Retete de Paste:
Supa de rosii turceasca
16 October 2010
Ingrediente:
1 lingura ulei 1 lingura faina 1 l suc de rosii 250 ml lapte 1
lingurita busuioc uscat 1 lingurita oregano uscat sare piper Mod de
preparare: Se incinge uleiul in oala, se adauga faina si se rumeneste un
pic. Se toarna sucul de rosii, se da in clocot. Se adauga sarea,
piperul, oregano…
Read more »
Read more »
Tort cu fructe si gelatina
16 October 2010
Ingrediente
blat: 6 ouă 1 cană de zahăr 1 cană de făină coaja şi zeama de la o
lămâie Ingrediente crema :200 g unt, 200 g zahăr, 200 g cremă de
castane, 100 g alune sau nucă măcinată, 300 ml vin roşu. Mod de
preparare: Se freacă gălbenuşurile cu zahăr, se adaugă sare, coaja…
Read more »
Read more »
Sos chinezesc
16 October 2010
Ingrediente:
6 linguri ulei 2 linguri faina 2 linguri mustar pasta de rosii 3
linguri zahar supa sare piper 1crenguta busuioc 1crenguta cimbru Mod de
preparare: Se face un rintas din ulei si faina, care se stinge cu o
ceasca de supa. Se adauga mustarul si bulionul, amestecind mereu si
zaharul, care s-a ars intr-o…
Read more »
Read more »
Lamai caramel cu susan
16 October 2010
Ingrediente: 1 lamaie 100gr zahar 150gr susan 500gr faina 50gr drojdie
uscata bicarbonat de sodiu sare Mod de preparare: Lamaia se spala se
curata de coaja se taie in 4 bucati egale.Se face un sos bechamel din
faina, drojdie, sare, bicarbonat, a se face putin mai gros ca aluatul de
clatite. Bucatile de lamaie…
Read more »
Read more »
Gogosi grecesti
16 October 2010
Ingrediente:
2 cani apa 1/2 cana unt putina sare 1 cana faina 3 oua ulei pentru
prajit miere scortisoara Mod de preparare: Se pune la foc apa cu untul
si sarea. Cind incepe sa fiarba, se pune faina incet si se amesteca
incontinu, pina se ingroasa. Se da la o parte, se lasa citeva minute…
Read more »
Read more »
Mancarică de carne cu ca roşii si castraveţi
16 October 2010
Ingrediente: 100 g piept pui 100 ml ulei 2-3 castraveţi 1 ceapă 1/2 kg
roşii usturoi 100 g brânză 1 ou sare verdeaţă Mod de preparare:
Intr-o cratiţă pui uleiul şi prăjeşti carnea tăiată fâşii. Peste aceasta
pui ceapa tăiată peştişori, castraveţii tăiaţi fâşii, le căleşti
împreună, adaugi roşiile tăiate cubuleţe. Le…
Read more »
Read more »
Retete de post:Tort cu fructe
16 October 2010
Ingrediente: 2 kg frişcă Hulala 500 g zahăr 6 portocale 4 mandarine 4
banane 200 g stafide 125 g gelatină 2 cutii compot de ananas 3 fiole de
esenţă de vanilie 50 g coniac /vodcă 500 ml suc de portocale Mod de
preparare: Fructele curăţate, tocate le amestecăm cu coniacul şi o
esenţă.…
Read more »
Read more »
Salata de linte rosie
16 October 2010
Ingrediente:
200 gr.linte ulei sare vegeta condimente(maghiran sau oregano) Mod de
preparare: Lintea se fierbe cu apa putina cu sare sau vegeta. Cind s-a
facut ca o pasta, se ia de pe foc si incepe sa se frece cu ulei, apoi se
condimenteaza dupa gust. Se serveste pe piine Pofta buna!
Read more »
Read more »
Sos de pui cu oregano
16 October 2010
Ingrediente:
1 kg piept de pui 1 praz 1 ardei gras 2 rosii 6-7 linguri ulei de
masline sau margarina sare oregano sau menta 50 g cascaval 2-3 fire de
patrunjel Mod de preparare: Pieptul de pui se taie in bucati nu prea
mici si se undeste in uleiul de masline cca 10 min. Se…
Read more »
Read more »
Tzatziki
16 October 2010
Ingrediente:
1/2 kg. castraveti proaspeti 3 cutii iaurt de 500 grame 50 gr. nuci
usturoi marar sare ulei Mod de preparare: Se scurge iaurtul in tifon. Se
taie castravetii cubulete mici, se toaca nucile cu cutitul, se toaca
mararul, se preseaza usturoiul. Se amesteca toate ingredientele, se
adauga putin ulei si sare dupa gust.Se serveste…
Read more »
Read more »
Biscuiti cu alune
16 October 2010
Ingrediente: 10 cescute faina 1 pachet margarina 2 linguri zahar pudra
50 gr alune sau nuci zahar pudra Mod de preparare: Margarina se topeste
in baie de aburi ( pe o farfurie asezata deasupra unei oale in care
fierbe apa). Se amesteca faina cu zaharul si margarina topita. Se adauga
alunele sau nucile si…
Read more »
Read more »
Supa cu lapte de cocos, pui si porumb
16 October 2010
Ingrediente:
800 ml lapte de cocos 450 ml supa de pui 400 g piept de pui 200 g
ciuperci proaspete 3 tulpini de lemongrass 1 bucata ghimbir 5 cm 100 g
porumb conserva 4 linguri zeama de lamaie 3 linguri sos peste 2 ardei
iuti piper Mod de preparare: Se amesteca supa de pui cu…
Read more »
Read more »
Tort cu budincă de vanilie si de ciocolată
16 October 2010
Ingrediente blat: 6 ouă 6 linguri zahăr 6 linguri făină 1/2 plic praf
de copt Pentru creme ai nevoie de: 1 plic praf de cremă pentru prăjituri
cu aromă de vanilie 1 plic praf de cremă pentru prăjituri cu aromă de
cacao şi rom 1 plic frişca 600 ml lapte 50 g ciocolată Pentru…
Read more »
Read more »
Plăcintă cu spanac şi telemea
16 October 2010
Ingrediente: 400 g făină 1 ou 100 ml ulei 1/2 linguriţă drojdie sare
100 ml apă caldă Ingrediente umplutură: 500 g spanac 250 g telemea (de
vacă, de oaie, după gust) 1 ceapă 1 ou 1/2 legătură mărar 1/2 legătură
pătrunjel piper sare ulei Mod preparare foi: Dizolvi drojdia într-o
ceaşcă de apă şi…
Read more »
Read more »
Salata racoroasa cu cus-cus
16 October 2010
Ingrediente:
500 g cus-cus 3-4 rosii 2-3 castraveciori 2 ardei 2 cepe mici 100 g
stafide menta proaspata sare piper Mod de preparare: Se pun stafidele
intr-o cana cu apa sa se umfle. Se fierbe cus-cus-ul si se lasa sa se
raceasca. Se taie cubuletele mici rosiile, ardeiul, cepa si castravetii.
Se amesteca cu cus-cusul,…
Read more »
Read more »
Aripioare de pui cu sos de roşii cu hrean
16 October 2010
Ingrediente: 500 g aripioare 4-5 căţei de usturoi 500 g roşii 2-3 cepe
potrivite ulei 1 legătură mărar 1 legătură hrean ras piper sare Mod
de preparare: Rumeneşti aripioarele în ulei încins. Cureţi apoi
usturoiul, îl tai feliuţe şi dai roşiile prin râzătoare. Când
aripioarele s-au rumenit, le scoţi într-o tavă, iar în…
Read more »
Read more »
Kishk
16 October 2010
Ingrediente:
3 catei de usturoi taiati marunt 3 linguri faina 3 cepe medii tocate 1 l
supa de pasare 450g iaurt gros 50g unt 2 linguri ulei Mod de preparare:
Se prajeste ceapa intr-o tigaie mica in ulei pana devine usor maronie.
Separat, intr-o oala se prajeste usturoiul la foc mic in unt (sa nu…
Read more »
Read more »
Tort cu cremă de ciocolată si cu praline
16 October 2010
Ingrediente blat: 3 ouă 125 g zahăr 125 g făină 1 linguriţă praf de
copt Ingrediente cremă: 200 g ciocolată 3 ouă 150 g unt 1 plic zahăr
vanilat 500 g frişca lichidă 3 plicuri întăritor frişca 4-5 banane suc
de lămâie 12-16 praline 2 linguri ciocolată răzălită Mod preparare
blat: Baţi albuşurile…
Read more »
Read more »
Kabak Tatlisi
16 October 2010
Ingrediente:
1 dovleac de 1,5 kg 500 gr zahar 100 gr nuci Mod de preparare: Se taie
dovleacul in sferturi si se curata de simburi. Se taie bucati si se pun
intr-un vas. Se presara cu zahar si se acopera cu un capac. Se lasa 4-5
ore, pina lasa zeama. Se pune apoi vasul la…
Read more »
Read more »
Friptura aromată de pui
16 October 2010
Ingrediente: 10 pulpe de pui 1 pahar de vin alb 1/2 pahar de ulei 1
lingură de muştar cimbru piper sare Mod de preparare: Speli carnea, o
ungi cu muştar şi o laşi la rece o oră. O aşezi apoi într-o tavă, torni
uleiul şi vinul, presari sare, piper şi cimbru după gust…
Read more »
Read more »
Piept de viţel umplut cu ficat, rinichi si spanac
16 October 2010
Ingrediente: 1 kg piept de viţel 300 g rinichi de viţel 300 g ficat de
viţel 1 kg spanac sare piper 300 ml ulei 6 ouă 2 legături mărar 300 ml
vin alb sec Mod de preparare: Dezosezi pieptul de viţel, îl întinzi cu
ajutorul unui ciocan de şniţele şi-l presari cu sare…
Read more »
Read more »
Ruladă de carne macră si spanac
16 October 2010
Ingrediente: 6 ouă mari + 1 albuş 1/2 kg spanac 250 g carne macră 200
ml smântână 100 g făină 100 g unt 50 g caşcaval sau telemea sare Mod
de preparare: Baţi albuşurile spumă tare, adaugi gălbenuşurile, untul
topit şi răcit şi omogenizezi totul cu telul. Pui apoi făina, sarea,
amesteci, torni…
Read more »
Read more »
Supa cu cus-cus
16 October 2010
Ingrediente:
pasta cus-cus 2 l supa de pui sau vita 1 lingura de unt sare piper Mod
de preparare: Se topeste untul intr-o oala, se adauga cus-cus, si se
amesteca pina se inrosesc usor. Se adauga supa fierbinte si se lasa sa
fiarba 15 minute la foc potrivit. Se mai lasa 10 minute, acoperita cu…
Read more »
Read more »
Salată de peşte afumat
16 October 2010
Ingrediente: 2 bucăţi peşte afumat (macrou) 3 cepe vechi 4 cartofi noi 3
ouă ulei 1 lingură muştar sare piper 1 lămâie Mod de preparare:
Cureţi cartofii şi îi pui la fiert în apă cu sare, iar separat fierbi 2
ouă. Freci apoi cele două gălbenuşuri fierte cu cel crud, adaugi ulei,
sare…
Read more »
Read more »
Vrajitoriile lui Jamie Oliver 3 (video)
16 October 2010
Guacamole
16 October 2010
Ingrediente:
4 rosii potrivite 4 avocado 1 ceapa mica 2 catei de usturoi 1 legatura
cilantro sau coriandru zeama de la o lamaie 2 ardei iuti chips tortilla
pentru servire Mod de preparare: Rosiile se cresteaza in forma de cruce,
se aseaza intr-un vas de sticla, se toarna peste ele apa fierbinte si
se lasa…
Read more »
Read more »
Salata andaluza cu orez
16 October 2010
Ingrediente:
o ceasca orez 3 cesti apa 1/2 lingurita de vegeta 1 rosie mare 1 ardei
verde 1 ceapa 5-10 catei usturoi ulei piper sare suc de lamaie Mod de
preparare: Se fierbe orezul in apa cu vegeta; e important sa nu se
amestece, ca sa nu se terciuiasca orezul se taie rosiile si ardeiul…
Read more »
Read more »
Sos curry de baza
16 October 2010
Ingrediente:
3 linguri ulei 1 ceapa tocata 4 catei usturoi (optional) 4 cm radacina
de ghimbir sau 1 lingurita cu virf de pudra de ghimbir 1/2 lingurita de
cardamon pisat (optional) 1/2 ardei iute curatat de seminte si de vine
1/2 lingurita pudra de curcuma 1/2 lingurita pudra de comino 1/2
lingurita pudra de coriandru…
Read more »
Read more »
Salată cu crutoane, anşoa si caşcaval
16 October 2010
Ingrediente: salată verde 4-5 felii de pâine 200 g caşcaval afumat 1
borcănel cu anşoa 3 gălbenuşuri 3 linguriţe muştar 100 ml ulei sare 10
ridichi 2-3 frunze de salată Mod de preparare: Tai cubuleţe pâinea, o
aşezi într-o tavă şi o dai la cuptor să se rumenească pentru 20 de
minute. Speli…
Read more »
Read more »
Plăcintele cu aluat din cartofi noi
16 October 2010
Ingrediente aluat: 1 kg cartofi noi 250 g făină 1 ou sare piper
Ingrediente umplutură: 2 morcovi 1 ardei 1/2 ţelină 2 roşii 2 fire ceapă
verde 2 ouă 100 g caşcaval 100 g smântână sare piper 2-3 frunze de
ţelină Mod preparare aluat: Cureţi cartofii şi-i pui la fiert în apă
cu…
Read more »
Read more »
Perişoare de carne cu sos de legume
16 October 2010
Ingrediente: 2 morcovi 1 rădăcină pătrunjel 1 ţelină 1-2 cartofi 1
ardei gras 2 roşii 1 linguriţă plină cu vârf de unt pătrunjel verde
200-300 ml apă Mod de preparare: Cureţi legumele, le speli, le tai
felii subţiri şi le fierbi cu capac în puţină apă. Când legumele sunt
bine fierte scurgi zeama,…
Read more »
Read more »
Prajitură cu capşune
16 October 2010
Ingrediente: 1 kg căpşune 1/2 cană lapte rece 4 ouă 1 cană de zahăr 1
cană de făină 1/2 cană cu ulei 1/2 plculeţ cu praf de copt Mod de
preparare: Amesteci ouăle cu zahărul până obţii o cremă spumoasă. Pui
puţin câte puţin uleiul şi apoi făina, laptele (din care opreşti 1…
Read more »
Read more »
Peşte cu roşii
16 October 2010
Ingrediente: 2 kg peşte 3 cepe ulei 2 linguri bulion 5 roşii 2 linguri
făină sare piper 1 lingură vin 1 legătură verdeaţă Mod de preparare:
Cureţi peştele şi îl speli bine, îl porţionezi, potriveşti de sare şi
piper. Prăjeşti puţin bucăţile de peşte fără să le rumeneşti şi le scoţi
pe un…
Plăcintă cu spanac si ouă ochiuri
16 October 2010
Pregăteşti mai întâi un aluat bun şi pufos ca de pâine din 500-700 g
făină, 50 ml ulei, drojdie cât o nucă mărişoară, 1 linguriţă zahăr şi
apă călduţă. După ce a crescut bine aluatul timp de 1-2 ore, formezi
turtite subţiri cu diametrul de 15 cm. Mod preparare umplutura: Speli
300-400 g spanac,…
Read more »
Read more »
Salata mexicana
16 October 2010
Ingrediente:
300 gr mazare fiarta 200 gr porumb fiert 200 gr fasole rosie fiarta ton
in ulei 3 conserve 100 gr maioneza 1 lamiie sare piper chipsuri de
cartofi 2 oua fierte 12 buc masline verzi cu anchoa Mod de preparare: Se
scurg foarte bine legumele fierte si tonul si se amesteca intr-un
caston adinc.…
Read more »
Read more »
Păstrav cu sos fin de unt
16 October 2010
Ingrediente: 6 păstrăvi 2 linguri oţet 3 linguri apă 4 gălbenuşuri 1
şi 1/2 pachete de unt sare piper ulei Mod de preparare: Cureţi
păstrăvii, îi speli, îi usuci pe un şervet special de bucătărie, apoi îi
presari cu sare, piper, pui în fiecare câte o bucăţică de unt, îi
înfăşori în folie…
Read more »
Read more »
Salam de biscuiti cu cafea
16 October 2010
Ingrediente:
900 ml lapte 1 kg biscuiti normali 1 pachet de margarina 11 linguri cu
varf zahar 5 linguri cu varf cacao 2-3 linguri cafea 3 sticlute esenta
rom 700-800 g rahat Mod de preparare: Se rup biscuitii si se taie
rahatul intr-un vas mai mare. Separat, se fierbe laptele, se adauga
margarina si zaharul…
Read more »
Read more »
Retete de post: Salata de orez
16 October 2010
Ingrediente:
1 ceasca de orez 1 rosie taiata cuburi 1 castravete mare taiat cuburi 2
ardei grasi de diferite culori taiati ca chibritele 200 g masline negre
si verzi 3-4 bucati de sparanghel din conserva otet ulei de masline
patrunjel tocat Mod de preparare: Orezul fiert se pune la racit in
frigider. Intre timp se…
Read more »
Read more »
Aperitive cu pastă de peşte si caşcaval
16 October 2010
O
reteta de aperitive cu pasta de peste si cascaval din: paine, pasta de
ansoa, smantana, cascaval si unt. Ingrediente: 3-4 felii de pâine (de o
zi) 1 tub pastă de anşoa 1 lingură smântână 100 g caşcaval 2 linguri
unt Mod de preparare: Cureţi feliile de pâine de coajă, apoi le tai
pătrate…
Read more »
Read more »
Salata de quinoa cu portocale si menta
16 October 2010
Ingrediente:
3 portocale mari despartite in felii si taiate in bucatele 1 ceasca
morcovi 2 cesti cereale fierte – quinoa hrisca 1 1/2 ceasca telina 1/4
ceasca dressing de salata cu mustar 3 linguri suc de lamaie 1/4 ceasca
menta proaspata salata verde Mod de preparare: Combina toate
ingredientele, cu exceptia frunzelor de salata verde,…
Read more »
Read more »
Măsline umplute
16 October 2010
Ingrediente:
150 g măsline mari 100 g miez de nucă 2 caţei de usturoi 150 g unt sau
margarină sare piper 2-3 fire de patrunjel Mod de preparare: Scoţi
sâmburii măslinelor fără să le tai în jumătate şi le laşi deoparte până
pregăteşti umplutura. Dai nuca prin maşina de măcinat, apoi o amesteci
cu usturoiul…
Read more »
Read more »
Mâncarea vegană, gust fără foc
16 October 2010
Lapte
de nuci, ciorbe şi hamburgeri. Pe aceeaşi listă adăugaţi tort de
ciocolată, îngheţată şi chiar chiftele. Toate intr-un meniu complet
crud. Despre alimentaţia vegană fără foc se spune că este extrem de
sănătoasă. Unii susţin că este şi o adevărată afacere pentru cei
afectaţi de criza economică. Şi mai are o parte bună: este…
Read more »
Read more »
Egg drop soup(Supa)
16 October 2010
Ingrediente:
supa de pui (strecurata) citeva frunze de loboda sau salata verde 1 ou
verdeata tocata sare piper Mod de preparare: Intr-o oala de supa se pune
la fiert supa de pui strecurata. Intre timp se spala si se rup putin
frunzele de salata (sau loboda). Cind supa fierbe, se adauga frunzele in
ea si…
Read more »
Read more »
Tort cu fructe
16 October 2010
Ingrediente:
1 cutie compot de piersici 1 cutie compot de caise 6 ouă 1 cană de
zahăr 1 cană de făină 1 pacheţel de vanilie coajă de lămâie rasă Mod
de preparare: Se bat ouăle spumă cu zahăr, apoi se adaugă vanilia,
lămâia şi făina. Se coace în tavă tapetată cu ulei şi făină…
Read more »
Read more »
Fructe prajite
16 October 2010
Ingrediente:
2 banane 1 mar 2 felii de ananas 80 gr faina 6 linguri de apa 1
lingurita praf de copt 1 varf de cutit de sare 1 lingura de zahar ulei
miere Mod de preparare: Se curata fructele de coaja, bananele se taie
rondele, merele fasiute, ananasul sferturi. Se prepara un aluat mai
moale…
Read more »
Read more »
Salata festiva de citrice
16 October 2010
Ingrediente:
3 fructe de grapefruit curatate 3 portocale curatate 1 varf lingurita
sare 1 castravete mediu,taiat marunt seminte de floarea soarelui 2 buc
avocado taiate felii 2/3 cana otet 1/3 cana zahar 1 ceapa mica taiata
inele Mod de preparare: Se taie grapefruitul si portocalele deasupra
unui castronel, pentru a nu pierde zeama. Intr-un…
Read more »
Read more »
Ton in sos de iaurt picant
16 October 2010
Ingrediente: file de ton 6 portii 250 ml iaurt 200 ml lapte de cocos
1/2 lamaie 10 g curry 10 g enibahar pulbere 10 frunze de busuioc 5 catei
de usturoi 10 g sare 1 lingura de ulei 5 g sofran 1 legatura de marar
25 g coniac Mod de preparare: Fileul de peste…
Read more »
Read more »
Prajitura braziliana Beijinho
16 October 2010
Ingrediente:
400 g lapte condensat 2 linguri margarina 150 g de cocos Mod de
preparare: Intr-o oala se pune laptele si margarina se da la foc mic.
Cand s-a topit margarina se adauga cocosul mestecand in continu pana
cand incepe sa se desprinda de pe oala. Se da la racit. Dupa ce sa
racit…
Read more »
Read more »
Salata egipteana
16 October 2010
Ingrediente:
4 castraveti 1/2 lingurita usturoi pisat sau taiat foarte fin 1 ceasca
iaurt 1 lingurita marar verde tocat marunt 3 ridichi taiate marunt Mod
de preparare: Curatati castravetii. Amestecati usturoiul, iaurtul si
mararul, apoi adaugati castravetii taiati fin si ridichile. Amestecati
bine. Cel mai simplu ar fi ca ridichile si castravetii sa fie…
Read more »
Read more »
Banane in aluat
16 October 2010
O
reteta simpla si delicioasa de banane in aluat din: banane, suc de
lamaie, ulei, zahar, faina, ou, sare, lapte si praf de copt.
Ingrediente: 2 banane mari suc de lamaie ulei zahar 60 g faina 1 ou 1
varf de lingurita sare 1/4 cana lapte 1 sfert de lingurita praf de copt
Mod de…
Read more »
Read more »
Salata de vinete iuti
16 October 2010
Ingrediente:
2-3 vinete 2-3 ardei iuti 3-4 ardei grasi gogosari ardei capia usturoi
sare piper ulei otet Mod de preparare: Se coc vinetele si ardeii, ca
pentru o salata obisnuita de vinete sau salta de ardei copti. Atentie
cind se coc ardeii iuti sa nu se arda prea mult, caci sint subtiri in
carne,…
Read more »
Read more »
Salata chinezeasca
15 October 2010
Ingrediente:
1/2 varza 3 morcovi 2 castraveti 5-6 catei usturoi 3 linguri zahar otet
dupa gust ardei rosu iute sau praf de chili (1/2 lingurita) piper Mod
de preparare: Se taie varza fideluta, morcovii si castravetii se dau pe
razatoarea mare, usturoiul de toaca marunt (in nici un caz nu se
zdrobeste in presa). Separat…
Read more »
Read more »
Parfe cu vanilie, caise şi fructe de pădure
15 October 2010
Ingrediente pentru parfeul de vanilie: 150 g zahăr 3 ouă 1/2 l lapte 2
plicuri zahăr vanilat 3 linguriţe rase cu făină 150 g frişcă Ingrediente
pentru parfeul de fructe de pădure: 100 g zahăr 2 ouă 300 ml lapte 2
linguri rase cu făină 300 g zmeură, agrişe fragi 100 ml frişcă
Ingrediente…
Read more »
Read more »
Prăjitură cu caise şi bezea
15 October 2010
Ingrediente: 5 ouă 10 linguri apă minerală 500 g zahăr 250 g făină 1 kg
caise scorţişoară Mod de preparare: Freci gălbenuşurile cu jumătate
din cantitatea de zahăr, adaugi apa minerală lingură cu lingură, apoi
făina în ploaie şi omogenizezi compoziţia. Speli caisele, le tai în
jumătate şi le scoţi sâmburii. Torni aluatul…
Read more »
Read more »
Geagic (Salata turceasca)
15 October 2010
Ingrediente:
2-3 catei usturoi 1 l iaurt 3 castraveciori verzi 1 legatura de marar
Mod de preparare: Se piseaza usturoiul, se curata partial castravetii si
apoi se rad pe o razatoare mare sau se fac cubulete foarte mici.
Mararul se toaca fin. Se adauga iaurtul si sarea, dupa care se amesteca
toate ingredintele.Se serveste la…
Read more »
Read more »
Pui cerchez
15 October 2010
Ingrediente:
1 pui 3 catei de usturoi 250 gr nuca 1/2 piine veche 1 cescuta ulei de
masline 1 virf de piper rosu (boia iute) Mod de preparare: Se alege un
pui mediu, se curata, se spala si se fierbe o jumatate de ora. Se scoate
si se lasa sa se raceasca. Miezul de piinea…
Read more »
Read more »
Salata de orez cu curry
15 October 2010
Ingrediente: 1 ceapa 1 catel de usturoi 3 1/4 cani de apa 1 1/2 ceasca
orez brun cu bobul lung 1 lingura praf de curry 1 varf de lingurita
piper alb 2 cesti broccoli 1 legatura de praz 2 rosii mari, taiate
cubulete Ingrediente sos: 1 lingura de apa 1 lingura sos de soia…
Read more »
Read more »
Pui adobo
15 October 2010
Ingrediente: 4 file-uri piept pui aprox 150 gr bucata 1/2 cana sos de
soia 1/2 cana otet de vin 1 cana apa 10 catei de usturoi 5 lingurite de
praf de usturoi Mod de preparare: Se da in clocot soia cu otetul, apa
si usturoiul zdrobit sau praful de usturoi. Se adauga carnea…
Read more »
Read more »
Surprise-Shrimps
15 October 2010
Ingrediente: 10 buc.creveti de marime medie 10 felii subtiri de piept
de curcan afumat 2 portocale 50 ml de sirop de grenadine 30 g seminte
scobar 1 lingura de miere de albine 50g smantana dulce 1 pahar de vin
rosu demi-sec 30 g de migdale macinate 30 g de unt 1 sfert de tulpina…
Read more »
Read more »
Tort cu capsuni
15 October 2010
Ingrediente
blat: 80 g unt topit 4 ouă 120 g zahăr 1 plic vanilie 60 g făină 60 g
amidon 50 g mac măcinat Ingrediente crema: 800 g căpşuni,1 kg brânză
de vaci,150 g zahăr,sucul şi coaja de la o lămâie,6 foi de gelatină,250
ml frişcă, 1 pachet praf gelatină albă,250 ml suc de…
Read more »
Read more »
Peste la sare
15 October 2010
Ingrediente:
peste (de carne alba) 2 kg sare mare patrunjel Mod de preparare: Se
curata pestele si se taie capul, se spala foarte bine dupa care se usuca
foarte bine pina este total svintat. Se foloseste un vas de yena de
marimea cantitatii de peste (2-3 pesti, 1-1,5 kg) de preferinta
dreptunghiular si innalt…
Read more »
Read more »
Piept de pui cu nuci
15 October 2010
Ingrediente:
2 piepturi de pui prajite sau facute pe grill 2 castraveti mici 1 ceapa
rosie 1 pahar nuci pecan Ingrediente sos: 3 linguri sos soia, 1
lingurita radacina ginger razuita, 1 lingurita otet de vin rosu, 1
lingura zahar, 2 linguri ulei arahide, 1
lingura ulei sesam Mod de preparare: Carnea prajita se…
Read more »
Read more »
Mazare verde cu sos cu miere si vin
15 October 2010
Ingrediente: 500 g mazăre verde piper 3 ouă 1 lingură miere 1 lingură
vin roşu dulce 1 linguriţă oţet 1 lingură ulei sare Mod de preparare:
Opăreşti mazărea în apă clocotită, apoi o scurgi şi o pui la fiert în
altă apă cu sare până se înmoaie. Separat, fierbi ouăle şi când sunt…
Read more »
Read more »
Salată de orez cu peşte si zeamă de lamaie
15 October 2010
Ingrediente: 1 ceaşcă orez cu bobul lung 1/2 cană cu varză albă tăiată
ca la salată 1 conservă mare (180-250 g) de peşte în ulei (sardină,
hering etc) 1 roşie 1 ou fiert 1-2 linguri maioneză zeamă de lămâie după
gust Mod de preparare: Fierbi orezul doar cu apă şi puţină sare şi…
Read more »
Read more »
Mancare de salata verde
15 October 2010
Ingrediente: 5-6 salate 3 căţei usturoi ulei 1/2 l lapte Mod de
preparare: Tai usturoiul mărunt şi îl prăjeşti în puţin ulei, apoi
stingi laptele. Speli salata, o rupi bucăţi mai mici şi o adaugi în
cratiţă. După ce dă laptele în clocot, o mai laşi pe foc 4-5 minute şi o
dai…
Read more »
Read more »
Peste cu sos de usturoi
15 October 2010
Ingrediente:
4 fileuri de peste alb 50 g faina amestecata cu un varf de cutit de
praf de copt 1ou 125 ml bere 80 ml ulei de masline 50 g pesmet
Ingrediente sos: 2 cartofi mari cruzi curatati de coaja, 4 catei de
usturoi, 1 lingura otet alb, sare, piper, 80 ml ulei de masline.…
Salata de bame
15 October 2010
Ingrediente:
bame ceapa rosie sau dulce ardei gras jalapeno boabe de mustar cuisoare
piper coriandru foi de dafin catei de usturoi muguri de capere miere de
albine salbatice ulei de masline stors la rece sare de mare otet de vin
din orez alge marine Mod de preparare: Bamele intregi, se spala si se
scurg. Ceapa…
Read more »
Read more »
Peste cu orez
15 October 2010
Ingrediente:
peste 125 g slanina 40 gr unt 3 buc ceapa 4 buc rosii 1/2 lingurita
sofran sare piper boia 250 g orez Mod de preparare: Intr-o cratita cu
unt topit se pun slanina taiata in bucatele si cepele tocate marunt.
Indata ce incep sa capete o culoare aurie, se pune peste pestele taiat
bucatele…
Read more »
Read more »
Şniţele de soia cu piure de mazăre
15 October 2010
Ingrediente: 1 pachet şniţele de soia 1 ou 2 linguri pesmet 2 linguri
făină 250 g mazăre 1 lingură unt topit 3 linguri lapte sare ulei Mod
de preparare: In apă clocotită cu sare pui la fiert şniţelele de soia
pentru 30 de minute. Separat, fierbi mazărea şi când este gata o laşi…
Read more »
Read more »
Tort cu cacao
15 October 2010
Ingrediente
blat : 4 ouă 10 linguri de apă 1 cană de zahăr 6 linguri de făină 6
linguri de nucă măcinată 1 linguriţă de amoniac stins Ingrediente
crema: 400 g unt, 100 g cacao, 300 g zahăr, 6 linguri de apă. Mod de
preparare: Se freacă gălbenuşurile cu zahăr, adăugând câte puţin,
alternativ…
Read more »
Read more »
Tort cu ciocolata II
15 October 2010
Ingrediente
blat: 10 ouă 12 linguri de zahăr 2 linguri de pesmet 2 linguri de făină
20 linguri de nucă măcinată Ingrediente crema: 4 gălbenuşuri, 300 g
zahăr, 1 pachet de cacao şi 2 ciocolate Mod de preparare: Frecăm
gălbenuşurile cu zahăr, adăugăm albuşurile bătute spumă tare, apoi
adăugăm pesmetul, nucile, făina şi un vârf…
Read more »
Read more »
Muraturi turcesti
15 October 2010
Ingrediente:
gogonele verzi morcovi telina ceapa gogosari varza alba conopida boabe
de mustar boabe de piper sare otet miere de albine Mod de preparare: Se
curata gogonelele de saminta si apoi se taie cubulete mici. Morcovii,
ceapa si telina se taie pe lung apoi se taie rondele. Varza se toaca
marunt fara a fi frecata…
Read more »
Read more »
Manga Thai
15 October 2010
Ingrediente:
250 g orez Basmati sare 500g file de somon fara piele 1 catel de
usturoi 1 legatura de ceapa verde 2 linguri de ulei 3 linguri sos de
soia 200 ml de smintina 4 linguri vin sec 1 conserva mango 1 lingura
ulei de susan 1 lingurita coaja de lamiie Mod de preparare:…
Read more »
Read more »
Cubulete de peste prajit
15 October 2010
Ingrediente:
250 g peste file 1 albus de ou sare cate un varf de cutit de piper
negru macinat chimion macinat coriandru 1 lingurita de amidon alimentar 3
linguri ulei Mod de preparare: Pestele se zvanta si se taie in bucati
cat sa incapa in gura. Albusul de ou se bate spuma, se amesteca bine…
Read more »
Read more »
Cubulete de peste dulci acrisoare
15 October 2010
Ingrediente:
400 gr biban file sucul de la o jumatate de lamaie 2 linguri de sos de
soia si doua linguri de otet sare piper alb macinat coriandru chimion
macinat ghimbir pudra zahar dupa gust 4 linguri de ulei de arahide
pentru prajit 1 ou 2 linguri si jumatatede amidon de porumb 2 morcovi
taiati…
Read more »
Read more »
Cum se prepara Cocktail Hot Pants (video)
15 October 2010
O
reteta video foarte simpla despre cum se prepara Cocktail Hot Pants.
Ingrediente: 2 tsp salt 1 lime wedge 30 ml grapefruit juice 50 ml
tequila gold 15 ml peppermint schnapps Ice cubes 1 saucer 1
old-fashioned or short drink glass 1 shot measure 1 shaker 1 strainer
(if the shaker doesn’t include one) or…
Read more »
Read more »
Desert cu cireşe
15 October 2010
Ingrediente: 400 g cireşe bine coapte 100 g zahăr 4 linguri făină 2 ouă
+ 2 gălbenuşuri 500 ml lapte 20 g unt 2 linguri smântână 1 praf sare.
Mod de preparare: Speli cireşele, le scoţi sâmburii şi le presari cu 3
linguri de zahăr. Separat, amesteci ouăle cu gălbenuşurile, 1 adaugi
făina…
Read more »
Read more »
Salata de avocado
15 October 2010
Ingrediente:
2 buc avocado 1 rosie 1 salata mica sare piper 100 gr fasole 100 gr
branza smantana 2 oua fierte tari 1 castravete 1 muratura 2 lingurite
suc de lamaie 2 lingurite nuci condimente Mod de preparare: Se spala
salata si se lasa in frigider, intr-un vas cu capac. Se spala
castravetele, se taie…
Read more »
Read more »
Căpşune gratinate
15 October 2010
Ingrediente: 600 g căpşune 1 lingură margarina 1 lingură zahăr 1 plic
zahăr vanilat 125 ml frişca 4 gălbenuşuri zahăr pudră Mod de
preparare: Cureţi căpşunele, le speli, le laşi să se scurgă, apoi le tai
în jumătăţi şi le aşezi într-un vas termorezistent, ca ţiglele pe casă.
Dai apoi pe răzătoarea…
Read more »
Read more »
Churros de Pescado
15 October 2010
Ingrediente:
3 bucati file de peste 2 catei usturoi pisati 2 lingurite patrunjel
tocat 1/2 sticla bere 1 ceasca faina 1 lingurita praf de copt 1
lingurita sofran sare ulei pentru prajit Mod de preparare: Intr-un vas
mare se amesteca usturoiul, patrunjelul, berea, faina, praful de copt,
sofranul si sarea pina se omogenizeaza. Se incinge…
Read more »
Read more »
Tort cu branza de vaci
15 October 2010
Ingrediente:
1 kg brânză 200 g smântână 350 g zahăr 1 plic zahăr vanilat 200 g
stafide stropite cu rom Mod de preparare: Se amestecă bine toate la un
loc şi se lasă să stea timp de 20 de minute. După aceea, punem 200 ml
de suc de fructe şi 30 g gelatină la…
Read more »
Read more »
Cartofi cu ciuperci si sos de smantana
15 October 2010
Ingrediente: 1,5 kg cartofi 250 g ciuperci 150 g unt 250 g smantana 200
ml lapte sare piper Mod de preparare: Cartofii se taie in felii si se
calesc in unt. Se fierbe laptece cu smantana. Se asezoneaza si se lasa
la fiert 10 minute la foc mic. In sos se adauga cartofii si…
Read more »
Read more »
Tort cu gem si fructe
15 October 2010
Ingrediente:
7 ouă 300 g de zahăr 1 cană de făină 400 g gem 2 portocale 2 banane 2
mandarine 20 g gelatină 300 g frişcă sare coajă de portocale Mod de
preparare: Se freacă gălbenuşurile cu zahărul spumă, se adaugă
mirodeniile, făina şi albuşurile bătute spumă, apoi se coace la foc
potrivit. După…
Read more »
Read more »
Dulceata de vinete cu nuci
15 October 2010
Ingrediente: 1 kg vinete mici (de marimea unui ou) 100 gr de miez de
nuca sucul de la o lamiie 800 g de zahar 500 g miere 1 baton de vanilie 1
lingurita piper ghimbir nucsoara Mod de preparare: Se curata
frunzulitele verzi din jurul cozii (codita se pastreaza). Se face o
taietura in…
Read more »
Read more »
Farfale de pastarnac
15 October 2010
Ingrediente:
450 g pastarnac taiat felii 1 lingura iaurt 25 g unt 1 ou batut 125 g
pesmet 1+1/2 lingurita curry ulei pentru prajit Mod de preparare: Se
fierbepastarnacul in apa clocotita cu putina sare timp de 15 minute. Se
scurge si se zdrobeste. Se adauga restul ingredientelor. Se da la
frigider pana sa intareste.…
Read more »
Read more »
Caracatita cu sos si macaroane scurte
15 October 2010
Ingrediente:
1 ceapa mare sau doua mai mic suc de rosii 1 pahar de vin alb putin
usturoi piper 1caracatita sare Mod de preparare: In primul rind se pune
la fiert caracatita intr-o oala fara nici un pic de apa. Caracatita are
mult lichid care se lasa cu fierberea. Nu se pune nici sare, traieste…
Read more »
Read more »
Salata cu tofu
15 October 2010
Ingrediente:
100 g tofu 1 salata verde 1 rosie 1 castravete Mod de preparare: Se
prepara ca o salata obijnuita (salata rosii si castravete), se adauga
ulei si otet (sau lamaie pentru mai multa aroma) iar deasupra cand
salata este gata se pune tofu taiat cubulete. Pofta buna!
Read more »
Read more »
Tort cu banane
15 October 2010
Ingrediente:
1 blat de tort 5 banane 1 plic gelatină 100 ml vin 150 ml suc de mere 5
linguri zahăr 4 foi de gelatină 650 ml frişcă 100 g ciocolată 24
beţişoare de napolitane 1/2 întăritor de frişcă Mod de preparare:
Blatul se înveleşte cu un inel de tort sau cu un brâu…
Read more »
Read more »
Cartofi umpluti cu carne
15 October 2010
Ingrediente: 8 cartofi mari 30 g unt 1 ceapa 3 linguri ulei 1 legatura
patrunjel sere piper 100 g miez de paine 1 ou 200 ml supa de carne 1
lingura faina Mod de preparare: Se caleste ceapa, se adauga carnea
tocata si patrunjelul si se mai lasa la foc mic inca 5 minute.…
Read more »
Read more »
Vinete Bruschetta
15 October 2010
Ingrediente: 4 felii paine, de 1,5 cm grosime 1 catel usturoi 10-12
linguri ulei 1 vanata micuta taiata felii de 1cm 150 g Mozarella taiata
felii, apoi feliile taiate in 2 4 rosii taiate felii frunze de patrunjel
Mod de preparare: Se incinge cuptorul, se projeste painea pana ce
devine crocanta. Se fraca fiecare…
Read more »
Read more »
Tort cu ciocolata I
15 October 2010
Ingrediente
blat: 9 ouă 3 linguri făină 8 linguri apă 400 g zahăr 400 g unt 100 g
cacao Ingrediente crema: 250 g unt, 175 g miere, 250 g nuci pisate
fin, 1 pacheţel de zahăr vanilat, 6 ouă Mod de preparare: Se dau la
fiert apa, zahărul, untul şi cacaoa, apoi se face…
Read more »
Read more »
Tort cu ananas si frisca
15 October 2010
Ingrediente:
3 ouă 200 g zahăr 250 ml lapte vanilie rom fructe din dulceaţă 40 g
gelatină 800 g frişcă 1 foaie din pandişpan 1 cutie compot de ananas 150
g sirop dulceaţă 1 lingură de amidon Mod de preparare: Se pune foaia
de pandişpan pe o tavă, apoi se înveleşte cu o centură…
Read more »
Read more »
Cartofi cu crema de ciuperci la cuptor
15 October 2010
Ingrediente:
900 g cartofi curatati si taiati in doua 225 g costita taiata in bucati
mici 3 ardei grasi taiati in rondele 295 ml crema de ciuperci (Knorr)
150 ml lapte Mod de preparare: Se incinge cuptorul. Se fierb cartofii in
apa cu sare, timp de 8 minute. Se lasa la racit apoi se taie…
Read more »
Read more »
Tarta cu branza si ceapa
15 October 2010
Ingrediente
aluat: 250 g faina 150 g margarina 2-3 linguri apa rece sare
Ingrediente umplutura:1 lingura ulei, 2 cepe mari taiate fin,3 oua
batute ,150 ml lapte ,250 g branza rasa sare, piper Mod de preparare: Se
pun faina si sarea intr-un castron, se adauga margarina si se amesteca
pana ce seamana cu niste firimituri…
Read more »
Read more »
Sandvis asezonat cu ou
15 October 2010
Ingrediente: 8 felii paine 8 felii cascaval 4 linguri ketchup 4 felii
sunca / carne vita conserva 2 oua batute 1 lingura lapte sare piper 2
linguri ulei cartraveti felii rosii cuburi Mod de preparare: Se pune
cate o felie de cascaval pe 4 felii de paine. Deasupra se unge cu
ketchup si peste…
Read more »
Read more »
Ciuperci in sos de marar
14 October 2010
Ingrediente: 500 g ciuperci 2 linguri ulei 1 legatura marar 2 linguri
faina sare piper Mod de preparare: Se taie ciupercile marunt. Se pun in
tigaie cu uleiul, se acopera si se lasa la foc mic pana se inmoaie. Se
pune o legatura de marar si se mai lasa pe foc. Se amesteca faina…
Read more »
Read more »
Ruladă din carne tocată în foi de varză dulce
14 October 2010
Ingrediente: 8 foi de varză dulce 500 g carne tocată 1 ardei roşu 1
ardei verde 1 ceapă 2 căţei de usturoi 2 linguri smântână 100 g
şunculiţă 1 felie pâine 4 ouă 2 morcovi 1 ţelină sare piper Mod de
preparare: Cureţi ceapa, ardeii şi usturoiul, le tai mărunt şi le
căleşti…
Read more »
Read more »
Placinta cu cascaval
14 October 2010
Ingrediente
aluat: 100 g faina 100 g faina integrala (sau de tara) 1 lingurita boia
de ardei 125 ml apa 75 g unt taiat cuburi Ingrediente umplutura: 2 oua
separate , 200 ml smantana grasa, 2 lingurite mustar, 175 g cascaval
Dalia ras, 50 g cascaval taiat cuburi,1 lingurita cimbru uscat Mod de
preparare: Se…
Read more »
Read more »
Paine prajita cu legume si sunca de Praga
14 October 2010
Ingrediente:
2 ardei grasi (unul rosu, unul galben) 2 dovlecei taiati felii 4
linguri ulei 1 paine 2 catei usturoi 50 g sunca Praga taiata fasii Mod
de preparare: Se incinge cuptorul. Se pune in tava de la aragaz ardeii
taiati fasiute si dovleceii. Se pun 2 linguri de ulei, se asezoneaza si
se dau…
Pasta picanta cu branza de vaci
14 October 2010
Ingrediente: 100 g branza de vaci 30 ml lapte 50 g margarina usturoi
pisat sare piper Mod de preparare: Se amesteca branza cu laptele si se
lasa sa stea cateva minute. Se adauga usturoiul pisat, apoi se freaca
totul cu margarina. Se asezoneaza. Pofta buna!
Read more »
Read more »
Turte cu sunca si salvie
14 October 2010
Ingrediente: 700 g cartofi fierti, zdrobiti si raciti 1 ceapa mica rasa
150 g sunca taiata cubulete 2 leg. salvie, tocate 2 oua batute 130 g
pesmet 4 linguri parmezan ras 2 linguri faina 4 linguri ulei Mod de
preparare: Se amesteca cartofii, ceapa, sunca, salvia, 2 linguri de ou
batut si se asezoneaza.…
Read more »
Read more »
Blaturi cu miere
14 October 2010
Ingrediente:
200 g zahăr 1 ou 2 linguri de miere 1 linguriţă de bicarbonat 50 g unt 4
linguri de lapte 450 g făină Mod de preparare: Se fierb timp de 5
minute se dă compoziţia la o parte, apoi adăugăm făina se frământă, după
care se coc patru foi. Se pot umple cu…
Read more »
Read more »
Tort cremos cu ciocolata
14 October 2010
Ingrediente:
175 g margarină 150 g zahăr 3 plicuri zahăr vanilat 3 ouă 300 g faină 3
linguriţe praf de copt 18 buc. batoane mici de ciocolată umplută cu
nucă de cocos 50 g cocos ras 2-3 linguri gem de caise 400 g frişcă 1
lingură de cacao Mod de preparare: Se freacă margarina…
Read more »
Read more »
Macaroane cu soia si branză topită
14 October 2010
Ingrediente: 300 g macaroane 1 ceapă 1 pungă granule soia 1 tub de
brânză topită cu gust de şuncă 1 lingură făină sare piper 1 legătură
pătrunjel Mod de preparare: Pui la fiert în apă cu sare toată soia şi
după ce a fiert laşi granulele să se scurgă bine. Fierbi şi macaroanele…
Read more »
Read more »
Mic dejun gratinat
14 October 2010
Ingrediente:
900 g cartofi 3 linguri ulei 3 cepe taiate felii subtiri 2 catei
usturoi pisati 200 g felii bacon, taiat mare 100 g branza rasa 4 rosii
taiate felii 3 linguri patrunjel tocat Mod de preparare: Se incalzeste
cuptorul. Se fierb cartofii timp de cca. 8 minute. Se lasa sa se
raceasca, apoi se…
Read more »
Read more »
Tarta cu cascaval si nuci
14 October 2010
Ingrediente: 75 g unt 2 cepe mari, taiate subtiri 75 g nuci, taiate
bucatele 150 g cascaval 1 mar mare taiatin felii subtiri 12 foi de
placinta 3 oua batute 100 ml frisca nebatuta cu 29-30% grasime Mod de
preparare: Se incinge cuptorul. Se topeste intr-o cratita o treime din
unt, se adauga ceapa,…
Read more »
Read more »
Tort bezea
14 October 2010
Ingrediente:
10 ouă 1 kg zahăr 450 g miez nucă 2 linguri de făină 400 g unt 100 g
cacao 100 g coniac sau rom 2 pacheţele de vanilie coaja de la o lămâie
esenţă de migdale Mod de preparare: Blatul se bat spumă cele 10
albuşuri cu 500 g zahăr, apoi se adaugă…
Read more »
Read more »
Tort buturuga
14 October 2010
Ingrediente: 7 oua 5 linguri de zahăr 100 g nucă măcinată 2 linguri de
pesmet 200 g zahăr 2 linguri de cacao 3 linguri de lapte Mod de
preparare: Blatul se bat spumă 5 albuşuri cu 5 linguri de zahăr, apoi se
adaugă gălbenuşurile, 100 g nucă măcinatăşi 2 linguri de pesmet. După…
Read more »
Read more »
Bhaja cu conopida si broccoli
14 October 2010
Ingrediente:
50 g faina 1/2 lingurita turmeric 1/2 lingurita chinmen macinat 1/2
lingurita garam masala 150 ml apa 450 g conopida brocolli taiate in
buchetele mici ulei pentru prajit Mod de preparare: Se amesteca faina cu
condimentele si cu putina sare. Se adauga apa si se amesteca pana
devine un aluat omogen. Se pun buchetele…
Read more »
Read more »
Macrou cu mujdei de usturoi si roşii coapte
14 October 2010
Ingrediente: 1 kg macrou congelat 1 căpăţână de usturoi 1 kg roşii ulei
sare Mod de preparare: Decongelezi peştele, îl cureţi, îl speli, îl
sărezi şi îl prăjeşti în ulei încins. Pui pe o tavă pui o folie de
aluminiu, presari sare şi coci roşiile. Când sunt gata, le cureţi de
pieliţe şi…
Read more »
Read more »
Chiftelute cu orez
14 October 2010
Ingrediente:
225 g orez 350 g spanac proaspat, taiat 2 linguri ulei 8 cepe verzi,
taiate 2 linguri patrunjel, tocat 1/4 lingurita nucsoara 1ou batut 225 g
cascaval 175 g pesmet alb Mod de preparare: Se fierbe orezul, spanacul
se prajeste ceapa 1 minut si se amesteca impreuna cu orezul si spanacul
intr-un castron. Se…
Read more »
Read more »
Vinete si dovlecei pane
14 October 2010
Ingrediente : 125 g faina 1/2 lingurita sare 1 ou mare 200 ml bere 2
linguri sos Tabasco 225 g dovlecei, taiati fasii 225 g vinete, taiate
fasii ulei pentru prajit Mod de preparare: Se amesteca faina si sarea,
se adauga galbenusul de ou, berea si sosul Tabasco. Se amesteca pana
devine o pasta…
Read more »
Read more »
Paine cu salvie si ceapa
14 October 2010
Ingrediente: 50 g unt/margarina 1 ceapa taiata marunt 225 g faina
obisnuita 225 g faina integrala 1/2 lingurita drojdie bere uscata si un
praf sare 300 ml lapte cald 2 linguri frunze salvie proaspete faina
pentru tapetat 1 lingura sare grunjoasa Mod de preparare: Se topeste
untul intr-o tigaie si se adauga ceapa, lasand…
Read more »
Read more »
Tiramisu-Tort fara cuptor
14 October 2010
Mod
de preparare: Pe un pat de 200 g biscuiţi măcinaţi, amestecaţi cu 200 g
zahăr pudră, 150 g unt topit, 1 fiolă esenţă de rom, 1 lingură de
cacao, se pune o cremă făcută din: 600 g brânză dulce de vaci, pasatăşi
amestecată cu 300 g frişcă bătutăşi gălbenuş frecat spumă cu zahăr şi…
Read more »
Read more »
Prăjitură cu foi de cocos, cireşe şi glazură de ciocolată
14 October 2010
Ingrediente foi: 5 albuşuri 150 g zahăr 150 g nucă de cocos 3 linguri
făină 1 linguriţă praf de copt Ingrediente cremă: 1 plic budincă, de
vanilie 250 ml lapte 250 gzahăr 5 gălbenuşuri 2 plicuri zahăr vanilat
500 g cireşe 200 g margarină 100 g ciocolată 1 lingură de ulei pentru
glazură …
Read more »
Read more »
Conservarea berii
14 October 2010
Prelucrarea berii are loc în medii sărace în oxigen, fiindcă, peste
anumite limite, prezenţa oxigenului provoacă oxidarea băuturii, un
defect care poate fi întâlnit atunci când băutura este produsă în sticlă
sau la cutie. Aceasta aduce după sine o degradare a aromei şi un gust
făinos, neplăcut, asemănător cartonului umed. Pentru a preîntâmpina
acest…
Read more »
Read more »
Chiftelute de cartofi si napi
14 October 2010
Ingrediente: 450 g cartofi curatati si taiati cubulete 450 g napi
curatati si taiati cubulete 25 g unt 2 oua batute 4 linguri rozmarin
tocat 3 linguri ulei Mod de preparare: Se pun legumele intr-o cratita in
care clocoteste apa cu sare. Se acopera bine si se lasa pe foc 12-15
minute. Se scurg…
Read more »
Read more »
Platou cu cascaval si rosii
14 October 2010
Ingrediente:
1 vanata mare, taiata felii 1 lingura sare 8 linguri ulei 4 rosii
taiate felii 225 g cascaval (branza telemea), taiat felii 1 salata 1
andiva 12 masline negre 3 linguri otet Mod de preparare: Se pun feliile
de vinete intr-o strecuratoare si se presara sare. Se lasa la scurs, se
spala cu apa…
Read more »
Read more »
Tarta cu fructe
14 October 2010
Ingrediente: 3 ouă 300 g zahăr 300 g smântână 300 g făină 1 praf de
copt 1 pacheţel de vanilie Mod de preparare: Batem ouăle cu zahărul,
adăugăm smântâna, vanilia, praful de copt şi făina. Tapetăm o tavă cu
ulei şi făină, apoi punem compoziţia, peste care adăugăm 1 kg fructe
fără sâmburi.…
Read more »
Read more »
Tarta cu mere
14 October 2010
Ingrediente:
125 g margarină 125 g zahăr 3 ouă 200 g făină sare 1 praf de copt arome
Mod de preparare: 2/3 din aluat se pune în tavă, apoi 750 g mere
tăiate sub formă de semilune se aşează în cerc pe tot aluatul, după
care, o treime din aluat şi trei linguri de…
Read more »
Read more »
Cocktail Mara House cu carne pui si fructe
14 October 2010
Ingrediente:
250 g carne pui fiarta 200 g grapefruit 120 g kiwi 120 g compot ananas
20 g salata verde 140 g maioneza 80 g rosii 10 g masline 150 g morcovi
rasi sare piper patrunjel frunze Mod de preparare: Carnea de pui se taie
julienne si se amesteca cu fructele taiate cubulete. Maioneza se…
Read more »
Read more »
Clatite Picardia
14 October 2010
Ingrediente: 12 clatite 150 g jambon 250 g ciuperci 150 g cascaval ras
400 g smantana 40 g unt sare piper Mod de preparare: Se taie ciupercile
feliute si se calesc cu 15 g unt. Pe fiecare clatita se pune un strat
subtire de smantana, ciuperci, jambon taiat fasiute si cascaval ras. Se
ruleaza…
Read more »
Read more »
Ciuperci cu sos vinaigrett de lamaie
14 October 2010
Ingrediente:
12 ciuperci mari 100 ml ulei 25 g unt 1 leg. busuioc pentru ornat
Pentru vinaigrette: 1/2 lamaie coaja rasa si sucul ,1 lingura otet ,1
lingera capere mici,1 catel usturoi tocat marunt,2 linguri ulei ,1
lingurita mustar ,1 lamaie taiata bucati Mod de preparare: Pentru
vinegreta se amesteca toate ingredientele, dara bucatile de…
Read more »
Read more »
Cum se prepara Cocktail Shaker (video)
14 October 2010
Ingrediente: 50 ml tequila 75 ml pineapple juice 15 ml lemon juice Half
tsp grenadine Some Ice cubes 1 chopping board 1 knife 1 squeezer 1 shot
measure 1 cocktail shaker 1 strainer (if the shaker doesn’t include
one) or a small sieve 1 cocktail glass Cum se prepara Cocktail Shaker
Read more »
Read more »
Jambon rulat
14 October 2010
Ingrediente: 10 clatite 200 g cascaval 10 felii jambon sare piper suc
de rosii Mod de preparare: Se pune pe fiecare clatita cate o felie de
jambon, se acopera cu cascaval ras, apoi se ruleaza. Se aseaza intr-un
vas incasabil, se toarne sucul de rosii (sa le acopere), se pune sare si
piper dupa…
Read more »
Read more »
Pasta greceasca
14 October 2010
Ingrediente:
250 g masline 250 g unt 250 g branza 50 g lamaie sare piper Mod de
preparare: Se scot samburii maslinelor, apoi impreuna cu untul si branza
se dau prin masina de tocat. Se potriveste gustul de sare, piper si
lamaie si se freaca pana se obtine o pasta. Se aseaza pe un platou…
Read more »
Read more »
Cornulete cu carne
14 October 2010
Ingrediente aluat: 500 g faina 200 g margarina 150 g smantana 10 g
drojdie uscata / 1 lingura drajdie proaspata 1 lingura zahar 1/2
lingurita sare 50 ml lapte Ingrediente umplutura: 250 g carne vita + 250
g carne porc (tocata) ,2 cepe taiate fin,2 linguri ulei,2 oua,1/2
lingurita sare,1/2 lingurita piper,1 legatura patrunjel…
Read more »
Read more »
Tarta cu ciocolata
14 October 2010
Ingrediente:
150 g ciocolată menaj 3 linguri de cacao 1 cană de cafea lichidă 4
albuşuri 100 g zahăr 6 gălbenuşuri 200 ml de lapte 100 g zahăr 1 lingură
de făină 1 plic vanilie Mod de preparare: 150 g ciocolată menaj, 3
linguri de cacao şi o cană de cafea lichidă se amestecă bine…
Read more »
Read more »
Cocktail cu piept de pui
14 October 2010
Ingrediente sos: 3 linguri ketchup 2 linguri sos Worcestershire 2
linguri sus lamaie 1 lingurita mustar sare 150 ml smantana Ingrediente
cacktail: 2 bucati piept de pui (creveti, jambon, sunca Praga) 1 avocado
50 g frunze salata verde praf boia felii de lamaie Mod de preparare: Se
amesteca bine ingredientele pentru sos pana se…
Read more »
Read more »
Chec marmorat
14 October 2010
Ingrediente:
2 căni de apă 2 căni de zahăr 100 g cacao 250 g margarină 1 esenţă de
rom sare 2 ouă 300 g făină 1 lingură de bicarbonate 2 linguri de zeamă
de lămâie Mod de preparare: Apa, zahărul, cacaoa, margarina şi sarea
se pun la fiert, apoi luăm o cană de sirop…
Read more »
Read more »
Paine prajita cu legume si branza
14 October 2010
Ingradiente:
1 lingura ulei de masline 1 catel usturoi zdrobit 1 ceapa mare rosie
taiata sferturi 225 g ciuperci, taiate felii 175 g frunze spanac 4 felii
groase de paine alba 125 g branza, maruntita Mod de preparare: Se
incinge cuptorul foarte bine. Se incinge uleiul intr-o tigaie
incapatoare, se caleste ceapa si usturoiul 3-4…
Read more »
Read more »
Chifle cu seminte de marar
14 October 2010
Ingrediente:
560 g coca pentru paine alba 3 linguri seminte de marar lapte pentru
glazura Mod de preparare: Se incinge cuptorul foarte bine. Se pune coca
intr-un castron larg si se agauga semintele de marar. Se framanta bine.
Se imparte aluatul in 8 parti si se framanta fiecare timp de cateva
minute. Se modeleaza fiecare…
Vegeta la borcan
14 October 2010
Ingrediente:
1 kg morcovi 1 kg păstârnac 1 kg pătrunjel 1 kg gogoşari 1 kg conopidă 1
kg ardei kapia pătrunjel 2 legături ţelină 2 legături 600 g sare Mod
de preparare: Se dau toate prin maşina de tocat şi se amestecă cu sare,
apoi punem la borcane şi adăugăm puţin ulei deasupra. la…
Read more »
Read more »
Foi cu amoniac
14 October 2010
Ingrediente:
5 linguri de zahăr 1 ou 5 linguri de ulei 5 linguri de lapte 10 linguri
de făină 1 linguriţă de amoniac stins cu lapte mirodenii Mod de
preparare: Se bat ouăle cu zahăr timp de 15 minute, apoi se adaugă
restul şi se face o singură foaie. Dacă doriţi mai multe, dublaţi…
Read more »
Read more »
Foi pentru cremschnitt
14 October 2010
Mod
de preparare: Primul aluat se face din 6 linguri de apă, 2 ouă, o
linguriţă de sare, 4 linguri de smântână, 4 linguri de ulei, 3 linguri
de oţet şi făină cât cuprinde. După aceea se face al doilea aluat, din
500 g unt sau margarinăşi 150 g făină. Se face un aluat din…
Read more »
Read more »
Chifle umplute cu branza
14 October 2010
Ingrediente:
6 chifle 100 g unt 150 g branza 1 ou 1/2 pahar smantana 1 pahar lapte 1
lingurita marar tocat sare piper Mod de preparare: Se taie chiflele in
jumate si se inmoaie in lapte. Se amesteca branza cu oul, sarea, piperul
si mararul. Peste fiecare jumatate de chifla se intinde pasta de
branza…
Read more »
Read more »
Foi de strudel umplute,glasate cu vin rosu
14 October 2010
Ingrediente:
200 g paste fierte 500 g brânză de vaci 100 g stafide coajă de
portocală 200 g zahăr 5 gălbenuşuri 1 lingură de scorţişoară 2 pachete
de vanilie 5 albuşuri bătute spumă Mod de preparare: Se aşează între
foi de ştrudel, stropite cu ulei, compoziţia din paste cu brânză, se dă
la cuptor…
Read more »
Read more »
Barcute cu sunca
14 October 2010
Ingrediente: 100 g sunca 100 g maioneza 6 oua fierte tari 1 ceapa rasa 3
lingurite zacusca sare piper marar Mod de preparare: Se taie ouale pe
lung, se scot galbenusurile si se amesteca cu 2 linguri maioneza, pana
ce devine o pasta. Aceasta se amesteca cu ceapa, zacusca, mararul tocat,
sarea si piperul.…
Read more »
Read more »
Mâncare de ardei copţi cu pui si smântână
14 October 2010
Ingrediente: 1 piept de pui 5-6 ardei graşi roşii 300 g smântână 1
ceapă 1 lingură bulion 1 lingură făină sare 2 linguri unt Mod de
preparare: Speli ardeii, îi ştergi cu un prosop curat şi îi coci pe o
tablă pe aragaz. Cureţi în acest timp ceapa, o tai mărunt, o căleşti…
Read more »
Read more »
Covrigei
14 October 2010
Ingrediente:
250 g margarina 250 g smantana 250 g untura 150 g cascaval ras prin
razatoarea mica 2 linguri Delikat 2 oua faina cat cuprinde Mod de
preparare: Se amesteca ingredientele pana se obtine o coca potrivit de
tare. Compozitia se lasa la rece cateva ore. Se ia cate putina coca si
se modeleaza in…
Read more »
Read more »
Foi rulada
14 October 2010
Ingrediente:
5 ouă 5 linguri de zahăr 5 linguri de făină 2 linguri de ulei Mod de
preparare: Se bat albuşurile spumă, se adaugă gălbenuşurile, pe rând,
apoi se pun făina şi uleiul, după care se coace la foc iute. Pe o tavă
se pune hârtie şi apoi se toarnă compoziţia, se coace, după…
Read more »
Read more »
Salata de gogosari
14 October 2010
Ingrediente:
3 kg gogoşari 420 ml ulei 420 ml oţet 420 ml apă 420 g miere 420 g
pastă de tomate foi de dafin piper sare enibahar boabe de muştar Mod
de preparare: Se pun toate la fiert şi se face un sos, iar în acest sos
adăugăm gogoşarii, pe rând, şi îi opărim…
Read more »
Read more »
Tartine cu carne si ciuperci
14 October 2010
Ingrediente
compozitie: 500 g carne porc tocata 200 g ciuperci taiate felii subtiri
1/2 ceapa tocata marunt 1 catel usturoi pisat 1 lingura patrunjel sau
marar sare piper Pentru aluat: 1 cana apa , 50 g unt ,1 ou , sare ,2
cani faina Ingrediente decorare:100 g masline, 7 rosii taiate feliute
,100 g cascaval…
Read more »
Read more »
Rulouri
13 October 2010
Ingrediente:
300 g făină 150 g unt sau margarină 1 ou 1 linguriţă de oţet 2 linguri
de lapte puţină sare Ingrediente crema fiartă:1 pahar de lapte, 50 g
făină, 100 g unt gras, 4 gălbenuşuri, 100 g zahăr şi vanilie Ingrediente
crema din albuşuri : 3 albuşuri, 150 g zahăr, 70 g apă…
Read more »
Read more »
Pui cu legume si costiţă afumată
13 October 2010
Ingrediente: 4 copane de pui 100 g costiţă afumată 3 morcovi 1 ţelină 1
ardei roşu 1 ardei verde 2 cepe 2 roşii 3 linguri ulei 250 ml vin alb
sec sare piper boia condiment tip Delikat Mod de preparare: Cureţi
toate legumele, apoi tai morcovii rondele, ţelina şi ardeii bucăţi,
iar…
Read more »
Read more »
Rosii pane cu caşcaval si şuncă
13 October 2010
Ingrediente: 4 roşii mari 4 felii şuncă 4 felii de caşcaval 2 ouă 200 g
făină 200 g pesmet ulei pentru prăjit Mod de preparare: Speli
roşiile, tai fiecare roşie în 4 felii rotunde. Cele două capete le laşi
deoparte. Pui apoi între 2 felii de roşie o felie de caşcaval, una de…
Read more »
Read more »
Blat pentru tarta cu zmeura
13 October 2010
Ingrediente:
100 g unt 4 linguri de lapte 100 g zahăr 200 g făină 2 ouă 1 plic praf
de copt 1 pacheţel de zahăr vanilat 1 borcan de zmeură Mod de
preparare: Se freacă untul cu zahărul, se adaugă vanilia şi ouăle pe
rând, apoi praful de copt amestecat cu făina şi laptele.…
Read more »
Read more »
Chec cu stafide si sos de lamaie
13 October 2010
Ingrediente:
6 ouă 8 linguri de zahăr 11/2 cană de făină 1 pachet de margarină
Bunica coajă de lămâie 100 g stafide înmuiate în coniac sare vanilie
Mod de preparare: Pentru sos se pun zeama de la 2 lămâi, 4 linguri de
zahăr, 100 g rom, 50 g stafide şi 50 g migdale sau…
Read more »
Read more »
Conopidă umplută cu branză si morcovi
13 October 2010
Ingrediente: 1 conopidă 2 morcovi 250 g brânză de vaci 2 căţei de
usturoi 2 linguri făină 1 linguriţă măghiran 2 linguri unt 1 legătură
ceapă verde 2 ouă sare piper 3 linguri pesmet Mod de preparare: Speli
conopida, o fierbi în apă cu sare pentru aproximativ 10 minute, apoi o
laşi într-o…
Read more »
Read more »
Papricaş de pui cu clătite la cuptor
13 October 2010
Ingrediente: 1 pui 4 cepe 300 ml lapte 4 linguri făină 2 ouă 400 g
smântână boia piper sare ulei Mod de preparare: Speli puiul, îl
porţionezi, tai ceapa mărunt, o căleşti în ulei şi adaugi bucăţile de
carne. Le laşi să se rumenească puţin, apoi stingi cu apă cât să acopere
carnea,…
Read more »
Read more »
Ciorbă ardelenească de fasole verde
13 October 2010
Ingrediente: 1/2 kg fasole verde 1 ardei gras 1 os afumat 2 l apă 2-3
roşii 1 legătură verdeaţă 1 ceapă 2-3 căţei de usturoi 3-4 frunze de
ţelină 100 g smântână sare 1 lingură făină ulei Mod de preparare:
Cureţi fasolea, o tai bucăţi şi o fierbi în apă clocotită cu sare…
Read more »
Read more »
Vinete cu gogosari
13 October 2010
Ingrediente:
3 kg vinete 2 kg gogoşari 500 g ceapă 500 ml ulei oţet după gust sare
Mod de preparare: Se aleg vinetele frumoase, se spalăşi se taie felii
rotunde de grosimea unui deget, se săreazăşi se lasă să stea timp de o
oră, apoi se storc şi se prăjesc pe ambele părţi în…
Read more »
Read more »
Chec cu mere, nuci, ghimbir si brandy
13 October 2010
Ingrediente:
500 g mere curăţate şi tăiate în felii 1/2 de lămâie (suc şi coajă
rasă) 4 linguri de brandy rom sau esenţă 50 g stafide 100 g nucă tăiată 1
vârf de cuţit de ghimbir sau scorţişoară 200 g unt 150 g zahăr 3 ouă
300 g făină 2 linguriţe de praf de copt…
Read more »
Read more »
Blat de tort
13 October 2010
Ingrediente:
340 g zahăr 100 ml lapte 250 ml unt topit 50 g cacao 3 ouă 300 g făină
1/2de linguriţă de praf de copt 1 plic de zahăr vanilat Mod de
preparare: În untul topit punem laptele, zahărul şi cacaoa; se dau la
clocotit timp de două minute, apoi se lasă la răcit…
Read more »
Read more »
Rulouri cu mere
13 October 2010
Mod
de preparare: Se face un aluat din 180 g făină, 2-3 linguri de smântână
şi puţină sare. După aceea, se face al doilea aluat din 180 g făinăşi
120 g margarină. Se face primul aluat, se întinde un strat subţire din
el şi se aşează al doilea aluat peste el. Se ruleazăşi se dă…
Read more »
Read more »
Salata de popinci si gogosari
13 October 2010
Ingrediente:
4 kg gogoşari 3 kg popinci (ciuperci) 2 kg ceapă 100 g oţet 1 l de ulei
Mod de preparare: Se taie totul peştişori, după care se pun pe rând
într-o cratiţă cu 1 l de ulei. Se unduieşte timp de zece minute ceapa,
după care se dă deoparte, apoi se pun gogoşarii,…
Read more »
Read more »
Varza rosie cu bait de otet
13 October 2010
Mod
de preparare: Punem într-un vas 10 kg de varză roşie tocată fin ca
pentru salată, peste ea turnăm un baiţ făcut dintr-un litru de oţet, 1
kg zahăr, 400 g sare, 50 g boabe de muştar, 4-5 foi de dafin şi o
lingură de boabe de piper. Amestecăm cu o lingură până se topeşte…
Read more »
Read more »
Salată de legume fierte cu ciuperci si iaurt
13 October 2010
Ingrediente: 200 g iaurt 3 morcovi 5 cartofi 1 conopidă 1 broccoli 100 g
ciuperci 1 legătură usturoi verde ulei sare piper 1 legătură mărar
Mod de preparare: Fierbi în apă cu sare morcovii, cartofii, conopida şi
broccoli curăţate. Cureţi ciupercile şi le fierbi separat. Ta marunt
usturoiul, îl amesteci cu iaurtul şi…
Read more »
Read more »
Salata vinegreta
13 October 2010
Ingrediente:
2 kg ardei 2 kg gogoşari 3 bucăţi de ţelină 2 bucăţi de conopidă 2 kg
morcovi 1.5 l otet 500 ml ulei 500 g zahar 150 g sare piper boabe Mod
de preparare: Se taie ardeii şi gogoşarii fideluţe, iar ţelina şi
morcovul se rad pe răzătoare. Conopida se rupe bucheţele, apoi,…
Read more »
Read more »
Rulada marmorata de ciocolata
13 October 2010
Ingrediente:
4 ouă 200 g zahăr 3 pacheţele de vanilie 150 g făină 50 g amidon sau
zeamil 1 linguriţă rasă de praf de copt 3 linguriţe de cacao 1 l de
frişcă nebătută 10 foi de gelatină esenţă de rom 50 g ciocolată rasă
Mod de preparare: Se încinge cuptorul la 200 de…
Read more »
Read more »
Cartofi noi umpluţi cu urdă
13 October 2010
Ingrediente: 1,500 kg cartofi noi 400 g urdă 200 ml lapte 2 ouă 2
linguri griş 2 legături mărar 150 ml ulei 400 g smântână sare Mod de
preparare: Fierbi grisul cu laptele şi după ce s-a îngroşat, îl dai
deoparte şi-l laşi să se răcească. Il amesteci apoi cu urda, mărarul
tocat,…
Read more »
Read more »
Salată de roşii cu grau
13 October 2010
Ingrediente: 1 pahar de grâu 10 legături de pătrunjel 1 kg de roşii 1/4
l ulei de măsline 2 legătur de ceapă verde 1 linguriţă de piper sare
1/2 kg de lămâi 2 salate Mod de preparare: Pui grâul la înmuiat în apă
rece. După o oră arunci apa, pui peste el zeama…
Read more »
Read more »
Dovlecei umpluţi cu peşte
13 October 2010
Ingrediente: 3 dovlecei 300 g cod 2 linguri orez 1 ceapă 1 lingură
bulion 1 legătură verdeaţă sare piper 2 roşii Mod de preparare: Cureţi
dovleceii, îi tai în jumătate, le scoţi miezul, îi presari cu sare şi
îi laşi deoparte. Dezosezi peştele, îl treci prin maşina de tocat şi-l
amesteci cu orezul,…
Read more »
Read more »
Gogosari umpluti cu conopida
13 October 2010
Ingrediente:
20 gogoşari 2 conopide 2 legături de ţelină 4 foi de dafin 10 boabe de
enibahar 50 g boabe de muştar 4 rădăcini de hrean boabe de piper sare
Mod de preparare: Se face un baiţ dintr-un litru de oţet, 2 l de apăşi
500 g miere de albine. Gogoşarii de curăţă de…
Read more »
Read more »
Tocăniţă de pui cu legume si smantană
13 October 2010
Ingrediente: 1 pui 5 cepe 4 ardei graşi 700 g roşii 3 cartofi 150 g
smântână 100 ml ulei 100 ml vin sare piper 1 legătură pătrunjel şi mărar
verde Mod de preparare: Tai în bucăţi puiul curăţat, le sărezi, le
prăjeşti în ulei încins şi le stropeşti cu vin din când în…