luni, 18 martie 2013

Retete de Pasti #23


Retete de Paste:

Pateu de iepure

24 August 2010
  Ingrediente: 1 muşchi întreg de iepure 2 cepe 200 g unt pen­tru frecat şi în plus de acoperit carnea 4 gălbe­nuşuri 250 g muştar aspic sare piper Garnitură : ouă răscoapte gogoşari pătrunjel Mod de preparare: Scoatem tot muşchiul de pe spinarea iepurelui. îl curăţăm bine de piele, îl tăiem în bucăţi mici şi…
Read more »

Civet de iepure

24 August 2010
  Ingrediente: 1 iepure 200 g slănină sau costiţă 2 linguri făină 1-2 cepe 1/2 pahar vin roşu 1/2 pahar vin aib 1/2 pahar oţet de vin 1 ceaşcă zeamă de carne (sau de vlnat) cîţiva căţei de usturoi 500 g ar­pagic mic rotund 100 g unt 100 g ulei 500 g ciuperci 1/2 lămîie…
Read more »

Cum se prepara Cocktail Classic Gin Martini (video)

24 August 2010
Cum se prepara Cocktail Classic Gin Martini (video)  Ingrediente: some ice cubes 75 ml chilled gin dash extra dry Vermouth 1 lemon 1 martini glass 1 martini gallon or mixing glass 1 cocktail stirrer 1 cocktail strainer 1 knife or canal 1 25ml shot measure 1 50ml shot measure you might also need: 1 measuring jug some measuring spoons
Read more »

Lichior de cafea

24 August 2010
    Ingrediente: 250 g cafea (pentru 1 l cafea lichidă) 1 l alcool 90° sirop dintr-un kg zahăr şi 1/2 l apă vanilie   Mod de preparare: Se face la filtru o cafea aromată din 250 g cafea prăjită şi măcinată mai mare. Se trece prin filtru atâta apă clocotită, încât să se obţină…
Read more »

Marmelada de portocale

24 August 2010
    Ingrediente: 1 kg portocale fierte 1 kg zahăr 2 pahare de apă     Mod de preparare: Se aleg portocale mari cu coaja groasă, se spală şi se şterg. Se pune o oală cu apă pe foc în care să poată încăpea portocalele în voie. Când apa clocoteşte bine, se dă drumul portocalelor…
Read more »

Piept umplut cu prune cu garnitură de piure de cartofi şi sote de morcovi

24 August 2010
    Ingrediente: 1,500 kg piept de viţel 250 g prune uscate 4 bucăţi cuişoare 150 g unt sare 150 g pesmet 3 ouă puţin zahăr 200 ficat 350 g cartofi 350 g mor­covi 1/2 lingură făină 2 linguri sos de friptură 1/4 l supă     Mod de preparare: Se prepară carnea pentru umplut…
Read more »

Serbet de trandafir

24 August 2010
    Ingrediente: 250 g foi de trandafir 1 l apă 1 kg zahăr 1 vârf linguriţă sare de lămâie   Mod de preparare: Se vântură sau se dau prin ciur 250 g de foi alese de trandafir, ca să se îndepărteze praful galben ce cade din flori. Se pun la fiert cu 1 l…
Read more »

Crema de unt

24 August 2010
  Ingrediente: 1 dl apă 120 g zahăr vanilie 4 gălbenuşuri 200 g unt proaspăt   Mod de preparare: Se pune să fiarbă într-o cratiţă, 3 – 4 minute, apa cu zahărul. Se adaugă în siropul pregătit, după dorinţă, vanilie sau puţină coajă de lămâie. Se acoperă şi se lasă astfel să stea un sfert…
Read more »

Spinare la cuptor cu garnitură de cartofi parizieni, morcovi, mazăre, fasole fidea, conopidă şi cartofi noi

24 August 2010
    Ingrediente: 1 spinare de viţel de 1,500 kg 120 g unt sare piper 250 g morcovi 250 g mazăre 200 g fasole fidea 1 conopidă 250 g cartofi noi   Mod de preparare: Se frige carnea şi se face sosul. Carnea se taie felii, se aşază pe un pla­tou fierbinte şi se garniseşte…
Read more »

Cremă hategana de fasole boabe cu ciuperci şi costiţă afumată

24 August 2010
    Ingrediente: 300 g fasole boabe 100 g costiţă afumată 300 g ciuperci 2 cepe sare piper 60 g unt 2 l apă 1 l supă 2 legături mărar 3 linguri smîntînă 1 foaie dafin 1/2 lingură făină   Mod de preparare: Fasolea se fierbe 10 minute (după ce a stat în apă cîteva…
Read more »

Cum se prepara Cocktail Negroni (video)

24 August 2010
Cum se prepara Cocktail Negroni (video)  Ingrediente: 25 ml Red Vermouth 25 ml Bitter Campari 25 ml Gin some ice cubes 1 orange 1 lemon 1 old fasioned glass or a large tumbler 1 cocktail stirrer or a bar spoon 1 knife or canal 1 25ml shot measure 1 50ml shot measure
Read more »

Dulceaţă de coacaze rosii

24 August 2010
Dulceaţă de coacaze rosii  Ingrediente: 300 g coacăze roşii (fără sâmburi) 1 kg zahăr un sfert de ligurinţă sare de lămâie 1/2 baton de vanilie 250 ml apă pentru sirop   Mod de preparare: Alegi coa­căzele şi le scoţi sâmburii cu un ac de siguranţă. Din zahăr şi apă prepari un sirop pe care îl fierbi 10 minute.…
Read more »

Şniţele de cotlet cu tocătură de file afumat cu garnitură de fasole fidea natur şi roşii umplute cu pilaf

24 August 2010
    Ingrediente: 1,200 kg cotlet de viţel 150 g file afumat fiert 3 linguri sos alb 100 g unt 100 g ulei 10-12 roşii 150 g orez 300 g fasole fidea sare piper 2 ouă pesmet 1 lingură făină   Mod de preparare: Se taie cotletele felii, se trec prin sare, piper, făină, se…
Read more »

Gem de caise decojite

24 August 2010
Gem de caise decojite  Ingrediente: 1 kg caise 600 g zahăr zeama de la 1/2 lămâie   Mod de preparare: Speli caisele, le cureţi de pieliţe şi le scoţi sâmburii. Le pui într-o cratiţă, torni peste ele zahărul şi le fierbi la foc domol până se topeşte zahărul. Dai apoi focul mai mare şi adaugi zeama de lămâie.…
Read more »

Paine cu lapte

24 August 2010
    Ingrediente: 1 kg făină 40 g drojdie 6 -7 dl lapte 1 lingură ulei 20 g zahăr 2 linguriţe rase de sare   Mod de preparare: Se cerne făina în copaie. Se face loc la mijloc. Se pune drojdia frecată cu zahărul, apoi uleiul, sarea şi laptele rece. Se frământă totul bine, până…
Read more »

Supă de cartofi cu costiţă afumată marinareasca

24 August 2010
    Ingrediente: 400 g cartofi 150 g costiţă afumată 1 telina 3 fire praz 2 cepe 3 lin­guri smantană 1 litru supă 1 cutie crevete crab sau 20 cozi de raci 60 g unt 1/2 linguriţă boia de ardei sare 2 linguriţe coniac   Mod de preparare: Costiţa se taie julien, se prăjeşte puţin…
Read more »

Supă rece bucovineană de ciuperci şi şuncă

24 August 2010
    Ingrediente: 180 g şuncă afumată slabă 600 g ciuperci l supă tare 11/2 bors 13/4 l apa 2 bucăţi sfeclă 1 legătură leuştean sare 2 ouă 200 g smantană zeamă de lămaie   Mod de preparare: Ciupercile se curăţă, se spală şi se fierb 10 minute in puţină supă cu zeamă de lămîie…
Read more »

Ştevie pane

24 August 2010
Ştevie pane  Ingrediente: 1 legătură ştevie 2 ouă 4-5 lin­guri faină 4-5 căţei de usturoi sare piper ulei   Mod de preparare: Speli bine ştevia, cureţi frunzele de nervuri şi le laşi deoparte să se scurgă. Baţi bine ouăle cu făina şi potriveşti gustul de sare şi piper. Rulezi fiecare frunză de ştevie, o dai prin…
Read more »

Spată umplută cu tocătură de ficat şi carne cu garnitură de bureţi sotaţi şi gulioare umplute cu sos alb cu caşcaval

24 August 2010
    Ingrediente: 1,200 kg spată de viţel 25 g ficat de viţel sau porc 1 felie franzelă 3 ouă sare piper 400 g bureţi 6 bucăţi ţelină 120 g caşcaval sau telemea 2 lin­guri sos alb  120 g unt 1 legătură pătrunjel 1/2 lingură făină 100 g zarzavat 2 cepe 1 lngură pesmet  …
Read more »

Supă japoneză cu costiţă afumată

24 August 2010
    Ingrediente: 100 g costiţă afumată 1 1/2 l supă de came sau pasăre 1 1/2 l apă 2 cepe 1/2 linguriţă praf de curry sau boia de ardei 1 lingură făină sare 25 g orez fiert 1 mar 40 g unt   Mod de preparare: Costiţa se taie, se sotează cu unt, ceapa…
Read more »

Covrigei cu scortisoara

24 August 2010
    Ingrediente: 500 g făină 250 g unt proaspăt 50 g zahăr 40 g drojdie 1/2 ceaşcă lapte coajă rasă de lămâie 1/2 linguriţă sare 1 linguriţă scorţişoară zahăr şi migdale pentru presărat deasupra   Mod de preparare: Se moaie drojdia cu lapte călduţ. Se cerne făina pe masa de aluat sau într-un castron,…
Read more »

Rulade umplute cu tocătură de carne, piept afumat şi file de scrumbie cu garnitură de pilaf cu stafide

24 August 2010
    Ingrediente: 1,400 kg capac de viţel sau mînzat 300 g carnaţi polonezi sare piper 200 g piept afumat 5 fileuri de scrumbii sărate 2 ouă 15 felii subţiri de lămaie fără coajă 400 g roşii 5 căţei usturoi 150 g unt 100 g stafide 2 pahare vin roşu 1/2 lingură făină 250 g…
Read more »

Rulada umpluta cu tocătură de carne şi piept afumat cu garnitură de budincă de varză cu piept afumat şi sos alb

24 August 2010
    Ingrediente: 1,400 kg pulpă de viţel 200 g piept afumat 120 g unt sau ulei 3 ouă 1 1/2kg varză 1 lingură smantană 1/2 lingură făină 2 linguri sos alb pu­ţină supă pentru sos 1/2 pahar vin   Mod de preparare: Se taie 12-14 şniţele subţiri, se bat cu satirul (se platează), se…
Read more »

Tarta cu prune necojite

24 August 2010
    Ingrediente:  1 ceaşcă caimac 1 ceaşcă făină un praf sare 1/2 kg prune zahăr pentru pus deasupra   Mod de preparare: Se face un aluat dintr-o ceaşcă de caimac, o ceaşcă de făină şi sare. Se întinde foaia potrivit de groasă şi se aşază într-o tavă dreptunghiulară pentru copt plăcinte, umezită cu apă.…
Read more »

Spata umplută cu ciuperci cu garnitură sote de roşii cu şuncă şi budincă de macaroane cu caşcaval şi sos alb

24 August 2010
    Ingrediente: 1 spată de 1,200 kg 250 g ciuperci 4 ouă 80 g caşcaval 120 g unt 4 linguri sos alb 500 g roşii 100 g şuncă sare piper cimbru 1/2 pahar vin roşu 1 ceapă zahăr   Mod de preparare: Ciupercile se toacă şi se sotează cu unt şi ceapă tăiată, apoi…
Read more »

Piept umplut cu momite şi scoici sau midii cu garnitură de pilaf cu spanac, conopidă în aluat şi napi cu pesmet

24 August 2010
  Ingrediente: 1 piept de viţel (1,500 kg) 250 g momite 25 midii sau scoici 4 ouă 1 conopidă 400 g napi 150 g orez 1 1/2kg spanac 200 g unt 1 legătură ver­deaţă sare piper nucşoară 1 felie franzelă 1 pahar vin ulei de prăjii gogoşelele 1 1/2 lingură făină   Mod de preparare:…
Read more »

Nucă umplută cu sote de carne şi ciuperci cu garnitură de legume şi gulioare umplute cu ficat şi ouă

24 August 2010
    Ingrediente: 1 nucă rotundă de 1,200 kg, 10 gulioare 400 g cartofi noi 300 g mazăre 150 unt 1 legătură pătrunjel 150 g ficat 2 ouă sare piper 1 păhărel de vin roşu 250 g ciuperci 100 g zarzavat 1 ceapă 1 lingură făină   Mod de preparare: Nuca se frige înăbuşită cu…
Read more »

Iepure cu smantana

23 August 2010
  Ingrediente: 1 kg carne de iepure 100 g slănină 150 g unt 10 linguri sos de smîntînă 2 pahare oţet 1 lin­gură făină sare piper Mod de preparare: Alegem carne de iepure de la spinare sau picioarele dinapoi care, prin excep­ţie, se spală mult pînă iese apa limpede, psntru ca mîncarea să nu aibă…
Read more »

Iepure cu masline

23 August 2010
  Ingrediente: 1 iepure 2-4 foi de dafin 4-6 cuişoare 1 ceapă mare cîteva felii de morcov şi telină 2 pahare vin alb 1 pahar otet 100-150 g costifă afumată 3 linguri făină 2 pahare apă 1 linguriţă coniac 1 kg arpagic 300 g măsline 1-2 căpătîni de us­turoi 1 lămîie 200 g ulei 100…
Read more »

Iepure fript

23 August 2010
  Ingrediente: 1/2 iepure 50 g slănină 1 căpăpnă usturoi 2 lin­guri untură 1/2 pahar vin alb sare Mod de preparare: Alegem muşchiul şi pulpa dinapoi. Cu un cuţit ascuţit curăţăm bine carnea de pieliţele de deasupra (carnea de vînat nu se spală). Apoi o sărăm şi, cu un ac spe­cial, o împănăm des cu…
Read more »

Pateu de ficat de gasca

23 August 2010
  Ingrediente: 400 g ficat 100 g unt (sau grăsime de gîscă) 6 linguri aspic 1 pahar lapte 50 g măsline 50 g capere 1 ceapă mică 2 gălbenuşuri muştar sare piper Mod de preparare: Curăţăm ficatul, îl spălăm în lapte şi îl ţinem cîteva ore în lapte. Fierbem lap­tele într-o cratiţă şi cînd dă…
Read more »

Ficat de gasca la gratar

23 August 2010
  Ingrediente: 500 g ficat 1/2 lingură untură de gîscă sare piper Garnituri: 700 g cartofi 100 g untură Mod de preparare: Curăţăm ficatul, scoatem pieliţele, îl tăiem în lung (orizontal), în felii groase de un deget, şi îl frigem ca pe biftec. Ungem grătarul cu grăsime, abundent. Presărăm ficatul cu piper, ungem cu untură…
Read more »

Gasca fripta

23 August 2010
  Ingrediente: 1 gîscă tînără 1/2 lingură untură garnitură de cartofi (700 g cartofi, 100 g untură, 1 ceapă) sare piper Mod de preparare: Pîrlim şi curăţăm de intestine o gîscă tînără, dăm sare şi piper şi o aşezăm în­tr-un vas de sticlă rezistentă la foc sau într-o tavă. Punem puţină untură ca sâ nu…

Gasca cu fasole uscata (casulet)

23 August 2010
  Ingrediente: 1/2 gîscă 1/2 lingură unt sau untură (sau grăsime de gîscă) 1/2 kg fasole uscată 200 g costiţă 1 pereche debreţini 1 ceapă citeva felii de mor­cov şi de telină 1/2-l lingură făină 2 linguri bu­lion de roşii 1/2 păhărel de vin 1 polonic apă clocotită 1 foaie de dafin sare piper Mod…
Read more »

Rata la frigare

23 August 2010
  Ingrediente: 1 rată 1 linguriţă untură puţin cimbru Mod de preparare: Curăţăm bine raţa, tăiem aripile, gîtul şi vîrfurile picioarelor, care trebuie în­toarse în afară şi legate cu aţă. înainte de a pune raţa la frigare, o frecăm cu fi­catul ei crud şi o presărăm cu puţin cim­bru. Invelim cu hîrtie unsă cu untură…
Read more »

Boboc de rata cu gulii

23 August 2010
  Ingrediente: 2 boboci de rată 6-8 gulii 100 g unt 1 linguriţă făină de cartofi sau de grau 1 pahar de vin 1 foaie de dafin 1 linguriţă zahăr 1 ceaşcă zea­mă de carne sare piper Mod de preparare: Pîrlim şi curăţăm, de intestine bobocii de raţă, apoi îi spălăm şi îi ştergem cu…
Read more »

Rata pe varza

23 August 2010
  Ingrediente: 1 rată mare 2 căpăţîni de varză acra 2 linguri untură 3-4 roşii (sau 1 lingură bulion de roşii) 1 ardei gras sare piper Mod de preparare: Curăţăm şi spălăm bine raţa, apoi o frecăm cu sare şi o aşezăm într-o cratiţă sau într-o tavă, adăugăm grăsime şi dăm la cuptor. După ce…
Read more »

Cum se prepara Cocktail Bramble (video)

23 August 2010
Cum se prepara Cocktail  Bramble (video)  Ingrediente: 50 ml gin 25 ml lemon juice 5 ml gomme syrup some crème de muir some ice cubes some crushed ice 1 blackberry 1 lemon slice 1 cocktail shaker 1 short glass 1 25ml (1 fl oz) measure 1 50ml (2 fl oz) measure 1 measuring jug 1 set measuring spoons 1 bar…
Read more »

Lichior de portocale

23 August 2010
    Ingrediente: 1 l alcool de 90° 1 l lapte crud 1 kg zahăr tos 4 portocale 1 lămâie     Mod de preparare: Într-un borcan de 4 kg se pun alcoolul, laptele crud, zahărul, 4 portocale tăiate bucăţi potrivite, cu coajă şi cu sâmburi, şi o lămâie tăiată bucăţi. Se leagă borcanul şi…
Read more »

Corabioare

23 August 2010
    Ingrediente: 250 g făină 120 g zahăr vanilat 2 gălbenuşuri 2 linguriţe apă rece 200 g unt proaspăt un praf de sare   Mod de preparare: Se cerne pe masa de aluat făina amestecată cu zahăr pisat şi vanilat. Se face loc la mijloc şi se pun gălbenuşurile, două linguriţe de apă rece,…
Read more »

Peltea de mere

23 August 2010
    Ingrediente: 1 l zeamă în care au fiert merele 1 kg zahăr   Mod de preparare: Pentru peltea se aleg mere Renete, sau mere creţeşti, roşii şi cu miezul mai tare. Cele făinoase se sfărâmă la fiert şi dau o peltea tulbure. Se spală merele, se taie în patru şi fiecare sfert încă…
Read more »

Piept umplut cu garnitură de conopidă, fasole sotată şi cartofi prăjiţi cu mujdei

23 August 2010
Ingrediente: 1,500 kg piept de viţel 1 conopidă 400 g fasole verde grasă 400 g car­tofi 6 căţei usturoi 3 linguri smîntînă 1 legătură mărar sare piper 1 /2 linguriţă boia 100 g ulei 80 g unt   Mod de preparare: Se umple tăietura  iar so­sul se scade mai mult şi se mai fierbe 2…
Read more »

Fricandou cu tocătură de ficat cu garnitură de sote de mazăre,sparanghel, macaroane cu şuncă şi parmezan

23 August 2010
  Ingrediente: 1 1/4 kg fricandou de viţel mai plin 300g ficat de viţe sau pasăre 3 oua 2 cepe 100 g zarzavat 1 păhărel vin roşii 300 g vîrfuri de sparanghel 150 g macaroane 60 g şuncă 60 g limbă afumată 40 g par­mezan 300 g mazăre sare piper 100 g unt   Mod…
Read more »

Salată de conopidă si maioneza cu tarhon si castraveti

23 August 2010
Salată de conopidă si maioneza cu tarhon si castraveti  Ingrediente: 1 conopidă 6 ouă 3-4 castraveţi 2-3 lin­guri de muştar 1 legătură de tarhon 1 legătură pătrunjel verde 1 linguriţă oţet piper sare ulei   Mod de preparare: Cureţi conopida, o speli bine, apoi o pui la fiert în apă cu sare. In acest timp pregăteşti sosul: fierbi 4 ouă şi când sunt…
Read more »

Marmelada de capsuni

23 August 2010
  Ingrediente: 1 kg căpşuni 500 g zahăr   Mod de preparare: Se spală căpşunile, se rup codiţele şi se scurg bine pe o sită. Se pun într- un castron, un strat de căpşuni, unul de zahăr tos sau pisat şi aşa mai departe. Se lasă să stea la loc răcoros până a doua zi.…
Read more »

Suc de coacaze negre

23 August 2010
  Alegi 1 kg de coacăze bine coapte şi le pui apoi la fiert fără zahăr, doar cu o cană de apă. Le iei de pe foc atunci când boabele crapă. Strecori apoi sucul cu tot cu fructe printr-un tifon şi presezi uşor coacăzele. Pui din nou la fiert sucul obţinut şi-l ţii pe foc…
Read more »

Cum se prepara Cocktail Gin Sidecar (video)

23 August 2010

Pesmeti cu iaurt

23 August 2010
    Ingrediente: 1 pahar iaurt sau lapte bătut 2 linguri ulei 1 lingură zahăr vanilie 1 linguriţă de bicarbonat un praf de sare făină cât se cere   Mod de preparare: Se bate un pahar de lapte bătut sau de iaurt, cu ulei şi zahăr până se face ca o cremă. Se adaugă bicarbonatul…
Read more »

Salată de legume coapte

23 August 2010
Salată de legume coapteIngrediente: 4 vinete 4 rosii 4 ardei grasi sare piper ulei 1/2 lamaie   Mod de preparare: Coci pe rand vinetele, rosiile si ardeii pe o tabla pe aragaz si cand sunt gata le lasi sa se racească acoperite, apoi le cureti de coaja. Toci vinetele, iar roşiile şi ardeii le tai mărunt, le freci…
Read more »

Sfaturi pentru prepararea dulceţii

23 August 2010
  • Fierbi dulceaţa de fructe mici la foc iute, iar pe aceea de fructe cărnoase întregi, la foc lent şi menţii aceeaşi temperatură în timpul fier­berii. • Cum ştii cât de legat e siropul? Când la suprafaţă apar bule mici şi uniforme siropul este puţin legat, iar când clocoteşte greu, înăbuşit sau când picăturile…
Read more »

Tarta cu marmelada

23 August 2010
    Ingrediente: 250 g făină 125 g unt 125 g zahăr 2 ouă 1/2 pachet praf de copt un praf de sare 250 g marmeladă   Mod de preparare: Se face o cocă din făină, unt, zahăr, ouă, praf de copt şi sare, se frământă şi se lasă o oră la rece. O treime…
Read more »

Dulceaţă de caise umplute cu nuci

23 August 2010
  Ingrediente: 40 de caise 1,250 kg zahăr 3 pahare apă 1 lămâie mieji de nucă   Mod de preparare: Alegi fructe tari, coapte şi nevătămate. Le cureţi de coajă şi le pui pen­tru 2 ore în apă de var. Le speli apoi în apă rece, le scoţi sâmburii şi în locul lor introduci miez…
Read more »

Fricandou la cuptor cu garnitură de sote de dovlecei cu mărar, sote de cartofi cu ceapă verde, coşuleţe de foitaj umplute cu midii şi sos de raci

23 August 2010
    Ingrediente: 1,200 kg frieandou de viţel 12 coşuleţe coapte din foitaj 20 midii sau scoici 20 g unt de raci (carne de raci tocată, prăjită cu apă şi unt) 1/2 lingură făină 100 g unt 1 lingură smantană sare piper 1/4 1 supă (zeama de la midii) 400 g cartofi 2 fire ceapă…
Read more »

Tartă cu cireşe si coaja de lamaie

23 August 2010
Tartă cu cireşe si coaja de lamaieO reteta delicioasa de tarta cu cirese si coaja de lamaie din: faina, zahar pudra, margarina, oua, zahar vanilat, cirese, zahar tos, smantana si gris si gelatina. Ingrediente: Pentru aluat ai nevoie de: 300 g făină 100 g zahăr pudră 150 g margarină (unt) coaja rasă de la 1 lămâie 2 ouă 2 plicuri zahăr…
Read more »

Piept cu garnitură de ţelină, morcovi, mere, varză, cartofi natur şi sos de hrean

23 August 2010
    Ingrediente: 1 piept de viţel (1,500 kg) 250 g morcovi 300 g varză de Bruxelles 2 ţeline 400 g cartofi noi 1 legătură pătrunjel 30 g hrean 120 g unt 1 lingură oţet sare piper boabe zahăr 1/2 lingură jăină 5 mere 1 fir praz 1 lingură smantană   Mod de preparare: Pieptul…
Read more »

Sfaturi: Despre friptură

23 August 2010
  • Friptura de vită o baţi bine, ca pentru şniţel, apoi o ungi cu ulei şi cu muştar (dacă-ţi place) şi o laşi la frigider jumătate de oră, să se frăgezească. îi pui apoi sare, piper şi alte condimente după gust şi o frigi pe gră­tar. Când e gata o ungi fierbinte cu un…
Read more »

Pesmeti de Nurenberg

23 August 2010
    Ingrediente: 250 g zahăr 250 g miere 500 g făină 2 ouă 100 g nuci 1 linguriţă rasă cuişoare 1 linguriţă rasă scorţişoară 2 linguriţe bicarbonat   Mod de preparare: Se opăreşte zahărul pisat cu 250 g miere clocotită. Se amestecă şi după ce s-a mai răcorit, se adaugă făina, ouăle, nuci sau…
Read more »

Crema cu ou

23 August 2010
    Ingrediente: 1 ou 1 lingurita zahăr 1 linguriţă rom   Mod de preparare: Se freacă un gălbenuş cu o linguriţă de zahăr şi o linguriţă de rom. Separat se bate un albuş spumă şi se amestecă încet cu gălbenuşul. Proporţiile se pot mări după numărul persoanelor. Crema este uşor de făcut şi foarte…
Read more »

Tartă cu căpşune

23 August 2010
Tartă cu căpşune  Ingrediente: Pentru aluat ai nevoie de: 150 g făină 100 g unt 1 ou 1 lingură apă rece 1 linguriţă de zahăr 50 g unt pentru uns tava Pentru umplutură ai nevoie de: 1 kg căpşune Pentru sirop ai nevoie de: 150 g zahăr 50 ml apă   Mod de preparare: Intr-un castron freci…
Read more »

Crema de vanilie

23 August 2010
    Ingrediente: 1/2 l lapte 1/2 baton vanilie sau 2 pacheţele de zahăr vanilat 4 ouă 175 g zahăr 80 g făină   Mod de preparare: Se pune o bucată de vanilie într-o cratiţă cu laptele clocotit. Se acoperă şi se lasă să stea astfel un sfert de oră, ca să se parfumeze laptele.…
Read more »

Prepararea painii

23 August 2010
    Ingrediente: 1 kg făină 30 g drojdie circa 1/2 l apă 1 linguriţă zahăr 1 lingură ulei 2 linguriţe rase de sare   Mod de preparare: Se cerne făina în covată. Se moaie drojdia cu o linguriţă de zahăr şi puţină apă caldă (nu fierbinte, deoarece plămădeala nu mai creşte). Într-un vas de…
Read more »

Fricandou la cuptor cu garnitură de sote de morcovi, mazăre, fasole, conopidă şi cartofi

23 August 2010
    Ingrediente: 1,200 kg fricandou de viţel 250 g morcovi 250 g mazăre 200 g fasole fidea 250 g conopidă 250 g cartofi noi 1 ceapă 100 g zarzavat 1 legătură pătrunjel 120 g unt sare piper 1/2 foaie dafin 1/4 l supă 1/2 lingură făină   Mod de preparare: Se spală fricandoul, se…
Read more »

Sirop de fragi

23 August 2010
    Ingrediente: 1 l zeamă de fragi 1 kg zahăr 1 linguriţă zeamă de lămâie   Mod de preparare: Se strivesc cu mâna, într-un castron, fragi bine copţi. La 1 kg de fragi se poate adăuga 1/4 de litru de apă. Se storc pnntr-un tifon des şi se toarnă în tingirea de dulceaţă, adăugînd…
Read more »

Placinta cu crema de vanilie

23 August 2010
    Ingrediente  aluat : 250 g unt 250 g făină 1/2 pahar apă 1 linguriţă ulei un praf de sare Ingrediente crema: 1/2 l lapte, 1/2 baton vanilie sau 2 pacheţele de zahăr vanilat, 4 ouă, 175 g zahăr, 80 g făină   Mod de preparare: Se face un aluat franţuzesc din unt, făină,…
Read more »

Nucă la cuptor cu garnitură de găluşte de făină şi varză creaţă brezată si costiţă afumată

23 August 2010
    Ingrediente: 1,200 kg nucă de viţel 100 g zarzavat 1 ceapă sare 1 linguriţă boia de ardei cîteva oase de viţel 2 linguri smantana 150 g unt 200 g făină 2 ouă 1 varză creată 40 g costiţă ajumată   Mod de preparare: Se frige la cuptor in tavă adîncă nuca cu zarzavatul…
Read more »

Peltea de zmeura

23 August 2010
    Ingrediente: 1 l zeamă de zmeură 1 kg zahăr     Mod de preparare: Se alege zmeura şi se stoarce câte puţină odată, printr-o pânză. Se lasă să se limpezească. Se pun în tingirea de dulceaţă cantităţi egale de zeamă de zmeură şi zahăr şi se fierb la foc mic, până ce pelteaua…

Turnedouri la tigaie cu garnitură de budincă de ciuperci, raci şi midii sau scoici, anghinare cu pesmet şi sos tartar

23 August 2010
    Ingrediente: 1,400 kg muşchi de vacă 20 midii 200 g ciuperci 20 raci fierţi 2 linguri de sos alb 180 g unt 400 g anghinare rotunde sau napi sare piper 3 ouă   Mod de preparare: Cozile fierte de raci, midiile, ciupercile se taie julien şi se sotează în unt. Se amestecă cu…
Read more »

Limonada

23 August 2010
    Ingrediente: 150 g zahăr 2 lămâi mijlocii 6 pahare apă   Mod de preparare: Se pune zahărul într-un vas foarte curat. Se toarnă apa rece deasupra, amestecând până se dizolvă zahărul. Se adaugă puţină coajă de lămâie, tăiată numai din partea galbenă şi zeama de lămâie. Se acoperă şi se pune la gheaţă…
Read more »

Biscuiti cu vanilie

23 August 2010
    Ingrediente: 3 ouă 1/2 pahar zahăr vanilat 1/2 pahar făină     Mod de preparare: Se freacă gălbenuşunle cu zahărul vanilat până se albesc. Se adaugă făina şi cele trei albuşuri spumă. Se unge cu unt o tavă de tablă groasă. Se pune câte o linguriţă din compoziţie la distanţa de 2 -3…
Read more »

Budincă de conopidă cu ciuperci

22 August 2010
Budincă de conopidă cu ciuperci  Ingrediente: 1 conopidă de mărime potrivită 200 g ciuperci 350-400 ml lapte şi 2 linguri griş 2 linguri smântână 3 00 g unt 4 roşii 5 ouă 150 g caşcaval 1 lingură pesmet sare piper după gust   Mod de preparare: Cureţi conopida de frunzuliţe, o desfaci bucheţele pe care le pui să fiarbă…
Read more »

Pesmeti cu scortisoara

22 August 2010
    Ingrediente: 1 ceaşcă caimac 2 ouă 3 linguri unt topit 3 linguri zahăr vanilat 1/2 linguriţă scorţişoară 1/2 linguriţă bicarbonat 1/2 linguriţă sare făină cât se cere (circa 500 g)   Mod de preparare: Se freacă o ceaşcă de caimac cu două ouă, unt topit, zahăr vanilat, scorţişoară, bicarbonat proaspăt cernut şi sare.…
Read more »

Cuiburi de randunele

22 August 2010
    Ingrediente: 4 albuşuri 200 g zahăr 200 g migdale sau nuci unt pentru uns tava   Mod de preparare: Se bat albuşurile pe marginea maşinii. Când sunt gata, se pune zahărul pisat şi se bat din nou împreună. Se adaugă migdale curăţite de coajă şi tăiate felii subţiri, sau nuci tăiate în lung.…
Read more »

Limbi de pisica

22 August 2010
    Ingrediente:  160 g făină 140 g zahăr vanilat 125 g unt 1 linguriţă lapte 2 albuşuri     Mod de preparare: Se amestecă făina cu zahărul vanilat. Se cern împreună pe o hârtie. Se freacă untul cu laptele până se face spumă. Se adaugă făina şi zahărul, amestecând cu lingura de lemn, la…
Read more »

Biscuiti cu stafide

22 August 2010
    Ingrediente: 2 ouă 125 g unt proaspăt 125 g zahăr 125 g făină 125 g stafide 3 linguri rom unt pentru uns tava   Mod de preparare: Se aleg stafidele, se spală şi se pun într-o ceaşcă cu trei linguri de rom. Se lasă să stea cel puţin o jumătate de oră. Se…
Read more »

Piept umplut cu garnitură de ciuperci, conopidă şi cartofi gratinaţi

22 August 2010
    Ingrediente: 1,500 kg piept viţel 300 g bureţi sau ciuperci 120 g unt 500 g conopidă 300g cartofi 2 ouă pesmet 100 g zarzavat 2 cepe 1 1/2 lingură făină 1/2 pahar vin roşu   Mod de preparare: Se umple carnea de vită în punga formată,  şi apoi se bagă în cuptor. Pieptul…
Read more »

Piept la cuptor cu garnitură de varză cu costiţă afumată, bureţi sotaţi şi chiftele de cartofi

22 August 2010
    Ingrediente: 1,500 kg piept de viţel 400 g bureţi 1 1/2kg varză dulce 600 g costiţă afu­mată 300 g cartofi 2 linguri făină 2 ouă sare piper 1 legătură mărar 100g unt 100 g ulei 2 linguri smantană supă de oase   Mod de preparare: Carnea de viţel se frige întreagă (cu coaste)…
Read more »

Nucă la cuptor cu garnitură de morcovi natur, pere umplute cu ouă şi sos alb şi cartofi cu smantană

22 August 2010
    Ingrediente: 1,200 kg nucă de viţel 400g morcovi 1/2 lingură făină 10 pere potrivite 3 ouă plus un albuş 1 lingură sos alb 300 g cartofi 1 legătură de mărar 120 g unt puţin zahăr Mod de preparare: Nuca se frige înăbuşită cu zarzavat (fără ceapă) iar cînd este gata se face sosul…
Read more »

Nucă împănată la cuptor cu garnitură de chifteluţe de spanac şi roşii umplute cu pilaf

22 August 2010
    Ingrediente: 1,200 kg nucă de viţel 100 g piept afumat sare piper 1 legătură tarhon 1 lingură bulion 1 kg spanac 10 roşii 150 g orez 2 cepe 100 g zar­zavat 1 l supă oase de viţel 2 fileuri anşoa 1 /2 pahar vin roşu 1 foaie de dafin 150 g unt 1/2…
Read more »

Nucă condimentată la cuptor cu garnitură de macaroane cu ciuperci şi parmezan

22 August 2010
Ingrediente: 1,200 kg nucă de viţel 400g roşii 6 ardei graşi 1 ceapă 5 căţei us­turoi 150 g ulei sare piper cimbru 150 g măsline verzi 200 g macaroane 60 g unt 40 g caşcaval 150 g ciuperci 1/2 pahar de vin   Mod de preparare: Se prepară nuca pentru fript şi se aşază într-o…
Read more »

Friptură de viţel la cuptor cu garnitură de cartofi piure sau prăjiţi

22 August 2010
Ingrediente: 1,200 kg carne de viţel 80 g ulei 2 morcovi 1 rădăcină pătrunjel 2 cepe sare piper boia dulce 500 g cartofi   Mod de preparare: Carnea se spală, se şterge cu un şervet, apoi se sărează, se piperează şi se presară deasupra cu puţină boia dulce. Se dă la cuptor cu ulei şi…
Read more »

Sos polonez

22 August 2010
    Ingrediente: 100 g unt 3/4 lingură făină sare zahăr 1/2 1 supă 1 pahar vin roşu 40 g stafide roşii 30 g migdale prăjite   Mod de preparare: Se face un rantaş blond din 50 g unt şi făină şi se stinge cu supa şi vinul. Apoi se fierbe 20 minute, cu stafidele…
Read more »

Inghetata de ciocolata

22 August 2010
    Ingrediente: 6 ouă 250 g zahăr 1 l lapte 125 g ciocolată sau 50 g cacao vanilie   Mod de preparare: Se freacă ouăle cu zahărul. Se pun să fiarbă laptele cu vanilia, se moaie pe marginea maşinii ciocolata tăiată bucăţi mici, cu puţină apă. Se amestecă încet cu laptele şi apoi cu…
Read more »

Fricandou la cuptor cu garnitură de ciuperci pe crutoane, crochete de cartofi şi sote de morcovi

22 August 2010
    Ingrediente: 1 kg fricandou 6 felii şuncă tăiate in două 120 g unt sare piper 1/4 l lapte 1 1/2 lingură făină 12 ciuperci 12 crutoane 300 g morcovi 300 g cartofi 2 ouă nucşoară 200 g pesmet 100 g zarzavat 1 ceapă 1 legătură mărar   Mod de preparare: Se face friptura…
Read more »

Fricandou la cuptor cu garnitură de tăiţei cu parmezan,piure de spanac şi napi cu pesmet

22 August 2010
    Ingrediente: 1,200 kg fricandou de viţel 400 g spanac 2 ouă 200 g făină 40 g şvaiţer sau parmezan 150 g unt 500 g napi 2 linguri pesmet 100 g zarzavat 1 ceapă sare piper   Mod de preparare: Se frige carnea cu unt, sare, ceapă şi zarzavat tăiate: se face sosul. Se…
Read more »

Fricandou in aspic cu garnitură de salată rusească şi ouă cu icre

22 August 2010
    Ingrediente: 1,200 kg fricandou de vitel 1 morcov 2 cartofi 1 telină 1 măr 1 roşie 100 g mazăre 1 fir de ceapă verde 150 g ulei 1/2 lingu­riţă muştar 1/2 lămiie 6 ouă 100 g icre de ştiucă sau negre 8 foi gelatină 1 /2 pahar vin dulceag sare puţine oase 2…
Read more »

Cotlete la tigaie cu garnitură de musaca de vinete cu roşii şi carne de viţel

22 August 2010
    Ingrediente: 1,400 kg cotlet de viţel 2 vinete potrivite 400 g roşii 2 ouă 1 legătură mă­rar 2 linguri sos alb sare piper cimbru 400 g mazăre 100 g ulei 100 g unt 1 ceapă 1/2 vin dulceag     Mod de preparare: Se face o musaca de vinete într-o formă de şarlotă…
Read more »

Turnedouri la tigaie cu garnitură de piure de mazăre, crochete de pui şi sos Madera

22 August 2010
    Ingrediente: 1,400 kg muşchi de vacă 600 g mazăre 80 g şuncă 3—4 ouă sare piper zahăr Maggi 140 g unt 300 g carne de porc sau pasăre fiartă sau friptă pesmet 4 linguri sos alb 8 crutoane     Mod de preparare: Mazărea fiartă se face pireu şi se amestecă cu sare,…
Read more »

Sos de roşii românesc

22 August 2010
    Ingrediente: 1 kg roşii 80 g unt sare 1/2 lingură zahăr   Mod de preparare: Roşiile se spală, se curăţă şi se pun la fiert tăiate bucăţi. Cînd sînt bine fierte se dau prin sită, se pune sarea, zahărul şi untul şi se mai fierbe pînă se îngroaşă. Se poate amesteca la urmă…
Read more »

Cum se prepara Cocktail Blackberry Margaritas (video)

22 August 2010

Sos

22 August 2010
Ingrediente: 60 g unt 1/4 fir praz 1/4 lingură făină 40 g costiţă afumată 1 lingură bulion 2 linguri sos de friptură 100 g zarzavat 1 pahar vin 40 g şuncă 1/4 1 supă sare piper 15g hrean Mod de preparare: Se sotează untul cu costiţa, prazul şi zarzavatul tăiate. Apoi se pun făina, bulionul,…
Read more »

Prajitură cu biscuiţi, gem si frişcă

22 August 2010
Prajitură cu biscuiţi, gem si frişcă  Ingrediente: 300 g biscuiţi 1/2 kg frişcă 400 g gem acrişor 200 g nucă măcinată 100 stafide 200 ml sirop (preparat din apă, zahăr şi esenţă de rom) 300 g frişcă    Mod de preparare: Pregăteşti întâi siropul şi-l laşi să se răcească. Intre timp, îţi pregăteşti o tavă sau un platou cu marginile…
Read more »

Turnedouri la tigaie umplute cu ciuperci cu garnitură de crutoane de cartofi, mazăre sotată, conopidă cu pesmet şi sos brun

22 August 2010
    Ingrediente: 1,400 kg muşchi de vacă 300 g ciuperci 1 ceapă 400 g conopidă 3 cartofi mari 300 g mazăre 1 legătură de mărar 1 legătură de pătrunjel sare piper 150 g unt 1/2 lingură de făină 1 ou pesmet 2 linguri sos brun Mod de preparare: Se taie 8 turnedouri şi la…
Read more »

Turnedouri la tigaie cu garnitură de cartofi parizieni umpluţi cu ciuperci, pui în coşuleţe de foitaj şi sos spaniol

22 August 2010
    Ingrediente: 1,400 kg muşchi de vaca 300 g pui fiert sau fript 6 coşuleţe din foitaj coapte sare piper 180 g unt 400 g cartofi 12 ciuperci 3 linguri sos suprem de pasăre 1 legătură de pătrunjel   Mod de preparare: Puiul fiert sau fript se taie julien şi se amestecă cu sosul…
Read more »

Inghetata de cafea

22 August 2010
    Ingrediente: 6 ouă 250 g zahăr 9 dl lapte 1 dl cafea concen trată   Mod de preparare: Se freacă ouăle cu zahărul. Se amestecă cu laptele la care s-a adăugat cafeaua foarte concentrată. Se dă la o parte, se acoperă şi se lasă aşa un sfert de oră. Se toarnă laptele încet…
Read more »

Cotlet florentin cu garnitură de budincă de spanac, sote de morcovi şi chifteluţe de cartofi

22 August 2010
    Ingrediente: 1,200 kg cotlet sau garf de viţel 1,500 kg spanac 300 g cartofi noi 350 g morcovi 2 linguri făină 3 ouă 1 pahar lapte 150 g unt sare piper nucşoară maghiran 1 lingură bulion pastă 1 ceapă 2 linguri sos brun supă   Mod de preparare: Cotletul se frige înăbuşit într-o…
Read more »

Turnedouri la tigaie cu garnitură de budincă de conopidă ciuperci prăjite, crutoane şi sos Madera

22 August 2010
    Ingrediente: 1,400 kg muşcht de vacă 600 g conopidă 10 ciuperci 150 g unt sare piper cimbru 1 legătură de pătrunjel 8 crutoane rotunde prăjite 40 g caşcaval 1 lingură de făină un pahar lapte 1/2 pahar cu vin roşu 1 gălbenuş 3 linguri sos alb 2 linguri sos brun   Mod de…
Read more »

Cotlete la grătar cu garnitură de budincă de tăiţei cu ciuperci, parmezan şi mazăre natur

22 August 2010
    Ingrediente: 1,200 kg cotlet de viţel 200 g tăiţei de casă 350 g ciuperci 2 ouă 2 linguri sos alb sare piper 50 g parmezan sati şvaiţer 400 g mazăre fină 150 g unt   Mod de preparare: Se prepară o budincă din tăiţei fierţi amestecaţi cu ciupercile tăiate felii şi sotate, 2…
Read more »

Turnedouri la tigaie cu garnitură de budincă de spanac, ciuperci prăjite şi sos de friptură

22 August 2010
    Ingrediente: 1,400 kg muşchi de vacă 8 crutoane 1,500 kg spanac 2 linguri sos alb 2 ouă sare piper Maggi 140 g unt nucşoară 12-14 ciuperci mari 1 legătură de mărar   Mod de preparare: Spanacul se fierbe bine, se stoarce, se amestecă cu 2 ouă crude, 2 linguri de sos alb, sare,…
Read more »

Cum se prepara: Şniţel cu cartofi prajiţi (video)

21 August 2010
Cum se prepara: Şniţel cu cartofi prajiţi (video)

Cotlet gratinat cu garnitură de ciuperci sotate, marulă brezată şi macaroane cu şuncă şi parmezan

21 August 2010
    Ingrediente: 1,200 kg coilet de viţel 300 g ciuperci 2 linguri smîntînă 200 g macaroane 50 g limbă 50 g şuncă afumată 60 g parmezan sau caşcaval 1 lingură faină 400 g marula 150 g unt 1/41 supă 1 pahar lapte sare piper   Mod de preparare: Se frige cotletul înăbuşit şi cînd…
Read more »

Cotlete la cuptor cu garnitură de cartofi ducesa, perişoare cu mărar şi sote de morcovi şi mazăre

21 August 2010
Ingrediente: 1,200 kg cotlet de viţel 300 g carne de porc 300 g cartofi noi 300 g mazăre fină 300 g morcovi 3 ouă 1 lingură făină 150 g unt sare piper cimbru nucşoară 100 g zarzavat 2 cepe 4 legături mărar 1 felie franzelă 3 linguri smîntînă 3 linguri sos brun 1/4 pahar vin…
Read more »

Turnedouri la tigaie cu garnitură de gulii umplute cu carne, bureţi prăjiţi, roşii sotate şi sos spaniol

21 August 2010
    Ingrediente: 1,400 kg muşchi de vacă 8 gulii 400 g bureţi 300 g carne de porc 8 cru­toane prăjite 1 legătură de tarhon 300 g roşii sare piper cimbru 1 ou 100 g unt 1 ceapă 1 felie de franzela 2 linguri sos  spaniol   Mod de preparare: Se prepară guliile pentru umplut.…
Read more »

Sote din carne de viţel

21 August 2010
    Ingrediente: 1,200 kg came de viţel 400 g bureţi 150 g ulei 1 ceapă 2 linguri de sman­tana 1 linguriţă boia 120 g tăiţei de casă 1/2 varză sare piper 2 ouă 2 linguri sos alb 1/2 lingură făină   Mod de preparare: Se taie carnea în bucăţi egale, se sotează cu ceapă…
Read more »

Vrăbioare la grătar cu garnitură de legume de sezon şi salată

21 August 2010
    Ingrediente: 1,400 kg vrăbioara sare piper cimbru unt legume de sezon   Mod de preparare: Vrăbioara se taie in 6 felii groase. Feliile se bat puţin cu satirul, se dă sare, se ung cu unt sau ulei şi se pun pe grătarul încins. Se frig pe ambele părţi. Cu 5 minute înainte de…
Read more »

Scoarta de nuca

21 August 2010
    Ingrediente: 3 ouă 1 pahar zahăr 3/4 pahar făină 1 pahar nuci   Mod de preparare: Se freacă gălbenuşurile cu zahărul până se albesc, se adaugă făina, nuca tăiată în lung cât mai subţire şi la sfârşit cele trei albuşuri bătute spumă. Compoziţia se toarnă într-o tavă unsă cu unt şi presărată cu…
Read more »

Inghetata de zahar ars

21 August 2010
    Ingrediente: 6 ouă întregi sau 8 gălbenuşuri 250 g zahăr 1 l lapte   Mod de preparare: Se freacă într-un castron şase ouă întregi sau opt gălbenuşuri cu 100 g zahăr. Se ard, potrivit de rumen, 150 g zahăr şi se sting cu puţină apă fierbinte, se amestecă cu laptele cald . Se…
Read more »

Prajitura cu miere,nuca si marmelada

21 August 2010
    Ingrediente: 2 linguri miere 1 vârf de linguriţă bicarbonat 200 g făină 4 linguri ulei 20 g drojdie un praf de sare 3 linguri marmeladă 3 linguri nuci 1 lingură zahăr   Mod de preparare: Se freacă într-o cratiţă mică pe maşină mierea cu bicarbonatul, ţinându-se până ce mierea a devenit lichidă. Se…
Read more »

Sos fond brun de peşte

21 August 2010
    Ingrediente: 2 kg capete de calcan, şalău, nisetru, crap sau morun, amestecate, (se evită peştele oceanic chefal, barbunul, scrumbia) 100 g zarzavat 1 ceapă 1 foaie dafin sare   Mod de preparare: Cînd peştele este curăţat şi tăiat, se prăjeşte cu zarzavatul la cuptor şi apoi se fierbe cu 8 1 apă, dafinul…
Read more »

Turnedouri la grătar cu garnitură de tăiţei cu şuncă in foitaj, crochete de urzici şi sos Madera

21 August 2010
    Ingrediente: 7,400 kg muşchi de vacă 80 g şuncă 50 g limbă fiartă afumată sare piper 150 g tăiţei de casă 50 g şvaiţer (caşcaval sau brînză) 1 kg urzici nucşoară 4 căţei de usturoi 1 lingură de făină 2 ouă pesmet 260 g unt 1/2 pahar lapte 1 tartă coaptă din foitaj…
Read more »

Cum se prepara Cocktail Bumbo (video)

21 August 2010
Cum se prepara Cocktail Bumbo (video)  Ingrediente: 50 ml dark rum 30 ml lemon juice ½ tsp grenadine ¼ tsp grated nutmeg ice cubes 1 50/25ml measuring cup 1 cocktail shaker 1 strainer (or sieve) 1 sharp knife 1 chopping board 1 juice squeezer 1 cocktail glass
Read more »

Cotlete in aluat cu garnitură de andivă brezată, sote de morcovi şi cartofi prăjiţi

21 August 2010
Ingrediente: 1,200 kg cotlet de viţel 400 g andivă 300 g morcovi 300g cartofi 150 g unt ulei pentru prăjit cartofi 40 g făină 2 ouă 40 g şuncă 40 g limbă afumată 2 linguri sos alb cu puţin lapte   Mod de preparare: Se prepară 12 cotlete. Separat se face un aluat din făină,…
Read more »

Legume cu carne de viţel

21 August 2010
    Ingrediente: 1,500 kg carne de viţel (piept sau spată) 3 cepe 50 g unt 800 g cartofi 250 g morcovi 200 g mazăre 1 legătură pătrunjel sare piper alb   Mod de preparare: Se taie carnea bucăţi egale şi se lasă în apă rece 2 ore. Se pune la foc cu apă rece…
Read more »

Vrăbioare la frigare cu garnitură de legume

21 August 2010
    Ingrediente: 1,350 kg vrăbioara sare piper cimbru 50 g grăsime sau ulei   Mod de preparare: Vrăbioara se sărează, se dă piper şi se leagă întreagă cu o sîrmă subţire de frigare. Se învîrteşte în jurul jarului încins, circa 45 minute. Din cînd în cînd se unge cu grăsime şi’se presară cimbru. Cînd…
Read more »

Sos picant

21 August 2010
    Ingrediente: 1 ceapă (arpagic) 3 castraveciori în oţet 80 g limbă afumată fiartă 2 lin­guri sos picant 2 linguri sos spaniol 1/2 linguriţă muştar 2 linguri sos Worcester puţin zahăr 1 legătură verdeaţă 1/2 pahar vin 50 g unt puţin piper   Mod de preparare: Ceapa tocată se fierbe cu vinul şi se…
Read more »

Crema de citrice cu frişcă

21 August 2010
Crema de citrice cu frişcă  Ingrediente: zeama de la 2 lămâi şi 2 portocale 4-5 linguri de zahăr pudră 4 foi de gelatină 2-3 linguri apă fierbinte 300-400 g frişcă lichidă   Mod de preparare: Ţii în apă rece foile de gelatină timp de 2-3 minute, apoi le scoţi şi le topeşti cu apa fierbinte. Sucurile le amesteci cu…
Read more »

Sote din carne de viţel

21 August 2010
    Ingrediente: 1,200 kg piept sau spată de viţel sare piper 400 g roşii sau 1 lingură pastă de roşii 8 căţei usturoi 1/2 lingură făină 2 linguri sos brun 300 g vinete 1/2 pahar vin 100 g ulei 100 g unt 200 g orez 1 l supă 1/2 legătură tarhon puţin zahăr 1…
Read more »

Inghetata de vanilie

21 August 2010
  Ingrediente: 6 ouă 250 g zahăr vanilie 1 l lapte   Mod de preparare: Se freacă ouăle cu zahărul. Se pune să fiarbă laptele şi când clocoteşte, se adaugă vanilia. Se dă la o parte, se acoperă şi se lasă aşa un sfert de oră. Se toarnă laptele încet peste ouă, amestecând continuu. Se…
Read more »

Pască umplută cu branză si griş cu lapte

21 August 2010
  Inrgediente: 3/2 pachet de marga­rină 150 g zahăr coajă de lămâie zahăr vanilat 1 şi 1/2 cană lapte călduţ 1 cub drojdie + 2 linguriţe zahăr (care se freacă până se lichefiază) 1 kg de făină   Mod de preparare: Margarina o amesteci cu făina, frământând bine, apoi adaugi încet laptele, drojdia si cele­lalte…
Read more »

Cozonaci impletiţi

21 August 2010
Cozonaci impletiţi  Ingrediente pe 2 cozonaci: 1 kg făină 7 ouă 1 linguriţă sare 30-50 g drojdie  250-300 g zahăr coajă de lămâie vanilie rom nucă măci­nată rahat nucă de cocos (sau mac) 250 g unt 2 linguri ulei stafide circa 1/2 l lapte   Mod de preparare: Mai întâi, înmoi drojdia cu puţin lapte călduţ…
Read more »

Sos vanătoresc carpatin

21 August 2010
    Ingrediente: 300 g cireşe 300g vişine 1/2 pahar vin roşu puţină scorţişoară 3 linguri sos spaniol 1/4 lingură făină 40 g unt 25 g zahăr puţin muştar   Mod de preparare: Jumătate din cireşe şi jumătate din vişine se spală bine, se pisează să se spargă samburii şi se fierb 20 minute în…
Read more »

Rulada cu marmelada de mere

21 August 2010
    Ingrediente: 150 g făină 125 g unt 2 gălbenuşuri drojdie cît o nucă 1 lingură zahăr un praf de sare 3 linguri marmeladă de mere   Mod de preparare: Se amestecă pe masa de aluat făina cu untul, se face loc la mijloc, se pun gălbenuşurile, sarea şi drojdia muiată cu o lingură…
Read more »

Sos fond brun de oase de pasăre

21 August 2010
    Ingrediente: 2 kg capete labe şi oase de găină sau curcan 100 g zarzavat 1 ceapă sare   Mod de preparare: Oasele se sparg mărunt cu satirul, se rumenesc bine cu zarzavatul (la cuptor), apoi se fierb cu 4 1 apă şi puţină sare la foc domol 4 ore. Se strecoară, se degresează…
Read more »

Vrăbioare la cuptor cu garnitură de anghinare umplute cu roşii, fasole, napi natur şi sos de friptură cu stafide

21 August 2010
    Ingrediente: 1.400 kg vrăbioare 300 g fasole fidea 80 g unt 6 funduri de anghinară sau 600 g napi 300 g roşii 40 g stafide 1 pahar vin 1/4 l supă sare 1 lingură de făină boia iute   Mod de preparare: Vrăbioara întreagă se frige în tavă circa 30 minute. Din fond…
Read more »

Vrăbioare la frigare cu garnitură de cartofi, morcovi, fasole fidea natur şi sos de hrean

21 August 2010
    Ingrediente: 1,400 kg vrăbioara 500 g cartofi 400 g fasole ţucăra 1 legătură de mărar 300 g morcovi 80 g unt 2 linguri de smantană   Mod de preparare: Vrăbioara se frige întreagă la frigare, apoi se aşază tăiată felii subţiri pe un platou. Se garniseşte cu fasolea şi morcovii fierţi. Separat se…
Read more »

Sos fond brun de oase de vită

21 August 2010
    Ingrediente: 2 kg oase de vită sau viţel piper 1 ceapă 150 g zarzavat sare   Mod de preparare: Oasele se sparg cu satirul, se pun într-o tavă şi se dă la cuptor pînă ce s-au rumenit. Cînd sînt aproape gata, se pune zarzavatul tăiat şi se dă din nou la cuptor pînă…
Read more »

Turnedouri la grătar Cardinal cu garnitură de anghinare umplută cu mazăre, cozi de raci şi sos de Porto

21 August 2010
    Ingrediente: 1,400 kg muşchi de vacă 8 funduri de anghinară sau napi 300 g mazăre 180 g orez 12 cozi de raci sos de raci supă 1/2 păhărel coniac 3/4 pahar vin roşu 100 g unt sare cimbru   Mod de preparare: Se face un pilaf de orez cu unt şi supă. Se…
Read more »

Sos genovez

21 August 2010
    Ingrediente: 1 pahar vin 2 linguri bulion pastă 3 linguri sos spaniol sare piper 4 fileuri de anşoa 80 g unt 1/2 legătură tarhon 2 gălbenuşuri   Mod de preparare: Vinul şi piperul pisat se pun la fiert pînă a scăzut la un sfert. Apoi se adaugă bulionul şi sosul spaniol şi se…
Read more »

Sos Elveţian

21 August 2010
    Ingrediente: 80 g fileu afumat 40g parmezan sau caşcaval ras 80 g unt 2 linguri smantană 80 g ficat de pasăre sau viţel piper alb sare 1/4 l supă 1 lingură sos de pasăre   Mod de preparare: Fileul şi ficatul se taie şi se sotează în unt, apoi se toacă mărunt şi…
Read more »

Turnedouri japoneze la grătar cu garnitură de orez, sparanghel sotat, ciuperci umplute şi sos de ciuperci

21 August 2010
    Ingrediente: 1,400 kg muşchi de vacă 200 g orez sare piper pudră de curry 1 ceapă 12 ciuperci mari 400 g vîrfurt de sparanghel 250 g unt 8 crutoane supă   Mod de preparare: Se prepară garniturile sparanghelul fiert şi dat în unt, ciupercile umplut, pilaful de orez, supă şi curry (boia iute…
Read more »

Turnedouri la grătar cu garnitură de coşuleţe de foitaj cu ciuperci, cartofi prăjiţi şi sos bernez

21 August 2010
    Ingrediente: 1,400 kg muşchi de vacă 6 coşuleţe din foitaj 6 crutoane prăjite 300 g ciuperci sare piper 2 linguri de smantană 400 g mazăre 300 g cartofi noi 100 g unt ulei pentru prăjit cartofi 1 legătură de mărar   Mod de preparare: Turnedourile se taie şi se frig pe grătar. Se…
Read more »

Sos de oase de păsări sălbatice

20 August 2010
O reteta delicioasa de sos de oase de pasari salbatice din: oase si capete de fazan, ceapa, zarzavat, faina, vin rosu, cozi de ciuperci, zahar, sare, piper, afumaturi, ulei si cimbru. Ingrediente: 1 kg oase şi capete de fazan, potarniche, sitari 1 ceapă 100 g zarzavat 200 g făină 1 pahar vin roşu cîteva cozi…
Read more »

Istoria whisky-ului IV

20 August 2010
Istoria whisky-ului IV  Supraproducţia care a caracterizat această perioadă de aur, combinată cu recesiunea care a lovit Marea Britanie în secolul al XlX-lea, a constrâns rapid multe fabrici să închidă. Izbucnirea Marelui Război şi revenirea tendinţei de impunere de măsuri fiscale represi­ve nu au făcut decât să scumpească sti­clele. La aceste evenimente s-a adăugat Prohibiţionismul american: industria…

Friptură de pui cu smântână şi ceapă

20 August 2010
Friptură de pui cu smântână şi ceapă  Ingrediente:  4 pulpe de pui dezosate 4 legături de ceapă verde 100 g caşcaval 120 g smân­tână 2 ouă 100 ml ulei   Mod de preparare: Cureţi şi tai ceapa bucăţi de 1-2 cm. într-o tavă pui uleiul şi un strat mai gros de ceapă din jumătate de cantitatea de ceapă. Deasupra cepei aşezi…
Read more »

Cum se prepara paste cu carne tocata si sos (video)

20 August 2010

Ingheţată cu vişine

20 August 2010
Ingheţată cu vişine  Ingrediente: 1/2 kg vişine 750 lapte 300 g zahăr tos sâmburii vişinelor   Mod de preparare: Speli vişinele, le cureţi de sâmburi şi codiţe şi le mărunţeşti fie cu mixerul, fie prin sită. Zdrobeşti sâm­burii (în piuliţă sau înveliţi într-un şervet şi cu cio­canul) şi îi pui la fiert cu laptele şi zahărul timp…
Read more »

Prăjitură cu cireşe

20 August 2010
Prăjitură cu cireşe  Ingrediente: 250 g unt 6 căni făină 350 ml vin alb 4 gălbenuşuri Pentru umplutură ai nevoie de: 1 kg cireşe 3 linguri zahăr pudră   Mod de preparare: Intr-un castron încăpător cerni făina peste care pui untul, gălbenuşurile şi vinul. Amesteci foarte, foarte bine şi opreşti din aluat o bilă de mărimea unei…
Read more »

Pulpe de pui

20 August 2010
  Ingrediente: 8 copane de pui 2 ouă 150 ml lapte 4 linguri făină 1 linguriţă boia pesmet piper ulei   Mod de preparare: Pregăteşti patru farfurii – în prima torni laptele, în a doua amesteci făina cu boiaua şi piperul, în a treia baţi ouăle împreună cu o lingură de ulei, iar în ultima…
Read more »

Cum se prepara Cocktail Jellyfish Shooter (video)

20 August 2010
Cum se prepara Cocktail Jellyfish Shooter (video)O reteta video despre cum se prepara Cocktail Jelyfish Shooter, Ingrediente:  12.5ml Irish Cream 12.5ml Creme De Cacao 12.5ml Ameretto 3 Drops Grenadine 1 Spoon
Read more »

Vrăbioare împănate la cuptor cu garnitură de andive, mazăre brezată, gogoşele de cartofi şi sos de Madera

20 August 2010
    Ingrediente: 1,400 kg vrăbioara 120 g costiţă 2 morcovi 80 g unt sau ulei 300 g andive 300 g mazăre fină 400 g cartofi 2 linguri făină 1 ou nucşoară 100 g zarzavat sare piper cimbru 1/2 pahar vin roşu 1 lingură de bulion 5 căţei de usturoi     Mod de preparare:…
Read more »

Turnedouri la grătar cu garnitură de varză umplută cu şuncă, chiftele de bureţi şi sos de friptură

20 August 2010
    Ingrediente: 1,400 kg muşchi de. vacă 600 g bureţi 800 g varză creaţă 1 legătură de mărar sare piper cimbru 100 g şuncă afumată 1 lingură de făină 2 ouă 3 linguri de smantană 150 g unt 1 ceapă 0,250 l supă   Mod de preparare: Varza se opăreşte şi se scoate pe…
Read more »

Turnedouri la cuptor în foitaj cu garnituri de ciuperci, budincă de macaroane şi sos Madera

20 August 2010
    Ingrediente: 1,400 kg muşchi de vaca 200 foitaj 3 ouă 200 ficat de pasăre 80 g şuncă 40 g caşcaval 3 linguri sos alb 150 g macaroane 400 g mazăre jină 200 g ciuperci 200 g unt sare piper  Turnedourile (medalioanele) sant felii mai groase de muşchi de vacă. tăiate din mijlocul muşchiului.…
Read more »

Vrăbioare la cuptor Figaro cu garnitură de budincă de macaroane cu şuncă, roşii umplute cu bureţi şi arpagic, măsline şi sos de roşii

20 August 2010
    Ingrediente: 1,400 kg vrăbioare 250 g macaroane 40 g şuncă 40 g limbă afumată fiartă 40 g caşcaval 10 g unt 10 roşii de umplut 200 g bureţi 1 lingură de pesmet 100 g arpagic 80 g măsline verzi 300 g roşii piper sare cimbru usturoi 1/4 lingură de făină   Mod de…
Read more »

Chec cu marmelada

20 August 2010
    Ingrediente: 1/2 kg marmeladă 2 linguri lapte sau apă 2 linguri ulei 220 g făină 2 linguriţe rase bicarbonat 2 linguri rom vanilie 150 g nuci 2 linguri fructe din dulceaţă (facultativ) ulei pentru uns forma   Mod de preparare: Se freacă marmelada cu două linguri de lapte (sau de apă) până se…
Read more »

Muşchi umplut cu carne şi şuncă cu garnitură de crochete de cartofi, fasole, sparanghel sote şi sos Madera

20 August 2010
    Ingrediente: 1,400 kg muşchi de vacă 150 g şuncă 2 ouă sare piper 400 g sparanghel 300 fasole fidea 60 g unt 300 g cartofi 50 g făină ulei pentru prăjit pesmet de casă nucşoară 100 g ciuperci puţină supă sos Madera   Mod de preparare: Muşchiul se curăţă şi se face o…
Read more »

Antricoate la tigaie cu sos alb cu garnitură de legume sotate şi sos bordelez

20 August 2010
    Ingrediente: 1,400 kg antricot de vită sare piper 0,250 l lapte 2 gălbenuşuri 100 g unt 50 g şvaiţer sau caşcaval ras 500 g cartofi noi 1 legătură pătrunjel 350 g morcovi 250 g mazăre fină 150 g arpagic 1 lingură de făină   Mod de preparare: Antricoatele se taie mai groase, se…
Read more »

Antricoate la tigaie „sucevene" cu garnitură de bureţi sotaţi şi găluşte de cartofi

20 August 2010
    Ingrediente: 1,400 kg antricoate de vacă sare piper 2 cepe 1 linguriţă de boia 200 g roşii puţin zahăr 80 g costiţă 400 g bureţi 300 g cartofi 2 ouă 1 lingură de făină 120 g unt sau ulei 1/2 pahar de vin   Mod de preparare: Antricoatele se frig în tigaie şi…
Read more »

Cireşe învelite în ciocolată

20 August 2010
Cireşe învelite în ciocolată  Ingrediente:   1/2 kg de cireşe 250 g ciocolată de menaj 10-15 cuburi de gheaţă   Mod de preparare: Pui ciocolata să se topească la bain-marie. Speli cireşele, dar nu le scoţi nici codiţele, nici sâmburii. Pregăteşti un vas cu apă rece în care pui şi cuburile de gheaţă. Treci cireşele prin ciocolata fierbinte şi…
Read more »

Muşchi tocat cu garnitură de legume sotate, cartofi prăjiţi şi sos de friptură

20 August 2010
    Ingrediente: 300 g came de vacă 200 g came de porc 200 ficat 5 ouă 100 g limbă afumată fiartă sare piper 1 felie de franzelă cimbru 3 căţei de usturoi 1/2 ceapă 100 g unt 150 g morcovi 150 g mazăre 150 g fasole fidea 250 g conopidă 300 g cartofi puţin…
Read more »

Păstrăv cu sos de unt si patrunjel

20 August 2010
Păstrăv cu sos de unt si patrunjel  Ingrediente: 1 păstrăv 2 linguri ulei 2 linguri făină 2 linguri unt 1 legătură pătrunjel sucul unei lămâi sare piper   Mod de preparare: Cureţi păstrăvul foarte bine atât la interior, cât şi la exterior şi-l tai apoi in bucăţi mai mici, înlăturând capul şi coada, freci bucăţile prin făină şi le prăjeşti în…
Read more »

Muşchi împănat cu garnitură de ciuperci sotate pe crutoane, budincă de macaroane, cartofi prăjiţi şi sos ,spaniol

20 August 2010
    Ingrediente: 1,400 kg muşchi de vacă 120 g şuncă crudă 200 g macaroane 80 g limbă fiartă 1 trufă 40 g parmezan ras 300 g cartofi 300 g ciuperci mari 8 crutoane rotunde prăjite sare piper cimbru   Mod de preparare: Muşchiul fript la frigare, împănat cu şuncă crudă, se aşază tăiat felii…
Read more »

Tort de clătite cu spanac, ciuperci şi brânză

20 August 2010
Tort de clătite cu spanac, ciuperci şi brânză  Ingrediente: Pentru clătite ai nevoie de: 500 ml lapte 3 ouă 250 g făină 1 praf de sare 1 lingură ulei Pentru umplutura de spanac ai nevoie de: 1/2 kg spanac 1 linguriţă unt 1 linguriţă făină Pentru umplutura de ciuperci ai nevoie de: 1/2 kg ciuperci 1 lingură unt 2 cepe 1 linguriţă…
Read more »

Pifteluţe pane

20 August 2010
  Ingrediente: 1 kg carne de pui (pulpe sau piept) 4 ouă 2-3 linguri făină condimente pătrunjel mărar ulei sare 2-3 cartofi (opţional)   Mod de preparare: Fierbi puţin carnea de pui, o dezosezi, apoi o toci, adaugi 2 ouă, făina, verdeaţa tocată, sare şi condimente după gust şi omogenizezi compoziţia. Dacă vrei, poţi să…
Read more »

Vrăbioare la cuptor florentine cu garnitură de ţelină brezată, spanac natur, tăiţei cu şuncă şi sos de friptură

20 August 2010
    Ingrediente: 1,400 kg vrăbioare 1 1/2 kg spanac 100 g unt nucşoară 150 g tăiţei de casă 60 g şuncă 300 g ţelină sare piper 1/4 lingură făină 3 linguri sos brun de friptură 1/4 l supă   Mod de preparare: Vrăbioara se frige întreagă circa 30 minute. Din fond  se face un…
Read more »

Pască umplută cu branză

20 August 2010
  Ingrediente: 70 g margarină (unt) 120 g făină 70 g zahăr 1 gălbenuş fiert 1 gălbenuş crud   Mod de preparare: Din aceste ingrediente vei face un aluat pe care îl împărţi în două. O parte o vei întinde pe fundul unei tăvi rotunde (de tort), iar cealaltă pe pereţii tăvii până aproape de…
Read more »

Macrou in sos de rosii

20 August 2010
Macrou in sos de rosii  Ingrediente: 4 bucăţi macrou 5-6 roşii 5-6 căţei de usturoi 1 legătură pătrunjel sare piper condimente ulei 2-3 linguri făină   Mod de preparare: Macroul curăţat şi spălat îl tai în bucăţi de 3-4 cm. Le sărezi, le dai prin făină şi le aşezi într-o tavă cu ulei. Opăreşti roşiile, le decojeşti, le dai…
Read more »

Muşchi umplut cu ficat şi carne cu garnitură de andive brezate, ciuperci umplute, cartofi prăjiţi şi sos Madera

20 August 2010
    Ingrediente: 1 kg muşchi de vacă 200 g ficat de porc 200 g came de porc 1 ou sare piper o felie franzelă 12 ciuperci mari 500 g andive 1 fir de praz 400 g cartofi 80 g unt ulei de prăjit cartofi   Mod de preparare: Muşchiul se curăţă şi se face…
Read more »

Chec cu rahat

20 August 2010
    Ingrediente: 2 ouă 280 g făină 200 g zahăr 150 g ulei 150 g lapte 1/2 linguriţă bicarbonat 4-5 bucăţi rahat 1/2 pahar nuci amestecate cu stafide coajă de portocale din dulceaţă unt pentru uns forma   Mod de preparare: Se freacă ouăle cu zahărul până ce volumul creşte simţitor. Se adaugă treptat…
Read more »

Antricoate mexicane la tigaie cu ouă jumări cu garnitură de legume natur

20 August 2010
  Ingrediente: 1,400 kg antricoate de vacă mici (7 bucăţi) 5 ouă 2 fire de ceapă verde 1/2 legătură de mărar 1/2 legătură de pătrunjel 4 fileuri de anşoa 200 g morcovi 200 g mazăre 200 g fasole fidea 1 conopidă mică 120 g unt 2 linguri de lapte   Mod de preparare: Antricoatele se…
Read more »

Sos creol

20 August 2010
    Ingrediente: 4 căţei usturoi sare şofran 40 g capere 2 bucăţi de anghinare 1 legătură verdeaţă 60 g unt 80 g şuncă 3 linguri sos spaniol 1/4 lingură făină 1/2 pahar vin roşu 1 lingură bulion de roşii   Mod de preparare: Usturoiul tocat se sotează în unt cu făină, se pune şunca…
Read more »

Antricoate la grătar cu garnitură de ardei umpluţi cu ouă, roşii in pesmet şi găluşte de cartofi sarbeşti

20 August 2010
    Ingrediente: 1,400 kg antricoate de vită 8 ardei graşi 6 ouă 250 g ficat de porc sau de pasăre 300 g cartofi 1 legătură de pătrunjel sare piper 8 roşii 4 căţei de usturoi 120 g unt 1/2 ceapă 150 g pesmet de casă 2 linguri făină puţin zahăr puţină brînză rasă  …
Read more »

Sos de ciuperci

20 August 2010
    Ingrediente: 300 g ciuperci 1 ceapă 1/2 lingură făină 80 g unt 1/2 pahar vin 1/4 1 supă 1 lingură bulion pastă 1 legătură mărar sare piper   Mod de preparare: Ciupercile se spală bine şi se taie julien scurt. Se sotează în unt cu ceapa tocată, se adaugă făina, apoi supa, vinul…
Read more »

Sos Charcutiere

20 August 2010
    Ingrediente: 100 g file afumat 1 ceapă 3 castraveciori în oţet 1/2 legătură pătrunjel 40g unt piper 1/2 pahar vin 4 linguri sos spaniol 1 pahar supă   Mod de preparare: Ceapa tocată se sotează cu unt, apoi sc adaugă sosul spaniol, vinul piperul, puţin zahăr şi 1 pahar supă. Se fierbe 15…
Read more »

Muşchi la cuptor garnitură de varză şi pilaf de roşii

19 August 2010
    Ingrediente: 1 kg muşchi de vacă 400 g ciolan de porc afumat 1,500 kg varză creaţă 180 g orez 400 g roşii cimbru 1/4 lingură de făină 1 ardei iute sare 1 legătură de mărar 80 g unt sau ulei 1 lingură dc oţet de vin 2 linguri de smantană 1 pahar de…
Read more »

Chec cu stafide

19 August 2010
    Ingrediente: 5 ouă zahăr cât cântăresc ouăle aceeaşi cantitate de făină şi de stafide amestecate cu nuci sau cu migdale coajă de lămâie unt pentru uns forma   Mod de preparare: Se bat bine cinci ouă întregi cu atât zahăr cât cântăresc ouăle. Se adaugă încet aceeaşi cantitate de făină cernută, aceeaşi cantitate…
Read more »

Varză creaţă umplută cu carne de vită

19 August 2010
    Ingrediente: 2-3 verze (circa 1,500 kg) 600 g carne de vită (sau 300 g carne de vacă şi 300 g carne de porc) 50 g orez sare 2 ouă 150g costiţă afumată 1/2 l supă 100 g untură sau unt 200 g smantană   Mod de preparare: Se scot cotoarele de la verze,…

ReteteReteta zileiRetete CiorbeRetete SupeRetete SalateRetete PasteRetete PizzaRetete PesteRetete VitaRetete VitelRetete PorcRetete PuiRetete OaieRetete MielRetete BerbecRetete de postDesertDiete

Sursa:www.restaurantedelux.ro