Retete de Paste:
Salata de mazare cu maioneza
14 November 2009
Ingrediente:
500 g de mazare proaspata sau din conserva 2 morcovi fierti un praz 3
oua piper 200 ml de ulei sare zeama de la o lamaie o lingurita de mustar
Mod de preparare: Mazărea se fierbe până se înmoaie, se scurge de apă
şi se lasă la rece. Morcovii se curăţă de coajă…
Read more »
Read more »
Tort cu corcoduşe
14 November 2009
Ingrediente:
Pentru aluat: 250 g faină 80 g smântână fermentată 2 linguri miere
lichidă 1 vârf de cuţit de sare 1/2 linguriţă vanilie 100 g unt rece
Pentru topping şi grătar: 1 borcan (720 ml) de corcoduşe fără sâmburi
70 g migdale măcinate (fără coajă) 100 g miere lichidă 1-2 linguri
alcool de corcoduşe 3…
Read more »
Read more »
Cum se prepara un Bacardi Cocktail (video)
14 November 2009
Cum se prepara un Bacardi Cocktail
Read more »
Read more »
Carabaccia
14 November 2009
Ingrediente:
4 cepe albe mari doi cartofi 4 linguri de ulei de măsline 1,5 l de supă
de came pâine de casă uscată nucşoară sare piper 100 g parmezan ras
Mod de preparare: Tăiaţi fin cepele şi puneţi-le într-o tigaie adâncă,
peste uleiul de măsline. Căliţi-le amestecând des şi ţinându-le
acoperite. Adăugaţi cartofii tăiaţi…
Read more »
Read more »
Tartă cu mălai, mere şi stafide
14 November 2009
Ingrediente:
90 g făină de porumb (mălai) 25 g griş 50 g stafide 50 ml lapte 50 g
smântână sare 100 g zahăr 30 g unt coaja de la o lămâie 4 mere zahăr
pudră scorţişoară pentru presărat deasupra Mod de preparare: Fierbeţi
laptele cu sare, zahăr, unt şi coajă de lămâie (întreagă; se…
Read more »
Read more »
Prajitura cu gem
14 November 2009
Ingrediente:
1 ou 2 cani zahar 3 cani faina 3 linguri ulei 3 linguri gem, de
preferinta mai inchis la culoare 1 lingura bicarbonat stins cu otet 1
cana lapte zahar vanilat esenta de rom Mod de preparare: Toate
ingredientele se amesteca fara a se tine seama de o ordine. Se unge o
tava…
Read more »
Read more »
Pasta de fasole lata galbena
14 November 2009
Ingrediente:
800 g fasole 5 catei mari de usturoi 1 cartof (200 g) 100-150 ml ulei
zeama de la 1/2 lamaie sare dupa gust Mod de preparare: Se pune
fasolea la fiert cu apa rece, sare si cartoful intreg curatat de coaja.
Se fierb in oala sub presiune, pentru ca in 8-10 minute sunt…
Read more »
Read more »
Pastă de ardei
14 November 2009
Ingrediente:
5 ardei două fire de ceapă verde sau un fir de praz 100 g unt o
legătură de pătrunjel câteva măsline plante aromatice condimente (piper,
curry, chilly, oregano, busuioc) Mod de preparare: Se freacă untul
până se obţine un amestec spumos. Se adaugă la celelalte ingrediente
tăiate mărunt. Se serveşte pe felii de…
Read more »
Read more »
Salată de pui cu andive si linte rosie
13 November 2009
Ingrediente:
175 g linte roşie sare 400 g file de piept de pui piper 1 lingură
unt topit 1 salată Frisee 300 g andive 1/2 legătură tarhon 3
linguriţe oţet 3 linguriţe muştar boabe 6 linguri ulei 100 ml supă 1
vârf de zahăr Mod de preparare: Fierbeţi lintea într-un litru de apă
cu…
Read more »
Read more »
Salata exotica
13 November 2009
Ingrediente:
o ţelină un morcov o lingură de suc de lămâie 3 linguri de zeamă de
portocală câteva bucăţele de ananas şi avocado 1/2 portocală tăiată în
cubuleţe 1/2 banană tăiată în rondele un kiwi tăiat în cubuleţe câteva
nuci două linguri de smântână Mod de preparare: Se amestecă toate
ingredientele şi se ornează…
Read more »
Read more »
Prăjitură cu portocale
12 November 2009
Ingrediente:
150 g făină 120 g zahăr 80 g unt 4 ouă 1 pachet praf de copt 1
lingură coajă de portocală rasă foarte fin 2 linguri coajă de portocală
confiată (fâşii) 5 linguri de zahăr pudră 6 linguri de suc de portocale
Mod de preparare: Se încălzeşte cuptorul la 180°. Se topeşte untul.…
Read more »
Read more »
Crema de dovleac cu scoici
12 November 2009
Ingrediente:
1 dovleac 12 scoici Saint-Jaques 4 linguri de tapioca 300 ml smântână
groasă 60 g unt 1 doză de şofran pudră sare, piper măcinat pătrunjel
pentru decor Mod de preparare: Se taie dovleacul în bucăţi mici şi se
îndepărtează coaja. Se topeşte jumătate de unt într-o tigaie mare. Se
pun la prăjit bucăţile…
Read more »
Read more »
Cum se prepara Cocktail Sloppy Joe’s Mixed Drink (video)
12 November 2009
Cum se prepara Cocktail Sloppy Joe’s Mixed Drink
Read more »
Read more »
Croute au fromage
12 November 2009
Ingrediente:
4 felii de pâine albă sau de secară (pătrate) 50 ml vin alb sau cidru
puţin lapte, 20 ml ulei 4 felii de jambon 4 felii de brânză (Gruyere,
Emmentaler, L’Etivaz) 4 pere piper paprika facultativ: 4 ouă (ochiuri)
Mod de preparare: Feliile de pâine se prăjesc pe ambele părţi în ulei,
după…
Read more »
Read more »
Sufleu de alpaj
12 November 2009
Sufleu
de alpaj Ingrediente: un litru de lapte o jumătate de linguriţă de sare
100 g griş 30 g unt 250 g brânză tare de alpaj (L’Etivaz, Gruyere)
piper proaspăt măcinat un vârf de cuţit de nucşoară rasă 4 gălbenuşuri
4 albuşuri Mod de preparare: Fierbeţi laptele cu sarea şi adăugaţi
grisul, puţin câte…
Read more »
Read more »
Tarta cu mure
12 November 2009
Ingrediente:
250 g biscuiţi integrali 150 g unt 3 linguri sirop de arţar sau miere
150 g mure 175gzahăr pudră 3 gălbenuşuri 25 g făină 2 albusuri Mod de
preparare: Puneti biscuitii intr-o punga si faramitati-i cu sucitorul.
Amestecati-i cu untul moale si cu siropul de artar. Asezati aluatul
rezultat intr-o forma de placinta…
Read more »
Read more »
Pogace
12 November 2009
600
g jumări de porc date prin maşina de carne amestecate cu puţină sare şi
piper se frământă şi se împart în 3 părţi egale. 500 g făină se cern pe
masă, se face loc la mijloc şi se toarnă puţin lapte călduţ, 15 g
drojdie şi puţin zahăr (1 lingură). După ce drojdia a…
Read more »
Read more »
Varză dulce cu afumătură
12 November 2009
Ingrediente:
o varză de două kilograme cinci linguri de ulei 300 g costiţă afumată
două cepe potrivite un ardei gras cinci roşii mari cinci căţei dolofani
de usturoi Mod de preparare: Scoateţi oasele de la costiţă şi
puneţi-le în grăsimea dintr-o cratiţă mare, alături de ceapa tocată
solzişori, până se înmoaie la foc potrivit.…
Read more »
Read more »
Salată de linte cu dovleac
11 November 2009
O
reteta simpla de salata de linte cu dovleac din: dovleac, rosii cherrz,
spanac, ceapa, usturoi, ulei, boia de ardei dulce, currz, praf de
curcuma, supa, sare si piper cayenne. Ingrediente: 400 g dovleac,
curăţat de coajă şi seminţe 300 g roşii cherry 100 g spanac 1 ceapă 1
căţel de usturoi 2 linguri ulei…
Read more »
Read more »
Jamie Oliver in Italia (video)
11 November 2009
De Jamie Oliver Jamie in Intalia – episodul IV
Read more »
Read more »
John Collins Cocktail
11 November 2009
Calitate
– slab alcoolizat Bază alcoolică – gin Pahar – tumbler mijlociu
Categorie – Gin drinks Decoraţiune – o felie de lămâie, o cireaşă roşie
şi paie Se serveste la orice oră Ingrediente: 3/10 gin 2/10 suc de
lămâie 1/10 sirop de zahăr 4/10 sifon Singurul element sigur în ce
priveşte apariţia acestui…
Read more »
Read more »
Aperitiv cu cartofi
11 November 2009
Ingrediente:
5 cartofi 14 oua 8 linguri de ulei de masline sare piper Mod de
preparare: Se bat ouăle, ca pentru omletă, într-un castron mare. Se
adaugă sare şi piper. Se curăţă cartofii şi se taie rondele. Se spală şi
se usucă. Se încălzeşte uleiul într-o tigaie. Se pun cartofii şi se
întind în…
Read more »
Read more »
Sushi din castraveţi cu sosuri
11 November 2009
Ingrediente:
3 castraveţi 50 g icre de lump 3 felii de somon fume 50 g icre de
somon 12 creveţi fierţi 2 fire de coriandru frunze de ţelină 6 fire
de arpagic 2 fire de pătrunjel Pentru sosuri: 2 roşii 4 linguri de
maioneză 4 lingurii de smântână 1 lingură ulei de măsline 2 linguri…
Read more »
Read more »
Osanjoare
11 November 2009
Ingrediente:
1 kg făină 500 g osânză 2 ouă drojdie cât o nucă Mod de preparare:
Din 700 g făină, 2 ouă, 1 cană de apă se face o cocă. Restul de 300 g de
făină se amestecă cu osânza dată prin maşina de tocat. Din cocă se
întinde o foaie cu grosimea de…
Read more »
Read more »
Jamaica Mountain Cocktail
10 November 2009
Calitate
– alcoolic Bază alcoolică – rom ambrat Pahar – tumbler mare Categorie –
Coffee drinks Decoraţiune – o felie de portocală pe margine şi câteva
de banană în interior Se serveste seara şi noaptea, la distanţă de
timp faţă de mese Ingrediente: 10 cl caffe espresso 5 cl rom ambrat o
banană tăiată…
Read more »
Read more »
Branza in coaja de brad
10 November 2009
Se prepară la fel ca brânza de burduf. Coaja de brad folosită la
ambalarea brânzei provine de la brazii de curând tăiaţi; este scoasă
prin jupuire, sub formă de cilindru, cu diametrul de 10-30 cm şi
înălţimea de 30-40 cm. Cilindrii se cos pe tăietură cu fibră de tei şi
apoi se coase şi…
Read more »
Read more »
Carnati de porc cu vin si oua
10 November 2009
Prăjeşti carnaţii în untură. Când sunt gata scoţi untura, adaugi peste
cârnaţi un pahar de vin alb şi laşi să fiarbă domol. In altă cratiţă
faci un rântaş din: o bucăţică de unt (margarina) cât nucă, o lingură
făină, 1 pahar şi jumătate de apă. Adaugi vinul ce a mai rămas de la
cârnaţi…
Read more »
Read more »
Clatite cu stafide si nuci
10 November 2009
Ingrediente:
250 g faina 2 oua sau fara oua pt cei care tin post 400 ml sifon sau
apa minerala zahar vanilat sare Pentru umplutură: un pacheţel de stafide
(sau struguri rămaşi, stafidiţi şi dulci) 1 lingură de miere 1 lingură
de cacao 4 linguri de gem sau dulceaţă mai moale aproximativ 1 cană de…
Read more »
Read more »
Iahnie de fasole
10 November 2009
Se pune fasolea boabe la fiert cu 1 ceapă, 1 morcov, 1 pătrunjel. Se
strecoară. Se taie ceapă multă mărunt, se căleşte uşor. Se toarnă peste
ea bulion, puţină zeamă de fasole, puţin oţet (vin), adăugăm şi puţin
zahăr, mărar tocat, pătrunjel, piper şi dafin. Se lasă să clocotească,
apoi se pune fasolea peste…
Read more »
Read more »
Chiftelute de zarzavat in sos de rosii
10 November 2009
Ingrediente:
2 fire praz 2 morcovi 2 rădăcini de pătrunjel 1 ţelină 1/4 varză 1
ceapă 4-5 cartofi fierţi 1 felie de pâine albă uscată 2 ouă 2 linguri
pesmet 1 lingură făină 2 linguri ulei 2 linguri Biovegetal frunze de
pătrunjel verde 1 ceaşcă sos de roşii Mod de preparare: Zarzavatul
fiert cu…
Read more »
Read more »
Irish Coffee Cocktail
9 November 2009
Calitate – alcoolic Bază alcoolică – irish whiskey Pahar – de Irish
Coffee Categorie – Coffee drinks Decoraţiune – câteva bucăţele de
ciocolată alături Se serveste după-amiaza, seara şi noaptea
Ingrediente: 3/10 irish whiskey 2/10 frişca 5/10 cafea neagră fierbinte o
lingură de zahăr de trestie Locul în care a apărut acest cocktail…
Read more »
Read more »
Varza cu soia
9 November 2009
O varză murată se taie fideluţă, se stoarce şi se căleşte în ulei cu 2
cepe, gogoşar sau ardei. 300 g orez se fierb cu puţine condimente şi
ulei. 200 g soia texturată se fierb cu condimente. Intr-o tavă de
friptură punem un strat de varză murată călită, un strat de orez, apoi
un…
Read more »
Read more »
Trandafiri
9 November 2009
Ingrediente aluat fraged: 1 lingură făină 25 g margarina unt sau untură
Mod de preparare: Din toate acestea se face un aluat care se lasă o
noapte la rece. A doua zi se întinde o foaie potrivită. Se taie cu
paharul sau cu o cană (nu foarte largă la gură) aluatul apoi foaia…
Pacheţele cu legume cu muguri de soia
9 November 2009
Ingrediente:
doi morcovi o jumătate de borcănel de muguri de soia doi ardei o
jumătate de ţelină o legătură de mărar 100 g mazăre 100 g fasole verde
câteva bucheţele de broccoli 50 g varză de Bruxelles sare piper ulei
de măsline foi de orez Mod de preparare: Legumele (inclusiv mugurii de
soia) se curăţă,…
Read more »
Read more »
Ciorba de pui cu untura
9 November 2009
Ingrediente:
1 pui de gretate medie(1 kg) 1-2 cepe 1 lingură untura, 1 pachet mărar 1
pachet pătrunjel fidea un litru de borş Mod de reparare: Se curăţă
puiul, se taie şi se pune într-o cratiţă alături de ceapă, untură, mărar
şi pătrunjel. Se lasă la fiert vreo jumătate de oră şi apoi se toarnă…
Read more »
Read more »
Horse’s Neck Cocktail
8 November 2009
Calitate – alcoolic Bază alcoolică – brandy Pahar – tumbler mijlociu
Categorie – Brandy drinks Decoraţiune – coajă de lămâie tăiată în
spirală şi paie Se serveste la orice oră Ingrediente: 2/10 brandy 8/10
GingerAle după dorinţă, câteva picături de angostura Denumirea
înseamnă în limba engleză „coamă de cal" din cauza asemănării…
Read more »
Read more »
Highland Cooler Cocktail
8 November 2009
Calitate
– alcoolic Bază alcoolică – scotch whisky Pahar – tumbler mijlociu
Categorie – Whisky drinks Decoraţiune – o felie de portocală pe margine,
una de lămâie şi un ştir Se serveste la orice oră Ingrediente: 5-6 ci
scotch whisky sucul de la jumătate de lămâie o linguriţă de sirop de
zahăr GingerAle …
Read more »
Read more »
Cum se prepara Mix de bauturi cu Tequila (video)
8 November 2009
Cum se prepara Mix de bauturi cu Tequila
Read more »
Read more »
Placinta creaţă
8 November 2009
Ingrediente:
200 mil apa 400 g branza 4-5 oua drojdie cat o nuca (se poate si raia
drojdie), 1 lingurita zahar putina sare faina cat cuprinde Mod de
preparare: Se formeaza o coca din ingredientele de mai sus. Se intinde
imediat. Se imparte coca in 6 parti. Se intinde fiecare parte. Se face
cate o…
Read more »
Read more »
Sos cu branza de vaci si somon afumat
8 November 2009
Ingrediente:
200 g branza proaspata de vaci 100 ml smantana 150 g somon afumat sare
piper marar verde Mod de preparare: Intr-un bol, amesteca 200 g branza
proaspata de vaci si 100 ml smantana. Taie 150 g somon afumat in fasii
si incorporeaza in amestec. Asezoneaza cu sare si piper negru proaspat
macinat, adauga 1…
Read more »
Read more »
Legume crocante la cuptor
8 November 2009
Ingrediente:
4 morcovi mari 4 rădăcini de păstârnac 4 cartofi o ţelină potrivită 100
ml ulei o lingură de zahăr o lămâie două fire de rozmarin sare piper
muştar Mod de preparare: Se spală legumele, fără a se curăţa de coajă,
apoi se taie de grosimea unui deget, nu mai subţiri. Se pun într-un…
Read more »
Read more »
Musaca de cartofi cu soia
8 November 2009
Ingrediente:
un kilogram cartofi de mărime medie 300 g soia granule o ceapă medie
pastă de roşii sare piper Mod de preparare: Se înmoaie granulele de
soia în apă cu sare şi puţin piper pentru aproximativ 30 de minute. După
ce se umflă, se scurg bine de apă şi se adaugă verdeaţă. Se fierb…
Read more »
Read more »
Tocanita din carne de porc
8 November 2009
Ingrediente:
600 g carne de porc 500 g ceapa 40 g bulion 20 g pasta de ardei 10 g
sare100 g untura 15 g usturoi 20 g patrujel 3 g piper Mod de
preparare: Carnea se spală şi se taie în cubuleţe. Se înăbuşă în
grăsime, după care se adaugă ceapa tăiată solzişori împreună…
Read more »
Read more »
Harvey Wallbanger Cocktail
7 November 2009
Calitate – alcoolic Bază alcoolică – votcă Pahar – tumbler mare
Categorie – Galliano drinks Decoraţiune – o felie de portocală pe
margine, o cireaşă roşie şi paie Se serveste la orice oră Ingrediente:
3/10 votcă 6/10 suc de portocale 1/10 lichior Galliano Acest cocktail
parfumat apare in anii ’50, in Statele Unite.…
Read more »
Read more »
Cum se prepara Cocktail Johnny Vegas (video)
7 November 2009
Cum se prepara Cocktail Johnny Vegas
Read more »
Read more »
Pilaf rapid
7 November 2009
0 parte orez + trei parti apa. Se curata orezul de impuritati. Se spala
bine si se pune la fiert. Intre timp trebuie sa avem pregatita ceapa
putin calita inabusita cu zarzavat, cu ce condimente mai dorim. Orezul
si ceapa se dau doar 2-3 clocote si atat. Se ia de pe foc, se acopera…
Read more »
Read more »
Salata de varza creata cu file de somon
7 November 2009
O
reteta simpla de salata de varza creata cu file de somon din: varza
creata, sare, ceapa verde, file de somon, otet din vin alb, ulei de
floarea soarelui, cascaval sau parmezan, nucsoara si patrunjel.
Ingrediente: 1 kg varza creata (capatani mici) sare 4 cepe verzi 250 g
file de somon taiat felii i subtiri…
Read more »
Read more »
Sos cu verdeata
7 November 2009
Ingrediente:
1 ceapa 1 catel usturoi 250 g branza proaspata de vaci 100 ml smantana
patrunjel marar Mod de preparare: Curata 1 ceapa si 1 catei de
usturoi. Toaca ceapa marunt si preseaza usturoiul. Intr-un bol, amesteca
ceapa si usturoiul, 250 g branza proaspata de vaci si 100 ml smantana,
apoi asezoneaza-le cu sare…
Read more »
Read more »
Supă de praz
7 November 2009
Ingrediente:
doi-trei morcovi un păstârnac o ţelină 400 g cartofi 600 g praz o
lingură de pastă de roşii două linguri de ulei sare piper verdeaţă Mod
de preparare: Se curăţă morcovii, ţelina şi păstârnacul, se spală şi se
taie în bucăţi mari. Se fierb aproximativ o jumătate de oră în 2,5
litri de…
Read more »
Read more »
Mâncare de ciuperci cu ţelină
7 November 2009
Ingrediente:
o ţelină 5-6 ciuperci câteva frunze de spanac o ceapă pentru sos: 4
linguriţe de ulei de măsline un căţel de usturoi două linguri de sare
piper plante aromatice (oregano, busuioc, rozmarin, coriandru) Mod de
preparare: Se mixează ingredientele de la sos. Se rade fin ţelina şi se
amestecă cu ciupercile tăiate în…
Read more »
Read more »
Cotlete fripte in ulei
7 November 2009
Ingrediente:
4-5 cotlete ulei 150 gcaşcaval 1 lingură pesmet sare, piper Mod de
preparare: Se bat cu ciocanul cotletele, se sărează, se piperează şi se
dau prin caşcaval ras amestecat cu pesmet. Se pun într-o tigaie cu ulei
fierbinte şi se, prăjesc pe ambele părţi. Pofta buna!
Read more »
Read more »
Harvard Cooler Cocktail
6 November 2009
Calitate
– alcoolic Bază alcoolică – Calvados Pahar – tumbler mijlociu Categorie
– Apple brandy drinks Decoraţiune – o felie de portocală pe margine,
coaja unei lămâi şi un ştir Se serveste la orice oră Ingrediente 5 sau
6 cl Calvados o jumătate de linguriţă de zahăr pudră Dacă Boston Flip
este cocktailul Energy…
Read more »
Read more »
Costita afumata cu varza acra
6 November 2009
1
căpăţână de varză acră o punem în apă rece timp de 2 ore. O scoatem din
apă şi o tăiem mărunt. Tăiem felii 1/2 kg costiţă afumată. Intr-o
cratiţă punem alternativ un rând de varză şi unul de costiţă. Turnăm o
cană cu apă, punem 10-15 boabe de piper, 1 lingură untură de porc…
Read more »
Read more »
Cotlete cu sos acru
6 November 2009
Ingrediente:
4-6 cotlete 2 linguri făină sare 1 borcan iaurt 1 ceaşcă ulei 1 păhărel
vin alb 1 ceapă 1 lingură bulion usturoi Mod de reparare: Cotletele
se freacă cu usturoi, se trec prin făină, se prăjesc pe ambele părţi, se
scot pe platou şi se ţin pe plita caldă. In uleiul din cratiţă…
Read more »
Read more »
Rulada de iepure
6 November 2009
Muşchiul
de porc se curăţă, se taie în două; se pregăteşte usturoi, se pisează,
se amestecă cu piper, boia dulce, sare. Se întinde amestecul pe muşchi,
care se rulează şi se coase. Se pune apă într-un vas, cu boabe de piper,
foi de dafin, şi când dă în clocot se introduce rulada. Se înţeapă cu…
Read more »
Read more »
Salam de vara
6 November 2009
Ingrediente:
5 kg carne de vită tocată 5 kg carne de porc tocată 2 kg slănină
proaspătă tocata 3 kg cartofi fierţi în coajă şi apoi curăţaţi şi daţi
prin maşina cu sită măiuntă de tocat 1,5 l lapte vacă fiert şi răcit 100
g zahăr piper sare boia usturoi după gust Mod de…
Read more »
Read more »
Pasta de jumari sau slanina
6 November 2009
Ingrediente:
1 kg jumări sau 1 kg slănină 4 ouă fierte tari 2 cepe 2 linguri muştar
1/2 linguriţă piper 1 linguriţă boia sare după gust Mod de preparare:
Jumarile sau slănina se trec prin maşina de tocat, ceapa se taie foarte
fin, ouăle se zdrobesc, apoi se amestecă cele de mai sus cu…
Read more »
Read more »
Cum se prepara Cocktail Chicago Mixed Drink (video)
6 November 2009
Cum se prepara Cocktail Chicago Mixed Drink
Read more »
Read more »
Salată de sfeclă cu murături
6 November 2009
Ingrediente: o sfeclă roşie un morcov o ţelină o ceapă mare un ardei o
jumătate de varza murată tăiată mărunt doi castraveţi muraţi câteva
măsline stafide câteva nuci tăiate bucăţele o linguriţă de chimen două
linguri ulei de măsline sare piper plante aromatice (busuioc, oregano,
coreandru, rozmarin) Mod de preparare: Se dau pe…
Read more »
Read more »
Grasshopper Cocktail
5 November 2009
Grasshopper
Cocktail Calitate – alcoolic Bază alcoolică – nici una Pahar – cupă
mică de cocktail Categorie – Cremă de mentă drinks Decoraţiune – fără
Se serveste după-amiaza, seara şi noaptea Ingrediente: 1/3 cremă de
mentă verde 1/3 cremă de cacao albă 1/3 frişca Denumirea cocktailului se
doreşte a fi o laudă pentru câmpiile…
Read more »
Read more »
Carnati de casa cu branza si mamaliguta
5 November 2009
Ingrediente:
500 g cârnaţi afumaţi 300 g brânză de burduf mălai 2 ouă 100 ml
smântână ulei sare Mod de preparare: Se face o mămăligă potrivită.
Carnaţii se taie feliuţe şi se prăjesc, într-o formă rotundă unsă bine
cu grăsime se pune jumătate din mămăliguţă, se netezeşte şi se acoperă
cu cârnaţi şi brânză…
Read more »
Read more »
Cap de porc cu varza
5 November 2009
Ingrediente:
1,5 kg cap de porc 2 kg varză acră 5 g cimbru 5 g piper sare 1 legătură
mărar dafin 2 roşii (bulion) boia Mod de preparare: Capul de porc se
mai pârleşte (eventual), se spală şi se fierbe la foc domol cu sare şi
dafin cam 1,5 oră. Se ia carnea de…
Read more »
Read more »
Cum se prepara Cocktail Lucid Absinthe (video)
5 November 2009
Cum se prepara Cocktail Lucid Absinthe
Read more »
Read more »
Gulii umplute
5 November 2009
Ingrediente:
5 gulii 4-5 ridichii 5 linguri de smântână (sau brânză de vaci)
pătrunjel o ceapă chimen Mod de preparare: Se taie gulia pe jumătate
şi se îndepărtează părţile tari. Miezul se dă pe râzătoare şi se
amestecă cu celelalte ingrediente. Se umplu guliile cu această
compoziţie. Se ornează cu ridichii. Gulii umplute Pofta…
Read more »
Read more »
Budincă de cartofi şi cârnaţi
5 November 2009
Ingrediente:
500 g cartofi fierţi 400 g cârnaţi afumaţi boia un ou unt nucşoară
ulei de măsline sare pesmet Mod de preparare: Zdrobeşte cartofii
fierţi şi amesteeă-i apoi cu carnaţii tăiaţi mărunt, oul bătut, boiaua,
sarea şi nucşoara rasă. Unge cu unt formele pentru budincă (sunt de
preferat cele din ceramică sau sticlă termorezis-tentă)…
Read more »
Read more »
Prajitura cu amidon
5 November 2009
Ingrediente:
8 oua 10 linguri zahar 250 g amidon Ingrediente Crema: 1/4 l lapte 3
linguri zahar 3 linguri faina 1 borcan compot (caise) 1 pachet unt Mod
de preparare: Se bat albusurile bine, se pune zaharul, se adauga
galbenusurile si apoi amidonul in ploaie. Se imparte compozitia in doua
si se fac doua…
Rulada cu branza
5 November 2009
Ingrediente:
4 ouă 1/2 l lapte 1/2 pachet margarina 1 praf sare 100 g faina 300 g
branza dulce 50 g unt Mod de preparare: Se pun la fiert într-o cratiţă
1/2 l lapte şi 1/2 pachet margarina. Se adaugă puţină sare. Când fierbe
se dă deoparte şi se adaugă deodată 100 g făină…
Read more »
Read more »
Salata de varza alba
5 November 2009
Ingrediente:
1 capatana mare de varza alba 1/4 otet (din vin alb) sare 250 g kaiser
(bacon sau slanina cudungi de carne) 4 linguri de ulei 4 linguri otet
piper negru macinat 1 priza zahar putin chimen macinat Mod de
preparare: Varza alba se curata de cotor. iar frunzele se razuiesc la
rindeaua de…
Read more »
Read more »
Cocktail Grange’s Lady
4 November 2009
Calitate
– slab alcoolizat Bază alcoolică – votcă aromatizată Pahar – cupă Asti
Categorie – Wine drinks Decoraţiune – o coacăză pe margine Se serveste
după-amiaza, seara şi noaptea Ingrediente: o jumătate de pahar de
iaurt cu aromă de piersici 2 cl votcă având aromă de piersici câteva
picături de sirop de rodii…
Read more »
Read more »
Pilaf cu carnati afumati si sos de rosii
4 November 2009
Ingrediente:
3 ceşcuţe orez 2 cepe mici 50 g cârnaţi afumaţi 50 ml ulei sare, piper,
1 lingură bulion 3 linguri smântână Mod de preparare: Ceapa tocată se
rumeneşte în ulei, se adaugă orezul, se lasă câteva minute, se pun 9
ceşcuţe cu apă (pentru că apă se pune de trei ori mai mult…
Read more »
Read more »
Cum se prepara Drinks with Vodka (video)
4 November 2009
Cum se prepara Drinks with Vodka
Read more »
Read more »
Gulas de porc
4 November 2009
Ingrediente: 2 kg carne de porc cu slănină 1 kg ceapă 1 lingură bulion
piper foi de dafin sare Mod de preparare: Se taie carnea bucăţi nu
prea mari, se spală şi se pune în cratiţă. Ceapa se taie nu foarte
mărunt şi se pune deasupra. Se pune apă cât să cuprindă carnea,…
Read more »
Read more »
Carne de vitel cu boia
4 November 2009
Ingrediente:
1 kg carne 3 linguri făină 50 g ulei 1 linguriţă zahăr 2 linguri
Biovegetal 2 foi de dafin 150 g morcovi sare, piper Mod de preparare:
Carnea se taie bucăţi mici sau felii şi se pune la fiert în vreo 2 l
apă, în care se pune Biovegetal. Se taie felii subţiri…
Read more »
Read more »
Paste cu pecorino
4 November 2009
Ingrediente:
600 g făină două linguri de griş 3 ouă sare parmezan sau pecorino
(brânză de oaie) condimente (oregano sau busuioc, piper) Mod de
preparare: Imparte făina în două părţi egale. Jumătate din cantitate o
amesteci cu ouăle şi grisul, iar cea de-a doua jumătate cu apă
fierbinte. Frămânţi bine şi una şi cealaltă,…
Read more »
Read more »
Anghinare umplute
3 November 2009
Ingrediente:
12 bucăţi de carciofi (anghinare) capere ton (conservă în apă) 100 g de
pâine uscată şi dată pe râzătoare un pahar de ulei de măsline pătrunjel
usturoi boia sare Mod de preparare: Spală anghinarea, taie-i codiţa,
apoi elimină frunzele exterioare. După aceea, taie fundul de la
fiecare anghinare şi pune-l deoparte. Scobeşte partea…
Read more »
Read more »
Golden Slipper Cocktail
3 November 2009
Calitate – slab alcoolizat Baza alcoolică – apricot brandy Pahar –
tumbler mijlociu Categorie – Apricot brandy drinks Decoraţiune – 2
felioare de lămâie verde, două cireşe roşii şi paie Se serveste la
orice oră Ingrediente: 3 cl Barrack Palinka un pahar de iaurt cu aromă
de caise un cl suc de…
Read more »
Read more »
Dovleac cu orez la cuptor
3 November 2009
Dovleac
cu orez la cuptor Ingrediente: 2 kg dovleac alb turcesc 2 cepe 1
ceşcuţă ulei 1 ceşcuţă orez 1 pahar zahăr 1 1/2 cană apă Mod de
preparare: Se căleşte ceapa, după care se adaugă orezul, zahărul,
dovleacul (care a fost bine spălat şi tăiat cubuleţe fără a se curăţa de
coajă) şi apa.…
Read more »
Read more »
Cascaval
3 November 2009
Ingrediente: 1.6 kg branza de vaci 300 g branza oi sarata 1.5 l lapte
proaspat 75 g margarina 1 lingura bicarbonat stins cu otet Mod de
preparare: Se fierbe laptele, cand da in clocot se pune branza de vaci,
se amesteca si se lasa 10 minute, dupa care se strecoara si se lasa…
Read more »
Read more »
Ciolan de porc afumat cu fasole alba
3 November 2009
Ingrediente:
1,5 kg ciolan porc afumat 150 g ceapă 100 g ulei 50 g bulion 500 g
fasole albă 1 foaie dafin 1/2 fir cimbru piper sare Mod de preparare:
Ciolanul de porc afumat se sparge cu bărdiţa în bucăţi, se opăreşte şi
se pune la fiert în apă cu sare. In timpul fierberii…
Read more »
Read more »
Ciorba de potroace acra
3 November 2009
Ingrediente:
1 kg oase de porc morcovi ceapă rădăcină de pătrunjel orez leuştean 2
ouă ţelină, păstârnac 1 l zeamă de varză sare piper 1 kg tacâmuri de
pasăre Mod de preparare: Se pun oasele de porc la fiert cam o oră în
apă cu sare, apoi se adaugă tacâmurile de pasăre. Când sunt…
Read more »
Read more »
Carne de porc marinata
3 November 2009
Ingrediente: unt (margarina) cam cât un ou 2 cepe 2 morcovi de mărime
mijlocie tăiaţi rondele puţin pătrunjel cimbru dafin 1 căţel de usturoi 1
pahar de oţet 3 1/2 pahare de apă sare piper Mod de preparare: Din
toate acestea se pregăteşte zeama pentru marinat. Astfel, se călesc
ceapa şi morcovul în…
Read more »
Read more »
Sos de ardei
3 November 2009
Ingrediente:
1 ardei gras rosu 1 ardei gras galben 1 esalota 2 linguri ceapa verde
300 g branza proaspata 100 ml iaurt 2 linguri mustar sare piper negru
Spala 1 ardei gras rosu si1 ardei gras galben, curata-i de nervuri si de
seminte si toaca-i marunt. Toaca 1 esalota si 2 linguri ceapa verde.…
Read more »
Read more »
Cum se prepara Cocktail Sex With an Alligator (video)
3 November 2009
Cum se prepara Cocktail Sex With an Alligator
Read more »
Read more »
Friptura de vita
3 November 2009
Intr-o
tigaie cu puţin ulei pune să se călească 3-4 cepe tăiate peştişori.
Apoi taie 6 felii bune de carne şi pune-le în tigaie peste ceapă.
Lasă-le să se prăjească puţin împreună. Adaugă şi 3-4 ardei sau
gogoşari, 4-5 roşii sau bulion şi lasă tigaia acoperită cu un capac până
se prăjeşte carnea. La sfarsit…
Read more »
Read more »
Sos alb
3 November 2009
Ingrediente:
50 g unt 20 g faina 300 ml lapte Mod de preparare: Untul de topeste
si se amesteca cu faina, lasand-o sa se incalzeasca pana intreaga
compozitie devine opaca. Se dilueaza treptat cu lapte, apoi se fierbe
pana se obtine o pasta densa. Se potriveste dupa gust cu condimente.
Sos alb …
Read more »
Read more »
Bors moldovenesc de gaina
3 November 2009
Ingrediente:
1 kg carne de găină 2 morcovi 2 cepe mai mari 1 rădăcină păstârnac 1/2
rădăcină ţelină 2-3 roşii din bulion sare după gust piper verdeţuri,
leuştean verde (sau uscat) 1 l borş Pentru tăieţei de casă: 1 ou şi
făină cât cuprinde un praf de sare Mod de preparare: Carnea de găină,…
Read more »
Read more »
Tocana de vitel
3 November 2009
Ingrediente:
1 kg carne 1 lingură untură 3 cepe 1 linguriţă făină. 1 păhărel de vin
2-3 ceşti zeamă de carne 1 lingură bulion 1 căţel de usturoi Biovegetal
Mod de preparare: Se taie carnea de viţel în bucăţi potrivite, se pun
la prăjit în untură. Se adaugă ceapa tăiată felii subţiri şi o…
Read more »
Read more »
Tocana cu carne de pasare cu mamaliguta
3 November 2009
Ingrediente:
1,250 kg carne de pasăre 100 g ulei 750 g ceapă 1/2 linguriţă boia
dulce 5 căţei usturoi 2 linguri pastă de roşii 400-500 ml supă 1/2 pahar
vin 1 legătură pătrunjel sare şi piper după gust Mod de preparare:
Carnea se taie în bucăţi potrivite, se pudrează cu sare şi se prăjeşte…
Read more »
Read more »
Mancare cu carne si gogonele acre
31 October 2009
Ingrediente:
700 g carne de porc slabă 2 cepe ulei bulion (pastă de tomate) 2 foi
dafin piper sare 1/2 kg gogonele Mod de preparare: Se căleşte ceapa cu
carnea în ulei. Se pune apă la fiert. Se pune apă caldă peste ceapa şi
carnea călite. Când sunt fierte se face un sos din făină…
Read more »
Read more »
Saramura de peste
31 October 2009
Ingrediente:
1,5 kg crap romanesc 1/2 l suc de roşii 250 ml apă 50 ml oţet 100 ml
ulei un vârf de cuţit piper pătrunjel şi mărar tocat usturoi ardei iute
după gust Mod de preparare: Separat peştele tăiat felii se dă prin
făină şi se prăjeşte în ulei. Sucul de roşii cu apa,…
Read more »
Read more »
Supa de peste cu rosii
30 October 2009
Ingrediente:
500 g peşte dezosat (sau crap mare) 300 g roşii (din conservă) 1
legătură zarzavat 2 linguri zeamă de lămâie 1 ceapă 2 linguiri margarina
100 ml vin alb 1 l apă fiartă cu 4 linguri vegeta piper leuştean Mod
de preparare: Peştele, tăiat bucăţi mici, se stropeşte cu suc de lămâie.
Zarzavatul…
Read more »
Read more »
Gogosari acri umpluti cu carne
29 October 2009
Se aleg 4-5 gogoşari acri mai tari, se curăţă de cotor şi seminţe şi se
ţin 1-2 ore în apă rece. Se umplu apoi cu carne tocată amestecată cu
orez (ca la ardeii umpluţi) şi se aşază într-o tavă cu puţin ulei. Se
dau la cuptor 20-30 de minute, apoi se acoperă cu apă…
Read more »
Read more »
Supa de castraveti rece
29 October 2009
Ingrediente:
150 g castraveţi 1 ceapă verde 2 crenguţe de mărar 1 căţel de usturoi
100 ml supă 100 ml smântână sare, piper boia de ardei iute 1 felie
toast 1 linguriţă margarina Mod de preparare: Spălaţi castravetele,
tăiaţi-l pe lung şi îndepărtaţi-i seminţele cu ajutorul unei linguriţe.
Tăiaţi din 3/4 din miezul castravetelui…
Read more »
Read more »
Parfe de pepene galben
29 October 2009
Ingrediente:
1 kg miez miez de pepene galben 1 pahar lapte 1 pahar frisca 1 pahar
zahar pudra Mod de preparare: Miezul de pepene galben se trece prin
sită, se adaugă aptele, zahărul şi frişca, se amesteca compoziţia in
tâviţe şi se introduce în congelatorul frigiderului. Parfe de pepene
galben Pofta buna!
Read more »
Read more »
Cosulete cu rosii
29 October 2009
4
vinete potrivite se coc la flacăra aragazului, întorcându-le pe toate
părţile. După ce sunt bine coapte se îndepărtează coaja neagră, se taie
cotorul şi vinetele se pun pe un suport de lemn ca să se scurgă. Cât
sunt calde se toacă bine cu un satâr de lemn. Se pun imediat într-un
castron şi se…
Read more »
Read more »
Inghetata cu cacao
29 October 2009
Ingrediente:
5 ouă 3 linguri apă 6 linguri zahăr 3 linguri cacao 1/2 pachet
margarina scorţişoară (în loc de scorţişoară se poate pune esenţă de
rom) Preparare: Se pun la fiert până se topesc 3 linguri zahăr, 3
linguri apă, 3 linguri cacao, margarina şi puţină scorţişoară. Se lasă
la răcit. Albuşurile se bat spumă…
Read more »
Read more »
Deliciu cu prune şi smântână
28 October 2009
Ingrediente:
200 ml lapte 1 cub drojdie (42 g) 140 g zahăr 400 g făină 4 ouă 40 g
unt 1 linguriţă scorţişoară măcinată 300 g smântână fermentată 1
linguriţă fruct stea măcinat 800 g prune Mod de preparare: Incălziţi
laptele puţin, până devine călduţ. Fărâmiţaţi drojdia şi turnaţi-o în
lapte. Adăugaţi 20 g…
Read more »
Read more »
Prăjitura cu prune si aluat fărâmiţat
28 October 2009
O
reteta de prajitura cu prune si aluat faramitat din: zahar, unt, sare,
faina, praf de copt, scortisoara, ou, prune si pesmet. Ingrediente: 200 g
zahăr 400 g unt sare 600 g făină 2 linguriţe praf de copt 1 linguriţă
scorţişoară măcinată 1 ou 1,3 kg prune 4 linguri pesmet Mod de
preparare: Puneţi,…
Read more »
Read more »
Jamie Oliver in Italia (video)
28 October 2009
De Jamie Oliver Jamie in Intalia – episodul III Jamie in Italia
Golden Dream Cocktail
28 October 2009
Calitate
– alcoolic Bază alcoolică – nici una Pahar – cupă mică de cocktail
Categorie – Galliano drinks Decoraţiune – fără Se serveste după-amiaza,
seara şi noaptea Ingrediente: 1/4 lichior Galliano 1/4 Cointreau 1/4 suc
de portocale 1/4 frişca Din denumirea cocktailului care înseamnă „vis
de aur”, se poate deduce cu uşurinţă calitatea bună şi…
Read more »
Read more »
Paste late cu dovlecei si smantana
28 October 2009
Ingrediente
: 400 g paste late sare 2 dovlecei verzi 1 ceapă 2 cepe verzi 2 linguri
unt 200 ml smântână piper 1-2 linguri suc de lămâie Mod de
preparare: Fierbeţi pastele în apă cu sare conform instrucţiunilor de
pe ambalaj. Intre timp, pregătiţi dovleceii, tăiaţi-i pe lung în
jumătate, apoi tăiaţi-i pe rotund.…
Read more »
Read more »
File de vită cu smochine
27 October 2009
Ingrediente:
4 bucăţi de file de vită 4 felii de fois gras 6 smochine 50 ml
coniac 50 ml suc de portocale 2 steluţe de anason 100 ml frişca
lichidă 30 g unt 1 lingură de făină sare, piper măcinat Mod de
preparare: Se dau feliile de fois gras prin făină. Se spală şi…
Read more »
Read more »
Golden Cadillac Cocktail
27 October 2009
Calitate
– alcoolic Bază alcoolică – nici una Pahar – cupă mică de cocktail
Categorie – Galliano drinks Decoraţiune – fără Se serveste
după-amiaza, seara şi noaptea Ingrediente: 1/3 lichior Galliano 1/3
cremă de cacao albă 1/3 frişca Acest cocktail a apărut în America, în
anii ’60, în onoarea celebrului film care se numea…
Read more »
Read more »
Cel mai bun somelier din Romania
27 October 2009
Intre
19 octombrie şi 28 noiembrie se va desfăşura cea de-a IV-a ediţie a
„Trofeului Someleriei Cramele Halewood" care va desemna somelierul
anului în România. Ediţia 2009 este organizată în parteneriat cu
Asociaţia Someleriei din România (www.somelieri.ro), sub auspiciile
Asociaţiei Internaţionale a Somelierilor (A.S.I.). Evenimentul se
adresează, în special, angajaţilor horeca, perioada de preselecţie
fiind…
Read more »
Read more »
Bulz cu branza
27 October 2009
Ingrediente:
400 g mălai 300 g brânză 200 g unt smântână Mod de preparare: Se pune
laptele la fiert într-un ceaun. Se adaugă sare şi când laptele a dat în
fiert se pune mălaiul, amestecând continuu cu telul. Se mai fierbe
compoziţia încă 10 minute, la foc domol. Se răstoarnă balmoşul pe un
fund de…
Read more »
Read more »
Supa de fasole cu mujdei
27 October 2009
Ingrediente:
1 cană fasole 1 ceapă 1 linguriţă bulion tăieţei usturoi 1 ceaşcă de
iaurt (sau smântână) 1 linguriţă vegeta ulei Mod de preparare: Se pune
la fiert fasolea şi se aruncă prima apă. Se pune la fiert fasolea a
doua oară în apă caldă şi în timp ce fierbe prăjim ceapa, tocată
mărunt,…
Read more »
Read more »
Parfe de piersici
27 October 2009
Ingrediente:
1 kg piersici 200 g zahăr pudră 2 linguri lapte 750 g frişca Mod de
preparare: Piersicile se spală şi se opăresc puţin în apă clocotită, ca
să se desprindă mai uşor pieliţa. Apoi se cojesc, se dau prin sită şi
rezultă un piure în care se adaugă zahărul pudră, laptele, iar la…
Read more »
Read more »
Jamie Oliver in Italia (video)
27 October 2009
De Jamie Oliver Jamie in Intalia – episodul II Jamie in Italia
Read more »
Read more »
Inghetata cu frisca
27 October 2009
Ingrediente:
3 albuşuri 200 g frişca 3 linguri zahăr 100 g nucă măcinată sau fructe
zdrobite (căpşune, zmeură, vşine, caise) Mod de preparare: Se bat
albuşurile cu zahărul, după care se adaugă frişca şi nucile (fructele).
Se amestecă totul uşor şi se pune în congelator. Pofta buna!
Read more »
Read more »
Salata de fructe
27 October 2009
Ingrediente:
un pepene galben 1 piersică 1 nectarină 2 ciorchini de struguri (unul
alb şi unul roşu) o cutie cu compot de ananas compot de caise zmeură
mure friscă Mod de preparare: Se taie pepenele în două în aşa fel încât
să obţii două castroane în care să încapă amestecul de fructe. Scobeşte
(nu foarte…
Read more »
Read more »
Ton cu salata de castraveti
27 October 2009
Ingrediente:
1 castravete 1 varză de China mică 4 cepe verzi câte 4 linguri suc de
lămâie şi portocală proaspăt stors 4 linguri sos de chilii sare, piper 4
buc. ton (proaspăt sau congelat, a 130 g) 2 linguri ulei de măsline
Mod de preparare: Spălaţi castravetele şi tăiaţi-l rondele subţiri
sau bucăţi. Pregătiţi…
Read more »
Read more »
Rulouri de dovlecei umplute
27 October 2009
Ingrediente:
700 g dovlecei sare 3 roşii uscate 200 g ciuperci Champignons 1 lingură
ulei de măsline 1/2 legătură mentă 250 g carne tocată piper 1 pachet
legume mediteraneene deshidratate Mod de preparare: Pregătiţi dovleceii
şi tăiaţi-i pe lung felii de cea. 1/2 cm grosime. Presăraţi-i cu sare.
Tăiaţi roşiile uscate felii. Pregătiţi ciupercile şi…
Read more »
Read more »
Gold Velvet Cocktail
26 October 2009
Calitate
– slab alcoolizat Bază alcoolică – nici una Pahar – tumbler mare
Categorie – Wine drinks Decoraţiune – fără Se serveste la orice oră
Ingrediente: 1/2 bere de la gheaţă 1/2 şampanie frapată câteva picături
de suc de ananas proaspăt obţinut prin centrifugare Deşi, cu mult timp
în urmă, a apărut în Regatul…
Read more »
Read more »
Prăjitură cu prune si nuci
26 October 2009
Ingrediente:
1,5 kg prune 6 ouă 200 g zahăr 1 pachet zahăr vanilinat 1 vârf de cuţit
de sare 200 g unt moale 200 g făină 1 linguriţă praf de copt 200 g
miez de nucă măcinat 1/4 linguriţă cuişoare măcinate 1 pachet glazură
transparentă Mod de preparare: Pregătiţi prunele şi îndepărtaţi-le
sâmburii. Separaţi…
Read more »
Read more »
Ruladă la tavă
26 October 2009
Ingrediente:
1 chiflă veche de 1 zi 4 ouă 1 ceapă 5 frunze de salvie 2 linguri
ulei 1 căţel de usturoi 800 g amestec de carne tocată sare, piper 150 g
cremă de brânză cu verdeaţă 1 lingură capere mici 1 tulpină de praz 50
g bacon 1 legătură verdeaţă pentru supă 1 cutie…
Read more »
Read more »
Frigarui de berbecut
26 October 2009
Ingrediente: carne de berbec beţe pentru’frigărui sare o ramură de
rozmarin ulei vin Mod de preparare: Curăţă carnea, spal-o şi tai-o în
cubuleţe cu laturile de un centimetru. Inşiră aceste cubuleţe de carne
pe o frigare, lăsând goale capetele acesteia, pentru a putea fi aşezată
la fript. Roteşte frigarea la răstimpuri scurte la…
Read more »
Read more »
Cum se prepara Button Hook Cocktail Mixed Drink (video)
26 October 2009
Cum se prepara Button Hook Cocktail Mixed Drink
Read more »
Read more »
Pui cu lamaie
26 October 2009
Ingrediente: un pui de 1,200 kg 150 g pesmet o crenguţă de rozmarin un
fir de maghiran doi căţei de usturoi sau două fire de usturoi verde o
lămâie sare piper ulei pentru prăjit Mod de preparare: Taie puiul în
bucăţi de mărime potrivită. Toacă mărunt rozmarinul, maghiranul şi
usturoiul şi amestecă-le cu pesmetul.…
Read more »
Read more »
Rulou cu maruntaie de miel
26 October 2009
Ingrediente:
măruntaie de miel (inimă, ficat şi plămâni) un pahar şi jumătate de apă
şi vin o ramură de maghiran usturoi verde ceapă verde arpagic ulei de
măsline foi de spanac şi de salată pătrunjel verde boia făină oţet sare
Mod de preparare: Taie plămânii pe lung, spală-i, lasă-i la scurs,
stoarce-i bine, stropeşte-i cu…
Read more »
Read more »
Calcan rasol
25 October 2009
Ingrediente:
calcan (circa 2 kg) doi morcovi două rădăcini de pătrunjel două cepe
un kg cartofi o cană de boabe de mazăre congelată o legătură de mărar
şi pătrunjel 3 foi de dafin zeama de la o lămâie ulei sare piper Mod de
preparare: Intr-un vas puneţi la fiert zarzavatul tăiat feliuţe, sarea,
piperul şi…
Read more »
Read more »
Oaie la oala
24 October 2009
Ingrediente:
1,5 carne taiata in bucatele un sfert de pahar cu ulei de masline un
morcov mic doua rosi 3 catei usturoi (2 intregi si unu zdrobit) o telina
mica sare piper oregano boia rozmarin o jumatate de litru de vin alb
sec doua cani de apa Mod de preparare: Rumeneste usturoiul intreg in
uleiul…
Read more »
Read more »
Pulpe de pui
24 October 2009
Ingredientele:
6 pulpe 6 cartofi 3 cepe mari 3 morcovi 6 căţei de usturoi o conopidă
mică o ţelină o cană de boabe de mazăre congelată 3 roşii descojite
sare piper 200 g caşcaval o legătură de mărar Mod de preparare: Curăţaţi
de piele pulpele, apoi crestaţi în dreptul încheieturii, fără să le
separaţi. Curăţaţi…
Read more »
Read more »
Vinete la cuptor
21 October 2009
Ingrediente:
2 vinete sare 4 roşii 2 file de sardine 400 g amestec de carne tocată 2
linguri ulei de măsline 2 linguri pastă de roşii 1 linguriţă maghiran
uscat 1/2 linguriţă rozmarin uscat 100 ml vin roşu piper 125 g
mozarella Mod de preparare: Pregătiţi legumele. Tăiaţi vinetele pe
lung, felii de 1…
Read more »
Read more »
Noile descoperiri şi revoluţia industrială in productia de bere
21 October 2009
Aşa
cum am subliniat, producţia de bere pe scară largă era strâns legată de
o problemă care nu putea fi rezolvată uşor, aceea a transportului.
Butoaiele erau voluminoase şi grele; în plus, transferul lor de la un
oraş la altul, pe drumuri de cele mai multe ori proaste, reprezenta un
efort remarcabil şi chiar un…
Read more »
Read more »
Uccelletti
21 October 2009
Ingrediente:
două pahare de ulei două pahare de vin alb 100 g zahăr făină cât
cuprinde marmeladă de struguri migdale măcinate scorţişoară cacao
bucăţele de ciocolată de casă rom coaja rasă de la o lămâie Mod de
preparare: Pune făina într-un castron, fă o gaură în mijloc şi aşază
acolo celelalte ingrediente, mai puţin marmelada.…
Read more »
Read more »
Vaporaşe de dovlecei
21 October 2009
Ingrediente:
4 porţii 400 g roşii 1 ceapă 2 linguri ulei 2 căţei de usturoi 400 g
carne tocată de vită 125 g orez fiert sare, piper 2 linguriţe frunze
de cimbru 100 g brânză gouda rasă 40 g unt 400 ml supă 4 linguri
smântână Mod de preparare: Pregătiţi legumele, tăiaţi dovleceii pe…
Read more »
Read more »
Cum se prepara Whiskey Cocktail Mixed Drink (video)
21 October 2009
Cum se prepara Whiskey Cocktail Mixed Drink
Read more »
Read more »
Chec cu ciocolata si migdale
21 October 2009
Ingrediente:
70 g făină 5 ouă 70 g migdale dulci 50 g migdale amare 130 g zahăr 150 g
ciocolată de casă 100 g unt 70 g amidon coaja rasă de la o lămâie mică
sare Mod de preparare: Macină migdalele şi amestecă-le pe cele dulci cu
cele amare, împreună cu două linguri de zahăr.…
Read more »
Read more »
Godmother Cocktail
21 October 2009
Calitate
– alcoolic Bază alcoolică – votcă Pahar – old fashioned Categorie –
Amaretto drinks Decoraţiune – fără Se serveste după cină, seara şi
noaptea Ingrediente: 7/10 votcă 3/10 Amaretto di Saronno Apărut în
Statele Unite în urma succesului repurtat de Godfather, cocktailul
Godmother este, însă, mai puţin tare; cu toate acestea, este şi…
Read more »
Read more »
Tocăniţă în stil provensal
21 October 2009
Ingrediente
: 2 linguri ulei 500 g carne tocată de vită 2 cepe 2 căţei de
usturoi sare, piper 3 linguri pastă de roşii 500 ml supă 400 g
dovlecei 400 g roşii 2 crenguţe cimbru 1 cutie boabe de porumb sos
Tabasco 2 linguri sirop din sfeclă de zahăr 2 linguri oţet balsamic …
Read more »
Read more »
Supă de roşii cu busuioc si parmezan
21 October 2009
Ingrediiente:
1 ceapă 2 linguri ulei de măsline 2 cuttii de roşii (a 850 ml) 400 ml
supă 400 g carne tocată de vită 200 g orez 1 găllbenuş sare, piper 1
lingură busuioc tocat mărunt 2 linguri parmezan ras Mod de preparare:
Curăţaţi ceapa şi tocaţi-o mărunt. Căliţi-o în ulei îmcins. Tăiaţi
mărunt şi…
Read more »
Read more »
Fursecuri cu anason
21 October 2009
Ingrediente:
un ou o lingură de zahăr o lingură de ulei o jumătate de pahar de vin
alb seminţe de anason făină cât cuprinde Mod de preparare: Amestecă
zahărul cu oul, făina şi seminţele de anason. Frământă până obţii o
pastă omogenă. Adaugă vinul şi continuă să frămânţi, împarte aluatul în
bucăţele mici din
Tagliatelle la Santa Giulietta
19 October 2009
Ingrediente: 500 g tagliatelle (paste făinoase lungi) 250 g limbă
marinată tăiată felii 150 g şuncă tăiată felii 150 g ţelină 100 g unt
Mod de preparare Tăiaţi foarte subţire, în formă de beţigaşe, feliile de
şuncă şi limba. Tăiaţi şi ţelina, încercând să îi daţi aceeaşi formă.
Fierbeţi tagliatellele în apă cu…
Read more »
Read more »
Andive cu jambon
19 October 2009
Ingrediente:
5 andive 70 g caşcaval 5 felii de jambon două linguri de unt 450 ml
lapte o lingură de făină sare piper pesmet Mod de preparare: Andivele
spălate şi curăţate se opăresc în apă fierbinte cu sare. Apoi se scurg
şi se lasă la răcit. Separat, laptele se pune la fiert, iar, când…
Read more »
Read more »
Ciorbă de fasole boabe cu sfecla rosie
19 October 2009
Ingrediente:
150-200 g fasole boabe un morcov un pătrunjel o ceapă de mărime
potrivită un ardei gras două roşii 150 g sfeclă roşie borş zeamă de
castraveţi zeamă de lămâie suc de roşii leuştean frunze de ţelină sare
ulei Mod de preparare: Fasolea se curăţă de impurităţi, bob cu bob,
apoi se pune în…
Read more »
Read more »
Cum se prepara un Trinity Cocktail Mixed Drink (video)
19 October 2009
Cum se prepara un Trinity Cocktail Mixed Drink
Read more »
Read more »
Salata de fructe cu sos de zmeura
19 October 2009
Ingrediente: un pepene galben 1 piersică 1 nectarină 2 ciorchini de
struguri (unul alb şi unul roşu) o cutie cu compot de ananas compot de
caise zmeură mure friscă Mod de preparare: Se taie pepenele în două în
aşa fel încât să obţii două castroane în care să încapă amestecul de
fructe. Scobeşte (nu…
Read more »
Read more »
Muslin de pasare
18 October 2009
Ingrediente:
300 g carne de pasăre 300 g smântână un ou un bucheţel de pătrunjel
verde câteva fire de ceapă verde unt sare piper Mod de preparare: Mai
întâi se taie carnea foarte mărunt şi se încorporează oul (frecat bine
cu puţină sare înainte) şi smântână (foarte rece). Se adaugă pătrunjelul
tăiat mărunt şi…
Read more »
Read more »
Pastrav Meuniere
18 October 2009
Ingrediente:
4 pastravi (250g fiecare) 60 g unt 2 lamai o legatura patrunjel 50 g
faina Mod de preparare: Curatati pastravii, presarati sare si piper in
interior,apoi treceti fiecare peste prin faina. Intr-o tigaie, topiti
30g unt apoi rumeniti pestii, tinandu-i 5 minute pe fiecare parte.
Pregatiti un sos din restul de unt topit,…
Read more »
Read more »
Andive cu smântână
18 October 2009
Ingrediente:
10 andive 50 g unt 50 g caşcaval un pahar de smântână un praf de zahăr o
legătură de pătrunjel verde pentru decor sare Mod de preparare:
Andivele se spală şi se curăţă. Se înăbuşă în untul încins, se adaugă
sarea şi zahărul. După aproximativ 10 minute se pune în vas şi smântână…
Read more »
Read more »
Borş de primăvară
18 October 2009
Ingrediente:
6 fire de ceapă verde două fire de usturoi verde 4 legături de lobodă
două legături de ştevie mai multe frunze de spanac o lingură de orez doi
cartofi o lingură de bulion o cană de borş o legătură de mărar leuştean
pătrunjel sare şi piper după gust Mod de preparare: Se curăţă…
Read more »
Read more »
Cum se prepara un Kamikaze Cocktail (video)
18 October 2009
Cum se prepara un Kamikaze Cocktail
Read more »
Read more »
Fursecuri glazurate cu alune
18 October 2009
Ingrediente:
250 g unt nesărat 500 g făină 125 g zahăr 250 g alune zahăr vanilat un
praf de sare 200 g ciocolată de menaj Mod de preparare: Freci untul
cu zahărul până ce s-a topit zahărul. Adaugi faina, alunele, vanilia şi
sarea şi amesteci până ce totul este omogenizat. Dai coca la frigider…
Read more »
Read more »
Salată Montfermeil
17 October 2009
Ingrediente: două ouă 250 g cartofi un bucheţel de pătrunjel verde 5
fire de tarhon o conservă de funduri (sau inimi) de anghinare o conservă
de salsifi un păhărel de oţet din vin o lingură de ulei de măsline o
linguriţă de muştar Mod de preparare: Se pun ouăle la fiert. Se
fierb,…
Read more »
Read more »
Ştiucă în sos
17 October 2009
Ingrediente:
o ştiucă de 3 kg 300 g ulei sucul a două lămâi o legătură de pătrunjel
3-4 linguri de parmezan ras sare piper Mod de preparare: Fierbeţi ştiuca
în apă cu sare şi mirodenii. Scoateţi-i şira spinării. Lăsaţi-o la rece
(nu în frigider) să se marineze timp de 24 de ore în sosul format…
Read more »
Read more »
Andive umplute
17 October 2009
Ingrediente:
10 andive două ouă doi castraveciori muraţi o jumătate de sfeclă roşie o
jumătate de lămâie 100 g piept de pui două linguri de maioneză o
legătură de pătrunjel sare piper Mod de preparare: Andivele spălate şi
bine scurse trebuie curăţate. Apoi se taie în două, pe lungime şi se
scoate o parte…
Read more »
Read more »
Cum se prepara un Mojito Cocktail II (video)
17 October 2009
Cum se prepara un Mojito Cocktail
Read more »
Read more »
Homar
17 October 2009
Ingrediente:
3 homari 10 cepe eşalote 3 căţei de usturoi o rădăcină de pătrunjel un
vârf de ardei iute (de preferat de Cayenne) o lingură de muştar 50 g
pastă de roşii 100 ml coniac 4 linguri de ulei de floarea-soarelui 300 g
unt un pahar de vin alb Mod de preparare: Dacă homarii sunt…
Read more »
Read more »
Sirop de zmeura
17 October 2009
Intr-un borcan de 5 l se pun 2 kg de zmeură, 1 pliculeţ sare de lămâie
şi 2-3 I de apă. Se lasă la soare 2-3 zile, până când zmeura se lidică
la suprafaţă. Se strecoară printr-un tifon şi se stoarce zmeura, până
când rămân doar seminţele. In zeama obţinută se adaugă atâta zahăr…
Read more »
Read more »
Fursecuri cu bombonele
17 October 2009
Ingrediente: 250 g zahăr pudră 1 linguriţă scorţişoară 350 g alune 3
albuşuri bomboane colorate Mod de preparare: Baţi albuşurile spumă cu
sare şi după ce s-au întărit adaugi zahărul în ploaie. Opreşti o
ceaşcă din această compoziţie, iar în restul pui alunele măcinate şi
scorţişoara. In tava cuptorului întinzi o foaie de…
Read more »
Read more »
Godfather Cocktail
17 October 2009
O
reteta simpla de Godfather Cocktail din: scotch whisky si amaretto di
saronno. Calitate – alcoolic Bază alcoolică – scotch whisky Pahar – old
fashioned Categorie – Amaretto drinks Decoraţiune – fără Se serveste
după cină, seara şi noaptea Ingrediente: 7/70 scotch whisky 3/10
Amaretto di Saronno Mulţi consideră că denumirea ar fi apărut…
Read more »
Read more »
Ciorbă de peşte
17 October 2009
Ingrediente:
un kilogram de peşte (crap, somn sau ştiucă) un morcov un pătrunjel 200
g făină o ceapă mare 1-2 ardei graşi două roşii de mărime mijlocie borş
sau zeamă de varză zeamă de lămâie leuştean ulei sare Mod de
preparare: Peştele, curăţat de solzi, intestine şi branhii (dacă este
crap, i se scoate…
Read more »
Read more »
Bezele cu migdale şi scorţişoară
15 October 2009
Ingrediente: 500 g zahăr 500 g migdale tăiate mărunt sau măcinate o
lămâie rasă scorţişoară măcinată 3 albuşuri Mod de preparare : Bate bine
albuşurile cu zahărul, până se obţine o spumă densă. Adaugă apoi uşor
migdalele tăiate foarte mărunt sau măcinate, scorţişoara măcinată, coaja
rasă de lămâie. Aşază în tavă, la distanţă potrivită,…
Read more »
Read more »
Rulada din slaninuta
14 October 2009
Se
aleg câteva bucăţi de slăninuţă 4 subţire care să aibă şi câteva
rânduri de carne. Se fierb cu mirodenii (foi de dafin, boabe de piper )
şi sare. Se scot, se lasă la răcit, dar nu de tot, să fie călduţe. Se
împănează cu usturoi, se presară boia dulce şi se rulează de la…
Read more »
Read more »
Paleuri cu stafide
14 October 2009
Ingrediente:
3 ouă 300 g zahăr 300 g margarina 300 g faină 100 g stafide 1
pliculeţ cu zahăr vanilinat esenţă de rom Mod de preparare: Treci
zahărul cu margarina până devine cremos, adaugi ouăle, unul câte unul,
zahărul vanilinat, esenţa de rom şi amesteci în continuare. Adaugi
stafidele, care au fost înmuiate în…
Read more »
Read more »
Paste simple
14 October 2009
Ingrediente:
un kilogram de făină apă ceapă două linguri de ulei de măsline sare şi
piper suc de roşii Mod de preparare: Pune făina într-un castron, fă o
gaură în mijlocul ei şi toarnă acolo apă fierbinte şi sare. Amestecă şi
frământă până se omogenizează totul foarte bine. Aşază aluatul pe blatul
mesei (pe…
Read more »
Read more »
Aperitiv
14 October 2009
Ingrediente:
un kg creveti 300 g calmari 100 g midii 100 g solă o rădăcină mică de
pătrunjel o lămâie stoarsă un păhărel de ulei de măsline sare Sos
verde: pătrunjel verde ton în ulei (conservă) scrumbie (sărată sau
afumată) capere ardei iuţi în oţet câţiva căţei de usturoi puţin oţet
Mod de preparare: Fierbe…
Read more »
Read more »
Pizza cu jumari
14 October 2009
Ingrediente:
500 g aluat de pâine 75 g untură 150 g jumări sare Mod de preparare:
Jumările (prăjite) se lasă la scurs şi se amestecă apoi cu sare şi cu
aluatul de pâiine. Frământă îndelung (35-40 de minute), apoi lasă puţin
aluatul să se odlihnească. Modelează din acest aluat bucăţi de forma şi
dimensiunea…
Read more »
Read more »
Scoici gratinate
13 October 2009
Ingrediente:
scoici pesmet ulei de măsline sos de roşii pătrunjel usturoi lămâie
Mod de preparare: Spală scoicile în apă multă. într-o oală înaltă varsă
scoicile într-un amestec de apă, ulei, usturoi, pătrunjel. Acoperă vasul
cu un capac şi lasă să fiarbă totul la foc mic. Scoate apoi scoicile
cu o paletă (pentru ca eventualul…
Read more »
Read more »
Cum se prepara Cocktail Sex on the Beach (video)
13 October 2009
Cum se prepara Cocktail Sex on the Beach
Read more »
Read more »
Sos verde
13 October 2009
Ingrediente:
pătrunjel verde ton în ulei (conservă) scrumbie (sărată sau afumată)
capere ardei iuţi în oţet câţiva căţei de usturoi puţin oţet Mod de
preparare: Sosul se prepara din ton şi scrumbie, amestecate cu uleiul
scurs de la ton, capere, unul-doi ardei iuţi tocaţi, usturoiul zdrobit,
pătrunjelul tocat şi puţin oţet. Se amesteca bine…
Read more »
Read more »
Cozonac cu mac si rahat
13 October 2009
Ingrediente:
1 kg făină 8 gălbenuşuri 4 albuşuri 350 g zahăr 250 g unt 2 linguri
ulei 1/2 lapte 60 g drojdie 1 linguriţă rasă de sare 250 g mac 200 g
rahat 5 pliculeţe cu zahăr vanilat Mod de preparare: Faci întâi maiaua
pentru care sfărâmi drojdia, o amesteci cu o lingură de…
Read more »
Read more »
Sarmale de vitel in foi de vita
13 October 2009
Ingrediente:
1 kg carne de vitel 2 cepe 3 linguri orez sare piper foi de vita la
saramura Mod de preparare: Toci carnea şi o amesteci cu ceapa uşor
călită împreună cu orezul. In tot amestecul pui sare şi piper după gust
şi umpli foile de viţă. Aşezi sărmăluţele într-un vas pe care l-ai…
Read more »
Read more »
Aperitiv de ficatei
13 October 2009
Ingrediente:
500 g ficat de pui sau de curcan o ceapă mare o jumătate de pahar de
vin alb ulei sare Mod de preparare: Taie ficatul în bucăţele. în ulei
de măsline căleşte ceapa tocată, stinge cu vin alb şi puţină apă. Adaugă
ficatul, presară sarea şi lasă să fiarbă, acoperit, la foc mic,…
Read more »
Read more »
Crustade cu ghebe
13 October 2009
Ingrediente:
500 g gebe o ceapa un catel de usturoi un morcov o lingura unt ciuperci
sos bechamel smantana Mod de preparare: Pregătiţi mai înainte un
aluat de foitaj, din care întindeţi o foaie, o împăturiţi şi o daţi la
rece pentru câteva ore. Ghebele (aproximativ 500 g) le curăţaţi şi le
spălaţi sub…