Retete de Paste:
Paste cu sos de masline
5 March 2013
Paste
cu sos de masline din: paste fara ou, ulei, sare, pasta de masline,
sare, piper, usturoi, rosii si busuioc. Ingrediente: un pachet paste
fara ou 3-4 linguri ulei un praf de sare pentru sos: 200 g pasta de
masline negre sau verzi sare piper rosu macinat 4 catei usturoi 4-5
rosii 2-3 fire busuioc…
Read more »
Read more »
Varza calita cu carnati afumati de porc
5 March 2013
Varza
calita cu carnati afumati de porc din: varza murata, ceapa, piper,
ulei, marar, pasta de rosii, carnati afumati de porc si foi de dafin.
Ingrediente: un kg varza murata 1-2 cepe piper boabe si macinat 50 ml
ulei pentru calit 2 legaturi marar 2 linguri pasta de rosii 500 g
carnati afumati de porc…
Read more »
Read more »
Supă de creveţi, midii si fenicul
5 March 2013
Supă
de creveţi, midii si fenicul din: rosii cherry, ardei iute, fenicul,
conopida, suc de rosii, midii, creveti, zeama de lamaie, sare si piper.
Ingrediente: 4 rosii cherry 1 ardei iute 1 fenicul 100 g conopida 300 ml
suc de rosii 200 ml vin alb 500 g midii 400 g creveti semipreparati
zeama de la…
Read more »
Read more »
Peperonata cu piept de gaina
5 March 2013
Peperonata
cu piept de gaina din: piept de faina, ardei grasi, ceapa rosie, rosii
in bulion, ulei de masline, seminte de coriandru, usturoi, patrunjel,
sare si piper. Ingrediente: 600 g piept de gaina 2 ardei grasi rosii 2
ardei rgasi galbeni 2 ardei grasi verzi 300 g ceapa rosie 400 g rosii in
bulion 50…
Read more »
Read more »
Cotlete de miel cu sos oyster si fasole verde
5 March 2013
Cotlete
de miel cu sos oyster si fasole verde din: cotlete de miel, fasole
verde, sos oyster, unt, ulei de orez, zahar brun, lamaie si sos chilli.
Ingrediente: 600 g cotlete de miel 500 g fasole verde 50 ml sos oyster
50 ml sos de soia 50 g unt 20 ml ulei de orez 1…
Read more »
Read more »
Tarte cu morcovi
5 March 2013
Tarte
cu morcovi din: faina, margarina, bicarbonat, sare, apa minerala,
ceapa, morcovi, dovlecei, sare, lei de masline si patrunjel.
Ingrediente: pentru aluat: 250 g faina 100 g margarina o lingurita
bicarbonat un praf de sare 200 ml apa minerala pentru umplutura: 2 cepe
500 g morcovi 2 dovlecei sare 50 ml ulei de masline o…
Read more »
Read more »
Budinca din franzela
5 March 2013
Budinca
din franzela din: franzela, branza de vaci, oua, unt, lapte dulce,
zahar si zahar vanilat. Ingrediente: 1 franzela 500 g branza de vaci 6
oua 25 g unt moale 500 ml lapte dulce 200 g zahar 1 pliculet zahar
vanilat Mod de preparare: Baţi 4 ouă cu telul până devin spumoase.
Torni peste…
Read more »
Read more »
Salata de castravete cu somon si ghimbir
5 March 2013
Salata
de castravete cu somon si ghimbir din: castravete, mere verzi, suc de
lamaie, somon afumat, otet, icra de somon, ghimbir, arpagic, smantana,
sare si piper alb. Ingrediente: 1 castravete mic 2 mere verzi sucul de
la 1 lamaie 200 g somon afumat 2 lingurite cu otet de alcool 2 linguri
cu icre de somon…
Read more »
Read more »
Piept de rata umplut cu sos de macris
5 March 2013
Piept
de rata umplut cu sos de macris din: piept de rata, carne tocata de
pui, morcov, ceapa, sos worcester, unt, faina, lapte, smantana, macris,
sare si piper. Ingrediente: 800 g piept de rata 200 g carne tocata de
pui 1 morcov 1 ceapa 2 linguri sos Worcester 100 g unt 1 lingura faina
500…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Ardei umpluti cu carne tocata si cartofi
5 March 2013
Ardei
umpluti cu carne tocata si cartofi din: ardei, cartofi, carne tocata,
parmezan, ou, vin alb sec, ceapa, rozmarin, ulei de masline extravirgin,
sare si piper. Ingrediente: 1 ardei verde 1 ardei rosu 1 ardei galben
250g cartofi 250g carne tocata 50g parmezan 1 ou 1 pahar vin alb sec 1
ceapa 1 crenguta de…
Read more »
Read more »
Anghinare caramel cu lămâie si vin
5 March 2013
Anghinare
caramel cu lămâie si vin din: anghinare, zahar brun, lamai, vin alb
spumos, ulei de masline, sare si piper. Ingrediente: 1 kg anghinare 2
linguri zahar brun 2 lamai 1 pahar vin alb spumos ulei de masline sare
piper Mod de preparare: Se spală anghinarea şi se fierbe 10 minute în
apă cu…
Read more »
Read more »
Retete de post: Chifteluţe de ciuperci
5 March 2013
Chifteluţe
de ciuperci din: ciuperci, ceapa verde, marar, patrunjel, pesmet, sare,
piper, ulei, usturoi, marar, margarina, faina si lapte de soia.
Ingrediente: 600 g ciuperci 2 legături ceapă verde o legătură mărar o
legătură pătrunjel 100 g pesmet sare piper ulei pentru prăjit Pentru
sos: o căpăţână usturoi 1-2 legături mărar 50 g margarina o…
Read more »
Read more »
Macrou la cuptor
5 March 2013
Macrou
la cuptor din: macrou, ceapa, zeama de lamaie, ulei, sare, piper, foi
de dafin, vin alb, cartofi, salata verde si patrunjel. Ingrediente: 800 g
macrou 2 cepe zeama de la 2 lamai 50 ml ulei sare piper 2-3 foi de
dafin 300 ml vin alb pentru garnitura: 400 g cartofi salata verde o
legatura…
Read more »
Read more »
Mucenici muntenesti (de post)
5 March 2013
Mucenici
muntenesti din: faina, drojdie, apa, sare, zahar vanilat, ulei, coaja
de lamaie, coaja de portocala, sare, zahar vanilat, scortisoara, nuca si
esenta de rom. Ingrediente: 500 g faina 50 g drojdie 200 ml apa calduta
un praf sare 1-2 pachetele zahar vanilat 100 ml ulei pentru zeama: 2 l
apa 350 g zahar coaja…
Read more »
Read more »
Salata cu untisor si ceapa caramelizata
5 March 2013
Salata
cu untisor si ceapa caramelizata din: ceapa, ulei de floarea soarelui,
fructoza, untisor, sfecla, otet de vin vechi, ulei de porumb, apa, sare
si piper macinat. Ingrediente: 2 cepe de circa 120 g fiecare 1 lingura
cu ulei de floarea soarelui 10 g fructoza (sau 20 g zahar pudra) 100 g
untisor 50 g…
Read more »
Read more »
Rulouri de cocos in jambon cu roşii cherry
5 March 2013
Rulouri
de cocos in jambon cu roşii cherry din: piept de cocos, jambon, rosii
cherry, ulei, supa de pui, vin, cimbru verde, sos de soia, patrunjel,
pudra de usturoi, sare si piper. Ingrediente: 80 g piept de cocos 150 g
jambon crud uscat (taiat in feluite subtiri) 600 g rosii cherry 50 ml
ulei 100…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Fasole verde cu ciuperci
5 March 2013
Fasole
verde cu ciuperci din: fasole verde, ulei de masline, unt, ciuperci,
ceapa, sos de soia, ulei de susan, sare si piper. Ingrediente: 500 g
fasole verde proaspata sau congelata 1 lingura de ulei de masline 1
lingura de unt 200-300 g ciuperci proaspete, curatate si taiate 1 ceapa 1
lingura sos de soia 1…
Read more »
Read more »
Ardei umplut cu ciuperci
5 March 2013
Ardei
umplut cu ciuperci din: sunca, ceapa, ciuperci, chimen, paine alba,
lapte, ou, ardei capia, ulei de masline, unt, sare, piper si verdeturi.
Ingrediente: 100 g sunca 1 ceapa 200 g ciuperci 1 lingurita chimen pudra
300 g paine alba 200 ml lapte 1 ou 8 ardei capia sau grasi 2 linguri
ulei de masline…
Read more »
Read more »
Pulpe de rata cu ananas la cuptor
5 March 2013
Pulpe
de rata cu ananas la cuptor din: pulpe de rata, ananas, ardei gras,
ulei de susan, sos de soia, amidon de porumb, lamai, supa de legume,
patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 8 pulpe de rata 500 g cubulete de
ananas proaspat 1 ardei gras rosu 30 ml ulei de susan 30 ml sos de…
Read more »
Read more »
Paste in cuib de bezea
5 March 2013
Paste
in cuib de bezea din: paste, branza de vaci, oua, galbenusuri, zahar,
zahar vanilat, unt, compot de caise, sare, albusuri, sare si zahar
pudra. Ingrediente: pentru blat: 400 g paste (tagliatelle) 400 g branza
proaspata de vaci (bine scursa) 3 oua 3 galbenusuri 8 linguri zahar 1
plic zahar vnailat 150 g unt 1…
Read more »
Read more »
Supă-curry cu iaurt si fasole verde
5 March 2013
Supă-curry
cu iaurt si fasole verde din: ulei, ceapa, ghimbir, usturoi, cumin,
pasta de curry, supa de legume, morcov, conopida, ardei iute, varza
chinezeasca, iaurt, smantana si sare. Ingrediente: 1 lingură ulei 1
ceapă tocată 1 linguriță ghimbir ras 1 cățel de usturoi pisat 1 praf de
cumin măcinat 2 linguri pastă de curry 650…
Read more »
Read more »
Cocktail cu sirop de zmeura si lichior de visine
5 March 2013
Cocktail
cu sirop de zmeura si lichior de visine din: albus de ou, sirop de
zmeura, zeama de lamaie, lichior de visine si gin. Ingrediente: 1
linguriţă cu albuş de ou proaspăt 1 linguriţă cu sirop de zmeură 10 ml
zeamă de lămâie 25 ml lichior de vişine sau de cireşe 25 ml gin …
Read more »
Read more »
Gasca in suc propriu cu broccoli
5 March 2013
Gasca
in suc propriu cu broccoli din: carne de gasca, broccoli, ceapa,
morcov, ulei de floarea soarelui, ulei de masline, foi de dafin,
usturoi, cimbru uscat, sare si piper. Ingrediente: 800 g carne de gasca
(pulpa sau piept fara os) 600 g broccoli 1 ceapa 1 morcov 50 ml ulei de
floarea soarelui 50 ml…
Read more »
Read more »
Inimioare cu whiskey si fulgi de ciocolata
5 March 2013
Inimioare
cu whiskey si fulgi de ciocolata din: ciocolata, unt, oua, zahar,
whiskey, faina, zahar pudra, ciocolata amare, ciocolata cu lapte si
whiskey. Ingrediente: 200 g ciocolata (70% continut de cacao) 175 g unt 4
oua 200 g zhaar 2 cl whiskey 120 g faina pentru crema: 2 linguri zahar
pudra 30 g ciocolata amara…
Read more »
Read more »
Pui dulce acrisor
5 March 2013
Pui
dulce acrisor din: pulpe de pui, suc de rosii, ardei iute, lamaie, otet
balsamic, patrunjel, zahar brun, sare, piper si ulei. Ingrediente: 400 g
pulpe de pui fara os 200 ml suc de rosii 1 ardei iute 1/2 lamaie 1
lingurita otet balsamic 1/2 legatura patrunjel 1 lingura zahar brun sare
piper ulei …
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Fileuri de eglefin gatite cu bere
5 March 2013
Fileuri
de eglefin gatite cu bere din: fileuri de eglefin, faina, sare, ou,
bere, ulei vegetal, cartofi prajitit, mazare si sos tartar. Ingrediente:
6 fileuri de eglefin 150g faina 1g de sare 1 ou 200ml de bere ulei
vegetal pentru prajit cartofi prajiti, mazare si sos tartar pentru
servire Mod de preparare: Combinati intr-un…
Read more »
Read more »
Piept de cocoş cu miere şi mentă pe pat de spanac
5 March 2013
Piept
de cocoş cu miere şi mentă pe pat de spanac din: piept de cocos,
spanac, ceapa verde, miere, lamaie, menta, ulei de masline, patrunjel,
sare si piper. Ingrediente: 800 g piept de cocos 500 g spanac 2 legaturi
ceapa verde 2 linguri miere 1 lamaie 1 lingura menta uscata maruntita
50 ml ulei de…
Read more »
Read more »
Mucenici moldovenesti (de post)
5 March 2013
Mucenici
moldovenesti din: faina, ulei, margarina, zahar, drojdie, apa calduta,
sare, coaja de lamaie, coaja de portocala, zahar vanilinat, coaja de
lamaie, baton de vanilie si miere si zahar. Ingrediente: pentru aluat:
600 g faina 500 ml ulei 50 g margarina 100 g zahar 50 g drojdie 200 ml
apa calduta un praf de sare…
Read more »
Read more »
Desert cu ciocolata si fructe de padure
5 March 2013
Desert
cu ciocolata si fructe de padure din: lapte, faina, zahar, unt,
ciocolata menaj, pudra de cacao si fructe de padure. Ingrediente: 400 ml
lapte dulce 2 linguri faina 200 g zahar 150 g unt 200 g ciocolata menaj
2 linguri pudra de cacao fructe de padure (sau alune de padure) Mod
de preparare:…
Read more »
Read more »
Tocanita de purcel cu paste
5 March 2013
Tocanita
de purcel cu paste din: morcovi, telina verde, sunca impanata, carne de
porc, ulei de masline, cimbru, sare, vin rosu si trufa. Ingrediente:
100 g morcovi 100 g țelină verde 200 g șuncă împănată 200 ml ulei de
măsline 1 kg carne de porc tocată 1 fir cimbru sare 2 l vin roșu 1…
Read more »
Read more »
Papiote de raţă cu sparanghel şi reducţie de vin
5 March 2013
Papiote
de raţă cu sparanghel şi reducţie de vin din: piept de rata,
sparanghel, vin rosu, bacon, cuisoare, boabe de ienibahar, scortisoara,
foi de dafin, zahar, sare si piper. Ingrediente: 700 g piept de rata 300
g sparanghel proaspat 500 ml vin rosu sec 200 g bacon (felii subtiri)
2-3 cuisoare 3-4 boabe de ienibahar…
Read more »
Read more »
Cum se prepara gnocchi
4 March 2013
Exista
multi oameni care adora gnocchi, dar nu-i gatesc in casa pe motiv ca-s
greu de preparat. Nu este deloc complicat si o sa va convingeti citind
reteta noastra in care va vom invata sa pregatiti niste galuste
italienesti delicioase din cartofi si faina. Ingrediente: 1 kg cartofi
250-300g faina sare 1 ou …
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Prajitura cu struguri
4 March 2013
Prajitura
cu struguri din: struguri, faina, drojdie, apa, zahar, ulei de masline
extravirgin si sare. Ingrediente: 1 kg struguri 700g faina 40 g drojdie
proaspata 300 ml de apa 8 linguri de zahar +4 linguri pentru struguri 7
linguri ulei de masline extravirgin+ inca
Risotto cu sos Cabernet
4 March 2013
Risotto
cu sos Cabernet din: orez, otet aromat, vin rosu cabernet, parmezan,
unt, sare si piper. Ingrediente: 200 g orez pentru risotto 50 ml otet
aromat 50 ml vin rosu Cabernet 100 g parmezan ras 100 g unt topit sare
piper Mod de preparare: Se pune orezul in apa rece pentru 20 de
minute.…
Read more »
Read more »
Mancare bavareza
4 March 2013
Mancare
bavareza din: cartofi, busuioc, parmezan, unt, sare, piper, carne si
ceapa. Ingrediente: 600 g cartofi mici o legatura busuioc proaspat 200 g
parmezan 50 g unt sare piper boabe si pisat 400 g carne 1-2 cepe Mod
de preparare: Se spală cartofii şi se pun să fiarbă în apă cu sare. După
ce…
Read more »
Read more »
Bruschete cu rosii
4 March 2013
Bruschete
cu rosii din: bagheta, rosii, busuioc, cimbru uscat, patrunjel verde,
ulei de masline, sare si usturoi. Ingrediente: o bagheta 4 rosii 2 fire
busuioc cimbru uscat o legatura patrunjel verde 100 ml ulei de masline
sare o capatana usturoi Mod de preparare: Se curăţă usturoiul, se
spală şi se taie rondele. Se amestecă…
Read more »
Read more »
Rasol de gâscă cu andive si sos de unt
4 March 2013
Rasol
de gâscă cu andive si sos de unt din: carne de gasca, andive, cimbru
verde, vin alb sec, unt, ceapa, telina, morcovi, radacina de patrunjel,
patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 800 carne de gasca fara os
(pulpe, piept) 4 andive 3-4 fire de cimbru verde 200 ml vin alb sec 200 g
unt 1…
Read more »
Read more »
Supa de creson cu lapte degresat si nucsoara
4 March 2013
Supa
de creson cu lapte degresat si nucsoara din: creson, ceapa, ulei de
arahide, telina, apa, orez, lapte degresat, suc de lamaie, nucsoara si
sare. Ingrediente: 1 legatura creson 1 ceapa medie 1 lingura cu ulei de
arahide 20 g tije de telina 50 cl apa 40 g orez rotund sau basmati 50 cl
lapte…
Read more »
Read more »
Placinta taraneasca cu telemea de oaie si conopida
4 March 2013
Placinta
taraneasca cu telemea de oaie si conopida din: faina, apa calduta, praf
de copt, ulei, conopida, telemea de oaie, oua, smantana, nucsoara si
piper. Ingrediente: pentru aluat: 1 kg faina alba 500 ml apa calduta 1
praf de copt 100 ml ulei pentru umplutura: 1 conopida mare si deasa 300 g
telemea de oi…
Read more »
Read more »
Piept de gasca in crusta de alune
4 March 2013
Piept
de gasca in crusta de alune din: piept de gasca, alune crude, morcovi,
branza topita, cimbru, ulei, mustar, ceapa, vin alb demisec, sare si
piper. Ingrediente: 800 g piept de gasca 100 g alune crude 400 g morcovi
150 g branza topita 1 lingurita cimbru uscat maruntit 30 ml ulei 2
linguri mustar 1…
Read more »
Read more »
Muschi de porc cu ierburi aromate
4 March 2013
Muschi
de porc cu ierburi aromate din: smantana, suc de lamaie, coaja de
lamaie, verdeturi asortate, muschi de porc, sare si piper. Ingrediente:
200 ml smântână 1 linguriță suc de lămâie 2 lingurițe ulei de măsline 1
priză coajă de lămâie rasă 1 legătură verdețuri asortate (cimbru,
salvie, pătrunjel) 600 g mușchi de porc cu…
Read more »
Read more »
Risotto cu păstrăv
4 March 2013
Risotto
cu păstrăv din: orez, ceapa, unt, vin alb, supa de peste, patrunjel,
sare, piper, file de pastrav, suc de lamaie, faina, ulei si frunze de
salvie. Ingrediente: 250 g orez 1 ceapa 1 lingura unt 300 ml vin alb 600
ml supa de peste 2 linguri patrunjel tocat sare piper peste: 2-3 bucati
file…
Read more »
Read more »
Mancare picanta cu ardei si carnati
4 March 2013
Mancare
picanta cu ardei si carnati din: ardei gras, ceapa, ardei capia, ardei
iute, pasta de rosii, ulei de masline, concentrat, piper, carnati, boia,
busuioc verde si patrunjel. Ingrediente: un kg ardei gras 4 cepe un kg
ardei capia un ardei iute 2-3 linguri pasta de rosii 50 ml ulei de
masline concentrat pentru mancare…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Mancare de linte cu carnati
4 March 2013
Mancare
de linte cu carnati din: linte, carnati, ceapa, telina, usturoi,
morcovi, pasta de tomate, bulion, ulei, sare, piper si paine.
Ingrediente: 500g linte 2 carnati grosi (optional, se elimina daca vrei o
reteta vegetariana) 1 ceapa medie 1 telina 3-4 catei de usturoi 1
morcov 1 lingura pasta de tomate 400ml de bulion ulei…
Read more »
Read more »
Desert: Cremă caramel
4 March 2013
Cremă
caramel din: zahar, smantana, lapte caldut, baton de vanilie, oua si
galbenusuri. Ingrediente: 130 g zahar 250 g smantana 100 ml lapte caldut
1/2 baton de vanilie 2 oua 2 galbenusuri Mod de preparare: Se
încălzeşte cuptorul la 175° C. Se pune înăuntru o tavă adâncă şi se
umple două treimi cu apă…
Read more »
Read more »
Mancare cu carne de vita si praz
4 March 2013
Mancare
cu carne de vita si praz din: carne de vita, sare, piper, ceapa,
usturoi, ulei, ulei, amidon, chimen, supa de vita, praz, morcov, orez si
patrunjel. Ingrediente: 400 g carne de vită sare piper 1 ceapă mare 2
căței de usturoi curățați 3 linguri ulei ½ linguriță amidon 1 linguriță
chimen 700-800 ml supă…
Read more »
Read more »
Gazpacho cu mar verde
4 March 2013
Gazpacho
cu mar verde din: rosii, castravete, ceapa, mere verzi, suc de lamaie
verde, coriandru, tabasco, frunzulite coriandru, sare si piper.
Ingrediente: 2 rosii 1 castravete mic 2 cepe albe, mari 6 mere verzi
sucul de la 2 lamaie verzi 1 lingura cu coriandru tocat cateva picaturi
de Tabasco cateva frunzulite de coriandru sare si…
Read more »
Read more »
Rulouri de pui cu sparanghel
4 March 2013
Rulouri
de pui cu sparanghel din: sparanghel, piept de pui, dovlecei,
castravete, broccoli, sare, piper, ulei, pesmet, alune si sos.
Ingrediente: 400 g sparanghel 500 g piept de pui 2 dovlecei un
castravete i varza mica 3-4 buchetele broccoli sare piper ulei 200 g
pesmet 200 g alune sos de soia Mod de preparare:…
Read more »
Read more »
Ouă ruseşti umplute cu sprot
4 March 2013
Ouă
ruseşti umplute cu sprot din: oua, sprot afumat, maioneza de salata,
sare, piper si marar. Ingrediente: 5 oua fierte tari 10 bucati de sprot
afumat 1 lingura maioneza de salata sare piper macinat 1 lingura marar
tocat marunt Mod de preparare: Ouăle se curăţă de coajă şi se taie în
jumătăţi, pe lungime.…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Ardei umpluti cu orez
4 March 2013
Ardei
umpluti cu orez din: ardei gras, rosii, ceapa, morcovi, orez, marar,
patrunjel, sare, piper, cimbru, ulei de floarea soarelui si suc de
rosii. Ingrediente: un kg ardei gras (rosu si verde) 3-4 rosii 2 cepe 2
morcovi 300 g orez cu bobul rotund o legatra marar o legatura patrunjel
sare piper cimbru uscat sau…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Mini focaccia
4 March 2013
Mini
focaccia din: faina, ulei de masline extravirgin, drojdie, rosii
cherry, mozzarella, rozmarin, oregano, zahar si sare. Ingrediente: 300g
faina 100 ml apa 1 lingura de ulei de masline extravirgin 25g drojdie 12
rosii cherry mozzarella o crenguta de rozmarin o lingurita de oregano o
jumatate de lingurita de zahar sare Mod de preparare:…
Read more »
Read more »
Supă de morcovi şi dovleac, cu ardei gras
4 March 2013
Supă
de morcovi şi dovleac, cu ardei gras din: morcovi, pulpa de dovleac,
ceapa alba, ardei gras verde, pulpa de rosii, ulei de floarea soarelui,
sare, piper macinat, supa de legume, patrunjel si arpagic. Ingrediente:
400 g morcovi 200 g pulpa de dovleac 80 g ceapa alba 80 g ardei gras
verde 80 g pulpa…
Read more »
Read more »
Conopida cu sos de hrean
4 March 2013
Conopida
cu sos de hrean din: conopida, oua, faina, sare, piper, ulei, unt,
smantana, hrean, faina, otet si sare. Ingrediente: 1 conopida potrivita 2
oua 2 linguri faina sare piper ulei pentru prajit pentru sos: 15 g unt
200 g smantana 300 g hrean 100 g faina 1 lingura otet sare Mod de
preparare:…
Read more »
Read more »
Somon cu paste
4 March 2013
Somon
cu paste din: ardei capia, ardei gras, ceapa rosie, ciuperci, mere
cretesti, sare, ulei de masline, piper rosu, boia dulce si miere.
Ingrediente: un kg ardei capia si ardei gras o ceapa rosie mare 300 g
ciuperci 3 mere cretesti sare 4 linguri ulei de masline piper rosu boia
dulce o lingura miere …
Read more »
Read more »
Tocană de peşte cu roşii
4 March 2013
Tocană
de peşte cu roşii din: ceapa, usturoi, rosii, ulei de masline, supa de
peste, vin alb sec, file de peste, suc de lamaie, sare, piper macinat,
faina si patrunjel. Ingrediente: 2 cepe 5 catei de usturoi 1 kg rosii 6
linguri ulei de masline 250 ml supa de peste (un pahar) 250 ml vin…
Read more »
Read more »
Supa crema de conopida cu frunze de salvie si menta
4 March 2013
Supa
crema de conopida cu frunze de salvie si menta din: conopida, ceapa,
cartof, usturoi, telina, ulei de masline, unt, lapte, faina, smantana,
salvie, menta, sare si piper. Ingrediente: 1 conopida mare si deasa 1
ceapa alba 1 cartof mare fiert 2 catei de usturoi 1 felie de telina 2
linguri ulei de masline 1/2…
Read more »
Read more »
Cocktail cu coniac si triplu sec
4 March 2013
Cocktail
cu coniac si triplu sec din: triplu sec, coniac si zeama de lamaie.
Ingrediente: 20 ml Triplu Sec 20 ml coniac 20 ml zeamă de lămâie Mod
de preparare: Se introduc într-un shaker toate ingredientele de mai sus,
împreună cu 2-3 cuburi de gheaţă. Se agită în shaker şi se serveşte
într-un pahar…
Read more »
Read more »
Specialitate cu legume coapte
4 March 2013
Specialitate
cu legume coapte din: ardei capia, ardei gras, ceapa rosie, ciuperci,
mere cretesti, sare, ulei de masline, piper rosu, boia dulce si miere.
Ingrediente: un kg ardei capia si ardei gras o ceapa rosie mare 300 g
ciuperci 3 mere cretesti sare 4 linguri ulei de masline piper rosu boia
dulce o lingura miere…
Read more »
Read more »
Frigarui cu mix mexican
4 March 2013
Frigarui
cu mix mexican din: muschi afumat de porc, busuioc, piper, boia iute,
sare, uleid e masline, orez, porumb, ardei rosu, unt si piper.
Ingrediente: 800 g muschi afumat de porc 2 crengute busuioc piper boia
iute sare ulei de masline bete pentru frigarui pentru mixul mexican: 300
g orez 200 g porumb dulce 2-3…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Supa crema de morcovi si coriandru
4 March 2013
O
supa simpla si delicioasa, supa crema de morcovi si coriandru este
perfecta pentru pranz sau cina deoarece este parfumata si are gust usor
dulceag. Ingrediente: 350g morcovi 80g ceapa 15g frunze de coriandru 500
ml supa de pui sau de legume 15g unt nesarat 1 lingura de ulei de
masline Sare si piper dupa…
Read more »
Read more »
Negresa cu mascarpone
4 March 2013
Negresa
cu mascarpone din: ciocolata menaj, galbenusuri, zahar, unt, faina,
praf de copt, lapte, fructe uscate, albusuri, branza mascarpone si zahar
pudra. Ingrediente: 500 g ciocolata menaj 4 galbenusuri 250 g zahar 50 g
unt 200 g faina 1 praf de copt 1 pahar cu lapte 100 g nuci sau fructe
uscate pentru crema: 4…
Read more »
Read more »
Tocană de vită cu legume
4 March 2013
Tocană
de vită cu legume din: piept de vita, dovlecei, cartofi, morcovi,
ceapa, patrunjel, radacina de telina, praz, ulei, supa de carne,
patrunjel, chimion, sare si piper. Ingrediente: 750 g piept de vita 2
dovlecei mici 400 g cartofi fierti 4 morcovi 2 cepe 2 frunze de
patrunjel 1/2 radacina de telina 1 tulpina praz…
Read more »
Read more »
Retete de post: Rulada de ciuperci
4 March 2013
Rulada
de ciuperci din: ciuperci, margarina, pesmet, ceapa, marar, patrunjel,
masline, sare, piper si ulei de masline. Ingrediente: un kg ciuperci 200
g margarina 200 g pesmet 2 legatura ceapa o legatura marar o legatura
patrunjel 200 g masline fara samburi sare piper 3-4 linguri ulei de
masline Mod de preparare: Se curata ciupercile…
Read more »
Read more »
Supa cu ciuperci si cartofi
4 March 2013
Supa
cu ciuperci si cartofi din: ciuperci, cartofi, ulei, ceapa, morcovi,
radacina de patrunjel, chimen, maghiran, sare, piper si supa de legume.
Ingrediente: 300 g ciuperci Pleurotus 1 cartof mare 1 lingură ulei 1
ceapă 125 g morcovi 100 g rădăcină de pătrunjel chimen un praf de
maghiran sare piper 1,2 l supă de legume…
Read more »
Read more »
Oua cu trufe
4 March 2013
Oua
cu trufe din: oua, trufe, unt, sare si piper. Ingrediente: 4 oua 6
trufe intregi sau uscate 2 linguri de unt sare si piper Mod de
preparare: Se sparg ouăle în două castronele termorezistente unse cu
unt, se presară cu sare şi se dau lacuptor. Se prăjesc în cuptor, la foc
moderat. După…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Friganele cu banane
3 March 2013
Friganele
cu banane din: paine, lapte degresat, oua, faina, banana, zahar brun,
vanilie, scortisoara, sare, rom si unt. Ingrediente: 12 felii paine
(cumparata in ziua anterioara) 1 ceasca de lapte degresat 3 oua 1/4
ceasca faina 1 banana coapta 1 lingura zahar
Crema de rosii cu ulei picant
3 March 2013
Crema
de rosii cu ulei picant din: rosii, morcov, ceapa, sare, piper, ulei
picant si paine. Ingrediente: 400 g rosii pasate 1 morcov 1 ceapa sare
piper ulei picant paine Mod de preparare: Se fierb morcovul si ceapa
in apa, se adauga piureul de rosii si se mai lasa 10 minute. Se pune
compozitia…
Read more »
Read more »
Mousse de avocado cu salata
3 March 2013
Mousse
de avocado cu salata din: avocado, creveti, branza fina, lamaie, sare,
piper, frunze de salata si felii de prosciutto. Ingrediente: 1 avocado
copt 50 g creveti fierti 180 g branza fina lamaie sare piper 200 g
frunze de salata 4 felii de prosciutto Mod de preparare: Se mixează
avocado cu crevetii, se adaugă…
Read more »
Read more »
Bors cu sfecla rosie si carne
3 March 2013
Bors
cu sfecla rosie si carne din: piept de vita, sfecla rosie, bors, ulei,
rosii, ceapa, morcovi, patrunjel, unt, cartofi, varza alba, usturoi,
piper negru, foi de dafin, smantana, patrunjel, marar, sare si verdeata.
Ingrediente: 500 g piept de vita 300 g sfecla rosie 2 linguri ulei bors
dupa gust 100 g rosii 2 cepe…
Read more »
Read more »
Minichiftele rapide
3 March 2013
Minichiftele
rapide din: polonezi, ou, faina, pesmet, ulei si sare. Ingrediente: 4
polonezi 1 ou 2 linguri cu faina 2 linguri cu pesmet ulei sare Mod de
preparare: -un vas, pune apă la fiert cu un praf de sare. Pune apoi
polonezii la fiert, dar ai grijă: nu-i lăsa prea mult deoarece rişti să…
Read more »
Read more »
Friptură de porc cu sos de ardei şi taiţei
3 March 2013
Friptură
de porc cu sos de ardei şi taiţei din: friptura de porc, sare, piper
macinat, ulei de masline, unt, taitei, ceapa, usturoi, ulei de masline,
ardei grasi, supa de legume, sare si piper. Ingrediente: 4 felii de
friptura de porc (circa 160 g fiecare) sare piper macinat 1 lingura ulei
de masline 1 lingura…
Read more »
Read more »
Pui la cuptor cu praz, cimbru si vin
3 March 2013
Pui
la cuptor cu praz, cimbru si vin din: pui, sare, mirodenii, supa de
paste, unt, ulei, boia de ardei, usturoi, cimbru, praz, sare, piper,
supa de legume si vin alb. Ingrediente: 1 pui tăiat în patru sare
mirodenii pentru carne de pasăre supă de pasăre 2 linguri unt 2
lingurițe ulei ½ linguriță boia…
Read more »
Read more »
Gulas de porc in aluat
3 March 2013
Gulas
de porc in aluat din: ceapa, ulei, carne macra de porc, sunca,
ciuperci, supa strecurata de legume, pasta de tomate, boia, patrunjel
verde, sare, piper, seminte de susan, faina, ou, unt, otet si apa.
Ingrediente: 3 cepe albe 2 linguri ulei 600 g carne macra de porc 200 g
sunca (dupa preferinta) 250 g…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Tarta cu branza si dulceata de cirese
3 March 2013
Tarta
cu branza si dulceata de cirese din: faina, unt, zahar, galbenus de ou,
esenta de lamaie, branza de vaci, zahar, ou, rom si dulceata de cirese.
pentru aluat: 300g faina 150g unt 150g zahar 1 ou si 1 galbenus de ou
esenta de lamaie pentru umplutura: 500g branza de vaci 200g zahar 1 ou…
Read more »
Read more »
Cocktail cu whisky si zeama de lamaie
3 March 2013
Cocktail
cu whisky si zeama de lamaie din: whisky, sirop de zmeura si zeama de
lamaie. Ingrediente: 50 ml whisky 2 linguriţe de sirop de zmeură 10 ml
zeamă de lămâie Mod de preparare: Se introduc într-un shaker toate
ingredientele de mai sus, împreună cu 2-3 cuburi de gheaţă. Se agită în
shaker şi…
Read more »
Read more »
Pachetele picante
3 March 2013
Pachetele
picante din: piept de pui, ceapa, rosii decojite, ardei capia, ardei
iute, salata, pasta de ardei iute, lipii, ulei si sare. Ingrediente: 1
piept de pui 1 ceapa 1 cutie cu rosii decojite 1 ardei capia 1 ardei
iute uscat 1 salata 2 linguri cu pasta de ardei iute cateva lipii ulei
sare …
Read more »
Read more »
Negrese cu cireşe şi ciocolată
3 March 2013
Negrese
cu cireşe şi ciocolată din: ciocolata, unt, oua, zahar, faina, cirese,
amidon, scortisoara, zahar si unt. Ingrediente: aluat: 200 g ciocolata
(70% cacao) 200 g unt 4 oua 200 g zahar 100 g faina umplutura de cirese:
1 pahar cirese 1 lingura amidon 1 varf de scortisoara 1 lingura zahar
unt, pentru forma …
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Musaca cu carne de miel
3 March 2013
Musaca
cu carne de miel din: carne de miel, ceapa, telina, morcovi, usturoi,
vin rosu, supa de miel, ulei de masline, sare, piper, piure de cartofi
si mazare. Ingrediente: 600g carne de miel gatita 170g ceapa 80g telina
125g morcovi 2 catei de usturoi 200ml vin rosu 500ml supa de miel 2
linguri de ulei…
Read more »
Read more »
Crocheţele cu şuncă
3 March 2013
Crocheţele
cu şuncă din: prosciutto, faina, unt, apa, ulei si sare. Ingrediente:
200-300 g prosciutto pentru aluat: 500 g faina 500 g unt proaspat 1
pahar cu apa 1 lingurita cu ulei 1 lingura rasa cu sare Mod de
preparare: Cerne făina pe masa de aluat. Fă în mijloc o gaură în care
toarnă…
Read more »
Read more »
Rasol de peşte delicios
3 March 2013
Rasol
de peşte delicios din: peste, morcov, ceapa, telina, patrunjel,
cartofi, sare, piper, patrunjel verde, unt, cateva boabe de piper.
Ingrediente: 1 kg peste (crap, cod, merluciu) 1 morcov 1 ceapa 1 telina 1
radacina de patrunjel 1 kg cartofi sare piper patrunjel verde unt (ulei
de post) cateva boabe de piper 1-2 foi de…
Read more »
Read more »
Sendvis cu salata de peste
3 March 2013
Sendvis
cu salata de peste din: file de cod, cartofi, ceapa rosie, morcov,
ardei gras, maioneza, lamaie, sare si paine prajita. Ingrediente:
300-400 file de cod 2-3 cartofi 1 ceapa rosie 1 morcov 1 ardei gras 5
linguri cu maioneza 1 lamaie sare felii de paine prajita Mod de
preparare: Pune peştele la fiert…
Read more »
Read more »
Retete internationale: Supă minestrone
3 March 2013
Supă
minestrone din: fasole alba, morcovi, telina, rosii, cimbru, supa de
legume, fasole verde, paste, sare, piper, busuioc si parmezan.
Ingrediente: 1 conserva mica de fasole alba 2 morcovi 2 legatura de
telina (verdeata) 2 rosii 2 linguri cimbru 500 ml supa de legume 150 g
fasole verde 100 g paste tip penne sare piper…
Read more »
Read more »
Pastrav in folie de aluminiu
3 March 2013
Pastrav
in folie de aluminiu din: pastravi, ciuperci, sare, piper, busuioc,
ulei, usturoi, verdeata si folie de aluminiu. Ingrediente: 2 pastravi 4
ciuperci sare piper busuioc ulei usturoi verdeata folie de aluminiu
Mod de preparare: Speli pestele, il curesti si faci cateva crestaturi
mici pe suprafaţa corpului. Stropeşti o folie de aluminiu cu ulei,…
Read more »
Read more »
Minitarte cu brânză şi urzici
3 March 2013
Minitarte
cu brânză şi urzici din: faina, unt, sare, ou, urzici, ceapa, usturoi,
oua, branza rasa, smantana, sare, piper si forme de tarta. Ingrediente:
aluat: 250 g faina 125 g unt 1 varf de sare 1 ou umplutura: 125 g urzici
proaspete 1 ceapa 1-2 catei de usturoi 1 cub de unt 4 oua 125…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Supa crema de langustine
3 March 2013
Supa
crema de langustine din: langustine, ceapa, morcovi, telina, praz,
rosii, pasta de tome, anason, patrunjel, foaie de dafin, coniac, supa de
peste, apa, sofran, smantana, ulei vegetal, sare si piper. Ingrediente:
1 kg langustine intregi (crevete sau homar) 190g ceapa 100 g morcovi
125g țelina 140g praz 75g de rosii 2 linguri de pasta…
Read more »
Read more »
Cocktail cu lichior de cacao si coniac
3 March 2013
Cocktail
cu lichior de cacao si coniac din: zeama de grepfrut, coniac si lichior
de cacao. Ingrediente: 20 ml zeamă de grepfrut 20 ml coniac 20 ml
lichior de cacao Mod de preparare: Se introduc într-un shaker toate
ingredientele de mai sus, împreună cu 2-3 cuburi de gheaţă. Se agită în
shaker şi se…
Read more »
Read more »
Muschi umplut cu legume la cuptor
3 March 2013
Muschi
umplut cu legume la cuptor din: spanac, ceapa, usturoi, ulei, carne
tocata, pesmet, sare, piper, nucsoara, muschi de porc, cartofi, ceapa
rosie, ardei gras, dovlecei, faina, cidru si supa. Ingrediente: 100 g
spanac (conservă) 1 ceapă 2 căței usturoi 4 linguri ulei 150 g carne
tocată 100 g pesmet sare piper nucșoară 800 g…
Read more »
Read more »
Pui umplut cu dovleac, portocală şi ghimbir
3 March 2013
Pui
umplut cu dovleac, portocală şi ghimbir din: pui, dovleac, portocala,
ghimbir, condimente cajun, garam masala, turmeric, oregano, susan,
seminte de in, samburi de pin, piper, usturoi, sare de mare, cimbru
verde si vin. Ingrediente: 1 pui (cam de 1,5 kg) 1 dovleac 1 portocala 1
radacina ghimbir 1 lingurita condimente cajun 1 lingurita garam…
Read more »
Read more »
Desert: Clătite umplute
3 March 2013
Clătite
umplute din: faina, lapte, oua, ulei, apa, sare, banane, cacao, zahar,
vanilie si sare. Ingrediente: 250 g faina 500 ml lapte 3 oua o lingura
ulei 1-2 linguri apa un praf sare pentru garnitura: 4 banane pentru sos:
55 g cacao 280 g zahar 250 ml apa cateva picaturi vanilie un praf sare
…
Read more »
Read more »
Pachetele rumenite
3 March 2013
Pachetele
rumenite din: ou, apa, ulei, faina, sare, ciuperci, ceapa, usturoi,
patrunjel, sare, piper si ulei. Ingrediente: pentru aluat: 1 ou 150 ml
apa 1 lingura cu ulei faina cat cuprinde sare pentru umplutura: 500 g
ciuperci 2 cepe 3-4 catei de usturoi 1 legatura patrunjel sare piper
ulei Mod de preparare: Bate oul…
Read more »
Read more »
Pudding din griş cu sos de zmeură
3 March 2013
Pudding
din griş cu sos de zmeură din: zmeura, ciocolata alba, lapte, gris,
zahar vanilat, unt, sare, zahar, forma de copt si zahar pudra.
Ingrediente: 300 g zmeura 60 g ciocolata alba 400 ml lapte 80-90 g gris
1-2 pachete de zahar vanilat 1 lingura unt 1 varf de sare 2 1/2 linguri
zahar 1…
Read more »
Read more »
Supă de legume, cu tăitei in forma de inimioara
3 March 2013
Supă
de legume, cu tăitei in forma de inimioara din: concentrat, morcov,
praz, taitei, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 3 cuburi concentrat
pentru 1,5 l 1 morcov 1 praz 100 g taitei in forma de inima patrunjel
tocat sare si piper, dupa gust Mod de preparare: Morcovii şi prazul se
spală şi se scurg…
Read more »
Read more »
Rulada de bezea si caramel sarat
3 March 2013
Rulada
de bezea si caramel sarat din: albusuri, zahar tos, amidon, otet de vin
alb, nuci, scortisoara, zahar pudra, mere acrisoare, frisca lichida,
coniac, unt nesarat, sirop de artar, zahar, frisca lichida si sare
grunjoasa. Ingrediente: 4 albusuri 180 g zahar tos 1 1/2 linguri amidon 1
lingurita otet de vin alb 50 g nuci,…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Piept de curcan invelit in bacon cu sos de limoncello
3 March 2013
Piept
de curcan invelit in bacon cu sos de limoncello din: piept de curcan,
lamaie, unt, ceapa, limoncello, plante aromatice, felii de bacon, sare
si piper. Ingrediente: 700g piept de curcan 1 lamaie 40 g unt 1 ceapa 1
pahar mic limoncello (lichior de lamaie) amestec de plante aromatice
legate cu sfoara (salvie, rozmarin si…
Read more »
Read more »
Ciuperci cu suc de portocale şi usturoi
3 March 2013
Ciuperci
cu suc de portocale şi usturoi din: ciuperci, portocale, usturoi,
patrunjel, ulei de masline, marar si sare. Ingrediente: 12 ciuperci 2
portocale 3 catei de usturoi 1 legatura patrunjel 4 linguri ulei de
masline 1 lingura marar tocat sare Mod de preparare: Ciupercile se
curăţă cu atenţie. Se rade coaja de portocală şi…
Read more »
Read more »
Gogoşele pufoase cu banane
3 March 2013
Gogoşele
pufoase cu banane din: banane, faina, oua, drojdie uscata, zahar, rom,
scortisoara, nucsoara, esenta de vanilie, ulei si zahar pudra.
Ingrediente: 4 banane foarte coapte 125 g faina 2 oua o lingura drojdie
uscata 4 linguri zahar o lingura rom un praf scortisoara un praf
nucsoara cateva picaturi esenta de vanilie ulei pentru prajit…
Read more »
Read more »
Aperitiv picant
3 March 2013
Aperitiv
picant din: carne de berbecut sau de vita, ceapa, cimbru, patrunjel,
ulei, sare, piper, faina, drojdie, zahar, ulei, apa si sare.
Ingrediente: 400 g carne de berbecut sau de vita 2 cepe cimbru patrunjel
ulei sare piper pentru aluat: 700 g faina drojdie proaspata cat o nuca 1
lingurita cu zahar 1 cescuta cu…
Read more »
Read more »
Ciuperci cu ceapă roşie şi pătrunjel
3 March 2013
Ciuperci
cu ceapă roşie şi pătrunjel din: ciuperci, ceapa rosie, usturoi, ulei,
otet balsamic, sare, piper si patrunjel. Ingrediente: 1 kg ciuperci mici
2 cepe rosii 2 catei de usturoi 3 linguri de ulei 3-4 linguri de otet
balsamic sare piper 1 lingura patrunjel tocat Mod de preparare:
Ciupercile se spală şi se curăţă.…
Read more »
Read more »
Chec pufos
3 March 2013
Chec
pufos din: banane, nuci, faina, zahar, unt, oua, praf de copt si zahar
vanilat. Ingrediente: 3 banane 100 g nuci 220 g faina 100 g zahar 100 g
unt 2 oua 1/2 plic praf de copt un plic zahar vanilat Mod de
Reteta zilei: Cheesecake cu blat din biscuiti
2 March 2013
Cheesecake
cu blat din biscuiti din: biscuiti digestivi, unt, zahar brun, amidon
de porumb, suc de lamaie, smantana, crema de branza dulce, oua, esenta
de vanilie, zahar, smantana, esenta de vanilie si zahar pudra.
Ingrediente: pentru blat: 250 g biscuiti digestivi 150 g unt 2 linguri
de zahar brun pentru crema: 20 g amidon de…
Read more »
Read more »
Desert: Briose cu fructe
2 March 2013
Briose
cu fructe din: faina, unt, zahar pudra, oua, iaurt, praf de copt, sare,
fructe, si fulgi de ciocolata. Ingrediente: 250 g faina 120 g unt topit
150 g zahar pudra 2 oua un pahar mic iaurt un plic praf de copt un praf
sare pentru umplut: 200 g fructe congelate 2-3 linguri zahar pentru…
Read more »
Read more »
Ciorba de pui si paste
2 March 2013
Ciorba
de pui si paste din: tacamuri de pui, morcovi, ceapa, pastarnac, ardei
gras, paste fainoase, bors de tarate, sare si patrunjel. Ingrediente: o
tavita tacamuri de pui 2 morcovi o ceapa un pastarnac un ardei gras 150 g
paste fainoase, dupa gust un litru bors de tarate sare cateva fire
patrunjel Mod de…
Read more »
Read more »
Sardine in camasa
2 March 2013
Sardine
in camasa din: sardine, faina, ou, pesmet, curry, ulei, sare si piper.
Ingrediente: 6 sardine 4 linguri faina un ou 50 g pesmet fin 2 lingurite
curry 2 linguri ulei sare piper Mod de preparare: Se curăţă şi se
spală pestele în apă rece, apoi se şterge cu un prosop absorbant de
bucătărie.…
Read more »
Read more »
Placintele cu morcovi
2 March 2013
Placintele
cu morcovi din: morcovi, branza telemea, unt, branza de vaci, unt,
faina si sare. Ingrediente: 500 g morcovi 300 g branza telemea 1 lingura
cu unt pentru aluat: 300 g branza de vaci 300 g unt sau margarina 300 g
faina sare Mod de preparare: Framanta branza cu untul si faina
amestecata cu…
Read more »
Read more »
Supă de ciuperci şi praz cu asmăţui
2 March 2013
Supă
de ciuperci şi praz cu asmăţui din: praz, ciuperci, ulei, supa de
legume, lapte de soia, migdale, sare, piper si asmatui. Ingrediente: 1
praz 250 g ciuperci 1 lingura ulei 400 ml supa de legume 100 g lapte de
soia 1 lingura migdale macinate sare piper asmatui Mod de preparare:
Prazul se curăţă,…
Read more »
Read more »
Vita cu sos de piper
2 March 2013
Vita
cu sos de piper din: vrabioare de vitel, unt, sare, piper, smantana,
galbenus si coniac. Ingrediente: 4 vrabioare de vita 100 g unt sare
pentru sos: o lingura piper negru maruntit 200 ml smantana de gatit un
galbenus 1/2 lingura coniac Mod de preparare: Vrăbioarele se prăjesc
câte 5 minute pe fiecare parte…
Read more »
Read more »
Ciuperci brune în oţet balsamic
2 March 2013
Ciuperci
brune în oţet balsamic din: ciuperci, usturoi, frunze de dafin,
rozmarin, busuioc, otet balsamic, sare, ulei de masline, capere si ardei
iute. Ingrediente: 1 kg ciuperci champignon 4 catei de usturoi 4 frunze
de dafin 4 crengute rozmarin proaspat 1 legatura busuioc 100 ml otet
balsamic sare 4 linguri ulei de masline 1 lingura…
Read more »
Read more »
Orez cu ciuperci, pui si sos
2 March 2013
Orez
cu ciuperci, pui si sos din: orez, usturoi, unt, piept de pui,
ciuperci, unt, faina, vin alb, sare si piper. Ingrediente: 8 linguri
orez cu bob mare un catel de usturoi o lingurita unt pentru sos: 200 g
piept de pui 8 ciuperci 25 g unt 2 linguri faina 200 ml vin alb sare…
Read more »
Read more »
Pulpe de pui cu smantana
2 March 2013
Pulpe
de pui cu smantana din: pulpe de pui, ciuperci, concentrat de pui,
smantana, unt, bulion, rosie si patrunjel. Ingrediente: 4 pulpe de pui
intregi 1/2 cutie mica ciuperci un cub concentrat de pui 200 ml smantana
de gatit 45 g unt o lingurita bulion o rosie cateva fire de patrunjel
sau marar Mod…
Read more »
Read more »
Salată de conopidă, ciuperci şi sparanghel verde
2 March 2013
Salată
de conopidă, ciuperci şi sparanghel verde din: spanac, ciuperci,
conopida, sparanghel verde, miez de anghinare, ardei, otet, ulei, sare,
piper si mustar. Ingrediente: 200 g spanac 150 g ciuperci 400 g conopida
250 g sparanghel verde 4 miezuri de anghinare (conserva) 1 ardei rosu 2
linguri otet 5 linguri ulei sare piper macinat 1/2…
Read more »
Read more »
Friptura de vita cu salata
2 March 2013
Friptura
de vita cu salata din: muschi de vita, ulei, rosioare, avocado, suc de
lamaie, sare, piper si coriandru. Ingrediente: 4 felii muschi de vita o
lingura de ulei pentru salata: 6 rosioare un grepfrut roz un avocado
sucul unei lamai sare piper cateva frunze de coriandru Mod de
preparare: Grepfrutul se decojeste, se…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Friptura de miel cu rozmarin si usturoi
2 March 2013
Friptura
de miel cu rozmarin si usturoi din: pulpa de miel, rozmarin, usturoi,
ulei vegetal, sare, piper, broccoli si cartofi copti. Ingrediente: 1
pulpa de miel 4 crengute de rozmarin 4 catei de usturoi 2 linguri de
ulei vegetal Sare si piper dupa gust Broccoli si cartofi copti pentru
servire Mod de preparare:…
Read more »
Read more »
Rulada de dovleac cu branza dulce
2 March 2013
Rulada
de dovleac cu branza dulce din: oua, faina, zahar, zahar vanilat, crema
de dovleac, nuca macinta, sare, praf de copt, zeama de lamaie, crema
mascarpone, zahar pudra, zahar vanilat si galbenusuri. Ingrediente:
pentru foaie: 4 oua 4 linguri cu faina 4 linguri zahar un plic zahar
vanilat 300 g crema de dovleac 2 linguri…
Read more »
Read more »
Cartofi umpluţi cu cremă de brânză
2 March 2013
Cartofi
umpluţi cu cremă de brânză din: cartofi, branza de vaci, telemea de
vaca, crema de branza, smantana, sunca de praga, ceapa rosie, salata
verde si masline. Ingrediente: 8 cartofi mari pentru umplutura: 100 g
branza de vaci 100 g telemea de vaca 100 g crema de branza 100 g
smantana 100 g sunca de…
Read more »
Read more »
Tartă-aperitiv cu brânză
2 March 2013
Tartă-aperitiv
cu brânză din: unt, faina, smantana, sare, branza, oua, chimen si
pesmet. Ingrediente: pentru aluat: 200 g unt sau margarina 400 g faina
50 ml smantana un praf de sare pentru umplutura: 400 g branza sarata 3-4
oua o lingurita chimen 2 linguri pesmet Mod de preparare: Se cerne
făina într-un bol şi,…
Read more »
Read more »
Bors cu mazare si paste
2 March 2013
Bors
cu mazare si paste din: mazare, telina, boabe de porumb, cartofi,
morcovi, rosii, ardei, ceapa, sare, piper, bors, paste, ulei si
leustean. Ingrediente: 300 g mazare o telina 200 g boabe de porumb 4
cartofi 4 morcovi 500 g rosii 2 ardei 2 cepe sare piper bors dupa gust
50 g paste 4 linguri…
Read more »
Read more »
Jeleu de mandarine
2 March 2013
Jeleu
de mandarine din: portocale, clementine, compot de mandarine, sirop de
rodie, zahar tos, scortisoara, foi de gelatina si cointreau.
Ingrediente: 3 portocale mari 10-12 clementine 1 conserva de 300 g
compot de mandarine 2-3 linguri sirop de rodie 125 g zahar tos un praf
de scortisoara 6 foi de gelatina 6 linguri cointreau, grand…
Read more »
Read more »
Tocană de vită cu morcovi
2 March 2013
Tocană
de vită cu morcovi din: morcovi, vita, cartofi, unt, ceapa, ulei,
cimbru, foi de dafin, sare si piper. Ingrediente: un kg cub de vita
pentru gatit un kg morcovi 4 cartofi 50 g unt 2 cepe mari o lingura ulei
o crenguta cimbru 2 foi de dafin sare piper Mod de preparare: Carnea…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Peste la cuptor pe pat de fenicul
2 March 2013
Pește
la cuptor pe pat de fenicul din: peste, ulei de masline, suc de lamaie,
fenicul, rozmarin, sote de cartofi, sare si piper. Ingrediente:
120-150g de pește 30ml ulei de masline 1 lingurita de suc de lamaie
Fenicul fiert rozmarin sote de cartofi sare si piper dupa gust Mod de
preparare: Asigurați-va ca peștele…
Read more »
Read more »
Ccktail cu lichior de cafea si smantana
2 March 2013
Ccktail
cu lichior de cafea si smantana din: lichior de cacao si smantana.
Ingrediente: 40 ml lichior de cacao 20 ml smântână Mod de preparare:
Se introduc într-un shaker ingredientele de mai sus, împreună cu 2-3
cuburi de gheaţă. Se agită în shaker şi se serveşte într-un pahar de
cocktail.
Read more »
Read more »
Pateuri cu carne de vita
2 March 2013
Pateuri
cu carne de vita din: carne de vita, ulei, unt, faina, apa, suc de
lamaie si sare. Ingrediente: 400 g carne de vita ulei pentru aluat: 250 g
unt 400 g faina 8 linguri cu apa 1 lingura cu suc de lamaie sare Mod
de preparare: Frământă untul cu făina, sare, apă şi…
Read more »
Read more »
Crap aromat
2 March 2013
Crap
aromat din: crap, iaurt, masline, cartofi, morcovi, ardei gras, lamaie,
ulei, vin alb, pesmet, cimbru, busuioc, capere, piper negru si rosu si
sare. Ingrediente: 1 crap (sau novac, ca e la fel de gustos si mult mia
ieftin) 200 g iaurt 100 g masline fara samburi 2 cartofi 2 morcovi 1
ardei gras rosu…
Read more »
Read more »
Rulada cu crema de ciocolata si castane
2 March 2013
Rulada
cu crema de ciocolata si castane din: oua, zahar tos, esenta de
vanilie, faina, cacao, frisca, piure de castane si ciocolata cu lapte.
Ingrediente: pentru blat: 4 oua 125 g zahar tos 1 lingurita esenta de
vanilie 60 g faina cu factor de crestere 40 g cacao plus 1 lingura
pentru prasarat pentru umplutura:…
Read more »
Read more »
Salata de spanac cu dovleac si nuci de pin
2 March 2013
Salata
de spanac cu dovleac si nuci de pin din: dovleac, ulei de masline,
ardei iute, ghimbir, usturoi, nuci de pin, scortisoara, otet de mere si
spanac. Ingrediente: 1 dovleac, curatat de coaja si taiat cuburi 4
linguri ulei de masline 1 ardei iute, tocat marunt 1 lingurita ghimbir
razuit 2 catei de usturoi 3…
Read more »
Read more »
Friptură cu sos de muştar
2 March 2013
Friptură
cu sos de muştar din: muschi de vita, ulei, piper boabe, smantana,
mustar iute, miere si sare. Ingrediente: 4 felii muschi de vita o
lingura ulei pentru sos: 2 linguri amestec piper boabe 125 ml smantana o
lingura mustar iute o lingurita miere sare Mod de preparare: In
tigaie, se rumenesc pe ambele…
Read more »
Read more »
Cocktail cu rom, gin si lichior de cacao
2 March 2013
Cocktail
cu rom, gin si lichior de cacao din: rom, gin, lichior de cacao si
zeama de portocala. Ingrediente: 15 ml rom 15 ml gin 15 ml lichior de
cacao 15 ml zeamă de portocală Mod de preparare: Se introduc într-un
shaker ingredientele de mai sus, împreună cu 2-3 cuburi de gheaţă. Se
agită…
Read more »
Read more »
Peşte în sos picant
2 March 2013
Peşte
în sos picant din: crap, usturoi, foi de dafin, ulei, pasta de tomate,
sos de rosii, ardei iute, tarhon, piper alb si sare. Ingrediente: 1 crap
mai maricel 7 catei de usturoi 2 foi de dafin ulei 2 linguri cu pasta
de tomate 1 ceascuta cu sos de rosii 1 ardei iute 1 fir…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Orez cu lapte de cocos, scortisoara si stafide
2 March 2013
Orez
cu lapte de cocos, scortisoara si stafide din: orez, sare, lapte de
cocos, zahar, scortisoara, ghimbir, nucsoara, cuisoare, coriandru, ou si
stafide. Ingrediente: 1 ceasca de orez alb cu bobul mijlociu 1/4
linguriță de sare 3/4 ceasca lapte de cocos 6 linguri de zahar (sau mai
mult dupa gust) 1/2 lingurita scortisoara 1/4 lingurita…
Read more »
Read more »
Pui Cacciatore
2 March 2013
Pui
Cacciatore din: ulei de masline, pulpe de pui, ardei gras, ceapa,
usturoi, fulgi de piper rosu, masline, vin rosu, supa de pui, rosii si
patrunjel. Ingrediente: 2 linguri de ulei de măsline 8 pulpe de pui
dezosate sare şi piper proaspăt măcinat 1 ardei gras roşu, tăiat în
felii subţiri 1 o ceapă de…
Read more »
Read more »
Ciorbă cu usturoi şi sparanghel
2 March 2013
Ciorbă
cu usturoi şi sparanghel din: sparanghel, morcovi, ceapa, usturoi,
radacina de telina, cartofi, sare, piper macinat, ardei, patrunjel, bors
si smantana vegetala. Ingrediente: 500 g sparanghel 2-3 morcovi 2 cepe 4
catei de usturoi o radacina de telina 3-4 cartofi sare piper macinat 2
ardei o legatura patrunjel bors dup gust 200 g smantana…
Read more »
Read more »
Frigarui de pui cu cimbru si limette
2 March 2013
Se
taie fâșii pe lung sau cuburi 800 g filéuri de piept de pui. Se
amestecă 1 linguriță curry, 1 vârf de cuțit piper de Cayenne, sucul de
la 2 limette, 1 linguriță ghimbir proaspăt ras, 2 căței de usturoi
pisați și 5 linguri ulei. Se așază carnea în această marinată, se
tăvălește și se…
Read more »
Read more »
Piure cu sofran si telina
2 March 2013
Piure
cu sofran si telina din: cartofi, telina, lapte, sofran, nucsoara,
usturoi, ulei de masline si ceapa verde. Ingrediente: 1 kg cartofi,
curatati de coaja si taiati bucati 1 telina, curata si taiata bucati 250
ml lapte un praf de sofran 2 catei de usturoi, zdrobiti nucsoara
razuita 2 linguri ulei
Salata cu carne de vita si ceapa rosie
2 March 2013
Salata
cu carne de vita si ceapa rosie din: carne fiarta de vita, ceapa rosie,
sare, castraveti acri, capere, ciuperci, otet si ulei. Ingrediente: un
kg carne fiarta de vita o ceapa rosie sare 2-3 castraveti acri 2 linguri
capere 200 g ciuperci 2 linguri otet 2 linguri ulei Mod de preparare:
Carnea se…
Read more »
Read more »
Cum se prepara pandispanul
1 March 2013
Daca
doriti sa faci un tort umplut cu crema preferata sau o prajitura
delicioasa si nu va amintiti reteta pentru pandispan, aveti mai jos
modalitatea cea mai simpla de realizare a unui pandispan pufos. Ce
trebuie sa retineti la realizarea unui pandispan este ca numarul
oualelor va fi intotdeauna egal cu numarul lingurilor de zahar…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Supa crema de sfecla
1 March 2013
O
supa clasica, supa crema de sfecla, are un gust usor dulceag, este
delicioasa si gustoasa, iar avantajul este ca poate fi servita atat
rece, cat si calda. Ingrediente: 100 g cartofi 100 g ceapa 1 cațel de
usturoi 500g sfecla 500 ml supa de pui sau de legume 500 ml de apa 1
lingurița…
Read more »
Read more »
Peşte în sos de ciuperci
1 March 2013
Peşte
în sos de ciuperci din: file de peste, ciuperci, ceapa, faina, vin,
mustar, zeama de lamaie, supa de legume, ulei si sare. Ingrediente: 600 g
file de peste 2 cutii cu ciuperci 2 cepe 2 linguri cu faina 1/2 pahar
cu vin 2 lingurite cu mustar 1 lingurita cu zeama de lamaie 1/2 cana…
Read more »
Read more »
Supă cu găluşte şi pătrunjel
1 March 2013
Supă
cu găluşte şi pătrunjel din: supa de legume, patrunjel, unt, gris, oua,
sare si nucsoara. Ingrediente: 1 litru supa de legume patrunjel tocat,
pentru decor 100 g unt 250 g gris 4 oua sare nucsoara Mod de
preparare: Pentru găluşte, se amestecă untul cu sarea şi nucşoara până
se obţine o spumă. Se…
Read more »
Read more »
Salată de cartofi cu struguri
1 March 2013
Salată
de cartofi cu struguri din: salata verde, cartofi, tofu, maioneza
vegetala, nuci, boabe de strugure si sare. Ingrediente: 1 salata verde
3-4 cartofi 100 g tofu cateva linguri cu maioneza vegetala 50 g nuci
cateva boabe de strugure sare Mod de preparare: Spală cartofii şi
fierbe-i în apă cu sare. Lasă-i să se…
Read more »
Read more »
Biban la cuptor cu lămâie şi capere
1 March 2013
Biban
la cuptor cu lămâie şi capere din: bibani, frunze de lamai, lamai,
capere, unt, smantana, sofran, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 4
bibani curatati 8 frunze de lamai 2 lamai 1 pahar capere 4 linguri unt
200 ml smantana sofran 1/2 legatura patrunjel sare piper macinat Mod
de preparare: Peştele se spală şi…
Read more »
Read more »
Chec cu rom si caise confiate
1 March 2013
Chec
cu rom si caise confiate din: stafide, rom brun, nectar de caise, faina
integrala, faina de secara, drojdie, zahar, lapte, caise confiate,
margarina, branza de vaci, oua, sare, seminte de dovleac si fulgi de
ovaz. Ingrediente: 200 g stafide 80 ml rom brun 70 ml nectar de caise 80
g faina integrala 80 g…
Read more »
Read more »
Crostini cu roşii, mozarella si măsline
1 March 2013
Crostini
cu roşii, mozarella si măsline din: rosii, mozzarella, masline,
usturoi, ciabatta, sare, oregano, piper si ulei de masline. Ingrediente:
4 rosii mari 250 g mozzarella 8 masline mari 1 catel de usturoi 8 felii
de ciabatta sare oregano piper macinat ulei de masline pentru uns
hartia de copt Mod de preparare: Roşiile se…
Read more »
Read more »
Bors taranesc cu praz
1 March 2013
Bors
taranesc cu praz din: praz, ceapa, ardei, morcovi, dovlecel, cartofi,
telina, ulei, sare, piper, patrunjel, frunze de telina, ardei iute murat
si bors. Ingrediente: un fir de praz o ceapa alba 2-3 ardei 2 morcovi
un dovlecel 3 cartofi o telina mica 2-3 linguri ulei sare piper o
legatura patrunjel o legatura frunze de…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Piersici umplute
1 March 2013
Cu
siguranta va sunt dragi piersicile umplute pentru ca sunt gustoase si
mai ales pentru ca va amintesc de copilarie cand mamele noastre le
pregateau duminica pentru noi. Piersicile sunt niste fursecuri umplute
cu nutella sau cu crema de ciocolata care daca le incercati o data, in
mod sigur o sa devina o reteta de…
Read more »
Read more »
Tagine cu carne de vita
1 March 2013
Tagine
cu carne de vita din: faina, carne de vita, ulei de masline, ceapa
rosie, usturoi, ardei iute, ghimbir, patrunjel, chimen, curmale,
concentrat de vita, zeama de lamaie, sirop de artar si sos de soia.
Ingrediente: 3 linguri faina 1,2 kg carne de vita, taiata buati mari 4
linguri ulei de masline 2 cepe rosii,…
Read more »
Read more »
Salată de praz, cu brânză, mere şi nuci
1 March 2013
Salată
de praz, cu brânză, mere şi nuci din: tulpini de praz, mere, suc de
lamaie, suc de portocale, sare, piper, miez de nuca, branza roquefort,
smantana si patrunjel. Ingrediente: 2 tulpini de praz 2 mere cate 3
linguri de suc de lamaie, respectiv portocale 2 linguri ulei de susan
sare piper macinat 80 g…
Read more »
Read more »
Retete delicioase: Banane caramel
1 March 2013
Banane
caramel din: banane, unt, zahar, rom, scortisoara, inghetata de
vanilie, capsune, ciocolata negara si zahar pudra. Ingrediente: 4 banane
mari 4 linguri cu unt 6 linguri cu zahar 150 ml rom 1 praf de
scortisoara 4 cupe cu inghetata de vanilie 4 capsune 100 g ciocolata
neagra 1 plic cu zahar pudra Mod…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Rulouri cu carne de miel
1 March 2013
Rulouri
cu carne de miel din: muschi de miel, ulei vegetal, sare, piper si
fasole boabe. 2 randuri muschi de miel cu os 1 lingura de ulei vegetal
Sare si piper dupa gust Fasole boabe pentru servire Mod de
preparare: Folosind un cutit ascutit, indepartati stratul de grasime.
Dezosati carnea de miel.…
Read more »
Read more »
Medalioane gratinate cu legume si gnocchi
1 March 2013
Medalioane
gratinate cu legume si gnocchi din: praz, rosii, patrunjel, supa, file
de vita, sare, piper, ou, coaja de lamaie rasa, pesmet, mustar cu
seminte, smantana si gnocchi. Ingrediente: 750 g praz 4 rosii 1 legatura
patrunjel 1 lingura supa 500 g file de vita 2 linguri unt 125 ml supa
sare piper 1 ou…
Read more »
Read more »
Prajitura cu miere si migdale
1 March 2013
Prajitura
cu miere si migdale din: zahar, apa, praf de copt, scortisoara,
migdale, alune, fistic, seminte de pin, faina, miere, otet si sare.
Ingrediente: 500 g zahăr 500 ml apă 2 pliculeţe cu praf de copt 1
linguriţă cu scorţişoară migdale alune fistic seminţe de pin făină cât
cuprinde (aproximativ 500 g) 1 linguriţă cu…
Read more »
Read more »
Salată de legume cu brânză, ouă şi crutoane
1 March 2013
Salată
de legume cu brânză, ouă şi crutoane din: sparanghel verde, oua,
gogosare, rosii cherry, branza, capere, ceapa verde, paine alba, sare,
piper macinat, ulei de masline, otet de mere si suc de portocale.
Ingrediente: 200 g sparanghel verde 3 ouă fierte tari 1 gogoşar roşu mic
200 g roşii cherry 200 g brânză 2…
Read more »
Read more »
Bors de fasole cu praz
1 March 2013
Bors
de fasole cu praz din: fasole alba si rosie, ceapa, praz, morcovi,
piept afumat, ardei capia, sare, piper, suc de rosii, bors si boia iute.
Ingrediente: 400 g fasole boabe alba si rosie 2 cepe un fir praz 2
morcovi 300 g piept afumat 1-2 ardei capia 2 linguri ulei sare piper 300
ml…
Read more »
Read more »
Sandwich cu omleta si somon
1 March 2013
Sandwich
cu omleta si somon din: paine de secara, oua, unt, marar, somon afumat,
lamaie verde, sare si piper. Ingrediente: 2 felii de paine de secara
densa 2 oua o lingurita de unt 3 fire de marar tocat 2 felii de somon
afumat o jumatate de lamaie verde sare si piper, dupa gust Mod…
Read more »
Read more »
Pateu cu ciuperci si castane
1 March 2013
Pateu
cu ciuperci si castane din: vin alb sec, ciuperci deshidratate, unt,
ciuperci, usturoi, chimen, castane, crema de branza de vaci, pasta de
susan, nucsoara, ardei capia, marar si lipii. Ingrediente: 150 ml vin
alb sec 30 g ciuperci deshidratate 75 g unt nesarat 750 g ciuperci,
taiate felii 3 catei de usturoi, zdrobit 1…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Tarta cu afine, merisoare si frisca cu aroma de portocale
1 March 2013
Tarta
cu afine, merisoare si frisca cu aroma de portocale din: albus de ou,
merisoare, lichior de portocale, afine, nuci, zahar brun, amidon,
scortisoara, ghimbir, cuisoare, coaja de portocala, suc de portocala,
nuci, faina, unt, coaja de lamaie, scortisoara, ghimbir, ceai, cuisoare,
sare de mare si smantana. Ingrediente umplutura: 1 albus de ou, bătut
ușor…
Read more »
Read more »
Desert de lamaie
1 March 2013
Desert
de lamaie din: coaja de lamaie, zeama de lamaie, zahar tos, limoncello,
frisca, albusuri, pricomigdale si felii de lamaie. Ingrediente: coaja
rasa de la 1 lamaie si 3 linguri zeama 5 linguri zahar tos 3 linguri
limoncello – lichior de lamaie 300 ml frisca lichida 2 albusuri 75 g
pricomigdale, sfaramate felii de lamaie,…
Read more »
Read more »
Naut cu sos de patrunjel
1 March 2013
Naut
cu sos de patrunjel din: naut, fasole alba, fasole rosie, ceapa, ardei
gras, sare, unt, faina, lapte, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 1
cana cu naut fiert 100 g fasole alba 100 g fasole rosie 1 ceapa 1 ardei
gras sare pentru sos: 1 lingura cu unt 1 lingura cu faina 300 ml lapte…
Read more »
Read more »
Ananas cu piept de pui
1 March 2013
Ananas
cu piept de pui din: piept de pui, ananas, zahar brun, ardei iute, sos
de soia, miere, ulei de masline, ceapa verde, sare si coniac.
Ingrediente: 2 piepti de pui 1 ananas sau o conserva mare de ananas 2
linguri cu zahar brun pentru marinata: 1 aredei iute rosu 2 linguri cu
sos de…
Read more »
Read more »
Salată de legume cu sos de sardine
1 March 2013
Salată
de legume cu sos de sardine din: broccoli, morcovi, tulpini de telina,
gulie, ardei gras, ceapa rosie, sare, file de sardine, usturoi, busuioc,
ulei de masline, suc de lamaie si piper macint. Ingrediente: 1 broccoli
mic 2 morcovi 2 tulpini de ţelină 1 gulie 1 ardei gras roşu 1 ardei
gras galben 2 cepe…
Read more »
Read more »
Retete de post: Pastă de măsline
1 March 2013
Pastă
de măsline din: masline, pesmet, ulei, usturoi si sare. Ingrediente:
500 g măsline fără sâmburi 150 g pesmet 100 ml ulei 6-7 căţei de usturoi
sare Mod de preparare: într-un castron mai mare, mixează bine
măslinele fără sâmburi. Adaugă treptat uleiul şi mixează mai uşor. Dacă
se întăreşte prea tare, adaugă ulei, dar…
Read more »
Read more »
Naut cu cuscus si carnati chorizo
1 March 2013
Naut
cu cuscus si carnati chorizo din: naut, carnati chorizo, cuscus, ceapa,
unt, patrunjel, ulei, sare si piper. Ingrediente: 1 cana cu naut fiert
2-3 carnati chorizo 150 g cuscus 1 ceapa 1 lingurita cu unt patrunjel
ulei sare piper Mod de preparare: Pune la încins 2-3 linguri cu ulei.
Adaugă cuşcuşul şi amestecă…
Read more »
Read more »
Crema de ou cu glazura de zahar ars
1 March 2013
Crema
de ou cu glazura de zahar ars din: unt, frisca, esenta de vanilie,
scortisoara, nucsoara, zahar tos, rom, galbenusuri si amidon.
Ingrediente: 1 lingura unt pentru uns 500 ml frisca lichida 1/2
lingurita esenta de vanilie 1/2 lingurita scortisoara 1/2 lingurita
nucsoara proaspat razuit 125 g zahar tos, plus 6 linguri pentru glazura
3…
Read more »
Read more »
Cocktail de creveţi cu mango
1 March 2013
Cocktail
de creveţi cu mango din: mango, creveti, usturoi, ulei, ardei gras,
muguri de soia, rucola, otet de vin alb, otet balsamic, sare, piper si
ulei de masline. Ingrediente: 1 mango mare si copt 12 creveti preparati 2
catei de usturoi 2 linguri ulei 1 ardei gras mic, rosu 1 mana de muguri
de soia…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Chifle cu stafide
1 March 2013
Chifle
cu stafide din: faina, apa, lapte praf, zahar de pudra, sare, drojdie,
ou, unt nesarat, amestec de condimente, stafide. 15g faina 75g de apa
240g faina 15g lapte praf 40g pudra de zahăr 3g sare 5g drojdie 1 ou 85g
apa calda 20g unt nesarat moale 5g amestec de condimente 60g stafide
Ingrediente pasta…
Read more »
Read more »
Cocktail cu rom
1 March 2013
Cocktail
cu rom din: rom alb, suc de lamaie, sirop de zahar, gheata zdrobita si
lime. Ingrediente: 60 ml rom alb 20 ml suc de lămâie/lime 1 linguriţă
sirop de zahăr 1 păhărel de gheaţă zdrobită 1 felie de lămâie/lime,
pentru decor Mod de preparare: Se amestecă ingredientele la viteză
redusă în blender, împreună…
Read more »
Read more »
Salată de fructe de mare, în stil thailandez
1 March 2013
Salată
de fructe de mare, în stil thailandez din: creveti, calamar, sare,
fasole verde, rosii cherry, ceapa, ghimbir, coriandru, suc de lamaie,
sos de peste, zahar brun, piper si ulei de soia. Ingrediente: 200 g
creveti fara cozi si eviscerati 200 g calamar sare 200 g