Retete de Paste:
Ciorba de peste dreasa
12 March 2010
Ingrediente: 1,5 kg, peste 150 gr. morcovi 250 gr. ceapa 100 gr.
albitura 400 gr. cartofi rosii 300 gr. smintina sau iaurt 3 oua 2
legaturi verdeata 100 ml ulei lamiie si sare dupa gust Mod de
preparare: Morcovii, ceapa si albitura se curata, se spala, se taie
julien si se calesc in…
Read more »
Read more »
Spuma de mere
12 March 2010
Ingrediente: 300 g mere 1 albuş 40 g zahăr 1 vârf de cuţit zahăr
vanilat Mod de preparare: Speli merele, le aşezi într-o tavă cu puţină
apă şi le dai la cuptor. După ce s-au copt scoţi miezul cu o linguriţă
şi le treci prin sită. Adaugi albuşul bătut spumă şi zahărul, apoi…
Read more »
Read more »
Prajitura nemteasca
12 March 2010
Ingrediente: 5 ouă 250 zahăr 200 g făină Mod de preparare: Faci un
pandişpan, pe care-l coci în tava unsă cu unt sau margarină. După ce s-a
răcit îl tai în două. Partea.de deasupra o fărâmiţezi într-un castron
şi o stropeşti cu rom. Separat faci o cremă din 200 g unt bine frecat,…
Read more »
Read more »
Salata musceleana
11 March 2010
Ingrediente:
300 g cartofi 300 g sfeclă roşie 200 g ardei gras 200 g morcovi 300 g
conopidă 300 g castraveţi 250 ml sos vinegretă Mod de preparare: Fierbi
cartofii şi sfecla în coajă, le cureţi şi le tai rondele pe care le
aşezi în straturi alternative cu bucheţele de conopidă fiartă, morcovi
fierţi şi…
Read more »
Read more »
Salata de vinete cu maioneza
11 March 2010
Ingrediente:
2 kg vinete 2 ouă ulei ardei graşi (roşii) sare Mod de preparare: Coci
vinetele, le cureţi, le laşi să se scurgă. Le toci mărunt cu un tocător
de lemn. Pregăteşti maioneza cu ajutoul mixerului dintr-un gălbenuş
fiert şi unul crud, adaugi ulei şi puţină zeamă de lămâie. Peste
vinetele tocate mărunt adaugi maioneza,…
Read more »
Read more »
Sos de castraveti cu mustar si marar
11 March 2010
Ingrediente: 250 g castraveţi 5 ml ulei muştar sare bulion de carne
Mod de preparare: Cureţi castraveţii, îi dai prin râzătoare şi îi
înăbuşi în sucul lor propriu 10 minute. Adaugi apoi bulionul de carne
(supa rezultată după ce fierbi bine carne de pui sau vită) şi mai fierbi
20 de minute, până…
Read more »
Read more »
Salata de migdale, mere si curmale
11 March 2010
Ingrediente:
2 mere ionatane curăţate de coajă şi cotor 125 g curmale proaspete fără
sâmburi, tăiate pe jumătate 1 ardei gras roşu curăţat şi tocat mărunt
un fir de ţelină tocat mărunt 50 g migdale prăjite Pentru sos: 60 ml
iaurt degresat 1 linguriţă zeamă de lămâie 1 linguriţă miere sare piper
după gust Mod…
Read more »
Read more »
Toci
11 March 2010
Ingrediente: 2 kg de cartofi un praf de sare 1 ou o lingura de faina
unt Mod de preparare: Se iau cartofii, se curata si se rad pe
razatoarea cu dintii cei mai mici (trebuie sa devina o pasta). Se pune
sarea, faina, oul si se amesteca bine. Se toarna pasta intr-o tava…
Read more »
Read more »
Musaca de cartofi cu branza de vaci sau de oaie
11 March 2010
Fierbi cam 1 kg de cartofi şi îi cureţi de coajă. Intre timp pregăteşti
tava. Pui un strat bun ulei, să nu se prindă. Primul strat este de
cartofi. Dai cartofii prin răzătoarea mare şi îi aşezi bine în tavă (se
apasa) cu furculiţa sau lingura de lemn ca să se aşeze bine în…
Read more »
Read more »
Ciorba de burta cu mujdei de usturoi
11 March 2010
Ingrediente: 2 kg de burtă de vaca 3 litri de apa 1 kg de picioare de
vaca 150 grame de morcovi 150 grame de ceapa 100 grame de telina 50
grame de usturoi 2 grame de piper negru boabe 500 grame de iaurt sau de
smantana 3 oua 50 grame de faina 100 ml…
Read more »
Read more »
Pogaci cu jumari de porc
11 March 2010
Ingrediente: 20 gr drojdie 500 gr faina 250 ml lapte 2 oua 250 gr
jumari 1 lingurita sare Mod de preparare: Se face un aluat ca pentru
paine: se dizolva drojdia în putin lapte caldut. Se amesteca faina,
ouale batute, laptele, drojdia dizolvata. Se framanta putin ,ca painea
si se lasa la crescut…
Read more »
Read more »
Bors cu perisoare de peste (crap)
11 March 2010
Ingrediente: 1 kg peste(crap) 2 cepe 2 morcovi 2 ardei grasi (pot fi si
congelati) 2 linguri de orez 1 felie de franzela 1 ou 1 lingura pasta
de tomate ulei sare piper patrunjel 1-2 l de bors (dupa gust) Mod de
preparare: Pestele se spala, se curata, se taie capul si se…
Read more »
Read more »
Friganele
11 March 2010
Ingrediente: 4 felii de piine 2 oua 2 cani de lapte 50 gr unt Mod de
preparare: Se pune intr-un castron laptele si in alt castron se pun
ouale batute. Feliile de piine se inmoaie in lapte, se dau prin oul
batut si se pun intr-o tigaie cu untul la prajit, pina se rumenesc.…
Read more »
Read more »
Alivenci moldovenesti
11 March 2010
Ingrediente: 1 l lapte 300 g malai grisat 1/2 kg branza de vaci 1/4 l
smantana 100 g unt 50 g faina 4-5 oua o lingurita cu varf sare Mod de
preparare: Intr-un lighenas sau ceaun de 3 l se pun laptele, untul,
sarea si se fierbe (fara a afuma laptele). La primul…
Read more »
Read more »
Varzari moldovenesti
11 March 2010
Ingrediente: Coca: 1 kg de faina 3-4 oua ceapa 300ml lapte 50 ml ulei
sau unt sare 50 g zahar 50 g drojdie Umplutura: 1,5 kg varza dulce sau 1
kg varza murata 100 g untura 200 g ceapa 1 g piper pisat sare dupa gust
Mod de preparare: În faina se face…
Read more »
Read more »
Salata cu crenvurşti si cas
11 March 2010
Ingrediente: 4 perechi de crenvurşti 3 roşii 250 g caş 1 salată verde 1
fir de ceapă verde 3 linguriţe oteţ 1 lingurita muştar sare piper 5
linguriţe ulei Mod de preparare: Crenvurştii îi tai felii subţiri,
roşiile tot felii, caşul pătrăţele, salata verde în feliuţe subţiri,
ceapa rondele. Sosul: Amesteci oţetul cu…
Read more »
Read more »
Oua umplute cu ficatei
11 March 2010
Ingrediente: 5 oua 200 g ficatei ulei sare piper Mod de preparare: Se
fierb 5 oua. In alta cratira se fierb ficateii. Se curata ouale si se
taie in doua, scotand galbenusul. Albusul trebuie sa fie cit mai bine
pastrat. Se prajeste bine ceapa in tigaie, se adauga ficateii si
galbenusurile. Se aduce…
Read more »
Read more »
Ciorba de ciuperci cu ardei iute
11 March 2010
Ingrediente:
1/2 kg ciuperci 4 l zeama de carne(supa) 2-3 morcovi 1 albitura 1 rosie
1 ardei gras 1ceapa 1 galbenus smintina 1 lingurita delicat frunze de
leustean si de patrunjel verde otet piper 6 catei de usturoi Mod de
preparare: Legumele (mai putin ciupercile) se taie marunt si se calesc
in putin ulei.…
Read more »
Read more »
Dospite cu mancare de cartofi
11 March 2010
specific rusesc Faci un aluat de pâine bine crescut. Din acest aluat
faci un sul pe care îl în bucăţi de 2 cm şi le mai laşi puţin pe
planşetă, la crescut. Mâncarea de cartofi o faci cu foarte puţin bulion,
ceapă înăbuşită, condimente şi apă cât să acopere cartofii. Aşezi
dospitele (pâinicile) deasupra…
Read more »
Read more »
Sarmale cu varza de doua zile
11 March 2010
Pui la murat într-un borcan (mai mic, mai mare) atâta varză cât crezi
că ai nevoie pentru o cratiţă zdravănă cu sarmale. Pregăteşti saramură
din apă cu sare (după gust) şi o torni fierbinte peste foile de varză.
Acoperi borcanul cu o farfurie şi-l pui într-un loc însorit. In două
zile varza se acreşte…
Read more »
Read more »
Prajitura cu miere si foi coapte pe fundul tavii
11 March 2010
Ingrediente foi: Pui pe baie de aburi 300 g zahăr, un gălbenuş, 3
linguri cu miere, un vîrf f de cuţit de bicarbonat. Amesteci bine până
se dizolvă zahărul şi apoi adaugi făină cât cuprinde ca să-ţi iasă o
cocă potrivită. Intinzi o foaie subţire cu sucitorul, o ungi cu puţină
margarină şi o…
Read more »
Read more »
Salata de oua cu masline
11 March 2010
Ingrediente:
6 ouă 10-15 măsline 1 ceapă mică 6-7 linguri sos de sardele Mod de
preparare: Ouăle fierte le tai felii, ceapa o toci mărunt, măslinele,
curăţate de sâmburi, le tai în patru. Amesteci uşor şi le aşezi într-o
salatieă. Deasupra torni sosul de sardele preparat astfel: tai sardelele
mărunt, le freci cu 2 linguriţe…
Read more »
Read more »
Cum se prepara Cocktail Mango Tini (video)
11 March 2010
Pui cu sos de mere
11 March 2010
Ingrediente: carne de pui (de preferinţă piept) mere acrişoare ulei sau
margarină sare cimbru 2 căni apă Mod de preparare: Pui carnea de pui
într-un castron, o ungi bine cu ulei şi cu cimbru, o aşezi înt-o tavă cu
apă şi o ţii la cuptor 30 de minute. Intre imp pregăteşti sosul
astfel:…
Read more »
Read more »
Ciorba din cap si maruntaie de miel
11 March 2010
Ingrediente: cap si maruntaie de miel morcov si patrunjel cca 250 g, o
ceapa de marime mijlocie o lingura orez bors zeama sau sare de lamiie
sau otet un galbenus 100 ml smantana sau iaurt sare tarhon leustean
Mod de preparare: Pentru o ciorba de 3-4 l, este suficient capul, daca
acesta este…
Read more »
Read more »
Cartofi de ciocolata
11 March 2010
Ingrediente: 100 g cartofi fierţi 30 g unt 1 gălbenuş 40 g nuci 5 g
cacao esenţă de migdale 2- 3 tablete de zaharină Mod de preparare:
Cartofii fierţi îi treci de două ori prin maşina de tocat, îi amesteci
cu untul, gălbenuşul, nucile măcinate, câteva picături de esenţă de
migdale şi zahari-na…
Read more »
Read more »
Mititei
11 March 2010
Ingrediente: l /2 kg carne de vită 1/2 kg carne de porc 100 g seu sau
untură 6 căţei de usturoi 1 linguriţă cimbru sare piper 4 boabe de
ienibahar 1 linguriţă bicarbonat Mod de preparare: Pisezi usturoiul
şi-l amesteci cu 2-3 linguri de apă. Seul (untura) şi carnea le treci
prin maşina…
Read more »
Read more »
Sarmale in foi de vita cu smantana
11 March 2010
Ingrediente: 500 g carne de porc 200-250 g carne de vita 3-4 cepe mari 2
ouă 300 g costiţă afumată untură 200 g orez sare piper cimbru bulion de
roşii foile de viţă proaspete sau ţinute în sare cu borş foi de dafin
roşii proaspete Mod de preparare: Toci carnea mărunt cu satârul…
Read more »
Read more »
Cotlete de porc cu sos de smantana si vin alb
11 March 2010
Aşezi 700 g cotlet de porc fără os, curăţat de pieliţă şi tăiat felii
subţiri într-o cratiţă cu 100 ml ulei, stropeşti cu sare şi dai la
cuptor până se rumeneşte. Apoi, deasupra aşezi în strat uniform felii
de mere (tari, acrişoare), adaugi un pahar de vin alb (demisec) şi 200
ml smântână. Potriveşti…
Read more »
Read more »
Budinca de orez cu mere
11 March 2010
Ingrediente: o cană (de lapte) cu orez 1 kg mere zahăr după gust cât
să faci sosul caramel Mod de preparare: Speli şi alegi orezul şi-l pui
la fiert în apă cu sare. Intre timp, cureţi merele de coajă (dacă nu
sunt de calitatea I) şi le treci prin răzătoarea cu ochiuri…
Read more »
Read more »
Pastravi cu bere
11 March 2010
Ingrediente: 2 păstrăvi 1 lămâie întreagă 2 cepe mijlocii 2 linguri
făină 2 foi dafin 1 sticlă mică de bere sare piper 2 linguri ulei Mod
de preparare: Cureţi peştele şi-l speli în apă cu zeama de la 1/2
lămâie, apoi îl usuci şi-l dai prin făină. Tai ceapa şi cealaltă
jumătate de…
Read more »
Read more »
Pateuri cu branza sarata
11 March 2010
Facem un aluat din: 1 pachet margarină sau 200 g untură 400 g smântână 2
ouă 1 linguriţă sare 100 ml vin alb 800 g -1 Kg făină albă 50 g
margarină pentru uns Umplutura: 1 kg branză frământată 2 ouă întregi 2
linguri făină albă piper după gust Mod de preparare: Intinzi…
Read more »
Read more »
Ciorba de fasole cu ciolan afumat
11 March 2010
Ingrediente: 1 kg fasole uscata alba 2 cepe 2 morcovi 1/2 capatana
telina 1 radacina patrunjel 1 ardei gras 2 linguri pasta de tomate 1
lingurita cimbru pisat 1 ciolan afumat circa 1,5 kg 5 l apa Mod de
preparare: Se pune fasolea in apa rece cu 10 ore inainte de a se gati,…
Frigarui la gratar din pipet de pui
11 March 2010
Ingrediente: piept de pui tăiat bucăţi mici ardei gras roşii ceapă
cârnaţi proaspeţi sau cabanos ciuperci Mod de preparare: Pe o ţepuşă
de lemn sau metal (specială pentru frigărui) înfigi alternativ pui,
legume şi ciuperci, dar şi o bucăţică mică de slănină. De asemenea, cu o
bucăţică de slănină vei unge şi grătarul.…
Read more »
Read more »
Salata de vara cu smantana
10 March 2010
Ingrediente:
4 roşii mari 2-3 castraveţi 1-2 cepe potrivite 2 ardei (unul / galben
şi unul roşu) 1 gogoşar 200 g srrântână groasă sare piper 1 legătură
mărar vede iar pentru omat, 1-2 ouă fierte tari, măsline Mod de
preparare: Tai roşiile şi castraveţi felii, ceapa şi ardeii fâşii
subţiri, amesteci şi potriveşti gustul cu…
Read more »
Read more »
Cum se prepara Cocktail Lemon Drop Martini (video)
10 March 2010
Ghiveci de legume cu mere
10 March 2010
Ingrediente: câte o farfurie cu vârf de ceapă tăiată peştişori ardei
gogoşari tăiaţi vinete tăiate rondele morcovi tăiaţi rondele fasole
verde păstăi dovlecei 3 mere creţeşti 4 linguriţe zahăr 5 kg roşii 1 kg
ulei pătrunjel piper foi de dafin sare Mod de preparare: Speli roşiile
şi le pui la fiert, când au…
Read more »
Read more »
Salata de broccoli cu smantana
10 March 2010
Fierbi
2 broccoli 5 minute în apă clocotită cu sare, apoi le desfaci în
bucheţele pe care le aşezi în salatieră şi le stropeşti cu zeamă de
lămâie. Separat prepari un sos alb din 2 linguri făină cu puţin unt,
stingi cu lapte sau apă, amestecând mereu până se îngroaşă. Adaugi un
pahar de smântână…
Read more »
Read more »
Dulceata de pere
10 March 2010
Ingrediente: 1 kg pere 1 kg zahăr 2 pahare zeamă pe care o păstrezi de
la fierberea fructelor Mod de preparare: Alegi pere sănătoase şi nu
foarte mari, le speli, le cureţi de coajă şi le îndepărtezi căsuţa cu
seminţe. Tai fructele în jumătăţi sau sferturi, în funcţie de cât de
mari sunt.…
Read more »
Read more »
Ciorba de bucatele
10 March 2010
Ingrediente: 300-400 g carne un morcov un legatura patrunjel 200 g
telina o ceapa 2 cartofi 200 g conopida sare de lamiie un galbenus 100
ml smintina ulei sare Mod de preparare: Carnea taiata in bucatele se
pune la fiert in 2 l apa, impreuna cu o lingurita rasa de sare,
lasindu-se sa…
Read more »
Read more »
Salau rasol cu sos din vin alb
10 March 2010
Ingrediente: 1 kg şalău 100 g ceapă 100 g morcovi 100 g ţelină 100 ml
vin alb o lămâie 100 g unt 50 g făină 3 ouă piper sare Mod de
preparare: Ceapa, morcovii şi ţelina le fierbi în apă cu sare şi piper,
timp de 30 de minute. Adaugi peştele şi mai…
Read more »
Read more »
Toba de porc
10 March 2010
Ingrediente: un stomac de porc 1 kg de carne de la gat limba doua
picioare si urechile porcului 1/2 kg de ficat 250 g slanina sare piper
boabe o foaie de dafin un kg muschi de porc Mod de preparare: Se spala
si se pirlesc bine picioarele si urechile. Se rade soriciul cu…
Read more »
Read more »
Salata de ciuperci cu struguri
10 March 2010
O
reteta simpla si delicioasa de salata de ciuperci cu struguri din:
struguri, ciuperci, ceapa, otet de vin, ulei sare si piper. Ingrediente:
400 g struguri 500 g ciuperci 1 ceapă micuţă 1 lingură oţet de vin 2
linguri ulei sare piper Mod de preparare: Boabele de struguri albi de
masă le tai în jumătăţi…
Read more »
Read more »
Aperitiv de vinete
10 March 2010
Ingrediente: 2 kg vinete 700-800 ml ulei 2 kg roşii 8-9 căţei de
usturoi 2 legături de pătrunjel 1 legătură de mărar sare piper Mod de
preparare: Speli vinetele, le cureţi de codiţe, le tai în lung felii
(fără să le cureţi de coajă) pe care le pudrezi cu sare şi piper şi…
Read more »
Read more »
Crema de cafea cu gelatina
10 March 2010
Ingrediente: 50 ml lapte 100 ml cafea fiartă 25 g frişca nebătută
vanilie gelatină zaharină (sau ciclamat de sodiu) 1 gălbenuş Mod de
preparare: Freci gălbenuşul bine, după care adaugi laptele rece. Apoi,
în cafeaua clocotită vei pune vanilia şi torni încet amestecul făcut din
gălbenuş. Laşi pe maşina de gătit să fiarbă…
Read more »
Read more »
Clatite cu ciuperci si pui
10 March 2010
Ingrediente: o ceapa o lingura unt o cutie conserva ciuperci 1 piept de
pui fiert 1 pahar de vin alb sec o legatura marar 7 oua 200 gr.
smintina cascaval piper sare Mod de preparare: Se fac clatite din 4
oua, lapte si faina. Umplutura se prepara astfel: se caleste ceapa
taiata marunt…
Read more »
Read more »
Ciorba ardeleneasca de perisoare
10 March 2010
Ingrediente: oase porc carne tocata porc si vita ou ceapa morcov telina
patrunjel radacina ardei gras rosu si verde morcov zeama de varza sau
bors smintina leustean Mod de preparare: Se caleste o ceapa potrivita
impreuna cu putin ardei gras (rosu si verde), morcovii si patrunjelul
taiati rondele. Se stinge cu apa rece…
Read more »
Read more »
Cum se prepara Cocktail Mumbo Jumbo (video)
10 March 2010
Ingrediente: 2 tsp caster sugar 1 pinch ground cinnamon 1 pinch grated
nutmeg Ice cubes 50 ml dark rum 50 ml brandy juice of half a lemon
cinnamon stick , for garnish 1 50/25 ml shot measure 1 shaker 1 strainer
(if the shaker doesn’t already include one) 1 old-fashioned glass Cum
se…
Read more »
Read more »
Salata de piure de fasole
10 March 2010
Ingrediente:
300 g fasole boabe 100 g ulei 1 ceapă mica zeamă de la o lămâie sare
Mod de preparare: Fierbi fasolea uscată, o scurgi şi o treci prin maşina
de tocat carne sau prin sită. După ce s-a răcorit, o baţi bine cu
furculiţa, adăugând uleiul puţin câte puţin şi zeama de lămâie.
Potriveşti…
Read more »
Read more »
Salata de carne de vita cu ceapa
10 March 2010
Ingrediente: 500 g carne fiartă de vită 300 g ceapă 2 ceşcuţe sos
obţinut din 1 ou fiert tare 1 linguriţă muştar 3-4 linguri ulei zeamă de
lămâie sare piper Mod de preparare: Zdrobeşti bine oul, adaugi
muştarul şi uleiul, sarea şi piperul. Acreşti cu zeama de lămâie. Carnea
fiartă o tai fâşii…
Read more »
Read more »
Mamaliga de cartofi
10 March 2010
Ingrediente: 2 kilograme de cartofi, o cupa de faina de porumb (malai)
Mod de preparare: Se fierb cartofii ca pentru piure. Cand sunt bine
fierti se varsa 3/4 din apa. Se toarna faina peste cartofi si se piseaza
si amesteca continuu pana fierbe si faina. Pofta buna!
Read more »
Read more »
Ghiveci de rosii
10 March 2010
Ingrediente: ceapa rosii si ardei putin usturoi sare piper ulei pentru
calit ceapa Mod de preparare: Mai intii se taie ceapa pestisori,
ardeiul se spala si se taie felioare mai subtiri, si rosiile spalate se
taie in bucati. Intr-o cratita, se incinge uleiul. Cind este fierbinte,
se adauga ceapa. Cind a devenit sticloasa,…
Read more »
Read more »
Pasta de jumari
10 March 2010
Ingrediente: 1 kg jumari 3 linguri mustar o ceapa tocata prin masina 4
oua fierte tare piper boia de ardei 200 grame telemea rasa marunt de tot
3 castraveciori murati Mod de preparare: Toate ingredientele se dau
separat prin masina de carne apoi se amesteca si se mixeaza pana se face
pasta omogena.…
Read more »
Read more »
Salata de mere cu scortisoara
10 March 2010
Ingrediente: 1 kg mere 150 ml vin alb 50 ml apă 50 g zahăr scorţişoară
Mod de preparare: Merele curăţate de coajă le tai în sferturi, le scoţi
mijlocul cu sâmburii, apoi le tai în felii subţiri. Infierbânţi vinul
un minut cu zahărul şi un vârf de cuţit de scorţişoară şi îl răstorni…
Read more »
Read more »
Salata de pepeni
10 March 2010
Ingrediente: 750 g pepene galben 750 g pepene verde 300 g struguri
(boabe) de masă 300 g prune bine coapte 200 g zahăr 100 ml rom sau
coniac 300 g frişcă bătută 10 g (o linguriţă) scorţişoară pisată
(facultativ) Mod de preparare: Cureţi de coajă şi de seminţe pepenele
verde şi cel galben,…
Read more »
Read more »
Supa de rosii cu usturoi
10 March 2010
Ingrediente: 1 kg si jumatate de rosii o ceapa un morcov un patrunjel 3
catei de usturoi o lingura de unt sau de ulei 200 g orez o lingurita de
zahar sare 2 l zeama de carne Mod de preparare: Se ingalbeneste in
putin unt o ceapa taiata marunt. Se spala rosii bine…
Read more »
Read more »
Bors moldovenesc de gaina cu taitei
10 March 2010
Ingrediente:
o gaina 300 g taitei de casa 1-2 cepe 1/2 telina 1-2 radacini de
patrunjel 1 morcov câteva boabe piper sare marar leustean si patrunjel
taiat marunt 1 l de bors acru Mod de preparare: Gaina curatata,
spalata, se taie bucati, se fierbe cu apa atât cât este nevoie. Dupa ce a
fiert,…
Read more »
Read more »
Dieta cu carne fiarta sau gratar
10 March 2010
Alimente nepermise: pâine cartofi mazăre fasole boabe grăsimi paste
făinoase făină zahăr dulciuri sare condimente Dimineaţa: o cană de
ceai diuretic cu o felie de parizer sau un iaurt cu brânză de vaci
degresată sau o cană de lapte cu un ou fiert moale Ora 10: 2 mere Prânz:
ciorbă de legume…
Read more »
Read more »
Vinete coapte cu muschi de porc si branza
10 March 2010
Ingrediente: 6 vinete mijlocii 2 linguri unt 250 g muşchi afumat de
porc 200 g brânză rasă 50 g pesmet sare Mod de preparare: Coci
vinetele, le cureţi, le laşi să se scurgătai le dai sare. Ungi o formă
cu unt şi aşezi în strat: un rând de felii de muşchi tăiate subţire,…
Read more »
Read more »
Salata de sprot afumat
10 March 2010
Ingrediente: 3 conserve de şprot afumat (sardele) 3 linguri ulei sare
piper 1 cutie boabe de porumb 2 gogoşari roşii lămâie Mod de
preparare: Răstorni conservele de peşte într-un castron, apoi adaugi
uleiul, sarea, piperul, cutia de porumb fără zeamă şi gogoşarul tăiat
mărunt. Amesteci toate ingedientele şi stropeşti cu zeamă de lămâie.…
Read more »
Read more »
Omleta cu slanina
10 March 2010
Ingrediente: 4 oua 200 g slanina afumata 1 bucata ceapa 1/2 buc.
gogosar rosu sare piper verdeata Mod de preparare: Se taie slanina in
fasii lungi, dupa care se cresteaza sa aiba forma unui pieptene. Se
aseaza pe fundul unei cratite de fonta si se lasa la foc mic la rumenit,
se intoarce…
Read more »
Read more »
Salata de dovlecei cruzi si branza de vaci
9 March 2010
Ingrediente: 1 kg dovlecei 3 linguri ulei 1 lingură zeamă de lămâie
mărar verde 1 ceşcuţă smântână 200 g brânză de vaci sare şi piper după
gust Mod de preparare: Cureţi dovleceii, îi speli şi îi fierbi 10
minute în apă clocotită cu sare. Ii scoţi cu spumiera şi îi aşezi în
salatieră.…
Read more »
Read more »
Cum se prepara Cocktail Arnold Palmer (video)
9 March 2010
Cum se prepara Cocktail Arnold Palmer
Read more »
Read more »
Perisoare de cartofi
9 March 2010
Cureţi 2 kg cartofi, îi dai prin răzătoarea mare şi îi amesteci cu două
ouă, 1/2 kg făină, sare după gust, o lingură de bulion şi una de
muştar, 150 g caşcaval sau brânză. Formezi găluşte pe care le rumeneşti
în ulei, la foc potrivit. Le poţi servi ca garnitură la fripturi sau
simple.…
Read more »
Read more »
Bors din tarate de grau
9 March 2010
Ingrediente: 500 grame tarate de grau 300 grame de malai un pahar huste
sau 20 grame de drojdie o lamaie 2-3 felii de paine neagra Mod de
preparare: Se prepara intr-un vas de lut smaltuit (daca aveti) de 5-6
litri. In el se pun taritele de griu si malaiul. Se adauga hustele
(tarite…
Read more »
Read more »
Snitele de pui cu muraturi
9 March 2010
Ingrediente: piept de pui sau pulpe oua condimente faina pesmet ulei
Mod de preparare: Se dezoseaza pieptul (pulpele) se taie in bucati
potrivite nu lasam halca de piept, se pun intr- un vas unde avem
condimentele (putin ulei cu condimente si putin piper dupa gust), se
lasa acolo pana pregatim amestecul. Amestecul se…
Tocana de ficat de vita ardeleneasca
9 March 2010
Ingrediente: 300 g ficat de vită 150 g cârnaţi afumaţi 150 g costiţă
afumată 300 g bureţi 2 cepe 1 lingură pastă de tomate 1/2 lingură făină 5
linguri ulei 50 ml vin piper sare Mod de preparare: Bureţii, curăţaţi
şi spălaţi în mai multe ape, îi tai felii subţiri. Ceapa o toci…
Read more »
Read more »
Ciorba ardeleneasca din tacamuri cu slanina
9 March 2010
Ingrediente: 1 kg tacamuri de pui 2 morcovi 1 telina 2 cepe un ardei
gras 3-4 rosii 5-6 catei de usturoi o felie subtire de slanina afumata o
legatura patrunjel verde otet Mod de preparare: Se pune carnea la
fiert. Se ia spuma. Apoi se adauga pe rand morcovul dat pe razatoare,
telina…
Read more »
Read more »
Salata de ardei umpluti
9 March 2010
Ingrediente: ardei graşi morcovi gulii câteva foi de varză albă ceapă
verde roşii câţiva cartofi fierţi ouă fierte tari pătrunjel mărar 2-3
linguri smântână 2-3 linguri ulei 1 linguriţă oţet 1 linguriţă zahăr
sare piper Mod de preparare: Ardeii îi speli şi îi cureţi de cotor şi
seminţe. Morcovii şi guliile le dai…
Read more »
Read more »
Salata de conopida cu crenvursti
9 March 2010
Ingrediente: 1 conopidă mare sau 2 mici maioneză (pregătită din: 1
gălbenuş crud, sare, piper, 1/2 lămâie şi 150 ml ulei) 2 perechi de
crenvurşti 2 roşii 1 salată verde (sau 1 ardei gras) sare Mod de
preparare: Fierbi conopida curăţată în apă cu sare. Desparţi câteva
bucheţele; restul aşezi în mijlocul salatierei…
Read more »
Read more »
Malai cu dovleac
9 March 2010
Ingrediente: 1/2 kg malai 1 lingura de untdelemn 3/4 l lapte 1/2
lingurita sare 1 felie de dovleac 25 g drojdie 2 linguri cu varf de
zahar 2 lingurite faina, pentru maia Mod de preparare: Se pune la
crescut drojdia muiata putin in lapte, cu zahar si faina. Malaiul cernut
intr-un castron se…
Read more »
Read more »
Dulceata din coaja de pepene verde
9 March 2010
Cureţi cât mai subţire coaja cea verde, iar partea albă, pe care ar fi
bine să mai laşi puţin roşu de la fruct, o tai bucăţi mai mari pe care
le pui la fiert în 2 l apă şi 300 ml oţet. Le fierbi ca o oră şi
jumătate sau chiar 2 ore, după…
Read more »
Read more »
Rulada de carne de porc
9 March 2010
Ingrediente: carne de porc (burta porcului, dar sa fie macra) doua cani
de apa sare mirodenii – piper macinat, usturoi, boia de ardei dulce,
foaie de dafin Mod de preparare: Se face un amestec din mirodenii, 2
cani de apa rece, sare, usturoiul se piseaza si se amesteca toate. Burta
se cresteaza un…
Read more »
Read more »
Racitura combinata
9 March 2010
Ingrediente: un rasol de vita doua tacimuri de pasare doua picioare de
porc zarzavat pentru supa sare piper boabe un gogosar murat usturoi Mod
de preparare: Picioarele de porc se pirlesc pe foc, se rad cu lama
cutitului, se freaca bine cu malai si se spala in mai multe ape. Rasolul
de vita, picioarele…
Read more »
Read more »
Salata de peste afumat cu morcovi si masline
9 March 2010
Ingrediente:
1-2 peşti afumaţi (potriviţi, cu cât mai puţine oase) 2-3 morcovi 1-2
ardei graşi 2-3 gogoşari în oţet 2-3 cepe potrivte 100-150 g măsline
negre sare piper ulei zeamă de lămâie sau oţet, după gust Mod de
preparare: Peştele, curăţat de şira spinării şi oasele mai mari, îl tai
şuviţe nu prea groase. Ceapa,…
Read more »
Read more »
Piept de pui cu smantana si hrean
9 March 2010
Ingrediente: 1-1,5 kg. piept de pui 2 cepe 400 g. smantana o legatura
radacina de hrean sare piper cimbru Mod de preparare: Pieptul de pui
se curata, spala si se fierbe in apa rece cu sare, se spumuieste se
adauga ceapa, pana ce fierbe carnea. Se desoseaza carnea se portioneaza
in bucati potrivite,…
Read more »
Read more »
Musaca din cartofi cu mozzarella
9 March 2010
Timp de preparare: 2kg cartofi 1kg carne tocata (poate fi de
vita/porc/curcan/pui la alegere) 1 ceapa mijlocie 1 lingurita boia de
ardei dulce sare piper 1 lingura unt/margarina 2 linguri smantana 1
lingura ulei 100 g branza mozzarella/cascaval Mod de preparare:
Cartofii se curata de coaja si se pun la fiert in apa…
Read more »
Read more »
Supa de fasole pastai cu foi de dafin
9 March 2010
Ingrediente: 1 kg păstăi de fasole galbena 1/4 kg ceapă 3-4 morcovi
potriviţi 1 l suc de roşii 2 linguri făina 2-3 linguri ulei foi de dafin
verdeaţă şi sare după gust Mod de preparare: Fierbi ceapa tocată şi
morcovul tăat cuburi, adaugi păstăile tăiate şi fierte cu foile de
dafin. Uleiul îl…
Read more »
Read more »
Jambon fiert in vin alb
9 March 2010
Ingrediente: pulpa din spate boabe de piper boabe de ienibahar o foaie
de dafin o capatina de usturoi 3 l de vin alb Mod de preparare: Pulpa
se curata de os, se rade cu cutitul pentru ca soriciul sa fie alb si
curat si se spala cu apa rece. Se sareaza si se…
Read more »
Read more »
Drob de miel
9 March 2010
Ingrediente: inima, ficatul si plaminii de la un miel o ceapa 1 morcov o
radacina de patrunjel 3-4 oua 4 legaturi cu ceapa verde marar verde
patrunjel verde 1 prapur 1 felie piine sare piper ulei Mod de
preparare: Se pune apa cu un praf de sare sa fiarba si cind clocoteste
se…
Read more »
Read more »
Musaca din dovlecei cu iaurt sau smantana
9 March 2010
Ingrediente:
4-6 dovlecei (fără sîmburi) o cană orez 1/2 kg roşii 50 ml ulei 1-2
morcovi 1-2 cepe 1 ardei gras 1 cub condimente 2 linguri bulion verdeaţă
sare piper Mod de preparare: Spălăm dovleceii şi îi tăiem rondele de
circa 1 cm. Le dăm un praf de sare si îi lăsăm 10 minute.…
Read more »
Read more »
Tocanita din cuburi de soia
9 March 2010
Ingrediente: 1/2 pachet cuburi de soia 1-2 cepe tăiate mărunt 2 căţei
de usturoi 1 lingură boia de ardei sau pastă de ardei 1 lingură
condimente 2 linguri ulei sare frunze de ţelină 1/2 kg cartofi Mod de
preparare: Pui într-o cratiţă ceapa, usturoiul, pasta de ardei,
condimente, uleiul, sarea şi o cană…
Read more »
Read more »
Salata de vinete cu dovlecei
9 March 2010
Ingrediente: 4 vinete potrivite (moi la pipăit şi închise la culoare)
2-3 dovlecei potriviţi fierţi întregi 100 ml ulei 1-2 linguri zeamă de
lămâie sare 1 ceapă (facultativ) Mod de preparare: Coci vinetele, le
cureţi fierbinţi şi le scurgi de zeama amară. Dovleceii îi cureţi şi îi
fierbi 10-15 minute în apă sărată.…
Read more »
Read more »
Dolongach
9 March 2010
Ingrediente: 2 pachete foi de plăcintă circa 1/2 kg brânză telemea (dar
nu de oaie) puţin ulei 5-6 ouă (cu cât mai multe, cu atât mai bine) 2 l
lapte fiert 5-6 linguri zahăr Mod de preparare: Intinzi câte o foaie
pe masă şi o presari cu brânză dată pe răzătoarea mare (atât…
Read more »
Read more »
Supa de gulerase
9 March 2010
La o ceapă călită în ulei adaugi 2 linguri griş şi un pic de piper,
sare şi pătrunjel. Faci apoi un aluat de tăieţei şi-l întinzi cu
sucitorul. Intr-o parte a aluatului pui mici grămăjoare din amestecul de
griş şi între ele ungi cu albuş de ou. După asta acoperi cu partea
cealaltă şi…
Read more »
Read more »
Sarmalute ardelenesti
9 March 2010
Ingrediente: carne tocată (amestec porc+vită; dacă este foarte grasă
carnea de porc, pui mai multă carne de vită) orez (1/4 din tot
amestecul) ceapă condimente varză murată (foi şi tocată) mărar slănină
afumată pastă de roşii Mod de preparare: Dai ceapa prin maşina de
tocat, o căleşti şi o amesteci cu carnea tocată.…
Read more »
Read more »
Crap la cuptor cu cartofi
9 March 2010
Ai nevoie de un crap de 2-2,5 kg, pe care-l cureţi de solzi şi-l
despici pe spate. De preferinţă se lasă întreg, dar se pot face 6
porţii. Cureţi 4 cartofi mari şi îi tai rondele. Aşezi cartofii în tava
de la aragaz într-un strat subţire. Pui peştele presărat cu sare
deasupra. Tai 2…
Read more »
Read more »
Caltabos
9 March 2010
Ingrediente:
1,500 kg ficat inima plamini splina 1 kg carne ramasa de la fasonare
sau de la ceafa 300 g ceapa 100 g orez intestine groase sare piper pisat
Mod de preparare: Ficatul, inima, plaminii si splina se pun la fiert
împreuna, iar carnea se pune la fiert separat. Ceapa se curata, se
spala…
Read more »
Read more »
Hribi cu smantana
9 March 2010
Ingrediente: 1 kg hribi 2 cepe 75 ml ulei 2 linguri făină albă 300 g
smântână 2 căţei usturoi sare piper condimente pătrunjel verde Mod de
preparare: Fierbem hribii în două-trei clocote (aruncăm prima apă),
apoi punem ceapa la călit, adăugăm hribii tocaţi şi 2 căni de apă. Lăsăm
să fiarbă, adăugăm făina…
Read more »
Read more »
Bame grecesti
9 March 2010
Ingrediente: 1/2 kg bame (de preferat tinere) 1/2 kg roşii (5-6 roşii)
sau 2 linguri bulion 1 lingură oţet sau 1 cană borş 1 ceapă, piper boabe
3-4 linguri ulei 1 linguriţă făină verdeaţă (1 lingură mărar, 1
lingură pătrunjel tocat) sare, 1/2 lămâie sau o ceşcuţă de vin Mod de
preparare: Tai…
Read more »
Read more »
Supa de fructe
9 March 2010
Ingrediente: 1 pui sau 1/2 kg carne de viţel 2 l apă sare câteva fire
de zarzavat tocat 1 kg agrise sau boabe mari de struguri Mod de
preparare: Carnea tăiată mai mărunt o prăjeşti puţin în ulei, cât sa-şi
schimbe culoarea. Pui peste ea 2 l de apa, zarzavaturile si fructele,
sare,…
Read more »
Read more »
Tocin
9 March 2010
Ingrediente: 2 kg de cartofi o lingura de sare 2 oua un pumn de branza
de burduf untura de porc citeva linguri de smintina Mod de preparare:
Se iau cartofii, se curata si se rad pe razatoarea cu dintii cei mai
mici (trebuie sa devina o pasta). Se pune sarea, ouale si se…
Read more »
Read more »
Salata de cruditati cu branza si ou
8 March 2010
Ingrediente:
4-5 ardei graşi 3-4 roşii 2-3 cepe 2-3 morcovi 1/4 varză albă mică 3
ouă fierte tari 150 g brânză telemea 50 g măsline 1/2 lămâie 5-6
linguri ulei piper sare Mod de preparare: Legumele, curăţate şi
spălate, le tai astfel: ardeii, morcovii şi varza julien (feiiuţe
subţiri), ceapa – rondele, roşiile şi…
Read more »
Read more »
Salata de pui cu sfecla rosie si maioneza
8 March 2010
Ingrediente: un rest de pui fript o ceaşcă de sfeclă roşie tăiată
cuburi 2 mere acrişoare tăiate beţişoare o ţelină mică rasă 2
castraveciori muraţi 100 g caşcaval ras salată verde o ceaşcă de
maioneză ulei oţet sare piper Mod de preparare: Tai camea bucăţele
mici, o amesteci cu restul ingredientelor, stropeşti cu…
Read more »
Read more »
Dulceata de prune cu samburi de nuca
8 March 2010
Desfaci prunele în 2 bucăţi. In deschizătura prunei, în ambele părţi,
pui în miez de nucă. Le aşezi într-un vas întins, un strat, apoi un
strat de zahăr gros de 2 cm şi tot aşa până termini toate prunele pe
care le ai. Le laşi până a doua zi. Le pui pe toate la…
Read more »
Read more »
Salata orientala de vara
8 March 2010
Ingrediente: 1 kg cartofi 2 morcovi 1 ţelină mică 3 ouă 1 ceapă mare
(roşie) 3-4 castraveţi cruzi 1 roşie câteva măsline pătrunjel verde
tocat ulei oţet diluat sare muştar după gust Mod de preparare:
Cartofii îi tai cubuleţe, morcovii rondele subţiri şi îi fierbi
împreună în apă cu sare. Ii scurgi de…
Read more »
Read more »
Salata simpla de legume
8 March 2010
Ingrediente: morcovi şi gulii (tăiate felii) fasole verde mazăre –
toate fierte cartofi fierţi în coajă şi tăiaţi felii Mod de
preparare: Amesteci legumele cu ulei, oţet, sare, piper. Le aşezi în
boltă salatieră şi decorezi cu un buchet de conopidă pusă în vârful
bolţii şi cu pătrunjel. Pofta buna!
Read more »
Read more »
Salata de spanac de toamna cu smantana
8 March 2010
Ingrediente: 1 kg spanac bine curăţat şi spălat 2 ouă fierte tari 8
linguri smântână un pic de oţet de mere sare după gust Mod de
preparare: Intr-o oală pui apă cu sare. Când fierbe pui spanacul să dea
câteva clocote bune. Il scoţi într-o strecurătoare, iar când s-a răcit
îl tai mărunt…
Read more »
Read more »
Salata de gogosari murati
8 March 2010
Ingrediente: 6 gogoşari roşii 1/2 cană stafide 1/4 cană ulei 3
linguriţe oţet aromat 2 căţei usturoi curăţaţi şi pisaţi Mod de
preparare: Coci gogoşarii ca vinetele sau ardeii pentru salată, îi
presari cu sare, îi îmbraci în folie de aluminiu pentru a fi mai uşor de
decojit şi îi laşi aşa circa…
Salata de branza
8 March 2010
Amesteci 300 g brânză de vaci cu 5-6 linguri de smântână, iar crema
obţinută o pui într-un castron. Tai peştişori 3 cepe, le freci cu sare
sau condimente şi apoi le pui peste brânză. Sfărâmi cu furculiţa 250 g
telemea sau caş sărat şi pui al treilea strat în castron. Fierbi 3-4
ouă şi…
Read more »
Read more »
Salata de varza rosie cu mere si hrean
8 March 2010
Ingrediente: 500 g varză roşie 2 mere 1 rădăcină mică de hrean 3
linguri ulei 3 linguri oţet 3 linguri apă 1/2 linguriţă de sare Mod de
preparare: Tai varza foarte fin, o sărezi şi o storci. Pui la foc să
fiarbă oţetul şi apa şi torni clocotit peste varză, amestecând. Separat
razi…
Read more »
Read more »
Dulceata de smochine
8 March 2010
Ingrediente: 35 de smochine coapte (nu foarte moi) 1 kg zahăr 500 ml
apă 1 lămâie facultativ 1 plic zahăr vanilat 1 linguriţă sare de lămâie
Mod de preparare: Speli smochinele şi le fierbi 5 minute în apă
clocotită, în care ai pus o linguriţă sare de lămâie. Le scoţi cu
spumiera şi…
Read more »
Read more »
Vinete conservate pentru salata
8 March 2010
Coci vinetele, le cureţi de coajă, le laşi să se scurgă foarte bine,
apoi le aşezi în borcane. Borcanul este bine să fie de două degete gol.
In fiecare borcan pui deasupra aspirină dizolvată în apă. Aproximativ 1
linguriţă din soluţie. Apoi închizi ermetic şi le fierbi câte o oră,
două zile la rând.…
Read more »
Read more »
Conserva de vinete cu gogosari
8 March 2010
Speli 3 kg vinetele, le cureţi de coajă şi le tai rondele ca pentru
pane. Le sărezi şi le laşi să se scurgă zeama, apoi le prăjeşti în ulei.
Gogoşarii (2 kg) îi coci şi îi cureţi de pieliţă. în borcane pui
două-trei degete suc de roşii, apoi un rând de vinete (2-3 felii),…
Read more »
Read more »
Salata de dovlecei marinati
8 March 2010
Ingrediente: 1 kg dovlecei 200 ml ulei 1 căpăţână usturoi 1 lingură
oţet mărar sare piper Mod de preparare: Speli dovleceii, îi razi de
coajă, îi speli din nou, îi tai felii, îi sărezi şi îi laşi să se scurgă
20 de minute. Fiecare felie o dai prin făină şi o rumeneşti în…
Read more »
Read more »
Ciorba de perisoare din peste
8 March 2010
Scoţi fieurile din 2 kg de peşte de toate soiurile. Le treci prin
maşina de tocat cu sită deasă împeună cu 2 morcovi, două cepe, 2 ardei.
Amesteci bine cu 1 ou, o linguriţă rasă cu sare, puţin piper, puţine
condimente, făină. Le pui a fiert în apă cu sare. Nu vei pune orez…
Read more »
Read more »
Prajitura cu afine si branza de vaci
8 March 2010
Ingrediente: 175 g biscuiţi măcinaţi 75 g unt topit 100 g nucă cocos 1
lingură gelatină 12 linguri apă clocotită 450 g brânză de vaci dulce 300
ml frişcă bătută 6 linguri zahăr tos 125 g afine sau mure 1/2 lingură
zahăr pudră Mod de preparare: Pregăteşti o tavă rotundă tapetată cu
plastic,…
Read more »
Read more »
Clatite umplute cu ficat de porc
8 March 2010
Ingrediente: 300 g ficat de porc 70 g ceapă roşie 70 g ardei 70 g
roşii 3 ouă 200 ml bere 150 g făină 10 clătite ulei piper frunze de
pătrunjel măghiran Mod de preparare: Ficatul îl tai cuburi. Ceapa o
tai în felii subţiri şi le căleşti în ulei. Apoi adaugi…
Read more »
Read more »
Placinta de vinete
8 March 2010
Ingrediente: 4 cepe 3 vinete 1 dovlecel 1 cartof 1 legătură pătrunjel
condimente piper 4 ouă 4-5 linguri făină Mod de preparare: Cureţi
ceapa, vinetele, dovlecelul şi cartofii şi le dai pe răzătoarea cea
mare, după care le pui la călit. După ce această compoziţie s-a răcit
adaugi ouăle,condimentele, verdeaţa, piperul şi făina.…
Read more »
Read more »
Cum se prepara Cocktail Quiet Storm (video)
8 March 2010
Ingrediente: 50 ml vodka 10 ml coconut cream 25 ml pressed pineapple
juice 50 ml guava juice some lychee juice some cubed ice 1 strawberry 1
cocktail shaker 1 tall glass 1 cocktail stick 1 knife 1 chopping board 1
25ml shot measure 1 50ml shot measure 1 5ml bar spoon/ teaspoon You
might…
Read more »
Read more »
Salata de hribi cu ardei capia
8 March 2010
Ingrediente: 1 kg hribi fierţi şi tocaţi julien 1 kg ardei capia copţi
şi curăţaţi de seminţe şi coajă 100 ml ulei 100 ml vin sare piper 1
foaie dafin Mod de preparare: 2 cepe călite în 100 ml ulei le stingem
cu 100 ml vin, adăugăm sare, piper, foaia de dafin. Dăm…
Read more »
Read more »
Ostropel de pui cu rosii
8 March 2010
Speli un pui, îl sărezi un pic, apoi îl pui în ulei şi îl prăjeşti până
ce carnea devine albă. Tai un ardei fideluţă, una-două cepe le toci
mărunt, 3-4 roşii le cureţi de coajă, le tai în două şi le pui peste
carne. Apoi adaugi puţin piper, 5-6 căţei de usturoi pisaţi bine,…
Read more »
Read more »
Ardei umpluti cu carnaciori
8 March 2010
O
reteta de ardei umplut cu carnaciori, orez, ceapa, pasta de tomate,
marar, patrunjel, sare, piper, condimente, ulei si oua. Ingrediente: 1
kg carne tocată 250 orez 5-6 cepe 3-4 linguri pastă tomate sare piper 1
legătură mărar şi una pătrunjel 2-3 linguriţe condimente 500 g cârnaţi
subţiri (cabanos sau cânaţi de bere) ardei graşi…
Read more »
Read more »
Limba de vita cu struguri
8 March 2010
Speli bine o limbă de vită de circa 1 kg, o opăreşti 5 minute în apă
fiartă, apoi o pui la fiert în apă cu sare, 2- 3 morcovi şi o ceapă.
Când este fiartă o cureţi de pieliţă şi o tai felii subţiri. Din 3
linguri de făină cu puţină supă strecurată faci…
Read more »
Read more »
Placinta macedoneana cu branza si iaurt
8 March 2010
Ingrediente: un pachet de foi de placinta 500 gr. iaurt 500 gr. brinza
de burduf iute 500 gr. telemea usor sarata 6 oua, ulei pentru uns tava
200 gr. piure de spanac sau 3 legaturi de marar fin tocat (optional)
Mod de preparare: Se amesteca bine cele doua tipuri de branza, ouale si…
Read more »
Read more »
Oua in malai
8 March 2010
Ingrediente: 1 kg malai 400+200 g cas afumat 500 ml lapte dulce 900 g
smantana 250 g nuca 200 g stafide 3 linguri miere de albine 100 g unt 10
oua Mod de preparare: Se pune la fiert laptele si cand da in clocot
se pune mierea de albine, smantana, si 400 g…
Read more »
Read more »
Papra moldoveneasca
8 March 2010
Ingrediente: 6 oua 200 g brânza de oaie 50 g unt 1 l lapte 300 g malai
sare smântâna Mod de preparare: Se prepara o mamaliguta ceva mai
moale, se adauga brânza sfarâmata si se amesteca bine. Se desarta
manaliguta într-o tava unsa cu unt, se netezeste si, cu ajutorul unui
polonic cu…
Read more »
Read more »
Supa de rosii cu boia dulce
8 March 2010
Ingrediente: 4 linguri ulei 1 ceapă mică tocată 1 morcov mare ras fin 1
l suc de roşii 2 l apă 1 lingură boia dulce 1 lingură zahăr sare după
gust 1 lingură de pătrunjel verde tocat Mod de preparare: Intr-o oală
încăpătoare căleşti uşor ceapa tocată împreună cu morcovul timp de 5…
Read more »
Read more »
Zacusca de telina
8 March 2010
Ingrediente: 6 ţeline mari 1 kg ceapă 1 l ulei un borcan de 400 g
bulion 3 kg gogoşari daţi prin maşina de tocat piper foi de dafin sare
Mod de preparare: Fierbi ţelina până scade apa cât să rămână cam o
cană. Scoţi ţelina, o laşi să se răcească şi o dai…
Read more »
Read more »
Castraveti in saramura
8 March 2010
Ingrediente: 6 kg castraveţi saramură din 4 l apă şi 200 g sare mărar 2
căpăţâni de usturoi 4 ardei iuţi 2 bucăţi hrean frunze de ţelină verzi
sau uscate Mod de preparare: Speli castraveţii, îi scurgi şi îi aşezi
în borcane curate in poziţie verticală, pentru ca golurile dintre
castraveţi să fie…
Read more »
Read more »
Salata Landaise
8 March 2010
Ingediente: o caserolă mică de pipote conservate 100 g de fetică 100 g
tulpini mici de spanac 4 ciuperci de Paris mari 4 smochine proaspete 100
g foie gras semifiert un pachet de piept de raţă afumat, feliat 100 g
jambon crud 50 g seminţe de pin un buchet de hasmaţuchi vinegretă din
ulei…
Read more »
Read more »
Salata de conopida cu ficat si nuca
8 March 2010
Ingrediente: 200 g ficat 125 g miez de nucă întreg şi 1 lingură de miez
măcinat 200 g buchete de conopidă 4 linguri ulei sare 1 lingură oţet
Mod de preparare: Opăreşti buchetele de conopidă timp de 10 minute,
după care le scurgi bine de apă. Le aşezi într-o salatieră şi le
amesteci…
Read more »
Read more »
Placinta cu iaurt si stafide
8 March 2010
Ingrediente: 1/2 kg foaie de plăcintă 7 ouă întregi 8 linguri de zahăr
500 g de iaurt 2 linguri rase de griş mirodenii (vanilie, coajă de
lămâie) stafide Mod de preparare: Ungi o tavă mai înaltă cu margarină,
pe fundul tăvii pui bucăţile de foaie mai fărâmiţate (sau o foaie
întreagă) şi le…
Read more »
Read more »
Salata de spanac cu crutoane
8 March 2010
Ingrediente: 1 cană cubuleţe de pâine prăjită la cuptor 2-4 linguri unt
1 linguriţă usturoi pisat 1/2 linguriţă busuioc 1/2 linguriţă cimbru
1/2 cană seminţe floarea-soarelui prăjite 2 ouă fierte 450 g spanac 1/2
cană morcov ras 1/4 cană caşcaval ras Mod de preparare: Sosul îl
prepari din 1/4 ceaşcă ulei (preferabil de…
Read more »
Read more »
Sote de maruntaie
8 March 2010
Ingrediente: ficat, inimă, plămâni de porc 4 cepe mari un vârf de cuţit
boia de ardei 1 linguriţă sare Mod de preparare: Speli bine
măruntaiele şi le tai în bucăţele mici. Ceapa tăiată solzi o rumeneşti,
apoi adaugi măruntaiele, boiaua şi sarea. Le prăjeşti înăbuşit,
amestecând din când în când să nu se…
Read more »
Read more »
Dulceata de struguri
8 March 2010
Ingrediente: 1 kg boabe de struguri curăţate de coajă şi seminţe 1 kg
zahăr, vanilie 50 ml zeamă de lămâie (sau 50 g glucoză) Mod de
preparare: Alegi struguri cu boabe mari, coapte şi sănătoase pe care le
scoţi de pe vrej şi le cureţi de coajă şi de seminţe. Pregăteşti siropul
din…
Read more »
Read more »
Ciorba de aripi de curcan
8 March 2010
Am luat 2 aripi de curcan, care au cântărit 1,300 kg, le-am pârlit la
flacăra aragazului, le-am spălat bine şi le-am tăiat bucăţi. Le-am pus
la fiert în apă rece, într-o oală de 5 l. După primul clocot am aruncat
apa murdară, am spălat oala şi bucăţile şi le-am pus din nou în apă…
Read more »
Read more »
Salata de sfecla cu cartofi si carne
8 March 2010
Ingrediente: 150 g sfeclă fiartă 100 g cartofi fierti 150 g friptură
de porc sau vită fără os 2 cepe 1 ardei gras roşu sau gogoşar 2 ouă
răscoapte 1 castravete acru 1 castravete crud 250 g maioneză 2 linguri
verdeaţă tocată (mărar şi tartion) 1/2 linguriţă boia de ardei dulce
oţet diluat…
Read more »
Read more »
Supa de carne de vita la minut
8 March 2010
Ingrediente: 300 g carne tocată de mânzat sau vacă 1 morcov 1 rădăcină
pătrunjel 1 ceapă potrivită 1 ţelină mică 2 căţei de usturoi câteva
boabe de piper pătrunjel verde Mod de preparare: Subţiez tocătura cu
1,3 l apă rece, tai zarzavatul foarte subţire sau îl dai pe răzătoarea
mare. Pui sare după…
Read more »
Read more »
Mancarica de vara
8 March 2010
Ingrediente: 3 roşii 3 ardei 3 cepe 1 vânătă 100 ml ulei sare usturoi
foi de dafin Mod de preparare: Tai ceapa peştişori, o căleşti cu
ulei, pui ardeiul tăiat cubuleţe. Vânătă o cureţi şi, tăiată şi ea
cubuleţe, o învârteşti de câteva ori cu ceapa, apoi adaugi roşiile. Laşi
să fiarbă până…
Read more »
Read more »
Salata de vinete cu sos de rosii si usturoi pisat
7 March 2010
Ingrediente: 2-3 vinete mai mari 1 kg roşii coapte sare piper usturoi
Mod de preparare: Cureţi vinetele de coajă, le tai în rondele şi le ţii
cam două ore scufundate în apă cu sare. Le scoţi, le laşi să se scurgă
de apă, le dai prin făină şi le prăjeşti în ulei bine…
Read more »
Read more »
Pilaf cu ardei – de post
7 March 2010
Ingrediente: 3-4 ardei graşi (merge şi cu aceia pe care i-ai pus la
congelator) 1 cană orez sare piper 2 cepe pătrunjel verde pastă de
tomate ulei Mod de preparare: Tai ardeii felii subţiri şi îi pui
într-o cratiţă în care ai încins 3-4 linguri ulei. Adaugi pasta de
tomate (2 linguri), subţiezi…
Pilaf cu ardei – de post
7 March 2010
Ingrediente: 3-4 ardei graşi (merge şi cu aceia pe care i-ai pus la
congelator) 1 cană orez sare piper 2 cepe pătrunjel verde pastă de
tomate ulei Mod de preparare: Tai ardeii felii subţiri şi îi pui
într-o cratiţă în care ai încins 3-4 linguri ulei. Adaugi pasta de
tomate (2 linguri), subţiezi…
Read more »
Read more »
Broccoli glasat
7 March 2010
Ingrediente: o ceapă mare 2 linguri de ulei de măsline 50 cl supă de
pasăre degresată, rece 2 căpăţâni de broccoli o căpăţână de arpagic 50 g
ciuperci de Paris tăiate, -din conservă 20 cl smântână de soia (sau
smântână degresată) câteva bucăţi de miez de nucă nucşoară rasă sare
piper Mod de…
Read more »
Read more »
Cartofi cu cimbru
7 March 2010
Ingrediente: 500 g cartofi 1 ceapă 30 g unt sau ulei 1 linguriţă rasă
de coajă de lămâie zeama de la 1/2 lămâie sare piper 1 linguriţă cimbru
Mod de preparare: Cureţi cartofii şi îi tai felii subţiri, iar ceapa o
tai cuburi mărunte. Incingi uleiul şi pui ceapa la călit, apoi adaugi…
Read more »
Read more »
Icre din pesmet
7 March 2010
Pesmetul, ca să nu-l mai cumperi, îl faci aşa: când rămâne o bucată de
pâine, o pui la uscat şi apoi într-un ştergar mai gros şi atâta baţi cu
sucitorul, până se face praf. După aceea dai prin sită, să devină mai
finuţ. Când e gata pesmetul poţi face icrele din pesmet aşa: Amesteci…
Read more »
Read more »
Cartofi umpluti cu maioneza
7 March 2010
Fierbi 10-15 cartofi de mărimea ouălor, îi cureţi şi îi tai în două. Cu
o linguriţă îi scobeşti, iar miezul îl prăjeşti în puţin ulei, cu
ceapă, piper, sare, mărar şi boia dulce. Cu această umplutură umpli
cartofii, îi aranjezi pe un platou cu maioneză din pufuleţi şi ornezi cu
pătrunjel verde şi gogoşari…
Read more »
Read more »
Chiftelute din burta de vita
7 March 2010
Ingrediente: 500 g burtă 2 felii franzelă 2 ouă 50 g făină 100 g ceapă 1
căpăţână usturoi 1 legătură pătrunjel verde piper sare după gust 150 ml
ulei 1 os cam de 1 kg Mod de preparare: Burta, spălată, curăţată, şi
osul, de asemenea spălat, le opăreşti bine, apoi le speli în…
Read more »
Read more »
Salata de orez cu tarhon
7 March 2010
Ingrediente: 1 ceşcuţă de orez 2 roşii 2 ardei graşi 1 ceapă 5-6
frunze tarhon 1/2 linguriţă muştar 2 linguri ulei 1/2 linguriţă oţet
sare piper pătrunjel verde Mod de preparare: Orezul curăţat şi spălat
îl fierbişi îl clăteşti cu apă rece ca să nu rămână boabele lipite. Il
pui într-un castron şi…
Read more »
Read more »
Ardei conservati fara sare
7 March 2010
Speli ardeii, scoţi cotoarele, îi scutur bine de seminţe şi îi aşezi
într-un vas mare. Torni peste ei apă clocotită să-i acopere. Acoperi
vasul cu un şervet gros şi îl laşi să stea astfel până când apa este
aproape rece. Scoţi ardeii, îi scurgi şi îi pui într-un borcan mare de
sticlă, fără a-i…
Read more »
Read more »
Mancare de bame cu rosii
7 March 2010
Ingrediente: 500 g bame verzi sau un o conservă 3 lămâi, o lingură
coriandru uscat o ceapă tocată mărunt 2-3 căţei de usturoi pisaţi 100 ml
ulei de măsline un pahar apă caldă sau după gust 1 kg roşii sau suc de
roşii Mod de preparare: Bamele dacă sunt crude, le speli, le…
Read more »
Read more »
Sarmale cu miez de nuca si scortisoara
7 March 2010
Ingrediente: 1 varză proaspătă 300 g ceapă 200 g orez 300 g miez de
nucă măcinat 100 g morcovi raşi 500 ml suc de roşii 150 ml ulei 4 mere
rase 50 g stafide 1 linguriţă scorţişoară sare piper Mod de preparare:
Desfaci foile de varză, le cureţi de partea fibroasă şi le…
Read more »
Read more »
Ghiveci de dovlecei
7 March 2010
Ingrediente: 2 kg dovlecei 700 g ardei gras 500 g ceapă 2 kg roşii
curăţate de coajă 500 ml ulei mărar pătrunjel sare piper Mod de
preparare: Dovleceii curăţaţi de coajă şi seminţe îi tai cubuleţe, îi
pui într-un lighean şi presari o lingură de sare. îi laşi 30 de minute
să-şi lase…
Read more »
Read more »
Gustare picanta de ciuperci
7 March 2010
Ingrediente: 1 cutie ciuperci 1 pahar ulei 1 pahar de oţet diuat cu apă
3 cepe 1 lingură bulion 15-20 măsline (le desărezi înainte opărindu-le
cu apă ferbinte) 1 lămâie pătrunjel mărar 1 foaie de dafin 1 linguriţă
muştar sare piper Mod de preparare: Scurgi ciupercile de zeamă, le tai
peştişori şi le…
Read more »
Read more »
Gem de prune
7 March 2010
Ingrediente: 3 kg prune 1 kg zahăr 2 linguriţe zeamă de lămâie Mod
de preparare: Speli prunele şi le laşi să se zvânte. Le scoţi sâmburii
desfăcându-le în jumătăţi. Intr-o cratiţă mai mare aşezi un rând de
prune, unul de zahăr şi le laşi aşa să stea până a doua zi când le…
Read more »
Read more »
Salata cu rosii coapte pe gratar
7 March 2010
Ingrediente: 8 roşii potrivite ca mărime 4 linguri ulei 2 linguri oţet
de mere 2 linguriţe de muştar 1 salată verde 100 g brânză de burduf
sfărâmată (brânza poate fi şi telemea de vacă sau de oaie) Mod de
preparare: Ţii roşiile pe grătar 10 minute pană ce sunt bine fripte.
Freci uleiul…
Read more »
Read more »
Cum se prepara Cocktail Amaretto Apple Pie (video)
7 March 2010
Ingrediente: 25 ml vodka 25 ml amaretto 100 ml apple juice Ice cubes 1
shot measure 1 mixing glass 1 strainer 1 highball glass 1 bar spoon or
stirrer Cum se prepara Cocktail Amaretto Apple Pie
Read more »
Read more »
Zarzavat pentru ciorba
7 March 2010
Ingrediente: 40-50 Kg roşii 3-4 kg ardei gras sau capia 2-3 kg morcov
ţelină şi leuştean frunze sare grunjoasă 3-4 pliculeţe conservant Mod
de preparare: Curăţ roşiile de pete sau alte defecte (folosesc chiar şi
roşiile mici sau zdrobite), le toc mărunt, spăl şi curăţ – morcovul,
apoi îl dau pe răzătoarea cu…
Read more »
Read more »
Muraturi la bidon
7 March 2010
Ingrediente:
3-4 verze potrivite, tăiate în patru 1-2 conopide desfăcute în
bucheţele 2 verze roşii tăiate în patru 1 găleată gogonele 1 kg morcovi
curăţaţi şi tăiaţi în două 1 ţelină 5-6 mere 1 dovlecel tăiat în 4-6
felii 1 kg ceapă albă mai mică 1-2 căpăţâni usturoi 1 kg gogoşari 3-4
pişcătoţi (ardei iuţi)…
Read more »
Read more »
Salata de gogosari
7 March 2010
Ingrediente: 1 salată verde 1 gogoşar roşu, mare 3 linguri oţet sare
piper 1 vârf de cuţit de zahăr 5 linguri de ulei Mod de preparare:
Cureţi salata şi gogoşarul şi le speli bine. Tai salata în fâşii
subţiri, iar gogoşarul în cubuleţe fine. Amesteci salata cu gogoşarul.
Faci sosul din oţet cu…
Read more »
Read more »
Sos de otet
7 March 2010
Ingrediente: 250 ml oţet 750 ml apă 1 lingură miere sau zahăr 1
rămurică cimbru 1 linguriţă piper boabe 1 linguriţă coriandru 1 lingură
tarhon tocat 1-2 foi dafin 4 căţei de usturoi zdrobiţi Mod de
preparare: Fierbi ingredientele timp de 5 minute, le răceşti, le
strecori şi pui sosul în sticlă,…
Read more »
Read more »
Mancare de vinete cu rosii
7 March 2010
Ingrediente:
3-4 vinete mijlocii roşii pătrunjel sare ulei usturoi Mod de
preparare: Tai vinetele cubuleţe sau felii de 2 cm grosime şi le fierbi
cu puţină apă. Adaugi roşii tăiate mărunt, pătrunjel, 2-3 căţei de
usturoi, sare. Laşi să mai dea un clocot, apoi pui puţin ulei Mancare de
vinete cu rosii Pofta buna!
Read more »
Read more »
Salata de dovlecel patison cu iaurt si usturoi
7 March 2010
Ingrediente: 8 buc. patison (9-10 cm diametru) 2 căţei de usturoi 1
iaurt mic (150 g) sare, piper 1 lingură ulei boia de ardei Mod de
preparare: Speli patisonul, îi cureţi doar zonele nu prea curate şi îl
fierbi întreg în apă cu sare. Il scoţi şi îl răceşti într-un castron pui
usturoiul…
Read more »
Read more »
Fasole verde la cuptor cu smantana
7 March 2010
Ingrediente: 1 kg fasole verde 100 g unt 200 g smântână verdeaţă
(mărar, pătrunjel) Mod de preparare: Alegi fasole foarte tânără, o
speli bine şi o fierbi în apă sărată, o scurgi şi o înăbuşi în unt până
se înmoaie bine. O iei de de foc, adaugi piper, condimente, smântână şi
verdeaţă tocată.…
Read more »
Read more »
Supa de fasole alba pasata cu crutoane
6 March 2010
Ingrediente: 300 g fasole albă 2 cepe 1 morcov pătrunjel păstârnac suc
de roşii sare puţin cimbru 80 ml ulei 4 l apă crutoane Mod de
preparare: Alegi fasolea, o speli şi o pui de seara la înmuiat, în apă
rece. A doua zi o scurgi şi o pui la fiert într-un litru…
Read more »
Read more »
Sarmale de post in foi de varza sau foi de vita, hrean, stevie
6 March 2010
Ingrediente: 1 cană orez 3-4 morcovi 3-4 cepe pătrunjel şi mărar o mână
fidea zdrobită mărunt 1 lingură de mălai grişat 1 lingură făină albă 1
cartof dat pe răzătoarea mică sare 1 lingură piper boia de ardei dulce
200 ml ulei 1 l borş dacă nu avem varză acră şi folosim foi de…
Read more »
Read more »
Tocanita de ciuperci
6 March 2010
Ingrediente: 500 g ciuperci proaspete 1 căţel de usturoi 2 cepe 5
linguri ulei de floarea-soarelui sare piper 1 legătură de pătrunjel
Mod de preparare: Tai ciupercile în jumătate, cureţi usturoiul şi ceapa
o toci. Incălzeşti într-o tigaie uleiul, căleşti ceapa şi apoi adaugi
usturoiul strivit. Răstorni în tigaie şi ciupercile şi le…
Read more »
Read more »
Pasta de fasole pastai
6 March 2010
Ingrediente: 3 kg fasole 1 kg ceapă 1/2 l ulei sare condimente Mod de
preparare: Cureţi fasolea, o speli şi o pui la fieit în apă cu sare.
Când s-a fiert o scurgi de zeamă şi o laşi la răcit. Ceapa o prăjeşti
în toată cantitatea de ulei, apoi o laşi la scurs.…
Read more »
Read more »
Salata de telina, nuci si miere
6 March 2010
Ingrediente: 100 g ţelină 25 g nuci 50 g sfeclă 100 g miere o jumătate
ou 20 ml ulei o linguriţă muştar o jumătate lămâie 1 mar Mod de
preparare: Cureţi ţelina şi sfecla, le speli bine şi le tai firişoare
subţiri ca fideaua (sau le dai prin râzătoare). Separat alegi şi
mărunţeşti…
Read more »
Read more »
Ardei iuti cu ceapa
6 March 2010
Irgrediente: 1 kg ardei iuţi 1/2 kg ceapă 1/2 kg a’dei gras 1/2 kg
gogoşar Mod de preparare: Tai mărunt ardeii iuţi, ceapa, ardeiul gras,
gogoşarul şi le sărezi. Atenţie, foloseşte numai sare mare (grunjoasă),
deoarece sarea iodată extrafină nu ţne murăturile! Adaugi zahăr şi oţet
după gust. Dupl ce le-ai lăsat cam…
Read more »
Read more »
Varza cu sunca
6 March 2010
Ingrediente: 2 kg varză albă 150 g unt 100 g pesmet 500 g şuncă 300 g
smântână sare Mod de preparare: Speli varza, o desfaci în foi şi le
opăreşti cu apă clocotită cu sare. Tapetezi o cratiţă cu unt şi pui un
strat mai gros de foi, unul de şuncă tăiată feliuţe,…
Read more »
Read more »
Telina cu carne si sos de ceapa
6 March 2010
Fierbi 1,5 kg carne de vacă, o tai în bucăţi şi o prăjeşti în ulei.
Patru ţeline mari le cureţi, le tai în felii mici şi le prăjeşti în
ulei. Adaugi carnea şi sare după gust, stingi cu supâ de la carnea
fiartă şi laşi pe foc mic 30 de minute. Prepari un sos…
Read more »
Read more »
Vin de smochine
6 March 2010
Ingrediente: 1 kg smochine 2 kg zahăr 6 l apă 3 lămâi Mod de
preparare: Smochinele bine coapte (moi) le speli şi le dai prin maşina
de carne. Le pui într-un borcan de 10 l. Fierbi 3 l apă împreună cu
zahărul şi zeama de la o lămâie, răceşti siropul cu restul de…
Read more »
Read more »
Gem de smochine
6 March 2010
Ingrediente: 2 kg smochine 1 kg zahăr 1 pahar apă 1 linguriţă sare de
lămâie Mod de preparare: Speli smochinele şi le tai codiţa cu un
cuţitaş ascuţit. Le fierbi în 2-3 reprize a câte 5-6 minute. Schimbi de
fiecare dată apa, pentru ca să se înmoaie şi să iasă gustul amar.
Astfel…
Read more »
Read more »
Salata de gogosari cu miere
6 March 2010
Ingrediente: 1 kg gogoşari 200 ml apă 100 ml oţet de 9° 1 lingura de
miere 1 lingură de sare 1 lingura zahar 1 frunză ţelină 1 foaie de dafin
150 g hrean Mod de preparare: Speli şi cureţi bine de seminţe
gogoşarii, după care îi cântăreşti. Ii tai în felii subţiri ori…