Retete de Paste:
Tartă cu piersici si migdale
18 October 2012
Tartă
cu piersici si migdale din: unt, oua, sare, zahar, faina, smantana,
zahar vanilat, coaja de lamaie, verde, piersici, zeama de lamaie, zahar
pudra, migdale si menta. Ingrediente: 300 g unt sau margarina 8 oua un
praf sare 300 g zahar 275 g faina 4 linguri smantana 2 pliculete zahar
vanilat coaja de la o…
Read more »
Read more »
Omletă cu fructe de mare
18 October 2012
Omletă
cu fructe de mare din: cocktail de fructe de mare, oua, sare, piper,
boia iute si ulei de masline extravirgin. Ingrediente: 400 g cocktail de
fructe de mare congelate (caracatica, crevete, scoici) 4 oua sare piper
boia iute 4 linguri ulei de masline extravirgin Mod de preparare: Se
decongelează cocktailul de fructe de…
Read more »
Read more »
Salata cu porumb
18 October 2012
O
reteta gustoasa de Salata cu porumb din: porumb, mazare, oua de
prepelita, sunca, conopida, mustar, zeama de lamaie, patrunjel, ulei si
sare. Ingrediente: 1 cutie porumb dulce 1 cutie cu mazare fina 10 oua de
prepelita 300 g sunca 1 conopida 1 lingura cu mustar zeama de lamaie
patrunjel ulei sare Mod de…
Read more »
Read more »
Cannelloni cu branza
18 October 2012
O
reteta savuroasa de Cannelloni cu branza din: cannelloni, ansoa, branza
de capra, smantana, oua, cascaval, parmezan si unt. Ingrediente: 500 g
cannelloni 100 g ansoa 400 g branza de capra 400 g smantana 2 oua 4
felii de cascaval 100 g parmezan ras 2 linguri cu unt Mod de
preparare: Dă brânza pe…
Read more »
Read more »
Supa de ceapa cu ciuperci
18 October 2012
Supa
de ceapa cu ciuperci din: ceapa, ciuperci, smantana, faina, chimen,
ulei de masline, sare si piper. Ingrediente: 400 g ceapa 500 g ciuperci
250 ml smantana 1 lingura faina 1 lingurita chimen macinat 3 linguri
ulei de masline sare piper Mod de preparare: Curatati ceapa si
ciupercile. Taiati ceapa in rondele si ciupercile…
Read more »
Read more »
Varză albă înăbuşită, cu costită si cimbru
18 October 2012
Varză
albă înăbuşită, cu costită si cimbru din: supa de pui, costita afumata,
varza alba, frunze de cimbru, unt, ulei de masline extravirgin, sare si
piper. Ingrediente: 565 ml supă de pui sau de legume 6 felii de costiţă
afumată, cu carne şi grăsime 1/2 mână de frunze proaspete de cimbru o
varză albă curăţată…
Read more »
Read more »
Retete savuroase: Cartofi umpluţi
18 October 2012
Cartofi
umpluţi din: cartofi, usturoi, smantana, dovleac, nuci, miez de nuca,
pesmet, masline, patrunjel, ceapa, morcov, sare, piper si nucsoara.
Ingrediente: 4 cartofi mai mari sau 8 mijlocii 1 capatana de usturoi 300
ml smantana 200 cubulete de dovleac 100 g nuci macinate 50 g miez de
nuca intreg 2 linguri pesmet 5 linguri ulei…
Read more »
Read more »
Tagliatelle cu sos curry
18 October 2012
Tagliatelle
cu sos curry din: tagliatelle, somon afumat, ceapa, unt, coniac,
smantna, curry si sare. Ingrediente: 500 g tagliatelle 200 g somon alb
afumat 1 ceapa 2 linguri cu unt 5 linguri cu coniac 400 ml smantana
dulce 2 linguri de curry sare Mod de preparare: Fierbe pastele în apă
cu sare, conform indicaţiilor…
Read more »
Read more »
Caracatiţă cu ardei şi sos de soia
18 October 2012
Caracatiţă
cu ardei şi sos de soia din: caracatita, ardei capia, ceapa, faina, sos
de soia, pasta de rosii, supa de pasare, scortisoara, vin alb, frunza
de dafin, fulgi de cocos, otet balsamic, ulei, sare si piper.
Ingrediente: 400 g caracatia congelata 4-5 ardei capia mari 1 ceapa 1
linguri de faina 3 linguri de…
Read more »
Read more »
Paste cu gremolata şi creveţi
18 October 2012
Paste
cu gremolata şi creveţi din: tagliatelle, usturoi, zeama de lamaie,
patrunjel, rucola, ulei de masline extravirgin, unt, creveti si fulgi de
ardei iute. Ingrediente: 175 g tagliatelle 1 catel mare de usturoi
coaja rasa de la 1 lamaie zeama de la 1/2 lamaie 1 legatura mica de
patrunjel 1 mana de rucola 50 ml…
Read more »
Read more »
Retete de post: Pilaf de orez cu ciuperci si ceapa verde
18 October 2012
Pilaf
de orez cu ciuperci si ceapa verde din: orez, ceapa verde, ciuperci,
rosii, sare, piper, ulei de masline si marar. Ingrediente: o cana de
orez integral cu bob lung o legatura de ceapa verde o cana de ciuperci
feliate sau o conserva 4 rosii decojite sare si piper, dupa gust o
lingura de ulei…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Tort cu dovleac, glazura de caramel si ganache de ciocolata
18 October 2012
O
reteta savuroasa de Tort cu dovleac, glazura de caramel si ganache de
ciocolata din: faina, praf de copt, bicarbonat de sodiu, sare,
scortisoara, ghimbir, nucsoara, cuisoare, zahar brun, oua, ulei vegetal,
lapte, crema de branza, unt nesarat, sos caramel, ciocolara neagra si
smantana. Ingrediente: 3 căni făină 1 plic praf de copt 1/2 lingurita…
Read more »
Read more »
Meniu de 1200 de calorii (Dieta)
18 October 2012
Mic dejun: 30g musli cu un pahar mic de iaurt natural ½ mar si o cafea
fara zahar Gustare: un pahar de fresh de portocale Pranz: peste la
gratar cu 200g de paste fierte Gustare: 3-4 caise proaspete Cina: salata
verde cu ciuperci la cuptor stropita cu 1 lingurita de ulei de masline
si…
Read more »
Read more »
Salata cu carne de vitel si sfecla
18 October 2012
Salata
cu carne de vitel si sfecla din: carne de vitel, castraveti marinati,
sfecla, telina, morcovi, cartofi, maioneza, patrunjel, matat si piper.
Ingrediente: 200 g carne de vitel (macra prajita) 2 castraveti marinati
o sfecla fiarta o radacina de telina 250 g morcovi fierti 250 g cartofi
fierti un pahar de maioneza frunze de patrunjel…
Read more »
Read more »
Prajitura cu crema de vanilie
18 October 2012
Prajitura
cu crema de vanilie din: oua, zahar pudra, unt, faina, sare, crema
mascarpone, galbenusuri, esenta de vanilie si ornamente de ciocolata.
Ingrediente: pentru blat: 8 oua 8 linguri zahar pudra 8 linguri unt 6
linguri faina alba un praf sare pentru crema: 400 g crema mascarpone 5
galbenusuri 250 g zahar pudra o esenta…
Read more »
Read more »
Ceafa de porc cu cartofi
18 October 2012
O
reteta de Ceafa de porc cu cartofi din: ceafa ce porc, usturoi,
rozmarin, ceapa rosie, cartofi rosii, piper, sare grunjoasa, vin, boia
dulce si ulei de floarea soarelui. Ingrediente: 800 g ceafa de porc 5-6
catei usturoi rozmarin o ceapa rosie 8-10 cartofi rosii piper macinat
sare grunjoasa 150-250 ml vin alb sec o…
Read more »
Read more »
Dulceata de prune
18 October 2012
Dulceata
de prune din: prune, zahar, apa si scortisoara. Ingrediente: 2
kilograme de prune 1 cana zahar 1 cana de apa 1 betisor de scortisoara.
Mod de preparare: Spala bine prunele, apoi taie-le in jumatate si
scoate-le samburii.Taie prunele cubulete . Intr-o cratita amesteca
prunele cu zaharul, apa si betisorul de scortisoara. Pune-le sa…
Read more »
Read more »
Desert: Crema cu fructe
18 October 2012
O
reteta delicioasa de crema de fructe cu: mango, ou, frisca lichida,
gelatina, lamai verzi. Ingrediente: salată de fructe 1 mango 1 albuş 100
g frişcă lichidă 2 foi gelatină albă 2 linguri cu zeamă de lămâi verzi
Mod de preparare: Taie mango cubuleţe şi zdrobeşte-l bine. Adaugă zeama
de lămâie, frişca şi gelatina…
Read more »
Read more »
Supa de rosii cu usturoi
18 October 2012
O
reteta delicioasa de supa cu: rosii, apa, ceapa, morcov, boia dulce,
zahar, usturoi. Ingrediente: 11 sos de roşii 1l apă 1 ceapă 1 morcov 1
linguriţă cu boia dulce 1 linguriţă cu zahăr 4-5 căţei cu usturoi Mod
de preparare: Curăţă ceapa, tai-o mărunt şi căleşte-o uşor împreună cu
morcovul într-o oală încăpătoare,…
Read more »
Read more »
Lasagna cu carne de vita si masline
18 October 2012
O
reteta delicioasa de lasagna cu: unt, foi de lasagna, carne de vita,
masline, ceapa, usturoi, sos de rosii, cascaval, smantana, oregano,
maghiran, foi de dafin, sare, piper, ulei. Ingrediente: 20 foi de
lasagna 2 linguri cu unt 200 g carne tocată de vită 100 g măsline 1
ceapă 1 căţel de usturoi 500 ml…
Read more »
Read more »
Spaghete cu sos aromat
18 October 2012
O
reteta delicioasa de spaghete cu: unt, sos de rosii, ceapa, ciuperci,
masline, piper, ulei de masline. Ingrediente: 250 g spaghete 1 lingură
cu unt 500 ml sos de roşii 2 cepe 300 g ciuperci 100 g măsline rondel
pătrunjel sare piper ulei de măsline Mod de preparare: Curăţă ciupercile
şi taie-le felii subţiri. Separat,…
Read more »
Read more »
Corabioare din vinete
18 October 2012
O
reteta delicioasa de corabioare din: vinete, ceapa, usturoi, rosii,
cascaval, ulei de masline, sare, piper. Ingrediente: 2 vinete mai
măricele 1 ceapă 5-6 căţei de usturoi 2 roşii 200 g caşcaval ulei de
măsline sare piper Mod de preparare: Spală vinetele şi taie-le pe
jumătate, pe lungime. Cu o linguriţă, scoate cu grijă…
Read more »
Read more »
Rulouri din omleta
18 October 2012
O
reteta delicioasa de rulouri cu: omleta, oua, sunca, crema de branza,
rucola, rosii, apa minerala, sare, ulei. Ingrediente: 8 ouă 150 g şuncă
100 g cremă de brânză sau brânză topită câteva frunze de rucola sau de
salată 8 roşii cât mai mici 3 linguri cu apă minerală sare ulei Mod de
preparare: Intr-un…
Read more »
Read more »
Retete gustoase: Corabioare de ardei
18 October 2012
O
reteta delicioasa de corabioare din: ardei gras, cabanos, cartofi,
cascaval, ceapa, ulei. Ingrediente: 6 ardei graşi de diferite culori
2-3cabanoşi 3 cartofi 150 g caşcaval 1 ceapă ulei Mod de preparare: Taie
ardeii în jumătăţi, pe lungime, şi îndepărtează cotorul şi seminţele.
Separat, taie ceapa mărunt şi căleşte-o în ulei. Adaugă cartofii
cubuleţe. După…
Read more »
Read more »
Minitort aperitiv
18 October 2012
O
reteta delicioasa de minitort aperitiv din: paine, bacon, castraveti,
unt, mustar, sare. Ingrediente: 12 felii de pâine toast 200g bacon 3
castraveţi 100 g unt 2-3 linguri cu muştar sare Mod de preparare:
Intr-un castron, freacă untul spumă. Adaugă muştarul şi un praf de sare.
Indepărtează coaja de la feliile de pâine, apoi unge-le…
Read more »
Read more »
Tort cu piersici
18 October 2012
O
reteta delicioasa de tort cu: piersici, zahar, nuca, oua, faina, ulei,
zahar vanilat, sare. Ingrediente: 4 piersici(400 g) 10 linguri zahar
100g nuca Ingrediente blat: 4 oua 200 g zahar 200 g faina 4 linguri cu
ulei 2 pliculete cu zahar vanilat sare Mod de preparare: Spală bine
piersicile şi taie- le în felii…
Read more »
Read more »
Merluciu inabusit si cartofi soté
18 October 2012
Merluciu
inabusit si cartofi soté din: file merluciu, ulei de masline
extravirgin, sare grunjoasa, piper, patrunjel, capere, otet de vin alb,
zahar, cartofi, unt si ulei de floarea soarelui. Ingrediente: 4x150g
file merluciu ulei de masline extravirgin sare grunjoasa si piper 60g
patrunjel, taiat 4 linguri de capere, taiate marunt 1/2 cana otet de
vin…
Read more »
Read more »
Meniu de 1200 de calorii pentru slabit
18 October 2012
Mic dejun: ceai sau cafea fara zahar un iaurt mic cu 0%grasime 2
biscuiti integrali Gustare: 2 piersici Pranz: 200g de orez fiert cu
legume fierte Gustare: 50g de fragi un pahar de iaurt natural(100ml)
Cina: 150g de carne de vita fiarta cu salata asortata
Read more »
Read more »
Retete gustoase: Salata de dovlecei
18 October 2012
O
reteta delicioasa de salata de dovlecei cu: vanata, usturoi, smantana,
maioneza, sare. Ingrediente: 4 dovlecei 1 vânătă mică 4-5 căţei de
usturoi 100 g smântână câteva linguri cu maioneză sare Mod de preparare:
Coace vânătă, curăţ-o, las-o să se scurgă, după care toac-o uşor.
Separat, curăţă dovleceii, taie-i cubuleţe şi opăreşte-i în apă cu…
Read more »
Read more »
Retete de sezon
17 October 2012
Retete
de sezon: Retete culinare: Conopidă gratinată O reteta de conopida
gratinata din: conopida, unt, faina, lapte, branza telemea, nucsoara,
crema de branza, sare, piper alb, patrunjel si parmezan. Ingrediente: o
conopida mare 150 g unt 2 lingurite faina 400 ml lapte 100 g branza
telemea un praf nucsoara 100 g crema de branza sare…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Salata de conopida cu masline si capere
17 October 2012
O
reteta delicioasa de Salata de conopida cu masline si capere din:
conopida, ulei de masline, usturoi, frunze de patrunjel, masline,
capere, suc de lamaie, fulgi de ardei iute, sare si piper. Ingrediente: 1
conopida 4 linguri ulei de masline 2 căței de usturoi, tocati 1/4
ceasca frunze de patrunjel tocat măsline Kalamata tocate 3…
Read more »
Read more »
Salată de sfeclă cu sos de usturoi
17 October 2012
Salată
de sfeclă cu sos de usturoi din: sfecla, usturoi, ulei de masline,
smantana, sare, piper si chimen. Ingrediente: 1 kg sfecle mici 1
capatana de usturoi 4 linguri ulei de masline 250 ml smantana sare piper
chimen proaspat macinat Mod de preparare: Spălaţi sfeclele şi
puneţi-le într-o tavă, la cuptor, să se coacă.…
Read more »
Read more »
Ghiveci de toamna
17 October 2012
O
reteta gustoasa de Ghiveci de toamna din: dovlecei, ardei grasi, ceapa,
morcov, gogonele, telina, pesmet, ulei de masline, sare si piper.
Ingrediente: 4 dovlecei mai mici 4 ardei grasi (verde, galben, rosu,
portocaliu) 2 cepe 1 morcov 4 gogonele 1 telina 4 linguri pesmet 5
linguri ulei de masline sare piper Mod de…
Ghiveci de toamna
17 October 2012
O
reteta gustoasa de Ghiveci de toamna din: dovlecei, ardei grasi, ceapa,
morcov, gogonele, telina, pesmet, ulei de masline, sare si piper.
Ingrediente: 4 dovlecei mai mici 4 ardei grasi (verde, galben, rosu,
portocaliu) 2 cepe 1 morcov 4 gogonele 1 telina 4 linguri pesmet 5
linguri ulei de masline sare piper Mod de…
Read more »
Read more »
Varză roşie călită cu mere, costită si otet balsamic
17 October 2012
Varză
roşie călită cu mere, costită si otet balsamic din: ulei de masline,
costita afumata, seminte de fenicul, ceapa, mere, varza rosie, sare de
mare, piper, otet balsamic, unt si patrunjel. Ingrediente: ulei de
măsline 250 g costiţă afumată, cu carne şi grăsime, tăiată felii subţiri
o linguriţă de seminţe de fenicul zdrobite o ceapă…
Read more »
Read more »
Copane aromate
17 October 2012
O
reteta delicioasa de Copane aromate din: copane de pui, sare, piper,
boia iute, zahar, unt, otet balsamic, ulei de masline, cartofi, iaurt,
usturoi, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 10-12 copane de pui sare
piper o lingurita boia iute o lingurita zahar 50 g unt 2 lingurite otet
balsamic ulei de masline 4 cartofi 250…
Read more »
Read more »
Sote de conopida cu morcovi
17 October 2012
O
reteta gustoasa de Sote de conopida cu morcovi din: conopida, morcovi,
unt, supa de legume, vin, patrunjel, boia si sare. Ingrediente: 1
conopida 4 morcovi 2 linguri cu unt 1 ceascuta cu supa de legume 3
linguri cu vin alb 1 legatura de patrunjel boia sare Mod de preparare:
Curăţă morcovii, taie-i rondele…
Read more »
Read more »
Tagliatelle cu ton
17 October 2012
O
reteta savuroasa de Tagliatelle cu ton din: tagliatelle, ton, rosii,
usturoi, vin, ulei, menta si sare. Ingrediente: 500 g tagliatelle 500 g
ton 4 rosii 4 catei de usturoi 100 ml vin alb ulei menta sare Mod de
preparare: Pune la fiert pastele în apă clocotită cu sare, conform
indicaţiilor de cutie.între timp,…
Read more »
Read more »
Panna cotta pe pat de ciocolata
17 October 2012
Panna
cotta pe pat de ciocolata din: frisca, vanilie, sare, zahar, gelatina,
crema de whisky, ciocolata cu lapte si menta. Ingrediente: 600 ml frisca
lichida o pastaie de vanilie un praf sare 6 linguri zahar pudra 5 foi
gelatina pentru sos: 50 g unt 10 ml crema de whisky 4 linguri frisca 150
g ciocolata…
Read more »
Read more »
Tartă cu brânză de capră, ceapă verde şi alune de pădure
17 October 2012
Tartă
cu brânză de capră, ceapă verde şi alune de pădure din: foi de
palcinta, ulei de masline, ceapa verde, usturoi, mustar dijon, smantana,
oua, branza de capra si alune de padure. Ingrediente: 4 foi de placinta
mari 3 linguri ulei de masline 9 fire groase de ceapa verde, taiate in
felii de 2,5 cm…
Read more »
Read more »
Ciorba de cartofi cu carnati afumati
17 October 2012
O
reteta gustoasa de Ciorba de cartofi cu carnati afumati din: cartofi,
ceapa rosie, ardei, rosii, morcovi, ulei de masline, piper, sare,
patrunjel, carnati afumati si susan. Ingrediente: 6 cartofi 2 cepe rosii
2 ardei un kg rosii un morcov 2 lingurite ulei de masline piper sare o
legatura patrunjel 2 carnati afumati 50 g…
Read more »
Read more »
Tortiglioni cu pui si spanac
17 October 2012
Tortiglioni
cu pui si spanac din: tortiglioni, spanac, piept de pui, rosii cherry,
ceapa, sos de soia, ulei si sare. Ingrediente: 500 g tortiglioni 200 g
spanac proaspat 300 g piept de pui 300 g rosii cherry 1 ceapa 1 linguri
cu sos de soia ulei sare Mod de preparare: Toacă fin ceapa şi…
Read more »
Read more »
Fursecuri cu dulceata
17 October 2012
Fursecuri
cu dulceata din: unt, galbenusuri, zahar pudra, faina, sare, esenta de
vanilie, nuca, praf de copt, dulceata si zahar pudra. Ingrediente: 275 g
unt 4 galbenusuri 250 g zahar pudra 350 g faina un praf sare esenta de
vanilie 100 g nuca macinata o lingurita praf de copt dulceata zahar
pudra pentru ornat …
Read more »
Read more »
Muschi de vita cu cuscus
17 October 2012
Muschi
de vita cu cuscus din: muschi de vita, sare, piper, salvie, vin rosu,
miere, unt, ulei de masline, ardei capia, morcovi, dovlecei, cuscus si
supa. Ingrediente: 800 g muschi de vita sare piper salvie uscata si
macinata 100 ml vin rosu sec o lingura miere 100 g unt 2-3 linguri ulei
de masline 3…
Read more »
Read more »
Pulpa de porc cu piure
17 October 2012
O
reteta de pulpa de porc cu piure din: pulpa de porc, usturoi, sare,
piper, rozmarin, ulei de masline, vin, miere, pesmet, cartofi, unt,
lapte si sos de rosii. Ingrediente: 800 g pulpa de porc 6-8 catei
usturoi sare piper macinat 2-3 crengute rozmarin 3-4 lingurite ulei de
masline 250 ml vin alb o lingurita…
Read more »
Read more »
Salata calda cu halloumi, naut si lime
17 October 2012
O
reteta savuroasa de Salata calda cu halloumi, naut si lime din: fasole
verde, naut, zeama si coaja de lime, ulei de masline extravirgin, ceapa
rosie, ardei copti, rosii cherry, rucola, patrunjel si branza hallomi.
Ingrediente: 100 g fasole verde 1 conserva de 400 g cu naut, scurs si
clatit zeama si coaja rasa de…
Read more »
Read more »
Foietaj cu rosii si branza
17 October 2012
Foitaj
cu rosii si branza din: aluat, rosii cherry, branza telemea, mustar de
dijon, cimbru, ulei de masline si piper. Ingrediente: 500 g aluat foitaj
400 g rosii cherry 200 g branza telemea 2 lingurite mustar de Dijon
cimbru uscat si macint 2-3 lingurite ulei de masline piper Mod de
preparare: Se taie brânza…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Sarmale delicioase cu carne de vita
17 October 2012
O
reteta savuroasa si gustoasa de Sarmale delicioase cu carne de vita
din: varza, carne de vita, orez, ceapa, marar, ou, bors, sos de rosii,
rosii, suc de lamaie, zahar brun, pasta de tomate, boia de ardei,
usturoi, ienibahar, supa de pui, sare si piper. Ingrediente: 1 varza
mare verde 500 g carne de vită 1…
Read more »
Read more »
Retete gustoase: Conopidă pane
17 October 2012
O
reteta de conopida pane din: conopida, pesmet, unt, oua, sare, piper,
alune de padure, usturoi, ulei si patrunjel. Ingrediente: o conopida
medie 300 g pesmet 100 g unt 4 oua sare piper macinat 100 g alune de
padure macinate 6 catei de usturoi ulei pentru prajit o legatura
patrunjel Mod de preparare: Se…
Read more »
Read more »
Varză de Savoia cu sos Worcestershire
17 October 2012
O
reteta simpla si delicioasa de Varză de Savoia cu sos Worcestershire
din: varza de savoia, ulei de masline, sos worcestershire, sare de mare,
piper si unt. Ingrediente: o varză mare de Savoia ulei de măsline 115
ml sos Worcestershire sare de mare şi piper negru proaspăt măcinat 2
cubuleţe de unt Mod de…
Read more »
Read more »
Plăcintă cu somon şi orez aromat
17 October 2012
Plăcintă
cu somon şi orez aromat din: oua, orez basmati, smantana, patrunjel,
capere, ceapa verde, somon afumat, ardei copti, faina, aluat si cartofi.
Ingrediente: 3 oua medii, 1 batut 250 g orez basmati prefiert 3 linguri
de smantana pentru gatit 1 legatura mica de patrunjel, tocat 1 1/2
lingurita de capere, clatite si tocate 4…
Read more »
Read more »
Ciorbă de peşte cu smântână
17 October 2012
Ciorbă
de peşte cu smântână din: file de peste, morcovi, ceapa rosie,
galbenusuri, smantana, otet si sare. Ingrediente: 400 g file de peste
(macrou, crap, caras, biban, merluciu) 2 morcovi 1 ceapa rosie 4
galbenusuri 300 ml smantana 50 ml otet sare Mod de preparare: Curatati
ceapa si morcovul, spalati-le si taiati ceapa marunt…
Read more »
Read more »
Turnulete cu legume coapte
17 October 2012
Turnulete
cu legume coapte din: vinete, dovlecei, ceapa rosie, rosii, sare,
piper, ulei de masline, suc de rosii, busuioc si marar. Ingrediente: 2
vinete medii 2-3 dovlecei 2 cepe rosii 4 rosii sare piper negru macinat
2-3 linguri ulei de masline 300-400 ml suc de rosii cimbru si busuioc
verde o legatura marar Mod…
Read more »
Read more »
Minitarte cu conopidă
17 October 2012
Minitarte
cu conopidă din: aluat, conopida, patrunjel, ceapa verde, sare, piper,
branza, zeama de lamaie, otet balsamic, oua, unt si nucsoara.
Ingrediente: un pachet aluat foitaj o conopidă mică o legătură pătrunjel
o legătură ceapă verde sare piper negru măcinat 150 g brânză zeama de
la o lămâie o linguriţă oţet balsamic 4 ouă 100…
Read more »
Read more »
Prajitura cu gris
17 October 2012
O
reteta gustoasa de Prajitura cu gris din: gris, zahar, fulgi de cocos,
praf de copt, unt, smantana, iaurt, fistic, esenta de vanilie si zeama
de lamaie. Ingrediente: blat: 500 g gris 200 g zahar 50 g fulgi de cocos
1 lingurita praf de copt 50 g unt 200 g smantana dulce 200 g iaurt…
Read more »
Read more »
Musaca cu piure de cartofi
17 October 2012
Musaca
cu piure de cartofi din: cartofi, unt, lapte, carne tocata, ceapa,
ulei, rosii, pasta de tomate, cimbru, branza topita, sare si piper.
Ingrediente: 1 kg cartofi 100 g unt 100 ml lapte 700 g carne tocata 1
ceapa mare 50 ml ulei 3 rosii 1 lingura pasta de tomate 1 lingurita
cimbru uscat 6…
Read more »
Read more »
Despre varza
17 October 2012
Varza
este o legumă care a fost cultivată şi consumată în întreaga lume încă
din zorii omenirii. Se prezintă sub cele mai diverse forme, mărimi şi
culori, iar în fiecare sezon se găsesc alte sortimente. Varza nu este
socotită chiar cea mai grozavă legumă. Nu are o reputaţie prea bună
fiindcă mulţi dintre noi îşi…
Read more »
Read more »
Pere în coşuleţe de foitaj
17 October 2012
O
reteta savuroasa de Pere în coşuleţe de foitaj din: pere, zahar, coaja
si zeama de lamaie, scortisoara, baton de vanilie, aluat, ou, menta,
frisca si branza mascarpone. Ingrediente: 6 pere medii 200 g zahar coaja
si zeama de la o lamaie scortisoara baton de vanilie 2 linguri coniac
pentru cosulete: 500 g aluat frantuzesc…
Read more »
Read more »
Mancarica de conopida
17 October 2012
Mancarica
de conopidadin: conopida, ceapa rosie, ardei capia, gogosar, ardei
verde, rosii, sare, patrunjel, piper, usturoi si ulei de masline.
Ingrediente: o conopida mare 2 cepe rosii 2 ardei capia un gogosar un
ardei verde 4 rosii sare patrunjel piper negru macinat 2-3 catei de
usturoi 3-4 lingurite ulei de masline Mod de preparare:…
Read more »
Read more »
Tagliatele cu pui si rosii
17 October 2012
O
reteta gustoasa de Tagliatele cu pui si rosii din: tagliatele, unt,
sare, piper, usturoi, piept de pui, rosii cherry, cimbru, patrunjel si
ulei de masline. Ingrediente: 400 g tagliatele 50 g unt sare piper negru
macinat 4-5 catei usturoi 400 g piept de pui 8 rosii cherry cimbru
verde si macinat o legatura patrunjel…
Read more »
Read more »
Tort cu pere si zahăr ars
17 October 2012
Tort
cu pere si zahăr ars din: oua, unt, zahar pudra, sare, zahar vanilat,
faina, pere, lapte, oua, esenta de vanilie, lichior de migdale, coaja de
lamaie si zeama de lamaie. Ingrediente: pentru blat: 6 oua 5 linguri
unt topit 5 linguri zahar pudra un praf sare un plic zahar vanilat 5
linguri faina pentru…
Read more »
Read more »
Chiftele crocante de peste
17 October 2012
O
reteta de chiftele crocante de peste din: peste, cartofi, ceapa,
usturoi, coriandru, busuioc, galbenus de ou, faina, sare, piper, oua,
firimituri de paine, ulei de masline, ceapa murata si chutney de rosii.
Ingrediente: 400 g peste alb, taiat 3 cartofi, fierti si zdrobiti 1
ceapa, tocata 2 catei de usturoi, tocati o mana de…
Read more »
Read more »
Brioşe cu pere
17 October 2012
O
reteta gustoasa de Brioşe cu pere din: oua, unt, sare, nuci, faina,
zahar vanilat, esenta de vanilie, zahar, pere, apa, lichior de
portocala, zeama de lamaie si unt. Ingrediente: 4 oua 200 g unt un praf
sare 100 g nuci macinate 3 linguri faina un plic zahar vanilat esenta de
vanilie 150 g zahar…
Read more »
Read more »
Legume de toamna la cuptor
17 October 2012
O
reteta delicioasa de Legume de toamna la cuptor din: dovleac, cartofi,
ceapa rosie, morcovi, usturoi, ulei de masline, sare si piper.
Ingrediente: 1 dovleac taiat in cubulete 1 kg cartofi rosii taiati in
sferturi 400 grame ceapa rosie taiata in sferturi 400 grame morcovi
taiati pe lungime 4 catei de usturoi 30 ml ulei…
Read more »
Read more »
Retete culinare: Conopidă gratinată
16 October 2012
O
reteta de conopida gratinata din: conopida, unt, faina, lapte, branza
telemea, nucsoara, crema de branza, sare, piper alb, patrunjel si
parmezan. Ingrediente: o conopida mare 150 g unt 2 lingurite faina 400
ml lapte 100 g branza telemea un praf nucsoara 100 g crema de branza
sare piper alb macinat o legatura patrunjel parmezan…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Mancarica de legume pe pat de orez brun
16 October 2012
O
reteta savuroasa de Mancarica de legume pe pat de orez brun din: ulei
de masline, ceapa, usturoi, dovlecei, rosii, fasole, sare, piper, piper
cayenne, orez brun si branza cheddar. Ingrediente: 2 linguri de ulei de
măsline sau ulei vegetal 1 ceapa, tocata 2 căței de usturoi, tocati 3
dovlecei medii, tăiati în bucăți 1
Peste pe pat de legume (cod)
16 October 2012
Peste
pe pat de legume din: file de cod, sare grunjoasa, piper, zeama de
lamaie, dovlecei, ardei, usturoi, ulei de masline, otet balsamic, miere
si chivas. Ingrediente: 8 bucati file de cod sare grunjoasa piper negru
macinat zeama de la 1-2 lamai 2-3 dovlecei cu coaja verde 3-4 ardei
culori diferite 3-4 catei usturoi 3-4…
Read more »
Read more »
Ciorba de dovlecei
16 October 2012
O
reteta de ciorba de dovlecei din: dovlecei, ceapa, ardei, morcovi,
patrunjel, zeama de lamaie, ulei de masline, sare si piper. Ingrediente:
4 dovlecei 2 cepe 2 ardei 2 morcovi o legatura patrunjel o legatura
marar zeama de la o lamaie 2-3 lingurite ulei de masline sare piper
negru Mod de preparare: Se spală…
Read more »
Read more »
Frigarui aromate
16 October 2012
O
reteta delicioasa de Frigarui aromate din: fleica de porc, ceapa,
chilli, boia dulce, boia iute, zahar, sare, coniac, piper, coriandru si
ulei de masline. Ingrediente: 500 g fleica de porc o ceapa un praf
chilli o lingurita boia dulce o lingurita boia iute o lingura zahar sare
1-2 linguri coniac piper negru macinat coriandru…
Read more »
Read more »
Rulada delicioasa cu ciocolata
16 October 2012
Rulada
delicioasa cu ciocolata din: oua, zahar pudra, unt, sare, zahar
vanilat, faina, ciocolata cu lapte, cacao, frisca si sare. Ingrediente:
pentru blat: 4 oua 3 linguri zahar pudra 4 linguri unt topit un praf
sare un plic zahar vanilat 3 linguri rase de faina pentru crema: 200 g
ciocolata cu lapte 2 linguri cacao…
Read more »
Read more »
Somon cu broccoli la tavă
16 October 2012
Somon
cu broccoli la tavă din: fileuri de somon, broccoli, zeama de lamaie,
lamaie, ceapa verde si sos de soia. Ingrediente: 4 fileuri de somon, cu
piele 1 capatana de broccoli, rupta in buchetele zeama de la 1/2 lamaie
1/2 lamaie taiata sferturi 1 legatura mica de ceapa verde, feliata 2
linguri sos de soia…
Read more »
Read more »
Fasole batuta cu kaiser
16 October 2012
Fasole
batuta cu kaiser din: fasole, sare, piper, usturoi, ulei de floarea
soarelui, boia dulce, otet balsamic, miere, cimbru, gogosari murati si
kaiser. Ingrediente: 500 g fasole alba uscata sare piper negru macinat o
capatana de usturoi 100 ml ulei de floarea soarelui pentru ornat: boia
dulce 1-2 linguri otet balsamic 1-2 linguri miere cimbru…
Read more »
Read more »
Pulpa de vitel marinata
16 October 2012
O
reteta de pulpa de vitel marinata din: pulpa de vitel, miere, coaja de
lamaie, sare, salvie, piper, ceapa rosie, usturoi, unt, ulei de masline,
whisky, rucola, zeama de lamaie si patrunjel. Ingrediente: 800 g pulpa
de vitel o lingura miere coaja de la o lamaie sare 2-3 frunze salvie
piper o ceapa rosie 2-3…
Read more »
Read more »
Pui marocan cu ghimbir
16 October 2012
O
reteta magica de Pui marocan cu ghimbir din: piept de pui, ulei, ceapa,
rosii, ghimbir, usturoi, turmeric, chimion, coriandru, scortisoara,
dovleac, supa de pui, zahar brun, otet de vin rosu, cirese, sare, piper,
coaja de lamaie, frunze de menta, feta, cuscus si iaurt. Ingrediente: 4
piepti de pui, dezosati si fara piele 3 linguri…
Read more »
Read more »
Varză cu costiţă afumată
16 October 2012
O
reteta gustoasa de Varză cu costiţă afumată din: costita afumata,
varza, ceapa, ardei capia, sare, piper, chilli, ulei de floarea
soarelui, boia dulce si pasta de tomate. Ingrediente: 1 kg costita
afumata 2 verze mici 2 cepe albe sau rosii un ardei capia sare piper
negru macinat o lingurita chilli 30-40 ml ulei de…
Read more »
Read more »
Aripioare cu legume si sos
16 October 2012
O
reteta savuroasa de Aripioare cu legume si sos din: aripioare de pui,
sare, susan, usturoi, piper, ulei de floarea soarelui, fasole, dovlecel,
morcovi, unt, sare de mare, nucsoara, piper, faina si lapte.
Ingrediente: 8-12 aripioare de pui sare 50 g susan 2-3 catei de usturoi
piper 30 ml ulei de floarea soarelui 200 g…
Read more »
Read more »
Supă de legume cu găluşte
16 October 2012
Supă
de legume cu găluşte din: ceapa, usturoi, ardei, morcovi, patrunjel,
telina, pastarnac, sare, piper, ulei de masline, oua si gris.
Ingrediente: 1-2 cepe 2 catei de usturoi 2 ardei 2 morcovi o radacina de
patrunjel o radacina telina un pastarnac mic sare piper negru macinat
1-2 linguri ulei de masline o legatura patrunjel pentru…
Read more »
Read more »
Ravioli cu tomate
16 October 2012
O
reteta delicioasa de ravioli cu: ulei, ardei, usturoi, rosii, ceapa,
pasta de tomate, verdeturi, parmezan. Ingrediente: 2 linguri de ulei 2
ardei mijlocii, tăiaţi felii 2 căţei de usturoi, pisaţi 1 cană de roşii
tăiate o ceapă dulce 2 linguri de pastă de tomate 1/2 de lingură de
verdeţuri 500 g ravioli cu brânză…
Read more »
Read more »
Spaghete cu mazare si rosii
16 October 2012
O
reteta delicioasa de spaghete cu: usturoi, ulei, busuioc, patrunjel
verde, rosii, sare, piper, mazare, branza telemea. Ingrediente: 1 căţel
de usturoi 3 linguri ulei 1/2 legătură busuioc 1/2 legătură pătrunjel
verde 500 g roşii mici şi alungite sare piper 400 g spaghete 150 g
mazăre congelată 150 g brânză telemea Mod de preparare: Se…
Read more »
Read more »
Pasta de peste afumat
16 October 2012
O
reteta delicioasa de pasta din: peste afumat, ceapa, mar, unt, ulei,
sare. Ingrediente: 200-300 g peşte afumat 2 cepe potrivite 1 măr 100 g
unt 1 lămâie ulei sare Mod de preparare: Trece fileurile prin felii de
pâine. Pune amestecul de peşte maşina de tocat de două, trei ori,
împreună cu ceapa taiata…
Read more »
Read more »
Chec cu fructe deshidratate
16 October 2012
O
reteta de Chec cu fructe deshidratate din: fructe deshidratate, coniac,
oua, unt, zahar, faina, portocala, lamaie, praf de copt si sare.
Ingrediente: 500 g fructe deshidratate 200 ml coniac 3 oua 225 g unt 220
g zahar 260 g faina 1 portocala 1 lamaie 1 pliculet cu praf de copt
sare Mod de…
Read more »
Read more »
Frigărui cu chifteluţe
16 October 2012
O
reteta de Frigărui cu chifteluţe din: carne tocata de porc, ceapa
rosie, ceapa verde, usturoi, ou, sare, piper, marar, patrunjel, ardei
capia, zahar tos si ulei de masline. Ingrediente: 500 g carne tocata de
porc o ceapa rosie 2-3 fire ceapa verde 2-3 catei usturoi un ou sare
piper o legatura marar o legatura…
Read more »
Read more »
Placinta de foi cu branza dulce
16 October 2012
O
reteta delicioasa de placinta cu: foi de placinta, branza de vaci, oua,
zahar, smantana, esenta de rom, zahar vanilat. Ingrediente: 8 foi de
plăcintă 250 g brânză de vaci 2 ouă 100 g zahăr 2 linguri smântână
esenţă de rom 50 g unt topit Ingrediente sos: 1 ou 50 g zahăr 2 linguri
smântână…
Read more »
Read more »
Corabioare umplute
16 October 2012
O
reteta delicioasa de corabioare cu: cartofi, slanina afumata, kaizer,
sunca, ceapa verde, suc de rosii, cascaval, unt, ardei iute, sare,
piper. Ingrediente: 12 cartofi noi mai măricei 50g slăninuţă afumată 200
g kaizer 200 g şuncă presată 2 fire de ceapă verde 3-4 linguri cu suc
de roşii 100 g caşcaval ras 1 linguriţă…
Read more »
Read more »
Meniu de 1400 de calorii
16 October 2012
Mic dejun: 100 g sunca de Praga 1 felie paine neagra sau de secara 1
para sau 1 mar Cafea, ceai verde sau infuzie de plante, neindulcite
Pranz: 150 g carne de pui fiarta sau la gratar 1 rosie 4-5 frunze de
salata verde 1 lingurita ulei de masline 200 g pepene verde/galben
Cina:…
Read more »
Read more »
Budinca de peste cu cascaval si smantana
16 October 2012
O
reteta delicioasa de budinca cu: peste, morcov, cartofi noi, ceapa,
unt, smantana, cascaval, suc de lamaie, patrunjel, ulei, sare, piper.
Ingrediente: 3-4 fileuri de peşte 1 morcov 600 g cartofi noi fierţi 1
ceapă 50 g unt 250 ml smântână 150 g caşcaval ras 25 ml suc de lămâie
pătrunjel ulei sare piper Mod…
Read more »
Read more »
Varza noua cu carne
16 October 2012
Varza
noua cu carne din: varza, cotlete de porc, cimbru, oregano, boia iute,
sare, boia dulce, pasta de ardei, piper, ulei de floarea soarelui, ceapa
rosie, usturoi, vin si marar. Ingrediente: o varza 500 g cotlet de porc
cimbru oregano o lingurita boia iute sare o lingurita boia dulce 2-3
linguri pasta de ardei piper…
Read more »
Read more »
Deliciu cu bezea
16 October 2012
O
reteta delicioasa de desert cu: salata de fructe, frisca, oua, zahar
tos, sare. Ingrediente: salată de fructe 100 g frişcă Ingrediente
bezele: 4 albuşuri 225 g zahăr tos sare Mod de preparare: Bate
albuşurile spumă cu un praf de sare. Adaugă treptat zahărul şi bate până
când zahărul s-a topit complet, iar spuma s-a…
Read more »
Read more »
Gulii de toamnă
16 October 2012
Gulii
de toamnă din: gulii, carne tocata, ceapa, pasta de tomate, ulei,
morcov, usturoi, marar, dafin, sare si piper. Ingrediente: 4 gulii de
toamna 400 g carne tocata 1 ceapa 1 lingura pasta de tomate 2 linguri
ulei 1 morcov 2 catei de usturoi 1 legatura marar dafin sare piper Mod
de preparare: Alegeţi…
Read more »
Read more »
Ciorba de varza cu afumatura
16 October 2012
Ciorba
de varza cu afumatura din: varza, costita afumata, ulei, ceapa,
morcovi, patrunjel, pastarnac, cimbru, cartofi, sare si piper.
Ingrediente: 1 varza 400 g costita afumata 500 ml ulei 2 cepe 2 morcovi 1
radacina patrunjel 1 radacina pastarnac 1 crenguta cimbru uscat 4
cartofi sare piper Mod de preparare: Tăiaţi varza fideluţă şi…
Read more »
Read more »
Minitort de clatite
16 October 2012
Minitort
de clatite din: faina, lapte, oua, zahar, unt, zahar vanilat, praf de
copt, crema de vanilie, ciocolata cu lapte si sare. Ingrediente: 450 g
faina 450 ml lapte 3 oua 6 linguri cu zahar 3 lingurite cu unt 2
pliculete cu zahar vanilat 2 pliculete cu praf de copt 200 g crema de
vanilie…
Read more »
Read more »
Ciorba deasa de legume cu busuioc
16 October 2012
Ciorba
deasa de legume cu busuioc din: morcovi, ceapa, ardei, fasole verde,
fasole alba, suc de rosii, sare, busuioc verde, bagheta si ulei de
masline. Ingrediente: 3 morcovi 2 cepe 2-3 ardei diferite soiuri 100 g
fasole verde fideluta 300 g fasole alba bob mic un litru suc de rosii
sare busuioc verde pentru ornat…
Read more »
Read more »
Dulceata de catina
16 October 2012
Dulceata
de catina din: boabe de catina, zahar si apa. Ingrediente: 1 kilogram
boabe de catina 1 kilogram zahar 400 ml apa Mod de preparare: Spala
bine boabele de catina, avand grija insa sa nu le rupi coditele. Pune pe
foc zaharul cu apa si lasa la fiert pana obtii un sirop bine legat.…
Read more »
Read more »
Salata de vara cu dressing delicios
16 October 2012
O
reteta delicioasa de salata cu: cartofi noi, ridichi, castraveti,
marar, alune, ulei, sare, piper, ceapa, chefir, mustar iute, otet de vin
alb. Ingrediente: 500 g cartofi noi 1 legătură de ridichi 3-4
castraveţi 1 legătură de mărar 50 g alune ulei sare piper Ingrediente
dressing: 1 ceapă mică 200 ml chefir 1 lingură cu…
Read more »
Read more »
Retete culinare: Rosii umplute cu orez
16 October 2012
O
reteta delicioasa de rosii cu:patrunjel, frunze de busuioc, usturoi,
sare, piper, orez. Ingrediente: 5 roşii frumoase şi mari 1 legătură
pătrunjel frunze de busuioc 1 căţel de usturoi sare piper măcinat 10
linguri de orez Mod de preparare: Speli roşiile, tai căpăcelul de
deasupra, apoi, cu un cuţit, tai de jur împrejurul roşiei şi…
Read more »
Read more »
Cum se prepara sepie la gril (video)
16 October 2012
O reteta video despre cum se prepara sepie la gril: Cum se prepara Sepie la gril
Read more »
Read more »
Retete tv Paprika #2
16 October 2012
TV
Paprika este un canal de televiziune cu tematica gastronomica, ce
urmareste pastrarea traditiilor culinare si promovarea valorilor
bucatariei locale traditionale. TV Paprika nu este doar un canal de
retete culinare, ci un concept de viata, pornind de la oferirea de
solutii de cultura a produselor bio si ajungand la cele mai rafinate
retete ale…
Read more »
Read more »
Supa picanta cu cartofi si crenvusti
16 October 2012
O
reteta delicioasa de supa cu: crenvusti, cartofi, supa de pui, morcov,
ceapa, telina, maghiran, sare, piper. Ingrediente: 5-6 crenvusti
afumati 1 kg cartofi noi 1,5 1 supă de pui 1 morcov 1 ceapă 1 ţelină
mică maghiran sare piper Mod de preparare: Taie crenvurştii rondele mai
groase şi rumeneşte-i într-o tigaie unsă cu puţin…
Read more »
Read more »
Peşte cu spanac
15 October 2012
Peşte
cu spanac din: cod, spanac, ceapa verde, parmezan, pesmet, lamaie, ulei
si sare. Ingrediente: 2 bucăți de cod 300 g spanac 2 legături de ceapă
verde 2 linguri cu parmezan 2 linguri cu pesmet 1 lămâie ulei sare Mod
de preparare: Curăţă peștii. Stropește-i cu zeamă de lămâie,
condimentează-i cu sare după gust…
Meniu de 1200 de calorii
15 October 2012
Mic dejun: 2 oua fierte tari 1 ardei gras 1 felie de paine neagra 150 g
fructe (struguri, mere, pepene, prune) cafea, ceai verde sau infuzie de
placinte, neindulcite Pranz: 300 g salata greceasca: 100 g telemea
desarata, 1 rosie, 1 ardei gras verde, 1 castravecior, 1 ceapa rosie, 1
lingura ulei de masline,…
Read more »
Read more »
Fusilli cu ricotta
15 October 2012
O
reteta de Fusilli cu ricotta din: paste fusilli, ricotta, unt, capere,
ardei iute, ceapa verde si sare. Ingrediente: 500 g paste fusilli 300 g
ricotta 2 linguri cu unt 5-6 capere 2 ardei iuti rosii ceapa verde sare
Mod de preparare: Pune la fiert pastele în apă clocotită cu sare,
conform indicaţiilor de…
Read more »
Read more »
Trandafiri din mere
15 October 2012
Trandafiri
din mere din: mere, caju, alune, scortisoara, nucsoara , miere, aluat,
merisoare, menta si unt. Ingrediente: 4 mere mici 100 g caju si alune
nesarate 1 lingurita cu scortisoara si nucsoara (in parti egale) 4
lingurite cu miere 350 g aluat foitaj merisoare menta unt Mod de
preparare: Spală merele şi scobeşte-le cu…
Read more »
Read more »
Retete culinare: Lasagna cu spanac
15 October 2012
O
reteta de lasagna cu spanac din: foi de lasagna, spanac, ricotta,
mozzarella, parmezan, lapte, unt, usturoi, ou si sare. Ingrediente: 1
pachet cu foi de lasagna 450 g spanac congelat 300 g ricotta 200 g
mozzarella 100 g parmezan ras 1 ceasca de lapte 1 lingura cu unt 4 catei
cu usturoi 1 ou…
Read more »
Read more »
Sfecla cu vita
15 October 2012
O
reteta delicioasa de Sfecla cu vita din: sfecla, piept de vita, ceapa,
boia, ulei, chimen, hrean, sare si piper. Ingrediente: 4 sfecle mai mari
500 g piept de vita sau vitel 1 ceapa 1 lingurita boia 2 linguri ulei
1/2 lingurita chimen macinat 1 lingura hrean ras sare piper Mod de
preparare: Fierbeţi…
Read more »
Read more »
Desert: Clatite cu mere
15 October 2012
Clatite
cu mere din: mere, faina, lapte, oua, praf de copt, zahar brun, zahar
bourbon, scortisoara, sare si unt. Ingrediente: 3 mere potrivite 250 g
faina 400 ml lapte 2 oua mari (sau trei mici) 1/2 lingurita cu praf de
copt 2 lingurite cu zahar brun 1 pliculet cu zahar Bourbon scortisoara
sare unt …
Read more »
Read more »
Ceafa de porc cu ciuperci
15 October 2012
Ceafa
de porc cu ciuperci din: ceafa de porc, ardei capia, ardei iute, sare,
piper, ceapa rosie, ulei de masline, unt, coniac, ciuperci, rozmarin si
cimbru. Ingrediente: 2 bucati ceafa de porc 1 ardei capia un ardei iute
rosu sare piper o ceapa mare rosie 2-3 lingurite ulei de masline 50 g
unt 2-3 lingurite…
Read more »
Read more »
Calamari
15 October 2012
Aceasta
este denumirea sub care sunt cunoscuţi calamarii gătiţi. Calamari se
consumă în întreaga lume, din zona mediteraneeanâ şi până în estul
Asiei. Pentru prepararea lor se folosesc metode diferite: ei pot fi
prăjiţi într-o cantitate mică de ulei, amestecând continuu, pot fi
umpluţi sau fierţi într-o tocăniţă, aşa cum fac spaniolii, cu roşii,
ceapă,…
Read more »
Read more »
Retete culinare: Ştrudel vienez
15 October 2012
Ştrudel
vienez din: foitaj, mere, stafide, zahar brun, scortisoara, unt, rom,
galbenus si suc de lamaie. Ingrediente: 400 g foitaj 5 mere 3 linguri
cu stafide galbene 4 linguri cu zahar brun 1 lingurita cu scortisoara 2
lingurite cu unt 50 ml rom/coniac 1 galbenus suc de lamaie Mod de
preparare: Curăţă merele de…
Read more »
Read more »
Ficatei de pui cu ciuperci
15 October 2012
O
reteta gustoasa de Ficatei de pui cu ciuperci din: ficatei de pui,
ardei grasi, ciuperci, supa de legume, amidon, sos de soia, ulei, sare
si piper. Ingrediente: 600 g ficatei de pui 2 ardei grasi 500 g ciuperci
proaspete 250 ml supa de legume 1 lingura amidon 2 lingurite sos de
soia 100 ml…
Read more »
Read more »
Macrou marinat cu salată de crudităti
15 October 2012
O
reteta delicioasa de Macrou marinat cu salată de crudităti din: macrou,
morcov, gulie, telina, ceapa rosie, ardei capia, ardei gras, lamaie si
ulei de masline. Ingrediente: 400 g macrou marinat 1 morcov 1 gulie 1
telina 1 ceapa rosie 1 ardei capia 1 ardei gras verde 1 lamaie 50 ml
ulei de masline …
Read more »
Read more »
Ciorba radauteana cu smantana
15 October 2012
Ciorba
radauteana cu smantana din: gaina, ceapa, morcov, patrunjel, ardei
gras, pastarnac, telina, smantana, usturoi, lamaie, sare si piper.
Ingrediente: 1 gaina 2 cepe 1 morcov 1 radacina patrunjel 1 ardei gras 1
radacina de pastarnac 1 telina mica 500 g smantana 3 catei de usturoi 1
lamaie 1 legatura patrunjel sare piper Mod…
Read more »
Read more »
Curcan in gutui
15 October 2012
Curcan
in gutui din: gutui, carne de curcan, ceapa rosie, dovleac, ulei, vin
rosu, sare si piper. Ingrediente: 4 gutui mari 400 g carne de curcan 1
ceapa rosie 100 g dovleac 2 linguri ulei 100 ml vin rosu sare piper
Mod de preparare: Tocaţi carnea mărunt. Tocati ceapa şi dovleacul cât
mai mărunt…
Read more »
Read more »
Prăjitură regească
15 October 2012
Prăjitură
regească din: mere, unt, zahar pudra, faina, drojdie, lapte, unt, gris,
mac, coniac, galbrnusuri, crema de branza si amidon. Ingrediente: 6
mere 3 linguri cu unt zahar pudra pentru aluat: 200 g faina 20 g drojdie
3 linguri cu lapte caldut 2 linguri cu zahar 1/4 pachet cu unt (topit)
pentru umplutura de mac:…
Read more »
Read more »
Oua coapte in chifla
15 October 2012
Oua
coapte in chifla din: chifle cu susan, unt, crema de branza, sare,
piper, oua si cimbru. Ingrediente: 4 chifle cu susan 50 g unt 100 g
crema de branza sare grunjoasa piper 8 oua cimbru uscat si macinat Mod
de preparare: Se taie chiflele şi li se scoate miezul.Separat, se
amestecă untul cu…
Read more »
Read more »
Mere umplute cu pui
15 October 2012
Mere
umplute cu pui din: mere, piept de pui, ceapa, morcov, ardei gras, ulei
de masline, marar verde, sare si piper. Ingrediente: 4 mere mari 500 g
piept de pui 1 ceapa 1 morcov 1 ardei gras sau gogosar 2 linguri ulei de
masline 1 legatura marar verde sare piper Mod de preparare: Tocati…
Read more »
Read more »
Prăjitură cu mere şi sos de vanilie
15 October 2012
Prăjitură
cu mere şi sos de vanilie din: faina, unt, smantana, galbenusuri, praf
de copt, zahar, sare, mere, zahar brun, zahar bourbon, scortisoara,
pesmet, smantana, lapte, galbenusuri si esenta de vanilie. Ingrediente:
700 g faina 350 g unt 82% grasime 5 linguri cu smantana grasa 4
galbenusuri 1 plic praf de copt 3 linguri cu…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Mancare de linte cu conopida
15 October 2012
O
reteta savuroasa de Mancare de linte cu conopida din: linte, ulei de
masline, ceapa, usturoi, conopida, praz, morcovi, telina, frunze de
dafin, cimbru, sare, chimen, ardei iute, piper, supa de legume, rosii,
varza si smantana. Ingrediente: linte 1 lingura ulei de masline 1 ceapa
mare, tocata 2 catei de usturoi, tocati 1 conopida, tăiata…
Read more »
Read more »
Vită cu susan şi prune
15 October 2012
O
reteta cu specific arabesc de Vită cu susan şi prune din: rasol de
vita, prune, condimente, ulei de masline, susan si ceapa rosie.
Ingrediente: 800 g rasol de vita fara os un kg prune coapte condiment
specific arabesc 2-3 linguri ulei de masline 100 g susan prajit o ceapa
rosie Mod de preparare:…
Read more »
Read more »
Budinca din dovleac, ciuperci si rosii
15 October 2012
O
reteta delicioasa de Budinca din dovleac, ciuperci si rosii din:
ciuperci, dovleac, cascaval, rosii, oua, cimbru, usturoi, ulei, sare si
piper. Ingrediente: 500 g ciuperci 200 g dovleac 200 g cascaval 400 g
rosii 4 oua 2 ramurele de cimbru proaspat 1 catel de usturoi 100 ml ulei
sare piper Mod de preparare:…
Read more »
Read more »
Mere in aluat
15 October 2012
O
reteta gustoasa de Mere in aluat din: mere, faina, zahar, oua, lapte,
praf de copt, scortisoara, zahar vanilat, sare si ulei. Ingrediente: 500
g mere 150 g faina 50 g zahar 2 oua 160 ml lapte 1 lingurita cu praf de
copt scortisoara zahar pudra vanilat sare ulei Mod de preparare:
Intr-un castron,…
Read more »
Read more »
Mancare de dovlecei
15 October 2012
Mancare
de dovlecei din: dovlecei, ceapa, rosii, ardei gras, ulei, patrunjel,
sare si piper. Ingrediente: 6 dovlecei mai maricei 2 cepe 4 rosii 1
ardei gras rosu 50 ml ulei 1 legatura patrunjel sare piper Mod de
preparare: Curăţaţi dovleceii de coajă, spălaţi-i şi tăiaţi-i în bucăţi
mai mari. Curăţaţi ceapa, spălaţi-o şi tocaţi-o…
Read more »
Read more »
Pui cu legume şi bulgur
15 October 2012
Pui
cu legume şi bulgur din: telina, morcovi, mango, ardei galbeni, pulpe
de pui, bulgur, ulei de masline, cardamom, chimen, sare, piper, boia
dulce si patrunjel. Ingrediente: o telina mare 3-4 morcovi un fructe
mango 2 ardei galbeni 4 pulpe de pui 100 g bulgur 4 linguri ulei de
masline o lingurita cardamom chimen sare…
Read more »
Read more »
Nudli din castane cu sos de cascaval
15 October 2012
O
reteta gustoasa de Nudli din castane cu sos de cascaval din: castane,
cartofi, galbenusuri, faina, scortisoara, cascaval, unt, smantana si
piper alb. Ingrediente: 350 g castane 200 g cartofi 2 galbenusuri 40 g
faina 1/2 lingurita scortisoara sosul: 70 g cascaval 20 g unt 150 ml
smantana piper alb macinat Mod de preparare:…
Read more »
Read more »
Kibe prajit
15 October 2012
Kibe
prajit din: bulgur, ceapa, supa, carne de miel, condimente, sare,
muguri de pin, ceapa, nuca, sare si chilli. Ingrediente: pentru aluat:
200 g bulgur o ceapa 200 ml apa sau supa 300 g carne de miel tocata o
lingurita condiment arabesc sare dupa gust pentru umplutura: 50 g muguri
de pin 250 g carne…
Read more »
Read more »
Supa de gulii cu orez
15 October 2012
O
reteta savuroasa de Supa de gulii cu orez din: gulii, ceapa, morcovi,
patrunjel, pastarnac, cartofi, ulei, rosii, patrunjel si sare.
Ingrediente: 4 gulii de toamna 3 cepe 2 morcovi 1 radacina patrunjel 1
radacina pastarnac 2 cartofi 50 ml ulei 4 rosii 1 legatura patrunjel
sare Mod de preparare: Curăţaţi spălaţi şi tocaţi…
Read more »
Read more »
Briose cu prune
15 October 2012
O
reteta de Briose cu prune din: prune, unt, zahar, coaja de portocala,
oua, mac, sare, faina, pesmet, praf de copt, branza de vaci, frisca si
scortisoara. Ingrediente: 500 g prune 130 g unt 210 zahar 2 lingurite
coaja de portocala rasa 5 oua 250 g mac macinat 1 praf sare 30 g faina
30…
Read more »
Read more »
Tocanita de pui cu galuste
15 October 2012
Tocanita
de pui cu galuste din: pui, ulei, ceapa, pasta de tomate, cimbru,
faina, sare, ou si piper. Ingrediente: 1 pui 100 ml ulei 6 cepe mari 2
linguri pasta de tomate 1 lingurita cimbru uscat 200 g faina 3 linguri
ulei pentru galuste 1 ou sare piper Mod de preparare: Pârliţi puiul
la…
Read more »
Read more »
Supa de legume cu paste
15 October 2012
O
reteta gustoasa de Supa de legume cu paste din: gulie, ceapa, ulei,
dovlecel, morcov, cartofi, patrunjel, fidea, sare si piper. Ingrediente:
1 gulie 2 cepe 3 linguri ulei 1 dovlecel 1 morcov mai mare 2 cartofi 1
radacina patrunjel 250 g fidea 1 legatura patrunjel sare piper Mod de
preparare: Curăţaţi legumele, spălaţi-le…
Read more »
Read more »
Grila cu prune
15 October 2012
Grila
cu prune din: faina, praf de copt, zahar, ou, unt, prune, zahar,
scortisoara, rom, amidon, migdale, lapte si galbenus. Ingrediente:
aluat: 300 g faina 1 varf de cutit praf de copt 100 g zahar 1 ou 150 g
unt topping: 1 kg prune 100 g zahar 1/2 baton de scortisoara 3 linguri
rom 3…
Read more »
Read more »
Dovleac cu mere si nuci
15 October 2012
O
reteta savuroasa de Dovleac cu mere si nuci din: dovleac, ceapa, unt,
mere, zahar, supa de legume, scortisoara, anason, nuci, sare si piper.
Ingrediente: 1,5 kg cubulete de dovleac 750 g ceapa 50 g unt 500 g
cubulete de mere curatate 2 mere intregi 1 lingura zahar 1 litru supa de
legume un carf…
Read more »
Read more »
Cafea cu frisca
15 October 2012
Cafea
cu frisca din: doornkat, cafea si frisca. Ingrediente: 2 cl Doornkat 1
ceasca de cafea tare frisca lichida Mod de preparare: Incalzim
Doornakaat-ul si-l turnam in cafea fierbinte. Adaugam frisca lichida.
Read more »
Read more »
Gugulufi cu dovlecei
15 October 2012
Gugulufi
cu dovlecei din: dovlecei, carne tocata de vita, branza de vaci,
cascaval, pesmet, parmezan, ceapa verde, oua, piper negru, unt si sare.
Ingediente: 2-3 dovlecei prajiti 300 g carne tocata de vita (sau
amestec) 200 g branza de vaci 100 g cascaval 2 linguri cu pesmet 1
lingura cu parmezan ras 2 fire de…
Dulceata de bostan
15 October 2012
Dulceata
de bostan din: dovleac, apa, zahar, suc de lamaie, lichior de caise si
scortisoara. Ingrediente: 1 ½ kilograme dovleac 100 ml apa 1 1/ 5
kilograme zahar 5 linguri suc de lamaie 4 linguri lichior de caise ½
lingurite scortisoara Mod de preparare: Spala bine dovleacul. Apoi,
taie-l in cuburi pentru a putea…
Read more »
Read more »
Creveţi choo-chee
14 October 2012
Pentru
acest preparat thailandez se fierb nişte creveţi mari într-un amestec
foarte iute de pastă roşie de curry, lapte de cocos, ardei iuţi, nam pla
(un sos thailandez din peşte fermentat), zahăr de palmier şi apă. După
adăugarea laptelui de cocos, sosul trebuie lăsat să fiarbă şi sâ se
îngroaşe suficient, apoi se adaugă creveţi,…
Read more »
Read more »
Prăjitură cu cereale
14 October 2012
Prăjitură
cu cereale din: zahar, pulpa de mere, fulgi de cereale, cacao, miere,
nuci, esenta de rom si zahar praf. Ingrediente: 100 g zahar 250 g pulpa
de mere 500 g fulgi de cereale 3 linguri cacao 3 linguri miere 150 g
nuci pisate 25 ml esenta de rom 3 linguri zahar praf Mod…
Read more »
Read more »
Gogosari si rosii umplute
14 October 2012
Gogosari
si rosii umplute din: gogosari, rosii, ciuperci, ulei, orez, ceapa,
pasta de rosii, suc de rosii, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 4
gogosari 8 rosii 300 g ciuperci proaspete 50 ml ulei 100 g orez 1 ceapa 1
lingurita pasta de rosii 500 ml suc de rosii 1 legatura patrunjel sare
piper Mod…
Read more »
Read more »
Frigarui de carne tocata
14 October 2012
Frigarui
de carne tocata din: carne tocata, usturoi, ceapa, bulion, supa de
carne, nucsoara, chimen, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 500 g
carne tocata amestec 3-4 catei de usturoi 1 ceapa 3 linguri cu bulion 1
ceasca de supa de carne 1/2 lingurita cu nucsoara 1/2 lingurita de
chimen pisat 1 legatura de patrunjel sare…
Read more »
Read more »
Tartă cu prune si vanilie
14 October 2012
Tartă
cu prune si vanilie din: faina, zahar, unt, prune, iaurt, oua, zahar
vanilat, budinca de vanilie si fistic. Ingrediente: 250 g faina 80 g
zahar 125 g unt de la frigider 300 g prune 300 g iaurt gras 2 oua 2
plicuri zahar vanilat 2 linguri rase praf de budinca de vanilie 25 g…
Read more »
Read more »
Ciorba de toamna cu porc, conopida si varza
14 October 2012
Ciorba
de toamna cu porc, conopida si varza din: conopida, afumatura de porc,
paste, varza, ardei gras, ceapa, morcovi, patrunjel, ulei, bulion,
smantana, sare si piper. Ingrediente: 1/2 conopida (buchetele) 3 linguri
afumatura de porc 1/2 pachet paste fainoase 1/2 varza tocata 1 ardei
gras, taiat 1 ceapa, taiata 3 morcovi 2 patrunjel (radacini si…
Read more »
Read more »
Cozonac la tava cu prune
14 October 2012
O
reteta gustoasa de Cozonac la tava cu prune din: unt, faina, zahar, ou
sare, lapte, drojdie, prune, scortisoara si fistic. Ingrediente: blat:
100 g unt moale 400 g faina 75 g zahar 1 ou 1 praf sare 150 ml lapte 1
cub drojdie (42 g) topping: 1,25 kg prune 25 g zahar 1/2 lingurita…
Read more »
Read more »
Sufleu de dovlecei cu rosii, feta si frunze de salvie
14 October 2012
Sufleu
de dovlecei cu rosii, feta si frunze de salvie din: cartofi, dovlecei,
ceapa, usturoi, ulei de masline, rosii, vin, sare, piper, salvie si
branza feta. Ingrediente: 600 g cartofi rosii 2 dovlecei mari 1 ceapa 1
catel de usturoi 2 linguri ulei de masline 400 g rosii decojite
(conserva) 75 ml vin alb sec…
Read more »
Read more »
Cum se prepara papanasi cu dulceata (video)
14 October 2012
O reteta video despre cum se prepara papanasi cu dulceata: Cum se prepara papanași cu dulceață
Read more »
Read more »
Foi de marţipan cu cremă de caise
14 October 2012
O
reteta gustoasa de Foi de marţipan cu cremă de caise din: migdale,
miere, albusuri, caise si unt. Ingrediente: 500 g migdale macinate 2
linguri miere 2 albusuri 500 g caise uscate 50 g unt Mod de preparare:
Bateţi albuşurile spumă şi amestecati-le cu făina de migdale şi cu
mierea pentru a obţine o…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Ciocanele de pui cu dovleac
14 October 2012
O
reteta savuroasa si gustoasa de Ciocanele de pui cu dovleac din: ulei
de masline, unt, ceapa rosie, ciocanele de pui, sare, piper, oregano,
patrunjel, usturoi, ulei de masline, otet, dovleac, rosii, vin si fasole
alba. Ingrediente: 30ml de ulei de masline 30ml de unt 2 cepe rosii,
taiate in patru 6-8 ciocanele de pui…
Read more »
Read more »
Ciorba de legume cu zeama de lamaie
14 October 2012
Ciorba
de legume cu zeama de lamaie din: fasole verde, ceapa, ulei, pasta de
tomate, morcovi, mazare, patrunjel, cartofi, orez, patrunjel, lamaie si
sare. Ingrediente: 500 g fasole verde 2 cepe 50 ml ulei 1 lingura pasta
de tomate 2 morcovi 100 g mazare 1 radacina patrunjel 4 cartofi 50 g
orez 1 legatura patrunjel…
Read more »
Read more »
Ardei umpluţi cu cuşcuş
14 October 2012
O
reteta gustoasa de Ardei umpluţi cu cuşcuş din: ardei grasi, costita,
rosii cherry, busuioc, ulei de masline, sare, nucsoara si lamaie.
Ingrediente: 4 ardei grasi 150 g cuscus 100 g costita 8 rosii cherry 1/2
lingurita cu busuioc uscat ulei de masline busuioc verde sare nucsoara
lamaie Mod de preparare: Taie ardeii în…
Read more »
Read more »
Struguri imbracati
14 October 2012
Struguri
imbracati din: struguri, alune de padure, curmale, smochine, nuci,
sirop de fructe, zahar praf si cacao. Ingrediente: 25 boabe mari de
struguri 50 g alune de padure 200 g curmale uscate 200 smochine uscate
50 g nuci macinate sirop de fructe zahar praf amesteca cu cacao Mod de
preparare: Treceti prin masina de…
Read more »
Read more »
Salată de vinete rustică
14 October 2012
Salată
de vinete rustică din: vinete, ardei capia, rosii, dovlecel, usturoi,
sare, ulei si otet balsamic. Ingrediente: 3-4 vinete potrivite 1 ardei
capia 2 rosii mari 1 dovlecel mic 4-5 catei de usturoi sare ulei otet
balsamic Mod de preparare: Pune vinetele şi ardeiul la copt. Fierbe
dovlecelul. Când sunt gata, curăţă-le, lasă vinetele…
Read more »
Read more »
Paine cu peste
14 October 2012
Paine
cu peste din: ton, ceapa, patrunjel, zeama de lamaie, faina, drojdie,
zahar, apa, ulei, sare si piper. Ingrediente: 2 cutii cu ton bucati 1
ceapa 1 legatura de patunjel 2 lingurite cu zeama de lamaie pentru
aluat: 300 g faina 1 cub de drojdie 1 lingurita cu zahar 100 ml apa 50
ml ulei…
Read more »
Read more »
Retete savuroase: Cartofi gratinaţi
14 October 2012
O
reteta savuroasa din Cartofi gratinaţi: cartofi, praz, kaizer, pesmet,
telemea, ou, parmezan, unt si sare. Ingrediente: 1 kg cartofi 1 fir de
praz 150 g kaizer 1 lingura cu pesmet 150 g telemea 1 ou 2 linguri cu
parmezan unt sare Mod de preparare: Fierbe cartofii pe jumătate (zece
minute după ce clocoteşte…
Read more »
Read more »
Chifteluţe în stil italian
14 October 2012
O
reteta savuroasa de Chifteluţe în stil italian din: ceapa, usturoi,
rosii uscate, cimbru, ulei, boia iute, samburi de pin, carne de vita,
galbenus, mustar, sare piper si untura. Ingrediente: 2 cepe 2 catei de
usturoi 20 g rosii uscate conservate in ulei 1 lingurita frunzulite de
cimbru 1 lingura ulei 1 lingura boia iute…
Read more »
Read more »
Bors de sfecla rosie cu bacon
14 October 2012
Bors
de sfecla rosie cu bacon din: bacon, orez, ceapa, oua, morcovi, telina,
cartofi, rosii, ardei gras, bors, leustean, patrunjel, sare si piper.
Ingrediente: bacon 70 g orez 3 cepe 2 oua 2 morcovi 1 telina mica 2
cartofi 5 rosii 2 ardei grasi 500 ml bors 1 legatura leustean 1 legatura
patrunjel sare piper…
Read more »
Read more »
Patratele crocante
14 October 2012
O
reteta savuroasa de Patratele crocante din: alune de padure, miere,
scortisoara, galbenus si fulgi de porumb. Ingrediente: 400 g alune de
padure 4-5 linguri miere 1 lingurita scortisoara 1 galbenus foarte
proaspat 250 g fulgi de porumb Mod de preparare: Macinati 200 g alune
si pisati mai mare restul. Amestecati mierea cu galbenusul…
Read more »
Read more »
Dovleac delicios dulce-acrisor
14 October 2012
Dovleac
delicios dulce-acrisor din: dovleac, ulei de masline, seminte de
coriandru, ardei iute, ceapa rosie, sare de mare, piper, usturoi,
cimbru, stafide, seminte de pin, otet de vin alb, otet balsamic si
zahar. Dovleacul şi stafidele reprezintă partea dulce, iar oţetul partea
acrişoară. Această mâncare de legume incredibilă poate fi servită pe
nişte crostini, ca…
Read more »
Read more »
Paine cu carne de vita
14 October 2012
Paine
cu carne de vita din: carne de vita, ceapa, ardei gras, usturoi,
patrunjel, rosii, faina, unt, bere blonda, drojdie, sare si miere.
Pâinicile se vor rumeni mai frumos dacă, înainte de a le coace, le ungi
cu puţin gălbenuş amestecat cu o lingură cu lapte. Ingrediente: 300 g
carne de vita 1 ceapa 1…
Read more »
Read more »
Paste cu brânză şi spanac proaspăt
14 October 2012
Paste
cu brânză şi spanac proaspăt din: taitei, sare, spanac, supa, lapte,
amidon, branza ricotta, piper, chilli, unt, nucsoara si cascaval.
Ingrediente: 600 g taitei proaspeti (refrigerati) sare 100 g spanac 200
ml supa 200 ml lapte 1 lingura amidon 100 g branza ricotta sau urda
piper 1 varf de cutit chilli 1 lingura unt…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Ciorba de fasole cu afumatura
14 October 2012
O
reteta savuroasa si gustoasa de Ciorba de fasole cu afumatura din:
fasole, costita afumata, patrunjel, pastarnac, morcovi, ardei, praz,
rosii, sare, cimbru si leustean. Ingrediente: 400g fasole boabe 400g
costita afumata 1 radacina patrunjel 1 pastarnac 2 morcovi 2 ardei 1 fir
de praz 4-5 rosii proaspete sau o cana de bulion sare cimbru…
Read more »
Read more »
Butoiaşe din dovlecel
14 October 2012
Butoiaşe
din dovlecel din: dovlecei, telemea, muguri de pin, busuioc, ulei de
masline, sare si piper. Inrgediente: 2 dovlecei potrivit 300 g telemea 2
linguri cu muguri de pin 2 linguri cu frunze de busuioc verde ulei de
masline sare piper negru macinat Mod de preparare: Spală bine
dovleceii, taie-i în felii subţiri, pune-i…
Read more »
Read more »
Vita cu telina
14 October 2012
O
reteta gustoasa de Vita cu telina din: vrabioara de vitel, telina,
ceapa, morcovi, ulei, suc de rosii, foi de dafin, patrunjel, sare si
piper. Ingrediente: 600 g vrabioara de vitel 500 g telina 1 ceapa 1
morcov 50 ml ulei 500 ml suc de rosii 2 foi de dafin 1 legatura
patrunjel sare piper…
Read more »
Read more »
Tocăniţă de legume in sos de ricotta
14 October 2012
O
reteta savuroasa de Tocăniţă de legume in sos de ricotta din: morcovi,
fasole verde, ardei gras, ciuperci, broccoli, sare, orez, unt, faina,
supa, lapte, branza ricotta, sos de soia, piper si suc de lamaie.
Ingrediente: 2 morcovi 150 g fasole verde 1 ardei gras rosu 100 g
ciuperci Champignon 200 g broccoli sare 120…
Read more »
Read more »
Ciorba cu pui
14 October 2012
Ciorba
cu pui din: pui, ceapa, morcovi, patrunjel, telina, ardei capia,
leustean, bors, sare si piper. Ingrediente: 1 pui 2 cepe 2 morcovi 1
radacina patrunjel 1 telina mica 1 ardei capia 1 legatura leustean 1 l
bors proaspat sare piper Mod de preparare: Pârliţi puiul la flacăra
aragazului, tăiaţi-l în bucăţi, spălaţi-le şi…
Read more »
Read more »
Prajitura cu alune de padure
14 October 2012
Prajitura
cu alune de padure din: oua, faina, zahar, alune si frisca.
Ingrediente: 7 oua 250 g faina 50 ml suc de lamaie 125 g zahar 400 g
alune zdrobite 500 ml frisca Mod de preparare: Puneti alunele intr-o
tava, la cuptor, pentru a le rumeni putin. Frecati-le apoi in maini
pentru a inlatura…
Read more »
Read more »
Paine cu ciuperci
14 October 2012
Paine
cu ciuperci din: ciuperci, ceapa, ardei grasi, ulei, sare, faina,
drojdie si sare. Ingrediente: 500 g ciupeci 1 ceapa 2 ardei grasi ulei
sare pentru aluat: 3 cani cu faina 1 cana cu apa calduta 1 pliculet cu
drojdie uscata 1 lingurita cu sare Mod de preparare: Intr-un castron,
amestecă făina proaspăt cernută…
Read more »
Read more »
Cidru de portocale
14 October 2012
O
reteta simpla de Cidru de portocale din: cidru, rom, sirop de
portocala, curacao triple sec si portocala. Ingrediente: 10 cl cidru 3
cl rom 1 cl sirop de portocala 2 cl Curacao Triple Sec o felie de
portocala Mod de preparare: Incalzim ingredientele intr-un vas, dar nu
le fierbem. Servim bautura intr-un pahar…
Read more »
Read more »
Dulceata de dovleac
14 October 2012
Dulceata
de dovleac din: dovleac, zahar, lamai si sare. Ingrediente: 3 kilograme
de dovleac 12 cani zahar 5 lamai 1 lingurita sare Mod de preparare:
Taie dovleacul in bucati potrivite ca marime. Curata-le de coaja, mai
ales daca aceasta este tare. Pune-le cu zahar si lasa-le sa stea pana a
doua zi. Taie lamaia…