Retete de Paste:
Pateu de ficat de porc
6 June 2010
Ingrediente: 400 g ficat 300 g unt sau untură 50 g coniac 2 g piper 200
g ceapă 150 g aspic sare Mod de preparare: Se curăţă ficatul de
pieliţă, se opăreşte, se spală, se scurge de apă, se taie bucăţi şi se
pune să fiarbă înăbuşit (să se brezeze) cu puţină grăsime…
Read more »
Read more »
Rulou de şuncă in aspic
6 June 2010
Ingrediente: 250 g şuncă 150 g aspic 100 g maioneză 750 g salată a la
rus 1/2 gogoşar în oţet 1 castravecior în oţet Mod de preparare: Se
pregăteşte un postament de salată. Se taie felii foarte subţiri de
şuncă. Pe fiecare felie se pune puţină salată şi se formează rulouri,
care se…
Read more »
Read more »
Musă de şuncă
6 June 2010
Ingrediente: 350 g şuncă 250 g unt 250 g aspic 25 g coniac 50 g frişcă
2,5 g piper sare culoare roşie Mod de preparare: Se curăţă şunca de
toată grăsimea, se taie carnea rămasă în bucăţi mici şi se trece de
două ori prin maşina de tocat (a doua oară prin sita…
Read more »
Read more »
Cum se prepara Cocktail Fruit Tingle (video)
5 June 2010
Ingrediente: 150 ml lemonade 25 ml vodka 25 ml cherry brandy 2 tsp
sugar (or a sprinkling of) 1 orange wedge ice cubes 1 collins glass 1
knife 1 chopping board 1 saucer Cum se prepara Cocktail Fruit Tingle
Read more »
Read more »
Supa de zarzavat
5 June 2010
Ingrediente: 2 morcovi 1 rădăcină de pătrunjel 1 păstârnac 1/2 ţelină,
ceapă 1/2 cutie de mazăre sare verdeaţă după gust (pătrunjel, leuştean,
ţelină) 2 litri de supă de pasăre ulei puţină fidea Mod de preparare:
Cureţi zarzavaturile, le tai rondele subţiri şi le căleşti 2-3 minute
în puţin ulei şi o lingură de…
Read more »
Read more »
Parjoale de zarzavat
5 June 2010
Ingrediente: 1 morcov 1 rădăcină de pătrunjel 1 ţelină 3 cepe 3 cartofi
50 g unt 3 felii de pâine 100 ml lapte 4 ouă verdeaţă sare piper pesmet
făină ulei Mod de preparare: Cureţi, speli şi pui la fiert morcovul,
pătrunjelul, ţelina şi o ceapă. După ce au fiert timp de 10…
Read more »
Read more »
Cornulete de post
5 June 2010
Ingrediente: 500 g făină 250 ml apă 150 ml ulei 1 cubuleţ drojdie 1
linguriţă rasă de sare 2 linguri zahăr 2-3 cuburi rahat sau marmeladă
Mod de preparare: Amesteci făina cu zahărul, sarea, drojdia sfărâmată,
uleiul şi apa. Frămânţi aluatul câteva minute, îl acoperi şi îl laşi să
crească o jumătate de…
Read more »
Read more »
Sarmale in foi de varza cu pipinci
5 June 2010
Ingrediente: 300 g orez 200 g pipinci (sau hribi) conservaţi 2 linguri
pastă de tomate 50 ml ulei 1/2 legătură pătrunjel 1/2 legătură mărar 2-3
căţei de usturoi varză acră piper sare Mod de preparare: Desfaci
foile de varză şi le speli în mai multe ape. Pipincii îi speli şi îi
scurgi bine…
Read more »
Read more »
Castraveti murati umpluti
5 June 2010
Ingrediente: 8-10 castraveţi muraţi (potriviţi ca mărime) 1 morcov 1
ţelină 100 g mazăre 5 g piper 1 lingură făină 100 ml ulei 1 cană suc de
roşii sare după gust Mod de preparare: Tai castraveţii în două, pe
lat. Ii scobeşti de partea cu seminţe, îi clăteşti şi îi pui la scurs…
Read more »
Read more »
Tort de biscuiti cu mere
5 June 2010
Ingrediente: 1 kg biscuiţi simpli 1 kg mere 2 plicuri praf budincă de
vanilie 1 cană zahăr scorţişoară esenţă de rom frişcă pentru ornat Mod
de preparare: Cureţi merele de coajă şi sâmburi, le tai în patru şi le
pui la fiert în apă cu zahăr. După ce au fiert, le scurgi de…
Read more »
Read more »
Cotoroage – racituri
5 June 2010
Ingrediente: partea de jos a picioarelor capul o căpăţână de usturoi
boabe de piper sare 3 foi de dafin boia dulce Mod de preparare: Pui la
fiert în apă rece cu sare picioarele şi capul (bine curăţate) şi laşi
să fiarbă până ce carnea se desprinde de pe oase. In acest moment torni…
Read more »
Read more »
Rulada de sorici la saramura
5 June 2010
Tai şoriciul fâşii subţiri de 10-20 cm, le rulezi foarte bine şi le
legi strâns cu aţă. Separat, faci o saramură de apă cu sare – la 1 kg de
apă pui 2-3 linguri de sare, 3-4 boabe de piper, 3-4 frunze de dafin şi
o torni (când s-a răcit) într-un borcan de sticlă…
Read more »
Read more »
Carnati de casa – trandafir
5 June 2010
Ingrediente: 5 kg carne cu grăsime 5-6 căpăţâni de usturoi pisate 1
ceaşcă de cimbru piper boabe sau măcinate ardei iute sau boia de ardei
după gust (opţional) sare după gust condimente pentru cârnaţi după gust
10 m de maţe Mod de preparare: Fixezi maşina de tocat, toci carnea, o
amesteci cu toate…
Read more »
Read more »
Carnati cu lamaie
5 June 2010
Toci 2,5 kg carne de porc împănată cu grăsime – o treci de două ori
prin maşina de tocat. Apoi o amesteci cu sare şi piper după gust şi
coaja rasă de la 2 lămâi. Adaugi un pahar cu lapte şi frămânţi bine
carnea. Umpli maţe subţiri de porc. Ii mănânci proaspeţi, dar şi…
Read more »
Read more »
Cap şi picioare de viţel în sos vinegretă
5 June 2010
Ingrediente: cap şi picioare de viţel sare ceapă morcov ţelină praz
piper sos vinegretă Mod de preparare: Se curăţă capul (se scoate
creierul) şi picioarele de viţel, se opăresc, se spală cu apă rece şi
se pun la fiert împreună cu sare, o ceapă, un morcov şi o ţelină. După
ce au dat…
Read more »
Read more »
Cum se prepara Cocktail ABC Shooter (video)
4 June 2010
Ingrediente: 15 ml amaretto 15 ml baileys 15 ml cognac 1 teaspoon 1 shooter glass Cum se prepara Cocktail ABC Shooter
Read more »
Read more »
Lebăr
4 June 2010
Ingrediente: ficat plămâni splină carne şi guşa porcului plus
condimente (piper, cimbru, sare) Mod de preparare: Le fierb pe toate,
le las la răcit, apoi le dau prin maşina de tocat. Adaug condimentele,
omogenizez bine, după care umplu maţele groase drepte. Le pun la rece
sub o greutate ca să iasă puţin presate.…
Read more »
Read more »
Nucă de viţel, caucaziană
4 June 2010
Ingrediente: carne de viţel pateu de ficat sos brun ciuperci gogoşari
măsline aspic castraveciori sare Mod de preparare: Se frige o nucă
(sau fricando) de viţel. După ce s-a fript şi s-a răcit bine, se taie în
lung, în felii subţiri. Se unge fiecare felie cu pateu de ficat şi se
aranjează la…
Read more »
Read more »
Carnati virşli – din carne de oaie si de porc
4 June 2010
Alegi carnea pentru cârnaţi şi o toci mărunt cu un cuţit (nu cu maşina
de tocat), apoi adaugi carne de oaie, proporţia fiind de 2 porţii carne
de porc, 1 porţie carne de oaie. O sărezi şi o condimentezi la fel ca şi
pe cea pentru cârnatul normal de porc. Eu folosesc maţe de…
Read more »
Read more »
Rulada din picior de porc
4 June 2010
Scoţi carnea cu şorici cu tot de pe un picior de porc, o baţi bine (să
fie mai subţire), o condimentezi, piper şi puţină sare pe ambele părţi
şi o rulezi cu şoriciul în interior. O legi bine cu un fir de bumbac şi o
pui la fiert în apă cu puţină sare, piper…
Read more »
Read more »
Guşă de curcan umplută
4 June 2010
Ingrediente: guşă de curcan (pielea de la piept) ficat 150 g carne de
la piept pipota curcanului 150 g unt 1 ceapă, 1 felie pâine sare piper 2
ouă zeamă de carne Mod de preparare: Scoţi pielea din jurul gâtului
şi de pe pieptul curcanului cu tot cu grăsime şi o coşi în…
Read more »
Read more »
Caltaboşi olteneşti
3 June 2010
Ingrediente: plămânii porcului 500 g ficat 1 kg fleică 1 kg ceapă 200 g
orez puţin fiert cimbru piper 1 cană de supă sare condimente slănină
(numai cine vrea) foi de dafin Mod de preparare: Cureţi foarte, foarte
bine plămânii şi ficatul, le opăreşti şi apoi le speli. Tai totul în
bucăţele foarte…
Read more »
Read more »
Pulpă de şuncă
3 June 2010
Ingrediente: pastă de şuncă unt aspic Mod de preparare: Din pastă de
şuncă presată se poate forma o pulpă, mult mai mică însă, care se
modelează pe deasupra cu şpriţul cu dungi de unt. Se decorează, se
glasează cu aspic şi se serveşte la masă ca aperitiv. Se poate păstra la
rece cîteva zile.…
Read more »
Read more »
Piftie de porc
3 June 2010
Ingrediente: cap şi picioare de porc sare usturoi ceapă Mod de
preparare: Căpăţîna şi picioarele de porc se pîrlesc, se spală bine, se
opăresc şi se pun la fiert într-o oală cu apă rece, în cantitate dublă
faţă de carne. De exemplu la 1 kg carne se pun 2 kg apă. După ce…
Read more »
Read more »
Cotlet de porc în aspic
3 June 2010
Ingrediente: cotlete sare aspic castraveciori gogoşari Mod de
preparare: Se curăţă o bucată slabă de garf, iar între coaste se
desprinde de la vîrf carnea de os cu un cuţit. Carnea se sărează, se
frige la cuptor şi după ce s-a răcit, se taie în felii şi se aranjează
pe un platou, peste…
Read more »
Read more »
Ficat de viţel pane
3 June 2010
Ingrediente: 500 g ficat 2 ouă 60 g făină 100 g pesmet 150 g ulei sare
Mod de preparare: Ficatul se taie în felii subţiri, se presară cu sare,
se tăvăleşte în făină, se dă prin ou bătut şi in pesmet. Se pune la
prăjit in ulei bine încins, prăjindu-se pe ambele părţi…
Read more »
Read more »
Jamie, ministrul hranei sanatoase (video)
3 June 2010
Piept umplut de viţel
3 June 2010
Ingrediente: piept de viţel carne şi ficat de viţel ceapă pîine sare
piper ouă pătrunjel verde legume ulei salată verde Mod de preparare:
Se ia un piept de viţel intreg, căruia i se scot coastele în aşa fel ca
să nu se strice părţile. Se taie apoi pieptul la mijloc, fără a-1
pătrunde…
Read more »
Read more »
Tobă argeşeană
3 June 2010
Pui la fiert bucăţi de came grasă, de la capul porcului, urechile,
rinichii, limba, inima, fâşii de şorici. Fierbi totul doar pe jumătate
şi adaugi 2-3 foi de dafin. Laşi să se răcească, apoi tai carnea felii.
Amesteci carnea într-un lighean şi adaugi 2-3 ceşti din zeama în care a
fiert carnea. Potriveşti de…
Read more »
Read more »
Carne in saramură
3 June 2010
Tai bucăţi din muşchi late cam de două degete. Din pulpă faci bucăţi nu
prea mari, late de 2 degete (3-4 cm). Aşezi bucăţile într-un vas mai
mare şi presari sare, în strat cam de 1 cm deasupra lor. Iar aşezi un
rând de carne de porc şi tot aşa, până termini cu un…
Read more »
Read more »
Ciocanele cu ciuperci
3 June 2010
Ingrediente: 4 ciocănele de pui 4 felii de costiţă (bacon) 250 g
ciuperci 1 pahar smântână 1 pahar de untură 1 ceapă sare piper Mod de
preparare: Dezosezi ciocănelele de pui. Infăşori carnea dezosată în
costiţă, apoi le ţii la cuptor timp de 30 de minute. Intre timp, căleşti
în untură ceapa, ciupercile,…
Read more »
Read more »
Pipet de pui umplut
3 June 2010
Ingrediente: 4 bucăţi piept de pui 150 g carne fiartă şi tocată 3-4
linguri smântână 2 ouă sare piper pesmet făină ulei Mod de preparare:
Iei pieliţa de pe piept, îl dezosezi şi îl tai în două. Baţi bucăţile
de carne ca pentru şniţele, le condimentezi şi pe fiecare întinzi carnea
tocată amestecată…
Read more »
Read more »
Curcan umplut
3 June 2010
Ingrediente: 1 curcan tânăr (de 3-4 kg) 1 pulpă de pui măruntaie de
curcan (ficat, pipotă, inimă) 1 conservă de ciuperci sare piper 1
legătură pătrunjel 3 ouă 1 franzelă mică înmuiată în lapte şi stoarsă
bine condimente ulei Mod de preparare: Cureţi şi speli bine curcanul,
apoi îl freci cu sare şi-l…
Curcan umplut
3 June 2010
Ingrediente: 1 curcan tânăr (de 3-4 kg) 1 pulpă de pui măruntaie de
curcan (ficat, pipotă, inimă) 1 conservă de ciuperci sare piper 1
legătură pătrunjel 3 ouă 1 franzelă mică înmuiată în lapte şi stoarsă
bine condimente ulei Mod de preparare: Cureţi şi speli bine curcanul,
apoi îl freci cu sare şi-l…
Read more »
Read more »
Muschi de porc impletit
3 June 2010
Tai pe lungime muşchiul în trei, dar nu până la capăt (laşi 3-4 cm),
îl împleteşti cu o bucată de caşcaval (afumat) lungă cât muşchiul, cu
usturoi, 1 fir de praz, legi capătul, îl condimentezi şi după ce îl
aşezi în tavă, torni puţin ulei şi dai tava la cuptor. Il serveşti cu
garnitură…
Read more »
Read more »
Cotlete de porc cu mere
3 June 2010
Ingrediente: 6 cotlete de porc 600 g mere 50 g unt sare piper Mod de
preparare: Cureţi merele de coajă şi sâmburi, apoi le tai felii
subţiri. Rumeieşti puţin cotletele în puţin unt până devin aurii. Când
toate cotletele sunt rumene pe ambele părţi, le aşezi într-o tavă, le
acoperi cu merele tăiate,…
Read more »
Read more »
Rulade de porc umplute cu castraveti
3 June 2010
Ingrediente: 1 kg de carne 2 castraveţi muraţi (mijlocii) 100 g
smântână 1 lingură de untură 2 cepe mijlocii 1 pahar de vin alb 1 ceaşcă
zeamă de carne o foaie de dafin boabe de piper Mod de preparare:
Alegi carnea macră de la pulpă şi o tai felii potrivite, ca pentru
şniţel.…
Read more »
Read more »
Saramură de caras
3 June 2010
Ingrediente: 6-8 peşti caras (aproximativ 1 kg) 5 l apă 4 cepe mari 4-5
ardei graşi 1 căpăţână potrivită de usturoi 1 legătură pătrunjel 1
legătură leuştean 1/2 kg roşii sau 1 borcan cu roşii în bulion 1
lingură ulei cimbru piper ardei iute (după gust) sare pentru fript
peştii Mod de preparare:…
Read more »
Read more »
Muschiuleţ de porc impănat, la gratar
3 June 2010
Ingrediente: 2 muşchiuleţi de porc – cam 1,5 kg 250 g slănină o
căpăţână de usturoi 200 g mălai 50 ml ulei 30 g sare Mod de preparare:
Degresezi muşchiuleţii, îi cureţi de pieliţe, îi speli şi-i laşi să se
zvânte. Cureţi usturoiul, iar slănina o vei tăia fâşii. Impănezi
muşchiuleţii cu usturoiul…
Read more »
Read more »
Rulouri de carne
3 June 2010
Ingrediente: carne de porc slabă slăninuţă afumată cârnăciori de casă
muştar usturoi piper verdeaţă 1 gogoşar murat ulei Mod de preparare:
Carnea o tai felii şi o baţi ca pentru şniţele. Ungi apoi fiecare felie
cu muştar, pui puţin piper şi verdeaţă tocată, aşezi o felioară de
slănină, peste care adaugi cârnăciorul je…
Read more »
Read more »
Cum se prepara Cocktail Pisco Sour (video)
3 June 2010
Ingrediente: 50 ml Pisco, which is a South American grape brandy 25 ml
Lemon Juice 1 dash of gomme sugar 1 dash of egg white 1 dash of
Angostura Bitters some cubed ice 1 half tulip glass 1 cocktail shaker 1
cocktail strainer 1 25ml (1fl oz) single shot measure 1 50ml (2fl oz)…
Read more »
Read more »
Friptura de porc marinata in vin rosu
2 June 2010
Ingrediente: 500 g pulpă de porc 2 cepe 2 căţei de usturoi 250 ml vin
roşu ulei sare piper cimbru condimente Mod de preparare: Indepărtezi
grăsimea de pe carne cu ajutorul unui cuţit bine ascuţit. Tai carnea în
felii groase de 1 cm, le brăzdezi cu vârful cuţitului pe ambele feţe,
ca să…
Read more »
Read more »
Crap cu sos de vin
2 June 2010
Ingrediente: 1 crap mare (circa 1,5 kg) 1/2 l vin alb sec 2 linguri
bulion 200 g ceapă câţiva căţei de usturoi sare piper făină 100 ml apă
sau supă de carne ulei Mod de preparare: Cureţi şi tai peştele în
bucăţi şi îl laşi să se zvânte. Treci bucăţile prin făină, le…
Read more »
Read more »
Purcel la protap
2 June 2010
Purceuşul pârlit şi curăţat bine îl spinteci pe burtă, îi scoţi
măruntaiele, îl speli bine cu apă rece şi-l laşi atârnat cu capul în
jos, la rece, timp de 24 de ore. Il ştergi cu un şervet curat, îl ungi
cu zeamă de lămâie şi rom şi-l presari bine pe dinăuntru cu sare. Faci…
Read more »
Read more »
Salata de sfecla cu hrean
2 June 2010
Ingrediente: 5-6 bucăţi de sfeclă roşie 100 g hrean curăţat şi dat prin
maşină sare 1-2 linguri zahăr 2 linguri oţet 1 ceaşcă de apă Mod de
preparare: Speli bine sfecla şi o fierbi în apă cu sare. Când e gata, o
cureţi şi o dai pe râzătoare. Pui la fiert apa şi…
Read more »
Read more »
Muschi de vita umplut
2 June 2010
Ingrediente: muşchi de viţel sau vită 200 g ciuperci din conservă 100 g
şuncă de porc slănină 500 g ceapă 100 g unt verdeaţă puţin piper sare
după gust vin (coniac) 1 lingură făină Mod de preparare: Despici
muşchiul în două, pe lung şi îl baţi uniform cu ciocanul de şniţele,
până capătă o…
Read more »
Read more »
Pachetele de porc
2 June 2010
Ingrediente: 1,2 kg file de porc 200 g creier de vită 200 g mazăre 2
morcovi 3-4 căţei de usturoi 2 linguri pastă de tomate 100 ml ulei 1 ou
bătut sare piper 1 lingură de pătrunjel tocat Mod de preparare: Tai
din fileul de porc 4 bucăţi a câte 200 g. Le…
Read more »
Read more »
Barcute din pulpa de porc cu mere
2 June 2010
Ingrediente: 1 kg pulpă de porc 1/2 kg şuncă de porc 4-5 roşii 3-4 mere
galbene 400 ml ulei ardei gras roşu condimente (sare, piper, cimbru,
usturoi) Mod de preparare: Pulpa de porc o tai bucăţi cât palma de
mari şi groase cam de 1 cm. Apoi aşezi pe fiecare bucată câte o…
Read more »
Read more »
Supă bănaţeană de găină cu zdrenţe
2 June 2010
Ingrediente: 1 găină 3 morcovi 1 ceapă mare 2 rădăcini păstârnac şi
pătrunjel 1 ţelină mare 1 legătură pătrunjel sare piper Pentru coca de
zdrenţe ai nevoie de: 2 ouă 5 linguri făină 1/2 lingură ulei sare Mod
de preparare: Pui la fiert găina în 3,5 l apă rece cu sare şi
îndepărtezi…
Read more »
Read more »
Salata de limba cu ceapa si castraveti
1 June 2010
Ingrediente: 1 kg limbă de porc 5-6 castraveţi acri 2 cepe 1 lingură de
bulion maioneză după gust (circa 200 g) sare piper Mod de preparare:
In apă rece cu sare pui carnea să fiarbă, iar prima apă o arunci. O pui
cin nou la fiert până la final. Fierbinte fiind, trebuie s-o…
Read more »
Read more »
Rulada cu omleta si carnati afumati
1 June 2010
Ingrediente: 6 ouă 200 g caşcaval 1 cârnat afumat 100 g smântână sau
unt ulei Mod de preparare: Faci o papară (omletă) din cele 6 ouă, o
pui în tava unsă bine cu ulei, după care o dai la cuptor să se
rumenească puţin. Apoi o scoţi şi o rulezi. Când s-a răcit,…
Read more »
Read more »
Pateu de năut
1 June 2010
Ingrediente: 1 cană cu năut 1 ceapă 1 morcov 1 rădăcină de pătrunjel 1
ţelină mică 1 lingură cu suc de lămâie 1 lingură cu ulei Mod de
preparare: Speli năutul şi îl laşi la înmuiat 12-24 de ore. Apoi arunci
apa, îl clăteşti bine şi îl pui la fiert în apă suficientă.…
Read more »
Read more »
Ruladă de caşcaval
1 June 2010
Ingrediente: 3 linguri făină 3 linguri smantana 3 oua sare 50 g unt 150
g cascaval Mod de preparare: Amesteci 3 gălbenuşuri cu smântână,
făina şi sarea, apoi adaugi albuşurile bătute spumă şi amesteci uşor.
Ungi o tavă cu unt, o presari cu făină, apoi torni compoziţia şi o dai
la foc mic.…
Read more »
Read more »
Ştrudel umplut cu cartofi
1 June 2010
Ingrediente: 100 g margarină 150 g smântână 2 pahare făină Pentru
umplutură ai nevoie de: 500 g cartofi fierţi 1 ceapă 1 lingură ulei 1
gălbenuş sare piper Mod de preparare pentru aluat: Faci un aluat din
toate ingredientele şi îl dai la rece câteva ore. In acest timp prepari
umplutura astfel: Pasezi cartofii,…
Read more »
Read more »
Muşchi de vacă în aspic
31 May 2010
Ingrediente: muşchi de vacă sare ulei legume aspic castraveciori
gogoşari Mod de preparare: Se ia un muşchi de vacă, se sărează, se unge
cu ulei şi se dă la cuptor, la foc tare, circa 30 min. Carnea friptă
trebuie să aibă suc înăuntru şi să păstreze culoarea roz. Se scoate din
tavă, se lasă…
Read more »
Read more »
Cum se prepara Cocktail Blowback (video)
31 May 2010
Ingrediente: 50 ml coconut liqueur 50 ml apple liqueur 1 apple slice
Some ice cubes 1 shot measure 1 martini glass 1 mixing glass 1 bar spoon
or stirrer 1 strainer Cum se prepara Cocktail Blowback
Read more »
Read more »
File de şalău gratinat
31 May 2010
Ingrediente: 500 g file de şalău 70 g făină 70 g unt 40 ml vin alb 40 g
caşcaval 300 ml lapte 2 oua 40 g ceapa piper foi de dafin sare 1 lămâie
Mod de preparare: Speli fileul de şalău şi-l tai. Caşcavalul îl
cureţi de coajă ,şi-l dai pe râzătoare. Ouăle…
Read more »
Read more »
Chilcă prăjită
31 May 2010
Ingrediente:
700 g cliilcă 100 g făina 100 g lapte 300 g ulei Mod de preparare: Se
spală chilcă în apă multă ca să se desăreze. Se trece prin laple şi se
tăvăleşte bine prin făină. Se scutură puţin de făină şi se pune la
prăjit în cantităţi mai mici în ulei bine încins. …
Read more »
Read more »
Pastă de chilcă
31 May 2010
Ingrediente: chilcă sărată 150 g unt 450 g margarina Pentru decor: 20 g
măsline 50 g lămîie Mod de preparare: Chilca se spală, se taie capul
şi coada, se amestecă cu unt şi mărgărină. Se trece de cîteva ori prin
maşina de tocat cu sita deasă. După ce se bate bine şi se…
Read more »
Read more »
Chilcă cu ceapă
31 May 2010
Ingrediente: 300 g chilcă 300 g ceapă 80 g ulei 20 g oţet 50 g morcov
20 g verdeaţă 50 g măsline 50 g lămîie Mod de preparare: Chilca se
spală în multă apă, se taie capul şi coada, se scurge bine; ceapa, după
ce s-a curăţat şi s-a tăiat foarte subţire, se…
Read more »
Read more »
Limbă în aspic
30 May 2010
Ingrediente: limbă de vacă sare zarzavat aspic castraveciori gogoşari
Mod de preparare: Se fierbe limba de vacă cu zarzavat şi sare, se
curăţă, se taie în felii subţiri şi se aranjează pe un platou, pe care
s-a format mai înainte un postament din aspic tăiat în bucăţi mai mari.
Se decorează după plac, deasupra…
Read more »
Read more »
Ştiucă umplută
30 May 2010
Ingrediente: 1 kg ştiucă 100 g franzelă 200 g lapte 2 g piper 50 g
stafide 50 g zahăr 1 ou 200 g ceapă 100 g morcovi 150 g ulei sare
cartofi Mod de preparare: Se alege o ştiucă mare şi proaspătă. Se
curăţă de solzi, apoi se crestează în jurul capului şi…
Read more »
Read more »
Pană de somn
30 May 2010
Ingrediente: pană de somn sare, foi de dafin piper ceapă morcov oţet
usturoi ulei zeamă de peste Mod de preparare: Se pune într-un vas apă
la fiert, cu sare mai multă, foi de dafin, boabe de piper, ceapă, morcov
şi o lingură de oţet. După ce zarzavatul este fiert, se mai adaugă
oţet…
Read more »
Read more »
Scrumbii de Dunăre a la grec
30 May 2010
Ingrediente: scrumbii sare sos a la grec Mod de preparare: Se spală
scrumbiile şi li se scot urechile şi intestinul (prin urechi). Se
sărează. Dacă sînt mari, se crestează la mijloc. Se frig la grătar cu
grijă ca să nu se ardă pe dinafară şi să rămînă crude pe dinăuntru. Se
servesc cu…
Read more »
Read more »
Rulouri de şalău pe salată a la rus
30 May 2010
Ingrediente: şalău sare piper lapte salată a la rus aspic sau
maioneză roşii pătrunjel verde sos remulad Ingrediente: Se scot
fileurile de pe oase şi se taie in bucăţi de mărimea necesară pentru
rulouri. Se bat uşor fileurile de peşte cu un ciocan de lemn, apoi se
rulează cu pielea înăuntru, altfel la…
Muşchi sote Stronganoff
30 May 2010
Ingrediente: 750 g muşchi de vacă 150 ml ulei 3 cepe o lingură făină o
linguriţă boia dulce 100 g smântână 300 ml bulion 2 linguri muştar 500 g
ciuperci (din conservă) 75 g unt 3-4 căţei de usturoi sare piper o
legătură de pătrunjel pentru ornat Mod de preparare: Tai julien
muşchiul…
Read more »
Read more »
Şalău cu roşii provansal
30 May 2010
Ingrediente: şalău sare ulei usturoi piper roşii vin sos de roşii
pătrunjel verde Mod de preparare: Se curăţă şalăul, se taie in felii,
se sărează, se pune într-o tavă şi se unge cu ulei. Se presară deasupra
usturoi tocat mărunt şi piper pisat, apoi se dă la cuptor. Cînd peştele
s-a rumenit, se…
Read more »
Read more »
Şalău cu maioneză
30 May 2010
Ingrediente: şalău maioneză sare gogoşar lămiie măsline salată verde
sos de maioneză Mod de preparare: După ce şalăul este fiert, sărat şi
apoi răcit, se curăţă de piele, se scoate şira spinării, apoi ţinîndu-1
într-un şervet, se curăţă de toate oasele. Se strînge apoi cu atenţie
şervetul, alăturînd cele două părţi ale peştelui…
Read more »
Read more »
Creier pane
30 May 2010
Ingrediente: creier făină sare ouă pesmet ulei Mod de preparare: Se
fierbe creierul, se lasă să se răcească, se taie în felii mai groase, se
sărează, se dau prin făină şi ou bătut, apoi se trec prin pesmet. Se
prăjesc în ulei încins pe ambele părţi. Se servesc calde sau reci.
Pofta buna!
Read more »
Read more »
Limba cu sos tartar
29 May 2010
Ingrediente: limbă de vacă sare zarzavat sos tartar Mod de preparare:
Se fierbe limba de vacă cu zarzavat şi sare. După ce a fiert, se pune
într-un alt vas cu apă rece sărată şi se curăţă de piele. Se taie în
felii subţiri, se aranjează pe un platou, iar deasupra se toarnă sos…
Read more »
Read more »
Pui umplut cu măr si ciuperci
29 May 2010
Ingrediente: 1 pui 1 cutie ciuperci 1 măr sare piper cimbru ulei Mod
de preparare: Cureţi şi speli bine puiul, îl treci prin flacăra de la
aragaz ca să se pârlească şi îl speli încă o dată. Ungi puiul în
interior cu ulei, condimentezi cu cimbru şi piper şi potriveşti de sare.
Speli…
Read more »
Read more »
Păstrăvi a la grec
29 May 2010
Ingrediente: păstrăvi sare sos a la grec lămîie Mod de preparare: Se
curăţă şi se spală păstrăvii, se sărează, se pun într-o tavă, se ung cu
ulei şi se dau la cuptor bine încins maximum 20 min. Supă ce s-au
rumenit se scot uşor cu o paletă ca să nu se fărîmiţeze şi se…
Read more »
Read more »
Păstrăvi prăjiţi
29 May 2010
Ingrediente: păstrăvi sare lapte făină ulei lămîie Mod de preparare: Se
spală păstrăvii, se scot branhiile (urechile) şi intestinul (pe la
urechi), se sărează, se ung cu lapte, se dau prin făină şi se prăjesc în
ulei bine încins. Se servesc cu lămîie. Pofta buna!
Read more »
Read more »
Şalău în aspic
29 May 2010
Ingrediente: şalău aspic sos de maioneză Mod de preparare: Se fierbe
şalăul in apă sărată, se lasă să se răcească, apoi se curăţă de piele.
Se decorează şi după ce s-a răcit se glasează cu aspic. Se aranjează pe
un platou şi se decorează în jur aspic. Se serveşte cu sos de maioneză.…
Read more »
Read more »
Păstrăvi în aspic
29 May 2010
Ingrediente: păstrăvi sare oţet aspic de peşte vin roşu aspic Mod de
preparare: Se fierbe păstrăvul, se curăţă de piele şi se aranjează pe un
platou deasupra unui strat de aspic de peşte, de grosimea unui deget.
Aspicul pentru păstrăvi se colorează şi se aromează cu vin roşu de
calitate superioară. Se decorează…
Read more »
Read more »
Păstrăvi rasol
29 May 2010
Ingrediente: păstrăvi zarzavat oţet ulei zeamă de peşte sare Mod de
preparare: Fiind un peşte foarte sensibil, păstrăvul se ţine permanent
la gheaţă. Se ia un vas potrivit pentru cantitatea respectivă de
păstrăvi, în care se fierbe zarzavatul circa 30 min. Se pun apoi
păstrăvii curăţaţi şi spălaţi, lăsîndu-i să fiarbă foarte încet…
Read more »
Read more »
Creier cu legume
29 May 2010
Ingrediente: 800 g creier 100 g ceapă 50 g oţet 200 g castraveţi verzi
80 g sos viiiegretă 300 g cartofi 200 g mazăre 200 g sfeclă 500 g roşii 1
foaie de dafin sare Mod de preparare: Se curăţă creierul, se fierbe în
apă sărată cu o foaie de dafin, se răceşte, se…
Read more »
Read more »
Creier în aspic
29 May 2010
Ingrediente: creier sos remulad aspic sare Mod de preparare: Se fierbe
creierul în apă sărată, avînd grijă să nu se sfărame, se pune pe un
platou şi după ce s-a răcit bine, se glasează de cîteva ori cu aspic şi
se modelează cu aspic tocat. Se serveşte cu sos remulad. Pofta buna!
Read more »
Read more »
Limbă cu sos de castraveciori
28 May 2010
Ingrediente: limbă de vacă sare zarzavat sos de castraveciori Mod de
preparare: Se fierbe limba de vacă cu zarzavat şi sare. După ce a fiert,
se pune într-un alt vas cu apă rece sărată şi se curăţă de piele. Se
taie în felii subţiri, se aranjează pe un platou, iar deasupra se toarnă
sos…
Read more »
Read more »
Fricando de morun sau nisetru în aspic
28 May 2010
Se
fierbe o bucată de morun sau nisetru, se lasă să se răcească bine, apoi
se curăţă un strat subţire de deasupra, care s-a îngălbenit la fiert.
Se sărează şi apoi se decorează după plăcere şi se glasează cu aspic. Se
aranjează pe un platou lung, decorindu-se în jur cu crutoane de aspic.
La masă…
Read more »
Read more »
Fricando de morun sau nisetru in foietaj
28 May 2010
Ingrediente: morun sau nisetru sare ulei ciuperci înăbuşite pesmet sau
parmezan aluat franţuzesc un sos oarecare Mod de preparare: Se taie o
bucată de morun sau nisetru de formă dreptunghiulară, se sărează şi se
frige la cuptor într-o tavă unsă cu ulei. Se unge din cînd în cînd
peştele cu uleiul din tavă.…
Read more »
Read more »
File de morun în aspic
28 May 2010
Ingrediente: morun sau nisetru salată a la rus sau de legume aspic sare
Mod de preparare: Se fierbe o bucată de morun sau nisetru, se lasă să
se răcească bine, apoi se taie în felii. Se sărează. Se formează pe un
platou lung un postament de salată, cam de două degete înălţime, pe…
Read more »
Read more »
Pulpă de viţel
27 May 2010
Ingrediente: pulpă de viţel sare pastă de ficat gogoşari castraveciori
aspic Mod de preparare: Se ia o pulpă de viţel cu os care se frige
întreagă, după ce a fost sărată. La început cuptorul trebuie să fie bine
încins, iar după ce friptura s-a rumenit, se slăbeşte focul şi se lasă
să se frigă…
Read more »
Read more »
Fricando de viţel
27 May 2010
Ingrediente: carne de viţel aspic (facultativ) sare Mod de preparare:
Bucata de carne de viţel se sărează, se frige şi se serveşte întreaga
bucată ca o piesă, sau tăiată în felii. Se poate servi şi în aspic, ca
muşchiul de vacă. Pofta buna!
Read more »
Read more »
Creier de vacă fiert
27 May 2010
Ingrediente: creier ceapă foi de dafin piper sare Mod de preparare: Se
ţine creierul cîteva ore în apă rece, apoi se curăţă de pieliţă şi se
pune la fiert într-un vas cu apă clocotită adăugind ceapă, foi de
dafin, piper şi sare. După ce a fiert 2—3 min, se ia vasul de pe foc…
Read more »
Read more »
Limbă cu măsline
27 May 2010
Ingrediente: 800 g limbă 150 g măsline 1 kg sos de roşii 400 g arpagic
1/2 lămîie 50 g vin 1/2 fir cimbru 1 foaie de dafin sare piper zarzavat
Mod de preparare: Se fierbe limba de vacă cu zarzavat şi sare. După
ce a fiert, se pune într-un alt vas cu apă…
Read more »
Read more »
Cum se prepara Cocktail Joumbaba (video)
27 May 2010
Ingrediente: 50 ml tequila 50 ml grapefruit juice 100 ml tonic water
ice cubes 1 shot measure 1 highball glass 1 bar spoon or cocktail
stirrer Cum se prepara Cocktail Joumbaba
Read more »
Read more »
Biftec tartar
27 May 2010
Ingrediente: 750 g muşchi de vacă 5 ouă 1 legătură verdeaţă 2 g piper
pisat 200 g ceapă 60 g unt 5 g boia de ardei 25 g sare Mod de preparare:
Muşchiul de vacă se curăţă de grăsime şi de vine, se taie în felii
foarte subţiri, apoi se toacă pe un tocător…
Read more »
Read more »
Chiftele de carne de porc si de vaca
27 May 2010
O
reteta de chiftele cu carne de vaca, carne de porc, piper, ceapa,
franzela, cartofi, verdeata, sare, ou, faina si ulei. Ingrediente: 400 g
carne de vacă 200 g carne de porc 200 g franzelă 1 g piper 100 g ceapă
200 g cartofi 1 legătură verdeaţă sare 1 ou făină ulei Mod de
preparare:…
Read more »
Read more »
Muşchi de vacă tocat rece
27 May 2010
Ingrediente: 1 kg carne 2 cepe 200 g franzelă 3 ouă sare piper 200 g
slănină opărită 3 ouă fierte tari 1 prapur ulei salată de cartofi Mod de
preparare: Carnea de vacă fragedă, de la capul muşchiului, se trece de
două ori prin maşina de tocat, împreună cu cepele călite, pîinea muiată
în…
Read more »
Read more »
Pui la cuptor, umplut cu ficăţei
27 May 2010
Ingrediente: 1 pui întreg 500 g ficăţei de pasăre 200 g kaizer ulei
oregano sare piper cimbru, busuioc sau măgheran după gust Mod de
preparare: Speli bine puiul, îl pârleşti pe flacără ca să capete o
culoare frumoasă şi îl speli bine încă o dată. Speli şi ficăţeii, iar
kaizerul îl tai felii…
Read more »
Read more »
Morun sau nisetru siberian
27 May 2010
Ingrediente: morun sau nisetru sos de maioneză aspic salată a la rus
sos de peşte sare Mod de preparare: Se fierbe o bucată de morun sau
nisetru, se lasă să se răcească bine, apoi se taie în felii. Se sărează.
Se glasează feliile de peşte cu sos de maioneză cu aspic şi după…
Read more »
Read more »
Morun sau nisetru a la grec
27 May 2010
Ingrediente: morun sau nisetru sare ulei sos a la grec Mod de
preparare: Se taie peştele în felii mai groase, care se sărează, se ung
puţin cu ulei şi se frig pe un grătar bine încins. Se serveşte cu sos a
la grec. Pofta buna!
Read more »
Read more »
Marinată de morun sau nisetru
27 May 2010
Ingrediente: 1 kg peşte 100 g morcov 50 g făină 1 g piper 150 g ulei
100 g bulion 100 g oţet 100 g vin 1 fir cimbru 1 foaie de dafin sare 100
g ceapă Mod de preparare: Peştele curăţat se taie în felii, se
sărează şi se prăjeşte în ulei bine…
Read more »
Read more »
Zacusca de morun sau nisetru
27 May 2010
Ingrediente: 1 kg peşte 500 g morcov 150 g ceapă 300 g mazăre 500 g
arpagic 100 g măsline 300 g castraveţi acri 200 g ulei 100 g bulion 100 g
vin 1 g piper sare zeamă de peşte Mod de preparare: Se taie peştele
în felii, care se prăjesc într-o cratiţă cu…
Read more »
Read more »
Cum se prepara Cocktail Tidal Wave (video)
26 May 2010
Ingrediente: 15 ml vodka 15 ml tequila 50 ml pineapple juice 30 ml
orange juice 1 tsp grenadine ice cubes 1 shot measure 1 blender 1
Collins glass Cum se prepara Cocktail Tidal Wave
Read more »
Read more »
Friptură de curcan
26 May 2010
Ingrediente: pulpele şi pieptul curcanului 2 căni de apă 1 cană de vin
ulei sare piper Mod de preparare: Speli bine carnea, o aşezi într-o
tavă termorezistentă, o presari cu sare şi piper şi o laşi deoparte
aproximativ 30 de minute. Torni apoi în tavă puţin ulei, vin şi apă,
potriveşti de sare…
Frigărui de morun sau nisetru
26 May 2010
Ingrediente: morun sau nisetru sare ulei sos a la grec Mod de
preparare: Se taie peştele în felii, care la rîndul lor se împart în
bucăţele mai mici. Aceste bucăţi se înfig cite 4—5 in beţişoare de lemn.
Se sărează, se ung cu ulei, apoi se frig la grătar, întorcîndu-le pe
toate părţile.…
Read more »
Read more »
Morun sau nisetru la grătar
26 May 2010
Ingrediente: morun sau nisetru sare ulei lămîie sos a la grec Mod de
preparare: Peştele curăţat se taie în felii. Dacă este mic, se taie
felii întregi, începînd de la cap: dacă este mai mare se împart feliile
în două sau mai multe bucăţi. Feliile de peşte se sărează, se ung cu
ulei…
Read more »
Read more »
Lin rasol
26 May 2010
Ingrediente: lin zarzavat sare Mod de preparare: Se opăreşte linul cu
apă clocotită, pentru a-1 putea curăţa de solzi, se scot branhiile
(urechile) şi intestinul, se spală bine şi se fierbe în apă sărată
împreună cu zarzavatul. Se lasă să se răcească în apa în care a fiert,
apoi se scoate cu atenţie…
Read more »
Read more »
Cum se prepara Cocktail Red Carpet (video)
25 May 2010
Ingrediente: 4 parts The Margarita King 1 part Alize (Red) Passion 1
slice lime ice ice cocktail shaker tall glass The Margarita King Alize
(Red) Passion lime Cum se prepara Cocktail Red Carpet
Read more »
Read more »
Piftie de curcan
25 May 2010
Ingrediente: aripi, gât şi o parte de piept de curcan 1 morcov 1
rădăcină de pătrunjel 1 ou 6-7 căţei de usturoi sare Mod de preparare:
Speli bine bucăţile de carne şi le pui la fiert cu apă rece cât să le
acopere de 5 degete. Pui şi sare şi laşi să fiarbă,…
Read more »
Read more »
Marinată de heringi
25 May 2010
Ingrediente: 500 g heringi 1 lingura ceapă boabe ienibaliar 20 boabe
muştar 1 lingură zahăr oţet 2 linguri ulei 3 foi de dafin morcov Mod
de preparare: Se curăţă heringii, se desărează şi se taie în bucăţi. Se
adaugă boabe de ienibahar, foi de dafin, boabe de muştar şi zahăr. Se
amestecă şi…
Read more »
Read more »
Crap umplut
25 May 2010
Ingrediente: 1 kg crap 1 ceapă 50 g ulei 50 g orez 50 g pîine albă 1 ou
1 g piper 1/2 legătură pătrunjel 100 g zeamă de peşte sau de legume
sare Mod de preparare: Crapul se spală, se curăţă de solzi şi se
despică pe şira spinării. Se scot afară şira…
Read more »
Read more »
Galantina de peşte
25 May 2010
Ingrediente: 2 kg peşte 200 g franzelă 100 g lămîie 1 g piper 30 g sare
100 g aspic 500 g sos remulad Mod de preparare: Pentru galantina de
peşte se preferă peşte alb ca şalău, ştiucă, cod sau stavrizi.Se curăţă
peştele şi se alege de pe oase toată carnea, se adaugă franzelă…
Read more »
Read more »
Supă de curcan cu găluşte
24 May 2010
Ingrediente:
un spate de curcan 1 morcov 1 rădăcină de pătrunjel 1 ţelină 2 ouă 7
linguri cu vârf de griş 1 legătură pătrunjel Mod de preparare: Tai
spatele de curcan în bucăţi, le cureţi şi le speli bine, le pui la fiert
în apă cu sare şi spumuieşti din când în când. Cureţi…
Read more »
Read more »
Crap cu smîntînă
24 May 2010
Ingrediente: crap unt ulei pesmet sare smîntînă vin pătrunjel verde
Mod de preparare: Se prepară în special din crap viu, de apă curgătoare.
Se unge o tavă cu unt şi ulei, se pune crapul întreg sau tăiat în
bucăţi, se sărează, se presară cu pesmet alb şi se dă la cuptor. După
ce…
Read more »
Read more »
Crap cu vin negru
24 May 2010
Ingrediente:
crap sare ulei vin negru piper roşii sau bulion arpagic înăbuşit sau
ciuperci umplute cu roşii Mod de preparare: Se curăţă crapul, se spală
şi se taie în bucăţi. Se sărează şi se pune într-o tavă cu ulei. Se ung
cu ulei şi bucăţile de peşte. Se dă la cuptor. Cînd peştele s-a…
Read more »
Read more »
Crap cu pătrunjel
24 May 2010
Ingrediente: crap sare ulei pătrunjel verde lămaie Mod de preparare:
Se prepară la fel ca şi crapul provansal, cu diferenţa că peste peştele
aranjat pe platou nu se toarnă sos, ci se pune de jur împrejur pătrunjel
verde prăjit, iar bucăţile de peşte se decorează cu felii de lămîie.
Pătrunjelul prăjit se prepară…
Read more »
Read more »
Chişcă
23 May 2010
Ingrediente: 1 kg carne slabă de porc 1 cană orez 3 cepe 2 morcovi
mărar sare piper după gust ulei Mod de preparare: Cureţi ceapa, o tai
mărunt şi o pui să se topească puţin in ulei. Alegi şi speli orezul şi-l
pui peste ceapă şi în final carnea trecută prin maşina de…
Read more »
Read more »
Răcituri de porc
23 May 2010
Ingrediente: 2 kg picioare de porc 1/2 cap de porc cu ureche cu tot
300 g carne macră de porc 1 ceapă 1 morcov usturoi sare Mod de
preparare: Pârleşti picioarele, le speli, le opăreşti şi le mai speli o
dată cu apă rece. Cureţi capul şi îl tai în bucăţi. Intr-o oală…
Read more »
Read more »
Retete simple: Crap la cuptor
23 May 2010
O
reteta simpla de crap la cuptor din: crap, ulei, unt, pesmet, vin,
patrunjel si sare. Ingrediente: 1 crap cam de 1 kg 100 g unt 50 ml ulei 1
lingură pesmet 1 lămâie un pahar de vin 1 legătură de pătrunjel sare
Mod de preparare: Cureţi bine crapul, îl speli, îl ştergi cu…
Read more »
Read more »
Muşchi de vacă pe salată a la rus
23 May 2010
Ingrediente: 0,500 kg muşchi de vacă 150 g aspic 100 g maioneză 0,750
kg salată a la rus 2 gogoşari sare ulei Mod de preparare: Muşchiul de
vacă se curăţă de pieliţă, se sărează, se unge cu ulei şi se pune la
fript în cuptor bine încins, circa 30 min, după care se…
Read more »
Read more »
Cum se prepara Cocktail Caravan (video)
23 May 2010
Ingrediente: 75 ml red wine 10 ml cointreau 75 ml cola ice cubes 1
slice of orange 1 collins glass 1 bar spoon or stirrer Cum se prepara
Cocktail Caravan
Read more »
Read more »
Muşchi de vacă glasat
23 May 2010
Ingrediente: 750 g carne 150 g costiţă 100 g vin 1 g piper glace 250 g
arpagic 250 g morcov şi ţelină 100 g mazăre 100 g ceapă 1/2 picior de
viţel sau 10 g gelatină sare ulei o foaie do dafin Mod de preparare:
Se ia o bucată de capac din carne…
Read more »
Read more »
Ruladă de mânzat cu kaizer si ouă
23 May 2010
Ingrediente:
400 g carne de mânzat 150 g costiţă 2 ouă o lingură de smântână 1/2
pachet unt câteva fire de pătrunjel sare piper Mod de preparare: Pui
ouăle la fiert şi, între timp, cu ciocanul pentru şniţele baţi puţin
carnea de mânzat. Pe fiecare bucată aşezi feliile de kaizer şi deasupra
lor sferturi…
Read more »
Read more »
Cotlete de porc
23 May 2010
Ingrediente: 1 kg cotlete de porc 6 cartofi 1 cutie de ciuperci 100 g
caşcaval 1 ceapă 3-4 linguri lapte 1-2 linguri de unt 1 gălbenuş ulei
sare piper boia Mod de preparare: Cureţi cartofii, îi speli şi îi pui
la fiert, iar caşcavalul îl dai pe răzătoarea fină. Cotletele de porc
le…
Read more »
Read more »
Crap provansal
23 May 2010
Ingrediente:
crap sare ulei usturoi roşii pătrunjel verde Mod de preparare: Se
curăţă crapul, se spală bine şi se taie în bucăţi, care se sărează şi se
pun într-o tavă unsă bine cu ulei. Se dă tava Ia cuptor bine încins,
ungîndu-se din cînd in cînd peştele cu uleiul din tavă. Cînd peştele
este gata,…
Read more »
Read more »
Crap cu orez
23 May 2010
Ingrediente: 1 kg crap 100 g ceapă 100 g ulei 150 g orez 1 lingură
bulion sare Mod de preparare: Crapul se curăţă, se spală, se taie în
bucăţi şi se presară cu sare. Se prăjeşte în ulei ceapa tocată mărunt
şi după ce s-a călit puţin se adaugă orezul, lăsînd să se…
Read more »
Read more »
Crap spaniol (cu usturoi)
23 May 2010
Ingrediente: peşte sare ulei oţet usturoi piper Mod de preparare: Se
frige peştele ca pentru saramură. Se pune pe un platou, iar deasupra se
toarnă un sos preparat din ulei, oţet, usturoi pisat şi puţin piper.
Pofta buna!
Read more »
Read more »
Marinată de crap
23 May 2010
Ingrediente: 1 kg crap 100 g ulei 1 morcov 2 cepe 1 ţelină boia 1
păstrinac 50 g bulion 100 g oţet 1 lingură făină sare 3 foi de dafin
cimbru lămîie Mod de preparare: Crapul se curăţă, se spală şi se taie
în bucăţi, care se sărează şi se prăjesc în ulei…
Read more »
Read more »
Extras de oase (glace)
23 May 2010
Extrasul de oaseeste o pastă gelatinoasă, care se obţine prin fierbere
din oase de viţel, de porc sau de vacă. Oasele sparte se prăjesc (fără
grăsime) în cuptor, pînă se rumenesc. Se scot din cuptor, se scurg de
grăsimea pe care au ăsat-o, se pun într-o oală cu apă şi se fierb la
foc…
Read more »
Read more »
Cum se prepara Cocktail Jumping Bean (video)
22 May 2010
Ingrediente:
50 ml tequila 15 ml sambuca 3 coffee beans to garnish Ice cubes 1 shot
measure 1 mixing glass 1 barspoon or cocktail stirrer 1 strainer or
small sieve Cum se prepara Cocktail Jumping Bean
Read more »
Read more »
Roşii umplute cu orez
22 May 2010
Ingrediente: roşii orez sare ulei sos de roşii Mod de preparare: Se
prepară la fel ca ardeii unpluţi cu orez, orezul se fierbe însă aproape
complet. Se aleg roşii mari, rotunde, pe cît posibil de aceeaşi mărime.
Se spală, se şterg şi se taie un căpăcel în partea dinspre codiţă.
Tăietura se face…
Read more »
Read more »
Sărmăluţe de orez în foi de spanac, sfeclă, lobodă sau viţă de vie
22 May 2010
Ingrediente:
500 g foi 100 g ceapă 200 g orez 200 g ulei zer sau borş piper sare 1
linguriţă făină mărar sare de lămîie smîntînă Mod de preparare: Foile
de spanac, sfeclă, lobodă sau viţă de vie se opăresc cu zer sau cu
borş, cu atenţie ca să nu se rupă. Se prepară…
Read more »
Read more »
Langustine cu fondue de praz
21 May 2010
Ingrediente: 5 mieji de praz 3 linguri de ulei de măsline praf de
şofran pudră 24 de langustine crude 5 cl de coniac 15 cl de smântână
degresată (sau smântână de soia) sare piper Mod de preparare: Spălaţi
miezul de praz şi tăiaţi-l în lamele fine. Căliţi-l într-o tigaie cu o
lingură de…
Read more »
Read more »
Tartar din piept de raţă
21 May 2010
Ingrediente: 2 haşme 3 castraveciori 10 căpăţâni de arpagic 2 piepturi
de raţă 3 linguri de ulei de măsline 1/2 linguriţă de piper negru
măcinat o lingură de oţet balsamic 1 gălbenuş de ou (facultativ) o
salată de creson puţin pătrunjel tocat sare Mod de preparare: Decojiţi
şi tăiaţi mărunt cepele. Tocaţi mărunt…
Read more »
Read more »
Pulpă de porc umplută cu legume si cimbru
20 May 2010
Ingrediente:
1 kg pulpă de porc fără os 3 cepe 2 cuişoare 5 căţei de usturoi cimbru 1
pahar vin alb 1 cană apă 300 g ciuperci 1 morcov 1 ardei gras 1 lingură
orez 1 ou pătrunjel verde sare piper boabe şi măcinat ulei Mod de
preparare: Speli bine pulpa, apoi o desfaci…
Read more »
Read more »
Piftie de crap
20 May 2010
Ingrediente: 1 kg crap 500 g ceapă 1 morcov 1 păstîrnac 1 g piper boabe
3 căţei de usturoi 1 foaie de dafin sare lămîie (facultativ) Mod de
preparare: Din peşte se poate prepara o piftie foarte gustoasă, el fiind
bogat în gelatină. Pentru 1 kg de peşte se fierbe ceapă albă, tăiată…
Read more »
Read more »
Cum se prepara Cocktail Tequila Stinger (video)
20 May 2010
Ingrediente: 50 ml tequila 15 ml white crème de menthe Ice cubes 1 shot
measure 1 mixing glass 1 bar spoon or cocktail stirrer 1 strainer or
small sieve 1 cocktail glass Cum se prepara Cocktail Tequila Stinger
Crap marinăresc
20 May 2010
Ingrediente: 1 kg crap 100 g ulei 100 g ceapă 200 g vin roşu 300 g
ciuperci 1 kg arpagic piper sare 1 lingură făină 1 lingură ulei zeamă de
peşte Mod de preparare: Se încinge bine într-o tavă uleiul şi se pune
ceapă tocată foarte mărunt, lăsînd-o să se înmoaie, fără a…
Read more »
Read more »
Sarmale
20 May 2010
Ingrediente: 1/2 kg carne de porc 2 cepe 2 linguri orez 5 linguri pastă
de tomate 200 slănină afumată sau kaizer 2 verze murate 1 foaie dafin
piper boabe cimbru 1 legătură mărar ulei sare piper Mod de preparare:
Speli varza murată, îi tai cotorul, desprinzi frunzele una câte una şi
dacă sunt…
Read more »
Read more »
Piftie de porc
20 May 2010
Ingrediente: 3-4 picioare de porc 1 ureche 1-2 fâşii de şorici 6-7
căţei de usturoi 1 morcov 1 rădăcină de pătrunjel 1 legătură de
pătrunjel sare piper Mod de preparare: Speli bine, bine picioarele de
porc, şoriciul şi urechea, apoi le pui la fiert în apă ca să le acopere
de 5 degete.…
Read more »
Read more »
Crap pe varză
20 May 2010
Ingrediente: 1 kg crap 150 g ulei 50 g bulion 100 g vin 1,200 kg varză 1
foaie de dafin 1 fir cimbru 2 g piper boabe 300 g roşii Mod de
preparare: Se încinge uleiul într-o tavă şi se stinge cu bulion şi vin.
Se adaugă varza tocată foarte fin, boabele de…
Read more »
Read more »
Crap sîrbesc
20 May 2010
Ingrediente: 1 kg crap 200 g ulei 500 g ceapă 1 kg cartofi 500 g ardei
gras 100 g bulion 100 g vin 2 fire cimbru 1 legătură pătrunjel 2 g
piper boia zeamă de peşte sare Mod de preparare: Se taie crapul în
felii, care se prăjesc în ulei bine încins, pînă…
Read more »
Read more »
Rulouri de şuncă si salată boeuf
20 May 2010
Ingrediente: 300 g şuncă presată maioneză dintr-un gălbenuş crud 1
morcov 150 g carne de porc 1 cartof potrivit 2-3 linguri mazăre din
conservă 1 castravete murat un gogoşar din oţet muştar ulei zeamă de
lămâie sare piper frunze de salată albuş de ou fiert pentru ornat Mod
de preparare: Cureţi cartoful, morcovul…
Read more »
Read more »
Ouă umplute
20 May 2010
Ingrediente: 9-10 ouă Mod de preparare: Speli bine ouăle şi le pui la
fiert în apă rece cu sare pentru 6 minute. După acest timp le pui sub
jet de apă rece, le laşi câteva minute şi le cureţi de coajă. Tai ouăle
în două şi dacă ai timp le faci şi un model…
Read more »
Read more »
Plăcintă (clafoutis) cu ceapă
20 May 2010
Ingrediente: 10 cepe tocate puţin ulei de măsline 4 gălbenuşuri + 1 ou
întreg 25 cl smântână lichidă degresată 250 g de brânză gruyere rasă
sare piper Mod de preparare: Căliţi ceapa la foc mic, într-o tigaie
antaderentă, în ulei de măsline, până când devine moale şi
transparentă. Evitaţi, însă, să o prăjiţi:…
Read more »
Read more »
Tartă cu praz si brănză gruyere
20 May 2010
Ingrediente: 500 g miez de praz 200 g bucăţele de slănină neafumată o
ceapă mare tocată puţin ulei de măsline 5 ouă întregi 30 cl de smântână
degresată puţină nucşoară 200g de brânză gruyere rasă sare piper Mod
de preparare: Spălaţi prazul şi tăiaţi-l în bucăţi de 1 -2 cm. Fierbeţi
la abur…
Read more »
Read more »
Quinoa a la provencale
20 May 2010
Ingrediente: 200 g de quinoa o conservă de fasole verde extrafină (440
g) o conservă de roşii decojite în sos (400 g) 2 cepe 3 căţei de usturoi
puţin ulei de măsline 2 linguriţe de pastă de roşii 20 cl de supă
degresată de pasăre praf de coriandru zdrobit jumătate de legătură de
mentă…
Read more »
Read more »
Cum se prepara Cocktail Senorita Cocktail (video)
19 May 2010
Ingrediente: 10 ml raspberry liqueur 50 ml tequila 10 raspberries 1
lime wedge some sugar 10 ml cranberry juice 6 ice cubes 1 25ml/50ml
measure 1 old fashioned glass 1 muddle stick 1 shaker (with strainer) 1
knife chopping board Cum se prepara Cocktail Senorita Cocktail
Read more »
Read more »
Retete delicioase: Crap pescaresc
19 May 2010
Ingrediente: 1 kg crap 150 g ceapă 160 g morcov 150 g ulei 2 ardei
graşi 1 fir de cimbru 1 căpăţină usturoi 2 roşii mici 50 g bulion 100 g
vin piper sare Mod de preparare: Crapul tăiat felii se sărează şi se
pune într-o tavă cu ulei. Se adaugă usturoi tăiat…
Read more »
Read more »
Scoici Saint-Jacques cu ciuperci
19 May 2010
Ingrediente: 2 linguri de oţet de vin 3 haşme 1 legătură mică de
pătrunjel 1 lingură de plante aromatice de provence 12 cochilii
Saint-Jacques 500 g ciuperci de paris 3 linguri de ulei de măsline 25 cl
smântână lichidă degresată sare piper Mod de preparare: Pregătiţi o
supă din 250 ml de apă,…
Read more »
Read more »
Calcan rasol
19 May 2010
Se taie capul care nu se foloseşte, apoi se spintecă, se scot
intestinele, după care se spală bine. Se taie felii, fără să se cureţe
de solzi şi de piele, pentru ca să nu se fărîmiţeze la fiert. Se spală
din nou, se usucă tamponind cu un prosop curat, apoi se sărează. După
ce…
Read more »
Read more »
Scoici Saint-Jacques cu ceapă
19 May 2010
Ingrediente: 20 haşme 2 linguri de ulei de măsline grăsime de gâscă de
mărimea unei nuci 16 scoici Saint-Jacques pregătite 2 fire de pătrunjel
sare piper Mod de preparare: Decojiţi haşmele şi tăiaţi-le în bucăţi
mai mari, pe lăţime. Căliţi la foc mic în ulei de măsline, evitând
prăjirea lor. Amestecaţi încontinuu cu…
Read more »
Read more »
Peşte cu maioneza
19 May 2010
Ingrediente: peşte alb maioneză aspic piper sare Mod de preparare:
Resturile de la orice peşte alb, rămase de la diferite preparate, se
curăţă de oase şi se amestecă cu maioneză cît mai groasă şi cu aspic în
proporţie de 1/4. Se adaugă sare şi piper după gust. Se aranjează pe un
platou, dîndu-se…
Read more »
Read more »
Calmari a la provencale
19 May 2010
Ingrediente: 1 kg de calmari mici, preparaţi 4 cepe 5 căţei de usturoi 4
linguri de ulei de măsline 40 cl de vin alb sec o conservă de pastă de
roşii (140 g) cuişoare 3 vârfuri mari de cuţit, de nucşoară o crenguţă
de cimbru o foaie de dafin o crenguţă de rozmarin 2-3…
Read more »
Read more »
Medalioane de peşte
19 May 2010
Ingrediente: peste alb sare piper sos de maioneză pentru glasat salată a
la rus maioneză aspic sos de peşte Mod de preparare: Se prepară din
peşte alb (şalău, nisetru sau morun). Se fierbe peştele, se curăţă de
oase şi de piele, se fărîmiţează, se potriveşte de sare şi piper, apoi
se amestecă cu…
Read more »
Read more »
Peşte prăjit
19 May 2010
Ingrediente: peşte sare lapte făină ulei Mod de preparare: Se curăţă
peştele de solzi, se scot intestinele şi se spală sub apă curgătoare (la
robinet). Peştele nu trebuie spălat într-un vas cu apă, deaorece stînd
în apă pierde din gust. Se zvîntă bine cu o cîrpă curată. Se sărează
apoi imediat şi se lasă…
Read more »
Read more »
Somon marinat cu mărar
19 May 2010
Ingrediente: 1 file de somon de aproximativ 1 kg, cu tot cu piele zeamă
de la jumătate de lămâie 3 linguri de ulei de măsline sare piper Pentru
marinată: 4 linguri de sare 2 linguri de fructoză 2 linguriţe de piper
alb râşnit 1 sau 2 legături mari de mărar tocat (8 linguri) …
Read more »
Read more »
Avocado umplut cu ton
19 May 2010
Ingrediente: o frunză de felină o conservă de ton în suc propriu (140g)
1 ou fiert tare două fructe de avocado bine coapte zeama de la o lămâie
verde o haşmă tocată 2 linguri de maioneză cu ulei de măslige 4 sau 5
măsline negre tăiate bucăţele sare piper Mod de preparare:
Indepărtaţi…
Read more »
Read more »
Terină de foie gras
19 May 2010
Ingrediente: 600 g de foie gras 7 g sare fină 2 g de piper 1 lingură de
amestec din quatre-epices (piper, nucşoară, cuişoare şi
ghimbir/scorţişoară) praf de nucşoară rasă (facultativ) 10 cl armagnac
sau coniac Mod de preparare: Scoateţi foie gras din frigider cu cel
puţin două ore înainte, pentru a ajunge la…
Read more »
Read more »
Ghiveci în ulei
18 May 2010
Ingrediente: 300 g morcov 500 g cartofi 1 ţelină 300 g păstarrnac 300 g
ceapă 100 g mazăre 200 g fasole verde 5 ardei graşi 2 legături verdeaţă
3 g boia 2 g piper 120 g ulei 100 g vin 50 g bulion sare Mod de
preparare: Zarzavatul curăţat şi tăiat în bucăţi…
Read more »
Read more »
Vinete împănate
18 May 2010
Ingrediente: 5 vinete 500 g ceapă 300 g roşii 1 ardei graşi 2 legături
verdeaţă 100 g usturoi 200 g ulei 80 g bulion 100 g vin 2 g piper morcov
ţelină sare Mod de preparare: Se aleg vinete mici şi coapte. Se
curăţă partea verde de la cotor, fără a tăia codiţa.…
Read more »
Read more »
Ciuperci călite
18 May 2010
Ingrediente: ciuperci ulei sare piper ceapă (facultativ) Mod de
preparare: Se aleg ciupercile, se curăţă şi se spală. Se taie în două,
apoi în felii subţiri. Se călesc în ulei încins, se potrivesc de sare şi
de piper, apoi se lasă pe foc, în vasul acoperit, pentru ca ciupercile
să fiarbă înăbuşit. Cine…
Read more »
Read more »
Ţelină a la grec
18 May 2010
Ingrediente: 2 kg ţelină 250 g ceapă 400 g arpagic 200 g mazăre 2
legături verdeaţă 2 g piper 150 g ulei sare de lămaie (după gust) 1
lingură făină 150 g măsline sare Mod de preparare: Se curăţă ţelina şi
se taie în felii rotunde. Dacă ţelina este veştedă, se ţine mai…
Read more »
Read more »
Peşte rasol
18 May 2010
Ingrediente: peşte ceapă morcov foaie de dafin sare lămaie Mod de
preparare: Se pune într-un vas apă (ţinîndu-se seama de cantitatea de
peşte ce trebuie fiartă), se adaugă ceapă mai multă, puţin morcov, foaie
de dafin şi sare. După ce apa a dat în fiert se pun şi bucăţile de
peşte. Se lasă…
Read more »
Read more »
Mille-feuille de roşii si mozzarella
18 May 2010
Ingrediente: 4 roşii mari 2 bucăţi de mozzarella un borcan mic de pesto
2 linguri de ulei de măsline frunze proaspete de busuioc sare piper
Mod de preparare: Spălaţi roşiile, scurgeţi-le şi uscaţi-le bine. Tăiaţi
fiecare roşie în 4 felii orizontale. Puneţi-le pe o bucată de hârtie
absorbantă pentru a reţine mare parte…
Read more »
Read more »
Roşii cu brânză caldă de capră
18 May 2010
Ingrediente: 8 roşii mijlocii 300 g brânză proaspătă de capră (2 sau 3
tipuri) 4 linguri de ulei de măsline câteva frunze de busuioc (pentru
decor) sare piper Mod de preparare: Incălziţi, în prealabil, cuptorul
la 180° (treapta 6). Spălaţi roşiile, apoi tăiaţi un căpăcel deasupra,
cu ajutorul unui cuţit ascuţit. Goliţi cu…
Read more »
Read more »
Ciorbiţă de zarzavat
17 May 2010
Ingrediente:
1 rădăcină mică de pătrunjel 1 morcov mare 1 rădăcină mică de ţelină 1
conopidă mică 1 ceapă mare 2 ardei potriviţi 2 cartofi potriviţi 1
legătură de pătrunjel 1 legătură de frunze de ţelină 2 linguri ulei sare
1 pahar de iaurt degresat Mod de preparare: Toate zarzavaturile le
speli şi le cureţi,…
Read more »
Read more »
Ciuperci umplute cu creier
17 May 2010
Ingrediente: ciuperci sare creier piper ceapă ulei parmezan Mod de
preparare: Se curăţă creierul de pieliţă şi se spală de sînge. Se
opăreşte şi după ce s-a răcit, se toacă cu cuţitul pe un tocător de
lemn. Se adaugă piper şi puţină ceapă călită, sare după gust. Cu acest
amestec se umplu ciupercile.…
Read more »
Read more »
Ciuperci umplute
17 May 2010
Ingrediente:
800 g ciuperci 200 g ceapă 50 s parmezan sau şvaiţer 150 g ulei 100 g
vin 2 g piper 25 g pesmet verdeaţă (mărar şi pătrunjel) sare Mod de
preparare: Se aleg ciuperci mai mari se rup cozile, se curăţă, se spală
în mai multe ape, apoi se lasă să se zvate.…
Read more »
Read more »
Chiftele de peşte
17 May 2010
Ingrediente: 700 g peşte 2 ouă 300 g ceapă 150 g franzelă 1 legătură
verdeaţă 150 g făină 200 g ulei 3 g piper sare Mod de preparare: Se
curăţă peştele de oase. Carnea se taie bucăţele şi se amestecă cu miez
de pîine albă muiat în lapte şi stors bine, ceapă călită,…