roşii 1 morcov
mic 1 rădăcină de pătrunjel 1 linguriţă făină 2 linguri unt 4 linguri
smântână 1 lingură pătrunjel 1 lingură mărar sare Mod de preparare:
Cureţi fasolea, ceapa, cartoful, morcovul şi pătrunjelul, tai fasolea
bucăţi, cartoful cubuleţe, rădăcinoasele fideluţă şi le…
Read more »
Read more »
Mancare simplă de bame
10 November 2010
Ingrediente: 1/2 kg bame congelate 1 lingură oţet pătrunjel sare Mod
de preparare: Laşi bamele să se decongelze, iar separat pui la fiert 1 l
de apă cu oţetul şi un praf de sare. Când apa clocoteşte adaugi bamele
bine scurse, le dai într-un clocot-două, apoi le scoţi într-o
strecurătoare. Cureţi ceapa, o…
Read more »
Read more »
Tort cu prune si zahar ars
10 November 2010
Ingrediente blat: 1 si 1/2 pahar faina 3 lingurite praf de copt 1 varf
de cutit de bicarbonat 3/4 pahar zahar pudra 50 g margarina 3/4 pahar
lapte 1 ou 60 g alune sare Ingrediente umplutura: 1/2 kg prune 1 pahar
de 400 g cu smantana 1/2 pahar zahar tos Mod de preparare:…
Read more »
Read more »
Placinta cu nuc,dulceata,marmelada sau rahat
10 November 2010
Ingrediente umplutura : nuci dulceaţă de vişine marmeladă sau rahat 1
ou susan Mod de preparare: Facem un aluat ca pentru cornuleţe,
respectînd aceleaşi proporţii. Tăiem aluatul în două. Din jumătate de
aluat întindem o foaie, o aşezăm într-o tavă unsă, iar deasupra punem
umplutură de nuci, dulceaţă de vişine, marmeladă sau rahat.…
Read more »
Read more »
Sufleu de clătite cu crenvurşti
10 November 2010
Ingrediente clătite: 1 l lapte 3 ouă 200 g făină ulei Ingrediente
umplutură: 1/2 kg crenvursti 100 g caşcaval 200 g smântână 150 g telemea
piper 1 legătură pătrunjel 2 ouă 2 linguri făină 1 cană lapte 1 lingură
unt sare Mod de preparare: Amesteci laptele cu ouăle şi făina până
obţii aluatul…
Read more »
Read more »
Volovanuri mici
10 November 2010
Ingrediente: 300 g făină 325 g unt 150 g apă 1 ou 1 lingura rasă de
sare Mod de preparare: Preparăm aluatul ca la volovanul mare.Intindem o
foaie mai subţire decît pentru un volovan mare. O tăiem cu o formă cu
diametrul de 7,50 cm. Facem 12 rondele găurim 6 din ele cu…
Read more »
Read more »
Crochete de cartofi cu şuncă
10 November 2010
Ingrediente: 1 kg cartofi 300 g şuncă 1 pahar smântână sare piper 2 ouă
8 linguri ulei 1 kg făină pesmet Mod de preparare: Fierbi cartofii cu
tot cu coajă, ii laşi să se răcească, îi decojeşti şi ii dai prin
râzătoare, apoi îi amesteci cu şunca tăiată mărunt, sarea, 1 ou,
smântână…
Read more »
Read more »
Taitei
10 November 2010
Ingrediente: 300 g făină apă cît cuprinde sare Mod de preparare:
Tăiţeii se prepară din aluat fără drojdie. Se întinde aluatul foarte
subţire, ca să se întrezărească masa prin foaie. Punem foaia cîteva
minute la un loc cald, ca să se usuce. Apoi o rulăm lat, ca pe clătite,
şi o tăiem foarte…
Read more »
Read more »
Scovergi
10 November 2010
Ingrediente: 500 g făină 25 g drojdie 10 g sare ulei pentru prăjit
Mod de preparare: Facem un aluat de pîine. Cînd aluatul a crescut, luăm
din el bucăţi egale, le întindem ca pe plăcinte şi le prăjim în ulei
încins. Le servim fierbinţi, presărate cu zahăr pisat. Se pot face şi
din…
Read more »
Read more »
Zamă de porc moldovenească
10 November 2010
Ingrediente: oase de porc de la şira spinării şi bucăţi de costiţă 2
cepe 2-3 legături pătrunjel 2 ouă 1 şi 3/2 căni făină 1/2 l borş
proaspăt sare Mod de preparare: Amesteci ouăle cu făina şi un praf de
sare până obţii un aluat elastic. Il întinzi într-o foaie subţire din
care…
Read more »
Read more »
Salată de şalău
10 November 2010
Ingrediente: 1 şalău de aproximativ 1 kg 2 castraveţi muraţi 2 ouă
muştar ulei 1 lămâie 1 lingură oţet măsline pentru ornat sare Mod de
preparare: Cureţi şalăul, îl speli bine şi îl fierbi în apă cu sare şi
oţet, 20-25 de minute. Intre timp, tai foarte mărunt castraveţii muraţi
şi îi laşi…
Read more »
Read more »
Ruladă cu ton
10 November 2010
Ingrediente: 1 pachet foi plăcintă 300 g ton mărunţit (din conservă) 1
ceapă 1/2 lămâie 2 gălbenuşuri 2 linguri de susan 2 linguri de lapte 3
linguri de unt topit 1 linguriţă muştar 100 g caşcaval 1 legătură
pătrunjel condimente Mod de preparare: Tai ceapa mărunt şi o prăjeşti
în untul topit 2-3…
Read more »
Read more »
Salată de peşte proaspăt
10 November 2010
Ingrediente: 1 kg peşte proaspăt 4 cartofi 1 morcov mare 1 rădăcină de
pătrunjel 1 ceapă 1 foaie de dafin câteva boabe de piper 3 linguri ulei 3
linguri zeamă de lămâie sare piper măcinat 1 legătură pătrunjel verde
Mod de preparare: Speli bine rădăcina de pătrunjel şi morcovul, apoi le
pui la…
Read more »
Read more »
Biscuiţi cu cremă de brânză şi cafea
9 November 2010
Ingrediente blat: 300g făină l/2 linguriţă praf de copt 2 linguri
cafea măcinată 100g unt 200g zahăr 1ou l linguriţă esenţă de vanilie
250g ciocolată un vârf de cuţit sare Ingrediente crema:400g brânză de
vaci ,150g zahăr,150ml cafea preparată ,100g smântână bine răcită, 2
linguri lichior de cafea. Mod de preparare: Pentru…
Read more »
Read more »
Cum se prepara Cocktail Blue Mountain (video)
9 November 2010
Ingrediente: 45 ml anejo rum 15 ml vodka 15 ml Tia Maria 30 ml orange
juice 1 tsp lemon juice ice cubes 1 lemon slice 1 50/25ml measuring cup 1
cocktail shaker 1 strainer (or sieve) 1 chopping board 1 sharp knife 1
juice squeezer 1 old fashioned glass Cum se prepara Cocktail…
Read more »
Read more »
Fasole verde cu omletă
9 November 2010
Ingrediente: 1 kg fasole 3 ouă 1 lingură făină 1/2 pahar smîntînă 2
linguri unt sare Mod de preparare: Se curăţă, se spalăşi se fierbe
fasolea în apă sărată. Se strecoară şi se aşază în strat uniform într-un
vas de piatră sau de sticlă de Iena stropit cu unt topit. Se scurg pe…
Read more »
Read more »
Vinete preparate greceşte
9 November 2010
Ingrediente:
3-4 vinete mari 500 g roşii 4 linguri ulei 1/2 linguriţă zahăr 2
linguri făină 1 căpăţînă usturoi sare Mod de preparare: Se taie
vinetele pe lungime şi lăţime în opt, se opăresc cu apă clocotităşi se
ţin 15 min sub presă (se aşază pe un fund de lemn şi se acoperă cu…
Read more »
Read more »
Borş de varză dulce cu mărar
9 November 2010
Ingrediente: 1 varză mică 3-4 linguri ulei 2-3 cepe 1 morcov 2-3
linguri orez 300 ml smântână 1 legătură mărar 1 l borş sare Mod de
preparare: Speli varza, o tai fâşii, cureţi morcovul şi ceapa şi le tai
mărunt, apoi le pui pe toate la fiert în apă cu sare. Când legumele…
Read more »
Read more »
Tort Moca
9 November 2010
Ingrediente: 8 ouă 250 g zahăr pudră 250 g nuci sau migdale pisate 2
linguri pesmet fin Ingrediente crema: 250 g unt, 250 g zahăr pudră, 5
gălbenuşuri, 1/2 baton vanilie, 1 ceşcuţă esenţă de cafea, 100 g migdale
curăţate. Mod de preparare: Se freacă spumă gălbenuşurile cu zahărul,
se adaugă nucile sau…
Read more »
Read more »
Prăjitură cu cafea şi nuci
9 November 2010
Ingrediente blat: 6 ouă 140gzahăr 140g nucă măcinată 1 linguriţă praf
de copt 2 linguri făină sare Ingrediente crema:1lingură cafea
solubilă,250g zahăr pudră,2 gălbenuşuri,1 linguriţă zahăr vanilat 50g
nuci prăjite şi tăiate ,250g unt Mod de preparare: Pentru blat, se bat
albuşurile spumă şi se adaugă treptat zahărul. Când spuma este
suficient de…
Read more »
Read more »
Prăjitură cu cafea
9 November 2010
Ingrediente: 6 gălbenuşuri 10 linguri ulei 250ml lapte 500g făină 200g
nucă măcinată 3 linguri cafea 300g zahăr 1 linguriţă rasă praf de copt 1
linguriţă esenţă de rom 1 linguriţă oţet sau zeamă de lămâie 1 lingură
unt topit un vârf de cuţit sare Mod de preparare: Se pun într-un vas
gălbenuşuril…
Read more »
Read more »
Piept de pui cu roşii, castraveţi şi smântână
9 November 2010
Ingrediente: 1 kg piept de pui 2 cepe 2-3 roşii 1 castravete 1 legătură
pătrunjel 1 lingură unt (sau margarină) busuioc sare piper 200g
smântână 3-4 căţei de usturoi Mod de preparare: Cureţi ceapa şi
castravetele, tai ceapa solzişori şi castravetele fâşii şi le căleşti în
unt (sau margarină). Speli şi carnea, o…
Read more »
Read more »
Biftec clasic
9 November 2010
Ingrediente: 500 g muşchi de vită 2 linguriţe boabe de piper 1
linguriţă boabe de muştar 2-3 căţei de usturoi ulei 300 ml vin roşu 1
linguriţă condiment Mod de preparare: Amesteci boabele de piper cu
muştarul şi condimentul şi le pisezi. Cureţi şi usturoiul, îl pisezi
şi-l adaugi peste amestecul de condimente…
Read more »
Read more »
Tochitură suceveană
9 November 2010
Ingrediente: 500 g ceafă de porc 200 g cârnaţi de porc afumaţi 100 g
ficat 200 g brânză de oi 6 ouă 100 ml ulei piper sare mălai Mod de
preparare: Tai cuburi carnea şi ficatul bucăţele, iar carnaţii felii mai
groase. Le prăjeşti apoi în ulei, la foc iute până se rumenesc.…
Read more »
Read more »
Cum se prepara Cocktail Beach Peach (video)
9 November 2010
Ingrediente: 50 ml white rum 25 ml peach brandy 25 ml peach juice 45 ml
lime juice 1 tsp pineapple syrup ice cubes crushed ice 1 chopping board
1 knife 1 squeezer 1 shot measure 1 shaker 1 strainer (if the shaker
doesn’t contain one) 1 cordial glass Cum se prepara Cocktail Beach…
Read more »
Read more »
Orez cu lapte
9 November 2010
Ingrediente: 1 pahar orez 3 pahare lapte 1 pahar apă 1 bucăţică vanilie
baton zahăr (după gust) un praf sare dulceaţă Mod de preparare: Se
pune la fiert laptele cu apa şi vanilia. Cînd începe să cloco-tească, se
adaugă orezul ales şi bine spălat, şi se lasă să fiarbă la foc mic,
amestecînd…
Read more »
Read more »
Bors de sfeclă cu costită afumată
9 November 2010
Ingrediente: 150 g costiţă afumată 2 sfecle roşii 1 ceapă 1 morcov 1
ţelină 1 rădăcină pătrunjel 2 cartofi, 1 l borş 1 legătură pătrunjel
sare Mod de preparare: Cureţi sfecla, o tai bucăţi şi o pui la fiert
în borş. Separat pui la fiert costiţa afumată tăiată bucăţi. Cureţi
între timp ceapa,…
Read more »
Read more »
Ghiveci de plătică şi măsline
9 November 2010
Ingrediente: 1 kg de plătică (2 peşti) condimente 1 mână de fasole
păstăi 1 ţelină mică 1 morcov 1 ceapă mărişoară 15-20 măsline verdeaţă
sare ulei Mod de preparare: Cureţi peştele de solzi, îl cureţi şi în
interior, înlături capul, după aceea îl tai în două. Presari sare ş laşi
peştele aşa. Cureţi…
Read more »
Read more »
Doboş-tort
9 November 2010
Ingrediente: 10 ouă 200 g zahăr pudră 120 g făină fină coaja rasăşi
zeama de la o lămîie unt Ingrediente crema: 6 ouă, 200 g zahăr, 200 g
unt, 6 batoane ciocolată rasă, 4 linguri apă. Mod de preparare:
Gălbenuşurile cu zahărul, coaja şi zeama de la o lămîie se freacă pînă
se…
Prăjitură cu frişca şi cafea
9 November 2010
Ingrediente: 11 smântână dulce 2 ouă 50g ness 200g cacao 300g zahăr
pudră 300g nuci măcinate 1 50g pesmet 100ml lichior de cafea esentă de
rom Mod de preparare: Din smântână şi l00g zahăr se bate o frişcă
tare, în care se înglobează ouăle bătute cu restul de zahăr. Apoi se
adaugă nucile…
Read more »
Read more »
Şarlotă de pişcoturi
9 November 2010
Ingrediente: 5 gălbenuşuri 1 pahar lapte 1 pahar zahăr 8 foi gelatină
250 g pişcoturi de şampanie 250 g frişcă 150 g alune turceşti arahide
sau nuci pralinate vanilie rom Mod de preparare: Se pune pe foc
laptele, adăugînd gălbenuşurile frecate cu zahărul, vanilia şi romul şi
amestecînd mereu pînă începe să se…
Read more »
Read more »
Uger pane
9 November 2010
Ingrediente:
500 g uger zarzavat de supă 1 ou 1 lingură lapte 1 lingură untură sare
piper 2 linguri făină pesmet Mod de preparare: Se fierbe ugerul în apă
împreună cu zarzavatul de supăşi puţină sare. Cînd este bine fiert
(moale), se scoate, se lasă să se răcească, apoi se taie felii potrivit
de…
Read more »
Read more »
Borş de legume cu perişoare din dovlecei şi brânză
9 November 2010
Ingrediente: 2-3 morcovi 2 ardei 1 roşie 2 cepe 1 ceaşcă orez 200 ml
bors condimente Maggi Ingrediente perişoare: 2 dovlecei 2 ouă 2 linguri
griş 2 linguri brânză de vaci 1 legătură mărar verde 1 ceapă cimbru
piper 1 legătură leuştean verde Mod de preparare: Cureţi morcovii,
ardeii, ceapa şi roşia, dai…
Read more »
Read more »
Omletă cu cartofi noi
9 November 2010
Ingrediente: 6 ouă 6 cartofi noi 2 cepe 7 linguri ulei de măsline sare
piper Mod de preparare: Cureţi cartofii, îi speli, îi tai felii
subţiri şi-i prăjeşti câteva minute în ulei încins. Tai apoi mărunt
ceapa curăţată, o adaugi peste cartofi, le mai laşi 5 minute să se
călească împreună şi le…
Read more »
Read more »
Nuga de casă
9 November 2010
Ingrediente foi: 8 albuşuri 400 g nucă 8 linguri pesmet 300 g zahăr
pudră Ingrediente cremă: 8 gălbenuşuri 300 g zahăr pudră 3 linguri lapte
3 linguri cacao 50 g ciocolată amăruie 200 g unt sau margarină Mod
preparare foi: Tai mărunt miezul de nucă, îl pui într-o tavă şi-l
prăjeşti în cuptor 10-15…
Read more »
Read more »
Tort de curmale şi frişcă
9 November 2010
Ingrediente: 250 g zahăr pudră 300 g curmale tăiate 300 g alune date
prin maşină 1 lingură pesmet fin 10 albuşuri 500 g frişcă vanilie Mod
de preparare: Se bat albuşurile cu zahărul pînă se fac spumă, se adaugă
curmalele tăiate în lung, alunele, pesmetul şi vanilia. Se toarnă
compoziţia în forma de…
Read more »
Read more »
Paste cu vinete şi caşcaval la cuptor
9 November 2010
Ingrediente: 500 g paste 2 vinete 1 ceapă 1 roşie 3 căţei de usturoi
150 g smântână 100 g caşcaval 1 ou sare piper 1 legătură pătrunjel
Mod de preparare: Fierbi pastele în apă cu sare, apoi le laşi să se
scurgă bine într-o strecurătoare. Cureţi vinetele, le tai felii subţiri,
le…
Read more »
Read more »
Salată cu bulgăraşi de brânză şi gulii
9 November 2010
Ingrediente: 100 brânză de vaci 3 linguri susan 2 linguri brânză de
burduf 1 salată verde 1 fir de ceapă verde 2 ouă 1 gulie 4 linguri oţet 5
linguri ulei sare piper Mod de preparare: Fierbi ouăle tari şi când
sunt gata le treci sub un jet de apă rece le cureţi…
Read more »
Read more »
Negrese cu cafea şi alune
9 November 2010
Ingrediente: 400g ciocolată menaj l00g unt 3 ouă 3 linguri cafea 4
linguri făină 200g zahăr 1 linguriţă zahăr vanilat 1/2 linguriţă praf de
copt 100g alune sfărâmate Mod de preparare: Se rade pe răzătoarea
mare ciocolata şi se pune la topit, împreună cu untul, la foc mic. Se
adaugă ouăle, făina, zahărul,…
Read more »
Read more »
Plăcintă cu ficat de porc
9 November 2010
Ingrediente aluat: 900 g făină 2 gălbenuşuri 200 g osânză 3 linguri
smântână 1 lingură oţet sare Ingrediente umplutură: 1 kg ficat de porc 1
ceapă 1 ou 2 linguri smântână piper sare nucşoară Mod preparare
aluat: Amesteci 700 g făină cu gălbenuşurile, smântână, oţetul, sare
după gust şi frămânţi cu apă călduţă…
Read more »
Read more »
Tort Alcazar
9 November 2010
Ingrediente:
6 albuşuri 6 linguri zahăr 250 g nuci date prin maşină vanilie ulei
Ingrediente crema: 6 gălbenuşuri, 6 linguri zahăr, 250 g unt, 1/2 pahar
lapte, 1 păhărel cafea (cicoare), 1 lingură cacao, 1 păhărel rom. Mod
de preparare: Se bat albuşurile spumă cu zahărul şi vanilia, se adaugă
nucile şi se amestecă…
Read more »
Read more »
Tort Othello
9 November 2010
Ingrediente: 9 ouă 9 linguri zahăr 2 linguri esenţă de cafea 55 g cacao
55 g făină 55 g nuci alune sau migdale pisate în piuliţă ulei făină
pentru formă fructe din dulceaţă Ingrediente crema: 5 linguri apă, 75 g
cacao, 225 g zahăr, 225 g unt, 1/2 păhărel rom. Mod de preparare:…
Read more »
Read more »
Şarlotă de vanilie
9 November 2010
Ingrediente: 250 g zahăr 6 gălbenuşuri 1,5 kg lapte 1/2 baton vanilie 8
foi gelatină Mod de preparare: Se fierbe laptele cu vanilia. În acest
timp se freacă gălebenuşurile cu zahărul. Cînd laptele este fiert, se
trage la marginea maşinii şi se toarnă treptat gălbenuşurile amestecînd
mereu pînă cînd se îngroaşă. Se dă…
Read more »
Read more »
Mancare de mărar cu costiţă afumată
9 November 2010
Ingrediente: 1 şi 1/2 kg mărar 500 g costiţă afumată 3 roşii fără coajă
ulei sare Mod de preparare: Tai costiţa bucăţele şi o rumeneşti în
ulei. Cureţi ceapa, o taii mărunt, o adaugi peste costiţă şi le laşi la
foc până se îînmoaie ceapa, după care pui tot mărarul tocat. Torni apoi…
Read more »
Read more »
Prăjitură cu cremă de nucă si glazură de cacao
9 November 2010
Ingrediente: 6 ouă 8 linguri zahăr 7 linguri făină 4 linguri apă 1
linguriţă praf de copt Ingrediente cremă: 250 g unt 200 g nuci măcinate
200 g zahăr pudră 1 pahar lapte 50 ml esenţă de rom Ingrediente glazură:
150 g zahăr pudră 4 linguri cacao 5 linguri apă clocotită 1 lingură
ulei…
Read more »
Read more »
Ciorbă albă de ciuperci Pleurotus
9 November 2010
Ingrediente: 500 g ciuperci pleurotus 2 morcovi 1 telina mica 1
radacina patrunjel 200 g smantana 2 linguri faina 1 lamaie 2 catei de
usturoi 2 galbenusuri 1 legatura frunze de leustean Mod de preparare:
Cureţi zarzavatul, il pui la fiert in 4 l de apa cu sare si dupa ce a
fiert…
Read more »
Read more »
Aluat de tarte
9 November 2010
Ingrediente: 300 g făină 200 g unt 125 g zahăr pisat 2 ouă 1 lămîie un
praf de sare Mod de preparare: Turnăm făina pe masă. Păstrăm puţină
făină separat. Facem o adîncitură, punem unt, sare, ouăle întregi şi
frămîntăm la rece. Frămîntăm pînă ce aluatul nu se mai lipeşte nici de
mînă,…
Read more »
Read more »
Rulade de carne cu orez şi garnitură de varză
9 November 2010
Ingrediente: 500 g carne de vacă 1 lingură orez verdeaţă 1 ou 300 g
varză albă ulei 2 linguri smântână roşii în bulion cimbru mărar sare
piper Mod de preparare: Speli carnea, o tai felii pe care le baţi apoi
pe ambele părţi, după care le fierbi un pic. In vase separate pui…
Read more »
Read more »
Paine de cartofi
9 November 2010
Ingrediente: 1 kg făină 2 kg cartoli 1/2 linguriţă sare 50 g drojdie
Mod de preparare: Curăţăm cartofii şi îi fierbem într-o oală pînă se
moaie. Ii scoatem, îi sfărîmăm, iar cînd se răcoresc puţin, cît să-i
suporte degetul, îi trecem prin sită sau prin maşina de tocat, într-o
albie (covată), adăugăm drojdia…
Read more »
Read more »
Aluat sfaramicios
9 November 2010
Ingrediente: 400 g făină 200 g unt 100 g smîntînă 3 gălbenuşuri zahăr
sare Mod de preparare: Turnăm pe masă făina de grîu, facem în mijlocul
ei o adîncitură în care punem smîntînă, gălbenuşurile şi sare după
gust. Cu un cuţit amestecăm întîi gălbenuşurile cu smîntînă şi pe urmă
cu făina. Cînd gălbenuşurile…
Read more »
Read more »
Salată de iarnă cu jumări
9 November 2010
Ingrediente: 300 g jumări uscate 200 g şuncă presată 1-2 morcovi 2-3
cartofi 2 gogonele murate 1 ceapă 100 g măsline 1 legătură pătrunjel
verde sare piper Poftă bună! Cureţi legumele, le speli, le tai cuburi
şi le fierbi circa 45 de minute. Le scurgi apoi, dar păstrezi zeama şi
faci din ele…
Read more »
Read more »
Salată cu peşte şi sos de verdeaţă proaspătă
9 November 2010
Ingrediente: 2 roşii 2 ardei 200 g macrou conservat în ulei 200 g caş
de vacă 1 legătură ceapă verde 1 legătură mărar 1 legătură pătrunjel 1
lingură oţet 2 linguri ulei sare piper cimbru Mod de preparare: Cureţi
ardeii, îi speli, îi tai fâşii, tai şi roşiile felii, toci ceapa, apoi
le…
Read more »
Read more »
Aluat de pateuri si placinta
9 November 2010
Ingrediente: 350 g făină 2 linguri untură 1 lingură ulei 1 lingură otet
apă călduţă (cît cuprinde) sare Mod de preparare: Punem făina pe masă
şi facem la mijloc o adîncitură în care adăugăm puţină sare, ulei,
oţet, apă călduţă şi facem un aluat potrivit; îl lăsăm 1-2 ore la
răcoare. Presărăm masa…
Read more »
Read more »
Alivancă
9 November 2010
Ingrediente: 500 g brânză de vaci 4 ouă 1 lingură făină 1 lingură cu
vârf de mălai 3 linguri pesmet 100 g unt 3 linguri smântână 2-3 linguri
zahăr pudră sare Mod de preparare: Treci brânza prin maşina de tocat,
adaugi ouăle bătute, mălaiul, smântână şi sare după gust. Omogenizezi
compoziţia, o torni…
Read more »
Read more »
Pesmeti ardelenesti
9 November 2010
Ingrediente: 400 g făină 80 g zahăr 165 g lapte rom 2 ouă 10 g drojdie
30 g anason 50 g unt topit Mod de preparare: Facem un aluat din puţină
făină, cu apă şi cu drojdie, mai mult moale. Amestecăm împreună
laptele, untul, zahărul şi romul, apoi adăugăm gălbenuşurile bătute
bine cu…
Read more »
Read more »
Aluat oparit
9 November 2010
Ingrediente: l 1/2 pahar făină 1 pahar unt topit 1 pahar apă 6-7 ouă 1
linguriţă sare Mod de preparare: Turnăm într-o oală un pahar de unt
topit, adăugăm apă rece şi lăsăm să fiarbă. Cînd untul fierbe în
clocot, răsturnăm în oală dintr-o dată toată cantitatea de făină,
amestecînd repede cu lopăţică,…
Read more »
Read more »
Muschi de porc cu omletă
9 November 2010
Ingrediente: 500 g carne de porc 5 ouă 2-3 felii de franzelă 2 cepe 1
cârnat de porc 1-2 linguri smântână 200 ml ulei verdeaţă sare piper
puţin chimen pisat sau nucşoară Mod de preparare: Toci carnea la
maşina cu sita deasă, împreună cu feliile de franzelă înmuiate, cu ceapa
şi verdeaţa. Amesteci…
Read more »
Read more »
Suncă la saramură
9 November 2010
Tai şunca felii şi le aşezi într-un borcan larg la gură astfel: un rând
de şuncă, un rând de căţei de usturoi, piper boabe şi foi de dafin.
După ce umpli borcanul, faci o saramură (sărată să fie ca să stea oul
deasupra), pe care o torn peste şuncă, astfel încât sa le acopări.…
Read more »
Read more »
Budincă rapidă
9 November 2010
Ingrediente: 2 kg cartofi 1 legătură verdeaţă 150 g caşcaval 2 cutii de
ciuperci 3-4 ouă 2 linguri smântână 100 g brânză telemea nu prea sărată
1/2 kg pipote de pui 1 gogoşar acru 1 castravete acru 1 mână de măsline
verzi Mod de preparare: Cureţi şi tai cartofii cuburi, îi pui la…
Read more »
Read more »
Cum se prepara Cocktail Jungle Spice (video)
8 November 2010
Ingrediente: 50 ml white rum 25 ml guava juice 25 ml mandarin juice 15
ml lime juice 1 tsp grated nutmeg Crushed ice 1 shot measure 1 knife 1
chopping board 1 squeezer 1 shaker 1 strainer (if the shaker doesn’t
include one) 1 cocktail glass Cum se prepara Cocktail Jungle Spice
Read more »
Read more »
Vinete înăbuşite în smîntînă
8 November 2010
Ingrediente:
3 vinete frumoase 2 linguri unt sau untură 1 lingură făină 1 pahar
smîntînă 1 linguriţă mărar tocat sare Mod de preparare: Se spală
vinetele, se înlătură cotorul şi se taie în sferturi în lungime, apoi
fiecare sfert în două (pe lăţime). Bucăţile de vinete se opăresc cu apă
fierbinte şi sărată, lăsîndu-le…
Read more »
Read more »
Tăiţei cu nuci
8 November 2010
Ingrediente: 5 mîini de tăiţei 4 linguri zahăr 5-6 linguri nuci pisate
puţină vanilie sau scorţişoară pisată Mod de preparare: Se fierb
tăiţeii în apă puţin sărată. Se strecoară, se spală cu apă rece,
lăsîndu-i să se scurgă bine. Se amestecă apoi cu zahărul, nucile,
scorţişoara sau vanilia. Tăiţeii se pot înlocui cu…
Tort Punş
8 November 2010
Ingrediente:
8 ouă 210 g zahăr pudră 140 g făină zeama de la 1 lămîie şi 1 portocală
1 păhărel rom 40 g ciocolată 2-3 linguri marmeladă de caise unt făină
pentru formă glazură de ciocolată Mod de preparare: Se freacă
gălbenuşurile cu zahărul pudră, adăugat treptat şi amestecînd mereu. Se
pun apoi albuşurile…
Read more »
Read more »
Blinele de cartofi
8 November 2010
Ingrediente: 500 g cartofi 1/2 pahar făină 25 g drojdie 2 linguri ulei
sau untură 1/4 pahar lapte 1 lingură zahăr sare smîntînă Mod de
preparare: Cartofii curăţaţi şi bine spălaţi se dau prin răzătoare
deasă. Se pun într-un castron, se adaugă zahăr, un praf de sare,
droj-dia amestecată cu laptele şi făina.…
Read more »
Read more »
Gogoşi din cartofi
8 November 2010
Ingrediente: 4 cartofi mari 50 g drojdie 200 g smîntînă 3 gălbenuşuri
sare făină cît cuprinde la frămîntat 1 pahar ulei pentru prăjit şuncă
tocată brînză de oi Mod de preparare: Se coc cartofii în coajă, apoi
se curăţă şi se dau pe răzătoare sau prin sită (operaţia trebuie făcută
cînd cartofii sînt…
Read more »
Read more »
Tort caramel
8 November 2010
Ingrediente
blat: 1 pahar smîntînă 125 g unt vanilie făină cît cuprinde Ingrediente
crema: 150 g zahăr ars, 1 pahar lapte, 150 g zahăr pudră, vanilie sau 1
păhărel de rom, 150 g unt. Mod de preparare: Se face o cocă din
smîntînă, unt, vanilie, şi făină. Se frămîntă un aluat potrivit de
moale.Se…
Read more »
Read more »
Varză de Bruxelles la cuptor
8 November 2010
Ingrediente: 750 g varză 2 linguri unt 2 linguri brînză 2 ouă 2-3
linguri lapte sare pesmet Mod de preparare: Se aleg verzişoare mici,
se curăţă de frunzele galbene, se spală bine în cîteva ape şi se pun la
fier la foc iute, în apă sărată 20 min. Se scurg bine de apă.…
Read more »
Read more »
Budincă de fidea cu carnaţi
8 November 2010
Ingrediente: 200 g fidea 1 ou 100 g smântână 2 linguri unt 3 cârnaţi
afumaţi sare piper 50 g caşcaval Mod de preparare: Pui fideaua la
fiert în apă cu sare şi când e gata, o strecori, apoi o amesteci cu
smântână şi oul. Potriveşti gustul de sare şi piper şi pui jumătate…
Read more »
Read more »
Chifteluţe de vinete
8 November 2010
Ingrediente: 2 vinete mari 2 linguri brînză 2 ouă 2 linguri făină ulei
pentru prăjit sare salată verde Mod de preparare: Se coc vinele, se
curăţă fierbinţi şi se lasă să se scurgă. Se toacă cu tocătorul de lemn,
se pun într-un castron adăugînd sarea, brînza, ouăle şi făina. Se
amestecă totul bine,…
Read more »
Read more »
Prăjitură cu cacao şi cafea
8 November 2010
Ingrediente blat: 5 gălbenuşuri 5 albuşuri 250g unt 250g zahăr 1
linguriţă cafea măcinată 4 linguriţe cacao 400g făina 2 linguriţe praf
de copt 1 linguriţă esenţă de rom Ingrtediente crema: 4 gălbenuşuri,200g
zahăr ,200g unt,1 linguriţă cacao,1 lingură cafea măcinată 1 linguriţă
esenţă de rum ,70g nucă măcinată . Se amestecă untul cu…
Read more »
Read more »
Pilaf bulgăresc cu măruntaie de miel
8 November 2010
Ingrediente: măruntaiele şi intestinele de la un miel potrivite de mare
2 linguri untură 11/2 pahar orez 2 cepe 3 pahare apă sare 1/2
linguriţă piper Mod de preparare: Intestinele se spală, se rad, se
întorc pe partea interioară,se mai spală în cîteva ape, se freacă cu
sare şi se spală din nou.…
Read more »
Read more »
Colţunaşi cu brînză de vacă
8 November 2010
Ingrediente: 350 g făină 1 ou 1/2 pahar apă sare 250 g brînză de vacă
frămîntată cu 1 ou şi puţină sare 2 linguri unt 1 pahar smîntînă Mod
de preparare: Se cerne făina pe planşeta de aluat, se strînge cuib, se
face loc la mijloc şi se pun oul şi sarea. Se…
Read more »
Read more »
Bulgăraşi de ciocolată cu vişine din compot
8 November 2010
Ingrediente: 350 g ciocolată de menaj 175 g unt 2 linguri ulei 300 ml
frişcă lichidă 1 sticluţă esenţă de rom 300 g biscuiţi simpli 200 g
vişine din compot Mod de preparare: Topeşti ciocolata şi uleiul pe
baie de aburi şi când e gata o dai deoparte şi o laşi puţin să…
Read more »
Read more »
Cum se prepara Cocktail Long Island Iced Tea (video)
8 November 2010
Ingrediente: 30 ml rum 30 ml vodka 30 ml Cointreau 30 ml tequila 30 ml
gin 1 lemon 150 ml Coca-cola 1 lemon slice , to decorate 1 50/25ml
measuring cup 1 chopping board 1 sharp knife 1 juice squeezer 1 highball
or tall glass 1 stirrer 1 straw Cum se prepara Cocktail…
Read more »
Read more »
Fasole boabe preparată greceşte
8 November 2010
Ingrediente: 350 g boabe de fasole verde 1 mînă de mărar 1 mînă de
pătrunjel 1 mînă de leuştean 10-15 fire de ceapă verde 1 linguriţă
bulion 4 linguri sare piper Mod de preparare: Se spalăşi se fierbe
fasolea în apă sărată. Se strecoarăşi se lasă să se scurgă de apă. Se
pune…
Read more »
Read more »
Găluşte cu mălai
8 November 2010
Ingrediente: 2 pahare mălai 1 lingură zahăr 1 linguriţă sare 700 ml
lapte 100 g unt 3 linguri zahăr pudră Mod de preparare: Dai laptele la
fiert şi când dă în clocot adaugi mălaiul, sarea şi zahărul şi laşi pe
foc. Când mămăliga e gata o răstorni pe un suport de lemn. Iei…
Read more »
Read more »
Papanaşi de cartofi
8 November 2010
Ingrediente: 500 g cartofi 1/2 pahar făină 25 g drojdie 2 linguri ulei 1
ou sare smântână sau unt Mod de preparare: Cureţi cartofii, îi speli
şi îi dai pe răzătoarea cu ochiuri mici. îi amesteci apoi cu drojdia de
bere înmuiată în 1/4 pahar apă rece, adaugi apoi oul, puţină sare şi…
Read more »
Read more »
Tarte cu carne
8 November 2010
Ingrediente: 200 g făină + 1 lingură făină 100 g unt 6 ouă 500 g carne
de porc 3-4 felii costiţă afumată 2 cepe 100 ml ulei 2-3 felii de pâine
măghiran sare piper Mod preparare tarte: Amesteci făina cu 2
gălbenuşuri, untul şi un praf de sare, frămânţi aluatul, apoi îl laşi…
Read more »
Read more »
Rulouri cu castraveţi acri, sos şi paste
8 November 2010
Ingrediente: 500 g pulpă de porc 10 castraveţi muraţi 2 cepe 4 linguri
bulion 1 lingură condiment tip Vegeta ulei piper sare 200 g paste Mod
de preparare: Speli carnea, o tai felii pe care le baţi apoi ca pentru
şniţele. Tai 5 castraveţi în jumătate pe lungime, pui pe fiecare felie
de…
Read more »
Read more »
Friptură cu legume murate şi ciuperci
8 November 2010
Ingrediente: 1 kg pulpă de porc 1 cutie de ciuperci 2 gogoşari muraţi 2
castraveţi muraţi 2 bucheţele de conopidă murată muştar 1 linguriţă
oţet 1/2 linguriţă zahăr 1 foaie de dafin 5-6 căţei de usturoi 1 pahar
de ulei sare Mod de preparare: Speli carnea, o tai felii, le ungi cu
muştar…
Read more »
Read more »
Plăcintă cu ficăţei şi ciuperci
8 November 2010
Ingrediente aluat: 300 g făină 100 ml ulei 100 ml apă drojdie cât o
nucă sare zahăr Ingrediente umplutură: 500 g ficăţei de pasăre 2-3 cepe
200 g ghebe (din conservă) 3 ouă 300 g smântână 1 legătură mărar piper
ulei Mod preparare aluat: Dizolvi drojdia în apă călduţă cu 1 lingură de
făină…
Read more »
Read more »
Tort fraged cu marmeladă
8 November 2010
Ingrediente:
7 gălbenuşuri 3/4 pahar zahăr pudră 20 g sare de amoniac bine pisat 1/2
pahar unt topit vanilie făină cît cuprinde marmeladă după gust cîteva
nuci sau migdale tăiate 1 ou întreg Mod de preparare: Se freacă
zahărul şi untul pînă se fac spumă. Se adaugă gălbenuşurile, unul cîte
unul, amoniacul, vanilia, şi…
Read more »
Read more »
Şarlotă de alune
8 November 2010
Ingrediente:
300 g frişcă 1 kg lapte 6 ouă 6 foi de gelatină 200 g alune prăjite şi
măcinate 350 g zahăr 1 păhărel rom puţină coajă rasă de lămîie Mod de
preparare: Laptele fiert şi răcit se toarnă peste gălbenuşurile frecate
cu zahărul, se amestecă, se pune pe foc amestecînd mereu, pînă cînd…
Read more »
Read more »
Negrese cu nuci şi stafide
8 November 2010
Ingrediente: 150g ciocolată menaj 100 g unt (margarină) 100g miez de
nucă sfărâmat 100g stafide aurii 250 zahăr 1 linguriţă zahăr vanilat 3
ouă 150 g făină un vârf de cuţit sare Mod de preparare: Se pun
ciocolata şi untul într-o oală şi se topesc, amestecându- le încontinuu.
Se lasă puţin să se…
Read more »
Read more »
Tort de caise
8 November 2010
Ingrediente:
350 g făină 100 g unt sau margarină 100 g smîntînă 1 ou 2 linguri zahăr
1 linguriţă oţet vanilie coajă de lămîie rasă zahăr pudră Ingrediente
umplutura: 1 kg caise curăţate de sîmburi şi rupte jumătăţi, 3 linguri
zahăr. Mod de preparare: Se freacă puţin untul cu zahărul, apoi cu
oul. Se…
Read more »
Read more »
Negrese cu ciocolată şi mentă
8 November 2010
Ingrediente blat: 60g ciocolată amară 1/2 cană unt nesărat la
temperatura camerei l cană zahăr 2 ouă mari 1 linguriţă esenţă de
vanilie 3 linguri făină 1 lingură cacao 1/2 linguriţă scorţişoară
Ingrediente crema: 360g ciocolată albă de menaj,6 linguri frişcă,2
linguriţe esenţă de mentă. Ingrediente glazura:6 linguri frişcă ,180g
ciocolată semidulce,frunze de…
Read more »
Read more »
Prăjitură cu cremă de griş si marmeladă
8 November 2010
Ingrediente: 300 g făină 150 g margarină 1 gălbenuş 1 lingură zahăr 2
linguri lapte drojdie cât o nucă sare Ingrediente cremă: 200 ml lapte 2
linguri griş 2 gălbenuşuri 7 linguri zahăr 1 lingură cacao 2-3 linguri
marmeladă 3 albuşuri Mod preparare foi: Faci o maia din drojdie, lapte
călduţ, făină. După…
Read more »
Read more »
Tocăniţă oletenească
8 November 2010
Ingrediente: 800 carne de porc 100 g untură 2-3 cepe 500 g roşii (din
conservă) sare piper 1 legătură pătrunjel Mod de preparare: Tai
carnea în bucăţi potrivite şi o rumeneşti în untura bine încinsă. Cureţi
ceapa, o tai solzişori, o adaugi peste carne, pui şi roşiile tăiate
mărunt şi potriveşti gustul…
Read more »
Read more »
Slană cu mujdei de usturoi
8 November 2010
Tranşezi slana şi o laşi două-trei zile la sare. O pui apoi la fiert cu
zeamă de varză, foi de dafin şi piper. După ce zeama de varză dă în
clocot, mai laşi 20 de minute pe foc, o încerci cu furculiţa şi dacă
pătrunde cu uşurinţă în slană e gata. O dai deoparte,…
Read more »
Read more »
Pogăcele de jumări cu susan
8 November 2010
Ingrediente: 500 g jumări de porc 5 ouă 1 ceaşcă de apă 800-850 g făină
50 g drojdie de bere sare susan Mod de preparare: Treci jumările prin
maşina de tocat, apoi le amesteci cu făina, 4 ouă şi drojdia dizolvată
în apa călduţă. Pui şi un praf de sare şi frămânţi aluatul…
Read more »
Read more »
Tort brun
8 November 2010
Ingrediente:
200 g migdale pisate 130 g zahăr pudră 200 g ciocolată casă 5 linguri
rase făină fină 12 ouă unt cremă de unt frişcă Mod de preparare: Se
freacă gălbenuşurile cu zahărul pînă ce se fac ca o spumă, se adaugă
ciocolata, migdalele şi făina, se amestecă bine, iar la sfîrşit cele 12…
Read more »
Read more »
Aperitiv in foi de napolitane
8 November 2010
Ingrediente: 1/2 kg came tocată de pasăre 1 ceapă mică 1 cutie ciuperci
4 ouă pătrunjel piper sare 2 foi napolitane ulei făină Mod de
preparare: Cureţi ceapa, o tai mărunt şi o căleşti în puţin ulei. Adaugi
apoi ciupercile tăiate mărunt şi carnea tocată şi le căleşti împreună.
După ce s-au pătruns…
Read more »
Read more »
Friptură sibiană
8 November 2010
Ingrediente: 1 kg carne de porc (cu grăsime şi şorici) 5-6 căţei de
usturoi sare piper Mod de preparare: Tai carnea de porc felii mai
groase şi crestezi grăsimea şi şoriciui, dar fără să le desprinzi de
carne. Dai sare şi piper şi laşi fripturile la frigider pentru 24 de
ore. A doua…
Read more »
Read more »
Tocăniţă cu mălai
8 November 2010
Ingrediente: bucăţi de carne sau costiţă afumată ulei terci de
mămăligă sare Mod de preparare: Pui carnea la prăjit în ulei. După ce
s-a rumenit, torni cir de mămăligă cât să cuprindă toată carnea şi laşi
la foc mic 5 minute şi potriveşti de sare. Ai grijă să nu fie prea gros
cirul,…
Read more »
Read more »
Prăjitură cu pişcoturi şi cremă caramel
8 November 2010
Ingrediente: 30 de pişcoturi de şampanie 2 pliculeţe ness 14 linguri
zahăr 250 ml apă 100 g nuci 100 ml frişcă 4 gălbenuşuri 1 pachet
margarină Mod de preparare: Topeşti 4 linguri de zahăr. Separat,
freci gălbenuşurile cu 4 linguri zahăr până se albesc şi le adaugi peste
zahărul topit şi amesteci continuu…
Chifteluţe cu sos de castraveţi muraţi si hrean
8 November 2010
Ingrediente: 2 cartofi 500 g carne tocată de porc (sau de vită) 1 ou 1
ceapă verdeaţă sare piper ulei pentru prăjit Ingrediente sos: 2 cepe 500
g castraveţi acri 500 g roşii în bulion 2 linguri hrean ras 3-4 căţei
de usturoi sare piper Mod preparare chiftele: Razi cartofii, apoi îi
adaugi în…
Read more »
Read more »
Prăjitură cu miere şi cremă de nucă
8 November 2010
Ingrediente foi: 3 ouă 3 linguri ulei 1/2 linguriţă bicarbonat 1/2
pahar miere de albine 3/4 pahar zahăr 500 g făină Ingrediente cremă: 700
g miez de nucă 400 g smântână 1/2 pahar zahăr tos 1/2 sticluţă esenţă
de rom din care coci 6 foi pe dosul Mod preparare foi: Pui mierea
într-o…
Read more »
Read more »
Salată cu macaroane, murături si carnaţi
8 November 2010
Ingrediente: 300 g castraveţi sau gogoşari muraţi 400 g cârnaţi 600 g
macaroane 100 ml ulei 300 g telemea 200 g ciuperci din conservă 200 g
mazăre de la congelator 100 g boabe de porumb din conservă 2-3 căţei
usturoi 2 linguri iaurt 1 linguriţă smântână sare piper oregano sau
cimbru Mod de…
Read more »
Read more »
Tartă cu ficat de porc
8 November 2010
Ingrediente: 250 g făină 125 g margarină 1 lingură untură 50 ml apă
sare 1 ou Ingrediente umplutură: 300 g ficat 3 ouă 60 g caşcaval 2
linguri unt 1 cană lapte 1 lingură făină sare piper ulei Mod preparare
aluat: Amesteci făina cu margarina, pui un praf de sare, torni apa
călduţă…
Read more »
Read more »
Ciorbă de oase afumate cu dragavei
8 November 2010
Ingrediente: 3 morcovi 2 cepe 2 linguri zarzavat de la borcan 1
conopidă (de la congelator) 3 oase afumate 100 g smântână 1 ou sare 1
mână dragavei (ştevie) congelat Mod de preparare: Cureţi şi tai mărunt
ceapa şi morcovii, le căleşti în ulei, după care adaugi 4 l de apă,
oasele afumate,…
Read more »
Read more »
Paste cu afumatură si maioneză
8 November 2010
Ingrediente: 400 g paste făinoase (foarte mărunte) 6-7 castraveţi acri
1-2 cepe 3-4 căţei de usturoi 300 g kaizer ţărănesc 3-4 linguri pline cu
vârf cu maioneză sare piper după gust verdeaţă Mod de preparare: Pui
pastele la fiert în apa cu sare pentru 10 minute. In acest timp cureţi
ceapa şi usturoiul,…
Read more »
Read more »
Ciorbă de cârnati afumaţi si varză acră
7 November 2010
Ingrediente: 500 g câmaţi afumaţi 1 ceapă 1 varză mică acră 1 lingură
făină 2 linguri ulei 1 lingură bulion 250 g smântână 1 cană zeamă de
varză Mod de preparare: Speli bine varza, cureţi ceapa şi le tai
mărunt. Tai carnaţii bucăţi şi-i pui la fiert în apă. Separat, rumeneşti
făina în…
Read more »
Read more »
Tocăniţă din carne de viţel cu plăcinţele de cartofi
7 November 2010
Ingrediente: 750 g muşchi de viţel 200 g ciuperci (din conservă sau
proaspete) 1 ceapă 50 g unt sau margarină 2 linguri făină 250 ml supă
125 g smântână, 1 pahar de vin alb piper sare zeamă de lămâie Pentru
plăcinţele de cartofi ai nevoie de: 1 kg cartofi 2 linguri făină 2
linguri…
Read more »
Read more »
Tsureki-Colac impletit
7 November 2010
Ingrediente: 1 kg de făină bună 1 cană de lapte călduţ 1 lingură
drojdie 1 lingură amestecătură (nucşoară, cuişoare, piper, coajă de
lămâie şi portocală) 1 linguriţă scorţişoară 1 linguriţă chimion
jumătate lingură sare de mare 6 ouă 5 linguri unt 5 linguri zahăr
migdale Ingrediente glazura: 2 gălbenuşuri , 1 lingură miere ,1…
Read more »
Read more »
Ardei umpluţi cu branză si cartofi
7 November 2010
Ingrediente: 10 ardei graşi (de la congelator) 6-7 cartofi mari 200 g
brânză telemea 1 lingură pastă de ardei 1 pahar ulei sau grăsime sare
piper Mod de preparare: Cureţi cartofii, îi dai prin răzătoarea mare
şi îi prăjeşti până se rumenesc şi se înmoaie, apoi îi dai deoparte.
Adaugi peste ei telemeaua…
Read more »
Read more »
Cum se prepara Cocktail Barbed Wire (video)
7 November 2010
Ingrediente: 15 ml Campari 15 ml Triple sec 15 ml Kirsch liqueur 1 lime
2 tsp salt 1 teaspoon 1 shooter glass 1 knife 1 saucer 1 chopping board
Cum se prepara Cocktail Barbed Wire
Read more »
Read more »
Prepeliţe fripte vînătoreşte
7 November 2010
Ingrediente: 6 prepeliţe 3 linguri unt sau untură sare Mod de
preparare: Se pune într-un ceaun de tuci o lingură de unturăşi se lasă
să se înfierbînte bine apoi se aşază prepeliţele frecate cu puţină sare
şi se acoperă ceaunul. La fiecare 2-3 min se întorc prepeliţele. După ce
s-au rumenit frumos, se…
Read more »
Read more »
Sfeclă cu unt şi smîntînă
7 November 2010
Ingrediente: 1 kg sfeclă 1 lingură unt 1 linguriţă zahăr 1 lingură oţet
1/2 pahar smîntînă sare Mod de preparare: Se alege sfeclă roşie, se
fierbe sau se coace în cuptor, se curăţă de coajăşi se taie fie ca
tăiţeii, fie cuburi. Se pune într-o cratiţă împreună cu untul fierbinte,
2-3 linguri de…
Read more »
Read more »
Tort Richard
7 November 2010
Ingrediente:
250 g migdale sau nuci pisate 250 g zahăr pudră 10 albuşuri unt cremă
de ciocolată glazură de ciocolată Mod de preparare: Se bat albuşurile
spumă, se amestecă cu zahărul şi migdalele(nucile). Pasta obţinută se
împarte în 3-4 părţi egale şi se coc 3-4 blaturi în forma de tort
capitonată cu hîrtie unsă…
Read more »
Read more »
Morcovi cu unt
7 November 2010
Ingrediente: 500 g morcovi tineri 11/2lingură unt 1 linguriţă zahăr
(facultativ) sare Mod de preparare: Se rad morcovii, se spală, se
taie fie ca tăiţeii, fie cuburi, şi se opăresc cu apă clocotită. Se
strecoarăşi se pun într-o cratiţă împreună cu untul fierbinte, zahărul,
sarea şi puţină apă (numaiatît, cît este necesar să…
Read more »
Read more »
Morcovi cu unt şi smîntînă
7 November 2010
Ingrediente: 500 g morcovi 1 lingură unt 1 linguriţă zahăr 1/2 pahar
smîntînă 1/2 linguriţă de făină sare Mod de preparare: Se curăţă
morcovii, se spală, se taie fîşii ca tăiţeii sau cuburi mici şi se pun
la fiert cu untul, sarea, zahărul şi 2-3 linguri de apă. Se lasă să
fiarbă acoperit,…
Read more »
Read more »
Tort poveste
7 November 2010
Ingrediente: 30 nuci pisate 5 ouă 5 linguri zahăr pudră 1 lingură cacao
1 praf vanilie ulei făină fructe din dulceaţă 3 albuşuri 3 linguri
zahăr pudră 2 linguri cacao 250 g unt 150 g frişcă Mod de preparare:
Se bat spumă 5 albuşuri, cu 5 linguri de zahăr şi vanilie. Se adaugă…
Read more »
Read more »
Conopidă cu unt şi pesmet
7 November 2010
Ingrediente: 1 conopidă mijlocie 3-4 linguri unt 2 linguri pesmet sare
Mod de preparare: Conopida, curăţatăşi spălată, se pune la fiert în apă
sărată. Cînd este fiartă, se scoate cu lingura de spumă, se scurge de
apă, se aşază pe farfurie şi peste ea se toarnă pesmetul prăjitîn unt.
Se serveşte fierbinte. …
Read more »
Read more »
Varză dulce cu unt şi pesmet
7 November 2010
Ingrediente: 1 varză mijlocie 3 linguri unt 2 linguri pesmet sare Mod
de preparare: Se curăţă varza de primul rînd de foi, se taie în şase şi
se pune la fiert în apă sărată. Cînd este gata, se scurge bine de apă,
se taie cu cuţitul coceanul, se aşază într-o farfurie de piatră…
Read more »
Read more »
Pastă de heringi cu mere
7 November 2010
Ingrediente: 1 hering mare 2 linguri unt 1 măr mare 1 ou răscopt salată
verde Mod de preparare: Se despică peştele pe burtăşi se ţine în apă
călduţă timp de 5–6 ore. Apoi se trage pieliţa de la cap spre coadă, se
taie capul şi coada şi se îndepărtează toate oasele. Se toacă…
Read more »
Read more »
Gulaş de inimă
7 November 2010
Ingrediente:
750 g inimă de vacă 1/2 lingură făină 1 ceapă 2-3 linguri untură,unt
sau ulei 1 lingură pastă de bulion un vîrf de cuţit piper sare Mod de
preparare: Se spală bine inima, se taie în cuburi mici, se prăjeşte
puţin în cratiţa cu grăsime şi cu ceapă tăiată foarte mărunt, se
presară…
Read more »
Read more »
Cremă de migdale
7 November 2010
Ingrediente: 250g făină de migdale (se pisează migdale coapte) 250g
zahăr 1 pahar mare de apă Mod de preparare: Se leagă pe foc un sirop
gros din zahăr şi apă, până ce se colorează, se adaugă făină de migdale
de-acu, se poate folosi ca umpluturi sau, de sărbători, colora şi modela
în felurite…
Read more »
Read more »
Ruladă de iarnă
7 November 2010
Ingrediente: 1 kg carne macra 1ou 150 g slănină 5-6 boabe ienibaha 2-3
cuişoare 1/2 linguriţă cimbru 10 boabe piper verdeata 2 ceape paine alba
pesmet 3 linguri zeamă de carne sau apă Mod de preparare: În tocătură
se adaugă slănina tăiată cuburi mici şi mirodeniile foarte fin pisate.
Se amestecă bine. Pe…
Read more »
Read more »
Miel în sos de iaurt
7 November 2010
Ingrediente: 750 g carne de miel 500 g iaurt 1/2 lingură făină 2
linguri unt 1 lingură mărar tocat sare Mod de preparare: Bucăţile de
carne de miel se prăjesc în unt. Cînd s-au rumenit puţin, se adaugă
cîteva linguri de apăşi se lasă să fiarbă încet, acoperit, pînă cînd
carnea este aproape…
Read more »
Read more »
Pastă din carne de iepure
7 November 2010
Ingrediente: 1 kg carne macră de iepure 250 g unt proaspăt 2 cepe 1
lingură untură 1 pahar lapte 2-3 boabe de ienibahar 20 boabe de piper
pisat 1 cuişoarăşi un vîrf de cuţit de nucşoară rasă sare piper
castraveciori acri sfeclă roşie Mod de preparare: Bucăţile de carne
macră se prăjesc uşor…
Read more »
Read more »
Limbă în sos de smîntînă
7 November 2010
Ingrediente:
1 limbă de vacă sau 3-4 limbi de porc (cam 1 kg) zarzavat de supă 1
pahar smîntînă 1 lingură plină cu unt 1/2 lingură făină 1/2 pahar din
zeama în care a fiert limba 1/2 ceapă mărar tocat Mod de preparare: Se
fierbe limba şi se taie felii de grosimea unui deget.…
Read more »
Read more »
Ciuperci cu gelatină şi maioneză
7 November 2010
Ingrediente:
1 kg ciuperci 1 ceapă 1 linguriţă unt gelatină maioneză Mod de
preparare: Se spală, se curăţă şi se taie ciupercile felii subţiri ca
tăiţeii. Se aşază într–o cratiţă împreună cu o ceapă întreagă, o lingură
de unt şi sare. Se acoperă totul cu apăşi se lasă să fiarbă pînă cînd
ciupoercile sînt…
Read more »
Read more »
Prăjitură cu biscuiţi, lămâie şi nucă
7 November 2010
Ingrediente blat: 5 ouă 1 cană de zahăr 1 cană de făină 4 linguri ulei
coaja de la 1 lămâie 1 cană de apă 2 linguri zahăr 1 esenţă de vanilie
pentru sirop Ingrediente cremă: 15 biscuiţi cu miere 1 pachet unt sau
margarină 1 cană de zahăr 1 lămâie 1 lingură cacao 1…
Read more »
Read more »
Sericaia
7 November 2010
Ingrediente: jumătate litru lapte dulce 1 beţişor de scorţişoară 1
bastonaş de vanilie bucăţi de coajă de lămâie 5 ouă 200g zahăr 2 linguri
făină sare suc de lămâie unt scorţişoară pisată Mod de preparare:
Laptele se fierbe cu beţigaşul de scorţişoară, coaja de lămâie şi
bastonaşul de vanilie, se lasă la rece,…
Read more »
Read more »
Fasole cu sos alb si caşcaval
7 November 2010
Ingrediente: 800 g fasole verde (din conservă sau congelată) 3 linguri
margarină sau ulei 2 linguri făină 1 ceaşcă lapte 1 ou 150 g smântână 50
g caşcaval 1 lingură mărar sare Mod de preparare: Scurgi fasolea de
zeamă, o treci sub un jet de apă rece şi o tai bucăţi. Rumeneşti făina…
Read more »
Read more »
Pastă de parizer
7 November 2010
Ingrediente:
250 g parizer 2 ouă răscoapte muştar (după gust) sare piper salată
verde ridichi Mod de preparare: Se dă parizerul prin maşina de tocat
împreună cu ouăle răscoapte. Pasta obţinută se freacă cu muştar, se
adaugă sare şi puţin piper. Se aşază pe farfurie, se garniseşte cu
salată verde tocată ca fideaua (pusă…
Read more »
Read more »
Tort simplu
7 November 2010
Ingrediente:
6 ouă 1 pahar zahăr pudră 1 pahar făină coaja rasă de la o lămîie
marmeladă Mod de preparare: Se freacă gălbenuşurile cu zahărul într-un
castron de piatră. Se aşază castronul într-un vas cu apă fierbinte,
ţinînd vasul pe foc şi se freacă cu crema pînă ce se înfierbîntă. Se
scoate apoi castronul…
Read more »
Read more »
Limbă de porc cu măsline
7 November 2010
Ingrediente: 750 g limbă de porc 150 g măsline 2 morcovi 2 rădăcini de
pătrunjel 2 cepe 100 bulion 100 ml vin alb 2 linguri făină sare piper
ulei Mod de preparare: Speli limba şi o pui la fiert în apă cu sare
pentru 30 de minute. Separat, măslinele în apă. In acest…