Retete de Paste:
Mancare de pastarnac
6 February 2013
Mancare
de pastarnac din: pastarnac, prune uscate, seminte de chimen, ulei de
masline, otet balsamic, sare si piper. Ingrediente: 250 g pastarnac 100 g
prune uscate, rehidratate, stropite cu 50 ml coniac 1 lingurita seminte
de chimen 2 linguri ulei de masline 1 lingurita otet balsamic sare
piper Mod de preparare: Curăţaţi păstârnacul de…
Read more »
Read more »
Salata cu spanac, rosii si somon afumat
6 February 2013
Salata
cu spanac, rosii si somon afumat din: oua, spanac, rosii cherry,
castravete, avocado, ceapa verde, file de somon, ulei de masline, suc de
lamaie, mustar dijon si capere. Ingreediente: 4 ouă 220g de spanac,
rucola sau spanac tânăr 12 roşii cherry, tăiate în patru ½ castravete
mare, tăiat cubuleţe 1 avocado copt, tăiat felii…
Read more »
Read more »
Supa de praz cu telina
6 February 2013
Supa
de praz cu telina din: praz, telina, ceapa, morcovi, cartofi,
patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 4 fire de praz 500 g telina 2
cepe mari 2 morcovi 300 g cartofi 2 linguri patrunjel tocat marunt sare
piper Mod de preparare: Curăţaţi ceapa şi tăiaţi-oîn cubulete. Tăiaţi
prazul în rondele. Curăţaţi morcovii şi cartofii,…
Read more »
Read more »
Cocktail cu tequilla si lichior
6 February 2013
Cocktail
cu tequilla si lichior din: tequilla, limonada, capsune, cointreau,
lichior de capsune, suc de lamaie si gheata. Ingrediente: 30 ml tequilla
90 ml limonada 8 bucati capsune 15 ml cointreau 15 ml lichior de
capsune 20 ml suc de lamaie gheata Mod de preparare: Se pastreaza 2
capsune pentru decor, restul se paseaza…
Read more »
Read more »
Cornuri cu unt
6 February 2013
Cornuri
cu unt din: faina, sare, drojdie, unt, zahar, lapte si ou. Ingrediente:
500 g faina 2 lingurita rase de sare 40 g drojdie proaspata 200 g unt
60 g zahar 290 g lapte un ou pentru uns Mod de preparare: Se cerne
făina, se face un gol la mijloc şi se pun zahărul,…
Read more »
Read more »
Ficat cu ceapa si bureti
6 February 2013
Ficat
cu ceapa si bureti din: ficat de vitel, ulei, ceapa, bureti, boia
dulce, marar, sare si piper. Ingrediente: 600 g ficat de vitel 75 ml
ulei 4 cepe potrivite 500 g bureti pleurotus 1 lingurita boia de ardei
dulce 1 legatura marar sare piper Mod de preparare: Puneţi ficatul
pentru 30 de minute…
Read more »
Read more »
Tort dulce-acrisor
6 February 2013
Tort
dulce-acrisor din: oua, zahar, faina, praf de copt, frisca lichida, suc
de portocale si budinca de vanilie. Ingrediente: pentru blat: 4 oua 125
g zahar 125 g faina 1/2 plic praf de copt pentru umplut: 500 ml frisca
lichida pentru galzura: 400 ml suc de portocale 5 linguri zahar un plic
praf de budinca…
Read more »
Read more »
Crema de telina cu mere
6 February 2013
Crema
de telina cu mere din: telina, mere acrisoare, orez, crema de branza,
unt, ceapa, smantana, marar verde, sare si piper. Ingrediente: 2 teline
mari 2 mere acrisoare 2 linguri orez fiert 2 linguri crema de branza 2
linguri unt 1 ceapa 4 linguri smantana 1 lingura marar verde sare piper
Mod de preparare:…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Tarta cu mure si migdale
6 February 2013
Tarta
cu mure si migdale din: aluat, mure, unt, esenta de vanilie, oua,
migdale, gem de mure si fulgi de migdale. Ingrediente: 350 g aluat de
patiserie 350 g mure proaspete 125 g unt nesarat 1 lingura esenta de
vanilie 2 oua 200 g migdale macinate 150 g gem de mure 50 g fulgi
migdale…
Read more »
Read more »
Mancarica de carnati
6 February 2013
Mancarica
de carnati din: carnati, ardei grasi, ceapa, boia dulce, faina, ulei,
patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 4 carnati 2 ardei grasi rosii 2
ardei grasi verzi o ceapa 2 lingurite boia dulce o lingura faina o
lingura ulei 1/2 legatura patrunjel sare piper Mod de preparare:
Intr-o cratiţă se încinge uleiul si se…
Read more »
Read more »
Salată de primăvară
6 February 2013
Salată
de primăvară din: mix de salata verde, piept de curcan, prosciutto
crudo, masline, mozzarella, trufe negre, ulei de masline extravirgin,
castraveti, busuioc, ardei gras, sare si piper. Ingrediente: 80 g mix de
salată verde 40 g piept de curcan 30 g prosciutto crudo 20 g măsline 60
g mozzarella bocconcini 1 g trufe negre…
Read more »
Read more »
Supă ţărănească cu perişoare
6 February 2013
Supă
ţărănească cu perişoare din: mazare, morcovi, telina, cartofi, ceapa,
sare, piper, carne tocata, ou, pesmet, patrunjel si maghiran.
Ingrediente: 1 ceaşcă mazăre uscată 3 morcovi ½ rădăcină de ţelină 3
cartofi 1 ceapă sare piper Perişoare: 1 ceapă 1 ou 400 g carne tocată 4
linguriţe pesmet pătrunjel maghiran Mod de preparare: Se…
Read more »
Read more »
Mere coapte cu frisca
6 February 2013
Mere
coapte cu frisca din: mere, zahar praf, frisca, dulceata de afine, nuci
pisate, unt si scortisoara. Ingrediente: 4 mere mari 2 linguri zahar
praf 100 g frisca 50 g dulceata de afine 2 linguri nuci pisate 1 lingura
unt 1 lingurita scortisoara macinata Mod de preparare: Curatati
merele de cotoare si presarati in…
Read more »
Read more »
Turnulet cu frisca
6 February 2013
Turnulet
cu frisca din: unt, zahar, oua, faina, nuca tocata, ciocolata menaj,
miez de nuca si frisca. Ingrediente: 150 g unt 125 g zahar 3 oua 60 g
faina 100 g nuca tocata marunt 200 g ciocolata menaj pentru servit: 6
mieji de nuca 150 ml frisca Mod de preparare: Intr-un vas se freacă…
Read more »
Read more »
Portofele cu varza rosie
6 February 2013
Portofele
cu varza rosie din: piept de pui, varza rosie, unt, supa de pui din
concentrat, otet de vin, ulei, sare si piper. Ingrediente: 4 bucati
piept de pui o varza rosie, mica 50 g unt 250 ml supa de pui din
concentrat 50 ml otet de vin 2 linguri ulei sare piper Mod…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Paste cu ciuperci si salata creata
5 February 2013
Paste
cu ciuperci si salata creata din: ulei de masline, ceapa, usturoi,
ciuperci, boia de ardei iute, faina, supa de pui, pasta de tomate,
salata creata, frunza de dafin, paste, smantana, sare si piper.
Ingrediente: 2 linguri ulei de masline 1 ceapa, tocata 2 catei de
usturoi, tocat 300 g ciuperci, curațate si taiate 1…
Read more »
Read more »
Sufleu de macaroane
5 February 2013
Sufleu
de macaroane din: spanac, ceapa, usturoi, fire de telina, broccoli,
sare, piper, ulei, rosii, macaroane, unt, faina, lapte, galbenus,
smantana, cascaval si oregano. Ingrediente: 200 g spanac 1 ceapa 2 catei
de usturoi 40 g fire de telina 300 g broccoli sare piper 3 linguri ulei
600 g rosii 300 g macaroane 2 linguri…
Read more »
Read more »
Chiftelute de cartofi
5 February 2013
Chiftelute
de cartofi din: cartofi, sare, piper, chimen, maghiran, ulei de
masline, sunca de curcan, ceapa verde, usturoi, ardei iute si tofu.
Ingrediente: 8 cartofi sare piper 1 praf chimen măcinat maghiran ½
lingură ulei de măsline 250 g şuncă de curcan 2 cepe verzi 1 căţel de
usturoi 1 ardei iute 30 g tofu…
Read more »
Read more »
Prăjitură marmorată
5 February 2013
Prăjitură
marmorată din: unt, zahar, oua, faina, lapte, esenta de vanilie, cacao,
prune, frisca si migdale. Ingrediente: 225 g unt 225 g zahar 4 oua 225 g
faina 3 linguri lapte o fiola subtire esenta de vanilie 2 linguri cacao
10 prune din compot 200 ml frisca 100 g migdale Mod de preparare:
Intr-un…
Read more »
Read more »
Musaca de cartofi
5 February 2013
Musaca
de cartofi din: cartofi, piept de pui, ulei, smantana, ceapa, patrunjel
verde si sare. Ingrediente: 4 cartofi mari rosii 400 g piept de pui 2
linguri ulei 2 linguri smantana 1 ceapa 1 legatura patrunjel verde sare
Mod de preparare: Fierbeti cartofii in coaja si apoi lasati-i la racit.
Curatati-i si taiati-i in…
Read more »
Read more »
Ciorba de praz cu afumatura si ardei iute
5 February 2013
Ciorba
de praz cu afumatura si ardei iute din: praz, afumatura, morcovi,
patrunjel, telina, zeama de varza, ulei si sare. Ingrediente: 2 bucati
praz 200 g afumatura 2 morcovi 2 radacini patrunjel o radacina telina
zeama de varza 2 linguri ulei sare Mod de preparare: Prazul curăţat şi
tăiat rondele se opăreşt 5 minute…
Read more »
Read more »
Risotto cu dovleac si parmezan
5 February 2013
Risotto
cu dovleac si parmezan din: dovleac placintar, ulei de masline, supa de
legume, unt, ceapa, telina apio, usturoi, frunza de dafin, orez, vin
alb si parmezan. Ingrediente: 1 dovleac plăcintar mic 4 linguri ulei de
măsline 600ml supă de legume 50g de unt fără sare 1 ceapă mică, tocată
mărunt 1 ţelină Apio, tocată…
Read more »
Read more »
Cocktail cu ananas si rom
5 February 2013
Cocktail
cu ananas si rom din: ananas, rom, suc de lamaie, suc de ananas si
gheata. Ingrediente: 2 felii de ananas 60 ml rom 100 ml suc de lamaie
100 ml suc de ananas 4 cuburi gheata Mod de preparare: Se tin
ingredientele la rece peste noapte. Se amesteca romul cu sucul de Lime,…
Read more »
Read more »
Aperitive din ficat de pasare cu ciuperci
5 February 2013
Aperitive
din ficat de pasare cu ciuperci din: ciuperci negre uscate, salota,
margarina, ficat de pasare, branza de vaci, oua, ulei de floarea
soarelui, sare si piper. Ingrediente: 20 g ciuperci negre uscate 1
salota 15 margarina 20 g ficat de pasare 150 g branza de vaci 2 oua 1
lingura cu ulei de floarea…
Read more »
Read more »
Tocana de ciuperci
5 February 2013
Tocana
de ciuperci din: ciuperci albe, vanata, unt, faina, vin alb sec, ulei,
rosii, marar, sare si piper. Ingrediente: 600 g ciuperci albe o vanata
20 g unt 20 g faina 200 ml vin alb sec o lingura ulei 2 rosii o legatura
marar sare piper Mod de preparare: Se curăţă ciupercile şi se…
Read more »
Read more »
Ardei umpluti de post
5 February 2013
Ardei
umpluti de post din: ardei grasi, orez, praz, rosii, bulion, morcovi,
ardei verzi, sare, piper si ulei. Ingrediente: 4 ardei grasi rosii 8
linguri orez 1-2 fire praz 2 rosii 4 linguri bulion 2 morcovi 2 ardei
verzi sare piper ulei Mod de preparare: Se curăţă prazul şi se taie
rondele sau mărunt.…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Pui cu legume in aluat calzone
5 February 2013
Pui
cu legume in aluat calzone din: piept de pui, ulei de masline, morcovi,
tulpini te telina, usturoi, ceapa, cimbru uscat, mazare, branza
cheddar, supa de pui, aluat calzone, ou, sare, piper si faina.
Ingrediente: 2 bucati piept de pui, fiert si taiat marunt 2 linguri ulei
de masline 2 morcovi, fin tocati 2 tulpini…
Read more »
Read more »
Andive in sos de marar
5 February 2013
Andive
in sos de marar din: andive, mozzarella, cascaval, telemea, ceapa,
smantana, usturoi, marar verde, sare si piper alb. Ingrediente: 4 andive
mai mari sau 8 mai mici 100 g mozzarella 50 g cascaval 100 g telemea 1
ceapa 200 ml smantana 4 catei de usturoi 1 legatura marar verde sare
piper alb Mod…
Read more »
Read more »
Salată de fasole boabe cu ceapa rosie
5 February 2013
O
reteta delicioasa de fasole cu:fasole alba, ceapa rosie, otet, ulei,
patrunjel, rosii, ardei gras, sare, piper. Ingrediente: 200 g fasole
boabe albă sau colorată o ceapă roşie sau albă o lingură de oţet 100 ml
ulei de măsline sau floarea-soarelui o jumătate de legătură de pătrunjel
verde 3 roşii un ardei gras sare piper…
Read more »
Read more »
Terina din linte si paste
5 February 2013
Terina
din linte si paste din: linte rosie, paste scurte, oua, praz, ceapa,
usturoi, ardei iute, cimbru uscat, sare si piper. Ingrediente: 500 g
linte rosie 200 g paste scurte 3 oua 1 fir praz 1 ceapa 2 catei de
usturoi 1/2 ardei iute 1 lingura cimbru uscat sare piper Mod de
preparare: FIerbeti…
Read more »
Read more »
Placinta de peste
5 February 2013
Placinta
de peste din: aluat foitaj, cod, lapte, ceapa, masline, galbenus, unt,
sare si piper. Ingrediente: un pachet aluat foitaj 2 bucati cod 800 ml
lapte 2 cepe 100 g masline negre fara samburi un galbenus 50 g unt sare
piper Mod de preparare: Se fierbe pestele în lapte, 15 minute. Se
păstrează 100…
Read more »
Read more »
Retete vegetariene: Ghiveci călugăresc
5 February 2013
Ghiveci
călugăresc din: ceapa, ulei de masline, rosii decojite, cartofi, ardei
grasi, conopida, dovlecei, morcovi, varza, telina, sare, piper si
rozmarin. Ingrediente: 3 cepe 4 linguri ulei de măsline 1 conservă roșii
decojite întregi în suc de roșii 4 cartofi 2 ardei grași roșii 1
conopidă mică 2 dovlecei 2 morcovi 1 varză mică 1…
Read more »
Read more »
Supa de iarna cu carne de vita
5 February 2013
Supa
de iarna cu carne de vita din: legume, piept de vita, galbenusuri,
cascaval, smantana, unt, patrunjel, ulei, hrean si sare. Ingrediente:
500 g legume (morsov, ceapa, telina, pastarnac) 750 g piept de vita 2
galbenusuri 1 00 g cascaval ras 2 linguri smantana 50 g unt 1 legatura
patrunjel 50 ml ulei 1 lingura…
Pizza Margherita cu mozzarella si busuioc
5 February 2013
O
reteta delicioasa de pizza cu: rosii, mozzarella, busuioc, rucola,
parmezan, ulei de masline, sare, piper, apa, calda, drojdie, faina, ulei
de masline. Ingrediente: roşii mozzarella busuioc rucola parmezan ulei
de masline sare piper Ingrediente aluat: apa caldă drojdie făină ulei de
măsline Mod de preparare: Se prepară aluatul astfel: se pune într-un
castronel…
Read more »
Read more »
Cocktail Green Coconut
5 February 2013
Cocktail
Green Coconut din: suc de ananas, suc natural de mere, galbenus, crema
de cocos, curacao si cirese maraschino. Ingrediente: 8 cl suc de ananas 6
cl suc natural de mere 1 galbenus 1 cl crema de cocos 1 cl Curacao
albastru fara alcool cirese maraschino, cu codita Mod de preparare:
Mixam bine cu…
Read more »
Read more »
Tagliatelle cu scoici
5 February 2013
O
reteta delicioasa de tagliatelle cu:scoici, sparanghel, smantana, unt,
faina, supa, patrunjel, usturoi, ulei de masline. Ingrediente:
tagliatelle scoici proaspete sparanghel smântână unt făină supă
pătrunjel usturoi ulei de măsline sare Mod de preparare: Scoicile se
fin în apâ rece cu sare timp de aproximativ 5 ore, astfel încât să se
cureţe foarte…
Read more »
Read more »
Rulouri de prosciutto cu sparanghel
5 February 2013
O
reteta delicioasa de rulouri cu:prosciutto, sparanghel, parmezan,
smantana, faina, unt, lapte, sare. Ingrediente: sparanghel proaspăt
prosciutto feliat parmezan smântână făină unt lapte sare Mod de
preparare: Se prepară sosul bechamel astfel: se topeşte untul şi peste
se presară făina, cu atenţie pentru a nu forma cocoloaşe, se adaugă uşor
laptele încălzit şi…
Read more »
Read more »
Retete simple: Bruschette
5 February 2013
O
reteta delicioasa de bruschette cu:fasole pastai, masline verzi, ansoa,
bagheta, ulei de masline. Ingrediente: fasole păstăi măsline verzi
anşoa baghetă de pâine ulei de măsline Mod de preparare: Păstăile se
fierb în apa cu sare timp de aproximativ 5 minute, se iau de pe foc şi
imediat se spală cu apă rece, iar…
Read more »
Read more »
Pui cu nuci
5 February 2013
O
reteta delicioasa de pui cu: faina, nuci, oua, usturoi, unt.
Ingrediente: două linguri cu făină miezul de la 15 nuci două gălbenuşuri
bătute un căţel de usturoi 115 g unt un kilogram carne de vită sau pui
tăiată în bucăţi de un centimetru Mod de preparare: Se pune carnea de
vită sau de…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Gogosele umplute cu creveti prajiti si carne de porc cu sos dulce-acrisor
5 February 2013
Gogosele
umplute cu creveti prajiti si carne de porc cu sos dulce-acrisor din:
ulei de masline, creveti decojiti, ceapa verde, usturoi, radacina de
ghimbir, aluat, ulei de canola, sare, piper, zahar, otet si sare.
Ingrediente pentru gogosi: 1 lingura ulei de masline 500 g creveti,
decojiti, decorticati si tocati marunt carnea de la 4-5 carnati…
Read more »
Read more »
Vinete in aluat crocant
5 February 2013
O
reteta delicioasa de vinete cu:faina, oua, lapte, ulei, sare, piper.
Ingrediente: două vinete 200 g făină 3 ouă 75 ml lapte cald sau apă
minerală ulei de floarea- soarelui sare piper Mod de preparare:
Vinetele se spală, se taie rondele potrivit de groase, se presară sare
şi se pun la scurs pe un…
Read more »
Read more »
Supă cremă de legume (varianta)
5 February 2013
O
reteta delicioasa de supa crema cu: morcov, telina, radacina de
patrunjel, dovlecel, conopida, mazare, praz, fasole verde, ciuperci,
smantana, unt, sare, piper, busuioc verde, paine alba. Ingrediente: un
morcov o felie de ţelină o rădăcină de pătrunjel un dovlecel o conopidă
mică 200 g mazăre un fir de praz 400 g fasole verde 200…
Read more »
Read more »
File de peşte cu sos alb
5 February 2013
O
reteta delicioasa de file de peste cu: ceapa verde, ghimbir, unt,
faina, apa, cascaval, branza telemea, smantana, sare, piper, patrunjel,
limeta. Ingrediente: 4 fileuri de peşte o legătură de ceapă verde o
lingură de ghimbir tocat 50 g unt o lingură de făină 300 ml apă 100 g
caşcaval 100 g brânză telemea 3…
Read more »
Read more »
Castraveţi pane
5 February 2013
Castraveţi
pane din: castraveti murati, oua, faina, pesmet, ulei si smantana.
Ingrediente: 8 castraveti murati, mai mari 2 oua 4 linguri faina 6
linguri pesmet 100 ml ulei pentru servit: smantana Mod de preparare:
Castraveţii se taie pe lung şi se lasă la scurs într-o strecurătoare
pentru o oră. Ouăle se bat bine, iar…
Read more »
Read more »
Salata de paste cu crenvursti
5 February 2013
Salata
de paste cu crenvursti din: paste, ardei gras, ceapa, crenvursti, zeama
de lamaie, ulei, mustar, sare, piper si frunze de papadie. Ingrediente:
400 g paste in forma de tuburi cate 1 ardei gras rosu si verde 1 ceapa 4
crenvursti 2 linguri zeama de lamaie 6 linguri ulei 1 lingurita mustar
sare piper 1…
Read more »
Read more »
Negresa cu gem
5 February 2013
Negresa
cu gem din: apa, zahar, ulei, faina, gem de prune, cacao, bicarbonat,
esent de rom si sare. Ingrediente: 1 cana apa 1 cana zahar 1 cana ulei 2
cani faina 6 linguri gem de prune sau caise 2 linguri cacao 1 lingurita
bicarbonat 25 ml esenta de rom un varf cutit sare Mod…
Read more »
Read more »
Retete culinare: Castraveţi umpluţi
5 February 2013
Castraveţi
umpluţi din: castraveti murati, carne tocata, orez, ceapa, ulei, rosii
in bulion, cimbru, sare si piper. Ingrediente: 8 castraveti murati 400 g
carne tocata, dupa gust 2 linguri orez 2 cepe o lingura ulei o cutie
mica rosii in bulion o lingura cimbru sare piper Mod de preparare:
Castraveţilor li se taie un…
Read more »
Read more »
Supa iahnie de fasole
5 February 2013
O
reteta delicioasa de supa de iahnie cu:fasole alba boabe, ulei, sos de
rosii, patrunjel, menta, sare, pudra de chili. Ingrediente: 2 căni cu
fasole albă uscată (boabe) o jumătate de cană cu ceapă tocată o jumătate
de cană cu ulei de măsline 2 linguri cu sos de tomate o lingură cu
pătrunjel tocat o…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Biscuiti cu ciocolata neagra
4 February 2013
Biscuiti
cu ciocolata neagra din: faina, pudra de cacao, bicarbonat de sodiu,
unt nesarat, zahar, sare de mare, galbenus de ou ciocolata neagra si
zahar pudra. Ingrediente: 125 grame faina 30 grame pudra de cacao 1/4
lingurita bicarbonat de sodiu 1/2 ceasca unt nesarat, la temperatura
camerei 100 – 135 de grame zahar 1/4 lingurita…
Read more »
Read more »
Supa de castraveti murati
4 February 2013
Supa
de castraveti murati din: castraveti acri, morcovi, unt, faina, supa de
pui, paste, smantana, marar, sare si piper. Ingrediente: 6 castrveti
acri 3 morcovi 50 g unt o lingura faina un litru supa de pui din
concentrat 150 g paste un pahar mic smantana o legatura marar sare piper
Mod de preparare: Se…
Read more »
Read more »
Gulas de pui cu praz
4 February 2013
Gulas
de pui cu praz din: piept de pasare, praz, ardei gras, ulei, faina,
pasta de tomate, boia dulce, piper si sare. Ingrediente: 500 g piept de
pasare 250 g praz 2 ardei grasi 2 linguri ulei 1 lingurita faina 3
linguri pasta de tomate boia dulce piper sare Mod de preparare: Se
spală…
Read more »
Read more »
Pulpe de pui cu sos de legume si cartofi
4 February 2013
Pulpe
de pui cu sos de legume si cartofi din: pulpe de pui, ceapa, frunze de
telina, ardei gras, rosii, seminte de chimen, stafide, masline, pasta de
rosii, cartofi, smantana, piper si sare. Ingrediente: 4 pulpe de pui 2
cepe 2 egaturi frunze de telina 1 ardei gras 2 rosii 1 lingura seminte
de chimen…
Read more »
Read more »
Parjoale de fasole
4 February 2013
Parjoale
de fasole din: fasole boabe, orez, ceapa, ulei, pesmet, sare si piper.
Ingrediente: 400 g fasole boabe 100 g orez 2 cepe 150 ml ulei 100 g
pesmet sare piper Mod de preparare: Inmuiaţi fasolea de pe o zi pe
alta, fierbeti-o, schimbând apa de 2 ori, apoi scurgeţi-o si faceţi din
ea…
Read more »
Read more »
Ecler cu fistic si ciocolata
4 February 2013
Ecler
cu fistic si ciocolata din: unt, lapte, apa, zahar, faina, oua, sare,
ciocolata cu apa, ciocolata neagra amaruie, frisca, sirop de zahar si
fistic. Ingrediente: blat alb: 150 g unt 50 ml lapte 75 ml apa 1 lingura
zahar 125 g faina 3 oua 1/2 lingurita sare glazura: 40 g ciocolata cu
lapte 20…
Read more »
Read more »
Chiftelute cu sos picant
4 February 2013
Chiftelute
cu sos picant din: cous cous, rosii in bulion, ardei iute, ou, morcov,
frunze de busuioc, miere, ulei, ceapa, sare si piper. Ingrediente: 200 g
cous cous 400 ml rosii in bulion 1/2 ardei iute 1 ou 1 morcov 1
legatura frunze de busuioc 1 lingura miere 4 linguri ulei 1 ceapa sare
piper…
Read more »
Read more »
Spaghete cu usturoi, parmezan si busuioc
4 February 2013
Spaghete
cu usturoi, parmezan si busuioc din: zarzavat de supa, praz, telina,
sare, piper, spaghete, busuioc, parmezan, ulei de masline si capere.
Ingrediente: 1 legatura zarzavat de supa 3 fire praz 1 radacina telina
sare piper 400 g spaghete 2-3 catei de usturoi 1 legatura busuioc 50 g
parmezan 4 linguri ulei de masline 1…
Read more »
Read more »
Crema de morcov
4 February 2013
Crema
de morcov din: morcovi, ceapa, chimen, patrunjel, ulei, crutoane si
sare. Ingrediente: 1 kg morcovi 1 ceapa 2 lingurite chimen pisat 1
legatura patrunjel 500 ml ulei 200 g crutoane din paine prajita sare
Mod de preparare: Curatati ceapa şi morcovii, spălaţi-i, tăiati-i mărunt
si căliti-i în ulei. Când legumele s-au înmuiat, adăugaţi…
Read more »
Read more »
Salata cu varza si grau
4 February 2013
Salata
cu varza si grau din: varza acra, ulei de masline, grau incoltit,
seminte de floarea soarelui, seminte de dovleac, ceapa rosie, smantana,
sare si piper. Ingrediente: 500 g varza acra 4 linguri ulei de masline
200 g grau incoltit 1 lingura seminte de floarea soarelui 1 lingura
seminte de dovleac 1 ceapa rosie 2…
Read more »
Read more »
Pudding cu prune si ciocolata
4 February 2013
Pudding
cu prune si ciocolata din: ulei de floarea soarelui, zahar brun, compot
de prune, cacao, fructoza, pasta de vanilie, faina, praf de copt si
lapte. Ingrediente: 1 lingurita ulei de floarea soarelui 150 g zahar
brun 40 g cacao, cernuta 500 ml compot de prune, scurse de lichid si
fara samburi 6 linguri fructoza…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Ciuperci in sos de smantana
4 February 2013
Ciuperci
in sos de smantana din: ciuperci, ceapa, ulei de masline, smantana,
sare, piper si ceapa verde. Ingrediente: 500 g ciuperci 1- 2 cepe 3
linguri ulei de masline 3 linguri de smantana Sare si piper dupa gust
Ceapa verde, optional pentru garnitura Mod de preparare: Se toaca
marunt ceapa. Se taie ciupercile felii…
Read more »
Read more »
Soia cu rosii si usturoi
4 February 2013
Soia
cu rosii si usturoi din: soia, usturoi, ulei, suc de rosii, rosii, sare
si piper. Ingrediente: 400 g soia (bucati mai mari, ca pentru snitele)
10 catei de usturoi 100 ml ulei 250 ml suc de rosii 4 rosii sare piper
Mod de preparare: Fierbeţi soia în apă sărată, timp de 15 minute,…
Read more »
Read more »
Pulpe de pui cu ceapa, boia si lamaie
4 February 2013
Pulpe
de pui cu ceapa, boia si lamaie din: pulpe de pui, ceapa, boia, coaja
de lamaie, suc de lamaie, patrunjel, supa de legume si ulei de masline.
Ingrediente: 8 pulpe de pui 3 cepe, tăiate subţire 2 linguriţe de boia
coaja şi sucul de la o lămâie 1 mână de pătrunjel, tăiat mare 150ml…
Read more »
Read more »
Salata cu oua, cartofi si castraveti acri
4 February 2013
Salata
cu oua, cartofi si castraveti acri din: castraveti acri, oua, cartofi,
marar, ulei si sare. Ingrediente: 4 castraveti acri 4 oua 4 cartofi o
legatura marar 2 linguri ulei sare Mod de preparare: In vase separate
se pun la fiert cartofii in coaja si ouale. Intre timp, castraveţii se
spală de saramură şi…
Read more »
Read more »
Găluşte de cartofi umplute
4 February 2013
Găluşte
de cartofi umplute din: cartofi, faina, ou, boia dulce, carne tocata de
vita, ceapa, rosie, alune, 7 pipere, sare, piper si ulei. Ingrediente:
500 g cartofi 150 g faina 1 ou 1 lingurita boia dulce 300 g carne tocata
de vita 1 ceapa mare 1 rosie mare 1 linguri alune macinate 1 lingura
“7…
Read more »
Read more »
Pui gustos cu porumb
4 February 2013
Pui
gustos cu porumb din: pui, ceapa, ulei, pasta de tomate, boabe de
porumb, zahar, faina, patrunjel, piper si sare. Ingrediente: 1 pui de
1,5 kg 2 cepe 8 linguri ulei 1 lingura pasta de tomate 450 g boabe de
porumb congelate 1 lingurita zahar 1 lingura faina 1 legatura patrunjel
piper sare Mod…
Read more »
Read more »
Rulouri din piept de pui cu porumb
4 February 2013
Rulouri
din piept de pui cu porumb din: piept de pui, ceapa, morcovi, telina,
ulei, amestec de condimente, salata verde, boabe de porumb, sare si
piper. Ingrediente: 2 bucati file piept de pui 1 ceapa 3 morcovi 1/2
telina 50 ml ulei 1 lingurita amestec de condimente pentru carnea de pui
1 slaata verde 25…
Telina cu masline si nuci
4 February 2013
Telina
cu masline si nuci din: miez de nuca, masline, usturoi, rosii, ulei de
masline, tulpina de telina, radacina de telina, grau incoltit, sare si
piper. Ingrediente: 1 cana miez de nuca 1 cana masline 2 catei de
usturoi 2 cani rosii taiate in cubulete 2 linguri ulei de masline 1
tulpina de telina 1…
Read more »
Read more »
Pudding crocant cu rubarba şi ghimbir
4 February 2013
Pudding
crocant cu rubarba şi ghimbir din: rubarba, zeama de portocala, compot
de capsune, ghimbir, faina integrala, fulgi de ovaz, zahar brun si unt.
Ingrediente: 600 g rubarba, taiata in segmente de 5 cm zeama de la 1
portocala 125 g compot de capsune dietetic 50 g ghimbir cristalizat -
sau proaspat, razuit 125 g…
Read more »
Read more »
Cocktail cu coniac si nectar de caise
4 February 2013
Cocktail
cu coniac si nectar de caise din: coniac, nectar de caise, cointreau,
rom alb, lapte de cocos, suc de lamaie, scortisoara si gheata.
Ingrediente: 200 ml coniac 400 ml nectar de caise 100 ml Cointreau 100
ml rom alb 50 ml lapte de cocos suc de lamaie scortisoara gheata Mod
de preparare: Se…
Read more »
Read more »
Tuzlama cu sos de rosii
4 February 2013
Tuzlama
cu sos de rosii din: burta de vita, suc de rosii, pasta de tomate,
pasta de ardei dulce, ceapa, usturoi, morcov, ulei, parmezan, leustean,
sare si piper. Ingrediente: 800 g burta de vita fiarta 500 ml suc de
rosii 1 lingura pasta de tomate 1 lingura pasta de ardei dulce 2 cepe
potrivite 4…
Read more »
Read more »
Bors cu perisoare de pasare
4 February 2013
Bors
cu perisoare de pasare din: piept de gaina, ou, orez, ceapa, morcovi,
telina, cartofi, ardei gras, leustean, bors, sare si piper. Ingrediente:
600-700 g piept de gaina 1 ou 2 linguri orez 1 ceapa 2 morcovi 1 telina
mica rasa 3-4 cartofi 1 ardei gras 1 legatura leustean 500 ml bors
fiert separat sare…
Read more »
Read more »
Turtite pentru dejun
4 February 2013
Turtite
pentru dejun din: grau incoltit, nuci, migdale, banana, mere, miere,
coaja de lamaie, suc de lamaie, stafide si pesmet. Ingrediente: 200 g
grau incoltit 50 g nuci 50 g migdale 1 banana 4 mere 2 linguri miere 1
lingura coaja de lamaie rasa sucul unei lamaie 1 lingura stafide 200 g
pesmet Mod…
Read more »
Read more »
Salata de iarna cu sos de soia si mustar
4 February 2013
Salata
de iarna cu sos de soia si mustar din: morcovi, telina, mere, gulie de
iarna, ridiche neagra, ulei, mustar, lamaie, cartofi, patrunjel, sos de
soia, sare si piper. Ingrediente: 2 morcovi 1 telina mica 2 mere 1 gulie
de iarna 1 ridiche neagra 100 ml ulei 2 linguri mustar 1 lamaie 1
cartof fiert…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Sandwich cu friptura de vita
4 February 2013
Sandwich
cu friptura de vita din: carne de vita, zahar brun, cimbru, seminte de
telina, usturoi granulat, foaie de dafin, sos de soia, chifle,
mozzarella, branza albastra, maioneza, hrean, piper negru, unt, sos
warcestershire, seminte de mac, ceapa deshidrata si zahar. Ingrediente
pentru friptura de vita: 1 friptura de carne de vita, fara grasime…
Read more »
Read more »
Mini puding de mere
4 February 2013
Mini
puding de mere din: unt dietetic, mere acrisoare, suc de mere, faina,
oua, zahar tos, coniac si esenta de vanilie. Ingrediente: pentru mere: 1
lingurita unt dietetic 5 mere acrisoare, curatate de coaja si scobite
de seminte, taiate sferturi de 1 cm 2 linguri fructoza pentru blat: 50 g
unt dietetic plus 1 lingurita…
Read more »
Read more »
Creveti cu mazare in sos de iaurt
4 February 2013
Creveti
cu mazare in sos de iaurt din: creveti decorticati, mazare, ceapa, ulei
de masline, faina, iaurt, marar, lamai, sare si piper. Ingrediente: 300
g creveti decorticati prefierti 200 g mazare decongelata 1 ceapa mica 3
linguri ulei de masline 1 lingurita faina 300 g iaurt 1 legatura marar 1
lamaie sare piper Mod…
Read more »
Read more »
Flip de portocale
4 February 2013
Flip
de portocale din: suc de maracuja, suc de portocale, galbenus de ou,
siropd e grenadine si cirese. Ingrediente: 8 cl suc de maracuja 8 cl suc
proaspat de portocale 1 galbenus de ou 0,5 cl sirop de grenadine cirese
cu codita Mod de preparare: Mixam bine sucurile de fructe, galbenusul
si siropul de…
Read more »
Read more »
Paste cu spanac si sos de branza
4 February 2013
Paste
cu spanac si sos de branza din: spanac, ceapa, usturoi, spaghete, sare,
piper, ulei de masline, nucsoara, supa de legume, gorgonzola si
mascarpone. Ingrediente: 500 g spanac 2 cepe 1 catel de usturoi 500 g
spaghete sare piper 2 linguri ulei de masline nucsoara rasa 75 ml supa
de legume (instant) cate 100 g…
Read more »
Read more »
Rulade de pui cu spanac si branza feta
4 February 2013
Se
curăță, se spală și se opărește 1 kg spanac; se lasă apoi să se scurgă
și se stoarce. Se toacă spanacul și se amestecă împreună cu 150 g brânză
feta sau telemea zdrobită, 50 g brânză ricotta sau urdă, 3 linguri
pesmet, 1 gălbenuș, sare și piper. Se încinge cuptorul la 180 ºC.
Carnea…
Read more »
Read more »
Snitel cu ciuperci
4 February 2013
Snitel
cu ciuperci din: pulpa de porc, ciuperci, cascaval, oua, faina, pesmet,
boia de ardei dulce, ulei, sare si piper. Ingrediente: 800 g pulpa de
porc 200 g ciuperci 100 g cascaval 2 oua 100 g faina 100 g pesmet 1
lingura boia de ardei dulce 250 ml ulei pentru prajit sare piper Mod…
Read more »
Read more »
Prăjitură cu cremă de sfeclă roşie
4 February 2013
Prăjitură
cu cremă de sfeclă roşie din: oua, zahar, faina, unt, cacao, praf de
copt, sare, unt, zahar pudra, sirop de sfecla rosie si zahar vanilat.
Ingrediente: blat: 5 oua 200 g zahar 100 g faina 50 g unt 3 linguri
cacao 1 lingurita praf de copt 1 varf de cutit sare crema: 250 g…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Painici cu carne de porc si sos de smantana
3 February 2013
Painici
cu carne de porc si sos de smantana din: faina, bicarbonat de sodiu,
praf de sodiu, sare, unt, lapte batut, praz, patrunjel, carne de porc,
praz, unt, faina, smantana, lapte, piper cayenne, sare, ulei si
patrunjel. Ingrediente pentru painici: 1 ceasca faina 1/8 lingurita
bicarbonat de sodiu 1/2 lingurita praf de copt 1/2 lingurita…
Read more »
Read more »
Cheesecake cu portocale
3 February 2013
Cheesecake
cu portocale din: unt dietetic, biscuiti digestivi, biscuiti de ovaz,
miere, ricotta, oua, fructoza, amidon, coaja de portocale, amidon, iaurt
integral, branza de vaci, zeama de lamaie si zahar. Ingrediente: 90 g
unt dietetic, topit 125 g bicuiti digestivi, zdrobiti 100 g biscuiti de
ovaz, zdrobiti 1 lingura miere 250 g ricotta sau urda…
Read more »
Read more »
Salata de peste si andive
3 February 2013
Salata
de peste si andive din: file de cod, morcov, telina, andiva, masline,
ulei de masline, seminte de coriandru, lamaie, marar, sare si piper.
Ingrediente: 250 g file de cod sau alt peste alb 1 morcov 1 telina mica 1
andiva 50 g masline fara samburi 3-4 linguri ulei de masline 1
lingurita rasa seminte…
Read more »
Read more »
Coltunasi cu prune uscate
3 February 2013
Coltunasi
cu prune uscate din: faina, ou, unt, apa calduta, prune uscate
rehidratate, pesmet, zahar si sare. Ingrediente: 250 g faina 1 ou 1
lingura unt apa calduta 500 g prune uscate rehidratate 200 g pesmet 4
linguri zahar un varf cutit sare Mod de preparare: Amestecaţi făina cu
oul, untul, sarea şi atâta…
Read more »
Read more »
Rulada de porc cu mirodenii
3 February 2013
Rulada
de porc cu mirodenii din: fleica de porc, patrunjel, marar, cimbru
verde, ceapa verde, rozmarin, seminte de coriandru, ulei de masline,
zeama de lamaie, usturoi, sare si piper. Ingrediente: 1,2 kg fleica de
porc (bucata intreaga) 1 legatura patrunjel 1 legatura marar 5-6 fire
cimbru verde 2 legaturi ceapa verde 4-5 fire de rozmrin…
Read more »
Read more »
Melcisori cu branza
3 February 2013
Melcisori
cu branza din: svaiter, ceapa, unt, paste, sare, piper si rondele de
ceapa. Ingrediente: 200 g svaiter (sau cascaval) 4 cepe 3 linguri unt
500 g paste in forma de melcisori sare piper 2 rondele de ceapa verde
(subtire) Mod de preparare: Svaiterul se curata cu grija de coaja si
se da pe…
Read more »
Read more »
Bacon cu telina si cartofi la cuptor
3 February 2013
Bacon
cu telina si cartofi la cuptor din: bacon, smantana, lapte, usturoi,
rozmairn, ardei iute, mustar dijon, telina si cartofi. Ingrediente: 6
felii de bacon, tăiate în bucăţi (opţional) 420ml de smântână dulce
(frişcă lichidă) 350ml de lapte 2 căţei de usturoi, tăiaţi rondele 1
lingură de rozmarin tocat mărunt 1 ardei iute roşu, curăţat…
Read more »
Read more »
Mini clatite cu branza, fistic si miere
3 February 2013
Mini
clatite cu branza, fistic si miere din: faina, gris, apa, lapte, zahar,
drojdie de bere, praf de copt, sare, branza de vaci, nuca de cocos,
fistic si miere. Ingrediente: 150 g faina 50 g gris 200 ml apa 50 ml
lapte 50 g zahar 1 lingurita drojdie de bere 1 lingurita praf de copt…
Read more »
Read more »
Cremă de praz cu perişoare
3 February 2013
Cremă
de praz cu perişoare din: carne tocata, ou, orez, praz, ceapa, cimbru,
ulei, supa de legume, usturoi, sare si piper. Ingrediente: 300 g carne
tocata 1 ou 1 lingurita orez 800 g praz 1 ceapa 1 lingurita cimbru 100
ml ulei 2,5 l supa de legume 2 catei de usturoi sare piper Mod…
Read more »
Read more »
Pandişpan cu nuci şi curmale
3 February 2013
Pandişpan
cu nuci şi curmale din: curmale, bicarbonat, unt dietetic, zahar brun,
oua, faina, nuci de pecan, amidon si lapte condensat. Ingrediente: 200 g
curmale fara sâmburi, tocate 1 lingurita bicarbonat 75 g unt dietetic
80 g zahar brun 4 oua 180 g faina cu factor de crestere pentru sos: 25 g
unt dietetic 50…
Read more »
Read more »
Dovlecei umpluti in sos de iaurt
3 February 2013
Dovlecei
umpluti in sos de iaurt din: dovlecei, ceapa, carne tocata, usturoi,
scortisoara, muguri de pin, orez, iaurt, supa de pui, faina de malai si
menta. Ingrediente: 8 dovlecei 1 ceapa mare 300 g carne tocata (oaie sau
vita) 3 catei de usturoi 1 lingurita scortisoara 1 lingura muguri de
pin 50 g orez 1…
Read more »
Read more »
Ciorba de vacuta cu gulii
3 February 2013
Ciorba
de vacuta cu gulii din: piept de vita, rasol de vita, ceapa, morcovi,
telina, patrunjel, rosii in bulion, gulii de iarna, ulei, patrunjel,
sare si piper. Ingrediente: 800 g piept de vita cu os 500 g rasol de
vita 2 cepe 2 morcovi 1 telina mica 1 radacina de patrunjel 1 cutie
rosii in…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Salata de curcan cu legume si cartofi copti
3 February 2013
Salata
de curcan cu legume si cartofi copti din: ulei de masline, salata
verde, cartof, porumb, piept de curcan, coriandru, suc de lamaie, ardie
iute, rosii cherry, avocado si branza. Ingrediente: 3 linguri ulei de
masline, plus 1 lingurita 2 cesti salata verde 1 cartof dulce, taiat
cubulete 1/2 cana poorumb 500 g piept curcan…
Read more »
Read more »
Mancare de soia cu mazare
3 February 2013
Mancare
de soia cu mazare din: soia, mazare, ceapa, morcov, marar, ulei, pasta
de tomate, sare si piper. Ingrediente: 250 g soia cubulete 300 g mazare
congelata 2 cepe 1 morcov 1 legatura marar 3-4 linguri ulei 1 lingura
pasta de tomate sare piper Mod de preparare: Curăţaţi, spălaţi şi
tocaţi mărunt ceapa şi…
Read more »
Read more »
Crema de linte rosie
3 February 2013
Crema
de linte rosie din: linte rosie, ceapa, usturoi, marar verde, foaie de
dafin, ulei, sare, piper si boia. Ingrediente: 500 g linte rosie 3 cepe
mari 3 catei de usturoi 1 legatura marar verde 1 foaie de daifn 2
linguri ulei sare piper boia Mod de preparare: Spălaţi lintea şi
punefi-0 la fiert…
Read more »
Read more »
Flip de struguri
3 February 2013
Flip
de struguri din: lapte, suc de struguri rosii, galbenus, sirop de
artar, nucsoara, struguri si menta. Ingrediente: 8 cl lapte 8 cl suc de
struguri rosii 1 galbenus 2 cl sirop de artar putina nucsoara un
ciorchine de struguri menta proaspata Mod de preparare: Mixam bine
laptele, sucul de struguri, galbenusul si siropul…
Read more »
Read more »
Biscuiti cu ciocolata
3 February 2013
Biscuiti
cu ciocolata din: faina, oua, unt, ciocolata, zahar, praf de copt,
esenta de rom si sare. Ingrediente: 250 g faina 2 oua 220 g unt 100 g
ciocolata 180 g zahar 1 lingurita praf de copt 1 lingurita rasa esenta
de rom un varf de cutit de sare Mod de preparare: într-un castron…
Read more »
Read more »
Buzunare de pui
3 February 2013
Buzunare
de pui din: piept de pui, ceapa, morcov, telina, orez basmati, ulei,
ou, mix de ierburi aromatice, fistic, rosii in bulion, patrunjel, sare
si piper. Ingrediente: 1 piept mare de pui 1 ceapa mica 1 morcov 1
telina mica 50 g orez Basmati 6 linguri ulei 1 ou 1 lingurita mix de
ierburi aromatice…
Bavareze de rosii cu tarhon
3 February 2013
Bavareze
de rosii cu tarhon din: foi de gelatina, rosii coapte, ceapa, ulei de
masline, frunze de cimbru, tarhon uscat, branza, sare si piper.
Ingrediente: 3 foi de gelatina 800 g rosii bine coapte (sau 500 g pulpa
de rosii congelata) 1 ceapa mica 2 lingurite cu ulei de masline 1
lingurita cu frunze de…
Read more »
Read more »
Iahnie de cartofi cu naut
3 February 2013
Iahnie
de cartofi cu naut din: cartofi, naut, ulei, ceapa, boia, bulion, foi
de dafin, sare si piper. Ingrediente: 800 g cartofi 200 g naut 2 linguri
ulei 2 cepe mari 1 lingurita boia 2 linguri bulion 2 foi de dafin sare
piper Mod de preparare: înmuiaţi năutul în apă rece timp de câteva…
Read more »
Read more »
Cocktail Fiesta
3 February 2013
Cocktail
Fiesta din: sirop de zmeura, suc de portocale, suc de maracuja, frisca
si portocala. Este un cocktail non alcoolic. Ingrediente: 2 cl sirop de
zmeura 8 cl suc de portocale 8 cl suc de maracuja 2 cl frisca o felie de
portocala Mod de preparare: Mixam bine siropul, sucurile de fructe si
frisca…
Read more »
Read more »
Spaghetti carbonara clasice
3 February 2013
Spaghetti
carbonara clasice din: spaghete, ulei de masline, ceapa, usturoi, vin
alb sec, oua, parmezan, smantana, sare, piper si patrunjel. Ingrediente:
250 g spaghete 2 linguri ulei de măsline 150 g bacon tăiat cubulețe 1
ceapă tocată 1 cățel de usturoi tocat 30 ml vin alb sec 2 ouă 4 linguri
parmezan ras 200 ml…
Read more »
Read more »
Rulouri de piept de rata cu portocala
3 February 2013
Rulouri
de piept de rata cu portocala din: portocale, piept de rata uscat.
Pentru a face mai lejeră această reţetă, puteţi scoate pieliţa şi partea
grasă a feliilor de piept de raţă. Ingrediente: 2 portocale 200 g piept
de rata uscat si taiat in felii foarte subtiri Mod de preparare:
Curăţaţi portocalele de coajă…
Read more »
Read more »
Peste cu fenicul la cuptor
3 February 2013
Peste
cu fenicul la cuptor din: bibani de mare, bulbi de fenicul, ceapa
rosie, uleid e masline extravirgin, oregano, pernod si suc de lamaie.
Ingrediente: 2 bibani de mare, filetaţi 2 bulbi de fenicul, tăiaţi fin 1
ceapă roşie, tăiată subţire 3 linguri ulei de măsline extra virgin 1
lingură frunze de oregano proaspete câteva…
Read more »
Read more »
Ciorba de porc cu cimbru
3 February 2013
Ciorba
de porc cu cimbru din: piept de porc, cartofi, zeama de varza acra,
morcov, patrunjel, ceapa, rosii in bulion, ulei, cimbru, sare si piper.
Ingrediente: 300 g piept de porc 200 g cartofi 1 l zeama de varza acra 1
morcov 1 radacina de patrunjel 1 ceapa mare 400 g rosii in bulion 50…
Read more »
Read more »
Vitel in sos de lamaie
3 February 2013
Vitel
in sos de lamaie din: antricol de vitel, lamai, cartofi, unt, faina,
supa de legume, salvie, patrunjel, rozmarin, sare si piper. Ingrediente:
700 g antricot de vitel 2 lamai 500 g cartofi 150 g unt 2 linguri faina
600 ml supa de legume salvie, patrunjel sau rozmarin sare piper Mod
de preparare: Curăţaţi…
Read more »
Read more »
Puding cu stafide
3 February 2013
Puding
cu stafide din: stafide, suc de portocala, unt, cozonac, gem de caise,
oua, lapte, fructoza, scortisoara si zahar brun. Ingrediente: 150 g
stafide zeama si sucul de la 1 portocala 1 lingura unt dietetic 7 felii
de toast alb sau cozonac simplu 100 g gem de caise sau magiun (fara
zahar) 3 oua 600…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Pui cu legume pe pat de orez brun
3 February 2013
Pui
cu legume pe pat de orez brun din: ulei de canola, piept de pui,
condimente, otet de cidru, sare, ceapa, usturoi, ardei gras, lapte de
cocos, mazare, orez brun si piper negru. Ingrediente: 2 linguri ulei de
canola 1 piept de pui, taiat cubulete 2 linguri condimente vindaloo
(coriandru,curcuma,sare,mustar,chimion,piper cayenne,boia dulce,
cardamom,acid citric,praf de…
Read more »
Read more »
Briose cu ansoa
3 February 2013
Briose
cu ansoa din: ansoa, lamaie, verdeturi, smantana, briose, aluat, unt,
piper si sare. Ingrediente: 200 g ansoa 1 lamaie 2 linguri verdeturi
taiate fin 1 lingura smantana 300 g aluat pentru briose fara zahar 3
linguri unt piper sare Mod de preparare: Coaceţi 12 brioşe în tăviţe
mici, individuale unse cu unt. Lăsaţi-le…
Read more »
Read more »
Spaghete cu mozzarella si parmezan la cuptor
3 February 2013
Spaghete
cu mozzarella si parmezan la cuptor la cuptor din: ulei de masline,
usturoi, rosii, pudra de chilli, spaghete, frunze de busuioc, mozzarella
si parmezan. Ingrediente: 2 linguri ulei de măsline 2 căţei de usturoi,
tocaţi 2 x 400g de roşii tăiate din conservă 1 praf de pudră de chilli
400g de spaghete, rupte în…
Read more »
Read more »
Prajitura cu pere si portocale
3 February 2013
Prajitura
cu pere si portocale din: pere, portocale, stafide inmuiate in rom,
faina, lapte, oua, zahar, drojdie, zahar vanilat, coaja de lamaie,
scortisoara si sare. Ingrediente: 1 kg pere 2 portocale 1 lingura
stafide inmuiate in rom 500 g faina 150 ml lpate 2 oua 200 g zahar 25 g
drojdie 1 lingurita zahar vanilat…
Read more »
Read more »
Conopida prajita
3 February 2013
Conopida
prajita din: conopida, ulei de masline, lamai, chimen, boia de ardei
dulce, sare si piper. Ingrediente: 1 conopida mare 100 ml ulei de
masline 2 lamai 1 lingura chimen macinat 1 lingura boia de ardei dulce
sare piper Mod de preparare: Desfaceţi conopida în bucheţele,
spălaţi-le şi puneţi-le în apă ce fierbe în…
Read more »
Read more »
Briose cu fructe in sos de caise sau piersici
3 February 2013
Briose
cu fructe in sos de caise sau piersici din: fructe de seozn, alcool,
lamaie, zahar, aluat pentru briose, zahar praf, caise si unt.
Ingrediente: 500 g fucte de sezon 200 ml alcool de 40 grade 1 lamaie 100
g zahar 300 g aluat pentru briose fine 2 oua 4 linguri zahar praf 400
g…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Creveti cu curry in buzunare de pita
2 February 2013
Creveti
cu curry in buzunare de pita din: creveti, iaurt, ulei de masline, suc
de lamaie, coriandru, praf de curry, ghimbir, ceapa rosie, mere, afine,
nuca de cocos, pita, sare, piper si coriandru. Ingrediente: 500 g
creveti, curatati si decorticati 1/2 cana iaurt 3 linguri ulei de
masline sucul de la o jumatate de lamaie…
Read more »
Read more »
Desert cu afine
2 February 2013
Desert
cu afine din: crema de vanilie, bezele, faina, zeama de portocala si
coaja de portocala. Ingrediente: 2×150 g crema de vanilie – de cumparat
200 g bezele, sfaramata 350 g afine, congelate zeama si coaja rasa de la
1 portocala Mod de preparare: Intr-un vas mic, pe foc, încălzeşte
fructele cu zeama de…
Read more »
Read more »
Snitel de pui
2 February 2013
Snitel
de pui din: coaja de lamaie, piept de pui, gnocchi, ardei capia,
pesmet, piper negru, ou, ulei vegetal, usturoi si patrunjel.
Ingrediente: coaja de la 1 lamaie, plus sferturi pentru servit 2 bucati
piept de pui, taiate pe orizontala si aplatizate cu sucitorul 400 g
gnocchi – galuste proaspete 500 g ardei capia, copti…
Read more »
Read more »
Salata asiatica cu spaghete
2 February 2013
Salata
asiatica cu spaghete din: piept de pui, sare, piper, ulei, sparanghel
verde, broccoli, ardei gras, spaghete, suc de lamaie, sos de soia, ulei
de susan, germeni de soia, germeni de fasole si seminte de susan.
Ingrediente: 2 bucati piept de pui file (a circa 300 g) sare piper 6
linguri ulei 200 g sparanghel…
Read more »
Read more »
Salau cu linte
2 February 2013
Salau
cu linte din: file de salau, linte, morcov, ceapa verde, ulei de
masline, usturoi, lamaie, sare si piper. Ingrediente: 400 g file de
salau 200 g linte 1 morcov 1 legatura ceapa verde 50 ml ulei de masline 1
catel de usturoi 1 lamaie sare piper Mod de preparare: Puneţi lintea
la fiert…
Read more »
Read more »
Profiterol cu glazură
2 February 2013
Profiterol
cu glazură din: gogosele, budinca de vanilie, lapte, zahar, ciocolata
amaruie, ciocolata cu lapte si banane. Ingrediente: 12 gogoșele mici
pentru profiterol 1 plic praf de budincă de vanilie 450 ml lapte 70 g
zahăr 100 g ciocolată amăruie 100 g ciocolată cu lapte 2 banane Mod de
preparare: Se prepară budinca de…
Read more »
Read more »
Briose pariziene
2 February 2013
Briose
pariziene din: aluat de briose, oua si unt. Ingrediente: 300 g aluat de
briose fine 2 oua 3 linguri unt Mod de preparare: împărţiţi aluatul
de brioşe în două părţi* una mai mare, de 240g şi cealaltă mai mică, de
60g. Cu mâinile înfăinate frământaţi aluatul mai mare pentru a obţine o
bilă…
Read more »
Read more »
Taitei in sos de curry
2 February 2013
Taitei
in sos de curry din: carne de curcan, dovlecei, ardei gras, pulpa de
ananas, creveti, ulei de arahide, sare, piper, taitei, crema de banza,
sos si curry. Ingrediente: 350 g carne de curcan 100 g dovlecei 1 ardei
gras rosu 100 g pulpa de ananas 200 g creveti 3 linguri ulei de arahide
sare…
Read more »
Read more »
Ciorba de sfecla cu iaurt
2 February 2013
Ciorba
de sfecla cu iaurt din: sfecla, ceapa, ulei, morcov, patrunjel, telina,
orez, marar, iuart, ou si sare. Ingrediente: 4 sfecle 2 cepe 50 ml ulei
1 morcov 1 radacina patrunjel 1 telina mica 50 g orez 1 legatura marar
300 g iaurt 1 ou sare Mod de preparare: Curăţaţi, spălaţi şi tocaţi
mărunt…
Read more »
Read more »
Briosa cu stafide
2 February 2013
Briosa
cu stafide din: stafide, rom, aluat de briose, smantana, ou, vanilie,
zahar si unt. Ingrediente: 70 g stafide 5 linguri rom 300 g aluat de
briose 3 linguri smantana dulce 1 ou 2 plicuri vanilie 100 g zahar 2
linguri unt Mod de preparare: Puneţi la rehidratat 70 g stafide în 5
linguri…
Read more »
Read more »
Sunca cu spanac si branza la cuptor
2 February 2013
Sunca
cu spanac si branza la cuptor din: frunze de spanac, sunca, oua,
smantana si branza. Ingrediente: 100g frunze de spanac 4 felii de şuncă 4
ouă 4 linguri de smântână lichidă 50g de brânză Gruyère sau Emmental
Mod de preparare: Se răstoarnă spanacul într-o sită mare şi se aşază în
chiuvetă. Se toarnă…
Read more »
Read more »
Pizza rapida şi dietetica
2 February 2013
Pizza
rapida şi dietetica din: passata, spanac, lipii orientale, zahar, zeama
de lamaie, oregano, cascaval si oua. Ingrediente: 200 ml sos de rosii –
passata 400 g spanac 4 lipii orientale 2 linguri masline negre 1/2
lingurita zahar zeama de la 1/2 lamaie 1 lingurita oregano uscat 120 g
cascaval, razuit 4 oua Mod…
Read more »
Read more »
Aluat de briose fine
2 February 2013
Aluat
de briose fine din: unt, faina, zahar, oua, drojdie uscata si sare.
Ingrediente: 400 g unt 500 g faina 50 g zahar 7 oa 14 g drojdie uscata 1
lingurita sare Mod de preparare: Amestecaţi drojdia cu făina şi cu
zahărul. încorporaţi 4 ouă, pe rând, unul câte unul, şi adăugaţi sarea.
Amestecaţi…
Read more »
Read more »
Salată de creveti cu grapefruit
2 February 2013
Salată
de creveti cu grapefruit din: creveti, grapfruit, salata verde,
limette, menta, sare, ulei de masline, piper verde si germeni de soia.
Ingrediente: 450 g creveți mari congelați (decorticați, curățați,
prefierți) • 2 grapefruituri roz sau roșii 1 căpățână salată verde 2
limette oregano mentă sare 2 linguri ulei de măsline câteva boabe de
piper…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Conopida gratinata
2 February 2013
Conopida
gratinata din: conopida, seminte de chimen, usturoi, scortisoara, pudra
de curry, sare grunjoasa, ulei de masline, smantana si coriandru.
Ingrediente: 1 conopida rupta in buchetele 1 lingurita de seminte de
chimen 2 catei de usturoi 1 lingurita scortisoara 2 lingurita pudra de
curry indian 1 varf de cutit sare grunjoasă 1 lingura de ulei…
Read more »
Read more »
Placinta de curcan si praz
2 February 2013
Placinta
de curcan si praz din: faina, unt, apa, chimen, sare, piept de curcan,
praz, ulei, oua, pesmet, branza de burduf, telemea desarata, urda dulce,
marar verde, sare, piper, ou si ulei. Ingrediente: aluat: 500 g faina
200 g unt 7-8 linguri apa 1 lingurita chimen macinat sare umplutura: 600
g piept de curcan 4…
Read more »
Read more »
Tocanita de vita cu legume
2 February 2013
Tocanita
de vita cu legume din: pulpa de vita, cartofi, ceapa, ardei grasi,
telina, morcov, ulei, boia de ardei dulce, sare si piper. Ingrediente:
700 g pulpa de vita 1,5 kg cartofi 3 cepe 2 ardei grasi 1 telina mica 1
morcov mare 700 ml ulei 2 linguri boia de ardei dulce sare piper …
Read more »
Read more »
Cocktail Kissing Lips
2 February 2013
Cocktail
Kissing Lips din: suc de struguri rosii, suc de coacaze, zeama de
lamaie si ciorchini de struguri. Ingrediente: 6 cl suc de struguri rosii
1/8 l suc de coacaze zeama a 2 lamai 4 ciorchini de struguri Mod de
preparare: Punem in patru cupe inguste cate o lingura de gheata
zdrobita. Impartim egal…
Mille feuille de ardei gras cu spuma de ton
2 February 2013
Mille
feuille de ardei gras cu spuma de ton din: ardei rgasi, bucati de ton,
branza alba, smantana, mustar, ciboulett, sare si piper. Ingrediente: 4
ardei grasi rosii 400 g bucati de ton in suc propriu 2 linguri cu branza
alba de vaca, batuta 2 linguri cu smantana lichida 1 lingurita cu
mustar seminte 1…
Read more »
Read more »
Prajitura de iarna
2 February 2013
Prajitura
de iarna din: faina, albusuri, zahar praf, faina, portocale, cacao,
fructe uscate, miere, ulei si sare. Ingrediente: 350 g faina 12 albusuri
600 g zahar praf 6 linguri faina 400 g portocale curatate de coaja 2
linguri cacao 200 g fructe uscate in amestec: smochine, curmale fara
samburi, stafide 3 linguri miere de albine…
Read more »
Read more »
Tarta cu sunca, porumb si seminte de dovleac
2 February 2013
Tarta
cu sunca, porumb si seminte de dovleac din: faina, unt, apa, sunca de
praga, seminte de dovleac, oua, porumb boabe, ceapa rosie, patrunjel,
sare si piper. Ingrediente: 300 g faina 150 g unt 500 ml apa 250 g sunca
tip Praga 50 g seminte de dovleac 2 oua 200 g porumb boabe conservat 2…
Read more »
Read more »
Supa de iarna
2 February 2013
Supa
de iarna din: cartofi, ciuperci, gulie, bacon, ceapa, smantana, unt,
sare, piper si chimen. Ingrediente: 500 g cartofi 250 g ciuperci 1 gulie
de iarna 125 g bacon 3 cepe 125 ml smantana 1 lingura unt sare piper
chimen Mod de preparare: Căliţi ceapa, gulia şi ciupercile, tăiate
mărunt, în unt. Adăugaţi 2…
Read more »
Read more »
Tiramisu la pahar
2 February 2013
Tiramisu
la pahar din: unt, espresso, lapte, zahar, faina, oua, cacao, praf de
copt, sirop, lapte, esppresso, zahar, zahar praf, mascarpone, smantana,
cacao si cafea. Ingrediente: blaturi: 60 g unt 3 linguri espresso 2
linguri lapte dulce cald 3 linguri zahar 1 cana faina 3 oua 3 linguri
cacao 1/2 lingurita praf de copt sirop…
Read more »
Read more »
Friptura cu cuscus
2 February 2013
Friptura
cu cuscus din: vrabioare de vita, zeama de lamaie, coaja de lamaie,
crengute de menta, miere, usturoi, concentrat de pui, stafide, ulei,
cuscus si ceapa rosie. Ingrediente: 4 vrabioare de vita sau felii de
muschi de vita zeama si coaja de la 2 lamai 4 linguri iaurt natural
cateva crengute de menta, tocata 1…
Read more »
Read more »
Budinca de spanac cu pastrama si oua
2 February 2013
Budinca
de spanac cu pastrama si oua din: spanac, oua, pastrama de pui,
smantana, ceapa, ulei de masline, cascaval, faina, pesmet, coriandru,
sare si piper. Ingrediente: 400 g spanac congelat 5 oua 250 g pastrama
de pui 200 ml smantana de gatit (nefermentata) 1 ceapa mare 5 ulei de
masline 100 g cascaval 3 linguri…
Read more »
Read more »
Supa cu taitei si carne de pui
2 February 2013
Se
toacă 1 ceapă și 2 căței de usturoi. Se curăță 1 ardei iute roșu;
jumătate din el se toacă, cealaltă jumătate se taie fâșii. Se frământă
400 g carne tocată mixtă cu ceapă, usturoi, ardei iute tocat și sare. Cu
mâinile umezite se modelează 20 de perișoare care se prăjesc de
jur-împrejur în 1…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Prajiturele cu ciocolata, fulgi de ovaz si nuca de cocos
2 February 2013
Prajiturele
cu ciocolata, fulgi de ovaz si nuca de cocos din: unt, zahar brun, ou,
extract de vanilie, fulgi de ovaz, faina, cacao, nuca de cocos, praf de
copt, bicarbonat de sodiu, sare, lapte si fulgi de ciocolata.
Ingrediente: 4 linguri unt 1/2 cana de zahar brun 1 ou 1 lingurita de
extract de vanilie…
Read more »
Read more »
Paste cu broccoli si ansoa
2 February 2013
Paste
cu broccoli si ansoa din: broccoli, rosii cherry, zeama de lamaie,
coaja de lamaie, capere, paste, ansoa, usturoi si ardei iute.
Ingrediente: 350 g broccoli 500 g rosii cherry zeama si coaja de la 1
lamaie 2 linguri capere pentru servit 250 g paste linguine 50 g ansoa –
din conserva 4 catei de…
Read more »
Read more »
Muşchi de porc cu piure de cartofi
2 February 2013
Muşchi
de porc cu piure de cartofi din: muschiulet de porc, zeama de lamaie,
coaja de lamaie, cimbru, cartofi, ceapa verde, ghimbir, miere, ienibahar
si boia iute. Ingrediente: 1 muschiulet de porc zeama si coaja de la 1
lamaie cateva crengute de cimbru 750 g cartofi dulci – poti inlocui cu
cartofi cu coaja rosie,…
Read more »
Read more »
Ruladă cu cremă de caise
2 February 2013
Ruladă
cu cremă de caise din: faina, zahar pudra, oua, caise uscate, suc de
portocale, zahar tos, coaja de portocala confiata, frisca, unt,
ciocolata amaruie, cognac si clementine. Ingrediente: blat: 110 g faina
100 g zahar pudra 3 oua crema: 160 g caise uscate sucul de la 8
clementine sau 2-3 portocale mari 30 g…
Read more »
Read more »
Supa crema de pui cu porumb
2 February 2013
Supa
crema de pui cu porumb din: costita, ceapa, ulei, faina integrala,
lapte degresat, supa limpede de pui, cartofi, porumb, friptura de pui,
patrunjel si paine alba crocanta. Ingrediente: 100 g costita, taiata
bucati 1 ceapa mare, taiata sferturi 2 linguri ulei 2 linguri faina
integrala 250 ml lapte degresat 500 ml supa limpede de…
Read more »
Read more »
Placinta rustica de vita
2 February 2013
Placinta
rustica de vita din: foi de placinta, carne tocata de vita, nucsoara,
ceapa rosie, telina, pasta de tomate, cimbru, ou, ulei, unt, sare si
piper. Ingrediente: 500 g foi de placinta 500 g carne tocata de vita 1/2
lingurita nucsoara pudra 2 cepe rosii 1 telina mica (circa 200 g) 2
linguri pasta de…
Read more »
Read more »
Prajitura cu sirop de sfecla
2 February 2013
Prajitura
cu sirop de sfecla din: faina, praf de copt, ciocolata amaruie, unt,
oua, zahar pudra, esenta de vanilie, sare, mascarpone, zahar pudra, unt,
sirop de sfecla rosie, ciocolata neagra si bomboane colorate.
Ingrediente: blat: 120 g faina 1/2 lingurita praf de copt 100 g
ciocolata amaurie (minim 70% cacao) 200 g unt 4 oua…
Read more »
Read more »
Tarta cu mazare si branzeturi
1 February 2013
Tarta
cu mazare si branzeturi din: faina, unt, apa, mazare, ceapa, ulei de
masline, usturoi, branza feta, urda, mozzarella, oua, patrunjel, sare si
piper. Ingrediente: 280 g faina 120 g unt 3-4 linguri apa 300 g mazare
(congelata) 1 ceapa 500 ml ulei de masline 2 catei de usturoi 150 g
branza feta 100 g…
Read more »
Read more »
Retete vegetariene: Salata cu sfecla rosie si varza alba
1 February 2013
Salata
cu sfecla rosie si varza alba din: sfecla rosie, varza alba, branza de
capra, nuci, ulei de masline, suc de lamaie, zahar si sare. Ingrediente:
1 sfeclă roşie ¼ varză albă 150 g brânză de capră 1 mână de nuci
Dressing: 4 linguri ulei de măsline 2 linguri suc de lămâie 1 praf
zahăr…
Read more »
Read more »
Prajitura cu pere si ciocolata
1 February 2013
Prajitura
cu pere din: unt, zahar, oua, faina, lapte, cacao, praf de copt, esenta
de rom, sare, galbenusuri, zahar, esenta de vanilie, pere si ciocolata
neagra. Ingrediente: blat: 100 g unt 300 g zahar 2 oua 300 g faina 250
ml lapte cald 7 lingurite cacao 1 lingurita praf de copt 1 lingurita
esenta de…
Read more »
Read more »
Cartofi cu broccoli si branza
1 February 2013
Cartofi
cu broccoli si branza din: cartofi, broccoli, mustar dijon, ou si
branza cheddar. Ingrediente: 4 cartofi făinoşi 300g de broccoli, separat
în bucheţele 1 lingură de muştar Dijon 1 ou, bătut 140 g de brânză
Cheddar (sau caşcaval), rasă Mod de preparare: Se încinge cuptorul la
200° C/gaz 6. Se aşază cartofii în…
Read more »
Read more »
Plăcintă cu pui şi ceapă roşie
1 February 2013
Plăcintă
cu pui şi ceapă roşie din: aluat, piept de pui, ceapa rosie, cimbru
verde, ulei de masline, oregano, sare si piper. Ingrediente: 500 g aluat
foitaj 400 g piept de pui 5 cepe rosii 5-6 fire de cimbru verde 50 ml
ulei de masline 1 lingurita oregano sare piper Mod de preparare:
Curăţaţi…
Read more »
Read more »
Dovlecei cu ardei iute si spanac
1 February 2013
Dovlecei
cu ardei iute si spanac din: ulei de masline, dovlecei, ardei iute,
spanac si zeama de lamaie. Ingrediente: 1 lingură ulei de măsline, plus
extra pentru servit 4 dovlecei, tăiaţi transversal, apoi tăiaţi
beţişoare 1 ardei iute roşu, curăţat de seminţe şi tocat mărunt 100g
frunze tinere de spanac zeama de la 1 lămâie…
Read more »
Read more »
Prăjitura cu ananas şi rom
1 February 2013
Prăjitura
cu ananas şi rom din: unt, zahar, oua, esenta de vanilie, rom, faina,
nuci, sare, zahar brun si ananas. Ingrediente: blat: 1 cana unt 2 cani
zahar 4 oua mari 1 lingurita esenta de vanilie 1 lingurita rom 2 1/2
cani faina 1/2 cana nuci macinate 1/2 lingurita sare glazura: 1/2 cana
zahar brun…
Read more »
Read more »
Flanuri mici de usturoi cu crema de patrunjel
1 February 2013
Flanuri
mici de usturoi cu crema de patrunjel din: usturoi, smantana, lapte
degresat, ou, ulei de masline, sare, piper, patrunjel, lapte degresat.
Ingrediente: 40 g catei de usturoi 5 cl smantana lichida 20 cl de lapte
degresat 1 ou + 2 galbenusuri 1 lingurita cu ulei de masline sare si
piper macinat pentru crema de…
Read more »
Read more »
Paste cu branza si kaizer
1 February 2013
Paste
cu branza si kaizer din: usturoi, ulei de masline extravirgin, ceapa,
frunze de cimbru, kaizer, linguine, branza de capra si patrunjel.
Ingrediente: căţeii de la 1 căpăţână de usturoi, necurăţaţi 4 linguri
ulei de măsline extravirgin, plus extra pentru servit 3 cepe, tăiate în
felii subţiri 2 linguri frunze de cimbru proaspăt 12 felii…
Read more »
Read more »
Inimoare legate
1 February 2013
Inimoare
legate din: oua, zahar, faina, cacao, unt, zahar, lichio de cirese,
frisca, cirese in alcool, zahar, zahar vanilat, sirop de cirese,
ciocolata neagra si crema de branza. Ingrediente: blatul: 6 oua 250 g
zahar 100 g faina 50 g cacao 200 g unt siropul: 200 g zahar 250 ml apa
50 ml lichior de…
Read more »
Read more »
Tarta cu peste si verdeata
1 February 2013
Tarta
cu peste si verdeata din: faina, unt, apa, lapte, ceapa, file de peste,
ulei, marar, patrunjel, cimbru, frunze de salvie, sare si piper.
Ingrediente: 300 g faina 150 g unt 50 ml apa 250 ml lapte 1 ceapa 300 g
file de peste (salau, cod, merluciu, hering) 50 ml lei 1 legatura marar
1…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Ravioli cu sos bechamel si condimente cajun
1 February 2013
Ravioli
cu sos bechamel si condimente cajun din: carne de carnati, ulei de
masline, usturoi, aluat pentru ravioli, unt, faina, lapte, condimente
cajun si sare. Ingrediente: carnea de la 2 carnati 2 linguri ulei de
masline 2 catei de usturoi, tocati 28 foi de aluat pentru ravioli 1
lingura unt 1 lingura faina 1 ceasca…
Read more »
Read more »
Paella cu spirale si fructe de mare
1 February 2013
Paella
cu spirale cu fructe de mare din: ceapa, usturoi, ulei de masline,
ardei gras, porumb, mazare, scoici, creveti, sunca, paste in forma de
spirala, sare, piper, vin alb, suc de lamaie si mozzarella. Ingrediente:
1 ceapa 1 catel de usturoi 2 linguri ulei de masline cate 1 ardei gras
rosu si galben cate 1…
Read more »
Read more »
Buseuri de castravete umplute
1 February 2013
Buseuri
de castravete umplute din: castravete, sare, piper, foaie de gelatina,
smantana, carne de crabi, pulpa de rosii, ciboulette, branza de vaci,
hrean, naut si ulei de masline. Ingrediente: 1 castravete mediu 100 g
garnitura la alegere sare si piper macinat pentru garnitura de crabi: 1
foaie de gelatina 1 lingurira de samntana lichida 80…
Read more »
Read more »
Budinca de paste cu jambon si oua
1 February 2013
Budinca
de paste cu jambon si oua din: paste scurte, oua, faina, mozzarella,
ardei gras, jambon crus uscat, ulei de masline, frunze de busuioc,
parmezan, sare si piper. Ingrediente: 500 g paste scurte 8 oua 3 linguri
faina 200 g mozzarella 1 ardei gras rosu 150 g jambon crud uscat 3
linguri ulei de masline…
Read more »
Read more »
Supa mexicana de cartofi, ardei iute si lamaie
1 February 2013
Supa
mexicana de cartofi, ardei iute si lamaie din: ceapa, ulei, pasta de
rosii, ardei iute, usturoi, chimen, cartofi, supa limpede de legume,
zeama de lamaie, smantana, ulei aromatizat si frunze de busuioc.
Ingrediente: 1 ceapa mare, taiata sferturi 1 lingura ulei 1 lingura
pasta de rosii 1 ardei iute, curatat de seminte si tocat…
Read more »
Read more »
Cocktail Springtime
1 February 2013
Cocktail
Springtime din: suc de struguri, suc de grepfrut, frisca lichida.
grepfrut si struguri. Ingrediente: 5 cl suc de struguri deschis la
culoare 5 cl suc de struguri rosii 4 cl suc de grepfrut 2 cl frisca
lichida pentru cafea o felie de grepfrut struguri Mod de preparare:
mixam bine sucurile de fructe si…
Read more »
Read more »
Ghiveci de legume in stil oriental
1 February 2013
Ghiveci
de legume in stil oriental din: bulgur, stafide, telina, ulei de
floarea soarelui, morcov, ceapa rosie, telina, boabe de coriandru,
chimen, fulgi de chilli, caise deshidratate, sofran, concentrat de
legume, vanata, dovleac turcesc, zeama de lamaie, menta si fulgi de
migdale. Ingrediente: 200 g bulgur – sau cuscus mare 75 g stafide 1
telina,…