Retete de Paste:
Prăjitură cu marţipan
6 April 2009
Ingrediente:
două ouă 150 g zahăr tos 250 ml apă 500 g făină o linguriţă de praf de
copt 6 linguri de cacao zahăr vanilat 300 g unt 300 g zahăr pudră esenţă
de rom sare un baton de marţipan 150 g caise confiate mentă ulei 200 ml
lapte Preparare: lntr-un castron se amestecă apa…
Read more »
Read more »
Minipateuri cu crenvurşti
6 April 2009
Ingrediente:
un pachet de foitaj 500 g crenvurşti 200 g brânză telemea, 100 g
măsline negre feliate o legătură de ceapă verde 3 ouă salvie ulei de
măsline 250 g iaurt Preparare: Foitajul se lasă să se dezgheţe la
temperatura camerei, ca să nu se rupă foaia. Ceapa se curăţă de foile
veştede, se…
Read more »
Read more »
Cum se prepara salata greceasca (video)
5 April 2009
O
reteta video despre cum se prepara salata greceasca: Ingrediente: 4
ripe tomatoes 1 red onion 1 cucumber 1 green pepper 1 red pepper 250 g
feta cheese 100 g black olives ½ lemon 80 ml olive oil 1 tbsp oregano
salt and pepper 1 cutting board 1 knife 1 bowl 1 spoon 1 fork…
Read more »
Read more »
Ciorbă de legume cu peşte
5 April 2009
Ingrediente:
450 g fasole verde un kg peşte 3 cartofi un fir de praz o ceapă, un
ardei gras doi morcovi o rădăcină de pătrunjel ţelină două salate verzi o
jumătate de sfeclă roşie ulei 250 ml borş sare piper pătrunjel smântână
mălai Preparare: Ceapa şi prazul se curăţă, se spală şi se taie în…
Read more »
Read more »
Paste la cuptor cu parmezan
5 April 2009
O
reteta delicioasa de paste la cuptor cu parmezan din: spaghete, branza
de vaci, telemea, parmezan, seminte de floarea soarelui, seminte de
dovleac, miez de nuca, seminte de in, oua, ceapa verde, oregano, unt,
pesmet, sare, piper, curry si rosii. Ingrediente: 400 g spaghete 200 g
brânză de vaci 300 g telemea 250 g parmezan…
Read more »
Read more »
Tartă cu physalis
5 April 2009
Ingrediente:
450 g făină 150 g unt 200 g zahăr tos 300 g ciocolată albă 3 ouă 250 ml
iaurt 250 g physalis o lămâie un pliculeţ praf de copt sare două
pliculeţe zahăr vanilinat pudră de scorţişoară esenţă de lămâie 50 g
miezuri de nucă Preparare: Intr-un castron se amestecă praful de copt
cu…
Read more »
Read more »
Sarmale cu orez şi carne
5 April 2009
Ingrediente:
o varză murată 500 g carne de vită 500 g carne de pui 500 g ciuperci
300 g orez 3 cepe un morcov 6 roşii două linguri de pastă de tomate
pătrunjel sare piper dafin piper boabe 100 ml ulei ardei iute mălai
smântână Preparare: Intr-o cratiţă se încing patru linguri de ulei, se…
Read more »
Read more »
Crevete în crustă de susan
5 April 2009
Ingrediente:
500 g crevete 800 g cartofi 100 g unt 300 ml vin alb 4 căţei usturoi 4
linguri de seminţe de susan 200 ml lapte dulce 3 albuşuri un ardei iute
dafin o crenguţă de rozmarin 4 boabe piper mărar pătrunjel sare piper
roşii Preparare: Cartofii se curăţă de coajă, se spală şi se…
Read more »
Read more »
Ardei umpluţi
5 April 2009
O
reteta de ardei umpluti cu ceapa, usturoi, branza tofu, ciuperci,
moguri de soia marinati, fasole mage tout, cuscus. Servim cu iaurt sau
smantana Ingrediente: 4 ardei graşi o ceapa doi căţei de usturoo 200 g
brânză tofu simplă 200 g ciuperci muguri de soia marinaţi un morcov un
ardei capia 250 g fasole mange-tout…
Read more »
Read more »
Cornuleţe cu gem de gutui
5 April 2009
Ingrediente:
150 g unt, 150 g smântână, 100 g zahăr tos, două ouă, un pliculeţ cu
praf de copt, o lămâie, 500 g făină, două pliculeţe cu zahăr vanilinat,
250 g gem de gutui, un vârf de cuţit de sare, o linguriţă de esenţă de
vanilie, zahăr pudră Preparare: Intr-un vas se mixează untul cu…
Read more »
Read more »
Budincă de legume cu boabe de porumb
5 April 2009
O
reteta de budinca cu sunca si orez, mazare, ceapa, ardei gras,
ciuperci, oua, unt, boabe de porumb, sare, piper, patrunjel, pesmet si
sos dulce de rosii. Ingrediente: 300 g orez 200 g mazăre doua cepe doi
ardei graşi 300 g ciuperci 100 g unt 3 ouă 100 g boabe de porumb sare
piper pătrunjel…
Read more »
Read more »
Fileuri de peşte cu salată
4 April 2009
Ingrediente:
4 fileuri de peşte alb un sSfert de varză albă un sfert de varză roşie
un morcov 3 ouă 3 linguri de făină 250 ml smîntînă 3 fire de mentă o
lingură de oţet balsamic ulei de măsliine sare, piper ulei seminţe de
chimen nucşoară Preparare: Fileurile de peşte se spală, se şterg cu…
Read more »
Read more »
Bucataria lui Jamie
4 April 2009
De Jamie Oliver Seria II – Episodul 5 Bucataria lui Jamie
Read more »
Read more »
Prăjitură cu cacao şi căpşuni
4 April 2009
Ingrediente:
200 g zahăr tos 250 g miez de nucă 175 ml ulei 3 linguri de cacao 500 g
făină 3 ouă 500 g căpşuni 5 linguri de gem de căpşuni două pliculeţe cu
zahăr vanilinat sare o linguriţă de praf de copt frişca mentă coajă de
lămîie Preparare: Miezul de nucă se taie mărunt…
Read more »
Read more »
Pui cu sos de zmeură
4 April 2009
Ingrediente:
doi piepţi de pui 500 g gnocchi 500 g zmeură congelată o lingură de suc
de lămîie o linguriţă de salvie tocată 200 g zahăr tos 75 g amidon
alimentar 150 g unt 50 g miez de nucă ghimbir ras sare, piper mărar vin
alb. Preparare: Piepturile de pui se dezosează, se spală, se…
Read more »
Read more »
Salată caldă cu ansoa
3 April 2009
Ingrediente:
800 g fasole verdie congelată 4 căţei de usturoi 50 ml ulei de măsline
100 g arpagic murat 200 g fileuri de anşoa în ulei doi ardei capia două
linguri de oţet balsamic sare, piper pătrunjel măsline negre capere
Preparare: Fasolea se decongelează, se fierbe în apă cu puţină sare, se
scoate cu o…
Read more »
Read more »
Ciuperci umplute
3 April 2009
Ingrediente:
500 g ciuperci un ardei gras roşu un ardei gras verde o legătură de
ceapă verde 200 g mozzarella doi căţei de usturoi mărar 100 g parmezan
50 g miezuri de nucă sare, piper ulei de măsline salată verde smîntînă
suc de lămîie Preparare: Ciupercile se spală, se îndepărtează codiţele,
se stropesc cu suc…
Read more »
Read more »
Fursecuri împletite
3 April 2009
Ingrediente:
un kilogram făină 50 g drojdie 350 ml lapte dulce 4 ouă 200 g zahăr tos
150 ml ulei două linguri de pudră de cacao o linguriţă de sare o
jumătate de sti¬cluţă cu esenţă de rom ciocolată albă ciocolată neagră
fructe confiate Preparare: Drojdia se dizolvă într-un castron cu puţin
lapte călduţ şi…
Read more »
Read more »
Cartofi cu muşchi de porc
3 April 2009
Ingrediente:
un kilogram de muşchi de porc 800 g cartofi albi 5 roşii 3 castraveţi o
legătură de mărar o linguriţă de boia dulce un vîrf de cuţit cu pudră
de scorţişoară sare, piper ulei de floarea soarelui oţet balsamic
Preparare: Muşchiul de porc se feliază, se unge cu boiaua dulce, se
condimentează cu…
Read more »
Read more »
Chifteluţe de peşte cu legume
3 April 2009
Ingrediente:
800 g fileuri de peşte 50 g pesmet două ouă 50 g brânză feta două cepe
doi ardei graşi galbeni doi cartofi o conservă de roşii în suc propriu
sare, piper ulei de măsline mărar pătrunjel un ardei iute legume de
sezon Preparare: Fileurile de peşte se spală, se fierb şi se curăţă de…
Read more »
Read more »
Inimă dulce
3 April 2009
Ingrediente:
500 g brânză de vaci 100 g brânză feta 3 ouă 250 g zahăr tos 100 ml
smântână un pliculeţ cu budincă de vanilie lămâie zahăr vanilinat 50 g
stafide 50 g biscuiţi cu unt 50 g miezuri de nucă mentă decor unt fistic
caise confiate Preparare: Lămâia se spală, se şterge cu un…
Read more »
Read more »
Paste cu nucă
2 April 2009
Ingrediente:
250 g paste orzo 150 g brânză cu mucegai 300 g roşii 100 g miezuri de
nucă o salată verde ulei de măsline sare, piper rozmarin 100 ml smântână
100 ml frişca o limetă busuioc Preparare: Pastele se pun la fiert în
apă fierbinte, în care se adaugă o lingură de ulei de…
Read more »
Read more »
Cum se prepara Tzatziki
2 April 2009
Ingrediente:
1 cucumber, peeled and finely chopped 250 ml yoghurt 2 tbsp olive oil 1
tbsp lemon juice ½ tbsp dill, chopped , or oregano 1 garlic clove,
minced 2 dill sprigs for garnish salt pepper 3 bowls 2 sieves 1 spoon
cling film Cum se prepara Tzatziki
Read more »
Read more »
Pachetele cu foi de orez
2 April 2009
Ingrediente:
12 foi de orez doi morcovi o ţelină 300 g ciuperci o legătură de ceapă
verde un mango sare, piper ulei de măsline sos de soia mărar o lămâie
Preparare: Morcovii şi ţelina se curăţă de coajă, se spală şi se taie
sub formă de bastonaşe subţiri. Mango se curăţă de coajă şi se…
Read more »
Read more »
Platou aperitiv
2 April 2009
Ingrediente:
două pachete de foitaj 3 ouă 400 g caşcaval o salată lolo rosa 100 g
măsline 300 g brânză feta 250 g şuncă de pui 300 g muşchi de porc afumat
250 g piept de pui afumat ceapă verde seminţe de susan sare, piper
busuioc chimen Preparare: Foitajul se dezgheaţă la temperatura camerei,
ca…
Read more »
Read more »
Soiurile autohtone de viţă de vie si vinuri
2 April 2009
Soiurile
autohtone de viţă de vie si vinuri I Creaţă (Riesling de Banat) produce
struguri uni sau biaripaţi, de mărime mică-mijlocie, de formă
cilindro-conică, boabe aşezate dens pe ciorchine, culoarea pieliţei
verde-gălbuie, uneori galbenă-aurie, miezul foarte suculent. Galbenă de
Odobeşti soi de mare productivitate, cu struguri mijlocii spre mari,
cilindro-conici, uniaripaţi şi mai rar biaripaţi,…
Read more »
Read more »
Curry cu fructe de mare
2 April 2009
Ingrediente:
300 g orez o ceapă 100 g crevete un piept de pui 250 g pui de
caracatiţă un ardei gras roşu o lămâie usturoi curry zahăr sare, piper
ulei de măsline 150 ml vin alb coriandru 25 g fulgi de cocos 50 g ananas
Preparare: Orezul se spală, se fierbe şi se pune la…
Read more »
Read more »
Semilune cu nucă
2 April 2009
Ingrediente:
două ouă 250 g zahăr tos 200 g unt 300 g făină 50 g alune 50 g miezuri
de nucă o jumătate de pliculeţ cu praf de copt două pliculeţe cu zahăr
vanilinat o lingură de esenţă de migdale zahăr pudră sare unt de alune
Preparare: Untul se pune într-un vas mare împreună cu…
Read more »
Read more »
Musaca din carne de pui
2 April 2009
O
reteta simpla de musaca din carne de pui, ceapa verde, dovlecei,
vinete, rosii, oua, branza telemea, boaie dulce servita alaturi de
salata cu legume de sezon Ingrediente: un kilogram came de pui două
legături de ceapă verde 3 dovlecei 3 vinete 800 g roşii 3 ouă 100 g
brânză telemea ulei de floarea-soarelui sare,…
Read more »
Read more »
Tartă din foitaj cu legume
1 April 2009
Ingrediente:
un pachet de foitaj 3 ardei capia o legătură de ceapă verde 100 g roşii
cherry 150 g ciuperci 150 g brânză feta 3 ouă un fir de usturoi verde
sare, piper ulei de măsline pătrunjel sos picant de roşii Preparare:
Ceapa şi usturoiul verde se curăţă de frunzele ofilite, se spală şi se…
Read more »
Read more »
Tartă cu bezea şi fructe
1 April 2009
Ingrediente:
300 g făină 200 g unt două linguri de apă rece 5 ouă 180 g zahăr tos
două pliculeţe cu zahăr vanilinat 50 g migdale 300 g căpşuni 250 g mure
50 ml topping de căpşuni sare un plic cu budincă de căpşuni 100 ml lapte
dulce Preparare: Untul foarte rece se dă pe…
Read more »
Read more »
Peşte la grătar cu legume
1 April 2009
Ingrediente:
4 fileuri de peşte 250 g orez un fir de praz un morcov o jumătate de
ţelină 200 g varză albă 50 g unt ulei de măsline sare, piper coriandru
uscat o lămâie Preparare: Fileurile de peşte se curăţă, se spală şi se
pun într-un castron la rece. Morcovul se curăţă de coajă,…
Read more »
Read more »
Cum se prepara un cocktail French Martini
1 April 2009
Ingrediente:
25 ml vodka 10 ml raspberry liqueur 15 ml sugar syrup 6 pineapple
chunks ice cubes 1 25/50ml measure 1 shaker (with strainer) 1 knife 1
muddle stick (or fork if you don’t have one) 1 cocktail glass Cum se
prepara un cocktail French Martini
Tocăniţă de iepure cu paste
1 April 2009
O
reteta delicioasa de tocanita de iepure cu paste din: paste, carne de
iepure, morcovi, ceapa, telina, frunze de dafin, rosii, lamaie, faina,
ardei capia, masline verzi, ulei de floarea soarelui, sare, piper si
patrunjel. Ingrediente: 250 g paste 800 g carne de iepure doi morcovi o
ceapă o ţelină o frunză de dafin o…
Read more »
Read more »
Chifteluţe de peşte
1 April 2009
Ingrediente:
600 g peşte alb o felie de pâine făină o jumătate de ceapă doi căţei de
usturoi două ouă 3 castraveţi verzi 450 ml iaurt 100 g pesmet 50 g griş
150 ml lapte dulce o crenguţă de rozmarin sare, piper ulei salată verde
Preparare: Peştele se curăţă, se spală cu apă rece, apoi…
Read more »
Read more »
Biscuiţi cu rozmarin
1 April 2009
Ingrediente:
300 g unt o lingură de coajă de lămâie (rasă) două ouă 4 linguri de
smântână 350 g făină 100 g parmezan 100 g caşcaval sărat o linguriţă de
zahăr două crenguţe de rozmarin seminţe de chimen praf de copt piper
Preparare: Untul se pune într-un vas împre-ună cu ouăle şi coaja de
lămâie.…
Read more »
Read more »
Mingiute cu cocos
1 April 2009
Ingrediente:
400 g biscuiţi cu cacao 50 g cacao 150 g zahăr pudră 170 g unt miere o
linguriţă de pudră de scorţişoară esenţă de rom 50 g miezuri de nucă 25 g
stafide două portocale lichior de ciocolată fulgi de cocos ciocolată
neagră Preparare: Portocalele se spală, li se dă coaja pe răzătoarea cu…
Read more »
Read more »
Ficăţei cu aspic de legume
31 March 2009
Ingrediente:
3 morcovi 500 g ciuperci o jumătate de ţelină două cepe 500 g ficăţei
de pui 100 g fasole albă boabe 4 căţei de usturoi o frunză de dafin 25 g
gelatină sare ulei de floarea-soarelui o legătură de mărar Preparare:
Fasolea se pune la înmuiat câteva ore, schimbând apa de două-trei ori,
apoi…
Read more »
Read more »
Condiţii de calitate, de producere şi de comercializare a vinurilor şi a produselor pe bază de must, vin şi produse vinicole
31 March 2009
Vinurile
şi celelalte produse obţinute din must, vin şi subproduse vinicole
trebuie să corespundă, în momentul punerii lor în consum,
caracteristicilor calitative şi de compoziţie stabilite prin
regulamentul de aplicare a Legii viei şi vinului precum şi ale
standardelor în vigoare. De asemenea, practicile şi tratamentele
utilizate sau autorizate în producerea sau obţinerea musturilor,
vinurilor…
Read more »
Read more »
Salată cu scoici şi mentă
31 March 2009
Ingrediente:
500 g scoici 150 g boabe de porumb 350 g ciuperci 250 ml vin alb 8
felii de pâine o lămâie 150 g unt coriandru uscat două tije de ţelină
două cepe doi căţei de usturoi sare, piper mentă verde ouă de prepeliţă
Preparare: Se spală cochiliile scoicilor ca să se îndepărteze
impurităţile,…
Read more »
Read more »
Pacheţele de ardei copt
31 March 2009
Ingrediente:
1 ardei capia 150 g orez un ardei gras verde un ardei gras roşu un
ardei gras galben o ceapă doi căţei de usturoi două conserve de ciuperci
sare, piper ulei de măsline mărar lămâie Preparare: Ardeii capia se pun
la copt pe un grătar, se lasă să se coacă bine pe toate părţile,…
Read more »
Read more »
Prăjitură Tiramisu
31 March 2009
Ingrediente:
o conservă de ananas 200 g pişcoturi pentru şampanie 150 ml cafea
lichior de ciocolată 4 ouă 125 g zahăr tos 400 g brânză mascarpone 5
linguri de cacao 150 g fructe confiate fulgi de cocos biscuiţi langues
de chat Preparare: Ananasul se scoate din cutie, se taie bucăţi mici şi
se pune într-o…
Read more »
Read more »
Supă de dovleac cu chimen
31 March 2009
Ingrediente:
750 g dovleac o ceapă 3 linguri ulei de măsline 250 ml lapte dulce
seminţe de chimen 50 g sâmburi de caju sare, piper pudră de curry un
căţel de usturoi 3 cartofi 150 g caşcaval 6 felii de pâine 100 g unt
rozmarin mozzarella Preparare: Se încinge uleiul într-o cratiţă, se
adaugă ceapa…
Read more »
Read more »
Cum se prepara un cocktail Tequila Mockingbird
31 March 2009
Ingrediente:
50 ml tequila 25 ml green peppermint liqueur Juice of 1 lime Ice cubes 1
chopping board 1 knife 1 squeezer 1 shot measure 1 cocktail shaker 1
strainer (if the shaker doesn’t include one) or a small sieve 1 cocktail
glass Cum se prepara un cocktail Tequila Mockingbird
Read more »
Read more »
Ruladă de pui cu portocale
31 March 2009
Ingrediente:
4 piepturi de pui o jumătate de conopidă 8 cartofi două portocale 100 g
unt 200 ml lapte dulce o frunză de dafin 4 căţei de usturoi 250 ml vin
alb două cuişoare sare, piper ulei de măsline pătrunjel Preparare: Se
face o marinată din sucul de portocale, vinul alb, frunza de dafin,
cuişoarele,…
Read more »
Read more »
Crevete cu dovlecei
31 March 2009
Ingrediente:
450 g crevete decorticat 4 cartofi doi dovlecei 300 g fasole albă
păstăi congelată 100 g boabe de porumb 300 ml vin alb maioneză smântână
lapte o lămâie doi ardei capia sare, piper ulei de măsline pătrunjel
pudră de curry Preparare: Fasolea se dezgheaţă şi se fierbe în apă cu
sare. Cartofii se curăţă…
Read more »
Read more »
Prăjitură cu muguri de pin
30 March 2009
Ingrediente:
45 g pesmet 285 g zahăr tos 100 g migdale praf de copt 200 ml ulei de
măsline 4 ouă 50 g muguri de pin un plic de budincă instant 450 ml lapte
dulce 4 mere o lămâie o portocală un beţişor de scorţişoară unt frişca
Preparare: Pesmetul se amestecă într-un vas împreună cu…
Read more »
Read more »
Supă cu kaizer
30 March 2009
Ingrediente:
300 g kaizer doi morcovi o rădăcină de pătrunjel un sfert de ţelină 300
g mazăre o jumătate de conopidă ceapă verde 300 g fasole albă păstăi 3
rotocoale de fidea ulei pătrunjel sare, piper un ardei iute smântână
iaurt gras Preparare: Morcovii, ţelina şi rădăcina de pătrunjel se
curăţă de coajă, se spală…
Read more »
Read more »
Orez cu şniţel de peşte
30 March 2009
Ingrediente:
4 fileuri cod alb 200 g orez o legătură ceapă verde doi căţei de
usturoi două roşii 4 linguri cu făină două ouă mărar pătrunjel sare,
piper ulei de floareea-soarelui o lămâie smântână hrean Preparare: Ceapa
se curăţă, se spală şi se taie rondele. Se căleşte în ulei încins, se
adaugă orezul spălat şi…
Read more »
Read more »
Vinete cu roşii uscate
30 March 2009
Ingrediente:
3 vinete un borcănel roşii uscate în ulei ardei iute două cepe o
jumătate de fir de praz 4 căţei de usturoi ghimbir zahăr tos 300 ml suc
de roşii 50 ml sos de chili 50 g măsline negre feliate busuioc proaspăt
ulei sare, piper curry Preparare: Cepele, prazul şi usturoiul se curăţă
şi…
Read more »
Read more »
Prăjitură cu struguri
30 March 2009
Ingrediente:
4 ouă 400 g zahăr tos 280 g făină praf de copt 260 ml suc de portocale
50 g fulgi de migdale cacao un plic de budincă de ciocolată 450 ml lapte
dulce 100 g ciocolată neagră 500 g struguri sare decor din zahăr frişca
Ingrediente: Intr-un vas mai mare se pun ouăle şi…
Read more »
Read more »
Salată de hering cu portocale
29 March 2009
Ingrediente:
4 bucăţi hering afumat două portocale o lămâie 50 ml ulei de măsline
salată verde 50 g muguri de pin sare, piper un vârf de cuţit de pudră de
nucşoară mărar seminţe de dovleac seminţe de floarea-soarelui
Preparare: Heringul afumat se curăţă de piele, se taie bucăţi potrivit
de mari şi se pune…
Read more »
Read more »
Clasificarea vinurilor şi a produselor pe bază de vin şi must
29 March 2009
Vinurile,
în funcţie de caracteristicile lor calitative şi compoziţie, precum şi
în funcţie de tehnologia de producere, pot fi clasificate în: vinuri de
consum curent, vinuri de calitate şi vinuri speciale. Vinurile de
consum curent se obţin din soiuri de struguri de mare productivitate din
ariile viticole specializate în acest scop, precum şi…
Read more »
Read more »
Fasole cu costiţă afumată
29 March 2009
Ingrediente:
500 g fasole albă boabe 400 g costiţă afumată două cepe un morcov o
rădăcină de pătrunjel o lingură de ulei de floarea-soarelui două linguri
de pastă de tomate sare, piper pătrunjel castraveţi muraţi varză albă
murată Preparare: Fasolea se spală şi se pune la înmuiat cu o zi
înainte. Se scurge şi…
Read more »
Read more »
Croissant cu porumb
29 March 2009
Ingrediente:
10 g drojdie 500 g făină 100 ml apă 100 ml lapte dulce două ouă 200 g
boabe porumb din conservă o conservă ciuperci 250 g caşcaval busuioc
sare, piper ulei de floarea-soarelui Preparare: Laptele călduţ se pune
într-un castron. Se presară drojdia sfărâmată în bucăţele şi o linguriţă
de sare. Se amestecă, se…
Read more »
Read more »
Portocale umplute
29 March 2009
Ingrediente:
8 portocale 400 ml lapte dulce un plic cu budincă de vanilie din comerţ
două lămâi verzi o păstaie de Vanilie 300 g nucă de cocos 50 g zahăr
tos o linguriţă de pudră de scorţişoară un vârf de cuţit de sare
Preparare: Portocalele se spală, se şterg cu un şervet şi se…
Read more »
Read more »
Bucataria lui Jamie
28 March 2009
De Jamie Oliver Seria II – Episodul 4 – Vânat cu blana Bucataria lui Jamie
Read more »
Read more »
Muşchi de porc cu bulete
28 March 2009
Ingrediente:
400 g muşchi de porc sau kaizer un fir de praz 500 g ciuperci salată
verde doi ardei capia 300 g cartofi două ouă o lingură de griş ulei de
floarea-soarelui o lămâie sare, piper busuioc verde 100 g parmezan ras
Preparare: Cartofii se curăţă de coajă, se spală şi se fierb. Se lasă…
Read more »
Read more »
Salată de ton cu avocado
28 March 2009
Ingrediente:
două cutii cu ton bucăţi 4 roşii 3 bucăţi de avocado 300 g caşcaval doi
ardei capia un morcov doi cartofi două linguri de capere ulei de
măsline două lămâi sare, piper mărar parmezan Preparare: Morcovul şi
cartofii se curăţă de coajă, se spală şi se fierb în apă cu sare. Se
scot într-un…
Read more »
Read more »
Mâncare de legume cu năut
28 March 2009
Ingrediente:
doi morcovi doi ardei graşi roşii două cepe 4 căţei de usturoi doi
dovlecei 7 roşii două conserve cu năut ulei de floarea-soarelui sare,
piper mărar suc de roşii Preparare: Roşiile se opăresc câteva minute, se
curăţă de pieliţă şi se taie mărunt. Dovleceii se spală, se taie în
felii subţiri şi se pun…
Read more »
Read more »
Prăjitură cu castane
28 March 2009
Ingrediente:
230 g unt 300 g făină un pliculeţ praf de copt sare 300 g zahăr tos 4
ouă două banane două portocale zahăr vanilinat 350 ml lapte dulce 100 g
nucă de cocos zahăr brun 300 g castane din conservă un plic cu cremă de
vanilie cacao Preparare: Untul, zahărul tos, două linguri de…
Read more »
Read more »
Vinete cu parmezan şi carne
27 March 2009
Ingrediente:
două fire de praz două piepturi de pui 500 g ciuperci două vinete o
linguriţă de ghimbir tocat 200 ml ulei de măsline o jumătate de
linguriţă de pudră de curry sare, piper o lămâie 200 g parmezan busuioc
verde Preparare: Vinetele se spală, se taie în felii, apoi în
cubuleţe. Se pun…
Read more »
Read more »
Sardine cu sos picant
27 March 2009
Ingrediente:
500 g sardine 300 g şprot 800 g roşii un ardei iute mic 3 ardei graşi
roşii 300 g ciuperci mici 100 ml ulei de floarea-soarelui sare, piper
pătrunjel o lămâie mălai ceapă usturoi Preparare: Ardeii graşi şi cel
iute se spală, se curăţă de seminţe şi se toacă mărunt. Ceapa şi
usturoiul se…
Read more »
Read more »
Tartă de brânză cu legume
27 March 2009
Ingrediente:
500 g brânză de vaci 100 g brânză telemea 300 g cartofi egipteni doi
ardei graşi două cepe 4 căţei de usturoi 200 g roşii cherry 4 ouă o
conservă de ciuperci în apă o salată verde sare, piper 100 ml ulei felii
de pâine Preparare: Brânza telemea se taie în cuburi şi se…
Read more »
Read more »
Prăjitură cu ciocolată şi pere
27 March 2009
Ingrediente:
300 g ciocolată albă 6 ouă 300 g zahăr tos 300 ml frişca 5 linguri de
făină sare zahăr vanilinat o jumătate de linguriţă de praf de copt 6
pere 20 g cafea boabe o lingură de cafea granulată 50 g cacao unt pentru
tavă Preparare: Intr-un bol se pun cinci albuşuri şi…
Read more »
Read more »
Tartă cu legume, pui si broccoli
27 March 2009
Ingrediente:
3 ardei capia un piept de pui două roşii o ceapă 300 g ciuperci 300 g
broccoli 50 g măsline negre fără sâmburi 4 ouă 200 g făină o linguriţă
de praf de copt 100 ml ulei de măsline sare, piper pătrunjel sfeclă
roşie smântână Preparare: Pieptul de pui se spală, se taie în…
Macrou la cuptor cu roşii
26 March 2009
Ingrediente:
4 bucăţi de macrou 4 dovlecei 6 roşii o legătură de ceapă verde 4 căţei
de usturoi ulei de floarea-soarelui sare, piper busuioc uscat usturoi
verde smîntînă Preparare: Bucăţile de macrou se eviscerează, li se
taie cozile şi capetele, se spală bine cu apă rece, se presară sare şi
se pun într-un castron.…
Read more »
Read more »
Găluşte de pîine cu ardei
26 March 2009
Ingrediente:
jumătate de pîine albă 600 ml apă 200 g brînză de vaci două ouă o ceapă
albă doi ardei capia 250 ml smîntînă pastă de tomate o jumătate de
linguriţă de seminţe de chimen sare, piper pătrunjel ulei de
floarea-soarelui Preparare: Painea se taie în bucăţi mai mici, se pune
într-un castron şi se…
Read more »
Read more »
Paste orzo cu macrou
26 March 2009
Ingrediente:
două bucăţi de macrou 300 g paste orzo 800 g roşii 500 ml apă 60 ml
ulei de floarea-soarelui 150 ml vin alb sec o ceapă albă un căţel de
usturoi o frunză de dafin un ardei iute mic pătrunjel sare, piper
Preparare: Roşiile se spală, se opăresc clteva secuntde în apă
clocotită,…
Read more »
Read more »
Gaufre cu ciocolată
26 March 2009
Ingrediente:
4ouă 150g făină 150 ml lapte 250 mlsmîntînă 50gunt 200 g ciocolată 100g
caise confiate 50 g fistic zahăr vanilinat sare esenţă de lămîie gem de
căpşune căpşune pentru decor zahăr pudră frişca sos de vanilie 120 g
zahăr tos Preparare: Ouăle se mixează, se amestecă bine cu laptele
dulce, un vîrf de cuţit…
Read more »
Read more »
Cum se prepara un cocktail Bolero
26 March 2009
Ingrediente:
50 ml anejo rum 25 ml sweet vermouth 50 ml apple brandy ice cubes 1
cherry tomatoes 1 shot measure 1 mixing glass 1 barspoon or stirrer 1
strainer 1 highball glass Cum se prepara un cocktail Bolero
Read more »
Read more »
Orez cu peşte afumat şi susan
26 March 2009
Ingrediente:
4 fileuri peşte afumat 250 g orez o ceapă doi ardei graşi ulei de
măsline sare, piper mărar o lămîie susan boia dulce curry Preparare:
Seminţele de susan se prăjesc la foc mic într-o tigaie fără ulei şi se
lasă să se răcească. Orezul se spală în apă rece pînă cînd apa rămîne…
Read more »
Read more »
Tartă cu şuncă şi caşcaval
26 March 2009
Ingrediente:
400 g făină 150 g unt 180 ml apă rece 4 ouă 300 g şuncă 200 g caşcaval
doi cartofi sare, piper cimbru sos de roşii picant aluat de foitaj
Preparare: Intr-un bol se amestecă făina cu untul rece tăiat cubuleţe,
apa foarte rece, sarea, piperul şi un ou. Se frămîntă pînă cînd…
Read more »
Read more »
Paste cu sos de ou şi pătrunjel
26 March 2009
O
reteta delicioasa de paste cu sos de ou si patrunjel din: paste, oua,
castraveti murati, ceapa, usturoi, iaurt, hrean, masline, cascaval, ulei
de masline, sare, piper, patrunjel, capere si porumb. Ingrediente: 500 g
paste 3 ouă doi castraveţi muraţi o ceapa albă mică un căţel de usturoi
200 ml iaurt o lingură de hrean…
Read more »
Read more »
Dulce cu piure de castane
26 March 2009
Ingrediente:
500 g făină 25 g drojdie 150 ml ulei de floarea-soarelui 240 ml lapte
dulce 100 g zahăr tos 3 ouă 250-g piure de castane 100 g miezuri de nucă
zahăr vanilinat o portocală sare esenţă de lămîie frişca fructe de
sezon Preparare: Laptele se încălzeşte, se adaugă zahărul tos, un sfert
de linguriţă…
Read more »
Read more »
Drob cu ouă si tarhon
26 March 2009
Ingrediente:
un kilogram măruntaie de porc 500 g ficat de porc o ceapă albă mai mare
doi căţei de usturoi 7 ouă 100 g făină 150 g unt tarhon sare, piper
salată verde muştar Preparare: Trei ouă se fierb în apă cu puţină sare,
se lasă să se răcească şi se curăţă de coajă. Măruntaiele…
Read more »
Read more »
Tartine de vinete cu brînză
26 March 2009
Ingrediente:
3 vinete 4 roşii un ardei gras un ardei capia 400 g brînză telemea o
ceapă albă 5 căţei de usturoi 100 ml vin alb demisec o lămîie sare,
piper ulei de măsline busuioc uscat smîntînă iaurt caşcaval Preparare:
Vinetele se curăţă, se spală, se taie felii subţiri şi se presară sare.
Se aşază…
Read more »
Read more »
Ciocolată cu cremă de brînză
26 March 2009
Ingrediente:
500 g brînză de vaci 100 ml frişca lichidă 100 g zahăr pudră o
portocală 300 g ciocolată neagră 100 g miezuri de nucă 500 g cireşe o
linguriţă de purdră de scorţişoară fructe de sezon Preparare: Cireşele
se curăţă se sîmburi, se spală, se taie în jumătăţi şi se pun într-o
strecurătoare.…
Read more »
Read more »
Salată de pui cu pepene roşu
26 March 2009
Ingrediente:
2 piepturi de pui un kg pepene roşu 300 g spanac proaspăt 300 g brînză
de vaci un vîrf de cuţit pudră de chili doi căţei de usturoi o ceapă
roşie un ardei gras busuioc sare, piper ulei de măsline oţet balsamic
zahăr tos Preparare: Piepturile de pui se dezosează, se spală, se taie…
Read more »
Read more »
Peşte cu linte şi usturoi
26 March 2009
Ingrediente:
250 g linte 4 fileuri de pangasius o legătură de usturoi verde o frunză
de da¬fin 120 ml vin alb demisec 300 g roşii sare, piper ulei de
măsline o lingură de busuioc uscat smîntînă sos de muştar o legătură de
ceapă verde nucşoară Preparare: Lintea se pune la înmuiat cu o seară
înainte,…
Read more »
Read more »
Tartă de legume cu dovleac
24 March 2009
Ingrediente:
un pachet foi de plăcintă 150 g unt 200 g ciuperci un dovlecel doi
cartofi 300 g mazăre o legătură de ceapă verde 250 g brînză telemea 4
ouă 300 g dovleac congelat 300 g caşcaval sare, piper mărar ulei de
măsline Preparare: Dolvecelul se spală şi se taie felii rotunde.
Cartofii se curăţă…
Read more »
Read more »
Prăjitură cu miere şi cireşe
24 March 2009
Ingrediente:
600 g făină 500 g cireşe 350 ml miere 150 g unt 100 g zahăr tos 3 ouă
pudră de scorţişoară un pliculeţ cu praf de copt 100 g miezuri de nucă
50 g alune de pădure sare zahăr vanilinat esenţă de rom frişca sos de
vanilie Preparare: Mierea se pune la fiert la…
Read more »
Read more »
Cum se prepara supa greceasca de pui cu lamaie si Feta
24 March 2009
Ingrediente:
1 ½ ltr chicken stock 3 boneless chicken breasts 120 g long grain rice 2
large eggs juice from 2 lemons salt and pepper a few leaves of
coriander to garnish for the toasted feta spread: 3 slices of brown
bread 3 tbsp feta cheese and a drizzle of olive oil to mix 1…
Read more »
Read more »
Pui cu cartofi dulci şi curry
24 March 2009
Ingrediente:
4 pulpe de pui un kilogram cartofi dulci 500 ml bere blondă un beţişor
de scorţişoară o floare de cuişoară o jumătate de linguriţă de pudră de
curry sare, piper ulei de măsline bere neagră Preparare: Pulpele de
pui se curăţă, se taie înjumătăţi, se spală şi se pun într-un castron.
Se adaugă…
Read more »
Read more »
Avocado cu pui de caracatiţă
24 March 2009
Ingrediente:
300 g orez cu negru de sepie 250 g pui de caracatiţă o legătură de
ceapă verde două fire de usturoi verde 4 bucăţi de avocado o frunză de
dafin oţet, sare, piper ulei de măsline busuioc lămâi sos de roşii ardei
iute Preparare: Puii de caracatiţă se spală, se scurg de apă…
Read more »
Read more »
Budincă de tăitei
24 March 2009
Ingrediente:
300 g tăiţei 200 g brânză telemea 4 ouă două legături de ceapă verde
două linguri de smântână două fire de busuioc verde seminţe de
floarea-soarelui 100 g unt sare, piper 50 g pesmet legume de sezon sos
de roşii dulce Preparare: Tăiţeii se fierb în apă cu sare şi puţin
unt, ca…
Read more »
Read more »
Biscuiţi cu nucă
24 March 2009
Ingrediente:
275 g făină 250 g fulgi de ovăz 200 g zahăr tos 150 g miezuri de nucă
100 g nucă de cocos un praf de copt 150 g unt 330 ml lapte două ouă
miere un plic cu cremă de vanilie instant 4 kiwi frişca fructe de sezon
Preparare: Intr-un vas mai mare se…
Read more »
Read more »
Chifle cu şuncă si caşcaval
24 March 2009
Ingrediente:
800 g făină 200 ml lapte dulce 3 ouă 100 g unt 30 g drojdie 400 g şuncă
afumată 300 g caşcaval seminţe de floarea-soarelui zahăr tos sare,
piper coriandru proaspăt un ardei gras o ceapă albă pătrunjel Preparare:
Intr-un castronel se pun drojdia, o linguriţă de zahăr tos, laptele
dulce călduţ, sarea, două…
Read more »
Read more »
Salată de peşte cu smântână
24 March 2009
Ingrediente:
300 g heringi marinaţi o ceapă albă 150 g castraveţi muraţi 300 g
cartofi 50 ml ulei de măsline 200 g smântână două ouă un morcov mărar
sare, piper capere mazăre Preparare: Cartofii şi morcovul se curăţă de
coajă, se spală şi se fierb în apă cu sare. Se scot într-o
strecurătoare, se…
Read more »
Read more »
Legume la tigaie cu sos
24 March 2009
Ingrediente:
doi dovlecei două vinete două cepe albe 250 g roşii cherry 200 g
măsline negre feliate 150 ml ulei 3 gălbenuşuri fierte 5 căţei de
usturoi muştar dulce mărar 50 ml vin alb demisec sare, piper sos de
maioneză pătrunjel busuioc Preparare: Se pun într-un castron
gălbenuşurile pasate, o lingură de muştar, vinul…
Read more »
Read more »
Tortuleţe cu îngheţată
24 March 2009
Ingrediente:
500 g îngheţată roz 200 g margarina 300 g zahăr tos 4 ouă 300 ml lapte
dulce 3 linguri de cacao 300 g făină un pliculeţ cu praf de copt sare
esenţă de rom 200 g coacăze roşii decor pentru prăjituri nuci fistic
alune Preparare: lntr-un castron se pune margarina moale, zahărul tos
şi…
Read more »
Read more »
Salată de ton cu maioneză
23 March 2009
Ingrediente:
două cutii de ton în ulei două ouă 150 ml ulei suc de lămâie o ceapă
roşie o lămâie muştar 25 g capere un ardei capia roşu un ardei capia
verde 200 g maioneză 100 g castraveţi muraţi ceapă verde sare, piper
pătrunjel tarhon Preparare: Un ou se fierbe tare, se curăţă de…
Read more »
Read more »
Cum se prepara oua fierte
23 March 2009
Ingrediente: 4 eggs 2 tbsp vinegar 1 tsp salt 1 pan 1 slotted spoon Cum se prepara oua fierte
Read more »
Read more »
Tocăniţă de ciuperci cu porc
23 March 2009
Ingrediente:
un kg ciuperci 800 g şuncă de porc cu şorici două cepe 4 linguri de
ulei de măsline 4 roşii 4 căţei de usturoi doi ardei graşi o legătură de
mărar varză albă sau roşie sare, piper mălai Preparare: Ceapa şi
usturoiul se curăţă, se spală şi se toacă mărunt. Ardeii se curăţă…
Read more »
Read more »
Mix de salată
23 March 2009
Ingrediente:
două pachete de amestec de salată 200 g spanac 200 g struguri roşii 200
g struguri albi doi castraveţi 250 g roşii cherry 250 g brânză cu
mucegai 4 ouă 60 ml ulei 60 ml oţet mărar tarhon muştar 3 căţei de
usturoi sare, piper crutoane Preparare: Usturoiul se curăţă, se spală
şi…
Read more »
Read more »
Cremă de vanilie cu castane
23 March 2009
Ingrediente:
5 ouă 250 g zahăr tos două pliculeţe cu zahăr vanilinat 150 g făină un
litru de lapte dulce 50 g unt 100 g nucă de cocos 250 g castane din
conservă fulgi de cereale expandate sare frişca fructe confiate ananas
din compot Preparare: Intr-o oală se pune o jumătate de litru de lapte…
Read more »
Read more »
Aspic cu pasta de ficatei
23 March 2009
Ingrediente:
un kg carne de pui 3 litri de apă 350 g ficăţei de pui un morcov o
rădăcină de pătrunjel o ceapă 40 g gelatină alimentară 50 ml coniac
sare, piper o legătură de pătrunjel Preparare: Intr-o oală se pun la
fiert legumele curăţate şi tocate mărunt. Când sunt fierte pe jumătate
se…
Read more »
Read more »
Pangasius cu morcovi
23 March 2009
Ingrediente:
8 fileuri de pangasius 300 g morcovi baby 100 ml miere 50 ml ulei 50 g
unt 300 ml vin alb demisec 250 ml apă un beţişor de scorţişoară ghimbir
nucşoară chimen pudră de cardamon sare, piper rozmarin lămâie vin alb
demidulce Preparare: Intr-o oala se pun la fiert miere cu apa, un varf…
Read more »
Read more »
Chiftele de năut cu busuioc
23 March 2009
Ingrediente:
275 g năut bicarbonat o ceapă 3 căţei de usturoi pudră de chimen sare
pudră de chilii busuioc piper ulei 4 castraveţi muraţi 200 ml smântână
castraveţi verzi Preparare: Năutul se pune la înmuiat cu o seară
înainte, shimbându-i apa din când în când. Se spală cu apă rece, se
scurge şi se pune…
Cornet cu cremă şi stafide
22 March 2009
Ingrediente:
un pachet de lipii 400 g brânză de vaci 150 g zahăr 250 ml lichior de
cafea o lămâie 100 g stafide 50 g cireşe confiate 50 g ananas confiat 25
g nucă de cocos 200 ml frişca zahăr vanilinat scorţişoară pudră de
ghimbir suc de portocale Preparare: Stafidele se pun în lichiorul de…
Read more »
Read more »
Colac cu muschi de porc
22 March 2009
Ingrediente:
450 g muşchi de porc afumat 300 g făină doi ardei capia doi dovlecei
doi morcovi 300 g broccoli o linguriţă de sos pesto 200 ml lapte dulce
100 ml ulei 100 g caşcaval 3 ouă 100 g măsline feliate praf de copt
sare, piper unt Preparare: Broccoli se spală şi se fierbe, morcovii…
Read more »
Read more »
File de peşte cu salată
22 March 2009
Ingrediente:
un kilogram fileuri de peşte o jumătate de varză roşie două ouă 4
linguri de făină o lingură de oţet sare, piper ulei de floarea-soarelui o
jumătate de linguriţă de boia dulce un vârf de cuţit cu pudră de
nucşoară pătrunjel Preparare: Făina se cerne, se amestecă bine cu
pudra de boia şi…
Read more »
Read more »
Baghete cu cimbru
22 March 2009
Ingrediente:
500 g făină 350 g untură 300 g brânză telemea praf de copt două ouă o
lingură de seminţe de susan o lingură de cimbru tocat un vârf de cuţit
cu boia iute sare oţet piper unt Preparare: Untura se amestecă bine cu
un ou, sare, piper şi o jumătate de pliculeţ de praf…
Read more »
Read more »
Bucataria lui Jamie
21 March 2009
De Jamie Oliver Seria II – Episodul 3 – Ardei graşi si ardei iuţi Bucataria lui Jamie
Read more »
Read more »
Briose cu mălai
21 March 2009
Ingrediente:
275 g făină 200 g mălai un pliculeţ de praf de copt sare 200 g unt 200 g
zahăr tos două pliculeţe de zahăr vanilinat 3 ouă 200 ml lapte dulce o
portocală 100 g cireşe confiate gem sau dulceaţă de cireşe Preparare:
Untul se pune la topit într-un ibric împreună cu zahărul tos…
Read more »
Read more »
Cartofi cu muşchi afumat
21 March 2009
Ingrediente:
500 g muşchi de porc afumat 3 cartofi doi dovlecei 500 g fasole albă
200 g morcovi baby doi ardei capia 50 g boabe de porumb boia dulce sare,
piper ulei de floarea-soarelui pătrunjel smântână roşii Preparare:
Cartofii se curăţă de coajă, se spală şi se taie în felii mai groase. Se
prăjesc în…
Read more »
Read more »
Fitofag cu sos de muştar
21 March 2009
Ingrediente:
8 medalioane de fitofag 220 ml smântână 3 linguri de muştar un fenicul
salată verde 50 g stafide 100 g roşii cherry ulei de măsline sare, piper
mărar o lămâie 250 ml vin alb o frunză de dafin muştar boabe un
gălbenuş Preparare: Medalioanele de peşte se spală şi se aşază îmtr-o
tavă. Se…
Read more »
Read more »
Salată de legume cu sos alb
21 March 2009
Ingrediente:
3 cartofi 300 g mazăre o ţelină 3 morcovi o jumătate de varză albă o
salată verde o gulie mărar pătrunjel 250 ml smântână 25 g unt 200 ml
lapte o ceapă un căţel de usturoi 250 g parmezan sare, piper Preparare:
Ceapa şi usturoiul se curăţă de foi şi se toacă mărunt. Se…
Read more »
Read more »
Sandviş cu frişca şi căpşuni
21 March 2009
Ingrediente:
250 g făină 250 g migdale 250 g unt 150 g zahăr 50 g zahăr brun zahăr
vanilinat sare o linguriţă de esenţă de migdale praf de copt 250 g
căpşuni 150 g struguri 250 ml frişca topping de căpşuni fructe de sezon
Preparare: Migdalele se amestecă bine cu praful de copt şi cu…
Read more »
Read more »
Supă de cartofi cu costiţă
21 March 2009
Ingrediente:
150 g costiţă afumată 60 g unt 450 g cartofi o ceapă un fir de praz 150
ml smântână 130 ml lapte dulce doi litri de apă un vârf de cuţit cu
pudră de nucşoară sare, piper tarhon Preparare: Cartofii se curăţă de
coajă, se spală şi se taie în cubuleţe. Untul se…
Read more »
Read more »
File de peşte cu legume
21 March 2009
Ingrediente:
500 g fileuri de peşte um kilogram fasole galbenă 300 ml vin alb două
cepe 500 g roşii 4 căţei de usturoi doi ardei graşi un ardei iute o
lingură de pastă de roşii o lămâie pătrunjel sare, piper ulei de măsline
Preparare: Fileurile de peşte se spală, se scurg de apă şi se…
Read more »
Read more »
Rulouri cu spanac şi brânză
21 March 2009
Ingrediente:
două pachete de foitaj 500 g spanac două legături de leurdă 300 g
brânză feta o legătură de ceapă verde 3 ouă sare, piper 100 g nucă
măcinată 50 g seminţe de susan unt pentru tavă busuioc tarhon Preparare:
Spanacul, ceapa verde şi leurda se spală, se scurg de apă şi se toacă
mărunt.…
Read more »
Read more »
Tarte cu migdale şi cocos
21 March 2009
Ingrediente:
400 g brânză de vaci 150 g zahăr 3 ouă esenţă de migdale 50 g migdale
50 g nucă 50 g stafide 100 g fulgi de cocos sare jumătate de linguriţă
de praf de copt zahăr vanilinat unt pentru forme fructe confiate
scorţişoară Preparare: Intr-un castron se amestecă nuca şi migdalele
tocate, stafidele şi…
Read more »
Read more »
Cum se prepara un Cocktail Sazerac
20 March 2009
Ingrediente:
1 tsp caster sugar 2 dashes of Peychaud 25 ml Cognac 25 ml Bourbon 1
dash of absinthe some crushed ice some ice cubes 1 orange 1 Mixing glass
1 short glass 1 Cocktail strainer 1 Knife 1 25 ml (1fl oz) measure 1
50ml (2fl oz) measure 1 bar spoon Cum se prepara…
Read more »
Read more »
Ficatei cu pesto de broccoli
20 March 2009
Ingrediente:
800 g ficăţei de pui un kg broccoli 100 ml smântână 4 fire de busuioc
verde un morcov un ardei gras verde o linguriţă de muştar ulei de
măsline sare, piper piper roşu 500 ml lapte dulce o linguriţă de boia
dulce cuşcuş bulgur Preparare: Broccoli şi morcovul se fierb în apă
fierbinte în…
Read more »
Read more »
Hering cu orez şi spanac
20 March 2009
Ingrediente:
8 fileuri de hering 250 g orez o ţelină 300 g spanac două cepe sare,
piper ulei de măsline o lingură de oţet un fir de cimbru salată de
sfeclă roşie Preparare: Fileurile de hering se spală şi se pun
într-o oală. Se adaugă oţetul, două linguri de ulei, o cană de…
Read more »
Read more »
Mancare de năut cu limete
20 March 2009
Ingrediente:
o ceapă usturoi un centimetru rădăcină de ghimbir un vârf de cuţit cu
pudră de scorţişoară 500 g roşii două conserve cu năut un ardei gras
roşu sare, piper ulei o limetă 500 ml apă busuioc mentă dovlecei praz
Preparare: Ceapa şi 4 căţei de usturoi se curăţă de foi şi se toacă
mă¬runt.…
Read more »
Read more »
Biscuiţi cu zahăr şi migdale
20 March 2009
Ingrediente:
280 g unt 250 g zahăr pudră de cardamom 4 ouă 500 g făină sare două
linguri de zahăr brun zahăr vanilinat jumătate de pliculeţ de praf de
copt 50 g fulgi de migdale pudră de scorţişoară esenţă de migdale coajă
de lămâie Preparare: Trei ouă se amestecă bine cu zahărul tos, zahărul
vanilinat,…
Read more »
Read more »
Fasole cu cârnaţi şi dovlecei
20 March 2009
Ingrediente:
500 g cârnaţi mici 500 g fasole galbenă 100 g boabe de porumb din
conservă doi ardei capia o ceapă 4 căţei de usturoi un dovlecel 4 roşii o
linguriţă de seminţe de chimen sare, piper ulei de floarea-soarelui
mărar Preparare: Fasolea galbenă se spală şi se fierbe în apă fierbinte,
în care se…
Read more »
Read more »
Smochine cu somon
19 March 2009
Ingrediente:
500 g smochine proaspete 300 g somon afumat doi ardei capia o ceapă
mică 200 ml vin alb dernisec o legătură de ceapă verde două linguri de
oţet de mere 3 gălbenuişuri apă 50 g unt sare, piper mărar două lămâi
Preparare: Intr-un ibric se pune oţetul, vinul alb, ceapa tăiată
mărunt,…
Read more »
Read more »
Blue Margarita cocktail
19 March 2009
Calitate
– alcoolic Bază alcoolică – tequila Pahar – cupă mică de cocktail
Categorie – Curacao Decoraţiune – marginea paharului bordată cu sare
fină Se serveste seara şi noaptea Ingrediente 5/10tequila 3/10 Curacao
Blue 2/10 suc de lămâie Deşi Blue Mărgărita este o variantă a mai
celebrului Mărgărita, reţeta s-a bucurat de-a lungul anilor de…
Read more »
Read more »
Şniţel vegetal cu legume
19 March 2009
Ingrediente:
700 g cartofi doi morcovi o jumătate de ţelină 200 g caşcaval 3 ouă o
ceapă salată verde 4 roşii 300 g măsline negre fără sâmburi 3 ardei
graşi o lămâie sare, piper ulei de floarea-soarelui pesmet mărar
smântână Preparare: Cartofii şi morcovii se curăţă de coajă, se spală şi
se fierb în apă…
Read more »
Read more »
Tort cu fructe
19 March 2009
Ingrediente:
300 g făină două ouă 200 g zahăr tos 450 ml lapte 50 ml ulei zahăr
vanilinat 10 g drojdie un kg mere un borcan de compot de piersici un
borcan de compot de pere cireşe confiate coacăze roşii sare un plic
cremă de vanilie Preparare: Merele se spala, se dau pe razatoarea cu…
Read more »
Read more »
Tartă cu legume şi pui
19 March 2009
Ingrediente:
două piepturi de pui roşii cherry galbene 150 g roşii cherry roşii doi
ardei capia 300 g ciuperci susan seminţe de floarea-soarelui 200 g
caşcaval 300 ml lapte 5 g drojdie 4 ouă 100 ml ulei sare, piper 300 g
făină pătrunjel boabe de porumb Preparare: Ardeii capia şi ciupercile se
spală, se curăţă,…
Read more »
Read more »
Cum se prepara spaghete cu crab, lamaie si chilli
19 March 2009
Ingrediente:
150 g crab meat 2 medium limes – juice and zest 1 medium lemon – juice 1
medium clove of garlic- crushed 1 tbsp chopped parsley 25 g spring
onions , chopped 1 small red chilli , chopped sea salt & black
pepper 200 g spaghetti 50 ml olive oil parmesan cheese 1 bowl…
Read more »
Read more »
Salata cu peste afumat
19 March 2009
Ingrediente:
500 g peşte afumat 250 g fasole albă 250 g fasole roşie 4 castraveţi
muraţi 250 g năut o lingură de capere o ceapă 50 g miezuri de nucă
seminţe de susan sare piper o lămâie ulei de măsline pătrunjel roşii
cherry smântână Preparare: Fasolea albă, fasolea roşie şi năutul se pun
la înmuiat…
Read more »
Read more »
Legume cu parmezan si nuci
19 March 2009
Ingrediente:
doi cartofi albi şi doi dulci doi morcovi sparanghel fasole albă
broccoli două cepe albe şi una roşie ţelină 100 g năut 100 g nucă 25 g
stafide 175 g parmezan un ardei iute un ardei capia scorţişoară sare,
piper ulei mărar roşii Preparare: Năutul se pune la înmuiat cu o seară
înainte. A…
Read more »
Read more »
Ruladă cu lămâie si cocos
19 March 2009
Ingrediente:
300 g fulgi de porumb două ouă 150 g zahăr tos două lămâi 35 g unt 200
ml frişca două-pliculeţe cu zahăr vanilinat un vârf de cuţit de sare 50 g
fructe confiate 200 g nucă de cocos rahat fructe din dulceaţă
Preparare: Intr-un vas se mixează ouăle cu zahărul tos şi sarea până…
Read more »
Read more »
Friptură de porc cu varză acră
19 March 2009
Ingrediente:
o varză murată un kilogram muşchi de porc 300 ml ulei o lingură de
seminţe de chimen două cepe o legătură de pătrunjel sare, piper o
lingură de boia dulce două frunze de dafin mălai ardei iute smântână
Preparare: Varza murată se toacă mărunt, se pune într-o oală cu apă rece
şi se lasă…
Read more »
Read more »
Somon cu paste şi legume
19 March 2009
Ingrediente:
500 g somon afurmat 250 g fidea de orez doi morcovi 300 g fasole verde
300 g boabe de porumb un sfert de ţelină 100 g unt sare, piper o lămâie
oregano sos de maioneză ceapă verde Preparare: Morcovii se curăţă de
coajă se fierb, se lasă să se răcească şi se taie…
Read more »
Read more »
Supă cremă de spanac
18 March 2009
Ingrediente:
un kilogram de spanac o ceapă doi morcovi doi ardei graşi 3 căţei de
usturoi doi cartofi două linguri de ulei de măsline 250 ml smântână
sare, piper pătrunjel Preparare: Ceapa şi usturoiul se curăţă de foi,
se spală şi se toacă mărunt. Morcovii se curăţă de coajă, se spală şi se
dau…
Read more »
Read more »
Sufleu cu brânză
18 March 2009
Ingrediente:
250 g unt 5 linguri de făină 380 ml lapte dulce 8 ouă 700 g brânză de
vaci 250 g zahăr brun două pliculeţe cu zahăr vanilinat o jumătate de
linguriţă de pudră de scorţişoară o lămâie două linguri de pesmet 50 g
stafide Preparare: Se unge cu unt o formă de sufleu şi…
Ruladă de carne cu sos
18 March 2009
Ingrediente:
un kilogram muşchi de porc 300 g muşchi de porc afumat doi cartofi un
morcov o ceapă 500 g mere 150 g unt 300 ml vin alb demisec sare, piper
cimbru 300 g caşcaval Preparare: Muşchiul de porc se crestează în aşa
fel încât să rezulte o foaie groasă de un centimetru. Se condimentează,…
Read more »
Read more »
Orez la cuptor cu scoici şi vin
18 March 2009
Ingrediente:
300 g orez sălbatic 250 g roşii cherry 500 g scoici congelate 3 ardei
capia roşii două cepe 4 căţei de usturoi 300 ml vin alb demisec 75 g unt
o frunză de dafin 4 boabe piper negru o lămâie sare, piper rozmarin
Preparare: lntr-o oală se pun la fiert scoicile cu vinul alb,…
Read more »
Read more »
Sandvişuri cu avocado
18 March 2009
Ingrediente:
două bucăţi de avocado 200 g fasole albă doi căţei de usturoi 3 roşii
200 g parmezan o legătură de pătrunjel două lămâi o pâine sare piper
crakers Preparare: Fasolea se pune la înmuiat cu o seară înainte şi se
fierbe în apă cu sare până când se înmoaie. Când este călduţă se lasă…
Read more »
Read more »
Prăjitură cu vişine
18 March 2009
Ingrediente:
350 g unt 320 g zahăr tos 6 ouă 100 g ciocolată albă un borcan mare de
compot de vişine un pliculeţ praf de copt esenţă de vanilie două
pliculeţe zahăr vanilinat 80 g zahăr pudră sare o lămâie frişca sirop de
vişine Preparare: Vişinele se scot din borcan, se curăţă de sâmburi şi…
Read more »
Read more »
Fursecuri cu nuci pecan
18 March 2009
Ingrediente:
2 albuşuri 100 g nuci pecan măcinate 150 g zahăr un pic de sare zeama
de la 1lămâie 2 linguriţe de coajă rasă de lămâie unt pentru tava de
copt 40 de bucăţi de nuci pecan pentru decor Mod de preparare Incălzeşti
cuptorul la 160° . Ungi cu unt o tavă de copt. Baţi…
Read more »
Read more »
Plăcintă cu brânză si busuioc
17 March 2009
Ingrediente:
un pachet de foitaj 500 g ciuperci 300 g brânză de vaci 100 g brânză
telemea un fir de praz 50 ml smântână 50 g muguri de pin 50 g seminţe de
floarea-soarelui 5 ouă busuioc verde unt, sare piper usturoi smântână
iaurt Preparare: Foaia de foitaj se dezgheaţă la temperatura camerei ca
să…
Read more »
Read more »
Cum se prepara un cocktail Mimosa
17 March 2009
Ingrediente:
2 tbsp Olive oil 1 medium Onion 2 Cloves garlic 1 Green chilli 3 cm of
fresh root ginger 2 Chicken breasts 2 tsp Mild to medium curry powder or
paste ¼ tsp Salt 1 tsp Tomato purée 120 ml Water 1 Green pepper 1
Teaspoon 1 Tablespoon 1 Chopping board for chicken 1…
Read more »
Read more »
Pui cu cimbru şi conopidă
17 March 2009
Ingrediente:
8 copanele de pui 200 g făină un kilogram conopidă o ceapă un ardei
iute mic 3 căţei de usturoi miere pastă de tomate o lămâie boia dulce
sare, piper ulei cimbru uscat unt smântână Preparare: Ceapa şi usturoiul
se curăţă de foi, se toacă mărunt şi se pun într-un castronel. Ardeiul
se curăţă…
Read more »
Read more »
Crevete cu fidea şi legume
17 March 2009
Ingrediente:
două pungi de legume chinezeşti 350 g fasole verde un pachet fidea 400 g
crevete decorticate două ouă 100 g unt 200 ml vin alb demisec un morcov
o ţelină rozmarin mărar sare piper o lămâie sos de soia sos Worchester
Preparare: Fideaua se pune la fiert în apă cu sare şi puţin unt,…
Read more »
Read more »
Legume cu sos picant
17 March 2009
Ingrediente:
un kg broccoli doi morcovi 300 g mazăre 400 g fasole verde doi ardei
graşi roşii 150 g boabe de porumb 500 g roşii un ardei capia roşu un
ardei iute mic o ceapă 5 căţei de usturoi ulei de măsline busuioc uscat
sare piper Preparare: Roşiile se opăresc timp de câteva minute cu…
Read more »
Read more »
Corn cu gem de caise
17 March 2009
Ingrediente:
500 g făină 250 g unt 250 g zahăr pudră o lămâie 75 ml apă rece un ou
50 g lapte praf un borcan de gem de caise 100 g zahăr pudră un vârf de
cuţit de sare esenţă de vanilie praf de copt fructe confiate Preparare:
Intr-un vas se mixează untul cu zahărul…
Read more »
Read more »
Orez cu şuncă
17 March 2009
Ingrediente:
300 g orez 400 g şuncă 200 g mazăre o legătură ceapă verde doi căţei de
usturoi 500 g ciuperci 100 g unt 300 g roşii sare, piper pătrunjel
castraveţi muraţi varză roşie Preparare: Ciupercile se curăţă de
pieliţă, se spală şi se taie în felii. Se călesc în puţin unt, se pun
într-o…
Read more »
Read more »
Ciorbă de peşte cu ciuperci
17 March 2009
Ingrediente:
un kg peşte mic 500 g ciuperci o ţelină un morcov doi ardei graşi 6
roşii pastă de tomate 250 ml zeamă de varză un dovlecel o bucată de
fenicul un ardei iute busuioc 4 linguri de ulei sare, piper crutoane
smântână Preparare: Peştele se curăţă, se eviscerează şi se spală. Se
pune într-un…
Read more »
Read more »
Peşte afumat cu sos de hrean
17 March 2009
Ingrediente:
două pachete de sardine afumate 25 g unt hrean 15 g făină 100 ml
smântână 150 ml apă oţet amesteec de salate sare dafin piper boabe 5
boabe de muştar 25 g nucă capere 50 g măsline feliate usturoi tarhon
pătrunjel o lămâie ulei Preparare: Apa se omogemizează împreună cu
făina, untul, hreanul ras…
Read more »
Read more »
Ruladă cu smochine
17 March 2009
Ingrediente:
8 ouă 200 g zahăr tos 3 linguri de făină cacao 20 g unt 400 ml frişca
200 g ciocolată neagră 50 g smochine 50 g miezuri de nucă sare zahăr
vanilinat o sticluţă cu esenţă de rom unt şi făină pentru tavă lichior
de ciocolată Preparare: Gălbenuşurile se separă de albuşuri şi se…
Read more »
Read more »
Muşchi de porc cu andive
17 March 2009
Ingrediente:
un kg muşchi de porc 4 andive 4 căţei de usturoi o jumătate de
linguriţă de chimen un fir de rozmarin sare, piper o cană de vin alb sec
4 felii de lămâie o frunză de dafin pătrunjel ardei capia scorţişoară
ulei Preparare: Carnea se spală, se scurge de apă, se taie în felii…
Read more »
Read more »
Mâncare de paste cu peşte
17 March 2009
O
reteta de mancare de paste cu peste din: paste spiralate, file de peste
alb, ciuperci, ulei de masline, rosii, pasta de tomate, usturoi, sare,
piper, patrunjel, ulei si parmezan. Ingrediente: 500 g paste spiralate 4
fileuri peşte alb 250 g ciuperci două cepe 4 linguri de ulei de măsline
4 roşii o lingură de…
Read more »
Read more »
Bezele cu zmeură si friscă
17 March 2009
Ingrediente:
3 albuşuri 125 g zahăr pudră un pic de sare în plus: 400 g frişca 2
pliculeţe cu întăritor de frişca 2 pacheţele cu zahăr vanilat 1 mână de
zmeură 100 ml sos de zmeură 50 g decor din ciocolată cu lapte 50 g din
ciocolată albă. Mod de preparare: Intr-un castron curat pui…
Read more »
Read more »
Ciorbă cu roşii şi colţunaşi
16 March 2009
Ingrediente:
600 g roşii un ou 500 g făină 150 ml apă un ardei iute mic două cepe un
sfert de ţelină un morcov 3 căţei de usturoi 3 linguri de ulei de
măsline doi litri apă 250 ml borş pastă de tomate leuştean hrean sare
Preparare: Intr-un castron se amestecă apa cu oul, un…
Read more »
Read more »
Fondue de ciocolată cu mentă
16 March 2009
Ingrediente:
350 g ciocolată neagră cacao 600 ml frişca 450 ml lapte dulce 4
portocale mentă verde un pachet foi de tort un plic cu cremă de
ciocolată pudră de scorţişoară un vârf de cuţit de piper boia iute vin
alb demidulce Preparare: Crema se prepară conform instrucţiunilor de pe
plic, se amestecă bine cu…
Read more »
Read more »
Tort de iarnă cu fructe exotice
16 March 2009
Ingrediente:
8 ouă 8 linguri de făină 8 linguri de zahăr 1 plic zahăr vanilat 1
lămâie (coaja rasă şi zeama) praf de copt 70 g stafide albe 1 cutie mare
compot de ananas 4 kiwi 2 banane 3 mandarine frişca Mod de preparare:
In prima zi, pregăteşte blatul. Bate albuşurile spumă, adaugă zahărul
în…
Read more »
Read more »
Mâncare de mazăre
16 March 2009
Ingrediente:
750 g mazăre verde 150 ml suc de roşii 3 roşii un ardei capia un ardei
gras o lingură de făină o ceapă o jumătate de fir de praz un căţel de
usturoi 3 lin¬guri de ulei o legătură de pătrunjel sare, piper varză
murată mărar Preparare: Ceapa şi usturoiul se curăţă de foi,…
Read more »
Read more »
Prăjitură cu cafea
16 March 2009
Ingrediente:
500 g făină 155 g unt 150 g zahăr tos cafea măcinată două ouă o bucată
mango miere esenţă de vanilie praf de copt două linguri de zahăr brun
sare coaja rasă de la o lămâie un plic cu sos de vanilie lapte dulce
frişca Preparare: Sosul de vanilie se prepară conform instrucţiunilor
de…
Read more »
Read more »
Mâncare cu ciuperci şi kaizer
16 March 2009
Ingrediente:
500 g ciuperci 300 g kaizer 100 g măsline fără sâmburi 5 roşii 3 ardei
graşi roşii un fir de praz 3 căţei de usturoi 100 ml ulei 250 ml vin alb
demisec mărar o jumătate de legătură de pătrunjel sare, piper mălai
murături Preparare: Kaizerul se taie în felii subţiri apoi bastonaşe şi…
Read more »
Read more »
Somon cu legume la cuptor
16 March 2009
Ingrediente:
4 medalioane de somon 4 fileuri de anşoa 4 cepe albe 100 ml ulei capere
doi morcovi 400 g fasole mangetout o ţelină 250 ml vin alb oregano oţet
de mere tarhon 25 g seminţe de susan 100 ml smîntînă sare, piper
cartofi orez Preparare: Verdeaţa tocată se pune într-un castron împreună
cu o…
Read more »
Read more »
Cocktail Blue Lagoon
16 March 2009
Calitate
– alcoolic Bază alcoolică – vodcă Pahar – cupă mică de cocktail
Categorie – Curagao drinks Decoraţiune – o coajă de lămâie tăiată în
formă de spirală Se serveste seara şi noaptea Ingrediente 1/10 Blue
Curagao 4/10 suc de lămâie 6/10 vodcă Apărut în anii 1950 în Marea
Britanie, Blue Lagoon, în limba…
Read more »
Read more »
Chec cu mortadela
15 March 2009
O
reteta simpla si delicioasa de chec cu mortadela din: faina, dovlecel,
oua, morcov, branza cu mucegai, unt, praf de copt, mortadela, ciuperci
murate, salvie, mustar, lapte, sare, piper, patrunjel, suc de lamaie,
ulei, pesmet, rosii. Ingrediente: 300 g făină un dovlecel un morcov două
ouă 100 g brânză cu mucegai 70 g unt praf…
Read more »
Read more »
Săratele
15 March 2009
Ingrediente:
400 g făină 180 g unt 160 g parmezan 3 ouă 80 ml apă rece un vîrf de
cuţit cu sare 50 g seminţe de susan o linguriţă de coriandru tocat piper
jumătate de linguriţă de praf de copt pudră de nucşoară suc de roşii
legume de sezon Preparare: Făina se cerne, se amestecă…
Read more »
Read more »
Prăjitură cu portocale
15 March 2009
O
reteta de prajitura cu portocale din: banane, portocale, faina, zahar
tos, oua, lapte dulce, unt, sare, zahar vanilinat, lamaie, sos de
zmeura, pere si compot de ananas. Ingrediente: două banane două
portocale 300 g făină 240 g zahăr tos două ouă praf de copt 125 ml lapte
dulce 100 g unt sare zahăr vanilinat…
Read more »
Read more »
Stufat de miel cu cimbru tocat
15 March 2009
O
reteta de stufat de miel cu cimbru din: carne de miel, ceapa verde,
usturoi verde, praz, ardei capia, pasta de tomate, vin alb demisec,
sare, piper, faina, cimbru si amidon Ingrediente: un kg carne de miel
două legături de ceapă verde două legături de usturoi verde un fir de
praz 4 ardei capia roşii…
Read more »
Read more »
Saramură de crap cu roşii
15 March 2009
Ingrediente:
un kilogram de crap 6 roşii o căpăţînă de usturoi doi ardei capia roşii
o ceapă albă un ardei iute mai mare o frunză de dafin o lingură de
pastă de tomate pătrunjel sare, piper mămăligă smîntînă Preparare: Ceapa
şi usturoiul se curăţă de foi, se spală şi se taie rondele subţiri.
Ardeii se…
Read more »
Read more »
Chinese Tea
15 March 2009