Retete de Paste:
Pateu de iepure
24 August 2010
Ingrediente: 1 muşchi întreg de iepure 2 cepe 200 g unt pentru frecat
şi în plus de acoperit carnea 4 gălbenuşuri 250 g muştar aspic sare
piper Garnitură : ouă răscoapte gogoşari pătrunjel Mod de preparare:
Scoatem tot muşchiul de pe spinarea iepurelui. îl curăţăm bine de piele,
îl tăiem în bucăţi mici şi…
Read more »
Read more »
Civet de iepure
24 August 2010
Ingrediente: 1 iepure 200 g slănină sau costiţă 2 linguri făină 1-2
cepe 1/2 pahar vin roşu 1/2 pahar vin aib 1/2 pahar oţet de vin 1 ceaşcă
zeamă de carne (sau de vlnat) cîţiva căţei de usturoi 500 g arpagic
mic rotund 100 g unt 100 g ulei 500 g ciuperci 1/2 lămîie…
Read more »
Read more »
Cum se prepara Cocktail Classic Gin Martini (video)
24 August 2010
Ingrediente: some ice cubes 75 ml chilled gin dash extra dry Vermouth 1
lemon 1 martini glass 1 martini gallon or mixing glass 1 cocktail
stirrer 1 cocktail strainer 1 knife or canal 1 25ml shot measure 1 50ml
shot measure you might also need: 1 measuring jug some measuring spoons
Read more »
Read more »
Lichior de cafea
24 August 2010
Ingrediente: 250 g cafea (pentru 1 l cafea lichidă) 1 l alcool 90°
sirop dintr-un kg zahăr şi 1/2 l apă vanilie Mod de preparare: Se face
la filtru o cafea aromată din 250 g cafea prăjită şi măcinată mai mare.
Se trece prin filtru atâta apă clocotită, încât să se obţină…
Read more »
Read more »
Marmelada de portocale
24 August 2010
Ingrediente: 1 kg portocale fierte 1 kg zahăr 2 pahare de apă Mod
de preparare: Se aleg portocale mari cu coaja groasă, se spală şi se
şterg. Se pune o oală cu apă pe foc în care să poată încăpea portocalele
în voie. Când apa clocoteşte bine, se dă drumul portocalelor…
Read more »
Read more »
Piept umplut cu prune cu garnitură de piure de cartofi şi sote de morcovi
24 August 2010
Ingrediente: 1,500 kg piept de viţel 250 g prune uscate 4 bucăţi
cuişoare 150 g unt sare 150 g pesmet 3 ouă puţin zahăr 200 ficat 350 g
cartofi 350 g morcovi 1/2 lingură făină 2 linguri sos de friptură 1/4 l
supă Mod de preparare: Se prepară carnea pentru umplut…
Read more »
Read more »
Serbet de trandafir
24 August 2010
Ingrediente: 250 g foi de trandafir 1 l apă 1 kg zahăr 1 vârf
linguriţă sare de lămâie Mod de preparare: Se vântură sau se dau prin
ciur 250 g de foi alese de trandafir, ca să se îndepărteze praful galben
ce cade din flori. Se pun la fiert cu 1 l…
Read more »
Read more »
Crema de unt
24 August 2010
Ingrediente: 1 dl apă 120 g zahăr vanilie 4 gălbenuşuri 200 g unt
proaspăt Mod de preparare: Se pune să fiarbă într-o cratiţă, 3 – 4
minute, apa cu zahărul. Se adaugă în siropul pregătit, după dorinţă,
vanilie sau puţină coajă de lămâie. Se acoperă şi se lasă astfel să stea
un sfert…
Read more »
Read more »
Spinare la cuptor cu garnitură de cartofi parizieni, morcovi, mazăre, fasole fidea, conopidă şi cartofi noi
24 August 2010
Ingrediente: 1 spinare de viţel de 1,500 kg 120 g unt sare piper 250 g
morcovi 250 g mazăre 200 g fasole fidea 1 conopidă 250 g cartofi noi
Mod de preparare: Se frige carnea şi se face sosul. Carnea se taie
felii, se aşază pe un platou fierbinte şi se garniseşte…
Read more »
Read more »
Cremă hategana de fasole boabe cu ciuperci şi costiţă afumată
24 August 2010
Ingrediente: 300 g fasole boabe 100 g costiţă afumată 300 g ciuperci 2
cepe sare piper 60 g unt 2 l apă 1 l supă 2 legături mărar 3 linguri
smîntînă 1 foaie dafin 1/2 lingură făină Mod de preparare: Fasolea se
fierbe 10 minute (după ce a stat în apă cîteva…
Read more »
Read more »
Cum se prepara Cocktail Negroni (video)
24 August 2010
Ingrediente: 25 ml Red Vermouth 25 ml Bitter Campari 25 ml Gin some ice
cubes 1 orange 1 lemon 1 old fasioned glass or a large tumbler 1
cocktail stirrer or a bar spoon 1 knife or canal 1 25ml shot measure 1
50ml shot measure
Read more »
Read more »
Dulceaţă de coacaze rosii
24 August 2010
Ingrediente: 300 g coacăze roşii (fără sâmburi) 1 kg zahăr un sfert de
ligurinţă sare de lămâie 1/2 baton de vanilie 250 ml apă pentru sirop
Mod de preparare: Alegi coacăzele şi le scoţi sâmburii cu un ac de
siguranţă. Din zahăr şi apă prepari un sirop pe care îl fierbi 10
minute.…
Read more »
Read more »
Şniţele de cotlet cu tocătură de file afumat cu garnitură de fasole fidea natur şi roşii umplute cu pilaf
24 August 2010
Ingrediente: 1,200 kg cotlet de viţel 150 g file afumat fiert 3
linguri sos alb 100 g unt 100 g ulei 10-12 roşii 150 g orez 300 g fasole
fidea sare piper 2 ouă pesmet 1 lingură făină Mod de preparare: Se
taie cotletele felii, se trec prin sare, piper, făină, se…
Read more »
Read more »
Gem de caise decojite
24 August 2010
Ingrediente: 1 kg caise 600 g zahăr zeama de la 1/2 lămâie Mod de
preparare: Speli caisele, le cureţi de pieliţe şi le scoţi sâmburii. Le
pui într-o cratiţă, torni peste ele zahărul şi le fierbi la foc domol
până se topeşte zahărul. Dai apoi focul mai mare şi adaugi zeama de
lămâie.…
Read more »
Read more »
Paine cu lapte
24 August 2010
Ingrediente: 1 kg făină 40 g drojdie 6 -7 dl lapte 1 lingură ulei 20 g
zahăr 2 linguriţe rase de sare Mod de preparare: Se cerne făina în
copaie. Se face loc la mijloc. Se pune drojdia frecată cu zahărul, apoi
uleiul, sarea şi laptele rece. Se frământă totul bine, până…
Read more »
Read more »
Supă de cartofi cu costiţă afumată marinareasca
24 August 2010
Ingrediente: 400 g cartofi 150 g costiţă afumată 1 telina 3 fire praz
2 cepe 3 linguri smantană 1 litru supă 1 cutie crevete crab sau 20
cozi de raci 60 g unt 1/2 linguriţă boia de ardei sare 2 linguriţe
coniac Mod de preparare: Costiţa se taie julien, se prăjeşte puţin…
Read more »
Read more »
Supă rece bucovineană de ciuperci şi şuncă
24 August 2010
Ingrediente: 180 g şuncă afumată slabă 600 g ciuperci l supă tare
11/2 bors 13/4 l apa 2 bucăţi sfeclă 1 legătură leuştean sare 2 ouă 200 g
smantană zeamă de lămaie Mod de preparare: Ciupercile se curăţă, se
spală şi se fierb 10 minute in puţină supă cu zeamă de lămîie…
Read more »
Read more »
Ştevie pane
24 August 2010
Ingrediente: 1 legătură ştevie 2 ouă 4-5 linguri faină 4-5 căţei de
usturoi sare piper ulei Mod de preparare: Speli bine ştevia, cureţi
frunzele de nervuri şi le laşi deoparte să se scurgă. Baţi bine ouăle cu
făina şi potriveşti gustul de sare şi piper. Rulezi fiecare frunză de
ştevie, o dai prin…
Read more »
Read more »
Spată umplută cu tocătură de ficat şi carne cu garnitură de bureţi sotaţi şi gulioare umplute cu sos alb cu caşcaval
24 August 2010
Ingrediente: 1,200 kg spată de viţel 25 g ficat de viţel sau porc 1
felie franzelă 3 ouă sare piper 400 g bureţi 6 bucăţi ţelină 120 g
caşcaval sau telemea 2 linguri sos alb 120 g unt 1 legătură pătrunjel
1/2 lingură făină 100 g zarzavat 2 cepe 1 lngură pesmet …
Read more »
Read more »
Supă japoneză cu costiţă afumată
24 August 2010
Ingrediente: 100 g costiţă afumată 1 1/2 l supă de came sau pasăre 1
1/2 l apă 2 cepe 1/2 linguriţă praf de curry sau boia de ardei 1 lingură
făină sare 25 g orez fiert 1 mar 40 g unt Mod de preparare: Costiţa
se taie, se sotează cu unt, ceapa…
Read more »
Read more »
Covrigei cu scortisoara
24 August 2010
Ingrediente: 500 g făină 250 g unt proaspăt 50 g zahăr 40 g drojdie
1/2 ceaşcă lapte coajă rasă de lămâie 1/2 linguriţă sare 1 linguriţă
scorţişoară zahăr şi migdale pentru presărat deasupra Mod de
preparare: Se moaie drojdia cu lapte călduţ. Se cerne făina pe masa de
aluat sau într-un castron,…
Read more »
Read more »
Rulade umplute cu tocătură de carne, piept afumat şi file de scrumbie cu garnitură de pilaf cu stafide
24 August 2010
Ingrediente: 1,400 kg capac de viţel sau mînzat 300 g carnaţi
polonezi sare piper 200 g piept afumat 5 fileuri de scrumbii sărate 2
ouă 15 felii subţiri de lămaie fără coajă 400 g roşii 5 căţei usturoi
150 g unt 100 g stafide 2 pahare vin roşu 1/2 lingură făină 250 g…
Read more »
Read more »
Rulada umpluta cu tocătură de carne şi piept afumat cu garnitură de budincă de varză cu piept afumat şi sos alb
24 August 2010
Ingrediente: 1,400 kg pulpă de viţel 200 g piept afumat 120 g unt sau
ulei 3 ouă 1 1/2kg varză 1 lingură smantană 1/2 lingură făină 2 linguri
sos alb puţină supă pentru sos 1/2 pahar vin Mod de preparare: Se
taie 12-14 şniţele subţiri, se bat cu satirul (se platează), se…
Read more »
Read more »
Tarta cu prune necojite
24 August 2010
Ingrediente: 1 ceaşcă caimac 1 ceaşcă făină un praf sare 1/2 kg
prune zahăr pentru pus deasupra Mod de preparare: Se face un aluat
dintr-o ceaşcă de caimac, o ceaşcă de făină şi sare. Se întinde foaia
potrivit de groasă şi se aşază într-o tavă dreptunghiulară pentru copt
plăcinte, umezită cu apă.…
Read more »
Read more »
Spata umplută cu ciuperci cu garnitură sote de roşii cu şuncă şi budincă de macaroane cu caşcaval şi sos alb
24 August 2010
Ingrediente: 1 spată de 1,200 kg 250 g ciuperci 4 ouă 80 g caşcaval
120 g unt 4 linguri sos alb 500 g roşii 100 g şuncă sare piper cimbru
1/2 pahar vin roşu 1 ceapă zahăr Mod de preparare: Ciupercile se toacă
şi se sotează cu unt şi ceapă tăiată, apoi…
Read more »
Read more »
Piept umplut cu momite şi scoici sau midii cu garnitură de pilaf cu spanac, conopidă în aluat şi napi cu pesmet
24 August 2010
Ingrediente: 1 piept de viţel (1,500 kg) 250 g momite 25 midii sau
scoici 4 ouă 1 conopidă 400 g napi 150 g orez 1 1/2kg spanac 200 g unt 1
legătură verdeaţă sare piper nucşoară 1 felie franzelă 1 pahar vin
ulei de prăjii gogoşelele 1 1/2 lingură făină Mod de preparare:…
Read more »
Read more »
Nucă umplută cu sote de carne şi ciuperci cu garnitură de legume şi gulioare umplute cu ficat şi ouă
24 August 2010
Ingrediente: 1 nucă rotundă de 1,200 kg, 10 gulioare 400 g cartofi
noi 300 g mazăre 150 unt 1 legătură pătrunjel 150 g ficat 2 ouă sare
piper 1 păhărel de vin roşu 250 g ciuperci 100 g zarzavat 1 ceapă 1
lingură făină Mod de preparare: Nuca se frige înăbuşită cu…
Read more »
Read more »
Iepure cu smantana
23 August 2010
Ingrediente: 1 kg carne de iepure 100 g slănină 150 g unt 10 linguri
sos de smîntînă 2 pahare oţet 1 lingură făină sare piper Mod de
preparare: Alegem carne de iepure de la spinare sau picioarele dinapoi
care, prin excepţie, se spală mult pînă iese apa limpede, psntru ca
mîncarea să nu aibă…
Read more »
Read more »
Iepure cu masline
23 August 2010
Ingrediente: 1 iepure 2-4 foi de dafin 4-6 cuişoare 1 ceapă mare cîteva
felii de morcov şi telină 2 pahare vin alb 1 pahar otet 100-150 g
costifă afumată 3 linguri făină 2 pahare apă 1 linguriţă coniac 1 kg
arpagic 300 g măsline 1-2 căpătîni de usturoi 1 lămîie 200 g ulei 100…
Read more »
Read more »
Iepure fript
23 August 2010
Ingrediente: 1/2 iepure 50 g slănină 1 căpăpnă usturoi 2 linguri
untură 1/2 pahar vin alb sare Mod de preparare: Alegem muşchiul şi pulpa
dinapoi. Cu un cuţit ascuţit curăţăm bine carnea de pieliţele de
deasupra (carnea de vînat nu se spală). Apoi o sărăm şi, cu un ac
special, o împănăm des cu…
Read more »
Read more »
Pateu de ficat de gasca
23 August 2010
Ingrediente: 400 g ficat 100 g unt (sau grăsime de gîscă) 6 linguri
aspic 1 pahar lapte 50 g măsline 50 g capere 1 ceapă mică 2 gălbenuşuri
muştar sare piper Mod de preparare: Curăţăm ficatul, îl spălăm în lapte
şi îl ţinem cîteva ore în lapte. Fierbem laptele într-o cratiţă şi cînd
dă…
Read more »
Read more »
Ficat de gasca la gratar
23 August 2010
Ingrediente: 500 g ficat 1/2 lingură untură de gîscă sare piper
Garnituri: 700 g cartofi 100 g untură Mod de preparare: Curăţăm ficatul,
scoatem pieliţele, îl tăiem în lung (orizontal), în felii groase de un
deget, şi îl frigem ca pe biftec. Ungem grătarul cu grăsime, abundent.
Presărăm ficatul cu piper, ungem cu untură…
Read more »
Read more »
Gasca fripta
23 August 2010
Ingrediente: 1 gîscă tînără 1/2 lingură untură garnitură de cartofi
(700 g cartofi, 100 g untură, 1 ceapă) sare piper Mod de preparare:
Pîrlim şi curăţăm de intestine o gîscă tînără, dăm sare şi piper şi o
aşezăm într-un vas de sticlă rezistentă la foc sau într-o tavă. Punem
puţină untură ca sâ nu…
Gasca cu fasole uscata (casulet)
23 August 2010
Ingrediente: 1/2 gîscă 1/2 lingură unt sau untură (sau grăsime de
gîscă) 1/2 kg fasole uscată 200 g costiţă 1 pereche debreţini 1 ceapă
citeva felii de morcov şi de telină 1/2-l lingură făină 2 linguri
bulion de roşii 1/2 păhărel de vin 1 polonic apă clocotită 1 foaie de
dafin sare piper Mod…
Read more »
Read more »
Rata la frigare
23 August 2010
Ingrediente: 1 rată 1 linguriţă untură puţin cimbru Mod de preparare:
Curăţăm bine raţa, tăiem aripile, gîtul şi vîrfurile picioarelor, care
trebuie întoarse în afară şi legate cu aţă. înainte de a pune raţa la
frigare, o frecăm cu ficatul ei crud şi o presărăm cu puţin cimbru.
Invelim cu hîrtie unsă cu untură…
Read more »
Read more »
Boboc de rata cu gulii
23 August 2010
Ingrediente: 2 boboci de rată 6-8 gulii 100 g unt 1 linguriţă făină de
cartofi sau de grau 1 pahar de vin 1 foaie de dafin 1 linguriţă zahăr 1
ceaşcă zeamă de carne sare piper Mod de preparare: Pîrlim şi curăţăm,
de intestine bobocii de raţă, apoi îi spălăm şi îi ştergem cu…
Read more »
Read more »
Rata pe varza
23 August 2010
Ingrediente: 1 rată mare 2 căpăţîni de varză acra 2 linguri untură 3-4
roşii (sau 1 lingură bulion de roşii) 1 ardei gras sare piper Mod de
preparare: Curăţăm şi spălăm bine raţa, apoi o frecăm cu sare şi o
aşezăm într-o cratiţă sau într-o tavă, adăugăm grăsime şi dăm la cuptor.
După ce…
Read more »
Read more »
Cum se prepara Cocktail Bramble (video)
23 August 2010
Ingrediente: 50 ml gin 25 ml lemon juice 5 ml gomme syrup some crème de
muir some ice cubes some crushed ice 1 blackberry 1 lemon slice 1
cocktail shaker 1 short glass 1 25ml (1 fl oz) measure 1 50ml (2 fl oz)
measure 1 measuring jug 1 set measuring spoons 1 bar…
Read more »
Read more »
Lichior de portocale
23 August 2010
Ingrediente: 1 l alcool de 90° 1 l lapte crud 1 kg zahăr tos 4
portocale 1 lămâie Mod de preparare: Într-un borcan de 4 kg se pun
alcoolul, laptele crud, zahărul, 4 portocale tăiate bucăţi potrivite, cu
coajă şi cu sâmburi, şi o lămâie tăiată bucăţi. Se leagă borcanul şi…
Read more »
Read more »
Corabioare
23 August 2010
Ingrediente: 250 g făină 120 g zahăr vanilat 2 gălbenuşuri 2
linguriţe apă rece 200 g unt proaspăt un praf de sare Mod de
preparare: Se cerne pe masa de aluat făina amestecată cu zahăr pisat şi
vanilat. Se face loc la mijloc şi se pun gălbenuşurile, două linguriţe
de apă rece,…
Read more »
Read more »
Peltea de mere
23 August 2010
Ingrediente: 1 l zeamă în care au fiert merele 1 kg zahăr Mod de
preparare: Pentru peltea se aleg mere Renete, sau mere creţeşti, roşii
şi cu miezul mai tare. Cele făinoase se sfărâmă la fiert şi dau o peltea
tulbure. Se spală merele, se taie în patru şi fiecare sfert încă…
Read more »
Read more »
Piept umplut cu garnitură de conopidă, fasole sotată şi cartofi prăjiţi cu mujdei
23 August 2010
Ingrediente:
1,500 kg piept de viţel 1 conopidă 400 g fasole verde grasă 400 g
cartofi 6 căţei usturoi 3 linguri smîntînă 1 legătură mărar sare piper 1
/2 linguriţă boia 100 g ulei 80 g unt Mod de preparare: Se umple
tăietura iar sosul se scade mai mult şi se mai fierbe 2…
Read more »
Read more »
Fricandou cu tocătură de ficat cu garnitură de sote de mazăre,sparanghel, macaroane cu şuncă şi parmezan
23 August 2010
Ingrediente: 1 1/4 kg fricandou de viţel mai plin 300g ficat de viţe
sau pasăre 3 oua 2 cepe 100 g zarzavat 1 păhărel vin roşii 300 g vîrfuri
de sparanghel 150 g macaroane 60 g şuncă 60 g limbă afumată 40 g
parmezan 300 g mazăre sare piper 100 g unt Mod…
Read more »
Read more »
Salată de conopidă si maioneza cu tarhon si castraveti
23 August 2010
Ingrediente: 1 conopidă 6 ouă 3-4 castraveţi 2-3 linguri de muştar 1
legătură de tarhon 1 legătură pătrunjel verde 1 linguriţă oţet piper
sare ulei Mod de preparare: Cureţi conopida, o speli bine, apoi o pui
la fiert în apă cu sare. In acest timp pregăteşti sosul: fierbi 4 ouă şi
când sunt…
Read more »
Read more »
Marmelada de capsuni
23 August 2010
Ingrediente: 1 kg căpşuni 500 g zahăr Mod de preparare: Se spală
căpşunile, se rup codiţele şi se scurg bine pe o sită. Se pun într- un
castron, un strat de căpşuni, unul de zahăr tos sau pisat şi aşa mai
departe. Se lasă să stea la loc răcoros până a doua zi.…
Read more »
Read more »
Suc de coacaze negre
23 August 2010
Alegi 1 kg de coacăze bine coapte şi le pui apoi la fiert fără zahăr,
doar cu o cană de apă. Le iei de pe foc atunci când boabele crapă.
Strecori apoi sucul cu tot cu fructe printr-un tifon şi presezi uşor
coacăzele. Pui din nou la fiert sucul obţinut şi-l ţii pe foc…
Read more »
Read more »
Pesmeti cu iaurt
23 August 2010
Ingrediente: 1 pahar iaurt sau lapte bătut 2 linguri ulei 1 lingură
zahăr vanilie 1 linguriţă de bicarbonat un praf de sare făină cât se
cere Mod de preparare: Se bate un pahar de lapte bătut sau de iaurt,
cu ulei şi zahăr până se face ca o cremă. Se adaugă bicarbonatul…
Read more »
Read more »
Salată de legume coapte
23 August 2010
Ingrediente:
4 vinete 4 rosii 4 ardei grasi sare piper ulei 1/2 lamaie Mod de
preparare: Coci pe rand vinetele, rosiile si ardeii pe o tabla pe aragaz
si cand sunt gata le lasi sa se racească acoperite, apoi le cureti de
coaja. Toci vinetele, iar roşiile şi ardeii le tai mărunt, le freci…
Read more »
Read more »
Sfaturi pentru prepararea dulceţii
23 August 2010
• Fierbi dulceaţa de fructe mici la foc iute, iar pe aceea de fructe
cărnoase întregi, la foc lent şi menţii aceeaşi temperatură în timpul
fierberii. • Cum ştii cât de legat e siropul? Când la suprafaţă apar
bule mici şi uniforme siropul este puţin legat, iar când clocoteşte
greu, înăbuşit sau când picăturile…
Read more »
Read more »
Tarta cu marmelada
23 August 2010
Ingrediente: 250 g făină 125 g unt 125 g zahăr 2 ouă 1/2 pachet praf
de copt un praf de sare 250 g marmeladă Mod de preparare: Se face o
cocă din făină, unt, zahăr, ouă, praf de copt şi sare, se frământă şi se
lasă o oră la rece. O treime…
Read more »
Read more »
Dulceaţă de caise umplute cu nuci
23 August 2010
Ingrediente: 40 de caise 1,250 kg zahăr 3 pahare apă 1 lămâie mieji de
nucă Mod de preparare: Alegi fructe tari, coapte şi nevătămate. Le
cureţi de coajă şi le pui pentru 2 ore în apă de var. Le speli apoi în
apă rece, le scoţi sâmburii şi în locul lor introduci miez…
Read more »
Read more »
Fricandou la cuptor cu garnitură de sote de dovlecei cu mărar, sote de cartofi cu ceapă verde, coşuleţe de foitaj umplute cu midii şi sos de raci
23 August 2010
Ingrediente: 1,200 kg frieandou de viţel 12 coşuleţe coapte din
foitaj 20 midii sau scoici 20 g unt de raci (carne de raci tocată,
prăjită cu apă şi unt) 1/2 lingură făină 100 g unt 1 lingură smantană
sare piper 1/4 1 supă (zeama de la midii) 400 g cartofi 2 fire ceapă…
Read more »
Read more »
Tartă cu cireşe si coaja de lamaie
23 August 2010
O
reteta delicioasa de tarta cu cirese si coaja de lamaie din: faina,
zahar pudra, margarina, oua, zahar vanilat, cirese, zahar tos, smantana
si gris si gelatina. Ingrediente: Pentru aluat ai nevoie de: 300 g făină
100 g zahăr pudră 150 g margarină (unt) coaja rasă de la 1 lămâie 2 ouă
2 plicuri zahăr…
Read more »
Read more »
Piept cu garnitură de ţelină, morcovi, mere, varză, cartofi natur şi sos de hrean
23 August 2010
Ingrediente: 1 piept de viţel (1,500 kg) 250 g morcovi 300 g varză de
Bruxelles 2 ţeline 400 g cartofi noi 1 legătură pătrunjel 30 g hrean
120 g unt 1 lingură oţet sare piper boabe zahăr 1/2 lingură jăină 5 mere
1 fir praz 1 lingură smantană Mod de preparare: Pieptul…
Read more »
Read more »
Sfaturi: Despre friptură
23 August 2010
• Friptura de vită o baţi bine, ca pentru şniţel, apoi o ungi cu ulei
şi cu muştar (dacă-ţi place) şi o laşi la frigider jumătate de oră, să
se frăgezească. îi pui apoi sare, piper şi alte condimente după gust şi o
frigi pe grătar. Când e gata o ungi fierbinte cu un…
Read more »
Read more »
Pesmeti de Nurenberg
23 August 2010
Ingrediente: 250 g zahăr 250 g miere 500 g făină 2 ouă 100 g nuci 1
linguriţă rasă cuişoare 1 linguriţă rasă scorţişoară 2 linguriţe
bicarbonat Mod de preparare: Se opăreşte zahărul pisat cu 250 g miere
clocotită. Se amestecă şi după ce s-a mai răcorit, se adaugă făina,
ouăle, nuci sau…
Read more »
Read more »
Crema cu ou
23 August 2010
Ingrediente: 1 ou 1 lingurita zahăr 1 linguriţă rom Mod de
preparare: Se freacă un gălbenuş cu o linguriţă de zahăr şi o linguriţă
de rom. Separat se bate un albuş spumă şi se amestecă încet cu
gălbenuşul. Proporţiile se pot mări după numărul persoanelor. Crema este
uşor de făcut şi foarte…
Read more »
Read more »
Tartă cu căpşune
23 August 2010
Ingrediente: Pentru aluat ai nevoie de: 150 g făină 100 g unt 1 ou 1
lingură apă rece 1 linguriţă de zahăr 50 g unt pentru uns tava Pentru
umplutură ai nevoie de: 1 kg căpşune Pentru sirop ai nevoie de: 150 g
zahăr 50 ml apă Mod de preparare: Intr-un castron freci…
Read more »
Read more »
Crema de vanilie
23 August 2010
Ingrediente: 1/2 l lapte 1/2 baton vanilie sau 2 pacheţele de zahăr
vanilat 4 ouă 175 g zahăr 80 g făină Mod de preparare: Se pune o
bucată de vanilie într-o cratiţă cu laptele clocotit. Se acoperă şi se
lasă să stea astfel un sfert de oră, ca să se parfumeze laptele.…
Read more »
Read more »
Prepararea painii
23 August 2010
Ingrediente: 1 kg făină 30 g drojdie circa 1/2 l apă 1 linguriţă
zahăr 1 lingură ulei 2 linguriţe rase de sare Mod de preparare: Se
cerne făina în covată. Se moaie drojdia cu o linguriţă de zahăr şi
puţină apă caldă (nu fierbinte, deoarece plămădeala nu mai creşte).
Într-un vas de…
Read more »
Read more »
Fricandou la cuptor cu garnitură de sote de morcovi, mazăre, fasole, conopidă şi cartofi
23 August 2010
Ingrediente: 1,200 kg fricandou de viţel 250 g morcovi 250 g mazăre
200 g fasole fidea 250 g conopidă 250 g cartofi noi 1 ceapă 100 g
zarzavat 1 legătură pătrunjel 120 g unt sare piper 1/2 foaie dafin 1/4 l
supă 1/2 lingură făină Mod de preparare: Se spală fricandoul, se…
Read more »
Read more »
Sirop de fragi
23 August 2010
Ingrediente: 1 l zeamă de fragi 1 kg zahăr 1 linguriţă zeamă de
lămâie Mod de preparare: Se strivesc cu mâna, într-un castron, fragi
bine copţi. La 1 kg de fragi se poate adăuga 1/4 de litru de apă. Se
storc pnntr-un tifon des şi se toarnă în tingirea de dulceaţă, adăugînd…
Read more »
Read more »
Placinta cu crema de vanilie
23 August 2010
Ingrediente aluat : 250 g unt 250 g făină 1/2 pahar apă 1 linguriţă
ulei un praf de sare Ingrediente crema: 1/2 l lapte, 1/2 baton vanilie
sau 2 pacheţele de zahăr vanilat, 4 ouă, 175 g zahăr, 80 g făină Mod
de preparare: Se face un aluat franţuzesc din unt, făină,…
Read more »
Read more »
Nucă la cuptor cu garnitură de găluşte de făină şi varză creaţă brezată si costiţă afumată
23 August 2010
Ingrediente: 1,200 kg nucă de viţel 100 g zarzavat 1 ceapă sare 1
linguriţă boia de ardei cîteva oase de viţel 2 linguri smantana 150 g
unt 200 g făină 2 ouă 1 varză creată 40 g costiţă ajumată Mod de
preparare: Se frige la cuptor in tavă adîncă nuca cu zarzavatul…
Read more »
Read more »
Peltea de zmeura
23 August 2010
Ingrediente: 1 l zeamă de zmeură 1 kg zahăr Mod de preparare: Se
alege zmeura şi se stoarce câte puţină odată, printr-o pânză. Se lasă să
se limpezească. Se pun în tingirea de dulceaţă cantităţi egale de zeamă
de zmeură şi zahăr şi se fierb la foc mic, până ce pelteaua…
Turnedouri la tigaie cu garnitură de budincă de ciuperci, raci şi midii sau scoici, anghinare cu pesmet şi sos tartar
23 August 2010
Ingrediente: 1,400 kg muşchi de vacă 20 midii 200 g ciuperci 20 raci
fierţi 2 linguri de sos alb 180 g unt 400 g anghinare rotunde sau napi
sare piper 3 ouă Mod de preparare: Cozile fierte de raci, midiile,
ciupercile se taie julien şi se sotează în unt. Se amestecă cu…
Read more »
Read more »
Limonada
23 August 2010
Ingrediente: 150 g zahăr 2 lămâi mijlocii 6 pahare apă Mod de
preparare: Se pune zahărul într-un vas foarte curat. Se toarnă apa rece
deasupra, amestecând până se dizolvă zahărul. Se adaugă puţină coajă de
lămâie, tăiată numai din partea galbenă şi zeama de lămâie. Se acoperă
şi se pune la gheaţă…
Read more »
Read more »
Biscuiti cu vanilie
23 August 2010
Ingrediente: 3 ouă 1/2 pahar zahăr vanilat 1/2 pahar făină Mod de
preparare: Se freacă gălbenuşunle cu zahărul vanilat până se albesc. Se
adaugă făina şi cele trei albuşuri spumă. Se unge cu unt o tavă de
tablă groasă. Se pune câte o linguriţă din compoziţie la distanţa de 2
-3…
Read more »
Read more »
Budincă de conopidă cu ciuperci
22 August 2010
Ingrediente: 1 conopidă de mărime potrivită 200 g ciuperci 350-400 ml
lapte şi 2 linguri griş 2 linguri smântână 3 00 g unt 4 roşii 5 ouă 150 g
caşcaval 1 lingură pesmet sare piper după gust Mod de preparare:
Cureţi conopida de frunzuliţe, o desfaci bucheţele pe care le pui să
fiarbă…
Read more »
Read more »
Pesmeti cu scortisoara
22 August 2010
Ingrediente: 1 ceaşcă caimac 2 ouă 3 linguri unt topit 3 linguri
zahăr vanilat 1/2 linguriţă scorţişoară 1/2 linguriţă bicarbonat 1/2
linguriţă sare făină cât se cere (circa 500 g) Mod de preparare: Se
freacă o ceaşcă de caimac cu două ouă, unt topit, zahăr vanilat,
scorţişoară, bicarbonat proaspăt cernut şi sare.…
Read more »
Read more »
Cuiburi de randunele
22 August 2010
Ingrediente: 4 albuşuri 200 g zahăr 200 g migdale sau nuci unt pentru
uns tava Mod de preparare: Se bat albuşurile pe marginea maşinii.
Când sunt gata, se pune zahărul pisat şi se bat din nou împreună. Se
adaugă migdale curăţite de coajă şi tăiate felii subţiri, sau nuci
tăiate în lung.…
Read more »
Read more »
Limbi de pisica
22 August 2010
Ingrediente: 160 g făină 140 g zahăr vanilat 125 g unt 1 linguriţă
lapte 2 albuşuri Mod de preparare: Se amestecă făina cu zahărul
vanilat. Se cern împreună pe o hârtie. Se freacă untul cu laptele până
se face spumă. Se adaugă făina şi zahărul, amestecând cu lingura de
lemn, la…
Read more »
Read more »
Biscuiti cu stafide
22 August 2010
Ingrediente: 2 ouă 125 g unt proaspăt 125 g zahăr 125 g făină 125 g
stafide 3 linguri rom unt pentru uns tava Mod de preparare: Se aleg
stafidele, se spală şi se pun într-o ceaşcă cu trei linguri de rom. Se
lasă să stea cel puţin o jumătate de oră. Se…
Read more »
Read more »
Piept umplut cu garnitură de ciuperci, conopidă şi cartofi gratinaţi
22 August 2010
Ingrediente: 1,500 kg piept viţel 300 g bureţi sau ciuperci 120 g unt
500 g conopidă 300g cartofi 2 ouă pesmet 100 g zarzavat 2 cepe 1 1/2
lingură făină 1/2 pahar vin roşu Mod de preparare: Se umple carnea de
vită în punga formată, şi apoi se bagă în cuptor. Pieptul…
Read more »
Read more »
Piept la cuptor cu garnitură de varză cu costiţă afumată, bureţi sotaţi şi chiftele de cartofi
22 August 2010
Ingrediente: 1,500 kg piept de viţel 400 g bureţi 1 1/2kg varză dulce
600 g costiţă afumată 300 g cartofi 2 linguri făină 2 ouă sare piper 1
legătură mărar 100g unt 100 g ulei 2 linguri smantană supă de oase
Mod de preparare: Carnea de viţel se frige întreagă (cu coaste)…
Read more »
Read more »
Nucă la cuptor cu garnitură de morcovi natur, pere umplute cu ouă şi sos alb şi cartofi cu smantană
22 August 2010
Ingrediente: 1,200 kg nucă de viţel 400g morcovi 1/2 lingură făină 10
pere potrivite 3 ouă plus un albuş 1 lingură sos alb 300 g cartofi 1
legătură de mărar 120 g unt puţin zahăr Mod de preparare: Nuca se frige
înăbuşită cu zarzavat (fără ceapă) iar cînd este gata se face sosul…
Read more »
Read more »
Nucă împănată la cuptor cu garnitură de chifteluţe de spanac şi roşii umplute cu pilaf
22 August 2010
Ingrediente: 1,200 kg nucă de viţel 100 g piept afumat sare piper 1
legătură tarhon 1 lingură bulion 1 kg spanac 10 roşii 150 g orez 2 cepe
100 g zarzavat 1 l supă oase de viţel 2 fileuri anşoa 1 /2 pahar vin
roşu 1 foaie de dafin 150 g unt 1/2…
Read more »
Read more »
Nucă condimentată la cuptor cu garnitură de macaroane cu ciuperci şi parmezan
22 August 2010
Ingrediente:
1,200 kg nucă de viţel 400g roşii 6 ardei graşi 1 ceapă 5 căţei
usturoi 150 g ulei sare piper cimbru 150 g măsline verzi 200 g
macaroane 60 g unt 40 g caşcaval 150 g ciuperci 1/2 pahar de vin Mod
de preparare: Se prepară nuca pentru fript şi se aşază într-o…
Read more »
Read more »
Friptură de viţel la cuptor cu garnitură de cartofi piure sau prăjiţi
22 August 2010
Ingrediente:
1,200 kg carne de viţel 80 g ulei 2 morcovi 1 rădăcină pătrunjel 2 cepe
sare piper boia dulce 500 g cartofi Mod de preparare: Carnea se
spală, se şterge cu un şervet, apoi se sărează, se piperează şi se
presară deasupra cu puţină boia dulce. Se dă la cuptor cu ulei şi…
Read more »
Read more »
Sos polonez
22 August 2010
Ingrediente: 100 g unt 3/4 lingură făină sare zahăr 1/2 1 supă 1
pahar vin roşu 40 g stafide roşii 30 g migdale prăjite Mod de
preparare: Se face un rantaş blond din 50 g unt şi făină şi se stinge cu
supa şi vinul. Apoi se fierbe 20 minute, cu stafidele…
Read more »
Read more »
Inghetata de ciocolata
22 August 2010
Ingrediente: 6 ouă 250 g zahăr 1 l lapte 125 g ciocolată sau 50 g
cacao vanilie Mod de preparare: Se freacă ouăle cu zahărul. Se pun să
fiarbă laptele cu vanilia, se moaie pe marginea maşinii ciocolata tăiată
bucăţi mici, cu puţină apă. Se amestecă încet cu laptele şi apoi cu…
Read more »
Read more »
Fricandou la cuptor cu garnitură de ciuperci pe crutoane, crochete de cartofi şi sote de morcovi
22 August 2010
Ingrediente: 1 kg fricandou 6 felii şuncă tăiate in două 120 g unt
sare piper 1/4 l lapte 1 1/2 lingură făină 12 ciuperci 12 crutoane 300 g
morcovi 300 g cartofi 2 ouă nucşoară 200 g pesmet 100 g zarzavat 1
ceapă 1 legătură mărar Mod de preparare: Se face friptura…
Read more »
Read more »
Fricandou la cuptor cu garnitură de tăiţei cu parmezan,piure de spanac şi napi cu pesmet
22 August 2010
Ingrediente: 1,200 kg fricandou de viţel 400 g spanac 2 ouă 200 g
făină 40 g şvaiţer sau parmezan 150 g unt 500 g napi 2 linguri pesmet
100 g zarzavat 1 ceapă sare piper Mod de preparare: Se frige carnea cu
unt, sare, ceapă şi zarzavat tăiate: se face sosul. Se…
Read more »
Read more »
Fricandou in aspic cu garnitură de salată rusească şi ouă cu icre
22 August 2010
Ingrediente: 1,200 kg fricandou de vitel 1 morcov 2 cartofi 1 telină 1
măr 1 roşie 100 g mazăre 1 fir de ceapă verde 150 g ulei 1/2 linguriţă
muştar 1/2 lămiie 6 ouă 100 g icre de ştiucă sau negre 8 foi gelatină 1
/2 pahar vin dulceag sare puţine oase 2…
Read more »
Read more »
Cotlete la tigaie cu garnitură de musaca de vinete cu roşii şi carne de viţel
22 August 2010
Ingrediente: 1,400 kg cotlet de viţel 2 vinete potrivite 400 g roşii 2
ouă 1 legătură mărar 2 linguri sos alb sare piper cimbru 400 g mazăre
100 g ulei 100 g unt 1 ceapă 1/2 vin dulceag Mod de preparare: Se
face o musaca de vinete într-o formă de şarlotă…
Read more »
Read more »
Turnedouri la tigaie cu garnitură de piure de mazăre, crochete de pui şi sos Madera
22 August 2010
Ingrediente: 1,400 kg muşchi de vacă 600 g mazăre 80 g şuncă 3—4 ouă
sare piper zahăr Maggi 140 g unt 300 g carne de porc sau pasăre fiartă
sau friptă pesmet 4 linguri sos alb 8 crutoane Mod de preparare:
Mazărea fiartă se face pireu şi se amestecă cu sare,…
Read more »
Read more »
Sos de roşii românesc
22 August 2010
Ingrediente: 1 kg roşii 80 g unt sare 1/2 lingură zahăr Mod de
preparare: Roşiile se spală, se curăţă şi se pun la fiert tăiate bucăţi.
Cînd sînt bine fierte se dau prin sită, se pune sarea, zahărul şi untul
şi se mai fierbe pînă se îngroaşă. Se poate amesteca la urmă…
Read more »
Read more »
Sos
22 August 2010
Ingrediente:
60 g unt 1/4 fir praz 1/4 lingură făină 40 g costiţă afumată 1 lingură
bulion 2 linguri sos de friptură 100 g zarzavat 1 pahar vin 40 g şuncă
1/4 1 supă sare piper 15g hrean Mod de preparare: Se sotează untul cu
costiţa, prazul şi zarzavatul tăiate. Apoi se pun făina, bulionul,…
Read more »
Read more »
Prajitură cu biscuiţi, gem si frişcă
22 August 2010
Ingrediente: 300 g biscuiţi 1/2 kg frişcă 400 g gem acrişor 200 g nucă
măcinată 100 stafide 200 ml sirop (preparat din apă, zahăr şi esenţă de
rom) 300 g frişcă Mod de preparare: Pregăteşti întâi siropul şi-l
laşi să se răcească. Intre timp, îţi pregăteşti o tavă sau un platou cu
marginile…
Read more »
Read more »
Turnedouri la tigaie umplute cu ciuperci cu garnitură de crutoane de cartofi, mazăre sotată, conopidă cu pesmet şi sos brun
22 August 2010
Ingrediente: 1,400 kg muşchi de vacă 300 g ciuperci 1 ceapă 400 g
conopidă 3 cartofi mari 300 g mazăre 1 legătură de mărar 1 legătură de
pătrunjel sare piper 150 g unt 1/2 lingură de făină 1 ou pesmet 2
linguri sos brun Mod de preparare: Se taie 8 turnedouri şi la…
Read more »
Read more »
Turnedouri la tigaie cu garnitură de cartofi parizieni umpluţi cu ciuperci, pui în coşuleţe de foitaj şi sos spaniol
22 August 2010
Ingrediente: 1,400 kg muşchi de vaca 300 g pui fiert sau fript 6
coşuleţe din foitaj coapte sare piper 180 g unt 400 g cartofi 12
ciuperci 3 linguri sos suprem de pasăre 1 legătură de pătrunjel Mod de
preparare: Puiul fiert sau fript se taie julien şi se amestecă cu
sosul…
Read more »
Read more »
Inghetata de cafea
22 August 2010
Ingrediente: 6 ouă 250 g zahăr 9 dl lapte 1 dl cafea concen trată
Mod de preparare: Se freacă ouăle cu zahărul. Se amestecă cu laptele la
care s-a adăugat cafeaua foarte concentrată. Se dă la o parte, se
acoperă şi se lasă aşa un sfert de oră. Se toarnă laptele încet…
Read more »
Read more »
Cotlet florentin cu garnitură de budincă de spanac, sote de morcovi şi chifteluţe de cartofi
22 August 2010
Ingrediente: 1,200 kg cotlet sau garf de viţel 1,500 kg spanac 300 g
cartofi noi 350 g morcovi 2 linguri făină 3 ouă 1 pahar lapte 150 g unt
sare piper nucşoară maghiran 1 lingură bulion pastă 1 ceapă 2 linguri
sos brun supă Mod de preparare: Cotletul se frige înăbuşit într-o…
Read more »
Read more »
Turnedouri la tigaie cu garnitură de budincă de conopidă ciuperci prăjite, crutoane şi sos Madera
22 August 2010
Ingrediente: 1,400 kg muşcht de vacă 600 g conopidă 10 ciuperci 150 g
unt sare piper cimbru 1 legătură de pătrunjel 8 crutoane rotunde
prăjite 40 g caşcaval 1 lingură de făină un pahar lapte 1/2 pahar cu vin
roşu 1 gălbenuş 3 linguri sos alb 2 linguri sos brun Mod de…
Read more »
Read more »
Cotlete la grătar cu garnitură de budincă de tăiţei cu ciuperci, parmezan şi mazăre natur
22 August 2010
Ingrediente: 1,200 kg cotlet de viţel 200 g tăiţei de casă 350 g
ciuperci 2 ouă 2 linguri sos alb sare piper 50 g parmezan sati şvaiţer
400 g mazăre fină 150 g unt Mod de preparare: Se prepară o budincă din
tăiţei fierţi amestecaţi cu ciupercile tăiate felii şi sotate, 2…
Read more »
Read more »
Turnedouri la tigaie cu garnitură de budincă de spanac, ciuperci prăjite şi sos de friptură
22 August 2010
Ingrediente: 1,400 kg muşchi de vacă 8 crutoane 1,500 kg spanac 2
linguri sos alb 2 ouă sare piper Maggi 140 g unt nucşoară 12-14 ciuperci
mari 1 legătură de mărar Mod de preparare: Spanacul se fierbe bine,
se stoarce, se amestecă cu 2 ouă crude, 2 linguri de sos alb, sare,…
Read more »
Read more »
Cum se prepara: Şniţel cu cartofi prajiţi (video)
21 August 2010
Cotlet gratinat cu garnitură de ciuperci sotate, marulă brezată şi macaroane cu şuncă şi parmezan
21 August 2010
Ingrediente: 1,200 kg coilet de viţel 300 g ciuperci 2 linguri
smîntînă 200 g macaroane 50 g limbă 50 g şuncă afumată 60 g parmezan sau
caşcaval 1 lingură faină 400 g marula 150 g unt 1/41 supă 1 pahar lapte
sare piper Mod de preparare: Se frige cotletul înăbuşit şi cînd…
Read more »
Read more »
Cotlete la cuptor cu garnitură de cartofi ducesa, perişoare cu mărar şi sote de morcovi şi mazăre
21 August 2010
Ingrediente:
1,200 kg cotlet de viţel 300 g carne de porc 300 g cartofi noi 300 g
mazăre fină 300 g morcovi 3 ouă 1 lingură făină 150 g unt sare piper
cimbru nucşoară 100 g zarzavat 2 cepe 4 legături mărar 1 felie franzelă 3
linguri smîntînă 3 linguri sos brun 1/4 pahar vin…
Read more »
Read more »
Turnedouri la tigaie cu garnitură de gulii umplute cu carne, bureţi prăjiţi, roşii sotate şi sos spaniol
21 August 2010
Ingrediente: 1,400 kg muşchi de vacă 8 gulii 400 g bureţi 300 g carne
de porc 8 crutoane prăjite 1 legătură de tarhon 300 g roşii sare piper
cimbru 1 ou 100 g unt 1 ceapă 1 felie de franzela 2 linguri sos
spaniol Mod de preparare: Se prepară guliile pentru umplut.…
Read more »
Read more »
Sote din carne de viţel
21 August 2010
Ingrediente: 1,200 kg came de viţel 400 g bureţi 150 g ulei 1 ceapă 2
linguri de smantana 1 linguriţă boia 120 g tăiţei de casă 1/2 varză
sare piper 2 ouă 2 linguri sos alb 1/2 lingură făină Mod de preparare:
Se taie carnea în bucăţi egale, se sotează cu ceapă…
Read more »
Read more »
Vrăbioare la grătar cu garnitură de legume de sezon şi salată
21 August 2010
Ingrediente: 1,400 kg vrăbioara sare piper cimbru unt legume de sezon
Mod de preparare: Vrăbioara se taie in 6 felii groase. Feliile se bat
puţin cu satirul, se dă sare, se ung cu unt sau ulei şi se pun pe
grătarul încins. Se frig pe ambele părţi. Cu 5 minute înainte de…
Read more »
Read more »
Scoarta de nuca
21 August 2010
Ingrediente: 3 ouă 1 pahar zahăr 3/4 pahar făină 1 pahar nuci Mod
de preparare: Se freacă gălbenuşurile cu zahărul până se albesc, se
adaugă făina, nuca tăiată în lung cât mai subţire şi la sfârşit cele
trei albuşuri bătute spumă. Compoziţia se toarnă într-o tavă unsă cu unt
şi presărată cu…
Read more »
Read more »
Inghetata de zahar ars
21 August 2010
Ingrediente: 6 ouă întregi sau 8 gălbenuşuri 250 g zahăr 1 l lapte
Mod de preparare: Se freacă într-un castron şase ouă întregi sau opt
gălbenuşuri cu 100 g zahăr. Se ard, potrivit de rumen, 150 g zahăr şi se
sting cu puţină apă fierbinte, se amestecă cu laptele cald . Se…
Read more »
Read more »
Prajitura cu miere,nuca si marmelada
21 August 2010
Ingrediente: 2 linguri miere 1 vârf de linguriţă bicarbonat 200 g
făină 4 linguri ulei 20 g drojdie un praf de sare 3 linguri marmeladă 3
linguri nuci 1 lingură zahăr Mod de preparare: Se freacă într-o
cratiţă mică pe maşină mierea cu bicarbonatul, ţinându-se până ce mierea
a devenit lichidă. Se…
Read more »
Read more »
Sos fond brun de peşte
21 August 2010
Ingrediente: 2 kg capete de calcan, şalău, nisetru, crap sau morun,
amestecate, (se evită peştele oceanic chefal, barbunul, scrumbia) 100 g
zarzavat 1 ceapă 1 foaie dafin sare Mod de preparare: Cînd peştele
este curăţat şi tăiat, se prăjeşte cu zarzavatul la cuptor şi apoi se
fierbe cu 8 1 apă, dafinul…
Read more »
Read more »
Turnedouri la grătar cu garnitură de tăiţei cu şuncă in foitaj, crochete de urzici şi sos Madera
21 August 2010
Ingrediente: 7,400 kg muşchi de vacă 80 g şuncă 50 g limbă fiartă
afumată sare piper 150 g tăiţei de casă 50 g şvaiţer (caşcaval sau
brînză) 1 kg urzici nucşoară 4 căţei de usturoi 1 lingură de făină 2 ouă
pesmet 260 g unt 1/2 pahar lapte 1 tartă coaptă din foitaj…
Read more »
Read more »
Cum se prepara Cocktail Bumbo (video)
21 August 2010
Ingrediente: 50 ml dark rum 30 ml lemon juice ½ tsp grenadine ¼ tsp
grated nutmeg ice cubes 1 50/25ml measuring cup 1 cocktail shaker 1
strainer (or sieve) 1 sharp knife 1 chopping board 1 juice squeezer 1
cocktail glass
Read more »
Read more »
Cotlete in aluat cu garnitură de andivă brezată, sote de morcovi şi cartofi prăjiţi
21 August 2010
Ingrediente:
1,200 kg cotlet de viţel 400 g andivă 300 g morcovi 300g cartofi 150 g
unt ulei pentru prăjit cartofi 40 g făină 2 ouă 40 g şuncă 40 g limbă
afumată 2 linguri sos alb cu puţin lapte Mod de preparare: Se prepară
12 cotlete. Separat se face un aluat din făină,…
Read more »
Read more »
Legume cu carne de viţel
21 August 2010
Ingrediente: 1,500 kg carne de viţel (piept sau spată) 3 cepe 50 g
unt 800 g cartofi 250 g morcovi 200 g mazăre 1 legătură pătrunjel sare
piper alb Mod de preparare: Se taie carnea bucăţi egale şi se lasă în
apă rece 2 ore. Se pune la foc cu apă rece…
Read more »
Read more »
Vrăbioare la frigare cu garnitură de legume
21 August 2010
Ingrediente: 1,350 kg vrăbioara sare piper cimbru 50 g grăsime sau
ulei Mod de preparare: Vrăbioara se sărează, se dă piper şi se leagă
întreagă cu o sîrmă subţire de frigare. Se învîrteşte în jurul jarului
încins, circa 45 minute. Din cînd în cînd se unge cu grăsime şi’se
presară cimbru. Cînd…
Read more »
Read more »
Sos picant
21 August 2010
Ingrediente: 1 ceapă (arpagic) 3 castraveciori în oţet 80 g limbă
afumată fiartă 2 linguri sos picant 2 linguri sos spaniol 1/2 linguriţă
muştar 2 linguri sos Worcester puţin zahăr 1 legătură verdeaţă 1/2
pahar vin 50 g unt puţin piper Mod de preparare: Ceapa tocată se
fierbe cu vinul şi se…
Read more »
Read more »
Crema de citrice cu frişcă
21 August 2010
Ingrediente: zeama de la 2 lămâi şi 2 portocale 4-5 linguri de zahăr
pudră 4 foi de gelatină 2-3 linguri apă fierbinte 300-400 g frişcă
lichidă Mod de preparare: Ţii în apă rece foile de gelatină timp de
2-3 minute, apoi le scoţi şi le topeşti cu apa fierbinte. Sucurile le
amesteci cu…
Read more »
Read more »
Sote din carne de viţel
21 August 2010
Ingrediente: 1,200 kg piept sau spată de viţel sare piper 400 g roşii
sau 1 lingură pastă de roşii 8 căţei usturoi 1/2 lingură făină 2
linguri sos brun 300 g vinete 1/2 pahar vin 100 g ulei 100 g unt 200 g
orez 1 l supă 1/2 legătură tarhon puţin zahăr 1…
Read more »
Read more »
Inghetata de vanilie
21 August 2010
Ingrediente: 6 ouă 250 g zahăr vanilie 1 l lapte Mod de preparare: Se
freacă ouăle cu zahărul. Se pune să fiarbă laptele şi când clocoteşte,
se adaugă vanilia. Se dă la o parte, se acoperă şi se lasă aşa un sfert
de oră. Se toarnă laptele încet peste ouă, amestecând continuu. Se…
Read more »
Read more »
Pască umplută cu branză si griş cu lapte
21 August 2010
Inrgediente: 3/2 pachet de margarină 150 g zahăr coajă de lămâie zahăr
vanilat 1 şi 1/2 cană lapte călduţ 1 cub drojdie + 2 linguriţe zahăr
(care se freacă până se lichefiază) 1 kg de făină Mod de preparare:
Margarina o amesteci cu făina, frământând bine, apoi adaugi încet
laptele, drojdia si celelalte…
Read more »
Read more »
Cozonaci impletiţi
21 August 2010
Ingrediente pe 2 cozonaci: 1 kg făină 7 ouă 1 linguriţă sare 30-50 g
drojdie 250-300 g zahăr coajă de lămâie vanilie rom nucă măcinată
rahat nucă de cocos (sau mac) 250 g unt 2 linguri ulei stafide circa 1/2
l lapte Mod de preparare: Mai întâi, înmoi drojdia cu puţin lapte
călduţ…
Read more »
Read more »
Sos vanătoresc carpatin
21 August 2010
Ingrediente: 300 g cireşe 300g vişine 1/2 pahar vin roşu puţină
scorţişoară 3 linguri sos spaniol 1/4 lingură făină 40 g unt 25 g zahăr
puţin muştar Mod de preparare: Jumătate din cireşe şi jumătate din
vişine se spală bine, se pisează să se spargă samburii şi se fierb 20
minute în…
Read more »
Read more »
Rulada cu marmelada de mere
21 August 2010
Ingrediente: 150 g făină 125 g unt 2 gălbenuşuri drojdie cît o nucă 1
lingură zahăr un praf de sare 3 linguri marmeladă de mere Mod de
preparare: Se amestecă pe masa de aluat făina cu untul, se face loc la
mijloc, se pun gălbenuşurile, sarea şi drojdia muiată cu o lingură…
Read more »
Read more »
Sos fond brun de oase de pasăre
21 August 2010
Ingrediente: 2 kg capete labe şi oase de găină sau curcan 100 g
zarzavat 1 ceapă sare Mod de preparare: Oasele se sparg mărunt cu
satirul, se rumenesc bine cu zarzavatul (la cuptor), apoi se fierb cu 4 1
apă şi puţină sare la foc domol 4 ore. Se strecoară, se degresează…
Read more »
Read more »
Vrăbioare la cuptor cu garnitură de anghinare umplute cu roşii, fasole, napi natur şi sos de friptură cu stafide
21 August 2010
Ingrediente: 1.400 kg vrăbioare 300 g fasole fidea 80 g unt 6 funduri
de anghinară sau 600 g napi 300 g roşii 40 g stafide 1 pahar vin 1/4 l
supă sare 1 lingură de făină boia iute Mod de preparare: Vrăbioara
întreagă se frige în tavă circa 30 minute. Din fond…
Read more »
Read more »
Vrăbioare la frigare cu garnitură de cartofi, morcovi, fasole fidea natur şi sos de hrean
21 August 2010
Ingrediente: 1,400 kg vrăbioara 500 g cartofi 400 g fasole ţucăra 1
legătură de mărar 300 g morcovi 80 g unt 2 linguri de smantană Mod de
preparare: Vrăbioara se frige întreagă la frigare, apoi se aşază tăiată
felii subţiri pe un platou. Se garniseşte cu fasolea şi morcovii fierţi.
Separat se…
Read more »
Read more »
Sos fond brun de oase de vită
21 August 2010
Ingrediente: 2 kg oase de vită sau viţel piper 1 ceapă 150 g zarzavat
sare Mod de preparare: Oasele se sparg cu satirul, se pun într-o tavă
şi se dă la cuptor pînă ce s-au rumenit. Cînd sînt aproape gata, se
pune zarzavatul tăiat şi se dă din nou la cuptor pînă…
Read more »
Read more »
Turnedouri la grătar Cardinal cu garnitură de anghinare umplută cu mazăre, cozi de raci şi sos de Porto
21 August 2010
Ingrediente: 1,400 kg muşchi de vacă 8 funduri de anghinară sau napi
300 g mazăre 180 g orez 12 cozi de raci sos de raci supă 1/2 păhărel
coniac 3/4 pahar vin roşu 100 g unt sare cimbru Mod de preparare: Se
face un pilaf de orez cu unt şi supă. Se…
Read more »
Read more »
Sos genovez
21 August 2010
Ingrediente: 1 pahar vin 2 linguri bulion pastă 3 linguri sos spaniol
sare piper 4 fileuri de anşoa 80 g unt 1/2 legătură tarhon 2
gălbenuşuri Mod de preparare: Vinul şi piperul pisat se pun la fiert
pînă a scăzut la un sfert. Apoi se adaugă bulionul şi sosul spaniol şi
se…
Read more »
Read more »
Sos Elveţian
21 August 2010
Ingrediente: 80 g fileu afumat 40g parmezan sau caşcaval ras 80 g unt
2 linguri smantană 80 g ficat de pasăre sau viţel piper alb sare 1/4 l
supă 1 lingură sos de pasăre Mod de preparare: Fileul şi ficatul se
taie şi se sotează în unt, apoi se toacă mărunt şi…
Read more »
Read more »
Turnedouri japoneze la grătar cu garnitură de orez, sparanghel sotat, ciuperci umplute şi sos de ciuperci
21 August 2010
Ingrediente: 1,400 kg muşchi de vacă 200 g orez sare piper pudră de
curry 1 ceapă 12 ciuperci mari 400 g vîrfurt de sparanghel 250 g unt 8
crutoane supă Mod de preparare: Se prepară garniturile sparanghelul
fiert şi dat în unt, ciupercile umplut, pilaful de orez, supă şi curry
(boia iute…
Read more »
Read more »
Turnedouri la grătar cu garnitură de coşuleţe de foitaj cu ciuperci, cartofi prăjiţi şi sos bernez
21 August 2010
Ingrediente: 1,400 kg muşchi de vacă 6 coşuleţe din foitaj 6 crutoane
prăjite 300 g ciuperci sare piper 2 linguri de smantană 400 g mazăre
300 g cartofi noi 100 g unt ulei pentru prăjit cartofi 1 legătură de
mărar Mod de preparare: Turnedourile se taie şi se frig pe grătar. Se…
Read more »
Read more »
Sos de oase de păsări sălbatice
20 August 2010
O
reteta delicioasa de sos de oase de pasari salbatice din: oase si
capete de fazan, ceapa, zarzavat, faina, vin rosu, cozi de ciuperci,
zahar, sare, piper, afumaturi, ulei si cimbru. Ingrediente: 1 kg oase şi
capete de fazan, potarniche, sitari 1 ceapă 100 g zarzavat 200 g făină 1
pahar vin roşu cîteva cozi…
Read more »
Read more »
Istoria whisky-ului IV
20 August 2010
Supraproducţia care a caracterizat această perioadă de aur, combinată
cu recesiunea care a lovit Marea Britanie în secolul al XlX-lea, a
constrâns rapid multe fabrici să închidă. Izbucnirea Marelui Război şi
revenirea tendinţei de impunere de măsuri fiscale represive nu au făcut
decât să scumpească sticlele. La aceste evenimente s-a adăugat
Prohibiţionismul american: industria…
Friptură de pui cu smântână şi ceapă
20 August 2010
Ingrediente: 4 pulpe de pui dezosate 4 legături de ceapă verde 100 g
caşcaval 120 g smântână 2 ouă 100 ml ulei Mod de preparare: Cureţi şi
tai ceapa bucăţi de 1-2 cm. într-o tavă pui uleiul şi un strat mai gros
de ceapă din jumătate de cantitatea de ceapă. Deasupra cepei aşezi…
Read more »
Read more »
Ingheţată cu vişine
20 August 2010
Ingrediente: 1/2 kg vişine 750 lapte 300 g zahăr tos sâmburii vişinelor
Mod de preparare: Speli vişinele, le cureţi de sâmburi şi codiţe şi
le mărunţeşti fie cu mixerul, fie prin sită. Zdrobeşti sâmburii (în
piuliţă sau înveliţi într-un şervet şi cu ciocanul) şi îi pui la fiert
cu laptele şi zahărul timp…
Read more »
Read more »
Prăjitură cu cireşe
20 August 2010
Ingrediente: 250 g unt 6 căni făină 350 ml vin alb 4 gălbenuşuri Pentru
umplutură ai nevoie de: 1 kg cireşe 3 linguri zahăr pudră Mod de
preparare: Intr-un castron încăpător cerni făina peste care pui untul,
gălbenuşurile şi vinul. Amesteci foarte, foarte bine şi opreşti din
aluat o bilă de mărimea unei…
Read more »
Read more »
Pulpe de pui
20 August 2010
Ingrediente: 8 copane de pui 2 ouă 150 ml lapte 4 linguri făină 1
linguriţă boia pesmet piper ulei Mod de preparare: Pregăteşti patru
farfurii – în prima torni laptele, în a doua amesteci făina cu boiaua şi
piperul, în a treia baţi ouăle împreună cu o lingură de ulei, iar în
ultima…
Read more »
Read more »
Cum se prepara Cocktail Jellyfish Shooter (video)
20 August 2010
O
reteta video despre cum se prepara Cocktail Jelyfish Shooter,
Ingrediente: 12.5ml Irish Cream 12.5ml Creme De Cacao 12.5ml Ameretto 3
Drops Grenadine 1 Spoon
Read more »
Read more »
Vrăbioare împănate la cuptor cu garnitură de andive, mazăre brezată, gogoşele de cartofi şi sos de Madera
20 August 2010
Ingrediente: 1,400 kg vrăbioara 120 g costiţă 2 morcovi 80 g unt sau
ulei 300 g andive 300 g mazăre fină 400 g cartofi 2 linguri făină 1 ou
nucşoară 100 g zarzavat sare piper cimbru 1/2 pahar vin roşu 1 lingură
de bulion 5 căţei de usturoi Mod de preparare:…
Read more »
Read more »
Turnedouri la grătar cu garnitură de varză umplută cu şuncă, chiftele de bureţi şi sos de friptură
20 August 2010
Ingrediente: 1,400 kg muşchi de. vacă 600 g bureţi 800 g varză creaţă
1 legătură de mărar sare piper cimbru 100 g şuncă afumată 1 lingură de
făină 2 ouă 3 linguri de smantană 150 g unt 1 ceapă 0,250 l supă Mod
de preparare: Varza se opăreşte şi se scoate pe…
Read more »
Read more »
Turnedouri la cuptor în foitaj cu garnituri de ciuperci, budincă de macaroane şi sos Madera
20 August 2010
Ingrediente: 1,400 kg muşchi de vaca 200 foitaj 3 ouă 200 ficat de
pasăre 80 g şuncă 40 g caşcaval 3 linguri sos alb 150 g macaroane 400 g
mazăre jină 200 g ciuperci 200 g unt sare piper Turnedourile
(medalioanele) sant felii mai groase de muşchi de vacă. tăiate din
mijlocul muşchiului.…
Read more »
Read more »
Vrăbioare la cuptor Figaro cu garnitură de budincă de macaroane cu şuncă, roşii umplute cu bureţi şi arpagic, măsline şi sos de roşii
20 August 2010
Ingrediente: 1,400 kg vrăbioare 250 g macaroane 40 g şuncă 40 g limbă
afumată fiartă 40 g caşcaval 10 g unt 10 roşii de umplut 200 g bureţi 1
lingură de pesmet 100 g arpagic 80 g măsline verzi 300 g roşii piper
sare cimbru usturoi 1/4 lingură de făină Mod de…
Read more »
Read more »
Chec cu marmelada
20 August 2010
Ingrediente: 1/2 kg marmeladă 2 linguri lapte sau apă 2 linguri ulei
220 g făină 2 linguriţe rase bicarbonat 2 linguri rom vanilie 150 g nuci
2 linguri fructe din dulceaţă (facultativ) ulei pentru uns forma Mod
de preparare: Se freacă marmelada cu două linguri de lapte (sau de apă)
până se…
Read more »
Read more »
Muşchi umplut cu carne şi şuncă cu garnitură de crochete de cartofi, fasole, sparanghel sote şi sos Madera
20 August 2010
Ingrediente: 1,400 kg muşchi de vacă 150 g şuncă 2 ouă sare piper 400
g sparanghel 300 fasole fidea 60 g unt 300 g cartofi 50 g făină ulei
pentru prăjit pesmet de casă nucşoară 100 g ciuperci puţină supă sos
Madera Mod de preparare: Muşchiul se curăţă şi se face o…
Read more »
Read more »
Antricoate la tigaie cu sos alb cu garnitură de legume sotate şi sos bordelez
20 August 2010
Ingrediente: 1,400 kg antricot de vită sare piper 0,250 l lapte 2
gălbenuşuri 100 g unt 50 g şvaiţer sau caşcaval ras 500 g cartofi noi 1
legătură pătrunjel 350 g morcovi 250 g mazăre fină 150 g arpagic 1
lingură de făină Mod de preparare: Antricoatele se taie mai groase,
se…
Read more »
Read more »
Antricoate la tigaie „sucevene" cu garnitură de bureţi sotaţi şi găluşte de cartofi
20 August 2010
Ingrediente: 1,400 kg antricoate de vacă sare piper 2 cepe 1
linguriţă de boia 200 g roşii puţin zahăr 80 g costiţă 400 g bureţi 300 g
cartofi 2 ouă 1 lingură de făină 120 g unt sau ulei 1/2 pahar de vin
Mod de preparare: Antricoatele se frig în tigaie şi…
Read more »
Read more »
Cireşe învelite în ciocolată
20 August 2010
Ingrediente: 1/2 kg de cireşe 250 g ciocolată de menaj 10-15 cuburi
de gheaţă Mod de preparare: Pui ciocolata să se topească la
bain-marie. Speli cireşele, dar nu le scoţi nici codiţele, nici
sâmburii. Pregăteşti un vas cu apă rece în care pui şi cuburile de
gheaţă. Treci cireşele prin ciocolata fierbinte şi…
Read more »
Read more »
Muşchi tocat cu garnitură de legume sotate, cartofi prăjiţi şi sos de friptură
20 August 2010
Ingrediente: 300 g came de vacă 200 g came de porc 200 ficat 5 ouă
100 g limbă afumată fiartă sare piper 1 felie de franzelă cimbru 3 căţei
de usturoi 1/2 ceapă 100 g unt 150 g morcovi 150 g mazăre 150 g fasole
fidea 250 g conopidă 300 g cartofi puţin…
Read more »
Read more »
Păstrăv cu sos de unt si patrunjel
20 August 2010
Ingrediente: 1 păstrăv 2 linguri ulei 2 linguri făină 2 linguri unt 1
legătură pătrunjel sucul unei lămâi sare piper Mod de preparare:
Cureţi păstrăvul foarte bine atât la interior, cât şi la exterior şi-l
tai apoi in bucăţi mai mici, înlăturând capul şi coada, freci bucăţile
prin făină şi le prăjeşti în…
Read more »
Read more »
Muşchi împănat cu garnitură de ciuperci sotate pe crutoane, budincă de macaroane, cartofi prăjiţi şi sos ,spaniol
20 August 2010
Ingrediente: 1,400 kg muşchi de vacă 120 g şuncă crudă 200 g
macaroane 80 g limbă fiartă 1 trufă 40 g parmezan ras 300 g cartofi 300 g
ciuperci mari 8 crutoane rotunde prăjite sare piper cimbru Mod de
preparare: Muşchiul fript la frigare, împănat cu şuncă crudă, se aşază
tăiat felii…
Read more »
Read more »
Tort de clătite cu spanac, ciuperci şi brânză
20 August 2010
Ingrediente: Pentru clătite ai nevoie de: 500 ml lapte 3 ouă 250 g
făină 1 praf de sare 1 lingură ulei Pentru umplutura de spanac ai nevoie
de: 1/2 kg spanac 1 linguriţă unt 1 linguriţă făină Pentru umplutura de
ciuperci ai nevoie de: 1/2 kg ciuperci 1 lingură unt 2 cepe 1
linguriţă…
Read more »
Read more »
Pifteluţe pane
20 August 2010
Ingrediente: 1 kg carne de pui (pulpe sau piept) 4 ouă 2-3 linguri
făină condimente pătrunjel mărar ulei sare 2-3 cartofi (opţional) Mod
de preparare: Fierbi puţin carnea de pui, o dezosezi, apoi o toci,
adaugi 2 ouă, făina, verdeaţa tocată, sare şi condimente după gust şi
omogenizezi compoziţia. Dacă vrei, poţi să…
Read more »
Read more »
Vrăbioare la cuptor florentine cu garnitură de ţelină brezată, spanac natur, tăiţei cu şuncă şi sos de friptură
20 August 2010
Ingrediente: 1,400 kg vrăbioare 1 1/2 kg spanac 100 g unt nucşoară
150 g tăiţei de casă 60 g şuncă 300 g ţelină sare piper 1/4 lingură
făină 3 linguri sos brun de friptură 1/4 l supă Mod de preparare:
Vrăbioara se frige întreagă circa 30 minute. Din fond se face un…
Read more »
Read more »
Pască umplută cu branză
20 August 2010
Ingrediente: 70 g margarină (unt) 120 g făină 70 g zahăr 1 gălbenuş
fiert 1 gălbenuş crud Mod de preparare: Din aceste ingrediente vei
face un aluat pe care îl împărţi în două. O parte o vei întinde pe
fundul unei tăvi rotunde (de tort), iar cealaltă pe pereţii tăvii până
aproape de…
Read more »
Read more »
Macrou in sos de rosii
20 August 2010
Ingrediente: 4 bucăţi macrou 5-6 roşii 5-6 căţei de usturoi 1 legătură
pătrunjel sare piper condimente ulei 2-3 linguri făină Mod de
preparare: Macroul curăţat şi spălat îl tai în bucăţi de 3-4 cm. Le
sărezi, le dai prin făină şi le aşezi într-o tavă cu ulei. Opăreşti
roşiile, le decojeşti, le dai…
Read more »
Read more »
Muşchi umplut cu ficat şi carne cu garnitură de andive brezate, ciuperci umplute, cartofi prăjiţi şi sos Madera
20 August 2010
Ingrediente: 1 kg muşchi de vacă 200 g ficat de porc 200 g came de
porc 1 ou sare piper o felie franzelă 12 ciuperci mari 500 g andive 1
fir de praz 400 g cartofi 80 g unt ulei de prăjit cartofi Mod de
preparare: Muşchiul se curăţă şi se face…
Read more »
Read more »
Chec cu rahat
20 August 2010
Ingrediente: 2 ouă 280 g făină 200 g zahăr 150 g ulei 150 g lapte 1/2
linguriţă bicarbonat 4-5 bucăţi rahat 1/2 pahar nuci amestecate cu
stafide coajă de portocale din dulceaţă unt pentru uns forma Mod de
preparare: Se freacă ouăle cu zahărul până ce volumul creşte simţitor.
Se adaugă treptat…
Read more »
Read more »
Antricoate mexicane la tigaie cu ouă jumări cu garnitură de legume natur
20 August 2010
Ingrediente: 1,400 kg antricoate de vacă mici (7 bucăţi) 5 ouă 2 fire
de ceapă verde 1/2 legătură de mărar 1/2 legătură de pătrunjel 4 fileuri
de anşoa 200 g morcovi 200 g mazăre 200 g fasole fidea 1 conopidă mică
120 g unt 2 linguri de lapte Mod de preparare: Antricoatele se…
Read more »
Read more »
Sos creol
20 August 2010
Ingrediente: 4 căţei usturoi sare şofran 40 g capere 2 bucăţi de
anghinare 1 legătură verdeaţă 60 g unt 80 g şuncă 3 linguri sos spaniol
1/4 lingură făină 1/2 pahar vin roşu 1 lingură bulion de roşii Mod de
preparare: Usturoiul tocat se sotează în unt cu făină, se pune şunca…
Read more »
Read more »
Antricoate la grătar cu garnitură de ardei umpluţi cu ouă, roşii in pesmet şi găluşte de cartofi sarbeşti
20 August 2010
Ingrediente: 1,400 kg antricoate de vită 8 ardei graşi 6 ouă 250 g
ficat de porc sau de pasăre 300 g cartofi 1 legătură de pătrunjel sare
piper 8 roşii 4 căţei de usturoi 120 g unt 1/2 ceapă 150 g pesmet de
casă 2 linguri făină puţin zahăr puţină brînză rasă …
Read more »
Read more »
Sos de ciuperci
20 August 2010
Ingrediente: 300 g ciuperci 1 ceapă 1/2 lingură făină 80 g unt 1/2
pahar vin 1/4 1 supă 1 lingură bulion pastă 1 legătură mărar sare piper
Mod de preparare: Ciupercile se spală bine şi se taie julien scurt. Se
sotează în unt cu ceapa tocată, se adaugă făina, apoi supa, vinul…
Read more »
Read more »
Sos Charcutiere
20 August 2010
Ingrediente: 100 g file afumat 1 ceapă 3 castraveciori în oţet 1/2
legătură pătrunjel 40g unt piper 1/2 pahar vin 4 linguri sos spaniol 1
pahar supă Mod de preparare: Ceapa tocată se sotează cu unt, apoi sc
adaugă sosul spaniol, vinul piperul, puţin zahăr şi 1 pahar supă. Se
fierbe 15…
Read more »
Read more »
Muşchi la cuptor garnitură de varză şi pilaf de roşii
19 August 2010
Ingrediente: 1 kg muşchi de vacă 400 g ciolan de porc afumat 1,500 kg
varză creaţă 180 g orez 400 g roşii cimbru 1/4 lingură de făină 1 ardei
iute sare 1 legătură de mărar 80 g unt sau ulei 1 lingură dc oţet de
vin 2 linguri de smantană 1 pahar de…
Read more »
Read more »
Chec cu stafide
19 August 2010
Ingrediente: 5 ouă zahăr cât cântăresc ouăle aceeaşi cantitate de
făină şi de stafide amestecate cu nuci sau cu migdale coajă de lămâie
unt pentru uns forma Mod de preparare: Se bat bine cinci ouă întregi
cu atât zahăr cât cântăresc ouăle. Se adaugă încet aceeaşi cantitate de
făină cernută, aceeaşi cantitate…
Read more »
Read more »
Varză creaţă umplută cu carne de vită
19 August 2010
Ingrediente: 2-3 verze (circa 1,500 kg) 600 g carne de vită (sau 300 g
carne de vacă şi 300 g carne de porc) 50 g orez sare 2 ouă 150g costiţă
afumată 1/2 l supă 100 g untură sau unt 200 g smantană Mod de
preparare: Se scot cotoarele de la verze,…