Retete de Paste:
Tartine cu branza
23 January 2009
Ingrediente
4 foi de aluat congelat 4 cepe verzi 2 linguri unt 1 lingură cimbru 1
ou sare, piper 4 buc. brânză de capră (a 30 g) Preparare: Tăiaţi aluatul
în jumătate, apoi tăiaţi-l de jur împrejur la 1 cm. de margine,
întindeţi-l, ungeţi-l cu apă şi aşezaţi fâşiile peste el. Coaceţi-l 8-10
minute la…
Read more »
Read more »
Cocktail Between the Sheets
23 January 2009
Calitate
– alcoolic Bază alcoolică – brandy şi rom Pahar – cupă dublă de
cocktail Categorie – Triple sec drinks Decoraţiune – fără Se serveste
după-amiaza, seara şi noaptea Ingrediente 1/3 Rom Bacardi 1/3
Cointreau câteva picături de suc de lămâie Mod de preparare: Creat, la
origine, ca un cocktail pentru după-amiază. astăzi…
Read more »
Read more »
Desert cu branza si caise
23 January 2009
Ingrediente
-pentru aluatul cu drojdie: 1/2 cub de drojdie 125 ml lapte 300 g faină
60 g zahăr 1 vârf de sare 1 ou 50 g unt moale 1 pachet zahăr vanilinat
-pentru umplutură: 1 cutie caise (850 ml) 6 ouă 1,5 kg brânză de vaci,
dulce 300 g zahăr 200 g unt topit sucul…
Read more »
Read more »
Prajitura cu nuci si grepfrut
23 January 2009
Ingrediente
-pentru blat: 100 g margarina 100 g zahăr 2 ouă 150 g nuci sau alune
măcinate 175 g făină 1 linguriţă praf de copt 100 ml lapte câte 1
lingură unt şi făină pentru tavă -pentru cremă şi decor: 1 plic gelatină
500 g brânză dulce 1 plic zahăr vanilat 200 g smântână 125…
Read more »
Read more »
Visine cu o crusta de bezea
23 January 2009
Ingrediente: 1 borcan cireşe sau vişine pentru diabetici (720 ml) 3 ouă
1 pachet aromă de vanilie îndulcitor lichid 250 g brânză dulce de vaci 3
linguri migdale măcinate 3 linguri făină 1 vârf de sare Preparare:
Incingeţi cuptorul la 180°C. Ungeţi cu grăsime o formă termorezistentă
(conţinut circa 2 l). Scurgeţi cireşele într-o…
Read more »
Read more »
Oua batute
23 January 2009
Ingrediente
8 ouă 75 ml lapte sare, piper nucşoară rasă 2 linguri unt creveţi caper
piper verde (borcan) roşii, caviar, ceapă, lămâie verdeaţă pentru ornat
Preparare: Bateţi ouăle cu laptele, sarea, piperul şi nucşoara,
încingeţi untul într-o tigaie cu fundul dublu şi răsturnaţi amestecul cu
ouă. Ornaţi ouăle bătute cu creveţi, capere, piper verde, roşii…
Read more »
Read more »
Salata cu oua si somon
22 January 2009
Ingrediente:
1 salată 5 ouă fierte 300 g somon afumat 1 lămâie 4 linguri maioneză 1
ceapă mică sare, piper măcinat Preparare: Se curata oualele si se taie
albusul in bucatele. Se toacă ceapa mărunt. Se amestecă gălbenuşul cu
ceapa şi maioneza, se sărează şi se piperează după gust. Se adaugă
albuşul şi 2 linguriţe…
Read more »
Read more »
Sufleu de paste cu sunca
22 January 2009
Ingrediente:
200 g paste late Sare 500 g varză 1 măr 1 lingură suc de lămâie 1/4
linguriţă chimen 150 g brânză 200 g şuncă feliată 150 ml lapte pentru
cafea 75 ml lapte slab 2 ouă Piper nucşoară rasă Preparare: Fierbeţi
pastele în apă cu sare, conform instrucţiunilor de pe pachet.
Răsturnaţi-le într-o strecurătoare,…
Read more »
Read more »
Prajitura cu rubarbă
22 January 2009
Ingrediente
-pentru aluat 375 g făină 1 cub de drojdie 150 ml lapte călduţ 50 g
zahăr100 g unt moale 1 vârf de cuţit de sare. -pentru cremă: 1,5 kg
rubarbă 75 g biscuiţi integrali 2 pachete zahăr vanilinat 5 ouă 250 g
cremă de brânză 200 ml frişca 175 g zahăr 100 g marţipan…
Read more »
Read more »
Meniu picant cu ardei
22 January 2009
Ingrediente
600 g ardei gras 1 ceapă mare (sau 3 cepe mici) 2 linguri ulei 500 g
carne tocată de vită sare, piper câte 1 lingură chimen şi boia de ardei
dulce 500 ml supă 250 g boabe de porumb (cutie) 500 ml roşii pasate
(pachet) puţin sos Tabasco 1 legătură pătrunjel 200 g smântână…
Read more »
Read more »
Dulceata de portocale
22 January 2009
Ingrediente:
l kg portocale l kg zahăr o lămâie Preparare: Se aleg portocale
potrivit de mari, care au şi coaja groasă. Se spală bine şi se rad
superficial, cât să se înlăture numai coaja luciosă. Se pun apoi în apă
rece, se acoperă cu un capac şi se lasă la frigider de pe o zi…
Read more »
Read more »
Rulouri de somon
22 January 2009
Ingrediente
300 g cremă de brânză 1-2 linguri hrean ras Sare piper suc de lămâie
400 g felii de somon afumat frunze de salată felii de lămâie mărar
pentru ornat Preparare: Amestecaţi crema de brânză cu hreanul, sarea,
piperul şi sucul de lămâie. Aşezaţi feliile de somon pe o suprafaţă de
lucru, întindeţi peste ele…
Read more »
Read more »
Somon invelit in dovlecei
22 January 2009
Ingrediente
4 buc. file de somon (â 130 g) 1 căţel de usturoi 2 linguri suc de
lămâie sare, piper 4 crenguţe de cimbru 1 dovlecel mare 2 linguri ulei
de măsline Preparare: Spălaţi somonul cu apă rece şi uscaţi-l pe un
prosop de bucătărie. Curăţaţi usturoiul, tocaţi-l mărunt şi amestecaţi-l
cu suc de lămâie.…
Read more »
Read more »
Salata cu rucola si mango
22 January 2009
Ingrediente
200 g rucola 1 mango 100 g ciuperci 4 roşii 50 g gorgonzola 1 căţel de
usturoi 50 ml supă de legume 4 linguri oţet din vin alb 2 linguri ulei
de măsline sare, piper Preparare: Pregătiţi rucola şi rupeţi-i frunzele.
Curăţaţi fructul de mango, desprindeţi-l de pe sâmbure şi tăiaţi-l
felioare. Pregătiţi ciupercile,…
Read more »
Read more »
Farfalle all’Italia cu rosii uscate, busuioc si parmezan
22 January 2009
Ingrediente:
2 cepe 30 g rosii uscate 3 linguri ulei de masline 200 ml supa de
legume 500 g farfalle Sare, piper 2 linguri de unt 1 lingura amidon 75 g
parmezan proaspat razuit 1 lingura otet balsamic ½ legatura busuioc
Preparare: Curatati ceapa si taiati-o pestisori. Taiati rosiile uscate
fasii fine. Incingeti intr-o tigaie…
Read more »
Read more »
Castelul Mocca
22 January 2009
Ingrediente:
300 g fructe uscate (smochine, stafide, coajă de portocală glasată) 50 g
biscuiţi populari 300 g zahăr pudră 2 gălbenuşuri de ou 150 g unt
esenţă de rom 2 linguri cu cacao 2 linguriţe cu cafea o mână cu rahat 1
pahar cu îngheţată 100 g frişca bătută Mod de preparare: Pui
smochinele…
Read more »
Read more »
Piept de rata cu garnitura de cuscus
22 January 2009
Ingrediente: 1 piept de raţă 2 cepe 3 căţei de usturoi Ghimbir cimbru 2
linguri cu miere 1 lingură cu oţet din vin alb 75 g unt 50 ml ulei de
măsline Mod de preparare: Căleşte ceapa cu usturoiul zdrobit, un praf de
ghimbir şi cimbru. Adaugă miere şi oţet şi 300 ml apă.…
Read more »
Read more »
Friptura de iepure
22 January 2009
Ingrediente:
1 iepure 2 cepe 100 g pastă de tomate ulei sare Pentru marinat: 500 ml
apă 1 pahar cu vin 1 căpăţână de usturoi 3-4 foi de dafin 3 linguri cu
oţet Mod de preparare: Tranşează iepurele, după care pune-l la marinat 4
ore. Rumeneşte uşor bucăţile de iepure. Din când în când stopeşte…
Read more »
Read more »
Ciorba cu varza si carne cu gust delicat de smantana
22 January 2009
Ingrediente:
250 g cartofi 250 g varza alba 250 g sfecla rosie 1 tulpina praz 1
ceapa 2 linguri margarina 1 l supa 300 g file vita 1 lingura ulei Sare,
piper 2 linguri otet din vin rosu 150 g smantana Preparare: Pregatiti
cartofii si legumele, taiati cartofii cubulete, varza fasii si radeti
sfecla. Taiati…
Read more »
Read more »
Salata usoara de cartofi
22 January 2009
Ingrediente:
800 g cartofi mici 8 vârfuri de ceapă verde 20 g unt 4 castraveciori
muraţi 1 ceapă roşie Pentru dressing: 100 g smântână 4 linguri suc de
lămâie 2 linguri de pătrunjel verde tocat piper, sare Preparare:
Cartofii se curăţă şi se taie felii de 1 cm grosime. Se pun la fiert în
apă…
Read more »
Read more »
Terina de vita in frunze de praz
22 January 2009
O
reteta de terina de vita cu morcovi, gulii, foid e gelatina, rosii,
sare si piper. Ingrediente: 5 fire de praz 1 cub de concentrat de supă
de vacă 600 g carne de vită fiartă 3 morcovi fierţi 3 gulii fierte 6 foi
de gelatină 3 roşii sare piper Preparare: Se separă părţile albe ale…
Read more »
Read more »
Sufleu cu mar copt si jeleu
22 January 2009
Ingrediente
1 măr dulce acrişor 1 lingură muşii 1 ou 1 lingură zahăr 50 g brânză de
vaci 1 lingură smântână fermentată 1 linguriţă jeleu de zmeură puţin
zahăr pudră Preparare: Incingeţi cuptorul la 180°C. Spălaţi mărul şi
îndepărtaţi-i cotorul. Aşezaţi mărul într-o formă mică de sufleu şi
umpleţi-l cu muşii. Separaţi oul şi bateţi…
Read more »
Read more »
Clatite cu nuci si merisoare
22 January 2009
Ingrediente
8 ouă 125 g făină 250 ml lapte 1 vârf de sare 500 g merişoare 275 g
zahăr 700 ml suc de mere 2 linguri amidon scorţişoară măcinată 100 g
miez de nucă 40 g unt topit Preparare: Separaţi ouăle. Amestecaţi
gălbenuşurile cu făina, laptele şi sarea. Acoperiţi aluatul şi puneţi-l
deoparte. Amestecaţi merişoarele,…
Read more »
Read more »
Sufleu cu mere, paine si migdale
22 January 2009
Ingrediente
6 chifle vechi de o zi 3 mere mari dulci acrişoare 4 linguri suc de
lămâie 6 linguri de zahăr 100 g fulgi de migdale 6 linguri miere lichidă
1l lapte 8 ouă 1 linguriţă scorţişoară măcinată Preparare: Ungeţi cu
grăsime o formă de sufleu. Tăiaţi chiflele felii de circa 1 cm grosime.
Curăţaţi…
Read more »
Read more »
Supa cu morcovi si ghimbir
22 January 2009
Ingrediente
1 file de porc (350 g) sare, piper 2 linguri unt topit 1 kg morcovi 40 g
ghimbir 1 ardei iute 50 g amestec de ceapă albă şi roşie 400 ml lapte
de cocos (doză) 1l supă 1 legătură praz Preparare: Săraţi carnea,
piperaţi-o, prăjiţi-o într-o lingură de unt topit, întoarceţi-o şi
prăjiţi-o cca.…
Read more »
Read more »
Spaghete picante
22 January 2009
Ingrediente
3 căţei de usturoi 1 legătură de pătrunjel 3 ardei iuţi roşii 500 g
spaghetti sare, piper 4 linguri ulei de măsline 70 g parmezan Preparare:
Curăţaţi usturoiul, tăiaţi-l feliuţe. Spălaţi pătrunjelul, tocaţi-l
mărunt. Tăiaţi ardeiul iute pe lung. îndepărtaţi seminţele cu un cuţit,
îndepărtaţi şi nervurile albe din interior, tăiaţi-i cuburi mici.
Fierbeţi…
Read more »
Read more »
Somon cu varza chinezeasca si amestec de mirodenii
21 January 2009
Ingrediente:
1 varza chineeasca 200 g orez basmuti Sare, piper 4 linguri ulei de
susan ½ legatura coriandru verde Sucul si coaja de la 1 lamaie 2 linguri
unt 4 bucati file de somon Preparare: Fierbeti orezul conform
instructiunilor de pe ambalaj. Intre timp taiati frunzele de varza pe
lung in doua, apoi bucati. Opariti-le…
Read more »
Read more »
Salata de orez cu pui
21 January 2009
Ingrediente:
100 g orez cu bobul lung sare 1 legătură ceapă verde 100 g mazăre
ţucără 250 g file de pui 2 linguri ulei piper 1-2 linguri curry 150 ml
supă 1 mango copt 150 g iaurt 1-2 linguriţe suc de lămâie 1 linguriţă
zahăr Preparare: Fierbeţi orezul în apă cu sare. Pregătiţi legumele,
apoi…
Read more »
Read more »
Orez picant cu morcovi
21 January 2009
Ingrediente:
1 ceapă 1 lingură ulei de răpită 400 g orez cu bobul lung 800 ml supă
de legume 4 morcovi 200 g gorgonzola 1-2 crenguţe de rozmarin (sau 1/2
linguriţă rozmarin uscat) sare, piper Preparare: Curăţaţi ceapa şi
tocaţi-o mărunt, încingeţi uleiul într-un vas şi căliţi ceapa tocată.
Adăugaţi orezul şi căliţi-l de asemenea…
Read more »
Read more »
Aripioare de pui cu salata Coleslaw
21 January 2009
Ingrediente:
12 aripioare de pui 1 ou 6 linguri făină ulei, sare, piper -pentru
Coleslaw: 400 g varză albă 1 morcov 1 măr 2 ouă 1 lingură unt 60 g
smântână 1 linguriţă muştar 1 lingură făină 1 lingură zahăr 60 ml oţet
de mere Preparare: Se amestecă oţetul cu 50 ml apă, zahăr, făină,…
Read more »
Read more »
File de peste la tigaie
21 January 2009
Ingrediente:
800 g file de roşioare 8 anghinare în sos de piper 12 bucăţi de
sparanghel 1 dovlecel 1 morcov 1 bulb de fenicul 2 roşii 20 g unt 1
lămâie 1 căţel de usturoi pisat 4 arpagic 8 măsline 1 crenguţă de cimbru
3 linguri ulei de măsline sare, piper Preparare: Curăţă legumele. Taie…
Read more »
Read more »
Berkeley cocktail
21 January 2009
Calitate
– alcoolic Bazăalcoolică – rom alb Pahar – old fashioned Categoria –
Rum drinks Decoraţiune – o felie de passiflora Se serveste seara şi
noaptea Ingrediente 3 cl rom alb un cl brandy sucul de la o jumătate
de lămâie galbenă sau de la o jumătate de lămâie verde 2 linguri de suc…
Read more »
Read more »
Branza cu fructe rosii
21 January 2009
Ingrediente:
250 g căpşuni 125 g de zmeură 125 g afine 4 ciorchine mici de coacăze
12 biscuiţi petit beurre 6 cutii mici cremă de brânză nature (150 g
fiecare) 2 portocale 1/2 lămâie 2 linguri de Campari 2 linguri de zahăr
pudră 2 pliculeţe zahăr vanilat Preparare: Spală căpşunile şi curăţă-le
de codiţe Păstrează…
Anghinare a la grec
21 January 2009
Ingrediente:
8 anghinare 6 cartofi mici 2 rămurele de ţelină 2 dovlecei 3 lămâi 2
căţei de usturoi 2 linguri pastă de tomate 20 cl vin alb sec 5 linguri
ulei de măsline Ierburi aromatice 15 boabe de piper 2 crenguţe de
busuioc Tabasco, sare grunjoasă Preparare Taie tijele a 6 anghinare.
Elimină frunzele de…
Read more »
Read more »
Supa de pui cu cocos, ghimbir si busuioc
21 January 2009
Ingrediente: 2 piepţi de pui 50 cl lapte de cocos 1 ardei proaspăt 2
cepe verzi 1 căţel de usturoi 1 bucată de ghimbir 1 lămâie verde 32
linguri de sos vietnamez nuoc-mam 1 legătură de busuioc Preparare: Taie
piepţii de pui în fâşii. Curăţă ghimbirul si usturoiul. Striveste-i cu
presa de usturoi. Spală…
Read more »
Read more »
Delicioasele coacaze
21 January 2009
Ingrediente
- pentru blat: 4 ouă 250 g zahăr 1 pachet zahăr vanilinat sare 140 g
făină 2 linguriţe praf de copt 2 linguri praf de cacao. -pentru cremă: 1
baton de vanilie 500 ml lapte 5 gălbenuşuri 100 g zahăr 30 g făină 2
foiţe de gelatină 250 g coacăze 100 g fulgi de…
Read more »
Read more »
Sufleu cu macaroane si pui
21 January 2009
Ingrediente:
1 varză creaţă (circa. 800 g) 300 g file din piept de pui 50 g miez de
nucă 200 g smântână 300 ml lapte 250 ml supă 100 g brânză rasă sare,
piper curry 1/2 legătură cimbru 250 g macaroane Preparare: Pregătiţi
varza creaţă şi tăiaţi-o fâşii fine. Spălaţi pieptul de pui, uscaţi-l
pe…
Read more »
Read more »
Salata de varza murata
21 January 2009
Ingrediente:
500 g varza murata 3-4 cartofi potrivit de mari 3 morcovi 2 cepe 400 g
şuncă presată 2 castraveţi muraţi 100 g mazăre 200 g smântână sare,piper
1/2 legătură de pătrunjel verde o roşie o lingură ulei de măsline
Preparare: Morcovii, mazărea şi cartofii se fierb separat în apă cu un
praf de sare.…
Read more »
Read more »
Supa de legume cu paste
21 January 2009
Ingrediente:
1,25 l supă de legume limpede (făcută de tine sau instant) 100 g paste
(de forma dorită) 100 g morcovi 100 g mazăre sare, piper Preparare: Se
fierb pastele în apă sărată după indicaţiile de pe ambalaj şi se scurg.
Se taie morcovii cubuleţe. Se dă supa de legume în clocot, se adauga
morcovii…
Read more »
Read more »
Sandwich cu piept de pui si chipsuri
20 January 2009
Ingrediente:
2 ouă fierte 50 g piept de pui 2 castraveţi muraţi 1 roşie 2-3 frunze
de salată 4 felii pâine albă pentru sandviş 2 felii kaiser 2 linguriţe
boabe de muştar 2 linguri maioneză frunze de pătrunjel sare, piper
măcinat 1 pungă chipsuri Preparare: Se sărează şi se piperează pieptul
de pui, apoi se…
Read more »
Read more »
Salata cuscus cu branza de burduf
20 January 2009
Ingrediente:
300 g cuşcuş instant 1 ardei roşu 100 g fasole verde 200 g brânză de
burduf 100 g măsline negre 1 căţel de usturoi sucul de la 1 lămâie 4
linguri ulei de măsline sare, piper măcinat Preparare: Se pregăteşte
cuşcuşul după indicaţiile de pe ambalaj. Se opăreşte fasolea verde şi se
taie păstăile…
Read more »
Read more »
Placinta picanta cu rosii
20 January 2009
Ingrediente:
200 g făină 1 ou 100 g unt 250 g smântână 2 ouă puţin busuioc 2 căţei
de usturoi 4 linguri bulion 2 linguri pastă de roşii 1 linguriţă
nucşoară, sare, piper măcinat Preparare: Se face un aluat moale din
făină, ou, unt şi puţină sare. Se lasă la rece 30 min., apoi se…
Read more »
Read more »
Spaghete cu legume colorate
20 January 2009
Ingrediente:
200 g spaghete 2 dovlecei mici 5 roşii mari 1 ardei galben 1 ceapă 2
căţei de usturoi 2 linguri ulei de măsline sare, piper măcinat Peparare:
Se curăţă dovleceii, ardeiul şi ceapa, apoi se taie cubuleţe. Se
opăresc roşiile cu apă fiartă, se curăţă de coajă, li se scot sâmburii,
apoi se taie…
Read more »
Read more »
Supa de legume cu branza de vaci
20 January 2009
Ingrediente:
1 ceapă 3 rădăcini de ţelină 2 morcovi 2 cartofi 1 căţel de usturoi 1
rădăcină de pătrunjel 2 linguri ulei de măsline 250 g brânză de vaci
câteva frunze de pătrunjel sare piper măcinat Preparare: Se curăţă ceapa
si se toacă mărunt. Se spală ţelină si se taie bucăţi. Se curăţă
morcovii si…
Read more »
Read more »
Bentley cocktail
20 January 2009
Calitate
– alcoolic Bază alcoolică – Calvados Pahar – cupă mică de cocktail
Categorie – Vermouth drinks Decoraţiune – fără Se serveste înainte de
mese Ingrediente 1/2 Calvados 1/2 Dubonnet Acest aperitiv clasic
franţuzesc a apărut la începutul anilor ‘20 în Normandia, din iniţiativa
care a vrut să dea cocktailului pe care-l inventase numele…
Read more »
Read more »
Peste in crusta de verdeata
20 January 2009
Ingrediente 3 felii de pâine albă 1 ceapă 1 legătură de pătrunjel 1/2
legătură rucola 4 linguri cremă de brânză 2 linguri muştar boabe 200 ml
smântână 125 ml supă 2 lingură amidon sare, piper 600 g file somon
Preparare: Indepărtaţi coaja de la pâine, daţi-o prin maşina de tocat
sau blender. Curăţaţi ceapa…
Read more »
Read more »
Sufleu cu paste cannelloni
20 January 2009
Ingrediente:
1 morcov 1 dovlecel 200 g vinete 2 linguri de ulei 1 cutie (850 ml)
roşii sare, piper 1 linguriţă ierburi de Provence 600 g piept de curcan
100 g măsline verzi cu migdale înăuntru 50 g pesmet 250 g cannelloni
(fără fierbere) 2 mingiuţe de mozarella (a 125 g) Preparare: Pregătiţi
legumele şi…
Read more »
Read more »
Criza si serviciile
20 January 2009
Nu
cu mult timp in urma sa instaurat criza si in Romania invaluind-o
precum ceata. Ciudat este ca toata lumea vorbeste de ea, dar nu o vede
nimeni, insa de simtit se simte. Ar fi cam intr-un film horror cu
fantome care sparg, tipa , distrug aproape totul in casa, dar nu le
vezi. Sa…
Read more »
Read more »
Lacramioare
20 January 2009
Ingrediente:
Pentru aluat 300 g făină 2 linguriţe praf de copt 100 g zahăr 1 pachet
zahăr vanilinat 100 g unt 2 ouă. Pentru umplutură: 2 cutii caise (â 850
ml) 1 kg brânză dulce de vaci 175 g zahăr 2 pachete zahăr vanilinat 6
gălbenuşuri 3 pachete budincă de frişca 200 ml frişca sucul…
Read more »
Read more »
Sufleu cu legume
20 January 2009
Ingrediente:
1 kg cartofi sare 500 g file de porc 2 linguri de unt piper 30 g
cubuleţe de şuncă 1 ceapă 1 tulpină de praz 150 g mazăre congelată 200 g
bureţi galbeni (conservă) 1 pachet (250 ml) sos olandez Preparare:
Curăţaţi cartofii, spălaţi-i şi fierbeţi-i cea. 20 de minute în apă cu
sare.…
Read more »
Read more »
Ostropel de pui
20 January 2009
Ingrediente:
l kg carne de pui 2-3 linguri de ulei o ceapă mai mare sau 2 cepe mai
mici 150g roşii decojite în suc 4-5 căţei de usturoi 10-15 boabe de
piper 1 frunză de dafin 1-2 linguri de oţet din vin Sare, piper
Preparare: Carnea de pui se curăţă, se spală şi se taie…
Read more »
Read more »
Ciuperci pane
20 January 2009
Ingrediente:
500 g ciuperci 2-3 linguri făină l ou mai mare sau două ouă mai mici
2-3 linguri de pesmet Sare,piper ulei pentru prăjit Preparare: Se aleg
ciuperci cu pălăria mai mare, care se curăţă, se spală şi se lasă la
scurs, cu lamelele în jos, pe un şervet absorbant. Când sunt bine
scurse,…
Read more »
Read more »
File de somon cu orez si legume
20 January 2009
Ingrediente:
40 g mazăre congelată 75 g morcov ras 125 g file de somon Piper 1
linguriţă ulei de floarea-soarelui 1 linguriţă amestec de condimente
pentru peşte 1/2 pachet orez chinezesc coaja rasă de la o lămâie
Preparare: Fierbeţi circa 100 ml apă într-o tigaie mare. Adăugaţi
legumele, acoperiţi-le cu un capac şi înăbuşiţi-le circa…
Read more »
Read more »
Risotto cu mazare
20 January 2009
Ingrediente:
1l supă 1 praf şofran (sau 1 vârf de cuţit de curcuma) 2 cepe 3 căţei
de usturoi 50 g unt 300 g orez risotto 150 ml vin alb 100 ml smântână
200 g mazăre 3 linguriţe ulei de măsline 600 g file de porc sare, piper
60 g parmezan rucola Preparare: Fierbeţi supa…
Read more »
Read more »
Orez cu legume ratatouille
20 January 2009
Ingrediente
200 g amestec de orez integral sare 3 ouă 70 g făină 150 g cremă de
brânză cu verdeaţă 2 linguri unt 1 ceapă roşie câte 1 ardei gras roşu si
galben 1 vânătă 1 dovlecel 300 g roşii 4 linguri ulei de măsline câte 1
crenguţă rozmarin şi oregano (sau 1/2 linguriţă uscat)…
Read more »
Read more »
Prajitura cu branza si capsuni
20 January 2009
Ingrediente - aluat: 150 g făină de grâu integrală 100 g unt 50 g zahăr
brun 1 gălbenuş -umplutură: 4 ouă 500 g brânză dulce de vaci 300 g
iaurt slab 100 g zahăr 50 g unt 2 budincă de vanilie 250 g căpşuni
Preparare: Frământaţi ingredientele pentru aluat, înfăşuraţi-l în folie,
apoi lăsaţi-l…
Read more »
Read more »
Pui cu rozmarin
20 January 2009
Ingrediente: 3 linguri de miere 4 linguri oţet balsamic 250 mf vin alb
sec 1 pui (cea. 1,2 kg) 4 crenguţe de rozmarin 4 cepe 2 căţei de usturoi
800 g vinete 2 ardei graşi galbeni 6 linguri ulei de măsline sare,
piper 1/2 linguriţă boia de ardei dulce 100 g salam Preparare:
Amestecaţi…
Read more »
Read more »
Gnocchi la cuptor
20 January 2009
Ingrediente:
sare 250 g mălai grişat 2 cepe 1 căţel de usturoi 4 linguri ulei de
măsline 500 g roşii coapte piper 1 lingură busuioc tocat 150 g parmezan
ras 50 g unt Preparare: Fierbeţi circa 1,25 l apă cu 1 lingură sare.
Turnaţi mălaiul şi lăsaţi-l 40-45 de minute să se umfle. Tocaţi ceapa…
Read more »
Read more »
Clatite umplute
20 January 2009
Ingrediente:
2 cepe 2 linguri ulei de măsline 1 cutie roşii mici (850 ml) sare,
piper 1 linguriţă busuioc 40 g unt 40 g făină 250 ml lapte 250 ml supă
nucşoară rasă 350 g spanac congelat 350 brânză ricotta sau brânză dulce
de vaci 100 g parmezan ras 1 gălbenuş 8 clătite Preparare: Tocaţi…
Read more »
Read more »
Spaghetti Bolognese
20 January 2009
O
reteta de Spaghetti Bolognese din: morcov, tulpina de telina, ceapa,
unt, ulei de masline, carne de vita, sare, piper, faina, foi de dafin,
cuisoare, scortisoara, rosii, supa, spaghetti si parmezan Ingrediente:
1 morcov 100 g tulpină de ţelină 2 cepe 2 linguri unt 2 linguri ulei de
măsline 400 g carne de vită,…
Read more »
Read more »
Saltimbocca alla romana
19 January 2009
Ingrediente: 8 buc. carne de vită sau porc pentru friptură (circa 600
g) câte 1 lingură unt şi ulei 8 frunze de salvie 8 felii de prosciutto
crudo sare, piper 125 ml vin alb sec Preparare: Spălaţi carnea şi
uscaţi-o pe un şervet de bucătărie, încingeţi untul şi uleiul, căliţi
salvia 1 minut, apoi…
Read more »
Read more »
Chiftelute picante
19 January 2009
Ingrediente:
2 cepe mari 2 căţei de usturoi 4 linguri ulei de măsline 1 cutie roşii
(850 ml) 400 g amestec de carne tocată 4 linguri pesmet 1 ou 2 linguri
parmezan proaspăt ras 1 linguriţă verdeaţă mediteraneană sare, piper
boia iute zahăr Preparare: Curăţaţi ceapa şi usturoiul, tocaţi-le
cubuleţe şi căliţi-le în uleiul încins.…
Read more »
Read more »
Minestrone
19 January 2009
Ingrediente: 150 g boabe de fasole 3 frunze de salvie 2 cepe 2 căţei de
usturoi 5 morcovi 3 tulpini de ţelină 2 dovlecei 3 cartofi mari 3 roşii
200 g varză 2 linguri ulei circa 3 linguriţe supă instant 200 g paste
mici sare, piper Preparare: Acoperiţi fasolea cu apă. Adăugaţi salvia
şi…
Read more »
Read more »
Pizza picanta cu topping abundent de branza
19 January 2009
Ingrediente - pentru aluat: 450 g făină 50 g gris 30 g drojdie 1 vârf
de cuţit de zahăr 1 vârf de cuţit de sare 12-13 linguri ulei de măsline.
Pentru topping: 250 g mozzarella 400 g roşii la cutie 2 linguri pastă
de roşii sare, piper 4 linguri parmezan ras 3 linguri ulei…
Read more »
Read more »
Penne cu sos picant de roşii
19 January 2009
Ingrediente:
1 ceapă 3 căţei de usturoi 2-3 ardei iuţi 1 ardei gras roşu 1/2
legătură pătrunjel 2 linguri ulei de măsline 500 g roşii bucăţi 200 ml
supă 500 g penne sare, piper,zahăr Preparare: Curăţaţi ceapa şi
usturoiul şi tocaţi-le mărunt. Tăiaţi ardeii iuţi pe lung,
îndepărtaţi-le seminţele, spălaţi-i şi tăiaţi-i inele fine. Pregătiţi…
Read more »
Read more »
Budinca de portocale si sodou de vanilie
19 January 2009
Ingrediente:
2-3 linguri miere de albine 2 portocale 100 g unt 100 g zahăr 2 ouă 175
g făină 1/2 pachet praf de copt 1 lingura coajă de portocale confiată
75 g stafide puţin ulei pentru uns forma Pentru şodoul de vanilie: 250
ml smântână 250 ml lapte 1 baton de vanilie sau 2 plicuri…
Salata Nicoise
18 January 2009
Ingrediente:
2-3 linguri oţet 6 linguri ulei de măsline sare, piper 4 ouă 150 g
fasole boabe 1 ardei gras galben 1/2 castravete 4 roşii 1 legătură
ridichi 200 g ton (in ulei) 50 g sardele (în ulei) 150 g salată verde 50
g măsline negre (fără sâmburi) 2 linguri capere Preparare: Curăţaţi
usturoiul şi…
Read more »
Read more »
Salata rucola-ridichi
17 January 2009
Ingrediente:
1 legătură ridichi 150 g rucola 250 g caşcaval 1 legătură pătrunjel 4
linguri oţet 1 lingură muştar cu boabe sare, piper 6 linguri ulei de
nuci 4 felii de pâine integrală 4 linguri sâmburi de pin 1 lingură unt
Preparare: Pregătiţi şi feliaţi ridichile. Spălaţi, scuturaţi şi rupeţi
rucola. Feliaţi caşcavalul. Spălaţi pătrunjelul…
Read more »
Read more »
Papanasi cu cirese
17 January 2009
Ingrediente:
500 g brânză proaspătă de vaci 2 ouă coaja rasă de la o lămâie 60 g
făină 200 g cireşe 2 linguri de pesmet ulei pentru prăjit sare zahăr
pudră pentru ornat Preparare: Cireşele se spală, se curăţă de codiţe si
de sâmburi şi se lasă la scurs într-o strecurătoare. Brânza proaspătă se
pasează…
Read more »
Read more »
Salata cu piept de curcan
16 January 2009
Ingrediente:
câte 2 ardei graşi (galbeni şi roşii) 3 salate mici Creson 400 g file
din piept de curcan 200 g brânză telemea 200 g iaurt slab în grăsimi
sare, piper 2 linguri ulei 200 ml vin alb 1 linguriţă boia de ardei iute
6 linguri oţet de mere Preparare: Pregătiţi ardeiul, tăiaţi-l în
jumătate,…
Read more »
Read more »
Salata cu fasole si paste
16 January 2009
Ingrediente:
250 g farfalle sare sucul de la 1 lămâie piper 8 linguri ulei de
măsline 1 cutie boabe de fasole (425 ml) 100 g câmaţi chorizo 100 g
rucola 400 g roşii mici 1 legătură busuioc Preparare: Fierbeţi pastele
în apă cu sare conform instrucţiunilor de pe pachet, răsturnaţi-le
într-o strecurătoare, turnaţi apă rece…
Read more »
Read more »
Salata exotica
16 January 2009
Ingrediente
1 cutie ananas (425 ml) 1 file de porc (300 g) sare, piper 2 linguri
ulei de măsline 1 fruct de mango copt 150 g salată (la alegere) 1 ardei
iute roşu 100 g dressing cu verdeaţă Preparare: Scurgeţi ananasul şi
colectaţi sucul. Săraţi carnea de porc, piperaţi-o şi prăjiţi-o în
uleiul încins circa…
Read more »
Read more »
Bucataria lui Jamie (video)
16 January 2009
De Jamie Oliver Episodul 7 – Grătar Bucataria lui Jamie (video)
Read more »
Read more »
Prajitura cu iaurt
16 January 2009
Ingrediente:
300 g iaurt 100 g zahăr 1/2 kg foi de plăcintă 3 ouă 1 lingură ulei 1
pachet zahăr vanilat Preparare: Se amestecă iaurtul şi ouăle frecate cu
zahărul. Se aşază un rând de foi într-o tavă unsă şi apoi se pune din
amestecul preparat, alternând cu alt rând de foi, până ce se…
Read more »
Read more »
Industria restauratiei
16 January 2009
Nu
cu mult timp in urma am citit un articol legat de faptul ca un
restaurant din cadrul lantului “ La Mama” a fost dat in judecata pentru
ca s-a gasit un muc de tigara intr-o ciorba.” Bun! Si ?” O sa ziceti
ce e cu asta, angajati prost platiti, needucati, indiferenta, sirul
poate continua……
Read more »
Read more »
Tarta cu caise
16 January 2009
Ingrediente
120 g unt la temperatura camerei 100 g zahăr pudră sare 1 ou 200 g
făină 50 g migdale măcinate 2 cutii de caise 2 linguri zahăr măduva de
la 1 baton de ciocolată 1 gălbenuş 20 g fulgi de migdale hârtie pentru
copt şi boabe uscate Preparare: Bateţi cu mixerul untul, zahărul
vanilinat…
Read more »
Read more »
Inghetata de iaurt cu capsuni
16 January 2009
Ingrediente:
1 pahar de iaurt 400 g căpşuni 3 linguri miere 1 linguriţă zeamă lămâie
100 ml smântână bătută. Preparare: Se mixează fructele şi se amestecă
împreună cu iaurtul, mierea, zeama de lămâie şi se adaugă la sfârşit
smântână bătută. Se lasă la congelator 3 ore. Inghetata se ornează cu
2-3 căpşuni Pofta buna
Read more »
Read more »
Salata de fasole tucara cu iaurt
15 January 2009
Ingrediente:
1 kg fasole ţucără 1 ceapă mare 400 g iaurt 50 ml oţet 2 căţei de
usturoi sare şi piper după gust Preparare: Fasolea ţucără, curăţată,
spălată şi ruptă în bucăţi, se fierbe în apă clocotită cu sare. Se
strecoară, se lasă să se răcească puţin, apoi se amestecă împreună cu un
sos preparat…
Read more »
Read more »
Papanasi fierti cu gem
15 January 2009
Ingrediente:
250 G branza proaspata de vaci 1 ou 50 g faina 25 g gris Sare ½
lingurita cu unt 2-3 linguri cu gem 3-4 linguri cu smantana 1 lingura
zahar pudra 1 lingura cacao Preparare: Brânza proaspătă de vaci se pune
într-un castron şi se pasează cu o furculiţă. Se adaugă oul întreg si…
Read more »
Read more »
Tarta cu cirese
15 January 2009
Ingrediente:
2-3 linguri cu dulceaţă cireşe 500 g cireşe Pentru aluat: 1 pachet de
margarina 1 cescuta cu zahăr 1 cescuta apa calduta 500 g faina 1 lamaie
50 g zahar pudra Mod de preparare: Intr-un castron, amestecă margarina
cu zahărul, coaja de lămâie şi apa. Adaugă făina puţin câte puţin până
obţii un aluat…
Read more »
Read more »
Salata de pui si cascaval
15 January 2009
Ingrediente:
4 roşii potrivit de mari o ceapă uscată roşie 400 g piept de pui fiert
100 g caşcaval 3 ouă fierte 4 linguri de maioneză o linguriţă muştar o
salată verde sare, piper Preparare: Pieptul de pui, caşcavalul şi ouăle
fierte se taie cubuleţe şi se pun într-un castron. Ceapa tăiată
solzişori se dă…
Read more »
Read more »
Salata de paste cu branza si masline
15 January 2009
Ingrediente:
400 g paste făinoase 3 roşii o legătură ceapă verde sau o ceapă mică de
apă o legătură de ridichi 200gmozzarella 100 g măsline negre 1/2
legătură verdeaţă (busuioc sau pătrunjel verde) 6 linguri ulei de
măsline 2 linguri oţet din vin sare, piper Preparare: Intr-o oală cu
fundul mai gros, se pun la…
Read more »
Read more »
Sarlota cu caise
14 January 2009
Ingrediente
1 cutie caise 10 foiţe de gelatină 100g glazură albă 400 ml lapte 1
pachet budincă de vanilie 4 gălbenuşuri 300 g pişcoturi 40 g unt 500 ml
frişca 2 pachete zahăr vanilinat 2 pachete întăritor de frişca
Preparare: Scurgeţi fructele şi tăiaţi-le felioare. Fierbeţi-le cu puţin
suc circa 2 minute. Lăsaţi-le să se…
Read more »
Read more »
Cocktail Bellini
14 January 2009
Calitate – puţin alcoolizat Bază alcoolică – nici una Pahar – flute
Categorie – Wine drinks Decoraţiune – nici una se serveste la orice oră,
înainte de mese Ingrediente 3/10 nectar (suc) de piersici 7/10
şampanie Această băutură a fost inventată în anul 1948 de un barman de
la Harry’s Bar din…
Read more »
Read more »
Supa de iaurt cu castraveti cruzi
14 January 2009
Ingrediente: 8 cutii de iaurt 1/2 pahar de apă 4 linguri mărar tocat
fin 1 usturoi 3 linguri ulei de măsline extravirgin 8 castraveţi
potriviţi Sare 100 g nuci tocate mare. Preparare: Se dizolvă iaurtul cu
apă rece, se adaugă uleiul, usturoiul zdrobit, mărarul, sarea şi se
amestecă bine totul. Se pune supa în…
Read more »
Read more »
Salata cu carnati
14 January 2009
Ingrediente:
2 dovlecei 12 ardei graşi 1 ardei iute 1 morcov l ceapă 2 cârnaţi mai
groşi 1 legătură de pătrunjel 3-4 căţei de usturoi ulei, sare, piper Mod
de preparare: Taie dovleceii şi carnaţii în rondele potrivit de groase.
Rumeneşte-le apoi separat în ulei încins. Separat, taie ceapa julienne
şi căleşte-o uşor în ulei.…
Read more »
Read more »
Budinca de clatite cu ciuperci
14 January 2009
Ingrediente:
Pentru clătite: 2 ouă 1 ceaşcă cu lapte 1 ceaşcă cu făină Pentru
umplutură: 250 g ciuperci 100 g costiţă uşor afumată 1 lingură de Făină
50 g unt 200 ml supă de pui sau de legume 100g telemea 250 g smântână
2-3 linguri de ulei 2 linguri cu parmezan ras 1 legătură de…
Read more »
Read more »
Bruschete cu branza si spanac
14 January 2009
O
reteta simpla de bruschete cu branza si spanac din: bagheta, spanac,
rosii, ulei de masline, usturoi, telemea de oaie, smantana, busuioc,
sare si piper. Ingrediente: 1 bagheta 200 g spanac curatat 200 g rosii 2
linguri ulei de masline 3-4 catei de usturoi 150 g telemea oaie 1
lingura de smantana busuioc sare, piper…
Read more »
Read more »
Sufleu cu paste, branza si rosii
14 January 2009
O reteta delicioasa de sufleu cu paste, branza si rosii din: rosii,
spanac, sare, penne, smantana, supa, piper, branza, si mozzarella
Ingrediente: 4 roşii 250 g spanac Sare 400 g penne 300 ml smântână 400
ml supă piper 100 g brânză rasă 1 buc. mozarella(125g) Preparare:
Opăriţi roşiile, îndepărtaţi-le coaja, tăiaţi-le în patru,
îndepărtaţi-le…
Read more »
Read more »
Papanasi cu branza si sirop de soc
14 January 2009
Ingrediente:
2 ouă potrivit de mari 1 lingură cu sirop de soc sau miere polifloră l
praf de copt 1 plic de zahăr vanilat sare ulei pentru prăjit smântână
(opţional) Preparare: Brânza proaspătă se pasează cu o furculiţă si se
amestecă bine cu ouăle, zahărul vanilat, grisul, un praf de sare si
siropul de soc.…
Read more »
Read more »
Mancare de mazare verde
14 January 2009
Ingrediente:
800 g mazăre boabe 2 linguri unt 1 pahar de smântână 1 lingură făină 1
linguriţă zahăr mărar tocat, sare. Preparare: Mazărea foarte tânără se
înăbuşă în grăsimea încinsă, adăugând câte puţină apă fierbinte. Dacă
mazărea este mai veche şi mai coaptă, cu bobul tare, se fierbe întâi în
apă clocotită, se strecoară si…
Read more »
Read more »
Sarmalute cu cas in foi de stevie
14 January 2009
Ingrediente:
4 legături frunze de stevie 400 g caş dulce frământat 5 linguri gris 3
ouă 1 legătură mărar verde 600 ml borş sare, piper după gust, smântână.
Preparare: Spală şi opăreşte frunzele de stevie, apoi amestecă grisul
împreună cu caşul, ouăle şi mărarul tocat. Potriveşte gustul de sare şi
piper, apoi înfăşoară sărmăluţe în…
Read more »
Read more »
Chec cu lamaie si vanilie
14 January 2009
Ingrediente:
300 g făină 300 g margarina cu aromă de lămâie 300 g zahăr pudră 6 ouă 1
lămâie 1 plic praf de copt 1 plic zahăr vanilat sare. Preparare: Se
freacă spumă margarina cu zahărul, apoi se adaugă gălbenuşurile unul
câte unul şi se încorporează făina, praful de copt stins cu zeamă de
lămâie,…
Read more »
Read more »
Maioneza cu file de ansoa
14 January 2009
Ingrediente:
10 fileuri de anşoa în ulei ulei, oţet 2 gălbenuşuri 1 lingură zeamă de
lămâie. Preparare: Fileurile de peşte se lasă la desărat sub jet de apă
rece. Se scoate coloana vertebrală şi se pasează fileurile, împreună cu
usturoiul. Se amestecă gălbenuşurile împreună cu oţetul, se bate cu
telul, adăugând progresiv ulei, ca la…
Read more »
Read more »
Mancare de cartofi
14 January 2009
Ingrediente
500 g cartofi noi 1 legătură de ceapă verde 2 cepe 2 ardei graşi Ulei,
sare, piper boabe Mod de preparare Curăţă cartofii, taie-i în cubuleţe
potrivite şi lasă-i câteva minute în ulei, cât să prindă o crustă
aurie. Adaugă puţină apă şi lasă-i să se înăbuşe bine. Separat, taie
ceapa julienne şi…
Read more »
Read more »
Chec cu dovlecei si branza
14 January 2009
Ingrediente
Umplutura: 4 dovlecei 250 g brânză de capră 3 linguri ulei de măsline
sare, piper Aluatul: 5 ouă 250 g făină 150 ml ulei 150 ml lapte 1 plic
drojdie uscată Preparare: Incălzeşte cuptorul la 180°C. Spală dovleceii
şi dă-i pe răzătoarea mare. Taie brânza de capră cubuleţe. Pune uleiul
la încins. Adaugă dovleceii…
Read more »
Read more »
Salata cu pui si porumb
14 January 2009
Ingrediente
4 ouă câte 200 g salată (la alegere) 200 g roşii cherry 100 g boabe de
porumb (cutie) 200 g piept de pui afumat 4 felii pâine toast 2 linguri
unt 1 lingură ulei 100 ml supă 2 linguri iaurt natural 2 linguri ulei de
măsline 2 linguri oţet din vin alb sare, piper…
Read more »
Read more »
Salata de conopida cu ciuperci
13 January 2009
Ingrediente:
1 conopidă mică 3 flori de broccoli 50 g boabe mazăre verde tânără 1
cutie ciuperci 6 căţei de usturoi 3 linguri suc de lămâie 1 legătură
verdeaţă sare, ulei. Preparare: Conopida şi broccoli se desfac în
bucheţele mici şi se pune la fiert împreună cu boabele de mazăre, 15
minute,în apa care clocoteşte.…
Read more »
Read more »
Sos de iaurt
13 January 2009
Ingrediente:
1 iaurt gros (preferabil de oaie) sare usturoi Preparare: Iaurtul se
bate cu furculiţa până se omogenizează bine. Usturoiul se striveşte până
se obţine o pastă şi se amestecă împreună cu iaurtul, se potriveşte de
sare. Dacă iaurtul este mai puţin consistent, se pune într-un tifon
dublu şi se lasă să se scurgă peste…
Crema de iaurt si gem din coji de portocale
13 January 2009
Ingrediente:
300 g iaurt 150 g zahăr 3 albuşuri 300 g frişca 1 lămâie mare 30 g
gelatină 2 pacheţele zahăr vanilat gem din coji de portocale 1 linguriţă
unt fructe din compot sau dulceaţă pentru ornat. Preparare: Albuşurile
se bat spumă, apoi se adaugă zahărul şi vanilia, zeama de lămâie şi se
continuă baterea…
Read more »
Read more »
Budinca de macaroane
13 January 2009
Ingrediente:
1 pachet cu paste tip tuburi 1 piept de pui 300 g ciuperci proaspete 4
linguri cu unt 125 g smântână 100 g brânză telemea 100 g caşcaval 100 g
brânză cedar 2 linguri cu mazăre 2 linguri cu pesmet 2 ouă Mod de
preparare: Fierbe pastele în apă cu sare. Clăteşte-le cu apă…
Read more »
Read more »
Ciorba de perisoare de peste
13 January 2009
Ingrediente:
500 g peşte fără oase 1 ardei gras l morcov 1 fir de ceapă verde 2
felii de pâine 3 roşii 2 linguri cu orez 1legătură de pătrunjel 2 ouă 1 l
borş sare Mod de preparare: Spală peştele şi pune-l la fiert în apă cu
sare. Când e gata, lasă-l să se răcească…
Read more »
Read more »
Limonada cu cirese
13 January 2009
Ingrediente: 6 lămâi 150 g zahăr 2,5 l apă minerală 0,5 l suc de cireşe
cuburi de gheaţă câteva cireşe pentru ornat Preparare: Se storc
lămâile, se amestecă cu zahărul, apa minerală şi sucul de cireşe până ce
se dizolvă tot zahărul. Se serveşte cu cuburi de gheaţă şi se ornează
cu cireşe. Pentru…
Read more »
Read more »
Batida Morango cocktail
13 January 2009
O
reteta simpla de Cocktail Batida Morango din: cachaga, capsune si zahar
de trestie. Calitate – alcoolic Bază alcoolică – Cachaca Pahar –
tumbler mijlociu Categorie – Cachacas drinks Decoraţiune – căpşune pe
marginea paharului se serveste la orice oră Ingrediente 50 g Cachaga 5
sau 6 căpşune proaspete o linguriţă de zahăr de…
Read more »
Read more »
Salata italieneasca
13 January 2009
Ingrediente:
1 salată verde mare 1 ceapă 8 roşii mici 2 dovlecei mici 1/2 legătură
pătrunjel 1/4 legătură arpagic 3 crenguţe busuioc 3 linguri oţet
balsamic sare, piper 5 linguri ulei de măsline 75 g parmezan bucăţi
Preparare: Pregătiţi salata şi legumele. Tăiaţi salata bucăţi, curăţaţi
ceapa şi tăiaţi-o cubuleţe. Spălaţi roşiile şi tăiaţi-le în…
Read more »
Read more »
Salata de orez
12 January 2009
Ingrediente:
200 g orez o cutie de ton natur sau in ulei 100 gr creveti fierti si
decorticati 150 gr surimi (batoane aromatizate cu crab) un pumn de
masline negre un pumn de masline verzi 1/2 ardei gras rosu 1/2 ardei
gras verde 1 lingura de capere 2 oua 3 rosii 4 linguri de ulei…
Read more »
Read more »
Gust de cafea
12 January 2009
Ingrediente:
Pentru aluat: 200 g făină 100 g unt 1 ou 50 g zahăr 1 praf de sare.
Pentru umplutură: 1 cutie de pere (850 ml) 100 g cremă de brânză 2 ouă
100 ml lapte 2 linguri praf de cacao 50 ml mocca tare 3 linguri zahăr 3
linguri alune tocate 1 linguriţă scorţişoară…
Read more »
Read more »
Batida Limao cocktail
12 January 2009
Calitate
– alcoolic Bază alcoolică – Cachaca Pahar – tumbler mijlociu Categorie –
Cachaca drinks Decoraţiune – paie şi câteva felii de lămâi verzi Se
serveste la orice ora Ingrediente: 50 g Cachaga o lămâie verde tăiată
in felii 20 g suc de lămâie verde o linguriţă de zahăr de trestie câteva
picături de…
Read more »
Read more »
Salata asortata cu oua
12 January 2009
Ingrediente:
4 ouă 150 g mazăre congelată sare 1 lămâie 200 g iaurt natural (gras,
fără conservanţi) câte 1/2 legătură arpagic (sau ceapă mică) şi busuioc
piper 2 salate mici 2 morcovi 1 legătură ridichi Preparare: Fierbeţi
ouăle tari. Decongelaţi mazărea şi fierbeţi-o în apă cu sare circa 5
minute conform instrucţiunilor de pe pachet,…
Read more »
Read more »
Prajitura cu cirese si migdale
12 January 2009
Ingrediente:
3 ouă 100 g zahăr 100 g unt 100 g praf de budincă 1 pacheţel praf de
copt 500 g cireşe proaspete 1 cutie compot de ananas (rondele) 100 g
migdale 1 pacheţel zahăr vanilat Preparare: Se desface cutia cu compot
de ananas, se răstoarnă într-o strecurătoare şi se lasă să se scurgă
bine…
Read more »
Read more »
Pulpe de pui in sos de migdale
12 January 2009
Ingrediente:
50 g migdale întregi, curăţate 2 căţei de usturoi 2 felii pâine toast 4
linguri ulei de măsline 2 linguri pătrunjel tocat ghimbir măcinat şi
cuisoare 4 pulpe de pui sare, piper 350 ml supă 4 fire de sofran
eventual 3 linguri sherry 2 foi de dafin 1 lămâie Preparare: Prăjiţi
migdalele fără adaos…
Read more »
Read more »
Salata cu rucola si piersici
12 January 2009
Ingrediente:
4 buc. friptură de vită (a 125 g, proaspătă sau congelată) 1 cutie
piersici (850 ml) 150 g rucola 150 g brânză cu mucegai 1 linguriţă de
muştar uşor iute 4 linguri oţet de mere sare, piper 8 linguri ulei de
măsline 1 linguriţă frunze de cimbru 1 linguriţă coacăze roşii
Preparare: Spălaţi carnea…
Read more »
Read more »
Salata de Nisa
12 January 2009
Ingrediente:
6 rosii mici 100 gr. fasole verde fiarta 5 cartofi fierti 2 ardei grasi
1 cutie de ton 1 cutie fileuri de anchoa 100 gr. masline negre mici 3
oua fierte tari 1 ceapa mica 1 catel de usturoi 4 linguri ulei de
masline 2 linguri otet de vin alb 1 lingura capere 10…
Read more »
Read more »
Placinta cu spanac
12 January 2009
Ingrediente:
1 pachet foi placinta 500 g spanac 300 g telemea vaca tare 5 cepe 1
legatura marar 1 cescuta ulei masline Cateva alune Sare, piper
Preparare: Taie ceapa mărunt şi căleşte-o în ulei. Adaugă spanacul
spălat bine şi rupt fâşii. Lasă pe foc până scade zeama pe care o lasă
spanacu.l Potriveşte gustul de…
Read more »
Read more »
Rosii umplute
12 January 2009
Ingrediente:
500 g ardei gras verde 3 fire de usturoi verde 12 roşii cărnoase sare,
boia preparare: Pui ardeii la copt pe tablă. Când sunt gata, presari
sare pe deasupra şi acoperi vasul cu un şervet, îi laşi aşa 10-15
minute. Se vor curăţa mult mai uşor. Cureti ardeii copţi, îndepărtezi
cotorul, seminţele şi-i tai…
Read more »
Read more »
Tocinei
12 January 2009
Ingrediente:
500 g cartofi noi 2 ouă 1 cană cu făină 125 g smântână 100 g unt 3
linguri cu zahăr 2 pliculeţe cu zahăr vanilat sare Mod de preparare:
Curăţă cartofii şi trece-i pe răzătoarea mică. Lasă-i să se scurgă, după
care adaugă ouălele bătute cu zahărul, zahărul vanilat şi sare. Presară
făina şi…
Read more »
Read more »
Salata de cartofi
12 January 2009
Ingrediente
500 g cartofi noi 1 salată verde 200 g măsline rondele 5 roşii l
legătură de pătrunjel 1 lămâie Sare, piper Preparare: Curăţă cartofii şi
fierbe-i în apă cu sare. Scurge-i bine de apă, taie-i apoi în felii mai
groase. Salata spal-o bine, după care rupe-o în fâşii, într-un castron,
amestecă salata cu feliile…
Read more »
Read more »
Cartofi noi pe pat de ceapa
12 January 2009
Ingrediente:
1 kg cartofi noi 4-5 cepe 2 linguri cu seminţe de susan 3-4 ardei graşi
l3 roşii l ulei de măsline l sare l piper Mod de preparare Curăţă bine
cartofii, după care spală-i în apă rece şi rumeneşte-i în baie de ulei.
Separat, taie ceapa julienne şi căleşte-o în ulei. Tot în acest…
Read more »
Read more »
Spuma de capsuni cu coriandru
12 January 2009
Ingrediente:
300 g căpşuni 10 frunze de coriandru si 6 pentru decor 100 g zahăr 250
ml smântână lichidă foarte rece 2 albuşuri Preparare: Spală şi scoate
codiţele de la căpşuni. Păstrează trei bucăţi pentru decor. Taie-le pe
celelalte în patru si amestecă-le cu coriandru. Bate smântână lichidă,
încorporând puţin câte puţin zahărul. Dă la…
Read more »
Read more »
Supă de linte cu farfaline
12 January 2009
Ingrediente:
350 g farfaline 700 g linte 3 căţei de usturoi 2 bucăţi de praz 5
frunze de dafin 250 g de jambon 1 legătură de pătrunjel ulei de măsline
sare, piper Preparare: Curăţă prazul şi taie-l. Curăţă usturoiul. Pune
lintea într-o oală, adaugă frunzele de dafin si usturoiul. Acoperă cu
apă şi dă la…
Read more »
Read more »
Rulori de peşte cu avocado
12 January 2009
Ingrediente:
6 fileuri de pangasius mai subţiri 1 borcan de champignons tăiate 2
roşii 1 linguriţă boabe de ienupăr 6 champignons proaspete 4 avocado 2
lămâi verzi (lime) 10 fire de arpagic verde 3 ramuri de hasmaţuchi 2
linguri ulei de măsline sare, piper Preparare: Cufundă roşiile în apă
clocotită şi scoate-le pieliţa. Scoate-le seminţele…
Read more »
Read more »
Galuste cu cirese
12 January 2009
Ingrediente:
Pentru aluat: 500 ml lapte 120 g unt 125 g gris 3 linguri zahăr 1
vanilie 2 ouă 2 ceşti pesmet 1 linguriţă scorţişoară măcinată 3 linguri
zahăr zahăr pudră Pentru siropul de cireşe: 500 g cireşe 100 g zahăr 100
ml vin roşu 100 ml suc de cireşe 2 linguri rachiu de cireşe…
Read more »
Read more »
Chec aperitiv
12 January 2009
Ingrediente:
250 g faina 250 g margarina 150 g mozzarella 4 oua 1 plic praf de copt 1
dovlecel 1 pahar vin alb Cimbru, patrunjel, sare Preparare: Intr-un
castron, freacă margarina spumă. Adaugă treptat făina cernută şi
amestecată cu praful de copt. Pune apoi ouăle bătute cu un praf de sare.
Toarnă treptat vinul, amestecând…
Read more »
Read more »
Budinca cu praz
12 January 2009
Ingrediente:
6 fire praz 200 g branza oaie 8 oua 100 g unt 3-4 linguri pesmet 400 g
smantana 2 linguri pesmet 2 linguri faina 1 legatura marar Sare
Preparare: Curăţă bine prazul, după care taie-l rondele potrivit de
groase, într-o tigaie, topeşte untul. Pune apoi rondelele de praz şi
căleşte-le foarte puţin. Separat bate…
Read more »
Read more »
Crema de sparanghel
12 January 2009
Ingrediente:
400 g sparanghel 1 anghinare 1 lamaie 100 g unt 200 g smantana 3
galbenusuri Sare Preparare: Curăţă sparanghelul de coajă şi fierbe-l în
apă cu sare şi puţină zeamă de lămâie. Separat, fierbe anghinarea. Trece
apoi legumele fierte bine printr-o sită deasă. Subţiază cu
gălbenuşurile amestecate cu smântână. Dacă în continuare este prea…
Read more »
Read more »
Rulada cu frisca si piersici
12 January 2009
Ingrediente:
Blat: 8 ouă 8 linguri zahăr 8 linguri făină 6 linguri ulei 1 praf de
sare. Umplutură: 1 kg piersici 700 ml frişca lichidă Preparare blat
Separaţi albuşurile de gălbenuşuri. Frecaţi gălbenuşurile cu sarea.
Bateţi albuşurile spumă, pui zahărul lingură cu lingură, până se
întăreşte bezeaua. Adăugaţi treptat gălbenuşurile, făina şi uleiul.
Turnaţi compoziţia…
Read more »
Read more »
Bucataria lui Jamie (video)
11 January 2009
De Jamie Oliver Episodul 6 – Morcovi si Sfeclă Bucataria lui Jamie (video)
Read more »
Read more »
Batida Guanabana cocktail
11 January 2009
Calitate
– alcoolic Bază alcoolică – Cachaca Pahar – tumbler mijlociu Categorie –
Cachaga drinks Decoraţiune – o jumătate de felie de guanabana pe
marginea paharului se serveste la orice oră Ingrediente: 50 g Cachaca
10 g suc tropical 2 felii de guanabana o linguriţă de zahăr de trestie
de zahăr Guanabana este…
Read more »
Read more »
File de pui umplut
11 January 2009
Ingrediente:
1 file din piept de pui (cea. 150 g) sare, piper 1 felie prosciuto
crudo sau costiţă afumată 1 linguriţă capere 2 crenguţe pătrunjel 1
căţel de usturoi 1 linguriţă parmezan ras 1 vârf cuţit de coajă rasă de
portocale 1 lingură ulei de măsline 75 ml supă 1 linguriţă cremă de
brânză Preparare:…
Read more »
Read more »
Supa de cartofi si curry cu pui
11 January 2009
Ingrediente:
4 cartofi 4 morcovi 1 ceapă mare 3 buc. file de pui (â 150 g) 2 linguri
ulei sare, piper praf curry 1/2-1 linguriţă scorţişoară 2-3 linguriţe
condimente iuţi 11 supă 1/2 legătură mentă 300 g iaurt natural
Preparare: Tăiaţi cartofii cuburi. Tăiaţi morcovii bucăţi. Curăţaţi
ceapa şi tăiaţi-o peştişori. Spălaţi carnea de pui,…
Read more »
Read more »
File de pui cu sos de masline
11 January 2009
Ingrediente:
50 g măsline negre (fără sâmburi) 2 căţei de usturoi 4 crenguţe busuioc
100 g cremă de brânză 300 g iaurt slab sare, piper puţin suc de lămâie 4
buc. file de pui (â 125 g) 2 linguri ulei de măsline 4 roşii 1
linguriţă rozmarin tocat Preparare: Tocaţi măslinele. Curăţaţi usturoiul
şi tocaţi-l…
Read more »
Read more »
Tiramisu
11 January 2009
Ingrediente:
Blat 6 ouă 180 g zahăr 1 pachet zahăr vanilinat 120 g făină 80 g amidon
1 linguriţă praf de copt în plus: 6 linguri Amaretto 3 linguriţe cafea
espresso 5 gălbenuşuri 100 g zahăr pudră 200 g mascarpone măduva unui
baton de vanilie 4 foiţe de gelatină 4 linguri rom 2 linguri suc…
Salata siciliana
11 January 2009
Ingrediente:
500 gr. cartofi copti 500 gr. mere cretesti 400 gr. Telina pt maioneza 1
ou 120 gr. Ulei ½ lamaie sare, piper Mod de preparare: Cartofii bine
spalati si uscati se coc in cuptor. Se curata calzi, se lasa sa se
raceasca si se taie. Telina, curatata si spalata, se taie foarte
subtire, ca…
Read more »
Read more »
Salata mediteraneana cu vinete
11 January 2009
Ingrediente:
1 vanata mare 1 lingura sare 250 g rosii mici 1-2 linguri ulei de
masline 1 ardei gras rosu taiat in doua 1 ardei gras verde taiat in doua
1/3 ceasca frunze de busuioc proaspat 2 dovlecei mijlocii taiati felii
90 g ciuperci taiate in doua 2 linguri maghiran verde tocat 3 linguri
otet…
Read more »
Read more »
Supa groasa
11 January 2009
Ingrediente:
500 g carne de porc 2 morcovi l ţelină 4 cartofi 2 cepe 2 gălbenuşuri
300 g smântână l legătură de pătrunjel sare, piper Preparare: Taie
carnea de porc cubuleţe şi pune-o să fiarbă în apă cu un praf de sare.
Adună spuma de câte ori este nevoie. Adaugă apoi ceapa tăiată mărunt şi…
Read more »
Read more »
Placinta cu mere
11 January 2009
Ingrediente:
500 g mere 2 linguri cu zahăr 2 linguri cu unt scorţişoară Pentru
aluat: 250 g făină 170 g unt 75 ml lapte 2 gălbenuşuri 75 g zahăr 20 g
drojdie sare Preparare: Dizolvă drojdia în laptele călduţ. Adaugă 50 g
făină şi 25 g zahăr. Lasă 30 de minute să dospească. Adaugă restul…
Read more »
Read more »
Supa cu legume
10 January 2009
Ingrediente:
2-3 ardei graşi 2 morcovi 2 cepe 1 fir de praz 100 g fasole boabe 1
cutie cu roşii decojite 1 ţelină 1 ceşcuţă cu orez 1 legătură de
pătrunjel 1 lingură cu unt sare Preparare: Curăţă legumele, spală-le
bine, după care taie-le cubuleţe sau rondele şi înăbuşă-le într-un vas
cu unt sau ulei.…
Read more »
Read more »
Salata Dijon
10 January 2009
Ingrediente:
o capatana salata verde 50g seminte de migdale 200g brocoli 50g masline
verzi impanate 150g mustar dijon 200g iaurt 10g boia de ardei dulce 50g
ceapa uscata uscata 10g sare 3g piper Mod de preparare: Broccoli se
taie buchetele si se da un clocot in apa cu sare, salata verde se spala
foaie cu…
Read more »
Read more »
Cozonac ardelenesc
10 January 2009
Ingrediente:
1 kg făina 500 ml lapte 300 g zahăr 60 g drojdie 250 g unt 4 ouă un ou
pentru uns esenţă de rom un praf de sare zahăr vanilat sau baton de
vanilie coajă rasă de lămâie 200 g stafide Pentru cremă 300 g nucă
coaptă şi măcinată 150 g zahăr 1-2 linguri…
Read more »
Read more »
Supa de mazare cu crutoane
10 January 2009
Ingrediente:
300 g mazăre fiartă 50 g şuncă bacon 1 ceapă 1 căţel usturoi 100 ml
smântână grasă 1,5 l supă de pasăre sau de vită sare, piper mărar verde 4
felii pâine ulei Preparare: Se pun deoparte 2 linguri de mazăre boabe,
iar din restul de mazăre se obţine un piure cu ajutorul mixerului.…
Read more »
Read more »
Pui cu sunca si unt de sardele
10 January 2009
Ingrediente:
8 fileuri mici de piept de pui 3 linguri patrunjel verde tocat 30 g
parmezan (cascaval) ras 2 lingurite coaja rasa de lamaie 2 catei de
usturoi presati 2 linguri smantana acrisoara 4 felii sunca 125 ml vin
alb Pentru untul de sardele: 4 galbenusuri 4 fileuri de sardele (din
conserva) 2 lingurite mustar…
Read more »
Read more »
Salata de cartofi italieneasca
9 January 2009
Ingrediente:
750 gr. cartofi rosii (rezistenti la fiert) Sare 1 ceapa 1/8 l apa
fiarta cu Vegeta sau Knorr 6 linguri de otet alb de vin Piper 1 dovlecel
6 linguri de ulei de masline ½ salata verde 250 gr. rosii lungi 150 gr.
telemea, 100 gr. masline negre fara samburi seminte de pin 1…
Read more »
Read more »
Salate de legume
9 January 2009
Panzanella
Ingrediente: 300 g paine alba (din ziua precedenta) 8 linguri ulei de
masline 700 g rosii 1 ardei gras 1 ceapa rosie de apa 1 legatura busuioc
1 catel de usturoi 1 lingura capere 4 linguri otet alb sare, piper. Mod
de preparare: Se taie painea cubulete de circa 2 cm. Se incing intr-o…
Read more »
Read more »
Salata de cruditati
9 January 2009
Ingrediente:
3 morcovi 1 ţelină 2 mere 2 ouă 300 ml ulei lămâie 1 linguriţă cu
muştar sare,piper Preparare: Curata legumele si merele. Trece morcovii
prin razatoarea mare, iar merele taie-le bastonase sau cubulete. Fierbe
un ou tare. Freaca galbenusul fiert si cel crud. Pune treptat uleiul.
Spre final adauga mustarul si cateva picaturi lamaie.…
Read more »
Read more »
Cozonac moldovenesc
9 January 2009
Ingrediente:
un kilogram făină 350 g zahăr 500 ml lapte 5 ouă pentru aluat un ou
pentru uns 200 ml untdelemn 70 g drojdie de bere esenţă de rom praf de
sare 200g nucă măcinată 100g stafide coaja de lămâie 2-3 pliculeţe de
zahăr vanilat Preparare: Inainte cu câteva ore de a prepara aluatul, se…
Read more »
Read more »
Tarta cu pere
9 January 2009
Ingrediente:
Pentru aluat 200 g făină 75 g zahăr 125 g unt sau margarina pentru
umplutură 2 ouă 3-4 linguri de zahăr 2 linguri de făină un pliculeţ de
zahăr vanitat 8 pere mari Preparare: Se freacă untul cu zahând, apoi se
adaugă făina cernută şi 2-3 linguri de apă minerală. Se frământă până
se…
Read more »
Read more »
Salata de fructe cu frunze de menta
9 January 2009
Ingrediente: 2 portocale 2 mere 1 pară 1 lingură de coniac 2 linguri de
nucă de cocos 200 g iaurt natural 1 lingură frunze de mentă. Mod de
preparare: Se curăţă portocalele de coajă si pieliţe, se desfac în felii
şi fiecare felie se taie în două părţi egale. Se pun portocalele într-o
cupă…
Read more »
Read more »
Piept de curcan cu garnitura de pere
9 January 2009
Ingrediente:
500 g fileuri de piept de curcan sare, piper negru 400 ml supa de
pasare 1/2 plic amestec condimente pentru friptura de curcan lingurita
condiment picant lichid sau praf 170 g afine congelate 2 pere 2 linguri
unt 1 lingura zahar 6 linguri vin sec rosu Mod de preparare: Cuptorul
se incinge la…
Read more »
Read more »
Tort cu mere imbracat in frisca si ciocolata
9 January 2009
Ingrediente:
4-5 mere 4ouă 6 linguri cu vârf de făină 200 g zahăr tos 4 linguri ulei
4 linguri apă fiartă un praf de copt 100 g ciocolată menaj Preparare:
Se separă ouăle, iar albuşurile se bat spumă cu un praf de sare.
Gălbenuşurile se bat bine cu zahărul şi apa clocotită, apoi se adaugă…
Read more »
Read more »
Salata de avocado
9 January 2009
Ingrediente:
6 avocado 3 rosii 1 ceapa rosie suc de lamaie sos picant 1-2 catei de
usturoi. Mod de preparare: Se amesteca toate ingredientele si se
serveste cu sos picant. Pofta buna!
Read more »
Read more »
Chiftele dulci- acrisoare
9 January 2009
Ingrediente:
50 g pesmet 700 g carne tocată de vită 2 cepe 2 ouă sare, piper, ulei
Pentru sos: 1 lingură cu făină 75 ml sos de soia 75 g zahăr brun 75 ml
oţet de soia 50 g bulion Preparare: Amestecă bine carnea tocată cu
ouăle, sare, piper, pesmet şi ceapă tocată.Cu palmele umede…
Read more »
Read more »
Minitarte cu pui
9 January 2009
Ingrediente:
pentru aluat: 150 g făină l gălbenuş 100 g margarina sare Pentru
umplutură: 1 piept de pui 2 cutii cu ciuperci 100 g maioneză sare
Preparare: Din făină, margarina topită şi gălbenuş, frământă un aluat
potrivit de moale. Imparte-l apoi în 10 şi fiecare bucată întinde-o cu
sucitorul. Aşază foile în forme speciale pentru…
Read more »
Read more »
Placinta cu branza
9 January 2009
Ingrediente:
200 g făină 125 g margarina 150 g zahăr pudră 125 g smântână 1 gălbenuş
1 vârf de cuţit praf de copt Pentru umplutură: 500 g brânză de vaci 100
g zahăr 2 ouă g margarina 100 g stafide 2 linguri cu gris 50 g smântână
Preparare: Pe o planşetă sau pe masa amestecă…
Read more »
Read more »
Friptura inabusita
9 January 2009
Ingrediente:
1 kg carne de porc impănatâ 500 g cartofi 100 ml vin 200 ml ulei
cimbru, rosmarin, sare, piper Preparare: Spală bine carnea şi
condimenteaz-o pe toate părţile cu sare, piper, puţin cimbru şi
rozmarin. Aşază apoi întreaga bucată într-un vas termorezistent.
Stropeşte-o cu jumătate din cantitatea de ulei şi puţină apă sau supă…
Read more »
Read more »
Bors de peste
9 January 2009
Ingrediente:
6 bucăţi de peşte 1 ceapă 2 morcovi 2 ardei graşi 2 linguri cu orez
frunze de ţelină 2-3 cartofi 1 legătură de leuştean Borş proaspăt 2
linguri cu pastă de tomate Preparare: Se fierbe apa, cam 2l, apoi se
adaugă ceapa tocată, morcovii, ardeii, cartofii tăiaţi cubuleţe şi
frunzele de ţelină tăiată mărunt.…
Read more »
Read more »
Sufleu de branza
9 January 2009
Ingrediente:
50 g unt 50 g făină 1/3 litru de lapte brânză rasă 3 ouă nucşoară sare,
piper Mod de preparare: Căleşte untul în făină. Diluează-l cu lapte.
Lasă să fiarbă câteva minute şi adaugă sare, piper şi nucşoară,
încorporează brânza rasă şi adaugă trei gălbenuşuri, unul câte unul,
după ce ai luat vasul de…
Read more »
Read more »
Supa de curcan cu galusti
9 January 2009
Ingrediente:
100 g morcovi 100 g ţelină 100 g rădăcină de pătrunjel 500 g carne
curcan 1 ceapă 100 g mazăre verde 100 g unt 100 g făină sare, piper
boabe, foaie de dafin 100 ml smântână Pentru gălusti: 3 chifle sau 3
felii de pâine 1 ou 100 ml lapte 2 căţei de usturoi…
Read more »
Read more »
Steaua Viflaimului
8 January 2009
Ingrediente:
8 oua 10 linguri zahar 7 linguri faina Zahar vanilat 1 praf de sare
-pentru sirop 400 h zahar Coaja de lamaie 400 ml apa Zahar vanilat
-pentru crema 300 g unt Zeama de la 2 lamai 300 ml lapte 1-2 linguri
faina 300 g zahar 2 pliculete zahar vanilat 2 linguri cacao Biscuiti…
Read more »
Read more »
Rulada Preferata Mosului
8 January 2009
Ingrediente:
Pentru foaie 4 ouă 6 linguri zahăr un pacheţel zahăr vanilat 3 linguri
făină Pentru cremă 300 g ciocolată cu lapte 200 g unt 200 g zahăr 100 ml
lapte zahăr vanilat 2 gălbenuşuri o lingură cafea solubilă 1-2
linguriţe coniac Mod de preparare: Se dă drumul la cuptor la 120° C şi
se…
Read more »
Read more »
Friptura de porc cu cartofi
8 January 2009
Ingrediente:
1,5 kg carne de porc 2 kg cartofi 200 ml ulei 100 g făină 100 g
caşcaval100 g smântână 400 ml lapte 3 ouă 100 ml vin 50 g unt sare,
piper Mod de preparare: Se spală carnea, se sărează si se pune intr-o
tava, la inabusit, cu o jumatate din cantitatea de ulei…
Read more »
Read more »
Piftie de porc
8 January 2009
Ingrediente:
1 1/2 kg picioare de porc 1 ceapă 2 morcovi 1 legătură pătrunjel verde 1
păstârnac 1 ţelină 2 foi de dafin 4 boabe de piper 4 căţei de usturoi
sare. Mod de preparare: Se spală şi se curăţă bine, cu cuţitul,
picioarele de porc (dacă au păr, se pârlesc la flacără). Se taie…
Read more »
Read more »
Cozonac cu nuca
8 January 2009
Ingrediente:
6 ouă (3 întregi si 3 gălbenuşuri) 1 kg făină ½ l lapte 300 g zahăr 250
g ulei unt (topit si călduţ) coajă rasă de lămâie drojdie (o felie
groasă cât un deget) 1 linguriţă sare esenţă de rom si vanilie. Mod de
preparare: Se topeşte zahărul în laptele călduţ, în care se…
Read more »
Read more »
Salata de cruditati cu nuci
8 January 2009
Ingrediente:
1 ţelină potrivită 2 mere 1/2 piept de pui fiert Struguri miez de nucă
tocat 3 linguri de smântână 1/2 lămâie sare, piper. Mod de preparare: Se
curăţă ţelină şi mărul. Se dă ţelină pe râzătoare şi se stropeşte cu
zeama de lămâie. Se dă mărul pe râzătoare, se stoarce de suc şi se…
Read more »
Read more »
Crap la cuptor
8 January 2009
INGREDIENTE:
1 crap fără cap 1 ceaşcă de ulei 1 pahar de vin alb 1 lingură de bulion
usturoi, sare, piper boabe 1 lămâie. MOD DE PREPARARE: Se curăţă
peştele, se crestează în câteva locuri pe spate, se sărează si se lasă
să stea aproximativ o jumătate de oră înainte de a se pune în…
Read more »
Read more »
Ceapa inabusita cu raţă
7 January 2009
Ingrediente:
1 raţă 500 ml vin alb 500 ml supă de carne 200 g kaizer 300 g ciuperci
350 g ceapă 2-3 căţei de usturoi câteva fire de tarhon,rozmarin
Preparare: Taie raţa în bucăţi şi pune-o la fiert în supa de carne şi
vin. Adaugă un praf de sare, piper şi las-o pe foc până…