Retete de Paste:
Trufe cu ciocolată şi alune de pădure
7 January 2013
Trufe
cu ciocolată şi alune de pădure din: smantana, ciocolata neagra,
extract de vanilie, alune de padure si bomboane. Ingrediente: 175 ml de
smantana pentru gatit 200 g ciocolata neagra, tocata marunt 1 lingurita
extract de vanilie 50 g alune de padure, tocate grosier bomboane pentru
decor de diferite culori Mod de preparare: Pune…
Read more »
Read more »
Peşte la abur cu ghimbir şi ceapă verde
7 January 2013
Peşte
la abur cu ghimbir şi ceapă verde din: varza chinezeasca, fileuri de
cod, ghimbir, usturoi, sos de soia, mirin, ceapa verde, coriandru, orez
brun si lime. Ingrediente: 100 g varza chinezeasca 4×150 g fileurid e
cod (sau alt peste cu carnea alba) 1 bucata de ghimbir de 5 cm, ras 2
catei de usturoi,…
Read more »
Read more »
Frittata cu broccoli şi spanac (Italia)
7 January 2013
Cartoful
se curăţă, se spală şi se pune la fiert. Separat fierbem broccoli şi
spanacul, iar când sunt gata se toacă mărunt şi se amestecă împreună cu
gălbenuşul de ou, cartofi şi cu pătrunjelul tocat mic; se pune
compoziţia într-o tavă şi se introduce la cuptor. Frittata cu broccoli
şi spanac Pofta buna!
Read more »
Read more »
Tocană de cartofi dulci şi carne tocată de vită
7 January 2013
Tocană
de cartofi dulci şi carne tocată de vită din: ulei de floarea soarelui,
ceapa, morcov, tulpina de telina apio, carne de vita, piure de tomate,
ketchup, rosii, cartofi dulci, cimbru, frunze de dafin, pantrujel si
varza creata. Ingrediente: 1 lingura ulei de floarea soarelui 1 ceapa
mare, tocata 1 morcov mare, tocat 1 tulpina…
Read more »
Read more »
Omleta cu sparanghel si feta
7 January 2013
Incinge
cuptorul la semnul 5/190C. Topeste 25 g unt intr-o tigaie si caleste un
bulb mic de fenicul, taiat rondele, plus 2 catei de usturoi, tocati,
timp de 5 minute. Adauga 125 g sparanghel, tocat, 150 g fasole verde,
150 g feta, maruntita, si o legatura de busuioc si menta, doar
frunzele. Pastreaza cateva pentru…
Read more »
Read more »
Peste in cuptor in stil mediteranean
7 January 2013
Incinge
cuptorul la 7/220C. Amestecă câte o legătură mică de busuioc, mentă şi
pătrunjel proas¬păt cu 2 linguri de ulei de măsline şi coaja de la 1
lămâie. Trece prin acest amestec 6×150 g fileuri de peşte şi pune-le în
tava de copt. Stropeşte 500 g roşii pe vrej cu 1 lingură ulei de
măsline…
Read more »
Read more »
Stir-fry cu creveţi şi ciuperci
7 January 2013
Stir-fry
cu creveţi şi ciuperci din: ulei de floarea soarelui, ceapa verde,
telina apio, usturoi, amestec de 5 condimente, ghimbir, ciuperci
champignon, varza creata, creveti, sos de soia si taitei. Ingrediente: 2
linguri ulei de floarea soarelui 1 legatura de ceapa verde, feliata fin
2 tulpini de telina Apio 1 cate de usturoi, zdrobit 1/2…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Tort cu crema de lamaie si frisca
7 January 2013
Tort
cu crema de lamaie si frisca din: oua, zahar, faina, cacao, lapte, unt,
lamaie, esenta de vanilie, frisca, compt de gutui, kiwi, clementine,
bana si tort gelee. Ingrediente: pentru blat: 7 oua 7 linguri de zahar 5
linguri faina 2 linguri cacao pentru crema de lamaie: 500 ml lapte 200g
zahar 3 linguri faina…
Read more »
Read more »
Gazpacho (Spania)
7 January 2013
Roşiile,
ardeii, ceapa, prazul şi pâinea se pun pe grătar. Roşiile şi ardeiul se
amestecă în blender cu ulei de măsline. Adăugăm ceapa, prazul,
lămâia, busuiocul şi pătrunjelul, oţetul de vin şi restul din ulei. Se
adaugă pâine prăjită şi se amestecă. Se lasă la rece 5 ore. Gazpacho
Pofta buna!
Read more »
Read more »
Tarta Pavlova cu ciocolata, alune si caramel
7 January 2013
Tarta
Pavlova cu ciocolata, alune si caramel din: albusuri, zahar tos, malai,
sare de lamaie, ciocolata neagra, alune, smantana, lichior de alune si
crema de caramel. Ingrediente: 6 albusuri 600 g zahar tos 1 lingurita
malai 1 lingurita sare de lamaie 75 g ciocolata neagra, topita 50 g
alune prajite, tocate marunt 300 ml smantana…
Read more »
Read more »
Pui in sos de rosii si usturoi
7 January 2013
Incinge
cuptorul la semnul 4/180 C. Freacă 4 bucăţi de piept de pui, fără
piele, cu 2 căţei de usturoi zdrobiţi, apoi adaugă 2 linguri de pastă de
tomate. Incinge 1 lingură ulei de măsline într-un vas termorezistent,
adaugă puiul şi prăjeşte 5 min, până se rumeneşte. Adaugă 1 lingură ulei
de măsline, 2 ardei…
Read more »
Read more »
Foie gras cu sos caramel (Franţa)
7 January 2013
Ficatul
de raţă se fierbe în lapte. Se scoate, se răceşte, apoi se pasează,
adăugând puţin ulei de măsline, sare, piper şi cognac. Se ţine la
frigider 3-4 ore înainte de servire. O reţetă tradiţională franţuzească
îl recomandă cu sos de caramel. Foie gras cu sos caramel Pofta buna!
Read more »
Read more »
Tocana de pui cu fasole si ardei gras
7 January 2013
Tocana
de pui cu fasole si ardei gras din: ulei de masline, ceapa, telina,
ardei, usturoi, paprika, rosii, supa de pui, fasole si pulpe superioare
de pui. Ingrediente: 1 lingura ulei de masline 1 ceapa mare, tocata 2
tulpini de telina Apio 1 ardei galben si 1 ardei rosu, fara seminte,
taiati cuburi 1 catel…
Read more »
Read more »
Supă de linte (Bulgaria)
7 January 2013
Lintea
se fierbe în apă cu sare timp de 20-25 de minute. Uleiul se încinge
într-o tigaie, adăugăm ţelina, ceapa şi morcovii şi se ţine pe foc 10
minute. Adăugaţi lintea, roşiile, usturoiul, asezonaţi cu sare, piper şi
chubritsa (condimente specifice). Supă de linte Pofta buna!
Read more »
Read more »
Pui umplut, invelit in pesmet
7 January 2013
înfăşoară
în folie adezivă 4 bucăţi de piept de pui, fără piele. întinde-le cu un
sucitor până aproape îşi dublează suprafaţa. Imparte 100 g brânză
Gorgonzola în 4 şi distribuie -l e pe fiecare piept de pui dezvelit de
folie, împătureşte apoi carnea ca să acopere brânza. Amestecă 1 lingură
rozmarin proaspăt tocat cu 125…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Crema de branza cu usturoi si verdeata
6 January 2013
Crema
de branza cu usturoi si verdeata din: branza, unt, usturoi, vin alb,
verdeata, sare si piper. Ingrediente: 3-4 feluri de branza (dupa
preferinta) unt 1 catel de usturoi 1/2 ceasca vin alb 1 – 2 linguri
verdeata (dupa preferinta) Sare si piper negru proaspat măcinat Mod de
preparare: Se amesteca branzeturile cu…
Read more »
Read more »
Pui in stil sandvis
6 January 2013
Incinge
1 lingură ulei de măsline într-o tigaie, adaugă 4 bucăţi de piept de
pui, fără piele, şi prăjeşte 5 min pe fiecare parte, până se rumeneşte.
Acoperă cu un capac şi prăjeşte încă 5 min. Amestecă 100 g dintr-un
borcan cu sos de paste cu vinete şi brânză cu câteva frunze de busuioc,
apoi…
Read more »
Read more »
Pilaf cu alune si conopida coapta
6 January 2013
Pilaf
cu alune si conpida coapta din: ulei de floarea soarelui, ceapa,
usturoi, ghimbir, garam masala, orez basmati brun, supa de legume,
frunze de curry, conopida, pudra de curry, coriandru, alune de padure si
iaurt. Ingrediente: 2 linguri ulei de floarea soarelui 1 ceapa, tocata 2
catei de usturoi, zdrobiti 1 bucata de ghimbir de…
Read more »
Read more »
Pui la cuptor in stil indian
6 January 2013
Incinge
cuptorul la semnul 6/190C. Amestecă la un loc 4 bucăţi de piept de pui,
fără piele, 2 linguri pastă de curry, zeama si coaja rasă de la 1
lămâie şi 2 linguri de zacusca dulce. Lasă la marinat măcar 10 min.
Aşază pieptul de pui într-un vas, acoperă cu marinată şi pune 2 cepe,…
Read more »
Read more »
Dressing cu citrice
6 January 2013
Amestecă
zeama de la 1 portocală şi cea de la 1 lămâie cu 2 linguri ulei de
măsline, 1 lingură oţet de vin alb, 1 linguriţă de zahăr şi asezonează.
Se potriveşte cu salatele de verdeţuri, cu sfeclă sau cu orez.
Read more »
Read more »
Cartofi cu varza rosie
6 January 2013
Fierbe
800g de cartofi tăiaţi cuburi, până se înmoaie. Topeşte 25g de unt
într-o crăticioară adâncă (care poate fi dată la cuptor), apoi prăjeşte
100-300g de salată dulce de varză roşie, timp de câteva minute, până se
înmoaie. Adaugă cartofii scurşi şi amestecă bine, asezonează şi
presează. Lasă totul pe foc până obţii un preparat…
Read more »
Read more »
Placintele cu spanac si gorgonzola
6 January 2013
Placintele
cu spanac si gorgonzola din: lipii, gorgonzola, spanac, seminte de pin
si frunze de rucola. Ingrediente: 4 lipii 400 g gorgonzola 500 g spanac
intreg, decongelat seminte de pin si frunze de rucola pentru servit
Mod de preparare: Pune o cratiţă mică plină cu apă şi puţină sare la
fiert. Când clocoteşte, adaugă…
Read more »
Read more »
Piept de pui in sos de mustar
6 January 2013
Topeste
un cub de unt intr-o tigaie, adauga 1 ceapa mare, taiata rondele, si
caleste-o la foc potrivit 10 minute. Scoate ceapa pe o farfurie, mareste
flacara, adauga 4 bucati piept de pui, dezosate, dar cu piele si 500 g
cartofi noi; prejeste-le pana se rumenesc bine. Intoarce puiul, adauga
ceapa calita si toarna 150…
Read more »
Read more »
Placinta cu pui
6 January 2013
Mazărea
se pune la fiert în apă cu sare pentru aproximativ 30 de minute. Intre
timp, usturoiul tocat mărunt şi ciupercile tăiate rondele se trag în
tigaie cu puţin ulei de măsline. Pieptul de pui- cubuleţe – se pune şi
el la călit într-o tigaie, unde adăugăm sare şi piper. Peste pieptul de
pui adăugăm…
Read more »
Read more »
Crema de zahar ars cu ciocolata alba şi portocale
6 January 2013
Crema
de zahar ars cu ciocolata alba şi portocale din: smantana, lapte
integral, portocale, ciocolata alba, galbenusuri, malai si zahar tos.
Ingrediente: 400 ml smantana 100 ml lapte integral 2 portocale, coaja
rasa 150 g ciocolata alba 4 galbenusuri, plus inca 1 ou intreg 2
lingurita malai 50 g zahar tos, plus 6 lingurite pentru…
Read more »
Read more »
Sandwich cu ou
6 January 2013
Fierbeţi
două ouă tari şi curăţaţi-le de coajă. Pasaţi ouăle uşor şi
amestecaţi-le cu boia iute (alimentele picante activează metabolismul
bazic şi vă ajută să ardeţi mai multe calorii), puţină sare, arpagic şi
ciuperci (puteţi înlocui cu usturoi, sau ceapă). Aşezaţi amestecul pe
felii de pâine integrală şi decoraţi cu verdeaţă. Puteţi consuma alături
şi…
Read more »
Read more »
Tort cu mousse de cafea şi cremă de ciocolată albă
6 January 2013
Tort
cu mousse de cafea şi cremă de ciocolată albă din: oua, zahar, praf de
copt, lapte, faina, mousse de cafea, lapte, cafea concentrata, gelatina,
frisca, lichior de cafea, ciocolata alba si frisca batuta. Ingrediente:
pentru blat: 4 oua 100 g zahar 5 g praf de copt 100 ml lapte 120 g
faina mousse de…
Read more »
Read more »
Bors asortat
6 January 2013
Bors
asortat din: dovlecei, ardei grasi, ceapa verde, ceapa, cartofi, frunze
de varza, mazare, telina, patrunjel, paste, leustean, concentrat, ulei,
bors si piper. Ingrediente: 2 dovlecei 2 ardei grasi verzi o legatura
ceapa verde 1 ceapa mica 2 cartofi doua frunze de varza 50 g mazare la
conserva 1/4 dintr-o telina 1/4 radacina de patrunjel…
Read more »
Read more »
Ruladă de miel cu garnitură de anghinare
6 January 2013
Ruladă
de miel cu garnitură de anghinare din: carne de miel, pulpa de miel,
rozmarin, cimbru verde, anghinare in saramura, rosii cherry, ulei de
nuci, mustar dulce, sare si piper. Ingrediente: 1,3 kg carne de miel,
preferabil partea de pe abdomen 500 g bucati din pulpa de miel, fara os
si piele 5 g rozmarin…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Supa de pui cu legume, orez si ghimbir
6 January 2013
Supa
de pui cu legume, orez si ghimbir din: supa de pui, orez, morcovi, suc
de lamaie, ghimbir, sare si ou. 1 l supa de pui 2 – 3 linguri de orez
alb 2 morcovi medii, curatati si taiati rondele Sucul de la 1 lamaie 1 –
2 lingurite ghimbir fin tocat Sare dupa gust…
Read more »
Read more »
Parfe cu zmeura si nuga
6 January 2013
Parfe
cu zmeura si nuga din: nuca cu migdale, inghetata de vanilie, vin rosu
dulce, albus, zmeura, zahar tos si suc de portocale. Ingrediente: 100 g
nuga cu migdale, congelata in prealabil, pentru a fi rupta mai usor 1 kg
inghetata de vanilie 3 linguri vin rosu dulce 1 albus 200 g zmeura
congelata pentru…
Read more »
Read more »
Chiftelute de conopida
6 January 2013
Chiftelute
de conopida din: conopida, faina, patrunjel, usturoi, oua, chimen,
scortisoara, turmeric, ulei, iaurt, coaja de lamaie, zeama de lamaie si
ulei de masline. Ingrediente: 1 conopida, rupta in florete 120 g faina 2
linguri patrunjel 2 catei de usturoi, zdrobiti 4 oua, batute 1 1/2
lingurita chimen 1 1/2 lingurita scortisoara 1 turmeric ulei…
Read more »
Read more »
Toast cu branza si ceapa rosie
6 January 2013
Toast
cu branza si ceapa rosie din: ceapa rosie, unt, branza cedar, mustar,
bere si paine. Ingrediente: 1 ceapa rosie, curatata si taiata rondele 40
g unt 225 g branza Cedar, rasa 1 lingurita mustar cu boabe intregi 4
linguri bere 4 felii groase de paine, usor prajite Mod de preparare:
Intr-o tigaie, caleste…
Bors rusesc cu sfecla rosie
6 January 2013
Bors
rusesc cu sfecla rosie din: carne de vita, sfecla rosie, ceapa,
cartofi, morcovi, telina, dovlecel, rosii, concentrat, leustean, marar,
bors, ulei de masline si piper. Ingrediente: 300 g carne de vita o
sfecla rosie o ceapa 2 cartofi 2 morcovi 1/4 radacina de telina 1
dovlecel 3 rosii 1 lingura concentrat cateva fire de…
Read more »
Read more »
Parjoale dietetice din miel şi pui
6 January 2013
Parjoale
dietetice din miel şi pui din: carne tocata de pui, carne tocata de
miel, ceapa, sare, piper, oua, paine si ulei de masline. Ingrediente:
300 gr carne tocată de pui 200 gr carne tocată de miel 100 gr ceapă sare
piper 2 ouă 100 gr pâine 50 gr ulei de măsline Mod de…
Read more »
Read more »
Cartofi frantuzesti cu usturoi
6 January 2013
Cartofi
frantuzesti cu usturoi din: unt, usturoi, sare de mare, lapte, smantana
si cartofi. Ingrediente: 25 g unt 1 catel de usturoi 1 lingurita sare
de mare 300 ml lapte 300 ml smantana grasa 1,2 kg cartofi, taiati
rondele subtiri Mod de preparare: Incinge cuptorul la 5/190′C. Unge cu
unt un vas termorezistent. Cu…
Read more »
Read more »
Ciorba de perisoare cu smantana
6 January 2013
Ciorba
de perisoare cu smantana din: carne mixta tocata, ceapa, ou, orez,
sare, piper, patrunjel, marar, faina, morcovi, telina, ceapa, ardei
gras, galbenusuri, smantana si bors. Ingrediente: pentru perisoare: 400 g
carne mixta tocata de doua ori in masina de carne 1 ceapa mica 1 ou 2
linguri de orez spalat bine si lasat la…
Read more »
Read more »
Spuma de ciocolata cu frisca de flori de portocal
6 January 2013
Spuma
de ciocolata cu frisca de flori de portocal din: ciocolata neagra, oua,
zahar pudra, frisca si apa de flori de portocal. Ingrediente: 200 g
ciocolata neagra (minim 70% cacao), plus ciocolata rasa patru oua,
separa albusurile de galbenusuri 40 g zahar pudra 200 mililitri de
frisca bine racita o lingurita de apa de flori…
Read more »
Read more »
Andive in sos la cuptor
6 January 2013
Andive
in sos la cuptor din: andive, unt, ulei de masline, usturoi, ceapa,
smantana, mustar de dijon si parmezan. Ingrediente: 3 andive,
injumatatite pe lungime 25 g unt 1 lingura ulei de masline 2 catei de
usturoi, zdrobiti 2 cepe mici, tocate 200 ml smantana cu procent scazut
de grasime 1 lingurita mustar de Dijon…
Read more »
Read more »
Ciorba rapida de conopida
6 January 2013
Ciorba
rapida de conopida din: conopida, morcov, ceapa, ardei gras, mazare,
ulei, patrunjel, concentrat, bors si piper. Ingrediente: 1 conopida mare
1 morcov 1 ceapa 1 ardei gras 50 g mazare la conserva o lingura de ulei
o legatura patrunjel proaspat doua lingurite concentrat bors dupa gust
piper sau boia dupa gust Mod de…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Sos Pesto cu paste
5 January 2013
Sosul
Pesto este savuros si sanatos. Poate fi usor combinat cu orice fel de
paste, cu burgeri, cu pui la gratar, cu paine focaccia sau pur si simplu
cu branza si rosii. 1 cana frunze proaspete de busuioc 1/4 cana
parmezan ras 1/4 cana ulei de masline (extravirgin este cel mai bun) 1/4
cana miez…
Read more »
Read more »
Tarta cu martipan si ciocolata cu scortisoara
5 January 2013
Tarta
cu martipan si ciocolata cu scortisoara din: aluat dulce, unt, zahar
pudra, extract de vanilie, scortisoara, ciocolata, migdale, oua si
faina. Ingrediente: 275 g de aluat dulce si fraged 80 g de unt 100 de
grame de zahar pudra o lingurita de extract de vanilie 2 lingurite de
scortisoara 200 g de ciocolata neagra…
Read more »
Read more »
Tort Tutti-frutti cu blat din biscuiti cu cocos
5 January 2013
Tort
Tutti-frutti cu blat din biscuiti cu cocos din: unt, biscuiti cu cocos,
gelatina, capsuni, branza de vaci, smantana, suc de fructe, zahar brun,
pepene verde, mango fulgi de cocos si fistic. Ingrediente: 125 g unt
225 g bicuiti cu cocos 9 foi gelatina 400 g capsuni 600 g branza de vaci
200 g smantana…
Read more »
Read more »
Cartofi zdrobiţi cu usturoi şi cimbru
5 January 2013
Cartofi
zdrobiţi cu usturoi şi cimbru din: cartofi, usturoi, cimbru, ulei de
masline si cimbru proaspat. Ingrediente: 1 kg cartofi 2 catei de usturoi
3 ramurele de cimbru 2 linguri ulei de masline 1 lingurita cimbru
proaspat tocat Mod de preparare: Fierbe cartofii cu usturoi şi
rămurelele de cimbru până se înmoaie bine. Scurge,…
Read more »
Read more »
Rulouri de salau si ardei, coapte la aburi
5 January 2013
Rulouri
de salau si ardei, coapte la aburi din: file de salau, ardei copti,
ulei de masline, cartofi, rucolla si branza de capra. Ingrediente: 400 g
file de salau 200 g ardei copti 40 g ulei de masline 400 g cartofi 50 g
rucolla 50 g branza de capra proaspata Mod de preparare: Fileurile…
Read more »
Read more »
Tartine cu zmeură
5 January 2013
Tartine
cu zmeură din: unt, zahar, oua, faina, praf de copt, fulgi de cocos,
gelatina, zmeura, zahar, lapte batut, iaurt si zahar pudra. Ingrediente:
blat: 200 g unt 200 g zahar 4 oua 300 g faina 1 plic praf de copt 125 g
fulgi de cocos crema: 8 foi gelatina 450 g zmeura 50 g…
Read more »
Read more »
Broccoli cu vinegreta de nuci
5 January 2013
Broccoli
cu vinegreta de nuci din: broccoli, nuci, ulei de nuca si ulei de
masline. Ingrediente: 400 g broccoli proaspat sau congelat 50 g nuci 50
ml ulei de nuca 50 ml ulei de masline Mod de preparare: Găteşte la
aburi broccoli timp de 5-8 min, până se înmoaie. între timp, prăjeşte
nucile, fără…
Read more »
Read more »
Costita de porc, marinata in bere neaga, coapta la aburi
5 January 2013
Costita
de porc, marinata in bere neaga, coapta la aburi din: costita de porc
afumata, bere neagra, mustar, dovlecei si cartofi. Ingrediente: 400 g
costita de porc afumata 400 ml bere neagra 50 g mustar iute 300 g
dovlecei 300 g cartofi noi Mod de preparare: Costiţa de porc tăiată
felii, se ţine în…
Read more »
Read more »
Tort de visine cu crema de branza si glazura
5 January 2013
Tort
de visine cu crema de branza si glazuradin: oua, sare, zahar, zahar
vanilat, faina, amidon, compot de visine, gelatina rosie, frisca, branza
de vaci, zahar pudra, suc de lamaie, coaja de lamaie si migdale.
Ingrediente: blat: 4 oua 1 praf sare 140 g zahar 1 plic zahar vanilat 80
g faina 50 g amidon…
Read more »
Read more »
Legume la cuptor cu vinegreta
5 January 2013
Legume
la cuptor cu vinegreta din: sfecla rosie, pastarnac, morcovi, usturoi,
frunze de dafin, ulei de masline si otet balsamic. Ingrediente: 400 g
sfecla rosie, cruda, curata si taiata sferturi 300 g pastarnac, curatat
si taiat in jumatati, pe lung 400 g morcovi, taiati sferturi 2 catei de
usturoi, zdrobiti 2 frunze de dafin 2…
Read more »
Read more »
Cotlete de porc cu sirop de artar, cartofi si fasole verde coapta la aburi
5 January 2013
Cotlete
de porc cu sirop de artar, cartofi si fasole verde coapta la aburi
din: cotlet de porc, fasole verde, cartofi, fulgi de migdale, sirop de
artar, sare si piper. Ingrediente: 600 g cotlet de porc 300 g fasole
verde proaspata 200 g cartofi noi 30 g fulgi de migdale 50 g sirop de
artar…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Tort cu crema de ciocolata si frisca
5 January 2013
Cu
cateva piscoturi si doua creme de ciocolata si frisca putem realiza un
tort minunat in forma de cupola pe care il putem servi de fiecare data
cand avem ceva de sarbatorit sau pur si simplu cand dorim sa-i incantam
pe cei dragi. 300g piscoturi 300g ciocolata alba 300g ciocolata amaruie
600ml frisca 3 linguri…
Read more »
Read more »
Ciocănele de pui cu legume asortate
5 January 2013
Ciocănele
de pui cu legume asortate din: ciocanele de pui, miere, otet balsamic,
boia dulce, sare de mare, ulei de masline, cartofi noi, sparanghel
verde, rosii cherry si cimbru. Ingrediente: 8 ciocanele de pui 1 lingura
miere fluida 1 lingura otet balsamic 1 lingura boia dulce sare de mare
piper 4 linguri ulei de masline…
Read more »
Read more »
Rosioare in pergament, cu pesto, coapte la aburi
5 January 2013
Rosioare
in pergament, cu pesto, coapte la aburi din: roisoare, ulei de masline,
sare, piper, pesto, usturoi, parmezan, seminte de pin, ulei de masline,
busuioc si sare. Ingrediente: 4 rosioare 4 lingurite ulei de masline
sare piper 4 linguri pesto pesto 20 g usturoi 200 g parmezan 20 g
seminte de pin 100 ml ulei…
Read more »
Read more »
Cartofi la cuptor cu afumătură si smântână
5 January 2013
Cartofi
la cuptor cu afumătură si smântână din: cartofi, ulei de masline, bacon
afumat, ceapa verde, sare, smantana si fulgi de ardei. Ingrediente: 1
kg cartofi noi medii 2 linguri ulei de masline 200 g bacon afumat 3 cepe
verzi sare 300 g smantana 1-2 lingurite fulgi de ardei Mod de
preparare: Se încinge…
Read more »
Read more »
Frigarui de miel dietetice, aromatizate
5 January 2013
Frigarui
de miel dietetice, aromatizate din: file de miel, varza de bruxelles,
fulgi de migdale, cimbru verde, sare, piper cayene si ulei de masline.
Ingrediente: 500 g file de miel 500 g varza de Bruxelles 50 g fulgi de
migdale 3 g cimbru verde sare piper cayene ulei de masline Mod de
preparare: Carnea…
Read more »
Read more »
Tort de ciocolata si vanilie
5 January 2013
Tort
de ciocolata si vanilie din: ciocolata neagra, frisca, pastaie de
vanilie si pudra de cacao. Ingrediente: 500 de grame de ciocolata neagra
550 de mililitri de frisca o pastaie de vanilie, numai semintele pudra
de cacao Mod de preparare: Topeşte ciocolata şi apoi las-o să se
răcească puţin. încălzeşte trei linguriţe de frişca…
Read more »
Read more »
Cartofi toscani cu legume
5 January 2013
Cartofi
toscani cu legume din: cartofi, sare, ceapa verde, morcovi, dovlecei,
vanata, ardei gras, ulei de masline si piper. Ingrediente: 800 g cartofi
mici sare 1 legatura ceapa verde 2 morcovi 2 dovlecei 1 vanata mica 1
ardei gras rosu 1 ardei gras galben 3 linguri ulei de masline piper
Mod de preparare: Se…
Read more »
Read more »
Rată cu sos de smântână şi piper
5 January 2013
Rată
cu sos de smântână şi piper din: piept de rata, unt, coniac, smantana,
boabe de piper verde si piper negru macinat. Ingrediente: 6 bucati piept
de rata, cu pielea crestata in forma de gratar (scoate cu o ora inainte
de preparare) 1 lingura unt 125 ml coniac 250 ml smantana grasa 100 ml
smantana…
Read more »
Read more »
Prajitura cu ciocolata amaruie si crema de cafea
5 January 2013
Prajitura
cu ciocolata amaruie si crema de cafea din: pudra de cacao, cuisoare,
scortisoara, nucsoara, unt, zahar pudra, oua, faina, bicarbonat de
sodiu, praf de copt, cafea prajita si frisca. Ingrediente: 60 de grame
de pudra de cacao si ceva in plus pentru presarare o lingurita cuisoare 3
lingurite de scortisoara un pumn de nucsoara…
Read more »
Read more »
Tarte cu branza si nuci
5 January 2013
Tarte
cu branza si nuci din: spanac, branza de capra, ceapa, cimbru, nuci,
ulei de masline, miere, aluat de placinta, ou si frunze de salata.
Ingrediente: 125 g spanac crud 150 g branza de capra 2 cepe mici, tocate
2 lingurite cimbru proaspat 50 g nuci, tocate 1 lingura ulei de masline
1 1/2 lingurita…
Read more »
Read more »
Miel la tavă cu cartofi
5 January 2013
Miel
la tavă cu cartofi din: cartofi, muschi de miel, piper, ceapa, usturoi,
ulei de masline, vin rosu si supa de carne. Ingrediente: 800 g cartofi 1
kg muschi de miel cu mantaua lui de grasime piper 2 cepe 3 catei de
usturoi 2 linguri ulei de masline 100 ml vin rosu sec 250 ml…
Read more »
Read more »
Negresa cu cimbru si ghimbir
5 January 2013
Negresa
cu cimbru si ghimbir din: ciocolata neagra, unt nesarat, zahar brun,
faina, praf de copt, cimbru uscat, ghimbir si faina. Ingrediente: 460 g
de ciocolata neagra taiata in mici bucatele 280 de grame de unt nesarat
300 g de zahar brun 80 g de faina o lingurita de praf de copt 2
lingurite de…
Read more »
Read more »
Frigărui de peşte cu cartofi si un sos delicios de castraveţi
5 January 2013
Frigărui
de peşte cu cartofi si un sos delicios de castraveţi din: file de
peste, suc de lamaie, dovlecel, ardei gras, rozmarin, sare, piper,
cartofi, ulei de masline, castravete, iaurt si usturoi. Ingrediente: 600
g file de peste 4 linguri suc de lamaie 1 dovlecel 1 ardei gras galben 8
fire rozmarin sare piper 800…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Mini tarte cu gutui si crema mascarpone
5 January 2013
Mini
tarte cu gutui si crema mascarpone din: aluat, gutui, zahar brun,
mascarpone, smantana si zahar pudra. 1 foaie aluat pentru foietaj 1-2
gutui zahar brun pentru crema mascarpone: 200g mascarpone 100g smantana 4
linguri zahar pudra Mod de preparare: Aluatul se lasa sa se
decongeleze, dupa care se taie in patratele si se…
Read more »
Read more »
Ciocolata cu trandafiri, smochine si alune
5 January 2013
Ciocolata
cu trandafiri, smochine si alune din: ciocolata amaruie, smantana,
zahar pudra, apa de trandafiri, petale uscate de trandafiri, alune verzi
si smochine. Ingrediente: 350 g de ciocolata amaruie (minim 70% cacao)
200 de mililitri de smantana o lingurita de zahar pudra o lingurita de
apa de trandafiri 5 grame de petale uscate de trandafiri…
Trufandale la cuptor
5 January 2013
Trufandale
la cuptor din: cartofi, sparanghel verde, sare, ceapa, ulei, piper si
patrunjel. Ingrediente: 1 kg cartofi noi mici 500 g sparanghel verde
sare 8 cepe frantuzesti 3 linguri ulei piper 1/2 legatura patrunjel
Mod de preparare: Se spala bine cartofii, se curata cu peria, se sterg
si se taie in doua pe lung.…
Read more »
Read more »
Cosulete crocante umplute cu struguri si crema
5 January 2013
Cosulete
crocante umplute cu struguri si crema din: foi de placinta, unt, zahar
pudra, portocala, struguri, mascarpone, iaurt, zahar si grappa.
Ingrediente: 400 g foi de placinta 50 g unt 2 linguri zahar pudra 1
portocala 200 g struguri fara samburi 250 g mascarpone 250 g iaurt
degresat 60 g zahar eventual 2 linguri Grappa…
Read more »
Read more »
Cartofi cu brânză si roşii uscate savuroase
5 January 2013
Cartofi
cu brânză si roşii uscate savuroase din: cartofi, rosii uscate, sare
grunjoasa, busuioc, maghiran, usturoi, lamaie, urda, sare, piper si
mozzarella. Ingrediente: 1 kg cartofi noi mici 100 g rosii uscate
conservate in ulei 2 lingurite sare grunjoasa 1/2 legatura busuioc 1/2
legatura maghiran 1 catel de usturoi 1 lamaie 150 g ricotta sau…
Read more »
Read more »
Inele de mere pane
5 January 2013
Inele
de mere pane din: mere, suc de lamaie, zahar, rom, unt, oua, faina,
sare, bere si ulei. Ingrediente: 4 mere mari 2 linguri suc de lamaie 50 g
zahar 2 linguri rom 500 g unt 2 oua 200 g faina 1 praf sare 250 ml
bere, vin alb sau lapte 2 linguri ulei …
Read more »
Read more »
Coaste de miel cu rozmarin si legume coapte
5 January 2013
Coaste
de miel cu rozmarin si legume coapte din: ulei de masline, coaste de
miel, pasta de tomate, rozmarin, ceapa rosie, ardei, rosii cherry si vin
alb. Ingrediente: 3 linguri ulei de masline 2 coaste de miel, fiecare
cu cate 6 cotlete 2 linguri pasta de tomate 3 ramurele de rozmarin,
tocate 2 cepe rosii,…
Read more »
Read more »
Regina budincilor
5 January 2013
Regina
budincilor din: unt, zahar tos, oua, migdale, faina, coaja de lamaie si
gem de zmeura. Ingrediente: 100 g unt, la temperatura camerei 140 g
zahar tos 4 oua, 3 dintre ele separate 75 g migdale macinate 40 g faina,
plus un praf de copt coaja de la 1 lamaie 100 g gem de zmeura…
Read more »
Read more »
Peste afumat cu legume si ou
5 January 2013
Peste
afumat cu legume si ou din: orez, ceapa, ulei, sofran, pasta de curry,
usturoi, concentrat vegetal, oua, peste afumat, patrunjel, mazare si
lamaie. Ingrediente: 300 g orez tip basmati 1 ceapa mare, rondele 2
linguri ulei 1/2 lingurita sofran 2 linguri pasta de curry 2 catei de
usturoi zdrobiti 750 ml concentrat vegetal fierbinte…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Supa de ciuperci cu orz
4 January 2013
Supa
de ciuperci cu orz din: supa de pui, orz, frunze de dafin, ceapa, ulei
de masline, telina, morcovi, usturoi, ciuperci, sare si piper. 12 cupe
supa de pui sau ciuperci 1 1/4 cupe orz 2 frunze de dafin 6 ciuperci
Shiitake uscate 1/4 ceasca ulei de masline 1 ceapa mare, tocata 1 ceasca
telina…
Read more »
Read more »
Ciocolata cu rozmarin si sare de mare
4 January 2013
Ciocolata
alba cu rozmarin si sare de mare din: ciocolata alba, fulgid e sare de
mare si rozmarin uscat. Ingrediente: 280 grame de ciocolata alba 1-2
lingurita de fulgi de sare de mare 2 lingurite de rozmarin uscat si
taiat Mod de preparare: Topeste ciocolata si adauga restul de
ingrediente amestecand. Toarna compozitia intr-o…
Read more »
Read more »
Retete asiatice: Pacheţele de primăvară
4 January 2013
Pacheţele
de primăvară din: ou, apa, ulei, faina, sare, ardei iute, morcov, ardei
gras, ceapa verde, sos de soia, sos rosu chinezesc, sare si piper.
Ingrediente: pentru aluat: 1 ou 150 ml apa 1 lingura ulei faina cat
cuprinde sare sau un pachet foi de placinta cumparat pentru umplutura: 3
linguri ulei 1 ardei iute…
Read more »
Read more »
Potarnichi la cuptor
4 January 2013
Incinge
cuptorul la 7/220C. Pune 400 g cepe mici (salote), curatate, si 4 pere,
curatate de cotor si taiate sferturi, intr-o tava de copt. Stropeste-le
cu 1 lingura ulei de masline si presara 2 linguri cimbru. Asezoneaza si
da la cuptor 10 minute. Unge cu ulei 4 potarnichi de circa 500 g
fiecare. Asezoneaza si…
Read more »
Read more »
Cartofi la cuptor cu parmezan
4 January 2013
Cartofi
la cuptor cu parmezan din: cartofi, ulei de masline, parmezan si boia.
Ingrediente: 1,2 kg cartofi albi, curatati 6 linguri ulei de masline 40 g
parmezan, ras fin 1/2 lingurita boia dulce Mod de preparare: Incinge
cuptorul la 6/200°C. Taie cartofii cuburi mari (cea 4 cm) şipune-i
intr-o oală cu apă rece, sărată.…
Read more »
Read more »
Porc cu sos dulce si orez
4 January 2013
Porc
cu sos dulce si orez din: muschi de porc, ulei, usturoi, ghimbir, ardei
gras, ceapa, morcov, ananas, muguri de bambus, ulei de susan, sos de
soia, suc de rosii, piper alb, vin alb, otet de orez, zahar brun, sos de
rosii si limeta. Ingrediente: 600 g muschi de porc 5 linguri ulei 4
catei…
Read more »
Read more »
Ceafa la gratar
4 January 2013
Ceafa
la gratar din: ceafa, ceapa, usturoi, bulion, boia dulce, ulei de
floarea soarelui, sare grunjoasa, cimbru, piper, salata verde, morcovi
si piure de cartofi. Ingrediente: 1 kg ceafa 3-4 cepe 1-2 catei usturoi
2-3 linguri bulion o lingurita boia dulce 30 ml ulei de floarea soarelui
sare grunjoasa cimbru uscat si macinat piper macinat…
Read more »
Read more »
Chiftele cu sos de rosii
4 January 2013
Chiftele
cu sos de rosii din: carne tocata, ceapa, miez de paine, ou, sare,
marar, piper, lapte, cimbru, rosii, ulei de floarea soarelui si usturoi.
Ingrediente: 400-500 g carne tocata 1-2 cepe 100 g miez de paine un ou
sare o legatura marar piper negru macinat 50 ml lapte cimbru uscat si
macinat un kg…
Read more »
Read more »
Ciorba taraneasca cu rasol de vita
4 January 2013
Ciorba
taraneasca cu rasol de vita din: rasol de vita, telina, pastarnac,
patrunjel, ceapa rosie, morcovi, usturoi, cartofi, rosii, sare, piper si
patrunjel. Ingrediente: 1 bucata rasol de vita (un kg) o telina mare
un pastarnac o radacina patrunjel 2 cepe rosii 2 morcovi 2-3 catei
usturoi 3-4 cartofi un kg rosii sare piper 1-2…
Read more »
Read more »
Piure de ţelină şi păstârnac cu unt
4 January 2013
Piure
de ţelină şi păstârnac cu unt din: pastarnac, telina, unt, smantana,
cimbru si mustar de Dijon. Ingrediente: 600 g pastarnac, curatar 650 g
telina (1 telina medie) 25 g unt 100 ml smantana 1 lingura cimbru
proaspat 1 lingura mustar de Dijon Mod de preparare: Taie legumele
cuburi mari, pune-le într-o oală cu…
Read more »
Read more »
Orez in stil chinezesc
4 January 2013
Orez
in stil chinezesc din: orez, sos de boia, sos de soia, ulei de susan,
piept de pui, ulei de floarea soarelui, fasole verde, ardei, creveti,
pudra de ghimbir, usturoi, oua, ceapa verde si seminte de susan.
Ingrediente: 250 g orez tip basmati 4 linguri sos de boia dulce 1
lingura sos de soia 1…
Read more »
Read more »
Somon cu sparanghel
4 January 2013
Somon
cu sparanghel din: medalioane de somon, lamai, patrunjel, unt, sare,
piper, ceapa, ulei de masline, otet balsamic, zahar si vin alb.
Ingrediente: 4 medalioane de somon 1-2 lamai o legatura patrunjel 50 g
unt sare piper negru macinat o ceapa alba 500 g sparanghel 2-3 linguri
ulei de masline 2 lingurite otet balsamic o…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Tort de ciocolata si capsune
4 January 2013
Tortul
de ciocolata si capsune reprezinta combinatia care nu esueaza
niciodata. Va invitam cu drag sa-l preparati si asteptam cu interes
parerile dumneavoastra. pentru blat: 170g faina 2 linguri cacao 1
pliculet praf de copt 170g unt 180g zahar 3 oua 1 lingurita esenta de
vanilie 150ml lapte pentru umplutura: gem de capsune capsune proaspete…
Read more »
Read more »
Retete gustoase: Parjoale moldovenesti
4 January 2013
Prjoale
moldovenesti din: carne de vita, ceapa, dovlecei, usturoi, morcov,
patrunjel, sare, ou, piper, ulei si miez de paine. Ingrediente: 400 g
carne de vita tocata 2 cepe 1-2 dovlecei 3-4 catei usturoi un morcov o
legatura marar o legatura patrunjel sare un ou piper negru macinat ulei
pentru prajit miezul de la 2 felii…
Read more »
Read more »
Praz cu spanac si smantana
4 January 2013
Praz
cu spanac si smantana din: unt, praz, smantana, nucsoara, usturoi si
spanac. Ingrediente: 25 g unt 3 fire de praz, taiate rondele subtiri 200
ml smantana un praf de nucsoara macinata 2 catei de usturoi, tocati 500
g spanac, bine spalat Mod de preparare: Topeşte untul într-o tigaie,
adaugă prazul şi căleşte 10 min…
Read more »
Read more »
Pui la cuptor, cu legume si mirodenii
4 January 2013
Pui
la cuptor, cu legume si mirodenii din: pui, lamai, masline, rosii,
ceapa, cimbru, usturoi, ulei de masline si patrunjel verde. Ingrediente:
un pui de circa 2 kg 2 lamai, taiate jumatati 100 g masline fara
samburi 300 g rosii, tocate grosier 200 g cepe mici, curatate 6 fire de
cimbru, doar frunzele 12 catei…
Read more »
Read more »
Salata verde cu branza de capra
4 January 2013
Fierbe
500 g cartofi timp de 10 min. Adaugă cîte 250 g fasole verde, broccoii
şi mazăre şi fierbe-le până se înmoae. Scurge bine şi pune-le într-un
castron. Incinge într-o tigaie 1 lingură ulei de măsline, adaugă 3
dovlecei, tăiaţi rondele, şi căleşte-i la la foc potrivit 5 min. Lasă să
se răcească puţin, apoi…
Read more »
Read more »
Salata de paste cu rucola
4 January 2013
Salata
de paste cu rucola din: paste, piept de curcan, rosii cherry, rucola,
sare, piper, otet balsamic, ulei de masline, zahar, parmezan si
dovlecel. Ingrediente: 400 g paste 400 g piept de curcan 200 g rosii
cherry 200 g rucola sare piper negru macinat 2-3 lingurite otet balsamic
3 linguri ulei de masline o lingura…
Read more »
Read more »
Crema de conopida
4 January 2013
Crema
de conopida din: conopida, otet, bicarbonat de sodiu, ceapa, lapte
degresat, ulei de masline, sare, piper, nucsoara si lemongrass.
Ingrediente: o conopida mica 3 linguri otet o lingurita bicarboant de
sodiu o ceapa mica un litru lapte degresat o lingura ulei de masline
sare piper nucsoara cateva fire de lemongrass Mod de preparare:…
Read more »
Read more »
Supă din zeamă de varză cu cârnati afumaţi
4 January 2013
Supă
din zeamă de varză cu cârnati afumaţi din: carnati afumati, varza
acra, untura, faina, ceapa, boia dulce, smntana si zeama de varza.
Ingrediente: 300 g carnati afumati 1 ceasca mare cu varza acra taiata
fideluta 1 lingura untura 1 lingura faina 1 ceapa 1 varf cutit boia
dulce 3 lingura smantana zeama de varza…
Read more »
Read more »
Piept de pui picant
4 January 2013
Piept
de pui picant din: piept de pui, piure de rosii, ulei de floarea
soarelui, usturoi, ceapa rosie, sare, piper, boia iute, chilli, zahar si
patrunjel. Ingrediente: 600 g piept de pui 200 ml piure de rosii 100 ml
ulei de floarea soarelui 4 catei de usturoi 4 cepe rosii sare piper
negru boabe si…
Read more »
Read more »
Aperitiv cu ciuperci
4 January 2013
Aperitiv
cu ciuperci din: oua, telemea de vaca, faina, ciuperci, sunca de praga,
sare, piper, ceapa verde, ulei de masline, ulei de floarea soarelui si
hartie de copt. Ingrediente: 5 oua 100 g telemea de vaca 200 g faina 250
g ciuperci 150 g bacon sau sunca de Praga sare piper macinat o legatura
ceapa…
Read more »
Read more »
Antricot de vita in sos
4 January 2013
Antricot
de vita in sos din: antricot de vita, sare grunjoasa, piper, ulei de
floarea soarelui, salvie, vin rosu dulce, ciuperci, ceapa rosie si unt.
Ingrediente: 800 g antricot de vita/vitel sare grunjoasa piper negru,
macinat si boabe 4-5 linguri ulei de floarea soarelui 2-3 frunze salvie
300 ml vin rosu dulce 400 g ciuperci…
Read more »
Read more »
Melcisori cu legume
4 January 2013
Melcisori
cu legume din: aluat fruntuzesc, mozzarella, rosii cherry, ciuperci,
pesmet, ceapa verde, ulei de floarea soarelui, spanac, sare, piper si
ou. Ingrediente: 1 kg aluat frantuzesc pentru umplutura: 250 g
mozzarella 250 g rosii cherry 200 g ciuperci 2-3 linguri pesmet o
legatura ceapa verde 200 g spanac 3 linguri ulei de floarea soarelui…
Read more »
Read more »
Friptura de vita cu rosii
4 January 2013
Friptura
de vita cu rosii din: carne de vita, rosii, supa, vin rosu, piper,
sare, unt, ulei, patrunjel verde si ceapa. Ingrediente: 1 kg de carne de
vita sau vitel (pulpa sau snitele gata portiaonate) 500 gr de rosii
bine coapte sau 1 cutie de rosii in bulion decojite 200 ml supa 100 ml
vin…
Read more »
Read more »
Supa de lapte cu cartofi
4 January 2013
O
reteta delicioasa de supa cu: apa, lapte, unt, patrunjel, marar, sare,
cartofi. Ingrediente: 1/2 l apă 1 l lapte 2 linguri unt pătrunjel şi
mărar tocat sare 3-4 cartofi mari Mod de preparare: Cureţi cartofii
şi îi fierbi în apă cu sare. Când sunt pe jumătate fierţi, adaugi şi
laptele şi laşi…
Supa crema de legume cu busuioc
4 January 2013
O
reteta delicioasa de supa crema cu:praz, cartofi, dovlecei, morcov,
usturoi, unt, frunza de dafin, sare, piper, busuioc verde, paine,
smantana. Ingrediente: 3 fire de praz doi cartofi doi dovlecei un morcov
4 căţei de usturoi 75 g unt o frunză de dafin sare piper busuioc verde
pâine smântână Mod de preparare: Prazul se curăţă…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Negresa cu alune si glazura de ciocolata
4 January 2013
Negresa
cu alune si glazura de ciocolata din: ciocolata amaruie, unt, zahar,
oua, alune, faina, praf de copt, zahar pudra, cacao, ulei, esenta de rom
si esenta de vanilie. 100 g ciocolata amaruie 100 g unt 250 g zahăr 2
oua 100 g alune 150 g faina 1 plic praf de copt Ingrediente glazura: 6…
Read more »
Read more »
Sardine cu porumb
4 January 2013
O
reteta delicioasa de sardine: lamie, rosii, fulgi de ardei dulce,
porumb, ulei de masline, sos de peste, sos de soia, ardei iute, sare,
piper, patrunjel. Ingrediente: 800 g sardine o lămâie 5 roşii o
linguriţă cu fulgi de ardei dulce 500 g porumb 100 ml ulei ce măsline
două linguri cu sos de peşte…
Read more »
Read more »
Bezele cu cremă de vanilie
4 January 2013
O
reteta delicioasa de bezele cu: oua, zahar, zahar vanilat, sare, unt,
lapte, pastaie de vanilie, zahar tos, ciocolata cu lapte. Ingrediente
bezea: 6 albuşuri 300 g zahăr un plic zahăr vanilat un praf sare
Ingrediente cremă: 250 g unt 3 gălbenuşuri 150 ml lapte o păstaie de
vanilie 100g zahăr tos 250 g ciocolată…
Read more »
Read more »
Fasole verde dietetica
4 January 2013
O
reteta delicioasa de fasole verde cu: fasole, ceapa, verdeata, ulei,
rosii. Ingrediente: 1 kg fasole păstăi 1 ceapă verdeaţă tocată 1 ceaşcă
ulei 3 roşii decojite Mod de preparare: Cureti fasolea de codite si de
varfuri, o speli cu apa rece si o pui la fiert intr-o cana cu supa calda
sau in apa…
Read more »
Read more »
Retete savuroase: Stiuca umpluta
4 January 2013
O
reteta delicioasa de stiuca umpluta cu:ulei, ceapa, paine, patrunjel
verde, ou, sare, piper, coaja de lamaie, vin. Ingrediente: 1 ştiucă 100
ml ulei 1 ceapă miez de pâine înmuiată în lapte (cam 3 felii) 1 legătură
pătrunjel verde tocat 1 ou sare piper puţină coajă de lămâie sau
nucşoară rasă puţin vin Mod de…
Read more »
Read more »
Castraveti cu orez
4 January 2013
O
reteta delicioasa de castraveti cu: unt, ceapa, orez, patrunjel verde,
rosii, sare, piper, pesmet, faina, pulpa de rosii, smantana.
Ingrediente: 10-12 castraveţi mijlocii 150 g unt 2 cepe 150 g orez 1
legătură de pătrunjel verde 2 roşii mari sare piper pesmet Ingrediente
sos: 50 g unt 10g faina 500 g pulpa de rosii…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Sarmale din piept de curcan
3 January 2013
Sarmale
din piept de curcan din: piept de curcan, varza murata, ceapa, orez,
sare, piper si bulion. Ingrediente: 1 piept de curcan 1 varza murata 1
ceapa toccata marunt 50 g orez Sare si piper Bulion Mod de preparare:
Se toaca carnea de curcan, se amesteca cu ceapa toccata si orez, se
asezoneaza cu…
Read more »
Read more »
Ciorba de pui
3 January 2013
Ciorba
de pui din: piept de pui, morcovi, ceapa, patrunjel, telina, cartofi,
zeama de lamaie, sare, piper, ulei de masline, galbenusuri, smantana si
patrunjel verde. Ingrediente: 2 piepti de pui 3 morcovi 2 cepe o
radacina patrunjel o telina mica 2 cartofi zeama de la 1-2 lamai sare
piper negru macinat 1-2 linguri ulei de…
Read more »
Read more »
Rizoto cu ciuperci, sunca si branza
3 January 2013
Rizoto
cu ciuperci, sunca si branza din: hribi, unt, ulei de masline, ceapa,
sunca, ciuperci, usturoi, cimbru, orez arborio, vin, concentrat si
branza roquefort. Ingrediente: 10 g hribi uscat, tocati grosier 25 g unt
2 linguri ulei de masline 1 ceapa mica, tocata 100 g sunca (pancetta)
200 g ciuperci, taiate sferturi 2 catei de…
Read more »
Read more »
Hamburgeri la gratar
3 January 2013
Hamburgeri
la gratar din: carne de vita, carne de porc, sare, piper, ceapa,
cimbru, ienibahar, cartofi, ardei, dovlecei, ulei de floarea soarelui,
grasime si salata verde. Ingrediente: 300 g carne de vita tocata 250 g
carne de porc tocata sare piper 1-2 cepe 1-2 lingurite cimbru un praf
ienibahar 5 cartofi 2 ardei 3 dovlecei…
Read more »
Read more »
Prajitura cu nuci si caramel
3 January 2013
Prajitura
cu nuci si caramel din: unt, zahar tos, malai, faina, zahar brun, lapte
condensat, nuci, alune si ciocolata cu lapte. Ingrediente: pentru
blatul de biscuiti: 175 g unt, inmuiat 100 g zahar tos 100 g malai 200 g
faina pentru crema de caramel: 150 g unt 150 g zahar brun 400 g lapte
condensat…
Read more »
Read more »
Ciorba de pui dreasa cu smantana
3 January 2013
Ciorba
de pui dreasa cu smantana din: ceapa, dovlecei, morcovi, ardei, piept
de pui, smantana, ulei, sare, piper si patrunjel. Ingrediente: o ceapa 2
dovlecei cu coaja verde 2 morcovi 2 ardei 2 piepti de pui 300 ml
smantana pentru gatit 2 linguri ulei sare piper negru o legatura
patrunjel Mod de preparare: Se…
Read more »
Read more »
Tocana populara de vacuta
3 January 2013
Tocana
populara de vacuta din: carne de vaca, ceapa, ulei, pasta de rosii,
faina, boia, concentrat de legume si piper. Ingrediente: 1,5 carne de
vaca 10 cepe mari 3 linguri ulei 2 linguri apsta de rosii 1 lingurita
faina boia dulce 2 lingurite concentrat de legume piper Mod de
preparare: Tai carnea bucăţi potrivite…
Read more »
Read more »
Salata de ton cu rosii si ceapa
3 January 2013
Salata
de ton cu rosii si ceapa din: ton in ulei, rosii, ceapa rosie, masline,
pasta de masline, zeama de lamaie, otet balsamic, ulei de masline,
zahar, vin rosu, sare grunjoasa, piper si patrunjel. Ingrediente: 500 g
ton in ulei vegetal 6-8 rosii medii 2 cepe rosii mari 200 g masline o
lingura pasta de…
Read more »
Read more »
Tochitura taraneasca
3 January 2013
Tochitura
taraneasca din: suc de rosii, carne tocata de porc, carnati afumati,
fasole boabe, ceapa, morcov, vin, ulei, piper si concentrat de legume.
Ingrediente: 150 ml suc de rosii 500 g carne tocata de porc 2 carnati
afumati 1 cana cu fasole boabe 1 ceapa 1 morcov 1 cescuta cu vin ulei
piper 2 lingurite…
Read more »
Read more »
Tarta cu pere şi ciocolata
3 January 2013
Tarta
cu pere şi ciocolata din: pere, unt, zahar brun, oua, lapte, faina,
ciocolata de menaj si migdale. Ingrediente: 4 pere bine coapte, curatate
de coaja, cotor, taiate jumatati 100 g unt, inmuiat 100 g zahar brun 2
oua 4 linguri lapte 100 g faina, plus un praf de copt 150 g ciocolata de
menaj,…
Read more »
Read more »
Pui cu legume şi sos alb
3 January 2013
Pui
cu legume şi sos alb din: pulpe de pui, cartofi, morcovi, sare
grunjoasa, piper, ulei de masline, vin, unt, lapte, nucsoara, usturoi si
rozmarin. Ingrediente: 4 pulpe de pui 6 cartofi medii 4 morcovi medii
sare grunjoasa piper negru si alb macinat 2-3 linguri ulei de masline
100 ml vin alb dulce pentru sosul…
Read more »
Read more »
Cartofi taranesti cu carne tocata
3 January 2013
Cartofi
taranesti cu carne tocata din: cartofi, kaiser, ceapa, ulei, concentrat
de legume, piper, boia dulce, chimen, carne tocata de porc,
castraveciori, ceapa verde si smantana. Ingrediente: 1 kg cartofi 50 g
kaiser 2 cepe 5 linguri ulei 2 lingurite concentrat de legume piper boia
dulce chimen 500 g carne tocata de porc 10 castraveciori…
Read more »
Read more »
Plăcintele cu ciocolata
3 January 2013
Plăcintele
cu ciocolata din: stafide, coniac, ciocolata amaruie, faina, sare,
zahar tos, drojdie, unt, lapte, esenta de vanilie si ou. Ingrediente:
100 g stafide 3 linguri coniac (optional) 100 g ciocolata amaruie si 50 g
ciocolata cu lapte, maruntita 250 g faina alba 1/2 lingurita sare 2
lingurite zahar tos 1 lingurita drojdie 25 g…
Read more »
Read more »
Ciorbă de cartofi cu bacon
3 January 2013
Ciorbă
de cartofi cu bacon din: cartofi, ceapa, morcovi, bacon, patrunjel,
chimen, smantana, concentrat de legume, sare si ulei. Ingrediente: 6
cartofi 2 cepe 2 morcovi 200 g bacon patrunjel 1/2 lingurita chimen 350 g
smantana 1 lingura concentrat de legume sare 2-3 linguri ulei Mod de
preparare: Tai cuburi baconul şi îl pui…
Read more »
Read more »
Mancare de muraturi
3 January 2013
Mancare
de muraturi din: gogonele, gogosari, castraveti murati, conopida,
varza, morcovi, ceapa, ulei, boia iute, bulion, piper, concentrat
vegetal si faina. Ingrediente: 7-8 gogonele 5 gogosari 2 castrveti
murati 2 buchete de conopida 1/4 varza taiata fasii 2 morcovi 2 cepe
ulei boia iute bulion piper concentrat vegetal 1 lingura de faina Mod
de…
Read more »
Read more »
Vita argentiniana
3 January 2013
Vita
argentiniana din: muschi de vita, salvie, sare grunjoasa, ulei de
masline, ceapa rosie, paprika, vin rosu, miere, otet balsamic,
mozzarella, rosii, cimbru, busuioc verde, frunze de salata si ulei de
masline. Ingrediente: 1 kg muschi de vita salvie macinata sare grunjoasa
3-4 linguri ulei de masline o ceapa rosie un praf de paprika 50…
Read more »
Read more »
Placintele cu legume
3 January 2013
Placintele
cu legume din: branza feta, rosii, ardei copti, patrunjel, aluat, ulei
de masline, ceapa rosie, praf de usturoi, linte, pesmet si ulei de
masline. Ingrediente: 200 g branza feta sau telemea, maruntita 100 g
rosii din conserva, scurse si taiate 300 g ardei copti, scursi si taiati
1 legatura patrunjel, tocat 8 foi de…
Read more »
Read more »
Mancare de cartofi cu mazăre si ficătei
3 January 2013
Mancare
de cartofi cu mazăre si ficătei din: ficatei, cartofi, mazare, ceapa,
morcov, cimbru, usturoi, ardei, usturoi, ardei, foaie de dafin, ulei,
verdeata, sare si piper. Ingrediente: 500 g ficatei 500 g cartofi 300 g
mazare congelata 2 cepe 1 morcov 1 fir de cimbru 1 catel de usturoi 1
ardei 1 foaie de dafin…
Read more »
Read more »
Iepure la cuptor in stil provensal
3 January 2013
Iepure
la cuptor in stil provensal din: iepure, mustar dijon, ierburi
aromatice, sare, piper si ulei de masline. Ingrediente: 1 iepure taiata
in bucati mustar Dijon ierburi aromatice provensale sare piper ulei de
masline Mod de preparare: Amesteci într-un bol 1 lingură de ulei de
măsline cu una de muştar de Dijon (este ideal…
Read more »
Read more »
Sufleu de cartofi cu ceapa verde
3 January 2013
Sufleu
de cartofi cu ceapa verde din: cartofi, telemea de oaie, branza de
vaci, smantana, unt, lapte, oua, rosii cherry, ceapa verde, cimbru verde
si pesmet. Ingrediente: un kg cartofi 200 g telemea de oaie 150 g
branza de vaci 3 linguri smantana 75 g unt 200 ml lapte 2-3 oua 3 rosii
cherry 2-3…
Read more »
Read more »
Fursecuri cu ciocolata
3 January 2013
Fursecuri
cu ciocolata din: ciocolata amaruie, miere, unt, zahar brun, esenta de
vanilie, oua, faina, bicarbonat de sodiu si praf de copt. Ingrediente:
150 g ciocolata amaruie, rupta bucati 50 g miere lichida 200 g unt, la
temperatura camerei 225 g zahar brun 1 lingurita esenta de vanilie 2 oua
325 g faina alba 3/4…
Read more »
Read more »
Copane cu legume
3 January 2013
Copane
cu legume din: copane de pui, piure de rosii, usturoi, paprika, zahar,
cimbru, ceapa rosie, rosii, dovlecei, mango, sare de mare, piper,
patrunjel si ulei de floarea soarelui. Ingrediente: 8 copane de pui 300
ml piure de rosii 3-4 catei usturoi o lingurita paprika macinata o
lingurita zahar o lingurita cimbru uscat 2 cepe…
Read more »
Read more »
Supa crema de telina
3 January 2013
Supa
crema de telina din: telina, dovlecei, cartofi, patrunjel, praz, ceapa
alba, patrunel verde, frunze de telina, sare, piper, ulei de masline,
unt si crutoane aromate. Ingrediente: o telina mare 2 dovlecei 3 cartofi
o radacina patrunjel un fir de praz 2 cepe albe o legatura patrunjel
verde o legatura frunze de telina sare piper…
Read more »
Read more »
Prajiturele cu fructe si alune
3 January 2013
Prajiturele
cu fructe si alune din: ciocolata amaruie, unt, miere, cirese confiate,
stafide, migdale, biscuiti digestivi si ciocolata alba. Ingrediente:
150 g ciocolata amaruie si 150 g ciocolata cu lapte 100 g unt 4 linguri
miere lichida 50 g cirese confiate 50 g stafide, tocate 75 g migdale
prajite, maruntite 75 g biscuiti digestivi, rupti…
Read more »
Read more »
Salata de ton cu sos de rosii
3 January 2013
Salata
de ton cu sos de rosii din: ton, fasole verde, fasole alba, cartofi,
suc de rosii, ulei de masline, sare grunjoasa, piper, salvie, zeama de
lamaie si frunze de salata. Ingrediente: 2 cutii de ton 300 g fasole
verde fideluta 200 g fasole alba uscata 4 cartofi medii 200 ml suc de
rosii 3-4…
Read more »
Read more »
Lasagna cu parmezan
3 January 2013
Lasagna
cu parmezan din: foi lasagna, ulei de masline, carne de vita, ceapa
rosie, galbenus, sare, cimbru, busuioc, piper, suc de rosii, pasta de
masline, usturoi, parmezan si unt. Ingrediente: un pachet foi lasagna
3-4 lingurite ulei de masline 600 g carne de vita tocata 2 cepe rosii un
galbenus sare cimbru verde si uscat…
Burgeri de casa cu cartofi
3 January 2013
Burgeri
de casa cu cartofi din: carne tocata de curcan, ceapa rosie, marar,
patrunjel, sare, piper, ou, pesmet, cartofi si usturoi. Ingrediente: 500
g carne tocata de curcan 2 cepe rosii 2 legaturi marar o legatura
patrunjel sare piper negru un ou 100 g pesmet 500 g cartofi 3-4 catei
usturoi Mod de preparare:…
Read more »
Read more »
Paste cu pui si parmezan
3 January 2013
Paste
cu pui si parmezan din: paste, unt, piept de pui, sare grunjoasa, piper
alb, ulei de floarea soarelui, parmezan si patrunjel. Ingrediente: 350 g
paste 50 g unt 2 piepti de pui sare grunjoasa piper alb macinat 5-6
linguri ulei de floarea soarelui 50 g parmezan o legatura patrunjel
Mod de preparare: Se…
Read more »
Read more »
Piept de porc cu sos de piper
3 January 2013
Piept
de porc cu sos de piper din: piept de porc, sare grunjoasa, piper, ulei
de floarea soarelui, usturoi, cimbru, rosii, vin, fasole verde si
lamaie. Ingrediente: 800 g piept de porc sare grunjoasa piper negru, alb
si rosu boabe 3-4 linguri ulei de floarea soarelui 4-5 catei usturoi
cimbru verde 4 rosii 50 ml…
Read more »
Read more »
Salata cu grepfrut
3 January 2013
Salata
cu grepfrut din: salata, grepfrut, fasole verde, branza feta, ulei de
masline, sare, cimbru, zahar brun, piper si otet balsamic. Ingrediente: o
salata mare 3 grepfrut 400 g fasole verde 100 g branza feta 3 lingurite
ulei de masline sare cimbru uscat si macinat 2 lingurite zahar brun un
praf piper 2-3 lingurite otet…
Read more »
Read more »
Supa crema de broccoli cu crutoane
3 January 2013
Supa
crema de broccoli cu crutoane din: broccoli, telina, ardei, ceapa
rosie, patrunjel, smantana, unt, sare, piper, nucsoara, crutoane, zeama
de lamaie si branza cedar. Ingrediente: 800 g broccoli o telina mare 2
ardei o ceapa rosie mare o radacina patrunjel 250 ml smantana pentru
gatit un cubuet unt sare piper alb macinat un praf…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Muschi de porc la cuptor
3 January 2013
Muschi
de porc la cuptor: muschi de porc, ulei de masline, sare, piper si unt.
5-6 fripturi de muschi de porc taiate gros Ulei de masline sare piper
negru proaspat unt Mod de preparare: Puneti fripturile pe o farfurie
si ungeti cu ulei de masline fiecare bucata si pe o parte si pe…
Read more »
Read more »
Chec cu cacao si pere
3 January 2013
O
reteta delicioasa de chec cu: oua, zahar, faina, ulei, cacao, praf de
copt, pere. Ingrediente: 6 ouă 200 g zahăr 100 g făină 50 ml ulei 3
linguri pudră de cacao 1 praf de copt 2 pere Mod de preparare: Se bat
spumă tare albuşurile, se adaugă treptat zahărul, păstrând o lingură
pentru gălbenuşuri.…
Read more »
Read more »
Pui cu mere si rozmarin
3 January 2013
Pui
cu mere si rozmarin din: pui, mere, rozmarin, sare grunjoasa, piper,
boia, unt, usturoi, zeama de lamaie si miere. Ingrediente: 1 pui 800 g
mere rosii 2 crengute rozmarin sare grunjoasa piper negru si macinat o
lingurita boia dulce 150 g unt 2-3 catei usturoi zeama de la 1-2 lamai
1-2 lingurite miere …
Read more »
Read more »
Pizza cu ceapă
3 January 2013
Pizza
cu ceapă din: faina, drojdie, unt, sare, ceapa, bacon, smantana, oua,
sare, piper si cascaval. Ingrediente: blat: 250 g faina 20 g drojdie
proaspata 1 lingura unt 1 lingurita sare topping: 1 kg ceapa 100 g bacon
impanat afumat 200 g smantana 4 oua sare piper 100 g cascaval Mod de
preparare: Se…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Budinca de creier
3 January 2013
Budinca
de creier din: creier de porc, smantana, ciuperci, miez de franzela,
branza telemea, lapte, ceapa, unt, faina, oua, marar, piper si sare.
700g creier de porc 250 ml smantana 300g ciuperci miezul de la o
franzela 150g branza telemea 300ml lapte 2 cepe 150g unt 5 linguri faina
4 oua marar piper sare …
Read more »
Read more »
Chili con carne cu linte, ceapa si rosii
2 January 2013
Chili
con carne cu linte, ceapa si rosii din: linte, rosii, ceapa, usturoi,
ardei gras, ulei, carne de vaca, sare, piper, boia iute, chimen,
oregano, foi de dafin, ceapa verde si branza cheddar. Ingrediente: 250 g
linte 1 cutie (850 ml) rosii 300 g ceapa 2 catei de usturoi care 1
ardei gras rosu si…
Read more »
Read more »
Bănuţi cu fistic
2 January 2013
Bănuţi
cu fistic din: praf de copt, zahar, zahar vanilat, ou, unt, fistic,
migdale, zahar brun si scortisoara. Ingrediente: 1 lingurita praf de
copt 90 g zahar 1 plic zahar vanilat 1 ou 150 g unt, taiat cubulete 50 g
fistic tocat 100 g migdale tocate 50 g zahar brun 1 lingurita
scortisoara Mod…
Read more »
Read more »
Prajitura cu ciocolata si unt
2 January 2013
Prajitura
cu ciocolata si unt din: ciocolata neagra, unt, smantana, lapte, zahar
tos, oua, lichior amaretto, paine si biscuiti. Ingrediente: 175 g
ciocolata neagra (70% cacao), rupta bucati 80 g unt 300 ml smantana
slaba 150 ml smantana grasa 100 ml lapte 125 zahar tos 4 oua, batute 4
linguri lichior amaretto 8 felii de…
Read more »
Read more »
Placinta cu carne de vita si rosii uscate
2 January 2013
Placinta
cu carne de vita si rosii uscate din: cartofi, ulei de masline,
dovlecei, ceapa, usturoi, cimbru, carne de vita, rosii uscate, sare,
piper, unt, foi de placinta, iaurt si oua. Ingrediente: 450 g cartofi 4
linguri ulei de masline 400 g dovlecei 2 cepe 1 catel de usturoi 15 fire
cimbru 600 g carne…
Read more »
Read more »
Cepe umplute – delicioase, de la cuptor
2 January 2013
Cepe
umplute din: ceapa, chimen, sare, carne, pesmet, ou, patrunjel, piper,
supa, rosii uscate, zahar si busuioc. Ingrediente: 2 cepe 2 lingurite
chimen sare 300 g carne tocata 2 linguri pesmet 1 ou 1 lingura patrunjel
tocat piper 125 ml supa 250 g rosii uscate (conservate in ulei) zahar 4
fire busuioc Mod de…
Read more »
Read more »
Tarta cu caramel si alune
2 January 2013
Tarta
cu caramel si alune din: zahar brun, unt, miere, smantana, ou, aluat si
alune. Ingrediente: 150 g zahar brun 75 g unt 50 g miere lichida 150 ml
smantana 1 ou intreg, plus 1 galbenus, batute la un loc 1 pachet de
aluat fraged, gata preparat 100 g alune prajite, maruntite Mod de…
Read more »
Read more »
Friptură tocată cu sos de ciuperci şi smântână
2 January 2013
Friptură
tocată cu sos de ciuperci şi smântână din: chifla, ceapa, ulei, carne
tocata, ou, sare, piper, cimbru, maghiran, ciuperci, unt, faina si supa.
Ingrediente: 1 chifla veche de-o zi 3 cepe 4 linguri ulei 1 kg carne
tocata mixta 1 ou sare piper 1 lingurita cimbru uscat 1 lingurita
maghiran uscat 250 g ciuperci…
Read more »
Read more »
Chec cu portocale şi migdale
2 January 2013
Chec
cu portocale şi migdale din: unt, zahar, oua, faina, migdale, coaja de
portocala, suc de portocala si zahar. Ingrediente: 175 g unt 175 g zahar
3 oua 125 g faina, cu un praf de copt 100 g migdale macinate coaja rasa
de la 2 portocale pentru glazura: coaja de la 1 portocale si 1…
Read more »
Read more »
Sarmale cu arahide in sos de arahide
2 January 2013
Sarmale
cu arahide in sos de arahide din: varza, sare, ceapa verde, arahide,
ou, supa de vita, carne de vita, piper, germeni de porumb, lapte, fulgi
de cartofi si unt de arahide. Ingrediente: 1 varza (circa 700 g) sare 3
cepe verzi 50 g arahide prajite si sarate 1 ou 2 lingurite supa de vita…
Read more »
Read more »
Tartă cu carne tocată şi legume
2 January 2013
Tartă
cu carne tocată şi legume din: cartofi, sare, faina, unt, ceapa, ardei
gras, ulei de masline, carne tocata, piper, boia, smantana, lapte si
bulion. Ingrediente: 150 g cartofi fainosi sare 150 g faina 80 g unt
moale 2 cepe 1 ardei gras galben 1 ardei gras rosu 1 ardei gras verde 4
linguri ulei…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Ciorba de curcan cu varza murata
2 January 2013
Ciorba
de curcan cu varza murata din: carne de curcan, morcovi, pastarnac,
telina, patrunjel, ceapa, ardei, praz, varza murata, bulion si zeama de
varza. carne de curcan 2 morcovi 1 pastarnac 1 teline mica 1 radacina
patrunjel 2 cepe 1 ardei 1/2 fir praz 1/2 varza murata 200gr bulion 1
cana zeama de varza …
Read more »
Read more »
Colăcei cu vişine şi cremă de urdă dulce
2 January 2013
Colăcei
cu vişine şi cremă de urdă dulce din: faina, lapte, zahar, drojdie,
unt, oua, ricotta, coaja de lamaie, ricotta, amidon, visine si seminte
de pin. Ingrediente: 250 g faina 125 ml lapte 80 g zahar 1/2 cub drojdie
40 g unt topit 2 oua 250 g ricotta 1 lingurita coaja rasa de la 1…
Read more »
Read more »
Gnocchi la cuptor cu praz si broccoli
2 January 2013
Gnocchi
la cuptor cu praz si broccoli din: unt, praz, faina, pudra de mustar,
lapte, nucsoara, broccoli, sunca, gnocchi si banza. Ingrediente: 60 g
unt 2 fire de praz, taiate rondele 3 linguri faina alba 1 lingurita
pudra de mustar 600 ml lapte un praf de nucsoara macinata 300 g
broccoli, rupt in buchetele 200…
Read more »
Read more »
Gratin de pui cu smantana si spanac
2 January 2013
Gratin
de pui cu smantana si spanac din: ulei de masline, cartofi, ceapa,
usturoi, vin, concentrat vegetal, mustar de Dijon, frunza de dafin,
carne de pui, smantana, spanac, pesmet, parmezan si nuci. Ingrediente: 1
lingura ulei de masline 500 g cartofi, taiati felii subtiri 1 ceapa,
taiata rondele 3 catei de usturoi, tocati 300 ml…
Read more »
Read more »
Orez cu ciuperci si legume
2 January 2013
Orez
cu ciuperci si legume din: ulei, ciuperci, varza, ulei de susan, oua,
orez, creveti, ceapa verde, mazare, sos de soia si alune prajite.
Ingrediente: 2 linguri ulei de floarea soarelui 250 g ciuperci, taiate
felii 150 g varza, taiata fasii 2 linguri ulei de susan 4 oua, batute
usor 250 g orez, fiert si…
Read more »
Read more »
Cocktail La Floridita Daiquiri
2 January 2013
Cocktail
La Floridita Daiquiri din: white rum, fresch lime juice, sugar syrup si
maraschino liqueur. Aceasta este formula originala a Daiquiri-ului.
Ingrediente: 60 ml white rum 25 ml fresh lime juice 15 ml sugar syrup 1
teaspoon maraschino liquer Mod de preparare: Se maesteca toate
ingredientele in blender, cu gheata. Se toarna in paharul…
Read more »
Read more »
Paste la cuptor, cu branza, rosii si mirodenii
2 January 2013
Paste
la cuptor, cu branza, rosii si mirodenii din: ulei de masline, bacon,
ceapa, boia, legume, rosii, pasta de tomate, mirodenii, paste, branza si
paine cu usturoi. Ingrediente: 1 lingura ulei de masline 250 g bacon,
taiat fasii 1 ceapa mare, tocata 1 lingurita boia iute 700 g legume,
tocate (2 dovlecei si 2 ardei…
Read more »
Read more »
Tocana de legume cu soia, porumb si ananas
2 January 2013
Tocana
de legume cu soia, porumb si ananas din: ceapa, ardei, chiftelute
vegetariene, coaja si zeama de lamaie, ceapa verde, ulei de masline,
boia iute, pudra de ghimbir, boabe de piper, ananas, bulion, zahar tos,
malai, vin rosu si taitei. Ingrediente: 1 ceapa mare, taiata rondele 2
ardei, curatati de seminte si taiati fasii 300…
Read more »
Read more »
Melci cu alune
2 January 2013
Melci
cu alune din: faina, drojdie, lapte, zahar, unt, ou, alune, frisca si
galbenus. Ingrediente: 600 g faina 1 cub drojdie 225 ml lapte caldut 150
g zahar 250 g unt 1 ou 100 g alune macinate 200 g alune caramelizate 1
lingurita frisca 1 galbenus Mod de preparare: Se pregăteşte o
plămădeală din…
Read more »
Read more »
Chiftele cu aroma de capere
2 January 2013
Chiftele
cu aroma de capere din: chifla, lapte, ceapa, unt, carne tocata, oua,
mustar, maghiran, patrunjel, sare, piper, ulei, capere si fileuri de
sardele. Ingrediente: 1 chifla veche de-o zi circa 75 ml lapte caldut 1
ceapa 60 g unt 600 g carne tocata mixta 5 oua 1 lingura mustar 1
lingurita maghiran uscat 4…
Read more »
Read more »
Briose cu unt de arahide
2 January 2013
Briose
cu unt de arahide din: drojdie, zahar, unt, unt de rahide, oua, faina,
sare si lapte. Ingrediente: 1/2 cub drojdie 10 g zahar 100 g unt 75 g
unt de arahide 4 oua 400 faina sare 4 linguri lapte Mod de preparare:
Pentru brioşe, se amestecă drojdia zdrobită cu laptele cald. Se topesc…
Read more »
Read more »
Găluşte nemţeşti de cartofi
2 January 2013
Găluşte
nemţeşti de cartofi din: cartofi, sare, chifla, carne tocata, oua,
mustar, piper, lapte, nucsoara, bacon, ceapa, supa si smantana.
Ingrediente: 1 kg cartofi albi sare 1 chifla veche de o zi 400 g carne
tocata mixta 2 oua 1 lingurita mustar piper 150 ml lapte caldut nucsoara
rasa 200 g bacon afumat 300 g…
Read more »
Read more »
Tarta cu citrice si ghimbir
2 January 2013
O
reteta delicioasa de Tarta cu citrice si ghimbir din: biscuiti
digestivi, unt, crema de branza, pudra de ghimbir, urda, zahar tos,
smantana, coaja de lamana, suc de lamaie si gelatina. Ingrediente: 200 g
biscuiti digestivi, zdrobiti 75 g unt, topit 300 g crema de branza 1
lingurita pudra de ghimbir 250 g urda 150…