Retete de Paste:
Mancărică de dovlecei cu cimbru
29 August 2010
Ingrediente: 2-3 dovlecei potriviţi (fără sâmburi mari) 2-3 cepe 2
roşii 2 ardei 200 ml ulei cimbru frunze de pătrunjel sare piper boia
ulei Mod de preparare: Cureţi ceapa şi ardeii, le tai mărunt, apoi
le căleşti în ulei împreună cu pătrunjelul tăiat mărunt, lei de pe foc
şi adaugi boia. Cureţi…
Read more »
Read more »
Pilaf de dovlecei cu sos de roşii
29 August 2010
Ingrediente: 3 dovlecei mijlocii 1 ceaşcă orez 1 ceapă 2 linguri ulei
sare mărar tocat Pentru sos ai nevoie de: 500 g roşii 1 linguriţă zahăr 1
linguriţă făină 1 frunză ţelină sare Mod de preparare: Razi dovleceii
de coajă, îi tai bucăţele şi îi rumeneşti în puţin ulei împreună cu
ceapa tocată.…
Read more »
Read more »
Salata de dovlecei cu tarhon
29 August 2010
Ingrediente: 4 dovlecei potriviţi 1 legătură de tarhon 1 legătură de
mărar 3-4 linguri ulei oţet sare piper Mod de preparare: Cureţi de
coajă dovleceii, îi speli şi îi pui la fiert. Când s-au fiert, îi scoţi,
îi scurgi şi îi tai în cubuleţe potrivite. Peste dovlecei torni un sos
preparat din ulei,…
Read more »
Read more »
Pulpe de pui la gratar
29 August 2010
Ingrediente:
4 pulpe de pui 3-4 căţei de usturoi 1 pahar de bere sare piper Mod de
preparare: Cu o zi înainte să frigi pulpele de pui, le cureli, le speli
şi le pui într-o cratiţă. Torni peste ele berea şi presari căţeii de
usturoi tăiaţi mărunt, sare şi piper după gust. Dai apoi…
Read more »
Read more »
Supă de berbec cu mazăre şi arpacaş
29 August 2010
Ingrediente: 1,200 kg carne de berbec cu os 1 telină 2 rădăcini
albitură 1 morcov 1 fir praz 1 crenguţă cimbru sare 4 căţei usturoi 120 g
mazare 100 g arpacaş 3 l apă Mod de preparare: Carnea bine spălată se
pune la fiert, se spumează bine, pe parcurs se adaugă zarzavatul…
Read more »
Read more »
Ciorbă de perişoare cu verdeaţă
29 August 2010
Ingrediente: 5 cepe verzi 3-4morcovi 1/2 kg carne tocată din piept de
pui 4 cartofi fierţi 1 ou 3 linguri griş borş 100 g orz tarhon pătrunjel
sare piper Mod de preparare: Pui la fiert apă într-o oală de 10 l,
apoi adaugi 2 cepe verzi tocate mărunt, morcovii daţi pe râzătoare.
Separat…
Read more »
Read more »
Ciorbă de ciuperci
29 August 2010
Ingrediente: 1/2-1 kg ciuperci 3-4 morcovi 1 pătrunjel 1 păstâmac 1
ceapă potrivită 1 ardei gras 2 roşii 50 ml ulei 200 ml smântână 1 ou
sare 1 lingură condimente 3-4 l apă Mod de preparare: Cureţi
pătrunjelul şi păstârnacul şi le tai mărunt, morcovii îi tai rondele,
ardeiul îl tai fideluţă şi…
Read more »
Read more »
Paste cu vinete si dovlecei
29 August 2010
Ingrediente: 1 pachet paste (250 g) 2 vinete 3-4 dovlecei 1 pahar iaurt
(400 g) sare 1 căpăţână de usturoi Mod de preparare: Fierbi pastele
în apă cu sare şi când sunt gata le treci sub un jet de apă rece şi le
laşi să se scurgă. Cureţi vinetele şi dovleceii, le…
Read more »
Read more »
Cum se prepara Cocktail Rusty Nail (video)
29 August 2010
Ingrediente: 50 ml Scotch Whiskey 25 ml honey flavoured whiskey liqueur
1 lemon some cubed ice 1 knife 1 short glass 1 cocktail stirrer 1
standard 25ml spirit measure
Read more »
Read more »
Vinete prăjite cu sos de roşii
29 August 2010
Ingrediente: 3 vinete potrivite 1 lingură de făină 1 căpăţână mare de
usturoi 500 g roşii 3 linguri de untdelemn 1 lingură de zahăr sare Mod
de preparare: Tai vinetele rondele, după care le pui pentru câteva
minute în apă clocotită cu sare. Le scoti, le lasi la scurs pe un
suport de…
Read more »
Read more »
Fasole verde pentru iarna
29 August 2010
Fasolea verde, curăţată şi sortată, o speli în apă curată şi o pui la
fiert într-o oală emailată, în apă cu sare (la fiecare litru de apă,
adaugi 2 linguriţe rase cu sare). Când este aproape fiartă, pui fasolea
în borcanele încălzite şi acoperi cu apa în care a fiert. Pui câte o
aspirină…
Read more »
Read more »
File de cod cu spanac
29 August 2010
Ingrediente: 3 bucăţi file de cod 1 kg spanac 3 ouă caşcaval ras 2 cepe
2 căţei de usturoi margarină pentru uns zeamă de lămâie sare Mod de
preparare: Stropeşti peştele cu zeamă de lămâie, îl rulezi şi îl fixezi
cu scobitori, apoi il dai la cuptor pentru 5-10 minute. Separat, fierbi
spanacul…
Read more »
Read more »
Conopida cu carne tocata
29 August 2010
Ingrediente: 1 conopidă 2 linguri sare 400 g carne tocată 2 ouă 1 ceapă
roşie 1/4 linguriţă piper 1 vârf de cuţit de nucşoară 2 linguriţe de
unt Mod de preparare: Pui la fiert 2 l de apă cu sare, apoi cureţi
conopida, o tai în două, o adaugi în oală. O fierbi…
Read more »
Read more »
Carote cu unt
29 August 2010
Ingrediente: 700 g carote 75 g unt zeamă de carne sau apă clocotită 5
crutoane 1 legătură pătrunjel sare piper Mod de preparare: Carotele se
spală şi se curăţă de crude, cu cuţitaşul, păstrîndu-le forma rotundă.
Le putem însă opări, lăsîndu-le să dea cîteva clocote, apoi le lăsăm să
se răcească, le scoatem pieliţa…
Read more »
Read more »
Linte cu unt
29 August 2010
Ingrediente: 500 g linte 1 ceapă 2 linguri unt sare Mod de preparare:
Fierbem lintea în foarte puţină apă. Mîncarea trebuie să fie scăzută.
Tocăm ceapa şi o prăjim în unt, într-o cratiţă. Apoi adăugăm lintea. Cum
este gata, servim la masă. Lintea se poate servi şi cu cîrnaţi sau cu
costiţă prăjită. In…
Read more »
Read more »
Ghiveci
29 August 2010
Ingrediente: 3 cepe 2 cartofi 2 dovlecei 3 morcovi 200 g fasole grasă
(albă sau verde) 200 g mazăre verde 100 g bame 1 ardei gras 5 roşii 1
vinătă 1 telină 2 legături pătrunjel 1 legătură mărar 150 g ulei sare
piper usturoi Mod de preparare: Curăţăm şi spălăm bine zarzavatul.
Tăiem cepele…
Read more »
Read more »
Sufleu de fasole verde
29 August 2010
Ingrediente: 300-400 g fasole 2 linguri unt 3-4 albuşuri 75 g caşcaval
(sau parmezan) Pentru sos : 2 linguri făină 1 lingură unt 1/2 1 lapte
sare Mod de preparare: Luăm fasole verde fideluţă, o curăţăm, o tăiem în
romburi mici, o fierbem în apă clocotită cu sare, o strecurăm şi o
punem împreună…
Read more »
Read more »
Fasole verde cu unt
28 August 2010
O
reteta simpla si delicioasa de fasole verde cu unt din: fasole, unt,
patrunjel, crutoane si sare. Ingrediente: 1 kg fasole 2 linguri unt 1
legătură pătrunjel crutoane sare Mod de preparare: Alegem fasole verde
fideluţă, o curăţăm şi o fierbem în multă apă clocotită, la foc viu (cu
sau fără sare). Cînd fasolea este…
Read more »
Read more »
Fasole verde cu smantana
28 August 2010
Ingrediente: 1 kg fasole (de preferinţă fidelută) 150 g smintînă 175 g
unt 1 ceapă 1 l apă 2 linguri făină 1 pahar lapte 1 legătură mărar sare
Mod de preparare: Rupem virfurile păstăilor. Dacă sînt late, le tăiem
în lung. Punem apa la fiert şi cînd clocoteşte băgăm fasolea încet, cîte
o mînă.…
Read more »
Read more »
Mancare de fasole grasa
28 August 2010
Ingrediente: 1 kg fasole grasa 3 cepe 3 linguri ulei 3 roşii 1
legătură pătrunjel 3 pahare apă sare piper Mod de preparare: Curăţăm
fasole grasă şi o spălăm. Alegem cepe mari şi le tăiem felii subţiri.
Le punem la foc într-o cratiţă cu ulei şi lăsăm să se moaie puţin ceapa;
apoi adăugăm…
Read more »
Read more »
Iahnie de fasole
28 August 2010
Ingrediente: 500 g fasole 2 cepe 75 g morcov şi pătrunjel (rădăcini) 1
pahar ulei 1-2 linguri bulion de roşii 1 linguriţă făină sare piper
(boabe) Mod de preparare: Muiem fasolea din ajun. A doua zi vărsăm apa. O
umplem cu apă călduţă cît să o acopere de 2-3 degete şi o punem la…
Read more »
Read more »
Fasole batuta (sleita,facaluita)
28 August 2010
Ingrediente: 500 g fasole 1 morcov 3 linguri ulei 1/2 lămîie 3 cepe
mari 1/2 căpătină usturoi sare Mod de preparare: Alegem de gunoaie
fasolea albă, rotundă, ouşoare şi o punem în apă caldă. Aruncăm boabele
stricate care se ridică deasupra. Lăsăm fasolea în apă pînă a doua zi
şi controlăm încă o dată…
Read more »
Read more »
Ardei umpluti cu orez
28 August 2010
Ingrediente: 10 ardei 200 g orez 2 cepe 150 g ulei 1 linguriţă bulion
de roşii (sau 1—2 roşii) 1/2 lingură unt 1 pahar apă 1 legătură
pătrunjel 1 legătură mărar sare piper Mod de preparare: Tocăm ceapa şi o
îngălbenim în ulei, într-o tigaie. Adăugăm orezul, amestecăm puţin,
potrivim sarea, piperul, şi turnăm…
Read more »
Read more »
Supă de berbec cu găină
28 August 2010
Ingrediente: 600 g carne de berbec 350 g carne de găină 200 g bureţi 1
ceapă 1/2 telină sare piper pisat 1 pahar vin cimbru 1 legătură
pătrunjel verde 1 legătură mărar 2 gălbenuşuri 2 linguri smantană 40 g
ulei 1/4 lingură făină 3 l apă Mod de preparare: Carnea se spală
bine,…
Read more »
Read more »
Conopidă în aluat
28 August 2010
Ingrediente: 1 conopidă mică 1 cană lapte 2 ouă 100 g făină sare ulei
Mod de preparare: Amesteci laptele cu ouăle, apoi adaugi făină în
ploaie amestecând mereu ca să nu se formeze cocoloaşe. Pui şi un praf de
sare pentru gust şi laşi aluatul de clătite 30 de minute la rece să…
Read more »
Read more »
Garf la cuptor cu garnitură de sote de cartofi şi verzişoare brezate
28 August 2010
Ingrediente: 1,400 kg garf de porc (muşchiul de la spinare) 1,500 kg
varză 400 g cartofi 2 cepe 150 g untură sau ulei sare piper 6 g chimen
1/2 păhărel coniac 1/21 supă 60 g costiţă afumată 100 g zarzavat 1/2
lingură făina Mod de preparare: Garful întreg se dă la cuptor…
Read more »
Read more »
Chiftele de vinete cu sos
28 August 2010
Ingrediente: Pentru chiftele ai nevoie de: 3 vinete 100 g brânză
telemea 1 ou 1 felie pâine sare ulei Pentru sos ai nevoie de: 400 g
usturoi sare zahăr ulei Mod de preparare: Vinetelor coapte şi tocate
(scurse în prealabil) le adaugi pâinea, brânza, sare după gust, oul şi
din toate faci chifteluţe…
Read more »
Read more »
Ingheţată de zmeură
28 August 2010
Fierbi 300 g zahăr tos cu 750 ml lapte (nefiert înainte) şi le laşi să
se răcească. Pasezi printr-o sită deasă 200 g zmeură (din care opreşti
câteva fructe pentru decor), o amesteci cu laptele răcit şi adaugi
zeama de la o lămâie. Torni îngheţata în cupe şi o pui la congelator.
Ingheţată de…
Read more »
Read more »
Supă crema de legume la rece
28 August 2010
Ingrediente: 6-7 roşii foarte coapte 5 castraveţi 4 ardei graşi 2 felii
de pâine uscată 30 ml oţet 30 ml ulei sare 1 căţel de usturoi puţin
chimen Mod de preparare: Speli ardeii, le scoţi seminţele. Cureţi de
coajă castraveţii şi roşiile, apoi le tai în bucăţi mici şi le pui pe
toate…
Read more »
Read more »
Chifteluţe de dovlecei cu cimbru verde
28 August 2010
Ingrediente: 2 dovlecei 1 căpăţână potrivită de usturoi piper mărar
pătrunjel cimbru verde condimente 1 ou făină ulei Mod de preparare:
Cureţi dovleceii de coajă şi sămânţă, îi tai cubuleţe şi îi pui la fiert
cu apă sărată. După ce au fiert, îi scurgi bine de zeamă, îi laşi să se
răcească şi…
Read more »
Read more »
Ciorbă cu legume si sare de lamaie
28 August 2010
Ingrediente: 2-3 cartofi noi o mână de păstăi galbene 4-5 roşii 2 cepe 2
ardei graşi 1 dovlecel 1 legătură pătrunjel 1 legătură leuştean sare de
lămâie sare Mod de preparare: Cureţi şi speli legumele şi oui la
fiert într-o oală cu apă cartofii tăiaţi cubuleţe, păstăile rupte în
bucăţi mici şi ceapa…
Read more »
Read more »
Pastă de fasole lată cu ouă
28 August 2010
Ingrediente: 500 g fasole păstăi 200 g maioneză sare piper 2 ouă 1
roşie 1 ardei pentru ornat Mod de preparare: Pui fasolea să fiarbă în 2
l de apă clocotită cu sare. Separat fierbi ouăle. După ce a fiert
fasolea, o treci de două ori prin maşina de tocat şi o amesteci…
Read more »
Read more »
Mancărică de ardei copti si vinete
28 August 2010
Ingrediente: 3 vinete 6 ardei 5 cepe 3-4 roşii sare piper ulei Mod de
preparare: Pui ardeii şi vinetele la copt pe aragaz şi când sunt gata
le pui într-un castron, le presari cu sare şi le acoperi cu un prosop
curat. Le laşi aşa 15 minute, apoi le cureţi de coajă şi…
Vişinată
28 August 2010
Ingrediente: 2 kg de vişine 1/2 kg zahăr 5 l de ţuică de casă Mod de
preparare: Intr-un borcan mare aşezi un rând de vişine (spălate
bineînţeles), un rând de zahăr până se termină cantităţile. Le ţii aşa,
la macerat timp de o săptămâna şi amesteci cu o lingură de lemn din 2…
Read more »
Read more »
Jambon afumat la cuptor cu garnitură de patru piureuri separate, de cartofi, morcovi, spanac şi castane
28 August 2010
Ingrediente: 800g jambon afumat 400g castane 400g cartofi 1 1/4 kg
spanac 400g morcovi 1 l lapte 1 pahar vin 30g hrean sare zahăr 120g unt 1
foaie dafin Mod de preparare: Şunca se pune în tavă şi se dă la
cuptor circa 30 minute cu vin, 1 foaie dafin şi unt.…
Read more »
Read more »
Compot de vişine
28 August 2010
Ingrediente: 1 kg de vişine (cântărite după ce ai scos sâmburii) 300
gzahăr 2 aspirine Mod de preparare: Vişinele le cureţi de sâmburi cu
un aparat special, ca să rămână întregi, iar aspirinele le pisezi bine.
Torni fructele, zahărul şi aspirinele într-o cratiţă emailată, amesteci
uşor şi le laşi 2 ore ca să-şi…
Read more »
Read more »
Friptură de porc la gratar
28 August 2010
Ingrediente: 1 kg carne mai grasă de porc (ceafa) 100 g slănină sare
piper cimbru Mod de preparare: Cureţi şi speli carnea şi o tai în
felii potrivite. Amesteci apoi sare, piper şi cimbru în cantităţi egale,
pudrezi bucăţile de carne cu acest amestec şi le laşi deoparte 10
minute. Intre timp încingi…
Read more »
Read more »
Salată de conopidă cu mazare
28 August 2010
Ingrediente: 1 conopidă 300 g mazăre din conservă sau congelată 1 ceapă
1 castravete 2 ouă ulei muştar 1 ţelină sare şi piper 1 căţel usturoi
Mod de preparare: Cureţi conopida şi o pui să fiarbă în apă. Cureţi
apoi ţelina şi o pui la fiert separat. Intre timp, tai ceapa mărunt şi…
Read more »
Read more »
Ciorbă de castraveţi si zarzare
28 August 2010
Ingrediente: 2-3 castraveţi (mai mari) 2 cepe 2 morcovi 1 varză mai
mică 1 ceaşcă ulei 2-3 roşii 1 legătură mărar 2-3 flori de mărar (din
acelea pentru murături) sare condimente Mod de preparare: Pui 2-3 l de
apă la fiert, cureţi castraveţii de coajă şi de seminţe dacă sunt
mari, apoi îi…
Read more »
Read more »
Varză roşie cu bureţi şi cabanos
28 August 2010
Ingrediente: 1,200 kg varză roşie 400 g bureţi 250 g cabanos sare
piper zahăr 3 mere 1 1/2 pahar de vin 150 g grăsime 1 ceapă 120 g
costiţă afumată 200 g smantană Mod de preparare: Varza se taie
fideluţă, se dă sare şi după o oră se spală, şi se stoarce.…
Read more »
Read more »
Jambon afumat la cuptor cu garnitură de castane în sos, marule brezate şi sote de napi
28 August 2010
Ingrediente: 800g jambon afumat 120g unt 1 pahar vin rosu 300 g
castane 400g napi 1 marule mari 40g costiţă 3 linguri sos brun Mod
de preparare: Şunca se dă la cuptor, in tavă adîncă cu vin, unt şi
puţină supă, circa 40 minute. Se taie şi se aşază pe platou…
Read more »
Read more »
Garf la cuptor cu garnitură de ţelină sotată şi coşuleţe din aluat umplute cu castraveţi în sos de friptură
28 August 2010
Ingrediente: 1,400 g garf de porc 1 lingură bulion pastă sare cimbru
piper 1 lingură făină 1 legătură pătrunjel 400 g castraveţi în saramură 4
bucăţi ţelină 8-10 coşuleţe coapte din aluat fraged 150 g ulei 60 g
costiţă afumată 1 ceapă 1 /4 l vin 1 morcov Mod de preparare: Garful…
Read more »
Read more »
Ciuperci la tava
28 August 2010
Ingrediente: 700 g ciuperci 2 linguri unt untură sau ulei 1/2 lămîie
sare piper Mod de preparare: Ciupercile la tavă se pregătecc ca şi
ciupercile gratinate. Le spălam, le curăţăm de pieliţă şi le rupem
piciorul pe care îl tăiem în două, în lung. Infierbîntăm unt într-o
tavă, punem ciupercile, le presărăm cu piper…
Read more »
Read more »
Ciuperci gratinate
28 August 2010
Ingrediente: 700 g ciuperci 2 linguri unt pesmet sare piper Pentru sos :
1 lingură unt 1 lingură făină Mod de preparare: Spălăm şi curăţăm de
pieliţă ciupercile, le opărim în apă clocotită cu sare. Le scoatem, le
tăiem felii subţiri împreună cu piciorul. Păstrăm şi pieliţele pe caro
le tăiem lunguieţ. Facem un…
Read more »
Read more »
Iahnie de cartofi
28 August 2010
Ingrediente: 750 g cartofi 5-6 cepe 2-3 legături pătrunjel 2-3 legături
mărar 3 linguri ulei 1 lingură făină apă sare Mod de preparare: Tăiem
ceapă multă în felii. Prăjim făina în ulei bine încins şi după ce sa
rumeneşte, punem ceapa. Cînd se îngălbeneşte şi se moaie bine, punem
cartofii, curăţaţi de coaja şi…
Read more »
Read more »
Clatite de cartofi
28 August 2010
Ingrediente: 2-3 cartofi puţin lapte făină (cit cartofii) 2 ouă 1
lingură unt puţină untură 5 linguri smîntînă sare Mod de preparare:
Punem cartofii bine spălaţi să fiarbă. Ii curăţăm şi îi dăm îndată prin
sită. îi muiem cu puţin lapte, punem sare şi o cantitate de făină egală
cu aceea a cartofilor, amestecînd…
Read more »
Read more »
Chiftele de cartofi
28 August 2010
Ingrediente: 700-800 g cartofi 2-3 gălbenuşuri 75 g caşcaval rus (sau
parmezan) 100 g făină 100 g unt sau untură sare piper Mod de preparare:
Fierbem cartofii sau îi coacem la cuptor. Cînd sînt gata, îi curăţăm de
coajă şi îi dăm prin sită. In piureul cald punem gălbenuşurile, sare,
piper, caşcaval ras. Amestecăm…
Read more »
Read more »
Budinca de cartofi
28 August 2010
Ingrediente: 1,250 kg cartofi 3 linguri smintina 2-3 pahare lapte 3 ouă
200 g caşcaval {şvaiţer sau parmezan) 125 g unt pesmet sare Mod de
preparare: Luăm cartofi fierţi. Ii lăsăm să se răcească, îi tăiem felii
şi îi sărăm puţin. Ungem o cratiţă cu unt, o prăsărăm cu pesmet şi
aranjăm în ea…
Read more »
Read more »
Briose de cartofi
28 August 2010
Ingrediente: 500 g cartofi pufin unt 1 pahar lapte 5 g drojdie de bere
1 ou 250 g făină sare piper Mod de preparare: Spălăm bine cartofii şi
îi punem să fiarbă cu puţină sare. După ce au fiert îi scoatem, îi
curăţăm şi îi dăm prin sită. înainte de a se răci. Punem…
Read more »
Read more »
Cartofi cu unt
28 August 2010
Ingrediente: 500 g cartofi 1 pahar smîntînă 1 lingură unt 1/2 lămîie 1
legătură pătrunjel sare piper Mod de preparare: Tăiem cartofii cruzi în
formă de felii de portocală, îi punem într-o cratiţă, îi presărăm după
gust cu sare şi cu piper, turnăm apă fierbinte cît să-i acopere şi
aşezăm cratiţa pe plită. Cînd…
Read more »
Read more »
Cartofi umpluti
28 August 2010
Ingrediente: 1 kg cartofi 50 g unt 200 g smîntînă 200 g brinză de vacă 1
legătură mărar sare Mod de preparare: Spălăm cartofii (săpunari) în
cîteva ape. îi ştergem şi îi uscăm. îi ungem cu unt proaspăt, îi aşezăm
pe o tavă şi îi dăm la cuptor. Cînd cartofii sînt copţi, îi scoatem…
Read more »
Read more »
Cartofi cu smantana
27 August 2010
Ingrediente: 1 kg cartofi 1 ceaşcă smîntînă 150 g unt 1 legătură mărar
sare Mod de preparare: Alegem cartofi mai mici şi îi fierbem întregi.
Turnăm peste ei smîntînă fierbinte. Presărăm mărar verde. Inainte de a
pune smîntînă, putem prăji putin cartofii în unt. Pofta buna!
Read more »
Read more »
Mus de jambon afumat în aspic
27 August 2010
Ingrediente: 600 g file sau pulpă afumată 1 l supă 11/2 l apă 1foaie
dafin 2 albuşuri 12 foi gelatină 1/2 pahar vin roşu 2 linguri sos alb
180g unt 1 ceapă 1/2 ţelină sare piper alb 1 legătură pătrunjel 1-2
ridichi roşii 1-2 morcovi cîteva păstăi de fasole Mod de preparare:…
Read more »
Read more »
Jambon afumat cu tocătură de ficat in foitaj cu garnitură de sote de mazăre şi pilaf
27 August 2010
Ingrediente: 800 g jambon afumat 200 g ficat de porc 200 g bureţi 2
linguri pesmet 1 lingură făină 200g orez 1/21 supă 100g cabanos 300 g
roşii 120 g unt 300 g mazăre 200 g foitaj 2 ouă Mod de preparare: Se
face o tocătură din ficat, bureţii sotaţi, pesmet, sare…
Read more »
Read more »
Varză breaza cu costiţă afumată
27 August 2010
Ingrediente: 1,500 kg varză 120 g ulei sau grăsime 150 g costiţă
afumată 1 ceapă 4 linguri smantană sare piper 400 g roşii Mod de
preparare: Se scoate cotorul de la varză, se opăreşte şi cînd s-a răcit
se fac din foi verzişoare mici de mărimea unui ou. Se aşază într-un vas…
Read more »
Read more »
Gogosari umpluti cu peste
27 August 2010
Ingrediente: 1 kg gogosari 1/2 kg cod 1 morcov 1 radacina albitura 1
ceapa boabe de piper condimente Mod de preparare: Cureti gogosari de
cotoare si seminte. Cureti si speli morcovul, albitura si ceapa si le
pui la fiert, apoi adaugi pestele curatat si portionat, cateva boabe de
piper si condimente. Cand pestele…
Read more »
Read more »
Supă de varză creaţă cu şuncă
27 August 2010
Ingrediente: 100 g şuncă slabă afumată 1 1/2 l supă 1 1/2 l apă 400 g
varză creată 1 ceapă 60 g unt 1/2 lingură făină 2 linguri smantană
Mod de preparare: Se face un rîntaş blond din unt şi făină şi se pune la
fiert cu supa şi apa. Ceapa, varza…
Read more »
Read more »
Garf la cuptor cu garnitură de arpagic şi anghinare sotată şi pilaf
27 August 2010
Ingrediente: 1,500 kg garf de porc 1 /2 pahar coniac 1 /2 l vin sare 2
ardei iuţi 5 căţei usturoi 200 g orez 60 g capere 100 g bureţi uscaţi
200 g anghinare mică 150g arpagic 100g unt 50 g ulei sare maghiran
11/21 supă 1 ceapă Mod de preparare: Garful…
Read more »
Read more »
Supă de urzici cu măcriş şi cabanos
27 August 2010
Ingrediente: 250 g cîmăciori cabanos 600 g urzici 2 l supă 2 l apă 5
ouă sare piper 600 g măcriş 2 cepe 80 g unt 1 lingură făină 3 linguri
smantană 120 g ulei pesmet de casă Mod de preparare: Urzicile şi
măcrişul se spală bine şi se fierb în apă…
Read more »
Read more »
Garf la cuptor cu garnitură de budincă de cartofi, mere coapte şi conopidă gratinată
27 August 2010
Ingrediente: 1,200 kg garf de porc 10 mere potrivite 500 g conopidă
150g unt 2 gălbenuşuri 1 pahar lapte 2 linguri făină sare zahăr 1 pahar
vin roşu 100 g zarzavat 1 ceapă 400 g cartofi 1 ou nucşoară Mod de
preparare: Garful întreg se frige la foc iute cu sare,…
Read more »
Read more »
Chiftele de varză
27 August 2010
Ingrediente: 1 varză mijlocie 3 linguri smântână 2 ouă 2 linguri gris 1
ceapă mărar sare piper unt pesmet ulei Mod de preparare: Varza
tăiată fideluţă o freci cu sare şi o pui să se înăbuşe în unt. Adaugi
grişul, amestecând până se îngroaşă, apoi smântână, ouăle, ceapa tocata
şi mărarul. Formezi…
Read more »
Read more »
Supă de zarzavat cu răzălei
27 August 2010
Ingrediente: 3 apă 2-3 morcovi 1 rădăcină pătrunjel 1 ţelină mică 2
cartofi mai mici 1 ceapă 100 ml ulei 1 vârf de cuţit de boia pătrunjel
verde condimente piper sare Pentru răzălei ai nevoie de: 4 linguri făină
1 ou Mod de preparare: Pui apa la fiert şi în acest timp…
Read more »
Read more »
Păsărele din carne de porc umplute cu fileu afumat cu garnitură de sote de ciuperci şi cartofi ducesa
27 August 2010
Ingrediente: 1,500 kg pulpă de porc 300g cartofi 500g ciuperci sare
piper 3 ouă 150 g file afumat 1 1/4 l vin 4 linguri sos de friptură 1
lingură bulion pastă 4 castraveciori muraţi desăraţi 1 legătură
pătrunjel 150g unt Mod de preparare: Din carne se taie 10 felii, se
platează şi…
Read more »
Read more »
Pilaf cu legume
27 August 2010
Ingrediente: 1 ceaşcă mare de orez 1 ceapă 2 ardei graşi 2 roşii 3
ceşti suc de roşii 2 linguri de unt 1 pahar de apă caldă sare piper
Mod de preparare: Toci ceapa şi o căleşti în unt împreună cu orezul.
Adaugi apoi ardeiul şi roşiile tăiate mărunt şi le laşi…
Read more »
Read more »
Tocană de pasare cu laşte
27 August 2010
Ingrediente: 1 piept de pui 2 cepe 4 morcovi 8 roşii 3 cartofi 2 ardei
graşi 1 legătură pătrunjel 100 g smântână ulei sare piper Pentru laşte
ai nevoie de: 1 ou 1 lingură apă 4 linguri făină Mod de preparare:
Cureţi ceapa, morcovii, cartofii şi ardeii, apoi tai mărunt ceapa şi
ardeii,…
Supă de berbec cu fasole boabe
27 August 2010
Ingrediente: 1 kg carne de berbec 350 g fasole boabe 1 ceapă 4 căţei
usturoi 180 g piept afumat 1 foaie dafin 1 linguriţă bulion pastă 1/2
pahar vin 3 l apă sare 2 linguri smantană Mod de preparare: Se taie
carnea în 12 bucăţi egale, se spală, se opăreşte şi se…
Read more »
Read more »
Cap de porc umplut cu garnitură de salată de sezon
27 August 2010
Ingrediente: 1 cap de porc intact 1 kg carne de porc 200g ficat de
porc 200g slănină 200g limbă afumată sau şuncă presată 2 ouă 4 căţei
usturoi 30g unt 6-8 foi gelatină 1 pahar vin Mod de preparare: Capul
se curăţă bine şi cu un cuţit bine ascuţit se scot toate…
Read more »
Read more »
Sufleu de vinete
27 August 2010
Ingrediente: 4 vinete 4 ouă 1 lingură unt 1 lingură făină 1 cană lapte
sare Mod de preparare: Coci vinetele pe o tablă pe aragaz, apoi le
laşi pe un suport de lemn să se scurgă zeama şi să se răcească. Le
cureţi de coajă, le toci şi le pui deoparte până pregăteşti…
Read more »
Read more »
Friptura de porc
27 August 2010
Ingrediente: 1 kg carne de porc macră 3 linguri de muştar sare piper
100 ml ulei Mod de preparare: Speli carnea şi o tai felii groase de un
deget pe care le baţi cu ciocanul de şniţele. Le ungi cu muştar, le dai
apoi prin ulei în care ai pus sare şi piper.…
Read more »
Read more »
Frigărui de legume
27 August 2010
Ingrediente: 3 ardei graşi (galbeni şi roşii) 2 roşii 1 ceapă 1
dovlecel 1 căpăţână de usturoi sare piper Mod de preparare: Cureţi şi
speli legumele, apoi tai ardeii şi ceapa în patru, iar roşiile şi
dovleceii rondele. Infigi alternativ pe fiecare vergea pentru frigărui: 1
felie de erdei, 1 foaie de ceapă,…
Read more »
Read more »
Supă de purcel
27 August 2010
Ingrediente: 1 kg purcel de lapte 3 linguri smantană 150 g arpacaş 2
cepe 1 ţelină 1 păstîrnac sare piper 10 g mirodenii de carnaţi 80 g unt l
legătură pătrunjel Mod de preparare: Carnea se taie bucăţi egale şi
se lasă in apă cu sare timp de o oră. Se pune…
Read more »
Read more »
Pilaf cu legume si carnaţi
27 August 2010
Ingrediente: 1 ceaşcă orez 2 fire de ceapă verde 2 morcovi noi 4-5
cârnaţi cabanos 1 legătură pătrunjel sare piper ulei Mod de preparare:
Cureţi ceapa şi morcovul, tai ceapa şi dai pe râzătoare morcovul şi le
căleşti în ulei. După ce s-au rumenit, torni 4 ceşti de apă şi când
începe să…
Read more »
Read more »
Jambon afumat la cuptor cu garnitură de sote de cartofi morcovi şi pere
27 August 2010
Ingrediente: 800 g carne de porc afumată (nucă, fricandou, capac,
garf) 500g pere 500g cartofi 300g morcovi 30g zahăr sare 5 cuişoare 1 /4
l vin 3 linguri sos brun 80 g unt Mod de preparare: Carnea întreagă
se pune într-o tavă adîncă cu 1 1 apă, vinul, cuişoarele şi untul şi…
Read more »
Read more »
Pulpă marinată de porc sau mistreţ umplută glasată cu aspic, cu garnitură de tartalete cu mure, bureţi umpluţi şi sos de friptură
27 August 2010
Mod de preparare: La 1 sau 2 pulpe mici se scoate osul principal şi
se umple cu o tocătură din ficat, carne, cimbru, sare, usturoi, 1 felie
franzelă şi 1 ou crud. Pulpa se leagă cu sfoară subţire şi se lasă 5-6
ore într-o marinată din 1/21 vin negru, piper boabe şi puţin…
Read more »
Read more »
Garf împănat la grătar cu garnitură de cartofi cofraţi
27 August 2010
Ingrediente:
1 kg garf de porc 40 g usturoi 100g costiţă afumată 200 g mălai 2 kg
cartofi 30 g ulei 20 g sare Mod de preparare: Se împănează garful cu
usturoi şi costiţă afumată, se presară mălai şi sare şi se pune pe
grătar lăsîndu-se circa 30-40 minute. Se serveşte cald, cu cartofi…
Read more »
Read more »
Supă de berbec cu fasole boabe
27 August 2010
Ingrediente: 1 kg carne de berbec 350 g fasole boabe 1 ceapă 4 căţei
usturoi 180 g piept afumat 1 foaie dafin 1 linguriţă bulion pastă 1/2
pahar vin 3 l apă sare 2 linguri smantană Mod de preparare: Se taie
carnea în 12 bucăţi egale, se spală, se opăreşte şi se…
Read more »
Read more »
Varză creaţă cu costiţă afumată
27 August 2010
Ingrediente: 2-3 verze creţe (1,200 kg) 1 1/2 lingură făină 2 ouă 150
g costiţă afumată 150 g carnaţi afumaţi sau crenvurşti 2 linguri
pesmet 150 g unt 1 ceapă Mod de preparare: Verzele cu cotoarele scoase
se opăresc şi se pun pe o planşetă. Se face un aluat din făină, 2…
Read more »
Read more »
Pulpă de porc umplută cu ficat în foietaj cu garnitură de ciuperci sotate, sărmăluţe cu carne, gutui glasate şi sos de friptură
27 August 2010
Ingrediente: 4-5 kg pulpă porc 300 g ficat 1 felie franzelă 1
legătura pătrunjel 2 oua 1 ceapă 1 morcov 1 pahar vin cimbru bureţi sare
piper 1 lingură făină Mod de preparare: De la o pulpă de porc fragedă
de 4—5 kg, se scoate osul mare iar cel de la capăt…
Read more »
Read more »
Supă de praz cu cartofi şi costiţă afumată
27 August 2010
Ingrediente: 11/2 l supă 1 1/2l apă 100 g costiţă afumată sare 1/2
lingură făină 1 legătură pătrunjel verde 300 g praz 500 g cartofi 60 g
unt sau ulei 3 linguri smantană 1 foaie dafin Mod de preparare:
Costiţa se taie mărunt şi se pune la foc cu uleiul şi prazul…
Read more »
Read more »
Cartofi puskin
26 August 2010
Ingrediente: 800 g cartoli 1/2 lingură unt sare Mod de preparare:
Fierbem cartofii cu coajă, îi curăţăm, îi tăiem în felii subţiri şi îi
prăjim în unt pînă se rumenesc. Ca să nu se sfărîme, după ce curăţăm
cartofii, îi lăsăm să se răcească înainte de a-i tăia. Pofta buna!
Read more »
Read more »
Cartofi gratinati
26 August 2010
Ingrediente: 1 kg cartofi 5 ouă răscoapte 100 g caşcaval pesmet Pentru
sos: 3 linguri smîntînă 1 pahar lapte 1 ou sare Mod de preparare:
Fierbem şi tăiem cartofii. Curăţăm ouăle răscoapte reci şi le tăiem în
felii, cu aparatul special sau cu un cuţit. Aşezăm cartofii într-un vas
care. merge la cuptor. Punem…
Read more »
Read more »
Cartofi fierti
26 August 2010
Ingrediente: 10 cartofi mijlocii 100-150 g unt sare Mod de preparare:
Alegem cartofi frumoşi. Ii spălăm bihe şi îi punem la fiert într-e oală,
în apă clocotită cu. sare. Ii dăm la masă cu coajă cu tot într-un
şervet, pe o farfurie. Ii mîncăm cu unt şi cu sare. Putem să-i servim
şi fără…
Read more »
Read more »
Cartofi copti
26 August 2010
Ingrediente: 10 cartofi mijlocii 100-150 g unt sare Mod de preparare:
Spălăm bine cartofii cu peria. îi punem într-o tavă veche şi îi dăm la
cuptor pînă se coc. îi scoatem şi îi servim la masă pe un şervet,
într-o farfurie. Ii tăiem în două şi îi mîncăm cu unt proaspăt şi cu
sare.…
Read more »
Read more »
Cartofi cu ciuperci
26 August 2010
Ingrediente: 1,250 kg cartofi 250 g ciuperci 1 ceapa 2 linguri unt 2,
1/2 linguri făinâ 1 ceaşcă smîntînă 1 ceaşcă zeamă de ciuperci 5 ouă 1
legătură pătrunjel 1 legătură mărar cîteva cozi de ceapă verde pesmet
sare piper Mod de preparare: Fierbem separat cartofii şi ciupercile
uscate, spălate mai înainte (sau înăbuşim…
Read more »
Read more »
Cartofi englezesti
26 August 2010
Ingrediente: 700 g cartofi 1/2 lingură unt 1 legătură mică de mărar
sare piper Mod de preparare: Tăiem cartofii în formă de sfere mici, cu
linguriţa specială pentru garnituri. Ii punem în apă clocotită cu sare
şi îi lăsăm să fiarbă pînă se moaie. Turnăm peste ei unt topit şi mărar
tocat. Putem să-i…
Read more »
Read more »
Cartofi nemtesti
26 August 2010
Ingrediente: 700 g cartofi 1/2 lingură unt 2 linguri smîntînă pesmet
sare piper Mod de preparare: Fierbem cartofii, îi curăţăm de coajă, îi
sfărîmăm mărunt şi îi prăjim în unt pînă se rumenesc. Apoi adăugăm
smîntînă, îi punem într-un vas şi. îi dăm la cuptor pentru 10-15
minute. După ce cartofii se îmbibă cu…
Read more »
Read more »
Cartofi pai
26 August 2010
Ingrediente: 750 g cartofi grăsime încinsă sare Mod de preparare:
Curăţăm de coajă cartofi cruzi, îi tăiem în formă de beţişoare lungi, ca
firele de paie, şi cu 10-15 minute înainte de a-i servi, îi prăjim în
grăsime încinsă. Putem să-i prăjim într-o strecurătoare mai mare, pe
care o cufundăm împreună cu cartofii în…
Read more »
Read more »
Cartofi prajiti
26 August 2010
Ingrediente: 1 kg cartofi grăsime încinsă sare Mod de preparare:
Cartofii se prăjesc în unt sau în grăsime încinsă. In unt putem prăji
atît cartofii cruzi, cît şi cei fierţi cu coajă şi apoi curăţaţi.
Cartofii fierţi, curăţaţi de coajă, se sfărîmă însă la prăjit, pierzînd
astfel forma. Grăsimea în care prăjim atît cartofii…
Read more »
Read more »
Pilaf de vrabii
26 August 2010
Ingrediente: 25 vrăbii 50 g slănina 150 g unt sau untură 1 ceaşcă orez 2
ceşti zeamă de carne sare piper Mod de preparare: Curăţăm vrăbiile, le
dăm sare şi piper, le învelim in slănină .şi le frigem în unt sau în
untură, la cuptor sau pe plită, la foc iute. Prăjim orezul, facem…
Read more »
Read more »
Garf la cuptor cu garnitură de gogoşi de bureţi, cartofi ducesa şi legume natur
26 August 2010
Ingrediente: 1,400 kg garf de porc 300 g bureţi 300 g morcovi 200 g
mazăre fină 1 legătură mărar 300 g cartofi 150g unt sare piper 2 cepe 2
linguri făină 2 ouă 2 linguri smantană 100 g zarzavat 1 /2 linguriţă
boia 1 pahar vin 1 foaie dafin Mod de preparare:…
Read more »
Read more »
Sufleu de pâine cu pui
26 August 2010
Ingrediente: 1 piept de pui 8 felii de pâine 8 felii de caşcaval 3
roşii 3 ouă 4-5 linguri de lapte nucşoară 1 ceapă 2 linguri ulei sare
piper boia dulce Mod de preparare: Dezosezi pieptul de pui, apoi îl
tai bucăţi ca pentru şniţele şi le laşi deoparte. Cureţi ceapa, o tai…
Read more »
Read more »
Cotlete de porc pane cu garnitură de piure de cartofi şi salată
26 August 2010
Ingrediente: 900 g cotlet de porc fără os 2 linguri pesmet 1 lingură
făină 2 ouă sare 150 g ulei 400 g cartofi 1 pahar lapte 30 g unt Mod
de preparare: Cotletul se taie în felii, se platează, apoi se sărează.
Se dau prin făină, ou şi pesmet şi se prăjesc…
Read more »
Read more »
Mazăre cu carnati
26 August 2010
Ingrediente: 600 g mazăre curăţată 300 g cîniaţi uscaţi sau cabanos
400 g bureţi sare piper 1 ceapă 1 legătură mărar 120 g grăsime sau
margarina 1 lingură făină 1/21 supă sau apă Mod de preparare: Mazărea
se fierbe timp de 10 minute, se strecoară şi se pune intr-o cratiţă cu
carnaţii…
Read more »
Read more »
Fileu la cuptor cu garnitură de budincă de macaroane cu ciuperci şi varză de Bruxelles sotată
26 August 2010
Ingrediente: 800 g file de porc 250 g macaroane 200 g ciuperci 100 g
limbă afumată 50 g caşcaval 3 ouă 2 linguri sos alb 400 g varză de
Bruxelles sare piper 1 /2 ceapă 400 g roşii cimbru 120 g unt 1 /2
lingură făină 1 foaie dafin 1 pahar vin …
Read more »
Read more »
Serbet nefiert de zmeura
26 August 2010
Prepari acest şerbet în ziua în care culegi zmeura, pentru a fi sigură
că se bate bine. La 1 kg de zmeură ai nevoie de 1 kg de zahăr tos.
Amesteci zmeura şi zahărul într-o cratiţă, apoi le freci bine cu lingura
de lemn până nu se mai simte zahărul. Apoi îl torni în…
Read more »
Read more »
Nectar de visine
26 August 2010
Ingrediente: 4 kg vişine foarte coapte 500 g zahăr Mod de preparare:
Speli vişinele şi le scoţi sâmburii, le pasezi sau le dai prin sită. Din
1 l de apă şi 500 g de zahăr fierbi un sirop. Când acesta s-a legat
(fierbe cu bule mici), adaugi piureul de vişine. Il omogenizezi bine…
Cartofi şi ardei umpluţi
26 August 2010
Ingrediente: 4 cartofi fierţi în coajă 4 roşii decojite 4 arde graşi
200 g ciuperci 1 pahar smântana 100 g caşcaval ras 2 linguri unt 1 ceapă
condimente piper boabe Mod de preparare: Cureţi cartofii, apoi îi
goleşti de miez. Speli ardeii şi roşiile, le goleşti de seminţe şi le
laşi să se…
Read more »
Read more »
Fasole grasă cu costiţă afumată
26 August 2010
Ingrediente: 1 kg fasole grasă 200 g costiţă afumată sau file 1 ceapă
1 legătură verdeaţă 250 g rosii sau bulion pastă sare piper 1/2
lingură făină 100 a grăsime 1 pahar supă sau apă (facultativ 2-3 căţei
de usturoi) Mod de preparare: Fasolea se curăţă, se spală şi se rupe
in…
Read more »
Read more »
Cotlete de porc la cuptor cu garnitură de piure de cartofi şi salată
26 August 2010
Ingrediente: 1 kg cotlet fără os 120 g ulei sare piper 2-3 morcovi
1ceapă 400 g cartofi 1pahar lapte 30 g unt Mod de preparare: Cotletul
întreg se pune într-o tavă cu ulei, se dă sare şi piper şi se dă la
cuptor. Pe parcurs se mai întoarce şi cînd este gata…
Read more »
Read more »
Vinete cu marule şi şuncă afumată
26 August 2010
Ingrediente: 800 g vinete 6 marule 150 g şuncă 100 g costiţă afumată
250 g unt 1 /2 l supă puţin zahăr 600 g roşii sare cimbru Mod de
preparare: Marulele se fierb timp de 2 minute în apă clocotită cu sare.
Se strecoară, se răcesc cu apă şi se pun pe…
Read more »
Read more »
Sufleu de vinele cu şuncă
26 August 2010
Ingrediente: 6 vinete potrivite sare 3 pahare lapte 250 g unt 120 g
caşcaval 5 ouă 150 g şuncă 1 1/2 lingură făină 600 g roşii 6 căţei
usturoi cimbru Mod de preparare: Vinetele se curăţă şi se taie în
lungime (cu un cuţit inoxidabil), se dă puţină sare şi după 1…
Read more »
Read more »
Jambon afumat în aluat cu garnitură de cartofi natur sau varză călită
26 August 2010
Ingrediente: 800 g jambon (cu os) afumat 600 g cartofi sau 1,500 kg
varză 100 g făină 1/21 lapte sare 30g drojdie 10g zahăr 1ou 50g unt
Mod de preparare: Se ţine jambonul afumat timp de 10-12 ore, în apă
rece, schimbîndu-se din 2 în 2 ore. Se face un aluat de…
Read more »
Read more »
Pilaf cu ciuperci, şuncă şi limbă afumată cu garnitură de sos de roşii
26 August 2010
Ingrediente: 400 g orez 100 g şuncă 80 g limbă fiartă afumată 100 g
bureţi de pădure sare 200 g unt Maggi 1/21 supă 1 păhărel vin tămaios
600 g roşii 4fire ceapă verde 80 g parmezan Mod de preparare: Orezul
bine spălat se prăjeşte (blond) in unt, apoi se pune…
Read more »
Read more »
Varză cu tăieţei de casă şi slănină afumată
26 August 2010
Ingrediente: 1 kg varză dulce 250 g tăieţei de casă sare piper 250 g
făină 120 g margarină 250 g slănină afumată 100g caşcaval 3 linguri sos
alb 1 ou 1 /2 l supă 250 g piept afumat Mod de preparare: Slănina se
taie julien şi se pune într-o cratiţă la foc,…
Read more »
Read more »
Varză roşie cu costiţă afumată şi mere
26 August 2010
Ingrediente: 1,200 kg varză roşie 150 g costiţă afumată 1 ceapă 3
mere 150 g grăsime sau unt sare zahăr 1linguriţă oţet Mod de
preparare: Varza se taie fideluţă, se dă sare, se lasă 1 oră, apoi se
spală şi se stoarce bine. Costiţa se taie mărunt, ceapa tocată se
sotează şi…
Read more »
Read more »
Garf cu tocătură de şuncă presată cu garnitură de napi în pesmet şi budincă de spanac
26 August 2010
Ingrediente: 1 kg garf de porc 200 g şuncă presată 1 felie franzelă 3
ouă sare piper 1,500 kg spanac 150g unt 2 linguri sos alb nucşoară 1
lingură făină 2 linguri de sos brun 1/41 supă 600 g napi 20 g hrean
Mod de preparare: Garful întreg se frige înăbuşit. Se…
Read more »
Read more »
Supă de mere bănăţeană cu costiţă afumată
26 August 2010
Ingrediente: 100 g costiţă afumată 2 mere 1 linguriţă praf de curry
sau boia de ardei sare 1 1/2 l supă de carne sau pasăre 1 1/2 apă 1
lingură făină 60 g unt sau ulei 150 g smantană 30 g orez 1ceapă Mod de
preparare: Se face un rintaş alb din…
Read more »
Read more »
Fasole boabe cu şuncă şi peşte afumat
26 August 2010
Ingrediente: 400 g şuncă afumată 200 g peşte afumat 150 g grăsime sau
ulei 400 g roşii 400-500 g fasole uscată boabe mari 5 căţei usturoi 1
foaie dafin sare 1 vîrf de cuţit muştar Mod de preparare: Fasolea se
fierbe timp de 10 minute, se strecoară, se pune în 3 1…
Read more »
Read more »
Supă de mazăre cu şuncă şi piept de pasăre
26 August 2010
Ingrediente: 1 1/2l supă 1 1/2 apa 200 g şuncă afumată 400 g mazăre
verde boabe 1 foaie dafin 1 ceapă 1 piept de pasăre 2 gălbenuşuri 1/2
pahar frişcă lichidă (smantană) sare 30 g făină 50 g unt puţin zahăr
Mod de preparare: Mazărea se opăreşte, apoi se fierbe in supă…
Read more »
Read more »
Varză creată cu carnaţi afumaţi
26 August 2010
Ingrediente: 1,200 kg varză 600 g carnaţi afumaţi 1/2 lingură făină
sare 120 g costiţă afumată 500 g roşii 2 ouă 100 g grăsime 1/2 pahar
vin cimbru Mod de preparare: Foile de varză se opăresc şi se aşază pe o
tavă. Se face un aluat mai subţire din făină, ou, 1…
Read more »
Read more »
Serbet de ciocolata
26 August 2010
Ingrediente: 1,250 kg zahăr 4 pahare apa 3 batoane ciocolată sau 50 g
cacao vanilie Mod de preparare: Se pun în tingirea de dulceaţă să se
moaie zahărul cu patru pahare de apă. Se lasă pe marginea maşinii până
se topeşte tot zahărul. Se fierbe apoi pe foc iute şi când siropul…
Read more »
Read more »
Tort cu cremă de zahar ars
26 August 2010
Ingrediente: 8 ouă 12 linguri + 1 cană de zahăr 1 l lapte coajă rasă de
lămâie 1 plic zahăr vanilat Pentru blat ai nevoie de: 6 ouă 6 linguri
făină 6 linguri zahăr 1 vârf de linguriţă de bicarbonat Pentru ornat ai
nevoie de: 300 g frişcă 1 portocală 1 kiwi Mod…
Read more »
Read more »
Garf de porc la cuptor cu legume
26 August 2010
Ingrediente: 1,400 kg garf 150 g ulei 500 g fasole verde 500 g
morcovi 500 g conopidă 500 g roşii 300 g mazăre 1 legătură verdeaţă
piper 60 g unt 30 g sare 1 fir cimbru 100g vin Mod de preparare:
Garful întreg se frige înăbuşit la cuptor cu 50 g ulei,…
Read more »
Read more »
Supă de salată verde cu costiţă afumată
26 August 2010
Ingrediente: 1,200 kg salată verde 150 g costiţă afumată 50 g unt 1/2
lingură făină 2-3 ouă 3 l apă 1 legătură mărar 1 legătură pătrunjel
cîteva fire de ceapă verde oţet Mod de preparare: Costiţa se taie
bucăţi şi se prăjeşte, apoi se pun foile de salată tăiate julien şi se…
Read more »
Read more »
Serbet de zahar ars
26 August 2010
Ingrediente: 1,250 kg zahăr 4 pahare apă Mod de preparare: Se pun
în tingirea de dulceaţă, la foc foarte mic, 1 kg de zahăr cu trei pahare
de apă. Când zahărul s-a topit, se împinge tingirea pe foc iute, la
fiert. într-o tigaie foarte curată, preferabil de aluminiu, se ard 250
g…
Read more »
Read more »
Napi gratinaţi cu şuncă
26 August 2010
Ingrediente: 800 g napi 150 g unt 3 pahar lapte 3 linguri smantană
100 g caşcaval 3/5 lingură făină Mod de preparare: Napii se curăţă,
se taie felii groase şi se fierb timp de 8 minute în puţină apă cu sare
şi 30 g unt. Separat se face un sos alb…
Read more »
Read more »
Spinare cu tocătură de ficat cu garnitură de fasole fidea, cartofi natur şi coşuleţe din foitaj umplute cu ciuperci şi smantană
26 August 2010
Ingrediente: 1 spinare de viţel de 1,500 kg 250 g ficat de porc,
viţel sau pasăre 100g zarzavat 1 ceapă 300 g cartofi noi 120 g unt 6
coşuleţe coapte din foitaj 250 g ciuperci 1 lingură smantană 1 legătură
mărar 300 g fasole fidea 1 păhărel vin roşu 1 lingură făină 40…
Read more »
Read more »
Sitari fripti
25 August 2010
Ingrediente: 5 sitari 50 g slănină 1 lingură untură 1 cruton mare 1
legătură pătrunjel sare piper 6 crutoane cu intestine măruntaie de sitar
: ficat, inimă, pipotă 1 ceapă putin unt 1 linguriţă faină 2 linguri
zeamă de carne Mod de preparare: Ţinem sitarii 2-3-4 zile (după cît este
de frig) într-un loc…
Read more »
Read more »
Rasol de prepelite
25 August 2010
Ingrediente: 5 prepeliţe apă mujdei de usturoi (o căpătană) sare Mod de
preparare: Fierbem prepeliţele în apă cu puţină sare. Apoi le servim ca
rasol, cu mujdei de usturoi. Pofta buna!
Read more »
Read more »
Pilaf de potarnichi (rizoto de vanat)
25 August 2010
Ingrediente: 3 potîrnichi 15 ciuperci 250 g orez 150-250 g unt 5
linguriţe bulion de roşii 1 pahar zeamă de carne 5 roşii 1 ceapă 10
linguri caşcaval ras (sau parmezan) sare piper Mod de preparare: Prăjim
jumătăţile de potîrniche, le lăsăm să se răcorească puţin, scoatem
carnea de pe oase şi o tăiem…
Read more »
Read more »
Pilaf de prepelite
25 August 2010
Ingrediente: 5 prepeliţe fripte 1 ceaşcă orez 2 ceşti zeamă de carne
125 g unt sare piper Mod de preparare: Curăţăm orezul şi îl spălăm
repede. Orezul curat nu se mai spalâ. Punem orezul într-o cratiţă cu o
bucăţică de unt, sare şi piper ; amestecăm bine, apoi turnăm zeama de
carne clocotită care…
Read more »
Read more »
Potarnichi umplute
25 August 2010
Ingrediente: 3 potîrnichi 10 linguri umplutură de ciuperci ca găluştele
50 g unt sare piper 10 linguri sos Mod de preparare: După ce curăţăm
potîrnichile prin deschizătura făcută la gît, le umplem cu o umplutură
de ciuperci amestecată cu compoziţie pentru găluştele le legăm, apoi le
frigem ca şi pe cele neumplute. Servim cu…
Read more »
Read more »
Prepelite inabusite
25 August 2010
Ingrediente: 2 prepeliţe 125 g unt 50 g slănină foi de vită ceapă 1/2
pahar de vin 1 foaie de dafin 3 roşii 1 lingură coniac sare piper Mod de
preparare: Curăţăm prepeliţele, le prăjim. Le dăm sare şi piper. Le
învelim în frunză de viţă şi în slănină, ca pe prepeliţele fripte,
intr-o…
Read more »
Read more »
Potarnichi fripte
25 August 2010
Ingrediente: 3 potîrnichi 50 g slănină 50 g unt apă sare piper 5
linguri smintîna Mod de preparare: Pîrlim potîrnichile, le curăţăm de
intestine printr-o deschizătură făcută la gît, le spălăm şi după ce le
învelim în slănină, le legăm. Apoi le sărăm pe dinăuntru şi le frigem
cu 15-20 minute înainte de masă,…
Read more »
Read more »
Prepelite fripte
25 August 2010
Ingrediente: 2 prepelite 50 g slănină foi de vită 1 lingură untură 6
crutoane sare piper Mod de preparare: Curăţăm şi pirlim iute
prepeliţele. Le stergem cu o cîrpă. Apoi le dăm sare şi piper. Invelim
prepeliţa într-o foaie de viţă, punem pe piept o felie de slănină
afumată sau proaspătă şi, cu o…
Read more »
Read more »
Potarnichi la frigare
25 August 2010
Ingrediente: 3 potîrnichi 1 lămîie 50 g slănină unt pentru uns hirtia
sare Mod de preparare: Curăţăm potîrnichile, le acoperim pieptul cu
felii de lămîie fără coajă şi fără sîmburi, punînd deasupra felii de
slănină. Apoi le învelim în hîrtie unsă cu unt şi le frigem la jar
într-o frigare de lemn. Pofta…
Read more »
Read more »
Porumbei cu ciuperci
25 August 2010
Ingrediente: 3 porumbei 100 g unt 1 ceapă 1 linguriţă coniac 1/2 lămîie
puţină zeamă de carne 300 g ciuperci pătrunjel tocat sare piper Mod de
preparare: Curăţăm porumbeii, îi pîrlim., îi tăiem în patru. îi punem
într-o cratiţa cu puţin unt şi cu ceapă tocată şi îi prăjim,
amestecînd. Turnăm coniac şi zeamă…
Read more »
Read more »
Dulceaţă de vişine
25 August 2010
Ingrediente: 1 kg vişine 1 kg zahăr 3 pahare apă (de 200 ml) 1
linguriţă sare de lămâie Mod de preparare: Cureţi vişinele de sâmburi
ajutându-te de un ac de siguranţă, după ce le-ai ales şi le-ai spălat
bine. Faci pe foc mic un sirop din apă şi zahăr şi când se leagă…
Read more »
Read more »
Sirop de vişine
25 August 2010
Ingrediente: vişine 1 kg de zahăr Mod de preparare: Speli vişinele,
le scoţ sâmburii şi apoi cântăreşti o farfurie plina cu vârf cu vişine
şi pentru fiecare farfirie socoteşti 1 kg de zahăr. Intr-o cratţă aşezi
în straturi un rând de vişine şi uiul de zahăr şi le laşi de dimineaţă
pânâ seara.…
Mancare de vinete
25 August 2010
Ingrediente: 3-4 vinete 1 kg roşii 6 ardei graşi 1 ceapă 5 căţei de
usturoi 1 legătură pătrunjel 2-3 linguri de ulei sare piper Mod de
preparare: Speli vinetele, le tai felii de 1 cm grosime pe care le pui
în apă care clocoteşte şi le ţii 5 minute. Le scoţi într-o
strecurătoare…
Read more »
Read more »
Şniţel vienez din carne de porc cu garnitură din piure de cartofi
25 August 2010
Ingrediente:
800 g came de porc 2 linguri făină 3 ouă sare piper 200 g ulei 500 g
cartofi 1/2 pahar lapte 40 g unt pesmet Mod de preparare: Carnea se
taie felii, se platează cu ciocanul, se sărează. Se dau apoi prin făină,
ou bătut şi pesmet. Se prăjesc în ulei pe ambele…
Read more »
Read more »
Ciorbă transilvăneană de tarhon
25 August 2010
Ingrediente: 600g carne de porc mai grasă 2 cepe 2 morcovi 2 rădăcini
pătrunjel 60 g orez 1 gălbenuş 3 linguri smantană 11/4 lingură făină
2-3 linguri oţet sare 1 legătură tarhon 1 legătură pătrunjel 3 litri apă
Mod de preparare: Carnea se taie bucăţi egale, se pune la fiert şi
după…
Read more »
Read more »
Supă de fasole boabe cu costiţă sau ciolan afumat
25 August 2010
Ingrediente: 350 g fasole 300 g costiţă sau ciolan ajumat 2 morcovi 2
cepe sare 1 legătură pătrunjel 1 foaie dafin 50 g ulei Mod de
preparare: Fasolea se spală şi se lasă in apă rece cîteva ore. Se fierbe
10 minute, se strecoară şi se pune din nou la fiert in…
Read more »
Read more »
Ciorbă de primăvara din carne de porc
25 August 2010
O
reteta simpla de ciorba de primavara din carne de porc din: carne de
porc, rosii, zarzavat de supa, cartofi, mazare, fasole, patrunjel,
leustean, varza alba, ceapa, conopida, sare, zeama de lamaie si apa.
Ingrediente: 600 g carne de porc 300 g roşii 300 g zarzavat de supă 500g
cartofi 150 g mazăre 150 g…
Read more »
Read more »
Crema de nuci
25 August 2010
Ingrediente: 400 g nuci 2 dl lapte 100 g zahăr 1 lingură rom 2
gălbenuşuri un praf de sare puţin zahăr vanilat Mod de preparare: Se
opăresc nucile măcinate cu laptele îndulcit cu zahăr. Se amestecă
adăugând puţin rom şi când s-a mai răcorit, două gălbenuşuri. Se freacă
bine până devine spumoasă.…
Read more »
Read more »
Tocană moldovenească din carne de porc cu garnitură de mămăliguţă
25 August 2010
Ingrediente: 1,200 kg carne de porc (spată, piept, gît) 300 g ceapă 5
căţei de usturoi sare boia 3 ardei graşi 300 g roşii 1 pahar vin 300 g
mălai 60 g ulei Mod de preparare: Carnea se taie bucăţi, se sotează în
ulei cu ceapa tocată şi se pune usturoiul tocat,…
Read more »
Read more »
Rasol de porc cu sos de hrean cu garnitură de zarzavat, cartofi si varză cu afumătură
25 August 2010
Ingrediente: 1,600 kg nucă şi os 3 morcovi 2 ţeline 1 ceapă 1 fir
praz sare piper boabe 300 g cartofi 1 varză creaţă 80 g unt 1 legătură
pătrunjel 30 g hrean 1/2 lingură făină 2 gălbenuşuri o lingură oţet
puţin zahăr 50 g costiţă afumată Ingrediente: Nuca şi oasele se pun…
Read more »
Read more »
Fasole boabe cu ciolan crud
25 August 2010
Ingrediente: 1,500 kg ciolan sau came de porc 1 lingură bulion pastă
3-4 foi dafin 3 cepe sare piper boia iute cimbru 500 fasole boabe 200 g
ulei Mod de preparare: Carnea se taie bucăţi şi se prăjeşte in
grăsime. Se scoate şi în grăsimea rămasă se rumeneşte puţin ceapa
tocată, se…
Read more »
Read more »
Pasta de gutui
25 August 2010
Ingrediente: 1 kg de gutui fierte 400 g zahăr zeama de la 1 lămâie
Mod de preparare: Se spală gutuile, de preferinţă mici, se taie în
patru, se scoate căsuţa cu sâmburi şi se pun să fiarbă în apă cât să le
cuprindă. Se adaugă şi câteva mere creţeşti tăiate în…
Read more »
Read more »
Varză acră cu ciolan crud de porc
25 August 2010
Ingrediente: 1,500 kg ciolan de porc 3 cepe 2 linguri bulion pastă
sare piper boabe boia iute cimbru 2,500 kg varză acra 200 g untură ,ulei
200 g smantană Mod de preparare: Carnea se taie în bucăţi şi se
prăjeşte în grăsime. Se scoate şi în grăsimea rămasă se rumeneşte ceapa
tocată…
Read more »
Read more »
Spinare cu tocătură de ciuperci cu garnitură de roşii umplute cu pilaf, anghinare cu mazăre şi crochete de cartofi
25 August 2010
Ingrediente: 1spinare de viţel de 1,500 kg 8 roşii 250 g ciuperci 2
cepe 100 g zarzavat 6 funduri de anghinară 200 g mazăre 300 g cartofi 2
ouă pesmet 100 g orez 2 linguri smantană 30 g caşcaval Mod de
preparare: După ce carnea s-a fript, se scoate muşchiul şi se…
Read more »
Read more »
Paine cu cartofi
25 August 2010
Ingrediente: 1 kg făină 400 g cartofi fierţi 50 g drojdie 2 linguriţe
rase de sare 3 linguriţe zahăr 5- 6 dl apă caldă Mod de preparare: Se
fierb cartofii. Se curăţă de coaja înainte de a se răci de tot şi se
trec prin maşina de carne sau prin presa de…
Read more »
Read more »
Şniţel natur din carne de porc cu garnitură de cartofi natur
25 August 2010
Ingrediente:
800 g carne de porc 2 linguri de făină 180 g ulei sare piper 500 g
cartofi 30 g unt Mod de preparare: Carnea se taie felii, se platează
cu ciocanul şi se sărează. Se dau apoi prin făină şi se prăjesc în ulei
pe ambele părţi. Se sting cu supă sau apă…
Read more »
Read more »
Supă de mazăre cu afumătură
25 August 2010
Ingrediente: 400 g mazăre boabe 60 g afumătură 1/2 lingură făină 60 g
unt 1 foaie dafin 2 litri supă 1 litru apă 10 g zahăr 120 g frisca
lichidă (smantană) 1/2 ceapă sare Mod de preparare: Mazărea se fierbe
in apă cu sare circa 20 minute. Separat se face un rantaş…
Read more »
Read more »
Piept umplut cu tocătură de carne cu garnitură de legume de sezon, cartofi sotaţi, paste făinoase şi salată
25 August 2010
Ingrediente: 1 piept de viţel grăsuţ de circa 1,500 kg 100 g unt 2
felii franzelă 1 ceapă 2 ouă sare piper 1legătură pătrunjel 250g carne
viţel (resturi de la piept) puţin zarzavat 1/2 1 supă, oase de viţel
Mod de preparare: Se aşază pieptul pe tocător. Cu un cuţit se taie…
Read more »
Read more »
Pateu tătărăsc
25 August 2010
Ingrediente: 300 g carne de porc grasa 300 g came de mînzat sau viţel
6 ouă sare piper un păhărel votcă 1 fir praz 3 căţei usturoi 4 g
mirodenii de carnaţi 150 g file de heringi 120 g bureţi 80 g grăsime
Ingrediente aluat :240 g făină, 1 pahar lapte,20 g drojdie…
Read more »
Read more »
Serbet de lamaie
25 August 2010
Ingrediente: 1 1/4 kg zahăr 4 pahare apă 1 lămâie vanilie Mod de
preparare: Se pun la topit, în tingirea de dulceaţă, la foc foarte mic,
zahărul cu patru pahare de apă. Când zahărul s-a topit, se împinge
tingirea pe foc iute, la fiert. Se ia spuma şi se leagă ceva mai…
Read more »
Read more »
Ficăţei cu garnitură de orez si legume
25 August 2010
Ingrediente: 500 g ficăţei de pui 2-3 linguri bulion 1 linguriţă muştar
sare piper 1 cană orez 2 morcovi 1 ardei gras roşu 200 g mazăre 1 ceapă
ulei Mod de preparare: Incingi mai mult ulei şi pui ficăţeii să se
rumenească, astfel vor deveni uşor crocanţi. Adaugi apoi bulionul,
muştarul şi potriveşti…
Read more »
Read more »
Supă de fasole verde cu costiţă afumată
25 August 2010
Ingrediente: 500 g fasole fideluţă sau grasă 150 g costiţă afumată 1
ceapă 1 rădăcină pătrunjel 1 linguriţă făină 3 linguri smîntînă 1
legătură pătrunjel sare 3 l apă Mod de preparare: Fasolea se fierbe 10
minute, se strecoară şi se pune în supa în care a fost fiartă costiţa
tăiată julien,…
Read more »
Read more »
Tocană din carne de porc cu ciuperci cu garnitură de mămăliguţă
25 August 2010
Ingrediente: 1,200 g came de porc (sau mistreţ) 500 g ciuperci 2
legături de mărar 80 g unt sare piper 80 g ulei 3 linguri smantană 1
ceapă 1 lingură făină Mod de preparare: Carnea se taie în bucăţi
egale, se sotează cu ceapa tocată, apoi cu 1 lingură făină şi se…
Read more »
Read more »
Crema de cacao fara ou
25 August 2010
Ingrediente: 1/2 l lapte 1 lingură cacao 3 linguri făină 4 linguri
zahăr 100 g unt proaspăt 2 linguri rom Mod de preparare: Se dizolvă
cacao, făina şi zahărul cu puţin lapte rece. Se freacă bine până nu mai
rămâne nici un cocoloş, se toarnă cu încetul 1/2 l de lapte, se…
Read more »
Read more »
Spată umplută cu carne tocata cu garnitură de cartofi sotaţi cu cirnăciori afumaţi şi mazăre natur
25 August 2010
Ingrediente: 1 spată de viţel de 1,200 kg 2 cepe 1 felie franzelă 1
ou 1 legătură pătrunjel 120 g unt 1/2 lingură făină 100 g zarzavat 400 g
mazăre 400 g cartofi 150 g cirnăciori afumaţi sare piper Mod de
preparare: Se scot oasele de la spată şi din resturi se…
Read more »
Read more »
Spinare la cuptor cu garnitură de cartofi parizieni salată brezată cu costiţă şi ciuperci umplute
25 August 2010
Ingrediente: 1,500 kg spinare de viţel 3 salate verzi 50 g costiţă
afumată 100 g unt 12 ciuperci mari 500 g cartofi 1/2 lingură făină 1/4 l
supă 100 g zarzavat 1 cepă Mod de preparare: Se frige spinarea la
cuptor, se face sosul, se garniseşte cu cartofi prăjiţi parizieni ,…
Read more »
Read more »
Fazan rece
25 August 2010
Ingrediente: 1 fazan fript 150 g vin puţină untură pentru uns tava 5
linguri aspic 200 g ficat (gîscă, găină) sare piper 10 linguri sos de
coacăze Mod de preparare: Alegem un fazan gras, frumos. îl curăţăm fără
să-1 opărim. Ii tăiem gîtul cu cap cu tot, aripile şi coada. După ce îl
curăţăm,…
Read more »
Read more »
Pasarele inabusite (vrabii,ciocarlii,ciocarlani)
24 August 2010
Ingrediente: 25 păsărele 1 lingură unt 2 cepe 1-2 linguri făină 1 pahar
vin 250 g roşii (sau bulion de roşii) sare piper Mod de preparare:
Curăţăm păsărelele, le dăm sare şi piper. Apoi le punem într-o cratiţă
să se prăjească cu unt şi cu ceapă tocată mărunt. Presărăm făină şi
amestecăm. Stingem cu…
Read more »
Read more »
Rata salbatica
24 August 2010
Rata
salbatica din: rata, unt, slanina, zeama de carne, rantas, smantana si
sare. Ingrediente: 1 raţă mare 1 lingură unt 50 g slănină 1 pahar zeamă
de carne 2-3 lingurile rîntaş rece 10 linguri smîntînă sare Mod de
preparare: Jumulim pasărea, o pîrlim şi îi scoatem măruntaiele. O ţinem
puţin în apă clocotită ca să…
Read more »
Read more »
Fazan fript
24 August 2010
Ingrediente: 1 fazan 1 lingură unt puţină untură pentru uns tava 50 g
slănină 150 g vin sare piper Mod de preparare: Fazanul se frige ca şi
curca. Se pregăteşte însă altfel. Penele fazanului se smulg ca la orice
altă pasăre, însă capul cu gîtul, aripile şi coada se taie împreună cu
penele dimprejur.…
Read more »
Read more »
Pulpa de caprioara
24 August 2010
Ingrediente: 1/2 pulpă caprioara 100 g slănină 100 g unt 1 lingură
făină 1 linguriţă bulion de roşii 1 pahar zeamă de carne Pentru marinată
: 1 ceapă mică 1/4 telină 1/4 morcov 1/4păstirnac 1 lingură ulei 1
pahar de vin (sau oţet) 2 foi de dafin piper sare Mod de preparare:
Lăsăm pulpa…
Read more »
Read more »
Muschi de caprioara
24 August 2010
Ingrediente: 1 kg carne caprioara 50 g slănină 1 lingură unt apă 1
pahar vin (sau oţet) sare piper Mod de preparare: Curăţăm de vine
muşchiul de căprioară şi îl punem să se marineze 12 ore în oţet sau în
vin roşu. Scoatem muşchiul, îl ştergem cu şervetul, îl împănăm cu
slănină şi, cu…
Read more »
Read more »
Cotlete de caprioara
24 August 2010
Ingrediente: 6 cotlete 1 lingură unt 2 linguriţe ulei 50 g slănină
sare 10 ciuperci sau 20-25 măsline 10 linguri sos Mod de preparare:
Marinăm timp de 12 ore un muşchi întreg de caprioara sălbatică. Dacă îl
împărţim însă în cotlete, ajung numai două ore de marinare înainte de
a-1 frige. Scoatem cotletele din…
Read more »
Read more »
Iepure cu ciuperci
24 August 2010
Ingrediente: 1 iepure 100 g unt sau untură 1 ceapă 1, 1/2 lingură făină
1 pahar apă 1/2 pahar vin 500 g ciuperci 2 linguri smintină sare Pentru
marinată : puţin ulei oţet foaie de dafin vin alb ceapă tăiată mărunt
Mod de preparare: Curăţăm iepurele şi îl jupuim. Il tăiem 1 bucăţi şi…
Read more »
Read more »
Supă de urzici cu măeriş şi cabanos
24 August 2010
Ingrediente:
250 g cîmăciori cabanos 600 g urzici 2 l supă 2 l apă 5 ouă sare piper
600 g măcriş 2 cepe 80 g unt 1 lingură făină 3 linguri smîntînă 120 g
ulei pesmet de casă Mod de preparare: Urzicile şi măcrişul se spală
bine şi se fierb în apă clocotită 2…