Retete de Paste:
Aperitiv din legume la minut
11 July 2009
Ingrediente:
1/2 morcovi 1 capatana telina 1/2 cartofi 1 ceapa 100 ml ulei de
masline Mod de preparare: Curatati legumele si dati-le prin razatoarea
mare. Taiati ceapa solzisori. Rumeniti-le repede in ulei incins.
Scoateti-le cu spumiera, sarati-le si piperati-le dupa gust. Sunt foarte
gustoase ca aperitiv si, bineinteles, sunt de post. Cand este cazul,
se…
Read more »
Read more »
Tarta tripla cu visine
11 July 2009
Ingrediente:
3 pachete aluat de placinte 500 g visine 1/8 litri de suc de visine 1
lingura faina de porumb 500 ml smantana 50 g zahar 100 g zahar pudra 2
linguri gem de agrise 2 linguri de apa fierbinte Mod de preparare: Se
decongeleaza aluatul si se intinde fiecare bucata pe suprafata de…
Read more »
Read more »
Spuma de mure si fragi
10 July 2009
Ingrediente: 500 g fragi 75 g mure 150 ml sirop de trestie de zahar 3
foi de gelatina 350 ml frisca lichida 75 g zahar pudra menta Mod de
preparare: Se varsa frisca intr-o salatiera si se pune la rece, cu
paletele mixerului. Se inmoaie foile de gelatina in apa rece. Se
amesteca…
Read more »
Read more »
Sos de usturoi cu mustar
10 July 2009
Ingrediente: 1 capatana de usturoi pisat bine 1 lingura mustar 1/2
pahar ulei putina apa rece sare dupa gust Mod de preparare: In pasta
de usturoi pune mustarul si se incorporeaza treptat uleiul pana devine
ca o maioneza. Adauga putina apa rece. Foloseste acest sos la salate sau
la friptura. Sos de…
Read more »
Read more »
Cum se prepara Lasagna cu Ciuperci (video)
10 July 2009
Ingrediente:
400 g oyster mushrooms , torn into pieces 400 g Portobello mushrooms ,
washed and sliced 40 g dried umbrella mushrooms , pre-soaked for 5 mins 1
bunch parsley, roughly chopped 12 lasagne sheets 200 ml white wine 300
ml double cream 3 tbsp vegetable oil 3 tbsp olive oil salt and pepper 1…
Read more »
Read more »
Chiftele de cartofi copti cu sos de rosii si ceapa
10 July 2009
Ingrediente: 1 kg cartofi (fierti si curatati) 2 linguri faina (daca nu
este post se pun doua oua) 2 linguri ulei 1/2 lingurita sare o
capatana de usturoi pisat marar dupa gust taiat marunt un varf de cutit
de piper si putine condimente Mod de preparare: Paseaza cartofii cat
sunt fierbintj, altfel devin…
Read more »
Read more »
Pui fript cu smochine
10 July 2009
Ingrediente:
1 pui mare 200 g smochine uscate 12 smochine proaspete miezul de la 2
felii de paine 50 ml lapte 250 ml de supa de gaina 75 g unt ulei de
masline sare piper Mod de preparare: Se incalzeste cuptorul la 210° C.
Se inmoaie feliile de paine in lapte si se pune…
Read more »
Read more »
Inghetata de smochine si nectarine
10 July 2009
Ingrediente:
80 g nectarine 80 g smochine uscate 50 ml lichior de ananas sau cocos
200 ciocolata menaj alba 200 ml smantana 4 galbenusuri 1/2 cana lapte
1/2 cana alune de padure sau nuci taiate si prajite usor Mod de
preparare: Se scot samburii smochinelor, care se inmoaie peste noapte in
lichior. Ciocolata si…
Read more »
Read more »
Carpaccio de ton
10 July 2009
Pentru
sos: 5 linguri ulei de masline 18 fire de arpagic 2 lamai verzi 2
varfuri de cutit de ardei iute pudra sare, piper Pentru carpaccio: 3
bulbi de marar 1 lamaie 1 ardei rosu, 1 galben sau oranj 300 g ton
proaspat 3 lingurite de seminte de mac Mod de preparare: Se prepara
sosul:…
Read more »
Read more »
Clatite americane cu zmeura
10 July 2009
Ingrediente:
400 g faina 500 ml lapte 3 lingurite rase de praf de copt 1/2 lingurita
rasa de bicarbonat un varf de cutit de sare 5 linguri de zahar zahar
vanilinat 6 linguri ulei 2-3 cani zmeura zahar pudra, dupa gust Mod de
preparare: Se amesteca faina cu praful de copt, bicarbonatul si
zaharul.…
Read more »
Read more »
Supa crema de dovlecei cu mozzarella
10 July 2009
Ingrediente: 6 dovlecei mari 2 bucati de mozzarella 1 crenguta de
busuioc 1 litru supa de legume 2 linguri ulei de masline sare piper
Mod de preparare: Se taie extremitatile dovleceilor, dupa care se taie
dovleceii in bucati. Se fierb 20 de minute la aburi. Se fierbe supa de
legume. Se curata crenguta…
Read more »
Read more »
Sos picant de rosii cu miere
10 July 2009
Ingrediente:
3 linguri maioneza de usturoi 1 lingura miere de albine 2 linguri otet
de mere 3 rosii tocate marunt si putina sare (dupa gust) Mod de
preparare: Amesteca totul si adauga condimente (piper, cimbru, verdeata
tocata marunt). Se obtine un sos foarte gustos, pe care il poti turna
peste friptura sau peste cartofii prajiti.…
Read more »
Read more »
Rulada picanta de curcan
9 July 2009
Ingrediente
: 150 g rosii uscate, in ulei 25 g samburi de pin 25 g parmezan ras
175 ml supa 4 linguri suc de lamaie 6 linguri ulei sare piper 1 kg
piept de curcan (taiat in 2 bucatj plate) 8 felii de bacon (kaizer
afumat) 1 lingurita busuioc tocat 75 g mozarella 1 ceapa…
Read more »
Read more »
Cum se prepara Cocktail Saffron Vodka Martini (video)
9 July 2009
Ingrediente:
30 g saffron 1 bottle of vodka 2 dashes of extra dry vermouth 1 martini
glass 1 doube shot measure Cum se prepara Cocktail Saffron
Vodka Martini
Read more »
Read more »
Cartofi cu oua la cuptor
9 July 2009
Ingrediente:
1 kg cartofi 4 oua 200 g branza sarata marar tocat 2 linguri de unt
usturoi sare Mod de preparare: Se fierb cartofii in coaja, se curata
cand au fiert si se taie felii pe lat. Rondelele de cartofi se pun
intr-o forma de sticla unsa cu unt, peste cartofi se asaza un…
Read more »
Read more »
Snitele italiene
9 July 2009
Ingrediente:
6 felii de carne 100 g cascaval ras 1 ceasca de ulei sare piper macinat
1 ou 2 linguri de pesmet Mod de preparare: Feliile se bat cu o
lingura de lemn, apoi se trec prin ou si prin pesmet. Se prajesc in ulei
incins. Se rumenesc pe ambele parti, se scot si,…
Read more »
Read more »
Prajitura cu biscuiti
9 July 2009
Ingrediente:
4 oua 150 g zahar 180 g faina 1 plic praf de copt 3 linguri apa sau
lapte 1 l lapte 150 g unt 3 pachetele de zahar vanilat 100 g zahar 4
linguri de rom 2 pachete de biscuiti: de ciocolata si de vanilie Mod de
preparare: Pentru inceput, se pregateste tava…
Read more »
Read more »
Cele mai scumpe vinuri vandute in Romania
9 July 2009
preluare
din Business Magazin Daca vinul poate fi considerat un barometru al
nivelului de trai, vanzarile de pana acum indica un standard destul de
ridicat. Acestea sunt cele mai scumpe vinuri vandute in Romania anul
trecut si la inceputul acestui an sau, altfel spus, Bentley-ul vinurilor
si “limuzinele” care ii urmeaza. In lipsa unor…
Read more »
Read more »
Miel în stil mediteraneean
8 July 2009
O
reteta delicioasa de miel in stil mediteraneean din: usturoi, file de
miel, sare, piper, ulei de masline, cimbru, rosii, vanata, zahar, supa
si busuioc. Ingrediente : 1 căţel de usturoi 150 g file de miel sare
piper 3 linguri ulei de măsline 1 crenguţă cimbru 100 g roşii 1 vânătă
mică (cea. 150 g)…
Read more »
Read more »
Brazil Colada Cocktail
8 July 2009
Calitate
– alcoolic Bază alcoolică – Cachaca Pahar – tumbler mare Categorie –
Rum drinks Decoraţiune – o felie de ananas şi câteva cireşe Se serveste
la orice oră Ingrediente: 30 g Cachaca 10 g cremă de cocos 20 g rom alb o
lingură de frişca 50 g suc de ananas Este vorba despre versiunea…
Read more »
Read more »
Ciocolata cu biscuiti
8 July 2009
Ingrediente:
500 g biscuiţi simpli 11/2 pachet margarina 40 nuci prăjite si zdrobite
(sau alune) 100 g cacao 3 pahare de vin cu zahăr 3/4 cană cu lapte
(200-220 ml), arome după dorinţă (rom, coajă de portocala, vanilie)
Mod de preparare: Se amestecă cacaua cu zahărul, se toarnă laptele puţin
câte puţin amestecând mereu…
Read more »
Read more »
Piept de curcan in sos de patrunjel
8 July 2009
Ingrediente
: 800 g piept de curcan sare piper 5 linguri ulei cu busuioc 2 linguri
suc de lămâie 200 ml supă 500 g roşii cherry 1 lingură zahăr 2 pacheţele
pătrunjel congelat 1 căţel de usturoi 2 linguri capere 1/2 linguriţă
sambal oelek Mod de preparare: Incingeţi cuptorul la190°C. Spălaţi
pieptul de curcan…
Read more »
Read more »
Cum se prepara Pui Curry cu Spanac (video)
8 July 2009
Ingrediente:
2 Pounds Boneless, Skinless Chicken Thighs , cut to bitesize pieces 4
tsp Oil 1 inch Cinnamon Stick 1 Big Black Cardamom 4 Cloves 2 Bay Leaves
2 Green Cardomoms 1 Large Onion , finely chopped 6 Medium Tomatoes ,
finely chopped 2 heaped tsp Ginger , grated 5 Cloves Of Garlic , finely…
Read more »
Read more »
Placinta cu varza
8 July 2009
Ingrediente:
150 ml ulei 1200 kg făină 30 g drojdie 150 ml apă Ingrediente pentru
umplutură: 1,5 kg varză 175 ml ulei piper 200 g ceapă brânză sărată
Mod de preparare: Preparăm maiaua din drojdie, apă şi puţină făină. Se
lasă să crească 30 de minute, apoi adăugăm restul de făină, uleiul şi
se…
Read more »
Read more »
Friptura cu cartofi, piersici si migdale
8 July 2009
Ingrediente
: 600 g file de porc sare piper 20 g unt moale • 1/2 linguriţă
cimbru tocat 5 piersici 1 lingură migdale tăiate 1 kg cartofi 3
crenguţe cimbru Mod de preparare: Incingeţi cuptorul la 170°C.
Crestaţi longitudinal un buzunăraş în carne. Săraţi carnea şi
piperaţi-o. Amestecaţi untul cu cimbrul şi ungeţi partea…
Read more »
Read more »
Prajitura cu gem de corcoduse
7 July 2009
Ingrediente:
Blat: 4 oua 4 linguri ulei 4 linguri apa 250 g zahăr 250 g făină
mirodenii Mod de preparare: Se separă albuşul de gălbenuş. Albuşul se
bate spumă şi se adaugă zahărul. Gălbenuşul se amestecă cu uleiul şi apa
şi se adaugă peste albuş. Se pune apoi făina. Compoziţia se toarnă
într-o tavă…
Read more »
Read more »
Tort de îngheţată
7 July 2009
Ingrediente
: Pentru blat 4 ouă 1 gălbenuş 100 g zahăr sare 90 g făină 50 g amidon
sau întăritor 11/2 linguriţă praf de copt Pentru îngheţată: 500 g zmeură
2 linguri suc de lămâie 180 g zahăr pudră 500 ml frişca 1 albuş sare în
plus: 8 linguri gem de zmeură 250 ml frişca…
Read more »
Read more »
Placinta cu mere si scortisoara
7 July 2009
Ingrediente:
1 cană mijlocie sifon 1 cană mijlocie ulei 1 praf de copt făină cât
cuprinde (aprox. 700 g) 1 kg mere 1 cană zahăr 1 praf scorţişoară zahăr
vanilat zahăr pudră Mod de preparare: Se face o cocă nu prea tare din
făină, sifon, ulei, praf de copt. Se dă la rece. Se pregătesc…
Read more »
Read more »
Ghiveci
7 July 2009
Ingrediente:
1 borcan de 800 g ghiveci 3 cepe 500 g cartofi verdeaţă 1 linguriţă
condimente Mod de preparare: Se înăbuşă cepele tăiate mărunt, se pun
cartofii tăiaţi felii semicerc, se pune puţină apă cât să-i acopere şi
să fiarbă bine. Apoi se adaugă ghiveciul (preparat în casă sau
cumpărat). Se potriveşte gustul cu condimente…
Read more »
Read more »
Prajitura simpla
7 July 2009
Ingrediente:
2 căni de făină (ceşti pentru ceai) 2 căni de zahăr pudră 2 căni nuci
măcinate sau mac măcinat 2 ouă 1/2 l lapte 1 praf de copt 1 plic zahăr
vanilat Mod de preparare: Se amestecă foarte bine toate ingredientele,
se toarnă în tava unsă cu grăsime şi pudrată cu făină şi se…
Read more »
Read more »
Cum se prepara Cocktail Love Juice (video)
7 July 2009
Ingrediente
: 30 ml rum 30 ml vodka 30 ml gin 15 ml orange liqueur (Cointreau,
Grand Marnier) 15 ml amaretto 50 ml cranberry juice 1 splash orange
juice 1 splash apple juice 1 maraschino cherry 1 slice of orange ice
cubes 1 50/25ml measuring cup 1 wooden pestle (or similar) 1 sharp knife
1…
Read more »
Read more »
Tort marshmallow
7 July 2009
Ingrediente:
Pentru blat 80 g unt 1 linguriţă vanilie praf 200 g biscuiţi cu unt
Pentru îngheţată: 10-15 mini-marshmallow 750 ml lapte 1/2 lămâie 5
gălbenuşuri 125 g zahăr 1 pachet zahăr vanilinat 5 linguri fulgi de
ciocolată amăruie Pentru ornat 300 ml frişca 150 g glazură amăruie
câteva mini-marshmallow Mod de preparare: Topiţi untul…
Read more »
Read more »
Telina cu ciuperci
7 July 2009
Ingrediente:
3 ţeline mijlocii 1 ceapă mică 1 cutie ciuperci 1 lingură smântână sau
bulion un sfert lămâie pătrunjel sare piper Mod de preparare: Ţelina
bine curăţată se taie în bucăţi ca feliile de portocală, apoi se fierbe
pe jumătate. într-o cratiţă se rumeneşte ceapa, se pun ciupercile, se
înăbuşă bine sub capac. Se…
Penne cu sos de ton
7 July 2009
Ingrediente
: 400 g penne sare câte 1 ardei roşu şi galben 2 căţei de usturoi 4
linguri ulei de măsline 125 ml supă • 1 conservă de ton în suc propriu
(150 g) 4 crenguţe busuioc 2 linguri capere piper Mod de preparare:
Fierbeţi pastele în apă cu sare, conform indicaţiilor de pe ambalaj.…
Read more »
Read more »
Branza topita pregatita in casa
7 July 2009
Ingrediente:
500 g brânză de vaci o lingurita de bicarbonat 100 g margarina 1
lingura de boia ciuperci chimion ciuperci Mod de preparare: 500 g brânză
de vaci se amestecă cu o linguriţă de bicarbonat şi se lasă în
bucătărie pe masă, la temperatura camerei, 1-2 ore. Apoi se pune vasul
într-un alt vas care…
Read more »
Read more »
Tort rapid
7 July 2009
Ingrediente:
500 g pişcoturi o cutie compot de ananas 500 g frişca Mod de
preparare: Pe un platou dreptunghiular aranjăm un strat de pişcoturi
stropite cu compotul de ananas. Peste pişcoturi punem bucăţele de ananas
tăiate mărunt, apoi un rând de frişca. Se repetă straturile, până la
terminarea ingredientelor. Deasupra se ornează cu frişca,…
Read more »
Read more »
Aperitiv deliciosgs
6 July 2009
Ingrediente:
un pachet foi de plăcintă 1 l lapte 3 ouă brânză sărată condimente:
cimbru curry oregano Mod de preparare: Intr-un vas adânc amesteci
laptele, ouăle şi brânza tăiată cubuleţe mici. Pui şi condimente. Ungi
cu margarina un vas de Jena, aşezi toate foile de plăcintă
încreţindu-le. Peste ele torni laptele su branza si oua…
Read more »
Read more »
Supa crema de cartofi cu rosii
6 July 2009
Ingrediente:
1 plic praf de cartofi pentru piure 500 ml suc de roşii 2 linguri rase
de bulion 2 cepe 100 g şunculiţă afumată împănată 1 lingură untură 1,2 l
supă 2 linguri smântână sare piper busuioc Mod de pneparare: Se taie
şunculiţă în cubuleţe, se rumenesc în untură, apoi se scot şi se dau…
Read more »
Read more »
Tortilla cu legume si telina
6 July 2009
Ingrediente:
2 ardei graşi roşii 2 tulpini de ţelină 400 g cartofi fierţi de 1 zi 2
cepe 1 căţel de usturoi 3 linguri unt sare piper 6 ouă 50 ml smântână 2
linguri frunze proaspete de cimbru Mod de preparare: Pregătiţi legumele,
tăiaţi ardeiul în cuburi mari, iar ţelina, rondele. Curăţaţi cartofii
şi tăiaţi-i,…
Read more »
Read more »
Aperitiv cu parizer
6 July 2009
Ingrediente:
350 g parizer tăiat mărunt 300 g caşcaval ras 4 gălbenuşuri 1 praf de
copt 4 linguri smântână 2 castraveţi acri tăiaţi mărunt 1 gogoşar 1
lingură făină sare, piper după gust Mod de preparare: Albuşurile bătute
spumă se amestecă cu compoziţia. Se toarnă totul într-o tavă unsă cu
ulei şi tapetată cu făină.…
Read more »
Read more »
Cum se prepara BBQ Beef Shish Kebab cu Salata de Patrunjel (video)
6 July 2009
Ingrediente:
400 g rump steak, cut into cubes 2 medium red onions, quartered 4 tbsp
olive oil 2 tbsp ground coriander 1 tsp chilli flakes 1 tbsp cumin
powder 1 tbsp turmeric ½ tbsp coarse salt 1 bunch parsley, roughly
chopped 2 tbsp pine nuts the juice of 1/2 a lemon salt and pepper 4…
Read more »
Read more »
Salata de sfecla rosie si masline
6 July 2009
Ingrediente:
4,5 sfecle rosii fierte 2 cepe castraveti murati chimion maioneza
masline Mod de preparare: Se taie sfecla fiarta si ceapa la fel ca
pentru salate, iar castravetii murati se taie rondele. Se amesteca totul
cu 1/2 lingurita chimion si cu maioneza cat mai multa. Acoperi totul cu
maioneza si ornezi cu masline, castraveti taiati…
Read more »
Read more »
Mujdei de usturoi cu vegeta si smantana
6 July 2009
Ingrediente:
usturoi vegeta ulei smantana patrunjel Mod de preparare: Se curăţă
usturoiul, se pisează, se freacă bine cu o linguriţă de vegeta (până
devine ca o pastă) şi o linguriţă de ulei fierbinte (de la cartofi sau
friptură. Apoi se adaugă sifon câe puţin, până devine o smântână
subţire. Se presară pătrunjel verde şi s…
Read more »
Read more »
Ardei umpluţi cu legume, carne si mozarella
6 July 2009
Ingrediente:
1 ceapă 1 morcov 1 bulb de fenicul 1/2 vânătă 1 legătură ceapă verde
câte 2 ardei graşi galbeni şi roşii 2 linguri ulei 400 g amestec de
carne tocată sare piper 125 g mozarella 3 ouă 200 ml smântână nucşoară
rasă 125 ml supă Mod de preparare: Pregătiţi legumele. Tăiaţi ceapa în
cubuleţe,…
Read more »
Read more »
Omleta cu sos de smantana
6 July 2009
Ingrediente:
6 oua 400 g smantana 1 lingura faina verdeata Mod de preparare: Este o
reţetă foarte rapidă. Din 6 ouă şi verdeaţă se face o omletă care se
taie bucăţi. Se pun bucăţile la fiert într-un sos obţinut din 400 g
smântână şi o lingură de făină. Se poate consuma rece sau caldă ca…
Read more »
Read more »
Gem de mere
6 July 2009
Ingrediente:
5 kg mere (curăţate de coajă şi sâmburi) 1,5-2 kg zahăr (după gust) 1
plic conservant 4-5 linguri ulei Mod de preparare: Merele curăţate de
coajă şi sâmburi se dau prin răzătoarea mare, se storc de zeamă şi se
călesc în ulei. Când merele s-au topit puţin se pune zahărul şi
conservantul. Se fierbe…
Read more »
Read more »
Mamaliga cu ciuperci
6 July 2009
Ingrediente:
250 g mălai 250 g ciuperci o ceapă 3-4 căţei de usturoi ulei o lingură
pastă de tomate 1/2 pahar de vin busuioc pătrunjel sare piper Mod de
preparare: Ciupercile se taie felii, se toacă ceapa, usturoiul, se
călesc 5 minute, se sting cu vinul şi 1/2 pahar de apă (supă de
zarzavat). Se…
Read more »
Read more »
Dulceata de grapefruit
6 July 2009
Ingrediente:
1 kg grepfruit 1 kg zahăr 1-2 lămâi Mod de preparare: Se spală foarte
bine fructele. Se rad pe toată suprafaţa lucioasă. Se pune apă la fiert.
Când clocoteşte, se pun fructele întregi şi se lasă să fiarbă câteva
minute (se încearcă cu furculiţa să fie puţin moi). Apoi se scot, se pun
în…
Read more »
Read more »
Cascaval pane
6 July 2009
Ingrediente:
500 g caşcaval 2 ouă 40 g făină 125 g pesmet 150 ml ulei Mod de
preparare: Caşcavalul curăţat de coajă se taie în bucăţi. Acestea se
trec prin făină, ou şi pesmet şi se prăjesc în ulei pe ambele părţi. Se
servesc imediat. Cascaval pane Pofta buna!
Read more »
Read more »
Mix cu dovlecei, rosii si file de somon
5 July 2009
Ingrediente:
4 file de somon (a 160 g) sare piper 8 felii pâine integrală prăjită
sucul de la 1 lămâie 60 g sâmburi de pin 4 linguri ulei 400 g roşii
cherry 2 dovlecei 150 ml supă Mod de preparare: Incingeţi cuptorul la
180°C. Spălaţi peştele, uscaţi-l pe un şervet, săraţi-l şi piperaţi-l.
Fărâmiţaţi pâinea…
Read more »
Read more »
Dulceata de portocale
5 July 2009
Ingrediente:
1 kg zahăr 800 g portocale (cântărite după ce au fost fierte) 3 linguri
zeamă de lămâie 3 pahare zeamă în care au fiert portocalele Mod de
preparare: Se aleg portocale coapte şi tari, cu coaja groasă. Se spală
foarte bine şi se rade coaja subţire. Se pun la fiert acoperite în apă
clocotită.…
Read more »
Read more »
Cum se prepara Challah (video)
5 July 2009
Ingrediente:
2 1/5 cups flour 40 g sugar 1 tbsp honey 1 egg 25 g instant yeast 200
ml lukewarm water 60 g butter, room temperature 7 g salt 1 egg beaten
with 1 tbsp of milk some sesame seeds , or poppy seeds a little flour
for dusting 1 large bowl 1 knife 1…
Read more »
Read more »
Dovlecei umpluti cu amestec
5 July 2009
Ingrediente:
750 g cartofi sare 4 dovlecei 1 ceapă 1 căţel de usturoi 1 ardei iute 2
linguri ulei de măsline 2 felii toast 500 g roşii bucăţi cu verdeaţă
(pachet) 250 g carne tocată, de vită 2 ouă 2 linguri brânză rasă piper
Mod de preparare: Spălaţi cartofii şi fierbeţi-i în apă cu sare…
Read more »
Read more »
Dulceata de kiwi
5 July 2009
Ingrediente:
1 kg kiwi 1 kg zahăr 1 lămâie rom Mod de preparare: Fructele de kiwi se
opăresc, apoi se decojesc şi se taie în bucăţi. Se pun într-un castron
cu zahărul. Lămâia spălată şi fără coajă se stoarce. Coaja şi sucul se
pun peste fructe. Se amestecă şi se lasă la macerat 3 ore.…
Read more »
Read more »
Pulpe de pui cu ardei si bacon
5 July 2009
Ingrediente:
4 cepe câte 2 ardei roşii şi galbeni 60 g bacon (kaizer afumat) 4 pulpe
de pui (a 200 g) sare piper 1/2 linguriţă cimbru 1/2 pachet pastă de
roşii (250 g) Mod de preparare: Curăţaţi ceapa şi tăiaţi-o inele.
Pregătiţi ardeiul şi tăiaţi-l mărunt, iar baconul tăiaţi-l fâşii.
Spălaţi pulpele de pui şi…
Read more »
Read more »
Dulceata de ceapa
5 July 2009
Ingrediente
pentru 2 borcane: 2 kg ceapă 700 g zahăr 40 ml vin alb sec 40 ml oţet 2
căţei de usturoi mari 5 cuişoare 300 ml apă Mod de preparare: Se curăţă
ceapa şi se taie în rondele fine. Se curăţă usturoiul şi se taie fin.
Se pun într-o cratiţă vinul alb, oţetul, zahărul,…
Read more »
Read more »
Pateuri cu osanza de porc
5 July 2009
Ingrediente:
1 ou 1 lingură untură închegată drojdie (proaspătă) cât o nucă 1 cană
apă călduţă (250 ml) 3 linguri oţet 1 linguriţă sare 600-700 g făină 500
g osânză trecută prin maşina de tocat (pentru uns foaia) Mod de
preparare: Din toate ingredientele facem o cocă tare, bună de întins.
întindem o foaie groasă…
Read more »
Read more »
Frigărui cu legume şi chiftele cu porumb
5 July 2009
Ingrediente:
1 chiflă veche de 1 zi 1 căţel de usturoi 1 ceapă 1/2 legătură cimbru
100 g boabe de porumb 500 g amestec de carne tocată 1 ou sare 4 roşii
cherry 4 linguri ulei de măsline 400 g dovleac Hokkaido sau morcovi 2
dovlecei Mod de preparare: Inmuiaţi chifla într-u castron cu apă.…
Read more »
Read more »
Mancare de ciuperci cu smantana
5 July 2009
Ingrediente:
1 cutie cu ciuperci sau 0,5 kg ciuperci proaspete 1 ceapă mijlocie
boia pastă de gogoşari de la borcan zeamă de supă sau apă 2 căţei de
usturoi 2 linguri făină sare piper condimente 150 g smântână 1 legătură
frunze de pătrunjel Mod de preparare: Dacă avem ciuperci din cutie,
tot conţinutul cutiei…
Read more »
Read more »
Salată cu porumb, ciuperci şi brânză
5 July 2009
Ingrediente:
Pentru salată: 3 roşii mari 2 ardei graşi 2 cepe 1 cutie porumb 1
cutie de ciuperci 100 g brânză sărată Ingrediente pentru sos: 1 lingură
de muştar fin 2 linguri ulei 3-4 linguri oţet puţină apă 1-2 linguriţe
zahăr 1 linguriţă sare Mod de preparare: Se curăţă roşiile, ardeii şi
ceapa, se taie…
Read more »
Read more »
Varza cu carne si smantana
5 July 2009
Ingrediente:
2 kg varză acră 700 g carne de porc 2 cepe sare piper după gust 2
linguri untură 2 rămurele cimbru o legătură mărar 100 g smântână 2
linguri bulion de roşii Mod de preparare: Carnea se spală bine, se
taie bucjţele potrivite care se pun în grăsimea încinsă. Se rumeneşte
uşor împreuna…
Read more »
Read more »
Cum se prepara Cocktail Caribbean Breeze (video)
4 July 2009
Ingrediente:
30 ml light rum 30 ml coconut rum 180 ml pineapple juice 1 splash
grenadine Ice cubes 1 maraschino cherry 1 slice pineapple 1 50/25ml
measuring cup 1 cocktail shaker 1 strainer (or sieve) 1 chopping board 1
sharp knife 1 collins glass Cum se prepara un Cocktail Caribbean Breeze
Read more »
Read more »
Tocanita cu picioruse de porc
4 July 2009
Ingrediente:
2 picioruşe porc 4 cepe 1 ţelină 1 lingură condimente cimbru tarhon 3
linguri bulion 3 linguri ulei 2 linguri făină sare Mod de preparare
Picioruşele spălate şi tăiate în două pe lung se pun la fiert în apă
rece. După spumare se sărează uşor. Ceapa se taie solzişori, iar ţelina
se rade…
Read more »
Read more »
Legume în stil italian şi cotlete de porc
4 July 2009
O
reteta de legume in stil italian si cotlete de porc din: cimbru si
patrunjel, vinete, ulei de masline, sare, piper, rosii, cotlete de porc
si coaja rasa de lamaie. Ingrediente: câte 1/2 legătură cimbru şi
pătunjel 500 g vinete 4 linguri ulei de măsline sare, piper 250 g roşii
bucăţi (cutie) 4 cotlete de…
Read more »
Read more »
Biscuiţi de casă
4 July 2009
O
reteta de biscuiti de casa din: oua, unt, faina, zahar pudra, coaja de
lamaie, zahar vanilat si sare. Ingrediente: 4 ouă 125 g unt proaspăt 210
g făină 250 g zahăr pudră coaja rasă de la o lămâie 3 plicuri zahăr
vanilat puţină sare Mod de preparare: Pentru început, se pregăteşte
tava, se tapetează…
Read more »
Read more »
Capatana de porc cu varza murata
4 July 2009
Ingrediente:
1/2 căpăţână de porc (poate fi şi afumată) 2 verze mici murate 2 frunze
de dafin, 2 linguri bulion cimbru 1 lingură ulei sare Mod de preparare:
Varza stoarsă de zeamă se toacă mărunt, se amestecă cu cimbru, bulion,
condimente şi ulei şi se pune într-o cratiţă. S e adaugă o ceaşcă de
apă.
Salată de roşii cu brânză Capresse
4 July 2009
Ingrediente:
6 roşii mari 150 g de mozzarella sau caşcaval cimbru (uscat sau verde )
busuioc piper sare 3-4 linguri ulei de masline Mod de preparare: Se
taie roşiile şi mozzarella în bucăţi sau rondele. Pe două farfurii
întinse, se aşază alternativ câte o felie de roşie şi una de mozzarella
sau caşcaval. Busuiocul şi…
Read more »
Read more »
Rasol fiert in zeama de varza
4 July 2009
Ingredinete:
1/2 căpăţână de porc (poate fi şi afumată) 2 căni zeamă de varză
strecurată (poate fi zeamă de murături) 3 frunze de dafin 1 linguriţă
boabe piper 1 căpăţână usturoi 1 crenguţă tarhon sare Mod de preparare:
Căpăţână se fierbe pe jumătate (se sărează după spumare). Se scurge
zeama şi se adaugă peste căpăţână…
Read more »
Read more »
Rulouri cu carne tocată
3 July 2009
Ingrediente:
600 g carne tocată (pui sau pulpă de porc ) 2 cepe roşii mijlocii 12-14
foi de lasagna 5 linguri de ulei de măsline 3 rosii sare piper 100 g de
masline 50 g de unt cimbru rozmarin Mod de preparare: Pentru început,
se fierb foile de lasagna, conform instrucţiunilor de pe cutie. După…
Read more »
Read more »
Cum se prepara Supa de Pui marocana (video)
3 July 2009
O
reteta video simpla si delicioasa despre cum se prepara supa de pui
marocana. Ingrediente: 3 tbsp olive oil 4 chicken drumsticks 4 chicken
thighs 4 carrots chopped 4 leeks 1 small pumpkin cubed 2 courgettes
chopped 2 ltr chicken stock 400 g chopped tinned tomatoes 1 zest of
lemon a handful of fresh…
Read more »
Read more »
Cotlete umplute picante şi suculente
3 July 2009
Ingrediente:
300 g morcovi 300 g telină 1 legătură de ceapă verde 3 linguri ulei 1
legătură pătrunjel sare piper 2 ouă 4 cotlete de porc ( a 180 de gr) 1
lingură unt Mod de preparare: Tocati marunt morcovii si telina si taiati
ceapa verde inele fine. Caliti totul in ulei. Curatati patrunjelul,
tocati-l…
Read more »
Read more »
Dovlecei umpluţi pe un pat de roşii
3 July 2009
Ingrediente:
1 ceapă verde 1 căţel de usturoi 3 crenguţe pătrunjel 1 crenguţă cimbru
1 linguriţă capere 100 g carne tocată 2 linguriţe pesmet sare piper
cayenne 1 dovlecel mare 1 lingură parmezan ras 125 g roşii cherry piper
50 ml supă 1 linguriţă oţet balsamic Mod de preparare: Pregătiţi ceapa
verde şi tăiaţi-o inele…
Read more »
Read more »
Picioruse de porc cu smantana picanta
3 July 2009
Ingrediente:
2 picioruşe de porc 1 căpăţână de usturoi 1/2 lămâie (zeamă) 100 g
smântână (sau 200 g iaurt bătut) sare piper 2 frunze dafin verdeaţă
tocată Mod de preparare: Picioruşele curăţate şi spălate se teie în două
pe lung şi se pun la fiert în apă clocotită cu puţină sare, piper şi
dafin. Se…
Read more »
Read more »
Bors cu ciolan afumat de porc
3 July 2009
Ingrediente:
un ciolan afumat morcov ceapă ţelină fidea sau orez borş verdeaţă Mod
de preparare: Spălăm ciolanul, îl opărim şl-l fierbem apoi cu zarzavatul
tăiat. Când a fiert, adăugăm borşul fiert separat. Orezul se pune când
carnea e aproape fiartă. Se folosesc tăiţei preparaţi în casă. Punem
apoi verdeaţă şi mai lăsăm puţin pe foc.…
Read more »
Read more »
Prăjitură cu vişine si unt de cocos
2 July 2009
Ingrediente:
Pentru aluat: 2 borcane vişine (a 720 ml) 250 g unt 200 g zahăr 1
pachet zahăr vanilinat 6 ouă 350 g făină 1 linguriţă praf de copt 3
linguri lapte Şi: 5 foiţe de gelatină 1 pachet budincă de vanilie 500
ml lapte 3 linguri zahăr 100 g zahăr pudră 4 picături ulei…
Read more »
Read more »
Vinete greceşti
2 July 2009
Ingrediente:
4 vinete (a circa. 250 g) 2 linguri zeamă de lămâie 1 ceapă 500 g
carne tocată de vită 2 linguri pesmet 2 ouă sare piper 500 g roşii 2
crenguţe oregeno 50 g măsline negre (fără sâmburi) 250 ml supă 2 căţei
de usturoi 2 linguri ulei 500 g roşii bucăţi piper cayenne…
Read more »
Read more »
Ciorba de picioruse de porc
2 July 2009
O
reteta de ciorba de picioruse de porc cu condimente, morcov, ceapa,
usturoi, otet, sare, lamaie si patrunjel tocat. Ingrediente: 2 picioruşe
de porc bine curăţate (pot fi şi afumate) 2 linguri condimente 1 morcov
1 ceapă 5-6 căţei de usturoi 200 ml smântână oţet după gust sare 2
linguri ulei 1 felie lămâie pătrunjel…
Read more »
Read more »
Ciuperci cu umplutură de legume
1 July 2009
Ingrediente:
300 g roşii cherry 2 dovlecei mici 12 ciuperci mari 1 ceapă 1 căţel de
usturoi 2 linguri ulei 250 g mozzarella sare piper cate 1/2 legătură
busuioc şi cimbru 800 ml lapte 150 g mălai instant 2 linguri mascarpone
nucşoară rasă Mod de preparare: Tăiaţi roşiile în patru, iar dovleceii
bucăţi. Curăţaţi ciupercile,…
Read more »
Read more »
Cum se prepara Cocktail Speedy Gonzales (video)
1 July 2009
Ingrediente:
25 ml peach liqueur 25 ml lemon flavoured vodka 150 ml beer 10 ml lemon
syrup 1 old-fashioned glass Cum se prepara Cocktail Speedy Gonzales
Read more »
Read more »
Carnati fierti cu hrean ras
1 July 2009
Fierbem
carnaţii în apă rece, descoperiţi. Sunt mai gustoşi cei afumaţi, fierţi
în zeamă de varză. Ii înţepăm cu acul – să nu crape la fiert. Ii servim
cu hrean ras, amestecat cu sare, oţet de mere şi o linguriţă de miere
sau muştar. Carnati fierti cu hrean ras Pofta buna!
Read more »
Read more »
Cartofi copţi cu brânză
1 July 2009
Ingrediente
: 4 cartofi 1 legătură pătrunjel 4 roşii uscate, în ulei sare piper 200
g cremă de brânză 100 g gorgonzola Mod de preparare: Incingeţi
cuptorul la 180°C. Spălaţi cartofii, uscaţi-i pe un şervet de
bucătărie, înfăşuraţi-i în folie de aluminiu şi înţepaţi-i de mai multe
ori cu o furculiţă. Intre timp spălaţi verdeaţa…
Read more »
Read more »
Tocana ardeleneasca cu mamaliga
1 July 2009
Ingrediente:
500 g carne de porc şi cârnaţi afumaţi 200 g smântână sau 500 ml lapte 2
căpăţâni de usturoi o lingură mare sare o legătură pătrunjel verde 5
morcovi Mod de preparare: Se taie carnea cubuleţe şi carnaţii
bucăţi. Morcovii se dau prin râzătoare, iar pătrunjelul se taie mărunt.
într-o cratiţă punem…
Read more »
Read more »
Ciorba de fasole boabe cu zeama de gogonele murate
1 July 2009
Ingrediente:
1/4 kg fasole 3-4 gogonele murate 1/2 l zeamă de gogonele leuştean 1
lingură de ulei 1 morcov 1 ceapă sare cimbru Mod de preparare: Se spală
fasolea, se lasă câteva ore în apă rece, apoi se dă în clocot şi se
aruncă apa. Se umple oala cu apă rece şi se pune fasolea…
Read more »
Read more »
Miniprăjitură cu cocos
1 July 2009
Ingrediente:
125 g ciocolată cu mentă 75 g glazură amăruie 150 g cremă de cocos 175 g
unt 250 g zahăr 5 ouă 250 g făină 1 linguriţă praf de copt 100 g
migdale măcinate 50-75 ml lapte 100 g fulgi cocos 3 linguri lichior
cocos 1 -2 linguri dulceaţă gutui Mod de preparare: Ţineţi…
Read more »
Read more »
Somon răscopt în papiotă
1 July 2009
Ingrediente:
1 somon de circa 1,2 kg (sau 1 crap eviscerat şi fără cap) 1 portocală 2
lămâi 150 ml oţet balsamic Mod de preparare: Preîncălzeşte cuptorul la
semnul 6/200 C sau încinge grătarul la temperatura maximă. Taie
portocala şi 1 lămâie felii; separat, taie o lămâie bucăţi Aşază
peştele eviscerat şi curăţat de solzi…
Read more »
Read more »
Cuşcuş cu ardei iute, dovlecei şi untişor
30 June 2009
Ingrediente:
400 g cuşcuş 1 ardei iute mic 2 dovlecei mici 2 linguri ui 2 linguri
ulei Mod de preparare: Intr-un bol pune cuşcuşul şi toarnă apă
fierbinte conform indicaţiilor înscrise pe ambalaj, Incinge uleiul şi
soteaza ardeiul iute, tocat mărunt şi adaugă dovleceii tăiaţi cuburi
mici. Sotează timp de 5 minute, până când…
Read more »
Read more »
Cum se prepara Tangy Creamed Spinach (video)
30 June 2009
Ingrediente:
500 g washed spinach 1 large bowl iced water 3 tbsp butter 1 tbsp cream
1 tbsp lime pickle salt 1 saucepan 1 large pot 1 colander 1 spoon 1
slotted spoon Un preparat delicios si usor de preparat Cum se prepara
Tangy Creamed Spinach
Read more »
Read more »
Ghiveci oriental
30 June 2009
Ingrediente:
1 cutie mazăre (mică) 1 cutie ciuperci 6 cartofi potriviţi, tăiaţi
cubuleţe 4 cepe 1/2 borcan zacusca 200 ml ulei 1 morcov (mai mare) tăiat
rondele sare piper 2 linguri bulion (paste tomate) Mod de preparare:
Intr-o cratiţă călim ceapa tăiată mărunt cu uleiul, adăugăm cartofii,
morcovul, mazărea şi ciupercile. Acoperim cu apă şi…
Read more »
Read more »
Legume înăbuşite la tigaie
30 June 2009
Ingrediente:
500 g cartofi roşii, fierţi 1 gulie 4 morcovi 2 cepe 200 g fasole verde
(din conservă sau opărită) 2-3 linguri unt sare şi piper negru,
proaspăt măcinat 2 linguri praz, tăiat rondele Mod de preparare: Se
foloseste un vas adânc, neaderent, la foc mic şi acoperit cu capac de
mărime porivită. Curăţă cartofii…
Read more »
Read more »
Tartine rumenite, cu telemea
30 June 2009
Ingrediente:
1 ciabatta 2 linguri ulei de măsline 8 roşii 400 g telemea de oi 1
legătură pătrunjel 2 căţei de usturoi zeama de la jumatate de lamaie
sare piper alb proaspat macinat Mod de preparare: Taie 1 ciabatta de
circa 500 g în două, pe lungime, si apoi în 6 felii. Stropeşte cu 2…
Read more »
Read more »
Ucenicul lui Jamie Oliver (video)
30 June 2009
De Jamie Oliver Ucenicul lui Jamie – episodul IV Ucenicul lui Jamie
Read more »
Read more »
Friptura de porc cu sos de castraveti
30 June 2009
Ingrediente:
1 kg carne 2 cepe 3 castraveciori muraţi 250 ml vin 150 ml suc de roşii
100 g smântână 150 g unt 1 lingură muştar sare piper Mod de preparare:
Se taie carnea în felii groase şi se rumeneşte în unt. Se căleşte ceapa,
se pune peste carne, se adaugă castraveciorii tăiaţi fideluţă,
muştarul,…
Read more »
Read more »
Cod la cuptor cu lămâie si cimbru
30 June 2009
Ingrediente:
4 fileuri de cod a câte circa 180 g 16 cartofi noi 4 fire ceapă verde
400 g roşii 1 rămurică de cimbru 2 căţei de usturoi 1 lămâie 100 ml vin
alb sec 200 ml concentrat de pui 2 linguri ulei de măsline D sare piper
negru, proaspăt măcinat Mod de preparare: Spală…
Read more »
Read more »
Salată de roşii cu ceapă şi busuioc proaspăt
30 June 2009
Ingrediente:
1 ceapă (de preferat eşalotă sau ceapă roşie) 600 g roşii bine coapte
frunze proaspete de busuioc 1 lingura otet balsamic 3 linguri ulei de
măsline o jumatate linguriţă zahăr 1 linguriţă sare o jumatate linguriţă
piper, proaspăt măcinat Mod de preparare: Intr-un bol mic, prepară
vinegreta din oţet balsamic, ulei, zahăr, sare si…
Read more »
Read more »
Friptura de porc cu sos tomat
30 June 2009
Ingrediente:
muşchi de porc usturoi piper sare 3 linguri ulei zahăr vin cimbru Mod
de preparare: Muşchiul se împănează cu usturoi, se presară sare şi
piper, cimbru . Se pune în tavă cu 3 linguri ulei şi se introduce la
cuptor la foc potrivit până devine uşor auriu. Cât timp stă la cuptor,
se…
Read more »
Read more »
Găină rumenită cu lamaie şi cimbru
29 June 2009
Ingrediente:
1 găină de 1,4 kg 250 ml supă clară 3 lămâi 150g unt 1 lingură cimbru
mărunţit sare şi piper negru proaspăt măcinat Mod de preparare: Amestecă
untul cu coaja rasă de lămâie, un praf de sare şi piper negru proaspăt
măcinat. Dezlipeşte pielea, de la gât spre piept, şi unge carnea, prin
acest…
Read more »
Read more »
Ciorba de jumari
29 June 2009
Ingrediente:
2 cepe 2 morcovi 11 borş 1 lingură bulion 50 ml ulei 300 g jumări de
porc sare piper 10 g oţet verdeaţă 300 g cartofi Mod de preparare:
Punem la fiert ceapa şi morcovul ras. Când sunt aproape fierte, adăugăm
cartofii curăţaţi şi tăiaţi cubuleţe. Inainte de a fi fierţi cartofii,
punem…
Read more »
Read more »
Cum se prepara Chicken, Mutton or Lamb Biriyani
29 June 2009
Pepene galben cu jambon afumat rosii si masline
29 June 2009
Ingrediente:
1 pepene galben 12 felii subţiri jambon de Parma 12 măsline verzi, fără
sâmburi 12 rosii-cireaşă Mod de preparare: Taie pepenele felii mari şi
îndepărtează sâmburii; apoi taie feliile cuburi, de mărimea unei
înghiţituri. Taie feliile de jambon în două şi rulează-le în jurul
bucăţilor de pepene. Taie în două roşiile-cireaşă, cu codite cu…
Prajitura cu crema de capsuni
29 June 2009
Pentru
blatul de la bază: 4 ouă 80 g zahăr 2 plicuri de zahăr vanilat 100 g
făină 100 g amidon alimentar 1 pachet praf de copt Pentru blatul de
ciocolată: 100 g ciocolată rasă 4 ouă 125 g zahăr 3-4 linguri de apă
fierbinte 100 g făină 100 g amidon 1 lingură de cacao…
Read more »
Read more »
Salată cu carnati si ardei iute
29 June 2009
Ingrediente:
800 g cârnati 1 ardei gras galben 1/2 legătură ridichi 6 castraveţi
muraţi 3 cepe 75 ml supă 3 linguri muştar 1 ardei iute tocat sare piper 3
linguri ulei Mod de preparare: Tăiaţi carnaţii, castraveţii şi legumele
rondele sau fâşii. Tăiaţi ceapa inele. Amestecaţi oţetul, muştarul,
supa, ceapa, 100 ml zeamă de la…
Read more »
Read more »
Chiftelute de dovlecei cu sos de iaurt
26 June 2009
Ingrediente:
2 dovlecei (circa 600 g) 1 ceapa, tocata 1 catel de usturoi tocat 3
linguri faina sare piper proaspat macinat 2 linguri patrunjel si marar
proaspat tocat 2 oua, ulei pentru prajit Mod de preparare: Curata
dovleceii de coaja si da-i pe razatoarea mare. Presara 1 lingura sare
si lasa-i la scurs intr-o sita,…
Read more »
Read more »
Cartofi noi cu trei feluri de sosuri
26 June 2009
Spala
1 kg cartofi si fierbe-i la foc mic, in apa cu sare, timp de 25 de
minute, sau la abur. Sos de ardei Spala 1 ardei gras rosu si1 ardei gras
galben, curata-i de nervuri si de seminte si toaca-i marunt. Toaca 1
esalota si 2 linguri ceapa verde. Intr-un bol, amesteca legumele, 300…
Read more »
Read more »
Salata la borcan
26 June 2009
Ingrediente:
2 dovlecei 4 tulpini de telina 2 ardei grasi galbeni 2 legaturi ridichi
1 legatura rucola 6 linguri otet din vin alb 8 linguri ulei de masline
sare piper eventual putin zahar Mod de preparare: Taiati legumele
rondele, respectiv bucati. Spalati si curatati rucola. Amestecati
otetul, uleiul, sarea si piperul si putin zahar. Turnati…
Read more »
Read more »
Cotlete de porc cu ceapă, cartofi şi verdeaţă la cuptor
26 June 2009
Ingrediente:
4 cotlete de porc de circa 150 g fiecare 800 g cartofi mici 400 g
eşalote sau ceapă mică 2 linguri cimbru şi rozmarin 3 linguri ulei de
măsline Sare şi piper negru proaspăt măcinat Mod de preparare: Intr-un
bol mic, amestecă uleiul de măsline cu sarea, piperul şi verdeaţa
tocată. Unge carnea cu…
Read more »
Read more »
Pastrav pane cu orez
26 June 2009
Ingrediente:
3 linguri zeama de lamaie 1 lingura sos Worcestershire 4 fileuri de
pastrav a circa 150 g fiecare 2 linguri faina sare □ piper proaspat
macinat ulei vegetal pentru prajit Mod de preparare: Intr-un bol mic,
amesteca zeama de lamaie cu sosul Worcestershire. Asaza fileurile
proaspete intr-un vas adancit si toarna deasupra marinata, acopera…
Read more »
Read more »
Salata mexicana de porumb
26 June 2009
Ingrediente:
o conservă boabe de porumb (500 g) 10 ridichi potrivite 350 g caşcaval
două linguri oţet 3 linguri sos iute chilii sare piper ulei pătrunjel
tocat Mod de preparare: Se taie ridichile, se rade mare caşcavalul. Se
scurge porumbul de zeamă. într-un castron mare se amestecă
ingredientele: oţet, sare, piper, ulei, sosul iute (sau…
Read more »
Read more »
Sufleu cu ton
26 June 2009
Ingrediente:
Aluat: 250 g faina 125 g unt rece putina sare 1 ou Toping: cate 75 g
mazare, morcovi, praz sare 2 cepe 2 cutii ton in suc propriu 5 oua 200
ml smantana 100 g branza rasa piper Mod de preparare: Framantati
ingredientele pentru aluat, infasurati-l in folie si dati-l 20 min. la
rece. …
Read more »
Read more »
Tort de capsune cu blat de ciocolata si crema de branza
26 June 2009
Ingrediente:
2 oua 60 g zahar 1/2 lingurita coaja rasa de lamaie 40 g faina 10 g
amidon 1 lingurita praf de copt 15 g praf de cacao 20 g unt moale Pentru
crema: 50 g capsune 4 linguri lichior de portocale 7 foite de gelatina
300 g crema de branza 300 g iaurt 100…
Read more »
Read more »
Cum se prepara Moroccan BBQ Barbecue Salmon cu Paprika Tomatoes
25 June 2009
Ingrediente:
2 x 200g salmon fillets 1 tbsp paprika ¼ tsp cayenne pepper 1 tbsp
coriander , chopped ½ tsp salt 1 tbsp olive oil coriander , to garnish
for the tomatoes: 500 g tinned tomatoes 1 dried chilli 3 garlic cloves ,
sliced 1 tbsp paprika salt 80 ml olive oil 1 saucepan 1…
Read more »
Read more »
Supa rece de legume
25 June 2009
Ingrediente:
500 g rosii carnoase 1 tulpina de telina 1 castravete 2 ardei grasi
rosii si 1 galben 1 ceapa 6 linguri pesmet sare piper piper cayenne 2
catei de usturoi 2 linguri sue de portocale 4 linguri ulei de masline
Mod de preparare: Pregatiti legumele si taiati rosiile in opt. Taiati
telina felioare rotunde.…
Read more »
Read more »
Tort de biscuiti
25 June 2009
Ingrediente:
250 g biscuiţi 200 g unt 100 g zahăr 2 ouă 2 pahare cu cafea 2 linguri
rom 250 g frişca 1 linguriţă nescafe Mod de preparare: Se bat albuşurile
până se fac spumă, se freacă untul cu zahărul, aproximativ 10 minute,
se adaugă gălbenuşurile, apoi se încorporează albuşurile spumă. Se
îmbibă biscuiţii în…
Read more »
Read more »
Salata cu ardei in stil spaniol
25 June 2009
Ingrediente:
1 kg rosii cherry 75 g masline negre 3 ardei grasi rosii 1 ceapa rosie 9
linguri ulei de masline 4 linguri otet sucul de la 1/2 lamaie sare
piper 2 catei de usturoi tocati 3 linguri capere 2 linguri busuioc tocat
Mod de preparare: Taiati rosiile sferturi, maslinele jumatati, ardeiul
fasii. Tocati ceapa.…
Read more »
Read more »
Chifle gustoase cu salata
25 June 2009
Ingrediente:
350 g fasole alba (conserva) 11/2 conserva ton in suc propriu 150 g
rosii cherry 1/2 legatura arpagic 60 g capere 6 chifle 150 ml sos Chili
Mod de preparare: Scurgeti fasolea. Scurgeti pestele. Taiati rosiile in
patru, iar arpagicul inele. Amestecati totul cu caperele. Taiati
chiflele si intindeti salata de fasole cu ton…
Read more »
Read more »
Briose cu mere si migdale
25 June 2009
Ingrediente:
250 g faina 40 g migdale macinate 2 lingurite praf de copt 1/2
lingurita bicarbonat sare 1 ou 250 ml lapte batut 80 ml ulei 170 g zahar
coaja rasa de lamaie vanilie 1 mar Mod de preparare: Amestecati faina,
migdalele, praful de copt, bicarbonatul si sarea. Bateti oul, laptele
batut, uleiul, zaharul, coaja…
Read more »
Read more »
Cum se prepara placinta cu carne si ceapa
25 June 2009
Ingrediente:
600 g sirloin steak, diced 120 g seasoned flour 2 onions, peeled and
chopped 1 tbsp fresh parsley, chopped half tbsp tomato puree 150 ml beef
stock 1 packet pre-rolled puff pastry 1 egg, beaten salt and pepper 6
tbsp vegetable oil 1 medium saucepan with lid 1 ovenproof dish 1 knife 1
spoon…
Read more »
Read more »
Supa de cartofi si crabi
25 June 2009
O
retete de supa de cartofi cu carne de crab si morcov, praz, telina,
ceapa, cimbru, ulei, smantana, sare si piper. Ingrediente: 1 morcov 1/4
praz 100 g telina 200 g cartofi fainosi 1 ceapa mica 1 crenguta cimbru
1/2 lingurita ulei 250 ml supa 1 lingura smantana dulce sare piper 25 g
carne de…
Read more »
Read more »
Vinete umplute cu carne tocată, roşii si mozzarellla
25 June 2009
Ingrediente:
2 vinete mari Sare 4 roşii 2 fileuri de sardine (din conservă, scurse
de lichid) 400 g amestec de carne tocată 2 linguri pastă de roşii 2
linguri ulei de măsline 2 linguri pătrunjel verde, tocat 1 linguriţă
rozmarin şi cimbru, tocate 100 ml vin roşu, sec 125 g mozzarella Mod de
preparare: Spală…
Read more »
Read more »
Chifle cu snitel
25 June 2009
Ingrediente:
2 oua 3 bucati carne de porc pentru friptura sare piper 3 linguri faina
60 g pesmet 2 linguri ulei 2 jumatati de piersica 75 g maioneza 75 g
iaurt 1 lingurita curry salata 6 chifle Mod de preparare: Bateti ouale.
Taiati carnea in doua, bateti-o, condimentati-o. Dati-o prin faina, ou
si pesmet. Incingeti…
Read more »
Read more »
Plăcintă cu carne tocată şi dovlecei
25 June 2009
Ingrediente:
1 pachet foi de plăcintă 500 g carne tocată de vită sau în amestec cu
porc 4 căţei de usturoi, tocat 4 roşii, tocate cubuleţe 2 dovlecei mici,
tăiaţi felii 2 linguri pastă de roşii Un vârf de cuţit chimen şi
nucşoară Sare şi piper negru proaspăt măcinat Ulei vegetal pentru uns
foile Mod…
Read more »
Read more »
Salata de oua
25 June 2009
Ingrediente:
6 oua 200 g sunca fiarta 175 g germeni de soia verdeata crutoane cu
nuci si seminte de soia sos de iaurt cu verdeata Mod de preparare:
Fierbeti ouale tari, curatati-le si taiati-le in doua. Taiati sunca.
Spalati germenii si scurgeti-i. Taiati verdeata si asezati-o intr-un vas
alaturi de germeni. Adaugati toate ingredientele si…
Read more »
Read more »
Chilli con carne
25 June 2009
Ingrediente:
500 g carne slabă de vită tocată 3 ardei iuţi două cepe 4 căţei de
usturoi o lingură oregano un vârf de cuţit praf de chimen 3 roşii
opărite fără pieliţă tăiate cubuleţe două linguri bulion 200 g fasole
boabe fiartă 100 ml supă de legume sare piper ulei Mod de preparare:
Ceapa tocată…
Read more »
Read more »
Tort cu zmeura
25 June 2009
Ingrediente:
2 oua 160 g zahar 50 g faina 1 baton de vanilie 8 forte de gelatina 1/2
lamaie 250 g branza de vaci 130 ml lichiordeoua 2 albusuri 500 ml
frisca 250 g zmeura Mod de preparare: Incingeti cuptorul la 180°C.
Separati ouale. Bateti cele 2 albusuri cu 60 g zahar. Incorporati si
galbenusurile.…
Read more »
Read more »
Supa de chilli verde
24 June 2009
Ingredeinte:
o ceapă mare 4 căţei de usturoi două rădăcini de ţelină 3 bucăţi de
ardei chili fiert două linguri ulei măsline un cartof roşu tăiat felii o
cană de roşii tocate 7 ceşcuţe de supă de pui sare şi piper Mod de
preparare: Se taie mărunt ceapa, usturoiul şi ardeiul chili (ca să fie…
Read more »
Read more »
Friptura de porc rece
24 June 2009
Ingrediente:
800 g file de porc sare piper 3 linguri ulei 1 ceapa 1 catel de usturoi
75 g spanac 100 ml vin alb 150 ml smantana 1 legatura patrunjel 3
linguri smantana dulce nucsoara rasa Mod de preparare: Sarati carnea,
piperati-o si prajiti-o in 2 linguri de ulei 18 minute. Tocati ceapa si
usturoiul…
Read more »
Read more »
Supa cu morcovi, mar si crema de branza
24 June 2009
Ingrediente:
1 bucata ghimbir de marimea unei nuci 500 g morcovi 11 supa 200 g crema
de branza sare si piper 1 mar Mod de preparare: Curatati ghimbirul si
taiati-l in jumatate. Curatati morcovii si taiati-i cubulete. Fierbeti-i
impreuna cu ghimbirul circa 20 de minute in supa, apoi indepartati
ghimbirul. Pasati morcovii in supa. Adaugati…
Read more »
Read more »
Cum se prepara Cheese Enchiladas
24 June 2009
Ingrediente:
4 Corn Tortillas 340 g Shredded Cheddar Cheese ½ cups (120ml) Chopped
Onions 2 cups (500ml) Enchilada Sauce ¼ cups (60ml) Chopped Green Onions
3 tbsp Chili Powder 3 tbsp Flour 1 tsp Cocoa Powder ½ tsp Chopped
Garlic 1 tsp Oregano 3 cups (750ml) Water 1 Can Tomato Sauce Green Onion
Mexican Food…
Read more »
Read more »
Crema cu fructe
24 June 2009
Ingrediente:
30 g amidon 80 g zahar 3 galbenusuri 250 ml lapte 1 pachet zahar
vanilinat 125 ml frisca 500 g amestec de fructe Mod de preparare:
Amestecati amidonul, 40 g zahar, galbenusurile si 125 ml lapte rece.
Fierbeti restul de lapte, zahar si zaharul vanilinat si legati-l cu
amidon. Lasati-l sa se raceasca si…
Read more »
Read more »
Salata iute cu penne
24 June 2009
Ingrediente:
750 g penne sare 300 g mazare 3 ardei grasi rosii 6 linguri ulei de
masline 3 linguri otet din vin alb 3 lingurite sue de lamaie 2 linguri
patrunjel tocat 1 lingura tartion tocat piper Mod de preparare: Fierbeti
pastele in apa cu sare, adaugati si mazarea in ultimele 3 minute, apoi
scurgeti…
Read more »
Read more »
Sufleu cu sunca
24 June 2009
Ingrediente:
800 g cartofi 200 g cubulete de sunca 2 linguri verdeata tocata
(busuioc, rozmarin, cimbru) 4 galbenusuri 2 linguri ulei de masline 100 g
branza rasa sare piper nucsoara rasa Mod de preparare: Curatati
cartofii, radeti-i si stoarceti-i. Adaugati sunca, verdeata,
galbenusurile, uleiul, branza, sarea, piperul si nucsoara si framantati
bine. Tapetati cu hartie…
Read more »
Read more »
Frijoles Refritos – bucatarie mexicana
24 June 2009
Ingrediente:
500 g fasole uscată 3 litri apă o ceapă uscată două linguri ulei
vegetal sare caşcaval (opţional) Mod de preparare: Intr-o oală cu
presiune se fierbe fasolea, apoi se scurge şi se pune deoparte. Se
încinge uleiul într-o tigaie mare, la foc mediu. Se adaugă ceapa şi se
rumeneşte până devine sticloasă, apoi se…
Read more »
Read more »
Tort cu piersici si maracuja
24 June 2009
Ingrediente:
Pentru blat: 150 g unt moale 170 g zahar 180 g faina 1 varf de cutit
praf de copt Pentru crema: 1 kg piersici 5 foite de gelatina 350 g
branza de vaci 350 ml frisca 3 pachete zahar vanilinat Pentru oglinda de
fructe: 11/25 pachet glazura pentru tort transparent 380 ml suc de…
Burrito
24 June 2009
Ingrediente:
600 g carne de vită 12 plăcinte tortilla 2 căţei de usturoi o ceapă
mică puţin suc de lămâie o lingură oregano 1/2 linguriţă de sare 1/4
linguriţă piper proaspăt măcinat o lingură de ulei Preparare: Carnea se
spală şi se freacă împreună cu un amestec (trecut prin mixer) de
usturoi, suc de lămâie,…
Read more »
Read more »
Supa de mazare si creveti
23 June 2009
Ingrediente:
450 g mazare congelata 1 l supa 8 creveti decorticati condimente 50 g
smantana dulce sare piper Mod de preparare: Curatati ceapa si tocati-o
marunt. Crestati ardeiul iute pe lung, indepartati-i semintele,
spalati-l si tocati-l de asemenea marunt. Incingeti intr-un vas 2
linguri de margarina si caliti acolo ceapa. Presarati 1 lingurita zahar
si…
Read more »
Read more »
Prajitura cu ciocolata
23 June 2009
Ingrediente:
3 ouă 250 zahăr pudră 180 g unt 280 g ciocolată 40 g făină apă Mod de
preparare: Se bat bine gălbenuşurile împreună cu 200 g zahăr pudră, se
adaugă făina şi câteva picături de apă, amestecând bine. Se opăresc două
tablete de ciocolată, pentru glazură, iar restul se pune la topit cu…
Read more »
Read more »
Oua picante cu afumatura
23 June 2009
Ingrediente:
4 ouă 150 g carne afumată un castravecior acru o lingură maioneză zeamă
de lămâie boia. Mod de preparare: Ouăle fierte tari se taie jumătăţi.
Carnea şi castravetele se taie cubuleţe, se amestecă împreună cu
maioneza, sarea, piperul şi zeama de lămâie. Compoziţia rezultată se
toarna peste oua. Pofta buna!
Read more »
Read more »
Clatite umplute cu creveti
23 June 2009
Ingrediente:
4 oua 150 ml lapte 2 lingurite praf de curry sare 150 g faina 100 g
mazare tucara 2 morcovi 6 lingurite ulei 2 linguri maioneza sucul si
coaja unei lamai 150 g iaurt piper 1 lingura patrunjel tocat 12 creveti
fierti Mod de preparare: Bateti ouale, laptele, praful de curry, un varf
de…
Read more »
Read more »
Chiftelute picante cu ridichii
23 June 2009
Ingrediente:
250 g cartofi 2 cepe 2 linguri unt 2 linguri patrunjel tocat 400 g
amestec de carne tocata 250 g carne tocata de porc 3 oua 2 lingurite
mustar putin iute sare piper 2 linguri ulei Mod de preparare:
Fierbeti cartofii in coaja circa 25 de minute, apoi curatati-i si
pasati-i. Tocati ceapa…
Read more »
Read more »
Budinca de mandarina cu frisca
22 June 2009
Ingrediente:
4 oua 400 ml lapte 150 g de zahar pudra 1/4 baton de vanilie 25 g de
gelatina 3 portocale mici sau mandarine 3-4 linguri apa rece 250 g de
frisca Mod de preparare: Pentru inceput se prepara gelatina. Se tine
in apa rece timp de 30 de minute si se dizolva in…
Read more »
Read more »
Cum se prepara un Cocktail Moscow Mule
22 June 2009
Ingrediente:
50 ml vodka 20 ml lime juice 2 dashes angostura bitters 2 slices of
fresh ginger ginger beer ice cubes cocktail shaker cocktail strainer
muddler chopping board knife serving glass measuring spoons Cum se
prepara un Cocktail Moscow Mule
Read more »
Read more »
Pui umplut cu ciuperci
22 June 2009
Ingrediente:
1 kg de ciuperci 3 cepe mijlocii 1 legatura de patrunjel 1 legatura de
marar 100 g pesmet 150 g de cascaval 2,3 morcovi 2 ardei 2 cartofi 1 pui
intreg sare piper asortat 50 ml de ulei de masline 50 g unt 4,5 linguri
de vin Mod de preparare: Pentru inceput se…
Read more »
Read more »
Salata de rosii cu branza
22 June 2009
Ingrediente:
6 rosii mari 1 ceapa rosie de marime mijlocie 100 g branza feta sau
branza cu mucegai sare piper negru ulei de masline otet balsamic 1
lingurita de zahar 20 g de seminte de susan 2-3 frunze de busuioc Mod de
preparare: Se spala rosiile se taie felii potrivite si nu foarte
subtiri. Se…
Read more »
Read more »
Budinca de ciocolata
22 June 2009
Ingrediente:
4 galbenusuri 100g zahar 400 ml lapte 100 g ciocolata amaruie 1/4
paharapS rece 25 g gelatinS un praf de sare 2 pahare frisca nebatuta Mod
de preparare: Se inmoaie gelatina in apa rece timp de 30 de minute si
apoi se dizolva totul in 100 ml lapte clocotit. Se tine la cald pana…
Read more »
Read more »
Ciorba de fasole verde cu pui
22 June 2009
Ingrediente:
400 g de carne de pui 1 kg de fasole verde 1 ceapa mare 1 l suc de
rosii 50 ml de untdelemn sau unt patrunjel cimbru 2-3 catei de usturoi
sare piper Mod de preparare: Se taie si se spala carnea, se scurge de
apa si se taie bucatele. Apoi, impreuna cu ceapa,…
Read more »
Read more »
Orez sarbesc cu pui
22 June 2009
Ingrediente:
400 g carne de pui 200 g de orez cu bobul lung 100 g unt 50 ml ulei 2
morcovi mijlocii 2 ardei 1 ceapa o radacina de patrunjel sare piper Mod
de preparare: Se spala orezul in doua-trei ape si se pune apoi la calit,
intr-o cratita cu putin ulei, impreuna cu ceapa…
Read more »
Read more »
Salata orientala cu porumb
22 June 2009
Ingredinete:
500 g de cartofi cu coaja rosie 2 cepe rosii zeama de la o lamaie 3 oua
150 ml ulei 250 g de boabe de porumb 200 g de masline salata verde
pentru ornat sare piper Mod de preparare: Se spala cartofii bine si se
pun la fiert cu sare si cu coaja intr-o…
Read more »
Read more »
Pui cu farfale
22 June 2009
Ingrediente:
500 g piept de pui fara os 300 g de paste (farfale) 50 ml ulei 50 g unt
sare piper cimbru Mod de preparare: Pentru inceput se pun pastele la
fiert intr-un vas, cu 1l de apa, sare si se lasa sa fiarba conform
instructiunilor de pe cutie. Separat, se pregateste pieptul de pui.…
Read more »
Read more »
Cum se prepara Eggy Bubble si Squeak
22 June 2009
Classic British Food Cum se prepara Eggy Bubble si Squeak
Read more »
Read more »
Salata de pui cu porumb si alune
22 June 2009
Ingrediente:
300 g piept de pui 250 g de boabe de porumb 1 salata verde 50 g de
alune prajite sare piper alb 50 g de cascaval zeama de la o lamaie 2
linguri de ulei de masline 1-2 castraveti Mod de preparare: Se curata,
se spala si se pune la fiert pieptul de pui…
Read more »
Read more »
Conopida cu orez
22 June 2009
Ingrediente:
3 ceşti de orez basmati o conopidă 3 cartofi o linguriţă pastă de
ghimbir şi una de usturoi 4 ardei picanţi verzi tocaţi 1/4 ceaşcă de
ulei vegetal o linguriţă de praf cucurmina 3 cepe tocate 3 tomate tocate
sare Preparare: Se frige încet orezul în uleiul vegetal, se fierbe apoi
în oala minune.…
Read more »
Read more »
Supa de miel cu tarhon
22 June 2009
O
reteta delicioasa de supa de miel cu tarhon si morcovi, smantana, otet
de tarhon, patrunjel, frisca, usturoi, ou, ceapa rosie, patrunjel verde,
lamaie, faina, ulei si piper alb macinat. Ingrediente: 300 g carne de
miel fără os frunze de tarhon oţet de tarhon 2 morcovi 100 ml smântână
două rădăcini de pătrunjel 100 ml…
Read more »
Read more »
Mancare de ardei cu carne de porc
19 June 2009
Ingrediente:
1 kg ardei (rosii, verzi si galbeni) 3 cepe 2 catei de usturoi 500 g de
rosii 300 g de carne, pulpa sau muschi 50 g ml de ulei sare piper Mod
de preparare: Pentru inceput se aleg ardeii, se curata de seminte, se
spala bine si se taie suvite. Se pune intr-o cratita…
Read more »
Read more »
Rulouri de vinete
19 June 2009
Ingrediente:
500 g de carne tocata din piept de curcan sau de pui 3 vinete medii 2
legaturi de patrunjel 4 rosii 1 ou sare piper 100 ml de ulei 1 salata
verde pentru ornat Mod de preparare: Se pune carnea tocata intr-o
cratita cu putin ulei si se caleste impreuna cu ceapa taiata foarte…
Read more »
Read more »
Salata greceasca – Tzatiki
19 June 2009
Ingrediente:
8-10 castraveti 1 kg de iaurt gros 2-3 linguri ulei de mSsline 6 catei
de usturoi sare o legatura de marar 200 g de marar Mod de preparare:
Salata greceasca de castraveti, denumita si “tzatiki“, se prepara foarte
usor. Pentru a iesi buna, trebuie sa tineti seama de cateva sfaturi.
Castravetii se spala, se…
Read more »
Read more »
Pizza vegetariana
19 June 2009
Ingrediente:
4 rosii 4 ardei grasi 1 cutie cu ciuperci 150 g mozzarella 20 g pasta
de tomate ulei oregano 10 g drojdie uscata 3/4 cescuta cu apa faina cat
cuprinde sare Mod de preparare: Dizolva drojdia in apa calduta. Adauga
sare si faina si framanta un aluat. Intinde o foaie subtire si asaz-o
intr-o…
Read more »
Read more »
Cartofi umpluti cu branzeturi
19 June 2009
Ingrediente:
8 cartofi 400 g branza proaspata de vaci 100 g cascaval 3 linguri cu
smantana 2 cepe 1 legatura de patrunjel 1 legatura de marar 2 ardei
grasi ulei de masline sare Mod de preparare: Fierbe cartofii, in coaja,
in apa cu sare. Amesteca branza, smantana, ceapa si verdeata, tocate
marunt. Cand sunt aproape…
Read more »
Read more »
Legume la cuptor cu smantana
19 June 2009
Legume
la cuptor Ingrediente: 2 vinete 3 dovlecei 6 rosii 5 ardei grasi 4 cepe
ulei de masline sare 100 g unt 75 g faina 250 ml lapte 125 g smantana
Mod de preparare: Taie legumele cubulete. Unge o tava cu ulei si asaza
apoi legumele grupate. Condimenteaza si stropeste cu ulei. Lasa la
cuptor…
Read more »
Read more »
Cum se prepara Cocktail Black Russian
19 June 2009
Sau asta de aici Cum se prepara Cocktail Black Russian
Read more »
Read more »
Ostropel de pui cu orez
19 June 2009
Ingrediente:
1 kg ciocanele de pui 1 capatana de usturoi 2 cepe 150 ml vin alb 50 g
pasta de tomate 2 ardei grasi 1 cescuta cu orez ulei sare piper Mod de
preparare: Spala ciocanelele, condimenteaza-le, dupa care rumeneste-le
in ulei, la foc mic. Spre final, adauga o ceapa tocata si ardeii taiati
cubulete.…
Read more »
Read more »
Cozonac tras in ciocolata
19 June 2009
Ingrediente:
375 g faina 125 ml lapte caldut 60 gr unt moale 1 cubulet de drojdie 3
oua 100 gr zahar estenta de vanilie 125 gr ciocolata 2 linguri cu cafea
concentrata 25 gr risca batuta Mod de preparare: Bate albusurile spuma.
Adauga zaharul si bate din nou. Pune galbenusurile, esenta de vanilie,
laptele, untul,…
Read more »
Read more »
Pateuri cu carne si ciuperci
19 June 2009
Ingrediente:
400 g aluat de foietaj 350 g ciuperci proaspete 300 g amestec de carne
tocata 2 linguri cu pasta de tomate 2 oua 1 ceapa ulei sare piper Mod de
preparare: Taie aluatul in fasii late de 5-6 cm. Intre timp, taie ceapa
marunt si caleste-o in ulei. Adauga amestecul de carne tocata si…
Read more »
Read more »
Rulada de porc cu castraveti
18 June 2009
Ingrediente:
1 kg carne macra de porc 150 g slanina 2 cepe 1 felie de paine alba 2
oua crude 4 oua fierte tari 2 morcovi 200 g masline fara samburi ulei 5
castraveti murati sare piper Mod de preparare: Trece prin masina de
tocat carnea impreuna cu ceapa, miezul de paine inmuiat in apa…
Read more »
Read more »
Linguine cu sos de rosii
18 June 2009
Ingrediente:
100 g linguine (paste subţiri) sare 1 ceapă mică 1 căţel de usturoi 200
g roşii coapte 3 crenguţe busuioc 1 linguriţă ulei de măsline 2 linguri
smântână piper puţin zahăr Preparare: Fierbeţi pastele în apă cu sare
conform instrucţiunilor de pe pachet. Curăţaţi ceapa şi usturoiul şi
tocaţi-le mărunt. Spălaţi roşiile şi tăiaţi-le…
Read more »
Read more »
Costite cu legume la gratar
18 June 2009
Ingrediente:
2 ardei iuti 30 g ghimbir 2 catei de usturoi 50 g zahar brun 150 ml
bere blonda 100 ml ketchup 100 ml sos soia piper 1/2 legatura coriandru
1,5 kg costite de pore 1 vanata 500 g ardei gras rosu si galben sare
Preparare: Crestati ardeiul iute, indepartati-i semintele, spalati-l si
tocati-l marunt.…
Read more »
Read more »
Steak in sos de salsa
18 June 2009
Ingrediente:
Pentru steak: 6 rosii cherry 1 ardei iute rosu 1 ceapa 2 catei de
usturoi 1 lingura de ulei cate 1 lingura de cimbru si rozmarin tocat 100
ml supa sare piper 4 bucati ceafa de porc Pentru salsa de rosii: 1
arpagic 1 lingura ulei 1 lingurita miere 100 ml supa 2 rosii…