Retete de Paste:
Supă de rosii cu orez si patrunjel
9 July 2010
Ingrediente: 1,5 l supă de zarzavat 500 g roşii 100 g orez 1 legătură
pătrunjel 2-3 linguri ulei sare după gust Mod de preparare: Strecori
supa de zarzavat, să fie limpede, şi o pui la fiert. Dacă nu ai supă,
poţi s-o prepari din 2 cuburi de condiment concentrat de legume cu
apă.…
Read more »
Read more »
Ingheţată cu iaurt şi căpşune
9 July 2010
Ingrediente: 300 g iaurt 400 g căpşune 100 g frişcă bătută 1 lămâie 4-5
linguri zahăr 2 plicuri zahăr vanilat Mod de preparare: Speli bine
căpşunele, le cureţi, apoi le tai bucăţele şi le pui într-un castron. Le
stropeşti cu zeama de lămâie, le presari cu zahăr şi zahăr vanilat şi
le dai…
Read more »
Read more »
Compot de fructe
9 July 2010
Ingrediente: 15 kg fructe (pere, piersici, afine, struguri simple sau
combinate) 1,5 kg zahăr 3-4 aspirine 1/2 l alcool alimentar (votcă) 2
plicuri zahăr vanilat Mod de preparare: Pui la fiert zahărul cu 7
pahare de apă şi laşi să dea în câteva clocote, cât să obţii un sirop
subţire la care adaugi…
Read more »
Read more »
Jeleu de coarne
9 July 2010
Ingrediente: 1 kg coarne din care vei face 250 g piure de coarne 250 g
zahăr tos Mod de preparare: Fierbi coarnele (spălate) cu 1/2 I apă şi le
treci apoi prin sită. La 250 g pulpă de coarne, adaugi 250 g zahăr şi
compoziţia o pui pe foc să fiarbă, amestecând continuu, încerci…
Read more »
Read more »
Salată de conopidă cu mazare
9 July 2010
Ingrediente: 1 conopidă 3 ouă 300 g mazăre verde 200 g ceafă afumată
2-3 ardei graşi 200 g caşcaval 3-4 frunze de salată roşie 2 morcovi ulei
oţet zahăr 1 legătură mărar Mod de preparare: Speli conopida şi
mazărea şi le pui la fiert separat în apă cu sare, iar ouăle le fierbi…
Read more »
Read more »
Gem de mure
9 July 2010
Ingrediente: 1 farfurie adâncă plină cu vârf cu mure 1 kg zahăr Mod
de preparare: Speli şi cureţi murele de codiţe, apoi le aşezi într-o
cratiţă, presari zahărul şi le laşi aşa până a doua zi. Vei vedea că
murele şi-au lăsat zeamă şi mare parte din zahăr s-a dizolvat Pui gemul
la…
Read more »
Read more »
Prajitură cu vişine
9 July 2010
Ingrediente: 1 pachet margarină sau 200 g unt 4 ouă 450 g făină 1/2
cană lapte 300 g zahăr 1 kg vişine 1 praf de copt 3 plicuri zahăr
vanilat 50 g zahăr pudră Mod de preparare: Speli bine vişinele, le
cureţi de codiţe şi sâmburi şi le laşi să se scurgă într-o…
Read more »
Read more »
Dulceţă de pepene verde
9 July 2010
Ingrediente: 1 pepene potrivit de mare 1 şi 1/4 kg zahăr 4 pahare apă 1
pliculeţ zahăr vanilat 1/2 lămâie Mod de preparare: Alegi un pepene
verde cu coaja potrivit de groasă. După ce l-ai spălat bine, îl cureţi
de coaja verde, apoi îl tai felii, înlături miezul roşu în aşa fel
încât…
Read more »
Read more »
Salată de legume in straturi
9 July 2010
Ingrediente: 1 salată 1 ardei gras roşu 1 legătură ceapă verde 3-4
roşii 4-5 tije de ţelină 200 g mazăre 200 g iaurt sare piper 2 ouă ulei
2-3 măsline pentru ornat Mod de preparare: Pui la fiert un ou, apoi
cureţi şi mazărea şi o fierbi separat în apă cu sare. Speli…
Read more »
Read more »
Saramură de rosii si ardei copţi
9 July 2010
Ingrediente: 1 kg ardei capia 1 kg roşii bine coapte 4 căţei de usturoi
1 şi 1/2 cană apă sare Mod de preparare: Pui la copt ardeii şi când
sunt gata, îi cureţi de coajă, le scoţi cotorul curăţându-i bine de
seminţe, apoi îi rupi fâşii. Intre timp, pui la copt şi roşiile.…
Read more »
Read more »
Mancarica de cartofi cu ardei copţi
9 July 2010
Ingrediente: 1 kg cartofi 2 cepe 2 vinete 4 roşii 6-7 ardei graşi făină
sare condimente piper 1 legătură pătrunjel ulei Mod de preparare:
Pui cartofii la fiert, curăţaţi de coajă şi tăiaţi felii. Tai vinetele
rondele de 1-2 im grosime, după care le prăjeşti şi le pui pe o
farfurie. Pui ceapa…
Read more »
Read more »
Chiftele din salată verde si urdă
9 July 2010
Alegi 3-4 căpăţâni de salată, le speli bine şi le pui la fiert pentru
5-10 minute. Când sunt gata, le strecori bine şi le tai mărunt. Le
amesteci apoi cu 1/2 kg de urdă dulce, 3 ouă, 4-5 linguri pesmet, sare,
piper, 2-3 căţei de usturoi, pătrunjel verde sau mărar tocat. Amesteci
bine totul,…
Read more »
Read more »
Parjoale de varză
9 July 2010
Ingrediente: 1 varză de 1 kg 1 felie de pâine 50 ml lapte 100 ml ulei 3
ouă 1 legătură mărar 1 legătură pătrunjel 2-3 linguri smântână sare
piper Mod de preparare: Cureţi varza, o speli şi o opăreşti împreună
cu verdeaţa în apă cu sare, după care o scurgi şi o tai…
Read more »
Read more »
Mancare de ardei gras cu rosii
9 July 2010
Ingrediente: 500 g ardei graşi 500 g roşii 3 linguri ulei 1 lingură
orez 3 cepe 1 legătură pătrunjel sare după gust Mod de preparare: Tai
ceapa peştişori şi ardeii rondele şi îi căleşti în uleiul încins,
adaugi sarea şi înăbuşi legumele pe jumătate. Tai roşiile bucăţi, alegi
şi speli orezul şi le…
Read more »
Read more »
Cartofi copti umpluti cu vinete
9 July 2010
Ingrediente: 3-4 cartofi mai mari 1 vânătă mărişoară 1 ceapă 1 ardei
gras 2 căţei de usturoi 1 pahar de iaurt de 400 g 1 vârf de cuţit de
cimbru mărar pătrunjel sare piper după gust ulei Mod de preparare:
Speli foarte foarte bine cartofii şi îi pui să se coacă în tava…
Read more »
Read more »
Salată de fasole verde si mazare cu maioneză
9 July 2010
Ingrediente: 300 g mazăre 300 g fasole verde fideluţă 1 sfeclă roşie 1
ţelină 3-4 roşii 1 castravete 1 salată verde 2 ouă ulei muştar sare
Mod de preparare: Cureţi mazărea şi fasolea, speli şi sfecla şi le pui
la fiert separat, iar într-un ibric fierbi un ou. Speli roşiile, cureţi
apoi ţelina…
Read more »
Read more »
Fasole cu smantana
9 July 2010
Ingrediente: 1/2 kg fasole verde 2-3 linguri ulei 1 lingură făină 1/2
pahar lapte 1/2 pahar smântână sare mărar Mod de preparare: Speli şi
cureţi fasolea, apoi o fierbi în apă cu sare. După ce a fiert, o
strecori şi o laşi deoparte. Incingi uleiul într-o cratiţă, pui făina,
stingi cu lapte, adaugi…
Read more »
Read more »
Tort de fructe Cristal (video)
9 July 2010
Ingrediente: portocala banana mar nuci mango kiwi Via
Read more »
Read more »
Castraveţi umpluţi
9 July 2010
Ingrediente: 6 castraveţi mai mari 1 ceaşcă de lapte 2 gălbenuşuri 1
ceapă 150 g brânză de oaie 1 linguriţă boia dulce 1 rădăcină de hrean
2-3 linguri smântână 2 felii de pâine Mod de preparare: Alegi
castraveţii, îi cureţi de coajă, îi tai la un capăt şi îi scobeşti cu
grijă. Miezul…
Read more »
Read more »
Salată de dovlecei si conopidă cu maioneză
9 July 2010
Ingrediente: 2 dovlecei 1 conopidă 1 ceapă 1 căţel de usturoi 1
gălbenuş sare piper ulei zeamă de lămâie Mod de preparare: Cureţi
dovleceii, îi speli, îi pui la fiert în apă cu sare şi după ce au fiert,
îi scoţi şi îi laşi să se scurgă. La fel procedezi şi cu conopida.…
Read more »
Read more »
Salata de cartofi cu smantană, vin alb si muştar
9 July 2010
Ingrediente: 1/2 kg cartofi 1/2 pahar vin alb 2 linguriţe muştar 1
pahar smântână sare mărar pătrunjel verde Mod de preparare: Speli
cartofii şi îi pui să fiarbă cu tot cu coajă în apă rece. Între timp,
faci sosul prin amestecarea vinului cu muştarul, sarea şi smântână.
Fierbi cartofii în coajă, li cureţi…
Read more »
Read more »
Creier in aluat
8 July 2010
Ingrediente: 1 creier mare 3 linguri făină 2 ouă l/2 lingură unt sau
ulei 1/2 pahar lapte grăsime pentru prăjit Mod de preparare: Punem făina
într-un castron, adăugăm două gălbenuşuri, laptele, untul, puţină sare
şi amestecăm. Batem albuşurile spumă şi le punem în compoziţia de mai
sus a.mestecînd totul. Compoziţia trebuie să fie ca…
Read more »
Read more »
Ciorba de cartofi cu leustean
8 July 2010
Ingrediente: 725 g cartofi 1,5 1 apă zarzavat de supă 1 ceapă 125 g
grăsime sare leuştean mărar pătrunjel verde otet lămîie sau sare de
lămîie Mod de preparare: Tăiem zarzavatul ca tăiţeii şi îl împărţim în
două : jumătate îl punem în apă să fiarbă împreună cu ceapa, iar
jumătate în grăsimea înfierbîntată…
Read more »
Read more »
Bors rusesc
8 July 2010
Ingrediente: 1 kg carne 1 os cu sită 1 os cu măduvă 1,5 1 apă 2 ceşti
borş 125 g slănină 250 g zarzavat de supă 250 g varză 250 g sfeclă 1
ceapă 5 cartofi 5 linguri fasole (sau bob) 5-10 roşii 2 linguri făină
150 g unt 5 linguri smîntină sare…
Read more »
Read more »
Bors de gaina (moldovenesc)
8 July 2010
Ingrediente: 1 găină mică (1 kg) 1 1 apă 1 1 borş pătrunjel mărar
leuştean sare 1 legătură lobodă Pentru tăitei : 1 ou făină Mod de
preparare: Curăţăm găina şi o spălăm bine. O punem la fiert într-o oală
cu apă rece, fără nici un zarzavat. Dintr-un ou şi făină (cît cuprinde)
facem…
Read more »
Read more »
Salată de vinete cu smantana
8 July 2010
Ingrediente: 3 vinete 1 ceapă 50 ml ulei 100 g smântână sare Mod de
preparare: Pui vinetele la copt pe o tablă sau direct ps ochiul
aragazului şi când sint gata le cureţi de coajă şi le laşi să se scurgă
bine. Le toci apoi cu tocătorul, presari sare după gust şi începi…
Read more »
Read more »
Mancarica de pui cu păstăi
8 July 2010
Ingrediente: 1 pui 1 kg păstăi 1 ceapă 1 căpăţână usturoi bulion 1
legătură pătrunjel 100 g smântână ulei sare piper condiment concentrat
Mod de preparare: Cureţi şi tai puiul în bucăţi pe care le rumeneşti în
ulei. Scoţi carnea şi în uleiul rămas rumeneşti ceapa tăiată mărunt şi
ulterior pui şi bulionul.…
Read more »
Read more »
Fasole verde cu cartofi, smantana si carne la cuptor
8 July 2010
Ingrediente: 500 g carne de porc 2 cepe 600 g fasole verde 100 g
smantână 1 ou ulei sare piper cimbru 100 g caşcaval 4 cartofi Mod de
preparare: Cureţi ceapa şi fasolea, tai ceapa fideluţă şi pui fasolea la
fiert. Speli cartofii, îi fierbi cu tot cu coajă într-o altă oală şi…
Read more »
Read more »
Salată de legume cu sos de maioneză si hrean
8 July 2010
Ingrediente: 4-5 roşii 4-5 ardei graşi 2 cepe 100 g măsline 1 pahar
caşcaval ras (sau brânză) sare Pentru sos ai nevoie de: 1 pahar
maioneză, 1 lingură hrean ras 2 linguri smântână 1 linguriţă muştar
Mod de preparare: Speli roşiile şi ardeii graşi, apoi cureţi ardeii de
cotoare, tai roşiile felii, ardeii…
Read more »
Read more »
Mancare de morcovi si ardei gras
8 July 2010
Ingrediente: 2 morcovi 1 ardei gras verde 1 ceapă 1 linguriţă stafide
50 ml supă de legume 1 lămâie 1 lingură ulei sare piper Mod de
preparare: Cureţi ceapa, o tai mărunt şi o căleşti în ulei. Adaugi sare
şi piper după gust. Cureţi şi tai morcovii felii subţiri, iar ardeiul
gras fâşii…
Read more »
Read more »
Ouă moi III
8 July 2010
Ingrediente: 10 ouă apă clocotită Mod de preparare: Punem ouăle în
apă clocotită şi le ţinem în clocot 2—3 minute, după gust. Le scoatem,
le aşezăm pe farfurie şi le dăm la masă. Poftă bună!
Read more »
Read more »
Muffins (video)
8 July 2010
Ingrediente: 350 g faină 150 g zahăr 1,5 linguriţă praf de copt 0,5
linguriţă sare 1 linguriţă de zahar vanilat 1 ou 200 g lapte 100 g
un/margarina ciocolata rasa
Read more »
Read more »
Salată de ciuperci cu ouă si porumb
8 July 2010
Ingrediente: 400 g ciuperci 1 lingură unt (margarină) 4 ouă fierte 1
salată verde 2-3 roşii 1 conservă porumb 1 ceapă roşie 3 linguri ulei 1
lingură oţet condimente Mod de preparare: Speli şi tai ciupercile
mărunt, apoi le prăjeşti în unt. Tai salata fâşii şi o aşezi pe un
platou. Decojeşti ouăle…
Mancare de dovlecei dreasa cu smantana
8 July 2010
Ingrediente: 1-2 dovlecei mai tineri 1 lingură de ulei 3-4 roşii 200 ml
smântână 1 ceapă 1 legătură pătrunjel verde sau mărar sare piper 2
linguri de făină Mod de preparare: Speli şi cureţi ceapa şi dovleceii,
apoi toci ceapa şi opăreşti roşiile. Intr-o cratiţă pui o lingură de
ulei şi căleşti ceapa,…
Read more »
Read more »
Salată de vinete cu nuci
8 July 2010
Ingrediente: 1/2 kg vinete 1/2 cană nuci 1 căţel mare de usturoi 1/2
linguriţă oţet 2-3 linguri ulei sare piper 2 linguri pătrunjel tocat
Mod de preparare: Inţepi vinetele cu o furculiţă, le pui într-o tavă şi
le dai la cuptor pentru 45 de minute, la foc potrivit. După ce s-au
copt, le…
Read more »
Read more »
Salată de porumb, ciuperci si branză
8 July 2010
Ingrediente: Pentru salată ai nevoie de: 3 roşii mari 2 ardei graşi 2
cepe 1 cutie porumb 1 cutie mică de ciuperci 100 g brânză sărată Pentru
sos ai nevoie de: 1 lingură de muştar fin 2 linguri ulei 3-4 linguri
oţet puţină apă 1 linguriţă sare 1-2 linguriţe zahăr Mod de
preparare:…
Read more »
Read more »
Salată de cartofi cu masline si verdeţă
8 July 2010
Ingrediente: 1/2 kg cartofi 2-3 fire de ceapă verde 2 morcovi 150 g
măsline 2 ouă 1 legătură mărar 1 legătură pătrunjel sare piper ulei 1
lămâie 1 salată verde Mod de preparare: Fierbi cartofii în coajă, apoi
îi cureţi şi îi tai în cubuleţe. Cureţi morcovul şi-l dai pe râzătoare,
iar ceapa…
Read more »
Read more »
Ciuperci umplute
8 July 2010
Ingrediente: 15-16 ciuperci mai mari (albe) din soiul Champignon 1
ceapă potrivită 1-2 morcovi 150-200 brânză de vaci 1 legătură mărar sare
piper după gust ulei pentru călit ceapa Mod de preparare: Speli şi
cureţi ciupercile, iar codiţele le rupi i le tai mărunt. Opăreşti
pălăriile 1-2 minute în apă clocotită, le scoţi…
Read more »
Read more »
Ingheţată cu fraguţe
7 July 2010
Ingrediente: 3 ouă 3 linguri zahăr 3 linguri smântână 2 pahare frăguţe
Mod de preparare: Freci gălbenuşurile cu zahărul, adaugi smântână, apoi
albuşurile bătute spumă. Speli frăguţele, le pasezi şi le adaugi în
jumătate din compoziţie, apoi aşezi în cupe alternativ: un strat de
compoziţie cu fragi şi un strat din compoziţia neamestecată…
Read more »
Read more »
Borş de iepure
7 July 2010
Ingrediente: 1 kg carne de iepure (cap şi partea din faţă) 1 1 apă 2
ceşti borş 1 ceaşcă smîntînă 1 morcov 1 pătrunjel 1 păstîmac 1 ceapă
sare 1 linguriţă făină Mod de preparare: Ştergem carnea, o tăiem
bucăţi şi o punem la fiert. După ce am luat spuma, adăugăm o ceapă…
Read more »
Read more »
Borş de viţel
7 July 2010
Ingrediente: 1 kg carne de viţel 1 1 apă 2 ceşti borş zarzavat de supă 1
ceapă sare pătrunjel leuşlean 2 gălbenuşuri 2 linguri smîntină Mod de
preparare: Tăiem carnea de viţel în 5 bucăţi, o spălăm şi o punem la
fiert. Luăm spuma şi adăugăm zarzavatul tăiat fin, ceapa tocată, sarea.
Cînd…
Read more »
Read more »
Chicken Goa (video)
7 July 2010
Ingrediente: 250 g ficat de pui zahar brun 1 pahar vin de port ardei iute dupa gust sare orez Via
Read more »
Read more »
Supă cu frecăţei
7 July 2010
Ingrediente: 1,5 1 supă de carne 2 ouă făină cat cuprinde Mod de
preparare: Fierbem, zeama de carne. Batem două ouă şi le amestecăm cu
făină cît cuprind pentru ca să obţinem un aluat mai tare decît cel
pentru tăiţei. Radem aluatul pe o râzătoare cu găuri mari, deasupra unei
mese de aluat,…
Read more »
Read more »
Ingheţată rapidă cu ness
6 July 2010
Ingrediente: 200 g frişcă 1 ou 1 lingură ness (sau cacao) 1 lingură
zahăr Mod de preparare: Freci bine oul cu zahărul şi ness-ul, apoi
adaugi jumătate din cantitatea de frişcă, omogenizezi şi pui compoziţia
într-o cupă. O laşi la congelator 1-2 ore, apoi o decorezi cu frişca
rămasă şi o serveşti imediat.…
Read more »
Read more »
Ouă moi II
6 July 2010
Ingrediente: 10 ouă apă rece Mod de preparare: Cele mai bune ouă moi
le obţinem punîndu-le în apă rece. Cînd începe apa să dea foarte uşor în
undă, le scoatem. Atunci ouăle sînt fierte uniform pînă în mijlocul
gălbenuşului. Le învelim într-un şervet şi le lăsăm 2 minute, apoi le
servim. Poftă…
Read more »
Read more »
Pere Ajaccio (video)
6 July 2010
Ingrediente: pere malaga vin dulce rosu scortisoara inghetata
Read more »
Read more »
Supă cu zdrenţe
6 July 2010
Ingrediente: 1,5 / supă de carne 2 ouă 1 lingură făină Mod de
preparare: Punem supa de carne la fiert. Batem ouăle cu furculiţa într-o
farfurie adîncă, adăugăm făina şi amestecăm bine. Punem compoziţia
într-un cornet de hîrtie pergament cu deschizătura foarte mică. Apoi dăm
drumul încet compoziţiei să curgă în supa care…
Read more »
Read more »
Omletă cu rosii
6 July 2010
Ingrediente: 8 ouă 500 g roşii 100 g unt sau untură Mod de preparare:
Alegem roşii coapte, le spălăm, le tăiem şi le curăţăm de pieliţe şi
de seminţe. Punem grăsimea într-o tigaie, adăugăm roşiile, sare şi
piper; lăsăm să se pătrundă. Batem ouăle cu puţină sare şi piper, le
turnăm în tigaie…
Read more »
Read more »
Supă crema de orez cu zeama de lamaie
6 July 2010
O
reteta simple si delicioasa de supa crema de orez cu zeama de lamaie
din: supa de carne, orez, unt, faina, smantana si zeama de lamaie.
Ingrediente: 1,5 1 supă de carne 300 g orez 50—60 g unt 1 linguriţă
făină 3 gălbenuşuri 1—2 linguri smîntînă cîteva picături de zeamă de
lămîie Mod de…
Read more »
Read more »
Omletă romanească
6 July 2010
Ingrediente: 8 ouă 100 g brinză 4 linguri lapte sau 2 linguri lapte şi 2
linguri smantană puţină sare mărar şi pătrunjel tocat 150 g unt sau
untură Mod de preparare: Spargem ouăle într-o farfurie adîncă, le
batem cu furculiţa, dar nu prea mult, adăugind puţină sare, pătrunjelul
şi mărarul tocat, laptele şi…
Read more »
Read more »
Supă cu tăiţei
6 July 2010
Ingrediente: 1,5 1 supă de carne 1 foaie de ţăiţei Mod de preparare:
Pregătim tăiţeii şi îi fierbem separat în apă clocotită sau în zeamă de
carne, îi scoatem şi îi punem în supa de carne strecurată, fără să-i mai
spălăm cu apă rece. Lăsăm supa să mai dea un clocot. Poftă…
Read more »
Read more »
Supă de griş
6 July 2010
Ingrediente: 1,5 1 supă de carne 4 linguri griş Mod de preparare:
Punem la fiert supa de came şi, cînd clocoteşte, turnăm grişul încet,
amestecînd cu telul, ca să nu se prindă de fund. In 10—15 minute supa
este gata şi putem să o servim. Putem prepara supa de griş şi cu zeamă…
Read more »
Read more »
Ingheţată de cireşe amare
5 July 2010
Ingrediente: 1 kg cireşe amare 500 g zahăr 500 ml apă 100 g frişcă
bătută Mod de preparare: Scoţi sâmburii cireşelor, opreşti câteva
pentru decor, iar pe restul le treci printr-o sită, strecori compoziţia
prin tifon, iar zeama obţinută o pui deoparte. Pui zahărul cu apa să
fiartă până se leagă bine, ca…
Read more »
Read more »
Supă crema de conopidă
5 July 2010
Ingrediente: 1,5 1 apă clocotită sau zeamă de carne 750 g conopidă 150 g
unt făină albă pentru rîntaş Pentru dres : 2 gălbenuşuri 2 linguri
smîntînă Mod de preparare: Pregătim un piureu de conopidă. Pentru
aceasta, curăţăm conopida de părţile verzi şi o ţinem 20 minute în apă
sărată ca să iasă…
Read more »
Read more »
Oua cu smantană
5 July 2010
Ingrediente: 10 ouă sos de smintină Mod de preparare: Fierbem 10 ouă
răscoapte, le curăţăm de coajă, le tăiem în rondele şi le lăsăm să dea
un clocot într-un sos de smîntînă. Le servim fierbinţi. Poftă bună!
Read more »
Read more »
Mancare de legume cu pui, la cuptor
5 July 2010
Ingrediente: 3 cartofi noi 2 dovlecei 2 fire de ceapă verde 3-4 roşii 1
kg mazăre verde 1 piept de pui (sau 2 pulpe) 1 legătură mărar 2 ouă 1
cutie mică de smântână (de 120 g) ulei sare piper Mod de preparare:
Cureţi cartofii şi dovleceii de coajă, îi tai rondele foarte…
Read more »
Read more »
Salată de legume cu tarhon si nucă macinată
5 July 2010
Ingrediente: 1 morcov 1 ţelină 1 ardei gras 1 varză potrivită 1 ceapă 1
ou fiert tare 2-3 fire tarhon sare, piper oţet de mere ulei 2-3 cartofi
nucă măcinată (opţional) Mod de preparare: Speli varza, morcovul,
ţelina, ceapa, cartofii şi ardeiul, le cureţi, apoi tai varza, ardeiul
şi ceapa fâşii, iar morcovul…
Read more »
Read more »
Cremă de căpşune
5 July 2010
Ingrediente: 600 g căpşune 120 g zahăr 250 ml lapte 1 plic zahăr
vanilat 1-2 linguri praf de budincă de vanilie 3 ouă 200 ml frişcă 1-2
linguri nucă de cocos verde Mod de preparare: Amesteci laptele cu
jumătate din cantitate de zahăr şi zahărul vanilat, îl fierbi şi-l laş
să se…
Read more »
Read more »
Strudel Kaiser Wilhelm (video)
5 July 2010
Chec de dovlecei
5 July 2010
Ingrediente: 1,5 kg dovlecei mici 5 ouă 1-2 căţei de usturoi 250 g
smântână 80 g unt 1 legătură pătrunjel sare piper Mod de preparare:
Cureţi dovleceii de coajă, îi dai pe răzătoarea cu ochiuri mari, îi
presari cu sare şi-i laşi să se scurgă pentru aproximativ o oră. în
acest timp tai…
Read more »
Read more »
Omletă cu raci
5 July 2010
Ingrediente: 6 ouă 6 linguri lapte 100 g unt sare după gust mărar
pătrunjel 10 raci 100 g unt Mod de preparare: Fierbem racii, scoatem
gîturile şi le facem sote în unt, le tăiem în 2—3 bucăţi. Preparăm o
omletă obişnuită peste care aşezăm gîturile de raci, rulăm şi servim pe
farfurie caldă.…
Read more »
Read more »
Omleta cu orez
5 July 2010
Ingrediente: 5 ouă 2 roşii potrivite puţin pesmet un praf de zahăr 1
lingură orez 50 g unt 1 ceapă 1/2 ceaşcă lapte sare piper Mod de
preparare: Curăţăm roşiile de pieliţă şi de seminţe. Dăm sare şi. piper,
presărăm un praf de zahăr şi le tăvălim în puţin pesmet, le dăm prin…
Read more »
Read more »
Supă cu găluşte de griş
5 July 2010
Ingrediente: 1,5 1 supă de carne 1 lingură unt 2 ouă griş cit cuprinde
Mod de preparare: Frecăm untul cu gălbenuşurile pînă se fac ca o cremă.
Apoi, frecind într-una, adăugăm griş cît cuprinde pentru a se obţine o
cocă mai tare decît smîntînă. Sărăm. Batem spumă două albuşuri şi le
amestecăm cu…
Read more »
Read more »
Supă de găină a la grec
5 July 2010
Ingrediente: 1 găină (1—1,500 kg) 2—2,5 1 apă 125 g orez 3 ouă 1 lămîie
Mod de preparare: Punem găina curăţată într-o oală, turnăm apă rece
cît să acopere pasărea şi lăsăm să fiarbă bine, dar încet. După ce a
fiert, scoatem pasărea. O parte din piept şi măruntaie le tăiem mărunt
(pot…
Read more »
Read more »
Supa de găină
5 July 2010
Ingrediente: 1 găină grasă (1—1,500 kg) 2—2,5 l apă 1 morcov 1
pătrunjel 1/2 ţelină 1 ceapă sare un buchet de verdeaţă Mod de
preparare: Curăţăm găina, o spălăm şi o punem la fiert în apă rece (cu
puţină sare), cit să o acopere. Luăm spuma. Punem zarzavatul curăţat şi
spălat şi buchetul…
Read more »
Read more »
Supă cremă de fasole boabe
4 July 2010
Ingrediente: 300 g fasole 1 ceapă 1 bucăţică ţelină 1 cartof 1 fir de
praz (partea albă) 1 morcov 1 pătrunjel 1 păstirnac 50—60 g unt 1,5 1
apă clocotită sau zeamă de carne sare piper după plac crutoane prăjite
Mod de preparare: Alegem fasolea şi o spălăm. Putem să o punem din…
Mancare de dovlecei dreasa cu smantana
8 July 2010
Ingrediente: 1-2 dovlecei mai tineri 1 lingură de ulei 3-4 roşii 200 ml
smântână 1 ceapă 1 legătură pătrunjel verde sau mărar sare piper 2
linguri de făină Mod de preparare: Speli şi cureţi ceapa şi dovleceii,
apoi toci ceapa şi opăreşti roşiile. Intr-o cratiţă pui o lingură de
ulei şi căleşti ceapa,…
Read more »
Read more »
Salată de vinete cu nuci
8 July 2010
Ingrediente: 1/2 kg vinete 1/2 cană nuci 1 căţel mare de usturoi 1/2
linguriţă oţet 2-3 linguri ulei sare piper 2 linguri pătrunjel tocat
Mod de preparare: Inţepi vinetele cu o furculiţă, le pui într-o tavă şi
le dai la cuptor pentru 45 de minute, la foc potrivit. După ce s-au
copt, le…
Read more »
Read more »
Salată de porumb, ciuperci si branză
8 July 2010
Ingrediente: Pentru salată ai nevoie de: 3 roşii mari 2 ardei graşi 2
cepe 1 cutie porumb 1 cutie mică de ciuperci 100 g brânză sărată Pentru
sos ai nevoie de: 1 lingură de muştar fin 2 linguri ulei 3-4 linguri
oţet puţină apă 1 linguriţă sare 1-2 linguriţe zahăr Mod de
preparare:…
Read more »
Read more »
Salată de cartofi cu masline si verdeţă
8 July 2010
Ingrediente: 1/2 kg cartofi 2-3 fire de ceapă verde 2 morcovi 150 g
măsline 2 ouă 1 legătură mărar 1 legătură pătrunjel sare piper ulei 1
lămâie 1 salată verde Mod de preparare: Fierbi cartofii în coajă, apoi
îi cureţi şi îi tai în cubuleţe. Cureţi morcovul şi-l dai pe râzătoare,
iar ceapa…
Read more »
Read more »
Ciuperci umplute
8 July 2010
Ingrediente: 15-16 ciuperci mai mari (albe) din soiul Champignon 1
ceapă potrivită 1-2 morcovi 150-200 brânză de vaci 1 legătură mărar sare
piper după gust ulei pentru călit ceapa Mod de preparare: Speli şi
cureţi ciupercile, iar codiţele le rupi i le tai mărunt. Opăreşti
pălăriile 1-2 minute în apă clocotită, le scoţi…
Read more »
Read more »
Ingheţată cu fraguţe
7 July 2010
Ingrediente: 3 ouă 3 linguri zahăr 3 linguri smântână 2 pahare frăguţe
Mod de preparare: Freci gălbenuşurile cu zahărul, adaugi smântână, apoi
albuşurile bătute spumă. Speli frăguţele, le pasezi şi le adaugi în
jumătate din compoziţie, apoi aşezi în cupe alternativ: un strat de
compoziţie cu fragi şi un strat din compoziţia neamestecată…
Read more »
Read more »
Borş de iepure
7 July 2010
Ingrediente: 1 kg carne de iepure (cap şi partea din faţă) 1 1 apă 2
ceşti borş 1 ceaşcă smîntînă 1 morcov 1 pătrunjel 1 păstîmac 1 ceapă
sare 1 linguriţă făină Mod de preparare: Ştergem carnea, o tăiem
bucăţi şi o punem la fiert. După ce am luat spuma, adăugăm o ceapă…
Read more »
Read more »
Borş de viţel
7 July 2010
Ingrediente: 1 kg carne de viţel 1 1 apă 2 ceşti borş zarzavat de supă 1
ceapă sare pătrunjel leuşlean 2 gălbenuşuri 2 linguri smîntină Mod de
preparare: Tăiem carnea de viţel în 5 bucăţi, o spălăm şi o punem la
fiert. Luăm spuma şi adăugăm zarzavatul tăiat fin, ceapa tocată, sarea.
Cînd…
Read more »
Read more »
Chicken Goa (video)
7 July 2010
Ingrediente: 250 g ficat de pui zahar brun 1 pahar vin de port ardei iute dupa gust sare orez Via
Read more »
Read more »
Supă cu frecăţei
7 July 2010
Ingrediente: 1,5 1 supă de carne 2 ouă făină cat cuprinde Mod de
preparare: Fierbem, zeama de carne. Batem două ouă şi le amestecăm cu
făină cît cuprind pentru ca să obţinem un aluat mai tare decît cel
pentru tăiţei. Radem aluatul pe o râzătoare cu găuri mari, deasupra unei
mese de aluat,…
Read more »
Read more »
Ingheţată rapidă cu ness
6 July 2010
Ingrediente: 200 g frişcă 1 ou 1 lingură ness (sau cacao) 1 lingură
zahăr Mod de preparare: Freci bine oul cu zahărul şi ness-ul, apoi
adaugi jumătate din cantitatea de frişcă, omogenizezi şi pui compoziţia
într-o cupă. O laşi la congelator 1-2 ore, apoi o decorezi cu frişca
rămasă şi o serveşti imediat.…
Read more »
Read more »
Ouă moi II
6 July 2010
Ingrediente: 10 ouă apă rece Mod de preparare: Cele mai bune ouă moi
le obţinem punîndu-le în apă rece. Cînd începe apa să dea foarte uşor în
undă, le scoatem. Atunci ouăle sînt fierte uniform pînă în mijlocul
gălbenuşului. Le învelim într-un şervet şi le lăsăm 2 minute, apoi le
servim. Poftă…
Read more »
Read more »
Pere Ajaccio (video)
6 July 2010
Ingrediente: pere malaga vin dulce rosu scortisoara inghetata
Read more »
Read more »
Supă cu zdrenţe
6 July 2010
Ingrediente: 1,5 / supă de carne 2 ouă 1 lingură făină Mod de
preparare: Punem supa de carne la fiert. Batem ouăle cu furculiţa într-o
farfurie adîncă, adăugăm făina şi amestecăm bine. Punem compoziţia
într-un cornet de hîrtie pergament cu deschizătura foarte mică. Apoi dăm
drumul încet compoziţiei să curgă în supa care…
Read more »
Read more »
Omletă cu rosii
6 July 2010
Ingrediente: 8 ouă 500 g roşii 100 g unt sau untură Mod de preparare:
Alegem roşii coapte, le spălăm, le tăiem şi le curăţăm de pieliţe şi
de seminţe. Punem grăsimea într-o tigaie, adăugăm roşiile, sare şi
piper; lăsăm să se pătrundă. Batem ouăle cu puţină sare şi piper, le
turnăm în tigaie…
Read more »
Read more »
Supă crema de orez cu zeama de lamaie
6 July 2010
O
reteta simple si delicioasa de supa crema de orez cu zeama de lamaie
din: supa de carne, orez, unt, faina, smantana si zeama de lamaie.
Ingrediente: 1,5 1 supă de carne 300 g orez 50—60 g unt 1 linguriţă
făină 3 gălbenuşuri 1—2 linguri smîntînă cîteva picături de zeamă de
lămîie Mod de…
Read more »
Read more »
Omletă romanească
6 July 2010
Ingrediente: 8 ouă 100 g brinză 4 linguri lapte sau 2 linguri lapte şi 2
linguri smantană puţină sare mărar şi pătrunjel tocat 150 g unt sau
untură Mod de preparare: Spargem ouăle într-o farfurie adîncă, le
batem cu furculiţa, dar nu prea mult, adăugind puţină sare, pătrunjelul
şi mărarul tocat, laptele şi…
Read more »
Read more »
Supă cu tăiţei
6 July 2010
Ingrediente: 1,5 1 supă de carne 1 foaie de ţăiţei Mod de preparare:
Pregătim tăiţeii şi îi fierbem separat în apă clocotită sau în zeamă de
carne, îi scoatem şi îi punem în supa de carne strecurată, fără să-i mai
spălăm cu apă rece. Lăsăm supa să mai dea un clocot. Poftă…
Read more »
Read more »
Supă de griş
6 July 2010
Ingrediente: 1,5 1 supă de carne 4 linguri griş Mod de preparare:
Punem la fiert supa de came şi, cînd clocoteşte, turnăm grişul încet,
amestecînd cu telul, ca să nu se prindă de fund. In 10—15 minute supa
este gata şi putem să o servim. Putem prepara supa de griş şi cu zeamă…
Read more »
Read more »
Ingheţată de cireşe amare
5 July 2010
Ingrediente: 1 kg cireşe amare 500 g zahăr 500 ml apă 100 g frişcă
bătută Mod de preparare: Scoţi sâmburii cireşelor, opreşti câteva
pentru decor, iar pe restul le treci printr-o sită, strecori compoziţia
prin tifon, iar zeama obţinută o pui deoparte. Pui zahărul cu apa să
fiartă până se leagă bine, ca…
Read more »
Read more »
Supă crema de conopidă
5 July 2010
Ingrediente: 1,5 1 apă clocotită sau zeamă de carne 750 g conopidă 150 g
unt făină albă pentru rîntaş Pentru dres : 2 gălbenuşuri 2 linguri
smîntînă Mod de preparare: Pregătim un piureu de conopidă. Pentru
aceasta, curăţăm conopida de părţile verzi şi o ţinem 20 minute în apă
sărată ca să iasă…
Read more »
Read more »
Oua cu smantană
5 July 2010
Ingrediente: 10 ouă sos de smintină Mod de preparare: Fierbem 10 ouă
răscoapte, le curăţăm de coajă, le tăiem în rondele şi le lăsăm să dea
un clocot într-un sos de smîntînă. Le servim fierbinţi. Poftă bună!
Read more »
Read more »
Mancare de legume cu pui, la cuptor
5 July 2010
Ingrediente: 3 cartofi noi 2 dovlecei 2 fire de ceapă verde 3-4 roşii 1
kg mazăre verde 1 piept de pui (sau 2 pulpe) 1 legătură mărar 2 ouă 1
cutie mică de smântână (de 120 g) ulei sare piper Mod de preparare:
Cureţi cartofii şi dovleceii de coajă, îi tai rondele foarte…
Read more »
Read more »
Salată de legume cu tarhon si nucă macinată
5 July 2010
Ingrediente: 1 morcov 1 ţelină 1 ardei gras 1 varză potrivită 1 ceapă 1
ou fiert tare 2-3 fire tarhon sare, piper oţet de mere ulei 2-3 cartofi
nucă măcinată (opţional) Mod de preparare: Speli varza, morcovul,
ţelina, ceapa, cartofii şi ardeiul, le cureţi, apoi tai varza, ardeiul
şi ceapa fâşii, iar morcovul…
Read more »
Read more »
Cremă de căpşune
5 July 2010
Ingrediente: 600 g căpşune 120 g zahăr 250 ml lapte 1 plic zahăr
vanilat 1-2 linguri praf de budincă de vanilie 3 ouă 200 ml frişcă 1-2
linguri nucă de cocos verde Mod de preparare: Amesteci laptele cu
jumătate din cantitate de zahăr şi zahărul vanilat, îl fierbi şi-l laş
să se…
Read more »
Read more »
Strudel Kaiser Wilhelm (video)
5 July 2010
Chec de dovlecei
5 July 2010
Ingrediente: 1,5 kg dovlecei mici 5 ouă 1-2 căţei de usturoi 250 g
smântână 80 g unt 1 legătură pătrunjel sare piper Mod de preparare:
Cureţi dovleceii de coajă, îi dai pe răzătoarea cu ochiuri mari, îi
presari cu sare şi-i laşi să se scurgă pentru aproximativ o oră. în
acest timp tai…
Read more »
Read more »
Omletă cu raci
5 July 2010
Ingrediente: 6 ouă 6 linguri lapte 100 g unt sare după gust mărar
pătrunjel 10 raci 100 g unt Mod de preparare: Fierbem racii, scoatem
gîturile şi le facem sote în unt, le tăiem în 2—3 bucăţi. Preparăm o
omletă obişnuită peste care aşezăm gîturile de raci, rulăm şi servim pe
farfurie caldă.…
Read more »
Read more »
Omleta cu orez
5 July 2010
Ingrediente: 5 ouă 2 roşii potrivite puţin pesmet un praf de zahăr 1
lingură orez 50 g unt 1 ceapă 1/2 ceaşcă lapte sare piper Mod de
preparare: Curăţăm roşiile de pieliţă şi de seminţe. Dăm sare şi. piper,
presărăm un praf de zahăr şi le tăvălim în puţin pesmet, le dăm prin…
Read more »
Read more »
Supă cu găluşte de griş
5 July 2010
Ingrediente: 1,5 1 supă de carne 1 lingură unt 2 ouă griş cit cuprinde
Mod de preparare: Frecăm untul cu gălbenuşurile pînă se fac ca o cremă.
Apoi, frecind într-una, adăugăm griş cît cuprinde pentru a se obţine o
cocă mai tare decît smîntînă. Sărăm. Batem spumă două albuşuri şi le
amestecăm cu…
Read more »
Read more »
Supă de găină a la grec
5 July 2010
Ingrediente: 1 găină (1—1,500 kg) 2—2,5 1 apă 125 g orez 3 ouă 1 lămîie
Mod de preparare: Punem găina curăţată într-o oală, turnăm apă rece
cît să acopere pasărea şi lăsăm să fiarbă bine, dar încet. După ce a
fiert, scoatem pasărea. O parte din piept şi măruntaie le tăiem mărunt
(pot…
Read more »
Read more »
Supa de găină
5 July 2010
Ingrediente: 1 găină grasă (1—1,500 kg) 2—2,5 l apă 1 morcov 1
pătrunjel 1/2 ţelină 1 ceapă sare un buchet de verdeaţă Mod de
preparare: Curăţăm găina, o spălăm şi o punem la fiert în apă rece (cu
puţină sare), cit să o acopere. Luăm spuma. Punem zarzavatul curăţat şi
spălat şi buchetul…
Read more »
Read more »
Supă cremă de fasole boabe
4 July 2010
Ingrediente: 300 g fasole 1 ceapă 1 bucăţică ţelină 1 cartof 1 fir de
praz (partea albă) 1 morcov 1 pătrunjel 1 păstirnac 50—60 g unt 1,5 1
apă clocotită sau zeamă de carne sare piper după plac crutoane prăjite
Mod de preparare: Alegem fasolea şi o spălăm. Putem să o punem din…
Rulouri de dovlecei cu branză
4 July 2010
Ingrediente: 2 dovlecei 2 ouă 2-3 linguri făină 250 g telemea ulei sare
piper Mod de preparare: Cureţi dovleceii de coajă, îi tai felii
subţiri pe lungime pe care le presari cu sare şi le laşi deoparte până
se înmoaie. In acest timp tai telemeaua felii de 2-3 cm lungime şi 1 cm…
Read more »
Read more »
Supă de zarzavat
4 July 2010
Ingrediente: 2 1 apă 2 morcovi 250 g mazăre verde 250 g bob verde 1
ceapă 50 g arpagic 2 leg pătrunjei 1 ţelină 2 salate (lăptuci) 100—150 g
unt sare piper nucşoară 1 cuişoară Mod de preparare: Tăiem mărunt
morcovul, pătrunjelul, ceapa, arpagicul şi ţelina. Le rumenim în unt.
Umplem cu apă…
Read more »
Read more »
Ingheţată cu lamaie si cocos
4 July 2010
Ingrediente:
2 lămâi mari 3 ouă 1 lingură făină 2 linguri zahăr 1 esenţă vanilie 1
plic zahăr vanilat 250 ml lapte 1 lingură cocos Mod de preparare: Pui
la fiert lămâile întregi pentru 20 de minute, în apă cât să le acopere.
între timp, amesteci într-un vas ouăle cu zahărul, esenţa de vanilie,…
Read more »
Read more »
Salată de castraveţi cu iaurt
4 July 2010
Ingrediente: 1 kg castraveţi 300 ml iaurt 2 legături mărar oţet zahăr
sare ulei Mod de preparare: Speli castraveţii, îi tai felii subţiri,
pui peste ei ulei, oţet, sare şi puţin zahăr şi-i laşi deoparte 15
minute ca să-şi ia gustul. Speli apoi mărarul şi îl tai mărunt. Adaugi
peste castraveţi iaurtul, presari…
Read more »
Read more »
Supă de chimen
4 July 2010
Ingrediente: 2 1 supă de zarzavat 100 g unt sau ulei 2 linguri făină 2
linguri chimen sare Mod de preparare: Topim untul într-o tigaie.
Punem făina şi o prăjim încet, amestecînd. Cînd făina s-a rumenit puţin,
adăugăm chimenul pisat. Stingem cu supă de zarzavat preparată mai
înainte. Sărăm. Lăsăm supa să clocotească,…
Read more »
Read more »
Carni di cabritu Carabean style (video)
4 July 2010
Ingrediente: carne de capra/miel zahar brun ceapa cartofi usturoi ţelină dovlecel paprika ardei iute Via
Read more »
Read more »
Mancare de fasole pastai cu dovlecei
4 July 2010
Ingrediente: 250 g fasole verde fideluţă 250 g fasole galbenă 2
dovlecei 2 cepe potrivite 2 căţei de usturoi 1 lingură oţet 150 ml ulei
sare piper Mod de preparare: Speli legumele, le cureţi, apoi pui
numai fasolea verde şi galbenă la călit în tigaia cu ulei pentru 10-15
minute. Când e gata…
Read more »
Read more »
Budincă de fasole verde cu rosii
4 July 2010
Ingrediente: 1 kg fasole verde 1 legătură ceapă verde 3-4 roşii 6 ouă
50 g costiţă afumată 100 ml lapte dulce 1 lingură făină 1 legătură
verdeaţă ulei Mod de preparare: Speli bine fasolea şi o pui la fiert
în apă cu sare. Opăreşti apoi roşiile, le cureţi de pieliţe şi le…
Read more »
Read more »
Supă de ceapa
4 July 2010
Ingrediente: 1,5 1 supă de came 1 kg ceapă 125 g unt 1 linguriţă făină
sare piper după gust 200—250 g caşcaval sau parmezan 8—10 felii de
pîine prăjită Mod de preparare: Curăţăm ceapa, o spălăm şi o tăiem în
felii subţiri. O punem la foc într-o cratiţă împreună cu o bucăţică de…
Read more »
Read more »
Supă crema de cartofi
4 July 2010
Ingrediente: 1,5 1 apă 700—800 g cartofi 1 ceapă 50—60 g unt 1
linguriţă făină cîteva boabe piper sare 1 legătură de zarzavat de supă
(morcov, ţelină, pătrunjel şi păstîrnac) 1 legătură verdeaţă Mod de
preparare: Curăţăm cartofii, îi spălăm şi îi tăiem în bucăţi. Ceapa
tăiată mărunt o îngălbenim uşor într-o oală,…
Read more »
Read more »
Salată de ardei gras copt
4 July 2010
Ingrediente: 1 ardei gras 3 rosii 1 ceapa rosie ulei 1 lingurita otet
sare Mod de preparare: Pui ardeii sa se coaca pe o tablă, pe aragaz si
cand sunt gata ii prepari cu sare si-i acoperi cu un prosop curat.
Speli apoi rosiile, le tai felii, iar ceapa o cureti si o…
Read more »
Read more »
Supă de arpacaş
4 July 2010
Ingrediente: 1,5 1 supă de carne 300 g arpacaş 50 g unt 1 linguriţă
făină Mod de preparare: Alegem arpacaş alb, îl spălăm bine şi îl punem
ia fiert, acoperit, în apă clocotită. Il fierbem încet, amestecînd din
cînd în cînd, ca să nu se prinda de fund. Cînd este gata, dăm
arpacaşul…
Read more »
Read more »
Stufat cu mazare si ciuperci
4 July 2010
Ingrediente: 1 kg mazăre păstăi 200 g ciuperci proaspete (sau 100 g
ciuperci din conservă) 15 fire de usturoi verde 18 fire de ceapă verde 3
roşii medii 4 ouă fierte tari 5-6 ardei graşi 7- 8 linguri ulei 1
legătură mărar sare piper 200 g franzelă pentru crutoane Mod de
preparare: Cureţi…
Read more »
Read more »
Copănele de pui cu varză dulce
4 July 2010
Cureţi 2-3 cepe şi 1 morcov, tai ceapa mărunt, dai morcovul pe
răzătoarea mică şi le căleşti în ulei încins, cu o lingură de bulion,
după care sting cu 1 cană de apă. Speli bine 3-4 copănele de pui, le
adaugi peste legumele care fierb şi le laşi câteva minute. Cureţi şi
speli apoi…
Read more »
Read more »
Prăjitură cu prune si blat din smantană
4 July 2010
Ingrediente: 1 kg prune 400 g smântână 500 g făină 300 g zahăr pudră 1
praf de copt 3 ouă sare Mod de preparare: Speli prunele şi le scoţi
sâmburii, apoi smântână cu 200 g zahăr, apoi adaugi treptat ouăle şi
făina amestecată cu praful de copt şi omogenizezi. Torni apoi compoziţia
într-o…
Read more »
Read more »
Omletă cu ficat
4 July 2010
Ingrediente: 8 ouă sote de ficat de pasăre 100 g unt sare piper Mod
de preparare: Pregătim o omletă obişnuită, care se umple cu un sote de
ficat de pui, găină sau gîscă, tăiat în felii sau în cuburi mici. Nu
punem prea multă umplutură. Rulăm şi aşezăm pe o farfurie. Putem
pregăti…
Read more »
Read more »
Omletă cu creier
4 July 2010
Ingrediente: 8 ouă 1 creier 100 g unt sare piper Mod de preparare:
Pregătim o omletă obişnuită. Fierbem creierul, îl tăiem în cuburi mici
şi îl înăbuşim în unt cu sare şi piper, întindem apoi pe omletă
umplutura de creier, rulăm şi servim pe o farfurie. Poftă bună!
Read more »
Read more »
Supă de viţel
4 July 2010
Ingrediente: 1 kg carne 1,5 1 apă 1 ceapă 1 morcov 1/2 ţelină 1/2
pătrunjel 1 cartof puţin praz sare piper puţin pătrunjel verde 1
bucăţică lămîie Mod de preparare: Tăiem carnea în 5 bucăţi. O spălăm
şi o punem într-o oală cu apă. Presărăm puţină sare şi lăsăm să fiarbă,
avînd grijă…
Read more »
Read more »
Desert a la Gordon Ramsay (video)
4 July 2010
Ingrediente: mere pere zahar scortisoara stafide smantana dulce inghetata de vanilie
Read more »
Read more »
Tocăniţa de vara cu vinete coapte
4 July 2010
Ingrediente: 2-3 vinete 3-4 cepe 3-4 ardei graşi 1 morcov 1 pahar ulei
2-3 căţei de usturoi 1/2 kg roşii Mod de preparare: Cureţi ceapa,
ardeii, morcovul şi usturoiul, tai ceapa solzişori, ardeii fâşii, iar
morcovul îl dai pe râzătoare. Pui apoi ceapa cu morcovul şi ardeiul să
se călească în ulei. Dacă…
Read more »
Read more »
Vinete cu rosii
4 July 2010
Ingediente: 2 vinete 1/2 kg roşii ulei 1 căţel de usturoi sau un fir
usturoi verde pătrunjel sare piper făină Mod de preparare: Cureţi
vinetele şi le tai în bucăţele pe care le dai prin făină şi le prăjeşti
în ulei, Când sunt gata, le scoţi pe câteva şerveţele ca să se scurgă…
Read more »
Read more »
Peşte cu legume de vară
4 July 2010
Ingrediente: 1 kg peşte 2 morcovi 2 vinete 2 dovlecei mici 2 ardei
graşi o mână de fasole verde 1/2 ţelină 2 cepe 7-8 roşii o ceşcuţă de
vin alb 1-2 rămurele de cimbru 1 legătură de pătrunjel Mod de
preparare: Cureţi peştele foarte bine, îl speli, îl presari cu sare şi,
dacă…
Read more »
Read more »
Supă de carne
4 July 2010
Ingrediente: 3.500 kg carne 3 l apă 2 morcovi 1 ţelină 1 păstirnac 1
praz 1 pătrunjel 1 ceapă sare 1 buchet (pătrunjel, mărar, frunze de
ţelină) Mod de preparare: Supa de carne se pregăteşte la fel ca
bulionul de carne. Trebuie să fiarbă neîntrerupt cel puţin 3 ore, la foc
mic. Cînd…
Read more »
Read more »
Aspic de vacă sau de viţel
4 July 2010
Frecăm picioarele de vită cu mălai şi le pîrlim. Desfacem carnea de pe
oase şi despicăm oasele în lung. Le punem într-o oală împreună cu
zarzavatul (morcov, pătrunjel, ţelină, ceapă). Adăugăm ienibahar şi
foaie de dafin în cantitate foarte mică. Umplem oala pînă sus cu apă şi o
punem descoperită la foc potrivit. Pentru…
Read more »
Read more »
Consome de rosii
4 July 2010
Ingrediente: 1 kg roşii 1 l zeamă de carne sare piper puţin pătrunjel
verde Mod de preparare: Punem la fiert zeama de carne. Alegem 4—5
roşii coapte. Le curăţăm de pieliţă şi de seminţe şi le tăiem în cuburi
sau mai mari decît tăiţeii, cam de 1 cm. Le punem într-o cratiţă mică.…
Read more »
Read more »
Consome de carne
4 July 2010
Ingrediente: 1,500—2 kg carne (rasol) 3 l apă 2 morcovi 1 pătrunjel 1
păstirnac 1 praz 1 ţelină 1 ceapă, verdeaţă 2—3 albuşuri (pentru
limpezii) sare Ingrediente: Curăţăm şi spălăm carnea ca pentru bulion.
Oprim jumătate din întreaga cantitate de carne, pentru limpezit.
Aşezăm carnea în oală, acoperim cu apă şi procedăm la…
Read more »
Read more »
Consomeuri
4 July 2010
Consomeul
este un bulion de două ori mai concentrat, pregătit din diferite feluri
de carne : vacă, viţel, pasăre, vînat sau peşte. Consomeul poartă
numele produsului care predomină : carnea, pasărea, vînatul, legumele,
zarzavatul etc. Modul de pregătire a acestor feluri de consomeuri este
acelaşi. Deosebirea constă numai în produsul cu care se face limpezirea…
Read more »
Read more »
Ochiuri prajite pe crutoane
3 July 2010
Ingrediente: 10 ouă 10 felii de pîine 10 felii de şuncă 100 g unt Mod
de preparare: Pe crutoane rotunde punem felii de şuncă, iar deasupra
aşezăm cîte un ochi prăjit. Poftă bună!
Read more »
Read more »
Budincă de fasole verde cu carnaţi
3 July 2010
Ingrediente: 1/2 kg fasole verde 2 cepe 2-3 cârnaţi afumaţi 50 ml lapte
3 ouă 1 lingură făină ulei 1 felie caşcaval 1 legătură pătrunjel sare.
Mod de preparare: Cureţi fasolea, o speli şi o pui la fiert în apă cu
sare. Separat cureţi ceapa, o tai mărunt şi o pui să se…
Read more »
Read more »
Mojito cu capsuni si Russian Bear (video)
3 July 2010
Ingrediente Mojito: zahar brun 50 gr lime 1/2 menta 3-5 frunze gheata
pisata la discretie rom ca 50 ml 5-8 bucati capsuni Ingrediente Russian
Bear: vodka 50 ml zahar brun 50 gr lapte cald 50-100 ml Via
Read more »
Read more »
Crochete cu ouă
3 July 2010
Ingrediente: 7 ouă 3 linguri sos alb 2 linguriţe mărar verde tocat 1
lingură parmezan (caşcaval) ras sare piper Pentru pane : 3—4 gălbenuşuri
puţin ulei pesmet grăsime pentru prăjit Mod de preparare: Fierbem
ouăle răscoapte, apoi le punem în apă ca să se răcească. Le curăţăm şi
le tăiem fin. Pregătim un…
Read more »
Read more »
Sote de dovlecei
3 July 2010
Ingrediente: 1 kg dovlecei 100 g unt sare pătrunjel verde piper Mod
de preparare: Alegi dovlecei tineri şi îi razi uşor de coajă, îi speli,
îi tai rondele şi îî pui la fiert în apă clocotită cu sare, atât cât
să-i acopere. Când sunt fierţi, îi strecori şi îi rumeneşti puţin în
unt.…
Budinca de taiţei cu legume si ciuperci
3 July 2010
Ingrediente: 200 g tăieţei 2 dovlecei 5-6 roşii 1 ceapă 200 g ciuperci 2
linguri griş 150 smântână 2 ouă 100 g caşcaval 50 g unt pesmet sare
piper ulei Mod de preparare: Pui apă cu sare la fiert şi când
clocoteşte adaugi tăieţeii şi îi laşi 10 minute. Cureţi dovleceii de
coajă,…
Read more »
Read more »
Salata de paste cu legume si măsline
3 July 2010
Ingrediente: 300 g paste făinoase în formă de melcişori sau fundiţe 100
g măsline negre 200 g brânză telemea 2 castraveţi 2 roşii 100 ml ulei
50 ml oţet 1 legătură de mărar Mod de preparare: Fierbi pastele în apă
sărată. Când s-au răcit, le strecori, le treci sub un jet de apă…
Read more »
Read more »
Budinca de clatite cu conopidă
3 July 2010
Ingrediente: 1 conopidă 2 ouă 2 linguri făină sifon 1 ceaşcă lapte 100 g
unt 50 g caşcaval 1 ceaşcă smântână sare ulei Mod de preparare: Din
făină, ouă, un praf de sare, sifon şi lapte prepari un aluat din care
faci clătite pe care le prăjeşti în puţin ulei încins. Fierbi apoi…
Read more »
Read more »
Frigarui Speedy Gonzales (video)
3 July 2010
Ingrediente: ananas banana lime zahar praf presarat Via
Read more »
Read more »
Supă de vişine cu smantana
3 July 2010
O
reteta foarte simpla de supa de visine cu smantana din: visine,
galbenusuri, smantana, zahar pudra si sare. Ingrediente: 1 kg vişine 2
gălbenuşuri 250 g smântână 1 linguriţă zahăr pudră sare Mod de
preparare: Speli vişinele, le opăreşti şi le pasezi printr-o sită.
Amesteci apoi sucul de vişine obţinut cu 1 l de…
Read more »
Read more »
Ouă cu sos vinegreta
3 July 2010
Ingrediente: 10 ouă Pentru sosul vinegretă : 2 linguri oţet 4 linguri
ulei sare piper o lingură zahăr (după gust) pătrunjel tocat Mod de
preparare: Fierbem ouăle 10—12 minute. Le scoatem. Le punem în apă rece
şi le curăţăm de coajă. Le tăiem în patru cu un cuţitaş înfierbîntat în
foc ; apoi…
Read more »
Read more »
Ouă moi
3 July 2010
Ingrediente: 10 ouă apă clocotită Mod de preparare: Punem ouăle în
apă clocotită, tragem cratiţa la marginea maşinii şi le ţinem după gust,
2—4 minute. Dacă apa clocoteşte, albuşul se coagulează prea tare în
jurul cojii, gălbenuşul rămînînd nepătruns de căldură. Poftă bună!
Read more »
Read more »
Dovlecei umpluti cu ciuperci
3 July 2010
Ingrediente: 3-4 dovlecei 200 g ciuperci 2 cepe 1 ceaşcă orez ulei
pătrunjel mărar 150 g smântână sare condimente Mod de preparare:
Cureţi dovleceii de coajă, îi tai în jumătate pe lung şi le scoţi
miezul. Presari cu puţină sare jumătăţile de dovlecei şi le laşi
deoparte pentru 15 minute. Speli apoi orezul…
Read more »
Read more »
Ouă la cuptor
3 July 2010
Ingrediente: 5 ouă 2 linguri smîntînă pătrunjel verde puţin unt Mod
de preparare: Spălăm bine ouăle şi le fierbem răscoapte. Le scoatem, le
punem în apă rece şi le tăiem în două, în lung, cu un cuţit bun. Golim
jumătăţile de ou cu băgare de seamă ca să nu se strice; apoi aşezăm…
Read more »
Read more »
Ouă in forme
3 July 2010
Ingrediente: 10 ouă 100 g unt 2 linguri parmezan ras zeamă de carne
sare Mod de preparare: Ungem cu unt 10 forme speciale, care merg la
cuptor. Punem cîte un ou în fiecare, presărăm puţin parmezan (sau
caşcaval) ras ; adăugăm o bucăţică de unt cit o alună, puţină zeamă de
carne şi…
Read more »
Read more »
Plăcintă cu vinete, rosii si aluat de cartofi
3 July 2010
Pentru aluat ai nevoie de: 1 kg de cartofi 1 ou 100 g unt (sau
margarină) 100-150 g făină sare Pentru umplutură ai nevoie de: 2-3
vinete 4 roşii 150 g caşcaval (sau telemea) 2 ouă 150 ml smântână
busuioc măghiran cimbru sare piper Mod de preparare: Cureţi
cartofii, îi tai cubuleţe…
Read more »
Read more »
Ouă cu cartofi
3 July 2010
Ingrediente: 5 ouă 5 cartofi 50 g unt putin caşcaval puţin lapte Mod
de preparare: Spălăm bine cartofii şi îi coacem în cuptor, întregi, în
coaja lor. După 30—40 minute, îi scoatem şi îi scobim în formă ovală,
scoţînd miezul, pe care îl punem într-o cratiţă cu sare, piper, unt,
puţin lapte şi…
Read more »
Read more »
Ochiuri cu spanac II
3 July 2010
Ingrediente: 10 ouă piure de spanac 10 linguri sos alb 1 lingură
parmezan ras 50 g unt sare Mod de preparare: Fierbem ochiurile în apă
clocotită şi le scoatem mai moi. Pregătim un sos alb. Intr-un vas de
sticlă rezistent la foc punem piureul de spanac. Peste spanac aşezăm
ochiurile. Turnăm sosul alb…
Read more »
Read more »
Omletă cu ciuperci
3 July 2010
Ingrediente: 6—7 ouă 100 g ciuperci 150 g unt ceapă după gust mărar şi
pătrunjel verde 200 g smîntînă 1 linguriţă făină sare Mod de
preparare: Inăbuşim ciupercile cîteva minute în puţin unt, apoi le
tăiem. Infierbîntăm unt într-o tigaie, adăugăm ceapă tocată,
ciupercile, puţină sare şi înăbuşim totul. Cînd ciupercile sînt gata,…
Read more »
Read more »
Omleta cu ceapa
3 July 2010
Ingrediente: 10 ouă 4—5 cepe 100 g unt Mod de preparare: Infierbîntăm
untul într-o tigaie, adăugăm ceapa tăiată în felii subţiri, sare şi
piper şi lăsăm să se moaie la foc fără să se înnegrească. Adăugăm o
ceşcuţă de apă caldă, lăsînd ceapa să fiarbă pînă scade apa cu totul.
Batem ouăle, presărăm…
Read more »
Read more »
Crochete de legume cu sos de roşii
3 July 2010
Ingrediente: 1 dovlecel 1 fir de ceapă verde 1 morcov 3 cartofi 4-5
linguri făină piper ulei condimente Pentru sosul de roşii ai nevoie de:
3-4 roşii 1 linguriţă zahăr, ulei 1 linguriţă muştar 1 lingură smântână
3-4 fire pătrunjel sare Cum procedezi pentru crochete: Cureţi
dovlecelul, morcovul şi cartofii şi le dai…
Read more »
Read more »
Omleta simpla
2 July 2010
Ingrediente: 6 ouă 6 linguri lapte 100 g unt sare după gust mărar
pătrunjel Mod de preparare: Batem ouăle cu laptele (sau lapte
amestecat cu smîntînă), sare, pătrunjel şi mărar tăiate mărunt.
Infierbîntăm untul într-o tigaie, turnăm compoziţia şi dăm la cuptor 10
minute sau ţinem pe plită. Cînd a crescut omleta, o…
Read more »
Read more »
Ochiuri cu şuncă
2 July 2010
Ingrediente: 10 ouă 5 felii de şuncă 100 g unt sare piper Mod de
preparare: Tăiem şunca în felii mici (socotind cîte o felie de persoană)
şi o prăjim în unt fierbinte, într-un vas cu pereţi subţiri. După ce
s-au prăjit pe o parte, întoarcem feliile şi peste ele spargem ouăle
întregi, unul…
Read more »
Read more »
Ochiuri prajite cu slanină
2 July 2010
Ingrediente: 10 ouă 150 g slănină sare piper Mod de preparare: Tăiem
slănina felii subţiri şi o prăjim într-o tigaie. Adăugăm ouăle şi prăjim
ochiurile împreună cu slănina. Servim într-o farfurie caldă, presărînd
piper. Poftă bună!
Read more »
Read more »
Vinete umplute cu orez
2 July 2010
Ingrediente: 3 vinete 6-7 roşii 1/2 ceaşcă de orez 1 ceapă 1 căţel de
usturoi 1 linguriţă de zahăr 2 linguri ulei 1 lingură pesmet sare piper
ulei Mod de preparare: Cureţi vinetele de cotor, le tai în jumătate pe
lungime şi le ţii un sfert de oră în apă clocotită. Le apoi…
Read more »
Read more »
Ochiuri prăjite cu rinichi
2 July 2010
Ingrediente: 10 ouă 1 rinichi de viţel 1 ceapă 100 g unt sare piper
Mod de preparare: Tăiem felii un rinichi de viţel. Prăjim uşor în unt,
să nu se rumenească, o ceapă tăiată mărunt. Punem feliile de rinichi şi
lăsăm să se prăjească încet 10— 15 minute. Presărăm piper şi sare.
Aşezăm…
Read more »
Read more »
Pui cu sos alb si conopidă
2 July 2010
Ingrediente: 2 pulpe de pui 1 conopidă 100 g unt 1 lingură făină 2 cepe
200 g smântână sare piper Mod de preparare: Speli carnea, tai în
două fiecare bucată şi le rumeneşti în unt. Cureţi ceapa, o dai pe
răzătoare, iar conopida o speli, o desfaci în bucheţele şi o pui la…
Read more »
Read more »
Bulion de carne (supa de carne)
2 July 2010
Ingrediente:
500 kg carne 3 l apă 2 morcovi 1 ţelină păstîrnac 1 praz 1 pătrunjel 1
ceapă mijlocie sare un buchet verdeţuri (pătrunjel, mărar, ţelină) Mod
de preparare: Spălăm carnea în apă rece (nu o ţinem nult în apă ca să nu
îi iasă sucul). Mai line ştergem carnea cu un şervet ud. Desfacem…
Read more »
Read more »
Jamie, ministrul hranei sanatoase (video)
2 July 2010
Iahnie de dovlcei
2 July 2010
Ingrediente: 3 dovlecei 5-6 fire de ceapă verde 5 roşii, ulei 1 lingură
făină câteva fire de pătrunjel câteva fire de mărar 3-4 frunze de
ţelină sare piper Mod de preparare: Cureţi ceapa şi dovleceii, tai
dovleceii în bucăţi mai mari, iar ceapa o toci mărunt. Opăreşti roşiile,
apoi le decojeşti şi le…
Read more »
Read more »
Ochiuri simple
2 July 2010
Ingrediente: 10 ouă 100 g unt mămăliguţă sare Mod de preparare:
Intr-o farfurie ovală sau rotundă răsturnăm o mămăliguţă. In acelaşi
timp într-o tigae punem unt sau grăsime în cantitate mai mare şi lăsăm
să se înfierbînte puţin. Spargem ouăle dîndu-le drumul în grăsimea abia
încinsă ; sînt gata cînd albuşul este închegat.…
Read more »
Read more »
Ochiuri in rosii (catoianachi)
2 July 2010
Ingrediente: 10 ouă 5 roşii 2 ouă răscoapte 1 castravete mic murat în
oţet 1 cartof fiert 1 lingură muştar ulei otet pătrunjel sare piper
puţin aspic Mod de preparare: Tăiem în două 5 roşii egale, rotunde,
frumoase, maii, ca să încapă ochiurile în ele. Scoatem seminţele şi
miezul. Punem roşiile într-o farfurie,…
Read more »
Read more »
Mancare de vinete si carne de vită
2 July 2010
Ingrediente: 500 g carne de vită 2 vinete 2 cepe 50 g bulion 4 roşii 1
căţel de usturoi 100 ml ulei 1 lingură făină 1 legătură pătrunjel sare
piper Mod de preparare: Speli carnea, o tai bucăţi, o pui să se
rumenească în ulei şi când e gata, o scoţi într-o altă cratiţă.…
Read more »
Read more »
Ochiuri cu mamaliguta
2 July 2010
Ingrediente: 10 ouă mămăliguţă mai moale 50 g unt sare Mod de
preparare: Pregătim ochiuri în apă. Facem o mămăliguţă moale şi o punem
în farfurie. Peste mămăliguţă aşezăm ochiurile, iar deasupra turnăm cu
o linguriţă unt proaspăt, fierbinte. In loc de unt putem servi cu
smîntînă. Poftă bună!
Read more »
Read more »
Ochiuri cu ciuperci
2 July 2010
Ingrediente: 10 ouă ciuperci cu smîntînă 50 g unt sare Mod de
preparare: Pregătim ciuperci cu smîntînă şi le aşezăm pe o farfurie.
Deasupra punem ochiuri fierte în apă, peste care turnăm unt fierbinte.
Poftă bună!
Read more »
Read more »
Vinete cu brânză la cuptor
2 July 2010
Ingrediente: 4-5 vinete 250 g telemea de oi 3 linguri ulei 3-4 roşii
sare 1 lingură făină Mod de preparare: Speli vinetele, le tai felii de
1 cm grosime, le presari cu sare, le laşi câteva minute deoparte să se
scurgă de zeamă, apoi le treci prin ăină şi le prăjeşti în ulei…
Read more »
Read more »
Ghiveci cu carne de vită
2 July 2010
Ingrediente: 300 g carne de vită 3 dovlecei mici 3 vinete potrivite 1
ardei verde 3 roşii 2 căţei de usturoi 125 g caşcaval 1 legătură
pătrunjel ulei sare piper Mod de preparare: Speli toate legumele, apoi
opăreşti roşiile, le decojeşti şi le tai în sferturi. Ardeiul îl cureţi
de cotor, îl tai…
Ghiveci cu carne de vită
2 July 2010
Ingrediente: 300 g carne de vită 3 dovlecei mici 3 vinete potrivite 1
ardei verde 3 roşii 2 căţei de usturoi 125 g caşcaval 1 legătură
pătrunjel ulei sare piper Mod de preparare: Speli toate legumele, apoi
opăreşti roşiile, le decojeşti şi le tai în sferturi. Ardeiul îl cureţi
de cotor, îl tai…
Read more »
Read more »
Ochiuri cu spanac I
2 July 2010
Ingrediente: 10 ou piure de spanac 50 unt sau 150 g smîntînă sare
Mod de preparare: Pregătim ochiuri fierte în apă. Aranjăm pe o farfurie
piureul de spanac. Luăm ochiurile cu lingura de spumuit şi le aşezăm
pe spanac. Peste ochiuri punem bucăţele de unt sau turnăm unt fierbinte.
Le putem servi şi…
Read more »
Read more »
Ochiuri romaneşti
2 July 2010
Ingrediente: 10 ouă 100 g unt sare puţin oţet Mod de preparare:
Fierbem într-o cratiţă apă cu sare şi cu puţin oţet. Spargem ouă
proaspete şi le dăm drumul uşor în apa clocotită. Lăsăm ochiurile pînă
li se întăreşte albuşul (gălbenuşul să nu fie tare), apoi le şcoatem
încet cu lingura de spumuit…
Read more »
Read more »
Ciorbă de dovlecei, cartofi si aripioare
1 July 2010
Ingrediente: 500 g aripioare de pui 2 dovlecei 1 morcov 1 ardei gras
roşu 3 cartofi 1-2 căni suc de roşii 1 lingură orez 1 ţelină mică 1
ceapă 1 legătură pătrunjel 1 legătură leuştean sare ulei 1 ou Mod de
preparare: Cureţi morcovul, ceapa, ţelina şi ardeiul gras, apoi dai
morcovul pe…
Read more »
Read more »
Chifteluţe de vinete
1 July 2010
Ingrediente: 1 morcov 150 g telemea 50 g caşcaval 2 ouă 2-3 linguri
făină 2 cepe 1 kg vinete 200 ml ulei sare şi piper Mod de preparare:
Pui la copt vinetele şi când sunt gata, le cureţi de coajă cât sunt
încă fierbinţi şi le laşi să se scurgă bine. Cureţi…
Read more »
Read more »
Jumări cu rosii
1 July 2010
Ingrediente: 10 ouă 5 roşii 100 g unt sare Mod de preparare: Opărim 5
roşii potrivite, le curăţăm de pieliţe, scoatem seminţele şi le tăiem
în cuburi. Le trecem repede prin unt la foc iute, ca să nu lase zeamă.
Pregătim jumările. Aşezăm roşiile în mijlocul farfuriei, iar jumările
împrejur. Poftă bună!
Read more »
Read more »
Jumări cu rinichi
1 July 2010
Ingrediente: 8 ouă 2 rinichi de viţel 100 g unt 1 ceapă sare Mod de
preparare: Spălăm rinichii de viţel şi îi tăiem felii. Apoi prăjim în
unt ceapă tăiată mărunt, uşor ca să nu se rumenească. Peste ceapă punem
feliile de rinichi, lăsînd să se prăjească încet, fără să se ardă, 10—…
Read more »
Read more »
Umplutură de ficat de viţel sau de pasare
1 July 2010
Ingrediente: 200 g ficat de viţel 3 gălbenuşuri 50 g unt proaspăt 1
lingură unt pentru prăjit lapte 1 ceapă sare piper Mod de preparare:
Spălăm ficatul şi îl fierbem în lapte. Cînd este gata îl prăjim puţin în
unt. In aceeaşi tigaie prăjim şi ceapa tăiată mărunt. Lăsăm să se
răcească şi…
Read more »
Read more »
Piure de sparanghel
30 June 2010
Ingrediente: 1 kg sparanghel 50 g unt 4—5 linguri sos alb puţină zeamă
de carne Mod de preparare: Curăţăm şi fierbem sparanghelul . Cînd se
moaie îl răsturnăm pe o sită, il udăm cu apă rece şi îl lăsăm să se
scurgă. Pisăm sparanghelul în piuliţă de piatră îl dăm prin sită,
adăugăm…
Read more »
Read more »
Jumari cu parmezan
30 June 2010
Ingrediente: 10 ouă 2 linguri parmezan ras 50 g unt sare Mod de
preparare: Pregătim jumările. Cînd sînt gata, presărăm cu parmezan ras,
amestecăm şi servim imediat la masă (altfel, ele se fac ca un aluat).
Poftă bună!
Read more »
Read more »
Jumări cu mazare
30 June 2010
Ingrediente: 8 ouă 500 g mazăre 100 g unt sare Mod de preparare:
Fierbem descoperit, în multă apă clocotită, mazăre boabe, tînără,
proaspătă, o sărăm şi facem un sote cu unt Pregătim jumări. Aşezăm
mazărea la mijlocul unei farfurii, iar de jur împrejur punem jumările.
Poftă bună!
Read more »
Read more »
Piure de castane
30 June 2010
Ingrediente: 1 kg castane 50 g unt 2 linguri smîntînă Mod de
preparare: Curăţăm castanele de coaja tare din afară şi le opărim pentru
a le curăţa de pieliţa pufoasă. Le înăbuşim în unt, adăugind puţină
smîntînă pînă se moaie. Le dăm prin sită, le punem pe plită şi batem ca
la piureul…
Read more »
Read more »
Umplutură de ciuperci prajite
30 June 2010
Ingrediente: 5 ciuperci 1 ceapă 1 lingură ulei 1 lingură făină putină
zeamă de carne sau lapte 1 lingură smîntînă sare Mod de rpeparare:
Curăţăm şi spălăm ciupercile apoi le prăjim în ulei. Cînd sînt aproape
gata, adăugăm o ceapă tocată şi o prăjim împreună cu ciupercile.
Separat luăm o lingură de făină,…
Read more »
Read more »
Umplutură de pastă de sardele cu sos alb
30 June 2010
Ingrediente: 200 g unt 1-1/2 lingură făină 1 ceaşcă lapte pastă de
sardele Mod de preparare: Preparăm un sos alb din unt, făină şi lapte,
amestecînd pînă se face totul ca o pastă. Luăm de ne plită şi cînd s-a
răcit compoziţia, adăugăm 100 g unt. Adăugăm pastă de sardele, după
gust. …
Read more »
Read more »
Umplutură de şuncă cu sos alb
30 June 2010
Ingrediente: 250 g şuncă 1 lingură unt 1 lingură făină 1 ceaşcă lapte
sare piper 3 linguri parmezan ras Mod de preparare: Pregătim un sos
alb din unt şi făină. Adăugăm laptele fierbinte amestecînd mereu, pînă
se face un sos gros. Presărăm piper şi sare. Tocăm şunca şi o dăm prin
maşină. Punem…
Read more »
Read more »
Sos de sardele
30 June 2010
Ingrediente: 50 g sardele 2 linguri ulei o linguă otet o linguriţă
muştar Mod de preparare: Tocăm fileuri de sardele şi le amestecăm cu
puţin muştar şi cu vinegretă pregătită din oţet şi ulei.
Read more »
Read more »
Cum se prepara Cocktail Kama Sutra (video)
29 June 2010
Ingrediente: 10 ml Grenadine 2 Lychees , fresh or tined 20 ml Mango
Purée 10 ml Bison grass Vodka some Champagne 1 champagne flute 1 mixing
glass 1 cocktail spoon 1 strainer 1 standard shot measure Cum se prepara
Cocktail Kama Sutra
Read more »
Read more »
Piure de spanac
29 June 2010
Ingrediente: 1,500 kg spanac 50 g unt 4 linguri sos alb Mod de
preparare: Alegem spanacul, îl spălăm, îl fierbem in apă clocotită cu
sare, ca orice legumă verde. Scurgem apa, turnăm peste el apă rece,,
zvîntăm, dăm spanacul prin sită sau il tocăm, adăugăm untul apoi sosul
alb. Inainte de a servi,…
Read more »
Read more »
Jumări cu ficat
29 June 2010
Ingrediente: 8 ouă ficat de pasăre 100 g unt sare piper Mod de
preparare: Facem un sote de ficat de pui, găină sau gîscă, tăiat în
felii sau în cuburi mici. Pregătim jumări. Punem ficatul în mijlocul
farfuriei, iar jumările împrejur. Poftă bună!
Read more »
Read more »
Jumări cu ciuperci
29 June 2010
Ingrediente: 8 ouă 200 g ciuperci 100 g unt sare lămîie Mod de
preparare: Fierbem ciupercile în apă clocotită cu puţină sare .şi
lămîie, le tăiem felii şi le prăjim în unt, rumenindu-le sau lăsîndu-le
albe, după gust. Pregătim jumări. Le servim aşezînd în mijlocul
farfuriei ciupercile şi în jurul lor jumările. …
Read more »
Read more »
Umplutură de ouă picantă
29 June 2010
Ingrediente: 3—4 ouă răscoapte 1/4 l ulei 1 castravete mic în oţet
pătrunjel oţet 2 ouă Mod de preparare: Tocăm împreună 3—4 ouă
răscoapte, pătrunjel, o bucăţică de castravete murat în oţet, sare şi
piper. Pregătim o maioneză din 1—2 ouă şi 1 lingură muştar, cu 1/4 l
ulei. Turnăm o lingură de…
Read more »
Read more »
Umplutura fină pentru carnaţi
29 June 2010
Umplutura fină pentru cîrnaţi se face iin carne crudă de viţel şi de
porc, luate in cantităţi egale, la care se adaugă slănină de
porc.Pentru ca umplutura să fie fină, alegem carnea cea mai bună :
muşchi de porc şi de viţel, precum şi gheaţă pisată. Pregătirea
umpluturii fine pentru cîrnaţi nu se deosebeşte…
Read more »
Read more »
Sos de vişine
29 June 2010
Ingrediente: 500 g vişine 25 g unt 1 lingură făină 2 ceşti zeamă de
carne 2 linguri smîntînă zahăr sare Mod de preparare: Punem într-o
cratiţă untul şi vişinile curăţate de sîmburi; acoperim şi lăsăm să
fiarbă încet. Presărăm deasupra o lingură de făină, acoperim şi lăsăm să
fiarbă mai departe. Turnăm zeama…
Read more »
Read more »
Sos de usturoi
29 June 2010
Ingrediente: 1 lingură untură 2 linguri făină 2 ceşti zeamă de carne
1/2 căpăţînă usturoi Mod de preparare: Pregătim un rîntaş roşu.
Adăugăm usturoiul pisat mărunt şi amestecăm bine; apoi turnăm zeama de
carne, punem puţină sare şi lăsăm să fiarbă 10 minute. Se serveşte la
rasol.
Read more »
Read more »
Umplutură de carne fiartă
28 June 2010
Ingrediente: 200 g carne fiartă 50 g de unt bulion de roşii pentru
culoare 1/2 de ceapă zeamă de carne sare piper după gust Mod de
preparare: Scoatem din zeamă carnea fiartă, o lăsăm să se răcească şi o
trecem prin maşină. Apoi prăjim în tigaie ceapă tăiată mărunt, adăugăm
bulion de roşii,…
Read more »
Read more »
Sos de tarhon II
28 June 2010
Ingrediente: 1 lingură tarhon conserva in oţet 2 ceşti oţet de tarhon
1/2 ceapă 1 lingură făină piper după gust zeamă de carne (concentrată) 1
lingură peltea de coacăze 1 lingură smîntînă 1 lingură unt proaspăt
sare după gust Mod de preparare: Stoarcem bine tarhonul şi punem
într-o cratiţă oţetul de tarhon. Adăugăm…
Read more »
Read more »
Salată de praz
28 June 2010
Ingrediente: 3—4 fire mari de praz sos de muştar Mod de preparare: Se
poat prepara cu prazul crud sau fiert. Alegem numai partea albă a
prazului. După ce curăţăm toate foile tari de deasupra, tăiem prazul în
bucăţi lungi de 4—5 cm. Punem prazul la fiert în apă clocotită cu sare,
pînă se…
Read more »
Read more »
Piure de cartofi
28 June 2010
Ingrediente: 10 cartofi mijlocii 50 g unt 1/2 ceaşcă lapte puţin zahăr
sare Mod de preparare: Curăţăm de coajă cartofii cruzi şi îi fierbem
în apă clocotită cu sare, pînă se moaie. Scurgem bine apa şi dăm
cartofii prin presă foarte repede, cît sînt încă fierbinţi. Punem
piureul în cratiţă, adăugăm untul şi…
Read more »
Read more »
Cremă de vin
28 June 2010
Ingrediente: 150 ml vin alb 200 g zahăr 5 gălbenuşuri esenţă de
vanilie coajă rasă de lămâie Mod de preparare: Intr-o cratiţă’
amesteci bine vinul, zahărul, gălbenuşurile şi esenţa de vanilie (din
care pui după gust). Aşezi cratiţa lai foc domol bătând conţinutul
încontinuu cu un tel până când compoziţia se umflă. Ai…
Read more »
Read more »
Jumări cu sardele
28 June 2010
Ingrediente: 10 ouă 50 g unt 1 lingură lapte sau smîntînă fileuri de
sardele Mod de preparare: Spargem ouăle într-o farfurie, presărăm
piper şi sare şi adăugăm smîntînă sau laptele. Batem bine compoziţia cu
telul. Punem untul într-o cratiţă (tigaie) şi lăsăm să se înfierbînte.
Turnăm ouăle bătute şi amestecăm jumările din cînd…
Read more »
Read more »
Jumări
28 June 2010
Ingrediente: 10 ouă 50 g unt 1 lingură lapte sau smîntînă Mod de
preparare: Spargem ouăle într-o farfurie, presărăm piper şi sare şi
adăugăm smîntînă sau laptele. Batem bine compoziţia cu telul. Punem
untul într-o cratiţă (tigaie) şi lăsăm să se înfierbînte. Turnăm ouăle
bătute şi amestecăm jumările din cînd. în cînd pînă…
Read more »
Read more »
Jamie Oliver vs. Ferran Adrià
28 June 2010
Au
afaceri cumulate de peste 100 de milioane de euro si faima
internationala, dar abordeaza experienta culinara distinct. Desi aparent
lupta cu aceleasi arme, Jamie Oliver si Ferran Adrià sunt cat se poate
de diferiti si reprezinta doua tabere aflate in razboi: -“chef-ul
vedeta” si “chef-ul Michelin”. Jamie Oliver si Ferran Adrià sunt doua
nume…
Read more »
Read more »
Umplutură de ciuperci
28 June 2010
Ingrediente: 5 ciuperci albe 1 lingură ulei zeamă de lămaie piper sare
pătrunjel tocat Mod de preparare: Curăţăm, spălăm şi fierbem
ciupercile în apă clocotită cu sare. Le scoatem şi le lăsăm să se
răcească, apoi le tăiem mai subţiri decît tăiţeii, sau în cuburi.
Adăugăm ulei, zeamă de lămîie, piper, sare şi…